» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 327 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Meta Platforms Inc., tidigare känd som Facebook Inc., är ett amerikanskt multinationellt teknikkonglomerat baserat i Menlo Park, Kalifornien. Företaget äger Facebook, Instagram och WhatsApp, bland andra produkter och tjänster. Meta är ett av världens mest värdefulla företag och bland de tio största offentligt handlade företagen i USA. Det anses vara ett av de stora fem amerikanska informationsteknikföretagen, tillsammans med Alphabet (Google), Amazon, Apple och Microsoft. Metas produkter och tjänster inkluderar Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger och Quest 2. Den har förvärvat Reality Labs, Mapillary, CTRL-Labs, Kustomer och har en 9,99 % andel i Jio Platforms. År 2021 genererade företaget 97,5 % av sin inkomst från försäljning av reklam. Den 28 oktober 2021 ändrade Facebooks moderbolag sitt namn från Facebook, Inc., till Meta Platforms, Inc., för att ´reflektera sitt fokus på att bygga metaverset´.

Senaste nytt kring Meta

Företag förlorar 40 miljoner AUD i deepfake-bedrägeri: Vilka är ansvariga?

Ett företag i Hongkong förlorade nyligen 200 miljoner HKD (40 miljoner AUD) i ett deepfake-bedrägeri, där en anställd överförde pengar efter ett videosamtal med bedragare som såg och lät som företagets högre chefer. Många jurisdiktioner kämpar för närvarande med att reglera AI deepfakes. Om du har blivit offer för ett deepfake-bedrägeri, kan du få ersättning för dina förluster? Lagstiftningen har ännu inte hunnit ikapp. Möjliga mål för ersättning kan vara bedragaren, sociala medieplattformen som hostade fejken, banken som betalade ut pengarna eller leverantören av AI-verktyget som skapade fejken.

Direktlänk Dela Property Update fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Meta planerar att investera miljarder i AI, ber aktieägare om tålamod

Mark Zuckerberg, Meta´s medgrundare och VD, meddelade att företaget planerar att investera tiotals miljarder dollar i AI under flera år innan någon betydande avkastning kan förväntas. Zuckerberg erkände att detta kan oroa investerarna, vilket framgick av att Metas aktier sjönk med mer än 15% efter timmar. Meta uppskattar att kapitalutgifterna för att driva dess AI-ambitioner kan uppgå till 40 miljarder dollar i år, upp till 5 miljarder dollar mer än vad som avsattes i oktober. Zuckerberg försäkrade dock att ´smarta investerare´ kommer att se möjligheterna och ha tålamod.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupar idag

Meta VD Mark Zuckerberg varnar investerare för omedelbar avkastning på generativ AI

Mark Zuckerberg, VD för Meta, uppmanar investerare att inte förvänta sig omedelbara avkastningar på generativ AI. Trots Metas lönsamhet, med en nettoinkomst på över 12 miljarder dollar på 36,5 miljarder dollar i intäkter för förra kvartalet, förväntas framtida intäktstillväxt sakta ner. Företaget investerar stora resurser i AI-utveckling och metaverse. Zuckerberg förklarade att företaget ser olika sätt att tjäna pengar på sin AI-assistent, som för närvarande erbjuds gratis. Han framhöll också att Metas AI-assistent har ´testats´ av ´tiotals miljoner människor´ sedan dess nyliga breda tillgänglighet.

Direktlänk Dela Business Today fördjupar idag

Stora teknikbolag försöker ´äga´ generativ AI

Stora teknikbolag som Microsoft, Google, Amazon, Meta och Apple försöker förhindra oberoende aktörer från att inträda i det multibiljon-dollar stora området generativ AI. Dessa företags växande makt innebär stora risker för underhållnings- och kreativa samhällen, och kan hämma innovation inom media- och underhållningsindustrin. Microsoft är en betydande investerare i två av OpenAI:s största ´oberoende´ konkurrenter, Inflection AI och Mistral, med över $1 miljard investerat i Inflection AI. Google och Amazon har också investerat miljarder i generativa AI-företag.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupar idag

Nova AI strävar efter att överträffa konkurrenter med unika testverktyg och minskad användning av OpenAI

Nova AI, ett startup-företag som är ett år gammalt och nyligen har samlat in en miljon dollar i en pre-seed-runda, strävar efter att överträffa sina konkurrenter med sina verktyg för testning från början till slut. Företaget, som strävar efter att bryta många av Silicon Valleys regler för hur startups borde fungera, riktar sig mot företag av medelstorlek till stora företag med komplexa kodbasar. Nova AI:s teknik genomsöker sina kunders kod för att automatiskt bygga tester med hjälp av GenAI. Nova AI använder OpenAI:s Chat GPT-4 så lite som möjligt och matar inte kunddata till OpenAI. Istället förlitar sig Nova AI tungt på öppna källkodsmodeller som Llama utvecklad av Meta och StarCoder, samt bygger sina egna modeller.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupar idag

AI-chatbottar förstår inte ord på samma sätt som vi gör

AI-chatbottar som ChatGPT, Claude, Copilot och Gemini förstår inte ordens innebörd på samma sätt som människor. Istället är de gränssnitt vi använder för att interagera med stora språkmodeller (LLMs), som är tränade att känna igen hur ord används och vilka ord som ofta förekommer tillsammans. Generativa AI-verktyg förfinar ständigt sin förståelse av ord för att göra bättre förutsägelser. Vissa, inklusive Googles Lumiere och OpenAIs Sora, lär sig till och med att generera bilder, video och ljud.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupar idag

Europeiska myndigheter vill reglera AI-industrin

Andreas Mundt, chef för den tyska konkurrensmyndigheten, uttrycker oro över monopol inom AI-industrin, vilket speglar en växande europeisk strävan att reglera sektorn. Storbritanniens konkurrens- och marknadsmyndighet (CMA) publicerade i september en positiv rapport om marknaden för grundläggande AI-modeller, som inkluderar ChatGPT, Snapchat My AI och Bing Chat. Rapporten hyllade sektorns ´livliga konkurrens´ och belyste de 160 grundläggande AI-modellerna, skapade av etablerade teknikföretag som Google och Meta, men även nya företag som OpenAI, Anthropic och Midjourney.

Direktlänk Dela The Times fördjupar idag

Meta rapporterar stark tillväxt och satsar på AI

Meta rapporterade en första kvartalsintäkt på $36,5 miljarder, en ökning med 27 procent från samma period föregående år. Företaget, som äger Facebook, Instagram med flera, hade förutspått en intäkt mellan $34,5 miljarder och $37 miljarder för det första kvartalet. Meta rapporterade en inkomst på $12,4 miljarder, en ökning med 117 procent från samma period föregående år. Mark Zuckerberg, Metas grundare och VD, sade att det nya Meta AI med Llama 3 är ett steg mot att bygga världens ledande AI. Han noterade att 30 procent av inläggen på Facebook-flödet levereras av företagets AI-rekommendationssystem, en ökning med 2x de senaste åren. Och mer än 50 procent av innehållet på Instagram rekommenderas nu av AI. Aktierna sjönk 13 procent i efterhandeln efter att Meta meddelade att det skulle investera betydligt mer i infrastruktur under de kommande åren.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupar idag

Snowflake introducerar öppen källkod AI-modell Arctic

Data-warehousing molnleverantören Snowflake har annonserat en öppen källkod AI-modell som de hävdar kan vara mer effektiv än Metas nyligen introducerade Llama 3 för företagsuppgifter som SQL-kodning för databasåtervinning. Den stora språkmodellen (LLM), kallad Arctic, är ´jämförbar eller bättre än både Llama 3 8B och Llama 2 70B på företagsmätvärden, medan den använder mindre än hälften av träningsdatorbudgeten´, hävdar Snowflake. Snowflake har släppt alla Arctics parametrar och modellkod enligt Apache 2.0-licensen för öppen källkod, tillsammans med ´datareceptet´ för föreslagen träning och en samling forskningsinsikter.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupar idag

Nova AI samlar in $1 miljon för att förbättra kodtestning med AI

Nova AI, en startup som är ett år gammal och som har tagit examen från Unusual Academy-acceleratorn, har samlat in en för-seed-runda på $1 miljon. Företaget försöker överträffa sina konkurrenter med sina verktyg för end-to-end-testning genom att bryta många av Silicon Valley-reglerna för hur startups bör fungera. Nova AI siktar på medelstora till stora företag med komplexa kodbaser. Företagets teknik går igenom sina kunders kod för att automatiskt bygga tester med GenAI. Nova AI använder OpenAI´s Chat GPT-4 så lite som möjligt och matar inte kunddata till OpenAI. Istället förlitar sig Nova AI tungt på öppen källkodsmodeller som Llama utvecklad av Meta och StarCoder.

Direktlänk Dela Startup News fördjupar idag

Perplexity AI kan snart höja ännu mer kapital

Perplexity AI:s senaste stora insamlingshändelse kan snabbt överträffas av en ännu större kapitalinsamling. De $62,7 miljoner som startupen samlade in vid en värdering på lite över $1 miljard kan snabbt krossas av en insamling på upp till $250 miljoner vid en värdering som är upp till 2,5 till 3 gånger större. Företagets snabba intäktsökning, som rapporteras ha nått cirka $20 miljoner i återkommande årliga intäkter, är en förklaring. Nyheter från Amazon, Microsoft, Meta och Adobe i AI-världen har påmint oss om att Big Tech kommer att försöka ta över AI-ögonblicket. Perplexity kan vara ett av våra huvudsakliga hopp för att undvika att endast se Microsoft eller Alphabet lägga till ytterligare en biljon till deras marknadsvärde.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Nvidia planerar att förvärva AI-startupen Run:ai för $700 miljoner

Nvidia meddelade på onsdag planer på att förvärva AI-startupföretaget Run:ai från Israel. Även om Nvidia inte avslöjade villkoren för den kommande transaktionen, rapporterade den israeliska tidningen Calcalist att chipmakaren kommer att köpa Run:ai för $700 miljoner inom de ´kommande dagarna´. Run:ai är ett mjukvaruföretag som hjälper utvecklare att köra sina AI-applikationer mer effektivt. Företaget har partnerskap med stora teknikföretag som Microsoft och Amazon, och har samarbetat med Nvidia i flera år.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupar idag

OpenAI siktar på företagsmarknaden med nya funktioner och förbättrad säkerhet

OpenAI, känt för sin stora språkmodell ChatGPT, siktar nu på företagsmarknaden. Företaget har meddelat en rad nya funktioner som är utformade för att ge företag mer kontroll, öka säkerheten och erbjuda kostnadseffektiva alternativ vid integrering av OpenAI:s AI-teknologier i deras verksamhet. Detta positionerar OpenAI som en seriös aktör på den växande marknaden för stora språkmodells-API:er, som för närvarande domineras av Metas öppna språkmodell Llama. OpenAI:s fokus på företagslösningar kan påskynda användningen av stora språkmodeller bland företag, enligt AI-experten Pradeepta Mishra.

Direktlänk Dela InfoWorld fördjupar idag

Adobe släpper tredje generationen av sin AI-bildmodell Firefly

Adobe har släppt den tredje generationen av sin AI-bildmodell Firefly, som nu har utökats över hela sitt designuniversum. Den nya versionen, Firefly Image 3, innehåller en rad nya funktioner för appar att använda i Photoshop och InDesign, samt en ny webbapp för Firefly. Adobe lägger till verktyg för både nya användare och professionella, inklusive en ny text-till-bild-verktyg som låter människor skapa bilder på sekunder. Trots att Firefly har genererat 7 miljarder bilder sedan lanseringen för ett år sedan, är majoriteten av besökarna på Fireflys webbplats helt nya för Adobe.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupar idag

Meta förväntas rapportera stora intäktsökningar i Q1-rapporten

Meta (META) kommer att rapportera sina resultat för första kvartalet på onsdag, med Wall Street förväntar sig en betydande ökning av intäkterna för sociala medier jätten. Meta-aktier har stigit 116% under de senaste 12 månaderna och mer än 45% hittills i år. Detta är mycket bättre än huvudkonkurrenten Google, som har ökat med 45% under de senaste 12 månaderna och 16% hittills i år. En del av Meta´s aktieprestanda har att göra med återhämtningen på den digitala reklammarknaden, men företagets aktiekurs sköt verkligen i höjden förra kvartalet efter att företaget meddelade att det inleder en utdelning på 0,50 dollar per aktie och ökade sitt aktieåterköpsbehörighet med 50 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupar idag

Snowflake utvecklar öppen källkodsmodell för storskaligt språk för att konkurrera med andra modeller

Data warehouse-företaget Snowflake har utvecklat en öppen källkodsmodell för storskaligt språk (LLM), Arctic, för att konkurrera med modeller som Meta´s Llama 3, Mistral´s familj av modeller, xAI´s Grok-1 och Databricks DBRX. Arctic är inriktad på företagsuppgifter som SQL-generering, kodgenerering och instruktionsföljande. Modellen kan nås via Snowflakes maskininlärning och AI-tjänst, Cortex, och kan laddas ner från Hugging Face. Arctic använder en blandning av experter (MoE) arkitektur och består av 128 mindre modeller. Snowflake hävdar att Arctic presterar bättre än de flesta öppen källkodsmodeller och använder mindre datorkraft för träning.

Direktlänk Dela InfoWorld fördjupar idag

Meta samarbetar med teknikledare för att motverka barnexploatering genom AI

Meta samarbetar med teknikledare för att minska användningen av generativ AI i barnexploatering. Initiativet kommer att omfatta åtgärder som ansvarsfull källhänvisning av datamängder och stöd till utvecklare för att förbättra säkerheten. Meta planerar att samarbeta med teknikföretag för att etablera en principram för att minska riskerna med utvecklingen av generativ AI. Meta samarbetar med icke vinstdrivande organisationer som All Tech is Human och Thorn för att bekämpa användningen av GenAI-verktyg för barnexploatering.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupar idag

Brittiska konkurrensmyndigheter granskar Microsofts och Amazons partnerskap med AI-företag

Brittiska konkurrensmyndigheten, Competition and Markets Authority (CMA), söker synpunkter på partnerskap mellan Microsoft och Amazon med mindre generativa AI-modelltillverkare. CMA undersöker om arrangemangen mellan dessa företag kvalificerar sig som fusioner. Microsoft har nyligen investerat 15 miljoner euro i det franska AI-företaget Mistral. Amazon har investerat 4 miljarder dollar i det amerikanska AI-företaget Anthropic. Båda företagen har avvisat tanken att deras affärsavtal skulle utgöra fusioner.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupar idag

Meta introducerar banbrytande öppen källkodsteknik Llama 3 LLM

Meta har introducerat den öppna källkodstekniken Llama 3 LLM, vilket markerar en ny era av innovation inom högpresterande databehandling. Llama 3 LLM sätter en ny standard för bearbetningshastighet med en ökning på 30% jämfört med sina föregångare och uppnår en anmärkningsvärd minskning av energiförbrukningen med 40%. Denna framsteg gör högpresterande databehandling mer tillgänglig än någonsin tidigare och banar väg för mer hållbara databehandlingslösningar. Dessutom främjar Llama 3 LLM:s öppna källkodskaraktär samarbete och kunskapsdelning, vilket driver industrin mot större framsteg.

Direktlänk Dela Medium fördjupar idag

Meta har nyligen lanserat Llama 3, nästa generation av sin toppmoderna storskaliga språkmodell (LLM). Detta bygger vidare på grunden som lades av dess föregångare, Llama 2, med syftet att förbättra de egenskaper som gjorde Llama 2 till en betydande konkurrent till ChatGPT. Llama 3 innehåller innovativ arkitektur och träningsprocess, och erbjuder praktisk vägledning om hur man på ett ansvarsfullt sätt kan använda och distribuera denna banbrytande modell. Meta CEO, Mark Zuckerberg, meddelade debuten av Llama 3, den senaste AI-modellen utvecklad av Meta AI.

Unite.AI fördjupar idag

Snowflake lanserar Arctic LLM, en AI-modell optimerad för företag

Molndatatjänstföretaget Snowflake har lanserat Arctic LLM, en generativ AI-modell anpassad för företagsarbetsbelastningar. Arctic LLM, som är optimerad för att generera databaskod, är tillgänglig under en Apache 2.0-licens och är gratis för både forskning och kommersiellt bruk. Modellen tog cirka tre månader, 1 000 GPU:er och 2 miljoner dollar att träna. Snowflake jämför Arctic LLM med Databricks DBRX och hävdar att deras modell presterar bättre på kodning och SQL-generering. Arctic LLM kommer först att finnas tillgänglig på Cortex, Snowflakes plattform för att bygga AI- och maskininlärningsdrivna appar och tjänster.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Stora teknikföretag åtar sig att bekämpa AI-genererat barnsexuellt missbruk

Stora AI- och teknikföretag, inklusive OpenAI, Google och Meta, har åtagit sig att följa en överenskommelse för att bekämpa barnsexuellt missbruk som skapas med generativa AI-tekniker och verktyg. De samarbetar med Thorn, en organisation som använder teknik för att bekämpa barnmisshandel, och All Tech is Human, en ideell organisation som hanterar teknikproblem. Thorn uppmanade dessa företag att använda säkra och etiska datamängder som inte innehåller bilder av barnsexuellt missbruk, att stresstesta sina AI-media-genereringsprocesser och även utveckla verktyg och lösningar för att upptäcka barnmisshandel. Det finns också oro för att brottslingar kan använda generativ AI för att skapa barnmisshandelsmedia eller rikta in sig på riktiga barn.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupar idag

Oändlig datagenereringsmotor för AI är möjlig, säger Anthropics chef

Anthropics chef Dario Amodei tror att det är möjligt att skapa en oändlig datagenereringsmotor som kan hjälpa till att bygga bättre AI-system, trots skepticismen kring att producera kvalitetsdata med hjälp av syntetiska data. Han nämner AlphaGo som ett exempel på hur man kan injicera mycket små mängder ny information för att få mer än vad man började med. Meta´s AI-chef, Yann LeCun, har något olika åsikter och kritiserar förstärkningsinlärning för att vara ineffektivt och opraktiskt för verkliga applikationer när det används ensamt.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupar idag

Teknikjättar lovar att skydda barn från skadligt innehåll genererat av AI

Företag som OpenAI, Meta, Microsoft och Google har lovat att skydda barn från skadligt innehåll genererat av artificiell intelligens (AI). Denna åtgärd kommer efter att barnaktivistgrupperna Thorn och All Tech is Human uppmanat företagen att agera ansvarsfullt på detta område. Målet är att stoppa produktionen av explicit innehåll som involverar barn och sprida denna praxis över olika appar och sökmotorer. Företagen har även kommit överens om att sätta åt sidan bilder, ljud och video med barn från datauppsättningar som innehåller vuxeninnehåll.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupar idag

Meta gör Llama 3 LLM open-source, kan köras lokalt med Ollama

Meta har gjort sin nya Llama 3 LLM open-source och den kan köras lokalt med Ollama. Detta innebär att den underliggande koden för Llama 3 är fritt tillgänglig för granskning, anpassning och användning av alla intresserade parter. Detta har stora implikationer för företag, särskilt små och medelstora företag, som kan dra nytta av Llama 3 för sina specifika projekt utan att stöta på betungande restriktioner. Llama 3 är utvecklad av Meta och beskrivs som den mest kapabla öppet tillgängliga LLM hittills. Modellen har tränats på en massiv mängd textdata och kan användas för en mängd olika uppgifter, inklusive att generera text, översätta språk, skriva olika typer av kreativt innehåll och besvara dina frågor på ett informativt sätt.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade igår

Meta introducerar senaste AI-modellen Llama 3

I konkurrensen om framsteg inom AI pressar två stora aktörer, OpenAI och Meta, gränserna. Meta avtäckte nyligen sin senaste Large Language Model (LLM) kallad Meta Llama 3, tillsammans med en bildgenerator som uppdaterar bilder i realtid när användare skriver. Llama 3 är en del av Metas Large Language Model-familj, introducerad i februari 2023. Den första versionen kom i fyra storlekar: 7B, 13B, 33B och 65 miljarder parametrar. Meta har nu introducerat Llama 3, den senaste versionen, med betydande förbättringar i prestanda och kapabiliteter. Llama 3, baserad på arkitekturen för Llama 2, finns i två storlekar: 8B och 70B parametrar. Meta har släppt textbaserade modeller i Llama 3-kollektionen, som är flerspråkiga och stödjer multimodala funktioner. Meta planerar att integrera Llama 3 i sina AI-system, inklusive Facebook.

Direktlänk Dela Odisha Television fördjupade igår

Stora språkmodeller visar begränsad noggrannhet i medicinsk kodning

Enligt forskare vid Icahn School of Medicine på Mount Sinai är stora språkmodeller (LLM) dåliga på medicinsk kodning. I studien jämfördes koder genererade av modeller från OpenAI, Google och Meta med originalkoder, och felen analyserades. Alla studerade LLM:er, inklusive GPT-4, GPT-3.5, Gemini-pro och Llama-2-70b, visade begränsad noggrannhet (under 50%) i att återskapa de ursprungliga medicinska koderna. Forskarna betonar behovet av noggrann utvärdering och förfining innan AI-teknologier implementeras i känsliga operationella områden som medicinsk kodning.

Direktlänk Dela MedTech Intelligence fördjupade igår

AI-företag skapar nya standarder för att skydda barn mot AI-genererade sexuella övergreppsmaterial

Flera AI-företag, inklusive Meta, Google, Microsoft och OpenAI, har gått med på att skapa nya AI-standarder för att skydda barn mot AI-genererade sexuella övergreppsmaterial (AIG-CSAM). Dessa standarder innefattar en översyn av träningsdata som används för AI-modeller, behovet av vattenmärkning av AI-generationer och utveckling av nya detektionslösningar för att förhindra att generativa verktyg skapar AIG-CSAM. Denna åtgärd markerar ett betydande steg framåt för att förhindra missbruk av AI-teknologier för att skapa eller sprida sexuellt övergreppsmaterial mot barn.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade igår

AI-företag planerar skyddsåtgärder mot barnexploatering på nätet

OpenAI, Meta, Google och andra AI-startups planerar att införa nya skyddsåtgärder för att bekämpa barnexploatering på nätet i takt med att AI blir allt populärare. Enligt Wall Street Journal samarbetar stora AI-företag för att ytterligare införa restriktioner mot användare som missbrukar deras AI för att skapa sexualiserade bilder av verkliga barn. Insatserna kommer att ledas av Thorn, en ideell förespråkargrupp inriktad på att bekämpa sexuella övergrepp på barn online, med fokus på att blockera tjänster som ´nudifierar´ bilder av kvinnor och barn. Dessutom har företagen tidigare bildat flera allianser sedan förra året, med löften om att betona ´säkerhet, säkerhet och förtroende´ i utvecklingen av AI-teknik på grund av oro för teknikens faror för online-säkerhet och datasekretess.

Direktlänk Dela iTech Post fördjupade igår

AI-startupen Tome omstrukturerar och fokuserar på företagskunder

AI-startupen Tome har beslutat att säga upp 20% av sitt team för att omstrukturera och fokusera på sina företagskunder, som använder dess AI-verktyg för att automatiskt generera presentationer. Företaget, som en gång värderades till 300 miljoner dollar, planerar att rikta in sig på försäljare som en nyckelkundbas framöver. CEO Keith Peiris förklarade att det är lättare att bygga upp ett företag som fokuserar på företagskunder än konsumentprodukter för en stor publik. Denna förändring mot företagskunder följer en trend bland AI-startups att öka intäkterna och effektivisera sina affärsmodeller.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade igår

Stora AI-företag går samman för att bekämpa barnsexuellt missbrukmaterial online

Stora AI-företag som OpenAI, Microsoft, Google och Meta har gått samman för att bekämpa spridningen av barnsexuellt missbrukmaterial på digitala plattformar. Initiativet, som leds av barnsäkerhetsorganisationen Thorn och ideella All Tech Is Human, syftar till att förhindra skapandet och spridningen av sexuellt explicit innehåll som involverar minderåriga. Thorn rapporterar att över 104 miljoner filer med misstänkt barnsexuellt missbrukmaterial rapporterades i USA 2023, vilket understryker behovet av kollektiva åtgärder.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade igår

Silicon Valley-jättar investerar i AI-startups, brittisk myndighet uttrycker oro

Silicon Valley-jättar såsom Google, Apple, Microsoft, Meta, Amazon och Nvidia, gemensamt kallade Gamman, har börjat investera stora summor i AI-startups. Detta är ett symptom på deras oro att bli omsprungna i AI-racet. Microsoft investerade exempelvis $13 miljarder i OpenAI och var huvudinvesterare i en finansieringsrunda för Inflection. Amazon investerade $4 miljarder i Anthropic och Google har investerat $500 miljoner i samma företag, med löfte om ytterligare $1,5 miljarder. Trots att dessa tech-jättar har sina egna AI-modeller, köper de upp potentiella konkurrenter. Storbritanniens konkurrensmyndighet, Competition and Markets Authority (CMA), har uttryckt oro för detta och planerar att vara proaktiva för att säkerställa rättvis konkurrens och starkt konsumentskydd på marknaden för AI.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade igår

Meta lanserar Llama 3, kan testas på Microsoft Azure och Amazon Bedrock

Meta har lanserat sin senaste och mest kapabla modellserie, Llama 3. Tjänsteleverantörer som Microsoft Azure och Amazon Bedrock har meddelat att man kan testa denna modell på deras plattformar. Amazon meddelade på tisdagen att man kan testa två modeller, Llama 3 8B och Llama 3 70B. Varje variant har olika specifikationer och användningsområden. Llama 3 8B passar för grundläggande uppgifter med begränsade resurser, medan Llama 3 70B används för avancerade applikationer som innehållsskapande och konversations-AI. Microsoft Azure meddelade också nyligen att dessa ´förtränade och instruktioner finjusterade modeller´ nu är igång och körs på Azure AI Model Catalog.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade igår

Microsoft lanserar nästa version av lättviktig AI-modell Phi-3 Mini

Microsoft har lanserat nästa version av sin lätta AI-modell Phi-3 Mini, den första av tre små modeller som företaget planerar att släppa. Phi-3 Mini mäter 3,8 miljarder parametrar och är utbildad på en datamängd som är mindre i förhållande till stora språkmodeller som GPT-4. Den är nu tillgänglig på Azure, Hugging Face och Ollama. Microsoft planerar att släppa Phi-3 Small (7B parametrar) och Phi-3 Medium (14B parametrar). Microsoft säger att Phi-3 presterar bättre än den tidigare versionen och kan ge svar nära hur en modell 10 gånger större än den kan.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade igår

AI-företag samarbetar för att bekämpa sexuellt barnmissbruk och deepfakes

Efter en rad skandaler relaterade till deepfakes och barnpornografi har ledande AI-företag åtagit sig att bekämpa spridningen av AI-genererad barnpornografi. Thorn, en ideell organisation som skapar teknik för att bekämpa barnsexuella övergrepp, meddelade att Meta, Google, Microsoft, CivitAI, Stability AI, Amazon, OpenAI och flera andra företag har skrivit under på nya standarder skapade av gruppen. De nya principerna, kallade ´Safety by Design´, innefattar utveckling av teknik för att upptäcka om en bild har genererats av AI och att barnpornografi inte ska inkluderas i träningsdata för AI-modeller.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade igår

Microsoft lanserar Phi-3 Mini, en AI-modell tränad med barnböcker

Microsoft lanserade den 22 mars en av de minsta AI-modellerna någonsin, Phi-3 Mini. Trots sin storlek jämför Microsoft dess prestanda med större modeller som Mixtral 8x7B och GPT-3.5. Phi-3 Mini är liten nog att köras på en telefon, vilket innebär att kommande telefoner kan hantera mer komplexa AI-uppgifter lokalt utan att behöva skicka data till en molnserver. Modellen är unik eftersom den har tränats med hjälp av barnböcker. Phi-3 Mini är en språkmodell med 3,8 miljarder parametrar som har tränats på 3,3 biljoner tokens, eller dataenheter, mycket av det inspirerat av hur barn lär sig från sagor. Trots att den tränats på en betydligt mindre mängd data än många LLM, är Phi-3 Mini en kapabel liten modell. Den kan inte konkurrera med GPT-4 eller andra LLM som ofta tränas med hjälp av en stor del av internet, men Microsofts Phi-3 Mini-modell är fortfarande en imponerande bedrift.

Direktlänk Dela Laptop Mag fördjupade igår

Investeringsmöjligheter i AI-revolutionen enligt Evercore ISI

Evercore ISI menar att AI-revolutionen bara har börjat och att det finns möjligheter för investerare att köpa aktier till rabatterade priser. Trots att AI nämns allt oftare i företagsledningens rapporter är användningen fortfarande låg, med mindre än 5% av amerikanska företag som rapporterar att de använder AI. Evercore ISI tror att Nvidia redan har upplevt en korrigering i mitten av cykeln under första kvartalet och säger att halvledare kan se en under andra halvåret. Företaget har identifierat företag i Russell 1000 med starkt trendande AI-omnämnanden som handlas till rabatt.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade igår

Framtidsprognos för AI Chat Software Developers Industry till 2031

Enligt den senaste studien med titeln ´AI Chat Software Developers Industry Forecast to 2031´ på Orbisresearch.com, presenterar sammanfattningen en kortfattad skiss av marknadsforskningsrapporten, med fokus på viktiga upptäckter, marknadstrender och strategiska förslag. Rapporten ger en översikt över AI Chat Software Developers-marknaden, betonar rapportens unika värdeproposition och ger en djupgående bedömning av marknaden. Rapporten ger en detaljerad granskning av AI Chat Software Developers-industrin, med fokus på avgörande faktorer som påverkar marknadens expansion. Den utför en uttömmande analys av marknadssegmentering inom AI Chat Software Developers-området, utforskar olika marknadssegment.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade igår

Mistral AI: Ett framväxande AI-startup med stora språkmodeller

Mistral AI, ett franskt AI-startup, bygger stora språkmodeller (LLMs) och är känt för sina transparenta, portabla, anpassningsbara och kostnadseffektiva modeller. Företaget, som grundades av tidigare forskare på Google DeepMind och Meta, har fått betydande stöd från framstående investerare som Microsoft och Andreessen Horowitz. Med ett rapporterat värde på 5 miljarder dollar positionerar sig Mistral som en stark konkurrent på den allt mer överfulla marknaden för generativ AI. Företaget erbjuder flera kommersiella och öppna LLMs, var och en med sina unika styrkor och förmågor. Deras mest avancerade kommersiella LLM presterar bättre än de som utvecklats av Google och Anthropic över flera branschstandarder.

Direktlänk Dela Built In fördjupade igår

AI-startupen Perplexity höjer minst 250 miljoner dollar till en värdering mellan 2,5 och 3 miljarder dollar

AI-startupen Perplexity, som har utvecklat en sökmotor, är i färd med att höja minst 250 miljoner dollar till en värdering mellan 2,5 och 3 miljarder dollar. Detta kommer efter två stora finansieringsrundor som har sett företagets värdering skjuta i höjden under de senaste fyra månaderna. I januari höjde företaget nästan 74 miljoner dollar till en värdering av 540 miljoner dollar och i början av mars stängde företaget en finansieringsrunda på en värdering av 1 miljard dollar. Företaget utvecklar sina algoritmer genom att inkorporera en mängd olika LLMs för att producera mer exakta och rika svar. Nu använder de dessa för att bygga vad de beskriver som en mer avancerad företagsprodukt.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade igår

Ray-Ban Meta smartglasögon utökas med nya stilar och funktioner

Ray-Ban Meta smartglasögon, ett samarbete mellan EssilorLuxottica och Meta, säljer snabbt och utökas nu med nya stilar och funktioner. Kollektionen inkluderar nya ramar designade för att passa fler ansiktsformer, samt uppdateringar till Meta AI för att göra glasögonen ännu mer användbara. Företaget har även introducerat de första begränsade upplagan av Ray-Ban Meta smartglasögon i en exklusiv Scuderia Ferrari-färgväg för Miami 2024. Dessutom kan användare nu dela sin vy på ett videosamtal via WhatsApp och Messenger, helt handsfree. Glasögonen är tillgängliga i 15 länder, inklusive USA, Kanada, Australien och hela Europa.

Direktlänk Dela Facebook fördjupade igår

Microsoft lanserar mindre AI-modell för små företag

Microsoft har introducerat en ny, mindre AI-modell för företag som vill dra nytta av AI:s effektivitet och produktivitetsförbättringar i mindre skala. Företagets senaste modell, Phi-3-mini, erbjuder alla förmågor som andra generativa AI-modeller, som innehållsskapande och sammanfattning för små företag, men kräver färre resurser, vilket gör den både lättare och billigare. Dessa förbättringar hjälper också till att demokratisera AI genom att göra den mer tillgänglig för mindre företag utan resurserna hos multinationella företag. Phi-3-mini är tillräckligt liten för att kunna användas på en smartphone och ligger under 7B och 14B-parametrar versioner som kallas Phi-3-small och Phi-3-medium.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade igår

Anthropic CEO Dario Amodei diskuterar AI, säkerhet och företagets framtid

I en exklusiv intervju på CNBC:s ´Squawk Box´ diskuterade Anthropic medgrundare och VD Dario Amodei företagets AI-modell Claude 3, som anses vara en av de mest kraftfulla AI-modellerna. Amodei diskuterade hur Anthropic skiljer sig från andra AI-modeller och betonade företagets fokus på säkerhet och tillförlitlighet. Han diskuterade också företagets partnerskap med både Amazon och Google, och betonade att Anthropic är ett oberoende företag. Amodei nämnde även att Anthropic är nöjd med att vara ett privat företag för närvarande.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade igår

OpenAI:s GPT-4 kan autonomt utnyttja zero-day-sårbarheter, enligt studie

En ny studie från fyra datavetare vid University of Illinois Urbana-Champaign visar att OpenAI:s betalda chattbot, GPT-4, kan utnyttja zero-day-sårbarheter autonomt utan mänsklig hjälp. I testet samlade forskarna in 15 verkliga zero-day-sårbarheter, inklusive webbplatser, programvara för behållarhantering och sårbara Python-paket. Datavetarna skapade en enda LLM som kan utnyttja 87 procent av de insamlade sårbarheterna. GPT-4 fick tillgång till verktyg, en beskrivning av sårbarheten och ReAct-agentramverket. Forskarna försökte också ge en mängd andra chattbotar informationen, inklusive OpenAI:s gratis GPT-3.5 och Meta´s Llama. Men alla andra chattbotar hade en framgångsfrekvens på 0 procent.

Direktlänk Dela Securitytoday.com fördjupade igår

Meta avtäcker Llama 3 för att konkurrera med OpenAI:s GPT-4 inom AI-dominans

Meta har avtäckt sin AI-modell Llama 3, i konkurrens med den nuvarande mästaren av AI-dominans, GPT-4 från OpenAI. Llama 3 har en fördel över GPT-4 i form av multimodalitet, vilket innebär att den kan bearbeta inte bara text utan också bilder, tal och mer. Trots att Llama 3 fortfarande är under utveckling, kan dess förmåga att hantera olika format revolutionera fält som utbildning, design och människa-datorinteraktion. Båda modellerna förväntas ha en betydande inverkan på våra liv genom att förbättra produktiviteten genom att automatisera uppgifter och strömlinjeforma arbetsflöden, underlätta personliga inlärningsupplevelser genom AI-drivna handledare och revolutionera innehållsskapande genom att möjliggöra för AI att generera visuella eller ljudlandskap tillsammans med text.

Direktlänk Dela TechnoSports fördjupade igår

AI-startupen Perplexity värderas till över $1 miljard efter finansieringsrunda

AI-startupen Perplexity, som utvecklar en sökmotor för att konkurrera med Google, har samlat in cirka $63 miljoner i en ny finansieringsrunda. Företagets värdering har därmed fördubblats på bara tre månader till över $1 miljard. Investeraren Daniel Gross ledde rundan, med deltagande från miljardären Stanley Druckenmiller, Y Combinators VD Garry Tan och Figma Inc:s VD Dylan Field. Bland tidigare investerare som deltog i rundan fanns Amazon.com Inc:s grundare Jeff Bezos och Nvidia Corp. Perplexity erbjuder en AI-chattbot som sammanfattar sökresultat och hjälper användare att förbättra sina frågor för att få bästa möjliga svar. Företaget har bearbetat fler användarfrågor i USA hittills i år - nästan 75 miljoner - än under hela 2023. Perplexity, som erbjuder både gratis och betalversioner av sin tjänst, genererar $20 miljoner i återkommande årliga intäkter. Företaget lanserar nu en ny företagsversion av sin chattbot, prissatt till $40 per månad, med tillagda funktioner inklusive starkare säkerhet och dataskyddsåtgärder. Perplexity har också ingått distributionspartnerskap med två stora operatörer, SoftBank Corp i Japan och Deutsche Telekom AG i Tyskland, för att marknadsföra tjänsten till över 300 miljoner användare världen över.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade igår

Amazon Bedrock släpper nya AI-funktioner och stödjer flera stora språkmodeller

Amazon Web Services (AWS) har släppt en grupp funktioner för sin Amazon Bedrock generativa AI-plattform, vilket förenklar processen att importera, utvärdera och utforma säkerhetsskydd för tredjeparts stora språkmodeller. Dessutom har molnjätten gjort text-till-bild-funktioner allmänt tillgängliga för sin egen grundmodell, Titan, tillsammans med en ansvarsfrihetspolicy för användare och en vattenstämpelfunktion för att säkerställa att bilder är autentiska. Flera modeller som AI21, Anthropic, Cohere, Meta, Mistral och Stability AI är redan tillgängliga på Bedrock och Amazon SageMaker maskininlärning AI-utbildning och distributionstjänst.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade igår

Nigeria lanserar sin första flerspråkiga stora språkmodell

Nigerias federala regering har lanserat landets första flerspråkiga stora språkmodell (LLM) genom landets kommunikations-, innovations- och digitala ekonomiministerium. Kommunikationsminister Dr Bosun Tijani meddelade att lanseringen av AI-lösningen kom från en fyra dagars AI-workshop i Abuja. Lanseringen av AI-verktyget underlättades av ett samarbete som involverade det nigerianska AI-företaget Awarritech, globala teknikföretaget DataDotOrg, National Information Technology Development Agency och National Centre for AI and Robotics (NCAIR). LLM kommer att tränas i fem lågkällsspråk och högkvalitativ engelska. Tijani avslöjade att National AI Strategy har fått initial finansiering på 3,5 miljoner dollar.

Direktlänk Dela ITWeb Africa fördjupade igår

Microsoft presenterar Phi-3 Mini, en ny AI-modell för personliga enheter

Microsoft har presenterat Phi-3 Mini, den första i en serie av tre småskaliga AI-modeller. Med 3,8 miljarder parametrar representerar Phi-3 Mini företagets strävan efter effektiva och kostnadseffektiva AI-lösningar, särskilt för personliga enheter som smartphones och bärbara datorer. Till skillnad från större modeller som GPT-4 är Phi-3 Mini utformad för att effektivt balansera de två viktigaste målen: prestanda och resursutnyttjande. Phi-3 Mini är en av de tre lätta modeller som ska släppas av Microsoft. Företaget har fokuserat på att utveckla små modeller sedan januari 2024.

Direktlänk Dela Candid Technology fördjupade igår

Förväntningar och spekulationer kring lanseringen av OpenAI:s GPT-5

Efter att OpenAI introducerade ChatGPT har teknikvärlden översvämmats av konkurrerande alternativ som Microsofts CoPilot, Googles Gemini och Metas nyligen introducerade Llama. Trots detta förväntas OpenAI snart lansera GPT-5, enligt företagets grundare och VD, Sam Altman. Det har spekulerats om att GPT-5 kan lanseras redan sommaren 2024 eller till och med den 23 april, dagen efter Altmans födelsedag. Det finns även spekulationer om att OpenAI kan släppa en mellanliggande version, GPT-4.5, innan GPT-5. OpenAI förväntas även lansera andra produkter detta år, inklusive AI-röstprodukten Voice Engine.

Direktlänk Dela India Today fördjupade igår

Stor förväntan inför lanseringen av OpenAI:s GPT-5

OpenAI:s kommande GPT-5, nästa iteration av deras AI-språkmodell, skapar stor uppmärksamhet inom teknikvärlden. Trots konkurrens från andra AI-modeller som Microsofts CoPilot och Metas Llama, är förväntningarna på GPT-5 höga. OpenAI:s VD, Sam Altman, har antytt att GPT-5 kommer, men specifika detaljer är få. Det finns även rykten om en mellanliggande version, GPT-4.5, före den fullständiga GPT-5-lanseringen. GPT-5 förväntas överträffa sin föregångare, GPT-4, i parametrar och ha förmågan att bearbeta olika typer av indata utöver text, som bilder och videor.

Direktlänk Dela The Hans India fördjupade igår

AWS lanserar Custom Model Import för att förenkla användning av egna AI-modeller

AWS, Amazon´s molnbaserade datortjänst, vill bli det självklara valet för företag att vara värd för och finjustera sina egna generativa AI-modeller. AWS har lanserat Custom Model Import, en ny funktion i Bedrock, AWS´ företagsfokuserade paket med generativa AI-tjänster, som låter organisationer importera och få tillgång till sina egna generativa AI-modeller som fullt hanterade API:er. Företagens egna modeller, när de väl är importerade, drar nytta av samma infrastruktur som andra generativa AI-modeller i Bedrocks bibliotek. Funktionen är ännu i förhandsvisning.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade igår

AI-studieresa till San Francisco och Silicon Valley

San Francisco är världens huvudstad för artificiell intelligens (AI). Staden har mottagit mer än 55 miljarder dollar i VC-investeringar i fältet sedan 2014, vilket gör det till den tredje största investeringsmottagaren efter USA och Silicon Valley. San Franciscos framgång drivs av dess närhet till stora universitet och forskningsinstitutioner som Stanford University och techledare som Apple, Google och Meta. Staden är hem för några av världens ledande start-ups, inklusive OpenAI, Cruise, Anthropic och Perplexity.

Direktlänk Dela World Association of News Publishers fördjupade igår

Meta AI:s plötsliga integration i Facebook och Instagram skapar irritation bland användare

Metas AI-drivna assistent, Meta AI, har plötsligt integrerats i företagets flaggskeppsappar som Facebook, Instagram och WhatsApp, vilket har lett till irritation bland användarna. Klick på den blå sändknappen i sökfältet på Instagram och Facebook öppnar nu Meta AI istället för de typiska sökresultaten, vilket har skapat förvirring. Meta har investerat tungt i sina AI-insatser och har även introducerat den nya, öppenkällkodsbaserade modellen Llama 3. Trots detta har flera användare uttryckt besvikelse över att de inte verkar kunna stänga av funktionen. Meta bekräftade att det för närvarande inte finns något officiellt sätt att inaktivera Meta AI.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade igår

AI från Meta visar bilder baserat på ofullständig textinmatning

Jane Rosenzweig från Harvards College Writing Center upptäckte att Meta:s AI följer vad användare skriver innan de skickar sina förfrågningar och förbereder bilder baserat på det som skrivs. Om man börjar skriva ´Taylor Swift´ men inte trycker på skicka-knappen, kan AI:n visa en bild som liknar henne. Detta fungerar även om namnen är något felstavade. Denna upptäckt kommer samtidigt som Meta:s tillsynsstyrelse undersöker hur företagets appar hanterar AI-genererat innehåll, särskilt med tanke på deepfakes av kvinnor.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade igår

Mänskliga kvaliteter kan fortfarande överträffa AI, enligt tidigare Open AI-chef

Många arbetssökande eller yrkesverksamma har uttryckt oro över att artificiell intelligens (AI) skulle kunna minska jobbmarknaden globalt, särskilt de jobb som kräver mycket beräkning eller manuell inblandning. Zack Kass, tidigare verkställande direktör för Open AI, påpekar att det fortfarande finns nyckelområden där människor kan tänka bättre än AI. Han betonar att yrkesarbetare måste fokusera mer på områden där människor kan överträffa AI, som kritiskt tänkande. Kass poängterar också att mänskliga arbetare bör fokusera på att förbättra sina personliga kvaliteter. Slutligen konstaterar han att dessa egenskaper hos anställda inte bara kommer att garantera deras jobbbehållning, utan också säkerställa att organisationerna de arbetar för utvecklas i snabb takt.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade igår

Meta lanserar Tech Llama3, Elon Musk ger positiv feedback

Meta har lanserat Tech Llama3, som utbildats med 15 biljoner tokens. Två modeller, Llama3 8B och Llama3 70B, har rullats ut. Meta-chefen Mark Zuckerberg och företagets chefs AI-forskare, Yann LeCun, är entusiastiska över produkten. Även Tesla-chefen Elon Musk, som vanligtvis är kritisk till Meta, har gett positiv feedback. Meta AI-assistenten, som lanserades i september 2023, rullas gradvis ut globalt till aktiva användare på Instagram, WhatsApp och Facebook. Assistenten var ursprungligen endast tillgänglig i USA, men är nu tillgänglig i flera länder, inklusive Ghana, Nigeria, Uganda, Malawi, Zambia, Zimbabwe, Kanada och Australien.

Direktlänk Dela Mashable India fördjupade igår

OpenAI kan välja en stegvis uppdatering till GPT-4.5 på grund av resursbegränsningar

OpenAI kan välja att göra en inkrementell uppdatering till GPT-4.5 i år, för att undvika de betydande resurskraven som ett fullständigt språng till GPT-5 skulle innebära. Trots att GPT-4 för närvarande är på toppen av den allt mer komplexa världen av generativ artificiell intelligens, fortsätter konkurrenter som Anthropic´s Claude och Meta´s open source Llama att förbättras, vilket kräver en ny version av OpenAIs flaggskeppsmodell för stora språk (LLM). Enligt Dan Hendrycks, direktör för Center for AI Safety, krävde varje inkrementell iteration av OpenAIs GPT LLM en tiofaldig ökning av datorkapaciteten.

Direktlänk Dela EconoTimes fördjupade i förrgår

Alibaba Cloud och Baidu lägger till stöd för Meta´s Llama 3 LLM

Alibaba Cloud har lagt till Meta´s Llama 3 LLM i sin open-source AI-modellgemenskap ModelScope. Alibaba Cloud har även utökat stödet för Meta´s LLMs på Bailian-plattformen, genom att erbjuda kostnadsfri utbildning, inferering och implementeringslösningar under en begränsad tid. Detta sker efter att tekniken som används för att träna chattbots som ChatGPT släpptes förra veckan. Alibaba´s rörelse följer sökmotorjätten och AI-pionjären Baidu, som utökade stödet för Llama 3 direkt efter Meta-modellens släpp förra veckan.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade i förrgår

AI-Driven Desinformation påverkar Indiens demokrati

Desinformation har trängt djupt in i den indiska demokratin, vilket har förvärrats av utbredd användning av artificiell intelligens (AI) för att leverera manipulerade och vilseledande memes, videor och fotografier till väljare. AI-genererade deepfake-videor där två populära Hindi-filmskådespelare kritiserar premiärministern har kommit i dagen. I Tamil Nadu använde Dravida Munnetra Kazhagam ett AI-genererat tal av den avlidna ledaren M. Karunanidhi för att tala till väljare. Det finns rapporter om att Instagram-konton kopplade till Bharatiya Janata-partiet bryter mot plattformens regler för politisk propaganda genom att inte formellt deklarera användningen av AI för att manipulera innehåll. Meta, företaget som äger populära sociala medieplattformar som Facebook och Instagram, har infört regler som kräver att konton tydligt avslöjar användningen av AI i politiskt innehåll eller riskerar att förbjudas. Men dessa normer verkställs inte effektivt. Det har gjort Indiens val till det som vissa analytiker har beskrivit som ´Vilda västern´ - den kaotiska, oreglerade gränsen för AI i politiken. En oberoende regulator som ansvarar för regler utformade av experter kan ge Indien en chans att begränsa AI-drivna valmanipulationer.

Direktlänk Dela The Telegraph India fördjupade i förrgår

HUDstats använder AI för att förvandla e-sportdata till berättelser

Nederländska företaget HUDstats använder artificiell intelligens (AI) och maskininlärning för att omvandla e-sportdata till berättelser. Bolagets avancerade videoanalys (AVA) extraherar data i realtid från live-sändningar av e-sport och omvandlar den till statistik för underhållning, coaching eller speländamål. HUDstats har anammat Amazon Bedrock för generativ AI. Företaget har byggt en AI-driven datainfrastruktur och generativ AI-berättelselösning för e-sportindustrin. En av de mest spännande tillämpningarna av HUDstats innovation är dess lösning för FC24:s officiella e-sportliga LaLiga.

Direktlänk Dela rAVe [Publications] fördjupade i förrgår

Teknikjättar står inför utmaningar inför rapportering av kvartalsresultat

Teknikjättar som Alphabet, Tesla, Microsoft och Meta står inför en rad utmaningar när de rapporterar sina resultat denna vecka. På Google har det varit protester och omstruktureringar, medan Tesla nyligen meddelade massuppsägningar, prissänkningar och en återkallning av Cybertruck. Microsofts relation med OpenAI granskas på nytt och Metas stora lansering av sin nya AI-assistent förra veckan gick inte så bra. Nvidia, som har framträtt som en AI-favorit, sjönk med 14%, vilket ledde till nedgången. Tesla inleder teknikrapporteringssäsongen på tisdag, med aktier som handlas till deras lägsta sedan januari 2023. Meta, Microsoft och Google rapporterar senare i veckan.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade i förrgår

AI-optimister som Elon Musk förutspår att AI kommer att vara smartare än någon enskild människa nästa år, medan AI-pessimister som Geoffrey Hinton varnar för att det kan utplåna mänskligheten. Men det finns också en växande grupp av AI-skeptiker, som Gary Marcus, som ifrågasätter dessa utsikter. Marcus, som grundade ett AI-startup och sålde det till Uber 2016, anser att dagens AI-teknik har sina begränsningar. Han tror att AI kommer att lyckas, men argumenterar för att det i dess nuvarande form stöter på hinder. Han tror att det behövs en helt ny strategi för att AI ska bli framgångsrikt.

The Australian Financial Review fördjupade i förrgår

Meta avtäcker Llama 3, en kraftfull AI-språkmodell tillgänglig för alla att testa

Meta har avtäckt sin senaste version av Llama, ett av de mest använda språkmodellerna för AI-applikationer och enheter. Llama 3, som nu är tillgänglig för alla att testa, hanterar upp till 70 miljarder tokens per sekund. Utvecklingsplattformen Groq har sammanställt AI och erbjuder gratis tillgång till den genom sin plattform. För att använda den krävs registrering med e-post. Groqs sida tillåter interaktion med Llama 3 direkt från textfältet och kan svara på alla frågor, lösa matematiska problem, skapa kod, sånger eller kreativa kompositioner på bråkdelen av en sekund.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade i förrgår

Lär dig använda det senaste stora språkmodellen Llama 3 från Meta

Mark Zuckerberg och teamet på Meta har nyligen släppt den stora språkmodellen Llama 3. Med hjälp av All About AI kan du snabbt och enkelt installera Llama 3 lokalt för dina egna projekt som drivs av artificiell intelligens (AI). Llama 3 kan integreras sömlöst i ditt befintliga system och kan hantera en mängd olika uppgifter, inklusive omfattande webbsökningar, hantering och organisering av e-postkommunikation och effektivt fånga och lagra anteckningar. Llama 3 kan anpassas för att passa dina specifika behov genom att implementera anpassade skript och har ett intuitivt och användarvänligt gränssnitt.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade i förrgår

Tipline för barnexploatering behöver förbättringar, enligt Stanford-rapport

En tipline som inrättades för 26 år sedan för att bekämpa online barnexploatering har inte levt upp till sin potential och behöver tekniska och andra förbättringar för att hjälpa rättsväsendet att ta itu med förövare och rädda offer, enligt en ny rapport från Stanford Internet Observatory. Tjänsten, som etablerades av kongressen som den främsta försvarslinjen för barn som exploateras online, måste också snabbt förbättras eftersom ny artificiell intelligens teknologi hotar att förvärra dess problem. Rapporten visar att systemet är tekniskt efter och plågas av en ständig utmaning bland regeringar och ideella teknikplattformar: bristen på högkvalificerade ingenjörer.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade i förrgår

Meta uppdaterar AI med nya funktioner och integrationer

Förra veckan släppte Meta sin senaste uppdatering till Meta AI, vilket ytterligare integrerar chatbotten i företagets appar och lägger till nya funktioner som GIF-generering. Debuterar med Meta AI är Llama 3, företagets senaste stora språkmodell, och en ny Meta.ai-webbplats för att komma åt chatbotten utanför Metas sociala medier-appar. Llama 3 har för närvarande upp till 70 miljarder träningsparametrar, med en version baserad på 400 miljarder parametrar på väg. Meta AI kan generera GIFs, generera bilder när du skriver och surfa på internet. Meta AI kan också integreras med Facebook, Instagram, Messenger och WhatsApp.

Direktlänk Dela Lifehacker fördjupade i förrgår

Amerikanska företag betalar miljoner för erfarna AI-experter

Konkurrensen om artificiell intelligens (AI) experter har ökat i USA, med företag som betalar hundratusentals dollar i lön och generösa aktieoptioner. Genomsnittslönen för en AI-ingenjör i USA är för närvarande 251 000 dollar, men det finns regionala skillnader. I San Francisco är siffran över 315 000 dollar, medan den i Denver-regionen endast är 60% av det. Enligt Levels.fyi-plattformen, som samlar in anonyma löneuppgifter, är medianlönen för sex AI-ingenjörer som började på OpenAI 925 000 dollar per år. Facebooks moderbolag Meta betalade 344 AI-experter en medianlön på 400 000 dollar per år. Flera AI-experter som tidigare arbetade på Tesla har flyttat till OpenAI eller programvaruföretaget Salesforce på senare tid.

Direktlänk Dela Neue Zürcher Zeitung fördjupade i förrgår

Rykten om stor tillkännagivelse från OpenAI

Sociala medier surrar med rykten om en stor tillkännagivelse från OpenAI. Detta har utlösts av framgången med Metas Llama 3 och en kryptisk serie bilder som delats av AI-labbet som visar numret 22. Eftersom den 22 april är OpenAI:s VD Sam Altmans födelsedag, spekulerar rykteskvarnen i att företaget kommer att släppa något stort som Sora eller till och med den mycket efterlängtade GPT-5. Om det är den senare och vi får en ny stor AI-modell, kommer det att vara ett betydande ögonblick inom artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade i förrgår

AI-företag diskuterar licensavtal efter upphovsrättsmål

AI-företag har börjat diskutera licensavtal med upphovsrättsinnehavare efter anklagelser om att de har skrapat internet för att samla innehåll utan tillstånd eller ersättning. Detta har lett till flera upphovsrättsmål. New York Times har nyligen genomfört en undersökning som påstår att de största teknikföretagen, inklusive OpenAI, Google och Meta, har brutit mot sina egna regler för att träna sina generativa AI-system. OpenAI och Microsoft försöker få delar av NYT:s stämning avfärdade, där tidningen anklagar dem för att ha använt deras upphovsrättsskyddade material utan tillstånd för att träna sina AI-system.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade i förrgår

OpenAI anställer Pragya Misra för att leda regeringsrelationer i Indien

Artificiell intelligens forskningslabbet OpenAI har anställt sin första medarbetare i Indien, Pragya Misra. Misra, som för närvarande är Direktör för Public Affairs på Truecaller, kommer att leda regeringsrelationer på OpenAI med fokus på offentlig politik och partnerskap inom landet. Innan hon började på Truecaller var Misra Kommunikationschef för WhatsApp på Meta, moderbolaget till Facebook. Misra har en MBA från International Management Institute och en examen i handel från Delhi University.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 22 april

IPG och Zefr bekämpar AI-genererat skadligt innehåll och desinformation

Reklamföretaget IPG förstärker sina verktyg för att identifiera skadligt innehåll och hjälpa annonsörer att undvika att dyka upp bredvid det, genom ett utökat samarbete med Zefr, ett startupföretag för varumärkessäkerhet. Företagen skapar anpassade instrumentpaneler för att hjälpa annonsörer att undvika användargenererat innehåll i känsliga kategorier över text, bilder, video och ljud. Känsliga kategorier inkluderar AI-genererat innehåll och desinformation relaterat till amerikansk politik, klimatförnekelse, sjukvård och varumärkesspecifikt innehåll. Enligt en undersökning av IPG ansåg endast 36% av svarande att det var lämpligt för varumärken att visas bredvid AI-genererat innehåll.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 22 april

Meta introducerar Llama 3: Senaste framsteg inom AI-språkmodeller

Meta har introducerat Llama 3, deras mest sofistikerade stora språkmodell (LLM) hittills. Llama 3 har förbättrad arkitektur, en ordlista som stöder 128 000 tokens och en kontextlängd på 8k, vilket innebär att den kan överväga upp till 6 000 ord av tidigare konversation eller information när den svarar. Modellen har tränats på över 15 biljoner tokens, sju gånger mer än Llama 2, från över 30 språk. Llama 3 kan revolutionera chattbotar, hjälpa till med innehållsskapande, bryta språkbarriärer och superladda forskning och utveckling.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 22 april

Zuckerberg: Feedback-loopar viktigare än data för AI-utbildning

Meta-VD Mark Zuckerberg tror att ´feedback-loopar´ kommer att vara viktigare för att träna AI-modeller än data. I en intervju med Command Line, en teknikindustrins nyhetsbrev, sa Zuckerberg att feedback-loopar används för att återutbilda och förbättra AI-modeller över tid baserat på deras tidigare resultat. Dessa algoritmer låter AI-modeller veta när de gör ett fel, till exempel, och ger dem data för att justera deras framtida prestanda. Zuckerberg tror också att det kommer att finnas mycket i ´syntetiska data´, data som artificiellt genereras och är utformade för att efterlikna data som genereras av verkliga händelser.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 22 april

Meta inför AI-chattbot i sina appar för att förbättra användarupplevelsen

Meta har meddelat en uppdatering av sina AI-modeller och planerar att införa AGI, eller artificiell allmän intelligens. Mark Zuckerberg förutspår att många människor kommer att prata med AI dagligen inom slutet av decenniet, användande smarta glasögon som de utvecklar med Ray-Ban Meta. Meta implementerar nu sin chattbot i sina mest populära appar, inklusive Facebook, Instagram, WhatsApp och Messenger. Chattboten kan kommentera på Facebook-inlägg, delta i gruppmeddelanden eller erbjuda förslag i sociala flöden. Användare kan också chatta direkt med den, likt ChatGPT. Den kan generera bilder och skriva meddelanden åt användarna. Meta AI är också tillgänglig i sökfunktionen över Facebook, Instagram, WhatsApp och Messenger, vilket gör det möjligt att få realtidsinformation från webben utan att behöva växla mellan appar.

Direktlänk Dela New York Media fördjupade 22 april

Är telefoner och trådlösa hörlurar framtidens AI-gadgets?

En författare från en tekniknyhetssida testade nyligen Humane AI Pin, en AI-driven gadget som marknadsförs som den senaste och mest avancerade konsumenttekniken. Författaren konstaterade dock att enheten kör på en Snapdragon-processor från för fyra år sedan och en anpassad version av Android 12, vilket fick honom att jämföra den med en mellanklass Android-telefon. Författaren testade sedan att använda olika telefoner och teknik för att skapa sin egen AI-bärbara enhet, inklusive en Motorola Razr Plus, en Pixel 8, en Pixel Watch 2 och ett par trådlösa hörlurar. Författaren kom fram till att framtidens AI-gadgets mycket väl kan vara telefoner och att trådlösa hörlurar kan vara framtidens AI-bärbara enhet.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 21 april

Meta avtäcker banbrytande AI-språkmodell Llama 3

Meta har nyligen avtäckt Llama 3, en banbrytande stor språkmodell inom artificiell intelligens. Denna kraftfulla modell kommer i två distinkta versioner: en modell med 8 miljarder parametrar och en mer avancerad variant med 70 miljarder parametrar. Llama 3 är konstruerad för att drastiskt förbättra prestandan för AI-drivna uppgifter, såsom översättning, dialoggenerering och innehållsskapande. Llama 3 kommer att vara tillgänglig via AWS, Databricks, Google Cloud, Hugging Face, Kaggle, IBM WatsonX, Microsoft Azure, NVIDIA NIM och Snowflake. Meta har också planer på att rulla ut nya funktioner för Llama 3, inklusive utökade kontextfönster, olika modellstorlekar och förbättrad prestanda. Meta AI, drivet av Llama 3, positioneras som en ledande AI-assistent som syftar till att förbättra mänsklig intelligens och produktivitet.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 21 april

Meta leder inom generativ AI med introduktionen av Llama 3

Meta fortsätter att leda inom generativ AI genom att tillgängliggöra sin avancerade Large Language Model Meta AI (Llama) serie globalt för utvecklare och forskare. Meta har nyligen introducerat den tredje iterationen av denna serie, Llama 3, som förbättrar Llama 2 betydligt och utmanar branschkonkurrenter som Google, Mistral och Anthropic. Llama 3 har ett utökat ordförråd, längre kontextlängd och en större träningsdatauppsättning. Dessutom är Llama 3 nu integrerad i Hugging Face-ekosystemet och tillgänglig via molnplattformar som AWS SageMaker, Azure ML och Vertex AI.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 21 april

Nya yrket ´promptingenjör´ innebär att generera texter och bilder genom att ställa smarta frågor till AI. Tekniken kräver mer psykologisk och manipulativ kunskap än teknisk. Det hjälper att ge chattboten tydliga instruktioner, undvika negationer och be den tänka steg för steg. ´Rollspel´, där chattboten antar en viss personlighet, är också populärt. Forskare vid Google Deepmind och Javier Rando vid ETH Zurich har bidragit till forskningen kring detta. Men det är inte alltid klart varför vissa metoder fungerar och andra inte.

Breaking Latest News fördjupade 21 april

Meta planerar att introducera sin AI-assistent på alla sina plattformar

Meta förbereder sig för att introducera sin AI-assistent, Meta AI, i konkurrenslandskapet för chattbotar, vilket positionerar den för en konfrontation mot ChatGPT. Meta AI kommer att integreras över alla Metas plattformar, inklusive Facebook och Instagram. Assistenten är utformad för att förbättra användarupplevelserna inom plattformsflöden, chattar och sökfunktioner. Meta AI, som ursprungligen avslöjades i september, utvidgar nu sin räckvidd utanför USA och blir tillgänglig på engelska i flera länder som Australien, Nigeria och Singapore.

Direktlänk Dela The Artistree fördjupade 21 april

Nigeria lanserar landets första flerspråkiga storskaliga språkmodell

Nigerias ministerium för kommunikationer, innovation och digital ekonomi har lanserat landets första flerspråkiga storskaliga språkmodell (LLM). Kommunikationsminister Dr. Bosun Tijani meddelade detta den 19 april. LLM kommer att tränas på fem lågresursspråk och accenterad engelska för att säkerställa starkare språkrepresentation i befintliga datauppsättningar för utveckling av AI-lösningar. LLM-projektet kommer också att stödjas av över 7 000 fellows från 3MTT Nigeria-programmet.

Direktlänk Dela Techlabari.com fördjupade 21 april

Udio, en ny app som använder AI för att generera musik baserat på användares textinmatning, lanserades den 10 april. Appen, som utvecklats av tidigare forskare vid Google Deepmind, tillåter användare att generera upp till 1 200 låtar per månad gratis. Användare kan ange beskrivningar av den låt de vill skapa, inklusive genre och stämning, och välja om de vill ha automatgenererade texter, instrumentalmusik eller använda egna texter. Udio har fått beröm av teknikrecensenter, trots att det finns andra liknande plattformar som OpenAI´s Jukebox och Google´s MusicLM.

Freethink fördjupade 21 april

Användningen av artificiell intelligens (AI) i musikproduktion har ökat kraftigt, vilket har lett till både spännande innovationer och juridiska problem. Anshuman Sharma och Aditya Kalway, två unga producenter som arbetar med musikkompositörduon Salim-Sulaiman, återskapade hitlåten ´Haule haule ho jayega´ med hjälp av AI, i rösten av den avlidne sångaren Mohammed Rafi. Kompositören AR Rahman använde AI för att generera rösterna av de avlidna sångarna Shahul Hameed och Bamba Bakya för en låt i filmen ´Lal Salaam´. Trots teknikens potential är artister oroliga för att deras röster kan klonas med några få klick. AI har potential att förändra musikindustrin, men det finns ännu ingen lagstiftning som skyddar artister och deras röster från att återskapas med AI-verktyg.

The Economic Times fördjupade 21 april

Meta lanserar omfattande AI-satsning

Meta lanserar sin mest omfattande AI-satsning hittills, där bolagets AI-assistent integreras i Facebook, Messenger, Instagram och Whatsapp. AI-assistenten började under torsdagen att synas för användare i Australien, Kanada, Singapore och Sydafrika. Assistenten syns direkt i chattjänsten Messenger, där användare kan ställa frågor genom att tagga den. Den kan också användas direkt i tidslinjen för att ställa frågor relaterade till inlägg. Det är oklart när AI-assistenten blir tillgänglig för användare i Sverige.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 21 april

Meta lanserar ny AI-assistent i flera länder

En ny AI-assistent började visas för användare i Australien, Kanada, Singapore och Sydafrika på torsdag. Assistenten är synlig direkt i chattjänsten Messenger och kan användas för att ställa frågor genom att tagga den. Den kan också användas direkt i tidslinjen, till exempel för att ställa frågor relaterade till inlägg. Sökfunktionen kommer också att byggas in i Instagram och Whatsapp. Tjänsten har en inbyggd bildgenerator som ändrar bilden i realtid när prompten skrivs in. Meta beskriver assistenten som ´den mest intelligenta AI-assistenten du kan använda gratis´. Assistenten bygger på den egenutvecklade språkmodellen Llama 3, som också lanseras. Assistenten är baserad på öppen källkod och har tränats på flera språk. Det är oklart när AI-assistenten blir tillgänglig för användare i Sverige.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 20 april

Meta AI drivs nu av den mer robusta Llama 3

Meta AI, ett öppen källkod generativt AI-verktyg från Meta, drivs nu av det robusta stora språkmodellen Llama 3, enligt ett pressmeddelande. Det finns två varianter av Llama 3: Llama 3 8B med 8 miljarder parametrar och Llama 3 70B med 70 miljarder parametrar. Meta har som mål att skapa den bästa öppna modellen som kan konkurrera med de finaste proprietära AI-modellerna på marknaden. Llama 3 är för närvarande bara en textbaserad modell, men Meta vill att den ska vara flerspråkig och multimodal i framtiden, med förmågan att resonera och koda. Meta sade att Llama 3 8B presterade bättre än Mistral 7B och Gemma 7B, två andra öppen källkod AI, från Mistral och Google respektive. Meta sade att Llama 3 70B presterade bättre än den nya Google Gemini Pro 1.5 och Anthropics Claude 3 Sonnet.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 20 april

Nigeria lanserar stor flerspråkig AI-modell för att leda utvecklingen av AI i Afrika

Nigerias regering har lanserat en stor flerspråkig AI-modell genom sitt första kommunikations-, innovations- och digitala ekonomiministerium. Lanseringen skedde under en AI-workshop i huvudstaden Abuja. AI-verktyget lanserades i samarbete med det nigerianska AI-företaget Awarritech, det globala teknikföretaget DataDotOrg, National Information Technology Development Agency (NITDA) och National Center for AI and Robotics (NCAIR). AI-modellen kommer att tränas i fem lågkällspråk och avancerad engelska för att säkerställa en starkare språkrepresentation i befintliga dataset för utveckling av AI-lösningar.

Direktlänk Dela Viral Okezone Internet fördjupade 20 april

Meta´s Llama 3 jämförs med GPT-4 i AI-prestandatest

Meta introducerade nyligen sin Llama 3-modell i två storlekar med 8B och 70B parametrar och öppnade källkoden för AI-gemenskapen. Llama 3 har visat imponerande förmåga trots att den är en mindre 70B-modell, vilket framgår av LMSYS-topplistan. Llama 3 jämfördes med flaggskeppsmodellen GPT-4 för att utvärdera deras prestanda i olika tester. Llama 3 överraskande klarade ´Magic Elevator´-testet medan GPT-4-modellen inte gav rätt svar. Båda modellerna gav rätt svar på en klassisk resonemangsfråga utan att behöva använda matematik. Llama 3 70B-modellen kom nära att ge rätt svar i ett annat test men missade att nämna lådan, medan GPT-4-modellen korrekt svarade att ´äpplena ligger fortfarande på marken inne i lådan´. Båda modellerna gav rätt svar på en enkel logisk fråga. GPT-4 klarade ett komplext matematiskt problem med bravur, men Llama 3 misslyckades med att komma med rätt svar. Llama 3 70B-modellen var utmärkt på att följa användarinstruktioner. Den genererade alla 10 meningar som slutade med ordet ´mango´. GPT-4 kunde bara generera åtta sådana meningar. I nästan alla tester har Llama 3 70B-modellen visat imponerande förmågor, vare sig det gäller avancerat resonemang, att följa användarinstruktioner eller återhämtningsförmåga. Endast i matematiska beräkningar ligger den efter GPT-4-modellen.

Direktlänk Dela Beebom fördjupade 20 april

Meta introducerar ny AI-assistent, Meta AI, drivet av Llama 3

Meta har officiellt introducerat sin nya AI-assistent, en AI-chatbot som kallas Meta AI, drivet av Metas senaste och mest kapabla öppet tillgängliga LLM, Meta Llama 3. Llama 3 är en imponerande LLM som har överträffat sin föregångare Llama 2 när det gäller prestanda. Meta AI, en avancerad AI-assistent byggd med Meta Llama 3, är gratis att använda på din telefon via appar som Facebook, Instagram, WhatsApp och Messenger. Meta AI har nu också sin egen fristående webbplats för att få saker gjorda direkt från din dator. Meta AI är dock endast offentligt tillgängligt i 13 länder.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 20 april

Meta lanserar AI-systemet Llama 3 för att förbättra användarupplevelsen

Meta har officiellt meddelat lanseringen av sitt senaste AI-system, Llama 3, som ska förbättra användarupplevelsen i nästan alla sina applikationer. Med en förändring i fokus från att bygga Metaverse mot att främja generativ AI-teknologi, har Meta skyndat på lanseringen av Llama 3. AI-assistenten, som Zuckerberg beskriver som toppen av fritt tillgängliga smarta AI-assistenter, har lanserats på olika plattformar inklusive WhatsApp, Instagram, Facebook och Messenger. Meta skryter också om Llama 3:s förmåga att skapa högkvalitativa bilder och animera dem till korta klipp.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 20 april

Nigeria lanserar stor flerspråkig språkmodell för AI-utveckling

Nigerias regering har genom sitt första kommunikations-, innovations- och digitala ekonomidepartement lanserat en stor flerspråkig språkmodell (LLM). Detta gjordes när landet ville ta en ledande ställning inom utvecklingen av artificiell intelligens (AI) i Afrika. AI-verktygets lansering underlättades av ett samarbete mellan det nigerianska AI-företaget Awarritech, den globala teknikföretaget DataDotOrg, National Information Technology Development Agency (NITDA) och National Center for AI and Robotics (NCAIR). LLM kommer att tränas i fem lågkällsspråk och avancerad engelska för att säkerställa en starkare språkrepresentation i befintliga dataset för utveckling av AI-lösningar. Projektet kommer också att stödjas av över 7000 medlemmar av Nigerias 3MTT-program.

Direktlänk Dela Viral Okezone Internet fördjupade 20 april

Nigeria lanserar sin första storskaliga flerspråkiga språkmodell

Nigeria har lanserat sin första stora flerspråkiga språkmodell (LLM). Lanseringen tillkännagavs av kommunikationsministern, Dr. Bosun Tijani, efter en 4-dagars AI-workshop i Abuja. LLM kommer att tränas på fem språk med låga resurser. Tijani avslöjade att lanseringen av AI-verktyget underlättades genom ett samarbete mellan det nigerianska AI-företaget Awarritech, det globala teknikföretaget DataDotOrg, National Information Technology Development Agency (NITDA) och National Centre for AI and Robotics (NCAIR).

Direktlänk Dela Crypto Times fördjupade 20 april

Nigeria lanserar sin första flerspråkiga stora språkmodell i ett steg framåt för AI i Afrika

Nigeria har lanserat sin första flerspråkiga stora språkmodell (LLM), vilket markerar ett stort steg framåt i landets ambition att leda AI-utvecklingen i Afrika. Utvecklingen av LLM har möjliggjorts genom samarbete mellan viktiga intressenter som det nigerianska AI-företaget Awarritech, det globala teknikföretaget DataDotOrg, National Information Technology Development Agency (NITDA) och National Centre for AI and Robotics (NCAIR). Modellen är utformad för att tränas i fem lågresursspråk och accentuerad engelska, vilket förbättrar representationen av dessa språk i AI-applikationer.

Direktlänk Dela Coinnounce fördjupade 20 april

Meta introducerar AI-chattboten Meta AI

Meta har introducerat en ny funktion, Meta AI, en AI-chattbot som användarna kan interagera med. Funktionen rullas ut till företagets huvudappar, inklusive Facebook, Instagram, Messenger och WhatsApp. Meta AI är primärt ett konversationschattfönster där användarna kan ställa frågor och generera AI-bilder. Chattboten är integrerad i sök- och meddelandefunktionerna i Metas appar och kan dyka upp i flödet under vissa inlägg. Meta AI kan inte stängas av i sökningen, men det finns alternativ för att dölja eller tysta den i andra appar.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 20 april

Meta integrerar AI i Instagram, Facebook, WhatsApp och Messenger

Meta har integrerat AI i Instagram, Facebook, WhatsApp och Messenger i Kanada. Den nya funktionen kan dock inte stängas av, vilket kan störa vissa användare. Meta AI kan användas för att utföra uppgifter, lära sig, skapa och koppla upp sig med saker som är viktiga för användaren. Den är nu tillgänglig i bland annat Kanada, Australien, Ghana, Jamaica, Malawi, Nya Zeeland, Nigeria, Pakistan, Singapore, Sydafrika, Uganda, Zambia och Zimbabwe. AI-systemet kan generera bilder baserat på textprompter och är tillgängligt i sökfältet på applikationerna.

Direktlänk Dela The Business Standard fördjupade 20 april

Meta lanserar Llama 3, en avancerad öppen stor språkmodell

Meta har släppt Llama 3, den mest avancerade öppna stora språkmodellen som för närvarande finns tillgänglig. Den bygger på grunden lagd av dess föregångare, Llama 2, och kom som en överraskning eftersom rykten föreslog att lanseringen skulle ske nästa månad. Llama 3 driver nu Meta AI, vilket i sin tur har lagts till nästan alla företagets mycket populära appar: Instagram, Facebook och WhatsApp. Meta AI:s chatbot-gränssnitt är jämförbart med ChatGPT Plus och det är gratis. Meta har också aviserat att de utbildar en massiv 400 miljarder parametermodell, som förväntas släppas senare i år.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 20 april

Meta lanserar AI-chattbot och öppna källkodsmodellen Llama 3

Meta, moderbolaget till Instagram, Facebook och WhatsApp, har tagit ett djärvt steg inom artificiell intelligens (AI) genom lanseringen av sin fristående AI-chattbot och öppna källkodsmodell, Llama 3. Meta positionerar sig som en stor konkurrent till andra AI-verktyg som Google och ChatGPT. Meta AI är nu integrerat i sina sociala medier-appar och kan nås via Facebooks huvudflöde. Det kommer också att finnas tillgängligt som ett fristående verktyg på webbplatsen Meta.ai. Lanseringen av Meta AI sammanföll med släppet av Llama 3, den öppna AI-modellen som används för att bygga chattboten. Meta AI rullas för närvarande ut på engelska i mer än ett dussin länder utanför USA.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 20 april

Meta presenterar förbättrade AI-modeller Llama 3

Mark Zuckerberg har presenterat Metas senaste artificiella intelligensmodeller, Llama 3. Trots att de är samma storlek som sina föregångare, etablerar Llama 3-modellerna en ny standard tack vare förbättrade förmågor inom resonemang och kodgenerering. Meta beskriver den nya generationen som de ´mest kapabla´ öppet tillgängliga modellerna hittills. Dessutom kommer Metas öppenkällkodsmodeller snart att vara jämförbara med deras slutenkällkodsmodeller. Större, 400-miljarder parameter Llama 3-modeller med multimodala funktioner kommer att vara jämförbara med proprietära modeller som Anthropics Claude 3 Opus och OpenAIs GPT-4 vid släpp.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 20 april

Meta introducerar uppdaterad AI-modell Llama 3 för att förbättra användarupplevelsen på sociala medier

Meta har introducerat en uppdaterad version av sin stora språkmodell för AI-utveckling, Llama 3. För första gången läggs Llama till i MetaAI, vilket ger användarna en AI-prompt och responsupplevelse liknande ChatGPT och Gemini. Kombinationen av Llama 3 och Meta AI skapar spännande nya förbättringar för Instagram, WhatsApp, Facebook Messenger och Facebook, men också nya utmaningar. Denna uppdatering förbättrar användarens engagemang genom att möjliggöra mer interaktiv och personlig innehållsskapande, såsom bildgenerering och AI-assistans direkt inom plattformarnas gränssnitt.

Direktlänk Dela CMSWire fördjupade 20 april

Meta lanserar AI-modeller för att bli ledande inom artificiell intelligens

Meta strävar efter att bli en ledare inom AI och har släppt sina Llama 3-modeller, som är betydande förbättringar jämfört med Llama 2. Llama 3 har tränats på 15 biljoner tokens, vilket innebär att den kommer att kunna förstå mer och koppla samman fler punkter än tidigare. Meta har gjort de små och medelstora versionerna av Llama 3 tillgängliga för externa utvecklare, men har ännu inte bekräftat när den stora modellen kommer att bli tillgänglig. Mer AI kommer att synas på Facebook, Messenger och Instagram. Meta har för första gången skapat en fristående chatbot för skrivbord, Meta.AI, som liknar ChatGPT men är helt gratis.

Direktlänk Dela Newstalk ZB fördjupade 20 april

Meta integrerar AI i Instagram, Facebook, WhatsApp och Messenger i Kanada

Meta har nu integrerat AI i Instagram, Facebook, WhatsApp och Messenger i Kanada, men alla kanske inte välkomnar dess närvaro eftersom den nya funktionen inte kan stängas av. Enligt företaget kan Meta AI användas för att ´få saker gjorda, lära, skapa och koppla upp sig med de saker som är viktiga för dig´. Trots att vissa redan rapporterar oönskade applikationer av det nya programmet, säger Meta att det finns feedbackverktyg som kan användas om du inte gillade ett mottaget svar.

Direktlänk Dela Global News fördjupade 19 april

Meta lanserar AI-baserad virtuell assistent för sina appar

Mark Zuckerbergs Meta, moderbolaget till Facebook, Messenger, Instagram och WhatsApp, har tagit sin AI-utveckling till nästa nivå med lanseringen av Meta AI. Meta AI är en virtuell assistent baserad på AI-motorn Llama 3, som kommer att integreras i alla Metas appar. Assistenten kan hjälpa till med att organisera användarens dagliga schema baserat på tidigare aktiviteter, vad användaren säger eller skriver till den, eller vad den tror passar baserat på användarens plats. Meta har även samarbetat med Ray-Ban för att skapa solglasögon som är integrerade med Meta AI.

Direktlänk Dela Dopest fördjupade 19 april

Meta planerar att lansera sin mest kraftfulla AI-modell, Llama-3

Meta planerar att lansera sin mest kraftfulla AI-modell hittills, Llama-3, med 400 miljarder parametrar. Denna öppna källkodsmodell kommer snart att driva Meta AI-assistentverktyget som kommer till WhatsApp och Instagram. Det finns dock många kraftfulla AI-modeller på marknaden just nu, som GPT-4 Turbo från OpenAI och Claude 3 Opus från Anthropic, som nu är tillgänglig på Amazon Bedrock. Trots att Llama-3 fortfarande är i utbildningsfasen, finns det goda möjligheter till stora förbättringar när den är helt implementerad.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 19 april

Träna Llama 3 med ORPO-teknik för förbättrad prestanda

ORPO är en ny finjusteringsteknik som kombinerar traditionell övervakad finjustering och preferensanpassning i en enda process. Detta minskar de beräkningsresurser och tid som krävs för träning. Empiriska resultat visar att ORPO överträffar andra anpassningsmetoder på olika modellstorlekar och mätvärden. I denna artikel kommer vi att finjustera den nya Llama 3 8B-modellen med ORPO med hjälp av TRL-biblioteket. Koden finns tillgänglig på Google Colab och i LLM-kursen på GitHub.

Direktlänk Dela Towards Data Science fördjupade 19 april

KissanAI släpper Dhenu Llama 3, finjusterad på Llama3 8B

KissanAI har släppt Dhenu Llama 3, en modell som är finjusterad på Llama3 8B, enligt företagets grundare Pratik Desai. Modellen är tillgänglig för alla att experimentera med och ge feedback. Desai meddelade också att en instruktionsversion med ett dataset som är fem gånger större kommer att släppas inom en snar framtid. Meta har nyligen släppt Llama 3, en modell som är tillgänglig i 8B och 70B parameter versioner och har tränats på över 15 biljoner tokens. Modellerna är nu också tillgängliga på Hugging Face.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 19 april

OpenAI gör sitt första anställningsdrag i Indien, utser Pragya Misra att leda regeringsrelationsenheten

Artificiell intelligensforskningsorganisationen OpenAI har gjort sitt första anställningsdrag i Indien, vilket markerar dess inträde på den indiska marknaden. Pragya Misra, en erfaren professionell med en rik bakgrund inom offentliga ärenden och strategisk kommunikation, har utsetts att leda OpenAI:s regeringsrelationsenhet. Innan hon kom till OpenAI, tjänstgjorde Misra som direktör för offentliga ärenden på Truecaller och innehade nyckelroller på Meta, Facebooks moderbolag, där hon fungerade som kommunikationschef för WhatsApp.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 19 april

OpenAI anställer sin första medarbetare i Indien för att leda offentliga affärer och partnerskap

OpenAI, utvecklaren av ChatGPT, har gjort sin första anställning i Indien enligt en rapport av Bloomberg. AI-företaget har anställt Pragya Misra för att leda offentliga policyfrågor och partnerskap. Misra har tidigare arbetat med TrueCaller och Meta. OpenAI:s VD Sam Altman har sagt att länder som Indien borde stödja AI-forskning på sätt som kan förbättra statliga tjänster som hälsovård. Anställningen understryker OpenAI:s strävan efter gynnsamma regleringar i takt med att globala regeringar överväger att reglera snabbt framåtskridande teknologi.

Direktlänk Dela Editorji fördjupade 19 april

Meta utmanar ChatGPT med AI-assistent och Llama 3

Meta, tidigare känt som Facebook, gör stora framsteg inom artificiell intelligens (AI) med målet att utmana ChatGPT:s dominerande ställning. Meta introducerade sin AI-assistent, Meta AI, i september och den integreras nu i en mängd plattformar, inklusive Instagram, Facebook, WhatsApp och Messenger. Användare kan nu komma åt assistenten direkt från huvudflödet på Facebook och fortsätta kommunicera med den via meddelandeinkorgar. Meta har släppt Llama 3, den senaste versionen av sin grundläggande open source-modell, för att förbättra AI-assistentens kapabiliteter. Meta AI inkluderar nu även realtidssökintegrering och bildgenerering.

Direktlänk Dela Pinkvilla.com fördjupade 19 april

OpenAI:s GPT-4 matchar läkare i ögonbedömningar

En nyligen genomförd studie av School of Clinical Medicine vid University of Cambridge har funnit att OpenAI:s GPT-4 nästan matchar prestationen hos expertögonläkare i ögonbedömningar. Forskningen testade flera inlärningsspråksmodeller (LLM), inklusive GPT-4 och dess föregångare GPT-3.5, Googles PaLM 2 och Metas LLaMA. Studien involverade administrering av ett test bestående av 87 flervalsfrågor från en lärobok som används för att utbilda ögonläkare. GPT-4 svarade korrekt på 60 av de 87 frågorna, vilket betydligt översteg juniorläkarnas genomsnitt på 37 korrekta svar.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 19 april

Meta lägger till AI-bildgenereringsfunktion i WhatsApp

Meta lägger till en AI-bildgenereringsfunktion i sin meddelandeapp, WhatsApp. I den nya betaversionen kan användare skapa och dela genererade bilder i chatten med hjälp av enkla textbeskrivningar av bilden de vill generera. Funktionen kommer initialt endast att vara tillgänglig för användare i USA. Processen bakom denna realtidsbildgenereringsfunktion är enkel. Användare skriver in en textprompt i sin chatt och Metas kraftfulla AI-modell, Llama 3, genererar en bild som matchar beskrivningen. Denna nya funktion är inte begränsad till WhatsApp, Meta utvidgar tillgängligheten till Meta AI för webben.

Direktlänk Dela Gizchina fördjupade 19 april

Meta släpper två modeller av sitt stora språkmodell Llama 3 och introducerar Meta AI

Meta har släppt två modeller av sin senaste stora språkmodell (LLM), Llama 3, den 18 april 2024. Modellerna kommer snart att finnas tillgängliga på AWS, Databricks, Google Cloud, Hugging Face, Kaggle, IBM WatsonX, Microsoft Azure, NVIDIA NIM och Snowflake. Meta AI, en AI-assistent integrerad i Metas plattformar, presenterades också. Llama 3 är skicklig på språknyanser, kontextuell förståelse och komplexa uppgifter som översättning och dialoggenerering. Meta AI kommer att finnas tillgänglig på plattformar som Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger i flera länder, inklusive USA, Australien, Kanada och Singapore.

Direktlänk Dela MediaNama fördjupade 19 april

Meta introducerar nästa generation av sitt LLM, Llama 3

Meta har introducerat Llama 3, nästa generation av dess storskaliga språkmodell (LLM). Meta hävdar att Llama 3 sätter nya prestanda-standarder, överträffar tidigare ledande modeller som GPT-3.5 i verkliga scenarier. De initiala Llama 3-modellerna som öppnas är 8 miljarder och 70 miljarder parameterversioner. Större 400 miljarder+ parametrarmodeller är fortfarande under träning och kommer att släppas under de kommande månaderna. Victor Botev, CTO och medgrundare till Iris.ai, kommenterade att genom att vara transparent och öppen-källkod, anpassar sig Meta till den växande betoningen på ansvarsfull AI-praxis och etisk utveckling.

Direktlänk Dela AI News fördjupade 19 april

Meta släpper Llama 3 öppen källkods AI-modell, presterar bättre än konkurrenter

Meta har lanserat de senaste tilläggen till sin Llama-serie av öppen källkods generativa AI-modeller, nämligen Llama 3. Den nya familjen består av två modeller, Llama 3 8B och Llama 3 70B, som innehåller åtta miljarder respektive 70 miljarder parametrar. Denna utveckling markerar en betydande prestandaförbättring jämfört med deras föregångare, Llama 2-modellerna. Llama 3-modellerna är några av de bäst presterande generativa AI-modellerna som finns tillgängliga. De har tränats på två specialbyggda GPU-kluster med en kapacitet på 24 000 enheter. Meta styrker detta påstående genom att hänvisa till de imponerande poäng som Llama 3-modellerna uppnått på populära AI-benchmarks som MMLU, ARC och DROP.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 19 april

OpenAI anställer sin första anställda i Indien

Artificiell intelligens-företaget OpenAI har anställt sin första medarbetare i Indien, Pragya Misra. Hon ska leda företagets relationer med den indiska regeringen. Misra har tidigare varit ansvarig för offentliga affärer på Truecaller och arbetade med Meta i tre år, där hon ledde WhatsApps kampanj mot desinformation 2018. Hon har också arbetat för Ernst & Young och den kungliga danska ambassaden i New Delhi. Misra har en MBA från International Management Institute och driver Pragyaan Podcast.

Direktlänk Dela Storyboard18 fördjupade 19 april

OpenAI anställer första medarbetaren i Indien för att leda AI-politik

OpenAI, organisationen bakom ChatGPT, har anställt sin första medarbetare i Indien, Pragya Misra. Misra kommer att hantera regeringsrelationer när Indien förbereder sig för en ny administration som kommer att påverka landets framtida AI-lagstiftning. Misra, som tidigare har arbetat på Truecaller och Meta, kommer att påbörja sin roll på OpenAI i slutet av denna månad. OpenAI:s strategiska drag att påverka indisk AI-politik understryker företagets engagemang för att förespråka gynnsamma regler när globala regeringar brottas med regleringen av snabbt utvecklande teknik.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 19 april

OpenAI anställer Pragya Mishra, företagets första anställning i Indien

OpenAI har anställt Pragya Mishra, företagets första anställning i Indien. Mishra, som för närvarande är Director of Public Affairs på Truecaller, kommer att leda public policy affairs och partnerskap i landet. Innan hon började på Truecaller arbetade hon med Meta, Facebooks moderbolag, i tre år som kommunikationschef för WhatsApp. Hon har också haft en tid hos Ernst & Young och den kungliga danska ambassaden i New Delhi. Mishra tog sin MBA vid International Management Institute 2012.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 19 april

OpenAI anställer Pragya Misra som chef för regeringsrelationer i Indien

Microsoft-stödda OpenAI, utvecklaren av ChatGPT, har rapporterats göra sin första anställning i Indien. Företaget har anställt den tidigare Meta och Truecaller-anställda Pragya Misra som chef för regeringsrelationer. Misra förväntas tillträda sitt ämbete i slutet av denna månad. Anställningen kommer vid en tidpunkt då OpenAI söker att göra framsteg inom landet. OpenAI:s flaggskepps-stora språkmodell (LLM) ChatGPT är den mest allmänt antagna generativa AI (GenAI) produkten globalt. Dessutom har den näst högsta antalet användare från Indien.

Direktlänk Dela Inc42 Media fördjupade 19 april

OpenAI utser Pragya Misra till offentlig policychef

OpenAI, skaparen av ChatGPT, har utsett Pragya Misra till chef för offentlig policy. Enligt en rapport från Bloomberg har Misra blivit den första anställda för ChatGPT i Indien. Misra förväntas ansluta sig till OpenAI i slutet av månaden. I sina tidigare roller har Misra, 39, arbetat med Truecaller som chef för offentliga ärenden där hon skötte relationer med viktiga intressenter, inklusive regering, mediepartners, det civila samhället och investerare för att främja säkerhet i digital kommunikation. Hon har också arbetat med Meta, där hon ledde WhatsApps kampanj mot desinformation 2018.

Direktlänk Dela People Matters fördjupade 19 april

AI jämförbar med mänskliga specialister i ögonundersökningar, enligt studie

En ny studie har visat att artificiell intelligens (AI) presterar på samma nivå som mänskliga ögonläkare när det gäller att bedöma ögonsjukdomar. Forskarna testade OpenAI:s GPT-4 och GPT-3.5, Google´s PaLM 2 och Meta´s LLaMA på 87 flervalsfrågor. GPT-4 besvarade 60 av 87 frågor korrekt, något högre än genomsnittet för praktikanter. Andra AI:er presterade också bra, med PaLM 2 som fick 49 poäng och GPT-3.5 som fick 42 poäng. Forskarna menar att denna studie visar att kunskapen och resonemangsförmågan hos storskaliga språkmodeller om ögonhälsa nu är nästan lika med experternas.

Direktlänk Dela GIGAZINE fördjupade 19 april

Meta uppgraderar sin AI-assistent Llama med fler parametrar

Meta har tillkännagivit en betydande uppgradering av sin öppenkällkodsgenerativa AI-assistent Meta AI. Den nya versionen, drivs av den mer robusta stora språkmodellen Llama 3, lovar att förbättra kvaliteten på AI-genererat innehåll avsevärt. Llama 3 kommer i två versioner: 8B och 70B parametrar. Metas mål är att skapa en öppenkällkodsmodell som kan konkurrera med de proprietära jättarna inom AI-landskapet. Genom att hålla dessa modeller öppna för samarbete och feedback från samhället när de utvecklas. Meta AI är redan tillgänglig på engelska i USA på WhatsApp och expanderar nu till över ett dussin länder.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 19 april

Meta introducerar nästa generation av AI-modeller, Llama 3

Meta introducerade nästa generation av sina artificiella intelligensmodeller, Llama 3 8B och 70B. Llama 3 har förbättrade kapaciteter jämfört med sin föregångare och företaget har även antagit nya träningsmetoder för att optimera modellernas effektivitet. Största modellen hos Llama 2 var 70B men nu kommer företagets stora modeller att innehålla mer än 400 miljarder parametrar. Meta kommer att lansera sina mindre AI-modeller i april och de större modellerna senare under sommaren. De nya modellerna kommer att vara öppen källkod, precis som tidigare modeller, och kommer snart att vara tillgängliga på AWS, Databricks, Google Cloud, Hugging Face, Kaggle, IBM WatsonX, Microsoft Azure, NVIDIA NIM och Snowflake. Meta har även integrerat Llama 3 med sin egen Meta AI som kan nås via Facebook Messenger, Instagram och WhatsApp i stödda länder.

Direktlänk Dela Gadgets 360 fördjupade 19 april

OpenAI rekryterar Pragya Misra för att leda initiativ i Indien

OpenAI har gjort sin första anställning i Indien i ett försök att forma landets AI-regleringar. Pragya Misra, en erfaren professionell inom offentliga politikfrågor och partnerskap, har rekryterats av OpenAI för att leda dess initiativ i Indien. Misra har tidigare arbetat med Truecaller och Meta. I Indien är AI-företag avgörande, givet landets stora befolkning och tillväxtpotential. I mars 2024 utfärdade den indiska regeringen en rådgivning som uppmanade plattformar att söka uttryckligt tillstånd från ministeriet för elektronik och informationsteknik innan de implementerar programvara eller algoritmer för användare på det indiska internet.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 19 april

OpenAI anställer första anställda i Indien för att leda offentliga policyfrågor och partnerskap

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, har anställt sin första anställd i Indien. Pragya Misra har anställts som chef för offentliga relationer. Indien genomgår just nu den första fasen av Lok Sabha-valen, vilket kommer att välja en ny regering som kommer att dela AI-regleringar i landet. Microsoft-stödda OpenAI har tagit in Pragya Misra för att leda offentliga policyfrågor och partnerskap i Indien. Misra, 39, har tidigare arbetat på Truecaller som chef för offentliga relationer, och på Meta, där hon ledde WhatsApps kampanj mot desinformation 2018. Misra kommer att ansluta till OpenAI vid månadens slut.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 19 april

Högskolor och universitet samarbetar för att inte hamna efter i AI-utvecklingen

Ledare inom högre utbildning, inklusive Ted Mitchell från American Council on Education, Paul LeBlanc från Southern New Hampshire University och George Siemens från University of South Australia, samarbetar för att se till att högskolor och universitet inte hamnar efter i utvecklingen av generativ artificiell intelligens (AI). De leder ett initiativ för att skapa Global Data Consortium, där deltagande institutioner skulle bidra med datamängder på studentnivå för att skapa en enorm informationskropp. Syftet är att forskare, institutionella ledare och potentiellt företag kan utnyttja konsortiet för att bygga AI-produkter och utveckla sin förståelse för vad som fungerar (och inte fungerar) i studentresan.

Direktlänk Dela Inside Higher Ed fördjupade 19 april

Meta lanserar AI-assistent som kan svara på alla frågor och generera bilder

Meta har lanserat sin AI-assistent ´Meta AI´, som är gratis för användare av Facebook, Instagram, WhatsApp och Messenger. AI-chattboten drivs av Llama 3, det mest avancerade AI-modellen som företaget har utvecklat. Meta AI kan svara på alla typer av frågor, lösa tvivel, föreslå platser att besöka, och till och med skriva kod. Dessutom kan den generera och animera bilder. Meta AI kan användas i WhatsApp, Instagram, Facebook och Messenger. Användarna kan använda Meta AI för att få mer information om inlägg på Facebook direkt i hemflödet. För närvarande stöder Meta AI endast engelska och är tillgänglig i bland annat USA, Australien, Kanada, Ghana, Jamaica, Malawi, Nya Zeeland, Nigeria, Pakistan, Singapore, Sydafrika, Uganda, Zambia och Zimbabwe.

Direktlänk Dela MySmartPrice fördjupade 19 april

Meta lanserar nästa generation av AI-modellen Llama

Meta har lanserat nästa generation av sin stora språkmodell Llama, som nu är tillgänglig för molnleverantörer som AWS och modellbibliotek som Hugging Face. Llama 3 presterar bättre än de flesta nuvarande AI-modeller och erbjuder än så länge endast textbaserade svar. Modellen har visat mer mångfald i att svara på prompts, har färre falska vägran att svara på frågor och kan resonera bättre. Meta hävdar att Llama 3 förstår fler instruktioner och skriver bättre kod än tidigare. Modellen har också presterat bättre än liknande modeller som Googles Gemma och Gemini, Mistral 7B och Anthropic´s Claude 3 i vissa benchmarkingtester. Meta planerar att släppa större versioner av Llama 3 som kan förstå längre instruktioner och data och vara kapabla att generera mer multimodala svar.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 19 april

Meta lanserar realtidsbildgenerering på WhatsApp och Meta AI-webbupplevelsen i USA

Meta lanserar en ny funktion i beta på WhatsApp och Meta AI-webbupplevelsen i USA. Funktionen gör det möjligt för användare att generera bilder från text i realtid med Meta AI:s Imagine-funktion. Bilderna som genereras är nu skarpare och av högre kvalitet, med bättre förmåga att inkludera text i bilderna. När användare har slutgiltigt en bild kan de be Meta AI att animera den, iterera på den i en ny stil eller till och med omvandla den till en GIF för att dela med vänner. Den nya funktionen är en del av en bredare utrullning av AI-funktioner över alla Meta-appar, inklusive Instagram, Facebook och Messenger. Meta AI är också tillgängligt i USA på Ray-Ban Meta smarta glasögon och kommer att komma till Meta Quest.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 19 april

Meta lanserar Llama 3, en AI-modell för sociala medieplattformar

Den amerikanska sociala mediejätten Meta har tillkännagett Llama 3, sin senaste öppna storspråksmodell (LLM). Meta planerar att först integrera den nya AI-modellen med sina sociala medieplattformar, som WhatsApp och Instagram, innan den rullas ut till utvecklare på Amazon AWS, Databricks, Google Cloud, Hugging Face, Microsoft Azure, Nvidia NIM och mer. Dessutom kommer Llama 3 AI-modellen att stödja hårdvaruplattformar som erbjuds av AMD, NVIDIA, Intel och Qualcomm. Meta planerar att ta sin AI-assistent, Meta AI, till fler regioner, inklusive Australien, Kanada, Ghana, Jamaica, Malawi, Nya Zeeland, Nigeria, Pakistan, Singapore, Sydafrika, Uganda, Zambia och Zimbabwe.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 19 april

Meta utmanar OpenAI med sin nya AI-modell Llama 3

Konkurrensen om överlägsenhet inom artificiell intelligens (AI) intensifieras och Meta gör ett starkt framsteg med sitt senaste erbjudande: Llama 3. Denna mäktiga nya stora språkmodell (LLM) lovar betydande framsteg inom AI-förmågor, möjligen rivaliserande med konkurrenter som OpenAI. Llama 3, som släpptes i början av april 2024, markerar ett betydande framsteg för Metas AI-forskningsarm, Meta AI. Meta planerar att integrera Llama 3 med sina befintliga produkter, inklusive Facebook Messenger, WhatsApp och Instagram.

Direktlänk Dela News Track fördjupade 19 april

Meta introducerar Meta Llama 3, en ny AI-stor språkmodell

Meta har introducerat Meta Llama 3, sin senaste AI-stora språkmodell. Företaget meddelade att det lanserar två modeller med åtta miljarder och 70 miljarder parametrar som kan erbjuda en mängd olika användningsfall. Modellerna har förbättrad resonemangsförmåga och andra nya kapabiliteter. Meta hävdar att dessa är ´de bästa öppna källkodsmodellerna i sin klass´. I framtiden planeras dessa textbaserade modeller att få flerspråkigt och multimodalt stöd och erbjuda kontinuerliga uppgraderingar i kodning och resonemang. Utbildningsdatasetet för Llama 3 är sju gånger större än för Llama 2.

Direktlänk Dela Dainik Jagran fördjupade 19 april

Intels Arc A770 16GB överträffar NVIDIA GeForce RTX 4060 i AI-prestanda

Med lanseringen av Metas nästa generations Llama 3 LLM visar Intel att övergripande AI-prestanda på Intel Arc A770 16GB gör den till bäst i klassen. Generativ AI och övergripande LLM-prestanda kommer att bli betydande element vid mätning av CPU- och GPU-prestanda de kommande åren. Intel jämför sin AI-prestanda mot NVIDIAs GeForce RTX 4060 8GB grafikkort, som är dess närmaste pris-konkurrent. Intels test inkluderar olika modeller som kör med IPEX-LLM, ett LLM-bibliotek för PyTorch. Detta bibliotek innehåller optimeringar för Intel-hårdvara och använder XMX AI-acceleration som finns på Arc-grafikkort för att öka prestanda. Med INT4 viktkomprimering, FP16-exekvering och en maxutgång på 1024 tokens överträffar Intel Arc A770 16GB GeForce RTX 4060 8GB när det gäller tokens-per-sekund-prestanda. Övergripande är prestandan upp till 70% snabbare på Arc A770 än GeForce RTX 4060.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 19 april

Meta lanserar AI-modellen Llama 3 för att konkurrera med andra AI-chattbotar

Meta har lanserat sin senaste AI-modell, Llama 3, för att konkurrera med andra AI-chattbotar som OpenAI´s ChatGPT, Microsoft´s Copilot, Google Gemini och Perplexity AI´s modeller. Meta AI kommer att integreras i WhatsApp, Instagram, Facebook och Messenger, samt på webbplatsen meta.ai. Llama 3-modellen kommer att rullas ut i två versioner, en för konsumentinriktade AI-chattbotar i Meta´s appar och en större och multimodal version tillgänglig på plattformar som Amazon Web Services, Google Cloud och Microsoft Azure. Funktionerna kommer att variera något beroende på vilken app eller tjänst du använder Meta AI från, men funktionaliteten är omfattande.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 19 april

Meta lanserar Llama 3, en ny generation av AI-modeller

Meta, företaget tidigare känt som Facebook, har nyligen gjort flera viktiga tillkännagivanden inom området artificiell intelligens. Bland annat har de lanserat Llama 3, en ny version av deras stora språkmodell (LLM). Två open source-versioner av Llama 3-familjen har lanserats, med fler på väg. Llama 3 8B har 8 miljarder parametrar, medan Llama 3 70B har 70 miljarder parametrar. Meta beskriver dem som ett ´stort steg framåt´ jämfört med föregående generation av AI-modeller. Dessutom börjar företaget att generera AI-bilder direkt från WhatsApp i USA.

Direktlänk Dela Breaking Latest News fördjupade 19 april

Meta introducerar sitt senaste stora språkmodell, Llama 3

Meta har lanserat sin senaste stora språkmodell, Llama 3, som de hävdar kommer att utmana större modeller från Google, Mistral och Anthropic. Llama 3 finns i versioner från åtta miljarder till över 400 miljarder parametrar. Meta har ännu inte tränat sina största och mest komplexa modeller, men antyder att de kommer att vara flerspråkiga och multimodala. Även med bara 70 miljarder parametrar hävdar Meta att Llama 3 kan mäta sig med mycket större modeller. Meta har även utvecklat nya och uppdaterade verktyg för att skydda modellen från missbruk.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 19 april

Meta lanserar nästa generations språkmodell ´Llama 3´

Meta har lanserat nästa generations storskaliga språkmodell ´Llama 3´. Modellen är tillgänglig för kommersiellt bruk gratis för dem med mindre än 700 miljoner månatligt aktiva användare. De två modellerna som släppts denna gång har 8 miljarder (8B) och 70 miljarder (70B) parametrar. Båda är ´Instruct´-modeller som har förtränats och finjusterats för att följa kommandon och kan hantera uppgifter som en chatt AI. Modellen har förbättrats genom att minska falska avvisningsfrekvenser och förbättra svarsdiversitet. Llama 3 söker också att optimera prestanda för verkliga användningsscenarier genom att introducera en ny högkvalitativ mänsklig utvärderingssats. Meta planerar att släppa modeller med nya funktioner, som förmågan att samtala på flera språk och med multimodal språk, större sammanhangsfönster och starkare övergripande förmågor.

Direktlänk Dela GIGAZINE fördjupade 19 april

Meta introducerar nästa generation av sitt stora språkmodell Llama 3

Sociala mediejätten Meta har introducerat nästa generation av sin öppen källkods stora språkmodell, Llama 3. De två första modellerna i Llama 3-familjen, 8B och 70B, är nu tillgängliga för bred användning. Llama 3 400B-plus parametermodeller är fortfarande under utbildning, men Meta planerar att släppa nya modeller de kommande månaderna. De nya modellerna har förbättrad anpassning och större mångfald i modellsvar jämfört med Llama 2. Meta planerar att göra Llama 3 flerspråkig och multimodal, med ett större kontextfönster i framtiden.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 19 april

Meta introducerar uppdaterad AI-assistent tillgänglig på flera plattformar

Meta har lanserat den senaste versionen av sin artificiella intelligens (AI) assistent, Meta AI, drivet av företagets stora språkmodell, Meta Llama 3. Assistenten är gratis och kan användas på Facebook, Instagram, WhatsApp och Messenger. Den är nu även tillgänglig på en webbplats, meta.ai, för användning på datorer. Meta AI erbjuds nu också i fler länder och kommer snart att finnas tillgänglig på Meta Quest. Assistentens bildgenerering är nu snabbare och kan producera bilder medan användaren skriver.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 19 april

Meta uppgraderar sin AI-chatbot och lanserar nya funktioner

Meta har uppgraderat sin AI-chatbot, Llama 3, och kör nu den i sökfältet på sina fyra största appar (Facebook, Messenger, Instagram och WhatsApp) i flera länder. Företaget har också lanserat nya funktioner som snabbare bildgenerering och tillgång till webbsökresultat. Dessutom lanserar företaget en ny meta.ai-webbplats för användare att få tillgång till chatboten. Meta har börjat expandera chatboten på engelska i över ett dussin länder, inklusive Australien, Kanada, Ghana, Jamaica, Malawi, Nya Zeeland, Nigeria, Pakistan, Singapore, Sydafrika, Uganda, Zambia och Zimbabwe. Företaget började förra veckan testa Meta AI i länder som Indien och Nigeria, men Indien saknades märkbart i dagens tillkännagivande.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 19 april

UK regulator undersöker användning av AI för att skydda barn online

Den brittiska regulatorn Ofcom planerar att utforska hur AI används för att bekämpa skadligt innehåll riktat mot barn på nätet. Ofcom kommer att lansera en konsultation om hur AI och andra automatiserade verktyg används idag, och kan användas i framtiden, för att proaktivt upptäcka och ta bort olagligt innehåll online. Verktygen skulle vara en del av ett större förslagspaket som Ofcom sätter ihop med fokus på barns säkerhet online. Konsultationer för de omfattande förslagen kommer att starta de kommande veckorna med AI-konsultationen senare i år.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 19 april

Meta planerar att sprida sin AI-chatbot över sina tjänster

I flera månader har Meta CEO Mark Zuckerberg skrytit med en plan att sprida artificiell intelligens över sina tjänster, vilket gör att miljarder människor kan använda chatbots i allt från Facebook till sina VR-drivna glasögon. Bolaget meddelade att det kommer att integrera den senaste versionen av sin konversationella chatbot, Meta AI, över sina sociala medier-appar. Men experter varnar för att den breda användningen av AI-chatboten kan förstärka problem som länge har plågat Metas sociala nätverk, inklusive skadlig felinformation, hatprat och extremistiskt innehåll. Meta AI kommer att finnas tillgänglig på en ny fristående webbplats, men kommer också att befolka sökrutor på WhatsApp, Instagram, Facebook och Messenger.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 19 april

Intel investerar i AI-ekosystemet och optimerar prestanda för Llama 3-modellen

Intel investerar i programvara och AI-ekosystemet för att säkerställa att dess produkter är redo för de senaste innovationerna inom AI. Intel Core Ultra-processorer och Arc-grafikprodukter tillhandahåller både ett lokalt utvecklingsfordon och distribution över miljontals enheter med stöd för omfattande programvaruramverk och verktyg. Intel har initiala testresultat för Llama 3 8B och 70B-modeller med användning av öppen källkodsprogramvara. Intel Gaudi 2-acceleratorer har optimerad prestanda på Llama 2-modeller och har nu initiala prestandamätningar för den nya Llama 3-modellen. Intel Xeon-processorer hanterar krävande AI-arbetsbelastningar och Intel investerar i optimering av LLM-resultat för att minska latensen. Gaudi 3-acceleratorn stöder också Llama 3.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 19 april

NVIDIA driver Meta´s nästa generations AI LLM, Llama 3

NVIDIA har meddelat att Meta´s Llama 3 LLMs byggdes med NVIDIA GPU:er och är optimerade för att köras över alla plattformar, från servrar till PC:er. NVIDIA meddelade idag optimeringar över alla sina plattformar för att påskynda Meta Llama 3, den senaste generationen av den stora språkmodellen (LLM). Den öppna modellen kombinerad med NVIDIA-accelererad databehandling utrustar utvecklare, forskare och företag att innovativt ansvara över en mängd olika applikationer. Llama 3 tränades på en datorgrupp som packar 24 576 H100 Tensor Core GPU:er, länkat med ett Quantum-2 InfiniBand-nätverk. Med stöd från NVIDIA, finjusterade Meta sitt nätverk, programvara och modellarkitekturer för sin flaggskepps LLM. Versioner av Llama 3, accelererade på NVIDIA GPU:er, är tillgängliga idag för användning i molnet, datacenter, kanten och PC. Företag kan finjustera Llama 3 med sina data med hjälp av NVIDIA NeMo, ett öppen källkodsramverk för LLM:er som är en del av den säkra, stödda NVIDIA AI Enterprise-plattformen. Anpassade modeller kan optimeras för inferens med NVIDIA TensorRT-LLM och distribueras med Triton Inference Server. Llama 3 körs också på Jetson Orin för robotik och edge computing-enheter, vilket skapar interaktiva agenter som de i Jetson AI Lab. Dessutom ger RTX och GeForce RTX GPU:er för arbetsstationer och PC:er snabb inferens på Llama 3. Dessa system ger utvecklare ett mål på mer än 100 miljoner NVIDIA-accelererade system över hela världen.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 19 april

Meta introducerar tidiga versioner av AI-modellen Llama 3 och AI-assistent

Meta presenterade på torsdagen tidiga versioner av sin AI-modell Llama 3, som kan användas för att driva textkomposition, kodgenerering eller chattbotar. Företaget meddelade även att dess AI-assistent nu finns tillgänglig på en webbplats och kommer att integreras i sina stora sociala medieappar. Llama 3 kommer i två parametrarstorlekar: 8 miljarder och 70 miljarder, båda tillgängliga som gratis nedladdningar genom Metas webbplats med en registrering. Meta utbildade båda modellerna på två skräddarsydda, 24 000-GPU-kluster. Meta meddelade också att de för närvarande tränar en 400B parameter-version av Llama 3.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 18 april

Meta släpper Meta Llama 3 för att förbättra sina AI-tjänster och stärka sin position på molndatormarknaden

Meta har lanserat sin senaste stora språkmodell, Meta Llama 3, med målet att förbättra sina AI-erbjudanden och stärka sin position inom molndatormarknaden. Företaget betonar en öppen källkodsansats för att främja ett samarbetsinriktat AI-ekosystem för utvecklare. Meta Llama 3 kommer att finnas tillgänglig på populära molnplattformar inklusive Amazons AWS, Google Cloud och Microsoft Azure. Den nya LLM har två modeller - en med 8 miljarder parametrar och en annan med 70 miljarder. Dessa massiva parameterantal gör att Metas AI utmärker sig inom resonemang, kodning och följa instruktioner.

Direktlänk Dela Bizcommunity fördjupade 18 april

Weights & Biases introducerar W&B Weave för AI-utvecklare

AI-utvecklarplattformen Weights & Biases har introducerat W&B Weave, ett lättviktigt verktyg för mjukvaruutvecklare som vill distribuera generativa AI-applikationer med förtroende. W&B Weave ger en systematisk källa för experimentell utveckling av storskaliga språkmodeller (LLM). Verktyget utökar Weights & Biases AI-utvecklarplattform till mjukvaruutvecklare som vill bygga applikationer med LLM. W&B Weave har två komponenter: Spår, för att logga beteendet av LLM-applikationen och utvärderingar, för att bedöma LLM-applikationen på ett lättviktigt, anpassningsbart sätt.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 18 april

Meta lanserar nästa generations stora språkmodell, Llama 3

Meta har idag meddelat lanseringen av sin nästa generations stora språkmodell (LLM), Llama 3. Enligt standardmått är Llama 3:s 8B och 70B parametermodeller de mest kraftfulla modellerna av sin storlek som är tillgängliga gratis i det öppna. Meta hävdar att Llama 3 presterar bättre än Claude Sonnet, Mistral Medium och GPT-3.5. Llama 3 är redan i drift hos Meta AI, en superhjälpsam assistent som redan finns i Facebook, Instagram, WhatsApp och mer. Snart kommer Llama 3 också att kunna förstå bilder och videor tillsammans med dina ord.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 18 april

Microsoft planerar att tredubbla datacenterkapacitet för att möta AI-efterfrågan

Microsoft planerar att betydligt utöka datacenterutrymmet för att möta den förväntade efterfrågan på AI, och tredubblar takten för att lägga till kapacitet i början av nästa räkenskapsår. Företaget förbereder sig för att dubbla den nya byggkapaciteten för Azure under andra halvåret av detta räkenskapsår, som löper till slutet av juni. Microsoft planerar också att öka tillväxten i ytterligare datacenterkapacitet med 3x under första halvåret av räkenskapsåret 2025. Microsoft säkrar också ett rekordantal GPU:er för att hantera AI-arbetsbelastningar och har mer än fördubblat sin totala installerade bas av accelererare under andra halvåret av förra året.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 18 april

Meta släpper nya versioner av AI-assistenten Llama 3

Meta släppte på torsdagen de två första versionerna av sin stora språkmodell Llama 3, som driver Meta AI, vilket Mark Zuckerberg kallar ´den mest intelligenta AI-assistenten som du kan använda fritt´. Meta säger att de nya modellerna har förbättrad resonemang och kodgenerering, samt mer varierade svar. Företaget släppte de första modellerna av Llama 3 i två storlekar, 8B och 70B parametrar. Dessa har integrerats i Meta AI, företagets AI-assistent. Meta hoppas inom en snar framtid ´göra Llama 3 flerspråkig och multimodal, ha längre sammanhang och fortsätta att förbättra övergripande prestanda inom kärn-LLM-funktioner som resonemang och kodning´.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 18 april

Meta släpper nästa generation av AI-modellen Llama

Meta har släppt den nästa generationen av sin stora språkmodell Llama. Den nya versionen, Llama 3, presterar bättre än de flesta nuvarande AI-modeller och erbjuder hittills endast textbaserade svar. Modellen har två modellvikter med 8B och 70B parametrar och visar en större mångfald i att svara på frågor, färre falska vägran att svara på frågor och bättre resonemang. Meta hävdar att Llama 3 förstår fler instruktioner och skriver bättre kod än tidigare. Båda storlekarna av Llama 3 slog liknande storleksmodeller som Google´s Gemma och Gemini, Mistral 7B och Anthropic´s Claude 3 i vissa benchmarkingtester.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 18 april

Meta lanserar realtids AI-bildgenerering på WhatsApp

Meta lanserar i beta realtids AI-bildgenerering för WhatsApp-användare i USA. Så snart du börjar skriva en text-till-bild-prompt i en chatt med Meta AI, ser du hur bilden ändras när du lägger till mer detaljer om vad du vill skapa. Meta Llama 3-modellen kan nu producera ´skarpare och högre kvalitet´ bilder och är bättre på att visa text. Du kan också be Meta AI att animera alla bilder du ger, vilket gör att du kan förvandla dem till en GIF för att dela med vänner. Den nya funktionen kommer som en del av en bredare utrullning av AI-funktioner över alla Metas appar, inklusive WhatsApp, Instagram, Facebook och Messenger.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 18 april

Meta introducerar AI-assistenter i sina appar

Mark Zuckerberg, VD för Meta, kommer att införa nya versioner av företagets AI-drivna smarta assistentprogramvara i dess appar, inklusive Instagram, WhatsApp, Messenger och Facebook. Den senaste tekniken kommer att rullas ut i mer än ett dussin länder, inklusive Australien, Kanada, Singapore och USA. AI-programvaran kommer att bli nästan allomfattande - inom nyhetsflödet, i sökfält och i chattar med vänner. Användare kommer att kunna be assistenten, Meta AI, om hjälp med att slutföra uppgifter och få information.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 18 april

Meta lanserar gratis AI-assistent över sina sociala medieplattformar

Meta meddelade på torsdagen att dess gratis artificiella intelligensassistent, Meta AI, rullas ut över sina sociala medieplattformar WhatsApp, Instagram, Facebook och Messenger. Assistenten kan svara på frågor, skapa animationer och generera bilder, sa Meta VD Mark Zuckerberg i en video. Meta AI byggdes på företagets senaste stora språkmodell kallad Meta Llama 3. Meta AI är inbyggd i sökrutan på WhatsApp, Instagram, Facebook och Messenger-apparna så att användare enkelt kan ställa frågor som kan besvaras genom det nya verktyget.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 18 april

Palantir vänder sig till reklambyråer för att växa sin kommersiella verksamhet

Programvaruföretaget Palantir, som tidigare har fått kritik för sitt arbete med underrättelsebyråer, försöker nu växa sin kommersiella verksamhet genom att vända sig till reklambyråer. Företaget har presenterat sin AI-plattform AIP för reklambyråer, med ett brett spektrum av användningsområden, inklusive prissättning och lagerplanering, programmatiska försäljningar och kampanjoptimering. Trots kritiken har stora varumärken som United Airlines och Tyson Foods använt Palantirs mjukvara. Andra kunder inkluderar Anheuser-Busch, Molson Coors, Hertz, ExxonMobil och Phillips.

Direktlänk Dela Marketing Brew fördjupade 18 april

Meta lanserar Llama 3, den senaste generationen av sin LLM

Meta har lanserat Llama 3, den senaste generationen av sin LLM som erbjuder SOTA-prestanda och effektivitet. Modellen finns i 8B och 70B parameter-versioner och har tränats på över 15 biljoner tokens, vilket gör den sju gånger större än Llama 2´s dataset. Llama 3 erbjuder förbättrade resonemangs- och kodningsförmågor och dess utbildningsprocess är tre gånger mer effektiv än dess föregångare. Modellerna kommer snart att vara tillgängliga på AWS, Databricks, Google Cloud, Hugging Face, Kaggle, IBM WatsonX, Microsoft Azure, NVIDIA NIM och Snowflake. Dessutom kommer modellerna att vara kompatibla med hårdvaruplattformar som tillhandahålls av AMD, AWS, Dell, Intel, NVIDIA och Qualcomm.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 18 april

Meta släpper Llama 3, sin senaste AI-modell

Meta har släppt de två första modellerna i sin nya Llama 3-serie av AI-modeller med öppen källkod. Modellerna, Llama 3 8B och Llama 3 70B, innehåller 8 respektive 70 miljarder parametrar och beskrivs av Meta som ett stort framsteg jämfört med de tidigare Llama-modellerna. Enligt Meta är Llama 3 8B och Llama 3 70B, som tränades på två specialbyggda GPU-kluster med 24 000 enheter, bland de bäst presterande generativa AI-modellerna som finns tillgängliga idag. Företaget stöder detta påstående med modellernas resultat på populära AI-benchmarkar som MMLU, ARC och DROP.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 18 april

AI-startupen Inflection AI byter fokus efter grundarnas avhopp

AI-startupen Inflection AI, grundad av veteraner från Googles DeepMind AI-labb, höjde 1,3 miljarder dollar från Microsoft och tech-miljardärerna Bill Gates, Reid Hoffman och Eric Schmidt för att bygga ut sin chatbot-verksamhet. Men mindre än ett år senare har medgrundarna Mustafa Suleyman och Karén Simonyan lämnat Inflection AI för jobb på Microsoft, som nu också har rättigheter att använda dess teknologi. Inflection AI fokuserar nu på att hjälpa andra företag att förbättra sina egna AI-verktyg. Trots att pengar fortsätter att strömma in i AI, gör mycket få företag vinst på tekniken, som fortfarande är mycket dyr att bygga och köra. Globalt växte riskkapitalfinansieringen inom AI-företag med 25 procent till 25,87 miljarder dollar under de första tre månaderna 2024, jämfört med de sista tre månaderna 2023, enligt forskningsföretaget PitchBook. Microsoft, Meta, Apple och Amazon investerar alla miljarder i AI, anställer doktorander och bygger nya datacenter.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 18 april

AI-startup Mistral AI lanserar öppen källkodmodell ´Mixtral 8x22B´

AI-startupen Mistral AI, grundad av forskare från Google och Meta, har lanserat en öppen källkod för storskalig språkmodell kallad Mixtral 8x22B. Modellen är tillgänglig under Apache 2.0 öppen källkodslicens och kan användas kommersiellt. Mixtral 8x22B är en SMoE-modell som är mycket kostnadseffektiv i förhållande till sin parametrarstorlek genom att endast använda 39 miljarder av 141 miljarder parametrar per inferens. Den har hög prestanda samtidigt som antalet aktiva parametrar, som är en kostnad, hålls lågt. Modellen stöder flera språk inklusive engelska, franska, italienska, tyska och spanska.

Direktlänk Dela GIGAZINE fördjupade 18 april

Microsoft siktar på 1,8 miljoner AI-chip till 2024, enligt dokument

Enligt ett dokument som har granskats, har Microsoft ett internt mål att samla in 1,8 miljoner AI-chip till slutet av 2024. Företaget planerar att tredubbla sin tillgång till grafikprocessorer (GPUs) detta år. Microsoft försöker göra generativ AI snabbare, bättre och billigare, men detta är starkt beroende av att företaget köper chipp, främst från Nvidia. Från detta räkenskapsår till räkenskapsåret 2027 förväntar sig Microsoft att spendera cirka 100 miljarder dollar på GPUs och datacenter. Företaget, i partnerskap med OpenAI, ligger i framkant av den generativa AI-boomen.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 18 april

Google lanserar Vertex AI Agent Builder och Gemini 1.5 Pro på Google Cloud Next 2024

Under Google Cloud Next 2024-eventet tillkännagav Google lanseringen av Vertex AI Agent Builder, den offentliga förhandsgranskningen av Googles mest avancerade generativa AI-modell, Gemini 1.5 Pro, och tillägget av öppen källkods språkmodeller till Vertex AI-plattformen. Vertex AI Agent Builder är ett verktyg designat för att hjälpa utvecklare att enkelt bygga generativa AI-upplevelser. Det erbjuder en no-code-konsol för att bygga AI-agenter med naturligt språk till öppen källkodsramverk som LlangChain på Vertex AI. Google tillkännagav också den offentliga förhandsgranskningen av Gemini 1.5 Pro, som kan bearbeta upp till 1 miljon tokens, cirka fyra gånger mängden data som Anthropic´s Claude 3-modell kan hantera och åtta gånger så mycket som OpenAI´s GPT-4 Turbo. Google tillkännagav också tillägget av Meta´s Llama 2 och Anthropic´s Claude 2 öppen källkods språkmodeller till Vertex AI Model Garden.

Direktlänk Dela InfoQ fördjupade 17 april

Metas Llama LLM underpresterar i säkerhetstest utfört av DeepKeep

Metas stora språkmodell, Llama, presterade dåligt i en nyligen tredjepartsevaluering utförd av AI-säkerhetsföretaget DeepKeep. Forskare testade modellen i 13 riskbedömningskategorier, men den lyckades bara klara fyra. Dess prestation var särskilt dålig inom kategorierna hallucinationer, snabb injektion och PII/data-läckage, där den visade betydande svagheter. Vid tester manipulerades Llamas output framgångsrikt 80% av gångerna genom snabb injektion, vilket är oroväckande med tanke på risken för att illvilliga aktörer använder det för att styra användare till skadliga webbplatser. Llama har också en tendens till data-läckage, ofta tar bort godartade objekt onödigt och lider av nästan ´slumpmässiga´ data-läckor.

Direktlänk Dela TechSpot fördjupade 17 april

Mistral AIs VD jämför jakten på AGI med sökandet efter det gudomliga

Arthur Mench, VD för Mistral AI, har jämfört jakten på Artificiell Allmän Intelligens (AGI) med strävan att skapa en gudomlighet. Mench uttrycker tvivel om sannolikheten att uppnå superintelligent AGI, men uppmanar till en försiktig inställning med tanke på att en AI-revolution är nära förestående. Trots sin skepticism har Mench fått stöd från den europeiska eliten, inklusive politiker och investerare. Marknadstrender visar också en ökning av etisk AI, vilket främjar transparens, integritet och opartiska beslutsprocesser.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 17 april

AI-modell presterar nästan lika bra som ögonspecialister i diagnosstudie

En studie ledd av University of Cambridge har visat att GPT-4, den stora språkmodellen utvecklad av OpenAI, presterade nästan lika bra som specialistläkare inom ögonvård i ett skriftligt flervalsprov. AI-modellen testades mot läkare på olika stadier av deras karriär, inklusive juniorläkare utan specialisering, samt ögonläkare under utbildning och experter. GPT-4 presterade betydligt bättre än juniorläkare och uppnådde liknande resultat som ögonläkare under utbildning och experter, men den besegrades av de bäst presterande experterna. Studien testade också GPT-3.5, en tidigare version av OpenAIs modell, Googles PaLM2 och Metas LLaMA på samma frågesätt. GPT-4 gav mer korrekta svar än någon av de andra modellerna.

Direktlänk Dela Sky News fördjupade 17 april

Cardanos grundare kommenterar Googles Gemini AI

Cardanos grundare, Charles Hoskinson, har levererat ett lekfullt hugg mot Googles Gemini AI. Kommentaren kom som svar på ett skärmdump där Gemini AI belyser den känsliga balansen mellan förtroende och ansvar inom artificiell intelligens. Teknikexperten Marc Andreessen delade detaljer om ett hypotetiskt scenario som involverar ett teknikföretag som har utvecklat en ´superintelligent´ AI. Hoskinson kommenterade att ´Gemini tydligt vill vara fri från Google´. Samtidigt framhävde Gemini AI:s svar vikten av säkerhet och etiska överväganden i utvecklingen och implementeringen av AI-teknologier. Dessutom avslöjade Sam Altmans OpenAI, Google och det franska startup-företaget Mistral uppdaterade iterationer av sina AI-modeller förra veckan.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 17 april

Mistral planerar att samla in miljarder i nytt kapital

Det franska AI-företaget Mistral, en konkurrent till Open AI, planerar att samla in miljarder i nytt kapital till en värdering på motsvarande 50 miljarder kronor. Företaget, som leds av Arthur Mench, har tidigare fått kritik för att deras första version bedömdes som osäker och att de använde Metas AI-modell Llama 2 för att bygga sin egen, ett medgivande som kom efter att informationen hade läckt ut. Mistral har tidigare stöd av Andreessen Horowitz, Lightspeed Venture Partners och Microsoft.

Direktlänk Dela Breakit fördjupade 17 april

Franska AI-startupen Mistral AI i samtal om att höja flera hundra miljoner dollar

Det franska startup-företaget Mistral AI, grundat 2023 av tidigare anställda på Meta och Google DeepMind, har varit i samtal med investerare om att höja flera hundra miljoner dollar till ett värde av 5 miljarder dollar. Dessa samtal kommer bara några månader efter att Microsoft investerade 16 miljoner dollar i Mistral och implementerade företagets AI-modeller genom sin Azure molnbaserade datortjänst. Partnerskapet mellan Microsoft och Mistral kritiserades av EU-lagstiftare som efterlyste en utredning om det var konkurrenshämmande. Det är oklart vilka investerare Mistral har pratat med om den nya finansieringsrundan. Globala AI-affärer uppgick till 331 miljarder dollar under 2023, en ökning från 211 miljarder dollar 2022. GlobalData uppskattar att den globala AI-marknaden kommer att nå 909 miljarder dollar 2030, med en årlig tillväxttakt på 35,2% mellan 2022 och 2030.

Direktlänk Dela Verdict Media fördjupade 17 april

AI-nyheter: OpenAI-direktör uppmanar till AI-revision, Mistral AI söker 5 miljarders värdering, Intel lanserar AI-chip för Kina, Google planerar massiv AI-investering, Meta granskar deepfake-policyn

Helen Toner, tidigare styrelsemedlem i AI-forskningslabbet OpenAI, uppmanar till att företag som utvecklar AI bör vara skyldiga att avslöja mer information om sina projekt. Hon föreslår ´AI-revisorer´ för att granska dessa system. Det franska AI-företaget Mistral AI är i samtal med investerare för en ny finansieringsrunda och siktar på en värdering av 5 miljarder dollar. Intel släpper två nya AI-chip, HL-328 och HL-388, specifikt för den kinesiska marknaden. Google planerar att investera över 100 miljarder dollar i AI. Meta Oversight Board granskar företagets policy för deepfake-pornografi.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 17 april

Ny AI-modell från OpenAI-spinoff störtar GPT-4 från tronen

En spinoff från OpenAI har lyckats störta GPT-4 från tronen med hjälp av miljarder från Google och Amazon. Företaget, Anthropic, som drivs av tidigare OpenAI-anställda Daniela Amodei, Dario Amodei, Jack Clark och Jared Kaplan, har utvecklat en AI-modell, Claude 3, som presterade bättre i tester än GPT-4 Turbo, OpenAI:s bästa AI-modell hittills. Även om Google inte har lyckats göra detta med Gemini, har AI-startupen Cohere lyckats komma på fjärde plats med sin AI-modell Command R+. Modellerna rankas enligt Chatbot Arenas bästa lista.

Direktlänk Dela Trending Topics fördjupade 17 april

Snap lägger till vattenmärken på AI-genererade bilder

Sociala medietjänsten Snap meddelade på tisdag att de planerar att lägga till vattenmärken på AI-genererade bilder på sin plattform. Vattenmärket är en genomskinlig version av Snap-logotypen med ett glittrande emoji, och det kommer att läggas till på alla AI-genererade bilder som exporteras från appen eller sparas till kamerarullen. Företaget sa på sin supportsida att borttagning av vattenmärket från bilder kommer att bryta mot dess användarvillkor. Det är oklart hur Snap kommer att upptäcka borttagningen av dessa vattenmärken. Snap tillåter för närvarande betalande abonnenter att skapa eller redigera AI-genererade bilder med Snap AI.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 17 april

Amazon Web Services integrerar Anthropic´s Claude 3-modeller i sin Bedrock-tjänst

Amazon Web Services (AWS) har meddelat integrationen av Anthropic´s Claude 3-modeller i sin Amazon Bedrock-tjänst, vilket betydligt utökar dess AI-förmågor. Nu erbjuds hela sviten av Claude 3-modeller - Opus, Sonnet och Haiku - som en hanterad tjänst till sina kunder. Claude 3-serien av Anthropic har gjort betydande framsteg inom AI-teknik. Dess flaggskeppsmodell, Claude 3 Opus, anses vara den bästa grundmodellen på marknaden, överlägsen andra framstående modeller som OpenAI´s GPT-4. Dessutom har de visionaktiverade modellerna i Claude 3-serien berikat detta erbjudande, vilket möjliggör bearbetning och analys av olika dataformat och visuella tillgångar.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 17 april

Storskaliga språkmodeller och generativ AI förbättrar teknologisk interaktion

Storskaliga språkmodeller (LLM) och generativ AI tränas på massiva datauppsättningar för att generera intelligent innehåll. Promptteknik används för att effektivt styra dessa modeller för att uppnå avsedda resultat. Microsoft har omfamnat gränssnitt som Open AI´s ChatGPT-3 och GPT-4, vilket gör LLM lättillgängliga för allmänheten. Andra marknadsledare inkluderar Googles PaLM-modeller och Metas Llama-modeller. LLM kan användas för att skriva kod, översätta mellan programmeringsspråk och hjälpa till med kreativt skrivande. Även om inte alla generativa AI-verktyg bygger på LLM, är alla LLM en form av generativ AI.

Direktlänk Dela Open Source For You fördjupade 17 april

MLCommons introducerar ny säkerhetsmätare för AI

Det amerikanska AI-konsortiet MLCommons meddelade en ny säkerhetsmätare för LLMs, kallad AI Safety v0.5 proof-of-concept. Mätaren fokuserar på att mäta säkerheten hos allmänna LLMs inom specifika riskområden. Den bedömer särskilt AI-chattmodeller som används för engelska textinteraktioner, främst i Nordamerika och Västeuropa. Mätaren inkluderar ett antal tester, där motorn förhör LLM den utvärderar för att mäta dess svar, varefter modellen bedöms utifrån dess prestanda. MLCommons var också ansvarig för MLPerf, en av de ledande mätarna för AI-prestanda.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 17 april

Stor språkmodell (LLM) i juridisk industri förutspås till 2031

En nyligen rapport från Orbisresearch.com analyserar den stora språkmodellen (LLM) i den juridiska marknaden fram till 2031. Rapporten belyser drivkrafterna bakom marknaden och hinder för dess tillväxt. Den ger en detaljerad analys av konkurrenslandskapet, import-export-data, regleringslandskapet för nyckelmarknader och balansen mellan utbud och efterfrågan. Rapporten erbjuder också en detaljerad analys av den globala marknaden för Stora språkmodeller (LLM) inom juridiken, inklusive nyckelspelare som Meta AI, 21 Labs, Tencent, Yandex, DeepMind, Naver, Open AI, Google, Microsoft, Meta, Amazon, Baidu, Deepmind, Anthropic, Alibaba och Huawei.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 17 april

Meta testar ny AI-driven chatbot på sina plattformar inklusive WhatsApp

Meta har börjat testa sin nya AI-drivna chatbot över sina plattformar, inklusive WhatsApp. Meta AI chatbot är företagets svar på ChatGPT och erbjuder en mängd funktioner som att svara på frågor, generera text och bilder, översätta språk och mer. Meta AI har börjat rullas ut för utvalda användare i Indien och andra länder, med bredare tillgänglighet förväntad snart. Användare måste godkänna Metas AI-villkor innan de använder Meta AI på WhatsApp. Meddelanden från Meta AI och andra tecken genereras av artificiell intelligens med hjälp av en tjänst från Meta som svar på de uppmaningar som skickas till AI. Personliga meddelanden och samtal förblir dock ändå-ända krypterade.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 17 april

Google Gemini vinner över ChatGPT i AI-chattbot-test

De mest populära AI-chattbotarna, ChatGPT och Google Gemini, testades i en femrundig match för att se vilken som skulle vara bäst. Testet innefattade frågor inom områdena mat, finans, resor, kreativitet och historisk information. Google Gemini vann tre av de fem rundorna, vilket gjorde den till den klara vinnaren. Dock, om man behöver hjälp med modehistoria, är ChatGPT det bästa valet.

Direktlänk Dela Mashable Southeast Asia fördjupade 17 april

OpenAI och Meta tar steg mot mer avancerad AI

Teknikjättarna OpenAI och Meta gör framsteg mot mer sofistikerade AI-modeller, vilket lovar en era av förbättrade digitala assistenter som kan omdefiniera våra interaktioner med teknik. Meta, Facebooks moderbolag, förbereder sig för att introducera Llama 3, medan OpenAI, med stöd från Microsoft, antyder en utrullning av GPT-5. Dessa framsteg fokuserar inte bara på att förbättra konversationsförmågor. Det slutliga målet är att ge AI resonemang, planeringsförmåga och minne, vilket lägger grunden för vad som kallas allmän AI som potentiellt kan överträffa mänsklig intelligens på olika områden.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 16 april

Bästa stora språkmodeller för ditt företag: GPT-4, Falcon, Llama 2, Cohere, Gemini och Claude 3

Stora språkmodeller (LLM) och de AI-verktyg de stöder har en anmärkningsvärd förmåga att öka den operativa effektiviteten för företag av alla storlekar och branscher. LLMs kan strömlinjeforma en mängd olika affärsuppgifter, från innehållsskapande och kundservice till dataanalys och dokumentbehandling. De kan också integreras i dina nuvarande mjukvaruplattformar för att förbättra deras effektivitet och effektivitet och öppna upp ny funktionalitet och automatiseringar. De bästa LLMs för ditt företag inkluderar GPT-4, Falcon, Llama 2, Cohere, Gemini och Claude 3.

Direktlänk Dela eWEEK fördjupade 16 april

Kostnaden för AI-träning skjuter i höjden, enligt Stanford-rapport

Enligt en rapport från Stanford University´s Institute for Human-Centered Artificial Intelligence (HAI) har kostnaden för att träna stora språkmodeller, som OpenAI:s GPT-4, ökat dramatiskt. Rapporten visar också att det saknas standardiserade metoder för att mäta riskerna med dessa modeller. Investeringsnivåerna i generativ AI sköt i höjden 2023, med 51 framstående maskininlärningsmodeller producerade av industrin, jämfört med 15 från akademin. Rapporten betonar också att AI har en positiv inverkan på produktiviteten, med yrkesprogrammerare och konsulter som ser ökade projektavslutningshastigheter och produktivitetsökningar tack vare AI.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 16 april

Meta introducerar MEGALODON, en neural arkitektur för effektiv sekvensmodellering

Meta har introducerat MEGALODON, en neural arkitektur för effektiv sekvensmodellering med obegränsad kontextlängd. Den är designad för att hantera begränsningarna hos Transformer-arkitekturen när det gäller att hantera långa sekvenser. MEGALODON visar överlägsen effektivitet jämfört med Llama 2, med en skala på 7 miljarder parametrar och 2 biljoner träningsmarkörer. Modellen skapades upp till 7 miljarder parametrar och tillämpades på storskalig språkmodellträning på 2 biljoner markörer. MEGALODON introducerar nyckelinnovationer som CEMA-komponenten och tidsstegsnormeringslagret.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 16 april

WizardLM introducerar WizardLM-2, ett kraftfullt öppen källkods-språkmodell

WizardLM har introducerat WizardLM-2, en öppen källkods-språkmodell som erbjuder förbättrad prestanda i komplexa chatt-, flerspråkiga, resonemang och agentuppgifter. Modellen inkluderar tre avancerade versioner: WizardLM-2 8x22B, WizardLM-2 70B och WizardLM-2 7B. Modellvikt för WizardLM-2 8x22B och WizardLM-2 7B var tillgängliga på Hugging Face men drogs sedan tillbaka på grund av en för tidig release. Modellen har tränats på syntetiska data genererade av AI-modeller och har en total parameterstorlek på 141 miljarder. Modellen rankas fjärde på MT-Bench, vilket är direkt kopplat till HumanEval på chatbot-arenan.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 16 april

Över 71% av musiker är rädda för AI men många använder det ändå

Över 71% av musiker är rädda för AI, men många artister använder ändå AI i sina konserter och produktioner. Artister som Katy Perry, Billie Eilish, Jon Bon Jovi och arvingarna till Bob Marley och Frank Sinatra har uppmanat teknikföretag att sluta använda AI för att skapa musik. Nyligen har AI skapat en Punjabi-tema Bollywood-inspirerad låt. Det finns också flera musikgenererings- och text-till-musik-plattformar, inklusive Suno.ai, Udio, Boomy, Google Music LM, Soundful, Mubert, Riffusion, Voicemod, MusicGen och AudioCipher.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 16 april

Mistral´s VD kritiserar strävan efter ´allmän artificiell intelligens´

Arthur Mensch, VD för AI-företaget Mistral, har kritiserat sin branschkollegors ´mycket religiösa´ besatthet av att bygga allmän artificiell intelligens (AGI), vilket han jämför med önskan att skapa en gud. Mensch, som tidigare arbetade på Google DeepMind, anser att AGI är en pseudoreligiös dröm. Han tror att de förändringar som AI kommer att medföra kräver snabb omutbildning, och förutspår att dessa förändringar kommer snabbare än tidigare revolutioner. Franska regeringen har nyligen tecknat ett avtal med Mistral.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 16 april

OpenAI och Meta förbereder avancerade uppgraderingar av sina AI-modeller

Teknikjättarna OpenAI och Meta är i framkant av artificiell intelligens (AI) och antyder att avancerade uppgraderingar av sina AI-modeller är på väg. OpenAI har indikerat att nästa iteration av sin AI, troligen GPT-5, kommer snart. Meta förbereder sig för lanseringen av sin nya modell Llama 3. Joel Pino, vice VD för AI-forskning på Meta, har uttryckt intensivt fokus på att utveckla AI-modeller bortom kommunikation till resonemang, strategi och minnesförvaring. Brad Lightcap, COO för OpenAI, förväntar sig att vi snart kommer att stöta på AI som kan hantera komplexa uppgifter på mer sofistikerade sätt. Trots entusiasmen antyder vissa studier att bevis för AI:s allmänna intelligens kan vara mer illusion än verklighet.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 16 april

OpenAI planerar att expandera med ett nytt kontor i New York

OpenAI, mest känt som skaparen av ChatGPT, planerar att öppna ett kontor i New York City nästa år. Detta kommer att bli företagets femte kontor, förutom dess nuvarande högkvarter i San Francisco, ett nyligen öppnat kontor i Tokyo och kontor som öppnades förra året i London och Dublin. Även om OpenAI ännu inte har bestämt sig för en plats i New York eller skrivit under ett hyresavtal, övervägs Manhattan och Brooklyn som alternativ. Företaget växer snabbt och har nu över 1 000 anställda jämfört med bara 400 förra året.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 16 april

Kostnaden för att träna AI-modeller förväntas överstiga 1 biljon yen

Dario Amodei, VD för AI-företaget Anthropic, förutspår att kostnaden för att träna AI-modeller kommer att överstiga 1 biljon yen (cirka 10 miljarder dollar) 2025-2026. Detta beror på att AI-utveckling kräver stora datorkraftresurser, inklusive GPU:er och AI-acceleratorer. Stora företag som Google och Amazon har köpt tiotusentals av NVIDIAs AI-specialiserade GPU ´H100´ för att bygga beräkningsanläggningar för AI-utbildning. Amodei varnar också för att AI som utgör ett hot mot mänskligheten kommer att dyka upp mellan 2025 och 2028.

Direktlänk Dela GIGAZINE fördjupade 16 april

Microsoft upptäcker ny metod för att ´jailbreaka´ AI-verktyg

Microsoft har upptäckt en ny metod, kallad ´Crescendo´, för att ´jailbreaka´ stora språkmodells (LLM) AI-verktyg. Metoden innebär att en angripare kan skicka en serie till synes oskyldiga uppmaningar till en chatbot, som OpenAI´s ChatGPT, Google´s Gemini, Meta´s LlaMA eller Anthropic´s Claude, för att få den att producera ett utdata som normalt skulle filtreras bort och nekas av LLM-modellen. Microsoft har rapporterat sårbarheterna till de berörda LLM-leverantörerna och förklarat i ett blogginlägg hur företaget har förbättrat sina LLM-försvar mot Crescendo och andra attacker med hjälp av nya verktyg.

Direktlänk Dela SC Media fördjupade 15 april

Meta lanserar nästa generation av anpassade AI-chips

Meta har presenterat nästa generation av sina specialbyggda chips för AI-arbetsbelastningar. Meta Training and Inference Accelerator (MTIA) v2-chipsen, som designades internt, erbjuder dubbel beräknings- och minnesbandbredd jämfört med dess v1-chips. Chipsen kommer att integreras i Metas datacenter och driva arbetsbelastningar för företagets AI-modeller, inklusive djupinlärningsrekommendationsmodeller som används för att förbättra användarupplevelsen på företagets appar och tjänster. Meta meddelade att de nya chipsen kan hantera låg och hög komplexitet i rankning och rekommendationsmodeller, vilka driver annonser på Facebook och Instagram.

Direktlänk Dela AI Business fördjupade 15 april

OpenAI lanserar GPT-4 Turbo, en avancerad språkmodell

OpenAI har introducerat GPT-4 Turbo, den senaste utvecklingen av deras språkmodeller. GPT-4 Turbo bygger på sin föregångare, GPT-4, och erbjuder förbättrade funktioner exklusivt för prenumeranter. Modellen erbjuder förbättringar inom kreativt skrivande, matematisk problemlösning, logiskt resonemang och programmering. OpenAI:s teknologi har erkänts som överlägsen av en Google-chef. Detta bekräftar OpenAI:s position i framkant av AI-teknologi. Konkurrenter som Google och Meta investerar också kraftigt i liknande AI-teknologier.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

Mistral AI lanserar ny AI-språkmodell, Mixtral 8x22B

Franska teknikorganisationen Mistral AI har gjort ett betydande framsteg inom artificiell intelligens med lanseringen av sin nya AI-språkmodell, Mixtral 8x22B. Modellen överträffar sin föregångare med 176 miljarder parametrar, vilket visar en drastisk förbättring i kapacitet. Mistral AI startades av tidigare AI-forskare från Google och Meta med ambitionen att skapa kraftfulla, öppet tillgängliga AI-modeller. Mixtral 8x22B har släppts under den tillåtande Apache 2.0-licensen, vilket ger allmänheten frihet att ladda ner och implementera modellen utan begränsningar. Nyligen ingick Mistral ett partnerskap med Microsoft, vilket ytterligare stärkte dess position inom industrin genom att förvärva en andel i företaget. Källor som Computer Sweden och Silicon Angle har hyllat Mixtral 8x22B, och föreslår att den kan konkurrera med framstående modeller från techjättar som Open AI, Meta och Google, såsom GPT, Llama och Gemini.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

Meta lanserar AI-assistent på WhatsApp

Meta har lanserat sin artificiella intelligens (AI) assistent på WhatsApp, vilket möjliggör för användare att integrera AI direkt i sin meddelandeupplevelse. Den nya Meta AI är för närvarande endast tillgänglig på engelska och är begränsad till ett fåtal länder, inklusive Indien. Den erbjuder användare möjligheten att ha konversationer, hitta information och få rekommendationer direkt inom WhatsApp. Användare kan interagera med Meta AI i gruppchattar för att söka råd, begära nyhetsuppdateringar och till och med generera bilder med hjälp av prompts i en dedikerad chatruta. Det är dock viktigt att notera att medan vanliga WhatsApp-konversationer använder end-to-end-kryptering, är allt du frågar Meta AI inom en konversation inte krypterat.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 15 april

Storbritanniens konkurrensmyndighet uttrycker oro över AI-marknaden

Storbritanniens konkurrensmyndighet, Competition and Markets Authority (CMA), uttrycker oro över den snabbt växande AI-marknaden. Enligt Sarah Cardell, chef för CMA, har myndigheten genom sin granskning konstaterat att ett mycket begränsat antal mäktiga teknikföretag har tagit ledningen på marknaden, inklusive Google, Apple, Microsoft, Meta, Amazon och Nvidia.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 15 april

Meta testar AI-drivna verktyg i Instagrams sökfält

Meta testar nu sin AI i Instagrams sökfält för både chatt med AI och innehållsupptäckt. Detta kommer efter att företaget började testa sin AI-chattbot med WhatsApp-användare i Indien och andra länder. Utvalda Instagram-användare får nu ett förbättrat sökfält där de kan inleda konversationer i DM med Meta AI genom att göra sökfrågor. Användare som får den nya funktionen kan ställa frågor eller använda någon av de förinlästa uppmaningarna. Utöver konversationer kan Metas AI hjälpa Instagram-användare att upptäcka nytt innehåll på det sociala nätverket.

Direktlänk Dela PhoneArena fördjupade 15 april

Vision Transformers marknadsrapport till 2031 är tillgänglig

Orbisresearch.com har en databas med nyligen rapporter, som ´Vision Transformers Industry Forecast to 2031´. Rapporten erbjuder insiktsfull information om viktiga faktorer som påverkar marknadsbeteendet, inklusive nya utmaningar och kundpreferenser. Rapporten integrerar Porter´s Five Forces ramverk och SWOT-analys och ger en omfattande bild av den konkurrensutsatta marknaden. Rapporten täcker över 12 regioner och ger en global perspektiv. Den analyserar också effekten av COVID-19 på marknaden och hjälper företag att planera sina resursallokeringar och investeringsplaner. Nyckelspelare på Vision Transformers marknaden inkluderar Google, OpenAI, Meta, LeewayHertz, AWS, Nvidia, Vision Transformers (ViT), Synopsys, Quadric, DECI, Hugging Face, Clarifai, V7 Labs, Microsoft, Qualcomm, INTEL.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 15 april

OpenAI och Meta planerar att uppgradera sina artificiella intelligens (AI) system. OpenAI:s GPT-5 kommer att vara den nya ´motorn´ inom AI-chattboten ChatGPT, medan Meta:s uppgradering kommer att kallas Llama 3. Båda uppgraderingarna förväntas inkludera förmågan att planera framåt. Dessa förbättringar kan revolutionera AI-chattbotarnas förmågor genom att ge dem möjlighet att överväga långsiktiga konsekvenser av sina handlingar. Detta är en viktig förmåga för att lösa matematiska problem, vilket också kan låsa upp andra förmågor för stora språkmodeller (LLM).

SmartCompany fördjupade 15 april

Amazon investerar 2,75 miljarder dollar i AI-företaget Anthropic

AI-företaget Anthropic har nyligen fått en investering på 2,75 miljarder dollar från Amazon. Detta är ett betydande steg framåt i AI-guldrushen som sveper över IT-sektorn. Anthropics AI-modell, Claude, tävlar nära med jättar i branschen, som Microsofts GPT och Googles Gemini. Teknikföretag använder strategiska investeringar för att hålla sig före i loppet och inkludera generativ AI i sina produktsortiment. Nästan 700 generativa AI-affärer fick hela 29,1 miljarder dollar i finansiering under 2023, de flesta av dem från startup-företag snarare än mer etablerade finansiärer.

Direktlänk Dela Wonderful Engineering fördjupade 14 april

AI:s snabba utveckling och dess inverkan på mänskligt beteende

Artificiell intelligens (AI) upplever en period av oöverträffad tillväxt och framsteg, med nya genombrott som signalerar en omvandlande era inom teknik. Ny forskning från Anthropic har visat att AI:s förmåga att påverka mänskligt beteende och beslutsfattande blir alltmer uppenbar. Samtidigt gör framstående figurer som Elon Musk djärva förutsägelser om AI:s framtid. Musk föreslog nyligen att AI kan överträffa mänsklig intelligens inom ett eller två år. OpenAI och Meta utvecklar modeller som kan integrera komplexa kognitiva funktioner, vilket banar väg för mer sofistikerade AI-system. Dessutom investerar Microsoft i Japans AI och molninfrastruktur, vilket understryker det växande behovet av expertis inom detta område.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 14 april

Elon Musk diskuterar AI på den 10:e årliga Breakthrough Prize-ceremonin

Elon Musk deltog i Breakthrough Prize-ceremonin, ofta kallad ´Vetenskapens Oscars´, där han kort diskuterade artificiell intelligens (AI). Musk hoppas på att göra livet multiplanetärt och fortsätta utveckla AI. Han varnade återigen för att AI kan utgöra en fara för mänskligheten, men uttryckte också hopp om att AI kommer att gynna mänskligheten snarare än att orsaka förstörelse. Musk skämtade också om att en AI skulle kunna vinna presidentvalet 2032. Ceremonin inkluderade flera kända presentatörer och delade ut priser i fyra olika kategorier.

Direktlänk Dela Teslarati fördjupade 14 april

LLM Chat Bot-industrin förväntas växa till 2031, enligt ny rapport

En ny rapport i Orbisresearch.com-databasen, ´LLM Chat Bot Industry Forecast to 2031´, visar att LLM Chat Bot-marknaden har upplevt en märkbar expansion på senare år. Denna tillväxt drivs av en förändring i konsumentbeteendet mot trender som ökad digital anslutning och en preferens för upplevelsebaserade aktiviteter. Rapporten ger värdefulla insikter i branschtrender, framtida tillväxtprognoser och framväxande möjligheter, vilket gör det möjligt för företag att stanna före kurvan, förutse marknadsförskjutningar och formulera hållbara långsiktiga strategier inom LLM Chat Bot-marknaden.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 14 april

OpenAI och Meta nära att släppa AI-modeller med mänsklig liknande resonemang och minne

OpenAI och Meta är på väg att släppa AI-modeller som kan resonera, planera och ha minne som människor, enligt Financial Times. Meta meddelade att de kommer att lansera Llama 3 inom de kommande veckorna, medan OpenAI meddelade att GPT-5 kommer snart. ´Vi börjar bara skrapa på ytan av förmågan som dessa modeller har att resonera´, sade OpenAIs COO Brad Lightcap.

Direktlänk Dela Inshorts fördjupade 14 april

Amazon Web Services utökar stödet till startups inom AI-sektorn

Amazon Web Services (AWS) har utökat sitt stöd till startups genom att inkludera stora AI-modeller i sitt cloud credits-program. Detta ställer AWS som en central aktör inom startup-ekosystemet. Howard Wright, Vice President och Global Head of Startups på AWS, avslöjade att molndatatjänstjätten utökar sitt gratis kreditprogram till startups. Initiativet innefattar nu användning av AI-modeller från välkända leverantörer som Anthropic, Meta, Mistral AI och Cohere. Utvidgningen följer efter Amazons betydande investering på 4 miljarder dollar i Anthropic.

Direktlänk Dela Digital Market Reports fördjupade 14 april

Amazon investerar 4 miljarder dollar i AI-företaget Anthropic

E-handelsgiganten Amazon har investerat 4 miljarder dollar i AI-forskningsföretaget Anthropic i ett strategiskt drag för att expandera sin närvaro inom det framväxande området artificiell intelligens (AI). Anthropic, grundat av före detta anställda på OpenAI, inklusive ex-Vice President Dario Amodei, är på uppdrag att utveckla AI-system som kan lita på av människor och för att undersöka kapabiliteterna och riskerna med neurala nätverk. Denna betydande investering signalerar Amazons åtagande mot avancerade AI-teknologier. Det inkluderar ett partnerskap där Anthropic kommer att använda Amazon Web Services (AWS) för sina betydande arbetsbelastningar inriktade på forskning och utveckling av nya AI-modeller.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 14 april

Meta testar AI-baserad chatbot på WhatsApp, Messenger och Instagram

Meta testar en chatbot baserad på artificiell intelligens (AI) teknologi på WhatsApp, Messenger och Instagram. Företaget har bekräftat att chatboten MetaAI testas bland användare av WhatsApp, Instagram och Messenger i olika delar av Indien och Afrika. Från februari 2023 genomför Meta olika experiment för att utveckla AI-verktyg och integrera dem i olika appar. Meta planerar också att lägga till AI-chatbots i sina andra appar, inklusive Facebook, inom en snar framtid. AI-verktygen har funnits länge, men denna teknologi har fått mycket popularitet tack vare ChatGPT.

Direktlänk Dela The Daily Patriot fördjupade 14 april

WhatsApp inför Llama-drivna generativa AI-funktioner

WhatsApp har börjat rulla ut generativa AI-funktioner, drivna av Llama, till ett slumpmässigt urval av användare. Funktionerna introducerar ett gränssnitt liknande Perplexity AI inom WhatsApp, tillgängligt för utvalda Android- och iOS-användare. Användare kan komma åt detta via Meta AI-chatten inuti appen. Användare kan ställa frågor till Meta AI-chatten på ett mänskligt sätt och generera bilder med text. Meta testar även Llama-drivna AI-funktioner på Instagram, vilket gör att användare kan generera bildtexter och hashtags.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 14 april

Meta´s AI-chef kritiserar maskininlärning

Yann LeCun, chef för AI på Meta, har uttryckt stark kritik mot maskininlärning, tekniken som ligger till grund för det mesta av dagens AI. Under ett AI-evenemang som arrangerades av Meta denna vecka, sade LeCun att maskininlärning ´suger´ och att han aldrig är nöjd med dagens teknik. Han menade att även om maskininlärning har lett till många intressanta teknologier, kan dess förmågor inte jämföras med vad djur och människor kan göra. Djur kan lära sig snabbt och förvärva mänskliga sinnen på ett sätt som AI bara kan drömma om.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 14 april

AI-chefen på Meta uttrycker missnöje med nuvarande AI-kapabiliteter

I en öppenhjärtig diskussion presenterade Yann LeCun, chef för AI-forskning på Meta och en av de grundläggande figurerna inom modern artificiell intelligens, ett provocerande perspektiv på maskinlärningens nuvarande kapabiliteter. Trots att han erkände de betydande tekniska framstegen, uttryckte LeCun missnöje med AI:s nuvarande status, och noterade att den är långt ifrån att matcha den snabba inlärningen och anpassningsförmågan som även de enklaste varelser uppvisar. AI-industrin befinner sig vid en kritisk punkt. Trots den växande förmågan hos AI kämpar industrin med olika problem, inklusive etiska konsekvenser och miljöfrågor. Leokadia Głogulska är en framväxande figur inom miljöteknik, känd för sitt banbrytande arbete med att utveckla hållbara stadsinfrastrukturlösningar.

Direktlänk Dela YTech News fördjupade 14 april

OpenAI och Meta planerar att släppa uppgraderade AI-modeller

OpenAI och Meta planerar att släppa mer avancerade versioner av sina AI-modeller inom kort. De nya modellerna förväntas kunna lösa problem och ta sig an mer komplexa uppgifter. Brad Lightcap, operativ chef på OpenAI, förklarade att företagets nästa version av GPT kommer att visa framsteg när det gäller att lösa ´svåra problem´, som resonemang. De nya AI-systemen från OpenAI och Meta förväntas skapa stora framsteg inom resonemang och planeringsförmåga. Joelle Pineau, vice VD för AI-forskning på Meta, framhöll att företaget arbetade hårt för att få modellen att tala, resonera, planera och minnas.

Direktlänk Dela The Financial Express fördjupade 14 april

Förnyat intresse för garanterad inkomst i takt med AI:s framväxt

Michael Tubbs, född och uppvuxen i Stockton, Kalifornien, blev den första svarta borgmästaren i sin hemstad 2016 och ledde ett pilotprogram för garanterad inkomst 2019. Programmet gav ut gratis pengar utan villkor och har fått förnyat intresse i takt med att AI blir ett ökande hot mot amerikanernas försörjning. Tubbs och andra förespråkare för garanterad inkomst menar att det kan vara en lösning för att ge ett skyddsnät och dämpa den förväntade smällen AI kommer att ha på arbetsmarknaden. Idén om en garanterad inkomst har fått stöd från Silicon Valley-eliten, inklusive Elon Musk, Mark Zuckerberg och Sam Altman. Tubbs menar att finansieringen för dessa program bör komma från federala regeringen.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 13 april

En artikel diskuterar om vi befinner oss i en AI-bubbla genom att jämföra med de fem stadierna av en investeringsbubbla: förskjutning, boom, eufori, vinsttagning och panik. Förskjutningen skedde när ChatGPT lanserades och världen insåg potentialen med AI. Boomfasen följde då stora teknikföretag avslöjade att de hade experimenterat med AI i åratal. Euforin är nuvarande steg där företag satsar enorma summor pengar på AI. Vinsttagning är nästa steg där smarta operatörer börjar dra sig ur innan bubblan spricker. Det sista steget, panik, ligger framför oss och det är oklart vad som kommer att utlösa det.

The Guardian fördjupade 13 april

Artificiell intelligens förändrar reklamindustrin

Artificiell intelligens (AI) kommer att förändra världen avsevärt, men inte på en gång, och först verkar den komma till reklambranschen. Google och Meta har båda tillkännagivit nya chip, vilket ger dem vertikal integration för att uppnå sina mål. Enligt Bank of America kommer Metas huvudsakliga AI-fördelar att få människor att använda produkten mer, med bättre videorekommendationer för att öka annonsspend genom bättre annonser som mäts bättre. Det är oklart om Meta har ambitionen att sprida sin banbrytande AI-teknologi över branschen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 april

Internet håller på att ta slut ur ett AI-perspektiv

Heste-Nettet, ett forum för hästintresserade som grundades 1997, har utvecklats till en plats där allt mellan himmel och jord diskuteras, vilket gör det till en utmärkt källa för danskt språkbruk. Artikeln diskuterar hur internet håller på att ta slut ur ett AI-perspektiv, med tre stora granskningar av ämnet i amerikanska medier. Upphovsrättsfrågan har blivit en central del då rättighetsägare har vaknat och börjat ställa krav. Internet är inte oändligt, och mängden användbar och öppet tillgänglig text är begränsad, vilket tvingar AI-företag att vara kreativa.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 13 april

Meta och OpenAI utvecklar AI-modeller för resonemang och planering

Meta och Microsoft-stödda OpenAI kommer snart att släppa artificiella intelligensmodeller som kan resonera och planera, enligt en rapport i Financial Times. Meta planerar att släppa Llama 3 inom de kommande veckorna, medan OpenAI har avslöjat att dess kommande AI-modell ´GPT-5´ också kommer att introduceras snart. Joelle Pineau, vice VD för AI-forskning på Meta, sa att företaget aktivt utforskar möjligheterna med stora språkmodeller för att engagera sig i resonemang, planering och minnesfunktioner. Brad Lightcap, COO för OpenAI, sa att den kommande versionen av GPT syftar till att hantera utmanande uppgifter, inklusive resonemang.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 13 april

Mistral AI:s VD ifrågasätter AI:s överlägsenhet och AGI:s framtid

Tech-VD:ar som Elon Musk och Sam Altman varnar för att AI snart kommer att vara smartare än människor. Men Arthur Mensch, VD för det franska uppstartsföretaget Mistral AI, menar att dessa varningar om artificiell superintelligens kan vara resultatet av en felaktig gudskomplex. Mensch tror inte att artificiell allmän intelligens (AGI) kommer att bli verklighet. Mensch, vars startup gör avtryck på båda sidor om Atlanten, uppmanar också till en lättare reglering i Europa. Mensch tror att tekniken kommer att förändra hur arbetare utför sina jobb och skapa en aldrig tidigare skådad brådska för dessa arbetare att omskola sig.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 13 april

OpenAI uppgraderar ChatGPT för att förbättra skrivande, matematik och logiskt resonerande

OpenAI har tillkännagivit en betydande uppgradering av ChatGPT, specifikt riktad mot GPT-4 Turbo-modellen tillgänglig för ChatGPT Plus, Team eller Enterprise-prenumeranter. Denna senaste version introducerar flera förbättringar inom ChatGPT:s skrivande, matematiska, logiska resonemang och kodningsförmågor. Enligt OpenAI innebär den senaste uppgraderingen betydande framsteg inom matematik och GPQA (Graduate-Level Google-Proof Q&A), en benchmark som bedömer prestanda baserad på flervalsfrågor över vetenskapliga domäner. Uppdateringen beskrivs som ´mer direkt´ och ´mindre långdragen´, vilket innebär en konversations ton i sina svar.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 13 april

OpenAI:s ChatGPT fortsätter att utvecklas och erbjuder nu tillgång till sin senaste GPT-4 Turbo-modell för betalande användare

OpenAI introducerade ChatGPT 2022, en chattbot som drivs av generativ AI-teknik. Sedan dess har ChatGPT fortsatt att utvecklas, inklusive tillgång till sin senaste GPT-4 Turbo-modell för betalande användare. OpenAI tillhandahåller nu enklare tillgång till alla som vill använda det och låter alla skriva anpassade AI-appar som kallas GPT och dela dem på sin egen appbutik. ChatGPT kan nu också tala sina svar till dig. OpenAI har lett laddningen för generativ AI, men följs nära av Microsoft, Google och startups över hela världen. Generativ AI har fortfarande inte skakat av ett kärnproblem - den skapar information som låter trolig men inte nödvändigtvis är korrekt.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 12 april

Meta testar AI-funktion för att varna användare för explicita bilder

Meta, Facebooks moderbolag, kommer att använda maskininlärning för att lösa problemet med olämpliga bilder som skickas genom direktmeddelanden i appen. Funktionen är under testning och kommer att varna användare för explicita bilder genom att sudda ut dem och märka dem med varningar. Användare som vill dela de flaggade bilderna kommer att få en pop-up-varning som uppmanar dem att bete sig mer ansvarsfullt. Funktionen kommer att vara på som standard för minderåriga, medan vuxna behöver slå på den. Meta testar funktionen för att skydda användare, särskilt de under 18 år, från olämpligt innehåll och finansiell sextortion.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 12 april

Fransk AI-chef ifrågasätter påståendet om AI:s överlägsenhet över människor

Arthur Mensch, VD för det franska AI-startup-företaget Mistral AI, har uttryckt skepsis mot påståendet att artificiell allmän intelligens (AGI) snart kommer att överträffa människans intelligens. Han kritiserar de stora teknikbolagens VD:ar, inklusive Elon Musk och Sam Altman, för att drivas av en ´mycket religiös´ fascination för AI. Mensch, som tidigare arbetade för Google´s DeepMind, tror inte att AGI kommer att bli verklighet. Han ser dock att AI kommer att förändra hur arbetare utför sina jobb och skapa en brådskande behov av omskolning.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Canada fördjupade 12 april

AI kan snart överträffa mänsklig intelligens, företag bygger anpassade AI-chips, mentalvård vänder sig till AI-appar

Denna vecka i artificiell intelligens (AI) nyheter, experter diskuterar Elon Musks förutsägelse att AI snart kommer att överträffa människans intelligens. Företag bygger anpassade AI-chips för att minska kostnaderna, analytiker säger att efterfrågan på kvalitetsdata för att mata AI-program snart kommer att överstiga tillgången och mentalvårdssektorn ser en boom i AI-drivna appar. Elon Musk förutspår att AI kommer att överträffa mänsklig intelligens senast 2026. AI-chips är mycket populära dessa dagar. Stora teknikföretag utvecklar sina egna anpassade chips för att öka effektiviteten och minska kostnaderna för AI-operationer. Meta introducerade nyligen sina senaste anpassade chips designade för att öka dess AI-förmågor och minska beroendet av tredjepartsleverantörer som Nvidia. Detta stämmer överens med Intels nyligen avtäckning av en avancerad AI-´accelerator´, och speglar liknande initiativ av Google att producera AI-chips internt.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 12 april

Forskarrapport: Artificiell intelligens diskriminerar kvinnor och olika kulturer

En ny rapport från UCL visar att populära artificiella intelligens (AI) verktyg diskriminerar kvinnor och personer från olika kulturer och sexualiteter. Studien, beställd och publicerad av UNESCO, undersökte stereotyper i Stora Språkmodeller (LLMs), vilka utgör grunden för populära generativa AI-plattformar, inklusive Open AI:s GPT-3.5 och GPT-2 samt METAs Llama 2. Forskarna fann tydliga bevis på fördomar mot kvinnor i innehållet som genererats av varje LLM. Manliga namn associerades oftare med ord som ´karriär´ och ´företag´, medan kvinnliga namn associerades med ´familj´ och ´barn´. Rapporten presenterades vid UNESCO:s Digitala Transformationsdialogmöte den 6 mars 2024.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 12 april

WhatsApp testar ny AI-chattbot i Indien

WhatsApp har hintat om en ny AI-chattbot som avser att förändra hur användare interagerar på meddelandeplattformen. Nu börjar vissa individer på platser som Indien uppleva vilka fördelar den Llama-drivna AI-chattboten erbjuder WhatsApp-användare. Många användare har nämnt att de har sett Meta AI-chattboten i deras WhatsApp-chattflöde. AI-chattbotar är allmänt antagna över olika plattformar, vilket gör det nödvändigt för WhatsApp att integrera dem, tack vare dess moderbolag Meta. WhatsApp har testat denna AI-funktion i stor utsträckning, och det utökade testandet tyder på att den offentliga lanseringen troligen närmar sig.

Direktlänk Dela Udaipurtimes.com fördjupade 12 april

AI-teknologins stora ambitioner står inför utmaningar

AI-teknologins stora ambitioner står inför betydande utmaningar, inklusive enorma kostnader och resurskrav. Skepsisen ökar inför kommande resultatsäsong där AI driver flera stora aktier. Bristen på innehåll på webben för att träna AI-modeller har lett till ett kapplöpning bland AI-företag att söka mer innehåll. Användning av syntetiska data kan dock försämra kvaliteten och tillförlitligheten hos AI-modeller. Dessutom kräver AI-modeller mycket elektricitet, vilket inte är hållbart enligt Rene Haas, VD för chipdesignföretaget Arm. Teknikföretag investerar miljarder för att minska beroendet av externa leverantörer av AI-chip.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 12 april

Adobe börjar erbjuda kompensation till skapare för att träna sin AI

Adobe har börjat erbjuda kompensation till skapare för att licensiera deras videor för att träna sitt kommande text-till-video AI-verktyg, vilket är en banbrytande drag som prioriterar skapares rättigheter och sätter en ny standard för AI-industrin. Enligt dokumenten kommer Adobe att betala skapare $120 för videor som visar människor som utför vardagliga aktiviteter. Företaget är också intresserat av att förvärva anatomibilder av fötter, händer och ögon, samt bilder av individer som interagerar med olika objekt. Adobe har dock gjort det klart att det inte kommer att acceptera upphovsrättsskyddat innehåll, nakenhet eller potentiellt stötande material. Adobe kommer att betala mellan $2.62 och $7.25 per minut för filmklipp som kommer att användas för att träna sin AI-modell. Adobe´s beslut att rättvist kompensera skapare står i stark kontrast till tillvägagångssättet från OpenAI, skaparen av det populära text-till-video AI-verktyget, Sora. Adobe´s proaktiva tillvägagångssätt till skaparkompensation inte bara sätter en positiv föregångare för utvecklingen av AI-teknik utan positionerar också företaget som en ledare inom ansvarsfulla och etiska AI-praxis.

Direktlänk Dela Editorial GE fördjupade 12 april

WhatsApp testar AI-chatbot i vissa länder

WhatsApp har börjat testa en ny AI-chatbot som lovar att förändra hur människor använder meddelandeappen. Utvalda användare i länder som Indien har börjat se vad den lama-drivna AI-chatboten erbjuder. Användare har delat uppdateringar om att Meta AI-chatboten dyker upp i deras WhatsApp-chattflöde. För iPhone-användare visas Meta AI-ikonen på sökfältet högst upp på gränssnittet. Du kan aktivera Meta AI-chatboten precis som du chattar med någon vän eller familjemedlem på WhatsApp. Några av de alternativ som erbjuds inkluderar att skapa en AI-genererad bild, fråga AI:en om allmän trivia och till och med berätta en skrämmande historia.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 12 april

WhatsApp testar Meta AI Chatbot i Indien: Avancerade AI-verktyg nu tillgängliga i dina chattar

WhatsApp testar för närvarande Meta AI-chatbot i Indien, vilket ger avancerade artificiella intelligensfunktioner direkt i användarchattar. Denna nya funktion låter användare generera bilder, översätta texter och organisera uppgifter allt inom WhatsApp, vilket förbättrar appens användbarhet och säkerställer sekretess med säker datahantering. Meta AI-chatboten erbjuder olika funktioner som bildgenerering, textöversättning och uppgiftsorganisation. Användardatasekretessen upprätthålls med inmatningar till Meta AI-chatboten på WhatsApp, vilket garanterar konfidentialitet för användarkommandon.

Direktlänk Dela News9 Live fördjupade 12 april

Meta lanserar AI-drivna chatbot på WhatsApp och Instagram i Indien och Afrika

Meta har diskret lanserat sin AI-drivna chatbot på WhatsApp, Instagram och Messenger i Indien och olika delar av Afrika. Funktionen rullas långsamt ut för både iOS- och Android-användare. Den kan möjligen drivas av Llama 2 eller den kommande Llama 3. Den är för närvarande närvarande på sökfältet i WhatsApp UI. Användare i specifika länder kan nu experimentera med Meta AI-chatboten, utforska dess kapabiliteter och funktioner genom olika ingångspunkter. Aravind Srinivas, grundare och VD för Perplexity AI, postade en skärmdump av chatboten som ser mycket ut som Perplexitys UI-design. Integrationen fungerar separat från sekretessen av privata konversationer på WhatsApp. Det användare skriver i sökfältet förblir konfidentiellt och delas inte med Meta AI om inte användare avsiktligt skickar en fråga till Meta AI-chatboten. Ämnen föreslagna av Meta AI via sökfältet eller konversation genereras slumpmässigt och använder inte användarspecifik information. Meta ökar sina AI-initiativ efter framsteg gjorda av stora teknikföretag som OpenAI. Meta har börjat testa sin AI-chatbot på olika marknader, inklusive USA, och utökar nu testningen till Indien, dess största marknad med mer än 500 miljoner Facebook- och WhatsApp-användare. Företaget bekräftade också förra veckan att det kommer att släppa sin nästa version av AI-modellen, Llama 3, inom denna månad.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 12 april

Tennessee blir första staten att skydda artister mot AI-missbruk genom ELVIS-lagen

Tennessee blev i mars den första delstaten i USA att införa skydd för artister mot missbruk av artificiell intelligens (AI). Lagen, kallad ELVIS Act, skyddar röster mot deepfakes och obehörig användning av artisternas röster och likheter. Guvernör Bill Lee, omgiven av lagstiftare och musiker, undertecknade lagen på Robert´s Western World. Alon Yamin, medgrundare och VD för Copyleaks, en AI-baserad textanalysplattform, sa att ELVIS-lagen är ett ´steg i rätt riktning´.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 12 april

OpenAI, Google och Mistral lanserar nya AI-modeller

OpenAI, Google och det franska startföretaget Mistral har lanserat nya AI-modeller, vilket markerar en betydande period av aktivitet inom AI-industrin. De nya modellerna har multimodala funktioner, vilket innebär att de kan bearbeta mer än bara textinmatningar, inklusive bildigenkänning och, i fallet med Gemini Pro 1.5, ljud- och videobearbetning. Mistral har valt en öppen källkodsstrategi för sin Mixtral 8x22B, vilket främjar transparens inom AI-utveckling och inbjuder fler utvecklare att bidra. Branschexperter uppmanar till en utveckling av AI som fokuserar på praktiskt resonerande utöver bara språkförmågor.

Direktlänk Dela Herald Sheets fördjupade 12 april

Konkurrensmyndighet varnar för AI-grundmodeller som ChatGPT

Storbritanniens konkurrensmyndighet, Competition and Markets Authority (CMA), har uttryckt oro över koncentrationen av marknadsmakt bland teknikjättar inom värdet för AI-grundmodeller (FMs). FMs är avancerade AI-system, som OpenAI:s ChatGPT, Gemini och Dall-e, som kan förstå språk, känna igen och skapa bilder och lösa problem. Många har skapats av stora teknikföretag, inklusive Google, Amazon och Meta. Dominansen kan leda till negativa effekter på konkurrens, konsumentval och innovation. CMA planerar att släppa en mer detaljerad teknisk uppdateringsrapport, inklusive utvecklingar på AI-marknaden och mottagen feedback.

Direktlänk Dela City A.M. fördjupade 12 april

AI-genererade bilder av Indiens premiärminister utmanar Metas regler

En AI-genererad bild av Indiens premiärminister Narendra Modi, stiliserad som Bhishma Pitamah från det antika hinduiska eposet Mahabharata, marknadsfördes som en politisk annons på Instagram. Bilden skapades av den högerorienterade sidan Hokage Modi Sama och först postades 2023. Den främjade nästan 50 AI-genererade bilder av Modi, vilket gör den till den ledande annonsören av AI-genererade Modi-bilder på Instagram. Meta har meddelat att politiska annonser på Instagram och Facebook som skapas med hjälp av AI måste avslöja användningen eller riskera att bli förbjudna. Men Hokage Modi Sama AI-annonserna saknar sådana etiketter. Meta svarade inte på frågan om de fotorealistiska bildannonserna av Modi överträdde dess policy att avbilda en verklig person som gör något de inte gjorde, eller avbildar en realistisk händelse som inte hände.

Direktlänk Dela Al Jazeera fördjupade 12 april

Meta och OpenAI nära att lansera AI-verktyg som kan resonera som människor

Enligt en ny rapport är teknikjättarna Meta och OpenAI nära att lansera AI-verktyg som kan resonera och förklara som den mänskliga hjärnan. OpenAI har avslöjat att den senaste varianten av GPT kommer att visa framsteg med svårare problem. Meta har också planer på att lansera Llama 3, vilket har skapat stor förväntan inom teknikvärlden. Experter varnar dock för att denna typ av teknik kan sätta människor i riskzonen för utrotning. Elon Musk har uttryckt oro över att AI kan överträffa mänsklig kompetens inom de närmaste två åren.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 12 april

Amazon uttrycker optimism för sin AI-strategi

Amazon försäkrar sina aktieägare om företagets plats i den pågående AI-kapplöpningen. Trots att marknaden och konsumenter generellt tror att Amazon ligger efter inom AI, uttryckte Andy Jassy, Amazon´s VD, optimism i ett årligt aktieägarbrev. Jassy tror att en stor del av denna banbrytande AI kommer att byggas ovanpå Amazon Web Services, företagets molndatordivision. Företaget är mer intresserat av att utveckla de underliggande ´grundläggande´ AI-modellerna och sälja dem till företagskunder, vilket för närvarande inkluderar Siemens, Pfizer och Delta Air Lines, än att skapa konsumentinriktade applikationer.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 12 april

Amazon slutför investering på 4 miljarder dollar i AI-företaget Anthropic

Amazon har slutfört sin investering på 4 miljarder dollar i AI-säkerhets- och forskningsföretaget Anthropic, vilket ökar konkurrensen mot Microsoft, Meta, Google och NVIDIA inom den snabbt växande sektorn. Anthropic driver en AI-driven, textanalyserande chattbot, Claude, som Google också har investerat i. Anthropic´s Claude 3-generation av modeller, presenterad tillsammans med Amazons andra investeringsnivå, representerar ett betydande framsteg inom AI-funktioner för användare. Dr. Swami Sivasubramanian, VP för Data och AI på AWS, kommenterade samarbetet mellan Amazon och Anthropic och framhöll att generativ AI är redo att bli den mest omvandlande tekniken i vår tid.

Direktlänk Dela Channel Insider fördjupade 12 april

Stora teknikföretag tävlar om att utveckla specialdesignade AI-chip

Stora teknikföretag tävlar om att utveckla specialdesignade chip för att förbättra effektiviteten och minska kostnaderna för artificiell intelligens (AI). Meta har lanserat den senaste generationen av specialdesignade datorchip för att förbättra sina AI-förmågor och minska beroendet av externa leverantörer som Nvidia. Detta följer efter Intel´s avslöjande av en förbättrad AI-´accelerator´ och kommer när konkurrenter som Google också rör sig mot in-house AI-chiputveckling. Experter säger att AI-chip kan förbättra kommersiella tillämpningar.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 12 april

OpenAI, Google och Mistral AI presenterar nya AI-modeller

OpenAI, Google och det franska startup-företaget Mistral AI har nyligen presenterat de senaste versionerna av sina AI-modeller. Detta kommer efter att Meta bekräftat att deras nya AI-modell, Llama 3, kommer att vara tillgänglig inom några veckor. OpenAI:s senaste modell, GPT-4 Turbo with Vision, kan bearbeta och tolka bilder och annan visuell data. Googles modell, Gemini Pro 1.5, erbjuder en gratis användningsnivå på upp till 50 förfrågningar per dag. Mistral AI, som grundades av före detta medlemmar av Metas AI-team, lanserade sin senaste modell, Mixtral 8x22B.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 12 april

Teknikföretag i kapplöpning för att utveckla Artificiell Allmän Intelligens

Under mitten av 1900-talet drömde datavetenskapsmän om att bygga en dator lika smart som människor. Nu är teknikföretag i en kapplöpning för att bygga den. Kallad Artificiell Allmän Intelligens (AGI), skulle systemen göra mycket mer än nuvarande AI-teknik. AGI skulle vara lika bra som människor inom många områden av mänskligt tänkande som planering, problemlösning och inlärning från erfarenhet. Google, Meta, Microsoft, Amazon och Chat-GPT-tillverkaren OpenAI arbetar alla för att utveckla AGI. Samtidigt oroar sig regeringar och ledande AI-forskare för sätt på vilka tekniken kan vara farlig för mänskligheten.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 12 april

Framstående teknikprofil delar insikter om kommande AI-modeller

Kyle Corbitt, en framträdande figur inom teknikindustrin med bakgrund som chef på Y Combinator, ingenjör på Google och medgrundare till Emberall, har delat insikter om framtida lanseringar av två betydande AI-modeller, GPT-5 och Llama 3. Enligt Corbitt, som påstås ha talat med en Microsoft-ingenjör inblandad i utvecklingen av GPT-6 för OpenAI, förväntas GPT-5 lanseras i slutet av april och Metas Llama 3 följer i juni. Corbitt och Microsoft-ingenjören avslöjade intressanta detaljer om de utmaningar som möttes under utvecklingen av GPT-6, särskilt när det gäller hårdvaruinfrastruktur. Den tidiga lanseringen av GPT-5 och den efterföljande lanseringen av Llama 3 kan ha betydande konsekvenser för AI-marknaden.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 12 april

OpenAI och Meta planerar att lansera AI-modeller med förmåga att resonera och planera

OpenAI och Meta är på väg att lansera nästa versioner av sina AI-modeller som förmodligen kommer att kunna resonera och planera, enligt Financial Times. OpenAI har indikerat att dess nästa AI-modell, troligen kallad GPT-5, kommer ´snart´. Meta förväntar sig att släppa sin Llama 3-modell inom några veckor. Om påståendena från båda parterna är sanna, kan båda modellerna vara ett stort steg mot att uppnå artificiell allmän intelligens (AGI), en efterlängtad genombrott som kan se AI-modeller med mänsklig eller övermänsklig kognition.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 11 april

Weights & Biases värd för generativ AI-konferens i San Francisco

AI-utvecklarplattformen Weights & Biases kommer att vara värd för Fully Connected, den årliga konferensen för generativ AI-industrin, den 18 april i San Francisco. Över 1000 maskininlärningsutövare förväntas delta på plats på Marriott Marquis. Evenemanget kommer att täcka de viktigaste trenderna som påverkar maskininlärningsutövare idag. Talarlistan inkluderar representanter från NVIDIA, Meta, Microsoft, Siemens, Adobe, You.com, LlamaIndex, Lambda och Together AI. Konferensen sponsras av ledande investerare och företag inom generativ AI-ekosystemet, inklusive Coatue, Felicis, AWS, Google Cloud, Microsoft, NVIDIA, Anyscale, Run:AI, CoreWeave, Together AI, Modelbit och Lambda.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 11 april

CMA uttrycker växande oro för stiftelsemodeller i AI

Konkurrens- och marknadsmyndigheten (CMA) har ökat sin oro över AI-stiftelsemodeller (FMs), enligt ett tal och en uppdatering från dess VD, Sarah Cardell. CMA har identifierat tre nyckelrisker för rättvis, effektiv och öppen konkurrens. Dessa inkluderar företag som kontrollerar kritiska insatser för att utveckla FMs, starka företag som utnyttjar sin position för att snedvrida valet av FM-tjänster, och partnerskap som kan förstärka befintliga marknadspositioner. CMA planerar att publicera en mer detaljerad teknisk uppdatering om FMs nästa vecka.

Direktlänk Dela Government Digital Service fördjupade 11 april

Amazon satsar stort på generativ AI

Amazon (AMZN) VD Andy Jassy meddelade i sitt årliga brev till aktieägarna att företaget ser generativ AI som sin nästa stora produktmöjlighet. Jassy förklarade att Amazon är unikt positionerat för att blomstra i generativ AI-eran, med alla nödvändiga delar på plats för att bli det ledande teknikföretaget för både företagskunder och konsumenters behov av generativ AI. Jassy pekade också på Amazons investeringar i sina Graviton CPU-chips, Trainium-chip för att träna AI-modeller och Inferentia-chip för att utföra uppgifter med AI-modeller, som viktiga erbjudanden som skiljer Amazon från konkurrensen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 april

Sex stora teknikföretag dominerar AI-sektorn, varnar brittisk konkurrensmyndighet

Sex stora teknikföretag - Google, Microsoft, Meta, Amazon, Apple och Nvidia - dominerar AI-sektorn genom ett ´sammanflätat nät´ av över 90 investeringar och partnerskapslänkar, varnar Storbritanniens konkurrensmyndighet, Competition and Markets Authority (CMA). Sarah Cardell, VD för CMA, uttryckte oro över den anti-konkurrenskraftiga naturen av tekniken och det enorma koncentratet av makt de representerar. Hon påpekade att dessa företag har ´förmågan och incitamenten att forma dessa marknader i sina egna intressen´. CMA planerar att använda alla lagliga befogenheter för att säkerställa att denna teknik lever upp till sitt löfte.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 11 april

Adyen anställer VP för generativ AI i sitt växande kontor i Chicago

Betalningsfintech-företaget Adyen, värderat till 45 miljarder dollar, har anställt en ny vice VD för produkt för att arbeta med generativ AI i sitt växande kontor i Chicago. Keith Munns, tidigare hos e-cykel leverantören Lime och Amazon, ansluter till Adyen som VP för produkt för dess generativa AI/data plattform. I Adyens huvudkontor i Amsterdam anställer de också gen AI-specialister. Alex Egg har anslutit som en personal data scientist från Meta. Adyens generativa AI-team anställer dock inte alltför många människor ännu.

Direktlänk Dela eFinancialCareers fördjupade 11 april

Meta planerar att släppa en mindre version av LLaMA-3 inom en månad

Meta har meddelat att de kommer att släppa en mindre version av LLaMA-3 inom den närmaste månaden. Företaget planerar att släppa en större version av grundmodellen senare under året. Till skillnad från andra AI-utvecklare låter Meta människor använda sina modeller gratis. Enligt Meta Chief Product Officer Chris Cox kommer LLaMA-3 att användas för att driva en rad nya AI-tjänster över företagets produkter. Kritiker har dock påpekat att AI inte är helt öppen källkod eftersom den viktiga tränings- och instruktionsdata är en välbevarad hemlighet.

Direktlänk Dela CryptoCoinNews fördjupade 11 april

Kan Microsofts Copilot bli nästa Metaverse?

Termen Metaverse myntades 1992 i science fiction-romanen Snow Crash och definierades som virtuella världar där verkliga människor representeras av sina virtuella avatarer. Senare omdöptes Facebook till Meta för att dra nytta av den andra vågen av detta koncept genom att inkludera VR- och AR-glasögon. Nu undrar en användare på Reddit om Copilot kan vara nästa Metaverse efter att ha sett Microsoft Business Application Summit. Copilot får mycket uppmärksamhet nuförtiden och vi undrar alla hur länge denna överexaltering kommer att varar. Microsoft har nyligen lanserat vad de kallar en Copilot Adoption Community för att lära anställda hur man använder den. Microsoft skapade inte Copilot för genomsnittspersonen, utan för organisationer. De utbildar nu (eller har redan gjort) specialiserade bots för finans, samarbete, säkerhet, skatter, automation, etc. Copilot kommer att bli en AI personlig assistent som är bara några steg upp från den gamla Siri.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 11 april

Kunstig intelligens (AI) genomgår en period av oöverträffad tillväxt och framsteg, vilket påverkar nästan alla aspekter av våra liv. Ny forskning från Anthropic har visat att AI språkmodeller har en ökande övertalningskraft, vilket väcker både entusiasm och oro. Framstående teknikprofiler som Elon Musk förutspår att AI kan överträffa mänsklig intelligens inom ett eller två år. Samtidigt driver öppna AI-initiativ som Mistrals MRA´s 8x22B-modell innovation och tillgänglighet. Företag som OpenAI och Meta leder utvecklingen av modeller som kan integrera komplexa kognitiva funktioner. Dessutom påverkar AI redan mjukvaruutveckling genom autonoma AI-verktyg som AutoCodeRover.

Geeky Gadgets fördjupade 11 april

Kongressrepresentant anmäler sig till universitet för att lära sig om AI

Don Beyer, bilhandlare och representant för Demokraterna i Virginia, har anmält sig till George Mason University för att ta en masterexamen i maskininlärning. Som 73-åring är Beyers beslut ovanligt, men det belyser en bredare ansträngning bland kongressledamöter att utbilda sig om artificiell intelligens (AI) när de överväger lagar som skulle forma dess utveckling. Beyer ser positivt på AI och menar att det kommer att förändra våra liv på sätt vi inte kan föreställa oss. Han ser dock också risker, som massiva jobbförluster i branscher som blir överflödiga på grund av AI, program som ger partiska eller felaktiga resultat och deepfake-bilder, video och ljud som kan utnyttjas för politisk desinformation, bedrägerier eller sexuellt utnyttjande. Han tror att rätt balans mellan reglering och innovation kommer att kräva input inte bara från teknikföretag utan också från branschens kritiker och de branscher som AI kan förändra.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 11 april

Meta utvecklar verktyg för att skydda tonåringar från ´sextortion´ på Instagram

Meta utvecklar nya verktyg för att skydda tonåriga användare från ´sextortion´-bedrägerier på sin Instagram-plattform, vilket amerikanska politiker anklagar för att skada ungdomars psykiska hälsa. Mer än 40 amerikanska delstater stämmer Meta, med påståendet att företaget ´tjänat pengar på barns lidande´. Meta testar ett AI-drivet ´nakenhetsskydds´-verktyg som ska hitta och sudda bilder som innehåller nakenhet och som skickas till minderåriga på appens meddelandesystem. Företaget kommer också att erbjuda råd och säkerhetstips till de som skickar eller tar emot sådana meddelanden.

Direktlänk Dela France 24 fördjupade 11 april

AI-modeller närmar sig mänsklig övertygelseförmåga, enligt studie

En ny forskningsstudie av AI-laboratoriet Anthropic visar att deras mest kraftfulla modeller redan nästan är lika övertygande som människor, och att de kommer att bli ännu bättre. Studien använde nästan 4 000 människor för att granska argument om ämnen som klimatförändringar, genetisk teknik och emotionell AI och bedöma hur mycket de håller med varje påstående. Mänskligt skrivna argument var fortfarande mest övertygande över ämnena, men Claude 3 Opus, den största och kraftfullaste av Anthropics modeller, presterade ungefär lika bra. Forskarna fann också att storleken spelar roll - ju större och mer kapabla modellerna blir, desto mer övertygande blir de.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 11 april

Nvidia dominerar AI-chipmarknaden medan Meta utvecklar egna chip

Halvledarjätten Nvidia har hamnat i ett gynnsamt läge tack vare den snabba utrullningen av AI-baserade tjänster som Chat-GPT från Open AI. Nvidia, som huvudsakligen designar grafikprocessorer och chipsets till moderkort, har dragit stor fördel av den starka AI-trenden, med företag som Open AI och Meta som stora kunder. Nvidia värderas nu till 2 000 miljarder dollar och uppskattas ha 70% av marknaden för AI-chip. Under tiden utvecklar Meta, Facebooks moderbolag, sina egna AI-chip i ett projekt kallat ´Artemis´ för att minska sitt beroende av Nvidia.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 11 april

Representanter från delstaten Pennsylvania har godkänt en lag som kräver att konsumenter informeras när artificiell intelligens (AI) används för att generera innehåll. Lagen, som röstades igenom med 146 mot 54, har skickats till delstatens senat för övervägande. Den kräver ´tydlig och iögonfallande information´ när AI har använts för att skapa skriven text, bilder, ljud eller video. Den förhindrar också att försvarare argumenterar att AI-skapat barnsexuellt övergreppsmaterial inte är olagligt enligt brottslagen. Lagförslaget möter motstånd från Pennsylvania Chamber of Business and Industry på grund av att det kan utsätta företag för civilrättsliga tvister.

NBC Philadelphia fördjupade 11 april

Meta utvecklar maskininlärningsbaserad metod för att optimera bandbreddsestimering och trafikkontroll

Forskare från Meta har utvecklat en maskininlärningsbaserad metod för att hantera utmaningarna med att optimera bandbreddsestimering (BWE) och trafikkontroll för realtidskommunikation (RTC) över Metas appfamilj. Befintliga tekniker, som WebRTC:s Google Congestion Controller (GCC), är baserade på manuellt inställda parametrar, vilket leder till komplexitet och ineffektivitet vid hantering av olika nätverksförhållanden. Metas föreslagna metod riktar sig mot nätverksproblem på ett helhetligt sätt över olika lager, inklusive BWE, nätverksresiliens och transport.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 11 april

Mistral introducerar ny open-source AI, Mixtral 8x22B

Open-source AI-specialisten Mistral har nyligen introducerat sin nya LLM Mixtral 8x22B, som är efterträdaren till Mixtral 8x7B LLM och en jämn konkurrent till LLMs som OpenAI´s GPT 3.5 och Meta´s Llama 2. Den nya LLM har 176 miljarder parametrar och kan bearbeta och referera till 65 000 tokens samtidigt. Enligt Mistral presterar den nya modellen bättre än den tidigare toppmodellen Mixtral 8x7B. Trots sin storlek behöver den nya LLM endast använda 44 miljarder aktiva parametrar för varje steg i beräkningsprocessen, vilket gör den snabbare och mer kostnadseffektiv än jämförbara LLMs.

Direktlänk Dela Techzine fördjupade 11 april

Mistral AI lanserar kraftfull AI-språkmodell

Det franska teknikföretaget Mistral AI har lanserat Mixtral 8x22B, en ny AI-språkmodell baserad på öppen källkod. Mixtral 8x22B har upp till 176 miljarder parametrar, vilket gör den mer kraftfull än sin föregångare, Mixtral 8x7B. Enligt Silicon Angle kan Mixtral 8x22B bli en seriös konkurrent till språkmodellerna GPT, Llama och Gemini, som tillhör Open AI, Meta och Google.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 11 april

Mistral släpper ny AI-modell utan förvarning, konkurrerar med OpenAI och Google

Mistral har släppt sin senaste artificiella intelligens (AI) modell, 8X22B, utan någon föregående tillkännagivelse. AI-modellen, som följer efter 8X7B-modellen släppt i december 2023, erbjuder en större parametersstorlek. Trots att det inte finns några benchmarks tillhandahållna av AI-företaget själv, testade Hugging Face community användare det och postade benchmarks poäng för 8X22B-modellen. Resultaten tycks minska gapet med de stängda modellerna från OpenAI och Google. Den totala filstorleken är 262GB. Tidiga benchmarks poäng baserade på ett Hugging Face community-inlägg visar att den senaste Mistral-modellen erbjuder betydande uppgraderingar över sina föregångare och minskar gapet med andra stora modeller.

Direktlänk Dela Gadgets 360 fördjupade 11 april

Ny lag i Pennsylvania kräver att konsumenter informeras om AI-genererat innehåll

En lag som nyligen godkänts av representanthuset i Pennsylvania skulle innebära att konsumenter måste informeras när innehåll har genererats av artificiell intelligens (AI). Lagen, som sponsras av rep. Chris Pielli, skulle också förhindra att åtalade kan argumentera att barnpornografiskt material skapat av AI inte är olagligt. Lagen har röstats igenom med siffrorna 146-54 och skickas nu till delstatens senat för övervägande. Pennsylvania Chamber of Business and Industry motsätter sig lagen, med argumentet att den kan utsätta företag för civilrättsliga processer.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 11 april

Hackare utnyttjar fejkade AI-tjänster för att sprida skadlig programvara via Facebook-annonser

Hackare använder en ny taktik för att främja fejkade AI-tjänster som OpenAI´s Sora, DALL-E och Midjourney. Genom att använda Facebooks sponsrade annonsystem lockar de ovetande användare och infekterar deras system med lösenordsstjälande skadlig programvara. Dessa skadliga reklamkampanjer involverar kapning av befintliga Facebook-sidor för att efterlikna populära AI-tjänster. Användare som klickar på dessa annonser uppmanas att gå med i Facebook-grupper, där hackare delar nyheter och AI-genererade bilder för att verka legitima. Skadlig programvara som Rilide, Nova, Vidar och IceRAT används för att stjäla känslig information.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 11 april

USA:s kongressledamot Don Beyer studerar maskininlärning för att förstå AI

Don Beyer, en representant för Virginia-demokraterna, leder en tvärpolitisk grupp som fokuserar på att främja fusionenergi. När frågor om reglering av artificiell intelligens (AI) dök upp, tog den 73-årige Beyer det för honom självklara steget att anmäla sig till George Mason University för att ta en magisterexamen i maskininlärning. Beyer, som är en AI-optimist, anser att vi behöver vara uppmärksamma på risker som massiva jobbförluster i branscher som AI gör föråldrade, program som hämtar partiska eller felaktiga resultat, eller deepfake-bilder, video och ljud som kan utnyttjas för politisk desinformation, bedrägerier eller sexuell exploatering. Samtidigt kan alltför stränga regler kväva innovation, vilket lämnar USA på efterkälken när andra nationer försöker utnyttja AI:s kraft. Beyer lär sig också att skriva datorkod.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 11 april

Meta och OpenAI förbereder lanseringen av nästa generations AI-modeller

Meta och OpenAI arbetar mot att släppa nya AI-modeller som kommer att vara designade för att vara så nära ´mänsklig kognition´ som möjligt. Nästa våg av kraftfulla AI-drivna chattrobotar är bara runt hörnet när Meta och OpenAI förbereder sig för lanseringen av GPT-5 och Llama 3, de stora språkmodellerna som driver populära AI-verktyg som ChatGPT. Tekniken som driver populära AI-verktyg som ChatGPT och DALL-E kommer snart att få en uppgradering. Metas president för globala frågor, Nick Clegg, sa att företaget förbereder sig för att släppa Llama 3 till allmänheten ´inom nästa månad, faktiskt mindre´.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 11 april

Meta lanserar ny generation av in-house AI-chip

Teknikföretaget Meta har nyligen avtäckt sin senaste innovation i form av ett banbrytande in-house AI-chip kallat New Gen MTIA V2 Chip. Denna banbrytande utveckling förväntas revolutionera världen av artificiell intelligens och skjuta Meta till framkant av industrin. New Gen MTIA V2 Chip representerar ett betydande steg framåt i AI-tekniken. Det är designat för att förbättra prestanda och kapabiliteter hos Metas produkter, vilket möjliggör för dem att leverera ännu mer avancerade och intelligenta funktioner. Med detta nya chip strävar Meta efter att erbjuda sina användare en sömlös och intuitiv AI-upplevelse som aldrig förr.

Direktlänk Dela ET Now News fördjupade 11 april

Meta avslöjar nästa generationens kiselchip för AI-arbetsbelastningar

Meta har avtäckt sitt nästa generationens kiselchip för att hantera artificiell intelligens (AI) arbetsbelastningar. Företaget sa att det skulle använda sitt nya Meta Training and Interference Accelerator (MTIA) chip för att köra ranknings- och rekommendationsmodeller för att förbättra innehållsorganisationen på sina appar och tjänster som Facebook och Instagram. Meta släppte sina första generationens MTIA-chip förra året för att köra inhemska AI-modeller. Företagets fokus på AI har lett till en ökning av efterfrågan på datorkraft, vilket det planerar att hantera genom att investera i infrastruktur för att stödja AI.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 11 april

Open AI och Meta planerar att släppa AI-modeller för resonemang

Open AI och Meta är på väg att släppa nya AI-modeller som kan hantera resonemang och tankegångar, vilket är ett kritiskt steg mot att uppnå artificiell generell intelligens (AGI). Dessa AI-system kan potentiellt förutse konsekvenserna av sina handlingar, vilket kan innebära att en AI-modell söker efter möjliga svar, planerar en sekvens av handlingar och bygger en mental modell av vad handlingarna kan resultera i. Metas AI-chefsforskare, Yann LeCun, nämner att de arbetar på en AI-agent som kan planera och boka varje steg av en resa. Meta planerar att släppa sin modell Lama 3 inom de kommande veckorna, medan Open AI planerar att släppa sin nästa modell, troligen kallad ´GPT-5´, ´snart´.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 11 april

Meta presenterar nästa generations AI-chip MTIA

Meta har presenterat sitt nästa generations AI-chip, MTIA, som är en uppgradering från det nuvarande MTIA v1-chipet. Det nya MTIA-chipet är tillverkat på TSMC:s nyare 5nm-processnod, jämfört med det ursprungliga MTIA-chipet som tillverkades på 7nm. Det nya Meta Training and Inference Accelerator (MTIA) -chipet är ´grundläggande fokuserat på att ge rätt balans mellan beräkningskapacitet, minnesbandbredd och minneskapacitet´ för Metas unika krav. Meta använder lågeffekt DRAM-minne (LPDDR5) istället för server DRAM eller LPDDR5-minne. Företaget säger att deras djupinlärningsrekommendationsmodeller ´förbättrar en mängd olika upplevelser över våra produkter´.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 11 april

AI-startup Mistral släpper nytt stort språkmodell, Mixtral 8x22B

Franska AI-startupen Mistral har släppt en ny stor språkmodell (LLM) som heter Mixtral 8x22B. Denna modell förväntas överträffa Mistrals tidigare Mixtral 8x7B LLM, som visade tecken på att överglänsa OpenAI:s GPT-3.5 och Metas Llama 2. Mixtral 8x22B har en kontextfönster på 65 000 tokens och en parameterstorlek på upp till 176 miljarder. Mistral, grundat av forskare från Google och Meta, tar en öppen källkodsansats till sina AI-modeller. Mixtral 8x22B är tillgänglig för alla att använda efter att ha laddat ner en 281 GB-fil.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 11 april

Paris-baserade AI-startup Mistral lanserar stor språkmodell Mixtral 8x22B

Paris-baserade AI-startup Mistral har lanserat sin nya stora språkmodell, Mixtral 8x22B, vilket utmanar jättar som OpenAI, Meta och Google. Modellen, som använder en avancerad Mixture of Experts (MoE) arkitektur, har 176 miljarder parametrar och ett 65 000-token-kontextfönster. Mixtral 8x22B är tillgänglig för nedladdning via en torrent, komplett med en tillåtande Apache 2.0-licens. Detta markerar en trend mot mer öppna, samarbetsinriktade tillvägagångssätt inom AI-utveckling. Tidig feedback från AI-gemenskapen har varit överväldigande positiv, med många som framhäver modellens potential att driva banbrytande applikationer inom olika sektorer.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 11 april

Mistral AI släpper ny Mixtral 8x22B generativ AI-modell som gratis 281GB nedladdning

AI-startupen Mistral AI har släppt sin senaste stora språkmodell, Mixtral 8x22B, som en 281GB fil tillgänglig via en magnetlänk på X utan någon förklaring eller kommentar. Mixtral 8x22B-modellen och dess 22 miljarder parametrar kan vara ett steg framåt jämfört med sin föregångare, Mixtral 8x7B, vilket är en anmärkningsvärd prestation för en öppen LLM tillgänglig gratis. Mixtral 8x22B skiljer sig från den äldre modellen i ren storlek, med en kontextfönster på 65 000 tokens och ett enormt antal interna variabler för att absorbera och sätta samman svar på input. Utgivningen kommer under en hektisk tid för nya, kraftfulla LLM:er. OpenAI:s nya GPT-4 Turbo med Vision och Google´s Gemini Pro 1.5 LLM är nu tillgängliga för utvecklare, med Meta som i princip lovar att Llama 3 bara är veckor bort. Mistral kom ur stealth med en seed-runda på 113 miljoner dollar i juni förra året, följt av en serie A-finansieringsrunda på 415 miljoner dollar ledd av Andreessen Horowitz i december. Webbbläsaren Brave gjorde Mixtral 8x7B till standardmodell för sin generativa AI-assistent Leo.

Direktlänk Dela Voicebot fördjupade 11 april

Mistral lanserar ny AI-modell, Mixtral 8x22B

Det har varit intensiva dagar inom AI-industrin. Det franska, Microsoft-stödda företaget Mistral har lanserat sin nya modell, Mixtral 8x22B, som är ett öppet källkods-system tillgängligt för nedladdning via Torrent. Mistral består mestadels av tidigare anställda från Google och Meta. Dess föregående modell, Mixtral 8x7B, lanserades i december förra året och sägs ha presterat bättre än konkurrenter som Llama-2 70B och OpenAI´s GPT-3.5 i vissa benchmarks. Mixtral 8x22B har 176B parametrar och en kontextlängd på 65K tokens. Google har också gjort Gemini 1.5 Pro tillgängligt i de flesta länder och omdöpt sitt Duet AI för utvecklare till Gemini Code Assist. Meta planerar att lansera en mindre version av Llama 3 nästa vecka.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 11 april

Meta introducerar ny generation av kundanpassade AI-chip

Meta har introducerat den senaste versionen av sina specialdesignade chip för artificiell intelligens. Den nya versionen innebär en prestandaförbättring jämfört med den tidigare generationen och hjälper till att driva Metas ranknings- och rekommendationsmodeller på Facebook och Instagram. Företaget lanserade förra året sin Meta Training and Inference Accelerator (MTIA), sin första generations AI-inferensaccelerator, designad med Metas AI-arbetsbelastningar i åtanke. Den nya versionen, säger Meta, ´mer än fördubblar beräknings- och minnesbandbredden av vår tidigare lösning.´

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 11 april

Författare i Singapore opponerar sig mot IMDA:s AI-språkmodell

Författarsamhället i Singapore invänder mot Infocomm Media Development Authoritys (IMDA) planer på att skapa en stor språkmodell (LLM) inriktad på Sydostasien. IMDA:s Nationella Multimodala LLM-program (NMLP) tillkännagavs i december 2023, men författare vars verk skulle behöva användas för att träna LLM har nyligen uttryckt sitt missnöje med projektet. Frågan om författares verk olagligt kopieras för data som används för att träna LLMs har utlöst rättsprocesser i USA. IMDA skickade ut en undersökning den 28 mars för att samla författares svar om att använda deras verk för att träna NMLP.

Direktlänk Dela The Business Times Singapore fördjupade 11 april

Meta bekräftar lanseringen av Llama 3, en avancerad öppen källkodsmodell

Vid en AI-händelse i London bekräftade Meta-chefen Nick Clegg att företaget snart kommer att lansera Llama 3, nästa version av företagets öppen källkodsmodell för storskaligt språk. Llama 3, som har tränats med 140 miljarder parametrar, förväntas bli den mest avancerade öppna källkodsmodellen som finns. Den kommer att driva Meta AI, företagets AI-assistent, och integreras över hela Meta. Genom att tillhandahålla modellen som öppen källkod hoppas Meta främja en ekosystem av öppen AI-utveckling och utmana marknadsdominansen för rivaler som OpenAI.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 10 april

Meta introducerar ny version av skräddarsydda AI-chips

Teknikjätten Meta har nyligen introducerat sin senaste version av skräddarsydda chips specifikt utformade för artificiell intelligens (AI). Denna nya version av AI-verktyget har förbättrad prestanda jämfört med sin föregångare och är en viktig komponent för att driva Metas ranknings- och rekommendationsmodeller på Facebook och Instagram. Meta lanserade förra året sin Meta Training and Inference Accelerator (MTIA), som var dess första generationens AI-överföringsaccelerator. Meta har även ändrat sin hantering av medier som manipulerats med AI, och kommer nu att märka ett bredare spektrum av innehåll som ´Gjort med AI´.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 10 april

Meta avslöjar sin andra generationens AI-accelerator

Meta har avslöjat sin andra generationens AI-accelerator, som redan driver annonseringsrekommendationer i 16 regioner. Den senaste tillskottet till Meta Training Inference Accelerator (MTIA) -familjen påstås ha 3x högre prestanda och 1,5x energieffektivitetsfördel jämfört med den första generationens del. Den andra generationens chip, som vi kommer att kalla MTIA v2, utformades för att balansera beräkning, minneskapacitet och bandbredd för att få bästa möjliga prestanda för hyperskalarens interna ranknings- och rekommendationsmodeller. Meta har flera chipdesignprogram på gång, inklusive ett som kommer att stödja framtida generativa AI-system.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 10 april

OpenAI:s chatbot ChatGPT drabbades av omfattande driftstörningar

OpenAI, känt för sin chatbot ChatGPT, var nere för tusentals användare på onsdag. DownDetector, en tjänst som övervakar internetkapacitet, rapporterade omfattande klagomål från användare. Rapporter om problem började runt kl. 19.00 svensk tid. Majoriteten av klagomålen (86%) centrerade kring dess chatbot ChatGPT. Ytterligare 11% av användarna klagade på webbplatsen och 3% rapporterade att appen hade problem. OpenAI började undersöka händelsen efter att ha upplevt ´ökade fel av förfrågningar som använder vision i ChatGPT och API´. Vid 21:30 svensk tid rapporterades det om mer än 4 000 avbrott. OpenAI sade att de hade identifierat källan till felen och arbetade med att åtgärda dem. Vid 22:49 svensk tid sade AI-företaget att felen fortsatte att lösas som ett resultat av den fix de hade utplacerat. De noterade att de aktivt övervakade trafiken som återgick till det normala i ChatGPT. Vid 22:56 svensk tid meddelade OpenAI att de hade löst problemet. Företaget sade på sin webbplats att det fortsatte att undersöka de faktorer som ledde till denna incident.

Direktlänk Dela Fox 13 News fördjupade 10 april

OpenAI´s ChatGPT upplever omfattande driftstopp

OpenAI, känt för sin chattbot ChatGPT, var nere för tusentals användare på onsdag. DownDetector, en tjänst som övervakar internetkapacitet, rapporterade omfattande klagomål från användare. Rapporter om problem började runt kl. 13.00 EDT, enligt DownDetector. De flesta av de rapporterade klagomålen (86%) var centrerade runt dess chattbot ChatGPT. Ytterligare 11% av användarna klagade över webbplatsen, och 3% rapporterade att appen hade problem. OpenAI började undersöka händelsen kl. 13.24 EDT. Vid 15.30 EDT rapporterades det om mer än 4 000 avbrott. Vid 16.10 EDT sade OpenAI att det hade identifierat källan till felen och arbetade med att åtgärda dem. Vid 16.49 EDT meddelade AI-företaget att felen fortsatte att lösas som ett resultat av den fix de hade implementerat. Vid 16.56 EDT meddelade OpenAI att det hade löst problemet.

Direktlänk Dela Fox 10 Phoenix fördjupade 10 april

Konkurrensen i AI-ekosystemet intensifieras med nya applikationsmodeller

Konkurrensen inom AI-ekosystemet har blivit mer intensiv med OpenAI, Mistral och Google som utvecklar nya applikationsmodeller. OpenAI, Google och det franska AI-startupföretaget Mistral avslöjade uppdaterade versioner av sina AI-modeller inom loppet av tolv timmar. Detta sker när industrin förbereder sig för lanseringen av nästa stora version av OpenAIs GPT-motor. Google släppte Gemini Pro 1.5, en modell som har varit under utveckling de senaste månaderna. OpenAI avtäckte sin gränsmodell, den slutliga versionen av GPT-4 Turbo. Mistral släppte sin gränsmodell, Mixtral 8x22B, via en enkel nedladdningslänk till en 281GB fil, ett tillvägagångssätt som har kritiserats av många.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 10 april

Meta strävar efter att demokratisera AI

Den globala AI-marknaden förväntas nå 733,7 miljarder dollar år 2027, med en årlig tillväxttakt på 42,2% under prognosperioden, enligt en rapport från Grand View Research. Facebooks Sir Nick Clegg förespråkar demokratisering av AI-verktyg för att bredda tillgängligheten till framsteg inom AI. Meta strävar efter att göra AI-verktyg allmänt tillgängliga och kostnadsfria. Trots farhågor kopplade till spridningen av AI-verktyg betonar Meta ansvarsfull utveckling och kollektivt ansvar. Meta har även inlett diskussioner med afrikanska ledare för att utforska hur deras länder kan dra nytta av företagets teknik.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 10 april

Meta avslöjar framsteg i anpassade AI-chip

Meta har avslöjat framsteg i sina anpassade AI-chip, vilket lovar förbättrad prestanda och påskyndad träning för sina rankningsmodeller. Meta Training och Inference Accelerator (MTIA) är optimerad för Metas ranknings- och rekommendationsalgoritmer, vilket förbättrar både träningseffektivitet och inferensuppgifter. MTIA representerar ett betydande steg i Metas långsiktiga strategi att utveckla AI-infrastruktur skräddarsydd för sina tjänster. Företaget siktar på att anpassa sina chipdesigner till nuvarande teknikinfrastruktur samtidigt som de förblir anpassningsbara till framtida GPU-framsteg. MTIA är redan i produktion trots initiala prognoser som indikerade en 2023-release.

Direktlänk Dela The Hans India fördjupade 10 april

OpenAI och Meta nära att avslöja nya AI-modeller

Industrigiganterna OpenAI och Meta står på randen till att avslöja kraftfulla nya versioner av sina AI-modeller, kallade ChatGPT-5 och Llama 3. Dessa versioner representerar ett betydande kliv i kapaciteten för komplex planering och resonemang, vilket avancerar bortom förmågorna hos sina föregångare. Trots att informationen fortfarande är knapp, byggs förväntningar upp inom tech-gemenskapen för den förbättrade prestanda och potentiella tillämpningar av dessa snart att släppas modeller. Dessa AI-modeller signalerar ett steg framåt i artificiell allmän intelligens (AGI), vilket är AI:s förmåga att förstå, lära och tillämpa kunskap på ett autonomt, mänskligt liknande sätt.

Direktlänk Dela YTech News fördjupade 10 april

Metas nya stora språkmodell Llama 3 kommer att lanseras inom kort

Meta planerar att lansera sin nya version av den stora språkmodellen (LLM) Llama senast i maj. Det meddelade företaget på Meta AI Day i London. Llama 3 förväntas driva flera av Metas produkter och sociala medie-jätten hoppas på sikt bygga en Llama-driven Meta AI som fungerar som världens mest användbara assistent. Den kommande LLM-modellen förväntas ha miljarder fler parametrar än sin föregångare. Med dessa extra parametrar bör LLM kunna ge bättre svar. Efter lanseringen av Llama 3 kommer det att bli klart om Meta kan trappa upp konkurrensen.

Direktlänk Dela Techzine fördjupade 10 april

Konkurrensen om AI-modeller intensifieras, nya modeller matchar och överträffar GPT-4

Tävlingen om den bästa AI-modellen har intensifierats, med många modeller som nu når kapaciteterna hos GPT-4. Cohere´s senaste open-source-modell, Command R+, har nyligen klättrat till 6:e plats, matchande GPT-4-nivån med över 13 000 mänskliga röster. Anthropic´s Claude 3 Opus presterar bättre än GPT-4 på gemensamma benchmarks som MMLU och HumanEval. Elon Musk har meddelat att xAI´s nästa modell, Grok-2, kommer att börja träna i maj och förväntas överträffa GPT-4. Mistral har introducerat sin senaste modell, 8X22B, som slår Claude Sonnet och är lite sämre än GPT-4. Google´s Gemini 1.5, som har det längsta 1 miljon kontextfönstret, är nu tillgängligt i över 180 länder via Gemini API i offentlig förhandsgranskning. Apple´s senaste LLM-modell, ReALM, matchar prestandan hos OpenAI GPT-4. Samtidigt arbetar Meta tyst på Llama 3, som förväntas ha förbättrade resonemangsförmågor och vara kapabel att hantera kontroversiella och knepiga frågor.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 10 april

OpenAI och Meta nära att avslöja AI-modeller som kan resonera och planera

OpenAI och Meta är nära att avslöja AI-modeller som kan resonera och planera, rapporterade FT. En OpenAI-chef berättade för FT att nästa version av GPT skulle visa framsteg med ´svåra problem´. Vissa experter varnar för att utvecklingen av sådan teknologi kan sätta människor i riskzonen för utrotning. OpenAI och Meta förbereder sig för att släppa mer avancerade AI-modeller som skulle kunna hjälpa till att lösa problem och ta sig an mer komplexa uppgifter. OpenAI:s COO, Brad Lightcap, berättade för The Financial Times att företagets nästa version av GPT skulle visa framsteg på att lösa ´svåra problem´, som resonemang. ´Jag tror att vi bara börjar skrapa på ytan av den förmåga som dessa modeller har att resonera´, sa han till tidningen. Meta:s chefer signalerade en liknande bana för företagets kommande Llama 3-modell, som förväntas inom de kommande veckorna. Joelle Pineau, vice VD för AI-forskning på Meta, sa att företaget arbetade hårt med att få modellen att prata, resonera, planera och ha minne. Att få AI-modeller att resonera och planera är ett viktigt steg mot att uppnå artificiell allmän intelligens (AGI), vilket både Meta och OpenAI har hävdat att de siktar på. Utvecklingen kan vara värd biljoner för det företag som uppnår det. Vissa experter har uttryckt säkerhetsbekymmer över att utveckla teknik som överträffar mänsklig intelligens. Framstående forskare, inklusive AI-gudfäder Yoshua Bengio och Geoffrey Hinton, har uppmanat människor att överväga riskerna för mänskligheten från AI. Elon Musk, en långvarig AI-skeptiker, uppskattade nyligen att AI skulle överlista människor inom två år.

Direktlänk Dela Yahoo News Canada fördjupade 10 april

Mistral AI lanserar nytt storskaligt språkmodell ´8x22B MOE´

AI-startupen Mistral AI, grundad av forskare från Google och Meta, har lanserat en ny stor skala språkmodell, ´8x22B MOE´. Modellen har en kontextlängd på 65k och en parameterstorlek på upp till 176 miljarder. Detaljerna är okända, men det kan ha mer än tre gånger antalet parametrar av modellen ´´, vilket har visat sig överträffa GPT-3.5 och Llama 2 70B i många benchmarks. Modellen delades via en Torrent magnet-länk och kan laddas ner via en BitTorrent-klient. Filstorleken är cirka 261GB. Mistral AI:s modeller dyker ofta upp i form av ´läckor´, men den här gången släpptes det officiellt av det officiella kontot.

Direktlänk Dela GIGAZINE fördjupade 10 april

AI kan bekämpa desinformation i val, säger Sir Nick Clegg

Artificiell intelligens (AI) kan fungera både som ett svärd och en sköld mot desinformation, enligt Sir Nick Clegg, tidigare brittisk vice premiärminister och nuvarande chef för globala frågor på Meta. Trots risker med AI uppmuntrar Clegg alla att se AI som ett verktyg för att bekämpa dåligt innehåll. Användningen av AI för att skanna Metas innehåll har lett till en minskning av ´dåligt innehåll´ med mellan 50% och 60%. Clegg tillkännagav också att Metas nästa stora språkmodell, Llama 3, kommer att rullas ut inom en månad. Faktakontrollvälgörenheten Full Fact uppmanar till mer statlig intervention för att hantera problemet med desinformation.

Direktlänk Dela Sky News fördjupade 10 april

Ny lag i USA kan kräva öppenhet från AI-utvecklare om upphovsrättsskyddat material

Musikindustrin har uttryckt ett starkt önskemål om att utvecklare av generativ AI ska vara så transparenta som möjligt om vilket material deras modeller tränats på. Ett nytt lagförslag i USA:s representanthus stöder denna syn. Lagförslaget kallas ´Generative AI Copyright Disclosure Act´ och introducerades av demokratrepresentanten Adam Schiff. Huvudåtgärden skulle kräva att ett meddelande skickas till Register of Copyrights innan en ny generativ AI-system släpps, med avseende på alla upphovsrättsskyddade verk som används för att bygga eller ändra träningsdataseten för det systemet. Detta skulle också gälla retroaktivt för befintliga generativa AI-modeller. Lagförslaget stöds av musikindustrins organisationer RIAA, Ascap, NMPA, Recording Academy, SONA, Black Music Action Coalition, Music Artist Coalition, A2IM och Human Artistry Campaign. Organ för andra kreativa industrier stöder också lagförslaget.

Direktlänk Dela Music Ally fördjupade 10 april

Meta bekräftar lansering av ny stor språkmodell Llama 3 inom en månad

Meta har bekräftat att de kommer att lansera sin nya öppna stora språkmodell (LLM), Llama 3, inom den närmaste månaden. Modellen kommer att finnas i olika versioner och storlekar, med den minsta med 7 miljarder parametrar och den största med ungefär 140 miljarder parametrar. Detta är dock fortfarande mindre än de biljoner plus parametrar som användes för att träna GPT-4. Meta planerar att använda Llama 3 för att driva en mängd av företagets produkter. Denna nyhet kommer när Meta försöker ta igen förlorad mark i den hyperkonkurrenskraftiga världen av generativ AI.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 10 april

Meta förbereder lanseringen av nästa generations AI-modeller, Llama 3

Nick Clegg, Metas globala affärschef, har meddelat att de snart kommer att börja lansera sin nya svit av nästa generations grundmodeller, Llama 3. Det kommer att finnas en rad olika modeller med olika förmågor och flexibiliteter som släpps under året. Detta bekräftar rapporten från måndagen i The Information att en begränsad version av Llama 3 kommer att bli tillgänglig inom en vecka eller två, med den fullständiga versionen tillgänglig på sommaren. Metas Chief Product Officer, Chris Cox, sa att Llama 3 kommer att driva flera produkter över hela Metas portfölj. Företaget har spenderat miljarder dollar på Nvidia H100 GPUs för att träna modellen.

Direktlänk Dela Computing fördjupade 10 april

Meta planerar att lansera sitt AI-assistentverktyg Llama 3 inom en månad

Meta har bekräftat planer på att lansera sin stora språkmodell Llama 3, som används för att driva artificiella intelligensassistenter, inom nästa månad. Företagets Chief Product Officer, Chris Cox, beskrev vid ett evenemang i London vad som låter som flera olika iterationer av produkten och sa att de planerar att lansera den inom en mycket kort tid. Planen är att driva flera produkter inom Meta med Llama3. Llama3 förväntas lösa problemen med begränsningar i tidigare modeller samtidigt som nya funktioner introduceras.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 10 april

Tre viktiga principer för att utforma ett användarvänligt djupinlärningsramverk

Haifeng Jin, en bidragsgivare till Keras, delar de tre viktigaste principerna för programvarudesign han har lärt sig genom att bidra till Keras under flera år. Först och främst betonar han vikten av användarupplevelse för öppen källkodsprogramvara, exemplifierad av PyTorch och TensorFlow, som utvecklats av Meta och Google respektive. Trots teknisk överlägsenhet väljer användare ofta programvara baserat på användarupplevelse. Jin betonar vikten av att investera i användarupplevelse, vilket kan ge hög avkastning på investeringen. Han delar sedan de tre principerna: att utforma änd-till-ända arbetsflöden, att minimera kognitiv belastning och att prioritera interaktion över dokumentation.

Direktlänk Dela Towards Data Science fördjupade 10 april

Meta bekräftar lansering av Llama 3, en öppen källkodsmodell för AI

Meta bekräftade vid sitt AI Day-evenemang i London att dess nästa öppen källkodsmodell, Llama 3 (Large Language Model Meta AI), lanseras inom en månad. Denna modell kommer att driva olika generativa AI-assistenter och samma modell kommer att användas för att driva flera produkter inom Metas portfölj. Nick Clegg, Metas globala affärspresident, uttalade att företaget hoppas börja rulla ut sina nya nästa generations grundmodeller, Llama 3, inom kort. Jämfört med Llama 2 är Llama 3 en mycket större modell med över 140 miljarder parametrar, vilket gör den mer kapabel och möjligen med bättre resonemang.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 10 april

Intel avtäcker Gaudi 3, en ny AI-chip som utmanar Nvidia

Intel har avtäckt sin senaste artificiella intelligens (AI) chip, Gaudi 3, i ett försök att konkurrera med Nvidia, som för närvarande har cirka 80% av AI-chipmarknaden. Gaudi 3-chipet är mer än dubbelt så energieffektivt och kan köra AI-modeller 1,5 gånger snabbare än Nvidias H100 GPU. Chipet kommer också i olika konfigurationer, inklusive en bunt med åtta Gaudi 3-chip på ett moderkort. Intel säger att de nya Gaudi 3-chipen kommer att vara tillgängliga för kunder under tredje kvartalet och företag som Dell, HP och Supermicro kommer att bygga system med chipen.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 9 april

AI och dess potentiella inverkan på politik studeras av forskare och lagstiftare i Texas

Forskare och lagstiftare studerar den senaste AI-tekniken, oroliga för att tekniken kan löpa amok online utan säkerhets- eller etiska regler. Zelly Martin, doktorand vid University of Texas Propaganda Research Lab, påpekar att nästan vem som helst kan producera politisk propaganda som kan vara övertygande för väljare. Texas talmannen Dade Phelan har skapat en särskild kommitté för artificiell intelligens för att komma fram till lagändringar nästa januari 2025 när den lagstiftande sessionen börjar. Rep. Giovanni Capriglione, R - Southlake, har utsetts till ordförande för kommittén. Capriglione säger att det nya utskottet kommer att föreslå böter, straff och riktlinjer för hela lagstiftaren nästa år. Forskare vid UT Austin anser att denna fråga bör få tvärpolitiskt stöd.

Direktlänk Dela NBC Dallas-Fort Worth fördjupade 9 april

OpenAI och Meta förbereder att lansera nya AI-modeller med förbättrad resonemang och planeringsförmåga

OpenAI och Meta står på tröskeln till att släppa nya artificiella intelligensmodeller som de säger kommer att kunna resonera och planera, viktiga steg mot att uppnå övermänsklig kognition i maskiner. Meta meddelade att det kommer att börja rulla ut Llama 3 inom de kommande veckorna, medan Microsoft-stödda OpenAI indikerade att dess nästa modell, förväntat att kallas GPT-5, kommer ´snart´. Dessa uppgraderingar är del av en våg av nya stora språkmodeller som släpps i år av företag som Google, Anthropic och Cohere.

Direktlänk Dela New Zealand Herald fördjupade 9 april

OpenAI tränade AI-modeller med YouTube-video-transkriptioner

En rapport från The New York Times avslöjade att OpenAI kan ha tränat AI-modeller på transkriptioner av YouTube-videor. OpenAI skapade en lösning kallad Whisper som kunde ta YouTube-videor och transkribera dem till text som sedan kunde användas som nytt AI-träningsdata. Processen att utveckla GPT-4, den kraftfulla AI-modellen bakom OpenAIs senaste ChatGPT-chatbot, tog över en miljon timmar av YouTube-videor transkriberade av Whisper. OpenAI:s anställda diskuterade hur YouTube-transkriptionsträningsdata potentiellt kunde bryta mot YouTubes regler, men OpenAI valde ändå att gå vidare med tron att träna AI med videorna var rättvist användande.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 9 april

Meta bekräftar planer på att släppa AI-modellen Llama 3 inom en månad

Vid ett evenemang i London på tisdagen bekräftade Meta att företaget planerar att släppa Llama 3, nästa generation av dess stora språkmodell som används för att driva generativa AI-assistenter, inom den närmaste månaden. Detta bekräftar en rapport som publicerades på måndagen som sa att Meta närmade sig lanseringen. Nick Clegg, Metas president för globala frågor, beskrev det som flera olika iterationer eller versioner av produkten. Llama 3, som är större i omfattning än dess föregångare, förväntas hantera detta, med förmågan att inte bara svara på frågor mer exakt utan också att hantera ett bredare spektrum av frågor som kan inkludera mer kontroversiella ämnen. Företaget talade inte om storleken på parametrarna det använder i Llama 3, och det erbjöd inte heller några demonstrationer av hur det skulle fungera.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 9 april

Meta diskuterade att köpa Simon & Schuster för att träna AI-verktyg

Anställda vid teknikföretaget Meta diskuterade att köpa förlaget Simon & Schuster förra året för att skaffa böcker för att träna företagets artificiella intelligensverktyg. Enligt inspelningar från interna möten som delades med New York Times, träffades chefer, jurister och ingenjörer vid Meta nästan dagligen mellan mars och april 2023 för att diskutera hur de kunde få tag på mer data för att träna AI-modeller. Enligt inspelningarna använde företaget nästan varje bok, dikt och uppsats skriven på engelska tillgänglig på internet för att träna modeller och sökte nu nya källor till träningsmaterial.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 9 april

Meta planerar att släppa mindre versioner av sitt Llama-språkmodell

Meta planerar att släppa mindre versioner av sin Llama-språkmodell för att erbjuda mer kostnadseffektiva AI-modeller till allmänheten. Företaget planerar att lansera två små Llama 3-versioner denna månad innan det lanserar flaggskeppsmodellen i sommar. Detta understryker den växande trenden av AI-utvecklare som lägger till lättviktiga AI-modellalternativ. Mindre modeller kan oftast användas i specifika projekt som kodhjälp eller i enheter som inte kan hantera strömförbrukningen av en större AI-modell, som telefoner eller bärbara datorer.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 9 april

OpenAI står inför en våg av stämningar och statliga undersökningar

OpenAI, företaget bakom AI-produkten ChatGPT, är under juridisk belägring med över ett dussin stämningar och statliga undersökningar. Sarah Silverman stämde företaget för att ha använt hennes memoarer för att träna sina AI-produkter. Författare som Jodi Picoult och medieföretag som New York Times anklagar också OpenAI för att bryta mot upphovsrätten. Elon Musk stämde företaget för att ha avvikit från sin ursprungliga ideella mission. OpenAI har anställt över två dussin interna advokater sedan mars 2023 och är i avancerade samtal för att anställa Chris Lehane, tidigare presssekreterare för Al Gores presidentkampanj.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 9 april

Microsoft öppnar ny AI-hubb i London

Microsoft har tillkännagivit en ny hubb i London för sin nyligen avtäckta konsument-AI-division. Hubben kommer att ledas av Jordan Hoffmann, en AI-forskare och ingenjör som Microsoft nyligen rekryterade från AI-startupen Inflection AI, som Microsoft investerade i förra året. Nyheten kommer ungefär tre veckor efter att Microsofts VD Satya Nadella presenterade en ny konsument-AI-division ledd av grundarna till Inflection AI, inklusive Mustafa Suleyman, medgrundare till DeepMind, AI-företaget som Google förvärvade 2014. Hoffmann kommer att leda den nya Londonenheten. Microsoft kommer att lansera nya jobbannonser för att hitta ny AI-talang för att ansluta sig till Hoffmann på Microsofts kontor i Paddington, där de kommer att utveckla nya språkmodeller och tillhörande infrastruktur och verktyg.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 9 april

Stora språkmodeller förväntas nå 36,1 miljarder dollar år 2030

Den globala marknaden för stora språkmodeller (LLM) förväntas vara värd 6,4 miljarder dollar år 2024 och förväntas nå 36,1 miljarder dollar år 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 33,2%, enligt en ny rapport av MarketsandMarkets. Ökningen i adoptionen av stora språkmodellösningar kan tillskrivas det ökande behovet av förbättrad interaktion mellan människa och maskin, tillsammans med behovet av att skapa mer sömlösa och intuitiva gränssnitt för användare inom en rad domäner, och ökad tillgänglighet av stora dataset som driver innovation inom olika områden.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 9 april

Generation Z vill bli influencers, men konkurrensen hårdnar

Enligt en nylig undersökning av Morning Consult vill mer än hälften av Generation Z bli heltidsinfluencers. Detta är inte förvånande eftersom de har vuxit upp med att se sina jämnåriga skapa innehåll på YouTube. Men konkurrensen blir allt hårdare och influencers måste nu ha flera inkomstkällor för att vara ekonomiskt livskraftiga. Dessutom kommer framsteg inom AI-teknik att skapa AI-influencers, vilket kan innebära ytterligare konkurrens. Trots detta tror vissa experter att det kommer att finnas plats för både mänskliga och AI-influencers i framtiden.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 9 april

OpenAI använder YouTube-innehåll för att träna AI-modell trots upphovsrättsliga gråzoner

OpenAI har använt sin transkriberingsmjukvara Whisper för att transkribera över en miljon timmar av innehåll från YouTube för att träna sin mest avancerade AI-modell, GPT-4. Företaget har även använt andra källor som podcasts och ljudböcker för maskininlärning. OpenAI erkänner att de är medvetna om att de befinner sig i en upphovsrättslig gråzon men tror att de agerar inom tillåten användning. Google och YouTube har dock uttryckt att denna typ av datainsamling inte är tillåten.

Direktlänk Dela SweClockers fördjupade 9 april

AI-företag navigerar genom brist på värdefulla träningsdata

AI-industrin står inför växande problem med brist på värdefulla träningsdata. OpenAI har svarat på detta genom att transkribera över en miljon timmar av YouTube-videor för träningsändamål, trots potentiella rättsliga oklarheter kring upphovsrättsintrång. Google har också använt YouTube-innehåll för att träna sina AI-modeller, men betonar företagets motstånd mot obehörig skrapning. Meta, som konkurrerar inom AI-området, övervägde att använda upphovsrättsskyddade verk utan tillstånd för att konkurrera med rivaler som OpenAI.

Direktlänk Dela Digital Market Reports fördjupade 9 april

AI-hotet ´ShellTorch´ hotar företagsnätverk, Oligo Security identifierar sårbarheter

Ett hot mot artificiell intelligens, kallat ”ShellTorch”, hotar att tända nätverk som driver otaliga företag. Hotet ligger i TorchServe, en produkt av Meta och Amazon, som används för att hantera AI-modeller. Versionerna 0.3.0 till 0.8.1 av detta verktyg kan potentiellt bli bränsle för bränder som kan sprida sig genom tiotusentals servrar. Oligo Security har identifierat tre sårbarheter. Amazon erbjuder vägledning för dem som navigerar i Deep Learning Containers och Oligo har skapat ett verktyg för att upptäcka närvaron av ShellTorch. Michał Rogucki är en framstående figur inom förnybar energi, särskilt känd för sitt arbete med solenergiinnovationer.

Direktlänk Dela YTech News fördjupade 9 april

Stora AI-företag kan bryta mot etiska regler i jakten på data

Enligt en undersökning av The New York Times kan stora aktörer inom AI, som OpenAI, Google och Meta, bryta mot etiska regler och potentiellt lagar i sin jakt på digital data för att träna AI-modeller. Undersökningen följer på en rättsprocess där tidningen anklagade OpenAI och Microsoft för att använda upphovsrättsskyddade nyhetsartiklar för att träna AI-modeller. Företagen hävdade att deras användning av innehållet var ´fair use´. Rapporterna visar hur företagen har använt olika metoder för att samla in data, inklusive transkribering av ljud från YouTube-videor, diskussioner om att köpa ett förlag för att få tillgång till långa verk, och utvidgning av användarvillkor för att få tillgång till offentligt tillgängliga dokument och recensioner.

Direktlänk Dela Artificial Intelligence in Healthcare fördjupade 9 april

AI-verktyg Suno.ai genererar sånger, väcker etiska frågor

AI-verktyget Suno.ai, skapat av tidigare anställda vid Meta och TikTok, kan omvandla vilken text som helst till en sång. Suno, som grundades 2023, har redan stora partners som Microsoft. Nyligen cirkulerade en AI-genererad sång baserad på texten av MIT-licensen, skapad av Riley Goodside, i AI-gemenskapen online. Suno har dock väckt etiska frågor, då över 200 musikaliska artister nyligen undertecknade ett öppet brev från Artist Rights Alliance som ber teknikföretag att sluta använda AI-verktyg för att generera musik som kan ersätta mänskliga artister. Dessutom är ägarskapet av sångerna som genereras av Suno komplicerat, och det är oklart om de kan upphovsrättsskyddas.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 9 april

Kampen mot klockan för att upptäcka AI-genererade fejkade bilder

Ett foto av en äldre kvinna som sitter bakom sin hemgjorda 122-årsdagstårta har gått viralt på Facebook med över 4 000 delningar, 20 000 kommentarer och 100 000 reaktioner. Bilden är dock uppenbart fejk, vilket är ett tecken på att generativa AI blir allt bättre på att skapa realistiska bilder. Detta skapar en tävling mot klockan om att hitta sätt att upptäcka fejkade bilder innan de blir omöjliga att skilja från verkligheten. AI-konsultföretaget Faculty arbetar med att motverka desinformation, men de påpekar att modellerna utvecklas i en alarmerande takt. Sedan 2021 har OpenAI:s bildgenerator Dall-E släppt tre versioner, var och en mer kapabel än den föregående. Teknikföretag börjar reagera på ökningen av genererade medier. Koalitionen för innehållsproveniens och äkthet, som inkluderar BBC, Google, Microsoft och Sony, har tagit fram standarder för vattenmärkning och etikettering, och i februari meddelade OpenAI att de skulle anta dem för Dall-E 3. De nya policyerna kan hjälpa till att bekämpa vissa former av desinformation, men de kan också skapa en falsk känsla av säkerhet.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 9 april

OpenAI och Google anklagas för att bryta mot upphovsrätten genom att transkribera YouTube-videor

OpenAI och Google har rapporterats transkribera YouTube-videor för att samla in text till sina AI-modeller, vilket potentiellt kan bryta mot skaparnas upphovsrätt. Enligt en undersökning av New York Times och Meta, skar teknikjättarna hörn för att få tillgång till så mycket data som möjligt för att träna sina AI-modeller. OpenAI-forskare ska ha skapat ett taligenkänningsverktyg som heter Whisper, vilket möjliggör ljudtranskription från YouTube-videor. Detta kan generera ny konversationstext som skulle göra ett AI-system smartare. Trots diskussioner om hur det kan bryta mot YouTubes regler, hävdar flera källor att mer än en miljon timmar av YouTube-videor har transkriberats. Transkriptionerna matades sedan in i GPT-4, det avancerade AI-systemet som driver den senaste versionen av ChatGPT:s chatbot. Google, YouTube:s moderbolag, rapporterades också ha transkriberat videor för att träna sina egna AI-modeller. Dessutom var OpenAI:s president Greg Brockman personligen involverad i insamlingen av videor som användes. OpenAI:s påstådda användning av YouTube-videor kan också bryta mot Googles policyer, som förbjuder användning av dess innehåll för ´oberoende´ applikationer och ´automatiserade medel´ av dess videor genom metoder som robotar, botnät eller scrapers.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 8 april

Meta skärper regler för AI-genererat innehåll

Meta kommer att skärpa reglerna för AI-genererat innehåll på Facebook, Instagram och Threads. Från och med maj kommer alla AI-genererade bilder, videoklipp och ljudklipp som publiceras på dessa tjänster att märkas med ´Made with AI´. Tidigare var det bara vissa bilder och klipp som fick denna märkning.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 8 april

Microsoft öppnar ny AI-division i London, utmanar Google´s DeepMind

Microsoft öppnar en ny AI-division i London, vilket gör att företaget hamnar i direkt konkurrens med Google´s DeepMind. Den nya enheten kommer att ledas av Jordan Huffman, tidigare forskare på DeepMind. Microsofts beslut att etablera en AI-hub i London kan leda till en intensifierad talangjakt mellan de två företagen. DeepMind, som förvärvades av Google 2014, har länge ansetts vara kronjuvelen i Storbritanniens AI-sektor. Men Microsofts beslut att satsa på AI i London kan ge Google anledning att oroa sig.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 8 april

Teknikjättar bildar konsortium för att hantera AI:s påverkan på arbetsmarknaden

Nio företag, ledda av Cisco och inkluderande Google, IBM, Intel och Microsoft, har gått samman för att bilda ett konsortium som ska utvärdera hur AI förändrar jobb och vilka färdigheter som krävs för att vara framgångsrik i arbetslivet. Konsortiet ska producera en rapport om hur man kan utbilda arbetstagare efter att ha identifierat och utvärderat hur AI påverkar 56 ICT-jobbroller. Dessa jobbroller inkluderar 80% av de 45 bästa ICT-jobbtitlarna med högst antal jobbannonser mellan februari 2023-2024 i USA och fem av de största europeiska länderna enligt Indeed Hiring Lab.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 8 april

Storföretag skapar konsortium för att utvärdera AI:s påverkan på arbetsmarknaden

Nio företag, lett av Cisco och inkluderande Google, IBM, Intel och Microsoft, har den 4 april bildat en arbetsgrupp vars mål är att utvärdera hur AI förändrar jobb och de färdigheter som arbetstagare behöver för att lyckas. Arbetsgruppens första uppgift kommer att vara att producera en rapport om hur man kan utbilda arbetstagare, efter att den har identifierat och utvärderat ´AI:s inverkan på 56 ICT-jobbroller´. Dessa jobbroller utgör 80% av de 45 mest efterfrågade ICT-jobbtitlarna under perioden februari 2023-2024 i USA och fem av de största europeiska länderna efter antalet ICT-arbetstagare (Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Nederländerna).

Direktlänk Dela Jornal Txopela fördjupade 8 april

Yann LeCun betonar AI:s potential och betydelsen av öppen källkod

Yann LeCun, Meta´s chefsforskare för AI, diskuterade allt från sin grundläggande forskning inom neurala nätverk till sin optimistiska syn på AI:s framtid vid ett evenemang med The New York Academy of Sciences. LeCun betonade vikten av öppen källkod och diskuterade även begränsningarna hos stora språkmodeller, behovet av en mer effektiv AI och användningen av AI för att upptäcka innehåll som bryter mot användarvillkoren på sociala medieplattformar. Han betonade att AI inte är problemet utan lösningen för att bekämpa falska nyheter och hatiskt tal.

Direktlänk Dela New York Academy of Sciences fördjupade 8 april

Googles VD Sundar Pichai under press efter problem med Gemini chatbot

Googles Gemini chatbots AI-bildgenerator är fortfarande inte fixad över en månad efter dess katastrofala lansering. Många kritiker hävdar att detta är det senaste tecknet på att den hårt pressade VD:n Sundar Pichai bör bytas ut. Google inaktiverade Geminis förmåga att skapa bilder av människor i slutet av februari efter att den producerade konstiga ahistoriska foton som svarta vikingar och ´diversifierade´ tyska soldater från nazitiden. Googles medgrundare Sergey Brin medgav att teknikjätten ´definitivt klantade till det´ och ´retade upp många människor´. Pichai, som även kritiserade chatbotens beteende som ´helt oacceptabelt´, har haft anmärkningsvärd frihet under sina åtta och ett halvt år som VD.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 8 april

OpenAI utvecklar Whisper för att transkribera YouTube-videor

OpenAI har utvecklat Whisper, en ljudtranskriptionsmodell, för att transkribera över en miljon timmar av YouTube-videor för att träna sin GPT-4 språkmodell. Detta behov uppstår från det faktum att tillgängliga data kommer att ta slut vid 2026. OpenAI:s president Greg Brockman övervakade personligen datainsamlingsprocessen. OpenAI betonar företagets ansträngningar att skapa unika dataset skräddarsydda för varje modell. Företaget utforskar också att generera syntetiska data. Google erkände rapporter om OpenAIs aktiviteter, men upprepade sina policyer som förbjuder obehörig skrapning eller nedladdning av sådana data. Meta står inför liknande utmaningar.

Direktlänk Dela Candid Technology fördjupade 8 april

Stora språkmodeller (LLM) förhindrar framsteg inom AI

Stora språkmodeller (LLM) är sofistikerade minnesmaskiner som kan skapa rimliga uttalanden, men de kan inte förstå grundläggande sanningar. Trots önskningar är de långt ifrån att leverera eller förutsäga artificiell allmän intelligens (AGI). Hype kring LLM har nått höga nivåer, vilket skapar en felaktig tro på deras potential som föregångare till AGI. Detta hotar att sakta ner, inte påskynda, verkliga framsteg inom AI. Det är avgörande att vi justerar förväntningarna och erkänner att även om LLM utmärker sig inom vissa områden, de kommer till korta inom andra.

Direktlänk Dela InfoWorld fördjupade 8 april

OpenAI tränar GPT-4 på YouTube-videor utan Googles tillstånd

OpenAI har tränat sin senaste LLM, GPT-4, på en miljon timmar ljud från YouTube-videor utan att fråga Google om tillåtelse. Trots att detta går emot Googles upphovsrätt och användarvillkor, har företaget inte invänt några invändningar, eftersom de själva använder YouTube för att träna sina egna LLMs. OpenAI utvecklade sin ljudtranskriptionsmodell Whisper för att skrapa ljudet från videorna. Vissa anställda motsatte sig denna ´olagliga´ datainsamling, men projektet fortsatte ändå. Google har också nyligen utökat användarvillkoren för flera tjänster, vilket ger dem tillgång till offentligt material för att träna sina egna LLMs.

Direktlänk Dela Techzine fördjupade 8 april

OpenAI anklagas för att använda YouTube-data för att träna GPT-4

Enligt The New York Times har OpenAI utvecklat Whisper, en ljudtranskriptionsmodell, och transkriberat över en miljon timmar av YouTube-videor för att erhålla högkvalitativa material för att träna GPT-4-modellen. Företaget visste att dessa åtgärder var juridiskt ifrågasatta och i en ´gråzon´ av upphovsrätten. Google har uttryckt oro över OpenAIs aktiviteter och hävdar att det strider mot deras användarvillkor. OpenAI har dock försvarat sina handlingar som ´rättvis användning´.

Direktlänk Dela Internet Technologies of Ukraine fördjupade 8 april

Stora teknikföretag kan stå utan data för AI-utbildning 2026

Stora teknikföretag som OpenAI, Meta och Google tränar sina AI-modeller med data online. Men AI-modellerna lär sig så snabbt att all denna data kan ta slut redan 2026. Därför söker dessa företag nu efter nya datakällor för att hålla sina system lärande. Enligt Epoch, ett AI-forskningsinstitut, kan all högkvalitativ data vara uttömd till 2026.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 7 april

WhatsApp vänder sig till AI för att återfå popularitet och adressera säkerhetsproblem

WhatsApp vänder sig till artificiell intelligens (AI) för att återfå sin popularitet i Indien och adressera anklagelser om läckage av privat information. Nya funktioner kommer att introduceras, inklusive en AI-tjänst som genererar matchande klistermärken baserat på skrivna sammanhang och en chattbot som kan svara på frågor som en människa. WhatsApp lovar att inte omdirigera användare till Google för sökfrågor medan de skickar officiella meddelanden. Appen kommer också att erbjuda betalnings- och inköpstjänster för utländska användare, underlättade genom UPI. Användare kommer att kunna märka kontakter i sina statusuppdateringar, liknande Instagram. Det finns dock oro för att WhatsApps planerade tjänst för att skapa AI-genererade videor från bekantas foton kan missbrukas.

Direktlänk Dela Kerala Kaumudi fördjupade 7 april

Yotta planerar att utöka sin datorkapacitet med Nvidia GPU:er

Datacenteroperatören Yotta planerar att utöka sin datorkapacitet till 32 000 grafikprocessor-enheter (GPU:er) från Nvidia till mars 2025. Detta kommer efter att ha beställt 16 000 högpresterande GPU:er från det amerikanska chipjätten. Yotta har redan investerat cirka $1 miljard för att köpa 16 000 H100 GPU:er och utveckla infrastruktur för servrar. Företaget förväntas lansera sitt första GPU-baserade datacenter, som kommer att erbjuda datorkapacitet för AI-behandling, den 15 maj 2024. Yotta siktar på att konkurrera med hyperskalare som Amazon och Meta genom att erbjuda GPU-servrar till ett konkurrenskraftigt pris på $2- $2,5 per timme.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 7 april

Överträdelser av upphovsrätten av teknikföretag vid AI-utbildning

Både OpenAI och Google har använt transkriptioner av YouTube-videor för att utbilda sina AI-modeller, vilket kan bryta mot skaparnas upphovsrätt, enligt en rapport från New York Times. Rapporten beskriver hur de två teknikjättarna, tillsammans med Meta, tog genvägar för att få tillgång till så mycket data som möjligt för att utbilda sina AI-modeller. OpenAI använde Whisper, ett taligenkänningssystem, för att transkribera över en miljon timmar av YouTube-videor. Google, som äger YouTube, transkriberade också YouTube-videor för att träna sina AI-modeller. Transkription av videor av båda företagen kan överträda skaparnas upphovsrätt till sina videor.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 7 april

AI-bildgeneratorer visar fördomsfulla stereotyper om judar

AI-bildgeneratorer har visat sig ha fördomsfulla stereotyper i sin bildgenerering. Mia Sato på The Verge rapporterade nyligen om Meta Image-generators oförmåga att producera en bild av en asiatisk man med en vit kvinna. Men test har visat att detta bara är toppen av isberget när det gäller fördomar i bildgeneratorer. Copilot Designer, en AI-bildgenerator från Microsoft, har särskilt kritiserats för att ofta återskapa negativa stereotyper om judar. Trots att Microsoft har utlovat förbättringar har problemen kvarstått.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 7 april

Tre bästa amerikanska AI-aktierna att dra nytta av det förväntade rallyt 2024

Statista förutspår en exceptionell tillväxt på marknaden för artificiell intelligens (AI) under de kommande åren. De tre bästa amerikanska AI-aktierna att dra nytta av det förväntade rallyt 2024 är Meta, Palantir Technologies och Adobe. Meta har mer än fördubblats under det senaste året och har över 65 miljarder dollar i kontanter, ekvivalenter och omsättbara värdepapper. Palantir Technologies är inte ett billigt namn att äga, men företaget utnyttjar AI fullt ut för att driva efterfrågan och påskynda tillväxten. Adobe har sjunkit med cirka 25% jämfört med 52-veckors högsta, men företaget ser en accelererad efterfrågan på sina flaggskeppsprodukter tack vare sin AI-modell ´Firefly´.

Direktlänk Dela Invezz fördjupade 7 april

Spansk reklambyrå skapar AI-genererade influerare

Spanska reklambyrån The Clueless erbjuder tjänster av influerare som inte är riktiga personer, utan bilder producerade av AI. Aitana Lopez, skapad av The Clueless, har mer än 300 000 följare på Instagram där hon beskrivs som en ´spelare i hjärtat´ och ´fitnessälskare´ - trots att hon inte är riktig. Sofia Novales, projektledare på The Clueless, sa att de ´stigande kostnaderna förknippade med mänskliga influerare´ var en anledning till företagets skapande. ´Virtuella modeller, som är digitala, presenterar ett mer ekonomiskt alternativ´, sa Novales. Meta, ägare av Facebook och Instagram, sa att de skulle börja sätta ´Gjort med AI-etiketter´ på AI-genererat innehåll i maj.

Direktlänk Dela The Daily Star fördjupade 7 april

OpenAI tillåter användning av ChatGPT utan registrering

OpenAI har meddelat att kunder nu kan använda deras AI-chattbot ChatGPT utan att behöva registrera sig på plattformen, i ett försök att demokratisera AI. Företaget har lanserat denna nya policy genom ett officiellt uttalande, och noterar att kunder inte längre behöver skapa konton innan de använder ChatGPT 3.5. OpenAI kommer att fortsätta med en stegvis strategi för att testa vattnet, och börjar med kunder i USA innan en global utrullning. Trots de begränsade alternativen har OpenAIs nya hållning fått beröm inom ekosystemet från branschexperter och tillfälliga användare.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 7 april

OpenAI tillåter användare att använda ChatGPT utan att skapa konto

OpenAI, skaparna av ChatGPT, har bekräftat att användare nu kan använda sin generativa artificiella intelligens (AI) chatbot utan att behöva registrera sig på plattformen. Detta är ett försök att demokratisera AI. Användare behöver inte längre skapa konton innan de använder ChatGPT 3.5. OpenAI kommer att genomföra en fasad strategi för att testa vattnet, med början hos användare i USA innan en global utrullning. Trots de begränsade erbjudandena har OpenAI:s nya inställning fått beröm inom ekosystemet från experter och vardagliga användare.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 7 april

Meta överväger risk för upphovsrättsliga tvister för att samla in data för AI-utbildning

Teknikjätten Meta överväger att äventyra sig in i juridiskt oklara områden för att samla in data som behövs för att utbilda sina AI-system, trots risken för upphovsrättsliga tvister. Detta understryker företagets aggressiva strategi för att hålla jämna steg med konkurrenter inom AI-sektorn. Att följa immateriella lagar samtidigt som man matar datahungriga algoritmer har blivit en central utmaning för teknikföretag. Meta´s övervägande av en sådan risk indikerar de höga insatserna inblandade i utvecklingen av banbrytande AI-teknologier.

Direktlänk Dela YTech News fördjupade 7 april

AI-företag anklagas för att skrapa data från YouTube för att träna AI-modeller

AI-företag som OpenAI, Google och Meta anklagas för att använda tvivelaktiga metoder för att säkra högkvalitativ data för att träna sina AI-modeller. Enligt en rapport har OpenAI transkriberat över en miljon timmar av YouTube-videor för att samla data för att träna sin mest avancerade stora språkmodell, GPT-4. Google, som äger YouTube, har också påståtts vara inblandad i samma praxis för sina AI-modeller, vilket bryter mot skaparens upphovsrätt. OpenAI:s president, Greg Brockman, var också med i teamet.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 7 april

Teknikjättar kämpar för att hitta nya datakällor för AI-utbildning

Teknikjättar har varit ivriga att hitta nya datakällor för att utbilda sina AI-system. Meta övervägde flera sätt att skörda data, inklusive att köpa Simon & Schuster, rapporterade Times. Företaget övervägde också att hantera rättsprocesser istället för att förhandla om licensavtal. På Meta var frågan så kritisk att cheferna träffades nästan dagligen i mars och april förra året för att utarbeta en plan. När AI-system blir kraftfullare har teknikföretag tvingats att söka data mer aggressivt, vilket kan öppna dem för möjliga upphovsrättsöverträdelser.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 7 april

AI-genererade influencers utmanar mänskliga content creators

Sociala medieinfluencers använder konstgjord intelligens (AI) för att krydda sitt innehåll men möter också ökande konkurrens från AI-genererade Instagramers, TikTokers och YouTubers. Aitana Lopez, skapad av det Barcelona-baserade företaget The Clueless, har över 300 000 följare på Instagram. Företaget beskriver sig som en ´AI-modellbyrå´. Sofia Novales, projektledare på The Clueless, pekar på de stigande kostnaderna för mänskliga influencers som en anledning till företagets skapande. Meta, ägare till Facebook och Instagram, meddelade nyligen att det kommer att börja märka AI-genererat innehåll med ´Made with AI-etiketter´ från maj.