» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 356 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Perth är huvudstaden i delstaten Western Australia, belägen på den sydvästra kusten av Australien. Staden grundades år 1829 och är den fjärde mest befolkade staden i landet. Perth är känd för sitt soliga väder, vackra stränder och avslappnade livsstil. Staden erbjuder en blandning av kultur, konst, sport och underhållning, med många museer, gallerier, teatrar och sportevenemang. Perth har även en stark ekonomi, med gruvindustri, olja och gas, turism och teknik som viktiga sektorer. Staden är omgiven av vacker natur, inklusive Kings Park, Swan River och flera nationalparker.

Senaste nytt kring Perth

Förbud mot AI i utbildning liknar att tvinga studenter att använda kulram, säger tech-entreprenör

En framstående teknikentreprenör från Perth jämförde förbudet mot att använda ChatGPT för utbildningsändamål med att tvinga dagens datagenerationsstudenter att använda en kulram. Talande vid Business News State of the Future-forumet, argumenterade Heathengines grundare och styrelseordförande för AI:s roll i utbildningen och dess inverkan på statens ekonomi. Han menade att utbildningsinstitutioner borde lära barn att använda AI ansvarsfullt och höja medvetenheten om dess potentiella skador. Han varnade också för överreglering av den framväxande tekniken.

Direktlänk Dela Tech Business News fördjupade 12 februari
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Australiensiska läkare uppmanas att sluta använda AI för medicinska anteckningar

Australiensiska Medical Association (AMA) har krävt starkare regler och transparens kring användningen av artificiell intelligens (AI) inom sjukvården. Detta kommer efter att läkare på sjukhus i Perth uppmanats att sluta skriva medicinska anteckningar med ChatGPT. AMA menar att Australien ligger efter andra jämförbara länder när det gäller reglering av AI och att starkare regler behövs för att skydda patienter och sjukvårdspersonal. Fem sjukhus i Perth´s South Metropolitan Health Service råddes i maj att sluta använda ChatGPT för att skriva patientjournaler.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 27 juli

Förhandsvisning av Fotbolls-VM för damer 2023

Fotbolls-VM för damer kommer att hållas i Australien och Nya Zeeland från 20 juli till 20 augusti. Sverige, som kom trea i förra VM och tvåa i OS, förväntas avancera från gruppspelet, men har flera skador att hantera. Tyskland, USA och England är några av favoriterna. Matcherna kommer att sändas på Viaplay, TV6 och TV10. Detta blir det nionde VM i ordningen för damer och finalen kommer att spelas i Sydney.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 16 juli

Fotbolls-VM för damer att starta i juli med flera starka lag

Världsmästerskapet i fotboll för damer kommer att äga rum mellan den 20 juli och den 20 augusti. För första gången delas värdskapet mellan två nationer, Australien och Nya Zeeland. Sverige, som är rankat trea i världen, kommer att spela i grupp G mot Italien, Argentina och Sydafrika. USA, som har vunnit två raka VM-guld, är en av favoriterna, men det finns många andra lag som kan utmana. Matcherna kommer att sändas på Viasats kanaler och kan streamas på Viaplay. För första gången kommer Fifa att betala individuell ersättning till spelarna i ett dammästerskap.

Direktlänk Dela Kristianstadsbladet fördjupade 13 juli

Vad skulle hända om en långsam meteor kolliderade med jorden?

Randall Munroe, författare och skapare av webbserien xkcd, svarar på en hypotetisk fråga om vad som skulle hända om en långsam meteor kolliderade med jorden. Enligt Munroe skulle detta inte orsaka någon massdöd, men det skulle vara en klen tröst för alla som råkade vara lite för nära när den slog ner. Han jämför scenariot med en stor asteroid som träffade jorden för 65 miljoner år sedan och ledde till att de flesta dinosaurierna dog. Munroe förklarar att även om ett föremål kommer drivande mot oss i sakta mak, kommer det att accelerera upp till åtminstone flykthastighet av fallet ner i jordens gravitationsbrunn. Detta skulle ge föremålet mycket kinetisk energi, vilket är anledningen till att små meteorer brinner väldigt starkt och större stenar kan slå stora hål i jordskorpan. En långsam meteor skulle vara annorlunda. Om den sänktes ner försiktigt tills den svävade bara en dryg decimeter över ytan, och sedan släpptes, skulle den falla mot marken, precis som vilket annat föremål som helst. När den nedersta delen av meteoren når marken skulle den färdas med cirka 5 kilometer i timmen, mindre än en tusendel av den hastighet meteoren från kritatiden höll. Den nedre delen av meteoren må stanna mot marken, men de 10 kilometerna materia där ovanför skulle fortsätta att falla. De flesta kometer och asteroider är inte särskilt robusta. Ofta föreställer vi oss asteroider som hårda, potatisformade stenar pepprade med kratrar. Det är sant att en del asteroider ser ut så, men nu när vi har besökt flera av dem med robotsonder vet vi att många är mer som grushögar, löst sammanhållna av gravitation och frost. De påminner mer om sandslott än om stenblock.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 10 juli

Hälsoexperter och familjer i Nya Zeeland vill se åtgärder för att förhindra och testa för Cytomegalovirus (CMV), den ledande infektiösa orsaken till medfödda defekter och permanenta funktionshinder hos barn. Beaudeen Ansell från Tairāwhiti diagnostiserades med CMV under sin tredje graviditet. Hon lärde sig om virusets potentiellt förödande effekter på sitt ofödda barn genom Google. Medfödda CMV kan orsaka mer långsiktiga funktionshinder än Downs syndrom, ryggmärgsbråck och fosterskador orsakade av alkohol. Ansell anser att det är viktigt att föräldrar får specifik rådgivning om farorna med infektioner från äldre barn, särskilt de på daghem eller förskolor.

Newstalk ZB fördjupade 6 juli

InTouch Digital Marketing Institute i Mumbai leder utbildningsrevolution

InTouch Digital Marketing Institute i Mumbai, en ledande offline digital marknadsföringsinstitut, leder en utbildningsrevolution inom digital marknadsföring. Institutet tror starkt på betydelsen av offline inlärning och praktisk erfarenhet. Det erbjuder en rad tjänster som skiljer sig från konkurrenterna, inklusive 100% jobbplacering, praktisk träning på projekt från Australien, USA och Indien, kostnadsfria personlighetsutvecklingssessioner med erfarna tränare från Australien och Indien och ett exklusivt rekommendationscertifikat från en ledande digital marknadsföringsbyrå i Perth, Australien. InTouch Digital Institute PVT LTD är en välrenommerad institut för offline digital marknadsföring baserad i Mumbai.

Direktlänk Dela The Magazine Plus fördjupade 19 juni

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare