» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 229 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Nvidia Corp. är ett amerikanskt multinationellt teknikföretag som grundades 1993. De är kända för att utveckla och tillverka grafikprocessorer (GPU), systemkretsar (SoC) och artificiell intelligens (AI) teknik. Deras produkter används inom ett brett spektrum av områden, inklusive datorspel, professionell visualisering, datacenter och självkörande bilar. Nvidia är en av de största aktörerna inom GPU-marknaden och konkurrerar med företag som AMD och Intel. Företaget har sitt huvudkontor i Santa Clara, Kalifornien och är ledande inom utvecklingen av högpresterande och energieffektiva teknologier.

Senaste nytt kring Nvidia Corp.

Huawei ses som en formidabel konkurrent till Nvidia i AI-chiprace

Huawei Technologies Co. är en av de mest formidabla konkurrenterna till Nvidia Corp i kampen om att producera de bästa AI-chippen, enligt det amerikanska företagets VD. Huawei, Intel Corp och en växande grupp av halvledarstartups utgör en stor utmaning för Nvidias dominerande position på marknaden för artificiella intelligensacceleratorer, sa VD Jensen Huang till reportrar i Singapore. Shenzhen-baserade Huawei har vuxit till Kinas de facto chip-techmästare och återvände till rampljuset i år med en överraskande avancerad made-in-China-smartphoneprocessor. Frågor om Kina var framträdande under Huangs besök i Singapore, där han möter premiärminister Lee Hsien Loong för att diskutera stadsstatens strategi för att tävla i den globala AI-racet. Men USA har höjt barriärerna för försäljning till Kina, vilket ytterligare stramar åt Kinas tillgång till Nvidias AI-chips i mitten av oktober.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupar idag

Huawei och Intel utmanar Nvidia i kampen om bästa AI-chip

Huawei Technologies Co. och Intel Corp. är bland de mest formidabla konkurrenterna till Nvidia Corp. i kampen om att producera de bästa AI-chippen, enligt Nvidias VD Jensen Huang. Han påpekade att dessa företag, tillsammans med en växande grupp av halvledarstartups, utgör en stor utmaning för Nvidias dominerande position på marknaden för artificiell intelligensacceleratorer. Han nämnde också att Huawei har vuxit till att bli Kinas de facto chip-teknikmästare. Frågor om Kina var framträdande under Huangs besök i Singapore, där han träffade premiärminister Lee Hsien Loong för att diskutera stadsstatens strategi för att konkurrera i den globala AI-racet.

Direktlänk Dela BNN Bloomberg fördjupar idag

Mistral AI nära att säkra investering på cirka 450 miljoner euro

Mistral AI är i slutskedet av att samla in cirka 450 miljoner euro ($487 miljoner) från investerare, inklusive Nvidia Corp. och Salesforce Inc., i en finansieringsrunda som värderar OpenAI-konkurrenten till cirka $2 miljarder. Affären inkluderar mer än 325 miljoner euro i eget kapital från investerare ledda av Andreessen Horowitz, som förhandlar om att investera 200 miljoner euro. Nvidia och Salesforce har gått med på att bidra med ytterligare 120 miljoner euro i konvertibel skuld. Vissa detaljer kan fortfarande ändras.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade igår

CoreWeave värderas till 7 miljarder dollar efter minoritetsandelssalg

Cloud computing-leverantören CoreWeave har meddelat att de har avslutat en försäljning av en minoritetsandel till investerare ledda av Fidelity Management & Research Co. och Investment Management Corp. of Ontario. Jane Street, JPMorgan Asset Management, Nat Friedman, Daniel Gross, Goanna Capital och Zoom Ventures deltog också i affären. Transaktionen värderar företaget till 7 miljarder dollar. CoreWeave, som var tidig med att använda Nvidia´s grafikchips i datacenter, bygger nu ut dessa för att erbjuda AI-relaterad databehandling.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade i förrgår

Nvidia Corp. leder omvandlingen med generativ AI och hållbara lösningar

Generativ artificiell intelligens (AI) är en omvandlande kraft som omdefinierar hur företag närmar sig produktivitet och innovation. Nvidia Corp. är engagerade i hållbarhet och driver innovationer i strömeffektiva GPU:er, vilket förstärker deras engagemang för miljöansvar, enligt Manuvir Das, vice VD för företagsdatorer på Nvidia. AI fortsätter att omforma teknikindustrin och Nvidias gen AI och hållbara hårdvarulösningar är i framkant för att stärka företag för framtiden. Gen AI revolutionerar företagsproduktivitet och från moln till nyckelfärdiga lösningar förenklar AI-implementering.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 2 december

AI revolutionerar teknikindustrin, molnteknik i fokus

Artificiell intelligens (AI) har revolutionerat teknikindustrin, med stora aktörer som Google LLC och Amazon Web Services Inc. i täten för molnteknik. Under de senaste 10 åren har dessa företag gjort betydande framsteg. Jerry Chen, generell partner på Greylock Partners, diskuterar olika molnparadigmer, inklusive AI-moln och edge-moln. Han nämner att det nu finns en tävling om vilket företag som kan lägga till AI-moln i sin portfölj och vinna på den marknaden. Chen diskuterar också hur fler organisationer vill köra öppen källkodsmodeller i sina datacenter eller privata moln, och att moln fortsätter att vara en oundviklig trend.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 30 november

ChatGPT: AI:s ´iPhone-ögonblick´ och dess inverkan på tekniksektorn

För ett år sedan debuterade en mycket snabb och flytande chatbot kallad ChatGPT, vilket har blivit det viktigaste ögonblicket för Silicon Valley sedan lanseringen av Apples iPhone 2007. ChatGPT, som använder en teknik som kallas generativ AI, och dess senaste iterationer och kopior har stört hierarkierna i nästan alla tekniksektorer, inklusive halvledare, konsument, hårdvara, mjukvara och molnet. Tekniken har också återuppväckt startup-gemenskapen, särskilt i San Francisco, med nya idéer och finansiering. Företag experimenterar och använder AI för att eliminera jobb och bli mer effektiva. Morgan Stanley sade förra månaden att det tror att 44% av arbetskraften kommer att påverkas under de närmaste åren, med en ekonomisk inverkan på $2,1 biljoner, så småningom stigande till $4,1 biljoner.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 30 november

Nvidia lanserar ny AI-mikrotjänst för att förbättra noggrannheten hos företags chatbots och AI-verktyg

Nvidia Corp. har idag meddelat om en ny generativ AI-mikrotjänst, NeMo Retriever, designad för att låta företag koppla anpassade chatbots och AI-sammanfattningsverktyg till företagets realtidsdata för att leverera mer exakta resultat. NeMo Retriever är en del av Nvidia NeMo, en familj av ramverk och verktyg för att bygga, anpassa och distribuera generativa AI-modeller. NeMo Retriever kan mata in uppdaterad data i en stor språkmodell (LLM) från flera källor, vilket minskar risken för felaktiga svar eftersom LLM har bättre kontextuell information att dra nytta av. Företagskunder som Cadence Design Systems Inc., Dropbox Inc., SAP SE och ServiceNow Inc. arbetar redan med Nvidia för att använda denna nya funktion.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 28 november

ESG-fondförvaltare oroade över risker med artificiell intelligens

ESG-fondförvaltare som har satsat på stora teknikföretag på grund av deras låga koldioxidutsläpp och höga avkastning börjar bli allt mer oroliga för sektorns experiment med artificiell intelligens (AI). Exponering för AI representerar nu en ´kortsiktig risk för investerare´, säger Marcel Stotzel, portföljförvaltare på Fidelity International i London. Han är orolig för att det kan inträffa en ´AI-backlash´, där något oväntat utlöser en betydande marknadsnedgång. Fidelity är nu bland de fondförvaltare som diskuterar säkerhetsfunktioner med företag som utvecklar sådana teknologier, till exempel en ´kill switch´ som kan aktiveras om AI-system en dag går rogue.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 27 november

OpenAI återanställer Sam Altman och omarbetar sin styrelse

OpenAI kommer att återanställa Sam Altman som VD och omarbeta sin styrelse med nya direktörer. Den initiala styrelsen kommer att ledas av Bret Taylor, tidigare med-VD för Salesforce Inc. och direktör på Twitter innan det förvärvades av Elon Musk. De övriga direktörerna är Larry Summers, USA:s finansminister under president Bill Clinton, och befintlig medlem Adam D´Angelo, medgrundare och VD för Quora Inc. OpenAI arbetar nu med att ”reda ut detaljerna”. Styrelsen kommer inte att vara slutgiltig: dess huvudprioritet är att välja upp till nio nya direktörer. Altman kommer troligen att ansluta till styrelsen så småningom. Han gick också med på en intern utredning om det beteende som ledde till hans avsked.

Direktlänk Dela Luxembourg Times fördjupade 22 november

Microsoft leder inom AI trots förlust av OpenAI CEO

Microsoft är ledande inom artificiell intelligens (AI) trots att OpenAI:s VD, Sam Altman, avsatts. Microsoft är den största investeraren i OpenAI, en icke-vinstdrivande organisation med en vinstdrivande gren som utvecklar ChatGPT. Altman avskedades på grund av en kulturkrock mellan de som ville sakta ner och vara mer eftertänksamma om AI-utvecklingen för allmänhetens bästa och de som ville snabbt tjäna pengar på AI. OpenAI har nu anställt Emmett Shear, medgrundare och före detta VD för Twitch, som tillfällig VD. Microsoft har anställt Altman och tidigare OpenAI-president Greg Brockman.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 november

Sam Altman försöker samla miljarder för nytt chipföretag

Veckorna före hans chockerande avhopp från OpenAI arbetade Sam Altman aktivt för att samla miljarder från några av världens största investerare för ett nytt chipföretag, enligt källor bekanta med ärendet. Altman hade rest till Mellanöstern för att samla in pengar till projektet, som var kodnamnet Tigris. OpenAI:s VD planerade att starta ett AI-fokuserat chipföretag som kunde producera halvledare som konkurrerar mot dem från Nvidia Corp., som för närvarande dominerar marknaden för artificiell intelligensuppgifter. Altman´s chipföretag är ännu inte bildat och samtalen med investerare är i ett tidigt skede.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 19 november

Microsoft Ignite 2023 presenterar Copilots och AI-innovationer

Microsoft Ignite 2023 presenterade en rad tekniska innovationer och tillkännagav tillgängligheten för tidigare annonserade produkter. Copilots, som lovar en historisk ökning av programvaruledd produktivitet, var i fokus under evenemanget. Detta inkluderar AI-copilot-stacken som förväntas driva nästa våg av innovation. Det fanns också flera tillkännagivanden om allmän tillgänglighet, inklusive Azure boost, Fabric, Copilots för 365 och Studio. Nvidia Corp. CEO Jensen Huang diskuterade Nvidia-superdator-kluster som byggts tillsammans med Microsoft. Microsofts VD, Satya Nadella, betonade företagets ledande position inom AI. Samtidigt noterades frånvaron av Sam Altman, CEO för OpenAI, som nyligen avsattes från sin position.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 18 november

Nvidia lanserar AI-gjuteri på Microsofts Azure moln

Nvidia Corp meddelade att företaget kommer att lansera en AI-gjuteri på Microsoft Corp:s Azure moln, vilket gör det möjligt för kunder att utveckla egna chattbotar, prediktiva eller bildgenererande AI. Meddelandet gjordes under Microsofts Ignite 2023-konferens. AI-gjuteriet kommer att sammanföra Nvidias bästa AI-företagsinfrastruktur och verktyg för utvecklarproduktivitet. Erbjudandet inkluderar DGX Cloud-plattformen, som nu är tillgänglig via Azure Marketplace. Nvidia meddelade också att företaget planerar att lägga till mer databehandlingskraft till Azure genom att ta in sin nyligen tillkännagivna H200 Tensor Core GPU nästa år.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 15 november

Kinesisk AI-startup köper upp Nvidia-chip i förväg för att motverka exportrestriktioner

En av Kinas framväxande artificiella intelligens-startups, 01.AI, gick på en köpoffensiv tidigare i år för att säkerställa att de hade tillräckligt med högkvalitativa halvledare från Nvidia Corp., innan den amerikanska regeringen införde strängare exportrestriktioner som stoppade sådan chipförsäljning till alla kinesiska kunder. Start-up företaget köpte tillräckligt med chips för att räcka de närmaste 18 månaderna, sa grundaren och VD:n Kai-Fu Lee. Nvidias grafikbearbetningsenheter (GPUs) anses vara de mest avancerade för att träna AI-modeller, som OpenAI:s GPT4.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 11 november

Kinesisk AI-startup köper upp Nvidia-chip inför exportrestriktioner

Den kinesiska AI-startupen 01.AI köpte stora mängder högkvalitativa halvledare från Nvidia Corp innan USA:s regering införde striktare exportrestriktioner, vilket stoppade försäljningen av dessa chip till alla kinesiska kunder. Företaget köpte tillräckligt med chip för att räcka i cirka 18 månader, enligt grundaren och VD:n Kai-Fu Lee. Lee, som också är VD för riskkapitalfonden Sinovation Ventures, grundade 01.AI tidigare i år och hjälpte till att höja dess värdering till över 1 miljard dollar på mindre än åtta månader. 01.AI introducerade nyligen en öppen källkodsmodell för stora språk, Yi-34B, som presterade bättre än ledande öppen källkods-konkurrenter på vissa mätvärden.

Direktlänk Dela The Edge Malaysia fördjupade 10 november

Fondchef som vann stort på Nvidia ser fler vinster framför sig

För investerare som anser att Nvidia Corp. är för dyrt och att AI-hypen är överdriven, har en portföljchef som besegrat alla sina kollegor i år ett budskap - fler vinster att komma. Det är tanken hos Adam Gold, vars under radarn Deep Growth Plus har levererat avkastning på mer än 100% hittills i år, och besegrar alla sina separat hanterade kontokolleger i Nordamerika, enligt data sammanställd.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 7 november

Advanced Micro Devices (AMD) har meddelat att deras nya AI-chip förväntas generera 2 miljarder dollar i försäljning nästa år. Företagets MI300-processor, som kommer att konkurrera med Nvidia Corp. på marknaden för AI-acceleratorer, kommer att börja skeppas inom de närmaste veckorna. Chippet har redan fått starka tidiga ordrar, inklusive från stora kunder inom molnbaserad databehandling. Detta har lett till optimism att efterfrågan på komponenten kommer att motverka en minskning i beställningar för spelutrustning.

Yahoo Finance fördjupade 1 november

Artificiell intelligens inom medicinsk bildmarknad visar stark tillväxt

Marknaden för artificiell intelligens (AI) inom medicinsk bildbehandling växer snabbt. AI används inom neurologi, kardiologi, bröst- och lungbildning, bland annat. Tekniker som djupinlärning och datorseende används. Marknaden, som inkluderar USA, Kanada och Mexiko, har vuxit från miljontals dollar till miljontals dollar mellan 2017 och 2022. Med den nuvarande tillväxttakten beräknas marknaden nå miljontals dollar 2029. Företag som Amazon, Salesforce, Microsoft, IBM, Google, Cisco, NVIDIA, Infineon Technologies, Intel Security Group och Apple är viktiga globala tillverkare på marknaden.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 27 oktober

Samsung riskerar att underprestera jämfört med SK Hynix i AI-striden

Aktier i Samsung Electronics Co. riskerar att underprestera jämfört med sitt mindre minneschip-konkurrent SK Hynix Inc., mest på ett decennium, då investerare tror att sistnämnda kommer att bli vinnaren inom artificiell intelligens. SK Hynix har stigit 67% i år tack vare sitt avtal om att leverera premium högbandbredds minneschips till Nvidia Corp., vilket slår Samsung, som är upp 24% eftersom det kämpar för att få sitt HBM-erbjudande att lyfta. Denna klyfta kan vidga sig ytterligare enligt optionsdata. Samsung har ett annat sätt att utnyttja denna tillväxt, eftersom det också tillhandahåller kontraktschip-tillverkningstjänster. Men det missar här också eftersom Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. dominerar fabrikationsverksamheten.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 oktober

AI kan öka produktivitetsökningen till 3-4% säger MIT-professor

MIT-professor och ekonom Erik Brynjolfsson har uttryckt att han skulle bli besviken om artificiell intelligens (AI) inte lyfter den nuvarande svaga produktivitetstillväxten på 1,2% till 3% eller till och med 4%. Detta skulle vara bra för företag och regeringar eftersom det potentiellt kan hjälpa till med arbetskraftsbristen, driva lönetillväxt och öka skatteintäkterna, vilket i sin tur skulle kunna hjälpa till att hantera nuvarande skuldnivåer. Trots hype kring generativ AI har de makroekonomiska effekterna ännu inte känts eftersom användningen förblir mestadels experimentell.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 21 oktober

Taiwan Semiconductor Manufacturing förväntar sig ökad intäkt trots Kinas ojämna ekonomiska återhämtning

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) förväntar sig kvartalsintäkter som överträffar analytikers förväntningar, vilket speglar förväntningar på en förbättrad chipmarknad trots Kinas ojämna ekonomiska återhämtning. TSMC, som är den primära chipmakaren för Nvidia Corp. och Apple Inc., planerar att spendera $32 miljarder på att utöka och uppgradera kapaciteten 2023, vilket är den lägre änden av en tidigare projicerad skala. Trots detta överträffade siffran de $30,5 miljarder i kapitalutgifter som analytiker hade förväntat sig.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 19 oktober

Foxconn ska bygga ´AI-fabriker´ med Nvidia´s chips och programvara

Taiwanesiska Foxconn Technology Group, världens största elektroniktillverkare, kommer att bygga en ny typ av datacenter med hjälp av Nvidia Corp´s chips och programvara för en rad applikationer, inklusive självkörande bilar. Foxconn och Nvidia meddelade detta gemensamt på onsdagen. De kallar dessa datacenter för ´AI-fabriker´. Nvidia, världens mest värdefulla halvledarföretag, sa i ett uttalande att AI-fabrikerna skulle baseras på dess accelererade databehandlingsplattform, inklusive dess nästa generations GH200-superchip som är förbjudet att säljas till Kina. Foxconn presenterade också en ny elektrisk lastbil kallad Model N.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 19 oktober

Organisationer kämpar med att skydda data från läckor i AI-modeller

Organisationer har kämpat med att kontrollera oavsiktlig eller avsiktlig exponering av data som används som indata för AI-modeller. Två framträdande fall har inträffat tidigare i år: Microsoft råkade göra en stor mängd kunddata offentlig via ett öppet GitHub-repositorium och flera Samsung-ingenjörer lade medvetet in proprietär kod i sina ChatGPT-frågor. Företag och organisationer behöver bättre verktyg och metoder för att skydda sin data och förhindra läckor. Detta innefattar bland annat att förstå vilken version av AI som används av varje säkerhetsleverantör och vilka specifika åtgärder som har vidtagits för att skydda deras dataflöden.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 19 oktober

Hon Hai expanderar sin satsning på elbilar med hjälp av AI

Hon Hai Precision Industry Co, mest känd som tillverkare av Apples iPhone, utökar sin satsning på elbilar (EVs) genom att integrera artificiell intelligens (AI). Vid ett evenemang i Taiwan presenterade Hon Hais ordförande Young Liu och Jensen Huang, VD för AI-chip ledaren Nvidia Corp, ett koncept de kallade en ´AI Factory´. Genom detta skulle företagen samla in data från EVs och använda informationen för att förbättra bilteknologin. Hon Hais EV-enhet, Foxtron, och dess taiwanesiska partner Yulon Motor Co planerar att leverera sina första bilar till kunden Luxgen Motor Co i fjärde kvartalet.

Direktlänk Dela The Star Online fördjupade 19 oktober

OpenAI utvecklar verktyg för att upptäcka AI-skapade bilder med 99% noggrannhet

Mira Murati, teknikchef för skaparen av den populära chatboten ChatGPT och bildgeneratorn DALL-E, meddelade på tisdagen att OpenAI:s verktyg är 99% tillförlitligt för att avgöra om en bild har producerats med AI. Verktyget testas internt inför en planerad offentlig lansering. Murati talade vid Wall Street Journals Tech Live-konferens i Laguna Beach, Kalifornien, tillsammans med OpenAIs VD Sam Altman. Företaget arbetar även på att förbättra mjukvaran för att identifiera om ljud eller bilder har skapats med AI. OpenAI gav också en antydan om att de kan designa och tillverka sina egna datorkretsar för att träna och driva sina AI-modeller.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 18 oktober

Foxconn och Nvidia bygger ´AI-fabriker´ för självkörande bilar och andra applikationer

Foxconn Technology Group, världens största elektronikkontraktstillverkare, kommer att bygga en ny typ av datacenter med Nvidia Corp:s chip och programvara för olika tillämpningar, inklusive självkörande bilar. De två företagen bygger dessa så kallade artificiella intelligens (AI)-fabriker tillsammans. Nvidia, världens mest värdefulla halvledarföretag, sa att AI-fabrikerna skulle baseras på dess accelererade databehandlingsplattform, inklusive dess nästa generations GH200-superchip som är förbjudet att säljas till fastlandet Kina. Foxconn och Nvidia meddelade i januari ett partnerskap för att utveckla plattformar för autonoma fordon.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 18 oktober

Utvidgat amerikanskt förbud mot AI-teknik till Kina kan försena Nvidias lansering

Nvidia Corp. meddelade nyligen att en utvidgad amerikansk förbud mot AI-teknikprodukter till Kina kan försena företagets nuvarande lansering, men förväntar sig ingen betydande ekonomisk påverkan på kort sikt, enligt en inlämning till Securities and Exchange Commission. Nvidia-aktier föll 0,8% efter timmar, efter ett fall på 4,7% under den ordinarie sessionen för att stänga på $439,38. Nvidia förutser att de utökade restriktionerna inte kommer att ha någon nämnvärd inverkan på företagets finansiella resultat på kort sikt.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 18 oktober

OpenAI överväger att utveckla egna AI-chip för att hantera GPU-brist

OpenAI LP undersöker möjligheten att utveckla egna artificiella intelligens (AI) chip, enligt källor som Reuters rapporterar om. Detta är troligen ett svar på den rådande bristen på Nvidia Corp. grafikkort, som OpenAI använder för att driva sina AI-modeller. OpenAI har övervägt att köpa ett AI-chip-startup för att påskynda utvecklingen. Ett skräddarsytt AI-processor kan avsevärt sänka företagets chipkostnader och minska behovet av att konkurrera med Nvidias andra kunder om GPU:er. Dessutom skulle AI-utvecklaren vara mindre påverkad av GPU-brist.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 6 oktober

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) rapporterade mindre intäktsminskning än förväntat för tredje kvartalet tack vare efterfrågan från aktörer inom artificiell intelligens (AI), vilket hjälpte till att kompensera för svagare försäljning av smartphone- och laptopchips. TSMC, som är huvudleverantör till Apple Inc. och Nvidia Corp., rapporterade intäkter på NT$546,7 miljarder ($17 miljarder) för juli-september, en minskning med 11% jämfört med föregående år, men bättre än den genomsnittliga prognosen på NT$531,5 miljarder. Datacenter som driver AI ökar efterfrågan för några av TSMC:s största kunder, inklusive Nvidia. TSMC:s aktie stängde cirka 0,8% högre i Taipei på fredagen.

Yahoo Finance fördjupade 6 oktober

Marknadsundersökningsföretaget Report Ocean har publicerat en omfattande forskningsrapport om den europeiska marknaden för artificiell intelligens (AI) inom olje- och gasindustrin. Rapporten förutspår att den asiatiska marknaden för AI inom olje- och gasindustrin kommer att växa med 13,7% årligen, med en total marknadskapacitet på $14,910.8 miljoner mellan 2023 och 2032. Tillväxten drivs av behovet att minska produktions- och underhållskostnader, ökad efterfrågan på säkerhetsstandarder, ökad användning av avancerad teknik i olje- och gasindustrin och höga investeringar och snabb innovation i AI-implementering.

Seedance.com fördjupade 6 oktober

Om du investerade i NVIDIA när ChatGPT släpptes, här är hur mycket du skulle ha idag

NVIDIA Corp. är en av de största och mest inflytelserika företagen inom artificiell intelligens (AI), men många människor har ingen aning om vad de gör. NVIDIA har förnyat grafikområdet i över 25 år och har en stark följning bland gamers. Trots sina rötter inom spel, vilket genererade över 9 miljarder dollar förra året, är företagets senaste ökning kopplad till dess tillväxt inom AI-området. NVIDIA driver stora språkmodeller som ChatGPT. NVIDIA:s initiala offentliga erbjudande ägde rum den 22 januari 1999, och det året stängde aktien under 2 dollar per aktie. En investering vid den tiden skulle ha lönat sig fint över åren. ChatGPT:s ursprungliga utgivningsdatum var den 30 november 2022. Den dagen stängde NVIDIA på 169,23 dollar per aktie. Du skulle ha kunnat köpa 5,9 aktier för cirka 1 000 dollar. Ungefär 10 månader senare handlas den till 435,35 dollar per aktie.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 oktober

Cathie Wood från ARK Invest anser Nvidia ´verkligen dyr´ och ´väldigt uppenbar´ - här är två mindre uppenbara AI-satsningar hon spelar på

Artificiell intelligens (AI) har blivit den hetaste trenden inom tekniksfären. Nvidia Corp. har varit en av de största förmånstagarna av investerarnas ökade entusiasm för AI. Aktierna i chip-tillverkaren har skjutit i höjden med 191% hittills i år, vilket har gjort det möjligt för företaget att passera 1 biljon dollar i marknadsvärde. Men enligt ARK Invests VD Cathie Wood finns det bättre sätt att få tillgång till den blomstrande sektorn. Hon nämner UiPath Inc. och Twilio Inc. som mindre uppenbara spel på AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 28 september

Amazon lanserar generativ AI-tjänst Bedrock för företag

Amazon lanserar en ny produkt kallad Bedrock, som erbjuder dess Amazon Web Services (AWS)-kunder möjlighet att använda och anpassa generativa AI-verktyg för sina behov. Tjänsten är riktad mot företag och används redan av företag som Adidas, BMW Group, Merck & Co Inc och PGA Tour. Bedrock kommer att konkurrera med generativa AI-erbjudanden från Microsoft Corp.´s Azure och Alphabet Inc.´s Google Cloud. Amazon tillkännagav tidigare i veckan en investering på upp till 4 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic. Anthropic är skaparen av Claude, en konversations-AI-assistent och storspråksmodell som kan generera text på ett liknande sätt som OpenAI´s ChatGPT.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 28 september

Miljardären Xavier Niel investerar €200 miljoner i artificiell intelligens

Miljardären Xavier Niel investerar €200 miljoner ($212 miljoner) i artificiell intelligens, fördelat mellan ett framtida forskningslabb i Paris, molnbaserade superdatorfunktioner drivna av Nvidia Corp. hårdvara och finansiering för start-ups. Syftet är att locka tillbaka toppfranska AI-ingenjörer - som lämnade för att arbeta för stora teknikföretag - tillbaka till sitt hemland, där de kan bygga AI-produkter för att rivalisera med till exempel OpenAI, sa Niel i en intervju.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 26 september

NVIDIA och NetApp har haft ett fyraårigt partnerskap för att hjälpa företag att navigera i AI, särskilt inom VMwares ekosystem. NVIDIA, som ursprungligen var ett grafikkortföretag, har blivit en global ledare inom AI. De har arbetat för att inte bara tillhandahålla hårdvara, utan en komplett lösning för AI. Deras grafikprocessorer, centrala processorer och dataprocessorer är hjärtat i denna omvandling. NetApp har varit en betrodd partner och källa för att arbeta med NVIDIA och verkligen hjälpa till att bringa klarhet i förvirringen kring AI.

SiliconANGLE fördjupade 25 september

Generativ AI förändrar alla branscher

Företag över hela världen anammar alltmer generativ artificiell intelligens (AI), vilket omformar IT-infrastrukturen, bakoffice-applikationer, marknadsföring och tillverkning. Det är ännu inte fullt ut förstått hur företag kommer att utnyttja och dra nytta av AI när de står inför utmaningar i denna teknologiexplosion. SiliconANGLE och theCUBE kommer att hålla en live-sändning den 24-25 oktober med titeln ´Supercloud 4: Generative AI Transforms Every Industry´. Evenemanget kommer att samla AI-experter, teknologer, investerare och ledare för att utforska de viktigaste trenderna kring generativ AI, supermoln och den framtida inverkan på företagsvärlden.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 20 september

Framtiden för AI (Artificiell Intelligens) Bildigenkänning Marknad till 2030 | Trender och Prognoser

En nyligen släppt rapport om AI (Artificiell Intelligens) Bildigenkänning Marknaden för 2023 ger värdefulla insikter om dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Marknaden för AI-bildigenkänning förväntas expandera med en CAGR på 24,91% under prognosperioden, och nå 12652,88 miljoner dollar till 2028. Rapporten betonar AI:s roll i att revolutionera AI-bildigenkänning industrin, och tar också hänsyn till effekterna av COVID-19 och Ryssland-Ukraina-kriget.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 september

Infosys och Nvidia utvidgar sitt samarbete för att bygga generativa AI-verktyg

Infosys Ltd. och Nvidia Corp. har utvidgat sitt samarbete för att bygga generativa AI-verktyg för företag, vilket är ännu ett satsning på Indien för det amerikanska företaget vars chip driver ChatGPT. Det utvidgade samarbetet förenar Nvidia AI Enterprise och Infosys Topaz, en AI-tjänstesvit som introducerades tidigare i år. Detta kommer att möjliggöra för Indiens näst största IT-tjänsteföretag att skapa erbjudanden som kunder kan adoptera för att integrera generativ artificiell intelligens i sina företag. Infosys planerar också att inrätta ett Nvidia Centre of Excellence för att utbilda och certifiera 50 000 anställda på Nvidias AI-teknik.

Direktlänk Dela BQ Prime fördjupade 20 september

Infosys och Nvidia utvidgar sitt samarbete för att bygga generativa AI-verktyg

Infosys Ltd. och Nvidia Corp. har utvidgat sitt samarbete för att bygga generativa AI-verktyg för företag. Det utvidgade samarbetet innebär att Nvidia AI Enterprise och Infosys Topaz kommer att samarbeta. Detta kommer att möjliggöra för Indiens näst största IT-tjänsteföretag att skapa erbjudanden som kunderna lätt kan anta för att integrera generativ artificiell intelligens i sina verksamheter. Infosys planerar också att inrätta ett Nvidia Centre of Excellence för att utbilda och certifiera 50 000 anställda på Nvidias AI-teknologi. Företagen kommer också att undersöka möjligheten att bygga AI-lösningar för 5G, cybersäkerhet och energiomställning.

Direktlänk Dela BQ Prime fördjupade 20 september

OpenAI öppnar nytt huvudkontor i Dublin

Microsoft-stödda OpenAI Inc. har öppnat ett andra huvudkontor utanför USA, denna gång i Dublin. OpenAI, moderbolaget till ChatGPT, hyllade Irlands imponerande tillväxt och framsteg inom startup- och tekniksektorn. Företaget har även lagt upp nio lediga tjänster i Irland på sin karriärsida och delat ambitioner om att utveckla teamet för att hantera sina operationer, tillit och säkerhet, go-to-market, ingenjörssäkerhet och juridiskt arbete. OpenAI ansluter sig till teknikjättar som Meta Platforms Inc., Alphabet Inc., LinkedIn Corporation och Apple Inc. som har etablerat en bas i Irland.

Direktlänk Dela Oi Canadian fördjupade 14 september

Microsoft-stödda OpenAI planerar en andra bas i Dublin

Microsoft-stödda OpenAI planerar att öppna en andra bas utanför USA, denna gång i Dublin. VD Sam Altman hyllade Irlands teknik- och uppstartsekosystems ´imponerande tillväxt och framsteg´. OpenAI, som tidigare meddelade sin första bas utanför USA i London, har också publicerat nio irländska jobbannonser på sin karriärsida och delade ambitioner att växa teamet för att ´driva våra operationer, förtroende och säkerhet, go-to-market, säkerhetsingenjörskap och juridiskt arbete som en del av vårt löpande åtagande att bättre betjäna den europeiska marknaden´. OpenAI följer techjättarna Meta Platforms, Alphabet, LinkedIn och Apple i att etablera en bas i Irland i sökandet efter de lägsta företagsskatterna i Europa, landets position inom Europeiska unionen och den befintliga tekniktalangbasen. Företaget har samlat in över 10 miljarder dollar och Altman har tillbringat en stor del av 2023 på en världsturné, där han talar med regulatorer om riskerna med AI och diskuterar möjligheten att öppna kontor i deras jurisdiktioner.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 14 september

Databricks uppnår 43 miljarder dollar i värdering, planerar fler AI-verktyg

Programvaruföretaget Databricks Inc. har samlats in 500 miljoner dollar i ny finansiering, vilket ökar företagets värdering till 43 miljarder dollar och framhäver dess fokus på verktyg för artificiell intelligens. Finansieringsrundan avslutades efter diskussioner förra månaden. T. Rowe Price ledde finansieringen, med deltagande från strategiska investerare Nvidia Corp. och Capital One Financial Corp.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 14 september

Övertecknad 10 gånger, Arms IPO väntar på prissättning

Arm Holdings Plc:s efterlängtade börsintroduktion ska prissättas på onsdag och investerare kommer att se hur ägaren SoftBank Group Corp. klarar sig i vad som väntas bli årets största notering. Börsintroduktionen berör en rad aktuella frågor för teknikinvesterare, inklusive potentiellt överdriven entusiasm för artificiell intelligens, samt geopolitiska risker som involverar Kina och dess roll i chipkriget. Erbjudandet inkluderar även världens mest värdefulla halvledarföretag, Nvidia Corp., som deltagare.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 14 september

AI-benchmarkgrupp MLCommons avslöjar testresultat för toppmodern hårdvara

En AI-benchmarkgrupp kallad MLCommons avslöjade på måndagen resultat av nya tester som bestämmer hur snabbt toppmodern hårdvara kan köra AI-modeller. En chip från Nvidia Corp var den bästa presteraren i tester på en stor språkmodell, med en halvledare producerad av Intel Corp som en nära andra. Den nya MLPerf-benchmarken är baserad på en stor språkmodell med 6 miljarder parametrar som summerar CNN-nyhetsartiklar. Benchmarken simulerar ´inferens´-delen av AI-datakrossning, vilket driver mjukvaran bakom generativa AI-verktyg. Nvidias bästa inlämning för inferensbenchmarken byggde runt åtta av dess flaggskepp H100-chips. Nvidia har dominerat marknaden för träning av AI-modeller, men har ännu inte fångat inferensmarknaden. Intels framgång är baserad på dess Gaudi2-chips som produceras av Habana-enheten som företaget förvärvade 2019. Gaudi2-systemet var ungefär 10% långsammare än Nvidias system. Intel säger att dess system är billigare än Nvidias - ungefär priset på Nvidias sista generation 100-system - men vägrade att diskutera den exakta kostnaden för chipet. Nvidia vägrade att diskutera kostnaden för sitt chip. På fredagen sa Nvidia att det planerade att snart rulla ut en mjukvaruuppgradering som skulle fördubbla prestanda från dess visning i MLPerf-benchmarken. Alphabets Google-enhet förhandsgranskade prestanda för den senaste versionen av en specialbyggd chip den tillkännagav på sin augusti molndatorkonferens.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 11 september

AI inom medicinsk avbildning förväntas växa kraftigt mellan 2023 och 2030

En ny rapport förutser att marknaden för artificiell intelligens inom medicinsk avbildning kommer att växa betydligt mellan 2023 och 2030. Marknaden värderades till 590,13 miljoner USD 2021 och förväntas expandera med en årlig tillväxttakt på 23,53% under prognosperioden, vilket når 2096,68 miljoner USD 2027. De största tillverkarna av AI inom medicinsk avbildning globalt inkluderar Amazon Inc, Apple Inc, IBM Corp, Google Inc, NVIDIA Corp, Cisco, Microsoft Corp, Salesforce Inc, Infineon Technologies AG och Intel Security Group.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

AI (Artificiell Intelligens) Bildigenkänning Marknadsrapport 2023: Framtida möjligheter och hinder fram till 2030

En nyligen publicerad rapport om AI (Artificiell Intelligens) Bildigenkänning Marknadsrapport 2023 ger en omfattande översikt över dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten utforskar nyckeltrender, marknadssegmenteringar efter typer [Hårdvara, Mjukvara, Tjänster] och tillämpningar [Automotive, Healthcare, BFSI, Retail, Security, Other], drivkomponenter, regional analys och rapportens övergripande omfattning. Den globala AI (Artificiell Intelligens) Bildigenkänning marknadens storlek värderades till USD 3330.67 miljoner 2022 och förväntas expandera med en CAGR på 24,91% under prognosperioden, nå USD 12652.88 miljoner 2028.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 september

Novarc Technologies samlar in $20M för AI-drivna svetsrobotar, Cohere söker ny finansieringsrunda, Bank of Canada samarbetar med EvolutionQ, OpenAI passerar $1 miljard i intäkter

Vancouver-baserade Novarc Technologies har samlat in 20 miljoner dollar för att utöka sitt erbjudande av svetsrobotar och lansera sitt NovAI-robotvisionssystem. AI-startupen Cohere, med investerare som Oracle och Nvidia, söker ny finansiering efter att ha samlat in 270 miljoner dollar i juni. Bank of Canada har anlitat kvant-säkerhets-startupen EvolutionQ för att utforska kvant-datorsäkerhet för digitala valutor. OpenAI, som nyligen lanserade en företagsversion av ChatGPT, förväntas generera över 1 miljard dollar i intäkter under de närmaste 12 månaderna. Andra noterbara nyheter inkluderar Xanadu och Toronto Metropolitan Universitys samarbete för att utveckla ett utbildningsprogram inom kvantberäkning, och Conquest Plannings partnerskap med CapIntel för att erbjuda AI-drivna råd till fler finansiella rådgivare och investerare.

Direktlänk Dela BetaKit fördjupade 7 september

Baidu Inc, Kinas ledande internetsökföretag, kan få en ny skjuts av den tidigare än förväntade lanseringen av sin ChatGPT-liknande Ernie Bot. Baidu gjorde sin artificiella intelligens-tjänst tillgänglig för allmänheten förra torsdagen, vilket avslutade en två veckors ökning i dess amerikanskt noterade aktie efter företagets överraskande starka kvartalsresultat. Ernie Bot lockade snabbt 1 miljon användare och sköt upp till toppen av nationens app-rankningar. Baidus amerikanska depåkvitton är fortfarande mer än 10% ned från deras högsta i februari, men tjurarna verkar vara tillbaka.

Yahoo Finance fördjupade 6 september

AI-startup AI21 Labs samlar in 155 miljoner dollar i serie C-finansiering, värderas nu till 14 miljarder dollar

AI-startupen AI21 Labs har fått in 155 miljoner dollar i en serie C-finansieringsrunda för att driva tillväxten av sina storskaliga språkmodellsbaserade tjänster. Investerare inkluderade Walden Catalyst, Pitango, SCB10X, b2venture, Samsung Next, Google LLC, Nvidia Corp. och professor Amnon Shashua. Företaget, som har samlat in totalt 283 miljoner dollar, värderas nu till 14 miljarder dollar. AI21 Labs, som både är ett forskningslaboratorium och en kommersiell verksamhet, fokuserar på naturlig språkbearbetning. Dess applikationer är baserade på Jurassic-2, som företaget hävdar är världens mest anpassningsbara och sofistikerade LLM.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 31 augusti

Ökning i aktiemarknaden på grund av AI-entusiasm, iPhone-lansering och ekonomiska data

Invesco QQQ Trust Series 1 QQQ-diagrammet visar att QQQ har flyttat tydligt över den nedåtgående trendlinjen, vilket är ett bullish beteende. Två nya negativa datapunkter för ekonomin har presenterats: ADP:s sysselsättningsförändring kom på 177K mot 195K konsensus. Q2 BNP andra uppskattningen kom på 2,1% mot 2,4% konsensus. Aktiemarknaden stiger på grund av tre skäl: entusiasm för AI, lanseringen av iPhone 15 den 12 september och svaga ekonomiska datapunkter. Inflationen är tillbaka i Europa, med en ökning i Spanien och Tyskland.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 30 augusti

OpenAI siktar på att generera över $1 miljard i intäkter från AI-programvara

Microsoft-stödda OpenAI siktar på att generera över $1 miljard i intäkter under de kommande 12 månaderna från försäljning av artificiell intelligensprogramvara och datorkapacitet. Tidigare förutspådde ChatGPT-tillverkaren $200 miljoner i intäkter för 2023. OpenAI genererar nu över $80 miljoner i månadsintäkter, jämfört med $28 miljoner 2022. Utöver ChatGPT tjänar företaget pengar genom att direkt sälja API-åtkomst till sina AI-modeller för utvecklare och företag genom ett partnerskap med Microsoft. Företaget investerade över $10 miljarder i företaget i januari. OpenAI har nyligen visat upp sin företagsinriktade ChatGPT Enterprise för att betjäna en mångsidig företagsklientel.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 30 augusti

Google Cloud betonar AI i dess senaste molnuppdateringar och samarbeten

Google LLC:s årliga sammankomst, Google Cloud Next, inleddes med ett tydligt budskap: ”Det gamla sättet blir gammalt. Det nya sättet använder AI”. Google Cloud presenterade en rad förbättringar för sin plattform med artificiell intelligens i centrum, inklusive nya verktyg för BigQuery Studio och Duet AI, virtuella maskiner och dess Vertex-kluster av molntjänster för att bygga maskininlärningsmodeller och anpassa analys. Dessutom meddelade Google ett samarbete med Nvidia Corp., där Google’s PaxML för att bygga stora språkmodeller kommer att möjliggöra att utvecklare använder chipmakarens hårdvara. Nvidia´s H100 och A100 Tensor Core GPUs kommer nu att hjälpa till att driva Googles PaxML. Google Cloud meddelade också att det kommer att kombinera sin integrerade öppna data-moln baserat på SAP Datasphere med Vertex AI för att möjliggöra nya generativa AI-funktioner för SAP SE-kunder. AI21 Labs Ltd. meddelade också ett samarbete för att påskynda modellträning och inferens genom att erbjuda generativa AI-funktioner ovanpå Googles BigQuery-motor.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 30 augusti

AI i olje- och gasindustrin förväntas nå 7,942.1 miljoner dollar år 2032

Enligt en ny rapport kommer den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) i olje- och gasindustrin att uppgå till 7,942.1 miljoner dollar år 2032, med en årlig tillväxt på 12.1% mellan 2022 och 2032. Denna tillväxt drivs av behovet av att minska produktions- och underhållskostnader, den ökande efterfrågan på säkerhets- och säkerhetsstandarder, den ökande användningen av avancerad teknik i olje- och gasindustrin samt de höga investeringarna och snabba innovationerna inom AI-implementering. Rapporten baseras på omfattande forskning av hela den globala AI-marknaden inom olje- och gasindustrin och alla dess undersegment.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

AI-systems potentiellt lika energikrävande som Bitcoin

Det växande intresset för artificiell intelligens (AI) kan leda till ökad belastning på världens elnät, potentiellt i samma skala som Bitcoin. Nvidia Corp, en ledande leverantör av processorer för AI, rapporterade nyligen en fördubbling av sin datacenterintäkt, vilket tyder på att efterfrågan på AI fortfarande ökar. Deras senaste flaggskeppsprocessor, GH200 Grace Hopper Superchip, drar upp till 1000 watt. En studie från förra året visade att träning av en stor språkmodell kan skapa 24,7 metriska ton koldioxid, men den verkliga kostnaden kan vara dubbelt så hög när man räknar in nätverksanslutningar och systemets viloläge. Dessutom kommer 90% av kostnaderna för att köra AI under nästa fas när användare frågar modellen om resultat. Detta kan innebära en koldioxidutsläpp på 500 ton, vilket är lika med att köra en bensindriven bil en miljon mil eller 500 flygningar från New York till Frankfurt. Trots detta är det fortfarande tidigt i utvecklingen och minst ett dussin stora teknikföretag, inklusive Amazon.com, Alphabet Inc., Microsoft Corp., OpenAI, Meta Platforms Inc., Baidu Inc., Tencent Holdings Ltd., och Alibaba Group Holding Ltd., rusar för att bygga och distribuera generativa AI-produkter. Bitcoin har dock visat att det är möjligt att minska energiförbrukningen genom att placera servergårdar i kalla klimat med rikligt med förnybar energi, som Island.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 27 augusti

Nvidias intäktsprognos överträffar Wall Streets förväntningar

Nvidia Corp., en ledande tillverkare av kretsar som används i artificiell intelligens (AI), levererade en tredje raka intäktsprognos som överträffade Wall Streets förväntningar. Företaget förväntar sig försäljning på cirka 16 miljarder dollar i de tre månader som slutar i oktober, vilket är betydligt mer än analytikernas uppskattning på 12,5 miljarder dollar. Nvidia har också godkänt ytterligare 25 miljarder dollar i aktieåterköp. Aktien steg så mycket som 6,7% tidigare under torsdagens session, men vinsterna minskade i samband med en bredare marknadsnedgång. Bolagets kvartalsförsäljning översteg Intel Corp. för första gången.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 augusti

Arm Ltd. siktar på att bli en aktör inom AI inför sin kommande börsintroduktion

Arm Ltd., stöttat av Softbank Group Corp., förbereder sin återkomst till den offentliga marknaden. Företaget planerar att bli en aktör inom artificiell intelligens (AI) efter att försäljningen stagnerat i samband med att halvledarindustrin hanterade ett överskott av chips. Arm nämnde AI cirka 50 gånger i en inlämning som beskrev sina ambitioner att vara i centrum för övergången till en värld som blir allt mer beroende av AI och maskininlärning. Detta kom inför en initial börsintroduktion som är planerad till nästa månad. Marknaden för halvledare har vuxit enormt sedan 2016 när SoftBank köpte företaget för 32 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 augusti

Teknikaktier tappar medan obligationsavkastningar stiger

En rally i stora teknikföretag svalnade när obligationsavkastningar steg, med handlare som väntade igenom kommentarer från en mängd tjänstemän vid Federal Reserve och väntade på Jerome Powells tal på fredag för ledtrådar om räntornas framtid. S&P 500 raderade vinster, medan Nasdaq 100 föll mer än 1%. Tvååriga statsobligationsavkastningar, som är mer känsliga för omedelbara politiska drag, svävade nära 5%. Megacap-utrymmet kom under press, med Tesla Inc. och Apple Inc. som sjönk minst 1,6%. Nvidia Corp. beskars en framsteg som skickade chipmakaren till en all-time high.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 augusti

Nvidia når rekordhöga värden tack vare starka försäljningsprognoser

Nvidia Corp. nådde en rekordhög nivå på torsdagen efter att chipmakern, som ligger i framkant av en branschomfattande artificiell intelligenskapplöpning, levererade en tredje raka försäljningsprognos som överträffade Wall Streets förväntningar. Aktierna steg med 4,8% till $493,70 i New York efter att Nvidia meddelade att försäljningen kommer att vara cirka 16 miljarder dollar under de tre månaderna fram till oktober. Analytiker hade endast uppskattat 12,5 miljarder dollar. Nvidias resultat under förra kvartalet överträffade också prognoserna, och det godkändes ytterligare 25 miljarder dollar i aktieåterköp.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 24 augusti

Asiatiska halvledaraktier får boost från Nvidias stjärnresultat

Asiatiska halvledaraktier fick en nytändning från Nvidias stjärnresultat. Bloomberg Asia Pacific Semiconductors Index klättrade så mycket som 2,5%, mest sedan 11 juli. En trio av Nvidia-leverantörer ledde vinsterna, med Sydkoreas SK Hynix Inc. och Japans Advantest Corp. som hoppade mer än 5% och Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. steg 2%. Nvidias resultat för det senaste kvartalet och dess utsikter för den nuvarande perioden överträffade analytikernas förväntningar på en ökning i efterfrågan på dess AI-processorer. Denna framväxande teknik har hjälpt den amerikanska chipmakaren att övervinna en nedgång i mer traditionell halvledarverksamhet.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 augusti

Nvidia Corp. väcker liv i AI-marknaden igen med starka försäljningssiffror

Under de första tre veckorna i augusti kylde den artificiella intelligensfrenzy som drev marknaderna hela året ner. Nvidia Corp. har dock väckt liv i den igen. Chiptillverkaren rusade upp till 10% i sen handel efter att ha levererat försäljning som överträffade sina egna höga prognoser på styrkan av efterfrågan på allt AI. Rapporten gav också en boost till andra chiptillverkare, inklusive Advanced Micro Devices Inc. och Broadcom Inc. Nvidia förutser att försäljningen kommer att ligga på cirka 16 miljarder dollar under de tre månaderna som slutar i oktober. Analytiker hade uppskattat ungefär 12,5 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 augusti

Nvidia upplever intäktsboom från generativ AI, men hela tekniksektorn kanske inte följer efter

Nvidia Corp har visat att företaget upplever en intäktsboom från generativ AI, men det betyder inte att hela tekniksektorn kommer att följa efter. Företagets resultat var imponerande, med en kvartalsomsättning som var lika stor som hela årsomsättningen så sent som 2020. Vinsten mer än fördubblades från föregående kvartal och ökade mer än nio gånger jämfört med samma kvartal förra året. Trots detta varnar analytiker för att denna boom kanske inte sprider sig till hela tekniksektorn. Många företag använder samma typer av molntjänster för att utveckla generativ AI, vilket kan leda till en begränsad möjlighet att skapa nya intäkter.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 24 augusti

Nvidia rapport kan sätta tonen för globala aktiemarknader resten av året

Nvidia Corp., som är i centrum för artificiell intelligens (AI) hysteri, rapporterar resultat som kan sätta tonen för globala aktiemarknader resten av året. Chiptillverkaren har lagt till mer än $370 miljarder i marknadsvärde sedan sin senaste uppdatering och är den största bidragsgivaren till Nasdaq 100´s 36% rally i år. Analytiker förväntar sig mer goda nyheter. Förväntningarna från institutionella investerare är ännu högre, omkring $12 miljarder. Andra aktier som är exponerade för AI, som Alphabet Inc. och Microsoft Corp., kommer att se den största inverkan.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 augusti

AI-startupen Hugging Face söker att höja $200 miljoner i riskkapital med Salesforce som huvudinvestor

AI-startupen Hugging Face Inc. planerar att höja 200 miljoner dollar i riskkapital, med Salesforce Inc. som huvudinvestor. Detta kommer att mer än fördubbla företagets värdering, som för närvarande ligger på 2 miljarder dollar. Pengarna kommer från Salesforce Ventures och flera andra oidentifierade investerare. Hugging Face driver en plattform som liknar GitHub, där företag kan lagra och använda AI-programvara. De har redan samlat in över 160 miljoner dollar i finansiering och värdet efter denna omgång förväntas uppgå till 4 miljarder dollar. Bland företagets partners finns Amazon Web Services Inc., ServiceNow Inc. och Nvidia Corp.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 23 augusti

Tiger Global Management överväger att sälja sin andel i AI-startupen Cohere

Riskkapitalbolaget Tiger Global Management LLC överväger att sälja en del av sin investering i AI-startupen Cohere Inc. Tiger Global planerar att sälja en 2,1% andel i Cohere för cirka 63 miljoner dollar, vilket motsvarar det ursprungliga investeringsbeloppet. Detta representerar en 40% värdeökning på Cohere´s nuvarande värdering på 2,2 miljarder dollar. Efter försäljningen kommer Tiger Global fortfarande att ha en andel på cirka 5% i Cohere. Cohere, som leds av VD Aidan Gomez, en tidigare AI-forskare på Google LLC, erbjuder tillgång till en rad generativa AI-modeller genom molnbaserade applikationsprogrammeringsgränssnitt.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 23 augusti

Global mobil konstgjord intelligens marknad förväntas blomstra

En ny forskningsrapport om den globala marknaden för mobil konstgjord intelligens förutser en blomstrande tillväxt fram till 2029. Rapporten, som innehåller 116 sidor, analyserar nyckeltrender i varje segment och undersegment av marknaden, tillsammans med prognoser på lands- och regional nivå från 2022-2029. De största aktörerna på marknaden inkluderar MediaTek Inc., Alphabet Inc., Intel Corp., Apple Inc., International Business Machines Corp., Imagination Technologies Ltd., NVIDIA Corp., Huawei Investment & Holding Co. Ltd., Samsung Electronics Co. Ltd. och Qualcomm Inc. Rapporten är användbar för att tillhandahålla svar på flera kritiska frågor som är viktiga för branschintressenter.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 22 augusti

Storbritanniens premiärminister planerar att investera i AI-chips

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak planerar att spendera upp till 100 miljoner pund av skattebetalares pengar på tusentals högpresterande artificiella intelligenschips, i ett försök att komma ikapp i den globala kapplöpningen om beräkningskraft. Brittiska regeringstjänstemän har diskuterat med IT-jättarna Nvidia Corp, Advanced Micro Devices Inc och Intel Corp om att skaffa utrustning för en nationell ´AI Research Resource´. Detta är en del av Sunaks ambitioner att göra Storbritannien till en global ledare inom området.

Direktlänk Dela Surperformance SAS fördjupade 20 augusti

Analytiker blir allt mer positiva inför Nvidias kommande kvartalsrapport

Allt fler analytiker tror att Nvidia Corp:s aktier kan fortsätta att blomstra trots höga förväntningar inför företagets kommande kvartalsrapport. Trots att förväntningarna inte är låga, tror analytikern Srini Pajjuri från Raymond James att en mer modest ökning och prat om synlighet som sträcker sig in i 2024 bör hålla aktien igång. Pajjuri höjde sitt prisobjektiv på Nvidias aktie NVDA till $500 från $450 och behöll en stark köprekommendation.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 16 augusti

Nutanix lanserar GPT-in-a-Box för att underlätta AI-projekt

Datacenterinfrastrukturleverantören Nutanix Inc. har lanserat GPT-in-a-Box, ett verktyg utformat för att hjälpa företag att starta artificiell intelligens (AI) och maskininlärningsprojekt utan att äventyra deras data eller budget. GPT-in-a-Box är en full-stack, mjukvarudefinierad AI-klar plattform som erbjuder tjänster för att hjälpa organisationer att dimensionera och konfigurera hårdvara och programvaruinfrastruktur. Nutanix syftar till att tillhandahålla ett kundkontrollerat AI-infrastrukturpaket som tillåter företag att implementera AI på kanten eller i ett datacenter, samtidigt som säkerhet och dataskydd säkerställs.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 15 augusti

George Soros investerar i AI-chipstillverkare och ökar insatserna i cybersäkerhetsföretag

Miljardärinvesteraren George Soros har ökat sina insatser i AI-chipstillverkare och har samtidigt dumpat insatser i stora molnprogramvarunamn, enligt en inlämning till Securities and Exchange Commission. I den kvartalsvisa inlämningen rapporterade Soros Fund Management en ny position på 250 000 aktier i Advanced Micro Devices Inc., samtidigt som man förvärvade 10 000 aktier i Nvidia Corp. och Microsoft Corp, som är tungt investerade i OpenAI´s ChatGPT generativa artificiella intelligens. Soros ökade också sina respektive insatser i cybersäkerhetsföretagen Cloudflare Inc. med 200% till 600 000 aktier, Okta Inc. med 94% till 971 000 aktier och Rapid7 Inc. med 105% till 8,2 miljoner aktier. Soros ökade också sin insats i Amazon.com Inc. med 8,9% till strax över 769 000 aktier, samtidigt som han minskade sin insats i Walmart Inc.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 11 augusti

Super Micro Computers andelar faller efter svag prognos

Super Micro Computer Inc:s aktier sjönk i den förlängda sessionen på tisdag efter att företaget, som är inriktat på AI-försäljning, prognostiserade en svag utsikt med tanke på en förväntad utgiftsökning för att stödja artificiell intelligens-teknologi. För det första kvartalet uppskattar Super Micro justerade inkomster till 2,75-3,50 dollar på en omsättning av 1,9-2,2 miljarder dollar, medan Wall Street förväntar sig 3,21 dollar per aktie på en omsättning av 2,2 miljarder dollar. För året förväntar sig företaget en omsättning mellan 9,5 och 10,5 miljarder dollar, medan analytiker förväntar sig 9,88 miljarder dollar.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 9 augusti

Nvidia presenterar nytt superchip för AI-datacenter, svarar på AMD:s produkt

På SIGGRAPH-konferensen 2023 presenterade Nvidia-grundaren och VD Jensen Huang sitt svar på Advanced Micro Devices (AMD) Insight MI300X CPU + GPU. Huang introducerade DGX GH200 Grace Hopper Superchip, avsedd för användning med stora minnesgenererande AI-modeller som OpenAI:s ChatGPT. Nvidia-aktien sjönk med upp till 3% efter tillkännagivandet, medan AMD-aktien också handlades ner med 4%. Nvidia-chipet har mer minne och mer bandbredd än företagets tidigare datacenter-system. Det kommer att finnas tillgängligt under andra kvartalet 2024.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 8 augusti

BofA Securities analytiker ger Nvidia en köprekommendation inför 2Q rapport

BofA Securities analytiker Vivek Arya upprepar sin köprekommendation för Nvidia Corp med ett pris mål på 550 USD. Arya förutser att Nvidias 2Q försäljning kommer att vara i linje eller något bättre än väntat $11 miljarder (+64% YoY), inklusive runt $7,8-8 miljarder i datacenter. Han förväntar sig att 3Q försäljning accelererar till +100% YoY mot $12-12,5 miljarder. Han förutser en bruttomarginal på 70% med en uppsida om datacentermixen ökar. Arya kommer att hålla ett öga på hur Kina-restriktioner påverkar A800/H800-lagerutvärderingen. Han förväntar sig ett proforma EPS på $2,04.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 7 augusti

IBM och NASA släpper AI-modell för snabbare analys av satellitdata

IBM Corp. och NASA har släppt en avancerad artificiell intelligensmodell som ska hjälpa forskare att snabbare analysera satellitdata. Modellen finns tillgänglig på Hugging Face, en populär plattform för delning av öppen källkods neuronnätverk. Nästa steg i IBM:s samarbete med NASA kommer att fokusera på att utöka deras AI till ytterligare användningsområden. De kommer att samarbeta med Clark University i Worcester, Massachusetts, om initiativet. IBM säger att den nya modellen ska hjälpa forskare att identifiera områden i USA som kan vara i riskzonen för översvämningar och skogsbränder.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 3 augusti

AMD planerar att lansera sin första GPU för AI-marknaden under fjärde kvartalet

Advanced Micro Devices Inc. (AMD) förväntas lansera sina första grafikprocessorer (GPU) riktade till AI-marknaden under fjärde kvartalet. Trots att AMD förutspår bättre än förväntade intäkter för tredje kvartalet, fokuserar Wall Street mer på fjärde kvartalet. AMD planerar att lansera sin så kallade MI300-serie av chips under fjärde kvartalet och testar dem för närvarande med sina ledande AI-, högpresterande databehandling- och molnkunder. Företagets initiala intäktsprognos för MI300 förväntas komma från en superdator utvecklad av Hewlett Packard Enterprise Inc. kallad El Capitan.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 2 augusti

AMD:s aktier stiger efter starka Q2-resultat och framsteg inom AI

Advanced Micro Devices (AMD) såg en ökning i sen handel efter att chipmakaren överträffade estimaten för andra kvartalet och framhävde framsteg inom artificiell intelligens (AI), vilket gör det till en närmare konkurrent till Nvidia Corp. Försäljning och vinst överträffade analytikernas prognoser under förra kvartalet, och AMD:s acceleratorer lockar mer intresse från kunder. Detta har lett till optimism att företaget kan vinna mark mot Nvidia och dra nytta av den snabba spridningen av AI över branscher. Marknaden för AI-acceleratorer i datacenter kan överstiga 150 miljarder dollar 2027, sade VD Lisa Su.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 augusti

Investerare satsar på teknikrally trots skepsis mot AI

Investerare på Wall Street och andra ställen satsar på att den stora teknikrallyn 2023 kommer att hålla i sig, trots att de verkar skeptiska till att artificiell intelligens (AI) kommer att leva upp till hypen. Enligt den senaste undersökningen planerar 77% av de 514 respondenterna att antingen öka sin exponering mot teknikaktier eller hålla den stabil under de närmaste sex månaderna. Mindre än 10% ser en bubbla i sektorn brista när som helst snart. Trots detta är de inte helt in på tekniken än. Hälften är ovilliga att betala ur egen ficka för AI-verktyg för att hjälpa deras personliga eller affärsliv, medan en majoritet av företagen inte planerar att använda dem för handel eller investering framöver.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 31 juli

Intels framtid inom AI: Stora möjligheter men hård konkurrens

Intel Corp. har stora möjligheter inom artificiell intelligens (AI), men företagets förmåga att agera snabbt kommer att vara avgörande. Företaget har möjligheter inom PC-verksamheten för att tillhandahålla AI-relaterade chips. Dessutom finns det potential i företagets datacenteracceleratorchips, inklusive nästa version av Gaudi-chipet, som är planerade för nästa år. Intel står inför konkurrens och kan inte tillåta några misstag, särskilt eftersom företaget är i färd med att skapa en kontraktstillverkningsverksamhet som det hoppas ska konkurrera direkt med Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Trots de enorma möjligheterna inom AI måste Intel övertyga tvivlare för att uppnå framgång.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 28 juli

Nvidias aktier fortsätter att stiga trots Meta Platforms minskade kapitalutgifter

Nvidia Corp. aktier fortsätter att stiga starkt under 2023, trots att Meta Platforms Inc. meddelade att de kommer att minska sina kapitalutgifter för 2023. Analytikern Mark Lipacis på Jefferies framhäver att Nvidias position som leverantör av AI-produkter innebär att företaget fortfarande kommer att gynnas, eftersom stora delar av Metas 3 miljarder dollar i minskningar inte påverkar AI-utgifterna. Nvidia har dessutom nyligen lanserat en ny serie AI-fokuserade GPU:er. Trots att Meta ännu inte har slutgiltiga planer för sina utgifter 2024, förväntas deras kapitalutgifter öka.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 27 juli

Samsung satsar på AI-teknologi och minskar produktionen av minneskretsar

Samsung Electronics Co. har meddelat att de kommer att fortsätta minska produktionen av minneskretsar samtidigt som de förväntar sig en ökning av försäljningen under andra halvåret. Företaget förväntar sig en återhämtning tack vare ökade globala teknikinvesteringar som drivs av efterfrågan på artificiell intelligens (AI) efter den ekonomiska nedgången efter Covid. Som en del av sina planer för att dra nytta av denna trend planerar Samsung att fördubbla sin kapacitet för att producera högbandbreddsminne (HBM) till 2024. Detta har lett till en ökning på 2,7% i företagets aktier på Seouls marknad. Samsung och SK Hynix Inc. konkurrerar nu om att utveckla nödvändiga verktyg för AI.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 27 juli

ServiceNow höjer årlig prenumerationsförsäljningsprognos

ServiceNow Inc. har höjt sin årliga prognos för prenumerationsförsäljning, vilket signalerar en stark pipeline för automatiseringsprogramvara och satsar på att intresset för artificiell intelligens kommer att fortsätta öka efterfrågan. Prenumerationsintäkterna kommer att öka med upp till 25% till 8,6 miljarder dollar i år, enligt företaget. Detta är andra kvartalet i rad som ServiceNow har höjt sin helårsprognos för prenumerationsförsäljning. Trots detta sjönk aktierna med cirka 3% i förlängd handel. ServiceNow säljer applikationer som hjälper företag att organisera och automatisera sina IT-verksamheter och har fokuserat på att utveckla nya AI-verktyg i år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 juli

Amazon Web Services lanserar nya AI-produkter för att konkurrera med Microsoft och Google

Amazon Web Services (AWS), Amazons molnenhet, har presenterat en rad nya AI-produkter i ett försök att konkurrera med Microsoft och Google på den växande marknaden för generativ artificiell intelligens. Bland de nya produkterna finns en tjänst som hjälper vårdgivare att sammanfatta läkarbesök och en programvara som låter företag skapa egna chattrobotar. AWS nya HealthScribe-sammanfattningsverktyg har redan lockat intresse från 3M Health Information Systems Inc., Babylon Health och ScribeEMR. AWS planerar också att lägga till fler företagsintelligensverktyg till sin QuickSight-produkt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 juli

Microsoft och Alphabet förutspår betydande avkastning från AI-investeringar

Teknikjättarna Microsoft och Alphabet förutspår betydande avkastning från sina investeringar i artificiell intelligens (AI) i framtiden. Båda företagen betonar dock att det kommer att krävas djupare investeringar innan vinster syns på sista raden. Microsoft har upplevt en kraftig ökning av kostnaderna på grund av byggandet av nya datacenter för att stödja AI. Dessutom planerar företaget att öka kapitalutgifterna när det köper chips från Nvidia Corp. för att driva dessa datacenter. Alphabet lyckades initialt hålla nere kostnaderna men har sedan dess sett en ökning. Ruth Porat, CFO som kommer att bli President och Chief Investment Officer, uppgav att förseningar i byggandet av datacenter påverkade kapitalutgifterna under andra kvartalet. Båda företagen erkänner att AI-investeringar kan påverka deras vinst och tillväxt.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 26 juli

SK Hynix överträffar försäljningsprognoser tack vare ökat intresse för AI

SK Hynix Inc., en sydkoreansk leverantör till Apple Inc. och Nvidia Corp., rapporterade kvartalsförsäljning som överträffade prognoserna och förutspår en återhämtning på minneschipmarknaden tack vare det ökade intresset för artificiell intelligens. Företaget förväntar sig att försäljningen av dess högkvalitativa DRAM-chip kommer att mer än fördubblas i år för att driva lagringskrävande AI-applikationer. Trots detta lovade företaget att fortsätta minska den totala produktionen. Försäljningen uppgick till 7,31 biljoner won (5,7 miljarder dollar) under juni-kvartalet, grovt sett hälften av intäkterna ett år tidigare men klart över genomsnittsprognosen på 6,05 biljoner won.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 juli

Microsoft överträffar Wall Streets förväntningar tack vare AI-uppgraderingar

Microsoft har överträffat Wall Streets förväntningar på intäkter och vinst för fjärde kvartalet, tack vare framgångar inom företagets molnverksamhet som gynnats av produktuppgraderingar med ny AI-teknologi. Kostnaderna har dock ökat kraftigt från föregående kvartal på grund av byggandet av nya datacenter för att stödja AI. Microsofts aktier sjönk med cirka 1% i efterhandeln. Företaget väver in AI i sina egna produkter, som ´Copilot´ för sin Microsoft 365-tjänst, och syftar även till att sälja molnberäkningstjänster som andra företag kommer att använda för att bygga AI-tjänster.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 25 juli

Intels verksamhet verkar vara på väg uppåt men analytiker är osäkra

Efter år av lidande för Intel Corp:s investerare verkar företagets verksamhet äntligen vara på väg uppåt. Företaget rapporterade sin största kvartalsförlust någonsin förra rapportperioden, men förväntas hitta styrka i sin skadade PC-verksamhet när det publicerar resultat på torsdag. Analytiker har dock nya bekymmer när de försöker avgöra hur mycket Intel kan dra nytta av det växande intresset för AI, där konkurrenter som Nvidia Corp. och Advanced Micro Devices Inc. dominerar. Intel-chefen Pat Gelsinger pekade på en förbättrad datacenter-verksamhet, men analytiker är osäkra på hur mycket de ska lita på det.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 24 juli

Bygga den ultimata GPU-molnet för att driva AI-program

Artificiell intelligens (AI) är mycket populärt just nu och de flesta investerare har hittills fokuserat på företagen som tillhandahåller hårdvaran och datorkraften för att köra denna nya teknologi. I en intervju diskuterar Brannin McBee, medgrundare av CoreWeave, som tillhandahåller molnbaserade datortjänster baserade på GPU:er, den typ av chips som Nvidia introducerade och som nu har blivit oerhört populära för generativ AI. Han går igenom infrastrukturen som krävs för att driva AI, hur svårt det är att få tag på chips just nu, vem som har dem och hur landskapet kan förändras i framtiden.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 21 juli

Cerebras Systems tecknar avtal med UAE-baserade G42 för AI-superdatorer

Cerebras Systems har tecknat ett avtal värt cirka 100 miljoner dollar för att leverera den första av upp till nio artificiella intelligens (AI) superdatorer i ett samarbete med teknikgruppen G42 baserad i Förenade Arabemiraten. Affären kommer när molndatortjänster över hela världen letar efter alternativ till kretsar från Nvidia Corp, marknadsledaren inom AI-beräkning, vars produkter är i kort tillgång. Cerebras är ett av flera startups som utmanar Nvidia. Cerebras sa att G42 har gått med på att köpa tre av vad det kallar sina Condor Galaxy-system, alla kommer att byggas i USA för att påskynda utrullningen.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 21 juli

TSMC sänker sin försäljningsprognos för 2023

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) har sänkt sin försäljningsprognos för 2023, vilket varnar investerare om att den globala elektroniknedgången kan fortsätta trots en boom i AI-utveckling. TSMC, som är huvudchipstillverkare för Apple Inc. och Nvidia Corp., förutspår en försäljningsminskning på 10% i år, jämfört med en tidigare vägledning om en ensiffrig minskning. Trots detta har företagets värde ökat med cirka 30% i år då investerare söker sätt att satsa på den framväxande tekniken. TSMC rapporterade också en minskning av nettoinkomsten med 23% till NT$181,8 miljarder ($5,85 miljarder).

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 20 juli

AI Bildigenkänningsmarknaden förväntas växa till USD 12652,88 miljoner år 2028

En rapport om AI (Artificiell Intelligens) Bildigenkänningsmarknaden ger företag konkurrenskraftiga insikter, med detaljerad information om konkurrenslandskapet, hög tillväxtpotential, SWOT-analys och Porter´s fem krafter-analys. Rapporten täcker även industriell segmentering av typ [Hårdvara, Mjukvara, Tjänster] och tillämpningar [Automotive, Hälsovård, BFSI, Detaljhandel, Säkerhet, Andra]. Rapporten förutspår att marknaden för AI Bildigenkänning kommer att växa med en CAGR på 24,91% under prognosperioden och nå USD 12652,88 miljoner år 2028, från USD 3330,67 miljoner år 2022. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Clarifai, Inc., Intel, Inc., Visenze, Amazon Web Services, Inc., NVIDIA Corp., Softech, Ltd., Cortica, Aether, Inc., MICRON Technology, Inc., Qualcomm Corp., Google, LLC, Webtunix, IBM Corp., Xilinx, Inc., Vee Technologies, Inc., Microsoft Corp., Pixelab, Samsung Electronics Co., Ltd., LPixel, Inc., och Cortexica Vision Systems, Ltd.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 18 juli

Apples marknadsvärde överstiger 3 biljoner dollar

Apples marknadsvärde översteg 3 biljoner dollar för första gången sedan januari förra året på fredagen. Detta beror på investerares tro på företagets förmåga att öka sin omsättning även när det utforskar nya marknader som virtuell verklighet. Apples aktier steg med 2,3%, vilket värderade företaget till strax över 3 biljoner dollar. Fyra andra amerikanska företag har för närvarande ett värde på över 1 biljon dollar - Google-ägaren Alphabet, Microsoft, Amazon och chiptillverkaren Nvidia Corp.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 1 juli

Broadcom förutspår fördubbling av AI-relaterade chipförsäljning

Broadcom Inc., en av världens största chipmakare, spår att försäljningen av AI-relaterade chip kommer att fördubblas i år, vilket hjälper till att motverka en bredare avmattning i teknikutgifterna. Chipintäkter från företag som bygger ut sina AI-kapabiliteter kan växa till 1 miljard dollar per kvartal, enligt VD Hock Tan. AI-relaterade chipförsäljningar kan snart utgöra mer än 20% av företagets totala intäkter. Broadcom tillverkar nätverkskomponenter som hjälper till att styra trafik mellan datorer i stora datacenter och gör anpassade chip för några av de största molnleverantörerna. Dessa kunder har kämpat för att lägga till mer kapacitet för att hantera efterfrågan på AI-tjänster, en trend som hjälpte Nvidia att nå nära 1 biljon dollar i värdering denna vecka.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 juni

AI-boom bromsar efter snabba vinster

Den snabba rallyn i teknikaktier som gynnas av artificiell intelligens (AI) har stannat upp när Nvidia Corp. sjönk efter att ha stigit över 30% på tre dagar och en besvikelse över C3.ai Inc. utlöste en försäljning av dess aktier. AI-programvaruföretaget C3.ai föll 20% i amerikansk förhandel på torsdagen, efter att ha sjunkit 9% på onsdagen på grund av en besviken försäljningsprognos, vilket minskade dess vinst för året till strax under 260%. Nvidia sjönk 5,7% på onsdagen, mest sedan den 30 januari, efter att chiptillverkaren nådde en marknadskapitalisering på 1 biljon dollar tidigare under veckan.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 juni

Nvidia och andra AI-aktier faller efter kraftig rally

Nvidia Corp:s aktier sjönk med 5,7% på onsdagen, det största fallet sedan 30 januari, efter att ha nått en marknadsvärdering på 1 biljon dollar tidigare under veckan. Företagets aktie har ökat med över 250% sedan oktober, vilket gav investerare en attraktiv möjlighet att realisera vinster. Även AI-programvaruföretaget C3.ai Inc. föll med 9% efter en besvikande försäljningsprognos. På Wall Street har AI varit i fokus under året, med Nvidias starka intäktsprognos som bränsle för den frenetiska rallyn. Men höga värderingar kan vara en anledning till försiktighet inom den fortfarande unga industrin.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 juni

C3.ai:s aktie faller efter lägre omsättning än väntat

C3.ai Inc:s aktie föll med över 15% i efterhandeln efter att bolaget presenterade en omsättningsprognos för räkenskapsåret som var lägre än analytikernas förväntningar, vilket ökar oro för att AI-programvaruföretaget inte lever upp till den investerarentusiasm som har fått dess aktiekurs att mer än tredubblas i år. Försäljningen kommer att öka med 11% till 20% till en mittpunkt på 307,5 miljoner dollar under räkenskapsåret som avslutas i april 2024, enligt ett uttalande från det Kalifornien-baserade företaget. Analytiker hade i genomsnitt förväntat sig 317 miljoner dollar. Aktien sjönk till en låg nivå på 31,10 dollar i efterhandeln efter att ha stängt på 40,01 dollar i New York.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 31 maj

Nvidias VD uppmanar företag att lära sig om AI för att inte hamna på efterkälken

Nvidias grundare och VD Jensen Huang uppmanar företag och individer att lära sig om den nya vågen av artificiell intelligens (AI) för att inte hamna på efterkälken. Han menar att innovativ teknik kommer att förändra företagslandskapet och påverka alla jobb. AI-teknik kommer också att användas som en medpilot för att öka produktiviteten och effektiviteten hos arbetstagare i flera branscher och skapa nya jobb som inte har funnits tidigare.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 29 maj

Nvidia-chefen varnar företag och individer att anpassa sig till AI eller riskera att förlora

Företag och individer bör bekanta sig med artificiell intelligens (AI) eller riskera att förlora, enligt Nvidia Corp:s medgrundare och VD Jensen Huang. Huang, vars chipdesignföretag nådde en rekordhög nivå på fredagen på grund av enorm efterfrågan från AI-tjänsteleverantörer, sade i ett tal på lördagen att den nya tekniken kommer att förvandla företagslandskapet och förändra varje enskilt jobb. Han rådde studenter vid National Taiwan University i Taipei att skapa något nytt i AI-åldern snabbt, eller riskera att bli lämnade kvar.

Direktlänk Dela Al Arabiya fördjupade 28 maj

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. aktier upp efter Nvidias rekordintäktsprognos

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSM) aktier steg med 12% på torsdagen efter att Nvidia Corp. rapporterade en rekordintäktsprognos, vilket ledde till deras bästa vecka på nästan ett och ett halvt år. Aktierna steg ytterligare 2,2% på fredagen och avslutade veckan med en ökning på 11,5%. TSM förväntas få en liten positiv effekt från Nvidias framgångar, enligt analytiker Matt Bryson. Nvidias höga marginaler på datacenter-GPU:er förväntas bidra till företagets återhämtning efter ett tufft lagerår, sade finanschef Colette Kress.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 27 maj

Nvidia-resultat driver AI-relaterade aktier uppåt globalt

Nvidia Corp. rapporterade resultat som visar att kunderna köper stora mängder av kretsar som används i artificiell intelligens (AI) och skickade aktier knutna till tekniken på en global uppgång. Nvidia steg så mycket som 29% på New York-börsen, medan rivalen Advanced Micro Devices Inc. ökade med 10%. Utsikterna visar att Nvidia gynnas ännu mer av AI-boomen än vad man tidigare trott, vilket hjälper företaget att hantera en bredare avmattning i teknikutgifterna. Även företagets leverantörer drar nytta av detta. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., som tillverkar Nvidias kretsar, steg så mycket som 3,8% i Taipei. Utrustningsleverantören Advantest Corp. steg 20% till en rekordhög nivå i Tokyo, medan minneskretstillverkaren SK Hynix Inc. ökade med 6,8% i Seoul.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 maj

Enligt en ny rapport förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom olje- och gasindustrin nå 7,942 miljarder dollar till 2032. Detta motsvarar en årlig tillväxt på 12,1% mellan 2022 och 2032. Drivkrafterna bakom denna tillväxt är bland annat behovet av att minska produktions- och underhållskostnader, ökad efterfrågan på säkerhets- och kvalitetsstandarder, samt ökad användning av avancerad teknik och höga investeringar i AI-implementering.

Navajo Post fördjupade 22 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare