» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 141 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

KTH Kungliga Tekniska högskolan är en av Europas ledande tekniska universitet och Sveriges största tekniska forsknings- och läroanstalt. Det grundades 1827 i Stockholm och är idag en viktig aktör inom teknisk utbildning och forskning. KTH erbjuder utbildningar på grund-, avancerad- och forskarnivå inom en rad tekniska och naturvetenskapliga ämnen. Universitetet samarbetar med företag, organisationer och andra universitet både nationellt och internationellt för att främja innovation och hållbar utveckling. KTH:s vision är att skapa och sprida kunskap för att bidra till en hållbar och jämlik värld.

Senaste nytt kring KTH Royal Institute of Technology

StepCoder: En ny AI-ram för kodgenerering

Stora språkmodeller (LLM) främjar automatiseringen av kodgenerering inom artificiell intelligens. Trots deras skicklighet är det fortfarande en betydande utmaning att anpassa dessa modeller efter de nyanserade kraven från mänskliga programmerare. StepCoder är en innovativ förstärkningsinlärningsram som utformats av forskningsteam från Fudan NLPLab, Huazhong University of Science and Technology och KTH Royal Institute of Technology för att ta itu med de nyanserade utmaningarna med kodgenerering. StepCoder syftar till att förbättra kodskapandeprocessen, göra den mer anpassad till mänsklig avsikt och betydligt mer effektiv. Ramverket skiljer sig ut genom två huvudkomponenter: Curriculum of Code Completion Subtasks (CCCS) och Fine-Grained Optimization (FGO).

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 11 februari
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare