» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 127 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Redmond är en stad i delstaten Washington, USA. Den ligger cirka 24 kilometer öster om Seattle och är en del av Seattles storstadsområde. Staden har en befolkning på ungefär 72 000 invånare. Redmond är mest känt som hem för många teknikföretag, inklusive Microsoft och Nintendo of America. Området erbjuder en blandning av natursköna landskap, parker, shoppingområden och kulturella evenemang. Redmond är känt för sina cykelvägar och har fått smeknamnet ´Bicycle Capital of the Northwest´. Staden har även en hög livskvalitet och är en populär plats att bo och arbeta.

Senaste nytt kring Redmond, Washington

OpenAI-grundare anställda av Microsoft efter att ha blivit tvingade lämna företaget

OpenAI:s grundare och VD Sam Altman tvingades lämna företaget, vilket ledde till jämförelser med när Apple sparkade Steve Jobs. Altman och hans OpenAI-medgrundare Greg Brockman har nu anställts av Microsoft för att leda en nyinrättad intern avdelning för artificiell intelligens. Mer än 500 OpenAI-anställda hotar att hoppa av och följa dem. Microsofts VD och styrelseordförande Satya Nadella har gått från att se företagets 10 miljarder dollar-investering i OpenAI hotas till att stärka företagets position inom AI. Investerares instämmer och Microsofts aktier har nått rekordhöga nivåer.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 20 november

Microsoft anställer Sam Altman och Greg Brockman till sitt nya AI-team

Microsoft Corp. har meddelat att Sam Altman kommer att leda företagets nya interna AI-team efter att han blev utkastad från sin startup OpenAI förra veckan. Greg Brockman, en styrelsemedlem och medgrundare till OpenAI som också lämnade företaget förra veckan, kommer att gå med Altman på Microsoft. Microsoft kommer att agera snabbt för att ge dem de resurser de behöver för att lyckas, sa företagets VD Satya Nadella i ett inlägg på LinkedIn på måndag.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 20 november

Microsoft introducerar anpassade AI-chips, aktien når nytt rekordhögt

Microsoft har debuterat med sina första par anpassade artificiella intelligens (AI) chips designade för att träna stora språkmodeller. Detta skickade företagets aktiekurs till ännu ett rekordhögt. Microsoft meddelade två chips, Microsoft Azure Maia 100 AI Accelerator och Microsoft Azure Cobalt 100 central processing unit, som företaget säger är optimerade för AI, generativ AI och molnbaserad databehandling. Chipsen, som Microsoft planerar att släppa tidigt nästa år på företagets datacenter, är designade för att driva dess Bing AI chatbot, Microsofts Copilot och Azure OpenAI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 15 november

ChatGPT, OpenAI:s AI-textgenererande chatbot, har blivit en global sensation. Den kan skriva uppsatser, kod och mer, vilket ökar produktiviteten dramatiskt. Stora varumärken experimenterar nu med den för att generera reklam- och marknadsföringskopior, bland annat. OpenAI investerar också kraftigt i den. ChatGPT har nyligen förbättrats av GPT-4, den senaste språkskrivande modellen från OpenAI:s laboratorier. Betalande ChatGPT-användare har tillgång till GPT-4, som kan skriva mer naturligt och flytande än den modell som tidigare drev ChatGPT. Dessutom har OpenAI nyligen anslutit ChatGPT till internet för alla användare. Med integrationen av DALL-E 3 kan användare också generera både textuppmaningar och bilder direkt i ChatGPT.

TechCrunch fördjupade 3 november

Reid Hoffman förespråkar snabb AI-adoption, Microsoft visar stark ekonomisk prestanda

Reid Hoffman, medgrundare till LinkedIn, stöder starkt snabb adoption av artificiell intelligens (AI) och tror att det kan förbättra människors liv. Han ser en framtid där varje hushåll och arbetsplats har en egen AI-assistent. Han framhåller vikten av att vara den första aktören och utnyttja skalan som kommer med det, och använder exempelvis ChatGPT som exempel. Å andra sidan visade Microsoft Corporation en stark ekonomisk prestation den 2 oktober 2023, med en öppningskurs på $317,75, högre än dess tidigare stängning på $313,64. Företaget har visat positiv tillväxt i sina intäkter och förväntas fortsätta att växa under de kommande fem åren.

Direktlänk Dela Beststocks fördjupade 2 oktober

Microsofts AI-assistent för Windows och Office AI-app lanseras snart

Microsoft Corp. meddelade att deras AI-assistent för Windows kommer att börja rullas ut den 26 september och Office AI-appen kommer att vara allmänt tillgänglig den 1 november. Microsofts Copilot-märkta AI-assistenter kommer att erbjuda en enhetlig upplevelse över operativsystem, applikationer och enheter, sa Microsofts VD Satya Nadella på ett evenemang i New York. Under det senaste året har Microsoft omvandlat sina största produkter runt AI-teknik som kan generera nytt innehåll från massiva datauppsättningar. Detta inkluderar nu Windows, Office, Bing-sökning, säkerhetsprogramvara och kund- och finansprodukter.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 24 september

ChatGPT: AI-verktyget som revolutionerar kommunikation

ChatGPT, en AI-driven storskalig språkmodell utvecklad av OpenAI, används för allt från att öka produktiviteten till att hjälpa till att hitta diagnoser för medicinska gåtor. ChatGPT står för ”Chat Generative Pre-trained Transformer”. Användare kan använda en grundläggande version av ChatGPT gratis på chat.openai.com, eller uppgradera till ChatGPT Plus för 20 dollar i månaden för tillgång till ChatGPT-4, den senaste modellen med snabbast svarshastighet. ChatGPT kan svara på frågor, ge information och hjälpa till med skrivuppgifter. Trots detta varnar experter för att lita på AI-baserade verktyg för saker där man behöver vara 100% faktiskt korrekt.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 18 september

Google börjar ta betalt för AI-förbättringar till Gmail och andra produktivitetsappar

Google planerar att börja ta betalt från stora företag för användning av dess artificiella intelligensförbättringar, som läggs till i Gmail och andra produktivitetsappar. Tekniken, kallad Duet AI, kommer att kosta lika mycket som Microsofts 365 Copilot-förbättringar. Avgifterna läggs ovanpå vad företagen redan betalar för sina prenumerationer på produktivitetspaket. Google tillåter företag att delta i gratisprov innan de förbinder sig till prenumerationen. Google började ta förbeställningar för Duet AI för Google Workspace till priset 30 dollar per användare i maj.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 29 augusti

Microsoft utmanar OpenAI med ny version av Databricks mjukvara

Den 18 augusti 2023 avslöjade Microsoft sin senaste AI-produkt, en ny version av Databricks mjukvara. Databricks, som är en del av Microsofts Azure moln-serverenhet, är utformad för att hjälpa kunder att utveckla AI-applikationer för sina företag. Microsofts investeringar i OpenAI har ökat till 13 miljarder dollar, vilket understryker rivaliteten mellan företagen. Microsoft har nyligen presenterat sina ambitiösa planer för att möta den ökande efterfrågan på sina AI-tjänster, inklusive en premiumavgift på minst 53% - 83% för tillgång till nya AI-funktioner inom sin Microsoft 365-tjänst. OpenAI fortsätter att göra avtryck med sina banbrytande AI-modeller och verktyg.

Direktlänk Dela Beststocks fördjupade 18 augusti

Microsoft utökar tillgången till AI-drivna Bing Chat och Apple utvecklar egna AI-verktyg

Microsoft meddelade den 7 augusti 2023 att de planerar att utöka tillgången till deras AI-drivna Bing Chat till tredjeparts mobila webbläsare som Chrome och Safari. Dessutom genomför Microsoft tester på en ny funktion som kallas Windows Copilot, som drivs av Bing Chat. Denna funktion förväntas rullas ut till alla Windows 11-användare senare under året. Samtidigt arbetar Apple på att skapa sina egna AI-verktyg som kan rivalisera med OpenAI Inc’s ChatGPT och Alphabet Inc’s Bard. Microsoft Corporation (MSFT) hade en stark prestation på aktiemarknaden den 7 augusti 2023, och analytiker förutspår en tillväxttakt på 12,76% under de kommande fem åren.

Direktlänk Dela Beststocks fördjupade 7 augusti

Översikt över utvecklingen av OpenAI:s ChatGPT

ChatGPT, OpenAI:s AI-chattbot, har snabbt blivit populär. Den kan skriva uppsatser, kod och mycket mer utifrån korta textinmatningar, vilket ökar produktiviteten avsevärt. Stora varumärken experimenterar med det, använder AI:n för att generera annons- och marknadsföringstexter. ChatGPT har nyligen fått en boost av GPT-4, den senaste språkskrivningsmodellen från OpenAI:s laboratorier. Betalande ChatGPT-användare har tillgång till GPT-4, som kan skriva mer naturligt och flytande än den modell som tidigare drev ChatGPT. Utöver GPT-4 har OpenAI nyligen anslutit ChatGPT till internet med plugins tillgängliga i alfa för användare och utvecklare på väntelistan.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 4 augusti

Microsoft rapporterar 20% ökning i kvartalsvinst, fokuserar på AI-teknologi

Microsoft rapporterade en ökning på 20% i kvartalsvinsten på tisdagen, vilket hjälper till att driva dess kamp för att komma före rivaler som Google, Amazon och Facebooks moderbolag Meta i försäljningen av den senaste AI-tekniken. Programvarujätten sa att dess vinst för det fjärde kvartalet var 20,1 miljarder dollar, eller 2,69 dollar per aktie, vilket slog analytikernas förväntningar på 2,55 dollar per aktie. Den postade en omsättning på 56,2 miljarder dollar under april-juni perioden, upp 8% från förra året. Trots att de slog Wall Streets analytikers förväntningar på vinst och intäkter, sjönk Microsofts aktie något i efterhandeln efter att det släppte sin finansiella rapport vid marknadens stängning på tisdagen.

Direktlänk Dela Yahoo News fördjupade 25 juli

Artificiell intelligens misslyckas med att lösa visuella logikproblem

Världens bästa artificiella intelligens (AI) system kan klara svåra prov, skriva övertygande mänskliga uppsatser och chatta så flytande att många anser deras output vara lika bra som människors. Men de kan inte lösa enkla visuella logikproblem. I ett test bestående av en serie färgglada block som är arrangerade på en skärm, kan de flesta människor se de kopplande mönstren. Men GPT-4, den mest avancerade versionen av AI-systemet bakom chatbotten ChatGPT och sökmotorn Bing, får knappt en tredjedel av pusslen rätt i en kategori av mönster och så lite som 3% korrekt i en annan, enligt en rapport från forskare i maj. Forskning om hur man bäst testar LLMs och vad dessa tester visar har också en praktisk poäng. Om LLMs ska tillämpas inom verkliga domäner - från medicin till lag - är det viktigt att förstå gränserna för deras förmågor, säger Mitchell.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 25 juli

OpenAI utser Peter Deng till ny VP för konsumentprodukter

Den 1 juni 2023 meddelade OpenAI att Peter Deng har utsetts till deras nya vice VD för konsumentprodukter. Deng är en högt ansedd examen från Stanford University och har tidigare arbetat på Microsoft, Google och Facebook. Under sin tid på Facebook ledde han utvecklingen av kritiska funktioner som Messenger, Chats, Events, News Feeds och Groups. Deng har även varit Head of Product på Instagram och Oculus, där han ledde alla konsumentproduktinsatser.

Direktlänk Dela Beststocks fördjupade 1 juni

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare