» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 148 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Similarweb är ett digitalt marknadsförings- och analysföretag som hjälper företag att förstå sin online-närvaro och konkurrenskraft. Genom att samla in och analysera data från miljontals webbplatser och appar, ger Similarweb insikter om webbplatsers trafik, användarbeteende, källor och mycket mer. Företaget erbjuder en rad verktyg och lösningar, inklusive en gratis webbplatsanalys, betalda premiumtjänster och anpassade rapporter. Similarweb används av företag inom många olika branscher för att förbättra sin digitala strategi, optimera marknadsföring och övervaka konkurrenters prestanda.

Senaste nytt kring Similarweb

Google Gemini vinner över ChatGPT i AI-chattbot-test

De mest populära AI-chattbotarna, ChatGPT och Google Gemini, testades i en femrundig match för att se vilken som skulle vara bäst. Testet innefattade frågor inom områdena mat, finans, resor, kreativitet och historisk information. Google Gemini vann tre av de fem rundorna, vilket gjorde den till den klara vinnaren. Dock, om man behöver hjälp med modehistoria, är ChatGPT det bästa valet.

Direktlänk Dela Mashable Southeast Asia fördjupade 17 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI-chattbotar ChatGPT och Gemini i huvud-till-huvud-match

ChatGPT och Gemini, två av de mest populära AI-chattbotarna, har jämförts i en femrundors match för att se vilken som presterar bäst. ChatGPT, skapad av AI-startupen OpenAI, lanserades i november 2022 och nådde en topp på 1,8 miljarder användare. Gemini, tidigare Google Bard, stöds av Google och har tillgång till en mängd data från Google Maps, Google Search, Google Translate och mer. I en serie tester, inklusive matlagning, finans, resor, kreativitet och historisk information, kom Gemini ut som vinnare i tre av fem rundor.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 16 april

ChatGPT toppar AI-chattplattformar, förväntas slå eget trafikrekord

Av alla AI-plattformar är ChatGPT den största AI-chatten, vilket är en helt separat plattform. Microsoft och Google ingår inte i rankningen eftersom dessa två plattformar integrerar AI på olika sätt. ChatGPT såg en 13% ökning i sin månad-till-månad (MoM) trafik, men det är fortfarande mindre än andra plattformar som Anthropic´s Claude som hade 161% ökning i sin MoM-trafik. Denna ökning av trafiken påverkades starkt av Claude 3-release. Googles Gemini-trafiken var 37% MoM med 433,5 miljoner besök, men när Google släppte Bard hade det bara 30,6 miljoner besök. Character AI hade en 19% MoM och 99% YoY trafikökning och registrerade 213 miljoner besök i mars 2024. Perplexity, en AI-driven sökmotor, såg en 24% MoM-trafikökning och 288% YoY-ökning med 61,5 miljoner besök i mars 2024. Bedömningar av SimilarWeb visar att ChatGPT kommer att överträffa sitt eget högsta trafikrekord som uppnåddes i maj 2023. I maj 2023 var den högsta trafiken som registrerades på ChatGPT 1,81 miljarder. I mars 2024 hade ChatGPT 1,77 miljarder besök. ChatGPTs trafik minskade efter sommaren 2023 men började toppa i oktober och är nu 33% YoY. OpenAI introducerade också många anpassade GPTs på hösten 2023 och trafiken där är cirka 56,5 miljoner i mars 2024. En 3% ökning sågs från februari 2024 när tredjeparts GPTs nådde 50,5 miljoner besök i mars. Det var en 68% ökning från november 2023.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 14 april

Photobucket, en gång världens största bildvärdssajt, har nu endast 2 miljoner användare, men kan få en nystart tack vare AI. VD:n Ted Leonard är i samtal med flera teknikföretag om att licensiera Photobuckets 13 miljarder foton och videor för att utbilda generativa AI-modeller. Han har diskuterat priser mellan 5 cent och 1 dollar per foto och mer än 1 dollar per video. Detta tyder på att företaget kan sitta på innehåll värt miljarder dollar och ger en inblick i en blomstrande datamarknad i jakten på att dominera generativ AI-teknik.

Channel NewsAsia fördjupade 5 april

OpenAI gör ChatGPT tillgänglig för alla med vissa begränsningar

OpenAI har meddelat att deras generativa AI-verktyg ChatGPT inte längre kommer att kräva att användare skapar ett konto för att få tillgång till tjänsten. Detta följer efter en undersökning från Pew Research som avslöjade att en tredjedel av amerikanerna aldrig hört talas om ChatGPT. Trots detta kan användare utan konto stöta på vissa begränsningar när de använder chatten. Andra produkter som DALL-E 3 kräver fortfarande premiumtillgång och kontoskapande. OpenAI planerar också att öppna ett kontor i Tokyo i april 2024.

Direktlänk Dela Crypto News fördjupade 3 april

OpenAI erbjuder tillgång till ChatGPT utan registrering

Microsoft-stödda startupen OpenAI meddelade att de kommer att börja erbjuda tillgång till sin generativa AI-chatbot ChatGPT utan att användare behöver registrera sig för tjänsten. Detta syftar till att göra AI mer tillgänglig för dem som är intresserade av att utforska dess möjligheter. ChatGPT kan efterlikna mänskliga konversationer och utföra olika uppgifter. OpenAI planerar att gradvis implementera denna funktion för att nå en bredare publik. Trots sin initiala snabba tillväxt upplevde ChatGPT en avmattning i användartillväxten sedan maj 2023. OpenAI har infört ytterligare skyddsåtgärder för användare som använder ChatGPT utan att registrera sig.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 2 april

OpenAI tillåter nu tillgång till ChatGPT utan användarkonto

OpenAI har meddelat att deras artificiella intelligensplattform ChatGPT nu kan nås utan att kräva ett användarkonto. Detta gäller endast för ChatGPT, för att få tillgång till andra OpenAI-produkter som DALL-E 3 kommer det fortfarande att krävas ett användarkonto. Sedan ChatGPT lanserades 2022 har det snabbt blivit populärt, och är nu en av de snabbast växande tjänsterna någonsin. OpenAI har också tillkännagivit att det har infört ytterligare innehållssäkerhetsåtgärder för denna nya upplevelse. Denna förändring ses som ett steg mot att presentera förmågorna hos AI för en bredare publik.

Direktlänk Dela TechGIndia fördjupade 2 april

OpenAI tar bort kontokrav för användning av ChatGPT

OpenAI kommer inte längre att kräva ett konto för att använda ChatGPT, företagets kostnadsfria AI-plattform. Detta gäller dock bara för ChatGPT, eftersom andra OpenAI-produkter, som DALL-E 3, kostar pengar att använda och fortfarande kommer att kräva ett konto för tillgång. OpenAI har sagt att över 100 miljoner människor över 185 länder använder ChatGPT varje vecka. Trafikspåraren SimilarWeb hittade att ChatGPT, med en uppskattad 1,6 miljarder besökare i februari, förblir den mest besökta AI-chattbot-webbplatsen även om Googles Gemini har börjat få fart. OpenAI införde ´ytterligare innehållsskydd för denna upplevelse´, inklusive blockering av uppmaningar i ett bredare spektrum av kategorier.

Direktlänk Dela Dailyguardian.ca fördjupade 1 april

OpenAI gör sin AI-chattbot ChatGPT tillgänglig utan registrering

San Francisco-baserade OpenAI planerar att gradvis rulla ut funktionen för att ´göra AI tillgänglig för alla som är nyfikna på dess förmågor´. Från och med måndag kommer användare att kunna använda företagets ChatGPT generativa AI-chattbot utan att behöva registrera sig. ChatGPT, som startade GenAI-boomen i slutet av 2022, kan efterlikna mänskliga konversationer och utföra uppgifter som att skapa sammanfattningar av långa texter, skriva dikter och till och med generera idéer för temafester. OpenAI har infört ytterligare innehållsskydd för användare som får tillgång till ChatGPT utan att registrera sig. Företaget erbjuder också betalversioner för individuella användare, teamanvändare och företag.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 1 april

OpenAI gör ChatGPT gratis och tillgänglig utan registrering

OpenAI kommer att börja tillåta användare att tillgå sin kostnadsfria ChatGPT generativa AI-chatbot utan att behöva registrera sig för tjänsten från och med måndag. ChatGPT, som startade GenAI-boomen i slutet av 2022, kan imitera mänskligt samtal och utföra uppgifter som att skapa sammanfattningar av långa texter, skriva dikter och till och med generera idéer för ett temaparti. OpenAI planerar att gradvis rulla ut funktionen för att ´göra AI tillgängligt för alla som är nyfikna på dess förmögenheter´.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupade 1 april

OpenAI:s VD Sam Altman vill förändra sökupplevelsen

AltaVista, Lycos och Yahoo var en gång de mest populära sökmotorerna. Sedan kom Google och har sedan 2002 dominerat marknaden med 91,6% av den globala marknadsandelen för sökningar. OpenAI:s VD Sam Altman tror att det skulle vara cool att integrera LLMs och sökning, vilket skulle förändra hur människor söker och tänker på det. Han kallar den nuvarande Google-sökupplevelsen för tråkig och vill inte kopiera Googles modell, utan snarare uppfinna sökning på nytt. OpenAI vill inte göra vad Google gör, men Altman tror att OpenAI kan göra LLMs + Sök på en hög nivå.

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 22 mars
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Google ändrar AI-chatbotens namn till Gemini, ökar trafiken men ligger fortfarande efter ChatGPT

Google ändrade namnet på sin AI-chatbot från Bard till Gemini den 8 februari, vilket omedelbart ledde till ökad trafik till systemet. Trafiken toppade den 22 februari med 17,5 miljoner besök, men har sedan sjunkit till 13,2 miljoner dagliga besök. Trots detta är Gemini fortfarande bara den tredje mest populära AI-chatboten och ligger långt efter ChatGPT. I USA nådde ChatGPT en ny trafiktopp i februari 2024 med 208,8 miljoner besök. Globalt har ChatGPT inte riktigt återvänt till sin topp i maj 2023 på 1,8 miljarder besök, med 1,6 miljarder besök i februari 2024.

Direktlänk Dela PC Magazine UK fördjupade 13 mars

Google ändrar namn på AI-chatbot och ökar webbtrafiken

Genom att ändra namnet på sin AI-chatbot från Bard till Gemini, har Google skapat ny efterfrågan och mer webbtrafik till programmet än någonsin tidigare. Google genomförde ändringen den 8 februari, och trafiken började omedelbart stiga, enligt nya uppgifter från webbanalysföretaget Similarweb. Det nådde sin topp den 22 februari, samma dag som kontroversen kring dess grafiska generator började, med 17,5 miljoner besök. Trafiken har nu sjunkit till 13,2 miljoner dagliga besök från och med den 3 mars, men ligger fortfarande över det dagliga genomsnittet för Bard.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 13 mars

Jeff Bezos investerar i AI-sökmotorstartup, värdering väntas fördubblas till $1 miljard

Jeff Bezos investering i AI-sökmotorstartföretaget Perplexity AI förväntas fördubblas efter bara några månader. Perplexity AI, som beskriver sig själv som ´ett alternativ till traditionella sökmotorer´, är på väg att slutföra en ny finansieringsrunda som skulle se dess värdering fördubblas till cirka $1 miljard, bara två månader efter dess senaste finansieringsavtal. Startföretaget, som grundades 2022, har rapporterat överstiga $10 miljoner i årlig omsättning och besök till dess app på mobil och skrivbord ökade 8,6% förra månaden till cirka 50 miljoner användare.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 11 mars

AI-startupen Perplexity nära att säkra ny finansieringsrunda, värderas till 1 miljard dollar

AI-startupen Perplexity är nära att säkra en ny finansieringsrunda, vilket skulle värdera företaget till cirka 1 miljard dollar. Företaget, som är ett år gammalt, syftar till att utmana Alphabets dominans inom webbsökning och har nästan fördubblat sin värdering sedan en finansieringsrunda för några månader sedan. Perplexity använder AI-modeller för att ge direkta svar på sökfrågor, till skillnad från en lista med webbplatslänkar. Företaget har nyligen passerat 10 miljoner dollar i årlig omsättning och antalet besök till dess mobil- och skrivbordsapp ökade med 8,6% i februari till cirka 50 miljoner användare.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 5 mars

SK Telecom samarbetar med AI-startup Perplexity för att utmana Google och Naver

SK Telecom, Sydkoreas största telekomföretag, samarbetar med den amerikanska AI-startupen Perplexity för att erbjuda dess AI-baserade sökmotor som ett alternativ till Google och Naver. Partnerskapet skulle tillåta SK Telecoms abonnenter att använda den betalda versionen av Perplexity gratis, och för SK Telecom att få tillgång till Perplexitys egna modeller för att bygga personliga AI-assistentprodukter med tillgång till realtidsinformation. Detaljerna om partnerskapet, inklusive tidpunkten för utrullningen av Perplexity Pro-versionen till SKT-användare, behöver fortfarande utarbetas, sa SKTs investeringsteam.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 29 februari

OpenAI främjar användningen av GPTs i chattar genom att tillåta användare att kalla på dem

OpenAI främjar användningen av GPTs, tredjepartsappar drivna av dess AI-modeller, genom att möjliggöra för ChatGPT-användare att kalla på dem i alla chattar. Betalande användare av ChatGPT, OpenAI:s AI-chattbot-front, kan nu föra in GPTs i en konversation genom att skriva ´@´ och välja en GPT från listan. Den valda GPT:n kommer att ha en förståelse för hela konversationen och olika GPTs kan ´taggas in´ för olika användningsfall och behov. Detta kommer några veckor efter lanseringen av GPT Store, en marknadsplats för GPTs tillgänglig via ChatGPT-kontrollpanelen. OpenAI planerar att introducera monetarisering för utvecklare som vill sälja tillgång till sina GPTs.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 30 januari

Teknik revolutionerar fastighetsbranschen under 2023

Tekniken blommade ut under 2023, vilket skapade stor spänning inom fastighetsmäklare, MLS:er och leverantörer. Det var dock den snabba utvecklingen av artificiell intelligens (AI), tack vare ChatGPT och andra Silicon Valley-giganter, som drev berättelsen bortom fastigheter till sektorer som tillverkning, bank, utbildning och mode. Zillow fortsatte att skickligt manövrera sin modell till nya affärspositioner, och gjorde smarta förvärv och lanserade produkter för listningsagenter. Trots Sitzer | Burnett-domstolsutslaget tidigare under året, kommer den snabba mognaden av AI att minnas som den mest omtalade nyhetshändelsen 2023.

Direktlänk Dela Inman News fördjupade 28 december

Baidus ERNIE Bot 4.0 jämförs med branschjätten GPT-4

Den kinesiska teknikjätten Baidus ERNIE Bot 4.0 sägs vara på samma nivå som branschjätten chatbot GPT-4. ERNIE 4.0, en uppgraderad version av Baidus första ChatGPT-konkurrent, är ´inte underlägsen på något sätt för GPT-4´, enligt Baidus miljardär VD Robin Li. ERNIE är främst avsedd för användning på kinesiska, men kan hantera engelska frågor på en lägre nivå. GPT-4 är utformad för att användas på engelska, men kan också acceptera frågor på andra språk som tyska och till och med bengali. ERNIE presterade bättre än GPT-4 på vissa uppmaningar, som de som gäller aktuella händelser. Baidus ERNIE har samlat 70 miljoner användare, jämfört med 150 miljoner användare för ChatGPT, enligt en uppskattning från digital data- och analysföretaget Similarweb.

Direktlänk Dela The Business Standard fördjupade 17 december

Ökning av icke-samtyckta nakenbilder och sextortion med hjälp av deepfake-teknik

Appar som skapar deepfake-nakenbilder, digitalt ändrade bilder som får en person att framstå som naken, skapas ofta utan personens samtycke. Dessa appar har funnits i många år och deras huvudmål verkar främst vara kändisar och andra offentliga personer. Enligt sociala nätverksanalysföretaget Graphika har skapandet och spridningen av syntetisk icke-samtyckt intim bild (NCII) flyttat från en skräddarsydd tjänst tillgänglig på nischade internetforum till en automatiserad och skalbar onlineverksamhet. Graphika hävdar att 34 syntetiska NCII-leverantörer identifierade av dem fick över 24 miljoner unika besökare till sina webbplatser i september, enligt data från webbtrafikanalysföretaget Similarweb. Dessutom har volymen av skräplänkspam för dessa tjänster ökat med mer än 2000% på plattformar inklusive Reddit och X sedan början av 2023. Företaget tror att den ökande tillgängligheten av dessa online fotomanipulationsverktyg kan leda till online skada för oskyldiga offer. Dessa inkluderar uppladdning av icke-samtyckta nakenbilder, trakasserier, sextortion och till och med skapandet av barnsexuellt övergreppsmaterial. FBI varnade i juni för en ökning av ´sexuell utpressning från bedragare som kräver betalning eller bilder i utbyte mot att inte distribuera sexuella bilder´. FBI berättade för Posten att över 26 800 personer har varit offer för sextortionskampanjer från och med september 2023, en ökning med 149% sedan 2019. Time Magazine rapporterade att det för närvarande inte finns någon federal lag som förbjuder produktionen av deepfake-porr. Dock förbjuder den amerikanska regeringen skapandet av dessa typer av bilder på minderåriga. Förra månaden dömdes en barnpsykiater från North Carolina till 40 års fängelse för att ha använt apparna för att klä av bilder på hans patienter - den första åtalspunkten av sitt slag.

Direktlänk Dela RetailWire fördjupade 8 december

ChatGPT utsedd till snabbast växande varumärke 2023

OpenAI:s AI-drivna chatbot, ChatGPT, har utsetts till det snabbast växande varumärket 2023 enligt en rapport från affärsintelligensföretaget Morning Consult. Rapporten baseras på konsumenters vilja att köpa från ett varumärke i januari jämfört med oktober. Över 1 500 varumärken inkluderades i analysen. ChatGPT lanserades först den 30 november 2022 och överträffade snabbt TikTok som den snabbast växande konsumentappen i historien. ChatGPT har visat sig vara användbart inom kundservice, utbildning, innehållsskapande, företag, hälso- och sjukvård och olika typer av underhållning.

Direktlänk Dela MediaPost fördjupade 7 december
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

OpenAI:s ChatGPT firar ett år, har blivit symbol för AI-revolutionen

ChatGPT, ett AI-chattprogram utvecklat av OpenAI, firar sin första födelsedag. Vid lanseringen beskrevs det som en ´lågprofilig forskningsförhandsgranskning´, men det har snabbt blivit en symbol för AI-revolutionen. Inom två månader efter lanseringen hade över 100 miljoner användare besökt ChatGPT:s webbplats, enligt dataanalysföretaget Similarweb. Dess framgång har inspirerat konkurrenter som Google´s Bard, Meta och Amazon´s Q. Men dess popularitet har också väckt oro över AI som ersätter arbetare och dess inverkan på online-desinformation, datainsamling och miljöpåverkan.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 1 december

Igår markerade ettårsdagen sedan OpenAI lanserade ChatGPT, vilket har varit ett omvälvande år då otaliga företag och användare upplevt fördelar och risker med generativ AI. ChatGPT har förändrat marknadsföring, teknik, media, kultur och samhället på otaliga sätt, bland annat genom att ge nytt liv åt sökvärlden, stimulera kreativiteten och möjliggöra nya produktplaner. Samtidigt har det framkallat nya bekymmer relaterade till immateriell egendom, desinformation, diskriminering och datasekretess. OpenAI firade ChatGPT:s årsdag genom att publicera en kort video som framhäver några av de sätt som människor har använt plattformen för både arbete och vardagligt liv.

Digiday Media fördjupade 1 december

ChatGPT firar sitt första år: Påverkar AI-världen och stöter på kontroverser

ChatGPT, OpenAI:s virala chattbot, firade sitt första år den 30 november 2023. Trots att det är ett datorprogram utan känslor eller medvetande, har dess mänsklika svar påverkat världen sedan dess lansering. ChatGPT har blivit den snabbast växande mjukvaruapplikationen i världen inom sex månader efter lanseringen, vilket ledde till lanseringen av konkurrerande chattbotar från Microsoft, Alphabet och flera uppstartsföretag. ChatGPT dominerar trots konkurrensen, med 140 miljoner användare i oktober 2023. OpenAI och dess backare Microsoft har stämts av grupper av upphovsrättsinnehavare, inklusive författarna John Grisham, George R.R. Martin och Jonathan Franzen, över påstådd missbruk av deras verk för att träna AI-system.

Direktlänk Dela Rappler fördjupade 1 december

ChatGPT, AI-chattboten från OpenAI, firar sitt första år. Chattboten, som ursprungligen lanserades som en enkel webbaserad och chattfokuserad gränssnitt på toppen av en av OpenAIs befintliga modeller, GPT-3.5, har blivit företagets mest populära produkt någonsin och den snabbast växande konsumentappen i historien. Under året efter lanseringen fick ChatGPT betalnivåer med extra funktioner, inklusive ett företagsanpassat paket. OpenAI uppgraderade också ChatGPT med webbsökning, dokumentanalys och bildskapande förmågor. ChatGPT har blivit prioritet nummer ett på OpenAI och har skiftat fokus på andra AI-företag och forskningslaboratorier.

TechCrunch fördjupade 30 november

ChatGPT:s första år drar miljarder besök och påverkar statlig AI-lagstiftning

OpenAI:s artificiella intelligens (AI) verktyg ChatGPT har blomstrat sedan det släpptes till allmänheten för ett år sedan. Dess framgång har ledde till en tävling bland teknikföretag att hålla sig i framkant och har fått lagstiftare och regulatorer att skynda sig att reglera den snabbt utvecklande industrin. ChatGPT lanserades i slutet av förra november och nådde 15,5 miljoner besök på sin första vecka. Besöken till ChatGPT mer än tredubblades till 58 miljoner besök under sin andra vecka av allmän tillgång. Sedan dess har ChatGPT integrerats i Microsofts produkter, Google och andra teknikföretag har lanserat rivaliserande produkter, och chatbotens popularitet har fått uppmärksamhet - och granskning - från kongressen. OpenAI hade en händelserik vecka när företagets styrelse avsatte VD Sam Altman, och sedan återanställde honom några dagar senare efter påtryckningar från hundratals anställda. ChatGPT såg en brant ökning i besök från dess lansering till en topp i maj, då den drog 1,8 miljarder besök. I juni föll trafiken till ChatGPT för första gången sedan dess lansering, ner till 1,6 miljarder från dess topp i maj. Besöken till ChatGPT sjönk till 1,4 miljarder i augusti, men i oktober var trafiken tillbaka upp till 1,7 miljarder besök. Trafiken som ChatGPT drog gjorde att OpenAI:s webbplats blev en av de mest besökta webbplatserna i världen. I april hade OpenAI:s webbplats fler besök än domänerna för LinkedIn, Reddit och Netflix, men dessa webbplatser tog över OpenAI igen under sommaren.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 23 november

OpenAI´s teknikchef Mira Murati: AI:s riktiga stjärna

Mira Murati, teknikchef på OpenAI, kan vara företagets riktiga stjärna. Murati, som tidigare varit på Tesla, har varit med OpenAI sedan 2018 och fokuserar på att förbättra företagets produkter. Hon har en lång historia av att påverka hur människor interagerar med ny teknik och är en av de främsta förespråkarna för offentlig testning. Hon är också för reglering av AI och fokuserar på hur människor kommer att interagera med AI. Hon hoppas att nästa generation av GPT orsakar mindre uppståndelse och ser en chans att ´vidga möjligheterna för människor´ med GPT-4.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 19 november

Google utvidgar tillgången till sin Bard AI-chatbot till tonåringar

Google har utvidgat tillgången till sin Bard AI-chatbot till tonåringar i de flesta länder runt om i världen. Med Bard kan användare få hjälp med skolarbeten, universitetsansökningar och att lära sig nya hobbies. Dessutom kan Bard hjälpa studenter att komma på idéer för vetenskapsprojekt eller lära sig mer om specifika tidsepoker i historien. Google har också lagt till en matematikinlärningserfarenhet i Bard, där användare kan skriva in eller ladda upp en bild av en matematisk ekvation, och Bard genererar en steg-för-steg-förklaring om hur man löser problemet. Google har även utbildat sin chatbot att identifiera innehåll och ämnen som kan vara olämpliga för tonåringar.

Direktlänk Dela Gadgets 360 fördjupade 17 november

AI-appar får näringsdeklarationer för att hjälpa föräldrar och barn att navigera

AI-appar som ChatGPT får nu sina egna versioner av näringsdeklarationer för att hjälpa föräldrar och barn att förstå hur man använder dem och vad man bör undvika. Dessa recensioner, skrivna av familjeintressegruppen Common Sense Media, avslöjar några obekväma sanningar om AI:s nuvarande tillstånd. Enligt Tracy Pizzo Frey, recensionsledare för Common Sense, är det viktigt att föräldrar förstår att AI inte är magiskt och har djupa begränsningar. Hon betonar också att föräldrar bör fråga sina barn om hur de använder dessa appar för att förstå vilka specifika risker de kan stöta på.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 16 november

Google Labs upplever massiv trafikökning tack vare introduktion av AI-driven sökupplevelse

Google Labs upplevde en massiv trafikökning i maj, från mindre än 13 000 besök till en otrolig 17 miljoner, tack vare introduktionen av Search Generative Experience (SGE). Detta intresse beror främst på att SEO-experter och sökentusiaster vill se vad denna nya teknik kan göra. SGE integrerar generativ AI, liknande den som driver ChatGPT och Googles Bard, direkt i sökresultaten. Microsoft har redan införlivat OpenAI:s GPT-4, den senaste AI-tekniken, i sin sökmotor Bing. Och företag som Perplexity gör också framsteg med generativ AI, omdefinierar sök- och kunskapsupptäcktsupplevelsen. SGE, Googles svar på denna AI-revolution, har en unik plats. Till skillnad från Bard sitter den inte på en separat underdomän, vilket gör det svårt att spåra dess aktivitet. Men den är framträdande på Google Labs webbplats, och människor flockas till den. Bland Googles utbud av beta-produkter sticker SGE ut som en potentiell spelväxlare, redo att störa de etablerade normerna för sökmotoroptimering och marknadsföring. I en typisk Google-sökning idag kan en fråga om ´hur man multitaskar på macbook air m1´ ge dig en eller två annonser följt av kanske några Wikipedia-beskrivningar och några andra topprankade webbsidor eller videor. Men SGE gör saker annorlunda. Toppwebbsidan tar ett steg tillbaka till innehåll genererat av Googles AI. Denna nya AI-drivna innehållsruta (även känd som chatt) besvarar inte bara din fråga utan bjuder också in sökare att fortsätta interagera med den.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 27 oktober

AI-startupen Character.AI lanserar gruppchattfunktion med AI-bottar som simulerar kända personer

AI-startupen Character.AI har lanserat en ny gruppchattfunktion där användare kan interagera med AI-bottar som simulerar kända personer, som Taylor Swift. Funktionen låter företagets abonnenter, som betalar $9.99 i månaden, interagera med varandra och några av startupens 18 miljoner AI-bottar samtidigt. På lång sikt planerar företaget att göra funktionen gratis. Character.AI har hittills fått nästan $200 miljoner i finansiering från VC-företag, inklusive Andreessen Horowitz, och värderades till $1 miljard i en finansieringsrunda i mars. Sedan lanseringen i september 2022 har 20 miljoner användare registrerat sig för Character.AI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 11 oktober

Antalet ryska användare av ChatGPT har minskat med 30% under den senaste månaden, enligt analytiker på Tele2. Detta är den första trafikminskningen för tjänsten sedan den lanserades i november 2022. Konstantin Romanov, direktör för AI och digitala produkter på Beeline, bekräftade minskningen. Användaraktiviteten har också minskat för nätverket Midjourney, som skapar bilder från textbeskrivningar, med en minskning på över 50% jämfört med maj. Samtidigt ökade antalet användare för bildgenereringsnätverket Stable Diffusion med över 50%.

Vedomosti fördjupade 11 oktober

40% av tonåringar har använt ChatGPT, enligt Piper Sandler-rapport

Enligt en rapport från Piper Sandler har 40% av tonåringarna använt ChatGPT under de senaste sex månaderna. Rapporten visade också en könsobalans, där 68% av tonåringarna som använt OpenAI:s chatbot är män. ChatGPT:s trafik sjönk tre månader i rad fram till augusti, vilket kan bero på sommarlovet. Vissa skolor har förbjudit användningen av ChatGPT över oro att den kan användas för att fuska. Andra utbildningsinstitutioner, som en schweizisk internatskola, har uppmuntrat studenter att lära sig använda AI etiskt.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 10 oktober

ChatGPT kan nå 1,8 miljarder besök till november 2023: Topp e-handels-SEO-prompter avslöjade

ChatGPT, en AI-driven språkmodell utvecklad av OpenAI, har visat sig vara ett kraftfullt verktyg inom digital marknadsföring och SEO. Enligt rapporter från SimilarWeb nådde användningen av ChatGPT 1,8 miljarder besök till november 2023. Företagare kan inte ignorera potentialen hos detta AI-drivna verktyg. Här är de främsta ChatGPT-prompterna som företag använder för att öka sina e-handelsförsäljningar under semestern. Dessa prompter hjälper till att identifiera nyckelord, skapa innehåll, optimera produktsidor, skapa kategorisidor, skapa användarvänliga URL:er, namnge e-handelsprodukter, adressera tekniska SEO-frågor och skapa sociala medieinlägg.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 9 oktober

AI: Stora utsläpp och högt energibehov – Hållbara datacenter som lösning

Öppningen av en webbläsare genererar koldioxidutsläpp, likaså användningen av artificiell intelligens (AI), i synnerhet stora språkmodeller (LLM) som ChatGPT. Dessa modeller kräver enorma mängder elektricitet, men exakta siffror är svåra att uppskatta då företag som OpenAI inte delar detaljer om sina modeller. En dansk forskare uppskattade att ChatGPT använde mellan 1,2 miljoner och 23,4 miljoner kWh i januari. Datacenter måste också upprätthålla specifika temperaturer, vilket kräver stora mängder vatten. Lösningen är att AI måste vara hållbar, vilket innebär att datacentren de använder måste drivas med grön energi och undvika överkonsumtion av uppvärmning och kylresurser. Verne Global arbetar aktivt med denna lösning och har datacenter i Island, Finland och London, och utvecklar en annan plats i Norge.

Direktlänk Dela The Street fördjupade 7 oktober

Utmaningar och möjligheter med AI inom högre utbildning

OpenAIs AI-chatbot ChatGPT genererade falsk information om sovjetiska björnar i rymden, vilket belyser problem med generativ AI. Shaun Schafer, vice ordförande för Curriculum, Academic Effectiveness and Policy Development vid Metropolitan State University of Denver, betonar att AI-verktyg kan användas för många uppgifter, men att de fortfarande är okunniga. Han varnar för att om vi överlämnar alla våra processer till AI, resulterar det i en ofullständig utbildning. Universitetet har inlett en arbetsgrupp för Generativ Artificial Intelligence, eller GAIT, för att utveckla ett svar på AI-relaterade frågor i undervisning och lärande, akademisk integritet och bedömning.

Direktlänk Dela Metropolitan State University of Denver fördjupade 6 oktober

AI-startupen Anthropic söker ytterligare 2 miljarder dollar i finansiering

Den artificiella intelligens-startupen Anthropic, som står bakom ChatGPT-konkurrenten Claude, planerar att samla in ytterligare 2 miljarder dollar i finansiering. Google, som förvärvade en 10% andel i företaget förra året, förväntas göra en ytterligare investering i denna senaste finansieringsrunda. Företaget söker en värdering mellan 20 och 30 miljarder dollar. Detta följer en vecka efter att Amazon meddelade att de kommer att investera upp till 4 miljarder dollar i Anthropic. Dario Amodei, medgrundare och VD för Anthropic, säger att investeringen ´tillåter oss att fortsätta skala upp våra modeller´.

Direktlänk Dela The Street fördjupade 4 oktober

Aktiviteten på forum för kändis-deepfake-porr fördubblas

Aktiviteten på forum dedikerade till kändis-deepfake-porr har nästan fördubblats på ett år i takt med att avancerad artificiell intelligens (AI) blir allmänt tillgänglig för allmänheten. Ökningen i perverterad aktivitet upptäcktes på webbplatser som lätt kan nås via Google och andra internetwebbläsare. En rad högprofilerade kvinnliga stjärnor, inklusive Taylor Swift, Natalie Portman och Emma Watson, har redan fått sina bilder manipulerade av tekniken för att framstå i erotiskt eller pornografiskt innehåll. En rapport av online-säkerhetsföretaget ActiveFence avslöjar den snedvridna världen av deepfake-porrforum där perverterade delar onlineverktyg som kan förvandla nästan vilket kändisfoto som helst till pornografi. En av de mest populära, MrDeepFakes, har cirka 17 miljoner besökare i månaden enligt webbanalysföretaget SimilarWeb. ActiveFence sa att antalet forum på det öppna webben som diskuterar eller delar kändis-deepfake-porr mellan februari och augusti i år ökade med 87 procent jämfört med samma period förra året.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 1 oktober

Anthropic ingår 4 miljarder dollar avtal med Amazon trots tidigare tveksamhet mot Big Tech

Anthropic, ett företag som grundades av ingenjörer som lämnade OpenAI, har ingått ett avtal värt upp till 4 miljarder dollar med Amazon. Anthropic, som är inriktat på att skapa ansvarsfull AI, hade tidigare i februari meddelat ett liknande förhållande med Google. Trots den initiala motviljan mot storföretagen, tvingar AI:s ständiga behov av datorkraft även de mest anti-korporativa start-ups att söka stöd hos Big Tech. Amazon, Google och Microsofts enorma datorkraft är nödvändig för att träna de komplexa algoritmerna bakom AI-chatbots, vilket ger dem enormt inflytande över marknaden.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 30 september

Microsoft har lättare att få tillgång till Nvidias AI-chip

Microsofts teknikchef Kevin Scott meddelade att företaget nu har lättare att få tillgång till Nvidias chip som driver artificiell intelligens än för några månader sedan. Marknaden för Nvidias grafikprocessorer (GPU) har öppnat upp något, vilket varit efterfrågat sedan Microsoft-backade OpenAI lanserade ChatGPT-chatboten förra året. Scott nämnde att det fortfarande är tätt, men det blir bättre varje vecka. Nvidia förväntar sig att öka sin tillgång varje kvartal genom nästa år. Microsoft planerar att börja sälja tillgång till Microsoft 365 Copilot till stora organisationer med prenumerationer på sin produktivitetsprogramvara i november.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 27 september

Ökning i användandet av AI-chattbotar bland studenter väcker oro

Användningen av OpenAI:s AI-chattbot ChatGPT har ökat i samband med att skolorna börjar igen, vilket väcker oro för att eleverna använder chattbotten i stor utsträckning. Dataanalysföretaget SimilarWeb rapporterade att webbtrafiken till ChatGPT ökade med cirka 12% förra veckan jämfört med veckan innan. YipitData noterade att den dagliga användningen av ChatGPT nådde en lågpunkt i augusti men visade förbättring under månadens andra hälft. Sensor Tower rapporterade att antalet veckovisa globala ChatGPT-appanvändare ökade med mer än 10% under de två sista veckorna i augusti. ChatGPT erbjuder olika funktioner, som att generera kod, sammanfatta anteckningar och hjälpa till med att skriva uppsatser och uppgifter, allt inom några sekunder. Vissa skolor har valt att förbjuda tekniken helt och hållet, medan andra utforskar sätt att införliva den i sina läroplaner för att hjälpa eleverna att lära sig.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 21 september

ChatGPT-användning ökar igen när studenter återvänder till skolan

Trafiken till AI-chattboten ChatGPT har börjat öka igen efter att ha minskat under hela sommaren. Enligt nya uppskattningar från tredjepartsföretag är detta kanske det tydligaste tecknet hittills på att chattbotens användning direkt påverkas av skolåret i USA. Desktop- och mobilwebbtrafik till chattboten, skapad av konstgjord intelligens-startupen OpenAI, ökade med cirka 12% förra veckan i USA jämfört med veckan innan, enligt dataintelligensföretaget SimilarWeb. YipitData, ett annat dataanalysföretag, sa att den dagliga ChatGPT-användningen nådde en lågpunkt i augusti, men förbättrades i andra halvan av månaden.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 20 september

Googles AI Bard kommer att kunna faktagranska sina svar och analysera användardata

Google har meddelat att dess generativa AI, Bard, kommer att kunna faktagranska sina svar och analysera användares personliga Google-data. Detta sker i ett försök att konkurrera med ChatGPT, en chatbot från Microsoft-stödda OpenAI, som snabbt har vuxit i popularitet. Bard har inte haft samma framgång, men Google hoppas öka dess användning genom att introducera Bard Extensions, vilket gör det möjligt för användare att importera data från andra Google-produkter. Google arbetar även med att koppla externa företags applikationer till Bard.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 20 september

ChatGPT-trafik återhämtar sig när skolan börjar, vilket bekräftar teorin om studentanvändning

När sommaren började sjönk trafiken till ChatGPT plötsligt. En teori var att studenter inte längre behövde AI-verktyget. Nu när skolan är tillbaka har trafiken återhämtat sig, vilket bekräftar teorin. Tidigare i år sjönk användningen av ChatGPT plötsligt. En hypotes pekade ut att miljontals studenter gick på sommarlov, så de behövde inte ChatGPT för att fuska, eller snarare forskning. Nu när skolan är tillbaka bekräftar data denna teori. Similarweb spårar veckovisa besök på OpenAIs ChatGPT-webbplats och trafiken har ökat kraftigt sedan skolorna öppnade igen. François Chollet, en AI-expert på Google DeepMind, påpekade detta nyligen. När sommaren började hoppade online-sökintresset i Minecraft, medan intresset för ChatGPT minskade. Nu när skolan är tillbaka har trenderna vänt.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 19 september

Google förbättrar sin AI, Bard, för att konkurrera med ChatGPT

Google har meddelat att dess generativa artificiella intelligens, Bard, kommer att utrustas med förmågan att faktakontrollera svar och analysera användares personliga Google-data. Detta är ett försök att hålla jämna steg med populariteten hos ChatGPT, en chattbot utvecklad av Microsoft-stödda OpenAI. Google introducerar Bard Extensions, vilket tillåter användare att importera sina data från andra Google-produkter. Google arbetar också med externa företag för att ansluta deras applikationer till Bard i framtiden.

Direktlänk Dela Geo Television Network fördjupade 19 september

Google utökar AI-chattbot Bard med nya funktioner för personlig användning

Google har aktiverat sin AI-chattbot, Bard, att skanna användardata från sina populära appar som Gmail, Maps, YouTube, Docs och Drive för mer personliga användningsfall. Denna utveckling markerar den största kombinationen av generativa AI-förmågor med sökjättens konsumenttjänster. Användare kan nu använda Bard för uppgifter som att dubbelkolla svar och sammanfatta e-post. Bard kan också hämta relevant information från olika appar. Bard svarar för närvarande på över 40 språk och betjänar användare i över 230 länder och territorier. De nya funktionerna kommer dock initialt endast att vara tillgängliga på engelska.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 19 september

Googles AI, Bard, kommer att kunna faktagranska sina svar och analysera användardata

Alphabet´s Google meddelade på tisdagen (19 september) att deras generativa artificiella intelligens, Bard, kommer att kunna faktagranska sina svar och analysera användares personliga Google-data. Detta är ett försök att hinna ikapp ChatGPT i popularitet. Släppet av ChatGPT, en chatbot från Microsoft-stödda OpenAI, förra året startade en tävling i teknikindustrin för att ge konsumenter tillgång till generativ AI-teknologi. Bard har inte tagit fart på samma sätt. I augusti mottog det 183 miljoner besök, 13 procent av vad ChatGPT mottog, enligt webbanalysföretaget Similarweb. Google lanserar nu Bard Extensions, som låter användare importera sina data från andra Google-produkter.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 19 september

Character.ai närmar sig ChatGPT i mobilappanvändning

AI-appskaparen Character.ai, som låter användare designa sina egna AI-tecken, börjar komma ikapp ChatGPT i termer av mobilappanvändning. Enligt en nyligen analys av marknadsunderrättelseföretaget Similarweb, har iOS- och Android-apparna för det a16z-backade Character.ai nu 4,2 miljoner månatligen aktiva användare i USA, jämfört med nästan 6 miljoner månatligen aktiva för ChatGPT:s mobilappar. Det är en märkbar tillväxt sedan Character.ai:s lansering i maj 2023, då företaget delade att det hade överstigit 1,7 miljoner installationer under sin första vecka. Det framgår dock att ChatGPT fortfarande i stort sett överträffar Character.ai på webben, troligen eftersom många av Character.ai:s användare föredrar att bygga och interagera med sina AI-chattrobotar på sin personliga mobila enhet, inte genom en webbplats. Globalt sett är ChatGPT fortfarande långt före Character.ai på mobil också, med 22,5 miljoner månatligen aktiva användare för ChatGPT jämfört med 5,27 miljoner för Character.ai.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 11 september

OpenAI:s ChatGPT upplever minskad webbplatsbesök men visar tecken på stabilisering

Analytikföretaget Similarweb har i en nyligen rapport avslöjat att OpenAI:s ChatGPT, den välkända AI-chattboten, har upplevt en gradvis minskning i månatliga webbplatsbesök de senaste tre månaderna. Emellertid finns det lovande tecken på att denna nedgång kanske håller på att mattas av, med studenter som återvänder till skolan som eventuellt spelar en nyckelroll i denna stabilisering. Under augusti minskade de globala besöken till ChatGPT-webbplatsen med 3,2 procent, totalt 1,43 miljarder. Trots dessa utmaningar ökade antalet unika besökare globalt något till 180,5 miljoner användare från de tidigare 180 miljoner.

Direktlänk Dela Edge Middle East fördjupade 11 september

Trafiken till Open AI:s chattbot minskar under sommaren

Enligt en rapport från analysföretaget Similarweb har trafiken till Open AI:s chattbot, Chat GPT, minskat tre månader i rad. Den genomsnittliga besökstiden har också minskat från 8,7 till 7 minuter. Detta kan bero på hård konkurrens inom segmentet, men en mer trolig förklaring är att de tre månaderna sammanfaller med sommaren, en period då folk har annat för sig än att sitta framför sina datorer. Analytiker förväntar sig att intresset kommer att öka igen när eleverna återvänder till skolorna.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 11 september

Användningen av AI-chattboten ChatGPT minskar men tecken på stabilisering syns

Under augusti minskade trafiken till den populära AI-chattboten ChatGPT för tredje månaden i rad, men det finns tecken på att nedgången börjar stabiliseras. Enligt data från analysföretaget SimilarWeb minskade besöken på webbplatsen globalt med 3,2% i augusti, till totalt 1,43 miljarder besök. Den genomsnittliga tiden besökare spenderade på webbplatsen har också minskat sedan mars, från 8,7 minuter till 7 minuter i augusti. Dock ökade antalet unika besökare till 180,5 miljoner i augusti, jämfört med 180 miljoner tidigare månader. Reuters spekulerar om att studenter som återvänder till skolan i september kan ge en ökning av trafiken och användningen av ChatGPT.

Direktlänk Dela Voonze fördjupade 10 september

ChatGPTs användarbas minskar på grund av sommarlov och ökade driftskostnader

ChatGPT, OpenAI:s AI-drivna chatbot, upplever en nedgång i webbplatsbesök för tredje månaden i rad. Genomsnittlig tid som användare spenderar på ChatGPT har sjunkit från 8,7 minuter i mars till 7 minuter i augusti. Forskningsföretaget Similarweb tror att sommarlovet kan vara en orsak till nedgången, då trafiken stabiliserades något i augusti när studenter började återvända till skolan. En rapport i augusti antydde att ChatGPT stod på randen till konkurs på grund av höga driftskostnader och varierade intressen. ChatGPT är för närvarande under utredning av FTC för att fastställa om OpenAI har brutit mot konsumentlagar.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 9 september

Minskning i antalet besökare på ChatGPT-webbplatsen

OpenAI:s ChatGPT, en populär artificiell intelligens chattbot lanserad i november, registrerade en minskning i månatliga webbplatsbesök för tredje månaden i rad i augusti, enligt analysföretaget Similarweb. Antalet besök på webbplatsen minskade med 3,2 procent till 1,43 miljarder i augusti. Tiden som besökare spenderade på webbplatsen har också minskat sedan mars. Dock ökade antalet unika besökare världen över till 180,5 miljoner användare från 180 miljoner. Några konkurrenter till ChatGPT, inklusive Googles Bard chattbot, har lanserats i år. OpenAI släppte också ChatGPT-appen på iOS-systemet i maj.

Direktlänk Dela The National News fördjupade 9 september

Populariteten för ChatGPT minskar, användartiden sjunker

OpenAI:s chattbot ChatGPT har upplevt en nedgång i popularitet och användning de senaste månaderna, enligt data från Similarweb. Efter att ha nått över 100 miljoner användare i november förra året började användningen minska i mars, med genomsnittlig tid på webbplatsen som sjönk från 8,7 minuter till sju minuter i augusti. Antalet aktiva användare minskade med nästan 10% varje månad i juni och juli, men stabiliserades något i augusti. Enligt en rapport är ChatGPT främst använd av universitetsstudenter, vilket kan förklara den minskade användningen under sommarlovet.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 9 september

ChatGPT blir en allt vanligare skolhjälpmedel

Elever är tillbaka i skolan och använder återigen ChatGPT för läxhjälp. Detta är teorin bakom en liten ökning av webbtrafiken enligt digitala data- och analysföretaget Similarweb. I sin rapport ökade besöken till chat.openai.com med 0,4 procent i augusti - men endast i USA. Globalt minskade trafiken, men bara med 3 procent. Similarweb föreslår att trafiken till ChatGPT äntligen stabiliseras efter att ha minskat i trafik under tre månader i rad. Uppgången och eventuell utplaning av trafiken för ChatGPT när skolan börjar skulle vara logisk eftersom den stämmer överens med studentåldersdemografin.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 8 september

Trafiken till ChatGPT sjunker men förblir populär

Trafiken till chattboten ChatGPT sjönk under sommaren, men den förblir en av de mest besökta webbplatserna i världen. Sedan lanseringen i november förra året har populariteten för ChatGPT varit exponentiell, med en topp på 1,8 miljarder besök i maj, enligt data från Similarweb. Från den toppen började dock appens trafik att sjunka. I USA sjönk trafiken till ChatGPT med 10% i maj, 15% i juni och ytterligare 4% i juli. Trots denna minskning förblir ChatGPT en av de mest besökta webbplatserna i världen. Sedan lanseringen har OpenAI stämts flera gånger på grund av oro över datainsamling utan kunskap, samtycke eller kompensation till de miljontals berörda personerna.

Direktlänk Dela The Street fördjupade 8 september

Intresset för AI-chattbot ChatGPT minskar

Efter en tidigare ökning i år har AI-chattboten ChatGPT sett en minskning i intresset när problem fortsätter att ackumuleras. En analys från Similarweb visade att augusti markerade den tredje månaden i rad som besökarna till ChatGPT minskade efter en snabb ökning. Orsaker till den uppenbara nedgången i appen är studenter som går på sommarlov, minskad prestanda och ökad konkurrens. Trots förlusten av användare förblir ChatGPT en av de mest besökta webbplatserna på jorden.

Direktlänk Dela Washington Examiner fördjupade 8 september

Microsofts investering i OpenAI ChatGPT ser minskat webbplatsbesök

Microsofts investering på 10 miljarder dollar i OpenAI ChatGPT har sett en minskning av webbplatsbesök för tredje månaden i rad i augusti, enligt analysföretaget Similarweb. Ungefär 1,43 miljarder användare klickade på i augusti, en minskning med 3,2% från månaden innan, som i sin tur hade sett en minskning på cirka 10% från föregående månad. Besökare spenderade också mindre tid på webbplatsen, i genomsnitt sju minuter jämfört med 8,7 minuter i mars. Men det var inte bara dåliga nyheter för den framgångsrika AI-plattformen eftersom unika besökare ökade till 180,5 miljoner användare från 180 miljoner.

Direktlänk Dela Proactive Investors fördjupade 8 september

Nedgång i besökare på ChatGPT:s webbplats

Trots hypen kring AI har ChatGPT, en känd men begränsad AI-språkmodell, upplevt en minskning av trafiken på sin webbplats. Enligt analytiker från Similarweb har webbplatsen bevittnat en tredje månad i rad med fallande månatliga besökare. Globala besök på webbplatsen via skrivbord och mobil sjönk med 3,2% till 1,43 miljarder besökare i augusti. Tiden som besökare spenderar på webbplatsen har också minskat, från ett genomsnitt på 8,7 minuter till 7 minuter. Trots detta ökade antalet unika besökare i augusti till 180,5 miljoner användare från 180 miljoner.

Direktlänk Dela Finance Magnates fördjupade 8 september

ChatGPTs trafikdata visar hopp om återhämtning

Sedan introduktionen i november har OpenAI:s artificiella intelligens chatbot, ChatGPT, haft en berg- och dalbanaresa när det gäller online trafik. Trots en minskning i webbplatsbesök sedan juni, visar data från augusti tecken på återhämtning. Antalet unika besökare ökade från 180 miljoner till 180,5 miljoner. Dessutom började skolor att omfamna denna AI, vilket kan leda till ökad trafik när eleverna återvänder till klassrummen. OpenAI, företaget bakom ChatGPT, lanserade också en ChatGPT-app på iOS i maj, vilket kan ha påverkat webbplatsens trafik.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 8 september

Minskad webbtrafik för OpenAI:s ChatGPT under sommarmånaderna

OpenAI:s populära AI-chattbot ChatGPT har sett en minskning av användartrafiken globalt för tredje månaden i rad i augusti, enligt data från analysföretaget Similarweb. Trafiken från besökare över hela världen minskade med 3,2% till 1,43 miljarder i augusti. Detta följde en 10% minskning av trafiken två månader tidigare. Besök från USA-baserade användare började dock öka i augusti med 0,4%. En teori till användarfluktuationen kan vara att studenter som använder programmet har sommarlov och nu återupptar sina studier.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 8 september

ChatGPT:s webbplatsbesök minskar i tre månader i rad

Antalet besök på ChatGPT:s webbplats har minskat tre månader i rad, enligt data från analysföretaget Similarweb. Det verkar dock stabiliseras, vilket kan kopplas till att studenter har sommarlov. Akademiker har dock funnit att chatboten har blivit mindre exakt över tid. Trots minskningen ökade besöken på ChatGPT:s webbplats i USA med 0,4% i augusti. En teori om varför webbtrafiken minskade under sommaren är att skolan var stängd, vilket skulle förklara varför trafiktrenden stabiliserades i augusti.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 8 september

OpenAI:s ChatGPT ser minskad webbplatsbesök men tecken på återhämtning

OpenAI:s AI-chattbot ChatGPT, som introducerades i november, upplevde en tredje konsekutiv månadsminskning av webbplatsbesök i augusti. Enligt analysföretaget Similarweb minskade de globala webbplatsbesöken till ChatGPT med 3,2%, totalt 1,43 miljarder besök. Detta följde efter cirka 10% minskning av webbplatsbesök under de två föregående månaderna. Men det finns tecken på att denna nedgång kan vara på väg att sakta ner. Antalet unika besökare globalt ökade något i augusti, till 180,5 miljoner jämfört med 180 miljoner i föregående period. I USA ökade ChatGPT:s trafik något i augusti, vilket sammanföll med återöppnandet av amerikanska skolor.

Direktlänk Dela Editorial GE fördjupade 8 september

ChatGPT:s användarbas minskar under sommaren, men återhämtar sig när skolan börjar

Under sommarmånaderna minskade användarbasen för ChatGPT för första gången sedan lanseringen i november. Från slutet av augusti, när USA:s skolår började igen, har det försiktigt börjat klättra igen, noterade analysföretaget Similarweb. Skolorna grubblar över hur man ska hantera artificiell intelligens i klassrummet. En integration av den nya tekniken verkar oundviklig, eftersom den sedan länge har hittat vägen in i skolklassrum. I juni började antalet månatliga användare av ChatGPT att sjunka för första gången. Användningen minskade inom åldersgruppen 18-24, men stabiliserades i USA i augusti.

Direktlänk Dela Surperformance SAS fördjupade 8 september

ChatGPT rapporterar minskad trafik men stabilisering väntas

OpenAI:s konstgjorda intelligens chattbot, ChatGPT, rapporterade en ytterligare minskning av sina månatliga besök i augusti, vilket är den tredje månaden i rad med minskning enligt webbanalys. Trots detta försäkrar dataföretaget att trafiken kan börja stabiliseras framöver. Antalet besök på webben och via mobilappar globalt minskade med 3,2%, vilket resulterade i 1,43 miljarder besök i augusti. Trots minskningen i besök har antalet unika användare sett en liten ökning, från 180 miljoner till 180,5 miljoner i augusti. Starten av skolåret i september kan förbättra trafiken.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 8 september

Nedgång i användningen av AI-verktyget ChatGPT

ChatGPT, det artificiella intelligensverktyget från OpenAI, har sett en minskning av global trafik för tredje månaden i rad i augusti. Enligt Similarweb, som spårar webbanalytik, hade ChatGPT 1,4 miljarder webbplatsbesök i augusti, en minskning med 3,2% från juli. Användarnas genomsnittliga tid på webbplatsen minskade också med 11% från mars. Trots detta kan trenden vända då skolorna börjar igen i USA och ChatGPT har blivit en populär men kontroversiell del av klassrummet. Över en fjärdedel av ChatGPT:s användare är högskoleålders vuxna, och 44% av tonåringar är sannolikt att använda AI för att göra sina läxor.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 8 september

OpenAI:s ChatGPT ser nedgång i besök men tecken på återhämtning

OpenAI:s populära AI-chattbot ChatGPT, lanserad i november, såg en minskning av månatliga webbplatsbesök för tredje månaden i rad i augusti, enligt analysföretaget Similarweb. Globala besök på ChatGPT-webbplatsen minskade med 3,2% till 1,43 miljarder i augusti, efter cirka 10% minskningar varje månad sedan juni. Tiden som besökare spenderade på webbplatsen har också minskat månatligen sedan mars. Men antalet unika besökare globalt ökade till 180,5 miljoner användare från 180 miljoner. Några konkurrenter till ChatGPT, inklusive Googles Bard chatbot, har lanserats i år. Microsofts sökmotor Bing tillhandahåller också en chattbot som drivs av OpenAI gratis.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 7 september

ChatGPTs webbplatsbesök minskar men tecken på återhämtning syns

OpenAI:s populära AI-chattbot, ChatGPT, lanserad i november, har sett en minskning av månatliga webbplatsbesök för tredje månaden i rad i augusti, enligt analysföretaget Similarweb. Dock finns det tecken på att minskningen är på väg att ta slut. Globala besök på ChatGPT-webbplatsen minskade med 3,2% till 1,43 miljarder i augusti, efter cirka 10% minskningar från var och en av de två föregående månaderna. Tiden som besökare spenderade på webbplatsen har också minskat månatligen sedan mars. Men antalet unika besökare globalt ökade till 180,5 miljoner användare från 180 miljoner.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 7 september

OpenAI:s ChatGPT på väg att generera 1 miljard dollar i årlig försäljning

OpenAI:s konstgjorda intelligens (AI) verktyg, ChatGPT, är på väg att generera 1 miljard dollar i årlig försäljning, enligt en källa. Detta framhäver att AI-verktyg som ChatGPT kan vara lukrativa eftersom företag driver efterfrågan. OpenAI har även säkrat en flera miljarder dollar stor investering från Microsoft i januari, till ett rapporterat värdering av 27 miljarder dollar. Företaget förbereder sig för större efterfrågan från företag och lanserade ChatGPT Enterprise på måndag, vilket erbjuder ´obegränsad högre hastighet´ tillgång till GPT-4, dess toppmoderna stora språkmodell, och andra förbättrade funktioner.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 30 augusti

Microsofts AI-satsning Bing utmanar Google men lyckas inte locka lika många användare

Sedan lanseringen i november har Microsoft, som är en av de företag som har investerat mest i startupen, satsat på användning av artificiell intelligens Bing, deras egen sökmotor. Målet? Utmana Google, ett verktyg som används för mer än 90% av sökningarna på internet. Enligt analysföretaget Statcounter användes Bing för 3% av sökningarna på nätverket i juli. Microsoft, som ännu inte har släppt officiella data om Bing-användning, indikerar att deras satsning på AI går bättre än vad tredjepartsrapporter föreslår. Både Google och Microsoft har lagt till generativa AI-funktioner i sina lösningar. Enligt YipitData lockade ChatGPT 233 miljoner användare i juni medan Bings användarbas förblev under 100 miljoner.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 26 augusti

OpenAI förvärvar sitt första företag, Global Illumination

OpenAI har förvärvat sitt första företag, Global Illumination, skaparna av ett online-rollspel jämfört med Minecraft. Ekonomiska detaljer om affären har inte offentliggjorts. OpenAI meddelade förvärvet i ett kort uttalande, och sa att hela Global Illumination-teamet, som tycks bestå av åtta personer, kommer att ansluta sig till företaget. Global Illumination är ett företag som har utnyttjat AI för att bygga kreativa verktyg, infrastruktur och digitala upplevelser. Teamet har tidigare designat och byggt produkter tidigt på Instagram och Facebook och har också gjort betydande bidrag på YouTube, Google, Pixar, Riot Games och andra anmärkningsvärda företag.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 21 augusti

Öppna AI:s utmaningar och framtidsutsikter inom AI

OpenAI:s ChatGPT och Microsofts Bing Chat har varit framstående spelare inom artificiell intelligens (AI) under året. Trots framgångar har OpenAI stött på ekonomiska utmaningar, med dagliga kostnader på cirka 700 000 dollar för driften av ChatGPT, inklusive anskaffning av grafikprocessenheter (GPU:er) från företag som NVIDIA. OpenAI försöker balansera ekvationen genom att monetarisera innovationer som GPT-3.5 och GPT-4, med stöd från Microsoft och en grupp investerare. Användarengagemanget för ChatGPT har minskat med 12% mellan juni och juli, enligt SimilarWeb. OpenAI förblir dock beslutsamma att övervinna hinder, med ambitiösa intäktmål på 200 miljoner dollar 2023 och 1 miljard dollar 2024.

Direktlänk Dela Wonderful Engineering fördjupade 21 augusti

Microsofts Bing AI lyckas inte öka företagets marknadsandelar

Microsoft har marknadsfört Bing AI som ett innovativt sätt att förbättra sökningar med hjälp av artificiell intelligens. Trots detta har Bing AI inte lyckats öka Microsofts marknadsandelar. Statistik från marknadsanalysföretagen Statcounter, Similarweb och YipitData visar att Bing hade en global sökmotorandel på 2,99% i juli, ner från 3,03% i januari och upp från 2,76% i april. Microsoft hävdar dock att Bing är en framgång och ifrågasätter analysföretagens data. Microsofts interna siffror visar en stark tillväxt sedan februari och över en miljard chattar har genomförts med Bing.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 18 augusti

Utmaningar och möjligheter med generativ AI i företagsvärlden

Generativ AI har revolutionerat många branscher och applikationer, inklusive hälso- och sjukvård, kreativa områden och finans. ChatGPT, en stor språkmodell, hade cirka 266 miljoner besök i december 2022, bara en månad efter lanseringen. Trots detta står företag över hela världen inför utmaningar när det gäller att använda generativ AI på ett säkert och kontrollerat sätt. Dataintrång är ett stort problem och det krävs innovativa lösningar för att skydda data. Tekniska lösningar anses vara bästa vägen framåt, trots att anställda fortsätter att använda generativa AI-verktyg trots säkerhetsproblem. Till exempel rapporterade Samsung att personal använde ChatGPT för att optimera verksamheten, vilket resulterade i att företagets handelshemligheter lagrades på ChatGPT:s servrar. Enligt Fishbowl har 70% av de anställda som använder ChatGPT för arbetet inte informerat ledningen om detta.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 17 augusti

OpenAIs ekonomiska livskraft ifrågasatt

Det finns växande spekulationer om den ekonomiska livskraften hos OpenAI, enheten ansvarig för utvecklingen av ChatGPT. En nyligen publicerad rapport från Analytics India Magazine har belyst en märkbar minskning av användarengagemanget på plattformen sedan maj 2023, vilket väcker oro för dess framtida ekonomiska hälsa. OpenAI, ett startup med betydande stöd från Microsoft, gjorde ett betydande avtryck i december 2022 genom att initiera en konkurrenskraftig uppgång inom området för artificiell intelligens. Introduktionen av deras chatbot, ChatGPT, fick snabb popularitet och uppmärksammades av reglerande organ över hela världen. Tekniken blev snabbt synonym med banbrytande AI-utvecklingar. Enligt rapporten var det färre användare som använde ChatGPT i juni och juli jämfört med maj. Enligt SimilarWeb-statistik den 3 augusti har ChatGPT-trafiken sjunkit igen efter att ha sjunkit med 9,6% i juli och 9,7% i juni. Noterbart, från 1,7 miljarder användare i juni till 1,5 miljarder i juli, sågs en minskning av användare med 13%. Kostnaden för att upprätthålla ChatGPT har uppskattats till en förbluffande 700 000 dollar per dag. För närvarande täcks dessa utgifter av nyligen investerare, inklusive Microsoft. Det finns dock en oro att om plattformen inte uppnår lönsamhet snart, kan det belasta de ekonomiska resurserna hos dessa backare. OpenAI har projicerat en målintäkt på 1 miljard dollar till år 2024. Ändå beror organisationens ekonomiska stabilitet starkt på den betydande investeringen på 10 miljarder dollar från Microsoft. För att förbättra sina intäktsströmmar har OpenAI påbörjat en övergång till en betald prenumerationsmodell för sina tjänster. Denna förändring, kombinerad med inkomster genererade från API:er (Application Programming Interfaces) och användningen av en GPT-4-baserad chatbot, förväntas bidra till företagets ansträngningar att uppnå lönsamhet.

Direktlänk Dela Edge Middle East fördjupade 16 augusti

Webbtrafiken till OpenAI minskar med 18,7%

OpenAI, ett framstående företag inom artificiell intelligens (AI), har upplevt en märkbar minskning av webbtrafiken under bara tre månader. Organisationens månatliga besöksantal sjönk från en otrolig 959,5 miljoner till 780,1 miljoner, vilket motsvarar en minskning med 18,7%. Denna data framhäver den flyktiga naturen hos online trafik och visar att även AI-jättar som stöds av Microsoft inte är immuna mot en kraftig minskning av trafiken. En teori kan vara att användare helt enkelt får tillgång till GPT-3,5 och GPT-4 tjänster från alternativa källor.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 14 augusti

AI-bildgeneratorer kan manipuleras för att skapa rasistiska och konspiratoriska bilder, enligt studie

En nyligen genomförd studie av Center for Countering Digital Hate (CCDH) har visat att AI-bildgeneratorer, trots regler mot vissa typer av innehåll, lätt kan manipuleras för att skapa ´rasistiska och konspiratoriska´ bilder. Studien fokuserade på Midjourney, en ledande AI-bildgenerator, och fann att användare kunde generera bilder som bröt mot plattformens regler. Personer med en historia av att främja konspirationsteorier eller uttrycka extremistiska åsikter har identifierats som användare som genererar antisemitiska bilder av George Soros. Det finns växande oro för att syntetisk bildframställning producerad av AI-bildgeneratorer kan påverka de kommande presidentvalet 2024.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 14 augusti

AI-bildgeneratorer kan kringgå regler för olämpligt innehåll, enligt studie

Trots att AI-bildgeneratorer har regler för vilka bilder som inte får skapas på deras plattformar, har en studie visat att användare enkelt kan kringgå dessa regler. Forskare vid en ideell organisation upptäckte att ´rasistiska och konspiratoriska´ bilder lätt kan genereras på Midjourney trots företagets egna regler mot sådant innehåll. Rapporten innehåller också politiskt laddade och mycket känsliga bilder. Forskarna rapporterar att spridare av desinformation använder Midjourney för att skapa bilder som passar deras egen berättelse. Det finns en växande oro att syntetisk bildframställning kan påverka presidentvalet 2024.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 14 augusti

OpenAI riskerar konkurs trots investeringar från Microsoft

OpenAI spenderar för närvarande cirka 700 000 dollar per dag för att driva sin AI-språkmodell, ChatGPT. Företagets senaste investerare, inklusive Microsoft, täcker dessa kostnader. Om OpenAI inte börjar göra vinst snart, kan det riskera konkurs i slutet av 2024. Trots att de projicerar årliga intäkter på 200 miljoner dollar 2023 och 1 miljard dollar 2024, fortsätter OpenAIs förluster att öka. Förlusterna har fördubblats sedan utvecklingen av ChatGPT, och uppgår nu till 540 miljoner dollar. OpenAI, som tidigare var en ideell organisation, har blivit ett vinstinriktat företag, även om dess VD, Sam Altman, inte äger aktier i företaget.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 14 augusti

OpenAI:s ChatGPT på väg mot konkurs

OpenAI:s chatbot, ChatGPT, rapporteras vara på väg mot konkurs. Investeringarna bryter knappt jämnt ut eftersom företaget knappt gör någon vinst på grund av brist på chips, splittrade intressen och mer. OpenAI har redan sett en förlust på 540 miljoner dollar sedan ChatGPT lanserades. Trots företagets ansträngningar att introducera nya funktioner, har chatbotens svar försämrats. Dessutom har OpenAI sett en minskning av antalet användare av dess chatbot, med en minskning på 12 procent mellan juni och juli. Trots tunga investeringar och utökade partnerskap med OpenAI, riskerar Microsoft att påverkas.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 14 augusti

OpenAI riskerar konkurs till 2024 om inte mer finansiering erhålls

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, riskerar att gå i konkurs senast 2024 om de inte får mer finansiering snart, enligt medierapporter. Analytics India Magazine rapporterade att ChatGPT-webbplatsen har sett en kontinuerlig användarminskning under årets första sex månader. Användarna minskade till 1,5 miljarder i juli från 1,7 miljarder i juni och 1,9 miljarder i maj, enligt data från analysföretaget SimilarWeb. Detta inkluderar inte API:er eller ChatGPT-mobilappen. En annan fråga är att efter att OpenAI utvecklade ChatGPT, vilket har skapat oro på arbetsmarknaden över rädsla att det kan ersätta mänsklig kreativitet, har dess förluster fördubblats till cirka 540 miljoner dollar förra året. Detta kommer trots att ChatGPT rapporteras kosta enorma 700 000 dollar (Rs 5,80 crore) per dag att driva. Dessutom ökar miljardären Elon Musk trycket med påståenden om att bygga en rivaliserande chatbot. Medan Microsoft-stödda OpenAI har projicerat en årlig omsättning på 200 miljoner dollar 2023 och siktar på att nå 1 miljard dollar 2024, ökar dess förluster. Det överlever i huvudsak på Microsofts investering på 10 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Free Press Journal fördjupade 14 augusti

OpenAI riskerar konkurs om de inte får mer finansiering snart

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, riskerar att gå i konkurs i slutet av 2024 om de inte får mer finansiering snart, enligt medierapporter. Användningen av ChatGPT-webbplatsen har minskat kontinuerligt under årets första sex månader, enligt data från analysföretaget SimilarWeb. OpenAI rapporterade förluster på cirka 540 miljoner dollar förra året, trots att ChatGPT kostar cirka 700 000 dollar per dag att driva. Dessutom ökar Elon Musk pressen genom att bygga en konkurrerande chatbot.

Direktlänk Dela Greatandhra fördjupade 14 augusti

OpenAI riskerar konkurs om finansiering inte säkras snart

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, kan gå i konkurs vid slutet av 2024 om företaget inte får mer finansiering snart, enligt medierapporter. Analytics India Magazine rapporterade att ChatGPT-webbplatsen har sett en kontinuerlig minskning av användare under de första sex månaderna av året. Användarna minskade till 1,5 miljarder i juli från 1,7 miljarder i juni och 1,9 miljarder i maj, enligt data från analysföretaget SimilarWeb. OpenAI:s förluster har fördubblats till cirka $540 miljoner förra året, trots att företaget rapporterats ha en daglig driftskostnad på $700 000.

Direktlänk Dela Gulf News fördjupade 14 augusti

OpenAI riskerar konkurs till 2024 enligt studie

Framtiden ser inte ljus ut för OpenAI, startup-företaget som gjorde artificiell intelligens (AI) känt. Om det fortsätter att bränna pengar i nuvarande takt kan företaget under Sam Altmans ledning gå i konkurs så tidigt som slutet av 2024, enligt en studie av Analytics India Magazine. Artikeln påpekade att bara en av dess AI-tjänster, ChatGPT, kostar cirka $700,000 per dag att köra. ChatGPT hade en minskning av användare med 12% månad över månad i juli, från 1,7 miljarder användare i juni till 1,5 miljarder användare i juli. Enligt studien är det för tidigt för något stort AI-startupföretag, inklusive OpenAI, Anthropic eller Inflection, att överväga att göra en börsintroduktion (IPO) för att samla in mer kapital till företaget. För närvarande överlever OpenAI tack vare Microsofts investering på $10 miljarder. Men med företagets minskande användarbas och dess beräknade årliga inkomst på $200 miljoner 2023 och $1 miljard 2024, vilket verkar för bra för att vara sant, förväntas förlusterna bara öka. Sedan AI-chatbotens utveckling började i maj har företagets förluster ökat med en faktor två till $540 miljoner.

Direktlänk Dela PagalParrot fördjupade 13 augusti

OpenAI kan möta konkurs på grund av minskad användning av ChatGPT

OpenAI:s ChatGPT blev den snabbast växande appen i historien vid lanseringen i november 2022. Nya rapporter tyder dock på att OpenAI kan riskera konkurs senast 2024. En studie antyder att oron över OpenAIs försök att varumärkesskydda GPT kan leda till att användare slutar använda ChatGPT. Data från SimilarWeb visar att trafiken till ChatGPT har minskat två månader i rad, med en nedgång på 9,6% i juli och 9,7% i juni. Användarantalet sjönk med 12% i juli, från 1,7 miljarder till 1,5 miljarder. En orsak till dessa förluster tillskrivs API-kannibalisering. OpenAI står även inför ökad konkurrens från Elon Musks AI-startup xAI och Apples inträde på chatbotmarknaden. Utan ytterligare finansiering kan OpenAI stå inför ekonomiska problem senast 2024.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 13 augusti

OpenAI kämpar med finansiella svårigheter och minskad användarbas

OpenAI, ett ledande artificiell intelligens-studio, står inför finansiella problem och kan inte upprätthålla den kostnadsfria versionen av sin generativa AI, ChatGPT. Företaget har problem med ökade driftskostnader, en minskande användarbas och konkurrens från öppen källkods-konkurrenter. Trots försök att monetarisera avancerade modeller som GPT-3.5 och GPT-4, har företaget inte lyckats täcka sina enorma utgifter. Dessutom har användarbasen för ChatGPT minskat betydligt. OpenAI står också inför problem med API-kannibalisering, där företag använder ChatGPT:s API för att bygga sina egna anpassade stora språkmodeller (LLMs) och förbjuder sina anställda att använda ChatGPT. Användningen av öppna källkods-LLM:er som LLaMA 2, som erbjuder anpassningsförmåga och skräddarsydda lösningar utan licensbegränsningar, förvärrar OpenAI:s finansiella svårigheter.

Direktlänk Dela Techstory fördjupade 13 augusti

OpenAI riskerar konkurs på grund av höga kostnader för ChatGPT

OpenAI, AI-företaget ledd av Sam Altman, står inför en potentiell ekonomisk kris, enligt en rapport från Analytics India Magazine. Rapporten uttrycker oro för att OpenAI kan gå i konkurs innan 2024 om dess ekonomiska situation inte förbättras. En huvudorsak till detta är de betydande dagliga kostnaderna för att driva en av OpenAIs AI-tjänster, ChatGPT, som kostar företaget cirka $700 000 per dag. Trots försök att monetära sina AI-modeller, inklusive GPT-3.5 och GPT-4, har OpenAI haft svårt att generera tillräckligt med intäkter för att uppnå ekonomisk hållbarhet. Trots att ChatGPT snabbt blev populär efter lanseringen i november 2022, har användarengagemanget minskat på senare tid. Data från SimilarWeb visar att ChatGPTs användarbas minskade med 12% i juli 2023, från 1,7 miljarder användare i juni till 1,5 miljarder.

Direktlänk Dela India TV News fördjupade 13 augusti

AI-verktyg kan generera vilseledande bilder, trots skyddsåtgärder

Ryssland visar förnyat intresse för rymdforskning med målet att återvända till månen. Samtidigt varnar Alibabas chef för utmaningar kring artificiell intelligens (AI). Ett mjukvaruföretag har åtagit sig att investera 1 miljard dollar i AI-teknik i Latinamerika. Med Midjourney kan individer skapa bilder av nästan alla koncept, men utvecklarna har implementerat skyddsåtgärder för att förhindra skapandet av stötande eller politiskt inflammatoriskt innehåll. Trots detta visar forskning att dessa skyddsåtgärder lätt kan kringgås, med bilder som framställer offentliga figurer i komprometterande situationer.

Direktlänk Dela Techstory fördjupade 13 augusti

OpenAI riskerar konkurs till slutet av 2024, enligt rapporter

Enligt rapporter riskerar OpenAI, en gång den snabbast växande appen, att gå i konkurs om de fortsätter på samma väg till slutet av 2024. OpenAI:s ChatGPT lanserades i november 2022 och nådde 100 miljoner användare på bara två månader. Människor började använda den för att göra sina liv enklare, oavsett om det handlade om att hjälpa till med skoluppgifter eller skriva kod för deras webbplatser. Enligt SimilarWeb Traffic data sjönk trafiken till ChatGPT:s webbplats globalt med 9,7 procent i juni jämfört med föregående månad. Besöken föll ytterligare 12% MoM från 1,7 miljarder i juni till 1,5 miljarder i juli. En betydande faktor som bidrar till minskningen kan vara API-kanibalisering, vilket innebär att många företag stoppar sina arbetare från att använda ChatGPT för uppgifter.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 12 augusti

OpenAI introducerar GPTBot för att förbättra användarupplevelsen

OpenAI har bemött en av de största oroerna för användare av ChatGPT genom att avtäcka GPTBot, en webbsökare designad för att samla aktuell information från olika webbplatser. Detta verkar lägligt med tanke på den senaste nedgången i ChatGPT:s webbanvändning under de senaste två månaderna. Enligt data från Similarweb upplevde ChatGPT en märkbar minskning av månatliga besök. I juli minskade antalet besök med 9,6%, från 1,6 miljarder i juni till 1,5 miljarder. Denna nedgång följde en tidigare minskning i maj. Trots dessa siffror har varken OpenAI eller Google kommenterat den aktuella situationen. OpenAI:s introduktion av GPTBot syftar till att bemöta användares oro över bristen på aktuell webbinformation i ChatGPT:s modeller och chatbot. Genom att skrapa data från webbplatser kommer GPTBot att samla data som kan användas för att förbättra framtida modeller, vilket potentiellt kan lösa problemet med föråldrad information och förbättra användarupplevelsen.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 8 augusti

ChatGPT:s svar på programmeringsfrågor är oftast felaktiga, enligt studie

Enligt en studie utförd av Purdue University ger OpenAI:s chatbot, ChatGPT, felaktiga svar på programmeringsfrågor mer än 50% av tiden. Forskarna analyserade ChatGPT:s svar på 517 frågor från Stack Overflow och fann att 52% av svaren var felaktiga och 77% var ordrika. Trots felaktigheterna föredrog användarna ChatGPT:s svar 39,34% av tiden på grund av deras välartikulerade språkstil och omfattning. Studien visade även att ChatGPT oftare gjorde konceptuella fel än faktiska och att dess svar var mer formella, uttryckte mer analytiskt tänkande och visade mindre negativ känsla jämfört med Stack Overflows svar.

Direktlänk Dela DTG Reviews fördjupade 8 augusti

Arbetssökande kämpar med AI-drivna jobbmatchningsfunktioner

Arbetssökande upplever att de kämpar för att hitta positioner och skära igenom hundratals ansökningar riktade mot ett jobb på populära webbplatser som Indeed, ZipRecruiter och LinkedIn. Många är övertygade om att jobbmatchningsfunktioner som drivs av artificiell intelligens (AI) på dessa webbplatser inte alltid fungerar till deras fördel. AI-rekommendationssystem använder historisk anställningsinformation som vilka arbetsgivare har typiskt meddelat, gillat och intervjuat; deras tidigare sökningar; och profilerna de har klickat på för att matcha eller rangordna kandidater - inte bara en kandidats kvalifikationer. Företag har använt AI för att skrubba genom CV. Nu har vissa börjat använda AI för att bedöma dina intervjufärdigheter.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 3 augusti

OpenAI lanserar ChatGPT för Android-appen på Google Play Store

OpenAI har lanserat ChatGPT för Android-appen på Google Play Store, efter den framgångsrika debuten av den kostnadsfria iOS-appen för iPhones och iPads några månader tidigare. Android-appen är för närvarande tillgänglig i USA, Indien, Bangladesh och Brasilien, med planer på en fasad utrullning i andra länder. Appen kan laddas ner från Google Play Store och har en filstorlek på 5,12 MB. Beslutet att släppa Android-appen kommer som svar på en minskning av webbtrafiken och appinstallationer för ChatGPT i juni. OpenAI:s GPT-4-modell driver också Bing AI chatbot, vilken är tillgänglig på Android, medan Googles Bard AI endast är tillgänglig via ett webbgränssnitt. ChatGPT har etablerat sig som en framstående spelare inom tech-ekosystemet, och lockar användare över hela världen med sina kraftfulla språkförmågor. Med den kontinuerliga tillväxten och förbättringen av AI-teknik, är ChatGPT:s inflytande redo att forma framtiden för mänsklig-datorinteraktion och den bredare techindustrin.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

OpenAI:s AI-chatbot ChatGPT släpps nu för Android

OpenAI:s AI-chatbot ChatGPT är nu tillgänglig för Android efter att ha varit tillgänglig för iOS-användare i två månader. Utgivningen av Android-versionen av appen kommer att ske i faser och är först öppen för användare i USA, Indien, Bangladesh och Brasilien. OpenAI planerar att expandera appen till fler länder under nästa vecka. ChatGPT-appen för Android finns tillgänglig gratis, men OpenAI erbjuder en valfri prenumeration för att få tillgång till en större språkmodell (GPT-4) och ytterligare funktioner. Appen finns tillgänglig för nedladdning i Indien via Google Play och är kompatibel med enheter som kör på Android 6.0 eller senare.

Direktlänk Dela Droid Gazette fördjupade 26 juli

Uppdateringar om AI och chattbottar: Bing nu tillgänglig i Chrome, ChatGPT får Androidapp, Google-assistenten kan summera webbsidor

Microsoft har nu gjort chattbotten Bing tillgänglig för användning i webbläsarna Chrome och Safari. OpenAI kommer att lansera en Androidapp för ChatGPT nästa vecka, två månader efter att IOS-klienten introducerades. Google-assistenten kommer snart att kunna summera webbsidor vid begäran. Dessutom rapporteras det att Apple arbetar på en chattbott och generativ AI. Qualcomm har meddelat att Snapdragon-drivna flaggskepp kommer att stödja språkmodellen Llama 2 från nästa år. Antalet användare av ChatGPT har minskat för första gången sedan dess snabba tillväxt i slutet av förra året.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 25 juli

Sundar Pichai och Google står inför sitt 160 miljarder dollar-dilemma

Alphabet VD Sundar Pichai avslöjade nya AI-funktioner på företagets årliga I/O-utvecklarkonferens. Dessa inkluderar en ny Gmail-funktion som automatiskt skapar hela e-postmeddelanden baserat på en textprompt och ett AI-drivet realistiskt 3D-förhandsgranskningsverktyg i Google Maps. Pichai talade också om det kraftfulla PaLM 2 stora språkmodell (LLM) som ligger till grund för mycket av denna teknik, inklusive Bard, Googles ChatGPT-konkurrent. Han nämnde en kraftfull familj av AI-modeller under utveckling, kallad Gemini, som kan utöka AI:s inverkan och dess risker. Google står dock inför utmaningen att omvandla sin traditionella sök- och annonsdrivna affärsmodell till AI-chattbots, som hotar att kannibalisera Googles traditionella sökning.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 25 juli

Forskare upptäcker att prestandan för OpenAIs ChatGPT försämras

OpenAIs AI-drivna chattbot, ChatGPT, verkar bli långsammare och mindre kapabel att ge korrekta svar, enligt en ny studie. Forskare vid Stanford och UC Berkeley fann att prestandan för OpenAIs LLMs har minskat betydligt över tid, vilket gör ChatGPT mindre exakt. De analyserade olika versioner av ChatGPT från mars 2023 och juni 2023 versioner av GPT-3.5 och GPT-4 på fyra huvuduppgifter. Testerna visade en betydande minskning av prestanda mellan versioner över tid. AI-experten Santiago Valderrama bekräftade detta på Twitter och föreslog att de använder flera mindre och specialiserade GPT-4-modeller som är mindre kostsamma att köra. Detta kan ha lett till att en del av ChatGPT:s prestanda har försämrats de senaste månaderna.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 23 juli

OpenAI:s AI-chatbot ChatGPT expanderar till Android-enheter

OpenAI:s AI-drivna chatbot, ChatGPT, kommer att nå en bredare publik när den utökas till Android-enheter. Företaget meddelade detta via ett tweet på sitt officiella Twitter-konto. Från och med nästa vecka kommer Android-användare att ha tillgång till ChatGPT-appen, som kan förbeställas på Google Play Store. Detta följer efter den framgångsrika lanseringen av chatboten för iOS-användare för några månader sedan. ChatGPT har fått mycket uppmärksamhet inom AI-området sedan lanseringen förra året. Android-versionen kommer att vara tillgänglig gratis.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 22 juli

AI-chattboten ChatGPT nu tillgänglig på Android

AI-drivna chattboten ChatGPT, utvecklad av Microsoft-stödda OpenAI, är nu tillgänglig på Android-enheter. OpenAI meddelade detta på Twitter och sa att appen kommer att rullas ut till användare nästa vecka, med förbeställningar tillgängliga på Google Play Store. Den här lanseringen kommer kort efter den framgångsrika lanseringen av ChatGPT på iOS. Android-versionen av ChatGPT erbjuder olika funktioner, inklusive konversationssynkronisering, röstinputstöd och inkorporering av OpenAI:s senaste modellförbättringar. Det förväntas att Android-appen kommer att vara gratis för användare. Trots konkurrens från andra chattbotar, som Bard från Google och Bing från Microsoft, fick ChatGPT mycket uppmärksamhet vid lanseringen förra året. Men nyligen har trafiken för ChatGPT på både mobilen och skrivbordet minskat.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 22 juli

OpenAI planerar att lansera ChatGPT för Android

OpenAI har meddelat sina planer på att utöka tillgängligheten av sitt innovativa verktyg ChatGPT till Android-plattformen. Detta följer efter den framgångsrika introduktionen av verktyget på iOS, vilket gjorde den kraftfulla AI-chattbotten tillgänglig för iPhone- och iPad-användare. ChatGPT lanserades i november och har sedan dess blivit mycket populär. Den höga acceptansen har skapat förväntningar på Android-versionen, som ursprungligen tillkännagavs i maj. OpenAI har inte givit ett specifikt lanseringsdatum, men har bekräftat att ChatGPT för Android kommer att släppas nästa vecka. Intresserade användare kan nu förbeställa appen på Google Play Store och få den automatiskt installerad vid lansering. Denna expansion till Android ger OpenAI en konkurrensfördel på en marknad som för närvarande domineras av webbaserade gränssnitt som Googles Bard-chattbot. Övergången från en webbaserad plattform till en dedikerad mobilapp erbjuder användarna ett sömlöst och bekvämt sätt att interagera med AI-modellen. För dem som inte kan vänta på ChatGPT för Android är Microsofts Bing-app, med Prometheus-modellen och GPT-4, tillgänglig på både Android och iOS sedan februari. Trots denna positiva utveckling står OpenAI inför vissa utmaningar. Nyligen data från Sensor Tower och Similarweb indikerar en minskning i webbtrafik och appinstallationer i juni. Dessutom har OpenAI mottagit användarklagomål om att GPT-4 blir långsammare och mindre effektiv. Företaget har försäkrat användarna om att de kontinuerligt arbetar med att uppdatera API:erna för att hantera dessa problem. Lanseringen av ChatGPT för Android gör att OpenAI kan nå en större användarbas och göra sitt banbrytande AI-verktyg mer tillgängligt och bekvämt. Men det ger också OpenAI möjlighet att ta itu med de utmaningar som är inneboende i den dynamiska AI-teknikindustrin, där användarförväntningarna ökar och konkurrensen ökar. När OpenAI förbereder sig för att släppa ChatGPT för Android markerar det en kritisk milstolpe i att befästa sin position i AI-industrin. Denna framsteg understryker den växande inflytandet av AI-teknik i våra dagliga liv och interaktioner. När förväntningarna byggs upp kommer alla ögon att vara på OpenAI för att se vilken inverkan denna lansering kommer att ha på framtiden för AI-teknik.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 22 juli

Metas nya AI-modell Llama 2 hotar OpenAIs dominans

Termen ´moat´ beskriver hur ett företag kan hindra konkurrenter från att ta över deras verksamhet. Inom AI har OpenAI skapat en stark ´moat´ genom sin ChatGPT. Men nu har Meta introducerat sin egen kraftfulla språkmodell, Llama 2, med få restriktioner, vilket hotar ChatGPT. Sedan lanseringen av ChatGPT har den förändrat undervisning, skrivande, teknologi och många andra sektorer. Nu följer konkurrenterna efter. Meta har tillkännagivit lanseringen av Llama 2 genom ett partnerskap med Microsoft. Llama 2 är ett kraftfullt verktyg som kan användas av företag för att dra nytta av generativ AI. Men till skillnad från OpenAIs ChatGPT kommer Llama 2 inte med ett lättanvänt konsumentgränssnitt.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 20 juli

Meta släpper AI-modell Llama 2 för att konkurrera med OpenAI

Meta har gjort sin AI-modell Llama 2 fritt tillgänglig för kommersiella användare, vilket kan hjälpa företaget att konkurrera med eller överträffa OpenAI. OpenAI:s ChatGPT har tidigare varit ledande inom generativ AI, men med Llama 2 kan detta förändras. Llama 2 kommer dock inte med ett lättanvänt konsumentgränssnitt utan riktar sig till tekniska och företagsanvändare som kommer att använda modellen för att driva sina egna appar och tjänster. Trots att Llama 2 inte strikt sett är öppen källkod, är den i stort sett gratis, till skillnad från senare OpenAI-modeller.

Direktlänk Dela Yahoo Style Canada fördjupade 20 juli

Apple utvecklar generativ AI-teknik bakom stängda dörrar

Apple har alltid strävat efter att skilja sig från sina konkurrenter. Företaget, vars ledning undviker att använda termen ´artificiell intelligens´ (AI), föredrar att skapa hype snarare än att ansluta sig till befintlig hype. Detta betyder dock inte att Apple inte använder AI, de kallar det bara något annat: maskininlärning. Apples senaste produkt, spatiala datorn Vision Pro, är full av maskininlärningsteknik. Apple iPhones är också laddade med maskininlärningsalgoritmer. Apple har varit tveksamt att hoppa in i generativ AI, som dess konkurrenter Google, Microsoft, Meta har drivit aggressivt. Men bakom stängda dörrar har Apple arbetat med att utveckla just denna generativa AI-teknik. Företaget planerar att släppa en konsumentinriktad generativ AI-produkt nästa år.

Direktlänk Dela The Street fördjupade 19 juli

Threads blir den snabbast växande sociala medieplattformen i historien

Threads, en ny social media plattform lanserad av Meta, har blivit den snabbast växande i historien sedan starten den 5 juli. Inom den första timmen fick den fem miljoner registreringar. Plattformen integreras nära med Instagram och är endast tillgänglig på iOS eller Android. Mer än 100 miljoner människor har registrerat sig på Threads sedan lanseringen. Nio av de tio största återförsäljarna, inklusive Walmart och Kroger, har aktiverat sina konton på Threads. Berömda ansikten som Oprah, Jennifer Lopez, Kim Kardashian, Shakira och Sarah Jessica Parker har också registrerat sig på plattformen. Threads är för närvarande inte tillgängligt i Europeiska unionen på grund av oro över dataintegritetsoperationer.

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 11 juli

Mark Zuckerberg driver Threads för att utmana Twitter

Mark Zuckerberg använder Metas kraft för att snabbt lansera Threads, i ett försök att utmana Twitter. Trots att Threads nådde 100 miljoner användare inom några dagar efter lanseringen, påpekar analytiker att det kommer att bli en utmaning att hålla användarna engagerade på lång sikt. Zuckerberg behöver få användarna att hitta vänner och influenser på Threads på samma spontana sätt som på Twitter, och se till att appen inte fylls med spam. Elon Musk, som äger Twitter, har uttryckt irritation över Threads framgång och hotat med att stämma Meta.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 11 juli

Twitters användning minskar efter lanseringen av Meta´s app Threads

Twitter har under en längre tid upplevt problem med dålig ledning, massuppsägningar, ständiga tjänsteavbrott och en massflykt av stora annonsörer. Lanseringen av den rivaliserande appen Threads från Meta kan vara den sista droppen. Threads passerade 100 miljoner användare mindre än en vecka efter lanseringen, ett imponerande resultat för vilket socialt nätverk som helst och ett som sätter den på väg att snabbt passera Twitters publikstorlek. Under tiden har flera internettrafikanalytiker rapporterat om märkbara minskningar i Twitter-användningen under de senaste dagarna. Twitter har inte omedelbart svarat på en begäran om kommentar.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 10 juli

Instagrams nya app Threads laddas ner över 30 miljoner gånger på 16 timmar

Instagrams nya app Threads laddades ner över 30 miljoner gånger inom 16 timmar efter lanseringen. Appen, som ägs av Meta, Facebook och Instagrams moderbolag, har blivit en överraskande hit och ses som en konkurrent till Twitter. Twitter hotade med rättsliga åtgärder mot Meta, anklagade företaget för att använda handelshemligheter från sina tidigare anställda för att bygga Threads. Några av Twitters mest följda användare, som Ellen DeGeneres, Bill Gates, Shakira och Oprah Winfrey, gick direkt med i Threads och började posta. Meta har nyligen granskats för att sprida desinformation och annat skadligt innehåll över internet.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 6 juli

OpenAI:s webbplatstrafik minskar för första gången sedan lanseringen av ChatGPT

Webbanalytikföretaget SimilarWeb rapporterade att trafiken till OpenAI:s ChatGPT-webbsida, inklusive både skrivbords- och mobiltrafik, minskade med 9,7 procent i juni. I USA uppskattas trafikminskningen vara 10,3 procent. Samtidigt föll antalet unika besökare till ChatGPT-webbplatsen med 5,7 procent. Tiden som människor spenderade på webbplatsen sjönk också med 8,5 procent. Detta markerar första gången trafiken har minskat sedan OpenAI lanserade ChatGPT för åtta månader sedan. Dessutom rapporterar Bank of America att nedladdningar för både ChatGPT och Microsoft Bing-apparna är nere med 38% från maj till juni.

Direktlänk Dela Yahoo News fördjupade 5 juli

ChatGPT:s trafik minskar oväntat

ChatGPT, den populära AI-chattbotten från OpenAI, har sett en minskning av webbplatstrafik och unika besökare. Denna oväntade nedgång kan väcka frågor om hållbarheten i sin exponentiella tillväxt. Sedan lanseringen i november har ChatGPT snabbt blivit populär och nått över 100 miljoner aktiva användare per månad. Trots detta rapporterar Reuters att juni markerade den första nedgången i ChatGPT:s månatliga trafik och unika besökare, enligt analysföretaget Similarweb. Flera faktorer kan ha bidragit till denna nedgång, inklusive introduktionen av konkurrerande AI-chattbotar och sommarlovet för skolor.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 5 juli

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare