» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 230 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

NSA står för National Security Agency, en amerikansk underrättelsetjänst som ansvarar för att samla in och analysera information för att skydda nationens säkerhet. Den grundades 1952 och har sitt huvudkontor i Fort Meade, Maryland. NSA fokuserar på signalspaning, vilket innebär att övervaka och avlyssna kommunikation mellan människor och elektroniska system. De arbetar också med att skydda USA:s egna kommunikationssystem från intrång och sabotage. NSA har varit inblandade i flera kontroverser, inklusive massövervakning av medborgare och anklagelser om överträdelser av privatlivets helgd.

Senaste nytt kring NSA

OpenAI avskedar sin VD Sam Altman efter påstådda kopplingar till kinesiskt cyberarmégrupp

OpenAI, företaget bakom den populära appen ChatGPT, avskedade oväntat sin VD Sam Altman utan mycket förklaring. Enligt uppgifter kopplade till teknikmeddelandetavlan Blind, var anledningen till avskedandet Altman´s påstådda band till en kinesisk cyberarmégrupp känd som D2 (Double Dragon). OpenAI ska ha använt data från D2 för att träna sina AI-modeller, vilket erhölls genom ett dolt affärskontrakt med ett D2-skalbolag kallat Whitefly. När Kina fick reda på detta och informerade president Joe Biden, ledde det till en undersökning av NSA och Altman´s avsked.

Direktlänk Dela The Daily Dot fördjupade 21 november

Säkerhetsproblem i mjukvaruförsörjningskedjan trots förbättringar, enligt Sonatype-rapport

Sonatype´s State of the Software Supply Chain 9:e utgåva understryker att trots förbättringar i säkerheten för mjukvaruförsörjningskedjan, finns det fortfarande en lång väg att gå eftersom 96% av alla sårbara nedladdningar var undvikbara. Rapporten fokuserar på de första post-pandemiska årets nyheter: regleringsförändringar och snabb adoption av generativ AI. Den betonar att trots att zero days är en orsak till oro, har 96% av sårbara open source-nedladdningar en tillgänglig icke-sårbar fix. Dessutom visar rapporten att genomsnittliga Java-applikationer använder 148 beroenden, med cirka tio versioner som släpps varje år. Rapporten betonar att ´Open source-konsumenter inte uppmärksammar´.

Direktlänk Dela InfoQ fördjupade 6 november

Nya riktlinjer för öppen källkod och uppdateringar från W3C, OpenAI och Raspberry Pi

W3C har antagit WCAG 2.2 som den senaste standarden för internetåtkomstlighet. Denna uppdatering skapar nio nya framgångskriterier som företag måste uppfylla för att efterleva, enligt W3C-webbplatsen. OpenAI släpper beta Python SDK och söker feedback på sin beta-version av en Python SDK, ett bibliotek som ger Python-utvecklare ett sätt att utnyttja OpenAI API. Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA), FBI, NSA och U.S. Department of the Treasury har släppt nya riktlinjer för de som använder öppen källkod i operationell teknik och industriella styrsystem. Raspberry Pi OS och skrivbordet har släppts. Varje udda år finns det en ny version av Raspberry Pi OS som motsvarar en ny stor Debian-release. I år kallas Raspberry Pi OS för Bookworm.

Direktlänk Dela The New Stack fördjupade 14 oktober

Veckans tekniknyheter: AI-investeringar, antitrustutredningar och cybersäkerhet

Generativ AI fortsätter att dominera nyheterna när Anthropic rapporteras samla in ytterligare 2 miljarder dollar från Google och andra. AI-partners OpenAI och Microsoft planerar att designa sina egna AI-chips under en brist på grafikprocessorer från Nvidia. I Storbritannien undersöker antitrustmyndigheterna molnleverantörer, särskilt Amazon Web Services och Microsoft. I USA fortsätter rättsfallet mot Google, medan det finns tvivel om Federal Trade Commissions liknande fall mot Amazon. MGM Resorts International vägrade att betala lösensumma efter en kostsam attack. Chipjätten Intel fortsätter att avyttra delar av sin verksamhet, denna gång sin programmerbara chip-verksamhet, för att stärka sin ekonomi.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 7 oktober

NSA planerar att starta ett center för översyn av AI-användning

Den amerikanska säkerhetsmyndigheten NSA planerar att starta ett center för att granska användningen av artificiell intelligens (AI) i nationella säkerhetssystem. Detta nya center är en del av en större satsning på AI från NSA. Beslutet följer en studie som visade att AI-modeller med dålig säkerhet utgör en betydande risk för nationell säkerhet. NSA uttrycker behovet av att förstå AI-sårbarheter och utländska säkerhetshot mot AI-system, och hitta sätt att motverka dem.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 2 oktober

USA:s NSA inrättar säkerhetscenter för att bekämpa AI-hot

USA:s nationella säkerhetsmyndighet, NSA, kommer att inrätta ett AI-säkerhetscenter för att motverka hot mot landets försvar. Detta beslut kommer efter en studie som identifierade stöld och sabotage av AI-modeller som ett betydande nationellt säkerhetshot. Säkerhetscentret kommer att bli en del av NSA:s Cybersecurity Collaboration Center, där de samarbetar med privata företag och internationella partners för att bekämpa hot mot försvarsindustrin från länder som Kina och Ryssland.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 29 september

USA:s brottsbekämpande varnar för deepfakes hot mot företag och varumärken

Amerikanska brottsbekämpande och cybersäkerhetsorgan varnar för att deepfakes utgör ett växande hot mot företag, bankkonton och varumärken. I en rapport publicerad på tisdagen varnade NSA, FBI och regeringens Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) för hot från ´syntetiska medier´. Kriminella och spioner förväntas använda AI-genererat material för att få tillgång till system genom att imitera personal eller lura kunder. Potentiella mål för dessa metoder inkluderar militären, regeringstjänstemän, första hjälpen-användare inom nationella säkerhetssystem, försvarsindustriella företag och ägare och operatörer av kritisk infrastruktur.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 13 september

Arizona-man stämmer Fox News för förtal efter konspirationsteorier

Ray Epps, en man som varit i centrum för en konspirationsteori gällande attacken på Capitolium den 6 januari 2021, har stämt Fox News och dess tidigare programledare Tucker Carlson för förtal. Enligt anklagelserna har Fox News och Carlson upprepade gånger och felaktigt pekat ut Epps som en hemlig regeringsagent som uppviglade till våld den 6 januari. Epps och hans fru, Robyn, mottog flera dödshot efter anklagelserna och tvingades sälja sitt hem och sin verksamhet och flytta från Arizona. Stämningen lämnades in vid Superior Court i Delaware, där Fox nyligen gick med på att betala 787,5 miljoner dollar i en separat förtalsstämningsärende.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 12 juli

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare