» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 135 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

S&P 500 är ett amerikanskt aktieindex som representerar de 500 största börsnoterade företagen i USA, baserat på deras marknadsvärde. Det är ett av de mest använda indexen för att mäta den amerikanska ekonomins prestanda och anses vara ett bra mått på den övergripande aktiemarknadens utveckling. S&P 500 sammanställs av Standard & Poor´s, ett amerikanskt företag som specialiserat sig på finansiell analys och kreditvärdering. Indexet används ofta av investerare och ekonomer för att jämföra olika investeringar och för att få en uppfattning om den allmänna marknadstrenden.

Senaste nytt kring S&P 500

AI förväntas driva aktiemarknaden och företagsvinster 2024

Aktiemarknaden har återhämtat sig 2023 efter en svår period föregående år, vilket syns i S&P 500-indexets 18% ökning. En del tror att S&P 500 nu är i en tjurmarknadsfas. Indexet har ökat med 27% sedan det nådde en botten 12 oktober 2022 och förväntas fortsätta uppåt 2024. S&P 500 förväntas testa nya höjder på grund av ökande företagsvinster, där artificiell intelligens (AI) väntas spela en central roll. Företag som Nvidia, Microsoft och Oracle har redan gynnats av AI. Intel kan också komma att dra nytta av AI, med aktien som redan har ökat med 69% under 2023. Wall Street är positiv till Intels framtid inom AI-chipmarknaden. Mizuho Securities uppgraderade nyligen Intel-aktien till köp från neutral och höjde prisprognosen till $50 från $37. Analytiker Vijay Rakesh tror att Intels kommande datacentrum och AI-chip som ska lanseras 2024 kan bli en drivkraft för företagets verksamhet. Intel förväntas lansera nya, snabbare chip 2024. Intel förväntar sig en 13% ökning i intäkterna 2024 till $56 miljarder, efter en beräknad minskning med 21% detta år. Företagets nettoresultat förväntas nästan fördubblas till $1,75 per aktie 2024. Detta indikerar att Intel-aktien kan behålla sin imponerande fart nästa år och ge mer uppsida till investerare. Men alla företag drar inte nytta av AI-adoption, som exempelvis Palo Alto Networks inom cybersäkerhetsindustrin.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 23 november

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq svajar efter rapporter från techjättar

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq framtidshandlade lägre efter timmar, trots starka resultatrapporter från AI-ledaren Nvidia. Nvidia, Microsoft, Advanced Micro Devices, Google-ägare Alphabet, Meta Platforms, Palantir Technologies och Super Micro Computer är alla i eller nära köpzoner. På tisdagen drog de stora indexen tillbaka något inför Nvidias rapport, medan småaktier såg större förluster. Aktiemarknadsrallyt ser fortfarande starkt ut, även om många ledande aktier är översträckta. Urban Outfitters, HP, Autodesk och dLocal rapporterade också resultat på tisdagskvällen.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 21 november

AI i rampljuset igen, Nvidia rapporterar kvartalsresultat

Artificiell intelligens är åter i rampljuset, denna gång med mänskligt drama kopplat till det. Nvidia, en tillverkare av kretsar, kommer att rapportera sina kvartalsresultat på tisdag. Nvidia-aktier, som har bidragit stort till S&P 500:s vinster i år, var också högre i senare handel. Bayer-aktier föll kraftigt efter att företaget meddelat att det stoppar en prövning för en experimentell hjärt-kärlmedicin. Aktier i Bristol Myers Squibb, som utvecklar en liknande drog, sjönk också. Vissa argentinska aktier noterade i USA hoppade efter att outsider Javier Milei vann Argentinas presidentval. Dollarn försvagades, med den kinesiska yuanen och den japanska yenen bland de största vinnarna mot greenbacken.

Direktlänk Dela The Wall Street Journal fördjupade 20 november

Nvidias intäktsrapport har stor inverkan på aktiemarknaden

Nvidia, en stor vinnare i satsningen på att artificiell intelligens (AI) är nästa stora sak inom teknik, kommer denna vecka att presentera sin intäktsrapport. Rapporten är av stor betydelse både för företagets investerare och för hela aktiemarknaden. Nvidia har sett en stor ökning i popularitet efter att OpenAI släppte sin ChatGPT-app. Företagets aktier har mer än tredubblats i år, vilket bidrar till en stor del av S&P 500:s 18% ökning.

Direktlänk Dela The Wall Street Journal fördjupade 20 november

AI-investeringar: Nvidia överträffar C3.ai

Trots att S&P 500 sjönk med 19% 2022 har det stigit med 18% hittills i år, främst drivet av framsteg inom artificiell intelligens (AI). En av de största vinnarna har varit C3.ai, vars aktie har stigit med över 160% i år. Trots detta har företagets ekonomiska resultat varit mindre imponerande, med en förlust per aktie på $0,56 under det första kvartalet 2024. Investeringar kan dock vara mer lönsamma i Nvidia, som kontrollerar 95% av marknaden för processorer som används i maskininlärning. Nvidia rapporterade en rekordomsättning på $13,5 miljarder under andra kvartalet 2024, en ökning med 101% jämfört med föregående år.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 november

Börsmarknaden förväntas öppna starkt, Nvidia och AI-företag i fokus

Dow Jones futures kommer att öppna på söndag kväll, tillsammans med S&P 500 futures och Nasdaq futures. Nvidias (NVDA) kommande rapporter är av stor betydelse för aktiemarknadsrallyt och en rad artificiell intelligens (AI) aktier. OpenAI:s avsättning av Sam Altman väcker ytterligare frågor för Microsoft och andra AI-aktier. Dessa inkluderar Microsoft (MSFT), Google moderbolag Alphabet (GOOGL), Meta Platforms (META), Palantir Technologies (PLTR) och Super Micro Computer (SMCI). Aktiemarknadsrallyt hade ännu en stark vecka, stöttat av tam inflation och fallande statsobligationsavkastningar. De stora indexen tog en paus mot slutet av veckan, men ville inte gå ner. En paus eller tillbakadragning kan vara konstruktiv, vilket låter vissa ledare skapa handtag eller andra ingångar. Nasdaq är på väg att gå in i en ´krafttrend´, kanske redan på måndag.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 18 november

AI-aktier att köpa och undvika: Amazon och Palantir Technologies

Wall Street förväntar sig starka vinster för att driva aktiemarknaden högre, med S&P 500 som har ett konsensusprismål på 5,038, vilket innebär en 14% uppgång under nästa år. Detta kan vara särskilt uttalat för aktier inom artificiell intelligens (AI) på grund av teknologins entusiasm. Amazon och Palantir Technologies är erkända ledare inom vissa delar av AI-värdekedjan, men Wall Street ser mycket olika på företagen. Amazon har ett medianpris på 12 månader på $175 per aktie, vilket innebär en 22% uppgång från dess nuvarande pris, medan Palantir har ett medianpris på 12 månader på $16 per aktie, vilket innebär en 19% nedgång från dess nuvarande pris.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 16 november

Aktiemarknaden fortsätter stiga men stänger av från onsdagens toppar

Dow Jones framtid var oförändrad över natten, liksom S&P 500 och Nasdaq. Palo Alto Networks och Cisco Systems dök sent på vägledning med Walmart och Alibaba på kran. Aktiemarknadsrallyt ökade till tisdagens breda, kraftfulla vinster men stängde av väl från onsdagens intradagshöjder. Skattkostnaderna studsade tillbaka efter att ha dykt på tisdagen. President Joe Biden träffade Kinas Xi Jinping nära San Francisco på onsdag. Microsoft avtäckte en in-house AI-chip onsdag, tillsammans med en driven av Arm Holdings-designer. Microsoft AI-chips kommer att hjälpa till att minska Dow titanens beroende av Nvidia.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 16 november

Dow Jones futures stiger, Microsoft AI-nyheter och Biden-Xi-möte i fokus

Dow Jones futures steg lätt efter timmar, tillsammans med S&P 500 futures och Nasdaq futures. Stora nyheter om Microsofts artificiella intelligens förväntas på onsdag, medan president Joe Biden ska möta Kinas president Xi Jinping. Aktiemarknadsrallyt visade breda, kraftfulla vinster på tisdagen efter att oktober CPI-inflationsrapporten svalnade mer än förväntat, vilket sänkte statsobligationsavkastningen. Flera aktier, inklusive MercadoLibre, Cloudflare, Amazon.com, Super Micro Computer och Toll Brothers, visade starka köpsignaler. Microsoft kommer att tillkännage sina senaste AI-framsteg vid sin Ignite 2023-händelse på onsdag, och det ryktas att de kan avslöja sin egen AI-chip för att minska sitt beroende av Nvidia.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 15 november

Morgan Stanleys investeringschef förutspår låg avkastning på aktiemarknaden

Morgan Stanleys investeringschef och huvudstrateg för amerikanska aktier, Mike Wilson, förutspår att S&P 500-indexet bara kommer att stiga med 2% till 4 500 under det kommande året. Trots att han missade många av sina mer pessimistiska prognoser 2023, är han fortfarande orolig för aktiemarknadens potential för avkastning framöver. Wilson menar att effekterna av flera års inflation och stigande räntor kommer att pressa ekonomin och företagens vinster 2024. Han pekade på traditionella defensiva aktier inom konsumentvaror och hälsovård, samt vissa tillväxtmöjligheter, särskilt inom AI, som potentiella investeringsalternativ.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 14 november

AI-mani på återkomst? Nvidia-aktien stiger för nionde raka sessionen

Aktien för chiptillverkaren Nvidia steg med mer än 1% under eftermiddagshandeln, vilket sätter aktien på väg mot en nionde raka session av vinster. Aktierna har ökat med nästan 20% under denna period och har mer än tredubblats hittills i år, vilket gör dem till den bästa presterande i S&P 500. Nvidia handlades nyligen för cirka $490 per aktie, inte långt från det all-time högsta stängningspriset på $493.55 satt 31 augusti.

Direktlänk Dela The Wall Street Journal fördjupade 13 november

Palantir ser ut att dominera inom AI efter stark Q3-rapport

Palantir, en Denver-baserad företag som specialiserar sig på stora dataanalys och artificiell intelligens (AI), är en av de mest polariserande aktierna på Wall Street. Trots att aktien upplevde en kortvarig status som en ´meme-aktie´ och kraschade spektakulärt, har den återhämtat sig något 2023, främst drivet av entusiasm kring AI. Efter en imponerande tredje kvartalsrapport ser Palantir ut att dominera inom AI. Aktiens nuvarande pris på cirka $18 är över 50% under dess toppar 2021. Under det senaste året har aktien varit så låg som ungefär $6 och så hög som $20. Palantir rapporterade sin fjärde kvartal i rad med positiv nettoinkomst under tredje kvartalet, vilket gör den berättigad till inkludering i S&P 500. Trots att aktien har haft en uppgång på nästan 200% hittills 2023, är det troligt att aktien är på väg mot en tillbakagång.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 november

S&P 500: bästa tidpunkten att köpa AI-aktier

S&P 500 har varit i rallyläge i år och har nu återgått till sin uppåtgående trend. Indexet steg nästan 6% under veckan som slutade den 3 november, vilket markerar dess bästa prestation för någon vecka hittills i år. Denna ökning har drivits av entusiasm kring potentialen för artificiell intelligens (AI). S&P 500 ligger nu bara 5% under sitt all-time high och många tror att det är redo att göra ett försök att nå rekordet. Två företag att hålla ögonen på är Apple och Amazon.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 november

ChatGPT: En välsignelse och en förbannelse för teknikledare

Framgången för ChatGPT har både positiva och negativa konsekvenser för teknikledare. Å ena sidan har det öppnat världens ögon för den tillsynes obegränsade potentialen hos generativ AI, ökat investeringar till underfinansierade FoU-team och drivit tekniken till toppen av styrelserummets agenda. Å andra sidan har det stört andra viktiga AI- och teknikprojekt, omfördelat resurser för att försöka hinna ikapp konkurrenterna och potentiellt skapat en enorm efterlevnadsbomb som kan explodera när som helst. Ironiskt nog, trots att generativ AI teoretiskt sett är tillgänglig för alla via ett chattgränssnitt eller ett enkelt API och ett kreditkortsnummer, har inte alla förstått antingen brådskan eller det mest fördelaktiga sättet att använda denna teknik.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 9 november

Explosion av börshandlade fonder inom artificiell intelligens

Antalet börshandlade fonder (ETF:er) inom artificiell intelligens (AI) har exploderat det senaste året. Stora teknikföretag kan ha lett den ursprungliga satsningen på AI, men nu ser kapitalförvaltare andra sektorer hoppa in i rymden. Global X ETFs, som förvaltar Global X Artificial Intelligence and Technology ETF och Global X Robotics and Artificial Intelligence ETF, har sett en ökning på 39% hittills i år. VettaFi, som driver indexet bakom ROBO Global Artificial Intelligence ETF, ser också att AI-handeln inte längre är begränsad till stora teknikföretag.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 9 november

Warren Buffetts Berkshire Hathaway investerar i AI-företag

Warren Buffett har lett investeringsbolaget Berkshire Hathaway sedan 1965. Under denna period har företaget haft en genomsnittlig årlig avkastning på 19,8%, vilket är det dubbla av S&P 500 indexets avkastning under samma period. Buffetts investeringsstrategi är att köpa aktier i lönsamma företag med stadig tillväxt, särskilt om de regelbundet returnerar pengar till aktieägarna och har starka ledningsteam. Artificiell intelligens (AI) är en teknologi som sannolikt kommer att påverka företag inom många branscher. Nedan följer en lista över fem av de bästa AI-aktierna i Berkshire Hathaways portfölj på 342 miljarder dollar: Coca-Cola, Amazon, Snowflake, Bank of America och Apple.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 7 november

Palantir Technologies kan nu inkluderas i S&P 500 efter en stark tredje kvartalsrapport

Dataanalys- och AI-specialisten Palantir Technologies har släppt sin mycket efterlängtade rapport för tredje kvartalet. Rapporten var enastående och visade att företaget gör stora framsteg inom AI, och utmanar nu stora teknikföretag som Microsoft, Alphabet och Amazon. Efter ännu ett kvartal av ökad lönsamhet är Palantir nu officiellt berättigat att inkluderas i S&P 500. Palantir har genererat totalt 148 miljoner dollar i nettointäkter under de senaste 12 månaderna. Företaget har också släppt en ny produkt, Artificial Intelligence Platform (AIP), och hävdar att det har upplevt en aldrig tidigare skådad efterfrågan sedan dess lansering.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 7 november

Generativ AI förväntas bli en industri värd 1,3 biljoner dollar, AMD och Super Micro Computer kan växa

Analytiker på Bloomberg förväntar sig att generativ artificiell intelligens (AI) kommer att bli en industri värd 1,3 biljoner dollar när företag utvecklar komplexa AI-baserade applikationer och infrastrukturen för att stödja dem. Advanced Micro Devices (AMD) och Super Micro Computer fokuserar på den senare delen av marknaden och kan njuta av imponerande tillväxt när möjligheterna växer. AMD:s aktier har stigit med hela 68% i år, i förväntan på en AI-driven ökning av dess intäkter och vinstpotential. Super Micro Computer, som säljer förbyggda servrar för att underlätta användningen av dessa chips för AI och andra datacenterarbetsbelastningar, har sett sina aktier stiga med 192% i år.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 6 november

Alphabet kan dra stor nytta av den kommande tjurmarknaden

Efter förra årets betydande marknadsnedgång har investerare äntligen anledning att jubla. S&P 500 har hoppat mer än 20% från förra årets björnmarknadsbotten, även om det för närvarande tar en paus innan det försöker sin nästa högre nivå. Alphabet, som är världsledande inom digital annonsering, var bland de som drabbades hårdast. Det finns dock tecken på att annonsutgifterna återhämtar sig från sin historiska torka. En av de största katalysatorerna för återhämtningen på aktiemarknaden i år har varit surr kring artificiell intelligens (AI). Alphabet har arbetat febrilt för att ta sin del av kakan.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 5 november

Skapar en maskininlärningsmodell för att förutsäga dagliga aktieavkastningar

Maskininlärning har blivit ett värdefullt verktyg för att förutsäga aktieavkastningar, vilket är en kritisk aspekt av investerings- och finansanalys. Denna artikel använder två exogena tidsserier relaterade till aktiemarknader för att förutsäga avkastningen på S&P 500. De två offentligt tillgängliga indikatorerna som kommer att användas är det mörka indexet (DIX) och gammaexponeringsindexet (GEX). Dessa indikatorer kommer att försöka förutsäga avkastningen på S&P 500-indexet, ett aktiemarknadsindex som anses vara ett av de viktigaste och mest representativa indexen för den amerikanska aktiemarknaden.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 2 november

Microsofts AI-tillägg Copilot kan generera över 10 miljarder dollar i årlig intäkt

Microsoft har börjat sälja sitt AI-tillägg Copilot till Office-programvaruprenumerationer för 30 dollar per person och månad. Piper Sandler-analytiker förutser att verktyget kan generera över 10 miljarder dollar i årliga intäkter fram till 2026. Detta inkluderar inte ytterligare verktyg som Microsofts Purview för datahantering. Microsofts modell antar att 18% av berättigade användare kommer att använda Copilot. Microsofts VD Satya Nadella berättade för analytiker att 40% av företagen i Fortune 100 använder Copilot i ett inbjudningsbaserat betalt tidigt tillgångsprogram.

Direktlänk Dela NBC Chicago fördjupade 1 november

Palantir och C3.ai: Två AI-aktier med olika framgång i aktiemarknaden

Förra året såg den sämsta aktiemarknadsprestationen sedan 2008, men det verkar som om vi äntligen har vänt ett hörn. S&P 500 har redan noterat vinster på upp till 28% sedan den nådde sin björnmarknadslägsta i oktober 2022. Det innebär att det enda som behövs för att sparka igång nästa tjurmarknad är ett nytt all-time high för indexet. Framstegen inom generativ artificiell intelligens (AI) och de enorma produktivitetsvinster det lovar hjälper till att driva uppgången. Palantir, ett företag som har varit en AI-innovatör i över två decennier, har redan levererat intäkter på över 1 miljard dollar under första halvåret 2023, upp 15% jämfört med föregående år. Å andra sidan har C3.ai, trots att det hävdar att ha över 40 nyckelfärdiga företags AI-applikationer, ännu inte levererat en enda kvartal av positivt kassaflöde eller vinster sedan dess börsintroduktion 2020.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 27 oktober

Innan AI blev mainstream var dataintegration och maskinlärning populära affärsprioriteringar. Men dessa tidiga AI-projekt krävde dedikerade datavetenskapsteam och saknade transparens. I dag är AI-teknik tillgänglig för massorna tack vare Generative AI (GenAI). Trots detta är många företag fortfarande efter i att utnyttja teknikens fulla fördelar. Företag bör tänka på värdet AI kan tillföra internt och för deras kunder innan de investerar i det. Säkerhetsrisker, ekonomiska risker och talangrisker är också viktiga att beakta vid AI-utveckling.

Unite.AI fördjupade 26 oktober

IBM och NXP Semiconductors: Undervärderade aktier inom artificiell intelligens

Många aktier inom artificiell intelligens (AI) har skjutit i höjden under året, men aktier i AI-specialisten NXP Semiconductors och sektorns veteran International Business Machines (IBM) har inte följt med i samma takt. Aktierna i NXP Semiconductors har endast ökat med 17% 2023 och IBM har faktiskt minskat något. Båda dessa AI-aktier anses vara utmärkta köp till rimliga aktiekurser just nu. IBM har en djuprotad historia inom AI och har tiotusentals patent inom sektorn. NXP Semiconductors är en ledande leverantör av edge computing-lösningar med en stark position inom fordonsdatorer och nästan monopol på NFC-chip i våra smartphones.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 22 oktober

Det finns blandade signaler på Wall Street nuförtiden, vilket får marknadsobservatörer att debattera tillståndet för den nuvarande återhämtningen. Trots detta har S&P 500 redan ökat med mer än 20% sedan björnmarknadens lägsta punkt i oktober, vilket är ett tecken på en kommande tjurmarknad. Microsoft är ett företag som har fortsatt att växa trots den värsta nedgången på mer än ett decennium. Trots en 39% ökning hittills i år tyder bevis på att företagets bästa dagar ännu inte har kommit. Microsoft har historiskt sett gjort nästan en tredjedel av sin omsättning från sitt mer personliga datordel, men den verksamheten har haft det svårt på senare år. På grund av pandemin blev det vanligt att arbeta hemifrån, vilket ledde till en ökning av efterfrågan på persondatorer (PC). Den resulterande marknadsmättnaden och den efterföljande ekonomiska nedgången har sedan dess påverkat tillväxten. Men det finns äntligen tecken på tillväxt. PC-leveranser förväntas öka med nästan 4% år över år 2024, enligt marknadsinformationsleverantören IDC.

The Motley Fool fördjupade 22 oktober

Teknikjättarnas återhämtning på börsen drivs av AI-investeringar

De sju största teknikföretagen på den amerikanska börsen, kända som ´The Magnificent Seven´, har återhämtat sig kraftigt efter ett ansträngande 2022 och har bidragit med nästan 65 procent av den årliga avkastningen hos S&P 500. Dessa företag inkluderar Amazon, Apple, Alphabet (Google), Meta, Microsoft, Nvidia och Tesla. Investeringar i artificiell intelligens (AI) har varit en stor drivkraft, särskilt för Nvidia. Men det finns oro för hur länge denna framgång kan fortsätta, särskilt med tanke på de höga förväntningarna inför kommande kvartalsrapporter.

Direktlänk Dela Borås Tidning fördjupade 17 oktober

Alphabet och Tesla: Vilket är det bättre AI-aktien att köpa idag?

Bland de företag som kämpar om att leda den nästa artificiell intelligens (AI) revolutionen, är Alphabet och Tesla två av de tydliga ledarna. Alphabet har lanserat sin egen generativa AI-chattbot, Bard, och har rullat ut AI-funktioner i produkter som Google Workspace och Google Cloud. Dess nya Pixel-smartphone drivs av AI-verktyg. Teslas primära användningsfall för AI kretsar kring dess fordon, främst autopilot, eller vad som kallas autonomi i branschen. Tesla använder också AI i robotik, och utvecklar en humanoid robot kallad Tesla Bot. Båda företagen har fokuserat på AI länge. Alphabet förvärvade det välrenommerade brittiska AI-labbet DeepMind för 10 år sedan och nyligen slogs det samman med sitt eget AI-labb, Google Brain. Tesla har även möjlighet inom AI med sin egen superdator Dojo, vilket kommer att sänka kostnaderna för att träna AI-modeller avsevärt. Vid jämförelse av värderingar handlar det om mer än bara tillväxtmöjlighet. Priset måste också vara rätt. Båda Alphabet och Tesla handlas till premium jämfört med S&P 500, men Tesla är dyrare av de två. Tesla är för närvarande värderat till ett pris-till-vinst-förhållande på 74, jämfört med Alphabet på 29. Men Tesla förväntas växa snabbare än Alphabet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 15 oktober

Amazons AI-strategi kan skapa värde för investerare

Analytiker på Bloomberg Intelligence tror att marknaden för generativ artificiell intelligens (AI) kan växa med en årlig genomsnittlig tillväxttakt på 42% till $1.3 biljoner under de närmaste tio åren. Nvidia har hittills gynnats mycket av denna trend genom försäljning av datorchips som används för att träna och köra dessa komplexa modeller. E-handelsjätten Amazon tar dock en annan väg genom att försöka bli molntjänstleverantören av val för AI-relaterade företag. Amazon lanserade 2022 ChatGPT och startade därmed en AI-kaplöpning bland ledande teknikinfrastrukturföretag som Alphabet, Microsoft och Amazon själva. Amazon investerade också $4 miljarder i AI-startupen Anthropic, en konkurrent till ChatGPT som fokuserar på forskning om AI-säkerhet och utveckling av språkmodeller.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 oktober

Meta Platforms aktie bryter igenom två inträdespunkter, optimism inför Q3:as rapport och spänning över ny teknik

Meta Platforms (META) aktie har brutit igenom två inträdespunkter på grund av analytikers optimism inför det kommande Q3-resultatet och spänning över ny teknik som presenterats av Facebook och Instagrams moderbolag, inklusive smarta glasögon med inbyggd AI-assistent. Meta-aktien har hittills 2023 stigit med 162% fram till fredagens stängning, vilket bara är överträffat av Nvidia (NVDA) i S&P 500. Ett par katalysatorer kan fortsätta att driva Meta-aktien högre, om det osäkra börsklimatet samarbetar. Meta´s Quest 3 virtual reality-headset, som är 40% tunnare än sin föregångare, kommer att börja säljas den 10 oktober. Meta´s Ray-Ban smarta glasögon, uppdaterade med en AI-assistent och byggda i partnerskap med EssilorLuxottica (ESLOY), kommer att finnas tillgängliga för $299 från och med den 17 oktober.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 9 oktober

Sociala medieföretaget Meta Platforms har stärkt sin position inom AI (artificiell intelligens) på senare tid. Aktien har stigit med 162% sedan årsskiftet, vilket är betydligt mer än S&P 500-indexets ökning på 12%. Analytiker ser ytterligare uppsida framöver. Meta, tidigare Facebook, äger sociala medieplattformar som Facebook, WhatsApp, Instagram, Messenger och den nyligen lanserade Threads. Meta försöker stärka och monetarisera dessa populära plattformar genom att använda generativ AI, vilket kan ge ökade intäkter och vinster under de kommande kvartalen. Verklighetslabbet, som arbetar med produkter och tjänster inom förstärkt och virtuell verklighet, har inte varit lönsamt för företaget. I andra kvartalet rapporterade det en rörelseförlust på 3,7 miljarder dollar. Men tack vare FoA-segmentet, som står för en stor del av företagets totala intäkter, kunde det rapportera en rörelsevinst på 13,1 miljarder dollar. I oktober kommer Meta att lansera sin blandade verklighetsheadset Quest 3 och en ny generation av Ray-Ban Meta smarta glasögon. Företaget planerar också att införliva generativa AI-klistermärken i sina meddelandeappar. Dessutom planerar det att utöka sin arbetsstyrka med fler tekniska roller för att navigera inom AI och metaverse-möjligheter. CFO Susan Li uppgav att företagets kapitalutgifter kan öka 2024.

TipRanks fördjupade 8 oktober

Cathie Wood förutspår en rebound för tillväxtaktier tack vare innovation

Cathie Wood, grundare och VD för Ark Invest, tror att tillväxtaktier är redo för en rebound trots påverkan av stigande räntor och ihållande inflation. Hon menar att innovation, särskilt inom artificiell intelligens, fungerar som en stark deflationär kraft. Trots att Woods flaggskeppsfond, Ark Innovation ETF, har haft svårt de senaste åren, börjar den nu återhämta sig med en ökning på nästan 25% hittills i år. Wood förutspår att flera teknologier, inklusive AI, robotik och energilagring, kommer att driva exponentiell tillväxt i framtiden.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 5 oktober

Tre AI-aktier att överväga i oktober: Opera, ASML och Amazon

Investeringar i artificiell intelligens (AI) kan vara attraktiva efter att S&P 500 sjönk med nästan 3% i september. Tre företag att överväga är Opera, ASML och Amazon. Opera har introducerat en AI-driven chatbot i sin webbläsare, vilket bidragit till 10 kvartal i rad med 20%+ tillväxt i intäkterna. ASML, som tillverkar utrustning för halvledarproduktion, kan gynnas av ökat behov av AI-chip. Trots en nedgång i inkomsterna har företaget planer på att tredubbla produktionen av sina maskiner till 2025-2026. Amazon, med sin omfattande e-handelsverksamhet och ledande position inom molntjänster, kan dra nytta av AI för försäljning och annonsering.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 3 oktober

OpenAI:s värdering kan tredubblas till $80-90 miljarder

OpenAI, skaparen av ChatGPT, förväntas genomföra en aktieerbjudande som skulle öka företagets värdering från ungefär $30 miljarder till någonstans mellan $80-90 miljarder. Syftet med erbjudandet är att tillåta anställda och andra befintliga aktieägare att monetarisera sina innehav. En av de största vinnarna från det kommande OpenAI-erbjudandet kommer att vara Microsoft, som äger 49% av OpenAI. Microsofts andel i OpenAI kommer att vara värd $40-45 miljarder efter erbjudandet, en ökning från den nuvarande nivån på cirka $15 miljarder.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 29 september

Microsoft har lättare att få tillgång till Nvidias AI-chip

Microsofts teknikchef Kevin Scott meddelade att företaget nu har lättare att få tillgång till Nvidias chip som driver artificiell intelligens än för några månader sedan. Marknaden för Nvidias grafikprocessorer (GPU) har öppnat upp något, vilket varit efterfrågat sedan Microsoft-backade OpenAI lanserade ChatGPT-chatboten förra året. Scott nämnde att det fortfarande är tätt, men det blir bättre varje vecka. Nvidia förväntar sig att öka sin tillgång varje kvartal genom nästa år. Microsoft planerar att börja sälja tillgång till Microsoft 365 Copilot till stora organisationer med prenumerationer på sin produktivitetsprogramvara i november.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 27 september

Meta Platforms, moderbolaget till Facebook och Instagram, förbereder sig för att presentera sin nya Quest 3-virtual reality-headset och nya generativa AI-verktyg på sin tvådagars Connect-konferens. Meta-aktien har hittills 2023 ökat med 150%, vilket endast överträffas av Nvidia i S&P 500. Bolaget har återställt förtroendet för sin digitala annonseringskapacitet och intäkterna verkar vara på väg upp igen. Meta förväntas också presentera flera generativa AI-chattrobotar med personligheter för att locka unga användare. Trots detta förväntas bolagets förluster öka år över år 2023 och växa ´betydligt´ igen 2024.

Investor´s Business Daily fördjupade 27 september

Apple ligger efter i generativ AI jämfört med Amazon och Microsoft, enligt Needham-analytiker

Needham-analytikern Laura Martin har nyligen meddelat att Apple ligger långt efter sina stora teknikjättar när det gäller generativ artificiell intelligens (AI), en teknik som står inför snabb adoption när den bredare AI-marknaden exploderar de kommande åren. Martin pekade specifikt på Amazon och Microsoft och förutspådde att båda molnföretagen skulle vara ´dubbelt så stora som Apple´ när allt har lagt sig. Amazon har imponerat på Wall Street med sin andra kvartalsrapport, medan Microsoft rapporterade solida finansiella resultat i det fjärde kvartalet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 23 september

Pinterest aktier stiger efter lansering av nya annonsverktyg

Pinterest Inc:s aktier hoppade 4% på tisdagen när företaget lanserade nya annonsverktyg, inklusive integrationer för Salesforce Inc:s Commerce Cloud och Adobe Inc:s Commerce native-applikationer, under sin investerardag. Pinterest diskuterade även sin pågående AI-utveckling. Enligt analytikern Rohit Kulkarni från Roth MKM har innovationstakten på Pinterest ökat under de senaste nio månaderna. Pinterest har lanserat nya annonsformat, shoppingverktyg och annonsörsverktyg. Pinterests aktie är upp 9% 2023, medan det bredare S&P 500-indexet har expanderat 15% i år.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 19 september

Alphabet och Taiwan Semiconductor föreslås som attraktiva aktier inför förväntad tjurmarknad

Aktiemarknaden har varit i återhämtningsläge sedan S&P 500-indexet nådde en lågpunkt den 12 oktober 2022, med en ökning på över 24% tack vare motståndskraftig ekonomisk tillväxt, svalnande inflation och en stark arbetsmarknad. Bank of America analytiker förväntar sig att S&P 500 kommer att nå 5 000-nivån nästa år, vilket skulle innebära en ökning på 12,4% från nuvarande nivåer. Detta är varför nu skulle vara en bra tid för investerare att lägga till Alphabet (GOOG -0,97%) (GOOGL -1,08%) och Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSM -1,10%) i sina portföljer - två företag som kan skjuta i höjden vid en tjurmarknad eftersom de är på väg att dra nytta av den växande adoptionen av artificiell intelligens (AI). Bloomberg Intelligence uppskattar att den generativa AI-marknaden kan uppnå en årlig tillväxttakt (CAGR) på 42% under nästa decennium, vilket genererar 1,3 biljoner dollar i intäkter 2032 jämfört med bara 40 miljarder dollar förra året.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 september

Dow Jones närmar sig nyckelnivå, Tesla och Intel imponerar

Dow Jones Industrial Average rörde sig nära en nyckelnivå när Intel (INTC) imponerade. Tesla (TSLA) sköt i höjden över en köppunkt när VD Elon Musk skröt om ´långsiktiga´ värdeskapare, inklusive AI. Meta Platforms (META) och Uber Technologies (UBER) imponerade också. Även en rad aktier försökte bryta ut i den positiva rörelsen. Duolingo (DUOL), Shell (SHEL) och Trane Technologies (TT) testade alla ingångar. Skattekostnaderna steg. 10-årsavkastningen steg 3 punkter till 4,29%, medan tvåårsavkastningen steg mindre än en punkt till 4,99%. Avkastningskurvan förblir inverterad. Edward Moya, senior marknadsanalytiker på Oanda, sa att aktierna stärktes på grund av en duvaktig artikel om räntehöjningar under helgen.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 11 september

Tesla toppar S&P 500 efter uppgradering från Morgan Stanley

Tesla var den ledande vinnaren i S&P 500 Index på måndagen efter att Morgan Stanley uppgraderade elbilsaktien och kallade den för ett toppval. Analytikern Adam Jonas blev mycket optimistisk om Tesla efter att ha tagit hänsyn till AI-potentialen från företagets superdator Dojo. Jonas sa att Tesla har byggt en specialdesignad AI ASIC-chip som kan fungera mer effektivt än de ledande allmänna chipp på marknaden till en bråkdel av kostnaden. Teslas aktier steg med 7,32% till en sex veckors högsta nivå på 266,85 dollar.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 11 september

Marknadsutsikter: Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq öppnar söndag, stora företagsnyheter framöver

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq futures öppnar på söndag kväll. Apple, Oracle och Adobe har stora nyheter framöver, medan Tesla, Roku och Shopify är stora innehav för Cathie Wood nära köppunkter. Börsmarknaden hade en tuff vecka, med alla stora index som föll under sina 50-dagars linjer och ett fredagsuppsving som svalnade. Apple kommer att avtäcka iPhone 15 och andra produkter på tisdag. Oracle släpper resultat på måndag kväll, med Adobe sent på torsdag. Bostadsaktier har haft ett stort 2023, men står inför problem på senare tid på grund av höga bolåneräntor. Arbetsdepartementet släpper augusti CPI-inflationsrapporten tidigt på onsdag. En UAW-strejk hotar på fredag, 15 september för General Motors, Ford Motor och Stellantis-enhet Chrysler utan ett arbetsavtal på torsdag kväll.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 9 september

Tre skäl till varför investerare bör undvika C3.ai

Aktierna i C3.ai, ett företag som fokuserar på artificiell intelligens (AI), har ökat med en imponerande 182% i år. Trots detta finns det tre skäl till varför investerare bör undvika detta företag. För det första har C3.ai en historia av att överge affärsprojekt och byta affärsstrategi för att följa investeringshypecykler. För det andra är företagets finansiella resultat svaga, med platt intäktsökning och ökande driftsförluster. Slutligen är företagets värdering mycket hög i förhållande till dess svaga prestanda, vilket gör det svårt att rättfärdiga aktiens nuvarande pris.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 7 september

ChatGPT:s portfölj hamnar på åttonde plats i Benzingas experiment

Vi är nu i vecka 18 av Benzingas serie ´Är ChatGPT en bättre finansiell rådgivare?´. Benzinga gav ChatGPT 10 000 dollar för att skapa en investeringsportfölj för att utmana Wall Streets tungviktare. Efter en volatil vecka hamnade ChatGPT:s portfölj på åttonde plats jämfört med andra portföljer som spårats sedan maj. Med bara åtta veckor kvar i denna halvårstävling står ChatGPT:s portfölj, som nådde sin topp i juli, inför en utmanande klättring för att prestera bättre än ledande fonder som Invesco QQQ Trust Series 1 QQQ och SPDR S&P 500 ETF Trust SPY.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 6 september

AI-optimism gynnar teknikjättarna

Optimism kring AI har drivit upp aktier detta år, med teknikjättar som de största vinnarna. Nasdaq Composite har stigit med 35% hittills i år medan S&P 500 har ökat med 18%. Trots en övervägande ´alla vinner´-mentalitet bland investerare, kommer AI:s uppgång förmodligen inte att gynna alla.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 5 september

AMD:s aktier stiger på grund av ökad försäljning av AI-chip

AMD:s aktier steg på tisdagen efter att företagets VD Lisa Su meddelade att det höga intresset för företagets AI-datacenter-chip har lett till ökad försäljning. Under Goldman Sachs’ Communacopia + Technology investerarkonferens i San Francisco meddelade Su att intresset för företagets AI-datacenter-hårdvara var ännu högre än hon hade rapporterat för en månad sedan. AMD:s aktier, som handlades till en liten förlust vid sessionens början på cirka $109, steg så mycket som 2% till en intradagshögsta på $111,45. Su noterade att datacenter inte bara behöver centrala processenheter, de behöver också grafikprocessenheter och ´fältprogrammerbara grindmatriser´.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 5 september

Aktiemarknaden drar tillbaka, oljepriserna stiger efter Saudiarabiens och Rysslands beslut att förlänga produktionsnedskärningarna

Aktiemarknaden drog tillbaka under den senaste timmen, med de stora indexen som fortfarande visar förluster i början av den förkortade semesterveckan. Brent-olja hoppade 1,8% till 90 dollar per fat och West Texas Intermediate 1,8% till 87,07 dollar per fat, efter att Saudiarabien meddelat att de kommer att förlänga sin oljeproduktionsnedskärning på 1 miljon fat per dag i ytterligare tre månader. Ryssland rapporterade också att de skulle förlänga produktionsnedskärningarna. Oljeaktierna steg på nyheterna. Dow Jones Industrial Average och S&P 500 båda sjönk 0,4%.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 5 september

September kan bli en stark månad för aktiemarknaden tack vare AI och Apple

September har traditionellt varit en utmanande månad för aktiemarknaden, med S&P 500 som oftare minskar än ökar. Men experter tyder på att detta år kan vara annorlunda. Trots historiska trender finns det flera faktorer som potentiellt kan öka investerarnas sentiment och driva vinster. En sådan faktor är spänningen kring artificiell intelligens (AI). AI-relaterade aktier, som Nvidia, Meta och Microsoft, har presterat exceptionellt bra i år, och potentialen för ytterligare tillväxt i sektorn är fortfarande outnyttjad. Apple´s kommande produkthändelse i september kan också fungera som en positiv katalysator.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 2 september

Dow Jones stiger medan S&P 500 och Nasdaq är oförändrade

Dow Jones Industrial Average steg med 0,3% inför arbetsdagens helg. Icke-jordbruks lönedata visade att arbetsmarknaden försvagades i augusti med en ökning av arbetslöshetsgraden till 3,8%. Ekonomiska tillägg var 187 000 jobb i augusti, men lönedata för juni och juli reviderades nedåt. Tillverkningsaktiviteten i augusti kom in över förväntningarna på 47, med inköpschefsindex på 47,9, även om det var lägre än julis 49. S&P 500 föll till dagens lägsta vid middagstid och ökade med 0,2% kl. 16.00 ET på fredag. Nasdaq gav tillbaka morgonvinster och var oförändrad vid stängningsklockan. Volymen var lägre på både NYSE och Nasdaq jämfört med samma tid på torsdagen.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 1 september

Nvidia-aktier når rekordhögt efter partnerskap med Google

Nvidias aktier steg med 4,2% på tisdagen och stängde på ett rekord, efter att chip-tillverkaren meddelat ett samarbete med Google som kan utöka distributionen av dess artificiella intelligens-teknologi. Aktien har nu stigit med 234% under 2023, vilket gör den till den bästa presteraren i S&P 500. Meta, Facebooks moderbolag, är andra i indexet, upp 148%. Nvidia´s verksamhet blomstrar eftersom dess grafikprocessorer används av molnföretag, statliga organ och startups för att träna och distribuera generativa AI-modeller. Genom partnerskapet med Google kommer Googles molnkunder att ha större tillgång till teknik som drivs av Nvidias kraftfulla H100 GPU:er.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 29 augusti

Nvidias framgång på AI-marknaden driver aktiekursen uppåt

Nvidia, ett företag mest känt inom spelvärlden, har blivit en drivkraft bakom börsuppgången i USA. Företagets aktiekurs har stigit med 222 procent i år, mycket tack vare övergången till att producera mikrochips för artificiell intelligens (AI). Nvidia, som främst är känt för sina grafikprocessorer, har blivit synonymt med det framväxande AI-fältet. Efterfrågan på företagets mikrochips har överträffat tillgången, vilket har skjutit Nvidia till framkant bland de hetaste amerikanska aktierna. Med en marknadsvärdering på över 1 biljon dollar har Nvidia överträffat S&P 500 med stor marginal. Investerares entusiasm för AI har också gett ett uppsving för andra teknikaktier, som Meta som upplevt en 144 procentig ökning i aktievärdet i år, och Nasdaq som växt med 31 procent. Men Nvidia förblir den mest eftertraktade AI-aktien på grund av sin centrala roll i generativ AI-teknologi. I det andra kvartalet rapporterade Nvidia en försäljningstillväxt på 101 procent jämfört med föregående år, vilket överträffade Wall Streets analytikers förväntningar. Dess omsättning hoppade från 6,7 miljarder dollar till 13,5 miljarder dollar. Företagets konsekvent starka prestationer tyder på att AI-guldruschen inte bara är en tillfällig trend utan en långsiktig tillväxtmöjlighet. Enligt Jacob Bourne, senioranalytiker på Insider Intelligence, har Nvidias hårdvara blivit nödvändig för den AI-drivna ekonomin. Frågan är nu om Nvidia konsekvent kan överträffa dessa höga förväntningar. Dock förväntas efterfrågan på generativ AI förbli stark de närmaste två åren när företag i allt högre grad använder applikationer som utnyttjar denna teknologi.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 25 augusti

Nvidia överträffar förväntningarna, ökar investerarnas intresse för AI

Nvidia (NVDA), en jätte inom datacenter och spel, ökar investerarnas intresse för artificiell intelligens. Nvidia slog återigen höga förväntningar och vägledde högre. Över två dussin analytiker höjde prisprognoserna på Nvidia-aktien efter rapporten. ´Investerare känner nu tydligt att denna AI-efterfrågan är lika verklig som någon tekniktrend vi sett de senaste 30 åren,´ skrev Wedbush-analytikern Dan Ives den 24 augusti. Ives hävdade att AI-utgifterna är verkliga och omvandlande, inte hype. Han nämnde Nvidia och Microsoft (MSFT) som nyckelaktörer. Tidigare i augusti avtäckte Nvidia sin nästa generations AI-superchip: GH200, som kommer nästa år. Nvidia utnyttjar den framväxande marknaden för generativ AI. Generativ AI kan skapa innehåll, inklusive skrivna artiklar, från enkla fraser genom att analysera stora mängder data. Det kan också skriva programmeringskod. Nvidia-aktien nådde en rekordhög nivå under dagen men slutade på sessionens lägsta nivåer. Nvidia förblir över det 21-dagars exponentiella glidande medelvärdet. Nvidia-aktien bröt en kortsiktig trendlinje den 21 augusti, och rensade även det kortsiktiga höga 452,68. Under normala omständigheter skulle någon av dessa rörelser tjäna som en tidig köppunkt. Men den negativa omvändningen för chip-aktien på torsdagen gör ett köp extremt riskabelt, och aktiemarknadens ´i korrigering´ status tar köp, för tillfället, av bordet. Den bredare marknaden försöker återhämta sig från en kraftig säljning, inklusive många andra chip- och AI-ledare. Nvidia har mestadels hållit upp bättre än tillväxtaktier i stort. Den relativa styrkelinjen har stigit till höjder med aktien, visar IBD MarketSmith-diagrammen. En stigande RS-linje betyder att en aktie presterar bättre än S&P 500. Det är den blå linjen i det visade diagrammet. NVDA gick med i det prestigefyllda IBD Leaderboard i februari på en inkomstgap-up. Det steg igen i maj på knockout-vinster och stark vägledning. Hittills i år har Nvidia-aktien skjutit i höjden med 223%, efter att ha kraschat 2022. NVDA tjänar en bästa möjliga IBD Composite Rating på 99. Med andra ord är Nvidia-aktien bland de bästa 3% av alla aktier när det gäller tekniska och grundläggande mätvärden. Investerare bör generellt fokusera på aktier med Comp Ratings på 90 eller till och med 95 och högre. Nvidia-aktien hamnar ofta på IBD 50, Big Cap 20 och Sector Leaders-listorna. IBD Stock Checkup-verktyget visar att NVDA har en relativ styrkerating på 99. Det innebär att den har presterat bättre än 99% av alla andra aktier under det senaste året. iShares PHLX Semiconductor ETF (SOXX) innehar både Nvidia-aktien och AMD-aktien. Nvidia´s EPS Rating är 93 av 99 och dess SMR Rating är ett A, på en skala från A till ett värsta E. EPS-ratingen jämför ett företags vinsttillväxt med andra aktier. Dess SMR Rating mäter försäljningstillväxt, vinstmarginaler och avkastning på eget kapital. Den 23 augusti levererade chipjätten ännu en stor beat-and-raise-rapport, drivet av dess datacenter-verksamhet. År över år ökade Nvidias vinst med 429% i Q2, medan försäljningen ökade med 101%. Det Santa Clara, Kalifornien-baserade företagets datacenterintäkter ökade med 171%. Datacenter-verksamheten inkluderar A100- och H100 AI-chips som behövs för AI-applikationer. För det nuvarande kvartalet vägledde Nvidia försäljningen till 16 miljarder dollar, upp 170%, och väl över uppskattningarna. ´En ny databehandlingsera har börjat,´ sade VD Jensen Huang i ett pressmeddelande. ´Företag över hela världen övergår från allmänt syfte till accelererad databehandling och generativ AI.´ För hela året förväntar sig analytiker nu att Nvidia-vinster ska återhämta sig med 216% när försäljningen hoppar 93%. Förra året sjönk Nvidia-vinster med 25% per aktie. Av 51 analytiker som täcker NVDA-aktien, betygsätter 47 den som ett köp. Fyra har ett håll och ingen har en sälj, enligt FactSet. Den fabless chipmakaren banade väg för grafikbehandlingsenheter, eller GPU:er, för att göra videospel mer realistiska. Den expanderar i AI-chips, som används i superdatorer, datacenter och läkemedelsutveckling. Nvidias GPU:er fungerar som acceleratorer för centrala processenheter, eller CPU:er, tillverkade av andra företag. Den arbetar på ´superdatorer´ som kombinerar sina egna CPU:er och GPU:er. Dessutom används Nvidia-chips för Bitcoin-gruvdrift och självkörande elbilar. Nvidia har gjort en stor satsning på metaverse-applikationer. Fabless chip-aktier inkluderar Qualcomm (QCOM), Broadcom (AVGO) och Monolithic Power Systems (MPWR). För närvarande rankas den fabless-gruppen som nr 20 av 197 branschgrupper. Fabless-företag designar maskinvaran medan tillverkningen outsourcas till ett tredje part-företag. För de bästa avkastningarna bör investerare fokusera på företag som leder marknaden och deras egen branschgrupp. På en grundläggande nivå är Nvidia redo för explosiv tillväxt. Vinster bör mer än tredubblas detta räkenskapsår, drivet av en boom i chipförsäljningen för datacenter och artificiell intelligens. Den fabless chipmakaren expanderar i andra tillväxtområden som automatiserade elbilar och molnspel också. Antagandet av metaverse och kryptovalutor kan ytterligare öka efterfrågan på Nvidia-chips. Men makroekonomiska osäkerheter och risk för global recession kvarstår. NVDA-aktien har gjort en massiv comeback, mer än tredubblats hittills 2023. Aktierna är i köpområdet från deras senaste breakout. Men övergripande marknadsförhållanden är inte gynnsamma för nya eller ytterligare inköp. Slutresultat: Nvidia-aktien är ett köp just nu, men bara i rent tekniska termer. Som ett chipföretag med exponering för topp tillväxtmarknader, är Nvidia alltid en att titta på.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 25 augusti

Teknikaktier tappar medan obligationsavkastningar stiger

En rally i stora teknikföretag svalnade när obligationsavkastningar steg, med handlare som väntade igenom kommentarer från en mängd tjänstemän vid Federal Reserve och väntade på Jerome Powells tal på fredag för ledtrådar om räntornas framtid. S&P 500 raderade vinster, medan Nasdaq 100 föll mer än 1%. Tvååriga statsobligationsavkastningar, som är mer känsliga för omedelbara politiska drag, svävade nära 5%. Megacap-utrymmet kom under press, med Tesla Inc. och Apple Inc. som sjönk minst 1,6%. Nvidia Corp. beskars en framsteg som skickade chipmakaren till en all-time high.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 augusti

Nvidia-aktien hoppar efter starka resultat, Dow Jones futures stiger

Dow Jones futures steg på torsdag morgon medan S&P 500 futures och Nasdaq futures steg när Nvidia (NVDA) aktien hoppade på resultat. Nvidia rapporterade starka intäkter, vilket har stora konsekvenser för andra chip- och AI-aktier, liksom för den växande marknadsrallyt. Snowflake (SNOW), Splunk (SPLK) och NetApp (NTAP) rapporterade också på onsdag kväll. Nvidia-aktien steg kraftigt över natten på intäkter. SPLK-aktien och Snowflake var också vinnare, medan NetApp sjönk något. Under tiden flyttade en mängd AI-relaterade namn också något till fast på Nvidia-intäkter. Dessutom har Boeing (BA) hittat ett nytt tillverkningsproblem med 737 Max som kan ha resulterat i hundratals felaktigt borrade hål. Boeing säger att de har en lösning.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 24 augusti

Nvidia-aktier stiger på förväntningar om stark framtid och AI-investeringar

Aktier i teknikföretaget Nvidia steg med 0,5% på onsdagen på grund av ökande förväntningar om att chipdesignern kommer att leverera en stark framtid och stärka marknaderna när den skördar fördelarna med tidiga investeringar i artificiell intelligens. Aktierna i det mest värdefulla chipföretaget hade kortvarigt nått en rekordhög nivå i föregående session, men slutade 2,8% lägre när marknaderna generellt sett sjönk. Aktien har stigit 14% under den senaste veckan och tredubblats i värde hittills i år.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 23 augusti

Nvidia förväntas kunna återuppliva USA:s aktiemarknad med stark kvartalsrapport

Teknikföretaget Nvidia förväntas ge USA:s aktiemarknad ett uppsving med sin kommande kvartalsrapport. Nvidia-aktier har tredubblats under 2023, vilket visar hur en återhämtning i megacap-aktier och entusiasm för affärspotentialen i AI har drivit S&P 500 till en 14% vinst i år. Nvidia har lett vinsterna bland den så kallade Magnificent Seven-gruppen av megacap-aktier, som också inkluderar Apple och Microsoft. Gruppens kollektiva ökning stod för ungefär två tredjedelar av S&P 500:s ökning fram till juli.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 23 augusti

Nvidia-aktier föll på tisdagen, suddade ut en initial vinst som tog chipstillverkaren till en intradagsrekord dagen före dess mycket efterlängtade vinst rapport. Aktierna öppnade högre och klättrade så mycket som 2,6% för att slå ett intradagsrekord på $481.87, men vände sedan nedåt och avslutade sessionen ned 2,8%. Ändå ligger aktien 12% högre från en lågpunkt tidigare denna månad och har stigit 212% detta år. Detta gör den till den största vinnaren bland S&P 500-indexets konstituenter. Nvidia står för nästan 3,1% av S&P 500, vilket innebär att aktiens rörelser kommer att ha bredare konsekvenser.

Fortune Media fördjupade 23 augusti

Nvidia-aktier når rekordhöjder inför kvartalsrapport

Nvidias aktiekurs nådde en rekordhög nivå på tisdagen på grund av förväntningar inför företagets kvartalsrapport. Nvidia, som dominerar marknaden för chipp som används för artificiell intelligens, har varit största mottagaren av AI-boomen. Aktien har stigit med cirka 19% från en två månaders låg nivå förra veckan. Analytiker förväntar sig att Nvidia kommer att rapportera en tillväxt på 110% i tredjekvartalets intäkter till 12,50 miljarder dollar. Företaget överträffade förväntningarna med mer än 50% i sin prognos för andra kvartalet i maj.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 23 augusti

Nvidia förväntas rapportera högre intäkter drivet av AI-applikationer

Investerare förväntar sig att chipdesignföretaget Nvidia ska rapportera kvartalsintäkter över förväntningarna på onsdag. Bolaget har gynnats mest av uppgången för ChatGPT och andra generativa AI-applikationer, som nästan alla drivs av dess grafikprocessorer. Nvidias aktier har nästan tredubblats i värde i år, vilket har lagt till mer än 700 miljarder dollar till företagets marknadsvärdering och gjort det till det första chipföretaget värt en biljon dollar. En stark rally i dess aktier innebär att Nvidia har litet utrymme för någon vinstrelaterad besvikelse.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 21 augusti

Nvidia överträffar alla andra teknikjättar med en aktieökning på 180% 2023

Efter förra årets nedgång på teknikaktiemarknaden har alla stora namn inom industrin återhämtat sig 2023. Men ett företag har överträffat alla: Nvidia. Driven av en över ett decennium lång försprång inom artificiell intelligens (AI) chip och mjukvara, har Nvidias aktier ökat med 180% i år, vilket slår varje annan medlem i S&P 500. Nvidia är nu värderat till över $1 biljon, vilket gör det till det femte mest värdefulla amerikanska företaget, endast bakom techjättarna Amazon, Apple, Microsoft och Alphabet. Nvidias kraftfulla H100-chip kostar runt $40 000 och köps upp av Microsoft och OpenAI i tusentals. Trots all denna framgång och tillsynes omättliga efterfrågan, är Nvidias aktiepris baserat på en mängd antaganden om tillväxt, inklusive fördubbling av försäljningen i kommande kvartal och nästan fyrdubbling av nettointäkterna detta räkenskapsår. Vissa investerare har beskrivit aktien som prissatt för perfektion.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 11 augusti

Investera i AI? Diversifierade ETF:er kan vara svaret

Artificiell intelligens (AI) har blivit mainstream sedan lanseringen av OpenAI´s ChatGPT i november 2022. För att dra nytta av AI:s potential behöver man inte välja en ledare ur mängden. Diversifierade ETF:er som innehåller AI-företag kan hjälpa dig att tjäna pengar på AI efterfrågan. Global X Robotics & Artificial Intelligence ETF (BOTZ) är en populär ETF som fokuserar på företag som potentiellt kan dra nytta av ´införandet och användningen av robotik och AI´. Men det verkar missriktat att inte inkludera Microsoft, Amazon, Meta och andra stora techföretag i en ETF som förmodligen har ett AI-fokus. Ett investering i en S&P 500 ETF kan vara precis den exponering en investerare behöver. S&P 500 ETF kan checka av många investeringsrutor på en gång.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 augusti

Amazon positionerad för framgång i AI-driven tjurmarknad

Investerarsentimentet har förbättrats avsevärt de senaste månaderna på grund av svalnande inflation, starkare än förväntad ekonomisk tillväxt och entusiasm kring artificiell intelligens (AI). S&P 500-indexet har stigit 18% hittills i år och är nu bara 6% från ett rekordhögt, punkten där en ny tjurmarknad definitivt börjar. Goldman Sachs säger att generativ AI kan lägga till 7 biljoner dollar till den globala ekonomin under det kommande decenniet. Amazon är särskilt väl positionerat för att dra nytta av denna trend och skapa värde för aktieägarna.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 augusti

AI revolutionerar arbetslivets framtid

Den virala lanseringen av ChatGPT-4, som använder en stor språkmodell för att skapa oöverträffade mänskliga svar, har fastställt vår inträde i artificiell intelligens era och öppnat dess revolutionära potential att omvandla arbetslivets framtid. AI är nu en nyckelfaktor för tillväxt på medellång sikt, inte bara genom kostnadsminskning, utan genom att kunna tillgå nya intäktspotentialer genom nya kundcentrerade produkter och tjänster. Finanstjänstesektorn vänder sig till AI för att leda sin omvandling. En nyligen genomförd Forbes-undersökning visade att 65% av ledarna ser AI-teknikerna som har en positiv inverkan på deras framtida verksamhet.

Direktlänk Dela Financial Times Adviser fördjupade 10 augusti

Super Micro Computers andelar faller efter svag prognos

Super Micro Computer Inc:s aktier sjönk i den förlängda sessionen på tisdag efter att företaget, som är inriktat på AI-försäljning, prognostiserade en svag utsikt med tanke på en förväntad utgiftsökning för att stödja artificiell intelligens-teknologi. För det första kvartalet uppskattar Super Micro justerade inkomster till 2,75-3,50 dollar på en omsättning av 1,9-2,2 miljarder dollar, medan Wall Street förväntar sig 3,21 dollar per aktie på en omsättning av 2,2 miljarder dollar. För året förväntar sig företaget en omsättning mellan 9,5 och 10,5 miljarder dollar, medan analytiker förväntar sig 9,88 miljarder dollar.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 9 augusti

Hedgefondsförvaltare satsar stort på Alphabet tack vare AI

Snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI) har väckt entusiasm bland investerare, med löfte om förbättrad arbetsproduktivitet i olika branscher. Analytiker förutsäger att AI kan automatisera upp till två tredjedelar av yrkena fram till 2030, vilket potentiellt kan fördubbla output från kunskapsarbetare. En del hedgefondsförvaltare satsar stort på Alphabet (GOOGL, GOOG) på grund av dess nära koppling till AI. Miljardärerna David Tepper, Bill Ackman och Chris Hohn har alla investerat en betydande del av sina portföljer i techjätten. Alphabets senaste Q2-rapport imponerade på Wall Street, trots ekonomisk osäkerhet som påverkar företagens utgifter för annonsering. Dessutom har Alphabets ansträngningar att kontrollera kostnaderna genom personalminskningar och andra åtgärder lett till en 14,8% årlig ökning i GAAP nettoinkomst, vilket visar företagets engagemang för att optimera sina verksamheter. Alphabets huvudsakliga tillväxtmotorer är digital annonsering och molnberäkning, men dess dotterbolag Waymo (självkörande bilar) och DeepMind (AI-forskning) håller också potential som framtida inkomstkällor.

Direktlänk Dela Weekly Blitz fördjupade 6 augusti

Tre aktier med potential att dra nytta av AI: AMD, Duolingo och Tesla

Artificiell intelligens (AI) är ett hett ämne 2023, med ett rekordantal S&P 500-företag som nämner AI i sina kvartalsrapporter. Tre aktier som är väl positionerade för att dra nytta av AI är Advanced Micro Devices (AMD), Duolingo och Tesla. AMD, som tillhandahåller halvledare för datacenter, spelkonsoler och persondatorer, har en stark position i kampen om AI-chipdominans. Duolingo, ett språkinlärningsprogram, använder AI för att skriva kursinnehåll och strukturera kurser. Tesla, en ledande aktör inom elbilar, kan revolutionera transportsektorn med AI-drivna självkörande fordon.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 3 augusti

Blandade resultat på börsen, AMD och Match Group rapporterar

Aktiemarknaden visade blandade resultat på tisdagen, med Dow Jones Industrial Average som visade relativ styrka jämfört med sina marknadsjämförande kollegor. Förluster för Nasdaq Composite och S&P 500 var dock blygsamma och knappt gjorde någon inbuktning i juli månads stora vinster. Efter börsens stängning rapporterade Advanced Micro Devices (AMD) sina senaste finansiella resultat, och aktieägare uppmuntrades generellt av vad halvledartillverkaren sa om sin verksamhet och framtida utsikter. Större vinster var i beredskap för aktieägare i Match Group, som också släppte sin kvartalsrapport.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 1 augusti

Ökad betoning på AI i företags andra kvartalsresultat

Företag som rapporterar sina andra kvartalsresultat har visat större betoning på artificiell intelligens (AI) jämfört med föregående kvartal. Bland S&P 500-företagen nämndes AI betydligt fler gånger under konferenssamtal som diskuterade resultat. Till exempel nämndes AI 58 gånger under Intels resultatpresentation, jämfört med 15 gånger i föregående konferens. Intels datacenter- och AI-verksamheter upplevde dock en försäljningsminskning med 15% i Q2. Företaget försöker nu komma ikapp konkurrenter som Nvidia på AI-chipmarknaden. Alphabet, Googles moderbolag, såg också en ökning i antalet omnämnanden av AI under analytikerkonferenssamtalen, med 62 omnämnanden jämfört med 52 tre månader tidigare. Microsoft observerade också en ökning i diskussioner om AI under sitt konferenssamtal, med 58 omnämnanden jämfört med 35 i föregående kvartal. Den ökade inriktningen på AI-projekt av olika företag speglar den optimistiska stämningen i Wall Street om potentialen med generativ AI och relaterade teknologier att förbättra tjänster och öka effektiviteten över flera branscher.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 1 augusti

Företag diskuterar AI mer under andra kvartalets intäktsrapporter

Företag som rapporterar sina andra kvartalsintäkter har talat mer om artificiell intelligens (AI) än under föregående kvartal. S&P 500-företag som ledde diskussionen om AI under kvartalsrapporter tidigare i år har överträffat sig själva i sina senaste samtal. Företag som Intel, Alphabet och Microsoft har ökat antalet omnämnanden av AI under deras kvartalsrapporter. Denna ökning speglar Wall Streets optimism om att använda generativ AI och relaterade teknologier för att erbjuda nya tjänster och förbättra effektiviteten inom olika branscher. Detta har bidragit till en 37% ökning av Nasdaq och en 20% ökning av S&P 500 i år.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 1 augusti

När OpenAI lanserade AI-chatboten ChatGPT för allmän användning den 30 november var S&P 500 värd 5 biljoner dollar mindre än nu, och ekonomin verkade vara på väg mot recession eller ihållande hög inflation. Nu ger teknikbakruset vika för en ny ´guldfeber´, menar Wedbush Securities analytiker Dan Ives. Ives tror att ChatGPT har öppnat dörren för ytterligare 1 biljon dollar i AI-relaterade utgifter under det kommande decenniet som inte fanns på Wall Streets radar. Enligt Goldman Sachs ekonomer kan generativ AI öka tillväxten av amerikansk arbetsproduktivitet med 1,5 procentenheter per år under ett decennium. Det skulle fördubbla den tröga 1,4-procentiga takten sedan 2005.

Investor´s Business Daily fördjupade 30 juli

AI-teknikens framsteg driver upp S&P 500, investerare rekommenderas att överväga indexfonder

S&P 500 har ökat med 19% i år, delvis tack vare framsteg inom generativ AI, en teknik som skapar innehåll och automatiserar affärsprocesser. AI förväntas förbättra arbetsproduktiviteten avsevärt, vilket påverkar företagens vinster och driver upp Wall Streets förväntningar. Analytiker förutspår att S&P 500 kommer att fortsätta stiga, vilket gör AI-aktier attraktiva. Investerare bör dock också överväga att skydda sig genom att investera i en S&P 500-indexfond, som Vanguard S&P 500 ETF. Fonden spårar prestandan för 500 stora amerikanska företag, vilket ger investerare en diversifierad exponering mot många av världens mest inflytelserika företag.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 30 juli

AI-boom kan höja aktiemarknaden, stora satsningar på Alphabet

Konstgjord intelligens (AI) förväntas leda till en ny era av arbetsproduktivitet genom att automatisera en mängd affärsprocesser. Goldman Sachs förutspår att två tredjedelar av yrkena delvis kan automatiseras med AI fram till 2030, vilket skulle kunna mer än fördubbla produktiviteten för kunskapsarbetare. Detta har hjälpt investerare att skaka av sig den lågkonjunktur som rått på marknaden. S&P 500 har stigit med 19% i år, vilket lämnar indexet bara 4% från ett rekordhögt. Vissa Wall Street hedgefondförvaltare satsar stort på Alphabet (GOOGL 2,46%) (GOOG 2,42%) på grund av dess koppling till AI, inklusive miljardärerna David Tepper och Bill Ackman, som har mer än 10% av sina portföljer investerade i företaget, och miljardären Chris Hohn, som har mer än 8% av sin portfölj i Alphabet-aktier.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 29 juli

Generativ AI förväntas öka produktiviteten och påverka ekonomin

När OpenAI lanserade AI-chattboten ChatGPT den 30 november ökade S&P 500 med mer än 3% och techaktier med AI-produkter steg kraftigt. Analytikern Dan Ives tror att ChatGPT kan öppna dörren till ytterligare 1 biljon dollar i AI-relaterade utgifter under det kommande decenniet. Generativ AI kan öka den amerikanska arbetsproduktiviteten med 1,5 procentenheter per år under ett decennium, förutspår Goldman Sachs ekonomer. Detta skulle fördubbla den senaste tidens svaga tillväxttakt på 1,4% sedan 2005. Global BNP kan växa med en extra 7 procentenheter, eller 7 biljoner dollar, under samma period.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 26 juli

Aktier stiger i väntan på Microsoft och Alphabets resultat

Aktier steg när handlare väntar på resultat från Microsoft Corp. och Alphabet Inc. för att mäta om all entusiasm kring artificiell intelligens kommer att rättfärdiga årets framsteg. S&P 500 är bara 5% bort från sin all-time high och många investerare räknar med resultat för att fatta beslut om vart de ska gå härifrån. Ungefär 170 företag i benchmarken ska lägga fram sina kvartalsnummer den här veckan, vilket representerar 40% av den totala marknadskapitaliseringen. Obligationer kom kort under press efter data som visade en ökning av konsumentförtroendet till en tvåårig höjd. S&P 500 steg för en tredje på varandra följande session, klättrar mot sitt högsta sedan april 2022. Nasdaq 100 presterade bättre, med Microsoft upp 1% och Alphabet lite förändrat.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 juli

Microsoft och Alphabets resultat kommer att testa investerares entusiasm för AI

Microsoft och Alphabet kommer att rapportera sina resultat på tisdag, då investerare letar efter tecken på att en rally i aktier kopplade till artificiell intelligens är berättigad. Frågan är om hypen kring artificiell intelligens, som har drivit upp techjättarnas aktiepriser till skyhöga nivåer de senaste månaderna, är berättigad eller om det är en annan bubbla på gång. Wall Street är djupt delad om AI-rallyt. Å andra sidan är Marko Kolanovic, JPMorgan Chases chefsmarknadsstrateg, inte övertygad om att tech-entusiasmen kommer att hjälpa marknaderna att undvika en kraftig nedgång i år.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 25 juli

Apple siktar på att bli konkurrent till OpenAIs ChatGPT med egen chatbot

Apple strävar efter att bli en framtida konkurrent till OpenAI:s ChatGPT med sin egen chatbot, som företagets ingenjörer har döpt till Apple GPT. Efter nyheten om att det Kalifornien-baserade företaget arbetade med generativ AI ökade dess marknadsvärde med 71 miljarder dollar. Nyheten om att Apple GPT är under utveckling ökade teknikjättens totala marknadsvärde till 3,12 biljoner dollar. Rapporten anger att en dags vinst motsvarar hela marknadsvärderingen av 390 andra S&P 500-företag. Trots att nyheten är offentlig finns det information som hävdar att Apple inte har en klar strategi för hur Apple GPT kommer att fungera för konsumenter.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 24 juli

AI driver återhämtning för amerikanska teknikföretag

Amerikanska teknikföretag började året i dvala, belastade av kostnader från överdrivet ivriga pandemianställningar och oro för effekterna av stigande räntor. Men sedan kom artificiell intelligens (AI) och teknikaktier och det blå-chip S&P 500-indexet har sedan dess fått lyft genom genombrott inom generativ AI. S&P 500 har ökat med 18,6% hittills 2023 medan tekniktunga Nasdaq composite har ökat med 35,7%. Fem av de största mottagarna av USA:s teknikåterhämtning rapporterar kvartalsresultat under de kommande två veckorna: Facebookägaren Meta, Google-moderbolaget Alphabet, Apple, Amazon och Microsoft. Chipmaker Nvidia, som rapporterade sina tremånadersresultat i maj, är emblem för återhämtningen och har blivit ett företag på 1tn dollar. Storteknik är en ”fackla” för aktieboomen kring AI, säger Dan Ives, VD på amerikanska finansbolaget Wedbush Securities, som förutspår att utgifterna för sådana företag kan nå upp till 800 miljarder dollar under nästa decennium. Microsoft, Amazon och Alphabet gynnas genom sina molntjänster, eftersom molntjänster används för att utbilda och driva generativa AI-modeller.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 23 juli

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq futures var oförändrade efter timmar. Marknadsrallyt nådde nya höjder på onsdagen efter att CPI-inflationsrapporten visade lägre siffror än förväntat, vilket minskade räntehöjningsfrykten. Nvidia och Microsoft, två jättar inom artificiell intelligens, gav köpsignaler på onsdagen, liksom AI-exponerade chipmakare Taiwan Semiconductor, Monolithic Power Systems och STMicroelectronics. Andra AI-spel som utlöste köp inkluderade kinesiska internetjättar Alibaba och Baidu samt Arista Networks. Delta Air Lines och Fastenal rapporterar tidigt på torsdagen.

Investor´s Business Daily fördjupade 12 juli

AI-boom kan driva S&P 500 och tillväxtaktier som Alphabet och Zoom

S&P 500 återhämtade sig med 15,9% under första halvåret 2023 efter en svag prestation föregående år. Wall Street-strateger tror att AI-boomen kommer att hålla den trenden levande. Goldman Sachs-analytiker Ryan Hammond tror att S&P 500 är undervärderad eftersom marknaden ännu inte fullt ut uppskattat den positiva effekten AI kommer att ha på ekonomin. Capital Economics-analytiker Thomas Mathews tror att entusiasmen för AI kan skicka S&P 500 till 6 500 fram till 2025, vilket innebär en ökning med 47% från nuvarande nivå. Två tillväxtaktier som kan hjälpa investerare att dra nytta av AI-boomen är Alphabet och Zoom Video Communications.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 juli

Industriella aktier överträffar S&P 500 under första halvåret 2023

Industrisektorn har haft starkast avkastning hittills under 2023, med en avkastning på 14,37%. Vissa aktier inom denna sektor har överträffat S&P 500, som har haft en vinst på cirka 16%. Några av de företag vars aktier har överträffat indexet med minst 15% hittills i år är Builders FirstSource Inc., Owens-Corning Inc., United Airlines Holdings Inc. och WESCO International Inc. Builders FirstSource Inc. har överträffat indexet med cirka 94,46% sedan årets början, medan Owens-Corning Inc. har slagit indexet med cirka 39,52% hittills i år. United Airlines har överträffat indexet med cirka 27,02% under de senaste sex månaderna och WESCO International har överträffat S&P 500 med cirka 25,72%.

Direktlänk Dela GuruFocus fördjupade 5 juli

Börsen närmar sig nästa rapportperiod med fokus på ränteutvecklingen

Börsen närmar sig nästa rapportperiod medan investerare fortsätter att fokusera på ränteutvecklingen. Karl Hedberg, aktiechef på Carnegie Private Banking, ger råd om hur han agerar framåt. Trots nedgång förra veckan är OMXS30 upp 9 procent sedan årsskiftet och amerikanska S&P 500 upp 14 procent. Det är dock främst stora, stabila företag som utmärkt sig. Små och medelstora företag har inte uppvisat samma styrka. Investerare bör vara försiktiga inför rapportperioden, särskilt med konsumentinriktade företag och skogssektorn.

Direktlänk Dela Carnegie fördjupade 5 juli

Stark tillväxt för teknikfonder under andra kvartalet

Under det andra kvartalet presterade tillväxtfonder med stark teknikvikt bäst bland de mest ägda aktiefonderna. Invesco QQQ, en passiv ETF som spårar ett index bestående av de 100 största icke-finansiella aktierna som handlas på Nasdaq-börsen, ökade med 15,3%, vilket lägger till dess 20,7% avkastning från första kvartalet och ger en avkastning på 39,2% hittills i år. Den största amerikanska passiva fonden, SPDR S&P 500 ETF, ökade med 8,7% under kvartalet, medan Vanguard Total Stock Market Index ökade något mindre, med 8,4%. Bland de största aktiva aktiefonderna presterade Fidelity Contrafund bäst, med en ökning på 12,3%.

Direktlänk Dela Morningstar fördjupade 5 juli

The Trade Desk-aktien stiger kraftigt tack vare teknikaktiers återhämtning

The Trade Desk, en digital annonspecialist, har haft ett starkt år 2023, med aktien upp 75%, vilket är fem gånger mer än S&P 500. Detta är en stor kontrast till föregående år då aktien sjönk med 51%. En återhämtning inom reklambranschen har bidragit till uppgången. Trots ekonomiska motgångar har The Trade Desk fortsatt att generera årlig tillväxt, även när konkurrenter har haft det svårt. Detta tyder på att företaget är väl positionerat för att dra nytta av marknadens återhämtning, samtidigt som det tar marknadsandelar från konkurrenter.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 30 juni

Aktiemarknadsinformation

De flesta aktiekursdata tillhandahålls av BATS. Amerikanska marknadsindex visas i realtid, förutom S&P 500 som uppdateras varannan minut. FactSet Research Systems Inc. äger rättigheterna till allt innehåll. Chicago Mercantile Exchange Inc. och dess licensgivare äger vissa marknadsdata. Dow Jones-varumärkesindex är egendom för DJI Opco, ett dotterbolag till S&P Dow Jones Indices LLC, och har licensierats för användning till S&P Opco, LLC. Rättvis värdering tillhandahålls av IndexArb.com. Marknadshelger och handelstider tillhandahålls av Copp Clark Limited.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 16 juni

Mark Zuckerberg återigen bland världens 11 rikaste

Mark Zuckerbergs förmögenhet nådde 100 miljarder dollar för första gången sedan februari 2022, vilket gör honom till världens 11:e rikaste person enligt Forbes beräkningar. Meta Platforms aktier, där Zuckerberg är VD och medgrundare, steg med 3% under dagen, vilket ökade hans förmögenhet med 3 miljarder dollar. Meta Platforms är moderbolaget till sociala medieplattformar som Facebook, Instagram och WhatsApp, samt virtual reality-grenen Oculus. Meta´s aktiekurs har stigit stadigt sedan den nådde en botten i november 2022, med en nästan 220% ökning.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 16 juni

AI-baserade kryptovalutor växer på grund av ökad efterfrågan på AI-chips

Den ökande efterfrågan på artificiell intelligens-chips, som nämndes i Nvidias rapport i slutet av maj, har stimulerat tillväxten av AI-baserade kryptovalutor. Den totala uppgången i S&P 500 och Nasdaq Composite, som drivs av Nvidia, har gett ett sentimentlyft till AI och big data-kryptovalutor. Äldre projekt som SingularityNET, The Graph, Fetch.ai, Injective och Artificial Liquid Intelligence har påverkats av det pågående amerikanska SEC-angreppet på kryptovalutor, men nya AI-baserade kryptoprojekt har förblivit i stort sett opåverkade. Ett exempel på ett nytt AI-baserat kryptovalutaprojekt är AltSignals.io, vars inhemska token ASI för närvarande är i förköpsskedet.

Direktlänk Dela Invezz fördjupade 8 juni

AI-fenomenet tar en paus och lämnar aktiehandlare i väntan på jobbrapport

Den artificiella intelligensfenomen som drev den senaste marknadsrallyet fortsatte att ta en paus, vilket lämnade aktiehandlare med liten uppmuntran att göra några stora satsningar på kvällen före den viktiga jobbrapporten. Aktier startade månaden i ett mycket snävt intervall, med S&P 500 fast nära sin nyckelnivå på 4 200. C3.ai Inc. sjönk 20% när AI-programvaruföretagets försäljningsutsikter inte levde upp till den investerarentusiasm som har sett dess aktiekurs mer än tredubblas i år. ´När en aktie - eller grupp av aktier - rally på ett kolossalt sätt under en kort tid, bör man förvänta sig att se några mycket betydande återdrag längs vägen´, sa Matt Maley, chefsmarknadsstrateg på Miller Tabak. ´Ibland är de djupa korrigeringarna långvariga, som vi såg efter att dotcom-bubblan sprack. Ibland varar de bara några veckor och följs av nya, mycket starka rallyn som tar aktierna ännu högre.´ Anställningstillväxten på amerikanska företag förra månaden överträffade alla prognoser och visade en hållbar arbetsmarknad som fortsätter att stödja ekonomin. Den månatliga jobbrapporten på fredag, som inkluderar offentliga löner, kommer att ge ytterligare inblick i vilken riktning arbetsmarknaden är på väg. Prognosmakare förväntar sig att regeringens rapport visar en minskning av anställningstakten. Representanthuset antog skuldtaks-lagstiftning som utarbetats av president Joe Biden och talman Kevin McCarthy som skulle införa begränsningar för statliga utgifter till valet 2024 och avvärja en destabiliserande amerikansk standard. Lagstiftare från båda parter gick samman för att godkänna räkningen onsdag kväll och skickade åtgärden till senaten för övervägande. I andra företagsnyheter sjönk Macy´s Inc. efter att ha sänkt sin vinstprognos. Salesforce Inc. föll efter att programvaruföretaget gav en tråkig prognos för försäljning. Dollar General Corp. sjönk efter att rabattåterförsäljaren sänkte sin årliga vinstprognos. Nordstrom Inc. ökade efter att varuhuskedjans kvartalsintäkter och vinst kom in något före prognoserna.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 juni

Warren Buffetts framgångsrika investeringsstrategi

Warren Buffett, en av de första hedgefondförvaltarna, startade sin hedgefond 1956 med 105 100 dollar i startkapital. Då kallades de inte hedgefonder utan ´partnerskap´. Buffett tog 25% av alla avkastningar över 6%. Mellan 1957 och 1966 återvände Warren Buffetts hedgefond 23,5% årligen efter att ha dragit av Warren Buffetts 5,5 procentenheter årliga avgifter. S&P 500 Index genererade en genomsnittlig årlig sammansatt avkastning på endast 9,2% under samma 10-årsperiod. Buffetts främsta strategi för att bygga förmögenhet är att generera höga avkastningar i intervallet 20% till 30%.

Direktlänk Dela Insider Monkey fördjupade 28 maj

Nvidia Corp är nära att nå en marknadsvärdering på 1 biljon dollar, vilket skulle göra företaget till det nionde någonsin att uppnå detta. Detta beror på ökad efterfrågan på processorer som kan accelerera datorer tack vare den ökade populariteten för AI. AI-relaterade aktier har ökat kraftigt, med exempelvis iShares Robotics and Artificial Intelligence ETF som ökat med nästan 21%. Företag som NVIDIA har ökat med 166%. AI har potential att bli den mest betydelsefulla tekniska utvecklingen sedan internet, men det är viktigt att vara försiktig när man investerar i AI-relaterade aktier.

Forbes Media fördjupade 28 maj

Fejkad explosion påverkar aktiemarknaden

En fejkad bild av en explosion nära Pentagon spreds på sociala medier och fick tillfälligt USA:s aktiemarknad att sjunka, i vad som kan vara det första fallet av en AI-genererad bild som påverkar marknaden. S&P 500 sjönk med cirka 0,3% när bilden började cirkulera. När det kom fram att bilden var en bluff återhämtade sig indexet snabbt. Bland de Twitterkonton som spred bilden fanns den ryska statliga nyhetskanalen RT och finansnyhetssajten ZeroHedge. Båda raderade senare sina tweets med bilden och bekräftade att den var falsk. Det har spekulerats i att bilden skapades med hjälp av AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 maj

S&P 500 överstiger 4 200-nivån tack vare AI

S&P 500 har överträffat 4 200-nivån, med fokus på den senaste milstolpen som uppnåtts tack vare artificiell intelligens (AI). Enligt Goldman Sachs har AI potential att öka produktiviteten med 1,5% per år och öka S&P 500:s vinster med 30% eller mer under det kommande årtiondet. Men det finns utmaningar i den nuvarande marknadsmiljön. Kapitalkostnaden har ökat med över 5% på en Federal Funds basis, och kreditmarknaderna har stramats åt på grund av den senaste ´mini bankkrisen´. Den relativa prestandan mellan S&P 500 och S&P Equal Weight Index är på sin lägsta nivå sedan marknadstoppen den 4 januari 2022. Det tyder på att den nuvarande rallyt drivs av endast några få stora kapitalbolag.

Direktlänk Dela Beststocks fördjupade 20 maj

AI-utveckling driver börsuppgång

Nyliga framsteg inom artificiell intelligens (AI) ger en skjuts åt aktiemarknaden, med S&P 500:s 9% rally i år drivet av några stora aktier, inklusive Microsoft, Google-ägaren Alphabet, Nvidia, Apple och Meta Platforms. Cirka 25% till 50% av vinsterna tillskrivs surrandet kring AI, enligt Jessica Rabe, medgrundare av DataTrek Research. Genom att ta bort de 20 aktier som ägs av AI-relaterade börshandlade fonder från S&P 500 skulle indexets prestanda minska med ungefär 10 procentenheter, vilket skulle sätta aktierna i negativt territorium för året, enligt en analys av Societe Generale.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 20 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare