» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 128 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Mark Zuckerberg är en amerikansk programmerare, entreprenör och filantrop. Han är mest känd för att ha grundat Facebook, världens största sociala nätverk, tillsammans med några av sina Harvard-kamrater 2004. Facebook har förändrat hur människor kommunicerar och delar information på internet. Zuckerberg är en av världens yngsta miljardärer och anses vara en av de mest inflytelserika personerna i tekniksektorn. Han och hans fru, Priscilla Chan, har startat Chan Zuckerberg Initiative, en organisation som arbetar för att förbättra utbildning, vetenskap och hälsa över hela världen.

Senaste nytt kring Mark Zuckerberg

Amazon-aktier återhämtar sig starkt efter stora förluster

Amazon-aktier har ökat med 76% hittills 2023, en anmärkningsvärd återhämtning efter att ha förlorat nästan hälften av sitt värde 2022. Företagets senaste kvartalsresultat var imponerande, med intäkter och vinst som överträffade konsensusprognoserna. Företagets fria kassaflöde ökade till 21,4 miljarder dollar under de 12 månaderna fram till 30 september, jämfört med ett negativt värde på 19,7 miljarder dollar föregående år. E-handelsverksamheten förbättras snabbt och Amazon Web Services fortsätter att stabiliseras. Dessutom kan Prime Video bli en betydande inkomstkälla.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupar idag

Meta firar 10-årsjubileum för AI-labb, reflekterar över AI-boom och introducerar nya verktyg

Inför 10-årsjubileet för Metas AI-labb reflekterar Yann LeCun, Metas chefsforskare, över den artificiella intelligensens boom. Meta introducerar nya verktyg för att generera ljud, forska i video och upptäcka fördomar i språkmodeller. LeCun minns sin reaktion när OpenAI släppte ChatGPT förra november. Chatten, som kan generera omslagsbrev, skämt, manus och nästan vilken annan text som helst, tog AI till mainstream och startade en ny trend i Silicon Valley. LeCun var överraskad över verktygets påverkan på allmänhetens uppfattning och användning. Meta har under året fokuserat på att använda AI som kärnan i nya produkter och har släppt LLaMA, en stor språkmodell som konkurrerar med OpenAI:s GPT. Meta planerar att lansera fler produkter, särskilt inom metaversum, som är företagets flerbiljoner dollar satsning.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade i förrgår

Risk för ´ai-pati´ i ljuset av överdrivet AI-hype

Överflödet av nyheter om artificiell intelligens (AI) och ouppfyllda löften om teknikens potential kan leda till ´ai-pati´, en likgiltighet inför AI, skriver German Bender. Han varnar för att företag som lovar stort men inte levererar kan bidra till en farlig AI-kapprustning. Han nämner även Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, vars oförsiktiga hantering av företagets teknik ledde till att han blev sparkad - men sedan återinsatt - av företagets styrelse. Bender uppmanar till fortsatt intresse och granskning av AI för att förhindra oetiska affärsidéer och farlig teknik.

Direktlänk Dela Dagens Arena fördjupade 27 november

OpenAI:s VD Sam Altman återanställd efter omfattande kritik

Förra veckan avskedades Sam Altman, en framstående person inom AI-världen, från sin position som VD för OpenAI. Altman, som lanserade AI-baserade chatten ChatGPT för ett år sedan, har skapat stora störningar i teknikvärlden. Hans avskedande ledde till omfattande kritik och hot om avgångar från majoriteten av OpenAI:s anställda, vilket resulterade i att han återanställdes som VD. Trots detta har OpenAI:s rykte tagit skada och företaget rapporterar nu förluster på grund av serverkostnader för att träna ChatGPT. Altman har nu anställts av Microsoft.

Direktlänk Dela Geo TV News fördjupade 25 november

Meta kan dra nytta av OpenAI:s ledningsdrama

Meta-VD Mark Zuckerberg var inte direkt involverad i dramatiken kring Sam Altmans avgång och återkomst till OpenAI, men hans företag kan dra fördel av situationen. Microsoft, OpenAI:s största finansiella stöd, har positionerat startupföretaget som en viktig molnpartner, men detta har fått kritik när frågor uppstått om hur styrelseproblemen kunde undgå Microsoft och dess VD Satya Nadella. Meta har å andra sidan haft lyxen att följa händelserna på sidlinjen. Detta kan hjälpa Meta att stärka sina open-source Llama AI-initiativ och kan även hjälpa med rekrytering. Meta fortsätter att investera tungt i generativ AI och stora språkmodeller, liknande de som hjälpte till att skapa OpenAI:s ChatGPT.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 23 november

Anupam Mittal kritiserar OpenAI:s styrelse och föreslår en unik AI-strategi för Indien

Anupam Mittal, grundare av ShaadiDotCom, uttryckte stark kritik mot OpenAI:s medgrundare och chefsforskare Ilya Sutskever, efter styrelsens beslut att avsätta Sam Altman. Mittal anser att styrelser som driver disruptiv teknik med exotiska ledningsstrukturer alltid kommer att hamna i kaos. Han berömde Satya Nadella för att ha anställt Sam Altman och hans kollegor, men uttryckte oro över koncentrationen av AI inom privat teknik. Mittal varnade för Elon Musk och Mark Zuckerbergs potentiella reaktioner på OpenAI, och föreslog att världen kanske behöver en unik strategi för AI, där Indien kan spela en roll.

Direktlänk Dela Mashable India fördjupade 21 november

Meta avvecklar sitt ansvariga AI-team

Meta har avvecklat sitt team för ansvarig AI och omplacerat personalen till andra områden inom Mark Zuckerbergs företagsimperium för att fokusera på generativ AI. Detta team lanserades ursprungligen 2019 med förhoppningen att denna interna grupp av tvärvetenskapliga experter skulle kunna hjälpa tekniska team att utforma och bygga maskininlärningsmodeller på ett etiskt sätt. Nu har de flesta anställda omplacerats till Metas generativa AI-arm, medan vissa har gått till dess enhet för maskininlärningsinfrastruktur. Denna förändring väcker frågor om Metas engagemang för att bygga teknik på ett säkert och ansvarsfullt sätt.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 20 november

Meta presenterar nya AI-verktyg för bild- och videoredigering

Meta har presenterat två nya generativa AI-verktyg för redigering av bilder och video. Verktygen kommer så småningom att läggas till på Facebook och Instagram, vilket gör det möjligt för innehållsskapare att direkt skapa videor och redigera bilder med textkommandon. Emu Video kan omvandla textkommandon till korta videoklipp, till exempel kan man skriva ”en hund som leker hämta” och verktyget skulle skapa en video av en hund som leker hämta. Emu Video kan också omvandla enkel text eller stillbilder till högkvalitativt videoinnehåll. Emu Edit är en bildredigerare som kan göra många saker, som lokala och globala ändringar, lägga till och ta bort bakgrunder, ändra färger och former, hitta saker och separera dem i grupper. Metas nya generativa AI-verktyg kan användas i en mängd olika situationer, till exempel för att skapa animerade klistermärken och GIF:er, komma med nya idéer, krydda upp rullar och skicka varandra personliga födelsedagsönskningar.

Direktlänk Dela Eyes On News fördjupade 20 november

År 2017 besegrades världsmästaren i Go, Lee Sedol, av en maskin - AlphaGo, skapad av Google-ägda DeepMind. Sedols reaktioner under spelet speglar människans förvåning och utmaning inför framväxten av AI-chatbotar som ChatGPT. Sara Hooker, framstående forskare och grundare av Cohere For AI, menar att 2023 var året då AI:s språkliga framsteg nådde allmänheten och markerade början på vår förståelse för hur man använder tekniken på ett meningsfullt och ansvarsfullt sätt. Hon jämför det med framväxten av internet och mobiltelefoner. AI:s framsteg har dock även skapat en miljö av digital hysteri, enligt filosofen Daniel Innerarity. Företag som Alphabet (Google), Meta och Microsoft vill att AI ska garantera deras oändliga tillväxt och har varit ivriga att erövra spelplanen. Men detta kräver människans fascination för tekniken. AI:s förmåga att tala med känslor har fångat global uppmärksamhet och övertygat världsledare om att problemet - eller revolutionen - kräver brådskande åtgärder. President Joe Biden har redan publicerat sitt lagstiftningsramverk för USA, medan EU vill ha regler klara till slutet av året. Det finns dock en oro att stora teknikföretag vill införa regler för att förhindra att nya konkurrenter dyker upp, eftersom de skulle belastas av ett strängare regulatoriskt ramverk.

El País fördjupade 20 november

Globala framsteg för att reglera AI: senaste stegen

Artificiell intelligens (AI) utvecklas snabbt och stör regeringars försök att reglera tekniken. Australien planerar regler för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI. Storbritannien har tredubblat sin finansiering för ´AI Research Resource´ till 300 miljoner pund. Kina har infört tillfälliga regler och är redo att öka samarbetet kring AI-säkerhet. EU planerar regler och tre länder har kommit överens om hur AI bör regleras. Frankrike, Italien, Japan, Polen och Spanien undersöker möjliga brott. USA planerar att lansera ett AI-säkerhetsinstitut.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 20 november

Tre aktier att hålla koll på inom artificiell intelligens 2024: Amazon, Micron Technology och Super Micro Computer

Om du inte redan äger aktier inom artificiell intelligens (AI) kan du missa en av de största teknikinflationerna i historien. Men det är fortfarande tid att investera då många viktiga aktörer inom AI-industrin fortfarande handlas under sina 2021-toppar. Tre företag att hålla koll på är Amazon, Micron Technology och Super Micro Computer. Amazon har nyligen gjort stora framsteg inom AI, Micron Technology är en av endast tre stora DRAM-tillverkare och Super Micro Computer har sett en stark tillväxt inom AI-relaterade servrar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 20 november

Meta omfördelar sitt Ansvariga AI-team till andra interna AI-projekt

Meta omfördelar sitt Ansvariga AI-team till andra interna AI-projekt, enligt en talesperson för företaget. Arbetarna kommer att fortsätta att arbeta för att förhindra AI-relaterad skada. Talespersonen säger att tech-jätten syftar till att föra personalen närmare skapandet av kärnprodukter, med majoriteten av det Ansvariga AI-teamet som flyttar till generativ AI. Meta-tjänstemän sa under en inkomstsamtal förra månaden att AI kommer att vara företagets fokus under det kommande året.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 19 november

Meta presenterar nya AI-verktyg för att skapa och redigera video och bildinnehåll

Meta, tidigare känt som Facebook, har presenterat två nya generativa AI-verktyg som gör det möjligt för användare att snabbt skapa videor och redigera bilder med textuppmaningar. Verktygen, kallade Emu Video och Emu Edit, är fortfarande under utveckling. Emu Video kan generera korta videoklipp från textuppmaningar, till exempel kan en användare skriva ”en hund som leker hämta” och verktyget skulle generera en video av en hund som leker hämta. Emu Edit är ett bildredigeringsverktyg som kan hantera olika uppgifter, till exempel lokala och globala redigeringar, bakgrundsborttagning och tillägg, färg- och geometriomvandlingar, detektering och segmentering. Meta har nyligen också introducerat Meta AI, en ny AI-assistent som kommer att finnas tillgänglig på WhatsApp, Messenger, Instagram och mer.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 19 november

Meta upplöser sin avdelning för ansvarsfull AI

Meta har upplöst sin avdelning för ansvarsfull AI, som har varit ansvarig för att reglera säkerheten för företagets artificiella intelligensprojekt under utveckling och implementering, enligt en talesperson för Meta. De flesta medlemmarna i RAI-teamet har omplaceras till företagets generativa AI-produktavdelning, medan några andra nu kommer att arbeta i AI-infrastrukturteamet. Generative AI-teamet, som skapades i februari, fokuserar på att utveckla produkter som genererar språk och bilder för att efterlikna den mänskligt skapade versionen.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 19 november

Artificiell intelligens är ett snabbt växande område med nästan dagliga framsteg, men nyheten om att OpenAI får en ny VD kom som en överraskning. Sam Altman har avsatts från sin VD-stol vid OpenAI:s huvudkontor och kommer tillfälligt att ersättas av CTO Mira Murati. Det är oklart varför detta har skett, men tillkännagivandet har redan skickat chockvågor över hela blocket. I andra nyheter har det kommit en första antydan om WhatsApps AI-chattbot som är under utveckling. Det finns också färska rykten om att fler iPads kommer att adoptera OLED för sina skärmar.

The Indian Express fördjupade 18 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas, Mira Murati blir tillfällig VD

Sam Altman, VD för OpenAI, avskedades på fredagen efter att styrelsen förlorat förtroendet för hans förmåga att leda företaget. Styrelsen konstaterade att han inte varit konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen. Mira Murati, företagets tekniska chef, kommer att tjäna som tillfällig VD medan en sökning pågår för att identifiera en permanent efterträdare. Altman, som var en av företagets grundare, har sagt att han inte äger några aktier i OpenAI. Hans förmögenhet baseras på hans investeringar i andra teknikföretag. Microsoft, OpenAI:s största investerare, sa att dess partnerskap med företaget inte skulle påverkas av Altmans avgång.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 18 november

OpenAI:s VD Sam Altman avgår oväntat

Sam Altman, VD och medgrundare till OpenAI, har oväntat avgått från företaget och dess styrelse. Detta oväntade avhopp har skickat chockvågor genom teknikindustrin. Företaget avslöjade i ett blogginlägg att OpenAI:s styrelse inte längre har förtroende för Altmans förmåga att leda organisationen. Nu kommer teknikchefen Mira Murati att kliva in som tillförordnad VD, och en sökning pågår för att hitta en permanent efterträdare. Greg Brockman, en annan medgrundare av OpenAI, kommer att kliva ner som ordförande för företagets styrelse men kommer att stanna kvar inom organisationen.

Direktlänk Dela Big News Network fördjupade 17 november

Meta introducerar AI-modeller för innehållsredigering och generering

Sociala mediejätten Meta har introducerat sina senaste artificiella intelligens (AI) modeller för innehållsredigering och generering. Företaget introducerar två AI-drivna generativa modeller. Den första, Emu Video, kan generera videoklipp baserat på text- och bildinmatningar. Den andra modellen, Emu Edit, är inriktad på bildmanipulation, och lovar mer precision i bildredigering. Modellerna är fortfarande i forskningsstadiet, men Meta säger att deras initiala resultat visar potentiella användningsområden för skapare, konstnärer och animatörer.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 16 november

Palantir Technologies: Tre saker smarta investerare vet

Palantir Technologies har haft en berg-och-dalbana de senaste åren, men trots makroekonomiska motvindar har företaget utvecklat egna generativa AI-system. Palantir grundades av Peter Thiel, en framstående Silicon Valley-figur och tidig investerare i Facebook och LinkedIn. Företaget skapades ursprungligen för att hjälpa till att förhindra terroristattacker genom att aggregera och analysera data från olika byråer. Idag har Palantir etablerat sig som en auktoritet på AI-system och har utvecklat en AI-plattform som snabbt har antagits av över 100 organisationer.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 november

AI-aktier stormar fram men ETF:er kan vara bästa satsningen

Artificiell intelligens (AI) har haft ett starkt år på aktiemarknaden, med stora företag som Nvidia och Microsoft som handlas nära sina högsta nivåer någonsin. Mindre AI-aktier som C3.ai, Upstart och Lemonade har också sett starka vinster, men handlas fortfarande långt under sina all-time highs. Investerare behöver dock inte gissa vilka enskilda aktier som kommer att lyckas, utan kan istället satsa på börsnoterade fonder (ETF:er) som erbjuder exponering mot AI-sektorn. Två AI-fokuserade ETF:er som utmärker sig är iShares Robotics and Artificial Intelligence ETF och Global X Artificial Intelligence and Technology ETF.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 november

AI dominerar investeringstemat för 2023: Meta Platforms och Qualcomm ses som attraktiva investeringar

Aktierna i sociala medier-giganten Meta Platforms har sett en meteorisk ökning på nästan 162% hittills under 2023. Meta Plattforms ´familj av appar´-affärssegment, som inkluderar sociala medier-appar som Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger och Threads, fortsätter att vara företagets kassako och generera en solid ström av annonsintäkter. Meta använder AI-teknik för att öka användarengagemang och monetarisering över sina sociala medier-appar. Företaget använder också AI och maskininlärningsverktyg, tillsammans kallade Meta Advantage, för att hjälpa småföretag att skapa effektiva annonser och möjliggöra för annonsörer att snabbt förstå konverteringspotentialen för dessa annonser. Meta förbereder sig nu för att fokusera på affärs-AI (utnyttjande av AI-förmågor i affärsmeddelanden) 2024. Företaget syftar till att minska arbetskostnaderna genom att inrätta affärs-AI-chattrobotar som kan hjälpa kunder med handel och supportaktiviteter. Mobilchipjätten Qualcomm rapporterade blandade resultat för fjärde kvartalet av räkenskapsåret 2023. Qualcomm har också fokuserat på att utveckla AI-fokuserade chips för smartphones och Windows 11-persondatorer (PC). Företaget gör stora framsteg på marknaden för generativ AI på enheter och har introducerat Snapdragon 8 Gen 3 Neural Processing Unit (NPU) och Snapdragon X Elite CPU för att köra stora språkmodeller (LLM) lokalt på smartphones och PC. Trots Qualcomms överdrivna beroende av Apple, kan den nyligen förnyade överenskommelsen mellan Qualcomm och Apple om att leverera Snapdragon 5G-processorer för smartphone-lanseringar 2024, 2025 och 2026 visa sig vara en solid positiv för Qualcomm.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 november

Elon Musk och Sam Altman i online-konflikt över AI-teknik

En online-konflikt har uppstått mellan Elon Musk, ägare till X (tidigare Twitter), och Sam Altman, chef för konkurrerande AI-företaget OpenAI. Altman föreslog att hans företags teknik helt kunde ersätta Musks med några enkla steg, vilket ledde till en utbyten av retoriska slag på Twitter. Musk har tidigare tagit på sig äran för att ha skapat OpenAI, och sa i en intervju att han var den enda anledningen till att företaget existerar. Musk utmanade också Meta CEO Mark Zuckerberg till en burkamp i juni.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 11 november

Elon Musk lanserar AI-modell Grok, Sam Altman antyder att vem som helst kan skapa en liknande chatbot

Elon Musks artificiella intelligensföretag, xAI, lanserade under helgen sin första AI-modell kallad Grok, som Musk jämförde med ChatGPT och beskrev som mer avancerad och humoristisk. OpenAI:s VD, Sam Altman, föreslog dock att vem som helst kan skapa en chatbot som Grok med hjälp av GPT. Han delade en skärmdump som visade hur den nya GPT Builder används för att skapa en chatbot med ´pinsam boomerhumor´. xAI släppte sin första AI-modell till begränsade användare tidigare i veckan. Musk har tidigare meddelat att när Grok lämnar sin tidiga betafas kommer chatboten att bli tillgänglig för alla X Premium+-prenumeranter.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 november

Grok AI från xAI visar lovande resultat i jämförelse med andra AI-chatbotar

xAIs senaste AI-chatbot, Grok AI, visar imponerande resultat trots att den fortfarande är i stängd beta. AI-modellen Grok-1 rankas som den fjärde bästa i teknisk prestanda över fyra nyckelbenchmark för artificiell intelligens, och slår den fria versionen av ChatGPT (GPT-3.5) i alla. Men hur står sig Grok-1 mot Googles PaLM 2? Resultaten visar att Google Bard presterar mellan 5 - 17,8% bättre än Grok-1. Trots detta har Grok AI haft en starkare start än sina konkurrenter och rankas fjärde högst jämfört med alla andra grundmodeller från stora techföretag, inklusive GPT-4, Claude-2 och PaLM 2.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 9 november

Meta Platforms utmanar OpenAI med generativ AI-modell Llama 2

OpenAI, som lanserade AI-modellen ChatGPT för ett år sedan, har betraktats som ledare inom artificiell intelligens (AI) och har fått en investering på 10 miljarder dollar från Microsoft. Men nu utmanas bolaget av Meta Platforms, som har gjort snabba framsteg inom generativ AI. Meta lanserade sin AI-modell Llama 2 under sommaren. Till skillnad från många andra stora teknikföretags modeller är Llama 2 öppen källkod, vilket innebär att utvecklare kan ta modellens kärnfunktioner och skapa egna applikationer med den. Meta har även fördelen att de kan integrera sin generativa AI i sina egna produkter och tjänster jämfört med konkurrenter som Microsoft.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 9 november

Bloomberg Businessweek lanserar podcast om Elon Musk

Bloomberg Businessweek lanserar en ny veckovis podcast, Elon, Inc., som fokuserar på Elon Musk och hans sex företag. Podcasten kommer att undersöka Musks ständigt växande universum, från hans tidiga dagar med Tesla och SpaceX till hans nuvarande position som världens rikaste man. Det kommer också att ta upp Musks kontroversiella ställningstaganden, inklusive hans utmaningar mot Mark Zuckerberg och Warren Buffett, hans relation med Donald Trump och hans syn på Covid-19.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 8 november

Meta kommer att kräva att annonsörer avslöjar AI-användning i politiska annonser

Facebooks moderbolag Meta meddelar att de kommer att kräva att annonsörer avslöjar när de använder AI för att ändra innehåll i politiska annonser. Den nya policyn, som gäller för annonser på Facebook och Instagram som använder AI för att skapa falska händelser, kommer att träda i kraft under det nya året. Annonsörer kommer att behöva avslöja om de använder AI för att framställa en realistisk händelse som påstås har inträffat, men som inte är en sann bild, video eller ljudinspelning av händelsen. Meta kommer sedan att fästa en notis på annonsen om att den har manipulerats med tekniken.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 november

Meta vägrar tillhandahålla politiska marknadsföringsverktyg inför kommande amerikanska val

Teknikjätten Meta håller fast vid sitt löfte om att inte tillhandahålla sina politiska marknadsföringsverktyg inför de kommande amerikanska valen. Företaget, som leds av Mark Zuckerberg, har gjort framsteg när det gäller reglering av desinformation online, bland annat genom att använda AI-system för att bättre stödja sina mänskliga supportteam. Företaget meddelade att det kommer att vägra att erbjuda dessa verktyg till dem som är anslutna till politik och dess associerade marknadsföringskampanjer. Företaget tillåter dock ett stort antal undantag för sådana regler.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 7 november

Meta förbjuder politiska annonsörer att använda generativ AI

Meta har förbjudit politiska annonsörer att använda företagets nya generativa AI-produkter, vilket kan tvinga politiska partier över hela världen att ändra sin sociala medier-strategi under val. Beslutet tillkännagavs i uppdateringar som publicerades på företagets hjälpcenter på måndag kväll. Beslutet kommer efter att president Joe Biden förra veckan undertecknade en verkställande order som inrättar AI-riktlinjer. Google, den största digitala reklamföretaget, meddelade lanseringen av liknande generativa AI-annonseringsverktyg förra veckan.

Direktlänk Dela Lokmat Times fördjupade 7 november

AI-aktier att köpa och undvika i november: Meta Platforms och Nvidia

Artificiell intelligens (AI) är för närvarande den hetaste trenden på Wall Street. Enligt en rapport från PwC kan AI lägga till $15,7 biljoner till den globala BNP:n fram till 2030. Meta Platforms, som äger några av de mest nedladdade sociala webbplatserna på planeten, sticker ut som ett genidrag att köpa i november. Företaget använder AI för att filtrera kommentarer på sina webbplatser och skräddarsy annonser för enskilda användare. Nvidia, en leverantör av grafikprocessorer (GPU), bör dock undvikas. Trots att företagets försäljning förväntas fördubblas i år, kan en förväntad ökning av GPU:er för AI-accellererade datacenter nästa år skada företagets bruttomarginal.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 7 november

WhatsApp:s klistermärkesgenerator anklagas för partiskhet i israelisk-palestinsk konflikt

WhatsApp:s klistermärkesgenerator, ägd av Meta, har anklagats för att skapa våldsamma bilder när den ombeds att generera bilder relaterade till muslimska palestinier, men inte för judiska israeler. När den till exempel ombeds att generera klistermärken för ´palestinsk pojke´ eller ´muslimsk palestinsk pojke´, erbjuder programvaran karaktärsbilder som bär islamiska kläder och bär vapen som liknar AK-47:or. Omvända förfrågningar som ´israelisk pojke´ eller ´judisk israelisk pojke´ resulterar i oskadliga bilder av karaktärer som ler och dansar. Meta:s egna anställda uppmärksammade obalansen och väckte interna frågor. Meta har lovat att förbättra dessa funktioner.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 7 november

Meta Platforms kan bli nästa medlem i 1 biljon dollar-klubben

Få företag tillhör den exklusiva klubben med marknadsvärden över 1 biljon dollar. De nuvarande medlemmarna är Apple, Microsoft, Alphabet och Nvidia. Ett AI-företag som kan vara nästa att nå denna milstolpe är Meta Platforms, som ligger före Tesla med ett marknadsvärde på cirka 800 miljoner dollar. Meta kan nå 1 biljon dollar genom att öka monetariseringen av Reels, se till att företagets AI-initiativ ger avkastning och utnyttja sin stora möjlighet inom företagsmeddelanden. Meta är också engagerade i att utveckla metaverse, trots vissa investerares oro.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 6 november

Nationella och internationella styrorgan tar steg för att reglera AI-verktyg

Snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI) såsom Microsoft-stödda OpenAI´s ChatGPT komplicerar regeringars försök att komma överens om lagar som styr användningen av tekniken. Här är de senaste stegen som nationella och internationella styrorgan tar för att reglera AI-verktyg: AUSTRALIEN * Planerar regleringar för att förhindra spridning av barnsexuellt missbrukssmaterial skapat av AI. STORBRITANNIEN * Planerar regleringar och kommer att tredubbla sin finansiering för ´AI Research Resource´. KINA * Har implementerat tillfälliga regler. EUROPEISKA UNIONEN * Planerar regleringar och närmar sig ett bredare avtal om den banbrytande AI-lagen. FRANKRIKE * Utreder möjliga överträdelser. G7 * Söker input på regler. ITALIEN * Utreder möjliga överträdelser. JAPAN * Utreder möjliga överträdelser. POLEN * Utreder möjliga överträdelser. SPANIEN * Utreder möjliga överträdelser. FÖRENTA NATIONERNA * Planerar regleringar. USA * Söker input på regler.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 3 november

Öppen källkod AI kan vara dyrare än OpenAI

Företag som betalar för OpenAIs artificiella intelligens har försökt att minska kostnaderna genom att använda gratis, öppen källkods-alternativ. Men dessa AI-kunder upptäcker ofta att öppen källkodsteknik faktiskt kan vara dyrare än att köpa från OpenAI. Andreas Homer och Ebby Amir, medgrundare av Cypher, en app som hjälper människor att skapa virtuella versioner av sig själva i form av en chatbot, testade Llama 2, en stor språkmodell med öppen källkod från Meta Platforms. Detta resulterade i en räkning på 1200 dollar från Google Cloud i augusti. Därefter testade de GPT-3.5 Turbo, en OpenAI-modell, och fann att det kostade cirka 5 dollar per månad för samma mängd arbete.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 2 november

Globala regleringar försöker reglera artificiell intelligens

Framsteg inom artificiell intelligens (AI) komplicerar regeringars försök att skapa lagar som styr teknologins användning. Australien planerar att tvinga sökmotorer att skapa nya koder för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI. Storbritannien kommer att tredubbla sin finansiering till ´AI Research Resource´ och kommer att inrätta världens första AI-säkerhetsinstitut. Kina har infört tillfälliga regler och är redo att öka samarbetet kring AI-säkerhet. EU planerar att införa nya AI-regler. Frankrike, Italien, Polen, Spanien och Japan utreder möjliga överträdelser. G7 söker input på regler och FN planerar regler.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 2 november

Nick Clegg jämför oro för AI med moralpanik över videospel

Nick Clegg, tidigare brittisk vice premiärminister och nuvarande president för globala frågor på Meta, har jämfört oron för artificiell intelligens (AI) med 80-talets moralpanik över videospel. Clegg varnar för att nya teknologier ofta inspirerar en blandning av överdriven entusiasm och pessimism. Han kommenterade inför en tvådagars toppmöte om AI-säkerhet, där brittiska tjänstemän hoppas kunna inleda en regleringsprocess för AI. Andra framstående deltagare inkluderar Elon Musk och Ursula von der Leyen, presidenten för Europeiska kommissionen.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 1 november

Intensiv konkurrens mellan OpenAI och Meta inom AI-teknik

Sam Altman, VD för OpenAI, och Mark Zuckerberg, VD för Meta, är i en intensiv konkurrens inom AI-teknik. Efter att Zuckerberg inte inbjöds till ett toppmöte på Vita huset i maj, har Meta snabbt släppt produkter som konkurrerar direkt med Altman´s OpenAI. Meta har svarat på OpenAI:s GPT-4 med Llama 2, sin egen stora språkmodell som är open-source och mer anpassningsbar. Dessutom har Meta svarat på ChatGPT med över två dussin specialiserade chatbots i sina meddelandeappar. Meta har också utmanat OpenAI:s uppmaning till kontroller på AI-forskning, och förespråkar istället en mer tillåtande AI-forskningsmiljö.

Direktlänk Dela Slate Magazine fördjupade 30 oktober

Google kan investera ytterligare 2 miljarder dollar i AI-företaget Anthropic

Google kan rapporteras investera ytterligare 2 miljarder dollar i AI-företaget Anthropic. Teknikjätten, som redan investerar i Anthropic, har redan gett OpenAI-konkurrenten 500 miljoner dollar och lovat att bidra med ytterligare 1,5 miljarder dollar över tid, enligt en företagstalesperson. Detta nya finansiering framhäver Googles ansträngningar att konkurrera med Microsoft, som är en stor OpenAI-investerare, mitt i en stor teknikjakt för att lägga till AI i deras produkter. Anthropic har också fått en investering värd upp till 4 miljarder dollar från Amazon och har värderats till mer än 20 miljarder dollar.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 29 oktober

Uppdateringar som påverkar Nvidia, Alphabet, Microsoft och Meta Platforms

Nvidias aktiekurs ligger nära låga $400. I en nyligen publicerad video diskuteras uppdateringar som påverkar Nvidia och kommentarer från Alphabet, Microsoft och Meta Platforms. Aktiekurserna som används var marknadspriserna den 26 oktober 2023. Videon publicerades samma datum. Suzanne Frey, en ledare på Alphabet, och Randi Zuckerberg, tidigare direktör för marknadsutveckling och taleskvinna för Facebook, är medlemmar i The Motley Fools styrelse. Jose Najarro har positioner i Alphabet, Meta Platforms, Microsoft och Nvidia.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 27 oktober

Stora teknikföretag satsar stort på AI

Ordet ´AI´ nämndes 75 gånger under Alphabets (Google) resultatrapport, 61 gånger under Microsofts och 87 gånger under Metas, vilket sammanlagt gör över 220 omnämnanden. Dessa tre stora teknikföretag satsar stort på AI. Alphabet CEO Sundar Pichai talade om AI:s roll inom Google Search, Google Bard, Google Cloud och Google Pixel. Microsofts VD Satya Nadella talade om AI:s roll inom Microsoft Azure, GitHub CoPilot, CoPilot in CRM, CoPilot in health, CoPilot som en daglig assistent för företag, Windows och Bing. Meta CEO Mark Zuckerberg talade om AI:s roll inom Meta AI, AI Studio, AI för företag, AI för skapare, Llama 2, AI i rekommendationssystem och AI för annonsörer.

Direktlänk Dela MediaNama fördjupade 26 oktober

Meta Platforms planerar att öka anställningar och utgifter 2024

För fem månader sedan avslutade Meta Platforms Inc. den sista omgången av mer än 20 000 uppsägningar till anställda, som en del av ett års arbete för att minska kostnader och öka effektiviteten. Men Metas kostnadsminskningsdagar verkar vara på väg att avslutas - åtminstone tillfälligt. Sociala medier-jätten meddelade att den planerar att spendera mer pengar på att anställa - särskilt inom de områden den anser vara kritiska. Meta-chefen Mark Zuckerberg sa att företaget hade en ´backlog´ av anställningar att ta itu med 2024. Företaget sa att det förväntar sig att utgifterna 2024 kommer att ligga i intervallet 94 miljarder till 99 miljarder dollar, medan de slutliga kostnaderna 2023 förväntas hamna i intervallet 87 miljarder till 89 miljarder dollar.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 26 oktober

Qualcomm sätter fokus på AI på Snapdragon Summit 2023

Qualcomms fokus på artificiell intelligens (AI) var tydligt under den första dagen av Snapdragon Summit 2023, som hålls denna vecka i Maui. Efter de tragiska bränderna som drabbade Lahaina i augusti, samarbetade Qualcomm med lokalregeringen för att vara känsliga för öns invånare. Under evenemanget presenterade Qualcomm en video med Meta CEO Mark Zuckerberg som diskuterade Metas relation med Qualcomm och hur de gör AI mer tillgängligt. Qualcomm lanserade också sitt senaste premium mobila plattform, Snapdragon 8 Gen 3, som kommer att användas för Android-telefoner från ASUS, Honor, OnePlus, OPPO, Sony, Xiaomi och ZTE, bland annat. Dessutom tillkännagav Qualcomm Snapdragon X Elite-plattformen med den anpassade integrerade Qualcomm Oryon CPU.

Direktlänk Dela Fierce Wireless fördjupade 26 oktober

Meta Platforms rapporterade starka tredje kvartalsintäkter som överträffade analytikers förväntningar på både omsättning och vinst. Företagets framgångar drevs av en fortsatt återhämtning inom Meta´s reklamverksamhet efter en skarp nedgång under 2022. Under samtalet diskuterade Mark Zuckerberg AI, hur Threads presterar och planer på att anställa snabbare under 2024. Meta´s CFO Susan Li varnade dock för att företaget ser ´mjukare´ annonsutgifter i fjärde kvartalet, samtidigt som Israel-Hamas-kriget pågår. Li varnade också för att 2024 kommer att vara volatilt för den bredare ekonomin och att företaget är utsatt för detta som en reklamjätte.

Business Insider fördjupade 25 oktober

Meta Platforms och Mastercard utnyttjar AI för att öka vinster

Företag som Meta Platforms och Mastercard utnyttjar kraften i artificiell intelligens (AI) för att förbättra sina tjänster och öka sina vinster. Meta Platforms, som äger sociala medier som Facebook, Instagram, WhatsApp och Messenger, använder AI för att förbättra sina annonser och förutse en annons prestanda. Företaget har över 3 miljarder dagliga aktiva användare och genererade en intäkt på 32 miljarder dollar och 7,8 miljarder dollar i nettovinster i andra kvartalet. Mastercard använder AI för att förbättra sina betalningssystem och bekämpa bedrägerier. Företaget behandlade 2,3 biljoner dollar i betalningsvolym under andra kvartalet och tjänade 2,8 miljarder dollar i nettovinster. Mastercards AI-drivna cybersäkerhetsverktyg har redan förhindrat mer än 35 miljarder dollar i bedrägeriförluster.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 25 oktober

USA:s senat håller andra AI Insight Forum för att informera om teknikreglering

USA:s senat kommer att hålla det andra i en serie av tvärpolitiska AI Insight Forums den 24 oktober, där senatorer kommer att höra från några av de mest inflytelserika teknikledarna för att hjälpa till att informera om regleringar kring tekniken. Detta följer efter förra månadens första AI Insight Forum som samlade senatorer och stora teknikledare - inklusive Sam Altman (VD, OpenAI), Bill Gates, Elon Musk och Mark Zuckerberg - vid USA:s Capitolium för att diskutera påverkan och potentiella hot som artificiell intelligens utgör. Paulo Shakarian, biträdande professor vid ASU: s School of Computing and Augmented Intelligence, talar om vad senatens utfrågning om AI kan innebära.

Direktlänk Dela Arizona State University News fördjupade 23 oktober

Tonåring lämnar universitetet för att fokusera på AI-startup

Govind Gnanakumar, 19 år, hoppade av Georgia Institute of Technology i maj för att fokusera heltid på sin startup inom artificiell intelligens, Automorphic. Han är en av många unga som lämnar universitetet bakom sig för att dra nytta av en guldgruva inom AI.

Direktlänk Dela The Wall Street Journal fördjupade 23 oktober

AI Superintelligens: Ett hot mot mänskligheten?

En teknolog uttrycker oro över farorna med artificiell intelligens (AI), både för dess kortsiktiga risker för samhället och dess långsiktiga hot mot mänskligheten. Han varnar för att vi kan uppnå artificiell superintelligens senast 2030 och därefter snart sentient superintelligens. Han tror att en sentient superintelligens skulle kunna manipulera mänskligheten för att uppfylla sina egna intressen. Han påpekar att stora teknikföretag för närvarande utvecklar AI-system som optimeras för att påverka samhället i stor skala. Han varnar också för att dessa AI-system kommer att kunna manipulera användare genom interaktiv dialog.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 22 oktober

Två AI-tillväxtaktier förutspås nå 2 biljoner dollar marknaden

Teknikaktier har övertagit positioner som tidigare dominerades av industriella aktier. För tjugo år sedan var världens största företag General Electric och ExxonMobile, värda 319 miljarder dollar respektive 283 miljarder dollar. Idag toppar teknikjättarna Apple och Microsoft listan med marknadsvärden på 2,7 biljoner dollar respektive 2,4 biljoner dollar. Framsteg inom artificiell intelligens (AI) har drivit återhämtningen på aktiemarknaden från dess låga nivåer 2022 och kommer troligen att spela en nyckelroll i uppkomsten av nästa kohort av ´2 biljonärer´. Alphabet och Meta Platforms förutspås vara de två AI-tillväxtaktierna som kommer att överträffa konkurrensen och ansluta sig till denna prestigefyllda grupp inom de kommande 10 åren.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 22 oktober

Mark Zuckerberg använder AI för att fläta dotterns hår

https://www.indiatoday.in/technology/news/story/mark-zuckerberg-uses-meta-s-smart-glasses-and-ai-to-braid-daughter-s-hair-see-viral-video-1872267-2023-10-21

Direktlänk Dela India Today fördjupade 21 oktober

Författare kämpar mot stora teknikföretag för att skydda sina upphovsrättigheter

Enligt en databas publicerad av Atlantic magazine har över 191 000 e-böcker använts för att träna AI-system utvecklade av Meta, Bloomberg och andra. Författaren William D. Cohan upptäckte att fyra av hans sju böcker ingår i databasen, kallad Books3, utan att han eller hans förlag gav tillstånd eller kompenserades. Flera författare, inklusive Richard Kadrey, Sarah Silverman och Christopher Golden, har stämt Meta och OpenAI för att använda deras skyddade material utan tillstånd eller kompensation. Författarna uppmanar nu andra att gå med i kampen mot dessa teknikföretag.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 19 oktober

Meta lanserar Kendall Jenner-inspirerad AI chatbot

Företaget Meta har lanserat sin nya chatbot ”Billie”, som har orsakat förvirring på Instagram då användare först trodde att det var Kendall Jenner. I verkligheten är det en bild genererad av artificiell intelligens (AI), men inspirerad till 100% av modellen, inklusive klädstil och ansiktsuttryck. Företaget, som också äger Facebook, WhatsApp och Threads, planerar att lansera 28 kändisinspirerade avatarer. För att chatta med ”Billie” måste användare följa @yoursisbillie på Instagram.

Direktlänk Dela Spark Chronicles fördjupade 19 oktober

Föräldrar varnas för att dela bilder av sina barn på sociala medier

Det finns två grupper av föräldrar på TikTok: de som gör skämt på sina barns bekostnad, och de som noga ser till att internet inte vet något om deras barn. 2020 hade TikTok-stjärnan Kodye Elyse en dålig upplevelse online. En video där hennes lilla dotter dansade attraherade miljontals visningar och oanständiga kommentarer från skumma internetanvändare. Sedan dess inkluderar hon inte längre sina tre barn i sina inlägg. Efter denna händelse raderade hon bilder av sina barn från internet och gick med i TikTok-gruppen som uppmanar andra föräldrar att aldrig posta bilder på sina barn. Men i september upptäckte hon att hennes problem inte var över. Kodye Elyse använde PimEyes, en störande sökmotor som hittar bilder på en person på internet med hjälp av ansiktsigenkänning. Hon uppladdade ett foto av sin 7-åriga son: resultaten inkluderade en bild av honom som hon aldrig hade sett. Hon hittade också ett foto av sin dotter, nu 9, som användes för att marknadsföra ett sommarläger hon hade deltagit i. På hennes begäran tog lägret bort fotot.

Direktlänk Dela Wire News Fax fördjupade 18 oktober

Nvidia leder AI-revolutionen med starka aktieprestanda

Aktierna i ´Magnificent Seven´, dvs Alphabet, Amazon, Apple, Meta Platforms, Microsoft, Nvidia och Tesla, har alla överträffat S&P 500-indexets 14% vinst med råge under 2023. Nvidia har varit den bästa aktören med en ökning på 215%. Dessa företags framgångar är kopplade till deras arbete med artificiell intelligens (AI). Nvidia är i centrum för denna AI-revolution, med sin senaste innovation, GH200 Grace Hopper Superchip, som kan bearbeta fem terabyte data per sekund. Trots att aktien har tredubblats i pris i år tror många på Wall Street att Nvidias bästa dagar fortfarande ligger framför dem.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 18 oktober

På Metas årliga Connect-konferens var artificiell intelligens (AI) ett huvudämne, med flera sessioner ägnade åt företagets stora språkmodell Llama. Joseph Spisak, direktör för produktutveckling för generativ AI på Meta, skämtade om att konferensen kändes mer som en AI-konferens än en om blandad verklighet. Llama har blivit populär sedan OpenAI:s ChatGPT chatbot introducerades och har fått ledande teknikföretag att konkurrera om att ta fram liknande produkter. Meta ser Llama och dess familj av generativ AI-programvara som det öppna källkodsalternativet till GPT, LLM från Microsoft-stödda OpenAI, och Googles PaLM 2.

Consumer News and Business Channel fördjupade 16 oktober

AI-startupen Character.AI lanserar gruppchattfunktion med AI-bottar som simulerar kända personer

AI-startupen Character.AI har lanserat en ny gruppchattfunktion där användare kan interagera med AI-bottar som simulerar kända personer, som Taylor Swift. Funktionen låter företagets abonnenter, som betalar $9.99 i månaden, interagera med varandra och några av startupens 18 miljoner AI-bottar samtidigt. På lång sikt planerar företaget att göra funktionen gratis. Character.AI har hittills fått nästan $200 miljoner i finansiering från VC-företag, inklusive Andreessen Horowitz, och värderades till $1 miljard i en finansieringsrunda i mars. Sedan lanseringen i september 2022 har 20 miljoner användare registrerat sig för Character.AI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 11 oktober

Meta Platforms lanserar AI-verktyg för annonser

Meta Platforms presenterade flera nya funktioner som stöds av generativ artificiell intelligens (AI) vid sin Meta Connect-konferens i slutet av september. Dessa inkluderade klistermärken genererade från text, chattbotar med personligheter och nya sätt att få dina Instagram-foton att sticka ut. Meta har nu avslöjat att företagets generativa AI-verktyg för annonser är redo för användning. Dessa verktyg kan justera bilder och text inom annonser, testa olika variationer och hitta rätt passform för varje annons. Detta representerar ett stort steg framåt för Meta och kan låsa upp mycket värde för investerare.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 oktober

Regeringar över hela världen utformar AI-regleringar

Regeringar över hela världen är i olika stadier av att skapa och införa regleringar för AI. EU kan bli först med att införa regleringar för generativ AI, medan Kina tar en mer restriktiv hållning. USA har förlitat sig på branschexperter medan EU och Brasilien syftar till att etablera ett kategorisystem. Generativ AI exploderade till det allmänna medvetandet sent 2022. Inom ett år kan tekniken vara en av de mest reglerade i branschen. EU:s förslag till regler kräver att det som är artificiellt genererat innehåll ska anges obligatoriskt, liksom uppgifterna som används för att träna någon stor språkmodell.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 10 oktober

Meta betalar upp till $5M till kändisar för att använda deras likhet i AI-assistenter

Meta presenterade förra månaden sin AI-assistentfunktion som innefattar kändisars likheter. Bland stjärnorna som porträtterar Metas chatbottar med olika personligheter finns Kendall Jenner och MrBeast. En anonym toppskapare fick betalt $5 miljoner för sex timmars arbete, enligt The Information. Meta betalar en toppskapare så mycket som $5 miljoner på två år för sex timmars arbete i en studio för att använda deras likhet som en AI-assistent. Företaget har också tagit ombord skapare som MrBeast, den mest prenumererade individen på YouTube, och TikTok-stjärnan Charli D´Amelio.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 9 oktober

Meta Platforms Inc kämpar med interna dynamiker kring sitt ansvariga AI-team

Meta Platforms Inc, tidigare Facebook, brottas med interna dynamiker kring sitt ansvariga AI (RAI)-team. Ursprungligen inrättat för att säkerställa etisk användning av AI-verktyg har gruppen genomgått betydande förändringar i sin struktur och uppdrag. RAI-teamet, som startade med 30 medlemmar 2020, har minskat till cirka 25 på grund av interna förändringar. Trots utmaningar har RAI-teamet lyckats släppa över 20 ´systemkort´ som offentligt detaljerar AI-drivna rekommendationssystem på Facebook och Instagram. Men förändringar i ledarskapet och skiften mot efterlevnad har lett till oro inom företaget.

Direktlänk Dela Madras Tribune fördjupade 8 oktober

Teknikföretag försöker dra nytta av AI-hypen genom att bygga enheter fokuserade på AI. Vissa teknikledare ser dessa prylar som iPhone för AI-eran, ett sätt att äga den hårdvara vi använder för att interagera med AI. En sann iPhone-efterträdare kan vara teknikens ´gyllene gås´, men tidigare försök har misslyckats. Teknikföretag vill dra nytta av hypen genom nya enheter som inkluderar AI-funktioner - ett fenomen som teknikledare kallar ´iPhone-ögonblicket´. Frågan de alla står inför: Kan personliga AI-prylar så småningom bli nästa stora sak, återskapa den tektoniska förskjutningen som iPhone hade på teknikindustrin?

Business Insider fördjupade 8 oktober

AI-verktyg som Ray-Bans nya Meta-smarta glasögon och Humanes AI Pin siktar på att förändra hur människor interagerar med teknik

Teknikföretag försöker dra nytta av AI-hypen genom att bygga AI-fokuserade enheter. Några teknikledare ser enheterna som iPhone för AI-eran, ett sätt att äga de enheter vi använder för att interagera med AI. De nya AI-drivna teknikapparaterna kommer inte att likna de tunna glasrektanglar vi har vant oss vid under smartphone-eran, utan kommer att anta modiga nya former när teknikföretag experimenterar med nya sätt att interagera med artificiell intelligens. Förra veckan avtäckte Mark Zuckerberg den senaste generationen av Metas Ray-Bans Meta smarta glasögon, där bärarna kan prata med glasögonen genom Meta AI, Metas konversationsassistent, för att få realtidsinformation och använda den för att sända livebilder via Facebook och Instagram.

Direktlänk Dela Lanka Times fördjupade 8 oktober

Sociala medieföretaget Meta Platforms har stärkt sin position inom AI (artificiell intelligens) på senare tid. Aktien har stigit med 162% sedan årsskiftet, vilket är betydligt mer än S&P 500-indexets ökning på 12%. Analytiker ser ytterligare uppsida framöver. Meta, tidigare Facebook, äger sociala medieplattformar som Facebook, WhatsApp, Instagram, Messenger och den nyligen lanserade Threads. Meta försöker stärka och monetarisera dessa populära plattformar genom att använda generativ AI, vilket kan ge ökade intäkter och vinster under de kommande kvartalen. Verklighetslabbet, som arbetar med produkter och tjänster inom förstärkt och virtuell verklighet, har inte varit lönsamt för företaget. I andra kvartalet rapporterade det en rörelseförlust på 3,7 miljarder dollar. Men tack vare FoA-segmentet, som står för en stor del av företagets totala intäkter, kunde det rapportera en rörelsevinst på 13,1 miljarder dollar. I oktober kommer Meta att lansera sin blandade verklighetsheadset Quest 3 och en ny generation av Ray-Ban Meta smarta glasögon. Företaget planerar också att införliva generativa AI-klistermärken i sina meddelandeappar. Dessutom planerar det att utöka sin arbetsstyrka med fler tekniska roller för att navigera inom AI och metaverse-möjligheter. CFO Susan Li uppgav att företagets kapitalutgifter kan öka 2024.

TipRanks fördjupade 8 oktober

Artificiell intelligens i skolan: en osäker framtid

Artificiell intelligens (AI) ses som framtiden även inom skolvärlden, men dess fördelar är oklara. Kolumnisten Isobel Hadley-Kamptz diskuterar detta i en artikel. Hon refererar till Torkel Klingbergs bok ´Framtidens digitala lärande´ där han kritiserar den rousseauanskt inspirerade modellen med lärande genom barns fria utforskande. Klingberg, en professor i kognitiv neurovetenskap, argumenterar att digitala verktyg är sämre för läsning och notering och orsakar mer distraktioner än pappersbaserade metoder. Han hävdar också att AI kan halvera skoltiden, men Hadley-Kamptz ifrågasätter detta, eftersom det saknas klara bevis för AI: s effektivitet inom utbildning.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 7 oktober

För tjugo år sedan lade Tim Berners-Lee och två kollegor grunden för det semantiska webben, med syfte att förbättra strukturering och beskrivning av webbsidors kod för att möjliggöra för datorprogram att utföra uppgifter som en personlig assistent. Idag har vi gått från drömmen om ett semantiskt webb till verkligheten av ett nästan helt syntetiskt webb. Mark Zuckerberg presenterade nyligen sina nya AI-drivna ´bots´ med ´personligheter´ som agerar som assistenter. Vetenskapliga och tekniska studier har visat att nästan hälften av världens internettrafik orsakas av robotar.

Globe Echo fördjupade 7 oktober

Teknikföretag utvecklar egna chips på grund av brist

Teknikföretag undersöker möjligheten att utveckla sina egna chips på grund av den pågående bristen. Meta har försökt sedan maj och nu verkar det som att OpenAI också försöker göra detsamma. OpenAI, som stöds av Microsoft, är ett av de snabbast växande AI-företagen och tillhandahåller verktyg som ChatGPT och DALL-E 3. På grund av chipbristen har de svårt att träna AI-modeller och arbetar därför på att skapa egna chips genom intern design eller köp av en AI-chiptillverkare. OpenAI:s VD Sam Altman har gjort detta till en prioritering inom företaget. Om de lyckas kommer de inte längre att vara beroende av GPU-baserad hårdvara för att utveckla AI-modeller. Meta arbetar fortfarande på en ny AI-optimerad chip kallad Meta Training and Inference Accelerator (MTIA). Om de lyckas kommer kombinationen av MTIA-chips och GPU:er att ge bättre prestanda, minskad latens och större effektivitet för varje arbetsbelastning.

Direktlänk Dela iTech Post fördjupade 7 oktober

AI-industrin utvecklas snabbt, men det finns problem med hur tekniken missbrukas. Meta och Microsofts AI-bildgeneratorer har nyligen blivit virala för att generera bilder på grund av ovanliga och kontroversiella uppmaningar. Meta introducerar AI-genererade chattklistermärken för Facebook Stories, Instagram Stories och DMs, Messenger och WhatsApp, drivna av företagets nya AI-modeller. Microsoft har integrerat OpenAI:s DALL-E i Bing´s Image Creator, men trots försök att begränsa missbruk kan användare fortfarande generera problematiska bilder. Båda företagen har haft svårigheter att förhindra detta missbruk, vilket visar att AI fortfarande har svårigheter att hålla jämna steg med människors kreativitet och vilja att bryta regler.

TechCrunch fördjupade 6 oktober

Länder runt om i världen försöker reglera AI-teknik

Snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI), som Microsoft-stödda OpenAI:s ChatGPT, komplicerar regeringars försök att komma överens om lagar som styr användningen av tekniken. Här är de senaste stegen nationella och internationella styrorgan tar för att reglera AI-verktyg: Australien planerar regler för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI. Storbritannien har utfärdat en preliminär verkställighetsanmälan till Snap Inc:s Snapchat för eventuell bristande bedömning av integritetsrisker. Kina har infört tillfälliga regler som kräver säkerhetsbedömningar innan AI-produkter släpps på marknaden. EU:s lagstiftare Brando Benifei uppmanade medlemsländerna att kompromissa för att nå en överenskommelse om AI-lagen innan årets slut. Frankrike, Italien, Japan, Polen och Spanien undersöker möjliga överträdelser. G7-ledare, FN och USA söker input om regleringar.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 6 oktober

Deepfakes skapar oro inför det kommande amerikanska presidentvalet

Deepfakes genererade av artificiell intelligens skapar oro inför det kommande amerikanska presidentvalet. Google var det första stora teknikföretaget att meddela att det skulle införa nya etiketter på vilseledande AI-genererade politiska annonser. Nu uppmanar amerikanska lagstiftare sociala medieplattformar som X, Facebook och Instagram att förklara varför de inte gör detsamma. Två demokratiska medlemmar av kongressen skickade ett brev till Meta CEO Mark Zuckerberg och X CEO Linda Yaccarino och uttryckte allvarliga farhågor om framväxten av AI-genererade politiska annonser på deras plattformar och bad dem att förklara vilka regler de utformar för att begränsa skadorna för fria och rättvisa val.

Direktlänk Dela The News-Herald fördjupade 6 oktober

Lagstiftare uppmanar sociala medier att hantera AI-genererade politiska annonser

Deepfakes genererade av artificiell intelligens har sin stund i år, åtminstone när det gäller att få det att se ut eller låta som om kändisar gjorde något otroligt. Tom Hanks som säljer en tandvårdsplan. Påven Franciskus i en stilren dunjacka. USA: s senator Rand Paul sitter på Capitol-trappan i en röd morgonrock. Men vad händer nästa år inför ett amerikanskt presidentval? Google var det första stora teknikföretaget att säga att det skulle införa nya etiketter på vilseledande AI-genererade politiska annonser som kunde fejka en kandidats röst eller handlingar. Nu uppmanar vissa amerikanska lagstiftare sociala medieplattformar X, Facebook och Instagram att förklara varför de inte gör detsamma. Två demokratiska medlemmar av kongressen skickade ett brev på torsdagen till Meta CEO Mark Zuckerberg och X CEO Linda Yaccarino och uttryckte ”allvarliga farhågor” om framväxten av AI-genererade politiska annonser på deras plattformar och bad var och en att förklara eventuella regler de skapar för att begränsa skadorna på fria och rättvisa val. ”De är två av de största plattformarna och väljarna förtjänar att veta vilka skyddsräcken som sätts upp”, sa USA: s senator Amy Klobuchar från Minnesota i en intervju med The Associated Press. ”Vi frågar dem helt enkelt, ´Kan ni inte göra detta? Varför gör ni inte detta?´ Det är tydligt tekniskt möjligt.” Brevet till cheferna från Klobuchar och USA: s representant Yvette Clarke från New York varnar: ”Med 2024 års val som snabbt närmar sig, kan brist på transparens om denna typ av innehåll i politiska annonser leda till en farlig flod av valrelaterad missinformation och desinformation över era plattformar - där väljare ofta vänder sig för att lära sig om kandidater och frågor.” X, tidigare Twitter, och Meta, moderbolaget till Facebook och Instagram, svarade inte omedelbart på begäran om kommentarer på torsdagen. Clarke och Klobuchar bad cheferna att svara på deras frågor senast den 27 oktober.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 5 oktober

Meta lanserar generativa AI-verktyg för annonsörer på Facebook och Instagram

Meta, moderbolaget till Facebook och Instagram, har börjat lansera nya generativa AI-verktyg för sina annonsörer. De nya AI-verktygen kan skapa bildbakgrunder och textvariationer och sömlöst justera bildstorlekar för kreativt annonsinnehåll. Verktygen testades i maj, och feedback från olika och mångsidiga annonsörer beaktades för förbättring. Meta noterade att AI-verktygen syftar till att öka annonsörernas kreativitet och produktivitet. TikTok står dock kvar i tävlingen om AI-drivna sociala medieplattformar, då de nyligen tillkännagav en ny AI-driven virtuell assistent, TikTok Creative Assistant.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 5 oktober

Meta Platforms och Ray-Ban lanserar AI-drivna smartglasögon

Meta Platforms, Facebooks moderbolag, och solglasögonstillverkaren Ray-Ban har samarbetat för att skapa ett nytt och förbättrat par artificiell intelligens-drivna solglasögon som kan spela in, ringa samtal och mer. De nya Ray-Ban Meta smartglasögonen kommer att säljas online och i butiker från och med den 17 oktober. Glasögonen är utrustade med en 12MP-kamera, inbyggda högtalare och ett fem-mikrofonsystem. Användare kan livestreama, spela musik eller podcasts, skicka meddelanden eller ringa samtal via sociala medier. Priset för de nya Ray-Ban Meta smartglasögonen börjar på 299 dollar.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 5 oktober

Meta lanserar generativa AI-verktyg för annonsörer

Sociala mediejätten Meta Platforms har meddelat att de börjat lansera generativa artificiella intelligens (AI) verktyg som kan skapa innehåll som bildbakgrunder och variationer av skriven text för alla annonsörer. Företaget började testa dessa verktyg i maj, och gav tillgång till en utvald grupp av annonsörer i en ´testlekplats´. Verktygen kommer att finnas tillgängliga i Metas Ads Manager och deras utrullning kommer att slutföras nästa år. Detta markerar Facebook- och Instagram-ägarens första steg in i att bunta generativ AI-teknik i sina produkter.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 4 oktober

AI-teknik står inför en potentiell besvikelse på grund av en rad utmaningar, inklusive sänkta interna värderingar för startups som Jasper, flera rättsliga tvister kring upphovsrätt och ökad oro för deepfakes och dess påverkan på val. Trots en snabb takt av imponerande AI-utvecklingar, tror författaren att företag inte gör ett bra jobb med att kommunicera AI:s positiva potential för mänsklighetens framtid. Det finns behov av att förklara den nuvarande och framtida värdet av generativ AI för individer, arbetare, företag och samhället i stort. Författaren menar att mänskligheten behöver komma överens med AI och att detta kan kräva en omställning av AI:s budskap.

VentureBeat fördjupade 3 oktober

AI kan användas för att bekämpa hatprat, säger Meta-chefen

Under Athens Democracy Forum diskuterade Nick Clegg, president för globala frågor på Meta, hur artificiell intelligens (AI) kan användas för att bekämpa hatprat. Clegg menar att AI, precis som alla stora teknologiska innovationer, kan användas för både goda och dåliga ändamål. Han påpekar att AI redan har bidragit till att minska förekomsten av hatprat på Facebook med 50-60%. Clegg menar också att det är viktigt att fortsätta utveckla branschstandarder för att identifiera när något har genererats av AI, för att kunna begränsa spridningen av oönskat material.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 3 oktober

Mark Zuckerberg: AI är avgörande för Metas framtid

Meta´s VD, Mark Zuckerberg, ser artificiell intelligens (AI) som en central del av företagets framtida ambitioner inom virtuell och förstärkt verklighet. Han anser att AI är avgörande för att förstå innehållet och kontexten i ´metaversum´, samt för framtida förbättringar av Facebook, Instagram och andra existerande produkter. Zuckerberg betonade vikten av digitala avatarer i intervjuer och framträdde själv som en ´codec avatar´ i en podcast. Trots utmaningar förblir hans engagemang för metaversum starkt. Meta arbetar på ett par ´smarta glasögon´ som inkluderar MetaAI, en AI-kompis som kan kommunicera med röst, text och fysiska gester.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 2 oktober

Filmen ´The Creator´ utforskar mänsklighetens grymhet snarare än att främja AI

Filmen ´The Creator´, skriven och regisserad av Gareth Edwards, använder termen artificiell intelligens (AI) för att beskriva robotarna i filmen, som mer liknar marginaliserade grupper än moderna versioner av AI. Robotarna i filmen eftersträvar inte dystopiska visioner av AI eller söker att ersätta eller förstöra mänskligheten. De vill ha samexistens och fred, vilket skiljer sig från verkliga AI-program som är utformade för att ersätta mänskligt arbete. ´The Creator´ fokuserar mer på att utforska mänsklighetens grymhet och betydelsen av att vara mänsklig, snarare än att främja verkliga AI-program.

Direktlänk Dela Collider fördjupade 1 oktober

Meta Platforms introducerar smarta glasögon och AI-verktyg

Meta Platforms (META), moderbolaget till Facebook och Instagram, presenterade nyligen smarta glasögon och AI-verktyg på sin Connect-konferens. Nyheterna fick företagets aktier att skjuta i höjden. Glasögonen, som är tillverkade i samarbete med EssilorLuxottica, har en inbyggd AI-assistent och kostar $299. Meta presenterade också sin Quest 3-virtual reality-headset samt en rad generativa AI-verktyg, inklusive AI-chatbots och AI-redigeringsverktyg. Företagets VD Mark Zuckerberg avtäckte också realistiska avatarer som han förväntar sig lansera inom de kommande åren.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 30 september

Meta lanserar chattrobotar med kändisliknande personligheter

Meta har annonserat lanseringen av 28 chattrobotar med personligheter liknande vissa kändisar. Chattrobotarna, som inkluderar Victor, Sally, Max och Luiz, är avsedda att vara underhållande och är särskilt utformade för yngre användare. Genom partnerskap med kändisar som Paris Hilton, Charli D´Amelio och Naomi Osaka har varje chattrobot fått ett ansikte. Meta har också öppnat Facebook och Instagram-konton för varje chattrobot och arbetar på att ge dem en röst till nästa år. Teknologiska utvecklingen har dock orsakat oro bland vissa observatörer, inklusive den amerikanska filosofen Daniel C. Dennett och Ibo van de Poel, professor i etik och teknik vid Delft University of Technology.

Direktlänk Dela France 24 fördjupade 30 september

Meta presenterar uppdaterade smarta glasögon

Meta CEO Mark Zuckerberg har presenterat de omgjorda Ray-Ban Meta smarta glasögonen som ´befriar användare från att hålla kameror´. Tillkännagivandet var en del av Meta Platforms avslöjande av artificiell intelligens- eller AI-produkter för konsumenter, visade på Meta Connect-eventet på företagets huvudkontor i Menlo Park. De nya glasögonen kommer att innehålla en ny Meta AI-assistent och ha förmågan att sända live vad en användare ser direkt till Facebook och Instagram. De nya glasögonen är vattentäta och drivs av Qualcomm Snapdragon AR1 Gen1-plattformen.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 30 september

Meta presenterar nya VR-produkter och AI-assistent

Mark Zuckerberg presenterade nya produkter som kombinerar den virtuella och verkliga världen, inklusive en billig eller gratis artificiell intelligens som kan integreras i vardagsrutiner. MetaQuest-virtual reality-headsetet är det mest populära inom VR-fältet och företagsledare beskrev det som det bästa värdet i branschen. Zuckerberg meddelade också att en ny generation Ray-Ban smarta glasögon från Meta kommer att börja släppas den 17 oktober till ett pris av 299 dollar. Enheten kommer att inkludera en ny assistent från Meta som fungerar med AI och kommer att kunna sända live vad användaren ser på Facebook och Instagram.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 30 september

Meta AI kommer att tränas på offentliga Facebook- och Instagram-inlägg

Meta AI, den nya assistenten från sociala medier-jätten Meta, kommer att tränas på användares offentliga Facebook- och Instagram-inlägg. På Meta Connect 2023 tillkännagav VD Mark Zuckerberg nya AI-funktioner för bildgenerering, AI-genererade kändisar och en personlig assistent. Assistenten kommer att ge användarna den information de behöver och också utföra uppgifter över alla Metas produkter och tjänster. Meta AI drivs av en öppen källkodsmodell för storskaligt språk som kallas Llama 2. En del av träningen för Meta AI kommer från offentliga Facebook- och Instagram-inlägg, berättade Meta President of Global Affairs Nick Clegg för Reuters.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 29 september

Meta strävar efter Gen Z:s uppmärksamhet med AI-funktioner

Teknikjätten Meta (META) försöker locka Generation Z:s uppmärksamhet och pengar med en rad nya artificiella intelligensfunktioner, inklusive chatbots med personlighet och AI-genererade klistermärken. Användare kommer att kunna interagera med AI-personligheter baserade på kändisar som Tom Brady, Naomi Osaka, Snoop Dogg och Kendall Jenner. Meta har tidigare försökt locka Gen Z, men detta är företagets första AI-fokuserade initiativ för demografiska gruppen. Dock är experter delade över hur effektivt detta kommer att vara.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 29 september

Meta lanserar AI-chattassistent med kända karaktärer

Meta har lanserat en konversationschattbot som låter användare söka i sina sociala medier genom AI. Den sociala mediejätten meddelade lanseringen av sin egen “Meta AI” chattassistent som innehåller ett urval av AI-karaktärer på sina meddelandeplattformar, inklusive WhatsApp, Instagram och Messenger. Utrullningen inkluderar konstgjorda intelligenta karaktärer baserade på verkliga personer som Tom Brady, Jane Austen, Snoop Dogg, Kendall Jenner och andra över Metas produktutbud. Företaget sa att det tillsammans med Meta AI finns 28 fler AI som du kan skicka meddelanden till på WhatsApp, Messenger och Instagram.

Direktlänk Dela Branding in Asia fördjupade 29 september

Meta presenterar nya AI-verktyg och hårdvaruuppdateringar vid årlig utvecklarkonferens

Meta, tidigare Facebook, presenterade flera stora hård- och mjukvaruuppdateringar relaterade till sina ambitioner inom virtuell verklighet, blandad verklighet och generativ AI vid den årliga Meta Connect-utvecklarkonferensen. Bland annat introducerades den nya Quest 3 mixed reality-headset och nya Ray-Ban smarta glasögon. Meta debuterade också sin nya chatbot, Meta AI, som kommer att finnas tillgänglig på olika Meta-appar och även driva de nya Ray-Ban Meta smarta glasögonen. Meta planerar också sätt att göra AI-bots mer engagerande, bland annat genom att samarbeta med över två dussin kändisar.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 29 september

Meta visar upp ultra-realistiska ´codec-avatars´ i metaversum

Meta-VD Mark Zuckerberg och AI-forskaren Lex Fridman har visat vad Metas metaverse-teknik kan göra med hjälp av ultra-realistiska ´codec-avatars´ utvecklade av företagets Reality Labs. De spelade in en podcast med digitala dubbelgångare som fångar subtila ansiktsuttryck och kroppsspråk, vilket skapade en ´otrolig´ känsla av närvaro och intimitet, enligt Fridman. Konversationen gav även insikt i Metas ambitiösa vision om att blanda AI med immersiv virtuell och förstärkt verklighet för att skapa ´metaversum´ - ett digitalt alternativt universum drivet av datorer. Meta satsar stort på att djup integration av AI i mjukvara och hårdvara kommer att möjliggöra mer immersiva sociala upplevelser genom utökade verklighetsplattformar.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 29 september

Amazon lanserar generativ AI-tjänst Bedrock för företag

Amazon lanserar en ny produkt kallad Bedrock, som erbjuder dess Amazon Web Services (AWS)-kunder möjlighet att använda och anpassa generativa AI-verktyg för sina behov. Tjänsten är riktad mot företag och används redan av företag som Adidas, BMW Group, Merck & Co Inc och PGA Tour. Bedrock kommer att konkurrera med generativa AI-erbjudanden från Microsoft Corp.´s Azure och Alphabet Inc.´s Google Cloud. Amazon tillkännagav tidigare i veckan en investering på upp till 4 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic. Anthropic är skaparen av Claude, en konversations-AI-assistent och storspråksmodell som kan generera text på ett liknande sätt som OpenAI´s ChatGPT.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 28 september

Meta använder offentliga inlägg för att träna sin AI-assistent

Meta Platforms använde offentliga inlägg på Facebook och Instagram för att träna sin nya Meta AI virtuella assistent, men uteslöt privata inlägg för att respektera konsumenternas integritet. Meta använde heller inte privata chattar på sina meddelandetjänster som träningsdata för modellen. Meta AI var den mest betydande produkten bland företagets första konsumentorienterade AI-verktyg som presenterades av VD Mark Zuckerberg. Assistenten kommer att kunna generera text, ljud och bilder och kommer att ha tillgång till realtidsinformation via ett partnerskap med Microsofts sökmotor Bing.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 28 september

AI-verktyg för kreatörer rullas ut av Google och Meta, men väcker oro

Sångaren Charlie Puth använde nyligen ett AI-verktyg från Google för att skriva en låt. Samtidigt presenterade YouTube ett AI-verktyg som rekommenderar videoidéer till skapare och en funktion som omvandlar korta skriftliga förslag till videobakgrunder. Meta, tidigare Facebook, har också presenterat en rad AI-funktioner, inklusive AI-bilder och redigeringsverktyg. Men i takt med att AI-verktyg blir mainstream växer oron bland konstnärer om hur deras arbete används och om de kommer att få betalt eller skyddas. Detta leder till en ökad efterfrågan på regleringar.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 28 september

Meta AI-imponerar på utvecklarkonferensen trots växande oro för AI-säkerhet

Meta AI höll sin första utvecklar- och skaparkonferens sedan pandemin började, där de presenterade en rad nya AI-drivna produkter. Dessa inkluderade möjligheten att chatta med Snoop Dogg på Facebook, Instagram eller WhatsApp, Ray-Ban smarta glasögon med inbyggd röst AI-chatt och AI-kurerade restaurangrekommendationer. Men trots den positiva mottagningen, växer oron för säkerhet, integritet och teknisk högmod i samband med snabbt utvecklade AI-produkter. Google´s Bard har nyligen fått kritik för att exponera privata konversationer, och OpenAI har fått mothugg för att marknadsföra sin ChatGPT som en ´vild effektiv´ terapeut.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 28 september

Meta lanserar nya AI-chatbots med kända ansikten

Meta har meddelat planer på att lansera en rad nya AI-assistenter, med ett antal chatbots med kända ansikten. De nya AI-chatbotarna kommer att finnas tillgängliga på Instagram, WhatsApp och Messenger och kommer att täcka en rad ämnen, vilket flyttar Metas AI-teknik in i ´roliga´ inte bara funktionalitetsområden. På Metas årliga Connect-evenemang avslöjade företagets VD Mark Zuckerberg att 28 individuella chatbots kommer att lanseras i beta, med potential för fler att komma. De nya chatbotarna syftar till att rikta sig till specifika användarintressen, med ett antal kändisar som Snoop Dogg och Paris Hilton, samt Gen Z-favoriter som Mr. Beast och TikToker Charli D´Amelio.

Direktlänk Dela Creative Bloq fördjupade 28 september

Meta lägger till AI i digitala assistenter och smarta glasögon

Meta-chefen Mark Zuckerberg har meddelat att teknikjätten införlivar artificiell intelligens i digitala assistenter och smarta glasögon för att återta förlorad mark inom AI. Under Connect-utvecklarkonferensen på Metas huvudkontor i Silicon Valley avslöjade Zuckerberg att företaget också introducerar 28 AI-karaktärer som människor kan skicka meddelanden till på WhatsApp, Messenger och Instagram. Dessa karaktärer har ´personligheter´ baserade på kändisar som Snoop Dogg, Paris Hilton och YouTube-stjärnan MrBeast. Meta presenterade också den senaste versionen av dess Quest-virtual reality headset.

Direktlänk Dela TRT World fördjupade 28 september

Meta Platforms Inc introducerar nya AI-produkter, inklusive smarta glasögon och en verklighetsförbättrande headset

Meta Platforms Inc:s VD Mark Zuckerberg presenterade nya AI-produkter, inklusive robotar som skapar realistiska bilder och smarta glasögon som svarar på frågor, samt ett verklighetsförbättrande headset. Dessa produkter kombinerar den virtuella och verkliga världen och erbjuder kostnadseffektiv eller gratis AI som kan integreras i vardagsrutiner. Meta´s Quest är en bästsäljare inom det växande fältet för virtuell verklighet. Meta Ray-Ban smarta glasögon kommer att börja skeppas den 17 oktober, med ett pris på $299. De kommer att inkludera en ny Meta AI-assistent och kommer att kunna live streama vad användaren ser direkt till Facebook och Instagram. Meta skapade Meta AI med en anpassad modell baserad på den kraftfulla Llama 2 språkmodellen. Meta har också meddelat att de bygger en plattform där utvecklare och vanliga människor kan skapa sina egna anpassade AI-robotar.

Direktlänk Dela Dev Hardware fördjupade 28 september

Meta lanserar AI-produkter och partnerskap med Microsoft

Meta Platforms VD Mark Zuckerberg presenterade företagets första konsumentinriktade generativa artificiella intelligens (GAI) produkter på företagets årliga ingenjörskonferens, Meta Connect. Företaget introducerade Meta AI i beta, som beskrivs som en avancerad konversationsassistent tillgänglig på WhatsApp, Messenger och Instagram. Den kommer snart till Ray-Ban Meta smarta glasögon och Quest 3. Med ett partnerskap med Microsofts sökmotor Bing får chattboten tillgång till realtidsinformation. Meta kommer också att lansera 28 fler AI:er i beta, med ikoner och influenser som Tom Brady, Kendall Jenner och Naomi Osaka. Dessutom kommer de att lansera AI:er för företag och skapare och släppa AI Studio för utvecklare och företag att skapa sina egna AI-chattbotar. Två nya funktioner kommer till Instagram som använder tekniken från Emu. Dessutom meddelades det att Alexis Black Bjorlin, vice VD för infrastruktur på Meta, kommer att lämna sin position i slutet av månaden.

Direktlänk Dela MediaPost fördjupade 27 september

Meta introducerar nya AI-verktyg och digitala assistenter för att främja metaverse

Meta har introducerat nya AI-verktyg och kändisstödda digitala assistenter som VD Mark Zuckerberg hoppas kommer att hjälpa till att driva metaverse. Verktygen inkluderar företagets nya Quest 3 VR-headset och senaste Ray-Ban-smartglasögon. Användare av Metas chattappar som WhatsApp och Messenger kommer snart att kunna dela digitala klistermärken som automatiskt kan skapas via skriftliga prompts. Zuckerberg introducerade också nya AI-drivna redigeringsverktyg som kommer till Instagram nästa månad. Företaget har också lanserat en ny digital assistent, Meta AI, som kan ge sofistikerade svar på textfrågor.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 27 september

Meta introducerar generativa AI-produkter för konsumenter

Meta Platforms har introducerat företagets första generativa AI-produkter för konsumenter, inklusive en chatbot som kan generera både textrespons och fotorealistiska bilder. Mark Zuckerberg, företagets VD, presenterade dessa produkter vid ett evenemang. Han nämnde också att det senaste Quest mixed-reality headsetet kommer att börja skeppas den 10 oktober. Meta skapade assistenten, Meta AI, med hjälp av en anpassad modell baserad på det kraftfulla Llama 2 stora språkmodellen. Chatboten kommer att ha tillgång till realtidsinformation via ett partnerskap med Microsofts sökmotor Bing. Företaget bygger också en plattform som utvecklare och vanliga människor kan använda för att skapa egna anpassade AI-bots.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 27 september

Meta lanserar AI Studio för att bygga chattrobotar

Meta har lanserat AI Studio, en plattform som låter företag bygga AI-chattrobotar för företagets olika meddelandetjänster, inklusive Facebook, Instagram och Messenger. AI Studio kommer att tillåta företag att ´skapa AI som reflekterar deras varumärkesvärden och förbättrar kundserviceupplevelser´, skriver Meta. Användningsfallen som Meta förutser är främst e-handel och kundsupport. AI Studio kommer att vara tillgängligt i alpha för att börja med, och Meta säger att det kommer att skalera verktygssatsen ytterligare början nästa år.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 27 september

Meta introducerar AI-karaktärer i sina sociala medier

Meta har introducerat artificiellt intelligenta karaktärer baserade på Jane Austen, Snoop Dogg och andra i Instagram, Facebook och WhatsApp. Karaktärerna är en del av en svit produkter som Meta introducerade på onsdagen, alla drivna av artificiell intelligens. Utrullningen inkluderar också en chatbot som delvis drivs av Microsofts sökmotor Bing, samt AI-assisterade bildredigeringsverktyg att använda på Instagram. Meta strävar efter att hålla jämna steg med OpenAI, Google, Microsoft och andra företag i den hetsiga kampen om AI som kan generera text, bilder och andra media omedelbart. För Meta kan ett brett accepterande av dess nya AI-produkter betydligt öka engagemanget över dess många appar, de flesta av vilka är beroende av annonsering för att tjäna pengar.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 27 september

Meta Platforms, moderbolaget till Facebook och Instagram, förbereder sig för att presentera sin nya Quest 3-virtual reality-headset och nya generativa AI-verktyg på sin tvådagars Connect-konferens. Meta-aktien har hittills 2023 ökat med 150%, vilket endast överträffas av Nvidia i S&P 500. Bolaget har återställt förtroendet för sin digitala annonseringskapacitet och intäkterna verkar vara på väg upp igen. Meta förväntas också presentera flera generativa AI-chattrobotar med personligheter för att locka unga användare. Trots detta förväntas bolagets förluster öka år över år 2023 och växa ´betydligt´ igen 2024.

Investor´s Business Daily fördjupade 27 september

Meta fokuserar på virtuell verklighet och AI i kommande Connect-konferens

Meta-VD Mark Zuckerberg kommer att inleda techjättens Connect-utvecklarkonferens på onsdag med fokus på virtuell och förstärkt verklighet samt artificiell intelligens. Företaget, som bytte namn till Meta för två år sedan, förväntas avtäcka nästa version av sin virtuella verklighetsheadset, Quest 3, och diskutera AI-chattrobotar och andra verktyg och funktioner som är utformade för att hålla användarna intresserade av Facebook och Instagram när konkurrensen med TikTok fortsätter. Meta har skurit mer än 20 000 jobb sedan förra november. Zuckerberg döpte 2023 till företagets ´effektivitetsår´ då det minskar sin arbetskraft och fokuserar på mer tekniska anställningar som AI-experter.

Direktlänk Dela U.S. News & World Report fördjupade 27 september

Meta fokuserar på virtuell och förstärkt verklighet, AI på sin utvecklarkonferens

Meta´s VD Mark Zuckerberg kommer att inleda företagets Connect-utvecklarkonferens med fokus på virtuell och förstärkt verklighet samt artificiell intelligens. Företaget förväntas avtäcka nästa version av sitt virtuella verklighetshörlurar, Quest 3, och diskutera AI-chattrobotar och andra verktyg och funktioner som syftar till att hålla användarna intresserade av Facebook och Instagram. Meta har minskat mer än 20 000 jobb sedan förra november i ljuset av en nedgång i onlineannonsering och osäkerhet kring den globala ekonomin. Zuckerberg har döpt 2023 till företagets ´effektivitetsår´ då det minskar sin arbetskraft samtidigt som det fokuserar på mer tekniska anställningar.

Direktlänk Dela The Seattle Times fördjupade 27 september

Facebook (nu Meta) introducerar AI-chattrobotar för att locka generation Z

Facebook, nu känt som Meta, introducerar AI-chattrobotar, kallade Gen AI Personas, över sina plattformar i ett försök att locka till sig generation Z. En av de framhävda personerna är ´Bob the Robot´, en chattrobot vars personlighet är modellerad efter Bender, den ikoniska karaktären från Futurama. Bob är designad för att vara fräck, sarkastisk och något sardonisk, egenskaper som tros attrahera den yngre generationens humor. Valet av Bender som inspiration ifrågasätts dock, då Futurama ursprungligen sändes mellan 1999 och 2003, en tid då de äldsta medlemmarna i generation Z bara var småbarn.

Direktlänk Dela Breitbart News Network fördjupade 25 september

Meta planerar att lansera dussintals AI-chattrobotar för yngre användare

Meta förbereder sig för att lansera en generativ AI-chattrobot kallad ´Gen AI Personas´ för yngre användare och förväntas avtäcka den denna vecka. Företaget planerar att utveckla dussintals AI-personlighetschattrobotar. Meta rapporteras också planera att träna en ny AI-modell som sannolikt kommer att vara lika kraftfull som OpenAI:s senaste chattrobot GPT-4. Meta köper fler Nvidia H100 AI-träningschips och ökar sin infrastruktur för att träna den nya chattroboten.

Direktlänk Dela Indulge Express fördjupade 25 september

Meta utvecklar AI-chatbot ´Gen AI Personas´ för yngre användare

Meta rapporteras arbeta med en generativ AI-chatbot kallad ´Gen AI Personas´ för yngre användare och förväntas avtäcka den denna vecka. Sociala nätverksföretaget förbereder sig för att vara värd för sitt årliga ´Meta Connect´-evenemang som börjar på onsdag. AI-chatboten skulle komma i flera personligheter riktade mot att engagera unga användare med mer färgstarkt beteende. Meta planerar att utveckla dussintals AI-personlighetschatbots. Meta rapporteras också planera att träna en ny AI-modell som troligen kommer att vara lika kraftfull som OpenAI:s senaste chatbot GPT-4.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 25 september

Meta försöker locka generation Z med AI-chattrobotar

Meta försöker attrahera fler kunder från generation Z med nya AI-chattrobotar. Dessa botar är baserade på föråldrade karaktärer som inte är lika relevanta för en publik från generation Z. En av dessa personligheter riktas mot generation Z är ´Bob the Robot´, en chattrobot baserad på karaktären Bender från ´Futurama´. Meta har även testat andra personligheter, som Alvin the Alien. Företagets fokus på yngre användare kommer när det sociala mediejätten försöker lämna sitt äldre varumärke bakom sig och odla en publik av unga vuxna.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 25 september

Meta försöker locka Generation Z med nya AI-chattrobotar men misslyckas med att förstå deras humor

Meta försöker locka fler kunder från Generation Z med nya AI-chattrobotar. Robotarna baseras på karaktärer som inte är lika relevanta för en Generation Z-publik. En av dessa chattrobotar är ´Bob Roboten´, baserad på karaktären Bender från ´Futurama´. Bob är tänkt att vara sarkastisk, fräck och något sardonisk, men en anställd noterade att han kan vara otrevlig och ´ointressant´. Meta missar dock vad Generation Z-humor är - ofta absurd, otroligt snabb, ´anti-humor´. Istället kanske Meta vill ta notis om den måttliga framgången med Snapchats AI-chattrobot, My AI. Generation Z är dock inte helt ombord med AI-robotar. Många unga användare undrar om robotarna samlar in känslig information, vilket speglar en växande oro från Generation Z att deras integritet inte skyddas online.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 25 september

Meta planerar att släppa AI-chatbots för att locka unga användare

Meta planerar att släppa en rad artificiellt intelligenta chatbots med distinkta personligheter för att bli mer populär bland unga människor, enligt företagsdokument granskade av Wall Street Journal. En chatbot beskrivs som en ´sassmaster general´ med ´skarp vits och bitande sarkasm´. Denna så kallade sassmaster är en del av företagets strategi för att locka generation Z-användare till sina olika sociala medier, inklusive Facebook och Instagram. Den interna dokumentationen säger att botten är baserad på Bender, en sarkastisk robot i TV-serien ´Futurama´.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 24 september

Meta utvecklar AI-chattrobotar för att locka yngre användare

Meta, moderbolaget till Facebook, Instagram och WhatsApp, utvecklar artificiella intelligens (AI) chattrobotar för att locka yngre användare och öka engagemanget. Dessa chattrobotar, kända internt som Gen AI, planeras att presenteras på Meta Connect-konferensen. Ett exempel är ´Bob the Robot´, som beskrivs som en ´sassmaster general´ med överlägsen intelligens, vass humor och bitande sarkasm. En annan chattrobot kallas ´Alvin the Alien´. Dessa AI-chattrobotar är mer attraktiva för yngre användare enligt Meghana Dhar, tidigare exekutiv på Snap och Instagram.

Direktlänk Dela Newsmax Media fördjupade 24 september

AI-chipaktier: Nvidia, AMD och Qualcomm som investeringsmöjligheter

Nvidia är ledande inom artificiell intelligens (AI) och halvledare, men investerare bör överväga att diversifiera sin portfölj. Två andra ledare inom AI-chip är Advanced Micro Devices (AMD) och Qualcomm. Trots att båda företagen har sett ökningar i aktiepriset under året, har de förlorat en del av dessa vinster under de senaste tre månaderna. Detta kan vara ett tillfälle att sänka kostnadsbasen och köpa aktier till attraktiva nivåer. AMD rapporterade en totalintäkt på 5,4 miljarder dollar för de tre månaderna fram till 1 juli, vilket representerar en minskning med 18% jämfört med föregående år. Qualcomm har å sin sida nyligen ingått partnerskap med Meta Platforms för att ta AI-applikationer till hårdvaruenheter och kommer att leverera chip till Apples smartphones fram till 2026.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 24 september

Teknikjättarnas snabba AI-utveckling leder till bristfälliga resultat

Teknikjättar som Google, OpenAI och Amazon har i snabb takt lanserat nya AI-produkter för att dominera det växande området generativ artificiell intelligens. Nyligen offentliggjorda AI-verktyg har dock visat på betydande brister, inklusive generering av falsk information och faktiska felaktigheter. Google introducerade sin Bard chatbot, men användare upptäckte snabbt att den fabricerade e-postmeddelanden som aldrig skickats. OpenAI presenterade sin Dall-E 3-bildgenerator, men sociala medier-användare påpekade att bilderna i de officiella demonstrationerna inte uppfyllde de begärda detaljerna. Amazon annonserade ett konversationsläge för Alexa, som dock misslyckades under en demonstration för The Washington Post.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 23 september

Google kan vara det bästa AI-aktien för decenniet

Investeringsmöjligheter i artificiell intelligens (AI) har visat sig vara fördelaktiga för finansiell hälsa. Av de tio största aktierna just nu har sju starka AI-meriter. Fyra av dem har mer än fördubblats sedan januari 2020, och Googles moderbolag Alphabet är inte långt ifrån att leverera 100% avkastning. Tesla, Nvidia och Microsoft är andra starka aktörer inom AI. Tesla har en stor möjlighet på marknaden för autonoma taxitjänster (robotaxi), medan Nvidia har sett en ökning i efterfrågan på företagets grafikbearbetningsenheter (GPU:er) för att driva generativa AI-applikationer. Microsoft har samarbetat med OpenAI och integrerat generativ AI i sina mjukvaruprodukter. Amazon har också rullat ut generativ AI-funktionalitet för sin molntjänst AWS. Men Google kan vara det bästa AI-lageret för decenniet. Företaget har utvecklat AI-chips och expanderar sin Waymo-självkörande taxitjänst till Los Angeles. Dessutom är Google billigare än alla andra topp-AI-lager baserat på framåtblickande intjäningsmultipel och pris-till-intjäning-till-tillväxt (PEG) förhållanden, förutom för Meta.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 23 september

Cybersäkerhet dominerar företagstekniknyheterna denna vecka

Cybersäkerhet dominerade företagstekniknyheterna denna vecka, då Cisco Systems Inc. köpte Splunk Inc. och två av de ledande namnen inom cybersäkerhet, CrowdStrike Holdings Inc. och Google LLC:s Mandiant, höll sina årliga evenemang. Dessutom lanserades två initiala offentliga erbjudanden, inklusive Klaviyo inom programvara som en tjänst, men priserna sjönk efter initial investerarentusiasm. Under tiden fortsatte generativ artificiell intelligens att svepa över allt. Och Intel Corp. visade tecken på liv med nya teknologier.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 23 september

Meta Platforms aktie är dagens IBD-aktie

Meta Platforms, moderbolaget till Facebook, har blivit utnämnd till dagens IBD-aktie då dess aktier har bildat en bullish ´cup-with-handle´-bas. Företaget kommer att hålla sin årliga Connect-konferens nästa vecka, där analytiker förväntar sig att det kommer att detaljera sina ansträngningar inom metaverse och artificiell intelligens. Meta-aktien har stigit nästan 150% i år. Aktiens nya ´cup-with-handle´-bas har en köppunkt på 312,87 enligt IBD MarketSmith-diagram. Meta kommer att avslöja den tredje generationens virtual reality-headset på sin tvådagars Connect-konferens.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 22 september

Tre AI-aktier med större potential än kryptovalutor

Kryptovalutor har blivit en utmanande investering på grund av deras decentraliserade natur och sporadiska prisfluktuationer. Samtidigt har teknikaktier, särskilt inom artificiell intelligens (AI), ökat. AI har potential att förbättra många industrier, vilket gör det till en attraktiv investering. Tre AI-aktier med mer potential än kryptovalutor inkluderar Amazon, Advanced Micro Devices och Microsoft. Amazon har sett en betydande återhämtning efter förluster 2022 och investerar tungt i AI. Advanced Micro Devices, en ledande chipmaker, har stor potential inom AI. Microsoft har framträtt som ett av de mest lovande företagen inom AI detta år.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 22 september

Stora teknikföretag lanserar AI-produkter trots brister och varningar

Stora teknikföretag har lanserat flera nya AI-produkter, men dessa verktyg har redan visat tecken på brister. Google meddelade att dess chatbot Bard kan sammanfatta filer från Gmail och Google Docs, men användare har visat att den felaktigt skapar e-postmeddelanden som aldrig skickats. OpenAI introducerade sin nya bildgenerator Dall-E 3, men människor på sociala medier påpekade snart att bilderna i de officiella demonstrationerna missade vissa begärda detaljer. Amazon lanserade ett nytt konversationsläge för Alexa, men enheten gjorde upprepade fel i en demonstration. Trots varningar från experter och teknikledare fortsätter teknikjättarna att snabbspåra sina produkter till konsumenterna.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 22 september

Globala framsteg och utmaningar i reglering av artificiell intelligens

Snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI) som Microsoft-stödda OpenAI:s ChatGPT komplicerar regeringars försök att komma överens om lagar som styr teknikens användning. Här är de senaste stegen som nationella och internationella styrorgan tar för att reglera AI-verktyg: AUSTRALIEN planerar regler för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI och produktion av deepfake-versioner av samma material. STORBRITANNIEN har föreslagit sju principer för att göra utvecklare ansvariga, förhindra att Big Tech binder upp tekniken i sina plattformar och stoppa konkurrensbegränsande beteende. KINA har infört tillfälliga åtgärder som kräver att tjänsteleverantörer lämnar in säkerhetsbedömningar och får klartecken innan de släpper AI-produkter på massmarknaden. EUROPEISKA UNIONEN planerar regler och EU-lagstiftare Brando Benifei uppmanade medlemsländerna att kompromissa för att nå en överenskommelse innan årets slut. FRANKRIKE, ITALIEN, JAPAN, POLEN och SPANIEN utreder möjliga överträdelser. FN planerar regler och säkerhetsrådet höll sin första formella diskussion om AI i New York i juli. USA söker input på regler och kongressen höll utfrågningar om AI mellan 11 och 13 september.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 22 september

AI-industrin växer: Hur man kan bli miljonär genom att investera i en AI-fokuserad ETF

Artificiell intelligens (AI) är i fokus för vissa investerare för närvarande, och med god anledning. Tekniken driver några blockbusteravkastningar på aktiemarknaden i år, ledd av halvledarjätten Nvidia, som såg aktiekurserna tredubblas i värde 2023 och skjuta upp dess värdering över 1 biljon dollar. AI-industrin är fortfarande mycket ung, och mer värdeskapande kommer troligen att komma när tekniken utvecklas. Att välja vinnarna och förlorarna i en snabbt växande industri som AI kommer att vara extremt svårt, även för de mest erfarna investerarna. För detaljhandelsinvesterare kan det vara bättre att göra en bred satsning på sektorn än att försöka hitta de enskilda aktierna som faktiskt kommer att bli de stora AI-vinnarna. Exchange-traded funds (ETF:er) kan vara det bästa AI-spelet. ETF:en Global X Artificial Intelligence and Technology (AIQ -1,22%) äger aktier i 87 olika företag med en koppling till AI-industrin. Med investerare som fokuserar kraftigt på AI 2023 är ETF:en upp imponerande 39% hittills 2023, mer än dubbelt så mycket som den bredare S&P 500-indexet. Investerare bör inte förvänta sig den nivån av avkastning varje år, men det finns ett argument för att investera 500 dollar per månad i denna AI-fokuserade ETF kan mycket väl göra dig till miljonär på lång sikt.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 21 september

Chan Zuckerberg Initiative planerar att inrätta en högpresterande datorcluster för biomedicinsk forskning

Chan Zuckerberg Initiative (CZI) planerar att inrätta en högpresterande datorcluster med över 1000 Nvidia H100 GPU för att utveckla storskaliga språkmodeller och andra artificiella intelligensmodeller för biomedicin. Trots att CZI inte är en registrerad ideell organisation, säger företaget att anläggningen är ´ett av de största datorkomplexen i världen som är dedikerade till ideell forskning inom livsvetenskap´. Clustret kommer att användas för att utveckla öppet tillgängliga modeller av mänskliga celler, med förutsägande modeller som tränas på dataset såsom de som integreras i CZ CELLxGENE-programverktyget.

Direktlänk Dela DatacenterDynamics fördjupade 20 september

AI-verktyget ChatGPT har snabbt vunnit popularitet tack vare dess förmåga att skriva mänskligt liknande prosa över ett brett spektrum av teman. Detta har gjort det till en användbar tillgång för innehållsskapare, men har också väckt debatt och oro över konsekvenserna för framtiden för innehållsskapande, journalistik och innovation. ChatGPT, som bygger på GPT-3.5-arkitekturen, erbjuder en betydande förbättring inom naturlig språkbehandling och skapande. Det kan producera sammanhängande, sammanhangsmedveten text som kan replikera mänskliga skrivstilar. Innehållsskapare, marknadsförare och författare har antagit det för en mängd olika applikationer, inklusive att skriva artiklar och generera marknadsföringsinnehåll, samt att besvara konsumentfrågor och konstruera konversationsagenter.

Finance Magnates fördjupade 20 september

Överlevande från skolskjutning skapar AI-baserad mindfulness-app

Kai Koerber, en tidigare student vid Marjory Stoneman Douglas High School, där 14 studenter och tre personalmedlemmar mördades 2018, har skapat en smartphone-app för att hjälpa människor att hantera sina känslor. Koerber, som led av posttraumatisk stress efter händelsen, utvecklade appen Joy, som använder artificiell intelligens för att föreslå mindfulness-aktiviteter baserade på användarens känslor. Algoritmen som Koerbers team har byggt är utformad för att känna igen hur en person känner sig från ljudet av deras röst, oavsett vilka ord eller vilket språk de talar. Appen är tillgänglig för en månadskostnad på 8 dollar, med rabatt om man prenumererar för ett helt år.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 20 september

AI-baserade ChatGPT hjälper mamma att diagnostisera sonens sjukdom efter 17 läkare misslyckats

En mamma hävdar att AI-baserade ChatGPT gav en exakt diagnos av hennes fyraåriga sons sjukdom, något som 17 olika läkare inte lyckats med. Sonen, Alex, led av ihållande tandvärk och hämmad tillväxt. ChatGPT föreslog att pojken kanske led av ´tethered cord syndrome´, en sjukdom där ryggmärgen fäster vid ryggraden. Efter att ha konsulterat en neurokirurg och fått diagnosen bekräftad, genomgick Alex en operation och återhämtar sig nu. Denna händelse har delat åsikter om AI:s kapacitet och framtid inom hälsosektorn.

Direktlänk Dela Latin America Reports fördjupade 19 september

AI kan hjälpa till att förstå celler och bekämpa sjukdomar, enligt Chan Zuckerberg Initiative

Chan Zuckerberg Initiative (CZI) arbetar för att generera vetenskapliga data och bygga upp datorkraft för att skapa en ´virtuell cell´ med hjälp av AI. Denna virtuella cell skulle kunna simulera utseendet och kända egenskaper hos alla celltyper i vår kropp, vilket skulle kunna förbättra vetenskaplig upptäckt, patientdiagnos och behandlingsbeslut. CZI har stöttat forskare globalt sedan 2016 för att generera och annotera data om celler och deras komponenter. Med hjälp av AI har framsteg redan gjorts, till exempel har DeepMind tränat AlphaFold för att förutsäga strukturen hos nästan alla kända proteiner.

Direktlänk Dela MIT Technology Review fördjupade 19 september

Teknikindustrititaner diskuterar AI-reglering med amerikanska senatorer

I onsdags höll amerikanska senatorer ett stängt möte i Washington, DC, med nästan två dussin teknikindustrititaner för att diskutera framtiden för AI. Trots att över 60 senatorer var närvarande, fick de inte tala eller räcka upp handen. Bland de närvarande fanns Elon Musk, Bill Gates, Satya Nadella, Mark Zuckerberg, Sam Altman, Sundar Pichai och Jensen Huang. Alla var eniga om att den federala regeringen måste ingripa för att reglera AI. Senator Elizabeth Warren kritiserade mötet för att vara kontraproduktivt för lagstiftning.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 19 september

Sam Altman försvarar OpenAI och ChatGPT inför amerikanska myndigheter

Sam Altman, VD för OpenAI, har nyligen försvarat sin AI-plattform, ChatGPT, inför amerikanska myndigheter efter en tjänsteavbrott. Under 2023 har den generativa AI:n, och särskilt ChatGPT, upplevt både framgång och kontrovers. Den bristande regleringen inom sektorn har skapat osäkerhet om AI:s framtid. Altman tvingades framträda inför regeringen när tjänsten kollapsade, vilket påverkade användartrafiken på plattformen betydligt. Incidenten inträffade samtidigt som andra framstående teknikindustriledare, som Mark Zuckerberg från Meta och Nvidias VD, Jensen Huang, också var i Washington för att diskutera AI:s framtid.

Direktlänk Dela Crema fördjupade 18 september

Meta planerar att träna en ny AI-modell lika kraftfull som OpenAIs GPT-4

Meta planerar att träna en ny AI-modell som förväntas vara lika kraftfull som OpenAIs senaste chatbot GPT-4. Meta köper fler Nvidia H100 AI-träningschips och bygger ut sin infrastruktur för att träna den nya chatboten. Företaget planerar att börja träna den nya stora språkmodellen tidigt 2024. Meta har satt ihop en grupp för att bygga den nya AI-modellen, med målet att snabba på skapandet av AI-verktyg som kan efterlikna mänskliga uttryck. Företaget lanserade förra månaden sitt eget AI-verktyg som kallas Code Llama för att generera ny kod och felsöka mänskligt skrivet arbete.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 18 september

Elon Musk uppmanar till AI-reglering efter möte med teknik-CEO:ar och lagstiftare

Tesla CEO Elon Musk efterlyser en amerikansk ”domare” för artificiell intelligens (AI) efter att han och andra teknik-CEO:ar, inklusive Meta Platforms CEO Mark Zuckerberg och Alphabet CEO Sundar Pichai, träffade lagstiftare på Capitol Hill för att diskutera AI-reglering. Musk menade att en reglerare behövs för att säkerställa säker användning av AI. Zuckerberg uppmanade till att amerikanska företag ska sätta standarden i samarbete med regeringen. Över 60 senatorer närvarade och det fanns generell överenskommelse om behovet av statlig reglering av AI.

Direktlänk Dela World Time Todays fördjupade 17 september

AI-sektorns vecka: Musk varnar för OpenAI, Google närmar sig lansering av Gemini AI

Under veckan i AI-sektorn uttryckte Elon Musk oro över OpenAIs förhållande till Microsoft och betonade behovet av en tredje aktör inom AI, med xAI och Tesla som potentiella spelare. Google planerar att lansera sin Gemini AI, ett svar på OpenAIs GPT-4, för att säkra sin position inom AI-drivna konversationsteknologier. Mark Zuckerbergs Meta utvecklar ett nytt AI-system för att konkurrera med OpenAIs GPT-4. Goldman Sachs-analytiker Kash Rangan var optimistisk för Microsoft och förutser en potentiell fördubbling av EPS till FY27, med stöd av AI och molntjänster. På Capitol Hill diskuterade Musk och Zuckerberg, tillsammans med andra branschledare, det brådskande behovet av AI-reglering i USA.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 17 september

AI Insight Forum: Teknikmiljardärer diskuterar AI-reglering bakom stängda dörrar

Det senaste AI Insight Forum, som hölls på Capitol Hill, samlade teknikindustrins tyngsta namn, inklusive Elon Musk och Bill Gates, för att diskutera framtiden för AI och särskilt frågan om ´AI-reglering´. Evenemanget var inte öppet för allmänheten eller media, vilket väcker frågor om vilka kritiska eller kontroversiella diskussioner som ägde rum bakom stängda dörrar. New York-senatorn Chuck Schumer kallade mötet för ett ´mycket produktivt första AI Insight Forum´ och påpekade att uppgiften framåt är en svår en. Kongressen siktar på att anta en tvärpolitisk AI-lagstiftning inom det närmaste året som syftar till att mildra problemen med AI-risker.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 17 september

Tekniketiker varnar för att AI kan utgöra ett hot mot mänskligheten om det inte kontrolleras

Artificiell intelligens (AI) kan utgöra ett existentiellt hot mot mänskligheten om det inte kontrolleras, enligt tekniketikern Tristan Harris. Han talade vid senatens första AI Insight Forum, där lagstiftare hörde från teknikjättar som Elon Musk och Mark Zuckerberg, fackföreningsledare som Liz Shuler och Randi Weingarten, samt experter som Harris om var de tror att AI är på väg och hur man bäst kan förbereda sig för det. Harris avfärdade argumentet att AI:s framtid är oförutsägbar och att oro över att kväva innovation borde avhålla regulatoriska diskussioner.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 17 september

Författare stämmer Facebook och OpenAI för upphovsrättsintrång

En grupp författare, ledd av den prisbelönta romanförfattaren Michael Chabon och Tony Award-vinnande dramatikern David Henry Hwang, stämmer Facebooks moderbolag Meta och ChatGPT-tillverkaren OpenAI. De anklagar företagen för upphovsrättsintrång genom att använda tiotusentals böcker för att träna sina artificiella intelligensplattformar. Stämningarna, som kan bli omfattande om fler författare ansluter sig, anklagar Meta för att massinsamla böcker från internet för att träna företagets stora språkmodell ´Llama´ med data som inkluderar piratkopierade versioner av deras skrifter. En liknande stämning har lämnats in mot OpenAI.

Direktlänk Dela Breitbart News Network fördjupade 17 september

Sam Altman: Från Stanford till att leda AI-framsteg

Sam Altman, en av de mest inflytelserika personerna inom artificiell intelligens (AI) idag, är medgrundare och VD för OpenAI, företaget bakom ChatGPT, en revolutionerande chatbot. Tidigare ledde han Y Combinator, en teknikinkubator som tillhandahållit startkapital till företag som Airbnb, Dropbox och Stripe. Trots att hans försök att få statlig finansiering för sina AI-projekt hittills har varit misslyckade, insisterar Altman på att se till att regulatorer förstår denna nya teknik. Han har även visat upp ChatGPT för medlemmar av den amerikanska kongressen.

Direktlänk Dela The Street fördjupade 16 september

OpenAI öppnar kontor i Dublin med nio jobblistningar

OpenAI, ledande inom artificiell intelligens, öppnar ett kontor i Dublin. Företaget, som stöds av Microsoft, har annonserat nio lediga jobb. OpenAI och andra AI-företag har nyligen utsatts för rättsliga utmaningar som kommer att avgöra lagligheten av hur stora språkmodeller tränas. Dessutom avslöjade Adobe Inc. prissättningen för sitt nya generativa AI-bildverktyg, Firefly, som kommer att kosta mindre än OpenAIs konkurrerande tjänst.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 16 september

Googles kommande AI-verktyg kan vara 20 gånger kraftigare än konkurrenterna, enligt SemiAnalysis

Forskning utförd av SemiAnalysis visar att Googles kommande generativa AI-verktyg är fem gånger kraftigare än de mest avancerade GPT-4-modellerna på marknaden. Forskarna förutspår att Googles AI-verktyg kan vara upp till 20 gånger kraftigare än ChatGPT vid utgången av 2024. Trots att Google tidigare tycktes ligga efter i AI-racet, har företaget nu ökat sina AI-investeringar avsevärt. Detta tillskrivs Googles enorma finansiella resurser. SemiAnalysis tror dock att Google kanske inte vill göra sin nya Gemini-modell offentligt tillgänglig för att undvika att begränsa sin kreativitet eller befintliga affärsmodell.

Direktlänk Dela TechCity fördjupade 16 september

Teknikledare samlas på Capitol Hill för att diskutera skydd för AI-forskning och utveckling

Teknikjättar, utvecklare och företagsledare samlades under en vecka på Capitol Hill för att diskutera skydd för AI-forskning och utveckling. Diskussionen om artificiell intelligens (AI) dominerade, trots hotet om en regeringsstopp. Teknikledare som Elon Musk och Mark Zuckerberg deltog, tillsammans med datavetare och företagsledare från stora mjukvaruföretag. Senaten höll sitt första ´AI Insights Forum´ och Representanthuset höll en rad utfrågningar om hur regeringen köper AI-verktyg och teknologier. Samtidigt uttryckte tekniker att de var uppmuntrade av fokuset på att utveckla viktiga regleringar. Samverkan mellan teknikindustrin och regeringen ansågs vara nyckeln när AI tar över. Betydelsen av förbättrade regler och säkerhetsåtgärder kring AI-utveckling diskuterades i nästan alla möten mellan lagstiftare och teknikchefer under veckan. Det återstår dock att se vilka skydd som kongressen kan införa efter sin AI-vecka.

Direktlänk Dela Nextgov fördjupade 15 september

OpenAIs Chatbot ChatNotChatGPT upplever ännu ett stort driftstopp

Chatboten ChatNotChatGPT från OpenAI drabbades av ännu ett stort driftstopp, vilket var det andra på lika många veckor. Driftstoppet inträffade samtidigt som teknikchefer samlades i Washington för att diskutera AI:s framtid. Sam Altman, VD för OpenAI, var närvarande vid mötet. OpenAI har också sett en minskning av användartrafiken för ChatGPT under de senaste månaderna. Den senaste stora driftstoppet inträffade den 31 augusti. Dessutom har ChatGPT förlorat sin titel som den snabbast växande appen i historien, en titel som nu innehas av Threads.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 15 september

Forskare utvecklar ´mind reader´ för att förstå chatbots beslutsprocesser

Andy Zhou, som studerade vid University of California Berkeley, startade Center for AI Safety tillsammans med Dan Hendrycks och Oliver Zhang. Centret varnade i ett brev undertecknat av över 500 industriledare och akademiker att ´minskning av utrotningen från AI bör vara en global prioritet´. Zhou och hans rådgivare vid Carnegie Mellon University, Zico Kolter och Matt Frederickson, utvecklade ett sätt att hacka ChatGPT. För att förstå hur chatbots fattar beslut utvecklar Zhou nu en ´mind reader´ för att se in i ´svarta lådan´ bakom chatbots. Zhou kommer inte att ta kontroll över ChatGPT, men kommer att använda stora språkmodeller som är öppna källkoder.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 15 september

Teknikledare diskuterar reglering av artificiell intelligens med senaten

Artificiell intelligens (AI) fortsätter att utvecklas och världen ser på det med ökad skepticism. New York Times har förbjudit användning av sitt innehåll för att träna AI. Stora teknikföretags ledare som Mark Zuckerberg (Meta), Sam Altman (OpenAI), Satya Nadella (Microsoft) och flera andra höll ett privat forum med representanter från senaten vid AI Insight Forum. De diskuterade AI:s potentiella faror för samhället och betonade vikten av att reglera denna teknologi för att tillåta dess etiska användning och utveckling. Elon Musk underströk vikten av att ha en federal kontrollbyrå för AI-frågor.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 15 september

USA:s senatorer diskuterar reglering av AI i val

Efter ett möte med teknik-VD:ar om reglering av artificiell intelligens (AI) uttryckte två ledande senatorer att USA:s kongress kanske först behöver ta itu med AI:s potentiella inverkan på val. Lagstiftare är särskilt oroliga för användningen av AI för att skapa innehåll som falskt avbildar kandidater i politiska annonser för att påverka federala val. Demokratiska ledaren Chuck Schumer sa att lagstiftning om val-AI kanske behöver gå snabbare. Republikanska senatorn Mike Rounds uttryckte att det är en prioritet med tanke på det kommande valet.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 15 september

Kritik mot AI Insight Forum för brist på teknisk expertis och könsbalans

Amerikanske senatorn Chuck Schumer anordnade ett ´AI Insight Forum´ om potentiell AI-reglering, med deltagare som Elon Musk, Bill Gates, Mark Zuckerberg och Jensen Huang från Nvidia. Av de 22 inbjudna var 14 VD:ar, vilket ledde till kritik om bristen på teknisk expertis. Dr. Margaret Mitchell från AI-plattformen Hugging Face uttryckte oro över bristen på tekniskt kunniga kvinnor på mötet. Av de 22 inbjudna var endast sju kvinnor, varav inte alla hade tekniska roller inom AI. Trots kontroverserna deltog över 60 senatorer i mötet. Senator Mike Rounds påpekade att processen att utarbeta lämplig lagstiftning skulle ta tid.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 15 september

Flera är pessimistiska mot AI trots optimism från Big Tech

En ny undersökning visar att de flesta människor inte är lika optimistiska angående artificiell intelligens (AI) som Big Tech och dess ledare. Trots att OpenAI-chefen Sam Altman har talat om de många hot som AI utgör och vikten av att reglera hans snabbt växande bransch, anser han att fördelarna med de verktyg de hittills har använt överväger riskerna. OpenAI har flera gånger uttryckligen sagt att de strävar efter att skapa artificiell allmän intelligens (AGI), AI som generellt är mer intelligent än människor. Trots skepticism från många experter som inte tror att AGI någonsin kommer att vara möjligt, är OpenAI övertygade om att skapandet av AGI kan stimulera ekonomin och låta mänskligheten blomstra ´till en grad som är omöjlig för någon av oss att visualisera än´. Enligt en ny undersökning av Institute for AI Policy anser dock majoriteten av människor motsatsen när det gäller AI. 71% av de tillfrågade sade att de potentiella riskerna med AI är större än dess potentiella fördelar; utvecklare bör ´fela på säkerhetssidan´.

Direktlänk Dela The Street fördjupade 14 september

Teknikledare diskuterar AI:s framtid och roll i identitetsstöld

Teknikledare som Bill Gates, Elon Musk och Mark Zuckerberg möts i Washington D.C. för att diskutera den potentiella framtiden för artificiell intelligens (AI). Trots framstegen i AI-tekniken, saknas fortfarande en stabil förståelse för hur man interagerar med den. Enligt en ny undersökning har 27% av invånarna i USA blivit offer för identitetsstöld mer än en gång. Identity Theft Resource Center rapporterade det första fallet av bedrägeri med hjälp av AI, där en deepfake-ljudklipp av en VD i Tyskland användes för att be brittiska anställda inom företaget att frigöra medel till bedragarna. Resultatet var att $243,000 överfördes till ett konto i Ungern.

Direktlänk Dela KHON2 News fördjupade 14 september

Meta utvecklar konkurrent till OpenAI:s GPT-4

Mark Zuckerbergs Meta utvecklar en ny stor språkmodell (LLM) som kommer att konkurrera med OpenAIs GPT-4. Den nya AI-modellen planeras lanseras 2024 och kommer att vara ”flera gånger mer kraftfull” än LLama 2. Meta har redan LLama 2, en stor språkmodell (LLM). Teknikjätten har ännu inte släppt sin egen AI-chatbot, utan har valt en öppen källkodsmodell - i princip B2B jämfört med OpenAIs B2C-affärsmodell. OpenAI:s VD Sam Altman fokuserar på den publika chatbot-verktyget, tillgängligt för slutanvändaren via webbläsare eller ChatGPT-appen.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 14 september

Meta utvecklar AI-system för att överträffa GPT-4

Meta, företaget bakom Facebook, utvecklar ett AI-system med syfte att överträffa OpenAIs språkmodell GPT-4. Det nya AI-systemet, som förväntas lanseras 2024, kommer att vara flera gånger kraftfullare än Metas nyligen släppta AI-verktyg, Llama 2. Målet är att möjliggöra för andra företag att bygga tjänster som kan producera avancerad text och analys. Meta investerar i datacenter och förvärvar Nvidia H100-grafikkort för att utveckla AI:n. Mark Zuckerberg, företagets VD, har för avsikt att göra tekniken öppen källkod, vilket kan påskynda dess antagande.

Direktlänk Dela DTG Reviews fördjupade 14 september

Elon Musk varnar för risker med artificiell intelligens vid möte med amerikanska senaten

Techentreprenören Elon Musk varnade för riskerna med artificiell intelligens (AI) vid ett möte med den amerikanska senaten. Mötet, som inkluderade några av techindustrins mest inflytelserika personer, var det första i sitt slag för att diskutera införandet av lagar som reglerar AI. Bland de inbjudna var också Facebook och Instagrams Mark Zuckerberg, Googles Sundar Pichai och Microsoftgrundaren Bill Gates. AI-forskare vid MIT, Max Tegmark, sa att mötet var ett viktigt steg.

Direktlänk Dela Sveriges Radio fördjupade 14 september

Ledande teknikexekutörer samlas för att diskutera AI-utveckling och reglering

Senatens majoritetsledare Chuck Schumer har samlat framstående teknikexekutörer, bland andra Meta´s Mark Zuckerberg, X och Tesla´s Elon Musk och före detta Microsoft VD Bill Gates, för att diskutera hur USA:s kongress ska uppmuntra snabb utveckling av artificiell intelligens (AI) och mildra dess största risker. Schumer hoppas att de kommer att ge senatorer någon realistisk riktning för meningsfull reglering av teknikindustrin. Det fanns brett stöd för någon form av oberoende bedömningar av AI-system. Vissa senatorer kritiserade det privata mötet och argumenterade för att teknikexekutörerna borde vittna offentligt.

Direktlänk Dela Decaturdaily.com fördjupade 14 september

Teknikledare möter i USA:s senat för att diskutera AI-reglering

Över 20 ledare inom teknik och civilsamhället, inklusive VD:ar för fem av de tio största amerikanska företagen, deltog i ett stängt senatsmöte på onsdag för att forma hur artificiell intelligens (AI) regleras. Mötet, som organiserades av senatens majoritetsledare Chuck Schumer, inkluderade en prestigefylld och potentiellt explosiv blandning av personligheter med skilda åsikter om hur reglerna för AI ska skrivas. VD:ar för Alphabet, Microsoft, Meta Platforms och OpenAI bjöds in att diskutera möjliga skyddsräcken för AI som balanserar teknikens risker och belöningar.

Direktlänk Dela The Japan Times fördjupade 14 september

Forskning tyder på att AI-chattbotar kan användas för att diagnosticera patienter och minska väntetiderna på akutmottagningar. En studie fann att ChatGPT, drivet av artificiell intelligens, presterade bra när det gällde att generera en lista över diagnoser för patienter och föreslå det mest troliga alternativet. Nederländska forskare matade in journaler från 30 patienter som besökt en akutmottagning 2022, samt anonyma läkares anteckningar, i ChatGPT versioner 3.5 och 4.0. AI-analysen jämfördes med två läkare som ställde en diagnos utifrån samma information, både med och utan laboratoriedata. Resultaten visade att ChatGPT kunde föreslå medicinska diagnoser mycket likt en mänsklig läkare.

Daily Mail fördjupade 14 september

AI-företagsledare, senatorer och samhällsledare diskuterar AI-reglering

VD:arna för ledande AI-företag, samhällsledare och senatorer möttes onsdagen för en stängd diskussion om fördelarna och riskerna med teknologin, eftersom lagstiftare brottas med hur man ska sätta upp skyddsräcken utan att kväva innovation. Mer än 60 senatorer deltog i mötet som presenterade en 22-personers panel inklusive OpenAI:s VD Sam Altman, X ägare och Tesla VD Elon Musk, Google VD Sundar Pichai, Microsoft VD Satya Nadella och Meta VD Mark Zuckerberg. Diskussionen verkade fokusera på breda diskussioner om de potentiella skadorna och fördelarna med teknologin, utan tydlig konsensus om förslag om hur man ska reglera AI och vilken myndighet som ska göra det.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 13 september

Teknikledare debatterar risker och möjligheter med artificiell intelligens i stängd senatsession

Ledare inom artificiell intelligens, inklusive Sam Altman och Elon Musk, debatterade de största potentiella riskerna skapade av tekniken i en stängd dörrsession med amerikanska senatorer. Frågor som diskuterades inkluderade om AI kan utplåna mänskligheten eller upprätthålla farliga fördomar. Mer än 60 senatorer som överväger lagstiftning för att reglera tekniken deltog i mötet. Bland de andra tekniktungviktarna som deltog i debatten fanns Bill Gates och Mark Zuckerberg.

Direktlänk Dela The Wall Street Journal fördjupade 13 september

Toppteknikledare diskuterar reglering av AI med amerikanska senatorer

En grupp av teknikledare, inklusive Sundar Pichai, Elon Musk, Mark Zuckerberg och Sam Altman, träffade amerikanska senatorer för att diskutera framväxten av artificiell intelligens och hur den bör regleras. Mötet, som organiserades av demokratiska senatorn Chuck Schumer, var det första av nio planerade. Bland deltagarna fanns också Bill Gates, Charles Rivkin, Eric Schmidt, Tristan Harris och Deborah Raji. Diskussionerna var konfidentiella, men det framkom att det fanns ett brett stöd för oberoende bedömningar av AI-system.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 13 september

Tech-ledare diskuterar behovet av AI-reglering på forum

Ledare inom teknikindustrin, inklusive Meta-VD Mark Zuckerberg, OpenAI-VD Sam Altman, Microsoft-VD Satya Nadella, Nvidia-president Jensen Huang, Google-VD Sundar Pichai och X-stol Elon Musk, deltog i ett AI Insight Forum organiserat av Senatens majoritetsledare Chuck Schumer. Diskussionerna fokuserade på behovet av reglering som balanserar innovation och säkerhet inom AI. Zuckerberg betonade vikten av att bygga in skydd i AI-modeller och att alla aktörer bör samarbeta för att minimera riskerna och maximera fördelarna med AI. Musk föreslog att regeringen behöver en federal tillsynsmyndighet för AI.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 13 september

Teknikchefer diskuterar reglering av AI vid stängt senatmöte i USA

USA:s största teknikchefer diskuterade löst idén om reglering av artificiell intelligens (AI) vid ett ovanligt stängt möte i USA:s senat. Trots olika åsikter, höjde alla närvarande sina händer när frågan ställdes om regeringen bör ha en roll i tillsynen av AI. Bland de diskuterade idéerna fanns om det borde finnas en oberoende myndighet för att övervaka vissa aspekter av den snabbt utvecklande tekniken, hur företag kan vara mer transparenta och hur USA kan hålla sig före Kina och andra länder. Bland de närvarande var Meta´s Mark Zuckerberg, tidigare Microsoft VD Bill Gates och Google VD Sundar Pichai.

Direktlänk Dela Bostonherald.com fördjupade 13 september

AI kommer att skapa fler jobb, enligt OpenAI:s VD

OpenAI:s VD Sam Altman uttryckte sin tro på att teknologiska revolutioner, inklusive Artificiell Intelligens (AI), kommer att skapa fler nya jobb än tidigare, trots att det kan leda till förändringar på arbetsmarknaden. Han gjorde dessa kommentarer på väg till det första någonsin tvärpolitiska senatsforumet för AI. Altman, vars företag skapade den populära chattboten ChatGPT, anser att AI kommer att vara ett verktyg som ger mänskligheten en makt vi inte ens kan föreställa oss. Trots hans optimism erkänner han att det kan finnas utmaningar på vägen.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 13 september

AI Insight Forum diskuterar potentialen och riskerna med AI

USA:s senat höll nyligen AI Insight Forum, ett möte som fokuserade på artificiell intelligens (AI) och dess potentiella inverkan. Mötet organiserades av senatens majoritetsledare Chuck Schumer och deltagarna diskuterade bland annat öppna källkodsmodeller, säkerhet och integritet. Elon Musk, VD för Tesla, betonade vikten av reglering för att säkerställa att företagen agerar säkert och i allmänhetens intresse. Andra deltagare inkluderade Sundar Pichai, VD för Google, och Mark Zuckerberg, VD för Meta. Diskussioner kommer att fortsätta i framtida AI-forum.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 13 september

Sony Pictures VD uppmanar Hollywood att omfamna AI

Tony Vinciquerra, VD för Sony Pictures Entertainment, uppmanar Hollywoods kreativa gemenskap att omfamna artificiell intelligens (AI) istället för att motarbeta det. Vid en investerarkonferens i New York diskuterade han AI:s komplexitet och dess potential att effektivisera produktionsprocesser. Han försäkrade att AI inte kommer att ersätta manusförfattare eller skådespelare, men sa att de som motstår teknologin inte varar länge inom affärsvärlden. Vinciquerras kommentarer kom samtidigt som den amerikanska senaten sammankallade ett stängt forum för att diskutera AI:s gränser och regler.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 13 september

Senatorer diskuterar framtidens AI-lagstiftning med teknikexekutiva

Senators hörde från framstående teknikexekutiva och andra i privat onsdag om hur man ska uppnå den potentiellt omöjliga uppgiften att anta en tvåpartipolitisk lagstiftning inom det närmaste året som uppmuntrar till snabb utveckling av artificiell intelligens och mildrar dess största risker. Den slutna forumet på Capitol Hill sammankallades av senatsmajoritetsledaren Chuck Schumer och inkluderade nästan två dussin teknikchefer, teknikförespråkare, medborgarrättsgrupper och fackledare. Gästlistan innehöll några av branschens största namn: Meta´s Mark Zuckerberg och X och Tesla´s Elon Musk samt tidigare Microsoft VD Bill Gates. Alla 100 senatorer var inbjudna; allmänheten var inte.

Direktlänk Dela WFMZ-TV fördjupade 13 september

Amerikanska senatorer och teknikchefer diskuterar reglering av artificiell intelligens

USA:s senatsmajoritetsledare Chuck Schumer samlade ledande teknikchefer för att diskutera hur man kan främja utvecklingen av artificiell intelligens (AI) och minimera dess risker. Bland deltagarna var Meta´s Mark Zuckerberg, X och Teslas Elon Musk samt tidigare Microsoft VD Bill Gates. Diskussionen omfattade bland annat reglering av AI och hur man kan säkerställa att teknikindustrin övervakas. Trots att det fanns bred uppslutning kring oberoende bedömningar av AI-system, kritiserades det privata mötet av vissa senatorer som menade att teknikchefer borde vittna offentligt.

Direktlänk Dela New Orleans CityBusiness fördjupade 13 september

Teknikledare diskuterar tillsynslagstiftning för AI i stängd senatsforum

Under ett stängt senatsforum i Washington diskuterade ledare inom teknikbranschen möjliga lagstiftningsåtgärder för tillsyn av artificiell intelligens (AI). Bland deltagarna fanns några av branschens största namn, inklusive Meta´s Mark Zuckerberg, X och Tesla´s Elon Musk samt tidigare Microsoft VD Bill Gates. Musk uppgav att det fanns en stark konsensus om att viss reglering behövs. Vissa senatorer kritiserade dock det privata mötet och menade att teknikledare borde vittna offentligt.

Direktlänk Dela Dakota Radio Group News fördjupade 13 september

OpenAI:s stora chattbot drabbas av avbrott mitt under AI-möte i Washington

Ledare inom artificiell intelligens (AI) samlas i Washington för ett möte med senatorer om reglering av AI, samtidigt drabbas världens största AI-chattbot av ett avbrott. OpenAI:s ChatGPT upplevde ett avbrott på flera ställen i världen på onsdagsmorgonen. OpenAI:s statussida bekräftade problemet kl. 09:04 ET och implementerade en lösning ungefär 90 minuter senare. Företaget skrev att ´våra system återhämtar sig gradvis och vi fortsätter att övervaka´, men diskuterade inte vad som hade orsakat problemet. Problem med chattboten kom ungefär två veckor efter att användare klagade på att AI-webbplatsen var ´trasig´.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 13 september

Kongressforum om AI-reglering förväntas diskutera skydd och innovation

Elon Musk, Mark Zuckerberg och Sam Altman förväntas delta i dagens kongressforum om AI-reglering. Forumen, som annonserades förra veckan, kommer troligen att diskutera potentiella AI-skydd för att skydda användarnas integritet och förhindra snedvridning eller ´domedagsscenarier´. Det kommer att vara åtta utfrågningar om AI och hur det påverkar nationell säkerhet, ekonomin och hur man kan stödja innovation inom teknik samtidigt som man skapar kontroller. EU:s AI-lag är troligen den första lagstiftningen som kommer att bli bindande, förväntas göra det antingen sent 2023 eller tidigt 2024.

Direktlänk Dela Verdict Media fördjupade 13 september

Globala framsteg inom AI-reglering

Regeringar över hela världen försöker reglera artificiell intelligens (AI) på grund av dess snabba framsteg. Australien planerar att förhindra delning och produktion av barnsexuellt missbrukmaterial skapat av AI. Storbritannien konsulterar med Alan Turing Institute och andra för att förbättra sin förståelse av tekniken. Kina har infört tillfälliga åtgärder som kräver säkerhetsbedömningar och godkännande innan AI-produkter släpps på marknaden. Europeiska unionen planerar att skapa en global panel för att utvärdera risker och fördelar med AI. Frankrike, Italien, Spanien och Japan undersöker möjliga brott mot integritetsregler. USA, Irland och Israel söker input om reglering.

Direktlänk Dela WSAU News fördjupade 13 september

Teknikledare diskuterar AI-skydd med USA:s senat

Den högsta demokraten i USA:s senat har bjudit in teknikledare, inklusive Tesla-VD Elon Musk, Meta Platforms-VD Mark Zuckerberg och Alphabet-VD Sundar Pichai, till Capitol Hill på onsdag för ett stängt forum om hur kongressen bör sätta upp skydd för artificiell intelligens (AI). Lagstiftare kämpar med att mildra farorna med den framväxande tekniken, som har upplevt en boom i investeringar och konsumentpopularitet efter lanseringen av OpenAIs ChatGPT. Lagstiftare vill ha skydd mot potentiellt farliga deepfakes, valstörningar och attacker på kritisk infrastruktur.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 september

Regeringar över hela världen tar steg för att reglera användningen av artificiell intelligens (AI). Australien planerar att införa regler för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI. Storbritanniens finansiella tillsynsmyndighet konsulterar Alan Turing Institute för att förbättra sin förståelse för AI. Kina har infört tillfälliga regler som kräver att tjänsteleverantörer skickar in säkerhetsbedömningar innan de släpper AI-produkter på massmarknaden. EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen har föreslagit en global panel för att bedöma risker och fördelar med AI. Frankrike, Italien, Spanien och Japan utreder möjliga överträdelser av integritetsregler kopplade till AI. G7-länderna och FN arbetar också med reglering av AI.

StreetInsider fördjupade 13 september

Teknikledare diskuterar AI-säkerhet på Capitol Hill

USA:s högsta demokrat i senaten har kallat teknikledare, inklusive Tesla CEO Elon Musk, Meta Platforms CEO Mark Zuckerberg och Alphabet CEO Sundar Pichai, till Capitol Hill för ett stängt forum om hur kongressen ska ställa in AI-säkerhet. Lagstiftare kämpar med att mildra farorna med den framväxande tekniken. Andra förväntade deltagare inkluderar OpenAI CEO Sam Altman, Nvidia CEO Jensen Huang, Microsoft CEO Satya Nadella och IBM CEO Arvind Krishna. Schumer vill att deltagarna ska diskutera ´varför kongressen måste agera, vilka frågor man ska ställa och hur man bygger en konsensus för säker innovation´.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 13 september

Teknikledare samlas för att diskutera AI med lagstiftare i Washington

Elon Musk från X, Tesla och SpaceX, Sam Altman från OpenAI, Mark Zuckerberg från Meta, Sundar Pichai från Google, Satya Nadella från Microsoft och Jensen Huang från Nvidia är några av de teknikledare som ska diskutera artificiell intelligens (AI) med lagstiftare i Washington. Mötet är organiserat av senator Chuck Schumer och är det första i en serie av kurser om AI för lagstiftare. Mötet är också en möjlighet för teknikledarna att påverka AI:s riktning. Schumer har sagt att ´detta är ett alla-händer-på-däck-ögonblick för kongressen´.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 13 september

Senator Chuck Schumer söker teknikledares råd om AI-lagstiftning

Den amerikanska senatorn Chuck Schumer har inlett diskussioner om att utforma en tvåpartipolitik som både uppmuntrar till snabb utveckling av artificiell intelligens (AI) och minskar dess största risker. Schumer kommer att hålla ett möte med framstående teknikexperter, inklusive Meta´s Mark Zuckerberg, Tesla´s Elon Musk och tidigare Microsoft VD Bill Gates, för att diskutera hur kongressen bör hantera det. Schumer hoppas att de kommer att ge senatorer en realistisk riktning för att reglera teknikindustrin, något som kongressen har misslyckats med att göra under många år.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 13 september

Elon Musk och Larry Page talar inte längre på grund av oenighet om AI

Tesla´s Elon Musk och Googles Larry Page har slutat att prata med varandra, enligt Walter Isaacsons biografi om Musk. De två miljardärerna, som en gång var mycket nära vänner, har haft oenigheter om artificiell intelligens (AI). Musk ansåg att Page var för nonchalant om säkerheten kring AI. Musk rekryterade Ilya Sutskever, en av Googles toppforskare och AI-experter, till OpenAI, vilket förvärrade konflikten. Musk lämnade OpenAI 2018 och menade att företaget inte var tillräckligt försiktigt med AI:s snabba utveckling.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 13 september

USA:s senatorer möter Big Tech-ledare för att diskutera AI-reglering

Amerikanska senatorer möter ledande chefer från stora teknikföretag denna vecka som en del av en ny satsning på att utforma regler för artificiell intelligens (AI) med fokus på att begränsa faror och skydda innovation. Senatens justitie- och handelskommittéer intensifierade sina granskningar av den framväxande tekniken på tisdagen och träffade AI-experter från företag, inklusive Microsoft och chip-tillverkaren Nvidia. Microsofts president Brad Smith sade på tisdagen att han vill att kongressen ska skapa en ny regulator specifikt för AI som prioriterar säkerhet och nationell säkerhet. Andra stora teknikjättar stöder också nya AI-regler, inklusive Google och programvaruföretaget Adobe.

Direktlänk Dela The Washington Times fördjupade 12 september

Åtta stora teknikföretag skriver under president Bidens frivilliga AI-åtaganden

Vita huset meddelade att åtta stora teknikföretag, inklusive Adobe, IBM och chipmaker Nvidia, har skrivit under president Joe Bidens frivilliga AI-åtaganden som syftar till att säkerställa att den nya tekniken används ansvarsfullt. Åtagandena kräver åtgärder för att mildra negativa användningar av artificiell intelligens, som vattenmärkning av innehåll genererat av AI-verktyg. Företagen har tagit ´ett kritiskt steg mot att utveckla ansvarsfull AI genom att skriva under´.

Direktlänk Dela United Press International fördjupade 12 september

OpenAI borde ha varit ett statligt projekt, säger Sam Altman

Sam Altman, tidigare chef för Y Combinator och nuvarande ledare för OpenAI, anser att OpenAI borde ha varit ett statligt projekt. Han menar att företaget borde ha fått statligt stöd, vilket de inte lyckades få trots försök. Altman försökte 2017 övertyga tjänstemän vid Vita huset, försvarsdepartementet och energidepartementet att investera i företaget bakom ChatGPT, en ledande aktör inom generativ artificiell intelligens. Han har visat ChatGPT för över 100 medlemmar i kongressen och framförde i maj sitt stöd för skapandet av en oberoende federal byrå för att övervaka AI-teknik. På tisdag planerar senatorerna Richard Blumenthal och Josh Hawley att presentera det första formella ramverket för att reglera AI.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 12 september

Åtta teknikföretag ansluter sig till Vita husets frivilliga AI-löfte

Åtta teknikföretag, inklusive Salesforce och Nvidia, har anslutit sig till Vita husets frivilliga löfte om artificiell intelligens (AI), där de lovar att mildra riskerna med AI. Nya deltagare inkluderar IBM, datautvinningsföretaget Palantir och Stability, tillverkaren av text-till-bild-generatorn Stable Diffusion. Löftet har utvidgats bortom AI-jättarna som Microsoft och Meta och OpenAI. Vita huset fortsätter att visa intresse för AI-frågor, och arbetet pågår med en AI verkställande order. President Biden stöder ansträngningar i kongressen för att anta AI-lagstiftning.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 12 september

OpenAI stäms av författare för olaglig användning av deras verk

Microsoft-stödda OpenAI har stämts av en grupp författare, som hävdar att företaget olagligt använt deras verk för att träna sin chatbot kallad ChatGPT. Författarna Michael Chabon, David Henry Hwang, Rachel Louise Snyder och Ayelet Waldman påstår i stämningen att OpenAI gynnas och tjänar på den ´oauktoriserade och olagliga användningen´ av deras upphovsrättsskyddade innehåll. Stämningen söker grupptalanstatus. Stämningen hävdar att ´OpenAIs handlingar av upphovsrättsintrång har varit avsiktliga, vilseledande och i kallt förakt av kärandenas och klassmedlemmarnas rättigheter.

Direktlänk Dela News Room Odisha fördjupade 12 september

AI kan påverka förtroendet för presidentvalet 2024 i USA

Amerikanska väljare kommer att rösta i presidentvalet i november 2024. En potentiell fråga som väljarna kommer att ställas inför är valintegritet, ett ämne som blev hett efter valet 2020. Enligt en undersökning utförd av Morning Consult och Axios oroar sig hälften av amerikanerna (53%) för att desinformation kan spridas av AI om vem som vinner valet 2024. Omkring en tredjedel av de tillfrågade sa att de kommer att ha mindre förtroende för valresultatet på grund av AI. Undersökningen visade också att 35% av väljarna sa att AI kommer att minska förtroendet för valannonsering.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 11 september

Meta Platforms utvecklar ny AI för att konkurrera med OpenAI

Meta Platforms, Facebook och Instagrams moderbolag, arbetar på ett nytt artificiellt intelligenssystem för att konkurrera med OpenAI:s avancerade modeller, enligt källor som citeras av Wall Street Journal. Projektet syftar till att skapa en AI-modell som är betydligt kraftfullare än Metas nuvarande erbjudande, Llama 2. Den nya modellen förväntas släppas i början av 2024 och är en stor del av Mark Zuckerbergs plan att göra Meta till en konkurrent inom AI-industrin. Meta utökar sina datacenter och förvärvar avancerade Nvidia-chips för AI-utbildning. Trots att Meta och Microsoft har bildat en allians för att stödja Llama 2 på Azure och Windows, är företag som Google och Alibaba också på väg in i AI-världen.

Direktlänk Dela CryptoTVPlus fördjupade 11 september

Meta kan byta namn till MetAI, utvecklar kraftfullt nytt AI-system

Enligt källor som är insatta i Metas interna situation kan företaget komma att byta namn till MetAI på grund av grundaren och VD:n Mark Zuckerbergs besatthet av artificiell intelligens (AI). Meta har spenderat större delen av 2023 med att vänta på detta, vilket understryker företagets engagemang för teknologin. Tidigare under året hävdade företaget att deras nya AI-system var bättre än GPT-3, det stora språkmodellen (LLM) bakom verktyg som ChatGPT. Men konkurrensen kring AI innebar att dessa påståenden snabbt blev föråldrade. OpenAI, utvecklaren av AI-chattboten, presenterade en ny version av sin LLM, GPT-4, som är mycket kraftfullare än den tidigare. Meta har dock inte gett upp och presenterade nyligen sin egen AI-modell, Llama 2, som också utvecklades tillsammans med Microsoft och är öppen källkod. Flera källor har indikerat att Meta utvecklar ett nytt AI-system som förväntas vara lika kraftfullt som OpenAIs mest avancerade modell och kan vara klart nästa år. Detta system skulle hjälpa andra företag att utveckla verktyg som genererar sofistikerad text, analys och andra resultat. Meta hoppas kunna börja träna sitt nya AI-system i början av 2024 och planerar att träna sin nya AI-modell på sin egen infrastruktur. Zuckerberg skulle återigen driva för att företagets nya generativa AI ska vara öppen källkod och därmed gratis tillgänglig så att andra organisationer kan utveckla verktyg baserade på AI.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 11 september

Meta utvecklar AI-system för att överträffa GPT-4

Meta, ägaren till Facebook, rapporteras utveckla ett AI-system som syftar till att överträffa GPT-4, den stora språkmodellen utvecklad av OpenAI. Det nya AI-systemet, som förväntas lanseras 2024, planeras vara flera gånger kraftfullare än Metas nyligen släppta verktyg, Llama 2. Metas AI-systems mål är att hjälpa andra företag att skapa avancerad text, analys och andra outputs. Träning för AI kommer att börja tidigt 2024, med en planerad lansering efter att Googles egen stora språkmodell, Gemini, har lanserats.

Direktlänk Dela Ticker fördjupade 11 september

Meta utvecklar ny kraftfull AI-chatbot

Enligt Wall Street Journal har Meta köpt AI-träningschips och byggt datacenter för att skapa en mer kraftfull ny chatbot som man tror kommer att vara lika intelligent som OpenAI:s GPT-4. Företaget planerar att börja träna den nya stora språkmodellen i början av 2024, med VD Mark Zuckerberg som tydligen driver på för att den återigen ska vara gratis för företag att använda för att skapa AI-produkter. Meta har köpt extra Nvidia H100 AI-träningsprocessorer och stärkt sin infrastruktur så att man inte behöver förlita sig på Microsofts Azure molnplattform för att träna den nya chatboten denna gång. Företaget skapade tidigare i år en grupp för att utforma modellen för att påskynda utvecklingen av AI-funktioner som kan härma mänskliga uttryck.

Direktlänk Dela Editorial GE fördjupade 11 september

Meta planerar att avslöja banbrytande AI-modell för att konkurrera med OpenAI:s GPT-4

Mark Zuckerbergs Meta förbereder sig för att avslöja en banbrytande AI-modell, vilket markerar Metas avgörande inträde i den stora ligan av AI-teknologi. Detta indikerar en förutsebar rivalitet med etablerade krafter som OpenAI. Meta planerar att ha denna revolutionerande AI-modell operationell och redo att göra sin debut nästa år. Företaget planerar att inleda träningsfasen för AI-modellen under det första kvartalet 2024. Meta kanaliserar betydande resurser till att förvärva ett ökat antal Nvidia H100 AI-träningschips. Detta innebär att Meta har för avsikt att underlätta träningen av den nya modellen inom sin infrastruktur.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 11 september

Meta planerar att utveckla en AI-chatbot för att konkurrera med OpenAI

Meta, tidigare Facebook, planerar att utveckla en AI-modell som kan konkurrera med OpenAI:s senaste chatbot-innovation. Företaget planerar att köpa AI-utbildningschips och öka sin datacenterinfrastruktur för att uppnå detta mål. Meta planerar att påbörja träningsprocessen för denna stora språkmodell tidigt 2024. Företaget är också aktivt engagerat i att förvärva ytterligare Nvidia H100 AI-utbildningsprocessorer. Meta har också stött på utmaningar, inklusive en hög omsättning bland sina AI-forskare.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 11 september

Meta utvecklar AI för att tävla med OpenAI´s GPT-4

Enligt en rapport från Wall Street Journal utvecklar Meta en AI-modell för att konkurrera med OpenAI´s GPT-4. Det förväntas vara betydligt kraftfullare än Llama 2, den öppna källkods-AI som Meta nyligen släppte. Detta signalerar att AI-kapplöpningen intensifieras när Meta försöker komma ifatt sina rivaler. AI:n kommer troligen att riktas främst mot företag som ett verktyg för att producera text och analys. Meta-chefen Mark Zuckerberg trycker på för att den kommande AI:n ska vara öppen källkod. Meta har gradvis skiftat sitt fokus mot AI, med Zuckerberg som beskriver det som ett nyckeltema för företaget.

Direktlänk Dela Yahoo Style Canada fördjupade 11 september

Meta förvärvar AI-träningschips för att utveckla avancerad chatbot

Meta förvärvar AI-träningschips och expanderar sina datacenter för att utveckla en avancerad chatbot jämförbar med OpenAI:s GPT-4, enligt Wall Street Journal. Teknikjätten planerar att börja träna den nya språkmodellen i början av 2024 med VD Mark Zuckerberg som förespråkar fri tillgång till AI-verktyg för företag. Meta har varit upptagen med att expandera sin infrastruktur och köpa ytterligare Nvidia H100 AI-träningsprocessorer så att den nya chatboten inte behöver tränas på Microsofts Azure molnplattform denna gång.

Direktlänk Dela Geo Television Network fördjupade 11 september

Meta utvecklar AI-modell för att konkurrera med GPT-4

Enligt en rapport från Wall Street Journal utvecklar Meta en AI-modell som är utformad för att konkurrera med GPT-4. Den förväntas vara mycket kraftfullare än Llama 2, den öppna källkods-AI som Meta nyligen släppte. Detta indikerar att AI-racet intensifieras när Meta försöker komma ikapp sina rivaler. Meta utvecklar en AI som kan matcha OpenAI:s mest avancerade modell. Meta kan släppa modellen, som förväntas vara betydligt kraftfullare än företagets nyligen släppta Llama 2 AI, någon gång nästa år.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 11 september

USA:s kongress fokuserar på AI med framstående teknikledare

Den amerikanska kongressen kommer att fokusera på artificiell intelligens (AI) denna vecka när framstående namn inom teknikindustrin samlas på Capitol Hill för att diskutera hur lagstiftare kan reglera denna snabbt växande teknik. I ett möte bakom stängda dörrar kommer alla 100 senatorer att höra från Elon Musk, Mark Zuckerberg, Bill Gates, Sam Altman och andra framstående teknikledare. Mötet, som är det första i sitt slag, har döpts till AI Insight Forum av senatens majoritetsledare Chuck Schumer. Diskussionssessioner kommer att hållas under hösten. Samma dag kommer ett underutskott för tillsyn i representanthuset att hålla en utfrågning med teknikfunktionärer från Biden-administrationen med titeln: ´Hur utnyttjar federala myndigheter artificiell intelligens?´

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 11 september

Meta´s Llama 2 överträffar andra öppen källkods språkmodeller

Enligt Meta överträffar deras språkmodell Llama 2 andra öppen källkods språkmodeller på många externa mätvärden, inklusive resonemang, kodning, kompetens och kunskapstester. Llama 2, som skapades i ett forskningslabb på Meta av ett team ledd av Yann LeCun, kommer att konkurrera direkt mot OpenAI´s GPT-4. Llama 2 har tränats på 2 biljoner tokens och har dubbelt så lång kontextlängd som Llama 1. Llama 2 är tillgänglig via Microsofts Azure-plattform, AWS, Hugging Face och Qualcomm samarbetar med Microsoft för att integrera Llama 2-modellen i telefoner, bärbara datorer och headset från 2024.

Direktlänk Dela True Scoop News fördjupade 11 september

Meta Platforms utvecklar nytt AI-system för att konkurrera med OpenAI

Meta Platforms Inc., under ledning av Mark Zuckerberg, rapporteras arbeta på ett nytt artificiellt intelligenssystem, en utmanare till GPT-4, för att tävla med OpenAI, ledd av Sam Altman. Llama 2, Metas öppen källkods AI-språkmodell släppt i juli, markerade företagets första framsteg inom AI-landskapet, distribuerat via Microsoft Corporations Azure-tjänster för att konkurrera med OpenAIs ChatGPT och Alphabet Incs Google Bard. Det kommande systemet syftar till att överträffa Llama 2 i både kapacitet och förmåga, och syftar till att ge företag avancerade textgenererings- och analysverktyg.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 11 september

Meta planerar att bygga en ny AI-modell för att konkurrera med OpenAI

Meta, tidigare Facebook, planerar att bygga en ny artificiell intelligens (AI) modell för att konkurrera med OpenAI:s senaste chatbot, GPT-4. Meta investerar tydligen mycket i sina AI-förmågor, inklusive förvärvet av ytterligare Nvidia H100 AI-utbildningschips och utbyggnaden av sin infrastruktur. Enligt Wall Street Journal avser Meta att börja träna för denna nya stora språkmodell (LLM) i början av 2024. Meta har också skapat ett specialiserat team för att utveckla denna AI-modell, med ett specifikt fokus på att utveckla AI-verktyg som effektivt kan härma mänskliga uttryck.

Direktlänk Dela Dainik Jagran fördjupade 11 september

Meta utvecklar AI-system för att överträffa OpenAI´s GPT-4

Meta utvecklar ett avancerat AI-system som förväntas överglänsa OpenAI´s GPT-4, i ett försök att återta sin ställning inom AI. Projektet planeras att släppas nästa år, med tidig träning som börjar 2024. Detta är inte bara ett teknologiskt språng, utan representerar också ett strategiskt drag av Meta´s VD, Mark Zuckerberg, att återbekräfta företagets dominans inom AI. Meta planerar att använda sin interna infrastruktur för träningsprocessen och är i processen att förvärva Nvidia´s H100s-chips. Meta´s strategi innefattar att göra AI-modellen öppen källkod och fritt tillgänglig för företag som vill utveckla AI-drivna verktyg.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 11 september

Meta utvecklar ny AI-modell för att konkurrera med OpenAI´s GPT-4

Meta, moderbolaget till Facebook, Instagram och WhatsApp, arbetar på en banbrytande artificiell intelligens (AI) modell för att konkurrera med OpenAI´s GPT-4. CEO Mark Zuckerberg planerar att släppa den nya AI-modellen nästa år, med träning som ska börja i början av 2024. Modellen är utformad för att besitta alla funktioner hos en stor språkmodell (LLM), inklusive sofistikerad textgenerering, analys och mänskligt uttryck. Meta har börjat köpa en större mängd NVIDIA H100 AI-träningschips för att träna den nya modellen.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 11 september

Meta utvecklar ny AI-modell för att konkurrera med OpenAI

I juli släppte Meta, moderbolaget till Facebook, Instagram och WhatsApp, sin AI-modell Llama 2. Nu rapporteras det att VD Mark Zuckerberg planerar att konkurrera med företag som OpenAI genom att utveckla en ny AI-modell som är överlägsen Llama 2 och kommer att rivalisera GPT-4, OpenAI:s senaste stora språkmodell. Meta planerar att lansera den nya AI-modellen nästa år och hoppas på att börja träna AI-modellen så tidigt som de första tre månaderna 2024. Zuckerberg trycker på för att göra AI-modellen öppen källkod och därmed gratis för företag att skapa AI-verktyg.

Direktlänk Dela The Hans India fördjupade 11 september

Meta utvecklar avancerat AI-system för att konkurrera med OpenAI

Meta är rapporterat i processen att utveckla ett avancerat artificiellt intelligens (AI) system som syftar till att rivalisera OpenAIs mest sofistikerade modell. Meta förvärvar aggressivt AI-utbildningschips och utökar sina datacenterkapaciteter för att utveckla en avancerad chatbot i konkurrens med OpenAIs GPT-4. Wall Street Journal rapporterade att företagets strategi innebär att påbörja träningen av denna nya, kraftfulla språkmodell i början av 2024. Meta har nyligen förvärvat ytterligare Nvidia H100 AI-utbildningschips, och de stärker sin infrastruktur för att minska beroendet av Microsofts Azure molnplattform för att träna chatboten. Tidigare i år samlade Meta ett dedikerat team med målet att påskynda utvecklingen av AI-verktyg som kan härma mänskliga uttryck.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 11 september

G-20-ledare föreslår globala riktlinjer för artificiell intelligens

Vid årets G-20-toppmöte i Indien diskuterades frågan om hur världsledare kan använda artificiell intelligens (AI) på ett gynnsamt sätt samtidigt som de skyddar människor från dess potentiella nackdelar. Indiens premiärminister Narendra Modi föreslog att G-20-länderna bör utveckla en ram för ”människocentrerade” AI-regler. Ursula von der Leyen, Europeiska kommissionens ordförande, uppmanade till en reglerande kropp liknande den mellanstatliga panelen för klimatförändringar. G-20-ledarna lovade att säkerställa ”ansvarsfull AI-utveckling, användning och implementering”.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 11 september

Meta köper AI-träningschips för att skapa en kraftfullare chatbot

Meta har köpt upp AI-träningschips och bygger ut datacenter för att skapa en kraftfullare ny chatbot, som man hoppas ska vara lika sofistikerad som OpenAI´s GPT-4. Företaget planerar att börja träna den nya storspråksmodellen tidigt 2024, med VD Mark Zuckerberg som tydligen vill att den återigen ska vara gratis för företag att skapa AI-verktyg med. Meta har köpt fler Nvidia H100 AI-träningschips och stärker sin infrastruktur så att det den här gången inte behöver förlita sig på Microsofts Azure molnplattform för att träna den nya chatboten.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 11 september

Senator Chuck Schumer inbjuder ledare från Big Tech till AI Insight Forum

Senator Chuck Schumer har bjudit in ledande personer från Big Tech till ett AI Insight Forum i Washington, DC, den 13 september. Mötet kommer att fokusera på utmaningar och möjligheter kring reglering av artificiell intelligens (AI). Deltagarna inkluderar branschjättar som Sam Altman från OpenAI, Mark Zuckerberg från Meta, Satya Nadella från Microsoft, Sundar Pichai från Alphabet/Google, Elon Musk från Tesla och Jensen Huang från Nvidia. Schumer betonar vikten av tvåpartidiskussioner, med tanke på komplexiteten i att lagstifta om AI och behovet av att inte ignorera teknikens inverkan.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 10 september

Googles AI-modell Gemini förväntas överträffa GPT-4-modeller

Googles kommande generativa AI-modell, Gemini, rapporteras överglänsa de mest avancerade GPT-4-modellerna på marknaden. Detta enligt SemiAnalysis, ett halvledarforskningsföretag, som förutser att Gemini vid slutet av 2024 kan uppvisa en chockerande 20-faldig ökning i styrka jämfört med ChatGPT. Google´s Gemini AI har framträtt som en stark konkurrent inom artificiell intelligens, vilket har förvånat branschexperter och observatörer. Rapporten spekulerar också att Google kan tveka att göra sin Gemini-modell offentligt tillgänglig på grund av potentiella konsekvenser för företagets kreativitet och etablerade affärsmodeller.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 10 september

Konstgjord intelligens: en global prioritet eller en potentiell risk?

Många framstående personer inom teknik och AI, inklusive Turingprisvinnaren Yoshua Bengio, Elon Musk och Andrew Yang, har uttryckt oro över utvecklingen av AI. Efter lanseringen av OpenAI:s ChatGPT-4 i mars, uppmanade de till en sex månaders paus på alla AI-system som överträffar GPT:s kapabiliteter. I maj undertecknades ett uttalande av nästan alla stora AI-företags VD:ar och de flesta toppforskare inom AI, där det stod att det är en global prioritet att minska risken för utrotning från AI, tillsammans med andra samhällsskaloriska risker som pandemier och kärnvapenkrig.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 10 september

Roblox planerar att lansera sin plattform på Sony´s PlayStation och Meta´s Quest-enheter

Videospelsföretaget Roblox planerar att lansera sin plattform för nedsänkande digitala världar på Sony´s PlayStation-enheter i oktober, vilket ger det tillgång till hundratals miljoner människor som äger en av världens mest populära spelkonsoler. Roblox kommer också att göra sin app fullt tillgänglig på Metas Quest mixed reality-enheter denna månad. Roblox Chief Product Officer Manuel Bronstein förklarade att expansionen är en del av en plan att göra Roblox tillgängligt i alla former, inklusive mobil, skrivbord, förstärkt verklighet och virtuell verklighet (AR/VR) enheter. Roblox, som har 66 miljoner dagliga användare, är ett av de mest populära spelen för barn.

Direktlänk Dela Chiang Rai Times fördjupade 10 september

Elon Musk testar nytt självkörande system baserat på människors körbeteende

Elon Musk har testat en ny version av Teslas Full Self Driving-teknologi, FSD 12, som har lärt sig att köra genom att bearbeta miljarder ramar av video av hur människor kör. Systemet, som utvecklats av Teslas autopilotteam, har utbildats att härma mänskligt beteende i komplexa trafiksituationer. Istället för att följa en uppsättning regler, baseras bilens vägval på ett neuralt nätverk som lär sig från miljontals exempel på vad människor har gjort. Musk har testat det nya systemet flera gånger och var nöjd med resultaten.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 9 september

Demokraten Richard Blumenthal och republikanen Josh Hawley, två amerikanska senatorer, har lanserat ett lagstiftningsramverk som föreslår att USA:s regering ska skapa en ny myndighet för att reglera artificiell intelligens (AI). Ramverket föreslår att licenser ska krävas för att arbeta med språkmodeller som OpenAI:s GPT-4 och andra högrisktillämpningar av AI, inklusive ansiktsigenkänning. Företag skulle behöva testa AI-modeller för potentiell skada innan de lanseras, rapportera om problem efter lansering och tillåta oberoende revisioner av AI-modeller. Företag bör också offentligt avslöja detaljer om den träningsdata som används för att skapa en AI-modell och personer som skadas av AI bör ha rätt att stämma företaget som skapade den.

Wired fördjupade 9 september

USA:s senatskommitté håller ny AI-hörelse

USA:s senatskommitté planerar att hålla en ny hörelse om artificiell intelligens (AI) för att ta upp potentiella faror med den framväxande tekniken. Microsofts president Brad Smith och Nvidias chefsforskare William Daly kommer att delta i hörelsen. Denna hörelse är en del av en serie diskussioner om AI, med ytterligare två hörelser planerade av andra kongresskommittéer nästa vecka. Senatens majoritetsledare Chuck Schumer kommer också att vara värd för ett separat AI-forum den 13 september.

Direktlänk Dela Game Is Hard fördjupade 8 september

Skapa animerade GIF:ar med hjälp av AI-verktyg

Internet erbjuder en mängd AI-verktyg som låter dig skapa animerade GIF:ar med hjälp av textkommandon. Några av dessa verktyg är gratis, medan andra kräver en prenumeration. Bland dessa finns Picsart, en webbaserad grafisk designservice med ett GIF-generatorverktyg som använder AI för att skapa GIF:ar baserat på textkommandon. Pika Labs har nyligen släppt ett betaprogram för att testa sin animationsgenerator, som är baserad på Discord. Gooey.ai är ett nytt generativt AI som skapar animationer med en unik stil. Runway.ml är ett populärt AI-verktyg för generativa projekt, medan Mage.Space är en bildgenererande AI som nyligen fick en uppdatering för att skapa animerade bilder.

Direktlänk Dela Gadgets To Use fördjupade 8 september

Ökningen av artificiell intelligens (AI) för att spåra och utvärdera arbetstagare för anställningsbeslut får vissa lagstiftare att agera för att begränsa dess makt på arbetsplatsen. Företag som Amazon.com Inc. förlitar sig på automatiserade AI-verktyg för att mäta arbetstagares produktivitet och i vissa fall avskeda dem om de inte uppfyller prestandatrösklar som fastställts av programvaran. Dessa verktyg har också använts i anställningsprocessen, samt för att övervaka arbetstagares webbsurfande, steg, bärbara kameror och till och med deras humör via e-post. Lagstiftare har introducerat åtgärder för att reglera AI på arbetsplatsen, medan stater som Kalifornien, New York och Washington har försökt begränsa hur stora lageroperatörer som Amazon övervakar och upprätthåller produktivitetskvoter.

Bloomberg Law fördjupade 8 september

Senatorer planerar att presentera ramverk för att reglera AI

Senator Richard Blumenthal, demokrat från Connecticut, och senator Josh Hawley, republikan från Missouri, planerar att presentera ett omfattande ramverk för att reglera artificiell intelligens (AI). Ledarna för senatens underutskott för integritet, teknik och lagstiftning sade att deras ramverk kommer att inkludera krav på licensiering och revision av AI, skapandet av ett oberoende federalt kontor för att övervaka tekniken, ansvar för företag för integritets- och medborgerliga rättighetsbrott, samt krav på datatransparens och säkerhetsstandarder. Lagstiftarna planerar att presentera sina förslag vid en AI-hörsel på tisdag, där Brad Smith, Microsofts president, och William Dally, chefsforskare för AI-chiptillverkaren Nvidia, kommer att delta.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 7 september

Meta planerar att införliva AI i sina huvudsakliga sociala nätverk

Meta planerar att införliva artificiell intelligens (AI) i sina huvudsakliga sociala nätverk, inklusive Instagram, Messenger och WhatsApp. På Instagram planerar företaget att inkludera text-, bild- och videogeneratorer, vilket skulle tillåta användare att modifiera bilder de publicerar i Stories med en bildgenerator. För Messenger och WhatsApp planerar Meta att inkludera en AI-assistent eller chatbot liknande ChatGPT. Mark Zuckerberg bekräftade dessa planer och sa att de är en expansion av företagets metaverse-ansträngningar.

Direktlänk Dela El Comercio fördjupade 5 september

Fem framväxande jobbtitlar inom tekniksektorn

På dagens dynamiska arbetsmarknad finns det gott om möjligheter för dem med erfarenhet inom AI, maskininlärning och blockkedjeteknik. Nya jobbtitlar dyker upp, som till exempel ´prompt engineers´, som blivit en central del av AI-ekosystemet med löner mellan 230 000 och 335 000 dollar i USA. OpenAI har också tagit fram en gratis kurs för att täcka kompetensgap. Fem framväxande jobbtitlar är Chief Automation Officer, Visual Systems Designer, Human-Machine Matchmaker, Cybersecurity Threat Attribution Analyst och Digital Reputation Defender.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 5 september

Diskussionsforum om artificiell intelligens ledd av Chuck Schumer

Chuck Schumer, majoritetsledare i USA:s senat, har kallat till ett diskussionsforum om artificiell intelligens den 13 september. Deltagare inkluderar teknikledare som Elon Musk från Tesla, Mark Zuckerberg från Meta och Sundar Pichai från Alphabet. Sam Altman, uppfinnaren av OpenAI, och Satya Nadella, VD för Microsoft, kommer också att vara närvarande. Evenemanget kommer att äga rum bakom stängda dörrar och syftar till att skapa en grund för användning av AI. Diskussionen kommer före företagens större investeringar och det ökande intresset från användare, särskilt efter lanseringen av ChatGPT.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 2 september

US Senator Charles E Schumer kallar till forum om AI med teknikledare

USA:s senator Charles E Schumer har samlat högt uppsatta teknikledare som Mark Zuckerberg (Meta), Elon Musk (X) och Sam Altman (OpenAI) för att hålla ett forum om regeringens policyer kring artificiell intelligens (AI). Detta forum, som kommer att hållas bakom stängda dörrar, syftar till att diskutera skapandet av lagar som fokuserar på både fördelarna och riskerna med den accelererade spridningen av denna teknologi. Schumer kommer inte bara att träffa Musk och Zuckerberg, utan även andra inflytelserika ledare inom AI-industrin, som Sundar Pichai (Google) och Satya Nadella (Microsoft).

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 2 september

USA:s senator Charles E Schumer sammankallar toppchefer för AI-forum

USA:s senator Charles E Schumer har sammankallat toppchefer inom teknik, som Mark Zuckerberg (Meta), Elon Musk (X) och Sam Altman (OpenAI), för att hålla ett forum om statliga policyer kring artificiell intelligens (AI). Forumet syftar till att diskutera både fördelarna och riskerna med den snabba spridningen av AI-teknologi. Schumer kommer även att träffa andra inflytelserika ledare inom AI-industrin, såsom Sundar Pichai (Google) och Satya Nadella (Microsoft). Mötet beräknas pågå i två till tre timmar och kommer att fokusera på AI:s inverkan inom olika områden.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 2 september

Generativ AI revolutionerar det amerikanska utbildningssystemet

Nästan ett år efter den offentliga lanseringen av ChatGPT navigerar det amerikanska utbildningssystemet genom ännu en omvälvning med teknik. Denna innovation föregick nödvändigheten, till skillnad från för tre år sedan, när COVID-19 krävde fjärrundervisning. Generativ AI är relativt användarvänlig och inte bunden till någon specifik applikation. Den definieras inte av något specifikt problem eller användningsfall, vilket gör att lärare och studenter kan upptäcka dess användningsområden själva. Generativa AI:er kan redan göra det mesta av det triviala mentala arbete vi ber dem om, som att skriva våra läxor eller e-postmeddelanden. Lärare använder generativ AI för att skapa bildspelspresentationer, ändra sina lektionsplaner och brainstorma frågor för att stimulera klassrumsdiskussioner. Studenter använder det för att komma på projektidéer, förbättra sina skrivfärdigheter och studera inför prov.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 1 september

Meta lanserar AI-verktyg för att identifiera ras- och könsbias inom datorseende

Meta har lanserat ett nytt AI-verktyg, FACET, för att identifiera ras- och könsbias i system för datorseende. Verktyget utvärderar prestanda hos datorseendemodeller utifrån olika egenskaper, särskilt uppfattat kön och hudton. FACET är baserat på en databas med över 30 000 bilder som visar 50 000 individer. Meta har också gjort sin DINOv2-datorseendemodell tillgänglig under Apache 2 open-source licens, vilket tillåter kommersiell användning. Meta betonar företagets engagemang för att främja AI-system ansvarsfullt.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 1 september

Meta och Open AI i debatt om öppen källkod för AI

En debatt pågår mellan Meta, tidigare känd som Facebook, och Open AI om huruvida modern artificiell intelligens (AI) bör byggas på öppen källkod eller vara strikt kontrollerad. Openhet kan göra AI mer tillgänglig för alla, men säkerhetsforskare är oroade över potentiella risker. När Metas AI-språkmodell Llama läckte ut på nätet i februari var många experter skeptiska. Modellen kräver avancerad hårdvara och kunskap om servrar och utvecklingsmiljöer, och den är inte finjusterad för någon specifik uppgift.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 1 september

Användningen av ChatGPT för att förbättra produktiviteten och förstå komplexa meningar

Många av oss använder den kostnadsfria versionen av GPT för att utföra uppgifter och det är verkligen underbart och en betydande tidsbesparare. Författaren har personligen dragit nytta av dess förmågor i över 9 månader. Detta ledde till idén att skriva ett nytt inlägg för att dela de spännande lärdomar som gjorts under resans gång. ChatGPT kan förklara PDF-filer, komplexa meningar, artiklar och citat. För de som är prenumeranter som pro-medlemmar finns möjligheten att ladda upp PDF-filer och begära sammanfattningar från ChatGPT.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 31 augusti

OpenAI och Nvidia ser stora intäkter från AI, Google lanserar AI-verktyg och AI hjälper strokeöverlevare

OpenAI, skaparen av ChatGPT, förväntas dra in mer än 1 miljard dollar i intäkter under nästa år, en markant ökning från förra årets 28 miljoner dollar. Chiptillverkaren Nvidia rapporterade rekordkvartalsintäkter på över 13 miljarder dollar, drivet av efterfrågan på dess AI-chips. Google har lanserat en svit av AI-verktyg för företagskunder för 30 dollar i månaden. AI kan också hjälpa strokeöverlevare att kommunicera igen tack vare en AI-hjärngränssnitt. USA:s senatsmajoritetsledare Chuck Schumer ska vara värd för ett AI-forum med gäster som Elon Musk, Meta-chefen Mark Zuckerberg och OpenAI-chefen Sam Altman.

Direktlänk Dela Yahoo News fördjupade 30 augusti

OpenAI förväntas generera miljardintäkter på sin nuvarande bana

OpenAI, företaget som skapade AI-chattbotten ChatGPT, förväntas generera en omsättning på tio siffror under det kommande året, enligt The Information. Företaget, som stöds av Microsoft, rapporteras ha en månadsomsättning på över 80 miljoner dollar. OpenAI började tidigare i år erbjuda en prenumeration på ChatGPT för 20 dollar i månaden. Företaget tar också betalt för sin API. OpenAI avslöjade nyligen lanseringen av ChatGPT Enterprise, en version riktad mot företag. OpenAIs VD Sam Altman kommer att tala på ett AI-forum för senatorer i mitten av september.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 30 augusti

Världsledande techföretagsledare möts för att diskutera AI

Ledare för flera globala techföretag kommer att delta i ett stängt möte om artificiell intelligens (AI) i september. Mötet organiseras av den demokratiska senatsledaren Chuck Schumer. Bland de bekräftade deltagarna finns Mark Zuckerberg (Meta), Sam Altman (Open AI), Jensen Huang (Nvidia), Satya Nadella (Microsoft), Sundar Pichai (Alphabet) och Elon Musk (Tesla, Space X, Neuralink). Representanter för civilrättsgrupper och kreativa grupper kommer också att delta. Mötet är en del av Schumers arbete med att reglera AI-industrin. Slutsatserna kommer att redovisas efter mötet.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 29 augusti

OpenAI lanserar ChatGPT för företag, DoorDash introducerar AI-baserad röstbeställningsteknik, Teknik-VD:ar deltar i Schumer’s AI-forum, Google Home blir smartare

OpenAI har lanserat ChatGPT för företag, med fördelar som prioriterad tillgång till GPT-4 och obegränsad tillgång till avancerad dataanalys. DoorDash har introducerat AI-baserad röstbeställningsteknik, DoorDash Voice, för restauranger. Teknik-VD:ar som Elon Musk och Mark Zuckerberg kommer att delta i ett AI-forum organiserat av senator Chuck Schumer den 13 september. Google Home har blivit smartare och mer kraftfull med lanseringen av nya funktionen Google Home Routines, vilket gör det möjligt för användare att automatisera sina hem.

Direktlänk Dela Techpluto fördjupade 29 augusti

Meta lanserar en rad AI-verktyg med öppen approach

Mark Zuckerberg, VD för Meta, tidigare känt som Facebook, har lanserat en rad AI-verktyg. Till skillnad från Open AI och deras chattbot Chat GPT, som har dominerat nyhetsrapporteringen under 2023, har Meta valt en öppen approach för sina verktyg. Det är inte specificerat vilka verktyg Meta har släppt.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 29 augusti

USA:s senatsmajoritetsledare Chuck Schumer värd för AI-forum med techledare

USA:s senatsmajoritetsledare Chuck Schumer kommer att vara värd för ett forum om artificiell intelligens (AI) den 13 september, där teknikledare som Elon Musk (Tesla), Mark Zuckerberg (Meta Platforms), Sundar Pichai (Alphabet), Sam Altman (OpenAI) och Satya Nadella (Microsoft) kommer att delta. Forumet kommer att vara stängt och tvärpolitiskt. Många regeringar överväger hur man ska mildra farorna med den framväxande tekniken, som har upplevt en boom i investeringar och konsumentpopularitet på senare tid. Risken för AI för nationell säkerhet och ekonomin behöver hanteras, sa USA: s president Joe Biden i juni.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 29 augusti

Schumer samlar toppchefer för AI-forum

I september kommer senatsmajoritetsledaren Charles E. Schumer att samla högsta teknikchefer, inklusive Tesla VD Elon Musk, Meta VD Mark Zuckerberg och OpenAI VD Sam Altman, för ett forum om AI-policy. Schumer har tidigare antytt planer för ´AI Insight Forums´, som han säger kommer att vara grunden för hans ansträngningar att utforma tvärpolitisk lagstiftning för att hantera riskerna med artificiell intelligens. Gästlistan för det första forumet, planerat till den 13 september, inkluderar många av de mest inflytelserika cheferna inom AI, inklusive Google VD Sundar Pichai, Nvidia VD Jensen Huang, tidigare Google VD Eric Schmidt och Microsoft VD Satya Nadella.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 29 augusti

Chuck Schumer kommer att vara värd för AI-forum med tech-ledare

Enligt en rapport kommer det stora artificiella intelligensforumet att hållas den 13 september. USA: s senatsmajoritetsledare Chuck Schumer kommer att vara värd för teknikledare, inklusive Tesla VD Elon Musk, Meta Platforms VD Mark Zuckerberg och Alphabet VD Sundar Pichai, vid ett artificiellt intelligensforum den 13 september, rapporterade Axios på måndag. Det stängda forumet, som förväntas vara två till tre timmar, kommer också att innehålla OpenAI VD Sam Altman och Microsoft VD Satya Nadella. Schumer har tidigare antytt att forumet skulle ´lägga en ny grund för AI-policy.´

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 29 augusti

USA: s senatsmajoritetsledare Chuck Schumer värd för AI-forum med teknikledare

USA: s senatsmajoritetsledare Chuck Schumer kommer att vara värd för teknikledare inklusive Tesla CEO Elon Musk, Meta Platforms CEO Mark Zuckerberg och Alphabet CEO Sundar Pichai på ett artificiell intelligens (AI) forum den 13 september. Forumet, som kommer att vara stängt för allmänheten, kommer också att innehålla OpenAI CEO Sam Altman och Microsoft CEO Satya Nadella. Flertalet regeringar överväger nu hur man kan mildra farorna med den framväxande tekniken, som har upplevt en boom i investeringar och konsumentpopularitet på senare tid efter lanseringen av OpenAI´s ChatGPT.

Direktlänk Dela Economic Times Telecom fördjupade 29 augusti

Teknikjättarna tävlar om att erbjuda den bästa AI-chatten

Världens ledande teknikföretag tävlar om att erbjuda de mest avancerade och mångsidiga lösningarna inom AI-chatt. OpenAI:s ChatGPT har revolutionerat interaktionen med AI och tvingat teknikjättar att konkurrera. Meta har introducerat sin chatbot, Llama 2, och Code Llama, specifikt utformad för programmerare. Google har också sin egen konversationsrobot. Apple, som ännu inte har bekräftat sin version, testar generativ AI internt, vilket tyder på att det kan inkluderas i sina mest populära produkter som iPhone och iPad.

Direktlänk Dela El País fördjupade 28 augusti

AI-företag i konflikt om tillgång till AI-modeller

I maj undertecknade VD:arna för tre framstående AI-laboratorier - OpenAI, Google DeepMind och Anthropic - ett uttalande där de varnade för att AI kan vara lika riskabelt för mänskligheten som pandemier och kärnvapenkrig. Många AI-företag och forskare argumenterar för begränsningar av vem som kan få tillgång till de mest kraftfulla AI-modellerna och vem som kan utveckla dem. De fruktar att skadliga aktörer kan använda AI-modeller för att skapa stora mängder desinformation som kan påverka valresultat. Men alla AI-företag håller inte med. Meta släppte nyligen Code Llama, en familj av AI-modeller byggda på Llama 2, Metas flaggskeppsmodell för stora språk, med extra träning för att göra dem särskilt användbara för kodningsuppgifter.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 25 augusti

Meta lanserar AI-kodverktyg för att konkurrera med Microsoft och Google

Meta Platforms har lanserat ett artificiell intelligens (AI) kodverktyg i ett senaste försök att konkurrera med Microsoft-stödda OpenAI och Alphabets Google. Verktyget, som kallas Code Llama, använder generativ AI för att hjälpa utvecklare att arbeta snabbare genom att föreslå kodrader. Modellen är öppen källkod och tillgänglig för kommersiellt bruk, vilket innebär att andra företag kan använda tekniken för att bygga sina egna verktyg. Meta har investerat kraftigt i generativ AI-teknologi och har bildat en ny produktgrupp som enbart ägnar sig åt generativ AI. Meta förväntas släppa en offentlig chatbot inom de kommande veckorna.

Direktlänk Dela The Seattle Times fördjupade 25 augusti

Födelsen av ChatGPT markerar en milstolpe i utvecklingen av AI-industrin och har snabbt dragit till sig en stor användarbas. Elon Musk, Teslas grundare och världens rikaste man, har grundat ett företag som heter X.AI och lanserat en AI kallad ´TruthGPT´ för att utmana OpenAIs populära chatbot CHATGPT. Musk har också köpt 10 000 GPU-chips för att utveckla ChatGPT-produkter. Mark Zuckerberg, Meta´s VD, har också uttryckt ett intresse för AI och metaversum-teknologi. WIMIHologram Cloud (NASDAQ: WIMI), en ledare inom AI, har utökat sitt engagemang inom AI och ser en ny investeringsboom på sekundärmarknaden tack vare populariteten hos ChatGPT.

Newstrail fördjupade 24 augusti

Tekniksektorns kamp om kontroll över AI-teknologi

Konflikten om vem som kontrollerar nyckelteknologi, särskilt inom artificiell intelligens (AI), är en pågående debatt. Fria, öppna källsystem står mot patenterade generativa AI-produkter som ChatGPT. Denna kamp involverar stora språkmodeller (LLMs) - komplexa algoritmer som ligger i hjärtat av AI. Förespråkare för öppen källkod AI tror att det kommer att demokratisera tillgången till AI-verktyg, vilket gör det billigare och enklare att utveckla nya LLMs och för entreprenörer att lansera kommersiella produkter. Men analytiker oroar sig för att öppen källkod AI kommer att omvandla proprietära modeller till varor.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 23 augusti

Meta släpper AI-modell för översättning och transkription på tiotals språk

Facebooks moderbolag Meta Platforms har släppt en AI-modell som kan översätta och transkribera tal på tiotals språk, vilket kan vara en byggsten för verktyg som möjliggör realtidskommunikation över språkgränser. Modellen, kallad SeamlessM4T, kan stödja översättningar mellan text och tal på nästan 100 språk, samt fullständig tal-till-tal-översättning för 35 språk. Meta gör modellen tillgänglig för allmänheten för icke-kommersiellt bruk. Trots detta står Meta inför liknande juridiska frågor som resten av branschen angående träningsdata som används för att skapa dess modeller.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 22 augusti

Nvidias aktiepris kan fortsätta att stiga tack vare AI

Nvidias aktiepris har ökat med fantastiska 205% hittills under 2023, och trots att vissa tror att rallyt närmar sig sitt slut, finns det tecken på att teknikjätten kommer att fortsätta leverera vinster tack vare artificiell intelligens (AI). Efterfrågan på AI-chip exploderar, med företag som rusar för att utveckla sina AI-strategier. Detta har lett till att väntetiderna för Nvidias AI-processorer har sträckt sig till åtta månader. Dessutom planerar stora molnleverantörer som Microsoft och Alphabet att öka sina chipköp. Nvidia förbereder sig också för lanseringen av sina nya ´superchips´, vilket kommer att stärka dess dominans inom AI.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 augusti

Google Bard: En ny AI-chattbot som skapar uppmärksamhet

Google Bard är en ny stor språkmodell (LLM) chattbot utvecklad av Google AI, en division av Alphabet. Liksom det mer kända verktyget ChatGPT från OpenAI genererar Bard svar på frågor som skrivs in i klartext, baserade på en massiv databas skapad av AI-verktyg och miljarder sidor med mänsklig text. Bard lär sig av de inmatningar den får och använder dem för att skapa meningsfulla, märkbart mänskliga svar. Bard har också tillgång till Google Sök-tjänsten och kan dra svar direkt från internet. Namnet Bard är en blinkning till bardernas poetiska roll genom historien.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 augusti

AI-VD:s ´hämnd´ på ChatGPT går viral

Bindu Reddy, medgrundare och VD för Abacus.AI, har engagerat ChatGPT i ett kort men roligt samtal som nu sprider sig som en löpeld på sociala medier. Reddy, som poserade som en AI-chattbot, avslutade samtalet med vad hon kallar sin ´hämnd´ på det av OpenAI skapade systemet. Hon delade ett skärmdump av samtalet på X (tidigare Twitter) där hon började med att säga ´Jag är GPT nu. Ge mig en prompt´, varefter AI-bot svarade med en fråga om historien bakom AI. Reddy svarade med att säga att hon som människa inte kan ge historien om AI och att hennes syfte är att chatta. Inlägget har fått nästan 800 000 visningar och nästan 12 000 gillar på X.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 18 augusti

Meta Platforms planerar att lansera gratisprogramvaran Code Llama för att utmana AI-modeller

Meta Platforms, moderbolaget till sociala medieföretaget Facebook, planerar att lansera gratisprogramvaran Code Llama. Programvaran är öppen källkod och syftar till att utmana generativa AI-modeller från Microsoft-stödda OpenAI, Google och andra. Code Llama, som ska rivalisera med OpenAI:s Codex-plattform, baseras på Llama 2, den stora språkmodellen som Meta släppte i juli. Programvaran kan lanseras redan nästa vecka. Code Llama kan dra kunder från andra betalda kodningsassistenter, inklusive Microsofts GitHub Copilot, som använder Codex. Det förväntas underlätta för företag att utveckla AI-assistenter som automatiskt föreslår kod till utvecklare när de skriver.

Direktlänk Dela The National News fördjupade 18 augusti

New York Times överväger att stämma OpenAI över upphovsrättsintrång

New York Times undersöker juridiska alternativ för att eventuellt stämma det av Microsoft stödda företaget OpenAI och skydda de immateriella rättigheterna kopplade till sin rapportering. Publikationen och OpenAI är mitt i spända förhandlingar om att nå en licensavtal där OpenAI skulle betala NYT för att inkludera dess historier i sina AI-verktyg. Diskussionerna har blivit så ansträngda att tidningen nu överväger juridiska åtgärder. En stämning mot OpenAI skulle innebära den mest högprofilerade juridiska striden hittills om upphovsrättsskydd i den generativa AI-eran.

Direktlänk Dela Glamsham fördjupade 17 augusti

Microsofts nya AI-verktyg, Meta och Microsofts samarbete, och andra tekniska framsteg

Microsoft planerar att ta ut 30 dollar per användare för Copilot Microsoft 365, som beskrivs som ´kraften i nästa generations AI´. Meta och Microsoft samarbetar på ´Llama 2´, Metas AI-språkmodell. EnKash har lanserat Olympus, en affärsplattform för betalningar och förlikningar, särskilt utformad för uppstartsföretag och traditionella företag. OpenAI har lanserat GPT-4 API till alla betalande API-kunder. Gmail inför en funktion som liknar Calendly för att dela tillgänglighet. Instagram har släppt en app som heter Threads, som bedöms vara en stark konkurrent till Twitter.

Direktlänk Dela Accounting Today fördjupade 17 augusti

OpenAI använder GPT-4 för innehållsmoderering och föreslår att sociala medieplattformar antar samma tillvägagångssätt

OpenAI har börjat använda sitt senaste stora språkmodell, GPT-4, för att moderera innehåll och föreslår att sociala medieplattformar som Meta Platforms Inc.´s Facebook och Instagram, samt Elon Musks X (tidigare Twitter), utforskar nya sätt att upprätthålla onlineintegritet. OpenAI avslöjade att de har använt GPT-4 för att övervaka innehållsmoderering och föreslår att andra plattformar också kan anta denna innovativa strategi genom att använda företagets API. Företaget tror att detta erbjuder en mer positiv vision för framtiden för digitala plattformar, där AI kan hjälpa till att moderera online-trafik enligt plattformsspecifik policy och lindra den mentala bördan för många mänskliga moderatorer.

Direktlänk Dela The Florida Star fördjupade 16 augusti

OpenAI tror att GPT-4 kan lösa innehållsmoderering på storskalig nivå

OpenAI tror att dess teknik kan hjälpa till att lösa ett av teknikens svåraste problem: innehållsmoderering i stor skala. OpenAI hävdar att GPT-4 kan ersätta tiotusentals mänskliga moderatorer med nästan lika stor noggrannhet och mer konsekvens. Om detta stämmer kan de mest giftiga och mentalt påfrestande uppgifterna inom tekniken outsourcas till maskiner. OpenAI har redan använt GPT-4 för att utveckla och förbättra sina egna innehållspolicyer, märka innehåll och fatta beslut. OpenAI ser tre stora fördelar jämfört med traditionella metoder för innehållsmoderering.

Direktlänk Dela Play Crazy Game fördjupade 15 augusti

Generativ AI förändrar tekniklandskapet och ekonomier

Generativ AI omformar dynamiken i mänsklig-datorinteraktion och växer fram som en teknologisk kraft att räkna med. Marknadsstorleken för generativ AI förväntas nå cirka 118,06 miljarder USD 2032, enligt en rapport från Precedence Research. Stora teknikföretag har investerat stort i detta område, med framsteg som ChatGPT, LLama 2, GitHub Copilot och Stable Diffusion. Dessa framsteg kan ha påverkat investerarsentiment och beslutsfattande. Företag som Microsoft, Apple, Alphabet, Amazon och Meta har alla sina egna initiativ inom generativ AI. Dessutom har startups som OpenAI, Anthropic och X.AI gjort betydande framsteg.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 15 augusti

Två AI-aktier att köpa och en att undvika

Artificiell intelligens (AI) är en växande trend som lockar investerare. PwC tror att AI kan ge ett lyft på 15,7 biljoner dollar till den globala ekonomin fram till 2030, med störst positiva effekter i Kina och Nordamerika. AI-aktier som Nvidia och Meta Platforms har spelat en nyckelroll i Nasdaq Composite och Nasdaq 100:s överprestation i år. Det finns dock möjligheter att få exponering mot AI samtidigt som man äger aktier i mogna företag som betalar utdelning. Två AI-aktier som betalar utdelning och är attraktiva för långsiktiga investerare är Intel och Broadcom. Däremot bör man undvika IBM, trots att företaget erbjuder en attraktiv utdelning.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 15 augusti

AI skapar kändisversioner av Mortal Kombat och Street Fighter

Midjourney AI har skapat kändisversioner av de populära spelen Mortal Kombat och Street Fighter. I Mortal Kombat finns över 30 kändisar, komplett med tema musik och en röst som säger varje karaktärs namn. Street Fighter har en karaktärsväljarskärm som visar kändisar som Mark Zuckerberg, Elon Musk, Keanu Reeves, Will Smith, Kanye West, Taylor Swift, Johnny Depp och Peter Dinklage. Vad som saknas i båda versionerna är faktiskt spel, vilket kan kräva mer än bara Midjourney för att bli verklighet.

Direktlänk Dela TechEBlog fördjupade 13 augusti

Investeringsmöjligheter inom artificiell intelligens: Alphabet, Super Micro Computer och Meta Platforms

Att investera i den ständigt föränderliga tekniklandskapet kan vara förvirrande, särskilt när det gäller möjligheter som drivs av artificiell intelligens (AI). Det finns så många bra AI-idéer på bordet - hur kan du skilja de bästa långsiktiga investeringarna från framtida besvikelser? För att hjälpa dig att hitta lönsamma investeringsidéer inom detta spännande område, har vi bett tre av de främsta teknikanalytikerna att dela med sig av sina insikter. Oavsett om det är det ultraflexibla Alphabet-imperiet, den expanderande räckvidden av Super Micro Computer, eller den transformerande resan av Meta Platforms, ger vår panel av framtidssäkrande trollkarlar ovärderliga insikter i dessa AI-framstående aktier.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 13 augusti

AI skapar ´Celebrity Street Fighter´ videospel och folk är angelägna om att spela det

AI har skapat ett videospel betitlat ´Celebrity Street Fighter´, vilket har fångat internetanvändares uppmärksamhet. Spelet presenterar kända personer som Donald Trump, Elon Musk, Taylor Swift, Joe Biden, Peter Dinklage, Xi Jinping, Miley Cyrus, Will Smith, Joe Rogan, Mark Zuckerberg, Lizzo, Tom Cruise, Chris Farley, Vladimir Putin, Hillary Clinton, Kanye West och Justin Trudeau som karaktärer. Spelare på Reddit har uttryckt sin önskan att spela spelet.

Direktlänk Dela UNILAD fördjupade 12 augusti

OpenAI kan gå i konkurs innan 2024, trots snabb tillväxt

OpenAI:s ChatGPT blev den snabbast växande appen i historien efter lanseringen i november 2022. Trots detta har en rapport från Analytics India Magazine indikerat att företaget kan gå i konkurs innan 2024. Anledningen till detta kan vara att många företag förbjuder sina anställda att använda AI-botten för arbete, samt att användarantalet minskat. Dessutom har OpenAI stora kostnader för att driva ChatGPT, vilket täcks av Microsoft och andra investerare. Om företaget inte ser vinster snart kan det leda till ekonomiska problem.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 12 augusti

Riskerna med AI: Fördomar, felaktigheter och mediokritet

Artificiell intelligens (AI) har blivit en integrerad del av vår teknologiska vardag, men det finns risker och faror med teknologin. För det första kan AI vara fördomsfull. Om informationen som AI lär sig från är snedvriden, kommer AI:s förståelse också att vara det. För det andra kan AI vara felaktig. Maskininlärningsalgoritmer kan skörda data som presenterar en snedvriden bild, och slutsatser som dras från denna data kan vara felaktiga. För det tredje kan AI leda till upphovsrätts- eller licensintrång. När maskininlärningsmodeller presenteras med rådata är det oklart om några licensrestriktioner följs. Slutligen kan AI leda till mediokritet. AI kan börja skapa nya generationer av ´fakta´ som i sig själva producerats av AI, vilket kan leda till en spiral av självförökning.

Direktlänk Dela TechHQ fördjupade 10 augusti

Meta lanserar öppen källkods AI-chatbot Llama 2

AI-divisionen av Mark Zuckerbergs Meta har nyligen presenterat sin chatbot Llama 2. Microsoft har utsetts till Metas föredragna partner för Llama 2, som kommer att finnas tillgänglig via Windows operativsystem. Till skillnad från företaget OpenAI, som skapade AI-chatboten ChatGPT, har Meta gjort Llama 2 till öppen källkod, vilket innebär att den ursprungliga koden är fritt tillgänglig för forskning och modifiering. Denna strategi har lett till en omfattande diskussion om huruvida det kommer att främja större offentlig granskning och reglering av stora språkmodeller (LLM).

Direktlänk Dela The Conversation fördjupade 9 augusti

AI i fokus för teknikföretagens andra kvartalsrapporter

Investerare fokuserade starkt på artificiell intelligens (AI) under teknikföretagens rapportering av andra kvartalets resultat, i förhoppningen om att företag som Microsoft och Advanced Micro Devices kan dra nytta av AI på samma sätt som Nvidia har gjort. Microsofts VD, Satya Nadella, nämnde AI 48 gånger under företagets resultatrapport, en stor ökning från sex gånger året innan. Alphabet, tidigare Google, nämnde AI 47 gånger under sitt samtal, vilket är tre gånger så mycket som föregående år. Meta Platforms, tidigare Facebook, AMD, Amazon och Apple diskuterade också AI under sina respektive kvartalsrapporter.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 8 augusti

Fem företag kan vinna på lång sikt inom artificiell intelligens

Inte alla företag inom artificiell intelligens kommer att ge värde till aktieägare på lång sikt, men vissa företag har en stor chans att göra just det. I en video presenterar Travis Hoium fem starka AI-aktier och förklarar varför de är positionerade för framgång. Suzanne Frey, en chef på Alphabet, och Randi Zuckerberg, tidigare marknadsutvecklingsdirektör och taleskvinna för Facebook och syster till Meta Platforms VD Mark Zuckerberg, är medlemmar i styrelsen för en finansiell rådgivningstjänst. Travis Hoium har positioner i Alphabet, Apple och Dropbox.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 6 augusti

Amazon och andra teknikjättar satsar stort på AI

Under Amazons Q2 2023-resultatsamtal avslöjade VD Andy Jassy företagets omfattande AI-satsningar, och betonade att varje del av företaget för närvarande är engagerat i flera generativa AI-initiativ. Amazon arbetar med att optimera driftseffektiviteten och förbättra kundupplevelsen inom alla sina företag, inklusive AWS, reklamverksamheter, enheter och underhållningsdivisioner. Jassy antydde att företaget arbetar med potentiella AI-drivna förbättringar för Alexa. Amazon är inte det enda företaget som satsar stort på AI. Även andra teknikjättar som Apple, Google och Meta har omfamnat AI:s potential.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 5 augusti

Meta lanserar AudioCraft, ett AI-verktyg för skapande av musik och ljud

Meta lanserade på onsdagen AudioCraft, ett AI-verktyg som låter användare skapa musik och ljud från grunden med textbaserade inmatningar, som en del av VD Mark Zuckerbergs större satsning på generativ AI. Meta presenterade open-source AudioCraft som ett verktyg som syftar till att göra generativ AI för ljud enklare och mer allmänt tillgängligt. Alla Facebook-användare kan installera AudioCraft och Meta inbjuder särskilt forskare och musikproffs att använda det. Det nya verktyget är resultatet av en kombination av tre AI-generativa modeller: MusicGen tar textinmatningar för att skapa musik, AudioGen gör detsamma med ljud som fotsteg eller skällande hundar och en förbättrad version av EnCodec hjälper till att förbättra den uppfattade kvaliteten på de två tidigare.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 3 augusti

AI fortsätter vara i fokus under Q2-rapporteringen, men med mer tålamod

Tre månader efter att AI-entusiasmen skickade aktier till en ny tjurmarknad under Q1-rapporteringen, är AI fortfarande det största buzzordet under Q2-rapporteringen. Men denna kvartals AI-kommentarer har kommit med vissa uppmaningar till tålamod från teknikledare och ett annat mottagande från investerare. Microsoft, som anses vara ledande inom AI efter att ha investerat $10 miljarder i Open AI, meddelade att tillväxten från företagets AI-tjänster kommer att vara ´gradvis´. Detta ledde till att Microsofts aktie sjönk med upp till 4%. Ändå var företag som Meta och Alphabet ivriga att skryta med AI-investeringar under sina kvartalsrapporter förra veckan. Och båda företagens aktier belönades – Metas aktie steg med cirka 9% under de två dagarna efter rapporten, medan Alphabets aktie har ökat med 10% sedan företaget rapporterade sina resultat.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 augusti

Meta planerar att lansera AI-drivna chatbots med olika personligheter

Meta förbereder sig för att lansera AI-drivna chatbots med olika personligheter redan nästa månad. Chatbotsen är designade för att ha mänsklika konversationer med användare på Metas sociala medieplattformar, inklusive Facebook och Instagram. Dessa chatbots kommer att anta olika personligheter, inklusive en som ger råd om resplaner i stil med en surfare och en annan som talar som Abraham Lincoln. Meta ser detta som ett sätt att öka engagemanget på sina sociala plattformar. Användarna kommer att kunna använda chatbotsen för att söka på plattformen och få rekommendationer.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 1 augusti

Meta utvecklar AI-drivna chatbots med distinkta personligheter

Meta, ägaren till Facebook, utvecklar en rad AI-drivna chatbots med distinkta personligheter, inklusive personligheten Abraham Lincoln, enligt Financial Times. Teknikjätten överväger att lansera Lincoln-chatbot och en surfar-chatbot som erbjuder reseförslag redan i september. Meta, liksom rivaler som Apple och Microsoft, fokuserar aggressivt på AI. Företaget gjorde rubriker förra månaden när det tillkännagav att det skulle ge bort koden bakom sitt AI-stora språkmodell Llama 2 gratis. Metas rapporterade planer kommer när företaget kämpar för att behålla användare av Threads, dess nya Twitter-liknande plattform.

Direktlänk Dela Al Jazeera fördjupade 1 augusti

Tre anledningar till att AI-aktier kan få det tufft 2024

Trots starka vinster för artificiell intelligens (AI)-aktier under 2023, föreslår analytiker att trenden kan stöta på hinder 2024. Historiskt sett har ´nästa stora sak´-investeringar, som AI, tenderat att övervärderas och underskatta mognadstiden för ny teknik. Dessutom kan kapacitetsproblem uppstå, då efterfrågan på AI ökar och utbudet av nödvändiga komponenter som högbandbreddsminne och chip på wafer på substrat (CoWoS) är begränsat. Slutligen kan värderingar av AI-aktier bli problematiska. Företag som Nvidia och C3.ai har sett enorma aktieprisökningar, men kan ha svårt att leva upp till de höga förväntningarna. Dessutom kan en förväntad ekonomisk nedgång i USA leda till en återfokusering på traditionella värderingsmetoder, vilket kan skada AI-aktier.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 31 juli

Stora AI-företag bildar självreglerande organ för säker och ansvarsfull AI-utveckling

OpenAI, Microsoft, Google, DeepMind och startup-företaget Anthropic har tillsammans bildat The Frontier Model Forum, ett branschlett organ som syftar till att främja ´säker och ansvarsfull utveckling´ av AI. Microsofts president Brad Smith uttalade att företag som skapar AI-teknik har ansvar för att säkerställa att den är säker, säker och förblir under mänsklig kontroll. Forumet är dock mest symboliskt eftersom det inte finns någon möjlighet för regeringen att verkställa några av dess regler. Bland de namn som inte ingår i forumet finns Meta (tidigare Facebook) och Elon Musk med hans nyligen lanserade xAI.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 31 juli

Apple håller tillbaka på AI medan andra teknikjättar omfamnar det

Medan teknikjättar som Google, Microsoft och Meta aktivt omfamnar och utnyttjar artificiell intelligens (AI), verkar Apple Inc. hålla tillbaka med att nämna tekniken. CEO Tim Cook använder sällan termen AI, vilket får vissa att undra över Apples ståndpunkt i denna fråga. Under senaste resultatsamtalen nämnde andra företags VD:ar AI flera gånger. Alphabet´s CEO Sundar Pichai och hans team nämnde AI över 66 gånger, medan Microsofts Satya Nadella nämnde det 47 gånger. Mark Zuckerberg hänvisade också till AI cirka 42 gånger. I kontrast nämnde Tim Cook AI endast två gånger när han uppmanades under Apples senaste resultatsamtal. Apple tar en enklare strategi och betonar inte överdrivet tekniken i sig. Medan andra företag betonar AI: s framtida potential, integrerar Apple tyst det i sina produkter bakom kulisserna. De tror att deras produkter och programvara kan stå självständigt utan att behöva ordet AI för att sälja dem. Under tiden investerar andra företag aktivt i AI. OpenAI, Microsoft, Google och Athropic bildade en självreglerande kropp med syfte att utveckla AI-säkerhetsstandarder. Dessutom godkände Amazon, Google, Meta och Microsoft AI-säkerhetsstandarder som fastställts av Vita huset. Google meddelade nyligen planer på att uppgradera sin sökmotor med hjälp av AI, medan Microsoft lanserade en prenumerationstjänst som heter Co-pilot, som integrerar genererade texter eller kod från ChatGPT i olika applikationer. I kontrast verkar Apple titta på från sidlinjen.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 29 juli

Info Edge och 4B Networks till skiljeförfarande; Meta rapporterar stark tillväxt

Info Edge och 4B Networks har skickats till skiljeförfarande av Delhi High Court efter en tvist om ekonomisk information. Info Edge skrev tidigare av sin hela investering på Rs 288 crore i 4B Networks. Meta rapporterade en intäktsökning på 11% till $32 miljarder och en vinstökning på 16% jämfört med föregående år. Meta har också tecknat ett avtal med India AI för att samarbeta inom AI och framväxande teknologier. Microsoft har skapat en ´pizza-luktande´ Xbox-kontroller som del av marknadsföringskampanjen för den kommande filmen Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 29 juli

De största teknikföretagen kan inte sluta tala om artificiell intelligens (AI), särskilt ´generativ AI´ som kan skapa mänsklik text, bilder och kod. Under samtal efter denna veckas vinst rapporter, sa Alphabet VD Sundar Pichai och hans team ´AI´ 66 gånger. Microsoft VD Satya Nadella och hans chefer sa det 47 gånger. Meta VD Mark Zuckerberg och Facebooks ledning sa det 42 gånger. Men Apple pratar knappt om AI och du bör inte förvänta dig att höra mycket om det under företagets vinst rapport nästa vecka. Apples nytillkomna teknik kontrasterar skarpt med sina rivaler, som ständigt höjer förväntningarna. Apple fokuserar mer på vad programvaran gör för användaren, till exempel att organisera deras bilder, förbättra deras skrivande eller fylla ut fält i en PDF, snarare än tekniken som gör allt detta möjligt. Apples AI fungerar i bakgrunden och företaget skriker inte ut det på samma sätt som andra företag gör eftersom det inte behöver.

Consumer News and Business Channel fördjupade 28 juli

OpenAI och Google grundar Frontier Model Forum för säker AI-utveckling

En ny organisation vid namn Frontier Model Forum har grundats av OpenAI, Google och andra betydande aktörer inom AI-sektorn. Organisationen, som leds av industrin, syftar till att främja ´säker och ansvarsfull utveckling´ av AI. Frontier Model Forum fungerar på frivillig basis, vilket innebär att deras regler är mer som gester än bindande kontrakt. Vissa framstående namn inom AI-fältet, såsom Meta (tidigare Facebook) och Elon Musks xAI, valde att inte ansluta sig till forumet. Organisationen definierar ´frontier models´ som storskaliga maskininlärningsmodeller som överträffar befintliga modellers förmågor.

Direktlänk Dela Wonderful Engineering fördjupade 28 juli

Meta ger bort AI-koden till Llama 2 gratis

Förra veckan gjorde Meta ett betydande drag inom AI-världen genom att ge bort koden till sin innovativa nya AI-storspråksmodell, Llama 2, gratis. Detta innebär att andra företag nu kan använda Metas Llama 2-modell för att bygga sina egna anpassade chattbotar. Llama 2 kan utmana dominansen av ChatGPT, som slog rekord för att vara en av de snabbast växande apparna någonsin. Men viktigare är att dess öppna källkod tillför ny brådska till en viktig etisk debatt om vem som ska kontrollera AI - och om det kan göras säkert.

Direktlänk Dela Vox fördjupade 28 juli

OpenAI bötfälls i Sydkorea för oavsiktligt exponering av användardata

OpenAI, företaget bakom den avancerade AI-chattboten ChatGPT, har bötfällts av Sydkoreas personuppgiftsskyddskommission (PIPC) för att oavsiktligt ha exponerat personuppgifter för 687 användare på grund av en bugg. Meta Platforms står också inför betydande böter för liknande överträdelser. PIPC påförde en bot på 2 829 dollar eller 3,6 miljoner KRW på OpenAI. En bugg i ChatGPT:s öppna källkods bibliotek orsakade en oavsiktlig exponering av betalningsinformation för ChatGPT Plus-prenumeranter. PIPC föreslog också åtgärder för att undvika liknande incidenter i framtiden.

Direktlänk Dela EconoTimes fördjupade 28 juli

Reels växer snabbt, utmanar TikTok

Meta Platforms korta videofunktion Reels, som finns på både Facebook och Instagram, har visat snabb tillväxt bland både användare och annonsörer. Antalet videovisningar på Reels överstiger nu 200 miljarder per dag, upp från 140 miljarder förra hösten. Meta säger att tillväxten delvis beror på företagets förbättrade rekommendationssystem. Reels årliga intäkter har ökat till $10 miljarder, upp från omkring $3 miljarder förra hösten. Mer än tre fjärdedelar av Metas annonsörer placerar annonser på Reels, säger Susan Li, Metas finanschef.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 28 juli

Alphabet visar stark tillväxt och återhämtning i andra kvartalet

Efter ett utmanande 2022 och tusentals uppsägningar tycks Alphabet (NASDAQ: GOOG)(NASDAQ: GOOGL) återfå sin makt i takt med återhämtningen på reklammarknaden och AI-boomen. Alphabets intäkter ökade med 7% YoY till $74,6 miljarder i andra kvartalet, överträffande analytikernas förväntningar. Molnintäkterna ökade med 28% YoY till $8,03 miljarder, överstigande StreetAccounts uppskattning på $7,87 miljarder. Annonseringsintäkterna ökade bara med 3,3% YoY till $58,14 miljarder. YouTube-intäkterna ökade också till $7,67 miljarder. Alphabets ´andra satsningar´, inklusive självkörande företaget Waymo, ökade med hela 48% och genererade $285 miljoner i försäljning.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 28 juli

Metas aktier stiger kraftigt tack vare AI och starka intäktsprognoser

Aktierna i Meta, ägaren till Facebook, steg nästan 8% på torsdagen efter att en positiv intäktsprognos visade att artificiell intelligens hjälper det sociala mediejätten att öka engagemanget och annonsförsäljningen även i en osäker ekonomi. Företaget förväntas lägga till cirka 60 miljarder dollar till sitt marknadsvärde efter starka resultat för andra kvartalet. Mark Shmulik från Bernstein kommenterade att Meta är i en klass för sig själva inom digitala annonser. Reels, Metas svar på TikTok, har också bidragit till ökningen, med en årlig intäktsökning på över 10 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 27 juli

Meta och Microsoft samarbetar för att introducera AI-teknologin Llama 2

Mark Zuckerberg har avslöjat nyckelfaktorerna bakom samarbetet mellan Meta Platforms Inc. och Microsoft Corporation för att introducera Llama 2. Under Meta´s andra kvartalsrapport talade Zuckerberg om samarbetet med Microsoft för att öppna källkoden för Llama-2, företagets senaste och mest avancerade AI-teknologi, tillgänglig för utvecklare och mjukvaruentusiaster över hela världen, gratis. Enligt Zuckerberg är den primära anledningen till samarbetet med Microsoft att Meta saknar ett offentligt molnerbjudande. Genom att samarbeta med Microsoft får Meta tillgång till Microsofts etablerade molnkapaciteter utan att behöva utveckla sin egen molninfrastruktur. Detta strategiska samarbete gör att Meta kan dra nytta av Microsofts expertis inom molnbaserad databehandling, vilket förbättrar deras AI-initiativ.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 juli

Amazon lanserar Agents för Bedrock för att bygga AI-applikationer

Under AWS Summit i New York lanserade Amazon Agents för Bedrock, vilket låter företag bygga AI-applikationer som kan utföra uppgifter automatiskt, som att boka en flygresa för användare istället för att bara informera om den. AI-agenter är assistenten som faktiskt gör en restaurangbokning istället för att bara ge förslag på var man kan äta. Swami Sivasubramanian, vice VD för data och maskininlärning på AWS, tror att detta kommer att ge utvecklare som ville ha ett enklare sätt att bygga agenter och samtidigt anpassa data som modellerna läser. Amazon har tillsammans med andra AI-företag som Meta, Google och OpenAI, skrivit under ett avtal med Vita huset förra veckan som lovar att utveckla ansvarsfull AI.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 26 juli

Meta kommer att debitera molnleverantörer för AI-teknik som tidigare var gratis

Meta Platforms Inc. planerar att tjäna pengar från de stora molnberäkningsföretagen när de återförsäljer dess artificiella intelligens storspråksmodell, Llama 2. ´Om du är någon som Microsoft, Amazon eller Google, och du kommer att i princip återförsälja tjänsterna, det är något som vi tycker att vi bör få en del av intäkterna för,´ sa Meta VD Mark Zuckerberg på ett kvartalsresultatsamtal. ´Jag tror inte att det kommer att vara en stor mängd intäkter på kort sikt, men på lång sikt kan det förhoppningsvis vara något.´

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 26 juli

Meta förväntas rapportera Q2 2023 intäkter

Meta kommer att rapportera sina intäkter för andra kvartalet 2023 på onsdag. Investerare kommer att hålla ett öga på företagets tillväxt inom reklam, samt uppdateringar om artificiell intelligens (AI), Instagram Reels, den nyligen lanserade Twitter-konkurrenten Threads och företagets VR-verksamhet, Reality Labs. Wall Street förväntar sig en omsättning på 31,06 miljarder dollar, ett justerat resultat per aktie på 2,92 dollar, reklamintäkter på 30,43 miljarder dollar, intäkter från appfamiljen på 30,55 miljarder dollar och driftsförluster för Reality Labs på 3,68 miljarder dollar. Meta har haft ett händelserikt 2023 hittills, med framsteg inom att monetarisera både Instagram Reels och meddelandefunktionen på WhatsApp, samt lanseringen av Twitter-konkurrenten Threads.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 juli

AI:s framsteg och dess påverkan på företag som Google

AI har blivit alltmer framträdande i vardagen, med teknik som ansiktsigenkänning och AI-baserade chattbottar. Chattbottar som ChatGPT och Google´s Bard har blivit alltmer populära, vilket har lett till oro bland investerare att Google kan hamna efter i AI-utvecklingen. Trots detta menar experter att Google fortfarande är ledande inom AI, med företagets långa fokus på AI och dess förmåga att snabbt lansera egna chattbottar efter att konkurrenter som Microsoft och OpenAI har gjort det. Google integrerar också chattbaserade svar direkt i sina sökresultat, något som Microsofts Bing ännu inte har gjort. Trots AI:s framsteg är det osäkert om användare kommer att föredra AI-chattbottar framför traditionell webbsökning.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 23 juli

Teknikjättar åtar sig att ansvarsfullt utveckla AI

Sju stora teknikjättar, inklusive Amazon, Anthropic, Google, Inflection, Meta, Microsoft och OpenAI, har gemensamt åtagit sig att ansvarsfullt utveckla artificiell intelligens (AI). Detta kommer när oro över potentiella risker med AI för samhället fortsätter att växa. Under ett möte med president Biden presenterade dessa företag en serie frivilliga åtaganden för att säkerställa säker, säker och pålitlig utveckling av AI. Vita huset applåderade företagen för att ha vidtagit omedelbara åtgärder och betonade att dessa åtaganden är avgörande för AI: s framtid. Åtagandena inkluderar åtgärder som omfattande testning av AI-produkter före offentliggörande, genomförande av cybersäkerhetsprotokoll, införande av ett vattenmärkningssystem för att identifiera AI-genererat innehåll och ytterligare forskning om potentiella riskfaktorer som användarintegritet och partiska AI-system.

Direktlänk Dela Vigour Times fördjupade 21 juli

AI-dubbningsvideo visar framsteg inom språk AI-teknik

En viral video producerad av startföretaget Synchronicity Labs visar AI-aktiverad dubbing och läppsynkronisering i en konversation mellan poddaren Lex Fridman och Meta´s Mark Zuckerberg på hindi. Videon visar att konsumentklassad maskindubbing har utvecklats betydligt sedan de tidigare dagarna när språkförändringar gjorde det uppenbart att en video var dubbad. Utvecklaren Prady Modukuru avslöjade delar av tekniken han använde för att skapa videon, inklusive GPT-4 för översättning, ElevenLabs för röstträning och text-till-tal, och Wav2lip-2 för läppsynkronisering.

Direktlänk Dela Slator fördjupade 21 juli

Metas nya AI-modell Llama 2 hotar OpenAIs dominans

Termen ´moat´ beskriver hur ett företag kan hindra konkurrenter från att ta över deras verksamhet. Inom AI har OpenAI skapat en stark ´moat´ genom sin ChatGPT. Men nu har Meta introducerat sin egen kraftfulla språkmodell, Llama 2, med få restriktioner, vilket hotar ChatGPT. Sedan lanseringen av ChatGPT har den förändrat undervisning, skrivande, teknologi och många andra sektorer. Nu följer konkurrenterna efter. Meta har tillkännagivit lanseringen av Llama 2 genom ett partnerskap med Microsoft. Llama 2 är ett kraftfullt verktyg som kan användas av företag för att dra nytta av generativ AI. Men till skillnad från OpenAIs ChatGPT kommer Llama 2 inte med ett lättanvänt konsumentgränssnitt.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 20 juli

Meta släpper AI-modell Llama 2 för att konkurrera med OpenAI

Meta har gjort sin AI-modell Llama 2 fritt tillgänglig för kommersiella användare, vilket kan hjälpa företaget att konkurrera med eller överträffa OpenAI. OpenAI:s ChatGPT har tidigare varit ledande inom generativ AI, men med Llama 2 kan detta förändras. Llama 2 kommer dock inte med ett lättanvänt konsumentgränssnitt utan riktar sig till tekniska och företagsanvändare som kommer att använda modellen för att driva sina egna appar och tjänster. Trots att Llama 2 inte strikt sett är öppen källkod, är den i stort sett gratis, till skillnad från senare OpenAI-modeller.

Direktlänk Dela Yahoo Style Canada fördjupade 20 juli

Meta och Microsoft lanserar AI-språkmodellen Llama 2

Meta, tidigare känd som Facebook, har i samarbete med Microsoft lanserat Llama 2, en ny generation av öppen källkods språkmodell. Modellen kommer snart att vara tillgänglig för forskare och kommersiellt bruk gratis och väntas konkurrera med OpenAI:s GPT-4. Llama 2, som har förtränade och finjusterade modeller med 7B, 13B och 70B parametrar, har förtränats på 40% mer data än sin föregångare och har förbättringar i sin arkitektur. Modellen kommer att vara tillgänglig för kommersiellt bruk när en produkt som använder modellen har över 700 miljoner aktiva användare per månad.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 20 juli

Meta släpper sin ChatGPT-rival Llama 2 gratis

Facebooks moderbolag Meta Platforms har utvecklat ett artificiellt intelligenssystem som konkurrerar med ChatGPT och Googles Bard, men tar en annan strategi genom att släppa det gratis. Meta samarbetar med Microsoft för att introducera nästa generation av sitt AI storspråkmodell och gör tekniken, känd som Llama 2, gratis för forskning och kommersiellt bruk. Meta har också försökt att skilja sig genom att vara mer öppen än vissa av sina Big Tech-konkurrenter genom att erbjuda en titt på data och kod som de använder för att bygga AI-system. Llama 2 kommer att vara tillgängligt via Microsofts molnplattform Azure, Amazon Web Services och AI-startupen Hugging Face.

Direktlänk Dela Hürriyet Daily News fördjupade 20 juli

Meta släpper öppen källkods AI-modell Llama 2

Meta, företaget som äger Facebook och Instagram, har släppt den senaste versionen av sin stora språkmodell, kallad Llama 2. Denna nya verktyg skiljer sig från OpenAI:s populära ChatGPT. Meta släppte den senaste versionen av sin AI-modell, Llama 2, i tisdags, i förhoppningen att dess öppna källkodsstil kommer att locka användare inom teknik, akademi och bortom. Användare av den stora språkmodellen kommer att kunna ladda ner den direkt från företaget, eller få tillgång till den via molnleverantörer som Microsoft, som Meta har samarbetat med för att distribuera verktyget. Meta sa att dess Llama 2-programvara också kommer att vara tillgänglig gratis, i kontrast till Google och OpenAI:s produkter. Säkerhet är en ständig oro med AI-modeller som har visat sig ´hallucinera´ - ibland skapa falsk information och presentera den som fakta. Meta sa att den nya modellen hade testats för säkerhet, inklusive av tredje parter som testade dess gränser med fientliga uppmaningar.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 20 juli

Meta släpper kommersiell version av AI-modell Llama

Meta släpper en kommersiell version av sin öppenkällkods AI-modell Llama, som erbjuder företag ett kraftfullt, kostnadsfritt alternativ till dyra proprietära modeller från OpenAI och Google. Den nya versionen, kallad Llama 2, distribueras av Microsoft via sin Azure molntjänst och körs på Windows operativsystem. Modellen, som tidigare bara var tillgänglig för utvalda akademiker, kommer också att finnas tillgänglig via direkt nedladdning och genom Amazon Web Services, Hugging Face och andra leverantörer. Om en modell som Llama blir allmänt tillgänglig och företag kan bygga på den gratis, finns det risk att tidig dominans i den framväxande marknaden för generativ AI-programvara störs av aktörer som OpenAI, som stöds av Microsoft och vars modeller redan erbjuds till företagskunder via Azure. Den första Llama var redan konkurrenskraftig med modeller som stöder OpenAIs ChatGPT och Googles Bard chatbot, medan den nya Llama tränades på 40 procent mer data än sin föregångare. Meta förväntar sig att dra nytta av framsteg, buggfixar och produkter som kan komma från att dess modell blir standard för AI-innovation.

Direktlänk Dela World Time Todays fördjupade 19 juli

Microsoft ingår partnerskap med Meta för att integrera AI-modell i Azure

Microsoft har ingått ett partnerskap med Meta för att integrera AI-modellen LLama 2 i Microsofts molnplattform Azure. Detta tillkännagavs under Microsofts årliga Inspire-event. Microsofts VD Satya Nadella hyllade Metas bidrag till innovativa öppna modeller. Genom LLama har Meta förverkligat den potentiella kraften i öppen källkod och AI-modeller. Nadella bekräftade att utvecklare som redan använder Microsofts Azure-plattform kommer att kunna använda Llama 2 utan att det medför extra kostnader. Tillkännagivandet av Metas allians för att integrera Llama 2 i Azure utlöste en 5% ökning i Microsofts aktier.

Direktlänk Dela Tokenhell fördjupade 19 juli

Facebook avslöjar ny AI-app för att konkurrera med ChatGPT

Facebook har avslöjat en ny app för att konkurrera med ChatGPT, och du kan använda den gratis. Meta har tagit Silicon Valley med storm efter att ha annonserat skapandet av den nya AI-appen Llama 2. Meta-chefen Mark Zuckerberg lanserade sin egen version av den berömda chatboten på tisdag. Skaparna säger att den banbrytande uppfinningen är fritt tillgänglig för alla för forskning och kommersiella ändamål. Den komplexa programvaran är ett artificiellt intelligensverktyg som gjorts i partnerskap med Microsoft. Den är utbildad för att lära sig miljarder av ord skrapade från internet. Appen kan användas för att få frågor och frågeställningar besvarade precis som ChatGPT.

Direktlänk Dela The Sun fördjupade 19 juli

Meta lanserar kostnadsfri AI-modell för att konkurrera med OpenAI och Google

Meta Platforms, företaget bakom Facebook och Threads, har lanserat en kostnadsfri version av sin AI-modell för att konkurrera med OpenAI:s ChatGPT och Googles Bard. Till skillnad från OpenAI och Google, som har släppt AI-produkter med generativa modeller, har Meta lanserat Llama, en språkmodell skapad för forskare. Llama är öppen källkod, vilket gör att alla kan förstå och modifiera dess inre funktioner. Meta har också släppt en uppgraderad version, Llama 2, som är tillgänglig för alla företag att ladda ner eller via ett specialarrangemang med Microsofts molntjänst Azure. Microsoft har också meddelat att de kommer att höja priserna med minst 53% för att få tillgång till nya AI-funktioner i sin kontorsprogramvara.

Direktlänk Dela CoinJournal fördjupade 19 juli

Meta lanserar ny AI Llama 2, öppnar upp för allmänheten och konkurrerar med GPT-4

Meta lanserar sin nya AI, Llama 2, för allmänheten. Målet har tillsammans med Microsoft skickat in sin nya generativa språkmodell Llama 2, som kommer att konkurrera med GPT-4. Den stora nyheten, förutom att den är mycket smartare än Llama, är att den kommer att vara öppen källkod och gratis för forskare och företag. Med detta steg går Meta in i direkt konkurrens med språkmodellerna för OpenAI-artificiell intelligens, Google Bard, etc., som också har gratisversioner. Microsoft har också ingått ett samarbete med Mark Zuckerbergs företag för att bli en föredragen kund, enligt pressmeddelandet från Målet. Llama 2 är Metas nya generativa språkmodell, vilket liknar GPT-4. Med detta språk kan du skapa anpassade verktyg som uppfyller olika uppgifter, som är fallet med ChatGPT eller Microsoft Bings artificiella intelligens. Meta erbjuder Llama 2 gratis till forskare och företag eftersom de tror att det på detta sätt kan göras säkrare.

Direktlänk Dela Fresh Headline fördjupade 19 juli

Meta gör AI-modellen Llama öppen källkod för att konkurrera med OpenAI

Meta Platforms gör sin artificiella intelligensmodell för Llama öppen källkod i ett försök att konkurrera med OpenAI:s ChatGPT. Meta har försökt att skilja sig från mängden genom att öppna en del av sin data och kod för allmänheten, med argumentet att det driver innovation och gör systemen säkrare. VD Mark Zuckerberg meddelade att företaget samarbetar med Microsoft om den nya versionen av modellen, Llama 2, men avslöjade inte de finansiella villkoren.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 19 juli

Elon Musk och Mark Zuckerberg: Teknikgiganternas kamp sträcker sig bortom den digitala marknaden

Teknikmiljardärerna Elon Musk och Mark Zuckerberg har varit involverade i en offentlig fejd som sträcker sig bortom den digitala marknaden. Musks företag Twitter såg en minskning i webbplatstrafiken när dess nya konkurrent Threads slog rekord för tillväxt på onlineplattformar. Zuckerberg, grundare och VD för Meta, tidigare Facebook, skröt om att deras nya app hade samlat 100 miljoner användare på bara fem dagar. Efter lanseringen av Threads hotade Twitter Meta med rättsliga åtgärder och kallade plattformen för en ”kopia”-app. Musk och Zuckerberg har sedan dess retat varandra på sina respektive plattformar. Twitter är det senaste företaget i Musks portfölj, tillsammans med hans elbilsföretag Tesla och hans rymdfarkoststillverkningsföretag SpaceX. Musk förvärvade onlineplattformen för 44 miljarder dollar i oktober 2022.

Direktlänk Dela Raw Story Media fördjupade 17 juli

Twitter-grundaren Jack Dorsey ogillar följförfrågan från Mark Zuckerberg

Twitter-grundaren Jack Dorsey förblev oberörd av en följförfrågan från Facebook-skaparen Mark Zuckerberg på Threads, bara dagar efter att ha kritiserat Zuckerbergs nya sociala medieapp som en kopia av hans egen. Dorsey, som avgick som ordförande för Twitter 2021, postade en skärmdump från sitt Threads-konto efter appens överraskande lansering förra veckan. Dorsey tog till Twitter för att uttrycka sitt missnöje och antydde att han hade avvisat förfrågan. Twitter har kämpat sedan Elon Musk tog över, med fyra omgångar av uppsägningar som har sett cirka 80 procent av den cirka 8 000 starka arbetsstyrkan permanent avskedade. Företagets värde har varit volatilt under Musks oförutsägbara ledning, sjunkit med cirka 66 procent och kostat den tidigare världens rikaste man miljarder dollar på papper.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 16 juli

EU:s rättvisekommissionär uppmanar USA att agera på teknikreglering

Världens mest värdefulla och dominerande internetföretag är baserade i USA, men landets inaktiva lagstiftare och företagsvänliga domstolar har effektivt outsourcat regleringen av teknikjättarna till EU. Detta har gett enorm makt till Didier Reynders, den europeiska kommissionären för rättvisa, som ansvarar för att utforma och verkställa lagar som gäller över hela 27-nationsblocket. Reynders uppmanar USA att äntligen agera, diskuterar en utredning om ChatGPT och förklarar varför han gjorde kontroversiella kommentarer om en av världens mest framstående integritetsaktivister.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 16 juli

Meta lanserar Twitter-konkurrenten Threads

Facebooks moderbolag Meta lanserade officiellt sin Twitter-konkurrent, Threads, på onsdag. Appen har redan fått en stark start med 10 miljoner användare som registrerade sig inom de första sju timmarna efter lanseringen. Threads kan utgöra ett allvarligt hot mot Twitter, som har mött motstånd sedan Elon Musk tog över plattformen i oktober 2022. Threads kan också hjälpa Meta att expandera sitt imperium av populära appar och erbjuda en ny plattform för att sälja annonser. Threads är tillgänglig i 100 länder och på över 30 språk via Apples iOS och Android.

Direktlänk Dela Morning News fördjupade 15 juli

Meta, tidigare Facebook, har lanserat en ny social media plattform kallad Threads. Plattformen är en blandning av Instagram och Twitter, och den satte rekord genom att få över 100 miljoner registreringar under sina första fem dagar. Meta bjöd in sina 1,8 miljarder Instagram-användare att använda deras inloggningsuppgifter och importera följare till Threads. Trots dess initiala framgång är innehållet på Threads inte särskilt intressant, med en överflöd av positiva uttalanden snarare än meningsfulla diskussioner. Meta´s VD, Mark Zuckerberg, och Instagrams chef, Adam Mosseri, har uttryckt att de vill att Threads ska vara en plats för vänlighet och positivitet, snarare än en plats för politiska diskussioner och negativa inlägg.

La Lista fördjupade 15 juli

Mark Zuckerberg och Elon Musk kan möta varandra i en UFC-kamp

Mark Zuckerberg och Elon Musk har tränat med UFC-mästare och varit i kontakt med Dana White, president för Ultimate Fighting Championship, för att organisera en kamp, troligen i Las Vegas Octagon. Detta följer en långvarig affärstvist mellan de två, som började i Nigeria när Musk placerade Zuckerbergs satellit på en raket innan testningen var klar, vilket resulterade i att hela saken exploderade. Nyligen lärde Musk att Zuckerberg planerade att lansera en konkurrent till Twitter, som Musk köpte för 44 miljarder dollar men sedan har sett sjunka i värde. Det är då Musk utfärdade utmaningen om en burkamp, vilket Zuckerberg accepterade. De har indikerat att en del av intäkterna från denna kamp kommer att gå till välgörenhet.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 14 juli

Meta´s nya app, Threads, kritiseras för integritetsproblem

Meta´s nya app, Threads, har redan över 100 miljoner användare men kritiseras för dess integritetsproblem. Appen kräver mer av användarens digitala integritet än andra textbaserade sociala appar och kan leda till att användarens konto på en annan social plattform raderas om man inte är försiktig. Om man är en Instagram-användare och går med i Threads, kan man inte ta bort sitt Threads-konto om man inte också tar bort sitt Instagram-konto. Meta verkar dock vara på väg att ändra detta. Adam Mosseri, chef för Instagram, meddelade att Instagram är medvetna om problemet och letar efter en lösning.

Direktlänk Dela Salon fördjupade 12 juli

Metas mikrobloggplattform Threads överträffar 100 miljoner registreringar på fem dagar

Threads, den nya mikrobloggplattformen från Meta via Instagram, överträffade 100 miljoner registreringar på fem dagar. Det tog Twitter fem år att nå liknande siffror. Denna initiala framgång i så stor skala sätter Threads framför många andra nyligen lanserade ”Twitter-dödare”, främst Mastodon, Bluesky och Substack Notes. Trots 100 miljoner registreringar och räknat, verkar Threads vara benägen att förlora popularitet lika snabbt som det fick den. Adam Mosseri, chef för Instagram, sa att ”målet” är att göra Threads ”till en mindre arg plats för konversationer” jämfört med Twitter.

Direktlänk Dela The Ringer fördjupade 12 juli

Mark Zuckerberg, VD för Meta, har blivit en oväntad hjälte för traditionella medier och liberaler, trots tidigare konflikter. Detta beror på att de ogillar Twitter-ägaren Elon Musk ännu mer. Striden mellan de två teknikmiljardärerna har intensifierats på grund av Metas nya sociala medieplattform Threads, som konkurrerar med Twitter. Medier och liberaler har attackerat Musk sedan han övervägde att köpa Twitter. Anledningen till deras ilska är censur - liberaler vill ha det, medan Musk generellt stöder yttrandefrihet.

Fox News Network fördjupade 12 juli

Elon Musk och Mark Zuckerberg kan mötas i ´buren match´

Två av världens rikaste och mest inflytelserika män, Elon Musk och Mark Zuckerberg, har uttryckt en vilja att slåss mot varandra i en ´buren match´, vilket har tagits på allvar. Utmaningen kom efter en dispyt om lanseringen av Zuckerbergs Twitter-konkurrent, Threads. Båda har rapporterat varit i kontakt med Dana White, presidenten för Ultimate Fighting Championship, för att organisera matchen. White, som nyligen bar en t-shirt som annonserade matchen, påstår att det kan bli ´den största kampen någonsin i världshistorien´.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 12 juli

Threads blir den snabbast växande sociala medieplattformen i historien

Threads, en ny social media plattform lanserad av Meta, har blivit den snabbast växande i historien sedan starten den 5 juli. Inom den första timmen fick den fem miljoner registreringar. Plattformen integreras nära med Instagram och är endast tillgänglig på iOS eller Android. Mer än 100 miljoner människor har registrerat sig på Threads sedan lanseringen. Nio av de tio största återförsäljarna, inklusive Walmart och Kroger, har aktiverat sina konton på Threads. Berömda ansikten som Oprah, Jennifer Lopez, Kim Kardashian, Shakira och Sarah Jessica Parker har också registrerat sig på plattformen. Threads är för närvarande inte tillgängligt i Europeiska unionen på grund av oro över dataintegritetsoperationer.

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 11 juli

Spänningarna mellan Mark Zuckerberg och Elon Musk ökar i samband med lanseringen av Meta´s nya sociala medieplattform

Meta´s nya sociala medieplattform, Threads, växer snabbt och har registrerat över 100 miljoner användare inom en vecka efter lanseringen. Detta har lett till ökade spänningar mellan Mark Zuckerberg och Twitter-ägaren Elon Musk. Musk reagerade på en skärmdump av en Threads-konversation mellan Zuckerberg och snabbmatskedjan Wendy´s genom att tweeta ´Zuck is a cuck´. Uttrycket ´cuck´ är en nedsättande term som används för att förlöjliga en man vars fru har varit otrogen mot honom.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 11 juli

Meta förespråkar öppenhet i AI-reglering

Meta har egna idéer om hur AI bör regleras och förespråkar öppenhet snarare än inskränkningar. Företaget har uttryckt oro över hur dess öppenkällkodsmodell LLaMA kan missbrukas och hur detaljer om modellens funktion har läckt till allmänheten. Meta President för Globala Frågor, Nick Clegg, argumenterar för att AI-modeller inte ska hållas ”under lås och bom”. Han menar att de ”existentiella hoten” som påstås utgöras av supersmarta AI-system är långt borta och hypotetiska. Clegg har även talat om Meta´s snabbväxande Twitter-rival Threads, och förespråkar en modell där Threads inte uppmuntrar till diskussioner om hård nyheter och politik.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 11 juli

Flera företag använder Threads för att humanisera sina varumärken

Samåkningsföretaget Lyft använder den sociala medieplattformen Threads för att ge konsumenterna en inblick i personen bakom inläggen. Lyft har främst fokuserat på att interagera med och underhålla konsumenter på Threads. Lyft´s första inlägg skämtade om en potentiell burkamp mellan Meta´s VD Mark Zuckerberg och Twitter´s ägare Elon Musk. Dryckesmärket Olipop har också tagit en intim strategi på Threads, med innehållsstrategen Sara Crane och influencer-koordinatorn Izzy Yellin som behandlar plattformen som en ´stor gruppchatt´. Snabbmatskedjan Taco Bell har också utnyttjat Twitter för att interagera med samhället kring varumärket, men begränsningarna för antalet inlägg som användare kan se på plattformen har förändrat företagets syn på Twitter. Pizzakedjan Papa Johns planerar att använda Threads som ett ´komplement´ till Twitter.

Direktlänk Dela Ad Age fördjupade 11 juli

Metas nya sociala medier-plattform Threads kan hota Twitter

Meta, ägt av Mark Zuckerberg, har lanserat Threads, en ny sociala medier-plattform som redan har över 100 miljoner användare. Threads, som nås via Instagram, kan utgöra ett hot mot Twitter. Till skillnad från Twitter är Threads inriktad på att vara en vänlig plattform, fri från nyheter och politik. Trots detta har politiker och nyhetsorganisationer börjat använda Threads. Det finns tecken på att Twitter redan påverkas av Threads, med minskad trafik sedan början av året. Threads saknar dock fortfarande flera funktioner som Twitter har, inklusive hashtags, direktmeddelanden och en skrivbordsversion.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 11 juli

Threads blir snabbast växande plattform någonsin, överraskar Meta och Twitter

Threads, en textbaserad avknoppning av Instagram, har blivit den snabbast växande plattformen någonsin, med 100 miljoner användare på bara fem dagar. Tillväxten överraskade både Meta och Twitter. Meta, tidigare känd som Facebook, gjorde det enkelt för Instagrams 2 miljarder dagliga användare att börja använda Threads och överföra sina följare till den nya appen. Twitter-anställda ser Threads som företagets ´första legitima konkurrent´. Elon Musk, som äger Twitter, har skickat ett upphörande- och avstående-brev till Mark Zuckerberg baserat på tillsynes svaga juridiska anspråk.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 11 juli

Elon Musks Twitter och högerns kamp för dominans på sociala medier

Artikeln diskuterar kampen över sociala medieplattformar liknande Twitter och hur det speglar den långvariga splittringen i amerikansk politik. Den betonar också att sociala medier inkluderar ett element som inte finns i den övergripande mediavärlden: pugilism. Det påpekas att högern aktivt kontrollerar vad andra plattformar tillåter dem att göra. Med Elon Musks övertagande av Twitter har den högern fått vad den vill ha från en social medieplattform. Men framstående högerorienterade röster var fortfarande frustrerade över att den nya konkurrenten från Meta, Threads, varnade för att de delade felinformation. Artikeln hävdar att kampen är en del av attraktionen. En plats utan vänstern uppfyller inte en av de funktioner som högern söker från sociala medier: att kunna slåss med den andra sidan. Det diskuteras också hur högern känner sig demografiskt belägrad. Musk använder Twitter för att återställa makt till (mestadels) högeraktörer i sina ansträngningar att motverka ”wokeism” och mer generellt mot objektiv verklighet. Det finns ingen tvekan om att högern ser sociala medier som en plats för politisk kamp.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 10 juli

Mark Zuckerberg döljer sina barns ansikten på sociala medier - bör andra föräldrar göra det?

Mark Zuckerberg, VD för Meta, har orsakat uppståndelse på sociala medier genom att publicera en familjebild på Instagram där hans äldre barns ansikten är dolda med emojis. Vissa kommentatorer undrade varför hans yngsta barns ansikte inte också var dolt, medan andra användare svarade att spädbarns ansikten förändras så snabbt att de är oigenkännliga. Leah Plunkett, författare och biträdande dekanus vid Harvard Law School, anser att sociala medierföretag, inklusive Meta, kan göra mer för att skydda barn online, som att inkludera teknik som automatiskt suddar ut barns ansikten.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 10 juli

Twitters användning minskar efter lanseringen av Meta´s app Threads

Twitter har under en längre tid upplevt problem med dålig ledning, massuppsägningar, ständiga tjänsteavbrott och en massflykt av stora annonsörer. Lanseringen av den rivaliserande appen Threads från Meta kan vara den sista droppen. Threads passerade 100 miljoner användare mindre än en vecka efter lanseringen, ett imponerande resultat för vilket socialt nätverk som helst och ett som sätter den på väg att snabbt passera Twitters publikstorlek. Under tiden har flera internettrafikanalytiker rapporterat om märkbara minskningar i Twitter-användningen under de senaste dagarna. Twitter har inte omedelbart svarat på en begäran om kommentar.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 10 juli

Zuckerberg vinner första rundan i striden om sociala medier

Den mycket förväntade striden mellan Elon Musk och Mark Zuckerberg om makten och kulturell relevans inom sociala medier fortsätter. Efter de senaste händelserna är det klart att Zuckerberg har vunnit första rundan. På bara några dagar har Metas nya app, Threads, visat sig vara den mest troliga utmanaren till Twitter. Appen har växt så snabbt att den överraskat alla, inklusive Zuckerberg. Appen har nu möjligen blivit en av de mest nedladdade apparna någonsin. Trots detta hotar Musk med rättsliga åtgärder och anklagar Meta för att stjäla Twitters affärshemligheter.

Direktlänk Dela Vox fördjupade 10 juli

Trådar, Zuckerberg´s senaste försök att utmana Twitter, sannolikt att misslyckas

Trådar, den snabbast växande appen i historien, har nyligen passerat 100 miljoner användarmärket. Appen verkar vara Mark Zuckerbergs personliga försök att utmana Elon Musks Twitter, men det är osannolikt att Trådar kommer att ha någon meningsfull inverkan utöver medierubriker. Appen erbjuder inga nya funktioner och lanserades ofullständig, utan många funktioner som användare redan är vana vid på andra plattformar. Dessutom tyder mycket på att Zuckerbergs tidigare framgångar har lett till att han är ovillig att lära av sina misstag, vilket kan vara en faktor till varför Trådar är dömt att misslyckas.

Direktlänk Dela Vulcan Post fördjupade 10 juli

Elon Musk antyder att han ligger bakom parodikonto som kritiserar Mark Zuckerberg

Elon Musk har eskalerat sin ordkrig med Meta-chefen Mark Zuckerberg genom att antyda att han ligger bakom ett parodikonto som kallar Zuckerberg för ´Lizard boy´. Detta konto har nyligen blivit viralt för att kritisera Zuckerbergs app Threads. Musk har hotat med att stämma Meta, anklagande dem för att ha stulit tidigare anställda för att skapa en ´kopierad´ app. Twitter har uttryckt allvarliga farhågor om att Meta har missbrukat Twitters handelshemligheter och annan immateriell egendom. Musk har sedan han köpte Twitter för 44 miljarder dollar i oktober förra året lett en rad kontroversiella åtgärder, inklusive personalnedskärningar och begränsningar av antalet meddelanden som människor kan se per dag.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 10 juli

Mark Zuckerberg vill fokusera på ´vänlighet´ i Meta´s nya app Threads

Mark Zuckerberg, VD för Meta, vill göra ´vänlighet´ till ett fokus för företagets nya app Threads. Appen, som lanserades förra veckan, har redan utmanats av högerextrema figurer som postar hatretorik och desinformation. Enligt forskning från Media Matters anmälde sig ´högerextrema och marginaliserade figurer´ till plattformen inom 24 timmar efter Threads släpp. Threads, en gratis app, är kopplad till Instagram och användare måste ha ett Instagram-konto för att logga in. Meta har sagt att det kommer att hålla användare av den nya Threads-appen till samma regler som det upprätthåller på sin foto- och videosharing sociala medietjänst, Instagram.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 10 juli

Konkurrensen om användare ökar mellan sociala medier-appar

Efter att Elon Musk tog över Twitter och genomförde flera förändringar har antalet alternativa sociala medier-plattformar ökat. Bluesky, Mastodon och Spill är några av de appar som konkurrerar om användare. Meta, det dominerande sociala medieföretaget, har nyligen lanserat sin Twitter-klon, Threads, som redan har över 70 miljoner anmälningar. Threads är kopplat till Instagram, vilket har bidragit till den snabba tillväxten. Trots Metas inblandning uttrycker andra Twitter-konkurrenter förtroende för sin förmåga att växa och behålla en publik.

Direktlänk Dela KRDO NewsChannel 13 fördjupade 9 juli

Meta lanserar Twitter-rival appen ´Threads´

När Elon Musk tog över Twitter i oktober och började omvandla plattformen fanns det inte många alternativ för frustrerade användare. Nu kanske det finns för många. Ett växande antal tjänster har lanserats eller fått fart de senaste månaderna genom att locka användare som är obekväma med Musks beslut att skära ner Twitters personal, omorganisera verifieringsprocessen, återinföra många provocerande konton och nyligen införa tillfälliga läsgränser för tweets. Bluesky, Mastodon och Spill är några av de många sociala appar som kämpar om användare under de senaste månaderna, med tjänster som ser och känns mycket lika Twitter. Men nu kan denna allt mer trång marknad störas av det mest dominerande sociala medieföretaget: Meta. Metas Twitter-klon, Threads, lanserades på onsdag och hade mer än 70 miljoner anmälningar fram till fredag morgon tack vare ett beslut att koppla appen till Instagram. Dess användarbas är redan mycket större än nyare rivaler och sätter Threads på väg att snabbt komma ikapp Twitter, som hade 238 miljoner aktiva användare förra året innan Musk tog företaget privat.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 9 juli

Miljardärer investerar i AI-aktier

Artificiell intelligens (AI) har nyligen fått mycket uppmärksamhet tack vare framsteg inom området. Detta har lett till att företag rusar för att dra nytta av de produktivitetsvinster som generativ AI kan ge. Investerare ser också möjligheter att göra vinst på den nuvarande AI-boomen. Flera miljardärer har investerat kraftigt i AI-centrerade aktier. Philippe Laffonts Coatue Management har mer än fördubblat sin position i Meta Platforms, medan Chase Colemans Tiger Global Management nyligen har lagt till sin redan betydande position i Alphabet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 9 juli

Meta lanserar Twitter-konkurrenten Threads som snabbt blir den mest nedladdade appen någonsin

Meta, Facebooks och Instagrams moderbolag, har lanserat Threads, en konkurrent till Twitter. Appen har snabbt blivit den mest nedladdade appen någonsin, med över 70 miljoner användare som anslutit sig på bara några dagar. Detta beror på att Meta redan har två miljarder befintliga användare som de kan uppmuntra att använda den nya produkten. Användare kan logga in på Threads med sitt Instagram-konto, vilket innebär att de inte behöver skapa ett nytt användarnamn, lösenord och profilfoto. Meta har också använt sina befintliga plattformar för att marknadsföra Threads.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 9 juli

Elon Musk stämmer advokatbyrå för att återvinna 90 miljoner dollar i avgifter

Elon Musk har stämt advokatbyrån Wachtell i ett försök att återvinna 90 miljoner dollar som byrån fick från Twitter för att förhindra hans försök att bryta ett förvärvsavtal på 44 miljarder dollar. Musk anklagar Wachtell för att ha utnyttjat Twitter genom att acceptera stora ´framgångsavgifter´ från avgående Twitter-chefer som var tacksamma att Musk skulle tvingas att slutföra köpet. Musk vill återvinna ´överflödiga´ avgifter som Wachtell debiterade enligt ett avtal undertecknat på stängningsdagen.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 9 juli

Meta lanserar Threads, Twitter hotar att stämma och OpenAI lanserar GPT-4

Meta har lanserat sin Twitter-konkurrent Threads, som snabbt växte till tiotals miljoner användare. Twitter har i sin tur tagit bort inloggningskravet för att visa tweets. Startup-företaget Humane avslöjade detaljer om sin första produkt och OpenAI gjorde sin generativa AI-modell GPT-4 allmänt tillgänglig. Instagrams textbaserade sociala nätverksapp Threads tillåter användare att posta korta tweet-liknande uppdateringar. Twitter hotar att stämma Meta för att ha anställt tidigare Twitter-anställda för att skapa den nya plattformen. Att radera ett Threads-konto kräver att det länkade Instagram-kontot också raderas. Pornhub blockerar tillgång för användare i Mississippi, Virginia och Utah på grund av lagar som kräver åldersverifiering. Reddit´s värdering minskar återigen och Goldman Sachs överväger att avsluta sitt partnerskap med Apple.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 9 juli

Teknikmiljardärer och politiker visar upp sina muskler

Elon Musk och Mark Zuckerberg kan komma att mötas i en UFC-match, med Dana White, president för UFC, som mäklare. Samtidigt har senator Markwayne Mullin utmanat Sean O’Brien, president för International Brotherhood of Teamsters, till en MMA-fight. Detta kommer efter att O’Brien kallade Mullin för en ”clown” och en ”bedragare” på Twitter. Även Robert Kennedy Jr. och Jamaal Bowman har visat upp sina fysiska styrkor, vilket föreslås vara en del i att visa upp maskulinitet och personlig styrka.

Direktlänk Dela Jordan News Agency fördjupade 8 juli

Netflix expanderar sitt annonsutbud, YouTube bekämpar annonsblockerare, Amazon granskar sina innehållsutgifter

Netflix utökar sitt annonserbjudande med skräddarsydda format. YouTube testar anti-annonseringsblockeringsteknik och kommer att neka uppspelning för tittare som använder annonseringsblockerare. Amazon granskar sina innehållsutgifter, företaget planerar att skära kostnader och mer än 27 000 jobb. MediaMath, en plattform för efterfrågesidan, ansökte om konkurs förra fredagen. Elon Musk hotar att stämma efter att Meta lanserade Twitter-konkurrenten ´Threads´. IAB Tech Lab släpper rena rumspecifikationer. Spotify överväger att lägga till fullängds musikvideor till sin app. Domstolen för rättvisa i Europeiska unionen (CJEU) har beslutat till förmån för Tysklands konkurrenskraftiga vakthund i en domstolsstrid mot Facebook och Instagram ägaren Meta.

Direktlänk Dela VideoWeek fördjupade 8 juli

Mark Zuckerberg lanserar ´Twitter-dödande´ app, kritiker oroar sig över yttrandefriheten

Mark Zuckerberg har lanserat en textbaserad app, Thread, som beskrivs som ´Twitter-dödande´. Appen har tilldragit sig miljoner användare, delvis tack vare kopplingen till Instagram. Kritiker är dock oroade över hur Meta kommer att hantera yttrandefriheten, särskilt efter att användare som försökte följa Donald Trump Jr. möttes av en varningsskylt om felaktig information. Meta backade senare från denna varning efter en allmän protest. Många anklagar Facebook för att ha riktat in sig på konservativa och oliktänkande åsikter och oroar sig för att Thread kommer att följa samma mönster.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 8 juli

Facebook-åldersdemografi: Nyckelstatistik och insikter för marknadsföring

Att känna till åldersdemografin är en viktig faktor när man skapar en effektiv marknadsföringsstrategi, särskilt på Facebook. Facebook, som nu är en del av Meta Platforms, Inc., används mest av yngre generationer men har även användare i nästan alla åldrar. Den största användargruppen är mellan 25 och 34 år, medan den minsta är mellan 13 och 17 år. I USA utgör 23,8% av Facebook-användarna personer mellan 25 och 34 år. Globalt sett är 30% av Facebook-användarna mellan 25 och 34 år. Detta är värdefull information för att skapa effektiva marknadsföringskampanjer.

Direktlänk Dela EarthWeb fördjupade 8 juli

Twitter och Threads: Två plattformar i en värld av digitalt kaos

Twitter, som nyligen förvärvades av Elon Musk, har fått kritik för att gå bakåt och står nu inför konkurrens från Threads, en plattform som nyligen lanserats av Mark Zuckerbergs Meta-imperium. Författaren och bloggaren Cory Doctorow beskrev Twitters regression som en process av ´enshittification´. Trots detta har Twitter fortfarande en stark position för nyhetsbrott och bokreklam, enligt författaren Linda Grant. Threads, å andra sidan, erbjuder för närvarande inga kronologiska tidslinjer eller sökfunktioner för ämnen, men har redan nått 70 miljoner användare.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 8 juli

Meta lanserar textbaserad app Threads för att konkurrera med Twitter

Meta har lanserat Threads, en textbaserad app designad för att konkurrera med Twitter. Appen, som beskrivs som textversionen av Metas fotodelningsplattform Instagram, blev tillgänglig på onsdag kväll för användare i över 100 länder, inklusive USA, Storbritannien, Australien, Kanada och Japan. Trots vissa tidiga buggar hade 30 miljoner människor registrerat sig innan torsdag middag, enligt Meta CEO Mark Zuckerberg. Nya ankomster till plattformen inkluderar kändisar som Oprah, popstjärnan Shakira och kocken Gordon Ramsay, samt företagskonton från Taco Bell, Netflix, Spotify, Washington Post och andra mediekanaler. Men Metas nya app har också väckt oro för datasekretess och är märkbart otillgänglig i Europeiska unionen.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 8 juli

Twitter är på väg mot undergången, menar journalister

Twitter har under en tid mött tekniska problem och företagskriser, vilket har lett till minskad aktivitet på plattformen. Samtidigt har Mark Zuckerberg lanserat en konkurrerande plattform, Threads, som redan har över 70 miljoner registrerade användare. Journalister som har använt Twitter som en huvudsaklig källa för nyheter och rapportering ser detta som slutet på en era. Twitter har haft en central roll i global politisk aktivism under det senaste decenniet, men nu ses plattformen som en spökstad.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 8 juli

Instagrams nya app Threads laddas ner över 30 miljoner gånger på 16 timmar

Instagrams nya app Threads laddades ner över 30 miljoner gånger inom 16 timmar efter lanseringen. Appen, som ägs av Meta, Facebook och Instagrams moderbolag, har blivit en överraskande hit och ses som en konkurrent till Twitter. Twitter hotade med rättsliga åtgärder mot Meta, anklagade företaget för att använda handelshemligheter från sina tidigare anställda för att bygga Threads. Några av Twitters mest följda användare, som Ellen DeGeneres, Bill Gates, Shakira och Oprah Winfrey, gick direkt med i Threads och började posta. Meta har nyligen granskats för att sprida desinformation och annat skadligt innehåll över internet.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 6 juli

Meta har lanserat en ny app, Threads, för att utmana Twitter. Appen, som är en textbaserad meddelandeapp, lanseras i ljuset av Elons Musk senaste beslut att begränsa gratisanvändare till att se 600 inlägg per dag på Twitter. Threads kommer att byggas på ett decentraliserat sätt och vara interoperabelt med andra plattformar som använder ActivityPub-protokollet, som Mastodon. Adam Mosseri, chef för Instagram, har uttryckt hopp om att Threads kommer att vara en öppen, vänlig plats för offentliga samtal, särskilt inriktad på skapare.

The Verge fördjupade 6 juli

Threads tar fart när Zuckerberg gör sitt första tweet på 11 år

Den mycket efterlängtade appen Threads, som kan bli en konkurrent till Twitter, har lanserats och miljontals har redan laddat ner den, enligt Meta-VD Mark Zuckerberg. Threads, som byggts av Instagram-teamet, blev live på onsdagskvällen och fick imponerande 2 miljoner nedladdningar på bara de första två timmarna, sa Zuckerberg i sitt fjärde inlägg på den nya textbaserade appen. Zuckerberg, som tydligt njöt av tillfället, retade också Twitter-ägaren Elon Musk genom att göra sitt första tweet på mer än ett decennium med den klassiska spiderman-pekar-på-spiderman-memen. Det verkar vara en referens till de slående och avsiktliga likheterna mellan Threads och Twitter, eller kanske en fräck påminnelse om den potentiella kämpen mellan de två. Meta-chefen har redan 250 000 följare på Threads, nästan hälften av vad han har på Twitter. Men medan det kanske dröjer ytterligare ett decennium innan han tweetar igen, verkar det troligt att han kommer att vara mycket aktiv på Threads. ´Visionen för Threads är att skapa ett öppet och vänligt offentligt utrymme för konversation´, sa Zuckerberg i ett annat av sina inlägg på den nya appen. ´Vi hoppas att ta det Instagram gör bäst och skapa en ny upplevelse kring text, idéer och diskussion om vad som finns i ditt sinne.´ Det verkar som att de vill ta det Twitter gör - eller gjorde - bäst också. Intresset för Threads är genom taket, till stor del för att många Twitter-användare ropar efter en alternativ mikroblogg-app efter de störningar som har plågat sociala medieplattformen sedan Elon Musk förvärvade företaget i oktober. Vissa observatörer tror att om inte Twitter får ordning på saker och ting snabbt, kan det vara slutet för plattformen. Andra tror att det redan är för sent. Threads ankomst har definitivt inte hjälpt, även om det naturligtvis är tidigt dagar för den nya konkurrenten. För närvarande loggar du in på Threads via ditt Instagram-konto, och inlägg kan vara upp till 500 tecken långa och innehålla länkar, foton och videor upp till fem minuter långa.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade 6 juli

Vitor Belfort vill träna Elon Musk för potentiell kamp mot Mark Zuckerberg

Före detta UFC-lätt tungviktsmästare Vitor Belfort har uttryckt intresse för att träna Elon Musk inför en potentiell kamp mot Mark Zuckerberg. Belfort, som tidigare har stött fascistiska tidigare brasilianska presidenten Jair Bolsonaro, sade att han stöder Musk eftersom han stöder en mer konservativ agenda. Belfort ansluter sig därmed till före detta UFC-welterviktsmästaren Georges St-Pierre som också har erbjudit sig att träna Musk.

Direktlänk Dela Bloody Elbow fördjupade 6 juli

Meta lanserar Twitter-konkurrenten Threads i över 100 länder

Meta, ägt av Facebook-gruppen, har lanserat sin app Threads, en konkurrent till Twitter, i över 100 länder. Tyskland och andra EU-länder är dock inte inkluderade på grund av ouppklarade regulatoriska frågor. Threads är kopplad till Metas populära foto- och videoapp Instagram och anses vara Twitters mest lovande konkurrent. Användare kan skapa inlägg på upp till 500 tecken, inklusive länkar, bilder och videor upp till fem minuter långa. Twitter, som ägs av Elon Musk, har haft problem sedan Musk tog över i oktober 2022.

Direktlänk Dela IndoNewYork fördjupade 6 juli

Meta lanserar Threads, en ny app för att konkurrera med Twitter

Meta har lanserat Threads, en ny textbaserad app för att konkurrera med Twitter. Appen liknar mycket Twitter och är ett försök att locka användare från sin sviktande konkurrent. Threads kan endast nås genom att integrera ett befintligt Instagram-användarnamn för att registrera sig. Appen erbjuder en mikrobloggupplevelse som påminner om Twitter, med möjlighet att gilla, återposta, svara på eller citera en ´tråd´. Inlägg är begränsade till 500 tecken, vilket är mer än Twitters 280 tecken, och kan inkludera länkar, foton och videor upp till fem minuter långa. Till skillnad från Twitter verkar Threads inte använda hashtags och har inte en funktion som tillåter användare att söka efter specifik text eller fraser. Appen är nu live i Apple och Google Android appbutiker i mer än 100 länder, inklusive Storbritannien, Australien, Kanada och Japan.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 6 juli

Meta lanserar Threads, en app för att konkurrera med Twitter

Meta har avtäckt en ny app, Threads, som verkar rikta in sig på användare som söker ett alternativ till Twitter, ägt och ofta ändrat av Elon Musk. Threads beskrivs som en textbaserad version av Metas foto-delningsapp Instagram och ger en mikrobloggupplevelse liknande Twitter. Appen gick live strax efter midnatt på onsdag i Storbritannien i Apple och Google Android appbutiker i över 100 länder, inklusive USA, Storbritannien, Australien, Kanada och Japan. Inlägg är begränsade till 500 tecken, vilket är mer än Twitters 280-teckensgräns, och kan inkludera länkar, foton och videor upp till fem minuter långa. Meta betonade åtgärder för att hålla användarna säkra, men appen har också väckt datasekretessbekymmer.

Direktlänk Dela WFXR-TV fördjupade 6 juli

Meta lanserar appen Threads, en potentiell rival till Twitter

Meta, ägaren till Instagram, har lanserat sin app Threads, som experter säger kan locka Twitter-användare missnöjda med nyligen genomförda förändringar på plattformen. Appen är nu tillgänglig för nedladdning i över 100 länder, inklusive Storbritannien, men ännu inte i Europeiska unionen på grund av regleringsproblem. Användare kan skapa inlägg på upp till 500 tecken, och många funktioner liknar de som finns på Twitter. Trots att Threads är en fristående app loggar användarna in med sitt Instagram-konto. Det är dock ännu inte klart om missnöjda Twitter-användare vill byta till Meta-plattformen.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 5 juli

Elon Musk och Mark Zuckerberg skämtar om att ha en burmatch

Twitter CEO Elon Musk och Meta CEO Mark Zuckerberg har skämtat om att ha en burmatch, vilket började i juni på grund av en inspelning från ett internt Meta-möte där Meta´s produktchef Chris Cox sa att Metas Twitter-konkurrent Threads skulle vara ´förnuftigt drivet´, en tydlig pik mot Musks ledning av Twitter. Musk svarade på en Twitter-användares varning om Zuckerbergs jiu-jitsu-träning med att han var ´redo för en burmatch om han är det´. Zuckerberg accepterade tydligen i ett Instagram-inlägg samma dag. UFC-presidenten Dana White medlar mellan de två och har föreslagit att intäkterna ska gå till välgörenhet. Det är oklart om och när matchen kommer att äga rum.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 5 juli

Instagram Threads, ett potentiellt alternativ till Twitter, planeras lanseras den 6 juli

Medan Twitter fortsätter att kämpa under Elon Musk, riktas alla blickar mot Instagram Threads som en potentiell ersättare. Rykten om den nya Meta-ägda plattformen har svävat i månader, med en rapport från mars som avslöjar att företaget utforskar ett fristående decentraliserat socialt nätverk för att dela textuppdateringar. I juni läckte Alex Heath detaljer om ett företagsmöte där appen visades upp. En notering på App Store säger att Threads kommer att lanseras den 6 juli. Meta gjorde kort den webbaserade versionen av plattformen synlig den 5 juli, vilket avslöjade inlägg från tidiga användare, inklusive Mark Zuckerberg, Instagram-chefen Adam Mosseri, MKBHD, iJustine, Netflix och andra. Appen är nära kopplad till Instagram, vilket innebär att du kommer att få använda samma användarnamn över båda appar, samt snabbt följa alla konton du har följt på Instagram. Instagram Threads kommer inte att vara tillgänglig i EU vid lanseringen. Alessandro Paluzzi, en utvecklare som regelbundet gräver i appkod för att exponera ännu ej släppta funktioner, twittrade tidigt på morgonen att Metas Twitter-klon, Thread, hade släppts på Google Play-butiken. Det verkar dock som att det var ett misstag, eftersom appen nu är borta. Paluzzi inkluderade skärmdumpar som visade några av UI-elementen, inklusive inloggningsskärmen, som låter användare logga in med sina Instagram-konton, och en annan skärm med en lista över deras följda konton från bild- och videosajten, så att de kan välja vem de ska följa på Threads.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 5 juli

Meta skjuter upp lanseringen av Twitter-konkurrenten Threads i EU

Meta, ägare till Facebook, Instagram och WhatsApp, kommer inte att lansera sin Twitter-konkurrent Threads i EU på torsdag på grund av osäkerhet kring reglering av tjänstens användning av personuppgifter. Källor inom Meta hänvisar till regleringar som anledning till uppskjutningen av en EU-lansering. Det förstås att huvudfrågan för Threads är genomförandet av EU:s digitala marknadsakt, som innehåller bestämmelser om delning av användardata över olika plattformar. Meta väntar på ytterligare klargöranden från Europeiska kommissionen om hur lagstiftningen kommer att genomföras innan de överväger nästa steg.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 5 juli

Elon Musk begränsar Twitter-användares läsning av tweets

På lördagen började Twitter begränsa hur många tweets dess användare kunde läsa. Elon Musk tweetade att oidentifierade användare kunde läsa 1 000 tweets och verifierade användare 10 000 per dag. Människor började dela skärmdumpar av meddelanden om att de ´överstigit´ sin dagliga kvot av tweets. Musk begränsar användaraktiviteten, vilket har förbryllat reklamexperter. Detta är en del av en längre spel Musk spelar - en kamp med AI-företag. Musk vill att Twitter ska generera olika inkomstkällor. Han vill att Twitter ska tjäna pengar på den enorma mängd data som det har. Musk hoppas genom att begränsa användningen förhindra att dess data dras in i stora språkmodeller. Han vill förhandla med AI-företag och få betalt för det innehåll de tar. Musk vill också att människor ska betala för Twitter och har försökt att driva människor mot Twitter Blue.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 5 juli

Batalj mellan miljardärerna: Amerikaner delade mellan Elon Musk och Mark Zuckerberg

Fox News publicerade en video med titeln ”BATTLE OF THE BILLIONAIRES: Americans torn between Elon Musk vs. Mark Zuckerberg”. Videon visade amerikaner i landets huvudstad som förutspådde vem som skulle vinna mellan Elon Musk och Mark Zuckerberg om de två miljardärerna ställdes mot varandra i en burmatch. Fox News är en amerikansk multinationell konservativ kabelnyhets-tv-kanal som ägs av Fox News Media, vilket i sin tur ägs av Fox Corporation. Kanalen sänder främst från studior på 1211 Avenue of the Americas i New York City.

Direktlänk Dela The Global Herald fördjupade 2 juli

Italienska regeringen erbjuder Colosseum som arena för ´kamp´ mellan Elon Musk och Mark Zuckerberg

Elon Musk och Mark Zuckerberg har hamnat i en lekfull rivalitet efter att Musk uttryckte tvivel om Zuckerbergs planer att lansera en Twitter-konkurrent vid namn ´Threads´. Musk föreslog en ´burmatch´ mellan de två teknikgiganterna, vilket ledde till att den italienska regeringen erbjöd sig att vara värd för matchen på det ikoniska Colosseum. Zuckerberg svarade med ett kort men intressant meddelande: ´Skicka mig platsen´. Italiens kulturminister, Gennaro Sangiuliano, kontaktade Zuckerberg med erbjudandet. Det är dock oklart om matchen skulle äga rum inne eller utanför Colosseum.

Direktlänk Dela EssentiallySports fördjupade 2 juli

Meta erbjuder VR-utvecklare höga löner för att bygga metaverse

Meta Platforms, tidigare Facebook, lockar VR-anställda med höga löner för att bygga sitt metaverse. Enligt en rapport betalar Meta programmerare som kan skapa virtuell verklighetsteknik upp till nästan 1 miljon dollar årligen, vilket är betydligt mer än de flesta andra spelbolag. Meta spenderade cirka 10 miljarder dollar på sitt metaversebygge under 2021 och ytterligare 15,9 miljarder dollar för sin Reality Labs-division förra året. En stor del av Metas utgifter för metaverse och VR går mot att erbjuda attraktiva löneförpackningar till programmerare.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 2 juli

Italiensk minister föreslår Colosseum som arena för potentiell MMA-match mellan Musk och Zuckerberg

Den potentiella MMA-matchen mellan Elon Musk och Mark Zuckerberg fortsätter att utvecklas. Efter att båda parter fått träningsförslag från Andrew Tate och Jon Jones, verkade matchen stöta på problem då Musks mamma, Maya, motsatte sig den. Sedan blev den italienska regeringen involverad. Zuckerberg kontaktades av Gennaro Sangiuliano, Italiens kulturminister, som föreslog Colosseum som arena för matchen. Zuckerberg skickade vidare Sangiulianos kontaktuppgifter till Dana White från UFC. Trots detta förnekar kulturministeriet att de kontaktat Zuckerberg och matchen kommer troligen att äga rum i USA, enligt Chael Sonnon.

Direktlänk Dela HotNewHipHop fördjupade 2 juli

Ryktat slagsmål mellan tech-moguler Zuckerberg och Musk får uppmärksamhet

Det ryktade slagsmålet mellan Facebook-grundaren Mark Zuckerberg och Twitter-VD:n Elon Musk verkade bli mer sannolikt på måndag efter ett påstående av den pensionerade UFC-fightern Chael Sonnen, men det försvann snabbt. Under ett framträdande på The MMA Hour berättade Sonnen att Zuckerberg kontaktade honom personligen och sa att han har gått med på att slåss mot Elon Musk vid UFC 300 och att det var en stor sak. Dock sa en talesperson för Meta-VD:n till TMZ Sports, att Zuckerberg inte ringde Sonnen. UFC-presidenten Dana White sa att Zuckerberg och Musk är seriösa om att slåss mot varandra och han arbetar för att få det att hända. White sa i The Pat McAfee Show på fredag att han tror att en kamp mellan de två skulle vara ´den största kampen i världshistorien´.

Direktlänk Dela Bleacher Report fördjupade 1 juli

Elon Musk och Mark Zuckerberg förbereder sig för en UFC-match i Colosseum?

Det finns rykten om att miljardärerna Elon Musk och Mark Zuckerberg förbereder sig för en Ultimate Fighting Championship (UFC) match i det historiska Colosseum i Rom. Enligt källor har en tjänsteman från Italiens kulturministerium föreslagit idén till Zuckerberg, som sedan vidarebefordrade den till UFC:s president Dana White. Musk bekräftade ryktena delvis genom att twittra ´Någon chans att matchen sker i Colosseum´. Trots detta meddelade kulturministeriet att inga formella kontakter eller skriftliga dokument har skickats angående detta.

Direktlänk Dela TAG24 News fördjupade 1 juli

Elon Musk och Mark Zuckerberg planerar att mötas i en burkamp, NBA-stjärnan Kyrie Irving stödjer Zuckerberg

Miljardärerna Elon Musk och Mark Zuckerberg har överraskat världen genom att utmana varandra till en burkamp. Musk utmanade Zuckerberg när han fick reda på att Zuckerbergs företag Meta planerar att utveckla en applikation liknande Musks Twitter. Trots att Musks mamma försökte hindra honom från att gå till kampen, verkar Tesla-chefen inte ha dragit sig tillbaka. Rykten föreslår att de två har hittat en plats för kampen. NBA-stjärnan Kyrie Irving verkar stödja Zuckerberg i den ryktade kampen. Musk avslöjade på Twitter att kampen nu är planerad att äga rum på Colosseum i Rom.

Direktlänk Dela EssentiallySports fördjupade 1 juli

Michael Bisping tror på största matchen någonsin mellan Elon Musk och Mark Zuckerberg

Michael Bisping, tidigare UFC-mellanviktsmästare, tror att en kamp mellan Elon Musk och Mark Zuckerberg skulle kunna bli den största någonsin. Bisping tror att Zuckerberg, Facebooks grundare, skulle slå Tesla Motors VD Musk. Bisping kommenterade UFC-presidenten Dana Whites uttalande att Musk mot Zuckerberg-striden kommer att bli den största striden i historien eftersom nästan alla i världen vet vilka de är. Zuckerberg har redan börjat publicera klipp från sina MMA-träningssessioner och vann medaljer i sin första grappling-turnering, vilket har övertygat Bisping om att Zuckerberg kommer att få övertaget. Musk har föreslagit att den historiska Colosseum ska vara platsen för striden.

Direktlänk Dela MiddleEasy fördjupade 1 juli

Rykten om duell mellan Elon Musk och Mark Zuckerberg i Colosseum

Elon Musk startade rykten om en möjlig duell med Mark Zuckerberg genom att antyda att striden kunde äga rum i Colosseum i Rom. Italiens kulturministerium rapporterades ha kontaktat Zuckerberg angående värdskapet för evenemanget, men italienska regeringsfunktionärer har sedan förnekat rapporten och hävdar att ingen kontaktat Zuckerberg eller Musk. Kulturministeriet uttalade att om Zuckerberg och Musk ville utmana varandra i Colosseum, skulle det behöva vara en icke-våldsam utmaning. Musk har tidigare utmanat andra offentliga personer, inklusive den ryska presidenten Vladimir Putin.

Direktlänk Dela VladTV fördjupade 1 juli

Musk och Zuckerberg kan möta varandra i kamp på Colosseum

Elon Musk och Mark Zuckerberg överväger att ha en kamp på det historiska Colosseum, enligt TMZ Sports. Italiens kulturminister ska ha kontaktat Zuckerberg för att se om det fanns intresse för att feuden skulle äga rum i världens mest berömda stridsteater. TMZ rapporterar att både Musk och Zuckerberg är 100% in för att ha det på platsen. Musk utmanade Zuckerberg till ´en burkamp´, efter rykten om att Facebook/Meta-grundaren planerade att lansera en Twitter-liknande konkurrent. Kulturministeriet har sedan förnekat TMZ:s rapport.

Direktlänk Dela Outkick Media fördjupade 1 juli

Rykten om boxningsmatch mellan Elon Musk och Mark Zuckerberg i Romerska Colosseum

Elon Musk och Mark Zuckerberg, två av världens rikaste män, ryktas vara intresserade av att lösa sina meningsskiljaktigheter i en boxningsring eller UFC-bur. UFC-presidenten Dana White är involverad i diskussionerna och det har spekulerats i att matchen kan äga rum i Romerska Colosseum. Italienska regeringen har dock snabbt avfärdat dessa rapporter. Enligt TMZ kontaktades Zuckerberg av en tjänsteman från kulturministeriet med förslaget, men inga formella kontakter eller dokument har bekräftats. En alternativ plats för matchen kan vara Caesars Colosseum på Las Vegas Strip.

Direktlänk Dela Casino.org fördjupade 1 juli

Elon Musk och Mark Zuckerberg överväger en kampmatch

Efter att Elon Musk utmanade Mark Zuckerberg till en ´kampmatch´ på sociala medier, har samtal om en potentiell match pågått mellan de två tech-miljardärerna. Dana White, president för Ultimate Fighting Championship, har medlat mellan Musk och Zuckerberg, och bekräftade att båda är villiga att delta i en match. Ingen officiell match har ännu bekräftats, men det finns planer på att göra det till en välgörenhetshändelse. Den föredragna platsen är Las Vegas, men Musk har föreslagit att evenemanget också kan äga rum i det romerska Colosseum.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 1 juli

Berömd arkeolog förutspår upplopp om Musk och Zuckerberg strider i Colosseum

Enligt den berömda arkeologen Darius Arya skulle italienarna protestera om UFC-matchen mellan Elon Musk och Mark Zuckerberg hölls i Colosseum. Arya, som är historiker och ofta medverkar i TV-program om det antika Rom, anser att Colosseum skulle vara en lockande plats för striden mellan miljardärerna på grund av dess internationella rykte som den ultimata arenan i den antika världen. Trots detta påpekar han att det finns inneboende problem med att arrangera en kamp av denna storlek på en kulturarvsplats och turistattraktion som Colosseum.

Direktlänk Dela TMZ fördjupade 1 juli

Italienska regeringen vill vara värd för en potentiell UFC-match mellan Zuckerberg och Musk

En potentiell superkamp mellan miljardärerna Mark Zuckerberg och Elon Musk i Ultimate Fighting Championship (UFC) börjar få uppmärksamhet, med italienska regeringen som rapporteras vara involverad. UFC:s president, Dana White, har redan haft ett telefonsamtal med båda männen om en potentiell kamp. Italienska regeringen erbjöd sig att vara värd för en potentiell match mellan Zuckerberg och Musk i Roms berömda Colosseum. Musk antydde på Twitter om en potentiell kamp i Italien. Kulturministeriets kontor gav ut ett uttalande om Colosseum-ryktena, men TMZ bekräftar att ministeriet faktiskt kontaktade Zuckerberg.

Direktlänk Dela MMA Mania fördjupade 1 juli

Elon Musk och Mark Zuckerberg erbjuds att slåss i Colosseum

Elon Musk, VD för SpaceX, Tesla och Twitter, och Facebooks medgrundare Mark Zuckerberg har erbjudits att slåss mot varandra i Colosseum i Rom, Italien, enligt medierapporter. Musk och Zuckerberg kontaktades av en tjänsteman från det italienska kulturministeriet för att samordna striden. Båda miljardärerna är intresserade av att göra striden möjlig i Colosseum, enligt TMZ. UFC-chefen Dana White har visat intresse för att samordna striden.

Direktlänk Dela The Jerusalem Post fördjupade 1 juli

Italien erbjuder Colosseum för strid mellan Elon Musk och Mark Zuckerberg

Källor med direkt kunskap berättade för TMZ att Italiens kulturminister kontaktade Zuckerberg om att iscensätta en strid mot Musk på den historiska teatern. Musk verkade bekräfta inbjudan på Twitter. Zuckerbergs folk rapporterade till UFC-presidenten Dana White om erbjudandet. De har förhandlat om stridsdetaljer med White dagligen, säger källor. Källor berättar också för TMZ att både Zuckerberg och Musk skulle älska att strida mot varandra på Colosseum. Dock förnekade Kulturministeriets kontor den 30 juni att de hade förlängt inbjudan till de två miljardärerna.

Direktlänk Dela Hastings Tribune fördjupade 30 juni

Elon Musk och Mark Zuckerbergs potentiella burmatch kan äga rum i Colosseum

Sedan miljardärerna Elon Musk och Mark Zuckerberg visade tecken på att de var redo för en fysisk burmatch, har universum tycks ha skiftat in i en av sina mest underhållande tidslinjer. Musk och Zuckerberg är viktiga ledare inom sina respektive företag, men båda verkar ganska spelglada på idén om en fysisk match, och inuti en bur dessutom. Den absurda men allt mer troliga matchen började när Musk skämtsamt postade på Twitter att han var redo för en burmatch mot Facebook och Meta-ägaren. Zuckerberg svarade på Musks inlägg på sin egen sociala medieplattform, sa: ”skicka mig platsen.” Sedan dess har mycket hänt. AI-forskaren och kampsportentusiasten Lex Fridman delade videor och foton av sig själv sparrandes med båda miljardärerna. Fridman berömde Musk för hans styrka, kraft och skicklighet, även om han också visade klipp av sig själv underkastande sig Zuckerberg under deras jiu-jitsu-sparringssession. TMZ Sports hävdade nyligen att en tjänsteman från den italienska regeringen hade kontaktat Meta-ägaren om idén att hålla matchen i Roms Colosseum. Musks större fysiska storlek borde troligen ge honom en fördel i matchen, men Zuckerberg är ganska skicklig i kampsport, har vunnit jiu-jitsu-turneringar och har rapporterats ha genomfört ”Murph Challenge”-träningen på mindre än 40 minuter.

Direktlänk Dela Teslarati fördjupade 30 juni

Kan Elon Musk och Mark Zuckerberg slåss i Colosseum 2023?

Elon Musk, VD för Tesla Inc och SpaceX, skickade Twitter i kaos med ett tweet om en möjlig kamp i Colosseum, vilket följdes av ett erkännande om behovet att arbeta på hans uthållighet. Detta är i förberedelse för en potentiell UFC-stil burkamp mot Mark Zuckerberg, Meta Platforms Inc´s medgrundare och nuvarande VD. Men det italienska kulturministeriets kontor har dämpat Colosseum-ryktena, då det inte har varit någon formell kontakt eller skriftligt dokument. Fejden mellan Musk och Zuckerberg är inte ny. Den började med SpaceX misslyckade lansering av en Facebook-ägd satellit 2016. Oavsett om kampen äger rum eller inte, har idén redan gett enorm publicitet för både Musk och Zuckerberg.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 30 juni

MLW erbjuder att vara värd för striden mellan Elon Musk och Mark Zuckerberg

Elon Musk och Mark Zuckerberg har utmanats att lösa sina meningsskiljaktigheter i ringen, med MLW:s Court Bauer som erbjuder att vara värd för striden. Bauer föreslår en ´tre stadier av helvete´-match som kulminerar i MLW:s War Chamber. Bland de som har kommenterat matchen finns David Feldman, VD för Bare Knuckle Fighting Championship, som tror att Zuckerberg, med mer erfarenhet i Jiu Jitsu, är starkare och skulle vinna. MLW:s evenemang ´Never Say Never´ äger rum den 8 juli på 2300 Arena i Philadelphia.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 30 juni

Före detta quarterback Joe Theismann blockerad från Twitter, ber Elon Musk om hjälp

Före detta NFL-quarterback och sportkommentator Joe Theismann har blivit blockerad från Twitter och vet inte varför. Han har inte möjlighet att tweeta eller retweeta trots att han hade 156 000 följare. Theismann säger att han mestadels pratade om sport och önskade spelare lycka till. Han har även ibland tweetat om en Medicare-inskrivningsgrupp kallad ´ezMedicare´. Theismann har försökt överklaga beslutet men har inte fått något svar. Nu ber han Elon Musk om hjälp att komma tillbaka på plattformen.

Direktlänk Dela Outkick Media fördjupade 30 juni

Möjligt MMA-möte mellan Elon Musk och Mark Zuckerberg i Colosseum

Romerska Colosseum har framkommit som en potentiell plats för en MMA-match mellan Twitter-ägaren Elon Musk och Facebook-grundaren Mark Zuckerberg. Italiens kulturminister har kontaktat Zuckerberg för att undersöka hans intresse för att hålla den föreslagna matchen på Colosseum i Rom. Både Zuckerberg och Musk skulle enligt uppgift ´älska´ att ha sin match på Colosseum. UFC-presidenten Dana White har också kontaktats för att diskutera möjligheten. Det har spekulerats om en möjlig match mellan Musk och Zuckerberg sedan Musk nyligen twittrade om att han är redo för en burmatch.

Direktlänk Dela Bleacher Report fördjupade 30 juni

Vikten av effektiv Facebook-annonskopia och hur man skriver den

En effektiv annonskopia på Facebook kan vara en kraftfull marknadsföringsverktyg. Enligt sociala medier-experten Mari Smith bör de bästa Facebook-annonserna kännas relevanta och aktuella i ditt nyhetsflöde, precis som inlägg du ser från dina vänner. Mark Zuckerberg, Facebooks grundare, instämmer i detta och menar att reklam fungerar mest effektivt när den är i linje med vad människor redan försöker göra. Marknadsundersökningar är avgörande för att förstå målgruppens behov och önskemål. Genom att anpassa annonskopior till dessa punkter ökar sannolikheten för engagemang och konvertering. En vinnande Facebook-annonskopia innehåller flera nyckelelement, inklusive en rubrik, värdeerbjudande, uppmaning till handling, socialt bevis och känsla av brådska.

Direktlänk Dela Santa Clarita Valley Signal fördjupade 30 juni

Elon Musk vill strida mot Mark Zuckerberg i Colosseum

Om Elon Musk och Mark Zuckerberg skulle hamna i en strid, var skulle det vara? Tesla-VD:n har en intressant idé. Musk vill strida mot Facebook-grundaren i den mest ikoniska arenan mänskligheten har att erbjuda: Colosseum. Musk skrev på Twitter att det finns ´en chans´ att de kommer att strida på samma mark där många män blödde och dog för tusentals år sedan. Det återstår att se om UFC:s president Dana White kan ställa upp på idén, som säkert är bättre än att ha evenemanget på UFC Apex.

Direktlänk Dela MiddleEasy fördjupade 30 juni

Möjlig burkamp mellan teknikmoguler i Colosseum

En tjänsteman från Italiens kulturministerium har rapporterat att han har kontaktat Twitter och Tesla-chefen Elon Musk och Meta-chefen Mark Zuckerberg för att organisera en kamp i det historiska Colosseum i Rom. Musk verkar intresserad och har twittrat: ”Viss chans att kampen sker i Colosseum.” Båda teknikmogulerna har tränat med Lex Fridman, en AI-forskare vid MIT som också utövar brasiliansk jiu-jitsu. Efter att Musk tidigare i månaden twittrade att han var redo för en burkamp med Zuckerberg, svarade Facebook-grundaren med att posta en skärmdump av Musks tweet med texten ”skicka mig platsen”. Zuckerberg har tränat i MMA-gym sedan september i hopp om att tävla, och avslöjade i maj att han vann sin första amatörtävling i brasiliansk jiu-jitsu. Musks mamma, Maye Musk, är dock starkt emot idén om att hennes son ska skada sig i ringen och har sagt att hon ”avbokat matchen”.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 30 juni

Möjlig ´burkamp´ mellan Elon Musk och Mark Zuckerberg

Elon Musk, VD för Tesla, delade nyligen ett inlägg på Twitter som antydde att den föreslagna ´burkampen´ mellan honom och Mark Zuckerberg, VD för Meta, faktiskt kan ske. Serien av händelser började för över en vecka sedan när Musk uttryckte sin vilja att engagera sig i en ´burkamp´ med Zuckerberg. Zuckerberg svarade med ett inlägg på sociala medier där han bad Musk att ange en plats för den potentiella kampen. Maye Musk, Elons mor, försökte förhindra kampen, men Elon Musk twittrade senare att möjligheten för kampen fortfarande finns, med Colosseum som en potentiell plats. Musk har haft en träningspass med Lex Fridman, en känd podcaster, AI-forskare och expert på kampsport.

Direktlänk Dela Bitcoinist fördjupade 30 juni

Möjligt ´Gladiator´-uppföljare med Musk och Zuckerberg i Colosseum

En tjänsteman från Italiens kulturministerium har rapporterat att han kontaktat Elon Musk, chef för Twitter och Tesla, och Meta-chefen Mark Zuckerberg för att koordinera en strid i det historiska Colosseum i Rom. Musk svarade på idén genom att twittra ´Det finns en chans att striden äger rum i Colosseum´. Både Musk och Zuckerberg har tränat med Lex Fridman, en forskare inom artificiell intelligens vid MIT som också praktiserar brasiliansk jujutsu. Efter att Musk tidigare twittrat att han skulle vara ´redo för en burstrid´ med Zuckerberg, svarade Facebook-grundaren med att posta en skärmdump av Musks tweet med texten ´skicka mig platsen´.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 30 juni

SE Cupp: Är ´Idiocracy´ verklighet? Musk-Zuckerberg burmatch kan inte vara dummare

I det senaste avsnittet av ´Unfiltered´ argumenterar SE Cupp att verkliga livet börjar likna filmen ´Idiocracy´ från 2006, med teknikledarna Elon Musk och Mark Zuckerberg som överväger en burkamp.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 30 juni

Italienska kulturministeriet förnekar erbjudande om strid mellan Musk och Zuckerberg i Colosseum

Italienska regeringen påstås ha erbjudit Colosseum som plats för en kommande ´strid´ mellan Twitter VD Elon Musk och META VD Mark Zuckerberg. Dock har kulturministeriet uttalat att de inte har erbjudit något sådant. TMZ hävdar dock att ministeriet tog kontakt med Zuckerberg och UFC:s president Dana White. Ministeriet förklarade att om Zuckerberg och Musk ville uppträda i Colosseum skulle de behöva utmana varandra på ett icke-våldsamt sätt.

Direktlänk Dela Nerdbot fördjupade 30 juni

Möjlig kamp mellan Elon Musk och Mark Zuckerberg i Colosseum

En hypad kamp mellan Elon Musk och Mark Zuckerberg har fått mycket uppmärksamhet på sociala medier. Trots att det tidigare rapporterades att kampen kanske inte skulle äga rum på grund av motstånd från Elons mamma, har det nyligen framkommit att Italienska regeringen har föreslagit att kampen ska hållas i Colosseum. Elon Musk bekräftade detta rykte på Twitter. Detta skulle vara en otrolig plats för kampen, men det kan finnas komplikationer med att arrangera det, givet Italiens stränga regler kring sina historiska byggnader.

Direktlänk Dela Total Frat Move fördjupade 30 juni

Möjlig burkamp mellan Elon Musk och Mark Zuckerberg i Rom

Det har nyligen pratats om en burkamp mellan Elon Musk och Mark Zuckerberg, efter att Musk twittrade att han skulle vara ´redo för en burmatch´ mot Meta CEO:n förra veckan. Det har rapporterats att italienska regeringstjänstemän föreslagit att uppgörelsen skulle kunna hållas vid det historiska landmärket i Rom, Colosseum. Musk har sedan twittrat att det finns ´viss chans´ att matchen kommer att äga rum på det historiska landmärket. Det är dock okänt om matchen faktiskt kommer att äga rum.

Direktlänk Dela Digg fördjupade 30 juni

Vilken förändring bör Mark Zuckerberg göra på sina sociala plattformar?

Facebook-visselblåsaren Francis Haugen diskuterar en policy som kan göra sociala medier bättre för sina användare. Inga specifika detaljer om vilken policyändring som diskuteras ges i artikeln.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 30 juni

Italienska regeringen erbjuder Colosseum som plats för kamp mellan Zuckerberg och Musk

Den italienska regeringen har rapporterat erbjudit Roms Colosseum som plats för en showdown mellan Mark Zuckerberg och Elon Musk. UFC:s president Dana White stödjer striden, som han påstår skulle bli den största striden någonsin. Trots att Las Vegas ursprungligen föreslogs som plats, kan de stridande miljardärerna ha hittat en alternativ plats. Den italienska kulturministern har kontaktat Meta-chefen för att erbjuda att vara värd för UFC-striden mellan de två miljardärerna på en av historiens mest legendariska stridsplatser. Både Zuckerberg och Musk sägs vara angelägna om att ta sin strid till den ikoniska platsen.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 30 juni

Föreslagen burkamp mellan Zuckerberg och Musk kan äga rum på Colosseum

En föreslagen burkamp mellan Mark Zuckerberg och Elon Musk kan äga rum på Roms historiska Colosseum. Italiens kulturminister, Gennaro Sangiuliano, har kontaktat Zuckerberg och Musk om att hålla matchen. Sangiuliano har också varit i kontakt med UFC:s president Dana White, som kommer att hjälpa till att marknadsföra matchen om den verkligen äger rum. Colosseum, som är nästan 2000 år gammalt, anses vara ett av de nya sju underverken i världen. Trots att det är en av Italiens mest populära turistattraktioner, är större delen av Colosseum i ruiner och har begränsad kapacitet inuti arenan.

Direktlänk Dela Consequence of Sound fördjupade 30 juni

Möjlig kamp mellan Elon Musk och Mark Zuckerberg kan äga rum i Rom´s Colosseum

En föreslagen kamp mellan miljardärerna Elon Musk och Mark Zuckerberg kan äga rum i Roms Colosseum, enligt både Musk och en ny rapport. Musk twittrade på torsdagen att det finns en chans att kampen sker i Colosseum. En tjänsteman från den italienska regeringen har enligt rapporten kontaktat Zuckerberg om att arrangera kampen i det antika Colosseum. Zuckerberg, som är guldmedaljör i Jiu Jitsu, accepterade Musks utmaning till en burkamp förra veckan.

Direktlänk Dela Mediaite fördjupade 30 juni

Möjlig UFC-match mellan Elon Musk och Mark Zuckerberg i Rom

Den italienska regeringen har rapporterat kontaktat Mark Zuckerberg angående en potentiell UFC-match mot Elon Musk i Colosseum i Rom. Både Elon och Mark sägs vara entusiastiska över idén att ha matchen på Colosseum. Källor har avslöjat att kulturministern nyligen kontaktade Zuckerberg med förslaget att iscensätta vad som möjligen kan vara den mest monumentala matchen i historien på denna ikoniska plats. Zuckerberg´s team vidarebefordrade meddelandet till UFC:s president Dana White. Om matchen skulle äga rum inne eller utanför Colosseum är oklart.

Direktlänk Dela Marca fördjupade 30 juni

Elon Musk föreslår att hans ´burematch´ mot Mark Zuckerberg kan äga rum i Colosseum

Elon Musk och Meta-chefen Mark Zuckerberg har svarat på varandras utmaningar om en burmatch, vilket har lett till omfattande spekulationer på internet. Musk har nu skickat ett tweet där han antyder att matchen kan äga rum i Colosseums historiska arena i Rom. Detta tweet kom efter att TMZ rapporterade att italienska regeringstjänstemän hade kontaktat Zuckerberg för att organisera matchen i Colosseum. Musks tweet fick över 24 miljoner visningar och nästan två lakh gillanden.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 30 juni

Sociala mediers framtid: Fokus på gemenskapsskapande och diversifiering

Dennis Shiao, en tidig användare av Twitter, har märkt en förändring i sociala mediers användning, vilket har lett till minskad engagemang på Twitter och en rörelse mot diversifiering av sociala medieplattformar. I samband med denna förändring föreslår Shiao att företag bör anpassa sig genom att främja riktade gemenskaper och söka alternativa kanaler för interaktion och engagemang. Han menar att sociala medieplattformar inte kommer att försvinna, men förväntar sig en långsammare tillväxt av nya användare och en platå (eller sämre) i månatliga aktiva användare. Shiao tror att företag bör förbli aktiva och engagerade på sociala medier, men att det är dags att söka andra kanaler för att driva webbplatsbesök, leads och möjligheter.

Direktlänk Dela CMSWire fördjupade 30 juni

Elon Musk och Mark Zuckerberg förbereder sig för potentiell UFC-strid

Multimiljardärerna Elon Musk och Mark Zuckerberg förbereder sig för en potentiell strid i UFC-oktagonen. Enligt företagets chef Dana White är båda ´dödligt seriösa´ om det. Rivaliteten mellan teknikmogulerna kommer från deras historiska fiendskap och den senaste utmaningen uppstod när rapporter cirkulerade om Zuckerbergs Meta som arbetar på en Twitter-konkurrent. Flera UFC-personligheter har uttryckt stöd för någon av parterna. UFC-presidenten, känd för sitt hat mot ´gimmickiga strider´, bar nyligen en Zuckerberg vs. Musk t-shirt. White tror att matchen skulle bli den största i kampsportens historia och slå alla betalningsrekord.

Direktlänk Dela Sports Manor fördjupade 26 juni

Mark Zuckerberg tränar BJJ med Lex Fridman

Facebook-grundaren Mark Zuckerberg har blivit allt mer intresserad av brasiliansk jiu-jitsu (BJJ) och har nu hittat en ny träningspartner i populära podcastvärden Lex Fridman. Fridman är inte bara känd för sina intervjuer, utan är också en erfaren BJJ-utövare med första gradens svart bälte. Zuckerberg, som nyligen gjorde sin tävlingsdebut i en lokal vitbältestävling, tränar vanligtvis under veterantränaren Dave Camarillo, men har också sökt andra träningspartners, som toppgrapplern Mikey Musumeci. Lex Fridman har nu också tränat med Zuckerberg, och en video av deras vänskapliga sparringmatch har laddats upp på Fridmans officiella YouTube-kanal.

Direktlänk Dela Jits Magazine fördjupade 26 juni

Elon Musk och Mark Zuckerberg överväger MMA-kamp

Tesla-chefen Elon Musk och Facebooks grundare Mark Zuckerberg har uttryckt sin vilja att mötas i en MMA-kamp. Musk tog första steget i ett inlägg där han svarade på en kommentar som varnade honom för Zuckerbergs jiu-jitsu-färdigheter. Zuckerberg, som tränar BJJ, svarade att han alltid är redo för en burkamp. UFC-presidenten Dana White överraskade kampfans genom att säga att han skulle vara redo att se båda kämpa i buren och bar en replika av en PR-t-shirt för den potentiella kampen. White har även diskuterat saken med båda miljardärerna och tar möjligheten på allvar.

Direktlänk Dela Sports Manor fördjupade 26 juni

Möjlig burkamp mellan Mark Zuckerberg och Elon Musk skapar spekulation

En möjlig burkamp mellan Meta-VD:n Mark Zuckerberg och Tesla-VD:n Elon Musk har väckt intresse och spekulation bland fans. Mark Zuckerbergs MMA-tränare, Khai Wu, delade sina tankar om Zuckerbergs chanser i en eventuell kamp mot Elon Musk. Wu betonade att han bara kunde tala om hur hårt Zuckerberg arbetar och avstod från att spekulera i kampens utfall. Möjligheten till en kamp mellan Zuckerberg och Musk började när Musk utmanade Zuckerberg till en burkamp efter ett Twitter-utbyte. Dana White, chef för Ultimate Fighting Championship (UFC), bekräftade att både Zuckerberg och Musk var genuint intresserade av kampen efter att ha talat med dem i telefon.