» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 144 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Nvidia Corp. är ett amerikanskt multinationellt teknikföretag som grundades 1993. De är kända för att utveckla och tillverka grafikprocessorer (GPU), systemkretsar (SoC) och artificiell intelligens (AI) teknik. Deras produkter används inom ett brett spektrum av områden, inklusive datorspel, professionell visualisering, datacenter och självkörande bilar. Nvidia är en av de största aktörerna inom GPU-marknaden och konkurrerar med företag som AMD och Intel. Företaget har sitt huvudkontor i Santa Clara, Kalifornien och är ledande inom utvecklingen av högpresterande och energieffektiva teknologier.

Senaste nytt kring Nvidia Corp.

AI-plattformen ChatGPT-4o ger råd om investeringsportfölj för andra halvan av 2024

Med början av andra halvan av 2024 närmar sig, är investerare angelägna om att justera sina portföljer med de mest lovande sektorerna och aktierna. I detta sammanhang konsulterades ChatGPT-4o, den senaste versionen av OpenAI´s AI-plattform, som gav en omfattande plan för att skapa en diversifierad och potentiellt högpresterande portfölj. Plattformen betonade vikten av att bedöma ekonomiska och marknadstrender och pekade på viktiga indikatorer att övervaka, som tillväxtprognoser för stora ekonomier som USA, Kina och Eurozonen. AI-verktyget pekade också ut specifika aktier och ETF:er inom teknik, hälsovård, förnybar energi, konsumentvaror och finansiella tjänster.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade igår
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Apple-aktien når rekordhöjder på AI-optimism

Apple Inc. investerare har fått en vägkarta för hur företaget kommer att använda artificiell intelligens (AI), vilket har lett till att aktien nådde rekordhöjder denna vecka. Wall Street tror att nya iPhone AI-funktioner, inklusive Apples avtal med OpenAI för att integrera ChatGPT, kommer att stimulera en massiv uppgraderingscykel bland användare som har hållit fast vid äldre enheter. Apples aktier föll på fredagen men lyckades ändå avsluta veckan med en nästan 8% avancemang, aktiens bästa sedan maj.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade igår

Sydkoreas halvledarpriser stiger rekordhögt

Priset på Sydkoreas halvledarexporter ökade rekordartat i maj, vilket understryker styrkan i landets ekonomiska momentum. Minnesindustrin, ledd av Sydkoreas Samsung Electronics Co. och SK Hynix Inc., studsar tillbaka snabbt från en nedgång, med landets halvledar exportprisindex som hoppar 42,1% från förra året i dollarvärde. Ökningen beror delvis på högbandbreddsminne designat för att paras med artificiella intelligensacceleratorer som de tillverkade av Nvidia Corp. Chipexporterna ökade 36,6% under de första 10 dagarna i maj.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade i förrgår

Broadcoms resultat och prognoser överträffar förväntningarna tack vare AI-produkter

Broadcom Inc., en chipleverantör till Apple Inc. och andra stora teknikföretag, steg kraftigt i sen handel efter att dess senaste resultat och årliga prognos överträffade förväntningarna, drivet av stark efterfrågan på artificiella intelligensprodukter. Andra kvartalets vinst var 10,96 dollar per aktie, vilket jämfördes med ett genomsnittligt estimat på 10,80 dollar. Försäljningen steg till 12,5 miljarder dollar, jämfört med en prognos på 12,1 miljarder dollar. Totala AI-försäljningen för räkenskapsåret 2024 kommer att överstiga 11 miljarder dollar, förutspådde bolagets VD Hock Tan.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 12 juni

Fransk AI-startup Mistral AI samlar in 640 miljoner dollar vid en värdering på 6 miljarder dollar

Den Paris-baserade artificiella intelligens-startupen Mistral AI har meddelat att de har samlat in 600 miljoner euro (640 miljoner dollar) i ny finansiering, ledd av General Catalyst, till en värdering av 6 miljarder dollar. Pengarna kommer från en serie B-investering, efter att företaget förra månaden avslöjade att de siktar på 600 miljoner dollar till ett värde av cirka 5 miljarder dollar. Mistral AI, som grundades i april 2023, är känt för sin kraftfulla flerspråkiga AI. Trots konkurrens från stora konkurrenter som Meta Platforms Inc. och OpenAI, säger Mistral-chefen Arthur Mensch att företagets nuvarande investerarfokus är en mycket tydlig signal.

Direktlänk Dela Open The News fördjupade 12 juni

AI-arbetare fast i lågbetalda jobb trots teknikens framsteg

Trots att artificiell intelligens (AI) revolutionerar världen, är det många av de arbetare som tränar algoritmerna som är fast i dåligt betalda jobb. Världsbanken uppskattar att mellan 150 miljoner och 430 miljoner människor gör detta arbete, där de bland annat annoterar bilder, text och ljud. Men dessa arbetare lever ofta i ekonomisk stagnation, med låga löner som knappt ökar över tid. Företag som Microsoft Corp och OpenAI, som är några av världens mest värdefulla företag, är slutkunderna. Trots detta finns det liten möjlighet till uppåtrörelse för dessa arbetare, och de övergår sällan till högre betalda digitala jobb.

Direktlänk Dela Taipei Times fördjupade 9 juni

Huawei utmanar Nvidia med nytt AI-chip

Nvidia Corp står inför konkurrens från Huawei Technologies Co:s senaste AI-chip, Ascend 910B, som enligt en Huawei-chef matchar eller överträffar Nvidias A100 i vissa tester. Ascend 910B levererar 80% av A100:s effektivitet vid träning av stora språkmodeller och kan överträffa det med 20% i andra tester. Huawei introducerade Ascend-serien 2019 och har byggt ett robust eget mjukvaru- och hårdvaruekosystem. Trots begränsningarna har Huaweis AI-strategi fått fäste, med Ascend-chip som antagits av stora kinesiska teknikföretag som Tencent Holding Ltd, Baidu Inc och iFlyTek.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 7 juni

Microsoft, OpenAI och Nvidia kan undersökas för antitrustöverträdelser

USA:s justitiedepartement och Federal Trade Commission (FTC) har slutligen kommit överens om att möjliggöra potentiella antitrustutredningar mot Microsoft Corp, OpenAI och Nvidia Corp för deras dominans inom artificiell intelligens (AI). Detta avtal belyser ökad regleringsuppmärksamhet på AI-industrins koncentration. Microsoft och Nvidia, båda branschledare, har sett enorm tillväxt i marknadsvärdering, med Nvidias värde nyligen överstigande $3 biljoner. Justitiedepartementet kommer att undersöka Nvidias efterlevnad av antitrustlagar, medan FTC kommer att granska aktiviteterna hos OpenAI och Microsoft.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 7 juni

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co:s försäljning ökar med 30% tack vare AI

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co:s (TSMC) försäljning steg med 30% till NT$229,6 miljarder ($7,1 miljarder) i maj. Ökningen drivs av en ökad efterfrågan på artificiell intelligens och en återhämtning inom vissa konsumentelektroniksektorer. TSMC, baserat i Hsinchu, har kunnat upprätthålla höga marginaler när världen rusar för att bygga datacenter. TSMC är den exklusiva tillverkaren av Nvidias mest avancerade AI-acceleratorer och tillverkar även halvledare för Apple Inc. och Advanced Micro Devices Inc.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 juni

Ark Investment Management är väl positionerat inom AI, enligt Cathie Wood

Cathie Wood, chef för Ark Investment Management, menar att företaget är väl positionerat inom artificiell intelligens, trots att de minskade sina andelar i Nvidia Corp. innan företagets rally förra året. Wood sa att hennes privata fond har ´mycket exponering mot uppstickare´ under en video-intervju vid Greenwich Economic Forum i Hong Kong. Hon tillade att hennes företag fortfarande äger Nvidia i mer specialiserade portföljer och i flaggskeppsfonden. Samtidigt försvarar Wood sin satsning på Tesla Inc., och menar att autonom körning är ´det största AI-projektet på jorden´.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 6 juni

Cisco Systems planerar att investera 1 miljard dollar i AI-startups

Cisco Systems Inc. planerar att investera 1 miljard dollar i startföretag som arbetar med vad de kallar ´säkra och tillförlitliga´ AI-tjänster, som en del av en satsning på att bli en större aktör inom AI-teknik. Företaget har redan investerat cirka 200 miljoner dollar och investerar i Mistral AI, Scale AI Inc. och Cohere Inc. Utöver att investera i AI-startups, planerar Cisco att samarbeta med dessa företag, enligt strategichefen Mark Patterson. Cisco spenderar mycket på AI, inklusive interna forskningsprojekt. Företaget har gjort sju relaterade förvärv och 11 investeringar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 4 juni
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Intel presenterar nya produkter för att konkurrera med Nvidia och AMD

Intel Corps VD, Pat Gelsinger, presenterade företagets nya Xeon 6 datacenter-processorer vid Computex-showen i Taiwan. Dessa nya processorer har mer effektiva kärnor som minskar utrymmeskravet för en given uppgift till en tredjedel jämfört med tidigare hårdvara. Gelsinger utmanade Nvidias VD Jensens Huang påstående att traditionella processorer som Intels håller på att förlora ånga i AI-eran. Gelsinger hävdade att Intel kommer att ha en stor roll att spela i spridningen av AI. Intel planerar att sälja sina Gaudi-system genom partners som Dell Technologies Inc och Inventec Corp.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 4 juni

Nvidia introducerar ny AI-chiparkitektur, aktier stiger kraftigt

Nvidia Corp. aktier steg kraftigt på måndagen efter att företaget introducerade sin nya AI-chiparkitektur ´Rubin´ vid COMPUTEX teknikkonferensen i Taipei. Rubin, som är planerad att släppas under första halvåret 2026, är Nvidias kommande serie av nästa generations grafikprocessorer (GPU:er), som driver eller optimerar en rad AI-applikationer. Rubin kommer att ta över från Nvidias nuvarande chipgeneration, Blackwell-arkitekturen. Nvidias VD Jensen Huang förklarade företagets framväxt och potential för framtida tillväxt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 3 juni

Nvidia planerar att förbättra sin AI-innovation varje år

Nvidia Corp:s VD, Jensen Huang, meddelade företagets planer på att förbättra sin AI-innovation varje år. 2025 släpps Blackwell Ultra-chippet och 2026 utvecklas nästa generations plattform, Rubin. Nya verktyg och mjukvarumodeller avslöjades av företaget, mest känt för sina AI-datacentersystem, på Computex-mässan i Taiwan. Nvidia ser framväxten av generativ AI som en ny industriell revolution och planerar att spela en betydande roll i skiftet från teknologi till persondatorer. Huang förväntar sig att fler företag och regeringsorganisationer kommer att använda AI som en del av utvecklingen.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 3 juni

AMD planerar att lansera nya AI-processorer för att konkurrera med Nvidia

Advanced Micro Devices Inc. (AMD) planerar att snabba upp introduktionen av nya artificiella intelligensprocessorer för att konkurrera med Nvidia Corp:s dominans på marknaden. Den nya chippet MI325X kommer att säljas under fjärde kvartalet, meddelade VD Lisa Su under sitt öppningstal på Computex-konferensen i Taiwan. Chippet kommer att ha mer minne och snabbare dataöverföring. AMD riktar sig mot den ökande marknaden för AI-träningssystem, en marknad som för närvarande domineras av Nvidia. AMD har ökat sin försäljningsmål för AI-acceleratorer till 4 miljarder dollar i år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 3 juni

Nvidia planerar årliga uppgraderingar av AI-acceleratorer, introducerar nya verktyg och modeller

Nvidia Corp. planerar att uppgradera sina AI-acceleratorer varje år, med en Blackwell Ultra-chip planerad för 2025 och en nästa generations plattform kallad Rubin för 2026. Företaget introducerade också nya verktyg och mjukvarumodeller inför Computex-mässan i Taiwan. Nvidia ser den växande generativa AI:n som en ny industriell revolution och förväntar sig att spela en stor roll när tekniken flyttar till persondatorer. Företaget, som nu är mest känt för sina AI-datacentersystem, har varit den största förmånstagaren av massiva AI-investeringar. Det nya Rubin AI-plattformen kommer att använda HBM4, nästa iteration av det väsentliga högbandbreddminnet som har blivit en flaskhals för produktionen av AI-acceleratorer.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 2 juni

Nvidia planerar att uppgradera sina AI-acceleratorer varje år

Nvidia Corp. planerar att uppgradera sina AI-acceleratorer varje år och har tillkännagivit en Blackwell Ultra-chip för 2025 och en nästa generations plattform som kallas Rubin för 2026. Företaget introducerade också nya verktyg och programvarumodeller inför Computex-mässan i Taiwan. Nvidia ser uppkomsten av generativ AI som en ny industriell revolution och förväntar sig att spela en stor roll när tekniken övergår till persondatorer. Nvidia har varit den främsta förmånstagaren av en massiv flod av AI-utgifter, vilket har hjälpt till att göra företaget till världens mest värdefulla chipmaker. Men nu ser det ut att bredda sin kundbas bortom de få molnberäkningsjättar som genererar mycket av dess försäljning. I samband med expansionen förväntar sig Huang att ett större antal företag och statliga organisationer kommer att omfatta AI - alla från skeppsbyggare till läkemedelsutvecklare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 juni

Nvidias marknadsvärde når 2,7 biljoner dollar tack vare AI-chipframgångar

Nvidias marknadsvärde har nått 2,7 biljoner dollar efter en 27% uppgång i maj, vilket gör företaget till det tredje mest värdefulla publika företaget i världen. Denna framgång drivs av en tredubbling av försäljningen under de senaste tre kvartalen tack vare en ökad efterfrågan på företagets AI-processorer. Nvidia anses kontrollera mellan 70% och 95% av marknaden för AI-chips. Trots detta har Nvidias VD, Jensen Huang, uttryckt oro över företagets förmåga att behålla sin ledande ställning i takt med att konkurrensen ökar.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 2 juni

Intel förbereder sig för ökad efterfrågan på AI-produkter, växlar fokus till privata datalagringslösningar

Intel Corp förbereder sig för ökad efterfrågan på AI-kapabla konsumentprodukter och förväntar sig att företag i allt högre grad kommer att förlita sig på privata miljöer för AI-beräkningsbehov. Intel planerar att integrera AI-funktioner i olika produkter, från datorer till edge computing till mjukvara. Företaget förutser att efterfrågan på traditionella datacenter kan sakta ner när företag söker en balans mellan offentlig molninfrastruktur och privat datalagring av sekretess- och kostnadsskäl. Trots konkurrens på datacentermarknaden från Nvidia Corp, såg Intels datacenter- och AI-division en 5% ökning av intäkterna till $3 miljarder i Q1.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 31 maj

Efterfrågan på AI driver upp aktierna för kraftproducenten Vistra Corp.

Efterfrågan på energi för att driva artificiell intelligens (AI) har hjälpt till att höja aktierna för en av de största amerikanska kraftproducenterna, Vistra Corp, högre än Wall Street-favoriten Nvidia Corp. Investerare, inklusive miljardären Daniel Loeb, grundare av Third Point LLC, har köpt aktier i Vistra i en satsning på att den massiva efterfrågan - delvis drivet av kraftkrävande AI-datacenter - bara kommer att växa. Detta har lett till en mer än 300% ökning av aktierna under de senaste 12 månaderna, vilket gör det Texas-baserade företaget till den bästa presteraren i S&P 500 Index.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 31 maj

Nvidias Jensen Huang inleder största upplagan någonsin av Taiwans elektronikmässa Computex 2024

Nvidia Corp:s Jensen Huang kommer att inleda Computex 2024 med ett tal på söndag, vilket innebär startskottet för den största upplagan hittills av Taiwans årliga elektronikmässa. Huang, som är född i Tainan, besöker ofta sitt födelseö och i år kommer han att åtföljas av nästan alla stora amerikanska chipföretags chefer i kampen om att komma ikapp Nvidia inom artificiell intelligens (AI). Taiwans dominans inom halvledare är på topp, med Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) som tillverkar chips för bland annat Apple Inc:s iPhone, Nvidias AI-acceleratorer, AMD:s konkurrerande produkter och en stor del av de Arm-chips som driver den globala mobilmarknaden.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 31 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Global marknad för artificiell intelligens inom rymdindustrin väntas växa med 4,69 miljarder dollar 2024-2028

Den globala marknaden för artificiell intelligens inom rymdindustrin beräknas växa med 4,69 miljarder dollar från 2024 till 2028, enligt Technavio. Marknaden förväntas växa med en årlig genomsnittlig tillväxttakt (CAGR) på 43,6% under prognosperioden. Tillväxten drivs av integrationen av AI-programvara i obemannade luftfartyg (UAV), drönare och rymdfarkoster. Utmaningar inkluderar dataintegritet och säkerhet, samt etiska överväganden kring övervakning och övervakning.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 31 maj

USA bromsar AI-chiplicenser till Mellanöstern under säkerhetsgranskning

USA:s tjänstemän har saktat ner utfärdandet av licenser till chiptillverkare som Nvidia Corp. och Advanced Micro Devices Inc. för storskaliga AI-acceleratorleveranser till Mellanöstern, enligt personer bekanta med ämnet. Detta sker medan en nationell säkerhetsgranskning av AI-utvecklingen i regionen genomförs. Det är oklart hur länge granskningen kommer att pågå. Fokus ligger särskilt på försäljning i hög volym, eftersom länder som Förenade Arabemiraten och Saudiarabien vill importera stora mängder av de chips som används i AI-datacenter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 30 maj

Dell Technologies Inc. ser ökning i aktier tack vare satsning på AI

Dell Technologies Inc. har nyligen sett en ökning i aktierna, liknande den marknadsledande Nvidia Corp, tack vare företagets satsning på artificiell intelligens (AI). Dell har introducerat en rad datorer optimerade för AI, vilket har ökat förväntningarna på en uppgraderingscykel från kunder och företag. Dessutom har företagets högpresterande servrar fått beröm av Nvidia´s VD, Jensen Huang. Dell har också potential att inkluderas i S&P 500-indexet, vilket kan locka fler investerare. Aktierna har stigit med 134% i år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 30 maj

Kinas AI-chipstillverkare gör snabba framsteg, enligt SenseTime

Kinas inhemska AI-chipstillverkare gör snabba framsteg i att minska klyftan till internationella ledare, enligt SenseTime Group Inc: s medgrundare Xu Bing. Han påpekade att Asien har en brist på beräkningskraft för artificiell intelligens, betydligt efter USA, men Kina har talangen och data för att kompensera för förlorad mark. SenseTime, en av Kinas pionjärer inom artificiell intelligens, har placerats på en amerikansk investerings-svartlista som en del av omfattande amerikanska sanktioner som hindrar landets framsteg inom AI. Kinas framsteg på detta område har försvårats av amerikanska handelskontroller som förhindrar importen av Nvidia Corp: s avancerade AI-acceleratorer. Detta har lett till behovet av inhemska alternativ från företag som Huawei Technologies Co. och Shanghai Biren Technology Co., som båda också är föremål för amerikanska handelsrestriktioner. SenseTime siktar på att bli lönsamt inom de närmaste två åren. Dess aktier föll så mycket som 3,7% i Hong Kong på tisdagen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 28 maj

Sydostasiatiska företag positionerar sig för AI-boom

Investerare söker alternativ i Sydostasien för att dra nytta av det växande intresset för artificiell intelligens, då teknikjättar planerar att investera miljarder dollar i infrastruktur under de kommande åren. Energiproducenter är populära då fler datacenter etableras i regionen, tack vare lägre energi- och markkostnader. Företag inom IT-tjänster, telekommunikation och halvledarsektorer är också väl positionerade för att dra nytta av denna trend. Regionen förväntas bli världens näst största icke-amerikanska datacenterleverantör efter Kina till 2027.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 28 maj

AMD-chefen Lisa Su förutser stora framsteg inom AI och datacenter-effektivitet

Lisa Su, VD för Advanced Micro Devices (AMD), betonade företagets framsteg mot sitt mål om 30x ökning av effektiviteten i beräkningsnoderna till 2025, och förutser nu en potentiell 100x förbättring till 2026-2027. Su framhöll AMD:s insikter i att hantera AI:s strömförbrukningsproblem sedan 2021, med fokus på att förbättra effektiviteten i datacenter. Hon noterade att explosionen av generativa AI-modeller som ChatGPT hade förstärkt oro över AI:s strömbehov. AMD har satt sitt 30x25-mål för att förbättra datacentrets effektivitet, specifikt riktat mot AI och HPC-strömförbrukning som kritiska utmaningar. Rapporter indikerade att Microsoft överväger att integrera AMD:s MI300X AI-chips i Azure.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 maj

Aktiemarknaden återvinner rekordhöjder, Nvidia överstiger $1 000 när AI-driven rally återupptas

På torsdagen öppnade Wall Street-sessionen med betydande milstolpar när S&P 500 och Nasdaq 100-indexen rusade till nya rekordhöjder. Denna återhämtning drevs av Nvidia Corp., som steg 9% till 1 034 dollar per aktie efter enastående resultatrapporter och optimistiska prognoser. Chipmakaren rapporterade en intäkt på 26 miljarder dollar för förra kvartalet, en ökning med 262% från samma kvartal förra året, överträffande de förväntade 24,6 miljarder dollar. Framförallt sköt AI-drivna Data Center-intäkter i höjden med 427% år över år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 maj

Miljardären Steve Cohen anpassar sig till makroekonomiska förändringar

Miljardären Steve Cohen, grundare av SAC Capital och ägare till New York Mets, är känd för sin snabba anpassning och förmåga att förutse marknadstrender. Hans företag, Point72 Asset Management, har en mycket diversifierad portfölj värd över 41,2 miljarder dollar, varav 17% utgörs av teknikaktier. Cohen och hans team fokuserar nu på makroekonomiska förändringar i ljuset av den snabbt föränderliga globala finanslandskapet och höga räntenivåer. De planerar att etablera upp till 51 makrohandelsteam. Trots att Cohen minskade sin andel i Nvidia Corp med 55% under första kvartalet 2024, anses företaget fortfarande vara en stark AI-aktie att köpa.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 maj

Nvidia meddelar 10-till-1 aktiesplit för att göra ägandet mer tillgängligt

Nvidia meddelade en tio-till-ett framåtriktad aktiesplit i sin kvartalsrapport för första kvartalet 2025. Aktierna kommer att börja handlas på en split-justerad basis vid marknadsöppningen den 10 juni. Aktiesplitar ändrar inte företagets finansiella grund, men de gör varje aktie billigare, vilket kan ha en positiv psykologisk effekt på detaljhandelsinvesterare. Nvidia sa att aktiespliten kommer att göra ägandet ´mer tillgängligt för anställda och investerare´. Nvidia-aktier stängde på onsdagen till $949.50. Med en 10-till-ett split baserad på det priset, skulle varje aktie kosta $94.95.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 22 maj

Microsoft lanserar Team Copilot för att förbättra arbetsplatsens samarbete

Microsoft Corp har lanserat en ny version av sin Copilot-assistent, kallad Team Copilot, utformad för att förbättra teamarbete. Denna AI-assistent är utformad för att underlätta möten genom att ta anteckningar, sammanfatta viktiga punkter och hantera deadlines. Tjänsten blir tillgänglig för företagskunder senare i år. Microsoft har positionerat sig som en ledare inom AI-sektorn, med en investering på cirka 13 miljarder dollar i OpenAI. Under konferensen avslöjade Microsoft också framsteg i utvecklingen av sina egna chips. Azure Cobalt 100 CPU, företagets första egna processor, är nu tillgänglig i förhandsvisning för Azure molntjänstanvändare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 22 maj

Samsung byter chef för halvledaravdelning för att ta igen förlorad mark mot SK Hynix

Samsung Electronics Co. byter ut chefen för sin halvledaravdelning och utser en långvarig minneschipveteran för att leda ansträngningarna att komma ikapp SK Hynix Inc. inom AI-området. Jun Young Hyun blir den nya ledaren för företagets viktigaste affärsområde, och ersätter Kyung Kye-hyun, som nu kommer att leda Samsungs Advanced Institute of Technology och framtida affärsteam. Samsung har hamnat efter SK Hynix inom high-bandwidth-minne, eller HBM-chip, som har sett en explosiv tillväxt eftersom de används för att träna AI-modeller.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 21 maj

Microsoft presenterar AI-drivna ´Copilot+´-datorer för att konkurrera med Apple och Alphabet

Microsoft Corp presenterade på måndagen en ny kategori persondatorer med artificiell intelligens (AI) för att konkurrera med Alphabet Inc. och Apple Inc. På ett evenemang på Redmond campus avtäckte VD Satya Nadella ´Copilot+´-datorer, ett samarbete med tillverkare som Acer Inc. och Asustek Computer Inc. De nya AI-drivna bärbara datorerna, som börjar på $1 000, kommer att finnas tillgängliga från 18 juni. Yusuf Mehdi, Microsofts chef för konsumentmarknadsföring, förutspådde att 50 miljoner AI-datorer kommer att köpas under det kommande året. Microsoft avslöjade också att GPT-4o, den senaste AI-tekniken från OpenAI, snart kommer att integreras i Copilot.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 21 maj

Global AI-marknad beräknas växa med 125,3 miljarder dollar från 2023 till 2027

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) beräknas växa med 125,3 miljarder dollar från 2023 till 2027, enligt Technavio. Marknaden beräknas växa med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 22,26 % under prognosperioden. AI revolutionerar tekniken, med företag som antar det för olika tillämpningar som rekommendationsmotorer, prisoptimering, leadgenerering, chatbots, optimering av leveranskedjan och mer. Teknologier inkluderar parallell bearbetning, dataanalys, datavetenskap, kognitiva lösningar, datorvision, djupinlärning, naturlig språkbehandling, algoritmer och intelligensstandarder.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 16 maj

NetApp, Nvidia och Lenovo lanserar AI Pod-initiativ

Generativ artificiell intelligens (AI) markerar en ny era inom företagsdatorer, vilket påminner om den omvandlande effekten iPhone hade när den först introducerades. I en dynamisk förändring i AI-implementeringen har NetApp Inc. ingått strategiska allianser med branschjättarna Nvidia Corp. och Lenovo Group Ltd. för att introducera AI Pod-initiativet. AI Pod tillåter företag att försiktigt testa AI-integration innan de dyker fullt ut, vilket effektivt hanterar kostnader och resursinvesteringar. Detta är särskilt fördelaktigt för företag med begränsad expertis inom AI, vilket ger en tydlig väg att utnyttja kraften i AI utan att behöva utveckla komplexa förmågor från grunden.

Direktlänk Dela Smartphonemagazine.nl fördjupade 16 maj

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. ser försäljningsökning på 60% i april

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) rapporterade en försäljningsökning på 60% till NT$236 miljarder ($7,3 miljarder) i april, drivet av konstant efterfrågan på artificiell intelligens och en återhämtning inom konsumentelektronik. TSMC, världens största kontraktschipstillverkare, ligger långt före uppskattningarna för intäktsökning för innevarande kvartal, efter att försäljningen ökade med 34,3% i mars. Globala smartphoneindustrin återvände till tillväxt under årets första tre månader, inklusive på den mycket konkurrenskraftiga kinesiska marknaden, vilket kan driva beställningar för TSMC:s traditionella huvudområde för mobilchips.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 10 maj

Franska AI-startupen Mistral AI nära att säkra kapital på 6 miljarder dollar

Mistral AI, ett franskt startupföretag inom artificiell intelligens (AI), står på tröskeln till att säkra en affär för att höja kapitalet till en värdering av 6 miljarder dollar. Detta markerar en betydande ökning från för sex månader sedan och positionerar företaget för att konkurrera med jättar i Silicon Valley inom AI-sektorn. Finansieringsrundan förväntas involvera befintliga supportrar som General Catalyst och Lightspeed Venture Partners. Mistral, grundat av tidigare forskare från Alphabet Inc´s Google och Meta Platforms Inc i Paris, har visat imponerande tillväxt.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 9 maj

AI-investeringar kan förvärra Federal Reserves kamp mot inflationen

Federal Reserve står inför ett bakslag i sin kamp mot inflationen, och det finns en växande övertygelse om att artificiell intelligens (AI) kommer att omvandla industrin. Trots att inflationen fortfarande är över 2%, verkar företag som Microsoft Corp., Alphabet Inc. och Amazon.com Inc. inte bry sig om räntenivån. Nyckelmilstolpar inom AI har sammanfallit med Federal Reserves kamp mot prispress, vilket har lett till ökad försiktighet bland företag. Nvidia Corp., en ledstjärna inom AI-industrin, rapporterade lägre intäkter på årsbasis i kvartalet som slutade oktober 2022. Men efter att OpenAI släppte ChatGPT ökade intresset för AI kraftigt, vilket framgick när Nvidia i maj 2023 rapporterade en kvartalsvis intäktsprognos 50% högre än vad Wall Street förväntade sig.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 3 maj

Microsofts AI-assistent Copilot, utvecklad av GitHub och baserad på OpenAI´s generativa AI, har lockat 1,3 miljoner kunder, inklusive 50 000 företag som Goldman Sachs, Ford och Ernst & Young. Copilot kan nu göra mer än att bara fylla i kodlinjer, inklusive att svara på ingenjörers frågor och konvertera kod mellan olika programmeringsspråk. Trots vissa begränsningar, som att dra upp föråldrad kod eller ge oanvändbara svar, har Copilot visat sig vara en värdefull resurs för utvecklare genom att spara tid på repetitiva uppgifter. GitHub betonar dock att Copilot är en assistent, inte en ersättning för mänskliga programmerare.

Bloomberg fördjupade 2 maj

AI: 12 aktier med hög potential för tillväxt

Artikeln diskuterar investeringar i enkla aktier, särskilt volatila penny-aktier, trots hög inflation, höga räntor och osäkra marknader. Data visar att kloka investeringar i enskilda aktier fortfarande ger stora vinster för långsiktiga investerare. Flera hedgefonder och kapitalförvaltare har lyckats slå marknaden genom att investera i ett fåtal aktier, ofta småbolag med starka tillväxtkatalysatorer. Artikeln listar även 12 penny-aktier som har stark potential för tillväxt enligt AI-boten ChatGPT.

Direktlänk Dela Insider Monkey fördjupade 29 april

USA och Kina överens om första toppmötet om AI

USA och Kina har kommit överens om att hålla sina första toppnivå-samtal någonsin om artificiell intelligens (AI), vilket markerar en milstolpe i den tekniska kampen mellan de två globala jättarna. Detta bekräftades av USA:s utrikesminister Antonio Blinken under en presskonferens i Peking. Diskussionerna kommer att fokusera på att hantera risker och säkerhetsfrågor kring AI och kommer att äga rum inom de närmaste veckorna. Trots osäkerheterna kring TikToks framtid avslöjade utrikesministern inga detaljer om de möten han haft med diplomater.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 27 april

Lenskart får potentiellt betydande investering, LetsTransport samlar in $22 miljoner och Perplexity AI:s värdering överstiger $1 miljard

Temasek från Singapore och amerikanska Fidelity Investments förhandlar om att investera cirka $200 miljoner i Lenskart, en ledande aktör på den indiska glasögonmarknaden. Om affären blir av kommer det att vara en betydande milstolpe för Lenskart, med en värdering på omkring $5 miljarder. Lenskart förhandlar för närvarande med Temasek och Fidelity om en omfattande finansiering genom en sekundär aktieförsäljning. Temasek, en befintlig investerare i Lenskart, förväntas leda investeringsrundan med ett bidrag på mellan $125-150 miljoner. Fidelity förväntas göra sin första investering i Lenskart, och bidra med resten av de riktade $200 miljonerna. LetsTransport, en startup för lastbilsaggregering, har lyckats samla in $22 miljoner i en finansieringsrunda ledd av Bertelsmann India Investments. Perplexity AI, en framväxande startup inom artificiell intelligens-drivna sökmotorer, har säkrat cirka $63 miljoner i en nyligen finansieringsrunda, vilket höjer dess värdering till över $1 miljard.

Direktlänk Dela TICE fördjupade 26 april

SK Hynix förutser full återhämtning på minnesmarknaden tack vare AI

SK Hynix Inc. förväntar sig en full återhämtning på minnesmarknaden, drivet av ökande AI-relaterad efterfrågan, och höjer sina kapitalutgiftsplaner. Företaget, som leder inom högbandbreddminne som driver Nvidia Corp:s AI-acceleratorer, rapporterade sin snabbaste intäktstillväxt sedan 2010 och planerar större utgifter för att utöka kapaciteten för dess toppmoderna chips. SK Hynix investerar cirka 15 miljarder dollar i Sydkorea för att möta den ökade efterfrågan på sådana högkvalitativa chips, utöver en plan att spendera 3,9 miljarder dollar på en avancerad förpackningsanläggning och forskningscenter för AI-produkter i Indiana. Företaget ökar även tillgången på sina ledande HBM3E-chips och förhandlar med flera kunder om långsiktiga kontrakt för sådana halvledare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 april

Perplexity AI säkrar finansiering och blir ´unicorn´

Perplexity AI, ett startföretag som utmanar Google med sin AI-drivna sökmotor och har stöd av bland annat Jeff Bezos, har framgångsrikt säkrat en ny finansieringsrunda som mer än fördubblat dess värdering till över 1 miljard dollar. Företaget har samlat in cirka 63 miljoner dollar i sin senaste finansieringsrunda, ledd av investeraren Daniel Gross, med bidrag från miljardären Stanley Druckenmiller, Y Combinator VD Garry Tan och Figma Inc. VD Dylan Field. Perplexity AI, grundat för mindre än två år sedan, har redan gjort avtryck i branschen med sin AI-chatbot som ger användarna sammanfattade sökresultat och hjälper till att förbättra frågor.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 24 april

Nvidia köper israelisk AI-startup Run:ai

Nvidia Corp. har kommit överens om att förvärva den israeliska startupen Run:ai, som utvecklar mjukvara för att hantera artificiell intelligens (AI) datorkraft. Run:ai har varit en nära samarbetspartner med Nvidia sedan 2020, enligt ett uttalande från chipmakaren baserad i Santa Clara, Kalifornien. Villkoren för affären offentliggjordes inte, men den israeliska tidningen Calcalist värderade transaktionen till 700 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 24 april

Teslas stora satsning: Öka AI-utveckling med Nvidias kraftfulla chips

Tesla Inc kanske installerar 85 000 Nvidia Corp H100-chips före årets slut för att träna sina artificiella intelligens (AI) modeller. Om VD Elon Musk går vidare med denna plan kommer Tesla att överträffa teknikjättar som Amazon.Com Inc och Alphabet Inc Google som en betydande Nvidia-kund. Under Teslas första kvartalsrapport för 2024 avslöjade Musk att företaget för närvarande äger 35 000 H100-chips, de mest avancerade och dyra grafikprocessorer som är utformade för AI-applikationer. Dessa chips är avgörande för Musks AI-initiativ, vilket inkluderar utvecklingen av avancerade robotar som Optimus Bot och Robotaxi och en superdator som heter Dojo. Rapporter indikerar att Meta Platforms Inc är Nvidias största kund.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 april

AMD visar strategisk tillväxt och motståndskraft i AI- och chipmarknaden

Advanced Micro Devices Inc. (AMD) har visat betydande motståndskraft och strategisk tillväxt trots den ökande efterfrågan på artificiell intelligens (AI) och chips. Företaget fokuserar på att expandera sitt fotavtryck på datacenter- och AI-chipmarknaderna, utmanar industriledare som Nvidia Corp. Med viktiga tekniska partnerskap och ambitiösa försäljningsmål för server-GPU:er är AMD väl positionerat att dra nytta av den ökande efterfrågan på AI och datacenterkapacitet. AMD förväntar sig att generera 3,5 miljarder dollar i server-GPU-försäljning 2024, upp från ett initialt mål på 2 miljarder dollar. Företaget har strategiska partnerskap med Microsoft, Oracle och Meta Platforms, som redan visat starkt intresse för dess chips.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 april

Nvidia förvärvar israeliska AI-företaget Run:ai

Den amerikanska AI-chipjätten Nvidia Corp. har meddelat att de har ingått ett definitivt avtal om att förvärva det israeliska AI-infrastrukturhanteringsföretaget Run:ai. Nvidia hävdar att förvärvet kommer att göra det möjligt för dess kunder att använda sina AI-beräkningsresurser mer effektivt. Inga finansiella detaljer avslöjades, men källor uppskattar att Nvidia betalar mellan 680-720 miljoner dollar för Run:ai. Run:ai, som grundades 2018, har hittills samlat in 118 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Globes fördjupade 24 april

AI-startupen Perplexity samlar in 62,7 miljoner dollar och fördubblar sin värdering till över 1 miljard dollar

Perplexity AI, en startup för generativ AI-sökmotor, har samlat in 62,7 miljoner dollar i en nyligen finansieringsrunda, vilket fördubblar dess värdering till över 1 miljard dollar. Detta följer dess senaste investeringsrunda i januari och visar på snabb tillväxt och investerarförtroende. Daniel Gross, tidigare AI-chef på Y Combinator, ledde finansieringsrundan. Ytterligare stöd kom från nya investerare som Stanley Druckenmiller, Garry Tan, VD för Y Combinator, och Dylan Field, VD för Figma Inc. Långvariga partners som Nvidia Corp., Elad Gil, Nat Friedman och Amazon.com Inc. grundare Jeff Bezos bidrog också.

Direktlänk Dela Crypto Times fördjupade 24 april

AI-startupen Perplexity värderas till över $1 miljard efter finansieringsrunda

AI-startupen Perplexity, som utvecklar en sökmotor för att konkurrera med Google, har samlat in cirka $63 miljoner i en ny finansieringsrunda. Företagets värdering har därmed fördubblats på bara tre månader till över $1 miljard. Investeraren Daniel Gross ledde rundan, med deltagande från miljardären Stanley Druckenmiller, Y Combinators VD Garry Tan och Figma Inc:s VD Dylan Field. Bland tidigare investerare som deltog i rundan fanns Amazon.com Inc:s grundare Jeff Bezos och Nvidia Corp. Perplexity erbjuder en AI-chattbot som sammanfattar sökresultat och hjälper användare att förbättra sina frågor för att få bästa möjliga svar. Företaget har bearbetat fler användarfrågor i USA hittills i år - nästan 75 miljoner - än under hela 2023. Perplexity, som erbjuder både gratis och betalversioner av sin tjänst, genererar $20 miljoner i återkommande årliga intäkter. Företaget lanserar nu en ny företagsversion av sin chattbot, prissatt till $40 per månad, med tillagda funktioner inklusive starkare säkerhet och dataskyddsåtgärder. Perplexity har också ingått distributionspartnerskap med två stora operatörer, SoftBank Corp i Japan och Deutsche Telekom AG i Tyskland, för att marknadsföra tjänsten till över 300 miljoner användare världen över.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 23 april

Stort teknikras drabbar Super Micro och Nvidia

Super Micro Computer Inc. och Nvidia Corp. upplevde stora kursfall på fredagen, i spetsen för en bred teknikförsäljning. Super Micro, som tillverkar utrustning för artificiell intelligens (AI), sjönk 23%, det största fallet sedan augusti, och stängde på sin lägsta nivå på över två månader. Chiptillverkaren Nvidia föll 10%, det brantaste fallet sedan pandemins början i mars 2020, och stängde under sitt 50-dagars glidande medel för första gången sedan november. Rasen raderade nästan 212 miljarder dollar från dess marknadsvärde.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 19 april

Rivos Inc. samlar in över $250 miljoner för att utveckla AI-chip

Silicon Valley-chiputvecklaren Rivos Inc. har samlat in mer än $250 miljoner för att utveckla sin första produkt, vilket understryker behovet av ny hårdvara för att möta kraven från artificiell intelligens. Matrix Capital Management är den största investeraren i den senaste rundan, med nya investerare som Intel Capital och Taiwans chipdesignföretag MediaTek Inc. Rivos planerar att använda de nya medlen för att pilotproducera chip med Taiwan Semiconductor Manufacturing Co:s 3NE-process teknologi, bland de mest avancerade i massproduktion.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 april

Storbritanniens konkurrensmyndighet varnar för AI-investeringar av stora teknikföretag

Storbritanniens konkurrensmyndighet, Competition and Markets Authority (CMA), varnar för att investeringar i artificiell intelligens (AI) av företag som Google, Apple och Microsoft kräver djupare granskning på grund av oro att de används för att ytterligare befästa deras marknadsmakt. CMA har upptäckt ett ´sammanflätat nätverk´ av partnerskap och investeringar inom AI som involverar samma teknikföretag, vilket kan tillåta dem att ´forma dessa marknader i sina egna intressen´. Meta Platforms, Amazon och Nvidia nämndes också.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 12 april

Kina planerar att eliminera utländsk teknik från sina telekom system

Kina har utmanat amerikanska företag Advanced Micro Devices, Inc. (AMD) och Intel Corp (INTC) genom att planera att eliminera utländsk teknik från sina telekom system. 2024 riktade kinesiska tjänstemän stora telekomoperatörer att fasa ut utländska processorer, vilket påverkar amerikanska chipgiganter som Intel och AMD. Tidsfristen är satt till 2027. Detta är ett steg för att uppfylla Beijings ambitioner att sluta använda utländska kärnchips i sin telekominfrastruktur. Kina har uppdragit åt sina telekomoperatörer att inspektera sina nätverk för icke-kinesiska halvledare och planera deras ersättning.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 12 april

Storbritanniens konkurrensmyndighet kräver granskning av techjättarnas AI-investeringar

Alphabet Inc:s Google, Apple Inc. och Microsoft Corp:s investeringar i artificiell intelligens (AI) bör granskas närmare av Storbritanniens konkurrensmyndighet, Competition and Markets Authority (CMA), på grund av oro för att de används för att ytterligare befästa deras marknadsmakt. CMA har upptäckt ett ´sammanlänkat nätverk´ av partnerskap och investeringar inom AI som involverar ett fåtal av samma teknikföretag, vilket kan tillåta dem att ´forma dessa marknader i sina egna intressen´. Meta Platforms Inc., Amazon.com Inc. och Nvidia Corp. nämndes också. CMA vill lära av det förflutna där en vinnare-tar-allt-dynamik ledde till uppkomsten av ett litet antal allsmäktiga plattformar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 april

Investerare blir mer optimistiska om Alphabets AI-strategi trots tidigare problem

Investerare blir allt mer optimistiska om Alphabet Inc:s strategi för artificiell intelligens (AI), trots en rad missöden som fått företagets aktier att falla. Aktien är på väg tillbaka mot ett rekordvärde på 2 biljoner dollar, en milstolpe som endast överträffats av Microsoft Corp., Apple Inc. och Nvidia Corp. i USA. Alphabet visade på denna veckas molnkonferens att dess AI-modell är redo för företag, trots nyligen problem med dess konsumentverktyg. Alphabet väntas dra nytta av att skapa sina egna generativa AI-verktyg som kan driva mer precisa annonser och öka intäkterna från annonsutgifter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 april

Optimism kring Alphabets AI-strategi ökar

Investerares optimism kring Alphabets AI-strategi ökar, trots tidigare misslyckanden och problem som ledde till att aktierna sjönk. Aktien är på väg tillbaka mot ett rekordvärde på 2 biljoner dollar, en milstolpe som endast Microsoft Corp., Apple Inc. och Nvidia Corp. har överträffat i USA. Alphabet har återhämtat sig från förra månadens låga, då aktierna sjönk på grund av oro över att företaget halkade efter inom AI. Alphabet förväntas dra nytta av att skapa egna generativa AI-verktyg som kan driva mer precisa annonser och öka intäkterna från annonsutgifter.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 11 april

Taiwan Semiconductor rapporterar snabbaste tillväxten på över ett år

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co:s kvartalsintäkter växte i den snabbaste takten på mer än ett år, vilket stärker förväntningarna på att en global boom inom AI-utveckling driver efterfrågan på högkvalitativa chips och servrar. Huvudchipstillverkaren till Nvidia Corp. och Apple Inc. rapporterade en bättre än förväntad ökning på 16% i försäljningen under marskvartalet till cirka NT$592,6 miljarder ($18,5 miljarder), jämfört med det genomsnittliga förväntade NT$579,5 miljarder.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 10 april

Intel lanserar ny version av AI-chip för att utmana Nvidia

Intel Corp. lanserar en ny version av sitt artificiella intelligenschip, med målet att utmana Nvidia Corp. i en av de snabbast växande delarna av halvledarindustrin. Den uppdaterade processorn, kallad Gaudi 3, kommer att vara allmänt tillgänglig under tredje kvartalet, meddelade Intel vid ett företagsevenemang på tisdag. Chippet är utformat för att förbättra prestanda inom två nyckelområden: att hjälpa till att träna AI-system - en process som innebär att bombardera dem med data - och köra den färdiga programvaran.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 9 april

Alibaba sänker priser för molnkunder globalt

Kinesiska Alibaba Group Holding Ltd. sänker priserna för sina molntjänster för kunder från USA till Singapore med upp till 59% i ett försök att konkurrera med rivaler och återuppliva tillväxten. Detta sammanfaller med en ökning i efterfrågan på molnbaserad databehandling för att stödja en global tillväxt inom AI-utveckling. Alibaba, som är Kinas största molntjänstleverantör men en relativt liten aktör jämfört med globala ledare som Amazon.com Inc. och Microsoft Corp., har förlorat marknadsandelar i Kina till statligt stödda rivaler och kämpat för att expandera utomlands på grund av restriktioner mot internetföretag i Kina och USA:s handelshinder.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 april

Stora kapitalförvaltare söker AI-vinnare utanför USA

Världens största kapitalförvaltare söker efter nästa våg av artificiell intelligens (AI) vinnare utanför USA. Goldman Sachs Group Inc:s kapitalförvaltningsarm letar specifikt efter aktier i tillverkare av AI-leveranskedjekomponenter. JPMorgan Asset Management favoriserar traditionella elektroniktillverkare som omvandlas till AI-ledare. Morgan Stanley satsar på aktörer där AI omformar affärsmodeller i icke-tekniska sektorer. AI-aktier leder redan en återhämtning på 1,9 biljoner dollar i tillväxtmarknader i år. Trots denna rally erbjuder de flesta tillväxtmarknads-AI-aktier fortfarande mycket bättre värde än sina amerikanska motsvarigheter.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 8 april

Stora pengarhanterare söker efter nästa AI-vinnare utanför USA

Några av världens största penningförvaltare söker efter nästa våg av konstgjorda intelligens (AI) vinnare utanför USA. I en tid då den globala euforin kring AI har drivit en trefaldig ökning i Nvidia Corp. och ett 50% hopp i en viktig USA-index för halvledartillverkare på mindre än ett år, pekar investerare mot tillväxtmarknader för bättre värde och ett större utbud av alternativ.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 7 april

Mjukvaruföretag kämpar med att övertyga marknaden om AI-tillväxt

Trots en ökande efterfrågan på AI-infrastruktur som gynnar hårdvarutillverkare som Dell Technologies Inc. och Micron Technology Inc., har mjukvaruföretag svårt att övertyga marknaden om liknande tillväxt. Philadelphia Stock Exchange Semiconductor Index har stigit 16% i år, med stöd av tillverkare av kretsar och servrar som Nvidia Corp. och andra kopplade till AI. Samtidigt har ett index för mjukvaruaktier, vars medlemmar inkluderar Adobe Inc. och Salesforce Inc., ökat mindre än 4% hittills i år. Adobe, till exempel, slog inte förväntningarna om en lyft från generativ AI för sin kreativa mjukvara i en svag försäljningsprognos förra månaden, med dess aktier som sjönk mer än 20% från årets högsta. Salesforce, som investerar i AI-baserade funktioner för att hjälpa till att stimulera försäljningen av sin kundrelationshanteringsprogramvara, gav också en svag prognos när det rapporterade resultat i februari. Även Alphabet Inc. har haft problem med erbjudanden som har plågats av noggrannhetsproblem och intern kritik om användbarheten av dess AI-verktyg.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 3 april

AI förändrar flera branscher och erbjuder investeringsmöjligheter

Artificiell intelligens (AI) har visat potential att öka produktiviteten och göra information mer tillgänglig, vilket har lett till att teknologin adopteras över många branscher. Detta har lett till att investerare har börjat samla på AI-aktier. AI kan förbättra affärsbeslut och öka produktionen, enligt David Garfield, global chef för industrier på finansiella rådgivnings- och konsultföretaget AlixPartners. AI som en tjänst (AIaaS) erbjuds av företag som Amazon Web Services, OpenAI, Google Cloud AI-plattform, Microsoft Azure, IBM Watson, Salesforce AI-plattform och Oracle AI-lösningar. Här är fem branscher som kommer att påverkas mest av AI: utbildning, cybersäkerhet, finansiella tjänster, detaljhandel och marknadsföring.

Direktlänk Dela U.S. News & World Report fördjupade 2 april

Snabb tillväxt förväntas på marknaden för Edge Artificial Intelligence-chip

Marknaden för Edge Artificial Intelligence-chip har vuxit snabbt de senaste åren. Det förväntas växa från 5,04 miljarder dollar 2023 till 5,99 miljarder dollar 2024, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 18,7%. Tillväxten under den historiska perioden kan tillskrivas tillämpningar inom medicinska områden, växande intresse och antagande av virtuell och förstärkt verklighet, populariteten hos interaktiva och uppslukande spelupplevelser, framsteg inom robotteknik, industriella tillämpningar och automation. Marknaden förväntas växa till 11,68 miljarder dollar 2028, med en CAGR på 18,2%. Tillväxten under prognosperioden kan tillskrivas framväxten av 5g-teknik, miniatyrisering av spårningsenheter, bredare antagande i navigationssystem, efterfrågan på 3D-positionering, ökande antagande av bärbara enheter.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 2 april

Asiatiska AI-aktier lockar med utdelningar, säger Jupiter Asian Income

Trots oro för övervärderade asiatiska aktier inom artificiell intelligens (AI), rekommenderar Sam Konrad, medchef för Jupiter Asian Income, att fortsätta investera i dem på grund av deras utdelningar. Konrad menar att teknikbolagen de äger i Asien alla har en nettokassabalansräkning, alla betalar utdelning idag och förväntas öka sina utdelningar i takt med att deras vinster växer de närmaste åren. Detta skiljer sig från amerikanska motsvarigheter som inte har samma fokus på utdelningar. Jupiter Asian Income har ökat sina teknikinnehav till rekordhöga 32%, med Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. och Samsung Electronics Co. som de största investeringarna.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 april

Hon Hais aktier når rekordnivåer tack vare AI-hype

Aktierna i Hon Hai Precision Industry Co. nådde rekordnivåer på grund av entusiasmen kring artificiell intelligens (AI), trots bekymmer om en långsam återhämtning inom smartphone-sektorn. Företaget, som tillverkar Apples iPhones, såg sina aktier stiga med upp till 5,1% till NT$156 på torsdagen. Försäljningen av företagets AI-servrar väntas utgöra 18% av dess totala intäkter 2025, enligt analytiker från JPMorgan Chase & Co. Trots detta förväntas Hon Hais totala exponering mot AI ligga på 10% till 12% i år, jämfört med cirka 20% för konkurrenter som Wiwynn Corp., Quanta Computer Inc. och Wistron Corp.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 28 mars

Företag försöker utmana Nvidias dominans inom AI-chip

Nvidia Corp. har dominerat marknaden för chipp som driver artificiell intelligens (AI) mjukvara så totalt att andra företag har bestämt sig för att försöka utforma sina egna halvledare, trots att det historiskt sett har varit en kostsam och ofta misslyckad process. Att utforma ett chip från grunden tar år, kostar hundratals miljoner dollar och slutar vanligtvis utan seger. Men löftet om AI är så stort att folk har bestämt att de måste försöka.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 26 mars

Taiwan i centrum för AI-revolutionen, enligt Nvidia VD

Taiwan är i centrum för den nya artificiella intelligens (AI) revolutionen, sade Nvidia Corp VD Jensen Huang vid ett möte i Silicon Valley. Huang, som är född i Tainan, Taiwan, firade landets roll i bildandet av teknikföretaget och sade att ´Taiwan räddade Nvidia´. Han påminde om tillverkningsprocessen för RIVA 128 grafikprocessornheten, Nvidias första kommersiella framgång. Huang sade att han reste till Taiwan, och Nvidia samarbetade med företag som Asustek Computer Inc och Micro-Star International Co. Han har också meddelat att han planerar att delta i Computex Taipei, som ska hållas på Taipei Nangang Exhibition Center från 4 till 7 juni.

Direktlänk Dela Taipei Times fördjupade 25 mars

Apple CEO Tim Cook betonar AI:s roll i att minska koldioxidavtrycket vid Kinaforum

Apple CEO Tim Cook har uttalat sig om vikten av artificiell intelligens (AI) för att hjälpa företag att minska sitt koldioxidavtryck. Under ett samtal om klimatförändringar vid China Development Forum, betonade Cook att AI erbjuder ett enormt verktyg för företag som vill bli koldioxidneutrala eller väsentligt minska sina utsläpp. Cook nämnde också att Apple gör stora framsteg mot sina miljömål, men att det fortfarande krävs mer innovation. Cooks kommentarer kom i samband med att han tillkännagav planer på att ytterligare investera i Apples leveranskedja, butiker och forskning i Kina.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 24 mars

Apple Inc:s VD Tim Cook deltog i en diskussion om klimatförändringar vid China Development Forum. Han betonade vikten av artificiell intelligens (AI) för att hjälpa företag att minska sitt koldioxidavtryck. Cook meddelade också planer på att ytterligare investera i Apples försörjningskedja, butiker och forskning i Kina. Apple har satt några av de mest ambitiösa målen bland sina konkurrenter för att minska sitt koldioxidavtryck, med Apple Watch som dess första koldioxidneutrala produkt. Cook talade också med Kinas premiärminister Li Qiang och andra internationella företagsledare.

Mint fördjupade 24 mars

SoundHound AI-aktier faller efter rapport från kortförsäljare

Aktierna i SoundHound AI har sjunkit drastiskt denna vecka efter en rapport från kortförsäljaren Capybara Research och en rapporterad nedgradering till ´underweight´ av analytiker från Cantor Fitzgerald. Capybara Research hävdade att SoundHound AI:s taligenkänningsteknik är en ´commodity service´ och att företaget ´misslyckas´. En regleringsfil från den 14 februari visade att Nvidia hade 1,73 miljoner aktier i SoundHound AI. Trots att aktierna i SoundHound AI sköt i höjden efter att Nvidia Corp. offentliggjorde en andel i AI-röslösningar förra månaden, har de senaste dagarna varit mindre än stjärniga för företaget.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 22 mars

Reddit Inc:s aktier stiger 48% över deras initiala offentliga erbjudandepris

Reddit Inc:s aktier steg med 48% över deras initiala offentliga erbjudandepris (IPO), vilket visar att investerare välkomnar företagets vision att dra nytta av tillväxten inom artificiell intelligens (AI). Företagets aktier stängde på $50.44 var på torsdagen i New York, dagen efter att företaget och några av dess aktieägare samlade in $748 miljoner i en emission prissatt på toppen av ett marknadsfört intervall. Reddit´s IPO är den fjärde största på en amerikansk börs 2024, och marknaden för första gången aktieförsäljningar fortsätter att återhämta sig efter två av de långsammaste åren på ett decennium.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 mars

Nvidia och Hippocratic AI utvecklar AI-agenter för hälso- och sjukvård

Chipmakaren Nvidia har gått samman med företaget för artificiell intelligens inom hälso- och sjukvård, Hippocratic AI, för att utveckla generativa AI-´agenter´ som inte bara presterar bättre än mänskliga sjuksköterskor på videosamtal, men också kostar mycket mindre per timme. De två företagen meddelade sitt samarbete för att bygga ´empatiska hälso- och sjukvårdsagenter´ drivna av Nvidia och utbildade på Hippocratics stora språkmodell (LLM) inriktad på hälso- och sjukvård. Hippocratics agenter har redan testats av över 1 000 registrerade sjuksköterskor och 100 licensierade läkare i USA.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 21 mars

Micron Technology på väg mot största vinsten på över 12 år tack vare AI-hårdvara

Micron Technology Inc., den största amerikanska tillverkaren av datorminneskretsar, är på väg mot sin största vinst på över 12 år efter att ha gett en överraskande stark intäktsprognos för innevarande kvartal, drivet av efterfrågan på hårdvara för artificiell intelligens. Företaget förväntar sig intäkter på mellan 6,4 och 6,8 miljarder dollar för det tredje kvartalet. Micron och dess konkurrenter kommer ur en av de värsta nedgångarna som minneskretsindustrin har upplevt, men företagsledare är optimistiska inför framtiden då den blomstrande marknaden för AI-utrustning hjälper kretstillverkare att återvända till tillväxt och lönsamhet.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 mars

AI-drivet rally driver Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. till rekordhöga aktiekurser

Trots geopolitiska bekymmer över Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) fortsätter företagets aktiekurser att stiga till rekordhöga nivåer, drivet av artificiell intelligens (AI). Utländska investerare har ökat sitt innehav till en tvåårig högsta nivå, vilket stöder TSMC:s påstående att AI kommer att vara företagets största tillväxtmotor i år. Företaget har mer än 90% andel i tillverkningen av avancerade halvledare som används för AI. Trots bekymmer om TSMC:s höga koncentration av chipstillverkning i Taiwan fortsätter företaget att expandera, med planer på att bygga en andra fabrik i Japan och avancerade anläggningar i Arizona och Tyskland.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 18 mars

YTL Power International och Nvidia bygger AI-infrastruktur i Malaysia

YTL Power International Bhd (YTL) har meddelat ett samarbete med det amerikanska teknikföretaget Nvidia Corp för att bygga en artificiell intelligens (AI) infrastruktur som kommer att föra de snabbaste superdatorerna till Malaysia senast 2024. YTL kommer att använda Nvidia H100 Tensor Core GPUs, som driver dagens mest avancerade AI-datacenter, och Nvidia AI Enterprise-programvara för att effektivisera produktionen av AI. Detta tillkännagavs efter ett möte mellan Nvidias grundare och VD Jensen Huang och premiärminister Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Direktlänk Dela The Star Online fördjupade 15 mars

AI-hysteri och gamma squeeze driver aktiemarknaden trots högre inflation

Aktiemarknaden har visat en ökning trots högre inflationssiffror. Denna ökning, som drivs av AI-hysteri och gamma squeeze, har dominerat över negativa inflationsdata. Trots detta vet kloka investerare att marknaden inte kan ignorera inflationen för evigt. QQQ, en del av Invesco QQQ Trust Series 1, har överträffat trendlinjen på diagrammet, vilket indikerar fortsatt YOLO-beteende på marknaden. Oracle Corp:s intäkter har visat en stark efterfrågan på NVIDIA Corp-chip, vilket har lett till en ökning av NVDA-aktien och dragit upp andra AI-aktier. Den så kallade momo-flocken har nu helt ersatt Tesla Inc som sin favoritaktie med NVDA. Den stora triggerpunkten för aktiemarknaden kommer att vara Nvidia GTC-evenemanget som startar den 18 mars.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 14 mars

Qualcomms nya chipset kan integrera nästa generations minnesteknik

Qualcomm kan bli första företaget att använda nästa generations minnesteknik inriktad på AI, enligt koreanska nyhetspublikationen Ajunews. Det växer spekulationer om att Qualcomms kommande flaggskeppschipset, Snapdragon 8 Gen 4, kan vara bland de första att integrera nästa generations LPDDR6-minnesteknik. Det förväntas att Qualcomm kommer att avtäcka Snapdragon 8 Gen 4-chipsetet i oktober. Detta chipset förväntas driva nästa generation av flaggskepp Android-telefoner, inklusive Samsung Electronics Galaxy S25-serien och OnePlus 13, bland andra. Nvidia och American Micro Devices kommer också att få använda en mer avancerad version av flashminne - GDDR7 - för deras nästa generation av GPU:er.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 13 mars

Broadcoms aktier faller efter besvikande intäkter från halvledarverksamheten

Broadcom Inc., en leverantör av chipp till Apple Inc. och andra stora teknikföretag, rapporterade besvikande intäkter från sin halvledarverksamhet, vilket ledde till att aktierna sjönk på fredagsmorgonen. Trots detta förväntas företaget fortfarande nå 50 miljarder dollar i försäljning under räkenskapsåret 2024. Även om efterfrågan på Broadcoms utrustning ökar tack vare en AI-boom, kämpar företaget med långsammare försäljning inom vissa segment, exempelvis telekommunikation. Infrastrukturprogramvaruförsäljningen överträffade dock analytikernas förväntningar. Bolagets VD, Hock Tan, förväntar sig att AI-utgifterna kommer att stärkas under året.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 mars

Taiwan Semiconductor ser inkomstökning tack vare AI-utveckling

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) rapporterade en ökning av intäkterna med 9,4% under de två första månaderna 2024, trots tecken på att iPhone-försäljningen saktar ner. Företaget, som är Asiens största, rapporterade försäljningen till NT$397.4 miljarder ($12.6 miljarder) från januari till februari. TSMC, huvudchipmakaren till Nvidia Corp., drar nytta av aktiviteten inom artificiell intelligens, särskilt efter att OpenAI lanserade ChatGPT. TSMC förväntar sig en återgång till solid tillväxt detta kvartal.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 mars

SK Hynix ökar investeringarna i avancerad chipförpackning

SK Hynix Inc. ökar sina investeringar i avancerad chipförpackning i syfte att fånga en större del av den växande efterfrågan på en avgörande komponent inom utvecklingen av artificiell intelligens: högbandbreddminne (HBM). Företaget, baserat i Icheon, investerar mer än $1 miljard i Sydkorea i år för att utvidga och förbättra de sista stegen av sin chip-tillverkning, enligt Lee Kang-Wook, tidigare ingenjör på Samsung Electronics Co. som nu leder förpackningsutvecklingen på SK Hynix. Lee specialiserar sig på avancerade sätt att kombinera och koppla samman halvledare, vilket har blivit allt viktigare med framväxten av modern AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 mars

Airship AI Holdings stiger med 200% efter att ha fått kontrakt med USA:s justitiedepartement

Tekniksektorn sjönk på tisdagen, vilket påverkade en rad populära aktier som har gynnats av entusiasmen för artificiell intelligens. Men ett litet bolag stack ut: aktierna i Airship AI Holdings sköt i höjden med 200% efter att sensorn och datahanteringsföretaget meddelade att de fått ett kontrakt med USA:s justitiedepartement. Airship, med bas i Redmond, Washington, använder AI för att hjälpa kunder inom brottsbekämpning, försvar och offentlig sektor att hantera data. Företaget gick offentligt i december genom en sammanslagning med ett specialändamålsförvärvsbolag.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 5 mars

De tio bästa AI-aktierna att köpa enligt analytiker

Artificiell intelligens (AI) är ett växande område och AI-relaterade aktier har presterat bra under det senaste året och hittills i år, med en betydande marginal jämfört med S&P 500. AI kom mer i fokus med lanseringen av ChatGPT och en mängd liknande appar sedan slutet av 2022. PwC uppskattar att AI kan bidra med 15,7 biljoner dollar till den globala ekonomin fram till 2030. Här är de tio bästa AI-aktierna att köpa enligt analytiker: Microsoft Corp., Nvidia Corp., Alphabet Inc., Amazon.com Inc., Meta Platforms Inc., Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Ltd., Adobe Inc., ASML Holding NV, International Business Machines Corp. och Arista Networks Inc.

Direktlänk Dela Osoul Misr Magazine fördjupade 5 mars

AMD stöter på hinder för att sälja AI-chip i Kina

Advanced Micro Devices Inc. (AMD) har stött på hinder från den amerikanska regeringen i sina försök att sälja en artificiell intelligens (AI) chip skräddarsydd för den kinesiska marknaden. Detta är en del av Washingtons nedbrytning av exporten av avancerade teknologier till landet. AMD hoppades få ett klartecken från handelsdepartementet för att sälja AI-processorn till kinesiska kunder. Men amerikanska tjänstemän meddelade AMD att chippet fortfarande var för kraftfullt och att företaget måste erhålla en licens för att sälja det.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 5 mars

Nvidias uppgång väcker försiktighet bland investerare

Nvidias aktieuppgång påminner om Teslas tidigare framgångar och efterföljande fall, vilket väcker försiktighet bland investerare. Nvidia har gått från att vara en nischad chipstillverkare till ett av världens största företag, tack vare en enorm försäljningstillväxt. Samtidigt har Tesla sett en nedgång på över 50% från sin topp 2021. Analytiker varnar för att Nvidias framgångar kan vara överdrivna och jämför situationen med dotcom-bubblan. Trots detta har Nvidia rapporterat stora vinster, med en nettointäkt som ökade med över 500% till nästan 30 miljarder dollar förra året.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 3 mars

Ex-Googler Kelsey Hightower ser stort potential i AI-verktyget Perplexity

Kelsey Hightower, en framstående teknisk personlighet och tidigare Google-utvecklare, har uttryckt sin entusiasm för AI-verktyget Perplexity, som stöds av Jeff Bezos. Hightower tror att Perplexity AI kan ersätta sökmotorer som Google en dag. Han jämförde användningen av Perplexity AI med att läsa CliffsNotes, medan han likställde Google Sök med att läsa indexet på baksidan av en bok. Perplexity AI levererar formaterade svar komplett med källor istället för att presentera sökresultat. Verktyget kan också komma förinstallerat på Carl Peis kommande Nothing Phone 2a.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 1 mars

Dell Technologies ökar med 14% efter starka resultat tack vare AI-utrustning

Dell Technologies Inc. ökade med omkring 14% i sen handel efter att ha rapporterat försäljnings- och vinstsiffror som överträffade förväntningarna, drivna av efterfrågan på IT-utrustning för hantering av artificiell intelligens (AI). Dells infrastrukturenhet, som inkluderar servrar, rapporterade en intäkt på 9,33 miljarder dollar i det fjärde kvartalet, vilket överträffade prognoserna. En sekventiell ökning i försäljningen från föregående period drevs främst av AI-optimerade servrar, sa Dell. Försäljningen av persondatorer minskade med 12% till 11,7 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 mars

Nvidia-chefen avslöjar sin favorit AI forskningsverktyg

Nvidia Corp:s VD Jensen Huang avslöjade nyligen att han använder AI-verktygen Perplexity AI och Microsoft-baserade OpenAI´s ChatGPT nästan varje dag för forskning, inklusive datorstödd läkemedelsupptäckt. Båda verktygen använder Nvidia-hårdvara. Google Gemini fanns inte på Huangs lista. Perplexity, som beskriver sig själv som ´världens första konversationssvarsmotor´, låter användare upptäcka nyheter och aktuella händelser, något som saknas hos konkurrenter som ChatGPT och Gemini. Nvidia, ledd av Huang, har nyligen lett en finansieringsrunda på 73,6 miljoner dollar i Perplexity.

Direktlänk Dela TradingView fördjupade 27 februari

Cathie Wood säljer aktier i Taiwan Semiconductor och Nvidia

Cathie Wood har sålt aktier i Taiwan Semiconductor Manufacturing Corp. för första gången på över två år, vilket minskar exponeringen mot chipmakerns nyckelkund Nvidia Corp. Ark Autonomous Technology and Robotics ETF sålde 8 599 amerikanska depåbevis i Taiwans största företag, det första försäljningen av aktien sedan slutet av 2021. Samma ETF sålde 2 362 aktier i Nvidia samma dag. Trots att Wood var en av de mest framstående rösterna som förutspådde att AI skulle vara en game-changer, sålde hon Nvidia-aktier under hela förra året.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 februari

Mark Zuckerberg planerar intensiv vecka i Asien för att arbeta med AI och stärka banden med ledare

Mark Zuckerberg, VD för Meta Platforms Inc., planerar en intensiv vecka i Asien med stopp i Japan, Sydkorea och Indien för att arbeta med artificiell intelligens (AI) och stärka banden med företags- och regeringsledare i regionen. Han kommer att träffa företagets utvecklare i Tokyo för att diskutera företagets Quest virtual reality-headset och dess stora språkmodell Llama. I Seoul kommer han möta partners, Sydkoreas president Yoon Suk Yeol, Samsung Electronics Co: s ordförande Jay Y. Lee och LG Electronics Inc: s VD. Efter Seoul planerar Zuckerberg att resa till Jamnagar, Gujarat i västra Indien för att delta i förbröllopsfirandet av miljardären Mukesh Ambanis yngsta son, Anant Ambani.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 februari

Stora tekniknamn investerar i robotföretaget Figure AI

Jeff Bezos, Nvidia Corp och andra stora tekniknamn investerar i startup-företaget Figure AI, som utvecklar humanoida robotar. Figure AI samlar in cirka 675 miljoner USD i en finansieringsrunda som värderar företaget till cirka 2 miljarder USD. Genom sitt företag Explore Investments har Bezos bidragit med 100 miljoner USD. Microsoft investerar 95 miljoner USD, medan Nvidia och en fond knuten till Amazon.com bidrar med 50 miljoner USD vardera. Figure AI hoppas att dess robot, Figure 01, ska kunna utföra farliga jobb som inte passar för människor.

Direktlänk Dela The Business Times Singapore fördjupade 24 februari

Stora tekniknamn investerar i utvecklingen av mänsklika robotar

Jeff Bezos, Nvidia Corp. och andra stora tekniknamn investerar i ett företag som utvecklar mänsklika robotar, enligt källor med insyn. Start-up-företaget Figure AI Inc., som även stöds av OpenAI och Microsoft Corp., håller på att samla in cirka 675 miljoner dollar i en finansieringsrunda som värderar företaget till ungefär 2 miljarder dollar. Bezos har engagerat 100 miljoner dollar genom sitt företag Explore Investments LLC. Microsoft investerar 95 miljoner dollar, medan Nvidia och en fond knuten till Amazon.com Inc. bidrar med 50 miljoner dollar vardera. Figure AI arbetar på en robot som ser ut och rör sig som en människa, kallad Figure 01.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 24 februari

UBS höjer årsprognosen för S&P 500 till 5200

UBS Groups globala förmögenhetsförvaltningsverksamhet har höjt sin årsprognos för S&P 500-indexet till 5200, med hänvisning till faktorer som ökade investeringar i artificiell intelligens och starkare än förväntade företagsvinster. S&P 500, ett mått på stora amerikanska aktier, passerade 5100 på fredagsmorgonen, efter att Nvidia Corp, ett företag som gynnas av AI, drev indexet till ett rekordhögt stängningsvärde på 5087,03. UBS nya årsprognos för S&P 500 är 200 poäng högre än dess tidigare basfall, enligt en talesperson för banken.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 23 februari

Nvidia blir världens fjärde största företag efter marknadsvärde

Chiptillverkaren Nvidia Corp har blivit världens fjärde största företag efter marknadsvärde, efter en uppgång på 16,4% på torsdagen då en kvartalsrapport överträffade analytikernas förväntningar. Företagets marknadsvärde har ökat med 740,2 miljarder dollar i år, vilket är den största ökningen globalt. Det gör Nvidia till det tredje största företaget i USA, överträffande tech-jättarna Amazon.com Inc och Alphabet Inc och bara bakom Microsoft Corp och Apple Inc. Globalt är det det fjärde största, placerat bakom Saudi Aramco. Per torsdag stod företagets marknadsvärde på 1,96 biljoner dollar, jämfört med 1,52 biljoner dollar i slutet av januari. Nvidia-aktiens 58,5% hopp i 2024 har varit avgörande för S&P 500-indexets prestanda, och bidrar till mer än en fjärdedel av indexets uppgång i år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 februari

Nvidias grafikchip H100 transformerar AI-industrin

Nvidia Corps grafikchip H100 har förvandlat företaget till en AI-kung över en natt och ökat Nvidias värde med mer än 1 biljon dollar. H100, som är en hyllning till datavetenskapspionjären Grace Hopper, är en kraftfullare version av en chipstyp som normalt finns i datorer och hjälper spelare att få den mest realistiska visuella upplevelsen. Men det har optimerats för att bearbeta stora mängder data och beräkningar i höga hastigheter, vilket gör det perfekt för den strömintensiva uppgiften att träna AI-modeller. Efterfrågan på H100 är så stor att vissa kunder måste vänta upp till sex månader för att få den.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 23 februari

Nvidias H100-chip förvandlar AI-industrin, lägger till $1 biljon till företagets värde

En grafikprocessor, H100, som Nvidia Corp. släppte 2023 har förvandlat hela företag och industrier. H100-datacenterchippen har lagt till mer än $1 biljon till Nvidias värde och förvandlat företaget till en AI-kung över en natt. Efterfrågan på H100 är så stor att vissa kunder måste vänta upp till sex månader för att få den. Nvidia, grundat 1993, var pionjär på denna marknad med investeringar som sträcker sig nästan två decennier tillbaka. Nvidia kontrollerar cirka 80% av marknaden för acceleratorer i AI-datacenter som drivs av Amazon.com Inc: s AWS, Alphabet Inc: s Google Cloud och Microsoft Corp: s Azure.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 februari

Nvidia Corp förutspår intäkter över förväntan, aktiekursen ökar

Halvledarföretaget Nvidia Corp, vars chipp anses vara guldstandarden inom AI-industrin, förutspår intäkter över förväntan för det första kvartalet. Bolagets aktier steg med cirka 12% i förhandeln på torsdagen, vilket förde företaget närmare en marknadsvärdering på 2 biljoner dollar. Nvidia-aktier tredubblades under 2023 och har ökat med nästan 40% i år på grund av växande entusiasm över affärspotentialen för artificiell intelligens. Företagets ökade marknadsvärde har gett det betydande inflytande i viktiga index, inklusive S&P 500. Bolaget har också sett stora ökningar i intäkter och vinst i takt med en AI-boom som har drivit efterfrågan på dess chipp.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 22 februari

Nvidia Corp. överträffar försäljningsprognoser, aktien rusar

Nvidia Corp. såg en kraftig ökning i tidig handel efter att ha levererat en imponerande försäljningsprognos, vilket gav ytterligare fart åt aktiens rally som redan gjort den till världens mest värdefulla chip-tillverkare. Bolaget förutspår att intäkterna under innevarande period kommer att ligga på omkring 24 miljarder dollar, vilket överträffar analytikernas genomsnittliga prognos på 21,9 miljarder dollar. Aktien steg med cirka 13% i förhandeln på torsdagen efter tillkännagivandet. Bolagets marknadsvärde har ökat med över 400 miljarder dollar i år, vilket tar dess värdering till 1,7 biljoner dollar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 22 februari

Nvidia överträffar förväntningarna med starka kvartalsresultat

Nvidia Corp, vars värde har skjutit i höjden det senaste året tack vare ökad efterfrågan på dess grafikchips för artificiell intelligens, rapporterade starkare än väntade resultat för sitt senaste kvartal, med en försäljning som mer än tredubblades jämfört med föregående år. Nvidia rapporterade en försäljning på 22,1 miljarder dollar för sitt fjärde kvartal som slutade den 28 januari, upp från 6,05 miljarder dollar. Företaget, baserat i Santa Clara, Kalifornien, tjänade 12,29 miljarder dollar, jämfört med en vinst på 1,41 miljarder dollar ett år tidigare. För det nuvarande kvartalet förväntar sig Nvidia en försäljning på cirka 24 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 22 februari

Nvidia aktien under press inför kvartalsrapport, Fed ovillig att sänka räntor

Wall Street-handlare håller aktierna i schack inför Nvidias kvartalsrapport. Nvidia har varit en viktig aktör i AI-boomen och har ansvarat för en tredjedel av Nasdaq 100:s vinst i år. Federal Reserve visade ingen brådska med att sänka räntorna, vilket också påverkade aktiemarknaden. Nvidia-aktien sjönk nästan 4%, men är fortfarande den bästa presteraren på den amerikanska aktiemarknaden i år med en uppgång på 35%. Skattkammaravkastningarna steg efter en försäljning av 20-åriga obligationer på 16 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 februari

Nvidia: ´Världens viktigaste aktie´ enligt Goldman Sachs, trots aktiekursnedgång

Nvidia Corp:s framträdande på marknaden har lett till att även optimisterna ifrågasätter om en vinstslagning kommer att räcka för att driva upp aktiekursen för AI-chipstillverkaren. Nyckelfrågan nu är om Nvidia kan möta intäktsprognoserna och försäkra investerare om fortsatt tillväxt inom generativ artificiell intelligens. Trots denna veckas nedgångar har Nvidia en marknadskapitalisering på cirka 1,7 biljoner dollar. Företagets aktie har ökat med cirka 35% 2024, trots denna veckas nedgång. Det är den största vinsten på S&P 500 Index sedan början av året.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 21 februari

SoftBank överväger att skapa 100 miljarder dollar AI-chipföretag

Aktien för SoftBank Group Corporation steg då grundaren Masayoshi Son överväger att skapa ett chipföretag värt 100 miljarder dollar som skulle tillhandahålla AI-möjliggörande halvledare. Aktierna i den Tokyo-baserade techinvesteraren ökade med upp till 3,2 procent efter att det rapporterats att miljardären på 66 år söker finansiering för en satsning på AI-chip för att konkurrera med Nvidia Corp. Projektet, kodnamn Izanagi, skulle syfta till att bygga ett AI-chipföretag som skulle komplettera Arm Holdings Plc, chipdesignföretaget där SoftBank innehar en majoritetsandel. Om Son lyckas, skulle chipprojektet inte bara överträffa Microsoft Corp:s satsning på OpenAI utan även utgöra ungefär en femtedel av den globala halvledarmarknaden.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 19 februari

Taiwans aktieindex når rekordnivåer drivet av AI-förväntningar

Taiwans aktieindex Taiex nådde rekordnivåer, drivet av förväntningar om ökad efterfrågan på artificiell intelligens-teknologi. Taiex steg med 3%, överstigande en topp från januari 2022, när marknaden återöppnade efter över en veckas firande av det kinesiska nyåret. Största delen av ökningen kom från ett 7,9% hopp i Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), landets största aktie och nyckelleverantör av halvledartjänster för Nvidia Corp. Utsikterna för ytterligare vinster i TSMC och andra teknikaktier har lockat internationella investerare, som har köpt nästan $14 miljarder värda taiwanesiska aktier sedan slutet av oktober.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 februari

Nvidia Corp. presenterar sina senaste investeringar

Investerare fick på onsdag en inblick i var fondförvaltare har gjort sina senaste satsningar, då dessa förvaltare offentliggjorde de obligatoriska kvartalsrapporterna om sina innehav. Onsdagen erbjöd också en titt på investeringar gjorda av vissa offentliga företag, inklusive chipjätten Nvidia Corp. NVDA, som anslöt sig till dessa pengaförvaltare genom att lämna in en 13-F efter stängningsklockan.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 15 februari

Nvidias VD förutser lägre AI-utvecklingskostnader än förväntat

Nvidias VD, Jensen Huang, förutser att framstegen inom datorteknik under de kommande åren kommer att hålla kostnaderna för utveckling av artificiell intelligens (AI) långt under de 7 biljoner dollar som det påstås att Sam Altman samlar in. Huangs företag tillverkar de mest eftertraktade AI-acceleratorerna och han är säker på att chipindustrin kommer att sänka kostnaderna för AI. Huang reagerade på en rapport i Wall Street Journal att OpenAI:s VD Sam Altman försöker samla in 7 biljoner dollar från investerare i Mellanöstern för ett halvledarinitiativ för att driva AI-projekt som skulle konkurrera med Nvidia.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 12 februari

Veckans toppnyheter: AI:s ökande inflytande, NVIDIA:s prisprognos, ChatGPT:s hemlighet avslöjad och mer

Veckan har präglats av en rad händelser som understryker den ökande kraften hos artificiell intelligens och dess inflytande över olika branscher. Goldman Sachs har höjt sin 12-månaders prisprognos för NVIDIA Corp till 800 dollar, vilket signalerar en potentiell ökning på 21% från dess nuvarande position. Hemligheten bakom OpenAI´s ChatGPT, som stöds av Microsoft Corp, har avslöjats. Investerare intresserade av Elon Musks AI-företag, xAI, vill utnyttja miljardärens nätverk av företag, känd som ´Muskonomy´. AI-startupen Midjourney Inc. har anlitat tidigare Apple Inc Vision Pro hårdvaru chef, Ahmad Abbas. Slutligen har AI löst ett 2000 år gammalt mysterium genom att dekryptera de Herculaneum Papyri, gamla rullar som brändes av Vesuvius utbrott.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 11 februari

Nvidia hotar att överträffa Amazon som fjärde mest värdefulla amerikanska företaget

Nvidia Corp:s aktie har ökat så mycket i år att den nu hotar att överträffa Amazon.com Inc. som det fjärde mest värdefulla amerikanska företaget. Nvidia, som har lagt till nästan hela Tesla Inc:s marknadsvärde under de senaste två månaderna, är värda 1,74 biljoner dollar, bara lite under Amazon på 1,77 biljoner dollar. Google-ägaren Alphabet är det tredje mest värdefulla företaget.

Direktlänk Dela Bank Automation News fördjupade 9 februari

Nvidia hotar att överträffa Amazon som USA:s fjärde mest värdefulla företag

Nvidia Corp:s aktier har stigit så mycket i år att de hotar att överträffa Amazon.com Inc. som det fjärde mest värdefulla företaget i USA. Nvidia, som har lagt till nästan hela Tesla Inc:s marknadsvärde under de senaste två månaderna, är nu värt 1,72 biljoner dollar, strax under Amazon på 1,76 biljoner dollar. Aktierna har ökat med mer än 40% hittills i 2024 på grund av tecken på att efterfrågan på deras kretsar för artificiell intelligens fortsätter att vara stark. Detta har dock väckt oro över om vinsterna är hållbara.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 9 februari

Super Micro Computer Inc. överstiger förväntningarna med AI-servrar

Super Micro Computer Inc., baserat i Kalifornien, har mer än fördubblats i år, vilket bygger på förra årets ökning med cirka 250% och lätt överskuggar avkastningen av andra AI-relaterade aktier som Nvidia, Advanced Micro Devices Inc. och Microsoft Corp. Företaget är nu upp cirka 700% sedan slutet av 2022 på grund av stark efterfrågan på dess servrar, infrastrukturen för de chips som i sin tur driver artificiella intelligensapplikationer. Super Micro har nu en marknadskapitalisering på cirka $37 miljarder, mer än åtta gånger dess storlek vid slutet av 2022.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 6 februari

Nvidia gynnas av Metas ökade AI-utgifter

Nvidia Corp. är den ´tydliga förmånstagaren´ av Meta Platforms Inc:s ökade utgifter på artificiell intelligens, enligt en analytiker. Meta, moderbolaget till Facebook, förväntar sig nu att spendera mellan 30 och 37 miljarder dollar på kapitalutgifter i år, jämfört med tidigare prognoser på mellan 30 och 35 miljarder dollar. ´Vår nya prognos speglar vår växande förståelse för våra AI-kapacitetsbehov när vi förutser vad vi kan behöva för de kommande generationerna av grundläggande forskning och produktutveckling´, sade Susan Li, CFO på Meta.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 2 februari

Nvidia samarbetar med Singtel för AI-drivna datacenter i Sydostasien

Singapore Telecommunications (Singtel) har valt Nvidia Corp för att integrera artificiell intelligens (AI) i sina datacenter i Sydostasien. Singtel kommer att erbjuda tillgång till Nvidias grafikprocessorer (GPU:er) genom sina regionala datacenter, vilket gör att klienter kan använda AI-teknik för digitala tjänster utan att behöva äga och hantera dyra processorer. Detta samarbete ligger i linje med den växande efterfrågan på Nvidia-chip, som är nödvändiga för att hantera dataintensiva arbetsbelastningar. Nvidia, som kämpar mot amerikanska teknikrestriktioner i sin nyckelmarknad Kina, fokuserar på att bredda sina globala horisonter. Singtel expanderar också sitt datacenter närvaro i Sydostasien, inklusive Thailand och Indonesiens Batam Island, med planer att gå in i Japan och andra Asien-Pacifika marknader.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 31 januari

Teknologijättarnas AI-satsningar når inte upp till investerarförväntningar

Aktierna för teknikföretagen Microsoft, Google och AMD sjönk efter att de presenterade sina resultat för de senaste tre månaderna av 2023 och prognoser för det nuvarande kvartalet. Trots framsteg inom artificiell intelligens (AI) och positiva resultat, var investerarnas förväntningar högre. Microsofts intäkter ökade snabbast sedan 2022, delvis tack vare AI-produkter. Google ställde frågor om hur aggressiva de var inom AI, medan AMD:s nya AI-processor förväntas generera mer försäljning än väntat. Investerare ville dock ha mer klarhet om hur mycket AI kommer att bidra till den ekonomiska utvecklingen framöver.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 31 januari

OpenAI:s VD Sam Altman besöker Sydkorea för att diskutera globalt nätverk för AI-chipproduktion

Sam Altman, VD för det amerikanska företaget OpenAI, befinner sig i Sydkorea för att diskutera etableringen av ett globalt nätverk för produktion av artificiella intelligens (AI) chip. Altman syftar till att främja samarbete med ledande sydkoreanska chiptillverkare, inklusive Samsung Electronics och SK hynix, för att göra betydande framsteg på den konkurrensutsatta AI-chipmarknaden, som för närvarande domineras av den amerikanska teknikjätten Nvidia Corp. Samsung Electronics och SK hynix är nyckelspelare på den globala AI-chipmarknaden och har en marknadsandel på mer än 90 procent på den globala HBM-marknaden.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 26 januari

OpenAI:s VD besöker Sydkorea för att diskutera globalt nätverk för AI-chip tillverkning

Sam Altman, VD för amerikanska företaget OpenAI, har besökt Sydkorea för att diskutera möjligheter att etablera ett globalt nätverk för tillverkning av AI-chip med ledande chipstillverkare i landet. Altman besökte Samsung Electronics produktionslinje för halvledare i Pyeongtaek och träffade Kyung Kye-hyun, chef för chipverksamheten på det koreanska företaget. Han ska också träffa SK hynix VD Kwak Noh-jung och SK Group ordförande Chey Tae-won. Altman söker ett nytt partnerskap för att utmana AI-chipmarknaden, som huvudsakligen domineras av amerikanska Nvidia Corp. Sydkoreanska chiptillverkare Samsung Electronics och SK hynix producerar premium HBM-chip för AI-processorer.

Direktlänk Dela Siasat Daily fördjupade 26 januari

Intel förväntar sig fortsatt nedgång i datacenterverksamheten trots AI-möjligheter

Intel Corp. förväntar sig en fortsatt dubbla siffrors nedgång i sin datacenterverksamhet, trots att företaget ännu inte har utnyttjat sin AI-möjlighet. Aktien har stigit med cirka 50% sedan tredje kvartalets rapport, delvis på grund av potentialen att tillhandahålla chip för artificiell intelligens. Men på torsdagen sjönk aktien med cirka 11% efter timmar på grund av en lägre än förväntad prognos för första kvartalet. Nvidia Corp. har sett en nästan 280% tillväxt i sin datacenterverksamhet, medan Intel CFO Dave Zinsner meddelade att företaget har en pipeline på 2 miljarder dollar för sin acceleratorproduktlinje, kodnamn Gaudi.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 26 januari

Google löser patenttvist och ingår partnerskap med AI-startup

Googles moderbolag, Alphabet Inc, såg en ökning av sina aktier på torsdagen efter att ha löst en patenttvist om AI-teknologi på onsdagen, där kravet uppgick till hela 1,67 miljarder dollar. Tvisten inleddes av Singular Computing, grundat av datavetaren Joseph Bates, som anklagade Google för att missbruka dess datalösningar. Google har också ingått ett partnerskap med Hugging Face, en startup specialiserad på AI-programvara, för att vara värd för dess plattform på Googles molndatornätverk. Detta samarbete kommer att tillåta Hugging Face att erbjuda sin plattform via Google Cloud, vilket avsevärt utökar utvecklares tillgång till startupens AI-verktyg.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 januari

Nvidias medgrundare besöker Kina för första gången på fyra år

Nvidia Corp:s medgrundare Jensen Huang har nyligen besökt företagets kontor i Shenzhen, Shanghai och Peking, i sin första resa till Kina på fyra år. Besöket sammanföll med ökade bekymmer om Beijings förmåga att kringgå amerikanska chiprestriktioner. Huang har varnat för att en eskalering av sanktioner som syftar till att stoppa flödet av AI-träningschip kan driva kinesiska företag att utveckla sina egna alternativ, vilket kan skada amerikanska teknikledare på lång sikt. Nvidia har mer än tredubblat sitt marknadsvärde 2023, tack vare sin centrala roll i AI-utveckling.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 22 januari

Taiwanska TSMC förutser stark tillväxt för globala halvledarsektorn

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) förutser en stark återhämtning för den globala halvledarsektorn, med en förväntad tillväxt på minst 10% i år, enligt företagets VD, C.C. Wei. Denna optimism kommer efter en 2% nedgång förra året, orsakad av en avmattning i den globala ekonomin, militära konflikter och svag efterfrågan på konsumentelektronik. TSMC, som tillverkar chips för AI, tror att den snabba tillväxten av generativ AI kommer att fortsätta, vilket är goda nyheter för företaget. TSMC:s stora kunder inkluderar Nvidia Corp. och Advanced Micro Devices Inc.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 21 januari

AMD och Nvidia når rekordhöga värderingar på grund av AI-chip

AMD och Nvidia nådde rekordhöga värderingar på torsdagen när investerare fortsätter att söka aktier i företag som bygger chipp som driver artificiell intelligens (AI). AMD:s aktier steg med över 1% under handeln på torsdagen för att nå sitt högsta någonsin slutpris, $162,67, medan Nvidia steg med knappt 2% till $571,07. Nvidia har varit den primära GPU-leverantören till AI-företag de senaste två åren. AMD, den näst största fristående GPU-tillverkaren, tillkännagav förra året en ny chip som kunde konkurrera med Nvidias H100. Meta CEO Mark Zuckerberg meddelade planer på torsdagen att köpa miljarder dollar värda Nvidia och andra GPU:er i år.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 18 januari

AMD-aktien närmar sig rekordhögsta stängning på grund av AI-optimism

Advanced Micro Devices Inc:s (AMD) aktie närmar sig sitt rekordhöga stängningspris på grund av ökad optimism för företagets möjligheter inom artificiell intelligens (AI). Aktien steg med mer än 7% till $157.67, mindre än 3% från dess rekordhöga stängningspris på $161.91 som uppnåddes den 29 november 2021. Aktierna i Nvidia Corp och Micron Technology Inc ökade också, med 2,8% respektive 2,3%. Analytikern John Vinh från KeyBanc Capital Markets har nyligen uttryckt positiva kommentarer om AMD:s serververksamhet och förbättrat sina förväntningar på företagets MI300X-accelerator för AI-applikationer. Han tror att Microsoft Corp kommer att öka användningen av MI300X-grafikprocessornheten under första kvartalet, medan andra kunder som Meta Platforms Inc och Oracle Corp kan följa efter.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 16 januari

Sam Altman riskerar att sprida sina talanger för tunnt med flera ambitiösa projekt

Sam Altman, chef för OpenAI, riskerar att sprida sina talanger för tunnt med flera ambitiösa projekt på sin att-göra-lista för det kommande året. Förutom att driva världens ledande AI-företag arbetar Altman med Jony Ive, Apples före detta chefsdesigner, för att införa AI-modeller i nya hårdvaruenheter. Han planerar också att starta ett nytt AI-chipföretag för att konkurrera med marknadsledaren Nvidia Corp. Altman har sökt finansiering från de med de djupaste fickorna, inklusive Masayoshi Son och Mellanösterns suveräna välståndsfonder. Samtidigt driver han Worldcoin, ett krypto-projekt som syftar till att skanna ögonen på miljarder människor.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 13 januari

Mayo Clinic tecknar avtal med AI-startup Cerebras

Mayo Clinic har tecknat ett avtal med tech-startupen Cerebras, som blir dess första AI-partner. Mayo Clinic kommer att ge Cerebras miljontals dollar för att hjälpa till att bygga teknikverktyg baserade på Mayos samling av avidentifierade patientdata. Cerebras har cirka 380 anställda och bygger och säljer superdatorer speciellt utformade för AI-applikationer inom flera branscher. Avtalet ger Mayo tillgång till Cerebras superdatorer samt ett Cerebras-team för att utveckla hälsomodeller. Mayo kommer sedan att äga vad de bygger.

Direktlänk Dela STAT News fördjupade 9 januari

Nvidia lanserar nya grafikchips för AI-datorer

Nvidia Corp. har introducerat tre nya grafikchips för att stödja användningen av AI på persondatorer. De nya chippens förbättrade komponenter kommer att göra det möjligt för gamers, designers och andra datoranvändare att utnyttja AI utan att behöva förlita sig på fjärrtjänster som nås via internet. Nvidia hävdar nu att dess grafikchips är de bästa motorerna för att driva de nya typerna av bärbara datorer och stationära datorer. De nya produkterna kommer att erbjuda en ´storleksordning´ förbättring över maskiner som drivs av Intel-chips, enligt Justin Walker, en vice VD på Nvidia.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 januari

Nasdaq 100 har sitt bästa år sedan 1999, drivet av stora teknikföretag och AI

Nasdaq 100 har haft sitt bästa år sedan 1999, med en ökning på 7 biljoner dollar, medan S&P 500 närmar sig ett rekord. Stora teknikföretag har drivit marknaden till nära all-time-highs, med artificiell intelligens (AI) och en försiktig Federal Reserve som främsta anledningar. Matt Maley vid Miller Tabak + Co tror att om aktiemarknaden kan bryta igenom det rekordet på ett betydande sätt under januari, kommer det att vara mycket bullish. De sju största amerikanska teknikföretagen, inklusive Nvidia Corp., Microsoft Corp., Amazon.com Inc., Apple Inc., Google, Meta Platforms Inc. och Tesla Inc., stod för 64% av årets uppgång. Michael Landsberg vid Landsberg Bennett Private Wealth Management tror att företag med en tydlig AI-strategi kommer att fortsätta att gå bra 2024.

Direktlänk Dela CPA Practice Advisor fördjupade 29 december

Aktiemarknaden avslutar framgångsrikt år nära rekordhöga nivåer

Aktiemarknaden närmar sig slutet på ett framgångsrikt år, med marknaden nära rekordhöga nivåer. Nasdaq 100 har haft sitt bästa år sedan 1999, med en ökning på 7 biljoner dollar. S&P 500 var nära ett rekord och låg 1% under den genomsnittliga helårsökningen som förutspåddes i en nyligen genomförd undersökning med analytiker. De sju största amerikanska teknikföretagen, inklusive Nvidia Corp., Microsoft Corp., Amazon.com Inc., Apple Inc., Google förälder Alphabet Inc., Meta Platforms Inc. och Tesla Inc., stod för 64% av årets rally. Dessa företag förväntas visa en vinsttillväxt på 22% nästa år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 29 december

Elbilar överträffar AI som största inkomstkälla för halvledarindustrin 2024: Undersökning

Enligt en undersökning utförd av KPMG LLP och Global Semiconductor Alliance (GSA) är fordonsindustrin den viktigaste inkomstkällan för halvledarindustrin. Detta kan tillskrivas den fortsatta datoriseringen och elektrifieringen av fordon. Artificiell intelligens (AI) kom på en nära andra plats som den näst viktigaste tillämpningen som driver intäkterna för halvledarföretag 2024. Mikroprocessorer (inklusive GPU:er som används för AI) rankades som den största produktmöjligheten för branschtillväxt under 2024. Nvidia Corp håller den största GPU-andelen för användning i datacenter, medan Qualcomm och Advanced Micro Devices är andra stora spelare inom AI-chip.

Direktlänk Dela Investing.com United Kingdom fördjupade 26 december

OpenAI:s VD Sam Altman: Teknikmogulen med lyxig livsstil och starka kontakter

OpenAI:s VD, Sam Altman, är känd för sin lyxiga livsstil och starka kontakter i teknikindustrin. Trots en årlig lön på $58,333, har hans investeringar i olika sektorer gjort honom till en förmögen man. Altman äger bland annat en klockkollektion med verk värda hundratusentals dollar, en bilkollektion inklusive en McLaren F1 värderad till $15 miljoner och fastigheter värda $85 miljoner. Trots interna konflikter och ledningsproblem har Altman lyckats behålla stöd inom OpenAI. Han har nyligen återanställts som VD och företaget diskuterar nu en finansieringsrunda som kan värdera företaget till över $100 miljarder.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 26 december

OpenAI i tidiga samtal om att höja finansiering till ett värde av över 100 miljarder dollar

Microsoft-stödda OpenAI är i tidiga samtal för att höja en ny finansieringsrunda till ett värde på eller över 100 miljarder dollar, enligt källor. Om finansieringsrundan genomförs som planerat, skulle det göra AI-företaget till det näst mest värdefulla start-up-företaget i USA, endast bakom Elon Musks Space Exploration Technologies Corp. OpenAI har hittills samlat in 13 miljarder dollar från bland annat Microsoft. Amazon.com och Googleägda Alphabet har sedan dess investerat miljarder i OpenAI-konkurrenten Anthropic. OpenAI har också diskuterat att höja finansieringen för ett nytt chipföretag med Abu Dhabi-baserade G42.

Direktlänk Dela Yahoo Finance UK fördjupade 25 december

OpenAI i diskussioner för ny finansieringsrunda som kan överstiga 100 miljarder dollar

OpenAI, företaget bakom ChatGPT och en ledare inom AI-innovation, är rapporterat i tidiga skeden av diskussioner för att säkra en ny finansieringsrunda som potentiellt kan överstiga 100 miljarder dollar. Diskussioner med potentiella investerare har börjat, vilket skulle stärka OpenAIs position bland världens mest värdefulla startups. Om denna finansiering blir verklighet, skulle det placera OpenAI som den näst mest värdefulla startupen i USA, endast efter Elon Musks Space Exploration Technologies Corp. OpenAI undersöker också möjligheter att finansiera ett nytt chipmakeri-projekt, i samtal med Abu Dhabi-baserade G42.

Direktlänk Dela Tekedia fördjupade 24 december

15 aktier som kan göra dig rik på 5 år enligt ChatGPT

Enligt AI-verktyget ChatGPT finns det 15 aktier som kan göra investerare rika inom fem år. Portföljen som valdes av ChatGPT under ett experiment av finanstjänstföretaget finder.com har överträffat Storbritanniens 10 mest populära fonder med en uppgång på 16,73% sedan 6 mars, jämfört med de brittiska fondernas genomsnittliga avkastning på 6,24%. Några av de största namnen som valdes av ChatGPT inkluderar Apple Inc (NASDAQ:AAPL), Amazon.com Inc (NASDAQ:AMZN) och NVIDIA Corp (NASDAQ:NVDA).

Direktlänk Dela Insider Monkey fördjupade 21 december

AI ses som ett ´framväxande hot´ mot finansiell stabilitet, men driver samtidigt teknikaktier till nya höjder

USA:s finansminister Janet Yellen, som också är ordförande för Financial Stability Oversight Council (FSOC), har kallat AI för ett ´framväxande hot´ mot finansiell stabilitet. Hon ser ett behov av att begränsa teknikens potentiella marknadsrisker. Samtidigt har AI blivit ett hushållsnamn och drivit många teknikaktier till nya höjder detta år, inklusive NVIDIA Corp, Advanced Micro Devices Inc., Alphabet Inc, Microsoft Corp och Broadcom Inc. ETF:er som specifikt investerar i AI har också haft en bra utveckling i år, med investerare i den tidigaste och största AI ETF:en, Global X Robotics & Artificial Intelligence ETF BOTZ, rikare med 37% i år.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 december

USA undersöker Nvidias nya AI-chip för Kina

USA:s handelsminister, Gina Raimondo, har meddelat att USA undersöker tre nya artificiella intelligensacceleratorer som Nvidia Corp utvecklar för Kina. Detta kommer efter att Raimondo tidigare i månaden lovat att begränsa alla nya chips som ger Kina AI-förmågor. Nvidia, baserat i Santa Clara, Kalifornien, utvecklar nu Kina-specifika chip efter att USA skärpt exportkontrollerna för att blockera exporten av halvledare som företaget tidigare designat för Kina. Raimondo varnade företag om att USA kan och kommer att skärpa kontrollerna ytterligare för att förhindra nya teknologier som kan ge Beijing fördelar.

Direktlänk Dela BNN Bloomberg fördjupade 12 december

USA granskar Nvidias nya AI-acceleratorer för Kina

USA:s handelssekreterare Gina Raimondo har uttalat att USA granskar detaljerna kring tre nya artificiella intelligensacceleratorer som Nvidia Corp. utvecklar för Kina. Detta kommer efter ett tidigare löfte om att begränsa alla nya chip som ger Kina AI-förmågor. Nvidia, baserat i Santa Clara, Kalifornien, utvecklar nu Kina-specifika chip efter att USA skärpt exportkontrollerna för att blockera exporten av halvledare som företaget tidigare designat för Kina. Raimondo har varnat företag om att USA kan och kommer att skärpa kontrollerna ytterligare för att fånga nya teknologier som kan ge Peking en fördel.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 december

Nvidia investerar i AI-startups för potentiella vinster

Nvidia Corp. kommer att göra mer vinst i år än vad chip-tillverkaren samlat in under sina första 25 år som ett börsnoterat företag, tack vare artificiell intelligens. Nvidia använder några av dessa nya miljarder till att investera i AI-startups för att potentiellt skörda ännu större vinster. Företaget investerar i strategiska partnerskap med företag som Hugging Face, en konkurrent till OpenAI, satsar riskkapital i startups och tillhandahåller gratis teknik till tusentals startups. Nvidia har inte avslöjat hur mycket kapital det investerar genom NVentures, men har meddelat att VC-grenen hittills har gjort 19 investeringar. Mer än en tredjedel av dessa 19 företag fokuserar på att använda AI för att förbättra upptäckten av nya läkemedel.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 11 december

Stora teknikföretags AI-investeringar avgörande för S&P 500:s framtid

Framtiden för S&P 500-indexet vilar allt mer på om några av de största teknikföretagen kan omvandla sina investeringar i artificiell intelligens (AI) till ännu högre vinster. Företag som Microsoft Corp. och Nvidia Corp. har stått för cirka tre fjärdedelar av indexets ökning i år, drivet av investerarnas fascination för AI:s potential att störa stora delar av ekonomin. Nvidia Corp. har varit motorn bakom mycket av gruppens vinsttillväxt i år, medan andra företag i gruppen ännu inte har visat många AI-vinster. Framtida vinster för dessa jättar, och S&P 500 som helhet, kommer åtminstone delvis att bero på den makroekonomiska bakgrunden.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 10 december

S&P 500:s framtid beror på stora teknikföretags AI-investeringar

S&P 500-indexets framtid beror alltmer på om några av de största teknikföretagen kan omvandla sina investeringar i artificiell intelligens till ännu högre vinster. Sju företag, inklusive Microsoft Corp. och Nvidia Corp., har drivit ungefär tre fjärdedelar av indexets vinst i år, i en rally som drivs av en investerarbesatthet med AI:s potential att störa stora delar av ekonomin. Värderingarna är höga, med företagens aktier som handlas till ett genomsnitt på 32 gånger vinsten.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 10 december

Broadcom förväntar sig att AI-expansion kommer att kompensera för försäljningsnedgången

Chipleverantören Broadcom Inc. förväntar sig att den snabba expansionen av artificiell intelligens (AI) beräkning kommer att hjälpa till att kompensera för dess värsta nedgång sedan 2020. Intäkterna från nätverkskretsar som används för att stödja AI-system står nu för 15% av företagets totala chipförsäljning, och den delen kommer att växa till mer än 25% under räkenskapsåret 2024. Broadcoms försäljning växer i den långsammaste takten sedan pandemins tidiga dagar. VD:n Hock Tan förutser att AI kommer att vara en ljuspunkt och att utgifterna för datanätverk som behövs för att stödja dessa tjänster förväntas fördubblas.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 december

AMD utmanar Nvidias dominans inom artificiell intelligens

Advanced Micro Devices Inc. (AMD) har lanserat en rad produkter som utgör ett hot mot Nvidias dominans inom artificiell intelligens (AI). Bland produkterna finns grafikprocessorernaheterna (GPU) i Instinct MI300-familjen för att påskynda AI-applikationer och mjukvaruekosystemet ROCm för att konkurrera med Nvidias CUDA mjukvaruplattform. AMD planerar att vinna marknadsandelar genom att vara det andra företaget som angriper detta specifika område. Flera hårdvaruföretag, som Dell Technologies, Lenovo och Supermicro, kommer att erbjuda AMD:s nya chips i sina system. Analytiker tror att AMD:s chips kommer att kunna få fotfäste på AI-marknaden eftersom de kan erbjuda kunderna lägre kostnader och i vissa fall högre prestanda än Nvidia just nu.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 7 december

Global marknad för AI inom precisionsmedicin förväntas växa till 5,79 miljarder dollar 2032

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom precisionsmedicin förväntas växa från 1,28 miljarder dollar 2022 till 5,79 miljarder dollar 2032, med en årlig genomsnittlig tillväxttakt (CAGR) på 16,3% under prognosperioden. AI har revolutionerat precisionsmedicin genom att använda dataanalys och maskininlärning för att personifiera hälso- och sjukvården på ett aldrig tidigare skådat sätt. AI kan hjälpa till med diagnos, val av behandling och prognos med en anmärkningsvärd noggrannhet. Några av de stora spelarna på marknaden inkluderar BioXcel Therapeutics, Inc., Sanofi S.A., NVIDIA Corp., Google Inc., IBM, Microsoft, Intel Corp., AstraZeneca Plc, GE HealthCare och Enlitic, Inc.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 6 december

Paris-baserade AI-startupen Mistral AI nära att stänga 450 miljoner euro-finansiering

Paris-baserade Mistral AI, en startup inom artificiell intelligens, är på väg att stänga en finansieringsrunda på 450 miljoner euro från investerare, inklusive Nvidia Corp och Salesforce, till ett värde av 2 miljarder dollar. Enligt uppgifter kommer Nvidia och Salesforce att investera ytterligare 120 miljoner euro i konvertibla skulder. Företagets tre medgrundare, Arthur Mensch, Timothée Lacroix och Guillaume Lample, kommer att sälja aktier för mer än 1 miljon euro vardera. Aktieförsäljningen inkluderar också Mistral AI:s chefsrådgivare, tidigare franska ministern Cedric O.

Direktlänk Dela Silicon Canals fördjupade 6 december

Huawei ses som en formidabel konkurrent till Nvidia i AI-chiprace

Huawei Technologies Co. är en av de mest formidabla konkurrenterna till Nvidia Corp i kampen om att producera de bästa AI-chippen, enligt det amerikanska företagets VD. Huawei, Intel Corp och en växande grupp av halvledarstartups utgör en stor utmaning för Nvidias dominerande position på marknaden för artificiella intelligensacceleratorer, sa VD Jensen Huang till reportrar i Singapore. Shenzhen-baserade Huawei har vuxit till Kinas de facto chip-techmästare och återvände till rampljuset i år med en överraskande avancerad made-in-China-smartphoneprocessor. Frågor om Kina var framträdande under Huangs besök i Singapore, där han möter premiärminister Lee Hsien Loong för att diskutera stadsstatens strategi för att tävla i den globala AI-racet. Men USA har höjt barriärerna för försäljning till Kina, vilket ytterligare stramar åt Kinas tillgång till Nvidias AI-chips i mitten av oktober.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 6 december

Huawei och Intel utmanar Nvidia i kampen om bästa AI-chip

Huawei Technologies Co. och Intel Corp. är bland de mest formidabla konkurrenterna till Nvidia Corp. i kampen om att producera de bästa AI-chippen, enligt Nvidias VD Jensen Huang. Han påpekade att dessa företag, tillsammans med en växande grupp av halvledarstartups, utgör en stor utmaning för Nvidias dominerande position på marknaden för artificiell intelligensacceleratorer. Han nämnde också att Huawei har vuxit till att bli Kinas de facto chip-teknikmästare. Frågor om Kina var framträdande under Huangs besök i Singapore, där han träffade premiärminister Lee Hsien Loong för att diskutera stadsstatens strategi för att konkurrera i den globala AI-racet.

Direktlänk Dela BNN Bloomberg fördjupade 6 december

Mistral AI nära att säkra investering på cirka 450 miljoner euro

Mistral AI är i slutskedet av att samla in cirka 450 miljoner euro ($487 miljoner) från investerare, inklusive Nvidia Corp. och Salesforce Inc., i en finansieringsrunda som värderar OpenAI-konkurrenten till cirka $2 miljarder. Affären inkluderar mer än 325 miljoner euro i eget kapital från investerare ledda av Andreessen Horowitz, som förhandlar om att investera 200 miljoner euro. Nvidia och Salesforce har gått med på att bidra med ytterligare 120 miljoner euro i konvertibel skuld. Vissa detaljer kan fortfarande ändras.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 4 december

CoreWeave värderas till 7 miljarder dollar efter minoritetsandelssalg

Cloud computing-leverantören CoreWeave har meddelat att de har avslutat en försäljning av en minoritetsandel till investerare ledda av Fidelity Management & Research Co. och Investment Management Corp. of Ontario. Jane Street, JPMorgan Asset Management, Nat Friedman, Daniel Gross, Goanna Capital och Zoom Ventures deltog också i affären. Transaktionen värderar företaget till 7 miljarder dollar. CoreWeave, som var tidig med att använda Nvidia´s grafikchips i datacenter, bygger nu ut dessa för att erbjuda AI-relaterad databehandling.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 3 december

Nvidia Corp. leder omvandlingen med generativ AI och hållbara lösningar

Generativ artificiell intelligens (AI) är en omvandlande kraft som omdefinierar hur företag närmar sig produktivitet och innovation. Nvidia Corp. är engagerade i hållbarhet och driver innovationer i strömeffektiva GPU:er, vilket förstärker deras engagemang för miljöansvar, enligt Manuvir Das, vice VD för företagsdatorer på Nvidia. AI fortsätter att omforma teknikindustrin och Nvidias gen AI och hållbara hårdvarulösningar är i framkant för att stärka företag för framtiden. Gen AI revolutionerar företagsproduktivitet och från moln till nyckelfärdiga lösningar förenklar AI-implementering.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 2 december

AI förväntas bli ett stort investeringstema 2024, enligt analytiker

Artificiell intelligens (AI) har varit ett av de bäst presterande investeringstemanen under 2023. Wall Street förväntar sig en våg av AI-investeringar 2024 och framåt. Om ett eller två AI-företag gör stora genombrott i skapandet av artificiell allmän intelligens (AGI) kan dessa företag få en oöverträffad fördel. Jay Jacobs från BlackRock och Seth Carpenter från Morgan Stanley förutspår att kommersialiseringen av AI kommer att vara ett av de största investeringstemanen 2024. Morgan Stanley rekommenderar fyra aktier att köpa med AI-expertis och resurser för att potentiellt dominera AI-marknaden: Microsoft Corp., Alphabet Inc., Nvidia Corp. och Meta Platforms Inc.

Direktlänk Dela U.S. News & World Report fördjupade 1 december

AI revolutionerar teknikindustrin, molnteknik i fokus

Artificiell intelligens (AI) har revolutionerat teknikindustrin, med stora aktörer som Google LLC och Amazon Web Services Inc. i täten för molnteknik. Under de senaste 10 åren har dessa företag gjort betydande framsteg. Jerry Chen, generell partner på Greylock Partners, diskuterar olika molnparadigmer, inklusive AI-moln och edge-moln. Han nämner att det nu finns en tävling om vilket företag som kan lägga till AI-moln i sin portfölj och vinna på den marknaden. Chen diskuterar också hur fler organisationer vill köra öppen källkodsmodeller i sina datacenter eller privata moln, och att moln fortsätter att vara en oundviklig trend.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 30 november

ChatGPT: AI:s ´iPhone-ögonblick´ och dess inverkan på tekniksektorn

För ett år sedan debuterade en mycket snabb och flytande chatbot kallad ChatGPT, vilket har blivit det viktigaste ögonblicket för Silicon Valley sedan lanseringen av Apples iPhone 2007. ChatGPT, som använder en teknik som kallas generativ AI, och dess senaste iterationer och kopior har stört hierarkierna i nästan alla tekniksektorer, inklusive halvledare, konsument, hårdvara, mjukvara och molnet. Tekniken har också återuppväckt startup-gemenskapen, särskilt i San Francisco, med nya idéer och finansiering. Företag experimenterar och använder AI för att eliminera jobb och bli mer effektiva. Morgan Stanley sade förra månaden att det tror att 44% av arbetskraften kommer att påverkas under de närmaste åren, med en ekonomisk inverkan på $2,1 biljoner, så småningom stigande till $4,1 biljoner.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 30 november

Nvidia lanserar ny AI-mikrotjänst för att förbättra noggrannheten hos företags chatbots och AI-verktyg

Nvidia Corp. har idag meddelat om en ny generativ AI-mikrotjänst, NeMo Retriever, designad för att låta företag koppla anpassade chatbots och AI-sammanfattningsverktyg till företagets realtidsdata för att leverera mer exakta resultat. NeMo Retriever är en del av Nvidia NeMo, en familj av ramverk och verktyg för att bygga, anpassa och distribuera generativa AI-modeller. NeMo Retriever kan mata in uppdaterad data i en stor språkmodell (LLM) från flera källor, vilket minskar risken för felaktiga svar eftersom LLM har bättre kontextuell information att dra nytta av. Företagskunder som Cadence Design Systems Inc., Dropbox Inc., SAP SE och ServiceNow Inc. arbetar redan med Nvidia för att använda denna nya funktion.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 28 november

ESG-fondförvaltare oroade över risker med artificiell intelligens

ESG-fondförvaltare som har satsat på stora teknikföretag på grund av deras låga koldioxidutsläpp och höga avkastning börjar bli allt mer oroliga för sektorns experiment med artificiell intelligens (AI). Exponering för AI representerar nu en ´kortsiktig risk för investerare´, säger Marcel Stotzel, portföljförvaltare på Fidelity International i London. Han är orolig för att det kan inträffa en ´AI-backlash´, där något oväntat utlöser en betydande marknadsnedgång. Fidelity är nu bland de fondförvaltare som diskuterar säkerhetsfunktioner med företag som utvecklar sådana teknologier, till exempel en ´kill switch´ som kan aktiveras om AI-system en dag går rogue.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 27 november

OpenAI återanställer Sam Altman och omarbetar sin styrelse

OpenAI kommer att återanställa Sam Altman som VD och omarbeta sin styrelse med nya direktörer. Den initiala styrelsen kommer att ledas av Bret Taylor, tidigare med-VD för Salesforce Inc. och direktör på Twitter innan det förvärvades av Elon Musk. De övriga direktörerna är Larry Summers, USA:s finansminister under president Bill Clinton, och befintlig medlem Adam D´Angelo, medgrundare och VD för Quora Inc. OpenAI arbetar nu med att ”reda ut detaljerna”. Styrelsen kommer inte att vara slutgiltig: dess huvudprioritet är att välja upp till nio nya direktörer. Altman kommer troligen att ansluta till styrelsen så småningom. Han gick också med på en intern utredning om det beteende som ledde till hans avsked.

Direktlänk Dela Luxembourg Times fördjupade 22 november

Microsoft leder inom AI trots förlust av OpenAI CEO

Microsoft är ledande inom artificiell intelligens (AI) trots att OpenAI:s VD, Sam Altman, avsatts. Microsoft är den största investeraren i OpenAI, en icke-vinstdrivande organisation med en vinstdrivande gren som utvecklar ChatGPT. Altman avskedades på grund av en kulturkrock mellan de som ville sakta ner och vara mer eftertänksamma om AI-utvecklingen för allmänhetens bästa och de som ville snabbt tjäna pengar på AI. OpenAI har nu anställt Emmett Shear, medgrundare och före detta VD för Twitch, som tillfällig VD. Microsoft har anställt Altman och tidigare OpenAI-president Greg Brockman.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 november

Sam Altman försöker samla miljarder för nytt chipföretag

Veckorna före hans chockerande avhopp från OpenAI arbetade Sam Altman aktivt för att samla miljarder från några av världens största investerare för ett nytt chipföretag, enligt källor bekanta med ärendet. Altman hade rest till Mellanöstern för att samla in pengar till projektet, som var kodnamnet Tigris. OpenAI:s VD planerade att starta ett AI-fokuserat chipföretag som kunde producera halvledare som konkurrerar mot dem från Nvidia Corp., som för närvarande dominerar marknaden för artificiell intelligensuppgifter. Altman´s chipföretag är ännu inte bildat och samtalen med investerare är i ett tidigt skede.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 19 november

Microsoft Ignite 2023 presenterar Copilots och AI-innovationer

Microsoft Ignite 2023 presenterade en rad tekniska innovationer och tillkännagav tillgängligheten för tidigare annonserade produkter. Copilots, som lovar en historisk ökning av programvaruledd produktivitet, var i fokus under evenemanget. Detta inkluderar AI-copilot-stacken som förväntas driva nästa våg av innovation. Det fanns också flera tillkännagivanden om allmän tillgänglighet, inklusive Azure boost, Fabric, Copilots för 365 och Studio. Nvidia Corp. CEO Jensen Huang diskuterade Nvidia-superdator-kluster som byggts tillsammans med Microsoft. Microsofts VD, Satya Nadella, betonade företagets ledande position inom AI. Samtidigt noterades frånvaron av Sam Altman, CEO för OpenAI, som nyligen avsattes från sin position.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 18 november

Nvidia lanserar AI-gjuteri på Microsofts Azure moln

Nvidia Corp meddelade att företaget kommer att lansera en AI-gjuteri på Microsoft Corp:s Azure moln, vilket gör det möjligt för kunder att utveckla egna chattbotar, prediktiva eller bildgenererande AI. Meddelandet gjordes under Microsofts Ignite 2023-konferens. AI-gjuteriet kommer att sammanföra Nvidias bästa AI-företagsinfrastruktur och verktyg för utvecklarproduktivitet. Erbjudandet inkluderar DGX Cloud-plattformen, som nu är tillgänglig via Azure Marketplace. Nvidia meddelade också att företaget planerar att lägga till mer databehandlingskraft till Azure genom att ta in sin nyligen tillkännagivna H200 Tensor Core GPU nästa år.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 15 november

Kinesisk AI-startup köper upp Nvidia-chip i förväg för att motverka exportrestriktioner

En av Kinas framväxande artificiella intelligens-startups, 01.AI, gick på en köpoffensiv tidigare i år för att säkerställa att de hade tillräckligt med högkvalitativa halvledare från Nvidia Corp., innan den amerikanska regeringen införde strängare exportrestriktioner som stoppade sådan chipförsäljning till alla kinesiska kunder. Start-up företaget köpte tillräckligt med chips för att räcka de närmaste 18 månaderna, sa grundaren och VD:n Kai-Fu Lee. Nvidias grafikbearbetningsenheter (GPUs) anses vara de mest avancerade för att träna AI-modeller, som OpenAI:s GPT4.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 11 november

Kinesisk AI-startup köper upp Nvidia-chip inför exportrestriktioner

Den kinesiska AI-startupen 01.AI köpte stora mängder högkvalitativa halvledare från Nvidia Corp innan USA:s regering införde striktare exportrestriktioner, vilket stoppade försäljningen av dessa chip till alla kinesiska kunder. Företaget köpte tillräckligt med chip för att räcka i cirka 18 månader, enligt grundaren och VD:n Kai-Fu Lee. Lee, som också är VD för riskkapitalfonden Sinovation Ventures, grundade 01.AI tidigare i år och hjälpte till att höja dess värdering till över 1 miljard dollar på mindre än åtta månader. 01.AI introducerade nyligen en öppen källkodsmodell för stora språk, Yi-34B, som presterade bättre än ledande öppen källkods-konkurrenter på vissa mätvärden.

Direktlänk Dela The Edge Malaysia fördjupade 10 november

Fondchef som vann stort på Nvidia ser fler vinster framför sig

För investerare som anser att Nvidia Corp. är för dyrt och att AI-hypen är överdriven, har en portföljchef som besegrat alla sina kollegor i år ett budskap - fler vinster att komma. Det är tanken hos Adam Gold, vars under radarn Deep Growth Plus har levererat avkastning på mer än 100% hittills i år, och besegrar alla sina separat hanterade kontokolleger i Nordamerika, enligt data sammanställd.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 7 november

Advanced Micro Devices (AMD) har meddelat att deras nya AI-chip förväntas generera 2 miljarder dollar i försäljning nästa år. Företagets MI300-processor, som kommer att konkurrera med Nvidia Corp. på marknaden för AI-acceleratorer, kommer att börja skeppas inom de närmaste veckorna. Chippet har redan fått starka tidiga ordrar, inklusive från stora kunder inom molnbaserad databehandling. Detta har lett till optimism att efterfrågan på komponenten kommer att motverka en minskning i beställningar för spelutrustning.

Yahoo Finance fördjupade 1 november

Artificiell intelligens inom medicinsk bildmarknad visar stark tillväxt

Marknaden för artificiell intelligens (AI) inom medicinsk bildbehandling växer snabbt. AI används inom neurologi, kardiologi, bröst- och lungbildning, bland annat. Tekniker som djupinlärning och datorseende används. Marknaden, som inkluderar USA, Kanada och Mexiko, har vuxit från miljontals dollar till miljontals dollar mellan 2017 och 2022. Med den nuvarande tillväxttakten beräknas marknaden nå miljontals dollar 2029. Företag som Amazon, Salesforce, Microsoft, IBM, Google, Cisco, NVIDIA, Infineon Technologies, Intel Security Group och Apple är viktiga globala tillverkare på marknaden.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 27 oktober

Samsung riskerar att underprestera jämfört med SK Hynix i AI-striden

Aktier i Samsung Electronics Co. riskerar att underprestera jämfört med sitt mindre minneschip-konkurrent SK Hynix Inc., mest på ett decennium, då investerare tror att sistnämnda kommer att bli vinnaren inom artificiell intelligens. SK Hynix har stigit 67% i år tack vare sitt avtal om att leverera premium högbandbredds minneschips till Nvidia Corp., vilket slår Samsung, som är upp 24% eftersom det kämpar för att få sitt HBM-erbjudande att lyfta. Denna klyfta kan vidga sig ytterligare enligt optionsdata. Samsung har ett annat sätt att utnyttja denna tillväxt, eftersom det också tillhandahåller kontraktschip-tillverkningstjänster. Men det missar här också eftersom Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. dominerar fabrikationsverksamheten.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 oktober

AI kan öka produktivitetsökningen till 3-4% säger MIT-professor

MIT-professor och ekonom Erik Brynjolfsson har uttryckt att han skulle bli besviken om artificiell intelligens (AI) inte lyfter den nuvarande svaga produktivitetstillväxten på 1,2% till 3% eller till och med 4%. Detta skulle vara bra för företag och regeringar eftersom det potentiellt kan hjälpa till med arbetskraftsbristen, driva lönetillväxt och öka skatteintäkterna, vilket i sin tur skulle kunna hjälpa till att hantera nuvarande skuldnivåer. Trots hype kring generativ AI har de makroekonomiska effekterna ännu inte känts eftersom användningen förblir mestadels experimentell.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 21 oktober

Taiwan Semiconductor Manufacturing förväntar sig ökad intäkt trots Kinas ojämna ekonomiska återhämtning

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) förväntar sig kvartalsintäkter som överträffar analytikers förväntningar, vilket speglar förväntningar på en förbättrad chipmarknad trots Kinas ojämna ekonomiska återhämtning. TSMC, som är den primära chipmakaren för Nvidia Corp. och Apple Inc., planerar att spendera $32 miljarder på att utöka och uppgradera kapaciteten 2023, vilket är den lägre änden av en tidigare projicerad skala. Trots detta överträffade siffran de $30,5 miljarder i kapitalutgifter som analytiker hade förväntat sig.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 19 oktober

Foxconn ska bygga ´AI-fabriker´ med Nvidia´s chips och programvara

Taiwanesiska Foxconn Technology Group, världens största elektroniktillverkare, kommer att bygga en ny typ av datacenter med hjälp av Nvidia Corp´s chips och programvara för en rad applikationer, inklusive självkörande bilar. Foxconn och Nvidia meddelade detta gemensamt på onsdagen. De kallar dessa datacenter för ´AI-fabriker´. Nvidia, världens mest värdefulla halvledarföretag, sa i ett uttalande att AI-fabrikerna skulle baseras på dess accelererade databehandlingsplattform, inklusive dess nästa generations GH200-superchip som är förbjudet att säljas till Kina. Foxconn presenterade också en ny elektrisk lastbil kallad Model N.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 19 oktober

Organisationer kämpar med att skydda data från läckor i AI-modeller

Organisationer har kämpat med att kontrollera oavsiktlig eller avsiktlig exponering av data som används som indata för AI-modeller. Två framträdande fall har inträffat tidigare i år: Microsoft råkade göra en stor mängd kunddata offentlig via ett öppet GitHub-repositorium och flera Samsung-ingenjörer lade medvetet in proprietär kod i sina ChatGPT-frågor. Företag och organisationer behöver bättre verktyg och metoder för att skydda sin data och förhindra läckor. Detta innefattar bland annat att förstå vilken version av AI som används av varje säkerhetsleverantör och vilka specifika åtgärder som har vidtagits för att skydda deras dataflöden.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 19 oktober

Hon Hai expanderar sin satsning på elbilar med hjälp av AI

Hon Hai Precision Industry Co, mest känd som tillverkare av Apples iPhone, utökar sin satsning på elbilar (EVs) genom att integrera artificiell intelligens (AI). Vid ett evenemang i Taiwan presenterade Hon Hais ordförande Young Liu och Jensen Huang, VD för AI-chip ledaren Nvidia Corp, ett koncept de kallade en ´AI Factory´. Genom detta skulle företagen samla in data från EVs och använda informationen för att förbättra bilteknologin. Hon Hais EV-enhet, Foxtron, och dess taiwanesiska partner Yulon Motor Co planerar att leverera sina första bilar till kunden Luxgen Motor Co i fjärde kvartalet.

Direktlänk Dela The Star Online fördjupade 19 oktober

OpenAI utvecklar verktyg för att upptäcka AI-skapade bilder med 99% noggrannhet

Mira Murati, teknikchef för skaparen av den populära chatboten ChatGPT och bildgeneratorn DALL-E, meddelade på tisdagen att OpenAI:s verktyg är 99% tillförlitligt för att avgöra om en bild har producerats med AI. Verktyget testas internt inför en planerad offentlig lansering. Murati talade vid Wall Street Journals Tech Live-konferens i Laguna Beach, Kalifornien, tillsammans med OpenAIs VD Sam Altman. Företaget arbetar även på att förbättra mjukvaran för att identifiera om ljud eller bilder har skapats med AI. OpenAI gav också en antydan om att de kan designa och tillverka sina egna datorkretsar för att träna och driva sina AI-modeller.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 18 oktober

Foxconn och Nvidia bygger ´AI-fabriker´ för självkörande bilar och andra applikationer

Foxconn Technology Group, världens största elektronikkontraktstillverkare, kommer att bygga en ny typ av datacenter med Nvidia Corp:s chip och programvara för olika tillämpningar, inklusive självkörande bilar. De två företagen bygger dessa så kallade artificiella intelligens (AI)-fabriker tillsammans. Nvidia, världens mest värdefulla halvledarföretag, sa att AI-fabrikerna skulle baseras på dess accelererade databehandlingsplattform, inklusive dess nästa generations GH200-superchip som är förbjudet att säljas till fastlandet Kina. Foxconn och Nvidia meddelade i januari ett partnerskap för att utveckla plattformar för autonoma fordon.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 18 oktober

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare