» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 146 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Panos Panay är en grekisk-amerikansk företagsledare som för närvarande är Chief Product Officer på Microsoft. Han är mest känd för att ha varit en av de viktigaste personerna bakom utvecklingen av Microsoft Surface-serien av bärbara datorer och surfplattor. Panay har en bakgrund inom musik och har studerat vid Berklee College of Music. Han började sin karriär på Microsoft 2004 och har sedan dess haft en rad ledande befattningar inom företaget. Under hans ledning har Surface-serien blivit en viktig produktkategori för Microsoft och en stark konkurrent till Apples iPad och MacBook.

Senaste nytt kring Panos Panay

Microsofts AI PC-krav och ledningsförändringar

Microsoft har tidigare meddelat att de kommer att ha en specifik Copilot-knapp på kommande AI-datorer för att lyfta fram Copilots närvaro i Windows 11. Dessa AI-datorer kommer att förlita sig på en Neural Processing Unit (NPU) för att hantera AI-uppgifter. Intel har dock delat med sig av att en dator behöver ha några viktiga funktioner för att anses vara en AI-dator av Microsoft, inklusive en AI-driven CPU med NPU, en Copilot-tangentbordsknapp och Copilot. Microsoft har nyligen lanserat sin Surface-serie med Intel Ultra AI-processorer. Det har också skett en förändring i ledningen på grund av Panos Panays avgång från Microsoft. Pavan Dhulari kommer att övervaka Windows och Surface-utvecklingar. Pavan Davuluri är den nya chefen för Windows och Surface. Han kommer att rapportera till Rajesh Jha, Microsofts chef för upplevelser och enheter. Suleyman har utsetts till VD för Microsoft AI-team och kommer att rapportera direkt till Microsofts VD Satya Nadella.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupade 2 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Microsoft återförenar Windows och Surface divisionerna under Pavan Davuluri

Microsoft har återigen omorganiserat sin ledning. Pavan Davuluri, som har lett Surface-divisionen sedan september, leder nu även Windows-teamet. De två divisionerna separerades i september efter att tidigare chefen för båda divisionerna plötsligt lämnade för Amazon. Det faktum att de nu åter förenas, samt ankomsten av några AI-tungviktare till företaget, visar att Microsoft gör allt det kan för att göra Windows-plattformen redo för ankomsten av AI-datorer. Pavan Davuluri kommer i princip att göra det Panos Panay gjorde innan han lämnade. Han har redan omfattande erfarenhet inom Surface-avdelningen, där han har varit chef i åtta år.

Direktlänk Dela Techzine fördjupade 27 mars

Microsoft slår samman Windows- och Surface-avdelningarna

Microsoft har slagit samman sina Windows- och Surface-avdelningar till ett enda team, som kommer att övervakas av Pavan Davuluri, en veteran inom företaget som varit en drivkraft bakom de nyligen specialdesignade Surface-processorerna utvecklade i samarbete med Qualcomm. Microsoft uppger att sammanslagningen av de två teamen kommer att ´möjliggöra för oss att ta ett helhetssynsätt på byggandet av kisel, system, upplevelser och enheter som sträcker sig över Windows-klient och moln för denna AI-era´. Microsoft kommer att visa de senaste resultaten från sina Windows 11- och Surface-team på ett evenemang den 20 maj 2024.

Direktlänk Dela GB News fördjupade 27 mars

Förändringar i Microsofts ledning: Pavan Davuluri tar över Windows och Surface-teamen

Microsoft har utsett Pavan Davuluri till chef för företagets Windows- och Surface-team, medan Mikhail Parakhin, tidigare Windows-chef, nu ´utforskar nya roller´. Denna förändring kommer en vecka efter att Microsoft tillkännagav sin nya AI-enhet, som kommer att ledas av DeepMind medgrundaren Mustafa Suleyman. Det är den senaste omorganisationen sedan Panos Panay, företagets produktchef och vice VD för enheter, lämnade oväntat. Parakhin, som tidigare var ansvarig för Windows och webbupplevelser, kommer nu att rapportera till Microsofts CTO, Kevin Scott.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 26 mars

Microsoft omorganiserar sina Windows- och Surface-team under ledning av Pavan Davuluri

Microsoft omorganiserar sina Windows- och Surface-team under en enda ledare, Pavan Davuluri, i ett drag som är ett ´helhetstänkande´ för att bygga kisel, system, upplevelser och enheter för AI-eran. Denna förändring kommer efter Panos Panays överraskande avresa till Amazon förra året, vilket delade upp Windows- och Surface-grupperna under två olika ledare - Davuluri övervakade Surface-kisel och enheter, och Mikhail Parakhin ledde ett nytt team inriktat på Windows- och webbupplevelser. Rajesh Jha, Microsofts chef för upplevelser och enheter, meddelade att både Windows och Surface nu kommer att falla under Davuluris ansvar, eftersom Parakhin ´har beslutat att utforska nya roller´.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 26 mars

Microsofts nästa systemuppdatering kan vara en större omarbetning av Windows 11

Microsofts nästa systemuppdatering kanske inte kommer att kallas Windows 12, utan snarare en större omarbetning av Windows 11 med omfattande AI-integration. Microsoft förväntas skicka ett ´version 24H2´ system senare i år, vilket kommer att efterträda version 23H2 av Windows 11 som släpptes förra året. Systemuppdateringen har hänvisats till med många kodnamn, inklusive Hudson Valley och Germanium. AI-datorer med version 24H2 installerad planeras att tillkännages runt juni. Version 24H2 förväntas också medföra en mängd nya funktioner till Windows-ekosystemet utöver AI.

Direktlänk Dela Yahoo News Canada fördjupade 23 januari

Microsoft utvecklar större Windows-uppdatering med AI-fokus

Microsoft utvecklar för närvarande den nästa stora versionen av Windows, kodnamn Hudson Valley, förväntad att levereras senare i år som ´version 24H2´ och 2024-uppdateringen. Till skillnad från version 23H2 från förra året förväntas version 24H2 vara en mycket större OS-uppdatering baserad på en ny version av Windows-plattformen som förbättrar prestanda och säkerhet samt introducerar betydande nya funktioner och livskvalitetsuppdateringar. Version 24H2 förväntas fokusera kraftigt på nästa generations AI-upplevelser. Rykten föreslår att en ny avancerad Copilot är på väg som kommer att förbättra Windows UX med AI och maskininlärning för att förbättra produktiviteten över appar, sökningar och mer.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 18 januari

Microsoft Weekly: Ny Copilot-knapp, Windows 11-uppdateringar och mer

I den senaste uppdateringen av Microsoft Weekly diskuteras en rad ämnen, bland annat en ny Copilot-hårdvaruknapp på tangentbord, Microsoft-märkta tangentbord som återuppstår, de första Windows 11-förhandsbyggnaderna av 2024 och en överraskande spoiler från Dell om nästa Windows 11-funktionsuppdatering. Mikhail Parakhin har tagit över ledningen för Windows efter Panos Panays avgång och vill genomföra några mycket behövda ändringar i Windows 11. Enligt Dell kommer nästa Windows 11-funktionsuppdatering att ge stöd för Wi-Fi 7 någon gång i april 2024. Microsoft har också släppt en uppdatering för Microsoft Store-appen, som inkluderar förbättringar för de nyligen lanserade Instant Games, nya anmälningar och prestandaförbättringar när man installerar appar från sökning eller surfning.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 7 januari

Microsoft planerar att lansera nya Surface Pro och Surface Laptop med AI-förbättringar 2024

Microsoft planerar att lansera de senaste versionerna av Surface Pro och Surface Laptop 2024, med både designöverhalningar och integrationer av nästa generations AI-teknik. Trots justeringar efter avgången av Surface-teamets ledare Panos Panay, förblir Microsofts engagemang för Surface-linjen starkt. De nya modellerna förväntas vitalisera varumärket, likt uppdateringarna som setts i Surface Hub, Surface Laptop Studio och andra linjer 2023. Surface Pro 10 och Surface Laptop 6 kommer att erbjuda betydande förbättringar, inklusive Intel 14th-Gen och Qualcomm X Series chips, samt toppmoderna neurala processenheter för förbättrad AI-prestanda. Prissättningen för dessa modeller har ännu inte tillkännagivits.

Direktlänk Dela Hypebeast fördjupade 30 december

Microsoft planerar stora uppdateringar för Surface Pro och Surface Laptop

Microsoft planerar att genomföra betydande uppdateringar av sina Surface Pro och Surface Laptop-serier, med förbättrade design, nya funktioner och nästa generations kisel i form av Intel 14th-Gen och Qualcomm X Series-chips. De nya enheterna förväntas annonseras på våren och marknadsförs som Microsofts första riktiga nästa generations AI-PC:er. Både Surface Pro och Surface Laptop kommer för första gången att finnas tillgängliga i Intel och Arm-varianter, och båda kommer att ha nästa generations NPU (neural processing unit) kisel. Microsoft planerar också en mer betydande designuppdatering för Surface Pro-linjen som riktar sig mot en sen 2025 släppfönster.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 28 december

Microsoft planerar att återgå till årliga Windows-uppdateringar baserade på AI

Microsoft planerar att återgå till årliga större uppdateringar av Windows, med start från Hudson Valley-uppdateringen nästa år. Dessa uppdateringar kommer att baseras på artificiell intelligens (AI). Detta innebär att användare kan förvänta sig minst en till Moment-uppdatering för nuvarande versionen av Windows 11, som kommer att släppas i februari eller början av mars 2024. Hudson Valley-uppdateringen kommer att baseras på Germanium-plattformen, och arbetet med denna förväntas vara klart i april 2024. Hudson Valley kommer dock inte att vara redo för lansering förrän i augusti och massdistribution förväntas i september eller oktober 2024. En av Hudson Valleys viktigaste innovationer kommer att vara det AI-baserade Windows Shell.

Direktlänk Dela Tech News Space fördjupade 7 december
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Microsofts Copilot kommer snart att stödja GPT-4 Turbo

Copilot (tidigare känd som Bing Chat) kommer snart att stödja GPT-4 Turbo. GPT-4 Turbo har en uppdaterad kunskapsavstängning från april 2023 och ett större 128k-kontextfönster. Microsofts Mikhail Parakhin sa att hans team ´fortfarande behöver reda ut några problem´ när det gäller att få GPT-4 Turbo att fungera med Copilot. Copilot kan snart se en stor ökning genom att integrera den senaste tekniken från OpenAI. GPT-4 Turbo är mer kapabel än sin föregångare (GPT-4) och har flera förbättringar som kommer att hjälpa Copilot. Men förvänta dig inte en uppdaterad Copilot ännu. Microsofts Mikhail Parakhin förklarade att Copilot-teamet ´fortfarande behöver reda ut några problem´. Fram tills nyligen var Copilot känd som Bing Chat. Microsoft tog Bing Chat under Copilot-varumärket som en del av en push för att utöka Copilot-varumärket över olika tjänster. Parakhin är en av de viktigaste personerna på Microsoft. Han leder Windows och Web Experiences Team, som Microsoft bildade genom att slå samman flera team efter Panos Panays avgång. Microsofts Windows org, webbupplevelser team, Microsoft News, Bing och Edge är alla under ledning av Parakhin. GPT-4 Turbo är redan tillgängligt för alla med ett OpenAI API-konto och GPT-4-åtkomst, vilket förmodligen inkluderar Microsoft. Men Microsoft behöver fortfarande finjustera sin Copilot-upplevelse för att få den att fungera smidigt med GPT-4 Turbo.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 28 november

Microsoft planerar att lansera AI-assistenten Copilot för Windows 10

Microsoft planerar att inkludera sin AI-assistent, Copilot, i en av de kommande uppdateringarna av Windows 10. Detta beslut drivs av det faktum att Windows 10 fortfarande äger en betydande marknadsandel, med cirka 1 miljard användare globalt. Detta jämfört med Windows 11, som endast har 400 miljoner användare. Företaget ser denna extra miljard människor som en outnyttjad marknad för Copilot och ser införandet i Windows 10 som ett logiskt nästa steg.

Direktlänk Dela 3DNews fördjupade 13 november

Microsoft planerar att överföra Windows 11-funktionen Copilot till Windows 10

Microsoft planerar att introducera Copilot, en av Windows 11:s användbara funktioner, till Windows 10, vilket gör att fler användare kan få tillgång till dess AI-tjänster. Copilot-upplevelsen i Windows 10 förväntas vara densamma som i Windows 11, med en dedikerad knapp på aktivitetsfältet och ett sidofältgränssnitt. Genom att utvidga nya funktioner och tjänster till Windows 10 siktar Microsoft på att locka fler utvecklare att bygga upplevelser för Copilot. Copilot är en av de nyaste och mest användbara Windows 11-funktionerna, för närvarande i ett förhandsvisningstillstånd på Windows 11. Men enligt en ny rapport kan Microsoft överföra funktionen till det äldre, men fortfarande populära, operativsystemet Windows 10.

Direktlänk Dela XDA Developers fördjupade 8 november

Apple har haft framgång med att omvandla sina kunder till sin egen silikonteknik, vilket har lett till betydande förbättringar i hastighet och effektivitet för företagets M-serie Macs. Men nu kan Windows-bärbara datorer vara redo för en revolution tack vare förbättringar inom chipsteknik, nya spännande formfaktorer och Microsofts fördjupade engagemang för AI. Qualcomm utvecklar nu Snapdragon X Elite-plattformen, som de hävdar överträffar Apples chip. Nvidia och AMD överväger också att skapa egna Arm-baserade chip. Microsoft har dessutom gjort betydande framsteg inom AI och utvecklar nya formfaktorer för sina bärbara datorer.

Inverse fördjupade 6 november

Microsoft har nyligen integrerat DALL-E 3 i Bing Image Creator, vilket gör det möjligt för verktyget att skapa realistiska bilder och en mängd konstverk genom att följa enkla instruktioner. Kort efter lanseringen av DALL-E 3-integrationen införde Microsoft ökad censur på verktyget, till den grad att de begränsade innehållet som skapades av dess egna ´slumpmässiga´ bildgeneratorinstruktioner. Microsoft undersöker nu möjligheten att förbättra sitt modereringssystem för Bing Image Creator, enligt Mikhail Parakhin, som nu leder Windows och Web Experiences Team på företaget.

Windows Central fördjupade 12 oktober

Microsoft presenterar nya AI- och Surface-utvecklingar vid evenemang i New York

Microsoft höll nyligen ett evenemang i New York där företaget presenterade sina senaste utvecklingar inom generativ AI och lanserade sina nya Surface-produkter. Microsoft 365 Copilot, som har en ny visuell identitet, kommer att börja rullas ut i Windows den 26 september och kommer att vara allmänt tillgänglig för företag den 1 november. Dessutom kommer Bing Chat Enterprise att vara tillgängligt för kommersiella kunder och Microsoft garanterar att chatdata inte kommer att sparas och inte kommer att användas för att träna LLM. Microsoft 365 Chat kommer att låta användare sortera genom e-post, chattar, dokument och andra källor för att lösa problem på jobbet. Microsoft meddelade också att ett antal nya uppdateringar till Windows 11 rullades ut förra veckan. Dessa inkluderade Copilot / Bing-sökning och Edge-webbläsaren.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 29 september

Microsofts nästa Windows 11-uppdatering kommer inte att rullas ut över en natt

Microsofts nästa Windows 11-funktionsuppdatering kommer inte att rullas ut över en natt. Flera delar kommer att ta tid att leverera - inklusive lanseringen av den mycket efterlängtade Windows Copilot-funktionen. Idag kan du börja ladda ner några av de framtida funktionerna i Windows 11 som en del av den nya uppdateringen. Men det finns fortfarande en oväntad vändning: De nya Windows 11-funktionerna vi trodde var schemalagda för Windows 11 23H2 är en del av en ny uppdatering till Windows 11 22H2 istället. Det finns faktiskt en separat Windows 11 23H2-uppdatering, som kommer någon gång under fjärde kvartalet, som kommer att vara känd som Windows 11 2023-uppdateringen.

Direktlänk Dela PC World fördjupade 26 september

AI dominerar höstens produktlanseringar hos Amazon, Microsoft och YouTube

Generativ AI var i fokus under teknikjättarnas höstevents. Amazon presenterade en smartare version av Alexa, driven av generativ AI. Microsoft och YouTube fokuserade också på AI under sina evenemang. Dave Limp, Senior VP för Devices and Services på Amazon, beskrev hur generativ AI kommer att vara grunden för nästa steg i omgivande intelligens. YouTube VD Neal Mohan och Microsofts VD Satya Nadella uttryckte liknande tankar. Amazon meddelade att AI-uppdateringen för Alexa kommer att vara tillgänglig för alla Echo-produkter från 2014 och framåt. Amazon, Microsoft och YouTube har alla gjort framsteg inom AI, och alla vill demonstrera de verkliga användningsfallen för AI genom de applikationer som kommer att påverka både konsumenter och företag.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 25 september

Microsoft presenterar fyra nya Surface-enheter och AI-verktyget Copilot för Windows 11

Microsoft presenterade på torsdagen fyra nya Surface-enheter och en ´förenad´ artificiell intelligens (AI) för sin Windows 11-plattform, vilket förbättrar attraktiviteten hos sina produkter med banbrytande teknik. Den nya AI-verktyget, kallat Copilot, är kompatibelt med Microsoft 365-programvarupaketet, Bing, Edge och andra webb- och produktivitetsprodukter från företaget. Den mest aktuella uppdateringen till Windows 11 kommer att inkludera den förbättrade AI-programvaran den 26 september. Den 1 november blir företagets AI-produkt allmänt tillgänglig för inköp och kommer att vara tillgänglig i Microsoft 365 Copilot.

Direktlänk Dela Geo Television Network fördjupade 23 september

Cybersäkerhet dominerar företagstekniknyheterna denna vecka

Cybersäkerhet dominerade företagstekniknyheterna denna vecka, då Cisco Systems Inc. köpte Splunk Inc. och två av de ledande namnen inom cybersäkerhet, CrowdStrike Holdings Inc. och Google LLC:s Mandiant, höll sina årliga evenemang. Dessutom lanserades två initiala offentliga erbjudanden, inklusive Klaviyo inom programvara som en tjänst, men priserna sjönk efter initial investerarentusiasm. Under tiden fortsatte generativ artificiell intelligens att svepa över allt. Och Intel Corp. visade tecken på liv med nya teknologier.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 23 september
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Microsoft lanserar nya Surface-laptops och AI-uppgraderingar, Panos Panay lämnar företaget

Microsofts höstevent innebar lanseringen av två nya Surface-laptops, inklusive en av företagets mest kraftfulla hittills. Företaget introducerade även generativ AI i form av Copilot i Windows 11, chatt i Microsoft 365 och den senaste text-till-bild-generatorn DALL-E 3 till Bing. Panos Panay, Microsofts produktchef och chef för enhetsdivisionen, var frånvarande vid eventet och meddelade senare sitt avsked från företaget efter 19 år och sex månader. Hans efterträdare blir Pavan Davuluri. Microsofts $1 miljard investering i OpenAI 2019 följdes av ytterligare $10 miljarder 2023 efter den framgångsrika lanseringen av ChatGPT. Microsoft 365 kommer nu med en chattfunktion som drivs av generativ AI, och Bing har integrerat DALL-E 3 text-till-bild-generatorn.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 22 september

Microsofts Surface och AI-event lämnade mycket att önska

Microsoft höll nyligen sitt Surface och AI-event i New York City men de flesta tillkännagivanden under evenemanget var inte särskilt betydelsefulla. Många av de presenterade funktionerna hade redan tillkännagivits tidigare. Nya produkter och funktioner, som Microsofts Copilot, var inte särskilt imponerande. Dessutom tillkännagav Microsoft nästa stora uppdatering av Windows 11, men istället för att tillkännage Windows 11 23H2, tillkännagav de en annan uppdatering till Windows 11 version 22H2. Microsoft 365 och Bing Chat-funktioner för företag, alla var en upprepning av tidigare tillkännagivanden. Slutligen var Surface-segmentet kanske det sämsta hittills, med endast två produkter presenterade på scen.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 22 september

Microsoft lanserar ´förenad´ AI och nya Surface-enheter

Microsoft meddelade på torsdagen om en ´förenad´ artificiell intelligens (AI) för sin Windows 11-plattform och fyra nya Surface-enheter, vilket ökar attraktionen för sina produkter utrustade med den senaste tekniken. Det nya AI-verktyget, kallat Copilot, kommer att fungera över företagets webb- och produktivitetsapplikationer Bing, Edge-webbläsare och Microsoft 365-programsvit. Den uppdaterade AI-programvaran kommer att rullas ut med de senaste ändringarna till Windows 11 den 26 september. Den kommer att finnas tillgänglig i Microsoft 365 Copilot den 1 november, när det efterlängtade företags AI-verktyget kommer att vara allmänt tillgängligt för köp. Microsoft släppte 365 Copilot i förhandsgranskning tidigare i år och sa i juli att funktionerna skulle kosta dess kunder 30 dollar per användare varje månad på listpriserna ovanpå deras befintliga prenumerationer.

Direktlänk Dela Minutehack fördjupade 22 september

Microsoft lanserar nya Surface-produkter och AI-uppdateringar vid privat evenemang

Microsoft har lanserat nya Surface-produkter, AI-uppdateringar och förändringar till Windows vid ett privat evenemang i NYC. Företaget har släppt ny Surface-hårdvara och en rad AI-drivna uppgraderingar till Bing Chat, Windows Copilot och mer. Copilot kommer att bli en av de centrala upplevelserna som körs över Microsofts mest använda applikationer och tjänster, inklusive Windows, Edge, Teams och mer. Copilot kommer att finnas tillgängligt på Windows 11-enheter, över Microsoft 365-tjänster inklusive Powerpoint, Excel och Teams och på Microsoft Edge. Den 26 september kommer Copilot att börja rullas ut som en del av en ny Windows 11-release. Microsoft presenterade också Windows Ink Anywhere, en ny Windows 11-funktion som kommer att fungera med Copilot för att hjälpa till att lösa matematikproblem och mer.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 22 september

Microsoft lanserar ´förenad´ AI och nya Surface-enheter

Microsoft meddelade på torsdagen en ´förenad´ artificiell intelligens (AI) för sin Windows 11-plattform och fyra nya Surface-enheter, vilket ökar attraktiviteten för dess produkter med den senaste tekniken. Det nya AI-verktyget, kallat Copilot, kommer att fungera över företagets webb- och produktivitetsapplikationer Bing, Edge-webbläsare och Microsoft 365-programsvit. Den uppdaterade AI-programvaran kommer att rullas ut med de senaste ändringarna till Windows 11 den 26 september. Den kommer att finnas tillgänglig i Microsoft 365 Copilot den 1 november. Microsoft meddelade också att dess Bing-sökning kommer att få OpenAI:s DALL-E 3, en bildgenererande AI.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 22 september

Microsoft lanserar ´enad´ AI och fyra nya Surface-enheter

Microsoft meddelade på torsdagen att de har skapat en ´enad´ artificiell intelligens (AI) för sin Windows 11-plattform och fyra nya Surface-enheter. Det nya AI-verktyget, Copilot, kommer att fungera över företagets webb- och produktivitetsapplikationer Bing, Edge-webbläsaren och Microsoft 365-programsviten. Den uppdaterade AI-programvaran kommer att rullas ut med de senaste ändringarna till Windows 11 den 26 september. Den kommer att vara tillgänglig i Microsoft 365 Copilot den 1 november. Microsoft meddelade också att deras Bing-sökning kommer att få OpenAI´s DALL-E 3, en AI som genererar bilder.

Direktlänk Dela Midwest Communications fördjupade 21 september

Microsoft annonserar Copilot, en enhetlig AI-assistent för företagets appar och tjänster

Microsoft har precis annonserat Copilot, som kommer att fungera med flera av företagets appar och tjänster. Copilot har tidigare funnits i separata versioner, men den nyannonserade Copilot verkar koppla samman saker. Copilot kommer att börja rullas ut den 26 september 2023. Medan teknikjätten har haft separata versioner av Copilot inom specifika appar och tjänster, kommer den nyannonserade Copilot att sträcka sig över företagets erbjudanden. Copilot kommer att finnas tillgänglig på Windows 11, Microsoft 365 och Microsoft Edge.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 21 september

Microsoft lanserar ny AI-plattform Copilot och två nya bärbara datorer

Microsoft lanserar sin nya plattform Copilot, en tjänst som fungerar över Windows 11 och Microsoft 365 för att hjälpa användare att bättre organisera och interagera med all sin data. Copilot, som lanseras den 26 september på Windows 11, är utformat för att snabbt hämta information från användarens egen dator, arbete eller mobila enhet och sätta det i sammanhang baserat på vad användaren försöker åstadkomma. Dessutom tillkännagav Microsoft att dess Microsoft 365 Copilot för företag kommer att vara allmänt tillgänglig den 1 november. Utöver Copilot tillkännagav Microsoft två nya bärbara datorer, Surface Laptop Go 3 och Surface Laptop Studio 2.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 september

Microsoft redo att diskutera AI-planer på speciellt evenemang

Microsoft är redo att diskutera mer om sina AI-planer på ett ´speciellt evenemang´ i New York City idag. Vi förväntar oss att höra om tre nya Surface-enheter, med Surface Laptop Studio 2 som huvudflaggskeppsenhet som kan vara en del av en större AI-satsning för Windows. Evenemanget kommer bara dagar efter att tidigare Surface och Windows-chefen Panos Panay meddelade sin avgång från Microsoft. Panay kommer inte att presentera på evenemanget längre, och vi förväntar oss att se Yusuf Mehdi, Microsofts chef för konsumentmarknadsföring, istället. Microsofts VD Satya Nadella kommer också att dyka upp på scenen.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 21 september

Microsoft avslöjar nya Surface-enheter och banbrytande AI-funktioner

Microsoft kommer att avslöja nya Surface-enheter och banbrytande AI-funktioner för Windows, Office, Bing och mer vid ett speciellt evenemang i New York. Detta markerar en vändpunkt för Microsoft när företaget sätter kursen för sin framtid inom hårdvara och AI-teknologier, särskilt efter att Panos Panay lämnade företaget. De innovationer som introduceras vid detta evenemang kommer troligen att tjäna som grund för Microsofts långsiktiga AI-strategi och hårdvaruuppställning, vilket formar datorupplevelsen för både konsument- och företagsmarknaderna. Evenemanget kommer att äga rum i New York City.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 20 september

Microsoft planerar att presentera ny hårdvara och programvara på speciellt evenemang

Microsoft planerar att hålla ett speciellt evenemang den 21 september i New York, där företaget förväntas presentera ny hårdvara och programvara, inklusive utvecklingar inom artificiell intelligens (AI). Panos Panay, produktchef på Microsoft, kommer att delta i evenemanget för att diskutera AI-innovationer. En stor uppdatering för Windows 11 kommer att lanseras i september, tillsammans med en förnyad katalog av Surface-serien. Ett av de mest efterlängtade lanseringarna är Windows Copilot, en ny assistent för Windows 11.

Direktlänk Dela Rosario3 fördjupade 3 september

Microsoft avslöjar sin senaste innovation, Windows Copilot

Microsoft har avslöjat sin senaste innovation, Windows Copilot, en AI-infunderad sidofält designad för att revolutionera sättet användare interagerar med Microsofts mjukvara. Windows Copilot är nu tillgänglig för förhandsvisning för Windows 11 Insiders i Beta Channel. Programvaran, som ursprungligen tillkännagavs på Build 2023-eventet, kommer att introducera mer funktionalitet i framtida förhandsgranskningar. För att aktivera Windows Copilot behöver användarna bara klicka på motsvarande knapp på aktivitetsfältet eller använda genvägen Win + C. Copilot kan hantera grundläggande Windows-uppgifter och har förmågan att sammanfatta aktiva webbplatser, skapa berättelser och till och med generera AI-konst.

Direktlänk Dela The Bibliography Theorists fördjupade 4 augusti

Microsoft avslutar sin fristående Cortana-app på Windows 11

Microsoft har avslutat sin fristående Cortana-app på Windows 11. Om du har appen installerad på din dator har Microsoft just släppt en ny uppdatering som kommer att visa ett meddelande som förklarar att den nu är föråldrad. Trots att Cortana-appen inte längre fungerar på Windows 11, finns Cortana fortfarande tillgänglig som en ´produktivitetsassistent´ i Outlook mobile, Teams mobile, Microsoft Teams displays och Microsoft Teams rooms. Cortana lanserades först på Windows Phone 8.1 2014, och Microsoft tog den till Windows 10-datorer ett år senare. Trots slutet på stödet för Cortana på Windows sade Panos Panay, Microsofts Chief Product Officer, tidigare i år att AI kommer att ´återuppfinna hur du gör allt på Windows´. Detta djärva påstående börjar redan materialiseras med Microsofts olika ´Copilot´-produkter byggda med OpenAI:s GPT-4-teknik. Senare i år bör Windows 11-version 23H2 också introducera Windows Copilot, en ny AI-assistent som bör vara mycket mer användbar än Cortana någonsin var.

Direktlänk Dela Thurrott fördjupade 3 augusti

Microsoft lanserar Windows Copilot i förhandsgranskning

Microsoft har börjat rulla ut Windows Copilot i förhandsgranskning. Windows 11 Insiders i Beta Channel kan installera en förhandsversion som erbjuder den första semi-offentliga tillgängligheten för den AI-infuserade sidofältet som tillkännagavs vid Build 2023. Denna första förhandsgranskning fokuserar på företagets integrerade användargränssnittsupplevelse, med ytterligare funktionalitet som kommer i framtida förhandsgranskningar. Windows Copilot är en systemnivåversion av den webbläsarbaserade Copilot som företaget började förhandsgranska i februari. Microsoft ser verktyget - som också kommer till Microsoft Office och Teams - som en monumental förändring i hur kunderna interagerar med Microsofts programvara.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 2 augusti

Intel planerar att bygga in AI i alla sina plattformar

Intel planerar att bygga in AI i alla sina produkter, enligt företagets VD Pat Gelsinger. Senare i år kommer Intel att lansera Meteor Lake, dess första konsumentchip med en inbyggd neural processor för maskininlärningsuppgifter. Gelsinger förväntar sig att AI kommer att finnas i allt som Intel säljer. Han betonar att AI och molnet inte nödvändigtvis hör ihop och att AI kommer att finnas i alla framtida hörapparater, inklusive hans egna. Han tror att AI kommer att förändra hur allt görs på Windows.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 28 juli

Microsoft presenterar flera AI-nyheter på sin årliga utvecklarkonferens

Microsoft har presenterat flera nyheter inom artificiell intelligens (AI) under sin årliga utvecklarkonferens, Microsoft Build. Företaget har bland annat utökat sitt samarbete med OpenAI och introducerat en AI-driven sökmotor och webbläsare. Microsoft har även utökat tillgängligheten av Azure OpenAI Service med stöd för ChatGPT och OpenAI:s GPT-4-modell. Dessutom har företaget presenterat nya AI-verktyg för Azure och introducerat Microsoft Fabric, en ny plattform för analys. Företaget har även meddelat att Bing kommer att bli den förvalda sökupplevelsen för ChatGPT.

Direktlänk Dela Microsoft Corporation fördjupade 26 juli

Microsoft introducerar AI-assistenten Windows Copilot i Windows 11

Microsoft introducerade idag Windows Copilot, en AI-driven virtuell assistent som kommer att finnas tillgänglig i Windows 11. Windows Copilot kan erbjuda förslag baserat på vad som visas på skärmen och kommer att vara konsekvent över alla appar, program och fönster. Användare kan sammanfatta, omskriva och förklara innehållet som visas i applikationer. Windows Copilot kommer att ersätta Cortana och vara tillgänglig i en förhandsversion från juni. Microsoft kommer också att låta utvecklare utöka plugins för Bing eller ChatGPT till denna nya AI-assistent.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 24 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare