» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 134 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Mozilla är en ideell organisation som syftar till att främja öppenhet, innovation och möjligheter på internet. Organisationen grundades 1998 och är mest känd för att ha skapat webbläsaren Firefox. Mozilla arbetar också med andra projekt som Thunderbird (e-postklient), Rust (programmeringsspråk) och Common Voice (en öppen databas för taligenkänning). Genom att förespråka öppna standarder, respekt för användarnas integritet och säkerhet, samt tillgänglighet och inkludering, strävar Mozilla efter att göra webben till en bättre plats för alla. Organisationen finansieras av donationer och intäkter från partnerskap.

Senaste nytt kring Mozilla

OpenAI i kaos efter VD:s avsked och anställning av Microsoft

OpenAI, en icke-vinstdrivande organisation som skapar populära artificiella intelligensverktyg, har hamnat i kaos efter att VD:n Sam Altman sparkades och sedan anställdes av Microsoft. OpenAI:s personal begärde att Altman skulle återanställas, men styrelsen ersatte honom med CTO Mira Murati. Microsoft, som tidigare investerat miljarder dollar i OpenAI och använt dess AI-modeller, gynnas mest av situationen. OpenAI:s styrelse förlorade förtroendet för Altman på grund av hans bristande ärlighet och hans prioritering av snabb kommersialisering av produkter som ChatGPT och Dall-E 3 över organisationens grundläggande uppdrag. Efter att Altman och OpenAI:s grundande styrelsemedlem Greg Brockman anställdes av Microsoft, hotade nästan alla OpenAIs 770 anställda att sluta och följa dem om inte styrelsen avgick och återanställde Altman.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 20 november

Google skickar 36% av Safari-annonsernas intäkter till Apple; Nepal förbjuder TikTok; YouTube begränsar AI-genererade videor

Enligt en expert som vittnar för Googles räkning skickar plattformen rapporterat 36% av annonsintäkterna den gör på Safari-webbläsaren till Apple. Åklagare har förklarat att affärerna mellan de båda teknikjättarna olagligt har begränsat konkurrensen. Google har också betalat över 26 miljarder USD till andra företag, inklusive Apple, Samsung och Mozilla, för att installeras som standard sökmotor. Nepal planerar att förbjuda TikTok, med hänvisning till negativa samhälleliga effekter för landet. YouTube begränsar användningen av AI-genererade videor på sin plattform. Skapare måste avslöja användning av AI-verktyg för att skapa realistiska videor.

Direktlänk Dela ExchangeWire fördjupade 15 november

Microsofts Copilot AI nu integrerad i Bing Shopping

Bing Shopping inkluderar nu Microsofts Copilot AI, utformad för att hjälpa användarna att hitta den perfekta gåvan eller varan på mindre tid. Copilot-funktionen, som tillhandahålls genom Bing.com/shopfederation, ger tillgång till Microsoft Shopping-upplevelsen genom AI-chattboten. Microsoft assisterar Copilot i sina ansträngningar att ladda upp en bild av sin produkt för att matcha rätt passform. Även om Copilot är kompatibel med Google Chrome och Mozilla Firefox, har Microsoft gjort Edge till det föredragna valet för online shopping. Företaget introducerar en ny funktion i Microsoft Edge-webbläsaren, som låter användarna sammanfatta produktrecensioner online, specifikt genom Copilot. Microsoft har avtäckt säkerhetsfunktioner som kallas ´Edge Secure Network´, en VPN-tjänst som skyddar mot dåliga aktörer, samt ´Password Health´ och ´Password Monitor´ för att skydda ditt konto från potentiella cyberattacker.

Direktlänk Dela List23 fördjupade 14 november

OpenAI håller sin första utvecklarkonferens och Ford stänger ner SaaS-app

OpenAI, AI-startupen som stöds av Microsoft, höll sin första utvecklarkonferens där de presenterade en rad nya produkter. Bland annat presenterades verktyg för att skapa anpassade GPTs (domänspecifika chatbots), nya text-till-tal-modeller, ett API för text-till-bild-modellen DALL-E 3 och en förbättrad version av OpenAIs flaggskeppsmodell, GPT-4, kallad GPT-4 Turbo. Ford har stängt ner VIIZR, ett SaaS-företag som tillsammans med Salesforce byggde en app för hantverkare. WeWork har officiellt ansökt om konkurs och Bumble har fått en ny VD. Dessutom har EV-startupen Arrival misslyckats spektakulärt.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 11 november

Lösningar för att återställa och spara konversationer i ChatGPT

ChatGPT sparar automatiskt chatt-historik som standardinställning, vilket gör att användare kan återbesöka sina konversationer när som helst. Om chatt-historiken saknas kan det tyda på ett nätverksanslutningsproblem. Flera metoder för att återställa chatt-historiken och säkerställa att framtida konversationer med ChatGPT sparas presenteras. Dessa inkluderar att kontrollera internetanslutningen, logga ut och logga in igen, aktivera chatt-historik, inaktivera tredjeparts webbläsartillägg, rensa webbläsarens cache och cookies, komma åt tidigare chattar genom webbläsarens historik och att kontakta ChatGPT:s supportteam.

Direktlänk Dela Appuals fördjupade 11 november

Demokratiseringen av artificiell intelligens (AI) syftar till att göra AI-verktyg och teknik tillgängliga för fler individer och organisationer. Detta innebär att göra AI-verktyg mer användarvänliga, överkomliga och tillgängliga, designa AI-gränssnitt som kräver minimal kodning eller tekniska färdigheter, tillhandahålla utbildningsresurser för att bygga AI-kompetens, uppmuntra till kunskapsdelning och samarbete inom AI-gemenskapen, och tillåta användare att anpassa AI-modeller till sina specifika behov. Det innebär också att främja etiska AI-praxis och höja medvetenheten om potentiella fördomar och risker med AI. Trots potentialen för att demokratisera innovation och driva ekonomisk tillväxt, innebär demokratiseringen av AI också utmaningar relaterade till etik, integritet och säkerhet som måste hanteras.

BBN Times fördjupade 6 november

Allen Institute for AI strävar efter att demokratisera AI-forskning

Allen Institute for AI, ledd av den respekterade datavetaren Ali Farhadi, strävar efter att demokratisera forskning och utveckling inom artificiell intelligens (AI) genom att bygga ett fritt tillgängligt AI-alternativ. Institutet har startat en ambitiös insats för att skapa ett öppet system där andra forskare kan granska och använda det nya systemet och den data som matas in i det. Detta ställer institutet i centrum för en debatt om hur öppen eller stängd ny AI bör vara. Allen Institute har tagit ett första steg genom att släppa en stor datamängd för att träna AI-modeller. Den inkluderar offentligt tillgänglig data från webben, böcker, akademiska tidskrifter och datorprogram.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 19 oktober

Debatt om reglering av öppna grundmodeller för AI

Grundmodeller är centrala i det moderna AI-ekosystemet och har lett till snabb innovation, implementering och användning av kraftfulla AI-system. Utvecklare släpper ibland ´modellvikt´ för vissa grundmodeller, vilket gör att nästan vem som helst kan använda, granska och anpassa modellen. Dessa öppna grundmodeller, som Stable Diffusion 2, BLOOM, Pythia, Llama 2 och Falcon, har blivit kritiska för industrin. De har diversifierat och utvidgat marknaden för grundmodeller, vilket ger viktiga fördelar när det gäller tillgång, transparens och vetenskaplig upptäckt. Men de kan också introducera risker och bidra till skada om de antas i stor skala, vilket har lett till att vissa beslutsfattare kräver strikta restriktioner. Frågan om huruvida regeringar ska reglera öppna grundmodeller och hur de ska göra det har blivit central i pågående förhandlingar om AI-reglering.

Direktlänk Dela Stanford University Human AI Interaction fördjupade 4 oktober

Stora teknikföretag lanserar AI-produkter trots brister och varningar

Stora teknikföretag har lanserat flera nya AI-produkter, men dessa verktyg har redan visat tecken på brister. Google meddelade att dess chatbot Bard kan sammanfatta filer från Gmail och Google Docs, men användare har visat att den felaktigt skapar e-postmeddelanden som aldrig skickats. OpenAI introducerade sin nya bildgenerator Dall-E 3, men människor på sociala medier påpekade snart att bilderna i de officiella demonstrationerna missade vissa begärda detaljer. Amazon lanserade ett nytt konversationsläge för Alexa, men enheten gjorde upprepade fel i en demonstration. Trots varningar från experter och teknikledare fortsätter teknikjättarna att snabbspåra sina produkter till konsumenterna.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 22 september

OpenAI kritiseras för brist på transparens och sitt sätt att hantera personuppgifter

AI-modeller som efterliknar människor, till exempel OpenAI:s GPT-4, utnyttjar allt vi söker, läser eller klickar på internet, vilket skapar en skattkista av personuppgifter. OpenAI har kritiserats för bristande transparens, då de inte avslöjat några detaljer om GPT-4:s arkitektur, hårdvara, datamängd eller träningsmetod. Emily M. Bender, professor i lingvistik vid University of Washington, menar att företaget ignorerar grundläggande riskhanteringsstrategier. OpenAI:s hemlighetsmakeri gör det svårt för andra att veta om deras arbete har skrotats och att bevisa sin immateriella egendom och upphovsrätt i domstol.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 13 september

Stora teknikföretag sätter agendan för året

Den andra veckan i september markerar starten för teknikåret, med Apple Inc:s årliga iPhone-evenemang och Salesforce Inc:s populära konferens Dreamforce. De kommande veckorna kommer också att vara fyllda med teknikkonferenser från företag som Meta Platforms Inc., Microsoft Corp. och Oracle Corp. Dessutom förväntas chipdesignföretaget Arm Holdings Plc, ägt av SoftBank Group Corp., göra en börsintroduktion värderad till mellan $50 miljarder och $54,5 miljarder. Leveransstartföretaget Instacart planerar också en börsintroduktion värderad till $7,5 miljarder. Dessa affärer kan potentiellt ge en skjuts till den tekniska IPO-marknaden som varit lugn de senaste åren.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 11 september

Google har ändrat sin policy för politisk annonsering inför 2024 års val, nu krävs det att kandidater avslöjar alla AI-genererade bilder eller videor de använder i annonser på Googles plattformar. Anthropic har lanserat en betalversion av sin AI-chattbot Claude, som konkurrerar med OpenAI´s ChatGPT. Apple rapporteras också arbeta på nya konversations-AI-verktyg. I Kina har techjättarna Tencent och Baidu annonserat nya generativa AI-förmågor. Microsoft har sagt att de kommer att juridiskt försvara kommersiella användare av sin Copilot-produkt om kunder stäms för upphovsrättsintrång relaterat till deras användning av Microsofts AI-verktyg.

Digiday Media fördjupade 11 september

Zoom lanserar AI Companion, en AI-assistent för ökad produktivitet

Zoom har lanserat en AI-assistent kallad AI Companion, som lovar att ge bästa möjliga assistans på marknaden, gratis för alla Zooms prenumeranter. AI Companion använder förmågorna hos tidigare LLM:er som Llama 2, ChatGPT och Claude. Den kommer inte att använda användarnas ljud, video, chatt, skärmdelning, bilagor eller annat kundinnehåll för att träna Zooms eller tredjeparts AI-modeller. AI Companion kan snabbt sammanfatta möten, komponera meddelanden, föreslå uppgifter för alla deltagare och ge kreativa idéer. Zoom lovar att verktyget kommer att bli en digital tränare, som hjälper användarna att spara tid, förbättra kvaliteten på deras arbete och förbättra deras färdigheter.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 5 september

SpeedyBrand, ett företag som använder generativ AI för att skapa SEO-optimerat innehåll, har kommit ur stealth-läge med stöd från Y Combinator. Företaget har ännu inte attraherat mycket finansiering (2,5 miljoner dollar) och dess kundbas är relativt liten (cirka 50 varumärken). Generativa AI-modeller gör det billigare och enklare att generera innehåll av lägre kvalitet. Newsguard, ett företag som tillhandahåller verktyg för att granska nyhetskällor, har upptäckt hundratals annonsstödda webbplatser med generiska namn som innehåller desinformation skapad med generativ AI. Detta orsakar problem för annonsörer.

TechCrunch fördjupade 8 juli

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare