» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 150 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

PayPal är en global betalningstjänst som låter användare skicka och ta emot pengar på nätet. Det fungerar som en digital plånbok, där du kan koppla ditt bankkonto eller kreditkort för att utföra säkra betalningar. PayPal är populärt bland både privatpersoner och företag, och används för att betala för varor och tjänster, överföra pengar till vänner och familj, och ta emot betalningar för försäljning. Tjänsten är känd för sin enkelhet, snabbhet och säkerhet. PayPal skyddar även köpare och säljare genom att erbjuda konflikthantering och köparskydd.

Senaste nytt kring PayPal

Monika Srivastavas resa från programvaruingenjör till civil tjänsteman

Monika Srivastava, en tidigare programvaruingenjör, använde AI-modellen ChatGPT för att förbereda sig för sitt UPSC-examen. Hon fann att ChatGPT var särskilt användbart för frågor baserade på åsikter och DAF under hennes intervjuförberedelser. Srivastava varnar dock för att använda ChatGPT för fakta och siffror på grund av dess föråldrade data. Trots framgången i sin karriär, inspirerade COVID-19-pandemin Srivastava att följa sin barndomsdröm att gå med i civila tjänster. Hon klarade UPSC CSE 2023 med AIR 455 och utsågs till biträdande kommissionär för statliga skatter i Bihar 2022.

Direktlänk Dela Indianmasterminds.com fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Google introducerar spännande uppdateringar för Pixel-enheter

Googles juniuppdatering introducerar en rad spännande uppdateringar till Pixel-smarttelefoner och klockor. Gemini Nano AI gör sin debut på Pixel 8 och Pixel 8a. Denna kraftfulla AI kommer att förbättra flera verktyg på enheten, inklusive den nya funktionen ´Summera i Recorder´. Uppdateringen inkluderar också stöd för Display Port Standard på Pixel 8a, Pixel 8 och Pixel 8 Pro, via USB-C-porten. Dessutom finns en ny funktion för omvänd sökning av telefonnummer tillgänglig på din Pixel Fold, Pixel 6 och nyare modeller. Andra funktioner inkluderar en ´Hitta min enhet´-funktion som nu fungerar även när batteriet är dött. Kameraappen har också uppdaterats, vilket ger dig möjlighet att manuellt välja vilken kameraobjektiv du vill använda. Juniuppdateringen introducerar också några intressanta funktioner till Pixel-klockor. Detta inkluderar en ny funktion för detektering av bilolyckor på Pixel Watch 2. Som en del av uppdateringen kan du nu länka ditt PayPal-konto till Google Wallet på din Pixel Watch. Pixel Tablet får också sin egen uppdatering, med ´rikare dörrklockmeddelanden´.

Direktlänk Dela Techloy fördjupade i förrgår

Nya funktioner i Googles Pixel-enheter som del av juni-uppdateringen

Flera Pixel-enheter får nya funktioner som en del av Googles juni-funktionsuppdatering. Gemini Nano är äntligen på Pixel 8 och Pixel 8a efter månader av väntan. Det kommer att vara drivkraften bakom flera verktyg på enheten, som ´Sammanfatta´ i Recorder. Appen kan nu skapa mer detaljerade sammanfattningar än tidigare, inklusive namnen på talarna. Gemini Nano kommer dock bara att vara tillgängligt som ett ´utvecklaralternativ´. Instruktioner om hur man aktiverar Gemini Nano på Pixel 8-enheter finns på företagets Pixel Phone Help-webbplats. Dessutom kommer flera Pixel-telefoner att låta dig utföra en ´omvänd telefonnummersökning´ direkt från din samtalslogg. Pixel Watch 2 får Car Crash Detection, och användare kan koppla sitt PayPal-konto till Google Wallet på den bärbara enheten.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 13 juni

Google introducerar nya funktioner i juni Pixel-funktionsdropp

Google introducerar nya och uppgraderade funktioner till sin hårdvarulineup som en del av juni Pixel-funktionsdropp. Uppdateringen börjar rullas ut idag till alla stödda Pixel-telefoner, surfplattor och smartklockor. Bland annat expanderar Google tillgången till sin Gemini Nano generativa AI-modell, som nu kommer att vara tillgänglig på Pixel 8 och Pixel 8a. Dessutom får Recorder-appen en AI-driven boost. Pixel 6 och nyare modeller kommer att stödja omvänd telefonnummersökning direkt från samtalsloggen. Pixel Watch får också några uppdateringar, inklusive bilkraschdetektering på den andra generationens modell.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 11 juni

Generativ AI har stor inverkan på betalföretag som Visa

Generativ AI har redan stor inverkan på betalningsföretag som Visa. AI används för att minska bedrägerier och förbättra kundupplevelsen. Företag som Capital One, Visa och PayPal erbjuder höga löner till AI-arbetare. Betalningsindustrin har länge förlitat sig på stora mängder data för att fungera. På senare år har dessa företag använt denna data för att driva alla delar av verksamheten, från bedrägeriförebyggande till kreditgivning för ´köp nu, betala senare´-produkter. Nu lovar generativ AI att utnyttja denna data på nya sätt. Hos Visa förhindrade ett AI-verktyg som upptäcker bedrägerier 27 miljarder dollar i bedrägliga köp 2022. Discover använder generativa AI-verktyg för att ge sin kundtjänstpersonal snabbare och mer kompletta svar på kundernas frågor, medan andra företag som Capital One har byggt upp en AI-forskningsinfrastruktur som samlar på AI-patent. I betalningsindustrin kommer mycket av löftet från generativ AI:s förmåga att snabbt sammanfatta trender och information.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 11 juni

Mastercard och Visa använder generativ AI för att bekämpa kortbedrägerier

Mastercard och Visa använder alltmer generativ artificiell intelligens (gen AI) för att bekämpa cyberbrott och kortstöldsordningar. Mastercard uppdaterade nyligen sin gen AI-teknologi för att snabbare upptäcka stulna kort, medan Visa tidigare i maj lade till nya gen AI-verktyg för att bekämpa kortattacker. Båda företagen ser möjligheter att utöka sina säkerhetstjänster och har bredare planer på att utöka användningen av gen AI för ändamål som kundservice, utveckling av digitala produkter och produktion av marknadsföringsmaterial. Visa tillämpar även gen AI på säkerhet och analyserar över 15 miljarder årliga VisaNet-betalningar för att varna utfärdare när ett konto kan ha äventyrats av en bot-driven attack.

Direktlänk Dela American Banker fördjupade 3 juni

Zendata tar in $2 miljoner i seed-finansiering, ledd av PayPal Ventures

San Francisco-baserade start-upen Zendata har diskret meddelat att företaget har kommit ut ur stealth-läge med en seed-finansieringsrunda på 2 miljoner dollar. Denna finansieringsrunda leddes av PayPal Ventures, First-hand Alliance, Geek Ventures och Altari Ventures. Zendata, grundat av branschveteranerna Narayana Pappu och Pedro Pinango, erbjuder en no-code-plattform som ger omfattande insikter och kontroll över dataanvändning. Företaget strävar efter att revolutionera hur organisationer hanterar datasäkerhet, AI-styrning och integritet genom hela datalivscykeln.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 31 maj

Så använder bedragare artificiell intelligens för att rikta in sig på sökmotoranvändare

Bedragare använder artificiell intelligens (AI) för att rikta in sig på sökmotoranvändare, med toppresultaten på Google och andra sökmotorer som ofta är bedrägliga. Experter varnar för att angripare tar fördel av ´sökmotoroptimering´, köper annonser online och säkerställer att de rankas högt i sökresultaten, vilket får det att se ut som en legitim webbplats. Det är ofta rekommenderat att kontrollera uppenbara stavfel på webbplatser och i e-postmeddelanden som kan vara bedrägliga. Men med AI måste man gå ett steg längre.

Direktlänk Dela KTRK-TV fördjupade 27 maj

Worldcoin överväger samarbete med OpenAI och PayPal

Worldcoin (WLD) teamet har meddelat ett potentiellt partnerskap med OpenAI och pågående samtal med PayPal. Sam Altman, grundaren av Tools for Humanity och OpenAI, är en av hjärnorna bakom Worldcoin. Alex Blania, VD för Worldcoin, har nämnt möjligheten att arbeta med OpenAI, men inget officiellt tillkännagivande har gjorts ännu. Dessutom bekräftade Blania att företaget har haft diskussioner med PayPal, men inga konkreta utvecklingar har framkommit. Worldcoin har tidigare samarbetat med Okta, ett företag inom cybersäkerhet, för att utveckla en ´logga in med Worldcoin´-autentiseringstjänst. Worldcoin har även mottagit finansiering från framstående investerare, inklusive Three Arrows och FTX medgrundare Sam Bankman-Fried.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 26 april

Tools for Humanity kan samarbeta med stora teknik- och finansföretag

Tools for Humanity, företaget bakom Sam Altmans iris-skanningsprojekt Worldcoin, har antytt att det snart kan samarbeta med stora teknik- och finansföretag. Alex Blania, verkställande direktör för Tools for Humanity, nämnde en potentiell partnerskap med OpenAI, men inget har officiellt tillkännagivits. Företaget har också haft ´samtal´ med PayPal, men det har inte varit några ´konkreta´ utvecklingar. Förra året arbetade företaget med Okta, ett cybersäkerhetsföretag, för att bygga en ´logga in med Worldcoin´ autentiseringstjänst.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 26 april

Worldcoin förbereder samarbeten med PayPal och OpenAI trots regulatoriska utmaningar

Worldcoin, företaget bakom iris-scanningstekniken, förbereder sig för att engagera sig med framstående aktörer inom teknik och finans. Trots att det inte finns några officiella bekräftelser, har VD Alex Blania antytt ett potentiellt samarbete med OpenAI och diskussioner med PayPal om framtida samarbeten har redan inletts. Worldcoin har också stött på utmaningar, inklusive frågor om datasekretess. Flera europeiska länder har förbjudit användning av Worldcoins iris-skannande orbs på grund av sekretessproblem. Tyskland är för närvarande den enda legitima marknaden för insamling av biometrisk information. Dessutom har värdet på Worldcoin-tokens minskat avsevärt under de senaste månaderna.

Direktlänk Dela SFC Today fördjupade 26 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Klarnas vinster förbättras med AI-teknologi

Klarna ser en förbättring i sina marginaler tack vare generativ artificiell intelligens (AI), när företag som erbjuder ´köp nu, betala senare´ (BNPL) vänder sig till nya digitala lösningar för att ta itu med sina lönsamhetsutmaningar. OpenAI, företaget bakom ChatGPT, meddelade att Klarnas användning av tekniken beräknas ge en vinstförbättring på 40 miljoner dollar i år. Chatboten hanterar två tredjedelar av Klarnas kundservicechattar, vilket bidrar till att kunderna löser sina problem på mindre än en femtedel av den tid det tidigare tog. Tekniken tar över arbetet för 700 heltidsanställda.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 8 april

Elon Musks AI-startup xAI siktar på att samla in 3 miljarder dollar

Investerare nära Elon Musk är i samtal för att hjälpa hans AI-startup xAI att samla in 3 miljarder dollar i en investeringsrunda som skulle värdera företaget till 18 miljarder dollar. Bland de övervägande investerarna finns riskkapitalbolaget Gigafund och Steve Jurvetson, en framstående Musk-supporter och medgrundare till ett annat riskkapitalbolag. Musk lanserade xAI offentligt i juli, vilket gjorde vissa investerare skeptiska till att det har tillräckligt med tid att konkurrera med andra ledande AI-företag. Företaget släppte sin chatbot, Grok, i november och gjorde den tillgänglig för prenumeranter på hans sociala medieplattform, X.

Direktlänk Dela MishTalk fördjupade 6 april

Aerospike tar emot 109 miljoner dollar i investeringar för att främja AI-lösningar

Aerospike, en leverantör av NoSQL databashanteringssystem, har stängt en tillväxtkapitalinvestering på 109 miljoner dollar från Sumeru Equity Partners, med ytterligare investeringar från befintliga investeraren Alsop Louie Partners. Investeringen kommer att främja innovation och marknadsföringsförmågor för Aerospike´s kärntransaktions-, analys- och AI-lösningar. George Kadifa, Sumeru´s medgrundare och verkställande direktör, kommer att ansluta sig till företagets styrelse. Enligt International Data Corporation (IDC) förväntas AI-marknaden uppgå till 251 miljarder dollar 2027.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 5 april

Massuppsägningar i tekniksektorn förväntas öka på grund av AI

Under de senaste tre månaderna har 57 505 personer förlorat sina jobb, främst inom tekniksektorn, på grund av den utbredda användningen av artificiell intelligens. Företag som Dell, Expedia, Farfetch och Cisco stod bakom denna stora våg av uppsägningar. Denna trend började förra året, kort efter att ChatGPT från OpenAI släpptes. Förra året nådde det totala antalet uppsägningar inom tekniksektorn en chockerande siffra på 263 180. Antalet väntas öka i år.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 4 april

Microsoft leder AI-transformationen med Copilot

Under de senaste 12 månaderna har AI-eran inlett, med Microsoft i ledningen för AI-transformationen. I mars 2023 introducerade företaget Microsoft Copilot, som sedan dess integrerats djupt i företagets portfölj, inklusive Microsoft Power Platform. Generativ AI har förändrat hur organisationer arbetar, samarbetar och skapar. Med Copilot i Microsoft Power Platform har organisationer möjlighet att revolutionera skapandet av appar, webbsidor, arbetsflöden och anpassade copiloter för utvecklingsteam, samtidigt som de förbättrar användarnas upplevelse och värde. Mer än 230 000 organisationer har redan använt AI-funktioner i Microsoft Power Platform.

Direktlänk Dela Microsoft fördjupade 3 april

Bill Ackman ser potential i Googles aktier trots AI-kontrovers

Aktiemarknaden prissätter en artificiell intelligens (AI) risk för Alphabet Inc., även känt som Google, som inte verkar rimlig. Detta erbjuder en fantastisk möjlighet att köpa aktier i Google till ett rabatterat pris. Bill Ackman, som nyligen intervjuades, förklarade varför Alphabet Inc. är en av hans största innehav. Han menar att Alphabet leder, eller åtminstone är jämbördigt med Microsoft, i AI-racet. Trots kontroversen kring Gemini, där användare pekade på felaktigheter i bilder som skapats av AI:n, är Google fortfarande en stark aktör på marknaden. Dess storlek innebär att företaget måste vara försiktigt med sina nya produkter på grund av potentiella regleringsproblem och den intensiva granskning som konsumenterna utsätter det för.

Direktlänk Dela Technology For You fördjupade 3 april

Alphabet Inc. starkt köp trots AI-kontroverser

Aktiemarknaden prissätter en artificiell intelligens (AI) risk för Alphabet Inc., även känd som Google, som inte verkar rimlig. Kontroversen kring Gemini ger en fantastisk möjlighet att köpa GOOGL till ett rabatterat pris. I en nyligen intervju förklarade Bill Ackman varför Alphabet Inc. är en av hans största innehav. Google har varit i centrum för betydande kontroverser efter Gemini-incidenten, vilket ledde till ett betydande utförsäljning av aktien. Men aktien har återhämtat sig de senaste veckorna. Google kan verka ligga efter i AI-racet, men det är svårt att se hur, med tanke på de grundläggande fördelarna det har över sina konkurrenter.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 2 april

Att bygga ett framgångsrikt AI-företag: Utmaningar och möjligheter

I en artikel av Daniel Sexton diskuteras utmaningarna och möjligheterna med att bygga ett framgångsrikt AI-företag. Sexton jämför utvecklingen av AI med tidigare tekniska framsteg som jordbruk och elektricitet, och påpekar att även om dessa teknologier revolutionerade samhället, var det inte självklart hur man bäst skulle dra nytta av dem i början. Han argumenterar för att framgång inom AI kommer att kräva mer än bara teknisk expertis - det kommer också att kräva en djup förståelse för marknadsdynamik och förmågan att förutse och anpassa sig till framtida trender.

Direktlänk Dela Data Driven Investor fördjupade 31 mars

Att bygga ett framtidens AI-företag genom att inte vara uppenbar

Daniel Sexton diskuterar utmaningarna med att bygga ett framgångsrikt företag i en tid av teknologisk osäkerhet, med liknelser till jordbruksindustrins förändringar under 1900-talet. Han argumenterar att förståelse för marknadsdynamik och förutseende av framtida förändringar är avgörande för framgång, snarare än att enbart fokusera på den senaste tekniken. Sexton nämner också att AI kommer att förändra vårt samhälle, men det är bara en av många faktorer. Han förutser att AI kan marginalisera den typ av intelligens vi förknippar med affärs- och akademisk framgång och att detta kan leda till en revolution inom arbete, utbildning och klassstruktur.

Direktlänk Dela Data Driven Investor fördjupade 31 mars

AI-verktyget ChatGPT används för att välja aktier att köpa och sälja

Sangheum Cho från Världsbankens utvecklingsforskningsgrupp har använt AI-verktyget ChatGPT för att välja aktier att köpa och sälja. Genom att mata verktyget med finansiella tweets, har han utvecklat en handelsstrategi som har genererat betydande lång-kort avkastning i intradagshandel. Endast cirka 7% av de analyserade tweetsen nämner specifika aktier, så AI:n reagerar mestadels på den allmänna stämningen. Trots vissa problem, som att datorn ville köpa och sälja samma aktie, och att vissa aktier som föreslogs inte existerar, visade strategin en avkastning på 0,546% per månad efter justering för marknadsfaktorn.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 28 mars
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Barak Turovskys karriärresa från Google till Cisco med fokus på AI

Barak Turovsky, som tidigare var produktchef för Google Languages AI och hjälpte till att driva framsteg inom AI, har nu en roll hos Cisco som VP för AI. Han beskriver sin tid på Google som ´magisk´, där han använde progressiva AI- och maskininlärningsteknologier för att leverera användarupplevelser. Turovsky arbetade även med att utveckla och lansera Google Pay 2011. Nu hos Cisco, är han entusiastisk över att skapa en ny AI-produkt som stöder IT-automatisering. Turovsky har tidigare erfarenheter från Microsoft och PayPal.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 27 mars

Bedragare använder AI för att efterlikna röster i telefonbluffar

Bedragare använder nu AI-teknik för att efterlikna röster av personer som deras mål känner för att skapa telefonsamtal eller röstmeddelanden. Denna ´röstkloning´ teknik har utvecklats till en punkt där alla med rätt programvara kan klona en röst från ett mycket litet ljudklipp. Bedragare kan rikta in sig på dig hemma genom att använda rösten av en älskad, eller på jobbet genom att ringa dig och låtsas vara din chef. De största varningssignalerna för en bluff är att bedragaren gör situationen brådskande och ber dig skicka pengar omedelbart.

Direktlänk Dela WDIV Local 4 fördjupade 10 mars

Veckans sammanfattning: Generativ AI, marknadsuppdateringar och företagsnyheter

Denna vecka avslutar vi vår serie om generativ AI. Vi kommer att titta på hur generativ AI passar in med andra typer av maskininlärning, dess begränsningar och några av de användningsområden du kanske inte känner till. Warren Buffett säger att Berkshire´s ´ögonbrynshöjande´ prestanda är något från det förflutna. Apple drar ur pluggen på EV-projektet. Disney och Reliance Industries ska fusionera Indiens tillgångar i ett joint venture på 8,5 miljarder dollar. Generativ AI har några otvetydiga användningsområden i den verkliga världen, särskilt de som är viktiga ur ett affärsperspektiv. Generativ AI är bara en typ av maskininlärning. Generativ AI kan ´göra saker´ snarare än att bara fatta beslut. Generativ AI har sina begränsningar, som Google nyligen upptäckte när dess Gemini AI skapade historiskt felaktiga bilder. Det finns några ganska uppenbara och välkända användningsområden för generativ AI. Dessa inkluderar innehållsskapande (inklusive text, bilder, videor och ljud), kundservicechattar och co-piloter som genererar kod.

Direktlänk Dela Simply Wall Street fördjupade 1 mars

H2O.ai släpper H2O-Danube-1.8B, en öppen källkodsmodell för naturligt språk

H2O.ai, ledande inom öppen källkod för generativ AI och maskininlärning, meddelar släppet av H2O-Danube-1.8B - en öppen källkodsmodell för naturligt språk med 1,8 miljarder parametrar. Trots att den tränats på betydligt mindre data än jämförbara modeller, visar resultaten att H2O-Danube-1.8B presterar mycket konkurrenskraftigt över ett brett spektrum av uppgifter inom naturligt språk. Företaget meddelade även släppet av H2O-Danube-1.8B-Chat, en version av modellen specifikt finjusterad för konversationsapplikationer.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 29 februari

Generativ AI förändrar spelreglerna: Palantir Technologies i framkant

Generativ AI har tagit både huvudgator och Wall Street med storm under det senaste året. Dessa algoritmer kan göra mycket mer än sina föregångare och ökar produktiviteten dramatiskt. Microsofts medgrundare och tidigare VD, Bill Gates, menar att AI kommer att förändra hur vi använder datorer och skaka om mjukvaruindustrin. Han tror att generativa AI-´agenter´ kommer att hantera många vardagliga uppgifter inom de närmaste fem åren. Det konservativa värdet på den generativa AI-marknaden uppskattas till över 1 biljon dollar. Palantir Technologies, ett företag som länge varit i framkant när det gäller AI-forskning, representerar ett övertygande tillskott till alla AI-portföljer. Palantir utvecklade AI-system som snabbt blev populära inom underrättelsegemenskapen. De största möjligheterna kom dock inte från regeringen, utan från insikten att dessa algoritmer kunde användas lika effektivt för datautvinning och företagsanalys. Palantirs senaste resultat visar en övertygande bild. Under fjärde kvartalet ökade Palantirs intäkter med 20% jämfört med föregående år och 9% sekventiellt. Palantir förutspår minst 40% tillväxt inom sin amerikanska kommersiella sektor under de kommande 12 månaderna.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 februari

AI och ´deepfakes´ utmanar KYC-ramverk och kryptovalutasektorn

AI-sektorn har växt kraftigt under de senaste åren och förväntas bidra med upp till 15,7 biljoner pund till den globala ekonomin fram till 2030. Ett noterbart inslag i denna utveckling är framväxten av ´deepfakes´, realistiska video- och ljudinspelningar skapade med AI. Dessa falska ID-bilder kan potentiellt lura många moderna säkerhetsåtgärder. Detta utgör en utmaning för det etablerade KYC-ramverket. Toufi Saliba, VD för HyperCycle, betonar behovet av snabb anpassning, särskilt inom kryptovalutasektorn. Dimitry Mihaylov, AI-forskare för FN, framhåller vikten av att industrier utvecklas snabbt för att möta dessa utmaningar.

Direktlänk Dela Cryptodaily.co.uk fördjupade 21 februari

AI leder innovationer, Nvidia överträffar Amazon i marknadsvärde

Artificiell intelligens (AI) blir standardbärare för innovationer som utvecklas i språng. Chiptillverkaren Nvidia överträffade Amazon i marknadsvärde för första gången sedan 2002 i takt med att fler företag vill utöka sina AI-erbjudanden och konsumentintresset för tekniken ökar. OpenAI lanserade Sora, en ny text-till-video-modell som kan skapa videor upp till en minut långa baserat på textprompter från användare. OpenAI:s ordförande Bret Taylor lanserade Sierra, en AI-chattbot-startup, med syfte att utveckla konversations-AI-agenter specifikt utformade för företag. PayPal-backade Rasa meddelade att den hade samlat in 30 miljoner dollar i en serie C-runda för att utöka sin generativa konversations-AI-plattform för företag.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 16 februari

Teknikföretag har skurit 34 000 jobb detta år

Teknikföretag har skurit 34 000 jobb hittills i år trots nya investeringar i teknik. Totalt har 141 företag skurit personal i år fram till söndag (11 februari), enligt Layoffs.fyi, som övervakar arbetslösheten inom tekniksektorn. Bland dessa företag finns PayPal, eBay, Microsoft och Snap. Dessa nedskärningar kommer när teknikföretag utvärderar sina personalnivåer och drar slutsatsen att de skulle kunna göra mer med en mer slimmad organisation, enligt analytikern Brent Thill vid Jefferies.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 12 februari

Stora teknikföretag skär 34 000 jobb i satsning på AI

Större teknikföretag har kollektivt skurit 34 000 jobb sedan början av 2024 i en strategisk satsning på generativ artificiell intelligens (AI). Företag som Microsoft Corp, Alphabet Inc, PayPal Holdings Inc och eBay Inc har omstrukturerat sina arbetskrafter för att fokusera på AI. Analytiker tror att dessa uppsägningar är en del av en bredare trend inom branschen där företag omvärderar sin arbetskraft och omfördelar resurser för att investera i ny teknik. Denna rörelse ses också som ett tecken på företagens åtagande till kostnadsdisciplin. Trots en minskande trend i tekniska uppsägningar under andra halvan av 2023, vände trenden i januari, med antalet anställda som sagts upp i tekniksektorn ökar med 304%.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 12 februari

AI och andra störningar påverkar stora företag

Artificiell intelligens (AI) anses vara en stor störningsfaktor för stora börsnoterade företag, vilket framgår av Nvidia´s (NVDA) höga aktiekurs tack vare dess efterfrågade AI-chip. Stora teknikföretag som Alphabet (GOOG, GOOGL) och Amazon (AMZN) gör nedskärningar för att kunna investera mer i AI. Men det finns mer störningar inom företagsvärlden än bara AI. Disney (DIS) har nyligen gått samman med Epic Games för att skapa ett nytt digitalt ekosystem, vilket kan störa konkurrenter som Electronic Arts (EA) och Comcast (CMCSA). PayPal (PYPL) upplever störningar från konkurrenter som Stripe, Visa (V), American Express (AXP), Apple Pay och Google Pay. Snapchat (SNAP) har också haft en dålig kvartalsrapport, vilket kan bero på konkurrens från Meta, TikTok och Elon Musks företag X.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 februari

Tekniknyheter: OpenAI:s nya funktion, Neuralinks framsteg, Musks betalningspaket, Universal Music lämnar TikTok, PayPal säger upp anställda

1) OpenAI har meddelat en ny funktion som gör att ChatGPT-användare kan ta in GPTs i alla samtal genom att tagga den valda GPT med @command. 2) Elon Musks startup Neuralink har framgångsrikt implanterat en hjärnchip i en människas hjärna, vilket markerar dess första framgångsrika mänskliga implantation. 3) En domstol i Delaware har bestämt att Elon Musks $56 miljarder stora betalningspaket är orättvist och juridiskt ogiltigt. 4) Universal Music Group har dragit tillbaka sin stora musikkatalog från TikTok efter att förhandlingar om licensavgifter och intäktsdelning kollapsat. 5) Betalningsgiganten PayPal har meddelat att de kommer att säga upp 2 500 anställda, eller 9 procent av sin globala arbetsstyrka, på grund av ökad konkurrens inom onlinebetalningsområdet.

Direktlänk Dela Techpluto fördjupade 31 januari

PayPal lanserar nya AI-funktioner för snabbare köp och personlig anpassning

PayPal kommer att lansera nya AI-funktioner för att driva snabbare köp, AI-assisterad personalisering för konsumenter och AI-assisterade försäljningar för handlare, enligt ett uttalande av VD:n Alex Chriss. Detta är den första stora åtgärden från PayPals nya VD sedan han började på företaget i september. PayPal har även meddelat att deras stabilcoin för transaktioner och överföringar, PYUSD, nu är tillgänglig på Venmo. Dessutom kommer PayPal att introducera Fastlane, en ny funktion för gästutcheckning med ett klick.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 26 januari

PayPal-aktier faller efter att VD:n tillkännager AI-baserade produkter

PayPal-aktier sjönk efter att företagets VD tillkännagav att de kommer att lansera AI-baserade produkter. Josh Brown, VD för Ritholtz Wealth Management, gick med i CNBC:s ´Halftime Report´ för att dela sin reaktion på PayPals AI-meddelande.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 25 januari

AI-verktyg identifierar undervärderade aktier för 2024

Feinbold använde OpenAI:s generativa AI-verktyg, ChatGPT, för att identifiera undervärderade aktier med starka grundläggande värden inför 2024. Verktyget valde ut följande aktier: PayPal, Verizon, Archer Daniels Midland, NextEra Energy och Albemarle. PayPal toppar listan på grund av företagets starka tillväxtutsikter och handel med rabatt jämfört med sin historiska värdering. Verizon rankas som andra på grund av sitt rykte för att betala pålitliga utdelningar. Archer Daniels Midland, NextEra Energy och Albemarle valdes också ut som undervärderade aktier.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 1 januari

AI-verktyget ChatGPT identifierar undervärderade aktier med starka grunder

AI-verktyget ChatGPT har identifierat fem aktier som är undervärderade trots starka grunder. PayPal, en digital betalningsjätte, toppar listan och anses ha starka tillväxtutsikter. Verizon, ett framstående telekommunikationsföretag, håller andra platsen på grund av sitt rykte för att leverera en tillförlitlig utdelning. Archer Daniels Midland, en global jordbruksbearbetare, framstår som ett annat undervärderat val. Nästa på listan är NextEra Energy, en av de största producenterna av förnybar energi i USA. Slutligen är Albemarle, den ledande producenten av litium, som är avgörande för elbilar, också undervärderad.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 1 januari

Stablecoins och AI att förändra kryptovalutamarknaden 2024

Stablecoins kommer att bli mer allmänt använda än någonsin, traditionell finans kommer att intensifiera sitt inträde i digitala tillgångar, och regler och förordningar kommer att bli allt vanligare. Två huvudfaktorer kommer att spela in. Den första är regulatorisk, som den brittiska regeringens åtagande att erkänna stablecoins som ett livskraftigt betalningsmedel nästa år. Den andra är adoption. Visa, Mastercard och PayPal bearbetar alla stablecoins. Stora företag från Microsoft och Starbucks till CheapAir och ExpressVPN accepterar dem eller har stablecoin-initiativ. Detta kommer bara att öka. Tillsammans kan dessa leda till en ökad roll som stablecoins spelar i det globala betalningsnätverket.

Direktlänk Dela Dlnews.com fördjupade 31 december

2023: Ett år av tekniska framsteg och kontroverser

2023 markerades av stora framsteg men också betydande kontroverser inom teknikindustrin. DeepFake-videor väckte etiska frågor om AI:s potential för missbruk. Microsofts Bing AI uppvisade oregelbundet beteende, vilket ledde till debatt om AI:s beredskap för mainstreaminteraktioner. Google stötte på problem med sina AI-projekt Bard och Gemini, vilka präglades av felaktigheter och underpresterande prestanda. Twitter genomgick en omvandling till X.com under Elon Musk, vilket medförde kontroverser och ekonomiska förluster. OpenAI upplevde dramatiska ledarskapsförändringar, inklusive VD Sam Altmans tillfälliga avskedande och återkomst.

Direktlänk Dela My Mobile fördjupade 27 december

Återblick på betalningsindustrins utveckling och framtid under 2023

År 2023 präglades av innovation inom betalningssektorn, med särskilt fokus på AI. Bankernas motståndskraft testades i samband med bankrusningar online och konsumenternas utgifter prövades med räntor på 22-åriga höjder. Superappar och utvecklingen av påfyllningsekonomi var högprioriterade ämnen för plattformar och leverantörer. PayPal och liknande företag dominerade betalningssektorn, vilket utmanade bankernas försök att introducera egna digitala plånböcker. Amazon och Walmart fortsatte konkurrera om kundernas lojalitet. I juli lanserades FedNow® Service, vilket genererade mycket diskussion. Inflationen nådde 9% i mitten av 2022. Framöver kommer betalningar att bli snabbare än någonsin och innovationerna kommer att fortsätta i snabb takt.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 27 december

AI i finansbranschen: Från hype till vardag

Nationalekonomen Jens Norell från konsultbolaget Tretton37 beskriver hur artificiell intelligens (AI) och maskininlärning används i finansbranschen. Exempel inkluderar automatisering, bedrägeriupptäckt, riskhantering, kundservice, portföljanalys, regelefterlevnad och cybersäkerhet. Norell pekar på utmaningar som förståelse och transparens, bias och kundintegritet. Framtida möjligheter inkluderar avancerad användning av befintliga tekniker för bättre riskhantering, analyser och automatisering, samt skräddarsydd hjälp för ekonomiska frågor med hjälp av stora språkmodeller.

Direktlänk Dela Realtid Media AB fördjupade 22 december

Framstående individer inom digitala tillgångar och webb 3

Coin desks mest inflytelserika erkänner personer som har definierat året inom digitala tillgångar och webb 3. Tio topp hedersmän har haft en stor inverkan och 40 andra personer har varit lite mindre inflytelserika. Fem namn från topp 10-listan är Sam Altman, VD för Open A I, ett AI-företag som hamnade i rampljuset i år efter ökningen av populariteten av Chat G BT. Microsofts investering i Open A I har rapporterats ha ökat till totalt 13 miljarder dollar. Altman var också medgrundare till kryptoprojektet World Coin. Paulo Arduino är den nyutnämnda VD:n för Tether, som letar efter att diversifiera företagets investeringar efter ett framstående år där stablecoin-jätten är på väg att göra en vinst på 4,5 miljarder dollar. Arduino var tidigare CTO för Tether och dess systerföretag Crypto Exchange Binx. Brian Armstrong är VD för Coinbase, som han medgrundade 2012. Nio år senare blev Coinbase offentligt via en direkt notering på NASDAQ. Jose Fernandez de Pot är senior vice VD och general manager för Blockchain, krypto och digitala valutor på paypal. Brad Garlinghouse är VD för Ripple. Ripple vann en delvis seger i sin kamp med SEC i år.

Direktlänk Dela CoinDesk fördjupade 19 december

Mine säkrar 30 miljoner dollar i serie B-finansiering för att utöka AI-drivna sekretesslösningar

Mine har motverkat trenden med en turbulent år för riskkapitalinvesteringar genom att säkra en serie B-finansieringsrunda på 30 miljoner dollar, med PayPal Ventures och Battery Ventures som ledande investerare. Företaget, som fokuserar på att integrera AI inom sekretess och dataskyddsområdet, planerar att använda en del av finansieringen till att tredubbla sin personal över alla avdelningar. Företaget siktar på att expandera inom företagssektorn och anställer aktivt backend-ingenjörer och utökar sitt datavetenskapsteam för att främja sina AI-relaterade initiativ.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 9 december

Mine samlar in 30 miljoner dollar i serie B-finansieringsrunda

Mine, ett företag som arbetar med integritetsstyrning och dataskydd, har lyckats samla in 30 miljoner dollar i en serie B-finansieringsrunda, som leddes gemensamt av PayPal Ventures och Battery Ventures, med betydande investeringar från Nationwide Ventures. Företaget planerar att använda en del av finansieringen för att tredubbla sin personalstyrka, särskilt inom forskning och utveckling. Mine siktar på att integrera AI inom integritets- och dataskydd, och vill bli den enda källan till sanning om data inom en organisation. Genom att automatisera dessa processer och säkerställa integritet med hjälp av AI kan Mine säkerställa överensstämmelse med integritetslagar och hjälpa företag att hantera konsumentdata ansvarsfullt.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 8 december

Elon Musk och Larry Page i konflikt om artificiell intelligens

Elon Musk firade sin 44:e födelsedag 2015 med en privat fest där han och Google-VD:n Larry Page diskuterade artificiell intelligens (AI). De två miljardärerna debatterade om AI skulle höja mänskligheten eller förstöra den. Deras meningsskiljaktigheter har sedan dess blivit alltmer framträdande och har lett till en pågående debatt bland Silicon Valley-grundare, akademiker, lagstiftare och reglerare om huruvida tekniken bör kontrolleras eller sättas fri. Musk och Page slutade prata strax efter festen och Musk grundade sedan start-up-företaget OpenAI. Idag är OpenAI värderat till över 80 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Kathimerini fördjupade 8 december

AI-analyserade aktier som kan göra dig rik på 10 år

AI-programmet ChatGPT har identifierat 15 aktier som det tror kan generera avkastning på lång sikt. Programmet påminner dock om att det bara är en språkprocessor och att investerare bör konsultera professionella aktierådgivare. Aktierna som nämns inkluderar Procter & Gamble Co, PayPal Holdings Inc, Tesla Inc, Johnson & Johnson, Walt Disney Co, Union Pacific Corp, Netflix Inc, Adobe Inc, Salesforce Inc och Apple Inc. Det är viktigt att notera att ChatGPT baserar sina rekommendationer på aktiernas tidigare prestanda.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 december

Nyckelpersoner i framväxten av modern AI

Artificiell intelligens (AI) har fått stor uppmärksamhet de senaste året, och teknologi som fungerar som den mänskliga hjärnan har varit i forskarnas, investerarnas och teknikchefernas tankar i Silicon Valley och bortom det under mer än ett decennium. Här är några av de människor som varit involverade i framväxten av den moderna AI-rörelsen som påverkat utvecklingen av teknologin. Bland dem finns Sam Altman, VD för OpenAI, Dario Amodi, AI-forskare och grundare av Anthropic, Bill Gates, grundare av Microsoft, Temis Hasabis, grundare av DeepMind, och Elon Musk, grundare av Tesla och SpaceX.

Direktlänk Dela The Beacon fördjupade 3 december

Öppet krig mellan Elon Musk och Sam Altman över OpenAI:s riktning

Elon Musk och Sam Altman, vd för Tesla respektive OpenAI, har haft en offentlig konflikt över OpenAI:s riktning. De två grundade OpenAI 2015 som ett motstånd mot Googles dominans inom artificiell intelligens (AI). Musk lämnade dock OpenAI 2018 efter en maktkamp. Sedan dess har han uttryckt missnöje med OpenAI:s riktning under Altman, särskilt efter att OpenAI accepterade miljardinvesteringar från Microsoft. Musk har lanserat sin egen AI-startup, xAI, och den konkurrerande AI-chatboten Grok, vilket har lett till ytterligare konflikter mellan de två.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 3 december

Nyckelpersoner bakom utvecklingen av modern artificiell intelligens

Flera forskare, teknikledare och riskkapitalister har bidragit till utvecklingen av modern artificiell intelligens (AI) under mer än ett decennium. Sam Altman, VD för OpenAI, skapade den virala chatboten ChatGPT. Dario Amodei, en tidigare forskare vid OpenAI, driver nu AI-startupen Anthropic. Microsofts grundare Bill Gates blev en förespråkare för AI efter att ha sett OpenAI:s GPT-4. Demis Hassabis, en neurovetenskapsman och grundare av DeepMind, skapade AlphaGo. Geoffrey Hinton, professor vid University of Toronto, var ansvarig för neurala nätverk. Reid Hoffman, Elon Musk och Peter Thiel investerade $1 miljard i OpenAI. Satya Nadella, VD för Microsoft, drev företagets investeringar i OpenAI. Larry Page, Googles grundare, stödde förvärvet av DeepMind. Eliezer Yudkowsky, en internetfilosof och självlärd AI-forskare, bidrog till det filosofiska tänkandet kring tekniken. Mark Zuckerberg, VD för Meta, har drivit AI-utveckling i över ett decennium.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 3 december

AI-investeringar och ekonomiska råd från The Motley Fool

Artificiell intelligens (AI) är ett hett ämne för investerare, men det är svårt att förutsäga vilka företag som kommer att bli framgångsrika. Ett sätt att investera i AI är genom börshandlade fonder (ETFs), som erbjuder diversifiering. Nasdaq-100, som innehåller de 100 största aktierna på Nasdaq Composite, är värt att överväga. Det är tungt viktat mot innovativa teknikföretag som Apple, Microsoft, Alphabet, Amazon, Nvidia, Tesla och Meta Platforms, som alla är betydligt involverade i AI. Invesco Nasdaq-100 ETF rekommenderas för långsiktiga investeringar.

Direktlänk Dela The Dallas Morning News fördjupade 3 december

Konkurrens och debatt kring artificiell intelligens bland världens rikaste män

En artikel diskuterar den intensiva konkurrensen och debatten kring artificiell intelligens (AI) mellan några av världens rikaste män, inklusive Elon Musk, Larry Page, Mark Zuckerberg, Peter Thiel, Satya Nadella och Sam Altman. Artikeln berättar om en intensiv diskussion mellan Musk och Page under en fest 2015, där de två miljardärerna debatterade om AI skulle höja mänskligheten eller förstöra den. Denna debatt har sedan dess lett till en intensiv konkurrens om att utveckla och kontrollera AI-teknologin. Artikeln diskuterar även bildandet av start-up-företaget OpenAI, som grundades av Musk och andra för att skydda världen från Pages vision för AI. OpenAI värderas nu till över 80 miljarder dollar.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 3 december

Palantir Technologies: Tre saker smarta investerare vet

Palantir Technologies har haft en berg-och-dalbana de senaste åren, men trots makroekonomiska motvindar har företaget utvecklat egna generativa AI-system. Palantir grundades av Peter Thiel, en framstående Silicon Valley-figur och tidig investerare i Facebook och LinkedIn. Företaget skapades ursprungligen för att hjälpa till att förhindra terroristattacker genom att aggregera och analysera data från olika byråer. Idag har Palantir etablerat sig som en auktoritet på AI-system och har utvecklat en AI-plattform som snabbt har antagits av över 100 organisationer.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 november

PayPals AI-drivna cybersäkerhetsstrategi ger resultat

Assaf Keren, CISO och VP för företagscybersäkerhet på PayPal, diskuterar företagets AI-drivna cybersäkerhetsstrategi. Under det senaste kvartalet rapporterade PayPal en omsättning på 7,3 miljarder dollar, en ökning med 7% jämfört med föregående år. Företaget avslutade 2022 med en omsättning på 27,5 miljarder dollar och har en rullande tolv månaders omsättning på 28,5 miljarder dollar. PayPals totala betalningsvolym växte med 11%, stöttad av en transaktionsökning på 10%, medan strama kostnadskontroller drev en minskning av icke-transaktionskostnader med 11%. PayPal visade en hälsosam volym- och användartillväxt, förbättrad lönsamhet och framsteg på strategiska initiativ.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 8 november

Alphabets Q3-rapport visar framsteg inom AI och molntjänster

Alphabet rapporterade nyligen finansiella resultat för kvartalet som slutade den 30 september. Företaget visade märkbara framsteg inom både sin annonsenhet och molnsegment, trots konkurrens från TikTok, Meta Platforms, Microsoft och Amazon. Alphabet har investerat mycket kapital i artificiell intelligens (AI) och integrerat tekniken över alla delar av sin verksamhet. På annonsfronten ökade Alphabet intäkterna med 9%, främst drivet av Google Search och YouTube. Företagets tjänsteverksamhet (som mestadels består av annonsering) växte med 11%. Alphabet rapporterade ett fritt kassaflöde på 22,6 miljarder dollar, en ökning med 40% jämfört med föregående år. Företagets satsning på generativ AI ger redan betydande avkastning, vilket framgår av en återgång till ökande intäkter inom annonsering, samt konsekvent lönsamma molnoperationer.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 4 november

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare