» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 336 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Mastercard är ett multinationellt finansiellt tjänsteföretag med huvudkontor i USA. Det är mest känt för sitt betalkort, som inkluderar kredit-, betal- och förbetalt kort. Mastercard fungerar som ett nätverk som behandlar och godkänner transaktioner mellan kunder, handlare och finansinstitut. Genom att använda Mastercard kan kunder betala för varor och tjänster över hela världen, både online och i fysiska butiker. Företaget grundades 1966 och har sedan dess vuxit till att bli en av de största och mest erkända betalningslösningarna i världen.

Senaste nytt kring Mastercard

Mastercard lanserar AI-baserad produkt för att bekämpa bedrägerier

Mastercard hanterar det växande hotet från bedrägerier genom att lansera en AI-baserad produktsvit och flera branschöverskridande partnerskap. Enligt FBI förlorade människor över hela USA 12,5 miljarder dollar till internetsvindel år 2023. I Storbritannien var bedragare ansvariga för nästan 1,4 miljoner stölder under första halvåret 2023. Mastercard har lanserat Scam Protect, en uppsättning specialiserade verktyg som drivs av AI, biometri och öppen bankverksamhet. Betalningsföretaget samarbetar också med Verizon för att mer exakt blockera skräppost och bedragare. Banker i Storbritannien, inklusive NatWest, är de första att använda Mastercards AI-drivna teknik för att identifiera och förhindra att pengar skickas till bedragare i realtid.

Direktlänk Dela Finextra Research fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Mastercard, Verizon och NatWest samarbetar för att bekämpa bedrägerier

Mastercard har lanserat Scam Protect, en svit av specialiserade lösningar som drivs av AI-teknik för att identifiera och förhindra bedrägerier. Företaget samarbetar också med Verizon och NatWest för att bekämpa bedrägerier. Mastercard använder sin identitet, biometri, AI och öppna bankkapabiliteter för att skydda konsumenter mot bedrägerier, från kortbaserade och kontotillkonto-betalningar till bedrägliga kontoöppningar. Mastercard samarbetar även med Global Anti-Scam Alliance för att skydda konsumenter globalt genom medvetenhetskampanjer.

Direktlänk Dela Identity Week fördjupar idag

Mastercard lanserar AI-drivet skydd mot bedrägerier

Mastercard lanserar en AI-driven produkt för att upptäcka och förhindra identitets- och betalningsbedrägerier innan de kan drabba konsumenter. Produkten, kallad ´Scam Protect´, använder AI för att bekämpa AI. Genom att kombinera sin identitets-, biometri-, AI- och öppna bankfunktioner kan företaget skydda konsumenter från internetsvindlerier och betalningsbedrägerier, från kortbaserade och konto-till-konto-betalningar till bedrägliga kontoöppningar. Mastercard lanserar Scam Protect med en tvådelad produktansats. Mastercard Identity verifierar en individs autenticitet från det ögonblick en konto-till-konto- eller kortbaserad betalning initieras. Dessutom riktar sig företaget mot realtidsbetalningar. Dess Consumer Fraud Risk-lösning ger banker intelligens för att hjälpa till att upptäcka och förhindra betalningar till bedragare.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupar idag

71% av UAE-investerare äger AI-aktier, enligt eToro-undersökning

Enligt en undersökning från handels- och investeringsplattformen eToro äger 71% av detaljhandelsinvesterare i Förenade Arabemiraten aktier i företag som sysslar med artificiell intelligens (AI). Undersökningen visade också att 39% redan använder AI-verktyg som ChatGPT för att välja eller justera sina investeringar. Bland millenniegenerationen använder 40% av 25-44-åringarna redan AI-teknologier. Dessutom uppgav 52% av respondenterna att de är öppna för att använda tekniken för att styra eller modifiera sin portfölj i framtiden. AI-aktier var mest populära bland eToro-användare i Förenade Arabemiraten under det första kvartalet.

Direktlänk Dela Zawya fördjupar idag

Nytt betalningssystem för artiklar

Ett nytt betalningssystem erbjuder användare att läsa artiklar före alla andra och kommentera först, utan annonser och ingen bindningstid. Användare kan välja sin betalningsperiod, med längre perioder som erbjuder bättre priser. Betalningsalternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Engångsköp kan också göras med Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade igår

Mastercard lanserar AI-drivna säkerhetslösningar för att bekämpa bedrägerier

Mastercard har avslöjat en rad AI-drivna säkerhetslösningar och ingått partnerskap med Verizon, NatWest, Entersekt och Global Anti-Scam Alliance för att bekämpa ökningen av bedrägerier och identitetsstölder. Genom att kombinera sina identitets-, biometriska, AI- och öppna banktjänster i ´Scam Protect´-lösningssviten hoppas Mastercard skydda konsumenter mot en mängd olika bedrägerier, från kortbaserade och kontotillkonto-betalningar till bedrägliga kontöppningar. Under 2023 förlorade människor i USA 12,5 miljarder dollar till internetbedrägerier, medan i Storbritannien var bedragare ansvariga för nästan 1,4 miljoner stölder under första halvåret 2023.

Direktlänk Dela The Fintech Times fördjupade igår

Ny betalningsmetod för artiklar

Läsare kan nu välja att betala för artiklar med olika betalningsmetoder, inklusive Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Swish och Klarna är också tillgängliga för engångsköp. Det finns ingen bindningstid och priset varierar beroende på vald period.

Direktlänk Dela Feber fördjupade i förrgår

Nya betalningsalternativ för tidig tillgång till artiklar

Läsare erbjuds nu att betala för att få tillgång till artiklar innan de är tillgängliga för allmänheten. Betalningsalternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan läsare också välja att använda Swish och Klarna. Det finns ingen bindningstid och läsare kan välja betalningsperiod. Ju längre period, desto bättre pris.

Direktlänk Dela Feber fördjupade i förrgår

Prenumerationstjänst erbjuder tidig åtkomst till artiklar

Artikeln handlar om möjligheten att prenumerera på en tjänst där man kan läsa artiklar och kommentera dem före alla andra. Det finns ingen bindningstid och priset varierar beroende på prenumerationsperioden. Betalningsalternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Det finns även möjlighet att göra engångsköp via Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade i förrgår

AI-expert demystifierar AI i ny bok

Akli Adjaoute, AI-expert och grundare av teknikstartacceleratorn Exponion, har publicerat en bok, Inside AI, där han demystifierar AI: s komplexitet. Adjaoute betonar AI: s roll som ett effektivt verktyg snarare än en autonom enhet. Han betonar vikten av att förstå AI: s grund i data och dess begränsningar i att replikera mänsklig intelligens. Adjaoute påpekar att AI helt enkelt saknar den inneboende komplexiteten i den mänskliga tankeprocessen. Han jämför AI med ett mångsidigt verktyg som en hammare, som kan ha konstruktiva eller destruktiva resultat beroende på dess tillämpning.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade i förrgår

B2B-sektorn är på väg mot nästa era av betalningsinnovation, med digital omvandling och elektronisk effektivisering i centrum. För att B2B-företag ska kunna dra nytta av detta och skapa marknadsdifferentiering krävs det att de omfamnar innovation och förbättrar betalningsprocesser. Några av de viktigaste temana som diskuteras är tillgången till arbetskapital och finansieringslösningar för små företag, fortsatt digitalisering av B2B-betalningsutrymmet, och uppkomsten av artificiell intelligens (AI) för B2B. Företag som Finmid, Lendica, EBizCharge och Rapid Finance har nyligen lanserat finansieringslösningar för små företag.

PYMNTS fördjupade 20 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Betalningsalternativ för prenumerationer

För att prenumerera på artiklar och kommentera innan andra, samt att undvika annonser, kan du välja olika betalningsalternativ. Du kan betala med Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Om du gör ett engångsköp kan du också använda Swish och Klarna. Du kan välja den period du vill prenumerera på, med längre perioder som erbjuder bättre priser.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 19 april

Betala för att läsa artiklar tidigare och kommentera först

En ny tjänst har lanserats där användare kan betala för att läsa artiklar före alla andra och kommentera före alla andra. Tjänsten är annonsfri och det finns ingen bindningstid. Användarna kan välja betalningsperiod och ju längre period de väljer, desto bättre blir priset. Betalningsmetoder inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Användare kan också göra engångsköp med Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 19 april

Olika betalningsalternativ erbjuds för att läsa artiklar

Artikeln handlar om olika betalningsalternativ för att läsa artiklar. Man kan välja sin egen period och ju längre period, desto bättre pris. Man kan betala med Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Vid engångsköp kan man även använda Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 19 april

Flera betalningsalternativ för exklusivt online-innehåll

Artikeln beskriver olika betalningsalternativ för att få tillgång till exklusivt innehåll online. Användare kan välja mellan olika prenumerationsperioder, med längre perioder som erbjuder bättre priser. Betalningsalternativ inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan användare också använda Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 19 april

Nytt prenumerationserbjudande för tidig tillgång till artiklar

Artikeln handlar om en prenumerationstjänst som erbjuder läsare att kommentera och läsa artiklar före alla andra. Tjänsten är annonsfri och kräver ingen bindningstid. Priset för tjänsten varierar beroende på prenumerationsperioden, där längre perioder erbjuder bättre pris. Betalningsalternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Dessutom kan engångsköp betalas med Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 15 april

Olika betalningsmetoder för att få tillgång till artiklar

Artikeln handlar om olika betalningsmetoder för att få tillgång till vissa artiklar. Ingen bindningstid krävs och man kan välja sin egen period. Ju längre period man väljer, desto bättre blir priset. Betalningsmetoder inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan man även använda Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 15 april

Nya betalningsalternativ för prenumerationer

Användare kan nu välja mellan olika prenumerationsperioder, med längre perioder som erbjuder bättre priser. Betalningsalternativ inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan användare också använda Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 12 april

Microsoft och sju andra teknikjättar undertecknar globalt AI-avtal

Microsoft och sju andra teknikföretag har undertecknat ett globalt avtal om artificiell intelligens (AI) för att bättre bedöma effekten av produkter som introduceras på marknaden. Företagen, inklusive Mastercard, GSMA, Lenovo Group, INNIT, LG AI Research, Salesforce och Telefonica, har åtagit sig att bygga mer etisk AI som en del av ett forum organiserat av UNESCO i Slovenien. De strävar efter att integrera principerna i en resolution antagen 2021 av flera dussin länder för att ´garantera mänskliga rättigheter i design, utveckling, köp, försäljning och användning av AI´.

Direktlänk Dela Clever Con Media fördjupade 11 april

Tjänst för tidig tillgång till artiklar erbjuder olika betalningsmetoder

En tjänst som låter användare läsa och kommentera artiklar före alla andra erbjuder nu olika betalningsmetoder. Användare kan välja att betala med Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan användare även välja att betala med Swish och Klarna. Tjänsten har ingen bindningstid och priserna blir bättre ju längre period man väljer att teckna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 11 april

Betala för artiklar på olika sätt

Användare kan nu betala för att läsa artiklar på en okänd webbplats med olika betalningsmetoder. Metoderna inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan användare också använda Swish och Klarna. Det finns ingen bindningstid och användare kan välja betalningsperiod. Ju längre period, desto bättre pris.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 11 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Betala för artiklar med olika betalningsmetoder

Användare kan nu betala för att läsa artiklar på en okänd webbplats. Det finns ingen bindningstid och priset varierar beroende på den valda perioden. Betalningsmetoder inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Swish och Klarna kan också användas för engångsköp.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 11 april

AI och Deepfakes: Nya trender och risker inom finans och handel enligt Mastercards rapport

Mastercards senaste rapport om tekniktrender 2024 belyser framväxten av AI och dess påverkan på finans och handel. Rapporten diskuterar bland annat AI-assistenter, som kan revolutionera hur finansproffs arbetar genom att erbjuda personaliserade marknadsinsikter och riskbedömningar. Rapporten belyser även riskerna med AI-genererade deepfakes, som kan användas för att sprida falsk information och manipulera marknader. Mastercards chefsäkerhetschef, Michael Lashlee, betonar behovet av att utbilda anställda om dessa risker och implementera processer för att skydda företagets tillgångar.

Direktlänk Dela TradingView fördjupade 10 april

Betalningsalternativ för prenumerationstjänst

En prenumerationstjänst erbjuder flera alternativ för betalning, inklusive Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Dessutom kan kunderna använda Swish och Klarna för engångsköp. Tjänsten inkluderar ingen bindningstid och priset blir bättre ju längre period du väljer.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 5 april

Betala för att läsa artiklar före alla andra

En ny tjänst erbjuder användare att läsa artiklar före alla andra utan annonser och utan bindningstid. Priset varierar beroende på den valda perioden. Betalningsalternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard, Amex, samt Swish och Klarna för engångsköp.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 5 april

Betala för artiklar på olika sätt

En artikel erbjuder läsare möjligheten att läsa artiklar före alla andra och kommentera före alla andra, samt att vara annonsfri. Det finns ingen bindningstid och ju längre period du väljer, desto bättre blir priset. Betalningsmetoder inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Swish och Klarna kan också användas för engångsköp.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 4 april

Betala för artiklar på olika sätt

Läsare erbjuds möjligheten att betala för att få tillgång till artiklar före alla andra, utan annonser och ingen bindningstid. Betalningsalternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Det finns också möjlighet att betala med Swish och Klarna för engångsköp.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 3 april

USA och Storbritannien samarbetar för säker AI-utveckling

USA och Storbritannien har lovat att samarbeta för säker utveckling av artificiell intelligens (AI). Avtalet, undertecknat av USA:s handelssekreterare Gina Raimondo och Storbritanniens tekniksekreterare Michelle Donelan, kommer att se AI-säkerhetsinstituten i båda länderna samarbeta om tester för de mest avancerade AI-modellerna. Partnerskapet träder i kraft omedelbart och syftar till att låta båda organisationerna arbeta sömlöst med varandra. Dessutom kom de två länderna överens om att ingå liknande partnerskap med andra länder för att främja AI-säkerhet över hela världen.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 3 april

Nytt betalningsalternativ för tidningsprenumerationer

En tidning erbjuder nu sina prenumeranter flera betalningsalternativ. Förutom de traditionella metoderna som Visa, Mastercard och Amex, kan prenumeranter nu också välja att betala med Apple Pay, Google Pay, Swish och Klarna. Det finns inga bindningstider och prenumeranterna kan själva välja vilken period de vill betala för, med priset minskar ju längre period de väljer.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 27 mars

Betala för artiklar med olika betalningsmetoder

Användare kan nu betala för att läsa artiklar med olika betalningsmetoder, inklusive Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Engångsköp kan också göras med Swish och Klarna. Det finns ingen bindningstid och användare kan välja betalningsperiod. Ju längre period, desto bättre pris.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 26 mars

Betala för att läsa och kommentera artiklar före andra

Artikeln handlar om möjligheten att läsa artiklar före andra och kommentera före alla andra utan annonser. Det finns ingen bindningstid och kunderna kan välja den period som passar dem bäst. De kan betala med Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan de också använda Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 24 mars

Prenumerationstjänst erbjuder tidig tillgång till artiklar och ingen bindningstid

Artikeln handlar om möjligheten att prenumerera på en tjänst där du kan läsa artiklar före alla andra och kommentera före alla andra. Tjänsten är annonsfri och det finns ingen bindningstid. Man kan välja betalningsperiod och ju längre period man väljer, desto bättre blir priset. Betalningsmetoder inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Man kan också betala med engångsköp via Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 24 mars

Olika betalningsalternativ för att läsa artiklar online

Artikeln handlar om olika betalningsalternativ för att köpa och läsa artiklar. Läsare kan välja mellan olika prenumerationsperioder, där längre perioder erbjuder bättre priser. Betalningsalternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan läsare även välja att betala med Swish eller Klarna. Det finns ingen bindningstid och ingen annonsering.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 23 mars

Network International och Mastercard utvidgar AI-drivna bedrägeribekämpningslösningar

Network International, ledande aktör inom digital handel i Mellanöstern och Afrika, har utökat fördelarna med Mastercards Brighterion-bedrägeriförebyggande lösning, drivet av artificiell intelligens (AI), till över 60 000 handlare. De två företagen använder denna avancerade teknologi för att skydda och utveckla betalningsindustrin genom att erbjuda transaktionsbedrägeriskanning och handlarkontrolltjänster. Mastercards AI-förmågor ger Network International ett exceptionellt försprång för att skydda sig själva, sina handlare och deras kunder från växande bedrägeririsker.

Direktlänk Dela Travel Daily Media fördjupade 22 mars

Nya betalningsalternativ för tidig tillgång till artiklar

Artikeln erbjuder läsare möjligheten att läsa artiklar och kommentera innan alla andra, utan annonser och utan bindningstid. Betalningsalternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex, samt Swish och Klarna för engångsköp.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 22 mars

Network International utökar fördelarna med Mastercards Brighterion-bedrägerilösning

Network International, den ledande aktören inom digital handel i Mellanöstern och Afrika, har utökat fördelarna med Mastercards Brighterion-bedrägeriförebyggande lösning, drivet av artificiell intelligens (AI), till över 60 000 handlare. De två företagen använder den toppmoderna tekniken för att skydda och utveckla betalningsindustrin genom att erbjuda transaktionsbedrägeriövervakning och handelsövervakningstjänster. Mastercards AI-förmåga ger Network International en enastående fördel för att skydda sig själva, sina handlare och deras kunder från växande bedrägeririsker. Brighterion övervakar transaktioner för efterlevnad, med maskininlärningsalgoritmer som kontinuerligt uppdateras för att hålla jämna steg med bedragarnas alltmer sofistikerade tekniker.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 22 mars

Ökning av bedrägerier kopplade till biometri och digital identitet

Enligt TransUnions rapport om tillståndet för omnichannel-bedrägerier 2024 har dataintrång i USA ökat med 157% från 2020 till 2023, och en av sju nyss skapade digitala konton misstänks vara bedrägliga. Bedrägerier med syntetiska identiteter och stulna identiteter påverkar detaljhandeln, reseindustrin och spelindustrin. Interpol har publicerat en bedömning av globala finansiella bedrägerier som visar hur teknologi möjliggör tillväxt och ökad sofistikation av organiserad brottslighet. Generativ AI och kryptovalutor är några av de tekniker som har sänkt de finansiella och tekniska hinder som finns för att få tillgång till sofistikerade verktyg för bedrägeri. Både Google Cloud och Mastercard har nyligen ingått partnerskap för att bekämpa bedrägerier.

Direktlänk Dela Biometric Update fördjupade 22 mars

Network International använder Mastercards AI-lösning för att bekämpa bedrägerier

Network International har ingått ett partnerskap med Mastercard för att använda dess AI-drivna Brighterion-lösning för att skydda handlare i Mellanöstern och Afrika från bedrägerier. Tekniken används för att skydda och utveckla betalningsindustrin genom att erbjuda tjänster för bedrägeriskärmning av transaktioner och handlarövervakning. Mastercards AI-funktioner ger Network International ett exceptionellt försprång för att skydda sig själva, sina handlare och sina kunder från växande bedrägeririsker. Brighterion övervakar transaktioner för överensstämmelse, med hjälp av maskininlärningsalgoritmer som kontinuerligt uppdateras för att hålla jämna steg med bedragares alltmer sofistikerade tekniker.

Direktlänk Dela IBS Intelligence fördjupade 21 mars

Förhandsläsning av artiklar och annonsfri tillgång erbjuds

En okänd nyhetstjänst erbjuder möjligheten att läsa artiklar innan alla andra och kommentera på dem först. Tjänsten är annonsfri och har ingen bindningstid. Priset varierar beroende på den valda perioden. Betalningsalternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Swish och Klarna kan också användas för engångsköp.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 21 mars

Få tillgång till artiklar och kommentera före alla andra med ny prenumerationstjänst

Artikeln handlar om att man kan prenumerera på nyheter och få tillgång till artiklar före alla andra, kommentera före alla andra och uppleva en annonsfri läsning. Det finns ingen bindningstid och man kan välja prenumerationsperiod. Ju längre period man väljer, desto bättre blir priset. Betalningsalternativ inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Vid engångsköp kan man även använda Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 18 mars

AI verktyg för att förhindra bedrägeri inom finansiella institutioner

Finansiella institutioner använder allt mer AI-verktyg för att förhindra bedrägeri. Kreditkortsföretag och finansmarknader kan skydda pengar bättre mot hackare och bedragare genom att söka efter varningsflaggor med en takt som inte ens var tänkbar för några år sedan. Mastercard lanserade nyligen ett nytt generativt AI-verktyg, Decision Intelligence Pro, som kan skanna en biljon datapunkter på mindre än 50 millisekunder. Detta ökar bedrägeriavkänning med i genomsnitt 20%, enligt Mastercard. Visa använder också generativ AI för att öka effektiviteten i teknik och anställdas produktivitet samt för att utveckla nya produkter och tjänster.

Direktlänk Dela Nasdaq fördjupade 15 mars

Artificiell intelligens förändrar landskapet för finansiell brottslighet

Artificiell intelligens (AI) förändrar landskapet för finansiell brottslighet och reglering. AI kan användas för att skapa sofistikerade bedrägerier, till exempel genom att skapa falska ljud- och videoklipp för att imitera individer. Dessa tekniker kan användas för att genomföra riktade, personliga bedrägeriförsök i en tidigare okänd skala. Det finns dock också positiva aspekter. AI kan till exempel hjälpa till att identifiera bedragares taktiker och spåra överförda pengar. Trots detta finns det ekonomiska och sociala risker med AI, som att vissa aktiviteter kan bli dyrare att finansiera eller försäkra.

Direktlänk Dela Official Monetary and Financial Institutions Forum fördjupade 14 mars

Betala för artiklar på olika sätt

Användare kan nu betala för att läsa artiklar på en okänd plattform med flera olika betalningsalternativ. Bland de tillgängliga alternativen finns Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Användare kan även betala med Swish och Klarna om de gör engångsköp.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 14 mars

Mastercard använder ansvarsstandarder för data och teknik för generativ AI

För att säkerställa att data hanteras ansvarsfullt använder Mastercard en etablerad uppsättning standarder för data- och teknikansvar samt ytterligare tillsyn av högre chefer på alla generativa AI-applikationer. Andrew Reiskind, Chief Data Officer på Mastercard, påpekar att finansiella institutioner har en fördel vid startlinjen när det gäller att använda generativ AI.

Direktlänk Dela Bank Automation News fördjupade 9 mars

Betala för artiklar på olika sätt

En tjänst erbjuder möjlighet att läsa artiklar före alla andra och kommentera före alla andra, utan annonser och ingen bindningstid. Betalningsalternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Det finns också möjlighet att göra engångsköp med Swish och Klarna. Priset varierar beroende på den valda perioden.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 7 mars

Fördelar med prenumeration

Artikeln beskriver fördelarna med att prenumerera på en okänd tjänst. Prenumeranter kan läsa artiklar och kommentera dem före alla andra, och de behöver inte stå ut med annonser. Det finns ingen bindningstid och priserna är bättre för längre perioder. Bland betalningsalternativen finns Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Swish och Klarna kan också användas för engångsköp.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 7 mars

Mastercards teknikchef diskuterar rollen för AI i bedrägeribekämpning

Mastercards teknikchef, Ed McLaughlin, har nyligen diskuterat hur hans roll och företagets arbete har förändrats av AI-teknologier. McLaughlin, som har varit med Mastercard i nästan två decennier, ansvarar nu för teknikfunktioner som är avgörande för företagets verksamhet, inklusive betalningsnätverk, informationssäkerhet och företagsplattformar. Han betonar att säkerhet och bedrägeribekämpning är högst upp på hans agenda. Mastercard har spenderat 7 miljarder dollar på cybersäkerhet under de senaste fem åren, inklusive AI-verktyg för att lättare upptäcka bedrägeri. Företaget har nyligen avtäckt ett nytt AI-verktyg kallat Decision Intelligence Pro, som kan skanna en biljon datapunkter för att förutsäga om transaktioner är legitima.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 6 mars

Nya betalningsalternativ för artiklar

Läsare erbjuds nu flera betalningsalternativ för att få tillgång till artiklar. Utöver standardalternativen Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex, kan kunder nu också betala med Swish och Klarna. Dessutom finns det ingen bindningstid och kunderna kan välja den period de vill ha tillgång till artiklarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 5 mars

Veckans sammanfattning: Generativ AI, marknadsuppdateringar och företagsnyheter

Denna vecka avslutar vi vår serie om generativ AI. Vi kommer att titta på hur generativ AI passar in med andra typer av maskininlärning, dess begränsningar och några av de användningsområden du kanske inte känner till. Warren Buffett säger att Berkshire´s ´ögonbrynshöjande´ prestanda är något från det förflutna. Apple drar ur pluggen på EV-projektet. Disney och Reliance Industries ska fusionera Indiens tillgångar i ett joint venture på 8,5 miljarder dollar. Generativ AI har några otvetydiga användningsområden i den verkliga världen, särskilt de som är viktiga ur ett affärsperspektiv. Generativ AI är bara en typ av maskininlärning. Generativ AI kan ´göra saker´ snarare än att bara fatta beslut. Generativ AI har sina begränsningar, som Google nyligen upptäckte när dess Gemini AI skapade historiskt felaktiga bilder. Det finns några ganska uppenbara och välkända användningsområden för generativ AI. Dessa inkluderar innehållsskapande (inklusive text, bilder, videor och ljud), kundservicechattar och co-piloter som genererar kod.

Direktlänk Dela Simply Wall Street fördjupade 1 mars

Finansiella tjänsteleverantörer vänder sig till Generativ AI för bedrägeribekämpning

Finansiella tjänsteleverantörer vänder sig allt mer till Generativ AI (Gen AI) för att förbättra sina förmågor att skydda mot bedrägerier. Mastercard har nyligen lanserat Decision Intelligence Pro (DI Pro), ett verktyg för konsumenterskydd baserat på Gen AI som bestämmer transaktionsrisken genom att bedöma enhetsrelationer. Neobanken Revolut har också lanserat en AI-baserad, avancerad bedrägeridetekteringsfunktion för att skydda sina kunder från skadliga kortbedrägerier. GlobalDatas konsumentundersökning för finansiella tjänster 2023 visar att 22% av de amerikanska kunderna har blivit offer för finansiellt bedrägeri under de senaste tre åren, sex procentenheter över det globala genomsnittet på 16%.

Direktlänk Dela Retail Banker International fördjupade 29 februari

Olika betalningsalternativ för att läsa artiklar

Artikeln handlar om olika betalningsmetoder för att läsa artiklar. Ingen bindningstid ingår och priset blir bättre ju längre period man väljer att betala för. Betalningsmetoderna som erbjuds är Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Det finns också möjlighet att betala med Swish och Klarna genom engångsköp.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 29 februari

Artikel om betalningsalternativ och prenumerationer

Artikeln handlar om olika betalnings- och prenumerationsalternativ. Det finns ingen bindningstid och du kan välja perioden själv. Ju längre period, desto bättre pris. Betalningsalternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Med engångsköp kan du även använda Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 29 februari

AI omformar affärsfunktioner och marknadsföring

Enligt forskning förbereder sig nästan 9 av 10 företagsledare på att öka sina investeringar i artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML), särskilt inom marknadsföring. AI har potential att segmentera beteenden och rikta in sig på specifika kundgrupper med precision. AI spelar en mångsidig roll i att förbättra affärsfunktioner som marknadsföring, drift, produktutveckling, personalresurser, kundsupport och säkerhet. AI kan strömlinjeforma processer, förbättra effektiviteten och ge handlingsbara insikter, vilket gör varje interaktion och beslut mer meningsfullt och effektivt.

Direktlänk Dela Sprout Social fördjupade 29 februari

Nya betalningsalternativ för prenumeranter

Prenumeranter erbjuds nu fler betalningsalternativ. Förutom de tidigare alternativen Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex kan kunder nu även betala med Swish och Klarna. Dessutom kan kunder välja prenumerationens längd, vilket kan resultera i ett bättre pris ju längre perioden är.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 28 februari

Betala för artiklar med olika metoder

En ny tjänst erbjuder läsare att betala för artiklar med olika betalningsmetoder. Tjänsten erbjuder ingen bindningstid och låter kunderna välja betalningsperiod. Ju längre period, desto bättre pris. Betalningsalternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Med engångsköp kan kunderna även använda Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 28 februari

Betala för artiklar på olika sätt

Läsare kan nu betala för artiklar med flera olika betalningsmetoder. Det finns ingen bindningstid och priset blir bättre ju längre period man väljer att betala för. Betalningsalternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan läsare även använda Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 28 februari

USA:s skatteverk använder AI för att bekämpa bedrägeri

USA:s skatteverk har börjat använda artificiell intelligens (AI) för att upptäcka bedrägerier. Från och med slutet av 2022 har skatteverket använt förbättrade bedrägeriupptäckningsmetoder som drivs av AI. Skatteverkets AI-drivna bedrägeriupptäckning återvann 375 miljoner dollar under budgetåret 2023. Federala regeringen kan stoppa checkbedrägeri nästan i realtid genom att leta efter ovanliga transaktionsmönster. Denna inriktning på AI har lett till flera aktiva ärenden och gripanden av brottsbekämpande myndigheter. Bedrägerier sköt i höjden under Covid-19-pandemin, med så mycket som 135 miljarder dollar i bedrägliga arbetslöshetsförsäkringsanspråk som sannolikt betalades ut av stater.

Direktlänk Dela Keyt.com fördjupade 28 februari

Nya betalningsalternativ för prenumerationer

En okänd nyhetstjänst erbjuder nu flera betalningsalternativ för sina prenumerationer. Kunder kan välja att betala med Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Dessutom kan engångsköp göras med Swish och Klarna. Prenumerationstiden kan också väljas av kunderna, med längre perioder som erbjuder bättre priser.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 24 februari

Betala för att läsa och kommentera artiklar före alla andra

Artikeln handlar om att du nu kan välja att betala för att läsa artiklar före alla andra och kommentera före alla andra. Du kan välja period och ju längre period, desto bättre pris. Det finns ingen bindningstid och du kan alltid betala med Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Med engångsköp kan du även använda Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 23 februari

Nytt prenumerationsalternativ erbjuder tidig tillgång till artiklar och ingen bindningstid

Artikeln handlar om en prenumerationstjänst som erbjuder läsare att kommentera och läsa artiklar före alla andra. Tjänsten är annonsfri och har ingen bindningstid. Priset varierar beroende på den valda perioden. Betalningsalternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard, Amex, samt Swish och Klarna för engångsköp.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 23 februari

Nytt betalningssätt för artiklar

Läsare kan nu betala för att läsa artiklar före alla andra, med möjlighet att kommentera före alla andra, och utan annonser. Det finns ingen bindningstid och priset varierar beroende på vald period. Betalningsmetoder inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Swish och Klarna kan också användas för engångsköp.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 22 februari

Nyhetsprenumeration erbjuder tidig tillgång och flera betalningsalternativ

Artikeln handlar om möjligheten att prenumerera på en nyhetstjänst. Genom prenumerationen kan man läsa artiklar och kommentera dem före alla andra. Tjänsten är annonsfri och det finns ingen bindningstid. Man kan välja att betala för prenumerationen på flera olika sätt, bland annat med Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Det finns också möjlighet att betala med Swish och Klarna vid engångsköp.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 21 februari

Betalningsalternativ för webbplatsartiklar

Artikeln handlar om olika betalningsalternativ som finns tillgängliga för att läsa artiklar på en okänd webbplats. Användare kan betala med Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Engångsköp kan även göras med Swish och Klarna. Det finns ingen bindningstid och priset varierar beroende på den valda perioden.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 17 februari

Fler betalningsalternativ för prenumerationer

Användare kan nu prenumerera på tjänster och betala med olika metoder som Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Alternativ för engångsköp inkluderar även betalning med Swish och Klarna. Inget bindningstid krävs för prenumerationen, och ju längre prenumerationsperioden, desto bättre blir priset.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 16 februari

AI-agenter: En översikt över deras mekanismer, tillämpningar och framtida utsikter

AI-agenter är intelligenta system eller program som uppfattar sin omgivning, fattar beslut och agerar för att uppnå specifika mål. De spelar en central roll i automatisering av uppgifter, problemlösning och imitation av mänsklig kognition. AI-agenter skiljer sig från passiva objekt i programmering, eftersom de har autonomi att fatta beslut och vidta åtgärder. Olika typer av AI-agenter inkluderar enkla reflexagenter, målbaserade agenter, inlärningsagenter och multiagent-system. AI-agenter har begränsningar som databeroende, brist på förståelse för komplexa mänskliga känslor, integritetsproblem, kostnad och komplexitet. Men de har potential inom federerat lärande, svärmintelligens, kognitiva arkitekturer, hybrid intelligens och kvantum AI för framtiden.

Direktlänk Dela Blockchain Council fördjupade 15 februari

Mastercard integrerar generativ AI i sin digitala intelligensplattform

Mastercard planerar att integrera generativ AI i sin befintliga digitala intelligensplattform för att förbättra dess nuvarande beslutsintelligens (DI) förmågor. DI bearbetar och betygsätter för närvarande 143 miljarder transaktioner årligen för banker i realtid. Med tillägget av generativ AI kommer systemet att analysera mer än en biljon datapunkter för att bestämma legitimiteten för varje transaktion. Den uppgraderade Decision Intelligence Pro planeras att släppas senare i år. Generativ AI har potential att revolutionera betalningar genom att förbättra bedrägeridetektering, förbättra kundupplevelser och effektivisera dataförsoning och rapporteringsprocesser.

Direktlänk Dela PaymentsJournal fördjupade 14 februari

Betala för artiklar med olika betalningsmetoder

Användare kan nu betala för att läsa artiklar med flera betalningsmetoder. De kan välja den period de vill betala för, med längre perioder erbjudande bättre priser. Betalningsalternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan användare också välja att betala med Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 13 februari

Nya betalningsalternativ för prenumerationer

Artikeln handlar om att man nu kan prenumerera på artiklar och kommentera dem före alla andra. Prenumerationen är annonsfri och det finns ingen bindningstid. Priset varierar beroende på prenumerationens längd. Betalningsalternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Vid engångsköp kan man även använda Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 13 februari

Globalt forum om artificiell intelligens hålls i Slovenien

Mer än 600 deltagare från nästan 70 länder deltar i ett forum om artificiell intelligens (AI) i Slovenien, vilket bevisar att AI är ett viktigt område. Sloveniens digitaliseringsminister Emilija Stojmenova Duh betonade behovet av globalt samarbete för att hantera frågor kring AI. Vid forumets officiella öppning framhöll vice premiärminister och arbetsmarknadsminister Luka Mesec den snabba utvecklingen inom teknologin. Åtta teknikföretag, inklusive Microsoft, Mastercard, Lenovo, GSMA, INNIT, LG, Salesforce och Telefonica, har åtagit sig att utveckla mer etisk AI i enlighet med UNESCO:s rekommendationer.

Direktlänk Dela Government of Slovenia fördjupade 9 februari

Betala för artiklar med olika betalningsmetoder

Användare kan nu betala för att läsa artiklar med flera olika betalningsmetoder. Dessa inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Med engångsköp kan användare även använda Swish och Klarna. Det finns ingen bindningstid och användaren kan välja betalningsperiod. Ju längre period, desto bättre pris.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 9 februari

Olika betalningsalternativ för premiumtjänster presenterade

Artikeln handlar om olika betalningsalternativ för att få tillgång till vissa förmåner som att läsa artiklar före alla andra och kommentera före alla andra utan annonser. Det finns ingen bindningstid och priserna varierar beroende på den valda perioden. Betalningsmetoder inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan Swish och Klarna också användas.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 9 februari

Betalningsalternativ för premiuminnehåll på webbplats

Artikeln beskriver olika betalningsalternativ för att få tillgång till premiuminnehåll på en webbplats. Användare kan välja sin prenumerationsperiod och ju längre period de väljer, desto bättre pris får de. Betalningsalternativ inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan användare också använda Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 9 februari

Amazon och Mastercard går med i nytt AI-säkerhetsinitiativ

Amazon och Mastercard är bland dussintals medlemmar i en ny regeringsinitiativ för säkerhet inom artificiell intelligens (AI). De meddelade nyligen att de är en del av det nybildade U.S. Artificial Intelligence Safety Institute Consortium (AISIC). Konsortiet, skapat av National Institute of Standards and Technology (NIST), syftar till att främja samarbete mellan industri och regering för att främja säker AI-användning. Amazon och Mastercard är en del av en grupp på över 200 medlemmar i AISIC, en grupp som inkluderar teknikjättar som Meta, Google och Microsoft, skolor som Princeton och Georgia Tech och olika forskargrupper.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 8 februari

Nya betalningsalternativ för prenumerationer

Kunder kan nu välja att betala för sina prenumerationer med flera olika betalningsmetoder. Alternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan kunderna även välja att använda Swish eller Klarna. Kunden kan också välja prenumerationsperioden, med längre perioder som erbjuder bättre priser.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 8 februari

Open AI och dess inverkan på bedrägeridetektering inom finansindustrin

Artikeln av Sina Ahmadi diskuterar det förändrade landskapet för bedrägeridetektering inom finanssektorn, särskilt med ankomsten av OpenAI-teknologier. Ahmadi belyser den eskalerande utmaningen med digitalt bedrägeri, förvärrad av tekniska framsteg och bedragares uppfinningsrikedom. Artikeln understryker nödvändigheten för finansiella institutioner att anta mer sofistikerade metoder för bedrägeridetektering, med fokus på maskininlärning och AI-drivna tekniker. Ahmadi betonar brådskan för finansindustrin att övergå från regelbaserade system till mer dynamiska, AI-drivna metoder. Artikeln ger en omfattande översikt över olika maskininlärningsalgoritmer, deras fördelar och begränsningar i att upptäcka finansiella bedrägerier. Den diskuterar också hur OpenAI, med sina djupinlärnings- och naturliga språkbearbetningsförmågor, erbjuder förbättrade strategier för bedrägeridetektering.

Direktlänk Dela Daily Scanner fördjupade 7 februari

Nytt betalningssätt för artiklar

Användare kan nu välja att betala för artiklar på ett antal olika sätt, inklusive Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Alternativ för engångsköp inkluderar även Swish och Klarna. Det finns ingen bindningstid och priset varierar beroende på den valda perioden.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 7 februari

Ny betalningsmetod för onlineartiklar

Läsare erbjuds nu flera betalningsalternativ för att få tillgång till artiklar online. Förutom traditionella betalningsmetoder som Visa, Mastercard och Amex, kan användare nu också betala med Apple Pay, Google Pay, Swish och Klarna. Det finns ingen bindningstid och priserna varierar beroende på den valda perioden.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 7 februari

Mastercards innovationschef var målet för deepfake-attack

Ken Moore, Mastercards innovationschef, var målet för en deepfake-attack där en kollega i Singapore kontaktades via WhatsApp av någon som utgav sig för att vara Moore, i behov av pengar för en taxi. Moore förklarar att generativ AI ger illgärningsmän fler verktyg för att göra deepfakes mer övertygande och producera dem i skala. Stora kommersiella betalningar och små konsumentbetalningar kan vara sårbara. Moore tror att gemensamma standarder för användning av generativ AI kommer att vara avgörande för att upprätthålla förtroendet för betalningar och annan finansiell teknik. Han pekar på mjukvara som kan upptäcka ´liveness´, eller bristen på det, i video, och mjukvara för att upptäcka användning av språk som är karaktäristiskt och konsekvent med tidigare kommunikation.

Direktlänk Dela The Financial Brand fördjupade 6 februari

Nya betalningsalternativ för prenumerationer

Flera nya betalningsalternativ är nu tillgängliga för prenumerationer. Förutom traditionella betalningsmetoder som Visa, Mastercard och Amex, kan kunder nu också använda Apple Pay, Google Pay, Swish och Klarna. Det finns inga bindningstider, och kunder kan välja den prenumerationsperiod som passar dem bäst.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 6 februari

Teknikföretag skriver under UN-avtal om etiska AI-system

Några av världens ledande teknikföretag, inklusive Lenovo Group, LG AI Research, Mastercard, Microsoft, Salesforce, Telefonica, GSMA-nätverket av mobiloperatörer och INNIT, har undertecknat ett banbrytande avtal med FN för att bygga mer etiska AI-system. Avtalet innebär att företagen förbinder sig att fullt ut garantera mänskliga rättigheter i design, utveckling, köp, försäljning och användning av AI. Ett annat problem som framhävdes var att volymen av rapporterat barnsexuellt övergreppsmaterial online har ökat med 87 procent sedan 2019, vilket understryker vikten av AI-övervakning.

Direktlänk Dela Vishwakarma International fördjupade 6 februari

Roadz lanserar AI-driven flottstyrningslösning

Roadz har lanserat sin Unified Fleet Workspace, en AI-driven lösning för flottstyrning, i beta. Lösningen riktar sig till kommersiella flottoperatörer med minst 100 fordon under förvaltning. Roadz planerar att integrera generativ AI i Unified Fleet Workspace, vilket gör det möjligt för flottchefer att ställa frågor om sina flottoperationer med naturligt språk. Denna integration kommer att ge handlingsbara insikter baserade på enhetlig flottdata, vilket underlättar effektivt beslutsfattande. Unified Fleet Workspace är även tillgänglig för lösningstjänsteleverantörer, som kan märka om lösningen och erbjuda den till sina flottkunder.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 6 februari

Betala för artiklar på olika sätt

Läsare erbjuds nu möjligheten att betala för att läsa artiklar före alla andra. Ingen bindningstid ingår i erbjudandet och läsaren kan själv välja betalningsperiod. Ju längre period, desto bättre pris. Betalningsmetoder inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan läsaren även använda Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 5 februari

Olika betalningsalternativ för prenumerationer presenteras

Artikeln presenterar olika betalningsalternativ för prenumerationer. Betalningar kan göras med Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan Swish och Klarna också användas. Det finns ingen bindningstid och priset varierar beroende på prenumerationens längd.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 5 februari

Mastercard förstärker säkerheten med generativ AI-teknik

Mastercard har infört generativ AI-teknik för att stärka säkerhetsåtgärderna för konsumenter och det bredare betalningsnätverket. Detta syftar till att stärka Mastercards Decision Intelligence (DI) system, ett realtidsbeslutsverktyg som för närvarande underlättar säker auktorisering av 143 miljarder transaktioner årligen. Genom att utvärdera kontoinformation, köphistorik, handlarinformation och enhetsdata i realtid, syftar Mastercard till att förbättra sin förmåga att skilja äkta transaktioner från bedrägliga. Dess avancerade DI Pro-teknologi, som ska släppas senare i år, förväntas minska förekomsten av falska positiva med mer än 85%.

Direktlänk Dela Fintech News Singapore fördjupade 5 februari

Läs och kommentera artiklar före alla andra med flera betalningsalternativ

En artikel erbjuder läsare möjligheten att läsa artiklar och kommentera före alla andra, utan annonser och ingen bindningstid. Priset varierar beroende på perioden du väljer. Betalningsmetoder inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan du också använda Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 3 februari

Mastercard lanserar AI-modell för att upptäcka bedrägerier

Mastercard avslöjar att de planerar att lansera en generativ AI-modell, Decision Intelligence Pro, för att hjälpa banker att upptäcka misstänkta transaktioner i realtid. Modellen har utvecklats internt och har tränats på data från cirka 125 miljarder transaktioner som passerar genom Mastercards kortnätverk årligen. Enligt Mastercard ökar den nya tekniken upptäcktsfrekvensen för bedrägerier med i genomsnitt 20 procent, och ibland upp till 300 procent. De senaste fem åren har Mastercard investerat över 73 miljarder kronor i cybersäkerhet och AI-teknik.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 2 februari

Mastercard implementerar generativ AI för att förbättra skyddet mot bedrägerier

Mastercard kommer att använda generativ AI-teknik för att förbättra skyddet mot bedrägerier. Företagets beslutsintelligens (DI) hjälper redan banker att säkert godkänna 143 miljarder transaktioner per år. Den nya AI-tekniken kommer att skanna en biljon datapunkter för att förutsäga om en transaktion är äkta eller inte. Den nya tekniken, Decision Intelligence Pro, bedömer relationerna mellan flera enheter kring en transaktion för att bestämma dess risk. Initiala modeller visar att AI-förbättringar ökar bedrägeridetekteringsgraden med i genomsnitt 20 procent och upp till 300 procent i vissa fall.

Direktlänk Dela WebWire fördjupade 1 februari

Mastercard bygger AI-modell för att upptäcka bedrägliga transaktioner

Betalningsjätten Mastercard har byggt sin egen generativa artificiella intelligensmodell, Decision Intelligence Pro, för att hjälpa tusentals banker i sitt nätverk att upptäcka och utrota bedrägliga transaktioner. Modellen tillåter banker att bättre bedöma misstänkta transaktioner i realtid och avgöra om de är legitima eller inte. Ajay Bhalla, Mastercards president för cyber- och underrättelseverksamhet, berättade att den nya AI-lösningen är ett egendomligt återkommande neuralt nätverk som byggts från grunden av företagets cybersäkerhets- och bedrägeribekämpningsteam.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 1 februari

Betala för att läsa artiklar tidigare och utan annonser

En ny service erbjuder möjligheten att läsa artiklar före alla andra och kommentera före alla andra utan annonser. Det finns ingen bindningstid och kunderna kan välja betalningsperiod. Ju längre period, desto bättre pris. Betalningsalternativ inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard, Amex, Swish och Klarna för engångsköp.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 30 januari

AI-programvara förvandlar små företag

Inflödet av generativ AI-programvara förvandlar små företag. Småföretagare använder AI-verktyg som OpenAI:s ChatGPT, Google´s Bard och andra för att kontrollera grammatik i e-post, förbättra marknadsföringstexter och forska affärsplaner. Större företag utvecklar verktyg specifikt för att hjälpa små företag att integrera AI på mer avancerade sätt. Microsofts Copilot låter användare be mjukvaran att utföra uppgifter som att sammanfatta ett e-postmeddelande eller ett Teams-möte, komma fram till viktiga teman i ett dokument, eller utkasta e-postmeddelanden i en konversationston i Outlook. MasterCard testar en produkt kallad MasterCard Small Business AI, som syftar till att hjälpa småföretagare att analysera data och erbjuda andra resurser för att hjälpa dem att växa sin verksamhet. Mastercard planerar att testa verktyget i USA senare i år, med internationella marknader att följa.

Direktlänk Dela Omaha World-Herald fördjupade 30 januari

AI-programvara förvandlar småföretag

Inflödet av generativ AI-programvara förvandlar småföretag. Företagsägare använder AI-verktyg som OpenAI:s ChatGPT, Googles Bard och andra för att kontrollera grammatik i e-post, förbättra marknadsföringskopi och undersöka affärsplaner. Större företag utvecklar verktyg specifikt för att hjälpa småföretag att integrera AI på mer avancerade sätt. Microsofts Copilot låter användare be programvaran att utföra uppgifter som att sammanfatta ett e-postmeddelande eller ett Teams-möte. MasterCard testar en produkt som kallas MasterCard Small Business AI, som syftar till att hjälpa småföretagsägare att analysera data och erbjuda andra resurser för att växa deras företag.

Direktlänk Dela The Daily Progress fördjupade 30 januari

Inflödet av generativa AI-programvaror förvandlar små företag. Småföretagare använder AI-verktyg som OpenAI´s ChatGPT, Google´s Bard och andra för att kontrollera grammatik i e-post, förbättra marknadsföringstext och undersöka affärsplaner. Större företag utvecklar verktyg specifikt för att hjälpa små företag att integrera AI i sina verksamheter på mer avancerade sätt. Microsofts Copilot låter användare be programvaran att utföra uppgifter som att sammanfatta ett e-postmeddelande eller ett Teams-möte, komma med centrala teman i ett dokument eller skriva e-postmeddelanden i en konversationston i Outlook. MasterCard testar en produkt som kallas MasterCard Small Business AI, som syftar till att hjälpa små företagsägare att analysera data och erbjuda andra resurser för att hjälpa dem att växa deras företag.

The Buffalo News fördjupade 30 januari

Nya betalningsalternativ för prenumerationer

Nu finns flera betalningsalternativ tillgängliga för prenumerationer, inklusive Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Dessutom kan engångsköp betalas med Swish och Klarna. Det finns ingen bindningstid och priset blir bättre ju längre period du väljer för din prenumeration.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 26 januari

AI Utah erkänner AI-talang och innovation i Utah

AI Utah fungerar som en central plattform för att förbättra anslutningen mellan Utahs AI-ledare. Målet är att vara en katalysator för banbrytande AI-innovationer och skapa en miljö som främjar insiktsdelning och framsteg. Detta är det första året som AI-talang i Utah erkänns, vilket lägger grunden för framtida erkännande. AI Utah 100, drivs av Codebase och sponsras av DOMO, Maschoff Brennan, Phi och Weave, i partnerskap med Women Tech Council, Goal, Forge Utah, Mercato, Method, TechBuzz och Silicon Slopes.

Direktlänk Dela Utah Business fördjupade 26 januari

LEAP 2024 förväntas bli rekordstor teknikevent i Saudiarabien

LEAP 2024, en stor teknikevent, kommer att äga rum på Riyadh Exhibition and Convention Center, Malham, från 4 till 7 mars 2024. Detta blir det tredje året för detta banbrytande teknikevent i Saudiarabien, som syftar till att fortsätta driva landets teknologi-drivna omvandling. LEAP 2024 kommer att bygga på de över 9 miljarder dollar i avtal som ingicks 2023, och förväntas locka en rad stora sponsorer. Över 1 000 globala experter kommer att utforska innovativa lösningar inom sju fokusområden, och mer än 180 länder förväntas delta i det fyra dagar långa eventet.

Direktlänk Dela Joy Online fördjupade 24 januari

AI-programvara förvandlar småföretag

Generativ AI-programvara förvandlar småföretag. Småföretag använder AI-verktyg som OpenAI:s ChatGPT, Googles Bard och andra för att kontrollera grammatik i e-post, förstärka marknadsföringskopior och undersöka affärsplaner. Större företag utvecklar verktyg speciellt för att hjälpa småföretag att integrera AI på mer avancerade sätt. Microsofts Copilot låter användare be programvaran att utföra uppgifter som att sammanfatta en e-post eller ett Teams-möte, komma med nyckelteman i ett dokument eller utkasta e-post i en konversations ton i Outlook. MasterCard testar en produkt kallad MasterCard Small Business AI, som hjälper småföretag att analysera data och erbjuda andra resurser för att hjälpa till att växa deras verksamhet.

Direktlänk Dela Borneo Bulletin fördjupade 24 januari

AI-transformerar småföretag med hjälp av verktyg som OpenAI, Google och Microsoft

Inflödet av generativ AI-programvara förändrar småföretag. Företagsägare använder AI-verktyg som OpenAI:s ChatGPT, Googles Bard och andra för att kontrollera grammatik i e-post, förbättra marknadsföringskopi och undersöka affärsplaner. Större företag utvecklar verktyg specifikt för att hjälpa småföretag att integrera AI på mer avancerade sätt. Microsofts Copilot låter användare be programvaran att utföra uppgifter som att sammanfatta ett e-postmeddelande eller ett Teams-möte. MasterCard testar en produkt kallad MasterCard Small Business AI, som är avsedd att hjälpa småföretagsägare att analysera data och erbjuda andra resurser för att hjälpa dem att växa.

Direktlänk Dela KTLA fördjupade 23 januari

EFFIE India AWARDS 2023: Mondelez India och McCann Worldgroup India tar hem stora priser

Reklamklubben anordnade den senaste upplagan av ´EFFIE India AWARDS 2023´ med Celebrity Cricket League som associerad sponsor och Craving Digital, Diageo India och Heineken Silver Beer som partners. Mondelez India utsågs till EFFIE India-klienten av året, medan McCann Worldgroup India utsågs till EFFIE India-byrån av året. Det åtråvärda Grand EFFIE-priset vanns av Enormous för Jaquars kampanj ´Unimaginable Brand Extensions´. EFFIE India noterade ett rekordbrytande 1276 bidrag i år, det högsta i sin 23-åriga historia, med deltagande från 79 byråer.

Direktlänk Dela exchange4media fördjupade 22 januari

Betalningsalternativ för att läsa artiklar på webbplats

Artikeln beskriver olika betalningsalternativ för att läsa artiklar på en okänd webbplats. Alternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Dessutom kan engångsköp betalas med Swish och Klarna. Det finns inga bindningstider och priset varierar beroende på den valda perioden.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 22 januari

LEAP 2024 förväntas locka rekordbrytande 172 000 besökare, fokus på generativ AI

Arrangörerna för LEAP 2024, teknikevenemanget i Saudiarabien, förutser ett rekordbrytande antal besökare på över 172 000 när evenemangets tredje upplaga startar den 4 mars på Riyadh Exhibition and Convention Center. Fyra dagars showen kommer i år att skärpa sitt fokus på generativ artificiell intelligens (GAI). DeepFest, som samarrangeras med LEAP och hålls i partnerskap med Saudi Data & Artificial Intelligence Authority (SDAIA), är tillbaka och större än någonsin med över 120 företag som redan bekräftat att de ska delta. Efter framgången med LEAP 2023, där investeringsavtal på plats översteg 9 miljarder dollar, förutspås LEAP 2024 fortsätta slå teknikindustrins evenemangsrekord.

Direktlänk Dela Tahawul Tech fördjupade 19 januari

Generativ AI förändrar marknadsföring, men människors kreativitet behövs fortfarande

Ulta Beauty använder generativ AI för att påskynda tillverkningen av marknadsföringsmaterial, men vill inte ersätta det autentiska och naturliga utseendet som kommer från riktiga individer, enligt företagets marknadsföringschef Michelle Crossan-Matos. AI används för att hjälpa till att svara på kundfrågor, erbjuda personaliserade produkter till användare av Ulta Beautys mobilapp och till och med för att utveckla kampanjkoncept. eBay använder generativ AI för att finjustera bannerannonser och skapa mer personliga ämnesrader för e-postutskick, enligt företagets CMO Adrian Fung. Mastercard har använt AI inom marknadsföring i mer än sex år, och HubSpot och Duolingo använder också AI för att förbättra sin marknadsföring.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 12 januari

Mastercard utvecklar AI-chatbot för små och medelstora företag

Mastercard har utvecklat en inkluderande AI-chatbot för att möta de mångfacetterade företagsbehoven hos små och medelstora företag. Mastercard Small Business AI kan svara på en mängd frågor på engelska och spanska, om ämnen som att skapa en affärsplan, utforska tillgängliga bidrag för SMB, vägledning om ansökningsprocessen för dessa bidrag, strategier för att främja företagskultur, utveckla marknadsförings- och reklamplaner, eller insikter om att hitta investerare eller skaffa nya kunder. AI-verktyget är byggt med OpenAI´s GPT4 och är tillgängligt för alla. Företaget funderar på att erbjuda gratis tillgång till verktyget eller införa prenumerationsbaserade modeller för ytterligare innehåll. Verktyget är för närvarande under utveckling och kommer att lanseras i USA senare i år, med planer på internationell expansion.

Direktlänk Dela Adweek fördjupade 11 januari

AI-verktyg som hjälper till att upptäcka bedrägerier

Artificiell intelligens (AI) spelar en betydande roll i bedrägerihantering, särskilt genom system som maskininlärningsalgoritmer. AI-system kan analysera stora datavolymer för att identifiera oregelbundenheter som kan indikera bedrägeri. Fördelarna med AI i bedrägeriförebyggande inkluderar realtidsovervakning, avancerad mönsterigenkänning, beteendeanalys och adaptiv inlärning. Listan över AI-verktyg som kan användas för bedrägeridetektering inkluderar SEON, Sift, Signifyd, ArkOwl och Ekata. Dessa verktyg erbjuder olika tekniker och teknologier, inklusive detaljerad enhetsavtryck för att skapa grundliga användarprofiler, omfattande dataförstärkning baserad på e-postadresser, IP-adresser eller telefonnummer, och förmågan att undersöka över 90 sociala och digitala profiler för att förstå kundernas sanna avsikter.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 9 januari

Betalningsalternativ för tidig åtkomst till artiklar

Artikeln erbjuder läsarna möjlighet att läsa artiklar och kommentera dem före alla andra, utan annonser och ingen bindningstid. Betalningsalternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan läsare även använda Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 8 januari

Betalningsalternativ för att läsa och kommentera artiklar

Artikeln handlar om olika betalningsalternativ för att läsa artiklar och kommentera på en okänd plattform. Användare kan välja att betala för en längre period för att få ett bättre pris. Betalningsalternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard, Amex, Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 7 januari

AI-baserade lösningar kan effektivt bekämpa bedrägeri

Bedrägerier har kostat världens ekonomier i genomsnitt 6,05% av BNP under de senaste 20 åren. Företag rapporterar också att cyberattacker har kostat dem mellan 3% och 10% av deras årliga intäkter. Dessutom förutspår experter att världen kommer att förlora mer än 343 miljarder dollar på grund av digitalt bedrägeri mellan 2023 och 2027. AI-baserade lösningar kan kopplas till andra säkerhetssystem för att upptäcka bedrägerier. AI kan analysera stora mängder data och upptäcka oegentligheter som kan tyda på bedrägeri. AI kan också anpassa sig till förändrade omständigheter och upptäcka nya trender i bedrägeri. AI-baserade verktyg för bedrägeriupptäckt inkluderar SEON, Sift, Signifyd, ArkOwl och Ekata.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 6 januari

Gen AI förändrar finanssektorn trots utmaningar

Generativ AI (Gen AI) har skapat entusiasm inom finanssektorn under 2023, och trenden förväntas fortsätta 2024. Många finansinstitut har integrerat avancerade AI-lösningar för att automatisera verksamheten, men tekniken är ännu oupptäckt på en djupare, intern nivå av många. En ny rapport från Mastercard visar att banker antar en selektiv metod genom att införa avancerade chatbots som stöds av OpenAI:s teknik istället för att bygga privata Gen AI-stödda bots från grunden. Detta gör det möjligt för banker att dra nytta av styrkorna hos dessa stängda källkodslösningar samtidigt som de håller ett säkert avstånd. Morgan Stanley och SouthState Bank har redan börjat använda Gen AI-verktyg i sin verksamhet. Utmaningar kvarstår dock, inklusive hantering av dataintegritet, informationsnoggrannhet och bias.

Direktlänk Dela Tearsheet fördjupade 5 januari

Stablecoins och AI att förändra kryptovalutamarknaden 2024

Stablecoins kommer att bli mer allmänt använda än någonsin, traditionell finans kommer att intensifiera sitt inträde i digitala tillgångar, och regler och förordningar kommer att bli allt vanligare. Två huvudfaktorer kommer att spela in. Den första är regulatorisk, som den brittiska regeringens åtagande att erkänna stablecoins som ett livskraftigt betalningsmedel nästa år. Den andra är adoption. Visa, Mastercard och PayPal bearbetar alla stablecoins. Stora företag från Microsoft och Starbucks till CheapAir och ExpressVPN accepterar dem eller har stablecoin-initiativ. Detta kommer bara att öka. Tillsammans kan dessa leda till en ökad roll som stablecoins spelar i det globala betalningsnätverket.

Direktlänk Dela Dlnews.com fördjupade 31 december

Olika betalningsalternativ för att läsa artiklar online

Artikeln handlar om olika betalningsalternativ för att läsa artiklar online. Det finns ingen bindningstid och läsaren kan välja betalningsperiod. Ju längre period, desto bättre pris. Betalningsalternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan läsaren även använda Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 30 december

Betalningsalternativ för premiuminnehåll presenteras

Artikeln handlar om olika betalningsalternativ för att få tillgång till premiuminnehåll. Det finns inga bindningstider och man kan välja betalningsperiod. Priset blir bättre ju längre period man väljer. Betalningsalternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan man också använda Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 27 december

Fem toppkurser för att förbättra din karriär inom maskininlärning

Maskininlärning har blivit en avgörande drivkraft för förändring i företag, vilket möjliggör datadrivna beslut, automatisering av processer och upptäckt av outnyttjade möjligheter. Det finns flera framstående kurser som erbjuder en unik blandning av akademisk rigor, praktisk tillämpning och branschexponering. Några av de bästa alternativen inkluderar: Avancerat postgraduat program i AI och maskininlärning (Simplilearn, Purdue University, IBM), Professionellt certifikatprogram i generativ AI och maskininlärning (iHUB DivyaSampark, IIT Roorkee), Caltech University AI & Maskininlärning Bootcamp (Simplilearn, Caltech University), Professionell certifikatkurs i AI och maskininlärning (IIT Kanpur), AI och maskininlärning Bootcamp - UT Dallas (UT Dallas Erik Jonsson School of Engineering och datavetenskap).

Direktlänk Dela Gillett News fördjupade 27 december

Betala för artiklar med flera metoder

Läsare kan nu betala för artiklar med flera olika betalningsmetoder. Bland de tillgängliga alternativen finns Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan läsare även välja att betala med Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 24 december

Mastercard Signals arbetar med att tillämpa generativ AI på bank- och betalningsprocesser

Trots utmaningar som datasekretess, risken för bias och spridning av desinformation, är löftena för AI inom banksektorn stora. Adaptionen av teknologin kommer att bero på industrins förmåga att säkerställa noggrannheten i resultat, integrera säkerhetsåtgärder och etiska standarder samt följa globala regler. Mastercard Signals har arbetat med att tillämpa generativ AI på bank- och betalningsprocesser. Enligt en rapport finns det tre faser av AI-utveckling: experiment, byggande av grunder och skalning upp. Dock finns det utmaningar, som en brist på talang inom AI-fältet.

Direktlänk Dela PaymentsJournal fördjupade 22 december

Visa och Mastercard investerar stort i generativ AI-teknik

Visa och Mastercard har nyligen investerat hundratals miljoner dollar i generativa AI-teknikleverantörer. Dessa investeringar förväntas driva storskaliga globala förändringar i allt från vad konsumenter hör i callcenter till hur deras transaktioner hålls säkra. Generativ AI anses generellt använda avancerat maskininlärning och stora språkmodeller för att producera originalinnehåll eller programmering. Enligt Infosys kommer investeringar i generativ AI att uppgå till 6 miljarder dollar i USA och Kanada 2024, en ökning med 67% jämfört med 2023. Företag förväntar sig operativ prestanda från generativ AI, vilket innebär förbättringar i faktiska processer snarare än att använda generativ AI för att producera innehåll.

Direktlänk Dela American Banker fördjupade 19 december

Förväntningar på AI i marknadsföring 2024: Från chattar till datainsamling och strukturering

Artificiell intelligens (AI) kommer att användas inom tre huvudområden i marknadsföring 2024: att förbättra den kreativa processen, fördjupa personalisering och tillföra större precision och hållbarhet till mediaköpsprocessen, enligt Raja Rajamannar, Mastercards marknads- och kommunikationschef. AI-agenter kommer att utföra uppgifter åt personer och spegla beteendet hos en verklig agent. Resemärken som Expedia och United Airlines kommer sannolikt att vara tidiga användare av agent AI på sina webbplatser. Multimodalitet, en term som fått ökad betydelse med Googles lansering av Gemini, innebär kombination av olika typer av prompts - text, video och ljud - i en stor språkmodell. Företag som Adobes Firefly utforskar redan text-till-bild-funktioner. Den Europeiska unionen var den första regionen att införa omfattande AI-regler, som ska träda i kraft 2025. Milan Kordestani, VD för Ankord Labs, föreslår att USA:s handelsdepartement kunde bilda en byrå för att granska AI-företag för att säkerställa att de följer etiska normer och regler som skyddar allmänhetens intressen.

Direktlänk Dela Adweek fördjupade 18 december

Julhandelns framtid: AI-drivna chatbots

Flera återförsäljare, inklusive Shopify, Mercari och andra, har infört AI-drivna chatbots för att hjälpa kunderna under årets julhandel. Dessa chatbots är utrustade med generativ artificiell intelligens och kan hjälpa köpare att hitta presenter genom att ställa frågor och ge skräddarsydda svar. Detta är första gången en sådan teknik används i stor utsträckning under julhandeln. Företag som Walmart, Mastercard och Signet Jewelers testar också chatbots, som kan bli offentligt tillgängliga nästa år.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 15 december

Mastercard släpper rapport om Generative AI inom banksektorn

Mastercard har släppt sin senaste signalrapport, Generative AI: Banksektorns transformation, som belyser tio centrala användningsområden för Generative AI inom banksektorn idag. Rapporten beskriver hur banker kan hantera utmaningar som kommer med ny teknik, navigera regulatoriska osäkerheter som uppstår vid implementering av Gen AI, utnyttja nya användningsområden för att uppnå effektivitet, öka produktiviteten och omforma kundupplevelser. Ken Moore, Chief Innovation Officer på Mastercard, förutser att Generative AI kommer att gradvis integreras i finansinstitutioners och handlares verksamhet och produkter globalt inom det närmaste året.

Direktlänk Dela FinTech Magazine fördjupade 14 december

AI påverkar företagsutbildning i stor utsträckning, vilket skapar en stor förändring inom området. Trots att företagsutbildning är ett marknadsvärde på $340 miljarder, är problemen komplexa med hundratals utbildningsplattformar, verktyg och tillvägagångssätt. Generativ AI, som Galileo™, kan förstå, sammanfoga, omorganisera och leverera information på sätt som traditionella instruktionsdesigners inte kan. AI kan också skapa innehåll, anpassa inlärningsupplevelser, identifiera och utveckla färdigheter, och till och med ersätta vissa typer av utbildning helt. Företag som Walmart, Mastercard och Rolls Royce använder redan denna teknik.

Josh Bersin fördjupade 14 december

Nya betalningsalternativ för prenumerationer

Nya betalningsalternativ har introducerats för prenumerationer. Utöver de traditionella betalningsmetoderna som Visa, Mastercard och Amex, kan kunder nu också betala med Apple Pay, Google Pay, Swish och Klarna. Dessutom erbjuds ingen bindningstid och ju längre prenumerationstid kunden väljer, desto bättre blir priset. Kunden har full kontroll och kan välja den betalningsmetod och prenumerationstid som passar bäst.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 13 december

Nya betalningsalternativ för prenumerationer

Kunder kan nu välja hur de vill betala för sina prenumerationer. Betalningsalternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan kunder även använda Swish och Klarna. Dessutom finns det ingen bindningstid och kunder kan välja prenumerationsperiod. Ju längre period, desto bättre pris.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 10 december

Nya betalningsalternativ för prenumerationer

Artikeln handlar om olika betalningsalternativ för prenumerationer. Kunden kan välja period och ju längre period, desto bättre pris. Kunden kan bestämma hur de vill betala. Betalningsalternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Med engångsköp kan kunden även använda Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 9 december

Flera betalningsalternativ för prenumerationer

I en artikel beskrivs olika betalningsalternativ för prenumerationstjänster. Bland alternativen finns Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Dessutom kan engångsköp betalas med Swish och Klarna. Det finns ingen bindningstid, och kunden kan välja prenumerationsperiod. Priset blir bättre ju längre period kunden väljer.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 8 december

Betala för artiklar med olika betalningsmetoder

Läsare kan nu betala för att läsa artiklar före alla andra, kommentera före alla andra och njuta av en annonsfri upplevelse. Det finns ingen bindningstid och läsaren kan välja betalningsperiod. Ju längre period, desto bättre pris. Betalningsalternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan läsaren även använda Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 7 december

Apple och Google presenterar de bästa AI-apparna för 2023

Apple och Google presenterade sina listor över de bästa apparna för 2023, med flera AI-drivna appar i fokus. Apple inkluderade appar som ChatGPT, Canva och Picsart i en separat lista över generativa AI-appar. Andra appar som Pinterest, Craft, Artifact och Sololearn belönades också för sina AI-integrationer. På Googles lista utsågs AI-chattappen Character AI till ´bäst med AI´, medan ChatGPT fick ett hedersomnämnande. ChatGPT, som debuterade i maj, firade nyligen ettårsjubileumet för lanseringen av webbversionen. Andra generativa AI-appar som lanserats under året inkluderar chatbots som Anthropic´s Claude, Inflection AI´s Pi och Quora´s Poe, samt AI-videoverktyg som Runway AI.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 6 december

Nya betalningsalternativ för prenumerationstjänster

En okänd nyhetstjänst erbjuder nu flera betalningsalternativ för sina prenumerationer. Utöver traditionella betalningsmetoder som Visa, Mastercard och Amex, kan kunder nu även betala med Apple Pay, Google Pay, Swish och Klarna. Tjänsten har ingen bindningstid och kunder kan välja prenumerationsperiod. Priset blir bättre ju längre period man väljer.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 3 december

Första året för OpenAI:s ChatGPT och AI:s inverkan på jobbmarknaden och affärsvärlden

Torsdagen den 30 november firade OpenAI:s ChatGPT sin första födelsedag. Trots vissa begränsningar har OpenAI:s ChatGPT-mobilapp laddats ner 110 miljoner gånger på bara sex månader. Google´s DeepMind-team har utvecklat en AI-modell för att identifiera nya industriella material som har hittat mer än 2 miljoner hypotetiska materialdesigner, vilket motsvarar nästan 800 års kunskap. En ny rapport publicerad tisdagen den 28 november av Europeiska centralbanken (ECB) säger att den snabba omfamningen av AI hittills har skapat jobb snarare än att eliminera dem. Amazon har avslöjat en rad AI-centrerade tillkännagivanden på Amazon Web Services (AWS) re:Invent-evenemanget denna vecka i Las Vegas, inklusive Amazon Q, en ny generativ AI företagschattbot. AI påverkar snabbt inte bara affärslandskapet utan också det kulturella lexikonet.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 1 december

MasterCard lanserar AI-drivet inköpsassistent

MasterCard har lanserat en AI-driven personlig shoppingassistent, Shopping Muse, genom sitt dotterbolag Dynamic Yield. Shopping Muse hjälper konsumenter att söka och upptäcka produkter i en återförsäljares katalog med hjälp av naturligt språk och kontextuella rekommendationer. Detta generativa AI-assistent återger den mänskliga upplevelsen i butiken genom att översätta konsumenternas vardagsspråk. Dessutom påstår MasterCard att AI-assistenten kan matcha en individuell konsumentprofil, avsikt och affinitet. Detta kommer bara några dagar efter att Amazon avslöjade sin AI-chattbot för AWS-kunder.

Direktlänk Dela BeInCrypto fördjupade 1 december

Bank of America varnar för risker med AI i banksektorn

Bank of America (BoA) menar att integrationen av artificiell intelligens (AI) i befintliga bankprocesser förväntas medföra en rad positiva effekter för finanssektorn. BoA betonar dock att bankerna måste vara försiktiga. Banken varnar för risker för integritet och cybersäkerhet i samband med integration med AI-verktyg och uppmanar till försiktighet vid införandet av AI. Trots de initiala stegen i adoption menar BoA-analytiker att utsikterna till betydande intäktsökning från AI är ”mindre påtagliga”.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 26 november

Läs artiklar och kommentera före alla andra

Du kan nu läsa artiklar och kommentera dem före alla andra. Det finns inga bindningstider och du kan välja den period du föredrar, med längre perioder som erbjuder bättre priser. Betalningsalternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan du också använda Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 22 november

Arbetsplatsutbildning för att bemästra generativ AI

För att undvika att ersättas av AI behöver arbetstagare lära sig att använda AI på jobbet, enligt John Blackmon, chef för AI på ELB Learning. Företaget erbjuder anpassade utbildningar för företag som Google, Mastercard och GM. Bryan Kirschner, vice VD för strategi på DataStax, betonade att varje ny anställd redan använder generativ AI, och att utbildning är avgörande för att använda AI ansvarsfullt och effektivt. Enligt en AI-kompetensrapport från TalentLMS kommer 58% av HR-chefer att använda uppskilling och reskilling för att övervinna AI-kompetensgapet. Hasnain Malik, HR-chef på Brainchild Communications, rådde företag att välja en liten grupp användare och inrikta sig på en smal uppsättning funktioner, och gradvis utöka testningen.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 21 november

Nya betalningsalternativ för tidningsprenumerationer

Tidningsläsare kan nu prenumerera på artiklar och kommentera dem före alla andra, utan annonser och utan bindningstid. Prenumeranter kan välja sin prenumerationsperiod, med längre perioder som erbjuder bättre priser. Betalningsalternativ inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Engångsköp kan också göras med Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 20 november

Betala för nyheter på olika sätt

En nyhetstjänst erbjuder nu flera betalningsalternativ för att läsa artiklar. Utöver att betala med Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex, kan användare nu också göra engångsköp med Swish och Klarna. Tjänsten har ingen bindningstid och användare kan välja betalningsperiod. Ju längre period, desto bättre pris.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 20 november

Mastercard intensifierar kampen mot bedrägeri via kryptovalutaväxlingar

Mastercard fördubblar sina ansträngningar för att upptäcka och förhindra bedrägerier via kryptovalutaväxlingar. Företaget har ingått ett partnerskap med Feedzai, en plattform för regulatorisk teknik som använder artificiell intelligens för att bekämpa penningtvätt och finansiella bluffar online. Genom partnerskapet kommer Feedzai att integreras direkt med Mastercards CipherTrace Armada-plattform, som används för att övervaka transaktioner från över 6000 kryptovalutaväxlingar för bedrägerier, penningtvätt och annan misstänkt aktivitet. Feedzai kommer att ´andas in´ data för att möjliggöra realtidsvarningar om misstänkta kryptotransaktioner.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 20 november

Nya betalningsalternativ för prenumerationer

Kunder kan nu välja hur de vill betala för sina prenumerationer. Betalningsalternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan kunder även använda Swish och Klarna. Dessutom finns det ingen bindningstid och kunder kan välja den period de föredrar, med bättre priser för längre perioder.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 18 november

Alternativa betalningsmetoder för prenumerationer

En artikel presenterar olika prenumerationsalternativ och betalningsmetoder. Prenumeranter kan välja sin prenumerationsperiod och ju längre period de väljer, desto bättre blir priset. Bland tillgängliga betalningsmetoder finns Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan kunderna också använda Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 17 november

Betala för artiklar och kommentarer utan annonser och bindningstid

Läsare kan nu betala för att läsa artiklar och kommentera före alla andra, utan annonser och bindningstid. Betalningsalternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan man också använda Swish och Klarna. Priset beror på den valda perioden, med bättre priser för längre perioder.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 16 november

Ny betalningsmetod för prenumerationer

Artikeln beskriver olika betalningsalternativ för prenumerationer. Du kan betala med Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Dessutom kan du använda Swish och Klarna för engångsköp. Det finns ingen bindningstid och du kan välja period för din prenumeration. Ju längre period du väljer, desto bättre pris får du.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 16 november

Nya betalningsalternativ för prenumerationer

Användare kan nu prenumerera på artiklar och kommentera dem före alla andra. Det finns inga annonser och ingen bindningstid. Användaren kan välja prenumerationsperiod och ju längre period, desto bättre blir priset. Betalningsalternativ inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan användare även välja att betala med Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 16 november

Artificiell intelligens förändrar reklambranschen

Artificiell intelligens (AI) har potential att förändra reklambranschen genom att hantera kreativa och beräkningsuppgifter. Under en nyligen genomförd webinar diskuterade Cheryl Guerin från Mastercard, Jeremy Jones från Mailchimp och Anthony Yell från Razorfish hur AI påverkar reklam. AI-verktyg kan förbättra den kreativa processen och öppna upp nya möjligheter. AI kan även användas för att effektivisera produktion och distribution av media. Mastercard skapar en policy för hur byråer kan använda AI för deras räkning samt en styrstruktur. Mailchimp har använt AI för att snabbt skapa bilder och Intuit Assist för att hjälpa småföretag att generera innehåll och personalisera marknadsföring.

Direktlänk Dela Campaign Live fördjupade 31 oktober

Nya betalningsalternativ för prenumerationer

Användare kan nu välja hur de vill betala för prenumerationer. Betalningsalternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Dessutom kan engångsköp göras med Swish och Klarna. Användare kan välja prenumerationens varaktighet, med bättre priser för längre perioder. Det finns ingen bindningstid.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 30 oktober

Betalningsalternativ för prenumerationstjänster

Prenumerationstjänster erbjuder flera betalningsalternativ för sina kunder. Kunder kan alltid betala med Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp finns även alternativet att använda Swish och Klarna. Dessutom finns det ingen bindningstid och kunderna kan välja prenumerationsperiod. Ju längre period, desto bättre pris.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 29 oktober

Mastercard expanderar sin konsultverksamhet med AI och ekonomi

Mastercard har meddelat att de utvidgar sin konsultverksamhet med nya områden inriktade på artificiell intelligens (AI) och ekonomi. Syftet är att hjälpa kunder inom alla branscher att snabbt och ansvarsfullt utveckla användningen av AI och hantera ständigt föränderliga makroekonomiska krafter och konsumentpreferenser. Företaget förbättrar även sin tjänst för affärstransformation, Digital Labs, för att hjälpa kunder att skapa helhetslösningar från konceptutveckling och snabb prototypframställning till lansering och skalbarhet. Dessa erbjudanden är en del av Mastercards pågående konsultexpansion i framväxande sektorer.

Direktlänk Dela Crowdfund Insider fördjupade 27 oktober

Ny betalningsmetod för nyhetsartiklar

Läsare erbjuds möjligheten att prenumerera på nyhetsartiklar utan bindningstid och med flera betalningsalternativ. Ju längre prenumerationsperiod, desto bättre pris. Betalningsmetoder inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan läsare även använda Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 25 oktober

Meta Platforms och Mastercard utnyttjar AI för att öka vinster

Företag som Meta Platforms och Mastercard utnyttjar kraften i artificiell intelligens (AI) för att förbättra sina tjänster och öka sina vinster. Meta Platforms, som äger sociala medier som Facebook, Instagram, WhatsApp och Messenger, använder AI för att förbättra sina annonser och förutse en annons prestanda. Företaget har över 3 miljarder dagliga aktiva användare och genererade en intäkt på 32 miljarder dollar och 7,8 miljarder dollar i nettovinster i andra kvartalet. Mastercard använder AI för att förbättra sina betalningssystem och bekämpa bedrägerier. Företaget behandlade 2,3 biljoner dollar i betalningsvolym under andra kvartalet och tjänade 2,8 miljarder dollar i nettovinster. Mastercards AI-drivna cybersäkerhetsverktyg har redan förhindrat mer än 35 miljarder dollar i bedrägeriförluster.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 25 oktober

Mastercard utökar sin konsultverksamhet med AI och ekonomi

Mastercard har tillkännagivit en utvidgning av sin konsultverksamhet med nya avdelningar inriktade på artificiell intelligens (AI) och ekonomi. Syftet är att hjälpa kunder i alla branscher att snabbt och ansvarsfullt utnyttja AI och hantera ständigt föränderliga makroekonomiska krafter och konsumentpreferenser. Företaget förbättrar också sin tjänst för affärstransformation, Digital Labs, för att skapa helhetslösningar från konceptutveckling och snabb prototyping till lansering och skalbarhet. Dessa erbjudanden är en del av Mastercards pågående utvidgning av konsultverksamheten till framväxande sektorer.

Direktlänk Dela Kalkine Media fördjupade 25 oktober

Mastercard utökar sin konsultverksamhet med nya AI- och ekonomipraktiker

Mastercard har meddelat en utvidgning av sin konsultverksamhet genom att lansera nya praktiker inom artificiell intelligens och ekonomi. Syftet är att hjälpa kunder inom alla branscher att snabbt och ansvarsfullt utnyttja AI och hantera ständigt föränderliga makroekonomiska krafter och konsumentpreferenser. Företaget förbättrar också sin affärstransformationstjänst, Digital Labs, för att skapa helhetslösningar från konceptutveckling och snabb prototypframställning till lansering och skalbarhet. Dessa tjänster är en del av Mastercards pågående konsultutvidgning inom framväxande sektorer för att stödja företags utveckling och tillväxt.

Direktlänk Dela Social News XYZ fördjupade 25 oktober

Nya betalningsalternativ för prenumerationstjänster

Prenumerationstjänster erbjuder nu fler betalningsalternativ för sina kunder. Utöver de vanliga alternativen som Visa, Mastercard och Amex, kan kunder nu också betala med Apple Pay, Google Pay, Swish och Klarna. Dessutom finns det ingen bindningstid och kunderna kan välja den period de vill prenumerera på, med bättre priser för längre perioder.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 25 oktober

Mastercard utökar sin konsultverksamhet för att inkludera AI och ekonomi

Mastercard har utökat sin konsultverksamhet för att inkludera metoder som hanterar artificiell intelligens (AI) och ekonomi. Detta inkluderar att förbättra Digital Labs, deras tjänst för affärstransformation. Mastercards AI-konsultationspraxis arbetar med företag för att anta relevanta och ansvarsfulla AI-strategier, med experter som identifierar och integrerar AI-verktyg för förbättrad kundupplevelse, operationell effektivitet och hållbar intäktsgenerering. Ekonomikonsultationen består av interna experter från Mastercard Economics Institute som omvandlar omfattande ekonomiska data till handlingskraftiga insikter.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 23 oktober

Betala för tidig tillgång till artiklar och annonsfritt innehåll

Läsare erbjuds möjlighet att få tillgång till artiklar innan andra, kommentera innan andra och njuta av en annonsfri upplevelse. Det finns ingen bindningstid och läsaren kan välja sin egen prenumerationsperiod. Betalningsmetoder inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan läsarna även använda Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 23 oktober

Generativ AI-teknik driver innovation och skapar nya enhörningar

Generativ AI-teknik har fångat intresset från både offentliga och privata företag. Enligt en rapport från riskkapitalbolaget Accel utgör nu generativa AI-företag nästan två tredjedelar (60%) av nya ´enhörningar´, eller startups värderade till över $1 miljard. OpenAI, en pionjär inom industrin, överväger att sälja aktier till ett värde av $86 miljarder. IBM och Amazon Web Services samarbetar för att hjälpa kunder att utnyttja generativ AI. Mastercard har introducerat nya AI-drivna lösningar och Revnue har lanserat en AI-drivna mobilapp. Square har lanserat 10 nya generativa AI-funktioner. Enligt rapporten ´Consumer Interest in Artificial Intelligence´ vill nästan två tredjedelar av amerikanerna ha en AI-kopilot för att hjälpa dem att boka resor. Trots framstegen finns det fortfarande risker med AI-teknologin och det finns krav på reglering.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 23 oktober

AI i marknadsföringsstrategier: En diskussion mellan ledare från Mastercard och EY

Marknadsföringsledare från Mastercard och EY diskuterade möjligheterna och utmaningarna med att integrera AI i arbetsflöden vid ett TIME100 Talks-evenemang. Cheryl Guerin, exekutiv vicepresident för global varumärkesstrategi och innovation på Mastercard, och Janet Balis, marknadspraktikledare på EY Consulting i Amerika, diskuterade hur tekniken kan förändra branschens praxis. De betonade vikten av mänskliga kontakter i denna övergång. Guerin påpekade att Mastercard länge har använt AI för att erbjuda mer riktad marknadsföring och spåra trender. Balis ser AI som ett verktyg som kan hjälpa arbetstagare snarare än hota jobb.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 18 oktober

Ökande online-bedrägeri med hjälp av AI oroar finansbranschen

Bedrägerier på nätet där bedragare skapar falska identiteter för att lura finansiella institutioner eller deras kunder på pengar ökar, och brotten förväntas bli allt vanligare med den ökande användningen av artificiell intelligens (AI), enligt experter. En ny undersökning av 500 bedrägeri- och riskprofessionella uttrycker stor oro i finansbranschen över den växande skalan av dessa falska onlinekunder och om säkerhets- och identitetsdetekteringstekniken på banker och låneservicers kan hänga med. AI kan skrapa internet i rekordfart och, när den är beväpnad med information från en kombination av stulna, falska och legitima digitala datakällor, kan den utge sig för att vara andra personer.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 11 oktober

Mastercards rapport visar hur generativ AI kan förändra olika branscher

Mastercard har släppt sin ´Signals´-rapport om hur generativ AI kan förändra hur olika branscher fungerar. Rapporten visar att företag adopterar AI i högre grad än tidigare, med 50% av företagen som använde AI för minst en applikation 2022, jämfört med bara 20% 2017. Mastercard identifierar fem områden av handel som kan dra nytta av AI och presenterar möjliga användningsfall för AI inom varje industri. Bland dessa är företagskunskap, finans, småföretag, detaljhandel och resor. Konsultföretag som BCG, EY, KPMG, Accenture och McKinsey har redan projekt av detta slag på gång.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 6 oktober

Flera betalningsalternativ för prenumeration

För att prenumerera på artiklar finns det flera betalningsalternativ tillgängliga. Användare kan alltid betala med Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan användare även använda Swish och Klarna. Det finns ingen bindningstid och priset varierar beroende på prenumerationsperioden, med längre perioder som ger bättre pris.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 5 oktober

Visa lanserar en $100 miljoner fond för att investera i generativ AI

Visa har lanserat en initiativ på $100 miljoner för att investera i företag som fokuserar på generativ artificiell intelligens (AI), en teknik som attraherar mycket intresse inom finansbranschen. Generativ AI hänvisar till användning av stora språkmodeller för att bygga AI som kan skapa originalinnehåll såsom text eller bilder. Investeringar har strömmat in i generativ AI i flera månader, mycket av det inriktat på att förbättra hur betalupplevelsen kan personanpassas för konsumenter och handlare. Visa kan koppla generativ AI med sin egen massiva databas för en mängd olika användningsområden, inklusive bedrägeriförebyggande och betalningsoptimering.

Direktlänk Dela American Banker fördjupade 3 oktober

VentureBeats specialnummer ger djupgående insikter i teknikindustrins mest betydelsefulla ämnen

VentureBeat har fokuserat på att belysa de mest omvälvande teknologierna som formar vår värld genom sitt format ´Special Issue´. I dessa specialnummer gräver de djupare i avgörande ämnen inom teknikindustrin. Ett exempel är deras senaste specialnummer ´Data Centers in 2023 – How to do More with Less´, där de undersökte hur företagsledare navigerar den pågående ekonomiska nedgången och ökningen av räntor som påverkar investeringar i datacenter. Företag överger inte investeringar i sina datacenter, utan omdefinierar sina strategier med fokus på effektivitet och konsolidering av investeringar. VentureBeat har även utforskat ämnen som datasekretess, kunddatastrategi, AI-applikationer, den föränderliga CIO-agendan och framtidens AI inom sjukvård.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 22 september

Betalningsalternativ för onlineartiklar

Artikeln diskuterar olika betalningsalternativ för att läsa artiklar online. Användare kan välja sin egen prenumerationsperiod, med längre perioder som erbjuder bättre priser. Betalningsmetoder inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Engångsköp kan också göras med Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 21 september

Betalningsalternativ för prenumerationstjänster

En prenumerationstjänst erbjuder kunderna att läsa artiklar före alla andra och kommentera före alla andra utan annonser. Det finns ingen bindningstid och ju längre period kunden väljer, desto bättre blir priset. Betalningsalternativ inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Vid engångsköp kan kunden även använda Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 21 september

Fintech Innovation Lab visar upp start-ups med fokus på syntetiska data, kryptovaluta och AI

Fintech Innovation Lab i New York presenterade förra veckan start-ups med idéer inom syntetiska data, handelsöverensstämmelse för kryptovalutor, prediktiv cybersäkerhet och finansiell hälsa. Labbet startades 2010 av Partnership Fund for New York City och professionella tjänsteföretaget Accenture. Varje kohort av start-ups väljs ut med input från höga chefer från finansiella institutioner som Bank of America, Mastercard och Barclays. Dessa företag är partners med labbet och erbjuder mentorstöd och vägledning för att påskynda start-uppens planer.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 19 september

AI: s roll i bedrägeribekämpning och dess utmaningar

Artificiell intelligens (AI) är en kraftfull kraft med betydande inverkan över olika branscher, inklusive hälso- och sjukvård, datavetenskap och finans. AI:s snabba framsteg innebär dock utmaningar när det gäller bedrägerier. AI-relaterade bedrägerier och deepfakes blir allt mer oroande, med brottslingar som kontinuerligt förfinar sina taktiker. En studie från McAfee visade att en av fyra tillfrågade individer erkände att de fallit offer för ett AI-drivet bedrägeri. Trots riskerna för missbruk visar AI sig också vara ett kraftfullt vapen mot bedrägerier, särskilt inom banksektorn. Mastercard introducerade till exempel ´Consumer Fraud Risk´, en AI-driven lösning för att motverka bedrägerier som har antagits av flera brittiska banker.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 14 september

Finansindustrin använder AI för att bekämpa cyberattacker och bedrägerier

AI används allt mer av finansiella tjänster för att bekämpa ökande cyberattacker och bedrägerier. Globala cyberattacker har ökat med mer än 8% det senaste året, med en chockerande ökning på 1318% av ransomware-attacker inom finansindustrin. AI-utvecklingsverktyg används för att förbättra och rikta in attacker. För att skydda data och vinster använder bank- och finanstjänster sina egna AI-baserade vapen. Företag som Mastercard och PayPal använder AI för att spåra bedräglig aktivitet och identifiera ovanliga mönster. Danske Bank och JP Morgan Chase implementerar djupinlärnings-AI-verktyg för att upptäcka bedrägerier och automatisera beslut.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 13 september

Välj hur du vill betala för ditt abonnemang

Läs artiklar och kommentera före alla andra med ett abonnemang som inte har någon bindningstid. Ju längre period du väljer, desto bättre blir priset. Du kan betala med Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Vid engångsköp kan du även använda Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 13 september

Howso släpper sin AI-motor som öppen källkod för att bekämpa ´svarta låda´-problemet

Howso, tidigare känt som Diveplane, har släppt sin AI-motor som öppen källkod för att erbjuda ett alternativ till de ´svarta låda´ AI-bibliotek som används idag. Howso Engine bygger på instansbaserat lärande (IBL), vilket enligt företaget är fullt förklarligt till skillnad från neurala nätverk. IBL lagrar träningsdata och söker efter jämförbara punkter för att skapa förutsägelser, vilket gör det lättare att förstå dess resultat och spåra dess beslut. Howso samarbetar redan med stora namn som MasterCard och Duke University Health System.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 13 september

Betala för artiklar med olika betalningsmetoder

Läsare erbjuds nu att betala för artiklar med olika betalningsmetoder. Ingen bindningstid ingår och priset varierar beroende på vald period. Betalningsalternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan läsare också använda Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 9 september

Betalningsalternativ för prenumerationstjänster

Artikeln diskuterar olika betalningsalternativ för prenumerationstjänster. Det nämns att det inte finns någon bindningstid och att ju längre period du väljer, desto bättre pris får du. Betalningsalternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan du även använda Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 7 september

Ny betalningsmetod för tidningsartiklar

En ny betalningsmetod för tidningsartiklar har introducerats. Användarna kan nu välja deras betalningsperiod och det finns ingen bindningstid. Dessutom, ju längre perioden är, desto bättre blir priset. Användare kan betala med Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Engångsköp kan också göras med Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 7 september

Nya betalningsalternativ för artiklar

Läsare erbjuds nu flera alternativ för att betala för sin läsning. Förutom traditionella betalningsmetoder som Visa, Mastercard och Amex, kan läsare nu också använda Apple Pay, Google Pay, Swish och Klarna. Dessutom finns det inga bindningstider och priset blir bättre ju längre period man väljer att betala för. Läsare kan även kommentera före alla andra och får tillgång till artiklar före alla andra.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 29 augusti

AI transformerar bankvärlden: Från chattbotar till bedrägeriskydd

Bankindustrins lexikon får en AI-makeover. Chattbotar inom branschen utvecklas till personliga rådgivare och bedrägeriskydd blir förebyggande, vilket innebär att alla aspekter av bankverksamheten är redo för en ombyggnad. Denna omvandling omformar allt från interna operationer till kundbankupplevelser. Avancerad AI-teknologi styr konversationen och formar en konsumentbankframtid där digitala assistenter inte bara lyssnar utan också förstår och förutser konsumenternas behov. AI:s röst ekar från megabanker till digitala nykomlingar. JP Morgan Chase och Israels One Zero Bank är ledande inom branschen och använder AI för att förbättra kundinteraktionerna. AI erbjuder förbättrad detektion och skyddsförmåga samtidigt som det omformar traditionella bankmetoder. Mastercard har till exempel infört ett nytt AI-drivet verktyg, Consumer Fraud Risk, för att bekämpa bedrägerier. Denna AI-revolution inom bankväsendet är mer konversation och mindre transaktion.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 29 augusti

Microsofts ordförande varnar för risker med snabb tillväxt av AI

Microsofts styrelseordförande Brad Smith varnade under ett företagsforum på fredagen för att den snabba tillväxten av artificiell intelligens riskerar att upprepa misstagen som teknikindustrin gjorde i början av sociala mediers era. Han uttryckte oro över teknologins potential för desinformation, missbruk och störningar på arbetsmarknaden. Smith sa att utvecklarna av den potentiellt revolutionerande teknologin inte delar dessa tvivel och att deras optimism påminner honom om de tidiga åren av sociala nätverksplattformar. Han betonade behovet av att bygga skyddsräcken från grunden för att hantera dessa risker. Mastercard VD Michael Miebach sa att företag behöver bygga förtroende för användningen av teknik och ta itu med frågor som AI-bias.

Direktlänk Dela Irshi Videos fördjupade 26 augusti

Olika betalningsalternativ för prenumerationer

Artikeln handlar om olika betalningsalternativ för att prenumerera på artiklar. Det finns ingen bindningstid och ju längre prenumerationstid, desto bättre blir priset. Betalningsalternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan användare även välja att betala med Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 24 augusti

Dag ett av Ai4 2023-konferensen: Fokus på AI-teknikens framtid

Första dagen av Ai4 2023-konferensen, organiserad av Fora Group, ägde rum på MGM Grand hotel i Las Vegas, Nevada. Konferensen innehöll presentationer från ledare inom AI-teknik, inklusive Nikola Todorovic, medgrundare och VD för visuella effekter företaget Wonder Dynamics, och Conor Jensen, Americas Field CDO på Dataiku. Andra talare inkluderade Joann Stonier, EVP och Mastercard Fellow of Data and AI, Arijit Sengupta, grundare och VD för Aible, Daniel Lavender, senior director of advanced analytics insights and architecture på Ciena, Brandon Deer, medgrundare och general partner på Crew Capital, Joshua Browder, VD för DoNotPay, och Luv Tulsidas, grundare och VD för Techolution.

Direktlänk Dela InfoQ fördjupade 20 augusti

Generativ AI i finanssektorn: Mastercards rapport

Nya användningsområden för generativ AI fortsätter att dyka upp och finansinstitut som utforskar tekniken måste överväga efterlevnad. Användningar för generativ AI i finanssektorn inkluderar att snabbt koppla samman institutioner, fungera som ett personligt verktyg för förmögenhetsförvaltning och undervisa i ekonomisk kompetens, enligt Mastercards rapport ´Handel i generativ AI:s tidsålder´.

Direktlänk Dela Bank Automation News fördjupade 17 augusti

Generativ AI kan orsaka betydande ekonomisk störning, enligt Mastercard

Generativ AI kan vara på gränsen till att orsaka betydande ekonomisk störning, enligt Mastercards senaste Signals-rapport. Ken Moore, Mastercards Chief Innovation Officer, tror att denna teknologi har liknande egenskaper som andra teknologier som har visat sig vara hållbara, som internet eller smarta telefoner. Han påpekar att AI kan tillämpas tvärfunktionellt och inte bara påverkar en viss industri eller geografisk region. Företag som Klarna, Expedia och Instacart har redan använt ChatGPT för att förbättra kundupplevelsen. Moore tror att en övergång till öppen källkod kan ge företag möjlighet att använda tekniken säkert utan att äventyra sina egna data och kunders data.

Direktlänk Dela Fintechnexus.com fördjupade 16 augusti

Mastercards rapport framhäver AI:s potential att förbättra affärsverksamhet

En rapport från Mastercard Signals betonar potentialen hos artificiell intelligens (AI) för att förbättra kundengagemang och affärsverksamhet inom de närmaste fem till sju åren. AI förväntas revolutionera olika sektorer, inklusive stora företag, små företag, bank, detaljhandel och resor. Generativ AI förutses att möta efterfrågan på säkerhet, personalisering, bekvämlighet och automatiseringslösningar. Det kommer att optimera leveranskedjor, förbättra marknadsföringsinsatser genom hyper-personalisering och påskynda marknadslanseringen av nya produkter och tjänster i detaljhandels- och e-handelsföretag. Trots utmaningarna förväntas generativ AI vara en långvarig del av framtiden.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 13 augusti

AI-förstärkt övervakningsteknik för identifiering och spårning av fordon växer globalt

AI-verktyg öppnar upp för nya övervakningsmöjligheter. En sådan tillämpning är identifiering och spårning av fordon med hjälp av deras registreringsnummer, även känt som automatisk nummerplåtsigenkänning (ANPR). Tekniken används för att samla in ytterligare detaljer som fordonets färg, märke och modell. Enligt dokument som Forbes har fått tillgång till, används tekniken även för att bedöma ett fordons körbeteende och avgöra om det uppvisar tecken på misstänkt beteende. Kameror som driver ANPR-övervakningen kommer i mobila och stationära versioner och kan skanna miljontals fordon. Enligt Forbes är ett av företagen som utvecklar ANPR-utrustning Rekor, som har sålt tekniken till nästan ett dussin polisavdelningar och statliga myndigheter.

Direktlänk Dela SlashGear fördjupade 12 augusti

AI kan stärka kundengagemang och effektivitet inom företag, enligt Mastercard Signals-rapport

En nyligen publicerad rapport från Mastercard Signals föreslår att artificiell intelligens (AI) har potential att stärka kundengagemang och skapa mer effektivitet inom företagsverksamhet de kommande fem till sju åren. Rapporten förutser att AI kommer att förvandla sektorer som stora företag, småföretag, bank, detaljhandel och resor. AI-tekniken kan förvandla handeln, med generativa AI-verktyg som används som supertekniker för kundansökan och effektivitet i verksamheten. Nyckelaktörer som har framstått som innovatörer inom AI-området inkluderar OpenAI, Microsoft, Google och Meta.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 augusti

Aptos Labs samarbetar med Microsofts OpenAI för att utöka Web3

Aptos Labs har ingått ett flerårigt avtal med Microsoft för att expandera Web3, vilket har lett till att priset på Aptos (APT), den inhemska token för Aptos blockchain, har ökat med över 10% under de senaste 24 timmarna. Samarbetet kommer att kombinera Aptos blockchain-teknologi med Microsofts Azure OpenAI-tjänst för att bredda användningen av blockchain och göra det enklare för konsumenter att övergå till Web3. De två företagen kommer också att samarbeta om en AI-chattbot och undersöka hur de kan stödja finansindustrin.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 10 augusti

Betalningsalternativ för prenumerationer

Prenumeranter erbjuds flera betalningsalternativ. Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex accepteras alltid. För engångsköp kan kunderna också använda Swish och Klarna. Det finns ingen bindningstid och priset blir bättre ju längre period man väljer att prenumerera.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 2 augusti

Nya betalningsalternativ för prenumerationer

Artikeln beskriver olika betalningsalternativ för prenumerationer. Det framgår att kunder kan välja sin prenumerationsperiod och att priset blir bättre ju längre period man väljer. Betalning kan göras med Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan även Swish och Klarna användas.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 1 augusti

Betala för innehåll med olika betalningsmetoder

Artikeln handlar om olika betalningsalternativ för att få tillgång till premiuminnehåll. Användare kan välja sin prenumerationsperiod och ju längre period, desto bättre pris. Betalningsalternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan användare även använda Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 1 augusti

Nya betalningsalternativ för prenumerationstjänster

Prenumerationstjänster erbjuder nu flera betalningsalternativ för sina kunder. Bortsett från de traditionella metoderna som Visa, Mastercard och Amex, kan kunder nu också använda Apple Pay, Google Pay, Swish och Klarna. Dessutom erbjuds olika prenumerationsperioder, där längre perioder ger bättre pris. Ingen bindningstid krävs.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 1 augusti

Nyhetsartikel om betalningsalternativ

Artikeln handlar om olika betalningsalternativ som erbjuds till läsare. Det finns ingen bindningstid och priset varierar beroende på den valda perioden. Betalningsmetoder inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Vid engångsköp kan läsarna även använda Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 31 juli

Tjänst erbjuder prenumeration utan bindningstid och flera betalningsalternativ

En tjänst erbjuder prenumeration utan bindningstid, där användare kan välja sin egen period. Ju längre period, desto bättre pris. Betalningsalternativ inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan användare också använda Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 31 juli

Nya betalningsalternativ för läsare

Läsare kan nu välja sin betalningsperiod och hur de vill betala för sitt abonnemang. Det finns inga bindningstider och läsare kan betala med Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan läsare också använda Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 28 juli

Möjlighet att betala för artiklar med flera betalningsmetoder

Läsare erbjuds nu möjligheten att betala för artiklar med flera olika betalningsmetoder. Utöver traditionella metoder som Visa, Mastercard och Amex kan användare nu även betala med Apple Pay, Google Pay, Swish och Klarna. Dessutom tillhandahålls ingen bindningstid och ju längre period man väljer att betala för, desto bättre blir priset.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 28 juli

Finanssektorn har länge försökt automatisera sina processer, och den senaste utvecklingen inom generativ artificiell intelligens (AI) har öppnat upp nya möjligheter och utmaningar. AI används redan för att förbättra kundupplevelsen, med system som kan svara på komplexa förfrågningar och lära sig att hantera specifika kundbehov. AI används också för att snabba upp bedömningen av om en konsument har råd med kreditprodukter. Företag anpassar också generativ AI för att bekämpa finansiell brottslighet, inklusive penningtvätt. Dock finns det också risker med AI, inklusive dess förmåga att möjliggöra finansiell brottslighet.

Financial Times fördjupade 20 juli

AI kommer att stärka framtidens ekonomi

AI kommer att revolutionera utbildning och småföretagande genom att tillhandahålla ett robust stödsystem för lärare och ungdomar och underlätta för småföretagare att expandera sina verksamheter. AI kommer också att ha en positiv inverkan på elbilsindustrin genom att förbättra prestanda och batterihantering. Dessutom kommer AI att gynna modeindustrin genom att förbättra efterfrågeprognoser och lagerhantering. Slutligen kommer AI att omforma fintechindustrin genom att förbättra kreditvärdering och riskbedömning.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 16 juli

Anklagelser mot GARM för att bryta mot konkurrenslagen

GARM, bestående av över 100 stora annonsörer, byråer, branschorganisationer och sociala plattformar, anklagas av Jordan för att bryta mot konkurrenslagen genom att samarbeta för att demonetisera innehåll de anser vara hatiskt tal, trakasserier och desinformation. Jordan hävdar att detta drabbar legitimt konservativt tal. Trots att det är osannolikt att detta leder till lagstiftning eller utredningar från justitiedepartementet eller Federal Trade Commission, kan det potentiellt bränsle till stämningar på statlig nivå och privata rättsprocesser, och leda till fler stämningar mot marknadsförare, byråer och sociala plattformar.

Direktlänk Dela Ad Age fördjupade 11 juli

Generativ AI demokratiseras: VB Transforms flaggskeppsevent VB Transform äger rum 11 och 12 juli

Generativ AI demokratiseras nyligen i kölvattnet av OpenAI:s offentliga lansering av ChatGPT, och alla möjligheter den innebär. Just nu är frågan för företag inte varför den ska omfamnas, utan hur den kan omfamnas – och hur kan dess utmaningar mildras och dess potential omvandlas till affärstransformation? Detta är drivkraften bakom VB Transforms flaggskeppsevent, VB Transform: ”Få försprång i den generativa AI-revolutionen.” Det är precis runt hörnet, och äger rum 11 och 12 juli i San Francisco.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 8 juli

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare