» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 229 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Sarah Kreps är en amerikansk statsvetare och professor vid Cornell University i USA. Hennes forskning fokuserar på internationella relationer, säkerhet och militär teknologi. Kreps har skrivit flera böcker och artiklar om dessa ämnen, inklusive ´Drones: What Everyone Needs to Know´ och ´Coalitions of Convenience´. Hon har också varit gästforskare vid bland annat Council on Foreign Relations och Brookings Institution. Innan hon började sin akademiska karriär tjänstgjorde Kreps i den amerikanska flygvapnet och underrättelsetjänsten. Hon har en doktorsexamen i statsvetenskap från Georgetown University.

Senaste nytt kring Sarah Kreps

OpenAI:s styrelse får en ny utseende, Sam Altman återvänder som VD

OpenAI, skaparen av ChatGPT, har nått en överenskommelse med Sam Altman om att han ska återvända som företagets VD. Företaget har också godkänt att ombilda styrelsen som tidigare hade avskedat honom. Den nya styrelsen kommer att inkludera tidigare finansministern Larry Summers, tidigare co-VD för Salesforce Bret Taylor och Quoras VD och nuvarande direktör Adam D’Angelo. Cornellprofessorn Sarah Kreps sa att den nya styrelsen verkar vara mer i linje med Sam Altmans vision att påskynda utvecklingen av AI.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 26 november

OpenAI:s VD avskedades och återanställdes oväntat

OpenAI:s VD Sam Altman avskedades och återanställdes oväntat, vilket chockade teknikvärlden. Striden har implikationer bortom företagets styrelserum och visar på AI-industrins omogenhet samt den starka viljan i Silicon Valley att vara först. Det väcker också brådskande frågor om teknikens säkerhet. Konflikten mellan Sam Altman och OpenAI:s styrelse började med att styrelsen avsatte Altman som VD för att han inte varit konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen. Microsoft, som är minoritetsägare i OpenAI och har investerat cirka 130 miljarder kronor i företaget, informerades knappt om beslutet. Efter att mer än 95% av OpenAI:s anställda hotade med att sluta om inte Altman återanställdes, blev han återigen VD för företaget.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 23 november

OpenAI:s VD Sam Altman återvänder efter kort avsked

Sam Altman, VD för OpenAI, företaget bakom artificiell intelligensverktyget ChatGPT, lämnade sin position förra fredagen, men återvände redan på tisdagen. OpenAI grundades av Altman som en ideell organisation med syftet att säkert bygga AI som presterar bättre än människor och gynnar mänskligheten. Företaget blev senare ett vinstdrivande företag, men styrs fortfarande av sin ideella styrelse. Anledningen till Altmans avskedande var bristande öppenhet i hans kommunikation med företagets dåvarande styrelse. OpenAI meddelade på tisdagen att de nått en principöverenskommelse om att Altman ska återvända som VD under en annan styrelse.

Direktlänk Dela Canadian Broadcasting Corporation fördjupade 23 november

Microsoft anställer tidigare OpenAI-VD, orsakar intern konflikt

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har upplevt interna problem efter att Microsoft anställt dess tidigare VD, Sam Altman. Många anställda hotar nu att följa honom till Microsoft. Detta följde en helg av dramatik som chockade AI-sektorn och ledde till spekulationer om OpenAIs framtid. OpenAI utnämnde en ny VD på fredag, men ersatte henne på söndag. Den nya VD:n, Emmett Shear, har lovat att utreda avskedandet av Altman. Microsoft meddelade att Altman och OpenAIs tidigare president, Greg Brockman, kommer att leda dess nya avancerade AI-forskningsteam.

Direktlänk Dela Sentinel Colorado fördjupade 21 november

OpenAI i kaos efter VD:s avsked och anställning av Microsoft

OpenAI, en icke-vinstdrivande organisation som skapar populära artificiella intelligensverktyg, har hamnat i kaos efter att VD:n Sam Altman sparkades och sedan anställdes av Microsoft. OpenAI:s personal begärde att Altman skulle återanställas, men styrelsen ersatte honom med CTO Mira Murati. Microsoft, som tidigare investerat miljarder dollar i OpenAI och använt dess AI-modeller, gynnas mest av situationen. OpenAI:s styrelse förlorade förtroendet för Altman på grund av hans bristande ärlighet och hans prioritering av snabb kommersialisering av produkter som ChatGPT och Dall-E 3 över organisationens grundläggande uppdrag. Efter att Altman och OpenAI:s grundande styrelsemedlem Greg Brockman anställdes av Microsoft, hotade nästan alla OpenAIs 770 anställda att sluta och följa dem om inte styrelsen avgick och återanställde Altman.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 20 november

USA positionerar sig som global ledare inom AI-policy

Efter att Vita huset släppte sin efterlängtade exekutiva order om ´Säker, säker och pålitlig´ AI, diskuterar experter USA:s position inom global AI-policy. Merve Hickok, ordförande för det oberoende ideella centret för AI och digital policy, kallade veckan för ´Världscupen´ för AI-policy. Caitlin Fennessy, vice ordförande och chefskunskapschef för International Association of Privacy Professionals (IAPP), och Florian Douetteau, medgrundare och VD för AI-unicorn Dataiku, uttryckte att USA positionerar sig för att leda global AI-policy. Andra länder, särskilt Kina, ses som konkurrenter på AI-policyfronten.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 31 oktober

Experter varnar för AI-genererad desinformation inför presidentvalet 2024

Digitala experter varnar för att framsteg inom generativ artificiell intelligens (AI) kan förstärka desinformationstaktiker inför det amerikanska presidentvalet 2024. AI-genererad desinformation hotar att vilseleda publik och översvämma informationssystemet med felaktigheter och bedrägerier. AI-verktyg som kan skapa fotorealistiska bilder, efterlikna röstljud och skriva övertygande mänsklig text har blivit allt mer populära. Dessa verktyg kan användas för att skapa politiskt innehåll, vilket kan leda till en demokratisering och acceleration av propaganda. AI kan också potentiellt intensifiera kampanjer för att undertrycka väljare och rikta in sig på marginaliserade samhällen.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 19 juli

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare