» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 355 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Sydkorea är ett land i Östasien som ligger på den sydligaste delen av Koreahalvön. Det gränsar till Nordkorea i norr och har kustlinjer mot Gula havet i väster och Östhavet i öster. Huvudstaden är Seoul, som är en av världens största städer. Sydkorea är en demokratisk republik med en snabbt växande ekonomi, starkt inom teknologi och export. Landet är känt för sin populärkultur, inklusive K-pop och K-drama. Sydkorea har även en rik kulturhistoria med traditionell konst, arkitektur och mat. Officiellt språk är koreanska och valutan är sydkoreansk won.

Senaste nytt kring South Korea

AI-högtalare räddade 70-årig man från matförgiftning och överdos

En 70-årig man från Queens räddades av en AI-högtalare när han led av matförgiftning och överdos av Zantac hemma ensam. Doo Soo Yoo, en cancerpatient i Flushing, upplevde det skrämmande hälsoskräcken förra veckan, enligt delstatsförsamlingen Ron Kim. Men den äldre mannen räddades med hjälp av en artificiell intelligens, röstaktiverad NUGU smart högtalare - en enhet han fick gratis som en del av ett statligt bidrag på $500,000 som Kim stödde och vilket politikern hoppas att han kan få i fler lokala hem. Förutom att skicka meddelanden om att ta medicin, larmar AI-högtalaren automatiskt en sjuk eller äldre persons vårdteam när en invånare blir tyst eller inte kommunicerar med den under en längre tid, förutom att sova. Den sjuka Soo Yoos AI-högtalare larmade hans hemvårdschef att kolla in när den äldre mannen slutade interagera med den. Ambulansarbetare kom, och Soo Yoo behandlades och återhämtade sig.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 12 februari
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

OpenAI-chefen kan samarbeta med Samsung och SK Hynix för att tillverka AI-fokuserade halvledarchip

ChatGPT, en AI-driven chatbot skapad av OpenAI, har varit i fokus under det senaste året. OpenAIs VD Sam Altman har rest till Sydkorea för att möta representanter från chip-tillverkarna Samsung och SK Hynix. Det rapporteras att Altman försöker samla in miljarder dollar för att finansiera ett chipföretag där chipfabriker samarbetar med OpenAI. Samsung och SK Hynix tillverkar båda HBM-chip, som används i högpresterande beräkningskretsar som utför de flesta AI-relaterade aktiviteter.

Direktlänk Dela Research Snipers fördjupade 27 januari

OpenAI överväger att etablera globalt nätverk för AI-chipproduktion i Sydkorea

OpenAI, skaparen av ChatGPT, kan komma att inrätta ett globalt nätverk för tillverkning av artificiella intelligens (AI) chip-enheter i Sydkorea. Företagets VD, Sam Altman, är rapporterat i landet för att diskutera detta med industriledare och samarbeta med Koreas ledande chipmakare. Altman har redan besökt Samsung Electronics i södra Seoul och träffat Kyung Kye-hyun, som leder chipverksamheten på det koreanska företaget. Detta är OpenAIs VDs andra besök i Korea och han ska även interagera med SK Hynix VD Kwak Noh-jung och SK Groups ordförande Chey Tae-won.

Direktlänk Dela Business World fördjupade 27 januari

Elon Musks AI-startup xAI söker upp till 6 miljarder dollar i finansiering

Elon Musks AI-startup, xAI, diskuterar att säkra finansiering på upp till 6 miljarder dollar. Musk, som är VD för Tesla och SpaceX, vänder sig till investerare globalt, inklusive de i Hongkong, för att stödja hans företag som syftar till att konkurrera med Microsoft-stödda OpenAI. Enligt källor har xAI engagerat sig med förmögna individer och investerare över hela världen. En del av diskussionerna hölls i familjekontor i Hongkong. Musk siktar på att säkra upp till 6 miljarder dollar i färskt eget kapital för xAI till ett föreslaget värde av 20 miljarder dollar.

Direktlänk Dela The Heritage Times fördjupade 26 januari

AI-modeller saknar fortfarande förmågan att resonera som människor

ChatGPT, en ledande AI-språkmodell, har imponerande förmågor men saknar fortfarande förmågan att resonera som människor, enligt Dr. Vered Shwartz och Mehar Bhatia från UBC:s datavetenskapsavdelning. De diskuterade vikten av resonemang i AI och behovet av diversifierade dataset för att träna dessa modeller. Människor använder logik och sunt förnuft för att tolka mening bortom vad som uttryckligen sägs, en förmåga som AI-modeller ännu inte har. Framtida AI-modeller behöver förstå vad som är rätt att göra i ett specifikt sammanhang utan att alla sunt förnuftsregler är hårdkodade.

Direktlänk Dela The Week fördjupade 15 januari

Sammansatt nyhetssammanfattning: Ekonomi, politik, händelser i Armenien och globala nyheter

Volkswagen kommer att utrusta Golf och Tiguan med artificiell intelligens. Armenien har etablerat diplomatiska relationer med tre ytterligare länder 2023. Greklands utrikesminister anländer till Armenien på officiellt besök. Armeniens ekonomiminister och affärsmän diskuterar stora investeringsprogram planerade för 2024. En franskman, Martin Ryan, misstänks för spionage och har gripits av Azerbajdjans ambassadör i Frankrike. Armenien noterade en inflation på 2% 2023. Bitcoin översteg $47,000 för första gången sedan mars 2022. Armeniens ekonomiminister kommer att göra en affärsresa till Indien. Armeniens säkerhetsrådchef: Vi har inga förväntningar på CSTO längre.

Direktlänk Dela AmoMama Media fördjupade 10 januari

Orbis Research publicerar rapport om generativa AI-verktygsmarknaden

Orbis Research har publicerat en omfattande rapport om marknaden för generativa AI-verktyg. Rapporten analyserar storleken på marknaden, tillväxtpotentialen, trender och utmaningar. Den är baserad på djupgående forskning utförd av analytiker och branschexperter. Marknaden är indelad i olika segment baserat på produkttyper, tillämpningar och geografiska platser. Rapporten profilerar också nyckelspelare på marknaden, inklusive deras marknadsandel, produktportföljer och genomförande strategier. Den globala marknaden för generativa AI-verktyg har påverkats signifikant av COVID-19-pandemin.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 6 januari

Google Bard lanseras på japanska och koreanska, marknadsförs genom annonser i Tokyos tunnelbana

Teknikjätten Google har utökat språkomfånget för sin AI-drivna konversationstjänst, Bard, genom att lansera den på japanska och koreanska. Detta gör att tjänsten nu är tillgänglig för en helt ny demografisk grupp. För att markera de utökade språkerbjudandena har Google startat en reklamkampanj i det högtrafikerade tunnelbanesystemet i Tokyo. Genom att presentera annonserna på det lokala språket engagerar Google direkt med sina japanska och koreanska kunder, vilket förbättrar tillgängligheten för Bard.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 3 januari

PERSONA AI vinner första plats i GenAI Solution Competition 2023

Sydkoreanska PERSONA AI har vunnit första plats i GenAI Solution Competition 2023. Tävlingen, som organiserades av The Society of Gen AI (SGAI), ägde rum den 15 december på USC ISI (Information Science Institute) i Kalifornien. PERSONA AI:s lösning, KGPT, använder företagets egenutvecklade sLLM-motor, vilket gör det möjligt för användare att enkelt mata in dokument, hitta svar inom lösningen och till och med generera bilder automatiskt. Företaget planerar att släppa lösningen på flera språk, inklusive japanska och kinesiska, efter ytterligare förbättringar.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 23 december

Maskinlärning kan förutsäga osteoporos hos patienter med reumatoid artrit

En studie har utvecklat en maskinlärningsmodell för att förutsäga osteoporos hos patienter med reumatoid artrit (RA) med hjälp av en koreansk RA-kohortdatabas. Fyra maskinlärningsalgoritmer användes för att göra förutsägelserna. Modellen visade att faktorer som ålder, kroppsmasseindex, menopaus, midje- och höftomkrets, RA-kirurgi och månadsinkomst var riskfaktorer för osteoporos. Studien visade att maskinlärningsalgoritmer kan vara ett användbart verktyg för att screena patienter med RA för osteoporos.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 9 december

AI-bilder har samma koldioxidavtryck som att ladda en smartphone

Forskare från Carnegie Mellon University och AI-startupen Hugging Face har samarbetat för att undersöka koldioxidavtrycket av AI-genererade bilder. De upptäckte att skapandet av en bild med hjälp av artificiell intelligens använder samma energi som att ladda en smartphone. Generering av text, vare sig det är en konversation med en chatbot eller korrigering av en uppsats, kräver förutsägbart mycket mindre energi. Forskarna uppmanar maskininlärningsforskare och utövare att ”öva transparens angående naturen och effekterna av sina modeller, för att möjliggöra bättre förståelse för deras miljöpåverkan.”

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 4 december

Microsoft stödjer ny VD för OpenAI efter att Sam Altman avlägsnats

Microsofts ledning överraskades av nyheten om att OpenAI:s VD Sam Altman skulle avlägsnas från sin position. Företagets chefer fick bara några minuters förvarning innan nyheten blev offentlig på fredagseftermiddagen. Microsoft väljer dock att stödja ersättande VD Mira Murati. Microsofts VD Satya Nadella uttryckte företagets engagemang i ett uttalande. Microsoft meddelade tidigare i år att det kommer att investera upp till 10 miljarder dollar i OpenAI. OpenAI:s medgrundare Greg Brockman har beslutat att lämna företaget i solidaritet med Altman.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 18 november

AI och automation förändrar ingenjörsbranschen globalt

AI och automation förväntas påverka två tredjedelar av alla jobb i USA, främst inom mjukvaruutveckling. Men detta innebär inte att dessa roller kommer att försvinna, de kommer att utvecklas parallellt med teknologin. Trots denna störning ökar efterfrågan på skickliga mjukvaruutvecklare, med en förväntad brist på fyra miljoner utvecklare fram till 2025. AI stör inte bara ingenjörsbranschen i USA, utan även i Storbritannien där försvarsdepartementet planerar att revolutionera sin militära teknik med hjälp av ett AI-verktyg kallat ´Motherlode´. Dessutom närmar sig Alphabet Inc lanseringen av sin konversations-AI-programvara Gemini, medan Salesforce Inc planerar att anställa 3 300 anställda inom försäljning, teknik och team som arbetar med företagets data cloud-produkt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 november

Industrirobot dödar arbetare på grönsaksförpackningsanläggning i Sydkorea

En industrirobot dödade en arbetare på en grönsaksförpackningsanläggning i Sydkorea, vilket väckte allmän oro om säkerheten för industrirobotar. Polisen undersöker om maskinen var defekt eller felaktigt utformad, men tidiga bevis tyder på att mänskligt fel är mer sannolikt än problem med maskinen. Arbetaren, vars identitet inte avslöjades, var anställd av ett företag som installerar industrirobotar och skickades till anläggningen för att undersöka om maskinen fungerade korrekt. Enligt data från International Federation of Robotics hade Sydkorea 1 000 industrirobotar per 10 000 anställda 2021, den högsta densiteten i världen.

Direktlänk Dela Omaha World-Herald fördjupade 9 november

Storbritannien leder internationellt genombrott för AI-säkerhet

Under UK AI Safety Summit förra veckan tog Storbritannien ledningen för att minska riskerna och säkra större fördelar från artificiell intelligens (AI). Mötet, som värd var premiärminister Rishi Sunak, samlade högre regeringstjänstemän, ledare för stora AI-företag och civilsamhällets ledare för att lägga grunden för ett internationellt AI-säkerhetsregime. Resultatet var ett gemensamt åtagande av 28 regeringar och ledande AI-företag att utsätta avancerade AI-modeller för en rad säkerhetstester innan de släpps. Dessutom tillkännagavs inrättandet av ett nytt brittiskt AI-säkerhetsinstitut och en stor satsning på regelbundna, vetenskapsledda bedömningar av AI-förmågor och säkerhetsrisker.

Direktlänk Dela Carnegie Endowment for International Peace fördjupade 9 november

Länder från sex kontinenter diskuterar risker och fördelar med AI vid historiskt toppmöte

Under ett toppmöte på den historiska platsen Bletchley Park i Storbritannien, där brittiska kodknäckare under andra världskriget hjälpte till att vända krigets gång, diskuterade länder från sex kontinenter riskerna med artificiell intelligens (AI). Dagens verklighet är att regeringar inte längre kontrollerar strategisk innovation, vilket har lett till oro kring AI-teknologin. Teknikföretag som driver denna innovation efterfrågar begränsningar, men på sina egna villkor. Stuart Russell, professor i datavetenskap vid University of California i Berkeley, uttryckte att allmänheten har fått nog. Denna vecka kom EU och 27 länder, inklusive USA och Kina, överens om en banbrytande deklaration för att begränsa riskerna och dra nytta av fördelarna med AI. Men det är oklart hur testningen kommer att skilja sig från de mandat som beskrivs i Vita husets verkställande order eller löftet med AI-företag.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 2 november

Internationell överenskommelse om AI säkerhet undertecknad på toppmöte i Storbritannien

Representanter och företag från 28 länder, inklusive USA och Kina, samt EU, har undertecknat en överenskommelse som syftar till att hantera riskerna med så kallade gräns AI-modeller. Den brittiska regeringen meddelade att den skulle investera i en AI-superdator, medan Tesla och X-chefen Elon Musk sa att AI är ´ett av de största hoten mot mänskligheten´. Överenskommelsen, känd som Bletchley-deklarationen om AI-säkerhet, syftar till att identifiera ´AI-säkerhetsrisker av gemensamt intresse´ och bygga ´respektive riskbaserade politik över länder´.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 2 november

Guide till de bästa AI-videogeneratorverktygen på marknaden

Artificiell intelligens (AI) video skapande och redigeringsverktyg kan nu generera fotografi och tillhandahålla andra resurser för att skapa professionella videor för olika företags- och personliga initiativ. Dessa applikationer, ofta kallade AI-videogeneratorer, har utvecklats med anmärkningsvärd hastighet. Guiden innehåller några av de bästa AI-videogeneratorverktygen på marknaden idag, deras för- och nackdelar, prissättning och vad du bör leta efter om du är intresserad av att använda AI för att förbättra ditt videoflöde.

Direktlänk Dela Compliance Week fördjupade 19 oktober

En rapport om artificiell intelligens (AI) inom radiologi visar att marknaden växer med en CAGR på 35,6% under prognosperioden 2023-2029. Rapporten inkluderar en SWOT-analys, trender, policyer och klientdata från olika regioner. Företag som nämns inkluderar Enlitic, Inc, EnvoyAI, IBM Corporation, Gleamer Ltd, Freenome Inc och AI Technologies Ltd. Enlitic Inc har ingått ett strategiskt partnerskap med Select HealthCare Solutions, vilket ger Enlitic tillgång till anonymiserade patientdata för att förbättra sina prediktiva modeller för tidig cancerdetektering. GLEAMER har fått FDA-godkännande för sin AI-programvara för att hjälpa till att upptäcka och lokalisera frakturer.

Digital Journal fördjupade 28 september

Den 34:e årliga upplagan av EU-tävlingen för unga forskare avslutades nyligen med deltagare från Kanada, Danmark, Polen och Portugal som tog hem toppriset. Inês Alves Cerqueira från Portugal minns mest alla projekt och vetenskapliga samtal utan rädsla för att bli dömd. Tävlingen bestod av 85 vetenskapliga projekt som tävlade om första, andra och tredje pris med totalt 62 000 euro i prispengar. Alla deltagare hade redan vunnit första pris i nationella vetenskapstävlingar. På EUCYS vann fyra projekt toppriset och fick 7 000 euro vardera. Cerqueira tog hem sitt pris tillsammans med två lagkamrater: Afonso Jorge Soares Nunes och Mário Covas Onofre. De tre portugiserna, som kommer från den norra kuststaden Porto, utforskar spindelsilks potential för att behandla bensjukdomar, inklusive osteoporos.

Modern Diplomacy fördjupade 23 september

Autonoma fartyget Mayflower gör sin andra försök att korsa Atlanten

Den 27 april 2022 lämnade fartyget Mayflower sin brygga i hamnen i Plymouth, England. Fartyget, officiellt kallat Mayflower Autonomous Ship, planerade att segla över Atlanten till Virginia Beach, Virginia, utan människor ombord och utan navigationsstöd till sjöss. Om Mayflower korsade Atlanten utan incidenter, skulle det etablera en ny standard för autonom navigering till havs. En framgångsrik resa skulle fungera som ett kritiskt bevis på konceptet för oceanforskningsgemenskapen, sjöfartsindustrin och försvarssektorn, alla ser en framtid där vissa fartyg fungerar utan besättningar. Mayflower byggdes tack vare god tajming och framsteg inom autonoma teknik. Sex år tidigare hade fartygets skapare, Brett Phaneuf, föreslagit att bygga ett helt autonomt fartyg för att fira Mayflowers 400-årsjubileum.

Direktlänk Dela Popularmechanics.com fördjupade 22 september

Betydande tillväxt i detaljhandelsmarknaden för artificiell intelligens: Rapport Ocean

En nyligen rapport från Report Ocean, ´Artificial Intelligence in Retail Market Analysis and Forecast of Key Trends from 2023 to 2031´, presenterar betydande tillväxt och erbjuder betydande möjligheter för både investerare och intressenter. Rapporten täcker en bred rad av element som påverkar marknadens expansion. Studien inkluderar historiska data från 2017 till 2020 samt prognoser av trender fram till 2030. Rapporten belyser även effekterna av det rysk-ukrainska kriget och COVID-19 på världsekonomin.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 18 september

En forskningsrapport om marknaden för maskinlärningschips ger en detaljerad inblick i flera aspekter, inklusive tillväxttakt, regional räckvidd och nyligen utvecklingar av de primära marknadsaktörerna. Rapporten erbjuder en 360-graders forskningsstudie på den globala marknaden för maskinlärningschips. Studien diskuterar viktiga marknadsstrategier, framtida planer, marknadsandelstillväxt och produktportföljer hos ledande företag. Den slutliga rapportkopian ger en effektanalys av den nya COVID-19-pandemin på marknaden för maskinlärningschips samt fluktuationer under prognosperioden.

Lagunanow.ph fördjupade 16 september

Sydkoreanska Naver utvecklar autonoma robotar för leveranser på kontor

Sydkoreanska Naver, tillverkaren av sökmotorn som ofta kallas ´Google of South Korea´, har utvecklat 100 autonoma robotar vid sitt nya huvudkontor, Naver 1784. Robotarna, kallade Rookies, levererar paket, kaffe och lunch till Navers anställda med hjälp av 5G och har till och med sin egen hiss, Roboport. Navers R&D-division, Naver Labs, lanserades med det nya huvudkontoret som testbädd för Rookies. I november kommer robotarna att ordnas i sitt nya datacenter, Gak Sejong, i Sydkorea. Naver har också lanserat sina generativa AI-tjänster byggda på sin stora språkmodell HyperClova X. Naver Labs forskning är inriktad på fem områden: robotik, AI, digitala tvillingar, datorseende/augmented reality och självkörande teknik.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 1 september

Samsung kommer att debutera sitt generativa AI-verktyg nästa månad

Samsung, det sydkoreanska teknikföretaget, planerar att lansera sitt generativa AI-verktyg nästa månad. Enligt rapporter kommer företaget att debutera det nya verktyget vid Real Summit 2023-evenemanget, som är planerat till den 12 september i Seoul, Sydkorea. Samsung har samarbetat med Naver, ett inhemska teknikföretag, för detta projekt. Verktyget kommer att användas inom flera affärsområden, såsom kostnadsstyrning, transkription av ljudfiler eller röstmeddelanden, dokumentöversättning, dataanalys och informationssökning för chipproduktion, och kundservice. Verktyget kommer inte att vara tillgängligt för allmänheten.

Direktlänk Dela Research Snipers fördjupade 28 augusti

Forskning syftar till att bestämma storleken och framtida tillväxtpotentialen för AI-marknaden över olika segment, inklusive implementeringsmetoder, slutanvändare och geografiska platser. Basåret som används för att storleksbestämma AI-marknaden varierar från 2023 till 2029. Sekundärforskning användes för att samla in information om viktiga leverantörsintäkter. Marknaden delades in i ett antal segment och undersegment som validerades genom primärforskning. De viktigaste konkurrenterna på marknaden är bland annat Alphabet Inc., Microsoft Corporation, IBM Corporation, Baidu, Inc., Intel Corporation, Samsung Electronics Co., Ltd., Amazon Web Services, Inc., SAS Institute Inc., Facebook, Inc., SAP SE, Salesforce.com, Inc., NVIDIA Corporation, Oracle, Cisco, Siemens, Huawei, Alibaba Cloud.

The Knox Student fördjupade 28 augusti

IBM:s VD tror att AI kan lösa problemet med minskande arbetskraft

IBM:s VD, Arvind Krishna, tror att artificiell intelligens (AI) kan öka arbetstagares produktivitet och därmed lösa problemet med minskande arbetskraft som många utvecklade länder står inför. Krishna anser att företag måste vänja sig vid att göra mer med mindre eller åtminstone de resurser de för närvarande har. Med AI kan företag få samma arbete gjort med färre människor. Han tror att människor kommer att arbeta sida vid sida med AI snarare än att ersättas av det. Krishna har tidigare sagt att AI kommer att skapa fler jobb än det eliminerar.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 22 augusti

Stora teknikföretag gör AI-chattbot-teknologi mer tillgänglig för allmänheten

Stora aktörer som Microsoft, Google och OpenAI gör AI-chattbot-teknologi mer tillgänglig för allmänheten. OpenAI:s GPT-3 förklarar att AI använder en serie av autokompletterande program för att lära sig språk och göra utbildade gissningar baserade på tidigare inmatade ord. Programmeraren och författaren Alex Reisner har granskat datasetet Books3, en stor litterär dataset som används för att träna OpenAI och Meta chattbots, och identifierat nästan alla de 190 000 böckerna den innehåller. Google Chrome kommer att sammanfatta hela artiklar med inbyggd generativ AI. Tekniknyhetsoutlet CNET har raderat tusentals äldre artiklar från sin webbplats för att förbättra sin Google Search ranking. Newegg använder OpenAI:s ChatGPT för att generera sammanfattningar av recensioner. Google planerar att uppdatera Assistant med funktioner som drivs av generativ AI. OpenAI har stängt ner ett verktyg som skulle kunna skilja mellan människors och AI:s skrift på grund av låg noggrannhet. Apple använder en intern chattbot för att hjälpa sina anställda att prototypa framtida funktioner, sammanfatta text och svara på frågor baserat på data den har tränats med.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 21 augusti

Rapport om global AI-marknad inom frakttransport publicerad

En rapport från Mr Accuracy Reports har publicerats om den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom frakttransport för 2022. Rapporten innehåller detaljer om den historiska analysen av AI-marknaden inom frakttransport från 2017 till 2020, samt prognoser fram till 2030. Nyckelspelare som profilerats i studien inkluderar Cargofy, FERO och KONUX. Asien och Stillahavsregionen förväntas dominera marknaden på grund av ökat fokus på forskning, utveckling och tillverkning av AI inom frakttransport i länder som Kina, Japan, Indien och Sydkorea.

Direktlänk Dela Tha Sports Junkies 101 fördjupade 11 augusti

Hedera Hashgraph bildar partnerskap med Hyundai och förutspås stabilt pris

Hedera Hashgraphs HBAR-token har legat stabilt under en tid. Utvecklarna har meddelat ett nytt partnerskap med Hyundai Motor Company. Google Bard förväntar att HBAR-priset kommer att ligga i genomsnitt på $0.059 i augusti. Hedera Hashgraph har följt Bitcoin och Ethereum i prisrörelser. Hedera Hashgraph har nyligen meddelat att de har ingått ett partnerskap med Hyundai Motor Group. Hyundai kommer att bygga en lösning för att spåra koldioxidutsläpp i sin leveranskedja med hjälp av Hedera Hashgraphs nätverk. Utvecklarna har också integrerat Fresh Supply Co, en produkt från Mastercard, i sitt ekosystem. Dessutom har Nexo, en av de ledande aktörerna i ekosystemet, lagt till HBAR på sin plattform.

Direktlänk Dela Bankless Times fördjupade 2 augusti

OpenAI lanserar ChatGPT Android-appen globalt

OpenAI har lanserat ChatGPT Android-appen, vilket gör den tillgänglig för användare över hela världen för första gången utanför OpenAI:s webbplats. Android-versionen av ChatGPT-appen erbjuder en rad funktioner, inklusive möjligheten att synkronisera användarhistorik över enheter, röstinput, omedelbara svar och snabb tillgång till chatboten för förslag, e-post eller presentationer bland annat. Användare kan interagera med AI-språkmodellen genom appen, ställa frågor, få svar och söka hjälp på olika ämnen med OpenAI:s inbyggda röstigenkänning. Appen är kompatibel med Android 6.0 eller senare versioner, och prenumeranter har flexibiliteten att växla mellan GPT-3.5 och GPT-4 språkmodeller baserat på deras behov. OpenAI:s initiativ syftar till att utöka tillgängligheten av dess AI-teknologi i regioner där Android är det mest populära mobila operativsystemet eller där datoranvändning är begränsad. Android-versionen av ChatGPT-appen är för närvarande tillgänglig i länder inklusive Brasilien, Bangladesh, Indien, USA, Argentina, Kanada, Tyskland, Frankrike, Indonesien, Irland, Japan, Mexiko, Filippinerna, Nigeria, Storbritannien och Sydkorea. Under den kommande veckan planerar OpenAI att ytterligare utöka tillgängligheten av ChatGPT Android-appen till fler länder.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 29 juli

OpenAI bötfälls i Sydkorea för oavsiktligt exponering av användardata

OpenAI, företaget bakom den avancerade AI-chattboten ChatGPT, har bötfällts av Sydkoreas personuppgiftsskyddskommission (PIPC) för att oavsiktligt ha exponerat personuppgifter för 687 användare på grund av en bugg. Meta Platforms står också inför betydande böter för liknande överträdelser. PIPC påförde en bot på 2 829 dollar eller 3,6 miljoner KRW på OpenAI. En bugg i ChatGPT:s öppna källkods bibliotek orsakade en oavsiktlig exponering av betalningsinformation för ChatGPT Plus-prenumeranter. PIPC föreslog också åtgärder för att undvika liknande incidenter i framtiden.

Direktlänk Dela EconoTimes fördjupade 28 juli

Ingenjörer utvecklar robotarm som roterar föremål enbart genom beröring

Ett team av ingenjörer vid University of California San Diego har utvecklat en ny metod som gör att en robotarm kan rotera objekt enbart genom beröring, utan att behöva förlita sig på syn. Forskarna ville skapa robotar som kan manipulera objekt i mörker. De presenterade sin studie vid en konferens i Sydkorea. Med sin teknik byggde de en robotarm som kan rotera en mängd olika objekt, inklusive leksaker, burkar, frukt och grönsaker, utan att skada dem. Funktionen hos robotarmen baseras på billiga beröringssensorer, som kostar 12 dollar styck.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

AI:s ekonomiska påverkan: En jämförelse med traktorns utveckling

För att förstå konsekvenserna av artificiell intelligens (AI) för ekonomin, kan vi titta på traktorns utveckling. Trots att tekniken är imponerande kommer AI:s ekonomiska påverkan att vara begränsad om inte miljontals företag utanför Silicon Valley anammar den. Detta innebär mycket mer än att bara använda enstaka chatbottar, utan skulle kräva en fullskalig omorganisation av företag och deras interna data. Exempelvis är Japan mycket innovativt men gör ett dåligt jobb med att sprida ny teknik över hela sin ekonomi. Frankrike är motsatsen, med ett genomsnittligt innovationsrekord men utmärkt på att sprida kunskap över ekonomin. Trots detta har världen blivit mer lik Japan sedan mitten av 2000-talet, med företag som blir allt mer försiktiga. Detta har resulterat i en tvådelad ekonomi, där företag som omfamnar tekniken drar ifrån konkurrenterna.

Direktlänk Dela Droid Gazette fördjupade 16 juli

AI:s ekonomiska inverkan kan vara begränsad utan bredare antagande

Artificiell intelligens (AI) kan ha en stor inverkan på ekonomin, men dess effekt kan vara dämpad om inte miljontals företag utanför Silicon Valley antar det. Denna antagande skulle innebära en fullständig omorganisation av företag och deras interna data. Exempel på Japan och Frankrike illustrerar vikten av teknisk spridning. Japan är mycket innovativt men gör ett dåligt jobb med att sprida ny teknik över sin ekonomi. Frankrike, å andra sidan, är utmärkt på att sprida kunskap över ekonomin trots ett genomsnittligt innovationsrekord. Sedan mitten av 2000-talet har företag blivit mer försiktiga med att anta teknik.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 16 juli

AI-konsultmarknaden förväntas växa med en CAGR på 37,46% mellan 2023 och 2030

En analysrapport för AI-konsultmarknaden för perioden 2023-2030 förutspår en årlig tillväxttakt (CAGR) på 37,46%. Rapporten ger insikter i de senaste tillväxt- och trenderna, med fokus på områden med högst efterfrågan, ledande regioner, typ (strategiutveckling, strategiutförande, kommersiell due diligence, kundutbildning) och tillämpningar. Rapporten behandlar även effekterna av den ekonomiska nedgången och COVID-19 på branschen. Bland företagen som dominerar AI-konsultmarknaden nämns Tryolabs, LeaderGPU, McKinsey & Company, Element AI, Addo AI, Palantir, Bain Global, Google, IBM och Boston Consulting Group (BCG).

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 14 juli

Global AI-bildigenkänning växer till 8,9 miljarder dollar 2026

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) bildigenkänning växer, tack vare den ökande efterfrågan på avancerade datorseendeteknologier inom olika branscher. Marknaden förväntas växa betydligt de kommande åren, tack vare framsteg inom djupinlärning, neurala nätverk och tekniker för naturlig språkbearbetning som förbättrar noggrannheten och effektiviteten hos bildigenkänningsalgoritmer. Den globala AI-bildigenkänningsmarknaden kommer att uppgå till 8 898,2 miljoner dollar 2026, med en årlig tillväxt på 26,9% mellan 2020 och 2026.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 14 juli

Dags för Europa att stå upp för sig själv

Rajan Menon, direktör för Grand Strategy-programmet vid Defense Priorities och seniorforskare vid Columbia Universitys Saltzman Institute of War and Peace Studies, argumenterar för att Europa bör ta mer ansvar för sin egen försvarskapacitet. Trots Rysslands invasion av Ukraina och dess militära modernisering, menar Menon att Europa har resurserna att försvara sig mot ett ryskt angrepp. Han kritiserar Europas fortsatta beroende av USA för militärt stöd och uppmanar europeiska länder att öka sina militära utgifter. Menon hävdar att det är dags för Europa att ta sitt försvar på allvar.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 14 juli

Biden lovar att NATO kommer stå emot rysk aggression ´så länge som behövs´

Vid avslutningen av ett NATO-toppmöte fokuserat på kriget i Ukraina och andra snabbt föränderliga utmaningar, lovade president Biden att alliansen skulle motsätta sig rysk aggression så länge som behövs. President Biden talade vid Vilnius universitet på onsdag. Han jämförde striden för att fördärva Ryssland från Ukraina med det kalla krigets kamp för frihet i Europa, och lovade ´vi kommer inte att vackla´ oavsett hur länge kriget fortsätter. Hans tal verkade förbereda amerikaner och NATO-länder för en konfrontation som kan pågå i åratal. Han framställde det som en viljeprövning med president Vladimir V. Putin i Ryssland, som inte har visat något intresse för att ge upp en invasion som inte har gått enligt plan, men som har låst honom i ett utmattande krig.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 12 juli

Kanadensisk sjö kan bli symbolisk startpunkt för människans geologiska tidsålder

En grupp forskare har föreslagit att Crawford Lake i Milton, Ontario, bör bli den symboliska startpunkten för en ny geologisk tidsålder, Anthropocene, eller människans tidsålder. Sjön innehåller lager av sediment som visar en tusenårig miljöhistoria, med en explosion av människoskapad störning runt mitten av 1900-talet. Detta markerar när mänskliga aktiviteter började lämna ett bestående avtryck på jordens geologiska register. Innan Anthropocene kan läggas till jordens officiella tidslinje måste det granskas av den bredare geologiska gemenskapen. Om det klarar dessa byråkratiska hinder kommer förslaget att ratificeras nästa år vid den internationella geologiska kongressen i Sydkorea.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 11 juli

Sydkorea har fördel i globala AI-chip-racet tack vare dominans på minneschipsmarknaden

Sydkorea har en fördel i det globala AI-chip-racet tack vare sin dominans på minneschipsmarknaden och ett robust AI-ekosystem, enligt branschobservatörer. Landet siktar på att bli en av världens tre främsta AI-makter till 2027. Sydkoreanska företag som Samsung Electronics och SK Hynix, två av världens största tillverkare av dynamiska random access-minneschips, har aktivt investerat i AI-forskning och utveckling. Samsung planerar att investera 300 biljoner koreanska won ($228 miljarder) i en ny halvledaranläggning i Sydkorea. Sydkoreanska AI-chipdesign-startup Rebellions hävdar att dess nya chip överträffar prestandastandarder, och presterar bättre än Nvidias motsvarande GPU:er med mer än tre gånger.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 6 juli

AI-adoption i Asien-Stillahavsområdet ökar kraftigt 2023

Enligt en ny rapport från IDC har Asien-Stillahavsområdet (APAC) sett en extraordinär ökning av AI-adoption 2023, trots att det initialt låg efter 2021 och 2022. Rapporten, beställd av dataforskningsplattformen Dataiku, erbjuder insikter om AI-implementeringar inom olika branscher och marknader i regionen. Medan endast 39% av APAC-företagen utnyttjade AI i sina affärsverksamheter 2021 och 2022, har siffran nu hoppat till 76% av företagen som nu använder AI 2023. Företag i Sydostasien planerar nu att spendera 67% mer på AI/ML 2023 än de gjorde 2022. Enligt rapporten inkluderar de främsta drivkrafterna för adoption i Sydostasien att förbättra anställdas produktivitet, påskynda introduktionen av nya produkter och riskhantering. APAC-företag har förbättrat kundupplevelsen med 30% tack vare sina investeringar i AI, samt påskyndat utvecklingen av nya produkter med 30%. Dessutom har APAC-företag förbättrat hållbarheten med 29% sedan de påbörjade sin AI-resa.

Direktlänk Dela CDOTrends fördjupade 5 juli

Elon Musk tar upp globala frågor och världsproblem

Elon Musk, VD för Tesla, ser sig själv som en global VD vars uppdrag är att vakta över mänskligheten och den civilisation han vill prägla med sina innovationer och sin vision för framtiden. Han har nyligen uppmärksammat befolkningsminskningen i länder som Italien, Japan, Kina och Sydkorea och förespråkar för fler barn som lösning på problemet. Musk har också blivit en förespråkare för bönder som är oroliga för miljöpolitik som hotar deras yrke. Dessutom har han uttryckt oro över den senaste våldsamheten i Frankrike efter dödsfallet av en 17-årig tonåring, Nahel M., dödad av en polis under en standard trafikkontroll.

Direktlänk Dela The Street fördjupade 30 juni

Coca-Cola lanserar ny smak i samarbete med League of Legends

Coca-Cola har tillsammans med League of Legends-utgivaren Riot Games skapat en ny smak, Coca-Cola Ultimate Zero Sugar. Den nya smaken lanseras den 7 juni i Nordamerika, Afrika, Kina och Sydkorea, medan USA, Kanada och Mexiko även får en fullsockerversion av drycken. Ultimate är den senaste produkten inom Coca-Cola Creations, en plattform som lanserades förra året för att skapa samarbetsbaserade smaker med fokus på kreativitet och kulturella kopplingar. Som en del av lanseringen kommer League of Legends-spelare att kunna tjäna begränsade emotes genom att slutföra en serie uppdrag inom spelet från 7 till 18 juni.

Direktlänk Dela Adweek fördjupade 7 juni

Global Natural and Organic Oral Care Products Market to Reach $5.7 Billion by 2030

Den globala marknaden för naturliga och ekologiska munvårdsprodukter uppskattas nå 5,7 miljarder dollar år 2030, enligt en rapport från Reportlinker.com. Marknaden värderades till 3,1 miljarder dollar 2022 och förväntas växa med en årlig tillväxttakt på 7,9% mellan 2022 och 2030. Den amerikanska marknaden uppskattas till 845,1 miljoner dollar medan Kina, världens näst största ekonomi, förväntas nå en marknadsstorlek på 1,5 miljarder dollar år 2030, med en årlig tillväxttakt på 13,7% mellan 2022 och 2030.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 juni

Globala marknaden för AI-produkter förväntas domineras av Asien

En nyligen publicerad rapport från Mr Accuracy Reports om den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) produkter förutspår att Asien kommer att dominera marknaden fram till 2030, tack vare ökad forskning, utveckling och tillverkning av AI-produkter i länder som Kina, Japan, Indien och Sydkorea. Rapporten ger en detaljerad analys av marknaden, inklusive historiska data från 2017 till 2020 samt prognoser fram till 2030. Bland de stora aktörerna som profilerats i studien finns Open AI, IBM, NEC, Nuance, Google, Microsoft Corp, Ipsoft, Rocket Fuel Inc och Fingenius Ltd.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 25 maj

Global Cloud Machine Learning Market Report 2020: Marknadsanalys fram till 2030

Global Cloud Machine Learning Market Report 2020 Market: 2022 har nyligen publicerats av Mr Accuracy Reports. Rapporten ger en banbrytande inblick i Cloud Machine Learning-marknaden och hjälper företagsstrateger att göra den bästa investeringsutvärderingen. Rapporten inkluderar detaljer om den historiska analysen av Cloud Machine Learning-marknaden från 2017 till 2020 samt den nuvarande marknadsstatusen och prognosanalys fram till 2030. Några av de stora aktörerna som profilerats i studien är Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix och Xeround. Asien och Stillahavsområdet förväntas dominera marknaden under prognosperioden på grund av ökat fokus på forskning, utveckling och tillverkning av Cloud Machine Learning i länder som Kina, Japan, Indien och Sydkorea.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 24 maj

Global maskininlärningsmarknad förväntas domineras av Asien och Stillahavsområdet fram till 2030

En ny rapport från Mr Accuracy Reports analyserar den globala maskininlärningsmarknaden och dess tillväxt fram till 2030. Rapporten tar upp historiska data från 2017 till 2020 och ger en prognos för marknaden fram till 2030. Asien och Stillahavsområdet förväntas dominera marknaden under prognosperioden, med Kina, Japan, Indien och Sydkorea som ledande länder inom forskning, utveckling och tillverkning av maskininlärning. Rapporten innehåller även information om marknadens segmentering, regional analys och hur COVID-19-pandemin har påverkat marknaden.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 24 maj

Maskininlärning inom verktygsmarknaden 2031: Insikter med nyckelinnovationer analys

En nyligen publicerad rapport från Mr Accuracy Reports ger en banbrytande inblick i maskininlärning inom verktygsmarknaden, vilket hjälper företagsstrateger att göra de bästa investeringsutvärderingarna. Rapporten inkluderar detaljer om den historiska analysen av maskininlärning inom verktygsmarknaden, med en tidslinje från 2017 till 2020, samt den nuvarande statusen och prognosanalysen fram till 2030. Bland de större aktörerna som profileras i studien finns Baidu, Hewlett Packard Enterprise Development LP, SAS Institute, Inc., IBM, Microsoft, Nvidia, Amazon Web Services, Oracle, SAP, BigML, Inc., Fair Isaac Corporation, Intel Corporation, Google LLC, H2o.AI, Alpiq och SmartCloud. Asien-Stilla havsområdet förväntas dominera marknaden under prognosperioden på grund av ökad fokus på forskning, utveckling och tillverkning av maskininlärning inom verktyg i länder som Kina, Japan, Indien och Sydkorea.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 23 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare