» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 355 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Melbourne är en storstad i Australien, belägen i delstaten Victoria. Det är Australiens näst största stad och har en befolkning på över 5 miljoner invånare. Melbourne är känt för sin kultur, konst, mode och sportevenemang. Staden har flera universitet, gallerier, teatrar och museer. Melbourne är också hem för Australiens Grand Prix i Formel 1 och Australian Open i tennis. Klimatet är tempererat med varma somrar och milda vintrar. Staden är en populär turistdestination och har ett rikt utbud av restauranger, barer och kaféer samt vackra parker och trädgårdar.

Senaste nytt kring Melbourne

GPT Group förväntar minskad utdelning trots ökning i kontorsuthyrningskapital

GPT Group förväntar sig en ökning av kapitalet för kontorsuthyrning 2023, vilket kommer att låsa in hyresgäster för dess kontorstorn. Dock kommer detta, tillsammans med en lägre utdelning från dess förvaltade kontorsfond, att resultera i en minskad utdelningsprognos för dess aktieägare. GPT:s VD Bob Johnston kommer att avgå i slutet av denna månad, och ersätts av Russell Proutt, tidigare CFO för Charter Hall. Trots vissa utmaningar, ser GPT positiva tecken, inklusive en ökning av intäkterna från dess logistik- och detaljhandelsfastigheter, samt en växande fondplattform.

Direktlänk Dela The Australian Financial Review fördjupade 19 februari
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Intelia uppnår Premier Status och specialisering inom maskininlärning med Google Cloud

Intelia har uppnått nya kompetenser och specialiseringar med Google Cloud, inklusive Premier Status inom sälj- och serviceengagemangsmodeller och specialiseringen Machine Learning-Services med Google Cloud Partner Advantage. Dessa ackrediteringar erkänner företagets expertis och framgång i att bygga avancerade dataanalyslösningar för kunder med hjälp av Google Cloud-teknik. Intelia, som grundades 2018 och har sitt huvudkontor i Melbourne, är en specialiserad data-, intelligent automatiserings- och molnspecialistkonsult och har varit en Google Cloud-partner sedan starten. Direnc Uysal, Intelias teknikchef, uttrycker stolthet över företagets framgångar och potential för fortsatt tillväxt.

Direktlänk Dela iTWire fördjupade 14 februari

Svenska heavy metal-bandet Bullet på väg till Australien för turné

Efter en 23-årig väntan kommer det svenska heavy metal-bandet Bullet äntligen till Australien för en snabb turné med tre datum, inklusive ett uppträdande på Melbournes ikoniska Cherry Bar. Gitarristen Hampus Klang diskuterade turnén och bandets framtid, inklusive skrivandet av nya låtar. Bullet har haft en lång och framgångsrik karriär, med influenser som AC/DC, Iron Maiden och Judas Priest. Bandet ser fram emot att träffa sina australiska fans och kanske även deras goda vänner i bandet Airbourne.

Direktlänk Dela The Rockpit fördjupade 13 februari

Australiensisk borgmästare avbryter ärekränkningsåtgärder mot OpenAI

En regional australiensisk borgmästare har meddelat att han inte längre kommer att föra ärekränkningsåtgärder mot OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, i vad som skulle ha varit ett världsledande testfall över falska påståenden gjorda av en AI-chattbot. Brian Hood gjorde globala rubriker förra året när han meddelade att han övervägde rättsliga åtgärder för falska påståenden om att han hade avtjänat tid i fängelse för mutor. ChatGPT påstod att Brian Hood var inblandad i betalning av mutor till indonesiska och malaysiska tjänstemän och dömdes till fängelse. Hood, som nu är borgmästare i det regionala Hepburn Shire-rådet nordväst om Melbourne, larmade myndigheter och journalister för mer än ett decennium sedan om utländsk mutbrott av agenterna för ett sedeltryckeri som kallas Securency, som då ägdes av Australiens reservbank. ChatGPT hade dock en annan syn på hans roll.

Direktlänk Dela The Sydney Morning Herald fördjupade 11 februari

Infosys och Tennis Australia lanserar AI-drivna digitala plattformar för Australian Open 2024

Infosys och Tennis Australia har lanserat AI-drivna digitala plattformar för Australian Open 2024 för att förbättra engagemang för fans, spelarprestanda och digitalt innehållsskapande. Plattformarna använder generativ AI-teknik och Infosys Topaz för att leverera stora språkmodeller och kognitiv kärna för att påskynda Tennis Australias AI-resa. De har också lanserat en digital skicklighetsplattform för att bygga framtidens ledare i Australien. Dessutom har Infosys lanserat en helt ny generativ AI-upplevelse ´Rafa Forever´ för att hylla tennislegenden Rafael Nadal.

Direktlänk Dela IndianWeb2 fördjupade 24 januari

OpenAI:s VD Sam Altman gifter sig med långvarig partner

Sam Altman, VD för artificiell intelligens-företaget OpenAI, har gift sig med sin australiensiska partner Oliver Mulherin. Bröllopet bekräftades av Altman efter att bilder från ceremonin började cirkulera på sociala medier. Paret, som bor i San Francisco, har hållit sin relation mycket privat. Mulherin, som studerade datavetenskap vid University of Melbourne, har tidigare arbetat på Facebooks moderbolag Meta. Altman, som kom ut som homosexuell på gymnasiet, har uttryckt en önskan att starta en familj inom en snar framtid.

Direktlänk Dela Star Observer fördjupade 13 januari

OpenAI-chefen Sam Altman gifter sig med sin partner Oliver Mulherin på sin Hawaii-fastighet

Sam Altman, VD för OpenAI, har gift sig med sin partner Oliver Mulherin på sin fastighet på Hawaii, värd 43 miljoner dollar. Bilder från den intima ceremonin i Kailua-Kona på Hawaii Island cirkulerade på sociala medier. Altman bekräftade de glada nyheterna till NBC. Bilderna visar paret i vitt som byter ringar vid altaret. En annan bild visar paret som trampar på ett glas insvept i en servett, en traditionell judisk bröllopstradition. Mulherin är mjukvaruingenjör och har tidigare arbetat på Meta. Han föddes i Australien och tog en kandidatexamen i datavetenskap från University of Melbourne.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 12 januari

Sam Altman, VD för OpenAI, gifter sig med Oliver Mulherin

Bilder från Sam Altman och Oliver Mulherins bröllop har blivit virala på sociala medieplattformar. Sam Altman, VD för OpenAI, företaget bakom ChatGPIT, gifte sig nyligen med sin långvariga partner, Oliver Mulherin. Bilderna visar Altman sätta en ring på Mulherins finger under en ceremoni på en tropisk strand. Det syns också att paret bryter ett glas som en del av en judisk bröllopsritual. Altman och Mulherin har uttryckt en önskan om att snart skaffa barn. Zerodhas medgrundare Nikhil Kamath gratulerade paret till äktenskapet.

Direktlänk Dela Irshadgul.com fördjupade 12 januari

OpenAI-chefen Sam Altman gifter sig med sin partner Oliver Mulherin

Sam Altman, chef för OpenAI, har gift sig med sin partner Oliver Mulherin, enligt rapporter från NBC News. Bilder från deras bröllop har blivit virala, men den exakta platsen och datumet för bröllopet är inte kända. Mulherin, som är född i Australien och har en kandidatexamen i datavetenskap från University of Melbourne, har varit involverad i olika AI-projekt under sina universitetsdagar. Han är programvaruingenjör till yrket och bor i San Francisco. Altman och Mulherin äger en ranch i Napa, Kalifornien. Altman kom ut som homosexuell under sina gymnasiedagar och har tidigare varit tillsammans med Nick Sivo.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 12 januari

OpenAI:s VD Sam Altman gifter sig med sin partner Oliver Mulherin

Sam Altman, VD för OpenAI, har gift sig med sin partner Oliver Mulherin vid en diskret ceremoni i Hawaii. Mulherin, ursprungligen från Australien, har en kandidatexamen i datavetenskap från University of Melbourne och arbetade som mjukvaruutvecklare på Meta, Facebook och Instagrams moderbolag, från 2020 till 2022. Han har också arbetat för Broadwing och SPARK Neuro. Paret bor tillsammans i San Francisco och tillbringar ofta helger på en ranch i Napa, Kalifornien. Altman uttryckte tidigare en önskan om att ha barn med Mulherin.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 12 januari

OpenAI:s VD, Sam Altman, har gift sig med sin partner Oliver Mulherin i en strandceremoni på Hawaii, rapporterade amerikanska medier tidigt på fredagen (12 januari). Altman bekräftade nyheten om hans bröllop efter att foton började cirkulera på sociala medier. Mulherin är en mjukvaruingenjör från Australien och har studerat datavetenskap vid University of Melbourne. Paret har mestadels hållit sin relation hemlig och planerar att få barn snart.

World Is One News fördjupade 12 januari

OpenAI-chefen Sam Altman gifter sig med sin partner Oliver Mulherin vid hemlig strandceremoni

OpenAI-chefen Sam Altman har gift sig med sin partner, Oliver Mulherin, vid en hemlig strandceremoni. Altman bekräftade nyheten i ett textmeddelande till NBC News efter att bilder från hans bröllop började spridas på sociala medier på torsdagen. Bilderna visar paret utbyta löften på en strand omgiven av palmer och en grupp av cirka ett dussin gäster. Oliver Mulherin, född i Australien, avslutade sin kandidatexamen i datavetenskap från University of Melbourne 2016 och arbetade som mjukvaruingenjör på Meta. Paret gjorde en av sina första offentliga framträdanden vid en middag till ära för premiärminister Narendra Modi på Vita huset som värd för USA:s president Joe Biden.

Direktlänk Dela ETV Bharat fördjupade 12 januari

OpenAI:s VD Sam Altman gifter sig med långvarig partner

OpenAI:s VD Sam Altman gifte sig på fredagen med sin långvariga partner, Oliver Mulherin, i en intim ceremoni vid havet. Mulherin avslöjade nyheten om deras bröllop på Instagram. En användare med namnet @heyBarsee delade några av bröllopsbilderna på X, tidigare känd som Twitter. Mulherin, en australiensisk mjukvaruutvecklare, har en akademisk bakgrund med en examen i datavetenskap från University of Melbourne. Han har även arbetat på Meta. Altman, 38, är en framstående figur inom teknikvärlden och medgrundade OpenAI 2015.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 12 januari

OpenAI:s VD Sam Altman gifter sig i enkel ceremoni

OpenAI:s VD Sam Altman gifte sig med sin långvariga partner Oliver Mulherin vid en liten kustnära ceremoni på onsdagen, bekräftade NBC News. Trots att Altman, en av de mest inflytelserika ledarna inom artificiell intelligens, är värd någonstans mellan 500 och 700 miljoner dollar, höll paret sin vigsel enkel. Bilder som cirkulerar på sociala medier visar de två vid ett litet altare av bambu och en vit duk på en gräsmatta som vetter mot havet vid en tropisk strand. Sociala medier inlägg säger att de två gifte sig på Hawaii. Altman och Mulherin bor i ett hus på Russian Hill i San Francisco under veckan, men de flyr till en ranch i Napa Valley på helgerna.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 11 januari

OpenAI:s VD Sam Altman gifter sig med partner Oliver Mulherin

Sam Altman, VD för OpenAI, och hans partner Oliver Mulherin har gift sig. Bröllopet ägde rum på en hemlig tropisk plats med omkring ett dussin gäster. Nyheten började cirkulera på sociala medier tidigt på torsdagen. Altman, som nyligen skapade rubriker när han plötsligt fick sparken från OpenAIs styrelse för att sedan återinsättas, bekräftade senare nyheten till NBC News. Mulherin är en australiensisk mjukvaruutvecklare som tog examen från University of Melbourne 2016 och arbetade på Meta mellan 2020 och 2022.

Direktlänk Dela New York Daily News fördjupade 11 januari

Airwallex använder AI för att förbättra kundonboarding och efterlevnadskontroller

Betalningsföretaget Airwallex använder generativ AI för att följa reglerna för ´känn din kund´ (KYC), vilket minskar tiden för kundonboarding och falska positiva larm. Genom att tillämpa tekniken på sina KYC-efterlevnadskontroller har företaget accelererat sin onboardingprocess med 20 procent. Medgrundare och CTO Jacob Dai sa att AI hjälpte till att möta utmaningen med att följa stränga KYC-regler. Airwallex grundades av Dai och tre andra vänner från University of Melbourne 2015. Genom att lägga till en generativ AI-kopilot som använde stora språkmodeller minskade det falska positiva med 50 procent.

Direktlänk Dela Accountants Daily fördjupade 8 december

År i översikt: OpenAI:s ChatGPT förändrade världen

För ett år sedan lanserade OpenAI sin ChatGPT, en AI-baserad chattbot. Sedan dess har den blivit den snabbast växande konsumentapplikationen i historien. Trots kritik och debatt om dess användning, har ChatGPT haft en betydande inverkan på AI-branschen. Google investerade 300 miljoner dollar i Anthropic, en konkurrent till OpenAI, och OpenAI släppte den efterlängtade GPT-4-modellen. OpenAI:s VD Sam Altman avskedades i november, vilket markerade en dramatisk vändning för företaget. Framtiden för ChatGPT och dess inverkan på världen återstår att se.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 29 november

Sam Altman återvänder till ledningen för OpenAI efter konflikt med styrelsemedlem

Efter en turbulent period på OpenAI har Sam Altman återvänt till ledningen. Helen Toner, en ung australiensisk styrelsemedlem som rapporterats vara i konflikt med Altman, har lämnat styrelsen tillsammans med två andra av de fyra styrelsemedlemmarna som avsatte Altman för mindre än en vecka sedan. Den nya styrelsen, som presenterades på onsdagen, leds av Bret Taylor, tidigare med-VD för mjukvaruföretaget Salesforce, och inkluderar Larry Summers, tidigare finansminister i USA, och Adam D´Angelo, teknikentreprenören och befintlig styrelsemedlem. Toner, som är i 30-årsåldern och examen från University of Melbourne, var i OpenAI:s styrelse i två år fram till onsdagen och är strategidirektör vid Georgetown’s Center for Security and Emerging Technology (CSET).

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 23 november

Brody Dalle: En framstående punkrockartist med ett nettovärde på 4 miljoner dollar

Brody Dalle, född 1979 i Melbourne, är en betydande figur inom punkrocken med ett nettovärde på 4 miljoner dollar. Hon började sin musikaliska karriär i Los Angeles där hon grundade bandet The Distillers. Efter bandets upplösning 2006 fortsatte Dalle att bidra till punkmusikscenen genom att bilda bandet Spinnerette och senare påbörja en framgångsrik solokarriär. Dalle har även samarbetat med andra artister och band som Sourpuss, Transplants och Queens of the Stone Age. På privatlivets område har Dalle varit gift med musikerna Tim Armstrong och Josh Homme. Hon äger fastigheter i Hollywood Hills och Palm Desert, Kalifornien.

Direktlänk Dela Fan Fest fördjupade 21 november

OpenAI:s VD Sam Altman ersätts av Mira Murati efter framgången med AI-chattboten ChatGPT

Sam Altman har avlägsnats från sin position som VD för OpenAI och ersatts av företagets CTO, Mira Murati. Altman har varit en framstående figur inom AI sedan OpenAI introducerade sin AI-drivna chattbot, ChatGPT, som blev mycket populär och ledde till en AI-kapplöpning bland stora teknikföretag. Altman har gjort stora påståenden om AI:s framtid, inklusive att GPT-3 och GPT-4 är steg mot Artificiell Allmän Intelligens (AGI), och att han hoppades kunna samla in mer pengar från Microsoft för att investera i OpenAIs vision av AGI. Altman har också varit i konflikt med Elon Musk och har investerat i nästan 100 företag, inklusive Humane, Neuralink och Reddit.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 18 november

Australienska hamnar drabbade av cyberattack och AI-företag ansluter sig till Christchurch Call to Action

Australiens största leverantör av leveranskedjor, DP World, drabbades av en cyberattack vilket ledde till att landoperationer i hamnarna i Sydney, Melbourne, Fremantle och Brisbane stängdes ner. DP World kopplade proaktivt från sitt IT-nätverk. Det är oklart om angriparna använde ransomware eller CitrixBleed. Frakttransporter sitter fast i hamnen, men fartyg som redan har ankrat kan lossa last. AI-företagen OpenAI och Anthropic, samt Discord och Vimeo, har anslutit sig till Christchurch Call to Action, ett initiativ för att bekämpa spridningen av terroristinnehåll online.

Direktlänk Dela CISO Series fördjupade 14 november

Australien lockar AI-utvecklare med stora investeringar från Microsoft och Google

Australien öppnar sina dörrar för AI-utvecklare i syfte att stärka sitt tekniksektor. Microsoft meddelade nyligen att de investerar AUS$5 miljarder (cirka $3,2 miljarder) i landet. Detta kommer efter att Google meddelat att de ska investera $1 miljard i samarbete med den australiska regeringen, inklusive projekt för att skydda Stora barriärrevet och ren energi. Shanal Aggarwal, kommersiell chef på TechAhead, menar att stränga och oklara regler i USA tvingar AI-utvecklare att söka andra regioner. Enligt en rapport från International Data Corporation planerar Australien att spendera upp till $3,6 miljarder på artificiell intelligens. Microsofts avtal med den australiska regeringen kommer att öka antalet datacenter i landet från 20 till 29 i Canberra, Melbourne och Sydney. Microsoft arbetar också med Technical and Further Education New South Wales (TAFE NSW) för att inrätta ett nytt lärandecenter kallat Microsoft Datacentre Academy.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 25 oktober

Microsoft investerar 5 miljarder dollar i Australien för att öka cybersäkerheten och teknisk kompetens

Microsoft planerar att investera 5 miljarder dollar i Australien under de närmaste två åren, vilket kommer att öka antalet datauppsättningar i landet med omkring 45%. Investeringsplanen innefattar tre huvudelement. För det första kommer investeringen att utöka datamängderna i Sydney, Melbourne och Canberra. För det andra kommer Microsoft att samarbeta med regeringen i New South Wales för att bygga ett Microsoft Datacentre Academy, med målet att utbilda cirka 300 000 australier för en mer teknisk framtid. Slutligen kommer Microsoft att samarbeta med den australiska signaldirektoratet för att bygga en cybersköld som kommer att använda Microsofts data från sina miljontals kunder runt om i världen för att hjälpa Australien att hantera hot mot landets cybersäkerhet.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 24 oktober

Microsoft investerar 5 miljarder AUD i Australiens digitala infrastruktur

Microsoft meddelade idag betydande investeringar i Australiens digitala infrastruktur, utbildning och cybersäkerhetssektorer. Initiativen syftar till att positionera landet för att dra nytta av fördelarna med artificiell intelligens (AI), stärka dess ekonomiska konkurrenskraft, skapa högvärdesjobb och skydda mot det växande hotet från cyberattacker. Microsoft planerar att expandera sin hyperskala molnbaserade dator- och AI-infrastruktur i Australien med 5 miljarder AUD under de kommande två åren. Detta markerar företagets största investering i landet under dess fyra decennier långa närvaro.

Direktlänk Dela Tech Business News fördjupade 24 oktober

Microsoft investerar 3,2 miljarder dollar i Australien för att utöka moln- och AI-infrastruktur

Microsoft Corp. kommer att investera 5 miljarder AUD (3,2 miljarder USD) i Australien för att utöka sin moln- och AI-infrastruktur under de närmaste två åren. Detta beskrivs som företagets största investering i landet på fyra decennier. Investeringsplanen meddelades under premiärminister Anthony Albaneses besök i USA denna vecka. Investeringen kommer att hjälpa Microsoft att växa sina datacenter över Canberra, Sydney och Melbourne med 45% - från 20 platser upp till 29.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 23 oktober

AI avslöjar hur den stereotypa australiensaren ser ut

Artificiell intelligens har avslöjat hur den stereotypa australiensaren ser ut i landets större städer - från hipsters i Melbourne och glamourösa tjejer på Gold Coast, till människor från Adelaide som ser ut som om de kommer från en annan tid. AI-programmet Midjourney, som skapar ´realistiska´ bilder från användarens instruktioner, fick i uppdrag att skapa bilder av män och kvinnor som representerar deras ´hemstad´. Enligt AI är männen från Australiens större städer alla hipsters medan deras landsbygdsmotsvarigheter är mer robusta och solkyssta. Kvinnorna är mindre generaliserade och varierar från unga universitetsstudenter till äldre damer.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 23 oktober

Författare anklagar AI-företag för ´historiens största upphovsrättsstöld´; Skådespelaren Michael Gambon avliden

Bookerprisvinnande författaren Richard Flanagan anklagar AI-tränande företag för ´historiens största upphovsrättsstöld´ efter att tusentals böcker, inklusive hans mest firade verk, misstänks ha piratkopierats. Bland de anklagade företagen finns Meta och Bloomberg. I andra nyheter har skådespelaren Sir Michael Gambon, känd för sin roll som Dumbledore i Harry Potter-filmerna, avlidit vid 82 års ålder. Dessutom väntas rekordtemperaturer i Australien under helgens stora finaler, och flyktingar som tidigare varit i läger i Manus och Nauru men nu är förvisade till Papua Nya Guinea av Australien har fått veta att de kommer att vräkas från sina boenden efter att räkningar inte har betalats på över ett år.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 29 september

Är eran av ursäktande VD:ar här för att stanna?

Vi lever nu i eran av den ursäktande VD:n, men har dessa ord mening och konsekvenser? Covid-pandemin, sociala medier och framväxten av Teflon-politiker har förändrat företag och hur en VD och deras företag hanterar omvärlden. Ursäkt verkar nu vara det enklaste ordet. Ett exempel på detta är Qantas, Australiens nationella flygbolag. Efter pandemin stod Qantas inför stora problem. Tusentals arbetare ställdes åt sidan, många lämnade den osäkra flygindustrin för högre betalande, stabila jobb. Som svar på förlorade väskor, inställda flyg och arga kunder, följde dåvarande VD:n Alan Joyce PR-krismanualen: Förneka, skylla på, erkänna, gå vidare. I augusti 2022 bad han om ursäkt: ”För den nationella transportörens räkning vill jag be om ursäkt och försäkra er om att vi arbetar hårt för att komma tillbaka till vårt bästa”. Nu har Alan Joyce lämnat Qantas och ersatts av sin CFO, Vanessa Hudson.

Direktlänk Dela Ticker News fördjupade 26 september

Polens dataskyddsmyndighet undersöker OpenAI efter GDPR-klagomål

Polens dataskyddsmyndighet (UODO) bekräftar att den undersöker OpenAI efter ett klagomål om att företagets chatbot ChatGPT bryter mot EU:s dataskyddslagar GDPR. Klagomålet inlämnades av säkerhets- och integritetsforskaren Lukasz Olejnik, som representeras av advokatfirman GP Partners i Warszawa. UODO:s ordförande, Jan Nowak, meddelade att myndigheten tar ärendet mycket seriöst. Tidigare i år blockerade Italiens dataskyddsmyndighet ChatGPT och inledde en undersökning av chatbotens användning av personuppgifter. OpenAI har också hotats med stämning i Australien tidigare i år.

Direktlänk Dela Silicon UK fördjupade 21 september

Druid samlar in 30 miljoner dollar för att expandera sin närvaro i USA

Det europeiska startföretaget Druid expanderar sin närvaro i USA med 30 miljoner dollar i ny finansiering. Druid utvecklar en anpassad konversationsassistent för företag baserad på både traditionell AI-algoritm och generativ AI från ChatGPT. Tack vare sitt partnerskap med Microsoft integrerar Druid ChatGPT genom Azure OpenAI Service i sin konversations-AI-plattform. Företaget firar denna vecka att det har samlat in 30 miljoner dollar som en del av sin serie B-finansieringsrunda. Rundan leddes av New York-baserade TQ Ventures, med deltagande från brittiska Smedvig Capital och Hoxton Ventures, multinationella Endeavor och Verve Ventures, Amsterdam-baserade GapMinder och Karma Ventures i Tallinn, Estland. Druid planerar att använda den nya finansieringen för att driva företagets internationella tillväxt, särskilt i USA. Redan nu har Druid lockat stora företag som Kmart, Liberty Global, Texas Children´s Hospital, White Castle, NHS, Auchan, Georgia Southern University, Société Générale, Erste Group och BNP Paribas, bland andra.

Direktlänk Dela Vator fördjupade 14 september

AI hjälper till att hitta en lokal bilverkstad

En bilägare använde AI-verktyget ChatGPT Plus för att hitta en lokal mekaniker till sin 13 år gamla Ford. Genom att använda WebPilot-pluginen kunde ChatGPT Plus analysera Yelp och Google recensioner för att identifiera den mest populära mekanikern i bilägarens stad. AI-verktyget hade dock vissa svårigheter med att korrekt tolka sökresultaten, och behövde mer specifika instruktioner för att ge korrekta resultat. Slutligen rekommenderade AI-verktyget en verkstad som bilägaren var mycket nöjd med.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 30 augusti

AI identifierar världens mest beboeliga städer

Artificiell intelligens (AI) används nu för att identifiera världens mest beboeliga städer. AI-algoritmer kan analysera data som luftkvalitet, säkerhet, levnadskostnader, sysselsättning, tillgång till hälsovård, kultur och underhållning. Dessutom kan AI ta hänsyn till mindre konkreta men viktiga faktorer som samhällskänsla, upplevd lycka och anpassningsförmåga till klimatförändringar. Teknologin kan också förutse hur städer kommer att utvecklas i framtiden, vilket kan påverka personliga och företagsbeslut. Städer som ofta dyker upp på listorna inkluderar Vancouver, Wien, Zürich, Helsingfors och Melbourne.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 29 augusti

Australiska startup Marqo samlar in 4,4 miljoner dollar för att förbättra vektor databaser

Vektor databaser är en viktig del av den moderna AI-rörelsen, eftersom de lagrar ostrukturerad data som bilder, videor och text. De är särskilt viktiga för stora språkmodeller som GPT-4. Flera uppstartsföretag inom vektor databaser har nyligen fått stor finansiering. Pinecone och Weaviate har till exempel samlat in 100 miljoner dollar respektive 50 miljoner dollar. Det australiska startup-företaget Marqo, grundat av Jesse Clark och Tom Hamer, försöker nu kapitalisera på denna trend genom att erbjuda en mer holistisk lösning för vektor sökning. Marqo erbjuder en fullständig uppsättning av funktioner för vektor sökning, inklusive vektor generering, lagring och återhämtning. Företaget har nyligen samlat in 4,4 miljoner dollar i seed-finansiering.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 16 augusti

Forskarteam odlar framgångsrikt hjärnceller på kiselchips

Ett forskarteam har framgångsrikt odlat hjärnceller på kiselchips och lärt dem att utföra uppgifter, vilket markerar en betydande utveckling inom artificiell intelligens (AI) och syntetisk biologi. Projektet, finansierat av ett bidrag på 600 000 AUD från Australiens nationella program för underrättelse- och säkerhetsforskning, syftar till att infoga labbodlade hjärnceller på kiselchips för att utforska potentialen hos maskininlärning. Forskarteamet, lett av Adeel Razi, en docent vid Monash University´s Turner Institute for Brain and Mental Health, sammanför fälten AI och syntetisk biologi för att skapa programmerbara biologiska databehandlingsplattformar.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 26 juli

Förhandsvisning av Fotbolls-VM för damer 2023

Fotbolls-VM för damer kommer att hållas i Australien och Nya Zeeland från 20 juli till 20 augusti. Sverige, som kom trea i förra VM och tvåa i OS, förväntas avancera från gruppspelet, men har flera skador att hantera. Tyskland, USA och England är några av favoriterna. Matcherna kommer att sändas på Viaplay, TV6 och TV10. Detta blir det nionde VM i ordningen för damer och finalen kommer att spelas i Sydney.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 16 juli

Fotbolls-VM för damer att starta i juli med flera starka lag

Världsmästerskapet i fotboll för damer kommer att äga rum mellan den 20 juli och den 20 augusti. För första gången delas värdskapet mellan två nationer, Australien och Nya Zeeland. Sverige, som är rankat trea i världen, kommer att spela i grupp G mot Italien, Argentina och Sydafrika. USA, som har vunnit två raka VM-guld, är en av favoriterna, men det finns många andra lag som kan utmana. Matcherna kommer att sändas på Viasats kanaler och kan streamas på Viaplay. För första gången kommer Fifa att betala individuell ersättning till spelarna i ett dammästerskap.

Direktlänk Dela Kristianstadsbladet fördjupade 13 juli

Svenska fotbollslandslaget förbereder sig för tidsomställning inför VM i Nya Zeeland

Svenska fotbollslandslaget förbereder sig för resan till Nya Zeeland för att delta i sommarens fotbolls-VM. Tidsomställningen är en utmaning och spelarna har fått tips om en app, Timeshift, som hjälper till med planeringen av sömn och kaffeintag. Backstjärnan Magdalena Eriksson och hennes partner Pernille Harder använder ljusglasögon för att få rätt ljus vid olika tidpunkter. Mittfältaren Filippa Angeldahl är dock skeptisk till dessa förberedelser. Landslaget har tidigare haft problem med tidsomställning, som när de reste till Australien för en träningslandskamp.

Direktlänk Dela Borås Tidning fördjupade 11 juli

Svenska damlandslaget förbereder sig för tidsskillnaden inför VM i Nya Zeeland

Svenska damlandslaget i fotboll förbereder sig för tidsskillnaden inför fotbolls-VM i Nya Zeeland. Landslaget har fått tips om en app, Timeshift, som hjälper till att planera sömn och koffeinintag för att underlätta tidsomställningen. Vissa spelare, som Magdalena Eriksson och Pernille Harder, använder även ljusglasögon för att anpassa ögonen till olika ljusförhållanden. Andra spelare, som Filippa Angeldahl, är skeptiska till dessa metoder och tror att de kommer att vara jetlaggade oavsett. Landslaget möter Sydafrika i den första matchen den 23 juli.

Direktlänk Dela Borås Tidning fördjupade 11 juli

Svenska fotbollslandslaget förbereder sig för tidsomställningen inför VM i Nya Zeeland. En app kallad Timeshift ska hjälpa spelarna med att planera sömn och koffeinintag för att underlätta tidsomställningen. Spelarna har också använt speciella ljusglasögon för att se till att ögonen får rätt ljus vid olika tidpunkter. Manchester City-mittfältaren Filippa Angeldahl är skeptisk till dessa metoder och tror att jetlag är oundvikligt. Laget har tidigare erfarenhet av jetlag från en resa till Australien.

TTELA fördjupade 11 juli

Företaget Ovira anklagas för felaktig reklam och missbruk av innehåll

Chelsea Hall, en 21-årig kvinna som lider av kronisk uppblåsthet, upptäckte att hennes videor användes för att marknadsföra uppblåsningspiller från företaget Ovira, trots att hon aldrig har använt företagets produkter. Ovira svarade inte på Halls meddelanden och hennes försök att ta upp problemet på TikTok resulterade i att hennes konto tillfälligt stängdes. I ett separat fall anklagades Ovira för att ha använt en produkt från ett Melbourne-baserat värmepacksföretag i en reklamvideo utan tillstånd. Företaget upplevde ett försäljningsdopp efter att videon publicerats.

Direktlänk Dela Australian Broadcasting Corporation fördjupade 10 juli

Kadyrov vill ersätta Prigozjin i Ukraina, riskkapital strömmar till Östeuropa, Australien tillåter psykedelika på recept

Tjetjeniens president Ramzan Kadyrov vill ta över efter Jevgenij Prigozjin i kriget i Ukraina men hans armé, kallad ´Tiktok-armén´, anses inte lika välutbildad som Prigozjins Wagnergrupp. Riskkapital strömmar till Östeuropa med rekordhöga investeringar i företag baserade i länder som Ungern, Rumänien och Bulgarien. Australien blir det första landet att tillåta MDMA och psilocybin på recept för behandling av PTSD och depression. Kinesiska företaget Trip.com erbjuder anställda ekonomiskt stöd för att skaffa barn i ett försök att motverka landets åldrande befolkning.

Direktlänk Dela Kvartal fördjupade 5 juli

Spelrecensioner: Resident Evil 4, Akka Arrh, The Legend of Zelda, Pizza Tower, Diablo IV, Ghostland Yard, Dead Space, Cassette Beasts, Street Fighter 6

Resident Evil 4 är en remake av spelet från 2005, nu med modern polish och atmosfär fylld av skräck. Akka Arrh är en modern version av en aldrig släppt Atari-arkadmaskin från 80-talet. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom förbättrar Breath of the Wild genom att belöna spelarens fantasi och mod. Pizza Tower är ett snabbt, hektiskt 2D-plattformsspel där du spelar som en skrämd italiensk pizzakock. Diablo IV har fångat ett medelålders gamers intresse på ett sätt som inget spel har gjort sedan GTA-serien. Ghostland Yard är en precision plattformsspel, liknande Super Meat Boy. Dead Space-remaken har varit årets höjdpunkt för en spelare. Cassette Beasts känns som om ett Pokémon-spel riktades till en äldre publik. Street Fighter 6 har varit en uppenbarelse med sitt moderna kontrollsystem och djupgående stridssystem.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 5 juli

Rysk kopplad grupp tros ligga bakom attack på Microsofts tjänster

Hackarna som tros ligga bakom en nylig attack som tog några av Microsofts tjänster offline är troligen en rysk kopplad grupp snarare än en gräsrots pro-Islam kollektiv som verkar utifrån Sudan, enligt experter. Anonymous Sudan, som dök upp i januari 2023, har också tagit på sig ansvaret för minst 24 distribuerade överbelastningsattacker mot australiensiska företag, inklusive hälsovård, flyg och utbildningsorganisationer. Cybersecurity-företaget CyberCX sade i en rapport som släpptes på måndagen att gruppen sannolikt inte är en autentisk hacktivistorganisation och troligen är kopplad till den ryska staten, efter en analys av gruppens aktiviteter. Alastair MacGibbon, CyberCX: s strategichef, sade att det verkade finnas ett växande mönster i spaten av cyberattacker från ryska kopplade hackergrupper mot Australien.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 19 juni

Forskare vid University of Melbourne föreslår att integrationen av kvantberäkning i maskininlärningsmodeller kan skapa nya algoritmer som är mycket motståndskraftiga mot skadliga attacker. Maskininlärningsalgoritmer är mycket känsliga för data manipulation-attacker, vilket kan utgöra allvarliga säkerhetsrisker. Genom att integrera kvantberäkning med maskininlärning kan säkra algoritmer kallade kvantmaskininlärningsmodeller skapas. Dessa algoritmer utformas för att utnyttja speciella kvantegenskaper som gör att de kan hitta specifika mönster i bilddata som inte lätt kan manipuleras. Resultatet blir motståndskraftiga algoritmer som är säkra mot även kraftfulla attacker.

Cosmos Magazine fördjupade 28 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare