» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 132 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Quora är en fråga-och-svar-webbplats där användare kan ställa frågor, svara på dem och redigera svaren. Den grundades i juni 2009 av två före detta Facebook-anställda, Adam D´Angelo och Charlie Cheever. Quora är en plattform där användare kan dela med sig av sina kunskaper, erfarenheter och insikter inom en mängd olika ämnen. Användare kan följa ämnen, personer och specifika frågor för att få uppdateringar om nytt innehåll. Quoras mål är att bli en kunskapsbank som samlar de bästa svaren på alla möjliga frågor från människor med olika bakgrund och expertis.

Senaste nytt kring Quora

Microsoft tar observatörsposition på OpenAI:s styrelse

Microsoft kommer att ta en observatörsposition på OpenAI:s styrelse, enligt företagets VD, Sam Altman. Detta innebär att Microsofts representant kan delta i OpenAI:s styrelsemöten och få tillgång till konfidentiell information, men kommer inte att ha rösträtt i frågor som att välja eller välja direktörer. OpenAI meddelade nyligen en ny initial styrelse som består av tidigare Salesforce med-VD Bret Taylor som ordförande och Larry Summers, tidigare USA:s finansminister. Microsoft har åtagit sig att investera över 10 miljarder dollar i OpenAI och äger 49% av företaget.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade i förrgår

OpenAI:s budgivningsrunda, som skulle tillåta anställda att sälja aktier i start-up-företaget till externa investerare, fortsätter som planerat trots tumult i ledningen och förändringar i styrelsen. Budgivningen värderar OpenAI till samma nivåer som tidigare rapporterats i oktober, runt 86 miljarder dollar, och leds av Josh Kushners Thrive Capital. Sam Altmans tillfälliga avstängning tidigare i november hotade värderingen, men hans återkomst banade väg för budgivningen. Budgivningen förlängdes till den 5 januari.

Consumer News and Business Channel fördjupade i förrgår

Sam Altman återvänder officiellt som VD för OpenAI

Sam Altman har officiellt återvänt som VD för OpenAI, med Greg Brockman som president och Mira Murati som CTO. Nya styrelsemedlemmar har också tillkommit. Ilya Sutskever, OpenAI:s medgrundare, tidigare ordförande och chefsforskare, har ännu inte återvänt och hans position inom företaget är ännu inte fastställd. Den nya styrelsen kommer bara att ha en återvändande medlem, Quora VD Adam D´Angelo, som ansluter sig till den tidigare Salesforce VD Bret Taylor, och den tidigare amerikanska finansministern Larry Summers. Två seniora forskare på Sutskevers team, Jakub Pachocki och Szymon Sidor, är tillbaka på OpenAI.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade i förrgår

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI, Microsoft får observatörsroll på ny styrelse

OpenAI har meddelat att Sam Altman har återvänt till företaget som VD, tillsammans med Mira Murati som CTO och Greg Brockman som president. De återupptar sina roller efter Altman´s oväntade avsked som skapade kaos inom företaget. Altman säger att företaget inte förlorade någon anställd eller kund under krisen. Tidigare Salesforce med-VD Bret Taylor och ekonomen Larry Summers har officiellt börjat sin mandatperiod i den ´nya initiala´ OpenAI-styrelsen. Dessutom kommer en representant från Microsoft att ha en icke-röstningsobservatörsroll i styrelsen. Altman uttryckte också sin respekt för Ilya Sutskever, OpenAI:s chefsforskare.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade i förrgår

Microsoft tar icke-röstplats på OpenAIs styrelse

Microsoft kommer att ta en icke-röstgivande, observatörsposition på OpenAIs styrelse, enligt VD Sam Altman. Detta innebär att Microsofts representant kan närvara vid OpenAIs styrelsemöten och få tillgång till konfidentiell information, men har inte rösträtt i frågor som val eller utnämning av direktörer. Microsoft har åtagit sig att investera över $10 miljarder i OpenAI och äger 49% av företaget. OpenAI meddelade nyligen en ny initial styrelse som består av tidigare Salesforce med-VD Bret Taylor som ordförande och Larry Summers, tidigare USA:s finansminister. OpenAIs investerare kommer troligen inte att få en plats på den ideella styrelsen.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade i förrgår

ChatGPT: AI:s ´iPhone-ögonblick´ och dess inverkan på tekniksektorn

För ett år sedan debuterade en mycket snabb och flytande chatbot kallad ChatGPT, vilket har blivit det viktigaste ögonblicket för Silicon Valley sedan lanseringen av Apples iPhone 2007. ChatGPT, som använder en teknik som kallas generativ AI, och dess senaste iterationer och kopior har stört hierarkierna i nästan alla tekniksektorer, inklusive halvledare, konsument, hårdvara, mjukvara och molnet. Tekniken har också återuppväckt startup-gemenskapen, särskilt i San Francisco, med nya idéer och finansiering. Företag experimenterar och använder AI för att eliminera jobb och bli mer effektiva. Morgan Stanley sade förra månaden att det tror att 44% av arbetskraften kommer att påverkas under de närmaste åren, med en ekonomisk inverkan på $2,1 biljoner, så småningom stigande till $4,1 biljoner.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade i förrgår

OpenAI bekräftar återkomsten av Sam Altman som VD

OpenAI har officiellt bekräftat att Sam Altman återvänder som företagets VD. Nyheten levererades i ett inlägg på onsdagen, där två meddelanden skickats till OpenAIs anställda och delats med världen: ett från Altman och det andra från styrelseordförande Bret Taylor. Båda meddelar att OpenAIs styrelse framöver kommer att inkludera en icke-röstande observatör från Microsoft. Altman tackade de som arbetat för att säkra hans återkomst och uttryckte ingen illvilja mot dem som motsatte sig honom. Han tackade även partners och användare, och avslöjade att inga kunder hoppade av under organisationens styrningsproblem.

Direktlänk Dela The Register fördjupade i förrgår

OpenAIs Sam Altman avslöjar planer för företaget, inklusive Microsofts icke-röstningsplats på styrelsen

Sam Altman, VD för OpenAI, har för första gången sedan återinsättningen förra veckan detaljerat sina planer för det artificiella intelligensföretaget. Han meddelade att Microsoft kommer att ha en icke-röstningsplats i styrelsen och att företaget kommer att fortsätta att lansera konsument-AI-produkter. OpenAIs företagsstruktur kommer att ändras, enligt Altman och den nya styrelseordföranden Bret Taylor. Altman avskedades från OpenAI den 17 november, men återvände fem dagar senare med en ny styrelse bestående av Taylor, tidigare finansminister Larry Summers och Quoras VD Adam D´Angelo.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 30 november

OpenAI:s medgrundare Sam Altman återvänder som VD

OpenAI har officiellt tillkännagivit att medgrundaren Sam Altman återvänder till företaget som VD. Detta sker en vecka efter att företaget beslutade att återanställa honom efter att han oväntat avlägsnades av den dåvarande styrelsen för OpenAI. Microsoft, en stor investerare, har nu representation i den nya styrelsen, men får inte rösta. Altman uttryckte stor entusiasm inför framtiden och berömde CTO Mira Murati för hennes arbete som tillförordnad VD. Den nya styrelsen för OpenAI kommer att inkludera Bret Taylor som ordförande, ekonomen Larry Summers och återvändande styrelsemedlem samt Quora:s medgrundare och VD Adam D´Angelo.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 30 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI, Microsoft får icke-röstplats i styrelsen

Sam Altman, en av grundarna till OpenAI, har officiellt återvänt till sin roll som företagets VD efter en oväntad och tillfällig frånvaro. Altman bekräftade att tillförordnade VD:n Mira Murati kommer att återgå till sin tidigare roll som teknikchef. Den nya initiala styrelsen kommer att ledas av Salesforce VD Bret Taylor, tillsammans med Larry Summers, tidigare USA:s finansminister, och Adam D’Angelo, VD för sociala fråge- och svarwebbplatsen Quora. Greg Brockman kommer också att återuppta sin roll som OpenAI:s president. Altman avslöjade att Microsoft kommer att inkluderas som en icke-röstobservatör i den nya styrelsen.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 30 november

OpenAI erbjuder inte styrelseplatser till Microsofts chefer eller andra externa investerare

OpenAI, som nyligen genomgick ledningsförändringar, kommer inte att erbjuda styrelseplatser till Microsofts chefer eller andra externa investerare, enligt en källa som talade med Reuters. OpenAI överväger för närvarande inte att lägga till personer från Microsoft, Thrive Capital och Khosla Ventures i sin styrelse. Beslutet avspeglar företagets nya prioritet på AI-säkerhet över vinster. Microsoft är OpenAIs största investerare med över $10 miljarder som stödjer dess verksamhet. Microsofts VD Satya Nadella har tidigare sagt att styrningen i företaget inte nödvändigtvis behöver ändras oavsett var Sam Altman hamnar.

Direktlänk Dela iTech Post fördjupade 29 november

OpenAI planerar inte att ge styrelseplatser till investerare som Microsoft

OpenAI planerar inte att ge styrelseplatser till sina investerare, inklusive Microsoft, Thrive Capital och Khosla Ventures, trots företagets ledningsomsättning. Detta signalerar att den nya styrelsen prioriterar AI-säkerhet framför investeringsvinster. Microsoft är OpenAIs största backare, med över $10 miljarder investerade i företaget. OpenAI:s nya styrelse kommer ursprungligen att bestå av tidigare finansminister Larry Summers, tidigare Salesforce med-VD Bret Taylor och Quora-grundare Adam D´Angelo.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 29 november

OpenAI troligtvis inte att erbjuda styrelseplats till Microsoft och andra investerare

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, kommer troligen inte att erbjuda Microsoft och andra investerare, inklusive Thrive Capital, Sequoia Capital och Khosla Ventures, en styrelseplats. Dessa investerare spelade en viktig roll i att tvinga AI-startupen att ompröva sitt beslut att sparka Sam Altman som VD. Efter en sex dagars kris återanställdes Altman, men fick inte tillbaka sin styrelseplats. Dessutom avskedade OpenAI den styrelse som var ansvarig för att avsätta Altman, med undantag för Quoras VD Adam D´Angelo. Trots att Microsoft har investerat över 10 miljarder dollar i OpenAI och innehar en 49% andel i företaget, har det inget inflytande på grund av OpenAI:s ovanliga styrstruktur.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 29 november

OpenAI förväntas inte erbjuda Microsoft och andra investerare platser i sin nya styrelse

OpenAI, ägare till ChatGPT, förväntas inte erbjuda Microsoft och andra investerare, inklusive Khosla Ventures och Thrive Capital, platser i dess nya styrelse, enligt en källa. Förra veckan sparkade OpenAI sin VD och grundare Sam Altman utan någon detaljerad orsak, vilket orsakade oro bland investerare och anställda. Han återinsattes med löfte om en ny styrelse. Microsoft, som har investerat mer än 10 miljarder dollar i OpenAI, är en av de största stödjarna av OpenAI som driver ChatGPT, dess virala generativa AI-chatbot.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 29 november

OpenAI:s VD Sam Altman återinsatt efter uppsägning, men könsbalansen i styrelsen ifrågasätts

OpenAI:s styrelse avskedade oväntat sin populära VD, Sam Altman, tidigare denna månad, vilket chockerade teknikvärlden och ledde till hot om uppsägningar från majoriteten av anställda. Efter fem dagars kaos återinsattes Altman, med en omstrukturerad, helt manlig styrelse som övervakar honom, ledd av ex-VD:n för Salesforce och tidigare Twitter-styrelseordföranden Bret Taylor. Den tidigare sexpersonersstyrelsen har nu minskat till tre, men fler väntas ansluta. Två kvinnor som tidigare satt i styrelsen, Helen Toner och Tasha McCauley, är nu avskurna från företaget.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 28 november

Kris på OpenAI: Sam Altman avskedas och återanställs i strid om företagets riktning

OpenAI, en ledande aktör inom artificiell intelligens (AI) och tidigare icke-vinstdrivande organisation, har genomgått en kris där VD:n Sam Altman avskedades och sedan återanställts. Krisen uppstod på grund av spänningar mellan olika synsätt på AI och företagets övergång från en icke-vinstdrivande organisation till ett lönsamt start-up. OpenAI grundades av Elon Musk och Sam Altman för att utveckla säker och fördelaktig AI för mänskligheten, men har sedan dess omstrukturerats för att kunna generera vinster och dra in mer kapital. Denna förändring ledde till att Musk bröt med OpenAI och flera andra anställda lämnade företaget.

Direktlänk Dela El País fördjupade 28 november

Sam Altman återinsatt som VD för OpenAI

Sam Altman har återinsatts som VD för det artificiella intelligensföretaget OpenAI, företaget bakom den populära chattboten ChatGPT. I samband med återinsättningen av Altman gick OpenAI med på att byta ut tre av fyra styrelseledamöter. Dessa åtgärder skedde efter att över 90 procent av OpenAIs personal hotade med att sluta och börja arbeta för Microsoft om inte Altman återinsattes som VD och hela styrelsen avgick. Greg Brockman, OpenAIs president, gick också med på att återvända efter att tidigare ha avgått i solidaritet med Altman.

Direktlänk Dela World Socialist Web Site fördjupade 27 november

Förslag till kvinnliga styrelsemedlemmar för OpenAI

AI-företaget OpenAI har genomgått flera förändringar den senaste veckan, inklusive utnämningen av en ny tillfällig VD och en förändring i styrelsen. En stor förändring är att styrelsen nu består av enbart män, vilket har väckt oro. Det finns dock förväntningar på att OpenAI kommer att lägga till fler medlemmar i styrelsen. Detta ger möjlighet att få in kvinnor och skapa könsdiversitet i styrelsen. Startup- och innovations-experten Elizabeth Scallon har föreslagit flera framstående kvinnor för OpenAI att överväga i sin styrelsesökning. Här är tio kvinnor som skulle kunna bli potentiella oberoende styrelsemedlemmar för OpenAI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 27 november

OpenAI:s styrelse får en ny utseende, Sam Altman återvänder som VD

OpenAI, skaparen av ChatGPT, har nått en överenskommelse med Sam Altman om att han ska återvända som företagets VD. Företaget har också godkänt att ombilda styrelsen som tidigare hade avskedat honom. Den nya styrelsen kommer att inkludera tidigare finansministern Larry Summers, tidigare co-VD för Salesforce Bret Taylor och Quoras VD och nuvarande direktör Adam D’Angelo. Cornellprofessorn Sarah Kreps sa att den nya styrelsen verkar vara mer i linje med Sam Altmans vision att påskynda utvecklingen av AI.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 26 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas och återanställs efter intern revolt

OpenAI:s VD Sam Altman avskedades av företagets styrelse för att inte ha varit ´konsekvent uppriktig i sin kommunikation´ med medlemmar. Avskedandet ledde till chockvågor i Silicon Valley och krav från investerare på hans återkomst. Efter att ha avskedats tillkännagav Microsofts VD, Satya Nadella, att Microsoft hade anställt Altman och Greg Brockman, OpenAI:s ordförande och president, för att leda ett ´nytt avancerat AI-forskningsteam´. Majoriteten av OpenAI:s anställda hotade att säga upp sig om Altman och Brockman inte återanställdes av styrelsen. OpenAI meddelade senare att de hade nått en principöverenskommelse om Altmans återkomst.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 25 november

17 alternativ till ChatGPT: AI-chattrobotar för olika ändamål

Artikeln listar 17 alternativ till den populära AI-chattroboten ChatGPT. Dessa inkluderar Bing Chat, skapat av Microsoft, Google Bard, baserat på Googles LaMDA-modell, och LLaMA 2, en konversations-AI utvecklad av Meta. LuzIA är en AI-chattrobot designad för att användas på WhatsApp och Telegram, medan Poe är ett AI-system från Quora som erbjuder flera olika AI-språk. YouChat, AnonChatGPT, Perplexity AI, Character AI, Aria Opera, GPT4All, Socratic, Chatsonic, Jasper Chat, StableLM, Claude och CatGPT är också nämnda som alternativ till ChatGPT.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 25 november

OpenAI:s interna strider och konflikter leder till VD:s avsked och återanställning

OpenAI:s styrelse avskedade plötsligt VD Sam Altman för att sedan återanställa honom några dagar senare. Detta följde på interna spänningar inom företaget, som grundades 2015 av bland andra Altman och Elon Musk som ett icke-vinstdrivande forskningslabb. Efter att Musk lämnat företaget 2018, skapade OpenAI en vinstdrivande gren för att finansiera den kostsamma utvecklingen av avancerade AI-modeller. Detta ledde till konflikter mellan de som ville prioritera företagets ursprungliga principer och de som ville använda investerarnas pengar för att snabbt lansera konsumentprodukter. Trots att Microsoft är en stor investerare i OpenAI, har de inte en plats i styrelsen. Altman avskedades på grund av oenighet med styrelsen om snabb kommersialisering av OpenAIs produkter. Efter att 702 av OpenAIs 770 anställda hotade med att lämna företaget om Altman inte återanställdes, återinsattes han som VD och en ny styrelse bildades.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 24 november

OpenAI ett steg närmare Allmän Artificiell Intelligens

Flera anställda på OpenAI har uttryckt säkerhetsbekymmer om ett projekt kallat Q*, vilket de anser kan hota mänskligheten. De anställda är också oroliga för företagets kommersialisering av AI-verktyg. OpenAI:s VD Sam Altman, som nyligen återanställdes efter att ha blivit sparkad, är medgrundare till företaget som är känt för sina generativa AI-verktyg. Företaget har gjort framsteg i sitt mål att uppnå allmän artificiell intelligens (AGI). Det är oklart om de som skrev brevet till styrelsen är bland de 700 anställda som hotade att följa Altman till Microsoft efter hans avsked.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 24 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI, styrelsen nästan helt ersatt

Sam Altman återvände chockerande som VD för OpenAI på tisdag, och styrelsen som avskedade honom har nästan helt ersatts efter ett uppror av anställda. Den enda överlevande i styrelserummet är Adam D´Angelo, VD för fråge-och-svar-sajten Quora. OpenAIs tidigare styrelse bestod av entreprenören Tasha McCauley, Helen Toner, strategidirektör vid Georgetown´s Center for Security and Emerging Technology, OpenAIs chefsforskare Ilya Sutskever, samt D´Angelo. Styrelsen sparkade Altman förra veckan med liten förklaring och försökte gå vidare genom att utse två tillfälliga VD:ar. Men tryck från Microsoft och Altman´s starka lojalitet bland de över 700 anställda på OpenAI, vilket ledde till att nästan alla hotade att lämna företaget, ledde till att Altman återinsattes på onsdag. OpenAIs nya styrelse kommer att ha mer erfarenhet på högsta nivå och starka band till både den amerikanska regeringen och Wall Street. D´Angelo kommer att åtföljas av den tidigare Salesforce med-VD Bret Taylor och den tidigare finansministern och presidenten för Harvard University, Larry Summers.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 24 november

OpenAI:s tidigare VD avskedas utan tydlig förklaring

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, avskedades utan tydlig förklaring, vilket skapar oro bland allmänheten. OpenAI hävdade att Altman inte hade varit ´konsekvent uppriktig´ med andra styrelsemedlemmar, men det är oklart vad detta innebär. En möjlig tolkning är att Altman ägnade för mycket tid åt andra affärsintressen, inklusive ett rapporterat datorkretsprojekt. Men det exakta skälet till att Altman avskedades är fortfarande okänt. OpenAI:s ursprungliga styrelsestruktur var avsedd att säkerställa säker utveckling av tekniken, men det är oklart om detta fortfarande är fallet. Två tidigare styrelsemedlemmar, Tasha McCauley och Helen Toner, har ännu inte kommenterat situationen.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 23 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter en förvirrande vecka

Sam Altman har återvänt som VD för OpenAI efter en vecka av förvirring. Altman avskedades plötsligt från sin roll som VD på grund av bristande kommunikation, vilket ledde till att medgrundare Greg Brockman lämnade företaget för Microsoft. Nästan alla anställda på OpenAI hotade att sluta om inte Altman återvände och styrelsen avgick. En dag senare återvände Altman som VD och styrelsen ersattes till stor del. Det finns fortfarande många obesvarade frågor, inklusive varför Altman avskedades från början.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 23 november

OpenAI tar tillbaka Sam Altman som VD efter hot om massuppsägningar

OpenAI meddelade att de nått en överenskommelse om att återinföra Sam Altman som VD och utse nya styrelsemedlemmar, efter att nästan alla anställda hotat att sluta på grund av hans avsked. Företagets president och medgrundare Greg Brockman har också återvänt efter en kaotisk period. I ett inlägg på X sa företaget att de nått en principöverenskommelse för att Sam ska återvända till OpenAI som VD med en ny initial styrelse bestående av Bret Taylor (ordförande), Larry Summers och Adam D´Angelo. De sa också att de arbetar på detaljerna i överenskommelsen.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 23 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter tumultartad period

Sam Altman har återvänt som VD för OpenAI efter att ha blivit avskedad, vilket markerar en kaotisk period som belyste djupa spänningar inom AI-gemenskapen. Styrelsen som avskedade Altman har nästan helt ersatts efter ett uppror från anställda, vilket förstärker hans position i företaget. Den enda överlevande i styrelserummet i den nya Altman-eran är Adam D´Angelo, VD för fråge- och svarssajten Quora. Han kommer att ansluta sig till ex-Salesforce co-VD Bret Taylor och tidigare amerikanska finansministern och presidenten för Harvard University, Larry Summers.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 23 november

Sam Altman återvänder till OpenAI efter abrupt avskedande

Sam Altman, teknikentreprenör och tidigare VD för OpenAI, återvänder till företaget efter att ha blivit avskedad förra veckan. Anledningen till hans avskedande förblir oklar, men OpenAI skrev i ett blogginlägg att han inte var konsekvent ärlig i sin kommunikation. Efter hans avskedande ersattes Altman tillfälligt av företagets CTO Mira Murati och sedan av Emmett Shear, tidigare chef för Amazon-ägda Twitch. Altman var på väg att börja på Microsoft, men över 700 anställda på OpenAI skrev ett brev där de krävde att styrelsen skulle avgå och återinsätta Altman. Nu kommer Altman tillbaka till OpenAI och kommer att rapportera till en ny styrelse.

Direktlänk Dela Los Angeles Times fördjupade 23 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI

Sam Altman, VD för OpenAI, återvänder till företaget som VD, vilket stärker hans grepp om startupföretaget. Detta kan eventuellt ge honom mer makt när företaget introducerar teknik som kan rubba hela branscher. OpenAI återkallar Altman bara dagar efter hans avsked och installerar också en omstrukturerad styrelse som kan ge skarpare granskning av startupföretaget. Starkt stöd från investerare, inklusive Microsoft, kan dock ge Altman mer utrymme att kommersialisera tekniken. Styrelsen sparkade Altman förra veckan med liten förklaring och försökte gå vidare genom att utse en tillfällig VD två gånger. Men press från Microsoft - och Altman´s starka lojalitet bland de över 700 OpenAI-anställda som nästan alla hotade att lämna företaget - ledde till att Altman återinsattes på onsdag.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 22 november

OpenAI:s nya styrelse signalerar skift i synen på A.I.

OpenAI, en av USA:s största start-ups, har genomgått en omvälvande förändring de senaste fem dagarna. Sam Altman, företagets tidigare VD, återvände till företaget efter att ha blivit sparkad av styrelsen förra fredagen. Den nya styrelsen består initialt av tre personer: Adam D’Angelo, VD för Quora, Bret Taylor, en före detta exekutiv på Facebook och Salesforce, och Lawrence H. Summers, före detta finansminister. Microsoft, OpenAI:s största investerare, förväntas ha ett större inflytande över OpenAI:s styrning framöver. De som tidigare var med och drev fram A.I. med en blandning av rädsla och vördnad har nu ersatts av företagsledare som ser A.I. som ett verktyg för att öka produktivitet och reducera arbetskostnader.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 22 november

Sam Altman återinsatt som VD för OpenAI efter styrelsestrid

Sam Altman, som sparkades som VD för OpenAI på fredagen men återinsattes på tisdag kväll efter en dramatisk kamp med företagets styrelse, har gått med på en intern utredning om påstått beteende som ledde till att styrelsen avsatte honom. Fyra styrelseledamöter hävdade i ett blogginlägg att Altman inte hade varit ´konsekvent uppriktig´ med styrelsemedlemmarna. Som en del av en kompromiss för att återvända till OpenAI kommer varken Altman eller den tidigare OpenAI-presidenten Greg Brockman att återta sina platser i företagets styrelse. De återvändande cheferna gick också med på en ny trepersoners styrelse som inkluderar Quora VD Adam D´Angelo, som var en del av den gamla styrelsen som sparkade Altman. Styrelsens nya ordförande är Bret Taylor, en tidigare co-VD för Salesforce, och tidigare finansminister Larry Summers är den tredje direktören.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 22 november

Efter att ha blivit avsatt som VD för OpenAI förra veckan, återvänder Sam Altman nu till sin position. Greg Brockman återtar sin roll som president för OpenAI, medan Mira Murati återgår till sin tidigare position som CTO. De tre forskare som avgick i solidaritet med Altman och Brockman är också tillbaka på företaget eller har ansökt om att få återvända. Trots detta kommer varken Altman eller Brockman att behålla sina platser i styrelsen. Styrelsen kommer nu att bestå av Adam D’Angelo, CEO för Quora, Bret Taylor från Google/Salesforce/Twitter och Larry Summers, ekonom vid Harvard. Altman kommer att frivilligt underkasta sig en intern utredning om skälen till att han avsattes som VD.

Slate Magazine fördjupade 22 november

OpenAI:s VD Sam Altman återvänder efter oväntad avsked

OpenAI:s tidigare VD Sam Altman återvänder till sin position efter att ha blivit oväntat avskedad. Greg Brockman, företagets tidigare styrelseordförande och president, kommer också att återvända. Dessa återanställningar kommer efter att en majoritet av OpenAI:s anställda undertecknade ett brev som krävde just detta. OpenAI meddelade också att de har en ny ´inledande´ styrelse, med Salesforce med-VD Bret Taylor som ordförande och tidigare handelssekreterare Larry Summers som medlem. OpenAI har också blivit stämda i ett upphovsrättsmål av författaren Julian Sancton och andra författare, som anklagar företaget och Microsoft för att ha tränat flera versioner av ChatGPT med upphovsrättsskyddat material utan tillstånd.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 22 november

OpenAI:s stjärn-VD Sam Altman entledigad, återinsatt och styrelsen utbytt på fem dagar

OpenAI, teknikföretaget bakom ChatGPT, har haft en turbulent vecka där dess VD, Sam Altman, avlägsnades, ersattes och sedan återinsattes inom loppet av fem dagar. Detta ledde till att större delen av styrelsen också avlägsnades och ersattes. Nästan alla anställda på OpenAI hotade att säga upp sig, företaget hade två tillfälliga VD:ar, Microsoft startade en ny AI-avdelning ledd av Altman och det fanns en verklig risk att företaget skulle kollapsa. Anledningen till dessa dramatiska händelser är fortfarande oklar.

Direktlänk Dela Vox fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter intern maktkamp

Sam Altman, den avsatte ledaren för OpenAI, har återvänt till företaget som avskedade honom för bara några dagar sedan. Detta följer en kort men kaotisk maktkamp som chockade teknikindustrin. OpenAI meddelade på tisdagen att de har ´kommit överens i princip om att Sam Altman ska återvända till OpenAI som VD med en ny initial styrelse´. Den nya styrelsen kommer att ledas av den tidigare Salesforce med-VD:n Bret Taylor. Övriga medlemmar kommer att vara den tidigare amerikanska finansministern Larry Summers och Quora VD:n Adam D´Angelo. Samtidigt har Microsoft, som har investerat miljarder dollar i OpenAI, anställt Altman och en annan medgrundare, Greg Brockman. Detta ledde till hot om avgång från hundratals OpenAI-anställda, som krävde styrelsens avgång och Altmans återkomst.

Direktlänk Dela Omaha World-Herald fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder till OpenAI som VD efter kort avsked

Sam Altman kommer att återvända till OpenAI som VD mindre än en vecka efter att han avlägsnades från positionen. OpenAI meddelade att Altman kommer att återvända med en ny initial styrelse som inkluderar Bret Taylor, Larry Summers och Adam D’Angelo. Taylor är tidigare VD för Salesforce, Summers är tidigare finansminister under president Bill Clinton, och D’Angelo är VD för Quora och enda medlemmen kvar från den tidigare styrelsen. OpenAI:s president Greg Brockman, som hade avgått i protest mot Altmans avsked, kommer också att återvända.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 22 november

OpenAI genomgår stora förändringar i styrelsen

OpenAI har genomgått flera förändringar i sin styrelse. Bret Taylor, tidigare medarbetare på Salesforce, Facebook och Google, har utsetts till ny ordförande och styrelsemedlem. Larry Summers, ekonom och tidigare finansminister, har också anslutit sig till styrelsen. Adam D’Angelo, grundare och VD för Quora, fortsätter som styrelsemedlem. Tasha McCauley, Helen Toner och Ilya Sutskever har lämnat styrelsen, men Sutskever fortsätter som anställd. Dessa förändringar följer efter återinsättandet av Greg Brockman som president och återkomsten av Sam Altman.

Direktlänk Dela Proactive Investors fördjupade 22 november

OpenAI- anställda kräver återgång av avskedad VD

OpenAI meddelade på tisdagen att dess medgrundare Sam Altman kommer att återvända till teknikföretaget som VD, bara dagar efter att han avskedats av styrelsen och snabbt meddelat att han ansluter sig till Microsoft. ´Vi har nått en principöverenskommelse om att Sam ska återvända till OpenAI som VD med en ny initial styrelse bestående av Bret Taylor (Ordförande), Larry Summers och Adam D´Angelo´, sa OpenAI i ett inlägg på sociala medier. OpenAI bildar också en ny styrelse som kommer att inkludera tidigare Salesforce co-VD Bret Taylor, som kommer att fungera som ordförande; ekonomen och tidigare USA:s finansminister Larry Summers; och befintlig direktör Adam D´Angelo, VD för Quora. Tre direktörer som var inblandade i beslutet att avskeda Altman - Ilya Sutskever, Helen Toner och Tasha McCauley - lämnar styrelsen.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 22 november

Sam Altman återinsatt som OpenAI:s VD, ny styrelse bildad

Sam Altman har återinsatts som VD för OpenAI efter att ha blivit avskedad förra veckan, vilket ledde till att hundratals OpenAI-anställda hotade att lämna företaget. En ny styrelse har också bildats, bestående av Bret Taylor (ordförande), Larry Summers och Adam D´Angelo. Microsoft, som är OpenAI:s största investerare, har tecknat ett avtal med Altman efter hans avsked. Över helgen ersattes tillfälliga VD:n Mira Murati av Emmett Shear. Salesforce VD Marc Benioff försöker rekrytera missnöjda anställda till sina företag.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 22 november

Sam Altman återinsatt som VD för OpenAI efter avsked

Sam Altman, tidigare CEO för OpenAI, har återinsatts på sin position efter att ha blivit avskedad. Altman har tidigare blivit ombedd att lämna sin position som mentor på det framstående startup-inkubatorn Y Combinator, på grund av anklagelser om självbetjäning. OpenAI:s styrelse har uttryckt oro över att Altman prioriterar sina egna intressen framför organisationens. Altman har återinsatts som VD för OpenAI, tillsammans med en ny styrelse bestående av allierade. Styrelsen har dock satt upp prioriteringar, inklusive att blockera Altman från en styrelseplats, organisera en fullständig och oberoende undersökning av företaget och säkerställa att inte alla nuvarande styrelsemedlemmar avgår.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 22 november

Sam Altman leder OpenAI med ny styrelse efter dramatisk återinsättning

Sam Altman, som nyligen återinsattes som VD för OpenAI, kommer att arbeta med en initial styrelse som inkluderar två nya ansikten och en kvarvarande medlem från den tidigare styrelsen. De två nya medlemmarna är tech-veteranen Bret Taylor, tidigare med-VD för Salesforce och ordförande för Twitter, och Larry Summers, tidigare finansminister och president för Harvard University. Kvarvarande på styrelsen är Adam D’Angelo, tidigare Facebook-chef och grundare av fråga-och-svar-webbplatsen Quora.

Direktlänk Dela The Wall Street Journal fördjupade 22 november

OpenAIs grundare Sam Altman återvänder till företaget efter avsked

Sam Altman, den tidigare ledaren för OpenAI, företaget bakom ChatGPT, återvänder till företaget efter att ha blivit sparkad förra veckan. Altman, som grundade OpenAI, har blivit en av de mest framstående personerna inom artificiell intelligens (AI). Han började sin karriär i teknikvärlden 2005 när han hoppade av Stanford University för att starta företaget Loopt, en geolokaliseringstjänst. Loopt lyckades samla in över 30 miljoner dollar i riskkapital innan det köptes upp av Green Dot Corporation för över 40 miljoner euro. Altman kommer nu tillbaka till OpenAI som VD, med ett nytt initialt styrelse bestående av tidigare Salesforce co-VD Bret Taylor, tidigare USA:s finansminister Larry Summers och Quoras VD Adam D’Angelo. Trots Loopts misslyckande gjorde det att Altman kunde etablera sig i Silicon Valley. Två år senare valdes han till efterträdare till Y Combinators president, den amerikanska datavetaren Paul Graham. Tre år senare grundade Altman tillsammans med Tesla-chefen Elon Musk, LinkedIn-medgrundaren Reid Hoffman och andra sponsorer OpenAI, ett forsknings- och implementeringsföretag för AI. Altman har sagt att de senaste och mest avancerade versionerna av ChatGPT kommer att rullas ut mycket gradvis för att få människor, institutioner och beslutsfattare att bekanta sig med det. Han anser att revolutionen som utlösts av ´allmän artificiell intelligens´ (AGI) är ´ostoppbar´.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter styrelsedrama

Sam Altman, som sparkades från sin roll på OpenAI, kommer att återvända till sin post som VD. Detta sätter punkt för en styrelsedrama som har fascinerat Silicon Valley och avslöjat maktkampen över kontrollen över artificiell intelligens framtid. Det initiala styrelsen kommer att bestå av Bret Taylor, Larry Summers och Adam D’Angelo. Altman kommer inte att ha en plats i den nya styrelsen, och styrelsen gick med på en oberoende utredning som kommer att undersöka alla aspekter av de senaste händelserna. Greg Brockman, som avgick i solidaritet med Altman, återvänder till företaget.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter dramatisk vecka

OpenAI har nått en preliminär överenskommelse för att låta Sam Altman återvända som företagets VD och bilda en ny styrelse. Detta signalerar slutet på en nästan veckolång dramatik utlöst av Altmans oväntade avsked av företagets tidigare styrelse. Företaget meddelade att Altman har gått med på att återvända som VD och att företaget kommer att ha en ny ´initial styrelse´ ledd av Salesforce med-VD Bret Taylor. Andra styrelsemedlemmar inkluderar före detta finansminister Larry Summers och Quora VD Adam D´Angelo. OpenAI medgrundare Greg Brockman meddelade också att han kommer att återvända till företaget.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för Open AI, styrelsen omorganiseras

Sam Altman kommer att återvända som VD för Open AI, enligt ett uttalande från företaget. Styrelsen kommer också att omorganiseras, med två nya medlemmar, Larry Summers, tidigare amerikansk finansminister och Harvard rektor, och Bret Taylor, tidigare VD för Salesforce, som blir ny styrelseordförande. Adam D’Angelo, medgrundare av Quora, kommer att behålla sin plats i styrelsen. Det är sannolikt att Altman också kommer att ta en plats i den nya styrelsen. Det är oklart hur den nya styrelsen kommer att se ut eller vilka av de gamla medlemmarna som kommer att få behålla sina platser.

Direktlänk Dela Sydsvenskan fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder till Open AI som VD

Sam Altman kommer att återvända till Open AI som VD. Företaget gör också förändringar i sin styrelse, där Altman kan ta en plats. Två nya medlemmar, Larry Summers och Bret Taylor, kommer att gå med i styrelsen. Summers är tidigare amerikansk finansminister och rektor på Harvard, medan Taylor tidigare har varit VD för Salesforce och kommer att bli styrelseordförande för Open AI. Adam D´Angelo, medgrundare till Quora, kommer att behålla sin plats i styrelsen. Det är ännu inte klart exakt hur den nya styrelsen kommer att se ut.

Direktlänk Dela Göteborgs-Posten fördjupade 22 november

Sam Altman återinsatt som VD för Open AI efter press från personal och investerare

Efter press från både investerare och personal har IT-jätten Open AI återinsatt Sam Altman som VD, men delvis bytt ut styrelsen i företaget. Altman uttrycker lättnad över beslutet och ser fram emot att återgå till Open AI och bygga ett starkt partnerskap med Microsoft. Styrelsen kommer nu att inkludera Bret Taylor som styrelseordförande, samt Larry Summers. Adam D´Angelo, medgrundare till frågeplattformen Quora, behåller sin position i styrelsen.

Direktlänk Dela TV4 fördjupade 22 november

OpenAI:s tidigare VD Sam Altman återvänder efter att ha blivit sparkad

Sam Altman, den tidigare ledaren för OpenAI, återvänder till företaget efter att ha blivit sparkad förra veckan. Detta kommer efter en period av intern konflikt och ökat externt tryck från företagets investerare. OpenAI meddelade att de nått en principöverenskommelse för Altman att återvända som VD med en ny initial styrelse som består av tidigare Salesforce co-VD Bret Taylor, tidigare amerikanska finanssekreteraren Larry Summers och Quora VD Adam D´Angelo. Microsoft, som har investerat miljarder dollar i OpenAI och har rättigheter till dess teknik, anställde snabbt Altman på måndag.

Direktlänk Dela WHEC-TV fördjupade 22 november

Sam Altman återinsatt som VD för OpenAI efter kraftig protest

Sam Altman har återinsatts som VD för OpenAI, efter att ha blivit avsatt av företagets styrelse förra veckan. Detta följde en kampanj som drivits av hans allierade, anställda och investerare. Styrelsen kommer att omformas utan flera medlemmar som motsatte sig Altman. OpenAI meddelade att de har nått en principöverenskommelse om att Sam ska återvända till OpenAI som VD med en ny initial styrelse bestående av Bret Taylor (ordförande), Larry Summers och Adam D´Angelo. OpenAI är en av världens mest profilerade artificiella intelligensföretag och tillverkare av ChatGPT chatbot.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 22 november

Tekniknyheter: OpenAI utökar ChatGPT, Sam Altman kan återvända till OpenAI, Bing använder GPT-4, EU överens om AI-reglering, Binance VD avgår

1) OpenAI har meddelat att ChatGPT:s röstfunktion nu kommer att utökas till alla användare. Tidigare var ChatGPT:s röstfunktion endast tillgänglig för plusprenumerationsanvändare. 2) OpenAI:s styrelse förhandlar med Sam Altman om hans möjliga återkomst till företaget. Om allt går bra kan Altman återvända som företagets VD redan i slutet av veckan. 3) Microsofts sökmotor Bing kommer snart att använda OpenAI:s senaste stora språkmodell, GPT-4, för att generera AI-genererade bildtexter och söksnuttar för varje enskild webbsida. 4) Tyskland, Frankrike och Italien har nått en betydande överenskommelse om hur AI behöver regleras i framtiden inom EU:s territorium. 5) Binance VD Changpeng Zhao har erkänt sig skyldig i penningtvättsfallet i USA. Som en del av avtalet med den amerikanska domstolen kommer Zhao att avgå som Binance VD och ordförande med omedelbar verkan. Binance har också gått med på att betala en böter på 4,3 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Techpluto fördjupade 22 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedad, företagets medgrundare och forskare avgår

I en dramatisk händelseutveckling sent på fredagen blev Sam Altman, tidigare president för Y Combinator, avskedad som VD för AI-startupen OpenAI av företagets styrelse. Företagets långvariga president och medgrundare, Greg Brockman, avgick, liksom tre högt uppsatta forskare från OpenAI. Diskussioner pågår om att återanställa Altman som VD. Vidare överväger OpenAI:s styrelse att slå samman företaget med konkurrenten Anthropic. OpenAI har utsett Emmett Shear, medgrundare av videosajten Twitch, till tillförordnad VD. Samtidigt hotar företagets finansiering, då den planerade försäljningen av OpenAI:s anställdas aktier som värderar startupen till cirka 86 miljarder dollar kan vara i fara.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 22 november

Sammanförhandlingar pågår för att återanställa OpenAIs entledigade VD Sam Altman

Samtal pågår för att förhandla om en återkomst för nyligen avskedade VD Sam Altman till OpenAI. Altman, OpenAIs tillfällige VD Emmett Shear och minst en medlem av OpenAIs styrelse, Quoras VD Adam D’Angelo, deltar i diskussionerna. Deltagandet av minst en styrelseledamot är betydande eftersom direktörerna i stort sett vägrade att kommunicera med Altman efter att ha sparkat honom från företaget. Vissa av OpenAIs investerare deltar också i samtalen, då många investerare har pressat för Altmans återkomst. Diskussionerna är pågående, privata och kanske inte resulterar i återkomsten av den avskedade VD:n.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 21 november

OpenAI:s styrelse drabbad av flera avgångar och potentiella intressekonflikter

Tre styrelsemedlemmar i OpenAI avgick tidigare i år inom loppet av några månader, och företaget har inte hittat ersättare. En av de nuvarande medlemmarna, tidigare Facebook CTO och Quora CEO Adam D’Angelo, lanserade en AI-chattbot-plattform, Poe, som både utnyttjar och konkurrerar med OpenAI:s produkter. Tasha McCauley och Helen Toner, två andra medlemmar, har kopplingar till samma ideologiska välgörenhetsorganisation. John Loeber, medgrundare till digitala mäklarföretaget Limit, har granskat OpenAI:s styrelse genom att gå igenom Internet Archive och OpenAI:s skattedeklarationer.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 21 november

Microsoft anställer tidigare OpenAI-chef och annan arkitekt för nytt AI-projekt

Microsoft har anställt Sam Altman, tidigare chef för OpenAI, och en annan arkitekt från OpenAI för ett nytt projekt. Deras plötsliga avgångar chockade AI-världen och lämnade den nyligen tillsatta VD:n för ChatGPT att hantera spänningar genom att lova att utreda Altmans avsked. Emmett Shear, tidigare ledare för Twitch, tog över som OpenAI:s tillfällige VD och Microsoft meddelade att de anställde Altman och OpenAI:s medgrundare och tidigare president Greg Brockman för att leda Microsofts nya forskningsteam för avancerad AI. Trots splittringen mellan nyckelspelarna bakom ChatGPT och företaget de hjälpte till att bygga, sa både Shear och Microsofts ordförande och VD, Satya Nadella, att de är engagerade i sitt partnerskap.

Direktlänk Dela Pipestoneflyer.ca fördjupade 21 november

Open AI:s framtid i fara efter medgrundarens avsked

Avskedandet av Open AI:s medgrundare Sam Altman har lett till oro för företagets framtid och potentiella påverkan på utvecklingen av generativ AI-teknik. Nästan alla Open AI:s anställda har undertecknat ett brev där de hotar att sluta och börja arbeta för Microsoft om inte hela Open AI:s styrelse avgår och Altman återinsätts som vd. Microsoft har lovat jobb till alla Open AI-anställda inom sitt nya avancerade AI-labb. Om Open AI skulle kollapsa på grund av interna problem, tror experter att det inte skulle ha en märkbar effekt på AI-utvecklingen.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 21 november

Microsoft anställer tidigare OpenAI-VD, orsakar intern konflikt

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har upplevt interna problem efter att Microsoft anställt dess tidigare VD, Sam Altman. Många anställda hotar nu att följa honom till Microsoft. Detta följde en helg av dramatik som chockade AI-sektorn och ledde till spekulationer om OpenAIs framtid. OpenAI utnämnde en ny VD på fredag, men ersatte henne på söndag. Den nya VD:n, Emmett Shear, har lovat att utreda avskedandet av Altman. Microsoft meddelade att Altman och OpenAIs tidigare president, Greg Brockman, kommer att leda dess nya avancerade AI-forskningsteam.

Direktlänk Dela Sentinel Colorado fördjupade 21 november

Orsaken till Sam Altmans avsked från OpenAI förblir oklar

Mer än tre dagar efter att Sam Altman oväntat avskedades som VD för OpenAI, förblir skälet oklart. Altman avsattes av OpenAI:s icke-vinstdrivande styrelse genom en ovanlig styrstruktur som han själv hjälpt till att skapa. Styrelsen meddelade att Altman inte varit konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen, vilket hindrade dess förmåga att utöva sina ansvarsområden. Altman ersattes av CTO Mira Murati, som utsågs till tillförordnad VD. Greg Brockman, även han en av OpenAI:s grundare, avsattes från sin post som styrelseordförande och lämnade företaget i solidaritet med Altman några timmar senare.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 21 november

OpenAI:s kaosartade vecka: VD sparkad och återanställd, massuppsägningar och ny interim VD

OpenAI, känt för utvecklingen av AI-chatboten ChatGPT, står mitt i en kaosartad situation. VD och medgrundare Sam Altman sparkades av fyra styrelsemedlemmar på grund av odefinierade ”kommunikationsproblem”. Detta ledde till intensiva spekulationer och massuppsägningar. Styrelsemedlemmen Ilya Sutskever uttryckte oro över Altman, som ansågs vara för fokuserad på tillväxt snarare än säkerhet. Altman och Brockman återanställdes kort därefter, men förhandlingarna avbröts och istället anställdes den tidigare Twitch VD:n Emmett Shear som ny interim VD. Detta ledde till ännu fler uppsägningar.

Direktlänk Dela AppAdvice fördjupade 21 november

Över 500 anställda skriver skarp brev till OpenAI över Altmans avsked

Hundratals anställda på OpenAI kräver styrelsens avgång och hotar med att själva säga upp sig, efter en tumultartad helg som började med att VD Sam Altman oväntat sparkades och slutade med att Altman anställdes av Microsoft. I ett brev anklagar de över 500 anställda OpenAI:s styrelse för att ha hanterat Altmans avskedande dåligt, för att inte ha gett tillräckligt med bevis för påståenden om att Altman inte varit uppriktig mot styrelsen och för att ha förhandlat i ond tro med företagets ledning. De anställda varnade också för att de snart skulle följa efter Altman till Microsoft om inte styrelsen avgår och återinsätter Altman och Greg Brockman.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 20 november

Microsoft anställer avskedad OpenAI-VD, anställda kräver styrelsens avgång

Microsofts VD Satya Nadella chockade teknikvärlden genom att anställa avskedade OpenAI-VD:n Sam Altman. Microsoft meddelade att de skulle anställa nyckelpersoner för sitt eget AI-team, ledda av Altman. Mer än 500 OpenAI-anställda skrev ett brev där de krävde att resterande styrelsemedlemmar skulle avgå. Drama började med OpenAIs oväntade meddelande att Altman var ute. Microsoft, som hade lovat mer än 10 miljarder dollar till startupen, arbetade bakom kulisserna för att lobba för Altmans återkomst. På måndagen hotade mer än 500 OpenAI-anställda att flytta till Microsoft om styrelsemedlemmar inte avgår och återinsätter Altman och medgrundaren Greg Brockman.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 20 november

OpenAI:s avsatta VD Sam Altman förhandlar om att återvända till företaget

Sam Altman, den nyligen avsatta VD:n för artificiell intelligens-startupen OpenAI, förhandlar om att återvända till företaget. Dessa förhandlingar inkluderar ett omstrukturerande av företagets styrelse. Altman, som tvingades bort från bolaget på fredagen, tillbringade helgen med att utöva påtryckningar på OpenAIs fyra personer starka styrelse. Detta ledde till ett starkt stöd från investerare, anställda och OpenAI-chefer. Det finns dock oenighet om hur styrelsen ska se ut om Altman återvänder som VD, och det är inte självklart att han kommer att återinställas.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 19 november

OpenAI:s styrelse vill ha tillbaka Sam Altman som VD

Efter att ha avskedat Sam Altman vill nu OpenAI:s styrelse ha tillbaka honom som företagets VD. Altman sparkades via ett videosamtal och enligt rapporter är han osäker på om han vill återvända. Om han bestämmer sig för att starta ett nytt företag, finns det anställda som kommer att följa honom. Efter Brockmans avgång och Altmans avsked har tre seniorforskare också avgått från OpenAI och fler avgångar förväntas. OpenAI:s nuvarande styrelse består av Quora VD Adam D’Angelo, chefsforskare Ilya Sutskever, tidigare GeoSim Systems VD Tasha McCauley och Helen Toner, strategidirektör på Georgetown’s Center for Security and Emerging Technology.

Direktlänk Dela India TV News fördjupade 19 november

OpenAI avskedar VD Sam Altman efter ´överläggande granskningsprocess´

OpenAI, företaget som lanserade ChatGPT för ett år sedan, meddelade på fredagen att de har avskedat VD Sam Altman. Altman blev en sensation inom techvärlden med lanseringen av ChatGPT, en AI-chattbot med oöverträffade förmågor. Hans avskedande överraskade techvärlden helt och hållet, med rykten på sociala medier om vad som hade orsakat det plötsliga uppsägningen. OpenAI:s styrelse sa i ett uttalande att Altmans avgång ´följer en överläggande granskningsprocess´, vilket ledde till att han ´inte var konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen´.

Direktlänk Dela Zawya fördjupade 19 november

OpenAI:s VD Sam Altman sparkas över rädsla för farorna med AI

Sam Altman har blivit avskedad som VD för OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, på grund av rädsla att han nonchalerade farorna med artificiell intelligens (AI). Denna oro uttrycktes av en annan medlem i OpenAIs styrelse och kulminerade med Altmans plötsliga avskedande, vilket orsakade stor uppståndelse i teknikvärlden. OpenAI, som grundades av Altman och tio andra 2015, lanserade ChatGPT för ett år sedan. Dess förmåga att efterlikna mänskligt skrivande har varit kontroversiell sedan dess. Enligt rapporter var denna osäkerhet också känd inom OpenAIs sexpersoners styrelse, särskilt av en av Altmans medgrundare, Ilya Sutskever.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 19 november

Sam Altman, ansiktet för AI-boomen, sparkas av OpenAI:s styrelse

Sam Altman, 38-årig frontfigur för AI-boomen, har blivit sparkad av OpenAI:s styrelse för att inte ha varit ´konsekvent uppriktig i sina kommunikationer´. Altman, som medgrundade OpenAI 2015 och tidigare drev den prestigefyllda techinkubatorn Y Combinator, har lett startupen när dess ChatGPT-bot blev populär. Till skillnad från andra teknikgrundare ägde Altman ingen egenkapitalsandel i OpenAI och utövade därför inte samma typ av kontroll som andra grundare, som Mark Zuckerberg, är kända för. Orsaken till den komplicerade skilsmässan mellan Altman/OpenAI är fortfarande oklar, men en tidig teori pekar på spänningar relaterade till OpenAI:s ursprung som icke vinstdrivande organisation och dess nuvarande status som ett av världens mäktigaste teknikföretag.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 19 november

OpenAI:s VD Sam Altman tvingas avgå

Sam Altman, VD för OpenAI, har tvingats avgå på grund av interna spänningar. Fyra av OpenAIs sex styrelseledamöter, ledda av Ilya Sutskever, en av OpenAIs grundare och styrelsemedlem, röstade för att avsätta Altman. Sutskever hade uttryckt oro över att OpenAIs teknologi kunde vara farlig och att Altman inte ägnade tillräckligt med uppmärksamhet åt denna risk. Avskedandet av Altman har orsakat förvirring och kaos bland företagets anställda. Greg Brockman, en annan medgrundare och företagets president, avgick i protest. OpenAIs styrelse har inte gett någon specifik anledning till varför de tvingade ut Altman, förutom att han inte varit ärlig i sin kommunikation med dem.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 19 november

OpenAI-chefen avsatt, ledningen ifrågasätts

Sam Altman, VD för företaget bakom ChatGPT och ansiktet utåt för generativ AI, har tvingats lämna företaget. OpenAI:s styrelse tillkännagav beslutet på fredagen och sa att Altman inte hade varit ´konsekvent uppriktig i sin kommunikation´ med medlemmarna. Detta hindrade styrelsens förmåga att utöva sina skyldigheter och resulterade i att de förlorade förtroendet för hans förmåga att leda företaget. Greg Brockman, en annan av grundarna, lämnade företaget efter Altmans avsked och tre av OpenAI:s seniorforskare följde efter. Detta väcker frågor om styrelsens beslut och deras inverkan på säker användning av AI.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 18 november

OpenAI: CEO sparkad, president och tre ledande forskare avgår

OpenAI, en ledande organisation inom artificiell allmän intelligens (AGI), har avskedat sin VD Sam Altman i ett överraskande drag. Detta ledde till att organisationens president Greg Brockman och tre seniora forskare avgick. Microsofts VD Satya Nadella, som är en nyckelinvesterare och minoritetsägare i OpenAI, ska enligt uppgift ha blivit rasande över beslutet. Uppgifter framkom under fredagskvällen att avskedandet troligen orkestrerades av OpenAIs chefsforskare Ilya Sutskever, på grund av oro över säkerheten och hastigheten på OpenAIs teknikutveckling.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 18 november

OpenAI sparkar VD Sam Altman och president Greg Brockman

OpenAI:s styrelse chockerade teknikvärlden genom att avskeda VD Sam Altman och ta bort president Greg Brockman från styrelsen. Brockman avgick några timmar senare. Enligt OpenAI:s företagsstyrning är styrelseledamöternas huvudsakliga skyldighet inte att upprätthålla aktieägarvärdet, utan att företagets uppdrag att skapa en säker AGI, eller artificiell allmän intelligens, ´som är allmänt fördelaktig´. Vinsterna, sa företaget, var sekundära till det uppdraget.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 18 november

OpenAI:s VD Sam Altman sparkas, företagets president Greg Brockman avgår

OpenAI, känd för sin banbrytande teknologi ChatGPT, har avskedat sin VD, Sam Altman, och strax efter utannonserandet avgick företagets president, Greg Brockman. Altman, som varit företagets offentliga ansikte och tidigare talat inför kongressen om potentiella regleringar, kommer att ersättas tillfälligt av CTO Mira Murati. Brockman kommer att avgå som styrelseordförande men kvarstår i företaget, rapporterande till VD:n. I ett uttalande sa företaget att Altman inte varit konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen, vilket hindrat dess förmåga att utöva sina ansvarsområden.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 18 november

OpenAI:s VD Sam Altman avgår oväntat, ersätts tillfälligt av CTO Mira Murati

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, meddelade på fredagen att dess medgrundare och VD Sam Altman har avgått efter att styrelsen förlorat förtroendet för honom. Företaget uppger att Altman inte varit konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen. Mira Murati, företagets teknikchef, tar över som tillfällig VD medan företaget söker en permanent ersättare. Greg Brockman, medgrundare och styrelseordförande, kommer också att avgå från sin roll men kommer att stanna kvar på företaget, där han tjänstgör som president.

Direktlänk Dela WJTV 12 News fördjupade 18 november

OpenAI avskedar VD Sam Altman, Mira Murati tillträder som interimistisk VD

OpenAI, företaget som lanserade ChatGPT för ett år sedan, meddelade på fredagen att de har avskedat VD Sam Altman, en central figur i AI-revolutionen. Altman blev en sensation inom teknikvärlden med lanseringen av ChatGPT, en artificiell intelligens-chattbot med oöverträffade förmågor. Hans avskedande kom som en total överraskning för teknikvärlden. OpenAI:s styrelse sa i ett uttalande att Altman kommer att ersättas av Mira Murati, företagets teknikchef, på interimistisk basis. Styrelsen för OpenAI består av OpenAI:s chefsforskare Ilya Sutskever, Quora VD Adam D´Angelo, teknikentreprenören Tasha McCauley och Helen Toner från Georgetown Center for Security and Emerging Technology.

Direktlänk Dela TAG24 News fördjupade 18 november

OpenAI:s styrelse avsätter Sam Altman som VD

OpenAI:s styrelse har avsatt Sam Altman, företagets högprofilerade VD. Mira Murati, som tidigare var företagets teknikchef, har utsetts till tillförordnad VD. Styrelsen kom fram till att Altman inte var konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen, vilket hindrade dess förmåga att utöva sina ansvarsområden. Altman hjälpte till att grunda OpenAI med Elon Musks ekonomiska stöd 2015 och ledde företaget till att bli en teknologisk ledare finansierad av miljarder dollar från Microsoft. Det är oklart vad Altman´s avgång kommer att innebära för den pågående finansieringsrundan som skulle värdera företaget till mer än 80 miljarder dollar.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 18 november

OpenAI avskedar VD Sam Altman, Mira Murati tar över på interimistisk basis

OpenAI, företaget som lanserade ChatGPT för ett år sedan, meddelade på fredagen att de har avskedat VD Sam Altman. OpenAI:s styrelse uttalade att Altman inte varit konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen, vilket hindrat dess förmåga att utöva sina ansvarsområden. Altman kommer att ersättas på interimistisk basis av Mira Murati, företagets teknikchef. Microsoft, som har investerat miljarder dollar i OpenAI, förblir engagerade i sitt partnerskap med OpenAI och stöder Mira och hennes team.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 17 november

Fem sätt att använda OpenAI:s GPT-4 gratis

OpenAI:s GPT-4 är en av de mest populära och kapabla stora språkmodellerna (LLM). De flesta människor använder GPT-4 genom en ChatGPT Plus-prenumeration, men denna kostar 20 dollar per månad. Här är fem sätt du kan använda GPT-4 gratis: 1. Microsoft Bing Chat, som tillåter upp till 300 chattar per dag, var och en begränsad till 30 frågerundor. 2. Perplexity.ai, som ger tillgång till GPT-4, men begränsad till fem frågor var fjärde timme. 3. Merlin, en Chrome-webbläsartillägg som ger gratis tillgång till GPT-4, men begränsad till ett visst antal dagliga förfrågningar. 4. Nat.dev, ett Open Playground-verktyg som erbjuder begränsad tillgång till GPT-4. 5. Hugging Face, en öppen källkodswebbplats för maskininlärning och AI-utveckling.

Direktlänk Dela MakeUseOf fördjupade 13 november

OpenAIs styrelse kommer att avgöra när AGI har uppnåtts

Enligt OpenAI kommer dess sex icke vinstdrivande styrelsemedlemmar att avgöra när företaget har uppnått AGI (Artificial General Intelligence), vilket de definierar som ett mycket autonomt system som presterar bättre än människor i de flesta ekonomiskt värdefulla arbeten. När styrelsen beslutar att AGI har uppnåtts kommer ett sådant system att uteslutas från IP-licenser och andra kommersiella villkor med Microsoft, som endast gäller för pre-AGI-teknik. OpenAI:s icke vinstdrivande uppdrag kommer att styra beslutet.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 13 november

Google investerar 2 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic

Google har bekräftat en investering på 2 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic, grundad av tidigare chefer på OpenAI. Investeringspaketet inkluderar en initial kontantinsats på 500 miljoner dollar och ytterligare 1,5 miljarder dollar över tid. Anthropic, känt för sin chatbot Claude 2, värderades till 4,1 miljarder dollar tidigare i år och konkurrerar med OpenAI:s ChatGPT. Anthropic har kunder som Slack, Notion och Quora. Investeringsbeslutet är ett tecken på Googles fortsatta intresse för den snabbt utvecklande AI-sektorn och dess potentiella tillämpningar.

Direktlänk Dela Digital Chew fördjupade 29 oktober

Google investerar upp till $2 miljarder i AI-företaget Anthropic

Google investerar upp till $2 miljarder i AI-företaget Anthropic, en rival till OpenAI. Google har redan investerat i Anthropic, och denna nya investering markerar ett steg upp i företagets ansträngningar att konkurrera med Microsoft. Anthropic är utvecklaren av chattboten Claude 2, som används av företag som Slack, Notion och Quora. Utöver Google har även Amazon investerat i Anthropic, med en planerad investering på upp till $4 miljarder för att konkurrera med växande AI-molnkonkurrenter. Amazon har redan investerat i en $1,25 miljarders not från Anthropic som kan omvandlas till eget kapital.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 28 oktober

Google investerar $2 miljarder i AI-startup Anthropic

Google har bekräftat att det kommer att investera upp till $2 miljarder i Anthropic, ett AI-startup grundat av tidigare chefer från OpenAI. Åtagandet innebär en initial investering på $500 miljoner och ytterligare $1,5 miljarder att investeras över tid. Anthropic utvecklar Claude 2, en rivaliserande chatbot till OpenAI´s ChatGPT, använd av företag som Slack, Notion och Quora. Claude 2 kan sammanfatta upp till 75,000 ord, vilket kan vara längden på en bok. Användare kan mata in stora datamängder och be om sammanfattningar i form av ett memo, brev eller berättelse.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 28 oktober

ScaleAI:s VD Alexandr Wang siktar på att spela en central roll i den kommande geopolitiska konflikten

Alexandr Wang, VD för artificiell intelligensföretaget ScaleAI, har som mål att spela en central roll i den kommande geopolitiska konflikten. ScaleAI, som Wang medgrundade 2016, har aktivt marknadsfört sig som företaget som kommer att hjälpa USA:s militär i dess existentiella kamp mot Kina. Företaget fick förra året ett kontrakt på 249 miljoner dollar för att tillhandahålla en rad AI-teknik till försvarsdepartementet. Wang, som beskriver sig själv som en ´Kina-hök´, menar att USA inte kommer att kunna behålla sin teknologiska fördel över Kinas växande militärmakt utan AI utvecklad av privata teknikföretag. ScaleAI har dock kritiserats för sitt arbete i Globala södern, där det anställer tusentals moderatorer i vad vissa kallar ´digitala sweatshops´. Dessutom har vapenkontrollförespråkare protesterat mot militärens användning av AI av oro för att det gradvis kommer att ta bort människor från viktiga beslut.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 22 oktober

Metoder för att inaktivera ChatGPT eller Sage Bot på Quora

ChatGPT kan vara otroligt hjälpsamt, men en erfaren mänsklig åsikt är ibland mycket mer värdefull än ett AI-genererat svar. En populär plattform för att ställa och svara på frågor är Quora, men dess senaste tillägg av ChatGPT/Sage bot har gjort dess gränssnitt klumpigt och påträngande. Denna artikel diskuterar olika metoder för att inaktivera ChatGPT eller Sage Bot på Quora. Dessutom kan du lära dig att radera din ChatGPT-historik eller ditt konto.

Direktlänk Dela Gadgets To Use fördjupade 14 oktober

Google inför AI i sökfunktionen, men stöter på problem

Google inför generativ AI i sin sökfunktion, med tjänster som AI-chattboten Bard och den experimentella sökgenerativa upplevelsen (SGE). SGE kan testas av användare via deras Google-konto och ger AI-drivna svar på sökfrågor inom en mängd olika områden. Dock har det uppstått problem med att SGE ofta citerar tvivelaktiga källor och ibland hänvisar till andra AI-genererade svar, vilket kan leda till felaktig information. Dessutom har SGE ibland svarat på engelska frågor på hindi utan att bli ombedd att göra det.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 11 oktober

Stora plattformar blockerar AI-tillgång på grund av dataskrapning

AI-drivna chatbots har blivit mycket omtalade på senare tid, men deras förmågor har inte undgått kontroverser. Det är känt att ChatGPT tar vad den vill från internet, vilket har lett till att många plattformar har blockerat AI-tillgång till deras webbplatser. OpenAI använder verktyg som GPTBot för att extrahera nödvändiga data från internet. Originality.ai har analyserat de 1000 största webbplatserna i världen och upptäckt att bland annat Amazon, Quora, New York Times och Wikihow har blockerat GPTBot. Medieuttag är mest aktiva i att blockera webbskrapningsaktiviteter. Bristen på laglig reglering är en av de största utmaningarna för denna teknik.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 6 oktober

Top 10 alternativ till ChatGPT för marknadsförare

Det finns en mängd alternativ till OpenAI:s ChatGPT för marknadsförare, från Google Bard till OpenAI:s Playground. Flera alternativ erbjuder sömlös integration med befintliga plattformar och tjänster, som Googles verktygssvit. Alternativen inkluderar möjligheten att träna en anpassad AI-modell, vilket ger marknadsförare möjlighet att skräddarsy AI-teknologi efter sina specifika behov och mål. De tio bästa AI-verktygen att använda som alternativ till ChatGPT inkluderar Google Bard, Microsoft Bing AI, Jasper AI, Claude Pro, YouChat, Poe AI by Quora, Chatsonic, Grammarly, OpenAI Playground och Bygg din egen.

Direktlänk Dela CMSWire fördjupade 4 oktober

AI-chatbots står inför motstånd från webbplatser de skrapar information från

Generativ AI, som används i chatbots som ChatGPT och Google Bard, står inför motstånd från webbplatser som de skrapar information från. AI-företag använder mjukvaror kallade ´crawlers´ för att samla in information från webbplatser och mata det till sina chatbots. Många av de största webbplatserna blockerar nu dessa crawlers för att förhindra datainsamling. En rapport från Originality.AI avslöjar att 242 av de topp 1000 webbplatserna blockerar crawlers. Webbplatser som blockerar chatbots inkluderar Amazon, Pinterest, Quora, Tumblr, Indeed, Dictionary.com, Shutterstock, WikiHow och flera nyhetsmedier som CNN, The NY Times, The Verge, Reuters, CNBC News, Insider, The Washington Post, Wired och Polygon. Fler chatbots som CCBot och Anthropic AI har också gått med i striden.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 2 oktober

Topp 10 alternativ till ChatGPT för professionellt och personligt bruk

AI-teknologins bästa gåva 2023 är utan tvekan ChatGPT, men det finns många alternativ om ChatGPT-servern är nere eller tillfälligt otillgänglig. Här är de tio bästa alternativen för både professionella och utbildningsändamål: 1. Google Bard AI, 2. Bing AI Chat, 3. Jasper Chat, 4. Perplexity AI, 5. Claude 2, 6. OpenAI GPT Playground, 7. Poe av Quora, 8. YouChat, 9. Chatsonic, 10. Pi, din personliga AI. Dessa verktyg är bra för frågor och forskning endast, och man bör säkerställa faktakontroll vid användning av den producerade texten i professionella och utbildningsavsnitt.

Direktlänk Dela UbuntuPIT fördjupade 2 oktober

AI-assisterad kodning ger upphov till nya startups och attraherar investerare

En växande mängd kod som genereras idag är AI-assisterad. Detta har lett till framväxten av start-ups som lovar att hålla AI-förstärkt kod från att störa arbetet, och investerare har börjat uppmärksamma detta. Denna vecka meddelade det Israel-baserade företaget Digma att de har fått 6 miljoner dollar i seed-finansiering för en kontinuerlig feedback-plattform som hjälper utvecklare att analysera sin kod. Kolena, ett testplattform från San Francisco, meddelade sin egen finansiering på 15 miljoner dollar för att bygga verktyg för att testa, utvärdera och validera prestanda för AI-modeller. Idag avslöjar en Bay Area-startup som heter Braintrust sin egen färska finansieringsrunda på 3 miljoner dollar. Enligt medgrundaren och VD:n Ankur Goyal är Braintrust som ett ´operativsystem för ingenjörer som bygger AI-programvara´, ett som hjälper dem att undvika dåliga resultat från AI-modeller.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 28 september

Juridiska och upphovsrättsliga hinder för AI-användning i Hongkong

Marknadsförare i Hongkong som vill använda AI-verktyg står inför flera utmaningar, såsom upphovsrätt och juridiska risker. Enligt Herbert Chia, ordförande för dataskyddsstyrkommittén vid Hongkong Science and Technology Parks Corporation, är juridiska, integritets- och upphovsrättsfrågor de främsta hindren för ökad användning av AI. Chia hänvisade till de stora språkmodellerna (LLM) utvecklade av det amerikanska företaget OpenAI, vars virala chatbot ChatGPT blev mycket populär efter dess lansering förra året. Varken ChatGPT eller Googles nya chatbot-rival Bard är direkt tillgängliga i Hongkong, vilket har lett till oro för att staden kan undergrävas i sina ansträngningar att positionera sig som en internationell finansiell knutpunkt. Trots detta har Hongkongs internetanvändare hållit sig uppdaterade genom att använda tredjepartsleverantörer. Företag i staden finner dock att införandet av populära AI-verktyg fortfarande är en utmaning, med upphovsrättsfrågor och juridiska och integritetsrisker.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 26 september

AI-företags ´skuggkrig´ om data väcker debatt och motreaktioner

AI-boomen har lett till att företag skrapat information från internet för att träna sina modeller, vilket har väckt debatt om upphovsrätt och licensiering i denna nya AI-värld. Innehållsskapare inser att deras data används för att konkurrera mot dem. Webbplatser blockerar allt mer webbskrapare, tekniska verktyg som samlar in data för AI-modellträning. Reddit kräver betalt för sin data, som ofta används för AI-modellträning. Fler än 8 000 författare har krävt ersättning från AI-företag för att använda deras verk för att träna AI utan tillstånd. AI-företag svarar mestadels genom att försöka minska juridiska risker.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 15 september

Den officiella webbplatsen för ChatGPT kräver en månatlig betalning på 20 euro för att använda den senaste versionen. Dock finns det gratis alternativ tillgängliga. Dessa inkluderar Bing Chat, en modifierad version av ChatGPT som är tillgänglig gratis via Microsofts sökmotor Bing. HuggingFace är en webbplats där olika artificiella intelligenser samlas, inklusive ChatGPT-4. Ora.sh erbjuder också flera AI, inklusive en version av ChatGPT-4, men begränsar användare till 10 meddelanden per dag. Poe, en webbplats skapad av Quora, erbjuder också tillgång till ChatGPT-4, men begränsar användare till en fråga per dag. Slutligen, Merlín är en tillägg för Google Chrome som också erbjuder tillgång till ChatGPT-4.

La Vanguardia fördjupade 13 september

Meta planerar att börja träna en ny AI-modell 2024

Meta planerar att börja träna en stor språkmodell i början av 2024. Den kommande AI-modellen förväntas överträffa Meta´s befintliga Llama 2-modell, en öppen källkods AI-språkmodell. Det antas att detta AI-system kan ge andra företag möjlighet att integrera AI-drivna tjänster för textgenerering, analys och mer. Meta rapporteras arbeta på ett nytt AI-system som förväntas vara lika kraftfullt som OpenAI:s mest avancerade multimodala modell GPT-4. Enligt Wall Street Journal kommer Meta´s nya artificiella intelligenssystem att vara klart nästa år.

Direktlänk Dela News9 Live fördjupade 11 september

The Guardian blockerar OpenAI från att använda dess innehåll

Storbritannien-baserade tidningen The Guardian har meddelat att den blockerar OpenAI, ägaren av ChatGPT, från att kunna genomsöka innehåll på dess webbplats. Tidningen hävdar att ChatGPT-plattformen ´använder olicenserat innehåll för att skapa sina AI-verktyg vilket har lett till att författare stämmer företaget och att kreativa industrier kräver skydd för att skydda sin immateriella egendom´. Andra utgivare som blockerar OpenAI:s webbkrav inkluderar CNN, Reuters, Washington Post, Bloomberg, New York Times och The Athletic. Även andra webbplatser utanför nyhetspubliceringsbranschen har blockerat OpenAI:s webbkrav, inklusive Lonely Planet, Amazon, Indeed, Quora och Dictionary.com.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 8 september

Anthropic lanserar premium prenumeration för AI-chattbot Claude 2

AI-startupen Anthropic, grundad av tidigare OpenAI-anställda, har lanserat sin första konsumentinriktade premium prenumeration, Claude Pro, för sin AI-drivna chattbot, Claude 2. För 20 dollar i månaden i USA eller 18 pund i Storbritannien får kunderna 5 gånger mer användning än den kostnadsfria nivån Claude 2 erbjuder, samt möjlighet att skicka fler meddelanden, prioriterad tillgång till Claude 2 under högtrafikperioder och tidig tillgång till nya funktioner. Claude Pro kostar lika mycket som OpenAI:s ChatGPT Plus, OpenAI:s betalplan för ChatGPT - en konkurrent till Claude 2.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 7 september

Anthropics AI-chatbot Claude lanserar betalplan för tunga användare

Anthropic, AI-företaget som stöds av Google, har lanserat en betald version av sin chatbot Claude i USA och Storbritannien. Den nya Claude Pro-alternativet, prissatt till $20 (eller £18) per månad, erbjuder prioriterad tillgång när botten är upptagen, tidig tillgång till nya funktioner och möjligheten att skicka fler meddelanden. Huvudattraktionen är att du får fem gånger mer användning med Claude Pro jämfört med den fria nivån. Anthropics nya Claude Pro-erbjudande sätter den på rätt spår för att konkurrera med OpenAI:s $20 per månad ChatGPT Plus-plan.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 7 september

Stora nyhetsbyråer och populära webbplatser blockerar OpenAI:s webbskrapa

Många människor älskar ChatGPT, men det finns också många som inte gör det. En del av detta beror på hur och var den stora språkmodellen får informationen den tränas på. OpenAI, ChatGPT:s moderbolag, använder enligt uppgift en webbskrapa kallad GPTBot som tar data från webbplatser för att träna AI-modellen. Flera stora nyhetsbyråer och populära webbplatser som The Guardian, New York Times, Washington Post, Bloomberg, CNN, Reuters, Amazon, Indeed, Quora och Lonely Planet har utnyttjat OpenAI:s alternativ att blockera skrapan.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 6 september

Tidningar blockerar OpenAI från att använda deras innehåll

Tidningen The Guardian har blockerat OpenAI från att använda sitt innehåll för att driva produkter som ChatGPT för att skydda sin immateriella egendom. ChatGPT är ett program som tränas genom att matas med stora mängder data från internet, inklusive nyhetsartiklar, vilket gör att verktyget kan förutsäga det troligaste ordet eller meningen som kommer efter användarens prompt. Men vissa tidningar är inte nöjda med detta. En talesperson för Guardian News & Media, utgivare av The Guardian och Observer, sade att skrapning av immateriell egendom från The Guardians webbplats för kommersiella ändamål alltid har varit emot deras användarvillkor. Andra tidningar som tar ställning inkluderar CNN, Reuters, Washington Post, Bloomberg, New York Times och dess sportsida The Athletic. Andra webbplatser som har blockerat GPTBot inkluderar Lonely Planet, Amazon, jobblistningssidan Indeed, fråge- och svarssidan Quora och dictionary.com.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 3 september

The Guardian blockerar OpenAI från att använda sitt innehåll för AI-produkter

The Guardian har blockerat OpenAI från att använda sitt innehåll för att driva artificiell intelligensprodukter som ChatGPT. Det finns oro över att OpenAI använder olicenserat innehåll för att skapa sina AI-verktyg, vilket har lett till att författare stämmer företaget och kreativa industrier kräver skydd för sin immateriella egendom. OpenAI, som inte avslöjar den data som hjälpte till att bygga modellen bakom ChatGPT, meddelade i augusti att det kommer att göra det möjligt för webbplatsoperatörer att blockera dess webbsökare från att komma åt deras innehåll. Enligt Originality.ai blockerar nu flera nyhetssajter GPTBot-sökaren.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 1 september

AI-underminerar webbens fria utbyte av information

AI-underminerar det fria utbytet av information på webben. Webbskrapor som Common Crawl samlar in miljarder sidor innehåll för AI-utbildning, vilket förändrar deras ursprungliga syfte att stödja innehållsskapare. Istället används dessa verktyg nu mot dem, med stora teknikföretag som använder gratisinformationen för att utveckla AI-modeller. Detta minskar incitamentet för innehållsskapare att tillåta webbskrapor att fortsätta samla in gratis data online. Flera stora företag och webbplatser har börjat blockera dessa skrapor, men det är inte fullt genomförbart. Detta kan leda till att webben förvandlas till en serie av betalväggar.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 30 augusti

Google Cloud presenterar nya kunder, partners och produktinnovationer vid Next ´23

Google Cloud meddelade på Next ´23 en rad nya kunder, partners och produktinnovationer för att hjälpa alla företag, regeringar och användare att dra nytta av generativ AI och ledande molntekniker. Bland de organisationer som valt Google Cloud för digital transformation nämns bland andra Estée Lauder Companies, FOX Sports, GE Appliances, General Motors och HCA Healthcare. Google Cloud presenterade också nyckelförbättringar i infrastrukturen för att hjälpa kunder, inklusive Cloud TPUv5e, A3 VMs med NVIDIA H100 GPU, GKE Enterprise och Google Distributed Cloud (GDC). Dessutom tillkännagavs nya innovationer inom Vertex AI-plattformen.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 29 augusti

AI-chattbotplattformen Poe lanserar flera uppdateringar och planerar företagsnivå

Poe, AI-chattbotplattformen skapad av Quora, har lagt till en mängd uppdateringar, inklusive en Mac-app, möjligheten att ha flera samtidiga konversationer med samma AI-bot, tillgång till Metas Llama 2-modell och mer. Plattformen planerar också en företagsnivå så att företag kan hantera plattformen för sina anställda. Adam D´Angelo, VD för Quora, tror att antalet AI-bots kommer att fortsätta öka. Poe låter dig betala en prenumeration för obegränsad tillgång till alla bots på sin plattform för $19,99 per månad eller $200 per år.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 28 augusti

OpenAI:s chatbot blockeras av hundratals webbplatser

Tidigare denna månad gjorde OpenAI det möjligt för webbplatser att blockera företagets chatbot, ChatGPT, från att skrapa deras innehåll, som svar på växande kritik. Sedan dess har hundratals webbplatser stängt dörren. Stora onlineföretag som Amazon, Airbnb, Glassdoor och Quora har lagt till koden i sin ”robots.txt”-fil. Även andra online-resurser som Ikea, Indeed.com, Kelley Blue Book och BAILII har blockerat OpenAI:s robot. Forskning rapporterad av Business Insider föreslog att 70 av de 1 000 största webbplatserna globalt har lagt till koden. OpenAI har dock redan samlat in data under en tid, och det är osannolikt att denna åtgärd kommer att stoppa företaget helt.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 26 augusti

Stora företag blockerar OpenAI:s webbsökare GPTBot

OpenAI:s webbsökare GPTBot har blockerats av flera stora företag, inklusive Reuters, CNN, The New York Times och Australian Broadcasting Corporation (ABC), efter att det meddelats att verktyget använde webbsökare. GPTBot används för att samla in stora mängder data från internet för att träna ChatGPT, en AI-drivet språkmodell. Verktyget har dock blockerats av 70 av de 1 000 största webbplatserna i världen. Originality.ai, ett företag som avgör om innehåll är AI-genererat eller plagierat, avslöjade att mer än 15 procent av de 100 största webbplatserna valt att begränsa GPTBot under de senaste två veckorna.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 25 augusti

Populära webbplatser blockerar OpenAI:s nya webbcrawler GPTBot

Minst 69 av de 1 000 mest populära webbplatserna i världen har blockerat GPTBot, den nya webbcrawlern som OpenAI introducerade den 7 augusti, enligt en ny analys. Procentandelen platser ökar med cirka 5% per vecka, enligt AI-innehålls- och plagieringstjänsten Originality.ai. Flera populära webbplatser har redan blockerat GPTBot, förmodligen eftersom de inte vill att OpenAI ska skrapa deras data för att hjälpa till att träna sina modeller - åtminstone inte utan ersättning. Dessutom citerar eller länkar ChatGPT inte till sina källor.

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 25 augusti

15% av topp 100-webbplatserna blockerar OpenAI:s GPTbot

Den 7 augusti introducerade OpenAI, skaparen av ChatGPT, ett verktyg som heter GPTbot. GPTbot är en webbsökrobot designad för att samla in data från internet för att förbättra noggrannheten och kapabiliteterna hos AI-modeller. Nu föreslår en rapport att 15% av de 100 bästa webbplatserna i världen har blockerat GPTbot. Enligt Originality.AI har nästan 10% av de 1000 bästa webbplatserna i världen valt att blockera GPTbot under de första 14 dagarna sedan GPTBot-dokumentationen lanserades. Bland de webbplatser som blockerat GPTbot finns Amazon, Quora, Wikihow och flera internationella nyhetspublikationer.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 25 augusti

Stora företag blockerar OpenAIs webbsökare GPTBot

https://www.businessinsider.com/openai-gptbot-blocked-by-websites-robots-txt-2021-8

Direktlänk Dela Yahoo News Canada fördjupade 24 augusti

Stora företag blockerar OpenAIs webbskrapningsverktyg GPTBot

OpenAI meddelade nyligen att de använder sin egen webbskrapare, GPTBot, för att samla in träningsdata för sin chattbot, ChatGPT. Sedan dess har flera stora företag, inklusive Amazon och New York Times, skyndat sig att blockera verktyget. Enligt en analys utförd av Originality.ai har 70 av världens topp 1000 webbplatser flyttat för att blockera GPTBot. De sex största webbplatserna som nu blockerar botten är: Amazon.com, NYTimes.com, CNN.com, Wikihow.com, Shutterstock.com och Quora.com. Andra webbplatser som nu blockerar GPTBot inkluderar: Bloomberg.com, Scribd.com och Reuters.com.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 24 augusti

5 gratisalternativ till ChatGPT

ChatGPT är en AI-modell utvecklad av OpenAI som kan förstå och generera mänskligt innehåll. Den är användbar för uppgifter som att svara på frågor, ge förklaringar, koda, skript, läxor och delta i konversationer. Denna artikel utforskar fem alternativ till ChatGPT. Ett av dem är Chatsonic, en kraftfull AI-chattbot som kan generera text, översätta språk och skapa kreativt innehåll. Ett annat alternativ är Google Bard AI, en tjänst som fortfarande utvecklas av Google. Det finns också gratisalternativ som Bing AI, utvecklad av Microsoft, och YouChat, drivs av OpenAI:s GPT-3.5-modell. Sist men inte minst, Poe från Quora ger tillgång till flera AI-chattbotar som använder mänskligt språk.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 23 augusti

Så använder du ChatGPT i Hongkong med hjälp av en VPN

ChatGPT är ett AI-verktyg känt för sina konversationsförmågor och textgenerering. I vissa regioner, som Hongkong, kan tillgången till ChatGPT vara begränsad på grund av stränga internetregler. Genom att använda en VPN kan dessa begränsningar kringgås och obegränsad tillgång till ChatGPT kan erhållas. För att använda ChatGPT i Hongkong med en VPN, rekommenderas det att ansluta till en server i USA, skapa ett ChatGPT-konto på OpenAI:s webbplats och genomgå SMS-verifiering. En alternativ lösning till ChatGPT i Hongkong är chatboten Poe, som introducerades av Quora i december 2022.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 22 augusti

Anthropic släpper uppdaterad version av AI-modell, Claude Instant 1.2

AI-startupen Anthropic, grundad av tidigare OpenAI-chefer, har släppt en uppdaterad version av sin snabbare, billigare textgenereringsmodell, Claude Instant. Den uppdaterade versionen, Claude Instant 1.2, integrerar styrkor från Anthropics nyligen annonserade flaggskeppsmodell, Claude 2, och visar betydande framsteg inom områden som matematik, kodning, resonemang och säkerhet. I interna tester fick Claude Instant 1.2 58,7% på en kodningsbenchmark jämfört med Claude Instant 1.1, som fick 52,8%, och 86,7% på en uppsättning matematikfrågor jämfört med 80,9% för Claude Instant 1.1.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 9 augusti

Anthropic introducerar AI-assistenten Claude

Anthropic, ett ledande AI-säkerhets- och forskningsföretag, har introducerat Claude, en AI-assistent som utmärker sig för sin hjälpsamhet, sanningsenlighet och ofarlighet. Claude kan hantera en mängd olika uppgifter, från att sammanfatta texter till att generera kreativa utdata och svara på frågor. Verktyget finns tillgängligt i två modeller: Claude-v1, som kan hantera komplexa dialoger och kreativt innehåll, och Claude Instant, som är snabbare och billigare och är avsett för vardagliga dialoger, textanalys och frågor och svar baserade på dokument. Claude kan integreras i flera plattformar, som Slack och Quora.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 9 augusti

HIX AI: En av de mest kraftfulla AI-skrivverktygen på marknaden

HIX AI är ett AI-skrivverktyg som drivs av OpenAI:s GPT-3.5 och GPT-4. Det kan skriva uppsatser, artiklar, e-post och fungera som en chattbot. Med över 50 olika språk och 120+ AI-skrivverktyg, erbjuder HIX AI enastående värde och avancerade funktioner. HIX AI kan omvandla videor till artiklar, omskriva artiklar för att ta bort plagiering och mycket mer. Ytterligare verktyg läggs till hela tiden. HIX AI har också en långformig artikel författare, en textredigerare och en e-post författare. Dessutom har HIX AI en chattbot och en allt-i-ett Chrome-tillägg.

Direktlänk Dela MakeUseOf fördjupade 9 augusti

Alternativ för att använda ChatGPT-4 gratis

ChatGPT-4, en teknologisk framsteg från OpenAI, kan användas gratis genom vissa alternativ. OpenAI erbjuder en betald ChatGPT Plus-medlemskap med tillgång till den senaste versionen av teknologin, GPT-4. För de som vill använda ChatGPT-4 gratis finns det alternativ. Microsoft Bing har integrerat ChatGPT-4 i sin sökmotor och genom att bara ha ett Microsoft-konto kan man använda ChatGPT-4 utan extra kostnad. Ett annat alternativ är HuggingFace, en AI-plattform som erbjuder ChatGPT-4 gratis. Poe, en öppen plattform utvecklad av Quora, kombinerar olika AI-teknologier, inklusive ChatGPT-4, i ett användarvänligt gränssnitt.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 7 augusti

Anthropic, en startup grundad 2021 av tidigare forskningsexekutiver från OpenAI, och finansierad av företag som Google, Salesforce och Zoom, lanserar sin nya AI-chattbot, Claude 2. Anthropic har tidigare fokuserat på företag och har testat sina AI-modeller med företag som Slack, Notion och Quora. Nu öppnar de upp sin chattbot-teknologi för konsumenter för första gången. Claude 2 kommer initialt endast att vara tillgänglig för användare i USA och Storbritannien, men Anthropic planerar att utöka tillgängligheten under de kommande månaderna.

MI Tech News fördjupade 6 augusti

Anthropic introducerar avancerad AI-chatbot, Claude 2, för konsumenter

Anthropic, ett startup företag grundat av tidigare forskningschefer på OpenAI och backat av företag som Google och Salesforce, investerar kraftigt i utvecklingen av en avancerad chatbot kallad Claude 2. Efter att ha samlat in 750 miljoner dollar i finansiering introducerar nu Anthropic sin AI-chatbot-teknologi för konsumenter för första gången. Deras AI-modeller har testats av företag som Slack, Notion och Quora under de senaste två månaderna, och har samlat en väntelista på över 350 000 personer som är angelägna om att få tillgång till Claudes applikationsprogrammeringsgränssnitt och konsumenterbjudande. Anthropic siktar på att initialt göra Claude 2 tillgänglig för användare i USA och Storbritannien, med planer på ytterligare expansion i framtiden.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 6 augusti

GPT-4, OpenAI:s mest avancerade AI-system, lanserades officiellt

OpenAI:s nya språkmodell GPT-4, som är mer avancerad än föregångaren GPT-3.5, lanserades officiellt den 13 mars. GPT-4 kan generera text som liknar mänskligt tal och förbättrar tekniken som används av ChatGPT. Modellen är mer avancerad inom tre huvudområden: kreativitet, visuell inmatning och längre sammanhang. Dessutom är GPT-4 betydligt säkrare att använda än föregående generation, med 40% mer faktiska svar och 82% mindre sannolikhet att svara på förbjudet innehåll. Flera företag, inklusive Duolingo, Be My Eyes, Stripe och Khan Academy, har redan integrerat GPT-4.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade 20 juli

Optimera för långsvansade sökord för att förbättra SEO

Att fokusera på generiska huvudnyckelord kan vara frustrerande för många webbplatser. Att ha en strategi för långsvansade sökord för organisk sökning kan dock göra stor skillnad. Långsvansade sökord är vanligtvis mycket fokuserade och specifika frågor som inkluderar tydlig sökavsikt. De inkluderar ofta beskrivningar som storlek, färg, kön, plats och mer. Även om individuella långsvansade sökord vanligtvis har låg sökvolym, är de också mindre konkurrenskraftiga termer än deras huvudnyckelords motsvarigheter. Långsvansade fraser har vanligtvis också en högre omvandlingsfrekvens, vilket driver en mer lönsam publik till din webbplats.

Direktlänk Dela JumpFly fördjupade 11 juli

Under pågående protester mot Reddits nya dataavgifter, där flera stora communityn på plattformen har gått i mörker, kan användare söka alternativa källor för nyheter och råd. Bland dessa finns Discord, en chattapp med en mängd olika servrar för diskussioner om allt från spel till finans och nyheter. Hacker News är en annan social nyhetsdelningssida med fokus på teknik och vetenskap. Beehaw, Tildes och Hive.blog är tre Reddit-liknande plattformar med olika grader av moderering och aktivitet. Slutligen erbjuder Quora en plattform för frågor och svar inom olika ämnen, även om den inte har samma nyhetsfokus som Reddit.

Evening Standard fördjupade 20 juni

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare