» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 149 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Nicki Minaj är en amerikansk rappare, sångerska, låtskrivare och skådespelerska med rötter från Trinidad och Tobago. Hon föddes den 8 december 1982 i Saint James, Trinidad och Tobago, och flyttade till New York som ung. Minaj slog igenom med sitt debutalbum ´Pink Friday´ (2010) och blev snabbt en av de mest framgångsrika kvinnliga rapparna i världen. Hon är känd för sin unika stil, färgstarka kläder och peruker, samt sina snabba och kreativa rapverser. Minaj har vunnit flera musikpriser och har samarbetat med många kända artister som Ariana Grande, Drake och Lil Wayne.

Senaste nytt kring Nicki Minaj

AI-genererade sånger av Drake och Taylor Swift skapar debatt

Under den senaste veckan har sånger av Drake och Taylor Swift tyckts läcka online, vilket har skapat enorma reaktioner. Stora Reddit-trådar har uppstått, där musikval dissekeras. Men varken Swift eller Drake har bekräftat att sångerna är äkta. Istället har stora grupper på sociala medier hävdat att sångerna är AI-genererade bluffar. Dessa typer av argument har nyligen intensifierats och kommer att fortsätta att öka, eftersom AI-vokala kloner fortsätter att förbättras och blir allt mer tillgängliga för vanliga människor.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade i förrgår
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Hozier reagerar på Homer Simpsons ´cover´ av ´Take Me To Church´ och diskuterar AI i musik

I en intervju med Radio X:s Dan O´Connell, diskuterade den irländska sångaren Hozier användningen av artificiell intelligens (AI) i musiken. Han kommenterade att han hört sin låt ´Take Me To Church´ framförd av Homer Simpson via AI, och beskrev sådana användningar som ´lustiga´ och ´ofarliga´. Han uttryckte dock oro över AI:s potentiella inverkan på originalmusik. Hozier har tidigare sagt att han skulle överväga att strejka mot hotet som AI utgör mot musikindustrin. Andra artister, inklusive Billie Eilish, Robert Smith, Stevie Wonder och Nicki Minaj, har nyligen undertecknat ett öppet brev som varnar för ´rovgirig´ användning av AI i musik.

Direktlänk Dela New Musical Express fördjupade 16 april

Musikindustrins tungviktare tar ställning mot oansvarig användning av AI

Bob Marleys egendom är bland de kraftfulla musikindustriaktörer och personer som tar ställning mot oansvarig användning av artificiell intelligens (AI), vilket de anser kan vara ´katastrofalt´ och kan ´försämra värdet på [deras] arbete och förhindra [dem] från att bli rättvist kompenserade för det´. I ett öppet brev från den ideella organisationen Artists Rights Alliance kräver de att alla AI-utvecklare, teknikföretag, plattformar och digitala musiktjänster lovar att de inte kommer att utveckla eller använda AI-teknik för att skapa musik som underminerar eller ersätter mänsklig konstnärlighet. Bland de andra undertecknarna finns Stevie Wonder, Frank Sinatras egendom, Nicki Minaj, Jon Bon Jovi och Katy Perry.

Direktlänk Dela The Gleaner Company fördjupade 14 april

AI i musikindustrin skapar splittring bland musiker

Användningen av AI i musik har orsakat en stor splittring bland musiker. För Matt Sanders, frontman i Avenged Sevenfold, är det inte en fråga om AI kommer att få fäste i musikindustrin, utan när. Han var avvisande mot fans som har åtagit sig att ´stödja artisterna och köpa skivor´ från mänskliga artister i ljuset av AI. Sanders hävdade att användning av AI som ett verktyg inte skiljer sig mycket från att slå upp ord i en synonymordbok eller använda Google.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 14 april

Ny AI musikgenerator, Udio, skapar uppmärksamhet

En ny AI musikgenerator, Udio, lanserades på onsdag, bara veckor efter att Sunos senaste modell fångade allas uppmärksamhet på nätet. Udio har fått 10 miljoner dollar i finansiering från framstående investerare som a16z, Common och Instagrams medgrundare Mike Krieger. Företaget har fått mycket uppmärksamhet och dess användare hävdar att dess låtkvalitet är bättre än andra AI-låtskapare. Udios lansering kommer bara dagar efter att cirka 200 artister, inklusive Jon Bon Jovi, Billie Eilish och Nicki Minaj, undertecknade ett öppet brev där de ber utvecklare att lugna ner sig med musikskapande botar, eftersom det devalverar ´rättigheterna för mänskliga artister´.

Direktlänk Dela Morning Brew fördjupade 13 april

Kiss säljer rättigheter för 300 miljoner dollar till Pophouse Entertainment Group

Gene Simmons och medlemmarna i Kiss har sålt bandets bakomliggande katalog och varumärke till Pophouse Entertainment Group för rapporterade 300 miljoner dollar. Köpet inkluderar inte bara låtarna, utan också bandets namn, bild och likheter. Detta öppnar för allt från ansiktsmålningsfilter till digitala avatarer liknande de som frontar Pophouses Abba Voyager-show. Köpet av Kiss rättigheter visar mycket hopp på marknaden för allt som inte är den faktiska lyssningsbiten - merchandise, varumärke, hologramshower - som för närvarande uppskattas till 3,5 miljarder dollar.

Direktlänk Dela TechCentral fördjupade 12 april

AI-musikgeneratorer som Udio ökar i popularitet trots konstnärers oro

AI-verktyg för musikgenerering, som Udio, växer i popularitet, trots oro från konstnärer som ser dem som ett hot mot musikskapandet. Udio skapades av tidigare anställda på Google´s DeepMind och kan skapa högkvalitativt ljud genom textprompter. Användare kan till och med tillhandahålla sina egna texter och AI-verktyget kommer att inkludera det i musikgenereringen. Udio kan återskapa kända genrer som hiphop, pop, klassiskt, hårdrock, country och till och med barbershopkvartett. Användare har också möjlighet att dela det inom Udio-gemenskapen eller på andra sociala medieplattformar. Men generativ AI blir långsamt en fara för konstnärer i musikindustrin, inte bara för att i princip vem som helst nu kan skapa musik, men också på grund av vissa fall där en konstnärs röst används utan deras medgivande.

Direktlänk Dela iTech Post fördjupade 11 april

Framstående musiker uppmanar till stopp för missbruk av AI i musikbranschen

Musikern Billie Eilish är en av nästan 250 framstående musiker som har uppmanat teknik- och musikföretag att sluta missbruka AI, med påståendet att tekniken används för att devalvera musik, kränka konstnärers rättigheter och är ett ´angrepp på mänsklig kreativitet´. I ett öppet brev undertecknat av Artist Rights Alliance (ARA) uppmanade framstående musiker som Eilish, Stevie Wonder, Pearl Jam och Nicki Minaj AI-utvecklare, teknikföretag och digitala musiktjänster att ´upphöra med användningen av AI för att kränka och devalvera de mänskliga konstnärernas rättigheter´. ARA uppmanade branschen och AI-företag att helt avstå från att utveckla eller implementera AI-musikskapande teknologi, innehåll eller verktyg som ´undergräver eller ersätter´ mänskligt konstnärskap.

Direktlänk Dela Ia.acs.org.au fördjupade 9 april

Spotify lanserar AI-verktyg för att skapa spellistor baserat på textinmatningar

Spotify har lanserat ett nytt AI-verktyg som skapar spellistor för användare baserade på textinmatningar. Användare på Android och iPhone behöver bara skriva sina uppmaningar i en chatt, och voila, en spellista skapas. Spotify började testa funktionen i december och den upptäcktes av en TikToker som spridde ordet över sociala medier. Detta kan vara ett steg mot att ersätta mänskliga spellistekuratorer, då Spotify förra året lade av personer som skapade spellistor. Musiker som Katy Perry, Nicki Minaj och Stevie Wonder har nyligen uppmanat plattformar att inte utveckla eller använda AI-genererad musikteknologi.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 8 april

Över 200 artister uppmanar teknikföretag att respektera musikens värde i AI-eran

Över 200 artister, inklusive Stevie Wonder, Robert Smith, Billie Eilish, Nicki Minaj, R.E.M., Peter Frampton, Jon Batiste, Katy Perry, Sheryl Crow, Smokey Robinson och arvingarna till Bob Marley och Frank Sinatra, har gått samman i ett öppet brev publicerat av Artist Rights Alliance. Brevet, betitlat ´Sluta underprissa musik´, uppmanar teknikföretag att avstå från att släppa generativa musikverktyg och teknologier som kan minska mänskliga låtskrivare och producenters konstnärlighet. Brevet betonar att problemet inte ligger i tekniken i sig, utan i hur den används av stora teknikplattformar och utvecklare.

Direktlänk Dela Thenocturnaltimes.com fördjupade 7 april

Kända musiker kräver förbud mot missbruk av AI i musik

Mänskliga rättighetsorganisationen Artists Rights Alliance har publicerat ett öppet brev till över 200 kända musiker och rättighetsinnehavare där de kräver ett förbud mot missbruk av AI i musik. Brevet undertecknades av stjärnor som Billie Eilish, Jon Bon Jovi, Nicki Minaj, Smokey Robinson och Katy Perry, samt arvingarna till Bob Marley och Frank Sinatra. De anser att vissa plattformar använder AI för att sabotera kreativitet och kräver omedelbar lagstiftning för att reglera AI i detta område.

Direktlänk Dela News You fördjupade 6 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Över 200 musikartister uttrycker oro över AI-användning inom musikindustrin

Över 200 musikartister, inklusive stjärnor som Nicki Minaj, Katy Perry och Billie Eilish, har uttryckt sin oro över ´rovdjursanvändningen av AI´ inom musikindustrin. I ett öppet brev uppmanar de teknikföretag, AI-utvecklare och digitala musiktjänster att inte utveckla eller använda AI-teknik som underminerar låtskrivare och artister eller hindrar dem från att få rättvis ersättning för sitt arbete. De uttrycker även oro över AI-verktyg som kan replikera någons röst baserat på en kort ljudklipp. Tennessee har vidtagit åtgärder för att skydda musiker från AI-röstkloningsteknik.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 5 april

Artister varnar för rovgirig användning av AI inom musikindustrin

Över 200 musikartister, inklusive stjärnor som Nicki Minaj, Katy Perry, Billie Eilish, Stevie Wonder, J Balvin och Jon Bon Jovi, har undertecknat ett öppet brev där de varnar för ´rovgirigt användning av AI´ inom musikindustrin. De erkänner AI:s ´enorma potential att främja mänsklig kreativitet´, men varnar också för att kraftfulla företag kan använda deras originalarbete för att träna AI-modeller och till slut ersätta mänskliga musiker helt. Brevet uppmanar teknikföretag, AI-utvecklare och digitala musiktjänster att lova att de inte kommer att utveckla eller använda AI-drivna teknologier som underminerar låtskrivare och artister eller hindrar dem från att tjäna rättvis ersättning för sin konst.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 5 april

Över 200 musikindustrifigurer undertecknar öppet brev mot AI i musikproduktion

Artistes Rights Alliance har publicerat ett öppet brev, undertecknat av över 200 stora musikindustrifigurer, inklusive Billie Eilish, Katy Perry, Nicki Minaj, R.E.M, arvingarna till Frank Sinatra och Bob Marley, Chuck D, Camila Cabello, J Balvin, Peter Frampton, Billy Porter, Jonas Brothers, Smoky Robinson, Imagine Dragons och Kate Hudson. Brevet uppmanar AI-utvecklare, teknikföretag och digitala musiktjänster att sluta använda AI på ett sätt som underminerar eller ersätter mänsklig konstnärlighet eller förnekar rättvis kompensation för deras arbete.

Direktlänk Dela The Sentinel Assam fördjupade 5 april

Musiker kräver skydd mot AI:s inkräktning på deras rättigheter

Över 200 artister, däribland Billie Eilish, Nicki Minaj och Arkells, har skrivit under ett öppet brev från Artist Rights Alliance, en ideell förespråkare för konstnärers rättigheter. I brevet uppmanas teknikföretag, utvecklare och digitala musiktjänster att sluta använda AI för att kränka och devalvera mänskliga konstnärers rättigheter. Brevet uppmanar inte till ett totalförbud av AI, men betonar behovet av etiska riktlinjer för dess användning. Det nämner också hotet mot konstnärer genom att AI kan användas för att skapa verk baserade på befintliga, vilket kan eliminera royaltybetalningar. Tennessee blev den första delstaten att anta lagstiftning för att skydda konstnärer mot AI i mars.

Direktlänk Dela Canadian Broadcasting Corporation fördjupade 5 april

Musiker ser AI som ett hot mot kreativitet i öppet brev

Tvåhundra mestadels amerikanska artister har lanserat en protest mot användningen av generativ artificiell intelligens (AI), vilket de anser hotar deras yrke och försörjning, enligt ett öppet brev. Gruppen uppmanar AI-utvecklare, teknikföretagsplattformar och digitala musiktjänster att sluta använda AI som en del av den kreativa produkten och att träna sina modeller med den. Artister som Pearl Jam, Nicki Minaj, Billie Eilish och Stevie Wonder kallade processen ´en kapplöpning mot botten´. Betydande namn som Taylor Swift, Justin Bieber, Ariane Grande och Drake saknas dock på listan.

Direktlänk Dela TechCentral fördjupade 4 april

Kända musiker tar ställning mot AI-skapad musik

Hundratals kända musiker tar ställning mot musik skapad av artificiell intelligens (AI). På måndagen släppte Artists Rights Alliance (ARA) ett öppet brev där de uppmanar olika plattformar inom industrin att sluta använda AI för att ´kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister´. Brevet uttrycker oro över farorna med AI och hur det påverkar skaparna. Bland undertecknarna finns Nicki Minaj, Jadakiss, Metro Boomin, Arya Starr, Billie Eillish, Benny The Butcher, Hit-Boy, Stevie Wonder, Doechii och flera andra. ARA är en ideell grupp som syftar till att kämpa för en sund kreativ ekonomi och rättvis behandling för alla skapare i den digitala världen.

Direktlänk Dela Vibe Media fördjupade 4 april

Stability AI lanserar Stable Audio 2.0 trots kritik från musikartister

Stability AI, vars grundare och VD avgick förra månaden, har lanserat Stable Audio 2.0, den senaste versionen av sin AI-musikgenereringsmodell. Modellen låter användare skapa låtar med sina egna ljudprover eller genom att skriva enkla textprompts. Till skillnad från den ursprungliga versionen som bara kunde skapa 90-sekunders klipp, kan den skapa fullängdslåtar på upp till tre minuter. Släppet kommer bara dagar efter att över 200 artister kom samman för att skriva ett öppet brev till teknikföretag där de uppmanar dem att sluta skapa AI-teknologier som ´saboterar kreativitet och underminerar artister, låtskrivare, musiker och rättighetshavare´. Undertecknarna inkluderar Billie Eilish, Nicki Minaj, Elvis Costello, Katy Perry, Smokey Robinson, Sheryl Crow, Pearl Jam och arvingarna till Bob Marley och Frank Sinatra, bland många andra framstående artister.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 4 april

Över 200 musiker kräver skydd mot användning av AI

Över 200 musiker och låtskrivare har undertecknat ett brev från Artist Rights Alliance som kräver skydd för musiker mot användningen av artificiell intelligens (AI). Bland de kända sångarna inkluderar Billie Eilish, Calum Scott, Camila Cabello, Jamie Cullum, Julia Michaels, Katy Perry, Nicki Minaj, Sam Smith och Zayn Malik. De uppmanar AI-utvecklare och digitala musiktjänster att uppmärksamma de problem som musiker för närvarande står inför. De anser att okontrollerad användning av AI kommer att påverka mänsklig kreativitet och göra musiken till sin lägsta punkt.

Direktlänk Dela Viral Okezone Internet fördjupade 4 april

Musiker uppmanar till upphörande av AI-användning för att kränka artisträttigheter

Över 200 musiker har i ett brev uppmanat AI-utvecklare, företag, plattformar och andra intressenter att ´upphöra med användningen av artificiell intelligens (AI) för att kränka och devalvera rättigheterna hos mänskliga artister´. Brevet, som är undertecknat av framstående musiker som Nicki Minaj, Billie Eilish, Stevie Wonder, Metro Boomin, Jon Bon Jovi, arvingarna till Bob Marley och Frank Sinatra, stödjer ansvarsfull användning av AI men uttrycker oro för oansvarig användning. Det hävdar att stora företag använder artisters verk för att träna AI-modeller utan tillstånd. Brevet uppmanar till ett löfte att inte utveckla eller använda AI-teknik som ersätter mänsklig konstnärlighet eller nekar rättvis ersättning för deras arbete.

Direktlänk Dela MediaNama fördjupade 4 april

AI kastar en dålig skugga över Hollywood: Artister protesterar

Artists Rights Alliance och cirka 200 musiker, inklusive Billie Eilish, Katy Perry och Nicki Minaj, har släppt ett öppet brev där de uppmanar utvecklare av digital musik att ´upphöra med användningen av artificiell intelligens (AI) för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister´. Kampanjen belyser hur AI-utvecklare använder musikaliska verk utan tillstånd för att skapa AI-´kopior´. ´Musiker kämpar redan för att klara sig i streamingvärlden, och nu har de den extra bördan att försöka tävla med en flod av AI-genererat brus´, sa Jen Jacobsen, verkställande direktör för ARA.

Direktlänk Dela Allvipp fördjupade 4 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Musiker varnar för användning av AI för musikgenerering

Hundratals musiker, inklusive Billie Eilish, Nicki Minaj och Jon Bon Jovi, har undertecknat ett öppet brev som varnar utvecklare av artificiell intelligens mot att använda tekniken för att generera musik. Brevet, skrivet av Artist Rights Alliance, uppmanar AI-utvecklare, teknikföretag och digitala musiktjänster att ´upphöra med att använda AI för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister´. Alliansen, som drivs av branschveteraner, uttrycker oro över kränkningar av konstnärernas privatliv, användning av deras identiteter utan deras samtycke och användning av deras musik för att träna AI-modeller.

Direktlänk Dela Sky News fördjupade 3 april

Artister enas mot AI:s hot mot musikintegritet

Musikartister över hela världen, inklusive Nicki Minaj, Q-Tip och Chuck D, har enats under Artists’ Rights Alliance för att bekämpa hotet från artificiell intelligens (AI) mot integriteten i deras musik. I ett öppet brev uttryckte de oro över användningen av AI i musikindustrin, särskilt gällande obehörig användning av deras röster och likheter. Artister uppmanar teknikföretag att avstå från att underminera eller ersätta mänsklig konst och att säkerställa rättvis ersättning för deras kreativa arbete. Universal Music Group, som representerar artister som Drake och The Weeknd, har agerat mot obehörig användning av AI-teknik och betonar vikten av att skydda artisternas rättigheter.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 3 april

Artister uppmanar AI-företag att respektera deras rättigheter

Artists Rights Alliance har skrivit ett öppet brev som har fått över 200 underskrifter från stora namn inom underhållnings- och musikindustrin. Brevet uppmanar AI-företag och digitala streamingplattformar att inte underminera eller ersätta mänsklig konstnärlighet eller neka rättvis ersättning för deras arbete. Bland de som har skrivit under brevet finns Billie Eilish, hennes bror Finneas, Nicki Minaj, Bob Marleys och Frank Sinatras arvingar, Smokey Robinson, Katy Perry, R.E.M, Chuck D, Camila Cabello, J Balvin och flera andra. Brevet uppmanar AI-utvecklare och teknikföretag att sluta använda AI för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister.

Direktlänk Dela Hip-Hop Wired fördjupade 3 april

200 artister kräver förbud mot AI-musikverktyg

Över 200 artister, inklusive Katy Perry, Nicki Minaj, Jonas Brothers och Zayn Malik, har skrivit under ett öppet brev som kräver förbud mot AI-musikverktyg. Brevet påstår att dessa verktyg tränar på original låtar utan att kompensera skaparna och försöker härma rösterna hos populära artister. Överraskande nog har några artister som elektroniska artisten Grimes och DJ David Guetta uttalat sig till stöd för AI-musikverktyg. Det öppna brevet organiserades av kampanjgruppen The Artists´ Rights Alliance och publicerades på Medium.

Direktlänk Dela The Tech Report fördjupade 3 april

Hollywoodmusiker kräver skydd mot rovdjurs-AI

Stora Hollywoodmusiker som Katy Perry, Billie Eilish och Nicki Minaj uppmanar nu till skydd mot ´rovdjurs´ AI och dess ´attack på mänsklig kreativitet´. I ett öppet brev utfärdat av digitala förespråkargruppen Artist Rights Alliance uppmanar musikartister AI-utvecklare, teknikföretag och digitala musiktjänster att sluta använda deras framträdanden ´oansvarigt´ utan ersättning. Brevet betonar också de ´enorma hoten´ den okontrollerade tekniken utgör mot deras integritet, identiteter, hantverk och deras mycket levebröd. Över 200 musiker har rapporterats ha undertecknat brevet.

Direktlänk Dela iTech Post fördjupade 3 april

Över 200 kända personer uppmanar AI-utvecklare att skydda konstnärers rättigheter och rättvis ersättning

Över 200 framstående personer inom musik- och underhållningsindustrin har skrivit under ett öppet brev som uppmanar AI-utvecklare och digitala musiktjänstplattformar att inte skapa eller använda AI-verktyg som underminerar konstnärers hantverk eller nekar dem rättvis ersättning. Brevet, publicerat på Medium, uppmanar AI-utvecklare, teknikföretag, plattformar och digitala musiktjänster att upphöra med användningen av AI på sätt som inkräktar på och devalverar rättigheterna för mänskliga konstnärer. Bland undertecknarna finns stora namn som Billie Eilish, Katy Perry, Nicki Minaj, R.E.M. och Chuck D.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 3 april

Över 200 musiker protesterar mot användningen av AI i låtskrivande

Över 200 musiker har gått samman för att protestera mot användningen av artificiell intelligens (AI) i låtskrivande. Detta sker via Artist Rights Alliance (ARA), en ideell organisation bestående av aktiva musiker, artister och låtskrivare. ARA har utvecklat en Artists’ Bill Of Rights som de säger ´skisserar grundläggande principer för dagens musikekonomi´. I sitt öppna brev uppmanar ARA till ett stopp för användningen av AI inom musikbranschen, vilket de menar ´infringerar och devalverar rättigheterna för mänskliga artister´. Bland de artister som har signerat brevet finns BENEE, Benny The Butcher, Billie Eilish, Bob Marleys arvingar, Brothers Osborne, Camila Cabello, Chappell Roan, Chase & Status, Chuck D, d4vd, Doechii, Elvis Costello, Finneas, FLETCHER, Frank Sinatras arvingar, Greta Van Fleet, J Balvin, Jason Isbell, Jon Bon Jovi, Jonas Brothers, Kacey Musgraves, Katy Perry, Kim Petras, Mac DeMarco, Marcus King, Metro Boomin, Mumford & Sons, Nicki Minaj, Noah Kahan, Norah Jones, Pearl Jam, Peter Frampton, R.E.M. och Robert Smith.

Direktlänk Dela The Music fördjupade 3 april

Artister kräver ansvarsfull användning av AI i musikindustrin

Flera konstnärer har skrivit under ett öppet brev som uppmanar till ansvarsfull användning av artificiell intelligens (AI) i musikindustrin. Brevet är initierat av Artists Rights Alliance, en organisation som kämpar för en sund skapandeekonomi och rättvis behandling av alla skapare i den digitala världen. Bland de artister som har skrivit under brevet finns Nicki Minaj, Katy Perry, Billie Eilish och Miranda Lambert. I brevet uppmanas AI-utvecklare, teknikföretag, plattformar och digitala musiktjänster att sluta använda AI på ett sätt som kränker och devalverar rättigheterna för mänskliga artister.

Direktlänk Dela Music Times fördjupade 3 april

Över 200 artister varnar för ´rovdjursanvändning´ av AI i musik

Artister som Billie Eilish, Robert Smith, Stevie Wonder och Nicki Minaj har undertecknat ett öppet brev som varnar för ´rovdjursanvändningen´ av artificiell intelligens (AI) inom musik. I brevet, utfärdat av den ideella organisationen Artist Rights Alliance, uppmanas utvecklare och teknikföretag att inte utveckla eller använda AI-teknik som underminerar eller ersätter mänsklig konstnärlighet eller förnekar dem rättvis ersättning för sitt arbete. Brevet, undertecknat av över 200 framstående namn inom musikindustrin, uttrycker oro för att AI kan användas för att sabotera kreativitet och underminera konstnärer och musiker.

Direktlänk Dela New Musical Express fördjupade 3 april

Över 200 artister kräver slut på exploatering av AI-musik

Över 200 musiker, bland annat Billie Eilish, Camila Cabello, Nicki Minaj och Katy Perry, har tillsammans med Artists Rights Alliance skrivit ett öppet brev där de kräver ett slut på devalvering, intrång och exploatering av musik genom oetisk AI. Jen Jacobsen, verkställande direktör för Artists Rights Alliance, menar att musiker redan har svårt att tjäna tillräckligt i streamingvärlden utan den extra bördan av AI-utvecklare som tränar AI på musikaliska verk utan tillstånd, eller producerar AI-´kopia´ för att utspäda royalties.

Direktlänk Dela Digital Music News fördjupade 3 april

Artister skriver brev till AI-utvecklare för att skydda konstnärsrättigheter

Över 200 namnkunniga artister, inklusive Stevie Wonder, Miranda Lambert, Billie Eilish, Nicki Minaj, Peter Frampton, Katy Perry, Smokey Robinson och J Balvin, har skickat ett öppet brev genom Artist Rights Alliance. De uppmanar AI-teknikföretag och digitala musiktjänster att sluta använda AI för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister. Brevet framhåller riskerna med att använda befintliga verk för att träna AI-modeller utan tillstånd, i ett försök att ersätta artister och därmed ´väsentligt urholka de royalty pooler som betalas ut till artister´.

Direktlänk Dela KTRK-TV fördjupade 3 april

Musiker och låtskrivare kräver stopp för AI i musikindustrin

Hundratals musiker och låtskrivare har undertecknat ett öppet brev från Artist Rights Alliance där de begär att stoppa vad gruppen anser vara en devalvering av konstnärers arbete i musikindustrin genom artificiell intelligens. De kräver att AI-utvecklare, teknikföretag och digitala musiktjänster lovar att de inte kommer att utveckla eller implementera AI-musikgenereringsteknik som undergräver eller ersätter mänsklig konstnärskap eller nekar dem rättvis ersättning för deras arbete. Bland de artister som har gått med i Artist Rights Alliance-rörelsen finns kända namn som Billie Eilish, Katy Perry, Nicki Minaj, Pearl Jam, Jon Bon Jovi, Jonas Brothers, Peter Frampton, Billy Porter, Zayn Malik, Darius Rucker, Imagine Dragons och Greta Van Fleet. Även Bob Marleys och Frank Sinatras egendomar har skrivit under.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 3 april

Över 200 musiker protesterar mot AI i musikindustrin

Över 200 musiker, inklusive Billie Eilish, Nicki Minaj, Katy Perry och Frank Sinatras arvingar, har i ett öppet brev organiserat av Artists´ Rights Alliance uttryckt oro över AI:s rovdjursanvändning inom musikindustrin. Musiker varnar för att om AI inte ordentligt regleras, kan det leda till en ´kapplöpning till botten´ och underminera mänskliga låtskrivare och konstnärers hantverk. Bland annat är artister oroliga att teknikjättar som YouTube experimenterar med AI-baserade verktyg för att skapa musik, eftersom de tror att detta kan kränka kreativa rättigheter och devalvera deras arbete. Vissa artister stöder dock AI, som ett bra verktyg för att generera upphovsrättsfria spår.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 3 april

Musiker och låtskrivare protesterar mot AI:s inverkan på musikbranschen

Hundratals musiker och låtskrivare har skrivit under ett öppet brev från Artist Rights Alliance där de uppmanar till ett stopp för vad gruppen anser vara en devalvering av artisternas arbete i musikbranschen genom artificiell intelligens (AI). De uppmanar alla AI-utvecklare, teknikföretag, plattformar och digitala musiktjänster att lova att de inte kommer att skapa eller använda AI musikteknologi, data eller funktioner som undergräver eller ersätter den mänskliga konstnärligheten hos låtskrivare och artister eller förnekar dem rättvis betalning för deras arbete. Bland artister som har anslutit sig till Artist Rights Alliance-rörelsen finns Billie Eilish, Katy Perry, Nicki Minaj, Pearl Jam, Jon Bon Jovi, Jonas Brothers, Peter Frampton, Billy Porter, Zayn Malik, Darius Rucker, Imagine Dragons och Greta Van Fleet. Även arvingarna efter Bob Marley och Frank Sinatra har skrivit under.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 3 april

Över 200 musiker kräver att AI inte inkräktar på deras rättigheter

Över 200 framstående musiker, inklusive Billie Eilish, Katy Perry och Smokey Robinson, har skrivit ett öppet brev till utvecklare av artificiell intelligens (AI), teknikföretag och digitala plattformar. Brevet kräver ett slut på användningen av AI på sätt som inkräktar på och urholkar rättigheterna för mänskliga artister. Detta markerar en betydande gemensam ståndpunkt från musikindustrin i AI-eran. Brevet riktade sig specifikt mot praxisen att replikera artisters röster, använda deras verk för att träna AI-modeller utan rättvis ersättning och den potentiella utspädningen av royalty-pooler som är avgörande för artisternas ersättning.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 3 april

Över 200 musiker, inklusive Billie Eilish, Elvis Costello, Jon Bon Jovi, Nicki Minaj och Smokey Robinson, har i ett öppet brev kritiserat tech- och musikföretags användning av artificiell intelligens (AI), och menar att ´attacken på mänsklig kreativitet måste stoppas´. Brevet utfärdades av Artist Rights Alliance, en icke-vinstdrivande organisation ledd av artister som kämpar för musikers rättigheter till ekonomiska och kreativa friheter. Brevet uppmanar AI-utvecklare, teknikplattformar och digitala musiktjänster att upphöra med att använda AI för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister.

E. W. Scripps Company fördjupade 3 april

Över 200 framstående musiker kräver skydd mot rovdriftsliknande användning av AI

En grupp med över 200 framstående musiker har skrivit under ett öppet brev som kräver skydd mot rovdriftsliknande användning av artificiell intelligens (AI) som imiterar mänskliga artisters likheter, röster och ljud. Bland undertecknarna finns stjärnor som Billie Eilish, J Balvin och Nicki Minaj samt Rock and Roll Hall of Famers som Stevie Wonder och REM. Även arvingarna till Frank Sinatra och Bob Marley har skrivit under. Brevet, som utfärdats av Artist Rights Alliance, kräver att teknikföretag lovar att inte utveckla AI-verktyg som underminerar eller ersätter mänskliga låtskrivare och artister. Brevet uppmanar inte till ett totalförbud mot användning av AI inom musik eller produktion, men framhåller att ansvarsfull användning av tekniken kan ha fördelar för branschen. Tennessee blev den första amerikanska delstaten att införa lagstiftning som direkt syftar till att skydda musiker från att deras röstlikhet genereras av AI för kommersiella ändamål.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 2 april

Artister kräver att AI inte underminerar mänsklig konstnärlighet

Artists Rights Alliance har skrivit ett öppet brev, undertecknat av över 200 framstående personer inom musik- och underhållningsindustrin, där man uppmanar AI-företag och digitala musiktjänster att lova att de inte kommer att utveckla eller använda AI-verktyg som underminerar eller ersätter mänsklig konstnärlighet eller nekar oss rättvis ersättning för vårt arbete. Brevet innehåller signaturer från bland andra Billie Eilish, Katy Perry, Nicki Minaj, R.E.M., Frank Sinatra och Bob Marleys arvingar, Chuck D, Camila Cabello, J Balvin, Jonas Brothers, Imagine Dragons och Kate Hudson. Brevet uppmanar AI-utvecklare, teknikföretag och digitala musiktjänster att upphöra med att använda AI för att kränka och devalvera mänskliga artisters rättigheter.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 2 april

Över 200 artister uppmanar teknikföretag att sluta använda AI för att kränka deras rättigheter

Över 200 namn, inklusive Stevie Wonder, Miranda Lambert, Billie Eilish, Nicki Minaj, Peter Frampton, Katy Perry, Smokey Robinson och J Balvin, har undertecknat ett öppet brev som uppmanar teknikföretag inom artificiell intelligens (AI), utvecklare och digitala musiktjänster att sluta använda AI för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister. Brevet är framtaget av Artist Rights Alliance, en konstnärsledd ideell organisation. Brevet tar upp hot mot mänsklig konstnärlighet, inklusive användning av befintligt arbete för att träna AI-modeller utan tillstånd i ett försök att ersätta artister.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 2 april

Över 200 artister talar ut mot AI-hot inom musikindustrin

Över 200 artister, inklusive Billie Eilish, Kacey Musgraves, J Balvin, Ja Rule, Jon Bon Jovi, Jonas Brothers, Katy Perry, Miranda Lambert och fler, talar ut mot hot relaterade till artificiell intelligens inom musikindustrin. I ett öppet brev organiserat av den ideella organisationen Artist Rights Alliance uppmanar kända namn inom musikbranschen AI-utvecklare, teknikföretag, plattformar och digitala musiktjänster att ”upphöra med användningen av artificiell intelligens för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister”. Brevet framhäver AI-hot, inklusive deepfakes och röstkloning, samt ”oansvarig användning av AI” som att använda AI-ljud för att minska royaltybetalningar till artister och användning av musikaliska verk av AI-utvecklare utan tillstånd för att träna och producera AI-kopior.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 2 april

Runway och Musixmatch samarbetar för att revolutionera musikvideoproduktion med AI

En ny exklusiv samarbete mellan New York-startupen Runway och det framgångsrika italienska företaget Musixmatch utlovar att revolutionera hur musiker och artister skapar videor med sina låttexter. Tack vare detta partnerskap kommer över en miljon Musixmatch-användare att få tillgång till Gen-2, Runways mest avancerade AI-videogenerationsmodell. Denna innovation kan snabba upp produktionen av populära låttextvideor. Artister som Atlanta trip-hop gruppen Earthgang har redan experimenterat med denna samarbete.

Direktlänk Dela Punto Informatico fördjupade 31 mars

Runway och Musixmatch samarbetar för att revolutionera musikindustrin med AI-videor

AI-videoteknik sprider sig snabbt inom underhållningsindustrin och det senaste partnerskapet mellan Runway och Musixmatch kommer att revolutionera musikindustrin. Runway, ett startupföretag baserat i New York, har slagit sig samman med Musixmatch, en framgångsrik italiensk musikteknik-startup, för att ge musiker och artister tillgång till Gen-2, Runways senaste AI-videogenereringsmodell. Detta partnerskap kommer att möjliggöra för över en miljon musiker som använder Musixmatch att skapa AI-videor som är synkroniserade med texterna till deras låtar. Målet är att påskynda skapandet av ´lyrics videos´, populära videor som visar en låts text i realtid med musik över omgivande visuella effekter.

Direktlänk Dela Global Village Space fördjupade 21 mars

Nicki Minajs fans skapar ´Gag City´ med AI-verktyg i samband med släppet av ´Pink Friday 2´

Sedan tillkännagivandet av Nicki Minajs Pink Friday 2 har fans ivrigt väntat på dess släpp, drivna av Nickis löfte om att de skulle ´gå till Gag City´. Denna förväntan ledde hennes hängivna ´Barbz´-fans att använda AI-skapande verktyg, vilket gjorde att de kunde förverkliga sina fantasifulla visioner. Nicki Minajs fans har påbörjat skapandet av en fiktiv stad, med hjälp av konstgjorda intelligensverktyg. Denna fanskapade metropol innehåller element som påminner om albumets rosa och drömska estetik, vilket speglar omslagskonsten till ´Pink Friday 2´, som debuterade på fredag. Fansen har aktivt genererat och cirkulerat bilder av stadslandskap, alla kännetecknade av den distinkta rosa och drömska estetiken som finns i omslagskonsten till hennes nyligen släppta album.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 11 december

Deepfakes blir allt vanligare online och många kändisar och influencer har utsatts för falska bedrägerier och i värre fall olämpligt material. Bland de kända personer som uttalat sig finns MrBeast och Tom Hanks. Martin Lewis, en expert på att spara pengar, har varnat för ett ´skamligt´ bedrägeri där folk använder tekniken för att ´förvränga och förstöra´ hans rykte. I en annons som cirkulerade tidigare i år stödjer Lewis en investeringsplan som Elon Musk står bakom. Populära streamern Sweet Anita blev chockad när hon upptäckte att hon varit föremål för deepfake-porr utan sitt medgivande.

Oi Canadian fördjupade 8 oktober

LSU Tigers en seger ifrån titel, Ben Shapiro läser raptexter

En resa till Florida inledde sommaren på bästa sätt. Trots långa bilresor var det värt det att spendera flera dagar på kanalen vid Floridas rymdkust. I College World Series Championship Series mellan Florida och LSU ägde 36 strikeouts och en 11:e omgångs hemkörning rum, vilket gör att LSU Tigers är en seger ifrån en titel. Ben Shapiro läser raptexter från Nicki Minajs hit Pound Town 2 och det är mycket underhållande.

Direktlänk Dela Outkick Media fördjupade 25 juni

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare