» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 127 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Utrikesdepartementet, även kallat ´State Department´ på engelska, är en avdelning inom en regering som ansvarar för att hantera och främja landets utrikespolitik och internationella relationer. Detta inkluderar att upprätthålla diplomatiska förbindelser med andra länder, skydda medborgarnas intressen utomlands, främja handel och kulturella utbyten samt samarbeta med internationella organisationer. Utrikesdepartementet leds ofta av en utrikesminister som är medlem i regeringens kabinett och rapporterar direkt till stats- eller regeringschefen.

Senaste nytt kring State Department

Debatt om gränser för AI-kontrollerade drönare

Några länder vill införa juridiska begränsningar för robotkrigföring, men stora makter som USA är motståndare. USA, Kina och andra länder gör snabba framsteg i utvecklingen av ny teknik som kan förändra krigföringens natur genom att överlåta liv- och dödsbeslut till autonoma drönare utrustade med AI-program. Denna utsikt oroar många regeringar så mycket att de försöker rikta uppmärksamheten mot den med förslag i FN om att införa juridiskt bindande regler för användning av vad militärerna kallar dödliga autonoma vapen. USA, Ryssland, Australien, Israel och andra har alla argumenterat att ingen ny internationell lag behövs för tillfället.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 21 november

USA:s utrikesdepartement lanserar sin första AI-strategi

USA:s utrikesdepartement ser artificiell intelligens (AI) som nyckeln till att omvandla sina data till diplomatiska insikter. Den 9 november släppte departementet sin första företagsstrategi för AI. Strategin reflekterar utrikesminister Antony Blinkens fokus på att modernisera och utöka rollen för USA:s diplomati för att fokusera på framväxande teknikfrågor. Strategin fokuserar också på hur AI kan hjälpa departementets Center for Analytics att ge mer realtidsinsikter till sina diplomater över hela världen. Bland dess mål är att utveckla en arbetsstyrka som omfamnar AI-teknologi.

Direktlänk Dela Federal News Network fördjupade 20 november

USA:s ledarskap inom AI diskuteras i senatens utrikeskommitté

USA:s senator Jim Risch, rangordnande medlem i senatens utrikeskommitté, höll ett öppningsanförande vid en hörning om USA:s ledarskap inom artificiell intelligens (AI) i en era av strategisk konkurrens. Vittnen inkluderade Nathaniel Fick, ambassadör vid stora vid State Department´s Bureau for Cyberspace and Digital Policy, och Dr. Matthew Graviss, chef för data och artificiell intelligens vid State Department. Risch betonade vikten av att USA och dess allierade leder utvecklingen av transformerande teknologier och de standarder som styr dem, samt behovet av att förbereda för hur motståndare som Ryssland, Iran och särskilt Kina försöker använda AI.

Direktlänk Dela United States Senate Committee on Foreign Relations fördjupade 15 november

Kinas president uppmanar till gemensam säkerhet i cyberrymden

Kinas president Xi Jinping uttalade sig på onsdagen om potentiella risker kopplade till artificiell intelligens (AI) och menade att dessa är utmaningar som länder bör hantera tillsammans. Detta kommer i skuggan av Kinas strikta kontroll över yttrandefriheten på internet. Xi uppmanade till gemensam säkerhet i cyberrymden istället för konfrontation och uttryckte sitt motstånd mot ´cyberrymdens hegemoni´. Han sa att Kina är redo att ´främja den säkra utvecklingen av AI´ med genomförandet av Global AI Governance Initiative, ett förslag som lanserades av den kinesiska regeringen förra månaden.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 8 november

Teknikstartföretag Shield AI försöker sälja Pentagon på AI

Shield AI, ett teknikstartföretag, har redan en drönare som drivs av artificiell intelligens som används av den israeliska militären. Men att övertyga Pentagon om att omfamna tekniken är en stor utmaning. Företaget, som skapades av bröderna Tseng 2015, värderas nu av riskkapitalinvesterare till 2,7 miljarder dollar. Företaget har 625 anställda i Texas, Kalifornien, Virginia och Abu Dhabi. Shield AI är ett av flera startföretag som visar potentialen i banbrytande teknik för att revolutionera krigföringsteknik och hjälpa USA att behålla sin militära fördel över Kina. Företaget och andra som Anduril Industries, Autonodyne, EpiSci och Merlin Labs utvecklar nya och kraftfullare sätt för Pentagon att samla in och analysera information och agera på den.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 6 november

Joe Biden utfärdar USA:s första regelverk för artificiell intelligens

USA:s president Joe Biden har utfärdat en exekutiv order för att skapa landets första regelverk för artificiell intelligens (AI). Order omfattar flera departement, men handelsdepartementet, under ledning av handelssekreterare Gina Raimondo, kommer att spela en central roll. Handelsdepartementet krävs att utveckla vägledning för innehållsautentisering och vattenmärkning för att tydligt märka AI-genererat innehåll. Dessutom måste AI-utvecklare dela säkerhetstestresultat med den amerikanska regeringen innan de gör sina system tillgängliga för allmänheten.

Direktlänk Dela The Boston Globe fördjupade 30 oktober

Silicon Valley-organisation påverkar AI-politik i Washington

En rapport publicerad i Politico avslöjar hur organisationen Open Philanthropy, som stöds av Silicon Valley-miljardärer och har band till ledande AI-företag som OpenAI och Anthropic, utövar inflytande i Washington. Open Philanthropy finansierar löner för över ett dussin AI-fellows som arbetar i centrala kongresskontor, federala myndigheter och inflytelserika tankesmedjor där de direkt påverkar AI-politiken. Kritiker befarar att detta kommer att avleda kongressen från mer omedelbara regler som skulle binda teknikföretagens händer. Open Philanthropy-finansierade fellows arbetar även vid Department of Homeland Security, Department of Defense, State Department och i House Science Committee och Senate Commerce Committee, båda involverade i utvecklingen av AI-regler.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 17 oktober

Silicon Valley-stödd organisation finansierar AI-forskare i kongressen

Organisationen Open Philanthropy, som finansieras främst av miljardären Dustin Moskovitz och hans fru Cari Tuna, finansierar lönerna för över ett dussin AI-forskare i kongressen, federala myndigheter och inflytelserika tankesmedjor. Forskarna, som är inblandade i förhandlingar som kommer att forma Capitol Hills planer för att reglera AI, är nära kopplade till ett inflytelserikt nätverk som uppmanar Washington att fokusera på teknikens långsiktiga risker. Kritiker befarar att detta kommer att avleda kongressen från mer omedelbara regler som skulle binda teknikföretagens händer.

Direktlänk Dela Politico fördjupade 13 oktober

Amerikanska utrikesdepartementet använder AI för att avklassificera diplomatiska kablar

Amerikanska utrikesdepartementet har använt en artificiell intelligens (AI) och maskininlärningsverktyg för att avklassificera diplomatiska kablar från 1997. Verktyget, som har kostat cirka 400 000 dollar att utveckla och träna, bedöms vara 97% lika exakt som människor för att avgöra om ett dokument ska avklassificeras. Verktyget har nu blivit en fullt fungerande del av departementets 25-åriga avklassificeringsprogram. Eric Stein, biträdande assistentsekreterare för Office of Global Information Services, beskrev detta som den första proaktiva offentliggörandet av tidigare klassificerade register med hjälp av maskininlärning och AI.

Direktlänk Dela Federal News Network fördjupade 10 oktober

Oklar information om Washington State Department of Natural Resources i Ellensburg

Artikeln innehåller ingen relevant information att sammanfatta. Den nämner endast Washington State Department of Natural Resources i Ellensburg, men ger ingen ytterligare information om vad som händer där.

Direktlänk Dela KIMA CBS fördjupade 8 september

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare