» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 145 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Meta Platforms Inc., tidigare känd som Facebook Inc., är ett amerikanskt multinationellt teknikkonglomerat baserat i Menlo Park, Kalifornien. Företaget äger Facebook, Instagram och WhatsApp, bland andra produkter och tjänster. Meta är ett av världens mest värdefulla företag och bland de tio största offentligt handlade företagen i USA. Det anses vara ett av de stora fem amerikanska informationsteknikföretagen, tillsammans med Alphabet (Google), Amazon, Apple och Microsoft. Metas produkter och tjänster inkluderar Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger och Quest 2. Den har förvärvat Reality Labs, Mapillary, CTRL-Labs, Kustomer och har en 9,99 % andel i Jio Platforms. År 2021 genererade företaget 97,5 % av sin inkomst från försäljning av reklam. Den 28 oktober 2021 ändrade Facebooks moderbolag sitt namn från Facebook, Inc., till Meta Platforms, Inc., för att ´reflektera sitt fokus på att bygga metaverset´.

Senaste nytt kring Meta Platforms Inc.

Nvidia Corp. överträffar försäljningsprognoser, aktien rusar

Nvidia Corp. såg en kraftig ökning i tidig handel efter att ha levererat en imponerande försäljningsprognos, vilket gav ytterligare fart åt aktiens rally som redan gjort den till världens mest värdefulla chip-tillverkare. Bolaget förutspår att intäkterna under innevarande period kommer att ligga på omkring 24 miljarder dollar, vilket överträffar analytikernas genomsnittliga prognos på 21,9 miljarder dollar. Aktien steg med cirka 13% i förhandeln på torsdagen efter tillkännagivandet. Bolagets marknadsvärde har ökat med över 400 miljarder dollar i år, vilket tar dess värdering till 1,7 biljoner dollar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade i förrgår
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Nvidia aktien under press inför kvartalsrapport, Fed ovillig att sänka räntor

Wall Street-handlare håller aktierna i schack inför Nvidias kvartalsrapport. Nvidia har varit en viktig aktör i AI-boomen och har ansvarat för en tredjedel av Nasdaq 100:s vinst i år. Federal Reserve visade ingen brådska med att sänka räntorna, vilket också påverkade aktiemarknaden. Nvidia-aktien sjönk nästan 4%, men är fortfarande den bästa presteraren på den amerikanska aktiemarknaden i år med en uppgång på 35%. Skattkammaravkastningarna steg efter en försäljning av 20-åriga obligationer på 16 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 februari

Framtida tillväxt och innovation inom AI-industrin

AI-marknaden växer snabbt, med tekniska framsteg som formar landskapet. Trots utmaningar som höga kostnader för generativ AI och chipbrist, förväntas inte dessa hinder resultera i en utbredd nedgång. Prognoser antyder att den globala AI-marknaden kommer att överstiga en halv biljon amerikanska dollar 2024. AI har haft en stor inverkan på olika branscher, inklusive hälso- och sjukvård, tillverkning och energi. Dessutom förväntas AI skapa 97 miljoner nya jobbmöjligheter fram till 2025, vilket resulterar i en nettovinst på 12 miljoner jobb. Stora företag som Google, Microsoft och Amazon leder innovationen och tillväxten av tekniken.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 19 februari

OpenAI utmanas av uppstickare Abacus.AI med öppen källkod AI-modell

OpenAI, som stöds av Microsoft Corp., och känt som en pionjär inom AI-innovation, står nu inför konkurrens från nya aktörer som utnyttjar potentialen av öppen källkodsmodeller. Ett sådant företag, Abacus.AI, har nyligen framträtt som en ledare på den framstående LLM-topplistan, Hugging Face. Abacus.AI:s flaggskeppsmodell, Smaug-72B, har snabbt tagit över rampljuset och överträffat GPT-3.5 med en betydande marginal på 7%. Meta Platforms Inc., det framstående teknikbolaget, har ekat denna känsla och förespråkar större transparens och öppenhet i AI-utveckling och implementering. Elon Musk har också varit en uttalad förespråkare för behovet av att AI-utveckling ska vara öppen källkod.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 februari

Stora teknikföretag skär 34 000 jobb i satsning på AI

Större teknikföretag har kollektivt skurit 34 000 jobb sedan början av 2024 i en strategisk satsning på generativ artificiell intelligens (AI). Företag som Microsoft Corp, Alphabet Inc, PayPal Holdings Inc och eBay Inc har omstrukturerat sina arbetskrafter för att fokusera på AI. Analytiker tror att dessa uppsägningar är en del av en bredare trend inom branschen där företag omvärderar sin arbetskraft och omfördelar resurser för att investera i ny teknik. Denna rörelse ses också som ett tecken på företagens åtagande till kostnadsdisciplin. Trots en minskande trend i tekniska uppsägningar under andra halvan av 2023, vände trenden i januari, med antalet anställda som sagts upp i tekniksektorn ökar med 304%.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 12 februari

Teknik- och finanssektorn står för stora uppsägningar i USA, men AI ses inte som en ´massförstörare av jobb´

Finans- och tekniksektorn stod för cirka 39 000 annonserade uppsägningar i USA förra månaden. Nu signalerar DocuSign Inc och Snap Inc´s 900 fler en pågående kapplöpning för att ´riva av plåstret´ och övergå till mer kostnadseffektiv AI och automatisering. Trots detta verkar aktieägare och politiker inte vara alltför bekymrade, som det framgår av Meta Platforms Inc:s nyliga enorma marknadsvärdeökning på $197 miljarder på en dag. Bank of Englands chef Andrew Bailey berättade nyligen för BBC att tekniken inte kommer att vara en ´massförstörare av jobb´.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 8 februari

Rättsfall utmanar användning av upphovsrättsskyddat material av AI

Domstolar har upprepade gånger uttryckt att fair use-doktrinen kan vara den mest problematiska inom hela upphovsrättslagen. Författare och upphovsrättsinnehavare har börjat utmana olika AI-program som använder upphovsrättsskyddat material, vilket skapar nya problem för domstolar som försöker tillämpa fair use-doktrinen på denna nya teknik. Bland de mest framstående fallen hittar vi grupptalan av Michael Chabon, Ta-Nehisi Coates och andra mot OpenAI Inc. och Meta Platforms Inc., samt en anklagelse från The New York Times mot OpenAI, Microsoft och andra för att ha begått upphovsrättsintrång genom att träna sina GPT-system och felaktigt tillskriva falsk information till The Times.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 7 februari

Super Micro Computer Inc. överstiger förväntningarna med AI-servrar

Super Micro Computer Inc., baserat i Kalifornien, har mer än fördubblats i år, vilket bygger på förra årets ökning med cirka 250% och lätt överskuggar avkastningen av andra AI-relaterade aktier som Nvidia, Advanced Micro Devices Inc. och Microsoft Corp. Företaget är nu upp cirka 700% sedan slutet av 2022 på grund av stark efterfrågan på dess servrar, infrastrukturen för de chips som i sin tur driver artificiella intelligensapplikationer. Super Micro har nu en marknadskapitalisering på cirka $37 miljarder, mer än åtta gånger dess storlek vid slutet av 2022.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 6 februari

Nvidia gynnas av Metas ökade AI-utgifter

Nvidia Corp. är den ´tydliga förmånstagaren´ av Meta Platforms Inc:s ökade utgifter på artificiell intelligens, enligt en analytiker. Meta, moderbolaget till Facebook, förväntar sig nu att spendera mellan 30 och 37 miljarder dollar på kapitalutgifter i år, jämfört med tidigare prognoser på mellan 30 och 35 miljarder dollar. ´Vår nya prognos speglar vår växande förståelse för våra AI-kapacitetsbehov när vi förutser vad vi kan behöva för de kommande generationerna av grundläggande forskning och produktutveckling´, sade Susan Li, CFO på Meta.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 2 februari

Företag skiftar fokus från metaversum till artificiell intelligens

Reklamjätten Publicis Groupe SA anställde mitt under 2022 en ovanlig exekutiv - en lejonhuvudad digital avatar vid namn Leon, som skulle fungera som ´chef för metaversum´, och vägleda kunder genom den virtuella världen som hade fångat den verkliga världens uppmärksamhet. Fem månader senare debuterade ChatGPT, och uppmärksamheten kring metaversumet skiftade till artificiell intelligens. Företag rusar nu för att utse AI-ledare, med Accenture och GE HealthCare som nyligen gjort anställningar. Publicis sa förra veckan att det skulle investera 300 miljoner euro (327 miljoner dollar) under de närmaste tre åren på teknik och talang inom artificiell intelligens. De flesta företag har i stort sett gått vidare från metaversumet.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 30 januari

Prestandaförbättringar i generativ AI kan börja sakta ner

Företagsvärlden har varit fascinerad av generativ artificiell intelligens (AI) i mer än ett år, men prestandaförbättringarna i stora språkmodeller, som kan producera och sammanfatta text, kan börja sakta ner. Teknik som utvecklats av ledande aktörer som OpenAI, Google, Cohere och Anthropic kanske inte är unik, vilket antyder att konkurrensen kommer att bli mycket intensivare. OpenAI, baserat i San Francisco, startade en våg av generativ AI-hype när det släppte ChatGPT i november 2022. Dock finns det fortfarande utmaningar, till exempel stora språkmodellers benägenhet att hallucinera och hitta på saker. Generativa AI-företag står också inför rättsliga problem med att träna på upphovsrättsskyddat material.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 29 januari

FTC kommer att granska AI-investeringar och partnerskap av stora teknikföretag

Federal Trade Commission (FTC) meddelade att de kommer att granska generativa AI-investeringar och partnerskap av Alphabet Inc., Amazon.com, Inc., Anthropic PBC, Microsoft Corp. och OpenAI Inc. Microsoft äger 49% av OpenAI, medan Alphabet har investerat i Anthropic. FTC kommer att utreda om dessa företags investeringar och partnerskap riskerar att snedvrida innovation och underminera rättvis konkurrens. FTC har också rätt att granska AI-företagen separat från sin brottsbekämpande arm och att göra civila utredningskrav.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 25 januari

Stora teknikföretag i Silicon Valley upplever framgångar på Wall Street. Mark Zuckerbergs Meta passerade $1 biljon i värde, Microsoft nådde kortvarigt en imponerande värdering på $3 biljoner och Google överträffade tillfälligt sina tidigare högsta aktiekurser. Under handelssessionen den 24 januari fortsatte amerikanska aktier generellt sin uppåtgående trend, drivna av optimistiska handlare som reagerade på en ny uppsättning data som överträffade prognoserna och starka resultatrapporter från teknikföretag. Netflix Inc:s aktier sköt i höjden när antalet prenumeranter överträffade förväntningarna.

Mint fördjupade 25 januari

Globala AI-kodverktygsmarknaden förväntas växa till 29,56 miljarder dollar 2032

Den globala marknaden för AI-kodverktyg förväntas växa från 3,97 miljarder dollar 2022 till 29,56 miljarder dollar 2032, en årlig genomsnittlig tillväxttakt (CAGR) på 22,23% under prognosperioden. AI-kodverktyg, drivna av maskininlärning och artificiell intelligens, omdefinierar mjukvaruutveckling genom att öka produktiviteten och optimera arbetsflöden. Verktygen kan ge utvecklare intelligenta kodförslag, vilket gör att de kan skriva snabbare och med färre fel. Dock kräver dessa verktyg ofta tillgång till känsliga kodbasar och proprietär information, vilket väcker oro för datasekerhet och skydd av immateriella rättigheter.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 24 januari

Maskiner ökar förmågan att bearbeta mänskligt språk, påverkar flera samhällsområden

Maskiner som använder program för språkmodellering och naturlig språkbearbetning har visat sig vara skickliga på att bearbeta mänskliknande kommunikation och använda dessa input för att producera meningsfull output och interaktioner. Detta kommer att ha betydande konsekvenser för många aspekter av samhället, inte minst affärsvärlden. Några av de tidigaste exemplen på naturlig språkförståelse och språkbearbetning inkluderar SHRDLU, skapat av Terry Winograd vid Massachusetts Institute of Technology, och ELIZA, utvecklad av Joseph Weizenbaum. Idag kan maskiner som använder NLP också möjliggöra beslut genom att lägga till struktur till ostrukturerat språk.

Direktlänk Dela S&P Global fördjupade 24 januari

OpenAI, en ledande aktör inom artificiell intelligens (AI), har officiellt deklarerat en fast ställning mot användningen av sina generativa AI-verktyg i valkampanjer och taktiker för att undertrycka väljare. Detta tillkännagivande kommer vid en avgörande tidpunkt, med flera viktiga val planerade för 2024 och växande oro över spridningen av desinformation. OpenAI har inlett en strategisk initiativ för att skydda sin teknik, med hjälp av ett specialiserat team som hanterar valrelaterade frågor. Företaget tar proaktiva steg för att säkra sin teknik från att utnyttjas för att manipulera valresultat.

Cryptopolitan fördjupade 20 januari

Google planerar att säga upp flera hundra anställda inom försäljningsteamet

Google planerar att säga upp flera hundra anställda inom sitt annonsförsäljningsteam som en del av företagets kostnadsbesparande åtgärder. Detta kommer i samband med att Google planerar att omstrukturera sitt annonsförsäljningsteam, minska teamet som fokuserar på stora klienter och utöka teamen som är dedikerade till små och medelstora företag. Enligt en talesperson för Google är detta en del av en årlig process för att strukturera om teamet för att bäst betjäna företagets Ads-kunder.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 18 januari

Annonser på Meta plattformar ser 32% ökning i avkastning med hjälp av AI

Annonser som körs på Meta Platforms Inc:s appar såg en genomsnittlig avkastning på investeringar öka med 32% med hjälp av artificiell intelligens (AI), enligt globala affärsgruppchefen Nicola Mendelsohn. Annonser som använder AI minskade också förvärvskostnaden med cirka 17%, sa Mendelsohn i en intervju från World Economic Forum i Davos. AI-verktygen förenklade också processen att skapa kampanjer. Förra året lanserade Meta nya generativa AI-verktyg för annonsörer som låter företag skapa bilder och text snabbare och förutsäga prestanda för annonser.

Direktlänk Dela BNN Bloomberg fördjupade 18 januari

AMD-aktien närmar sig rekordhögsta stängning på grund av AI-optimism

Advanced Micro Devices Inc:s (AMD) aktie närmar sig sitt rekordhöga stängningspris på grund av ökad optimism för företagets möjligheter inom artificiell intelligens (AI). Aktien steg med mer än 7% till $157.67, mindre än 3% från dess rekordhöga stängningspris på $161.91 som uppnåddes den 29 november 2021. Aktierna i Nvidia Corp och Micron Technology Inc ökade också, med 2,8% respektive 2,3%. Analytikern John Vinh från KeyBanc Capital Markets har nyligen uttryckt positiva kommentarer om AMD:s serververksamhet och förbättrat sina förväntningar på företagets MI300X-accelerator för AI-applikationer. Han tror att Microsoft Corp kommer att öka användningen av MI300X-grafikprocessornheten under första kvartalet, medan andra kunder som Meta Platforms Inc och Oracle Corp kan följa efter.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 16 januari

OpenAI förhandlar med förläggare om licensiering av innehåll

OpenAI har varit i förhandlingar med olika förläggare för att licensiera deras innehåll i ljuset av ett upphovsrättsmål som inlämnats av The New York Times Co. Tom Rubin, chef för immateriell egendom och innehåll på OpenAI, meddelade de pågående diskussionerna med flera förläggare, och beskrev dem som positiva och framåtriktade. Tidigare rapporterades det att OpenAI säkrade en flerårig licensavtal med Axel Springer SE, Politicos moderbolag, och The Associated Press. Förra veckan lade dock The New York Times fram en stämningsansökan mot OpenAI och Microsoft Corporation för att ha använt deras artiklar utan tillstånd.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 5 januari

Nasdaq 100 har sitt bästa år sedan 1999, drivet av stora teknikföretag och AI

Nasdaq 100 har haft sitt bästa år sedan 1999, med en ökning på 7 biljoner dollar, medan S&P 500 närmar sig ett rekord. Stora teknikföretag har drivit marknaden till nära all-time-highs, med artificiell intelligens (AI) och en försiktig Federal Reserve som främsta anledningar. Matt Maley vid Miller Tabak + Co tror att om aktiemarknaden kan bryta igenom det rekordet på ett betydande sätt under januari, kommer det att vara mycket bullish. De sju största amerikanska teknikföretagen, inklusive Nvidia Corp., Microsoft Corp., Amazon.com Inc., Apple Inc., Google, Meta Platforms Inc. och Tesla Inc., stod för 64% av årets uppgång. Michael Landsberg vid Landsberg Bennett Private Wealth Management tror att företag med en tydlig AI-strategi kommer att fortsätta att gå bra 2024.

Direktlänk Dela CPA Practice Advisor fördjupade 29 december

Aktiemarknaden avslutar framgångsrikt år nära rekordhöga nivåer

Aktiemarknaden närmar sig slutet på ett framgångsrikt år, med marknaden nära rekordhöga nivåer. Nasdaq 100 har haft sitt bästa år sedan 1999, med en ökning på 7 biljoner dollar. S&P 500 var nära ett rekord och låg 1% under den genomsnittliga helårsökningen som förutspåddes i en nyligen genomförd undersökning med analytiker. De sju största amerikanska teknikföretagen, inklusive Nvidia Corp., Microsoft Corp., Amazon.com Inc., Apple Inc., Google förälder Alphabet Inc., Meta Platforms Inc. och Tesla Inc., stod för 64% av årets rally. Dessa företag förväntas visa en vinsttillväxt på 22% nästa år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 29 december

New York Times stämmer Microsoft och OpenAI för användning av innehåll för AI-utveckling

New York Times Co. har stämt Microsoft Corp. och OpenAI Inc. för att ha använt innehåll för att utveckla artificiell intelligens (AI) tjänster. Teknikföretagen använde miljontals upphovsrättsskyddade artiklar för att träna chatbots som ChatGPT och andra AI-funktioner, vilket enligt en stämningsansökan orsakade miljarder dollar i lagstadgade och faktiska skador. OpenAI har tidigare kritiserats för att skrapa text från webben för att träna sin populära chatbot. Detta är den första stämningen av en större medieorganisation som utmanar denna praxis.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 27 december

Meta Platforms chefsforskare kritiserar OpenAIs forskningsmetoder

Meta Platforms Inc:s chefsforskare inom AI, Yann LeCun, har kritiserat rivalen OpenAI för dess ogenomskinliga forskningsmetoder. I en intervju med Wired sa LeCun att Microsoft-stödda OpenAI inte längre är lika relevant inom forskningsvärlden. ´Jag tror att forskningsvärlden inte bryr sig så mycket om OpenAI längre eftersom de inte publicerar, och de avslöjar inte vad de gör´, sa han. LeCuns kommentarer kommer efter en dramatisk händelse som skakade en av de ledande AI-företagen i världen, där medgrundaren Sam Altman först sparkades, för att sedan återvända fem dagar senare.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 december

Entreprenör utvecklar bärbar AI-enhet för social feedback

Entreprenören Avi Schiffmann har utvecklat en bärbar AI-enhet kallad Tab, som kan ge feedback på användarens sociala interaktioner. Enheten, som Schiffmann bär runt halsen, har en mikrofon som matar in en realtidsinspelning av hans dagliga interaktioner till en AI-modell. Tab kan ge tips om hur användaren kan förbättra sitt beteende, till exempel genom att lyssna bättre eller genom att inte byta samtalsämne abrupt. Tab kommer att säljas för 600 dollar nästa år, medan en konkurrerande produkt kallad Rewind kommer att säljas för 59 dollar. Stora teknikföretag som Google och Meta Platforms Inc. undersöker liknande produkter. Dessa bärbara AI-enheter kan ge företagen möjlighet att övervaka våra verkliga liv, vilket kan göra dagens onlineövervakning verka föråldrad.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 22 december

WilmerHale undersöker Sam Altmans avsked från OpenAI

Advokatbyrån WilmerHale undersöker omständigheterna kring Sam Altmans avsked från OpenAI, med målet att återställa företagets trovärdighet och hjälpa advokatbyrån att återhämta sig från en nyligen inträffad kongresshörning. Undersökningen förväntas ge OpenAIs nya styrelse ett trovärdigt beslutsunderlag. WilmerHale har tidigare byggt sitt rykte på att hantera högprofilerade kriser och undersökningar, men fick nyligen kritik för sin rådgivning till två universitetsrektorer inför en kongresshörning. OpenAI anlitade WilmerHale trots detta, vilket visar att klienter vet att strålkastarljuset inte alltid är gynnsamt.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 20 december

Google begränsar AI-chattbotens förmåga att svara på valrelaterade frågor inför 2024 års val

Inför det amerikanska presidentvalet 2024 har Google, ett dotterbolag till Alphabet Inc., beslutat att begränsa omfånget av valrelaterade frågor som dess AI-chattbot Bard och sökgenerativa upplevelse kan svara på. Begränsningarna kommer att införas tidigt nästa år som en del av Googles bredare strategi för att granska rollen för artificiell intelligens i interaktion med väljare och kampanjer under valperioden. Detta beslut kom i kölvattnet av flera stora val som planeras för 2024, inklusive nationella val i Indien och Sydafrika.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 december

AI-trender förändrar kryptovalutor och traditionella industrier

AI-trenderna har tagit ett betydande steg framåt under 2023 och omformat vår förståelse för vad som är möjligt. Dessa framsteg är inte bara teoretiska; de är praktiska, inflytelserika och djupt sammanflätade med olika sektorer, framför allt kryptovalutor. I denna artikel utforskas samspelet mellan AI och kryptovalutor, och hur AI-trender påverkar framtiden för digitala valutor och bortom det. Djupinlärningsmodeller, sofistikerade algoritmer som har blivit drivkraften bakom de senaste AI-trenderna, står i frontlinjen för denna revolution. Dessa modeller transformerar inte bara traditionella industrier utan har också en djupgående effekt i kryptorummet.

Direktlänk Dela NewsBTC fördjupade 17 december

Ökning av appar och webbplatser som använder AI för att klä av kvinnor på bilder

Appar och webbplatser som använder artificiell intelligens för att klä av kvinnor på bilder ökar i popularitet, enligt forskare. I september besökte 24 miljoner människor dessa webbplatser, enligt sociala nätverksanalysföretaget Graphika. Många av dessa tjänster använder populära sociala nätverk för marknadsföring. Sedan början av året har antalet länkar som annonserar dessa appar ökat med mer än 2400% på sociala medier, inklusive X och Reddit. Dessa tjänster använder AI för att återskapa en bild så att personen är naken. Många av tjänsterna fungerar bara på kvinnor.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 8 december

PyTorch: En omfattande guide till den populära maskininlärningsramverket

PyTorch är ett öppen källkods ramverk för maskininlärning (ML) baserat på Python programmeringsspråk och Torch-biblioteket. Lanserat 2016 av Facebook AI Research (nu AI Research på Meta Platforms Inc), har PyTorch blivit ett av de mest populära maskininlärningsbiblioteken bland forskare och yrkesverksamma. PyTorch tillåter snabb prototypframställning och experiment, vilket avsevärt förenklar felsökning och prototypframställning av modeller. PyTorch har blivit det föredragna verktyget för många uppgifter inom Natural Language Processing (NLP), datorvision och förstärkningsinlärning tack vare dess flexibilitet och fördelar för att påskynda utveckling och utbildning av modeller.

Direktlänk Dela Coinspeaker fördjupade 4 december

ESG-fondförvaltare oroade över risker med artificiell intelligens

ESG-fondförvaltare som har satsat på stora teknikföretag på grund av deras låga koldioxidutsläpp och höga avkastning börjar bli allt mer oroliga för sektorns experiment med artificiell intelligens (AI). Exponering för AI representerar nu en ´kortsiktig risk för investerare´, säger Marcel Stotzel, portföljförvaltare på Fidelity International i London. Han är orolig för att det kan inträffa en ´AI-backlash´, där något oväntat utlöser en betydande marknadsnedgång. Fidelity är nu bland de fondförvaltare som diskuterar säkerhetsfunktioner med företag som utvecklar sådana teknologier, till exempel en ´kill switch´ som kan aktiveras om AI-system en dag går rogue.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 27 november

AI-teknikens framtid och dess potential inom försäkringsbranschen

Artificiell intelligens (AI) är tekniken bakom intelligenta maskiner och program. Den kan analysera stora mängder data, upptäcka mönster och inkonsekvenser, och förbättra noggrannheten genom djupinlärning. AI kan hjälpa till att fatta bättre beslut, öka effektiviteten och produktiviteten, minska mänskliga fel och öka lönsamheten. Företag som Meta Platforms, Nvidia Corporation, Amazon.com, Microsoft Corporation och Apple Inc. är ledande inom AI-utveckling. Marknaden för AI beräknas vara värd 150,2 miljarder dollar, med en tillväxttakt på 36,8% årligen mellan 2023 och 2030. Inom försäkringsbranschen kan AI användas för bedrägeribekämpning, bland annat genom analys av krav, spårning av trender, realtidsövervakning och förbättring av rutinmässiga operationer.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 26 november

Teknikjättar tävlar om överlägsenhet inom artificiell intelligens

Efter att OpenAI:s medgrundare och VD Sam Altman fick sparken, anställde Microsoft honom snabbt som ledare för företagets nya interna AI-team. Detta sker i en tid då analytiker förutspår att marknaden för generativ AI kommer att nå 1,3 biljoner dollar under det kommande decenniet. Flera teknikjättar, som Meta Platforms, IBM och Amazon, tävlar om att säkra sin position. Varje företag har en unik strategi för sin AI, inklusive investeringar i och förvärv av framväxande företag. Avant Technologies och MongoDB är två företag som gör framsteg inom ren AI och molnteknik.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 23 november

Meta introducerar AI-modeller för videogenerering och bildredigering

Meta Platforms Inc, föräldraföretaget till Facebook och Instagram, har lanserat en svit av artificiella intelligens (AI) modeller designade för att revolutionera videogenerering och bildredigering på sina sociala medieplattformar. De generativa AI-verktygen Emu Video och Emu Edit är utformade för att hjälpa innehållsskapare att generera videor och redigera bilder utan krångel på Facebook och Instagram. Båda verktygen avtäcktes vid Meta Connect-evenemanget i september 2023. Meta har nu släppt sin Emu Video, konstruerad för att generera dynamiska fyrasekundersvideor baserade på text- och bildinmatningar. Meta introducerade även Emu Edit, en precisionsfokuserad modell ägnad åt bildmanipulation.

Direktlänk Dela Daily Hindustan News fördjupade 19 november

OpenAIs VD diskuterar AI: s roll i kommande val och samhället i stort

OpenAIs VD Sam Altman har diskuterat artificiell intelligens (AI) roll i samhället och dess potentiella inverkan på de kommande valen i USA och Indien 2024. Han uttryckte oro för okända risker, inklusive innovationer i personlig övertalning. Altman ser AI som den mest transformerande och gynnsamma tekniken som mänskligheten hittills har uppfunnit, och tror att den kan vara lösningen om vi kan mildra nackdelarna. Han förutspår också att 2020-talet kommer att bli decenniet då mänskligheten som helhet börjar övergången från brist till överflöd. Altman, tillsammans med Meta Platforms Inc. Chief Product Officer Chris Cox och Googles Senior Vice President James Manyika, erkände också de risker som är förknippade med AI.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 17 november

OpenAI-chefen tror att AI kan rädda mänskligheten från självförstörelse

OpenAI Inc:s verkställande direktör, Sam Altman, tror att mänskligheten är på väg mot självförstörelse, men att artificiell intelligens (AI) kan vara en lösning. Han uttryckte dessa åsikter under en panel på Asia-Pacific Economic Cooperation toppmötet i San Francisco. Altman deltog tillsammans med Meta Platforms Inc:s produktchef Chris Cox och Googles senior vicepresident James Manyika. De diskuterade AI:s löften men påpekade också att tekniken innebär risker inför ett stort valår i USA. Altman har tidigare varit uttalad om behovet av statlig tillsyn över AI och menar att stora regulatoriska förändringar kommer att behövas snart.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 17 november

OpenAI lanserar anpassade versioner av ChatGPT och förhandsvisning av GPT-4 Turbo

OpenAI tillåter nu användare att bygga anpassade versioner av ChatGPT för att utföra specifika personliga och professionella uppgifter. Med det nya alternativet kan användare snabbt skapa egna specialiserade versioner av ChatGPT som kan hjälpa till att lära ett barn matematik eller förklara reglerna för ett brädspel. OpenAI planerar också att introducera en butik senare denna månad där användare kan hitta anpassade GPTs från andra användare och tjäna pengar på sina egna. Vid sin första utvecklarkonferens på måndagen meddelade OpenAI att de introducerar en förhandsversion av GPT-4 Turbo, en kraftfullare och snabbare version av sitt mest aktuella stora språkmodell.

Direktlänk Dela The Daily Item fördjupade 12 november

Kinesisk AI-startup köper upp Nvidia-chip inför exportrestriktioner

Den kinesiska AI-startupen 01.AI köpte stora mängder högkvalitativa halvledare från Nvidia Corp innan USA:s regering införde striktare exportrestriktioner, vilket stoppade försäljningen av dessa chip till alla kinesiska kunder. Företaget köpte tillräckligt med chip för att räcka i cirka 18 månader, enligt grundaren och VD:n Kai-Fu Lee. Lee, som också är VD för riskkapitalfonden Sinovation Ventures, grundade 01.AI tidigare i år och hjälpte till att höja dess värdering till över 1 miljard dollar på mindre än åtta månader. 01.AI introducerade nyligen en öppen källkodsmodell för stora språk, Yi-34B, som presterade bättre än ledande öppen källkods-konkurrenter på vissa mätvärden.

Direktlänk Dela The Edge Malaysia fördjupade 10 november

AI-chef uttrycker oro över teknikens potentiella inverkan på valkampanjer

Sam Altman, VD för OpenAI, uttryckte oro över artificiell intelligens (AI) potential att påverka valkampanjer genom personlig övertalning. OpenAI, mest kända för att ha skapat chattboten ChatGPT, har fortsatt att utveckla tekniken, vilket har sporrat en tävling om innovation inom AI med företag som Google, Anthropic AI och Microsoft. Altman föreslog att sådan teknik kan bidra till spridning av desinformation eller skapandet av deep fakes. Han adresserade också jobbriskerna med AI, men menade att förändringen av jobb är naturlig och en del av varje evolution i hur vi arbetar.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 8 november

USA:s president och vicepresident meddelar nya planer för artificiell intelligens, Obama kan vara inblandad

President Joe Biden har nyligen meddelat en ny exekutiv order riktad mot sektorn för artificiell intelligens. Företag som Microsoft Corp, Meta Platforms Inc, Alphabet Inc, Amazon.com, Inc., OpenAI och Anthropic har frivilligt åtagit sig att prioritera AI-säkerhet, vilket inkluderar att låta oberoende experter testa AI-verktyg och plattformar och utforska risker innan de lanseras offentligt. Vicepresident Kamala Harris har också meddelat lanseringen av U.S. AI Safety Institute. Enligt en ny rapport från NBC News kan det vara så att den tidigare presidenten Barack Obama var mannen bakom landets AI-plan.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 3 november

Meta utvecklar AI-skribentassistent för Facebook

Meta Platforms Inc., tidigare känd som Facebook, arbetar på ett nytt AI-skribentassistentverktyg för Facebook som kallas ´Write with AI´. Skärmdumpar av verktyget har nyligen delats på sociala medier av användaren Alessandro Paluzzi. ´Write with AI´ kommer att ta textuppmaningar från användare och hjälpa dem att skapa inlägg för Facebook. Assistentverktyget förväntas ha funktioner som låter användare beordra det att rätta grammatik eller passa texten i specifika toner som rolig, vardaglig eller professionell. Detta assistentverktyg ska inte förväxlas med Metas nyligen tillkännagivna AI-chattbot.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 26 oktober

Meta Platforms planerar att öka anställningar och utgifter 2024

För fem månader sedan avslutade Meta Platforms Inc. den sista omgången av mer än 20 000 uppsägningar till anställda, som en del av ett års arbete för att minska kostnader och öka effektiviteten. Men Metas kostnadsminskningsdagar verkar vara på väg att avslutas - åtminstone tillfälligt. Sociala medier-jätten meddelade att den planerar att spendera mer pengar på att anställa - särskilt inom de områden den anser vara kritiska. Meta-chefen Mark Zuckerberg sa att företaget hade en ´backlog´ av anställningar att ta itu med 2024. Företaget sa att det förväntar sig att utgifterna 2024 kommer att ligga i intervallet 94 miljarder till 99 miljarder dollar, medan de slutliga kostnaderna 2023 förväntas hamna i intervallet 87 miljarder till 89 miljarder dollar.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 26 oktober

Organisationer kämpar med att skydda data från läckor i AI-modeller

Organisationer har kämpat med att kontrollera oavsiktlig eller avsiktlig exponering av data som används som indata för AI-modeller. Två framträdande fall har inträffat tidigare i år: Microsoft råkade göra en stor mängd kunddata offentlig via ett öppet GitHub-repositorium och flera Samsung-ingenjörer lade medvetet in proprietär kod i sina ChatGPT-frågor. Företag och organisationer behöver bättre verktyg och metoder för att skydda sin data och förhindra läckor. Detta innefattar bland annat att förstå vilken version av AI som används av varje säkerhetsleverantör och vilka specifika åtgärder som har vidtagits för att skydda deras dataflöden.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 19 oktober

Meta Platforms ser AI-chatbots som attraktivt verktyg för annonsörer

Chris Cox, produktchef på Meta Platforms Inc., sa att AI-chatbots kommer att bli ett allt mer attraktivt verktyg för annonsörer, snarare än bara ett sätt att locka användare. Detta är ett tecken på att företaget vänder teknologin mot företagskunder. ´Det finns en enorm efterfrågan från företag på bättre verktyg´, sa Cox på WSJ Tech Live-konferensen i Laguna Beach, Kalifornien. ´En av de mest djupgående tillämpningarna för AI på kort sikt är att hjälpa företag att bli mer effektiva.´

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 18 oktober

Meta Platforms Inc kämpar med interna dynamiker kring sitt ansvariga AI-team

Meta Platforms Inc, tidigare Facebook, brottas med interna dynamiker kring sitt ansvariga AI (RAI)-team. Ursprungligen inrättat för att säkerställa etisk användning av AI-verktyg har gruppen genomgått betydande förändringar i sin struktur och uppdrag. RAI-teamet, som startade med 30 medlemmar 2020, har minskat till cirka 25 på grund av interna förändringar. Trots utmaningar har RAI-teamet lyckats släppa över 20 ´systemkort´ som offentligt detaljerar AI-drivna rekommendationssystem på Facebook och Instagram. Men förändringar i ledarskapet och skiften mot efterlevnad har lett till oro inom företaget.

Direktlänk Dela Madras Tribune fördjupade 8 oktober

Amazon lanserar generativ AI-tjänst Bedrock för företag

Amazon lanserar en ny produkt kallad Bedrock, som erbjuder dess Amazon Web Services (AWS)-kunder möjlighet att använda och anpassa generativa AI-verktyg för sina behov. Tjänsten är riktad mot företag och används redan av företag som Adidas, BMW Group, Merck & Co Inc och PGA Tour. Bedrock kommer att konkurrera med generativa AI-erbjudanden från Microsoft Corp.´s Azure och Alphabet Inc.´s Google Cloud. Amazon tillkännagav tidigare i veckan en investering på upp till 4 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic. Anthropic är skaparen av Claude, en konversations-AI-assistent och storspråksmodell som kan generera text på ett liknande sätt som OpenAI´s ChatGPT.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 28 september

Meta Platforms Inc introducerar nya AI-produkter, inklusive smarta glasögon och en verklighetsförbättrande headset

Meta Platforms Inc:s VD Mark Zuckerberg presenterade nya AI-produkter, inklusive robotar som skapar realistiska bilder och smarta glasögon som svarar på frågor, samt ett verklighetsförbättrande headset. Dessa produkter kombinerar den virtuella och verkliga världen och erbjuder kostnadseffektiv eller gratis AI som kan integreras i vardagsrutiner. Meta´s Quest är en bästsäljare inom det växande fältet för virtuell verklighet. Meta Ray-Ban smarta glasögon kommer att börja skeppas den 17 oktober, med ett pris på $299. De kommer att inkludera en ny Meta AI-assistent och kommer att kunna live streama vad användaren ser direkt till Facebook och Instagram. Meta skapade Meta AI med en anpassad modell baserad på den kraftfulla Llama 2 språkmodellen. Meta har också meddelat att de bygger en plattform där utvecklare och vanliga människor kan skapa sina egna anpassade AI-robotar.

Direktlänk Dela Dev Hardware fördjupade 28 september

Meta Platforms introducerar ny chattbot för att locka yngre användare till Facebook

Meta Platforms Inc, ägare till Facebook, planerar att introducera en ny chattbot med olika personligheter för att locka yngre människor till webbplatsen. Chattboten, kallad ´Gen AI Personas´, ska presenteras på Meta´s Connect-event på onsdag. Den kommer att inkludera en rad personligheter baserade på historiska och TV-figurer, såsom Abraham Lincoln och Futurama-karaktären Bender. Syftet med detta drag är att uppmuntra användare från Gen Z, mellan 11 och 26 år, att börja använda Facebook.

Direktlänk Dela Proactive Investors fördjupade 25 september

Meta stäms för upphovsrättsintrång över AI-utbildning: Författare hävdar obehörig användning av verk

Meta Platforms Inc., moderbolaget till Facebook, står i centrum för en rättslig strid då författarna Richard Kadrey, Sarah Silverman och Christopher Golden har stämt teknikjätten för att ha använt deras upphovsrättsskyddade verk utan tillstånd för att träna sin senaste artificiella intelligensverktyg, LLaMA. Författarna hävdar att Meta drog ekonomisk nytta av deras kreativa verk, genom att kopiera stora mängder text från olika källor, inklusive deras böcker, utan att få nödvändigt samtycke. Meta argumenterar dock att upphovsrätten inte sträcker sig till fakta eller den strukturella organisationen av information inom böcker, och att innehållet från författarnas verk representerade en oändligt liten del av hela träningsdatauppsättningen för LLaMA.

Direktlänk Dela The Currency Analytics fördjupade 21 september

Författare stämmer Meta för upphovsrättsintrång i AI-träning

Författarna Richard Kadrey, Sarah Silverman och Christopher Golden har stämt Meta Platforms Inc., Facebooks moderbolag. De hävdar att Meta använde deras upphovsrättsskyddade verk utan tillstånd för att träna sin senaste artificiella intelligensverktyg, LLaMA. Författarna påstår att Metas träning innebar att kopiera stora mängder text från olika källor, vilket de anser har gynnat Meta ekonomiskt. Meta har en annan syn på saken och hävdar att upphovsrätten inte sträcker sig till fakta eller hur information struktureras inom böcker. De betonar att innehållet ifråga utgjorde en oändligt liten del av hela träningsdatasetet.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 21 september

SK Hynix avtäcker ny minneschip-baserad enhet för att förbättra AI-prestanda

SK Hynix Inc., världens näst största tillverkare av minneschip, har avtäckt en ny minneschip-baserad enhet som förbättrar prestandan för artificiell intelligens (AI). På AI Hardware & Edge AI Summit 2023 i Santa Clara, Kalifornien, visade det sydkoreanska chipföretaget en prototyp av AiMX, ett generativt AI-acceleratorkort som kombinerar GDDR6-chip för att förbättra AI-prestanda. Företaget sa att dess AiMX-acceleratorkort passar för stora språkmodeller som ChatGPT. AiMX-systemet med GDDR6-AiM-chip möjliggör 10 gånger snabbare databehandlingshastighet än system som använder konventionella grafikprocessorer (GPUer).

Direktlänk Dela Korea Economic Daily Global fördjupade 18 september

Arbetar hemifrån för att förbättra AI-modeller

Kristin, en 35-årig oberoende entreprenör, arbetar hemifrån i USA för Telus International, ett företag baserat i Vancouver. Hon är en så kallad ´rater´, en person som utvärderar webbplatser eller jämför två uppsättningar sökresultat för att hjälpa teknikjättar som Google och Microsoft att hålla sina algoritmer igång. Kristin får ofta nya uppgifter på sin dator, till exempel att välja den bästa responsen på en fråga eller ett påstående, som sedan används för att förbättra en artificiell intelligensmodell. Hon tror att hennes klient är Google, men har ingen bekräftelse på detta. Kristin tjänar cirka 14 amerikanska dollar i timmen, får inga hälsoförmåner eller sjukledighet och ser ingen möjlighet till avancemang.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 16 september

OpenAI öppnar nytt huvudkontor i Dublin

Microsoft-stödda OpenAI Inc. har öppnat ett andra huvudkontor utanför USA, denna gång i Dublin. OpenAI, moderbolaget till ChatGPT, hyllade Irlands imponerande tillväxt och framsteg inom startup- och tekniksektorn. Företaget har även lagt upp nio lediga tjänster i Irland på sin karriärsida och delat ambitioner om att utveckla teamet för att hantera sina operationer, tillit och säkerhet, go-to-market, ingenjörssäkerhet och juridiskt arbete. OpenAI ansluter sig till teknikjättar som Meta Platforms Inc., Alphabet Inc., LinkedIn Corporation och Apple Inc. som har etablerat en bas i Irland.

Direktlänk Dela Oi Canadian fördjupade 14 september

OpenAI öppnar nytt kontor i Dublin

OpenAI, en ledande aktör inom forskning kring artificiell intelligens (AI), har tillkännagivit öppnandet av ett nytt kontor i Dublin. Detta blir företagets tredje kontor globalt, med huvudkontor i San Francisco och ett kontor i London. Öppnandet av kontoret i Dublin markerar företagets engagemang för att främja AI-forskning och utveckling över hela världen. Även om kontoret i Dublin är i sin linda, visar det redan stor potential. OpenAI planerar att börja med nio lediga positioner inom olika team. Jason Kwon, Chief Strategy Officer på OpenAI, delade insikter om företagets vision för Dublin.

Direktlänk Dela Coinspeaker fördjupade 14 september

Microsoft-stödda OpenAI planerar en andra bas i Dublin

Microsoft-stödda OpenAI planerar att öppna en andra bas utanför USA, denna gång i Dublin. VD Sam Altman hyllade Irlands teknik- och uppstartsekosystems ´imponerande tillväxt och framsteg´. OpenAI, som tidigare meddelade sin första bas utanför USA i London, har också publicerat nio irländska jobbannonser på sin karriärsida och delade ambitioner att växa teamet för att ´driva våra operationer, förtroende och säkerhet, go-to-market, säkerhetsingenjörskap och juridiskt arbete som en del av vårt löpande åtagande att bättre betjäna den europeiska marknaden´. OpenAI följer techjättarna Meta Platforms, Alphabet, LinkedIn och Apple i att etablera en bas i Irland i sökandet efter de lägsta företagsskatterna i Europa, landets position inom Europeiska unionen och den befintliga tekniktalangbasen. Företaget har samlat in över 10 miljarder dollar och Altman har tillbringat en stor del av 2023 på en världsturné, där han talar med regulatorer om riskerna med AI och diskuterar möjligheten att öppna kontor i deras jurisdiktioner.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 14 september

AI ´hallucination´ är mer en funktion än ett fel, säger OpenAI:s VD

OpenAI:s VD Sam Altman har sagt att ´hallucinationer´ av artificiell intelligens (AI) snarare är en funktion än ett fel. Dessa ´hallucinationer´ refererar till när en stor språkmodell ger felaktiga svar på användarens frågor. Altman förklarade att dessa system har mycket värde eftersom de ´hallucinerar´. Han menade att AI-modeller först har stört kreativa strävanden, trots att det tidigare antogs att fysiska och repetitiva uppgifter skulle transformeras först. Sammanhanget för Altmans kommentarer var en diskussion med Salesforce Inc:s VD Marc Benioff, som tidigare under dagen hade lanserat nya versioner av företagets Einstein AI-produkter.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 13 september

Stora teknikföretag sätter agendan för året

Den andra veckan i september markerar starten för teknikåret, med Apple Inc:s årliga iPhone-evenemang och Salesforce Inc:s populära konferens Dreamforce. De kommande veckorna kommer också att vara fyllda med teknikkonferenser från företag som Meta Platforms Inc., Microsoft Corp. och Oracle Corp. Dessutom förväntas chipdesignföretaget Arm Holdings Plc, ägt av SoftBank Group Corp., göra en börsintroduktion värderad till mellan $50 miljarder och $54,5 miljarder. Leveransstartföretaget Instacart planerar också en börsintroduktion värderad till $7,5 miljarder. Dessa affärer kan potentiellt ge en skjuts till den tekniska IPO-marknaden som varit lugn de senaste åren.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 11 september

Meta Platforms utvecklar nytt AI-system för att konkurrera med OpenAI

Meta Platforms Inc., under ledning av Mark Zuckerberg, rapporteras arbeta på ett nytt artificiellt intelligenssystem, en utmanare till GPT-4, för att tävla med OpenAI, ledd av Sam Altman. Llama 2, Metas öppen källkods AI-språkmodell släppt i juli, markerade företagets första framsteg inom AI-landskapet, distribuerat via Microsoft Corporations Azure-tjänster för att konkurrera med OpenAIs ChatGPT och Alphabet Incs Google Bard. Det kommande systemet syftar till att överträffa Llama 2 i både kapacitet och förmåga, och syftar till att ge företag avancerade textgenererings- och analysverktyg.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 11 september

Google kräver att AI-genererade valannonser ska märkas

Google kommer snart att kräva att alla valannonsörer avslöjar när deras budskap har ändrats eller skapats av artificiella intelligensverktyg. Uppdateringen, som gäller från mitten av november, kräver att valannonsörer på Googles plattformar varnar tittarna när deras annonser innehåller bilder, video eller ljud från generativ AI. Annonsörer måste inkludera framträdande språk som ´Detta ljud skapades av en dator´ eller ´Denna bild skildrar inte verkliga händelser´ på ändrade valannonser på Googles plattformar. Uppdateringen förbättrar Googles transparensåtgärder för valannonser, särskilt med tanke på den växande förekomsten av AI-verktyg.

Direktlänk Dela Brainerd Dispatch fördjupade 9 september

Roblox planerar att introducera röstuppringningsfunktion och AI-chatbot; META-visar positiv aktieprestanda

Roblox, den populära spelplattformen, planerar att införa en röstuppringningsfunktion och en AI-världsbyggande chatbot senare i år. Dessa tillägg syftar till att förbättra användarupplevelsen och stärka skaparna inom det virtuella ekosystemet. Röstuppringningsverktyget kommer att vara fullt tillgängligt på Meta Quest-enheter från september. Dessutom kan Roblox-entusiaster förvänta sig lanseringen av röstuppringningsfunktionen på PlayStation-konsoler i oktober. Roblox har aktivt utforskat potentialen hos generativa AI-verktyg och API:er för att revolutionera skapandet av upplevelser och virtuella objekt inom sin plattform. META, tidigare känd som Facebook, visade positiv aktieprestanda den 8 september 2023, med en ökning av sitt värde jämfört med den tidigare stängningen.

Direktlänk Dela Beststocks fördjupade 8 september

Google kommer att kräva avslöjande för AI-altererade valannonser

Alphabet Inc:s Google kommer snart att kräva att alla valannonsörer avslöjar när deras meddelanden har ändrats eller skapats med hjälp av verktyg för artificiell intelligens. Uppdateringen, som gäller från mitten av november, kräver att valannonsörer på Googles plattformar varnar tittare när deras annonser innehåller bilder, video eller ljud från generativ AI. Annonsörerna måste inkludera tydligt språk som ´Det här ljudet genererades av en dator´ eller ´Den här bilden avbildar inte verkliga händelser´ på ändrade valannonser över Googles plattformar. Policyn gäller inte för mindre fixar, som att ändra storlek på bilder eller ljusa upp dem.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 7 september

Baidu Inc, Kinas ledande internetsökföretag, kan få en ny skjuts av den tidigare än förväntade lanseringen av sin ChatGPT-liknande Ernie Bot. Baidu gjorde sin artificiella intelligens-tjänst tillgänglig för allmänheten förra torsdagen, vilket avslutade en två veckors ökning i dess amerikanskt noterade aktie efter företagets överraskande starka kvartalsresultat. Ernie Bot lockade snabbt 1 miljon användare och sköt upp till toppen av nationens app-rankningar. Baidus amerikanska depåkvitton är fortfarande mer än 10% ned från deras högsta i februari, men tjurarna verkar vara tillbaka.

Yahoo Finance fördjupade 6 september

Ökning i aktiemarknaden på grund av AI-entusiasm, iPhone-lansering och ekonomiska data

Invesco QQQ Trust Series 1 QQQ-diagrammet visar att QQQ har flyttat tydligt över den nedåtgående trendlinjen, vilket är ett bullish beteende. Två nya negativa datapunkter för ekonomin har presenterats: ADP:s sysselsättningsförändring kom på 177K mot 195K konsensus. Q2 BNP andra uppskattningen kom på 2,1% mot 2,4% konsensus. Aktiemarknaden stiger på grund av tre skäl: entusiasm för AI, lanseringen av iPhone 15 den 12 september och svaga ekonomiska datapunkter. Inflationen är tillbaka i Europa, med en ökning i Spanien och Tyskland.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 30 augusti

AI-systems potentiellt lika energikrävande som Bitcoin

Det växande intresset för artificiell intelligens (AI) kan leda till ökad belastning på världens elnät, potentiellt i samma skala som Bitcoin. Nvidia Corp, en ledande leverantör av processorer för AI, rapporterade nyligen en fördubbling av sin datacenterintäkt, vilket tyder på att efterfrågan på AI fortfarande ökar. Deras senaste flaggskeppsprocessor, GH200 Grace Hopper Superchip, drar upp till 1000 watt. En studie från förra året visade att träning av en stor språkmodell kan skapa 24,7 metriska ton koldioxid, men den verkliga kostnaden kan vara dubbelt så hög när man räknar in nätverksanslutningar och systemets viloläge. Dessutom kommer 90% av kostnaderna för att köra AI under nästa fas när användare frågar modellen om resultat. Detta kan innebära en koldioxidutsläpp på 500 ton, vilket är lika med att köra en bensindriven bil en miljon mil eller 500 flygningar från New York till Frankfurt. Trots detta är det fortfarande tidigt i utvecklingen och minst ett dussin stora teknikföretag, inklusive Amazon.com, Alphabet Inc., Microsoft Corp., OpenAI, Meta Platforms Inc., Baidu Inc., Tencent Holdings Ltd., och Alibaba Group Holding Ltd., rusar för att bygga och distribuera generativa AI-produkter. Bitcoin har dock visat att det är möjligt att minska energiförbrukningen genom att placera servergårdar i kalla klimat med rikligt med förnybar energi, som Island.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 27 augusti

Meta lanserar AI-kodningsverktyg för att konkurrera med OpenAI

Meta Platforms Inc. har lanserat ett nytt artificiellt intelligens (AI) kodningsverktyg i sitt senaste försök att konkurrera med Microsoft Corp.-stödda OpenAI och Alphabet Inc.´s Google. Verktyget, kallat Code Llama, använder generativ AI för att hjälpa utvecklare att arbeta snabbare genom att föreslå rader av programvarukod. Modellen är öppen källkod och tillgänglig för kommersiellt bruk, vilket innebär att andra företag kommer att kunna använda tekniken för att bygga sina egna verktyg, sa Meta i ett blogginlägg.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 24 augusti

AI-reglering: USA ligger efter, Europa leder vägen

USA ligger efter när det gäller att reglera artificiell intelligens (AI). Efter framgången med den generativa AI-plattformen ChatGPT har flera branschledare efterlyst behovet av att reglera tekniken. Det finns även oro för att AI kan leda till jobbförskjutningar och att oärliga aktörer kan utnyttja företags, konstnärers och andras immateriella egendom olagligt. Europa antog AI-lagen i juni, som anses vara världens första omfattande AI-lag och en av de tuffaste regleringsriktlinjerna för utrymmet. Vit huset har uppmanat företag att utveckla AI på ett ansvarsfullt sätt.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 23 augusti

Meta Platforms Inc förbereder sig för att lansera AI-drivet kodgenereringsverktyg ´Code Llama´

Meta Platforms Inc förbereder sig för att introducera en ny programvara designad för att effektivisera kodgenereringsprocessen för utvecklare, med sikte på att konkurrera med liknande proprietära erbjudanden från teknikjättar som OpenAI och Alphabet Inc Google. Denna toppmoderna kodgenereringsverktyg, kodnamnet ´Code Llama´, utnyttjar artificiell intelligens och kommer troligen att vara öppen källkod. ´Code Llama´ syftar till att förse utvecklare med en intelligent AI-assistent som föreslår kod i realtid, vilket underlättar en intuitiv och sömlös programmeringsupplevelse.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 18 augusti

OpenAI använder GPT-4 för att moderera innehåll, föreslår liknande användning för sociala medier

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har använt sin senaste storskaliga språkmodell GPT-4 för att moderera innehåll. De föreslår att sociala medieplattformar som Meta Platforms Inc. (tidigare Facebook), Instagram och Elon Musks X (tidigare Twitter) kan använda liknande teknologi.

Direktlänk Dela Spot On Alabama fördjupade 16 augusti

OpenAI använder GPT-4 för innehållsmoderering och föreslår att sociala medieplattformar antar samma tillvägagångssätt

OpenAI har börjat använda sitt senaste stora språkmodell, GPT-4, för att moderera innehåll och föreslår att sociala medieplattformar som Meta Platforms Inc.´s Facebook och Instagram, samt Elon Musks X (tidigare Twitter), utforskar nya sätt att upprätthålla onlineintegritet. OpenAI avslöjade att de har använt GPT-4 för att övervaka innehållsmoderering och föreslår att andra plattformar också kan anta denna innovativa strategi genom att använda företagets API. Företaget tror att detta erbjuder en mer positiv vision för framtiden för digitala plattformar, där AI kan hjälpa till att moderera online-trafik enligt plattformsspecifik policy och lindra den mentala bördan för många mänskliga moderatorer.

Direktlänk Dela The Florida Star fördjupade 16 augusti

OpenAI introducerar GPT-4 för innehållsmoderering

OpenAI har introducerat sin senaste teknik, GPT-4, som driver ChatGPT, som en potentiell lösning för innehållsmoderering. GPT-4 möjliggör utveckling av policyer för lämpligt innehåll och snabbare märkning eller beslutsfattande om inlägg. Företaget har testat tekniken internt och givit kunder möjlighet att experimentera med den. OpenAI hävdar att dess verktyg kan göra det möjligt för företag att utföra sex månaders arbete på bara en dag. Andrea Vallone, en policyarbetare på OpenAI, har berömt GPT-4 för dess effektiva innehållsmoderering.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 15 augusti

VR och AI kan förutsäga personlig information, vilket väcker integritetsfrågor

Genom att analysera rörelserna hos individer som bär virtuell verklighet (VR) headset, har forskare visat att en maskininlärningsmodell kan förutsäga personliga data som höjd, vikt, ålder, civilstånd och mer. Detta belyser de potentiella integritetsimplikationerna av artificiell intelligens (AI) i VR, eftersom personuppgifter kan gissas utan att användare uttryckligen avslöjar dem. Forskare vid University of California, Berkeley, kunde identifiera en specifik individ bland över 50 000 andra VR-användare med över 94% noggrannhet efter att ha analyserat bara 200 sekunder av rörelsedata. Mer personlig information som civilstånd, anställningsstatus och etnicitet kunde identifieras med mer än 70% noggrannhet. VR-headset fångar data som traditionella webbplatser eller appar inte kan, såsom blick, kroppsspråk, kroppsproportioner och ansiktsuttryck. Meta Platforms Inc., en större VR-headsettillverkare, använder maskininlärning för att fylla i luckor i sin kunskap om användare. Skydd av integritet i VR-headset är utmanande på grund av behovet av att samla in data som ögon- och handrörelser. Kryptering och begränsning av lagrade data är potentiella lösningar, men företag som producerar VR-headset har incitament att samla in information för marknadsföringsändamål. Integritetskontroller och konsumentmedvetenhet är för närvarande otillräckliga i VR-utrymmet. AI: s förmågor, tillsammans med begränsad förståelse för tekniken bland användare och reglerare, utgör betydande utmaningar för individer att effektivt skydda sin integritet.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 10 augusti

AI och VR kan utgöra ett integritetshot, enligt forskning

Genom att blanda virtuell verklighet (VR) med artificiell intelligens (AI) kan forskare förutsäga personlig information som längd, vikt, ålder och civilstånd med stor noggrannhet. I en studie vid University of California, Berkeley, kunde forskare identifiera en enskild person bland mer än 50 000 VR-användare med mer än 94% noggrannhet. I en annan studie kunde forskare räkna ut en persons längd, vikt, fotstorlek och land med mer än 80% noggrannhet med hjälp av data från 1 000 personer som spelade det populära VR-spelet Beat Saber. Forskarna använde en maskininlärningsmodell för att analysera data som laddats upp till VR-headsets, såsom ögon- eller handrörelser.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 10 augusti

Apple undersöker artificiell intelligens liknande ChatGPT, säger VD Tim Cook

Under Apples kvartalsresultatsamtal avslöjade VD Tim Cook att företaget har utfört långsiktig forskning och utveckling på artificiell intelligens-teknologi liknande ChatGPT. Cook belyste företagets omfattande forskning inom olika AI-teknologier, inklusive generativ AI som liknar OpenAI:s ChatGPT. Han betonade AI och maskininlärningens centrala roll i Apples produktekosystem och nämnde exempel på nyligen visade innovationer som Personal Voice och Live Voicemail, vilka möjliggjordes av framsteg inom AI. Cook avslöjade dock inte något specifikt om vad företaget utvecklar på den generativa AI-sidan.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 4 augusti

Nvidias aktier fortsätter att stiga trots Meta Platforms minskade kapitalutgifter

Nvidia Corp. aktier fortsätter att stiga starkt under 2023, trots att Meta Platforms Inc. meddelade att de kommer att minska sina kapitalutgifter för 2023. Analytikern Mark Lipacis på Jefferies framhäver att Nvidias position som leverantör av AI-produkter innebär att företaget fortfarande kommer att gynnas, eftersom stora delar av Metas 3 miljarder dollar i minskningar inte påverkar AI-utgifterna. Nvidia har dessutom nyligen lanserat en ny serie AI-fokuserade GPU:er. Trots att Meta ännu inte har slutgiltiga planer för sina utgifter 2024, förväntas deras kapitalutgifter öka.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 27 juli

Skapare av AI-modeller skapar Frontier Model Forum för säker utveckling av AI

OpenAI, Anthropic, Alphabet och Microsoft har meddelat skapandet av ´Frontier Model Forum´, en branschgrupp som är engagerad i att främja säker och ansvarsfull utveckling av gränsöverskridande AI-system. Forumet syftar till att främja forskning om AI-säkerhet, etablera bästa praxis och standarder samt underlätta kunskapsdelning mellan beslutsfattare och branschaktörer. Medlemskap är öppet för organisationer som utvecklar och implementerar gränsmodeller, visar ett engagemang för säkerheten för gränsmodeller och är villiga att bidra till att främja forumets ansträngningar.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 juli

Meta och Microsoft samarbetar för att introducera AI-teknologin Llama 2

Mark Zuckerberg har avslöjat nyckelfaktorerna bakom samarbetet mellan Meta Platforms Inc. och Microsoft Corporation för att introducera Llama 2. Under Meta´s andra kvartalsrapport talade Zuckerberg om samarbetet med Microsoft för att öppna källkoden för Llama-2, företagets senaste och mest avancerade AI-teknologi, tillgänglig för utvecklare och mjukvaruentusiaster över hela världen, gratis. Enligt Zuckerberg är den primära anledningen till samarbetet med Microsoft att Meta saknar ett offentligt molnerbjudande. Genom att samarbeta med Microsoft får Meta tillgång till Microsofts etablerade molnkapaciteter utan att behöva utveckla sin egen molninfrastruktur. Detta strategiska samarbete gör att Meta kan dra nytta av Microsofts expertis inom molnbaserad databehandling, vilket förbättrar deras AI-initiativ.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 juli

Alphabet överträffar förväntningarna för andra kvartalet, trots konkurrens från AI-chattbotar

Alphabet Inc., moderbolaget till Google, rapporterade en andra kvartalsintäkt som överträffade förväntningarna, drivet av annonsering på företagets flaggskepps sökverksamhet. Alphabets försäljning, exklusive partnerutbetalningar, var $62 miljarder under kvartalet, jämfört med analytikernas förväntade $60,2 miljarder. Sökannonsering presterade bra och genererade $42,6 miljarder, jämfört med analytikernas genomsnittliga uppskattning på $42,2 miljarder. Googles sökverksamhet fortsätter att dominera trots nya konkurrenshot från Microsoft Corp. och OpenAI, som har samarbetat för att erbjuda en alternativ chattbot kallad ChatGPT.

Direktlänk Dela CNBC TV18 fördjupade 26 juli

Microsofts VD Satya Nadellas investering i AI driver upp aktien till nya höjder

Microsofts VD Satya Nadellas investering i OpenAI och dess ChatGPT har drivit upp teknikjättens aktie till nya höjder och ökat hans totala vinst från Microsoft till över 1 miljard dollar, enligt Bloomberg News. Microsofts talesperson Frank Shaw förnekade dock att Nadella har en nettovärde på en miljard dollar eller mer. Hans AI-drivna drag har skjutit Microsoft framför konkurrenter som Alphabet Inc. i AI-kapacitet och är den huvudsakliga drivkraften bakom aktiens 50% uppgång i år. Microsofts aktie steg så mycket som 6% på tisdagen efter att ha tillhandahållit detaljer om prissättning för vissa artificiella intelligens-tjänster.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 20 juli

USA: Debatt om användning av online-spårning och skattebetalares integritet

Användningen av online-spårningstekniker, som ´pixel´-teknik, av företag som Google och Meta har lett till debatt om skattebetalares datasekretess i USA. Senator Elizabeth Warren och andra demokrater uppmanar till en utredning om skatteförberedelseföretag som H&R Block, TaxAct och TaxSlayer olagligt har delat finansiell data för miljontals skattebetalare med Google och Meta. Dessa tekniker har lett till hundratals stämningar och ökat risken för rättsprocesser för företag som använder dem. USA saknar en nationell datasekretesslag och konsumenternas skydd styrs generellt av en mosaik av statliga åtgärder.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 14 juli

Googles AI Chatbot Bard förlitar sig på tusentals externa entreprenörer för att förbättra svarskvaliteten

Googles artificiella intelligens (AI) chatbot Bard svarar snabbt och självsäkert på frågor, men kvaliteten på svaren beror på tusentals externa entreprenörer från företag som Appen Ltd. och Accenture Plc. Dessa entreprenörer granskar svaren, ger feedback på fel och filtrerar ut eventuella fördomar. Sex nuvarande Google-kontraktsarbetare har sagt att deras arbetsbelastning och uppgifternas komplexitet har ökat det senaste året. Entreprenörerna har uttryckt oro över sina arbetsförhållanden, vilket de menar påverkar kvaliteten på vad användarna ser. En entreprenör som arbetar för Appen skrev i ett brev till kongressen att den hastighet de måste granska innehållet kan leda till att Bard blir en ´felaktig´ och ´farlig´ produkt.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 12 juli

Google AI chattbot Bard påverkas av kontraktsarbetares arbetsförhållanden

Googles artificiella intelligens (AI) chattbot Bard svarar snabbt och säkert på frågor, men kvaliteten på svaren beror på tusentals externa entreprenörer från företag som Appen Ltd. och Accenture Plc. Dessa entreprenörer granskar svaren, ger feedback på misstag och filtrerar ut eventuella fördomar. Flera nuvarande Google kontraktsarbetare har uttryckt oro över arbetsförhållandena, vilket de menar påverkar kvaliteten på det användarna ser. En kontraktsarbetare som arbetar för Appen påstod att hastigheten som de måste granska innehållet kan leda till att Bard blir en ”felaktig” och ”farlig” produkt.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 12 juli

Facebook-åldersdemografi: Nyckelstatistik och insikter för marknadsföring

Att känna till åldersdemografin är en viktig faktor när man skapar en effektiv marknadsföringsstrategi, särskilt på Facebook. Facebook, som nu är en del av Meta Platforms, Inc., används mest av yngre generationer men har även användare i nästan alla åldrar. Den största användargruppen är mellan 25 och 34 år, medan den minsta är mellan 13 och 17 år. I USA utgör 23,8% av Facebook-användarna personer mellan 25 och 34 år. Globalt sett är 30% av Facebook-användarna mellan 25 och 34 år. Detta är värdefull information för att skapa effektiva marknadsföringskampanjer.

Direktlänk Dela EarthWeb fördjupade 8 juli

Pinterest förbereder sig för en framgångsrik högsäsong genom partnerskap med Amazon

Pinterest Inc. har inlett ett strategiskt partnerskap med Amazon.com Inc. för att förbättra företagets attribuerings- och skalningsutmaningar. Partnerskapet, som tillkännagavs i april, förväntas börja i oktober, lagom till julhandeln 2023. Genom att öppna upp för tredjepartsannonsering markerar Pinterest en betydande milstolpe. Samarbetet med Amazon Ads ligger i linje med Pinterests vision att erbjuda användarna en sömlös plattformsupplevelse som integrerar med Amazon-ekosystemet. Pinterest fokuserar på shoppable-innehåll, vilket redan ger lovande resultat. Företaget utforskar också nya format för att göra shopping på plattformen mer njutbar och engagerande.

Direktlänk Dela GuruFocus fördjupade 5 juli

Apple lanserar Vision Pro-headset - dyrare men bättre än konkurrenter?

Apple Inc. har presenterat sitt nya headset Vision Pro, vilket är en del av företagets steg in i världen av blandad verklighet. Vision Pro har fått beröm för sin design och upplevelse, men frågan är om det är värt priset på $3,499, vilket är betydligt högre än rivaliserande produkter på marknaden. Vision Pro kommer inte att börja säljas förrän nästa år, men det ger användarna möjlighet att styra enheten med bara händerna, rösten och ögonen. Apple´s Vision Pro har bättre upplösning, vilket testare har hyllat i sina första bedömningar.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 2 juli

Kan Elon Musk och Mark Zuckerberg slåss i Colosseum 2023?

Elon Musk, VD för Tesla Inc och SpaceX, skickade Twitter i kaos med ett tweet om en möjlig kamp i Colosseum, vilket följdes av ett erkännande om behovet att arbeta på hans uthållighet. Detta är i förberedelse för en potentiell UFC-stil burkamp mot Mark Zuckerberg, Meta Platforms Inc´s medgrundare och nuvarande VD. Men det italienska kulturministeriets kontor har dämpat Colosseum-ryktena, då det inte har varit någon formell kontakt eller skriftligt dokument. Fejden mellan Musk och Zuckerberg är inte ny. Den började med SpaceX misslyckade lansering av en Facebook-ägd satellit 2016. Oavsett om kampen äger rum eller inte, har idén redan gett enorm publicitet för både Musk och Zuckerberg.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 30 juni

Meta lanserar ´mänsklik´ AI för bildskapande

Meta Platforms Inc., moderbolaget till Facebook och Instagram, har lanserat en ´mänsklik´ artificiell intelligens (AI) för bildskapande kallad I-JEPA. Till skillnad från befintliga modeller använder I-JEPA bakgrundskunskap om världen för att analysera och korrekt slutföra ofullständiga bilder, vilket eliminerar vanliga fel som finns i standard AI-genererade bilder. Modellen är inspirerad av Meta´s chef för AI, Yann LeCun´s vision. Meta har fått rykte om att aktivt publicera öppen källkods-AI-forskning genom sitt dedikerade forskningslaboratorium, och Mark Zuckerberg har sagt att han tror att delning av modeller främjar innovation och hjälper till att identifiera potentiella säkerhetsproblem och minska kostnader för företaget.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 14 juni

Jack Dorsey utmanar Elon Musks AI-dystopi och hyllar Mark Zuckerberg

I en intervju utmanade Twitters medgrundare och tidigare VD Jack Dorsey Elon Musks dystopiska syn på reglering av artificiell intelligens (AI) och gav oväntat beröm till Meta Platforms Inc. META VD Mark Zuckerberg för hans öppen-källkods-ansats. Dorsey betonade behovet av AI-reglering men uttryckte oro över nuvarande förståelse hos reglerare. Han uppmanade dem att fokusera på grundläggande aspekter av tekniken snarare än att driva specifika resultat. Dorsey prisade Zuckerbergs beslut att öppen-källkoda deras stora språkmodell och betonade betydelsen av öppen-källkods-modeller. Han erkände också potentiella risker i öppen-källkods-utveckling men sade att individer som strävar efter att skydda tekniken och mänskligheten skulle fungera som en balanserande effekt.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 14 juni

NASDAQ Composite Index har haft en stark två månaders uppgång, främst drivet av överprestation från några av världens största företag. Katalysatorn för denna marknadsutveckling har varit explosionen i berättelsen om artificiell intelligens (AI) under de senaste veckorna. Bland de bästa presterande aktierna finns stora och mega-cap tech-aktier som Nvidia Corporation, Meta Platforms, Inc., Advanced Micro Devices, Inc., Salesforce, Inc. och Tesla, Inc. AI-temat har fått en extra skjuts av Nvidia Q1-rapporten, som visade mycket positiva nyheter och ledde till en nästan 25% ökning av företagets marknadsvärde på en dag.

Seeking Alpha fördjupade 26 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare