» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 343 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Kongressen är den lagstiftande grenen inom USA:s federala regering, bestående av två kamrar - senaten och representanthuset. Senaten har 100 ledamöter, två från varje delstat, medan representanthuset har 435 ledamöter baserat på delstaternas befolkning. Kongressens huvuduppgift är att debattera och anta lagar. De har också befogenhet att kontrollera och balansera andra regeringsgrenar, såsom att godkänna presidentens utnämningar och att granska deras handlingar. Kongressen spelar en viktig roll i att skapa och upprätthålla en stabil regering och att säkerställa att medborgarnas rättigheter och intressen skyddas.

Senaste nytt kring Kongressen

Öppet brev kräver starkare lagar mot ´deepfakes´ efter Taylor Swift-incident

Framväxten av X-klassade bilder på Taylor Swift visade allmänheten farorna med deepfakes. I januari dominerades X av sexuellt explicita AI-genererade foton av Swift i olämpliga och provokativa positioner. Nästan en månad efter misstaget kom allmänheten samman för att kräva tuffare lagar för att förhindra liknande händelser. Över 400 AI-experter, politiker, aktivister och kändisar undertecknade det öppna brevet ´Disrupting the Deepfake Supply Chain´ för att kräva ett förbud mot deepfake-teknik och uppmana lagstiftare att behandla sådana inlägg som brottsliga handlingar. Bland annat Scarlett Johansson och Emma Watson har också blivit offer för AI-genererade material. President Joe Bidens pressekreterare, Karine Jean-Pierre, sa att de skulle pressa kongressen att stifta lagar mot spridning av falska och osanna bilder.

Direktlänk Dela Music Times fördjupar idag
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Skolmassakrens familjer använder AI för att skicka vapenlagmeddelanden till kongressen

Familjer till skjutoffren över hela USA samlas för att skicka ett meddelande till kongressen om vapenkontroll och de gör det med hjälp av artificiell intelligens.

Direktlänk Dela KHOU-TV fördjupade 15 februari

AI-genererade explicita bilder av Taylor Swift cirkulerar på sociala medier

Sexuellt explicita AI-genererade bilder av Taylor Swift har cirkulerat på sociala medieplattformar som X, Reddit och Facebook. Swifts berömmelse har fört frågan om AI-genererade bilder till nyhetsrubrikerna, vilket understryker hur sårbara även de mest inflytelserika personerna är för deepfakes. AI-verktyg kan skapa deepfakes: fotorealistiska bilder som användare kan generera genom att skriva in en ledtråd i ett AI-verktyg. Texas har lagar som kriminaliserar deepfakes, men det finns ingen federal lag som gör det. Enligt Reuters använde före detta republikanska presidentkandidaten Ron DeSantis deepfake-teknik för att förfalska en video av före detta president Donald Trump som kysser Anthony Fauci. Enligt verklighetsförsvarare, ett företag inriktat på att upptäcka AI, skapades bilderna av Taylor Swift med 90% säkerhet genom AI-diffusionsteknik. Denna teknik finns tillgänglig på mer än 100 000 plattformar och offentliga modeller. I januari introducerade en bipartisan grupp av amerikanska senatorer ´Defiance Act´. Detta lagförslag skulle tillåta offer som avbildas i naken eller sexuellt explicita förfalskningar att söka civila påföljder mot individer som producerade eller distribuerade dessa bilder.

Direktlänk Dela The UTD Mercury fördjupade 13 februari

USA:s Federal Trade Commission undersöker OpenAI

USA:s Federal Trade Commission (FTC) undersöker OpenAI, vilket markerar en betydande milstolpe i regleringen av AI-teknologi. Undersökningen fokuserar på OpenAI:s ChatGPT-bots påverkan på konsumenter, särskilt gällande datainsamling och generering av falsk information. Detta är den första stora tillsynsundersökningen av OpenAI i USA. Trots framgångarna står företaget inför sin största regleringsutmaning hittills. FTC:s proaktiva inställning ses som en viktig motvikt mot kongressens tvekan att införa specifik lagstiftning om AI-användning inom den privata sektorn.

Direktlänk Dela Global Trade Magazine fördjupade 11 februari

Vita huset uppmanar till lagstiftning mot falska bilder online

Det Vita huset har uttryckt sin oro över sexuellt explicita AI-genererade bilder av popstjärnan Taylor Swift och uppmanar kongressen att överväga lagstiftning för att hantera falska och kränkande bilder som sprids online. Vita husets pressekreterare, Karine Jean-Pierre, sade på fredagen att sociala medier också behöver göra mer för att förhindra spridningen av bilderna. Falska, sexuellt explicita bilder av Swift har översvämmat X, det sociala medieplattformen tidigare känd som Twitter, de senaste veckorna. Jean-Pierre sade att president Joe Biden arbetar med AI-företag för att vattenmärka genererade bilder för att göra dem lättare att identifiera som falska.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 29 januari

Ny universitetskurs i AI för att bekämpa ´deepfakes´

Manjeet Rege, dataforskare vid University of St. Thomas, har skapat falska videor där han verkar tala kinesiska, franska och hindi, trots att han inte kan något av dessa språk. Han planerar att undervisa en magisterkurs i artificiell intelligens (AI) vid universitetet. Kursens syfte är att lära studenterna både tekniken bakom AI och hur man använder den på ett etiskt sätt. Experter påpekar att det redan finns en stor efterfrågan på personer som kan utveckla och implementera AI-applikationer. Brian Halbach, som driver ett cybersäkerhetsföretag i Minneapolis, betonar vikten av AI-experter inom företag.

Direktlänk Dela KSTP-TV fördjupade 27 januari

AI-genererade explicita bilder av Taylor Swift orsakar oro i Vita huset

Popikonen Taylor Swift har blivit det senaste offret för en störande trend med explicita AI-genererade bilder. En serie fabricerade explicita bilder med popikonen har upptäckts cirkulera brett över olika sociala medieplattformar och online-utrymmen. Även om några av dessa bilder har tagits bort på grund av överträdelser av plattformsregler, finns fortfarande ett antal kvar online. Vita husets talesperson Karine Jean-Pierre uttryckte nyligen oro över situationen och uppmanade till lagstiftning för att hantera falskt explicit innehåll skapat med avancerad teknik.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 27 januari

Falska AI-genererade bilder av Taylor Swift sprids på sociala medier

Miljontals människor kom över falska sexuellt explicita AI-genererade bilder av Taylor Swift på sociala medier denna vecka, vilket understryker behovet av att reglera potentiellt skadliga användningar av AI-teknologi. Vita husets pressekreterare uttryckte oro för händelsen och uppmanade kongressen att vidta lagstiftande åtgärder. Detta inkluderar att göra icke-samtyckande delning av digitalt ändrade explicita bilder till ett federalt brott, med fängelse och böter. Vita huset har nyligen tagit initiativ till att bekämpa online-trakasserier och missbruk, bland annat genom att lansera en uppgiftsstyrka och den första nationella 24/7-hjälplinjen för överlevande av bildbaserat sexuellt missbruk.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 27 januari

Ny prioritering för myndigheter i utvecklingen av AI efter Vita husets exekutiva order

Vita husets exekutiva order från oktober 2023 om säker utveckling av AI, tillsammans med kongressens propositioner riktade mot att säkerställa säkerhet och integritet, har skapat en ny uppsättning prioriteringar för myndigheter framöver. Under AI & Data Exchange den 27 och 28 februari kommer regerings- och industrispecialister att dela insikter och framsteg om AI-arbete och diskutera hur man kan ta itu med de utmaningar som alla myndigheter står inför. Varje dag kommer det att finnas diskussioner om dagliga teman.

Direktlänk Dela Federal News Network fördjupade 23 januari

Före detta talman Kevin McCarthy vill utforska artificiell intelligens

När den före detta talmannen Kevin McCarthy lämnar kongressen har han nya ambitioner som involverar artificiell intelligens (AI). Men vad tycker AI om detta? CBS News huvudpolitiska analytiker John Dickerson frågade en plattform för att väga in.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 15 december

2023: Året då AI blev mainstream men kongressen misslyckades att agera

År 2023 kommer att minnas som året då artificiell intelligens (AI) blev mainstream. Amerikaner från alla hörn av landet började experimentera med verktyg som ChatGPT och Midjourney. Men trots detta anses 2023 också vara året då kongressen misslyckades att agera på den stora bilden: AI:s inverkan kommer att vara mycket större än de produkter som företagen släpper i en rasande takt. AI är en bred, allmän teknologi med djupgående implikationer för samhället som inte kan överdrivas.

Direktlänk Dela The Wall Street Journal fördjupade 10 december

Industriledare uppmanar Washington att reglera AI

Industriledare har vädjat till Washington om mer reglering av artificiell intelligens (AI) men har ännu inte sett någon större handling från Kongressens sida. En av grundarna till Open AI vittnade för sex månader sedan inför USA:s senat om behovet av ´regulatoriskt ingripande´. Trots möten med bland annat Bill Gates, Sundar Pichai och Elon Musk, har det varit få framsteg. Det är kritiskt att Washington hittar en balans mellan reglering och innovation, eftersom AI kan ha en enorm inverkan på världsekonomin. Fel politik kan dock hämma kreativitet och öppna för utländsk dominans inom AI.

Direktlänk Dela The Post and Courier fördjupade 5 december

OpenAI:s VD Sam Altman återinsatt efter plötsligt avsked

OpenAI:s tidigare avskedade VD Sam Altman har återinsatts på sin post av en ombildad styrelse. Denna snabba förändring har överraskat politiker i Washington som redan har svårt att hänga med i teknologins snabba utveckling. Altman har tidigare spelat en central roll som guide för kongressen i AI-frågor. Oroligheterna kan leda till nya antitrustfrågor. Microsoft, OpenAI:s största investerare, hade betydande inflytande över processen. Om Microsofts direkta makt i AI-industrin växer, väcker det nya frågor om företagskoncentration i AI-branschen. Rohit Chopra, chef för Consumer Financial Protection Bureau, varnar redan för att AI-industrin kan vara på väg mot oligopol. OpenAI:s kaotiska kupp kan också öka Washingtons intresse för de existentiella risker som avancerad AI utgör.

Direktlänk Dela Politico fördjupade 22 november

AI-enheter börjar känna sig hyperrealistiska men kräver stor mängd energi

Vijay Janapa Reddi, en AI-specialist vid Harvard University, diskuterar hur AI-enheter som Amazon Alexa börjar känna sig hyperrealistiska, men varnar för den stora mängd energi som krävs för att driva dessa enheter. Teknikföretag som Amazon försöker nu integrera stora språkmodeller som OpenAI´s ChatGPT i smarta hemenheter för att förbättra användarinteraktion. Men denna intelligens kräver massiva mängder data och därmed energi. Över 60% av världens elproduktion kommer från fossila bränslen, vilket bidrar till klimatförändringar. En studie publicerad i tidskriften Joule i oktober fann att omfattande integration av generativ AI kan öka energibehoven. I ett värsta fall-scenario från analysen kunde tekniken förbruka lika mycket energi som hela Irland. Klimatförändringarna förvärrar redan värmeböljor och ökar bristen på vatten, vilket vissa datacenter behöver för att hålla sig svala. För att förhindra att en dålig situation blir värre har forskare uppmanat världsledare att sluta använda fossila bränslen. Vissa förespråkare har å andra sidan krävt att kongressen vidtar åtgärder mot de energibördor som AI-sektorn presenterar.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 17 november

Senator uppmanar Biden att pressa Kina på immateriell stöld

Senator Mark Warner anser att president Joe Biden bör pressa Kina angående stöld av immateriell egendom inför sitt möte med den kinesiska presidenten Xi Jinping i Kalifornien. Warner, som är ordförande för senatens underrättelsekommitté, framhöll att hans prioritet i kongressen är att säkerställa att lagstiftning antas som kommer att förhindra att artificiell intelligens stör offentliga val och offentliga marknader. Han påpekade också att det är kritiskt att de två länderna återupptar militära kommunikationer.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 12 november

Användning av AI i politisk reklam: Inga lagar ännu, men regleringar övervägs

Medan lagstiftare och Federal Election Commission (FEC) överväger regler för användning av artificiell intelligens (AI) i politisk reklam, finns det ännu inga lagar mot det. Meta, moderbolaget till Facebook och Instagram, meddelade den 8 november 2023 att det nu kräver att annonsörer på dess plattformar avslöjar användningen av AI i politiska annonser. Detta liknar Googles policy som implementerades i september som också kräver att politiska annonser på dess plattformar avslöjar användningen av AI. Det finns för närvarande inga federala regler som förbjuder användningen av artificiell intelligens i politiska annonser. Dock överväger FEC och lagstiftare alternativ för att reglera AI i politisk reklam, till exempel genom att förbjuda användningen av AI för att bedrägligt företräda en annan kandidat eller genom att kräva en avslöjande när AI används för att skapa en politisk annons.

Direktlänk Dela Verify This fördjupade 10 november

AI-verktyg kan förändra informationsspridningen inför nästa valperiod

Generativa AI-verktyg kan förändra informationsspridningen inför nästa valperiod, vilket kan göra det svårt att avgöra vilket innehåll som är äkta och vilket som är skapat av AI. Mer än hälften av amerikanerna tror att felinformation kommer att påverka utfallet av presidentvalet 2024, och mer än en tredjedel menar att AI kommer att minska deras förtroende för valresultatet. I takt med att AI-tekniken utvecklas och presidentvalet 2024 närmar sig, ökar trycket på både kongressen och teknikföretagen att agera. Meta och Microsoft har nyligen tagit nya steg för att bekämpa deepfakes och andra former av AI-manipulation av sanningen. Meta har infört nya regler för hur politiskt innehåll som skapas med generativa AI-verktyg kan presenteras på Facebook och Instagram. Samtidigt har Microsoft annonserat en ny digital vattenmärkningstjänst som låter skapare digitalt märka sitt innehåll för att fastställa när, hur, varför och av vem det skapades.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 10 november

USA:s administration utfärdar exekutiv order för att hantera frågor kring artificiell intelligens

Biden-administrationen har utfärdat en omfattande exekutiv order som riktar in sig på en rad statliga åtgärder för att hantera konsumentproblem, diskriminering, dataskydd och andra frågor som uppstår från den utbredda användningen av artificiell intelligens (AI). Denna order kommer att etablera viktiga normer och förväntningar som gäller för den federala regeringen och kommer att påverka den privata sektorns handlingar. Det är dock svårt att bedöma den omedelbara inverkan av den exekutiva ordern eftersom den beror på de specifika steg som olika federala myndigheter beordras att ta. Kongressen har pressats att ta itu med AI-politiska frågor genom omfattande lagstiftning.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 6 november

AI-politik blir en guldgruva för lobbyister

Regeringens ökade intresse för policy kring artificiell intelligens (AI) leder till en boom för lobbyister. Företag och intressegrupper från ett brett spektrum av industrier anlitar lobbyfirmor för att påverka AI-policyn. Företag som NFL Players Association, Nike, Amazon och Mayo Clinic har alla anlitat lobbyfirmor för att påverka den frågan. Lobbyister jämför denna boom med den som skedde inom kryptovalutapolitiken. AI har dock potential att bli ännu större. Trots att OpenAI inte officiellt har anlitat några lobbyister bygger de en grund i Washington. Företaget anlitade nyligen advokatbyrån DLA Piper för att coacha VD Sam Altman inför förhör i kongressen.

Direktlänk Dela Politico fördjupade 4 november

President Biden utfärdar omfattande exekutiv order om AI

President Biden har utfärdat en omfattande exekutiv order om artificiell intelligens (AI), i ett försök att sätta nya standarder för säkerhet, förbättra AI-upphandling och stärka AI-implementering för alla statliga myndigheter. Order inkluderar även planer på att få kontroll över privata AI-projekt genom att tvinga teknikföretag att rapportera detaljer om sina mest hemliga AI-utvecklingsprojekt till den federala regeringen. Vicepresident Kamala Harris kommer att föra denna vision vidare till Storbritanniens toppmöte om AI-säkerhet. Dock kan denna order stöta på hinder både inom kongressen och internationellt.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 31 oktober

President Biden utfärdar exekutiv order för att reglera utvecklingen av AI

USA:s president Joe Biden har utfärdat en omfattande exekutiv order för att reglera utvecklingen av artificiell intelligens (AI) på grund av växande oro för dess potentiella inverkan på allt från nationell säkerhet till folkhälsa. Exekutiva ordern kräver att utvecklare av de starkaste AI-modellerna måste meddela regeringen om deras arbete och dela säkerhetstestresultat. Den uppmanar också National Institute of Standards and Technology att fastställa ´rigorösa standarder´ för att testa AI innan den släpps. Biden uppmanade också kongressen att anta dataskyddslagstiftning.

Direktlänk Dela Al Jazeera fördjupade 31 oktober

Läkare Skeptiska Till AI i Patientvård Trots F.D.A:s Godkännande

F.D.A. har godkänt många nya program som använder artificiell intelligens, men läkare är skeptiska till om verktygen verkligen förbättrar vård eller stöds av gedigen forskning. Dr. Roy Fagan, en läkare i North Carolina, diagnostiserades snabbt med hjälp av ett AI-program för stroke-triage när han drabbades av stroke i augusti. Inom läkemedelsindustrin är AI ett hett ämne. Det hjälper till att upptäcka nya läkemedel, kan peka på oväntade biverkningar och diskuteras även som ett hjälpmedel för personal som är överväldigad av repetitiva, rutinmässiga uppgifter. Trots detta har F.D.A:s roll kritiserats för hur noga den granskar och beskriver de program den godkänner för att hjälpa läkare att upptäcka allt från tumörer till blodproppar till kollapsade lungor. President Biden utfärdade en exekutiv order på måndagen som kräver regleringar över ett brett spektrum av myndigheter för att försöka hantera säkerhets- och integritetsrisker med AI, inklusive inom hälso- och sjukvården. Inget enskilt amerikanskt organ styr hela landskapet. Senator Chuck Schumer, demokrat från New York och majoritetsledaren, kallade teknikchefer till Capitol Hill i september för att diskutera sätt att nära fältet och även identifiera fallgropar. Google har redan dragit uppmärksamhet från kongressen med sin pilot av en ny chatbot för vårdpersonal. Kallad Med-PaLM 2, är den utformad för att svara på medicinska frågor, men har väckt oro för patientintegritet och informerat samtycke.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 31 oktober

President Biden undertecknar ´banbrytande´ exekutiv order om artificiell intelligens

President Joe Biden har undertecknat en ´banbrytande´ exekutiv order om artificiell intelligens (AI), vilket etablerar nya normer för AI-säkerhet och adresserar frågor om integritet, rättvisa, konsumenter, arbetare och USA:s konkurrenskraft inom detta snabbt framväxande område. Order kräver att utvecklare av ´mest kraftfulla AI-system´ delar säkerhetstestresultat med regeringen. Den innehåller också uppgifter och förväntningar för olika federala myndigheter och uppmanar kongressen att anta tvärpolitisk datasekretesslagstiftning. Anton Dahbura, meddirektör för Johns Hopkins Institute for Assured Autonomy, kallade ordern ´glädjande proaktiv´.

Direktlänk Dela KRCR-TV fördjupade 30 oktober

USA:s regering utfärdar exekutiv order för att hantera utmaningar med AI

USA:s president Joe Bidens regering har utfärdat en exekutiv order för att hantera utmaningarna med den accelererande utvecklingen av Artificiell Intelligens (AI). Vita huset har gett riktlinjer för att hantera risker för medborgarnas integritet och betonat behovet av att utveckla nya specifikationer för att övervaka syntesen av biologiska ämnen. Vita huset har också uppmanat kongressen att påskynda förfaranden för att skapa tvärpolitisk lagstiftning för att skydda amerikanernas, särskilt barns, integritet från riskerna med AI.

Direktlänk Dela Marca fördjupade 30 oktober

USA:s president Joe Biden lanserar ny strategi för artificiell intelligens

USA:s president Joe Biden lanserar en ny strategi för artificiell intelligens (AI) genom en exekutiv order. Order innefattar skapandet av standarder och regler kring tekniken och kan leda till konflikter med både kongressen och den amerikanska teknikindustrin. Dokumentet tar upp ett antal teknikdrivna frågor, inklusive algoritmisk bostadsdiskriminering, cybersäkerhet och datasekretess. Order riktar sig till federala myndigheter att både implementera AI och skydda mot eventuell bias. Den kräver att utvecklare av största AI-modellerna följer nya säkerhetsriktlinjer och skapar regerings- och industristandarder för att urskilja AI-genererat innehåll.

Direktlänk Dela Politico fördjupade 30 oktober

Oklahoma kämpar med att reglera AI-industrin

Oklahomas lagstiftare kämpar för att reglera AI-industrin trots ökande intresse och tillgänglighet för tekniken. Medan AI nu finns i allt från mobilappar till ansiktsigenkänning och chattbottar, har det växt fram en oro för att AI-tekniken kan överträffa mänsklig kontroll, leda till omfattande arbetslöshet och förvärra rasism och rasstereotyper. Trots att både kongressen och vissa delstater överväger lagstiftning för att reglera tekniken, har försök att reglera AI i Oklahoma i stort sett stannat upp. Oklahoma har introducerat 11 AI-relaterade lagförslag sedan 2003, men bara antagit ett. Guvernör Kevin Stitt bildade en AI-arbetsgrupp i september för att undersöka teknikens förmågor och säkerhetsrisker. Två dataintegritetslagar introducerades 2021 och 2022, men ingen av dem fick en hearing i senaten.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 23 oktober

AI-företagsadvokat påverkar diskussionen om upphovsrätt i Washington

Sy Damle, en advokat som representerar stora AI-företag som OpenAI, har varit inblandad i att påverka debatten om AI och upphovsrätt i Washington, trots att hans inblandning inte offentliggjordes. Damle var involverad i utformningen och cirkulationen av ett öppet brev till kongressen som uppmanade till att inte införa nya upphovsrättsregler för AI-system. Brevets undertecknare inkluderade tunga aktörer som amerikanska biblioteksföreningen, den progressiva ideella organisationen Public Knowledge och den fria marknadsinstitutet R Street Institute.

Direktlänk Dela Politico fördjupade 23 oktober

Modellering och simulering förändrar vår värld

James Robb, president för National Training and Simulation Association (NTSA), diskuterar hur modellering och simulering (M&S) förändrar världen. NTSA har under de senaste 12 åren sett samhället växa och blomstra tack vare betydande framsteg inom simuleringsteknik. 2007 ledde NTSA framgångsrikt en ansträngning att få M&S erkänd av kongressen som en ´kritisk nationell teknologi´. Robb betonar vikten av att utveckla digitala tvillingar av miljön och att vi nu är på väg att modellera det mänskliga sinnet. Han diskuterar också farorna med AI och behovet av att säkerställa att stora teknikföretag är på vår sida, särskilt när det gäller att hantera motståndare och den mörka sidan av sociala medier och inhemska politiska agendor.

Direktlänk Dela National Defense Magazine fördjupade 23 oktober

Pentagon varnar för Kinas dominans inom AI

Enligt en ny rapport till kongressen varnar Pentagon för att Kina fokuserar på att dominera inom artificiell intelligens (AI) för att sondera fiendens sårbarheter och främja konceptet ´intelligentiserad krigföring´. ´Kina är en global ledare inom AI-teknik och siktar på att överta väst i AI-forskning och utveckling (FoU) till 2025 för att bli världsledande inom AI till 2030´, säger försvarsdepartementet i sin årliga rapport om Kinas militärmakt. Rapporten varnar också för att Kina under 2021 har diskuterat ett koncept som kallas ´Multi-Domain Precision Warfare´, som syftar till att använda ett nätverk som integrerar framsteg inom data och AI för att identifiera ´nyckelsårbarheter i det amerikanska operationssystemet och sedan kombinera gemensamma styrkor över domäner för att lansera precisionsangrepp mot dessa sårbarheter.´

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 22 oktober

Silicon Valley-organisation påverkar AI-politik i Washington

En rapport publicerad i Politico avslöjar hur organisationen Open Philanthropy, som stöds av Silicon Valley-miljardärer och har band till ledande AI-företag som OpenAI och Anthropic, utövar inflytande i Washington. Open Philanthropy finansierar löner för över ett dussin AI-fellows som arbetar i centrala kongresskontor, federala myndigheter och inflytelserika tankesmedjor där de direkt påverkar AI-politiken. Kritiker befarar att detta kommer att avleda kongressen från mer omedelbara regler som skulle binda teknikföretagens händer. Open Philanthropy-finansierade fellows arbetar även vid Department of Homeland Security, Department of Defense, State Department och i House Science Committee och Senate Commerce Committee, båda involverade i utvecklingen av AI-regler.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 17 oktober

Silicon Valley-stödd organisation finansierar AI-forskare i kongressen

Organisationen Open Philanthropy, som finansieras främst av miljardären Dustin Moskovitz och hans fru Cari Tuna, finansierar lönerna för över ett dussin AI-forskare i kongressen, federala myndigheter och inflytelserika tankesmedjor. Forskarna, som är inblandade i förhandlingar som kommer att forma Capitol Hills planer för att reglera AI, är nära kopplade till ett inflytelserikt nätverk som uppmanar Washington att fokusera på teknikens långsiktiga risker. Kritiker befarar att detta kommer att avleda kongressen från mer omedelbara regler som skulle binda teknikföretagens händer.

Direktlänk Dela Politico fördjupade 13 oktober

Experter diskuterar AI:s framsteg inom hälso- och sjukvården vid kongress i Bilbao

Artificiell intelligens (AI) var det centrala ämnet vid ett rundabordssamtal som hölls inom ramen för den 68:e kongressen för det spanska sjukhusapotekssällskapet i Bilbao. Experter diskuterade AI:s framsteg inom hälso- och sjukvården och hur det kommer att ändra landskapet. Det diskuterades hur AI kan hjälpa sjukhusapotekare i deras dagliga arbete för att förbättra produktiviteten och bli mer professionella. Det betonades också att AI endast fungerar när det finns mycket tillförlitliga och välstrukturerade data. Dessutom diskuterades regleringar kring AI, med en jämförelse mellan europeisk lagstiftning och de stora globala innovationsnaven.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 10 oktober

Open AI:s VD uppmanar USA:s kongress att reglera AI

Sam Altman, verkställande direktör och medgrundare av Open AI, har uppmanat den amerikanska kongressen att reglera utveckling och användning av artificiell intelligens (AI). Altman betonade att AI har många användbara tillämpningar, men att regeringens ingripande är nödvändigt för att säkerställa att dessa verktyg utvecklas på ett sätt som skyddar och respekterar medborgarnas rättigheter och friheter. Han erkände att AI kommer att påverka arbetsmarknaden, men är optimistisk att tekniken på lång sikt kommer att skapa fler nya jobb än vad den kommer att förstöra.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 9 oktober

AI skriver lagstiftning i Hawaii

I mars introducerade Hawaii-senatorn Chris Lee en lagstiftning som uppmanade den amerikanska kongressen att överväga fördelar och risker med artificiell intelligens (AI). Men han skrev den inte själv - det gjorde en AI. Lee instruerade ChatGPT, ett AI-drivet system utbildat för att följa instruktioner och föra samtal, att skriva en lagtext som belyser de potentiella fördelarna och nackdelarna med AI. Inom några ögonblick producerade den en resolution som Lee kopierade och klistrade in utan att ändra ett ord. Resolutionen antogs i april med stöd från båda partier.

Direktlänk Dela Alaskabeacon.com fördjupade 6 oktober

Under en virtuell rundabordssamtal med Federal Trade Commission (FTC) krävde en grupp kreativa arbetare och fackliga ledare som representerar artister reglering av generativa AI-modeller och verktyg. De argumenterade att de behöver ´samtycke, kredit, kontroll och ersättning´ för att skydda sina konstnärliga verk, varumärken, röster, likheter och varumärken från AI-modellträning, kopieringsproduktion, AI-genererade deepfakes och mer. FTC:s ordförande Lina Khan inledde genom att påpeka att kongressen skapade FTC för att upprätthålla regler för rättvis konkurrens.

VentureBeat fördjupade 6 oktober

Deepfakes skapar oro inför det kommande amerikanska presidentvalet

Deepfakes genererade av artificiell intelligens skapar oro inför det kommande amerikanska presidentvalet. Google var det första stora teknikföretaget att meddela att det skulle införa nya etiketter på vilseledande AI-genererade politiska annonser. Nu uppmanar amerikanska lagstiftare sociala medieplattformar som X, Facebook och Instagram att förklara varför de inte gör detsamma. Två demokratiska medlemmar av kongressen skickade ett brev till Meta CEO Mark Zuckerberg och X CEO Linda Yaccarino och uttryckte allvarliga farhågor om framväxten av AI-genererade politiska annonser på deras plattformar och bad dem att förklara vilka regler de utformar för att begränsa skadorna för fria och rättvisa val.

Direktlänk Dela The News-Herald fördjupade 6 oktober

Lagstiftare uppmanar sociala medier att hantera AI-genererade politiska annonser

Deepfakes genererade av artificiell intelligens har sin stund i år, åtminstone när det gäller att få det att se ut eller låta som om kändisar gjorde något otroligt. Tom Hanks som säljer en tandvårdsplan. Påven Franciskus i en stilren dunjacka. USA: s senator Rand Paul sitter på Capitol-trappan i en röd morgonrock. Men vad händer nästa år inför ett amerikanskt presidentval? Google var det första stora teknikföretaget att säga att det skulle införa nya etiketter på vilseledande AI-genererade politiska annonser som kunde fejka en kandidats röst eller handlingar. Nu uppmanar vissa amerikanska lagstiftare sociala medieplattformar X, Facebook och Instagram att förklara varför de inte gör detsamma. Två demokratiska medlemmar av kongressen skickade ett brev på torsdagen till Meta CEO Mark Zuckerberg och X CEO Linda Yaccarino och uttryckte ”allvarliga farhågor” om framväxten av AI-genererade politiska annonser på deras plattformar och bad var och en att förklara eventuella regler de skapar för att begränsa skadorna på fria och rättvisa val. ”De är två av de största plattformarna och väljarna förtjänar att veta vilka skyddsräcken som sätts upp”, sa USA: s senator Amy Klobuchar från Minnesota i en intervju med The Associated Press. ”Vi frågar dem helt enkelt, ´Kan ni inte göra detta? Varför gör ni inte detta?´ Det är tydligt tekniskt möjligt.” Brevet till cheferna från Klobuchar och USA: s representant Yvette Clarke från New York varnar: ”Med 2024 års val som snabbt närmar sig, kan brist på transparens om denna typ av innehåll i politiska annonser leda till en farlig flod av valrelaterad missinformation och desinformation över era plattformar - där väljare ofta vänder sig för att lära sig om kandidater och frågor.” X, tidigare Twitter, och Meta, moderbolaget till Facebook och Instagram, svarade inte omedelbart på begäran om kommentarer på torsdagen. Clarke och Klobuchar bad cheferna att svara på deras frågor senast den 27 oktober.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 5 oktober

Föräldrar uppmanas att utbilda sina barn om AI och övervaka dess användning

Föräldrar uppmanas att utbilda sina barn om teknik och övervaka deras användning av den, särskilt med tanke på den ökade tillgängligheten av AI-verktyg som onlinechattbotten ChatGPT. ChatGPT:s VD har tidigare vittnat inför kongressen om att AI bör regleras av en federal eller internationell myndighet för att förhindra missbruk. Föräldrar bör vara medvetna om riskerna med att barn kan börja se AI-verktyg som ´vänner´. Det rekommenderas att föräldrar är proaktiva, övervakar teknikanvändningen, hjälper sina barn att övervaka sin egen teknikanvändning och främjar en sund skepticism.

Direktlänk Dela The Philadelphia Inquirer fördjupade 2 oktober

Reglering av AI-utveckling kan skada innovation och kränka yttrandefriheten

Enligt Jeremy Straub, direktör för North Dakota State University Cybersecurity Institute, skulle reglering av AI-utveckling kunna skada innovation och potentiellt kränka första tillägget till USA:s konstitution, som skyddar yttrandefriheten. Straub argumenterar för att utveckling av AI bör betraktas som skyddat tal och att reglering av det skulle vara skadligt för USA:s konkurrenskraft. Han föreslår att i stället för att skapa en ny AI-regleringsbyrå, bör kongressen tilldela medel till varje relevant byrå för att samla experter för att identifiera och föreslå lösningar på eventuella befintliga lagar som kan behöva uppdateras i ljuset av AI.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 1 oktober

Diskussion om konsekvenserna av AI på medborgerliga rättigheter

Senator Cory Booker samlade en rad experter och förespråkare på torsdagen för att diskutera konsekvenserna av artificiell intelligens (AI) på medborgerliga rättigheter. Panelen diskuterade hur AI kan användas för att diskriminera, men också hur AI kan användas för att motverka dessa problem. De diskuterade bland annat hur AI kan förstärka diskriminering inom områden som bostadslån, rekrytering och sjukvård. Men de belyste också hur AI kan användas för att motverka dessa problem. Suresh Venkatasubramanian, direktör för Center for Technological Responsibility vid Brown University, påpekade att det är människor som väljer hur man bygger AI-system, och därför människor som kan välja att eliminera rasistiska snedvridningar i konstruktionen. Andra som Fabian Rogers, en samhällsförespråkare i New York, efterlyste lagstiftningsskydd för saker som ansiktsigenkänning. Förespråkare kallade på onsdagen för antagandet av en AI Bill of Rights. Kongressen arbetar nu för att anta lagstiftning i frågan.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 28 september

USA:s president Joe Biden diskuterar AI och antibiotikaresistenta bakterier med vetenskaps- och teknologirådgivare

USA:s president Joe Biden mötte 14 vetenskaps- och teknologirådgivare i San Francisco för att diskutera artificiell intelligens (AI) och för att marknadsföra en investering på över 100 miljoner dollar för att bekämpa dödliga antibiotikaresistenta bakterier. Biden betonade att hans administration kommer att fortsätta att eftersträva tvåpartisanlagstiftning för att Amerika ska leda vägen mot ansvarsfull AI-innovation. Steve Blank, adjungerad professor i ledning och teknik vid Stanford University, påpekade att hur Vita huset och kongressen agerar på tekniken kommer att ha avgörande effekter på Amerikas position i den globala AI-racet.

Direktlänk Dela The Mercury News fördjupade 28 september

FTC-chefen Lina Khan varnar AI-företag för monopolistiska affärspraktiker

Federal Trade Commission (FTC) ordförande Lina Khan har varnat att hennes byrå inte kommer att tveka att vidta åtgärder mot artificiell intelligensföretag om de deltar i monopolistiska affärspraktiker. Hennes kommentarer kom en dag efter att hennes byrå stämde Amazon för påstått konkurrenshämmande praxis. Khan underströk att hennes byrå redan hade befogenhet att begränsa AI. Hon tillade att det skulle vara hjälpsamt om kongressen lade till ytterligare regler om vilka praxis som är tillåtna och vilka som är förbjudna.

Direktlänk Dela Politico fördjupade 27 september

USA:s kongress och federala byråer arbetar med reglering och utveckling av AI

USA:s kongress, flera federala byråer och Vita huset arbetar för att hantera olika aspekter av utveckling, reglering och användning av artificiell intelligens (AI). Kongressen har publicerat två ramverk för AI och hållit flera utskottshörningar om AI. Federala byråer söker information och input för utveckling av AI-regler och regelverk. Bland annat har USA:s upphovsrättskontor, National Institute of Standards and Technology och Securities and Exchange Commission efterfrågat kommentarer. Vita huset har säkrat frivilliga åtaganden från ledande AI-företag för att hantera risker som AI medför.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 27 september

USA:s kongress diskuterar ökade investeringar i AI-forskning och utveckling

Konstgjord intelligens (AI) fortsätter att driva dialogen bland beslutsfattare, industriledare och allmänheten och presenterar ökande federala utgiftsmöjligheter som kongressen har godkänt. Under årtionden har den federala regeringen gjort en ansträngning för att investera i forskning och utveckling (FoU) av AI. Myndighetsbudgetar uppgår nu till drygt 2 miljarder dollar i diskretionära medel som allokerats till finansiering av AI-projekt och partnerskap. När både representanthuset och senaten förbereder sig för att ta upp 12 anslagslagar före årets slut kommer finansiering av AI-FoU att övervägas. Kongressens utfrågningar om AI sedan ChatGPT fångade allmänhetens uppmärksamhet har framhävt att kongressen vill spela en roll för att säkerställa att USA ligger i framkant när det gäller de utvecklande och något osäkra effekterna av AI på nästan alla aspekter av den kongressuella dagordningen.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 22 september

Amerikansk kongressledamot testar AI för att förstå teknikens inverkan

Kongressledamoten Bill Foster, den enda medlemmen i kongressen med en doktorsexamen i fysik, använder frekvent AI-programvara för att lära sig mer om det framväxande området. Foster använder TensorFlow, Google´s AI-produkt, i småskaliga projekt. Foster är bland de kongressledamöter som har träffat talmannen Kevin McCarthy i en arbetsgrupp för AI-policy. Foster är djupt oroad över AI:s förmåga att skapa ´deep-fake´ imitationer, vilket kan möjliggöra för familjemedlemmars röster och bilder att klonas och användas för att begå ekonomiskt bedrägeri. Foster vill att kongressen ska införa ett sätt för människor att bekräfta att personen de kommunicerar med via mobiltelefon eller annan elektronisk kommunikation inte är en robot.

Direktlänk Dela Chicago Sun-Times fördjupade 22 september

Globala framsteg och utmaningar i reglering av artificiell intelligens

Snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI) som Microsoft-stödda OpenAI:s ChatGPT komplicerar regeringars försök att komma överens om lagar som styr teknikens användning. Här är de senaste stegen som nationella och internationella styrorgan tar för att reglera AI-verktyg: AUSTRALIEN planerar regler för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI och produktion av deepfake-versioner av samma material. STORBRITANNIEN har föreslagit sju principer för att göra utvecklare ansvariga, förhindra att Big Tech binder upp tekniken i sina plattformar och stoppa konkurrensbegränsande beteende. KINA har infört tillfälliga åtgärder som kräver att tjänsteleverantörer lämnar in säkerhetsbedömningar och får klartecken innan de släpper AI-produkter på massmarknaden. EUROPEISKA UNIONEN planerar regler och EU-lagstiftare Brando Benifei uppmanade medlemsländerna att kompromissa för att nå en överenskommelse innan årets slut. FRANKRIKE, ITALIEN, JAPAN, POLEN och SPANIEN utreder möjliga överträdelser. FN planerar regler och säkerhetsrådet höll sin första formella diskussion om AI i New York i juli. USA söker input på regler och kongressen höll utfrågningar om AI mellan 11 och 13 september.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 22 september

Thune och Klobuchar samarbetar på AI-lagstiftning

Senatorerna John Thune och Amy Klobuchar arbetar på lagstiftning som skulle kräva att företag utvärderar konsekvenserna av artificiell intelligens (AI) och själv-certifierar säkerheten för system som anses särskilt riskfyllda. Thune förväntar sig att introducera lagen snart och säger att hans lagstiftning kommer att gå emot den ´tunga´ inställningen till AI som han förväntar sig att senatorn Chuck Schumer kommer att stödja. Schumer har spenderat månader på att undersöka möjligheten till nya AI-regler. Klobuchar anser att kongressen ´bara inte kan vänta´ på att sätta riktlinjer för AI-system.

Direktlänk Dela Politico fördjupade 21 september

Debatt om reglering av generativ AI: Självreglering eller lagstiftning?

Framtiden för generativ artificiell intelligens (AI) kan gå i flera olika riktningar, varav vissa innebär strikta regler medan andra inte har något skydd mot katastrofer. Nyligen har två händelser belyst debatten om reglering av generativ AI. OpenAI:s VD, Sam Altman, vittnade inför kongressen om konsekvenserna av att AI fortsätter att spridas och växa utan regleringar. Vid ett privat evenemang i New York gav teoretisk fysiker Michio Kaku sin syn på vem som borde vara involverad i att fastställa riktlinjer för AI. Kaku förespråkade självreglering inom industrin, medan Altman efterlyste lagstiftning.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 19 september

AI Insight Forum: Teknikmiljardärer diskuterar AI-reglering bakom stängda dörrar

Det senaste AI Insight Forum, som hölls på Capitol Hill, samlade teknikindustrins tyngsta namn, inklusive Elon Musk och Bill Gates, för att diskutera framtiden för AI och särskilt frågan om ´AI-reglering´. Evenemanget var inte öppet för allmänheten eller media, vilket väcker frågor om vilka kritiska eller kontroversiella diskussioner som ägde rum bakom stängda dörrar. New York-senatorn Chuck Schumer kallade mötet för ett ´mycket produktivt första AI Insight Forum´ och påpekade att uppgiften framåt är en svår en. Kongressen siktar på att anta en tvärpolitisk AI-lagstiftning inom det närmaste året som syftar till att mildra problemen med AI-risker.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 17 september

Sam Altman: Från Stanford till att leda AI-framsteg

Sam Altman, en av de mest inflytelserika personerna inom artificiell intelligens (AI) idag, är medgrundare och VD för OpenAI, företaget bakom ChatGPT, en revolutionerande chatbot. Tidigare ledde han Y Combinator, en teknikinkubator som tillhandahållit startkapital till företag som Airbnb, Dropbox och Stripe. Trots att hans försök att få statlig finansiering för sina AI-projekt hittills har varit misslyckade, insisterar Altman på att se till att regulatorer förstår denna nya teknik. Han har även visat upp ChatGPT för medlemmar av den amerikanska kongressen.

Direktlänk Dela The Street fördjupade 16 september

Teknikledare samlas på Capitol Hill för att diskutera skydd för AI-forskning och utveckling

Teknikjättar, utvecklare och företagsledare samlades under en vecka på Capitol Hill för att diskutera skydd för AI-forskning och utveckling. Diskussionen om artificiell intelligens (AI) dominerade, trots hotet om en regeringsstopp. Teknikledare som Elon Musk och Mark Zuckerberg deltog, tillsammans med datavetare och företagsledare från stora mjukvaruföretag. Senaten höll sitt första ´AI Insights Forum´ och Representanthuset höll en rad utfrågningar om hur regeringen köper AI-verktyg och teknologier. Samtidigt uttryckte tekniker att de var uppmuntrade av fokuset på att utveckla viktiga regleringar. Samverkan mellan teknikindustrin och regeringen ansågs vara nyckeln när AI tar över. Betydelsen av förbättrade regler och säkerhetsåtgärder kring AI-utveckling diskuterades i nästan alla möten mellan lagstiftare och teknikchefer under veckan. Det återstår dock att se vilka skydd som kongressen kan införa efter sin AI-vecka.

Direktlänk Dela Nextgov fördjupade 15 september

USA:s senatorer vill snabbt reglera AI:s inverkan på val

Dagen efter att tech-VD:ar träffade lagstiftare för att diskutera reglering av artificiell intelligens (AI), sa två ledande senatorer att Kongressen först kan behöva ta itu med AI:s potentiella inverkan på val. Senatorerna är särskilt oroade över användningen av AI för att skapa innehåll som felaktigt framställer kandidater i politiska annonser för att påverka federala val. Demokratiska senatorn Chuck Schumer sa att lagstiftning om AI i val kan behöva skyndas på. Republikanske senatorn Mike Rounds sa att det kommer att vara en verklig utmaning att få överenskommelse om sådan lagstiftning.

Direktlänk Dela WTVB AM fördjupade 15 september

Kongressen diskuterar hur man ska hantera Artificiell Intelligens

Kongressen diskuterar hur man ska hantera Artificiell Intelligens (AI). Apple presenterar sin nya iPhone 15-serie som kommer att använda USB-C-kablar för laddning. Starbucks introducerar skrämmande Halloween-drinktillbehör och Ikea lanserar sin första Halloween-kollektion någonsin. Michaels säljer läskiga Edgar Allan Poe-vibbar.

Direktlänk Dela WFXR-TV fördjupade 13 september

Elon Musk uppmanar till federal AI-avdelning

Tesla-VD Elon Musk har kallat på en federal avdelning för AI under en konversation med journalister efter ett toppmöte på Capitol Hill som innefattade profilerade tech-ledare, aktivister och forskare. Musk, som anlände i en svart Tesla, delade sina tankar med kongressen och andra tech-exekutiva, inklusive OpenAI-VD Sam Altman och Google-VD Sundar Pichai. Musk har tidigare sagt att okontrollerad artificiell intelligens utgör en allvarlig risk för mänskligheten och upprepade den ståndpunkten i sina kommentarer.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 13 september

US-lagstiftare introducerar ramverk för att reglera AI

US-senatorerna Josh Hawley och Richard Blumenthal har introducerat ett lagstiftningsramverk för att reglera artificiell intelligens (AI). Ramverket föreslår att företag som utvecklar generativa AI-modeller eller system för ansiktsigenkänning ska registrera sig hos en oberoende tillsynsmyndighet. Myndigheten kommer att ha tillsyn över AI-utvecklare, genomföra regelbundna revisioner och övervaka AI:s teknologiska och ekonomiska effekter. Lagstiftarna uppmanar också kongressen att införa nya lagar för att ställa AI-utvecklare ansvariga för missbruk av AI.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 13 september

Teknikledare diskuterar AI-skydd med USA:s senat

Den högsta demokraten i USA:s senat har bjudit in teknikledare, inklusive Tesla-VD Elon Musk, Meta Platforms-VD Mark Zuckerberg och Alphabet-VD Sundar Pichai, till Capitol Hill på onsdag för ett stängt forum om hur kongressen bör sätta upp skydd för artificiell intelligens (AI). Lagstiftare kämpar med att mildra farorna med den framväxande tekniken, som har upplevt en boom i investeringar och konsumentpopularitet efter lanseringen av OpenAIs ChatGPT. Lagstiftare vill ha skydd mot potentiellt farliga deepfakes, valstörningar och attacker på kritisk infrastruktur.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 september

Teknikledare diskuterar AI-säkerhet på Capitol Hill

USA:s högsta demokrat i senaten har kallat teknikledare, inklusive Tesla CEO Elon Musk, Meta Platforms CEO Mark Zuckerberg och Alphabet CEO Sundar Pichai, till Capitol Hill för ett stängt forum om hur kongressen ska ställa in AI-säkerhet. Lagstiftare kämpar med att mildra farorna med den framväxande tekniken. Andra förväntade deltagare inkluderar OpenAI CEO Sam Altman, Nvidia CEO Jensen Huang, Microsoft CEO Satya Nadella och IBM CEO Arvind Krishna. Schumer vill att deltagarna ska diskutera ´varför kongressen måste agera, vilka frågor man ska ställa och hur man bygger en konsensus för säker innovation´.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 13 september

Senator Chuck Schumer söker teknikledares råd om AI-lagstiftning

Den amerikanska senatorn Chuck Schumer har inlett diskussioner om att utforma en tvåpartipolitik som både uppmuntrar till snabb utveckling av artificiell intelligens (AI) och minskar dess största risker. Schumer kommer att hålla ett möte med framstående teknikexperter, inklusive Meta´s Mark Zuckerberg, Tesla´s Elon Musk och tidigare Microsoft VD Bill Gates, för att diskutera hur kongressen bör hantera det. Schumer hoppas att de kommer att ge senatorer en realistisk riktning för att reglera teknikindustrin, något som kongressen har misslyckats med att göra under många år.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 13 september

Ny rapport från JEC: USA kan behålla ledarskap inom AI genom offentliga investeringar och arbetskraftsutveckling

Joint Economic Committee (JEC) Demokraterna har släppt en ny rapport som detaljerar hur USA:s regering kan behålla amerikanskt ledarskap inom artificiell intelligens (AI) genom offentliga investeringar och arbetskraftsutveckling. Rapporten kommer före ett mycket förväntat AI Insight Forum i kongressen senare denna vecka. Rapporten detaljerar de potentiella effekterna på USA:s arbetsmarknad och efterfrågan på olika jobb, liksom risker förknippade med nya AI-teknologier.

Direktlänk Dela Los Alamos Daily Post fördjupade 13 september

USA:s senatskommitté håller ny utfrågning om AI med Microsofts och Nvidias ledare

Den amerikanska senatskommittén höll en ny utfrågning om artificiell intelligens med Microsofts president Brad Smith och Nvidias chefsforskare William Daly. Kongressen arbetar med lagstiftning för att mildra riskerna med framväxande teknik, inklusive AI. Tidigare i maj 2023 vittnade OpenAI:s VD Sam Altman inför kongressen om potentiell reglering av artificiell intelligens. OpenAI:s mest anmärkningsvärda produkt är ChatGPT, som har fångat allmänhetens fantasi de senaste månaderna och fått Washington att skynda på att förstå dess omvandlande krafter.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 13 september

USA:s senatorer möter Big Tech-ledare för att diskutera AI-reglering

Amerikanska senatorer möter ledande chefer från stora teknikföretag denna vecka som en del av en ny satsning på att utforma regler för artificiell intelligens (AI) med fokus på att begränsa faror och skydda innovation. Senatens justitie- och handelskommittéer intensifierade sina granskningar av den framväxande tekniken på tisdagen och träffade AI-experter från företag, inklusive Microsoft och chip-tillverkaren Nvidia. Microsofts president Brad Smith sade på tisdagen att han vill att kongressen ska skapa en ny regulator specifikt för AI som prioriterar säkerhet och nationell säkerhet. Andra stora teknikjättar stöder också nya AI-regler, inklusive Google och programvaruföretaget Adobe.

Direktlänk Dela The Washington Times fördjupade 12 september

OpenAI:s VD Sam Altman får rådgivning från DLA Piper inför kongressförhör

Sam Altman, VD för OpenAI, har fått rådgivning från den globala advokatbyrån DLA Piper inför sin medverkan i USA:s senats utfrågningar om artificiell intelligens. DLA Piper har rådgivit Altman om hur man bäst presenterar sig inför kongressen och hur man charmar lagstiftare. Advokatbyrån har även bekräftat att de har en affärsrelation med OpenAI och ger företaget strategiska råd. OpenAI, som har haft en begränsad närvaro i Washington, planerar nu att anställa en ledare för sina relationer med kongressen, vilket tyder på att de avser att öka sin närvaro i huvudstaden.

Direktlänk Dela Politico fördjupade 12 september

USA:s senatorer leder grupp för att adressera risker och fördelar med artificiell intelligens

Senatorerna Martin Heinrich (D-N.M.) och Mike Rounds (R-S.D.) leder en tvärpolitisk grupp i kongressen för att hantera risker och fördelar med artificiell intelligens. De två senatorerna, som är ordförande för senatens AI-kommitté, kommer att delta i ett kommande kongressforum om AI-policy och diskutera ansträngningar för att reglera den snabbt utvecklande tekniken.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 12 september

Stora teknikföretag lovar att minska riskerna med AI

Teknikchefer möter höga tjänstemän i Biden-administrationen för att komma överens om frivilliga åtgärder för att minska riskerna med AI. Vita huset har säkrat löften från åtta stora teknikföretag, inklusive Adobe, Cohere, IBM, Nvidia, Palantir, Salesforce, Scale AI och Stability, att göra mer testning, rapportering och forskning om riskerna med artificiell intelligens. Kongressen har undersökt riskerna med AI och Vita huset har arbetat på en exekutiv order om AI samt formella policyer för utveckling, inköp och användning av AI-system inom federala myndigheter.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 12 september

OpenAI borde ha varit ett statligt projekt, säger Sam Altman

Sam Altman, tidigare chef för Y Combinator och nuvarande ledare för OpenAI, anser att OpenAI borde ha varit ett statligt projekt. Han menar att företaget borde ha fått statligt stöd, vilket de inte lyckades få trots försök. Altman försökte 2017 övertyga tjänstemän vid Vita huset, försvarsdepartementet och energidepartementet att investera i företaget bakom ChatGPT, en ledande aktör inom generativ artificiell intelligens. Han har visat ChatGPT för över 100 medlemmar i kongressen och framförde i maj sitt stöd för skapandet av en oberoende federal byrå för att övervaka AI-teknik. På tisdag planerar senatorerna Richard Blumenthal och Josh Hawley att presentera det första formella ramverket för att reglera AI.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 12 september

Åtta teknikföretag ansluter sig till Vita husets frivilliga AI-löfte

Åtta teknikföretag, inklusive Salesforce och Nvidia, har anslutit sig till Vita husets frivilliga löfte om artificiell intelligens (AI), där de lovar att mildra riskerna med AI. Nya deltagare inkluderar IBM, datautvinningsföretaget Palantir och Stability, tillverkaren av text-till-bild-generatorn Stable Diffusion. Löftet har utvidgats bortom AI-jättarna som Microsoft och Meta och OpenAI. Vita huset fortsätter att visa intresse för AI-frågor, och arbetet pågår med en AI verkställande order. President Biden stöder ansträngningar i kongressen för att anta AI-lagstiftning.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 12 september

USA:s kongress och försvarsdepartementet fokuserar på AI för nationell säkerhet

Artificiell intelligens (AI) är i centrum för den politiska diskursen i USA, där både kongressen och försvarsdepartementet söker att öka landets AI-förmågor. National Defense Authorization Act (NDAA), lagstiftning som årligen godkänner policy och finansiering för USA:s militära operationer och program, kommer att vara huvudfordonet för att etablera AI-initiativ relaterade till nationell säkerhet de kommande åren. I budgetåret 2019 skapade NDAA National Security Commission on AI, som uppdragit åt privata och offentliga sektorer att ge policyrekommendationer till administrationen och kongressen om federal finansiering för AI-forskning och utveckling. Versionerna av NDAA för budgetåret 2024 innehåller betydande språk för att ytterligare främja AI-policyer, utveckla och integrera uppdragskritiska AI-verktyg och förenkla AI-upphandling. Huset och senaten kommer att försöka försona sina individuella räkningar när de återvänder till Washington, D.C., i september.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 12 september

USA:s kongress fokuserar på AI med framstående teknikledare

Den amerikanska kongressen kommer att fokusera på artificiell intelligens (AI) denna vecka när framstående namn inom teknikindustrin samlas på Capitol Hill för att diskutera hur lagstiftare kan reglera denna snabbt växande teknik. I ett möte bakom stängda dörrar kommer alla 100 senatorer att höra från Elon Musk, Mark Zuckerberg, Bill Gates, Sam Altman och andra framstående teknikledare. Mötet, som är det första i sitt slag, har döpts till AI Insight Forum av senatens majoritetsledare Chuck Schumer. Diskussionssessioner kommer att hållas under hösten. Samma dag kommer ett underutskott för tillsyn i representanthuset att hålla en utfrågning med teknikfunktionärer från Biden-administrationen med titeln: ´Hur utnyttjar federala myndigheter artificiell intelligens?´

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 11 september

Senatorer presenterar tvärpolitisk ram för AI-lagstiftning

Två senatorer har presenterat en tvärpolitisk ram för lagstiftning om artificiell intelligens (AI) i takt med att Kongressen intensifierar sina ansträngningar att reglera den nya tekniken. Förslaget från senatorerna Richard Blumenthal och Josh Hawley kräver att AI-företag ska ansöka om licenser och klargör att ett tekniskt ansvarsskydd inte skulle skydda dessa företag från stämningar. Ramverket uppmanar till etablering av ett licenssystem som administreras av en oberoende tillsynsmyndighet. Företag som utvecklar AI-modeller skulle behöva registrera sig hos tillsynsmyndigheten, som skulle ha befogenhet att granska de företag som söker licenser.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 8 september

Konstnärer skriver öppet brev till Kongressen för att stödja generativ AI

En grupp konstnärer har skrivit ett öppet brev till den amerikanska kongressen för att uttrycka sitt stöd för generativ AI. Brevet, som stöds av Creative Commons, betonar att generativ AI är ett verktyg för att införa kreativitet i deras arbete, snarare än själlös automatisering. Konstnärerna hävdar att de har integrerat AI-verktyg i sina kreativa processer i flera år och uppmanar kongressen att inkludera konstnärer i de pågående diskussionerna om reglering av generativa AI-system.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 8 september

Konstnärer förespråkar en mer inkluderande inställning till generativ AI

En grupp på 79 konstnärer har skrivit ett öppet brev till den amerikanska kongressen där de förespråkar en mer inkluderande och konstnärsinvolverad inställning i diskussioner om reglering och definition av generativ AI. De menar att AI, maskininlärning och algoritmiska verktyg har varit centrala för kreativa fält som musik och konst i många år, och att generativ AI bara är ett annat verktyg i detta kreativa verktygslåda. Konstnärerna betonar att de som aktivt använder dessa verktyg, oavsett om de är programvaruingenjörer eller visuella konstnärer, bör vara aktivt engagerade i processen att forma utvecklingen och regleringen av AI i det kreativa riket.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 8 september

Konstnärer tar ställning för generativ AI

Konstnärer, som stöder generativ AI, menar att dessa verktyg faktiskt hjälper till med processen att skapa konst. Verktyg som Stable Diffusion, DALL-E 2 och Midjourney kan vara en förlängning av en persons konstnärliga uttryck. De menar att generativ AI gör konst mer tillgänglig, öppnar nya konstnärliga medium och sänker barriärerna för att skapa konst. De vill ha en ´plats vid bordet från USA:s kongress´ för att ´formge generativ AI:s utveckling ansvarsfullt´. De uppmanar kongressen att samarbeta med de som ´arbetar inom dess potential och dess begränsningar´.

Direktlänk Dela iTech Post fördjupade 8 september

USA:s åklagare uppmanar kongressen att bekämpa AI-drivna ´deep fakes´ som utnyttjar barn

Åklagare från flera amerikanska stater uppmanar kongressen att skapa en kommission för att bekämpa problemet med artificiell intelligens (AI) som används för att skapa ´deep fakes´ för att utnyttja barn. Experten Chris Pragash, baserad i Columbus, Ohio, stödjer behovet av mer reglering av AI för att skydda barn. Callahan Walsh, verkställande direktör för National Center for Missing and Exploited Children, påpekade att internet har skapat fler sätt att utnyttja barn. I ett brev till kongressen uppmanar åklagarna till snabb handling och begär att en expertkommission inrättas för att studera AI-verktyg som används för att utnyttja barn.

Direktlänk Dela WBNS-TV fördjupade 8 september

USA:s åklagare uppmanar till stärkta lagar mot AI-genererad barnpornografi

Åklagare från alla 50 amerikanska stater och territorier har uppmanat kongressen att stärka och införa lagar som skyddar barn mot pornografiska bilder skapade med artificiell intelligens (AI). De 54 åklagarna, inklusive New Yorks justitieminister Letitia James, har bett både republikanska och demokratiska ledare att inrätta en expertkommission för att studera hur AI kan utnyttjas för att exploatera barn. De vill också se befintliga restriktioner mot barnsexuellt missbruk utvidgas för att specifikt hantera bilder genererade av AI. AI kan användas för att skapa falska bilder av barn involverade i sexuella handlingar, vilket sträcker sig bortom Photoshop. Även fiktiva avbildningar av barn orsakar skada, eftersom källbilderna ofta är av missbrukade barn.

Direktlänk Dela New York Daily News fördjupade 7 september

Amerikanska åklagare uppmanar till reglering av AI för att skydda barn mot sexuellt utnyttjande

Amerikanska åklagare från alla 50 delstater och fyra territorier har skickat ett brev till kongressen där de uppmanar lagstiftare att inrätta en expertkommission för att undersöka hur generativ AI kan utnyttjas för att exploatera barn genom material för sexuellt barnmissbruk (CSAM). De efterfrågar också en utvidgning av befintliga lagar mot CSAM för att uttryckligen inkludera AI-genererat material. Åklagarna uttrycker oro över att AI skapar nya möjligheter för missbruk som gör åtal svårare. De föreslår att kongressen ska inrätta en expertkommission för att studera AI:s möjligheter att utnyttja barn specifikt och föreslå lösningar för att avskräcka och hantera sådan exploatering.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 6 september

Justitiekansler uppmanar kongressen att ta itu med AI och ´deepfakes´

N.C. justitiekansler Josh Stein och 53 andra justitiekansler uppmanar den amerikanska kongressen att ta itu med artificiell intelligens (AI), med hänvisning till potentiell skada på barn genom ´deepfakes´. AI används och exploaterar barn genom barnsexuellt utnyttjande. Stein och justitiekansler från South Carolina, Mississippi och Oregon leder denna ansträngning. Justitiekanslerna uttryckte tre specifika oro kring ´deepfake´-tekniken. Sydkarolinska justitiekansler, Alan Wilson, hjälpte till att samla undertecknare från alla 50 stater och fyra amerikanska territorier till brevet. Wilson uppmuntrar sina kollegor att granska sina egna delstatslagar för möjliga problemområden. Senaten har i år hållit utfrågningar om de möjliga hot som AI-relaterade teknologier utgör.

Direktlänk Dela WRAL TechWire fördjupade 6 september

Google inför krav på AI-relaterad redovisning för politiska annonsörer

Från och med november kommer Google att kräva att alla politiska annonser märker användningen av artificiell intelligens och syntetiskt innehåll i sina videor, bilder och ljud. Google är det första teknikföretaget som meddelar ett AI-relaterat redovisningskrav för politiska annonsörer. Detta kommer i samband med att kongressen arbetar på omfattande lagstiftning för att sätta riktlinjer för AI. Den nya regeln gäller även för YouTube-videor och kräver att alla verifierade annonsörer tydligt anger om deras annonser innehåller ´syntetiskt innehåll som oautentiskt skildrar verkliga eller realistiska människor eller händelser´.

Direktlänk Dela Politico fördjupade 6 september

USA:s åklagare uppmanar kongressen att granska AI:s roll i barnpornografi

Åklagare från USA:s 50 delstater uppmanar kongressen att inrätta en expertgrupp för att granska hur artificiell intelligens (AI) kan användas för att utnyttja barn genom pornografi. Brevet har skickats till ledare för både republikaner och demokrater. Alan Wilson, åklagaren i South Carolina, som ansvarade för att samla in underskrifterna, varnar för förfalskade videor, eller ´deepfakes´, samt risken att AI används för att skapa helt fiktiv barnpornografi.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 6 september

Alla 50 staters åklagare uppmanar kongressen att stärka verktygen för att bekämpa AI-barnsexuella övergreppsbilder

Åklagare i alla 50 amerikanska stater uppmanar kongressen att studera hur artificiell intelligens kan utnyttjas för att exploatera barn genom pornografi och att skapa lagstiftning för att ytterligare skydda mot detta. I ett brev till republikanska och demokratiska ledare i representanthuset och senaten uppmanar de federala lagstiftarna att ´inrätta en expertkommission för att studera sätt och metoder med AI som kan utnyttjas för att exploatera barn specifikt´ och utvidga befintliga restriktioner för barnsexuellt övergreppsmaterial för att täcka AI-genererade bilder.

Direktlänk Dela Cheddar fördjupade 5 september

USA:s högsta åklagare uppmanar till lagstiftning mot AI-utnyttjande av barn

Åklagare från alla 50 amerikanska stater uppmanar kongressen att undersöka hur artificiell intelligens (AI) kan utnyttjas för att exploatera barn genom pornografi, och att skapa lagstiftning för att ytterligare skydda mot detta. I ett brev till republikanska och demokratiska ledare i representanthuset och senaten uppmanar de federala lagstiftarna att ´inrätta en expertkommission för att studera de medel och metoder av AI som kan användas för att specifikt utnyttja barn´ och att utvidga befintliga restriktioner för barnsexuellt utnyttjande för att inkludera AI-genererade bilder. Syd Carolinas justitieminister Alan Wilson ledde ansträngningarna att samla undertecknare från alla 50 stater.

Direktlänk Dela The Daily Record fördjupade 5 september

Flera länder utforskar ´loyal wingman´-konceptet för AI-styrda drönare

I strävan att kombinera människans omdöme med maskinens beräkningsförmåga utforskar flera länder, inklusive Ryssland, Kina, Indien, Japan, Australien och USA, konceptet ´loyal wingman´. Detta innebär att en mänsklig pilot övervakar en grupp relativt billiga, men AI-styrda drönare. USA:s flygvapen förbereder sig nu för att gå vidare från forskningsstadiet till ett fullskaligt program och ber kongressen om 5,8 miljarder dollar över fem år. En av drönarmodellerna som diskuteras är XQ-58A Valkyrie, tillverkad av Kratos Defense & Security Solutions.

Direktlänk Dela Institute of Electrical and Electronics Engineers fördjupade 2 september

Schumer samlar toppchefer för AI-forum

I september kommer senatsmajoritetsledaren Charles E. Schumer att samla högsta teknikchefer, inklusive Tesla VD Elon Musk, Meta VD Mark Zuckerberg och OpenAI VD Sam Altman, för ett forum om AI-policy. Schumer har tidigare antytt planer för ´AI Insight Forums´, som han säger kommer att vara grunden för hans ansträngningar att utforma tvärpolitisk lagstiftning för att hantera riskerna med artificiell intelligens. Gästlistan för det första forumet, planerat till den 13 september, inkluderar många av de mest inflytelserika cheferna inom AI, inklusive Google VD Sundar Pichai, Nvidia VD Jensen Huang, tidigare Google VD Eric Schmidt och Microsoft VD Satya Nadella.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 29 augusti

OpenAI:s förbud mot politiska kampanjer med chatboten ChatGPT verkställs ej

När OpenAI släppte sin chatbot ChatGPT införde de ett förbud mot politiska kampanjer på grund av de potentiella risker det utgjorde för val. OpenAI har nyligen uppdaterat sina regler för att endast begränsa vad det anser vara de farligaste tillämpningarna. Detta innebär att politiska kampanjer fortfarande kan använda ChatGPT för att generera riktade meddelanden anpassade till specifika väljargrupper, trots förbudet. Washington Post genomförde en analys som avslöjade OpenAI:s brist på verkställighet av förbudet. OpenAI medgav att dessa meddelanden bryter mot dess regler, lovade att utveckla säkerhetsfunktioner och verktyg för att upptäcka missbruk av ChatGPT för kampanjmaterial. Men mer än två månader har gått och förbudet förblir obevakat.

Direktlänk Dela Vigour Times fördjupade 28 augusti

Maskininlärning kan hjälpa till att identifiera tics, enligt studie

Maskininlärning kan vara ett lovande verktyg för att upptäcka och skilja tics från extra rörelser, enligt en studie presenterad vid den internationella kongressen för Parkinsons sjukdom och rörelsestörningar i Köpenhamn, Danmark. Studien av Becker och kollegor använde en dataset av 63 videor av personer med ticsstörningar för att träna en Random Forest-klassificerare för att identifiera ticsrörelser. Noggrannheten för denna ticspoäng i klassificering av patienter och friska kontroller var 83%. Dr. Davide Martino, professor i neurologi vid University of Calgary, kommenterade resultaten.

Direktlänk Dela PRWeb fördjupade 27 augusti

Demokraterna i USA:s representanthus lanserar arbetsgrupp för AI-policy

Demokraterna i USA:s representanthus lanserar en arbetsgrupp för att utforma policy kring artificiell intelligens (AI), i ett försök att förstå och reglera den snabbt framväxande sektorn. Den nya initiativet presenterades denna vecka av New Democrat Coalition, en grupp om nästan 100 demokratiska representanthusmedlemmar. Representanten Don Beyer, en av initiativets vice ordförande, hoppas att arbetsgruppen kommer att utveckla praktiska idéer som sätter gränser för AI. Arbetsgruppens ordförande, representanten Derek Kilmer, föreslog att det kan lägga grunden för ett AI-regelverk i representanthuset. Biden-administrationen och kongressen undersöker hur man ska reglera AI.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 17 augusti

Artificiell intelligens (AI) fortsätter att vara det hetaste ämnet 2022 och dess snabba och oreglerade penetration genom samhället utgör särskilda risker för artister och skapare. President Biden och stora teknikledare har nyligen lovat att kontrollera denna framväxande teknik, men dessa löften ger ingen tröst för musik- eller kreativa industrier. AI genererade sånger och deepfakes blir allt vanligare och mer realistiska. Dessutom skapar och laddar AI-bots upp låtar och blåser upp streamingnumren. Det finns också problem med missinformation och felaktigheter i AI-utdata. Trots dessa problem har kongressen varit exceptionellt långsam att agera.

Billboard fördjupade 11 augusti

AI-ledare uppmanar till global reglering, Spotify expanderar AI DJ-funktionen

Ledare inom artificiell intelligens (AI) uppmanar till inrättandet av en global myndighet för att reglera AI:s växande inflytande. Chefen för ChatGPT betonade detta behov under en utfrågning inför medlemmar av kongressen den 16 maj. Spotify meddelade nyligen att de expanderar sin AI DJ-funktion i utvalda marknader världen över. AI DJ:n använder lyssnarnas historik för att spela låtar och erbjuda nya rekommendationer. Rösten för AI DJ är baserad på Xavier “X” Jernigan, Spotifys chef för kulturella partnerskap.

Direktlänk Dela DTG Reviews fördjupade 9 augusti

AI-reglering kan påverka statliga myndigheter

Avancerad artificiell intelligens (AI) har potential att hjälpa statliga myndigheter, men omfattande regleringar kan skapa problem. Många federala myndigheter har redan stark tillsyn över AI i olika former och inom många sektorer i ekonomin. Bland dessa finns FDA, CPSC och NHTSA. Andra med verktyg för verkställighet inkluderar FTC, SEC och EEOC. Det finns dock oro för att kongressen kommer att kliva in på federala myndigheters tår med en omfattande AI-lag som kan ta över myndigheternas makt och hindra en rad arbete. Dessutom finns det oro för extra byråkrati som påverkar alla typer av företag, stora som små.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 augusti

Utmaningar och möjligheter med AI inom federala myndigheter

Avancerad AI har potential att gynna regeringsorgan, men genomförandet av omfattande regler kan innebära utmaningar. AI-landskapet utvecklas ständigt och det är viktigt att hålla sig uppdaterad om de senaste utvecklingarna och prognoserna. Flera federala myndigheter har redan stark tillsyn över AI inom olika sektorer i ekonomin. Det finns dock oro för att en omfattande AI-lag från kongressen potentiellt kan inskränka myndigheternas makt och skapa ytterligare byråkratiska hinder för företag. Många federala myndigheter införlivar redan AI i sitt dagliga policyarbete.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 8 augusti

Experter inom artificiell intelligens (AI) menar att USA:s kongress inte bör skapa specifik lagstiftning för att skydda mot eventuella skador från AI. Joshua Landau, högre rådgivare för innovationspolicy vid ideella organisationen Computer and Communications Industry Association, uppmanade kongressen att skriva lagar som behandlar skador snarare än att skapa lagar som specifikt reglerar AI-användning. Richard Wiley, tidigare ordförande för Federal Communications Commission, uttryckte samma åsikt och uppmanade lagstiftare att sakta ner i sina ansträngningar att reglera tekniken. Evi Fuelle, global policy director vid Credo AI, uppmanade kongressen att genomföra transparensmandat för både stora och små AI-företag.

Broadband Breakfast fördjupade 7 augusti

Framstående personer inom AI diskuterar teknikens möjligheter och risker

Artificiell intelligens (AI) har blivit allt mer mainstream sedan ChatGPT lanserades i november. Investeringsnivån inom AI förväntas uppgå till 200 miljarder dollar till 2025. Betydande personer inom branschen har börjat diskutera riskerna och fördelarna med den snabba utvecklingen av AI. Vissa menar att AI kommer att leda till ett stort framsteg i människans livskvalitet, medan andra har uppmanat till en sex månaders paus i utvecklingen, vittnat inför kongressen om de långsiktiga riskerna med AI och hävdat att det kan utgöra en mer brådskande fara för världen än klimatförändringarna.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 7 augusti

Rapport om artificiell intelligens och överväganden för 118: e kongressen

En rapport från Congressional Research Service, daterad 4 augusti 2023, diskuterar artificiell intelligens (AI) och dess överväganden för den 118: e kongressen. Rapporten behandlar AI:s teknologier, metoder och tillämpningsområden, som naturlig språkbearbetning, ansiktsigenkänning och robotik. En anmärkningsvärd utveckling har skett inom generativ AI (GenAI), vilket hänvisar till maskininlärningsmodeller som utvecklats genom träning på stora datamängder för att generera innehåll. Tekniska framsteg sedan 2017, tillsammans med den öppna tillgängligheten av dessa verktyg för allmänheten i slutet av 2022, har lett till utbredd användning. AI-teknikerna har många potentiella fördelar, men kan även förstärka eller förstora fördomar i de dataset de tränas på, och de är ofta beroende av så stora mängder data och andra resurser att de inte är allmänt tillgängliga för forskning, utveckling och kommersialisering utöver ett fåtal teknikföretag. Lagstiftning har införts för att styra AI-program och politik över hela den federala regeringen. Frågor som diskuteras inkluderar hur man ska reglera AI-teknologier, och om de nuvarande federala regeringsmekanismerna är tillräckliga för AI-övervakning och policymaking.

Direktlänk Dela U.S. Naval Institute News fördjupade 4 augusti

Debatt: Kongressen behöver utveckla riktlinjer för AI

Gary Marcus, professor emeritus vid NYU, talade vid en senatsrättslig underkommitté om konstgjord intelligens (AI). Han satt tillsammans med Sam Altman, VD för OpenAI, och Christina Montgomery, IBM:s chef för integritet och förtroende. Marcus påpekade att AI har både fördelar och nackdelar. Kongressen har visat intresse för att reglera AI och har sedan 2018 lagt fram betydande tvärpolitisk lagstiftning om AI. Marcus föreslog fyra åtgärder för att maximera fördelarna och minimera riskerna med AI. För det första bör Kongressen bekräfta att alla medborgerliga rättighetslagar gäller för beslut fattade av algoritmer. För det andra bör Kongressen arbeta med Biden-administrationen för att bygga upp National AI Research Resource (NAIRR). För det tredje bör Kongressen anta Deepfake Task Force Act. Slutligen bör Kongressen bygga vidare på framgångarna med National Security Commission on AI (NSCAI) genom att skapa en ny kommission om framtida arbete.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 31 juli

Googles AI-verktyg Bard ifrågasätts för tillförlitlighet och arbetsförhållanden

Google lanserade sitt AI-verktyg, Bard, i februari som ett alternativ till traditionell sökning. Men Bard är fortfarande under utveckling och kan ge felaktiga svar, enligt en ansvarsfriskrivning på dess hemsida. Googles UK:s verkställande direktör, Debbie Weinstein, varnade att Bard inte alltid kommer att ge tillförlitliga svar och uppmanade användare att korskontrollera dess svar med den traditionella Google-sökmotorn för noggrannhet. Weinstein betonade att de förstår att människor litar på Google för tillförlitlig information och uppmanade dem att använda Google som den primära sökmotorn. Hon konstaterade att Bard inte är platsen för att hitta specifik information. Detta är inte första gången som det har uttryckts oro över Bards tillförlitlighet. Bloomberg rapporterade i april att nuvarande och tidigare Google-anställda fann att Bard ger lågkvalitativ information samtidigt som den prioriterar konkurrens över etiska åtaganden. Nyligen avslöjade kontraktsarbetare ansvariga för att träna Bard sin missnöjdhet med sina arbetsförhållanden. Vissa arbetare hävdade att de var överarbetade, underbetalda och stressade medan de granskade Bards svar. De anförde ökad arbetsbelastning och komplexitet av uppgifter sedan Google gick in i en konkurrensmatch med OpenAI. Arbetarna fick lite utbildning och var tvungna att kontrollera svar över olika ämnen, inklusive medicin och lag. Arbetarna stod inför tajta tidsfrister, ofta så lite som tre minuter, för att granska Bards svar. En entreprenör delade att den nuvarande situationen ledde till rädsla, stress och osäkerhet bland arbetare, vilket påverkade kvaliteten och samarbetet. Dessutom varnade en Google-kontraktsarbetare kongressen att Bard kunde bli en felaktig och farlig produkt på grund av innehållsgranskning under sådana tajta tidsfrister. Rapporten framhöll att dessa kontraktsarbetare betalades så lite som $14 i timmen. Sammantaget är Bard fortfarande ett pågående arbete, och Google råder användare att korsvalidera dess svar med hjälp av den traditionella sökmotorn för tillförlitlig information. Förbättringar i kvalitet och arbetsförhållanden för kontraktsarbetare inblandade med Bard är nödvändiga för att säkerställa verktygets effektivitet.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 30 juli

Lärdomar från Manhattaprojektet: Reglering av AI är nödvändigt

För 81 år sedan utvecklade fysikern J. Robert Oppenheimer världens första kärnvapen under kodnamnet Manhattanprojektet. Senare uppmanade Oppenheimer till reglering av denna farliga teknologi. Idag, i början av AI-revolutionen, måste vi lära av historien och undvika att göra samma misstag. Stora teknikföretag utnyttjar och manipulerar användare med AI-drivna system. AI-modeller drivna av problematiska data förstärker fördomar inom olika områden som brottsbekämpning, hälso- och sjukvård och anställningspraxis. För att förhindra dessa risker behövs internationellt samarbete och nationella regleringar. Kongressen bör anta omfattande regler som prioriterar allmänintresset och skyddar sårbara samhällen.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 28 juli

Teknikföretag skapar industriorgan för att säkerställa AI-säkerhet

Flera teknikföretag, inklusive Google och OpenAI, skapar en industriorgan, Frontier Model Forum, för att säkerställa att AI-modeller är säkra. Initiativet, som även stöds av AI-startupföretaget Anthropic och Microsoft, syftar till att samla medlemsföretagens expertis och skapa branschstandarder. Gruppen välkomnar deltagande från andra organisationer som arbetar med storskaliga maskininlärningsplattformar. De inblandade företagen har redan gått med på att införa skyddsmekanismer, på uppmaning av Vita huset, innan kongressen eventuellt inför bindande regleringar.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 26 juli

Amerikanska företag tar ansvar för utveckling och kontroll av AI

Representanter för ledande amerikanska företag som Microsoft, Google och OpenAI kommer idag att offentligt meddela Vita huset om deras teknologier, enligt Bloomberg. Företagen kommer att ta ansvar för utveckling och kontroll av artificiell intelligens (AI). De frivilliga åtagandena är ett resultat av ansträngningar från Biden-administrationen och kongressen. Kongressen har spenderat tid på att försvara en debatt som har orsakat betydande kontroverser. Vita huset kommer att föreslå åtta åtaganden som fokuserar på sociala och säkerhetsfrågor, inklusive utvecklingen av en teknologi som kallas Frontier Models för att lösa samhällets mest allvarliga problem. Biden-administrationen har tilldelat 140 miljoner dollar till forskning kring AI.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 21 juli

Joe Bidens administration tar steg för att hantera säkerhetsrisker kopplade till AI

Under sin långa politiska karriär har USA:s president Joe Biden bevittnat många tekniska framsteg, men de senaste framstegen inom artificiell intelligens (AI), särskilt lanseringen av ChatGPT, har lämnat honom förvånad. Biden förstår att de kommande åren kommer att medföra mer teknisk förändring än de senaste fem decennierna tillsammans. För att hantera detta har Biden-administrationen tagit ett betydande steg för att ta itu med säkerhetsproblemen och riskerna med AI. Vita huset meddelade att sju inflytelserika AI-företag, inklusive Google, Amazon, Microsoft, Meta och OpenAI, frivilligt har lovat att minska riskerna med denna framväxande teknik. Dessutom arbetar Biden-administrationen på en verkställande order som fokuserar på AI och dess roll inom statliga myndigheter.

Direktlänk Dela Vigour Times fördjupade 21 juli

Top AI-företag lovar att göra tekniken säkrare

Företag inom artificiell intelligens (AI), inklusive OpenAI, Alphabet, Meta Platforms, Anthropic, Inflection, Amazon.com och Microsoft, har frivilligt åtagit sig att implementera åtgärder som vattenstämpling av AI-genererat innehåll för att göra tekniken säkrare. Företagen planerar också att noggrant testa system innan de släpps och dela information om hur man kan minska risker och investera i cybersäkerhet. Detta ses som en seger för Bidens administration i deras försök att reglera tekniken. Kongressen överväger ett lagförslag som skulle kräva att politiska annonser avslöjar om AI användes för att skapa bilder eller annat innehåll.

Direktlänk Dela Vishwakarma International fördjupade 21 juli

Stora techbolag åtar sig att utveckla AI på ett säkert och säkert sätt

Biden-administrationen har meddelat att de har fått frivilliga åtaganden från världens största utvecklare av artificiell intelligens (AI) system, inklusive Google, Amazon, Inflection, Meta, Microsoft, Anthropic och OpenAI. Dessa företag har åtagit sig att utveckla AI-teknik på ett ´säkert, säkert och transparent´ sätt. Biden kommer att hålla ett tal om AI på fredag eftermiddag. Vita huset förbereder också en verkställande order som ska säkerställa att den federala regeringen gör allt i sin makt för att främja säker och pålitlig AI och hantera dess risker för individer och samhället.

Direktlänk Dela Roll Call fördjupade 21 juli

Teknikjättar åtar sig att följa AI-skydd förhandlade av Biden-administrationen

Amazon, Google, Meta, Microsoft och andra företag som leder utvecklingen av artificiell intelligens (AI) har gått med på att följa en rad AI-skydd som har förhandlats fram av president Joe Bidens administration. Vita huset meddelade att det har säkrat frivilliga åtaganden från sju amerikanska företag för att säkerställa att deras AI-produkter är säkra innan de släpps ut på marknaden. Företagen har också åtagit sig att rapportera sårbarheter i sina system och att använda digitalt vattenmärkning för att skilja mellan verkliga och AI-genererade bilder, kända som deepfakes. De kommer också att offentligt rapportera brister och risker i sin teknik.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 21 juli

Vita huset meddelar frivilliga avtal med teknikföretag om hantering av AI

President Biden har träffat ledare inom artificiell intelligens under ett besök i San Francisco den 20 juni. Vita huset meddelade på fredagen frivilliga avtal med teknikföretag om hantering av AI. Presidenter och VD:ar från ledande teknikföretag som skapar artificiell intelligens har gått med på flera åtaganden om att dela, testa och utveckla ny AI-teknik, säger Vita huset. Sju företag - Google, Microsoft, Meta, Amazon, OpenAI, Anthropic och Inflection - kommer att träffas i Vita huset på fredag för att tillkännage de frivilliga avtalen. President Biden kommer också att ge kommentarer. Men det finns ingen exakt skiss för hur Vita huset kan hålla företagen ansvariga om de inte uppfyller åtagandena. Vita husets tjänstemän säger att de arbetar nära med kongressen när de utvecklar AI-lagstiftning som skulle reglera tekniken, samt arbetar med verkställande åtgärder som kommer att tillkännages de kommande veckorna. Kritiker säger att stora teknikföretag inte bör vara i centrum för konversationen. Vissa AI-experter har uttryckt oro över att stora teknikföretag är i framkant av samtalet om att reglera AI.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 21 juli

AI-företag gör frivilliga löften för att skydda användare på begäran av Vita huset

Vita huset har kallat till sig de sju största företagen inom artificiell intelligens (AI) för att göra en serie frivilliga löften om att skydda användare. Företagen - Amazon, Anthropic, Google, Inflection, Meta, Microsoft och OpenAI - har alla gått med på att ta itu med många av de risker som AI innebär. Löftena består av investeringar i cybersäkerhet, forskning om diskriminering och ett nytt vattenmärkningssystem som informerar användare när innehåll är genererat av AI. Vita huset arbetar för närvarande på en exekutiv order för att adressera några av de risker som AI utgör.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 21 juli

Microsoft, Google och OpenAI enas om säkerhetsåtgärder för AI-teknik

Ledande amerikanska företag inom artificiell intelligens (AI), inklusive Microsoft, Google och OpenAI, har rapporterats ha godkänt vissa skyddsåtgärder för sin teknologi. Detta åtagande kommer som ett svar på ett tryck från Vita huset, med företagen som frivilligt går med på att följa ett antal principer. Som en del av åtagandet förväntas teknikföretagen godkänna åtta föreslagna åtgärder gällande säkerhet, säkerhet och socialt ansvar. Dessa åtgärder inkluderar att låta oberoende experter testa AI-modeller för oönskat beteende, investera i cybersäkerhet, uppmuntra tredje parter att identifiera säkerhetsbrister och hantera samhällsrisker och fördomar associerade med AI.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 20 juli

Senator Bob Casey introducerar två lagförslag för att reglera AI på arbetsplatsen

Senator Bob Casey kommer att introducera två nya lagförslag som riktar sig mot artificiell intelligens (AI) för att skydda arbetstagare från intrångande arbetsplatsövervakning och så kallade robotchefer som fattar anställningsbeslut. Det första lagförslaget, No Robot Bosses Act, skulle förhindra arbetsgivare från att enbart förlita sig på automatiserade system som algoritmer och maskininlärningsverktyg för att fatta anställningsbeslut. Det andra lagförslaget, Exploitative Workplace Surveillance and Technologies Task Force Act, skulle skapa en statlig organ som granskar arbetsplatsövervakning och lämnar rapporter till kongressen. Senatorerna Brian Schatz, John Fetterman, Bernie Sanders och Cory Booker har alla stöttat lagförslagen.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 20 juli

Federal Trade Commission utreder OpenAI för potentiella överträdelser av konsumentskyddslagar

Federal Trade Commission (FTC) har inlett en utredning mot OpenAI, företaget bakom den generativa artificiella intelligensplattformen ChatGPT, för potentiella överträdelser av konsumentskyddslagar. FTC har skickat en 20-sidig begäran om information till det San Francisco-baserade AI-företaget. Begäran kommer samtidigt som europeiska regleringsmyndigheter börjar vidta åtgärder, och den amerikanska kongressen arbetar på lagstiftning som kommer att fungera som reglering för AI-industrin. FTC har specifikt bett OpenAI att tillhandahålla detaljer om alla klagomål företaget har fått från användare om ´falska, vilseledande, nedsättande eller skadliga´ uttalanden.

Direktlänk Dela The Fashion Law fördjupade 19 juli

USA:s försvarsbudget blir en arena för kulturkrig

Under årtionden har kongressen i USA godkänt försvarsbudgeten med stöd från både demokrater och republikaner. Denna praxis har nu kollapsat på grund av högerflankens försök att göra försvarsbudgeten till en arena för kulturkrig. Försvarsbudgeten, som tidigare varit relativt fri från debatter om abort, transgenderpolitik och andra kulturella frågor, har nu blivit en del av Republikanska partiets agenda. Representanthuset godkände nyligen National Defense Authorization Act med röstsiffrorna 219-210. Fyra demokrater stödde den; fyra republikaner motsatte sig den. Det är osannolikt att den demokratiskt kontrollerade senaten kommer att godkänna representanthusets version, som inkluderar begränsningar för abort, behandling av könsövergång, mångfaldsutbildning och andra frågor.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 15 juli

Kan AI uppfinna? Juridiska experter pressar för att adressera frågan

En grupp juridiska experter driver frågan om generativ AI kan uppfinna. Denna fråga har diskuterats av juridiska lärde, patentmyndigheter och kongressen. De som svarar ´ja´ utmanar den djupt rotade övertygelsen att endast en människa kan uppfinna. Detta är mer än en filosofisk debatt, eftersom AI:s roll och juridiska status i uppfinningar också har konsekvenser för innovationsbanan och global konkurrenskraft. Dr. Ryan Abbott, professor vid University of Surrey School of Law, har grundat Artificial Inventor Project, som har lämnat in pro bono testfall i USA och mer än ett dussin andra länder för att söka juridiskt skydd för AI-genererade uppfinningar. Projektet har hittills haft blandade resultat med patentmyndigheter runt om i världen. Sydafrika beviljade det ett patent för en värmespridande dryckbehållare som genererats av AI, medan de flesta länder, inklusive Kina, ännu inte har fattat något beslut. I USA, Australien och Taiwan har dess anspråk avvisats.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 15 juli

Erdogan fördröjer godkännande av Sveriges Nato-ansökan

Statsminister Kristerssons plan har redan lyft från Vilnius när Turkiets president Erdogan meddelar att det kan ta flera månader innan det turkiska parlamentet godkänner Sveriges Nato-ansökan. Erdogan vill förmodligen skaffa sig förhandlingsutrymme tills han är säker på att den amerikanska kongressen godkänner att Turkiet får köpa stridsflygplan av typen F-16. Erdogan har tidigare använt Sverige som en förhandlingsbricka gentemot USA. Trots detta ses Nato-toppmötet i Vilnius som en stor framgång för Sverige, som efter mer än ett år fick ett muntligt löfte från Erdogan om medlemskap.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 13 juli

Googles AI Chatbot Bard förlitar sig på tusentals externa entreprenörer för att förbättra svarskvaliteten

Googles artificiella intelligens (AI) chatbot Bard svarar snabbt och självsäkert på frågor, men kvaliteten på svaren beror på tusentals externa entreprenörer från företag som Appen Ltd. och Accenture Plc. Dessa entreprenörer granskar svaren, ger feedback på fel och filtrerar ut eventuella fördomar. Sex nuvarande Google-kontraktsarbetare har sagt att deras arbetsbelastning och uppgifternas komplexitet har ökat det senaste året. Entreprenörerna har uttryckt oro över sina arbetsförhållanden, vilket de menar påverkar kvaliteten på vad användarna ser. En entreprenör som arbetar för Appen skrev i ett brev till kongressen att den hastighet de måste granska innehållet kan leda till att Bard blir en ´felaktig´ och ´farlig´ produkt.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 12 juli

USA-senator blockerar Turkiets köp av stridsflygplan, påverkar Sveriges Nato-process

USA-senatorn Bob Menendez har spelat en nyckelroll i Nato-processen mellan Sverige och Turkiet. Menendez har uttryckt sitt motstånd mot att Turkiet får modernisera sitt flygvapen med amerikanska F-16-plan, vilket har påverkat Sveriges ansökan om Nato-medlemskap. Menendez har varit kritisk mot Turkiet för dess kränkningar av andra länders luftrum och territorialvatten, samt landets brist på respekt för mänskliga rättigheter. Trots påtryckningar från Vita huset, har Menendez stått fast vid sitt motstånd och har möjlighet att blockera försäljningen av F-16-planen till Turkiet.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 12 juli

Kanadensisk sjö kan bli symbolisk startpunkt för människans geologiska tidsålder

En grupp forskare har föreslagit att Crawford Lake i Milton, Ontario, bör bli den symboliska startpunkten för en ny geologisk tidsålder, Anthropocene, eller människans tidsålder. Sjön innehåller lager av sediment som visar en tusenårig miljöhistoria, med en explosion av människoskapad störning runt mitten av 1900-talet. Detta markerar när mänskliga aktiviteter började lämna ett bestående avtryck på jordens geologiska register. Innan Anthropocene kan läggas till jordens officiella tidslinje måste det granskas av den bredare geologiska gemenskapen. Om det klarar dessa byråkratiska hinder kommer förslaget att ratificeras nästa år vid den internationella geologiska kongressen i Sydkorea.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 11 juli

Turkiet godkänner Sveriges Nato-ansökan

Turkiet har godkänt Sveriges ansökan om medlemskap i Nato, enligt Natochefen Jens Stoltenberg. Beslutet kom efter ett möte mellan Sveriges statsminister Ulf Kristersson och Turkiets president Recep Tayyip Erdogan i Vilnius, Litauen. Villkor för godkännandet inkluderar bildandet av en ´ny bilateral säkerhetspakt´ mellan Turkiet och Sverige. USA har också meddelat att det kommer att fortsätta med planer på att sälja F16-flygplan till Turkiet. Ungern, som ännu inte har ratificerat Sveriges Natomedlemskap, har sagt att det kommer att följa Turkiet.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 11 juli

Förbättringar i att minska drunkningsdöd i USA har stagnerat

Under de senaste 30 åren har framstegen i att minska drunkningsdöd i USA nått en platå, och ojämlikheter i dödsfall bland vissa etniska grupper har förvärrats. Yadira Salcedo, född i Mexiko av föräldrar som inte visste hur man simmar, är nu en mamma till två barn i Santa Ana, Kalifornien, och har kvalificerat sig för Röda korsets stipendier till ett nytt program som lär barn simma. Drunkning är den främsta dödsorsaken för barn mellan 1 och 4 år. Trots detta, är USA ett av de få utvecklade länderna utan en federal plan för att hantera krisen.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 8 juli

Minskad förtroende för USA:s institutioner, enligt Gallup-undersökning

Enligt en nyligen publicerad Gallup-undersökning uttrycker allt färre amerikaner förtroende för landets politiska, ekonomiska och sociala institutioner. Endast 26 procent av de tillfrågade uttryckte ´mycket´ eller ´ganska mycket´ förtroende för presidentämbetet, medan 8 procent uttryckte liknande förtroende för kongressen och 27 procent för Högsta domstolen. Förtroendet för USA:s militär har också minskat, från 74 procent 2018 till 60 procent idag. Endast 43 procent uttrycker starkt förtroende för polisen, ner 21 procentenheter från Gallup´s all-time high på 64 procent 2004. Förtroendet för offentliga skolor har också sjunkit drastiskt, till 26 procent, vilket också är ett rekordlågt för Gallup.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 6 juli

Svenska läkare deltar i internationell fotbollscup

Läkare från hela världen, utom Afrika, samlas årligen för en ambulerande fotbollscup och kongress. I år hålls evenemanget i Wien. Gustav Christensen, specialist inom hud- och könssjukdomar på Skånes universitetssjukhus i Lund, är lagkapten för ett lag på 25 fotbollsspelande läkare från hela Sverige. Laget har spelare med olika medicinska specialiteter, från allmänläkare till infektionsläkare. Trots att laget inte får mycket tid att träna tillsammans har de haft framgång i turneringen, med vinster mot Kazakstan, Costa Rica och Colombia. Turneringen är för närvarande endast för män, men det finns en ´mastersturnering´ för läkare över 45 år där kvinnor också kan delta.

Direktlänk Dela Läkartidningen fördjupade 5 juli

President Bidens utmanare önskar debattera inför 2024, men ignoreras

President Bidens primära utmanare, inklusive Robert F. Kennedy Jr. och Marianne Williamson, har uttryckt sin önskan att debattera honom inför 2024, men deras uppmaningar har i stort sett ignorerats av Vita huset och har inte fått stöd bland progressiva medlemmar i kongressen. Demokratiska strateger ser liten anledning för Bidens kampanj att gå med på debatter som kan lyfta hans marginella motståndare. Jim Kessler, en demokratisk operatör, sade att Kennedy och Williamson inte har förtjänat rätten att debattera en sittande president. Bidens progressiva allierade i kongressen har generellt omfamnat hans administration eller åtminstone varit villiga att kompromissa med den.

Direktlänk Dela Celeb Magazine fördjupade 5 juli

Federal Reserve och inflation: En kritisk granskning

Federal Reserve har i hemlighet sysslat med ´inflation targeting´ sedan 1993, en process som erkändes först 2010 av dåvarande Fed-ordförande Ben Bernanke. Processen innebär att centralbanken använder sina öppna marknadsoperationer för att driva upp inflationen till en specifik målnivå, vanligtvis 2% per år. När Covid-19-pandemin slog till 2020 injicerade kongressen och Fed biljoner dollar i ekonomin genom stimulanser och öppna marknadsoperationer, vilket ledde till en kraftig ökning av inflationen. Trots detta påstod centralbankirer och Janet Yellen att inflationen skulle vara ´övergående´. En rapport av Bernanke och Olivier Blanchard, en senior fellow vid Peterson Institute for International Economics, försöker förklara orsakerna till pandemi-erans inflation, men misslyckas med att nämna pengar, vilket är en viktig faktor.

Direktlänk Dela Money Morning fördjupade 5 juli

ChatGPT AI-appen aktiverar Silicon Valleys hyperbolmaskin

ChatGPT, en AI-app som kan svara på obskyra frågor, skriva datorprogram, komponera haikus, undervisa i algebra och engagera sig i mänsklika konversationer, har aktiverat Silicon Valleys hyperbolmaskin. Sam Altman, VD för OpenAI, företaget som designade ChatGPT med finansiering från Microsoft, har sagt att detta kommer att vara den största teknologin människan ännu har utvecklat. Dock är inte alla överens. 42% av VD:arna som tillfrågades vid en företagstoppmöte på Yale University i juni uttryckte oro över att artificiell intelligens potentiellt kan förstöra mänskligheten inom de närmaste fem till tio åren.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 5 juli

Celltrion presenterar nya data om effektiviteten och säkerheten av CT-P13 SC för IBD-patienter

Celltrion Healthcare presenterade nya data om säkerheten och effektiviteten av det subkutana läkemedlet infliximab (CT-P13 SC) för patienter med inflammatorisk tarmsjukdom (IBD) vid den 18:e årliga kongressen för European Crohn´s and Colitis Organisation (ECCO) i Köpenhamn, Danmark. Data från fas III-studierna LIBERTY-CD och LIBERTY-UC visade att CT-P13 SC hade en överlägsen effekt jämfört med placebo under underhållsbehandlingen för patienter med Crohns sjukdom (CD) och ulcerös kolit (UC). Kevin Byoung Seo Choi, Senior Vice President på Celltrion Healthcare, uttryckte sin övertygelse om att CT-P13 SC har potential att bli nästa generations innovativa behandling för IBD.

Direktlänk Dela Clinical Trials Arena fördjupade 5 juli

Spaniens extremhöggerparti Vox kan bli en del av den framtida regeringen

Spaniens extremhöggerparti Vox kan bli en del av landets framtida regering. Partiet, som har gjort uttalanden mot hbtq-personers rättigheter och förnekat mäns våld mot kvinnor, kan komma att spela en avgörande roll i det kommande valet. Opinionsmätningar pekar på att varken det styrande socialdemokratiska PSOE eller det konservativa oppositionspartiet PP kommer att få en egen majoritet. Oppositionsledaren Alberto Núñez Feijóo har inte uteslutit ett möjligt regeringssamarbete mellan PP och Vox.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 2 juli

Infighting i Solan Municipal Corporation försenar nominering av rådgivare

Kampen inom Solan Municipal Corporation (MC) försenar nomineringen av fem rådgivare trots att delstatsregeringen redan har nominerat dem i majoriteten av de andra delstatliga organen. Även om tre listor har skickats av de två fraktionerna av kongressen till chefministern sedan april har inga namn fastställts hittills. Rådgivare som nomineras nu kommer att vara på kontoret fram till nästa val som hålls i april 2026.

Direktlänk Dela The Tribune Trust fördjupade 15 juni

TikToks framtid i USA är osäker, då Biden-administrationen har hotat att förbjuda appen på grund av säkerhetsproblem med dess kinesiska ägare. Det finns för närvarande ingen tidsfrist för att fatta ett beslut, och kongressen kan vilja ha en inverkan på frågan. Det finns flera möjliga scenarier för appens framtid, inklusive att kongressen förbjuder TikTok, att Biden-administrationen förbjuder appen utan kongressens stöd, att Biden inte vidtar några åtgärder, att domstolar skyddar appen, att ByteDance säljer TikToks amerikanska verksamhet, eller att kongressen antar en integritetslag som gäller alla appar.

NBC News fördjupade 9 juni

Generativa AI-verktyg integreras i allt fler annonsplattformar och används i mer allmänna sammanhang. Frågan om upphovsrätt för generativt innehåll blir allt mer aktuell. Enligt US Copyright Office kan AI-genererade bilder inte skyddas av upphovsrätt eftersom de kräver ett inslag av ´mänskligt författarskap´. Musiker och artister söker dock ändringar för att skydda sina verk. National Music Publishers Association har skickat ett öppet brev till kongressen där de uppmanar till att granska lagligheten i att låta AI-modeller träna på musik skapad av människor. Microsoft försöker adressera problemet genom att lägga till kryptografiska vattenmärken på bilder genererade av deras AI-verktyg.

Social Media Today fördjupade 2 juni

Europaparlamentet röstar för skärpt AI-förordning, men riskerar samordning med USA

Europaparlamentet har röstat för att skärpa AI-förordningen, AI Act, för att inkludera mer avancerade generativa system som GPT-4. Europaparlamentets version av AI-lagen innebär dock i praktiken ett förbud mot utveckling av stora språkmodeller. Det finns också en risk att snabba beslut leder till att Europa och USA inte lyckas enas kring ett gemensamt ramverk för techindustrin. För att uppnå samordning krävs att EU bromsar takten i lagstiftningen kring AI och att USA hittar sätt att ena Demokraterna och Republikanerna i kongressen.

Direktlänk Dela Sydsvenskan fördjupade 28 maj

Microsoft och OpenAI uppmanar till reglering av artificiell intelligens

Microsofts president Brad Smith och OpenAI:s VD Sam Altman har uppmanat den amerikanska kongressen att införa regleringar för artificiell intelligens (AI). Smith föreslog att AI bör vara licensierat, likt bilar och andra produkter, för att säkerställa ansvarsfullt beteende utan att hindra innovation. Han förespråkade också skapandet av en särskild regleringsmyndighet med huvuduppgift att övervaka och kontrollera nya AI-teknologier. Alphabet Inc:s VD Sundar Pichai stödde också idén om att utveckla policyramverk för AI-regleringar med hjälp av olika intressenter från regeringar, branschexperter och civilsamhället.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 26 maj

USA:s administration stärker forskning kring artificiell intelligens

Det amerikanska Vita huset meddelade på tisdagen nya initiativ för att styra federal forskning om artificiell intelligens (AI) när Biden-administrationen försöker få en bättre förståelse för risker och möjligheter med den snabbt utvecklande tekniken. Bland åtgärderna som presenterades fanns en justering av USA:s strategiska plan för AI-forskning, som senast uppdaterades 2019, för att lägga större vikt vid internationellt samarbete med allierade. Dessutom utfärdade USA:s utbildningsdepartements kontor för utbildningsteknik en rapport om risker och möjligheter relaterade till AI inom utbildning. Senaten majoritetsledare Chuck Schumer uppmanade nyligen kongressen att snabbt reglera AI och har sammankallat en grupp senatorer för att arbeta med lagstiftning. Administrationens senaste ansträngningar kommer efter att vicepresident Kamala Harris träffade cheferna för Google, Microsoft, OpenAI och Anthropic tidigare denna månad.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 23 maj

USA:s senat diskuterar AI-reglering

Två viktiga senatskommittéer i USA höll samtidiga utfrågningar om artificiell intelligens (AI) den 16 maj, där de diskuterade reglering av AI inom privat sektor och förbättringsutmaningar för federala myndigheters AI-användning. Det var enighet bland senatorerna om att många medlemmar i kongressen inte vet tillräckligt om AI och att det skulle vara svårt att reglera ämnet utanför ett delegerat sammanhang. En möjlig lösning kan vara att skapa en ny oberoende myndighet med befogenhet att reglera AI via licensiering och tillsyn, eller att ge utökade befogenheter till Federal Trade Commission (FTC) eller Federal Communication Commission (FCC).

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 21 maj

Sanofi vinner patenttvist mot Amgen och OpenAI-chef ber kongressen om AI-reglering

Sanofi har vunnit sin patenttvist mot Amgen i USA:s högsta domstol, som enhälligt beslutade att ogiltigförklara Amgens två kolesterolmedicinspatent. I en annan nyhet uppmanade OpenAI:s VD Sam Altman kongressen att reglera AI-industrin under ett vittnesmål inför senatens underutskott för integritet, teknik och lag. Dessutom har en tidigare Apple-anställd åtalats för att ha stulit företagshemligheter om självkörande fordon från teknikföretaget.

Direktlänk Dela IPWatchdog fördjupade 20 maj

AI-teknikens utmaningar kräver ny lagstiftning

AI-tekniken innebär flera utmaningar och röster höjs för ny lagstiftning. ChatGPT:s vd Sam Altman framträdde nyligen inför den amerikanska kongressen och uttryckte sina farhågor. Altman menar att om AI-tekniken går fel kan det få mycket negativa konsekvenser.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 20 maj

Apple begränsar anställdas användning av ChatGPT för att förhindra läckor

Apple har begränsat vissa anställdas användning av ChatGPT och liknande AI-verktyg på grund av oro för läckor när företaget utvecklar sin egen AI-drivna teknik. Apple är oroligt att anställda som använder ChatGPT och Microsofts GitHub Copilot kan avslöja konfidentiell information om företagets högteknologiska projekt. OpenAI-chefen Sam Altman varnade nyligen kongressen för den potentiella skadan AI-drivna plattformar kan orsaka utan lämplig reglering. Apple bygger ut sin egen språkmodell och har tidigare blockerat uppdateringar av BlueMail när de började integrera ChatGPT i e-postskrivning.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 20 maj

OpenAI:s VD Sam Altman vittnade inför kongressen den 16 maj och sa att det är dags för regulatorer att börja sätta gränser för kraftfulla AI-system. Han menar att tekniken kan göra betydande skada på världen om den går fel och att statlig tillsyn kommer att vara avgörande för att mildra riskerna. Debatten om för- och nackdelarna med att reglera eller till och med förbjuda vissa användningar av AI-teknik har ökat globalt. Frågan som företagsledare borde fokusera på är inte hur eller när AI kommer att regleras, utan av vem. Beroende på om det blir kongressen, EU, Kina eller ens amerikanska stater eller domstolar som tar ledningen kommer det att påverka hastigheten och banan för AI:s omvandling av världsekonomin.

Harvard Business Review fördjupade 20 maj

AI-teknikens utmaningar kräver ny lagstiftning

AI-tekniken innebär flera utmaningar och röster höjs för ny lagstiftning. ChatGPT:s vd Sam Altman vittnade nyligen inför den amerikanska kongressen och uttryckte sin oro över teknikens potentiella negativa konsekvenser.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 20 maj

Sam Altman efterlyser reglering av AI-teknik

Sam Altman, VD för OpenAI, har vänt sig till kongressen för att kräva reglering av artificiell intelligens (AI). Han menar att generativ AI kan innebära enorma framsteg och välstånd, men också utgöra ett hot mot mänskligheten om det går fel. Hype kring AI-teknik pekar på en bubbla som håller på att formas, och många teknikföretag inkluderar AI i sina produkter eller nämner det i vaga termer för att locka investerare. Samtidigt är det svårt att förutse vilka specifika tillämpningar AI kommer att ha, och många företag som försöker dra nytta av AI-hypen kanske inte lyckas.

Direktlänk Dela TipRanks fördjupade 18 maj

USA:s kongress vill snabbt reglera artificiell intelligens

Senatens majoritetsledare Chuck Schumer säger att kongressen måste reglera artificiell intelligens snabbt och har sammankallat en tvärpolitisk grupp senatorer för att arbeta med lagstiftning. Gruppen träffades på onsdag och Schumers personal har redan träffat nästan 100 VD:ar, forskare och akademiker som arbetar med tekniken. Den ovanliga lagstiftningsinitiativet kommer när potentiellt banbrytande produkter som AI-chattboten ChatGPT har lanserats och på många sätt kan efterlikna mänskligt beteende.

Direktlänk Dela Portland Press Herald fördjupade 18 maj

OpenAI-VD uppmanar USA:s lagstiftare att reglera AI

Sam Altman, VD för OpenAI, föreslog under en kongressutfrågning att reglering av artificiell intelligens är nödvändig. Altman varnade för att AI kan orsaka betydande skada för världen och uppmanade till reglering för att säkerställa teknikens säkerhet. Han föreslog att en ny myndighet skulle bildas för att utfärda licenser och säkerställa att AI-system följer säkerhetsstandarder. Kongressledamöterna verkade mer villiga att acceptera hans varningar än tidigare teknikledare som har vittnat inför kongressen. Altman föreslog också att den nya regleringsmyndigheten skulle införa skydd för att förhindra att AI-modeller sprids okontrollerat.

Direktlänk Dela TechHQ fördjupade 18 maj

OpenAI:s VD uppmanar USA:s kongress att reglera artificiell intelligens

Sam Altman, VD för OpenAI:s ChatGPT, betonade behovet av statlig reglering av artificiell intelligens (AI) under sitt vittnesmål inför lagstiftare i USA. Altman uppmanade kongressen att införa nya regler för stora teknikföretag, trots de långvariga politiska motsättningarna som har hindrat reglering av internet. OpenAI fick stor uppmärksamhet när de lanserade ChatGPT, ett chattbot-verktyg som ger mänsklika svar. Altman föreslog att USA:s regering överväger en kombination av licensiering och testkrav för att släppa kraftfullare AI-modeller. Han rekommenderade också märkning och ökad global samordning för att fastställa regler för tekniken. Senator Richard Blumenthal påpekade de betydande framsteg som Europa gjort med AI-lagen, som är planerad att röstas i Europaparlamentet nästa månad.

Direktlänk Dela Wonderful Engineering fördjupade 18 maj

USA överväger att införa ny federal byrå för att reglera AI

Efter att OpenAI:s vd Sam Altman vittnat inför kongressen och föreslagit att en ny federal byrå skulle inrättas för att reglera artificiell intelligens (AI), har en amerikansk senator lagt fram ett lagförslag för att göra just det. På torsdagen presenterade demokraten Michael Bennet från Colorado en uppdaterad version av lagstiftning som han introducerade förra året, vilken skulle inrätta en federal digital plattformskommission. Det reviderade lagförslaget inkluderar flera ändringar för att mer explicit täcka AI-produkter, bland annat genom att ändra definitionen av en digital plattform för att inkludera företag som erbjuder ”innehåll som huvudsakligen genereras av algoritmiska processer”.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 18 maj

Två huvudsakliga grupper i AI-debatten: Big Tech-eliter och AI-etiker

Diskussionen om artificiell intelligens (AI) kan ibland kännas överväldigande och det finns två huvudsakliga grupper som deltar i debatten. Den ena gruppen består av Big Tech-eliter och deras sympatisörer, som Elon Musk, som ofta svänger mellan extremt positiva och negativa framställningar av AI. Den andra gruppen består av AI-etiker, som Joy Buolamwini och Timnit Gebru, som diskuterar AI:s positiva potential, betydelsen av lika tillgång till AI och hur tekniken ofta byggs på ett sätt som missgynnar marginaliserade grupper. Nyligen kritiserade Gebru och andra AI-etiker ett brev undertecknat av Musk och andra Big Tech-eliter som uppmanade till ett tillfälligt stopp för utvecklingen av kraftfulla AI-verktyg tills kongressen antar regleringar.

Direktlänk Dela Microsoft National Broadcasting Company fördjupade 17 maj

Den amerikanska kongressledamoten Jay Obernolte betonar att de största riskerna med artificiell intelligens (AI) inte är hypotetiska scenarier med onda robotar, utan mer vardagliga frågor som dataintegritet, konkurrens och AI:s potential att påverka mänskligt beteende. Obernolte är en av få kongressledamöter med en examen i datavetenskap och har forskat om AI i dess tidiga stadier. Han är en ledande expert i kongressen om hur AI-tekniken fungerar och vilka frågor lagstiftare bör oroa sig för.

The Washington Post fördjupade 17 maj

OpenAI:s VD Sam Altman har lyckats charma den amerikanska kongressen under en utfrågning om artificiell intelligens (AI). Altman och Christina Montgomery, IBM:s chef för integritet, lovade att sätta tonen för hur Washington reglerar en teknik som många fruktar kan eliminera jobb eller destabilisera val. Altman framstod som uppriktig och autentisk, vilket ledde till att både demokrater och republikaner verkade vara på hans sida. Altman betonade skillnaden mellan AI-industrin och sociala medier och förespråkade proaktiv reglering av AI.

CNN fördjupade 17 maj

Open AI-chefen varnar för riskerna med AI och uppmanar till reglering

Sam Altman, VD för företaget Open AI, varnar för att artificiell intelligens (AI) kan åsamka världen stor skada och uppmanar myndigheter att snarast reglera området. Under en utfrågning i den amerikanska kongressen diskuterade Altman riskerna med AI och företagets textrobot ChatGPT, som har lett till debatt kring plagiering, skolfusk och upphovsrätt. Altman föreslår bildandet av en internationell kommitté eller organisation som skulle utfärda licenser för de mest kraftfulla AI-systemen.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 17 maj

USA:s senat diskuterar reglering av AI och föreslår ny tillsynsmyndighet

USA:s senat inledde en serie utfrågningar om AI där senator Richard Blumenthal använde en text-till-tal-generator tränad på sina egna tal för att hålla sitt öppningsanförande. Sam Altman, VD för OpenAI, var inbjuden och stödde många av de reformer som föreslogs av senatens justitieutskott. Altman förespråkade att kongressen skapar en ny myndighet för att reglera AI och licensiera dess utveckling av större företag. Senatens plan för att reglera AI är fortfarande oklar, men flera utfrågningar planeras under sommaren.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 16 maj

OpenAI:s VD uppmanar kongressen att ingripa för att minska riskerna med kraftfulla AI-system

OpenAI:s VD Sam Altman vädjade till den amerikanska kongressen om att regeringen bör ingripa för att minska riskerna med kraftfulla AI-system. Altman föreslog att en amerikansk eller global myndighet bör licensiera de mest kraftfulla AI-systemen och ha befogenhet att återkalla licensen och säkerställa efterlevnad av säkerhetsstandarder. Kongressen har ännu inte visat några tecken på att skapa nya AI-regler, men diskussioner om samhällsbekymmer kring AI har lett till att amerikanska myndigheter lovar att slå ned på skadliga AI-produkter som bryter mot befintliga medborgerliga rättigheter och konsumentskyddslagar.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 16 maj

OpenAI-chef uppmanar amerikanska kongressen att reglera AI

OpenAI:s VD Sam Altman vittnade inför Senatens justitieutskott och uppmanade kongressen att anta lagstiftning för att reglera utvecklingen av AI. Han föreslog att amerikanska regeringen skulle överväga en kombination av licensierings- och testkrav för utveckling och lansering av AI-modeller över en viss kapabilitetströskel. IBM:s chef för integritet och förtroende Christina Montgomery och NYU-professorn Gary Marcus, som också vittnade under utfrågningen, efterlyste liknande reglering av AI och ökad transparens kring tekniken. Under utfrågningen diskuterades bland annat AI:s potential att användas för att manipulera val och orsaka andra skador i den verkliga världen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 maj

AI når 100 miljoner användare och Biden-administrationen utforskar nya åtgärder

Artificiell intelligens (AI) har blivit alltmer populärt och ChatGPT nådde nyligen 100 miljoner användare. Bill Gates hävdade att AI-eran har börjat och Biden-administrationen utforskar nya åtgärder för att hålla AI-system ansvariga för deras inverkan. OpenAI, ett teknikstartföretag baserat i San Francisco, släppte nyligen ChatGPT, en chattbot som snabbt blev populär tack vare dess förmåga att besvara ett stort antal frågor och imitera mänskliga konversationer. AI-investeringar har ökat, med 1,7 miljarder dollar i startup-investeringar under de första tre månaderna av 2023. AI-teknik används redan inom områden som musik, medicin och kundtjänst.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 16 maj

Ansiktsmasker fortfarande populära på läkarmottagningar; Durham-rapport ifrågasätter FBI:s Trump-utredning

Ansiktsmasker har försvunnit i stor utsträckning från platser som livsmedelsbutiker och skolor under det tredje året av Covid-19-pandemin, men de är fortfarande populära på läkar- och tandläkarmottagningar. En studie publicerad denna vecka säger att maskering i vårdmiljöer fortfarande kan vara en bra idé, även efter att pandemiregler och sociala distanseringsåtgärder upphört. Specialrådgivare John Durham släppte sin slutrapport på måndagen där han ifrågasätter FBI:s beslut att starta en fullständig undersökning om kopplingar mellan Donald Trumps kampanj och Ryssland under valet 2016. Tonårsskytten som dödade tre personer och skadade sex andra i Farmington, New Mexico, på måndagen verkade välja sina offer slumpmässigt och använde minst tre vapen, inklusive ett AR-15-stilgevär, enligt polisen. Bensinpriserna är nästan $1 billigare än för ett år sedan när priserna var på väg mot $5 per gallon. Skattkammarminister Janet Yellen bekräftade på måndagen att det är troligt att USA kan komma att göra anspråk på sin skuld redan den 1 juni om kongressen inte agerar snart. Sam Altman, VD och medgrundare av OpenAI, företaget bakom virala chatboten ChatGPT, kommer att vittna inför kongressen idag.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 16 maj

OpenAI:s VD Sam Altman vittnar inför kongressen om AI-regler

OpenAI:s VD Sam Altman ska vittna inför den amerikanska kongressen angående behovet av nya regler för att styra den snabba utvecklingen av AI-teknik. OpenAI, känt för sin AI-produkt ChatGPT, har fått ökad uppmärksamhet på grund av oro för att sådana verktyg kan vilseleda människor, sprida falsk information och påverka jobb. Kongressen överväger att införa striktare regler för AI, liknande de som europeiska lagstiftare arbetar med. Även IBM:s chef för integritet och förtroende, Christina Montgomery, och AI-experten Gary Marcus kommer att vittna inför kongressen.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 16 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare