» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 348 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

PayPal är en global betalningstjänst som låter användare skicka och ta emot pengar på nätet. Det fungerar som en digital plånbok, där du kan koppla ditt bankkonto eller kreditkort för att utföra säkra betalningar. PayPal är populärt bland både privatpersoner och företag, och används för att betala för varor och tjänster, överföra pengar till vänner och familj, och ta emot betalningar för försäljning. Tjänsten är känd för sin enkelhet, snabbhet och säkerhet. PayPal skyddar även köpare och säljare genom att erbjuda konflikthantering och köparskydd.

Senaste nytt kring PayPal

AI och ´deepfakes´ utmanar KYC-ramverk och kryptovalutasektorn

AI-sektorn har växt kraftigt under de senaste åren och förväntas bidra med upp till 15,7 biljoner pund till den globala ekonomin fram till 2030. Ett noterbart inslag i denna utveckling är framväxten av ´deepfakes´, realistiska video- och ljudinspelningar skapade med AI. Dessa falska ID-bilder kan potentiellt lura många moderna säkerhetsåtgärder. Detta utgör en utmaning för det etablerade KYC-ramverket. Toufi Saliba, VD för HyperCycle, betonar behovet av snabb anpassning, särskilt inom kryptovalutasektorn. Dimitry Mihaylov, AI-forskare för FN, framhåller vikten av att industrier utvecklas snabbt för att möta dessa utmaningar.

Direktlänk Dela Cryptodaily.co.uk fördjupade igår
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI leder innovationer, Nvidia överträffar Amazon i marknadsvärde

Artificiell intelligens (AI) blir standardbärare för innovationer som utvecklas i språng. Chiptillverkaren Nvidia överträffade Amazon i marknadsvärde för första gången sedan 2002 i takt med att fler företag vill utöka sina AI-erbjudanden och konsumentintresset för tekniken ökar. OpenAI lanserade Sora, en ny text-till-video-modell som kan skapa videor upp till en minut långa baserat på textprompter från användare. OpenAI:s ordförande Bret Taylor lanserade Sierra, en AI-chattbot-startup, med syfte att utveckla konversations-AI-agenter specifikt utformade för företag. PayPal-backade Rasa meddelade att den hade samlat in 30 miljoner dollar i en serie C-runda för att utöka sin generativa konversations-AI-plattform för företag.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 16 februari

Teknikföretag har skurit 34 000 jobb detta år

Teknikföretag har skurit 34 000 jobb hittills i år trots nya investeringar i teknik. Totalt har 141 företag skurit personal i år fram till söndag (11 februari), enligt Layoffs.fyi, som övervakar arbetslösheten inom tekniksektorn. Bland dessa företag finns PayPal, eBay, Microsoft och Snap. Dessa nedskärningar kommer när teknikföretag utvärderar sina personalnivåer och drar slutsatsen att de skulle kunna göra mer med en mer slimmad organisation, enligt analytikern Brent Thill vid Jefferies.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 12 februari

AI och andra störningar påverkar stora företag

Artificiell intelligens (AI) anses vara en stor störningsfaktor för stora börsnoterade företag, vilket framgår av Nvidia´s (NVDA) höga aktiekurs tack vare dess efterfrågade AI-chip. Stora teknikföretag som Alphabet (GOOG, GOOGL) och Amazon (AMZN) gör nedskärningar för att kunna investera mer i AI. Men det finns mer störningar inom företagsvärlden än bara AI. Disney (DIS) har nyligen gått samman med Epic Games för att skapa ett nytt digitalt ekosystem, vilket kan störa konkurrenter som Electronic Arts (EA) och Comcast (CMCSA). PayPal (PYPL) upplever störningar från konkurrenter som Stripe, Visa (V), American Express (AXP), Apple Pay och Google Pay. Snapchat (SNAP) har också haft en dålig kvartalsrapport, vilket kan bero på konkurrens från Meta, TikTok och Elon Musks företag X.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 februari

Tekniknyheter: OpenAI:s nya funktion, Neuralinks framsteg, Musks betalningspaket, Universal Music lämnar TikTok, PayPal säger upp anställda

1) OpenAI har meddelat en ny funktion som gör att ChatGPT-användare kan ta in GPTs i alla samtal genom att tagga den valda GPT med @command. 2) Elon Musks startup Neuralink har framgångsrikt implanterat en hjärnchip i en människas hjärna, vilket markerar dess första framgångsrika mänskliga implantation. 3) En domstol i Delaware har bestämt att Elon Musks $56 miljarder stora betalningspaket är orättvist och juridiskt ogiltigt. 4) Universal Music Group har dragit tillbaka sin stora musikkatalog från TikTok efter att förhandlingar om licensavgifter och intäktsdelning kollapsat. 5) Betalningsgiganten PayPal har meddelat att de kommer att säga upp 2 500 anställda, eller 9 procent av sin globala arbetsstyrka, på grund av ökad konkurrens inom onlinebetalningsområdet.

Direktlänk Dela Techpluto fördjupade 31 januari

PayPal lanserar nya AI-funktioner för snabbare köp och personlig anpassning

PayPal kommer att lansera nya AI-funktioner för att driva snabbare köp, AI-assisterad personalisering för konsumenter och AI-assisterade försäljningar för handlare, enligt ett uttalande av VD:n Alex Chriss. Detta är den första stora åtgärden från PayPals nya VD sedan han började på företaget i september. PayPal har även meddelat att deras stabilcoin för transaktioner och överföringar, PYUSD, nu är tillgänglig på Venmo. Dessutom kommer PayPal att introducera Fastlane, en ny funktion för gästutcheckning med ett klick.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 26 januari

PayPal-aktier faller efter att VD:n tillkännager AI-baserade produkter

PayPal-aktier sjönk efter att företagets VD tillkännagav att de kommer att lansera AI-baserade produkter. Josh Brown, VD för Ritholtz Wealth Management, gick med i CNBC:s ´Halftime Report´ för att dela sin reaktion på PayPals AI-meddelande.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 25 januari

AI-verktyg identifierar undervärderade aktier för 2024

Feinbold använde OpenAI:s generativa AI-verktyg, ChatGPT, för att identifiera undervärderade aktier med starka grundläggande värden inför 2024. Verktyget valde ut följande aktier: PayPal, Verizon, Archer Daniels Midland, NextEra Energy och Albemarle. PayPal toppar listan på grund av företagets starka tillväxtutsikter och handel med rabatt jämfört med sin historiska värdering. Verizon rankas som andra på grund av sitt rykte för att betala pålitliga utdelningar. Archer Daniels Midland, NextEra Energy och Albemarle valdes också ut som undervärderade aktier.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 1 januari

AI-verktyget ChatGPT identifierar undervärderade aktier med starka grunder

AI-verktyget ChatGPT har identifierat fem aktier som är undervärderade trots starka grunder. PayPal, en digital betalningsjätte, toppar listan och anses ha starka tillväxtutsikter. Verizon, ett framstående telekommunikationsföretag, håller andra platsen på grund av sitt rykte för att leverera en tillförlitlig utdelning. Archer Daniels Midland, en global jordbruksbearbetare, framstår som ett annat undervärderat val. Nästa på listan är NextEra Energy, en av de största producenterna av förnybar energi i USA. Slutligen är Albemarle, den ledande producenten av litium, som är avgörande för elbilar, också undervärderad.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 1 januari

Stablecoins och AI att förändra kryptovalutamarknaden 2024

Stablecoins kommer att bli mer allmänt använda än någonsin, traditionell finans kommer att intensifiera sitt inträde i digitala tillgångar, och regler och förordningar kommer att bli allt vanligare. Två huvudfaktorer kommer att spela in. Den första är regulatorisk, som den brittiska regeringens åtagande att erkänna stablecoins som ett livskraftigt betalningsmedel nästa år. Den andra är adoption. Visa, Mastercard och PayPal bearbetar alla stablecoins. Stora företag från Microsoft och Starbucks till CheapAir och ExpressVPN accepterar dem eller har stablecoin-initiativ. Detta kommer bara att öka. Tillsammans kan dessa leda till en ökad roll som stablecoins spelar i det globala betalningsnätverket.

Direktlänk Dela Dlnews.com fördjupade 31 december

2023: Ett år av tekniska framsteg och kontroverser

2023 markerades av stora framsteg men också betydande kontroverser inom teknikindustrin. DeepFake-videor väckte etiska frågor om AI:s potential för missbruk. Microsofts Bing AI uppvisade oregelbundet beteende, vilket ledde till debatt om AI:s beredskap för mainstreaminteraktioner. Google stötte på problem med sina AI-projekt Bard och Gemini, vilka präglades av felaktigheter och underpresterande prestanda. Twitter genomgick en omvandling till X.com under Elon Musk, vilket medförde kontroverser och ekonomiska förluster. OpenAI upplevde dramatiska ledarskapsförändringar, inklusive VD Sam Altmans tillfälliga avskedande och återkomst.

Direktlänk Dela My Mobile fördjupade 27 december

Återblick på betalningsindustrins utveckling och framtid under 2023

År 2023 präglades av innovation inom betalningssektorn, med särskilt fokus på AI. Bankernas motståndskraft testades i samband med bankrusningar online och konsumenternas utgifter prövades med räntor på 22-åriga höjder. Superappar och utvecklingen av påfyllningsekonomi var högprioriterade ämnen för plattformar och leverantörer. PayPal och liknande företag dominerade betalningssektorn, vilket utmanade bankernas försök att introducera egna digitala plånböcker. Amazon och Walmart fortsatte konkurrera om kundernas lojalitet. I juli lanserades FedNow® Service, vilket genererade mycket diskussion. Inflationen nådde 9% i mitten av 2022. Framöver kommer betalningar att bli snabbare än någonsin och innovationerna kommer att fortsätta i snabb takt.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 27 december

AI i finansbranschen: Från hype till vardag

Nationalekonomen Jens Norell från konsultbolaget Tretton37 beskriver hur artificiell intelligens (AI) och maskininlärning används i finansbranschen. Exempel inkluderar automatisering, bedrägeriupptäckt, riskhantering, kundservice, portföljanalys, regelefterlevnad och cybersäkerhet. Norell pekar på utmaningar som förståelse och transparens, bias och kundintegritet. Framtida möjligheter inkluderar avancerad användning av befintliga tekniker för bättre riskhantering, analyser och automatisering, samt skräddarsydd hjälp för ekonomiska frågor med hjälp av stora språkmodeller.

Direktlänk Dela Realtid Media AB fördjupade 22 december

Framstående individer inom digitala tillgångar och webb 3

Coin desks mest inflytelserika erkänner personer som har definierat året inom digitala tillgångar och webb 3. Tio topp hedersmän har haft en stor inverkan och 40 andra personer har varit lite mindre inflytelserika. Fem namn från topp 10-listan är Sam Altman, VD för Open A I, ett AI-företag som hamnade i rampljuset i år efter ökningen av populariteten av Chat G BT. Microsofts investering i Open A I har rapporterats ha ökat till totalt 13 miljarder dollar. Altman var också medgrundare till kryptoprojektet World Coin. Paulo Arduino är den nyutnämnda VD:n för Tether, som letar efter att diversifiera företagets investeringar efter ett framstående år där stablecoin-jätten är på väg att göra en vinst på 4,5 miljarder dollar. Arduino var tidigare CTO för Tether och dess systerföretag Crypto Exchange Binx. Brian Armstrong är VD för Coinbase, som han medgrundade 2012. Nio år senare blev Coinbase offentligt via en direkt notering på NASDAQ. Jose Fernandez de Pot är senior vice VD och general manager för Blockchain, krypto och digitala valutor på paypal. Brad Garlinghouse är VD för Ripple. Ripple vann en delvis seger i sin kamp med SEC i år.

Direktlänk Dela CoinDesk fördjupade 19 december

Mine säkrar 30 miljoner dollar i serie B-finansiering för att utöka AI-drivna sekretesslösningar

Mine har motverkat trenden med en turbulent år för riskkapitalinvesteringar genom att säkra en serie B-finansieringsrunda på 30 miljoner dollar, med PayPal Ventures och Battery Ventures som ledande investerare. Företaget, som fokuserar på att integrera AI inom sekretess och dataskyddsområdet, planerar att använda en del av finansieringen till att tredubbla sin personal över alla avdelningar. Företaget siktar på att expandera inom företagssektorn och anställer aktivt backend-ingenjörer och utökar sitt datavetenskapsteam för att främja sina AI-relaterade initiativ.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 9 december

Mine samlar in 30 miljoner dollar i serie B-finansieringsrunda

Mine, ett företag som arbetar med integritetsstyrning och dataskydd, har lyckats samla in 30 miljoner dollar i en serie B-finansieringsrunda, som leddes gemensamt av PayPal Ventures och Battery Ventures, med betydande investeringar från Nationwide Ventures. Företaget planerar att använda en del av finansieringen för att tredubbla sin personalstyrka, särskilt inom forskning och utveckling. Mine siktar på att integrera AI inom integritets- och dataskydd, och vill bli den enda källan till sanning om data inom en organisation. Genom att automatisera dessa processer och säkerställa integritet med hjälp av AI kan Mine säkerställa överensstämmelse med integritetslagar och hjälpa företag att hantera konsumentdata ansvarsfullt.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 8 december

Elon Musk och Larry Page i konflikt om artificiell intelligens

Elon Musk firade sin 44:e födelsedag 2015 med en privat fest där han och Google-VD:n Larry Page diskuterade artificiell intelligens (AI). De två miljardärerna debatterade om AI skulle höja mänskligheten eller förstöra den. Deras meningsskiljaktigheter har sedan dess blivit alltmer framträdande och har lett till en pågående debatt bland Silicon Valley-grundare, akademiker, lagstiftare och reglerare om huruvida tekniken bör kontrolleras eller sättas fri. Musk och Page slutade prata strax efter festen och Musk grundade sedan start-up-företaget OpenAI. Idag är OpenAI värderat till över 80 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Kathimerini fördjupade 8 december

AI-analyserade aktier som kan göra dig rik på 10 år

AI-programmet ChatGPT har identifierat 15 aktier som det tror kan generera avkastning på lång sikt. Programmet påminner dock om att det bara är en språkprocessor och att investerare bör konsultera professionella aktierådgivare. Aktierna som nämns inkluderar Procter & Gamble Co, PayPal Holdings Inc, Tesla Inc, Johnson & Johnson, Walt Disney Co, Union Pacific Corp, Netflix Inc, Adobe Inc, Salesforce Inc och Apple Inc. Det är viktigt att notera att ChatGPT baserar sina rekommendationer på aktiernas tidigare prestanda.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 december

Nyckelpersoner i framväxten av modern AI

Artificiell intelligens (AI) har fått stor uppmärksamhet de senaste året, och teknologi som fungerar som den mänskliga hjärnan har varit i forskarnas, investerarnas och teknikchefernas tankar i Silicon Valley och bortom det under mer än ett decennium. Här är några av de människor som varit involverade i framväxten av den moderna AI-rörelsen som påverkat utvecklingen av teknologin. Bland dem finns Sam Altman, VD för OpenAI, Dario Amodi, AI-forskare och grundare av Anthropic, Bill Gates, grundare av Microsoft, Temis Hasabis, grundare av DeepMind, och Elon Musk, grundare av Tesla och SpaceX.

Direktlänk Dela The Beacon fördjupade 3 december

Öppet krig mellan Elon Musk och Sam Altman över OpenAI:s riktning

Elon Musk och Sam Altman, vd för Tesla respektive OpenAI, har haft en offentlig konflikt över OpenAI:s riktning. De två grundade OpenAI 2015 som ett motstånd mot Googles dominans inom artificiell intelligens (AI). Musk lämnade dock OpenAI 2018 efter en maktkamp. Sedan dess har han uttryckt missnöje med OpenAI:s riktning under Altman, särskilt efter att OpenAI accepterade miljardinvesteringar från Microsoft. Musk har lanserat sin egen AI-startup, xAI, och den konkurrerande AI-chatboten Grok, vilket har lett till ytterligare konflikter mellan de två.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 3 december

Nyckelpersoner bakom utvecklingen av modern artificiell intelligens

Flera forskare, teknikledare och riskkapitalister har bidragit till utvecklingen av modern artificiell intelligens (AI) under mer än ett decennium. Sam Altman, VD för OpenAI, skapade den virala chatboten ChatGPT. Dario Amodei, en tidigare forskare vid OpenAI, driver nu AI-startupen Anthropic. Microsofts grundare Bill Gates blev en förespråkare för AI efter att ha sett OpenAI:s GPT-4. Demis Hassabis, en neurovetenskapsman och grundare av DeepMind, skapade AlphaGo. Geoffrey Hinton, professor vid University of Toronto, var ansvarig för neurala nätverk. Reid Hoffman, Elon Musk och Peter Thiel investerade $1 miljard i OpenAI. Satya Nadella, VD för Microsoft, drev företagets investeringar i OpenAI. Larry Page, Googles grundare, stödde förvärvet av DeepMind. Eliezer Yudkowsky, en internetfilosof och självlärd AI-forskare, bidrog till det filosofiska tänkandet kring tekniken. Mark Zuckerberg, VD för Meta, har drivit AI-utveckling i över ett decennium.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 3 december

AI-investeringar och ekonomiska råd från The Motley Fool

Artificiell intelligens (AI) är ett hett ämne för investerare, men det är svårt att förutsäga vilka företag som kommer att bli framgångsrika. Ett sätt att investera i AI är genom börshandlade fonder (ETFs), som erbjuder diversifiering. Nasdaq-100, som innehåller de 100 största aktierna på Nasdaq Composite, är värt att överväga. Det är tungt viktat mot innovativa teknikföretag som Apple, Microsoft, Alphabet, Amazon, Nvidia, Tesla och Meta Platforms, som alla är betydligt involverade i AI. Invesco Nasdaq-100 ETF rekommenderas för långsiktiga investeringar.

Direktlänk Dela The Dallas Morning News fördjupade 3 december

Konkurrens och debatt kring artificiell intelligens bland världens rikaste män

En artikel diskuterar den intensiva konkurrensen och debatten kring artificiell intelligens (AI) mellan några av världens rikaste män, inklusive Elon Musk, Larry Page, Mark Zuckerberg, Peter Thiel, Satya Nadella och Sam Altman. Artikeln berättar om en intensiv diskussion mellan Musk och Page under en fest 2015, där de två miljardärerna debatterade om AI skulle höja mänskligheten eller förstöra den. Denna debatt har sedan dess lett till en intensiv konkurrens om att utveckla och kontrollera AI-teknologin. Artikeln diskuterar även bildandet av start-up-företaget OpenAI, som grundades av Musk och andra för att skydda världen från Pages vision för AI. OpenAI värderas nu till över 80 miljarder dollar.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 3 december

Palantir Technologies: Tre saker smarta investerare vet

Palantir Technologies har haft en berg-och-dalbana de senaste åren, men trots makroekonomiska motvindar har företaget utvecklat egna generativa AI-system. Palantir grundades av Peter Thiel, en framstående Silicon Valley-figur och tidig investerare i Facebook och LinkedIn. Företaget skapades ursprungligen för att hjälpa till att förhindra terroristattacker genom att aggregera och analysera data från olika byråer. Idag har Palantir etablerat sig som en auktoritet på AI-system och har utvecklat en AI-plattform som snabbt har antagits av över 100 organisationer.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 november

PayPals AI-drivna cybersäkerhetsstrategi ger resultat

Assaf Keren, CISO och VP för företagscybersäkerhet på PayPal, diskuterar företagets AI-drivna cybersäkerhetsstrategi. Under det senaste kvartalet rapporterade PayPal en omsättning på 7,3 miljarder dollar, en ökning med 7% jämfört med föregående år. Företaget avslutade 2022 med en omsättning på 27,5 miljarder dollar och har en rullande tolv månaders omsättning på 28,5 miljarder dollar. PayPals totala betalningsvolym växte med 11%, stöttad av en transaktionsökning på 10%, medan strama kostnadskontroller drev en minskning av icke-transaktionskostnader med 11%. PayPal visade en hälsosam volym- och användartillväxt, förbättrad lönsamhet och framsteg på strategiska initiativ.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 8 november

Alphabets Q3-rapport visar framsteg inom AI och molntjänster

Alphabet rapporterade nyligen finansiella resultat för kvartalet som slutade den 30 september. Företaget visade märkbara framsteg inom både sin annonsenhet och molnsegment, trots konkurrens från TikTok, Meta Platforms, Microsoft och Amazon. Alphabet har investerat mycket kapital i artificiell intelligens (AI) och integrerat tekniken över alla delar av sin verksamhet. På annonsfronten ökade Alphabet intäkterna med 9%, främst drivet av Google Search och YouTube. Företagets tjänsteverksamhet (som mestadels består av annonsering) växte med 11%. Alphabet rapporterade ett fritt kassaflöde på 22,6 miljarder dollar, en ökning med 40% jämfört med föregående år. Företagets satsning på generativ AI ger redan betydande avkastning, vilket framgår av en återgång till ökande intäkter inom annonsering, samt konsekvent lönsamma molnoperationer.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 4 november

Ökande online-bedrägeri med hjälp av AI oroar finansbranschen

Bedrägerier på nätet där bedragare skapar falska identiteter för att lura finansiella institutioner eller deras kunder på pengar ökar, och brotten förväntas bli allt vanligare med den ökande användningen av artificiell intelligens (AI), enligt experter. En ny undersökning av 500 bedrägeri- och riskprofessionella uttrycker stor oro i finansbranschen över den växande skalan av dessa falska onlinekunder och om säkerhets- och identitetsdetekteringstekniken på banker och låneservicers kan hänga med. AI kan skrapa internet i rekordfart och, när den är beväpnad med information från en kombination av stulna, falska och legitima digitala datakällor, kan den utge sig för att vara andra personer.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 11 oktober

Teknikuppdateringar: Copilot för Windows, OpenAI, PayPal, Meta och Google

Teknikexperten Preston Gralla har testat Microsofts nyutgivna Copilot och konstaterar att programmet är effektivt för grundläggande uppgifter men inte levererar på mer komplicerade uppgifter. OpenAI har gett ChatGPT förmågan att tala med fem olika röster, vilket gör appen mer dynamisk. PayPal har ändrat reglerna för sin företagsdebetkort, vilket har lett till klagomål från användare. Meta har annonserat sin företagsverifieringstjänst för $22 i månaden, vilket är $965 mindre än X:s företagsverifiering. Google har rullat ut automatiskt skapade tillgångar till alla annonsörer.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 1 oktober

AI-teknik förändrar arbetsflödet för redovisningsteam

Artificiell intelligens (AI) förändrar arbetsflödet för redovisningsteam genom att automatisera annars tråkiga och tidskrävande uppgifter. Aaron Jacob, chef för redovisningslösningar på TaxBit, säger att AI är ett mycket spännande verktyg för redovisningsteam eftersom det effektiviserar arbetsflöden och frigör mer tid för mer strategisk finansiell analys. TaxBit erbjuder redovisning och skatteefterlevnadstjänster till en mängd olika företag, från web3-byggare till Fortune 500-företag som PayPal, Google och Fidelity.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 30 september

Sam Altman: Från Stanford till att leda AI-framsteg

Sam Altman, en av de mest inflytelserika personerna inom artificiell intelligens (AI) idag, är medgrundare och VD för OpenAI, företaget bakom ChatGPT, en revolutionerande chatbot. Tidigare ledde han Y Combinator, en teknikinkubator som tillhandahållit startkapital till företag som Airbnb, Dropbox och Stripe. Trots att hans försök att få statlig finansiering för sina AI-projekt hittills har varit misslyckade, insisterar Altman på att se till att regulatorer förstår denna nya teknik. Han har även visat upp ChatGPT för medlemmar av den amerikanska kongressen.

Direktlänk Dela The Street fördjupade 16 september

Open AI, företaget bakom Microsofts generativa AI-produkter och i vilket Microsoft har investerat 13 miljarder dollar, har blivit en oväntad konkurrent till Microsoft. Detta efter att Open AI lanserade Chat GPT Enterprise, en AI-assistent för företag. Trots att Microsoft är Open AI:s största investerare och att Microsoft har rätten att använda alla Open AI:s modeller, hindrar inget Open AI från att lansera sina egna produkter, även de som konkurrerar direkt med Microsoft. Open AI hoppas att företag kommer att vända sig till dem snarare än Microsoft för företagsfokuserade funktioner.

Computer Sweden fördjupade 14 september

Finansindustrin använder AI för att bekämpa cyberattacker och bedrägerier

AI används allt mer av finansiella tjänster för att bekämpa ökande cyberattacker och bedrägerier. Globala cyberattacker har ökat med mer än 8% det senaste året, med en chockerande ökning på 1318% av ransomware-attacker inom finansindustrin. AI-utvecklingsverktyg används för att förbättra och rikta in attacker. För att skydda data och vinster använder bank- och finanstjänster sina egna AI-baserade vapen. Företag som Mastercard och PayPal använder AI för att spåra bedräglig aktivitet och identifiera ovanliga mönster. Danske Bank och JP Morgan Chase implementerar djupinlärnings-AI-verktyg för att upptäcka bedrägerier och automatisera beslut.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 13 september

OpenAI hotar Microsofts dominans inom generativ AI

OpenAI, företaget bakom Microsofts generativa AI-produkter, har lanserat ChatGPT Enterprise, vilket kan hota Microsofts försök att dominera marknaden för generativ AI. OpenAI, som Microsoft har investerat $13 miljarder i, erbjuder företagsanpassade AI-lösningar med hög säkerhet och integritet. Microsofts investeringar i OpenAI har gjort det möjligt för företaget att använda OpenAIs modeller i sina produkter, inklusive Bing, GitHub, Microsoft 365 och Microsoft Dynamics 365 ERP. OpenAI hoppas att företag kommer att vända sig till dem istället för Microsoft för företagsfokuserade funktioner som överensstämmer med SOC 2-säkerhetsstandarden.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 13 september

Adoptionen av artificiell intelligens (AI) har snabbt spridits över många branscher, inklusive hälso- och sjukvård, bygg och leveranskedjehantering. Nu ses AI alltmer användas inom digital marknadsföring, vilket hjälper marknadsförare och småföretag att effektivt växa sina annonskampanjer och engagera målgruppen. Trots detta finns det oro kring användningen av AI, inklusive brist på transparens, etiska problem, snedvridna resultat, brist på personalisering och osäkerhet kring hur AI-modeller tränas. Trots att AI kan säkerställa mer exakta mätningar av nyckeldata och målengagemang, behöver marknadsförare etablera tydliga riktlinjer för hur dessa system kan användas effektivt för att förbättra deras digitala marknadsföringsstrategier.

Grit Daily fördjupade 8 september

PayPals framtidsplaner för AI och utmaningar i betalningssektorn

John Kim, produktchef för PayPal, diskuterar företagets användning av artificiell intelligens (AI) och dess framtid i betalningssektorn. Kim påpekar att bedrägerier blir allt mer sofistikerade och att AI kan hjälpa till att identifiera ovanliga mönster och förutse förändringar. PayPal planerar att lansera tre nya produkter med koppling till AI inom de närmaste 120 dagarna. Kim erkänner dock att det finns viss skepticism kring AI och att kostnaden för att utveckla och driva sådan teknik kan vara ett problem. Han diskuterar också utmaningarna med att differentiera PayPal från konkurrenter som Apple Pay och Google Pay.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 28 augusti

PayPal integrerar AI för att förbättra säkerheten och konkurrenskraften

Artificiell intelligens (AI) har varit ett hett ämne sedan ChatGPT lanserades tidigare under 2023. Företag, skolor, universitet och även ideella organisationer söker sätt att införliva AI i sina verksamheter. John Kim, produktchef för PayPal, diskuterade hur företaget använder AI-teknologier i sin verksamhet och PayPals framtid inom betalningar. Kim nämnde att bedrägerier blir allt mer sofistikerade och att AI kan hjälpa till att upptäcka ovanliga mönster och förutse förändringar. PayPal planerar att lansera tre nya produkter kopplade till AI inom de närmaste 120 dagarna.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 28 augusti

Filippinska arbetare utnyttjas av AI-företaget Scale AI

Internetkaféer i Filippinerna besöks nu av arbetare som sorterar och märker data för artificiella intelligensmodeller. Tusentals unga arbetare loggar in varje dag för att stödja den blomstrande AI-affären. De annoterar massorna av data som amerikanska företag behöver för att träna sina AI-modeller. Mer än 2 miljoner människor i Filippinerna utför denna typ av ´crowdwork´, enligt informella regeringsskattningar, som en del av AI:s enorma undre värld. Filippinerna är en av världens största destinationer för utlagt digitalt arbete. En plattform som kallas Remotasks, som ägs av Scale AI, ett start-up företag i San Francisco värderat till 7 miljarder dollar, används av minst 10 000 av dessa arbetare. Scale AI har betalat arbetarna till extremt låga löner, rutinmässigt försenat eller undanhållit betalningar och gett få kanaler för arbetarna att söka rättelse.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 28 augusti

Elon Musk drog sig tillbaka från OpenAI på grund av önskan att vara i rampljuset

Elon Musk, en av grundarna av OpenAI, drog sig tillbaka från företaget innan utvecklingen av det framstående AI-systemet ChatGPT tog fart. En rapport av Reid Hoffman, som tidigare arbetat med Musk på PayPal och är medgrundare till LinkedIn, antyder att Musk sa att AI bara har en framtid om han bygger den. Musk har alltid velat vara i rampljuset, vilket kan ha bidragit till hans beslut att dra sig tillbaka från ChatGPT. Hoffman påstår att Musks inställning speglas i hans andra verksamheter, och att han vill vara ´Messias´.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 25 augusti

Elon Musk drog sig tillbaka från OpenAI innan ChatGPT utvecklades

Elon Musk, som medgrundade OpenAI med Sam Altman, drog sig tillbaka från företaget långt innan ChatGPT-systemet utvecklades och fängslade världen. En rapport av Reid Hoffman, som är känd för sitt arbete med Elon på PayPal och som medgrundare av LinkedIN, avslöjar en mörk hemlighet om Teslas VD. Rapporten hävdar att Musk sa att AI bara har en framtid om han bygger den och att han har en sorts besatthet av att vara i rampljuset. Detta ledde till att han helt drog sig ur utvecklingen av ChatGPT.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 24 augusti

Företag använder AI och ML för att förbättra kundupplevelsen

Företag använder alltmer artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) för att förbättra kundupplevelsen och engagemanget. Med AI och ML kan företag förbättra sina interaktioner med kunder, öka produktiviteten, minska kostnaderna och mycket mer. Rapporter visar att 35% av företagen använder AI i sin verksamhet, och 42% undersöker sätt att implementera AI i framtiden. Företag som Amazon, Netflix, Decathlon, PayPal och Tesla har framgångsrikt använt AI och ML för att förbättra kundupplevelsen.

Direktlänk Dela WhaTech fördjupade 23 augusti

Elon Musk och Sam Altman: Historien bakom deras brytning vid OpenAI

Elon Musk och Sam Altman, två framstående figurer inom informationsteknik och artificiell intelligens, har en gemensam historia genom OpenAI, företaget som gav upphov till ChatGPT. Musk anslöt sig till projektet men lämnade för att följa sina andra drömmar. Sam Altman står idag vid en konstig korsning, trots att OpenAI är ett framgångsrikt företag riskerar det konkurs till 2024 på grund av resursförbrukning och nuvarande affärsmodell. Han avslöjade i en chatt med The New Yorker hur svårt det var när Musk lämnade projektet 2018.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 23 augusti

Elon Musks avgång från OpenAI och dess inverkan på företaget

2018 lämnade teknikmagnaten Elon Musk OpenAI, organisationen bakom utvecklingen av ChatGPT, vilket skickade chockvågor genom AI-gemenskapen. Musk, en av grundarna till OpenAI, hade investerat mellan 50 och 100 miljoner dollar av sin personliga förmögenhet i initiativet. Hans avgång innebar inte bara förlusten av en visionär styrelseledamot, utan också en betydande finansiell stödjare. Trots utmaningarna har OpenAI lyckats skaffa sig en nisch inom AI-landskapet. Efter släppet av sin AI-chatbot, ChatGPT, säkrade företaget en investering på 10 miljarder dollar från Microsoft och samlade in ytterligare 495 miljoner dollar från venturekapitaljättar.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 22 augusti

TAMGA revolutionerar finanssektorn med innovativa utlåningsplattformar

TAMGA är ett internationellt fintech-företag som utvecklar och levererar teknik- och marknadsföringslösningar för finanssektorn. TAMGAs innovativa utlåningsplattformar gör det möjligt för banker och finansbolag att skräddarsy sina utlåningserbjudanden enligt sina egna policys och affärsbehov. Med hjälp av Big Data och maskininlärningsalgoritmer kan partnerföretag implementera helt digitala utlåningsmetoder inom en månad snarare än flera år. TAMGA tar ut provisioner eller fasta avgifter från finansiella partners som använder företagets plattformar. Dessa avgifter kan antingen vara ett fast belopp eller en liten procentandel av lånebeloppet.

Direktlänk Dela The American Reporter fördjupade 17 augusti

AI-innovationer, e-handelsbedrägerier och kryptoinvesteringar präglar LATAMs tekniska landskap

Zendesk har, i samarbete med OpenAI, lanserat ´CX Inteligente´ för att förbättra kundupplevelsen genom AI och generativ AI. I Mexiko har e-handelsbedrägerier ökat kraftigt, med en ökning på 68% på tre månader enligt Signifyd. I Brasilien når kreditkortsräntorna i fintech-marknaden 790%, men Nu Holdings Ltd fortsätter att växa starkt, stödd av investerare som Berkshire Hathaway Inc. Unicef Venture Fund söker startups som erbjuder lösningar för världens mest utsatta ungdomar. PayPal har lanserat PYUSD, en digital valuta kopplad till dollarn. En studie av Noventiq visar att 57% av cheferna i Latinamerika tror på generativ AI:s potential att förvandla framtida utbildning.

Direktlänk Dela Contxto fördjupade 11 augusti

AI-boom driver efterfrågan på kontorsutrymmen i San Francisco

San Franciscos kommersiella fastighetsmarknad har kämpat de senaste åren, men har nyligen upplevt en boom i efterfrågan, med en ökning på 10,2% under det senaste kvartalet. Denna ökning tillskrivs i stor utsträckning den senaste AI-boomen, särskilt lanseringen av Open AI´s ChatGPT, vilket har ökat investerarnas intresse och lett till en ökad efterfrågan på kontorsutrymmen. San Francisco-baserade AI-företag har fått en uppskattad finansiering på 11 miljarder dollar i år, nästan hälften av all finansiering för AI-startups över hela världen. Trots denna positiva utveckling står staden inför andra utmaningar, som hemlöshet och förändrade brottmönster.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 10 augusti

AI-boom kan rädda San Franciscos kommersiella fastighetsmarknad

San Franciscos kommersiella fastighetsmarknad har under de senaste åren kämpat med att hålla jämna steg med resten av USA, med en tomställningsgrad på cirka 28%. Pandemin har varit den stora boven bakom denna nedgång. Men nu ser saker ut att börja vända för stadens kommersiella fastighetsmarknad, tack vare en boom inom artificiell intelligens (AI). Efterfrågan på kontorsutrymme har ökat med 10,2% det senaste kvartalet, vilket kopplas till den senaste AI-boomen. Företag som OpenAI, Anthropic och Adept AI har sitt huvudkontor i staden.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 10 augusti

AI spelar en avgörande roll i strategisk sourcing och riskhantering

Artificiell intelligens (AI) spelar en viktig roll i att förbättra strategisk sourcing, vilket är en kritisk aspekt av supply chain management. AI underlättar mer informerade och datadrivna beslut, särskilt vid val av leverantörer och kontrakthantering. AI kan också optimera lagerhantering och förutse den optimala mängden lager att hålla vid en given tidpunkt. Vid logistikoptimering kan AI analysera leveransrutter, trafikförhållanden och bränslekostnader för att rekommendera de mest effektiva och kostnadseffektiva logistiklösningarna. AI är också ett kraftfullt verktyg för riskhantering i leveranskedjor.

Direktlänk Dela Inside Big Data fördjupade 8 augusti

OpenAI introducerar GPTBot, Dell gör försäljningsavsked och PayPal lanserar stabilcoin

OpenAI har lanserat en ny webbsökningsbot, GPTBot, för att öka sin datamängd för att utbilda sina kommande AI-system. Företaget har varumärkt ´GPT-5´, vilket antyder en kommande release. Dell Technologies har meddelat att det kommer att eliminera positioner från sina kärnförsäljningsteam för att övergå till en ny partnerledd go-to-market-strategi. Forskare vid UCLA David Geffen School of Medicine och flera medicinska anläggningar i Bulgarien diskuterade en innovativ smartphone-app som använder maskininlärning och AI för att exakt identifiera de fysiska symtomen på stroke. PayPal Holdings Inc. har lanserat en stabilcoin, vilket kan ge användningen av digitala tokens för betalningar en stor boost.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 8 augusti

500 dagar av Rysslands ockupation av Ukraina

Det har nu gått 500 dagar sedan Rysslands fullskaliga illegala ockupationskrig av Ukraina började. President Zelensky och underrättelsetjänstens chef Budanov besökte den befriade Ormön i Svarta Havet för att hedra dagen. Ryssland tog stora förluster under gårdagen och den brittiska underrättelsetjänsten varnar för att Bakhmut är på väg att omringas, vilket kan leda till att Ryssland får sitt eget Stalingrad. Storbritannien tror inte att Ryssland har fler reserver att skicka in, utan att det redan har skett. Ukraina rapporterar att över 10 500 ukrainska civila har bekräftats dödade, inklusive ca 500 barn, och 94 000 krigsbrott har begåtts under de 500 dagarna av kriget.

Direktlänk Dela Cornucopia fördjupade 8 juli

AI-startup Inflection AI samlar in $1 miljard i andra finansieringsrundan

AI-startupen Inflection AI har samlat in $1 miljard i sin andra finansieringsrunda, vilket sätter en ny standard för hur långt en AI-startup måste skala i termer av pengar, maskiner och mjukvarustackar för att konkurrera i detta område. Inflection AI bygger ett enormt system baserat på Nvidia “Hopper” H100 GPU:er och Quantum 2 InfiniBand-nätverk, vilket kommer att vara ett av de mest kraftfulla systemen på jorden. Företaget har lanserat den personliga AI-tjänsten Pi och har tre kända grundare: Reid Hoffman, Karén Simonyan och Mustafa Suleyman.

Direktlänk Dela The Next Platform fördjupade 6 juli

Strategier och tips för framgångsrik betting

För att lyckas med betting krävs djup insikt i spelet, goda kunskaper om spelregler, strategier och statistik. Det är viktigt att jämföra olika spelbolags odds för att få bäst avkastning, samt att hålla sig uppdaterad om de senaste nyheterna inom sporten. En bra förståelse för sporten och hur oddsen fungerar är avgörande. Det finns många olika strategier för att lyckas med betting, bland annat att följa oddsen, hålla sig uppdaterad om spelmarknaden och lära sig så mycket som möjligt om lag och spelare. Att ha en budget när man bettar är också viktigt för att undvika stora förluster.

Direktlänk Dela Fotboll Skåne fördjupade 5 juli

Ryssland lider stora förluster medan Ukraina gör framsteg; terrorhot mot kärnkraftverk

Ryssland rapporteras ha lidit massiva förluster av artilleri och särskilda system, medan Ukraina meddelar framsteg på tre fronter. Minst två civila dödades i en terrorbombning i Chersonregionen. Ukrainas militära underrättelsetjänst varnar för att Ryssland kan planera ett terrorattentat mot ZNPP-kärnkraftverket och försöka skylla brottet på Ukraina. President Zelensky tog upp hotet i sitt kvällstal. Ryssland anklagas också för att fortsätta krigsbrott i Chersonregionen, där två civila dödades i en terrorbombning. Ukraina uppger att de fortsätter offensiven på tre platser - Bakhmut, Berdijansk och Melitopol.

Direktlänk Dela Cornucopia fördjupade 5 juli

Ukrainsk författare död efter terrorbombning, Unilever kritiseras för fortsatt verksamhet i Ryssland

Kampen i Ukraina fortsätter med stora ryska förluster. Ukraina har haft mer framgång än vad som rapporterats. Författaren Victoria Amelina, som dokumenterade ryska krigsbrott, har dött av skador från en terrorbombning av en pizzeria i Kramatorsk. Tre utländska gäster, författare, politiker och journalister, skadades också. Unilever, ägare till GB Glace och andra märken, kritiseras för att fortsätta sin verksamhet i Ryssland och därmed finansiera Rysslands folkmord och andra brott i Ukraina.

Direktlänk Dela Cornucopia fördjupade 3 juli

Shopify och BCG undersöker faktorer som påverkar konverteringsgraden i e-handel

Shopify har nyligen samarbetat med Boston Consulting Group (BCG) för att undersöka beteendet hos online-shoppers och identifiera faktorer som påverkar konverteringsgraden. Studien, som omfattade 220 000 e-handelsplatser och över en miljard datapunkter, identifierade sex huvudområden som handlare kan kontrollera och optimera för att förbättra konverteringsgraden: kassaupplevelse, betalningar, trafikkälla, kundvagnsbyggande, anpassning och prestanda. Studien fann att förbättrad hastighet vid varje steg av kassaupplevelsen korrelerar med en högre konverteringsgrad. Dessutom kan användning av accelererade betalningsmetoder som Meta Pay, Amazon Pay, PayPal, Shop Pay, Apple Pay och Google Pay öka konverteringsgraden dramatiskt. Shopify planerar att göra Shop Pay tillgängligt för företagsföretag utanför Shopify senare i år.

Direktlänk Dela Shopify fördjupade 1 juli

Bedrägeriannonser på Facebook blir svårare att upptäcka

Bedrägeriannonser på Facebook blir allt vanligare och svårare att upptäcka. Konsumentteknikreportern Jamie Tucker råkade själv bli lurad av en sådan annons för en utförsäljning av klädföretaget Vineyard Vines. För att undvika att bli lurad kan man kontrollera hur betalningar accepteras, om webbplatsen uppmanar dig att handla snabbt och använda WhoIs-databasen för att se vem som äger webbplatsen. Meta, Facebooks moderbolag, har kritiserats för att inte göra tillräckligt för att blockera bedrägeriannonser och det är upp till användarna att undersöka innan de handlar.

Direktlänk Dela Waka fördjupade 17 juni

Betalningsalternativ för att köpa Instagram Reels-visningar

När man köper Instagram Reels-visningar är det viktigt att välja en plattform som stöder ens föredragna betalningsmetod. PayPal, kreditkort och Apple Pay är några av de vanligaste betalningsalternativen. PayPal kräver att man loggar in på sitt konto och godkänner betalningen, medan kreditkortsbetalning innebär att man anger kortuppgifter, inklusive kortnummer, utgångsdatum, CVV-kod och faktureringsadress. Apple Pay är ett bekvämt och säkert betalningsalternativ för Apple-användare, men dess acceptans kan variera. Det är viktigt att se till att plattformen använder säkra betalningsportaler för att skydda känslig information.

Direktlänk Dela The Island Now fördjupade 16 juni

Apple hotar ta bort Damus-appen från App Store

Stora teknikprofiler, inklusive Jack Dorsey och Elon Musk, kritiserade Apple på tisdagen efter att sociala medier-appen Damus meddelade att den riskerade att tas bort från App Store. Damus är en app som använder det öppna källkodsprotokollet Nostr, som har finansiellt stöd av Dorsey, grundare av Twitter och nuvarande chef för Block. Enligt Damus har Apple riktat in sig på en funktion i appen som kallas ´zapping´, där användare kan skicka monetära tips som svar på inlägg, likt att gilla saker på Facebook. Apple hävdar att funktionen bryter mot delar av deras riktlinjer för App Store och kräver att appen tar bort ´zap´-knappen på inlägg eftersom företaget anser att det är att ´sälja digitalt innehåll´.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 15 juni

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare