» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 151 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Utrikesdepartementet, även kallat ´State Department´ på engelska, är en avdelning inom en regering som ansvarar för att hantera och främja landets utrikespolitik och internationella relationer. Detta inkluderar att upprätthålla diplomatiska förbindelser med andra länder, skydda medborgarnas intressen utomlands, främja handel och kulturella utbyten samt samarbeta med internationella organisationer. Utrikesdepartementet leds ofta av en utrikesminister som är medlem i regeringens kabinett och rapporterar direkt till stats- eller regeringschefen.

Senaste nytt kring State Department

Yrkesarbetare i hög efterfrågan i New York City

För de som söker karriärer inom yrkesområden är möjligheterna blomstrande och det är osannolikt att det kommer att ändras inom överskådlig framtid. Det finns en intressant divergens på arbetsmarknaden just nu, säger ekonomen Cory Stahle på jobbsökmotorn Indeed.com. Efterfrågan på yrkesarbetare inom områden som bygg och tillverkning, hälso- och sjukvård, säkerhet och så vidare har hållit uppe och till och med växt sedan pandemin. Lönen för kvalificerade jobb, när du har slutfört lärlingsfasen, är inte heller dålig. I New York City är särskilt snickeri, bygg, byggnadsunderhåll och reparation, transport, infrastruktur och servicetjänster (tänk frisörer) särskilt heta, enligt New York State Department of Labor. Många yrken kommer sannolikt att ersättas av AI de kommande åren. Och medan vissa jobb, som de som innehas av revisorer, kundtjänstproffs, finansiella underwriters och paralegals, kan påverkas kraftigt och negativt av AI, kommer efterfrågan på yrkesarbetare att störas mindre, säger Stahle. Det är inte bara att lönen är bra, utan också att arbetet är givande. Här är ett urval av de hetaste jobben inom yrkesområden i New York City.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 19 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

USA och Kina håller stängda dörrar möte i Genève om AI-säkerhet

USA:s och Kinas sändebud samlades i Genève för stängda dörrar samtal på tisdagen för att diskutera de potentiella riskerna som framväxande artificiell intelligens (AI) teknologier utgör. Diskussionerna, initierade av presidenterna Joe Biden och Xi Jinping 2023, syftar till att underlätta öppen dialog mellan de två globala supermakterna om den snabbt framväxande tekniken. Mötet ses som ett avgörande steg för att förstå Beijings inställning till AI, särskilt eftersom Kina har varit relativt tystlåtna om sin inställning till tekniken.

Direktlänk Dela Thepipanews.com fördjupade 17 maj

Identitetshantering och informationssäkerhetsnyheter för veckan den 28 mars

Redaktörerna har sammanställt en lista över de mest anmärkningsvärda nyheterna inom identitetshantering och informationssäkerhet för veckan som började den 28 mars. Bland de nämnda leverantörerna finns U.S. State Department, SydeLabs och UiPath. U.S. State Department har erbjudit en belöning på upp till 10 miljoner dollar för information om ´Blackcat´ ransomware-gänget som attackerade UnitedHealth Groups tekniska enhet. Zscaler, Inc. har släppt sin 2024 AI Security Report. AI-ledda säkerhetsstartföretaget SydeLabs har höjt 2,5 miljoner dollar i en seed-finansieringsrunda. Observe, Inc. har avslutat en serie B-finansieringsrunda på 115 miljoner dollar. UiPath har meddelat att UiPath Automation Cloud Public Sector har uppnått auktoriserad status i Federal Risk and Authorization Management Program (FedRAMP).

Direktlänk Dela Solutions Review fördjupade 29 mars

AI för att stärka USA:s diplomati för 2000-talets utmaningar

Scowcroft Center for Strategy and Security lanserade 2022 ett projekt, finansierat av Dataminr, för att anpassa USA:s diplomati till 2000-talets utmaningar. Projektet fokuserade på teknikens roll i diplomatin, särskilt artificiell intelligens (AI). 2023 höll centret en workshop med experter för att diskutera AI:s utmaningar och möjligheter inom diplomatin. USA behöver stärka sin diplomati för att framgångsrikt navigera i den strategiska konkurrensen med rivaler som Kina och Ryssland. AI kan hjälpa USA:s utrikesdepartement att bli mer smidigt i sin diplomati och bättre positionera det för att försvara USA:s nationella intressen.

Direktlänk Dela Atlantic Council fördjupade 14 mars

Övervakning av sociala medier och AI: hot mot privatliv och demokrati

FBI, Department of Homeland Security (DHS) och polisavdelningar runt om i landet granskar och analyserar människors onlineaktivitet, vilket sannolikt kommer att öka med utvecklingen av generativ AI. Dessa program har ofta få skydd och övervakar ofta sociala och politiska rörelser, särskilt de som involverar minoritetsgrupper. Polisen begränsar inte övervakningen till offentliga inlägg, exempelvis skapade Memphis polis ett falskt Facebook-konto för att samla information från Black Lives Matter-aktivister. Trots tvivel på effektiviteten av bred sociala medierövervakning fortsätter regeringen att samla in, använda och behålla sociala medierdata.

Direktlänk Dela Just Security fördjupade 3 januari

Sudanesisk hackargrupp tar på sig ansvaret för störningar i OpenAI´s chattbot

En hackargrupp med rötter i Sudan har påstått sig vara ansvarig för flera nyligen inträffade störningar av AI-chattboten ChatGPT, som ägs av OpenAI. Gruppen anklagar chattboten för att avhumanisera palestinska röster och åsikter och har även riktat kritik mot Tal Broda, som de anklagar för att stödja folkmord. OpenAI har inte kommenterat anklagelserna. Hackarna har dessutom pekat ut OpenAI och ChatGPT som huvudmål på grund av företagets kopplingar till Israel. OpenAI har inte kommenterat den senaste störningen men har bekräftat att en attack i november var ett planerat målinriktat angrepp.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 18 december

Debatt om gränser för AI-kontrollerade drönare

Några länder vill införa juridiska begränsningar för robotkrigföring, men stora makter som USA är motståndare. USA, Kina och andra länder gör snabba framsteg i utvecklingen av ny teknik som kan förändra krigföringens natur genom att överlåta liv- och dödsbeslut till autonoma drönare utrustade med AI-program. Denna utsikt oroar många regeringar så mycket att de försöker rikta uppmärksamheten mot den med förslag i FN om att införa juridiskt bindande regler för användning av vad militärerna kallar dödliga autonoma vapen. USA, Ryssland, Australien, Israel och andra har alla argumenterat att ingen ny internationell lag behövs för tillfället.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 21 november

USA:s utrikesdepartement lanserar sin första AI-strategi

USA:s utrikesdepartement ser artificiell intelligens (AI) som nyckeln till att omvandla sina data till diplomatiska insikter. Den 9 november släppte departementet sin första företagsstrategi för AI. Strategin reflekterar utrikesminister Antony Blinkens fokus på att modernisera och utöka rollen för USA:s diplomati för att fokusera på framväxande teknikfrågor. Strategin fokuserar också på hur AI kan hjälpa departementets Center for Analytics att ge mer realtidsinsikter till sina diplomater över hela världen. Bland dess mål är att utveckla en arbetsstyrka som omfamnar AI-teknologi.

Direktlänk Dela Federal News Network fördjupade 20 november

USA:s ledarskap inom AI diskuteras i senatens utrikeskommitté

USA:s senator Jim Risch, rangordnande medlem i senatens utrikeskommitté, höll ett öppningsanförande vid en hörning om USA:s ledarskap inom artificiell intelligens (AI) i en era av strategisk konkurrens. Vittnen inkluderade Nathaniel Fick, ambassadör vid stora vid State Department´s Bureau for Cyberspace and Digital Policy, och Dr. Matthew Graviss, chef för data och artificiell intelligens vid State Department. Risch betonade vikten av att USA och dess allierade leder utvecklingen av transformerande teknologier och de standarder som styr dem, samt behovet av att förbereda för hur motståndare som Ryssland, Iran och särskilt Kina försöker använda AI.

Direktlänk Dela United States Senate Committee on Foreign Relations fördjupade 15 november

Kinas president uppmanar till gemensam säkerhet i cyberrymden

Kinas president Xi Jinping uttalade sig på onsdagen om potentiella risker kopplade till artificiell intelligens (AI) och menade att dessa är utmaningar som länder bör hantera tillsammans. Detta kommer i skuggan av Kinas strikta kontroll över yttrandefriheten på internet. Xi uppmanade till gemensam säkerhet i cyberrymden istället för konfrontation och uttryckte sitt motstånd mot ´cyberrymdens hegemoni´. Han sa att Kina är redo att ´främja den säkra utvecklingen av AI´ med genomförandet av Global AI Governance Initiative, ett förslag som lanserades av den kinesiska regeringen förra månaden.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 8 november

Teknikstartföretag Shield AI försöker sälja Pentagon på AI

Shield AI, ett teknikstartföretag, har redan en drönare som drivs av artificiell intelligens som används av den israeliska militären. Men att övertyga Pentagon om att omfamna tekniken är en stor utmaning. Företaget, som skapades av bröderna Tseng 2015, värderas nu av riskkapitalinvesterare till 2,7 miljarder dollar. Företaget har 625 anställda i Texas, Kalifornien, Virginia och Abu Dhabi. Shield AI är ett av flera startföretag som visar potentialen i banbrytande teknik för att revolutionera krigföringsteknik och hjälpa USA att behålla sin militära fördel över Kina. Företaget och andra som Anduril Industries, Autonodyne, EpiSci och Merlin Labs utvecklar nya och kraftfullare sätt för Pentagon att samla in och analysera information och agera på den.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 6 november
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Joe Biden utfärdar USA:s första regelverk för artificiell intelligens

USA:s president Joe Biden har utfärdat en exekutiv order för att skapa landets första regelverk för artificiell intelligens (AI). Order omfattar flera departement, men handelsdepartementet, under ledning av handelssekreterare Gina Raimondo, kommer att spela en central roll. Handelsdepartementet krävs att utveckla vägledning för innehållsautentisering och vattenmärkning för att tydligt märka AI-genererat innehåll. Dessutom måste AI-utvecklare dela säkerhetstestresultat med den amerikanska regeringen innan de gör sina system tillgängliga för allmänheten.

Direktlänk Dela The Boston Globe fördjupade 30 oktober

Silicon Valley-organisation påverkar AI-politik i Washington

En rapport publicerad i Politico avslöjar hur organisationen Open Philanthropy, som stöds av Silicon Valley-miljardärer och har band till ledande AI-företag som OpenAI och Anthropic, utövar inflytande i Washington. Open Philanthropy finansierar löner för över ett dussin AI-fellows som arbetar i centrala kongresskontor, federala myndigheter och inflytelserika tankesmedjor där de direkt påverkar AI-politiken. Kritiker befarar att detta kommer att avleda kongressen från mer omedelbara regler som skulle binda teknikföretagens händer. Open Philanthropy-finansierade fellows arbetar även vid Department of Homeland Security, Department of Defense, State Department och i House Science Committee och Senate Commerce Committee, båda involverade i utvecklingen av AI-regler.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 17 oktober

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare