» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 148 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Pew Research är en icke-partisk tankesmedja baserad i USA som utför opinionsundersökningar, demografisk forskning och analyser av politik, sociala trender och teknikutveckling. De är kända för att vara en trovärdig och opartisk källa för information och insikter. Pew Research Center utför årliga globala attitydundersökningar, analyser av politiska och sociala frågor samt rapporter om mediebruk och teknologi. De erbjuder också verktyg och resurser för att hjälpa allmänheten, forskare och beslutsfattare att förstå och använda deras data och analyser.

Senaste nytt kring Pew Research

Flera amerikaner anser att generativa AI-program bör ge kredit till källor

De flesta människor anser att generativa AI-program bör ge kredit till de källor de förlitar sig på för att producera sina resultat, vilket visar var konsumenternas attityder och allianser ligger i debatten om rättvis användning av AI-träningsdata. Över hälften av amerikanska vuxna anser att generativa AI-modeller som producerar text och bilder, som ChatGPT och Midjourney, behöver erkänna de källor de använder för att producera sina resultat i svar på användarprompts, enligt en nyligen genomförd undersökning av Pew Research Center. Endast 14% av respondenterna tror inte att generativa AI-program behöver erbjuda denna typ av kredit.

Direktlänk Dela Variety Media fördjupade 3 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

OpenAI gör ChatGPT tillgänglig för alla med vissa begränsningar

OpenAI har meddelat att deras generativa AI-verktyg ChatGPT inte längre kommer att kräva att användare skapar ett konto för att få tillgång till tjänsten. Detta följer efter en undersökning från Pew Research som avslöjade att en tredjedel av amerikanerna aldrig hört talas om ChatGPT. Trots detta kan användare utan konto stöta på vissa begränsningar när de använder chatten. Andra produkter som DALL-E 3 kräver fortfarande premiumtillgång och kontoskapande. OpenAI planerar också att öppna ett kontor i Tokyo i april 2024.

Direktlänk Dela Crypto News fördjupade 3 april

OpenAI erbjuder nu ChatGPT utan att kräva ett konto

OpenAI har meddelat att deras AI-chattjänst, ChatGPT, inte längre kräver att användare skapar ett konto för att använda tjänsten. Detta syftar till att göra det lättare för människor att uppleva ChatGPT och fördelarna med AI. Användare som är medvetna om sin integritet kan uppskatta möjligheten att prova ChatGPT utan att avslöja personlig information som OpenAI samlar in under kontoskapandet. Dock kan företaget fortfarande använda informationen som användare tillhandahåller för att förbättra sina modeller. Användare utan konto kan inte se tidigare chattar, dela chattar, få tillgång till ytterligare funktioner eller uppgradera till ett Plus-abonnemang.

Direktlänk Dela PC Magazine fördjupade 1 april

Användningen av AI för arbete ökar dramatiskt, enligt Pew Research Center

Sedan lanseringen av ChatGPT i november 2022 har AI blivit ett hett ämne inom vetenskap, affärer och media. Trots detta har det även funnits en motreaktion, med kritiker som menar att AI har överhajpats. En ny studie från Pew Research Center visar hur amerikaner ser på AI och stora språkmodeller. En tredjedel av amerikanerna har inte hört talas om ChatGPT och mindre än en fjärdedel har använt det. Studien visar dock att användningen av ChatGPT för arbete har ökat dramatiskt, från 12% till 20% på sex månader. Detta tyder på att vi bara befinner oss i början av människors samarbete med dessa modeller.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 29 mars

Endast 23% av amerikanska vuxna använder AI-chatten ChatGPT, enligt undersökning

Trots all uppmärksamhet kring ChatGPT använder de flesta amerikanska vuxna inte AI-chattboten, enligt en ny undersökning från Pew Research. Undersökningen, som omfattade över 10 000 personer, visar att endast 23% av de amerikanska vuxna någonsin har använt ChatGPT, även om det är en ökning från 18% i juli. Användningen av ChatGPT växer i alla åldersgrupper, särskilt bland yngre amerikaner. Bland vuxna under 30 har 43% använt ChatGPT, en ökning med 10 procentenheter sedan förra sommaren. Användningen av chattboten har också ökat något bland dem i åldrarna 30 till 49 och 50 till 64. Endast 6% av amerikanerna över 65 år har använt ChatGPT.

Direktlänk Dela PC Magazine fördjupade 27 mars

Användningen av OpenAIs ChatGPT ökar i USA, men förtroendet för politisk information är lågt

Användningen av OpenAIs ChatGPT fortsätter att öka i USA, med nästan en av fyra vuxna som säger att de har använt chatboten, enligt en nyligen genomförd undersökning av Pew Research Center. Undersökningen visade att 23% av de vuxna i USA hade använt ChatGPT i någon form i februari, upp från 18% sju månader tidigare. Intressant nog har andelen amerikaner som använder den nya tekniken för arbete ökat med tvåsiffriga tal under de senaste 12 månaderna. Amerikaner håller dock inte med om att lita på ChatGPT när det gäller politik, särskilt det kommande presidentvalet 2024 i USA. Trots ChatGPT:s växande antal användare har 34% av de amerikaner som Pew undersökte aldrig ens hört talas om det. Microsoft är den största investeraren i OpenAI.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 27 mars

Användningen av AI-chatbot ChatGPT ökar bland unga amerikaner, enligt Pew Research Center

Enligt en ny undersökning av Pew Research Center har nästan en tredjedel av amerikaner mellan 18 och 29 år använt AI-chatbot ChatGPT på arbetsplatsen, vilket är en ökning med 19% jämfört med föregående år. Dessa individer använde ChatGPT mycket mer än andra åldersgrupper, med 21% av arbetare mellan 30 och 49 år som sa att de använder ChatGPT på jobbet. Endast 10% av de som är 50 år och äldre sa att de använder ChatGPT på jobbet, en ökning med 6% jämfört med samma period föregående år. Trots den ökande användningen av AI-teknik, växer amerikanernas misstro mot informationen den ger.

Direktlänk Dela KOMO News fördjupade 27 mars

Användningen av AI-chattbot ChatGPT ökar bland unga amerikaner

Enligt en ny undersökning av Pew Research Center har nästan en tredjedel av amerikaner i åldern 18 till 29 använt AI-chattboten ChatGPT på arbetsplatsen, en ökning med 19% jämfört med föregående år. Dessa individer använde ChatGPT i arbete mer än andra åldersgrupper, med 21% av arbetare i åldern 30 till 49 som sa att de använder ChatGPT på jobbet. Endast 10% av de som är 50 år och äldre sa att de använder ChatGPT på jobbet, en ökning med 6% under samma tidsperiod. Trots ökad användning av AI-teknik, blir amerikanerna allt mer misstänksamma mot informationen den ger. Ungefär fyra av tio amerikaner säger att de inte litar på ChatGPT för att ge dem korrekt information om valet 2024.

Direktlänk Dela Fox 28 Savannah fördjupade 26 mars

Enligt en undersökning från Pew Research Center har 57% av amerikanska vuxna hört talas om AI-chattboten ChatGPT. Nu när skattesäsongen 2024 är igång undrar många om chattbotar som ChatGPT kan användas för att skapa skattedeklarationer. Enligt experter bör man inte lita på det. Baserat på ett test kan ChatGPT generera ett förenklat exempel på en skattedeklaration baserat på den information du tillhandahåller. Vissa AI-tjänster, som Googles Gemini, tydliggör att de inte kan generera en fullständig skattedeklaration eftersom det skulle vara oansvarigt.

Fox 10 Phoenix fördjupade 28 februari

AI-chatbotverktyg ökar inte fusk bland gymnasieelever, enligt Stanford-studie

Trots att AI-chatbotverktyg, som ChatGPT, har skapat oro bland lärare och administratörer på gymnasiet, har fusk bland eleverna förblivit konstant, enligt en studie från Stanford University. Forskningen visade att 60 till 70 procent av de tillfrågade gymnasieeleverna hade fuskat, vilket var samma siffra som innan ChatGPT introducerades. Forskarna Denise Pope och Victor Lee menar att eleverna är ´underwhelmed´ av AI-chatbotverktyg. En undersökning från Pew Research Center visade att nästan en tredjedel av eleverna mellan 13 och 17 år aldrig hade hört talas om ChatGPT.

Direktlänk Dela The 74 fördjupade 6 februari

Flera amerikanska stater ger riktlinjer för användning av AI i skolor

Ett växande antal amerikanska stater ger riktlinjer för användningen av artificiell intelligens (AI) i sina offentliga skolsystem. Arizona State Universitys forskningsenhet rapporterade i oktober att endast två stater hade gett vägledning för skoldistrikt om användning av AI. Nu har flera andra stater, inklusive Washington, North Carolina och Virginia, publicerat vägledning i ämnet. Trots att staterna snabbt upptäcker positiva användningar för tekniken, betonar flera stater att det är nödvändigt med mänsklig tillsyn över AI-verktyg.

Direktlänk Dela Read Lion fördjupade 25 januari
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI-drivna nyhetsankare planeras av Channel 1

Adam Mosam, grundaren av Channel 1, planerar att använda AI för att skapa TV-nyheter anpassade till varje tittare, med rapporter från hela världen, på valfritt språk. Tidigare i år planerade företaget att lansera den första TV-nyhetskanalen som drivs av artificiell intelligens, med berättelser lästa av verklighetstrogna, animerade digitala avatarer istället för verkliga människor. Trots att detta har fått uppmärksamhet från arbetsledare och sändningsveteraner, påpekar Mosam att han inte försöker ersätta mänskliga sändare. Channel 1 planerar att lanseras via en smartphone-app och hoppas även etablera sig som en dedikerad kanal på streamingtjänster som Pluto och Crackle.

Direktlänk Dela The Boston Globe fördjupade 2 januari

Artificiell intelligens kan hjälpa till att bekämpa mobiltelefonberoende

Enligt Anna Lembke, psykiater och beroendespecialist vid Stanford, har de flesta av oss en digital drog som oftast involverar användning av en smartphone. En studie från 2018 av Pew Research Center visade att cirka 44 procent av tonåringarna kollar sina telefoner så snart de vaknar, 54 procent är medvetna om deras överdrivna skärmtid och cirka 42 procent känner sig ängsliga utan sina telefoner. Beroendet fungerar på samma sätt som andra beroenden och involverar hjärnans kärnfunktioner för belöning, motivation och minne. Artificiell intelligens, som ChatGPT, kan hjälpa till att bekämpa mobiltelefonberoendet genom att hjälpa användarna att identifiera individuella triggers och beteendemönster kopplade till smartphoneanvändning.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 1 december

ChatGPT: dess inverkan på företagsprogramvara och dess framtid

Sedan lanseringen av OpenAI:s ChatGPT den 30 november 2022 har AI-chatten hjälpt till att göra artificiell intelligens till en industri värd 207 miljarder dollar. Två månader efter lanseringen erkändes ChatGPT som den snabbast växande konsumentapplikationen i historien. ChatGPT har lett till diskussioner om potentiella säkerhetsproblem och säkerhetsrisker. Enligt en studie från Pew Research hade endast 24% av de personer som hört talas om ChatGPT använt det. OpenAI har lanserat monetära versioner som ChatGPT Plus och ChatGPT Enterprise. Företag som Google, Microsoft och Amazon har nu mer robusta generativa AI-chattbot-produkter.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade 30 november

Amerikaner blir mer försiktiga med AI, enligt Pew Research Center

Enligt en undersökning från Pew Research Center är amerikaner allt mer försiktiga med den växande roll som artificiell intelligens (AI) spelar i deras liv. 52% är mer oroade än entusiastiska över AI i vardagen. Trots dessa försiktiga synpunkter ser amerikanerna vissa specifika användningar av AI positivt. Majoriteten av amerikanerna (90%) säger att de har hört åtminstone lite om AI. Generativ AI, som kan producera text och bilder, fick stor medial uppmärksamhet 2023. Ett framstående exempel på denna teknologi är ChatGPT. Vi fann i mars 2023 att 58% av amerikanska vuxna har hört talas om ChatGPT. Trots att majoriteten av amerikanerna är medvetna om programmet är första handserfarenhet med det relativt ovanligt. Endast 18% av alla amerikanska vuxna säger att de har använt ChatGPT. När det gäller AI i arbetslivet tror 62% av amerikanerna att AI kommer att ha en stor inverkan på arbetare generellt. Men färre tror att det kommer att påverka dem personligen på ett stort sätt (28%). När det gäller AI inom hälso- och sjukvård säger sex av tio amerikaner att de skulle känna sig obekväma om deras vårdgivare förlitade sig på AI för att hjälpa till att ta hand om dem. Amerikanerna stöder övervakning och reglering av framväxande AI-teknologier, inklusive chatbots och förarlösa fordon.

Direktlänk Dela The Financial fördjupade 30 november

Artificiell intelligens (AI) förväntas påverka två tredjedelar av yrkena i USA, inklusive ingenjörsyrket. Enligt en studie från Pew Research Center kommer yrken som mjukvaruutvecklare att påverkas mest av AI-verktyg som ChatGPT. Trots att AI automatiserar kodning och programmering, är det fortfarande brist på djup datakunskap och domänkunskap. Framtida och nuvarande ingenjörer bör fokusera på dessa områden för att effektivt hantera AI-verktyg. Dessutom kommer starka problemlösningsfärdigheter, analytiskt tänkande och förmågan att lära och anpassa sig att bli viktigare än teknisk skicklighet.

Forbes Media fördjupade 6 november

AI:s snabba tillväxt och dess inverkan på affärsvärlden

ChatGPT, lanserad i november 2022, och Googles Chatbot Bard har påverkat världen genom att erbjuda nya sätt för företag att använda AI för att spara tid och pengar. AI-marknaden har vuxit exponentiellt det senaste året, med företag som monday.com och Wix som införlivar liknande teknik i sina befintliga produktstrukturer. Vissa statistik visar att AI förväntas skapa 133 miljoner nya jobb fram till 2030, medan andra förutspår att nästan 25% av jobben kommer att störas av AI de närmaste fem åren. AI-marknaden förväntas växa med 37,3% årligen från 2023 till 2030.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 30 oktober

AI hotar jobben inom kunskapsbaserade yrken

Den snabba utvecklingen av artificiell intelligens (AI) har lett till oro över jobbförluster och massuppsägningar i ekonomin. Tidigare riktades rädslan främst mot manuella arbeten, men nu är det så kallade kunskapsbaserade jobb som anses vara i riskzonen. När LinkedIn nyligen sa upp nästan 700 arbetstagare, främst ingenjörer, vändes diskussionen snabbt till AI som ersätter en klass av högt värderade tekniska arbetstagare. Enligt en studie från Pew Research Center utsätts 19% av alla arbetstagare i USA för AI.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 27 oktober

Studie visar varierande exponering för AI i olika yrken

Enligt en studie från Pew Research Center är 23% av arbetstagarna i jobb som har minst exponering för artificiell intelligens (AI), jämfört med 19% i jobb som är mest exponerade. Studien visar också att personer med högre utbildning har större exponering. I Monroe County har nästan hälften av den vuxna befolkningen över 25 år åtminstone en kandidatexamen. Bloomington har också en hög andel av yrken med hög till medium exponering för AI, inklusive professorer, lärarassistenter, advokater, chefer, arkitekter, mjukvaruingenjörer, forskare, bankirer och fastighetsmäklare samt statstjänstemän. Jobb som kräver analytiska färdigheter är mest mottagliga för AI, till skillnad från jobb med rutinmässiga uppgifter som tidigare ansågs mest sannolikt att automatiseras eller robotiseras.

Direktlänk Dela The Herald-Times fördjupade 27 oktober

Generativ AI i klassrummet: Lärdomar från Neeley School of Business

Att erbjuda kurser som effektivt förbereder studenter för samarbete med generativ AI är en utmaning få lärare har bemästrat. Några nyckellektioner har framkommit från Neeley School of Business vid Texas Christian University. Dessa inkluderar kontinuerlig anpassning till den ständigt utvecklande AI-teknologin, effektiv uppmaning för att skapa meningsfulla interaktioner med AI-system, experiment och kritiskt tänkande för att förstå och anpassa sig till teknologins snabbt utvecklande kapabiliteter, och effektiva generativa AI-plattformar. Dessutom är det viktigt att definiera gränser för AI-användning i uppdrag, ompröva bedömningsmetoder och överväga integritetsfrågor.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 27 oktober

AI-exponering och jobbavsked: en balansakt för företagsledare

Enligt en studie från Pew Research Center var 19% av amerikanska arbetare 2022 i jobb som var mest exponerade för AI, där de viktigaste aktiviteterna kan ersättas eller hjälpas av AI. Dessutom fann outplacementfirman Challenger, Gray & Christmas att 3 900 jobb skars i maj 2023 på grund av AI. Företagsledare bör inte närma sig AI med en ´oss mot dem´-mentalitet. Vissa företagsledare har dock gått till den andra ytterligheten och använder AI för att ersätta anställda. Företag försöker generellt minska kostnaderna och växa samtidigt, vilket skapar spänningar med AI involverat.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 23 oktober
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI spelar en allt större roll i rekryteringsprocessen, enligt rapport

Dina chanser att få ditt nästa jobb kan bero på din förmåga att imponera på ett artificiellt intelligens (AI) system, enligt en ny rapport. Rapporten varnar dock för att rekryterare måste innovera försiktigt eftersom dessa system kan vara partiska mot vissa grupper. 2023 Hiring Benchmark Report avslöjade att AI gör framsteg inom HR-världen. Användningen av AI i anställning är högre inom finanssektorn med 19% och lägst inom tillverkning med 5%. AI har en roll att spela i rekrytering, branschfolk håller med. Google anställer till exempel cirka 20 000 personer varje år men får över tre miljoner ansökningar. Den största utmaningen för AI-anställning är bias, säger Josh Millet, VD för Criteria Corp. Ras och ålder har varit de två faktorer som står för mest bias. En studie från 2021 fann att sökande med distinkt svarta namn hade 2,1% lägre chans att bli anställda i USA än de med vita namn. AI-bias och andra utmaningar har lett till att de flesta människor motsätter sig användningen av tekniken i anställningsprocessen. En studie av Washingtons tankesmedja Pew Research Center fann att 66% av sökande är emot AI-ledd anställning.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 18 oktober

Utvecklingen av generativ AI har påskyndats de senaste åren av företag som OpenAI, Google och Microsoft. OpenAI:s generativa AI-chattbot ChatGPT lanserades 2022 och fick snabbt över 100 miljoner användare. Men med AI:s ökning växer också etiska bekymmer. Privata företag är ofta otydliga med algoritmerna de använder för att utveckla dessa verktyg. Användare vet inte alltid om deras personliga information används för att träna AI-verktyg. Det federala styret är på väg att etablera regleringsbefogenheter för att övervaka AI-utvecklingen i USA. AIAAIC, en oberoende organisation, har tagit på sig att göra AI-relaterade frågor mer transparenta.

The Good Men Project fördjupade 9 oktober

AI-flickvänner riskerar att förstöra en hel generation av män

Amerikanska datavetenskapsprofessorn Liberty Vittert varnar för att AI-flickvänner kan förstöra en hel generation av män. Många appar erbjuder virtuella flickvänner där användare kan chatta med sin AI-genererade flickvän. Vittert menar att dessa appar kan leda till att unga män väljer AI-flickvänner över verkliga kvinnor, vilket på lång sikt kan leda till ett minskat barnafödande i USA. Hon noterar att det hittills i år fötts 600 000 färre barn i USA jämfört med för 15 år sedan.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 6 oktober

Många ledare inom sjukvård och teknik ser artificiell intelligens (AI) som en potentiell lösning på problem med administrativ börda, extrem kostnad och begränsad tillgång till högkvalitativ vård. AI har använts för att förutse epidemier, identifiera patienter med hög risk för vissa hälsoutfall och mer. Nu riktas blickarna mot problemet med överanvändning. AI kan potentiellt minska antalet falska positiva resultat i bröstcancer-screening, men det kan också förvärra överdiagnosen. Trots att AI kan identifiera fler låggradiga, icke-invasiva ´cancerfall´ som duktalt karcinom in situ (DCIS), kan det leda till överbehandling.

Lown Institute fördjupade 3 oktober

Artificiell intelligens (AI) och maskininlärningsverktyg kan ha en betydande inverkan på hälso- och sjukvårdsindustrin, vilket kan gynna vårdgivare, patienter och försäkringsbolag. AI används redan för att diagnostisera patienter, för läkemedelsupptäckt och utveckling, för att förbättra läkare-patient-kommunikation och för att transkribera medicinska dokument. Trots detta har en undersökning från Pew Research Center visat att 60% av amerikanerna skulle känna sig obekväma om deras vårdgivare förlitade sig på AI för att diagnostisera tillstånd eller rekommendera behandlingar. Det finns också oro för potentiell snedvridning i de underliggande algoritmerna, samt integritetsproblem med hälsodata.

Thomson Reuters fördjupade 28 september

Generativ AI troligt att förbättra snarare än ersätta jobb, enligt Indeed

Enligt en rapport från jobbsajten Indeed kan generativ AI adressera eller förbättra färdigheter som krävs för nästan alla amerikanska jobb som listas på deras plattform. Dock anses endast cirka 20% av jobben vara ´högt exponerade´ för generativ AI. Indeed menar att generativ AI är mindre troligt att ersätta hela jobb, utan mer troligt att fungera som ett verktyg för att förbättra eller effektivisera delar av ett jobb. Studier från Pew Research Center och HR-analysföretaget Revelio Labs stöder Indeeds slutsatser.

Direktlänk Dela HCM Technology Report fördjupade 26 september

LimeWire förvärvar AI-bildgenereringsplattformen BlueWillowAI

LimeWire, mest känd som en peer-to-peer musikdelningsplattform, meddelade på onsdagen att de har förvärvat BlueWillowAI, en populär AI-bildgenereringsplattform. Detta följer efter LimeWires lansering av LimeWire AI Studio förra månaden, vilket markerade företagets inträde i den växande generativa AI-sektorn. BlueWillow, som lanserades i januari, har över 2,3 miljoner aktiva medlemmar och har hittills i år skapat över 500 miljoner bilder. LimeWire planerar att integrera BlueWillows AI-modeller för text-till-bild och bild-till-bild i sin AI Studio. Företaget ser detta som ett sätt att demokratisera det digitala kreativa utrymmet.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 20 september

OpenAI:s AI-chattbot ChatGPT tar världen med storm

OpenAIs AI-chattbot ChatGPT har tagit världen med storm. Den kan skriva uppsatser, kod och mycket mer baserat på korta textprompter. Stora varumärken experimenterar med den och använder AI för att generera reklam- och marknadsföringskopia. ChatGPT har nyligen förbättrats av GPT-4, den senaste språkskrivningsmodellen från OpenAIs laboratorier. Betalande ChatGPT-användare har tillgång till GPT-4, som kan skriva mer naturligt och flytande än den modell som tidigare drev ChatGPT. OpenAI har nyligen kopplat ChatGPT till internet med tillägg tillgängliga i alpha för användare och utvecklare på väntelistan.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 7 september

ChatGPT Prompts Guide kan hjälpa företagare att utnyttja AI-potentialen

Enligt Pew Research Center är 58% av amerikanska vuxna bekanta med ChatGPT, men endast 14% har faktiskt testat plattformen själva. För företagare som ännu inte har provat ChatGPT kan det vara till hjälp att använda ett verktyg som gör användningen av plattformen smidigare. Med Ultimate ChatGPT Prompts Guide, som kostar $29.99 (ordinarie pris $119), kan du utnyttja potentialen hos AI för ditt företag. Guiden erbjuder över 3 000 optimerade prompts inom flera områden, inklusive marknadsföring, forskning, idéer, affärsplanering, SEO, innehållsskapande och mycket mer.

Direktlänk Dela Entrepreneur Media fördjupade 6 september

Generativ AI: En revolutionerande verktyg för utbildning

Artificiell intelligens (AI) har potential att revolutionera utbildningssektorn genom att stimulera kreativitet, bryta ner komplexa problem och förbättra kommunikationen. Generativ AI, som ChatGPT, Bard, Bing och Claude, kan erbjuda tillgång till omfattande kunskap och hjälpa till med komplex problemlösning. Dessa verktyg kan fungera som undervisningsassistenter, belysa fördelarna med att utnyttja teknik för tvärvetenskapliga och transdisciplinära studier. Trots oro för AI:s etiska utmaningar, bör utbildningsinstitutioner inte ignorera de förändringsverktyg som AI erbjuder.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 5 september

Klarna anammar OpenAI:s ChatGPT Enterprise

OpenAI lanserade nyligen ChatGPT Enterprise för att erbjuda företag tillgång till sin populära chatbot-teknologi med extra skydd och funktioner. Bland de första kunderna finns banken Klarna. Klarna använder ChatGPT Enterprise för att ge alla Klarna-anställda tillgång till AI, och drar nytta av de extra säkerhetsåtgärderna och den högre hastigheten som finns tillgänglig genom företagsversionen av chatboten. Klarna har tidigare använt AI i sin affärsmodell och har implementerat OpenAI:s API, som 2 500 Klarna-anställda har använt för en rad olika användningsfall.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 31 augusti

Hur man bäst använder AI-chattbotar: Tips och vanliga misstag

Endast en fjärdedel av amerikaner som har hört talas om AI-chattbotar säger att de har använt det, rapporterade Pew Research Center denna vecka. AI-chattrobotar kan vara imponerande, särskilt när du börjar lära dig hur du lockar bättre svar från dem. Men att förstå deras begränsningar är minst lika viktigt som att upptäcka deras styrkor, säger Willison. Det är avgörande att komma ihåg att de inte är mänskliga och att de inte är tillförlitliga informationskällor, även om sig själva. Om en chattbot gör ett faktapåstående, verifiera det någon annanstans. Och om det agerar som om det har tankar och känslor, kom ihåg att det bara spelar på dina uppmaningar. Om chattbotar visar kulturella fördomar eller säger stötande saker, är det en påminnelse om att de har tagit in något av det fulaste materialet internet har att erbjuda, och de saknar självständig bedömning att filtrera ut det.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 31 augusti

Få amerikaner har provat ChatGPT, enligt Pew Research Center

En ny studie från Pew Research Center visar att de flesta amerikaner ännu inte har provat konversationell AI, ChatGPT. Undersökningen genomfördes mellan 17 och 23 juli med 5 057 panelister och visade att av de svarande som hade hört talas om ChatGPT, sade endast 24% att de någonsin hade använt det, vilket motsvarar 18% av alla amerikanska vuxna. Yngre vuxna var mer benägna än äldre att ha använt tekniken, med 41% av personer i åldern 18-29 jämfört med 5% av de som är 65 och äldre. Utbildningsnivån hade också en betydande inverkan på användningen av ChatGPT.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 30 augusti

Få amerikaner tror att AI-chatboten ChatGPT kommer att påverka deras jobb

Trots hypen kring AI-chatboten ChatGPT, är de flesta amerikaner fortfarande obekanta med den och förväntar sig inte att den kommer att påverka deras jobb, enligt en analys från Pew Research Center. Endast 18% av de amerikanska vuxna har använt ChatGPT, även om medvetenheten är högre. Ungefär 24% av amerikanerna som är medvetna om ChatGPT har använt den. Användningen varierar med ålder, utbildning och kön. ChatGPT används främst för underhållning (20% av användarna) och lärande (19% av användarna), medan 16% av de anställda användarna har använt den för arbetsuppgifter. Trots detta tror bara 19% av de anställda att chatbotar kommer att ha en betydande inverkan på deras egna jobb.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 30 augusti

OpenAIs ChatGPT förändrar AI-landskapet genom att skriva uppsatser, kod och mer

ChatGPT, OpenAIs AI-chattbot som genererar text, har tagit världen med storm. Den kan skriva uppsatser, kod och mer, vilket ökar produktiviteten. Stora varumärken experimenterar med den, och använder AI för att generera annonser och marknadsföringsmaterial. ChatGPT har nyligen förstärkts av GPT-4, den senaste språkskrivande modellen från OpenAIs laboratorier. Betalande användare av ChatGPT har tillgång till GPT-4, som kan skriva mer naturligt och flytande än den modell som tidigare drev ChatGPT. Utöver GPT-4 har OpenAI nyligen kopplat ChatGPT till internet med plugins tillgängliga i alpha för användare och utvecklare på väntelistan.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 29 augusti

AI påverkar yrkesförändringar på den amerikanska arbetsmarknaden

Den amerikanska arbetsmarknaden har sett 8,6 miljoner yrkesförändringar, med flest människor som lämnar livsmedelstjänster, personliga försäljnings- och kontorsstödspositioner, enligt McKinsey Global Institute. Hälsa, STEM, transport, lager, företag och juridiska yrken förväntas växa under AI, medan kontorsstöd, kundservice, försäljning, produktionsarbete och livsmedelstjänster är mest påverkade av AI-acceleration. Cirka en femtedel av amerikanska arbetare anses ha ´hög exponering´ för AI, enligt data från Pew Research Center.

Direktlänk Dela NBC New York fördjupade 8 augusti

Asiatiska amerikaner och kvinnor mest exponerade för AI på arbetsplatsen, enligt studie

En nyligen publicerad studie från Pew Research Center visar att asiatiska amerikaner och kvinnor kan påverkas unikt av den nya eran av artificiell intelligens (AI). De är redan bland de mest exponerade för AI på arbetsplatsen och kan se delar av sina jobb ersättas av den nya tekniken. Studien visar att 24% av asiatiska amerikanska arbetare är i fält klassificerade som ´mest exponerade´, följt av 20% av vita, 15% av svarta och 13% av latinamerikaner. ´Mest exponerade´ innebär att jobbets viktigaste aktiviteter kan ändras eller tas över av AI. Det finns också en betydande skillnad i AI-exponering mellan kvinnor och män på arbetsmarknaden. 21% av kvinnorna är i jobb som är mest exponerade för AI, jämfört med 17% av männen.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 4 augusti

AI kan hjälpa eller ersätta uppgifter för en femtedel av USA:s arbetare

Enligt en rapport från Pew Research Center kan artificiell intelligens (AI) hjälpa eller ersätta uppgifter för ungefär en femtedel av USA:s arbetare. Jobb som kräver analytiska färdigheter som kritiskt tänkande, skrivande, vetenskap och matematik är mer utsatta för den framväxande tekniken. Rapporten noterade att det är oklart hur många jobb som riskerar att ersättas av AI, men vissa resultat tyder på att jobb redan har gått förlorade till tekniken. Arbetare som är mer bekanta med AI verkar se fler fördelar än skada, säger Rakesh Kochhar, en seniorforskare vid den opartiska tankesmedjan som författade rapporten.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 4 augusti

Artificiell intelligens (AI) har lett till skapandet av generativa AI-verktyg, som ChatGPT, som ger automatiserade förutsägelser baserade på stora mängder data. Men experter varnar för att den ökande användningen av AI kan förstärka rasbias och diskriminerande praxis. Enligt Olga Akselrod, senior jurist vid American Civil Liberties Union, kommer automatiserade förutsägelser att spegla och förstärka den befintliga diskrimineringen. En studie från Cambridge University 2020 visade att AI skapar ojämlika möjligheter för marginaliserade grupper. Trots detta fortsätter AI att växa, med 35% av företagen som nu använder AI och 42% som utforskar framtida användning av tekniken.

Yahoo News fördjupade 2 augusti

Anställda i tekniksektorn ser AI som fördelaktigt, enligt undersökning

En nyligen undersökning utförd av Pew Research Center visar att anställda inom informationsteknik och professionella tjänster, som mest utsätts för uppgifter som artificiell intelligens (AI) kan utföra väl, inte anser att deras jobb är i fara. Dessa arbetare tror att AI-teknologi kommer att gynna dem snarare än skada dem. Undersökningen visar att individer med högre exponering för AI tenderar att vara välutbildade, tjäna högre löner och är mer sannolikt kvinnor. Asiatiska vuxna, universitetsutbildade och arbetare med högre inkomst var mest optimistiska om AI: s effekt på arbetsplatsen under de kommande 20 åren.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 30 juli

AI kan automatisera upp till 300 miljoner jobb globalt, säger Goldman Sachs-analys

Enligt en analys från Goldman Sachs kan generativa AI-motorer automatisera uppgifter som för närvarande utförs av människor, vilket kan leda till betydande jobbförluster globalt. Analysen uppskattar att generativ AI kan utsätta upp till 300 miljoner heltidsjobb för automatisering. En ny studie från Pew Research visar att en femtedel av alla amerikanska arbetstagare har stor exponering för möjlig AI-ersättning, med kvinnor, asiater, högutbildade och högavlönade arbetstagare som de mest sårbara. Trots den potentiella påverkan av AI-verktyg på arbetskraften är vissa branscher, som frisörindustrin, mindre benägna att ersättas av AI.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

Allt fler äldre amerikaner använder marijuana

Över en tredjedel av personer över 65 år rapporterar att de har provat marijuana, en siffra som har tredubblats sedan 2009. Denna trend har inte gått obemärkt förbi. Användningen av marijuana bland äldre amerikaner har ökat markant, speciellt sedan legaliseringen. Data från National Survey on Drug Use and Health visar att användningen av marijuana bland personer över 65 år har ökat från 1 procent för ett decennium sedan till 5 procent idag. Detta kan delvis förklaras av att äldre människor ser marijuana som ett mer tillgängligt alternativ efter att deras stat har legaliserat medicinsk marijuana.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 14 juli

Podcasts stärker kopplingen mellan skapare och följare och påverkar köpvanor

Podcasts är ett mycket effektivt medium för skapare som vill stärka känslan av koppling deras följare känner mot dem, vilket kan vara svårt att åstadkomma på den begränsade tiden som TikTok-videor eller Instagram Reels erbjuder. Ungefär hälften av vuxna i USA rapporterade att de lyssnade på en podcast 2022 i en undersökning från Pew Research Center, och en av fem sa att de lyssnar på en podcast nästan varje dag. I en nyligen genomförd studie från IPG Mediabrands-agenturen Magna och Vox Media pekade 75% av konsumenterna på podcastvärdar som den mest inflytelserika kraften som driver deras handlingar och livsbeslut, inklusive deras köpvanor.

Direktlänk Dela Ad Age fördjupade 14 juni

Influencers behöver visa mer av sina verkliga liv för att hjälpa sina följare

Sociala medier influencer och offentliga personer visar ofta bilder som lyfter fram de bästa stunderna i deras liv och marknadsföringsbilder för vissa produkter. Deras publik behöver se mer av vad som händer bakom kulisserna och de negativa aspekterna i deras liv samt eventuella psykiska hälsoproblem. Enligt en rapport från Pew Research Center följer 72 procent av sociala medier-användare i åldern 18-29 och 44 procent av användare i åldern 30-49 influencer. Endast 26 procent av användare i åldern 50-69 följer dem, men vad influencer publicerar påverkar alla demografiska grupper. En negativ effekt av sociala medier på den mentala hälsan är social jämförelse. Influencer som ständigt postar positiva och glada bilder på sociala medier kan vara orsaken till detta. Influencer-marknadsföring är på väg att växa till en bransch värd 21,1 miljarder dollar i år, vilket innebär att det finns en stor möjlighet för det marknadsföringsinnehåll som sociala medier-influencer publicerar att verkligen hjälpa sina publiker och minska stigmat kring psykisk hälsa.

Direktlänk Dela The San Diego Union-Tribune fördjupade 14 juni

AI kan användas för att manipulera demokrati genom falska e-postmeddelanden

En studie från Cornell University visar att artificiell intelligens (AI) kan användas för att skapa falska e-postmeddelanden från väljare som kan påverka politiker och deras beslut. Forskarna använde AI-språkmodellen GPT-3 för att generera e-postmeddelanden om politiska frågor och skickade dessa tillsammans med e-postmeddelanden skrivna av människor till cirka 7 000 delstatslagstiftare. Resultaten visade att politikerna hade svårt att skilja mellan AI-genererade och mänskligt skrivna e-postmeddelanden, vilket kan utnyttjas av illvilliga aktörer för att manipulera demokratin. För att motverka detta problem föreslår forskarna att lagstiftare kan använda datorprogram för att känna igen AI-genererade e-postmeddelanden och att väljare kan använda mer direkta kommunikationsformer med politiker, som telefonsamtal och kommunmöten.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 31 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare