» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 147 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

San Jose är en stad i delstaten Kalifornien, USA. Det är den tredje största staden i Kalifornien och den tionde största i USA. San Jose ligger i hjärtat av Silicon Valley, en region som är känd för att vara hem för många teknikföretag och startups. Staden grundades 1777 och har en rik historia, bland annat som det första huvudstaden i Kalifornien. San Jose har ett varierat klimat med varma somrar och milda vintrar. Staden är känd för sina kulturella evenemang, parker och högkvalitativa utbildningsinstitutioner, inklusive San Jose State University.

Senaste nytt kring San Jose, Kalifornien

Adobe planerar att integrera tredjeparts AI-verktyg i sin videoredigeringsprogramvara

Adobe meddelade på måndagen att de är i tidiga skeden av att tillåta användning av tredjeparts generativa AI-verktyg från OpenAI och andra inom sin videoredigeringsprogramvara. Adobe´s Premiere Pro-app används flitigt inom TV- och filmindustrin. Företaget planerar att lägga till AI-baserade funktioner i programvaran i år. Adobe utvecklar också ett sätt att låta sina användare använda tredjepartsverktyg från OpenAI, samt startups Runway och Pika Labs. Deepa Subramaniam, Adobe´s vice VD för produktmarknadsföring för kreativa professionella appar, sa att Adobe ännu inte har bestämt hur intäkterna genererade av tredjeparts AI-verktyg som används på dess programvaruplattform ska delas upp mellan Adobe och externa utvecklare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Nvidia dominerar AI-chipmarknaden trots konkurrens

Nvidia, som äger större delen av marknaden för högkvalitativa AI-chip, har sett sitt aktiepris stiga med 209% under det senaste året. Bolagets VD, Jensen Huang, ser en enorm möjlighet i den breda acceptansen av accelererad databehandling och generativ AI. Nvidias nya Blackwell GPU:er är 2,5 till 5 gånger kraftfullare och effektivare än dess Hopper-plattformschips. Trots att Google och Meta Platforms kommer att investera i egna AI-chip, förväntas Nvidia behålla upp till 75% av AI-accelerator-marknaden. Bank of America-analytikern Vivek Arya upprätthåller sin köprekommendation för Nvidia med ett pris på 1 100 dollar per aktie.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 april

Tre bästa amerikanska AI-aktierna att dra nytta av det förväntade rallyt 2024

Statista förutspår en exceptionell tillväxt på marknaden för artificiell intelligens (AI) under de kommande åren. De tre bästa amerikanska AI-aktierna att dra nytta av det förväntade rallyt 2024 är Meta, Palantir Technologies och Adobe. Meta har mer än fördubblats under det senaste året och har över 65 miljarder dollar i kontanter, ekvivalenter och omsättbara värdepapper. Palantir Technologies är inte ett billigt namn att äga, men företaget utnyttjar AI fullt ut för att driva efterfrågan och påskynda tillväxten. Adobe har sjunkit med cirka 25% jämfört med 52-veckors högsta, men företaget ser en accelererad efterfrågan på sina flaggskeppsprodukter tack vare sin AI-modell ´Firefly´.

Direktlänk Dela Invezz fördjupade 7 april

SiMa.ai samlar in $70 miljoner för att accelerera leveransen av sin andra generationens MLSoC

SiMa.ai, ett företag baserat i San Jose, Kalifornien, som fokuserar på mjukvarucentrerade, inbyggda edge machine learning system-on-chip (MLSoC), har fått in $70 miljoner i finansiering. Rundan leddes av Maverick Capital med deltagande från Point72 och Jericho, samt befintliga investerare som Amplify Partners, Dell Technologies Capital, Lip-Bu Tan och andra. Företaget planerar att använda pengarna för att fortsätta möta kundkrav på edge AI/ML med sitt första generations MLSoC och för att snabba upp leveransen av sin andra generationens MLSoC, planerad att släppas under första kvartalet 2025.

Direktlänk Dela FinSMEs fördjupade 4 april

Kinas AI-utveckling riskerar att hamna efter

Apple diskuterar ett stort samarbete med Google för att integrera Googles Gemini AI-motor i iPhone, vilket kan omdefiniera reglerna för AI-industrin. Detta kan också förvärra antitrustgranskningen som båda företagen står inför. Kinas smartphone-märken, som Huawei och Xiaomi, riskerar att hamna efter en generation på grund av AI, likt Nokias telefoner i det förflutna. AI-utvecklingen i Kina ligger efter produktiseringstrenden och tekniska monopol utomlands avslöjar Kinas AI-utvecklingsgap. Vidare hindrar den unika informationsmiljön i Kina tillväxten och framstegen inom AI i landet.

Direktlänk Dela Eurasia Review fördjupade 2 april

Amazon kan dra nytta av AWS och Nvidias växande band

Amazon-aktien kan få ett lyft från Amazon Web Services (AWS) växande band till Nvidia, enligt analytikern Brian White från Monness, Crespi, Hardt. Detta kommer efter att ´massorna flockades´ till Nvidias utvecklarevent förra veckan. White tror att ledande molntjänstleverantörer, inklusive AWS, är väl positionerade för att dra nytta av generativ AI. Samtidigt var han mer pessimistisk kring AI-hypen, och menade att marknaden kommer att bli allt mer misstänksam mot den. Amazon har under det senaste året positionerat sig för att vinna företagsinvesteringar i AI, inklusive flera nya initiativ med Nvidia.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 26 mars

Apple och Google förhandlar om att integrera Geminis AI i iPhone

Det pågår förhandlingar mellan Apple och Google om ett eventuellt avtal för att integrera Googles generativa AI-teknik Gemini i iPhone. Avtalet skulle ge Apple licens för Geminis AI-modeller för att underlätta utveckling av nya funktioner för iPhone under nästa år. Enligt Bloomberg skulle ett avtal ge Gemini en betydande fördel på grund av det stora antalet potentiella kunder. Detta kan dock också indikera att Apples framsteg inom AI kanske inte är så avancerade som vissa hade förväntat sig. Enligt Paul Schell, branschanalytiker på ABI Research, ligger Apple efter sina konkurrenter när det gäller generativ AI. Enligt talaren har Apple inrättat en särskild forskningsgren för maskininlärning med syftet att förbättra sina förmågor inom detta område. Dessutom har Tim Cook uttryckt entusiasm för generativ AI inför lanseringen av iOS 18. Enligt Rob Enderle, president och huvudanalytiker på Enderle Group, ligger Apple betydligt efter inom området artificiell intelligens (AI). Enligt William Kerwin, aktieanalytiker på Morningstar Research Services i Chicago, har ett potentiellt samarbete med Google potential att stämma överens med Apples övergripande AI-plan. Enligt talaren har Apple antagit en överlägsen följarposition på flera marknader, med prioritering av att släppa enastående varor snarare än att sträva efter första plats. En eventuell licensavtal med Google Gemini skulle vara i linje med detta mål, där modellen är outsourcad och fokuset ligger på att införliva den i produkter som Siri. Enligt Tim Bajarin, chef för Creative Strategies, en teknisk rådgivningsfirma baserad i San Jose, Kalifornien, har Apple använt artificiell intelligens (AI) i sina produkterbjudanden sedan introduktionen av Knowledge Navigator 1987. Enligt honom spelar AI en avgörande roll i både Siri och Maps, och Apple har utvecklat sin egen teknik för att tillhandahålla AI-drivna applikationer och lösningar.

Direktlänk Dela Geek Reply fördjupade 22 mars

Adobe lanserar ny AI-baserad mobilapp för innehållsskapande

Adobe har lanserat Adobe Express, en ny mobilapp för Android och iOS i beta. Appen använder Adobe Firefly generativa AI och nya mobilredigeringsfunktioner för att skapa innehåll snabbare. Adobe Express drivs av Adobes världsledande teknologier för bild, video och design. Appen erbjuder också snabb och enkel videoredigering inbyggd direkt i mobila arbetsflöden. Appen har redan lockat miljontals användare runt om i världen, vilket har mer än fördubblat antalet skapelser det senaste året, enligt Govind Balakrishnan, Senior Vice President, Adobe Express och Digital Media Services på Adobe.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 mars

Nvidia förväntas avslöja nästa generation AI-chip på ´Woodstock of AI´ konferens

Företaget bakom världens mest eftertraktade hårdvara förväntas avslöja nästa generation av sin AI-chip denna vecka på en konferens som redan har döpts till ´Woodstock of AI´. Nvidia VD Jensen Huang är värd för AI-chipstillverkarens årliga GPU Technology Conference (GTC) i San Jose, Kalifornien. Huang förväntas tillkännage nästa generation av företagets H100-chip - B100. Det ryktas att det är Nvidias första multi-die-chip, vilket innebär en stor design uppdelad i mindre bitar. Om så är fallet förväntas chippet vara ännu kraftfullare än sin föregångare.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 21 mars

Nvidia presenterar nästa generations AI-plattform Blackwell

Nvidia (NVDA) presenterade på måndagen sin nästa generations artificiella intelligensplattform, Blackwell, och hur den kan införliva AI-teknologi i sektorer som hälso- och sjukvård, tillverkning och mer. Blackwell kommer att göra det möjligt för organisationer att bygga och köra realtids generativ AI på språkmodeller med biljontals parametrar, upp till 25 gånger billigare och energieffektivare än dess föregångare, Hopper-plattformen. Företag som planerar att adoptera Blackwell inkluderar Amazon Web Services, Google, Meta Platforms, Microsoft, OpenAI, Oracle och Tesla. Blackwell-baserade produkter kommer att finnas tillgängliga från Nvidias hårdvarupartners senare i år.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 18 mars

AP Digital lanserar ´The Unmanned Agency´, för att förbättra SaaS-tillväxt med AI-drivet marknadsföring

AP Digital, en framåtblickande digital marknadsföringsbyrå, har lanserat sin nya tjänst ´The Unmanned Agency´. Tjänsten är utformad för att driva SaaS-företag framåt genom att öka deras årliga återkommande intäkter (ARR) genom förbättrad leadgenerering och konverteringsgrad, med hjälp av artificiell intelligens (AI). AP Digital erbjuder ´Unmanned Advertising´, en lösning som går bort från traditionella marknadsföringsmetoder som präglas av inkonsekvens och ineffektivitet. Genom att använda AI-verktyg garanterar AP Digital en resultatinriktad inställning till digital marknadsföring, med målet att betydligt öka kundernas månatliga återkommande intäkter (MRR).

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 18 mars
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Nvidias GTC-konferens sätter tonen för AI-utveckling

Nvidias GTC-konferens, kallad ´AI Woodstock´ av Bank of America, börjar på måndag. Konferensen ger Nvidia möjlighet att visa upp sina senaste AI-chipinnovationer och framtidsvision. Analytikern C.J. Muse från Cantor Fitzgerald förutspår att konferensen kommer att visa en tydlig vision för Nvidias framtid, med en stark produktcykel som stöder tillväxt år 2025 och ett blomstrande ekosystem redo att utnyttja enorma möjligheter inom generativ AI. Nvidia har haft en stark start på året med en ökning på över 77% efter en ökning på 239% under 2023. Förväntningarna inför konferensen har lett till att flera Wall Street-företag har blivit mer optimistiska om aktien och höjt sina prisprognoser.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 15 mars

Nvidia förväntas lansera nya produkter på sin årliga GTC-konferens

Nvidia (NVDA) har haft en imponerande utveckling med en aktieökning på 267% under de senaste 12 månaderna och 79% hittills i år. Bolagets grafikkort är mycket eftertraktade globalt. VD Jensen Huang kommer att inleda Nvidias årliga GTC-konferens den 18 mars på SAP Center i San Jose, Kalifornien. Nvidia förväntas presentera efterträdarna till Hopper och H100, vilket kan leda till en ny rusning efter företagets produkter. Den nya arkitekturen, kodnamn Blackwell, och GPU, kallad B100, förväntas erbjuda mycket bättre prestanda när det gäller att köra modeller som OpenAIs GPT-3. Nvidia kan också tillkännage att de kommer att börja producera sin H20 AI-chip för den kinesiska marknaden.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 mars

Samsung introducerar världens första AI-smartphone med flerspråkig översättningsfunktion

Samsung introducerade världens första AI-smartphone, Galaxy S24-serien, vid sin årliga flaggskeppsproduktlansering i San Jose, Kalifornien. Denna produktserie stoltserar med flera AI-funktioner, inklusive AI-ögonblicklig samtidig översättning, AI-anteckningsorganisation och ´Circle to Search´. En anmärkningsvärd funktion är röstögonblicklig tolkning + textöversättning, som nu stöder 13 språk. Tack vare AI-tekniken kan denna Samsung-telefon bryta igenom språkbarriärer genom att erbjuda synkron översättning inom ett visst område. Samsungs lansering av denna AI-telefon motsvarar att utmana sina konkurrenter, vilket höjer ribban betydligt för nästa generation av smartphones.

Direktlänk Dela CEOWORLD Magazine fördjupade 8 mars

Edge Impulse lanserar direktintegration med Arm Keil MDK för att förbättra utvecklingen av Edge AI-produkter

Edge Impulse, en ledande plattform för att bygga, förbättra och distribuera maskininlärningsmodeller och algoritmer till edge-enheter, har lanserat en direkt integration med Arm Keil MDK. Den nya integrationen gör det enklare och snabbare för inbyggda ingenjörer att samarbeta med andra tvärvetenskapliga team för att bygga Edge AI-produkter och föra dem till marknaden. Keil MDK är den ledande lösningen för inbyggd utveckling med mer än 300 000 inbyggda utvecklare över hela världen som använder detta verktygssats för att utveckla firmware för industriella, IoT och bärbara produkter.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 7 mars

AI-startup Perplexity närmar sig enhörningsvärdering

AI-sökmotorn Perplexity AI är nära att slutföra en finansieringsrunda som kommer att ge företaget en enhörningsvärdering på cirka 1 miljard dollar. Detta är en betydande ökning från företagets tidigare värdering på 520 miljoner dollar för bara två månader sedan, när det avslutade en Series B-finansiering på 73,6 miljoner dollar. Företaget, som vill utmana sökjätten Google, har nyligen passerat 10 miljoner dollar i årlig omsättning. Perplexity tillåter användare att skriva raka frågor på sin webbplats och svarar med AI-genererade svar, utan att bli överväldigad av annonser och SEO-förbättrade resultat.

Direktlänk Dela Crunchbase News fördjupade 5 mars

Super Micro Computers aktie skjuter i höjden efter att ha tilldelats en plats i S&P 500

Super Micro Computers aktie har skjutit i höjden efter att S&P Dow Jones indices tilldelade företaget en eftertraktad plats i S&P 500. Efter att nyheten bröt ut tidigt på måndagen, upplevde det 31-åriga server- och datorinfrastrukturföretaget en rekordrally, med aktier som poppade mer än 25% i handeln, vilket lade till över $220 per aktie. Super Micro, som handlas som SMCI på Nasdaq, har för närvarande en marknadsvärdering på ungefär $63 miljarder. Sedan årets början har företaget sett sin aktie nästan explodera, drivet av den branschomfattande AI-boomen. Super Micro kommer att ersätta Whirlpool den 18 mars.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 4 mars

Google AI-expert ansluter sig till ByteDance för att förbättra generativ AI

Jiang Lu, en nyckelbidragsgivare till Googles VideoPoet videogenereringsteknologi och adjungerad professor vid Carnegie Mellon University, har gått med i ByteDance´s intelligenta skaparteam. Jiang rapporterar till Yang Jianchao, chef för intelligent skapande teknik, som i sin tur rapporterar till Zhu Wenjia, som leder forskning om stora språkmodeller på ByteDance. Jiang gick med Google 2017 och arbetade med innehållsskapande och djupinlärning för olika tjänster, inklusive Google Ads, YouTube och Waymo. ByteDance och andra stora teknikföretag strävar efter att förbättra generativa AI-verktyg efter att OpenAI:s Sora imponerade världen med sina förmågor.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 26 februari

Intel och OpenAI diskuterar produktion av AI-chips

Intel och OpenAI:s VD:ar, Pat Gelsinger och Sam Altman, diskuterade framställningen av avancerade chips för artificiell intelligens under ett möte i San Jose, Kalifornien. Diskussionen ägde rum samma dag som Nvidia rapporterade att företagets intäkter under perioden november-januari nästan fyrdubblats jämfört med föregående år. Gelsinger presenterade planer för att Intel ska kunna konkurrera med Nvidia och framhöll att efterfrågan på AI-utrustade chips kan vitalisera hans företag. Altman underströk vikten av att accelerera AI:s momentum för att främja tekniken.

Direktlänk Dela CNBC TV18 fördjupade 22 februari

Teknik-VD:ar diskuterar kraftfullare AI-chip

Intel och OpenAI:s VD:ar, Pat Gelsinger och Sam Altman, diskuterade behovet av kraftfullare chip för artificiell intelligens (AI) vid en konferens i San Jose, Kalifornien. Diskussionen ägde rum strax efter att Nvidia rapporterat att dess intäkter för perioden november-januari nästan fyrdubblats jämfört med föregående år. Gelsinger presenterade Intels planer för att komma ikapp Nvidia, medan Altman uttryckte behovet av mer processorkraft för att driva AI-utvecklingen framåt. Nvidia har under det senaste året haft en imponerande tillväxt, vilket har skapat mer än 1,3 biljoner dollar i aktieägarvärde på mindre än 14 månader.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 22 februari

Tech-VD:ar diskuterar behovet av AI-chips

Intel och OpenAI:s VD:ar, Pat Gelsinger och Sam Altman, träffades för att diskutera produktionen av sofistikerade chips för artificiell intelligens (AI). Samtalet ägde rum samma dag som Nvidia rapporterade att bolagets intäkter nästan fyrdubblats jämfört med föregående år. Intel, som kämpat de senaste åren, presenterade sina planer för att komma ikapp Nvidia. OpenAI, som stöds av Microsoft, har blivit en av teknikens stjärnor sedan lanseringen av sin populära AI-innovation, ChatGPT. Altman vill nu driva på utvecklingen ytterligare, men behöver mer processorkraft än vad som för närvarande finns tillgängligt.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 22 februari
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Intel siktar på att bli chip-tillverkare för väst

Stora företag som Nvidia och Qualcomm kommer sannolikt att samarbeta med Intel för förpackning och/eller waferkapacitet. Detta tycks gå obemärkt förbi. Tre huvudskäl till att vara optimistisk för Intel: ledarskapet av VD Pat Gelsinger, företagets starka ekosystem och Intels ambitiösa foundry-verksamhet. Open AI:s VD Sam Altman har nyligen uppmanat till upp till 7 biljoner dollar för att utveckla kiselchipstillverkningskapacitet som kan driva artificiell intelligens. Intel siktar på att vara chip-tillverkaren för väst, medan Altman vill omforma den globala leveranskedjan och industrin för AI-chips. Det är kanske dags att fråga om det är en tillfällighet att Altman, Microsofts VD Satya Nadella, USA:s handelsminister Gina Raimondo och en mängd globala halvledarledare kommer att samlas på onsdag på Intels foundry-event i San Jose, Kalifornien.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 21 februari

Adobe introducerar AI-verktyg för Acrobat och Reader

Adobe har introducerat ett generativt AI-verktyg för sina Acrobat- och Reader-produkter. Verktyget genererar omedelbara sammanfattningar och insikter från långa dokument, svarar på frågor och formaterar information för delning i e-post, rapporter och presentationer. Adobe påstår att detta AI-verktyg kommer att låsa upp nytt värde från informationen i de cirka tre biljoner PDF:er som finns i världen. AI-assistenten testas för närvarande i beta och kommer att vara tillgänglig för Acrobat- och Reader-kunder genom en ny prenumerationsplan när den är klar för lansering.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 20 februari

SiMa.ai utnämnd till IDC Innovator för sin MLSoC-teknologi

Maskininlärningsföretaget SiMa.ai har utsetts till en IDC Innovator i rapporten IDC Innovators: AI/ML at the Edge, 2024. SiMa.ai erkänns för sitt arbete med att möjliggöra maskininlärning vid kanten. Företaget producerar en mjukvarucentrerad Machine Learning System on Chip (MLSoC) som förbrukar mycket lite ström jämfört med konkurrerande ML-optimerade chips och är specialbyggd för den inbyggda kantmarknaden. SiMa.ai levererar lägre strömförbrukning och högre prestanda för enheter med storlek, vikt och ström (SWaP); utökad temperatur; tillförlitlighet; och olika förpackningskrav.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 februari

Samsung lanserar Galaxy S24-serien med inbyggd AI

Samsung har lanserat sin nya flaggskeppsserie av telefoner, Galaxy S24, S24+ och S24 Ultra, vid sitt Unpacked event i San Jose, Kalifornien. Telefonerna har inbyggd artificiell intelligens (AI) i form av Samsungs Galaxy AI, som är baserad på Googles Gemini stora språkmodell (LLM). AI-funktionerna är inriktade på skrivande, fotografering och kommunikation, vilket är tillgängligt och synligt för mainstreamkonsumenter i deras dagliga liv. Samsung använder Googles Gemini LLM för sin Galaxy AI, vilket lägger till ytterligare ett lager i sitt redan komplicerade partnerskap med Google. Galaxy AI kommer också till S23-serien, S23 FE, Z Fold 5 och Flip 5, och Tab S9-serien via OneUI 6.1-uppdateringen senast juni 2024.

Direktlänk Dela Verdict Media fördjupade 22 januari

Super Micro Computer höjer sin försäljnings- och vinstprognos för decemberkvartalet

Datacenter-specialisten Super Micro Computer (SMCI), även känd som Supermicro, höjde sent på torsdagen sin försäljnings- och vinstprognos betydligt för decemberkvartalet. Företaget, baserat i San Jose, Kalifornien, förväntar sig nu försäljning på 3,6 till 3,65 miljarder dollar, upp från tidigare prognos på 2,7 till 2,9 miljarder dollar, för sitt andra kvartal som slutade 31 december. Supermicro förutspår justerat resultat per aktie på 5,40 till 5,55 dollar, upp från tidigare prognos på 4,40 till 4,88 dollar. Supermicro kommer att släppa sina slutliga Q2-resultat den 29 januari.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 19 januari

Samsung och Google Cloud inleder partnerskap för att ta med AI-teknik till smartphones

Samsung och Google Cloud har meddelat ett flerårigt partnerskap för att introducera Googles generativa AI-teknik till Samsungs smartphone-användare globalt. Detta börjar med Samsung Galaxy S24-serien som presenterades idag på Galaxy Unpacked i San Jose, Kalifornien. Samsung blir därmed den första Google Cloud-partnern att distribuera Gemini Pro och Imagen 2 på Vertex AI via molnet till sina smartphone-enheter. Samsungs användare kommer att kunna dra nytta av sammanfattande funktioner över Notes, Voice Recorder och Keyboard. Galaxy S24-serien kan också dra nytta av Imagen 2, Googles mest avancerade text-till-bild-diffusionsteknik från Google DeepMind hittills.

Direktlänk Dela Shiny Shiny fördjupade 18 januari

Google presenterar AI-funktioner för Samsungs Galaxy S24-serie

Google belyser flera av sina AI-funktioner som finns tillgängliga på Galaxy S24-serien, inklusive dess trio av Gemini AI-modeller för komplexa uppgifter. I samband med S24-lanseringen lämnar Photomoji beta i Google Meddelanden tillsammans med Magic Compose för att hjälpa användarna att hitta rätt ton genom Gen AI. Android Auto kommer nu att sammanfatta långa texter och gruppchattar samtidigt som det låter användarna enkelt navigera till nya destinationer de har fått. Google Clouds partnerskap med Samsung innebär att nya Galaxy S24-ägare kommer att ha dess nya Gemini AI-modell. Samsung har också blivit en av Googles första partners att testa dess större Gemini Ultra-modell innan utvecklare och företagskunder ´senare i år´.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 17 januari

Samsung avtäcker nya Galaxy-smartphones med AI-funktioner

Samsung har avtäckt sin senaste serie Galaxy-smartphones, som innehåller en uppsättning inbyggda AI-verktyg. Detta är ett försök att bredda attraktionen av sina Android-enheter och återta sin position som världens största telefonförsäljare från Apple. De nya telefonerna innefattar smarta översättnings- och tolkningstjänster och in-app bildsökningar. Dessutom kommer Google att erbjuda ´Circle To Search´ på de nyaste Galaxy-smartphones, vilket gör det möjligt för användare att cirkla textsnuttar, delar av bilder eller videor för att få omedelbara sökresultat. Telefonerna börjar skeppas den 31 januari.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 17 januari

Samsung presenterar nya Galaxy S24-serien med avancerade AI-funktioner

Samsung har presenterat sina nya flaggskeppstelefoner Galaxy S24-serien, som är packade med AI-funktioner designade för att hjälpa användarna skapa de bilder de vill ha. Telefonerna, som presenterades vid Samsungs ´Unpacked´-event, är bland de första personliga elektroniska enheterna på marknaden med en ny våg av AI-smarthet, inklusive ny generativ AI-processorkraft. Funktionerna inkluderar att flytta och ändra storlek på ämnen, skapa porträttämnen genom att sudda objekt i förgrunden och bakgrunden, AI-genererade redigeringsförslag, förhandsgranska HDR-effekter live, skilja mellan ämnesrörelse och kameraskak för bättre nattfoton och video och omedelbar slowmotion-effekt på video man redan tagit.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 17 januari

Samsung avslöjar Galaxy S24-serien och Galaxy Ring på Unpacked-event

Samsung inledde året med sitt första stora telefon-event 2024. Debuten av Samsungs nyaste smartphones - Galaxy S24-serien, som introducerar AI på enheten tillsammans med uppgraderingar till specifikationer och kameror - var huvudfokus för dagens Galaxy Unpacked-event. Men Samsung avslöjade också en oväntad produkt i slutet av Unpacked - den hälsospårande Galaxy Ring, en ny Samsung-enhet som ännu inte har något officiellt lanseringsdatum. S24-serien använder en kombination av AI på enheten och molnbaserad AI, kallad Galaxy AI, för att utföra nya tricks. S24-serien har också mer konventionella uppgraderingar jämfört med sina föregångare, särskilt dess toppmodell. Galaxy S24 Ultra är mer premium, byter sitt aluminiumram till en titanram och byter en 10-megapixel, 10x optisk zoomkamera till en 50-megapixel 5x optisk kamera för att ta skarpare avståndsfoton. Samsung har utökat sina hållbarhetsinsatser, genom att lägga till mer återvunna material som kobolt i batterier och sällsynta jordartsmetaller i högtalare. Dessutom kommer Galaxy S24-telefonerna att ha sju års Android- och säkerhetsuppdateringar, vilket gör att ägare kan behålla sina telefoner till 2031. Och för att avsluta evenemanget avslöjade Samsung några nya funktioner som kommer till Samsung Health för att förbättra sömnspårning och andra hälsomätningar - men den stora överraskningen i slutet var en avslöjande av Galaxy Ring, som förmodligen kommer att vara fullpackad med sensorer för att övervaka din hälsa under dagen.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 17 januari

Samsungs nya flaggskeppsenheter möjliggör AI-drivna bildredigeringar

Teknikjätten Samsungs nya flaggskeppsenheter låter användare enkelt och sömlöst redigera bilder med AI-drivna verktyg. Samsung Galaxy S24:s generativa AI-drivna bildredigeringsfunktioner gör det möjligt för användare att välja ett objekt på en bild och flytta det runt i ramen eller helt radera det. Den generativa AI-tekniken kan fylla i de hål som lämnats av urvalet. Gelo Gonzales, teknikredaktör, är i San Jose, Kalifornien för lanseringen av de nya enheterna och demonstrerar bildredigeringsfunktionen i en video.

Direktlänk Dela Rappler fördjupade 17 januari

Samsung lanserar sin nya AI-drivna Galaxy S24-serie

Samsung kommer idag att inleda en ´ny era av mobil AI´ vid sitt Galaxy Unpacked-evenemang och lansera sin Galaxy S24-serie som använder sin egen generativa AI-modell, Galaxy AI. AI:en kommer rapporteras vara integrerad i handenheterna och ska visa vart telefoner är på väg år 2024. Samsungs live-evenemang den 17 januari börjar kl. 10 PT / 13 ET och kommer att streamas online. Samsung kommer att avtäcka sina nästa generations Galaxy S24-telefoner den 17 januari. Det personliga evenemanget äger rum i San Jose, Kalifornien, klockan 10 PT (13 ET, 18 GMT) och kommer att streamas på Samsungs YouTube-kanal.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 17 januari

Artificiell intelligens-ledare Super Micro Computer är ett av de bästa aktierna att köpa och bevaka

Super Micro Computer (SMCI), en ledande aktör inom artificiell intelligens, är en av de bästa aktierna att köpa och bevaka just nu. Företaget, baserat i San Jose, Kalifornien, tillverkar företagsdatorhårdvara optimerad för applikationer som molnberäkning, AI, datalagring och telekommunikation. Super Micros försäljning har fått en skjuts från stora molntjänstleverantörer som investerar i system för generativ AI. Företaget arbetar nära med AI-chipleverantörer inklusive Advanced Micro Devices (AMD), Intel (INTC) och Nvidia (NVDA). Den 1 november slog Super Micro förväntningarna på Wall Street för sitt första kvartal och slog prognoserna med sin prognos.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 10 januari

Samsung lanserar AI-fokuserad smartphone

Samsung Electronics Co, världens mest produktiva smartphone-tillverkare, planerar att lansera sin nästa flaggskeppsprodukt den 17 januari i San Jose, Kalifornien. Lanseringen kommer sannolikt att introducera Galaxy S24, enligt en livestreamad händelse. Lanseringens teaser lovar endast att ´Galaxy AI kommer´. Tidigare år har Samsung och andra mobilproducenter förlitat sig på förbättringar i kamerateknologi och flexibla skärmar för att sticka ut, men 2024 lovar att vara ett år där tillagda AI-funktioner tar centrum.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 3 januari

Bilhandlare lär sig den hårda vägen att AI-chatbots behöver ordentlig tillsyn

Ett antal bilhandlare har implementerat konversations-AI-verktyg, eller chatbots, för att ge snabb, anpassad information till online-bilköpare. Men några handlare har lärt sig på det hårda sättet att dessa automatiserade system behöver ordentlig tillsyn för att förhindra oavsiktliga svar. Vid flera lokala handlare över hela USA denna vecka kunde nyfikna kunder få vissa chatbots att avslöja en rad underhållande svar - och i ett fall till och med få en bot att gå med på att ge en kund en rabatt på 58 000 dollar på en ny bil, vilket sänker priset till 1 dollar - bara genom att ständigt söka svar. Huvudmålet för skämten var den dåligt förberedda chatboten på Chevrolet i Watsonville, en timme söder om San Jose, Kalifornien. De drabbade bilhandlarna har börjat inaktivera botten efter att den ursprungliga programvaruleverantören märkte den ökade konversationsaktiviteten. Företag som använder automatiserad kundservice behöver proaktivt hantera sårbarheter och begränsningar.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 20 december

Synaptics lanserar världens första AI-optimerade SoC för avancerade företags UCC-produkter

Synaptics Incorporated har tillkännagett tillgängligheten av DVF120, ett energieffektivt och kostnadsoptimerat system på chip (SoC) som integrerar alla större funktioner som krävs för avancerade UCC-terminaler. DVF120 innefattar AI-baserad ljud-/röstbehandling, ett fälttestat Linux och Android SDK, företagsklassig säkerhet och lågenergiläge. Inbyggt stöd för populära samarbetsplattformar som Microsoft Teams, Zoom och Cisco WebEx förbättrar produktiviteten i den digitala arbetsplatsen avsevärt. DVF120 stöder Synaptics AI-ramverk, vilket gör att produktutvecklare snabbt kan utveckla och distribuera unika tillämpningar som röstautentisering och automatisk generering av mötessammanfattningar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 31 oktober

Analys av aktier: Artificial Intelligence Technology Solutions och Western Digital

En jämförelse mellan teknikföretagen Artificial Intelligence Technology Solutions (AITX) och Western Digital (WDC) baserat på risk, inkomst, värdering, institutionellt ägande, utdelningar, analytikerrekommendationer och lönsamhet visar att Western Digital är mer fördelaktig enligt analytikerna. Western Digital har en konsensusmålkurs på $46,93, vilket indikerar en potentiell uppsida på 20,42%. AITX har högre inkomst men lägre omsättning än WDC. WDC handlas till en lägre pris-till-vinst-förhållande än AITX, vilket indikerar att det för närvarande är det mer överkomliga av de två aktierna.

Direktlänk Dela Defense World fördjupade 28 oktober

IBM utvecklar AI-chip som förbättrar bildigenkänning och minskar energiförbrukning

Forskare vid IBM i San Jose, Kalifornien, har utvecklat en datorchip inspirerad av hjärnan som kan förbättra artificiell intelligens (AI) genom att arbeta snabbare med mycket mindre ström. Den nya NorthPole-processorchipen eliminerar behovet av att ofta komma åt externt minne, vilket gör att uppgifter som bildigenkänning kan utföras snabbare och med mycket mindre ström än befintliga arkitekturer. Chipet, som består av 256 beräkningsenheter eller kärnor, var och en med sitt eget minne, har visat sig slå befintliga AI-maskiner med en betydande marginal i standardbenchmarktester för bildigenkänning.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 19 oktober

Adobe lanserar ny bildgenereringsteknik för att konkurrera med startups

Adobe meddelade på tisdagen att de lanserar en ny bildgenereringsteknik som kan dra inspiration från en uppladdad bild och matcha dess stil. Detta är det senaste steget i företagets konkurrens med startups som utmanar dess kärnverksamhet. Tekniken tillåter användare att generera en bild från några få ord, men också att ladda upp så få som 10 till 20 bilder som grund för de genererade bilderna. Adobe har lovat sina kunder att de genererade bilderna kommer att vara säkra från juridiska utmaningar.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 10 oktober

Linux Foundation och LF AI + Data Foundation lanserar AI.dev: Open Source GenAI & ML Summit

Linux Foundation, en ideell organisation som främjar innovation genom öppen källkod, och LF AI + Data Foundation, som bygger ett ekosystem för att upprätthålla öppen källkodsinovation inom artificiell intelligens (AI) och dataöppna källkodsprojekt, har annonserat lanseringen av en ny händelse, AI.dev: Open Source GenAI & ML Summit. Evenemanget, som äger rum den 12-13 december 2023 i San Jose, Kalifornien, syftar till att samla världens bästa utvecklare för att forma öppen källkods AI:s framtid. Evenemanget kommer att erbjuda tidig tillgång till de senaste öppna källkods AI-verktygen, ramverken, bästa praxis och innehåll för tekniker på alla nivåer.

Direktlänk Dela Martech Cube fördjupade 5 oktober

Airbnbs Naba Banerjee minskar festrapporter med 55% genom anti-fest AI

Naba Banerjee, ansvarig för Airbnbs globala kamp mot fester, har utvecklat ett anti-fest AI-system som har minskat festrapporter med 55%. Banerjee har jobbat med att bekämpa fest ´sammansvärjningar´, flagga ´upprepade festhus´ och förhindra högriskbokningar. Sedan hon anslöt sig till Airbnbs förtroende- och säkerhetsteam i maj 2020 har hon infört olika åtgärder, inklusive ett förbud mot högriskbokningar av användare under 25 år och utrullningen av anti-fest AI i Australien. Dessa insatser har resulterat i mer än 320 000 gäster har blockerats eller omdirigerats från att boka Airbnb-egenskaper sedan den globala lanseringen av Banerjees system i maj.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 25 september

Google förbättrar AI-chattbot Bard med data från användares Gmail, Drive och Docs

Google Bard, ett AI-chattbot för Workspace, kommer nu att dra data från användares Gmail, Drive och Docs-konton för att bättre hjälpa människor att hitta den information och de svar de söker. Detta jämfört med Bard som bara utnyttjar data från internet. Google har även presenterat sina nya Bard Extensions, utformade för att hitta och visa användare relevant information från Google Workspace-produkter som Gmail, Docs, Drive och Maps, samt YouTube. Dessutom utökar Google tillgången till funktioner som möjligheten att ladda upp bilder med Lens, få sökbilder i svar och modifiera Bards svar till fler än 40 språk.

Direktlänk Dela Computer Reseller News fördjupade 20 september

Adobes försäljningsprognos möter analytikers förväntningar men besviker investerare

Adobe Inc. presenterade en försäljningsprognos som mötte analytikers förväntningar, men besvikna investerare som förväntade sig att efterfrågan på företagets artificiella intelligensverktyg skulle öka intäkterna. Försäljningen kommer att ligga mellan 4,98 och 5,03 miljarder dollar under perioden fram till november, enligt företaget med säte i San Jose, Kalifornien. Analytiker hade i genomsnitt förutspått 5 miljarder dollar. Vinsten, exklusive vissa poster, kommer att vara upp till 4,15 dollar per aktie, jämfört med det genomsnittliga estimatet på 4,06 dollar.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 15 september

Nvidia överträffar alla andra teknikjättar med en aktieökning på 180% 2023

Efter förra årets nedgång på teknikaktiemarknaden har alla stora namn inom industrin återhämtat sig 2023. Men ett företag har överträffat alla: Nvidia. Driven av en över ett decennium lång försprång inom artificiell intelligens (AI) chip och mjukvara, har Nvidias aktier ökat med 180% i år, vilket slår varje annan medlem i S&P 500. Nvidia är nu värderat till över $1 biljon, vilket gör det till det femte mest värdefulla amerikanska företaget, endast bakom techjättarna Amazon, Apple, Microsoft och Alphabet. Nvidias kraftfulla H100-chip kostar runt $40 000 och köps upp av Microsoft och OpenAI i tusentals. Trots all denna framgång och tillsynes omättliga efterfrågan, är Nvidias aktiepris baserat på en mängd antaganden om tillväxt, inklusive fördubbling av försäljningen i kommande kvartal och nästan fyrdubbling av nettointäkterna detta räkenskapsår. Vissa investerare har beskrivit aktien som prissatt för perfektion.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 11 augusti

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare