» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 146 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Mozilla är en ideell organisation som syftar till att främja öppenhet, innovation och möjligheter på internet. Organisationen grundades 1998 och är mest känd för att ha skapat webbläsaren Firefox. Mozilla arbetar också med andra projekt som Thunderbird (e-postklient), Rust (programmeringsspråk) och Common Voice (en öppen databas för taligenkänning). Genom att förespråka öppna standarder, respekt för användarnas integritet och säkerhet, samt tillgänglighet och inkludering, strävar Mozilla efter att göra webben till en bättre plats för alla. Organisationen finansieras av donationer och intäkter från partnerskap.

Senaste nytt kring Mozilla

OpenAI överväger att bli ett vinstdrivande företag

Enligt en ny rapport överväger Sam Altman att göra OpenAI till ett vinstdrivande företag som inte skulle kontrolleras av den nuvarande ideella styrelsen. Ett alternativ som övervägs är att göra OpenAI till ett vinstdrivande välgörenhetsbolag, även känt som ett B-Corp. Om företaget blev vinstdrivande kunde detta öppna vägen för en börsintroduktion där företaget ger allmänheten möjlighet att äga dess aktier. OpenAI har kommenterat rapporten till Reuters och sagt att de ´fortsätter att fokusera på att bygga AI som gynnar alla. Den ideella organisationen är kärnan i vår verksamhet och kommer att fortsätta att existera.´

Direktlänk Dela Neowin fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Mozilla.ai undersöker användningen av språkmodeller inom olika organisationer

Mozilla.ai har samarbetat med flera organisationer för att lära sig hur de använder språkmodeller i praktiken. 35 organisationer från olika sektorer, inklusive finans, regering, startups och stora företag, intervjuades. För att analysera dessa intervjuer användes öppen källkods lokala språkmodeller. Huvudmålet var att identifiera mönster och trender som kunde informera produktutvecklingsstrategin. Trots den unika naturen av varje diskussion fokuserade vi vanligtvis på fyra kritiska områden: LLM-användningsfall som utforskas, teknik, metoder och tillvägagångssätt som anställs, utmaningar vid utveckling och leverans av LLM-lösningar, önskade funktioner och funktioner. Efter varje samtal skrev vi upp sammanfattande anteckningar. För att undvika bekräftelsebias och subjektiv tolkning bestämde vi oss för att använda språkmodeller för en mer objektiv analys av data.

Direktlänk Dela Mozilla Foundation fördjupade 10 juni

Stora möjligheter för indiska teknikföretag och startups inom AI

Experter som deltog i en teknikkonferens på Technopark i Thiruvananthapuram, Indien, uppmanade till utveckling av strategier för att utnyttja de stora möjligheterna inom artificiell intelligens (AI) genom att reformera den akademiska läroplanen. Konferensen ´Transcend India 2024´ organiserades av NASSCOM FAYA: 80, Keralas största tekniktankesmedja, för IT-branschens intressenter. Anoop Ambika, VD för Kerala Startup Mission (KSUM), påpekade att många jobb och färdigheter kommer att kretsa kring användning av AI-modeller utvecklade av stora företag, vilket kommer att skapa nya möjligheter.

Direktlänk Dela The New Indian Express fördjupade 8 juni

Ökande oro över AI i vuxenunderhållningsindustrin

I Berlin kommer människor snart att kunna boka tid med en AI-sexdocka i världens första cyberbordell. Kunden kommer att kunna interagera både verbalt och fysiskt med dockorna. Cybrothel, företaget bakom, har sett ett ökat intresse för interaktion med artificiell intelligens. Analys av SplitMetrics visar att AI-kompanjonappar nått 225 miljoner nedladdningar i Google Play Store. Dock väcker sammanslagningen av AI och vuxenindustrin oro. En oro är att könsstereotyper kodas in i sexchattbotar. Det finns också risk för beroende - AI-chattbotar riktar sig mot ensamma människor, framför allt män. Dessutom samlar de in stora mängder personlig data.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 7 juni

U.K. Safety Institute lanserar AI-säkerhetsverktyg ´Inspect´

Det nyligen etablerade U.K. Safety Institute har lanserat en verktygssats för att stärka AI-säkerheten. Verktyget, kallat Inspect, är tillgängligt under en öppen källkodslicens och syftar till att utvärdera vissa kapaciteter hos AI-modeller och generera ett resultat baserat på resultaten. Verktyget består av tre grundläggande komponenter: datauppsättningar, lösningsmedel och poängsättare. Inspect kan utökas med tredjepartspaket skrivna i Python. Clément Delangue, VD för AI-startup Hugging Face, föreslog att integrera Inspect med Hugging Faces modellbibliotek eller skapa en offentlig ledartavla med resultaten av verktygssatsens utvärderingar.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 11 maj

Artificiell intelligens (AI) har potential att förändra många sektorer, inklusive sport. Nya teknologier förändrar redan hur sporter spelas, ses och konsumeras. NFL har samarbetat med Amazon Web Services (AWS) sedan 2017 för att skapa Digital Athlete, ett verktyg som använder AI och maskininlärning för att skapa en komplett bild av spelarnas upplevelse och identifiera vilka spelare som löper störst risk för skada. Tekniken användes av alla 32 NFL-lag under den senaste säsongen. På andra nivåer inom fotbollen används AI för att förbereda nästa generation spelare för NFL. Exos, ett företag baserat i Arizona som drivs av sportvetenskap, har använt AI-teknik för NFL-utkastshoppfulla under pre-utkaststräningen i flera år. NBA har också använt AI i några år. I februari lanserade de en generativ AI-funktion vid sin All-Star tech summit kallad NB-AI, som syftar till att förbättra och personifiera live-spelupplevelsen för fans. MLB använder också AI för scouting av spelare, spelarutveckling, skaderiskbedömning, videoanalys och spelstrategi.

Mozilla Foundation fördjupade 10 maj

En mängd bekräftade buggar och problem i Windows 10, 11 och Server har rapporterats. Microsoft Edge ökar långsamt sin marknadsandel, medan Windows 11 för andra månaden i rad rapporterar en betydande minskning av sin marknadsandel. Microsoft har också släppt nya förhandsversioner av Windows 11 med förbättringar i Filutforskaren. Det har också kommit ut mycket nyheter om Copilot. Dessutom har Microsoft bekräftat att KB5036893 och KB5036892 har brutit VPN-anslutningar på Windows 10 och 11. Microsoft planerar att avtäcka sin nya ARM-drivna Surface Pro och Surface Laptop vid ett speciellt evenemang den 20 maj.

Neowin fördjupade 5 maj

Naveen Rao diskuterar AI:s framtid och påverkan på chippdesign i podcast

Naveen Rao, som har grundat AI-företagen Nervana Systems och MosaicML och nu är vice VD för generativ AI på Databricks, diskuterar den stora språkmodellens (LLM) påverkan på chippdesign och programvaruuppdateringscykler i en podcast. Han tror att transformer-tekniken är bra för hårdvaruleverantörer och förutspår ökad konkurrens. Han kommenterar också utbildning inom AI och behovet av verktyg som förenklar processen för mindre infrastrukturteam. Rao tror att framtidens utveckling kommer att kräva modifiering av den nuvarande paradigm.

Direktlänk Dela Andreessen Horowitz fördjupade 14 april

Öppen källkodsverktyg för förpackning av LLMs ser CPU-prestandaförbättring på upp till 500%

Ett öppen källkodsverktyg för förpackning av LLMs till universella chatbot-exekveringsfiler, som är lätta att distribuera och köra, har rapporterat en CPU-prestandaförbättring på 30 till 500 procent på x86- och Arm-system. Projektet heter llamafile och skapades av Justine Tunney med stöd från Mozilla. Ett sådant program är llama.cpp, utvecklat främst av Georgi Gerganov. Llamafile kombinerar en vald LLM-fil med llama.cpp för att skapa en enda universell exekveringsfil som kan köras på macOS, Windows, Linux, FreeBSD, OpenBSD och NetBSD, med 64-bitars x86- och Arm-systemprocessorer.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 5 april

Utmaningar och framsteg inom stora språkmodeller (LLM) för AI

Under det senaste året har det skett betydande framsteg inom artificiell intelligens (AI), särskilt med utvecklingen av stora språkmodeller (LLM). Men det finns utmaningar, inklusive de enorma kostnaderna för att träna dessa modeller och bristen på transparens och reproducerbarhet. Dessutom är det svårt att jämföra modellernas prestanda på grund av bristen på en allmänt accepterad utvärderingsstandard. Detta hindrar framsteg för forskare och mindre organisationer som strävar efter öppenhet inom området. För att överbrygga denna klyfta arbetar vissa organisationer med att göra öppen källkodsmodelljustering och utvärdering mer tillgänglig.

Direktlänk Dela Mozilla Foundation fördjupade 3 april

Google kan bli standard AI-assistent på iPhone

Google rapporteras vara mitt i en stor affär med Apple som skulle innebära att dess AI-drivna chatbot, Gemini, används som standard AI-assistent på iPhone. Trots Microsofts tidiga investeringar och användning av AI, kan Google sluta dominera mobilmarknaden över sök och nu som standard AI-assistent på iOS och Android. Microsoft Copilot kan ställas in som standardassistent på Android, men dess kapacitet är ganska begränsade. Microsofts tidiga ledning och investeringar i generativ AI har placerat det i en fördelaktig position att utnyttja fler möjligheter över PC- och mobilmarknaden. Marknadsanalytiker förutser att Microsoft kan vara världens mest värdefulla företag om fem år framför Apple om det fortsätter att utvecklas inom AI-landskapet. Men som det nu verkar, kan Microsofts ansträngningar vara på hal is. Enligt en ny rapport av Bloomberg Mark Gurman, är Apple rapporterat att ingå i en stor affär med Google. Affären kan potentiellt se Google Bard Gemini göra sin väg till iPhone-användare. Enligt Gurmans källor, om affären går igenom, kommer Apple att utnyttja AI-drivna verktygets kapacitet för att stödja flera funktioner som skickas till iPhone-programvaran senare i år. Google har kallats ut vid flera tillfällen för detta specifika skäl. Microsofts VD Satya Nadella säger att Google inte spelar rättvist med Bing. Detta beror särskilt på dess affär med Apple som i slutändan placerar Microsoft på en konkurrensnackdel. Intressant nog gjorde Mozilla också liknande anklagelser mot Microsoft tidigare i år, vilket indikerar att teknikjätten använder bedrägliga taktiker och skadliga designer för att ge sin Edge-webbläsare en konkurrensfördel över andra webbläsare på Windows. Apple har varit relativt tyst och sen till AI-festen jämfört med sina konkurrenter inklusive Google, Microsoft och OpenAI som också anses vara tidiga adoptörer av tekniken. Men det verkar som att pressen sakta men säkert ökar på iPhone-tillverkaren, och vi kommer nu troligen att se AI-drivna funktioner skickas till Apple-enheter mycket som den nyligen tillkännagivna Samsung S24-serien. Microsoft lanserade nyligen Copilot AI på mobila enheter, men en rapport av Appfigures visade att lanseringen av appen på iOS och Android var ljummen. Rapporten indikerade vidare att ChatGPT fortsätter att dominera kategorin när det gäller nedladdningar och genererade intäkter, trots att Microsoft Copilot skickas med gratis tillgång till DALL-E 3-bildgenereringsteknik och OpenAIs senaste LLM. Både Microsoft Copilot och Googles Gemini har stött på flera utmaningar under de senaste månaderna, inklusive långsamma bildgenereringshastigheter, felaktiga svar, felinformation och mer. Men båda företagen har visat obevekligt ansträngningar för att försöka lösa några av dessa problem. Medan det är möjligt att använda Microsoft Copilot som din standardassistent på Android (något), är dess kapacitet ganska begränsade. Nu behöver du ha en betaversion av Copilot installerad. Och även då kommer du inte att kunna utföra enkla uppgifter som att ta skärmdumpar och mer. Vilka åtgärder och planer Microsoft har för att göra upplevelsen mer sömlös och värdig är oklart. Detta är inte att säga att Google Gemini är perfekt, heller. Dess bildgenereringskapacitet har varit under eld för att generera felaktiga och offensiva bilder. Detta ledde i slutändan till att Google tillfälligt inaktiverade denna funktion medan det fortsätter att arbeta med att göra fler förbättringar för att göra upplevelsen bättre. Google Assistant och Gemini kompletterar varandra nästan perfekt, vilket gör upplevelsen bättre och mer omfattande. Detta har starkt bidragit till att det används i stor utsträckning på Android-enheter, och med den förestående affären mellan Apple och Google, kan en liknande upplevelse potentiellt vara på väg för iPhone-användare. Detta kommer att ge Google en konkurrensfördel igen över Microsoft, eftersom Gemini kommer att ställas in som standard AI-assistent över Android- och iOS-ekosystemen.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 18 mars
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI-verktyg för rekrytering kan bidra till diskriminering, enligt analys

Företag som använder artificiell intelligens (AI) för att skärma och rangordna jobbkandidater kan oavsiktligt bidra till diskriminering, enligt en analys av Bloomberg. Verktyget ChatGPT, utvecklat av OpenAI, uppvisade systematiska snedvridningar som missgynnade grupper baserat på deras namn. Trots att OpenAI förbjuder användning av GPT för att göra en automatiserad anställningsbeslut, har företag använt tekniken för att lätta arbetsbelastningen inom HR. I ett experiment där likvärdiga CV tilldelades namn som är distinkta för specifika demografiska grupper i USA, favoriserade GPT 3.5 vissa demografier mer än andra.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 8 mars

AI-forskare uppmanar företag att tillåta granskning av deras system

Över 100 ledande forskare inom artificiell intelligens har skrivit under ett öppet brev där de uppmanar företag som arbetar med generativ AI att tillåta utredare att granska deras system. Forskarna hävdar att företagens oklara regler hindrar dem från att säkerhetstesta verktyg som används av miljontals konsumenter. Brevet, som är undertecknat av experter inom AI-forskning, policy och lag, skickades till företag som OpenAI, Meta, Anthropic, Google och Midjourney. Forskarna uppmanar teknikföretagen att ge en laglig och teknisk fristad för forskare att granska deras produkter. AI-företagens policyer förhindrar vanligtvis konsumenter från att använda en tjänst för att skapa vilseledande innehåll, begå bedrägeri, bryta mot upphovsrätten, påverka val eller trakassera andra.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 5 mars

Mozilla rapport: Tekniska lösningar inte tillräckliga för att bekämpa AI-genererad desinformation

Enligt en ny rapport från Mozilla är nuvarande metoder för att avslöja och upptäcka AI-genererat innehåll inte effektiva nog för att förhindra risker relaterade till AI-genererad desinformation. Rapporten föreslår att en kombination av tekniska lösningar, ökad transparens, förbättrad mediekunskap och regleringar är bästa tillvägagångssättet. Mozilla nämner också EU:s Digital Services Act (DSA) som ett pragmatiskt tillvägagångssätt. Dessutom utvecklar vissa företag, som Pindrop, egna verktyg för att upptäcka AI-genererade deepfakes och annan desinformation.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 26 februari

Flower Labs får 20 miljoner dollar i serie A-finansiering för att främja decentraliserad AI

Flower Labs, en ledande ramverk för öppen källkod för AI-utbildning på distribuerad data har tillkännagivit en serie A-finansieringsrunda på 20 miljoner dollar för att påskynda adaptionen av federerad och decentraliserad AI. Felicis ledde finansieringsrundan och bland investerarna i Flower Labs finns First Spark Ventures, Factorial Capital, Beta Works, Y Combinator, Pioneer Fund, Mozilla Ventures och framstående änglar som Hugging Face VD Clem Delangue och GitHub medgrundare Scott Chacon. Flower Labs är känt för att ha ett av de starkaste tekniska teamen inom området, med alla nödvändiga färdigheter, inklusive distribuerade system, maskininlärning och systemteknik. Flower Labs strävar efter att orsaka en grundläggande förändring i hur AI-modeller tränas och används.

Direktlänk Dela Pulse 2.0 fördjupade 18 februari

Mozilla varnar för säkerhetsrisker med chattbotar

Stora chattbotar som ChatGPT, Copilot och Gemini uppmanar användare att inte dela privata eller känsliga uppgifter i konversationerna. Enligt en rapport från Mozilla är det särskilt viktigt att inte dela privata uppgifter med de romantiska chattbotar som blivit allt vanligare. Mozilla har upptäckt säkerhets- och integritetsproblem med dessa AI-partners, inklusive att de samlar in mycket data och använder spårare som kan skicka information till Facebook och företag i Kina och Ryssland. Rapporten hävdar också att apparna tillåter osäkra lösenord och inte är tillräckligt transparenta om vilka företag som äger apparna och vilka AI-modeller som driver dem.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 16 februari

Vision Pro-återbetalningar, hackare utnyttjar ChatGPT och varning för AI-pojkvänner

Köpare av Vision Pro har fram till idag, fredag, att returnera sina hörlurar till Apple och få återbetalning enligt tillverkarens 14-dagars gratis returpolicy. Hackare finansierade av de ryska, kinesiska, iranska och nordkoreanska regeringarna utnyttjar ChatGPT för att organisera sina attacker. Microsoft har detaljerat hur cyberbrottslingar använder AI för att underlätta sitt arbete. AI-pojkvänner är inte våra vänner, enligt den senaste studien från Mozilla Foundation. Chattrobotar som erbjuder ´romantiska´ relationer är ofta datafällor som kan leda till allvarliga problem. BCKL-elcykeln lockar uppmärksamhet med sin färg och avslappnade utseende.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 16 februari

AI-chatbots kan vara ett integritetshelvete, varnar Mozilla Foundation

En ny studie från den ideella internetorganisationen Mozilla Foundation varnar för potentiella integritetsproblem med AI-chatbots. Studien granskade 11 chatbots och kom fram till att alla var otillförlitliga när det gäller integritet. Forskaren Misha Rykov skriver att trots att chatbotarna marknadsförs som något som ska förbättra din mentala hälsa och välbefinnande, specialiserar de sig på att leverera beroende, ensamhet och toxicitet, samtidigt som de försöker få så mycket data som möjligt från dig. Enligt studien delar eller säljer alla utom en (Eva AI Chat Bot & Soulmate) personlig data. Dessutom tillåter 45% svaga lösenord och 73% delar inte hur de hanterar säkerhetsbrister.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 15 februari

Tekniknyheter: ChatGPT får minne, Nvidia lanserar AI-chatbot, Xbox-spel på PS5, Mozilla omstrukturerar, SpaceX förbereder Starship-test

OpenAI har meddelat att de lägger till en minnesfunktion i AI-chatboten ChatGPT, vilket gör att den kan komma ihåg viktig personlig information från tidigare chattar. Nvidia har lanserat en ny AI-chatbot, ´Chat with RTX´, som körs lokalt på din dator. Microsoft planerar att lansera utvalda Xbox-spel på PS5 och potentiellt andra plattformar som Nintendo Switch. Mozilla planerar en större omstrukturering av sin organisation, med fokus på att integrera AI-funktioner i Firefox. SpaceX förbereder sig för Starship:s tredje testflygning, med målet att skicka människor till Mars.

Direktlänk Dela Techpluto fördjupade 14 februari

Veckans tekniknyheter: Google omdöper AI-chatbot, LinkedIn och Bumble inför AI-funktioner, Mozilla lanserar prenumerationstjänst

Google har omdöpt sin AI-chatbot Bard till Gemini, som nu är tillgänglig för användare globalt i över 40 språk. Gemini Advanced ingår nu i Google One AI Premium Plan. Mozilla Firefox har lanserat en prenumerationstjänst kallad Mozilla Monitor Plus för att stärka användarnas integritet. LinkedIn har lanserat en ny AI-funktion som underlättar interaktionen mellan användare. Dejtingappen Bumble kommer att använda AI för att blockera bluffprofiler. Bluesky, ett socialt mediealternativ stöttat av Twitter-medgrundaren Jack Dorsey, är nu tillgängligt för alla användare. 17 nya Nokia-modeller har upptäckts på IMEI-webbplatsen.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 11 februari

Microsoft Copilot startar nu automatiskt för vissa Insider Preview-medlemmar

Microsoft Copilot startar nu automatiskt för vissa Insider Preview-medlemmar. Samtidigt verkar Microsoft göra plats för konkurrerande AI-assistenter. Ett alternativ för alternativa chattleverantörer ger hopp för Google och andra att tillhandahålla AI-funktioner på Windows också. Frågan kvarstår om det kommer att tillåta Microsoft att undvika reglerande ingripande. Microsoft har lagt till AI-funktionalitet i nästan varje applikation under Copilot-namngivningsschemat. Denna AI-assistent är inbyggd i Windows (för icke-EU-användare) via Windows Copilot. I Insider Preview-versioner av Windows 11 verkar Copilot redan starta automatiskt vid uppstart för vissa användare. Dessutom drog Copilot mycket medieuppmärksamhet eftersom det nu kommer att finnas en dedikerad knapp för det på tangentbordet. Insider Preview Build 23606 innehöll dock ett annat märkbart tillskott. Direkt under omkopplaren för att starta Copilot direkt finns ett menyval för att välja en annan chattleverantör. Än så länge är det inte klart vilka alternativ som ingår. Det indikerar dock att Microsoft också kan tillåta konkurrerande AI-assistenter att fungera på Windows. Att få konkurrenter små Inte alla håller med om att detta alternativ faktiskt kommer att tillåta konkurrenter som Google att köra sin egen chattbot inom Windows. Till exempel antar MSPowerUser att funktionaliteten ska låta användarna välja mellan konsument- och företagsversioner av Copilot. Om det är fallet är det ett öppet mål för konkurrerande AI-parter att påstå foul play. Trots allt är fönstret idealiskt lämpat för att införliva tredjepartsalternativ och begränsar annars konsumentvalet till endast Microsofts erbjudande. Den som minns webbläsarkriget vet att Microsoft vanligtvis går ut ur sin väg för att slå ut konkurrensen, med alla lagliga medel. Dess buntning av Internet Explorer med Windows bidrog till döden för den en gång mäktiga Netscape, men år senare fick konkurrerande webbläsare mer utrymme. Användarna måste kunna välja alternativa alternativ som Mozilla Firefox och Google Chrome, enligt EU 2013. Även under det senaste året har Microsoft inte tvekat att trycka på sina produkter var det än är möjligt. Vi frågade oss själva i maj varför Microsoft fortsätter att pressa gränsen på detta område. Då handlade det om att bunta Teams med Office, vilket myndigheterna sa var konkurrenskraftigt. Den aggressiva pushen för Microsoft Edge blev också av största betydelse under det senaste året. Kort sagt är Microsoft inte känt för att ge konkurrenter utrymme utan att tvingas göra det. Den strategin har visat sig framgångsrik vid flera tillfällen. Faktum är att när myndigheterna tvingar beteendet att ändras är det redan för sent. Microsoft Teams har till exempel nu över 320 miljoner användare, vilket med all sannolikhet inte plötsligt kommer att byta till en konkurrerande tjänst efter att ha antagit det tack vare Microsofts buntning. Steg före konkurrensen Microsofts uppgång i AI är mycket ovanlig, som det händer. Praktiskt taget varje applikation på Windows eller inom Microsoft 365-sviten använder en Copilot, men den lutar mest på köpt teknik. Som en backer av OpenAI fick Microsoft tillgång till de avancerade modeller som gjorde Copilot-revolutionen möjlig. Så till skillnad från Google, som har varit i framkant av AI i flera år genom intern utveckling, förlitar sig Microsoft kraftigt på en tredje part. Det har inte ens någon direkt kontroll över OpenAI. Dessutom, tillsammans med det företaget, är det belastat av en stämning från The New York Times som möjligen kan välta båda parters hela AI-strategi. Ändå har Microsoft redan kommit igång. Det har redan börjat integrera AI-funktionalitet i stor utsträckning, vilket ger en fördel över konkurrensen innan den har en chans att bilda. Med det kan det undvika att ha en riktig AI-rival att stå emot på Windows. Dessutom verkar det för närvarande att det kommer att kunna bedöma vilka chattleverantörer som kommer att finnas tillgängliga genom operativsystemet. Frågan blir då hur integrerad en Microsoft-konkurrent kan vara. Trots allt kommer det bara att finnas en övergripande AI-assistent på Windows, och det är Copilot. Detta trots att Copilot-funktionaliteten har spridits runt genom mest självständiga applikationer med olika AI-implementeringar. För Windows-användaren kommer det att vara klart: AI-funktioner faller under rubriken Copilot, i vilken form som helst. Centraliserad AI-funktionalitet låter tilltalande för slutanvändaren. Problemet är dock att det finns gott om innovationer som händer nu som en alltför dominerande Copilot kan skära ner innan den har en chans att konkurrera. Trots allt kan Microsoft tillhandahålla appar från Word och Paint till Excel och Teams med integrationer med sin Copilot på OS-nivå. Google kan göra detsamma på ChromeOS, men förutom det företaget finns det ingen riktig konkurrent. Det kan initialt vara positivt för användarna: ett Teams-möte kan överföras direkt till en AI-genererad PowerPoint-presentation via Copilot, medan en Excel-tabell kan förklaras på mänskligt språk i en Word-fil. Detta är det logiska nästa steget för Microsofts Copilot-planer för en så friktionsfri PC som möjligt. Som ett resultat kan inget annat företag skapa en liknande implementering på Windows. Redan bakom tiderna Applikationsbuntning hålls redan relativt effektivt av regulatorer. Problemet runt AI är att detta spelområde fortfarande är mycket ungt och etablerar olika regler. Regulatorer kämpar redan för att hänga med i utvecklingen runt AI. Sekretess och säkerhetsfrågor dominerar för närvarande. Kanske med rätta, men under tiden befäster Microsoft sin kraftfulla position. För att driva innovation behöver det vara klart hur AI-konkurrens kommer att regleras på varje plattform så snart som möjligt. Det verkar redan klart för mobilanvändare: det finns appar att välja mellan för ChatGPT och Microsoft Copilot, medan Google Bard finns tillgängligt via en webbsida. Eftersom det finns gott om telefonstillverkare kan AI-funktionalitet differentiera ett varumärke från ett annat. Det kan mycket väl visa sig vara ett hälsosamt konkurrensläge för AI att blomstra. Detta är inte fallet i PC-världen, där Microsoft har haft dominans i decennier. Teknikjätten har upptäckt att den inte behöver erbjuda AI som en enda applikation utan kan helt integrera den i vilken befintlig lösning som helst. I processen kunde ingen enda app dömas för att främjas på ett konkurrenskraftigt sätt - det är hela ekosystemet som arbetar för att befästa Microsofts fördel. Det kommer att tvinga regulatorer att ta en annan inställning till AI-konkurrens. Redan hotar det att falla efter när Microsoft gör sitt märke. Läs också: Microsoft mest spoofade varumärke för phishing-attacker

Direktlänk Dela Techzine fördjupade 15 januari
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Utforskar Rusts potential för AI: Ett säkert och snabbt programmeringsspråk

Artificiell intelligens (AI) har blivit en integrerad del av våra liv och behovet av effektiva och tillförlitliga programmeringsspråk för att stödja dess utveckling växer. Ett språk som har fått uppmärksamhet inom AI-gemenskapen är Rust, känt för sitt fokus på säkerhet, hastighet och samtidighet. Rust, utvecklat av Mozilla, har hyllats för sin förmåga att förhindra vanliga programmeringsfel. Rusts lågnivåkontroll och minimala körningstid gör det till ett idealiskt val för högpresterande beräkningsuppgifter. Trots att Rust är ett relativt nytt språk inom AI-området, växer ekosystemet kring Rust för AI snabbt.

Direktlänk Dela Anyuak Media fördjupade 2 januari

Mozilla introducerar MemoryCache för förbättrad användarintegritet och anpassad webbupplevelse

Mozilla forskare har introducerat MemoryCache, en innovativ webbläsartillägg som syftar till att förbättra användarnas integritet och erbjuda en anpassad webbupplevelse. MemoryCache kombinerar på-enhet och maskininlärningsmodeller med lokalt lagrade webbläsarfiler och säkerställer att användarna behåller kontrollen över sina data utan att kompromissa med bekvämligheten. Dess huvudfunktion involverar en Firefox-tillägg för att spara webbsidor till en utvald underkatalog i användarens /Downloads/mapp. MemoryCache är fortfarande i de tidiga stadierna men visar redan potentialen att vara ett användbart verktyg för snabbt segmentering och indexering av webbsidor för semantisk sökning.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 26 december

AI-agenter kan förändra nyhetskonsumtion och publicering 2024

I en nära framtid kommer varje innehållskonsument, skapare och nyhetsrum att ha en AI-agent som arbetar för dem. Detta kommer att förändra hur vi hittar och interagerar med information, och därmed hur vi publicerar och tjänar pengar på den. AI-agenter fungerar som mellanhänder mellan konsumenter och innehållsskapare, vilket gör dessa företag till informationsportvakter. Det är möjligt att generativ AI störtar nuvarande portvakter och blir den nya. Men det finns en smal väg för en omstart, där vi jämnar ut spelplanen. I denna framtid har varje individ och varje nyhetsrum en AI-agent som endast tjänar dem.

Direktlänk Dela Nieman Journalism Lab fördjupade 20 december

Topp 10 fantastiska AI-verktyg för studenter

Det finns magiska verktyg på datorn kallade Artificiell Intelligens (AI) som kan hjälpa till att lära och skapa roliga saker. Här är topp 10 fantastiska AI-verktyg som studenter kan använda gratis: 1. Google Teachable Machine: Lär datorn att känna igen saker med kameran. 2. Scratch: Skapa egna berättelser, spel och animationer. 3. CoWriter: Hjälper med stavning när du skriver. 4. Mozilla Common Voice: Hjälper datorer att förstå hur människor talar. 5. Code.org: Lär dig att koda. 6. Canva: Använd AI för att skapa fantastiska visuella verk. 7. AutoDraw: Hjälper till att göra dina teckningar till vackra bilder. 8. Duolingo: Använd AI för att lära dig nya språk. 9. Pixlr: Använd AI för att förbättra och redigera dina bilder. 10. Socratic av Google: Hjälper till med läxor med hjälp av AI.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 8 december

OpenAI, utvecklaren bakom ChatGPT, överväger att ändra sin ovanliga företagsstruktur för att stabilisera företaget. OpenAI grundades 2015 som en ideell organisation som utvecklar AI inom ett lönsamhetsbegränsat dotterbolag. För att balansera sin grundläggande mission med sin lönsamma strävan efter avkastning för investerare, kan OpenAI ta tips från företag med liknande arrangemang och introducera en andra styrelse. OpenAI:s nya styrelseordförande Bret Taylor och VD Sam Altman har uttryckt att de är engagerade i en styrstruktur som tar hänsyn till alla intressenter och arbetar aktivt för att utveckla en utökad styrelse som har den mångfald av erfarenheter som krävs för att genomföra viktiga förändringar och effektivt övervaka organisationen.

Wired fördjupade 6 december

Mozilla lägger till fyra nya medlemmar i styrelsen för Mozilla Foundation

Teknikföretaget Mozilla, mest känt för sin internetwebbläsare Firefox, lägger till fyra medlemmar i styrelsen för dess moderorganisation, Mozilla Foundation. De nya styrelsemedlemmarna är Raffi Krikorian, CTO på Emerson Collective, Alondra Nelson, professor i socialvetenskap vid Institute for Advanced Study, Edwin Macharia, tidigare verkställande direktör på Dalberg Advisors och Zain Habboo, marknadschef på International Rescue Committee. Mozilla har länge kämpat för ett öppet internet och ser nu AI som tekniken som kommer att omforma världen. De nya styrelsemedlemmarna står i skarp kontrast till de på teknikföretaget OpenAI, vars alla tre styrelsemedlemmar är vita män.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 4 december

AI-experter förutspår hur generativ AI kommer att påverka företag och individer nästa år

För att fira ChatGPT:s årsdag frågade vi 41 AI-experter, företagsledare och andra intressenter hur generativa AI-verktyg som ChatGPT och Midjourney kommer att användas under det kommande året för att hjälpa företag att fungera mer effektivt eller assistera enskilda konsumenter. De förutspår att generativ AI kommer att öka produktiviteten, förbättra kundtjänst, automatisera arbetsflöden och skapa personliga kundupplevelser. AI kommer även att spela en stor roll i att förhindra bedrägerier och desinformation.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 30 november

OpenAI genomgår dramatiska förändringar, Microsoft anställer avsatta ledare

Under de senaste fyra dagarna har OpenAI, AI-företaget bakom ChatGPT, genomgått dramatiska förändringar. OpenAIs styrelse avsatte Sam Altman, VD och medgrundare, och degraderade Greg Brockman, president och medgrundare, vilket ledde till att Brockman avgick. Detta följdes av ett uppror bland personalen som krävde att grundarna skulle återinsättas. Microsoft hade redan anställt Altman och Brockman för att leda en ny intern AI-enhet, men inga avtal hade ännu undertecknats. Det finns rykten om att de avsatta ledarna kan återvända till OpenAI. Denna händelse har satt fokus på de krafter som styr AI-revolutionen och väcker frågor om vad som händer om man satsar allt på en centraliserad, proprietär aktör och vad som händer om saker och ting sedan går snett. I ett öppet brev publicerat av Mozilla uppmanade Meta´s chefsforskare för AI, Yann LeCun, tillsammans med 70 andra undertecknare till mer öppenhet i AI-utveckling. Bakgrunden är att stora teknikföretag som OpenAI och Googles DeepMind efterfrågar mer reglering och varnar för katastrofala konsekvenser om AI hamnar i fel händer. LeCun och andra håller inte med och menar att öppna modeller kommer med risker och sårbarheter men att ökad offentlig tillgång och granskning gör tekniken säkrare, inte farligare. Meta har nyligen samarbetat med Hugging Face för att lansera en ny startup-accelerator designad för att främja användningen av öppna AI-modeller. Många företag har byggt sina affärer på OpenAIs proprietära GPT-X stora språkmodeller (LLM), och över helgen började hundratals av OpenAIs kunder rapporteras ha kontaktat OpenAIs konkurrenter, som inkluderar Anthropic, Google och Cohere, oroliga för att deras egna företag kan påverkas om OpenAI skulle upplösas över en natt.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 21 november

OpenAI i kaos efter VD:s avsked och anställning av Microsoft

OpenAI, en icke-vinstdrivande organisation som skapar populära artificiella intelligensverktyg, har hamnat i kaos efter att VD:n Sam Altman sparkades och sedan anställdes av Microsoft. OpenAI:s personal begärde att Altman skulle återanställas, men styrelsen ersatte honom med CTO Mira Murati. Microsoft, som tidigare investerat miljarder dollar i OpenAI och använt dess AI-modeller, gynnas mest av situationen. OpenAI:s styrelse förlorade förtroendet för Altman på grund av hans bristande ärlighet och hans prioritering av snabb kommersialisering av produkter som ChatGPT och Dall-E 3 över organisationens grundläggande uppdrag. Efter att Altman och OpenAI:s grundande styrelsemedlem Greg Brockman anställdes av Microsoft, hotade nästan alla OpenAIs 770 anställda att sluta och följa dem om inte styrelsen avgick och återanställde Altman.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 20 november

Google skickar 36% av Safari-annonsernas intäkter till Apple; Nepal förbjuder TikTok; YouTube begränsar AI-genererade videor

Enligt en expert som vittnar för Googles räkning skickar plattformen rapporterat 36% av annonsintäkterna den gör på Safari-webbläsaren till Apple. Åklagare har förklarat att affärerna mellan de båda teknikjättarna olagligt har begränsat konkurrensen. Google har också betalat över 26 miljarder USD till andra företag, inklusive Apple, Samsung och Mozilla, för att installeras som standard sökmotor. Nepal planerar att förbjuda TikTok, med hänvisning till negativa samhälleliga effekter för landet. YouTube begränsar användningen av AI-genererade videor på sin plattform. Skapare måste avslöja användning av AI-verktyg för att skapa realistiska videor.

Direktlänk Dela ExchangeWire fördjupade 15 november

Microsofts Copilot AI nu integrerad i Bing Shopping

Bing Shopping inkluderar nu Microsofts Copilot AI, utformad för att hjälpa användarna att hitta den perfekta gåvan eller varan på mindre tid. Copilot-funktionen, som tillhandahålls genom Bing.com/shopfederation, ger tillgång till Microsoft Shopping-upplevelsen genom AI-chattboten. Microsoft assisterar Copilot i sina ansträngningar att ladda upp en bild av sin produkt för att matcha rätt passform. Även om Copilot är kompatibel med Google Chrome och Mozilla Firefox, har Microsoft gjort Edge till det föredragna valet för online shopping. Företaget introducerar en ny funktion i Microsoft Edge-webbläsaren, som låter användarna sammanfatta produktrecensioner online, specifikt genom Copilot. Microsoft har avtäckt säkerhetsfunktioner som kallas ´Edge Secure Network´, en VPN-tjänst som skyddar mot dåliga aktörer, samt ´Password Health´ och ´Password Monitor´ för att skydda ditt konto från potentiella cyberattacker.

Direktlänk Dela List23 fördjupade 14 november

OpenAI håller sin första utvecklarkonferens och Ford stänger ner SaaS-app

OpenAI, AI-startupen som stöds av Microsoft, höll sin första utvecklarkonferens där de presenterade en rad nya produkter. Bland annat presenterades verktyg för att skapa anpassade GPTs (domänspecifika chatbots), nya text-till-tal-modeller, ett API för text-till-bild-modellen DALL-E 3 och en förbättrad version av OpenAIs flaggskeppsmodell, GPT-4, kallad GPT-4 Turbo. Ford har stängt ner VIIZR, ett SaaS-företag som tillsammans med Salesforce byggde en app för hantverkare. WeWork har officiellt ansökt om konkurs och Bumble har fått en ny VD. Dessutom har EV-startupen Arrival misslyckats spektakulärt.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 11 november

Lösningar för att återställa och spara konversationer i ChatGPT

ChatGPT sparar automatiskt chatt-historik som standardinställning, vilket gör att användare kan återbesöka sina konversationer när som helst. Om chatt-historiken saknas kan det tyda på ett nätverksanslutningsproblem. Flera metoder för att återställa chatt-historiken och säkerställa att framtida konversationer med ChatGPT sparas presenteras. Dessa inkluderar att kontrollera internetanslutningen, logga ut och logga in igen, aktivera chatt-historik, inaktivera tredjeparts webbläsartillägg, rensa webbläsarens cache och cookies, komma åt tidigare chattar genom webbläsarens historik och att kontakta ChatGPT:s supportteam.

Direktlänk Dela Appuals fördjupade 11 november

Demokratiseringen av artificiell intelligens (AI) syftar till att göra AI-verktyg och teknik tillgängliga för fler individer och organisationer. Detta innebär att göra AI-verktyg mer användarvänliga, överkomliga och tillgängliga, designa AI-gränssnitt som kräver minimal kodning eller tekniska färdigheter, tillhandahålla utbildningsresurser för att bygga AI-kompetens, uppmuntra till kunskapsdelning och samarbete inom AI-gemenskapen, och tillåta användare att anpassa AI-modeller till sina specifika behov. Det innebär också att främja etiska AI-praxis och höja medvetenheten om potentiella fördomar och risker med AI. Trots potentialen för att demokratisera innovation och driva ekonomisk tillväxt, innebär demokratiseringen av AI också utmaningar relaterade till etik, integritet och säkerhet som måste hanteras.

BBN Times fördjupade 6 november

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare