» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 145 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Samsung är ett sydkoreanskt multinationellt företag grundat 1938 av Lee Byung-chul. Det är en av de största tillverkarna av elektronikprodukter i världen. Samsungs produkter inkluderar smartphones, surfplattor, TV-apparater, kylskåp, tvättmaskiner och många andra hemelektronik- och vitvaror. Samsungs mest kända produktserie är Galaxy, som erbjuder en rad smartphones och surfplattor med Android-operativsystem. Företaget är också involverat i andra sektorer, såsom bygg- och försäkringsbranschen. Samsung är känt för sin innovation, design och högkvalitativa produkter och fortsätter att vara en ledande aktör på den globala teknikmarknaden.

Senaste nytt kring Samsung

Amazon varnar anställda för att använda tredjeparts AI-verktyg

Amazon har nyligen utfärdat en varningsnotis till sina anställda, där de råds att inte använda tredjeparts generativa AI-verktyg som ChatGPT för arbetsrelaterade ändamål. Detta råd kommer efter flera interna memo, som avslöjade företagets ståndpunkt i frågan. Amazon underströk vikten av att skydda konfidentiell information och varnade uttryckligen mot att dela någon konfidentiell Amazon-, kund- eller anställdsinformation när man använder tredjeparts generativa AI-verktyg. Företagets försiktiga tillvägagångssätt ligger i linje med liknande åtgärder som vidtagits av andra teknikjättar som Samsung och Apple.

Direktlänk Dela India Today fördjupar idag
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Jeff Bezos och teknikjättar investerar i AI-robotföretaget Figure

Robotikföretaget Figure samlar in cirka 675 miljoner dollar i en finansieringsrunda, vilket värderar företaget till cirka 2 miljarder dollar före investeringen. Jeff Bezos har åtagit sig att investera 100 miljoner dollar genom sin investeringsfirma Explore Investments LLC. Microsoft bidrar med 95 miljoner dollar, medan Nvidia och en Amazon-ansluten fond bidrar med 50 miljoner dollar vardera. Intel, LG Innotek, Samsungs investeringsgrupp, Parkway Venture Capital och Align Ventures är också listade som finansiärer. Figure AI utvecklar humanoida robotar som kan hantera olika uppgifter i olika miljöer.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupar idag

AI-teknik förändrar fotografering, men ersätter inte fotografer

Artificiell intelligens (AI) har blivit en stor del av fotograferingsindustrin, men det betyder inte att det tar över yrket. AI har använts i fotografering för att förbättra bildbehandling och redigering. Det har introducerats i smarttelefonkameror för att förbättra bildkvaliteten och nyligen har AI-stödda redigeringsfunktioner introducerats på telefoner som Samsungs S24-serie. AI har också använts i utbytbara objektivkameror som Sony A7RV för att förbättra fokuseringssystemet. AI har även börjat användas i efterproduktion, med verktyg som automatiserar processen för att utveckla råa bilder och reducerar tiden som spenderas på att redigera porträtt. Trots dessa framsteg kommer AI inte att ersätta mänskliga fotografer, eftersom tekniken fortfarande är beroende av mänsklig intervention och kreativitet.

Direktlänk Dela Fstoppers fördjupar idag

Stora tekniknamn investerar i robotföretaget Figure AI

Jeff Bezos, Nvidia Corp och andra stora tekniknamn investerar i startup-företaget Figure AI, som utvecklar humanoida robotar. Figure AI samlar in cirka 675 miljoner USD i en finansieringsrunda som värderar företaget till cirka 2 miljarder USD. Genom sitt företag Explore Investments har Bezos bidragit med 100 miljoner USD. Microsoft investerar 95 miljoner USD, medan Nvidia och en fond knuten till Amazon.com bidrar med 50 miljoner USD vardera. Figure AI hoppas att dess robot, Figure 01, ska kunna utföra farliga jobb som inte passar för människor.

Direktlänk Dela The Business Times Singapore fördjupar idag

Stora teknikföretag investerar i robotstartföretaget Figure AI

Jeff Bezos, grundare av Amazon.com, Nvidia och andra stora teknikföretag investerar i startupföretaget Figure AI, som utvecklar mänsklika robotar. Figure AI, som även stöds av ChatGPT-tillverkaren OpenAI och Microsoft, samlar in cirka 675 miljoner dollar i en finansieringsrunda som har en pre-money-värdering på cirka 2 miljarder dollar. Bezos har åtagit sig 100 miljoner dollar genom sitt företag Explore Investments LLC och Microsoft investerar 95 miljoner dollar, medan Nvidia och en Amazon-ansluten fond ger 50 miljoner dollar vardera. Investeringar i AI-startups har ökat efter lanseringen av OpenAI:s virala chattbot ChatGPT i november 2022.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade igår

Google pausar sin AI-bildfunktion Gemini på grund av ´felaktigheter´

Google har meddelat att de pausar sin AI-bildfunktion Gemini, tidigare känd som Bard, efter att ha introducerat ´felaktigheter´ i historiska bilder. Användare på sociala medier klagade på att AI-verktyget genererade bilder av historiska figurer som USA:s grundlagsfäder som personer av färg, vilket de ansåg vara felaktigt. Google meddelade i ett inlägg att de ´arbetar för att omedelbart förbättra denna typ av rendering´. Google släppte ett uppdaterat uttalande och sa att de skulle stoppa Geminis funktion för att generera bilder av människor och snart återlansera en ´förbättrad´ version.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade igår

Stora tekniknamn investerar i utvecklingen av mänsklika robotar

Jeff Bezos, Nvidia Corp. och andra stora tekniknamn investerar i ett företag som utvecklar mänsklika robotar, enligt källor med insyn. Start-up-företaget Figure AI Inc., som även stöds av OpenAI och Microsoft Corp., håller på att samla in cirka 675 miljoner dollar i en finansieringsrunda som värderar företaget till ungefär 2 miljarder dollar. Bezos har engagerat 100 miljoner dollar genom sitt företag Explore Investments LLC. Microsoft investerar 95 miljoner dollar, medan Nvidia och en fond knuten till Amazon.com Inc. bidrar med 50 miljoner dollar vardera. Figure AI arbetar på en robot som ser ut och rör sig som en människa, kallad Figure 01.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade igår

Stora tekniknamn investerar i robotstartföretaget Figure AI

Amazon.com-grundaren Jeff Bezos, Nvidia och andra stora tekniknamn investerar i startföretaget Figure AI, som utvecklar mänskliknande robotar, enligt Bloomberg News. Figure AI, som också stöds av ChatGPT-tillverkaren OpenAI och Microsoft, höjer cirka 675 miljoner dollar i en finansieringsrunda som har en pre-money värdering på cirka 2 miljarder dollar. Bezos har åtagit sig 100 miljoner dollar genom sitt företag Explore Investments LLC och Microsoft investerar 95 miljoner dollar, medan Nvidia och en Amazon-ansluten fond varje bidrar med 50 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade igår

Artificiell intelligens dominerar världens största mobiltelefonmässa

Världens största mobiltelefonmässa, Mobile World Congress (MWC), inleds på måndag (26 februari) i Barcelona, Spanien, med branschen som vänder sig till artificiell intelligens (AI) för att öka försäljningen och engagera användare. Mässan förväntas dra 95 000 deltagare och 2 400 utställare från hela världen. AI:s inverkan genomsyrar alla delar av fältet när företag skyndar sig att anta generativ AI och andra typer av maskininlärningsverktyg. Företag inom trådlös sektor integrerar AI med telekommunikation. Vissa företag lägger till AI-funktioner till smartphones och andra enheter, medan andra använder AI för att förbättra hur nätverkssystem fungerar.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade igår

Microsoft uppdaterar Windows Photos-appen med AI-funktion för objektborttagning

Microsoft har meddelat en uppdatering till Windows Photos-appen. Den inbyggda Windows-appen får den mycket efterfrågade redigeringsfunktionen som låter användare radera objekt från foton. Detta är en generativ AI-funktion, så användarna behöver inte gå igenom någon kringgående lösning. Till skillnad från AI-funktionen från Google och Samsung, som främst är för smartphones, är Microsofts verktyg för stationära datorer och bärbara datorer. Verktyget är för närvarande endast tillgängligt för dem som är anmälda till Windows Insider på Windows 10 eller Windows 11 för Arm64-enheter. Men det förväntas rullas ut till alla i den stabila Windows-versionen snart.

Direktlänk Dela Techlusive fördjupade igår

Google får kritik för sin AI Gemini för att skapa historiskt inkorrekta bilder

Googles senaste AI, Gemini, har mött massiv kritik online för att skapa inkorrekta ´diversifierade´ bilder av påvar, Amerikas grundare, vikingar och liknande. När AI uppmanades att generera en bild av en påve, producerade den två bilder, vilket var välkommet men historiskt inkorrekt. Användaren förväntade sig vita män istället för två svarta påvar, varav en var kvinna. Användaren postade också resultat av vikingaprompter som visar asiatiska och mer indiska versioner av de skandinaviska sjöfararna. Elon Musk kritiserade Gemini AI, och sade att Google har ´överdrivit sin hand med sin AI-bildgenerering´. Google pausar nu Geminis bildgenerering.

Direktlänk Dela Mashable India fördjupade i förrgår

Google uppdaterar Gemini AI efter kritik över felaktigheter i bilder

Google har svarat på kritik angående felaktigheter i bilder genererade av Gemini AI genom att introducera två uppdateringar till modellen. Den första uppdateringen tillåter användare att redigera och köra Python-kodsnuttar direkt inom gränssnittet. Dessutom introducerade Google uppdateringar till sina företags- och företagsplaner, vilket ger användarna tillgång till 1.0 Ultra, en av företagets mest avancerade modeller. Trots dessa uppdateringar fortsätter kritiken angående Gemini AIs bildproduktion, särskilt i historiska framställningar. Diskussionen om partisk AI sträcker sig bortom Gemini, med användare som också belyser liknande problem med andra modeller som ChatGPT utvecklad av OpenAI.

Direktlänk Dela Coinnounce fördjupade i förrgår

Google uppdaterar sin AI-modell Gemini trots kontroverser

Google har släppt två uppdateringar till sin AI-modell Gemini, trots kontroverser på sociala medier om ´woke´ inkorrekta bilder som modellen producerar. Den första uppdateringen tillåter nu att redigera och köra Python-kodsfragment direkt i sitt användargränssnitt. Den andra uppdateringen ger användare tillgång till 1.0 Ultra, en av Googles mest avancerade modeller, och använder företagsklassens dataskydd. Detta förhindrar att Gemini-modeller använder konversationer för träningsändamål. Google Gemini AI-utvecklaren Jack Krawczyk meddelade att företaget är medvetet om att Gemini ger felaktigheter i vissa historiska bildgenereringsrepresentationer och att teamet försöker implementera omedelbara lösningar.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade i förrgår

Slack lanserar AI-verktyg för smartare arbetschattar och andra produktuppdateringar

Stora produkt- och funktionsuppdateringar har släppts som du kanske har missat, inklusive Samsungs Galaxy AI Voice-aktiveringsfunktion, den snart lanserade Apple Ring, Google TVs nya funktion, Apples Sport App och Slacks AI-integration. Slack har släppt AI-verktyg som förändrar spelet för smartare arbetschattar.

Direktlänk Dela Techloy fördjupade i förrgår

Samsung uppdaterar fjolårets modeller till One UI 6.1 med AI-funktioner

Samsung kommer att uppdatera sina toppmodeller från förra året till One UI 6.1, med start i slutet av mars. Uppdateringen inkluderar Galaxy AI-sviten och erbjuder AI-baserade funktioner som matchar Galaxy S24-serien. Funktionerna inkluderar ´circle to search´, liveöversättningar av telefonsamtal, förbättrade översättningsfunktioner och möjligheten att ändra tonläget för texter. Den inbyggda anteckningsappen kommer att kunna sammanfatta och översätta anteckningar, och en ´browsing assist´-funktion kan skapa sammanfattningar av webbsidor. Enheterna som får One UI 6.1 i mars är Galaxy S23-trion, Galaxy S23 FE, Galaxy Fold 5, Galaxy Flip 5 och Galaxy Tab S9-serien.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade i förrgår

AI-startupföretaget Groq introducerar banbrytande chipteknik

AI-startupföretaget Groq har introducerat en avancerad teknik som överträffar konkurrenterna, inklusive Elon Musks Grok. Groqs LPU (Language Processing Unit) visar enastående effektivitet och hastighet, vilket sätter nya branschstandarder. Företagets teknik levererar mer än dubbelt så hög genomströmningshastighet jämfört med konkurrenterna. Ett samarbete med Samsung säkerställer produktionen av nästa generations AI-chip. Oberoende jämförelser av ArtificialAnalysis.ai bekräftar Groqs överlägsna prestanda i realtidsinfärande.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 22 februari

Samsung utökar AI-funktioner till fler enheter

För tillfället behöver man en Galaxy S24-telefon för att använda de senaste AI-funktionerna från Samsung, men det kommer att ändras nästa månad. I slutet av mars kommer Samsung att utöka Galaxy AI-funktionerna till S23-serien - inklusive S23 FE - samt till nyligen vikbara och surfplattor som en del av One UI 6.1-uppdateringen. Allt är gratis för nu, men efter 2025 kan du behöva betala. Galaxy Z Fold 5 och Z Flip 5 kommer att få uppdateringen, liksom Galaxy Tab S9, S9 Plus och S9 Ultra. One UI 6.1-uppdateringen kommer att inkludera de mycket omtalade AI-funktionerna på S24-serien, inklusive liveöversättningsfunktioner, generativ fotoredigering och video, samt Googles Circle to Search-funktion.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 22 februari

AI förändrar hur smarttelefonkameror fungerar

Avancerade smarttelefonmodeller som kommer 2024 kommer att använda AI för allt, inklusive hur kameror fångar stillbilder och rörliga bilder. AI rör sig snabbt på bildinsamlingsstadiet, inte inuti traditionella kameror utan smarttelefoner. Apple valde att filma ´Scary Fast´-evenemanget med en iPhone 15 Pro Max med Blackmagic Camera-appen, eftersom de visste att den nya enheten kunde registrera evenemanget med den kvalitet som behövdes för att imponera på alla. AI är en viktig fokus för Apples framtida produkter och tjänster. Enligt Apple erbjuder iPhone 15 Pro Max-kamerasystemet den bästa videon i en smarttelefon. Filmregissören Brian Oakes ansvarade för dokumentären om evenemanget, ´Scary Fast´, som satte iPhone 15 Pro Max mitt i händelsernas centrum. AI har blivit den hemliga ingrediensen som gör att smarttelefonkameror sticker ut. Företag som Samsung, Xiaomi, Oppo eller Vivo kommer att ta med några av de mest avancerade flaggskeppsmodellerna som använder AI till marknaden 2024.

Direktlänk Dela Provideocoalition.com fördjupade 21 februari

Samsung planerar att införa AI i Galaxy-enheter

Samsungs chef Tae-Moon Roh har meddelat att företaget planerar att införa artificiell intelligens (AI) i utvalda Galaxy wearables. AI kommer att användas för att skapa nya, intelligenta hälsofunktioner. Vissa Galaxy-smartklockor kommer att få nya AI-baserade funktioner senare i år. Det är också möjligt att Samsung kommer att införa AI i Galaxy Ring, som förväntas lanseras i sommar. Roh noterade att detta bara är början och att Samsung kommer att fortsätta att förbättra och utöka AI-funktionerna för Galaxy-enheter.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 21 februari

Samsung och Arm samarbetar för att utveckla nästa generations Cortex-X CPU

Samsung och Arm har meddelat att de samarbetar för att utveckla nästa generation av Arm Cortex-X CPU, optimerad på Samsung Foundrys senaste Gate-All-Around (GAA) process-teknologi. Denna senaste samarbete bygger på deras framgångsrika historik, med miljontals enheter redan levererade med Arm CPU intellektuell egendom på Samsungs processnoder. Samsung och Arms framtidsplaner inkluderar: Omdefiniering av 2-nanometer (nm) GAA-teknologi: Detta kommer att möjliggöra nästa generations anpassade kisel för datacenter och infrastruktur, vilket pressar gränserna för prestanda och effektivitet. Banbrytande AI-chiplet-lösning: Denna revolutionerande teknik kommer att förvandla det mobila AI-landskapet, vilket frigör potentialen för generativ AI för mobila enheter. Samsungs GAA-teknik möjliggör ytterligare skalning av enheter och överlägsen prestanda jämfört med traditionella FinFET-designer. Genom att optimera Cortex-X CPU specifikt för denna banbrytande process, låser Samsung och Arm upp en ny nivå av mobil prestanda och effektivitet. Detta samarbete betonar vikten av ´design-teknologi samoptimering´, där utvecklingsteam arbetar nära för att säkerställa sömlös integration mellan hårdvara och mjukvara.

Direktlänk Dela Fone Arena fördjupade 21 februari

Samsungs Galaxy S24-serie: En ny era för AI och mobilupplevelser

Utvecklingen av Samsungs Galaxy S24-serie har varit den mest givande perioden i karriären för en anonym ingenjör. AI ses som den mest transformativa teknologin på århundradet, med stor potential att förändra inte bara Samsung och mobilindustrin, utan hela mänskligheten. AI integrerat i telefoner beskrivs som en revolution och en ny era för mobilupplevelser, där Samsung Galaxy har en ledande roll. Tack vare sitt breda och omfattande produktutbud, innovationsarv och filosofi om öppet samarbete, är Samsung Galaxy i en stark position för att påskynda sin globala expansion. Målet är att göra mobil AI lättillgänglig och tända nya möjligheter för alla. Sedan lanseringen av Galaxy S24-serien har feedbacken varit positiv gällande hur människor faktiskt använder Galaxy AI-funktioner i sina dagliga liv. En av de mest uppskattade AI-funktionerna är ´Circle to Search´ med Google, ett nytt verktyg för intuitiv upptäckt. Samsung planerar redan nästa steg för Galaxy AI bortom smartphones, med optimering för olika typer av enheter och tjänster. I nära framtid kommer utvalda Galaxy-wearables att använda AI för att förbättra digital hälsa och låsa upp en helt ny era av utökade intelligenta hälsoupplevelser. Samsung kommer att fortsätta berika och expandera Galaxy AI-upplevelser över kategorier genom samarbeten med fler branschledande AI-partners.

Direktlänk Dela Samsung Newsroom fördjupade 20 februari

Bixby möjliggör lansering av viktiga Galaxy AI-funktioner

Samsung tar steg för att underlätta användning av artificiell intelligens i vardagen för Galaxy-användare med sin röstassistent Bixby. Tidigare i år lanserades Galaxy S24 och Galaxy AI, vilket inledde en ny era av mobila upplevelser. Nu, tack vare Galaxy AI:s integration med Bixbys röstaktiveringsfunktioner, kan användare aktivera dessa funktioner snabbt och enkelt genom att tala. Med Bixby kan användare snabbt aktivera Galaxy AI-funktioner handsfree. Bixby aktivering av Galaxy AI kommer att tillämpas på alla stödjande språk.

Direktlänk Dela Samsung Newsroom fördjupade 20 februari

Samsung lanserar Galaxy S24, den första AI-drivna telefonen

Samsung har lanserat Galaxy S24, den första AI-drivna telefonen. Telefonen har funktioner som liveöversättning av samtal, AI-genererade svar på e-post och automatisk organisering av resurser och material. Galaxy S24 har också funktioner för att ta bort kommunikationsbarriärer, som realtidsöversättning på konferenssamtal och AI-genererade tonalternativ för professionella e-postmeddelanden eller texter. Telefonen kan också organisera dina dokument och planer, skapa fullständiga, exakta mötesanteckningar och sammanfatta långa, detaljerade artiklar.

Direktlänk Dela Citi Newsroom fördjupade 20 februari

Flower Labs får 20 miljoner dollar i serie A-finansiering för att främja decentraliserad AI

Flower Labs, en ledande ramverk för öppen källkod för AI-utbildning på distribuerad data har tillkännagivit en serie A-finansieringsrunda på 20 miljoner dollar för att påskynda adaptionen av federerad och decentraliserad AI. Felicis ledde finansieringsrundan och bland investerarna i Flower Labs finns First Spark Ventures, Factorial Capital, Beta Works, Y Combinator, Pioneer Fund, Mozilla Ventures och framstående änglar som Hugging Face VD Clem Delangue och GitHub medgrundare Scott Chacon. Flower Labs är känt för att ha ett av de starkaste tekniska teamen inom området, med alla nödvändiga färdigheter, inklusive distribuerade system, maskininlärning och systemteknik. Flower Labs strävar efter att orsaka en grundläggande förändring i hur AI-modeller tränas och används.

Direktlänk Dela Pulse 2.0 fördjupade 18 februari

OpenAI:s VD Sam Altman vill samla biljoner dollar för att omforma den globala halvledarindustrin

OpenAI:s VD Sam Altman vill samla biljoner dollar för att omforma den globala halvledarindustrin. När Nvidia:s VD Jensen Huang tillfrågades om hur många GPU:er som kan köpas för $7 biljoner, svarade han skämtsamt: ´Uppenbarligen alla GPU:er.´ Huang uttryckte dock skepsis om beloppet. Han sa att datorer som driver AI kommer att fortsätta att avancera, vilket sänker kostnaderna. Om Altmans ambition är att göra större modeller för OpenAI, skulle han kunna spendera biljoner på datacenter, vilka huserar de GPU:er som behövs för att träna AI-modeller som driver produkter som ChatGPT och Sora.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 18 februari

AI-modellen ´Sora´ skapar videor från textinstruktioner

AI-modellen ´Sora´ från OpenAI kan skapa videor från textinstruktioner, vilket är en av de största trenderna detta år. Uppgiften att skapa videor från text har tidigare utförts av andra företag som Runway, men OpenAI´s Sora kan generera komplexa scener med specifika detaljer från textinstruktioner. Även om allmänheten ännu inte har tillgång till denna teknik, har utvalda konstnärer, designers och filmskapare fått tillgång för att utforska modellens potential. Förväntningar är att videokreation kommer att ta stora kliv framåt parallellt med framstegen inom AI.

Direktlänk Dela Pickr fördjupade 18 februari

OpenAI värderas till 80 miljarder dollar efter avtal med Thrive Capital

OpenAI har ingått ett avtal med riskkapitalbolaget Thrive Capital som har ökat dess värdering till 80 miljarder dollar eller mer, vilket markerar en nästan trefaldig ökning av värdet från bara nio månader sedan. Avtalet tillåter anställda att lösa in sina aktier. OpenAI, tillverkaren av den populära generativa AI-plattformen ChatGPT, har tecknat en transaktion med riskkapitalbolaget Thrive Capital. Istället för en standardinvesteringsrunda för att samla in pengar till företaget, kan anställda lösa in sina företagsaktier enligt avtalets villkor. Samtidigt söker OpenAI:s VD Sam Altman en statlig licens för sin nya AI-chipverksamhet, vilket kan väcka konkurrens- och nationella säkerhetsfrågor.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 17 februari

Google byter namn på sin Bard chatbot till Gemini och släpper Android-app

Google har bytt namn på sin Bard chatbot till Gemini och har inte bara släppt en Android-app för enkel tillgång till den GenAI-drivna assistenten, utan den har också förmågan att helt ersätta Google Assistant. Det är en spännande möjlighet för de som har använt chatbots som Bard, ChatGPT och Microsoft Copilot och förstår vad detta innebär för Android-upplevelsen. Din telefons assistent kommer att bli mycket mer konversationsrik och kommer att kunna utföra coola nya GenAI-drivna uppgifter som att generera träningsplaner, skriva e-post och mer. Det bästa? Det är inte exklusivt för de senaste topp-telefonerna som Samsungs Galaxy AI, tillgängligt även på billiga Android-telefoner. Gemini-appen rullas ut långsamt just nu.

Direktlänk Dela Trusted Reviews fördjupade 16 februari

Apple planerar att revolutionera apputveckling med nya AI-verktyg

Apple planerar att introducera ett nytt mjukvaruverktyg riktat till apputvecklare, vilket markerar ett betydande framsteg i att integrera artificiell intelligens (AI) i sitt ekosystem. Detta kommer att intensifiera konkurrensen med Microsoft, eftersom det speglar funktioner som ses i Microsofts GitHub Copilot genom att förutsäga och slutföra kodblock. Trots att Apple ses som att spela catch-up inom AI, understryker företagets aggressiva push, lett av senior vice president för programvaruutveckling Craig Federighi, ett djupt engagemang för att införliva AI över hela sin produktsvit, inklusive kommande iOS och iPadOS-uppdateringar.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 16 februari

Samsung integrerar Bixby med Galaxy AI för handsfree AI-användning

Samsung har integrerat sin röstassistent Bixby med Galaxy AI för att underlätta handsfree användning av AI-funktioner. Med Bixby kan användare nu aktivera Galaxy AI-funktioner som Live Translate och Interpreter med enkla röstkommandon. Samsung strävar efter att göra vardagliga upplevelser episka för alla användare, oavsett var de befinner sig. Bixby´s integration med Galaxy AI kommer att tillämpas på alla stödda språk.

Direktlänk Dela Samsung Mobile Press fördjupade 16 februari

Applied Materials aktier stiger tack vare stark efterfrågan på AI-chip

Aktier i Applied Materials, en leverantör av halvledarutrustning, steg med 13 procent i förhandeln på fredagen efter att företaget förutspådde ett bättre än väntat andra kvartal på grund av stark efterfrågan från kunder som vill tillverka AI-chip. Utsikterna stöddes även av förbättringar inom vissa elektronikmarknader som smartphones och persondatorer. Analytiker betonade en diversifierad portfölj som ställer upp företaget för ytterligare vinster. Applied Materials förväntar sig en andra kvartalsomsättning på 6,5 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 16 februari

PFN byter till Samsung för produktion av AI-chip

Preferred Networks (PFN) har samarbetat med TSMC sedan 2016, men har beslutat att producera sina nästa generations AI-chip på Samsungs 2 nm-noder. Trots att TSMC för närvarande har fler 2 nm-kunder, kan PFN:s byte signalera en omvändning till Samsungs fördel, då det japanska företaget har nära band med Intel och Nvidia. Samsung erbjuder redan GAAFET-transistorteknik på sina 3 nm-noder, men försöker fortfarande förbättra avkastningen. TSMC har ännu inte implementerat GAAFET-teknik i de senaste N3-noderna, men avkastningen är tydligen överlägsen.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 16 februari

Samsungs Galaxy AI kommer till Nya Zeeland med Galaxy S24-serien

Artificiell intelligens (AI) har snabbt börjat påverka vår vardag, med verktyg som förbättrar vår vardag och sparar tid. Tack vare kraften i moderna datorchips kan vi använda AI i enheter vi bär med oss, även när de inte är anslutna till internet. Samsungs Galaxy AI, som släpps i Nya Zeeland denna vecka med Galaxy S24-serien av mobiltelefoner, är ett exempel på detta. Galaxy AI innehåller en svit av verktyg avsedda att öka produktiviteten, inklusive Chat Assist som hjälper till att välja rätt ton i textkommunikation.

Direktlänk Dela Newshub fördjupade 15 februari

Investering i Arm Holdings kan ge stora vinster tack vare AI-driven tillväxt

Investerare har köpt halvledaraktier i stor utsträckning på senare tid, då denna sektor är väl positionerad för att dra nytta av spridningen av artificiell intelligens (AI). Nvidia har varit en tidig vinnare på denna marknad, men ett annat företag, Arm Holdings, spelar också en central roll på AI-chipmarknaden. Arm tillverkar inte egna chips, utan licensierar sina chippdesigner och arkitektur till halvledarföretag och enhetstillverkare. Aktierna i Arm sköt upp med hela 48% på en enda dag efter att företaget släppte sina resultat för tredje kvartalet i räkenskapsåret 2024. Arm förutspår en intäktsökning på 38% jämfört med föregående år för fjärde kvartalet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 15 februari

TSMC och SK hynix ryktas samarbeta för att tillverka nästa generations minnesprodukter

Taiwanesiska TSMC ryktas ingå ett hemligt avtal med det sydkoreanska minnestillverkande företaget SK hynix. Samarbetet innebär att de två företagen kommer att samarbeta för att tillverka nästa generations minnesprodukter för AI, processorer och GPUs. SK hynix har länge varit ledande inom HBM-minne, en viktig komponent i alla AI-GPU:er. Genom att kombinera TSMC:s expertis inom chipförpackning med SK hynix erfarenhet av minnesfabrikation hoppas de kunna konkurrera med, och förhoppningsvis dominera över, sin sydkoreanska rival Samsung.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 14 februari

Samsungs nya Galaxy S24-serie introducerar AI-fotoredigeringsverktyg

Samsungs nya Galaxy S24-serie har introducerat Galaxy AI, en svit av kraftfulla AI-drivna verktyg som inkluderar fotoredigeringsfunktioner. Galaxy AI finns endast tillgängligt i Samsungs egen Gallery-app, inte Google Photos. Det finns två huvudsakliga verktyg för fotoredigering: Edit Suggestions och Generative Edit. Edit Suggestions ger förslag på hur du kan förbättra dina bilder, medan Generative Edit låter dig flytta objekt i en bild eller ta bort dem helt och sedan fylla i den saknade delen med generativ AI. Galaxy AI finns för närvarande endast tillgängligt på Samsungs Galaxy S24-enheter.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade 13 februari

Samsungs Galaxy S24-serie lanseras med exklusiva AI-funktioner

Samsungs Galaxy S24-serie har nu lanserats och kommer med exklusiva AI-funktioner för fotoredigering, realtidsöversättningar och automatiskt genererade sammanfattningar för webbsidor. Dock är inte alla dessa funktioner aktiverade som standard. Här är fem AI-inställningar som du behöver aktivera direkt: Live Translate för realtidsöversättningar under telefonsamtal, Generative Edit för att redigera dina foton, Voice Recorder för att automatiskt skapa en sammanfattning av din röstinspelning, Samsung Internet för att få sammanfattningar av alla webbplatser du besöker i din webbläsare, och Process data only on device för att endast bearbeta data på din enhet när du använder AI.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 13 februari

Samsungs Voice Recorder-app får nya AI-drivna funktioner med Galaxy S24

Samsungs Voice Recorder-app har fått nya färdigheter med de senaste Galaxy S24-modellerna. Som en del av företagets Galaxy AI-satsning kan Voice Recorder nu identifiera när olika personer talar i transkriptioner av dina inspelningar. Du kan också få AI-drivna sammanfattningar av dina inspelningar och till och med översätta transkriptionerna till olika språk. Galaxy S24:s version av inspelningsappen förenklar transkriptioner lite, samtidigt som den automatiskt applicerar talarens etiketter när flera personer pratar under en inspelning.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 13 februari

Samsung lanserar Galaxy S24-serien med AI Generative Edit

Samsung har tillkännagivit Galaxy S24-serien, som har helt ny hårdvara och avancerade kameror. Den har också den senaste OneUI 6.1 baserad på Android 14, fullpackad med dolda funktioner och smarta tips och tricks. En av de mest annonserade funktionerna är AI Generative Edit i Galaxy S24-serien. Samsung har använt AI för att hjälpa användare att redigera sina bilder enkelt, liknande Google Pixel 8-serien. Det bästa är att den använder Imagen 2, Googles avancerade text-till-bild-diffusionsteknik. Detta innebär att du kan använda Generative Edit för att manipulera dina bilder sömlöst med AI, vilket öppnar en värld av kreativa möjligheter för fotografer på alla nivåer.

Direktlänk Dela Guiding Tech fördjupade 13 februari

AI driver efterfrågan på HBM-minnen, priserna ökar femfaldigt

Priset på HBM-minnen (High Bandwidth Memory), snabba DRAM-minnen tillverkade genom att stapla minneschips på varandra, har femdubblats på grund av hög efterfrågan från AI-applikationer och begränsat utbud, enligt analysföretaget Yole Group. Ursprungligen avsedda för grafikapplikationer, datacenter och andra minnesintensiva tillämpningar, har efterfrågan ökat kraftigt på grund av AI-boomen. Priset ökade med 500% under 2023, och Samsung och SK Hynix kontrollerar 90% av marknaden, medan Micron har en 1% marknadsandel. Produktionen förväntas växa med 45% per år under de närmaste fem åren, med den fjärde generationen, HBM4, på väg.

Direktlänk Dela Elektroniktidningen fördjupade 13 februari

HBM-minnesindustrin firar 500% ökning i priserna på grund av AI-efterfrågan

HBM-minnesindustrin firar den omättliga efterfrågan på AI, med en enorm 500% ökning av HBM-priserna... utan tecken på avmattning. Den ständiga efterfrågan på AI-GPUer och allt som har med AI att göra har lett till att HBM-minnestillverkare har sett en enorm 500% ökning i det genomsnittliga försäljningspriset på HBM-chips. HBM-chips är en av de viktigaste delarna av en AI-GPU, med företag som AMD och NVIDIA som använder det senaste HBM-minnet på sina respektive AI-GPUer. Marknadsundersökningsföretaget Yole Group har nu förutspått att HBM-utbudet kommer att växa med en årlig sammansatt tillväxttakt på 45% från 2023 till 2028, med HBM-priser som förväntas förbli höga ´ett tag till´, med tanke på hur svårt det är att skala upp HBM-produktionen för att hålla jämna steg med den galna efterfrågan.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 13 februari

Stark köprekommendation för ASM International på grund av förväntad tillväxt inom halvledarteknik

ASM International NV, marknadsledare inom Atomic Layer Deposition (ALD), väntas dra nytta av en ökning i CAPEX-utgifterna från 2024 och framåt, drivet av efterfrågan på mer avancerade logikkretsar och minnen. Bolaget har över 55% marknadsandel inom ALD, som är avgörande för tillverkning av högkvalitativa chips. ASM äger 25% av ASM Pacific, ett företag inom halvledarindustrin. Konkurrenter inkluderar Tokyo Electron och Applied Materials. ASM förväntas dra nytta av övergången till mer avancerade transistorer och halvledarteknik, vilket gör aktien till ett starkt köp.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 13 februari

Arm Holdings aktie fortsätter att stiga kraftigt

Arm Holdings fortsatte sin kraftiga uppgång på måndagen, vilket markerar den fjärde raka handelsdagen med ökning. Arm-aktien sköt i höjden tillsammans med andra AI-temaaktier som Nvidia och Super Micro Computer. Under måndagens handel sköt Arm-aktien upp mer än 20% till 140,21 efter att ha nått ett rekordhögt 164 tidigare under sessionen. Förra veckan sköt Arm-aktien i höjden efter att chipdesignföretaget överträffat Wall Streets förväntningar för sitt tredje kvartal och gav en optimistisk prognos för den nuvarande perioden.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 13 februari

AI-datorer förväntas utgöra 22% av alla PC:er 2024 enligt Gartner

Enligt en prognos från Gartner kommer AI-datorer att utgöra 22% av alla persondatorer 2024. AI-datorer definieras som datorer utrustade med dedikerade AI-acceleratorer eller kärnor, neurala bearbetningsenheter (NPU), accelererade bearbetningsenheter (APU) eller tensorbearbetningsenheter (TPU), designade för att optimera AI-uppgifter på enheten utan att förlita sig på externa servrar eller molntjänster. Gartner tror också att AI-aktiverade telefoner kommer att utgöra 22% av alla ´grundläggande och premium´ smartphone-leveranser 2024.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 13 februari

OpenAI-chefens plan att omforma den globala halvledarindustrin

OpenAI:s VD Sam Altman har planer på att omforma den globala halvledarindustrin genom att investera enorma summor i att bygga och driva nya fabriker, samt investera i energi och annan AI-infrastruktur. Det finns dock bara tre företag i världen som kan tillverka de mest avancerade chippens i stora volymer: Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., Samsung Electronics och Intel. Trots detta finns det osäkerheter kring att hitta ingenjörer för att driva de nya fabrikerna, säkra tillräckligt med beställningar för att rättfärdiga dem och andra faktorer. Dessutom kan en överskott av nya chipfabriker driva ner priserna och leda till att företag kör fabrikerna mycket under deras tillverkningskapacitet.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 13 februari

Skugg-AI: En dold hot mot moderna företag

Den snabba tillväxten av Artificiell Intelligens (AI) har transformerat moderna företag och medfört automatisering, effektivitet och datadrivna insikter. Men tillsammans med detta framsteg lurar ett dolt hot inom organisationen - Skugg-AI. Detta begrepp hänvisar till obehörig och oövervakad användning av AI av enskilda anställda eller avdelningar, ofta utanför IT-säkerhetens och styrprotokollens synfält. Höjdpunkter: Skugg-AI hänvisar till obehörig och oövervakad användning av AI inom organisationer, ofta genom att kringgå IT-övervakning. Denna praxis kan introducera betydande styr-, säkerhets- och etiska problem. Högt profilerade incidenter som involverar Samsung och Microsoft belyser de potentiella farorna med okontrollerad Skugg-AI. Experter rekommenderar utbildning, tydliga gränser och säkerhetsverktyg för att effektivt hantera risker med Skugg-AI.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 11 februari

Google döper om sin AI-chatbot till Gemini, OpenAI söker 7 biljoner dollar i finansiering

Google har officiellt bytt namn på sin AI-chatbot Bard till Gemini, tillgänglig för webb-, Android- och iOS-användare. OpenAI:s VD, Sam Altman, söker en massiv finansiering på 7 biljoner dollar för en ny teknisk initiativ för att utveckla avancerade AI-modeller och ta itu med den globala brist på kretsar. WhatsApp planerar att införa plattformsoberoende textning i EU-regionen för att uppfylla Digital Markets Act, vilket gör det möjligt för användare att skicka meddelanden över olika plattformar. Apple rapporteras arbeta på vikbara iPhones och en vikbar iPad, med fokus på en clamshell-design liknande Samsung Galaxy Z Flip5.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 11 februari

Förstå Googles AI och LLM-terminologi: Gemini

Google har skapat förvirring genom att göra allt AI till Gemini, inklusive de stora språkmodellerna (LLM). Dessa LLM:er är den underliggande tekniken för en AI-chattbot som ChatGPT. Google lanserade Gemini LLM förra året i tre olika kategorier: Gemini Nano för smartphones och enhetsuppgifter, Gemini Pro, en större och mer skicklig modell som kan utföra de flesta uppgifterna enkelt, och Gemini Ultra, Googles mest kraftfulla LLM designad för mycket komplexa uppgifter. Google döpte sin AI-chattbot till Bard, men med lanseringen av Gemini Ultra döptes Bard om till Gemini. Varje Gemini LLM driver en annan version av Gemini-chattboten. Gemini Nano LLM är för Gemini-chattbot / AI-assistent på Google Pixel 8-serien och Samsungs flaggskeppssmartphones. Gemini Pro LLM driver den gratis versionen av Gemini-chattboten (tidigare Bard), och Gemini Ultra är integrerat i den mest kraftfulla versionen av AI-chattboten som kallas Gemini Advanced (som tidigare kallades Bard Advanced). Den tredje är en prenumerationsbaserad modell. Google har också integrerat Gemini Pro och Ultra-språkmodellerna i Gmail, Docs och andra arbetsappar under namnet Gemini för Workspace. Den gratis versionen kommer att drivas av Gemini Pro och prenumerationsbaserade kommer att drivas av Gemini Ultra.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 11 februari

Samsungs Galaxy S24-serie visar kraften i AI-fotoredigering

Galaxy S24-serien visar hur artificiell intelligens (AI) förändrar våra telefoner, med en rad AI-funktioner som är praktiska och intuitiva att använda. Ett framträdande exempel är Generative Edit, som demonstrerar kraften i generativ AI för att redigera, förbättra och ändra storlek på bilder. Samsungs AI-assisterade fotoredigeringsverktyg tar det ett steg längre än andra verktyg, som Pixel 8 och Pixel 8 Pro med Magic Eraser och Magic Editor. Generative Edit låter användaren flytta och ändra storlek på objekt, eller helt ta bort dem, och kan även generera bakgrund och fylla i luckor i bilderna. Funktionen är tillgänglig för alla tre modeller av S24-serien och är enkel och intuitiv att använda.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 10 februari

Samsungs Galaxy AI introducerar Chat Assist för att övervinna språkbarriärer

Samsungs Galaxy AI förbättrar nu Galaxy S24-serien med en rad användbara AI-verktyg, inklusive ett verktyg som kan hjälpa användare med deras textmeddelanden. Verktyget, kallat Chat Assist, kan hjälpa användare att hantera texter på språk de inte förstår. Genom att använda AI-verktyg som Chat Assist kan språkgapet lätt övervinnas. För att aktivera Chat Assist på Galaxy S24 måste användare först aktivera det genom inställningarna. Verktyget fungerar endast med Samsungs tangentbord och kan användas med flera textmeddelande-appar som Messages-appen och WhatsApp.

Direktlänk Dela YTechB fördjupade 10 februari

Google lanserar Gemini-app och utökar AI-funktioner på Pixel 8 och Galaxy S24

Google fortsätter att satsa hårt på artificiell intelligens (AI) i sina mobila enheter, med introduktionen av AI på Pixel 8 och Galaxy S24. Samsung planerar också att utöka AI-funktionerna till andra telefonmodeller. Google har nyligen presenterat Gemini-appen och dess nya betalningsmodell Gemini Advanced. Dessutom finns det en AI-chatbot från OpenAI kallad ChatGPT, som kan användas som en assistent på Android-enheter. Användare kan lägga till konversationsläget i verktygsfältet och genvägarna på sin Android, allt utan kostnad och utan behov av ChatGPT Plus.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 10 februari

OpenAI utvecklar mjukvaruagent för att automatisera komplexa uppgifter

OpenAI utvecklar en mjukvaruagent som kan automatisera komplexa uppgifter genom att effektivt styra en klients enhet. Det betyder att ChatGPT, OpenAI:s chattbot, kommer att kunna utföra uppgifter autonomt om den blir ombedd att göra det. Detta innebär att chattbotten kan ansluta till webbtjänster och plattformar för att slutföra uppgifter. Denna idé är en vidareutveckling av Rabbit R1 och dess Large Action Model (LAM), som redan föreslog detta. Det bör noteras att trots att dessa AI-modeller kan ta kontroll över en enhet, kommer de alltid att fråga om tillstånd innan de utför någon uppgift.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 10 februari

Artificiell intelligens: Ett nyckelverktyg för innehållsskapare

Artificiell intelligens (AI) har blivit ett viktigt verktyg för innehållsskapare. AI kan hjälpa till att generera innehåll effektivt och snabbt, samt optimera SEO. Samsungs nya Galaxy S24-serie erbjuder ProVisual Engine, en uppsättning verktyg som drivs av AI för att förbättra bildkvaliteten. S24 Ultra har Quad Tele System för att lösa problem med suddiga eller pixlade bilder vid zoomning. Dessutom har Galaxy AI S24 redigeringsverktyg som använder AI-algoritmer för att segmentera objekt i bilder och ersätta dem med AI-genererat innehåll.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 9 februari

OpenAI planerar att investera i storskalig tillverkning av AI-chip

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, ledd av VD Sam Altman, har som mål att samla in pengar för storskaliga tillverkningsinitiativ, inklusive AI-chip, vilket många uppskattar kan kosta upp till 7 biljoner dollar. Altman vill omstrukturera världens leveranskedjor för AI-chip och förhandlar med betydande investerare, inklusive regeringen i Förenade Arabemiraten, för att samla in en betydande summa pengar för etablering av nya fabriker som skulle producera AI och andra avancerade chipuppsättningar. Enligt Altmans plan skulle pengarna användas för att öppna upp till hundratals nya halvledarfabriker, som därefter skulle skötas av välkända chipproducenter som Samsung och TSMC.

Direktlänk Dela Research Snipers fördjupade 9 februari

OpenAI:s VD planerar att revolutionera halvledarindustrin

OpenAI:s VD har en plan att revolutionera halvledarindustrin, enligt en ny rapport. VD:n, vars företag ligger bakom branschförändrande ChatGPT, vill säkra upp till 7 biljoner dollar i finansiering för ett nytt globalt nätverk av gjuterier och kraftverk för att producera anpassat kisel som används för artificiell intelligens. Rapporten nämner att Altman redan har börjat tala med gjuterier, men det är oklart vilka som skulle vara intresserade av ett sådant erbjudande. För att göra detta, kommer han att behöva mellan 5 och 7 biljoner dollar, vilket är en summa som verkar svår att säkra, även från dussintals källor.

Direktlänk Dela ExtremeTech fördjupade 9 februari

TSMC och SK hynix bildar AI-allians för att motverka Samsungs marknadsinflytande

TSMC och SK hynix bildar en AI-allians för att tillsammans utveckla framtidens teknik, inklusive HBM4-utveckling för NVIDIAs och AMDs nästa generations GPU:er. Alliansen, som kallas ´One Team´, syftar till att motverka konkurrensen inom industrin genom att utveckla nya produkter före andra. Fokus ligger på att utveckla nästa generation av HBM-minne, det avancerade HBM4, som har stor potential att revolutionera AI-segmentets databehandlingskapacitet och förväntas driva nästa generations NVIDIA AI GPU:er. Alliansen är också ett svar på Samsung Electronics växande inflytande på marknaderna.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 9 februari

Två lovande AI-aktier att överväga: C3.ai och Soundhound AI

Artificiell intelligens (AI) förväntas ge betydande kostnads- och tidsbesparingar för företag och konsumenter. Goldman Sachs Research förutspår en 7% ökning, eller nästan 7 biljoner dollar, till den globala ekonomin bara från språkbearbetningsverktyg som generativ AI. Två lovande aktier att överväga just nu är C3.ai och Soundhound AI. C3.ai är en framväxande ledare inom att hjälpa företag och regeringen att bygga AI-applikationer. Soundhound AI erbjuder en lovande teknik som ser växande användning inom bil- och restaurangindustrin.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 9 februari

Samsungs Generative Edit jämförs med Googles Magic Editor

Samsungs Generative Edit och Googles Magic Editor, båda AI-drivna fotoredigerare, har jämförts. Trots att de ser identiska ut, skiljer de sig åt på flera sätt. Generative Edit, en del av Samsungs större uppsättning Galaxy AI-funktioner, tillåter flera redigeringar på en gång men ger bara en bild, medan Magic Editor ger fyra alternativ. Magic Editor har också större flexibilitet för att göra ändringar och experimentera. Samsung lägger till ett vattenmärke på sina bilder, vilket Google inte gör. Slutligen, Samsungs redigerare erbjuder inte samma precision vid urval som Google.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 9 februari

Explosiv tillväxt förväntas på marknaden för AI-PC och AI-smartphones

Enligt analysföretaget Gartner kommer marknaderna för AI-datorer och AI-smartphones att explodera 2024 och 2025. Det förväntas att smarttelefontillverkare kommer att leverera cirka 240 miljoner AI-smartphones 2024, medan AI-PC-leverantörer kommer att leverera 54,5 miljoner enheter samma år. AI-PC är bärbara och stationära datorer utrustade med neurala processorer (NPU) för att hantera AI-uppgifter. Intel, AMD och Qualcomm erbjuder eller förbereder att erbjuda chips med inbyggda NPU. AI-smartphones är smartphones med processorer och neurala motorer tillräckligt kraftfulla för att köra AI-uppgifter. Trots detta finns det ännu inga verkligt imponerande användningsfall för AI-PC eller AI-smartphones som gör dem värda att köpa över deras motparter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 februari

Arm Holdings Plc:s aktier rusar tack vare starka prognoser

Arm Holdings Plc:s aktier steg med upp till 64% på torsdagen efter att företagets prognoser stärkts av investeringar inom artificiell intelligens (AI). Företagets VD, Rene Haas, uttryckte att AI erbjuder en betydande möjlighet som fortfarande är i sin linda. Arm förväntar sig intäkter på mellan 850 och 900 miljoner dollar för kvartalet som slutar i mars, vilket överstiger analytikernas prognoser på 778 miljoner dollar. Arm har expanderat sin teknologi till en allt bredare produktportfölj, inklusive telefoner, bilar och hushållsapparater.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 februari

Kunstig intelligens hotar att ta över dessa jobb

Artificiell intelligens (AI) har blivit smartare och lättare att använda, vilket innebär att den kommer att dyka upp i fler produkter och börja utföra uppgifter som tidigare gjordes av människor. Tio av de första jobben som sannolikt kommer att tas över av AI inkluderar kundtjänstrepresentanter, datainmatningsklerker, lastbilschaufförer, bokförare och datainsamlare, receptionister, korrekturläsare, tillverknings- och farmaceutiska arbetare, detaljhandelsarbetare, kurirtjänstarbetare och marknadsanalysanalytiker. Detta kommer inte att hända över en natt, och vissa mindre företag kan fortsätta att använda människor för dessa jobb. Men om saker och ting fortsätter som de är kommer de flesta av dessa jobb att styras av AI inom de närmaste åren.

Direktlänk Dela Techaeris fördjupade 8 februari

Användning av AI-verktyget ChatGPT på arbetsplatsen väcker etiska och säkerhetsfrågor

AI har presenterat utmaningar för arbetskraften globalt, inklusive användningen av ChatGPT på arbetsplatsen. Glassdoor har spårat ChatGPT:s antagningshastigheter sedan AI kom ut, och siffrorna visar att användningen av AI-verktyget har ökat från 27 procent bland de tidiga adoptörerna till 62 procent av yrkesverksamma i november. Oreglerad användning av ChatGPT kan dock medföra etiska och säkerhetsproblem samt oväntade juridiska problem för företaget. Nyligen stämde The New York Times Microsoft och ChatGPT för att ha tillhandahållit deras betalda innehåll gratis genom deras AI-chattbotar. Samsung förbjöd användningen av ChatGPT på arbetsplatsen tillsammans med andra AI-verktyg på alla företagsutfärdade enheter efter att de upptäckt att anställda hade laddat upp känslig kod till ChatGPT.

Direktlänk Dela The HR Digest fördjupade 8 februari

OpenAI lanserar uppdatering för ChatGPT på Android

I januari lanserade OpenAI en uppdatering för ChatGPT på Android, vilket introducerade en betydande förbättring i form av en dedikerad knapp integrerad i mobilens snabbåtkomstpanel. Den senaste utvecklingen tar användarvänligheten till nya höjder, eftersom den nu möjliggör alternativet att ställa in ChatGPT som standard röstassistent. Detta innebär att aktivering av OpenAI:s avancerade AI inte längre är begränsad till snabbåtkomstknappen. På Samsung Galaxy-mobila enheter kan ChatGPT nu initieras sömlöst genom tre olika åtgärder. Användare kan välja att dubbeltrycka på strömbrytaren, använda en gest från en av enhetens hörn, eller välja den traditionella metoden med en lång tryckning på hemknappen.

Direktlänk Dela Gizchina fördjupade 8 februari

Ninjapromos grundare diskuterar rollen för AI inom digital marknadsföring

Paul Lipen och Slava Kasperovich, grundarna till Ninjapromo, en ledande full-stack marknadsföringsbyrå, diskuterar AI:s roll inom digital marknadsföring. Byrån har anpassat sig till flera tekniktrender, inklusive blockchains uppgång till mainstream. De menar att AI inte kommer att ersätta mänskliga designers eller ta ansvar för uppgifter, men kommer att påskynda processer och göra byrån mer effektiv. Ninjapromo har framgångsrikt genomfört marknadsföringskampanjer och hjälpt till att samla in över 2 miljarder dollar för över 200 internationella kunder, inklusive Logitech, Samsung, Burger King och P&G.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 8 februari

Microsoft förutspår 2024 som ´året för AI PC´

Microsoft förutspår att 2024 kommer att bli ´året för AI PC´, vilket innebär att de datorer som tillverkas och säljs från och med 2024 generellt kommer att inkludera AI och maskinlärningskapacitet. Detta beror huvudsakligen på neurala processenheter (NPU), specialiserade block på senaste högpresterande Intel och AMD CPUer som kan påskynda vissa typer av AI och maskinlärningsarbetsbelastningar snabbare än CPU eller GPU. Qualcomm´s Windows-datorer var några av de första att inkludera en NPU, eftersom de Arm-processorer som används i de flesta smartphones har inkluderat viss form av maskinlärningsacceleration under några år nu. Intel säger att Samsung använder Intel´s NPU och DirectML för ansiktsigenkänning i sin fotoapp, något som Apple också använder sin Neural Engine för i macOS och iOS.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 7 februari

Skugg-AI: Ett växande säkerhetshot inom organisationer

Skugg-AI, eller oauktoriserad användning av AI-verktyg inom en organisation, utgör ett växande hot. Detta fenomen medför potentiella säkerhetsrisker då viktig information kan förbises av tekniska grindvakter. Jay Upchurch, CIO på SAS, och Tim Morris, chefsrådgivare på Tanium, menar att totala förbud mot AI-verktyg inte är lösningen, utan föreslår istället utbildning och riktlinjer. Skugg-AI anses vara mer komplext och farligt än tidigare skugg-IT, med ökade risker för läckage av känslig information. Företag som Samsung och Microsoft har upplevt säkerhetsproblem till följd av AI-användning.

Direktlänk Dela NBC Dallas-Fort Worth fördjupade 7 februari

Lenovo prioriterar AI för att attrahera nya konsumenter

Lenovo planerar att prioritera artificiell intelligens (AI) som en central del i sin framtida produktplanering för att locka nya konsumenter. Företaget förutser att 70% av enheterna kommer att vara AI-inbyggda inom de närmaste två till tre åren. Denna utveckling kommer först att synas inom premiumsegmentet, innan det sprider sig till resten av Lenovos produktsortiment. Stora teknikföretag integrerar allt mer AI i sina produkter och tjänster, och Lenovo hoppas kunna sälja PC:er med inbyggd AI till konsumenter som köpte under pandemin och nu vill byta ut dem mot AI-utrustade PC:er.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 7 februari

Meta ska börja märka AI-genererat innehåll på sina plattformar

Telefoner inkluderar alltmer funktioner som manipulerar bilder med hjälp av generativ AI. Google och Samsung inkluderar specifik metadata för sådana bilder, men för att markeringen ska ha effekt måste de tjänster som bilderna delas till visa etiketter. Meta kommer nu att börja märka AI-genererat innehåll på Instagram, Threads och Facebook. De arbetar också på teknik för att identifiera AI-innehåll som saknar data om ursprunget. Metadata och EXIF kan raderas av användare, så osynliga markeringar kommer också att användas för att identifiera AI-genererat innehåll.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 7 februari

OpenAI kommer att lägga till vattenmärken på AI-genererade bilder

OpenAI har börjat införliva specifikationer från Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA) för bilder som genereras med DALL-E 3. Företaget har meddelat att det snart kommer att lägga till vattenmärken på bilder som genereras med DALL-E 3. Dessa vattenmärken inkluderar en visuell markering och uppdaterad metadata, vilket gör att vem som helst kan verifiera bildens källa via C2PA. Syftet med att lägga till ett vattenmärke på en bild är att hjälpa användare att snabbt identifiera om bilden har genererats med AI eller skapats av människor. Bilder som genereras i ChatGPT och genom vår API inkluderar nu metadata som använder C2PA-specifikationer.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 7 februari

Topp AI-aktier att köpa i februari: Alphabet, Taiwan Semiconductor och UiPath

Investeringsaktivitet i artificiell intelligens (AI) ökar. Företag som använder AI och säljer AI-produkter upplever stark tillväxt och marknadsentusiasm. Alphabet, med Sundar Pichai som VD, strävar efter att bli ett AI-först-företag. Alphabets generativa AI-modell, Gemini, förbättrar redan Google-sökmotorn och ger telefoner som Samsungs S24 AI-funktioner. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. är världens största kontraktschipstillverkare och kan dra nytta av nästan alla områden av AI-spridning. UiPath är ett sällsynt fall av ett AI-användande mjukvaruföretag som inte kräver en massiv premie. Dess RPA-programvara automatiserar repetitiva uppgifter, vilket frigör anställda för att utföra mer kritiskt tänkande.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 6 februari

OnePlus uppdaterar ColorOS med generativa AI-funktioner för OnePlus 11 och 12 i Kina

OnePlus har börjat rulla ut en uppdatering av ColorOS för de senaste OnePlus 12 och OnePlus 11-modellerna i Kina. Uppdateringen introducerar tre generativa AI-funktioner, inklusive en AI-sammanfattare, ett bildredigeringsverktyg och en artikelsummeringsgenerator. Även om varumärken som Google och Samsung redan har infört generativ AI i sina flaggskeppstelefoner, tog OnePlus initialt en annan inställning med OnePlus 12. Det är dock oklart om OnePlus kommer att utöka de generativa AI-funktionerna till globala versioner av sina flaggskeppsenheter, som använder OxygenOS istället för ColorOS.

Direktlänk Dela ABP News Network fördjupade 5 februari

Samsungs senaste smartphone Galaxy S24 Ultra har AI-verktyg och höga specifikationer

Samsungs senaste smartphone, Galaxy S24 Ultra, kommer med en mängd avancerade AI-verktyg för att förbättra text, bilder, video och sökning. Med en kombination av Samsungs och Googles senaste AI, är den en av de mest kapabla telefonerna på marknaden. Den har en platt skärm och nya titansidor, vilket gör den starkare och mer hållbar. Telefonen har också Qualcomms senaste toppmoderna chip, Snapdragon 8 Gen 3, vilket ger en 20% hastighetsökning och större strömeffektivitet. Telefonen innehåller också återvunna material och Samsung erbjuder inbytes- och återvinningsprogram för gamla enheter.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 5 februari

SK hynix planerar att lansera HBM4-minne 2026

SK hynix har officiellt meddelat sina planer för sin 5:e generation av High Bandwidth Memory (HBM), känd som HBM3e, som lanseras i år, medan nästa generations HBM4-minne kommer 2026. Kim Chun-hwan, vice VD för SK hynix, meddelade planerna under sitt inledningstal vid SEMICOM Korea 2024. Kim förutspår att generativ AI-marknaden kommer att växa med en årlig takt på 35%. HBM4-minnet förväntas komma med ett 2048-bitars minnesgränssnitt och en enorm minnesbandbredd på 1,5 TB/s per stack. Samsung och Micron utvecklar också HBM4-minne.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 5 februari

AI kan hjälpa till med kaloriräkning men bör inte ersätta mänsklig expertis

AI-teknik kan komma att spela en större roll i att räkna kalorier och andra näringsämnen i mat. Flera AI-drivna appar, till exempel HealthifyMe och SnapCalorie A.I. Nutritionist, erbjuder redan hjälp med kost och träning. Samsungs nya kylskåp, Bespoke 4-Door Flex Refrigerator with AI Family Hub+1, har en kamera som känner igen olika livsmedel och kan föreslå recept baserat på vad som finns i kylskåpet. Trots detta menar Alexandra Corwin, dietist-nutritionist på Core Nutrition, att AI inte bör ersätta mänsklig expertis inom näringsområdet. Enligt henne kan AI vara ett värdefullt verktyg för att spåra matintag, men människor har förmågan att ge mer personliga råd och motivation.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 4 februari

Google ger sin AI-chatbot Bard en stor makeover till Gemini

Google planerar att genomföra en större makeover för sin AI-chatbot Bard, som kommer att byta namn till Gemini. Detta namnbyte kommer från den kraftfulla AI-modellen som driver den. Gemini kommer att lansera en ny Android-app och en premium prenumerationstjänst nästa vecka. Gemini kommer att göra en större satsning på smartphones med Googles Pixel 8-serie och Samsungs S24-serie. Bard, som debuterade 2022, är Googles försök att skapa en generativ AI-chattupplevelse som kan göra allt från att skriva dikter och berättelser till att generera bilder och kod.

Direktlänk Dela Interesting Engineering fördjupade 4 februari

Apple planerar att lägga till generativa AI-funktioner till iPhone och andra produkter

Apple planerar att lägga till generativa AI-funktioner till iPhone och andra produkter senare i år, enligt företagets VD Tim Cook. Cook antydde att en AI-annonsering är planerad för detta år under ett samtal med analytiker efter att företaget rapporterat sina resultat för det första kvartalet. Trots att generativ AI har blivit ett hett samtalsämne inom teknikindustrin, har Apple varit försiktiga med att öppet diskutera sina planer på att införa generativa AI-funktioner till iPhone, Mac och sina populära tjänster. Experter förutser att Apple kommer att visa avancerade generativa AI-funktioner med iOS 18, en ny version av sitt mobila operativsystem som driver iPhone.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 4 februari

Apple utvecklar generativa AI-funktioner, förväntas lanseras senare i år

Apple´s VD, Tim Cook, tillkännagav nyligen att företaget utvecklar generativa AI-funktioner inom sin mjukvara. Dessa AI-drivna funktioner förväntas nå konsumenterna senare i år. Cooks uttalande stämmer överens med branschinsikter som tyder på att iOS 18 kan vara den mest betydande uppdateringen i Apples operativsystems historia. iOS 18 förväntas avtäckas vid WWDC-evenemanget i sommar. Under intäktsrapporten betonade Cook Apples åtagande att investera i teknologier som formar framtiden, särskilt artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Zee News fördjupade 3 februari

Samsung överväger att integrera AI-teknik i framtida s23-modeller

I den snabbt växande världen av smartphones har Artificiell Intelligens (AI) blivit allt mer populärt. Användare söker efter enheter som erbjuder avancerade AI-funktioner, och teknikföretag kämpar för att erbjuda den bästa upplevelsen. Samsung, ett av de ledande företagen inom området, har utvecklat imponerande AI-teknik som har integrerats i några av deras modeller, inklusive den populära s23. Det är ännu oklart om Samsungs AI-teknik kommer att integreras i framtida s23-modeller.

Direktlänk Dela Radiojukebox.eu fördjupade 3 februari

Apple bekräftar arbete med generativa AI-funktioner

Apple bekräftade nyligen att de arbetar med generativa AI-funktioner, enligt företagets VD Tim Cook. Cook sa att företaget kommer att avslöja mer om dessa funktioner senare i år, troligtvis i samband med lanseringen av iOS 18. Det har ryktats att AI kommer att användas i iPhone, med Siri som kan använda AI för sammanfattningar och intelligenta svarsförslag. Apple testar också olika AI-modeller, vissa som körs på enheten och andra som är beroende av internet.

Direktlänk Dela Root Nation fördjupade 3 februari

Samsungs Galaxy S24 Ultra AI-funktion Chat Assist kritiseras

Samsungs Galaxy S24 Ultra har en AI-funktion kallad Chat Assist som har kritiserats för sin brist på mänsklig ton. Funktionen anpassar snabbt skrivna meddelanden för att göra dem lämpliga för olika situationer, till exempel att skicka dem till din chef. Men recensenter menar att de genererade meddelandena låter onaturliga och robotliknande. Chat Assist jämförs ogynnsamt med Googles Magic Compose-funktion, som endast är tillgänglig på Pixel 8 och Pixel 8 Pro. Funktionen är en del av Samsungs tangentbord och kan användas i alla meddelandeappar.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade 2 februari

Lobbyverksamhet för artificiell intelligens når nya höjder 2023

Lobbyverksamhet relaterad till artificiell intelligens (AI) nådde nya höjder 2023, med mer än 450 organisationer som deltog. Detta markerar en ökning med 185% från året innan, då endast 158 organisationer gjorde det. Ökningen i AI-lobbying kommer i samband med växande krav på AI-reglering och Biden-administrationens strävan att börja kodifiera dessa regler. Företag som började lobbya 2023 för att ha ett inflytande på hur reglering kan påverka deras verksamheter inkluderar TikTok-ägaren ByteDance, Tesla, Spotify, Shopify, Pinterest, Samsung, Palantir, Nvidia, Dropbox, Instacart, DoorDash, Anthropic och OpenAI.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 2 februari

Samsung missade chansen att göra Galaxy S24 Ultra unik med Galaxy AI

Samsungs Galaxy S24 Ultra, likt företagets tidigare Ultra-telefoner, utmärker sig med sin stora skärm, överdrivna zoomalternativ för fotografering och den integrerade S Pen-stylusen. Samsung hade dock en möjlighet att ytterligare särskilja sin $1,300-telefon med Galaxy AI, en uppsättning funktioner som kan göra allt från att översätta samtal i realtid till att låta dig flytta och manipulera objekt på foton. Galaxy AI finns tillgängligt på alla tre nya Galaxy S24-modeller och kommer till Galaxy S23-familjen i en senare uppdatering. Samsung kunde ha lagt till extra funktioner bara för de som vill lägga ut på Galaxy S24 Ultra.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 2 februari

Apple hintar om starka utsikter för introduktion av generativ AI i sina produkter

Apple´s VD, Tim Cook, antydde under företagets kvartalsrapport på torsdagen att de planerar att introducera generativ AI i sina produkter. Cook nämnde att generativ AI-programvara är under utveckling hos Apple och kommer att nå kunderna ´senare i år´. Trots att Apple har halkat efter i AI-racet jämfört med konkurrenter som Google och Samsung, verkar företaget nu komma ikapp. Apple planerar att göra betydande förbättringar av Siri, företagets röstassistent, med hjälp av generativ AI. Det finns möjlighet att Apple kan avtäcka sina AI-produkter vid den kommande Worldwide Developers Conference (WWDC) i juni.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 2 februari

Qualcomm förväntas avslöja Snapdragon 8 Gen 4-processor med banbrytande teknik

Qualcomm förväntas avslöja sin Snapdragon 8 Gen 4-processor i oktober, vilket markerar ett betydande språng i mobil bearbetningsteknik. Den kommande chippet, med kodnamnet ´Tongzi´, förväntas höja prestandaförväntningarna i flaggskeppssmartphones, potentiellt inklusive Galaxy S25 Ultra. Snapdragon 8 gen 4 kommer sannolikt att använda Qualcomm´s egna CPU-kärnor, vilket är en avvikelse från Arm Cortex-kärnorna som används i tidigare iterationer. Snapdragon 8 Gen 4 förväntas integrera Adreno 830 GPU, vilket lovar betydande förbättringar i grafikrendering och spelupplevelser. Chippet bygger på TSMC:s avancerade 3nm process teknik, vilket bidrar till imponerande prestandamått. Vi borde börja se enheter som levereras med Qualcomm´s kommande flaggskepps SoC i slutet av 2024.

Direktlänk Dela My Mobile fördjupade 2 februari

Google lanserar Gemini Pro globalt, utmanar OpenAI med avancerade AI-funktioner

Några timmar efter att Google´s Gemini presenterades på Machine Learning Developers Summit 2024 (MLDS), meddelade teknikjätten lanseringen av Gemini Pro globalt. Gemini Pro i Bard kommer att finnas tillgängligt på över 40 språk och i över 230 länder. Den uppgraderade versionen av Bard kommer att möjliggöra text-till-bild-generering som drivs av den senaste Imagen-2-modellen, vilken anses vara bättre än OpenAI´s Dall.E2. Google har också introducerat ´Help me Write´-funktionen som gör ChatGPT överflödig, samt släppt Lumiere, deras text-till-video-genereringsmodell.

Direktlänk Dela ABP News Network fördjupade 2 februari

Apple bekräftar utvecklingen av generativ AI, förväntas lanseras senare i år

Apple´s VD, Tim Cook, bekräftade officiellt att företaget utvecklar generativa AI-funktioner under dagens kvartalsrapportsamtal. Cook förväntar sig att företagets generativa AI-drivna programvarufunktioner kommer att vara tillgängliga för konsumenter ´senare i år´. Dessa kommentarer från Cook stämmer överens med insikter som delats av branschexperter, inklusive Bloomberg´s Mark Gurman. Spekulationer tyder på att iOS 18 kommer att vara den ´största´ uppdateringen i operativsystemets historia. iOS 18 förväntas avslöjas senare i år, under WWDC på sommaren.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 2 februari

Gemini Pro konkurrerar med OpenAI, TikTok förlorar musik och Pixel-telefoner får lagning

Gemini Pro verkar ge OpenAI verklig konkurrens, med global lansering på Bard. Enligt rapporter kan denna nya version av Gemini Pro potentiellt överträffa OpenAIs GPT-4. TikTok-användare förlorar åtkomst till musik från populära artister som Taylor Swift och Jon Batiste efter att förhandlingsavtalet mellan TikTok och Universal Music Group (UMG) kollapsat. Google har släppt en lösning på ett stort lagringsfel som påverkar Pixel-telefoner, men lösningen är långt ifrån användarvänlig. USAs senatshörningar om sociala medier liknar sociala medier själva, höga på känslor, ljusa på noggrannhet och stora på teater.

Direktlänk Dela IT World Canada fördjupade 2 februari

Googles forskningsevenemang diskuterar potentialen för Generativ AI

Sedan persondatorernas ankomst på 1970-talet har interaktionen med maskiner ständigt förändrats, och har varit mer drastisk de senaste åren. I denna moderna era av Generativ Artificiell Intelligens (Gen AI) kan användare bara tala naturligt till enheten för att kalla på en taxi eller skapa vackra bilder från ingenstans. Gen AI har potential att förändra människors liv till det bättre inom sjukvård, utbildning, jordbruk och flera andra områden. Detta och många andra ämnen diskuterades på Googles första ´Research@´ evenemang i Bengaluru torsdagen den 1 februari. Dr Jeff Dean, chefsforskare på Google Research och DeepMind, var mycket optimistisk om Indien och hur det kan spela en avgörande roll för att låsa upp Gen AIs potential för världen.

Direktlänk Dela Deccan Herald fördjupade 2 februari

Apple planerar att lansera iPhone 16 med avancerade funktioner

Teknikjätten Apple planerar att introducera sin nästa enhet, iPhone 16, med aldrig tidigare skådade funktioner. iPhone står för över 50% av Apples försäljning 2023. Trots att människor köper Apples senaste iPhone 16, hävdar källor att det amerikanska företaget inte kommer att göra stora förändringar i iPhone 16-designen. Apples kommande operativsystem iOS 18 ryktas innehålla nya AI-baserade funktioner. Apple planerar även att förbättra kamerakvaliteten med en avancerad 48-megapixel huvudkamerasensor. iPhone 16 Pro-modellerna förväntas ha förbättrad batteritid, möjligen uppnådd genom användning av staplad batteriteknologi.

Direktlänk Dela Pakistan Observer fördjupade 2 februari

OpenAI:s ChatGPT anklagas för dataläckage

Användare av ChatGPT har uttryckt oro över dataläckage från OpenAI:s AI-drivna chatbot. Läckorna inkluderade personuppgifter, konversationer med chatboten och inloggningsuppgifter. Detta har ökat oro kring säkerheten och integriteten hos generativa AI-verktyg, efter rapporter om läckta konversationer via ChatGPT. Trots företagens ansträngningar att upprätta skydd, har incidenten väckt frågor om sårbarheter i AI-system. OpenAI hävdar att dataläckan beror på en hackerattack på komprometterade konton. Detta är inte första gången OpenAI har behövt hantera säkerhetsproblem.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 1 februari

AI-iPhone inte att förvänta förrän 2025, enligt analytiker

Enligt analytikern Ming Chi-Kuo från TF International Securities kommer Apple troligen inte att lansera en iPhone med avancerad AI-funktion förrän 2025. Trots att dagens iPhones redan har hårdvaran för AI, tyder Kuo på att Apple inte är redo att lansera en AI-orienterad iPhone ännu. Han baserar sina prognoser på information från leverantörskedjan. Denna fördröjning kan påverka iPhone 16:s försäljning och ekosystemets tillväxt, menar Kuo. Han tror också att iPhone-leveranser kommer att minska med cirka 15% jämfört med föregående år.

Direktlänk Dela Macworld Sweden fördjupade 1 februari

Qualcomm överträffar kvartalsvinstprognoser men aktien sjunker efter rapport

Qualcomm Inc. överträffade kvartalsvinstprognoserna i sin senaste rapport, men aktiepriset sjönk i efterhandeln då företagets intäktsprognos endast motsvarade förväntningarna. Qualcomm menar att de är bland de som gynnas av AI-vågen. VD Cristiano Amon framhöll hur företagets Snapdragon-teknologi används i Samsung Galaxy S24 Ultra-plattformen. Enheten har olika AI-funktioner på enheten, inklusive översättning. Företaget ser även gynnsamma AI-smartphonetrender hos några av sina kinesiska kunder. Qualcomms totala intäkter för det första kvartalet steg till 9,94 miljarder dollar, upp från 9,46 miljarder dollar året innan.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 31 januari

OpenAI och Common Sense Media samarbetar för att göra AI säkert för barn och familjer

AI-teknologi, precis som de flesta teknologier som involverar internet och personuppgifter, utgör ett hot mot barn och familjer. Vi är bara ett år och lite mer in i denna nya generativa AI-ålder, och vi upptäcker fortfarande de potentiella riskerna. OpenAI har nu gått samman med Common Sense Media för att hjälpa till att göra AI säkert för barn och familjer. AI-säkerhet är ett av de största ämnena i teknikvärlden just nu. Tekniken innebär att man använder mycket data som skrapas från internet, och människor vet inte vart den datan hamnar. Till exempel läckte några ChatGPT-samtal, och känslig data kom ut. Dessutom löper AI-chattrobotar risken att generera skadligt eller stötande innehåll baserat på den information de samlar in från internet. Så företag och tillsynsorgan försöker alla göra AI säkert för alla. Detta är en mycket svår uppgift att utföra, eftersom AI fortfarande är i stort sett oreglerat. Vi kommer bara att få se hur saker och ting går allteftersom tiden går. Sam Altman verkar göra tusen och en saker nu. Förutom att driva OpenAI samarbetar han med Samsung för att bygga AI-centrerade chips och samarbetar med Jony Ive för att utveckla en AI-enhet. Enligt en rapport från Common Sense Media samarbetar OpenAI och Common Sense Media för att skapa förnuftiga riktlinjer som gör användningen av AI säkert för barn och familjer. Detta kommer att innebära att man tillhandahåller verktyg och undervisningsmaterial om AI-teknik som barn och familjer kan använda. Information är troligen ett av de bästa verktygen i det här fallet. De flesta föräldrar vet inte om generativ AI och känner inte till de risker som är förknippade med att utsätta sina barn för det. Så detta är extremt hjälpsamt. Företagen kommer också att fokusera på att tillhandahålla barnvänliga GPT:er i GPT-butiken. Om du inte vet vad GPT-butiken är, lanserade OpenAI den nyligen. GPT-butiken är en marknadsplats där människor kan installera skräddarsydda GPT:er för att använda. Just nu är företagen fortfarande i planeringsstadiet, så vi har inte så mycket information om vad som kommer att hända. Men detta är fallet med många regler och föreskrifter om AI. Vi väntar alla fortfarande på att bläcket ska torka och reglerna ska göras. Så bara tiden kan utvisa.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 31 januari

Google nära att lansera ´Assistant with Bard´ för Android-telefoner

I oktober förra året började Google integrera företagets avancerade AI-chattbot Bard med Google Assistant-funktionen på Android-telefoner. Nu rapporteras det att sökmotorjätten nästan är klar med ´Assistant with Bard´-funktionen för Android-telefoner, men den kan komma med ett annat namn - Gemini. Gemini 1.0 LLM erbjuds i tre former - Ultra, Pro och Nano. Gemini Nano och Pro har redan implementerats på Samsungs senaste Galaxy S24-serie och Pixel 8, 8 Pro via programuppdatering. De är integrerade i Photos-appen, Google Search-appar, och Samsungs Notes och några andra appar. Men de är ännu inte operativa i Google Assistant-funktionen.

Direktlänk Dela Deccan Herald fördjupade 31 januari

Galaxy S24: Den första AI-drivna mobilen

Galaxy S24 är den första AI-drivna telefonen och har potential att förändra arbetslivet genom att erbjuda personlig bekvämlighet, produktivitet och kommunikation. Den har funktioner som realtid, tvåvägsöversättning på konferenssamtal, AI-genererade alternativ för att strukturera meddelanden och skrivstil och möjligheten att organisera dokument och planer effektivt. Dessutom kan den skapa fullständiga, korrekta protokoll av möten och samtal. Galaxy S24 illustrerar hur teknik kan förbättra hur vi arbetar, tänker och skapar.

Direktlänk Dela Samsung Mobile Press fördjupade 31 januari

Alphabets aktier faller efter rapportering av kvartalsresultat, fokus på AI och prenumerationer

Aktierna för Google moderbolag Alphabet sjönk i efterhandeln efter att bolaget rapporterat sitt fjärde kvartalsresultat. Under konferenssamtalen efter rapporten fokuserade företagsledare på generativ AI, prenumerationer och molntjänster. Bolagets reklamintäkter ökade med 11% jämfört med samma period föregående år, men var lägre än analytikernas förväntningar. I samtalet diskuterade företagsledare AIs roll i att hjälpa annonsörer, särskilt det nya AI-verktyget Gemini. Dessutom ökade Google Clouds intäkter med 26% till 9,1 miljarder dollar. Bolagets kostnader för innehållsanskaffning för prenumerationserbjudanden ökade med 6% jämfört med föregående år.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 31 januari

GSMA och IBM samarbetar om AI-utbildning, nya möteslösningar av Cisco, Microsoft och Samsung, Freshworks samarbetar med AWS, Simplyhealth använder Salesforce, KQC anlitar IBM

GSMA och IBM har meddelat ett nytt samarbete för att stödja införandet och kompetenserna av generativ AI i telekomindustrin genom lanseringen av GSMA Advance´s AI-utbildningsprogram och GSMA Foundrys generativa AI-program. På Integrated Systems Europe (ISE) 2024 meddelade Cisco, Microsoft Corp. och Samsung Electronics Co. Ltd. nya mötesrums-lösningar för att leverera förbättrade samarbetsupplevelser för hybridmöten. Freshworks Inc. har meddelat att det har undertecknat ett flerårigt strategiskt samarbetsavtal (SCA) med Amazon Web Services (AWS) för att utveckla och expandera Freshworks kapacitet på AWS. Simplyhealth använder Salesforce Einstein, Service Cloud och Sales Cloud för att driva produktivitet över hela företaget genom AI-drivna kundupplevelser. IBM meddelade att Korea Quantum Computing (KQC) har anlitat IBM för att erbjuda IBM:s mest avancerade AI-programvara och infrastruktur, samt kvantdatortjänster.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 30 januari

Överanvändning av ´AI´ i teknikbranschen riskerar att urvattna begreppet

Teknikföretag använder allt oftare begreppet ´AI´ i sin marknadsföring. Google använde termen flitigt vid lanseringen av Pixel 8, Microsoft Edge beskrivs nu som en ´AI browser´ i Play Store, och Samsung har introducerat Galaxy AI. Denna överanvändning kan dock riskera att begreppet blir uttjatat och urvattnat. Trots att tekniken bakom AI, såsom maskininlärning och neuronnät, används flitigt, har exempelvis Google inte tidigare kallat sina produkter för ´AI-produkter´. Endast Apple verkar hittills ha undvikit att använda termen ´AI´ i sin marknadsföring.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 30 januari

AI-chipmarknaden förväntas växa till nästan 300 miljarder dollar till 2034

Artificiell intelligens (AI) förändrar världen i en snabb takt, med mer komplexa träningsalgoritmer som kräver mer beräkningskraft. För att hålla jämna steg med denna tillväxt krävs hårdvara för AI-applikationer som inte bara är skalbar, utan också kan hantera allt mer komplexa modeller. IDTechEx förutspår att tillväxten av AI, både för träning och inferens inom molnet och inferens vid kanten, kommer att fortsätta under de kommande tio åren. Intel, Samsung och TSMC är de enda företagen som kan producera 5 nm-chip. TSMC är längst fram med att säkra beställningar för 3 nm-chip och har en global marknadsandel för halvledarproduktion på cirka 60%.

Direktlänk Dela Dataquest India fördjupade 30 januari

Samsungs mobilchef förutspår bred tillgänglighet för Galaxy AI

Samsungs mobilchef, T.M. Roh, har i en intervju med ET Telecom uttalat att företaget förväntar sig att deras artificiella intelligens, Galaxy AI, kommer att finnas tillgänglig på 100 miljoner enheter innan årets slut. Detta kommer att inkludera befintliga Galaxy S24-modeller samt Galaxy S23-serien, Galaxy S23 FE, Galaxy Z Fold 5 och Flip 5, samt Galaxy Tab S9-serien under första halvåret 2024. Roh bekräftade också att Galaxy AI kommer att vara gratis för alla fram till 2025, med eventuella planer på att introducera mer kraftfulla AI-funktioner för betalande abonnenter.

Direktlänk Dela mobil.se fördjupade 30 januari

Samsung använder ´AI´ för att betyda ´Avancerad Intelligens´ i sin nya S24-serie

Till skillnad från de flesta företag som använder förkortningen ´AI´ för att betyda ´Artificiell Intelligens´, använder Samsung den för att betyda ´Avancerad Intelligens´. Detta blev tydligt när Samsung presenterade Samsung AI för sin nya S24-serie av smartphones. Det antas att företaget vill undvika vissa av de mindre trevliga konnotationerna av tekniken, som integritetsproblem, jobbförlust, bias, etiska dilemman och potentialen att ta kontroll över mänskligheten. Samsung har integrerat en omkopplare i inställningarna för att användare endast ska köra kompatibla AI-funktioner på enheten, vilket ger ökad integritet.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 30 januari

itel lanserar ny smartphone-serie; ChatGPT bryter mot dataskyddsregler; OnePlus återvänder till Tyskland; Samsung utökar ´Galaxy AI´; WhatsApp ändrar lagringspolicy

Handenhetstillverkaren itel planerar att officiellt lansera en ny serie av smartphones som de kallar ´iTel Power´. Företaget samarbetar med Google och planerar att introducera banbrytande funktioner med den kommande serien. Den första modellen i serien kommer att ha Android 14 Go Edition. Italiens dataskyddsmyndighet har informerat OpenAI att deras AI-applikation, ChatGPT, bryter mot dataskyddsregler. OnePlus återvänder till Tyskland och erbjuder sina senaste smartphones där. Samsung planerar att utöka sin ´Galaxy AI´ till 100 miljoner mobila enheter i år. WhatsApp kommer inte längre att tillhandahålla gratis Google Drive-lagring för Android-användare för att lagra sin chatthistorik, bilder och videor.

Direktlänk Dela ABP News Network fördjupade 29 januari

Läckt footage visar Googles Assistant med Bard i aktion

Nya bilder har läckt för Googles Assistant med Bard som visar hur den digitala AI-hjälparen kan fungera vid lansering. Nail Sadykov lade upp videon på X (plattformen tidigare känd som Twitter) efter att ha upptäckt funktionen på Pixel Tips-appen. Det verkar som att Google oavsiktligt avslöjade sin teknik, så det är troligtvis säkert att säga att detta är legitimt. Det kommer, baserat på klippet, att finnas två sätt att aktivera Assistant med Bard: antingen genom att knacka på Bard-appen och säga ´Hey Google´ eller trycka och hålla inne strömbrytaren. En multimodulär inmatningsruta kommer upp från botten där du kan skriva in en textprompt, ladda upp bilder eller tala ett verbal kommando. Demonstrationen fortsätter med att bara visa den andra metoden genom att någon tar en bild av en vissnande växt och sedan muntligt ber om råd om hur man kan rädda den. Några sekunder senare lyckas Assistant med Bard korrekt identifiera växten på bilden (det är en spindelväxt, förresten) och genererar en textvägg som förklarar vad som kan göras för att vitalisera den. Den länkar även till flera YouTube-videor i slutet. Assistant med Bard var ursprungligen tillkännagiven tillbaka i oktober 2023 men har sedan dess sett flera läckor. Den största informationsdumpen hittills inträffade i början av januari och avslöjade mycket av användarupplevelsen samt ´olika funktioner under utveckling´. Vad som hittills saknats är nyheter om huruvida Assistant med Bard kommer att ha några begränsningar. Som det visar sig kan det finnas några begränsningar. Mishaal Rahman, en annan branschinsider, dök in i Pixel Tips för att söka mer information om uppdateringen. Han hävdar att Assistant med Bard bara kommer att visas på enskärms Pixel-smartphones som drivs av en Tensor-chip. Detta inkluderar Pixel 6, Pixel 7 och Pixel 8-linjerna. Äldre modeller kommer inte att få uppgraderingen och inte heller Pixel Tablet, Pixel Fold eller det ´ryktade Pixel Fold 2´. Dessutom måste mobila enheter köras med Android 14 QPR2-beta ´eller den kommande stabila QPR2-release´ även om det mest troligt kommer att vara den senare. Rahman säger att han hittade ett publiceringsdatum i Pixels Tip-app som antyder en mars 2024-release. Det är viktigt att påpeka att mars också är det förväntade lanseringsfönstret för Android 14 QPR2 och nästa Feature Drop för Pixel-telefoner. Inget ord om huruvida andra Android-enheter kommer att få Assistant med Bard. Det verkar som om det kommer att vara exklusivt för Pixel för tillfället. Vi kan se uppdateringen någon annanstans, men med tanke på att nyckelvarumärken, som Samsung, föredrar att ha sin egen AI, verkar en expansion av Assistant med Bard osannolik. Men vi kan ha fel.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 29 januari

Googles Android AI Bard väcker stora integritetsbekymmer

Google har avslöjat en AI-uppgradering för Android, kallad ´Bard´, som kan läsa och analysera användares privata meddelanden för att förbättra meddelandeupplevelser. Bard syftar till att förbättra kommunikation, kreativitet och tillhandahålla information inom meddelandeappen, vilket fungerar som en personlig AI-assistent. Bard kommer att analysera samtalens kontext, ton, intressen, sentiment och relationsdynamik för att personanpassa svar, vilket väcker integritetsbekymmer. Meddelandeförfrågningar till Bard kommer att krypteras och anonymiseras, men de kommer att lagras i molnet i 18 månader, vilket väcker bekymmer om datasekretess och potentiell mänsklig granskning.

Direktlänk Dela Know Your Mobile fördjupade 29 januari

Samsung Galaxy S24 Ultra imponerar med AI-funktioner

Samsung Galaxy S24 Ultra har fått mycket uppmärksamhet för sina AI-funktioner, trots att det inte har skett några betydande förändringar i telefonens faktiska hårdvara jämfört med dess föregångare. Samsung har samlat de bästa AI-funktionerna för produktivitet, kreativitet och kommunikation och packat in dem i telefonen. Dessutom fungerar de flesta av dessa funktioner även utan att telefonen är online. Telefonen har också förmågan att översätta text, vilket är användbart när man får ett SMS på ett språk man inte känner till. Dessutom kan kameran föreslå olika redigeringsalternativ för varje foto tack vare AI.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 29 januari

OpenAI:s VD Sam Altman besöker Samsungs och SK hynix chipfabriker för potentiellt samarbete

Sam Altman, VD för OpenAI som tillverkar ChatGPT, besökte Samsung Electronics chipfabrik i Pyeongtaek, Gyeonggi-provinsen, för att diskutera gemensam utveckling av artificiella intelligens (AI) chips. Altman träffade Kyung Kye-hyun, president för Samsungs halvledardivision, och andra höga chefer. Detta är anmärkningsvärt då Samsung vanligtvis inte visar sina halvledarproduktionslinjer för utomstående. Efter besöket hos Samsung, höll Altman ett separat möte med SK hynix VD Kwak No-jeong. Det sägs också att Altman skulle träffa SK Group ordförande Chey Tae-won innan han lämnade Sydkorea.

Direktlänk Dela Gadget Tendency fördjupade 29 januari

OpenAI:s VD Sam Altman möter ledare från Samsung och SK Hynix

Sam Altman, VD för OpenAI, besökte nyligen Seoul för att träffa ledande chefer från Samsung Electronics och SK Hynix, världens två största tillverkare av minneschips. Detta har lett till spekulationer om att Altman söker allierade för att konkurrera med Nvidia, den ohotade marknadsledaren inom AI-chips. OpenAI planerar att tillverka sina egna AI-processorer och få större kontroll över leveranskedjor. Nvidia producerar för närvarande över 90% av tillgångarna. OpenAI är känt för att ha köpt över 10 000 enheter. Altman har regelbundet uttryckt oro över chipbrist.

Direktlänk Dela EconoTimes fördjupade 28 januari

OpenAI:s VD söker allianser med Samsung och SK hynix

Sam Altman, VD för OpenAI, besökte Seoul förra veckan för att hålla möten med höga chefer för Samsung Electronics och SK hynix, världens två största tillverkare av minneschips. Besöket väcker spekulationer om att Altman söker allierade för att utmana Nvidia, den ohotade marknadsledaren för AI-chips. För Samsung och SK skulle en eventuell allians ge dem möjlighet att förbättra sin position i den intensiva konkurrensen om nästa generations chips.

Direktlänk Dela The Korea Herald fördjupade 28 januari

OpenAI-chefen kan samarbeta med Samsung och SK Hynix för att tillverka AI-fokuserade halvledarchip

ChatGPT, en AI-driven chatbot skapad av OpenAI, har varit i fokus under det senaste året. OpenAIs VD Sam Altman har rest till Sydkorea för att möta representanter från chip-tillverkarna Samsung och SK Hynix. Det rapporteras att Altman försöker samla in miljarder dollar för att finansiera ett chipföretag där chipfabriker samarbetar med OpenAI. Samsung och SK Hynix tillverkar båda HBM-chip, som används i högpresterande beräkningskretsar som utför de flesta AI-relaterade aktiviteter.

Direktlänk Dela Research Snipers fördjupade 27 januari

OpenAIs VD Sam Altman möter ledare för halvledarindustrin i Sydkorea

Sam Altman, VD för OpenAI, är i Sydkorea för att möta ledare inom halvledarindustrin, särskilt från Samsung Electronics och SK Hynix. Hans besök fokuserar främst på att utforska potentiella partnerskap för hans AI-chipproduktionsföretag. Han planerar att träffa chefer från flera Samsung-divisioner, inklusive System LSI-enheten som designar chips, Samsung Semiconductor som producerar DRAM och 3D NAND-minne, samt Samsung Foundry som bygger chips under kontrakt. Han ska också träffa VD:n för SK Hynix, en betydande minnestillverkare, och ordföranden för SK Group.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 27 januari

Apple testar intern AI-teknik för kommande iOS 18

När iOS 18 lanseras med iPhone 16 i september förväntas det vara Apples första steg in i den banbrytande världen av generativ AI, för att konkurrera med Samsung Galaxy S24 inom det området. 9to5Mac har hittat bevis för att Apple testar artificiell intelligens internt. Företaget arbetar på sin egen modell, kodnamn Ajax, som tidigare avslöjats. Koden inkluderar referenser till ett privat ramverk kallat ”SiriSummarization” som gör anrop till ChatGPT API. Det verkar som att Apple testar Ajax mot två mer etablerade modeller: ChatGPT och FLAN-T5. Apple verkar använda sin egen AI på enheten och jämför sedan resultaten med den molnbaserade ChatGPT.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 27 januari

OpenAI överväger att etablera globalt nätverk för AI-chipproduktion i Sydkorea

OpenAI, skaparen av ChatGPT, kan komma att inrätta ett globalt nätverk för tillverkning av artificiella intelligens (AI) chip-enheter i Sydkorea. Företagets VD, Sam Altman, är rapporterat i landet för att diskutera detta med industriledare och samarbeta med Koreas ledande chipmakare. Altman har redan besökt Samsung Electronics i södra Seoul och träffat Kyung Kye-hyun, som leder chipverksamheten på det koreanska företaget. Detta är OpenAIs VDs andra besök i Korea och han ska även interagera med SK Hynix VD Kwak Noh-jung och SK Groups ordförande Chey Tae-won.

Direktlänk Dela Business World fördjupade 27 januari

Baidus Ernie-bot överstiger 100 miljoner användare

Baidus Ernie-bot har förbättrats avsevärt jämfört med sin onlineversion och är nu inte underlägsen GPT-4, enligt VD Robin Li. I november lanserade företaget Ernie 4.0 och Ernie Bot för att ´uppfinna om´ sina konsument- och företagsprodukter, samt sina egna operationer, och erbjuda AI-drivna upplevelser. Företaget öppnade också sin Ernie API för molnföretag, så att andra kan bygga applikationer. I slutet av december meddelade Baidu att Ernie-bot hade överstigit 100 miljoner användare bara fyra månader efter att företaget släppte sin chatbot till allmänheten. Samsung och Baidu har samarbetat sedan 2019 för att bygga halvledarkretsar i en ny gjuteritjänst.

Direktlänk Dela MediaPost fördjupade 27 januari

Samsung lanserar Galaxy S24 i Kina med Baidus AI-teknik

Samsung har lanserat sin Galaxy S24-serie i Kina, och använder det kinesiska tech-jätten Baidu för att driva dess Galaxy AI-funktioner. Google, vars Gemini-grundmodeller driver Samsungs Galaxy AI-funktioner på västerländska marknader, nämns inte. Istället fokuserade den kinesiska lanseringen på Baidus Ernie, chatboten som lanserades i augusti. AI-översättning, sammanfattning och textformatering finns på den kinesiska versionen av Galaxy S24, liksom realtidsöversättning av samtal och en version av Googles Circle to Search-funktion.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 26 januari

OpenAI:s VD Sam Altman besöker Sydkorea för möten med Samsung och SK Hynix

OpenAI:s VD Sam Altman har anlänt till Sydkorea för att träffa ledarna för chipjättarna Samsung Electronics och SK Hynix. Båda företagen är bland de få globala företag som tillverkar premium High Bandwidth Memory (HBM) chips skräddarsydda för AI-processorer. Altman besökte Samsung Electronics halvledarproduktionslinje i Pyeongtaek och träffade företagets med-VD Kyung Kye-hyun. Under tvådagarsbesöket kommer han också att träffa SK Hynix VD Kwak Noh-jung och ordförande Chey Tae-won. Besöket kan visa sig betydande för AI-industrins framtida lönsamhet, enligt Neil Shah, vice VD för Counterpoint Research.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 26 januari

Samsung Electronics och SK hynix dominerar global HBM-chipmarknad

Sydkoreanska chipstillverkare Samsung Electronics och SK hynix är två av få företag i världen som producerar premium high bandwidth-minneschips (HBM), anpassade för AI-processorer. Deras kombinerade marknadsandel på den globala HBM-marknaden uppgår till mer än 90 procent.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 26 januari

OpenAI:s VD Sam Altman besöker Sydkorea för att diskutera globalt nätverk för AI-chipproduktion

Sam Altman, VD för det amerikanska företaget OpenAI, befinner sig i Sydkorea för att diskutera etableringen av ett globalt nätverk för produktion av artificiella intelligens (AI) chip. Altman syftar till att främja samarbete med ledande sydkoreanska chiptillverkare, inklusive Samsung Electronics och SK hynix, för att göra betydande framsteg på den konkurrensutsatta AI-chipmarknaden, som för närvarande domineras av den amerikanska teknikjätten Nvidia Corp. Samsung Electronics och SK hynix är nyckelspelare på den globala AI-chipmarknaden och har en marknadsandel på mer än 90 procent på den globala HBM-marknaden.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 26 januari

OpenAI:s VD besöker Sydkorea för att diskutera globalt nätverk för AI-chip tillverkning

Sam Altman, VD för amerikanska företaget OpenAI, har besökt Sydkorea för att diskutera möjligheter att etablera ett globalt nätverk för tillverkning av AI-chip med ledande chipstillverkare i landet. Altman besökte Samsung Electronics produktionslinje för halvledare i Pyeongtaek och träffade Kyung Kye-hyun, chef för chipverksamheten på det koreanska företaget. Han ska också träffa SK hynix VD Kwak Noh-jung och SK Group ordförande Chey Tae-won. Altman söker ett nytt partnerskap för att utmana AI-chipmarknaden, som huvudsakligen domineras av amerikanska Nvidia Corp. Sydkoreanska chiptillverkare Samsung Electronics och SK hynix producerar premium HBM-chip för AI-processorer.

Direktlänk Dela Siasat Daily fördjupade 26 januari

Sam Altman, VD för OpenAI, besökte en fabrik för halvledare hos Samsung Electronics i Pyeongtaek, Gyeonggi-provinsen, för att diskutera gemensam utveckling av AI-chip. Han träffade bland annat Kyung Kye-hyun, chef för Samsungs halvledarenhet. Altman förväntades även träffa Samsungs verkställande styrelseordförande Lee Jae-yong, men en kommande rättslig prövning för Lee skapade problem för ett möte. Altman träffade även SK hynix VD Kwak Noh-jung. OpenAI, som tidigare varit beroende av Nvidia, söker nu samarbeten för att minska detta beroende.

The Korea Times fördjupade 26 januari

Mobil AI-marknad förväntas nå $39,91 miljarder 2028

Enligt en ny rapport väntas den mobila AI-marknaden nå en värdering på $39,91 miljarder före utgången av 2028, från dagens värdering på $12 miljarder. Denna tillväxt förutspås drivas av ökad användning av mobila enheter, framsteg inom programvara och innovationer inom naturligt språkbehandling (NLP). Ledande teknikföretag som Samsung, Intel och Qualcomm Technologies har investerat i utvecklingen av mobila AI-lösningar. Rapporten understryker även den ökande efterfrågan på AI inom företagsapplikationer och potentialen för edge computing och IoT-enheter att öka värderingen av mobil AI.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 26 januari

Samsungs Galaxy AI kommer inte till äldre modeller

Samsung meddelade förra veckan att Galaxy AI kommer att släppas för äldre modeller och listade en samling enheter från 2023 som ska få AI-funktionerna under våren. En Samsung-anställd har dock klargjort att endast enheter från 2023 och framåt kommer att få finesserna, åtminstone tills vidare. Galaxy S22-serien kommer därför att vara utan Galaxy AI, och detta beror inte på chippet. Samsung vet ännu inte hur ofta AI-funktionerna kommer att användas av kunder och hur mycket resurser användningen kommer att ta upp i molnet och lokalt.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 26 januari

Samsung införlivar AI i sina kommande Galaxy S24-enheter

Samsung planerar att lägga till en mängd nya AI-funktioner i sina kommande Galaxy S24-enheter. Dessa inkluderar liveöversättning, nya Google-sökverktyg och förbättrade foto- och videoredigeringsfunktioner. En av de mest framstående funktionerna är ´Circle to Search´, utvecklad i samarbete med Google, som låter användare söka på Google genom att rita en cirkel runt något på skärmen. Andra funktioner inkluderar ´Live Translate´ för realtidsröst- och textöversättningar, ´Generative Edit´ för bildredigering och ´Chat Assist´ för att hjälpa användare att formulera texter. Samsung har dock sagt att dessa AI-funktioner endast kommer att vara gratis till slutet av 2025.

Direktlänk Dela Inverse fördjupade 25 januari

Samsung introducerar Galaxy S24-serien med AI-drivna funktioner

Samsung presenterade Galaxy S24-serien - Galaxy S24, S24 Plus och S24 Ultra - vid Galaxy Unpacked-evenemanget den 17 januari. Serien betonar den kraftfulla Galaxy AI-sviten, en uppsättning verktyg som förbättrar användarupplevelsen med funktioner som liveöversättning för samtal och meddelanden, AI-drivna textsummeringar och fotoredigeringsverktyg, samt en innovativ ´Circle to Search´-funktion, drivs av Google. Samsung har också förbättrat kommunikationen med AI-drivna lösningar för flerspråkiga interaktioner och introducerat Note Assist, en AI-driven funktion integrerad i Samsung Notes-appen.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 25 januari

Apples framtida iPhones kommer att använda inbyggd AI istället för molnbaserad

Apple planerar att inte använda molnbaserad AI för sina framtida iPhones, utan kommer att köra generativa AI-modeller med inbyggd hårdvara, på själva iPhone. Företaget har gjort en rad förvärv av AI-företag, anställt personal och gjort hårdvaruuppdateringar som kommer att införliva AI i nästa generation av iPhones. Apple har sedan 2017 förvärvat 21 företag inom AI, och det senaste förvärvet var det Kalifornien-baserade start-up-företaget WaveOne, som arbetar med AI-driven videokomprimering. Apple har rapporterat att de spenderar miljoner per dag på flera AI-projekt, inklusive AI-drivna text-, röst- och bildverktyg.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 25 januari

Rapport undersöker nuvarande status och framtida trender för AI inom Fintech

En rapport undersöker den nuvarande statusen och analyserar framtida trender för AI (Artificiell Intelligens) inom Fintech-marknaden. Rapporten utforskar tillgängliga marknadsmöjligheter och bedömer marknaden utifrån tillgängliga data. Den ger grundläggande analys och bestämmer nuvarande produktion och framtida efterfrågan på produkter och tjänster. Nyckelspelare inom AI inom Fintech-marknaden inkluderar Microsoft Corporation, Google LLC, IBM Corporation, Intel Corporation, Inbenta Technologies, Nuance Communications Inc., Complyadvantage.Com, Salesforce.Com Inc., Amazon Web Services och Samsung Group.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 25 januari

Recension av Samsung Galaxy S24 Ultra: Kraftfull men överväldigande

Samsung Galaxy S24 Ultra har testats i en vecka och trots att den på papperet är mycket kraftfullare och imponerande än sina föregångare, kan dess många funktioner kännas överväldigande. Telefonen har fler inställningar och knappar än någonsin, inklusive nya AI-verktyg som ´skrivstil´ och ´stavning och grammatik´-kontroll, samt en inbyggd översättningsapp. Den har också en uppgraderad kamera med 5x telefoto som nu har en 50MP-sensor. Trots detta kan telefonens storlek och vikt vara problematisk för vissa användare. Den nya telefonen kostar RM6,799, vilket är en betydande ökning från S23 Ultra´s debutpris på RM5,699.

Direktlänk Dela Vulcan Post fördjupade 24 januari

Google planerar att integrera AI-uppgraderingar i meddelandeplattformen för Android-användare

Enligt rapporter väntar en gratis AI-uppgradering på Android-användare, vilket kan innebära nya förbättringar för Google Messages, Google Bard och annonsdriven AI-sökning. Google planerar att introducera en banbrytande AI-uppgradering genom att direkt integrera Googles LLM (LaMDA Language Model) i meddelandeplattformen. Detta lovar ChatGPT-liknande enkelhet förinstallerad på varje Android-smartphone. Dessutom avslöjar nyligen dekompilerade uppgifter att Bard, Googles AI-språkmodell, ska integreras i plattformen. Detta syftar till att hjälpa användare med att skriva meddelanden, översätta språk, identifiera bilder och utforska sina intressen. Bard förväntas göra sin debut i Google Messages någon gång 2024.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 23 januari

AI-startup ElevenLabs når enhörningsstatus med 1,1 miljarder dollar i värdering

AI-startupen ElevenLabs, känt för sin text-till-tal AI-drivna röstgenerering, har uppnått enhörningsstatus efter att ha lyft 80 miljoner dollar i en serie B-finansieringsrunda. Detta resulterade i en värdering på 1,1 miljarder dollar, en betydande ökning från företagets tidigare värdering på 100 miljoner dollar. Finansieringsrundan leddes av venturekapitalföretaget Andreessen Horowitz och inkluderade även Sequoia Capital, Smash Capital samt investeringar från tidigare GitHub VD Nat Friedman och tidigare Uber-investeraren Daniel Gross. ElevenLabs planerar att använda de nya medlen för att befästa sin position som global ledare inom röst-AI-forskning och produktimplementering.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 23 januari

HBM-marknaden förväntas fördubbla sin omsättning till 2025

HBM-marknaden förväntas fördubbla sin omsättning till 2025, drivet av nästa generations AI-GPU:er som använder den senaste HBM-minnet. Detta inkluderar HBM3, HBM3e och snart nästa generations HBM4-minnesstandard. På grund av AI-GPU:ernas dominans förväntas HBM-minnesverksamheten fördubbla sin marknadsomsättning i takt med att fler och fler nästa generations AI-GPU:er släpps. Marknadsanalysföretaget Gartner rapporterar att HBM-marknaden kommer att skjuta upp till $4,976 miljarder i omsättning till 2025, vilket är nästan dubbelt så mycket som HBM-omsättningen 2023.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 23 januari

Samsung lanserar Galaxy S24-serien med inbyggd AI

Samsung har lanserat sin nya flaggskeppsserie av telefoner, Galaxy S24, S24+ och S24 Ultra, vid sitt Unpacked event i San Jose, Kalifornien. Telefonerna har inbyggd artificiell intelligens (AI) i form av Samsungs Galaxy AI, som är baserad på Googles Gemini stora språkmodell (LLM). AI-funktionerna är inriktade på skrivande, fotografering och kommunikation, vilket är tillgängligt och synligt för mainstreamkonsumenter i deras dagliga liv. Samsung använder Googles Gemini LLM för sin Galaxy AI, vilket lägger till ytterligare ett lager i sitt redan komplicerade partnerskap med Google. Galaxy AI kommer också till S23-serien, S23 FE, Z Fold 5 och Flip 5, och Tab S9-serien via OneUI 6.1-uppdateringen senast juni 2024.

Direktlänk Dela Verdict Media fördjupade 22 januari

AI-startup ElevenLabs värderas till över 1 miljard dollar efter att ha samlat in 80 miljoner dollar

AI-startup ElevenLabs har samlat in 80 miljoner dollar i en serie B-finansieringsrunda, vilket rapporteras värdera företaget till över 1 miljard dollar. ElevenLabs sa att finansieringsrundan var samordnad av Andreessen Horowitz, Nat Friedman, Daniel Gross, och stöttad av Sequoia Capital, Smash Capital, SV Angel, BroadLight Capital och Credo Ventures för att stärka sin position som ledare inom röst AI. Företaget avslöjade inte en värdering men en rapport från Reuters, som citerar en person bekant med ärendet, noterade att rundan värderade företaget till 1,1 miljarder dollar, vilket gör det till en enhörning. Företagets produkter låter användare konvertera text till tal online med sin AI-röstgenerator och skapa naturliga AI-röster direkt på vilket språk som helst. Företaget har också ett AI-verktyg som låter användare skapa sin AI-röstklon från bara några minuters ljud. ElevenLabs noterade att dess teknik används av anställda på 41% av Fortune 500-företagen. Förutom finansieringsmeddelandet avslöjade ElevenLabs också flera nya produktutvecklingar, som kommer att lanseras under de kommande veckorna.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 22 januari

Google Pixel 8 leder loppet för generativ AI i mobiltelefoner

Google Pixel 8 har inlett kapplöpningen för generativ AI i mobiltelefoner. Enheten lanserades förra året, med AI som en av försäljningspunkterna. Detta var före lanseringen av Samsungs S24-serie. Generativa AI-funktioner är en nyare tillägg till mobiltelefoner, men i själva verket har AI länge varit en integrerad del av uppgifter som röstigenkänning, översättning och bildbehandling. För fotointresserade hjälper Pixel 8 till att skapa en perfekt bild av en grupp människor. Den använder AI för att låta dig byta ut en persons ansikte med ett annat skott av deras ansikte, från en annan bild i samma fotoserie.

Direktlänk Dela Tech Economy Nigeria fördjupade 22 januari

Google planerar att lansera Bard Advanced AI chatbot, Samsung bland de första att testa

I december förra året meddelade Google att de skulle lansera Bard Advanced AI chatbot, som kommer att drivas av det mest kraftfulla Gemini Ultra LLM, i början av 2024. Nu har en ny rapport avslöjat Bard med stöd för Bard Advanced. Enligt rapporten uppstod ett fel som påverkade Bard på torsdagen som för tidigt visade att nästa version av Bard kommer att stödja Bard Advanced. Samsung kommer att vara en av de första partnerna att testa Gemini Ultra. För närvarande kör Bard Gemini Pro, baserat på GPT 3.5, medan Gemini Ultra förväntas överträffa GPT 4-standarder i prestandatest.

Direktlänk Dela SamMobile fördjupade 22 januari

AI-chip blir allt mer populära bland teknikföretag

Artificiell intelligens (AI) enheter har blivit en trend hittills i år. Elektroniktillverkare marknadsför nu vad de historiskt sett har kallat för datorchips som ´AI-chips´ och deras enheters AI-förmågor. Microsoft var ett av de första företagen att tillkännage sin första generation av AI-datorer och de tog det ett steg längre genom att lägga till en ny knapp till sina tangentbord dedikerade till sin AI-assistent ´copilot´. Nvidia har också tillkännagivit en ny linje av ´Super´ grafikkort som är bättre på att hantera AI-uppgifter. Nvidia samarbetar också med flera ledande PC-tillverkare som Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo, MSI, Razer och Samsung för att introducera bärbara datorer som är ´AI-ready´ och har dessa nya kort. Dessa bärbara datorer förväntas börja levereras denna månad.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 22 januari

OpenAI:s VD Sam Altman samlar miljarder för att tillverka halvledare

OpenAI:s VD Sam Altman har samlat miljarder dollar från globala investerare för att sätta upp ett nätverk av fabriker för att tillverka halvledare. Han har diskuterat med flera stora potentiella investerare i hopp om att samla in de massiva belopp som krävs för att bygga fabriker. Det rapporteras att Altman skulle arbeta med världens bästa chip-tillverkare och att fabriksnätverket skulle vara globalt. Altman är medveten om att det kommer en framtida AI GPU-brist, då företag som NVIDIA, AMD och Intel inte kan få dem tillräckligt snabbt.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 22 januari

Mobil AI-marknaden förväntas nå 39,91 miljarder dollar till 2028

Integrationen av artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) i mobila enheter har katalyserat en revolution och format riktningen för mobil AI-marknaden. Marknaden för mobil AI uppskattades till 12,18 miljarder dollar 2023 och förväntas nå 39,91 miljarder dollar 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 26,78% under prognosperioden. Denna tillväxt drivs av flera nyckelfaktorer. Programvarusegmentet leder utvecklingen, med tekniker som Natural Language Processing (NLP) och maskininlärningsalgoritmer som spelar en central roll. Marknadens bana påverkas avsevärt av stora investeringar i AI-startups från teknikjättar som Qualcomm Technologies, Samsung Electronics och Intel Corporation. Efterfrågan på AI i företagsapplikationer framträder som en stark katalysator för marknadstillväxt. Dessutom förväntas den globala penetrationen av smartphones nå 4 miljarder användare 2025, vilket gör integrationen av AI-teknik i dessa enheter alltmer allmän.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 22 januari

Samsungs nya Galaxy S24-serie lanserar med AI-funktioner

Samsungs nya Galaxy S24-serie av telefoner är fulla av nya AI-funktioner. Verktygen är en del av Galaxy AI, en serie funktioner och verktyg som kan utföra olika uppgifter för att förenkla vardagliga aktiviteter, hjälpa till med produktivitet och skapa innehåll. Galaxy AI är Samsungs försök att förbättra sin S24-serie med programfunktioner som drivs av generativ AI. Samsung och dess konkurrenter satsar på att AI kan ge nytt liv åt den stagnerande smartphoneindustrin. Galaxy 24, S24 Plus och S24 Ultra har alla Galaxy AI, som Samsung beskriver som en ´omfattande mobil AI-upplevelse´.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 21 januari

Samsungs äldre telefoner får AI-funktioner

Samsung har lanserat sin nya flaggskeppstelefon, Galaxy S24, vid sitt Unpacked 2024-evenemang idag. Även om det inte fanns alltför många överraskningar kring de nyaste enheterna, fanns det lite oväntade nyheter om äldre telefoner - de kommer att få ta del av AI-funktionerna. AI-funktioner var en stor säljpunkt för den nya S24, inklusive en generativ redigeringsfunktion liknande Google´s Magic Editor, liveöversättning, chattassistans som erbjuder olika toner för vad du skriver, transkription och sammanfattning av röstmeddelanden, och mer. En del av dessa AI-funktioner är inbyggda i telefonen själv och kräver den specifika hårdvaran, men några av dem är molnbaserade och behandlas inte på S24. Du behöver den nyaste enheten för att dra full nytta av alla funktioner, men vissa AI-funktioner, säger Samsung, kommer till äldre enheter. Detta inkluderar S23-serien, S23 FE, Z Fold 5, Z Flip 5 och Tab S9-serien. De nya funktionerna förväntas anlända någon gång före juni. Det är inte klart vilka funktioner som kommer, men det skulle vara de molnbaserade, som fotoredigering - på samma sätt som Google tog Magic Erase till äldre enheter. Tyvärr finns det en hake. Funktionerna kommer endast att vara tillgängliga gratis, säger Samsung, fram till slutet av 2025. Det är inte klart om användarna kommer att debiteras för tillgång till funktionerna vid den tidpunkten eller om de bara kommer att försvinna. Hur som helst, att ha de mycket omtalade AI-funktionerna i cirka ett och ett halvt år kommer att vara ett välkommet tillskott för Galaxy-användare, och kanske vara tillräckligt för att uppmuntra dem att uppgradera eller betala när tiden kommer.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 21 januari

Samsung avslöjar nya Galaxy S24-serien, kan börja ta betalt för AI-funktioner

Samsung har avtäckt sin nya Galaxy S24-serie, inklusive S24 Ultra, S24 Plus och S24, vid sitt Unpacked-event. Telefonerna har en ny och elegant design, smarta funktioner och Galaxy AI, en AI-driven upplevelse designad för att förbättra intelligensen och effektivisera den mobila användarupplevelsen. Galaxy AI-upplevelsen är för närvarande gratis på dessa telefoner och det finns planer på att leverera den till äldre modeller, men Samsung kan komma att ta betalt för denna tjänst i framtiden. Enligt en rapport från Android Central, kommer Galaxy AI vara tillgängligt gratis på stödda enheter fram till slutet av 2025.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 20 januari

Google förbereder ´Bard Advanced´, en rival till OpenAIs ChatGPT

Google förbereder en uppgradering av sin chatbot Bard, som kommer att kallas ´Bard Advanced´. Enligt företaget kommer den att drivas av Gemini Ultra. 9To5Google har nyligen upptäckt tecken på att företaget kan erbjuda bättre svar på komplexa frågor i Bards användargränssnitt. Bard Advanced kommer att erbjuda ´bättre svar´ och förbättrade svar på ´komplexa´ frågor. Bard kör för närvarande på Gemini Pro, som konkurrerar direkt med GPT 3.5. Google hävdar att Gemini Ultra överträffar den senaste GPT-4 i flera jämförelser. Google tillkännagav sin Gemini-modell för användare i december 2023.

Direktlänk Dela Dainik Jagran fördjupade 20 januari

Google lanserar Bard Advanced AI Chatbot för ´Komplexa, bättre svar´

Google har meddelat lanseringen av Bard Advanced AI chatbot, som drivs av Gemini Ultra stora språkmodell, i början av 2024. Bard Advanced kommer att erbjuda mer komplexa och bättre svar jämfört med den ursprungliga Bard. Det finns spekulationer om att Bard Advanced kan vara en betalversion, potentiellt kopplad till Google One-prenumeration. Vid Galaxy Unpacked-evenemanget meddelade Google att Samsung kommer att vara en av de första partner att testa Gemini Ultra innan det blir tillgängligt för utvecklare och företagskunder senare i år.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 20 januari

Google kommer att tillhandahålla ´komplexa, bättre svar´ med Bard Advanced

Google planerar att tillhandahålla ´komplexa, bättre svar´ med Bard Advanced, som ger användare tillgång till de bästa modellerna och funktionerna. Bard Advanced kommer att positioneras för att erbjuda ´komplexa, bättre svar´, medan den ursprungliga Bard kommer att användas för ´enklare, snabbare svar´. Google släppte Gemini Pro för att konkurrera med GPT 3.5, och Bard Advanced, som drivs av Gemini Ultra, förväntas slå OpenAI´s GPT-4 i många tester. Samsung kommer att vara en av de första partner att testa Gemini Ultra innan det blir tillgängligt för utvecklare och företagskunder senare i år.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 20 januari

OpenAI-chefen Sam Altman planerar att bygga AI-chipfabriker

OpenAI:s VD Sam Altman planerar att samla in ´miljarder´ för att etablera en kedja av AI-chipfabriker. Han tror att det finns en gräns för vad industriledande gjuterier som TSMC, Intel och Samsung kan göra när det gäller att tillverka AI-centrerade chip i framtiden. Detta är anledningen till att han vill etablera ett ´nätverk av AI-chipfabriker´. Detta skulle placera OpenAI i direkt konkurrens med jättar som Google, Microsoft och Amazon. Altman är redan i diskussioner med investerare som Abu Dhabi-baserade G42 och SoftBank Group.

Direktlänk Dela The Paradise fördjupade 20 januari

OpenAI:s VD Sam Altman siktar på att etablera halvledartillverkningsanläggningar

OpenAI:s VD Sam Altman planerar att använda insamlade medel för att etablera en serie halvledartillverkningsanläggningar. Altman har diskuterat med potentiella investerare för att säkra de betydande medel som krävs för att etablera dessa anläggningar. G42 i Abu Dhabi och Japans SoftBank Group är i tidiga diskussioner med Altman. Intel, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co och Samsung Electronics listades som potentiella samarbetspartners för OpenAI. Meta VD Mark Zuckerberg meddelade också att företaget planerar att investera mycket i specialiserade datorchips för att bygga och leverera nya generativa AI-modeller och produkter.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 20 januari

OpenAI:s VD söker miljarder för chipföretag

OpenAI:s VD Sam Altman söker rapporterat miljarder dollar för ett banbrytande chipföretag. Altman planerar att använda pengarna för att etablera ett nätverk av fabriker över hela världen som är dedikerade till tillverkning av halvledare. Fabrikerna som Altman eftersträvar förväntas samarbeta med ledande chiptillverkare. Altman har diskuterat med potentiella investerare, inklusive framstående enheter som Abu Dhabi-baserade G42 och Japans SoftBank Group. Nyckelspelare inom halvledarindustrin, som Intel, taiwanesiska chipmakaren Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) och Samsung Electronics, övervägs som potentiella partner för OpenAI i detta ambitiösa företag.

Direktlänk Dela Business World fördjupade 20 januari

Sam Altman siktar på att skapa chipfabriker

Sam Altman, VD för OpenAI, har som mål att etablera fabriker dedikerade till halvledare, en viktig komponent för artificiell intelligens (AI) teknologi. Altman har diskuterat möjligheten att få ekonomiskt stöd från teknikföretaget G42 och söker 8-10 miljarder dollar. SoftBank är ett annat företag han rapporteras ha pratat med. Flertalet chipfabriker skulle upprättas som en del av Altmans globala halvledarsatsning, med samarbete från andra företag. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., Samsung och Intel identifieras som möjliga samarbetspartners.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 20 januari

OpenAI-chefen Sam Altman planerar att bygga AI-chipfabriker

OpenAI:s VD Sam Altman rapporteras försöka samla in pengar för att bygga halvledarproduktionsanläggningar för att tillverka processorer för artificiell intelligens (AI). Han tror att AI-teknologier kommer att bli tillräckligt utbredda för att stödja sin egen halvledarförsörjningskedja i framtiden. Ett sådant företag skulle konkurrera mot aktörer som Intel, TSMC och Samsung Foundry. OpenAI, som för närvarande använder Nvidias A100 och H100 GPU:er för sin populära Chat GPT-tjänst, har undersökt möjligheter att utveckla sina egna AI-processorer.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 20 januari

Samsung lanserar Galaxy S24-serien med förbättringar inom kamera och generativ AI

Samsung har nyligen avtäckt sin senaste flaggskeppsserie, Galaxy S24, Galaxy S24+ och Galaxy S24 Ultra, med priser från $800, $1 000 och $1 300 respektive. Samsung lutar sig kraftigt mot AI i dagens lansering, med tekniken som kommer att fortsätta att ockupera mer utrymme framöver, effektivt i kölvattnet av förra årets generativa AI-explosion. I S24-serien är dessa förbättringar främst inriktade på bildredigering. Dessutom kommer S24 att få Circle for Search i samarbete med Google, vilket utlöser en Google-sökning på ordet när en del av texten cirkuleras med ett finger eller S-Pen. Enheten kommer att utnyttja Googles husmodell, Gemini Pro, för att leverera bättre sammanfattande funktioner. AI används inte bara i efterproduktionen denna gång, utan kommer även att spela en roll i själva bilderna, och fortsätter en push för ökad beräkningsfotografi.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 19 januari

AI-driven metod för att automatisera upptäckten av varumärkesrelaterade funktioner i produktdesign

Forskare vid Carnegie Mellon University har introducerat en helt automatiserad djupinlärningsarkitektur som kan identifiera visuella varumärkesrelaterade funktioner. Modellen, kallad BIGNet (Brand Identification Graph Neural Network), tränas med SVG-bilder av produkter och kan identifiera varumärkeskonsistens i tusentals kurvor i produktbilden. Forskarna testade BIGNet på olika produkter, till exempel populära mobiltelefonmärken som Apple och Samsung, och modellen hade en 100% noggrannhetsgrad i att skilja mellan de två. Forskarna hoppas utveckla modellen för att identifiera mer än bara varumärkesidentitet.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 19 januari

OpenAI:s Sam Altman söker miljarder för att bygga nätverk av chipfabriker

OpenAI:s Sam Altman, som tidigare försökte samla in miljarder dollar i nya investeringar, planerar nu att bygga ett stort nätverk av chipframställningsanläggningar. Altman försökte tidigare samla in pengar i Mellanöstern för ett nytt företag som skulle utmana NVIDIAs dominans inom AI-chip. Detta företag skulle inte bara erbjuda ett lågkostnadsalternativ till NVIDIA utan också kraftigt minska OpenAI:s kostnader för att skaffa chip. Nu rapporterar Bloomberg att Altman specifikt siktar på att etablera ett nätverk av dedikerade fabriksenheter genom att söka enorm finansiering från globala investerare, inklusive Abu Dhabis G42 och Japans SoftBank.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 19 januari

Google och Samsung utvecklar AI-funktioner för meddelandeappar

Google arbetar på ett verktyg kallat Google Bard i sin Messages-app, som liknar Samsungs Chat Assist-funktion i Galaxy S24. Google Bard kan hjälpa användare att skriva meddelanden, identifiera bilder, göra bokrekommendationer, skriva gåtor och föreslå recept baserat på ingredienser. Dock lagras informationen i upp till tre år och är inte änd-till-änd-krypterad. Samsungs Chat Assist används för att översätta text eller justera tonen eller grammatiken i skrivandet. Båda verktygen har sina unika användningsområden och det verkar möjligt att använda dem i tandem.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 19 januari

Google Lens förbättrar sin multisökfunktion för mer detaljerade sökningar

Google Lens har förbättrat sin multisökfunktion, vilket gör det möjligt för användare att utföra mer detaljerade och omfattande sökningar med bilder. Till exempel kan användare ta ett foto av ett par röda skor och lägga till ordet ´blå´ i sökningen för att visa samma stil av skor i blå färg. Den nya funktionen tillåter mer komplicerade modifierare att läggas till i en bildsökning. Google har börjat rulla ut förbättringarna till alla Google Lens-användare i USA och kommer snart att lansera den globalt.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 19 januari

Nya funktioner för Samsung Galaxy S24 och andra högkvalitativa Android-smartphones

Funktionerna först presenterades under Samsungs Unpacked-evenemang tidigare denna vecka och kommer att komma till Galaxy S24-smartphone-sortimentet som lanseras senare denna månad. De kommer också att lanseras på ett fåtal andra högkvalitativa Android-smartphones, inklusive Pixel 8 och Pixel 8 Pro, från och med den 3 januari.

Direktlänk Dela Nine News fördjupade 19 januari

Samsung Galaxy S24-serien: AI, kreativitet, prestanda och hållbarhet

Nu när vi har Samsung Galaxy S24 i våra händer kan vi se vad Galaxy AI har att erbjuda. Denna AI fungerar som din butler för bättre kommunikation och informationshämtning. Det finns mycket att gräva i här. Från Live Transcribe och Interpreter-funktionerna för att hantera språkbarriärer. Eller du kan använda Circle to Search-funktionen så att du kan referera till saker med ett svep. Detta visar att det bara är början på vad Galaxy AI har att erbjuda. Varje dag blir något nytt med Galaxy AI och dess svit av nya funktioner. Du kan använda Chat Assist för att hitta rätt ton i ditt arbete när du skapar det perfekta meddelandet. Note Assist-funktionen i Samsung Notes kan hjälpa till med AI-genererade sammanfattningar. Circle to Search lägger också till ett nytt element i vardagen, att inte behöva gå igenom flera steg när du letar efter en specifik artikel i ett foto! ProVisual Engine driver alla de coola AI-tricken under S24:s huva. Dess nya AI-verktyg är i centrum för att se till att du får ut det mesta av dina foton och videoklipp. Medan Nightography-läget har AI-drivna förbättringsverktyg som låter dig fånga ögonblicket oavsett ljus. Galaxy S24-serien utmärker sig inte bara inom kreativitet utan också inom prestanda. Utrustad med Snapdragon 8 Gen 3 Mobile Platform och adaptiva uppdateringsfrekvenser erbjuder enheterna en oöverträffad spel- och multitaskingupplevelse. Den livfulla displayen, med en topp ljusstyrka på 2,600nit, och designförbättringar bidrar till en mer uppslukande visningsupplevelse. Säkerhet och integritet prioriteras genom Samsung Knox, som ger försvarsgradigt skydd och användarkontrollerade AI-inställningar. Serien omfamnar miljömässig hållbarhet genom att införliva återvunna material i sina komponenter, vilket sätter nya standarder för miljövänlig design. Samsungs engagemang för förlängda produktlivscykler, OS-uppgraderingar och säkerhetsuppdateringar understryker varumärkets engagemang för hållbarhet. Samsung Galaxy S24-serien står som en holistisk framsteg inom mobilteknik, genom att sömlöst integrera AI, kreativitet, prestanda, säkerhet och hållbarhet. Det speglar Samsungs innovation inom den digitala sfären och dess engagemang för att ge användarna en omvandlande, ansvarsfull och framtidssäker mobilupplevelse.

Direktlänk Dela Phandroid fördjupade 19 januari

Samsungs AI-verktyg kan användas för att dölja vattenmärket som visar att du använder Samsungs AI-verktyg

Samsungs AI-verktyg kan användas för att dölja att du använder Samsungs AI-verktyg. Detta upptäcktes när någon insåg att det var enkelt att använda Samsungs AI-verktyg för att dölja vattenmärket som ska visa att du använder Samsungs AI-verktyg. Samsung avslöjade inte bara sin nya flaggskepps-smartphone-serie under onsdagens Galaxy Unpacked-evenemang, utan också en mängd nya AI-aktiverade funktioner som kommer att finnas tillgängliga på de nya enheterna. Dessa inkluderar verktyg som ´Generative Edit´, som kan sakta ner videor genom att generera extra ramar och till och med ta bort reflektioner på foton tagna genom fönster. Samsung lägger till ett subtilt vattenmärke i hörnet av bilden för att tydligt märka bilder som har förbättrats eller redigerats med AI, men det visar sig att det är lika lätt att ta bort det vattenmärket med exakt samma metod.

Direktlänk Dela Dunya News fördjupade 18 januari

Samsungs AI-verktyg kan enkelt ta bort egna vattenstämplar

Det har upptäckts att det är lätt att använda Samsungs AI-verktyg för att dölja vattenstämpeln som ska visa att du använder Samsungs AI-verktyg. Under Samsungs Galaxy Unpacked-evenemang avslöjades inte bara företagets nya flaggskeppssmartphone, utan också en rad nya AI-funktioner som kommer att finnas på de nya enheterna. Samsung lägger till en subtil vattenstämpel för att tydligt märka bilder som har förbättrats eller redigerats med AI, men det visar sig att det är lika lätt att ta bort den vattenstämpeln med samma tillvägagångssätt. Användaren Razar_the_Raven delade en video där vattenstämpeln lätt kan raderas med några skärmtappar och skribbler med Samsungs äldre ´Object Eraser´-verktyg.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 18 januari

Samsungs nya Galaxy AI kommer också till äldre modeller

En av de största nyheterna från Samsungs presentation av deras nya S24-serie var introduktionen av Galaxy AI, en artificiell intelligens baserad på Googles senaste språkmodeller, Gemini Nano och Pro. Galaxy AI kommer att kunna assistera användare på olika sätt, inklusive att skriva meddelanden och sammanfatta ljudinspelningar. Galaxy AI kommer inte att vara exklusivt för de nya modellerna, utan kommer också att lanseras på flera äldre telefonmodeller, inklusive Galaxy S23-serien, Galaxy S23 FE, Galaxy Z Fold 5 och Flip 5, och Galaxy Tab S9-serien inom första halvåret 2024.

Direktlänk Dela Gamereactor Sweden fördjupade 18 januari

Google förbereder sig för fler uppsägningar i år

Google VD Sundar Pichai varnar sina anställda för ytterligare uppsägningar i år då företaget omfördelar resurser mot artificiell intelligens. Pichai meddelade anställda att teknikjätten skulle ´ta bort lager [av sin arbetsstyrka]´ detta år för att frigöra medel för ´att investera i...[företagets] stora prioriteringar´. Kostnadsbesparingarna kommer när företaget kämpar för ledningen i en AI-vapenkapplöpning. Förra månaden lanserade teknikjätten Gemini, den ´största uppgraderingen hittills´ till sin AI-chattbot Bard. Företaget har också åtagit sig att investera 2 miljarder dollar i OpenAI-konkurrenten Anthropic.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 18 januari

Samsungs nya Galaxy S24 Ultra kan översätta telefonsamtal i realtid

Samsung har nyligen lanserat Galaxy S24 Ultra, en av tre nya telefoner, som kan översätta telefonsamtal i realtid. Denna funktion är en del av Galaxy AI, som också inkluderar funktioner som att formatera eller sammanfatta anteckningar, söka efter objekt i bilder och skriva om textmeddelanden i en annan ton. Samsung samarbetar med Google för att utveckla tekniken bakom några av dess nya AI-funktioner. Galaxy S24 Ultra kostar $1,300 och kommer att finnas tillgänglig för försäljning den 31 januari. Dessa funktioner kommer också att finnas tillgängliga för Galaxy S23-serien genom en uppdatering.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 18 januari

Microsoft lägger till AI och sökalternativ i Edge skärmdumpsverktyget

Microsoft planerar att lägga till flera AI- och sökalternativ till skärmdumpsverktyget i webbläsaren Edge. Funktionerna inkluderar en genväg för att chatta med Copilot, en textdetektor och sökalternativ för bilder och text med Bing. Samsung har nyligen meddelat liknande funktioner för sina flaggskeppssmartphones, men använder Google istället för Bing för sökfunktionen. Microsofts VD Satya Nadella har lovat att alla företagets produkter kommer att ha AI i någon form, vilket ofta inkluderar en version av Copilot. Microsoft verkar också skifta bort från Bing-varumärket när det gäller AI-produkter och tjänster.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 18 januari

Diskussion om Outlookgate, Copilot Pro, PC-försäljning, Windows 11 och mer

Leo, Richard och Paul diskuterar Outlookgate, Copilot Pro, försäljning av PC, Windows 11, nya uppdateringar för Windows 10, Xbox med mera. Diskussionen inkluderar också frågor om integritet och Big Techs överträdelser, med fokus på Outlook som beskrivs som ett ´övervakningsverktyg för riktad annonsering´. De tar upp ämnen som EU:s nya integritets- och grindvaktregler, Epic v. Apple överklaganden, Google och Apples tjänster, Microsofts molntjänster och mer. Dessutom diskuterar de Microsofts och Vodafones partnerskap, Windows 11 PC-försäljning för 2023 och Microsofts nya väderupplevelse på låsskärmen.

Direktlänk Dela Thurrott fördjupade 18 januari

Samsungs nya Galaxy S24 kommer med Google Clouds AI-teknik

Samsungs senaste flaggskepp, Android-smarttelefonen Galaxy S24, kommer att innehålla förbättringar med artificiell intelligens (AI), tack vare ett flerårigt partnerskap med Google Cloud. Google Clouds multimodala modell, Gemini Pro, samt Imagen 2 på Vertex AI, kommer att implementeras i Galaxy S24-enheter. Detta gör Samsung till den första Google Cloud-partnern att tillhandahålla Gemini Pro på Vertex AI till konsumenter. Gemini kan kombinera text, kod, bilder och video, och kommer att generera sammanfattningar över Notes, Voice Recorded och Keyboard på Galaxy S24-enheter.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 18 januari

Samsung bekräftar att nya AI-funktioner kommer till äldre Galaxy-enheter

Samsung har bekräftat att de nya AI-funktionerna för Galaxy kommer att komma till förra årets Galaxy-flaggskeppstelefoner, inklusive Galaxy S23-serien och Galaxy Z Fold5 och Galaxy Z Flip5. AI-funktionerna kommer också att överföras till surfplattor, inklusive förra årets Galaxy Tab S9-serie. Funktionerna bör anlända under första halvåret med OneUI 6.1-uppdateringen. Galaxy AI, drivet av Googles Gemini-modeller, inkluderar nya AI-drivna text-, bild- och videoredigeringsverktyg. Samsung har dock meddelat att Galaxy AI-funktionerna endast kommer att vara gratis fram till slutet av 2025.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 18 januari

Samsung satsar stort på AI med lanseringen av Galaxy S24 och Galaxy Ring

Samsung satsar stort på artificiell intelligens (AI) för att återfå sin position som världens ledande smartphone-tillverkare. Företaget lanserar sin senaste flaggskeppsproduktfamilj, Galaxy S24-serien, som inkluderar AI-förbättringar från både Samsung och Googles moderbolag Alphabet Inc. Dessa inkluderar bland annat en live-översättningsfunktion för samtal och ett nytt sökverktyg. Samsung avslöjade också sin kommande hälsoövervakningsenhet, Galaxy Ring, som är tänkt att utmana Apples dominans inom hälso-tech-sektorn. Samsung samarbetar med Google, Microsoft och Qualcomm för att stärka sin AI-satsning.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 18 januari

Samsung och Qualcomm lanserar Galaxy S24-serien med avancerad AI

Samsung och Qualcomm har lanserat Samsung Galaxy S24-serien, som drivs av Qualcomms Snapdragon 8 Gen 3 Mobile Platform. Lanseringen markerar en milstolpe i det strategiska partnerskapet mellan de två företagen. Den nya serien introducerar Galaxy AI, som utnyttjar Snapdragon 8 Gen 3 för att möjliggöra omfattande och personliga AI-upplevelser. Chris Patrick, Senior Vice President och general manager för mobilhandenhet på Qualcomm Technologies, och Inkang Song, VP och chef för teknikstrategiteamet på Samsung Mobile, uttryckte stolthet över partnerskapet och framstegen.

Direktlänk Dela TelecomTV fördjupade 18 januari

Samsung presenterar Galaxy S24-serien med AI-drivna funktioner

Samsung avtäckte på onsdag (17 januari) Galaxy S24-serien, företagets nya premiumsmarttelefoner. De kommer i tre varianter - Galaxy S24, S24 Plus och S24 Ultra. De har stora uppgraderingar vad gäller kamera, processor och mer. Den unika försäljningspunkten för den nya Galaxy S24-serien är den generativa artificiella intelligensen (gen AI)-drivna Galaxy AI-funktionen. Det lovar att leverera den bästa användarupplevelsen jämfört med rivaliserande premiummärkta telefoner på marknaden. Både Googles LLM-modeller kommer att driva Galaxy AI baserat på kraven för en viss uppgift.

Direktlänk Dela Deccan Herald fördjupade 18 januari

Samsung och Google Cloud inleder partnerskap för att ta med AI-teknik till smartphones

Samsung och Google Cloud har meddelat ett flerårigt partnerskap för att introducera Googles generativa AI-teknik till Samsungs smartphone-användare globalt. Detta börjar med Samsung Galaxy S24-serien som presenterades idag på Galaxy Unpacked i San Jose, Kalifornien. Samsung blir därmed den första Google Cloud-partnern att distribuera Gemini Pro och Imagen 2 på Vertex AI via molnet till sina smartphone-enheter. Samsungs användare kommer att kunna dra nytta av sammanfattande funktioner över Notes, Voice Recorder och Keyboard. Galaxy S24-serien kan också dra nytta av Imagen 2, Googles mest avancerade text-till-bild-diffusionsteknik från Google DeepMind hittills.

Direktlänk Dela Shiny Shiny fördjupade 18 januari

Samsungs Galaxy S24-serie kan kräva prenumeration för vissa funktioner efter 2025

Samsung har meddelat att de kommer att uppdatera Galaxy S24-serien i sju år. Dock kommer alla funktioner inte att vara tillgängliga utan kostnad hela tiden. I en fotnot nämner företaget att ´Galaxy AI-funktionerna kommer att tillhandahållas gratis fram till slutet av 2025´. Efter detta antas det att vissa funktioner kommer att kräva en prenumeration. Många av AI-funktionerna drivs av Googles moln, vilket troligen innebär en ökad kostnad som Samsung anser behöver kompenseras.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 18 januari

Samsung kommer att släppa Galaxy AI till över 100 miljoner telefoner

När nya flaggskepp introduceras med nya funktioner är det inte alltid säkert att äldre modeller får samma funktionalitet. Till exempel har Pixel 7 och Pixel 7 Pro inte fått AI-funktionerna från Pixel 8. Samsung kommer dock att släppa Galaxy AI till över 100 miljoner telefoner i år. Många av AI-funktionerna i Galaxy S24-serien kommer att släppas till Galaxy S23-serien, Galaxy S23 FE, Galaxy Fold 5, Galaxy Flip 5 och Galaxy Tab S9-serien under årets första halvår. Det kan hända att fler äldre modeller kommer att få Galaxy AI.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 18 januari

Galaxy S24 kan erbjuda Googles AI-genererade bakgrundsbilder

I december framkom ett rykte att Galaxy S24 kommer att erbjuda Googles AI-genererade bakgrundsbilder. Funktionen nämndes aldrig av Samsung, men enligt Android Authority kan Galaxy S24 faktiskt generera bakgrundsbilder baserat på givna beskrivningar. Användare måste godkänna Googles användarvillkor för generativ AI för att använda AI-bakgrunderna. Funktionen verkar inte vara regionbegränsad eftersom den är tillgänglig i Sverige på Pixel-telefoner.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 18 januari

Samsung lanserar nya Galaxy S24-serien med AI-assisterade samtalsfunktioner

Samsung släpper sina nya Galaxy-telefoner i S24-serien i slutet av månaden. Telefonerna kommer med en 3K-skärm, en uppdateringsfrekvens på upp till 120 Hz och Corning Gorillas skyddsglas. Galaxy S24 och S24 Plus blir båda större med 0,1 tum var. Den största nya funktionen är de AI-assisterade samtalsfunktionerna som kan översätta telefonsamtal i realtid. S24 Ultra använder Snapdragon 8 som systemkrets medan de andra modellerna använder det tidigare slopade Exynos-systemet. Priset för de nya modellerna förväntas vara 1000 kronor dyrare än S23-serien.

Direktlänk Dela SweClockers fördjupade 18 januari

Samsung avtäcker Galaxy S24-serien med AI-funktioner

Samsung presenterade Galaxy S24-serien - Galaxy S24, S24 Plus och S24 Ultra - vid Galaxy Unpacked-evenemanget den 17 januari. Galaxy AI, en omfattande uppsättning verktyg och tjänster, var i fokus. Bland de märkbara funktionerna finns liveöversättning för samtal och meddelanden, gen-AI-drivna verktyg för textsammanfattning och fotoredigering samt en ny Circle to Search-funktion som drivs av Google. Samsung har introducerat flera AI-drivna lösningar för att underlätta flerspråkig kommunikation och har också förbättrat sina bildredigeringsfunktioner med AI.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 18 januari

Samsung lanserar AI-drivna Galaxy S24-enheter

Samsungs nästa generations flaggskepp Galaxy S24-enheter siktar på att ta meddelanden, foton och spel till nästa nivå med artificiell intelligens (AI). På sitt årliga Samsung Galaxy Unpacked-evenemang visade företaget upp sina Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ och Galaxy S24-smartphones, som de säger kommer att inleda nästa era av hur människor använder sina smartphones. Genom att införliva generativ AI i själva enheten, snarare än att förlita sig på molnet, kan Samsung minska fördröjningstiden och erbjuda bättre upplevelser. Dess nya Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 Mobile Platform utnyttjar också generativ AI och dess kraftfulla AI-motor. Många av Samsungs befintliga funktioner får också en AI-boost, inklusive live översättning, realtidsöversättning i 13 språk på tangentbordet, och uppgraderingar till Samsung Notes. Galaxy S24 Ultra har också uppgraderade kamerafunktioner, inklusive ett nytt 5x optiskt zoomobjektiv som arbetar med 50MP-sensorn för att förstora upp till 10 gånger.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 18 januari

Samsung presenterar nya Galaxy S24-serien med förbättrad AI och tekniska specifikationer

Samsung har presenterat sin nya familj av högkvalitativa mobiltelefoner, Samsung Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ och Galaxy S24, vid ett evenemang i San Diego. Enligt det sydkoreanska företaget går det nu helt in i världen av mobiltelefoner med integrerad AI tack vare vissa ändringar i Android, samt vissa förbättringar i dess tekniska egenskaper. Galaxy S24 och Galaxy S24+ får en Exynos 2400-processor, 8 GB RAM respektive 12 GB RAM. Galaxy S24 Ultra kommer exklusivt att ha Snapdragon 8 Gen 3 Galaxy-processor, med särskild uppmärksamhet på NPU dedikerad till artificiell intelligens. Alla de nya Galaxy S24 kommer att säljas i januari i olika färger. Priserna för Spanien börjar på 909 euro för 128 GB Galaxy S24.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 18 januari

Samsung lanserar Galaxy S24-serien med avancerade AI-verktyg

Samsung har lanserat sin Galaxy S24-serie, som inkluderar Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ och Galaxy S24. Alla dessa enheter är utrustade med Galaxy AI, vilket gör att de kan eliminera kommunikationsbarriärer. De nya telefonerna kommer med sju AI-drivna kommunikationsverktyg för att förbättra vardagskommunikationen. Galaxy S24 Ultra är nu utrustad med en 5x optisk zoomlins med en 50MP-upplösning tack vare ProVisual Engine. Användare kan nu redigera sina foton med Galaxy AI-redigeringsverktyg.

Direktlänk Dela iTech Post fördjupade 18 januari

Samsung introducerar ny AI-teknik med S24-serien

Samsung introducerar en ny era av artificiell intelligens (AI) med sin S24-serie, bestående av S24, S24+ och S24 Ultra. Dessa kommer att utrustas med Samsungs nya Galaxy AI. En av de stora funktionerna är liveöversättningar under samtal, vilket fungerar både online och offline. Användare kan ställa in vilka språk som talas och vad det ska översättas till. Det finns också en app för liveöversättningar personligen. Dessutom kan texter enkelt översättas med Galaxy AI och en funktion som låter användare ändra tonen på sina meddelanden. Andra funktioner inkluderar röstinspelningstranskription och en sökfunktion utvecklad av Samsung och Google.

Direktlänk Dela Vulcan Post fördjupade 18 januari

Googles AI-modell Gemini kommer till Samsungs Galaxy S24

Gemini, Googles toppmoderna generativa AI-modellfamilj, kommer att ingå i Samsungs nya flaggskeppstelefon, Galaxy S24. På Galaxy S24-telefoner kommer Gemini, specifikt Gemini Pro, att driva delar av Samsungs Notes, Voice Recorder och Keyboard-appar, vilket ger bättre sammanfattningsfunktioner. Gemini Nano kommer att möjliggöra en ny funktion i Google Messages, Magic Compose, som kan skapa meddelanden i stilar som ´upphetsad´, ´formell´ och ´lyrisk´ utan behov av en internetanslutning. Galaxy S24 kommer också att dra nytta av Googles Imagen 2 text-till-bild-modell.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 17 januari

Samsung lanserar Galaxy S24, S24+ och S24 Ultra med AI-funktioner

Samsung har lanserat Galaxy S24, S24+ och S24 Ultra vid Galaxy Unpacked-eventet den 17 januari. Telefonerna kommer med ´Galaxy AI´, som erbjuder inbyggda smarta AI-funktioner som Live Translate, Note Assist och Circle to Search. Galaxy S24-serien kör på Android 14-baserade One UI 6.1 och har Dynamic AMOLED 2X-skärmar med upp till 120Hz uppdateringsfrekvens. Galaxy S24 har 8GB RAM, medan toppmodellerna Galaxy S24+ och Galaxy S24 Ultra erbjuder 12GB RAM. Priset för Galaxy S24 börjar på $799 för basmodellen med 8GB + 128GB lagring. Galaxy S24-serien kommer att börja säljas på utvalda marknader från den 31 januari.

Direktlänk Dela Gadgets 360 fördjupade 17 januari

Qualcomm Technologies driver Samsungs senaste flaggskepp Galaxy S24 Ultra

Qualcomm Technologies meddelade att deras premium Snapdragon 8 Gen 3 mobila plattform driver Samsung Electronics senaste flaggskepp Galaxy S24 Ultra globalt och Galaxy S24 Plus och S24 i utvalda regioner. Samsung Galaxy S24-serien introducerar Galaxy AI, som utnyttjar den nya och förbättrade Snapdragon 8 Gen 3 för Galaxy. Chris Patrick, Senior Vice President och General Manager för Qualcomm Technologies mobila handenhet, kommenterade att Snapdragon 8 Gen 3 för Galaxy införlivar sina avancerade AI-funktioner i Galaxy S24-serien för att möjliggöra nya upplevelser. Inkang Song, VP och chef för Technology Strategy team på Samsung Mobile, betonade det starka förhållandet mellan företagen.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 17 januari

Google presenterar AI-funktioner för Samsungs Galaxy S24-serie

Google belyser flera av sina AI-funktioner som finns tillgängliga på Galaxy S24-serien, inklusive dess trio av Gemini AI-modeller för komplexa uppgifter. I samband med S24-lanseringen lämnar Photomoji beta i Google Meddelanden tillsammans med Magic Compose för att hjälpa användarna att hitta rätt ton genom Gen AI. Android Auto kommer nu att sammanfatta långa texter och gruppchattar samtidigt som det låter användarna enkelt navigera till nya destinationer de har fått. Google Clouds partnerskap med Samsung innebär att nya Galaxy S24-ägare kommer att ha dess nya Gemini AI-modell. Samsung har också blivit en av Googles första partners att testa dess större Gemini Ultra-modell innan utvecklare och företagskunder ´senare i år´.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 17 januari

Samsung lanserar Galaxy S24 Ultra med flera uppgraderingar

Samsung Galaxy S24 Ultra har lanserats med flera uppgraderingar, men behåller sin föregångares formel. Ramen är nu gjord av en titanlegering istället för aluminium, vilket gör den mer hållbar och motståndskraftig mot repor. S24 Ultra har ett nytt Gorilla Glass Armor som är 4x svårare att spricka och 75% mindre reflekterande. Den har en 6,8-tums QHD+ Dynamic AMOLED 2X-display med en variabel uppdateringsfrekvens som går från 1Hz upp till 120Hz. S24 Ultra använder Snapdragon 8 Gen 3 i alla marknader. Den har en nästan dubbelt så stor ångkammare som kommer att hjälpa den termiska prestandan över alla uppgifter. S24 Ultra har en 5,000mAh-batteri med 45W trådbunden och 15W trådlös laddning. Telefonen levereras med 12 GB RAM och antingen 256 GB, 512 GB eller 1 TB lagring. S24 Ultra kör Android 14 med One UI 6.1 från boxen och kommer att få ett fantastiskt 7 års programvarustöd.

Direktlänk Dela GSM Arena fördjupade 17 januari

Samsung avtäcker nya Galaxy-smartphones med AI-funktioner

Samsung har avtäckt sin senaste serie Galaxy-smartphones, som innehåller en uppsättning inbyggda AI-verktyg. Detta är ett försök att bredda attraktionen av sina Android-enheter och återta sin position som världens största telefonförsäljare från Apple. De nya telefonerna innefattar smarta översättnings- och tolkningstjänster och in-app bildsökningar. Dessutom kommer Google att erbjuda ´Circle To Search´ på de nyaste Galaxy-smartphones, vilket gör det möjligt för användare att cirkla textsnuttar, delar av bilder eller videor för att få omedelbara sökresultat. Telefonerna börjar skeppas den 31 januari.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 17 januari

Samsung lanserar Galaxy S24-serien med inbyggd AI

Samsung har tillkännagivit sin Galaxy S24-serie i San Jose, Kalifornien, och visar upp företagets AI-kapacitet. Samsung kallar det för Galaxy AI och har integrerat AI i flera aspekter av telefonerna. TM Roh, president och chef för Mobile eXperience Business på Samsung Electronics, uppgav att lanseringen är ett genombrott för mobiltelefoner och företaget siktar på att demokratisera tillgången till AI. Samsung har samarbetat med Google för flera funktioner på den nya S24-serien, inklusive Googles Gemini Nano on-device AI-modell. Funktioner inkluderar Live Translate, Interpreter, Chat och Note Assist samt Circle to Search med Google.

Direktlänk Dela Fone Arena fördjupade 17 januari

Samsung Galaxy S24 introducerar AI-funktioner

Samsung Galaxy S24 har lanserats med One UI 6.1 och en specialisering i artificiell intelligens (AI) kallad ´Galaxy AI´. Detta täcker olika aspekter av telefonen, från Android Auto till samtal. Galaxy AI erbjuder nya intelligenta funktioner för olika applikationer och situationer som kan uppstå på Samsung Galaxy S24. Vissa verktyg är utvecklade av Google och kommer först till de nya Samsung-modellerna och Pixel 8, medan andra är exklusiva för sydkoreanerna. Galaxy S24-ägare kommer att ha lättare att få kontextuell information, ha större lätthet vid redigering av foton eller kan förstå ett samtal även om det inte görs på deras språk.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 17 januari

Samsung presenterar nya Galaxy S24-serien med avancerade AI-funktioner

Samsung har presenterat sina nya flaggskeppstelefoner Galaxy S24-serien, som är packade med AI-funktioner designade för att hjälpa användarna skapa de bilder de vill ha. Telefonerna, som presenterades vid Samsungs ´Unpacked´-event, är bland de första personliga elektroniska enheterna på marknaden med en ny våg av AI-smarthet, inklusive ny generativ AI-processorkraft. Funktionerna inkluderar att flytta och ändra storlek på ämnen, skapa porträttämnen genom att sudda objekt i förgrunden och bakgrunden, AI-genererade redigeringsförslag, förhandsgranska HDR-effekter live, skilja mellan ämnesrörelse och kameraskak för bättre nattfoton och video och omedelbar slowmotion-effekt på video man redan tagit.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 17 januari

Samsung avslöjar Galaxy S24-serien och Galaxy Ring på Unpacked-event

Samsung inledde året med sitt första stora telefon-event 2024. Debuten av Samsungs nyaste smartphones - Galaxy S24-serien, som introducerar AI på enheten tillsammans med uppgraderingar till specifikationer och kameror - var huvudfokus för dagens Galaxy Unpacked-event. Men Samsung avslöjade också en oväntad produkt i slutet av Unpacked - den hälsospårande Galaxy Ring, en ny Samsung-enhet som ännu inte har något officiellt lanseringsdatum. S24-serien använder en kombination av AI på enheten och molnbaserad AI, kallad Galaxy AI, för att utföra nya tricks. S24-serien har också mer konventionella uppgraderingar jämfört med sina föregångare, särskilt dess toppmodell. Galaxy S24 Ultra är mer premium, byter sitt aluminiumram till en titanram och byter en 10-megapixel, 10x optisk zoomkamera till en 50-megapixel 5x optisk kamera för att ta skarpare avståndsfoton. Samsung har utökat sina hållbarhetsinsatser, genom att lägga till mer återvunna material som kobolt i batterier och sällsynta jordartsmetaller i högtalare. Dessutom kommer Galaxy S24-telefonerna att ha sju års Android- och säkerhetsuppdateringar, vilket gör att ägare kan behålla sina telefoner till 2031. Och för att avsluta evenemanget avslöjade Samsung några nya funktioner som kommer till Samsung Health för att förbättra sömnspårning och andra hälsomätningar - men den stora överraskningen i slutet var en avslöjande av Galaxy Ring, som förmodligen kommer att vara fullpackad med sensorer för att övervaka din hälsa under dagen.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 17 januari

AI-assistenter för bilar: Framtiden för fordonsinteraktion?

Flera företag, inklusive Microsoft, TomTom och Volkswagen, utforskar hur stora språkmodeller (LLMs) kan fungera som AI-assistenter och navigationssystem i bilar. Tekniken är fortfarande i sin linda och kan inte alltid hantera komplexa instruktioner. Trots detta tror Michael Harrell, SVP för ingenjörskartor på TomTom, att generativ AI kommer att förändra hur förare interagerar med sina bilar. Volkswagen har meddelat att de kommer att integrera ChatGPT i vissa modeller genom ett partnerskap med Cerence. Amazon har också samarbetat med BMW för att visa LLM-drivna Alexa-funktioner.

Direktlänk Dela Emerging Tech Brew fördjupade 17 januari

Företag förväntar sig att generativa AI-investeringar börjar betala av sig 2024

2023 var året då företag investerade stort i generativ AI. Nu förväntas dessa investeringar börja betala av sig 2024. Företag som Microsoft, Google, Samsung, Volkswagen och Mercedes snabbar på att tjäna pengar på sina generativa AI-erbjudanden eftersom intresset för tekniken fortsätter att vara högt. Analytiker hos UBS:s Global Research and Evidence Lab förväntar sig att marknaderna kan ta fart från 2025 till 2027 när fler tillämpningar av tekniken börjar utnyttja dess funktioner. Samsung lanserade nyligen sin linje av Galaxy S24-smartphones med företagets Galaxy AI-paket av generativa AI-funktioner, inklusive liveöversättning och fotoredigeringsfunktioner. Microsoft meddelade att de kommer att börja sälja prenumerationer på en konsumentversion av sin Copilot AI-assistent för 20 dollar per månad och användare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 17 januari

Samsung avslöjar Galaxy S24-serien med nya AI-funktioner

Samsung har avslöjat sin nya Galaxy S24-serie, men det var inte hårdvaran som fick mest uppmärksamhet. Galaxy AI är Samsungs förnyade satsning på att erbjuda AI-funktioner på sina enheter. Med Galaxy S24-serien lanserar de Galaxy AI som erbjuder en rad nya funktioner för att göra det digitala livet enklare. Nya funktioner inkluderar förbättringar av ray tracing-prestanda och en ny Chat Assist-funktion. Samsung lanserar också nya realtidsöversättningar för telefonsamtal, med 13 språk tillgängliga vid lanseringen.

Direktlänk Dela Trusted Reviews fördjupade 17 januari

Samsungs nya enheter kommer att använda AI för att översätta språk i realtid

Artificiell intelligens (AI) kommer att användas för att översätta språk i realtid under samtal i Samsungs nya enheter. Den kommer att känna igen 30 språk och meddela sin användning på telefonsamtalet innan översättningen börjar. En andra app, Interpreter, kan användas för liveöversättningar personligen och kommer att visa översatt text på skärmen.

Direktlänk Dela Daily Liberal fördjupade 17 januari

Samsung introducerar AI-funktioner i Galaxy S24-serien

Google var först med att erbjuda inbyggd generativ AI i en smartphone med Pixel 8 och Pixel 8 Pro, men nu följer Samsung efter. AI förbättrar nästan varje upplevelse i Galaxy S24-serien, enligt Samsung. Bland de största AI-funktionerna finns live-översättningar av telefonsamtal, vilket möjliggörs genom en kombination av lokal beräkningskraft och molnet. Galaxy S24 använder Googles senaste språkmodell Gemini för AI-funktionerna. Andra AI-funktioner inkluderar kontextuell information om innehåll på skärmen, ändring av tonen i skriftliga meddelanden och bildmanipulering.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 17 januari

Samsungs nya Galaxy S24-modeller kan översätta telefonsamtal i realtid

Samsung har avtäckt sina nya Galaxy S24-modeller, som har förmågan att översätta telefonsamtal i realtid. Denna ´Live Translate´-funktion är ett resultat av Samsungs långvariga intresse för AI och är en av flera funktioner som företaget hoppas kommer att övertyga konsumenter om att äga en AI-först-smartphone är ett måste. De nya modellerna kommer också med förmågan att transkribera röstinspelningar och automatiskt formatera, sammanfatta eller översätta anteckningar. Samsung hoppas att denna AI-satsning kommer att hjälpa dem att vinna mark mot Apple.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 17 januari

Samsungs nya flaggskeppsenheter möjliggör AI-drivna bildredigeringar

Teknikjätten Samsungs nya flaggskeppsenheter låter användare enkelt och sömlöst redigera bilder med AI-drivna verktyg. Samsung Galaxy S24:s generativa AI-drivna bildredigeringsfunktioner gör det möjligt för användare att välja ett objekt på en bild och flytta det runt i ramen eller helt radera det. Den generativa AI-tekniken kan fylla i de hål som lämnats av urvalet. Gelo Gonzales, teknikredaktör, är i San Jose, Kalifornien för lanseringen av de nya enheterna och demonstrerar bildredigeringsfunktionen i en video.

Direktlänk Dela Rappler fördjupade 17 januari

Samsung avtäcker nya Galaxy S24-serien med innovativa AI-verktyg

Samsung har officiellt presenterat sin nya Galaxy S24-serie av telefoner, tillsammans med en rad intressanta AI-verktyg under paraplyet ´Galaxy AI´. Verktygen består av både enhetsbaserade och molnbaserade verktyg, designade för att göra livet enklare och mer intuitivt. ´Circle to Search´ låter användare söka efter objekt på bilder eller i text genom att cirkulera området med en S Pen eller ett finger. ´Live Translate´ tolkar tal på olika språk i realtid, med stöd för upp till 13 språk vid lansering. ´Chat Assist´ och ´Transcript Assist´ är andra AI-funktioner. Samsung Galaxy S24, Galaxy S24 Plus och Galaxy S24 Ultra är nu tillgängliga för förbeställning, med leverans från 31 januari 2024. Priserna börjar på 799 pund.

Direktlänk Dela T3 fördjupade 17 januari

Samsung lanserar AI-drivna smartphones, Galaxy S24

Samsung har lanserat sina första smartphones som drivs av generativ AI-programvara, Galaxy S24, på ett evenemang i San Jose. Telefonerna, som släpps den 7 februari, kommer att ha AI-bildredigeringsprogramvara som låter användare flytta eller radera ämnen och konstgjort lägga till bakgrunder, samt AI-översättningar för livesamtal och en ny visuell Google-sökfunktion. Eric Chou, Samsung Australiens mobilupplevelsedirektör, sa att telefonerna skulle lägga till ett vattenmärke och metadataregister till digitala objekt som skapats med AI. Lanseringen skedde dagen efter att den federala regeringen släppte sin rapport om säker och ansvarsfull AI.

Direktlänk Dela Australian Associated Press fördjupade 17 januari

Samsung lanserar Galaxy S24 Ultra med ny titanfinish och AI-verktyg

Samsung har lanserat Galaxy S24 Ultra, en uppgradering av företagets S-serie. Den nya modellen har en titanram, vilket gör den mer hållbar, och ett startpris på $1,299. S24 Ultra har även en 6,8-tums 1440p-skärm och en rad AI-verktyg. Telefonen har också en 50-megapixel 5x zoom, en förbättring från S23 Ultra´s 10-megapixel 10x zoom. Samsung planerar att ge S23-seriens telefoner och Z Flip 5 och Z Fold 5 samma AI-möjligheter i framtiden. Galaxy S24 Ultra kommer att börja säljas den 31 januari.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 17 januari

Samsung introducerar S24 med AI Live Translate Call och andra AI-funktioner

Samsung har presenterat sin senaste S-serie-flaggskeppsapparat, S24, som kommer i tre varianter: basversionen, Plus och Ultra. Den största förändringen i år ligger på mjukvarusidan. S24 introducerar en rad AI-drivna verktyg, bland annat ´AI Live Translate Call´ som möjliggör samtal och konversationer på olika språk. Bearbetningen för AI-samtalsöversättning sker på enheten, vilket innebär att röstdata inte behöver skickas till molnet. Detta är snabbare och bättre för datasekretess. Samsung planerar att lägga till fler språk i framtiden. Vissa AI-funktioner, som generativ AI-bildredigering, kräver dock molnbearbetning.

Direktlänk Dela Rappler fördjupade 17 januari

Samsung lanserar Galaxy S24 Ultra med AI-funktioner

Samsung har lanserat sitt nya flaggskepp Galaxy S24 Ultra, som liknar föregångaren men har flera nya AI-funktioner. En av de mest anmärkningsvärda är en AI-tolk som kan översätta telefonsamtal i realtid mellan användare som inte talar samma språk. Andra AI-funktioner inkluderar en chattassistent, en anteckningsassistent och en transkriberingsassistent. Samsung kommer också att använda Googles AI-modell Gemini. S24 Ultra är byggd i titan och har det senaste Qualcomm-chipet Snapdragon 8 Gen 3.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 17 januari

Samsung lanserar sin nya AI-drivna Galaxy S24-serie

Samsung kommer idag att inleda en ´ny era av mobil AI´ vid sitt Galaxy Unpacked-evenemang och lansera sin Galaxy S24-serie som använder sin egen generativa AI-modell, Galaxy AI. AI:en kommer rapporteras vara integrerad i handenheterna och ska visa vart telefoner är på väg år 2024. Samsungs live-evenemang den 17 januari börjar kl. 10 PT / 13 ET och kommer att streamas online. Samsung kommer att avtäcka sina nästa generations Galaxy S24-telefoner den 17 januari. Det personliga evenemanget äger rum i San Jose, Kalifornien, klockan 10 PT (13 ET, 18 GMT) och kommer att streamas på Samsungs YouTube-kanal.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 17 januari

AI och neuronnätverk förändrar marknadsföring men behöver fortfarande mänsklig kontroll

AI och neuronnätverk används allt mer inom marknadsföring, men de behöver fortfarande mänsklig kontroll. De kan utföra vissa marknadsföringsuppgifter och spara tid och resurser för företag. AI har använts för att förbättra företagsbild och försäljning, till exempel genom att skapa en webbsystem för Yamaha Motor CIS-återförsäljarnätverket, vilket ökade webbplatsbesöken med 30% och försäljningsvolymen. AI har också använts för att förbättra kundinteraktion och försäljningseffektivitet för Samsung Electronics Rus Company genom att integrera Samsungs onlinebutik med företagets ryska divisionswebbplats. AI kan också användas för att analysera kunddata och rikta in sig på specifika målgrupper.

Direktlänk Dela Business Insider Africa fördjupade 17 januari

Sky Engine AI samlar in 7 miljoner dollar i Serie A-finansiering

London-baserade Sky Engine AI, en syntetisk data molnplattform, har samlat in 7 miljoner dollar i en Serie A-finansieringsrunda. Investeringsrundan, som leddes av Cogito Capital Partners med nya investerare Edge VC och Taiwania Capital, syftar till att stödja accelererad tillväxt för startup-företaget. Sky Engine AI hjälper dataforskare och mjukvaruingenjörer som arbetar med datorseendeprojekt genom att använda syntetisk data för att snabbare och mer exakt träna och validera AI-modeller. Företaget har under de senaste 18 månaderna sett en tredubbling av intäkterna.

Direktlänk Dela Labiotech fördjupade 17 januari

Samsung att lansera ´Galaxy AI´ på ´Galaxy Unpacked 2024´-evenemanget

Samsung kommer att presentera sin nya artificiella intelligens (AI) på evenemanget ´Galaxy Unpacked 2024´ på onsdag. Företaget beskriver ´Galaxy AI´ som ´en omfattande mobil AI-upplevelse´. Samsung släppte en generativ AI vid namn Gauss i november. Evenemanget förväntas också innebära lanseringen av Galaxy S24-telefonlinjen, som troligtvis kommer att inkludera Galaxy AI. Denna lansering kommer vid en kritisk tidpunkt då International Data Corporation rapporterade att Apple skickade fler telefoner än Samsung 2023. ´Galaxy Unpacked´ börjar klockan 10 PT, 13 ET och kommer att sändas live på Samsung.com, Samsung Newsroom och Samsungs YouTube-kanal. Galaxy S24 förväntas ha tre modeller, S24, S24 Plus och S24 Ultra, och kommer att köras på Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3-processorn.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 17 januari

Google tar bort 17 färdigheter från Google Assistant

Google har meddelat att de kommer att ta bort 17 färdigheter från Google Assistant från och med den 26 januari. Företaget sa i ett nyligen blogginlägg att dessa var några av de minst använda funktionerna och att användarna skulle få en notifikation om färdigheter som inte skulle vara tillgängliga efter ett visst datum. Funktionerna som kommer att sluta fungera innefattar bland annat förmågan att spela och styra ljudböcker på Google Play Books, använda röst för att ringa ett enhet eller sända meddelanden på Family Group, och att använda röst för att utföra åtgärder som att göra betalningar, göra reservationer eller posta på sociala medier.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 17 januari

Google kan byta namn på sin assistent till Bard

Google kan byta namn på sin nya AI-assistent, för närvarande känd som ´Assistant with Bard´, till bara ´Bard´. Denna förändring upptäcktes i en APK-nedbrytning av Google-appen v15.2, där referenser till ´Assistant with Bard´ ändrades till ´Bard´. Google har också slutat referera till den äldre assistenten som ´Assistant (classic)´. Bard är Googles svar på generativa AI-assistenter som OpenAI:s ChatGPT och Microsofts Copilot. Bard förväntas debutera på Pixel 8 och Samsung Galaxy S24-seriens smartphones.

Direktlänk Dela MySmartPrice fördjupade 17 januari

Samsungs nästa Galaxy-evolution avslöjas den 17 januari

Samsung Electronics kommer att avslöja sin nya produktlinje, drivet av Galaxy AI, den 17 januari på Galaxy Unpacked 2024. Inför evenemanget släppte Samsung en teaser-video, ´Galaxy AI is coming´, som visar företagets historia av mobilinnovation. Videon avslutas med en äldre par och en ung kvinna som diskuterar framtidens smartphones på en tunnelbana, vilket banar väg för lanseringen av Galaxy AI.

Direktlänk Dela Samsung Newsroom fördjupade 17 januari

Samsung planerar att lansera AI-drivna telefoner

Samsung ska denna vecka presentera sina nyaste telefoner, vilka de beskriver som de mest AI-drivna telefonerna hittills. Detta kommer efter CES 2024 där AI-tekniken ChatGPT var i fokus. Samsungs kommande Galaxy Unpacked-event är en möjlighet att visa potentialen för AI på mobila enheter. AI-teknik har dykt upp på ett stort sätt under 2023, men har ännu inte verkligen integrerats i våra mobiltelefoner. Pixel 8 Pro, som lanserades i oktober, kan köra Googles grundmodeller på enheten, med några AI-drivna uppdateringar utlovade senare. En mjukvaruuppdatering i december lade till förmågan att använda AI för att sammanfatta inspelningar, men den kan inte hantera långa inspelningar. Det finns dock mer lovande saker på gång. Vid Pixel-lanseringseventet förra året tillkännagav Google Assistant med Bard, dess ChatGPT-stil AI chatbot. Bard har inte varit det mest imponerande AI hittills, men det har stadigt fått användbara funktioner. Samsungs Unpacked teaser-bilder antyder att Bard kan ha något att göra med denna veckas tillkännagivanden. Det är klart att AI kan göra mer på våra telefoner, och den tydligaste visionen av denna framtid har ännu inte kommit från Google eller Samsung. Det var faktiskt inte en telefon alls - det var Rabbit R1, CES 2024´s stora hit. Det är en liten gadget som fungerar som en AI-assistent för din telefon. Du ger den tillgång till dina appar och konton och ber den sedan att göra saker som att boka en flygning eller beställa en pizza. Det är övertygande, även om det verkar troligt att det kommer att slukas upp av telefonerna själva i framtiden. Men om du letar efter en indikation på hur redo människor är att anlita AI för att hjälpa till att hantera sina digitala liv, titta inte längre än de tiotusentals människor som förbeställde R1 inom den första veckan. Vi är tydligt redo att ta en paus från det tråkiga arbetet med att trycka på våra telefoner hela dagen lång - kommer Galaxy S24 att visa oss vad den framtiden ser ut? Eller kommer det bara att vara en annan teknikdemo?

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 16 januari

Samsung förbereder lanseringen av Galaxy AI för att revolutionera interaktionen med mobila enheter

Samsung förbereder sig för att lansera Galaxy AI, en innovativ teknik som syftar till att revolutionera hur vi interagerar med våra mobila enheter. Galaxy AI är Samsungs nya tillvägagångssätt för att göra smartphones smartare och konkurrera med Googles senaste AI-funktioner i dess Pixel-telefoner. Tekniken kombinerar AI som fungerar direkt på din telefon med AI som använder molnet. Målet med Galaxy AI är att göra användningen av telefonen enklare och roligare, samtidigt som den håller dina privata saker säkra. Samsung kommer att hålla upplevelsevenus för de nya funktionerna i städer som Bangkok, Barcelona, Berlin, Dubai, London, New York, Paris och Seoul.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 16 januari

Kvantdatorers inverkan på dataanalys och AI

Artikeln utforskar påverkan av kvantdatorer på dataanalys och AI. Den går igenom grundläggande koncept och viktiga termer inom kvantdatorer, samt utmaningar och möjliga lösningar för framtiden. Kvantdatorer har haft en omvandlande inverkan på dataanalys och AI, med potential att lösa komplexa problem som är otänkbara med nuvarande teknik. Kvantdatorer använder qubits (kvantbitar) för att överföra data, vilket ger enorm datorkraft. De kan även bearbeta stora mängder data och upptäcka mönster och samband. Artikeln tar även upp kvantmaskininlärning och kvantartificiell intelligens, vilka är snabbväxande områden inom dataanalys. Stora företag som Google, IBM och Intel har investerat tungt i kvantdatorer, men tekniken anses ännu inte vara praktisk på företagsnivå. Dock pågår forskning för att lösa tekniska utmaningar.

Direktlänk Dela KDnuggets fördjupade 15 januari

Microsofts Copilot-nyckel kommer inte att vara obligatorisk på Windows-bärbara datorer

Microsoft har nyligen meddelat att de lägger till en ny Copilot-nyckel på moderna bärbara datorer. Det är dock oklart när skrivbords-tangentbord kommer att innehålla den nya designen. Många undrade om alla Windows-bärbara datorer skulle kräva Copilot-nyckeln. Nu har företaget klargjort sin ståndpunkt. Enligt Microsoft kommer placeringen av Copilot-nyckeln att variera på olika Windows-bärbara datorer baserat på tillverkarens beslut. Microsofts nya Surface-serie av datorer kommer att innehålla denna nyckel. Acer har nyligen släppt nya bärbara datorer med Copilot-nyckeln och den nya Samsung Galaxy Book 4 har den också.

Direktlänk Dela Beebom fördjupade 15 januari

Google vs Samsung AI-telefoner: En kamp om den ultimata överlägsenheten

I teknikvärlden har en kamp mellan Google och Samsung om AI-aktiverade smartphones blivit en central punkt. Google använder sin stora datamängd och avancerade algoritmer för att integrera AI i sin röstassistent, Google Assistant, och kamera mjukvara. Samsung, känd för sin hårdvarustyrka, har tagit ett bredare tillvägagångssätt till AI, med fokus på både funktioner och dess röstassistent, Bixby. Valet mellan Google och Samsungs AI-telefoner beror i stor utsträckning på användarpreferenser och prioriteringar.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 14 januari

Telefonföretag som aktivt deltar i AI-racet

Artikeln utforskar en lista över telefonföretag som aktivt deltar i AI-racet. Artificiell intelligens (AI) har blivit en omvandlande kraft i olika branscher, och mobiltelefonsektorn är inget undantag. Telefonföretag över hela världen integrerar alltmer AI-teknik i sina enheter för att förbättra användarupplevelser, förbättra funktionaliteten och förbli konkurrenskraftiga i det snabbt utvecklande tekniklandskapet. Telefonföretag investerar kraftigt i AI-forskning och utveckling för att leverera innovativa funktioner, förbättrad prestanda och personliga upplevelser.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 14 januari

Teknologiska framsteg presenteras på CES 2024

Den första veckan av 2024 visade en mängd teknologiska framsteg och banbrytande tillkännagivanden på CES 2024 i Las Vegas. Händelsen visade framtiden för tekniken, från speltelefoner till AI-drivna bilar och innovativa samarbeten. OpenAI avtäckte sin GPT Store, en marknadsplats för personliga AI-applikationer, medan en startup från Delhi introducerade Indiens första officiella AI-replik av Bollywood-kändisen Sunny Leone. Apple antydde stora AI-utvecklingar för sin iPhone-serie, och Instagram-grundarnas AI-drivna nyhetsapp, Artifact, meddelade sin stängning.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 13 januari

ChatGPT: Fördelar och risker inom företag

ChatGPT, en snabbt växande artificiell intelligens, ger företag en prestandaökning på 40%, men innebär också en betydande risk för oavsiktliga dataintrång. Detta har lett till att IT- och cybersäkerhetsledare utforskar innovativa lösningar för att utnyttja generativ AI samtidigt som de skyddar mot potentiella intrång. Över 80% av Fortune 500-företagen har antagit tekniken, vilket understryker behovet av en strategisk och effektiv respons. Den primära risken med ChatGPT är oavsiktlig delning av immateriella rättigheter, konfidentiella priser, finansiell analys och HR-data. Företag vänder sig alltmer till generativa AI-baserade metoder, med fokus på att isolera ChatGPT-sessioner för att förhindra dataintrång.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 13 januari

NVIDIA presenterar AI-fokuserade produkter på CES 2024

På CES 2024 presenterade NVIDIA flera AI-relaterade produkter, inklusive GeForce RTX 40 SUPER Series GPUs, AI-klara bärbara datorer och generativa AI-verktyg. Dessa riktar sig till spelare och skapare. NVIDIA avslöjade också tre nya skrivbords-GPU:er baserade på Ada Lovelace-arkitekturen. Företaget kommer också att samarbeta med Twitch för att släppa multi-encode livestreaming. Dessutom introducerade NVIDIA TensorRT-acceleration för Stable Diffusion XL och SDXL Turbo med hjälp av Automatic1111 text-till-bild-appen. NVIDIA:s styrka ligger i att bygga system som inkluderar GPU, programvara och annan hårdvara från ett brett ekosystem.

Direktlänk Dela Compliance Week fördjupade 13 januari

Norska robotföretaget 1X Technologies tar in $100 miljoner för att lansera sin andra generationens android

Norska robotföretaget 1X Technologies, stöttat av OpenAI, har tagit in $100 miljoner i en serie B-finansieringsrunda ledd av EQT Ventures. Som en del av rundan ökade befintliga investeraren Sandwater sin andel med det tredje största bidraget till rundan. Andra deltagare inkluderade nya investeraren Samsung NEXT, samt befintliga investerare Skagerak Capital och Nistad-gruppen. 1X har för avsikt att använda det nya kapitalet för att lansera sin andra generationens android kallad ´NEO´. Företaget har nu samlat in över $125 miljoner på mindre än 12 månader.

Direktlänk Dela India Education Diary fördjupade 13 januari

ChatGPT exponerar organisationer för nya risker, men ökar effektiviteten

ChatGPT, en AI-chattjänst, exponerar organisationer för nya risker genom att riskera att oavsiktligt dela företagets immateriella egendom och konfidentiella data. Trots riskerna har företagsanvändningen ökat, med över 80% av Fortune 500-företagens anställda och avdelningar som har konton. Två studier från Harvard University och MIT har visat att ChatGPT ökar effektiviteten och minskar kompetensklyftor. Alex Philips, CIO på National Oilwell Varco, har tagit på sig rollen att utbilda sin styrelse om fördelarna och riskerna med ChatGPT och generativ AI. Nya tekniker introduceras för att säkra ChatGPT-sessioner utan att offra hastighet, bland annat av företagen Cisco, Ericom Security by Cradlepoint, Menlo Security, Nightfall AI, Wiz och Zscaler.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 13 januari

Samsung integrerar Microsoft Copilot i Galaxy Book 4-serien

Samsung avslöjade först Windows 11 OS-drivna Galaxy Book 4-serien i december 2023. Den senaste versionen av serien kommer att ha en ny integrerad Copilot-knapp på alla bärbara datorer som säljs i USA, vilket möjliggör snabbare tillgång till Microsofts AI-kompanjon. Användare av Samsung Galaxy-smartphones kan också para ihop Galaxy Book 4 med Copilot, vilket gör det möjligt att lokalisera, läsa eller sammanfatta textmeddelanden från telefonen och skriva och skicka meddelanden direkt från datorn. En annan funktion är möjligheten att använda kameran på en smartphone som en PC-webbkamera för Galaxy Book4-serien.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 13 januari

AI blir tydlig trend i smartphones 2018

Artificiell intelligens (AI) kommer sannolikt att bli en framträdande trend i smartphones under 2018. AI kommer att ta olika former, som chattbotar, generativ AI, digitala assistenter och multimodal AI. Google var först med att erbjuda integrerad generativ AI i en smartphone med Pixel 8 och Pixel 8 Pro. Samsung har också satsat stort på tekniken med sin Galaxy AI. Samsung kommer att låta människor testa AI-funktionerna i Galaxy S24 i flera städer vid lanseringen av S24-serien.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 12 januari

Kommande Google-produkter, inklusive Pixel-enheter, år 2024

I en post-generativ AI-värld där vi älskar att lämna allt tungt arbete till våra chattbotar, skulle det vara spännande att kunna fråga Google om vilka produkter de förbereder för 2024. Efter en tråkig respons bestämde vi oss för att diskutera detta i vår stil. Om vi jämförde teknikmärken med skollärare skulle Google vara konst- och hantverksläraren som kommer upp med något så spännande att det förblir inristat i våra minnen. Höjdpunkten 2023 var Pixel 8 Pro och dess magiska funktioner som drivs av Googles Gemini AI-modell. För 2024 ser det ut som att vi kanske får dubbel så mycket kul i år, särskilt om de tillkännagivanden som Google gjorde på CES 2024 hinner bli verklighet. Google har mycket mer att förnya och släppa i år och vi kan inte vänta med att utforska alla kommande Google-produkter som släpps 2024.

Direktlänk Dela August Man fördjupade 12 januari

TV-tillverkare introducerar nya AI-integrationer vid CES 2024

Under Consumer Electronics Show (CES) 2024 i Las Vegas introducerade TV-tillverkare, både stora och start-ups, nya AI-integrationer för att förbättra tittande, reklam och shopping. Start-up företaget Telly lanserade en ny röst AI-assistent som erbjuder personliga rekommendationer baserat på vem som tittar. Stora företag som Samsung, LG och Hisense lägger till AI i nya TV-apparater för att förbättra bild- och ljudkvaliteten. Nya AI-funktioner förväntas göra skärmarna mer användbara utöver underhållning, som att assistera med träningspass, tillhandahålla telehälsotjänster och fungera som en hubb för att styra andra smarta hemenheter.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 12 januari

Samsung visar upp innovativa teknologier och start-ups på CES 2024

På CES 2024, världens största elektronikmässa, visade Samsung Electronics upp innovativa teknologier och kreativa idéer utvecklade genom sitt interna venture- och start-up-accelerator, Samsung Creative Lab (C-Lab). Samsung presenterade sitt högsta antal start-ups och projekt hittills: totalt 15 projekt och start-ups visades upp, inklusive tio start-ups från C-Lab Outside, tre start-ups som skapats från interna ventures och två projekt från C-Lab Inside. Dessa start-ups, som spänner över områden som AI, hälsovård och energi, debuterade på den globala scenen - söker nya marknader samtidigt som de engagerar direkt med deltagare och köpare från hela världen.

Direktlänk Dela Samsung Newsroom fördjupade 12 januari

AI-teknologi dominerar CES 2024

CES 2024 i Las Vegas visade upp en rad tekniska innovationer, men AI var grunden för nästan alla produkter. ChatGPT, en AI-applikation, lockade till sig 1 miljon användare på bara fem dagar efter lanseringen 2022, jämfört med Netflix som tog tre och ett halvt år att nå samma mål. Samsungs VD, J.H. Han, betonade att AI omformar industrier och gör livet enklare för alla. Företaget visade upp en AI-robot och kylskåp med AI-vision. AI används också i allt från lampor och gräsklippare till hundhalsband och kuddar. Företag som Google och Microsoft investerar miljarder i generativ AI, som kan skapa text, bilder eller till och med datorprogram på sekunder. CES 2024 lockade till sig företagsrepresentanter, VD:ar, investeringsbankirer och huvudtalare, alla med fokus på AI.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 12 januari

Innovativa produkter presenterade på Consumer Electronics Show 2024

På Consumer Electronics Show i Las Vegas presenterades en rad innovativa produkter, som sträckte sig från stora spelväxlare till mindre måsten för hemmet. Bland innovationerna fanns nya typer av elbilar för land- och luftresor, en revolutionerande form av gratis tv och uppslukande skärmanvändning, användarvänlig bioteknik som parar sig med smarta enheter och mycket mer. Här är några höjdpunkter från CES 2024: Telly erbjuder en gratis 55-tums 4K-TV med permanenta annonser på en andra skärm. Honda förbereder en flotta av elektriska fordon kallade Honda Zero. DeRUCCI Group har avtäckt en kudde som kan minska snarkningar med 89%. Sightful har skapat en första i sitt slag, 100-tums laptop som kallas Spacetop. Augmental har designat en smart mus som går in i en användares mun och styrs av en persons tunga. LG har avtäckt världens första trådlösa, genomskinliga TV. Nuralogix har avtäckt en 21-tums smart spegel som kan analysera ansiktsblodflödet för att exakt beräkna en användares vitala tecken. Supernal´s SA-2 eVTOL är nästa stora steg för flygningen. Samsung visade AI-drivna Ballie, en enhet som kan ansluta till hushållsapparater. Clicks har rullat ut ett iPhone-fodral som fungerar som ett hårdknappstangentbord. Kohler har släppt en bidé som kan paras med smarta enheter som Amazon´s Alexa och Google Home.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 12 januari

Innovativa teknikföretag visar upp udda enheter på CES

Teknikföretag visade upp udda enheter och nya innovationer på Consumer Electronics Show i Las Vegas denna vecka, från AI-drivna kuddar som kan minska snarkning till genomskinliga TV-apparater och bilbackspeglar som spårar dina ögon. Händelsen är känd för robotar som vandrar runt på mässgolvet, storslagna presentationer och udda produkter, men det är också en plats för affärsavtal mellan chefer, tillverkare och återförsäljare inom olika branscher. Dessutom kan CES sätta scenen för några av de största tekniktrenderna för året och belysa hur företag tänker vara en del av dessa samtal.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 11 januari

Rabbit lanserar AI-agenten R1 som kan använda appar åt användaren

Santa Monica-startupen Rabbit har lanserat enheten R1, en AI-agent som kan navigera och använda appar åt användaren. R1 är en liten fyrkantig enhet med en pekskärm, ett scrollhjul, en roterande kamera och en fysisk knapp. Den har en 2,3GHz Mediatek processor, 4 GB minne och 128 GB lagring. AI-agenten visualiseras som en kanin och kan utföra handlingar på uppmaning av användaren. R1 kan även lära sig att använda appar baserat på hur användaren använder dem. Enheten kostar 199 dollar och kommer att släppas till påsk.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 11 januari

AI dominerar CES 2024 med innovativa produkter och teknologier

CES 2024 i Las Vegas präglas av AI-teknik som genomsyrar nästan varje teknikprodukt på mässan. AI-tekniken har fascinerat miljontals människor sedan ChatGPT lanserades på internet i slutet av 2022. Samsung visade upp en AI-robot vid namn Ballie och kylskåp med AI-vision som kan känna igen mat och föreslå recept. Flera företag, inklusive Google och Microsoft, investerar miljarder i generativ AI, vilket kan öka den globala BNP med 7% enligt McKinsey. Walmart, L´Oreal och Volkswagen är några av de företag som visar upp AI-produkter på mässan.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 11 januari

Rabbit Inc. presenterar R1, en potentiell hot mot mobiltelefoner

Rabbit Inc., en ny startup inom artificiell intelligens, presenterade en fickstor enhet kallad R1 vid CES 2024 teknikmässan i Las Vegas. Enheten, som presenterades av företagets VD Jesse Lyu, har designelement från smartphones men i en rektangulär form, liknande en anteckningsblock. R1 har en pekskärm på 2,88 tum, en analog rullhjul och en roterande kamera. Användare kan be R1 att utföra uppgifter genom att trycka på en knapp, varefter automatiserade skript kallade ´rabbits´ slutför uppgiften. R1 drivs av ett AI-modellbaserat operativsystem kallat Rabbit OS och LAM rabbit (Large Action Model).

Direktlänk Dela News Rebeat fördjupade 11 januari

Samsung öppnar nya Galaxy Experience Spaces runt om i världen

Samsung Electronics meddelar att de öppnar nya Galaxy Experience Spaces runt om i världen för att visa hur Galaxy AI möjliggör nya sätt att koppla upp, skapa och spela. Utrymmena öppnas efter Galaxy Unpacked och kommer att fördjupa fans i Samsungs senaste innovationer i städer som Bangkok, Barcelona, Berlin, Dubai, London, New York, Paris och Seoul. Stephanie Choi, EVP & Head of Marketing of the Mobile eXperience Business på Samsung Electronics, uttryckte att dessa utrymmen kommer att ge Galaxy-fans den första möjligheten att se en ny era av innovation förstahands.

Direktlänk Dela Samsung Newsroom fördjupade 11 januari

Australiens offentliga sektor testar Microsofts AI-verktyg trots säkerhetsbekymmer

Australiens offentliga sektor kommer att bli en av de första i världen att använda AI när den testar Microsofts 365 Copilot-programvara i år. Premiärminister Anthony Albanese meddelade sexmånadersprovet i november och sa att det skulle ´förbättra´ arbetet för sina offentliga tjänstemän utan att äventyra säkerheten. Trots detta finns det fortfarande oro över säkerhetsrisker, speciellt eftersom Australien saknar bindande lagstiftning eller policyramverk kring användningen av AI. Det finns även oro över att AI baserat på stora språkmodeller kan presentera fiktiva uttalanden som fakta, vilket kan leda till felaktig information.

Direktlänk Dela SmartCompany fördjupade 11 januari

AI förväntas forma framtidens mobiltelefoner

Artificiell intelligens (AI) är överallt på CES 2024, inklusive i laptops, robotar, babyljudsöversättare och biffbrödrostar, men den mest omedelbara effekten av generativ AI kan vara på våra telefoner. Sameer Samat, general manager och vice vd för Android, Google Play och Wear OS på Google, ser framsteg inom AI som en stor del av mobiltelefonernas framtid. Han jämför smartphones med bilar: man kan inte ta bort grundläggande element som ratten och pedaler och gå direkt till självkörning. Istället handlar det om att leta efter hur AI kan ta över vissa uppgifter på sätt som faktiskt är användbara.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 10 januari

Samsungs Galaxy Book 4 tar fördel av Microsoft Copilot-funktionen

Samsung har meddelat att dess samarbete med Microsoft har möjliggjort för dess Galaxy Book 4-bärbara datorer att utnyttja Microsoft Copilot-funktionen. Copilot är ett intuitivt AI-system som låter Windows PC-användare ansluta till sina Galaxy-telefoner sömlöst och till och med förvandla sina telefoner till kraftfulla PC-kameror för videosamtal och videokonferenser. Copilot kan också skapa och skicka meddelanden automatiskt för Galaxy Book 4 och telefonanvändare. Galaxy Book 4-serien började säljas på utvalda marknader den 2 januari.

Direktlänk Dela SamMobile fördjupade 10 januari

CES 2024: Stora tekniktrender inkluderar AI, transparenta skärmar och grön teknik

CES 2024 i Las Vegas presenterade flera framträdande trender inom teknikindustrin. En av de största trenderna var en massiv betoning på AI, med företag som skryter om sin AI-expertis. AI integreras i allt från fågelmatare till kuddar som justeras för att minska snarkning. Transparentska skärmar och nya lösningar för att ta ditt hus av elnätet var andra framträdande trender. Dessutom var spelteknik ett återkommande inslag på mässgolvet, med nya Intel 14: e gen mobila chips som hittades inuti nya bärbara datorer från Alienware, Lenovo, Asus, Razer och andra. Slutligen framhävdes grön teknik som en stor trend i år, med innovationer som en bärbar reservbatteri för hela hemmet från EcoFlow och ny solteknik i form av elgenererande glasmålningar.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 10 januari

Samsung lägger till nya funktioner i Galaxy Book4-serien

I december 2023 meddelade Samsung att dess Galaxy Book4-serie, som kör Windows 11 OS, skulle uppdateras. De bärbara datorerna kommer nu att ha en inbyggd Copilot-knapp för snabbare åtkomst till Microsofts AI-kompanjon. Samsung Galaxy-smartphoneanvändare kan koppla Copilot till Galaxy Book4, vilket möjliggör att hitta, läsa eller sammanfatta textmeddelanden från telefonen och skapa och skicka meddelanden, samt tillgång till andra smartphonefunktioner, direkt på PC:n. Användare kan nu också använda sin smartphonekamera som en PC-webbkamera för Galaxy Book4-serien. Båda de nyligen tillkännagivna funktionerna kräver att användare länkar sin telefon till Galaxy Book4 via ´Link to Windows´-appen på mobilen och Microsoft Phone Link App på PC:n. Samma Microsoft-konto måste användas på både PC:n och telefonen.

Direktlänk Dela Fone Arena fördjupade 10 januari

Samsung förbättrar multi-device-anslutning med Microsoft Copilot för Galaxy Book4-serien

Vid CES 2024 tillkännagav Samsung förbättrad multi-enhet-anslutning med Microsoft Copilot för Galaxy Book4-serien. Denna nya samarbete syftar till att eliminera gränserna mellan enheter, vilket skapar ett sammanhängande ekosystem som förbättrar användarens effektivitet och anslutning. Microsoft Copilot, utrustad med avancerade AI-funktioner, ansluter sömlöst till Galaxy Book4-serien med Samsung Galaxy-smartphones. Denna integration ger användarna möjlighet att enkelt hantera sina smartphone-funktioner direkt från sin PC. Samsung planerar att kraftigt utnyttja AI detta år.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 10 januari

Samsung och Microsoft samarbetar för att förbättra kopplingen mellan Galaxy-smartphones och PC

Samsung samarbetar med Microsoft för att förbättra kopplingen mellan sina Galaxy-smartphones och datorer, i ett försök att skapa en sömlös upplevelse liknande Apples etablerade ekosystem. Samarbetet syftar till att introducera en ny nivå av multitasking och interaktion mellan Galaxy Book4-seriens bärbara datorer och Samsung Galaxy-smartphones, med hjälp av Microsofts AI-assistent Copilot. Detta strategiska drag syftar till att efterlikna den smidiga kopplingen som Apple-användare njuter av över sina iPhone, iPad, MacBook och troligen den kommande Apple Vision Pro.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 10 januari

Artificiell intelligens tar huvudrollen på CES-gadgetutställningen

Artificiell intelligens (AI) förväntas bli huvudfokus på CES-gadgetutställningen som officiellt öppnar i Las Vegas på tisdag. LG:s VD William Cho menar att världen står inför en historisk vändpunkt för AI. LG, Samsung och andra TV-jättar har introducerat AI-förbättringar för att förbättra bilder och hjälpa tittare att hitta program de kommer att gilla. Volkswagen har avtäckt de första fordonen byggda med en chatbot drivs av OpenAI ChatGPT-teknologi. Nvidia, vars grafikchips är uppskattade för deras förmåga att hantera de datorkrävande kraven från AI, använde CES som en möjlighet att tillkännage nya chips för spelare och skapare. Apple, som inte är på CES, meddelade att det kommer att släppa sitt mycket efterlängtade Vision Pro mixed reality headset i USA den 2 februari.

Direktlänk Dela Irshadgul.com fördjupade 9 januari

Samsung uppdaterar sin personliga assistentrobot Ballie för CES 2024

Samsung har meddelat en uppdatering av sin personliga assistentrobot Ballie, för CES 2024, som nu inkluderar en ny design, en inbyggd projektor och AI-funktioner. När Samsung först presenterade Ballie 2020, liknade enheten en basketboll, men den nya liknar en karaktär från videospel Among Us med sina ljusa färger och kantiga display. Den nya versionen är utformad för att vara en följeslagare, en underhållningsenhet och en rörlig vakthund med sina fram- och bakre kameror. Ballie kan följa dig runt i huset, komma när den kallas och kan till och med hälsa dig vid dörren. Med sin förmåga att kontrollera smarta enheter som lampor och termostater, samt svara på dina frågor, är det som en Alexa på hjul, förutom att den redan existerar. Den inbyggda projektorn är en av dess mest intressanta funktioner, eftersom det är den första projektorn som ´automatiskt upptäcker människors hållning och ansiktsvinkel och justerar den optimala projektionsvinkeln för dig.´ Projektorn kommer också att kalibrera sig själv för olika ytor innan den låter dig strömma från YouTube och andra källor. Samsungs robot är den andra AI-assistenten som tillkännagavs idag efter LG:s Smart Home AI-agent, men Ballie vinner poäng för det bättre namnet. Som med de flesta tillkännagivanden på CES är priset och tillgängligheten för Ballie 2024 ännu inte kända.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 9 januari

Sedan OpenAI lanserade ChatGPT 2022 har AI-utvecklingen tagit stora kliv framåt. Stora teknikföretag som Microsoft och Google har tävlat om att bygga bättre och mer användbara AI-modeller. Microsoft har nu, inför 2024 års Consumer Electronics Show (CES), meddelat att många nya bärbara datorer kommer att ha en tangent som öppnar Windows Copilot, en inbyggd AI-assistent. Detta är den första förändringen av Windows-tangentbordet på tre decennier. Flera andra företag, inklusive Intel, AMD, Qualcomm och Samsung, visar också upp AI-integration på CES 2024.

Live Science fördjupade 9 januari

Samsung introducerar nya intelligenta anslutningsfunktioner för Galaxy Book4-serien

Samsung meddelar att de introducerar nya intelligenta anslutningsfunktioner för Samsung Galaxy Book4-serien, inklusive flerenhetsanslutning med Microsoft Copilot. Samsung lägger också till möjligheten att förvandla din smartphone till en PC-kamera med Galaxy Book4, vilket gör att du kan använda din Samsung-smartphonekamera för videokonferenser och mer. Med intelligenta, intuitiva AI-funktioner kopplar Microsoft Copilot1 Galaxy Book4-serien till din smartphone för att få dem att fungera sömlöst tillsammans. Microsoft Copilot gör det möjligt för dig att hitta, läsa eller sammanfatta textmeddelanden från din Samsung Galaxy-telefon och till och med automatiskt skapa och skicka meddelanden i ditt namn direkt från din PC.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 9 januari

Samsung delar sin vision för AI-teknikens framtid på CES 2024

Samsung Electronics presenterade sin vision för hur AI-teknik kommer att förbättra användarupplevelsen av enheter på CES 2024. Företaget framhöll vikten av AI i att skapa enklare och mer användbara uppkopplade upplevelser. Samsung presenterade flera nya produkter och tjänster som använder AI för att göra livet enklare. Bland dessa finns Samsung Neo QLED 8K QN900D med inbyggd AI-processor, NQ8 AI Gen 3, som automatiskt skalar upp lågupplöst innehåll till 8K-kvalitet. Samsung introducerade också The Premiere 8K, en projektor med trådlös 8K-överföring, och Musikramen, en högtalare som synkroniserar med Samsungs tv-apparater och soundbars.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 9 januari

CES 2024: Tekniska framsteg inom AI och nya produkter från Asus, NVIDIA, Volkswagen, LG, Samsung och Hyundai

CES 2024, det största teknikevenemanget för året, påbörjas i Las Vegas den 9 januari och pågår till den 12 januari. Bland höjdpunkterna finns Asus ROG Phone 8-serien, NVIDIA GeForce RTX 40 Super-serien GPU, ChatGPT som kommer till Volkswagens bilar, LG:s ´osynliga´ TV, och Samsungs samarbete med Hyundai för att utveckla ´Home-to-Car´ och ´Car-to-Home´-tjänster. Dessa framsteg visar den växande roll som artificiell intelligens spelar inom en rad branscher, från teknik till bilindustri.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 9 januari

Kommunicera med din smartklocka via ChatGPT

Användare av Wear Operating System-smartklockor kan nu kommunicera med appar som e-post och sociala medier genom att interagera med ChatGPT direkt via WatchGPT-appen. Med AI:s senaste trender kan du enkelt använda ChatGPT från din handled om du äger en Galaxy Watch eller någon annan klocka som kör Wear OS, som en Fossil, Garmin eller Oppo-klocka. För de som är trötta på Google Assistant och letar efter en alternativ frågehanterare, kan detta vara till hjälp. WearGPT erbjuder sina konsumenter många fördelar, först och främst erbjuder det en mer komplex och kraftfull virtuell assistent jämfört med nuvarande alternativ som Google Assistant eller Alexa.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 9 januari

AI-integration och genomskinliga TV-apparater dominerar CES

Integreringen av artificiell intelligens (AI) i hem- och bärbara apparater samt den första vågen av genomskinliga TV-apparater är bland de mest uppseendeväckande tillkännagivandena inför CES officiella öppning. LG och Samsung har avtäckt de första transparenta TV-apparaterna, vilket ger tittarna möjlighet att se genom de högupplösta panelerna som används. Volkswagen har meddelat att de kommer att börja integrera AI-chattboten ChatGPT i sina nya bilar senare i år. Franska företaget Baracoda har avtäckt en smart spegel som använder AI för att analysera en persons psykiska hälsa.

Direktlänk Dela NewsChain Online fördjupade 9 januari

Volkswagen planerar att införa ChatGPT i sina fordon i Europa 2024

Volkswagen planerar att införa ChatGPT i sina fordon i Europa under 2024, vilket gör det möjligt för förare att ställa frågor till programvaran. Det tyska biltillverkaren meddelade att OpenAI-chatboten kommer att vara tillgänglig via VW:s röststyrda assistent Ida, som lanserades 2023. Ida kan redan svara på vissa talade naturliga språkfrågor om väder, aktiekurser, sportevenemang och liknande. Nu har Volkswagen uppdragit åt Cerence att integrera ChatGPT i Ida, vilket gör att boten kan nås via röst under körning. Enligt VW:s marknadsföring har ChatGPT inte tillgång till några fordonsdata; frågor och svar raderas omedelbart för att säkerställa högsta möjliga dataskydd.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 9 januari

CES-teknikmässan i Las Vegas öppnar med fokus på AI och genomskinliga TV-apparater

CES-teknikmässan i Las Vegas förbereder sig för att officiellt öppna, med artificiell intelligens (AI) och genomskinliga TV-apparater som de mest uppmärksammade annonseringarna. LG och Samsung har avtäckt de första transparenta TV-apparaterna, vilket ger tittarna möjlighet att se genom de högupplösta panelerna. AI var ett stort ämne på mässan, med företag som diskuterade hur de planerar att använda tekniken för att förbättra sina kunders vardag. Volkswagen meddelade att de kommer att börja integrera chatboten ChatGPT i vissa av sina nya bilar senare i år. Det franska företaget Barracuda har avtäckt en smart spegel som använder AI för att analysera en persons mentala hälsa baserat på deras uttryck, gester och röstton.

Direktlänk Dela Geo TV News fördjupade 9 januari

AI och transparenta TV-apparater dominerar på CES

Integrationen av artificiell intelligens (AI) i hushållsapparater och den första vågen av transparenta TV-apparater är bland de mest iögonfallande förutsägelserna inför CES-teknikmässan i Las Vegas. LG och Samsung har presenterat sina första transparenta TV-apparater, vilket gör att tittarna kan se genom de högupplösta panelerna. Volkswagen meddelade att de kommer att börja integrera AI-chattbotten ChatGPT i sina nya bilar senare i år. Franska företaget Baracoda presenterade en smart spegel som använder AI för att analysera en persons mentala hälsa. Samsung presenterade också en rad nya AI-drivna hushållsapparater.

Direktlänk Dela Irshadgul.com fördjupade 9 januari

NVIDIA presenterar nya AI-förbättrade produkter på CES

På CES meddelade NVIDIA lanseringen av GeForce RTX SUPER skrivbords-GPU:er för generativ AI-prestanda, nya AI-laptops från alla stora tillverkare och nya NVIDIA RTX-accelererade AI-program och verktyg för både utvecklare och konsumenter. Dessa verktyg förbättrar PC-upplevelser med generativ AI. Den nya AI Workbench, ett enhetligt verktygssats för AI-utvecklare, kommer att lanseras i beta senare denna månad. NVIDIA:s grundare och VD Jensen Huang sa att generativ AI kommer att transformera varje bransch, inklusive spelbranschen.

Direktlänk Dela Dawn fördjupade 9 januari

CES 2024: AI dominerar i årets största teknikmässa

Consumer Electronics Show (CES) 2024, som firar sin 58:e upplaga, kommer att äga rum i Las Vegas denna vecka. Händelsen kommer att visa upp banbrytande teknik och lyxiga prylar, inklusive den första sällskapsroboten utrustad med ChatGPT, en artificiell intelligens (AI) ´smart bälte´ för att hjälpa synskadade, och AI-aktiverade dammsugare, mopp och andra hushållsapparater. Det förväntas att AI kommer att vara överallt, från företag som Intel och Nvidia till konsumentenheter som Samsungs kylskåp med en ´AI Family Hub´. CES förväntas locka cirka 130 000 deltagare på plats i år, upp från 115 000 förra året och 45 000 2022.

Direktlänk Dela Spark Chronicles fördjupade 8 januari

Nvidia tillkännager nya grafikprocessorer och AI-programvara, aktier stiger

Nvidia tillkännagav nya grafikprocessorer och programvara för generativ AI på persondatorer. Chipstillverkaren introducerade sin GeForce RTX 40 Super Series skrivbords-GPU i en webbsändning före teknikmässan CES 2024 i Las Vegas. Nvidia presenterade också RTX-accelererad AI-programvara och verktyg för utvecklare och konsumenter. Dessutom förhandsvisade Nvidia ´Chat with RTX´, en programvara som tillåter AI-entusiaster att interagera med sina anteckningar, dokument och annat innehåll. På CES 2024 introducerade Nvidia tre modeller av sina GeForce RTX 40 Super Series grafikkort.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 8 januari

NVIDIA Studio presenterar kraftfulla uppgraderingar för innehållsskapande

NVIDIA Studio presenterar kraftfulla nya mjuk- och hårdvaruuppgraderingar för att förbättra innehållsskapande. Det inkluderar släppet av nya NVIDIA Studio-bärbara och stationära datorer från Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo, MSI och Samsung, samt lanseringen av de nya GeForce RTX 40 SUPER-seriens GPU:er. Generative AI från iStock från Getty Images är ett nytt generativt AI-verktyg utbildat av NVIDIA Picasso som använder licensierad konst och NVIDIA Edify-arkitekturmodellen för att säkerställa att genererade tillgångar är kommersiellt säkra. RTX Video HDR förvandlar standard dynamiska videor som spelas upp i internetwebbläsare till fantastisk HDR. Twitch, OBS och NVIDIA förbättrar livestreaming-tekniken med den nya Twitch Enhanced Broadcasting-beta, som drivs av GeForce RTX GPU:er.

Direktlänk Dela NVIDIA Corporation fördjupade 8 januari

Nvidia lanserar GeForce RTX SUPER GPU och nya AI-laptops

Nvidia har meddelat lanseringen av GeForce RTX SUPER skrivbords-GPU för förbättrad AI-prestanda, nya AI-bärbara datorer från alla ledande tillverkare och nya AI-programvara och verktyg. Dessa verktyg är utformade för att förbättra PC-upplevelser med generativ AI. Företaget bygger på flera årtionden av PC-ledarskap, med över 100 miljoner av sina RTX-GPU:er som driver AI PC-eran. AI Workbench, ett enhetligt verktyg för AI-utvecklare, kommer att finnas tillgängligt i beta senare denna månad. Dessutom stöder nu Nvidia TensorRT-LLM fler för-optimerade modeller för datorer. Jensen Huang, grundare och VD för Nvidia, kommenterade att generativ AI är den mest betydande plattformsovergången i datahistorien och kommer att förändra varje industri, inklusive spelindustrin.

Direktlänk Dela NVIDIA fördjupade 8 januari

2024 Tekniska förutsägelser: Generativ AI, digitala assistenter, smarta städer och mer

Förutsägelser för teknikindustrin 2024 inkluderar en expansion av generativ AI, med nya verktyg som Chat-GPT, Bard och DALL-E som lägger till nya funktioner och ökad användbarhet. Företag som Apple, Amazon och Samsung förväntas göra starkare marknadsframstöt för att konkurrera med Microsoft (Open AI), Meta och Google. Digitala assistenter kommer att bli mer populära, men de kan underprestera på grund av bristande integration mellan teknik- och webbplattformar. Optisk blodtrycksövervakning förväntas bli mer tillförlitlig och utbredd. Elbilar kommer att bli mer mainstream tack vare standardiserad infrastruktur och federala medel för laddningsportar. Augmented reality (AR) och virtual reality (VR) förväntas bli mer populära, men kan fortfarande vara ett år bort från mognad. Teknikindustrin förväntas också dra nytta av oliscenserat spektrum, med snabb tillväxt inom smart jordbruk och smarta städer.

Direktlänk Dela WRAL TechWire fördjupade 8 januari

Samsung meddelar nya AI-chipdrivna skärmar och mer inför CES 2024

Samsung har meddelat sina nya AI-chipdrivna skärmar och mer inför Consumer Electronics Show 2024. Det sydkoreanska teknikjätten presenterade Neo QLED 8K och 4K TV-apparater med inbyggt AI-chip, nästa version av Tizen-operativsystemet med uppdaterat användargränssnitt och spelkapacitet, en trådlös 8K-projektor och mer. Neo QLED TV kommer att erbjudas i 8K och 4K upplösningsvarianter. Den stora uppgraderingen till Neo QLED TV-linjen är det nya Samsung NQ8 AI Gen3-chipsetet. Chipsetet har en neural bearbetningsenhet (NPU) som är betydligt kraftfullare än sin föregångare. Det nya chipsetet möjliggör också en rad AI-drivna funktioner på TV:n. Samsung meddelade också att Neo QLED TV 2024 kommer att innehålla fler tillgänglighetsfunktioner.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 8 januari

Samsung presenterar sin framtidsvision för AI och uppkoppling på CES 2024

På Consumer Electronics Show (CES) 2024 presenterade Samsung Electronics sin vision för den nya eran av artificiell intelligens (AI) och uppkoppling. Samsungs tema för CES 2024 var ´AI för alla: Uppkoppling i AI-eran´, vilket reflekterar företagets engagemang att demokratisera och personifiera AI för alla. Höjdpunkterna inkluderade den nya AI-drivna QLED TV-serien och 2024 Bespoke 4-Door Flex™-kylskåpet med AI Family Hub™+, som är det första hem-IoT-kylskåpet som kan känna igen och hantera matvaror inuti. Samsung avtäckte också sin vision för framtiden för AI-baserad livsstil.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 8 januari

Apple står inför utmaningar med minskande försäljning och försenad AI-utveckling

Om negativa prognoser blir verklighet, skulle det sista kvartalet av förra året vara Apples femte raka period med minskande försäljning. Det nuvarande året är fullt av utmaningar för företaget som går utöver bristen på tydliga framsteg i iPhone-funktionaliteten. Apple ligger flera år efter sina huvudkonkurrenter i implementeringen av artificiell intelligens och förväntar sig endast en måttlig ökning av intäkterna från iPhone-försäljning. Mac-segmentet visar större förtroende för sin förmåga att öka försäljningen, men den mest slående nya produkten 2024 i detta segment kan bara vara MacBook Air baserad på M3-processorfamiljen. Företaget behöver också återuppliva efterfrågan på iPad, men den uppdaterade Pro-seriens surfplatta är osannolikt att sälja i stora kvantiteter på grund av dess höga kostnad. Apple Watch-smartklockor och AirPods-hörlurar behöver också ständiga uppdateringar för att bibehålla försäljningstillväxthastigheterna. Enligt källan utgör det betydande eftersläpningen bakom konkurrenterna i implementeringen av generativ artificiell intelligens vid nuvarande affärsutvecklingsstadium ett allvarligt problem för Apple. Konkurrensmyndigheternas verksamhet utgör också ett visst hot mot Apple. Redan i mars i år kommer det att tvingas att öppna upp möjligheten för tredjepartsutvecklare att installera applikationer på sina enheter i Europa och att ge tredjepart betalningstjänsteleverantörer tillgång till sin programvara ekosystem. Trots allt detta kan Apple räkna med en lojal iPhone-kundbas som kan ge företaget 150 miljarder till 200 miljarder dollar årligen.

Direktlänk Dela Tech News Space fördjupade 8 januari

Samsung Electronics presenterar senaste skärm- och TV-sortimentet inför CES 2024

Samsung Electronics har presenterat sin senaste serie av QLED, MICRO LED, OLED och Lifestyle-skärmar inför CES 2024. Detta inkluderar den nya Neo QLED 8K, som drivs av en AI-processor och erbjuder förbättrad bild- och ljudkvalitet. Företaget presenterade också den första trådlösa 8K-projektorn, The Premiere 8K, och den anpassningsbara högtalaren Music Frame. Dessutom introducerade Samsung sin 2024 Tizen OS, som förbättrar hem-TV-upplevelsen genom att erbjuda en personlig innehålls- och tjänsteupplevelse baserad på olika konton inställda på smarta TV-apparater.

Direktlänk Dela Samsung Newsroom fördjupade 8 januari

Samsung avslöjar detaljer om senaste flaggskeppstv-apparaterna inför CES

Samsung har precis innan sin keynote på detta års CES offentliggjort detaljerna om sin senaste serie flaggskeppstv-apparater. Som förväntat spelar AI en större roll än någonsin tidigare. Samsung använder AI för det som kallas Real Depth Enhancer Pro, som förbättrar förgrundsbilder och förbättrar synligheten av huvudinnehåll, samt för Supersize Picture Enhancer, vilket minskar pixelbrus på större skärmar. Samsung går större än någonsin och tar sin massiva 98-tums skärm till fler skärmar än någonsin tidigare, inklusive Neo QLED 8K, Neo QLED 4K, QLED 4K och Crystal UHD TV. Två nya OLED-uppsättningar kommer, S90D och S95D, båda tillgängliga i storlekarna 55 till 77 tum. S95D, säger Samsung, blir den första OLED-TV:n med OLED Glare-Free-teknik, vilket gör den optimal för alla visningsmiljöer. Och med mindre än 11 millimeter tunn kommer det att vara en av de tunnaste uppsättningarna tillgängliga.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 8 januari

Apple förväntas fullt ut skala upp sina AI-planer 2025

Enligt Bloomberg´s Mark Gurman är Apple sent ute med AI och förväntas fullt ut skala upp sina generativa AI-planer 2025. Detta innebär att Apple kommer att lansera sina AI-verktyg nästan två år efter att ChatGPT började ta världen med storm; omkring ett år efter att Amazon tillkännagav sin omgjorda Alexa och omkring ett och ett halvt år efter att Microsoft och Google lanserade sina nya tjänster. Gurman tillade att Microsoft, Amazon, Samsung och Google faktiskt har börjat skicka ny AI-centrerad hårdvara, programvara och tjänster. Apple planerar att tillkännage sina erbjudanden vid sin Worldwide Developers Conference (WWDC) i juni som en del av iOS 18. Apple arbetar också på att lägga till funktioner som automatisk sammanfattning och automatisk komplettering till sina kärnappar och produktivitetsprogramvara som Pages och Keynote. Dessutom arbetar det också med att integrera AI i tjänster som Apple Music, där företaget tydligen vill använda tekniken för att bättre automatisera skapandet av spellistor. Slutligen planerar Apple en stor översyn av sin digitala assistent, Siri.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 8 januari

Sydkoreanska företag utnyttjar AI-teknikens smidighet för att forma system som svarar på lokala behov. Företag har tränat AI-modeller med data rika på koreansk språk och kultur. Sydkoreanska företag säger att de bygger AI för thailändska, vietnamesiska och malaysiska publik. Andra siktar på kunder i Brasilien, Saudiarabien, Filippinerna, inom branscher som medicin och apotek. Detta har väckt förhoppningar om att AI kan bli mer mångsidig, fungera på fler språk, anpassas till fler kulturer och utvecklas av fler länder.

The Telegraph India fördjupade 8 januari

AI dominerar på Consumer Electronics Show 2024

Årets Consumer Electronics Show (CES) 2024, nu i sitt 58:e år, kommer att präglas av artificiell intelligens (AI). Bland de nya produkterna finns den första följeslagarroboten med ChatGPT, ett AI-´smarthylla´ som hjälper synskadade, och AI-drivna dammsugare, moppmaskiner och andra apparater. Evenemanget kommer att innehålla mer än 4 000 utställare och 1 200 startups från hela världen. Talare inkluderar chefer från företag som Samsung, LG och Microsoft, samt diskussioner med Snap medgrundare och VD Evan Spiegel och Walmart VD Doug McMillon. Ungefär 60% av Fortune 500-företagen kommer att delta.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 7 januari

Samsung vinner, Microsoft och OpenAI förlorar första veckan av 2024

Samsung har utnämnts till ´vinnare´ första veckan av 2024, efter att ha tillkännagivit lanseringsdatumet för sitt nästa flaggskeppssmartphone och retat med spännande funktioner, inklusive AI Live Translate Call. Förlorarna för veckan var Microsoft och OpenAI, som står inför en stämning från New York Times för ´olaglig användning av Times arbete för att skapa artificiella intelligensprodukter som konkurrerar med den´ vid utvecklingen av ChatGPT. Enligt stämningen har ChatGPT matats med artiklar publicerade av New York Times utan tillstånd eller ersättningsförslag.

Direktlänk Dela Trusted Reviews fördjupade 7 januari

Artificiell intelligens och biltillverkningsteknik förväntas dominera på CES 2024

Artificiell intelligens (AI) och biltillverkningsteknik förväntas vara de stora samtalsämnena på världens största konsumentelektronikmässa, CES, som börjar i Las Vegas på måndag. Mässan lockar cirka 100 000 besökare som får se några av världens största teknikföretag - inklusive Sony, Google, Samsung och andra - presentera nya prylar och diskutera viktiga trender inom branschen. Efter uppgången av generativa AI-verktyg som ChatGPT och andra under 2023 förutspår experter att CES 2024 kommer att vara fullt av AI-drivna produkter. Analytikern Leo Gebbie, från CCS Insight, sa att det inte skulle vara någon överraskning att se en mängd AI-centrerade enheter över hela mässgolvet. En annan branschexpert, Paolo Pescatore, från PP Foresight, sa att det troligen kommer att vara den mest diskuterade termen överallt på årets CES. Han förväntar sig att utvecklingen inom detta område kommer att intensifieras och representera en grogrund för innovation när kampen om överlägsenhet bland stora teknikföretag intensifieras. Gebbie tillade att AI också sannolikt kommer att spela en roll i en annan viktig trend på årets mässa - biltillverkningsteknik. Han förväntar sig att se traditionella konsumentelektronikprodukter, som TV-apparater och smarta hushållsapparater, dominera på CES, som de gör varje år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance UK fördjupade 7 januari

AI och biltillverkning förväntas dominera på CES 2024

Artificiell intelligens (AI) och biltillverkning förväntas vara de viktigaste ämnena vid världens största konsumentelektronikshow, CES, i Las Vegas. CES lockar omkring 100 000 besökare för att se några av världens största teknikföretag, inklusive Sony, Google och Samsung, presentera nya prylar och diskutera nyckeltrender i branschen. Efter framväxten av generativa AI-verktyg som ChatGPT under 2023 förutspår experter att CES 2024 kommer att vara fylld med AI-drivna produkter. Analytiker Leo Gebbie från CCS Insight och branschexperten Paolo Pescatore från PP Foresight förutspår att AI kommer att vara det mest diskuterade ämnet på årets CES.

Direktlänk Dela Express & Star fördjupade 7 januari

Samsung förväntas tillkännage nya AI-drivna telefoner den 17 januari

Samsung förväntas tillkännage nya AI-drivna telefoner under en presskonferens den 17 januari. Den mycket efterlängtade ´helt nya mobila upplevelsen drivs av AI´ är det senaste exemplet på att artificiell intelligens blir allt mer inbäddad i vardagen. Samsung är Apples främsta konkurrent på smartphonemarknaden med cirka 20% av den globala marknadsandelen. En pressmeddelande för avtäckningsevenemanget i San Jose, Kalifornien, erbjöd få detaljer om vad konsumenterna kan förvänta sig av en AI-driven smartphone. AI-smartphones förväntas nå 40% av den globala smartphonemarknadsandelen till 2027, enligt Counterpoint Research.

Direktlänk Dela NewsNation fördjupade 7 januari

Samsungs Galaxy AI: En AI-upplevelse i din mobil

Samsung meddelade Galaxy AI, en ny generativ AI-baserad modell, i november 2023 men vi har ännu inte sett den i aktion. Tekniken kommer att fokusera på kommunikation, produktivitet och kreativitet. Ett specifikt exempel, AI Live Translate Call, kommer att ge ljud- och textöversättning i realtid under telefonsamtal, liknande Googles Live Caption-funktion på sin Pixel-serie, men utan behov av en aktiv internetanslutning. Samsungs virtuella assistent, Bixby, kommer troligen att dra nytta av AI-möjligheter på enheten och vi kommer sannolikt att se en viss GenAI-infusion inom kamera- eller galleriappar. Samsung har nyligen bekräftat att avslöja Samsung Galaxy S24-serien den 17 januari 2024. Galaxy S24-serien sägs byggas antingen på Snapdragon 8 Gen 3 eller Samsung Exynos 2400, två chipsets som stöder Gen AI-möjligheter på enheten, beroende på var du är i världen.

Direktlänk Dela Trusted Reviews fördjupade 6 januari

Android 15 kan utöka röstaktiveringskapaciteten till fler appar

För närvarande kan endast Google Assistant och den röstassistent som din OEM förinstallerar, som Bixby, startas med röstkommando på Android. En dold sida i den senaste Android-beta antyder en röstaktiveringsfunktion som kan utöka denna kapacitet till fler appar. Det är inte helt klart hur det fungerar ännu, men funktionen kommer förmodligen att hålla dina data privata genom skyddad adaptiv sensorik. En ny funktion i Android 15 kallad röstaktivering kan lösa detta problem genom att använda en integritetsbevarande adaptiv sensorikteknologi. Inga appar begär för närvarande röstaktiveringstillståndet, så vi var tvungna att skapa en enkel app för att begära det för att producera skärmdumpen ovan. Vid slutet av beskrivningen finns en länk som erbjuder att berätta mer om skyddad adaptiv sensorik, men länken leder till en Google-supportsida som ännu inte är aktiv. Så vi är inte säkra på exakt hur skyddad adaptiv sensorik kommer att hålla dina röstdata privata. Det är möjligt att denna funktion kommer att köras under Androids privata Compute Core (PCC), som består av systemappen Android System Intelligence för all offline datahantering plus privata Compute Services för alla aktiviteter som kräver nätverksåtkomst. På detta sätt skulle appar som begär röstaktiveringstillståndet inte behöva bearbeta någon mikrofondatat själva; PCC skulle plocka upp vakna ord och sedan aktivera appen i fråga. Detta är mestadels vår spekulation.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 5 januari

AI-prylar kan bli den mest omtalade tekniken 2024

Teknikföretag har under det senaste decenniet jagat drömmen om att uppfinna en pryl som kan ersätta smarttelefonen. Trots att många tycker om Apple Watches, Alexa-högtalare eller Meta Quest VR-headset, har ingen av dessa ännu ersatt smarttelefonen som centrum för det digitala livet. Drömmen lever vidare och 2024 kan vi se prylar som är designade för att utnyttja artificiell intelligens-teknologier som ChatGPT. Dessa AI-prylar kan bli den mest omtalade tekniken 2024. Men de kan också bli den mest meningslösa tekniken för året.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 5 januari

OpenAI kan utmana Google Assistant som standard röstassistent på Android-telefoner

Google Assistant har varit standard röstassistent på Android-telefoner i över ett halvt decennium, men nu verkar det som att OpenAI vill utmana positionen. Enligt en ny rapport kan OpenAI försöka göra ChatGPT till standard röstassistent på Android-telefoner. Detta upptäcktes genom en APK-djupdykning. Men det är inte säkert att OpenAI kommer att avslöja denna funktion. Om aktiverad, kommer en bekant virvlande animation att dyka upp, liknande den laddnings- eller ´tänkande´ animation som du ser i appen. Funktionen är dock mycket ofullständig, eftersom den snabbt avslutas efter att ha kallats. Det återstår att se hur Google kommer att reagera på denna potentiella utmanare.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 5 januari

CES 2024: Artificiell intelligens ger nytt liv åt gamla trender

Teknikindustrimässan CES återhämtar sig efter pandemin, med artificiell intelligens (AI) som införlivas i allt från cyklar till babyflaskor. Mässan, som formellt startar på tisdag i Las Vegas, förväntas ha över 3 500 utställare och omkring 130 000 besökare. Evenemanget har blivit alltmer en utställning för uppstartsföretag, men stora varumärken som Amazon, Google, Intel, Netflix, Samsung, Sony och TikTok kommer också att vara där. Analytiker förväntar sig att det blir AI:s år när det gäller produktlanseringar på CES. Innovationer som kommer att visas på CES inkluderar teknikfyllda glasögon för blinda från Lumen och Shift Robotics senaste Moonwalkers-skor som låter människor gå i löphastighet utan att svettas.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 5 januari

Samsung förbereder lansering av Galaxy S24-serien med ny Galaxy AI-funktion

Samsung förbereder sig för att lansera sin nästa flaggskeppsserie - Galaxy S24-serien och har retat med en ny funktion kallad Galaxy AI. Samsung har officiellt lagt ut en kort teaser-video med titeln ´Galaxy AI is coming´ som visar Samsungs historia av innovation i Galaxy-smartphones. Videon nämner dock inte vilka AI-funktioner vi kan förvänta oss på den kommande Galaxy S24-serien. Samsung har redan integrerat många smarta programvarufunktioner, som kan ses som ´AI-funktioner´, i sin befintliga smartphone-sortiment genom åren.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 5 januari

Microsoft tillkännager en dedikerad Copilot-tangent för Windows 11-tangentbord

Microsoft har tillkännagett sin senaste AI-innovation: en dedikerad Copilot-tangent på Windows 11-tangentbord. Den nya tangenten ska göra det lättare för människor att delta i AI-transformationen, skriver Microsofts Yusuf Mehdi i ett blogginlägg. Copilot-tangenten verkar vara den första större förändringen på Windows PC-tangentbord på nästan tre decennier. Tangentbord med Copilot-tangenten kommer att visas på CES 2024 och Microsoft säger att dess tillverkningspartners stöder draget. Framtida Surface-datorer kommer också att ha en Copilot-tangent.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 4 januari

Qualcomms VD Cristiano Amon tror att Artificiell Intelligens kommer att förändra mobilindustrin

Cristiano Amon, VD för Qualcomm, tror att artificiell intelligens (AI) kommer att förändra mobilindustrin genom att föra in AI i mobiltelefoner på ett stort sätt. Amon förklarar att det inte bara handlar om att allt som händer i molnet flyttar till enheten, utan att enheten har en annan roll att spela. Han ser AI utvecklas mycket snabbt till enheten och tror att detta kommer att medföra stora förändringar i kraftbalansen i en bransch som länge dominerats av Apple och Google. Trots att Qualcomm har breddat sin verksamhet till nya områden som PC och bilar, har företagets aktiekurs hållits tillbaka på grund av dess kopplingar till den tröga mobilmarknaden.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 4 januari

Samsung bekräftar lansering av Galaxy S24-serien den 17 januari 2024

Samsung har bekräftat att Galaxy S24-serien kommer att lanseras under ett Unpacked-evenemang den 17 januari 2024. Evenemanget marknadsförs på Samsungs hemsidor och sociala medier, och i vissa regioner kan man registrera sig i förväg för en rabatt på den nya telefonen. På Samsungs svenska sida kan man tävla om 20 000 kronor i Rewardspoäng, en kupong värd upp till 4 890 kronor och en Galaxy Watch 6. Evenemanget kommer att livestreamas och tros även avslöja en mängd AI-verktyg och funktioner.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 4 januari

Tekniktrender 2024: AI, smartringar, smartglasögon och mer

De största tekniska innovationerna 2024 kommer sannolikt att vara inom artificiell intelligens (AI), med ledande företag som Google, Microsoft och OpenAI. Nykomlingar som Samsung, Amazon och Apple kommer också att delta i AI-utvecklingen. Andra trender inkluderar smartringar, som kommer att bli den stora trenden inom wearables, och smartglasögon, som kommer att bli smartare och billigare. Dessutom förväntas en explosion av nya elektriska fordon (EV) och en ökad fokus på hållbarhet och miljövänliga produkter.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 4 januari

Microsoft försöker omprofilera Edge som ´AI-webbläsare´

Microsoft försöker omprofilera sin internetwebbläsare Edge och börjar nu kalla den för ´Microsoft Edge: AI Browser´. Detta namn visas när man söker efter Edge på Google Play Store och Apples App Store. Microsoft hade redan kallat den för ´din AI-drivna webbläsare´ efter att ha lagt till Bing AI-funktioner i den förra året, men nu är ´AI´ tydligt framträdande för personer som laddar ner mobilappen. Appbeskrivningen pratar nu upp webbläsarens GPT-4-funktioner med den inbyggda Copilot-chatten som följer på Bing-sökning. Webbläsaren har också tillgång till OpenAI:s DALL-E 3 AI-bildgenerator-modell, tillgänglig via copiloten.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 4 januari

Samsung planerar att avtäcka sina senaste Galaxy-telefoner drivna av AI

Samsung har nyligen meddelat att de kommer att hålla en presskonferens i San Jose, Kalifornien, den 17 januari, där de kommer att avtäcka sina senaste Galaxy-telefoner. Samsung är Apples största konkurrent inom smartphones. Företaget har en global marknadsandel på 20% jämfört med Apples 16%, enligt Counterpoint Research. I USA har Samsung en marknadsandel på 25%, bakom Apples 53%. Samsung sa på tisdag kväll att dess senaste enheter kommer att erbjuda en ´helt ny mobilupplevelse drivs av AI´. De senaste enheterna, troligen kallade Galaxy S24, Galaxy S24+ och Galaxy S24 Ultra, kan dra nytta av Qualcomms Snapdragon Series 8 Gen 3 för Android-telefoner.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 3 januari

Lokal maskininlärning kan bli en framväxande trend 2024

År 2024 kan se en samordnad förskjutning mot en ´lokal´ maskininlärningsutveckling och träningsansats för att minska kostnaderna, enligt en ledande branschfigur. Med 2023 dominerad av rubriker om kraftfulla stora språkmodeller (LLM) och de branta energi- och kostnadskraven som behövs för AI-utveckling, föreslog Hugging Face CTO Julien Chaumond att ´lokal maskininlärning´ kan bli en framväxande trend det kommande året. Chaumonds kommentarer kom i ett inlägg på LinkedIn där han beskrev ett viktigt område att bevaka. ´Lokal ML kommer att bli enorm´, sa han. ´Den kommer delvis att drivas av antagandet av Apple Silicon och annan innovativ hårdvara, men också på rå CPU och mobila enheter.´

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 3 januari

Samsung att hålla sitt första globala hårdvaruevent senare denna månad

Samsung meddelade på onsdag (3 januari) att de kommer att hålla företagets första globala hårdvaruevent senare denna månad. Den första upplagan av Galaxy Unpacked 2024-programmet är schemalagt till San Jose, den 17 januari, kl. 11:30 IST. I teaser-videon visade Samsung en telefon som förstås vara Galaxy S24 med minst fem sensorer liknande föregångaren. Men, kommer att komma med stora uppgraderingar inklusive Galaxy AI (Artificiell intelligens) funktion.

Direktlänk Dela Deccan Herald fördjupade 3 januari

Samsung Electronics lanserar en ny era av mobila innovationer

En ny era av revolutionerande mobilupplevelse börjar med de senaste Galaxy-innovationerna designade för att förvandla sättet du interagerar och skapar i ditt dagliga liv. Den nya Galaxy S-serien kommer att höja standarden för de smartaste mobilupplevelserna någonsin erbjudna. Samsung Electronics Unpacked-event kommer att äga rum i San Jose den 17 januari. Evenemanget kommer att sändas live på kanalen från kl. 21.00 turkisk tid.

Direktlänk Dela Railly News fördjupade 3 januari

Samsung lanserar AI-fokuserad smartphone

Samsung Electronics Co, världens mest produktiva smartphone-tillverkare, planerar att lansera sin nästa flaggskeppsprodukt den 17 januari i San Jose, Kalifornien. Lanseringen kommer sannolikt att introducera Galaxy S24, enligt en livestreamad händelse. Lanseringens teaser lovar endast att ´Galaxy AI kommer´. Tidigare år har Samsung och andra mobilproducenter förlitat sig på förbättringar i kamerateknologi och flexibla skärmar för att sticka ut, men 2024 lovar att vara ett år där tillagda AI-funktioner tar centrum.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 3 januari

Samsung Electronics kommer att presentera den senaste Galaxy S-serien

Samsung Electronics förbereder sig för att presentera en revolutionerande mobilupplevelse med de senaste innovationerna i Galaxy-serien. Den nya Galaxy S-serien kommer att sätta en högre standard för den mest intelligenta mobila upplevelsen hittills. Samsung kommer att vara värd för Unpacked i San Jose den 17 januari, där de kommer att avtäcka de senaste premium Galaxy-innovationerna, som drivs av AI. Evenemanget kommer att sändas live på Samsung.com och Samsungs YouTube-kanal.

Direktlänk Dela Samsung Newsroom fördjupade 3 januari

Nvidia säkrar tillgången på HBM3-minne för framtida AI- och HPC-applikationer

Nvidia har förköpt över $1,3 miljarder av HBM3-minne från Micron och SK Hynix för att säkerställa en stabil försörjning av minne till sina kommande AI- och HPC-GPU-lanseringar 2024. Nvidia accelererar två produkter med HBM3E-minne: H200 AI och HPC GPU med 141GB HBM3E-minne, samt GH200-plattformen med en Grace CPU och en H200 GPU utrustad med 141GB HBM3E-minne. Dessa enheter kommer att kräva en enorm mängd minne, så förköp är logiskt för Nvidia. Det återstår att se om Micron, SK Hynix och Samsung kommer att ha tillräcklig kapacitet för att tillhandahålla HBM3 och HBM3E-minne till andra utvecklare av AI- och HPC-lösningar, som AMD, AWS och Intel.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 28 december

Samsung presenterar ny dammsugare med AI-teknologi på CES 2024

Samsung Electronics Co., Ltd. meddelar att de kommer att presentera en ny dammsugarserie med avancerad artificiell intelligens (AI) på CES 2024. Den nya dammsugaren, Bespoke Jet Bot Combo, är en robotdammsugare och mopp med förbättrade AI-funktioner och ångrengöring. Moohyung Lee, EVP och chef för kundupplevelseteamet för digitala apparater på Samsung Electronics, uttrycker entusiasm över den nya produkten. Bespoke Jet Bot Combo har förbättrad AI-objektigenkänning, kan känna igen rum och fläckar, undvika vissa områden och anpassa sin sugkraft efter golvet. Den är för närvarande under utveckling.

Direktlänk Dela Samsung Newsroom fördjupade 28 december

Microsoft lanserar gratis AI-chattbot-app för Android med avancerade funktioner

Microsoft har nyligen lanserat Copilot, en fristående AI-chattbot-app för Android, som är ett resultat av Microsofts samarbete med den ledande AI-utvecklaren OpenAI. Copilot erbjuder användarna ett brett utbud av AI-förstärkta uppgifter, från att besvara komplexa frågor till att generera bilder och till och med hjälpa till med dokumentutkast. Till skillnad från ChatGPT Plus, ger Copilot avancerade AI-funktioner utan kostnad. Denna strategiska drag positionerar Microsofts erbjudande som ett starkt alternativ till andra gratis eller integrerade assistenter som Siri, Google Assistant och Samsungs Bixby.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 27 december

Microsoft lanserar gratis AI-app Copilot för Android-användare

Microsoft har lanserat en gratis mobilapplikation för Android-användare kallad Copilot, som är en konkurrent till betalalternativ. Copilot-appen, som hittades av en Twitter-användare, är tillgänglig i Google Play Store och erbjuder avancerade funktioner genom att integrera bildgenerering och språkförmågor i GPT-4 och DALL-E3 tillsammans med bildanalysfunktioner i GPT Vision. Copilot kan hantera komplexa frågor, utforma dokument och generera visuella element. Det förväntas att Microsoft kommer att introducera en iOS-version av Copilot, då Apple´s operativsystem har en betydande marknadsandel.

Direktlänk Dela Herald Sheets fördjupade 27 december

SK hynix bekräftar utvecklingen av nästa generations HBM4-minne 2024

SK hynix har bekräftat att företaget kommer att påbörja utvecklingen av sitt nästa generations HBM4-högbandbreddsminne 2024. Detta minne förväntas driva nästa generations AI-GPU:er och datacenter. Både Micron och Samsung planerar också att producera HBM4-minne 2024, med förväntan om att det ska vara redo 2025-2026. Kim Wang-soo, Senior Manager på SK hynix, förklarade att företaget även planerar att lansera nytt HBM3-minne 2024 med högre hastigheter och större kapacitet. NVIDIA förväntas använda HBM3e-minne i sin kommande B100 ´Blackwell´ AI-GPU, men kan överraska med en uppgraderad GPU som använder HBM4.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 27 december

AI-praktikplatser tillgängliga i Kanada

Det finns flera möjligheter till praktikplatser inom AI i Kanada. Dessa praktikplatser erbjuder värdefull erfarenhet och möjlighet att fördjupa förståelsen för AI-teknik. Bland de tillgängliga praktikplatserna finns AI Research Intern på Samsung Research America i Toronto, AI/ML Intern på Shopify i Ottawa, AI Engineer Intern på Huawei Canada i Markham, AI Developer Intern på IBM i Toronto, AI Intern på Element AI i Montreal, AI Research Intern på Borealis AI i Edmonton, AI Software Engineer Intern på Microsoft i Vancouver, AI Analyst Intern på Deloitte i Toronto, AI Lab Intern på Scotiabank i Toronto och AI Intern på Accenture i Toronto.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 26 december

2024 kommer att vara ett avgörande år för AI efter framväxten av generativ AI som förvandlar hur människor och maskiner kommunicerar. Syntetiska data driver redan en stor del av innovationen inom generativ AI. Inom sjukvården används syntetiska data för att generera patientpopulationer, vilket hjälper till med frågor kring integritet. Företag har börjat bygga AI-träningskapacitet och det förväntas att vi kommer att se mycket mer modellträning och utveckling. Den banbrytande utvecklingen har flyttat från mega-labb som OpenAI eller DeepMind till öppna källprojekt. Detta har resulterat i en mängd spännande, mindre, vanligtvis domänspecifika projekt. Vi kommer också att se mer AI-chips i datorer. Det förväntas inte vara någon brist på GPU:er; om något är risken på andra sidan.

AI Business fördjupade 26 december

Hur artificiell intelligens revolutionerar våra vardagsliv

Vaibhav Nirmal inleder sin första blogg om artificiell intelligens (AI) och dess inverkan på våra dagliga liv. Han diskuterar AI-teknik som ChatGPT och Google Bard och hur de blir allt populärare. Han nämner exempel som att fråga Siri om vädret och hur AI förstår och tolkar mänskligt språk genom Natural Language Processing (NLP). Han tar upp Samsung S24 Ultra, en smartphone som kan översätta konversationer i realtid, vilket underlättar global kommunikation. Nirmal nämner också webbplatser som DeepAI och StarryAI, som använder AI för att skapa digital konst.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 26 december

Samsung Galaxy S24 Ultra lanseras tidigare än förväntat

Samsung Galaxy S24 Ultra kommer att lanseras i januari 2024, enligt läckta detaljer. Lanseringen kommer möjligen att ske vid Galaxy Unpacked 2024-evenemanget, som sägs vara planerat till den 18 januari 2024. Samsung förväntas även introducera sina nya AI-verktyg, kallade Galaxy AI, vid denna tidpunkt. Specifikationerna och designen för Galaxy S24 Ultra har också läckt. Telefonen kommer att drivas av Snapdragon 8 Gen 3 SoC, ha en 6,8-tums Dynamic AMOLED 2X-skärm, en kamera med fyra linser på baksidan och ett 5 000mAh-batteri.

Direktlänk Dela Know Your Mobile fördjupade 25 december

AI bekämpar graffiti-vandalism och Google planerar massavsked, medan Nvidia växer tack vare AI-boom

Historic England använder AI för att bekämpa graffiti-vandalism på historiska platser som kyrkor och slott. AI-tekniken används för att identifiera förövare genom deras taggar, spåra deras rörelser genom att jämföra graffiti på olika platser och analysera färger för att spåra ursprunget till sprejburkar. I andra nyheter kan upp till 30 000 anställda förlora sina jobb i en stor nedskärning hos Google, då företagets AI-innovation har gjort dessa positioner överflödiga. Nvidia är på väg att bli den nya intäktsledaren inom halvledarindustrin, bryta en tre decennier lång dominans av Intel och Samsung Electronics.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 24 december

Samsung och Naver utmanar NVIDIA med energieffektiv AI-chip

När OpenAI släppte sin ChatGPT-chattbot för ungefär ett år sedan, öppnade det upp en ny era inom AI-teknologi. Detta ledde till att investerare upptäckte att NVIDIA tillhandahöll AI-accelerationshårdvaran som gjorde detta möjligt. NVIDIA:s aktiepris har mer än tredubblats 2023 på grund av försäljningen av AI-specifika processorer. Men NVIDIA står inför konkurrens från Samsung Electronics och Naver, som har utvecklat en AI-chip som är åtta gånger mer energieffektiv än NVIDIAs H100-accelerator. Detta kan innebära en större hot mot NVIDIAs dominans, eftersom effektivitet är avgörande inom AI-beräkning.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 24 december

Nvidia kan bli ny inkomstledare inom halvledarindustrin

Halvledarindustrin kan se en ny inkomstledare för första gången på tre decennier som inte är Intel eller Samsung Electronics efter ett år där alla pratade om artificiell intelligens. Nvidia har en hög marknadsandel inom grafikprocessorer (GPUs), vilka har blivit avgörande för AI genom att tillhandahålla beräkningskraften för maskininlärning.

Direktlänk Dela Nikkei Asian Review fördjupade 24 december

Samsung och Naver utmanar Nvidias dominans inom AI-chip med energieffektiv lösning

När OpenAI släppte ChatGPT-chatboten för ett år sedan, blev AI-teknologin som driver system som ChatGPT mycket populär. Nvidia, som tillhandahöll AI-accelerationshårdvaran som möjliggjorde detta, såg sin aktiekurs tredubblas 2023. Men nu utmanas Nvidia av Samsung Electronics och Naver, som utvecklar hårdvara och mjukvara för att matcha eller överträffa de bästa verktygen på marknaden idag. De hävdar att deras kommande AI-chip kommer att vara åtta gånger mer energieffektivt än Nvidias H100-accelerator. Detta kan innebära ett hot mot Nvidias dominans, då effektivitet är viktigt inom AI-beräkning.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 23 december

Marknadsandelar för AI-smartphones väntas fördubblas nästa år

Enligt en nyligen genomförd forskningsstudie förväntas marknadsandelarna för smartphones med generativ artificiell intelligens (Gen AI) fördubblas nästa år och sannolikt överstiga 40 procent till 2027. En rapport från Counterpoint fann att 2024 kommer att vara ett avgörande år för Gen AI-smartphones, med leveranser som når över 100 miljoner. Dessutom framhävde studien att leveranserna troligen kommer att nå 522 miljoner enheter 2027, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 83 procent. Samsung förväntas fånga nästan 50 procent av marknadsandelen inom segmentet de närmaste två åren, följt av konkurrenter som Xiaomi, Vivo, HONOR och OPPO. Qualcomm förväntas få över 80 procent av Gen AI-smartphonemarknaden de närmaste två åren.

Direktlänk Dela Business World fördjupade 23 december

Apple undersöker möjligheten att köra AI-språkmodeller på smartphones

En ny forskningsrapport från Apple antyder att företaget är intresserat av att köra stora AI-språkmodeller direkt på smartphones istället för via molnet. Detta skulle vara en stor utmaning eftersom dagens språkmodeller kräver stora datacenter med mycket större beräkningskapacitet än en smartphone. Forskarna har dock hittat en lösning på en existerande beräkningsmässig flaskhals, som kan användas som ett steg mot framtida forskning. Detta är Apples andra forskningsrapport om AI på en månad.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 22 december

Tekniklandskapet 2023: AI framsteg, innovationer och Elon Musks påverkan

År 2023 kommer troligen att minnas som höjdpunkten för framsteg inom artificiell intelligens (AI). Trots AI-boomen tog olika andra tekniska innovationer och kontroverser centrum under året. Elon Musk var en konstant trendfigur. Google uttryckte förtroende för sin AI-modell Bard, medan OpenAI:s ChatGPT fortsatte att växa. Deepfake-teknologi fick betydande uppmärksamhet, särskilt i Indien. Elon Musk fortsatte att vara en framträdande figur inom teknikvärlden. Google introducerade Pixel Fold och Gemini, sitt expansiva nya språkmodell. Krafton´s populära spel, BGMI, gjorde comeback i Indien. Meta´s betydande investering i Metaverse ledde till betydande finansiella förluster. Nvidia blev den första amerikanska chipmakern att uppnå det anmärkningsvärda biljonsvärderingen. OpenAI upplevde betydande omvälvning när VD Sam Altman sparkades av styrelsen. Apple övergick motvilligt till Type-C för iPhones. Google hamnade i en betydande rättslig tvist med USA:s justitiedepartement. Twitter genomgick en radikal omvandling till ´X´.

Direktlänk Dela Asianet News Network fördjupade 21 december

Årskrönika 2023: AI framsteg, tekniska innovationer och Elon Musks inflytande

År 2023 kommer sannolikt att minnas som toppen av framsteg inom artificiell intelligens (AI). Elon Musk var en konstant trendande figur och varje vecka presenterades en ny och utvecklande AI-modell. Tekniska innovationer och kontroverser tog också plats under året. Google lanserade Pixel Fold och OnePlus gick in på den vikbara marknaden. Google introducerade även Gemini, sitt expansiva nya språkmodell, som anses vara ett av företagets djärvaste och riskablaste företag på senare tid. OpenAI:s chatbot ChatGPT har blivit en hörnsten inom generativ AI, med en massiv användarbas på miljontals användare. Djupfejk-tekniken fick betydande uppmärksamhet 2023, särskilt med spridningen av manipulerade videor med indiska kändisar. Twitter genomgick en radikal omvandling till ´X´, med Elon Musk som en central figur i förändringen. Passnycklar gjorde sin debut 2023, vilket introducerade ett potentiellt alternativ till traditionella lösenord. Året 2023 markerade också en betydande aktivitet inom kategorin vikbara telefoner, med Google som introducerade Pixel Fold och OnePlus som gick in på den vikbara marknaden. Slutligen var jobbkutt ett framträdande tema 2023, vilket påverkade både Indien och internationella marknader.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 21 december

Författare stämmer OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång

En grupp på 11 icke-skönlitterära författare har anslutit sig till en stämningsansökan i en federal domstol i Manhattan, där de anklagar OpenAI och Microsoft för att ha missbrukat deras böcker för att träna företagens artificiella intelligensmodeller, som de som driver ChatGPT och annan AI-baserad mjukvara. Författarna, inklusive Pulitzerprisvinnarna Taylor Branch, Stacy Schiff och Kai Bird, påstår att företagen kränkte deras upphovsrätt genom att använda författarnas verk för att träna OpenAIs GPT stora språkmodeller, eller LLMs. Författaren och Hollywood Reporter-redaktören Julian Sancton inledde den föreslagna grupptalan i november. Företagen har förnekat anklagelserna.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 21 december

Överväganden kring AI-adoption inom företag: Dataintegritet, framtidens arbete och regleringar

Företagsledare överväger AI-adoption inom sina organisationer, med fokus på dataintegritet och säkerhet, framtida arbetsförhållanden och statliga regleringar. Lanseringen av ChatGPT har lett till ett ökat intresse för utvecklingen av artificiell intelligens (AI). Genom att introducera detta verktyg på marknaden, tillsammans med tillväxten av Large Language Model (LLM)-lösningar, har företag fått en ny modell för hur de kan utveckla sina dagliga verksamhetsprocesser. Trots detta, medan företagsledare och globala organisationer ivrigt försöker påskynda AI-adoptionen, förblir oro kring dataskydd, integritet och regleringskrav högst på deras agenda.

Direktlänk Dela RTInsights fördjupade 20 december

Framtida trender för generativ AI 2024

År 2024 kommer att se en djupare dykning in i vad generativ AI och AI-teknik kan göra. Efter lanseringen av OpenAI´s ChatGPT för ett år sedan, har AI blivit ett hushållsord och det har lett till en intensiv AI-tävling mellan Google och Microsoft. Många företag, inklusive Samsung, JPMorgan Chase, Apple och Microsoft, var skeptiska till ChatGPT:s träningsdata och fruktade att användning av det generativa AI-verktyget kunde leda till brott mot intern data. Men år 2024 kommer att se företag ge sina anställda möjlighet att använda mer generativ AI, enligt Michele Goetz, analytiker på Forrester Research.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 19 december

Icke-AI teknikaktier har betydande uppsida potential 2024, enligt Morgan Stanley

Enligt Morgan Stanley har teknikaktier som inte är artificiell intelligens (AI) och som haft det svårt under 2023 betydande uppsida potential under 2024. Investeringsbankens teknikanalytiker menar att medan AI- och molnbaserade aktier troligtvis kommer att fortsätta växa, är deras värderingar mycket höga. AI-chipstillverkaren Nvidia och Microsoft har sett betydande aktieökningar, men handlas till höga värderingar jämfört med S&P 500. Morgan Stanley föredrar cykliskt nedtryckta icke-AI-teknikaktier över moln-AI under 2024. Banken namngav också TSMC och Samsung som dominerande spelare som kan hantera osäkerhet.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 19 december

För ungefär ett år sedan släppte OpenAI sin ChatGPT, en AI som tillåter oss att chatta med datorer som om de vore våra vänner. Efter det har Google introducerat Bard, Microsoft har kopplat OpenAI:s modell till Bing, Meta har anslutit sig till festen med LLaMA och Anthropic har avtäckt Claude, AI-kompisen för alla uppgifter. Trots att chatten är imponerande, har de fortfarande brister i förståelsen. Trots detta har studenter börjat använda dem som studieassistenter, vilket har lett till diskussioner om det är fusk eller ett studieverktyg. AI har redan börjat skriva finansiella rapporter, reklammanus och sportnyheter.

Medium fördjupade 17 december

Ökning av AI-baserade startups och betydande investeringar i AI-sektorn

Antalet företag som utnyttjar artificiell intelligens (AI) har ökat betydligt inom startup-landskapet. Av de tio enhörningarna som har uppstått i år är sex baserade på AI-startups. Denna trend har orsakat stor uppståndelse inom industrin, med befintliga AI-startups som också upplever en märkbar ökning i värdering. Bland de företag som har investerat i flera AI-startups finns Nvidia/nVentures, Google/GV, SVA, Salesforce Ventures, Coatue, A.Capital, Microsoft/12, Y Combinator, Samsung NEXT, Madrona, Lux Capital, General Catalyst, b2venture och Andreessen Horowitz. Framstående individer som Nat Friedman, Howie Liu och Amjad Masad har också investerat i flera AI-startups.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 16 december

Apple-användare varnas för kritisk risk av CERT-In

Indiens datornödteam (CERT-In) har utfärdat en säkerhetsvarning till Apple-användare efter att ha upptäckt olika sårbarheter i produkterna. Denna varning kommer inom 48 timmar efter den varning som utfärdades till Samsung-användare som använder Android-versioner 11, 12, 13 och 14. Dessa risker gjorde produkterna till mål för angripare som försöker utnyttja känslig information, köra godtycklig kod, kringgå säkerhetsrestriktioner och utlösa tjänsteförnekelse (DoS) villkor, bland andra potentiella hot. De identifierade svaga punkterna påverkade olika Apple-produkter, inklusive iOS, Apple WatchOS, iPadOS och versioner av Apple Safari före 17.2.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 16 december

Förutsägelse av mycket tidig subklinisk avstötning med maskininlärning vid njurtransplantation

Forskare vid Samsung Medical Center i Seoul har utvecklat en modell för att förutsäga tidiga tecken på subklinisk avstötning (SCR) efter njurtransplantation. Modellen använder maskininlärning och logistisk regression för att analysera data från patienter som genomgått njurtransplantation mellan 2005 och 2020. Resultaten visade att tidig SCR var förknippad med HLA II-mismatch och typ av induktionsmedel, och kunde förutsägas med modellen. Forskarna hoppas att modellen kan hjälpa till att förbättra överlevnaden för njurtransplantat genom tidig upptäckt och behandling av SCR.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 16 december

Intel lanserar ´AI Everywhere´ med två nya chip

Intel har lanserat sin ´AI Everywhere´-kampanj, med lanseringen av två nya chip - Core Ultra för datorer och mobila enheter och Fifth Generation Xeon för servrar. Kampanjen syftar till att stärka företagets position på AI-chipmarknaden. Genom att erbjuda AI-utbildning och inferensjobb över stora datacenter, AI-datorer och även mindre mobila enheter, tror företagets VD Pat Gelsinger och ledande chefer att de kan hjälpa kunderna. Gelsinger bekräftade också att Intel inte bygger en egen Arm-processor, men tror att Intel kommer att ha en ´betydande verksamhet´ som en Arm foundry-leverantör som tillverkar Arm-enheter för andra företag.

Direktlänk Dela Fierce Electronics fördjupade 14 december

AI hjälper Intel att optimera design och tillverkning av nya processorer

Intel använder AI för att optimera design och tillverkning av sin nya processor Meteor Lake. AI-verktygen upptäcker fel tidigt i designprocessen, vilket gör att chipp kommer ut på marknaden snabbare. De övervakar också tillverkningen så att fler av de små kiselskivorna som Intel tillverkar hamnar i produkter istället för i soptunnan. För Meteor Lake, Intels första stora processor gjord av flera ´chiplets´ staplade i ett paket, hjälper AI-verktygen till att hitta det bästa sättet att sälja varje processor givet en mängd små skillnader i varje processors komponenter.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 13 december

Google Bard med Gemini Pro har lanserats och erbjuder en uppgradering jämfört med GPT-3.5 för språkuppgifter, vilket gör det till ett starkt alternativ för programmering. Bard genererar kod med kommentarer och instruktioner, vilket gör det mer nybörjarvänligt än ChatGPT, som är utmärkt på felsökning. Bard utmärker sig också genom att ge korrekta måltidsförslag baserat på tillgängliga ingredienser. Google Bard med Gemini Pro är tillgängligt i 170 länder över hela världen och kommer i framtiden även till Europa.

XDA Developers fördjupade 12 december

Samsungs Galaxy S24-serie förväntas lanseras med AI-funktioner

Samsungs Galaxy S24-serie förväntas avslöjas och släppas i januari under ett Galaxy Unpacked-event. Där kommer vi att få vår första titt på Galaxy S24, S24 Plus och Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3-drivna Galaxy S24 Ultra. Även den senaste One UI 6.1-uppdateringen, Samsungs egen front-end-programvara för Android, kommer troligen att visas. Programvaruuppdateringen förväntas släppas tillsammans med Samsungs Galaxy S24-serie och medföra en våg av generativa AI-verktyg för att förbättra den sydkoreanska jättens smartphone-upplevelse.

Direktlänk Dela Laptop Mag fördjupade 11 december

Australien provar AI inom offentlig tjänst i samarbete med Microsoft

Australiska offentliga tjänsten kommer att bli en av de första i världen att använda AI när den testar Microsofts 365 Copilot-programvara nästa år. Premiärminister Anthony Albanese meddelade sexmånadersprovet i november och sa att det skulle förbättra arbetet för dess offentliga tjänstemän utan att äventyra säkerheten. Australien kan hävda att vara i framkant när det gäller att integrera AI-verktyg i offentlig sektor, men det saknas bindande lagar eller policyramverk kring deras användning. Det finns också oro över potentiell förlust av kritiskt tänkande, där felaktig information accepteras som ´tillräckligt bra´.

Direktlänk Dela Vishwakarma International fördjupade 11 december

Google tar upp frågor om etik och generativ AI

Google presenterade vid Google I/O 2023 sin chattbot Bard för fler länder och språk, samt nya verktyg som kan integrera med andra Google-tjänster. Ett av de mer kontroversiella tillkännagivandena var Magic Editor, ett system som kan skapa generativa AI-bilder med hjälp av redan tagna foton. Detta väcker frågor om etik och verklighetens natur. Google har betonat sin inriktning på att hålla generativa AI-verktyg säkra och etiska, och har infört skydd i Magic Editor som förhindrar redigering av ansikten och människor. Google har också åtagit sig att märka media som innehåller generativa AI-element.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 8 december

Windows 11 Preview-uppdateringar är nu tillgängliga för Canary och Dev-kanalerna. Canary-kanalen har byggnummer 26010 och Dev-kanalen har byggnummer 23601. Båda uppdateringarna innehåller nya funktioner och förbättringar. I Canary-kanalen finns en uppdaterad Widgets-inställning som ger fler anpassningsalternativ. Tips-appen har tagits bort och Copilot i Windows kan nu ´lossas´. I Dev-kanalen finns förändringar för Windows 365 Boot och Windows 365 switch, inklusive ett nytt personligt läge, anpassning av företagslogotyp och namn samt förbättrade förslag i Cast-funktionen.

YTechB fördjupade 8 december

AI-produkter som kan öka produktiviteten på arbetsplatsen 2024

Flera AI-produkter kan hjälpa till att effektivisera arbetsprocesser och öka produktiviteten på arbetsplatsen. Dessa verktyg kan hjälpa till med allt från att hantera scheman till att transkribera möten och översätta språk i realtid. Flera AI-assisterade produkter, som Otter, Fireflies och PLAUD Note, kan transkribera möten i realtid. AI-assistenter som Siri, Alexa och Google Assistant kan hjälpa till med schemahantering och uppgiftsautomatisering. Projektledningsplattformar med AI-integrationer, som Trello, Asana och Monday, kan förbättra produktiviteten och effektiviteten. Översättningsverktyg som Google Translate och Microsoft Translator kan hjälpa till att övervinna språkbarriärer på arbetsplatsen.

Direktlänk Dela Mashable Southeast Asia fördjupade 7 december

EU-länder och lagstiftare överens om regler för AI-verktyg

EU-länder och lagstiftare har preliminärt kommit överens om regler för att styra artificiella intelligensverktyg som ChatGPT. EU-regeringar har gjort kompromisser för att få lagstiftarnas godkännande att använda AI i biometrisk övervakning för nationell säkerhet, försvar och militära ändamål. Diskussionerna fortsätter dock om flera vitala frågor gällande reglering av AI. Frågor som användning av AI i biometrisk övervakning och åtkomst till källkod är ännu inte debatterade. EU-länder har försökt utarbeta detaljer om utkast till regler som föreslogs av Europeiska kommissionen för två år sedan.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 7 december

Google introducerar Gemini Nano för lokal och offline användning på Pixel 8 Pro

Google har utvecklat Gemini Nano, en reducerad version av sitt stora språkmodell Gemini, som kan köras lokalt och offline på din enhet. Pixel 8 Pro är den enda Nano-kompatibla telefonen hittills, men Google ser den nya modellen som en kärndel av Android framöver. Två funktioner på Pixel 8 Pro kommer att drivas av Gemini Nano: auto-sammanfattning i Recorder-appen och Smart Reply i Gboard-tangentbordet. Google arbetar också på ett sätt att bygga in Nano i Android som helhet och har lanserat en ny systemtjänst kallad AICore som utvecklare kan använda för att införa Gemini-drivna funktioner i sina appar.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 6 december

Samsung förbereder sig för att leverera HBM3-minne till NVIDIA

Samsung har rapporterats beställa en betydande mängd 2,5D-förpackningsutrustning från det japanska företaget Shinkawa. Samsung har beställt 16 enheter av utrustningen, varav 7 redan har mottagits. Det förväntas att Samsung förbereder sig för att leverera sitt nya HBM3-minne och 2,5D-förpackning till NVIDIA för dess kommande Blackwell B100 AI-GPU:er 2024. Samsung kommer troligen att tillhandahålla HBM3-minne, interposer och 2,5D-förpackning, medan huvudpartnern för tillverkning fortsätter att vara TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company).

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 6 december

Global rapport om marknaden för bärbar AI teknologi

En detaljerad rapport om den globala marknaden för bärbar artificiell intelligens (AI) har studerat både dagens ledande aktörer och kommande konkurrenter. Rapporten innehåller en SWOT-analys, intäktsandel och kontaktinformation. Den täcker också flera faktorer som marknadsstatus, viktiga marknadstrender, tillväxtprognos och tillväxtmöjligheter. Utmaningar som den globala marknaden för bärbar AI står inför analyseras på global och regional basis. Rapporten nämner flera nyckelspelare, inklusive Apple, Samsung, Google, Microsoft, Sony, Garmin, Fitbit, Huawei, Amazon, IBM, Oracle, Facebook, Xiaomi, BBK, Lenovo och Philips.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 6 december

Betydande tillväxt väntas på den globala marknaden för Edge Artificial Intelligence Chips

Den globala marknaden för Edge Artificial Intelligence Chips väntas uppleva en betydande tillväxt, enligt den senaste forskningsrapporten från Verified Market Research. Rapporten förutser att förändrade konsumtionsmönster kommer att påverka marknaden avsevärt. Marknaden för Edge Artificial Intelligence Chips värderades till 1,74 miljarder USD 2020 och förväntas nå 2,09 miljarder USD 2028, med en CAGR på 2,27% från 2021 till 2028. De tio ledande företagen på den globala marknaden för Edge Artificial Intelligence Chips är NVIDIA Corporation, Advanced Micro Devices, Alphabet Inc., Intel Corporation, Apple Inc., Mythic Ltd., Arm Limited, Samsung Electronics Co. Ltd., Qualcomm Technologies Inc, Xilinx Inc., HiSilicon(ShanghAI) Technologies CO. LIMITED, bland andra.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 6 december

Risker med obehörig användning av generativ AI på arbetsplatsen

Företag använder alltmer generativ artificiell intelligens (AI) i sina verksamheter, men experter varnar för riskerna när anställda använder sådana AI-verktyg som inte har godkänts av arbetsgivaren. I en rapport från Forrester Research undersöks hur anställda interagerar med tekniken och dess stödprogramvara genom att ta med egen AI (BYOAI). Användning av AI-programvara som ChatGPT, DALL-E2 och Midjourney kan leda till säkerhetsrisker. Dataförlust och potentiella upphovsrättsbrott blir stora hot när anställda tar med egen AI till arbetsplatsen. Flera stora företag har begränsat eller förbjudit anställda att använda generativa AI-plattformar på jobbet för att bättre kontrollera läckage av känslig intern information.

Direktlänk Dela Society for Human Resource Management fördjupade 6 december

Amazons nya AI-chatbot Q rapporteras ha ´allvarliga hallucinationer´ och läcka konfidentiell data

Amazon presenterade nyligen sin nya AI-chatbot Q, riktad mot företag, men enligt läckta dokument har lanseringen stött på problem. Q uppges lida av ´allvarliga hallucinationer´ och aktivt läcka konfidentiell information. Verktyget ska till och med ha avslöjat placeringen av Amazons Web Services datacenter och läckt ännu inte släppta funktioner. Detta är särskilt problematiskt då chatboten är uttryckligen riktad mot företag, vilka historiskt varit försiktiga med att inte läcka känslig information till chatbots.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 4 december

Lasso Security tar in $6 miljoner i seed-runda för att förbättra cybersäkerheten för stora språkmodeller

Lasso Security, innovatörer inom cybersäkerhet för stora språkmodeller (LLM), har meddelat en seed-runda på 6 miljoner dollar ledd av Entrée Capital med deltagande av Samsung Next. Snabb adoption av Gen AI och LLM medför betydande cybersäkerhetsutmaningar, inklusive exponering av data, säkerhets- och efterlevnadsrisker. Lasso planerar att använda fonderna för att expandera sitt team och ytterligare förbättra sina erbjudanden. Lasso syftar till att utrusta pionjärer inom Gen AI och LLM med innovativa säkerhetslösningar som gör det möjligt för organisationer att fullt ut anta teknologierna.

Direktlänk Dela Pulse 2.0 fördjupade 3 december

Rapport om AI Edge Device-marknaden publicerad av Statsndata

Statsndata har publicerat en rapport om processen för insamling, analys och tolkning av data för marknaden för artificiell intelligens (AI) Edge Device. Rapporten visar hur företag samlar in, analyserar och tolkar sin marknadsdata, vilket hjälper företag att bättre förstå marknaden för AI Edge Device, identifiera kundbehov och preferenser samt bedöma industritävling. Några av de största företagen som påverkar denna marknad inkluderar Intel Corporation, Huawei Technologies, MediaTek, Xilinx, NVIDIA Corporation, Microsoft Corporation, Samsung Electronics, Imagination Technologies Limited och Google. Rapporten ger också en översikt över marknaden, inklusive definition, tillämpningar och utveckling, tillverkningsteknik.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 2 december

Läckta detaljer om Samsungs kommande Galaxy S24 och S24 Ultra

Nya detaljer om Samsungs kommande flaggskeppstelefoner Galaxy S24 och S24 Ultra har läckt ut. Officiella bilder visar en ny platt skärmdesign på S24 Ultra, vilket bekräftar tidigare läckor. Samsung förväntas släppa ny AI-programvara på sina kommande telefoner som kan översätta meddelanden i realtid på över ett dussin språk. FCC har nyligen publicerat stora processor- och modemspecifikationer för S24-serien, vilket tyder på att alla S24-modeller kommer att vara utrustade med Snapdragon 8 Gen 3-chips. S24 Ultra får också en titanram, en uppgraderad 50MP 5x teleobjektivkamera, bättre ångkammarkylning och Wi-Fi 7.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 2 december

OpenAI:s ChatGPT förändrar världen genom generativ AI

OpenAI:s lansering av ChatGPT förändrade historiens gång, enligt vissa. Före ChatGPT var AI något som dataforskare kunde arbeta med, men det hade inte någon påtaglig inverkan på vanliga människors liv. Efter ChatGPT har AI plötsligt blivit central i varje interaktion konsumenter har med datorer och telefoner. Tiotusentals företag har övergett sina gamla affärsmodeller och försöker hitta nya som bygger på generativ AI. McKinsey & Company förutspår att produktivitetsökningen från generativ AI kan göra anställda upp till 45% effektivare. Enligt en undersökning utförd av ExtraHop äger OpenAI 80% av andelen generativa AI-tjänster. Det finns dock oavsiktliga konsekvenser av AI:s stora ögonblick, som risker för företag och potentiella säkerhetsproblem.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 2 december

Google forskare lurar ChatGPT att läcka privat data

Google forskare har upptäckt att de kan lura OpenAI:s ChatGPT att avslöja privat användardata med några enkla kommandon. ChatGPT har under det senaste året haft en enorm adoption med över 100 miljoner användare som anslutit sig till programmet inom två månader efter dess lansering. Trots att OpenAI har vidtagit åtgärder för att skydda privatlivet, kan forskarna använda nyckelord för att lura ChatGPT att avslöja utbildningsdata som inte är avsedda att offentliggöras. De kunde till exempel få namn, telefonnummer och adresser till individer och företag genom att mata ChatGPT med absurda kommandon som tvingar en felaktighet.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 1 december

ChatGPT och Dall-E 3 skapar den mest Android-est telefonen någonsin

ChatGPT och Dall-E 3 har skapat olika versioner av en ´mer Android´ telefon. Genom att be gAI att generera en bild och sedan be den att göra den ´mer söt´, ´mer komplex´ eller ´mer lönsam´, kan bilderna förändras till oigenkännlighet. De testade detta med Android-telefoner och resultatet var en rad bilder som representerar olika nivåer av ´Androidness´. Bilderna inkluderar allt från en grundläggande Android-rendering till en ´hyper-stiliserad´ version med en enorm, ultratunn display, osynliga bezel och en strålande neon grön färg.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 1 december

Google Bard produktledare adresserar AI-rädsla

Google Bard produktledare, Jack Krawczyk, har bemött rädslor kring artificiell intelligens (AI) och jobbförlust. Han noterade att det är naturligt att frukta saker vi inte förstår djupt, men försäkrade att AI är utformad för att påskynda människors kreativitet, inte ersätta dem. Han nämnde att Google har tagit ´djärva och ansvarsfulla´ steg för att folk ska bli bekanta med vad denna nya teknik har att erbjuda. Han förklarade även att AI kan vara till hjälp vid jobbsökning, genom att hitta lediga positioner och förbereda människor för intervjuer baserat på jobbeskrivningar.

Direktlänk Dela International Business Times fördjupade 1 december

Samsung R&D Institute i Bangalore har samarbetat med Vellore Institute of Technology (VIT) för att inrätta ett ´Samsung Student Ecosystem for Engineered Data (SEED) Lab´. Labbet kommer att ge studenter och lärare möjlighet att fördjupa sig i artificiell intelligens, maskininlärning och dataingenjörskonst. På labbet kommer studenter och lärare vid VIT att arbeta med gemensamma forsknings- och utvecklingsprojekt inom framväxande teknikområden som mobilteknik, tal- och textigenkänning och maskininlärning. Samsung har redan lanserat två SEED-labb i Karnataka tidigare.

Samsung Newsroom fördjupade 1 december

Windows Insider får veckoupdate med nya funktioner

Som en del av den veckovisa uppdateringen får Windows Insiders i Dev-kanalen och Canary-kanalen en inkrementell uppdatering med en mängd nya funktioner. Tidigare i veckan släppte Microsoft också en Insider Preview i Beta-kanalen. Uppdateringen till Dev-kanalen är tillgänglig som Windows 11 Insider Preview Build 23595. I uppdateringen finns ändringar i Windows Copilot, Windows Share, Nearby Share, Inställningar och mer. Windows 11 Insider Build 26002 är tillgänglig för Insiders i Canary-kanalen. Den kommer också med ändringar och förbättringar men färre jämfört med Dev-kanaluppdateringen.

Direktlänk Dela YTechB fördjupade 30 november

NVIDIA planerar att köpa upp allt HBM3e och framtida HBM4-minne för AI-GPU:er

NVIDIA kommer att köpa upp allt HBM3e och framtida HBM4-minne för sina nuvarande och nästa generations AI-GPU:er, enligt en ny rapport från TrendForce. NVIDIA planerar att diversifiera HBM-leverantörer för en ´mer robust och effektiv leveranskedjehantering´. NVIDIA kommer att köpa det mesta av sitt HBM-minne från Samsung eftersom de kommer att vara redo först, medan SK hynix och Micron kommer att ha sitt nya HBM-minne redo under andra halvåret 2024. Samsungs nya HBM3 (24GB) förväntas slutföra verifieringen med NVIDIA inom de närmaste veckorna, medan dess nyare HBM3e-minne kommer i 8-Hi-staplar (24GB) och kommer att nå NVIDIA i slutet av juli 2024.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 29 november

Global rapport visar stark tillväxt för AI inom säkerhetsmarknaden

En global rapport om artificiell intelligens (AI) inom säkerhetsmarknaden ger en omfattande analys av industrin och erbjuder värdefulla insikter för organisationer och intressenter. Rapporten undersöker marknadstrender, tillväxtdrivare, utmaningar och möjligheter. AI inom säkerhetsmarknaden värderades till 6,78 miljarder dollar 2019 och förväntas nå 40,95 miljarder dollar 2027, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 31,2% från 2020 till 2027. De ledande företagen i denna marknad inkluderar Threatmetrix, Skycure, Sparkcognition, Samsung Electronics, Micron, IBM, Cylance, Nvidia, Securonix, Intel, Xilinx, Amazon, Antivirus Companies, Acalvio, Sift Science och Darktrace.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 29 november

NVIDIA planerar att dominera AI-marknaden med nästa generations HBM-minne

Enligt TrendForce har HBM-industrin centrerat sig kring NVIDIA, då företagets AI-beställningar dominerar nuvarande och nästa generations HBM-försörjning. NVIDIA planerar att dominera AI-marknaderna genom att använda nästa generations HBM-minne, och leverantörer börjar cirkulera kring Team Green. NVIDIA är redo att ge en stor del av sina HBM-beställningar till den koreanska jätten Samsung, eftersom båda företagen börjar bygga på affärsband som kan vara avgörande för AI-industrin. Samsung kan potentiellt vara ansvarig för nuvarande AI-GPU:er som de mycket krävande H100 och A100. Utöver HBM3 är även nästa generations HBM3e-standard på gång, då leverantörer som Micron, SK Hynix och Samsung redan har initierat provning av HBM3e.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 28 november

Överblick över USA:s marknadsrapport för artificiell intelligens

En forskningsrapport ger en översikt över USA:s marknad för artificiell intelligens (AI), inklusive försäljningstillväxt, konkurrenslandskap och företagsvärderingar på global, regional och nationell nivå. Rapporten undersöker import/export, utbud och efterfrågan, prissättning, intäktsgenerering, marknadsandel, försäljningsvolym och bruttomarginaler. Rapporten ger också en regional analys av AI-marknaden i USA, inklusive Europa, Nordamerika, Asien-Stilla havet, Mellanöstern och Afrika och Latinamerika. Nyckelspelare inkluderar Amazon, Google, Microsoft, NVIDIA, Facebook, Intel, Rocket Fuel, General Electric, Cylance, Oculus VR, Booz Allen Hamilton, Huawei, Adobe, Accenture, iRobot, Magic Leap, Rethink Robotics, BAE Systems, HERE, IBM, Samsung, Lenovo, MoTek Technologies, PCO innovation och Rakuten Marketing.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupade 28 november

Groq ökar produktionen av sina Language Processing Units för AI-inferens

Företaget Groq skalar upp produktionen av sina Language Processing Units (LPUs), även kända som GroqChip, för att stödja inferens för stora språkmodeller. GroqChips LPUs är unika eftersom de inte är beroende av HBM från Samsung eller SK Hynix och CoWoS-förpackningar från Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Groq medgrundare och VD Jonathan Ross hävdar att kluster av Groq LPUs kommer att erbjuda högre genomströmning, lägre latens och lägre kostnad för LLM-inferens än att använda Nvidia GPUs. Groq planerar att lansera sin nästa generations GroqChip 2025, som kommer att skalas ännu längre tack vare processkrympning, arkitektoniska förbättringar och framsteg i tyget på chipsen.

Direktlänk Dela The Next Platform fördjupade 27 november

Hantering av generativ AI: Utmaningar och möjligheter för chefer

Generativ artificiell intelligens (AI) har betydande förmågor, men kan också vara problematisk för chefer att hantera. Stora språkmodeller (LLM), som driver AI som ChatGPT, kan förbättra många saker, men har också överraskande brister. LLM:s kan spara tid genom att generera mötessammanfattningar, analysera data eller skriva pressmeddelanden. De kan förbättra kundtjänsten. AI kan till och med främja innovation. Karan Girotra från Cornell University jämförde idégenererande förmågor hos den senaste versionen av ChatGPT med studenter vid amerikanska toppuniversitet. LLM:s användningsvänlighet har också både för- och nackdelar. Reid Hoffman, en seriell AI-investerare, råder att börja experimentera med det. Exponering för LLM kan lindra oro för automation. Men tekniken har också brister. Enligt en ny studie av R. Thomas McCoy och hans medförfattare vid Princeton University kan de bli förvirrade av oväntade saker. Dessutom är det svårt för företag att hålla reda på anställdas användning av AI. Tidigare i år begränsade Samsung, ett elektronikjätte, användningen av ChatGPT av anställda efter att ingenjörer rapporterat delat källkod med chatten. Denna kombination av superkrafter, enkelhet och misstag är komplicerad för chefer att navigera.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 27 november

Samsung introducerar AI-modellen ´Guess´, osäkerhet kring användning i Sverige

Samsung introducerade nyligen en egen artificiell intelligens (AI) modell kallad ´Guess´. Det förväntas att företagets S24-serie kommer att dra nytta av denna språkmodell. Det är dock oklart om Guess kommer att inkluderas i S24-serien i Sverige, eftersom svenska inte är ett stort språk. Samsung registrerade varumärket ´AI Phone´ för tre dagar sedan, vilket stärker spekulationerna om att Galaxy S24 kan kallas en ´AI-telefon´.

Direktlänk Dela Mobilanyheter fördjupade 27 november

Windows 11 Tiny11 blir mindre och stöder Copilot, Samsung uppdaterar 13 modeller till One UI 6.0, iOS 17-bugg fryser iPhones, Första Linux-speldatorn presenteras

NTDEV-teamet fortsätter att förbättra sin modifiering av Windows 11, kallad Tiny11. Den nya versionen av Tiny11 2311 stöder många av innovationerna i Microsoft Windows 11 2023 Update (23H2), inklusive Windows Copilot och mycket mer. Samsung rullar ut One UI 6.0 baserat på Android 14 till ett ökande antal av sina smartphones. iOS 17 var ursprungligen full av buggar, från anslutningsproblem och UI-stamning till överhettning på den senaste iPhone 15 Pro. Den första Linux-speldatorn har presenterats, Sirius 16 Gen 1 från Tuxedo Computers.

Direktlänk Dela Gadget Tendency fördjupade 27 november

Rättegången mellan Epic Games och Google avslöjar hemliga avtal med Spotify

Rättegången mellan Epic Games och Google avslöjar en rad hemliga avtal inom industrin. Strömningstjänsten Spotify nådde en unik och generös överenskommelse med Google om betalningar från Android-operativsystemet. Under rättegången bekräftade Don Harrison, Googles chef för globala partnerskap, att Spotify betalade 0% provision när användare valde att köpa prenumerationer via Spotifys eget system. Om användare valde Google som betalningsprocessor, överlämnade Spotify 4 procent, mycket mindre än Googles mer typiska provision på 15 procent. Båda parterna kom också överens om att tilldela 50 miljoner dollar vardera till en ´framgångsfond´.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 27 november

Samsung introducerar AI-modell ´Guess´; osäkerhet kring inkludering i Sverige

Samsung har nyligen introducerat en egen AI-modell kallad ´Guess´. Det antyds att den kommande S24-serien kan dra nytta av denna språkmodell. Det är dock oklart om ´Guess´ kommer att inkluderas i S24-serien i Sverige, med tanke på att svenska inte är ett stort språk. Samsung registrerade varumärket ´AI Phone´ för tre dagar sedan, vilket ger spekulationer om att företaget kan kalla Galaxy S24 för en ´AI-telefon´.

Direktlänk Dela Mobilanyheter fördjupade 27 november

Samsung lanserar Gauss, ett nytt AI-verktyg

Samsung Electronics har lanserat Gauss, en generativ AI-modell utvecklad av företagets forskningsteam för att öka anställdas produktivitet. Gauss har tre verktyg: Samsung Gauss Language, Samsung Gauss Code och Samsung Gauss Image. Gauss Language kan förstå och förutsäga mänskligt språk och svara på frågor från användare. Gauss Code hjälper utvecklare att granska och testa kod snabbare. Gauss Image är utformat för att generera bilder i både hög och låg upplösning. Gauss presenterades på Samsung AI Forum 2023 i Sydkorea den 15 november 2023.

Direktlänk Dela Coinspeaker fördjupade 26 november

Mitgo Group investerar $1,2 miljoner i cashback-tjänsten CheckRewards

Det tyska teknikföretaget Mitgo Group har investerat $1,2 miljoner i CheckRewards, en innovativ cashback-tjänst som drivs av maskininlärningsteknologi. Utöver finansiellt stöd kommer Mitgo Group att erbjuda omfattande nätverksmöjligheter och regional expertis. CheckRewards är inte bara en cashback-app, utan en smart shoppingassistent som hjälper till med budgethantering. Företaget planerar att samarbeta med 50 stora FMCG-, detaljhandels- och livsmedelsmärken, inklusive jättar som Noon, Amazon, Samsung, Dyson, Starbucks och H&M.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 24 november

Foxconn-grundaren drar sig ur presidentvalet i Taiwan, Samsung-användare rapporterar skärmskador, Realme GT5 Pro lanseras snart

Terry Gou, grundaren av Foxconn, drar sig ur presidentvalet i Taiwan. Han misstänks för att ha köpt röster och hans kampanj utreds för detta. Dessutom utreds Foxconn i Kina. I andra nyheter rapporterar Samsung Galaxy-användare att skärmarna bränner ut efter uppdateringen till One UI 6.0. Pixel Shift-teknologin, som skyddar AMOLED-skärmarna från utbrändhet, verkar inte fungera i den senaste uppdateringen. Slutligen kommer Realme att lansera sin nya flaggskeppstelefon, Realme GT5 Pro, den 7 december. Den kommer att ha en ovanlig periskopkamera och stöd för 120x zoom.

Direktlänk Dela Gadget Tendency fördjupade 24 november

Marknaden för AI i leveranskedjan förväntas växa kraftigt

Enligt The Business Research Companys rapport om artificiell intelligens i den globala leveranskedjan förväntas marknaden växa kraftigt, från 2,29 miljarder dollar 2022 till 3,39 miljarder dollar 2023, en årlig tillväxttakt (CAGR) på 47,9%. Marknaden förväntas nå 15,07 miljarder dollar 2027, med en imponerande CAGR på 45,2%. En viktig drivkraft bakom tillväxten är ökningen av internetanvändningen. Ledande spelare på marknaden inkluderar Amazon.com Inc., Google LLC, Samsung Electronics Co Ltd., Microsoft Corporation med flera. Nordamerika var den största regionen på marknaden 2022, medan Asien och Stillahavsområdet förväntas växa snabbast.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 23 november

Googles svar på ChatGPT: Allt om Bard och hur man använder chatboten

Google Bard är Googles alternativ till OpenAI:s ChatGPT, en AI-chatbot som används av människor över 18 år. Bard har förbättrats mycket när det gäller innehållsskapande och använder en generativ språkmodell för att vara informativ och noggrann. Barden kan följa instruktioner och slutföra begäranden på ett genomtänkt sätt, men den är inte ofelbar. Bard kan nu skapa olika kreativa textformat, från dikter till musikkompositioner, via e-post, brev och kundsupport. Jämfört med sina konkurrenter, främst ChatGPT, har den fortfarande en begränsad förmåga att minnas sammanhang och ge feedback, men den erbjuder tillgång till internet, medan man måste betala en prenumeration för att använda ChatGPT.

Direktlänk Dela Hardwood Paroxysm fördjupade 22 november

Apple VD Tim Cook ser obegränsade möjligheter med AI men betonar behovet av reglering

Apple VD Tim Cook uttryckte optimism för framtiden för artificiell intelligens (AI), och kallade det livsförändrande med obegränsade möjligheter, men betonade att tekniken behöver regler och skyddsräcken för att förhindra missbruk. Han sa att AI finns i alla Apples produkter trots att företaget inte märker det som sådant. Teknikföretag har investerat tungt i generativ AI sedan lanseringen av OpenAI:s flaggskeppsmodell, GPT-3, förra året. Trots sin optimism uttryckte Cook dock försiktighet och sa att det behövs reglering kring AI. Han nämnde att Apple är försiktigt när det gäller AI och tänker djupt på hur människor kommer att använda sina produkter och om de kan användas av skadliga skäl.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 22 november

Lasso Security säkrar 6 miljoner dollar i finansiering för att stärka cybersäkerhet för stora språkmodeller

Lasso Security har meddelat en finansieringsrunda på 6 miljoner dollar som leds av Entrée Capital och inkluderar deltagande från Samsung Next. Företaget siktar på att sätta standarden för cybersäkerhet för stora språkmodeller (LLMs) genom att skydda varje LLM-kontaktpunkt. Medlen kommer att användas för att utöka teamet och förbättra företagets erbjudanden. Lasso Security arbetar med att hantera sofistikerade och utvecklande cybersäkerhetshot mot LLM, som modellstöld, skadlig kodgenerering, dataförgiftning och leveranskedjeattacker.

Direktlänk Dela Help Net Security fördjupade 21 november

Lasso Security samlar in 6 miljoner dollar för att förbättra cybersäkerheten för stora språkmodeller

Lasso Security, en innovatör inom cybersäkerhet för stora språkmodeller (LLM), har meddelat en seedrunda på 6 miljoner dollar ledd av Entrée Capital med deltagande av Samsung Next. Företaget planerar att använda medlen för att expandera sitt team och ytterligare förbättra sina erbjudanden. Lasso arbetar med att säkerställa omfattande skydd för företag som använder generativ AI och andra teknologier för stora språkmodeller. De hanterar sofistikerade och utvecklande hot mot cybersäkerheten för LLM, som stöld av modeller, skapande av skadlig kod, dataförgiftning och leveranskedjeattacker.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 21 november

Lasso Security samlar in 6 miljoner dollar för att förbättra cybersäkerheten för stora språkmodeller

Lasso Security, en innovatör inom cybersäkerhet för stora språkmodeller (LLMs), har tillkännagivit en seed-runda på 6 miljoner dollar ledd av Entrée Capital med deltagande av Samsung Next. Lasso tillhandahåller omfattande cybersäkerhet för LLMs, skyddar mot hot på alla LLM-kontaktpunkter, oavsett om de är molnbaserade eller på plats. Företaget avser att använda pengarna för att utöka sitt team och ytterligare förbättra sina erbjudanden. Lasso erbjuder övervakning när det gäller känslig dataavslöjande, insikt i hur anställda använder LLM-baserade arbetsverktyg och ger vägledning om hur man säkert använder dem i realtid.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 november

Gen Z omformar arbetsmarknaden med entreprenörskap och teknisk kompetens, enligt undersökning

Gen Z omformar arbetsmarknaden med sin unika blandning av ambition, teknisk kompetens och anpassningsförmåga, enligt en omfattande undersökning av Morning Consult, beställd av Samsung Solve for Tomorrow. Hela 50% av Gen Z:arna strävar efter att bli entreprenörer, vilket indikerar en stark önskan om autonomi och kreativ frihet. Gen Z ser potentialen med Artificiell Intelligens (AI) på arbetsmarknaden, men deras syn på det är nyanserad. Ungefär 21% ser AI som en skapare av nya jobbmöjligheter, men 40% förutser också betydande jobbstörningar i traditionella branscher på grund av AI-framsteg.

Direktlänk Dela stupidDOPE fördjupade 20 november

Nothing Chats app tas bort från Google Store på grund av säkerhetsproblem

Nothing Chats app, som tillåter Android-användare att utbyta meddelanden med iPhone-användare via iMessage, har tagits bort från Google Store. Nothing hävdade ursprungligen att detta gjordes på grund av upptäckten av flera buggar som behövde fixas. Emellertid tyder det på att den verkliga orsaken är säkerhetsproblem. Interaktionen mellan Android-messenger och iMessage sker via en tredje part, Sunbird, vars plattform visade sig ha säkerhetsbrister, inklusive brist på änd-till-änd-kryptering. Dessutom sker autentisering av användarens Apple ID-uppgifter över en okrypterad kanal.

Direktlänk Dela Gadget Tendency fördjupade 19 november

Meta introducerar AI-modeller för videogenerering och bildredigering

Meta Platforms Inc, föräldraföretaget till Facebook och Instagram, har lanserat en svit av artificiella intelligens (AI) modeller designade för att revolutionera videogenerering och bildredigering på sina sociala medieplattformar. De generativa AI-verktygen Emu Video och Emu Edit är utformade för att hjälpa innehållsskapare att generera videor och redigera bilder utan krångel på Facebook och Instagram. Båda verktygen avtäcktes vid Meta Connect-evenemanget i september 2023. Meta har nu släppt sin Emu Video, konstruerad för att generera dynamiska fyrasekundersvideor baserade på text- och bildinmatningar. Meta introducerade även Emu Edit, en precisionsfokuserad modell ägnad åt bildmanipulation.

Direktlänk Dela Daily Hindustan News fördjupade 19 november

Qualcomm introducerar Snapdragon 7 Gen 3-processor med förbättrad AI-prestanda

Qualcomm har presenterat sin Snapdragon 7 Gen 3-processor för mellanklassens Android-enheter med löften om förbättrad AI-prestanda. Processorn, byggd på en 4nm-process, erbjuder fyra dedikerade prestandakärnor med klockhastigheter upp till 2,63GHz. Qualcomm hävdar att den har 15% förbättrad CPU-prestanda över Snapdragon 7 Gen 1 och över 50% förbättrad GPU-prestanda för spel och videoredigering. Telefoner med detta chip kommer också att ha tillgång till bättre kameraalgoritmer, vilket möjliggör bättre autofokus och färgkontroll. Honor och Vivo kommer att vara de första tillverkarna som skickar enheter med Snapdragon 7 Gen 3. Motorola är en av de få telefonmakarna som säljer telefoner i USA med Qualcomms mellanklasschips.

Direktlänk Dela