» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 148 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Micron Technology är ett amerikanskt företag som är en av världens ledande tillverkare av halvledare och minneslösningar. De är specialiserade på att utveckla och producera DRAM, NAND och NOR Flash-minnen samt SSD-enheter och andra lagringslösningar. Micron grundades 1978 och har sitt huvudkontor i Boise, Idaho. Företaget är känt för att erbjuda högkvalitativa produkter som används i en mängd olika elektroniska enheter, inklusive datorer, servrar, smartphones, nätverksutrustning och fordonsindustrin. Micron är engagerade i att driva innovation och hållbarhet inom minnes- och lagringsteknik.

Senaste nytt kring Micron Technology

AI-chipstillverkare Nvidia och andra AI-aktier tar stryk

AI-chipstillverkaren Nvidia (NVDA) såg sina aktier dyka på fredagen efter att deras viktiga hårdvarupartner Super Micro Computer (SMCI) meddelade sitt nästa rapporteringsdatum utan att ge preliminära resultat. Nvidia-aktien sjönk i takt med andra framstående AI-aktier. På aktiemarknaden idag sjönk Nvidia-aktien med 10% till 762. Super Micro-aktien störtdök med 23,1% till 713,65. Aktier i Nvidias rival Advanced Micro Devices (AMD) sjönk med 5,4% till 146,64. Aktierna i Astera Labs (ALAB), Broadcom (AVGO), Marvell Technology (MRVL), Micron Technology (MU) och Microsoft (MSFT) sjönk också.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade igår
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Dålig dag för artificiell intelligens-aktier

Det var en dålig dag för aktier inom artificiell intelligens (AI) på fredagen. Det började när Super Micro Computer meddelade att de inte kommer att förhandsmeddela sina inkomster och att de kommer att rapportera resultaten för det tredje kvartalet den 30 april. Detta orsakade oro bland investerare som fruktade att företagets inkomster kanske inte uppfyller förväntningarna. Super Micro Computer-aktien sjönk med 23% på fredagen, vilket gjorde den till dagens största förlorare i S&P 500. Nvidia-aktien stängde ner 10%, den näst största förlusten i S&P 500. Micron Technology-aktien sjönk med 4,6% och Advanced Micro Devices förlorade 5,4%.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade igår

Två AI-aktier med attraktiva värderingar: Micron Technology och Oracle

Många företag som drar nytta av den snabba adoptionen av artificiell intelligens (AI) har sett sina aktiepriser stiga imponerande sedan början av 2022, vilket gör det svårt för investerare att hitta värda AI-aktier till rimliga eller relativt attraktiva värderingar. Två solida möjligheter just nu för investerare som vill få tag på potentiella AI-vinnare som inte har blivit för dyra ur ett värderingsperspektiv är Micron Technology och Oracle. Micron Technology-aktiens uppgång sedan årsskiftet ligger på 42%, vilket förklarar varför den nu handlas till 7,3 gånger försäljningen jämfört med 5,8 gånger försäljningen i slutet av 2023. Oracles AI-kvalifikationer fick ett stort lyft efter att företaget släppte sina resultat för tredje kvartalet i det finansiella året 2024 förra månaden.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade i förrgår

AI-aktier faller på fredagen på grund av inflationsoro och geopolitiska konflikter

AI-aktier, inklusive C3.ai, Intel, Advanced Micro Devices, Micron Technology och Taiwan Semiconductor Manufacturing, upplevde ett fall på fredagen. Orsakerna till detta inkluderar oro över inflation och geopolitiska konflikter, såsom konflikten mellan Israel och Hamas. Inflationen påverkar företagens förmåga att expandera och adoptera AI-teknologier på grund av de höga lånekostnaderna. Dessutom fanns det företagsspecifika nyheter som påverkade aktiekurserna, inklusive en sänkning av Intel´s prisprognos av Bank of America-analytikern Vivek Arya och rapporter om att Kina börjar fasa ut användningen av utländska processorer, vilket kan påverka Intel och AMD.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 april

Japan uppmanar amerikanska företag att investera i landets tekniksektorer

Japan, som en gång sågs som USA:s största ekonomiska utmanare, söker nu samarbete med världens största ekonomi genom att uppmana amerikanska företagsledare att investera i landets framväxande tekniksektorer, inklusive artificiell intelligens, halvledare och ren energi. Japans premiärminister Fumio Kishida talade vid en lunch med amerikanska VD:ar i Washington och hävdade att alla investeringar skulle flöda åt båda håll. Kishida är i USA inför ett toppmöte med president Joe Biden som förväntas fokusera på försvars- och ekonomiska band. Microsoft meddelade att de planerar att investera $2.9 miljarder för att öka sin molndator- och AI-infrastruktur i Japan.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 10 april

En ny studie av Orbis Research undersöker den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) och maskininlärning inom hälso- och sjukvården. Rapporten identifierar möjligheter över gränserna, undersöker de färdigheter som marknadsaktörer behöver för att öka produktiviteten och anpassa sig till en mer konkurrenskraftig miljö. Rapporten erbjuder även en djupgående undersökning av marknaden, inklusive många tabeller, grafer och produktbilder, vilket ger viktig statistisk information om branschens tillstånd och värdefull vägledning för företag och individer som verkar inom området.

Amore Nigeria fördjupade 7 april

Två teknikaktier att köpa: Intel och Micron Technology

Intel och Micron Technology visar förbättrad tillväxt när halvledarindustrin återhämtar sig från en svacka. Dessa ledande chipaktier har nått nya höjder i år, men deras värderingar lämnar fortfarande utrymme för mer uppsida. Intel har hittat sig i outforskad terräng de senaste åren, men företaget slåss tillbaka. Micron Technology är i en bra position för tillväxt eftersom AI-utbildning kräver mer än bara avancerade processorer. Företag ökar också investeringar i högbandbreddsminne och solid-state lagringslösningar för att hantera massiva dataarbetsbelastningar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 april

Mjukvaruföretag kämpar med att övertyga marknaden om AI-tillväxt

Trots en ökande efterfrågan på AI-infrastruktur som gynnar hårdvarutillverkare som Dell Technologies Inc. och Micron Technology Inc., har mjukvaruföretag svårt att övertyga marknaden om liknande tillväxt. Philadelphia Stock Exchange Semiconductor Index har stigit 16% i år, med stöd av tillverkare av kretsar och servrar som Nvidia Corp. och andra kopplade till AI. Samtidigt har ett index för mjukvaruaktier, vars medlemmar inkluderar Adobe Inc. och Salesforce Inc., ökat mindre än 4% hittills i år. Adobe, till exempel, slog inte förväntningarna om en lyft från generativ AI för sin kreativa mjukvara i en svag försäljningsprognos förra månaden, med dess aktier som sjönk mer än 20% från årets högsta. Salesforce, som investerar i AI-baserade funktioner för att hjälpa till att stimulera försäljningen av sin kundrelationshanteringsprogramvara, gav också en svag prognos när det rapporterade resultat i februari. Även Alphabet Inc. har haft problem med erbjudanden som har plågats av noggrannhetsproblem och intern kritik om användbarheten av dess AI-verktyg.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 3 april

AI-relaterade aktier sjunker på tisdagen

Flertalet aktier relaterade till artificiell intelligens (AI) sjönk på tisdagen, inklusive halvledarspecialisten Advanced Micro Devices (AMD), AI-programvarutillverkaren C3.ai, chipdesignern Arm Holdings och chipstillverkaren Micron Technology. Inga företagsspecifika nyheter kunde förklara prisfallet, vilket tyder på att investerare fokuserar på bredare ekonomiska utvecklingar. Federal Reserve (Fed) planerar att sänka räntorna, men Fed-ordförande Jerome Powell antydde att banken inte har bråttom att göra det. Starka tillverknings- och jobbdata tyder på att inflationen fortfarande inte är under kontroll, vilket kan påverka AI-sektorns tillväxt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 april

Broadcom och Micron Technology kan se parabolisk aktiekursökning tack vare AI

AI-teknologins popularitet har lett till massiva vinster för företag som Nvidia och Palantir Technologies. Nu ser det ut som att Broadcom och Micron Technology också kan dra nytta av detta, med potentiella stora hopp i deras aktiekurser. Broadcom har nyligen avslöjat att de nu har tre kunder för sina anpassade AI-chip, vilket har lett till att företagets aktiekurs har ökat. Micron Technology har också sett en ökning i aktiekursen, tack vare en ökad efterfrågan på minneskretsar som används i AI-servrar, persondatorer och smartphones.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 31 mars

Micron Technology kan dra nytta av den växande AI-marknaden

Artificiell intelligens (AI) förväntas bli en marknad värd $1,3 biljoner till 2032, enligt Bloomberg Intelligence, medan McKinsey & Company uppskattar att det kan vara mellan $2,6 biljoner och $4,4 biljoner årligen. Micron Technology, en ledande leverantör av minne (DRAM) och lagring (NAND) chips, står att dra nytta av denna växande AI-vindfall. Företaget tillhandahåller komponenter som är avgörande för AI-bearbetning, särskilt i datacentra. Micron har nyligen börjat volymproduktion av HBM3E-chipet, som ger överlägsen prestanda samtidigt som det använder cirka 30% mindre kraft än konkurrerande erbjudanden.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 31 mars
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Nvidia och Micron Technology: Vilket är det bästa AI-investeringsalternativet?

Nvidia och Micron Technology har varit mycket lönsamma investeringar det senaste året, med stigande aktiekurser tack vare hur artificiell intelligens (AI) har drivit deras verksamheter. Nvidia har varit den ledande leverantören av grafikprocessorer (GPU:er) för stora molndatatjänster som vill träna AI-modeller. Micron Technology å andra sidan, gynnas av den ökande efterfrågan på Nvidias AI-chip eftersom Nvidias AI-GPU:er drivs av höghastighetsminne (HBM) från företag som Micron. Trots att Nvidia växer snabbare, kan Micron vara ett attraktivare alternativ för investerare som söker ett billigare sätt att dra nytta av AI-boomen.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 29 mars

Super Micro Computer leder S&P 500-indexet, tätt följt av Micron Technology och Constellation Energy

Super Micro Computer (SMCI), Micron Technology (MU), Constellation Energy (CEG), Dexcom (DXCM) och Moderna (MRNA) var de största vinnarna på S&P 500-indexet på aktiemarknaden idag. Super Micro Computer, som tillverkar AI-servrar och använder chips från Nvidia och andra, såg sin aktie stiga med 7,2% till 1,042.79, vilket gör den till bästa presterande aktien på S&P 500 med en ökning på 267,3% under 2024. Micron Technology aktien steg med 6,2% till 117.04, Constellation Energy aktien ökade med 5,1% till 187.26, Dexcom aktien steg med 5,2% till 140.10 och Moderna aktien steg med 4,7% till 11.38.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 26 mars

Aktiemarknaden uppnår rekordhöga nivåer tack vare AI-boom och förväntade räntesänkningar

Aktiemarknaderna, inklusive Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq, har upplevt starka veckovisa vinster och nått rekordhöga nivåer. Denna uppgång har drivits av två huvudfaktorer: förväntningar på räntesänkningar från Federal Reserve och den pågående boom inom artificiell intelligens (AI). Federal Reserve bekräftade nyligen att de planerar att sänka räntorna tre gånger under 2024. Samtidigt har företag som Nvidia, Broadcom och Microsoft haft positiva AI-evenemang, medan Micron Technology rapporterade en oväntad vinst och stark vägledning tack vare AI-vindar. Dessa företag och andra inom AI-sektorn har haft stora veckovisa vinster.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 23 mars

Micron Technology aktien stiger efter starka Q2-resultat och positiva AI-utsikter

Micron Technology aktien sköt i höjden på torsdagen efter att minneschipstillverkaren krossat prognoserna för sitt andra kvartal och guidat över förväntningarna för den nuvarande perioden, tack vare robusta investeringar i datacenterinfrastruktur för artificiell intelligens. Micron rapporterade en överraskande vinst för sitt andra kvartal som slutade 29 februari. Försäljningen ökade med 58% jämfört med föregående år till 5,82 miljarder dollar. Justerade intäkter ökade med 122% till 42 cent per aktie. Andra stora chipaktier steg också på torsdagen, inklusive Broadcom, Intel, Nvidia och TSMC.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 21 mars

Micron Technology når rekordhöga nivåer tack vare stark intäktsprognos

Minneschipstillverkaren Micron Technology nådde en rekordhög nivå på torsdagen efter att företagets starka intäktsprognos ökade optimismen att den ökade efterfrågan på AI-hårdvara skulle ta Nvidia-leverantören till nya höjder. Företaget meddelade på onsdagen att dess höghastighetsminneschip (HBM), som används i utvecklingen av AI-applikationer, var slutsålda för 2024. En majoritet av dess tillgång för 2025 har också allokerats. Mark Haefele, investeringschef på UBS Global Wealth Management, förutser en V-formad återhämtning i branschen, med intäkter som förväntas växa med 55% 2024 och 35% 2025.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 mars

Wall Street stiger, stödd av megakapitaliserade tillväxtaktier

Wall Streets huvudindex steg på måndagen, med stöd av en rally i megakapitaliserade tillväxtaktier som Alphabet och Tesla. Alphabet ökade med 6,7% efter en medierapport om att Apple är i samtal om att bygga in Googles Gemini AI-motor i iPhone. Tesla steg med 6,7% efter att elbilstillverkaren meddelat att den skulle öka priset på sina Model Y EV i vissa europeiska länder. Nvidia, som inleder sin årliga utvecklarkonferens, klättrade med 1,2%. Goldman Sachs sade på måndagen att de nu förväntar sig tre räntesänkningar 2024, jämfört med fyra förväntade tidigare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 18 mars

Samsung planerar att använda SK Hynix chipframställningsteknik

Samsung Electronics planerar att använda en chipframställningsteknik som förespråkas av konkurrenten SK Hynix, i ett försök att komma ikapp i kapplöpningen om att producera högkvalitativa chips för artificiell intelligens. Samsung har tidigare använt en teknik som kallas icke-konduktiv film (NCF), men har nu utfärdat inköpsorder för utrustning som kan hantera MUF-tekniken. Trots detta har Samsung förnekat ryktena om att de kommer att använda MR-MUF i sin HBM-produktion. Samsungs HBM3-chipproduktion har en utbyte på cirka 10-20%, medan SK Hynix har säkrat en utbytesgrad på cirka 60-70% för sin HBM3-produktion.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 mars

AI-bolag påverkas av negativa nyheter och rättsfall

AI-bolag påverkas av negativa nyheter och rättsfall. Taiwan Semiconductor Manufacturing, Meta Platforms, Advanced Micro Devices, Micron Technology och Broadcom har alla sett en nedgång i sina aktiekurser. Broadcoms kvartalsresultat och en stämningsansökan mot Nvidia tycks ha påverkat marknaden. Broadcoms intäkter ökade med 34% jämfört med föregående år, men investerare var besvikna över företagets prognoser. Nvidia står inför en stämningsansökan för upphovsrättsintrång, där författare hävdar att företaget använde deras verk för att träna upp sin NeMo AI-plattform utan tillstånd. Trots dessa negativa nyheter finns det också positiva utvecklingar, inklusive prisökningar för Micron, AMD och Broadcom.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 mars

Micron Technology kan vinna stort på HBM-marknaden

PHLX Semiconductor Sector-indexet har haft en stark start 2024 med vinster på 11% hittills. Flera av dess nyckelkomponenter, som Nvidia, AMD, Broadcom och Taiwan Semiconductor Manufacturing, har redan stigit tack vare sina starka resultatrapporter. Micron Technology har dock inte fått samma uppsving, med aktierna bara upp 5% 2024. Men en nylig händelse har gett Micron-aktien en trevlig skjuts. Aktierna i chip-tillverkaren hoppade 4% den 26 februari. Micron meddelade att de har påbörjat volymproduktion av sitt högbandbredd-minne 3E (HBM3E) chip. Detta chip kommer att ingå i Nvidias kommande H200 Tensor Core GPU:er, som börjar skeppas under andra kvartalet 2024. Micron planerar att generera ´flera hundra miljoner dollar´ i HBM-intäkter under räkenskapsåret 2024. Marknadsundersökningsföretaget Yole Group uppskattar att HBM-marknaden kan generera en årlig intäkt på nästan 20 miljarder dollar 2025, upp från 5,5 miljarder dollar förra året och en uppskattad 14,1 miljarder dollar 2024. Micron förväntas därför vinna stort från denna marknad på lång sikt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 3 mars

Artificiell intelligens och teknikaktier skjuter i höjden på fredagen

Teknikaktier var stjärnorna på aktiemarknaden på fredagen, med en rad av dem som hoppade högre i pris under handelssessionen. Detta följde på imponerande kvartalsresultat och vägledning från ett toppnamn inom hårdvarufältet. Artificiell intelligens (AI) var kärnan i denna överprestation, så AI-aktier var - knappast för första gången på senare månader - ett särskilt mål för tjurarna. Detta hjälpte om ett företag hade ´AI´ inbäddat i sitt namn, som visas av BigBear.ai Holdings 3% vinst. Dell Technologies levererade en fantastisk kvartalsrapport som slog analytikernas förväntningar, vilket drev upp aktiepriset med nästan 32%. Dell förutspår att AI efterfrågan kommer att öka dess fundamenta 2024.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 mars
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Två mindre AI-företag att titta på: Axcelis Technologies och Silicon Motion

AI och accelererad databehandling fortsätter att locka investerare. Två mindre AI-företag som kan vara intressanta är Axcelis Technologies och Silicon Motion. Axcelis, en tillverkare av halvledarutrustning, tror att deras marknad kommer att driva dem till högre tillväxthastigheter under kommande år. Företaget siktar på försäljning på cirka 1,3 miljarder dollar 2025. Silicon Motion, som designar minneskontrollers, har potential att dra nytta av den ökade efterfrågan på högpresterande kontrollers när PC- och smarttelefontillverkare förbereder sig för att stödja AI på enheterna. Båda företagen har stora konkurrenter men kan ha stor potential i den nya AI-drivna databehandlingsåldern.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 2 mars

Pengarhanterare rusar för att dra nytta av AI-boomen

Pengarhanterare rusar för att dra nytta av aktiemarknadens intresse för artificiell intelligens (AI), då en imponerande rally från Nvidia leder till en sökning efter andra företag som kapitaliserar på tekniken. Aktier i Nvidia, vars chips är guldstandarden inom AI-industrin, har stigit cirka 60% i år efter att ha tredubblats 2023. Detta har lett till att dess marknadsvärde är ungefär 2 biljoner dollar, vilket gör det till det tredje största amerikanska företaget efter marknadsvärde efter Microsoft och Apple. Detta har också lett till att Wall Street söker efter andra AI-fokuserade företag i hopp om att fånga stora rörelser. Andra AI-fokuserade företag som har sett aktieökningar inkluderar Advanced Micro Devices och MongoDB.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 mars

Fondförvaltare rusar för att dra nytta av AI-intresset på aktiemarknaden

Fondförvaltare rusar för att dra nytta av aktiemarknadens intresse för artificiell intelligens (AI), drivet av en imponerande rally av Nvidia. Nvidias aktier, vars chipp är guldstandarden inom AI-industrin, har ökat med cirka 60% i år efter att ha tredubblats 2023. Detta har ökat dess marknadsvärde till cirka 2 biljoner dollar, vilket gör det till det tredje största amerikanska företaget efter marknadskapitalisering efter Microsoft och Apple. Wall Street söker nu efter andra AI-fokuserade företag i hopp om att fånga överdimensionerade rörelser. Francisco Bido, Senior Portfolio Manager för F/m Investments Large Cap Focused Fund, säger att AI är här för att stanna.

Direktlänk Dela SaltWire Network fördjupade 1 mars

Micron Technology börjar massproducera minneskretsar för Nvidia

Micron Technology har påbörjat massproduktion av sina högbandbreddsminneskretsar för användning i Nvidias senaste chip för artificiell intelligens, vilket ökade dess aktier med mer än 4% före börsöppningen på måndag. HBM3E (High Bandwidth Memory 3E) kommer att förbruka 30% mindre ström än konkurrerande erbjudanden, sade Micron, och kan hjälpa till att utnyttja den ökande efterfrågan på kretsar som driver generativa AI-applikationer. Nvidia kommer att använda chipet i sina nästa generations H200-grafikprocesseringsenheter, förväntade att börja skeppas under andra kvartalet.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 februari

USA investerar över 5 miljarder dollar i halvledarrelaterad forskning och utveckling

USA planerar att investera över 5 miljarder dollar i forskning och utveckling relaterad till halvledare, i ljuset av pågående problem med chipförsörjningskedjan och den snabba tillämpningen av generativ AI. Majoriteten av dessa chips tillverkas i Asien, främst i Taiwan. USA producerar mindre än 10% av den globala försörjningen och inga av de mest avancerade chipsen. För att ändra detta kommer Biden-administrationen att investera miljarder i National Semiconductor Technology Center och andra CHIPS forsknings- och utvecklingsprioriteringar. Från 2023 tillkännagav handelsdepartementet finansieringsmöjligheter för stora halvledarförsörjningskedjeprojekt.

Direktlänk Dela Supply Chain Digital fördjupade 11 februari

Automotiv AI-industrin förväntas nå $8,887.6 miljoner år 2025

Enligt en nyligen publicerad rapport från Allied Market Research förväntas den globala marknaden för automotiv artificiell intelligens (AI) nå $8,887.6 miljoner år 2025, från $445.8 miljoner år 2017. Detta motsvarar en årlig tillväxttakt (CAGR) på 45,0% mellan 2018 och 2025. Tillväxten drivs av ökad efterfrågan på autonoma fordon och förbättrad användarupplevelse och bekvämlighetsfunktioner. Dock kan säkerhets- och integritetsproblem begränsa tillväxten. De ledande aktörerna på marknaden inkluderar NVIDIA Corporation, Waymo, Intel Corporation, IBM Corporation, Microsoft Corporation, Micron Technology, Otto Motors, BMW, Tesla Inc. och Toyota.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 8 februari

AMD-aktien närmar sig rekordhögsta stängning på grund av AI-optimism

Advanced Micro Devices Inc:s (AMD) aktie närmar sig sitt rekordhöga stängningspris på grund av ökad optimism för företagets möjligheter inom artificiell intelligens (AI). Aktien steg med mer än 7% till $157.67, mindre än 3% från dess rekordhöga stängningspris på $161.91 som uppnåddes den 29 november 2021. Aktierna i Nvidia Corp och Micron Technology Inc ökade också, med 2,8% respektive 2,3%. Analytikern John Vinh från KeyBanc Capital Markets har nyligen uttryckt positiva kommentarer om AMD:s serververksamhet och förbättrat sina förväntningar på företagets MI300X-accelerator för AI-applikationer. Han tror att Microsoft Corp kommer att öka användningen av MI300X-grafikprocessornheten under första kvartalet, medan andra kunder som Meta Platforms Inc och Oracle Corp kan följa efter.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 16 januari

AI och maskininlärning inom hälso- och sjukvårdsmarknaden förväntas växa med 8,0% årligen till 2032

Enligt den senaste forskningen om ´Healthcare AI and Machine Learning Report 2023´, utförd av MRA, förväntas marknaden för AI och maskininlärning inom hälso- och sjukvården växa med en årlig genomsnittlig tillväxttakt på 8,0% från 2023 till 2032. Marknaden var värderad till 12,90 miljarder dollar 2022 och förväntas nå 23,85 miljarder dollar 2032. Rapporten undersöker också de utmaningar som hindrar marknadstillväxten och de strategier som ledande företag använder för att expandera. Bland de ledande aktörerna finns Intel, Koninklijke Philips, Microsoft, Siemens Healthineers, NVIDIA Corporation, Google, General Electric, Medtronic, Micron Technology, Amazon Web Services (AWS), Johnson & Johnson Services, Startup Ecosystem, Merative, CloudMedx, Oncora Medical, Enlitic, Lunit Inc., Qure AI, Arterys, COTA Healthcare, FDNA, Recursion, Atomwise, Virgin Pulse, Babylon Health.

Direktlänk Dela Roughcutreviews.com fördjupade 4 januari

Marknadsöversikt för maskininlärning inom tillverkning

Mr Accuracy Reports har lagt till en ny forskningsrapport om den globala marknaden för maskininlärning inom tillverkning. Marknaden har växt betydligt i termer av intäktsandel under de senaste åren och förväntas expandera med en robust CAGR under prognosperioden. Rapporten belyser viktiga aspekter som marknadsstorlek, marknadsdefinition, dynamik, marknadssegmentering, geografisk expansion och konkurrensmiljö. Nyckelspelare på den globala marknaden inkluderar Intel, IBM, Siemens, GE, Google, Microsoft, Micron Technology, Amazon Web Services (AWS), Nvidia och Sight Machine.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 29 december

Marknadsöversikt för AI och maskininlärning inom hälso- och sjukvård: Förväntas expandera kraftigt

En ny forskningsrapport från Mr Accuracy Reports har lagts till dess tjänsteutbud som behandlar den globala marknaden för AI och maskininlärning inom hälso- och sjukvården. Marknaden har vuxit betydligt i termer av intäktsandel under de senaste åren och förväntas expandera med en robust CAGR under prognosperioden. Rapporten erbjuder en detaljerad analys av marknaden för att hjälpa användare och investerare att förstå den övergripande marknadsdynamiken. Den belyser marknadssegment baserat på typ, applikationer, regioner, nyckelproducenter, nyckelinvesteringar och marknadsscenario efter COVID-19-pandemin.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 28 december

Global rapport om maskininlärning inom tillverkningsindustrin släppt

En omfattande rapport om den globala marknaden för maskininlärning inom tillverkningsindustrin har släppts. Rapporten analyserar marknadstrender, tillväxtdrivare, utmaningar och möjligheter. Den globala marknaden för maskininlärning inom tillverkning värderades till 669,1 miljoner dollar 2021 och förväntas nå 8 750,45 miljoner dollar 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 33,35% från 2023 till 2030. Tio ledande företag inom sektorn nämns i rapporten, inklusive Rockwell Automation, SAP, IBM, Intel, Siemens, GE, Micron Technology, Nvidia och Sight Machines.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 29 november

Tre aktier att hålla koll på inom artificiell intelligens 2024: Amazon, Micron Technology och Super Micro Computer

Om du inte redan äger aktier inom artificiell intelligens (AI) kan du missa en av de största teknikinflationerna i historien. Men det är fortfarande tid att investera då många viktiga aktörer inom AI-industrin fortfarande handlas under sina 2021-toppar. Tre företag att hålla koll på är Amazon, Micron Technology och Super Micro Computer. Amazon har nyligen gjort stora framsteg inom AI, Micron Technology är en av endast tre stora DRAM-tillverkare och Super Micro Computer har sett en stark tillväxt inom AI-relaterade servrar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 20 november

Nvidia lanserar ny toppchipp för artificiell intelligens

Nvidia tillkännagav på måndagen nya funktioner till sitt högsta chip för artificiell intelligens (AI), H200, som kommer att börja rullas ut nästa år med Amazon.com, Googles och Oracles. H200 kommer att överskrida Nvidias nuvarande topp H100-chip. Den primära uppgraderingen är mer högbandbreddminne, en av de dyraste delarna av chippet som definierar hur mycket data det kan bearbeta snabbt. Nvidia dominerar marknaden för AI-chips och driver OpenAI:s ChatGPT-tjänst och många liknande generativa AI-tjänster som svarar på frågor med mänskligt skrivande.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 14 november

Nvidia lanserar ny AI-chip med förbättrad prestanda och minne

Nvidia har tillkännagivit nya funktioner för dess toppmodell av artificiell intelligens (AI) chip, H200, som kommer att börja rullas ut nästa år med Amazon.com, Googles Alphabet och Oracle. H200 kommer att överta Nvidias nuvarande toppchip H100. Den primära uppgraderingen är mer högbandbreddsminne, en av de dyraste delarna av chippet som definierar hur mycket data det kan bearbeta snabbt. H200 har 141 gigabyte högbandbreddsminne, upp från 80 gigabyte i dess tidigare H100. Nvidia dominerar AI-chipmarknaden och driver OpenAI:s ChatGPT-tjänst och många liknande generativa AI-tjänster.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 november

Microsofts Ignite-konferens förväntas påverka teknikindustrin; Exxon Mobil siktar på att bli ledande litiumproducent

Microsoft förväntas göra stora avtryck med sin årliga Ignite-konferens, som förväntas ha stor inverkan på teknikindustrin, särskilt inom AI. Analytiker från Piper Sandler förväntar sig positiv påverkan på flera teknikjättar, inklusive Oracle, Adobe och ServiceNow, som alla förväntas visa upp sina samarbeten med Microsoft på evenemanget. Wedbush Securities har identifierat en ny tjurmarknad i teknikaktier, med Apple som företagets toppval. Barclays nyliga besök i Asien har gett insikter i teknikförsörjningskedjan, med positiva implikationer för Nvidia. Exxon Mobil har tillkännagett ambitiösa planer på att bli en ledande litiumproducent.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 november

AI-aktier att köpa: Super Micro Computer och Micron Technology

Artificiell intelligens (AI) är ett av de hetaste temana på aktiemarknaden 2023, då denna teknologi driver påtagliga vinster för många företag. Nvidia, Advanced Micro Devices och Palantir Technologies är några av de stora vinnarna av AI-adoptionen, vilket återspeglas i den imponerande uppgången för dessa aktier i år. Samtidigt finns det några AI-aktier som kan köpas till attraktiva värderingar just nu. Om du har 1000 dollar i investerbart kapital just nu, kan det vara smart att köpa aktier i Super Micro Computer och Micron Technology. 1. Super Micro Computer En investering på 1000 dollar i Super Micro Computer i slutet av förra året skulle nu vara värd mer än 3099 dollar. Trots den 210% ökningen i aktiekursen handlas Super Micro-aktien fortfarande billigt till mindre än 2 gånger försäljningen. Företaget förutspår intäkter på 10 till 11 miljarder dollar under räkenskapsåret 2024, vilket är en uppgradering från tidigare förväntningar på 9,5 till 10,5 miljarder dollar. 2. Micron Technology Minnesspecialisten Micron Technology har också visat sig vara en lönsam investering 2023. Investerare som köpte aktier för 1000 dollar i Micron i slutet av 2022 har sett sina investeringar växa till 1457 dollar. Micron befinner sig på randen till en vändning, och AI kommer att spela en central roll i detta på grund av det växande behovet av högbandbreddsminne (HBM) som används i AI-servrar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 november

Globala marknaden för AI inom hälso- och sjukvård förväntas växa med 45,5% årligen mellan 2023 och 2030

Enligt en rapport från Verified Market Research® förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens inom hälso- och sjukvården växa med en årlig tillväxttakt på 45,5% från 2023 till 2030. Rapporten avslöjar att marknaden värderades till 6,48 miljarder USD 2021 och förväntas nå 201,3 miljarder USD vid slutet av prognosperioden. Marknaden definieras av dess mångsidiga tillämpningar inom olika områden som biologi, datavetenskap, matematik, lingvistik, psykologi och teknik. Trots utmaningar relaterade till begränsad acceptans bland hälso- och sjukvårdsprofessionella och regulatoriska osäkerheter, står marknaden inför betydande tillväxt.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 oktober

Micron Technology rapporterar stark efterfrågan på AI-datacenterhårdvara

Halvledarindustrin har varit blandad 2023. Företag som producerar chip för persondatorer och spel upplevde en inbromsning eftersom konsumentutgifterna är under press från hög inflation och stigande räntor. Dock är efterfrågan fortsatt stark på datacenterchips, särskilt de som kan bearbeta artificiell intelligens (AI) arbetsbelastningar. Nvidia har till exempel fokuserat mycket på den delen av halvledarmarknaden, vilket speglas i bolagets aktiepris som ökat med 215% i år. Men Micron Technology bygger också upp en närvaro inom AI-datacenterhårdvara, och rapporterade stark efterfrågan på dessa produkter i sitt fjärde kvartal för räkenskapsåret 2023 (slutade 31 augusti). Micron är en global ledare inom minne och lagringschip. Micron uppgav att de upplevde svag efterfrågan på traditionella serverprodukter under det senaste kvartalet, men att efterfrågan på AI-relaterad serverhårdvara var stark. Detta kommer att vara viktigt för företaget eftersom AI-utbildningsservrar har mycket högre DRAM- och NAND-krav, vilket innebär att dessa chip säljs till ett högre pris och är mer lönsamma. Micron levererar också chip till bilindustrin, och företaget uppgav att dess intäkter i den segmentet nådde en rekordhög nivå under räkenskapsåret 2023. Microns intäkter för räkenskapsåret 2023 sjönk, men bättre tider väntar. Micron har brottats med ett överskott av lager under de senaste 12 månaderna på grund av minskad efterfrågan i konsumentsegment som persondatorer. Detta påverkade Microns prissättningskraft, och det drev en enorm 49% årlig nedgång i intäkterna för räkenskapsåret 2023 till 15,5 miljarder dollar. Företaget led ett stort nettoförlust på 5,8 miljarder dollar, jämfört med en nettoinkomst på 8,6 miljarder dollar under räkenskapsåret 2022. Men här är de goda nyheterna: I förberedda kommentarer till investerare för det fjärde kvartalet sade VD Sanjay Mehrotra att prissättning och lager hade bottnat ut, vilket kommer att bana väg för ökad intäkt och lönsamhet under räkenskapsåret 2024. Aktiekursen har stigit med 37% hittills under 2023 eftersom investerare ser fram emot vad det nya året kan medföra, men den handlas fortfarande 29% under sin högsta nivå någonsin på grund av företagets problem under de senaste 12 månaderna. Detta kan vara en köpmöjlighet för investerare.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 oktober

Ny rapport analyserar den globala marknaden för AI och maskininlärning inom hälso- och sjukvården

En ny rapport från Global Market Vision ger en djupgående analys av den globala marknaden för AI och maskininlärning inom hälso- och sjukvården. Rapporten bedömer marknaden utifrån dess segment som typ, tillämpning, slutanvändning och större regioner. Rapporten innehåller 132 sidor med fullständig innehållsförteckning, tabeller och diagram, samt en djupgående analys före och efter COVID-19-marknadsutbrottets inverkan och situationen per region. Bland de stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten finns Intel, Koninklijke Philips, Microsoft, Siemens Healthineers, NVIDIA Corporation, Google, General Electric, Medtronic, Micron Technology, Amazon Web Services (AWS), Johnson & Johnson Services, Startup Ecosystem, Merative, CloudMedx, Oncora Medical, Enlitic, Lunit Inc., Qure AI, Arterys, COTA Healthcare, FDNA, Recursion, Atomwise, Virgin Pulse, Babylon Health.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 9 oktober

Global undersökning av artificiell intelligensmarknad presenterar detaljerad analys

En omfattande och logisk undersökning av den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) resulterar i en detaljerad, verifierad och noggrant forskad studierapport som täcker viktiga aspekter av den globala AI-marknaden, såsom leveranskedja, marknadsföring och produktutveckling. Studien inkluderar en balanserad kvalitativ och kvantitativ bedömning av hela AI-marknaden. Den undersöker också effekten av COVID-19-pandemin på marknadsdynamiken. Bland de nämnda aktörerna på AI-marknaden finns Amazon.Com, Inc., Fortinet, Google (Alphabet Inc.), IBM Corporation, Intel Corporation, Micron Technology Inc., Nvidia Corporation, Palo Alto Networks Inc., Samsung Electronics Co., Ltd., Symantec.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 6 oktober

Ny forskning om globala trender och insikter i AI inom säkerhet

Ny forskning har släppts om globala trender och insikter inom artificiell intelligens (AI) inom säkerhet. Forskningen ger en detaljerad bedömning av marknaden, inklusive dess nuvarande tillstånd, mönster, utmaningar och framtida utsikter. Rapporten syftar till att ge intressenter en djupare förståelse för marknadens landskap, vilket möjliggör mer informerade beslut och strategiska planer. Bland de företag som nämns i rapporten finns Amazon, Fortinet, Inc., Google, IBM Corporation, Intel, Micron Technology Inc., Nvidia Corporation, Palo Alto Networks Inc. och Samsung Electronics Co., Ltd.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 5 oktober

OpenAI:s värdering kan tredubblas till $80-90 miljarder

OpenAI, skaparen av ChatGPT, förväntas genomföra en aktieerbjudande som skulle öka företagets värdering från ungefär $30 miljarder till någonstans mellan $80-90 miljarder. Syftet med erbjudandet är att tillåta anställda och andra befintliga aktieägare att monetarisera sina innehav. En av de största vinnarna från det kommande OpenAI-erbjudandet kommer att vara Microsoft, som äger 49% av OpenAI. Microsofts andel i OpenAI kommer att vara värd $40-45 miljarder efter erbjudandet, en ökning från den nuvarande nivån på cirka $15 miljarder.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 29 september

AI-trenden garanterar inte framgång för alla företag

Trots att AI är en växande trend på Wall Street, ser inte alla företag framgång. Aktier i Micron Technology och Accenture sjönk på torsdagsmorgonen trots deras inblandning i AI-trenden. Micron, ett minneschipföretag, fortsätter att förlora pengar och rapporterar mycket svagare försäljning. Microns VD, Sanjay Mehrotra, förväntar sig att efterfrågan kommer att börja återhämta sig 2024 och att AI kommer att spela en mer meningsfull roll 2025. Accenture, ett IT-konsultföretag, såg också en minskning i aktierna. Företaget rapporterade endast $300 miljoner i bokningar från generativ AI under de senaste sex månaderna.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 28 september

Maskininlärning inom tillverkningsmarknaden förväntas nå 8,75 miljarder dollar 2030 enligt Verified Market Research

URL

Direktlänk Dela Rougefox.com fördjupade 19 september

AI-driven efterfrågan kan driva Microns tillväxt

Nvidia har varit en ledstjärna för AI-företag i år, då dess grafikprocessorer och processorer utgör byggstenarna för kraftfulla servrar som kan hantera AI-arbetsbelastningar. Efterfrågan på Nvidias chipp är så stark att kunderna rapporteras behöva vänta minst sex månader för att få tag på dem. Detta förklarar varför Nvidia levererade utmärkta resultat för andra kvartalet av sitt räkenskapsår 2024, med en fördubbling av intäkterna till 13,5 miljarder dollar och rörelseresultatet ökade med 429% till 2,70 dollar per aktie. Micron Technology är en av de viktigaste aktörerna på minnesmarknaden, vilket sätter företaget i en stark position att dra nytta av den växande efterfrågan på kraftfulla minneschip. Trots att Micron Technology-aktien har ökat imponerande 40% under 2023, har det mestadels drivits av den bredare uppgången i halvledaraktier och inte av chiptillverkarens finansiella prestanda. Konsultföretaget Gartner uppskattar att efterfrågan på HBM kommer att öka åtta gånger fram till 2027 tack vare AI. Detta kan vara en av anledningarna till att DRAM-marknaden förväntas börja återhämta sig från slutet av 2023 och börja skjuta i höjden från 2024. Microns tillväxt förväntas ta fart från räkenskapsåret 2024, som just har börjat, med företagets intäkter förväntas öka betydligt från räkenskapsåret 2023:s siffra på 15,4 miljarder dollar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 15 september

Automotive Artificial Intelligence Software Market Forskningsrapport 2023-2031

Den senaste forskningen om marknaden för programvara för artificiell intelligens inom fordonsindustrin ger en översikt över marknadssegmentering, storlek, andel och nya innovationer fram till dags dato. Marknaden är dynamisk och ständigt utvecklande för att möta industrins krav. Det är avgörande för tillverkare att investera i forskning och utveckling för att förbli konkurrenskraftiga och möjliggöra ytterligare framsteg inom marknadsteknik. Marknaden segmenteras i studien av de ledande företagen och varumärkena, region, typer och tillämpningar.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 9 september

Forskningsrapport om global AIoT-marknad ger branschöversikt och spårar senaste utvecklingar

En forskningsrapport om marknaden för Artificial Intelligence of Things (AIoT) ger en översikt över branschen, inklusive dess definition, tillämpningar och utvecklingar, samt tillverkningsteknik. Rapporten spårar alla senaste utvecklingar och innovationer på marknaden. Den ger data om hinder vid etablering av verksamhet och vägleder för att övervinna kommande utmaningar och hinder. Rapporten täcker de största företagen på marknaden, inklusive AISPEECH, IBM, Intel, Gopher Protocol, Micron Technology, ShiftPixy Inc., Twilio Inc., Deep Vision, ALCES, Ceva.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 september

Ny studie om globala trender och insikter för artificiell intelligens inom sjukvården tillgänglig på AdroitMarketResearch.com

En ny studie, Globala trender och insikter för ”Artificiell intelligens inom sjukvården”, har just gjorts tillgänglig på AdroitMarketResearch.com. Rapporten ger en genomgripande analys och prognos för den globala marknaden för artificiell intelligens inom sjukvården, från 2021 till 2031. Studien ger omsättningsdata (i miljoner dollar) för åren 2016 till 2020, samt en uppskattning för åren 2021 till 2031. Rapporten innehåller en omfattande marknadsanalys samt en diskussion om marknadsdrivare, begränsningar och möjligheter.

Direktlänk Dela Baltimore Chronicle fördjupade 3 september

Ny rapport om global marknad för artificiell intelligens för smart cybersäkerhet

Market Insights Reports har publicerat en ny studie med titeln ´Artificiell intelligens för smart cybersäkerhet´, som ger exakta marknadsinsikter efter omfattande forskning. Rapporten undersöker förändringar i marknaden för artificiell intelligens för smart cybersäkerhet globalt för att hjälpa läsarna att dra nytta av utvecklingen i den konkurrensutsatta situationen. Rapporten samlar data från hela branschen för att skapa en omfattande databas som innehåller alla kritiska aspekter av den globala marknaden för artificiell intelligens för smart cybersäkerhet.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 1 september

Rapport studerar marknaden för AI inom säkerhet

En ny rapport har studerat marknaden för artificiell intelligens (AI) inom säkerhet. Flera företag prioriterar strategier som att introducera nya produkter och få godkännanden för att expandera sina verksamheter. Rapporten ger även djupgående profiler av framstående företag som verkar på marknaden, inklusive SWOT-analyser och inblick i deras marknadsstrategier. Företag som nämns inkluderar Amazon, Fortinet Inc, IBM Corporation, Intel, Google, Palo Alto Networks Inc, Micron Technology Inc, Samsung Electronics Co och Nvidia Corporation. Rapporten inkluderar också prognoser baserade på nuvarande marknadstrender och beskrivande metoder.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Maskininlärning i tillverkningsmarknaden förväntas nå 8,750.45 miljoner dollar fram till 2030

Verified Market Research har nyligen släppt en forskningsrapport med titeln ´Global Machine Learning in Manufacturing Market Insight, Forecast´. Rapporten diskuterar den globala marknaden för maskininlärning inom tillverkning, och ger läsarna en omfattande förståelse för nyckeltrender, toppstrategier och potentiella tillväxtmöjligheter. Rapporten inkluderar en undersökning av pågående och senaste marknadstrender, företags marknadsandelar, marknadsprognoser, konkurrenskraftig benchmarking, konkurrenskraftig kartläggning och en djupgående analys av nyckelhållbarhetstaktiker och deras inverkan på marknadstillväxt och konkurrens. Maskininlärning i tillverkningsmarknaden uppskattades till 669,1 miljoner dollar 2021 och förväntas nå 8,750.45 miljoner dollar fram till 2030, med en CAGR på 33,35% från 2023 till 2030.

Direktlänk Dela Chaminade Talon fördjupade 17 augusti

AI-driven aktieportfölj förlorar betydande vinster

Tidigare denna månad rapporterades det om ´GPT-portföljen´ - en grupp investerare som förvaltar en aktieportfölj på 50 000 dollar helt baserad på förslag från OpenAI´s ChatGPT. Vid den tidpunkten var GPT-portföljen upp nästan 9%, vilket tog dess totala värde till över 54 000 dollar. Sedan dess har denna AI-drivna aktieportfölj förlorat en betydande del av dessa vinster och var bara upp 1,9% till 50 946 dollar, enligt den senaste helguppdateringen som släpptes den 12 augusti. Förlusterna var på grund av tunga veckoförluster i vissa av dess innehav.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 14 augusti

Kinas förmåga att utveckla AI kan hindras av USA:s exportrestriktioner

Kina kan hamna efter i den globala kapplöpningen inom minneschips och artificiell intelligens (AI) på grund av Beijings restriktioner mot det amerikanska företaget Micron Technology och exportrestriktioner från Joe Bidens administration mot amerikanska företag som delar teknik med Kina. Detta kan allvarligt hindra Kinas förmåga att utveckla stora AI-modeller, medan sydkoreanska företag som Samsung och SK Hynix tar ledningen. Stora kinesiska teknikföretag som Alibaba Group, Tencent och JD.com är angelägna om att utveckla generativa AI-modeller, men restriktionerna hindrar deras ansträngningar.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 6 augusti

Snabb tillväxt i marknaden för djupinlärning

Marknaden för djupinlärning växer snabbt, enligt en forskningsrapport som ger en omfattande överblick över denna teknik och dess applikationer. Rapporten analyserar marknadens dynamik, storlek, segmentering, konkurrenslandskap och tillväxtpotential. Den utvärderar även nyckelspelarna, deras senaste utvecklingar, strategier och styrkor och svagheter. Rapporten bedömer även tekniska framstegs inverkan på industrin, inklusive utvecklingen av AI-drivna verktyg för djupinlärning. Huvudaktörerna på den globala marknaden för djupinlärning inkluderar bland annat Amazon Web Services (AWS), Google, IBM, Intel, Micron Technology, Microsoft, Nvidia, Qualcomm, Samsung Electronics och Sensory Inc.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 4 augusti

AI-driven efterfrågan kan vända nedgången för minnesindustrin

Minnesindustrin förväntas dra stor nytta av den växande användningen av artificiell intelligens (AI), vilket kan förklara varför aktierna i den sydkoreanska minnestillverkaren SK Hynix nyligen skjutit i höjden. Företaget rapporterade att efterfrågan på AI-serverminne har ökat snabbt, vilket stöds av företagets intäkter som ökat med 44% tack vare en ökad efterfrågan på högbandbreddsminne (HBM) och DDR5 dynamiskt åtkomstminne (DRAM). Detta är goda nyheter för Micron Technology, en chipmaker som kan dra nytta av den AI-drivna minnesefterfrågan. Företaget har redan påpekat att ´AI-servrar har sex till åtta gånger DRAM-innehållet av en vanlig server och tre gånger NAND-innehållet´, och Hynixs resultat ger trovärdighet till Microns påståenden.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 3 augusti

AI-chatbot ChatGPT framgångsrik på aktiemarknaden

I maj 2023 publicerade CNN en artikel som belyste framgången för AI-drivna chatboten ChatGPT på aktiemarknaden. Enligt data från den finansiella plattformen Finder.com ökade en portfölj av 38 aktier utvalda av ChatGPT med 4,9% mellan 6 mars och 28 april, medan 10 stora investeringsfonder i Storbritannien registrerade en genomsnittlig förlust på 0,8% under samma period. En grupp individer på Twitter, känd som ´The GPT Portfolio´, skapade en portfölj på $50 000 baserad enbart på ChatGPT:s förslag. Denna portfölj har sedan dess ökat med 8,7%, vilket ökat dess värde med $4 349 till totalt $54 439.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 2 augusti

Micron Technology meddelar förbättringar i HBM3 Gen2-minne för AI

Micron Technology har meddelat förbättringar i sitt HBM3 Gen2-minne, vilket kommer att minska träningstiderna för stora språkmodeller som GPT-4 och leverera effektiv infrastrukturanvändning för AI-infrens. HBM3 Gen2-minnet kommer att vara tillgängligt från 2024. Micron, som för närvarande har en marknadsandel på 10% i HBM-marknaden, dominerad av Samsung Electronics och SK Hynix, har introducerat en 8-hög 24GB HBM3 Gen2-modul, som de kallar den mest avancerade på marknaden. Micron har börjat provtagning av HBM3 Gen2-minnet, vilket enligt företaget är upp till 50% förbättring jämfört med befintliga HBM3-lösningar.

Direktlänk Dela TechHQ fördjupade 28 juli

Minnesaktier stiger trots besvikelser från Seagate Technology

Minnesaktier har ökat trots besvikelser i intäkter från Seagate Technology Holdings. Flera faktorer spelar in, men nyckeln är generativ AI. Seagate och Western Digital, båda stora tillverkare av hårddiskar, var kraftigt högre, medan Micron Technology, som tillverkar DRAM och NAND-minneskretsar, också ökade. Seagate var upp 8,5%, Western Digital ökade 7,5%, Micron var 6% högre och Lam Research, en tillverkare av halvledartillverkningsutrustning, ökade 9,3%. Microns ökning återspeglar sannolikt några positiva kommentarer om minnesmarknaden under de senaste dagarna från Samsung och SK Hynix.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 27 juli

AI i säkerhetsmarknadsrapport förutspår tillväxt och möjligheter 2023-2030

En ny rapport från Global Market Vision analyserar den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom säkerhetssektorn och förutspår tillväxt och möjligheter mellan 2023 och 2030. Rapporten ger en omfattande analys av marknaden, inklusive storlek, trender, drivkrafter och begränsningar, konkurrensaspekter och framtida tillväxtutsikter. Bland de stora marknadsaktörer som profileras i rapporten finns Amazon, Fortinet, Inc., Google, IBM Corporation, Intel, Micron Technology Inc., Nvidia Corporation, Palo Alto Networks Inc. och Samsung Electronics Co., Ltd.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 24 maj

AI i tillverkningsmarknaden: Forskningsrapport för 2023-2030

En ny forskningsrapport för AI i tillverkningsmarknaden för perioden 2023-2030 undersöker viktiga marknadsdynamik som marknadsandel, tillväxttakt, framtida trender, marknadsdrivande faktorer, utmaningar och möjligheter. Rapporten analyserar även ledande aktörers agerande, såsom tekniska framsteg, produktlanseringar, samarbetsprojekt, fusioner och förvärv, som förändrar marknadslandskapet. Bland de stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten finns Intel, IBM, Siemens, GE, Google, Microsoft, Micron Technology, Amazon Web Services (AWS) och Nvidia.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 24 maj

En ny marknadsrapport för maskininlärning inom tillverkningsindustrin har släppts, som undersöker de viktigaste faktorerna som ansvarar för att driva tillväxten av maskininlärning inom tillverkning, samt de största utmaningarna och hindren. Rapporten presenterar en översikt över de senaste trenderna och utvecklingsplanerna, mönstren och policyn på den globala marknaden. Studien erbjuder också en analys av de senaste händelserna, såsom tekniska framsteg och produktlanseringar och deras konsekvenser på den globala marknaden för maskininlärning inom tillverkning.

Scene for Dummies fördjupade 24 maj

Emergen Research lanserar omfattande marknadsforskningsinnehåll för AI och avancerad maskininlärning

Emergen Research, en ledande leverantör av marknadsundersökningslösningar, är glada att meddela lanseringen av sin mycket efterlängtade samling av omfattande marknadsforskningsinnehåll. Detta innovativa erbjudande syftar till att ge företag inom olika branscher värdefulla insikter och datadrivna strategier för att driva tillväxt och framgång. Rapporten erbjuder en djupdykning i konstgjord intelligens och avancerad maskininlärningsmarknadens landskap, och presenterar en ingående analys av viktiga marknadstrender, tillväxtdrivare, utmaningar och möjligheter. Den globala marknaden för konstgjord intelligens (AI) och avancerad maskininlärning (ML) förväntas nå 471,39 miljarder USD till en stadig CAGR på 35,2% år 2028, enligt senaste analysen av Emergen Research.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 23 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare