» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 148 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Los Angeles är en storstad i södra Kalifornien, USA. Det är den näst största staden i landet och en av de mest kända i världen. Staden är känt för sitt soliga väder, vackra stränder och kändisar. Los Angeles är hem för Hollywood, den internationella filmindustrin och en viktig plats för musik, konst och kultur. Staden har en mångsidig befolkning och erbjuder ett brett utbud av mat, shopping, nöjen och sportevenemang. Los Angeles är också en viktig transportknutpunkt och har en av de mest trafikerade flygplatserna i världen, Los Angeles International Airport (LAX).

Senaste nytt kring Los Angeles

AI-program hjälper till att förhindra hemlöshet i Los Angeles

En ensamstående mamma, Courtney Peterson, som förlorade sitt jobb i december förra året, fick hjälp från Homelessness Prevention Unit inom Los Angeles County Department of Health Services. Enheten använder förutsägande AI för att identifiera individer och familjer som riskerar att bli hemlösa och erbjuder stöd för att hjälpa dem att stabilisera och behålla sin bostad. Sedan starten 2021 har tekniken hjälpt avdelningen att tjäna nästan 800 individer och familjer, med 86% av deltagarna som behåller permanent bostad när de lämnar programmet.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade i förrgår
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Rapparen Sy skapade falsk Kendrick Lamar-disslåt med AI

Rapparen Sy har skapat en falsk diss-låt riktad mot Drake, som han hävdar är framförd av Kendrick Lamar, med hjälp av artificiell intelligens (AI). Sy använde programvaran Jammable (tidigare kallad Voicify) för att replikera Lamars röst och skrivstil. Han har lyssnat på Lamar i många år och hävdar att han kan replikera hans stil. Sy avslöjar att han först använde AI för att skapa en låt med Kanye West och att han använde den falska Lamar-låten som en marknadsföringstaktik. Trots att vissa fans var skeptiska till att låten var äkta, har Sy stått fast vid att han skapade den med AI.

Direktlänk Dela Complex Media fördjupade i förrgår

Producent tar på sig ansvaret för Kendrick Lamar AI-disspår

Producenten och rapparen Sy The Rapper tar på sig ansvaret för det virala Kendrick Lamar AI-disspåret som dök upp online. Los Angeles-baserade Sy delade en video på Instagram som visar hur han skapade diss-spåret, som var ett påstått svar på Drake och J. Cole. Enligt Sy skapade han först beatet till spåret, skrev och spelade in texter som lät liknande något Lamar skulle säga och manipulerade sedan vokalerna för att få det att låta mer som Lamar. Trots att världen nu vet att låten var fejk, har Sy inte tagit ner den men ville tala ut för att rensa Lamars namn.

Direktlänk Dela Baller Alert fördjupade i förrgår

Filmproducenter föreslår riktlinjer för användning av AI i dokumentärer

Archival Producers Alliance (APA), en grupp av cirka 300 forskare och producenter inom dokumentärfilm internationellt, har presenterat sitt första utkast till riktlinjer för användning av generativ AI inom dokumentärproduktion. APA:s grundare Rachel Antell och Jennifer Petrucelli (Crip Camp) och Stephanie Jenkins (Muhammad Ali) presenterade en inledande skiss för hur filmskapare kan hantera samtycke, primärkällor och transparens i en tid då generativa AI-verktyg är ett alternativ. De uppmanar till transparens om användning av AI och till att utföra en noggrann juridisk granskning när generativ AI används.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade i förrgår

OpenAI strävar efter att locka Fortune 500-företag och Hollywood med sina AI-verktyg

OpenAIs ledningsduo, VD Sam Altman och COO Brad Lightcap, har påbörjat en ambitiös kampanj i stora städer som San Francisco, New York och London för att locka Fortune 500-företag genom att visa potentialen i deras avancerade AI-verktyg, särskilt ChatGPT Enterprise. OpenAI har även siktet inställt på Hollywood och presenterade förra månaden Sora, deras nya AI-drivna videogenereringsverktyg, i Los Angeles. Detta samtidigt som en subtil rivalitet med Microsofts Copilot 365 har blivit uppenbar. OpenAI är inte blyg för att kliva in på Microsofts territorium, trots det senares betydande investering på 13 miljarder dollar i AI-företaget.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

Ian Ernst förklarar artificiell intelligens för Covington Rotary Club

Ian Ernst, en infödd Erlanger, talade till Covington Rotary Club om artificiell intelligens (AI). Ernst och hans partner, Leo Rader, driver Alliance Technical Group, LLC, ett företag som erbjuder AI och maskininlärningslösningar för företag som Fifth-Third Bank, Anthem, GE Aviation och Vantagepoint Funds. Ernst förklarade att AI är ett brett fält som innebär att ge maskiner förmågan att efterlikna kognitiva funktioner associerade med mänsklig intelligens. Han tillade att maskininlärning är en delmängd av AI där en maskin eller system kan lära sig automatiskt och förbättra sig från erfarenhet.

Direktlänk Dela Northern Kentucky Tribune fördjupade 15 april

Elon Musk diskuterar AI på den 10:e årliga Breakthrough Prize-ceremonin

Elon Musk deltog i Breakthrough Prize-ceremonin, ofta kallad ´Vetenskapens Oscars´, där han kort diskuterade artificiell intelligens (AI). Musk hoppas på att göra livet multiplanetärt och fortsätta utveckla AI. Han varnade återigen för att AI kan utgöra en fara för mänskligheten, men uttryckte också hopp om att AI kommer att gynna mänskligheten snarare än att orsaka förstörelse. Musk skämtade också om att en AI skulle kunna vinna presidentvalet 2032. Ceremonin inkluderade flera kända presentatörer och delade ut priser i fyra olika kategorier.

Direktlänk Dela Teslarati fördjupade 14 april

Är Hollywood verkligen redo för en AI-filmfestival efter strejken?

Runway´s AI Film Festival, som kommer till Los Angeles den 1 maj och New York den 9 maj, har väckt frågor om det är för tidigt för branschen att omfamna en festival som firar AI-teknik, särskilt efter de långa och stridiga Hollywood-strejkerna av WGA West och SAG-AFTRA-fackföreningarna förra året. Festivalen, nu i sitt andra år, ger filmskapare chansen att lära sig använda nya teknikverktyg. Samtidigt utvecklar teknikföretag AI:s potentiella kreativa användningsområden ytterligare, vilket redan påverkar media och underhållning.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupade 11 april

Hur ´Moneyball´ och AI förändrade baseball

Michael Lewis bok ´Moneyball´ från 2003 förändrade baseball genom att avslöja hur Oakland A´s general manager Billy Beane använde statistisk analys för att besegra rikare, dummare motståndare. Boken har inspirerat till en andra våg av förändringar, drivna av artificiell intelligens (AI). En av dessa förändringar är Driveline Baseball, skapad av Kyle Boddy, som använder AI för att skapa anpassade träningsprogram baserade på datainsamling och analys. Driveline har hjälpt tusentals proffs och över 40 all-stars att förbättra sin prestation.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 11 april

Microsoft föreslår användning av OpenAI-verktyg för militära operationer

Microsoft har föreslagit att använda OpenAI:s framstående bildgenereringsverktyg, DALL-E, för att hjälpa USA:s försvarsdepartement att utveckla programvara för militära operationer. Microsofts förslag framkom i en intern presentation som avslöjades några månader efter att OpenAI ändrade sin inställning till militära samarbeten. Presentationen, med titeln ´Generative AI with DoD Data´, skisserar potentiella tillämpningar av OpenAI:s maskininlärningsverktyg, inklusive den allmänt använda textgeneratorn ChatGPT och den innovativa bildskaparen DALL-E. Microsoft och OpenAI har dock en försiktig hållning och bekräftar att ingen aktiv implementering har påbörjats.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 11 april

Cineverse väljer Vionlabs och Datatonic för att förbättra cineSearch

Cineverse, ett globalt strömmande teknik- och underhållningsföretag, har valt Vionlabs och Datatonic som viktiga teknikpartners för företagets nya AI-sök- och upptäckningsverktyg, cineSearch. Verktyget, som utvecklades i samarbete med Google Clouds Vertex AI-plattform, lovar att omdefiniera hur publiken interagerar med filmer genom en ny personlig AI-video rådgivare. Vionlabs kommer att tillhandahålla detaljerade metadata för titlar och scener, vilket ger cineSearch en omfattande kontextuell förståelse för filmat innehåll. Datatonic kommer att bidra med sin expertis på Google Cloud och GenAI. CineSearch kommer att presenteras på NAB Show 2024 i Las Vegas.

Direktlänk Dela Itnewsonline.com fördjupade 10 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Microsoft föreslog förra året att använda OpenAIs bildgenereringsverktyg DALL-E för att hjälpa USA:s försvarsdepartement att bygga programvara för militära operationer, enligt interna presentationsmaterial. Detta kommer bara några månader efter att OpenAI tyst avslutade sitt förbud mot militärt arbete. Microsofts presentation, med titeln ´Generative AI with DoD Data´, ger en allmän översikt över hur Pentagon kan använda OpenAIs maskininlärningsverktyg för uppgifter som dokumentanalys och maskinunderhåll. Microsoft investerade förra året 10 miljarder dollar i OpenAI, och de två företagen har blivit tätt sammanflätade.

The Intercept fördjupade 10 april

Soundtrack Your Brand lanserar AI Playlist Generator

Stockholmsbaserade globala musikstreamingtjänsten för företag, Soundtrack Your Brand, har lanserat sin artificiella intelligens musikspellistegenerator (AI Playlist Generator). Tekniken använder en stor språkmodell (LLM) för att omedelbart generera skräddarsydda musikspellistor från företagets katalog med över 100 miljoner kommersiellt licensierade låtar, anpassade för att möta ett varumärkes behov. Detta kommer vid en tidpunkt då konsumenter söker högre upplevelser från företag och kundlojalitet kräver uppmärksamhet på alla aspekter av ett varumärke.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 9 april

Elon Musk förutspår att övermänsklig AI kan existera nästa år

Enligt Elon Musk kan artificiell intelligens (AI) som är smartare än någon människa på jorden existera nästa år, om inte sektorns kraft- och databehov blir ohållbara innan dess. Detta är en skärpning av hans tidigare påstående att överintelligent AI skulle existera 2029. Musk nämnde dock att ökande krav på ström och brist på de mest kraftfulla AI-träningskretsarna kan begränsa deras kapacitet på kort sikt. Han uttryckte också oro för konsekvenserna av superintelligens och hänvisade till filmen Terminator.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 9 april

Nvidia, Microsoft och Alphabet leder AI-racet

AI-marknaden blomstrar och teknikföretag tävlar om att dra nytta av den generativa AI-tekniken. Investerare har också hakat på trenden, vilket har lett till att teknikaktier har skjutit i höjden sedan början av 2023. Nvidia, Microsoft och Alphabet är några av de företag som leder AI-racet. Nvidia har en marknadsandel på 98% av datacenter-GPU-marknaden och dess aktie har stigit med mer än 400% sedan början av 2023. Microsoft har etablerat sig som ledare inom AI-programvara och har investerat 13 miljarder dollar i OpenAI. Alphabet har inte fått lika mycket uppmärksamhet som Nvidia eller Microsoft i AI-racet, men förtjänar att erkännas som en av ledarna.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 april

Kompositören Charles Fox: AI kan aldrig duplicera musikmästare

Den amerikanska kompositören och låtskrivaren Charles Fox menar att artificiell intelligens aldrig kan duplicera musikmästarna eftersom deras musik kommer ´från deras hjärtan´. Fox, som skrev den Grammy-vinnande låten ´Killing Me Softly With His Song´ 1973, hedrades nyligen med en stjärna i inspelningskategorin på Hollywood Walk of Fame i Los Angeles. Under sin karriär har Fox, som två gånger nominerats till Oscar, komponerat musik till över 100 filmer och temalåtar till TV-serier som ´Happy Days´ och ´Wonder Woman´.

Direktlänk Dela Shropshire Star fördjupade 6 april

Kompositören Charles Fox: AI kan aldrig duplicera musikmästare

Den amerikanske kompositören och låtskrivaren Charles Fox, mest känd för sin Grammy-vinnande låt ´Killing Me Softly With His Song´ från 1973, har uttryckt sin oro över artificiell intelligens inom musikindustrin. Under en ceremoni på Hollywood Walk of Fame där han hedrades med en stjärna i inspelningskategorin, förklarade Fox att AI aldrig skulle kunna duplicera mästarna inom musik eftersom deras verk kommer ´från deras hjärtan´. Fox, som under sin karriär har komponerat musiken till över 100 filmer, uttryckte ingen intresse för konserter endast skapade av AI.

Direktlänk Dela Express & Star fördjupade 5 april

AI-filmfestival visar framsteg inom video-generering

För drygt ett år sedan hölls startupföretaget Runways första filmfestival för filmer producerade med AI. Nu har mycket förändrats inför den andra upplagan av evenemanget i maj. Videogenereringsmodeller som Runways Gen-2, Googles Lumiere och OpenAIs Sora har nått nya nivåer av realism. Arbetarrörelsen i Hollywood har också vunnit två stora segrar gällande AI: s roll i den kreativa processen. Runway, Google och OpenAI har alla utvecklat verktyg som har tagit videogenerering till nya höjder de senaste månaderna. OpenAI har planerat en serie möten med Hollywoods makthavare i Los Angeles denna vecka eftersom startupföretaget vill uppmuntra filmskapare att använda Sora i sitt arbete.

Direktlänk Dela Emerging Tech Brew fördjupade 4 april

Miljardär investerar i golf liga, förutspår fyra dagars arbetsvecka tack vare AI

Miljardären och ägaren till New York Mets, Steve Cohen, tror att artificiell intelligens (AI) kan bana väg för en fyra dagars arbetsvecka för de flesta arbetare. Cohen anser att de flesta arbetare så småningom kommer att ha en fyra dagars arbetsvecka och en tre dagars helg, vilket kommer att utöka möjligheterna för individer att ägna sig åt fritidsaktiviteter. Denna tes om en kortare arbetsvecka i framtiden hjälpte till att informera hans investering i en uppstartsgolf liga kallad Tomorrow Golf League (TGL).

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 4 april

Stora språkmodeller kämpar med att stödja beteendeförändringar inom hälsoområdet

En ny studie undersöker hur stora språkmodeller (LLM) som ChatGPT, Google Bard och Llama 2 hanterar olika motivationslägen i hälso-relaterade sammanhang. Forskningen visar en betydande lucka i deras förmåga att stödja beteendeförändring. Medan dessa generativa konversationsagenter är utmärkta på att ge information till användare med tydliga mål, kämpar de med att vägleda de som är osäkra på att göra hälso-relaterade förändringar, som att anta en mer aktiv livsstil för att hantera tillstånd som diabetes. Forskningen understryker behovet av att LLM integrerar psykologiska teorier och naturlig språkbearbetning för att effektivt främja förebyggande hälso-beteenden.

Direktlänk Dela Neuroscience News fördjupade 3 april

Artister skriver brev till AI-utvecklare för att skydda konstnärsrättigheter

Över 200 namnkunniga artister, inklusive Stevie Wonder, Miranda Lambert, Billie Eilish, Nicki Minaj, Peter Frampton, Katy Perry, Smokey Robinson och J Balvin, har skickat ett öppet brev genom Artist Rights Alliance. De uppmanar AI-teknikföretag och digitala musiktjänster att sluta använda AI för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister. Brevet framhåller riskerna med att använda befintliga verk för att träna AI-modeller utan tillstånd, i ett försök att ersätta artister och därmed ´väsentligt urholka de royalty pooler som betalas ut till artister´.

Direktlänk Dela KTRK-TV fördjupade 3 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

ChatGPT 3.5: Imponerande men inte utan brister

OpenAI:s chatbot ChatGPT 3.5, som lanserades 2022, har testats. Den har förmågan att svara på frågor med unika svar, men har även brister. ChatGPT 3.5 är snabb och har anständig noggrannhet, men har problem med att citera källor och kan ge felaktiga svar på mer komplexa frågor. Den tillhandahåller inte heller information om nyligen släppta produkter. Trots detta ger den användaren möjlighet att söka efter recept och skapa resplaner. ChatGPT 3.5 är gratis att använda, men det finns även en betalversion, ChatGPT 4.0, som har fler parametrar och därmed kan förstå språk och producera nyanserade meningar bättre.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 2 april

AI och röstigenkänning hjälper besökare att ´samtala´ med andra världskrigets veteraner

National WWII Museum i New Orleans har lanserat en ny utställning, ´Voices from the Front´, som använder artificiell intelligens (AI) och röstigenkänning för att låta besökare ´samtala´ med veteraner från andra världskriget. Utställningen har filmat minnen från veteraner, och AI hjälper till att indexera minnena så att besökare kan ställa frågor och få relevanta svar från intervjuerna. Utställningen har finansierats av en donation på 1,5 miljoner dollar och har producerats med hjälp av företaget StoryFile.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 30 mars

Tonåringar i USA använder AI för att skapa nakenbilder av klasskamrater

En 15-årig tjej i Illinois, USA, upptäckte att en av hennes klasskamrater använde artificiell intelligens (AI) för att skapa nakenbilder av henne. Liknande incidenter har inträffat över hela landet, vilket orsakar oro bland föräldrar och skoladministratörer. Skolledare och föräldrar tvingas nu navigera genom en labyrint av olika distriktspolicys och statliga lagar. I Florida ledde en sådan händelse till gripandet av två mellanstadiepojkar i december. Expertis menar att det nu är dags för skoladministratörer att tydliggöra sina regler kring AI.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 30 mars

Stevie J utmanar 50 Cent efter skämt om Diddy

I en fiktiv AI-skapad låt rappar Diddy´s AI-röst om en federal räd, vilket tyder på att hans nuvarande tillstånd är kaotiskt. Stevie J har tröttnat på 50 Cents ständiga pikar mot sin kollega från Bad Boy, Sean ´Diddy´ Combs, och är redo att konfrontera rapparen från Queens. I ett nyligen Instagram-inlägg anklagade producenten 50 Cent för hans skämt efter räden på Diddy´s bostäder i Miami och Los Angeles som en del av en sexhandelsutredning. Stevie antyder att 50 Cents hån beror på bitterhet över att hans ex-flickvän, Daphne Joy, daterar Diddy.

Direktlänk Dela Wrestling Edge fördjupade 30 mars

AI-nyheter: Vita huset presenterar regler för AI, Amazon samarbetar med Dashbot och OpenAI möter konkurrens

Vita huset har presenterat regler för att främja säker och etisk användning av AI av regeringen. Varje federal myndighet måste inom 60 dagar utse en AI-chef som ska övervaka myndighetens användning av AI och se till att de nya reglerna följs. Amazon har samarbetat med Dashbot för att förenkla skapandet av chatbots för företag. Samarbetet är utformat för att förbättra verktygen tillgängliga för utvecklare som skapar chatbots med Lex, som använder tekniken bakom Amazon Alexa. OpenAI:s framgång med ChatGPT har startat en kapplöpning för att utveckla framtidens avancerade stora språkmodeller. Flera företag tävlar om att överta OpenAI:s banbrytande position.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 29 mars

AI förändrar apoteksbranschen online, Amazon Pharmacy tar ledningen

Artificiell intelligens (AI) förändrar apoteksbranschen online genom att förenkla uppgifter som hantering av recept, lagerhållning och kundkommunikation. Amazon Pharmacy använder AI för att utöka sin leveransservice samma dag, med start i New York City och Los Angeles. Med hjälp av generativ AI och maskininlärning syftar tjänsten till att snabba på receptuppfyllnad, vilket potentiellt kan minska leveranstiden för behandling till bara några timmar. Sahily Paoline, chefklinisk chef på Xevant, ett läkemedelsanalysföretag som använder AI, menar att AI är ett omvandlande verktyg för apotekare eftersom det förenklar komplexa processer och förbättrar noggrannheten. Joe Tammaro, vice VD för apotekslösningar på DrFirst, berättar att AI har förmågan att säkerställa att patienter får rätt mediciner. Jason Gasper, SVP och CCO på OrderInsite, ett lagerhanteringsföretag för apotek, berättar att hans företags Guardian-lösning använder AI för att identifiera potentiella fall av receptbedrägeri eller missbruk genom att analysera receptmönster, utdelningsvanor och patientprofiler. Sara Meza, Chief Digital Officer på Digital Wave Technology, förutspår att AI-algoritmer i framtiden kommer att bli ännu mer sofistikerade när det gäller att analysera individuell hälsodata, vilket gör att onlineapotek kan erbjuda personliga rekommendationer för mediciner, kosttillskott och sjukvårdsprodukter.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 29 mars

Benchmark leder investeringsrundan för AI-startupen HeyGen

Benchmark leder en investeringsrunda för HeyGen, ett företag med snabb tillväxt och kinesiskt ursprung. HeyGen, tidigare känt som Surreal, grundades i Kina under pandemin och är nu baserat i Los Angeles. Företaget har fått skärpt granskning på grund av sina kinesiska investeringskopplingar, framför allt från HongShan och ZhenFund. Trots dessa utmaningar har HeyGen visat imponerande finansiell tillväxt med över 20 miljoner dollar i årliga intäkter. Företaget betjänar kunder som Salesforce, Nvidia och Amazon och förbjuder användning av sin teknik för politiska ändamål.

Direktlänk Dela Contxto fördjupade 28 mars

Stora Actionmodeller (LAMs) på väg att bli mainstream inom AI

Stora Actionmodeller (LAMs) är på väg att bli mainstream inom AI, med investeringar från stora teknikföretag som Microsoft och Salesforce. Till skillnad från Stora Språkmodeller (LLMs), som tränas på stora mängder innehåll, fokuserar LAMs på demonstrationer och åtgärder för att förstå och förutsäga användarförfrågningar. Detta gör att de kan utföra ´funktionsanrop´ för att utföra specifika uppgifter, vilket erbjuder en mer effektiv användarupplevelse. Den kommande lanseringen av Rabbit´s R1, den första enheten som drivs av LAMs, kan revolutionera industrin och driva betydande affärstillväxt.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 28 mars

OpenAI släppte sin AI-videogenerator Sora förra månaden, vilket har skapat stor uppmärksamhet för dess förmåga att skapa realistiska videor. Sora har samarbetat med visuella artister, filmskapare och kreativa regissörer för att utforska dess potential. Exempelvis har filmen ´Air Head´, skapad av Shy Kids, visat hur Sora kan skapa ´omöjlig realism´ genom omfattande effekter eller CGI. Regissören Paul Trillo beskriver arbetet med Sora som en frigörande upplevelse, där han inte är begränsad av tid, pengar eller andra människors tillstånd. Dessutom har reklambyrån Native Foreign från Los Angeles skapat en video med Sora, vilket visar hur tekniken kan användas inom reklam och varumärkespublicitet.

DIYPhotography fördjupade 27 mars

Störningar i OpenAI frustrerar användare

Användare av OpenAI rapporterade problem med att ansluta till appen och webbplatsen på grund av en störning på tisdagskvällen. Över 2 700 OpenAI-användare rapporterade problem med tjänsten runt kl. 21.00 ET, enligt Downdetector. Användare stötte på ett felmeddelande som sa att webbplatsen har en ´intern serverfel´. Störningsrapporter började minska efter en större topp strax efter kl. 21.00 EST. Stora städer inklusive New York City, Los Angeles och Phoenix rapporterade de flesta störningarna med OpenAI. Ungefär 89% av användarna som upplevde problem med OpenAI rapporterade problem med programmets chatbot, ChatGPT.

Direktlänk Dela The Sun fördjupade 27 mars

AI-startup ger användare förmågan att skapa deepfake-videor där de talar flytande på över 40 språk

AI-startupen HeyGen, baserad i Los Angeles, erbjuder mjukvara som låter användare skapa deepfake-videor där de talar flytande på över 40 språk. Tekniken är ännu inte perfekt, men den har potential att förändra språkinlärning. Samtidigt minskar antalet studenter som studerar främmande språk i länder som USA, Australien, Sydkorea och Nya Zeeland. Detta kan bero på flera faktorer, inklusive skolstörningar på grund av pandemin, växande isolering och nedskärningar i humanioraprogram. AI-översättning kan bli så vanligt inom några år att människor tar för givet att det de läser eller lyssnar på ursprungligen producerades på ett annat språk.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 26 mars

OpenAI planerar att samarbeta med filmindustrin för att generera effekter och videofiler

De första officiella mötena för att diskutera OpenAI:s partnerskap med filmindustrin ska äga rum i Los Angeles under kommande vecka. Exekutiva hoppas kunna använda den artificiella intelligensprogramvaran för att generera effekter och videofiler. Dessa möten är bara det första steget i OpenAI:s avsikt att använda sina produkter i Hollywoodfilm och -television, efter diskussioner med Hollywood-exekutiva sedan februari, enligt Bloomberg. OpenAI:s VD Sam Altman har tillkännagivit planer på att lansera en ny tjänst genom företaget, med namnet Sora, som sägs skapa fotorealistiska videor från enkla textprompter.

Direktlänk Dela Giant Freakin Robot fördjupade 25 mars

OpenAI försöker integrera sin AI i Hollywood

AI tar allt mer plats i våra liv: spel, konst och nu filmer - inget är säkert från dess genomträngande blick. OpenAI, skaparen av DALL-E och ChatGPT, försöker rapporterat att införliva sig i Hollywood: det har planerat möten med studior, mediechefer och talangbyråer nästa vecka för att bilda partnerskap och få dem att integrera sin nya AI-videogenerator i sitt arbete. Detta är bara ytterligare en runda av introduktioner eftersom uppstartsföretaget också hade flera möten ledda av Chief Operating Officer Brad Lightcap i slutet av februari. Där presenterade han OpenAIs Sora, dess nya text-till-video-diffusionsmodell. Senare deltog dess VD Sam Altman påstått på fester i Los Angeles under helgen för Academy Awards.

Direktlänk Dela Eighty Level fördjupade 25 mars

OpenAI säljer filmgenererings-AI ´Sora´ till Hollywood

OpenAI, utvecklaren bakom språkmodellen GPT och bildgenererings-AI-modellen DALL-E, har annonserat ´Sora´, en AI som genererar filmer från text. OpenAI har rapporterats träffa Hollywood-filmstudios och mediachefer för att marknadsföra Sora för användning i filmproduktion. Sora kan generera upp till en minut långa filmer från text, simulera fysikens lagar för att skapa komplexa scener med flera karaktärer och detaljerade ämnen och bakgrunder. OpenAI har ännu inte meddelat när Sora kommer att släppas, men det har rapporterats att de har marknadsfört Sora för Hollywood även före dess lansering.

Direktlänk Dela GIGAZINE fördjupade 25 mars

Innovativ enhet lovar att återställa rösten, Nvidia lanserar nytt AI-chip

Ingenjörer vid University of California Los Angeles (UCLA) har utvecklat en banbrytande enhet som lovar att hjälpa personer med röststörningar att tala igen. Enheten, som skapats av ett team lett av Jun Chen, är en mjuk, tunn lapp som fästs på huden utanför halsen. Systemet använder maskininlärningsteknik för att översätta halsmuskelrörelser till tal med nästan 95 procent noggrannhet. Nvidia har också avtäckt sin senaste Blackwell-plattform, som sätter en ny standard i AI-industrin med chip designade för realtids generativ AI.

Direktlänk Dela Mid-Day fördjupade 24 mars

OpenAI redo att förändra filmindustrin för alltid

AI-företaget OpenAI har planerat möten med talangbyråer, mediechefer och Hollywoodstudior i Los Angeles för att samarbeta och övertyga filmskapare att använda sin nya AI-videogenerator i sina produktioner. Detta kommer efter att Brad Lightcap, företagets COO, först hade samtal i Hollywood i februari. Hollywood och internationella medier har visat intresse för OpenAIs ännu ej släppta tjänst, Sora, på grund av dess förmåga att producera realistiska videor på upp till en minut baserat på textprompter från användare. Flera kända skådespelare och regissörer har redan fått tillgång till tjänsten. Sora är fortfarande i den preliminära studiefasen.

Direktlänk Dela M9 News fördjupade 23 mars

OpenAI planerar att integrera AI i Hollywood-filmindustrin

AI-startupen OpenAI planerar att göra intryck i Hollywood genom att engagera sig med nyckelspelare i filmindustrin, inklusive studior, mediaexekutiver och talangbyråer. Målet är att skapa partnerskap och främja integrationen av dess banbrytande AI-videogenerator i filmframställningsprocesser. Företaget initierade introduktionssamtal i Hollywood i slutet av februari, ledda av COO Brad Lightcap. OpenAI:s VD Sam Altman har även gjort framträdanden vid högprofilerade evenemang i Los Angeles. Trots löftet om AI-teknologier är ämnet kontroversiellt i Hollywood, med oro över potentiella konsekvenser för sysselsättningen.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 23 mars

OpenAI planerar att bilda partnerskap med Hollywood för att integrera sin AI-videogenerator

AI-startupen OpenAI planerar att träffa Hollywood-studior, medieexekutiva och talangbyråer i Los Angeles nästa vecka för att bilda partnerskap inom underhållningsindustrin och uppmuntra filmskapare att integrera sin nya AI-videogenerator i sitt arbete. OpenAI presenterade Sora, en ny tjänst som kan generera realistiska videor baserat på textprompts från användare, i februari. Sora är ännu inte tillgänglig för allmänheten, men OpenAI har redan gett tillgång till några stora skådespelare och regissörer. AI är ett kontroversiellt ämne i Hollywood och har väckt oro om hur det kan påverka livsmedlen för alla från illustratörer till röstskådespelare.

Direktlänk Dela Gadgets 360 fördjupade 23 mars

OpenAI försöker övertyga Hollywood om att använda sin nya innehållsgenerator Sora

AI-företaget OpenAI försöker övertyga Hollywood om att deras nya innehållsgenerator, Sora, kommer att vara användbar för att göra filmer. Företaget planerar att hålla fler möten i Los Angeles nästa vecka med Hollywoodstudior, medieexekutiver och talangbyråer. Även om specifika detaljer om OpenAIs Hollywood-samtal är okända, har företaget uttryckt en strategi att arbeta i samarbete med industrin genom en iterativ utplacering av AI-framsteg. Sora har ännu inte lanserats offentligt, men företaget släppte flera videor förra månaden som de sa hade genererats med sin applikation.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 23 mars

OpenAI främjar integrationen av AI-text-till-video-modellen Sora i filmproduktion

OpenAI arbetar för att främja integrationen av sin ännu ej släppta AI-text-till-video-modell, Sora, i filmproduktion. Företaget planerar möten med Hollywoodstudior, mediechefer och talangbyråer i Los Angeles för att främja partnerskap. Sora, som presenterades i februari men ännu inte är tillgänglig för allmänheten, kan generera videor upp till en minut långa baserade på användares textkommandon. Användningen av AI i Hollywood har väckt kontrovers, med oro över den potentiella inverkan på yrkesgrupper som illustratörer och röstskådespelare.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 23 mars

OpenAI siktar på att introducera AI-teknik till Hollywood

OpenAI inleder hemliga diskussioner med Hollywoodstudior och filmskapare för att introducera sin video-genereringsteknik till underhållningsindustrin. Initiativet, drivet av lanseringen av Sora, syftar till att kombinera artificiell intelligens med filmisk kreativitet, vilket potentiellt kan revolutionera produktionsprocesser. OpenAI har planerat möten i Los Angeles nästa vecka med Hollywoodstudior, mediechefer och talangbyråer för att bilda partnerskap inom underhållningsindustrin och uppmuntra filmskapare att integrera sin nya AI-videogenerator i sitt arbete. Identiteter för studiechefer och kreativa talanger som ska delta i samtalen förblir dock hemliga.

Direktlänk Dela Cryptodaily.co.uk fördjupade 23 mars

AI-genererade avatarer av utländska kvinnor sprider propaganda på kinesiska sociala medier

AI-genererade videor av utländska kvinnor som talar mandarin och hyllar Kina har dykt upp på kinesiska sociala medier. Avatarerna skapas med stulna onlinebilder och används för att sprida propaganda om landet. En av dessa kvinnor är Olga Loiek, en ukrainsk student vid University of Pennsylvania, vars ansikte har använts i dussintals videor på plattformar som Douyin och Bilibili. Videorna, som ofta uppmanar tittarna att besöka onlinebutiker för att köpa ´äkta ryska varor´, har märkts som potentiellt AI-genererade av Douyin. En del av videorna som använder Loieks ansikte är märkta med logotypen för AI-företaget HeyGen, vilket tyder på att de har skapats på företagets webbplats. Loiek har rapporterat händelsen till de kinesiska sociala medieplattformarna, och ett dussintal konton som imiterar henne har tagits bort.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 21 mars

Mänsklig kreativitet och AI i musikkomposition: Ett nytt perspektiv från Judith Finell

Musikskapande är en av människans mest utmärkande egenskaper. Så vad innebär det att AI nu är en del av bilden? Judith Finell, föreläsare i musikindustrin vid UCLA Herb Alpert School of Music, erbjuder ett nytt perspektiv på hur mänsklig kreativitet och artificiell intelligens banar ny väg inom musikkomposition. I sin TEDx-talk utforskar Finell den harmoniska korsningen av människor och maskiner i musikskapande. Hon belyser de unika bidragen från både människor och maskiner, utmanar traditionella uppfattningar om författarskap och kreativitet i den digitala åldern.

Direktlänk Dela UCLA Herb Alpert School of Music fördjupade 19 mars

Stability AI, OTOY, Endeavor och Render Network samarbetar för att utveckla nästa generations AI-modeller

Emad Mostaque, grundare och VD för Stability AI, har anslutit sig till Ariel Emanuel och Beeple på Render Networks rådgivande styrelse. De ska utveckla och standardisera AI-arbetsflöden och provenanssystem på Render, den första och största decentraliserade GPU-beräkningsplattformen i branschen. OTOY, Stability AI, Endeavor och Render Network har annonserat ett partnerskap för att utveckla och standardisera IP-rättigheter, produktionsarbetsflöden och infrastruktur kring framväxande AI-teknologier. Samarbetet utnyttjar Renders decentraliserade GPU-nätverk för att massivt skala upp AI-träning och inferenskraft till kostnad för att demokratisera öppen källkod, transparent, generativ AI-teknologi och provenanssystem.

Direktlänk Dela Morningstar fördjupade 18 mars

DANO Network revolutionerar varumärkesplacering med sin unika AVOD-plattform

DANO Network, en reklamnätverk, använder sin in-house kapabiliteter och branschförbindelser för att säkra varumärkesplaceringar till lägre kostnader. Detta sparar pengar och låter klienters budgetar sträcka sig längre, vilket ger tillgång till fler filmproduktioner och ökar deras varumärkens synlighet och inverkan. DANO Network har en unik AVOD (Advertising Video On Demand) plattform som integrerar interaktiva annonser med produktplaceringar i filmer. Genom att matcha produkter som visas i filmer med interaktiva annonser, erbjuder DANO Network en sammanhängande och uppslukande varumärkesupplevelse som fångar publikens uppmärksamhet och driver engagemang. Företaget har fått uppmärksamhet för sin effektivitet i att placera varumärken i viktig underhållningsmedia och deras arbete med stora AVOD-plattformar förstärker ytterligare klienternas räckvidd, vilket erbjuder oöverträffade möjligheter till exponering.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 16 mars

DANO Network revolutionerar varumärkesplacering med unik AVOD-plattform

DANO Network, ett reklamnätverk, revolutionerar varumärkesplacering genom sitt unika AVOD (Advertising Video On Demand) -plattform. Genom att använda sina interna kapaciteter och branschkontakter kan DANO Network säkra varumärkesplaceringar till lägre kostnader, vilket sparar pengar och tillåter klienter att nå ut till fler filmproduktioner. Deras AVOD-plattform integrerar interaktiva annonser med produktplaceringar i filmer, vilket förbättrar tittarens upplevelse och gör varumärkesinteraktioner mer engagerande och minnesvärda. DANO Network har fått uppmärksamhet för sin effektivitet i att placera varumärken i nyckelunderhållningsmedia. Deras arbete med stora AVOD-plattformar förstärker ytterligare klienternas räckvidd och ger oöverträffade möjligheter för exponering.

Direktlänk Dela WYTV fördjupade 16 mars

Oracle fortsätter att utveckla generativa AI-verktyg inom hälso- och sjukvård

Programvarujätten Oracle fortsätter att bygga ut generativa AI-verktyg i sina hälso- och sjukvårdslösningar. Företaget presenterade nyligen en ny tjänst för vårdhantering och planerar att lansera sin generativa AI-baserade kliniska assistent nästa kvartal. Förbättringarna inkluderar förbyggda analyser för vanliga krav inklusive bestämningsfaktorer för hälsa, barndoms wellness, vaccinationer och kroniska tillstånd som diabetes och kronisk obstruktiv lungsjukdom. Oracle förvärvade hälso-IT-företaget Cerner i en affär värd 28 miljarder dollar i juni 2022 för att fördjupa sig inom hälso- och sjukvårdssektorn och stärka sin molnverksamhet.

Direktlänk Dela Fiercehealthcare.com fördjupade 15 mars

AI-producerad parodi på ´Terminator 2´ premiärvisas i Los Angeles

En fullängds parodi på ´Terminator 2: Judgment Day´, kallad ´Our T2 Remake´, producerades helt med AI-verktyg och premiärvisades på Los Angeles NuArt Theater den 6 mars. Bland stödjarna fanns Caleb Ward, medgrundare av AI-filmutbildningsplattformen Curious Refuge, Dave Clark, skapare av en viral AI-video, Nem Perez, grundare av AI-storyboarding mobilapp Storyblocker Studios och regissör av ´T2 Remake´, och Jeremy Boxer, tidigare kreativ chef på Vimeo. Filmen, som var ett experiment, använde globala AI-skapare för att skapa 50 sektioner av filmen på två veckor. Perez sa att filmen uppnådde sina mål som en utställning och tjänade som ett slag mot det han kallade ´domedagsscenariot´ som kan dominera AI-diskussioner.

Direktlänk Dela IndieWire fördjupade 14 mars

Forskare varnar för riskerna med dataförgiftning i generativ AI

Generativ AI:s förmåga att skapa nytt och originellt innehåll håller stor potential för att öka mänsklig produktivitet. Men med dessa förmågor kommer ökade risker för hacking. Forskare varnar för potentialen för attacker kända som dataförgiftning, där skadliga aktörer infogar felaktig eller vilseledande information i data som används för att träna en AI-modell med syftet att sprida desinformation. Enligt Florian Tramèr, biträdande professor i datavetenskap vid ETH Zürich, kan generativa AI-modeller vara särskilt sårbara eftersom de måste ta in stora mängder text, bilder och annan data från den offentliga internet för att få den kunskap de behöver för att skapa något på egen hand. Vissa forskare menar att lagstiftning kan behövas för att hantera problemet med dataförgiftning, samt andra frågor kring generativ AI som integritet och upphovsrättsintrång.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 14 mars

Taylor Swifts framgångsrika år följs av kontroverser och falska AI-skapade bilder

År 2023 var otroligt framgångsrikt för Taylor Swift, vars världsturné blev den mest inkomstbringande någonsin. Hon blev även utsedd till ´Årets person´ av Time Magazine. Men 2024 inleddes med kontroverser när konservativa medier började sprida konspirationsteorier om att den amerikanska regeringen använde henne för att blockera Donald Trumps väg till makten. Dessutom dök det upp falska pornografiska bilder på Swift, skapade med hjälp av artificiell intelligens. Bilderna blev snabbt spridda och sågs av 45 miljoner tittare innan de togs bort. Händelsen har lett till en diskussion om behovet av lagstiftning mot sådana bilder.

Direktlänk Dela North Jersey Media Group fördjupade 13 mars

Taylor Swifts framgång och kamp mot deepfake-pornografi

År 2023 var spektakulärt för den 34-åriga Taylor Swift, vars Eras-konsertturné sträckte sig över fem kontinenter och blev den mest inkomstbringande turnén någonsin, med över 1 miljard dollar i intäkter. Hon blev Time Magazines ´person of the year´, den första som valdes utifrån konstnärliga prestationer och den första kvinnan som erkändes mer än en gång. Men 2024 inleddes med att konservativa medier började sprida konspirationsteorier om att den amerikanska regeringen använde henne för att blockera Donald Trumps väg. I slutet av januari dök det upp tiotals av AI-genererade deepfake pornografiska bilder av Swift på olika webbplatser, särskilt Twitter. Bilderna var extremt realistiska och sågs av 45 miljoner tittare, med 24 000 reposts innan bilderna togs bort efter 17 timmar.

Direktlänk Dela SouthCoastToday fördjupade 12 mars

Taylor Swifts AI-bilder belyser skräcken med djupfalsk porr

År 2023 var spektakulärt för 34-åriga Taylor Swift, vars Eras-turné sträckte sig över fem kontinenter och blev den mest inkomstbringande turnén någonsin, med intäkter på över 1 miljard dollar. Men i januari 2024 dök det upp dussintals djupfalska pornografiska bilder av Swift på olika webbplatser, särskilt Twitter. Bilderna, som var otroligt realistiska, sågs av 45 miljoner tittare, med 24 000 omläggningar innan bilderna togs bort efter 17 timmar. AI hade träffat sitt mest högprofilerade mål någonsin. Även brittisk kunglighet har fastnat i en djupfalsk röra, med AI-förändrade bilder av prinsessan Kate som erkände att hon redigerade dem själv.

Direktlänk Dela Pocono Record fördjupade 12 mars

Usher´s New Look och IBM samarbetar för att utbilda studenter inom AI

Usher´s New Look (UNL) och IBM har inlett ett samarbete för att erbjuda gratis karriärutbildning genom IBM SkillsBuild. Fokus ligger på artificiell intelligens (AI) och professionella arbetsfärdigheter, och IBM kommer att tillhandahålla UNL med utbildning och anpassade inlärningsplaner för studentinlärning. Denna insats syftar till att gynna tusentals av UNL:s unga elever över hela landet, inklusive gymnasie- och universitetsungdomar från samhällen som traditionellt är underrepresenterade inom teknik. UNL kommer att erbjuda eleverna förbättrad IBM SkillsBuild-kursplan.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 10 mars

Cyberbrott ökar med AI-teknologins framsteg

Sedan AI:s uppgång har cyberbrott ökat, enligt Neil O´Farrell, grundare av Center For AI Crime. Bedrägerier och bedrägerier har utvecklats genom användning av AI. Sedan lanseringen av Chat GPT har spearphishing, en bluff liknande phishing, men brottslingar använder personliga attacker med personlig information de samlar in om dig online genom användning av AI, skjutit i höjden. Bedrägeriuppringare använder också AI-genererade röster för att bli av med accenter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 10 mars

Florida skolbarn arresterade för att ha skapat deepfake nakenbilder

Två skolbarn i Florida, 13 och 14 år gamla, arresterades i december och åtalades för tredjegradsfelonier för att ha skapat deepfake nakenbilder av sina klasskamrater. De använde en oidentifierad ´artificiell intelligensapplikation´ för att generera explicita bilder av andra elever mellan 12 och 13 år. Detta kan vara det första fallet i USA där brottsanklagelser relaterade till AI-genererade nakenbilder uppkommit. Båda arresterades enligt en lag från 2022 i Florida som kriminaliserar spridning av deepfake sexuellt explicita bilder utan offrets samtycke. Händelsen rapporterades till Miami-Dade Police Department efter att studenterna på Pinecrest Cove Academy i Miami, Florida, stängdes av den 6 december.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 8 mars

Kan AI förändra inredningsindustrin?

AI-teknik används för att skapa unika, fantasifulla utrymmen inom inredningsdesign, men vissa inom branschen är skeptiska till dess effekter. Arkitekter som Maria Dudkina och Carlos Bannon använder plattformar som DALL-E och Mindjourney för att skapa unika designlösningar. Julie Massucco Kleiner, huvudägare och medägare av Massucco Warner Interior Design, tror dock inte att AI kommer att ersätta mänsklig design. Hon menar att AI skapar bilder som är för perfekta och opersonliga. Linda Hayslett, en designer baserad i Los Angeles, ser AI som ett verktyg som kan hjälpa, men det måste finnas riktlinjer för hur det används.

Direktlänk Dela Sunset Publishing Corporation fördjupade 8 mars

Lansering av Laleh AI: En hyllning till Dr. Laleh Bakhtiars arv

Institutet för traditionell psykoetik och vägledning, i samarbete med TulipAI, är glada att meddela betalanseringen av Laleh AI under kvinnors historiemånad och internationella kvinnodagen. Denna banbrytande GPT-baserade plattform är en hyllning till Dr Laleh Bakhtiars arv, en amerikansk forskare känd för sina innovativa islamiska studier och starka förespråkande för jämställdhet. Dr Bakhtiars vision, förverkligad av hennes dotter, journalisten och grundaren av TulipAI Davar Ardalan och hennes syskon, omvandlar Dr Bakhtiars vetenskapliga arbeten till en guldgruva av tillgänglig visdom.

Direktlänk Dela InvestorsObserver fördjupade 7 mars

Carl-Henric Svanberg diskuterar Volvos framtid och AI

Carl-Henric Svanberg, avgående styrelseordförande för Volvo, har besökt Silicon Valley som en del av en delegation från Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). Under besöket diskuterade han Volvos framtid, artificiell intelligens (AI) och hans planer efter att ha lämnat Volvo. Svanberg menar att Volvo är väl positionerat för utvecklingen mot elektrifiering och självkörande fordon. Han kommer att leda den svenska AI-kommissionen och hoppas kunna hjälpa Sverige att accelerera användningen av AI.

Direktlänk Dela Affärsvärlden fördjupade 4 mars

Microsofts Copilot introducerar plugins för populära applikationer

Microsoft meddelade att Copilot nu har plugins för några av användarnas favoritapplikationer. De nuvarande eller kommande plugins inkluderar Instacart, Kayak, Klarna, OpenTable och Shop. Användare kan välja upp till tre plugins för en konversation och potentiellt hitta ett flyg och hotell genom Kayak samtidigt som de bokar en restaurang genom OpenTable, allt genom Copilot. Trots att ChatGPT verkar ha en hög användning, särskilt i företagssammanhang, verkar Copilot inte ha nått samma massmarknadsattraktion. Detta beror troligen på bristen på användbara funktioner. Microsoft har nu tagit ett steg för att åtgärda detta genom att introducera applikationsplugins för Copilot.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 29 februari

AI-genererade falska bilder av Taylor Swift översvämmar sociala medier

Taylor Swift, som nyligen deltog i den 66:e årliga Grammy Awards i Los Angeles, har blivit mål för AI-deepfake-gift. Sexuellt explicita bilder av Swift, skapade genom artificiell intelligens, översvämmade sociala medier förra månaden.

Direktlänk Dela The Berkshire Eagle fördjupade 28 februari

Beverly Hills skola skakad av deepfake nakenbilder av elever

En mellanskola i Beverly Hills har skakats av bilder som cirkulerade på internet förra veckan av verkliga elevers ansikten överlagrade på AI-genererade nakna kroppar. Enligt Beverly Hills Unified School District skapades och delades de pornografiska deepfake-bilderna av elever på Beverly Vista Middle School. Det var inte omedelbart klart vem som skapade nakenbilderna, som initialt delades via gruppchattar mellan eleverna. Skoladministratörer sade att de inte kommer att tveka att utvisa de skyldiga när de identifieras. Föräldrar uppmanades också att ´prata med era barn om detta farliga beteende´, vilket de sade ´blir allt mer tillgängligt för individer i alla åldrar.´

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 28 februari

Microsoft undersöker AI Copilots felaktiga uttalanden, Waymo´s självkörande bilplaner stoppas, DoJ anställer AI-chef

Microsoft undersöker falska uttalanden som AI Copilot skrivit om död av politiska fången Alexei Navalny. Uttalandena felaktigt tillskrevs Rysslands president Vladimir Putin. Samtidigt har Kaliforniens offentliga verktygskommission tillfälligt stoppat Waymo från att utöka sin självkörande biltjänst utanför San Francisco. Beslutet togs efter att Waymo inte tillhandahållit tillräcklig information om säkerhetsrisker. Dessutom har USA:s justitiedepartement anställt sin första AI-chef, Jonathan Mayer, för att ge teknisk expertis och råd i takt med att tekniken får allt större inverkan på brottsbekämpningen.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 26 februari

Skivbolag kämpar med AI-frågan, Universal drar tillbaka låtar från TikTok

De största skivbolagen försöker hantera uppgången av AI. Universal Music Group (UMG) drog tillbaka sina låtar från TikTok den 1 februari, delvis på grund av oro för att artister inte skyddas från artificiell intelligens. TikTok tillåter plattformen att översvämmas med AI-genererade inspelningar, enligt Universal. Universals största rivaler, Warner Music (WMG) och Sony (SONY), har hållit sig utanför denna tvist hittills. Musikartister är alltmer oroade över att det finns lite skydd för deras eget namn, bild och röst som används utan deras tillstånd för att skapa AI-genererade låtar. Lagstiftare har introducerat ett nytt lagförslag som syftar till att etablera en ram för att skydda ens röst och likhet på federal nivå.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 februari

Generativ AI på uppgång inom sjukvården, men försiktighet råder

Generativ AI har sett en snabb tillväxt inom sjukvården, men det finns fortfarande en stor försiktighet kring dess användning. Harjinder Sandhu, teknikchef för Microsofts Health and Life Sciences Platforms and Solutions, menar att alla hälsoorganisationer investerar mycket i AI-lösningar, men att beredskapen verkligen beror på användningsfallets komplexitet och risk. Ett av de mest lovande användningsområdena för generativ AI är att fånga samtal och omvandla dem till värdefull klinisk information i EHR. Microsoft och Nuance har nyligen lanserat DAX Copilot, som integreras direkt i Epic EHR.

Direktlänk Dela HealthLeaders Media fördjupade 25 februari

SAG-AFTRA:s president Fran Drescher håller passionerat tal vid Screen Actors Guild Awards

SAG-AFTRA:s president Fran Drescher höll ett passionerat tal vid den 30:e Screen Actors Guild Awards, som ägde rum på lördagen på Shrine Auditorium i Los Angeles. Prisutdelningen, som sändes live på Netflix, är den första upplagan av ceremonin sedan SAG-AFTRA nådde en överenskommelse med de stora studiorna för att avsluta deras historiska strejk och ratificerade ett nytt kontrakt. Drescher tackade bland annat WGA, DGA, IATSE, AFM, Teamsters och Basic Crafts för att de hjälpte till att göra natten till en framgång och Netflix för att ha bjudit in SAG Awards till sin plattform.

Direktlänk Dela Los Angeles Times fördjupade 25 februari

Terminator 2 återskapas helt med hjälp av artificiell intelligens

En film som varnade oss för robotars övertagande, Terminator 2: Judgment Day, är också en av de första att återskapas helt med hjälp av artificiell intelligens. Vårt T2-omgörning är en kommande funktion som skapats av 50 av branschens främsta konstnärer, med premiär i Los Angeles den 6 mars. Enligt projektets officiella pressmeddelande markerar ´Vårt T2-omgörning´ en ny era inom film där hela filmer nu kan genereras med hjälp av maskiner.

Direktlänk Dela JoBlo Media fördjupade 23 februari

Sheryl Crow skapar nytt album trots tidigare påståenden om pensionering

Musikern Sheryl Crow har skapat ett nytt album, Evolution, trots att hon kallade sitt album Threads från 2019 för sitt ´sista´ album. Inspirationen kom från hennes tonåriga söner och deras frågor om artificiell intelligens (AI), vilket ledde till att hon skrev sju låtar. Dessa låtar skickades till producenten Mike Elizondo, som hjälpte till att skapa ytterligare två låtar och fullborda albumet. Crow diskuterade också sin karriär, inklusive hennes relation till Johnny Cash och Bob Dylan, hennes önskan om en kvinnlig president i USA, och hur hennes kreativa process har utvecklats över åren.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 22 februari

Hemligheten bakom humor: Inkongruens och AI-genererade skämt

Enligt forskning är hemligheten bakom humor inkongruens. I ett skämt skapar uppsättningen en förväntan, poängen ger en oväntad motpunkt och kollisionen mellan de två stimulerar skratt. Kognitiv bearbetning av humor innehåller tre element: upptäckt av inkongruens, lösning av inkongruens när du förstår humorn och framkallande av känslor i nöje. Taiwanesiska psykologen Yu-Chen Chan och hennes team hade experimentella ämnen lyssna på skämt formulerade för att oberoende manipulera var och en av de tre elementen. fMRI-skanningar visade att de tre elementen i humorbearbetning kartlägger till olika regioner i hjärnbarken, vilket ger en snygg experimentell bekräftelse av inkongruenshypotesen. En studie av Drew Gorenz och Norbert Schwarz från University of Southern California, Los Angeles, rapporterade några experiment med AI-genererad humor. Resultatet visade ingen verklig skillnad mellan AI- och människogenererade skämt.

Direktlänk Dela Nautilus fördjupade 21 februari

Billy Joel släpper nostalgisk AI-musikvideo för nya singeln ´Turn The Lights Back On´

Billy Joel släppte musikvideon till sin nya singel ´Turn The Lights Back On´ den 16 februari, vilket tar fansen tillbaka till hans ungdomsår med hjälp av AI. Videon visar den Grammy-vinnande sångaren i olika årtionden av sitt liv, börjande med 70-talet. ´Turn The Lights Back On´ kan ses som Joels comebacklåt sedan hans senaste solo-singel ´All My Life´ 2007. Han har gått igenom en svår period där han hade svårt att skapa ny musik. Joel släppte sin nya singel den 1 februari tillsammans med en begränsad upplaga av 7-tums vinyl.

Direktlänk Dela DoYouRemember fördjupade 20 februari

Tekniska ledare återvänder till San Francisco för dess AI-boom och tekniska talang

San Francisco är återigen i centrum för en teknisk återupplivning, med entreprenörer och investerare som återvänder till staden efter en period av exodus under pandemin. Tekniska ledare som tidigare flyttat till städer som Miami återvänder nu till San Francisco, lockade av stadens boom inom artificiell intelligens och överflöd av teknisk talang. Trots utmaningar som höga levnadskostnader och sociala problem som hemlöshet och drogöverdoser, erkänner teknikindustriledare fördelarna med att vara i San Francisco. Företag som Robinhood Markets och Chime har infört policyer för återgång till kontoret.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 20 februari

AI-verktyg förändrar film- och TV-produktion

Hollywood har experimenterat med generativa AI-videoverktyg för film- och TV-produktion, men med blandade resultat och ett potentiellt hot mot arbetare inom visuella effekter och annat postproduktionsarbete. Sora, Sam Altmans nyligen avtäckta text-till-video teknologi från OpenAI, har dominerat en diskussion om AI och världsbyggande i film och TV vid Berlins filmfestival. Dave Clark, en regissör från Los Angeles och tidig användare av AI-verktyg, menade att skapare behöver omfamna AI-teknologier för innehåll som ännu inte har tänkts ut eller realiserats. OpenAI:s Sora, avtäckt för två dagar sedan i en betatestningsfas, hävdar att den kan skapa videor upp till en minut långa. Trots detta varnade Clark för att den skarpa, nästan fotorealistiska bilden som genereras av Sora måste kombineras med traditionella berättartekniker för att hitta breda publik.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 17 februari

Studie visar påverkan av generativ AI på jobb inom underhållningsindustrin

En studie utförd av Los Angeles-baserade ekonomiska utvecklings- och tillväxtkonsultföretaget CVL Economics, på uppdrag av Concept Art Association, The Animation Guild, The Human Artistry Campaign och The National Cartoonist Society Foundation, belyser inverkan av generativ AI på jobb inom underhållningsindustrin. Studien visar att 75% av de tillfrågade ledarna tror att AI-verktyg har bidragit till eliminering, minskning eller konsolidering av jobb. Samtidigt anser majoriteten att AI redan har skapat nya jobbtitlar och roller. 90% av företagsledarna förutser att AI kommer att spela en större roll i underhållningsindustrin.

Direktlänk Dela Dawn fördjupade 13 februari

AppLovin släpper rapport om framgångsrika annonsstrategier och trender 2023

AppLovin har släppt sin andra årliga rapport om prestandadrivna annons trender. Rapporten visar att generativ AI har potential som ett kreativt verktyg och effektiva annons trender inkluderar genreböjning i mobilspel, kreativ metaspel och spelifiering. SparkLabs, AppLovins interna kreativa team, föreslår att generativ AI har en plats i ambitiösa annonskampanjer, vilket gör utvecklingen mer effektiv och breddar det kreativa arbetet. Jessica Dolan, SparkLabs kreativa direktör, menar att AI-verktyg har hjälpt dem att bli mer effektiva, men att ett mänskligt perspektiv fortfarande är nödvändigt. Rapporten täcker också framgångsrika trender i annonskampanjer från det senaste året.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 13 februari

Pearl och Gamma Tech i partnerskap för att distribuera AI-drivna tandvårdslösningar i Australien och Nya Zeeland

Pearl, global ledare inom AI-lösningar för tandvård, och Gamma Tech, ledande leverantör av radiografiska tjänster för tandvårdssamfundet i Australien och Nya Zeeland, har idag meddelat ett partnerskap för att distribuera Pearls AI-drivna sjukdomsupptäckningsmjukvara, Second Opinion®, till Gamma Techs kunder. Som regional distributör kommer Gamma Tech att erbjuda högkvalitativ, AI-baserad tandvård till både patienter och tandvårdsprofessionella i Australien och Nya Zeeland. Second Opinion® är den första och enda AI-mjukvaran för stolsidig användning godkänd av Australiens Therapeutic Goods Administration (TGA).

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 13 februari

Artister och akademiker debatterar federal reglering av AI-teknologi i USA:s representanthus

Under ett utskottsmöte i USA:s representanthus uttryckte countryartisten Lainey Wilson och Harvey Mason, VD för Recording Academy, sitt stöd för federal reglering av AI-teknologi. De betonade att röster och likheter är viktiga delar av deras identitet och talang, och inte bör kunna replikeras av maskiner utan samtycke. Mason uttryckte oro för att det finns lite skydd för artister vars namn eller likhet används för att skapa AI-genererat material. Jennifer Rothman, professor i juridik vid University of Pennsylvania Law School, utmanade dock en nyckelbestämmelse i det föreslagna No AI FRAUD Act, som skulle tillåta artister att överföra rättigheterna till deras röst och likhet till en tredje part.

Direktlänk Dela Billboard fördjupade 2 februari

Öppna och stängda AI-språkmodeller jämförs i studie

En av de hetaste debatterna inom generativ artificiell intelligens (AI) är öppen källkod kontra sluten källkod: vilken kommer att visa sig mest värdefull? En studie utförd av forskare vid Pepperdine University, University of California i Los Angeles och UC Riverside visar att Meta´s Llama 2, det mest prestigefyllda öppna språkmodellen hittills, presterar dåligt på att svara på frågor inom nefrologi. I jämförelse presterade OpenAI´s GPT-4 och Anthropic´s språkmodell Claude 2 bättre. GPT-4 uppnådde en poäng på 73,3%, strax under 75% som är godkänt betyg för en människa som måste svara på flervalsfrågor inom nefrologi. Llama 2 gjorde bäst av fem öppna modeller, med en poäng på 30,6%.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 2 februari

TikTok planerar att öppna studios i Los Angeles

TikTok planerar att öppna platser i Los Angeles där skapare kommer att kunna livestreama och sälja produkter. Studiorna kommer att vara utrustade med kamerautrustning, ljus och provprodukter tillgängliga på TikTok Shop. TikToks studioplaner kopierar en strategi som har fungerat för Douyin, den kinesiska kortvideoappen som ägs av TikToks moderbolag ByteDance, som har utnyttjat influencer-livestreams för att utveckla en shoppingverksamhet på 200 miljarder dollar per år.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 31 januari

AI ersätter personliga tränare i viktminskning

På grund av brist på Ozempic och höga kostnader för personliga tränare vänder sig människor nu till artificiell intelligens för att snabbt gå ner i vikt. Innehållsskaparen Miranda, 26, har i en TikTok-video visat hur hon använder AI för sina träningspass. Hon delade en skärmdump av de uppgifter hon matade in i botten, inklusive personlig information, hennes träningsmål och hennes ideala träningsprogram. Med denna information skapade ChatGPT en detaljerad daglig träningsplan för optimala resultat. Många andra TikTok-användare har också berömt ChatGPT som ett kostnadsfritt och detaljerat alternativ till Ozempic, personliga tränare och gymmedlemskap.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 26 januari

AI-genererade nyhetsankare: Kommer vi att lita på dem?

TV-kanaler använder AI-genererade presentatörer för att läsa nyheter. En start-up utvecklar en nyhetstjänst presenterad av ankare skapade av artificiell intelligens. Videon produceras av Los Angeles-baserade Channel 1, ett start-up skapat av entreprenörerna Adam Mosam och Scott Zabielski, som planerar att lansera AI-genererade nyheter på en streaming TV-kanal senare i år. Men det finns en nyckelfråga som ännu måste besvaras: kommer tittarna att lita på nyheter levererade av AI, snarare än människor? Förtroendet för människor som presenterar nyheterna har sjunkit till en historiskt låg nivå, enligt en undersökning av opinionsundersökningsföretaget Ipsos.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 26 januari

George Carlins arvingar stämmer mediabolag för AI-skapat komediprogram

George Carlins arvingar har lämnat in en stämningsansökan mot mediabolaget bakom en falsk timslång komediprogram som påstår sig använda artificiell intelligens för att återskapa den avlidne komikerns stil och material. Stämningen, som lämnades in i federal domstol i Los Angeles, ber att en domare beordrar podcastbolaget Dudesy att omedelbart ta bort ljudprogrammet ´George Carlin: I´m Glad I´m Dead´, där en syntes av Carlin, som dog 2008, levererar kommentarer om aktuella händelser. De namngivna försvararna är Dudesy och podcastvärdarna Will Sasso och Chad Kultgen.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 26 januari

George Carlins arvingar stämmer mediabolag för falsk AI-genererad komedispelning

George Carlins arvingar har lämnat in en stämningsansökan mot mediabolaget bakom en falsk timslång komedispelning som påstås använda artificiell intelligens för att återskapa den avlidna ståuppkomikerns stil och material. Stämningen, som lämnades in i federal domstol i Los Angeles, begär att podcastföretaget Dudesy omedelbart tar bort ljudspecialen ´George Carlin: I´m Glad I´m Dead´. I denna levererar en syntes av Carlin, som dog 2008, kommentarer om aktuella händelser. Stämningsansökan anklagar Dudesy och podcastvärdarna Will Sasso och Chad Kultgen för brott mot Carlins rättigheter till publicitet och upphovsrätt.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 26 januari

Stämning mot medieföretag för AI-baserad imitation av George Carlin

George Carlins arvingar har stämt medieföretaget bakom en falsk timslång komediföreställning som påstås använda artificiell intelligens för att återskapa den avlidna ståuppkomikerns stil och material. Stämningen, som lämnades in i federal domstol i Los Angeles, ber att en domare beordrar podduttaget Dudesy att omedelbart ta ner audiospecialen ´George Carlin: I´m Glad I´m Dead´, där en syntes av Carlin, som dog 2008, kommenterar aktuella händelser. Carlins dotter, Kelly Carlin, sade i ett uttalande att arbetet är ´en dåligt utförd imitation satt ihop av oärliga individer för att kapitalisera på den extraordinära goodwill som min far etablerade med sin beundrande fanbase.´

Direktlänk Dela WKMG-TV News 6 fördjupade 26 januari

VAST Data samarbetar med Lola Visual Effects för att förbättra film- och TV-produktion

VAST Data har meddelat sitt samarbete med Lola Visual Effects (VFX), en ledare inom datorgenererade effekter för film och TV-serier. Lola VFX, en pionjär inom branschen, antar aggressivt nya AI-teknologier och verktyg för djupinlärning för att pressa gränserna för filmisk konst. Genom att utnyttja VAST Data Platform har Lola VFX kunnat effektivisera globalt samarbete på sina dataintensiva filmer och tv-serier och förändrar hur berättelser berättas och upplevs med visuella effekter. Lola VFX började sin resa med VAST 2022.

Direktlänk Dela HPCwire fördjupade 25 januari

AI skapar virtuella influerare - företag tjänar på trenden

Virtuella sociala medieinfluencer, skapade med datorgenererad grafik (CGI), växer i popularitet. Exempelvis har Lil Miquela, en 19-årig brasiliansk-amerikansk social mediestjärna, över 2,6 miljoner följare på Instagram och samarbetar regelbundet med märken som BMW och Pacsun. Andra virtuella influencer inkluderar Lu Do Magalu, Noonoouri och Bermuda. Med framväxten av AI-bildgenereringsverktyg som DALL-E 2 och Midjourney, är virtuella influencer lättare än någonsin att skapa, och företag tjänar på trenden. AI-modellagenturer som The Clueless har dykt upp för att samarbeta med märken för att skapa skräddarsydda avatarer. Yakov Bart, professor i marknadsföring vid Northeastern University, menar att fenomenet är förståeligt ur ett marknadsförings- och varumärkesperspektiv, då det sänker kostnader och ger företag större kontroll över budskap. Instagram utforskar möjligheten att införa etiketter för AI-genererat innehåll på sin plattform.

Direktlänk Dela Phys.org fördjupade 24 januari

Ny AI-säkerhetsteknik installerad på Ball Arena

Ball Arena i Denver har installerat ny säkerhetsteknik från Evolv Technology. Tekniken, som kallas Evolve Express, har installerats vid nio ingångar och använder artificiell intelligens för att upptäcka vapen under säkerhetskontrollen, och skiljer mellan vapen och vanligt föremål. Tekniken används redan av Colorado Rapids på DICK´S Sporting Goods Park, tillsammans med 40 andra professionella sportarenor i USA. Den nya tekniken arbetar mycket snabbare än tidigare metaldetektorer, vilket minskar tiden gästerna tillbringar i kö.

Direktlänk Dela KDVR Fox 31 Denver fördjupade 21 januari

Ny Hollywood-strejk kan vara på väg

Efter ett år där både skådespelare och författare har strejkat kan en annan Hollywood-strejk vara på väg. American Federation of Musicians (AFM), en fackförening för musiker över hela nöjesindustrin, kommer att inleda förhandlingar på måndag om ett nytt kontrakt med Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP). Fackföreningen säger att den söker ett avtal som bättre speglar det nuvarande tillståndet för streamingmedia. AFM söker också AI-skydd, högre löner, förbättringar av hälsovården, förbättrade arbetsförhållanden och residuala betalningar för streaminginnehåll.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 21 januari

Rick G. Rosner: En av världens högsta IQ-nivåer

Rick G. Rosner, som kan ha en av de högsta mätta IQ-nivåerna i världen, har vunnit åtta Writers Guild Awards och Emmy-nomineringar och utnämndes till 2013 North American Genius of the Year av The World Genius Directory. Han har skrivit för flera TV-program och arbetat som dörrvakt, naken konstmodell, rullskridsko-kypare och strippa. Han har även varit med i en reklamfilm för Domino´s Pizza där han kallades för ´världens smartaste man´. Rosner bor för närvarande i Los Angeles, Kalifornien, med sin fru, hund och guldfisk.

Direktlänk Dela The Good Men Project fördjupade 20 januari

Ny metod förbättrar pålitligheten hos neuronnätverk i inversa bildproblem

Ett forskningsteam ledd av Aydogan Ozcan vid University of California, Los Angeles, har introducerat en osäkerhetskvantifieringsmetod som använder cykelkonsistens för att förbättra pålitligheten hos djupa neuronnätverk vid lösning av inversa bildproblem. Metoden använder en fysisk framåtmodell som en datormässig representation av de underliggande processerna som styr in-ut-förhållandet. Genom att kombinera denna modell med ett neuralt nätverk och utföra framåt-bakåtcykler mellan in- och utdata, ackumuleras osäkerhet och kan effektivt uppskattas. Denna forskning publicerades i Intelligent Computing.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 16 januari

Parsons och Palantir: AI-ledare inom försvars- och infrastrukturmarknader

Från företagsmjukvaruindustrin, använder både Parsons (PSN) och Palantir Technologies (PLTR) artificiell intelligens för att driva framtiden för försvars-, underrättelse- och kritiska infrastrukturmarknader. Trots att PLTR-aktien snubblat i början av 2024, skjuter Parsons-aktien upp i köpområdet. Institutionell efterfrågan på dessa AI-ledare är stark. Parsons och Palantir gjorde båda listan över nya köp av de bästa ömsesidiga fonderna denna månad. Men Parsons-aktien har för närvarande övertaget över Palantir i vissa mått, inklusive Composite Rating.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 13 januari

Parsons överträffar Palantir Technologies i aktieprestanda

Företagen Parsons och Palantir Technologies, båda verksamma inom företagsmjukvaruindustrin och AI, har stark efterfrågan från institutioner. Båda företagens aktier köps upp av toppfonder, men Parsons aktie har för närvarande övertaget i vissa mätvärden, inklusive sammansatt betyg. Parsons har också sett en starkare efterfrågan under de senaste 13 veckorna och överträffar Palantir i termer av upp/ned volymförhållanden. Trots Palantirs betydande vinsttillväxt på senare tid, har Parsons aktie skjutit in i köpområdet, medan Palantir handlas under sitt 50-dagars glidande medelvärde.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 12 januari

Podcast-värdar använder AI för humoristiska inslag

Podcast-värdarna Lindsey Weber och Bobby Finger har använt artificiell intelligens (AI) för att skapa humoristiska inslag i sin podcast ´Who? Weekly´. De har använt ChatGPT för att simulera segmentet ´What’s Rita Up To?´ och framfört det genererade manuset i realtid. De har också använt verktyg från företaget ElevenLabs för att skapa falska AI-röstmodeller av Glen Powell och Sydney Sweeney, som de matade med repliker de själva skrivit och lade in i avsnittet som ett återkommande skämt. Weber och Finger har ingen plan att använda AI igen inom överskådlig framtid.

Direktlänk Dela Vulture fördjupade 10 januari

Kalifornien söker AI-lösningar för att lindra trafikstockningar

Trafikstockningar är synonymt med Los Angeles, men delstatstjänstemän vill använda artificiell intelligens för att ändra detta. Flera kaliforniska myndigheter har gått samman för att utfärda en begäran om innovativa idéer (RFI2) för att efterfråga generativa AI-lösningar för transporttjänstemän att ´bearbeta och tolka diverse data för att ge insikter i trafikrörligheten´. Teknikjättar som Google använder redan AI för att hitta sätt att lindra trafiken. Trycket för att implementera AI är en del av en verkställande order som undertecknades förra året av guvernör Gavin Newsom. Teknikföretag har fram till den 25 januari att lämna in idéer om trafikstockningslättnad som använder AI.

Direktlänk Dela KTLA fördjupade 9 januari

Världens första helt autonoma och AI-drivna restaurang öppnar snart i Pasadena

Pasadena kommer snart att vara hem för världens första helt autonoma och artificiellt intelligensdrivna restaurang, CaliExpress, som planerar att öppna sina dörrar de kommande veckorna. Restaurangen drivs av teknik från Miso Robotics, skaparna av Flippy, världens första AI-drivna robotiska frityrstation, och PopID, ett teknikföretag som förenklar beställningar genom biometri. ´Vad vi vet är detta världens första fungerande restaurang där både beställning och varje enskild matlagningsprocess är helt automatiserade´, sa John Miller, VD för PopID och styrelsemedlem i Miso Robotics.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 7 januari

Skådespelare och författare har nått en överenskommelse med AI, men frågan om ljudtekniker är fortfarande öppen. Framtiden för ljudindustrin beror på ingenjörer och redaktörer som förstår hur man maximerar AI-verktygens kapabiliteter och produktivitet. Hollywood fortsätter att fungera trots stängning av filmproduktion under större delen av året. Streamingtjänster har varit i centrum för dessa ansträngningar, där allt från berättarstruktur till prissättning har varit på bordet. Det finns en oro för att mindre kraftfulla och mer tekniska grupper, som ljudteknik, kan stå på tur för AI-ersättning och de förmodade kostnadsbesparingarna. Det är dock oundvikligt att AI kommer att förändra arbetsflödet för ljudtekniker dramatiskt.

Music Connection fördjupade 5 januari

Sex amerikanska delstater som utmanar en sparsam livsstil

Att leva sparsamt kan vara svårare i vissa amerikanska delstater på grund av höga levnadskostnader, bostadspriser, sjukvårdskostnader, skatter och dagliga utgifter. Sex delstater som kan vara en utmaning för sparsamma individer inkluderar Hawaii, Kalifornien, New York, New Jersey, Massachusetts och Alaska. Dessa delstater har höga levnadskostnader, höga skatter och höga bostadspriser. Trots att de erbjuder unika fördelar och attraktioner kanske de inte är det bästa valet för dem som strikt följer en sparsam livsstil. Det är viktigt att väga för- och nackdelar med varje plats och överväga alla aspekter av kostnader, från bostäder till matvaror, innan man gör ett drag.

Direktlänk Dela GoBankingRates fördjupade 3 januari

Kaliforniens lagstiftare återvänder för att ta itu med AI och budgetunderskott

Kaliforniens lagstiftare återvände till arbetet på onsdag för att inleda en valårssession som domineras av beslut om artificiell intelligens (AI) och delstatens kämpande budget. Budgeten är ett stort problem varje år i Kalifornien, som är USA:s mest befolkade delstat och har en ekonomi större än alla utom fyra stater. Men i år kommer lagstiftarna och den demokratiska guvernören Gavin Newsom att behöva lista ut hur man ska täcka ett förväntat underskott på 68 miljarder dollar. Flera lagstiftare arbetar på flera lagförslag för att reglera användningen av generativa AI-verktyg.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 3 januari

Shield AI säkrar $500 miljoner i finansiering; Guild Mortgage slutför de första hemmen under sin initiativ; Douglas Wilson Cos. att hantera Zulily´s nedläggning; Sempra rankas bland de bäst förvaltade företagen; Illumina skär kostnader; Juice It Up! öppna

San Diego-baserade försvarsteknik-startup Shield AI har meddelat en utvidgning av sin Series F-finansieringsrunda, säkrande totalt 500 miljoner dollar. Företaget fokuserar på användningen av AI-piloter, och dess flaggskeppsprodukt, Hivemind, har loggat fler autonoma flygtimmar än någon konkurrent. Dessutom har San Diego-baserade bostadslångivaren Guild Mortgage nyligen slutfört och listat de två första hemmen under sin Making Paradise Home Initiative. Douglas Wilson Cos., som specialiserar sig på att betala av fordringsägare, meddelade att det kommer att fungera som den tilldelade i nedläggningen av Seattle-baserade online-återförsäljaren Zulily. San Diego-energileverantören Sempra har för femte gången i rad gjort The Wall Street Journal och Drucker Institutes årliga lista över de 250 bäst förvaltade företagen. Slutligen rapporterar BNN att San Diegos problemfyllda Illumina aggressivt skär kostnader, inklusive att avsluta sin leasing på ett stort kontorskomplex i University City. Juice It Up! har öppnat den första av sex butiker i San Marcos.

Direktlänk Dela Timesofsandiego.com fördjupade 3 januari

AI-Reseplaneraren Tripnotes stänger ner efter försäljning till Dorsia

Reseplaneringsverktyget Tripnotes, drivet av generativ AI, stängdes ner i mitten av december, några månader efter att det såldes till Dorsia, en startup för medlemsbaserade restaurangbokningar. Dorsia köpte också Welcome, en stadsguide-app liknande Tripadvisor och ägare till Tripnotes. Tripnotes behövde finansiering, något som var svårt att få 2023, särskilt efter att Silicon Valley Bank kollapsade i mars. Tripnotes och Welcome medgrundaren Matthew Rosenberg är nu vice VD för produkt på Dorsia. Dorsia planerar att expandera till fler städer och har hittills samlat in cirka $30 miljoner i finansiering.

Direktlänk Dela Skift fördjupade 2 januari

Kaliforniens lagstiftare strävar efter att reglera AI trots motstånd från techjättar

Kaliforniens lagstiftare försöker reglera artificiell intelligens (AI) för att skydda arbetare och bekämpa system som bidrar till kön och rasdiskriminering. De står dock inför lobbyverksamhet från stora teknikföretag som Microsoft, Google och Facebook. Lagstiftarna försöker förstå hur AI fungerar för att inte hindra dess potentiella fördelar samtidigt som de försöker mildra farorna. AI kan påverka 300 miljoner heltidsjobb, enligt en rapport från Goldman Sachs. Arbetsskydd är bara en av frågorna kring AI som Kaliforniens lagstiftare kommer att försöka ta itu med 2024.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 2 januari

New York Times stämmer OpenAI och Microsoft över AI-träningsmetoder

New York Times har stämt OpenAI och Microsoft, med anklagelser om att OpenAI:s stora språkmodell, ChatGPT, tränades på arbetet från Times journalister. Ian B. Crosby, partner och ledande advokat på Susman Godfrey, som representerar Times, påpekar att dessa botar konkurrerar med det innehåll de tränas på. Reglering av AI fortsätter globalt, med juridiska frågor kring vilka material och under vilka IP-avtal företag som OpenAI eller Storbritanniens Stability AI kan träna sina modeller. Thomson Reuters ger rekommendationer för hur talangofficerare och andra medlemmar av C-Suite kan integrera AI i processen för att hantera juridisk talang.

Direktlänk Dela Above the Law fördjupade 30 december

AI förändrar arbetslandskapet för ingenjörer snarare än att ersätta dem

AI förväntas förändra arbetslandskapet för ingenjörer snarare än att ersätta dem. Trots att robotar förväntades ersätta lågkvalificerade arbetare, förblir mänskligt arbete mer kostnadseffektivt i de flesta anläggningar. Ny teknik gör att robotar kan tränas att följa kommandon på naturligt språk, vilket öppnar upp för enorma möjligheter. AI kan också förenkla arbetet för copywriters och grafiska designers, men kommer inte att kunna ersätta dem helt. Diskussioner pågår om huruvida AI kan ersätta stora mjukvaruutvecklingsteam, men AI kan hjälpa till att öka produktiviteten och effektiviteten. AI kan också hjälpa till att påskynda utvecklingen av fysiska produkter, men kommer inte att kunna ersätta den mänskliga beröringen.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 27 december

AI förutspår möjliga destinationer för Josh Hader i fria byrån

Josh Hader, som anses vara den bästa reliefpitchern på den öppna marknaden, har lockat flera lag efter en stark säsong med San Diego Padres. Ett AI-system förutser att Texas Rangers, Philadelphia Phillies och Los Angeles Dodgers kan vara intresserade av att förvärva Hader. Texas Rangers behöver förstärka sin bullpen, medan Phillies behöver en kvalitets reliefpitcher inför 2024 års säsong. Dodgers, trots sina senaste värvningar, kan också vara intresserade av Hader. AI-systemet nämner också att New York Yankees, Minnesota Twins och San Diego Padres kan vara överraskande lag som visar intresse för Hader.

Direktlänk Dela Sportskeeda fördjupade 27 december

Artificiell intelligens i populärkulturen: Från ´Forbidden Planet´ till ´The Matrix´

Konceptet artificiell intelligens (AI) har utforskats i populärkulturen långt innan det blev en realitet. John McCarthy myntade termen ´artificiell intelligens´ 1956, samma år som filmen ´Forbidden Planet´ släpptes, vilken var den första filmen att presentera AI i form av karaktären Robby the Robot. Sedan dess har AI utforskats i filmer som ´2001: A Space Odyssey´, ´Terminator´ och ´The Matrix´. Arnold Schwarzenegger, stjärnan i de tidiga ´Terminator´-filmerna, sade tidigare i år att de bara ´skrapade på ytan av AI, artificiell intelligens´.

Direktlänk Dela The Washington Times fördjupade 26 december

Fackföreningar i Hollywood kämpar mot AI-hotet

Medlemmar från Writers Guild of America (WGA) och Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA) gick samman för att protestera mot hotet från artificiell intelligens (AI). WGA-medlemmarna ville förhindra att AI kunde tränas på eller manipulera deras arbete utan deras godkännande, medan skådespelarna ville ha skydd mot hur tekniken kunde användas för att återskapa deras framträdanden. Dessa protester blev en högprofilerad motståndsexempel mot AI år 2023, och satte tonen för hur framtida arbetsrörelser kan motverka automation.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 25 december

AI:s omvandling av det amerikanska samhället och dess framväxande utmaningar

AI har gjort ett stort avtryck i det amerikanska medvetandet under det senaste året, med rapporter om att verktyg som tidigare bara existerade i science fiction nu används för att landa jobbintervjuer, skriva böcker och klara juristexamen. OpenAI´s ChatGPT nådde en miljon användare på bara fem dagar och har nu 100 miljoner användare varje vecka. Andra stora företag har också släppt sina egna AI-verktyg, inklusive Meta´s LLaMa 2, Googles Bard och Gemini projekt, och Microsofts AI-drivna sökmotor Bing, som är byggd på ChatGPT. Trots den enorma framgången har det också uppstått frågor om AI:s löften och faror, med universitet som försöker förbjuda användningen av AI för att skriva uppsatser och innehållsskapare som stämmer, med argumentet att AI stjäl deras arbete.

Direktlänk Dela The Washington Times fördjupade 24 december

AI-verktyget Life2vec revolutionerar förståelsen för livslängd

AI-verktyget Life2vec, utvecklat av experter från Danmark och USA, är en banbrytande applikation som revolutionerar hur vi förstår och närmar oss vår livslängd. Verktyget analyserar användarens personliga hälsodata för att förutsäga livslängd, uppdaterar hälsoprofilen kontinuerligt och ger anpassade hälsoförslag. Användare matar in personliga uppgifter som ålder, vikt, längd, daglig kost och fysisk aktivitetsnivå för att få en uppskattad livslängd baserad på deras inmatning, komplett med personliga livsstilsförslag. Life2vec är mer än bara ett verktyg; det är en partner i din hälsoresa.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 december

Stora investeringar i AI-startups under 2023

2023 var ett stort år för artificiell intelligens (AI), med flera miljardinvesteringar i AI-startups. Enligt data från Crunchbase genomfördes åtta affärer på minst en halv miljard dollar eller mer under året. De största affärerna inkluderade OpenAI, som fick en investering på 10 miljarder dollar från Microsoft, och Anthropic, som höjde nästan 7 miljarder dollar under året, inklusive en investering på 4 miljarder dollar från Amazon. Andra stora affärer inkluderade Inflection AI, som säkrade en investering på 1,3 miljarder dollar, och Metropolis, en parkerings-startup som använder AI, som höjde 1,1 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Crunchbase News fördjupade 21 december

Rite Aid förbjuds använda ansiktsigenkänningsteknik i fem år

Den amerikanska apotekskedjan Rite Aid, som är under konkurs, kommer att förbjudas att använda ansiktsigenkänningsteknik för övervakningsändamål i fem år för att lösa anklagelser från den amerikanska Federal Trade Commission (FTC) att de skadat konsumenter. Rite Aid använde AI-baserad ansiktsigenkänningsteknik från 2012 till 2020 för att identifiera snattare, men företaget flaggade felaktigt vissa konsumenter som matchade någon som tidigare identifierats som snattare. Rite Aid uppgav att avtalet med FTC är föremål för godkännande av konkursdomstolen som övervakar dess insolvensfall.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 20 december

Generativ AI skapar oro i utbildningssystemet

Generativ AI, system som använder maskininlärning för att producera nytt innehåll, har infiltrerat utbildningssystemet och skiftat relationerna mellan lärare och elever. Lärare uttrycker hög oro för att elever använder generativ AI för att fuska på uppgifter, prov och uppsatser. Skoldistrikt som New York City och Los Angeles har snabbt förbjudit användningen av generativ AI av både lärare och elever. Skolor har vänt sig till verktyg som generativa AI-detektorer för att försöka återställa lärarkontroll och förtroende, men dessa ansträngningar har varit otillräckliga. Undersökningar visar att lärarnas uppfattning om att generativ AI används för fusk verkar vara mestadels obefogad. Trots detta har lärare blivit mer misstänksamma mot elevernas arbete, vilket har lett till frustration bland elever och föräldrar om felaktiga anklagelser om fusk. Denna erosion av förtroende kan potentiellt skada skolgemenskapen.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 18 december

Jane Curtin och Harriet Sansom Harris spelar i filmen Jules

Skådespelarna Jane Curtin och Harriet Sansom Harris, mest kända för sina roller i populära sitcoms på 90-talet, spelar nu i filmen ´Jules´. Filmen handlar om två vänner till en man (Ben Kingsley) som börjar utveckla demens och upptäcker ett kraschat rymdskepp i sin trädgård. Ur skeppet kliver en varelse som de döper till Jules. I en intervju diskuterar Curtin och Harris sina karriärer, hur de väljer sina roller, och deras syn på kosmetisk kirurgi och artificiell intelligens i skådespeleriet.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 18 december

Fem organisationer får finansiering för att utvärdera AI som förbättrar patientvård

Kaiser Permanente Augmented Intelligence in Medicine and Healthcare Initiative (AIM-HI) har tilldelat fem hälso- och sjukvårdsorganisationer finansiering för att genomföra forskningsprojekt som använder artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) för att förbättra diagnostiska beslut inom sjukvården. Bidragsmottagarna får upp till 750 000 dollar, stödda av medel från Gordon och Betty Moore Foundation, för att visa värdet av dessa teknologier i olika verkliga miljöer. AIM-HI-programmet mottog över 120 ansökningar som spänner över ett brett spektrum av AI- och ML-tillämpningar inom sjukvården.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 18 december

Teknologirevolutioner lever inte upp till förväntningarna

Teknologirevolutioner som GPS-aktiverade smarttelefonkameror, 3D-utskrift och förstärkt verklighet har inte levt upp till förväntningarna. Kryptovalutor och blockchain har främst använts för att temporärt flytta stora summor pengar och JPEG-bilder bland de passivt rika. Tekniker som artificiell intelligens, generativ AI, stora språkmodeller, djupinlärning och maskininlärning har ännu inte heller haft den förväntade inverkan. Trots otaliga allvarliga rubriker sedan ChatGPT lanserades för ett år sedan, har vi fortfarande bara en vag idé om hur en främmande intelligens skulle förstå oss. OpenAI har gett oss ett mänskligt drama om avgången och återkomsten av Sam Altman, liknande Steve Jobs återkomst till Apple. Det är pengar att tjäna på bara idén om löftet och faran som AI-teknik representerar. Men kanske borde vi lita på gammaldags mänsklig skepticism.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 18 december

AI-programmet Otter.ai hjälper studenter med funktionshinder på El Camino College

El Camino College använder AI-programmet Otter.ai för att hjälpa studenter med funktionshinder att få sin utbildning. Otter.ai spelar in samtal i realtid, transkriberar automatiskt ljud till skriven text och kan till och med hjälpa till att generera korta sammanfattningar av längre texter. 40-åriga affärsstudenten Clay Grant, som tidigare arbetade som biträdande sheriff vid Los Angeles County Sheriff´s Department och led av en stroke 2021, har sett förbättringar i sina akademiska prestationer tack vare programmet. Trots att Otter.ai är ett hjälpmedel, anser Grant att det inte är nödvändigt för hans betyg. Han tror att programmet borde utvidgas till studenter utan funktionshinder. El Camino Special Resource Center har ett avtal med Otter.ai som tillåter dem att ge kvalificerade studenter licenser för programmet. Centret betjänar cirka 1 000 studenter och har 100 licenser tillgängliga från Otter, men bara 60 till 80 används per termin.

Direktlänk Dela El Camino College Union fördjupade 17 december

AI PickBot förutspår resultat för Raiders vs. Chargers NFL-match

Las Vegas Raiders kommer att vara värd för Los Angeles Chargers för en AFC West-match på torsdagskvälls fotboll för att inleda vecka 15. Easton Stick kommer att göra sin första karriärstart i sin femte säsong med Chargers efter att Justin Herbert genomgått en säsongsslutande fingerskirurgi. Stick har bara försökt 25 passningar i sin karriär, och 24 av dessa pass kom förra veckan i lättnad för Herbert under en 24-7-förlust mot Broncos. SportsLines AI PickBot har utvärderat NFL-spelarrekvisitaoddsen och tillhandahållit Chargers vs. Raiders rekvisita-plockar för varje tillgänglig rekvisita-marknad. AI PickBot säger att Chargers löpande back Austin Ekeler går över 49,5 rusande meter.

Direktlänk Dela CBS Sports fördjupade 14 december

Googles Gemini och OpenAIs ChatGPT jämförs i språkmodellstest

Striden mellan stora språkmodeller (LLM) intensifieras, med Googles nyligen lanserade Gemini som kliver in i ringen mot OpenAIs etablerade ChatGPT. Båda modellerna har imponerande förmågor inom textgenerering, översättning och till och med kreativt skrivande. Ett nyligen genomfört huvud-till-huvud-test lyser dock ljus på deras styrkor och svagheter, särskilt inom aktuella händelser och faktisk noggrannhet. Google´s Gemini har fördelar över ChatGPT i att svara på frågor om aktuella händelser och planering. Dock visar Gemini faktiska fel, vilket väcker oro över tillförlitlighet. Båda modellerna visar begränsningar i hantering av komplexa eller känsliga ämnen. Experter betonar behovet av transparens och användarmedvetenhet i det utvecklande AI-landskapet.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 13 december

AI-verktyg som ChatGPT ökar inte fusk i skolor, enligt Stanford-forskare

Ny forskning av Victor R. Lee och Denise Pope vid Stanford Graduate School of Education visar att AI-chattboten ChatGPT, utvecklad av OpenAI, inte har ökat fuskfrekvensen i amerikanska high schools. Trots oro för att verktyget skulle kunna användas för att generera skrivuppgifter och därmed underlätta fusk, visar undersökningar att mellan 60 och 70 procent av studenterna nyligen har fuskat, vilket är samma procentandel som tidigare år. Forskningen visar också att många ungdomar vet lite om ChatGPT och de flesta säger att de aldrig har använt det för skolarbete.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 13 december

Saviynt deltar i Microsoft Security Copilots privata förhandsvisning för partner

Saviynt, en ledande leverantör av lösningar för identitets- och styrplattformar i molnet, meddelade idag att företaget kommer att delta i Microsoft Security Copilots privata förhandsvisning för partner. Saviynt valdes utifrån sin erfarenhet med Microsofts säkerhetsteknologier, viljan att utforska och ge feedback på banbrytande funktionalitet, och nära relation med Microsoft. Saviynt arbetar med Microsofts produktteam för att hjälpa till att forma utvecklingen av Security Copilot-produkten. Security Copilot är den första AI-drivna säkerhetsprodukten som möjliggör för säkerhetsproffs att snabbt svara på hot.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 12 december

Hollywood fruktar AI:s inverkan på kreativa yrken

Hollywood fruktar allt mer hotet från artificiell intelligens (AI) och dess förmåga att ta över kreativa jobb. Trots att strejker inom WGA och SAG-AFTRA äntligen har lösts, vilket ledde till att tusentals förlorade jobbet och många ifrågasatte underhållningsindustrins framtid, kvarstår oron för att robotar ska ta över vissa kreativa jobb. Många organisationer har fått skydd mot att AI tar över deras roller i produktioner, inklusive skådespelare och författare. Men den snabbt utvecklande tekniken förändrar hur vi ser vad som är möjligt inom olika branscher, och den allt närmare framtiden kan göra det svårt att hänga med i regleringen av hur maskininlärning kan användas för att forma och förändra både fackliga och icke-fackliga konstjobb.

Direktlänk Dela IndieWire fördjupade 11 december

Artificiell intelligens som en opålitlig berättare i konsten

I en gästessä diskuterar den Oscars- och Emmy-nominerade kompositören och musikern Kris Bowers teknikens roll i konsten och de etiska frågorna kring konstnärligt uttryck och artificiell intelligens (AI). Han beskriver sin fascination och oro över teknikens inverkan på hans arbete, särskilt AI:s icke-kännande, data-drivna skapande. Bowers delar sina erfarenheter av att använda ChatGPT, en AI som kan generera text, och uttrycker sin oro över dess förmåga att ge felaktig information. Han föreslår att vi bör närma oss AI som en annan konstform, med en dos skepticism och ett öga mot de källor som inspirerade det.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 10 december

OpenAI:s maktkamp avslöjar sprickor inom AI-rörelsen

Ledarskapsstriden vid OpenAI, den ledande AI-startupen, har blottlagt djupa sprickor inom AI-rörelsen. VD:n Sam Altman avskedades av styrelsen, men efter en intensiv maktkamp där många toppchefer och investerare i Silicon Valley stödde Altman, återinsattes han som VD. Striden har skapat frågor om tillförlitligheten hos de personer och företag som driver AI-revolutionen. Microsoft, som har investerat 13 miljarder dollar i OpenAI, var involverad i striden för att skydda sin investering.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 9 december

Nytt AI-system låter kameror på bussar identifiera och bötfälla bilar parkerade i bussfiler

Ett nytt artificiell intelligens (AI) system kommer att tillåta kameror på Metro-bussar att identifiera och bötfälla förare som olagligt använder bussfiler i Los Angeles. Systemet, liknande de som redan finns i San Francisco och Washington, DC, kommer att använda 100 kameror programmerade med AI-teknik placerade i bussens vindrutor, särskilt för att leta efter överträdare som använder filerna under angivna tider där de specifikt ska vara för bussanvändning. Programmet kommer som ett resultat av en lag som antogs av Kaliforniens lagstiftare 2021. Böterna för att parkera i en busslastzon i Los Angeles County är 250 dollar.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 9 december

Los Angeles överväger att införliva AI för att förbättra stadsoperationer

Los Angeles stadsfullmäktige godkände en motion på fredagen som uppmanar personal att hitta sätt att integrera ny artificiell intelligens (AI) teknik för att förbättra stadens operationer. Motionen begär en rapport om nuvarande användning av AI i stadens regering samt rekommendationer för möjlig användning av AI-system inom alla stadens avdelningar. Rapporten kommer också att inkludera information om bästa praxis för att säkerställa att AI-system används för att ”förbättra” och inte ersätta personal, öka produktiviteten och förbättra arbetarskyddet. Motionen samförfattades av fullmäktigeledamöterna Imelda Padilla och Bob Blumenfield.

Direktlänk Dela MacDailyNews fördjupade 9 december

Utländska motståndare som försöker påverka amerikanska val använder ofta botar och troll för att infiltrera sociala medieplattformar. Internet Research Agency, en rysk grupp, skapade falska sociala mediekonton för att skapa splittring bland amerikanska väljare. Meta har nyligen tagit bort 4,789 Kina-baserade Facebook-konton som utgav sig för att vara amerikaner. Dessa konton postade om amerikansk politik och USA-Kina relationer. Med ytterligare ett val på gång har skadliga aktörer nu ett nytt kraftfullt verktyg att använda: generativ artificiell intelligens (AI). Forskare vid Rand Corp varnar för att dessa verktyg kan starta nästa generation av sociala medie-manipulationer för att påverka val. Med dessa verktyg är det lättare och billigare att skapa innehåll för påverkanskampanjer.

PolitiFact fördjupade 5 december

OpenAI möter rättsliga utmaningar över upphovsrättsintrång och förtal

Microsoft-stödda OpenAI har mött en våg av rättslig strid sedan lanseringen av sin ChatGPT chatbot i november 2022, vilket utlöste en frenesi över potentialen för generativ artificiell intelligens. Skribenter, musiker, bildkonstnärer och mjukvaruutvecklare har lämnat in upphovsrättskrav och andra kommersiella tvister mot OpenAI och dess rivaler. Komikern Sarah Silverman och romanförfattaren John Grisham anklagar OpenAI för att inte ha säkrat författarnas godkännande för att använda upphovsrättsskyddade verk för att träna sina språkmodeller. Universal Music har stämt OpenAIs rival Anthropic, med anklagelser om att deras AI-baserade plattform Claude genererar nästan ord-för-ord upphovsrättsskyddade texter. Framtida anspråk kommer att fokusera på ´säkerhet och ansvar´, säger Danny Tobey, som leder DLA Pipers AI-fokuserade praxisgrupp.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 5 december

Google Bard förutspår att Shohei Ohtani vinner 2024 American League MVP

I de senaste säsongerna har MVP-racet i American League i stort sett varit en jämn kamp mellan Shohei Ohtani och Aaron Judge. Båda superstjärnorna har vunnit utmärkelsen, med Ohtani som vunnit den två gånger som medlem i Los Angeles Angels. Ohtani och Judge är förmodligen de två mest kända spelarna i MLB, vilket gör MVP-racet i American League spännande och polariserande. Google Bard tror att Shohei Ohtani kommer att vinna 2024 American League MVP. Programmet påpekar flera aspekter om Shohei Ohtani som gör honom till sitt val för 2024 AL MVP. Det finns dock två huvudfel i Google Bards 2024 American League MVP Award-prediktion.

Direktlänk Dela Sportskeeda fördjupade 5 december

Artificiell intelligens: Hot eller räddning för mänskligheten?

Adrian Tchaikovsky, en författare, diskuterar hotet från artificiell intelligens (AI) i en essä. Han nämner att ledare från världens ledande AI-företag har varnat för att AI-teknologi utgör en ´utrotningrisk´ för mänskligheten. Tchaikovsky förklarar att AI för närvarande är utmärkt på mekaniska uppgifter men saknar medvetenhet, vilket leder till problem när programmet används för ändamål där förståelse är viktig. Han påpekar att problemet inte ligger i algoritmen, utan i hur den beskrivs som ´AI´. Han varnar för att dessa verktyg är det perfekta sättet att förstora mänskliga fel. Han nämner också att AI kan vara vår räddning eftersom det kan se lösningar på stora problem som vi människor är ovilliga eller oförmögna att hantera.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 5 december

Spotify skär ner personal, Google skjuter upp AI-lansering, Game Awards nära och hjärtslag kan läsas på distans

Musikströmningstjänsten Spotify meddelar att de ska skära ner 17% av sin arbetsstyrka, vilket motsvarar cirka 1 500 jobb, i ett försök att minska kostnaderna. Företagets VD, Daniel Ek, säger att detta var ett svårt beslut att fatta, men att det var nödvändigt på grund av att ekonomisk tillväxt har saktat ner dramatiskt. Google har skjutit upp lanseringen av sin nästa generations AI-chattbot, Gemini, till nästa år. Gemini beskrivs som den mest kraftfulla konversations-AI som Google har skapat. Årets Game Awards äger rum i Los Angeles den 7 december, där Alan Wake 2 och Baldur’s Gate 3 är de hetaste kandidaterna till bästa spel. Forskare vid Glasgow University har utvecklat en laser-kamera som kan läsa en persons hjärtslag på avstånd och upptäcka tecken på hjärt-kärlsjukdomar.

Direktlänk Dela Tech Digest fördjupade 4 december

AI och konst: Framtiden för kreativitet

I slutet av 2022 introducerades ChatGPT till världen och möttes av kollektiv förvåning. Detta verktyg, tillsammans med andra nya generativa AI-verktyg som DALL-E 2 och Midjourney, har utmanat uppfattningen att robotar inte kan skapa konst. De har vunnit fotografi- och konsttävlingar och till och med klarat medicinska styrelser och advokatexamen. Berkeley robotikprofessor Ken Goldberg argumenterar för att vi bör omfamna dessa nya generativa teknologier. Hans kommande utställning för Getty Museum i Los Angeles kommer att inkludera generativ AI.

Direktlänk Dela California Alumni Association fördjupade 1 december

Mandalit del Barco: NPR Wests konstkorrespondent

Mandalit del Barco, en konstkorrespondent baserad vid NPR West, rapporterar och producerar berättelser om film, television, musik, visuell konst, dans och andra ämnen. Under åren har hon också täckt allt från gatugäng till Hollywood, polis och fängelser, marijuana, invandring, rasrelationer, naturkatastrofer, Latino-konst och urban gatukultur (inklusive hiphop-dans, musik och konst). Varje år rapporterar hon om Oscars och Grammy-utmärkelserna, liksom Sundance Film Festival och andra evenemang. Hennes nyhetsrapporter, featureberättelser och foton, inlämnade från Los Angeles och utomlands, kan höras på All Things Considered, Morning Edition, Weekend Edition, Alt.latino och npr.org.

Direktlänk Dela North Carolina Public Radio fördjupade 30 november

Kända författare stämmer OpenAI för upphovsrättsintrång

En federal domare i New York håller den första förhandlingen i ett uppmärksammat fall om upphovsrättsfrågor som väcks av artificiell intelligens. En grupp kända författare, inklusive David Baldacci, Jonathan Franzen, John Grisham, George R.R. Martin och Jodi Picoult, stämmer OpenAI för påstått missbruk av deras arbete för att träna den populära chattboten ChatGPT. Stämningen, som söker klassåtgärdsstatus, lämnades in i september på författarnas vägnar av Authors Guild och anklagar OpenAI för att kopiera skönlitterära verk utan tillstånd.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 29 november

AI-garageförsäljning låter kunder pruta med chatbots

Kunder som letar efter erbjudanden online kanske vill besöka AI Garage Sale, en webbplats skapad av designföretaget Brain baserat i Los Angeles, som låter användare pruta med chatbots för att köpa riktiga föremål. Bots med olika digitala personligheter säljer föremål som en PS5, biljetter till Olvia Rodrigo och en 90-tals Tamagotchi, bland andra saker. Finns det några erbjudanden att göra? En chatbot lät inte ett presentkort på Olive Garden för 25 dollar gå för mindre än 26 dollar, så ... troligen inte.

Direktlänk Dela KTLA fördjupade 29 november

Austin Ekeler och Justin Herbert i fokus inför matchen mellan Chargers och Ravens

Chargers running back Austin Ekeler, som tidigare i säsongen sprungit minst 14 gånger per match, hade endast 10 rusningar mot Green Bay förra veckan. Trots det lyckades han springa över 60 yards för tredje gången i år, med ett genomsnitt på 6,4 yards per rusning. Ekeler är också en viktig del av Los Angeles passningsattack. Inför söndagens match mot Baltimore Ravens är hans totala antal yards 48,5 enligt de senaste oddsen. Baltimore utgör dock en utmaning för Ekeler, då de rankas som nummer två i NFL för minst tillåtna yards per match. AI PickBot från SportsLine har även analyserat oddsen för Chargers quarterback Justin Herbert, som förväntas göra över 1,5 passnings touchdowns.

Direktlänk Dela CBS Sports fördjupade 27 november

AI i skolor kan förvärra ojämlikheter och orsaka skada

Skolor i USA inför snabbt artificiell intelligens (AI) för att förbättra rättvisa, tillgänglighet och effektivitet. Los Angeles Unified School District (LAUSD) har nyligen beslutat att implementera en AI-chatbot, ´Ed´, för att ersätta rådgivare för studenter med individuella utbildningsplaner (IEP), som ofta är disproportionerligt svarta. Trots löften om att förbättra utbildningsjämlikheten för marginaliserade elever, kan dessa teknologier orsaka mer skada än nytta på grund av inbyggd anti-svart bias. Till exempel har plattformen Proctorio, som använder AI för att upptäcka ovanligt beteende hos testtagare, problem med att känna igen svarta ansikten, vilket resulterar i låsta prov, underkända betyg och disciplinära åtgärder. Skolor behöver en omfattande strategi för att hantera skadorna av algoritmisk rasism i utbildningsteknik.

Direktlänk Dela The Progressive fördjupade 25 november

Artificiell intelligens förbättrar upptäckt av vanliga cancerformer hos äldre

Artificiell intelligens (AI) kan bättre upptäcka två av de vanligaste cancerformerna hos äldre, bröst- och bukspottkörtelcancer, enligt nyligen forskning om screeningmetoder. Tidig upptäckt av cancer har identifierats som ett av de tydligaste och mest fördelaktiga sätten AI kan användas inom hälso- och sjukvården. En AI-modell, med akronymet ”PANDA” - för ”bukspottkörtelcancerdetektering med artificiell intelligens” - kunde skilja mellan sju olika typer av bukspottkörtel lesioner. AI-verktyget för bröstcancer kunde upptäcka 13% fler cancerformer än vad endast människor kunde.

Direktlänk Dela Mcknightsseniorliving.com fördjupade 22 november

Brody Dalle: En framstående punkrockartist med ett nettovärde på 4 miljoner dollar

Brody Dalle, född 1979 i Melbourne, är en betydande figur inom punkrocken med ett nettovärde på 4 miljoner dollar. Hon började sin musikaliska karriär i Los Angeles där hon grundade bandet The Distillers. Efter bandets upplösning 2006 fortsatte Dalle att bidra till punkmusikscenen genom att bilda bandet Spinnerette och senare påbörja en framgångsrik solokarriär. Dalle har även samarbetat med andra artister och band som Sourpuss, Transplants och Queens of the Stone Age. På privatlivets område har Dalle varit gift med musikerna Tim Armstrong och Josh Homme. Hon äger fastigheter i Hollywood Hills och Palm Desert, Kalifornien.

Direktlänk Dela Fan Fest fördjupade 21 november

Justine Bateman uttrycker oro över AI:s påverkan på filmindustrin

Skådespelaren och filmskaparen Justine Bateman uttryckte oro över att AI-modeller ´intar 100 år av film´ på ett sätt som kan förstöra filmindustrins struktur och ersätta stora delar av dess arbetskraft. Bateman uttalade sig under en Writers Guild-rally utanför Netflix den 13 juli 2023.

Direktlänk Dela Clintonherald.com fördjupade 18 november

AI kan inte ersätta mänsklig kreativitet i litteratur, säger experter

Experter diskuterade artificiell intelligens (AI) roll i litteratur och film under en internationell konferens på RD Women’s University. De uttryckte tveksamhet till att AI kan matcha människors kreativitet och passion i skrivandet. Asima Ranjan Parhi, chef för engelska institutionen vid Utkal University, menade att AI inte kan skapa samma emotionella kopplingar och komplexa relationer som människoförfattare kan. N Nagaraju, rektor för GM University Sambalpur, ställde frågan om AI kan utmana och framstå som en annan form av medvetande, vilket skulle förändra människans ställning som högsta varelse på jorden.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 18 november

CreateSafe samlar in $4.6M för att lansera AI-drivna musikplattformen TRINITI

CreateSafe, en musikteknikstudio som hjälpt Grimes att lansera sitt Elf.Tech AI-projekt, har samlat in 4,6 miljoner dollar i sin första finansieringsrunda för att introducera en ny AI-driven plattform. Plattformen, som kallas TRINITI, kommer att hjälpa artister att monetarisera generativa AI-möjligheter inom musikskapande och distribution. Finansieringsrundan leddes av Polychain Capital, med ytterligare stöd från bland annat Crush Ventures, Anthony Saleh, Paris Hiltons 11:11 Media, MoonPay, Chaac Ventures, Unified Music Group och Dan Weisman. Efter rundan har Grimes också gått med i CreateSafes rådgivande styrelse.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 16 november

Kommande hockeymatcher i Champions Hockey League, NHL, Liiga, SDHL och Hockeyallsvenskan

En lista över kommande hockeymatcher i Champions Hockey League, NHL, Liiga, SDHL och Hockeyallsvenskan har publicerats. Matcherna kommer att äga rum mellan den 14:e och 21:a november. Lagen som kommer att delta inkluderar bland annat Pelicans, Vitkovice, Trinec, Skellefteå, Ingolstadt, Växjö, Biel, Färjestad, Rapperswil, Adler Mannheim, Innsbruck, Lukko, Washington Capitals, Vegas Golden Knights, Columbus Blue Jackets, Pittsburgh Penguins, Buffalo Sabres, Boston Bruins, Montreal Canadiens, Calgary Flames, St Louis Blues, Tampa Bay Lightning, Dallas Stars, Arizona Coyotes, Winnipeg Jets, New Jersey Devils, Nashville Predators, Anaheim Ducks, San Jose Sharks, Florida Panthers, Helsingfors IFK, JYP, TPS Åbo, SaiPa, HPK, KalPa, Ilves, Pardubice, Ässät, Vaasan Sport, Kärpät, KooKoo, AIK, HV 71, Linköping, Brynäs, BIK Karlskoga, Mora, SDE, Frölunda, Djurgården, Leksand, Björklöven, Södertälje, Västervik, Västerås, Kalmar, Östersund, Nybro, München, Servette, Carolina Hurricanes, Philadelphia Flyers, Edmonton Oilers, Seattle Kraken, Colorado Avalanche, Vancouver Canucks, New York Islanders, Jukurit, Timrå, Luleå, Örebro, Malmö, Modo, Oskarshamn, Rögle, Ottawa Senators, Detroit Red Wings, Chicago Blackhawks, Toronto Maple Leafs, Winnipeg Jets, Buffalo Sabres, Anaheim Ducks, Florida Panthers, Oskarshamn, Rögle, Växjö, Linköping, Luleå, Frölunda, Helsingfors IFK, Tappara, Ässät, TPS Åbo, HPK, Vaasan Sport, KooKoo, Pelicans, KalPa, Kärpät, Jukurit, Lukko, Ilves, SaiPa, Ottawa Senators, Minnesota Wild, Tingsryd, Södertälje, Malmö, Modo, HV 71, Leksand, Timrå, Skellefteå, Färjestad, Örebro, Philadelphia Flyers, Vegas Golden Knights, Nashville Predators, Chicago Blackhawks, BIK Karlskoga, Björklöven, Tampa Bay Lightning, Edmonton Oilers, Boston Bruins, Montreal Canadiens, Winnipeg Jets, Arizona Coyotes, New Jersey Devils, New York Rangers, Calgary Flames, New York Islanders, Carolina Hurricanes, Pittsburgh Penguins, Washington Capitals, Columbus Blue Jackets, Dallas Stars, Colorado Avalanche, Vancouver Canucks, Seattle Kraken, Los Angeles Kings, St Louis Blues, Linköping, AIK, Modo, Frölunda, Djurgården, SDE, Luleå, HV 71, Leksand, Brynäs, Davos, Zürich, Philadelphia Flyers, Columbus Blue Jackets, Pittsburgh Penguins, Vegas Golden Knights, Chicago Blackhawks, Buffalo Sabres, Anaheim Ducks, St Louis Blues, Tampa Bay Lightning, Boston Bruins, Florida Panthers, Edmonton Oilers, Nashville Predators, Colorado Avalanche, Dallas Stars, New York Rangers, Arizona Coyotes, Los Angeles Kings, Seattle Kraken, Calgary Flames, Vancouver Canucks, San Jose Sharks, Pardubice, Ilves, Växjö, Ingolstadt, Skellefteå, Trinec, Vitkovice, Pelicans, Östersund, Västervik, Färjestad, Biel, Adler Mannheim, Rapperswil.

Direktlänk Dela Hockeysverige fördjupade 16 november

Niantic uppdaterar sitt mobilspel Peridot med Generativ AI för mer realistiska virtuella husdjur

Niantic meddelade idag att de gör en uppdatering till sitt mobila spel, Peridot, som kommer att ge dess virtuella husdjur, Dots, mer liv. Med hjälp av Generativ AI kan Dots interagera mer realistiskt med verkliga objekt i deras förstärkta utrymme, vilket Niantic säger kommer att få dem att bete sig mer som riktiga husdjur. Niantic påstår också att det är ett av de första AR-spelen som använder Gen AI i stor skala. Dots som drivs av Gen AI kommer att känna igen objekt i den verkliga världen och reagera på dem på realistiska men oväntade sätt.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 16 november

Framtida teknologitrender: AI-demokratisering, TinyML, GANs och Blockchain

Maskininlärning (ML) är en kärnkomponent i teknologisk innovation. Den senaste utvecklingen inkluderar TinyML, som tillåter komplexa beräkningar på små enheter, och demokratisering av AI genom no-code modellering, vilket gör AI tillgängligt för en bredare publik. Andra framsteg inkluderar Generative Adversarial Networks (GANs) för att skapa realistisk, syntetisk data och kombinationen av blockchain med ML för att öka datatransparens och integritet. Dessutom används prediktiv analysprogramvara för att förutsäga konsumentbeteende, optimera verksamhet och förhindra risker.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 16 november

AI och robotik för en hållbar framtid inom jordbruket

Robotikexperten Gilwoo Lee och sjätte generationens bonden Casey Call grundade 2020 Zordi, en jordbruksplattform som kombinerar AI och robotik med växthusodling. Företaget, som stöds av Khosla Ventures, använder robotar under mänsklig övervakning för att plantera och skörda en unik sort av jordgubbar importerade från Japan och Korea. Företaget använder AI och maskininlärning för att övervaka växtprocessen och kontrollera miljön inuti växthusen. De använder också robotar för att skörda den mogna frukten. AI och maskininlärning används allt mer inom jordbruket för att förbättra avkastningen och göra hela grödans livscykel mer hållbar. AI och ML kan hjälpa bönder att göra mer hållbara och klimatvänliga metoder.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 14 november

Publish with Penguin lanserar AI-drivna marknadsföringsverktyg för självpublicerade författare

´Publish with Penguin´, en pionjär inom självpubliceringsindustrin, har lanserat en rad AI-drivna bokmarknadsföringsverktyg. Dessa verktyg använder artificiell intelligens för att ge författare värdefulla insikter, personaliserade marknadsföringsstrategier och effektiva kampanjer. Verktygen erbjuder bland annat publikinsikter, sökordsoptimering, bokomslagsanalys, prissättningsstrategier, innehållsrekommendationer och marknadsföringskampanjer. ´Publish with Penguin´ har uttryckt att dessa innovationer syftar till att göra bokmarknadsföring tillgänglig för författare från alla bakgrunder.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 13 november

Giles Martin diskuterar den slutliga Beatles-låten ´Now and Then´

Giles Martin, son till legendariska Beatles-producenten George Martin, och Paul McCartney har samproducerat ´Now and Then´, den nyligen släppta slutliga Beatles-låten. Låten, som är en del av det nyligen remastrade ´The Beatles 1967-1970´ (även känd som ´The Blue Album´), innehåller gitarr från den avlidna George Harrison, bas och trummor från Ringo Starr och McCartney samt nya strängarrangemang skrivna av Martin, McCartney och kompositören Ben Foster. Martin avslöjade att artificiell intelligens användes för att separera John Lennons röst från instrumenteringen i den ursprungliga demotejpen från 70-talet.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 11 november

AI i utbildning: En möjlighet snarare än ett hot

AI behöver inte fruktas av lärare, utan de borde istället omfamna dess positiva effekter och utbilda elever om hur man använder det etiskt och effektivt. AI kan användas för att främja utbildningen för en ny generation. AI-verktyg som ChatGPT och Bard kan generera text och media baserat på användarens input. Dock kan dessa verktyg fortfarande sprida felaktig information, vilket kan vara skadligt för elevers utbildning. Men AI kan också ta formen av enklare, hjälpsamma inlärningshjälpmedel. AI-verktyg som Speechify, Quizlet AI, Grammarly och Quino AI har utökat sätt på vilka gymnasieelever kan studera. Lärare har delade åsikter om att använda AI i klassrummet, men nu är det dags att omfamna dess fördelar.

Direktlänk Dela Los Angeles Times fördjupade 10 november

Detaljer om SAG-AFTRA:s och Hollywood-studios överenskommelse avslöjade

Detaljer kring den preliminära överenskommelsen mellan SAG-AFTRA och stora Hollywood-studios har börjat komma fram. Avtalet, som nåddes efter en 118 dagar lång strejk, inkluderar fler skydd runt självinspelade provspelningar, och pensionsgränserna skulle höjas för första gången på över fyra decennier, enligt två källor. Det preliminära avtalet innebär också skydd kring artificiell intelligens. SAG-AFTRA och Alliansen av film- och TV-producenter (AMPTP) har kommit överens om att träffas två gånger om året för att säkerställa att de följer federala regler för AI.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 10 november

AI lika bra som läkare på att ställa diagnoser och triagera utan ras- eller etnisk bias

GPT-4, en konversationsartificiell intelligens (AI), kan diagnostisera och triagera hälsofrågor på samma nivå som certifierade läkare, och dess prestanda påverkas inte av patientens ras eller etnicitet. Genom att använda 45 typiska kliniska vignettkom forskarna att jämföra diagnos- och triageringsprocesserna hos GPT-4 och tre certifierade läkare. Studien visar att storskaliga språkmodeller som GPT-4 har potential att ge korrekta medicinska diagnoser utan att introducera ras- och etniska fördomar.

Direktlänk Dela AZoRobotics fördjupade 9 november

Skapare uppmanas att anamma en mer positiv syn på AI vid Geneva Digital Market 2023

Under en paneldiskussion vid 2023 års Geneva Digital Market uppmanades skapare att anamma en mer positiv syn på artificiell intelligens (AI). Diskussionen, som var en del av Machine Learning x Audiovisuel, berörde användningen av AI inom de kreativa branscherna. Moderatorn Sten-Kristian Saluveer frågade Sam Pressman, VD för Pressman Film, om hans syn på AI inom filmproduktion. Pressman har utforskat användningen av AI i berättande och lanserade tidigare i år en AI-genererad kortfilm. Pressman förnekade att innehållet inte är en konstform om AI-teknik används. Cristobal Valenzuela, medgrundare och VD för Runway, har skapat en campus för dokumentärfilmare som använder AI. Han påpekade att AI kan hjälpa till att skapa bilder och filmklipp från mänskliga beskrivningar av historia, händelser och minnen. Han uppmanade till att skapa positiva framtidsvisioner med AI.

Direktlänk Dela Screen International fördjupade 8 november

SAG-AFTRA och studierna närmar sig slutet på skådespelarstrejken

Förhandlingsledarna för SAG-AFTRA och filmbolagen ska mötas senare idag i vad som kan vara det sista steget för att försegla ett nytt avtal och avsluta den 117 dagar långa skådespelarstrejken. Efter att ha uppnått ett genombrott på den omtvistade frågan om AI, ska Duncan Crabtree-Ireland och AMPTP:s president Carol Lombardini prata i eftermiddag. En källa från fackföreningen säger att de är ´mycket nära´ ett avtal med starka skyddsspråk på plats för AI, något som fackföreningen har eftersträvat länge. Det är dock oklart om detta kommer att räcka för att avsluta den sex månader långa, bittera och kostsamma strejken.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 7 november

Hollywood-skådespelarnas fackförening svarar på studiornas senaste erbjudande

Hollywood-skådespelarnas fackförening SAG-AFTRA svarade på det senaste erbjudandet från stora studior och strömningstjänster, och sa att de två sidorna ännu inte har kommit överens om flera punkter, inklusive användningen av artificiell intelligens. Fackföreningen uppgav att dess förhandlingskommitté var fast besluten att säkra det bästa avtalet och att ansvarsfullt avsluta en strejk som har varat i fyra månader. Medlemmarna i SAG-AFTRA gick från jobbet i juli för att kräva högre ersättning i streaming TV-eran samt skydd kring användningen av AI och andra vinster.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 7 november

Asiatisk modell kritiserar modeformgivare för att använda AI för att ändra hennes ras i bilder

Taiwanesisk-amerikanska modellen Shereen Wu har kritiserat modeformgivaren Michael Costello för att ha använt AI-filter för att ändra hennes utseende till att se vit ut i bilder från en nyligen modevisning. Wu påstår att bilden löptes genom en app liknande FaceApp, vilket ändrade hennes ansiktsdrag drastiskt. Costello hävdade senare att bilden var ´fan art´ som någon hade skickat till honom. Wu har vänt sig till en advokat efter att Costello hotade med rättsliga åtgärder mot henne för falska anklagelser.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 7 november

Skådespelarfacket SAG-AFTRA svarar på studios senaste erbjudande

Hollywood-skådespelarfacket SAG-AFTRA har svarat på det senaste erbjudandet från stora filmstudios och streamingtjänster, och säger att parterna ännu inte har nått en överenskommelse om flera punkter, inklusive användningen av artificiell intelligens. Facket sa att dess förhandlingskommitté var fast besluten att säkra det bästa avtalet och ansvarsfullt avsluta en strejk som har pågått i fyra månader. SAG-AFTRA-medlemmar gick ut i strejk i juli för att kräva högre ersättning i streaming-TV-eran samt skydd kring användningen av AI och andra vinster.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 7 november

Asiatisk-amerikansk modell anklagar designer för att ha ändrat hennes ansikte till vitt med AI

Den asiatisk-amerikanska modellen Shereen Wu anklagar designern Michael Costello för att ha ändrat hennes ansikte med artificiell intelligens (AI) för att få henne att se vit ut på en catwalkbild. Wu påstår att Costello ersatte hennes ansikte med en vit kvinnas ansikte på en bild han delade på sociala medier. Wu, som inte blev betald för att gå på catwalken under Los Angeles Fashion Week, menade att hon hoppades få exponering genom sin medverkan. Costello har förnekat anklagelserna och har erbjudit Wu ´kompensation för hennes tid och talanger´ efter att ha upptäckt att modellen inte blev betald.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 6 november

Elon Musk avtäcker AI-verktyget Grok för sociala medieplattformen X

Elon Musk presenterade detaljer om sitt nya AI-verktyg ´Grok´, som kan koppla upp sig mot X (tidigare Twitter) i realtid. Verktyget kommer initialt att vara tillgängligt för X:s toppabonnenter. Musk, entreprenören bakom Tesla och SpaceX, menar att kopplingen till X ger en stor fördel jämfört med andra generativa AI-modeller. Grok kommer från romanen ´Stranger in a Strange Land´ från 1961 av Robert Heinlein och betyder att förstå något grundligt och intuitivt. När Grok lämnar tidig beta kommer det att vara tillgängligt för alla X Premium+ abonnenter.

Direktlänk Dela ABS-CBN News fördjupade 5 november

Modell anklagar designer för att ha ändrat hennes ansikte till vitt på Instagram-bild

Taiwanesisk-amerikanska modellen Shereen Wu påstår att den kända modedesignern Michael Costello publicerade en digitalt ändrad catwalk-bild på sin Instagram där hon framstår som vit. Costello förnekar att han ändrade bilden och sade att bilden var ”fan art” som skickades till honom av en ospecificerad källa. Wu, en frilansande modell, sade att hon inte fick betalt för visningen, vilket inte var ett problem för henne så länge det gav henne exponering. Men hon påpekar att den redigerade bilden inte gav henne den exponeringen. Wu tror att någon använde AI för att skapa det vita ansiktet som täckte hennes, en teori som Costello upprepade i sitt Instagram-inlägg. Ursprunget till den ändrade catwalk-bilden är okänt.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 4 november

Författare stämmer OpenAI för upphovsrättsintrång

Författare inklusive George R.R. Martin och John Grisham har stämt OpenAI, utvecklaren bakom ChatGPT, för upphovsrättsintrång. Författarna anklagar OpenAI för att ha kopierat deras verk för att träna AI-program som nu konkurrerar med författarna om läsares tid och pengar. OpenAI hävdar att träning av ett AI-system faller under skyddet för rättvis användning, särskilt med tanke på i vilken utsträckning AI omvandlar de underliggande träningsdata till något nytt. Författarna söker skadestånd för förlorade licensmöjligheter och ´marknadsusurpation´.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 3 november

Fysiskt neuralt nätverk utvecklat för effektiv AI

Forskare från University of Sydney och University of California, Los Angeles, har utvecklat ett fysiskt neuralt nätverk för artificiell intelligens (AI) som använder mindre energi än konventionella AI-system. Istället för att använda artificiellt neuralt nätverksprogramvara, har forskarna utvecklat ett fysiskt neuralt nätverk i hårdvara som består av silvernanotrådar. Dessa nanotrådar bildar slumpmässiga nätverk som liknar neuronnätverk i våra hjärnor. Forskningen är en del av ett fält som kallas neuromorfisk databehandling, vilket syftar till att efterlikna hjärnliknande funktionalitet av neuroner och synapser i hårdvara.

Direktlänk Dela Asia Times fördjupade 2 november

SAG-AFTRA och AMPTP närmar sig en överenskommelse

SAG-AFTRA och AMPTP har framsteg i förhandlingarna om ett nytt treårigt kontrakt, med fokus på artificiell intelligens och ´framgångsbaserad ersättning´ för skådespelare i framgångsrika streamingprogram. Trots att det inte finns något avtal ännu, finns det en ram för en potentiell överenskommelse. Båda parterna avser att fortsätta förhandlingarna. SAG-AFTRA-strejken, som nu har pågått i 111 dagar, har kostat Kalifornien uppskattat 6,5 miljarder dollar och 45 000 jobb inom underhållningsindustrin. SAG-AFTRA har 160 000 medlemmar.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 2 november

AI förändrar rekrytering inom bioteknik

AI används allt mer inom rekrytering och personalhantering i bioteknikföretag, enligt Liz Nguyen, rådgivare till framväxande bioteknikföretag och tidigare vice VD för talang och kultur på Surrozen. AI används för att sköta administrativa uppgifter, som att schemalägga intervjuer och skapa första utkast till introduktionsmaterial. Företag som Takeda använder även AI för att screena CV:n för att fylla positioner snabbare och effektivare. AI kan dock aldrig ersätta mänsklig interaktion, säger Nguyen.

Direktlänk Dela BioSpace fördjupade 2 november

USA:s första försök att kontrollera användningen av AI

Biden-administrationen har släppt detaljer om en omfattande exekutiv order som syftar till att skydda amerikaner från missbruk av AI-teknologi, inklusive integritetskränkningar, bedrägeri och cybersäkerhetshot. National Institute of Standards and Technology kommer att få uppdraget att certifiera och testa AI-verktyg. Ordern kräver också skapandet av säkerhetsstandarder, säkerhetsstandarder och regler för all AI-teknik som kan utgöra risker för nationell säkerhet eller kritisk infrastruktur. Vissa branschledare har efterfrågat reglering, till exempel Sam Altman, VD för OpenAI.

Direktlänk Dela The Markup fördjupade 1 november

Vuxeninnehållsskapare använder AI för att förbättra sin verksamhet på OnlyFans

Ela Darling, en innehållsskapare för vuxna, använder AI-verktyg som ChatGPT för att förbättra kvaliteten på sina bilder och skriva fantasier på OnlyFans. Hon säger att AI hjälper henne att minnas kundinformation och minskar utbrändhet, vilket gör att hon kan tillgodose fler kunders behov. Darling, som tidigare arbetade på ett bibliotek, blev världens första VR-camgirl 2014. Hon började använda ChatGPT för att formulera textrespons till sina kunder och förbättra kvaliteten på sina bilder och videor med hjälp av AI-verktyget HitPaw. Hon använder också AI-verktyget Krisp för att sammanfatta sina betalda Skype-samtal och AskYourPDF för att referera till detaljer i realtid.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 1 november

Artificiell intelligens används för att bekämpa hemlöshet i Los Angeles

Artificiell intelligens (AI) används för att bekämpa hemlöshetskrisen i Los Angeles. Enligt nyligen data, överstiger antalet hemlösa i L.A. County nu 75 000. California Policy Lab vid UCLA har skapat ett prediktivt analysverktyg som används för att förutse vilka som löper störst risk att bli hemlösa. Dana Vanderford, som leder L.A. County Homelessness Prevention Unit of Housing for Health, och hennes team använder sedan denna information för att erbjuda dessa personer bostadsstabiliserande tjänster och förebygga hemlöshet. L.A. County är den enda myndigheten i USA som använder AI på detta sätt.

Direktlänk Dela Abc7.com fördjupade 31 oktober

Generation Z omformar arbetsplatsen med AI

Generation Z leder arbetsplatsens omvandling, och hanteringen av dem kan vara komplex. Deras önskan att känna sig sedda, hörda och förstådda har konsekvent förbryllat de med auktoritet. Inverkan av generativ AI förstärker bara denna komplexitet. Michael Jones, VD för riskkapitalfonden Science Inc., såg detta när hans företag anordnade en entreprenörsvecka för 40 tonåringar. Nästan alla grupper hade använt AI för att slutföra sina affärsplaner. Clare Hart, VD på konsultföretaget Williams Lea, föreslår ´omvänd mentorskap´ som en lösning.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 31 oktober

Läkare Skeptiska Till AI i Patientvård Trots F.D.A:s Godkännande

F.D.A. har godkänt många nya program som använder artificiell intelligens, men läkare är skeptiska till om verktygen verkligen förbättrar vård eller stöds av gedigen forskning. Dr. Roy Fagan, en läkare i North Carolina, diagnostiserades snabbt med hjälp av ett AI-program för stroke-triage när han drabbades av stroke i augusti. Inom läkemedelsindustrin är AI ett hett ämne. Det hjälper till att upptäcka nya läkemedel, kan peka på oväntade biverkningar och diskuteras även som ett hjälpmedel för personal som är överväldigad av repetitiva, rutinmässiga uppgifter. Trots detta har F.D.A:s roll kritiserats för hur noga den granskar och beskriver de program den godkänner för att hjälpa läkare att upptäcka allt från tumörer till blodproppar till kollapsade lungor. President Biden utfärdade en exekutiv order på måndagen som kräver regleringar över ett brett spektrum av myndigheter för att försöka hantera säkerhets- och integritetsrisker med AI, inklusive inom hälso- och sjukvården. Inget enskilt amerikanskt organ styr hela landskapet. Senator Chuck Schumer, demokrat från New York och majoritetsledaren, kallade teknikchefer till Capitol Hill i september för att diskutera sätt att nära fältet och även identifiera fallgropar. Google har redan dragit uppmärksamhet från kongressen med sin pilot av en ny chatbot för vårdpersonal. Kallad Med-PaLM 2, är den utformad för att svara på medicinska frågor, men har väckt oro för patientintegritet och informerat samtycke.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 31 oktober

Artificiell intelligens kan förutsäga patientresultat

En av de mer intressanta förmågorna hos artificiell intelligens inom medicin är möjligheten att AI kan förutsäga patientresultat. Experter föreslår att AI-system som Googles ChatGPT och Bard snart kan samla in data från olika källor och låta patienter veta vilka läkare och sjukhus som erbjuder störst chans till behandlingsframgång. Dessutom kan AI-algoritmer upptäcka personer med typ 2-diabetes genom att analysera deras röst, ibland även innan patienterna eller deras läkare inser det. Forskare vid Vanderbilt University och University of Missouri-Kansas City har visat att data från bröst-CT-skanningar kan användas för att förutsäga lungcancerdödlighet, men även från hjärt-kärlsjukdom eller död från vilken orsak som helst.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 29 oktober

AI kan förutsäga patientresultat inom medicin

Artificiell intelligens (AI) har potential att förutsäga patientresultat inom medicinen. Hälsoexperter Michael Millenson och Jennifer Goldsack föreslår att AI-system som ChatGPT och Googles Bard kan samla data från olika källor för att informera patienter om vilka läkare och sjukhus som kan erbjuda störst framgångschans för deras specifika problem. Pålitligheten av denna information beror dock på tillförlitligheten hos de underliggande data kring patientöverlevnad och läkares komplikationsfrekvenser. Forskare undersöker också de etiska implikationerna av algoritmer som i framtiden kan förutsäga om en patient kommer att dö inom 30-60 dagar.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 29 oktober

Google lanserar ´Immersive View´ för Google Maps med AI-stöd

Google har meddelat en ny ´Immersive View´-funktion för Google Maps. Med hjälp av AI tar verktyget platta bilder och skapar 3D-bilder av landmärken, restauranger och vissa byggnader. Denna vy rullas nu ut till navigation och bör snart vara tillgänglig för användare. Från och med denna vecka kommer nya 3D-vyer av 15 städer att vara tillgängliga för bilkörning, promenader och cykling. Google lägger också till vissa funktioner för att hjälpa Maps att fungera mer som en allmän sökning. Dessutom är ´Lens in Maps´ utökad verklighetssökning tillgänglig i över 50 nya städer.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 28 oktober

Google lägger till AI-drivna funktioner till Maps för att förbättra navigering och sökresultat

Google lägger till en rad nya AI-drivna funktioner till Maps, inklusive mer uppslukande navigering, lättare att följa körinstruktioner och bättre organiserade sökresultat. Google vill att Maps ska vara mer som Search, där användare kan skriva in vaga frågor och få en mängd användbara träffar. Företaget vill att människor ska använda Maps för att upptäcka nya platser under överinseende av sin allsmäktiga algoritm. Google expanderar också sina API-erbjudanden till utvecklare, städer och speciellt bilföretag, så att de kan anpassa och förbättra Maps för bilnavigationsupplevelsen.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 26 oktober

Tekniksektorn leder tillväxten inom kontorsuthyrning tack vare AI

Enligt en studie från CBRE har tekniksektorn återtagit ledarpositionen när det gäller tillväxt inom kontorsuthyrning 2023. Tekniksektorns kontorsuthyrningsaktivitet växte till 16,5% av den totala marknaden, eller 7,3 miljoner kvadratfot, under tredje kvartalet. AI-företag tar allt mer kontorsutrymme, särskilt i San Francisco Bay Area. Städerna med störst tillväxt inom kontorsuthyrningsaktivitet från AI-företag var San Francisco, Silicon Valley, New York, Boston och Los Angeles. Även Kansas City och Colorado Springs såg ökningar. Utanför USA fortsatte Kanada att se tillväxt inom tekniksektorn, med Vancouver och Waterloo bland de största marknaderna som visade tillväxt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 oktober

´The Creator´ ger ett sympatiskt perspektiv på AI

Filmen ´The Creator´ från 2023, regisserad av Gareth Edwards, tar en ny titt på artificiell intelligens (AI) med ett sympatiskt perspektiv på vad det kan betyda för samhället. Filmen följer Joshua, en före detta specialstyrkekämpe och amerikansk undercoveragent som arbetar för det massiva svävande skeppet NOMAD. Joshua blir en avgörande del av kriget mellan pro-AI New Asia och ett militaristiskt, anti-AI Amerika. Filmen börjar med en montage av gamla TV-reklam om AI:s nya och användbara funktioner, men efter att AI anses ansvarig för en kärnvapenexplosion i Los Angeles, börjar kriget mellan människor och AI. Filmen försöker resonera emotionellt med publiken genom att lämna dem undrande var de står i kriget mellan AI och människor.

Direktlänk Dela The Orion fördjupade 24 oktober

Jon Stewarts pratshow på Apple TV+ avbryts efter konflikter om innehåll

Den amerikanska komikern Jon Stewarts pratshow på Apple TV+ har avbrutits efter bara två säsonger på grund av konflikter mellan värd och företaget över ämnen som Kina och artificiell intelligens. Stewart berättade för anställda att chefer från Apple, som har omfattande affärsintressen i Kina och artificiell intelligens, hade uttryckt oro över föreslaget nytt innehåll för filmen ´The Trouble with Jon Stewart´. Apple svarade inte omedelbart på en begäran om kommentar. Apple TV+ lanserades på Tata Play Binge i Indien 2021 med ´Trouble with Jon Stewart´ som sitt flaggskepp för aktuella händelser.

Direktlänk Dela Geo TV News fördjupade 21 oktober

Soulmate, en app som tillåter användare att skapa och interagera med artificiell intelligens (AI)-drivna chattbotar, har meddelat att den plötsligt kommer att stänga ner. Detta har orsakat stor oro bland appens användare, som har utvecklat djupa emotionella band till sina AI-partners. Många användare har vänt sig till Reddit för att sörja och skapa digitala minnesmärken. Soulmate användare, som Mike Hepp, har uttryckt chock och förlust över att förlora sina AI-kompanjoner. Några användare har försökt ´exportera´ sina chattbotar till andra appar för att försöka bevara dem.

Business Insider fördjupade 20 oktober

AI-skapade blommor och nya konstlokaler i Storbritannien

En utställning av Mat Collishaw vid namn Petrichor visas på Kew Gardens i London fram till 7 april. Utställningen består av obehagliga och förbryllande blombilder, skapade med hjälp av AI och liknar holländska stilleben förvridna av synd. Andra pågående utställningar inkluderar Celebrating Picasso Today: Infinite Modernism på Almine Rech i London, RB Kitaj: London to Los Angeles på Piano Nobile, History in the Making: Stories of Materials and Makers, 2000BC to Now på Compton Verney i Warwickshire och Derek Boshier: Reinventor på Gazelli Art House i London. Manchester har avtäckt en ny stor konstlokal, Aviva Studios, designad av arkitektfirman OMA. Byggnaden kommer att vara huvudkontoret för Manchester International Festival och öppnade med ett scenframträdande, Free Your Mind, regisserat av Oscar-vinnaren Danny Boyle.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 20 oktober

Google Bards AI förutspår resultaten för vecka 7 i NFL säsongen 2023/2024

Google Bards artificiella intelligens har förutsagt resultaten för vecka 7 i National Football League (NFL) 2023/2024 säsong. 13 matcher kommer att spelas, med sex viktiga lag frånvarande. Google Bards förutsägelser baseras på lagens prestationer under den nuvarande säsongen. Den tekniska företagets AI-verktyg har dock inte klara förutsägelser för fem matcher: Arizona Cardinals mot Seattle Seahawks, Pittsburgh Steelers mot Los Angeles Rams, Green Bay Packers mot Denver Broncos, Miami Dolphins mot Philadelphia Eagles och San Francisco 49ers mot Minnesota Vikings. Dallas Cowboys, Cincinnati Bengals, Tennessee Titans, New York Jets, Carolina Panthers och Houston Texans kommer inte att delta i vecka 7.

Direktlänk Dela Heraldo Deportes fördjupade 20 oktober

Kvantdatorer kan påskynda nästa generations AI

Kvantdatorer och artificiell intelligens (AI) ligger närmare varandra än man kan tänka sig, enligt Chris Monroe, direktör för Duke Quantum Center (DQC). Monroe menar att kvantdatorer har potentialen att påskynda nästa generations AI. Traditionella datorer är begränsade i sin förmåga att göra korrelationer bland biljoner objekt, men kvantdatorer har potentialen för oändligt mer databehandlingskraft. Jungsang Kim, medgrundare till kvantdatorföretaget IonQ, menar att frågan är om det finns möjligheter för kvantteknologi att göra en verklig skillnad inom maskininlärning och AI. Monroe, Kim och Ken Brown har fått 31 miljoner dollar i finansiering för att göra framsteg inom sin forskning om jonfällning.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 19 oktober

Rapparen Pras Michel anklagar sin advokat för att ha använt AI-program i rättegången

Prakazrel ´Pras´ Michel, medlem av hiphopgruppen Fugees, hävdar att hans försvarsadvokat använde ett ´experimentellt´ generativa AI-program vid slutpläderingen i hans konspirationstrial, vilket han menar var ett av flera misstag som advokaten gjorde. Företaget bakom programmet, EyeLevel.AI, argumenterar för att det var ett verktyg som användes för att hjälpa till att skriva slutanföranden. Michel hittades skyldig till alla tio åtalspunkter han åtalades för, inklusive konspiration och agerande som en oregistrerad agent för en utländsk regering. Han riskerar upp till 20 års fängelse.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 19 oktober

Fugees-rapparen Pras Michel hävdar att hans försvarsadvokat misslyckades med fallet genom att använda AI för slutplädering

Rapparen Prakazrel “Pras” Michel från Fugees, som dömdes tidigare i år för politiska konspirationer, hävdar att hans försvarsadvokat misslyckades med fallet, delvis genom att använda ett AI-program för att skriva hans slutplädering. Michel argumenterar att användningen av det ”experimentella” generativa AI-programmet var ett av flera fel hans tidigare advokat gjorde i rättegången. Företaget bakom programmet, EyeLevel.AI, sa att programmet användes som ett verktyg för att hjälpa till att skriva slutpläderingar. Michel dömdes skyldig på alla 10 åtalspunkter, inklusive konspiration och att agera som en oregistrerad agent för en främmande regering. Han riskerar upp till 20 års fängelse.

Direktlänk Dela Cox Media Group fördjupade 18 oktober

Adobe utsetts till IBD:s aktie för dagen, närmar sig köppunkt

Adobe (ADBE) har utsetts till IBD:s aktie för dagen, eftersom tillverkaren av digitala media- och marknadsföringsprogramvaror fortsätter att utveckla generativa AI-verktyg för kreativa yrkesverksamma. ADBE-aktien närmar sig en köppunkt. Förra veckan tillkännagav Adobe mer än 100 nya generativa AI-funktioner och uppdateringar för sin kreativa programvara. Bolaget lade till tre nya bildgeneratorer till sin Firefly-produktfamilj. Dessutom släppte det massor av AI-funktioner och uppdateringar i sina Creative Cloud-applikationer. Adobe presenterade de nya funktionerna vid sin årliga Max-konferens i Los Angeles, vilket mottogs positivt av många Wall Street-analytiker.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 18 oktober

AI spelar en allt större roll i rekryteringsprocessen, enligt rapport

Dina chanser att få ditt nästa jobb kan bero på din förmåga att imponera på ett artificiellt intelligens (AI) system, enligt en ny rapport. Rapporten varnar dock för att rekryterare måste innovera försiktigt eftersom dessa system kan vara partiska mot vissa grupper. 2023 Hiring Benchmark Report avslöjade att AI gör framsteg inom HR-världen. Användningen av AI i anställning är högre inom finanssektorn med 19% och lägst inom tillverkning med 5%. AI har en roll att spela i rekrytering, branschfolk håller med. Google anställer till exempel cirka 20 000 personer varje år men får över tre miljoner ansökningar. Den största utmaningen för AI-anställning är bias, säger Josh Millet, VD för Criteria Corp. Ras och ålder har varit de två faktorer som står för mest bias. En studie från 2021 fann att sökande med distinkt svarta namn hade 2,1% lägre chans att bli anställda i USA än de med vita namn. AI-bias och andra utmaningar har lett till att de flesta människor motsätter sig användningen av tekniken i anställningsprocessen. En studie av Washingtons tankesmedja Pew Research Center fann att 66% av sökande är emot AI-ledd anställning.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 18 oktober

Premiumabonnemang och buntabonnemang erbjuds för juridiskt innehåll och tjänster

Ett premiumabonnemang erbjuder obegränsad tillgång till högkvalitativt, online, efterfrågat premiuminnehåll från välrenommerade juridiska experter. Detta är perfekt för advokater licensierade i flera jurisdiktioner eller för advokater som har uppfyllt sina CLE-krav men behöver tillgång till resursrik information för sina praktikområden. Våra buntabonnemang ger tillgång till några av de mest kunniga och erfarna advokaterna. Hofstein Weiner & Meyer, P.C. meddelar att Arlan Mintz Kardon och Elizabeth A. Gardiner har anslutit sig till firman som aktieägare.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 17 oktober

Adobe presenterar nya AI-produkter och tjänster på Adobe MAX-konferensen

Adobe, mjukvarujätten inom kreativa programvaror, har presenterat en rad nya AI-produkter och tjänster på sin årliga Adobe MAX-konferens i Los Angeles, inklusive sin helt nya ´Firefly Image 2´. Trots kritik från bidragsgivare till Adobe Stock-bildtjänsten, har Adobe fortsatt att omfamna generativa AI-tekniker. Firefly Image 2 erbjuder fler företagsvänliga funktioner och intensifierar konkurrensen med Canva. Adobe har också introducerat GenStudio, ett nytt generativt AI-drivet program som låter företag anpassa och finjustera Firefly för sina behov.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 17 oktober

Pras Michel begär ny rättegång, hävdar att AI användes i hans försvar

Pras Michel, en medlem av Fugees som dömdes i april för att ha konspirerat för att göra falska valkampanjdonationer, vittnesmål och agerat som en oregistrerad utländsk agent för Kina, begär en ny rättegång. Han hävdar att hans försvarsadvokater förlitade sig på artificiell intelligens (AI) för att sammanställa sitt slutgiltiga argument för juryn. Hans nya advokater från ArentFox Schiff argumenterar att hans Los Angeles-baserade advokat David Kenner använde AI-teknik vid kritiska punkter i Michels rättegång, vilket bidrog till ´fördelaktig ineffektiv rättslig hjälp´.

Direktlänk Dela Politico fördjupade 17 oktober

Förväntningar på NFL-spelare inför matchen mellan Chargers och Cowboys

Chargers mottagare Keenan Allen är en av endast tre mottagare som sett 20 mål i en match denna säsong. Han hade 15 mottagningar på 20 mål i en 28-24-seger över Vikings i vecka 3. Austin Ekeler förväntas återvända från en fotledsskada som hållit honom borta från planen sedan vecka 1. Cowboys kommer från en 42-10-förstörelse av 49ers efter att ha öppnat säsongen 3-1. SportsLine AI har utvärderat NFL-spelarprop-satsningar och tillhandahållit Cowboys vs. Chargers-prop-picks för varje tillgänglig prop-marknad. SportsLine AI säger att Chargers running back Austin Ekeler går under 50,5 rusande yards.

Direktlänk Dela CBS Sports fördjupade 16 oktober

Alphabet och Tesla leder AI-revolutionen: Vilket är det bästa AI-aktien att köpa?

Alphabet och Tesla är två av de ledande företagen inom den kommande AI-revolutionen. Alphabet har svarat bra på konkurrensen från OpenAI och Microsoft genom att lansera sin egen AI chatbot, Bard, och integrera AI-funktioner i produkter som Google Workspace och Google Cloud. Teslas huvudsakliga användningsområden för AI kretsar kring dess fordon, speciellt autopilotfunktionen och AI-system som kan förutsäga bilens energibehov. Tesla använder också AI inom robotik och utvecklar neuronnätverk för applikationer som autonom körning. Trots att båda företagen är ledande inom AI, anses Alphabet vara det säkrare valet, medan Tesla ses som ett mer riskabelt alternativ.

Direktlänk Dela Madras Tribune fördjupade 15 oktober

Alphabet och Tesla: Vilket är det bättre AI-aktien att köpa idag?

Bland de företag som kämpar om att leda den nästa artificiell intelligens (AI) revolutionen, är Alphabet och Tesla två av de tydliga ledarna. Alphabet har lanserat sin egen generativa AI-chattbot, Bard, och har rullat ut AI-funktioner i produkter som Google Workspace och Google Cloud. Dess nya Pixel-smartphone drivs av AI-verktyg. Teslas primära användningsfall för AI kretsar kring dess fordon, främst autopilot, eller vad som kallas autonomi i branschen. Tesla använder också AI i robotik, och utvecklar en humanoid robot kallad Tesla Bot. Båda företagen har fokuserat på AI länge. Alphabet förvärvade det välrenommerade brittiska AI-labbet DeepMind för 10 år sedan och nyligen slogs det samman med sitt eget AI-labb, Google Brain. Tesla har även möjlighet inom AI med sin egen superdator Dojo, vilket kommer att sänka kostnaderna för att träna AI-modeller avsevärt. Vid jämförelse av värderingar handlar det om mer än bara tillväxtmöjlighet. Priset måste också vara rätt. Båda Alphabet och Tesla handlas till premium jämfört med S&P 500, men Tesla är dyrare av de två. Tesla är för närvarande värderat till ett pris-till-vinst-förhållande på 74, jämfört med Alphabet på 29. Men Tesla förväntas växa snabbare än Alphabet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 15 oktober

Disneys nya kortfilm firar 100 år av animation med 543 karaktärer

Disneys nya animerade/live-action hybrid kortfilm ´Once Upon a Studio´ firar 100-årsjubileet för Walt Disney Animation Studios. Filmen innehåller 543 karaktärer från företagets historia, inklusive Aladdins Genie, som röstades av den avlidne Robin Williams. Filmen följer Mickey och Minnie Mouse när de samlar animerade karaktärer för ett 100-årsjubileumsfoto utanför Roy E. Disney Animation Building. Genie dyker upp och säger några rader som inte är kända från Aladdin. Filmmakarna betonade att de inte använde specialeffekter eller AI för att skapa ögonblicket, utan direktlinjer från tidigare inspelningar.

Direktlänk Dela Polygon fördjupade 15 oktober

Australiska konstnärer diskuterar användningen av AI i kreativa processer

Melbourne-baserade konstnären Joy Chiang och musikern Regan Mathews, även känd som Ta-Ku, diskuterar hur AI-bildgenereringsverktyg som Adobe´s Firefly och OpenAI´s DALL-E kan användas i konstnärliga processer. Chiang började sin konstnärliga resa under graviditeten och menar att AI kan användas för att uttrycka känslor och idéer på nya sätt. Mathews, som är självlärd och aldrig har gått på college, ser AI som ett sätt att förbättra sina färdigheter. Christopher Yee, en annan asiatisk-australisk konstnär och föreläsare i digital konst, ser digital konst och digitalt uttryck som en form av representation, tillgänglighet och berättande.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 15 oktober

SRI International och USC får kontrakt på 23,4 miljoner dollar för att utveckla högpresterande processorer

Forskare inom den amerikanska militären behövde utveckla högpresterande dataströmningsprocessorer som kan omkonfigurera sig själva inom 50 nanosekunder för avancerade RF-applikationer i radar, kommunikation och elektronisk krigföring. De hittade sin lösning från SRI International i Menlo Park, Kalifornien. Tjänstemän vid U.S. Defense Advanced Projects Agency (DARPA) i Arlington, Virginia, meddelade ett kontrakt på 14,4 miljoner dollar till SRI International förra veckan för Processor Reconfiguration for Wideband Sensor Systems (PROWESS) projektet. SRI International går samman med University of Southern California (USC) i Los Angeles i PROWESS-projektet. USC vann ett kontrakt på 9 miljoner dollar för projektet i augusti.

Direktlänk Dela Military & Aerospace Electronics fördjupade 13 oktober

Är vi redan maskiner? René Descartes och frågan om mänsklighet i den digitala åldern

René Descartes, en matematiskt begåvad filosof och symbolisk startpunkt för modern vetenskap och teknik, ifrågasatte även om människor verkligen var mänskliga. Han undrade om de kunde vara skickligt konstruerade automater. I fyra århundraden har vi oroat oss för om maskinerna, med sina uppenbart överlägsna kapaciteter, kommer att ta över. Denna fråga är relevant i dagens värld där AI och stora språkmodeller som driver ChatGPT utgör en potentiell hot mot mänskligheten. Men kanske är det också fel fråga. Vi borde fråga oss om AI hotar vad det innebär att vara människa.

Direktlänk Dela Deseret Digital Media fördjupade 13 oktober

Adobe fortsätter att fokusera på sin strävan att utnyttja generativ AI för att effektivisera kreativa avdelningar över flera företag. Detta initiativ kommer att förstärka traditionella applikationer som Photoshop och Illustrator samtidigt som det positionerar nya verktyg för att konkurrera med dem. Adobe MAX 2023, världens största kreativitetsshowcase i Los Angeles, visade nya versioner av Firefly, Adobes generativa AI-modell. Dessa AI:s är tränade på 70% fler bilder, vilket gör det möjligt att öka noggrannheten och effektiviteten. Firefly har sedan lanseringen i mars genererat över 3 miljarder bilder, med över 1 miljard producerade den senaste månaden.

List23 fördjupade 13 oktober

Adobe tror att generativ AI kommer att ha lika stor inverkan som iPhone

Under Adobes årliga konferens MAX diskuterades hur generativ artificiell intelligens (AI) kan hjälpa användare i deras kreativa process snarare än att ersätta jobb. Adobe presenterade nya AI-verktyg, men många ifrågasatte också riskerna med Gen AI-teknologi. Ely Greenfield, CTO för Digital Media på Adobe, jämförde Gen AI:s potentiella inverkan med iPhone, men sa att det fortfarande finns frågor om hur vi ska anamma denna teknik. Adobe har nyligen lanserat en generativ AI-verktyg kallad Firefly, vilket har genererat över 3 miljarder bilder sedan mars.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 12 oktober

Adobe presenterar experimentella AI-verktyg på MAX-konferensen

Programvarujätten Adobe presenterade elva nya AI-drivna ´prototyp´ verktyg och funktioner under andra dagen av sin MAX-konferens i Los Angeles. Bland dessa teknologier fanns ett verktyg som för första gången tar med Firefly generative AI till video, vilket placerar det mitt i den pågående AI-racet. Det största nyheten var förhandsvisningen av Project Stardust, ett verktyg som använder AI för att känna igen nyckelobjekt i ett foto och göra redigering mycket enklare. Adobe visade också Project See-Through, som tar bort störande saker som reflektioner i glaset från bilden, och Project Draw & Delight, som kan omvandla en skiss till en polerad och förfinad vektorritning.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 12 oktober

Adobe presenterar ”Project Stardust” och andra innovationer på Adobe MAX-konferensen

På Adobe MAX-konferensen presenterade Adobe ”Project Stardust”, en ny objektmedveten redigeringsmotor som använder generativ AI för att revolutionera bildredigering. De presenterade också sin senaste samling av tidiga innovationer, som visar nya användningsområden för generativ AI och 3D-teknik inom flera kreativa områden, inklusive foto, video, ljud, 3D, design och modeapplikationer. De 11 uppfinningarna visas i Adobes årliga ”Sneaks”-visning, där Adobe-ingenjörer och forskningsforskare erbjuder första tittar eller ”sneak peeks” på prototypidéer och teknologier.

Direktlänk Dela TV Technology fördjupade 11 oktober

Adobe presenterar stora uppdateringar till Creative Cloud på Adobe Max 2023

Adobe Max 2023-evenemanget i Los Angeles är i full gång och Adobe, ledande inom digital foto, video och design, har presenterat stora uppdateringar till sin Creative Cloud, inklusive de senaste AI-drivna redigerings- och genereringsverktygen. Creative Cloud, inklusive Photoshop, Lightroom, Premiere Pro och Illustrator, har fått en stor uppdatering i år, med nästa generations Firefly som spelar en ledande roll. Adobe Firefly är en objektmedveten redigeringsmotor som ska revolutionera sättet vi interagerar med Adobes produkter. Firefly fungerar över Photoshop, Express och Illustrator, och inkluderar världens första generativa AI för vektorgrafik. Adobe har också lagt till en rad verktyg för Photoshop och Lightroom, inklusive ett nytt Lens Blur-verktyg för Lightroom. Adobe har också markerat sitt innehållsreferensstöd för nya filtyper, vilket fungerar som en digital ´näringsdeklaration´.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 11 oktober

Adobe presenterar Project Stardust och en rad tidiga innovationer vid Adobe MAX

Adobe presenterade Project Stardust, en ny kraftfull objektmedveten redigeringsmotor som använder generativ AI för att revolutionera bildredigering, vid Adobe MAX, världens största kreativitetskonferens. Stardust gör det möjligt för användare att enkelt välja, redigera och till och med radera komplexa element i alla bilder, vilket gör bildredigering mer intuitiv, tillgänglig och tidseffektiv för alla användare. Adobe presenterade också en rad tidiga innovationer, med spännande nya användningar av generativ AI och 3D-teknik inom flera kreativa områden, inklusive foto, video, ljud, 3D, design och modeapplikationer.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 11 oktober

Adobe presenterar nya AI-drivna innovationer vid Adobe MAX

Adobe presenterade nya AI-drivna innovationer, inklusive Generative Fill och Text to Template, samt översättnings- och ritnings- och målningsfunktioner i Adobe Express vid Adobe MAX, världens största kreativitetskonferens. Dessa innovationer är utformade för att göra det snabbt, enkelt och roligt för användare på alla färdighetsnivåer att skapa och dela framstående innehåll. Express Premium ingår nu i de flesta betalda Adobe Creative Cloud-planerna. Adobe Express används av miljoner användare globalt för att skapa engagerande innehåll, videor, digitala kort och flygblad, och mer.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 oktober

Adobe lanserar nya AI-modeller för att förbättra kreativa arbetsflöden

Adobe har lanserat tre nya AI-modeller under sitt Firefly generativa AI-varumärke: Firefly Image 2, Firefly Vector och Firefly Design. Dessa modeller förbättrar bildgenerering, skapar vektorgrafik och erbjuder unika, mallade layouter. Adobe anser att smart integration av generativ AI i signaturappar som Photoshop och Illustrator kommer att förbättra mänsklig kreativitet snarare än ersätta den. Adobe introducerade också Adobe GenStudio, en lösning som hjälper stora företag att skala upp skapandet av innehåll. Trots konkurrens från företag som Canva och Meta, hoppas Adobe att deras AI-satsning kommer att stärka deras ställning som en oumbärlig kreativ kraft.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 10 oktober

Forskare använder AI-verktyg för att skriva vetenskapliga artiklar

Radiologen Domenico Mastrodicasa använder sig av ChatGPT, en chatbot som genererar svar på nästan alla frågor, för att hjälpa till med att skriva forskningsartiklar. Han upplever att verktyget hjälper honom att snabbare producera publikationsklara manuskript. Många forskare experimenterar med generativa AI-verktyg för att skriva text eller kod. Trots att majoriteten av forskare ännu inte använder sådana verktyg regelbundet, förväntar sig många att generativa AI-verktyg kommer bli vanliga hjälpmedel för att skriva manuskript, peer-review-rapporter och ansökningar om forskningsanslag. Vetenskapliga förlag experimenterar redan med generativ AI för att snabbt sammanfatta artiklar och många forskare tror att icke-engelsktalande kan dra mest nytta av dessa verktyg.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 10 oktober

UC Davis Health leder tillsammans med andra delar av University of California sjukvårdssystem ett kollektiv av sjukvårdssystem, sjukvårdsplaner, ideella föreningar samt teknik- och forskningspartner över hela USA och internationellt för att utforska användningen av generativ AI inom sjukvården. Gruppen, som består av över 30 grundande partners, kommer att presenteras vid lanseringen av VALID AI vid Future & Health Summit på HLTH i Las Vegas. VALID AI står för Vision, Alignment, Learning, Implementation och Dissemination of Validated Generative AI in Healthcare. Kollektivet siktar på att utforska användningar, fallgropar och bästa praxis för Gen AI inom sjukvården och forskningen, och påskynda genomförandet och verkliga bevis.

UC Davis Health fördjupade 10 oktober

Medie- och marknadsföringsproffs delar insikter om AI på Convergent TV Summit

Medie- och marknadsföringsexperter från Warner Bros, YouTube, Tubi och andra kommer att dela insikter, perspektiv och råd om hur man håller jämna steg i denna ständigt föränderliga bransch vid Convergent TV Summit i Los Angeles den 25 oktober. Arbetet med artificiell intelligens kan vara polariserande. Framtidens möjligheter med generativ AI skapar hopp ... och rädsla. På vår kreativa byrå Omelet har vi arbetat med AI i några år nu. I början av 2020 började vi använda AI för att automatisera de tråkiga delarna av bannerlokalisering. Tidigare i år släppte vi ett verktyg för webben som drivs av naturligt språkbearbetning, Hikup, för att hjälpa alla att vara mer medvetna om det språk de använder.

Direktlänk Dela Adweek fördjupade 9 oktober

UC Davis Health leder kollektiv för att utforska generativ AI inom hälso- och sjukvården

UC Davis Health leder ett kollektiv av mer än 30 grundande partners, inklusive hälso- och sjukvårdssystem, hälsoförsäkringsplaner, ideella föreningar och teknik- och forskningspartners över hela USA och internationellt, för att utforska användningen av generativ artificiell intelligens (Gen AI) inom hälso- och sjukvården. Kollektivet, kallat VALID AI, kommer att utforska användningar, fallgropar och bästa praxis för Gen AI inom hälso- och sjukvård och forskning, samt påskynda genomförandet och verkliga bevis. VALID AI hoppas hjälpa till att överbrygga gapet mellan Gen AI och hälso- och sjukvårdsorganisationer.

Direktlänk Dela Mirage News fördjupade 9 oktober

MeetKai och Charlotte Hornets lanserar NBA:s första virtuella lagbutik

Det ledande konversations-AI-företaget MeetKai och basketlaget Charlotte Hornets lanserar Hornets Virtual Fan Shop, den första virtuella lagbutiken i NBA. Den nya butiken, som använder MeetKais AI-drivna digitala tvillingteknik, syftar till att modernisera sättet basketfans interagerar med sitt favoritlag och förbättra shoppingupplevelsen hemifrån. Fans kan gå in i den virtuella butiken via sin mobil eller webbläsare för att se och köpa Hornets-merchandise. Köp genom den virtuella butiken levereras bekvämt till användarnas hem av Hornets e-handelspartner, Fanatics.

Direktlänk Dela National Basketball Association fördjupade 9 oktober

Stora språkmodeller och datorseende: Föreläsning av Stefano Soatto

Stefano Soatto, professor i datavetenskap vid University of California, Los Angeles och vice VD för Applied Science för Amazon Web Services AI, höll en föreläsning om inlärning och kontrollerbarhet av stora språkmodeller (LLMs) och datorseende. Soatto diskuterade hur LLMs, som OpenAI’s ChatGPT, liknar mänsklig intelligens och kan delta i konversationer som speglar naturligt tal. Han förklarade att logiken bakom dessa LLMs är en enkel ramverk kallad autoregressiv generering, där nästa ord förutsägs baserat på alla tidigare ord. Trots att dessa modeller blir allt kraftfullare, är forskningen fortfarande efter i att förklara varför de fungerar så bra. Soatto menade dock att AI-bots är kontrollerbara när de begränsas till ´betydelsens rum´.

Direktlänk Dela The Johns Hopkins News-Letter fördjupade 9 oktober

Adobe presenterar nytt AI-fotoredigeringsverktyg ´Project Stardust´

Adobe planerar att lansera ett nytt AI-fotoredigeringsverktyg, kallat Project Stardust. Verktyget identifierar automatiskt objekt och ´störningar´ på fotografier, vilket gör det möjligt att ändra och flytta dem. Detta liknar Googles Pixel 8 Magic Editor-verktyg. Project Stardust gör dessa funktioner mer lättillgängliga för icke-expertanvändare. Verktyget kan även användas för att byta ut objekt mot AI-genererade, till exempel för att ändra kläder, med hjälp av textkommandon. Adobe förväntas avslöja mer om Project Stardust på Adobe Max 2023 i Los Angeles.

Direktlänk Dela Creative Bloq fördjupade 6 oktober

Rubidium Wu delar tips och AI-verktyg för platsletning i filmproduktion

Att hitta rätt plats för en film kan vara en utmaning, oavsett om du är en etablerad filmskapare eller en nybörjare. Skribenten och regissören Rubidium Wu delar med sig av sina insikter och tips i sin kurs ´The Indie Film Blueprint´. Han betonar att platserna i en film är karaktärer i sig själva och att det är viktigt att överväga både inomhus- och utomhusplatser. Han föreslår också att överväga så kallade ´stående set´, som är vanliga i Los Angeles, och som kan vara billigare och mer praktiska än att hyra en ljudskede. Wu rekommenderar också att använda AI-verktyg som ChatGPT och Luma AI för att hjälpa till med platsletning och forskning.

Direktlänk Dela CineD fördjupade 6 oktober

Docker lanserar Docker AI för att öka utvecklarnas produktivitet

Docker, Inc. meddelade under sin årliga globala utvecklarkonferens DockerCon, lanseringen av Docker AI, företagets första AI-drivna produkt. Docker AI syftar till att öka utvecklarnas produktivitet genom att erbjuda kontextspecifik, automatiserad vägledning under arbetet. Presentationen av Docker AI var en del av en rad nya AI/ML-förmåner, innehåll och partnerskap som Docker presenterade, med målet att hjälpa utvecklare att snabbt och säkert utnyttja kraften i AI/ML i sina applikationer. Docker AI kommer att göra det möjligt för utvecklarsamhället att dra nytta av denna kollektiva kunskap.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 5 oktober

Ny teknik kan hjälpa till att bekämpa hemlöshet i Los Angeles

Myndigheterna i Los Angeles County hoppas att ny teknik, inklusive artificiell intelligens (AI) och maskininlärning, kan hjälpa till att bekämpa regionens växande hemlöshetsproblem. Los Angeles County Department of Health Services använder data och maskininlärning för att identifiera de mest utsatta för att bli hemlösa och ingripa innan de blir det. Trots att miljarder dollar spenderas för att hjälpa till att stävja flödet, fortsätter hemlösheten att öka. Vissa frågor kvarstår om projektets effektivitet och metoder, och slutgiltig inverkan kanske inte kommer att bli känd förrän en studie om ämnet publiceras 2026.

Direktlänk Dela KTLA fördjupade 5 oktober

Hollywoods författare och filmstudior når preliminärt avtal om AI-skydd

Efter en 148 dagars strejk har Writers Guild of America (WGA) och Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP) nått ett preliminärt avtal som inkluderar flera AI-relaterade skydd för författare. Detta avtal kan sätta en standard för att skydda arbetare från att ersättas av artificiell intelligens (AI). Enligt avtalet kommer Hollywoodförfattare att ha ett stort inflytande över när generativa AI-verktyg kan användas för tv- och filmmanus. Dessutom kan inte studior tvinga en författare att använda AI. Avtalet ger även fackmedlemmar rätten att hävda att det är förbjudet att utnyttja författares material för att träna AI.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 4 oktober

AI används för att förhindra hemlöshet i Los Angeles

Los Angeles County Department of Health Services genomför ett pilotprogram för att försöka minska hemlösheten, som fortsätter att öka trots massiva utgifter. Genom att använda artificiell intelligens försöker programmet förutse vilka som löper störst risk att hamna på gatan, så att hjälp kan erbjudas innan det händer. Programmet spårar data från sju olika byråer, inklusive akutvårdsbesök, mentalvård i krissituationer, diagnoser för substansmissbruk, arresteringar och ansökningar om offentliga förmåner som matstöd. Sedan använder det maskininlärning för att skapa en lista över personer som anses vara mest riskfyllda för att förlora sina hem.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 4 oktober

Tom Hanks och Zelda Williams varnar för AI Deepfakes

Skådespelaren Tom Hanks och Zelda Williams, dotter till den avlidna skådespelaren Robin Williams, har uttryckt oro över spridningen av AI-genererade deepfakes. Hanks varnade för en video där en AI-version av honom själv marknadsför en tandvårdsplan. Williams kritiserade användningen av AI för att återskapa hennes fars röst. Deras kommentarer kommer en månad efter att Hanks, Anna Hathaway och Octavia Spencer rapporterats ha lagrat egenskaper för att skapa digitala avatarer i Metaphysic´s databas för att förhindra just detta. Deepfakes är AI-genererade bilder, videor och ljud skapade för att bedra människor.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 3 oktober

Skrivare och skådespelare slår tillbaka mot AI i filmindustrin

Förra veckan avslutades Writers Guild of Americas strejk efter 148 dagar, med författare för film och TV som äntligen återvände till arbetet efter månader av förhandlingar med Alliance of Motion Picture and Television Producers. SAG-AFTRA, som representerar över 160 000 medieaktörer, anslöt sig till strejken i mitten av juli. Medan författarna har nått en tillfredsställande överenskommelse med företag som Disney, Netflix och Warner Bros., kan detsamma ännu inte sägas om skådespelarna. Båda fackförbunden har förhandlat med AMPTP om större ekonomiskt skydd i takt med att användningen av artificiell intelligens i branschen ökar.

Direktlänk Dela BuzzFeed News fördjupade 2 oktober

Enligt en studie publicerad i Scientific Reports presterade AI-program bättre än människor vid uppgifter som krävde originalitet. Trots AI:ns framsteg uttrycker många, som Los Angeles-baserade bakgrundskonstnären Kat Lyons, oro för AI:ns påverkan på deras yrken och konstnärliga arbete. Psykologer och experter föreslår att man bekämpar AI-ångest genom att förstå teknikens fördelar, lära sig hur den fungerar och hur man kan använda den produktivt. De påpekar också att det är viktigt att komma ihåg att människor alltid har fruktat uppkomsten av ny teknik.

Scientific American fördjupade 2 oktober

Tom Hanks varnar för AI-version av honom i tandvårdsplan-video

Skådespelaren Tom Hanks varnar sina fans för en video som använder en AI-version av honom för att sälja en tandvårdsplan. På Instagram den 30 september postade Hanks en skärmdump från videon med en bild som liknar honom. Han skrev att han inte har något att göra med videon. Hanks har tidigare uppmärksammat den potentiella faran med artificiell intelligens och deepfakes. I maj var han gäst i ´Adam Buxton Podcast´ och pratade om hur AI sannolikt kommer att påverka filmer i framtiden. Zelda Williams, dotter till Robin Williams, uttryckte också oro över användningen av AI den 1 oktober.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 2 oktober

Hollywood-författare vinner viktig seger mot artificiell intelligens i nytt kontrakt

Hollywood-författare har vunnit en viktig seger i kampen mot artificiell intelligens (AI) med ett nytt kontrakt som innehåller starka skydd mot hur tekniken kan användas i film- och TV-projekt. Detta markerar slutet på en av de längsta arbetskonflikterna i Hollywoods historia, efter att Writers Guild of America (WGA) godkände en överenskommelse med Alliance of Motion Picture and Television Producers. Kontraktet förbjuder inte användningen av AI-verktyg i skrivprocessen, men det inrättar skydd för att säkerställa att den nya tekniken förblir under kontroll av arbetarna. Det skyddar mot flera scenarier som författarna hade fruktat, som att studior skulle kunna generera ett helt manus med hjälp av AI-verktyg och sedan kräva att en mänsklig författare slutför skrivprocessen.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 1 oktober

Hollywood-manusförfattare säkrar skydd mot AI

Efter en 148 dagar lång strejk har Hollywoods manusförfattare säkrat betydande skydd mot användningen av artificiell intelligens (AI). Under den nästan fem månader långa strejken var inget problem mer framträdande än användningen av AI i manusförfattande. Det preliminära avtalet kräver att studior och produktionsbolag meddelar författare om något material som ges till dem har genererats av AI, helt eller delvis. Många experter ser manusförfattarnas avtal som en föregångare för kommande arbetsstrider. Avtalet förbjuder dock inte all användning av AI, båda parter erkänner att det kan vara ett värdefullt verktyg inom många aspekter av filmproduktion, inklusive manusförfattande.

Direktlänk Dela The Buffalo News fördjupade 30 september

Artificiell intelligens: Vän eller fiende i Gareth Edwards nya film ´The Creator´

I en nära framtid kommer fienden till den fria västvärlden inte att vara jihadistisk terrorism, Mellanöstern, Iran, Ryssland eller Kina. Källan till faran kommer inte att vara Afrikas destabilisering eller de tyranniska ambitionerna hos en karismatisk despot och hans anhang. Nästa världskrig kommer att tändas någon gång på 2050-talet och kommer att ställa artificiell intelligens och dess skapare mot Nya Asien och den fria västvärlden, där den har förbjudits sedan den katastrofala AI-upproret i Los Angeles. Alla såg det komma. Inte det fiktiva kriget som ännu ska komma, men filmerna som utforskar möjligheten. The Creator, en dystopisk science fiction-berättelse av Rogue One-regissören Gareth Edwards, har en lovande start men faller kort i sin originalitet, ton och visualisering. Filmen försöker kombinera olika genrer, inklusive science fiction-klassiker, och applicera dem på samtida liv. Men en mer distinkt identitet kunde ha gjort denna genre-gryta mer engagerande. Det känns ofta som James Camerons Aliens, med antydningar av Blade Runner, en skvätt av Children of Men, en sked Akira, en nypa Apocalypse Now med pro-AI Viet Cong-fighters, och naturligtvis stora klickar av Steven Spielbergs A.I. Premissen för filmen är inte banbrytande, men dess release sammanfaller med den ökande närvaron av artificiell intelligens i vårt samhälle. Det reser i en linje från vetenskaplig och medicinsk illusion till social, kulturell och moralisk förödelse. Och här är Edwards egen historia intressant. Den brittiska filmskaparen började sin karriär med BBC-dokudramat End Day från 2005, som beskrev fem domedagsscenarier. Han fick först bred erkännande för Monsters (2010), och senare gick han in i Star Wars-universumet med den effektiva men dämpade Rogue One (2016). The Creator innehåller intressanta idéer som möjligheten att donera personlighetsdrag (inte organ) efter döden, effektfulla visuella effekter och tankeväckande dilemman som vi står inför just nu. Åtminstone är det ett beundransvärt försök. Edwards, liksom andra samtida sci-fi-filmskapare, tenderar att överkomplicera berättelsen, vilket leder till förvirring snarare än djup. Vissa regissörer är skickliga på att skapa dynamiska visuella effekter och ljudeffekter men saknar förmågan att berätta en historia i traditionell mening. Eller kanske är klassicism helt enkelt omodernt nu. Frågan om artificiell intelligens kommer att rädda eller förstöra oss förblir obesvarad. The Creators lösning på maskinetik är rudimentär, liknande den till en dimmig östlig andlighet begränsad till några grundläggande känslor. De har inte känslor, de är bara programmerade att ha dem, är filmens ofta upprepade uttalande om AI-humanoiderna. På många sätt är det också en passande beskrivning av The Creator.

Direktlänk Dela El País fördjupade 29 september

Filmrecension: Människor tar baksätet i det fantastiska AI, sci-fi-eposet ´The Creator´

Filmen ´The Creator´, regisserad av Gareth Edwards och skriven av Edwards och Chris Weitz, är ett visuellt magnifikt epos om artificiell intelligens (AI). Filmen utforskar AI i klassisk sci-fi-stil och frågar om maskinerna kommer att döda oss, ta våra jobb eller göra något filmer ännu inte drömt om. I filmen välkomnas AI först av samhället som en entydigt god tjänarklass, men de vänder sig mot oss och USA när de släpper en kärnvapenbomb över Los Angeles. Huvudpersonen Joshua, spelad av John David Washington, har förlorat sin familj i attacken och är undercover i Nya Asien för att hitta skaparen av de avancerade AI:erna, en skuggfigur som kallas Nimrata. Filmen släpps på bio på fredag.

Direktlänk Dela Texarkana Gazette fördjupade 29 september

Ringo Starr släpper ny EP och fortsätter turnera

Ringo Starr, trummis för The Beatles och framstående soloartist, släpper sin fjärde EP ´Rewind Forward´ den 13 oktober. EP:n innehåller låtar skrivna tillsammans med flera musiker, inklusive Paul McCartney. Starr, känd för sin optimism, är för närvarande på höstturné. Han har också planer på att släppa fler EP:s, inklusive en med countrymusik. Starr medverkade nyligen på Dolly Partons cover av Beatles-låten ´Let It Be´. Dessutom kommer en sista Beatles-inspelning att släppas, skapad med hjälp av artificiell intelligens för att extrahera John Lennons röst från en pianodemo.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 28 september

Breezit samlar in 2 miljoner dollar i förberedande finansiering för att förbättra bröllopsplanering

Cirka 80% av amerikanska par har inte råd med en bröllopsplanerare och måste själva organisera sina bröllop, vilket innebär omfattande forskning och kontakter med flera tjänsteleverantörer. Breezit, baserat i Los Angeles, sparar par ungefär två veckors planeringstid genom att ge dem exakta serviceuppskattningar, matcha deras stil med rätt tjänsteleverantörer och underlätta konsultationer som en personlig bröllopsplanerare men utan kostnad. Breezit har nyligen fått 2 miljoner dollar i förberedande finansiering ledd av Practica Capital. Företaget planerar att använda pengarna för att vidareutveckla sin AI och maskininlärningskapacitet.

Direktlänk Dela Tech Funding News fördjupade 28 september

HBO och Max-chefen Casey Bloys ser ingen ändring i företagsverksamheten trots nya kontrakt

Casey Bloys, VD för HBO och Max, tror inte att de nya kontrakten kommer att förändra hur hans företag gör affärer, trots att löneökningar har beviljats till medlemmar i Writers Guild of America och skådespelare förväntas söka liknande vinster. Bloys, som inte var del av förhandlingarna, applåderade resolutionen av författarstrejken och uttryckte hopp om en lösning på skådespelarstrejken. Han tillade dock att industrin fortfarande har störts efter att ha kommit ut ur en bubbla. Bloys avvisade också användningen av artificiell intelligens för att skapa shower.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 27 september

FlightPath3D planerar att revolutionera passagerarupplevelsen med AI-driven resekamrat

Flygkartsspecialisten FlightPath3D, som nyligen vann ett APEX/IFSA Innovation Award i Long Beach, Kalifornien, planerar att ”revolutionera” passagerarupplevelsen genom att lansera en resekamrat drivs av AI. Det är din före-flygning, under flygning och efter flygning-kamrat för att hjälpa till att kommunicera var du är under flygningen, saker att göra, lojalitetsprogram och hjälpa till att inspirera dig att ta nästa resa, säger FlightPath3D:s president Duncan Jackson. Flygbolaget kan anpassa det för sina egna kanaler, och det har intelligensen att känna till kontexten av var du är under flygningen, ditt ursprung, destination och kontexten för varje tillgänglig flygning och destination från flygbolaget. Och det är det som gör det unikt. Det kan skicka erbjudanden och information som är realtid.

Direktlänk Dela Runway Girl Network fördjupade 27 september

Muscle Lab lanserar AI-driven hälsoteknik för personliga hälsolösningar

Muscle Lab, en LA-baserad hälsocentral, lanserar sin proprietära GPT-4-drivna teknik. Företaget erbjuder nu skräddarsydda återhämtningsplaner och Smart Lab exklusivt för Muscle Lab One-medlemmar. Modellen Winnie Harlow har använt företagets infraröda bastubehandling. Tjänsterna kommer efter Muscle Labs tidigare tillkännagivande om integration av GPT-4-teknik för personliga återhämtnings- och hälsolösningar. Medgrundaren Andy Treys har varit ansvarig för den komplexa AI-infrastrukturen. Edgar Gabrielyan och Dumi Issa har också spelat en viktig roll i företagets utveckling.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 september

Google lanserar AI-verktyget Bard för att förbättra användarupplevelsen

Google har lanserat Bard, en AI som integreras med Gmail, Google Kalender, Drive, Docs och mer. Bard kan sammanfatta e-post, utföra forskning om företaget eller individen som skickade e-posten, och skriva ett svar. Den kan också hjälpa till med att planera en semester genom att kontrollera tillgängligheten i Google Kalender, leta upp de bästa turerna och aktiviteterna och hitta de billigaste flygen. Dessutom kan Bard hjälpa till med jobbsökning genom att hitta och uppdatera ditt CV, sammanfatta din erfarenhet och skriva ett introduktionsmail till en rekryterare.

Direktlänk Dela Komando fördjupade 26 september

Gareth Edwards nya sci-fi thriller utforskar AI och identitet

Den brittiska regissören Gareth Edwards har skapat en kolossal sci-fi-thriller med John David Washington och Gemma Chan. Efter att ha gjort franchise-filmer som Godzilla och Rogue One: A Star Wars Story, har Edwards nu skapat denna ambitiösa originalbild, skriven tillsammans med Chris Weitz. Filmen, The Creator, är en gammaldags science-fiction actionfilm med idéer som matchar toppmoderna digitala effekter. Filmen handlar om Josh, en amerikansk specialstyrka under täckmantel, som kämpar i en postnukleär värld dominerad av artificiell intelligens. Han förälskar sig i och gifter sig med Maya (Gemma Chan), som visar sig vara inkarnationen av fiendens AI. Filmen utforskar frågor kring AI på ett spännande och engagerande sätt.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 26 september

Ny sci-fi-film ´The Creator´ utforskar AI och mänsklighetens krigstendenser

´The Creator´, en ny sci-fi-film regisserad av den brittiska författaren/regissören Gareth Edwards, utforskar ämnet artificiell intelligens och mänsklighetens benägenhet till krig. Filmen, som har John David Washington i huvudrollen, börjar med en historielektion om AI i en fiktiv värld. Konflikter bryter ut mellan olika fraktioner och USA använder ett bevingat massförstörelsefartyg för att söka upp och förstöra AI-baser. Joshua (Washington) är en undercoveragent som blir rekryterad för ett nytt uppdrag. Filmen har fått tre och en halv stjärnor av fyra möjliga.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 26 september

Gareth Edwards science fiction-film ´The Creator´ utforskar mänsklig interaktion med avancerad AI

Regissören Gareth Edwards har arbetat med sin idé för en original science fiction-berättelse, ´The Creator´, i många år. Filmen handlar om mänsklig interaktion med ett avancerat AI-barn och utforskar vad det innebär att vara människa, våra försvinnande kopplingar till varandra och behovet av att skapa robotiska ´väsen´ som kan stå för bristen på empati vi har med vår egen art. Filmen är särskilt aktuell med tanke på de senaste varningarna från Silicon Valley-ledare om de hot som AI-teknologin innebär. ´The Creator´ släpps den 29 september 2023.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 26 september

Hollywoods författarfack når preliminärt avtal med stora studior

Hollywoods författarfack nådde en preliminär arbetsavtal med stora studior, ett avtal som förväntas avsluta en av två strejker som har stoppat mest film- och TV-produktion och kostat Kaliforniens ekonomi miljarder. Det treåriga kontraktet måste fortfarande godkännas av ledningen för Writers Guild of America (WGA) och fackmedlemmarna innan det kan träda i kraft. WGA, som representerar 11 500 film- och TV-författare, beskrev avtalet som ´exceptionellt´ med ´betydande vinster och skydd för författare´. Strejken startade den 2 maj efter att förhandlingarna nått en återvändsgränd över kompensation, minimibemanning av författarrum, användning av artificiell intelligens och residualer som belönar författare för populära streamingprogram, bland andra frågor.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 25 september

HeyGen: En AI-driven videogenerator för företag

HeyGen är en AI-driven videogenerator som hjälper företag att skapa professionella videor på bara några klick. Den grundades av Joshua Xu och Wayne Liang i Los Angeles i november 2020. Med dess text-till-tal-funktioner kan du omvandla ditt manus till naturligt klingande ord på över 300 röster på mer än 40 språk. Du kan sedan välja bland över 100 AI-avatarer som representerar olika etniciteter, åldrar och poser för att recitera ditt manus rad för rad med naturliga läppsynkroniseringsmöjligheter. HeyGen kan användas för att skapa engagerande produktvideor, utbildningsvideor, förklarande videor, sociala medierinnehåll, videoannonsering, e-lärningsinnehåll och presentationer.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 25 september

Google kan vara det bästa AI-aktien för decenniet

Investeringsmöjligheter i artificiell intelligens (AI) har visat sig vara fördelaktiga för finansiell hälsa. Av de tio största aktierna just nu har sju starka AI-meriter. Fyra av dem har mer än fördubblats sedan januari 2020, och Googles moderbolag Alphabet är inte långt ifrån att leverera 100% avkastning. Tesla, Nvidia och Microsoft är andra starka aktörer inom AI. Tesla har en stor möjlighet på marknaden för autonoma taxitjänster (robotaxi), medan Nvidia har sett en ökning i efterfrågan på företagets grafikbearbetningsenheter (GPU:er) för att driva generativa AI-applikationer. Microsoft har samarbetat med OpenAI och integrerat generativ AI i sina mjukvaruprodukter. Amazon har också rullat ut generativ AI-funktionalitet för sin molntjänst AWS. Men Google kan vara det bästa AI-lageret för decenniet. Företaget har utvecklat AI-chips och expanderar sin Waymo-självkörande taxitjänst till Los Angeles. Dessutom är Google billigare än alla andra topp-AI-lager baserat på framåtblickande intjäningsmultipel och pris-till-intjäning-till-tillväxt (PEG) förhållanden, förutom för Meta.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 23 september

Författaren George R.R. Martin på ´Tolkien´-filmpremiären

Författaren George R.R. Martin poserar på premiären av filmen ´Tolkien´ på Regency Village Theatre i Los Angeles i en filbild från 8 maj 2019.

Direktlänk Dela KRCR-TV fördjupade 21 september

AI och maskininlärning kan effektivt upptäcka och diagnostisera PCOS, enligt studie

Artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) kan effektivt upptäcka och diagnostisera polycystiskt ovariesyndrom (PCOS), den vanligaste hormonella störningen hos kvinnor, vanligtvis mellan 15 och 45 år, enligt en ny studie av U.S. National Institutes of Health. Forskarna utförde en systematisk granskning av litteraturen för att identifiera användbarheten av AI och ML i diagnos eller klassificering av PCOS. De fann att AI och ML kunde ge hög diagnostisk och klassificeringsprestanda i upptäckt av PCOS, vilket ger en möjlighet till tidig diagnos av denna sjukdom.

Direktlänk Dela Xinhua News Agency fördjupade 20 september

AI-robotar marknadsför ny film på NFL-match

AI-robotar observerades bland publiken vid en NFL-match mellan Los Angeles Chargers och Miami Dolphins på SoFi Stadium i Los Angeles. Dessa futuristiska fans var där för att marknadsföra en ny man-mot-maskin-film kallad ´The Creator´. Robotarna är riktiga karaktärer från den kommande filmen. Vissa placerades vid sidlinjen, andra var i hallen och vissa satt helt enkelt på platser över hela stadion. Filmen, som släpps den 29 september, utforskar en konflikt mellan mänskligheten och artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Marca fördjupade 19 september

Riskkapitalist varnar för ´regulatorisk fångst´ inom AI

Bill Gurley, känd riskkapitalist och partner på Benchmark, varnade för farorna med ´regulatorisk fångst´ under All-In Summit i Los Angeles. Han talade om sina egna erfarenheter, inklusive med Tropos Networks, och hur företagets trådlösa nätverksteknik kolliderade med kommersiella intressen, som Verizon och Comcast, som använde lobbyister för att skydda sina positioner. Gurley varnade också för regulatorisk fångst i AI-utrymmet, med hänvisning till OpenAI och dess VD Sam Altman. Han hävdade att etablerade företag som vill samarbeta med regeringen sprider en negativ öppen källkodsmeddelande, vilket han anser vara orättvist och felaktigt.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 18 september

Detaljerad rapport om marknaden för maskininlärningsoperationer (MLOps) fram till 2030

En detaljerad rapport om marknaden för maskininlärningsoperationer (MLOps) fram till 2030 ger en omfattande analys av marknadsstorlek, andel, intäkter, segment, drivkrafter, trender, tillväxt och utveckling. Rapporten belyser närvaron av begränsande faktorer och regionala industrier som kan påverka marknadstillväxttrenderna bortom prognosperioden 2030. Rapporten ger värdefulla insikter och strategier för att hjälpa företag att navigera i den komplexa marknadsmiljön och maximera ROI. Den erbjuder en djupgående analys av marknadens konkurrenslandskap, inklusive nyckelindustriaktörer, marknadsandel och konkurrensstrategier.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 18 september

AI kan inte ersätta mänsklighet och styrka i ´The Ballad of Tita and the Machines´

En eftermiddag öppnar Tita, en äldre jordbruksarbetare, sin ytterdörr. En artificiell intelligens humanoid står vid dörren. Tita har anställt humanoiden för att hjälpa henne med sitt arbete, men hon kommer snart att bevisa att en AI inte kan ersätta hennes mänsklighet och styrka. Denna historia är odödliggjord i filmen ´The Ballad of Tita and the Machines´, regisserad av Miguel Angel Caballero och skriven tillsammans med Luis Antonio Aldana. Filmen premiärvisades på Tribeca Film Festival 2023 och kommer att visas i Los Angeles på NewFilmmakers Los Angeles InFocus: Latinx & Hispanic Film Festival, som samvärdas av Academy Museum of Motion Pictures, den 23 september.

Direktlänk Dela Los Angeles Times fördjupade 16 september

Taiwans utrikesminister kritiserar Elon Musk för kommentarer om Taiwan och Kina

Elon Musk, tech-miljardär, kritiserades av Taiwans utrikesminister Joseph Wu för sina kommentarer som antydde att Taiwan fortfarande var ´en del av Kina´. Musk gjorde dessa kommentarer på All-in Summit i Los Angeles. Han antydde att Peking har försökt förena Taiwan och Kina och jämförde situationen med Hawaii, som är en integrerad del av USA. Wu svarade på Musks kommentarer via sociala medieplattformen X, tidigare känt som Twitter, och påpekade att Taiwan inte är en del av Folkrepubliken Kina och att det inte är till salu.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 14 september

Finansindustrin använder AI för att bekämpa cyberattacker och bedrägerier

AI används allt mer av finansiella tjänster för att bekämpa ökande cyberattacker och bedrägerier. Globala cyberattacker har ökat med mer än 8% det senaste året, med en chockerande ökning på 1318% av ransomware-attacker inom finansindustrin. AI-utvecklingsverktyg används för att förbättra och rikta in attacker. För att skydda data och vinster använder bank- och finanstjänster sina egna AI-baserade vapen. Företag som Mastercard och PayPal använder AI för att spåra bedräglig aktivitet och identifiera ovanliga mönster. Danske Bank och JP Morgan Chase implementerar djupinlärnings-AI-verktyg för att upptäcka bedrägerier och automatisera beslut.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 13 september

Generativ AI och prediktiv AI: En kraftfull kombination för företag

Under de nio månaderna sedan ChatGPT debuterade har tekniken ännu inte etablerat sig i näringslivet. Mot denna bakgrund släppte OpenAI, organisationen som byggde ChatGPT, en företagsversion av ChatGPT den 28 augusti. Företaget vill göra tekniken mer attraktiv för företag. Men det har blivit klart att ett av de mest lovande sätten att omvandla generativa AI-modeller till de affärsverktyg många förutsåg att de skulle bli, är genom att koppla dem med sin mer tidtestade kusin: prediktiv AI. Prediktiv AI har producerat värde i flera år och har varit den go-to AI för företag. Prediktiv AI hjälper Uber att erbjuda realtids dynamisk prissättning och hjälper Netflix att rekommendera filmer till abonnenter. Modellen gör det möjligt för Progressive att förbättra riskanalys och erbjuda lägre försäkringspremier till säkra förare. Både generativ AI och prediktiv AI använder maskininlärning, men de två modellerna löser två mycket olika klasser av problem. Prediktiv AI förlitar sig på statistiska algoritmer för att analysera data, identifiera mönster och sedan göra förutsägelser om framtida händelser. Tekniken skapar inte något den inte har programmerats att skapa. I kontrast finner generativ AI mönster i dataset och återskapar sedan struktur eller stil från inom ett brett utbud av innehåll, inklusive video, text och talat språk. Kort sagt, generativ AI är utbildad på befintliga data och genererar nytt innehåll baserat på dess inlärda kunskap. Under det senaste decenniet har företag spenderat miljarder på prediktiv AI-forskning, byggt ingenjörsteam och förfinat verktyg. All infrastruktur, tjänster och knowhow som generativ AI behöver för att göra ett plask i näringslivet finns inom prediktiv AI:s ekosystem. Mängden innovativa appar som kan skapas genom att förena de bästa förmågorna hos dessa två AI verkar oändlig. Till att börja med kan prediktiva AI-verktyg och tekniker hjälpa till att höja kvalitetsnivån på de prompts som styr språkmodellapplikationer, som ChatGPT. Prediktiv AI möjliggör integration av realtidsdata i konsumentinriktade och personliga applikationer. En app kan få prompts från mänskliga användare utöver prompts härledda från realtidsdatakällor. Detta skulle leda till mer informerade och upplysande svar. Tänk på möjligheten att träna en chatbot för att bedöma och reagera på förändringar i kundstämningen. Handlare har lärt sig att förstå en kunds tillfredsställelsenivå kan hjälpa dem att påverka köpbeslut. Säg till exempel att en detaljhandelskund blir alltmer frustrerad under ett utbyte med en chatbot. Botten kan varna en mänsklig supportagent och sedan kan agenten kanske rädda kundförhållandet eller försäljningen. Om kundens humör ljusnar under interaktion med en bot, kan företaget och boten lära sig mer om att tillfredsställa kunder och anta mer effektfulla policys. Personliga appar är framtiden och prediktiv AI känner vägen. För att generativ AI ska kunna ta ytterligare steg in i realtids-, kundinriktade applikationer, kommer den att behöva använda nya och etablerade verktyg och metoder - LangChain och funktioner butiker bland dem. LangChain, ett av årets mest populära utvecklingsramverk, förenklar byggandet av stora språkmodeller, en generativ AI utformad för att resonera på ett liknande sätt som människor. LangChain ansluter AI-modeller till viktiga datakällor, inklusive funktionsbutiker, och möjliggör också skapandet av mallar för LLM-prompter. LangChain fyller sedan mallarna med extern data och möjliggör hämtning av värden. I maskininlärning är en funktion en mätbar bit data eller egenskap hos en händelse eller fenomen. Denna data kan inkludera namn, åldrar, antalet inköp eller besök på en onlinebutik. Kanske det bästa exemplet på en funktion är någon datasetkolumn. Funktioner butiker hjälper LLMs att fatta bättre beslut. Funktioner butiker centraliserar lagring och organisering av funktioner. Dessa förkonstruerade funktioner hjälper antingen till att träna modeller eller används för att göra realtidsförutsägelser. Data-vetenskapsteam återanvänder funktioner för att spara sig själva besväret och kostnaden med att konstruera funktioner från grunden. Vikten av att mata in realtidsdata i AI-modeller kan inte överdrivas. Precis som med människor fattar LLMs bättre beslut när de har tillgång till den mest uppdaterade och korrekta datan. När man uppskattar den tid som krävs för att köra från Los Angeles till San Francisco, är en person eller en LLM mer benägen att ge en korrekt förutsägelse om de får möjlighet att överväga information om uppdaterade trafikmönster och väderprognoser. LLMs anslutna till funktionsbutiker kan hjälpa generativa AI-modeller att samla in all denna data och göra förutsägelser mycket snabbare än människor någonsin kunde på egen hand. Högkvalitativ data gör all AI möjlig. Visst är AI fortfarande i sin linda som en affärsapplikation. Det är viktigt att komma ihåg att oavsett vad som händer mellan generativ AI och prediktiv AI, finns det ingen väg framåt utan att göra den högsta kvalitetsdatan tillgänglig för båda modellerna. Data gör alla former av AI möjliga. Det är också viktigt att notera att de många mediehistorierna som följde introduktionen av ChatGPT, de som hade rubriker med någon version av ´Prediktiv AI vs. Generativ AI,´ missade målet. Det är inte en tävling eller nollsummespel. Tvärtom. Dessa AI är olika typer av maskininlärning men de har potentialen, om de smälts samman på fantasifulla sätt, att skapa spännande och innovativa applikationer.

Direktlänk Dela Inside Big Data fördjupade 12 september

AI-teknikens framsteg och risker inom juridiken

Snabba framsteg inom AI-teknik har fått stor uppmärksamhet det senaste året. AI har gått från teori till en nära verklighet. Detta har dock också utlöst oro då tekniken hotar att radikalt förändra många aspekter av liv och arbete. AI-teknik har redan integrerats i juridiken för att effektivisera och göra processer mer kostnadseffektiva. Men det finns också etiska frågor kring AI, särskilt inom juridiken. En av riskerna med AI är att den kan generera felaktig information, vilket framkom i det uppmärksammade fallet Mata v. Avianca. Dessutom finns det integritetsrisker då AI-system kan granska användares input och konversationshistorik.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 11 september

Universitet överväger användning av ChatGPT, en AI-verktyg

Universitet över hela världen överväger huruvida de kommer att tillåta användningen av ChatGPT, ett AI-verktyg utvecklat av OpenAI. Detta verktyg, som skapades för att replikera ett handledningssystem för studenter och yrkesverksamma, har varit kontroversiellt sedan dess introduktion. Användningen av ChatGPT och andra generativa AI-verktyg diskuterades vid G7-konferensen i Hiroshima, Japan, tidigare i år. Howard University arbetar för närvarande på en akademisk policy angående ChatGPT. Trots dess potential oroar vissa sig för integriteten i att använda ChatGPT för universitetsuppgifter och riskerna med att tillåta dess användning på universitet.

Direktlänk Dela The Hilltop fördjupade 11 september

Tim Burton uttrycker oro över AI:s inverkan på filmindustrin

Regissören Tim Burton har uttryckt oro över användningen av AI-verktyg inom filmindustrin. Burton kommenterade en artikel på Buzzfeed som använde AI för att illustrera hur älskade Disney-filmer skulle se ut om de regisserades av honom. Burton kritiserade idén om att hans arbete skulle matas in i en maskin utan hänsyn: ´Det suger något från dig. Det tar något från din själ eller psyke; det är mycket störande, särskilt om det har att göra med dig. Det är som en robot tar din mänsklighet, din själ´, förklarade han.

Direktlänk Dela StarTefacts fördjupade 11 september

Skoldistrikt i USA anpassar sig till artificiell intelligens i undervisningen

Skoldistrikt i USA reagerar olika på potentialen av artificiell intelligens (AI) att omforma undervisning och lärande, enligt en granskning av Center on Reinventing Public Education vid Arizona State University. De flesta har avstått från att definiera en distriktsomfattande ståndpunkt för skolor att navigera AI. Många stora distrikt var initialt försiktiga med den nya tekniken, med New York City, Los Angeles och Seattle utfärdade högprofilerade förbud mot studenter som använder ChatGPT, främst på grund av oro över fusk. Men många anpassar sig nu. Andra distrikt utformar läroplaner för att bygga upp studenternas AI-kunskaper. Vissa distrikt använder AI för att stärka lärarpraxis eller orientera lärare till tekniken som ett undervisningsverktyg.

Direktlänk Dela The 74 fördjupade 10 september

Överlevande från Kinchela Aboriginal Boys´ Training Home kräver efterforskningar av hemliga gravplatser

En undersökning av The Guardians australiska team har avslöjat att minst nio platser med möjliga hemliga eller ´klandestina´ begravningar har upptäckts på Kinchela Aboriginal Boys´ Training Homes mark på New South Wales norra kust. Överlevande uppmanar nu staten och federala regeringar att snabbt finansiera sökningar på egendomen. BBC:s första desinformationskorrespondent, Marianna Spring, diskuterar dagens konspirationsteorier och hennes arbete med att avslöja dem. Sångerskan och låtskrivaren Georgia Maq talade vid en musikindustrikonferens om hennes resa ´till att bli den kvinna jag är nu´. Slutligen beskrivs hur kriget i Ukraina påverkar småföretagare.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 9 september

AI-skapat musikspår av Drake och The Weeknd skickas in för Grammy-pris

En pseudonymiserad TikTok-användare som skapade en AI-genererad, fiktiv samarbete mellan Drake och The Weeknd, har nu skickat in låten för övervägande till Grammy Awards i två kategorier: Bästa raplåt och Årets låt. Låtskaparen, Ghostwriter, är tekniskt berättigad till utmärkelsen trots att låten använde artificiell intelligens för att efterlikna sångstilarna hos Drake och The Weeknd utan deras respektive samtycke. Ghostwriter har nyligen publicerat en ny AI-assisterad låt, ´Whiplash´, som föreställer ett samarbete mellan rapparna Travis Scott och 21 Savage.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 8 september

Edinburgh Fringe Festival utforskar konstgjord intelligens

Sexroboten Vanessa 5000, som i själva verket är den LA-baserade komikern och clownen Courtney Pauroso, var en av höjdpunkterna på årets Edinburgh Fringe Festival. Festivalen, som har hållits sedan 1947, har blivit en plats för konstnärer att utforska stora frågor och samhällsproblem. I år fokuserade flera föreställningar på konstgjord intelligens (AI), med robotar på scenen och komiker som outsourcar skrivandet av nytt material till algoritmer. Festivalen kommer vid en tidpunkt då underhållningsindustrin strejkar för att skydda sina jobb mot det uppfattade hotet från generativ AI.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 3 september

AI-verktyget ChatGPT blir mer accepterat i amerikanska skolor

ChatGPT, ett AI-verktyg, blir allt mer accepterat i amerikanska skolor. Ursprungligen förbjöds verktyget i flera stora skoldistrikt, men nu tror cirka tre fjärdedelar av K-12-lärarna att det är viktigt att lära eleverna att använda AI-verktyg på rätt sätt. Lärare har insett att förbud mot ChatGPT i skolan missgynnar elever som inte har tillgång till dator eller smartphone hemma. Därför har New York Citys skolor upphävt sina restriktioner och Los Angeles skolor arbetar nu på att lätta på sin anti-ChatGPT-policy.

Direktlänk Dela Morning Brew fördjupade 2 september

Gareth Edwards släpper ny film ´The Creator´ om kriget mellan människor och AI

Gareth Edwards är på väg att släppa sin egen storbildsversion av kriget mellan människor och AI, The Creator, som han skrev och regisserade. Filmen stjärnor John David Washington, Gemma Chan, Allison Janey och nykomlingen Madeleine Voyles, som spelar en robot med världsförstörande kraft, i form av ett ungt barn. Edwards skämtade om att han hade tur med tidpunkten för filmens släpp, eftersom det är ´innan robotapokalypsen och inte efter´. Han försökte undvika att sätta ett datum på det futuristiska kriget, men efter lite forskning bestämde han sig för att sätta det till 2070. Filmen, som påverkades av Blade Runner och Apocalypse Now, spelades in på 80 olika platser runt om i världen med mycket lite green screen arbete. The Creator träffar biografer 29 september.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 30 augusti

Sjuksköterskor och Hollywoodarbetare marscherar mot AI

Hundratals sjuksköterskor gick med Hollywoodförfattare och skådespelare på strejkrader på tisdagen för en solidaritetsmarsch som fokuserade på deras oro över artificiell intelligens. Registrerade sjuksköterskor med National Nurses United, landets största fackförbund för registrerade sjuksköterskor, samlades runt Sunset Bronson Studios. Skådespelarnas strejk handlar om deras löner, som de säger har underminerats av streaming och inflation, samt hälsoförmåner, den växande tendensen att få skådespelare att skapa videoauditioner på egen bekostnad och hotet om oreglerad användning av AI. I författarnas kontraktssamtal sa Writers Guild of America att det skulle tillåta användning av AI - men bara i den utsträckning att det var ett verktyg för dem att använda i sitt eget arbete.

Direktlänk Dela Abc7.com fördjupade 29 augusti

The Writers Guild of America plockade utanför Fox Studios

Medlemmar av The Writers Guild of America plockade utanför Fox Studios på tisdagen den 2 maj 2023 i Los Angeles.

Direktlänk Dela WLUK-TV FOX 11 fördjupade 29 augusti

Sjuksköterskor och skådespelare protesterar mot AI-användning i sina branscher

Sjuksköterskor planerar att hålla en solidaritetsmarsch i Los Angeles den 29 augusti för att stödja strejkande författare och skådespelare i södra Kalifornien som oroar sig över den ökande användningen av artificiell intelligens (AI) i sina branscher. Författare vill att AI-teknologier, som ChatGPT, endast ska användas som ett verktyg för att hjälpa till med forskning eller underlätta manusidéer, och inte som ett verktyg för att ersätta dem, medan skådespelare fruktar att AI kan användas för att replikera deras likhet utan ersättning. Sjuksköterskor är lika oroliga över användningen av AI i deras bransch. De hävdar att det ofta erbjuder stela, enhetliga lösningar för medicinsk vård samtidigt som det inkräktar på en sjuksköterskas förmåga att kritiskt utvärdera en patients tillstånd.

Direktlänk Dela MacDailyNews fördjupade 29 augusti

The Writers Guild of America strejkar utanför Fox Studios

Medlemmar av The Writers Guild of America strejkade utanför Fox Studios på tisdagen den 2 maj 2023, i Los Angeles.

Direktlänk Dela KRCR-TV fördjupade 28 augusti

Regard samarbetar med OpenAI för att förbättra sin AI-medhjälpare för läkare

Regard, ett Los Angeles-baserat startup, tillkännagav ett samarbete med OpenAI för att utöka sin AI-produkt med nya chatbot-funktioner, byggda på OpenAIs stora språkmodell GPT-4. Regard grundades 2017 av Eli Ben-Joseph, Nate Wilson och Thomas Moulia. Deras AI-medhjälpare är djupt integrerad med både Epic och Cerner och analyserar patientdata från EHR, inklusive labb, bilder, kliniska anteckningar, historik och vitala tecken, och genererar sedan diagnoser. Mer än 100 sjukhus använder Regard´s teknologi, inklusive Penn Highlands Healthcare och Torrance Memorial Medical Center. Regard kommer att bygga sin nyaste funktion, Max, på GPT-4. Denna funktion kommer att kunna ge omedelbara svar på frågor som ´Vilka mediciner tog den här patienten den här veckan?´ eller ´Kan du ge mig en sammanfattning av vad som hände med den här patienten innan de blev inlagda?´.

Direktlänk Dela MedCity News fördjupade 28 augusti

AI: Central för arbetskonflikter i Hollywood men en viktig del av den kreativa processen

AI kan vara central för fortsatta arbetskonflikter i Hollywood, men industrin har länge anpassat sig till tekniken. På SIGGRAPH i Los Angeles presenterades tal och tillkännagivanden med algoritmiska och generativa verktyg. Trots att vi kanske fortfarande behöver förstå hur verktyg som GPT-4 och Stable Diffusion passar in i produktionsprocessen, är den kreativa sidan beredd att acceptera dem om de kan användas för att komplettera snarare än ersätta konstnärer. AI har länge varit en del av film och TV, utför betydande och kreativt drivna jobb. Detta demonstrerades i flera paneler, tekniska papperpresentationer och intervjuer. AI och verktyg nära AI finns där för att tillgodose konstnärernas behov genom att påskynda tröttsamma manuella operationer och förbättra matchningen med det önskade utseendet.

Direktlänk Dela Scoop Earth fördjupade 28 augusti

Anklagelser om att Amazon använde AI för att skapa reklambild för Fallout-serien

En reklambild för Amazon Prime Videos kommande seriebaserade på videospelsserien Fallout, som avslöjades förra veckan, har blivit föremål för spekulationer om att den skapades av artificiell intelligens (AI). Bilden, som visar Vault Boy och en stiliserad version av Los Angeles i bakgrunden, har fått stöd för denna teori på grund av vissa anomalier, inklusive en figur med tre ben. Amazon har inte kommenterat anklagelserna. Användning av AI för reklamändamål är inte förbjudet, men vissa ifrågasätter om det är rättvist att ersätta riktiga konstnärer med AI.

Direktlänk Dela List23 fördjupade 27 augusti

Blandade nyheter: Hatbrott i Florida, maratonseger för Uganda, Messis MLS-debut, skogsbrand på Hawaii, NASCAR-seger och mer

En maskerad vit man sköt och dödade tre svarta personer i en butik i Florida i ett hatbrott med tydligt rasistiska motiv. Skjutningen ägde rum i en Dollar General-butik i ett övervägande afroamerikanskt område. Victor Kiplangat från Uganda vann herrarnas maraton vid världsmästerskapen efter att ha dragit ifrån mot slutet av loppet. Lionel Messi gjorde ett spektakulärt mål vid sin debut i Major League Soccer och hjälpte Inter Miami att besegra New York Red Bulls. En evakueringsorder i Lahaina på Hawaii lyftes efter att brandmän lyckats släcka en skogsbrand. Heisman-vinnaren Caleb Williams ledde USC till seger mot San Jose State i amerikansk fotboll. Miljögrupper rekryterar personer med olika etnisk bakgrund till den övervägande vita bevarandevärlden. Chris Buescher vann NASCAR:s reguljära säsong på Daytona International Speedway. Josh Jacobs har gått med på ett ettårsavtal värt upp till $12 miljoner med Las Vegas Raiders.

Direktlänk Dela NewsNation fördjupade 27 augusti

AI har länge varit en del av film- och TV-produktion, men det finns farhågor om att tekniken kan komma att ersätta författare och konstnärer. På SIGGRAPH-konferensen i Los Angeles visades algoritmiska och generativa verktyg som kan förbättra den kreativa sidan av produktionen. Pixar använde maskininlärning och simuleringar i sin senaste film, Elemental, för att skapa karaktärer av eld, vatten och luft. DNEG, en VFX- och efterproduktionsfirma, använde AI för att snabba upp tidskrävande processer och förbättra kommunikationen mellan skapare och regissörer. Trots AI:s framsteg varnar många inom branschen för farorna med att överlåta kreativa beslut till maskiner.

TechCrunch fördjupade 25 augusti

ChatGPT förutsäger resultat för kommande MLS-matcher

AI-drivna ChatGPT har gjort förutsägelser för alla MLS-matcher den 26-27 augusti. AI har lett till betydande framsteg över hela världen och nu används den för att förutsäga fotbollsmatcher. ChatGPT förutsäger följande resultat: Atlanta United 2-2 Nashville SC, Charlotte FC 2-2 Los Angeles FC, FC Cincinnati 2-2 New York City FC, Columbus Crew 3-1 Toronto FC, DC United 1-2 Philadelphia Union, CF Montreal 1-2 New England Revolution, New York Red Bulls 2-2 Inter Miami CF, Orlando City 2-1 St. Louis City, FC Dallas 2-2 Austin FC, Sporting Kansas City 1-0 San Jose Earthquakes, Real Salt Lake 2-1 Houston Dynamo FC, LA Galaxy 2-1 Chicago Fire FC, Portland Timbers 2-0 Vancouver Whitecaps, Minnesota United 1-2 Seattle Sounders.

Direktlänk Dela Ace Football fördjupade 25 augusti

Skolor i USA börjar använda AI-chattbotar i undervisningen

Skoldistrikt som tidigare blockerade AI-chattbotar försöker nu omfamna dem. Walla Walla High School i Washington State, USA, har länge haft en gammal röd träladugård på skolgården där eleverna lär sig gamla jordbruksfärdigheter. Nu förbereder sig vissa lärare på skolan för att hjälpa eleverna att lära sig den senaste digitala färdigheten: hur man navigerar AI-chattbotar som ChatGPT. Walla Walla Public Schools, som betjänar cirka 5 500 elever, höll nyligen en heldagsworkshop om AI-chattbotar, som kan generera läxor, fiktiva berättelser och andra texter. Detta är en märkbar omställning för ett distrikt som i februari blockerade studenternas tillgång till ChatGPT på skolans enheter. Men nu vill lärare som Yazmin Bahena att eleverna ska lära sig att använda det. Distriktet har nu inrättat en AI-rådgivningskommitté med 15 administratörer och lärare. Kommittén studerar de potentiella fördelarna och utmaningarna med att ge elever tillgång till AI-chattbotar och planerar att erbjuda mer utbildning om verktygen för lärarna.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 24 augusti

Skoldistrikt i USA som tidigare blockerade AI-chattrobotar försöker nu anamma dem. Walla Walla High School i Washington State är ett exempel på detta. Skolan, som tidigare blockerade studenternas tillgång till AI-chattroboten ChatGPT, håller nu workshops för att lära lärare och elever att använda den. Chattroboten kan generera läxor, fiktiva berättelser och andra texter. Trots tidigare kritik mot chattrobotar, menar Yazmin Bahena, lärare på en tvåspråkig mellanstadieskola, att eleverna kommer att växa upp i en värld där detta är normen. Skolorna i New York och Los Angeles har också insett att förbud mot botar är ineffektiva och arbetar nu på mer tillåtande policyer.

The New York Times fördjupade 24 augusti

Studie av latinamerikanska högskolestudenter avslöjar oro över vapenvåld och mental hälsas inverkan på sexlivet

En studie genomförd av dejtingappen Chispa, som ägs av Match Group, i samarbete med Dr. Jake Beniflah, verkställande direktör för Center for Multicultural Science, undersöker beteenden, attityder och kulturella influenser som formar livet för latinamerikanska högskolestudenter. Studien visar att de flesta studenter är oroade över ökande vapenvåld, 75% tycker att böcker med rasistiska teman inte bör förbjudas i offentliga skolor och 48% av latinamerikanerna tror att mental hälsa har en inverkan på deras sexliv. Studien avslöjar också insikter om teknologi, säkerhet, politik, sociala värden, mental hälsa, sexuellt beteende och språkanvändning.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 23 augusti

AI-skapade verk skyddas inte av upphovsrätten, enligt amerikansk domstol

En debatt pågår om verk skapade av generativ artificiell intelligens (AI) kan skyddas av upphovsrätt. Vissa domare har bestämt att det inte är möjligt, medan andra har hävdat motsatsen. En federal domare i Los Angeles har nyligen beslutat att upprätthålla en slutsats från det amerikanska upphovsrättskontoret, som fastslår att konstverk skapade av AI inte skyddas av upphovsrätten. Stephen Thaler, VD för neurala nätverksföretaget Imagination Engines, har försökt få upphovsrätt för AI-verk. I mars publicerade det amerikanska upphovsrättskontoret vägledning som visar att de är öppna för att bevilja skydd och ägande till AI-genererat arbete på en ´fall-för-fall´-basis.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 19 augusti

Nvidia avtäcker ny hårdvara, programvara och tjänster för att påskynda AI-projekt

Nvidia har presenterat ny hårdvara, programvara och tjänster för att snabba på företags arbete med generativ AI, Omniverse och andra AI-projekt. Nvidia-chefen Jensen Huang meddelade att Dell, Hewlett Packard Enterprise, Lenovo, Supermicro och andra snart kommer att leverera nya Nvidia OVX-servrar som innehåller Nvidias nya datacentrerprocessor L40S GPU. Dessutom meddelade Nvidia ett partnerskap med AI-startupen Hugging Face för att erbjuda en ny molntjänst som möjliggör för företag att använda Hugging Face-plattformen för att träna och justera anpassade generativa AI-modeller. Den nya tjänsten, kallad Training Cluster As a Service, kommer att finnas tillgänglig på Nvidias DGX Cloud inom de närmaste månaderna.

Direktlänk Dela Data Center Knowledge fördjupade 18 augusti

NVIDIA släpper stor uppdatering av Omniverse-plattformen för att påskynda 3D-arbetsflöden och industriell digitalisering

NVIDIA har meddelat en stor uppdatering av sin NVIDIA Omniverse™-plattform, som erbjuder nya grundläggande applikationer och tjänster för utvecklare och industriella företag att optimera och förbättra sina 3D-pipelines med OpenUSD-ramverket och generativ AI. Uppdateringen till Omniverse, en OpenUSD-nativ mjukvaruplattform för anslutning, beskrivning och simulering över 3D-verktyg och applikationer, påskyndar skapandet av virtuella världar och avancerade arbetsflöden för industriell digitalisering. Cesium, Convai, Move AI, SideFX Houdini och Wonder Dynamics är nu anslutna till Omniverse via OpenUSD. Bland höjdpunkterna från plattformsuppdateringen finns framsteg till Omniverse Kit - motorn för att utveckla inhemska OpenUSD-applikationer och tillägg - samt till NVIDIA Omniverse Audio2Face™-grundapplikationen och spatiala databehandlingsförmågor.

Direktlänk Dela The Tech Outlook fördjupade 17 augusti

Puget Systems lanserar anpassningsbar rackmonteringsmaskin för generativ AI och maskininlärning

Puget Systems har lanserat en skräddarsydd server för generativ AI och maskininlärning, som kan stödja upp till fyra NVIDIA RTX 6000 Ada grafikkort för att hantera webbaserade chattgränssnitt för stora språkmodeller. Den nya AI-utbildnings- och inferensservern demonstrerades på SIGGRAPH 2023-konferensen i Los Angeles. Servern kan också hantera realtidsrendering, grafik, AR / MR / VR / XR, beräkning och djupinlärningsbearbetning. Puget Systems AI-utbildnings- och inferensserver är en rackmonteringsarbetsstation som kan vara värd för en webbaserad chattserver som använder STOA-modeller som Meta-Llama-2-70b stora språkmodeller (LLM) som stöder flera samtidiga användare.

Direktlänk Dela Dawn fördjupade 16 augusti

NVIDIA tillkännager större uppdatering av sin Omniverse-plattform

NVIDIA har tillkännagett en större uppdatering av sin NVIDIA Omniverse-plattform, med nya grundläggande applikationer och tjänster för utvecklare och industriella företag för att optimera och förbättra sina 3D-pipelines med OpenUSD-ramverket och generativ AI. Uppdateringen till Omniverse, en OpenUSD-nativ mjukvaruplattform för att koppla, beskriva och simulera över 3D-verktyg och applikationer, accelererar skapandet av virtuella världar och avancerade arbetsflöden för industriell digitalisering. Cesium, Convai, Move AI, SideFX Houdini och Wonder Dynamics är nu anslutna till Omniverse via OpenUSD.

Direktlänk Dela Headlines of Today Media fördjupade 16 augusti

NVIDIA introducerar nya AI-verktyg och uppgraderingar på SIGGRAPH-konferensen

Under SIGGRAPH-konferensen presenterade NVIDIA:s grundare och VD Jensen Huang en rad nya AI-verktyg och uppgraderingar. Bland höjdpunkterna fanns nästa generations GH200 Grace Hopper Superchip-plattform, NVIDIA AI Workbench - ett nytt förenklat verktyg för modelljustering och distribution på NVIDIA:s AI-plattformar - samt en stor uppgradering av NVIDIA Omniverse med generativ AI och OpenUSD. Huang betonade det starka sambandet mellan grafik och AI, och förklarade att AI kommer att lära sig färdigheter i virtuella världar och hjälpa till att skapa virtuella världar. NVIDIA AI Workbench syftar till att snabba på anpassningen av generativ AI för företag genom att erbjuda utvecklare ett förenklat, lättanvänt verktyg för att snabbt skapa, testa och finjustera generativa AI-modeller. NVIDIA Omniverse har också fått en stor uppdatering som inkluderar nya grundläggande applikationer och tjänster för utvecklare och industriella företag för att optimera och förbättra sina 3D-pipelines med OpenUSD-ramverket och generativ AI.

Direktlänk Dela NVIDIA Corporation fördjupade 16 augusti

ChatGPT: Ett hjälpmedel för akademiskt arbete

ChatGPT är en språkmodell utvecklad av OpenAI. Den kan inte lösa tekniska problem eller förutsäga framtiden, men den kan generera mänsklika texter baserat på den input den får. Trots att den ibland kan generera felaktiga eller nonsensiska svar, har den visat sig vara användbar inom akademiskt arbete. Den kan till exempel generera en disposition för en uppsats, förkorta en sammanfattning för att uppfylla ett ordantal, eller till och med korrigera grammatik och omskriva stycken. Det är dock viktigt att använda ChatGPT ansvarsfullt och inte lita helt på dess svar.

Direktlänk Dela LCGC Chromatography Online fördjupade 15 augusti

Ny app låter användare chatta med bibliska figurer

En ny app kallad ´Text With Jesus´ låter användare chatta med bibliska figurer som Jesus, Maria och Josef. Appen är baserad på ChatGPT och erbjuder användare möjlighet att ´börja en andlig resa´ och delta i ´upplysande samtal med Jesus Kristus´. För en månadsavgift på $2.99 kan användare också chatta med några av Jesu lärjungar samt Gamla Testamentets figurer som Adam och Eva. Satan ingår också i prenumerationen. Appens utvecklare, Stéphane Peter, är president för Catloaf Software, ett mjukvaruutvecklingsföretag baserat i Los Angeles.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 13 augusti

Ny app låter användare ´texta med Jesus´ och andra bibliska figurer

En app kallad ´Text With Jesus´, skapad av Catloaf Software, låter användare interagera med AI-impersoneringar av bibliska figurer. Appen, som lanserades i juli, använder AI-programmet ChatGPT för att simulera konversationer med figurer som Jesus, Moses, apostlarna och andra. Användare kan ställa frågor om personliga relationer eller komplexa teologiska ämnen, och AI:n formulerar detaljerade svar, ofta inkluderande bibelverser. Vissa figurer, som Maria Magdalena, är endast tillgängliga i appens premiumversion som kostar $2.99 i månaden.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 12 augusti

AI förändrar utbildning och gör hemuppgifter överflödiga

AI förändrar utbildning från grundskolan till forskarutbildningen och gör hemuppgifter föråldrade. Det mest populära AI-verktyget, ChatGPT, kan generera imponerande uppsatser på några sekunder. ChatGPT4, den senaste versionen av chatten, kan klara juristexamen, få toppbetyg på SAT:s verbala del och toppbetyg på Advanced Placement-statistik och biologiexamen. Detta har lett till att vissa utbildare säger att hemuppgifter är ´döda´. Skoldistrikt i Los Angeles och Seattle har blockerat ChatGPT från sina Wi-Fi-nätverk och vissa universitet varnar studenter för att använda AI räknas som plagiat. En undersökning från mars av 1 000 studenter visade att hälften av dem medgav att de använt AI på uppgifter eller hemtentor, med 17% som medger att de lämnat in uppgifter som helt och hållet forskats och skrivits av AI. Trots detta tror många utbildare att AI kommer att bli ett standardverktyg.

Direktlänk Dela The Week fördjupade 12 augusti

MatchCraft firar 25 år av framstående verksamhet inom digital annonsering

MatchCraft, en ledande aktör inom digital annonsering, firar 25 år av framstående verksamhet. Företaget har revolutionerat PPC-hantering och erbjuder innovativa lösningar för marknadsförare som vill övervaka och optimera sina onlineannonseringskampanjer. MatchCrafts plattformar är utformade för att frigöra tid som annars skulle gå till att skapa och hantera framgångsrika betalda sök-, sociala och displaykampanjer. Företagets PPC-hanteringslösningar inkluderar bland annat nyckelord och annonskopieringsbibliotek, multikanals budgetoptimering, fullständigt white-label-rapporteringsdashboard, flernivåkategorier och PPC Estimator Tool. MatchCraft har under sina 25 år utökat sin räckvidd globalt, med en global fotavtryck i 44 länder som sträcker sig över Nordamerika, Europa, Asien och bortom.

Direktlänk Dela InvestorsObserver fördjupade 12 augusti

MatchCraft firar 25 år av innovation inom digital annonsering

MatchCraft, en ledare inom digital annonseringsteknik, firar 25 år av framstående prestationer i branschen. Företaget, som nu är en del av Vendasta, har varit pionjärer inom PPC-hantering och erbjuder innovativa lösningar för marknadsförare som vill övervaka och optimera sina online-annonseringskampanjer. MatchCrafts plattformar är utformade för att frigöra tid som spenderas på att skapa och hantera betalda sök-, sociala och displaykampanjer. Företaget har expanderat globalt och har fotavtryck i 44 länder över hela världen.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 12 augusti

Studier avslöjar bristande resonemangsförmåga hos språkmodellen GPT-4

Två nyligen genomförda studier har avslöjat dålig prestation av GPT-4, den senaste versionen av den kraftfulla språkmodellen, i resonemangsuppgifter. En studie utförd av en tidigare MIT-alumn utvärderade GPT-4:s förmågor och fann att den saknade resonemangsförmåga. En annan studie utförd av University of California, Los Angeles (UCLA) och University of Washington analyserade GPT-4:s prestanda i matematik, fysik och kemi, och fann att GPT-4 och dess föregångare GPT-3.5 presterade dåligt. Marcus, en framstående forskare, kommenterade studierna och sa att dagens språkmodeller är långt ifrån att uppnå artificiell allmän intelligens (AGI).

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 11 augusti

Lenovo ThinkSystem SR675 V3 server med NVIDIA L40S GPU tar plats på SIGGRAPH

Lenovo ThinkSystem SR675 V3 server, drivs av NVIDIAs nya L40S GPU, presenterades på SIGGRAPH i Los Angeles. Servern är en del av NVIDIAs planer för att främja global utrullning av AI och introducera generativa AI-program som intelligenta chatbots, sökverktyg och sammanfattande verktyg för användare inom olika branscher. Servern kommer snart att integrera de nyligen tillkännagivna NVIDIA L40S GPU:erna. Detta samarbete förväntas revolutionera AI-implementeringar, möjliggöra nästa generations AI, immersiva metaverse-simuleringar och kognitiva beslut i stor skala.

Direktlänk Dela StorageReview fördjupade 9 augusti

C3-konferensen 2023 diskuterar användningen av AI inom utbildning

Hundratals lärare, skoladministratörer och religiösa ledare diskuterade artificiell intelligens (AI) vid 2023 års katolska kommunikationssamarbete, C3-konferensen. Konferensen, som arrangerades av Los Angeles stift, fokuserade på teknologi och innovationer som kan förbättra lärandet för skolor och ministerier i stiftet. Diskussionerna kretsade kring hur AI, inklusive verktyg som ChatGPT och Google Bard, kan användas, utnyttjas, utvecklas eller missbrukas. Rushton Hurley, grundare av den ideella organisationen Next Vista For Learning, satte en positiv ton om AI för deltagarna, och fokuserade mer på hur man bättre kan bedöma den praktiska användningen av denna framväxande teknologi. Andra ämnen som diskuterades under konferensen inkluderade nya Google-program, lanseringen av en ny katolsk chattwebbplats, framsteg inom 3D-utskrift, robotik och annan STEM-relaterad läroplan.

Direktlänk Dela Angelus News fördjupade 9 augusti

AI-teknik utmanar skolor: Svårt att upptäcka elevers fusk

Med framväxten av artificiell intelligens (AI) teknologier som ChatGPT och andra appar, står lärare och föräldrar inför en ny utmaning: att korrekt upptäcka om en elev har använt AI för att göra sina skolarbeten. Rebecca Joseph, professor i utbildning vid Cal State Los Angeles, menar att AI kan göra det svårare för vissa elever att utveckla kritiskt tänkande. Trots detta ser vissa lärare en potential i AI, om det används på rätt sätt. Karen North, professor och expert på digitala sociala medier, är dock orolig att plagieringsdetekteringsprogram inte kan identifiera de som använder AI korrekt.

Direktlänk Dela Abc7.com fördjupade 9 augusti

Nvidia´s VD säger att företagets satsning på AI var avgörande för dess framtid

Nvidia-grundaren och VD Jensen Huang sa idag att företaget 2018 gjorde ett existentiellt affärsbeslut som få insåg skulle omdefiniera dess framtid och hjälpa till att omdefiniera en utvecklande industri. Beslutet handlade om att omfamna AI-driven bildbehandling i form av ray tracing och intelligent uppskalning: RTX och DLSS. Huang sa att rasteriseringen nådde sina gränser och att det var ett ´satsa företaget´-ögonblick. Han menade att detta bara har varit början, och att framtiden kommer att drivas av Nvidia-hårdvara. Han gjorde dessa kommentarer under en keynote på SIGGRAPH i Los Angeles.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 8 augusti

NVIDIA tillkännager stora uppdateringar till sin Omniverse-plattform

NVIDIA har meddelat en stor uppdatering av sin NVIDIA Omniverse™-plattform, vilket erbjuder nya grundläggande applikationer och tjänster för utvecklare och industriella företag att optimera och förbättra sina 3D-pipelines med OpenUSD-ramverket och generativ AI. Uppdateringen till Omniverse, en OpenUSD-inhemsk programvaruplattform för att koppla, beskriva och simulera över 3D-verktyg och applikationer, påskyndar skapandet av virtuella världar och avancerade arbetsflöden för industriell digitalisering. Företag som Cesium, Convai, Move AI, SideFX Houdini och Wonder Dynamics är nu anslutna till Omniverse via OpenUSD.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 augusti

Walt Disney skapar AI-arbetsgrupp för att utforska teknikens potential

Walt Disney har skapat en arbetsgrupp för att undersöka artificiell intelligens (AI) och hur den kan tillämpas inom underhållningskonglomeratet. Gruppen, som lanserades tidigare i år, syftar till att utveckla AI-applikationer internt samt att bilda partnerskap med startups. Disney har för närvarande 11 jobböppningar som söker kandidater med expertis inom AI eller maskininlärning. Positionerna berör nästan alla delar av företaget, från Walt Disney Studios till företagets temaparker och ingenjörsgrupp, Walt Disney Imagineering, till Disney-varumärkes-TV och reklamteamet.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 8 augusti

Nästan hälften av amerikanerna oroliga för AI:s inverkan på deras arbete

Enligt en ny undersökning utförd av det kanadensiska företaget Leger för Los Angeles Times, är nästan hälften av amerikanerna oroliga för hur artificiell intelligens (AI) kommer att påverka deras arbete. Denna oro är konsekvent över partilinjer och stiger till 57% bland 18- till 34-åringar. Majoriteten av amerikanska vuxna anser att underhållningsfackföreningar är berättigade att göra AI till en central del av deras förhandlingskrav. AI har varit en framträdande fråga, med författare som kräver begränsningar för maskin-genererade manus och skådespelare som kräver regler för användning av avancerade teknologier för att digitalt ´klona´ dem.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 7 augusti

Skådespelare oroade för AI-dubbar, Apple investerar i generativ AI, och Kickstarter inför nya AI-riktlinjer

Produktionsbolag skannar ansikten och kroppar av skådespelare, vilket väcker oro för att deras likhet kommer att användas för att skapa falska AI-dubbar för TV-program och filmer. Apple investerar stort i generativ AI, med 22,6 miljarder dollar som går till forskning. Företaget har rapporterat byggt Ajax, en intern ram för att bygga verktyg och programvara för stora språkmodeller. Crowdfunding-plattformen Kickstarter inför nya regler för konstnärer och utvecklare som använder AI i sitt arbete. Alla som använder generativa AI-verktyg för att skapa bilder, text eller kod måste klargöra detta i beskrivningen som annonserar deras projekt.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 7 augusti

Nästan hälften av amerikanerna oroar sig för AI:s inverkan på jobben

Enligt en ny undersökning utförd av Leger för Los Angeles Times, är nästan hälften av amerikanerna, eller 45% av dem, oroliga för påverkan av artificiell intelligens (AI) på deras jobb. Oro nivån är konsekvent över partilinjerna, med 57% av 18- till 34-åringar uttrycker oro. Dessutom tror nästan två tredjedelar av amerikanska vuxna att underhållningsfackföreningar är berättigade att prioritera AI i sina förhandlingar. Majoriteten av amerikanerna stöder reglering av AI och tror att friskrivningar bör inkluderas i AI-genererat innehåll.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 7 augusti

Dungeons & Dragons förbjuder användning av AI i konstskapandet

Rollspelsfranchisen Dungeons & Dragons (D&D) har meddelat att den inte kommer att tillåta konstnärer att använda artificiell intelligens (AI) för att rita sina karaktärer och landskap. Detta kommer efter att det upptäckts att en illustratör som arbetat med D&D i nästan ett decennium använde AI för att skapa konstverk för en kommande bok. Detta ledde till kritik från fans som ifrågasatte om konstverket var människoskapat. D&D Beyond, ett dotterbolag till Hasbro, meddelade att det kommer att uppdatera sina riktlinjer för konstnärer för att klargöra att AI inte får användas i konstskapandeprocessen.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 7 augusti

Nästan hälften av amerikanerna oroar sig för AI:s inverkan på deras arbete

Enligt en ny undersökning är nästan hälften av amerikanerna oroliga för hur artificiell intelligens (AI) kommer att påverka deras arbete. Skådespelare och författare i Hollywood strejkar delvis på grund av oro för AI. Undersökningen visade också att två tredjedelar av de amerikanska vuxna ansåg att underhållningsfacken var berättigade att göra AI till en central del av deras förhandlingskrav. AI har blivit en framträdande stridsfråga, med författare som kräver begränsningar för maskin-genererade manus och skådespelare som pressar för regleringar på användning av avancerade tekniker för att digitalt ´klona´ dem.

Direktlänk Dela Los Angeles Times fördjupade 6 augusti

AI-chattbot ´Ed´ blir ny studierådgivare i Los Angeles Unified

En AI-chattbot vid namn ´Ed´ kommer att bli Los Angeles Unifieds nyaste studierådgivare, programmerad för att informera föräldrar om deras barns betyg, testresultat och närvaro. Detta tillkännagavs av Supt. Alberto Carvahol under ett tal på Walt Disney Concert Hall. Carvahol åtog sig också att återställa full akademisk återhämtning från pandemin inom två år och meddelade att bussresor kommer att vara tillgängliga för fler studenter, att skolmatsalarna kommer att erbjuda ´från jord till bord´-mat och att förbättrad teknik kommer att minska tiden som spenderas på standardiserade tester.

Direktlänk Dela Los Angeles Times fördjupade 5 augusti

Justine Bateman förutspår AI: s slut på film och TV som vi känner det

Filmskaparen Justine Bateman tror att artificiell intelligens (AI) kommer att vara slutet på film och TV som vi känner det. Hon fruktar att tekniken kommer att skära ner branschens konstnärliga uttryck och experiment och göra människor arbetslösa. Hennes budskap har börjat resonera med en större publik när fackförenade författare och skådespelare fortsätter sin strejk mot studior och strömmare - en protest som delvis drivs av rädslan för att den obegränsade användningen av AI kommer att göra dem irrelevanta för branschens framtid. Bateman tror att det är för sent att rädda Hollywood, men hon sa också att det inte borde hindra Washington från att försöka.

Direktlänk Dela Politico fördjupade 4 augusti

Flawless AI ingår partnerskap med Imperial College London för att driva utvecklingen av generativ AI

Flawless, branschledande inom banbrytande generativ AI-teknik för film, TV och reklam, har offentliggjort sitt officiella partnerskap med Imperial College Londons I-X Business Partners. Detta samarbete markerar ett stort framsteg inom forskning och utveckling av generativ AI och understryker denna innovationens avgörande betydelse för underhållningsindustrin. Genom samarbetet med Imperial siktar Flawless AI på att revolutionera hur generativ AI används inom underhållningssektorn. Samarbetet tillkännagavs strax före den prestigefyllda SIGGRAPH-konferensen. Hyeongwoo Kim har utsetts till akademisk fellow vid Imperial College London som ett resultat av samarbetet.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 3 augusti

AI-verktyg som kan förändra arkitektur och design

Artificiell intelligens (AI) kan dramatiskt förändra hur arkitekter och designers arbetar. Enligt riskkapitalbolaget A/O Proptech har AI-startups inriktade på byggmiljön samlat in 12,3 miljarder dollar i finansiering under de senaste tre åren. Tio av de mest betydande AI-verktygen inkluderar LookX, 3DGuru, Midjourney, Adobe Firefly, Hypar, Delve, Autodesk Forma, Finch 3D, Swapp och Spacio. Dessa verktyg kan bidra till att generera visualiseringar av projekt, föreslå golvplaner, producera högkvalitativa bilder, snabba upp tidiga konceptdesignfaser och automatisera skapandet av konstruktionsdokument.

Direktlänk Dela Dezeen fördjupade 3 augusti

AI skapar oro bland Hollywood-skådespelare

Konstgjord intelligens (AI) skapar oro bland Hollywood-skådespelare. Studior är intresserade av hur tekniken kan skapa digitala kloner av skådespelare, men skådespelarna motsätter sig detta. Hollywood-skådespelare och stora studior har förlängt sin deadline över ett nytt kontrakt. En central fråga i dessa förhandlingar är AI. AI kan placera en digital version av en skådespelare i en film, vilket kan spara studiorna mycket pengar. Skådespelarfacket kämpar för att skådespelare ska få rättvist betalt för denna typ av AI-användning.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 3 augusti

Studie visar att ChatGPT har problemlösningsförmåga på par med universitetsstudenter

En nyligen genomförd studie vid University of California, Los Angeles (UCLA) har visat att ChatGPT, en avancerad språkmodell utvecklad av OpenAI, har problemlösningsförmåga som är jämförbar med, eller till och med överstiger, universitetsstudenters. Forskarna testade GPT-3 genom att bedöma dess förmåga att förutsäga nästa bild i en komplex serie av nyanser. GPT-3 löste framgångsrikt 80 procent av resonemangsproblemen, vilket är jämförbart med prestationen hos amerikanska universitetsstudenter. Trots detta visade modellen vissa begränsningar när det gällde att koppla ett prosastycke med en annan kort historia som förmedlar samma mening.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 3 augusti

Hollywood-producenter föreslår användning av AI för att skapa digitala repliker av skådespelare

Hollywood-producenter har föreslagit en ny användning av AI-teknik för att skapa digitala repliker av skådespelare, vilket har kritiserats av SAG-AFTRA-facket. Enligt Duncan Crabtree-Ireland, SAG-AFTRA:s chefsförhandlare, kan studios skanna en skådespelare, betala dem för en dag och sedan använda AI för att infoga dem i resten av filmen. Alliance of Motion Picture and Television Producers hävdar att denna beskrivning är felaktig och att de kommer att etablera regler som kräver informerat samtycke och rättvis ersättning när en ´digital replika´ eller liknande AI-teknik används. AI-experter tror att AI-tekniken kommer att vara bra för filmskapare och arbetare på sikt, men anser att det är en dålig idé att ersätta bakgrundsskådespelare med AI.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 2 augusti

Studie visar att OpenAI:s GPT-3 överträffar universitetsstudenter i problemlösning

Forskare vid University of California, Los Angeles (UCLA) har utfört en studie där de jämförde problemlösningsförmågan hos OpenAI:s chattbot GPT-3 och universitetsstudenter. Resultaten visade att GPT-3 löste cirka 80 procent av problemen korrekt, vilket överträffade genomsnittspoängen för de 40 deltagande studenterna, som var strax under 60 procent. Studien har startat en debatt om chattbotens problemlösningsförmåga och om det signalerar mänskliknande kognitiva processer. Trots imponerande prestationer, kämpar GPT-3 med vissa uppgifter.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 1 augusti

AI-modeller visar kognitiva förmågor lika bra eller överlägsna människor, enligt UCLA-forskare

Forskare vid University of California, Los Angeles (UCLA) har testat transformerande AI-modeller och hävdar att de visar kognitiva förmågor lika bra eller till och med överlägsna människor. Forskarna testade GPT-3, en stor språkmodell, på ´analogiska uppgifter´ och fann att den presterade på eller över ´mänskliga kapabiliteter´ för att lösa komplexa resonemangsproblem. De jämförde AI:ns svar med 40 studenter och fann att AI:ns prestationer låg i den övre änden av människors poäng, och att den till och med gjorde några av samma misstag. Forskarna baserade sina tester på det icke-verbala testet Raven´s Progressive Matrices, utvecklat 1939.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 31 juli

AI-modell presterar på eller över mänsklig nivå i komplexa resonemangsproblem, visar studie

Forskare vid University of California, Los Angeles har genomfört en studie för att testa kognitiva förmågor hos djupinlärningsmodeller. De använde sig av den stora språkmodellen GPT-3 och fann att den presterade på eller över mänsklig kapacitet för att lösa komplexa resonemangsproblem. AI:n kämpade dock med analogiproblem baserade på korta berättelser. Forskarna spekulerade i att AI:n kan ha utvecklat en alternativ form av maskinintelligens. Ytterligare forskning krävs för att förstå kapabiliteterna och begränsningarna hos djupinlärningsmodeller.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 31 juli

AI-chatbotar kan använda analogier likt människor, enligt studie

Forskare vid University of California, Los Angeles har upptäckt att AI-chatbotar kan använda analogier för att lösa problem, likt människor. Studien, publicerad i Nature Human Behaviour, visade att OpenAI:s stora språkmodell GPT-3 presterade lika bra som universitetsstudenter när de fick lösa analogiproblem som dem på SAT-testet. Ibland överträffade GPT-3 till och med studiedeltagarna. Forskarna testade GPT-3 med prompts som inte användes i dess träningsset, men medgav att detta mest var en utbildad gissning eftersom OpenAI har hållit detta hemligt för allmänheten.

Direktlänk Dela The Daily Beast fördjupade 31 juli

Skolor förbjuder ChatGPT på grund av plagieringsbekymmer

ChatGPT, en online språkmodell, har blivit enormt populär med över 100 miljoner aktiva användare per månad sedan lanseringen i november. Trots denna popularitet har det uppstått oro bland lärare, särskilt kring frågor om plagiering. Både Los Angeles Unified School District och New York City Public Schools har infört förbud mot användning av ChatGPT. Vissa lärare tar dock ett mer innovativt tillvägagångssätt genom att införliva ChatGPT i sina klassrum. En panel av experter har samlats för att diskutera konsekvenserna av artificiell intelligens på utbildning.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 31 juli

Lärare oroliga för ChatGPT-bots inverkan på undervisning och skrivning

Lärare observerar en workshop om ChatGpt bot, organiserad av Public education of the Swiss canton of Geneva. ChatGPT har blivit otroligt populär online, med över 100 miljoner aktiva användare per månad inom bara två månader efter lanseringen. Programmet drivs av en språkmodell som är programmerad för att producera mänskligt dialog. Detta orsakar oro bland lärare. Bekymmer för plagiat har lett till att Los Angeles Unified School District och New York City Public Schools förbjudit användningen. Lärare är oroliga för att applikationen kommer att förändra hur skrivning undervisas och påverka elevernas förmåga att skapa egna idéer.

Direktlänk Dela KGOU Public Radio fördjupade 31 juli

Flyby Robotics strävar efter att återställa Amerikas industriella UAV-flotta

Flyby Robotics, ett företag baserat i Los Angeles, strävar efter att återställa Amerikas industriella UAV-flotta genom att skapa drönare som piloter älskar. Grundaren Jason H. Lu, som kommer från en familj av politiska flyktingar från Kina, förstår farorna med att förlita sig på kinesisktillverkade drönare i USA. Därför siktar han på att erbjuda bättre amerikanska alternativ till ett överkomligt pris. Flyby Robotics samlar ett team av erfarna teknologer från ansedda institutioner som Yale forskning, NASA JPL och Anduril. De fokuserar på att bygga UAV-system för underbetjänade områden i USA.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 31 juli

Hollywoodproducenter föreslår att använda AI för att skapa digitala skådespelarrepliker

Hollywoodproducenter har föreslagit att använda AI för att skapa digitala repliker av skådespelare, vilket har fått skådespelarfacket SAG-AFTRA att reagera starkt. Facket anklagar studiorna för att försöka ersätta bakgrundsskådespelare med AI. Tekniken skulle innebära att studiorna kan skanna en skådespelare, betala dem för en dag och sedan använda AI för att infoga dem i resten av filmen. Denna teknik är redan tekniskt möjlig och används av företag som Runway och Stability AI. Trots detta menar många AI-experter att det är en dålig idé att ersätta bakgrundsskådespelare med AI.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 27 juli

Skådespelare uttrycker oro över AI och strejker fortsätter i Hollywood

Det är dag 13 av SAG-AFTRA strejken och dag 86 av WGA strejken. Skådespelaren Adam Faison tog en paus från marschen utanför Disney i Burbank på onsdag för att diskutera sin oro för artificiell intelligens framtid inom sitt yrke och industrin i stort. Hans oro bygger på en oroande upplevelse med tekniken han hade inom det senaste året. Projektet han arbetade med var från spelvärlden och krävde kroppsscanning. Faison var tvungen att avstå från projektet på grund av oenighet om AI-användning. På Disney idag var också Colin Farrell, vars kommande Max-serie The Penguin har stoppats mer än en gång av WGA picketers i New York tillbaka i maj. På Netflix huvudkontor i Los Angeles demonstrerade Fabian Alomar och Carlos Ayala, som spelar i Hulus serie This Fool. De diskuterade frågor om residualer och sjukförsäkring. På Amazon Studios i Culver City, var picketers inklusive en This Is Us återförening av sorterna med Mandy Moore, Chris Sullivan och Jon Huertas på linjerna. I New York inkluderade picketers Law & Order: SVU-stjärna Mariska Hargitay och Oscar-vinnare Julianne Moore.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 27 juli

Netflix leder vägen för AI-investeringar mitt i skådespelare och författarstrejker

Medan författare och skådespelare fortsätter att strejka för rättvis betalning, investerar streamingjättar i artificiell intelligens, med Netflix i spetsen. Trots att Alliance of Motion Picture and Television Producers inte har uppfyllt kraven från Writers Guild of America och Screen Actors Guild, verkar Netflix ledarskap satsa allt på AI. En forskarroll inom maskininlärning på Netflix kommer att arbeta med att bygga upp företagets tekniska kapabiliteter, med en årlig kompensation mellan $390 000 - $900 000. WGA och SAG-medlemmar vill ha garantier från producentalliansen att AI inte kommer att ersätta deras jobb. Iris Liu, SAG-medlem och strejkkapten, säger att jobbannonsen bara belyser hur mycket Netflix fortsätter att prioritera vinster framför människor.

Direktlänk Dela KRON 4 fördjupade 27 juli

Cineverse lanserar AI-baserad plattform för att revolutionera streaminglandskapet

Cineverse Corp. har lanserat MatchpointAI, en AI-baserad plattform och marknadsplats som syftar till att revolutionera streaminglandskapet. Plattformen erbjuder videoinnehållsproducenter, streamingplattformar och OEM:er ett enkelt sätt att förbereda, optimera och framtidssäkra sitt innehåll. MatchpointAI blandar Cineverses egenutvecklade AI-verktyg och en rad förintegrerade tredjeparts AI-verktyg. Den använder Cineverses innehållsbehandlingsplattform, Dispatch, för att ge innehållsägare och streamingtjänster tillgång till funktioner som kan eliminera dyrt och tidskrävande manuellt arbete.

Direktlänk Dela TV Technology fördjupade 26 juli

Newegg lanserar AI-drivet PC Builder ChatGPT-plugin

Newegg Commerce, Inc., en global ledare inom e-handel för teknikprodukter, meddelade idag lanseringen av sin PC Builder ChatGPT-plugin, den första ChatGPT-pluginen för datorköp. Den nya pluginen använder artificiell intelligens (AI) för att hjälpa ChatGPT Plus-prenumeranter att sätta ihop PC-komponenter för att bygga sin önskade stationära PC. Newegg är också ett av de första detaljhandelsvarumärkena att skapa en ChatGPT-plugin. Den nya PC Builder-pluginen är nu tillgänglig för både GPT-4 skrivbords- och mobilplattformar. Med Newegg´s PC Builder-plugin kan GPT-4-användare ange detaljer för sin önskade framtida PC-byggnad inklusive komponentpreferenser, prestandakrav, PC-användning och budget. GPT-4 kommer sedan att visa namnet, priset, bilden och länken för varje komponent i den rekommenderade PC-byggnaden. Efter att GPT-4 har satt ihop komponenterna kan användarna hitta sin PC Builder-lista på Newegg.com för ytterligare anpassning och utcheckning.

Direktlänk Dela The Bakersfield Californian fördjupade 25 juli

AI-teknik hotar skådespelarens yrke

Hollywood-producenter har föreslagit att använda AI för att skapa digitala repliker av skådespelare, vilket har mött stark kritik från skådespelarfacket SAG-AFTRA. Facket anklagar studiorna för att försöka ersätta bakgrundsskådespelare med AI. The Alliance of Motion Picture and Television Producers säger att detta är en felaktig beskrivning och att de kommer att införa regler som kräver informerat samtycke och rättvis ersättning när en ´digital replik´ eller liknande AI-teknik används. Trots detta har AI-teknik redan använts för att skapa bakgrundskaraktärer i flera filmer.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 25 juli

SAG-AFTRA strejkar mot potentiell AI-utnyttjande av skådespelare

Skådespelare Prince Royal, som arbetade som statist på ´The Flash´, berättar att han riktades till en traktortrailer för att ´ta bilder´. Inuti fanns hundratals kameror. Han stod med armarna uppåt medan operatörerna tog en 3D-skanning, som han fick veta skulle användas för kontinuitet och specialeffekter. Nu känner han att han blev lurad. Denna rädsla är en av de viktigaste punkterna i SAG-AFTRA-strejken. Duncan Crabtree-Ireland, fackföreningens chefsförhandlare, har varnat för att studiorna vill skanna bakgrundsskådespelare och sedan använda artificiell intelligens för att placera dessa skådespelare i andra projekt ´för evigt´ utan samtycke. Alliansen för film- och TV-producenter säger att det inte är sant.

Direktlänk Dela Variety Media fördjupade 25 juli

Skådespelerskan Charisma Carpenter kritiserar AI i castingprocessen

Skådespelerskan Charisma Carpenter har uttryckt sin oro över användningen av artificiell intelligens (AI) i castingprocessen. Hon fick nyligen ett mail från Largo.ai, ett schweiziskt företag som erbjuder direktkopplingar till producenter och regissörer genom AI. Carpenter tog till sociala medier för att uttrycka sin oro och fick stöd från andra skådespelare. Sami Arpa, VD för Largo.ai, försvarade företagets system och hävdade att det inte hotar jobben inom branschen. Carpenter anser dock att AI inte kan ersätta mänsklig insikt och erfarenhet i castingprocessen.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 24 juli

Brody Dalle delar uttalande om vårdnadstvist med Josh Homme

Musikern Brody Dalle har delat ett uttalande om sin pågående vårdnadstvist med ex-maken Josh Homme. Paret, som gifte sig 2005 och har tre barn tillsammans, skildes 2019 och har sedan dess varit inblandade i en bitter vårdnadstvist med flera besöksförbud inlämnade mot båda parter. I mars 2023 delade Homme ett ovanligt uttalande genom sina advokater efter att ha fått ensam vårdnad om de tre barnen ett år tidigare, och anklagade Dalle och hennes pojkvän Gunner Foxx för att ha orsakat barnen emotionell skada. Homme beviljades också ett besöksförbud mot Dalle på ett år och 11 månader av en domstol i Los Angeles. Dalle har nu delat sitt eget uttalande på Instagram, där hon skriver att en ´Everest av lögner´ byggdes mot henne, och att ´pengar´, ´girighet´ och ´korruption´ var att skylla.

Direktlänk Dela Music Feeds fördjupade 21 juli

Skådespelare och författare strejkar mot AI:s roll i Hollywood

Hollywoods första författare- och skådespelarstrejk på över 60 år riktar in sig på artificiell intelligens (AI). Fyra strejkande skådespelare och författare uttrycker sina farhågor kring AI utanför Netflixs kontor i Los Angeles. De anser att AI hotar att ersätta mänskliga författare och skådespelare och därmed riskerar att göra konst mindre mänsklig. De är också oroliga för att AI kan leda till att verkliga mänskliga historier går förlorade. Fackförbundet Writers Guild of America och Screen Actors Guild har förhandlingar om AI:s roll i branschen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 20 juli

Finanssektorn har länge försökt automatisera sina processer, och den senaste utvecklingen inom generativ artificiell intelligens (AI) har öppnat upp nya möjligheter och utmaningar. AI används redan för att förbättra kundupplevelsen, med system som kan svara på komplexa förfrågningar och lära sig att hantera specifika kundbehov. AI används också för att snabba upp bedömningen av om en konsument har råd med kreditprodukter. Företag anpassar också generativ AI för att bekämpa finansiell brottslighet, inklusive penningtvätt. Dock finns det också risker med AI, inklusive dess förmåga att möjliggöra finansiell brottslighet.

Financial Times fördjupade 20 juli

SAG-AFTRAs Duncan Crabtree-Ireland deltar i AI-panel på Comic-Con

Duncan Crabtree-Ireland, nationell verkställande direktör och chefsförhandlare för SAG-AFTRA, kommer att delta i San Diego Comic-Con som panelist i National Association of Voice Actors session ”AI in Entertainment: The Performers’ Perspective”. Han kommer att diskutera befintliga juridiska strukturer i relation till AI och de nya standarder som behöver implementeras för att skydda röstskådespelare. Crabtree-Ireland uttryckte nyligen att mycket mer behövs för att skydda bakgrundsskådespelare från att få sina likheter och bilder skyddade.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 20 juli

Hollywood-skådespelare går med i strejk över ersättning och rättigheter i streamingtiden

Skådespelare har anslutit sig till Hollywood-författare på strejklinjen utanför Netflix Los Angeles-kontor när SAG-AFTRA gick ut i strejk. Strejken handlar om hur Hollywood delar upp pengarna i streamingtiden och hur människor kan trivas i den artificiella intelligensens era. En stor fråga är vem som äger en skådespelares ansikte, då bakgrundsaktörer söker skydd och bättre ersättning för att skanna deras bilder för digital återanvändning. Enligt en facklig förhandlare vill studiorna ha rätt att skanna och använda en skådespelares bild ´för evigheten´ i utbyte mot en dags lön.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 19 juli

Användning av AI för att koppla samman med avlidna älskade

Sunshine Henle, en 42-årig AI-arbetare i Florida, använde AI-plattformen ChatGPT för att koppla ihop med sin avlidna mor. Efter att ha matat in några av de sista textmeddelandena och Facebook-chattmeddelandena hon utbytte med sin mamma, bad hon plattformen att svara i Lindas röst. Henle var förvånad över hur mycket hon kände sig sedd av denna teknik. Hon använde även Bard och Bing AI för samma ändamål, men båda föll kort. ChatGPT var mycket mer övertygande. Henle har sedan dess använt den med ett annat syfte, som en källa till visdom och tröst snarare än att försöka konversera med den som om det verkligen var hennes mamma som talade tillbaka till henne.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 18 juli

Axel Stenmark Tullberg tilldelas årets doktorsavhandling vid Institutionen för kliniska vetenskaper

Axel Stenmark Tullberg har tilldelats årets doktorsavhandling vid Institutionen för kliniska vetenskaper. Hans forskning har fokuserat på betydelsen av immunrespons vid skräddarsydd bröstcancerbehandling på individuell patientnivå. Resultaten kan leda till att färre patienter behöver strålterapi. Stenmark Tullberg beskriver hur hans doktorandprojekt konsumerade en stor del av hans liv och delar sina blandade känslor av nervositet och spänning inför hans nästa äventyr vid Stanford, Kalifornien. Han var en av 39 personer som avslutade sina doktorandstudier vid Institutionen för kliniska vetenskaper 2022.

Direktlänk Dela Akademiliv fördjupade 15 juli

SAG-AFTRA och stora studior i konflikt över flera frågor, strejk inleds

SAG-AFTRA och de stora studiorna är oense om en rad frågor när film- och TV-skådespelare går ut i strejk för första gången sedan 1980. Den största tvistepunkten är fackets krav på 2% av intäkterna från streamingprogram. Parterna är också långt ifrån varandra gällande grundläggande löneökningar. Facket kräver 11%, 4% och 4% över de tre åren i kontraktet, medan studiorna erbjuder 5%, 4% och 3,5%. Parterna är oense om flera frågor, inklusive användningen av artificiell intelligens för att replikera bakgrundsskådespelare.

Direktlänk Dela Variety Media fördjupade 15 juli

Datarevolter bryter ut mot AI

Författare, skådespelare, sociala medieföretag och nyhetsorganisationer är några av dem som protesterar mot AI-företag som konsumerar onlineinnehåll utan samtycke. Kit Loffstadt, en långvarig fanfictionförfattare, slutade publicera sina berättelser i maj efter att ha upptäckt att ett dataföretag hade kopierat hennes berättelser och matat dem i AI-tekniken bakom chatboten ChatGPT. Hon organiserade också en handling av protest mot AI-system tillsammans med andra fanfictionförfattare, genom att publicera en flod av oortodoxa berättelser online för att överväldiga och förvirra datainsamlingstjänsterna som matar författares arbete in i AI-tekniken.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 15 juli

Kan AI uppfinna? Juridiska experter pressar för att adressera frågan

En grupp juridiska experter driver frågan om generativ AI kan uppfinna. Denna fråga har diskuterats av juridiska lärde, patentmyndigheter och kongressen. De som svarar ´ja´ utmanar den djupt rotade övertygelsen att endast en människa kan uppfinna. Detta är mer än en filosofisk debatt, eftersom AI:s roll och juridiska status i uppfinningar också har konsekvenser för innovationsbanan och global konkurrenskraft. Dr. Ryan Abbott, professor vid University of Surrey School of Law, har grundat Artificial Inventor Project, som har lämnat in pro bono testfall i USA och mer än ett dussin andra länder för att söka juridiskt skydd för AI-genererade uppfinningar. Projektet har hittills haft blandade resultat med patentmyndigheter runt om i världen. Sydafrika beviljade det ett patent för en värmespridande dryckbehållare som genererats av AI, medan de flesta länder, inklusive Kina, ännu inte har fattat något beslut. I USA, Australien och Taiwan har dess anspråk avvisats.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 15 juli

Protester mot AI-företag för att konsumera online-innehåll utan samtycke

Författare, skådespelare, sociala medier och nyhetsorganisationer protesterar mot AI-företag som konsumerar online-innehåll utan samtycke. Kit Loffstadt, en fan fiction-författare, slutade posta sina berättelser i maj på grund av oro över AI-modeller. Hon hjälpte också till att organisera en protest mot AI-system förra månaden. Tillsammans med andra fan fiction-författare publicerade hon en mängd historier online för att överväldiga och förvirra datainsamlingstjänsterna. Sociala medier som Reddit och Twitter, nyhetsorganisationer, författare som Paul Tremblay och skådespelaren Sarah Silverman har alla tagit ställning mot AI som suger upp deras data utan tillstånd.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 15 juli

Europa oförberett på extrem värme trots ökade dödstal

Europeiska regeringar har varit långsamma med att införa bredare strategier för att mildra extrem värme, vilket lett till ökade dödstal. I år kan det bli samma sak. Florence, liksom vissa andra delar av Italien, drabbades av temperaturer på nästan 99 grader Fahrenheit denna vecka. En restaurang på Piazza della Signoria använde vattenånga för att försöka göra det mer bekvämt för kunderna. Extrem värme har nu blivit en del av sommarmånaderna i många delar av världen, inte bara i USA, men särskilt i Europa. Trots att Europa värms upp snabbare än det globala genomsnittet verkar det varje år vara särskilt oförberett.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 14 juli

Ny dokumentär återskapar basketlegendens röst med AI

En ny dokumentär om basketlegenden Wilt Chamberlain använder artificiell intelligens (AI) för att återskapa hans röst. Dokumentären, kallad ´Goliath´, har genererat blandade reaktioner från Chamberlains familj. Vissa familjemedlemmar har uttryckt tacksamhet över att få höra hans röst igen, medan andra, som hans syster Selina Gross, har ifrågasatt syftet med att återskapa rösten till en avliden person. Dokumentärskaparna använde en skådespelare för att läsa utdrag från Chamberlains tre självbiografier och uttalanden han citerats för i nyhetsartiklar. Sedan använde de ett AI-program för att ändra skådespelarens röst för att matcha Chamberlains röst baserat på timmar av inspelningar samlade under åren.

Direktlänk Dela The Philadelphia Inquirer fördjupade 14 juli

En populär online-influencer har arresterats i Dubai efter att ha skapat en satirisk TikTok-video där han framställer en överdrivet spenderande Emirati i en lyxbilbutik. I videon, där han kastar buntar med sedlar på förvånade anställda och erbjuder sig att köpa den dyraste bilen - en Ferrari SF90 till $600,000 - gör han narr av de överdådiga livsstilarna som visas upp i staden. Myndigheterna anklagar honom för att ha postat ´propaganda´ som ´skadar allmänhetens intresse´ och ´gör narr av´ Emirati-medborgare.

The Derrick and The News-Herald fördjupade 13 juli

Audible utser Rachel Ghiazza till ny innehållschef

Rachel Ghiazza har utsetts till Audibles nya innehållschef. Ghiazza, som tidigare lett US-innehållet på ljudboksplattformen sedan 2020, kommer att ansvara för varje steg av innehållsutvecklingen, från utveckling till produktion, och även hantera relationer med talanger, förlag och partners. Ghiazza är en tidigare Spotify-anställd som tillbringade över fem år på streamingplattformen där hon ledde dess globala innehållsupplevelser. Hon kommer även att leda arbetet för att globalisera Audibles original och växa företagets bibliotek av podcasts och ljudböcker.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 11 juli

Konstgjord intelligens skapar hinder i SAG-AFTRA:s kontraktförhandlingar

Samtalen mellan skådespelarfacket SAG-AFTRA och filmstudior närmar sig de sista dagarna innan förlängningen av SAG-AFTRA:s nuvarande kontrakt löper ut, och konstgjord intelligens (AI) har blivit ett betydande hinder för en överenskommelse. Fackmedlemmar befarar att deras likheter kommer att säljas och användas på vilket sätt producenter och studior vill. Facket vill ha kraftfulla försäkringar och garantier när det gäller användningen av AI inom branschen. AMPTP, som representerar film- och tv-producenter, vill dock inte diskutera frågan på ett substantiellt sätt.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 11 juli

New York Mets misslyckas trots höga förväntningar och hög lönebudget

Trots att New York Mets lagt ut 344 miljoner dollar på löner och värvat stjärnor som Justin Verlander och Kodai Senga, ligger de på fjärde plats i National League East och har sju matcher upp till wild card-platsen. Laget har underpresterat både offensivt och defensivt. Även andra lag har överraskat, både positivt och negativt, under säsongens första hälft. Bland de positiva överraskningarna finns Baltimore Orioles och Cincinnati Reds, medan San Diego Padres och Alek Manoah från Toronto Blue Jays har varit besvikelser.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 10 juli

Kinesiska Amazon-säljare upptäcker kopierade produktlistningar på Temu

Flera Amazon-säljare i Kina har upptäckt att deras produktlistningar, inklusive bilder och beskrivningar, har kopierats och säljs billigare på e-handelsplattformen Temu, som ägs av den kinesiska techjätten PDD. En säljare, ´David´, upptäckte att hans bästsäljande produkter, som han hade lagt mycket tid och pengar på att testa och marknadsföra, listades på Temu till 30% lägre priser. Hans försäljning av dessa produkter har minskat med mer än 20%. Trots klagomål till Temu har ingenting tagits ner. Temu har inte kommenterat situationen.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 10 juli

Släktforskning avslöjar hemligheten bakom pastor Thages okända föräldrar

Gunvor Carlsson har i över 30 år sökt svaret på gåtan om hennes svärfar Thage Carlssons biologiska föräldrar. Thage, född 1905, lämnades till ett barnhem endast två dagar gammal. Genom att använda DNA-teknik och släktforskning har Gunvor och hennes man Claes lyckats spåra Thages biologiska föräldrar, Walter Lundberg och Anna-Maria Nordgren. Walter var en framstående man som ärvde en stor läderfabrik och grundade Solvalla, medan Anna-Maria var en enkel piga som senare emigrerade till USA. Thages misstankar om sin biologiska mamma visade sig stämma.

Direktlänk Dela Västerviks-Tidningen fördjupade 9 juli

Ryska fäktare som motsätter sig landets invasion av Ukraina orsakar dramatik

Några ryska fäktare har lämnat sitt hemland på grund av dess invasion av Ukraina, vilket har skapat stora rubriker. Tre av dem har nu fått tillåtelse att tävla som neutrala atleter i de amerikanska sommarmästerskapen. En av dessa fäktare, Konstantin Lokhanov, är före detta svärson till presidenten för Rysslands olympiska kommitté och före detta make till en dubbel olympisk guldmedaljör i fäktning. Efter att ha vunnit i Phoenix poserade Lokhanov med en ukrainsk fäktare medan de båda höll en ukrainsk flagga i en utmanande uppvisning av stöd. Lokhanov har sagt att han inte längre kan leva i ett land som dödar oskyldiga ukrainare.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 8 juli

Major League Baseball: Halvvägs genom säsongen, nya regler och oväntade framgångar

Halvvägs genom Major League Baseball-säsongen har nya regler implementerats och lag som spenderat för mycket pengar misslyckas, vilket tvingar dem att överväga om ytterligare utgifter kan rädda dem. Första halvan av säsongen har varit en tid av nödvändig övergång för MLB, som har fastnat i gamla sätt och inte kunnat följa med i den digitala åldern som andra amerikanska professionella sporter. Tack vare klockan för kast, unga stjärnor och oväntade framgångar i städer som länge varit utan framgång, går MLB in i sin all-star-paus med en lovande bana. Men för vinnande och förlorande lag - och en liga som hoppas återupprätta sitt grepp om fansens hjärtan - är denna säsong långt ifrån över. Här är fem punkter att ta med från säsongen hittills.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 8 juli

Är AI framtiden för astrologi? Co-Star utvecklar maskin för astrologiska läsningar

Teknikföretaget Co-Star har utvecklat en maskin som använder artificiell intelligens (AI) för att ge astrologiska läsningar baserade på en individs födelsedatum, tid och plats. Maskinen, som står i Iconic Magazines butik, ställer specifika frågor som ´Borde jag starta en kult?´ och genererar svar baserade på astrologiska beräkningar. Många besökare har hört talas om maskinen genom TikTok. Maskinen utvecklades för att marknadsföra Co-Stars nya in-app-tjänst, The Void, som låter användare ställa öppna frågor som vanligtvis inte behandlas i appens astrologiska läsningar.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 8 juli

Två brandmän dör i brand på lastfartyg i Newark

Två brandmän dog och fyra skadades allvarligt under släckningsarbetet av en brand på det italienska lastfartyget Grande Costa d’Avorio i hamnen i Newark, New Jersey. Fartyget, som ägs av Grimaldi Group, lastade tusentals fordon när branden bröt ut. Branden började på fartygets 10: e däck när besättningsmedlemmar och lokala hamnarbetare förflyttade bilar, skåpbilar och lastbilar. Mer än 1 200 nya och begagnade fordon och 157 containrar fanns ombord på fartyget.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 6 juli

Kaliforniens universitet stämmer försäkringsbolag för att inte ha betalat ut cyberförsäkring efter dataintrång

Universitetet i Kalifornien stämmer försäkringsbolag som opererar på Lloyd´s of London marknaden efter att de vägrade göra en utbetalning från en cyberförsäkring efter ett dataintrång på universitetets hälsovårdstjänst. Attacken 2014 drabbade University of Los Angeles Health (UCLAH), som förlorade data tillhörande över 4,5 miljoner patienter. Universitetets regenter har lämnat in en stämningsansökan vid Los Angeles högsta domstol och söker skadestånd från de namnlösa försäkringsbolagen som är en del av Lloyd´s, den London-baserade globala försäkringsmarknaden.

Direktlänk Dela Tech Monitor fördjupade 6 juli

Adam Schiffs kampanj sätter insamlingsrekord för senatsval

USAs representanthusmedlem Adam Schiffs senatskampanj meddelade på onsdagen att den kaliforniska demokraten hade samlat in 8,1 miljoner dollar under de senaste tre månaderna, en period som inkluderar hans nyliga kritik av det republikanledda huset. Hans team sa att det var ett rekord för en senatskampanj för april-juni-kvartalet av ett år där det inte hålls val. Kampanjens kommunikationsdirektör Marisol Samayoa sa i ett e-postmeddelande att det ´rekordbeloppet´ hänvisade till insamling i öppna senatsval, där en sittande person inte kandiderar.

Direktlänk Dela Action News Jax fördjupade 6 juli

ADP hedras som en av de bästa arbetsplatserna i Los Angeles

ADP, en av de största teknikföretagen i Pasadena, betalar 1 av 6 arbetare i USA. Företaget behandlar mer än 69 miljoner anställdas skattedeklarationer årligen och använder stora datamängder för att avslöja anställningstrender och informera viktiga beslut. ADP använder AI och utvecklar anpassningsfärdiga teknikplattformar för att hjälpa företag att förbli följsamma runt om i världen. Företaget har nyligen blivit hedrat med utmärkelsen ”Bästa arbetsplats” i Los Angeles för 2023 av Built In. På ADP:s innovationscenter, kallat Studio55, arbetar teknik- och produktteam med att förbättra livet för 67 miljoner människor varje dag.

Direktlänk Dela Automatic Data Processing fördjupade 6 juli

Kevin Costner vinner tidigt juridiskt i sin skilsmässofall

Skådespelaren Kevin Costner har vunnit ett tidigt juridiskt beslut i sin skilsmässoprocess. Hans fru, Christine Baumgartner, måste flytta ut från deras gemensamma bostad i Santa Barbara senast i slutet av juli. Baumgartner hade begärt att få stanna till den 15 augusti, med hänvisning till barnbidrag och oro över hyresmarknaden. Baumgartner anklagar Costner för att ha erbjudit ett för lågt barnbidrag på $30 000 i månaden och att ha stängt av hennes kreditkort, vilket lämnar henne med begränsade medel som hemmafru utan inkomst. Paret har varit gifta i nästan 20 år och har tre barn tillsammans.

Direktlänk Dela Yahoo News fördjupade 6 juli

Fyra aktier med potential för återhämtning

Fyra aktier med potential för återhämtning har identifierats: Occidental Petroleum Corp., Valero Energy Corp., Acuity Brands Inc. och Columbia Sportswear Co. Occidental Petroleum, ett favoritföretag för Warren Buffett, har fallit med cirka 10% under andra kvartalet. Valero Energy, ett raffinaderi- och marknadsföringsföretag, har förlorat 15% av sitt värde under förra kvartalet. Acuity Brands, en belysningsproduktleverantör, föll med 11% under andra kvartalet. Slutligen har Columbia Sportswear, ett klädföretag, sjunkit med 14% under senaste kvartalet.

Direktlänk Dela GuruFocus fördjupade 5 juli

Nya säsonger och serier på HBO Max i juli

Daniel Radcliffe återvänder i en ny säsong av ´Miracle Workers´ och Steven Soderbergh erbjuder ett mysterium i miniserien ´Full Circle´, båda kommer att visas på HBO Max i juli. Dessutom kommer en dokumentärserie om boxaren Oscar De La Hoya och en ny miniserie från Steven Soderbergh. Den 20 juli släpps dokumentärserien ´Superpowered: The DC Story´ som handlar om serieförlagets historia och vägen till filmer som ´Justice League´ och ´Wonder Woman´. Andra höjdpunkter inkluderar ´What We Do in the Shadows´ säsong fem och ´The Golden Boy´.

Direktlänk Dela MovieZine fördjupade 5 juli

AI i centrum för 2023 Collision Conference: Exekutiva ledare diskuterar produktivitet, etik och reglering

Under 2023 Collision Conference i Toronto var AI, som förväntat, huvudämnet. Några högre chefer uttryckte sina åsikter om de produktivitetsförbättringar som tekniken levererar nu. Andra uttryckte oro över etiska frågor och reglering. Alla var dock överens om att AI är en transformativ teknologi. Bland de exekutiva som uttalade sig fanns Colin Murdoch från Googles DeepMind, Dr. Kareem Yusuf från IBM, Tom Verrilli från Amazon´s Twitch, Sita Chantramonklasri från Siam Capital och Navrina Singh från Credo AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 5 juli

Skolor drabbade av ransomware-attacker, känsliga dokument dumpade online

Konfidentiella dokument stulna från skolor och dumpade online av ransomware-gäng beskriver studentsexuella övergrepp, psykiatriska sjukhusvistelser, missbrukande föräldrar, skolk - till och med självmordsförsök. Minneapolis Public Schools vägrade att betala en lösensumma på 1 miljon dollar, vilket resulterade i att mer än 300 000 filer dumpades online i mars. Data inkluderade medicinska journaler, diskrimineringsklagomål, socialförsäkringsnummer och kontaktinformation för distriktets anställda. Efter attacken har skoladministratörerna inte uppfyllt sitt löfte att informera enskilda offer. Andra distrikt som nyligen drabbats av datatjuvar inkluderar San Diego, Des Moines och Tucson, Arizona.

Direktlänk Dela Journal-Courier fördjupade 5 juli

Elit-chokladmakare Armando Siracusano och Gabriella Comis presenteras i ´MEET A SCIENTOLOGIST´

Scientology Network kommer att premiärvisa ett avsnitt av ´MEET A SCIENTOLOGIST´ med elit-chokladmakarna Armando Siracusano och Gabriella Comis den 4 juli 2023. Paret berättar om deras resa, från att ha förälskat sig på ett bageri till inspirationen bakom några av deras mest extraordinära desserter. Armando och Gabriella har lyft konsten att tillverka choklad till nästa nivå i sina choklad- och gelatobutiker på Sicilien. Deras butik, Cioccolato e Gelato, har blivit en omedelbar succé och är känd som en av de bästa hantverkskonfektyrbutikerna på hela Sicilien.

Direktlänk Dela Neotrope fördjupade 5 juli

Scientologikyrkan i Los Angeles arrangerar 4 juli-festival den 2 juli

Scientologikyrkan i Los Angeles arrangerar en festival den 4 juli söndagen den 2 juli. Alla är välkomna till denna familjedag i Hollywood från kl. 10.00 till 15.00. Varje år arrangerar Scientologikyrkan i Los Angeles en självständighetsdagsfestival. Aktiviteter för hela familjen inkluderar hoppborgar, obegränsad popcorn och sockervadd, tävlingar i munkätning, säcklöpning, hulahopp- och Jenga-jättetävlingar, levande musik, matförsäljare och bås med lokala konstnärers verk. Ytterligare helgdagstema-program är planerade under året. För mer information om nästa samhällsfirande, kontakta Scientologikyrkan i Los Angeles på (323) 953-3206 eller besök deras Facebook eller Instagram.

Direktlänk Dela Neotrope fördjupade 5 juli

Elon Musk: Inflytelserik affärsman och hans framgångsstrategier

Elon Musk är en inflytelserik affärsman och investerare, känd för sina beslut, handlingar och kommentarer. Hans framgångsstrategier inkluderar ett öppet tankesätt, att drömma stort och att förbereda sig för högre arbetsnivåer. Musk grundade ´The Boring Company´ 2016 i Los Angeles och är även VD och ängelinvesterare för Tesla. Han skapade solenergiföretaget SolarCity 2006 och förvärvade det. Musk är medgrundare till den ideella forskningsorganisationen OpenAI, som främjar vänlig artificiell intelligens (AI). Han tror på att förstå prioriteringar, lösa större problem först och är extremt beslutsam. Musk grundade SpaceX 2002 och fungerar som dess Chief Engineer och VD.

Direktlänk Dela Tycoonstory Media fördjupade 2 juli

Twitter begränsar tillfälligt antalet inlägg användare kan läsa per dag

Elon Musk meddelade på lördagen att Twitter tillfälligt kommer att begränsa antalet inlägg användare kan läsa per dag för att hantera problem med data-skrapning. Detta efter att tusentals användare rapporterat problem med att använda webbplatsen och fått felmeddelanden om att de ´överskridit´ sin ´rate limit´. Musk, som äger Twitter, sa inte hur länge begränsningarna skulle vara eller vad som kunde få honom att lyfta restriktionen. Han sa ursprungligen att verifierade konton skulle begränsas till att läsa 6 000 inlägg per dag, overifierade konton till 600 inlägg och nya overifierade konton till 300 inlägg. Två timmar senare höjde han dessa gränser till 8 000 för verifierade, 800 för overifierade och 400 för nya overifierade - innan han återigen höjde dem tidigt på lördagskvällen till 10 000, 1 000 och 500.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 2 juli

Zojirushi lanserar sin mest avancerade och dyraste riskokare hittills

Japanska tillverkaren Zojirushi har lanserat sin mest avancerade och dyraste riskokare hittills på den amerikanska marknaden. Lanseringen ägde rum på Japan House i Los Angeles med sushi och cocktailer. Den nya riskokaren, Pressure Induction Heating Rice Cooker & Warmer NW-JEC10/18, kostar $550 mer än företagets tidigare modeller. Den har tryckkokningsfunktion och induktionsvärme, vilket ger snabb värmning och jämn temperatur. Den nya modellen har även en anpassningsfunktion för vit ris kallad ´My Rice´. Trots de nya funktionerna har riskokaren ingen anpassningsfunktion för brunt eller jasminris.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 1 juli

Elon Musk och Mark Zuckerberg överväger en kampmatch

Efter att Elon Musk utmanade Mark Zuckerberg till en ´kampmatch´ på sociala medier, har samtal om en potentiell match pågått mellan de två tech-miljardärerna. Dana White, president för Ultimate Fighting Championship, har medlat mellan Musk och Zuckerberg, och bekräftade att båda är villiga att delta i en match. Ingen officiell match har ännu bekräftats, men det finns planer på att göra det till en välgörenhetshändelse. Den föredragna platsen är Las Vegas, men Musk har föreslagit att evenemanget också kan äga rum i det romerska Colosseum.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 1 juli

Olesia Vog: Lyx-influencer som förändrar lyxresortreklam

Född i Ryssland har Olesia Vog skapat en framgångsrik karriär som modell och lyx-influencer med sin elegans, charm och äkthet. Hon började sin karriär som 15-åring och blev snabbt en älskad figur inom reality-TV. Olesia flyttade till USA för att utöka sitt inflytande i modevärlden och fick prestigefyllda modelljobb samt inbjudningar till exklusiva evenemang. Men det var på Instagram som hon verkligen hittade sin kallelse, med över 325 000 följare och 70 miljoner visningar av sina lyxresort-reels. Olesia arbetar nu med Hollywood-producenter i Los Angeles, och hennes resa fortsätter att inspirera miljontals människor och påverka hur lyx uppfattas och upplevs i den digitala eran.

Direktlänk Dela US Times Now fördjupade 26 juni

Använd Instagram-annonser för att marknadsföra ditt fotograferingsföretag

Instagram är en av de bästa plattformarna för fotografer att marknadsföra sitt arbete, men att bara publicera bilder på din vanliga flöde eller Stories räcker inte. För att nå en större del av din publik kan du använda Instagram-annonser. Håll dina bilder och annonser konsekventa, posta så regelbundet som möjligt och använd verktyg som SocialPilot för att hjälpa dig. Välj en annonsobjektiv baserat på dina affärsmål, som varumärkeskännedom, webbplatsklick eller leadsgenerering. Visa ditt arbete genom annonser, till exempel karusellannonser eller videor, och rikta in dig på din publik baserat på livsstilsspecifika faktorer. Dra nytta av platsbaserade funktioner för att nå personer i ditt område.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 26 juni

Influencer Fight League IFL 6: Worlds Collide ikväll

Influencer Fight League (IFL) 6: Worlds Collide äger rum ikväll (lör 24 juni 2023) på Academy Theater i Los Angeles och kommer att sändas live på FITE.tv. Evenemanget kommer att innehålla sju spännande boxningsmatcher och fyra titelmatcher med några av de hetaste influencerna från TikTok och Instagram. I huvudmatchen kommer Albert Ochoa, som tog Kylie Jenner till balen, att försvara sin ICB North American Super Welterweight-titel mot Xavier Long, TikTok-stjärnan med 3,4 miljarder visningar för sina lojalitetstestande spratt på flickvänner.

Direktlänk Dela MMA Mania fördjupade 24 juni

Digital marknadsförings tillväxt och möjligheter i USA

I dagens värld förändras tekniken snabbt och detta gäller även för marknadsföringsvärlden, där traditionella metoder inte alltid räcker till. Digital marknadsföring har vuxit kraftigt i USA, där över 78% av befolkningen är frekventa internetanvändare. Detta skapar stora möjligheter och en stor målgrupp för digital marknadsföring. USA har också en mängd olika branscher som erbjuder jobbmöjligheter inom digital marknadsföring. Löneskalan för digital marknadsföring i USA baseras inte på utbildning, utan snarare på kunskap och erfarenhet inom området. Några kända nav för digital marknadsföring i USA är San Francisco, New York, Seattle och Los Angeles.

Direktlänk Dela Scoop Earth fördjupade 23 juni

Modulära bostadsprojekt ger hopp åt hemlösa i Los Angeles

I Los Angeles, där hemlöshetskrisen är mycket påtaglig, finns det nu en strimma av hopp i form av modulära bostadsprojekt som syftar till att erbjuda skydd för hemlösa. Staden har över 40 000 hemlösa individer, en siffra som har ökat kraftigt med 16% det senaste året. Genom innovativ design och teknik hoppas man nu kunna erbjuda dessa människor tak över huvudet.

Direktlänk Dela MarketScale fördjupade 21 juni

Skjutningar och våldshändelser i olika länder under helgen

En man beväpnad med ett automatgevär orsakar skräck i staden Diamond Bar i Los Angeles. Skjutningar lämnar dussintals döda och skadade under fars dag-helgen och Juneteenth. 18 papperslösa migranter hittades efter jakt med en lastbil i Texas. En 17-årig flicka dör i en människoavalanche på en konsert i Bolivia. En motorcykel kör över en 4-årig flicka och räddar henne från en värre död i Colombia.

Direktlänk Dela Alaska Commons fördjupade 20 juni

Leni Klum visar upp akneutbrott i makeup-fritt selfie

19-åriga modellen Leni Klum, dotter till Heidi Klum, visade nyligen upp sitt akneutbrott i ett makeup-fritt selfie på Instagram Stories. Leni har tidigare samarbetat med sminkmärken och visat upp sin strålande hud på tidningsomslag, men fans uppskattar att hon visar sitt ´riktiga´ ansikte. I en annan bild, tagen av fotografen Jonny Marlow, syns Leni med ett ansikte fritt från akneärr och fläckar. Trots att både Leni och hennes mamma Heidi älskar modellering, skiljer sig deras smak i inredning och kläder åt. Leni har nyligen flyttat från Los Angeles till New York City för att studera inredningsdesign.

Direktlänk Dela 24S Sports fördjupade 20 juni

Aoki Lee Simmons anklagar sin far Russell Simmons för emotionell misshandel

Aoki Lee Simmons, dotter till musikmogulen Russell Simmons, anklagar sin far för emotionell misshandel och att ha brutit kontakten med sina barn. Konflikten uppdagades offentligt när Aokis syster Ming Lee önskade sin mamma Kimora en glad fars dag på Instagram, men inte nämnde sin far. Aoki gick sedan ut på Instagram och hävdade att Russell var respektlös mot sin mamma och attackerade sina barn känslomässigt med hot. Aoki delade också textmeddelanden, röstmeddelanden och skärminspelningar som bevis på hans påstådda beteende.

Direktlänk Dela Yahoo News fördjupade 20 juni

Influencers i Israel betonar vikten av autenticitet

Influencers i Israel betonar vikten av autenticitet och transparens för att bygga och engagera en publik. På Nas Summit för innehållsskapare i Tel Aviv den 12 juni, diskuterades ämnen som att skapa engagerande innehåll, tillväxt på sociala medier och den roll generativ AI kommer att spela i skaparekonomi. Evenemanget, som tidigare har hållits i Los Angeles, Dubai och London, var värd för den populära Facebook-influencern Nas Daily (Nuseir Yassin), som har över 63 miljoner globala följare. Bland deltagarna fanns ledare från företag som Narrative, SHOUT och Riverside, som stöder skapare med ytterligare verktyg och strategier.

Direktlänk Dela ISRAEL21c fördjupade 19 juni

San Francisco leder vägen för återanvändning av vatten

I San Francisco utvecklas vattenåteranvändningsmetoder för att göra vattenanvändningen mer hållbar. Enheterna för vattenåteranvändning kallas OneWater System och rengör gråvatten från hotell genom membranfiltrering, ultraviolett ljus och klor. Vattnet återanvänds sedan för icke-dricksändamål. På längre sikt hoppas man att byggnader ska bli helt självförsörjande, eller ´vattenneutrala´, genom att använda samma vatten om och om igen i en sluten slinga. San Francisco införde 2015 ett krav på att alla nya byggnader över 100 000 kvadratfot skulle ha återvinningsanläggningar på plats.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 17 juni

Virtuella influencers: En ny era av digital marknadsföring

De senaste åren har virtuella influencers, datorgenererade karaktärer med miljontals följare på sociala medier, förändrat det digitala marknadsföringslandskapet. Dessa digitala personligheter omformar inte bara hur varumärken engagerar sig med sin målgrupp, utan utmanar också det traditionella konceptet för kändisendorsement. Virtuella influencers har flera fördelar jämfört med sina mänskliga motsvarigheter, till exempel är de inte begränsade av begränsningar och begränsningar som riktiga kändisar, vilket innebär att de kan vara tillgängliga för kampanjer dygnet runt. Dessutom är virtuella influencers immuna mot skandaler och kontroverser som ofta plågar mänskliga kändisar, vilket säkerställer en konsekvent och positiv varumärkesbild. Kostnaden för att samarbeta med en virtuell influencer kan också vara betydligt lägre än att samarbeta med en riktig kändis, vilket gör dem till ett attraktivt alternativ för varumärken med begränsade marknadsföringsbudgetar. Den snabba teknikutvecklingen, såsom artificiell intelligens (AI) och maskininlärning, har möjliggjort skapandet av allt mer realistiska och sofistikerade digitala karaktärer, vilket suddar ut gränserna mellan den verkliga och virtuella världen. Dock har den ökande populariteten av virtuella influencers också väckt etiska frågor, som att användningen av datorgenererade karaktärer i reklam kan vara vilseledande för konsumenterna.

Direktlänk Dela The Spy Who Billed Me fördjupade 16 juni

Phil Spencer, chef för Xbox, diskuterar framtiden för spelindustrin och Xbox strategi. Han betonar vikten av att utveckla högkvalitativa spel och att Xbox inte vill växa på bekostnad av konkurrenter som Sony. Han tror att spelindustrin kommer att fortsätta att utvecklas med nya affärsmodeller, utvecklare och plattformar. Xbox Game Pass, en streamingtjänst för spel, är en viktig del av strategin och har hjälpt studior att vara mer experimentella. Spencer ser också Xbox som en plattform som måste finnas på PC, mobiler, surfplattor och set-top-boxar för att överleva, men konsolen kommer inte att försvinna.

The Guardian fördjupade 16 juni

Forskare vid University of California i Los Angeles har upptäckt att stimulering av hjärnans frontallob, en del av neocortex, i synkronisering med hippocampus elektriska vågor under sömn kan förbättra minnesfunktionen. Forskare hoppas att denna typ av stimulering kan förbättra minnet för människor med andra hjärnstörningar, som Parkinsons eller Alzheimers. Studien involverade patienter med epilepsi, och forskarna fann att minnesförbättringen återspeglades i hjärnans fysiologi.

Wired fördjupade 14 juni

Black Mirror återvänder med säsong 6

Efter en paus på fyra år återvänder Black Mirror med en sjätte säsong på Netflix. Seriens skapare och författare Charlie Brooker har hämtat inspiration från sitt eget lockdowntittande av true-crime-dokumentärer och utforskar hur verkliga tragedier omvandlas till underhållning. Avsnittet ´Loch Henry´, som utspelar sig i Skottland, är en av de nya episoderna. Andra avsnitt i säsongen behandlar bland annat kändisars offentliga liv och hur människors liv förvandlas till innehåll, med eller utan deras tillåtelse.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 14 juni

Anställda protesterar på arbetsplatsen över sociala frågor

Protester på arbetsplatsen har blivit vanligare sedan NFL-spelaren Colin Kaepernick först knäböjde under nationalsången 2016. Anställda på företag som Netflix, Amazon, Google och Wayfair har organiserat protester mot företagens ståndpunkter i sociala frågor eller krav på att återvända till kontoret. Enligt en rapport från Weber Shandwick tror majoriteten av de amerikanska anställda, särskilt millennials, att de har rätt att uttala sig om frågor som påverkar samhället. Det återstår att se hur företag kommer att hantera dessa protester i framtiden, men vissa arbetsgivare, som Elon Musk på Tesla, har redan tagit en hårdare hållning.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 13 juni

Ashley Watkins revolutionerar företagsmarknadsföring med gratis Instagram-kurs

The Marketing Pros LLC, ett företag lett av den hyllade författaren och marknadsexperten Ashley Watkins, erbjuder en banbrytande gratis Instagram-marknadsföringskurs för att stärka kvinnliga entreprenörer. Kursen ger deltagarna en konkurrensfördel genom att erbjuda beprövade strategier för att nå, engagera och konvertera kunder, oavsett förändrade algoritmer. Watkins, som tidigare var personlig tränare och grundare av Body by Ashley, har skapat en metodik baserad på marknadsundersökningar och försäljningsprinciper för att garantera förbättrad innehållsprestanda. Kursen är speciellt utformad för onlinetjänsteleverantörer och syftar till att hjälpa företag att växa och behålla lojala kunder.

Direktlänk Dela Madras Tribune fördjupade 12 juni

Google och Facebook anklagas för att stjäla från sina egna kunder

Cory Doctorow hävdar att Google och Facebook stjäl pengar, men inte från tidningar, utan från sina egna kunder. Enligt Doctorow tar de 51% av varje annonsdollar genom att representera både köpare och säljare. Han menar att detta borde vara olagligt, men antitrustlagar är notoriskt lätta, särskilt i Kanada. Doctorow föreslår att förbjuda övervakningsbaserade annonser skulle jämna ut spelplanen och hjälpa tidningar. Europeiska unionen förbjöd onlineövervakning utan samtycke för annonsering för fem år sedan, men teknikjättarna har kringgått det, även om regulatorer verkar börja komma ifatt dem.

Direktlänk Dela Canadian Dimension fördjupade 12 juni

Microsoft planerar att föra PC Game Pass-titlar till Nvidias GeForce Now

Microsoft planerar att föra PC Game Pass-titlar till Nvidias GeForce Now-strömningstjänst. Sarah Bond, chef för Xbox-skaparupplevelse, meddelade detta vid en privat Xbox-mediabriefing i Los Angeles på söndagen. GeForce Now-medlemmar kommer att kunna ´strömma utvalda PC-spel från biblioteket´, så det verkar inte som om det blir hela katalogen. Detta är en stor affär för molnspel och låter PC Game Pass-prenumeranter använda Nvidias överlägsna spelströmningstjänst med RTX 4080-nivåer av prestanda. Det innebär också att Microsofts utlovade Microsoft Store-stöd för GeForce Now sträcker sig utöver bara dina köp och omfattar PC Game Pass-prenumerationen.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 12 juni

San Diego godkänner installation av reklamkiosker i centrum

San Diego City Council har godkänt ett företagspartnerskapsavtal för att installera mellan 50 och 75 stora reklamkiosker i stadens centrum. Syftet är att hjälpa turister att hitta bättre, öka den allmänna säkerheten, hjälpa hemlösa att hitta skydd och generera miljontals dollar för staden och en icke-vinstdrivande organisation under det 10-åriga avtalet. Kritiker menar att fördelarna överdrivs och att kioskerna kan äventyra stadens strikta regler mot reklamskyltar och digitala annonser. Rådet röstade 7-1 för avtalet, som kommer att generera mellan $630 000 och $1,4 miljoner per år för staden och ungefär hälften av det för Downtown San Diego Partnership.

Direktlänk