» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 355 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

NYSE står för New York Stock Exchange, vilket är en amerikansk börs belägen i New York City. Det grundades 1792 och är idag en av världens största börser när det gäller total marknadsvärde av de noterade företagens aktier. På NYSE handlas aktier för många av världens största och mest kända företag, såsom Apple, Microsoft och Coca-Cola. Handeln på NYSE sker både fysiskt på börsens handelsgolv och elektroniskt genom datoriserade handelssystem. NYSE är en viktig del av det globala finansiella systemet och dess utveckling påverkar ofta börser och ekonomier världen över.

Senaste nytt kring NYSE

Fyra företag att bevaka i den växande AI-marknaden

Fyra företag identifieras som potentiella vinnare i den snabbt växande AI-marknaden: Palantir, UiPath, Evolv Technologies och Amazon. Palantirs AI-plattform används av både försvars- och privatsektorn för datahantering och beslutsfattande. Företaget har en stark inkomstkälla från försvarsintäkter och växer även på den kommersiella marknaden. UiPath är ledande inom robotprocessautomation (RPA), vilket automatiserar icke-värdeskapande uppgifter. Evolv Technologies erbjuder AI-drivna säkerhetsdetektorer som är effektivare än traditionella metaldetektorer. Slutligen är Amazon, förutom sin online-marknadsplats, också en stor aktör inom AI tack vare sin ledande molntjänst AWS.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 februari
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Tre heta aktier inom artificiell intelligens att köpa i februari

Investeringar inom artificiell intelligens (AI) är i full gång och företag som använder och säljer AI-produkter upplever stark tillväxt och marknadsentusiasm. Men det finns många AI-aktier som bör undvikas då de är överprisade med liten framgång att visa upp. Här är några topp-AI-aktier att köpa i februari: Alphabet, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. och UiPath. Dessa tre företag är exempel på AI-aktier som inte är överprisade och har enorma tillväxtutsikter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 6 februari

Zacks Rank aktieratingssystem har mer än fördubblat S&P 500 sedan 1988

Zacks Rank aktieratingssystem, som grundades 1988, har mer än fördubblat S&P 500 med en genomsnittlig vinst på +24,18% per år. Dessa avkastningar omfattar en period från den 1 januari 1988 till den 1 januari 2024. Zacks Rank aktieratingssystem beräknar månadsavkastningar baserat på början och slutet av månaden Zacks Rank aktiekurser plus eventuella utdelningar som erhållits under den specifika månaden. En enkel, lika viktad genomsnittlig avkastning av alla Zacks Rank-aktier beräknas för att bestämma den månatliga avkastningen. De månatliga avkastningarna kompounderas sedan för att komma fram till den årliga avkastningen.

Direktlänk Dela Zacks Investment Research fördjupade 1 februari

Två AI-aktier att köpa och hålla i 20 år: Snowflake och Microsoft

Artificiell intelligens (AI) marknaden växer snabbt, men alla AI-aktier är inte värda att köpa. Snowflake och Microsoft är två företag som anses vara säkra investeringar. Snowflake, en stigande stjärna inom molncomputing, har ökat sin omsättning från 592 miljoner dollar till 2 miljarder dollar under de senaste tre åren. Microsoft, känd för programvaror som Office och Windows, har genererat 63 miljarder dollar i fritt kassaflöde under det senaste året och investerar i att omvandla sig till en AI-först-tjänsteverksamhet.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 22 januari

Zacks Investment Researchs framgångar med aktierankingssystem

Zacks Investment Research har sedan 1988 mer än fördubblat S&P 500 med en genomsnittlig vinst på +24,04% per år. Dessa avkastningar täcker en period från 1 januari 1988 till 4 december 2023. Zacks aktierankingssystems avkastningar beräknas månatligen baserat på början och slutet av månaden Zacks Rank-aktiekurser plus eventuella utdelningar som erhållits under den specifika månaden. Endast Zacks Rank-aktier inkluderade i Zacks hypotetiska portföljer i början av varje månad inkluderas i avkastningsberäkningarna.

Direktlänk Dela Zacks Investment Research fördjupade 12 januari

Zacks Rank aktiebetygssystem dubblar S&P 500 sedan 1988

Zacks Rank aktiebetygssystem, som skapades med syfte att ge investerare en handelsfördel, har sedan 1988 mer än fördubblat S&P 500 med en genomsnittlig årlig avkastning på +24,04%. Dessa avkastningar täcker en period från 1 januari 1988 till 4 december 2023. Zacks Rank aktiepriser beräknas månadsvis baserat på början och slutet av månaden plus eventuella utdelningar som mottagits under den specifika månaden. Endast Zacks Rank-aktier ingår i Zacks hypotetiska portföljer vid början av varje månad ingår i avkastningsberäkningarna.

Direktlänk Dela Zacks Investment Research fördjupade 3 januari

AI-verktyget ChatGPT identifierar undervärderade aktier med starka grunder

AI-verktyget ChatGPT har identifierat fem aktier som är undervärderade trots starka grunder. PayPal, en digital betalningsjätte, toppar listan och anses ha starka tillväxtutsikter. Verizon, ett framstående telekommunikationsföretag, håller andra platsen på grund av sitt rykte för att leverera en tillförlitlig utdelning. Archer Daniels Midland, en global jordbruksbearbetare, framstår som ett annat undervärderat val. Nästa på listan är NextEra Energy, en av de största producenterna av förnybar energi i USA. Slutligen är Albemarle, den ledande producenten av litium, som är avgörande för elbilar, också undervärderad.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 1 januari

AI väljer fem aktier för 2024

Trots hotet om recession och relativt hög inflation har 2023 gett investerare lättnad och skapat utrymme för förnyad optimism. Aktiemarknaden och kryptomarknaden visar en bullish trend. Med 2023 nästan över och 2024 - ett år som många förväntar sig kommer att bli en riktig tjurmarknad - precis runt hörnet, frågade Feinbold OpenAI:s AI ChatGPT vilka aktier en smart investerare skulle vilja köpa. ChatGPT valde fem aktier för 2024: Microsoft, Zoom Video Communications, Shopify, Nvidia Corporation och Pfizer Inc.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 25 december

Zacks Investment Researchs aktierankningssystem har dubblat S&P 500 sedan 1988

Zacks Investment Research har en stark förpliktelse till oberoende forskning och delar sina lönsamma upptäckter med investerare. Denna engagemang har lett till skapandet av deras bevisade Zacks Rank aktierankningssystem. Sedan 1988 har det mer än dubblat S&P 500 med en genomsnittlig vinst på +23,96% per år. Dessa avkastningar täcker en period från 1 januari 1988 till 2 oktober 2023. Zacks Rank aktierankningssystemets avkastningar beräknas månadsvis baserat på början och slutet av månaden Zacks Rank aktiekurser plus eventuella utdelningar mottagna under den specifika månaden.

Direktlänk Dela Zacks Investment Research fördjupade 22 december

Wix.com växer trots höga räntor och förbättrar sina marginaler

Med stigande räntor har det blivit allt svårare för teknikföretag att växa med modellen tillväxt till varje pris. Wix.com Ltd. är ett företag som snabbt har anpassat sig till den nuvarande ekonomiska miljön och vunnit betydande marknadsandelar. Wix är en ledande global molnbaserad webbutvecklingsplattform. Företaget har visat påtaglig brådska att vända sitt kostnadsprofil och minska utgifterna. Wix fokuserar på kostnadseffektivitet inom tre områden för att förbättra sina marginaler: lansering och antagande av Wix Payments, molninfrastruktur och webbhotell kostnadsfördelar samt minskning av kundvårdskostnader.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 22 december

Palantir Technologies är det bästa rena AI-aktievalet, enligt Wedbush Securities-analytiker

Enligt analytikern Dan Ives från Wedbush Securities är Palantir Technologies det bästa rena AI-aktievalet. Ives menar att bolaget har mycket att bevisa, men att hans övertygelse kommer att bekräftas när Palantir börjar tjäna pengar på sin nya artificiella intelligensplattform (AIP). Palantir, ett dataanalysföretag, hjälper kunder att omvandla kaotisk data till smarta beslut. Trots att Palantir för närvarande har fler säljrekommendationer än köprekommendationer, har flera analytiker prisat företaget under det senaste året. I det tredje kvartalet rapporterade Palantir solida resultat med en ökning av den totala intäkten med 17% till 558 miljoner dollar.

Direktlänk Dela EMEA Tribune fördjupade 18 december

Oracles AI-verksamhet accelererar trots aktiens nedgång

Oracle, databasprogramvarukungen, har en lång historia av att leverera överlägsen avkastning till investerare sedan dess börsintroduktion 1986. Trots att aktien föll efter sin andra kvartalsrapport (slutet av november 2023) som besvikit investerare, har företaget fortfarande starka utsikter. Dess molntjänster och licensstöd växte med 12% till $9,63 miljarder, medan dess tre andra segment upplevde nedgångar. Företagets AI-verksamhet accelererar och dess molninfrastrukturavdelning såg intäkterna hoppa 52% till $1,6 miljarder. Oracle bygger för närvarande 100 nya molndatacenter och utökar 66 av sina befintliga molndatacenter. Dessutom verkar Oracles nya partnerskap med Microsoft betala sig, eftersom Microsoft just beställde 20 molndatacenter för att möta efterfrågan på Azure.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 17 december

Maskininlärning revolutionerar industrier och erbjuder investerare lönsamma möjligheter

Maskininlärning revolutionerar industrier från hälsovård till transport och erbjuder investerare lönsamma möjligheter i aktier relaterade till maskininlärning. Men investerare bör vara försiktiga eftersom inte alla aktier i denna sektor garanterar belöningar. Enligt en nyligen studie från WallStreetZen har företag som nämner artificiell intelligens (AI) i sina vinst rapporter sett sina aktiekurser öka i genomsnitt med 4,6%. Denna ökning är ännu mer uttalad inom tekniksektorn, där den når 11,9%. Nvidia, Accenture och Microsoft har integrerat maskininlärning i sina kärntjänster och positionerar sig för betydande tillväxt 2024 och därefter.

Direktlänk Dela InvestorPlace Media fördjupade 14 november

CINT:s organiska tillväxtstrategi och globala expansion imponerar

Investeringsanalysen visar att CINT:s organiska tillväxtstrategi är övertygande. Företaget har skapat en leveransmetod som är mycket uppskattad av dess klienter, stödd av viljan att tillhandahålla en helhetslösning och bli bedömd på mätbara resultat. CINT:s aktiekursprestanda har varit besvikande sedan den noterades på NYSE. Företaget har nyligen påskyndat sin globala expansionsstrategi, med förvärv i olika geografier för att utöka sin närvaro. CINT är väl positionerat inom transformationssegmentet med starka konkurrensfördelar som kundcentrerad strategi, global räckvidd och expertis inom framväxande teknologier. Företaget står inför risker som valutakursrisk, risk för att ´träffa en vägg´ när det växer globalt och ekonomisk nedgång.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 10 oktober

AI-verktyg rekommenderar tre elbilsaktier att behålla på lång sikt: Tesla, BYD och Albemarle

Google Bards AI-verktyg har rekommenderat tre elbilsaktier att köpa och behålla på obestämd tid. På toppen av listan är Tesla, som behåller sin ledande position på elbilsmarknaden. Tesla har rapporterat konsekvent tillväxt under flera kvartal och har en aggressiv expansionsstrategi. BYD Company, en framstående kinesisk elbilstillverkare, har också rekommenderats. Företaget tillverkar sina egna batterier och väsentliga komponenter, vilket ger det en distinkt kostnadsfördel över sina konkurrenter. Slutligen rekommenderas Albemarle Corporation, en ledande litiumproducent, som spelar en avgörande roll i elbilssektorns ekosystem.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 30 september

Aktiemarknaden drar tillbaka, oljepriserna stiger efter Saudiarabiens och Rysslands beslut att förlänga produktionsnedskärningarna

Aktiemarknaden drog tillbaka under den senaste timmen, med de stora indexen som fortfarande visar förluster i början av den förkortade semesterveckan. Brent-olja hoppade 1,8% till 90 dollar per fat och West Texas Intermediate 1,8% till 87,07 dollar per fat, efter att Saudiarabien meddelat att de kommer att förlänga sin oljeproduktionsnedskärning på 1 miljon fat per dag i ytterligare tre månader. Ryssland rapporterade också att de skulle förlänga produktionsnedskärningarna. Oljeaktierna steg på nyheterna. Dow Jones Industrial Average och S&P 500 båda sjönk 0,4%.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 5 september

Dow Jones stiger medan S&P 500 och Nasdaq är oförändrade

Dow Jones Industrial Average steg med 0,3% inför arbetsdagens helg. Icke-jordbruks lönedata visade att arbetsmarknaden försvagades i augusti med en ökning av arbetslöshetsgraden till 3,8%. Ekonomiska tillägg var 187 000 jobb i augusti, men lönedata för juni och juli reviderades nedåt. Tillverkningsaktiviteten i augusti kom in över förväntningarna på 47, med inköpschefsindex på 47,9, även om det var lägre än julis 49. S&P 500 föll till dagens lägsta vid middagstid och ökade med 0,2% kl. 16.00 ET på fredag. Nasdaq gav tillbaka morgonvinster och var oförändrad vid stängningsklockan. Volymen var lägre på både NYSE och Nasdaq jämfört med samma tid på torsdagen.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 1 september

Maskininlärning: En het investering 2023 med CrowdStrike, Palantir och Autodesk i spetsen

Maskininlärning (ML) är en het investering 2023, med potential inom många branscher, inklusive molnberäkning, cybersäkerhet och online-sökning. CrowdStrike, ett cybersäkerhetsföretag, har dragit nytta av ökad efterfrågan på cybersäkerhetslösningar och genererade positiv nettoinkomst för första gången under första kvartalet för deras räkenskapsår 2024. Palantir Technologies, ett företag specialiserat på AI och ML, har utvecklat kraftfulla dataanalysverktyg för företag och myndigheter. Autodesk, känt för att utveckla verktyg för design, ingenjörskonst, bygg och tillverkningsindustrier, har gjort betydande framsteg inom maskininlärning.

Direktlänk Dela InvestorPlace Media fördjupade 25 augusti

NYSE-presidenten Lynn Martin om IPO-marknadens återhämtning, artificiell intelligens och börshandelns styrka

Lynn Martin, president för New York-börsen, diskuterar återhämtningen av IPO-marknaden, framtiden för artificiell intelligens och den fortsatta styrkan NYSE har inom investeringsvärlden.

Direktlänk Dela Cheddar fördjupade 16 augusti

AI-driven aktieportfölj förlorar betydande vinster

Tidigare denna månad rapporterades det om ´GPT-portföljen´ - en grupp investerare som förvaltar en aktieportfölj på 50 000 dollar helt baserad på förslag från OpenAI´s ChatGPT. Vid den tidpunkten var GPT-portföljen upp nästan 9%, vilket tog dess totala värde till över 54 000 dollar. Sedan dess har denna AI-drivna aktieportfölj förlorat en betydande del av dessa vinster och var bara upp 1,9% till 50 946 dollar, enligt den senaste helguppdateringen som släpptes den 12 augusti. Förlusterna var på grund av tunga veckoförluster i vissa av dess innehav.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 14 augusti

Praefiniums VD experimenterar med AI för aktieval

Alpesh Patel, VD för det privata kapitalföretaget Praefinium, har experimenterat med att använda ChatGPT för att välja aktier från NYSE och Nasdaq. Patel har tidigare skapat en proprietär aktievalsalgoritm som blev en plugin i ShareScope, en aktiedataterminal. Genom att använda Julius AI kunde Patel mata in data för över 6 800 aktier för att se om resultaten eller noggrannheten skulle förändras. Patel konkluderade att oavsett om det är en mänsklig analytiker eller AI som väljer aktier, finns det inga garantier på aktiemarknaden. Han sa att det är mycket mer arbete och tester som behöver göras, inklusive att mata den med mer data för varje aktie.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 12 augusti

Qualcomm rapporterar lägre intäkter men ser fördel i generativ AI

Qualcomm Inc. rapporterade sina tredje kvartalsresultat med en inkomst per aktie som överträffade förväntningarna, men intäkter och prognoser för fjärde kvartalet kom in under förväntningarna. Justerade intäkter uppgick till 8,44 miljarder dollar, vilket var under Refinitivs förväntade 8,5 miljarder dollar. Justerad inkomst per aktie uppgick till 1,87 dollar, över Refinitivs konsensusprognos på 1,81 dollar per aktie. Företagets största division, som säljer processorer för smartphones, bilar och andra smarta enheter, upplevde en intäktsminskning på 24% år över år. Qualcomm förväntar sig att enhetsförsäljningen minskar med en hög ensiffrig procentsats för 2023, delvis på grund av en långsammare än förväntad återhämtning i Kina.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 3 augusti

Maskininlärning revolutionerar finansbranschen

Artificiell intelligens (AI) och maskininlärning används allt mer inom finansbranschen. Genom att analysera stora datamängder kan AI och maskininlärning förbättra investerares framgång på handel, öka avkastningen och minska riskerna. En investeringsforskningsföretag, TradeSmith, har utvecklat ett system som kan förutse marknadsrörelser 30 dagar framåt. Systemet, kallat Projekt An-E, utnyttjar maskininlärning för att analysera över 100 olika variabler, inklusive makroekonomiska data, företagsspecifika grundläggande data och teknisk analysdata.

Direktlänk Dela Banyan Hill Publishing fördjupade 30 juli

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare