» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 230 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Linux Foundation är en ideell organisation som grundades 2000 för att främja tillväxten och användningen av Linux och öppen källkodsprogramvara. Organisationen samarbetar med företag, utvecklare och användare för att skapa och underhålla Linux-kärnan och relaterade teknologier. Linux Foundation erbjuder certifieringar, utbildning och evenemang för att stärka samarbetet och kunskapen inom öppen källkodscommunityn. Dessutom driver de projekt som Cloud Native Computing Foundation, Hyperledger och Automotive Grade Linux för att främja innovation och standardisering inom olika branscher.

Senaste nytt kring Linux Foundation

Meta och IBM ansluter sig till AI Alliance för öppen och ansvarsfull AI

Artificiell intelligens (AI) är en av de teknologier som vuxit mest i år, och i takt med dess tillväxt kräver olika sektorer, organisationer och företag starkare regleringar och transparens kring utveckling och användning av AI. Nu har Meta och IBM allierat sig i denna fråga. De två företagen ansluter sig till över 50 andra organisationer som en del av en internationell gemenskap av teknikutvecklare, forskare och användare för att driva på utvecklingen av öppen och ansvarsfull AI. AI Alliance presenterar sig själv som en samarbetsplattform som styrs av principer för öppen innovation, etisk praxis och global inklusivitet.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupar idag

Linus Torvalds och Dirk Hohndel diskuterar Linux framtid vid Open Source Summit

Linuxgrundaren Linus Torvalds och hans vän Dirk Hohndel, chef för Verizon open source, diskuterade nyligen Linux nuvarande tillstånd vid Linux Foundations Open Source Summit i Japan. De pratade om nästa Linux-kärnutgåva, Linux 6.7, som förväntas släppas runt jul. De diskuterade också frågan om ´underhållströtthet´ och den ökande stressen för Linux kärnunderhållare. Torvalds och Hohndel diskuterade även användningen av Rust-språket i Linux-kärnan och framtiden för artificiell intelligens i kodskrivning.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupar idag

PyTorch: En omfattande guide till den populära maskininlärningsramverket

PyTorch är ett öppen källkods ramverk för maskininlärning (ML) baserat på Python programmeringsspråk och Torch-biblioteket. Lanserat 2016 av Facebook AI Research (nu AI Research på Meta Platforms Inc), har PyTorch blivit ett av de mest populära maskininlärningsbiblioteken bland forskare och yrkesverksamma. PyTorch tillåter snabb prototypframställning och experiment, vilket avsevärt förenklar felsökning och prototypframställning av modeller. PyTorch har blivit det föredragna verktyget för många uppgifter inom Natural Language Processing (NLP), datorvision och förstärkningsinlärning tack vare dess flexibilitet och fördelar för att påskynda utveckling och utbildning av modeller.

Direktlänk Dela Coinspeaker fördjupade igår

Xen Project lanserar Hypervisor 4.18 med förbättringar för HPC och ML

Xen Project, en open source hypervisor värd på Linux Foundation, har tillkännagivit lanseringen av Xen Project Hypervisor 4.18. Den nya versionen kommer med arkitekturförbättringar för High Performance Computing (HPC) och Machine Learning (ML) applikationer, samt högre säkerhets- och prestandafunktioner. Kelly Choi, community manager för Xen Project, tackade branschledare och innovatörer som bidrog till utgåvan. Bland de framstående funktionerna finns stöd för funktioner i 4: e Gen AMD EPYC-processorer och Intel Sapphire Rapids och Granite Rapids CPUs.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 20 november

PyTorch vs TensorFlow: En jämförelse av maskininlärningsramverk

I maskininlärningens dynamiska värld dominerar ofta två tungviktsramverk: PyTorch och TensorFlow. De utgör mer än bara medel för att skapa sofistikerade algoritmer, de bildar grunden för dagens artificiella intelligens. TensorFlow, ett öppen källkods-bibliotek utvecklat av Google, har etablerat sig som en kraftfull aktör inom maskininlärningssamhället. PyTorch, känt för sin enkelhet och användarvänlighet, erbjuder ett robust ekosystem. Valet mellan dessa två beror på projektets behov, expertis och långsiktiga mål. JAX, en nyare aktör i numeriska beräkningsutrymmet, stöds av Google och vinner snabbt mark inom deep learning-samhället.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 6 november

Linux Foundation och LF AI + Data Foundation lanserar AI.dev: Open Source GenAI & ML Summit

Linux Foundation, en ideell organisation som främjar innovation genom öppen källkod, och LF AI + Data Foundation, som bygger ett ekosystem för att upprätthålla öppen källkodsinovation inom artificiell intelligens (AI) och dataöppna källkodsprojekt, har annonserat lanseringen av en ny händelse, AI.dev: Open Source GenAI & ML Summit. Evenemanget, som äger rum den 12-13 december 2023 i San Jose, Kalifornien, syftar till att samla världens bästa utvecklare för att forma öppen källkods AI:s framtid. Evenemanget kommer att erbjuda tidig tillgång till de senaste öppna källkods AI-verktygen, ramverken, bästa praxis och innehåll för tekniker på alla nivåer.

Direktlänk Dela Martech Cube fördjupade 5 oktober

Introduktion till PyTorch och PyTorch Lightning

PyTorch är ett populärt öppen källkods ramverk för maskininlärning som är baserat på Python och optimerat för GPU-accelererad databehandling. Ursprungligen utvecklat av Meta AI 2016 och nu en del av Linux Foundation, har PyTorch snabbt blivit ett av de mest använda ramverken för djupinlärningsforskning och applikationer. PyTorch Lightning är en lättvikts-omslag byggd ovanpå PyTorch som ytterligare förenklar processen för forskararbetsflöde och modellutveckling. Detta gör att dataforskare kan fokusera mer på att designa modeller snarare än boilerplate-kod.

Direktlänk Dela KDnuggets fördjupade 29 september

Fujitsu och Linux Foundation lanserar öppen källkodsprojekt för AI och maskininlärning

Fujitsu och Linux Foundation har officiellt lanserat Fujitsus teknologier för automatiserad maskininlärning och AI-rättvisa som öppen källkodsprogramvara (OSS). De två projekten, ´SapientML´ och ´Intersectional Fairness´, godkändes av Linux Foundation den 24 augusti för att uppmuntra utvecklare världen över att experimentera och innovera med AI och maskininlärningstekniker. Fujitsu och Linux Foundation siktar på att ytterligare demokratisera AI för att skapa en värld där utvecklare överallt kan använda de senaste teknologierna på öppna plattformar för att skapa nya applikationer och hitta innovativa lösningar på utmaningar inom företag och samhälle.

Direktlänk Dela Japan Corporate News Network fördjupade 15 september

Fujitsu och Linux Foundation lanserar AI-teknologier som öppen källkod

Fujitsu Limited och Linux Foundation har officiellt lanserat Fujitsus teknologier för automatiserat maskininlärning och AI-rättvisa som öppen källkodsprogramvara (OSS) inför ´Open Source Summit Europe 2023´ i Bilbao, Spanien. De två projekten, ´SapientML´ och ´Intersectional Fairness´, kommer att erbjuda användare tillgång till programvara som automatiskt genererar kod för nya maskininlärningsmodeller, samt teknik för att hantera latent bias i träningsdata. Fujitsu och Linux Foundation siktar på att ytterligare demokratisera AI för att skapa en värld där utvecklare överallt kan använda de senaste teknologierna på öppna plattformar för att skapa nya applikationer och hitta innovativa lösningar på utmaningar inom näringsliv och samhälle.

Direktlänk Dela Fujitsu fördjupade 15 september

Civo lanserar tal-till-text-tjänst och samarbetar med Deep Green för hållbar molntjänst

Det brittiska molntjänstföretaget Civo har introducerat en ny maskininlärningstjänst för tal-till-text, kallad Civo Recite. Tjänsten är baserad på OpenAI´s Whisper Large-v2 och stöder över femtio språk och sju filformat. Civo Recite är för närvarande i tidig alfa-testning och kommer att bli en del av Civos växande maskininlärningserbjudande. Civo har också ingått ett samarbete med London-baserade Deep Green för att erbjuda en hållbar molnlösning. Samarbetet kommer att ge Civo-kunder möjlighet att köra sina molnbelastningar på Deep Greens servrar, vilket ger dem tillgång till en hållbar molnlösning.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 5 september

Artificiell intelligens (AI), särskilt stora språkmodeller (LLM) som GPT, har varit i fokus vid de senaste Black Hat och Def Con konferenserna i Las Vegas. Experter är dock oeniga om hur AI kommer att påverka företagens säkerhetsställning, från att skydda interna data till att utveckla applikationer. Maria Markstedter, en omvänd ingenjör och exploateringsexpert vid Arm, citerade OpenAI:s VD Sam Altman om att AI troligen kommer att leda till världens undergång, men att det under tiden kommer att finnas stora företag. Hon betonade att produkter ofta initialt saknar säkerhetsfunktioner och att företag måste tvingas att investera i säkerhet. Generativ AI, som för närvarande fokuserar på text, utvecklas till multimodal AI, som kan hantera chatt, live videorespons, sentimentanalys och till och med tolkning av kroppsspråk, enligt Markstedter. Hon betonade vikten av att upprätthålla anonymitet i dessa system och att tänka om datasäkerhet. Trots osäkerheten var det konsensus om att förbjuda AI inte är en hållbar lösning på lång sikt. Företag är angelägna om att anta AI-teknologier, och AI-säkerhet kommer så småningom att kräva att man omfamnar LLM och annan AI-teknologi. De som inte gör det kommer att hamna efter, varnade säkerhetsexperter.

Cryptopolitan fördjupade 18 augusti

Nvidia avtäcker ny hårdvara, programvara och tjänster för att påskynda AI-projekt

Nvidia har presenterat ny hårdvara, programvara och tjänster för att snabba på företags arbete med generativ AI, Omniverse och andra AI-projekt. Nvidia-chefen Jensen Huang meddelade att Dell, Hewlett Packard Enterprise, Lenovo, Supermicro och andra snart kommer att leverera nya Nvidia OVX-servrar som innehåller Nvidias nya datacentrerprocessor L40S GPU. Dessutom meddelade Nvidia ett partnerskap med AI-startupen Hugging Face för att erbjuda en ny molntjänst som möjliggör för företag att använda Hugging Face-plattformen för att träna och justera anpassade generativa AI-modeller. Den nya tjänsten, kallad Training Cluster As a Service, kommer att finnas tillgänglig på Nvidias DGX Cloud inom de närmaste månaderna.

Direktlänk Dela Data Center Knowledge fördjupade 18 augusti

Tävling för AI-verktyg för att skydda kritisk kod i USA

Vita huset har tillkännagett en tvåårig tävling där miljontals dollar i prispengar kommer att tilldelas team som utvecklar artificiell intelligens (AI) verktyg för att skydda kritisk amerikansk dator kod. Tävlingen, känd som AI Cyber Challenge, organiseras av Defense Advanced Research Projects Agency och syftar till att förbättra säkerheten för dator kod. De 20 bästa lagen kommer att tävla på DEF CON 2024 cybersäkerhetskonferens, och de fem bästa lagen kommer att gå vidare till finalomgången vid DEF CON 2025. Vita huset har meddelat att de tre bästa lag i den slutliga tävlingen kommer att få ytterligare monetära priser. För att stödja tävlande har Vita huset rekryterat hjälp från fyra företag - Anthropic, Google, Microsoft och OpenAI - som har arbetat med AI-policy.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 12 augusti

OpenSSF går med i DARPA-program för AI-drivna cybersäkerhetsverktyg

OpenSSF, ett segment av Linux Foundation, har anslutit sig till ett DARPA-program som söker nästa generations AI-drivna cybersäkerhetsverktyg för försvarsapplikationer. AI Cyber Challenge (AIxCC) är ett tvåårigt initiativ för att producera öppen källkodsprogramvara som förbättrar produktiviteten samtidigt som den utökar angreppsytor eller säkerhetsåtgärder för att skydda USA:s försvarscyberspace från illvilliga aktörer. OpenSSF kommer att fungera som tävlingsrådgivare under programmet och vägleda deltagare i att utveckla AI-lösningar för att adressera vital cybersäkerhet och mjukvaruförsörjningskedjor.

Direktlänk Dela The Defense Post fördjupade 10 augusti

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare