» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 331 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Sundar Pichai är en indisk-amerikansk affärsman och ingenjör, född 12 juli 1972 i Chennai, Indien. Han är mest känd för sin nuvarande roll som VD för Google och dess moderbolag Alphabet Inc. Pichai började arbeta på Google 2004 och har haft en rad ledande befattningar inom företaget, inklusive ansvar för produkter som Google Chrome, Gmail och Android. Han blev VD för Google 2015 och VD för Alphabet 2019. Pichai är känd för sin ledarskapsstil och fokus på innovation, och är en av de mest inflytelserika personerna inom teknikindustrin.

Senaste nytt kring Sundar Pichai

Google pausar bildgenerering med Gemini AI efter kontrovers

Google har meddelat att de tillfälligt stoppar möjligheten för Gemini AI att generera bilder av människor. Detta efter kontroverser kring felaktigheter i AI-genererade historiska bilder. Kontroversen uppstod när bilder genererade av Gemini AI skildrade specifika vita figurer, som USA:s ´grundande fäder´ och nazistiska tyska soldater, som ´personer av färg´. Google medgav att Gemini erbjuder felaktigheter i vissa historiska bildgenereringsframställningar. Företaget arbetar nu för att åtgärda problemen med Gemini´s bildgenereringsfunktion.

Direktlänk Dela AP7AM fördjupar idag
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Google lanserar nya affärsplaner för att förbättra monetiseringen av AI-verktyg

Google lanserar nya affärs- och företagsplaner som integrerar Gemini, dess kraftfulla familj av AI-modeller, i Google Workspace. Detta är ett strategiskt drag för att förbättra monetiseringen av sina AI-verktyg. Genom att integrera Gemini i Google Workspace siktar Google på att erbjuda avancerade AI-möjligheter till företag, vilket potentiellt kan låsa upp nya inkomstkällor och stärka dess position på den konkurrenskraftiga AI-marknaden. Google lanserar även Gemma, en familj av öppen källkods-AI-modeller för utvecklare, vilket presenterar en möjlighet att konkurrera med Metas erbjudanden och locka nya molnanvändare.

Direktlänk Dela Ukraine Business Journal fördjupar idag

Grundaren och VD:n för Perplexity AI, Aravind Srinivas, har varit aktiv på sociala medier sedan företaget samlade in över $70 miljoner i januari från investerare som NVIDIA och Jeff Bezos. Perplexity AI, som lanserades offentligt 2023, har över 10 miljoner aktiva användare per månad, varav över 1 miljon är från Indien. Företaget har nyligen bekräftat partnerskap med Sarvam AI och Slack, och planerar att bygga strategiska partnerskap med hårdvaruleverantörer. Trots konkurrens från Google, jobbar Perplexity AI för att bli standardalternativet för sökmotorer hos tjänsteleverantörer.

Analytics India Magazine fördjupar idag

Före detta Google-anställd delar omständigheterna kring hans uppsägning

En tidigare Google-anställd, Alex Cohen, har delat information om hur han blev uppsagd från teknikjätten. Cohen arbetade med algoritmer för Gemini AI-modellen. Han förlorade plötsligt tillgången till Hangouts och Google Drive, varefter hans chef meddelade honom att han hade blivit sparkad. Cohen kommer att få 12 månaders avgångsvederlag och planerar att bestämma vad han ska göra härnäst. Detta inträffar samtidigt som Google VD Sundar Pichai meddelat att fler uppsägningar kan vara möjliga eftersom företaget behöver göra ´svåra val´ för att skapa utrymme för investeringar.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupar idag

Google lanserar affärs- och företagsplaner för Gemini i Google Workspace

Alphabet´s Google lanserar affärs- och företagsplaner för att använda Gemini, dess mest kraftfulla familj av artificiell intelligens (AI) modeller, i Google Workspace. Detta kan hjälpa teknikjätten att bättre monetarisera sina AI-verktyg. Google meddelade även lanseringen av sin Gemma-familj av öppen källkods AI-modeller för utvecklare, vilka kan konkurrera med Metas öppna källkodsmodeller och hjälpa Google att få nya molnanvändare.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade igår

Google DeepMind lanserar ny AI-modell: Gemma

Bara månader efter att Google DeepMind avtäckt Gemini, sin mest kapabla AI-modell hittills, har det London-baserade labbet släppt dess kompakta avkomma: Gemma. Gemma, döpt efter det latinska ordet för ´ädelsten´, är en ny familj av öppna modeller för utvecklare och forskare. Gemma finns i två storlekar - 2 miljarder och 7 miljarder parametrar. Varje modell har släppts med förtränade och instruktionstunna varianter. Google hävdar att Gemmas prestanda överträffar Meta´s Llama 2. Google har också släppt ett nytt verktyg för ansvarsfull generativ AI tillsammans med modellerna.

Direktlänk Dela The Next Web fördjupade igår

Kapitalister investerar miljarder i AI trots inbyggda motsättningar i kapitalismen

Kapitalister investerar miljarder i artificiell intelligens (AI) i hopp om att skapa ekonomisk tillväxt. Trots detta finns det ingen teknologisk lösning på kapitalismens grundläggande motsättningar, och investeringsfesten kommer oundvikligen att följas av en baksmälla. Trots AI:s kraft, förhindrar marknadens anarki att nya teknologier når sin fulla potential. McKinsey och Co. uppskattar att AI kan lägga till $4.4tn till världens BNP årligen, medan Goldman Sachs förutser att AI kan driva 7 procent tillväxt i världens BNP och öka produktivitetstillväxten med 1,5 procentenheter under 10 år. Trots detta är ingen av de nämnda AI-företagen lönsamma.

Direktlänk Dela In Defence of Marxism fördjupade igår

Google lanserar Gemini 1.5, en kraftfullare AI-modell

Google har lanserat Gemini 1.5, en förbättrad version av sin AI-modell. Gemini 1.5 kan hantera omkring 700 000 ord eller 30 000 kodrader, vilket är 35 gånger mer än vad Gemini 1.0 Pro kan bearbeta. Den kan också analysera upp till 11 timmars ljud eller en timme video på olika språk. Google CEO Sundar Pichai påpekade att modellen visar dramatiska förbättringar jämfört med Gemini 1.0 Ultra, samtidigt som den använder mindre beräkningskraft. Gemini 1.5 har en ´long-context breakthrough´, vilket innebär att den kan ha upp till 1 miljon tokens i produktion, jämfört med 32 000 tokens för Gemini 1.0 Pro.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade igår

Google erbjöd anställd 300% löneökning för att behålla dem

Google, ett av världens största företag, erbjöd en gång en anställd en löneökning på 300% i utbyte mot deras lojalitet. Detta avslöjades av Arvind Srinivas, VD för det amerikanska startup-företaget Perplexity AI, under Big Technology-podcasten. Enligt Srinivas var personen som fick löneökningen medlem i ´sökteamet´ och hade ingen direkt koppling till företagets artificiella intelligensavdelning. Detta kommer samtidigt som Google VD Sundar Pichai varnade anställda för fler jobbkutt och sade att företaget behöver göra ´tuffa val´ för att skapa kapacitet för framtida investeringar.

Direktlänk Dela Diligent Media Corporation fördjupade i förrgår

Google introducerar ´Gemini Business´, en omfattande AI-modell för Workspace-användare

Google har nyligen introducerat ´Gemini Business´, en omfattande AI-modell designad för att betydligt förbättra förmågorna för Workspace-användare. Gemini representerar Googles mest avancerade AI-modell, med målet att sätta nya standarder för AI:s tillämpning i affärs- och utvecklingsmiljöer. Sundar Pichai, VD för Google och Alphabet, betonade AI:s roll i att driva innovation, kunskap och produktivitet på global skala. Gemini är optimerad i tre versioner: Ultra, Pro och Nano, anpassade till olika uppgifter och effektivitetsnivåer. Modellen presterar bättre än människor i många benchmark, vilket visar exceptionella förmågor i att förstå och generera text, bilder, ljud och kod.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade i förrgår

Google döper om sin chatbot Bard till Gemini och lanserar Gemini Advanced

Google har meddelat att deras chatbot Bard nu kommer att kallas Gemini. Företaget har också lanserat Gemini Advanced, den största versionen av deras språkmodell Gemini, tillsammans med två nya mobilappar för att interagera med modellen. När Google först släppte sin Gemini-modell 2023 kom den i tre storlekar: Nano, Pro och Ultra. Google avslöjade också att Pro-versionen skulle vara modellen som drev Bard, och ersätta PaLM. Nu har Google döpt om Bard till Gemini och meddelat att Ultra-modellen kommer att släppas som Gemini Advanced och kommer att vara tillgänglig som en del av deras Google One AI Premium-plan. Gemini-modellerna kommer snart att finnas tillgängliga i Googles produkter som för närvarande har Duet AI, en samarbetsinriktad AI-assistent. Google har också släppt två nya metoder för att komma åt Gemini via mobila enheter.

Direktlänk Dela InfoQ fördjupade i förrgår

Google omdöper sin Bard chatbot till Gemini och lanserar avancerade Gemini-modeller

Google har meddelat att deras Bard chatbot nu kommer att kallas Gemini. Företaget introducerade också lanseringen av Gemini State-of-the-art, den senaste versionen av deras Gemini-språkmodell, tillsammans med två nya mobilapplikationer för interaktion med modellen. När Google ursprungligen lanserade sin Gemini-modell 2023, kom den i tre storlekar: Nano, Pro och Ultra. I detta senaste tillkännagivande döpte Google om Bard till Gemini, för att reflektera chatbotens ´uppdrag´ att ge tillgång till deras ´mest kapabla familj av modeller´. Företaget tillkännagav också att Ultra-modellen kommer att lanseras som Gemini Advanced och kommer att vara tillgänglig som en del av deras Google 1 AI Premium-plan.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade i förrgår

Google genomför stora uppsägningar trots rekordvinster och ökad AI-satsning

Google har initierat stora uppsägningar inom flera av sina team, inklusive Voice Assistant, hårdvara, teknik och annonsförsäljning. Detta markerar en fortsättning på teknikindustrins trend mot att minska arbetskraftskostnaderna. Uppsägningarna har påverkat hundratals anställda inom Voice Assistant-enheten, hårdvaruteam ansvariga för Pixel, Nest och Fitbit-produkter, och en betydande del av det förstärkta verklighetsteamet (AR). Detta är en del av Googles bredare ansträngning att effektivisera verksamheten och anpassa resurserna till dess mest betydande produktproriteter. Enligt The Verge, är det totala antalet uppsägningar i tusentals. Detta kommer vid en tidpunkt då Googles moderbolag, Alphabet Inc., rapporterade rekordvinster i slutet av januari. Företaget rapporterade 20,4 miljarder dollar i nettoinkomst i Q4.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade i förrgår

Google erbjöd anställd 300% löneökning för att förhindra övergång till Perplexity AI

Under en nyligen sändning av Big Technology Podcast avslöjade Aravind Srinivas, VD för Perplexity AI, att Google en gång erbjöd en anställd en chockerande 300 procent löneökning för att avskräcka dem från att byta jobb till Perplexity AI. Anställd som fick den betydande löneökningen var medlem i Googles ´sökteam´ och hade ingen direkt inblandning i dess AI-avdelning. Detta kommer mitt i nyligen arbetsnedskärningar på Google, med VD Sundar Pichai som varnar anställda för fler kommande uppsägningar.

Direktlänk Dela Zee News fördjupade 20 februari

Google utvecklar nytt stort språkmodell kallat Gemini 1.5

Google utvecklar ett nytt stort språkmodell kallat Gemini 1.5, vilket är en förbättring jämfört med dess föregångare genom att bearbeta olika datatyper. Modellen använder en ´blandning av experter´-modell för effektivitet och har ett större kontextfönster. Google, som ägs av moderbolaget Alphabet, Inc., meddelade att den första versionen av denna teknik, Gemini 1.5 pro, kommer att släppas snart för tidig testning. Nyheten kommer bara två månader efter att Google avtäckte den ursprungliga Gemini, som är tänkt att vara ett svar på OpenAI:s GPT-4 och andra stora språkmodeller som skapas av startups och stora teknikföretag.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 19 februari

Google byter ut AI-appen Bard mot kraftfullare modell Gemini

Google har bytt ut sin generativa AI-app Bard mot en ny, kraftfullare AI-modell kallad Gemini. Gemini kommer i tre storlekar och används för att driva den kostnadsfria versionen av appen som tidigare hette Bard. Gemini Ultra, den största modellen, har förmågan att hantera mycket komplexa uppgifter och har presterat bättre än GPT-4, AI-modellen under OpenAI:s mest avancerade version av ChatGPT, på de flesta jämförelser. Google erbjuder nu Gemini Advantage, som använder Ultra LLM, via en månadsabonnemang på 19,99 dollar i USA. Trots framgången med Gemini är det osäkert hur stor den ekonomiska effekten kommer att bli för Alphabet på kort sikt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 19 februari

Google erbjöd 300% löneökning för att behålla anställd

Sökmotorjätten Google erbjöd en gång en anställd en 300% löneökning som planerade att byta jobb till Perplexity AI. Detta avslöjades av Aravind Srinivas, VD för Perplexity AI, i Big Technology Podcast. Srinivas, som är alumner från IIT-Madras, belyste hur långt stora teknikjättar är villiga att gå för att behålla sina anställda. Han nämnde också att företag i teknikindustrin ofta riktar in sig på de med höga löner som inte bidrar proportionellt till produktiviteten. Förra månaden varnade Google VD Sundar Pichai anställda för fler jobbkutt.

Direktlänk Dela Connectgujarat.com fördjupade 19 februari

Google höjer löner för att behålla talanger, men varnar för framtida uppsägningar

Aravind Srinivas, VD för Perplexity AI, berättade nyligen i Big Technology Podcast att Google är villiga att höja lönerna med upp till 300% för att behålla sina begåvade anställda. Trots att den anställde var en del av Googles sökteam och inte AI-divisionen, valde företaget att öka hans erbjudande för att förhindra att han lämnade. Samtidigt uttryckte Srinivas oro för uppsägningar inom tekniksektorn. Han avslöjade att företag ofta riktar in sig på de med högre löner och de som är mindre produktiva. Under 2024 har uppsägningar resulterat i tiotusentals arbetslösa, med tekniksektorn ensam som eliminerade 32 000 positioner. Googles VD, Sundar Pichai, har varnat anställda för ytterligare jobbreduktioner.

Direktlänk Dela NewsX fördjupade 19 februari

Google erbjöd 300% lönehöjning för att behålla anställd från Perplexity AI

Google försökte avskräcka en anställd från att gå över till Perplexity AI genom att erbjuda en löneökning på 300%, enligt Perplexity AI:s VD Aravind Srinivas. Anställd som fick denna betydande löneökning var från ´sökteamet´ och var inte direkt involverad i AI-divisionen. Srinivas diskuterade också uppsägningarna i teknikbranschen och noterade att företag riktar in sig på högavlönade individer som kanske inte bidrar proportionellt till produktiviteten. Google har sedan 10 januari avskedat över tusen anställda över olika avdelningar.

Direktlänk Dela Startup News fördjupade 19 februari

Google lanserar Gemini 1.5 för utvecklare och företag

Endast två månader efter lanseringen av Gemini-modellerna och två dagar efter att ha tillkännagivit utvidgningen av dess tillgänglighet till fler länder, har Google släppt Gemini 1.5 denna vecka och gjort den tillgänglig för utvecklare och företagsanvändare för första gången, innan den lanseras offentligt för alla konsumenter. Gemini 1.5 Pro-versionen erbjuder jämförbar kvalitet med 1.0 Ultra-versionen med lägre resursförbrukning, skriver Sundar Pichai, VD för Google. Gemini 1.5 Pro kommer med ett standardkontextfönster på 128 000 tokens. En begränsad grupp utvecklare och företagskunder kan testa det med ett kontextfönster på upp till 1 miljon tokens.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 19 februari

OpenAI kan utmana Google med ny sökmotor

Google, som länge har dominerat sökmotorteknologin och stått för nästan 90% av alla globala sökningar, kan nu hamna ännu längre efter med avtäckningen av OpenAI:s senaste utveckling. Det har cirkulerat spekulationer om att OpenAI, som står bakom ChatGPT, arbetar på sin egen webbsökprodukt. Enligt rapporten kommer den nya tjänsten delvis att drivas av Microsofts sökmotor, Bing. Microsoft är OpenAI:s största investerare och har investerat 10 miljarder dollar i plattformen. Detta kan vara dåliga nyheter för Google, som just nu håller på att rulla ut Gemini, sin AI-chattbot, över alla produkter.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 19 februari

Google introducerar ny AI-modell, Gemini 1.5 Pro

Nästan två månader efter dess ursprungliga lansering meddelade Google att de introducerat Gemini 1.5, företagets nya artificiella intelligens (AI)-modell. Enligt företaget har de med hjälp av denna modell kunnat utveckla förståelse för långsammare sammanhang över alla kommunikationsmetoder och har uppnått en betydande prestandaförbättring. Dessutom har den nya Google Gemini 1.5 Pro släppts bara en vecka efter att företaget tillkännagav Gemini 1.0 Ultra, dess mest kapabla modell hittills. Google´s VD Sundar Pichai betonade att Google har ökat mängden information som dess modeller kan hantera betydligt.

Direktlänk Dela Chiang Rai Times fördjupade 18 februari

Google lanserar Gemini 1.5, sin senaste stora språkmodell

Google har lanserat sin senaste Large Language Model (LLM) - Gemini 1.5, efter två månaders lansering av Google Gemini. Denna version är för närvarande endast tillgänglig för företag och utvecklare, men förväntas snart släppas till alla konsumenter. Google VD Sundar Pichai sa att Gemini 1.5 visar ´dramatiska förbättringar över ett antal dimensioner´ och har gjort framsteg i att förstå långsiktigt sammanhang. Gemini 1.5 kommer med en ny Expert Blend Architecture (MoE), vilket gör den mer effektiv och lättare att underhålla. Dessutom har Gemini 1.5 förbättrat förståelsen för sammanhang.

Direktlänk Dela Proiqra fördjupade 18 februari

Google avslöjar detaljer om nästa generations AI-modell, Gemini 1.5

En vecka efter att ha tillkännagivit Gemini 1.0 Ultra avslöjade Google ytterligare detaljer om sin nästa generations modell, Gemini 1.5. Den nya versionen innebär en utvidgning av dess kontextfönster och antagandet av en ´Mixture of Experts´ (MoE) arkitektur, vilket lovar att göra AI:n både snabbare och mer effektiv. Den nya modellen inkluderar även utökade multimodala förmågor. Med förmågan att bearbeta upp till 1 miljon tokens, överglänser den konkurrenternas förmågor och även sin egen föregångare. Google VD Sundar Pichai framhöll den transformerande potentialen i denna funktion. Gemini 1.5 kommer endast att vara tillgänglig för företagsanvändare och utvecklare, genom Vertex AI och AI Studio.

Direktlänk Dela InfoQ fördjupade 18 februari

Semiconductoraktier stiger, Nvidia och Alphabet i fokus

Sedan lanseringen av ChatGPT 2022 har efterfrågan på halvledaraktier, särskilt de som kan driva generativa AI-applikationer, ökat kraftigt. Nvidia, ledare på denna marknad, har sett sina försäljningar och aktiekurser stiga kraftigt, med en ökning på 222% under det senaste året. Trots detta varnar experter för att industrin är känd för sin cykliska natur och att en krasch kan vara förestående. För dem som vill investera i AI-revolutionen med mindre risk föreslås istället Alphabet, som har varit ett AI-förstföretag i flera år och har en stark position på marknaden.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 17 februari

Missade Nvidia? Köp och håll denna AI tillväxtaktie i ett decennium eller längre

Halvledaraktier har varit populära sedan ChatGPT lanserades 2022. Detta har lett till att en rad nya generativa AI-applikationer har gjort toppmoderna grafikprocessorer till en het handelsvara. Nvidia (NASDAQ: NVDA) har sett en kraftig ökning i försäljning och aktiekurs som marknadsledare inom detta område. Trots detta är det vissa investerare som är oroliga att aktien har blivit övervärderad. Om du vill investera i AI-revolutionen med mindre risk, överväg att köpa aktier i Alphabet (NASDAQ: GOOG)(NASDAQ: GOOGL) för långsiktigt innehav. Alphabet har varit ett AI-först företag i flera år och har en stark position för AI:s nästa kapitel.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 17 februari

Google introducerar nytt AI-modell Gemini 1.5

Google har introducerat sin nya artificiella intelligens (AI) modell kallad Gemini 1.5, nästan två månader efter dess ursprungliga lansering. Modellen ger dramatiskt förbättrad prestanda, med ett genombrott i förståelsen för långa sammanhang över modaliteter, enligt företaget. Dessutom lanserades den nya modellen en vecka efter introduktionen av Gemini 1.0 Ultra, som teknikföretaget sa är den ´mest kapabla modellen´. Gemini 1.5 Pro, som är den första Gemini 1.5, uppnår jämförbar kvalitet med 1.0 Ultra medan den använder mindre beräkningar.

Direktlänk Dela Philippine News Agency fördjupade 17 februari

76% av användarna anser att Googles VD Sundar Pichai liknar Microsofts tidigare VD Steve Ballmer

En nyligen genomförd omröstning på jobbsidan Blind visar att 76% av användarna anser att Sundar Pichai, Googles nuvarande VD, är jämförbar med Steve Ballmer, Microsofts tidigare VD som ledde företaget under en period av nedgång. Användare påpekar att Pichai, likt Ballmer, har misslyckats med att förutse stora teknologiska förändringar och att Google har tappat sin ledande position inom AI till OpenAI, som leds av Sam Altman. Dessutom har Google stött på juridiska problem och Googles sökmotor anses av många vara undermålig.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade 17 februari

Microsoft upptäcker statliga aktörer som använder AI för hackning; Andrej Karpathy lämnar OpenAI; Salesforce lanserar AI-funktioner på Slack; Google öppnar AI-center i Paris

Microsoft har upptäckt att statliga aktörer från Kina, Ryssland, Iran och Nordkorea använder OpenAIs generativa AI-tjänster, som ChatGPT, för att förbättra sina hackningsförmågor. Forskning publicerad i samarbete med OpenAI visar att skadliga aktörer använder AI-verktyg för olika uppgifter, inklusive forskning, utveckling av skadlig programvara och förbättring av deras engelska språkkunskaper. OpenAI:s medgrundare Andrej Karpathy har lämnat företaget för att jaga personliga projekt. Salesforce lanserar AI-funktioner på sin Slack-app, inklusive AI-drivna sökfunktioner. Google har öppnat ett nytt AI-center i Paris med cirka 300 forskare och ingenjörer.

Direktlänk Dela AI Business fördjupade 17 februari

Google avtäcker Gemini Advanced, ett sofistikerat AI-projekt

Google har avtäckt Gemini Advanced, dess senaste AI-projekt som syftar till att revolutionera hur vi interagerar med AI. Gemini Advanced erbjuder användare en oöverträffad nivå av sofistikering och funktionalitet, med förmågor som textöversättning, hantering av flera instruktioner inom en enda mening och generering av bilder från komplexa prompts. Gemini Advanced är ett abonnemangsbaserat tjänst som kostar $20 per månad, vilket konkurrerar direkt med OpenAI:s uppgraderade ChatGPT Plus. Appen Gemini, tillgänglig för smartphones som kör på Googles Android-programvara, erbjuder användare en rad funktioner designade för att öka produktiviteten och förenkla dagliga uppgifter.

Direktlänk Dela Moguldom fördjupade 16 februari

Google avslöjar nästa generations Gemini 1.5 Pro

En vecka efter lanseringen av Gemini Ultra 1.0 har Google avslöjat nästa generations Gemini 1.5. Gemini 1.5 Pro är den första modellen av Gemini 1.5 som Google har gjort tillgänglig för testning. Google-chefen Sundar Pichai säger att den visar dramatiska förbättringar och uppnår jämförbar kvalitet med 1.0 Ultra, samtidigt som den använder mindre beräkningskraft. Google har förbättrat sin intelligens genom att möjliggöra för Gemini 1.5 att förstå en stor mängd data på en gång. Det nya Mixture-of-Experts (MoE) arkitekturen som används av Gemini 1.5 är smart, enligt Demis Hassabis, VD för Google DeepMind. Google har ännu inte offentliggjort datumet eller metoden för dess offentliga lansering.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 16 februari

Google har introducerat sin nya språkmodell, Gemini 1.5, bara två månader efter att företaget först tillkännagav Gemini. Den nya modellen erbjuder ´dramatiskt bättre prestanda´, enligt Sundar Pichai, och kan hantera upp till en miljon tokens, vilket är rekord i branschen. Gemini 1.5 baseras på Googles forskning kring Transformer- och MoE-arkitekturerna. Till en början kommer Gemini 1.5 endast att förhandsvisas för utvecklare och företagskunder via AI Studio och Vertex AI, men en bredare lansering planeras för framtiden.

Swedroid fördjupade 16 februari

Google introducerar nästa generations AI-modell, Gemini 1.5

Google har återigen pressat gränserna för artificiell intelligens med introduktionen av Gemini 1.5, den senaste versionen av sin banbrytande Gemini-serie. Denna nästa generations modell är utformad för att erbjuda användarna ännu större kontextuell förståelse och fler hjälpsamma funktioner än sin föregångare. Gemini 1.5 Pro är den första modellen av Gemini 1.5 som Google har gjort tillgänglig för testning. Google har förbättrat sin intelligens genom att låta Gemini 1.5 bearbeta en stor mängd data på en gång. Gemini 1.5 är för närvarande endast tillgänglig för utvecklare och företagsanvändare.

Direktlänk Dela Asianet News Network fördjupade 16 februari

Google släpper Gemini 1.5 Pro för tidig testning

Google släpper Gemini 1.5 Pro, en uppdaterad modell av deras stora språkmodell, för tidig testning. Modellen kan utföra ett brett utbud av uppgifter och erbjuder prestanda på en liknande nivå som Gemini 1.0 Ultra, Googles största modell hittills. Den senaste modellen erbjuder större sammanhang och kommer med fler hjälpfunktioner. Enligt Demis Hassabis, VD för Google DeepMind, introducerar den ´en genombrottsexperimentell funktion i långt sammanhangsförståelse´. Det innebär att 1.5 Pro kan bearbeta stora mängder information på en gång, inklusive en timmes video, 11 timmars ljud, kod med över 30 000 rader eller över 700 000 ord.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 16 februari

Google expanderar Gemini AI-chattbot globalt

Google har utökat räckvidden för sin Gemini-app, en banbrytande AI-chattbot, och har nu gjort den tillgänglig i över 150 länder och territorier globalt, inklusive i Indien. Detta kommer exakt en vecka efter att Google sa att det byter namn på sin Bard-chattbot till Gemini, tillsammans med lanseringen av en fristående Gemini-app för Android-enheter. Gemini-appen för Android har sedan dess lansering fått uppmärksamhet på grund av sina innovativa funktioner. Nu, med stöd för engelska, koreanska och japanska språk, tillgodoser Gemini-appen en mångsidig publik, vilket ökar dess tillgänglighet och attraktionskraft. Enligt Googles support-sida är expansionen till över 150 länder avsedd att demokratisera AI-drivna konversationer, vilket gör dem tillgängliga för en världsomspännande publik. Android-användare behöver en enhet med minst 4 GB RAM och som kör på Android 12 eller nyare versioner av Googles operativsystem (OS). På samma sätt kan iPhone-användare med iOS 16 eller senare engagera sig med chattboten via Google-appen genom att växla funktionen i övre högra hörnet. För närvarande stöder appen engelska, japanska och koreanska språk. Den globala lanseringen av Gemini påbörjades och förväntas utvecklas under de kommande dagarna, vilket underlättar sömlös integration av chattboten i användarnas digitala interaktioner över hela världen. För att få tillgång till Gemini måste användare vara inloggade på ett personligt Google-konto eller ett Workspace-konto med funktionen aktiverad av administratören. Gemini ersätter Google Assistant. När användare laddar ner den nya appen på Android har de möjlighet att ställa in Gemini som sin standardassistent, vilket effektivt ersätter Google Assistant. Det verkar som att Google inte helt eliminerar Assistant, men företaget har skiftat sitt fokus bort från Assistant under en tid nu, vilket tydligt indikerar dess tro på Gemini som framtiden. Sissie Hsiao, som leder Bard (nu Gemini) på Google, kommenterade: ´Jag tror att det är ett super viktigt första steg mot att bygga en verklig AI-assistent - en som är konversationell, multimodal och mer hjälpsam än någonsin tidigare.´ Google´s Gemini Advanced Bard har varit det bästa sättet för människor att direkt uppleva våra mest kapabla modeller. För att återspegla den avancerade tekniken i dess kärna kommer Bard nu helt enkelt att kallas Gemini, meddelade Google. ´Versionen med Ultra kommer att kallas Gemini Advanced, en ny upplevelse som är mycket mer kapabel att resonera, följa instruktioner, koda och kreativt samarbeta. Till exempel kan det vara en personlig handledare, anpassad efter din inlärningsstil. Eller så kan det vara en kreativ partner, som hjälper dig att planera en innehållsstrategi eller bygga en affärsplan. ´Du kan börja använda Gemini Advanced genom att prenumerera på den nya Google One AI Premium-planen, som erbjuder det bästa av Googles AI-funktioner på ett ställe. Denna premiumplan bygger på den populära Google One-tjänsten som erbjuder utökad lagring och exklusiva produktfunktioner´, sade Sundar Pichai, VD för Alphabet och Google, i ett uttalande. Gemini-modeller kommer också till produkter som människor och företag använder varje dag, inklusive Workspace samt Google Cloud. Workspace: Redan nu använder fler än 1 miljon människor funktioner som Hjälp mig att skriva för att förbättra sin produktivitet och kreativitet genom Duet AI. Duet AI kommer att bli Gemini för Workspace, och snart kan konsumenter med Google One AI Premium-plan använda Gemini i Gmail, Docs, Sheets, Slides och Meet. Google Cloud: För Cloud-kunder kommer Duet AI också att bli Gemini de kommande veckorna. Gemini kommer att hjälpa företag att öka produktiviteten, utvecklare att koda snabbare och organisationer att skydda sig mot cyberattacker, tillsammans med otaliga andra fördelar.

Direktlänk Dela ABP News Network fördjupade 16 februari

Google introducerar nästa generations AI-modell: Gemini 1.5

Google har presenterat sin nästa generations AI-modell, Gemini 1.5. Sundar Pichai, VD för Google och Alphabet, meddelade att företaget lanserade sin mest kapabla modell, Gemini 1.0 Ultra, förra veckan. Nu kan utvecklare och Cloud-kunder börja bygga med 1.0 Ultra också, med Gemini API i AI Studio och i Vertex AI. Gemini 1.5 visar dramatiska förbättringar inom flera dimensioner och 1.5 Pro uppnår jämförbar kvalitet till 1.0 Ultra, samtidigt som den använder mindre beräkning. Denna nya generation levererar också ett genombrott i förståelse för långsiktiga sammanhang.

Direktlänk Dela Adgully fördjupade 16 februari

Google lanserar nästa generations AI-modell Gemini 1.5

Google har tillkännagivit sin nästa generations AI-modell, Gemini 1.5. Enligt företaget visar denna multimodala stora språkmodell (MLLM) ´dramatiska förbättringar´ inom olika avdelningar. Google sade att denna nya modell kan uppnå jämförbar kvalitet med Gemini Ultra 1.0, som är Googles mest avancerade AI-modell för närvarande, samtidigt som den använder mindre beräkning. Den första Gemini 1.5-modellen som företaget släpper för tidig testning är Pro-modellen. Gemini 1.5 Pro kommer att vara tillgänglig för utvalda utvecklare och företagskunder genom AI Studio och Vertex AI i en privat förhandsgranskning.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 16 februari

Google lanserar senaste AI-modellen, Gemini 1.5

Google har tillkännagivit lanseringen av sin senaste artificiella intelligensmodell, Gemini 1.5, vilket markerar ett stort framsteg inom företagets AI-teknologi. Den nya modellen beskrivs som att göra betydande framsteg på olika dimensioner, inklusive förmågan att bearbeta information mer effektivt och över längre sammanhang än dess föregångare, Gemini 1.0 Ultra. Enligt Sundar Pichai, VD för Google och Alphabet, uppnår Gemini 1.5 Pro jämförbar kvalitet till 1.0 Ultra-modellen medan den använder mindre beräkningskraft, vilket gör den mer effektiv. Gemini 1.5 Pro kan hantera en standardkontextfönster på 128 000 tokens, men en version begränsad till utvalda utvecklare och företagskunder kan hantera upp till 1 miljon tokens.

Direktlänk Dela iPhone in Canada fördjupade 16 februari

Google introducerar Gemini 1.5 Pro LLM med en otrolig 1M-token-kontextfönster

Google har introducerat Gemini 1.5 Pro, den senaste tillägget till dess Gemini-familj av generativa AI-modeller. Gemini 1.5 Pro överträffar Gemini 1.0 Pro stora språkmodell och förbättrar sin föregångare på flera sätt. Den mest anmärkningsvärda uppgraderingen är ett kontextfönster som är 35 gånger större, som kan minnas en miljon tokens värde av data under rätt omständigheter. Gemini 1.5 Pro kan också bearbeta upp till 11 timmar ljud eller en timme video. Den fullskaliga versionen av Gemini 1.5 Pro är för närvarande experimentell och endast tillgänglig i en privat förhandsvisning via Googles AI Studio eller för en begränsad grupp företagskunder på Googles Vertex AI-plattform.

Direktlänk Dela Voicebot fördjupade 16 februari

Google lanserar Gemini 1.5 för utvecklare och företagsanvändare

Google lanserar idag Gemini 1.5, med Gemini 1.5 Pro tillgänglig för utvecklare och företagsanvändare. Företaget hävdar att Gemini 1.5 Pro fungerar på samma nivå som Gemini 1.0 Ultra. Gemini 1.5 Pro slog Gemini 1.0 Pro på 87% av benchmarktesterna. Det har bara gått två månader sedan Google lanserade sin nya stora språkmodell (LLM) - Gemini. Nu uppdaterar Google LLM. Förutom förbättrad prestanda sägs denna uppgradering kräva mindre beräkningskraft. Detta uppnåddes genom att använda en ny Mixture-of-Experts (MoE) arkitektur.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 15 februari

Google släpper Gemini 1.5, överträffar ChatGPT och Claud med 1 miljon token-kontextfönster

Google har släppt Gemini 1.5, en ny modell som överträffar ChatGPT och Claud med ett token-kontextfönster på 1 miljon - det största någonsin sett i naturliga bearbetningsmodeller. Gemini 1.5 Pro kommer med ett standard token-kontextfönster på 128 000, men en begränsad grupp utvecklare och företagskunder kan nu testa det med ett kontextfönster på upp till 1 miljon tokens. Modellen kan bearbeta stora mängder information på en gång, inklusive 1 timmes video, 11 timmar ljud, kodbas med över 30 000 rader kod eller över 700 000 ord. Gemini 1.5 bygger på Transformer och MoE-arkitektur.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 15 februari

Google lanserar Gemini 1.5 Pro med förbättrade AI-prestanda

Google har lanserat Gemini 1.5 Pro, en uppgradering från föregående modell som företaget beskriver som att erbjuda ´dramatiskt förbättrad prestation´. Google ser sin AI-bana som allt mer kritisk för sin framtid. Google CEO Sundar Pichai och Google DeepMind CEO Demis Hassabis försöker balansera mellan att försäkra sin publik om säker AI och att skryta om sina modellers snabbt framåtskridande förmågor. Gemini 1.5 Pro kan även hantera upp till en miljon tokens, eller de enheter av data som AI-modeller kan bearbeta i en enda förfrågan. Google lanserar Gemini 1.5 Pro med 128 000-token kapacitet, samma nummer som OpenAI:s (offentligt tillkännagivna) GPT-4-modeller maximerar ut.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 15 februari

Google lanserar Gemini 1.5 Pro AI-modell

Endast två månader efter sin ursprungliga utgivning av Gemini AI-modellerna och en vecka efter utgivningen av Gemini 1.0 Ultra, släppte Google idag sin första Gemini 1.5-modell, Gemini 1.5 Pro. Google tar också Gemini 1.0 Ultra till utvecklare för första gången. Enligt Google VD Sundar Pichai visar Gemini 1.5 betydande förbättringar på flera områden och 1.5 Pro uppnår jämförbar kvalitet med 1.0 Ultra, samtidigt som den använder mindre beräkning. Google Deepmind VD Demis Hassabis tillägger att Gemini 1.5 erbjuder betydligt förbättrad prestanda och är mer effektiv att träna och tjäna, med en ny Mixture-of-Experts (MoE) arkitektur.

Direktlänk Dela Thurrott fördjupade 15 februari

Google presenterar Gemini 1.5, en uppdatering av sitt språkmodell

Google har tillkännagivit (men inte släppt) Gemini 1.5, en uppdatering till sitt flaggskeppsspråkmodell, tidigare känt som Bard. Uppdateringen hävdar att den innebär ett genombrott i förståelsen för långsammanhang över modaliteter och är mer effektiv, byggd på en arkitekturtyp känd som ´Mixture-of-Experts (MoE)´. Google Deepmind medgrundare har lagt upp en demo på X för att visa vad detta innebär i praktiken. Uppdateringen är en del av en pågående ansträngning att hålla Google i AI-konversationen efter OpenAIs framgång med ChatGPT 2022. Google planerar att släppa Gemini 1.5 till en begränsad grupp.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 15 februari

Pengar var viktiga i WGA/SAG-AFTRA-strejken, men det långsiktiga slaget handlar om intuitiv/generativ AI och dess fördelar för studior, skapare och publik. AI-experter som Greg Brockman (OpenAI), Clement Delangue (Hugging Face), Sundar Pichai (Alphabet/Google), Satya Nadella (Microsoft), Aidan Gomez (Cohere) och hundratals VC-finansierade start-ups runt om i världen har framhållit AI:s potential att leverera bättre, snabbare och billigare produkter, tjänster och lösningar. Nvidia har noterat att tekniken kan användas för nästan alla applikationer/krav/mål. WGA/SAG-AFTRA ville dock införa vissa regler för hur, när och var den används och försäkringar om att den inte ersätter skapande/produktionsspecialister. Trots oro ser många AI som en värdefull verktyg för att assistera yrkesverksamma och förutspår att den kommer att förbättra vissa jobb och skapa nya möjligheter inom industrin.

Mesa Association for Sports and Physical Education fördjupade 15 februari

Googles AI-modell Gemini 1.5 kan analysera mer innehåll än någonsin

Google har presenterat Gemini 1.5, en uppgradering av företagets AI-modeller som kan analysera mer innehåll än tidigare. Med en enda frågeställning kan användaren be AI:n att analysera 30 000 rader kod, 11 timmars ljud, en hel timmes video med mera. Pro-modellen kan bearbeta en miljon dataenheter, kända som ´tokens´, vilket är fem gånger mer än vad Anthropic, den närmaste konkurrenten, kan hantera med sin Claude 2.1-teknologi. Google hoppas att Gemini 1.5 kommer att locka kunder till dess molnenhet.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 15 februari

Google introducerar uppgraderad AI-modell Gemini 1.5

Google har presenterat Gemini 1.5, en uppgradering av företagets AI-modeller, som kan analysera mycket mer innehåll än tidigare. Pro, familjens mellanstora modell, kan bearbeta 1 miljon dataenheter, kända som tokens, vilket är fem gånger mer än vad Anthropic, den närmaste konkurrenten, kan hantera i en förfrågan med sin Claude 2.1-teknik. Google hoppas att Gemini 1.5 ska locka kunder till sitt molnsegment, som nyligen såg en ökning i försäljningstillväxten. Google kommer att öppna sin miljon-token-AI för ett begränsat antal företagskunder, medan alla utvecklare kan bygga med version 1.0 och byta till den senaste generationen när den blir tillgänglig.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 februari

Google uppgraderar sin AI-chatbot och varnar användare att inte dela privat information

Google har nyligen uppgraderat sin generativa AI-chatbot och ändrat dess namn från Bard till Gemini. De har också lanserat en ny Android-app och introducerat en ny Ultra 1.0-språkmodell. Efter annonseringen utfärdade Google en allvarlig varning till alla Gemini-användare, och rådde dem att inte dela någon privat information med chatboten. Enligt ett stöddokument från Google granskas vissa konversationer med Gemini av människor för att säkerställa kvaliteten och förbättra chatboten. Google uppmanar användare att inte dela konfidentiell information under konversationer med Gemini.

Direktlänk Dela India TV News fördjupade 14 februari

Google byter namn på sin AI-chatbot Bard till Gemini

Google planerar att byta namn på sin AI-chatbot Bard till Gemini. Detta är en del av företagets ansträngningar att skapa en tydligare portfölj för sina flaggskepps-AI-tjänster och funktioner. Det största modellen i Gemini-sortimentet, Ultra 1.0, var den första att överträffa mänskliga experter på massiv fleruppgiftsspråkförståelse (MMLU). Dessutom kommer Google att ändra vad som finns under huven på sina AI-produkter. När Bard lanserades 2023 använde AI-assistenten Googles LaMDA stora språkmodell. Denna senaste förändring kommer dock att se chatboten understödd av det kraftfullare Gemini-sortimentet. Duet AI kommer också att bli föremål för övergången.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 13 februari

Google byter namn på AI-chatbot till Gemini och introducerar ny prenumerationsplan

Google har nyligen ändrat namnet på sin AI-chatbot från Bard till Gemini och introducerat en ny prenumerationsplan kallad Gemini Advanced. Planen ger tillgång till Googles mest avancerade AI-assistent. Google´s VD, Sundar Pichai, förklarade att företaget ser Gemini som frontlinjen för deras AI-teknologi och att det var en logisk utveckling att byta namn på Bard till Gemini. Gemini Advanced ger tillgång till Ultra 1.0, Googles mest avancerade modell hittills. I Indien kommer Gemini Advanced att ingå i Google One AI Premium Plan.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 13 februari

Stora teknikföretag väljer mindre mänskliga namn för AI-chattrobotar

Stora teknikföretag som OpenAI och Google har börjat ge sina AI-chattrobotar mindre mänskliga namn. OpenAI-chefen Sam Altman har avslöjat att de medvetet gav sin chattrobot namnet ChatGPT för att tydligt indikera dess AI-natur. På liknande sätt har Google nyligen bytt namn på sin generativa AI-chattrobot Bard till Gemini. Google-chefen Sundar Pichai förklarade att namnbytet gjordes för att Gemini är mer könsneutralt och inte stereotyper AI-assistenter som kvinnor. Microsoft har också bytt namn på Bing Chat till Copilot för att göra AI-drivna webbchattar mer tillgängliga.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 13 februari

Google introducerar avancerad AI för sökning trots konkurrens från Perplexity AI

Google har nyligen introducerat Gemini Ultra, deras mest avancerade LLM hittills. Företagets VD, Sundar Pichai, meddelade att Google redan innan Perplexity AI:s framväxt hade utnyttjat AI för sökning. Google experimenterar nu med generativ AI för sökning genom ´sök generativ upplevelse´. Trots detta föredrar människor fortfarande traditionell sökning. Pichai tillade att Gemini är integrerat i sökningen och ger användarna flexibilitet att sömlöst växla fram och tillbaka. Perplexity AI, som betraktas som ett hot mot Google Search, har nyligen fått finansiering på 73,6 miljoner dollar från NVIDIA och Jeff Bezos, och stöds även av Nat Friedman, Andrej Karpathy, Yann LeCun, Elag Gil, Naval Ravikant och flera andra. Perplexity AI har nyligen lanserat sin app för Apple Vision Pro och inlett ett samarbete med Brilliant Labs för att hantera användarfrågor genom AR-glasögon.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 13 februari

Google One når 100 miljoner prenumeranter tack vare ny AI-assistent

Google One, Googles allt-i-ett-prenumerationstjänst för extra molnlagring, har nyligen passerat 100 miljoner prenumeranter. Denna milstolpe kom bara en dag efter att techjätten presenterade Gemini Advanced, en AI-assistent som stöds av dess mest kraftfulla grundmodell, Gemini Ultra. Prenumerationsplanen är nu knuten till Google One, vilket sägs ha bidragit till den accelererade tillväxten av Google One-prenumeranter. Google meddelade också att Gemini Advanced-planen kommer att ge AI-funktioner till sina andra tjänster. Sundar Pichai, VD för Google och Alphabet, avslöjade milstolpen i ett inlägg på X (tidigare känd som Twitter).

Direktlänk Dela Gadgets 360 fördjupade 13 februari

Google omdöper Bard till Gemini: Sundar Pichai förklarar

Google har meddelat flera viktiga förändringar i sitt tillvägagångssätt för artificiell intelligens. Teknikjätten har beslutat att byta namn på sin AI-chattbot Bard till Gemini, samtidigt som de lanserar en dedikerad Gemini-app och introducerar Gemini Ultra stora språkmodell som en del av en premium prenumeration. Google´s VD, Sundar Pichai, har nu gett inblick i dessa beslut, och betonat det strategiska tänkandet bakom övergången till Gemini. Gemini Ultra 1.0 språkmodell markerar en betydande förbättring i Googles AI-erbjudanden.

Direktlänk Dela Gizbot fördjupade 13 februari

Google uppdaterar AI-chatten Bard till Gemini, introducerar app och avancerat prenumerationspaket

Google har meddelat att deras experimentella AI-chattbot Bard har utvecklats till Gemini. Namnbytet innebär nya funktioner, inklusive introduktionen av Gemini Advanced och en tillhörande app. Appen kan ersätta Google Assistant och kan integreras med andra Google-appar som Gmail och Maps. Dessutom har Google introducerat Gemini Advanced, en prenumerationsplan som ger användare tillgång till Gemini Ultra 1.0, 2 TB molnlagring och andra Google One-fördelar. Gemini Advanced-planen kostar $20 per månad med en två månaders gratis provperiod. Den är för närvarande endast tillgänglig i vissa regioner men kommer snart att finnas globalt.

Direktlänk Dela TechAcute fördjupade 13 februari

Google döper om sin AI-chatbot ´Bard´ till ´Gemini´

I början av 2024 gjorde Google ett överraskande tillkännagivande: deras AI-chatbot, känd som ´Bard´, döptes om till ´Gemini´. Detta namnbyte väckte nyfikenhet och frågor om framtiden för Googles AI-ambitioner. Google VD Sundar Pichai förklarade att namnbytet stämmer överens med deras inställning till att bygga AI-modeller. ´Gemini´ symboliserar ett bredare, tvåsidigt tillvägagångssätt för AI. Denna förändring signalerar Googles avsikt att gå bortom ett enda chattgränssnitt och integrera Geminis kapabiliteter i olika produkter och tjänster.

Direktlänk Dela Jagranjosh.com fördjupade 13 februari

Google byter namn på sin AI-chatbot till Gemini och avtäcker en ny språkmodell

Google har nyligen meddelat en rad förändringar, inklusive namnändringen av sin Bard AI-chatbot till Gemini. De lanserade också en ny Gemini-app och avtäckte Gemini Ultra, en stor språkmodell som ingår i en premium-prenumeration. Användare har undrat varför Google tog det drastiska steget att byta namn på sin populära chatbot till Gemini. Googles och Alphabets VD Sundar Pichai har slutligen svarat på dessa frågor. Pichai sa att Gemini är deras övergripande tillvägagångssätt när det gäller hur de bygger sin mest kapabla och säkra AI-modell. Google avslöjade också sin Gemini Ultra 1.0 språkmodell som kan hjälpa användare att hantera mer komplexa uppgifter. Google har beslutat att göra något liknande det OpenAI gjorde, genom att paketera sin mest avancerade språkmodell med en Google One AI Premium Plan för $19.99/månad.

Direktlänk Dela ABP News Network fördjupade 13 februari

Nvidia och Alphabet: Starka spelare inom AI-marknaden

Av alla ´Magnificent Seven´-aktier har ingen kommit i närheten av de vinster som Nvidia har rapporterat. Kretstillverkarens aktier har stigit med 221% under de senaste 12 månaderna. Nvidia har kanske varit den största förmånstagaren av den artificiella intelligens (AI) boom. Men det finns fortfarande anledning att vara optimistisk. Ta en närmare titt på Alphabet (NASDAQ: GOOG) (NASDAQ: GOOGL), som kan vara det bästa AI-aktien att köpa och behålla. Alphabets intäkter från digital annonsering under fjärde kvartalet 2023 uppgick till 65,5 miljarder dollar, vilket var en ökning med 11% jämfört med föregående år. Men siffran missnöjde Wall Street, vilket sänkte aktiekursen efter tillkännagivandet. Och aktien handlas nu till en P/E-multiplikator på 24,9. Detta är en bra ingångspunkt för investerare att äga en ledare inom AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 februari

Alphabet kan vara det bästa AI-aktieköpet trots Nvidias framgångar

Av alla ´Magnificent Seven´-aktier har ingen kommit i närheten av de vinster som Nvidia har visat. Aktierna i chipstillverkaren har skjutit i höjden med 221% under de senaste 12 månaderna. Nvidia har kanske varit den största förmånstagaren av AI-boomen. Nvidia:s framgång är berättigad eftersom företaget tillhandahåller de chips som driver AI-användningsfall. Men aktierna kan vara dyra just nu, med ett pris-till-vinstförhållande på 89,7. Alphabet, å andra sidan, kan vara det bästa AI-aktieköpet att behålla. Alphabet rapporterade digitala annonsintäkter på 65,5 miljarder dollar i fjärde kvartalet 2023, en ökning med 11% jämfört med föregående år. Aktien handlas nu till ett P/E-förhållande på 24,9. Detta är en bra ingångspunkt för investerare att äga en ledare inom AI.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 februari

Google lanserar Google One AI Premium med avancerade Gemini-funktioner

Google har omarbetat sina AI-erbjudanden, döpt om Bard till Gemini och lanserat en dedikerad Android-app. Det finns nu också en betalnivå för Googles generativa AI-motor, som innebär en ytterligare digital prenumeration att överväga. Google One AI Premium kostar $19.99 / £18.99 / AU$32.99 per månad och inkluderar 2TB lagring att använda över Google-tjänster som Gmail, Google Drive och Google Photos. Det inkluderar också prioriterat stöd, 10% tillbaka i Google Store, extra Google Photos-redigeringsfunktioner, en övervakningstjänst för dark web och användning av Google One VPN. Dessutom får du tillgång till Gemini Advanced, vilket innebär den ´mest kapabla´ versionen av Googles Gemini-modell, känd som Ultra 1.0.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 11 februari

Google döper om Bard till Gemini och lanserar betalversion

Google har genomgått en betydande omdöpning av sin AI-chattbot och assistent, Bard, som nu heter Gemini, i linje med sviten av AI-modeller som driver chattbotten. Detta positionerar Gemini som en huvudkonkurrent till OpenAI:s ChatGPT. Utöver omdöpningen har Google introducerat nya sätt för användare att få tillgång till Gemini. Android-användare kan nu ladda ner en dedikerad app för Gemini, medan iPhone-användare kan använda Gemini inom Google-appen på iOS. Google har också introducerat ett nytt AI-prenumerationsalternativ, som erbjuder tillgång till Gemini Ultra 1.0, företagets mest kraftfulla AI-modell, för $19,99 per månad via Google One.

Direktlänk Dela Graphic Communications Group fördjupade 10 februari

Google i AI-panik efter lanseringen av ChatGPT

Efter lanseringen av chattbotten ChatGPT i slutet av 2022, som snabbt nådde 100 miljoner användare, påstår rapporter att Google utlöste en ´code red´. Google-grundarna Sergey Brin och Larry Page kallades till krismöten, då ChatGPT ansågs kunna hota sökmotorn. Fristående Deepmind och AI-avdelningen ´Google Brain´ slogs ihop till nya avdelningen Google Deepmind. Googles satsning på stora språkmodeller och generativ AI har framstått som impulsiv och ogenomtänkt. Hela Googles AI-lansering har varit rörig, med flera namnbyten och oklara framtidsplaner.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 10 februari

Google lanserar omgjord AI-chattbot och premium prenumerationstjänst

Google har presenterat en stor omgörning av sin AI-chattbot Bard, som nu har bytt namn till Gemini. Gemini har nu en dedikerad Android-app och en premium prenumerationstjänst för kraftanvändare. Detta markerar Googles förnyade satsning på AI-assistenter, liknande insatser från teknikjättar som Microsoft och Amazon. Den nya prenumerationstjänsten Gemini Ultra 1.0 kostar 19,99 dollar per månad och ger tillgång till Googles mest kraftfulla AI-modell. Gemini är för närvarande tillgänglig i över 150 länder och territorier, med endast engelska som språkalternativ, men japanska och koreanska planeras för framtiden.

Direktlänk Dela Daily News Egypt fördjupade 10 februari

Google omdöper all AI-arbete till Gemini

Google har beslutat att omdöpa allt sitt AI-arbete till Gemini. Detta inkluderar Bard, företagets AI-chattbot och assistent, och Duet AI, Googles Workspace-appar som Gmail och Doc. Gemini är namnet på en stor språkmodell som driver Bard och är Googles mest kraftfulla, kapabel att generera avancerad text, hålla konversationer och generera datorprogram. Google lanserade Google Gemini 1.0 i december förra året i tre plan: Gemini Ultra, Gemini Pro och Gemini Nano. Google har också meddelat att det släpper en dedikerad Gemini-app för Android. Det finns ingen dedikerad Gemini-app för iOS ännu, men användare kan uppleva Gemini-funktioner på Google-appen på iOS de kommande veckorna.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 9 februari

Google lanserar Gemini Advanced - nästa nivå av AI-kamrat

Google har lanserat Gemini Advanced, en uppgraderad version av sin redan imponerande AI, Gemini. Google erbjuder det gratis de första två månaderna som en lanseringsspecial. Gemini Advanced är inte bara en smartare AI, den är också paketerad med Google One, vilket innebär att prenumeranter får hela 2TB molnlagring tillsammans med toppmoderna AI-funktioner. Oavsett om du behöver hjälp med att bryta ner komplexa uppgifter, handledning för skolämnen eller hantera avancerade kodningsutmaningar, har Gemini allt du behöver. Nyligen har Google bytt namn på sin AI-chatbot Bard till Gemini, vilket speglar dess förbättrade funktioner.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 9 februari

Google omvandlar sin AI-språkmodell Bard till Gemini

Google har bytt namn på sin ChatGPT-konkurrent, Bard, till Gemini och lanserat en ny Gemini mobilapp för både Android och iOS. Gemini är en familj av multimodala stora språkmodeller utvecklade av Googles AI-forskningslaboratorium, Google DeepMind. Gemini kan kopplas till Google-appar som Gmail, Maps och YouTube, vilket gör det enkelt att formulera texter, e-post, röst, bilder och annat innehåll. Gemini kommer nu att integreras i hela Googles ekosystem av produkter, plattformar och API:er. Det nya erbjudandet Gemini Advanced finns nu tillgängligt på appen som en del av en ny Google One AI Premium-plan för R429/månad.

Direktlänk Dela ITWeb fördjupade 9 februari

Google lanserar AI-chattbot Gemini

Google har lanserat sin AI-chattbot Gemini som ersätter den kortlivade tjänsten Bard. Bard, som lanserades i december, imponerade inte i demonstrationer och Google-personal kritiserade till och med lanseringen och VD Sundar Pichai. Gemini representerar nu företagets ´mest kapabla familj av modeller´ för naturliga konversationer. Två upplevelser lanseras: Gemini Advanced och en mobilapp. Gemini Advanced ger tillgång till Ultra 1.0, som Google beskriver som sin ´största och mest kapabla toppmoderna AI-modell´. I blinda utvärderingar föredrog tredjepartsbedömare Gemini Advanced med Ultra 1.0 över alternativ för komplexa uppgifter som kodning, logiskt resonemang och kreativt samarbete. AI kan fungera som en handledare genom att skapa personliga lektioner och tester. Utvecklare får hjälp med svårare kodningsproblem. Tjänsten stöder redan över 150 länder på engelska och kommer snart att lägga till fler språk. Tillgång till Gemini Advanced ges genom ett nytt Google One AI Premium Plan för 19,99 dollar per månad, inklusive en gratis två månaders provperiod.

Direktlänk Dela AI News fördjupade 9 februari

Googles banbrytande Gemini AI överträffar GPT-4 och mänsklig expertis, sätter ny standard inom AI

Google har avslöjat sin banbrytande AI ´Gemini´, som överträffar mänsklig expertis och är redo att ersätta sin föregångare, Bard. Gemini introducerar betydande uppdateringar och avancerade funktioner, vilket etablerar en ny standard över olika benchmarks inom konstgjord intelligens. Gemini är efterträdaren till den mycket hyllade Ultra 1.0, som debuterade i december. Ultra 1.0 satte oöverträffade benchmarks inom text-, bild-, ljud- och videobearbetning. Enligt Sundar Pichai, Google´s VD, presterar Ultra 1.0, nu integrerat i Gemini, bättre än mänskliga experter inom Massive Multitask Language Understanding (MMLU).

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 9 februari

Google fortsätter att utveckla AI för att förbättra sina produkter och tjänster

Enligt Sundar Pichai, VD för Google och Alphabet, har Google i flera år investerat djupt i AI som det bästa sättet att förbättra sökning och alla dess produkter. AI är nu central för två företag som har växt snabbt på senare år: Google Cloud och Workspace-tjänster och den populära prenumerationstjänsten Google One, som snart kommer att korsa 100 miljoner prenumeranter. I december tog Google ett betydande steg på sin resa för att göra AI mer användbar för alla med starten av Gemini-eran. Ultra 1.0 är den första att överträffa mänskliga experter på MMLU (massiv multitask språkförståelse), vilket använder en kombination av 57 ämnen för att testa kunskap och problemlösningsförmågor. Google introducerar nu Gemini Advanced Bard, tillgängligt på 40 språk på webben och kommer till en ny Gemini-app på Android och på Google-appen på iOS. Genom att prenumerera på den nya Google One AI Premium-planen kan alla börja använda Gemini Advanced.

Direktlänk Dela TechCity fördjupade 9 februari

Google omdöper AI-verktyget Bard till Gemini

Google och Alphabet CEO Sundar Pichai meddelade att företagets AI-verktyg Bard nu kommer att kallas Gemini. Gemini kommer att finnas tillgängligt på 40 språk på webben och kommer även att lanseras på en ny Gemini-app på Android och i Google-appen på iOS. En avancerad version, Gemini Advanced, kommer att erbjudas via det nya Google One AI Premium-abonnemanget. Gemini Ultra AI-modellen kommer att vara en betald tjänst tillgänglig genom ett nytt 20-dollar Google One-nivå som även inkluderar 2TB lagring och tillgång till Gemini i Google Workspace-appar som Docs, Slides, Sheets och Meet.

Direktlänk Dela IndUS Business Journal fördjupade 9 februari

Google omdöper sin AI-assistent Bard till Gemini och lanserar ny mobilapp och betalpaket

Google har meddelat att de byter namn på sin artificiella intelligensassistent Bard till Gemini, samma namn som den AI-modellsamling som driver den. Google har också lanserat en ny app för mobilen och introducerat ett nytt betalabonnemang för de som söker avancerade AI-funktioner. Detta är en del av företagets engagemang för AI, som skisserades av dess VD Sundar Pichai under ett nyligen intäktsanrop. Google hoppas att kunna erbjuda en AI-agent som kan utföra allt fler uppgifter på användarens vägnar, inklusive inom Google Search.

Direktlänk Dela SoyaCincau fördjupade 9 februari

Google introducerar Gemini, en avancerad AI-app

Google har introducerat Gemini, en gratis AI-app som syftar till att förbättra användarnas förmåga att skriva, tolka och hantera olika uppgifter. Gemini-appen kommer att ersätta Bard chatbot och är tänkt att konkurrera med ChatGPT, en chatbot utvecklad av Microsoft-stödda OpenAI. Google kommer att släppa en fristående Gemini-app för Android-smartphones och planerar att integrera Gemini-funktioner i sin befintliga sökapp för iPhones. Gemini kommer inledningsvis att släppas på engelska i USA innan den expanderas till Asien och Stillahavsregionen nästa vecka med versioner på japanska och koreanska. Utöver den gratis versionen av Gemini kommer Google att sälja en avancerad tjänst tillgänglig genom den nya appen för $20 i månaden.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 9 februari

Google byter namn på AI-chatbot Bard till Gemini

Google avslöjade sitt nya stora språkmodell (LLM) kallad Gemini förra året. Gemini betecknades som Googles mest kapabla AI-modell med sofistikerade multimodala resonemangsförmågor. Nu byter Googles AI-chatbot Bard namn till Gemini. Google har också meddelat Gemini Advanced, en Google One AI Premium-tjänst, samt Gemini för Workspace. Gemini Advanced är en ny upplevelse som är mycket mer kapabel att resonera, följa instruktioner, kodning och kreativt samarbete. Google One AI Premium Plan kostar $19.99 per månad efter en gratis tvåmånaders provperiod. Google har byggt en fristående Google Gemini-app för Android. För iOS-användare kan Gemini användas inom Google App.

Direktlänk Dela Pulse 2.0 fördjupade 9 februari

Google lanserar betydande uppdateringar för sin AI, Gemini

Google har tillkännagett stora uppdateringar till sin nya artificiella intelligens (AI), Gemini. Google CEO Sundar Pichai påstod att Gemini har utvecklats bortom bara modeller för att stödja ett helt ekosystem som inkluderar vardagsprodukter, API:er och plattformar som hjälper utvecklare och företag. Den nya Ultra 1.0-modellen kommer att ta upp kampen med OpenAI´s GPT-4, som driver den betalda versionen av ChatGPT. Ultra 1.0 gjorde sin debut i december, och sätter nya standarder inom text, bild, ljud och video. Den kommer nu att finnas tillgänglig som en del av en prenumerationsplan för alla användare.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 9 februari

Google uppdaterar Bard och Duet AI till Gemini med ny app och prenumerationsprissättning

Google går från Bard och Duet AI till Gemini med ny app och prenumerationsprissättning

Direktlänk Dela Hardwarezone.com.sg fördjupade 9 februari

Google introducerar Gemini, en AI-baserad teknik för att förbättra sökning och produktivitet

Google har introducerat Gemini, en AI-baserad teknik som syftar till att förbättra sökning och produktivitet. Gemini, tidigare känd som Bard, kommer nu också att omfatta Duet. Googles VD Sundar Pichai meddelade detta i ett blogginlägg. Gemini är central för två snabbt växande företag: Googles Cloud och Workspace-tjänster och deras populära prenumerationstjänst Google One, som snart kommer att korsa 100 miljoner prenumeranter. Gemini kommer också att finnas tillgängligt i produkter som människor och företag använder varje dag, inklusive Workspace och Google Cloud.

Direktlänk Dela My Droll fördjupade 9 februari

Google döper om sin Bard chatbot till Gemini och lanserar en fristående Android-app

Google har meddelat att företaget döper om sin Bard chatbot till Gemini och lanserar en fristående Gemini-app för Android-enheter. Teknikjätten tillkännagav också integrationen av alla dess Duet AI-funktioner inom Google Workspace under Gemini-varumärket. Företaget avtäckte också den offentliga utgåvan av Gemini Ultra 1.0, som framhävs som den mest omfattande och avancerade versionen av Googles stora språkmodell (LLM). Gemini kommer att vara tillgängligt på engelska i över 150 länder och territorier. Gemini Advanced kommer att ingå i Google One AI Premium Plan, prissatt till $19.99 per månad, med en gratis tvåmånaders provperiod.

Direktlänk Dela ABP News Network fördjupade 8 februari

Google byter namn på sin AI-drivna chattbot till Gemini

Teknikjätten Google har bytt namn på sin AI-drivna chattbot Google Bard till Gemini. Det nya namnet härstammar från AI-modellen som användes för att träna chattboten. Gemini kombinerar alla de senaste funktionerna i en produkt och inkluderar även funktionerna från Duet AI. Den stöder 40 språk online och erbjuder en ny Android-app, med en iOS-upplevelse i Google-appen. De flesta av funktionerna i Gemini är desamma som i Bard, bara större och bättre. Om man laddar ner Android-appen kan man faktiskt använda Gemini för att ersätta Google Assistant. Google lovar en ny konversationell upplevelse som inte bara handlar om att besvara dina frågor utan att ge kontextuella förslag.

Direktlänk Dela Stuff fördjupade 8 februari

Google döper om sin AI-chatbot till Gemini och lanserar prenumerationsplan

Alphabets Google har döpt om sin AI-chatbot Bard till Gemini, uppkallad efter Googles mest kraftfulla AI-modell som driver verktyget. Tillsammans med namnbytet lanserar Google en mobilapp för Android och iOS-enheter, samt en prenumerationsplan för en premiumversion av verktyget kallad Gemini Advanced. Gemini Advanced kommer att finnas tillgänglig som en del av Google One AI Premium Plan för 19,99 dollar i månaden. Draget kan hjälpa Google att bättre konkurrera med premiumversioner av verktyg som erbjuds av rivaler som OpenAIs ChatGPT och Microsofts Copilot.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 8 februari

Google omnamnger Bard till Gemini och introducerar ´Gemini Advanced´

Google och Alphabet VD, Sundar Pichai, diskuterade företagets AI-omnamning från Bard till Gemini och introduktionen av en ny betald version kallad ´Gemini Advanced´ eller ´Gemini Ultra´. Pichai förklarade att omnamningen till Gemini representerar ett mer direkt sätt för användare att interagera med Googles mest kapabla, säkra och ansvarsfulla AI-modeller. Gemini Advanced, beskrivs som Googles svar på ChatGPT Plus, introducerar användare till ´Ultra 1.0´, vilket Pichai betonade som Googles mest kapabla modell hittills. Pichai förutspår 2024 som början på ´Gemini-eran´, vilket indikerar en betydande förskjutning mot mer avancerade, skalbara AI-modeller tillgängliga för konsumenter, utvecklare och företag.

Direktlänk Dela CryptoGlobe fördjupade 8 februari

Google omdöper Bard till Gemini, lanserar ny AI Premium-plan

Google och Alphabet VD Sundar Pichai meddelade att företagets AI, Bard, nu kommer att kallas Gemini. Gemini kommer att finnas tillgängligt i 40 språk på webben och kommer att lanseras på en ny Gemini-app på Android och Google-appen på iOS. En mer avancerad version, Gemini Advanced, kommer att vara tillgänglig genom att prenumerera på den nya Google One AI Premium-planen. Gemini Ultra kommer att vara en betald upplevelse, tillgänglig via en ny $20 Google One-nivå som inkluderar 2 TB lagring och tillgång till Gemini i Google Workspace-appar som Docs, Slides, Sheets och Meet.

Direktlänk Dela Ommcom News fördjupade 8 februari

Google döper om Bard till Gemini, lanserar ny AI Premium-plan

Google och Alphabet CEO Sundar Pichai meddelade att företagets AI, Bard, nu kommer att kallas Gemini. Gemini kommer att finnas tillgänglig på 40 språk på webben och i en ny app på Android och i Google-appen på iOS. Den avancerade versionen kommer att kallas Gemini Advanced och kommer att vara mer kapabel att resonera, följa instruktioner, koda och kreativt samarbeta. Gemini Advanced kan användas genom att prenumerera på den nya Google One AI Premium-planen. Den betalda upplevelsen ´Gemini Ultra´ kommer att finnas tillgänglig via en ny $20 Google One-nivå som också inkluderar 2TB lagring och tillgång till Gemini i Google Workspace-appar som Docs, Slides, Sheets och Meet.

Direktlänk Dela The Shillong Times fördjupade 8 februari

Google Bard blir Google Gemini

Google och Alphabet CEO Sundar Pichai meddelade att företaget kommer att byta namn på sin AI-modell Bard till Gemini. Gemini lanserades sent förra året som företagets ´största och mest kapabla AI-modell´, och Bard och Gemini har existerat sida vid sida ett tag. Nu rullas hela Googles offentliga AI-universum in i olika varianter av Gemini. Google viker också in Duet AI-funktioner i sitt Workspace under Gemini-paraplyet av produkter, med Duet AI som nu blir Gemini för Workspace. Slutligen kommer Duet AI för Cloud också att bli Gemini ´de kommande veckorna´. Google säger att Gemini nu är tillgängligt på 40 språk på webben och det finns också en ny Gemini-app på Android samt Google-appen på iOS.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 8 februari

Google One når 100 miljoner prenumeranter och lanserar ny AI Premium-plan

Google One, annonserad av Sundar Pichai, är på väg att korsa 100 miljoner prenumeranter. Google One lanserar nu en ny AI Premium-plan som kostar $19.99. AI Premium ger tillgång till Gemini Advanced med Ultra 1.0-modellen och kommer inom kort att ge tillgång till Gemini i Gmail, Docs, Sheets, Slides och Meet. För icke-Workspace-användare har dessa funktioner hittills varit gratis att använda under Trusted Tester-perioden. Gemini är även det nya namnet för Google Cloud-kunder som använder AI-drivna cybersäkerhets-, kodnings- och produktivitetserbjudanden. Google erbjuder en gratis två månaders provperiod av AI Premium idag.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 8 februari

AI fortfarande kung i Big Tech´s vinstsäsong

Stora teknikbolag som Alphabet, Amazon, AMD, Apple, Intel, Meta och Microsoft har i stort sett rapporterat solida resultat, men inte alla företag ser positiva aktieflyttningar. Aktier i Apple och Alphabet föll efter att de rapporterat besvikande försäljning i sina Kina- och reklamverksamheter, medan aktier i Intel och AMD drabbades av lägre än förväntade prognoser för innevarande kvartal. Amazon, Meta och Microsoft å andra sidan har starka resultat tack vare stora framsteg inom sina viktigaste affärssegment, inklusive konsumentförsäljning, reklam och molnet. AI fortsätter att vara en stor del av konversationen kring företagsvinster och grundläggande affärspraxis är fortfarande viktiga.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 februari

AI fortsätter att dominera i Big Techs rapporteringssäsong

Big Techs rapporteringssäsong är i full gång och AI fortsätter att vara en central del av företagens diskussioner. Företag som Alphabet, Amazon, AMD, Apple, Intel, Meta och Microsoft har generellt sett levererat starka rapporter, men inte alla har sett positiva aktierörelser. Apples och Alphabets aktier föll efter rapportering av besvikande försäljning i Kina respektive reklamverksamhet. Intel och AMD drabbades av lägre än förväntade prognoser för innevarande kvartal. Samtidigt går Amazon, Meta och Microsoft starkt tack vare framsteg inom sina viktigaste affärssegment. AI-investeringar, reklam och regional försäljning är gemensamma teman i reaktionerna på dessa rapporter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 februari

Topp AI-aktier att köpa i februari: Alphabet, Taiwan Semiconductor och UiPath

Investeringsaktivitet i artificiell intelligens (AI) ökar. Företag som använder AI och säljer AI-produkter upplever stark tillväxt och marknadsentusiasm. Alphabet, med Sundar Pichai som VD, strävar efter att bli ett AI-först-företag. Alphabets generativa AI-modell, Gemini, förbättrar redan Google-sökmotorn och ger telefoner som Samsungs S24 AI-funktioner. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. är världens största kontraktschipstillverkare och kan dra nytta av nästan alla områden av AI-spridning. UiPath är ett sällsynt fall av ett AI-användande mjukvaruföretag som inte kräver en massiv premie. Dess RPA-programvara automatiserar repetitiva uppgifter, vilket frigör anställda för att utföra mer kritiskt tänkande.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 6 februari

Tre heta aktier inom artificiell intelligens att köpa i februari

Investeringar inom artificiell intelligens (AI) är i full gång och företag som använder och säljer AI-produkter upplever stark tillväxt och marknadsentusiasm. Men det finns många AI-aktier som bör undvikas då de är överprisade med liten framgång att visa upp. Här är några topp-AI-aktier att köpa i februari: Alphabet, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. och UiPath. Dessa tre företag är exempel på AI-aktier som inte är överprisade och har enorma tillväxtutsikter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 6 februari

Google överväger att byta namn på sin AI-chattrobot ´Bard´ till ´Gemini´

Google överväger att byta namn på sin generativa AI-chattrobot ´Bard´ till ´Gemini´. Företaget förbereder sig för att lansera Bard Advanced, en kraftfull AI-chattrobot som kommer att drivas av Gemini Ultra, deras största och mest kapabla modell för mycket komplexa uppgifter. Detta antyddes av Android-apputvecklaren Dylan Roussel i ett inlägg på X (tidigare Twitter). En tidigare rapport hävdade också att Google kommer att byta namn på Bard till Gemini. Google har noterat att dess kraftfulla stora språkmodell (LLM) är kapabel att hantera uppgifter som logiskt resonemang, kodning, att följa nyanserade instruktioner och att främja kreativt samarbete.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 5 februari

Google lanserar Bard Advanced, den mest avancerade AI:n

Google planerar att förbättra sina AI-förmågor med lanseringen av Bard Advanced, företagets nyaste och mest avancerade AI. Bard Advanced introducerades i december 2023 och drivs av Gemini Ultra, designad för komplexa uppgifter. Bard Advanced kommer att erbjudas till användare genom en prenumerationsmodell. Bard, tillgänglig på över 40 språk och i över 230 länder, kommer att ha en ännu mer avancerad version för prenumeranter. Google har ännu inte offentliggjort specifika priser eller ett lanseringsdatum.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 4 februari

Analytiker pekar ut de bästa aktierna att köpa inom artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) har snabbt stigit i betydelse och är nu i fokus för media, investerare och regeringar. Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), Intel Corporation, Microsoft Corporation och Alphabet Inc. är några av de företag som analytiker pekar ut som de bästa att investera i. TSMC:s VD C.C. Wei har sagt att företaget är väl positionerat för att tillgodose den ökande efterfrågan på AI-chip. Intel, världens största chipdesigner och tillverkare, siktar nu på snabb iteration och massproduktion av avancerade halvledarfabrikationsprocessnodteknologier. På mjukvarusidan toppar Alphabet och Microsoft listan över globala AI-företag. Några andra aktier som analytiker rekommenderar är The Trade Desk, Inc., Western Digital Corporation och Microchip Technology Incorporated.

Direktlänk Dela Insider Monkey fördjupade 3 februari

Stora teknikföretag rapporterar om AI:s roll i intäktsökning

Stora teknikföretag som Microsoft, Alphabet, Amazon, Apple och Meta har nyligen rapporterat om sina intäkter, vilket framhäver företagsartificiell intelligens (AI) roll i att monetarisera deras AI-ambitioner. Microsofts intäkter överträffade prognoserna, stödda av tillväxten i företagets molnsegment, Azure, drivet av dess ´AI-fördel´. Alphabet rapporterade att AI drev företagets företagsmoln och arbetsplatskunder och annonsintäkter. Amazon rapporterade att GenAI-verktyg i Amazon Web Services stöttade ökningen av kvartalsintäkterna genom hela 2023. Meta är fortfarande i början av sina AI-initiativ och Apple förväntas avslöja mer detaljer om sina generativa AI-projekt senare i år.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 2 februari

Google lanserar Gemini Pro i Europa för att konkurrera med OpenAI

Google har lanserat Gemini Pro, en av företagets största artificiella intelligensmodeller, för europeiska användare. Modellen, som först lanserades i USA, kan förstå och kombinera olika typer av information som text, kod, ljud, bild och video. Google konkurrerar med OpenAI:s populära chatbot ChatGPT. Gemini Pro är det mest mångsidiga verktyget, medan Gemini Ultra är den största modellen och kan användas för mer komplexa uppgifter. Google har tidigare lanserat produkter senare på den europeiska marknaden, till exempel Google Pay 2018 och chatboten Bard i juli 2023.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 2 februari

Google uppgraderar chatboten Bard med Gemini Pro och dubbelkontrollfunktion

I december lanserade Google sin avancerade språkbearbetningsmodell Gemini Pro, som nu driver den populära chatboten Bard. Användare i över 230 länder och de som talar över 40 språk kommer att kunna få sina frågor besvarade av den kraftfullare modellen Gemini Pro. Google utökar också dubbelkontrollfunktionen bortom Bard på engelska. Chatboten får också en gratis text-till-bild-generator som drivs av Imagen 2. Dessutom meddelade Sundar Pichai prenumerationsplanerna för den kommande avancerade chatboten, Bard Advanced, under fjärde kvartalets inkomstsamtal.

Direktlänk Dela My Droll fördjupade 2 februari

Googles AI-chattbot Bard med Gemini Pro nu tillgänglig i Sydafrika

Google har meddelat att dess AI-chattbot Bard med Gemini Pro nu kommer att vara tillgänglig i Sydafrika. Bard med Gemini har nu matchat ChatGPT:s prestanda på en populär chattbotarena och kommer in på andra plats på ledartavlan, precis bakom GPT-4-Turbo, OpenAI:s mest avancerade modell. Google introducerar också bildgenerering för att hjälpa till att ge liv åt fler av dina idéer. Som en del av sin ´djärva och ansvarsfulla strategi´ för AI har Google proaktivt samarbetat med experter, beslutsfattare och integritetsregulatorer om denna expansion. Google avslöjade också att Bard Advance, som för närvarande är gratis, får en betalningsprenumerationsmodell.

Direktlänk Dela The Citizen fördjupade 2 februari

Google introducerar nästa generations AI-chatbot Bard Advanced med nya prenumerationsplaner

Googles nästa generations AI-chatbot, Bard Advanced, kommer att introduceras med nya prenumerationsplaner, bekräftade Alphabet VD Sundar Pichai. Den kommande modellen kommer att baseras på Gemini AI Ultra-arkitektur och utföra komplexa uppgifter över flera modaliteter.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 1 februari

Google förbättrar sina AI-tjänster med ny teknik och verktyg

Google förbättrar sina AI-tjänster, med AI-bildgenerering som kommer till Google Bard, drivet av en ny Imagen 2-teknik. Företaget släpper också ett dedikerat AI-konstverktyg, ImageFX, för att komplettera sina befintliga MusicFX och TextFX-verktyg. Google lanserade sin Gemini Pro-uppgradering i december, men chattbotten var endast tillgänglig för en delmängd av användare. Nu är Gemini Pro tillgänglig på alla stödda språk, länder och territorier. En mindre Gemini Nano används på Googles senaste Pixel-telefoner och en kraftfullare version, känd som Ultra, kommer snart, enligt Googles VD Sundar Pichai.

Direktlänk Dela PC World fördjupade 1 februari

Indien har potential att forma AI-framtid, säger Google´s AI-chef

Indien har en stor teknisk talangpool som positionerar landet väl för att hjälpa till att forma framtiden för artificiell intelligens (AI), säger Googles AI-chef Jeff Dean. Han påpekade att Indien är väl representerat inom maskininlärning och AI. Dean var medledare för Alphabets Gemini-projekt, det första AI-modellen från Alphabet efter sammanslagningen av dess AI-forskningsenheter, DeepMind och Google Brain, till Google DeepMind. Gemini kan förstå och arbeta med olika typer av information, inklusive text, kod, ljud, bild och video, samtidigt.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 1 februari

Microsoft och Google ser ökad tillväxt i molnintäkter tack vare AI

Microsoft och Google rapporterar en förnyad ökning av tillväxttakt för sina molnintäkter, tack vare spridningen av generativ AI. Google Cloud utgör nu 10 procent av Alphabets intäkter, med molnintäkter på 9,19 miljarder dollar för kvartalet, en ökning med 28 procent från ett år tidigare. Microsoft Cloud passerade 33 miljarder dollar i intäkter, en ökning med 24 procent, med 53 000 Azure AI-kunder. Analytiker tror att den ökade användningen av generativ AI kommer att innebära ännu mer molnanvändning eftersom företagen strävar efter skalbarhet och flexibilitet.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 1 februari

Alphabet introducerar prenumerationer för AI-chattbot Bard Advance

Alphabet, Googles moderbolag, har bekräftat införandet av prenumerationsplaner för sin kommande avancerade chattbot, Bard Advance. Beslutet att införa en prenumerationsmodell för Bard Advance kommer från Googles önskan att utnyttja de enorma kapaciteterna i sin senaste AI-modell, Gemini Ultra. Bard Advance, som för närvarande är gratis, förväntas erbjuda användarna en mer sofistikerad och mångsidig upplevelse. Google har inte avslöjat specifika priser för prenumerationen till Bard Advance, men det spekuleras att det kan följa en modell liknande ChatGPT Plus.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 1 februari

Microsoft och Alphabet söker stöd för AI-tjänster i Indien

Topputövare från Microsoft Corp. och Alphabet Inc. besöker Indien för att vinna över landets miljontals programmerare och stödja antagandet av artificiella intelligens (AI) tjänster. Microsofts VD Satya Nadella kommer att tala till utvecklare om ´upptäcka nya möjligheter med AI´. Separat kommer Googles chefsforskare Jeff Dean att tala om AI:s nästa gräns med forskare, utvecklare och startups. Indien, med över 5 miljoner programmerare, framträder som en av de största poolerna av AI-talang. Microsoft har nyligen meddelat att de kommer att utbilda 100 000 utvecklare i Indien på den senaste AI-tekniken och verktygen.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 1 februari

Google planerar att lansera uppgraderad AI-chattbot med prenumerationstjänst

Google planerar att lansera Bard Advance, en uppgraderad version av sin AI-chattbot, i de kommande månaderna. Den avancerade AI-modellen förväntas överträffa nuvarande Google Bard, som drivs av Gemini Pro. Teknikanalytiker förutser att Google kan introducera en prenumerationstjänst i samband med lanseringen av Bard Advance, med hänvisning till dess integration med företagets kraftfulla AI-modell, Gemini Ultra. Sundar Pichai, VD för Alphabet, bekräftade dessa spekulationer och avslöjade prenumerationsplanen för den kommande AI-chattboten.

Direktlänk Dela ABP News Network fördjupade 1 februari

Google höjer insatsen i AI-racet med Gemini

Google förstärker sina kärnprodukter och tjänster med hjälp av sin stora multimodala modell, Gemini. Detta inkluderar att lägga till AI-agenter till sökningen. Sundar Pichai, VD för Alphabet och Google, meddelade att företaget har lanserat ´Gemini-eran´, där Gemini-modellerna kommer att ligga till grund för deras produktutbud inklusive sökning, moln, YouTube, Workspace och Bard. Företaget experimenterar redan med Gemini för att förbättra sökningen och har sett en 40% minskning av latensen i engelska sökningar i USA. Google´s Bard, konkurrent till ChatGPT, förbättras genom att det nu stöds av Gemini Pro istället för en äldre stor språkmodell, PaLM 2. Dessutom kommer mer avancerade generativa AI-verktyg till Ads för att hjälpa användare att bygga bättre kampanjer och ännu bättre presterande annonser.

Direktlänk Dela AI Business fördjupade 1 februari

Google introducerar betalmodell för AI-assistenten Bard

Google har annonserat en betalmodell för sin konversationella AI, Bard. Bard, som bygger på Googles multimodala AI, Gemini, kan förstå och svara på olika typer av information, inklusive text, bilder, video, ljud och kod. Under företagets Q4-resultatrapport avslöjade Google sina planer att förbättra Bard genom att introducera en prenumerationstjänst. Alphabet VD Sundar Pichai betonade att Bard nu är tillgänglig på över 40 språk och i 230 länder runt om i världen. Specifika detaljer om prenumerationskostnaden och utgivningsdatumet för Bard har ännu inte avslöjats.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 31 januari

AI: En mäktig teknologi med potentiellt mörka konsekvenser

Den största faran med AI (artificiell intelligens) är anden bakom männen som kontrollerar den. AI är försöket att skapa mänsklik intelligens i maskiner. Programmerare matar in stora mängder data i datorprogram. Programvaran lär sig av den och producerar resultat, lär sig sedan av dessa resultat och efterföljande data, i en ständigt förbättrande cykel. Detta område har gjort gigantiska framsteg de senaste åren. Nu, i många fall, är programmerarna själva chockade över den uppenbara kunskapen, förnuftet och till och med känslan som denna typ av programvara kan visa. De erkänner att de inte ens förstår det! De talar om en ´svart låda´ så mörk och komplex att deras försök att belysa processerna har misslyckats.

Direktlänk Dela Philadelphia Church of God fördjupade 31 januari

Alphabets Q4-resultat missar förväntningarna på annonsintäkter

Alphabet, Googles moderbolag, rapporterade sin vinst för fjärde kvartalet och missade analytikernas förväntningar på annonsintäkter, vilket är hjärtat i techjättens verksamhet. Aktien sjönk över 5% i förhandeln på onsdag. Företaget rapporterade fortsatt tillväxt i sin molnverksamhet, som har ökat i betydelse för investerare på grund av dess användbarhet i utvecklingen av AI. Google Clouds intäkter slog förväntningarna och passerade 9 miljarder dollar, vilket motsvarar en ökning med 26% jämfört med ett år sedan. Bolaget har strävat efter att ta ytterligare marknadsandelar inom molndatormarknaden, där det för närvarande ligger på tredje plats bakom konkurrenterna Amazon och Microsoft.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 31 januari

Googles interna AI-etikgrupp förlorar sin ledare och omstruktureras

Googles interna AI-etikgrupp, känd som RESIN, har förlorat sin ledare, Jen Gennai, och omstruktureras, enligt anonyma källor. RESIN har spelat en central roll i att granska interna projekt för kompatibilitet med Googles AI-principer. Gennai, som var direktör för ansvarsfull innovation, har lämnat sin roll och hennes LinkedIn-profil tyder på att hon snart kommer att lämna företaget. Googles talesperson Brian Gabriel avböjde att ge detaljer om hur RESIN:s arbete kommer att fortsätta, men beskrev förändringarna som ett tecken på Googles engagemang för ansvarsfull AI-utveckling.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 31 januari

Google kommer att erbjuda AI-tjänsten Bard som prenumerationstjänst

Under Alphabets kvartalsrapport meddelade VD Sundar Pichai att Googles AI-tjänst Bard kommer att erbjudas som en prenumerationstjänst. Detta kommer inte som en överraskning då det tidigare funnits kod för en premiumversion av Bard. Den avancerade versionen kommer att bygga på Googles mest ambitiösa språkmodell, Gemini Ultra, medan gratisversionen fortsätter att använda den enklare modellen, Gemini Pro. Priset för tjänsten är ännu okänt, men analytiker spekulerar om ett pris på 20 dollar per månad.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 31 januari

Google avslöjar planer på att ta betalt för Bard Advanced-prenumeration

Google har avslöjat sina planer på att börja ta betalt för en Bard Advanced-prenumeration. Bard är för närvarande gratis att använda, men Bard Advanced kommer att drivas av företagets kraftfullare Gemini Ultra AI-modell, som kan utföra mycket komplexa uppgifter. Företaget Alphabet meddelade nyligen sina intäkter för fjärde kvartalet 2023, och prenumerationer över hela linjen har nu överstigit 15 miljarder dollar årligen. Google planerar att öka dessa siffror ännu mer med en ny premium prenumeration för sin konversations-AI, Bard.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 31 januari

Microsoft och Google rapporterar starka företagsintäkter tack vare AI

Microsoft och Google rapporterade starka företagsintäkter på tisdagen, då de sade att efterfrågan på AI-tjänster ökade intäkterna. De har satsat stort på generativ AI, med sina molndatordivisioner som ser en ökning i efterfrågan när kunder söker den tunga och dyrare datorkraft som driver tekniken. Microsoft har rört sig snabbast och längst in i AI-utrymmet, investerat i ChatGPT-tillverkaren OpenAI och drivit AI över produkter medan andra valde att röra sig mer försiktigt. Försäljningen sköt i höjden till 62 miljarder dollar för oktober till december, upp 18 procent jämfört med föregående år och över de 61,1 miljarder dollar som analytiker förutspådde. AI-revolutionen har hjälpt till att driva Microsoft förbi Apple som världens största företag efter marknadsvärde på mer än tre biljoner dollar. Aktiekursen har ökat med hela 70 procent från ett år sedan. ´Vi har gått från att prata om AI till att tillämpa AI i stor skala´, sade Satya Nadella, styrelseordförande och VD för Microsoft. Intäkterna för Microsofts Azure molntjänster ökade med 30 procent under perioden, drivet av de större databehov som kommer med adoptionen av AI. Totalt sett ökade Microsofts molntjänstförsäljning med 24 procent, sade företaget. ´Genom att införa AI över varje lager av vår teknikstack vinner vi nya kunder och hjälper till att driva nya fördelar och produktivitetsvinster över varje sektor´, sade Nadella. Google krediterade också AI för att ha ökat sin vinst under samma kvartal. Alphabet rapporterade en vinst på 20,7 miljarder dollar på en omsättning på 86,3 miljarder dollar, med starka bidrag från video-delningsplattformen YouTube och dess molndatordivision. Även om det fortfarande främst drivs av annonser, nådde den totala årsomsättningen på Google 307,4 miljarder dollar, upp 8,7 procent från de föregående 12 månaderna. Annonser drog in totalt 65,5 miljarder dollar under kvartalet, jämfört med 59 miljarder dollar under samma period föregående år. Även om det var bättre än förra året, var det lägre än vissa marknadsförväntningar och Googles aktiekurs var kraftigt lägre i efterhandeln på Wall Street. Men försäljningen i Googles molndatordivision klättrade med 26 procent, vilket stöder företagets argument att det också är en stor AI-leverantör. Google ligger efter Microsoft och Amazons AWS, som är världens största leverantörer av molndatortjänster. Sökmotorjätten har i flera år diskret utvecklat AI-krafter men blev tagen på sängen när OpenAI i slutet av 2022 släppte ChatGPT och gick samman med Microsoft för att göra dess kapaciteter tillgängliga för användare över hela världen. Alphabets VD Sundar Pichai berättade för ett analytikersamtal att hans företags nyligen utvecklade Gemini AI-modell skulle leverera nya kapaciteter över alla produkter för företaget. I linje med Microsofts drag med sina kontorsverktyg har Google redan infört sin Google-sökmotor samt GMail och andra verktyg med AI:s krafter.

Direktlänk Dela Gulf News fördjupade 31 januari

Google kan byta namn på sin AI-assistent Bard till Gemini

Google avslöjade planer på att arbeta med sin AI-assistent Bard när företaget lanserade Pixel 8-serien. Nu antyder rapporter att Google kan döpa om Bard till Gemini. Detta framgår av den senaste uppdateringen av Google v15.4.31.29, där tidigare omnämnanden av ´Bard´ har ersatts med ´Gemini´. Gemini är Googles grundläggande generativa AI-modell och driver flera AI-verktyg, inklusive de som syns i Sök, YouTube, Gmail och mer. Enligt Sundar Pichai, Googles VD, är Gemini deras ´mest kapabla AI-modell hittills´.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 31 januari

Alphabets aktier faller efter rapportering av kvartalsresultat, fokus på AI och prenumerationer

Aktierna för Google moderbolag Alphabet sjönk i efterhandeln efter att bolaget rapporterat sitt fjärde kvartalsresultat. Under konferenssamtalen efter rapporten fokuserade företagsledare på generativ AI, prenumerationer och molntjänster. Bolagets reklamintäkter ökade med 11% jämfört med samma period föregående år, men var lägre än analytikernas förväntningar. I samtalet diskuterade företagsledare AIs roll i att hjälpa annonsörer, särskilt det nya AI-verktyget Gemini. Dessutom ökade Google Clouds intäkter med 26% till 9,1 miljarder dollar. Bolagets kostnader för innehållsanskaffning för prenumerationserbjudanden ökade med 6% jämfört med föregående år.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 31 januari

Alphabet förväntas presentera kvartalsresultat med fokus på AI och molnverksamhet

Alphabet (GOOG, GOOGL) kommer att släppa sina kvartalsresultat på tisdag, vilket inleder en intensiv vecka för amerikanska teknikjättar. Investerare kommer att söka detaljer om företagets molnverksamhet, nyligen genomförda uppsägningar och initiativ inom artificiell intelligens (AI). Analytiker förväntar sig följande siffror för Alphabets fjärde kvartal: intäkter exklusive trafikanskaffningskostnader: $70,97 miljarder förväntade ($63,12 miljarder i Q4 2022), justerad vinst per aktie: $1,59 förväntade ($1,05 i Q4 2022), molnintäkter: $8,95 miljarder förväntade ($7,32 miljarder i Q4 2022), annonsintäkter: $65,8 miljarder förväntade ($59,04 miljarder i Q4 2022). Alphabet har nyligen sagt upp hundratals anställda i ett försök att minska kostnader och fokusera på tillväxtområden, inklusive AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 30 januari

Google ändrar namn på AI-modell Bard Advanced till Gemini Advanced

Google använder Gemini som den grundläggande generativa AI-modellen för att driva sina olika AI-verktyg. Enligt Googles VD, Sundar Pichai, är Gemini företagets mest kapabla och allmänna modell hittills. Teknikjätten är i färd med att byta namn på den betalda Bard Advanced-versionen inom Google-appen till Gemini Advanced. Detta drag verkar något ovanligt, vilket potentiellt kan leda till komplicerad varumärkesbildning. Med Gemini som erbjuds i tre olika storlekar (Nano, Pro, Ultra), kan den resulterande etiketten bli besvärlig. Fram till dess att det officiellt släpps, är ingenting fastställt. Enligt nyligen läckor kan assistenten med Bard, eller vad dess slutliga namn kan vara, inkluderas i nästa Pixel-funktionssläpp som är planerat till mars.

Direktlänk Dela PhoneArena fördjupade 30 januari

Microsofts VD Satya Nadella besöker Indien för att diskutera AI

Microsofts VD Satya Nadella kommer att besöka Indien den 7 och 8 februari som en del av hans årliga besök till landet, med artificiell intelligens (AI) och dess möjligheter som huvudpunkt för 2024. Puneet Chandok, Microsoft Indiens och Sydasiens president, har i ett internt mail för några veckor sedan uttalat att teknikjätten är engagerad i att använda teknik för att skapa fler möjligheter i nationen, vilket demonstreras av Nadellas besök. Nadella underströk vikten av molnbaserade tjänster vid ett möte med Indiens premiärminister Narendra Modi i juni 2023.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 29 januari

Google avtäcker LUMIERE AI för att förenkla videoproduktion

Google har avtäckt sin senaste AI-modell, LUMIERE, utformad för att hjälpa användare att skapa videor. LUMIERE AI-modellen gör det möjligt för användare att skapa omfattande videor på några minuter genom att ge några uppmaningar till LUMIERE. Användare kan generera kompletta videor genom att ge korta rubriker som uppmaningar. Denna innovation har potential att revolutionera flera sektorer, särskilt filmindustrin, där den kan skapa olika effekter baserat på användarkommandon.

Direktlänk Dela India TV News fördjupade 27 januari

Google omorganiserar sin annonsförsäljningsenhet och använder AI för effektivitet

Efter att ha avskedat cirka 1 000 anställda förra veckan har Google nu omorganiserat delar av sin stora annonsförsäljningsenhet på 30 000 personer för att dra nytta av nya AI-förmågor för ökad effektivitet. Omstruktureringen involverar främst dess Large Customer Sales (LCS) -team som hanterar större annonskunder. Enligt ett internt memo från senior VP Philipp Schindler minskas LCS-teamet medan Google Customer Solutions (GCS) -enheten med fokus på mindre annonsörer blir det huvudsakliga annonsförsäljningsteamet. Hundratals LCS-roller globalt elimineras genom denna omorganisation, bekräftade Google.

Direktlänk Dela Trakin Tech Network fördjupade 27 januari

Teknikföretag satsar på AI och förväntas fortsätta med uppsägningar

Teknikföretag prioriterar investeringar i artificiell intelligens (AI) och anställer flitigt, vilket kan leda till fortsatta uppsägningar inom andra segment under 2024, enligt branschexperter. Mer än 20 000 teknikanställda har redan förlorat sina jobb hittills under 2024. Google och resten av Big Tech satsar stort på AI samtidigt som de skär ner på icke-strategiska områden. Google VD Sundar Pichai varnade förra veckan anställda för att det kommer att bli fler jobbkutt i år när företaget fortsätter att skifta investeringar mot AI.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 25 januari

Google Bard utmanar OpenAI´s ChatGPT i AI-konkurrens

Google Bard har lanserats som en formidabel konkurrent till OpenAI´s ChatGPT inom konstgjord intelligens (AI). Bard, som lanserades i februari 2023, representerar Googles inträde i konversations-AI, med syfte att tillhandahålla användare ett mångsidigt verktyg för idégenerering, kreativitetsstimulans och produktivitetsökning. Bard har övergått från att använda LaMDA språkmodell till PaLM2-modellen, vilket förbättrar hastighet, logik och matematiska förmågor. Bard skiljer sig från ChatGPT genom att den använder data från hela webben, medan ChatGPT är begränsad till information fram till 2021. Google Bard är tillgänglig i över 180 länder och stöder över 20 programmeringsspråk. Båda AI-modellerna arbetar för att integrera sina tjänster i populära applikationer för att förbättra användarupplevelsen.

Direktlänk Dela Ritz Herald fördjupade 25 januari

Nvidia, Alphabet och Meta Platforms: Potentiella vinnare i AI-boomen

Nvidia, som levererar 80% av de nödvändiga träningschipsen, var en stor vinnare i AI-boomen 2023. Det kan dock vara klokt för investerare att diversifiera sina innehav för att rikta in sig på olika sidor av den långsiktiga möjligheten. Alphabet och Meta Platforms kan också ha en plats i din portfölj 2024 och framåt. Alphabet, med ett marknadsvärde på 1,79 biljoner dollar, är redan det fjärde största företaget i världen, och det kommer att krävas mycket momentum för att fortsätta expandera. Men AI kan vara lösningen. Teknikjätten integrerar kraftigt AI-infrastruktur i sin molnplattform, vilket kan generera mycket behövd diversifiering och långsiktig tillväxt. Meta Platforms aktiekurs har skjutit i höjden sedan lanseringen av ChatGPT i slutet av 2022, med en ökning på hela 174% under de senaste 12 månaderna. Investorer är optimistiska inför företagets beslut att skifta bort från metaverse-utveckling för att fokusera mer på generativ AI.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 20 januari

Google planerar att säga upp flera hundra anställda inom försäljningsteamet

Google planerar att säga upp flera hundra anställda inom sitt annonsförsäljningsteam som en del av företagets kostnadsbesparande åtgärder. Detta kommer i samband med att Google planerar att omstrukturera sitt annonsförsäljningsteam, minska teamet som fokuserar på stora klienter och utöka teamen som är dedikerade till små och medelstora företag. Enligt en talesperson för Google är detta en del av en årlig process för att strukturera om teamet för att bäst betjäna företagets Ads-kunder.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 18 januari

Google förbereder sig för fler uppsägningar i år

Google VD Sundar Pichai varnar sina anställda för ytterligare uppsägningar i år då företaget omfördelar resurser mot artificiell intelligens. Pichai meddelade anställda att teknikjätten skulle ´ta bort lager [av sin arbetsstyrka]´ detta år för att frigöra medel för ´att investera i...[företagets] stora prioriteringar´. Kostnadsbesparingarna kommer när företaget kämpar för ledningen i en AI-vapenkapplöpning. Förra månaden lanserade teknikjätten Gemini, den ´största uppgraderingen hittills´ till sin AI-chattbot Bard. Företaget har också åtagit sig att investera 2 miljarder dollar i OpenAI-konkurrenten Anthropic.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 18 januari

OpenAI:s VD Sam Altman gifter sig med långvarig partner

Sam Altman, VD för artificiell intelligens-företaget OpenAI, har gift sig med sin australiensiska partner Oliver Mulherin. Bröllopet bekräftades av Altman efter att bilder från ceremonin började cirkulera på sociala medier. Paret, som bor i San Francisco, har hållit sin relation mycket privat. Mulherin, som studerade datavetenskap vid University of Melbourne, har tidigare arbetat på Facebooks moderbolag Meta. Altman, som kom ut som homosexuell på gymnasiet, har uttryckt en önskan att starta en familj inom en snar framtid.

Direktlänk Dela Star Observer fördjupade 13 januari

Google meddelar nytt varsel, fokuserar på OEM-partnerskapsmodell

Google har meddelat en ny omgång uppsägningar, särskilt inriktade på sitt team för förstärkt verklighet och centrala ingenjörsavdelning. Detta är en del av företagets strategiska skifte mot en originalutrustningstillverkare (OEM) partnerskapsmodell och integrationen av dess Bard chatbot-teknologi i Googles röstassistent. Detta följer på betydande jobbkutt som gjordes förra året, vilket påverkade cirka 12 000 anställda. Alphabet Workers Union har kritiserat uppsägningarna på sociala nätverk, och pekar på Googles starka ekonomiska prestanda trots arbetskraftsminskningar. Amazon har gjort liknande drag genom att minska personalen i sin Prime Video-avdelning.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 12 januari

Google meddelar nya uppsägningar, fackförbund kritiserar

Google har meddelat en ny omgång av uppsägningar, särskilt riktade mot dess förstärkta verklighetshårdvaruteam och centrala ingenjörsavdelning. Detta är en del av företagets strategiska skifte mot en originalutrustningstillverkarpartnerskapsmodell och integrationen av dess Bard chatbot-teknologi i Googles röstassistent. Alphabet Workers Union har uttryckt sin kritik mot uppsägningarna på sociala nätverk, med tanke på Googles starka finansiella prestationer trots arbetskraftsminskningarna. Amazon har gjort liknande drag genom att minska personalen i sin Prime Video-avdelning.

Direktlänk Dela Ca.investing.com fördjupade 11 januari

AI-jättar anklagas för upphovsrättsintrång

AI-företag som Open AI och Stable Diffusion anklagas för att använda upphovsrättsskyddat material för att träna sina AI-system, utan att be om tillstånd. Bland annat har bildbyrån Getty Images stämt Stable Diffusion och fantasyförfattaren George R.R. Martin samt New York Times har stämt Open AI. Dessa företag argumenterar dock att utan att använda upphovsrättsskyddat material skulle dagens AI-system inte kunna existera. Frågan om träningsdata för AI-system håller på att bli en stor strid om upphovsrätt, teknik och hur framtidens internet ska fungera.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 11 januari

OpenAI:s VD Sam Altman gifter sig med partnern Oliver Mulherin på Hawaii

Sam Altman, VD för AI-forskningslabbet OpenAI och tidigare president för Y Combinator, gifte sig med sin partner Oliver Mulherin i en intim ceremoni på Hawaii den 10 januari 2024. Ceremonin präglades av dess diskreta natur och gästlistan var begränsad till en utvald grupp av nära familj och vänner. Paret delade ett hjärtligt Instagram-inlägg där Mulherin uttryckte ´gift med min bästa vän och kärlek i mitt liv´. Gratulationer strömmade in från flera kända figurer, inklusive Lauren Sanchez, fästmö till Amazon-grundaren Jeff Bezos, och teknikentreprenörerna Zen Matoshi, Alexandr Wang, Shervin Pishevar, Adrian Aoun samt tekniksociala mediepersonligheten prayingforexits.

Direktlänk Dela Free Press Journal fördjupade 11 januari

Två teknikaktier att köpa istället för Nvidia

Teknikaktier skjutit i höjden förra året med framväxande industrier som artificiell intelligens (AI) och molnbaserad databehandling. Nvidia var en av de största vinnarna förra året, men det finns andra teknikaktier som kan erbjuda mer värde. Två sådana aktier är Alphabet och Intel. Alphabet har en stark position inom teknik och har sett sina intäkter öka med 75% sedan 2019. Dessutom har företaget en stark position inom AI. Intel har varit dominerande inom chipindustrin i flera decennier men har nyligen börjat diversifiera sin verksamhet med en större roll inom PC-spel och AI.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 januari

EU undersöker Microsofts investering i OpenAI, OpenAI planerar att lansera GPT-butik

Europeiska unionens konkurrensregulator undersöker Microsofts investering i ChatGPT-utvecklaren OpenAI för att se om den förtjänar ytterligare utredning enligt blockets sammanslagningsregler. Detta är en del av Bryssels ansträngningar att se till att dess tillsyn kan hänga med i den snabbt rörliga världen av artificiell intelligens och förhindra att stora aktörer stänger ute konkurrenter. OpenAI planerar att lansera en butik för GPT, anpassade appar baserade på dess textgenererande AI-modeller. Butiken förväntas vara i drift nästa vecka.

Direktlänk Dela Brand Equity Economic Times India Times fördjupade 10 januari

EU-kommissionen undersöker Microsofts investering i OpenAI

Microsofts investering i AI-unicornföretaget OpenAI riskerar att hamna i fara på grund av en rapporterad undersökning av Europeiska kommissionen (EC). EC undersöker om Microsofts relation med OpenAI, som inkluderar en investering rapporterad mellan 10 och 13 miljarder dollar, skulle bryta mot sammanslagningsregler för att skydda konkurrensen i blocket. Storbritanniens toppregulator, Competition and Markets AuthorityRegulators, öppnade en liknande förfrågan om OpenAI och Microsofts relation förra månaden. Lagstiftare i Europeiska unionen verkar dela detta mål, och har föreslagit två stora lagstiftningspaket som syftar till att begränsa teknikindustrin.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 9 januari

Microsofts investering i OpenAI kan utlösa EU:s fusionsutredning

Microsofts mångmiljardinvestering i OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, kan utlösa en fusionsutredning i EU, meddelade Europeiska Kommissionen. Kommissionen undersöker om investeringen kan vara granskbar enligt regler som täcker fusioner och förvärv som skulle skada konkurrensen i EU. Granskningen kan leda till en formell utredning om affären bör godkännas ovillkorligt, tillåtas med eftergifter från företagen eller blockeras. Storbritanniens konkurrensmyndighet inledde en liknande granskning förra månaden. Även USA:s antitrustmyndigheter har signalerat oro över konkurrensen inom AI-industrin.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 9 januari

Microsofts investering i OpenAI kan utlösa EU-utredning

Microsofts mångmiljardinvestering i OpenAI, skaparen av ChatGPT, kan leda till en sammanslagningsutredning i Europeiska unionen, enligt EU-kommissionen. Kommissionen undersöker om investeringen kan vara granskbar enligt regler som täcker sammanslagningar och förvärv som skulle skada konkurrensen i EU. Granskningen kan leda till en formell utredning om affären ska godkännas utan villkor, tillåtas med eftergifter från företagen eller blockeras. Storbritanniens konkurrensmyndighet inledde en liknande granskning förra månaden. OpenAI har fått flera finansieringsomgångar från Microsoft, inklusive en initial investering på 1 miljard dollar 2019 och en mångmiljardinvestering förra året.

Direktlänk Dela CityNews Halifax fördjupade 9 januari

EU granskar Microsofts investering i OpenAI

Europeiska unionens (EU) konkurrensregulator undersöker rapporterat Microsofts investering i ChatGPT-utvecklaren OpenAI. Myndigheten vill avgöra om teknikjättens förtjänster kräver ytterligare utredning enligt blockets sammanslagningsregler. Kommittén underströk att den granskar om Microsofts investeringar i OpenAI kan granskas enligt EU:s sammanslagningsregler. Detta drag är ett svar på AI: s framsteg globalt. Bryssel försöker hänga med i den snabbast rörliga tekniken, begränsande teknikjättarnas möjligheter att utesluta sina konkurrenter. EU:s konkurrenschef Margrethe Vestager kommer troligen också att träffa toppchefer inom teknik i Kalifornien den här veckan.

Direktlänk Dela Business World fördjupade 9 januari

Microsoft introducerar AI-verktyget Copilot på Windows 11 med ny tangent

Microsoft har tillkännagivit att de kommer att introducera en ny, dedikerad tangent för att starta sitt AI-verktyg, Copilot, på Windows 11-bärbara datorer och PC. Med ett enkelt knapptryck kan Windows 11-användare starta Microsofts generativa AI-verktyg, som är designat för att hjälpa till med allt från att shoppa specifika varor till att skriva en kort berättelse, få information och planera resor eller en måltid. Den nya tangenten kommer att finnas på de första Windows 11-bärbara datorerna och PC:erna från Microsofts partners under de kommande dagarna och på teknikmässan CES denna vecka.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 8 januari

Googles chattbot Bard kan övergå till betalmodell

Googles populära chattbot, Bard, kan genomgå en betydande förändring, enligt nyligen upptäckter av utvecklaren Bedros Pamboukian. Det verkar som att den uppgraderade versionen, känd som Bard Advanced, kan övergå till en betalmodell i framtiden, vilket markerar en avvikelse från den nuvarande fria tillgången. Pamboukian upptäckte kod på Google Bards webbplats som indikerar en potentiell förändring. Koden föreslår en tremånaders provperiod för Bard Advanced. Snuttar av koden antyder en prenumerationsmodell för fortsatt tillgång efter den kostnadsfria provperioden.

Direktlänk Dela Chennai Print fördjupade 6 januari

Google introducerar Bard Advanced, en betald AI-chattbottjänst

Artikel

Direktlänk Dela The Tech Bulletin fördjupade 5 januari

Google planerar att omorganisera sin annonsförsäljningsenhet med hjälp av AI

Google planerar att omorganisera en stor del av sin annonsförsäljningsenhet med hjälp av artificiell intelligens (AI), enligt ett internt möte avslöjat av Googles Amerikachef Sean Downey. Företaget siktar på att använda AI för att automatiskt generera sökord, skapa rubriker och bilder. Detta kommer efter att Google förra året meddelade en ´ny era av AI-annonsering´. Dock har inget meddelats om huruvida dessa omstruktureringar kommer att leda till ytterligare nedskärningar, vilket har orsakat oro bland företagets 30 000 annonsförsäljare.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 4 januari

Jämförelse mellan AI-chattbotar: ChatGPT och Apple Ferret

OpenAI:s ChatGPT har fått mest uppmärksamhet av alla AI-chattbotar. Dock har en jämförelse mellan ChatGPT och Apple Ferret AI-modeller visat överraskande resultat. Stora språkmodeller (LLMs) används allt mer för att skilja en chattbot från en annan. GPT-4 har fått mer exponering än någon annan AI-modell, men det finns en risk att den blir ´trendig´ snarare än funktionell. Apple Ferret-modellerna förväntas prestera bättre än GPT-4 på mobila enheter, medan GPT-4 är kraftfullare men begränsad till serverimplementering. Det noteras att Apple ännu inte har en AI-chattbot, men det förväntas att VD Tim Cook har en under utveckling.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 3 januari

Google Bard söker användarnas önskemål för 2024

Google Bard, ett produkt från Alphabet Inc, har fått en rad uppdateringar sedan lanseringen i februari 2023. Nu har en av produktcheferna bett användarna om vad de vill se i Bard 2024. En av de mest uppskattade kommentarerna var förslaget att integrera Bard i Assistenten för alla enheter. Andra önskemål inkluderade en fristående Bard-app och att minska censuren. Användare vill också att Bard inte ska hallucinera så mycket som nu. ´Persistent minne´ är en annan funktion som användare vill ha. Detta kan vara användbart om en användare försöker felsöka kod och Bard behöver behålla den ursprungliga instruktionssatsen.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 2 januari

AI-strid mellan OpenAI och GeminiAI: BingAI mot Bard

AI tar över världen och har skapat en strid mellan toppkonkurrenterna Microsoft och Google, samt de populära AI-företagen OpenAI och GeminiAI. GeminiAI är den verkliga skaparen av Googles första AI-språkmodell. Googles VD Sundar Pichai köpte GeminiAI:s API och döpte om det till Bard. Till skillnad från ChatGPT:s sorgliga historia, där endast GPT-4 kan acceptera och känna igen bilder mot en medlemsavgift, kan Bard göra allt detta gratis. Google Bard verkar vinna i termer av svarstid, detaljer i informationen och förmågor. Men BingAI vinner i termer av popularitet och användare.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 31 december

Alphabet är det bästa valet för AI-investeringar

Aktiemarknaden är fylld med företag relaterade till artificiell intelligens (AI), men vissa av dem är riskfyllda alternativ. Om man bara fick äga en AI-aktie, skulle Alphabet (GOOG -0.25%) (GOOGL -0.39%) vara det bästa valet. Företaget har flera AI-investeringar och VD Sundar Pichai förklarade Alphabet som ett ´AI-first´ företag 2016. Alphabet lanserade nyligen sin senaste generiska AI-modell, Gemini, som överträffar mänskliga experter i en massiv fleruppgiftsspråkförståelsebenchmark. Dessutom är Alphabets molntjänst, Google Cloud, en viktig del av AI-ekvationen. Trots en stark rally är Alphabets aktiepris fortfarande rimligt.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 30 december

År 2023: Ett ovanligt år för SEO och sökbranschen

År 2023 var ett ovanligt år för SEO och sökbranschen. Många stora nyheter och uppdateringar kom ut under året, inklusive lanseringen av Google Search Generative Experience, en AI-driven sökmotor. Andra stora nyheter inkluderar lanseringen av Bard, Googles experimentella konversationella AI-tjänst, samt introduktionen av generativ AI-innehåll från märken som BankRate och CNET. Trots uppfattningen om ett mycket volatilt år släppte Google endast nio algoritmuppdateringar under året, färre än de 10 det släppte de två föregående åren. Dessutom introducerade Google nya länk-bästa praxis i sin SEO och sökutvecklardokumentation.

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 27 december

Två AI-aktier att köpa före 2024: Advanced Micro Devices och Alphabet

År 2023 har AI-aktier bidragit till en återhämtning för Nasdaq Composite efter ett fall på över 30% föregående år. Två AI-aktier att överväga inför 2024 är Advanced Micro Devices (AMD) och Alphabet. AMD:s aktiekurs har stigit 115% hittills detta år, och bolaget planerar att lansera sin mest kraftfulla grafikprocessor någonsin, MI300X, för att konkurrera med Nvidia. Alphabet å andra sidan har nyligen lanserat sin stora språkmodell, Gemini, som förväntas konkurrera med OpenAI:s ChatGPT-4 och skapa otaliga tillväxtmöjligheter inom AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 december

Stora AI-lanseringar 2023: Microsoft Copilot, OpenAI GPT-4, Google Bard och Gemini, Meta Llama, Humane AI Pin, Adobe Firefly, Ola Krutrim, xAI Grok, Amazon Olympus och Bedrock

År 2023 såg flera stora lanseringar inom AI, inklusive flera stora språkmodeller (LLM). Microsoft introducerade Copilot, som integrerar AI i Edge-webbläsaren och Windows 11. OpenAI lanserade GPT-4 LLM, en uppgradering från förra årets ChatGPT. Google lanserade Bard, en AI-chattbot, samt Gemini, en konkurrent till GPT-4. Meta introducerade Llama och Llama 2, AI-modeller som kan sammanfatta, expandera, omskriva och ändra tonen i befintliga texter. Humane lanserade den första AI-drivna bärbara enheten, AI Pin. Adobe introducerade Firefly, som inför AI i bildskapande. Ola presenterade Krutrim, Indiens första full-stack AI-lösning. Elon Musks företag xAI lanserade Grok, en AI-chattbot med en humoristisk och rebellisk personlighet. Amazon presenterade Olympus och Bedrock, som ska förbättra AI-assistenten Alexa och hjälpa kunder att utveckla sina chattbotar.

Direktlänk Dela Gadgets Now fördjupade 26 december

Större uppsägningar kan drabba Google snart, 30 000 jobb hotade

Ett år efter att Google avskedade 12 000 anställda i företagets största uppsägning någonsin, föreslår en ny rapport att en ännu större uppsägning kan drabba teknikjätten snart, med risk för omkring 30 000 jobb. Google planerar tydligen att omstrukturera företagets annonsförsäljningsavdelning på grund av den ökande rollen för artificiell intelligens (AI) i verksamheten. Detta har väckt oro för att det kan komma en stor uppsägning inom Googles annonsförsäljningsenhet, som består av 30 000 personer. AI-utvecklingen kommer att leda till betydande arbetsförlust på Google snart.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 23 december

Är Alphabet eller Apple det bättre AI-lagret?

Artificiell intelligens (AI) är ett dominerande tema för 2023, med många företag som omstrukturerar sina verksamheter för att prioritera AI-utveckling. AI-marknaden värderades till $137 miljarder förra året och förväntas expandera med en årlig sammansatt ränta på 37% vid decenniets slut, med årliga intäkter över $1 biljon. Alphabet och Apple investerar tungt i AI, men vilket företag är det bästa AI-aktiealternativet just nu? Alphabet har breda utsikter inom AI och planerar att lansera sin mest avancerade storspråksmodell, Gemini, 2024. Apple har tagit en långsammare inställning till AI men har en beprövad talang för att anpassa etablerade teknologier och leverera produkter som dominerar konsumentmarknaden.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 23 december

Om man skulle välja ett tema för 2023 skulle det definitivt vara artificiell intelligens (AI). Tekniken har tagit världen med storm, med otaliga företag som omstrukturerar sina verksamheter för att prioritera AI-utveckling. AI-marknaden värderades till 137 miljarder dollar förra året, och Grand View Research antyder att den kommer att expandera med en årlig sammanlagd tillväxt på 37% fram till slutet av decenniet. Givet dessa optimistiska utsikter har optimistiska investerare samlats kring företagen med störst potential inom industrin, vilket har skickat Nasdaq-100-indexet upp 65% hittills i år. Även med den tjurrusningen bakom oss är det inte för sent att lägga till ett AI-lager i din portfölj och dra nytta av branschens långsiktiga tillväxt. Alphabet och Apple är två attraktiva alternativ som båda investerar tungt i AI. Men vilket är det bättre AI-lagret just nu?

The Motley Fool fördjupade 22 december

U.S. Senatens AI Insight Forum avslutar ett framgångsrikt år

U.S. Senatens AI Insight Forum har avslutat sitt arbete för 2023, efter nio sessioner där 165 gäster, inklusive ledare inom teknikindustrin, akademiska forskare, riskkapitalister och representanter från akademin, fackföreningar, statliga myndigheter, handelsföreningar och civila samhällsorganisationer, deltog för att diskutera hur regeringen bör agera på AI. Forumet behandlade ämnen som innovation, ´hög effekt AI´ (som användning av AI inom hälso- och finanssektorer), påverkan på arbetskraft, integritet, ansvar och öppen källkod, demokrati och val, transparens, förklarbarhet, immateriella rättigheter och upphovsrätt, ´domedagsscenarier´ och slutligen nationell säkerhet. Ett betydande resultat från dessa sessioner är hur engagerade, förberedda och överens senatorerna var under hela processen.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 22 december

Google lanserar uppgradering av AI-chatbot Bard i Storbritannien

Google har officiellt lanserat en uppgradering av sin artificiella intelligens (AI) chatbot, Bard, i Storbritannien. Denna utveckling är en del av den globala utrullningen av Googles nästa generations modell, Gemini, som är designad för att konkurrera med OpenAI:s ChatGPT. Gemini, hyllad av Google och Alphabet VD Sundar Pichai som den ´mest kapabla´ generativa AI-modellen hittills, representerar den mest betydande uppgraderingen till Bard sedan dess lansering tidigare i år. Debbie Weinstein, Google UK:s verkställande direktör och vice president, uttryckte entusiasm över samarbetet mellan Storbritanniens kreativa sinnen och Bards gränslösa möjligheter. Trots framstegen betonar Google genomförandet av skyddsåtgärder och samarbete med regeringar och experter för att mildra potentiella risker som är förknippade med AI.

Direktlänk Dela Transcontinental Times fördjupade 22 december

Google lanserar uppgradering av AI-chattbot Bard i Storbritannien

Google har lanserat en uppgradering av sin AI-chattbot, Bard, i Storbritannien som en del av den globala utrullningen av sin nästa generations modell designad för att konkurrera med OpenAI´s ChatGPT. Googles Gemini-modell lanserades först i USA och andra länder tidigare denna månad. Nu kommer den att vara tillgänglig i Bard i Storbritannien, med andra länder och språk som ska följa ´inom en snar framtid´. Google och Alphabet VD Sundar Pichai hyllade Gemini som dess ´mest kapabla´ generativa AI-modell hittills. Debbie Weinstein, Google UKs verkställande direktör och vicepresident, ser fram emot att se resultaten av kombinationen av Storbritanniens lysande hjärnor och Bards gränslösa möjligheter. Google hävdar att Gemini är den första AI-modellen att slå ´mänskliga experter´ i dess rad av intelligensprov. Företaget bekräftade vid lanseringen tidigare denna månad att det gav Storbritanniens AI-säkerhetsinstitut tillgång till sina mest kraftfulla AI-modeller. Gemini kommer också att byggas in i dess Pixel 8 Pro-smartphones, som driver nya funktioner som ´sammanfatta´ i dess inspelningsapp, samt ´smart svar´ i Google-tangentbordet, börjar med WhatsApp-meddelanden.

Direktlänk Dela Yahoo Finance UK fördjupade 21 december

Årskrönika 2023: AI framsteg, tekniska innovationer och Elon Musks inflytande

År 2023 kommer sannolikt att minnas som toppen av framsteg inom artificiell intelligens (AI). Elon Musk var en konstant trendande figur och varje vecka presenterades en ny och utvecklande AI-modell. Tekniska innovationer och kontroverser tog också plats under året. Google lanserade Pixel Fold och OnePlus gick in på den vikbara marknaden. Google introducerade även Gemini, sitt expansiva nya språkmodell, som anses vara ett av företagets djärvaste och riskablaste företag på senare tid. OpenAI:s chatbot ChatGPT har blivit en hörnsten inom generativ AI, med en massiv användarbas på miljontals användare. Djupfejk-tekniken fick betydande uppmärksamhet 2023, särskilt med spridningen av manipulerade videor med indiska kändisar. Twitter genomgick en radikal omvandling till ´X´, med Elon Musk som en central figur i förändringen. Passnycklar gjorde sin debut 2023, vilket introducerade ett potentiellt alternativ till traditionella lösenord. Året 2023 markerade också en betydande aktivitet inom kategorin vikbara telefoner, med Google som introducerade Pixel Fold och OnePlus som gick in på den vikbara marknaden. Slutligen var jobbkutt ett framträdande tema 2023, vilket påverkade både Indien och internationella marknader.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 21 december

Google lanserar AI-chattbot Bard för att konkurrera med ChatGPT, Storbritannien får ny teknikavdelning

Google lanserade sin generativa AI-chattbot Bard i februari för att konkurrera med ChatGPT. Bard, byggd på Googles LaMDA stora språk AI-modell, syftar till att kombinera världens kunskap med kraften, intelligensen och kreativiteten hos våra stora språkmodeller, enligt Google VD Sundar Pichai. I december presenterade Google en ny AI-modell, Gemini, som sägs kunna överträffa OpenAIs flaggskeppsteknologi. I Storbritannien skapade premiärminister Rishi Sunak en ny avdelning för vetenskap, innovation och teknik (DSIT) efter en omfattande omorganisation av kabinettet.

Direktlänk Dela Tech Monitor fördjupade 20 december

Google lanserar AI-chatbot-uppgradering i Storbritannien

Google har lanserat en uppgradering till sin artificiella intelligens (AI) chatbot, Bard, i Storbritannien som en del av den globala utrullningen av sin nästa generations modell designad för att konkurrera med OpenAI´s ChatGPT. Google och dess London-baserade division Deepmind presenterade sin länge utlovade nya grundmodell, Gemini, i Bard i USA och i över 170 länder tidigare denna månad, men hade initialt försenat lanseringen i Storbritannien. Nu kommer den att vara tillgänglig över Bard i Storbritannien, med andra länder och språk som ska följa ´inom en snar framtid´.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 19 december

AI:s explosion under 2023: En årsöversikt

2023 var AI:s år, med företag som Nvidia, Google, Microsoft och OpenAI i spetsen. Även Wendy´s testade AI-assistenter vid sina drive-thru. AI:s framfart började egentligen i november 2022 när OpenAI lanserade ChatGPT, som snabbt blev den snabbast växande appen någonsin. Under 2023 investerade Microsoft $10 miljarder i OpenAI, och Google lanserade sin egen AI-chatbot, Bard. Meta förklarade att AI var företagets största investering. Google sammanslog sitt Brain AI-team med DeepMind och Amazon lanserade sin Bedrock-plattform. Google öppnade Bard för allmänheten och lanserade sin Search Generative Experience. Nvidia passerade en marknadsvärdering på $1 biljon. Amazon, Google, Meta, Microsoft och OpenAI förband sig att följa frivilliga regler för AI-säkerhet och utveckling. Amazon investerade $4 miljarder i OpenAI-konkurrenten Anthropic. OpenAI avskedade och återanställde sin VD Sam Altman efter hot om massuppsägningar. Google lanserade sin GPT-4-konkurrent Gemini.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 december

Google lanserar ny AI-generationsmodell för mobiltelefoner

AI

Direktlänk Dela Medium fördjupade 14 december

Google introducerar multimediaförståelse i AI-chattbot med ny modell Gemini

Google har börjat införa förståelse för video, ljud och bilder i sin Bard AI-chattbot med en ny AI-modell kallad Gemini. Google Pixel 8-telefonägare kommer att vara bland de första att dra nytta av dess nya artificiella intelligensförmågor, men Gemini kommer att komma till Gmail och andra Google Workspace-verktyg i början av 2024. Gemini kan erbjuda textbaserade chattförmågor som Google säger förbättrar AI-förmågorna i komplexa uppgifter som att sammanfatta dokument, resonera, planera och skriva programmeringskod. Den större förändringen med multimediaförmågor kommer ´snart´, säger Google.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 13 december

Stora teknikföretag investerar i AI för att förbättra användarupplevelsen

Microsoft meddelade en flerårig, flera miljarder dollar investering i OpenAI i januari 2023, vilket markerade den tredje fasen av partnerskapet mellan de två företagen. Detta ledde till en konflikt mellan andra teknikjättar som Google, Twitter (X) och Meta, som alla försöker förbättra användarupplevelsen genom AI-drivna integrationer. Google introducerade en experimentell konversations-AI-tjänst kallad Bard för att konkurrera med Microsofts AI-chattbot ChatGPT. Microsoft lanserade en ny version av Bing med AI-krafter liknande ChatGPT. Meta byggde ett flerstegs AI-granskningsystem för att klassificera innehåll för annonsörer i Facebook och Instagram Feeds. Snapchat introducerade My AI, en chattbot byggd med OpenAI´s GPT-teknologi.

Direktlänk Dela Social Samosa fördjupade 11 december

Alphabet lanserar nästa generations AI-modell Gemini

Den 6 december släppte Alphabet första fasen av sin nästa generations AI-modell, Gemini, övervakad och drivet av dess VD Sundar Pichai och Google DeepMind. Gemini är den första modellen som presterar bättre än mänskliga experter på MMLU (Massive Multitask Language Understanding), en av de mest populära metoderna för att testa prestanda för språkmodeller. Gemini kan generera kod baserad på olika inmatningar, generera text och bilder kombinerat och resonera visuellt över språk. Sundar Pichai, VD för Google, sade att Gemini presterar bättre än OpenAI:s ChatGPT. Han framhöll Geminis skicklighet på en uppsättning tester som mäter AI-prestanda på en mängd uppgifter som involverar text och bilder. Utöver sina multimodala kapabiliteter är Gemini utformat för effektivitet och skalbarhet. Dess arkitektur tillåter snabb integration med befintliga verktyg och API:er, vilket gör det till en kraftfull motor för att driva framtida innovationer inom AI. Det finns tre initiala versioner av Gemini: Ultra, den största; Pro, av mediumstorlek; och Nano, som är betydligt mindre och mer effektiv. Googles Bard, en chatbot liknande ChatGPT, kommer att drivas av Gemini Pro. Nano kommer att köras på Googles Pixel 8 Pro-telefon. Reaktionen på sociala medier har varit blandad, med vissa som rapporterar imponerande resultat och andra som noterar pågående hallucinationer.

Direktlänk Dela InfoQ fördjupade 11 december

I Installer No. 17 presenteras en rad nya AI-verktyg, ett helt nytt Fortnite-universum och en ny Mastodon-app. Google CEO Sundar Pichai tror att lanseringen av den nya Gemini-modellen kommer att vara startskottet för Googles dominans inom AI, trots att modellen har sina problem. Det nya universella meddelandeapp Beeper Mini har lanserats för Android, men Apple har redan hittat ett sätt att stänga ner den. Slutligen har Disney startat betatestning för sin kombinerade streamingtjänst, Disney Plus med Hulu.

The Verge fördjupade 10 december

Googles chattbot Bard förbättras med ny Gemini-modell

Googles chattbot Bard, som initialt var efter OpenAI:s ChatGPT i popularitet, är inställd på att göra ett betydande framsteg. Nu drivs Bard av Googles nya Gemini-modell och är tillgänglig för engelsktalande användare i 170 länder, med planer på att expandera till fler språk och regioner snart. Bard har gått över till Gemini Pro, en mellannivåmodell inom Gemini-serien. Denna uppgradering, beskriven av Googles Sissie Hsiao, som hanterar Bard och Assistant, markerar en betydande förbättring för Bard. Sundar Pichai, Googles VD, har noterat betydande förbättringar över Bards funktioner, inklusive en bättre förståelse för användaravsikt, ökad faktisk noggrannhet och förbättrad hjälp för kodning. Google planerar att introducera en avancerad version, ´Bard Advanced´, nästa år. Denna version, drivs av den mer robusta Gemini Ultra, kommer att erbjuda multimodala interaktioner, vilket gör att Bard kan bearbeta och skapa text, bilder, ljud och video. Demis Hassabis, chef för Google DeepMind, betonade de inneboende multimodala förmågorna hos Gemini.

Direktlänk Dela Tech Edt fördjupade 9 december

Google lanserar sin nya AI-modell Gemini

Google har lanserat sin nya AI-modell Gemini, vilket öppnar upp den generativa AI-racet. Gemini, som Google och Alphabet VD Sundar Pichai lovade skulle komma i år, är fortfarande bara delvis tillgängligt. Modellen har fått blandade recensioner hittills. Andra företag, inklusive Elon Musks Grok, lovar också mer framöver. Denna vecka var det också blandade resultat för företag, med MongoDB som lyckades bra men inte fick mycket investerarkärlek, medan andra som Broadcom, Box och C3.ai fortfarande kämpar med svag efterfrågan från företag. Den hoppade generativa AI-boosten har ännu inte kommit till antingen molnjättarna eller företagsmjukvaru- och hårdvaruledarna.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 9 december

Googles DeepMind´s Gemini överraskar och delar åsikter

Google tillkännagav överraskande lanseringen av DeepMind´s Gemini, en AI som överträffar GPT-4 på de flesta mätvärden. Gemini, som ursprungligen var tänkt att släppas under första kvartalet 2024, har fått både positiva och negativa reaktioner. Trots att forskare som arbetade på projektet verkade nöjda med resultaten, upptäckte folk snart brister och brister i både modellen och presentationen. Många av kritikerna har en lång historia av skepsis mot Googles förmåga att skapa värdefull AI, och det verkar som om Gemini inte kommer att vara tillräckligt för att helt lyfta det tunga bördan.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 8 december

Google lanserar Gemini, en AI-modell som överträffar OpenAI:s GPT-3.5

Google har lanserat Gemini, en banbrytande AI-modell som beskrivs som företagets ´mest kapabla´ hittills. Gemini kommer i tre storlekar - Gemini Ultra, ´största och mest kapabla modell´; Gemini Pro, utformad för att skala över en bred uppgiftsserie; och Gemini Nano, optimerad för mobil användning. Gemini Pro överträffade OpenAI:s GPT-3.5, enligt företagets ledning. Gemini kommer att integreras i konsumentprodukter, och ge verktyg som Googles Bard chatbot och en mer engagerande sökgenererande upplevelse. Från den 13 december kommer utvecklare och företagskunder att kunna utnyttja Gemini Pros kapabiliteter genom Google AI Studio och Cloud Vertex AI.

Direktlänk Dela Entrepreneur Media fördjupade 8 december

Google introducerar Gemini, en AI-modell för att konkurrera med OpenAI:s GPT-4

Google har introducerat Gemini, en generativ AI-modell utvecklad som ett svar på OpenAI:s GPT-4-modell. Gemini, tillgänglig i tre varianter med olika prestandanivåer, kommer att stärka Googles hela produktportfölj, inklusive Google Search och den nyligen tillkännagivna Pixel 8 Pro-smarttelefonen. Det driver nu även Bard-chatboten, vilket hjälper dess ansträngningar att överträffa ChatGPT som den mest kraftfulla AI-chatboten tillgänglig för massorna. Gemini skapades från grunden för att vara en multimodal AI-modell som stöder API-integration och är byggd för att anpassas till framtida produkter.

Direktlänk Dela August Man fördjupade 8 december

Google lanserar Gemini, dess största och mest kapabla AI-modell

Google har lanserat Gemini, sin största och mest kapabla AI-modell. Enligt företaget kan Gemini effektivt köras på allt från datacenter till mobila enheter och kommer att förbättra sättet utvecklare och företagskunder bygger och skalar med AI. Gemini beskrivs som Googles mest flexibla modell och kan förstå och bearbeta olika typer av information, inklusive text, kod, ljud, bild och video. Version 1.0 av Gemini rullas nu ut över en rad Google-produkter och plattformar och kommer att finnas tillgänglig på engelska i mer än 170 länder och territorier.

Direktlänk Dela TechNext24 fördjupade 8 december

Google lanserar Gemini AI, en kraftfull och mångsidig artificiell intelligens

Google har lanserat Gemini AI, sin senaste och mest kraftfulla AI-modell hittills, som erbjuder en mängd olika funktioner inom olika områden. Gemini AI finns i tre storlekar: Ultra, Pro och Nano, var och en designad för specifika behov och uppgifter. Gemini AI skiljer sig från sina konkurrenter genom sin multimodala natur, med förmågan att förstå och interagera med text, kod, ljud, video och bilder. Dessutom presterar den bättre än OpenAI:s GPT-4 i 30 av 32 tester, vilket gör den till en mycket effektiv och kostnadseffektiv lösning. Gemini AI lanserades den 8 december i 170 länder på Bard. För att få tillgång till Google Gemini AI måste användare först bekräfta att deras Bard har uppdaterats. Google AI Studio kommer snart att tillåta användare att experimentera med Gemini för multimodala uppgifter. Google Gemini AI är för närvarande endast tillgänglig på engelska, men Google planerar att utöka dess räckvidd till flera språk snart.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 8 december

Förläggares oro över Googles nya språkmodell Gemini

Googles lansering av det stora språkmodellen Gemini denna vecka har väckt oro hos förläggare om dess potential att ytterligare påverka intäktsdynamiken i en bransch som redan brottas med volatilitet. Frågor ställdes om datamängderna som används för att träna Gemini, med Google-chefer som vägrade dela specifika detaljer. Förläggare har uttryckt oro över påverkan av generativa AI-verktyg på sökning, med oro över att dessa verktyg kan påverka upp till 66% av deras trafik och en stor del av intäkterna. Förläggare har också uttryckt oro över den nivå av tillskrivning som AI-verktygen ger till informationskällor, ofta hämtade från dyra journalistiska insatser.

Direktlänk Dela Adweek fördjupade 8 december

Alphabet kan bli bästa AI-aktien 2024 med nytt AI-produkt

AI-chipledaren Nvidia har stigit 219% i år, men Alphabet kan vara den bästa AI-aktien att köpa inför 2024. Trots att Alphabet har överträffat marknaden 2023 med en uppgång på 49,3%, är det fortfarande det sämst presterande ´Magnificent Seven´-företaget. Alphabet är dock det billigaste av dessa företag, med en P/E-ratio på endast 25. Dessutom har företaget 120 miljarder dollar i nettokontanter. Alphabet har nyligen släppt sitt nya storskaliga språkmodell för generativ AI, Gemini. Gemini överträffar nuvarande bästa modeller på 30 av 32 övergripande branschstandarder och har en noggrannhet på 90% i MMLU-tester, jämfört med 89,8% för mänskliga experter och 86,4% för ChatGPT-4.0.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 8 december

Google lanserar Gemini, en stor AI-språkmodell

Google har tillkännagivit lanseringen av Gemini, en stor AI-språkmodell. Gemini är inte bara en AI-modell. Dess lättare version Gemini Nano körs offline på Android-enheter. En starkare version, Gemini Pro, borde driva många av Googles AI-tjänster. Dessutom är en ännu bättre modell, Gemini Ultra, skräddarsydd för att betjäna datacenter och företagsapplikationer. Från och med den 13 december kommer utvecklare och företagskunder att ha tillgång till Gemini Pro via Google Cloud´s Vertex AI eller Google Generative AI Studio. Gemini är för närvarande endast tillgängligt på engelska; andra språk bör läggas till inom kort. Google hävdar att Gemini är framtidens Google och att det har kommit alldeles för tidigt.

Direktlänk Dela Vibes of India fördjupade 8 december

Nya AI-varumärken växer fram: Google introducerar Gemini

Snabba framsteg inom artificiell intelligens har lett till många nya AI-varumärken. På onsdagen lade Google till ett annat AI-namn till det redan trångt fältet: Gemini. Den nya AI-modellen kommer att driva en rad Google-produkter. Google VD Sundar Pichai postade en video om Gemini utan att förklara var namnet kom ifrån. Utöver ChatGPT har den nya vågen av chatbots, inklusive Googles Bard, Anthropics Claude, Inflections Pi, Quoras Poe och Amazons Q, väckt nyfikenhet kring hur människor interagerar med AI. Microsoft har byggt ett helt varumärke runt sin AI-assistent Copilot. Kreativa individer inom olika områden har upplevt kraften i nya AI-verktyg för att generera text, foton och video genom plattformar som Adobe Firefly och Canvas Magic Studio, liksom från startups som Jasper, Midjourney och Runway.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 8 december

Google introducerar Gemini, en ny generativ AI för att konkurrera med OpenAI´s GPT-4

Google har introducerat Gemini, en ny generativ AI, som ett svar på OpenAI´s GPT-4-modell. Gemini finns i tre varianter med olika prestandanivåer och kommer att stärka hela Googles produktportfölj, inklusive Google Search och den nyligen tillkännagivna Pixel 8 Pro-smarttelefonen. Gemini driver nu Bard chatbot, vilket hjälper Googles ansträngningar att överträffa ChatGPT som den mest kraftfulla AI-chatboten tillgänglig för massorna. Gemini skapades från grunden för att vara en multimodal AI-modell som stöder API-integration och är byggd för att anpassas till framtida produkter.

Direktlänk Dela August Man fördjupade 8 december

Google har introducerat Gemini, ett AI-system som kommer att driva företagets olika AI-funktioner och tjänster, som Bard chatbot och Duet AI-assistent. Gemini påstås vara betydligt mer avancerat och kan hantera mer sofistikerade scenarier än inte bara Googles tidigare AI-modeller, men även modeller utvecklade av konkurrenter som OpenAI. Företaget har delat flera videor som visar hur Gemini kan interagera med användare genom handrörelser, bilder, ritningar etc., och hur det kan genomföra komplexa uppgifter som multimodal dialog, lösa visuella pussel, göra kopplingar, logiskt och rumsligt resonemang, översätta visuella bilder och visa kulturell förståelse.

MediaNama fördjupade 8 december

Google lanserar Gemini, ett stort språkmodell för AI

Google har lanserat sitt efterlängtade stora språkmodell (LLM) Gemini, vilket markerar vad företaget hävdar är en ´ny era´ för dess AI-erbjudanden. Gemini, som består av tre olika versioner av samma LLM (Ultra, Pro och Nano), kan hantera ljud, bild och text. Google rapporterade att den multimodala AI:n kan prestera något bättre än OpenAI:s GPT-4 på uppgifter som matematiskt resonemang, förståelse av dokument och tolkning av infografik. Googles VD Sundar Pichai hävdade att detta bara är början på ´Gemini-eran´.

Direktlänk Dela Emerging Tech Brew fördjupade 8 december

Google släpper sin AI-modell Gemini för att ta ledningen i AI-kapplöpningen

Google har äntligen släppt sin länge emotsedda AI-modell, Gemini. Modellen, som Google hoppas ska sätta dem i täten för AI-kapplöpningen, kan kombinera text, bilder och ljud för att svara på ett brett spektrum av frågor. Enligt en forskningsrapport från Google DeepMind presterar Gemini bättre än OpenAIs ChatGPT på 30 av 32 standardprestandamått. Google och Alphabet CEO Sundar Pichai uttryckte att denna teknikskifte är en möjlighet att främja vetenskaplig upptäckt, påskynda mänsklig framsteg och förbättra liv. Trots detta, är Geminis prestandauppgraderingar bara marginellt bättre än OpenAI. Dessutom kommer Gemini att släppas i en stegvis process, med början på engelsk integration över Bard, Googles befintliga AI-chattbot, och inom Pixel-enheter.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 8 december

Google lanserar Gemini: överträffar GPT-4 inom AI

Google har tagit ett stort kliv inom artificiell intelligens med lanseringen av Gemini, sin senaste AI-modell. Google VD Sundar Pichai och Google DeepMind VD och medgrundare Demis Hassabis meddelade detta i ett företagsblogginlägg den 6 december, och positionerar Gemini som en modell som överträffar OpenAI:s GPT-4. Gemini utmärker sig för sin optimering över olika storlekar och användningsområden, inklusive Ultra, Pro och Nano-versioner. Googles chefsvetenskapsman Jeff Dean framhävde att Gemini Ultra är den första modellen att uppnå ett så högt resultat över 57 ämnen på MMLU-testet.

Direktlänk Dela Financial-world.org fördjupade 7 december

Google avtäcker Gemini, sitt svar på GPT-4

Google har officiellt presenterat Gemini, företagets svar på GPT-4, AI-modellen bakom ChatGPT. Gemini, som finns i tre olika varianter - Ultra, Pro och Nano - är ett multimodalt artificiellt intelligenssystem som bearbetar text, kod, ljud, bilder och video för att svara på användarpromenader. Det integreras också direkt i mobila enheter, vilket är en första för en AI-modell och en punkt av entusiasm för apputvecklare. Google beskriver Gemini som sin ´mest kapabla och allmänna modell hittills´. Enligt tidiga reaktioner tyder det på att Gemini presterar bra mot GPT-4.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 7 december

Google introducerar Gemini, en avancerad AI-modell

Google har introducerat Gemini, sin senaste och mest anpassningsbara AI-modell, som enligt företaget presterar bättre än mänskliga experter. Gemini kan tänka, förstå och bearbeta information från olika format som text, bilder, kod, ljud och video. Detta möjliggör för Gemini att utföra komplexa uppgifter, som att analysera diagram baserade på forskningsrapporter eller översätta språk samtidigt som kulturella nyanser bevaras. Gemini kommer att vara tillgängligt för utvecklare och företagskunder genom Gemini API i Google AI Studio eller Google Cloud Vertex AI från den 13 december.

Direktlänk Dela Mojisola Delano fördjupade 7 december

Google uppgraderar sin Bard-chatbot med ny AI-modell Gemini

Google har uppgraderat sin Bard-chatbot med en ny AI-modell kallad Gemini, som sägs kunna ´resonera´ bättre än ChatGPT och andra konkurrenter. Det är den första AI-modellen som presterar bättre än mänskliga experter inom vissa områden som problemlösning, matematik, fysik, historia, lag, medicin och etik, enligt Eli Collins, vice vd för produkt på Google DeepMind. En ´Ultra´-version av Gemini har visat överlägsen prestanda jämfört med andra toppmodeller i 30 benchmarktest. Bard kommer att använda Gemini för mer avancerad resonemang, planering och förståelse, och kommer att vara tillgänglig på engelska i över 170 länder och territorier.

Direktlänk Dela Taipei Times fördjupade 7 december

Google Gemini - Alphabet presenterar sin mest avancerade AI-modell hittills, konkurrerar med GPT-4

Alphabet CEO Sundar Pichai har presenterat Googles senaste AI-produkt, Gemini. Gemini är en ny ´multimodal´ AI-modell som kan hantera text, bild och ljudinmatning. Teknikjätten har positionerat den nya tekniken som en rival till OpenAI´s GPT-4. Gemini presterade bättre än GPT-4 i flera nyckeltester. Efter att OpenAI lanserade ChatGPT i november 2022, var konkurrenterna tvungna att svara. Google presenterade sin mest avancerade AI-modell än, Gemini, den 6 december. En fullständig offentlig lansering och integration med Bard planeras för de kommande veckorna.

Direktlänk Dela CryptoCoinNews fördjupade 7 december

Googles senaste AI-modell Gemini är knappt bättre än OpenAIs

Teknikjätten Alphabet Inc.´s Google har lanserat sin senaste AI-modell, Gemini, som kan upptäcka magiska trick och klara en redovisningsexamen. Trots att den gjort succé på sociala medier, är den tekniskt sett fortfarande efter OpenAI. Google, som hamnade på efterkälken av ChatGPT för ett år sedan, har varit ivrig att framställa sig själv som snabbt framskridande. Trots rapporter om förseningar, meddelade de plötsligt Gemini på onsdag.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 7 december

Google introducerar nästa generations AI-modell Gemini för att konkurrera med Microsofts GPT-4

Google presenterade på onsdagen sin nästa generations och multimodala AI-modell, Gemini, för att konkurrera med Microsofts OpenAI´s GPT-4. Gemini, utvecklat av forskare från Googles nu sammanslagna AI-divisioner DeepMind och Google Brain, kan generalisera och sömlöst förstå, arbeta över och kombinera olika typer av information, inklusive text, kod, ljud, bild och video. Gemini 1.0, företagets första version, kommer i tre olika storlekar: Pro, Ultra och Nano. Enligt Google, presterade Gemini Ultra bättre än nuvarande toppmodeller, inklusive GPT-4, på 30 av 32 allmänt använda akademiska riktmärken.

Direktlänk Dela Techworm fördjupade 7 december

Google lanserar största AI-språkmodellen Gemini 1.0

Google har tillkännagivit företagets största generativa AI-språkmodell någonsin, Gemini 1.0. Den kommer i tre former - Gemini Ultra, Pro och Nano. Gemini Nano, som är byggd exklusivt för telefoner, kommer först till Pixel 8 Pro och kommer att använda enhetens Tensor G3-chipset för att förbättra användarupplevelsen. Gemini Nano kommer att integreras i Pixel 8 Pro´s två huvudfunktioner - Recorder och Gboard. På Gboard kommer Gemini Nano att driva Smart Reply-funktionen. Den nya modellen representerar en av de största vetenskapliga och tekniska ansträngningarna företaget har gjort.

Direktlänk Dela Deccan Herald fördjupade 7 december

Google lanserar Gemini AI-modell, överträffar OpenAI’s GPT-4

Google har presenterat en ny generativ AI-modell kallad Gemini. Enligt Google VD Sundar Pichai och Google DeepMind VD Demis Hassabis presterar Gemini bättre än OpenAI’s GPT-4 och alla andra modeller på flera viktiga mätpunkter. Gemini är en AI-modell som liknar OpenAI’s GPT-4, GPT-4V, och GPT-4 Turbo, men inte en AI-chattbot som OpenAI’s ChatGPT. Gemini driver nu Google Bard och dess förmåga inom audio och visuella vertikaler kan potentiellt överträffa ChatGPT. Gemini kommer i tre versioner: Gemini Ultra, Gemini Pro och Gemini Nano. Gemini kan skriva kod, generera AI-bilder och översätta språk.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 7 december

Google lanserar projekt Gemini, en AI-modell utbildad att bete sig på mänskliga sätt

Google lanserade den 6 december projekt Gemini, en AI-modell tränad att bete sig på mänskliga sätt. Lanseringen kommer att ske i faser, med mindre sofistikerade versioner av Gemini kallade ´Nano´ och ´Pro´ som omedelbart införlivas i Googles AI-drivna chattbot Bard och dess Pixel 8 Pro-smartphone. Gemini kommer att kunna sammanfatta inspelningar gjorda på enheten och ge automatiska svar på meddelandetjänster, med början på WhatsApp. Den största framstegen kommer inte förrän i början av 2024 när dess Ultra-modell kommer att användas för att lansera ´Bard Advanced´, en uppgraderad version av chattboten.

Direktlänk Dela Frontline The Hindu fördjupade 7 december

Google lanserar Gemini, sitt starkaste AI-modell hittills

Google meddelade den 6 december 2023 lanseringen av Gemini, deras starkaste AI-modell hittills. Den nya modellen erbjuds i olika storlekar, inklusive Nano, Pro och Ultra, och är optimerad för olika tillämpningar. Google förväntar sig att Gemini kan konkurrera med OpenAI:s GPT-4-modell. Gemini Nano finns tillgänglig på Pixel 8 Pro och Gemini Pro kommer att finnas tillgänglig på Google Bard, företagets populära chatbot. Google har officiellt bekräftat att Gemini snart kommer att vara tillgänglig på andra produkter som Ads, Chrome, Duet AI och Sök.

Direktlänk Dela The Quint fördjupade 7 december

Google introducerar Gemini AI för att konkurrera med OpenAI´s ChatGPT

Google har presenterat sin Gemini AI-familj, ett försök att konkurrera mot OpenAI´s ChatGPT genom att bearbeta volymer av olika typer av information, inklusive text, kod, ljud, bild och video. Google och Alphabet VD Sundar Pichai förklarade att Gemini 1.0 är företagets mest kapabla och allmänna AI-modell hittills. Den finns i tre versioner: Ultra, Pro och Nano. Dessa alternativ gör att Gemini kan köras på datacenter eller mobila enheter genom att använda olika mängder bearbetningskraft. Android OS-utvecklare kan anmäla sig till ett tidigt tillgångsprogram för Gemini Nano. Gemini driver också nya generativa AI-funktioner, inklusive sammanfattning av inspelade telefonsamtal på Google Pixel 8 Pro.

Direktlänk Dela Mobile World Live fördjupade 7 december

Google uppgraderar sin AI-chatbot Bard med ny språkmodell

Google har presenterat en större uppgradering av sin konversations-AI-chatbot Bard, som nu drivs av företagets nya språkmodell Gemini. Med sin första utrullning i 170 länder idag för engelska användare, hoppas Google att detta kommer att göra Bard till en konkurrent till ChatGPT och andra ledande chatbotar byggda på GPT-3.5 och GPT-4-modeller. Bard drivs nu av Gemini Pro, beskriven som en version av Gemini som balanserar hastighet, effektivitet och förmåga för chatbot-applikationer. Google tror att Bard nu kan matcha eller överträffa vad ChatGPT kan erbjuda inom viktiga områden som sammanfattning, skrivhjälp, frågesvar och mer.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 7 december

Google presenterar Gemini, sin mest kraftfulla generativa AI-modell hittills

Google har avtäckt Gemini, sin mest kraftfulla generativa AI (genAI) programvarumodell hittills. Gemini kommer i tre olika storlekar för olika ändamål, inklusive användning i datacenter och på mobila enheter. Google har utvecklat Gemini, en stor språkmodell (LLM), under de senaste åtta månaderna och nyligen gav ett litet antal företag tillgång till en tidig version. Gemini kan hantera flera metoder för inmatning, såsom bilder, ljud och video, och är i stånd att utföra komplexa uppgifter. Google presenterade också sitt mest kraftfulla ASIC-chip - Cloud TPU v5p.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 7 december

Alphabets Gemini AI överträffar OpenAI:s ChatGPT

Alphabet har utvecklat ett multimodalt system kallat Gemini som kan hantera olika sorters data som text, kod, ljud, bild och video. Detta skiljer sig från Open AI:s plattform, ChatGPT, som endast har tränats på text. Gemini har tränats med data från hela internet, inklusive videor från YouTube. Systemet ska lanseras i tre versioner, en för mjukvaruutvecklare, en för Googles chatbot Bard och en som är integrerad direkt i telefoner. Gemini Ultra, versionen för mjukvaruutvecklare, har i tester överträffat ChatGPT-4 i 90% av fallen.

Direktlänk Dela Dagens PS fördjupade 7 december

Google lanserar ny AI-modell Gemini

Google lanserar en ny AI-modell kallad Gemini, som företaget hävdar är bättre än konkurrenten Chat GPT. Gemini är multifunktionell från grunden och klarar av att hantera text, video, bild och ljud. Google planerar att lansera modellen i tre olika storlekar beroende på tillgänglig datakraft. Gemini kommer också att ingå i AI-tjänsten Bard och kommer att vara tillgänglig för användare av Pixel-mobiler. Googles lansering av Gemini kommer i en tid då kampen om AI-tronen har intensifierats, med Microsoft och Open AI som tar stor uppmärksamhet med Chat GPT.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 7 december

Google lanserar ny AI-modell Gemini för att förbättra Bard

Google har lanserat en ny AI-modell, Gemini, för att förbättra sin chatbot Bard och AI-tjänster på Android-plattformar. Enligt Google presterar den nya Gemini-uppdateringen bättre än Open AI:s GPT-4 i majoriteten av prestandatester. Uppdateringen har redan implementerats i Bard i över 170 länder, med en kommande lansering i Europa. Det är mellannivån, Gemini Pro, som driver Bard. Den lägsta nivån kallas Nano och ska användas i olika typer av hårdvara.

Direktlänk Dela Breakit fördjupade 7 december

Google lanserar Gemini, en ny generativ AI-modell

Google har lanserat Gemini, företagets nya generativa AI-modell som finns i tre storlekar för användning i allt från datacenter till mobila enheter. Gemini har utvecklats under åtta månader och en liten grupp företag har fått tillgång till en tidig version. Modellen kan hantera olika inmatningsmetoder som foton, ljud och video. Google har också presenterat sitt mest kraftfulla ASIC-chip - Cloud TPU v5p, designat för att hantera de stora bearbetningskraven som AI ställer. Det nya chippet kan träna LLM 2,8 gånger snabbare än Googles tidigare TPU v4.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 7 december

Google lanserar Gemini, en AI som överträffar traditionella modeller

Google har lanserat Gemini, en banbrytande AI-modell som överträffar OpenAI:s GPT-4 i intelligens och kapabilitet. Gemini kan integrera och bearbeta olika typer av information, inklusive text, bilder, ljud och video. Dessutom överträffar Gemini GPT-4 inom matematik och kodning, och har uppnått anmärkningsvärda resultat i akademiska riktmärken och språkförståelsetester. Gemini kommer att integreras i Google Bard och Pixel 8 Pro, vilket introducerar avancerade funktioner och utökar Googles AI-ekosystem och konsumentteknik.

Direktlänk Dela Tokenhell fördjupade 7 december

Google lanserar AI-modellen Gemini för att utmana Open AI:s Chat GPT

Google har lanserat sin nya AI-modell, Gemini. Modellen, som är en uppdaterad version av företagets tidigare chatbot Google Bard, påstås utmana Open AI:s Chat GPT. Enligt Google har Gemini överträffat Chat GPT-4 på flera viktiga områden, inklusive sammanfattning av nyhetsartiklar och förståelse av bilder. Gemini finns i tre versioner: Ultra, Pro och Nano. Ultra, den mest avancerade versionen, påstås vara bättre än mänskliga experter på flera områden. Pro och Nano kommer att släppas i 170 länder, inklusive USA, men inte i Storbritannien och EU förrän Google fått godkännande från myndigheterna.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 7 december

Alphabet lanserar avancerad AI-modell Gemini

Alphabet har lanserat sin mest avancerade artificiella intelligensmodell, Gemini, som kan bearbeta olika former av information som video, ljud och text. Enligt VD Sundar Pichai representerar Gemini Alphabets stora vetenskapliga och tekniska bedrift. Utvecklingen är ett svar på Microsoft-stödda OpenAIs ChatGPT, vilket driver Googles kamp om att skapa AI-programvara som tävlar i termer av förmågor. Alphabet planerar att släppa den mest avancerade versionen av Gemini genom sin AI-assistent, Bard, tidigt nästa år.

Direktlänk Dela EconoTimes fördjupade 7 december

Alphabet presenterar Gemini, sin mest kapabla AI-modell hittills

Alphabet, Googles moderbolag, har avtäckt sin största och mest kapabla AI-modell hittills, Gemini. Modellen är resultatet av sammanslagningen av företagets AI-forskningsenheter DeepMind och Google Brain till en enda division som kallas Google DeepMind, ledd av VD Demis Hassabis. Gemini kan arbeta med och förstå olika typer av information som bilder, ljud, text, kod och video, samtidigt. Modellen kommer att finnas tillgänglig i tre olika storlekar: Ultra, Pro och Nano. Gemini Ultra görs för närvarande tillgänglig för utvalda kunder, partners, utvecklare och säkerhetsexperter för tidig experiment och feedback.

Direktlänk Dela Storyboard18 fördjupade 7 december

Google lanserar Gemini 1.0, sitt mest sofistikerade generativa AI-modell hittills

Google har äntligen släppt Gemini 1.0, sin mest sofistikerade generativa AI-modell hittills, efter nästan sju månaders rykten och förseningar. Företaget marknadsför Gemini 1.0 som ett av de mest kraftfulla mjukvaruverktygen någonsin. Enligt företaget kan det skriva kod, förklara memes, lösa kalkylproblem och ge feedback på matlagningsfoton. Dessutom kan Gemini slå OpenAI:s bästa modell, GPT-4, på de flesta mätvärden. Största supporter av OpenAI, Microsoft, innehar nu en icke-röstande position i dess ideella styrelse. I den generativa AI-racet deltar inte bara Google, OpenAI och Microsoft, utan även Meta och Amazon.

Direktlänk Dela Open The News fördjupade 7 december

Google presenterar Gemini, den mest kapabla AI-modellen hittills

Google har presenterat Gemini, dess största och mest kapabla AI-modell hittills. Modellen har sofistikerade multimodala resonemangsförmågor och mer säkerhet i kärnan. Gemini är resultatet av storskaliga samarbetsinsatser av team över hela Google, inklusive Google Research. Modellen kan generalisera och förstå, verka över och kombinera olika typer av information, inklusive text, kod, ljud, bild och video. Gemini 1.0 har optimerats för tre olika storlekar: Gemini Ultra, Gemini Pro och Gemini Nano. Modellen rullas redan ut i Google-produkter, som Bard-chatboten och Pixel-smartphones.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 7 december

Google lanserar sitt senaste språkmodell, Gemini AI

Google har nyligen lanserat sin senaste språkmodell, Gemini AI, som finns tillgänglig i tre olika storlekar för att passa specifika krav. Denna AI-modell är utformad för att förstå och hantera olika typer av information, som text, kod, ljud, bilder och video. Gemini, introducerad av Google, beskrivs som företagets mest mångsidiga och allmänna AI-modell hittills. Gemini är en familj av AI-modeller, bestående av tre storlekar: Gemini Ultra, Gemini Pro och Gemini Nano. Enligt Google har Gemini lanserats i sin första version, 1.0, med varje storlek anpassad för att uppfylla specifika behov och förmågan att fungera på en rad enheter från datacenter till mobila enheter.

Direktlänk Dela The Hans India fördjupade 7 december

Google lanserar Gemini, en AI-modell som överträffar OpenAI:s GPT-4

Teknikjätten Google har officiellt lanserat Gemini, sin senaste AI-modell, som enligt företaget överträffar OpenAI:s GPT-4. Google-chefen Sundar Pichai och Google DeepMinds VD och medgrundare Demis Hassabis tillkännagav lanseringen den 6 december. Modellen har optimerats för olika storlekar och användningsfall (Ultra, Pro, Nano) och är byggd för att förstå och kombinera olika typer av information. Google hävdar att dess Ultra-version uppnår ”state-of-the-art-prestanda” över 30 av 32 akademiska riktmärken som används i LLM-utveckling (Large Language Model). Dessutom uppnår den 90% på ett massivt fleruppgiftsspråkförståelsetest (MMLU), vilket överträffar mänsklig expertprestanda.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 7 december

Google introducerar Gemini, en ny AI-modell för att förbättra sina produkter

Google introducerar Gemini, företagets senaste stora språkmodell. Gemini kommer i tre storlekar för olika ändamål: Nano, Pro och Ultra. Utvecklare och företagskunder kan få tillgång till Gemini Pro via Google Generative AI Studio eller Vertex AI i Google Cloud från och med den 13 december. Gemini kommer så småningom att integreras i Googles sökmotor, annonsprodukter, webbläsaren Chrome och mer. Gemini är för närvarande endast tillgängligt på engelska, men andra språk kommer snart att läggas till.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 7 december

Google introducerar Gemini, en AI med resonemangsförmåga

Google har introducerat sin länge väntade lösning på ChatGPT, en multimodal, infödd designad och förtränad AI-teknologi med resonemangsförmåga som kallas Gemini. Gemini kan analysera text, ljud, video, bilder och kod. Googles VD, Sundar Pichai, beskrev Gemini som företagets mest kapabla och allmänna modell hittills. Gemini 1.0 rullas nu ut över en rad av Googles produkter och plattformar, inklusive chatboten Bard, som uppgraderades med Gemini Pro, och Pixel 8 Pro, som kommer att drivas av Gemini Nano.

Direktlänk Dela IBL News fördjupade 7 december

Google har lanserat Gemini, en AI-modell som förstår text, ljud, video, bilder och programmeringskod. Gemini är designad för att skalas från mobila enheter till datacenter och är resultatet av ett internt ´code red´-larm som samlade företagets utvecklingsteam och Google DeepMind AI-enhet. Gemini presenterades månader efter den katastrofala debuten av Googles generativa AI-chattbot Bard. Gemini kan resonera genom komplexa problem och kommer snabbt att bli tillgänglig över Googles produkter. Nano-versionen är nu tillgänglig på företagets Google Pixel 8 Pro-telefon.

Ia.acs.org.au fördjupade 7 december

Google introducerar Gemini, en ny AI som överträffar GPT-4

Google har utvecklat en ny artificiell intelligens (AI) kallad Gemini, som företaget har arbetat med i ett decennium. Trots konkurrensen från OpenAI och GPT, som överraskade alla med sin plötsliga framväxt, hävdar Google att Gemini kommer att ge dem en monopolställning på marknaden, likt företagets sökmotor gjorde för tre decennier sedan. Gemini är en multimodal AI som kan arbeta med text, ljud, video, bilder, kod och annat innehåll, och är nu tillgänglig inom Bard. Gemini finns i tre versioner: Gemini Nano, Gemini Pro och Gemini Ultra.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 7 december

Google förbereder lanseringen av sin nya AI-modell Gemini

Google förbereder lanseringen av sin nya multimodala artificiella intelligens (AI) modell kallad Gemini, som troligen kommer att konkurrera med OpenAI´s ChatGPT. Googles VD Sundar Pichai presenterade modellens kapabiliteter via X-appen. Google har varit intresserad av AI i flera år och har till och med lanserat Digital Futures Project, ett initiativ med en fond på 20 miljoner dollar för att fördjupa diskussioner om ansvarsfull AI. I år gör företaget ett betydande steg in i branschen med lanseringen av Bard tidigare under året och nu Gemini. Gemini är inte bara en enda modell, den är designad för att inkludera tre olika storlekar, inklusive Gemini Ultra, dess största och mest kraftfulla LLM, mest kapabla kategori; Gemini Pro, som sträcker sig över ett brett spektrum av uppgifter; och Gemini Nano, designad för att hjälpa till att uppnå vissa utvalda uppgifter och mobila enhetsfunktioner.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 7 december

Google introducerar Gemini, en AI-modell mer kraftfull än OpenAI´s GPT-4

Google har introducerat sin mycket efterlängtade AI-modell, Gemini, som företaget hävdar är kraftfullare än OpenAI´s GPT-4. Gemini, skapat av Googles AI-laboratorium DeepMind, kan förstå världen på samma sätt som vi gör, enligt Demis Hassabis, DeepMinds grundare. Google hävdar att Gemini har fem gånger den beräkningskraft som GPT-4, vilket leder till snabbare träning och potentiellt större modellstorlekar. Modellen kommer att göras tillgänglig för utvecklare genom Google Cloud´s API från 13 december. Gemini kan köra effektivt på olika plattformar och kombinerar olika typer av information som text, kod, ljud, bild och video. Gemini har tränats att känna igen och förstå text, bilder, ljud och mer samtidigt, vilket gör den skicklig på att förklara resonemang inom komplexa ämnen som matematik och fysik.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 6 december

Google har presenterat Gemini, sin mest kraftfulla klass av transformerbaserade modeller hittills, som kan bearbeta text, bilder, ljud och video. Gemini är en multimodal modell med ett 32k-kontextfönster som kan ta olika typer av data som input och generera bilder och text som output. Den största modellen, Gemini Ultra, är den mest kraftfulla versionen, designad för komplexa uppgifter som kräver ´resonemang´ eller bearbetning av flera typer av data. Google planerar också att förnya några av sina sök-, annonser-, Chrome- och Duet AI-produkter med Gemini Pro, som Gmail, Google Docs och mer under de kommande månaderna.

The Register fördjupade 6 december

Google lanserar Project Gemini: En ny era inom AI

Google har tagit ett stort kliv inom artificiell intelligens (AI) med lanseringen av projekt Gemini, en AI-modell utbildad att bete sig på mänsklika sätt. Geminis största framsteg kommer inte förrän nästa år när dess Ultra-modell kommer att användas för att lansera ´Bard Advanced´, en uppgraderad version av chatboten som initialt endast kommer att erbjudas till en testpublik. AI:n kommer först att fungera på engelska över hela världen, men Google försäkrar att tekniken inte kommer att ha några problem med att diversifiera till andra språk. Gemini kommer också så småningom att integreras i Googles dominerande sökmotor.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 6 december

Google lanserar uppgraderad version av AI-plattform Bard för att konkurrera med OpenAI

Google introducerar en uppgraderad version av sin generativa AI-plattform Bard, som lovar att vara dess mest kapabla modell hittills. Detta kommer som en del av företagets ökade konkurrens med ChatGPT-ägaren OpenAI. Google och Alphabet VD Sundar Pichai meddelade att detta kommer att vara den största uppgraderingen till Bard sedan den lanserades. Google lanserar sitt nya AI-grundmodell, Gemini, i Bard och andra produkter över hela USA och mer än 170 länder världen över. Google påstår att Gemini är den första AI-modellen att slå ´mänskliga experter´ i sitt utbud av intelligensprov.

Direktlänk Dela TAG24 News fördjupade 6 december

Google lanserar Gemini, påstår att överträffa GPT-4

Google har delvis lanserat sin Gemini-modell, som påstår sig ha prestandafördelar över OpenAIs GPT-4. En högpresterande version av Gemini förväntas släppas tidigt nästa år. Samtidigt har Microsoft lagt till stöd för GPT-4 Turbo till Windows 11 och sökmotorn Bing, och Google har lanserat en jämförbar Pro-version av Gemini 1.0 för sin Bard-sökmotor. Dessutom har Google släppt en ny version av sin tensorbehandlingsenhet (TPU) och en Google Cloud AI Hypercomputer-tjänst. Trots Googles framsteg hävdar analytiker att Microsoft fortfarande har fördelen när det gäller utvecklarverktyg.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 6 december

Google lanserar Gemini, en ny AI-modell med flera funktioner

Google har tillkännagett lanseringen av Gemini, en ny multimodal stor språkmodell byggd från grunden av företagets AI-division, DeepMind. Gemini kommer att stödja Google Bard, som tidigare haft svårt att komma ur skuggan av sin chatbot-föregångare, OpenAI´s ChatGPT. Det finns tekniskt sett tre versioner av Gemini - Ultra, Pro och Nano - avsedda för olika tillämpningar. Gemini Pro stödjer nu Bard, medan Nano kommer att synas i produkter som Pixel Pro-smartphones. Gemini kommer också att anlända till Google Sök, Ads och Chrome under de kommande månaderna.

Direktlänk Dela Popular Science fördjupade 6 december

Google har börjat implementera en inbyggd förståelse för video, ljud och bilder i sin Bard AI-chatbot med en ny modell kallad Gemini. Google Pixel 8-telefonägare kommer att vara bland de första att utnyttja dess nya artificiella intelligensförmågor. Gemini kan erbjuda textbaserade chattfunktioner som Google säger förbättrar AI-förmågorna i komplexa uppgifter som att sammanfatta dokument, resonera och skriva programmeringskod. Gemini kommer i tre versioner anpassade för olika nivåer av databehandlingskraft: Gemini Nano, Gemini Pro och Gemini Ultra.

CNET Networks fördjupade 6 december

Google presenterar sin nya generativa AI-modell Gemini

Google har officiellt presenterat sin nya generativa AI-modell Gemini, efter nästan ett års förväntan. Gemini finns i tre storlekar: Nano, Pro och Ultra. Nano är optimerad för offline-användning på Android-enheter, Pro är tänkt att driva många av Googles AI-tjänster, inklusive chattboten Bard, och Ultra riktar sig till datacenter och företagsapplikationer samt många multimodala tjänster. Google testade Gemini i nästan tre dussin benchmarktester, och forskarna hävdar att Gemini presterade bättre än OpenAI:s GPT-4 i 30 av 32 tester. Tillgängligheten för Gemini är för närvarande mycket begränsad.

Direktlänk Dela Voicebot fördjupade 6 december

Google avtäcker sin mest kapabla AI-modell, Gemini

Google har avtäckt sin mycket omtalade Gemini AI, en serie generativa AI-modeller som företaget hävdar är dess största och mest kapabla hittills. Generativa AI:er är algoritmer som är utbildade för att skapa originalinnehåll som svar på användarprompts. Enligt Google är multimodala AI:er traditionellt skapade genom att kombinera separata, specialiserade modeller till ett program, men det tog ett annat tillvägagångssätt med sin Gemini AI, genom att träna den att vara multimodal från start. Google säger att Gemini AI är dess mest flexibla modell, vilket har tillåtit företaget att skapa tre olika storlekar av AI: Ultra, Nano och Pro. Gemini Ultra är den mest kraftfulla modellen, designad för komplexa uppgifter. Gemini Nano är den minst kapabla modellen, men den är tillräckligt liten och effektiv för att köras lokalt på smartphones. Gemini Pro faller mellan Nano och Ultra när det gäller kapabiliteter och storlek. Google har integrerat en engelskspråkig version av den modellen i sin ChatGPT-liknande Bard, som rapporteras få en Ultra-uppgradering 2024.

Direktlänk Dela Freethink fördjupade 6 december

Google lanserar Gemini, dess ´största och mest kapabla AI-modell´

Google har lanserat Gemini, beskrivet som företagets ´största och mest kapabla AI-modell´. Den nya stora språkmodellen (LLM) kommer i tre storlekar: Ultra, Pro och Nano. Google har investerat tungt i Gemini bakom kulisserna. Google VD Sundar Pichai introducerade Gemini i ett blogginlägg och sa att ett stort mål med Gemini var ´att göra AI mer hjälpsam för alla´. Google har investerat i ´de allra bästa verktygen, grundmodellerna och infrastrukturen´. Gemini 1.0 kommer i tre storlekar: Gemini Ultra - vår största och mest kapabla modell för mycket komplexa uppgifter. Gemini Pro - vår bästa modell för skalning över ett brett spektrum av uppgifter. Gemini Nano - vår mest effektiva modell för uppgifter på enheten. Google delade också en video som visar några av sökjättens ´favoritinteraktioner med Gemini´.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 6 december

Google lanserar sitt mest omfattande AI-modell, Gemini

Google har meddelat lanseringen av sin mest omfattande artificiella intelligensmodell, Gemini, med tre versioner: Gemini Ultra, Gemini Pro och Gemini Nano. Modellerna ska licensieras till kunder via Google Cloud för användning i deras applikationer. Gemini Ultra utmärker sig inom massiv fleruppgiftsspråkförståelse, och presterar bättre än mänskliga experter inom ämnen som matematik, fysik, historia, juridik, medicin och etik. Google planerar att monetarisera AI och erbjuda Gemini Pro genom sina molntjänster. Tekniska detaljer om Gemini kommer att ytterligare skisseras i en kommande vitbok.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade 6 december

Google tillkännager Gemini, en AI-modell som ska rivalisera OpenAI:s GPT-4

Google har tillkännagett Gemini, en multimodal AI-modellfamilj som de hoppas kommer att rivalisera OpenAI:s GPT-4, som driver betalversionen av ChatGPT. Google hävdar att den största versionen av Gemini överträffar ´nuvarande toppresultat på 30 av de 32 allmänt använda akademiska riktmärken som används inom stor språkmodell (LLM) forskning och utveckling´. En speciellt inställd engelsk version av dess mellannivå Gemini-modell är nu tillgänglig i över 170 länder som en del av Google Bard chatbot. Google säger att Gemini kommer att finnas tillgängligt i tre storlekar: Gemini Ultra, Gemini Pro och Gemini Nano.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 6 december

Alphabet introducerar avancerad AI-modell Gemini

Alphabet har introducerat sin mest avancerade artificiella intelligensmodell, Gemini. Modellen kan bearbeta olika typer av information som video, ljud och text. Den nya modellen representerar en av de största vetenskapliga och tekniska insatserna företaget har gjort, enligt Alphabet VD Sundar Pichai. Alphabet planerar att släppa den mest avancerade versionen av Gemini genom sin AI-assistent Bard tidigt nästa år. Dessutom meddelade Alphabet en ny generation av sina specialbyggda AI-chip, eller tensorprocessorer (TPUs).

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 6 december

Googles AI-modell Gemini lanseras globalt, integreras i Bard och Pixel 8 Pro

Googles mest kapabla, flexibla och generella AI-modell, Gemini, blir tillgänglig för användare världen över från onsdag. Den kommer att integreras i Bard samt de senaste Pixel 8 Pro-smarttelefonerna. Google-chefen Sundar Pichai betonade Geminis ”framstående prestanda över många ledande mätvärden” och sade att Gemini 1.0 är optimerad för olika storlekar: Ultra, Pro och Nano. Gemini byggdes för att vara multimodal och kan därför ”generalisera och sömlöst förstå, arbeta över och kombinera olika typer av information inklusive text, kod, ljud, bild och video”. Från och med idag kommer Gemini Nano att finnas i Pixel 8 Pro, som driver nya funktioner som Sammanfatta i Recorder-appen och Smart Reply via Gboard, med början i WhatsApp.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 6 december

Google lanserar nedskalad version av sin mest avancerade AI-modell, Gemini

Google har lanserat en nedskalad version av sin mest avancerade AI-modell, Gemini, i sin AI-chattbot Bard. Den mest avancerade versionen av Gemini förväntas 2024. Gemini kan känna igen och förstå olika typer av information, som text, kod, ljud, bild och video samtidigt. Det finns tre storlekar av Gemini: Ultra, Pro och Nano. Gemini Ultra är den första AI-modellen som överträffar mänskliga experter på massivt flera språkförståelseuppgifter. Gemini överträffade alla andra AI-modeller, inklusive GPT-4, på 30 av 32 branschstandarder.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 6 december

Google lanserar Gemini, sin mest ambitiösa AI-modell hittills

Google har lanserat sin mest ambitiösa AI-modell hittills, känd som Gemini. Modellen är designad för att konkurrera med OpenAI:s GPT-modeller och förbättra allt från Googles konsumentappar till Android-smartphones. Till skillnad från befintliga AI-modeller som vanligtvis hanterar en typ av användarprompt, som enbart bilder eller text, byggdes Gemini för att vara ´multimodal´. Det innebär att den accepterar inmatningar som inkluderar flera typer av media, som kombinerar text, bilder, ljud, video och programmeringskod. Googles AI-chatbot, Bard, har redan uppgraderats med en version av Gemini-modellen.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 6 december

Google lanserar ny AI-modell Gemini

Google har lanserat en ny AI-modell kallad Gemini, som enligt företaget själva är överlägsen konkurrenten Chat GPT och kan hantera text, video, bild och ljud. Google tror att Gemini representerar en ´ny era´ för AI, eftersom den är multifunktionell från grunden och inte hoplappad för att hantera både text och video i efterhand. AI-tjänsten Bard har nu Gemini inbyggt, och de som har en Pixel-mobil kommer också att kunna dra nytta av Gemini. Google planerar att lansera modellen i tre olika storlekar beroende på tillgänglig datakraft.

Direktlänk Dela Sundsvalls och Kubal-Kramfors Dagblad fördjupade 6 december

Google lanserar Gemini, dess största och mest kapabla AI-modell, som kommer att licensieras till kunder via Google Cloud. Gemini kommer i tre olika storlekar: Gemini Ultra, Gemini Pro och Gemini Nano, anpassade för olika uppgifter och enheter. Gemini Ultra är det första modellen som presterar bättre än mänskliga experter på MMLU (massiv multitask språkförståelse). Googles chatbot Bard kommer att använda Gemini Pro för avancerad resonemang, planering och förståelse. Nästa år lanseras ´Bard Advanced´, som kommer att använda Gemini Ultra. Google planerar att integrera Gemini i sina produkter, som Bard chatbot och Search Generative Experience.

Consumer News and Business Channel fördjupade 6 december

Googles chatbot Bard drivs nu av den nya Gemini-modellen

Googles chatbot Bard får kraftfull uppgradering med Gemini-modellen

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 6 december

Stora teknikbolag i kamp om artificiell intelligens efter OpenAI:s framgångar

Efter att OpenAI släppte ChatGPT, ett AI-program, i november 2022, utlöstes en intensiv kapplöpning bland teknikbolag. Google, med sin VD Sundar Pichai i spetsen, började omedelbart utveckla en rad produkter baserade på AI. På Facebook, nu Meta, omorganiserade Mark Zuckerberg delar av företaget runt AI, medan Elon Musk, som medgrundade OpenAI, lovade att skapa sitt eget AI-företag, X.AI. Microsofts VD, Satya Nadella, som investerat i OpenAI tre år tidigare, påskyndade sina planer på att införliva AI i Microsofts produkter.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 5 december

Industriledare uppmanar Washington att reglera AI

Industriledare har vädjat till Washington om mer reglering av artificiell intelligens (AI) men har ännu inte sett någon större handling från Kongressens sida. En av grundarna till Open AI vittnade för sex månader sedan inför USA:s senat om behovet av ´regulatoriskt ingripande´. Trots möten med bland annat Bill Gates, Sundar Pichai och Elon Musk, har det varit få framsteg. Det är kritiskt att Washington hittar en balans mellan reglering och innovation, eftersom AI kan ha en enorm inverkan på världsekonomin. Fel politik kan dock hämma kreativitet och öppna för utländsk dominans inom AI.

Direktlänk Dela The Post and Courier fördjupade 5 december

Google försöker övertyga lagstiftare om fördelarna med AI inom hälso- och sjukvården

Google har samlat ett team av påverkare i Washington för att främja företagets satsning på artificiell intelligens (AI) inom hälso- och sjukvården. Företaget vill göra mobiltelefoner till ”doktorer i fickan” som är beroende av företagets AI. Innan detta kan ske behöver Google övertyga skeptiska lagstiftare och Biden-administrationen om att företagets hälso-AI inte utgör en risk för patienternas integritet och säkerhet. Google har redan börjat sälja dessa verktyg till sjukhus och har bland annat ingått ett avtal med Mayo Clinic. Företaget förutser mycket mer, inklusive direkt-till-konsument-applikationer.

Direktlänk Dela Politico fördjupade 4 december

Googles AI-projekt Gemini försenas på grund av behovet av förbättringar i flerspråkighet

Googles stora AI-projekt, med kodnamnet Gemini, står inför utmaningar och dess lansering har rapporterats vara försenad på grund av behovet av förbättring i flerspråkiga förmågor. Förseningen i Geminis lansering kommer att påverka andra Google-produkter, såsom Bard, som förväntades dra nytta av det. Google syftar till att överträffa kapabiliteterna hos OpenAI:s ChatGPT med Gemini, genom att kombinera stora språkmodeller och AI-bildgenerering för att skapa ett mångsidigt verktyg. Projektet förväntas vara klart tidigast 2024.

Direktlänk Dela Android Police fördjupade 4 december

Google skjuter upp lanseringen av Gemini till nästa år

Google har skjutit upp lanseringen av Gemini, en konversationell artificiell intelligens som syftar till att konkurrera med OpenAI, till nästa år i januari, enligt medierna. En serie Gemini-evenemang som var planerade för nästa vecka i Kalifornien, New York och Washington har ställts in av Google VD Sundar Pichai efter att företaget upptäckt att AI inte pålitligt hanterade vissa icke-engelska förfrågningar. Gemini är utformad för att hantera ett brett spektrum av applikationer, och slå samman olika typer av data som bilder och text för mer avancerade uppgifter.

Direktlänk Dela Siasat Daily fördjupade 4 december

Google skjuter upp lanseringen av nästa generations AI-modell ´Gemini´ till januari 2024

Google meddelade på Google I/O 2023 att de arbetar på sin nästa generations AI-modell kallad ´Gemini´, tänkt att konkurrera med GPT-4. Ursprungligen planerades lanseringen till nästa vecka, men en rapport antyder att lanseringsdatumet kan skjutas upp till januari 2024. Enligt källor hade Gemini problem med icke-engelska frågor, vilket ledde till att Google VD Sundar Pichai sköt upp lanseringsdatumet. Google har sagt att Gemini kommer att vara ´multimodal´, det vill säga kunna arbeta med olika typer av innehåll som bilder och text och ha minnes- och planeringsförmåga.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 4 december

Google skjuter upp lanseringen av AI Gemini till januari

Google har skjutit upp lanseringen av Gemini, en konversationell artificiell intelligens som syftar till att konkurrera med OpenAI, till nästa år i januari. Enligt rapporter har en serie Gemini-evenemang som var planerade för nästa vecka i Kalifornien, New York och Washington ställts in av Googles VD Sundar Pichai efter att företaget upptäckte att AI:n inte pålitligt kunde hantera vissa icke-engelska frågor. Gemini är utformad för att hantera ett brett spektrum av applikationer, och slå samman olika typer av data som bilder och text för mer avancerade uppgifter.

Direktlänk Dela Fresh Headline fördjupade 4 december

Googles lansering av AI-chatboten Gemini försenad till 2024

Googles lansering av sin nya AI-chatbot, Gemini, har tyst försenats till 2024 av Alphabet VD Sundar Pichai. Anledningen till förseningen är att Gemini inte var tillförlitlig när det gällde specifika icke-engelska frågor. Google har tidigare stått inför kritik gällande noggrannheten i svaren från dess chatbot Bard. Gemini beskrivs som mer kraftfull än konkurrenten ChatGPT, och skulle inte bara förstå och bearbeta olika typer av data, utan också generera svar i önskat format. Förseningen av Gemini innebär att Google fortsätter med sin försiktiga inställning till generativ AI.

Direktlänk Dela MySmartPrice fördjupade 4 december

Google skjuter upp lanseringen av sin GPT-4 konkurrent till januari

Google har ställt in sina planerade lanseringsevenemang för Gemini nästa vecka och planerar nu att lansera sin GPT-4 konkurrent i januari, enligt The Information. Företaget presenterade Gemini vid I/O 2023 som en grundläggande modell med ´imponerande multimodal kapabilitet´. Ursprungligen planerade Google att lansera det före årets slut, men källor har avslöjat att Gemini hade problem med icke-engelska frågor, vilket ledde till att VD Sundar Pichai sköt upp lanseringen. Gemini förväntas förbättra Googles befintliga AI och AI-förstärkta produkter som Bard, Google Assistant och Search.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 3 december

Google skjuter upp lanseringen av AI-modellen Gemini till 2024

Google har skjutit upp lanseringen av sin nästa generation AI-modell, Gemini, till början av 2024. Förseningen beror på bekymmer över AI:s tillförlitlighet när det gäller att svara på icke-engelska frågor. Gemini, som beskrivs som framtiden för AI, kommer att ha förmågan att förstå och generera text, bilder och annat innehåll baserat på skisser eller skriftliga beskrivningar. Google har redan utvecklat sin generativa AI-modell kallad Bard, men den kommande Gemini förväntas utmana marknadsdominansen av befintliga AI-modeller.

Direktlänk Dela Technobezz fördjupade 3 december

Google planerar att införa annonser i sin AI-drivna sökupplevelse

Google planerar att införa annonser i sin AI-drivna sökupplevelse, även känd som Search Generative Experience (SGE). Under ett samtal belyste Google att de ser SGE som en potentiell produkt som kan ersätta sökverksamheten. Google har också betonat vikten av att annonsörer fortfarande har möjlighet att nå potentiella kunder genom sina sökresor. Trots att annonserna är relevanta kan det vara frustrerande om de visas ofta. Google är medveten om denna möjlighet och ser till att produkten fungerar bra och att annonserna övergår smidigt.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 3 december

Google skjuter upp lanseringen av Gemini AI på grund av språkproblem

Google har diskret försenat den offentliga debuten av Gemini, en konversationell artificiell intelligens som syftar till att konkurrera med OpenAI, till januari, enligt två personer med insikt i beslutet. Google VD Sundar Pichai beslutade nyligen att skrota en serie Gemini-evenemang, ursprungligen planerade till nästa vecka i Kalifornien, New York och Washington, efter att företaget upptäckte att AI inte pålitligt hanterade vissa icke-engelska frågor. De planerade evenemangen skulle ha markerat Googles viktigaste produktlansering för året.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 2 december

Googles kamp mot AI-genererade bilder som förvränger verkligheten

Alphabet Inc:s VD Sundar Pichai kämpar med att AI-verktyg som ChatGPT och Midjourney används för att översvämma webben med maskin-genererade texter och bilder, vilket påverkar Googles sökresultat. Falska AI-bilder har börjat toppa Googles sökresultat för kända personer och händelser, vilket skapar en förvrängd bild av verkligheten. Google medger att det brottas med problemet och arbetar på att rangordna tillförlitligt innehåll högst i sina resultat. Men många AI-imitationer har redan infiltrerat toppresultaten, vilket förvränger människors syn på verkligheten.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 1 december

ChatGPT: En revolutionerande teknologi som ingen såg komma

ChatGPT, lanserad av OpenAI för ett år sedan, har blivit den snabbast växande konsumentteknologin i historien och har förändrat teknikindustrin i grunden. Trots att ingen förutsåg dess framgång, har den attraherat miljarder i investeringar och lett till att nästan alla företag med ´AI´ i sin pitch kan dra in pengar. ChatGPT har redan över 100 miljoner användare varje vecka och har blivit en miljardindustri för OpenAI. Trots detta är tekniken fortfarande inte perfekt, men den är redan bättre än de flesta förväntade. Framtiden för AI är oviss, men det är klart att det har potential att förändra världen på samma sätt som internet, sociala medier och smartphones har gjort.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 30 november

AI i arbetslivet: En vild västern för arbetsgivare

Artificiell intelligens (AI) används av organisationer över hela världen för att öka produktiviteten och stimulera kreativiteten. I USA verkar det dock som att AI används med liten reglering och ingen tillsyn. Detta ställer arbetsgivare inför utmaningen att navigera och etablera någon form av ordning för att mildra juridiska risker medan lagstiftare och reglerare försöker komma ifatt. AI påverkar arbetsplatsen på oöverträffade sätt och många anställda använder AI allt oftare, vare sig arbetsgivarna vill erkänna det eller inte.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 27 november

Tre aktier som kan göra dig rik: Alphabet, Amazon och UiPath

Artikeln föreslår att investering av $5000 i tre specifika aktier kan göra dig rik. Dessa aktier är Alphabet, Amazon och UiPath. Alphabet, trots konkurrens från Microsofts Azure-plattform och frågor om AI:s inverkan på Google Search, förväntas växa tack vare sin Gemini AI-modell och potentiella genombrott inom kvantberäkning. Amazon, trots oro för minskande avkastning, förväntas gynnas av AI-utveckling och en potentiell ökning av molnmarknaden. UiPath, en mindre känd aktör inom robotprocessautomation (RPA), anses också ha potential att generera rikedom.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 27 november

AI-verktyget ChatGPT har använts för att generera julklappsidéer till några av teknikvärldens största namn. För OpenAI:s grundare Sam Altman föreslog AI:n ´innovativa produktivitetsgadgets´ och en ´exklusiv uppstartshandledningserfarenhet´. För Elon Musk föreslog ChatGPT ett Tesla-tema LEGO-set och exklusiv VIP-tillgång till en rymduppskjutning. Till Bumble-grundaren Whitney Wolfe Herd föreslog AI:n bi-tema smycken och ett wellness-paket. Jeff Bezos föreslogs en 3D-utskriven modell av en Blue Origin-raket och en donation till en organisation som fokuserar på bevarande i Amazonas regnskog. Till Snap CEO Evan Spiegel föreslogs Snapchat-inspirerad mode och personlig Snap Map-konst.

Business Insider fördjupade 25 november

OpenAI:s interna strider och konflikter leder till VD:s avsked och återanställning

OpenAI:s styrelse avskedade plötsligt VD Sam Altman för att sedan återanställa honom några dagar senare. Detta följde på interna spänningar inom företaget, som grundades 2015 av bland andra Altman och Elon Musk som ett icke-vinstdrivande forskningslabb. Efter att Musk lämnat företaget 2018, skapade OpenAI en vinstdrivande gren för att finansiera den kostsamma utvecklingen av avancerade AI-modeller. Detta ledde till konflikter mellan de som ville prioritera företagets ursprungliga principer och de som ville använda investerarnas pengar för att snabbt lansera konsumentprodukter. Trots att Microsoft är en stor investerare i OpenAI, har de inte en plats i styrelsen. Altman avskedades på grund av oenighet med styrelsen om snabb kommersialisering av OpenAIs produkter. Efter att 702 av OpenAIs 770 anställda hotade med att lämna företaget om Altman inte återanställdes, återinsattes han som VD och en ny styrelse bildades.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 24 november

Google skjuter upp lanseringen av Gemini AI till nästa år

Google planerar rapporterat att skjuta upp lanseringsdatumet för den länge ryktade Gemini AI. Ursprungligen var modellen planerad att släppas förra månaden. OpenAI är för närvarande i framkant av AI-utrymmet med sin populära AI-drivna chatbot ChatGPT. Detta har utlöst en AI-kapplöpning och Google följde efter genom att annonsera sin första AI-backade bot, Bard. Google arbetar också på Gemini AI. Enligt en rapport har Google redan meddelat sina molnkunder och affärspartners att de måste vänta lite längre för att se Gemini i aktion. Det nya stora språkmodellen (LLM) kommer inte att vara tillgängligt förrän under första kvartalet nästa år. Under tiden har företaget gett tillgång till Gemini AI till en liten grupp företag. Google Gemini beskrivs som en svit av stora språkmodeller (LLM), vilket kommer att vara Googles ´flaggskepps AI´. Det förväntas vara den mest kraftfulla AI som någonsin byggts. Det kommer att bli intressant att se om Gemini AI kommer att ge ChatGPT en match.

Direktlänk Dela International Business Times fördjupade 22 november

Två AI-aktier som är bättre köp än Nvidia

AI-marknaden har exploderat detta år, med Nvidias aktier som har stigit 237% sedan den 1 januari. Men det finns bättre alternativ inför det nya året. Investorer som är intresserade av AI kanske nu skulle vara bättre att köpa aktier i företag som är i tidigare skeden av sina AI-expansioner. Alphabet är ett attraktivt alternativ med sin satsning på Gemini, en stor språkmodell baserad på massiva datauppsättningar. AMD är ett annat företag att hålla ögat på, med en stark utsikt för 2024 då det förbereder sig för att skicka en ny AI-chip och dra nytta av en återhämtande PC-marknad.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 21 november

Google försenar lanseringen av Gemini, en konkurrent till ChatGPT

Google har investerat kraftigt i generativ AI för att hålla jämna steg med trenden, vilket har lett till introduktionen av Google Bard och avslöjandet av Google Gemini. Gemini representerar en uppsättning stora språkmodeller (LLM) som använder träningsmetodik liknande den som används i AlphaGo, och integrerar förstärkningsinlärning och trädsökningstekniker. Trots förväntningar om en potentiell lansering av Google Gemini hösten 2023, förblir detaljerade uppgifter om dess kapaciteter svårtillgängliga. En anonym källa föreslog att Gemini kommer att generera text tillsammans med kontextuella bilder. Utmaningar för Google inkluderar en försening i lanseringen av Gemini och en nedgång i försäljningen av molntjänster.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 21 november

Google stämmer tre personer för AI-bedrägeri

Google har lämnat in en stämningsansökan i norra Kalifornien, USA, mot tre personer för att ha använt falska annonser för Bard, Googles generativa AI-chattbot. Bedragarna lurade användare att ladda ner skadlig programvara som gav dem tillgång till inloggningsuppgifter. Enligt stämningen har bedrägeriet visat sig i annonser, sidor och inlägg på Facebook, inklusive ´Google AI´, ´AIGoogle´ och ´AIGoogleBard´. Detta är det första rättsliga agerandet av ett stort teknikföretag mot det växande antalet AI-relaterade online-bedrägerier. Problemet är dock att bedragarna är baserade i Vietnam, vilket ligger utanför den amerikanska domstolens jurisdiktion, och USA har inget utlämningsavtal med landet.

Direktlänk Dela Moneylife India fördjupade 20 november

Googles ChatGPT-konkurrent Gemini försenad till 2024

Google har rapporterats försena lanseringen av sin ChatGPT-konkurrent Gemini till nästa år. Ursprungligen var Gemini planerad att lanseras i november, men nu kanske den inte släpps förrän under första kvartalet 2024. Förseningen kan bero på ChatGPT:s styrka som konkurrent, eftersom det är den snabbast växande konsumentprogramvaran i historien. Googles vd Sundar Pichai har sagt att företaget är fokuserat på att få ut Gemini 1.0 så snart som möjligt och se till att det är konkurrenskraftigt och toppmodernt.

Direktlänk Dela Gamereactor Sweden fördjupade 19 november

Googles Gemini AI försenad till 2024 på grund av konkurrens från ChatGPT

Utvecklingen av Googles Gemini AI går tydligen genom en tuff period eftersom den stora språkmodellen (LLM) rapporteras ha försenats till nästa år. Ursprungligen planerades lanseringen till november men nu kanske den inte kommer förrän någon gång under första kvartalet 2024. Det rapporteras att detta beror på ChatGPT:s styrka som en rival. Google planerar att använda AI för att driva nya YouTube-skaparverktyg, uppgradera Bard och förbättra Google Assistant. Företaget har också planer på att locka annonsörer med sin AI eftersom annonsering är Googles huvudsakliga inkomstkälla.

Direktlänk Dela Yahoo News Singapore fördjupade 19 november

Sam Altman, ansiktet för AI-boomen, sparkas av OpenAI:s styrelse

Sam Altman, 38-årig frontfigur för AI-boomen, har blivit sparkad av OpenAI:s styrelse för att inte ha varit ´konsekvent uppriktig i sina kommunikationer´. Altman, som medgrundade OpenAI 2015 och tidigare drev den prestigefyllda techinkubatorn Y Combinator, har lett startupen när dess ChatGPT-bot blev populär. Till skillnad från andra teknikgrundare ägde Altman ingen egenkapitalsandel i OpenAI och utövade därför inte samma typ av kontroll som andra grundare, som Mark Zuckerberg, är kända för. Orsaken till den komplicerade skilsmässan mellan Altman/OpenAI är fortfarande oklar, men en tidig teori pekar på spänningar relaterade till OpenAI:s ursprung som icke vinstdrivande organisation och dess nuvarande status som ett av världens mäktigaste teknikföretag.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 19 november

Googles lansering av AI-modellen Gemini försenas till 2024

Google försenar lanseringen av sin stora språkmodell (LLM) och GPT-4-konkurrent Gemini. Det rapporteras att Google har meddelat några av sina molnkunder och partners att AI-modellen inte bör förväntas förrän Q1 2024. En faktor i förseningen var osäkerheten om Gemini kunde matcha eller överträffa OpenAI:s mest avancerade LLM i GPT-4. Källor till The Information uppgav att Geminis försening också berodde på att Google ville stärka sina konsumenterbjudanden med den nya AI-drivna tekniken innan externa mjukvaruutvecklare fick tillgång till den. Google hade ursprungligen planerat att släppa Gemini i december.

Direktlänk Dela UC Today fördjupade 17 november

Google skjuter upp lanseringen av AI-modellen Gemini till 2024

Google skjuter upp lanseringen av sitt flaggskeppsmodell för stora språkmodeller (LLM), Gemini, som är en konkurrent till GPT-4. Google-representanter har meddelat att AI-modellen inte bör förväntas förrän i det första kvartalet 2024. Förseningen beror på osäkerheten om Gemini kan matcha eller överträffa OpenAI:s mest avancerade LLM i GPT-4. Källor till The Information uppgav också att förseningen av Gemini berodde på att man ville stärka sina konsumenterbjudanden med den nya AI-drivna tekniken innan man gav externa mjukvaruutvecklare tillgång till den. Google planerade ursprungligen att släppa Gemini i december.

Direktlänk Dela UC Today fördjupade 17 november

Teknikledare deltar i APEC-toppmöte, diskuterar AI och relationer mellan USA och Kina

Under Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) toppmötet i San Francisco deltog ledande teknikledare som Elon Musk och Apples VD Tim Cook i en middag med Kinas president Xi Jinping. Xi betonade sin vilja att vara en partner snarare än en konkurrent till USA. Teknikledare välkomnar en avspänning i relationerna mellan USA och Kina, i hopp om att det minskar risken för de miljarder dollar företag tjänar på kinesiska konsumenter och de kritiska leveranskedjorna över Stilla havet. Men en stor fråga kvarstår: kontroll över avancerad artificiell intelligens (AI) och tillgång till tekniken som krävs för att utveckla den. USA har sedan förra året alltmer begränsat vilka typer av avancerade datorchips amerikanska företag kan sälja till Kina, med hänvisning till att det är avgörande för nationell säkerhet. AI-boomen har gett extra tyngd till Bidens exportkontroller för chips.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 17 november

Alphabets VD förutser Kina i framkant av AI, betonar behovet av samarbete

Alphabets VD Sundar Pichai förutser att Kina kommer att stå i framkant av artificiell intelligens (AI) och betonar att det är viktigt för USA att samarbeta med den asiatiska nationen både när det gäller reglering och innovation. Pichai jämförde behovet av globalt samarbete om AI-säkerhet med vikten av att arbeta tillsammans om klimatförändringar. Han talade också om Googles ännu inte släppta Gemini, en stor språkmodell utbildad på massiva datamängder som kommer att vara konkurrenskraftig med andra toppmoderna modeller för att svara på uppmaningar med naturliga språksvar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 17 november

Googles AI-projekt Gemini försenas till nästa år

Googles försök att komma ikapp OpenAI, skaparen av ChatGPT, visar sig vara svårare än väntat. Google meddelade tidigare i år att vissa molnkunder och affärspartners skulle få tillgång till företagets nya konversationella AI, ett stort språkmodell känd som Gemini, i november. Men företaget har nyligen meddelat att de inte ska förvänta sig det förrän under första kvartalet nästa år. Förseningen kommer vid en dålig tidpunkt för Google, vars molnförsäljningstillväxt har saktat in medan dess större konkurrent, Microsoft, har accelererat.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 17 november

Googles VD jämför AI med klimatförändringar, uppmanar till globala ramar

Googles VD Sundar Pichai jämförde artificiell intelligens (AI) med klimatförändringar vid Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) CEO-toppmötet i San Francisco. Han menade att AI kommer att spridas över hela världen och att det är allas ansvar att skapa skyddsräcken. Pichai poängterade att om AI går fel i ett land kan det påverka andra länder, vilket gör det svårt att reglera lokalt. Han uppmanade till skapandet av globala ramar och nämnde framsteg i diskussioner, inklusive vid G7-toppmötet i Japan och nyligen mellan president Joe Biden och Kinas president Xi Jinping.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 17 november

Globala ledare och teknikjättar diskuterar AI:s framtid på APEC-konferensen

Under Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) konferensen i San Francisco, diskuterade president Joe Biden och andra globala ledare med teknikjättar om artificiell intelligens (AI) och dess framtid. Trots kollektiv expertis, fanns det inga konkreta svar på huruvida AI kommer att vara en katalysator för mänsklighetens framsteg eller en dystopisk mardröm. Microsofts VD Satya Nadella och Googles VD Sundar Pichai var optimistiska om AI:s potential. Deras entusiasm återspeglas av investerare som satsar på att AI kommer att gynna Microsoft och Google. Emellertid var perspektivet från utanför teknikindustrin mer försiktigt.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 17 november

Google stämmer bedragare som utnyttjade dess AI-chatbot för att sprida skadlig programvara

Google har lämnat in en stämningsansökan mot bedragare som utgav sig för att vara dess generativa AI-chatbot i ett försök att lura användare att ladda ner skadlig programvara. Bedragarna utnyttjade lanseringen av Google Bard tidigare i år, och lovade snabb tillgång till både Bard och ChatGPT mot en avgift. Google planerar att vidta rättsliga åtgärder mot två grupper av bedragare som missbrukade Bard online. Den första gruppen spred skadlig programvara, medan den andra påstås ha missbrukat Digital Millennium Copyright Act (DMCA) för att skicka in tusentals uppenbart bedrägliga upphovsrättsmeddelanden för att skada konkurrensen.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 13 november

OpenAI introducerar GPT-appbutik för anpassade AI-applikationer

OpenAI, delvis ägt av Microsoft, introducerar en GPT-appbutik för anpassade AI-applikationer, inspirerad av Apple appbutik. Skapare av GPT:er kommer att ha möjlighet att tjäna pengar baserat på deras innehålls popularitet i de kommande månaderna. Microsofts VD Satya Nadella nyligen sa att mer än 18 000 organisationer använder Azure AI, en del av Microsofts molntjänster. OpenAI utvecklade sina teknologier med hjälp av en Microsoft-superdator och över 10 000 Nvidia-grafikprocessorer.

Direktlänk Dela MarketBeat fördjupade 13 november

Googles experimentella chattbot ´Bard´ förväntas nå en användarbas på över 200 miljoner

Google har delat framtidsplanerna för sin experimentella chattbot ´Bard´. Företaget förväntar sig att Bard kommer att vara bland de få utvalda produkterna i världen med en användarbas på över 200 miljoner, likt Google Search och YouTube. Bards trafik ökade med 2% till 87 lakh i oktober. Informationen gavs av chattbotens produktledare Jack Krawczyk vid ett evenemang organiserat av Reuters i New York. Bard är Googles AI-baserade chattbot, som hjälper användare att diskutera specifika ämnen och samla information från internet. Bard kommer att integreras med Google Assistant.

Direktlänk Dela Connexion Blog fördjupade 10 november

Grok AI från xAI visar lovande resultat i jämförelse med andra AI-chatbotar

xAIs senaste AI-chatbot, Grok AI, visar imponerande resultat trots att den fortfarande är i stängd beta. AI-modellen Grok-1 rankas som den fjärde bästa i teknisk prestanda över fyra nyckelbenchmark för artificiell intelligens, och slår den fria versionen av ChatGPT (GPT-3.5) i alla. Men hur står sig Grok-1 mot Googles PaLM 2? Resultaten visar att Google Bard presterar mellan 5 - 17,8% bättre än Grok-1. Trots detta har Grok AI haft en starkare start än sina konkurrenter och rankas fjärde högst jämfört med alla andra grundmodeller från stora techföretag, inklusive GPT-4, Claude-2 och PaLM 2.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 9 november

AI:s inverkan på designbranschen

I denna artikel undersöker Cheryl O´Meara från Print Pattern Archive påverkan av AI på designbranschen. Hon diskuterar hur AI förändrar designprocessen, skapar nya möjligheter och utmaningar. O´Meara betonar att AI kommer att förändra alla branscher och att det är viktigt att hålla sig informerad och flexibel. Hon nämner också hur Print Pattern Archive använder AI för att inspirera och skapa nya designidéer. O´Meara tar upp exempel på hur AI kan skapa bilder på sekunder som skulle ha tagit timmar att måla eller skapa manuellt. Hon diskuterar också frågor kring upphovsrätt och AI, och betonar vikten av att garantera exklusivitet och originalitet i designprocessen.

Direktlänk Dela Whattheythink.com fördjupade 9 november

Google utökar sin sökupplevelse SGE till över 120 nya länder och stödjer fyra nya språk

Google utökar sin sökupplevelse, SGE, till över 120 nya länder, inklusive Mexiko, Brasilien, Sydkorea, Indonesien, Nigeria, Kenya och Sydafrika, enligt ett blogginlägg från Googles Hema Budaraju. SGE kommer också att stödja fyra nya språk, spanska, portugisiska, koreanska och indonesiska, vilket läggs till dess nuvarande stöd för engelska, hindi och japanska. För att använda SGE måste du dock välja att delta via Googles Search Labs-program, och när du har gjort det kan du bara använda SGE på Chrome på skrivbordet eller Google-appen på Android och iOS.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 8 november

Googles AI-chatbot ´Bard´ behåller sitt namn

AI-chatbotar har sina egna namn, och detta beror på att de är avsedda att vara något som människor kan prata med och be att göra sitt arbete för dem. Google är känt för sin teknik som det kallar ´Bard´. Trots att namnet sades vara ett ´tidigt experiment´ av företaget, verkar det som att denna beteckning kommer att kvarstå i nuet och nära framtid. Google och Bard gick igenom mycket under sina tidiga stadier, särskilt under sin debut där det stod inför massiva problem och klagomål. Mestadels, om företag hävdar att en specifik teknik är experimentell, skulle den ha ett speciellt namn knutet till det, men ett som inte skulle fastna. Detta var dock inte fallet för Bard, eftersom namnet efter nio månader fortfarande kvarstår med Google som håller fast vid sin ursprungliga titel för AI-chatboten. Trots stigande popularitet för ChatGPT, som släpptes månader i förväg, föddes Bard i denna värld för att betjäna människor och tillhandahålla informativa data som kan hjälpa till i olika applikationer. Det kan ha haft misstag på vägen, men Google lovade betydande utvecklingar för sin AI-gren, växer mer av dess kapabiliteter samt massiva integrationer bland sina olika appar.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 8 november

Molntjänstjättarna ökar utgifterna när generativ AI tar fart

De globala jättarna inom molnbaserad databehandling, Google, Amazon och Microsoft, ökar sina kapitalutgifter i takt med att generativ artificiell intelligens (AI) växer. Deras kombinerade kapitalutgifter steg till 42 miljarder dollar under de tre månaderna fram till september, en ökning med 10% från föregående kvartal. Analytiker förutspår att molnrelaterade utgifter kommer att öka ytterligare 2024. Chefer från de tre teknikjättarna har nyligen sagt att stora delar av kapitalbudgetarna avsätts för generativa AI-system som kräver enorma mängder databehandlings- och datakraft. Amazon VD Andy Jassy har förutspått att generativ AI kommer att generera ´tiotals miljarder dollar i intäkter.´

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 5 november

Alphabet kan dra stor nytta av den kommande tjurmarknaden

Efter förra årets betydande marknadsnedgång har investerare äntligen anledning att jubla. S&P 500 har hoppat mer än 20% från förra årets björnmarknadsbotten, även om det för närvarande tar en paus innan det försöker sin nästa högre nivå. Alphabet, som är världsledande inom digital annonsering, var bland de som drabbades hårdast. Det finns dock tecken på att annonsutgifterna återhämtar sig från sin historiska torka. En av de största katalysatorerna för återhämtningen på aktiemarknaden i år har varit surr kring artificiell intelligens (AI). Alphabet har arbetat febrilt för att ta sin del av kakan.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 5 november

Google bestrider påståendet om att AI-chatbot Bard lanserades i brådskande för att slå Microsoft

En högt uppsatt Google-exekutiv, Elizabeth Reid, har bestridit påståendet att företaget skyndade på lanseringen av sin AI-baserade chatbot Bard tidigare i år för att slå ut en liknande tjänst från konkurrenten Microsoft. Reid, som är vice vd för sök, medgav att Bard gav ´ett felaktigt svar´ under sin offentliga lansering i februari, men hon avvisade anklagelsen från regeringsadvokaten David Dahlquist om att Bard blev ´stressad´ ut efter att Microsoft meddelade att det integrerade generativ AI i sin egen sökmotor Bing. Google offentliggjorde släppet av Bard den 6 februari, med VD Sundar Pichai som kallade det ´ett viktigt nästa steg på vår AI-resa´.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 november

Google investerar 2 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic

Google har bekräftat en nylig investering på 2 miljarder dollar i Anthropic, en San Francisco-baserad AI-startup som anses vara en allvarlig konkurrent till ChatGPT-skaparen OpenAI. Google´s investering inkluderar 500 miljoner dollar i förskott, och i april investerade teknikjätten hundratals miljoner i Anthropic för vad som då var en 10% andel. Google´s senaste investering kommer bara en månad efter att startupen säkrade en investering på 4 miljarder dollar från Amazon. Dessutom kommer Anthropic att använda AWS Trainium och Inferentia-chips för att bygga, träna och distribuera sina framtida grundmodeller, medan AWS kommer att bli Anthropics primära molnleverantör för uppdrag som är kritiska för arbetsbelastning, inklusive säkerhetsforskning och framtida utveckling av grundmodeller.

Direktlänk Dela RCR Wireless News fördjupade 30 oktober

Intensiv konkurrens mellan OpenAI och Meta inom AI-teknik

Sam Altman, VD för OpenAI, och Mark Zuckerberg, VD för Meta, är i en intensiv konkurrens inom AI-teknik. Efter att Zuckerberg inte inbjöds till ett toppmöte på Vita huset i maj, har Meta snabbt släppt produkter som konkurrerar direkt med Altman´s OpenAI. Meta har svarat på OpenAI:s GPT-4 med Llama 2, sin egen stora språkmodell som är open-source och mer anpassningsbar. Dessutom har Meta svarat på ChatGPT med över två dussin specialiserade chatbots i sina meddelandeappar. Meta har också utmanat OpenAI:s uppmaning till kontroller på AI-forskning, och förespråkar istället en mer tillåtande AI-forskningsmiljö.

Direktlänk Dela Slate Magazine fördjupade 30 oktober

Google Maps introducerar AI-drivna aktivitetsförslag för användare

Google Maps-användare kan nu planera sina utflykter lättare med en ny uppdatering som introducerar förslag på evenemang och aktiviteter när man skriver ”saker att göra” i sökfältet. Denna funktion kommer att ge fotocentrerade resultat, inklusive konstutställningar och kuraterade listor med idéer för användare. Uppdateringen använder artificiell intelligens (AI) för att analysera den stora samlingen av foton som delas av Google Maps-gemenskapen. Ursprungligen lanserades denna funktion i Frankrike, Tyskland, Japan och Storbritannien. Den kommer att bli tillgänglig för användare i USA denna vecka.

Direktlänk Dela Weird News Era fördjupade 28 oktober

Googles AI-chattbot Bard undviker frågor om Israel-Hamas-konflikten

Googles AI-chattbot, Bard, har hamnat i blåsväder på grund av hur den hanterar frågor om Israel-Hamas-konflikten. När Bard fick frågor om Hamas, väntade sig folk ett rakt svar, men Bards svar var undvikande. Detta har väckt frågor om Googles politiska ställningstaganden. Bard har ingen svårighet att diskutera komplexa ämnen som IRA och ISIS, men när det kommer till Hamas eller frågor om Israel och Palestina, blir Bard tyst. En talesperson för Google förklarade att Bard fortfarande är ett experiment och kan göra misstag när det gäller att svara på frågor om eskalerande konflikter eller säkerhetsfrågor. Bard konkurrent ChatGPT tar en annan inställning och tvekar inte på dessa ämnen.

Direktlänk Dela CyberGuy fördjupade 28 oktober

Google investerar ytterligare $2 miljarder i AI-startupen Anthropic

Google har investerat ytterligare $2 miljarder i AI-startupen Anthropic, enligt en ny rapport. Google har redan investerat $500 miljoner i Anthropic och kommer att betala de återstående $1,5 miljarderna över tid. Detta lägger till Googles tidigare investering på $550 miljoner i Anthropic tidigare i år. Google Cloud har också ingått ett flerårigt avtal med Anthropic värt över $3 miljarder. Anthropic använder mycket av dessa investeringar för att träna sina AI-system, i hopp om att företaget kan uppnå nästa stora genombrott inom AI-industrin. Anthropic har nu samlat in $7 miljarder under det senaste året.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 28 oktober

Microsoft leder molntjänststriden med snabbare tillväxt än konkurrenterna

Microsoft överträffar sina främsta konkurrenter i molntjänststriden. Företaget rapporterade en tillväxt på 29% för Azure under tredje kvartalet, vilket är snabbare än Google Clouds 22% och mer än dubbelt så snabbt som Amazon Web Services (AWS) som rapporterade 12% tillväxt. Trots att AWS fortfarande leder marknaden kan Microsofts framgångar bero på att företag vill köra sina AI-modeller på Azure. Microsoft tillhandahåller redan den underliggande datorkraften för den populära ChatGPT-chatten och andra produkter från OpenAI, som det har finansierat sedan 2019. Microsofts VD Satya Nadella menar att företagets ledande position gör att de ser helt nya projektstarter, vilka är AI-projekt. Bernstein Research-analytiker ledda av Mark Moerdler ser Microsofts resultat som ett tecken på att företaget ´har tagit AI-manteln från Google, och att Azure kan bli en större och viktigare hyperscale-leverantör än AWS´.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 27 oktober

Google planerar att fortsätta investera i AI, enligt VD Sundar Pichai

Google kommer att fortsätta göra meningsfulla investeringar för att stödja sina insatser inom artificiell intelligens (AI), enligt företagets VD Sundar Pichai. Detta inkluderar att göra AI mer användbart för alla, som Sök Generative Experience (SGE) som är ett experiment för att införa generativ AI i sökningen. Google har även öppnat tillgängligheten till Indien och Japan, med fler länder och språk att följa. Pichai noterade att annonser kommer att fortsätta spela en viktig roll i denna nya sökupplevelse. Google´s AI chatbot Bard kan nu integrera med Google-appar och tjänster, och visa relevant information från Workspace, Maps, YouTube och Google Flights och Hotels.

Direktlänk Dela IndUS Business Journal fördjupade 26 oktober

Stora teknikföretag satsar stort på AI

Ordet ´AI´ nämndes 75 gånger under Alphabets (Google) resultatrapport, 61 gånger under Microsofts och 87 gånger under Metas, vilket sammanlagt gör över 220 omnämnanden. Dessa tre stora teknikföretag satsar stort på AI. Alphabet CEO Sundar Pichai talade om AI:s roll inom Google Search, Google Bard, Google Cloud och Google Pixel. Microsofts VD Satya Nadella talade om AI:s roll inom Microsoft Azure, GitHub CoPilot, CoPilot in CRM, CoPilot in health, CoPilot som en daglig assistent för företag, Windows och Bing. Meta CEO Mark Zuckerberg talade om AI:s roll inom Meta AI, AI Studio, AI för företag, AI för skapare, Llama 2, AI i rekommendationssystem och AI för annonsörer.

Direktlänk Dela MediaNama fördjupade 26 oktober

Microsoft och Alphabet rapporterar olika resultat för molnverksamheten

Microsoft och Alphabet, moderbolag till Google, rapporterade olika resultat för sina molnverksamheter i sina senaste kvartalsrapporter. Microsofts aktier steg med 4% efter att ha överträffat analytikernas förväntningar, medan Alphabets aktier sjönk med 9% efter att ha missat förväntningarna på molnintäkter. Microsofts totala kvartalsintäkt var 56,5 miljarder dollar, nästan 2 miljarder dollar mer än förväntat. Alphabets molnverksamhet omsatte 8,4 miljarder dollar, upp 22% från tredje kvartalet 2022, men kortare än de förväntade 8,6 miljarderna.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 25 oktober

Microsoft överträffar Google i AI-drivet molnsegment

Microsoft och Google rapporterade sina kvartalsresultat och trots att båda företagen överträffade Wall Streets förväntningar, kom Microsoft ut som vinnare. Microsoft rapporterade en bättre än förväntad tillväxt i sin Azure-verksamhet tack vare styrkan i sina AI-erbjudanden, medan Google rapporterade en långsammare än förväntad tillväxt i sin molnverksamhet. Microsoft rapporterade en Azure-tillväxt på 29% i sitt första kvartal, vilket är en märkbar återacceleration för segmentet. Google, å andra sidan, rapporterade en tillväxt i sin molnverksamhet som var lägre än Wall Streets förväntningar, vilket resulterade i att företagets aktier sjönk med mer än 8,5%.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 oktober

Alphabets intäkter ökar med 11% trots globala utmaningar

Alphabet, Googles moderbolag, rapporterade en oavbruten intäktstillväxt under Q3 2023, trots pandemin, en global recession och en YouTube-bojkott. Bolagets intäkter ökade till 76,7 miljarder dollar under de senaste tre månaderna, en ökning med 11% jämfört med samma period föregående år. Lönsamheten ökade med nästan 6 miljarder dollar, till en total nettoinkomst på 19,7 miljarder dollar. Dessa starka intäkter var ´ledda av stabil tillväxt inom detaljhandelssektorn´ över sökningar och YouTube, sa Googles företagschef Philipp Schindler. Alphabet VD Sundar Pichai informerade investerare att AI, detaljhandel och YouTube representerar bolagets ´tre viktigaste prioriteringsområden för annonser´.

Direktlänk Dela AdExchanger fördjupade 25 oktober

Microsoft överträffar Alphabet i AI-race

Microsoft överträffar Alphabet i kampen om att tjäna pengar på generativ artificiell intelligens genom tidiga satsningar på OpenAI och fokus på stora kunder. Detta ökar oron för att Google moderbolag kan förlora marknadsandelar inom molnmarknaden. Microsofts Azure-plattform har sett en återhämtning i tillväxten, vilket höjde aktierna för Windows-tillverkaren med nästan 4% på onsdagen. I skarp kontrast drabbades Alphabets molnenhet av en nästan treårig lågkonjunktur på grund av sin stora exponering mot mindre kunder, vilket sänkte företagets aktier med mer än 9%. Stark användning av AI var ansvarig för en 3 procentenhets ökning till Microsofts molnverksamhet under septemberkvartalet.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 25 oktober

Microsoft överträffar Alphabet i AI-race

Microsoft överträffar Alphabet i kapplöpningen om att tjäna pengar på generativ artificiell intelligens genom tidiga satsningar på OpenAI och fokus på stora kunder, vilket väcker oro för att Google moderbolag kan förlora marknadsandelar på molndatormarknaden. Molnutgifter från företag som förbereder sig för att rulla ut AI-funktioner drev en återhämtning i tillväxten för Microsofts Azure-plattform under sitt första kvartal. I kontrast drabbades Alphabets molnenhet av nästan tre års låg tillväxt på grund av stort engagemang för mindre kunder, vilket sänkte företagets aktier med mer än 9 procent.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 25 oktober

Google kommer att experimentera med nya annonseringsformat

Google VD Sundar Pichai meddelade under Alphabets Q3 2023-resultatsamtal att företaget kommer att experimentera med nya format som native för att integrera annonser i sin Search Generative Experience (SGE). SGE, en experimentell version av Googles sökmotor, använder artificiell intelligens (AI) för att generera kontextuella svar på komplexa frågor. Med GAI tillämpat på sökning kan företaget betjäna ett bredare spektrum av frågor och svara på nya typer av frågor. Pichai är säker på att företaget kan driva rätt upplevelse för användarna genom organisk sökoptimering och annonsering.

Direktlänk Dela MediaPost fördjupade 25 oktober

Googles kärnverksamhet fortsätter att blomstra trots utmaningar

Trots ökande konkurrens och betydande investeringar i AI-integration över olika produkter, förblir Googles kärnverksamhet stark. Under Googles vinstsamtal nämnde företagets VD Sundar Pichai företagets avsikt att experimentera med nya format anpassade till hur SGE (Search Generative Experience) fungerar. Google har redan presenterat några konceptuella idéer, vilket antyder potentiella lanseringar inom en snar framtid. Google ser integrationen av AI i sökning som en långsiktig strävan, och ser en möjlighet att omforma sökning och assistent i det kommande decenniet. Dessutom visade resultaten att andra segment av Googles verksamhet frodas, inklusive YouTube-annonser och molnverksamhet.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 25 oktober

Google överväger prenumerationsmodeller för AI-produkter, enligt VD Sundar Pichai

Google överväger att införa prenumerationsmodeller för sina nya AI-produkter, sa företagets VD Sundar Pichai under ett samtal om tredje kvartalets resultat. Pichai hänvisade till företagets framgång med prenumerationserbjudanden på YouTube och antydde att en liknande väg skulle kunna vara möjlig för AI-produkter. Han nämnde specifikt Googles sökgenerativa upplevelse (SGE) och Google Bard, företagets chatbot-rival till ChatGPT. Pichai sa att han är nöjd med användarnas feedback på SGE och att de rullar ut det till fler användare.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 25 oktober

Alphabets molntjänst tappar fart i tredje kvartalet

Alphabets molntjänst förlorade momentum under tredje kvartalet, vilket ledde till att aktierna för Googles moderbolag sjönk med mer än 5% i efterhandeln den 24 oktober. Google Clouds intäkter ökade med 22,5% jämfört med förra årets tredje kvartal, till 8,41 miljarder dollar. Men det missade Wall Streets intäktsskattningar på 8,6 miljarder dollar och markerade avdelningens långsammaste tillväxt sedan det första kvartalet 2021. Alphabet CFO Ruth Porat meddelade att trots att molntillväxten är ´stark över geografier, branscher och produkter´, så reflekterar den under prognosen tillväxthastigheten ´effekten av kundoptimeringsinsatser´, vilket indikerar att kunder drar tillbaka sina utgifter.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 24 oktober

Googles tredje kvartalsrapport visar stark tillväxt trots konkurrens och investeringar i AI

Trots hård konkurrens och stora investeringar i AI visar Googles tredje kvartalsrapport stark tillväxt. Enligt modersbolaget Alphabet tjänade sökföretaget 44 miljarder dollar, en ökning med 11 procent jämfört med föregående år. Det är dock oklart hur Googles satsning på AI kommer att påverka kärnverksamheten. Under tredje kvartalet drog YouTube in 7,9 miljarder dollar, en ökning med mer än 12 procent från förra året. Googles molnverksamhet, som erbjuder AI-tjänster, genererade intäkter på 8,4 miljarder dollar, en ökning med 22 procent jämfört med tredje kvartalet 2022.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 24 oktober

AI kan tillföra 4 biljoner dollar till den globala ekonomin årligen

En studie från juni 2023 uppskattar att generativ artificiell intelligens (AI) kan tillföra mer än 4 biljoner dollar årligen till den globala ekonomin, utöver de 11 biljoner dollar som icke-generativ AI och andra former av automatisering kan bidra med. Dessa siffror är enorma jämfört med till exempel Tysklands ekonomi, som är värd cirka 4 biljoner dollar. Studien förutspår att denna effekt främst kommer från ökningar i produktiviteten. Trots tekniska, processrelaterade och organisatoriska hinder, samt industridynamik, kan AI-driven global ekonomi bli en ledande drivkraft för global välstånd i början av nästa årtionde. För att frigöra hela kraften i en AI-driven ekonomi krävs dock inte bara en ny politisk ram utan också ett nytt förhållningssätt till AI.

Direktlänk Dela Foreign Affairs fördjupade 24 oktober

Google Bard kan dra nytta av att återinföra Google Wave

Google Bard, företagets tillfälliga svar på konkurrensen inom AI-området, kan dra nytta av att titta tillbaka på en av sina inaktiverade produkter för att skilja sig från resten. Google Wave var företagets lösning för att hjälpa användare att hantera arbetsbelastningen samtidigt som de kunde samarbeta med andra på samma projekt, allt inom ett gränssnitt som påminde om Gmail och Googles egna söksidor. Trots att det inaktiverades 2012, håller många fortfarande en låga för Wave, främst på grund av hur långt fram det var. Författaren föreslår att Google Wave borde återinföras för att hjälpa Bard AI-plattformen att skilja sig från resten.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 22 oktober

AI förändrar affärsvärlden: från cybersäkerhet till kundupplevelse

Artificiell intelligens (AI) har börjat förändra hur företag fungerar i alla sektorer, med generativa AI-applikationer som ChatGPT som blir alltmer tillgängliga. AI förväntas spela en allt större roll, inte bara i affärslivet, utan också i vår vardag, enligt Datha Santomieri, medgrundare och vice VD för Steadily. AI används i allt från kundservice till cybersäkerhet och bedrägerihantering, och företag som omfamnar AI blir formidabla krafter inom sina branscher. Google VD Sundar Pichai tror att AI håller potentialen för några av de största framstegen vi kommer att se.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 19 oktober

Google lanserar AI-baserat fotoredigeringsverktyg Magic Editor

Google har lanserat ett AI-baserat fotoredigeringsverktyg kallat Magic Editor, tillgängligt i Google Photos på Pixel 8 och Pixel 8 Pro. Verktyget använder generativ AI och AI-bearbetningstekniker för att hjälpa användare att göra komplexa fotoredigeringar enkelt utan behov av professionella färdigheter. Det går utöver att ljusa upp och ljusa upp foton och kan till och med ändra färgen på himlen om man vill. Detta öppnar upp spännande möjligheter för fotoredigering, men väcker också frågor om äktheten och trovärdigheten hos onlinebilder.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 18 oktober

AI förvandlar innehållsskapande för YouTube-videor och podcasts

Artificiell intelligens (AI) förändrar snabbt hur innehållsskapare skapar videor och podcasts. AI används för allt från manusutveckling till voiceover, miniatyrbilder och redigering. Det finns många AI-verktyg på marknaden, men OpenAI´s ChatGPT dominerar konversationen. Microsoft har investerat miljarder i OpenAI, vilket gör ChatGPT till den inbyggda AI:n i Microsofts Bing-webbläsare. Andra AI-verktyg inkluderar Claude AI av Anthropic och Perplexity AI. BigVu är en prompter-plattform som låter användare ladda upp manus som kan läsas via en telefon, surfplatta eller datorskärm. För miniatyrbilder används AI-modeller som Dall-E från OpenAI och Midjourney. VidIQ och Tubebuddy hjälper till med att skapa videotitlar. Filmora är en populär redigeringsprogramvara med en gratis version. YouTube moderbolag Google har också investerat kraftigt i generativ AI.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 17 oktober

Google förbereder sig för att avtäcka Gemini, en uppgraderad stor språkmodell

Google står under enorm press när det förbereder sig för att avtäcka Gemini, sin mycket efterlängtade och uppgraderade stora språkmodell, som kommer att konkurrera med OpenAI:s GPT-4-version. Googles chatbot Bard har många begränsningar, men Gemini förväntas förstå och generera text, bilder och mer, med VD Sundar Pichai som antyder förbättrade planerings/förståelseförmågor. Sissie Hsiao, vice VD och general manager för Bard och Google Assistant, har sett imponerande prestationer av Gemini, inklusive att skapa originalbilder som svar på textförfrågningar.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 16 oktober

Alphabet och Tesla leder AI-revolutionen: Vilket är det bästa AI-aktien att köpa?

Alphabet och Tesla är två av de ledande företagen inom den kommande AI-revolutionen. Alphabet har svarat bra på konkurrensen från OpenAI och Microsoft genom att lansera sin egen AI chatbot, Bard, och integrera AI-funktioner i produkter som Google Workspace och Google Cloud. Teslas huvudsakliga användningsområden för AI kretsar kring dess fordon, speciellt autopilotfunktionen och AI-system som kan förutsäga bilens energibehov. Tesla använder också AI inom robotik och utvecklar neuronnätverk för applikationer som autonom körning. Trots att båda företagen är ledande inom AI, anses Alphabet vara det säkrare valet, medan Tesla ses som ett mer riskabelt alternativ.

Direktlänk Dela Madras Tribune fördjupade 15 oktober

Alphabet och Tesla: Vilket är det bättre AI-aktien att köpa idag?

Bland de företag som kämpar om att leda den nästa artificiell intelligens (AI) revolutionen, är Alphabet och Tesla två av de tydliga ledarna. Alphabet har lanserat sin egen generativa AI-chattbot, Bard, och har rullat ut AI-funktioner i produkter som Google Workspace och Google Cloud. Dess nya Pixel-smartphone drivs av AI-verktyg. Teslas primära användningsfall för AI kretsar kring dess fordon, främst autopilot, eller vad som kallas autonomi i branschen. Tesla använder också AI i robotik, och utvecklar en humanoid robot kallad Tesla Bot. Båda företagen har fokuserat på AI länge. Alphabet förvärvade det välrenommerade brittiska AI-labbet DeepMind för 10 år sedan och nyligen slogs det samman med sitt eget AI-labb, Google Brain. Tesla har även möjlighet inom AI med sin egen superdator Dojo, vilket kommer att sänka kostnaderna för att träna AI-modeller avsevärt. Vid jämförelse av värderingar handlar det om mer än bara tillväxtmöjlighet. Priset måste också vara rätt. Båda Alphabet och Tesla handlas till premium jämfört med S&P 500, men Tesla är dyrare av de två. Tesla är för närvarande värderat till ett pris-till-vinst-förhållande på 74, jämfört med Alphabet på 29. Men Tesla förväntas växa snabbare än Alphabet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 15 oktober

Karriärcoach använder AI för att förbereda jobbintervjuer

Karriärcoachen Darci Smith använder artificiell intelligens (AI) för att förbereda sig inför jobbintervjuer. Smith rekommenderar att använda OpenAI:s ChatGPT för att generera potentiella intervjufrågor och svar baserat på jobbeskrivningen. Hon råder kandidater att kopiera och klistra in hela jobbeskrivningen i ChatGPT, och sedan be AI:n att generera en lista med sannolika intervjufrågor. Smith uppmanar också kandidater att vända processen genom att mata in dessa frågor och fundera över hur de skulle svara på varje fråga. Detta ger kandidaterna en förhandsgranskning av intervjun.

Direktlänk Dela TDPel Media fördjupade 14 oktober

Google lanserar AI-baserat fotoediteringsverktyg Magic Editor

Googles AI-baserade verktyg, Magic Editor, är nu tillgängligt i Google Photos på Pixel 8 och Pixel 8 Pro. Magic Editor använder generativ AI och AI-bearbetningstekniker för att hjälpa människor att göra komplexa fotoediteringar enkelt utan behov av professionella färdigheter. Verktyget kan ändra färgen på himlen, förstora tornet, ta bort främlingar från bakgrunden och till och med fylla i bakgrunder. Enligt Sundar Pichai, Googles VD, redigeras 1,7 miljarder bilder på Google Photos varje månad. Magic Editor öppnar upp spännande fotoediteringsmöjligheter, men det väcker också frågor om äktheten och trovärdigheten hos onlinebilder.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 14 oktober

AI-chatboten ChatGPT används för att förbereda jobbintervjuer

Livscoachen Darci Smith rekommenderar att använda OpenAI:s AI-chatbot, ChatGPT, för att förbereda sig inför jobbintervjuer. Smith föreslår att man ska kopiera och klistra in hela jobbeskrivningen i ChatGPT och sedan be AI:et att komma med potentiella intervjufrågor. Steget efter det är att be AI:et att formulera svar på dessa frågor. Enligt Smith kan detta förändra livet för jobbsökande. Trots att vissa teknikledare, som Steve Wozniak och Elon Musk, ser snabba framsteg inom AI som en risk, står andra, som Bill Gates och Google´s VD Sundar Pichai, bakom innovationen.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 13 oktober

Livscoach använder AI för att förbereda sig inför jobbintervjuer

Livscoachen Darci Smith, även känd som @careercoachdarci på TikTok, rekommenderar att använda OpenAI´s ChatGPT för att förbereda sig för jobbintervjuer. Genom att mata in jobbets beskrivning kan AI-chatten generera möjliga intervjufrågor och svar. Smith menar att detta kan vara mycket användbart för att förbereda sig inför en intervju. Trots att AI:s enorma kraft har orsakat oro hos vissa, som fruktar att de kan förlora sina jobb till robotar, ser andra det som en viktig innovation som kan lösa klimatförändringar, bota cancer och öka produktiviteten.

Direktlänk Dela World Time Todays fördjupade 13 oktober

Google och Microsofts chatbots rapporterar felaktigt om vapenvila i Israel-Hamas-konflikten

Under pågående konflikt mellan Israel och Hamas rapporterade Google och Microsofts chatbots felaktigt om en vapenvila, vilket återigen väcker oro för deras noggrannhet och tillförlitlighet vid leverans av realtidsnyheter. I ett experiment av Bloomberg ställdes grundläggande frågor om konflikten till dessa AI-chatbots. De gav ofta balanserade svar och bra nyhetssammanfattningar, men de producerade också uppenbara fel, vilket väckte frågor om deras trovärdighet och potential att bidra till allmän förvirring under en snabbt utvecklande och komplex konflikt. Google och Microsoft har varningar på sina chatbots, som varnar användare om deras experimentella och potentiellt felaktiga natur. Trots dessa ansträngningar har AI-chatbots begränsningar, särskilt när de hanterar snabbt utvecklande och känsliga ämnen.

Direktlänk Dela Madras Tribune fördjupade 12 oktober

Google förbereder lanseringen av sitt nya AI-modell Gemini

Google planerar att lansera sitt nya AI-modell, Gemini, som kommer att kunna förstå och producera text, bilder och andra typer av innehåll. Googles VD Sundar Pichai har antytt att Gemini kommer att vara bättre på planering. Sissie Hsiao, Googles VP och general manager för Bard och Google Assistant, är inte del av teamet som bygger Gemini men ansvarar för några av de större produkterna som kommer att ge användare tillgång till dessa nya AI-system. Om Gemini imponerar kommer det att hjälpa Google att ändra berättelsen att det blev överraskat av Microsoft och OpenAI. Bard och Assistant-teamen slogs samman tidigare i år under Hsiao, och Google nyligen meddelade att Bard integreras i Assistant på mobila enheter.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 12 oktober

Generativ AI förändrar företagsvärlden, enligt McKinsey-rapport

Generativ AI förändrar affärsvärlden, med fler företag som nu försöker införliva generativa AI-verktyg för att minska kostnaderna, optimera verksamheten och hitta nya inkomstkällor. Enligt en undersökning från 2023 av konsultföretaget McKinsey sa en tredjedel av de tillfrågade att deras företag använder generativ AI i minst en affärsfunktion. Teknikjättar som Google, Adobe och Meta har släppt flera GAI-verktyg under det senaste året. Google har införlivat tekniken för att hjälpa användare att skriva e-post och redigera foton. Adobe har lanserat bildgenererande verktyg för att konkurrera med ledande aktörer som Midjourney. Meta har lanserat ett generativt AI-verktyg för att hjälpa annonsörer att generera flera versioner av sina annonser.

Direktlänk Dela Techopedia fördjupade 12 oktober

Googles anställda uttrycker oro över Bard, företagets AI-chattbot

Googles ingenjörer, produktchefer och designers har uttryckt oro över företagets AI-chattbot Bard på ett privat forum. Diskussionerna har handlat om verktygets användbarhet och etiska problem, med anställda som kritiserar Bard för att ge farlig eller felaktig information till användare. Trots dessa farhågor har Google fortsatt med Bard och utvidgat det, integrerat AI-chattboten med populära tjänster som Gmail, Docs och Flights och lanserat fem olika konversationstoner och mer än 40 språk för svar. Google har varit transparent om Bards begränsningar, och lagt till en friskrivningsklausul till chattboten som säger att Bard kan visa felaktig eller stötande information.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 11 oktober

DeepMind minskar anställningskostnaderna med 39% under 2022

AI-laboratoriet DeepMind, som ägs av Alphabet, minskade sina anställningskostnader med 39% förra året, enligt en nyligen inlämnad rapport till en brittisk regeringsmyndighet. Under 2022 var personal- och relaterade kostnader 594,5 miljoner pund (nästan 731 miljoner dollar), ned från 969,4 miljoner pund (nästan 1,2 miljarder dollar) 2021. Efter dessa nedskärningar meddelade DeepMind i januari att de skulle stänga sitt första internationella AI-forskningskontor i Edmonton, Kanada. DeepMinds vinst 2022 var cirka 60,9 miljoner pund (nästan 74,9 miljoner dollar), ned från 102,4 miljoner pund (nästan 126 miljoner dollar) 2021 - en minskning med mer än 40%.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 11 oktober

Framtiden för AI och dess utmaningar

Teknik anländer historiskt sett i kluster. Detta kan hjälpa oss att förstå den tid vi befinner oss i nu och hur framtiden för AI, särskilt GenAI, kan se ut. Ledare bör utvärdera kvaliteten på sina data och arbeta för att bygga organisatorisk kapacitet för att slutföra data projekt. De bör också leta efter egna data som kan ge dem en konkurrensfördel. Potentialen och hypen kring maskininlärning, AI och särskilt generativ AI finns överallt. Framgång med AI kräver koncentrerade ansträngningar som sträcker sig långt bortom tekniken. Det kräver fullt engagemang från företagets mest seniora ledarskap. AI har tidigare genererat betydande entusiasm, dämpad av AI-vintrar på mitten av 1970-talet och början av 1990-talet. Det är viktigt att notera att misslyckandefrekvensen för AI-projekt verkar vara över 80%. En nyligen genomförd studie av Meta (tidigare Facebook) forskare under kontrollerade förhållanden tyder på att stora språkmodeller inte får fakta rätt två tredjedelar av tiden.

Direktlänk Dela Harvard Business Review fördjupade 11 oktober

AI-startupen Character.AI lanserar gruppchattfunktion med AI-bottar som simulerar kända personer

AI-startupen Character.AI har lanserat en ny gruppchattfunktion där användare kan interagera med AI-bottar som simulerar kända personer, som Taylor Swift. Funktionen låter företagets abonnenter, som betalar $9.99 i månaden, interagera med varandra och några av startupens 18 miljoner AI-bottar samtidigt. På lång sikt planerar företaget att göra funktionen gratis. Character.AI har hittills fått nästan $200 miljoner i finansiering från VC-företag, inklusive Andreessen Horowitz, och värderades till $1 miljard i en finansieringsrunda i mars. Sedan lanseringen i september 2022 har 20 miljoner användare registrerat sig för Character.AI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 11 oktober

Bard, Googles alternativ till ChatGPT

Bard är Googles alternativ till den första publika generativa artificiella intelligensen, ChatGPT. Bard, som alltid är ansluten till internet, kombinerar språk- och konversationsfunktioner för att ge naturliga svar på alla frågor. Den tar information direkt från nätet för att skapa svar med uppdaterad data. Bard kan användas för att tillfredsställa nyfikenhet eller frigöra kreativitet, förklara senaste upptäckterna från James Webb-rymdteleskopet till ett 9-årigt barn eller lära sig om de bästa fotbollsskyttarna och skapa träningsrutiner för att förbättra färdigheter. Bard har också pedagogiska tillämpningar, som att ge studenter en ytterligare källa till dokumentation, idéer för att utveckla i deras arbete och övningar för att testa deras kunskaper eller repetera inför ett test. Lärare kan också dra nytta av Bard genom att integrera det i deras dagliga uppgifter, från att automatisera processer till att förbereda presentationer eller videor från en text och bilder eller att sammanfatta dokument och artiklar. Bard är för närvarande tillgänglig i 230 länder och på över 40 språk.

Direktlänk Dela Educación Tres Punto Cero fördjupade 9 oktober

AI:s gudfader varnar för riskerna med artificiell intelligens

Geoffrey Hinton, ofta kallad ´AI:s gudfader´, varnar för att artificiell intelligens (AI) ´kan ta över´ om den inte utvecklas ansvarsfullt. Hinton, som tidigare arbetade för Google, uppmanar regeringar, företag och utvecklare att noggrant överväga de bästa sätten att säkert främja tekniken. Han tror att AI har potential för både gott och ont och att det nu är dags att genomföra experiment för att förstå AI och införa lagar för att säkerställa att tekniken används etiskt. Han är orolig för att AI en dag kan ta över från mänskligheten och varnar för riskerna med AI-drivna falska nyheter, fördomsfull AI, teknikens användning inom brottsbekämpning och autonoma stridsrobotar.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 9 oktober

Hallucinationer hos chattbotar: Ett växande problem

Fenomenet med ´hallucinationer´ hos chattbotar rapporterades första gången i april 2023. Detta inträffar när chattbotar eller människor ser saker som inte finns och problemet förvärras. Skolor, universitet och företag försöker lösa problemet innan det blir för stort. Ben Zimmer från The Wall Street Journal uppmärksammade problemet när han skrev om det. AI-forskare kallar detta problem ´hallucinationer´. Sundar Pichai, Googles VD, erkänner problemet med AI-hallucinationer. Han säger att ´ingen har kunnat lösa hallucinationen än och att alla AI-modeller har detta som ett problem.´

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 8 oktober

Google presenterar Pixel 8 och Pixel 8 Pro med AI-funktioner

Google har presenterat sina senaste telefonmodeller, Pixel 8 och Pixel 8 Pro, med en rad nya funktioner, inklusive ljusare skärmar och uppgraderade fotoredigeringsfunktioner. Telefonerna lutar kraftigt mot artificiell intelligens (AI) teknologi. Den nya telefonen kan generera en bakgrundsfyllning för foton och sammanfatta röstnoteringar. Medan Googles Android-mjukvara är det ledande operativsystemet för smartphones, har Googles hårdvaruverksamhet för telefoner utrymme att växa. Pixel-linjen av enheter har mindre än 1% global marknadsandel, med Apple och Samsung som branschledare.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 5 oktober

AI-ledare stöder reglering för att säkra framtidens investeringar

Det har nästan gått ett år sedan lanseringen av ChatGPT, vilket tände marknaden för AI. Trots att verkligheten och andra faktorer ibland kan dämpa hypen, stöder företagsledare som Alphabet (GOOG, GOOGL) VD Sundar Pichai, Microsoft (MSFT) president Brad Smith och OpenAI:s Sam Altman reglering av AI - traditionellt en av de största motvindarna för ny teknik. Anledningen till att AI-ledare stöder reglering är flera. I grunden handlar det om att ett väl genomtänkt regelverk skulle säkerställa att AI-företag investerar i produkter som de vet inte kommer att regleras ut ur existensen i framtiden.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 5 oktober

AI i journalistik: En hotande fara eller enorm möjlighet, diskuterar Arijit Sen

Arijit Sen, en prisbelönt datadriven journalist vid The Dallas Morning News, höll en föreläsning vid South Dakota State University om AI:s roll i journalistiken. Han uppmuntrade till användning av AI för att förbättra reportrar och människor, men inte ersätta dem. Han diskuterade hur AI kan användas och potentiella risker med AI inom journalistiken. Sen noterade att AI börjar användas inom undersökande journalistik sedan 2015 och belyste en fallstudie där Amazon skrotade sitt hemliga AI-rekryteringsverktyg efter att det visade sig vara partiskt mot kvinnor. Sen avslutade med att diskutera AI:s fördomar och rättvisa.

Direktlänk Dela The Collegian at South Dakota State University fördjupade 4 oktober

Behovet av reglering för AI diskuteras av ledande teknikföretag

Sam Altman, VD för OpenAI, Brad Smith, president för Microsoft, och Sundar Pichai, VD för Google, har nyligen uttalat sig om behovet av reglering för artificiell intelligens (AI). Altman har föreslagit att det bör finnas en ny myndighet som licensierar alla AI-insatser över en viss skala och kan ta bort licenser för att säkerställa överensstämmelse med säkerhetsstandarder. Smith har tidigare stött idén om en digital regleringsmyndighet och Pichai har meddelat ett avtal med EU för att utveckla en ”AI-pakt” av frivilliga beteendestandarder före implementeringen av EU:s AI-lag.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 3 oktober

Google Bard uppdaterar med nya AI-funktioner och förbättrad responskvalitet

Google Bard, en AI chatbot som rivaliserar med OpenAI´s ChatGPT och Microsofts Bing Chat, har uppdaterats med nya funktioner. Från och med den 27 september 2023 kan Bard producera två olika svar på samma prompt, vilket låter användarna välja det bästa resultatet och därmed träna modellen med mänsklig återkoppling. Den senaste versionen av LaMDA och PaLM LLM gör Googles AI-tjänster till några av de bästa i världen. Bard är nu integrerad med nya appar som Google Drive och informationskällor som Google Maps.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 2 oktober

Artificiell intelligens: En bubbla redo att spricka eller framtidens guldgruva?

Även om teknologiindustrin är känd för sin hype, har artificiell intelligens (AI) tagit det till en ny nivå. Google´s VD Sundar Pichai har uttalat att AI-teknologin är ´mer djupgående´ än uppfinningen av elektricitet eller upptäckten av eld. Forskningsjätten McKinsey Global Institute uppskattar att artificiell intelligens kan öka företagens vinster med upp till $4 biljoner om året världen över de kommande åren. Men flera högprofilerade skeptiker föreslår att AI kanske inte levererar de snabba avkastningar som många förväntar sig. Bank of America-investeringsstrategen Michael Hartnett föreslog tidigare i år att den nuvarande entusiasmen kring AI var en ´babybubbla´. Han jämförde entusiasmen kring AI-relaterade aktier med dot-com-kraschen år 2000. AI-analytikern Gary Marcus är kritisk mot tekniken i sig, han menar att hallucinationer (där AI-system som ChatGPT hittar på eller förvränger fakta) inte är ett enkelt problem att bli av med. Marcus tror att detta svårlösta problem kan hindra AI från att leverera de ekonomiska avkastningar dess förespråkare förväntar sig.

Direktlänk Dela Techopedia fördjupade 1 oktober

Google firar 25 år: Framtida förväntningar och utmaningar

Google, som grundades 1996 av Sergey Brin och Larry Page, firar sitt 25-årsjubileum. Under åren har företaget expanderat bortom sökmotorn, med tjänster som YouTube och hårdvaruprodukter som Pixel. Framtiden för Google förväntas vara starkt kopplad till AI, med företagets VD Sundar Pichai som erkänner att alla företagets ´ägg´ ligger i AI-korgen. Framtida förväntningar inkluderar utveckling av Pixel-hårdvara, potentiella företagsförvärv och fortsatt utveckling av Android. Dock finns det också utmaningar, inklusive regulatoriska problem och potentiella företagsuppdelningar.

Direktlänk Dela Android Police fördjupade 27 september

Googles nya AI ´Gemini´ sätts att rivalisera OpenAI:s GPT-4

Google hoppas rivalisera OpenAI:s GPT-4-artificiell intelligens snart med lanseringen av sitt eget projekt ´Gemini´, en kommande modell som syftar till att radikalt förvandla hur Bard och andra AI-initiativ inom företaget fungerar i grunden. Google har börjat tillåta ett urval av företag att testa en grundläggande chattversion av Gemini bakom kulisserna. Gemini sticker ut på grund av sin modulära natur. Det är en samling av olika modeller, var och en skräddarsydd för en annan storlek och typ av uppgift. Dessa sträcker sig från att driva chattrobotar, till att sammanfatta text, avancerad kodgenerering och mer.

Direktlänk Dela Chrome Unboxed fördjupade 27 september

AI: Framtiden är osäker men full av potential

Enligt Harvard-ekonomen John Kenneth Galbraith kan vi vara på väg in i en ny era av osäkerhet, inte bara på grund av ekonomi utan också på grund av den snabba teknologiska utvecklingen, särskilt inom AI. AI blir allt mer framträdande i vardagen och kommer att bli ännu mer närvarande med den kommande AI-tsunamin. Enligt en studie av Wharton School-professorn Ethan Mollick utförde konsulter som använde AI 12,2% fler uppgifter i genomsnitt, slutförde uppgifter 25,1% snabbare och producerade 40% högre kvalitetsresultat än de utan. Nästa generation av AI-modeller kommer att vara mer sofistikerade och mer generaliserade. Alphabet VD Sundar Pichai meddelade i maj att utbildningen av den mest substantiella nya modellen, ´Gemini´, redan var igång. Gemini kan komma att överträffa allt som är tillgängligt idag. Trots de stora fördelarna med AI, finns det också ökade faror. Dessa förväntade nya utvecklingar lägger ännu mer drivkraft bakom krav på tillsyn och reglering.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 24 september

Google utökar AI-motorns funktioner för att förbättra tjänster för konsumenter och företag

Googles generativa AI-motor Bard har utvidgat sina funktioner till att inkludera att läsa e-post, sammanfatta dokument och självfaktakontroll, som en del av Googles ansträngningar att förbättra AI-drivna tjänster för konsumenter och företag. Denna utveckling, känd som Bard Extensions, är utformad för att integrera data från olika Google-tjänster som Gmail, Docs, Drive, Google Maps, YouTube och Google Flights and Hotels. Bard bygger på Googles PaLM 2 AI stora språkmodell (LLM) och beskrivs som den ´mest kapabla modellen hittills´.

Direktlänk Dela Weekly Blitz fördjupade 22 september

Google introducerar AI-chattboten Bard för att konkurrera med ChatGPT

Bard är en AI-driven chattbot och Googles svar på ChatGPT. Enligt Google är Bard fortfarande ett ´experiment´, men vi kommer att kunna använda den mer och mer i våra vardagliga appar. Bard lanserades av Google i februari 2023 och tränades på en stor språkmodell (LLM) kallad LaMDA. I mars 2023 sade Googles VD Pichai att han ville vara försiktig och kände att Google ´tog en uppiffad Civic och slängde in den i ett race med kraftfullare bilar´, men han lovade snabb iteration. I maj 2023 såg vi en ny version av Bard, den här gången på PaLM2. I september 2023 ökar Google takten genom att meddela Bard Extensions för att integrera AI med populära Google-applikationer. Bard kan forska i aktuell information, men källor är inte alltid tillförlitliga på internet. Bard kan generera kod, men en enkel test som utfördes av Decrypt såg Bard svara omedelbart, jämfört med ChatGPT som tog 30 sekunder. Bard-användare kan nu dela sin chatt via en offentlig länk, och mottagaren kan granska och fortsätta idégenereringen eller konversationen.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 20 september

Google presenterar Gemini, en konkurrent till GPT-4 AI-systemet

Sundar Pichai, VD för Google, meddelade Gemini, ett framtida AI-system som konkurrerar med Google GPT-4, vid Google I/O-utvecklarkonferensen i maj 2023. Gemini utvecklas av Google DeepMind-divisionen, inklusive Brain Team och DeepMind. Gemini kan hantera text, grafik och andra datatyper för mer naturliga diskussioner eftersom den är inställd på att vara multimodal. Google ger utvalda utvecklare tidig tillgång till Gemini via dess API för att integrera Gemini i en mängd olika applikationer. Pichai betonade att Gemini och framtida generationer kommer att bli universella personliga assistenter som är starkt integrerade i människors vardag.

Direktlänk Dela Editorial GE fördjupade 20 september

Google´s Gemini pressar OpenAI att snabba på släppet av GPT-4 med multimodala förmågor

Google´s kommande Gemini har pressat OpenAI att överväga att snabba på utgivningen av GPT-4 med multimodala förmågor. OpenAI integrerar för närvarande GPT-4 med multimodala förmågor, mycket likt vad Google planerar med Gemini. Denna integrerade modell förväntas heta GPT-Vision. OpenAI kan också följa upp GPT-Vision med en ännu kraftfullare multimodal modell, kodnamn Gobi. Många förväntar sig att OpenAI kan introducera en multimodal GPT-4 under deras första utvecklarkonferens, OpenAI DevDay, den 6 november i San Francisco.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 20 september

Google avslöjar Gemini, ett kommande AI-system för att konkurrera med GPT-4

Vid Google I/O-utvecklarkonferensen i maj 2023 presenterade VD Sundar Pichai Gemini, ett kommande AI-system som ska konkurrera med Google GPT-4. Gemini utvecklas av Google DeepMind-divisionen, inklusive Brain Team och DeepMind. Systemet, som förväntas lanseras snart, kommer att kunna hantera text, bilder och andra datatyper för mer naturliga konversationer. Pichai antydde också att Gemini kommer att ha förmågor som minne och planering för uppgifter som kräver resonerande. Google ger vissa utvecklare tidig tillgång till Gemini via dess API.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 19 september

AI Eye utforskar användning av AI i kryptovalutaprojekt

AI Eye har besökt Korean Blockchain Week och Token2049 för att se hur riktiga projekt använder AI. Maker-grundaren Rune Christensen planerar att återlansera sitt projekt som en grupp under-DAOs som använder AI-styrning. Projektet arbetar på att använda AI för samordning och kommunikation. Near-grundaren Illia Polosukhin planerar att använda blockchain för att bevisa innehållsursprung. Sebastien Borget från The Sandbox säger att plattformen har använt AI för innehållsmoderation. Framework Ventures-grundaren Vance Spencer presenterade fyra huvudsakliga användningsfall för AI. Google är nära att släppa sin GPT-4-konkurrent Gemini. Forskare vid Tsinghua University i Kina har byggt ett AI-system som planerar städer i linje med nuvarande tankegångar om gångbara ´15-minuters städer´. Skådespelaren Stephen Fry säger att han har blivit ett offer för AI-röstkloning.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 19 september

Teknikindustrititaner diskuterar AI-reglering med amerikanska senatorer

I onsdags höll amerikanska senatorer ett stängt möte i Washington, DC, med nästan två dussin teknikindustrititaner för att diskutera framtiden för AI. Trots att över 60 senatorer var närvarande, fick de inte tala eller räcka upp handen. Bland de närvarande fanns Elon Musk, Bill Gates, Satya Nadella, Mark Zuckerberg, Sam Altman, Sundar Pichai och Jensen Huang. Alla var eniga om att den federala regeringen måste ingripa för att reglera AI. Senator Elizabeth Warren kritiserade mötet för att vara kontraproduktivt för lagstiftning.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 19 september

Google nära att släppa AI-drivna GPT-4-konkurrenten Gemini

Google är påstås vara nära att släppa sin AI-drivna GPT-4-konkurrent, Gemini. Enligt rapporter har Google gett ett litet antal företag tillgång till Gemini, vilket tyder på att det kan möta sitt planerade släppdatum i december 2023. Google planerar att göra Gemini tillgänglig för företag via sin Google Cloud Vertex AI-plattform. Gemini är en serie stora språkmodeller (LLM) som kan fungera med chatbots, sammanfatta text eller skapa originaltext baserat på vad användare gillar att läsa. Gemini designades och byggdes med multimodal bearbetning i åtanke, vilket innebär att den kan bearbeta bilder och text. Google har också tillgång till egen träningsdata, vilket kan ge den en fördel över ChatGPT-4.

Direktlänk Dela UC Today fördjupade 18 september

Tre AI-aktier att överväga för pensionssparande: Alphabet, IBM och Palantir

Artificiell intelligens (AI) har gett teknikaktier en skjuts under 2023, med en marknadsökning på cirka 40% under året. Alphabet, IBM och Palantir Technologies är tre företag som anses vara attraktiva investeringar för pensionskonton. Alphabet är attraktivt tack vare sin ledande marknadsandel inom digital annonsering och dess AI-kapabiliteter. IBM har årtionden av erfarenhet inom AI och är ledande inom kvantdatorer, som är avgörande för AI:s utveckling. Palantir, ett dataanalysföretag, introducerade sin nya AI-plattform i april och har en unik position för att dra nytta av AI-marknaden.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 18 september

Mustafa Suleyman, VD och medgrundare till Inflection AI, förutspår att generativ AI snart kommer att bli genomgående. Han tror att alla kommer att ha tillgång till en AI-personlig assistent inom fem år. Suleymans nuvarande företag producerar ”Pi” - en personlig AI avsedd att vara stödjande, smart och tillgänglig när som helst. Marknaden för dessa assistenter blir allt mer överbelastad, särskilt eftersom kinesiska aktörer också börjar dyka upp. Baidus ”Ernie Bot” nådde 1 miljon användare inom 19 timmar efter dess offentliga lansering. Under den nuvarande informationseran har både information och databehandling blivit varor, lätt köpta och sålda till låga kostnader.

VentureBeat fördjupade 17 september

Elon Musk uppmanar till AI-reglering efter möte med teknik-CEO:ar och lagstiftare

Tesla CEO Elon Musk efterlyser en amerikansk ”domare” för artificiell intelligens (AI) efter att han och andra teknik-CEO:ar, inklusive Meta Platforms CEO Mark Zuckerberg och Alphabet CEO Sundar Pichai, träffade lagstiftare på Capitol Hill för att diskutera AI-reglering. Musk menade att en reglerare behövs för att säkerställa säker användning av AI. Zuckerberg uppmanade till att amerikanska företag ska sätta standarden i samarbete med regeringen. Över 60 senatorer närvarade och det fanns generell överenskommelse om behovet av statlig reglering av AI.

Direktlänk Dela World Time Todays fördjupade 17 september

Google presenterar Gemini, en konkurrent till OpenAI:s GPT-4

Google har presenterat sin nästa generations modell, Gemini, på årets I/O-konferens. Med Gemini siktar Google på att utmana OpenAI:s GPT-4 och etablera sig som en betydande kraft inom artificiell intelligens. Gemini, en stor språkmodell (LLM), är redo att sätta nya standarder inom naturlig språkbearbetning (NLP) och multimodala förmågor. Googles ambitiösa projekt handlar inte bara om teknisk skicklighet utan också om säkerhet och ansvarsfull AI-utveckling. Gemini är mer än bara en chatbot, den kan generera innehåll baserat på textinmatningar, sammanfatta långa artiklar och hjälpa mjukvaruingenjörer att skriva kod effektivt.

Direktlänk Dela Transcontinental Times fördjupade 16 september

Googles kommande AI-verktyg kan vara 20 gånger kraftigare än konkurrenterna, enligt SemiAnalysis

Forskning utförd av SemiAnalysis visar att Googles kommande generativa AI-verktyg är fem gånger kraftigare än de mest avancerade GPT-4-modellerna på marknaden. Forskarna förutspår att Googles AI-verktyg kan vara upp till 20 gånger kraftigare än ChatGPT vid utgången av 2024. Trots att Google tidigare tycktes ligga efter i AI-racet, har företaget nu ökat sina AI-investeringar avsevärt. Detta tillskrivs Googles enorma finansiella resurser. SemiAnalysis tror dock att Google kanske inte vill göra sin nya Gemini-modell offentligt tillgänglig för att undvika att begränsa sin kreativitet eller befintliga affärsmodell.

Direktlänk Dela TechCity fördjupade 16 september

Google förbereder lanseringen av sin nästa generations AI-modell, Gemini

Google har meddelat sin nästa generations AI-modell, Gemini, och har nu gett tidig tillgång till modellen till en liten grupp företag. Detta tyder på att modellen snart kan bli tillgänglig för företag. Google planerar att sälja Gemini-modellen till företag via företagets molnenhet, Google Cloud Vertex AI-tjänst. Gemini är en stor språkmodell som kommer att göra det möjligt för användare att generera innehåll baserat på textinmatningar, sammanfatta artiklar baserat på vad användare vill läsa och hjälpa programvaruutvecklare att skriva kod. Google har också planer på att använda Gemini för att driva en rad tjänster, från sin Bard chatbot till företagsappar.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 15 september

USA:s senatorer diskuterar reglering av AI i val

Efter ett möte med teknik-VD:ar om reglering av artificiell intelligens (AI) uttryckte två ledande senatorer att USA:s kongress kanske först behöver ta itu med AI:s potentiella inverkan på val. Lagstiftare är särskilt oroliga för användningen av AI för att skapa innehåll som falskt avbildar kandidater i politiska annonser för att påverka federala val. Demokratiska ledaren Chuck Schumer sa att lagstiftning om val-AI kanske behöver gå snabbare. Republikanska senatorn Mike Rounds uttryckte att det är en prioritet med tanke på det kommande valet.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 15 september

Google diskuterar användning av generativ AI för cybersäkerhet på Google Cloud Next konferens

Google presenterade sin vision för att tillämpa generativ AI på cybersäkerhet på Google Cloud Next konferensen i augusti. Företaget gjorde viktiga tillkännagivanden om nya funktioner och kapabiliteter. Google Clouds VD Thomas Kurian förklarade att Google, precis som det förenklar internet för varje användare med en sökruta, förenklar sofistikerade AI-modeller med en förenklad chattupplevelse. Google Cloud tillkännagav även att de tillämpar Duet AI över tre produkter i förhandsgranskningsläge för att hjälpa säkerhetsteam: Mandiant Threat Intelligence, Google Chronicle och Google Security Command Center.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 15 september

Flera är pessimistiska mot AI trots optimism från Big Tech

En ny undersökning visar att de flesta människor inte är lika optimistiska angående artificiell intelligens (AI) som Big Tech och dess ledare. Trots att OpenAI-chefen Sam Altman har talat om de många hot som AI utgör och vikten av att reglera hans snabbt växande bransch, anser han att fördelarna med de verktyg de hittills har använt överväger riskerna. OpenAI har flera gånger uttryckligen sagt att de strävar efter att skapa artificiell allmän intelligens (AGI), AI som generellt är mer intelligent än människor. Trots skepticism från många experter som inte tror att AGI någonsin kommer att vara möjligt, är OpenAI övertygade om att skapandet av AGI kan stimulera ekonomin och låta mänskligheten blomstra ´till en grad som är omöjlig för någon av oss att visualisera än´. Enligt en ny undersökning av Institute for AI Policy anser dock majoriteten av människor motsatsen när det gäller AI. 71% av de tillfrågade sade att de potentiella riskerna med AI är större än dess potentiella fördelar; utvecklare bör ´fela på säkerhetssidan´.

Direktlänk Dela The Street fördjupade 14 september

Elon Musk varnar för risker med artificiell intelligens vid möte med amerikanska senaten

Techentreprenören Elon Musk varnade för riskerna med artificiell intelligens (AI) vid ett möte med den amerikanska senaten. Mötet, som inkluderade några av techindustrins mest inflytelserika personer, var det första i sitt slag för att diskutera införandet av lagar som reglerar AI. Bland de inbjudna var också Facebook och Instagrams Mark Zuckerberg, Googles Sundar Pichai och Microsoftgrundaren Bill Gates. AI-forskare vid MIT, Max Tegmark, sa att mötet var ett viktigt steg.

Direktlänk Dela Sveriges Radio fördjupade 14 september

AI-företagsledare, senatorer och samhällsledare diskuterar AI-reglering

VD:arna för ledande AI-företag, samhällsledare och senatorer möttes onsdagen för en stängd diskussion om fördelarna och riskerna med teknologin, eftersom lagstiftare brottas med hur man ska sätta upp skyddsräcken utan att kväva innovation. Mer än 60 senatorer deltog i mötet som presenterade en 22-personers panel inklusive OpenAI:s VD Sam Altman, X ägare och Tesla VD Elon Musk, Google VD Sundar Pichai, Microsoft VD Satya Nadella och Meta VD Mark Zuckerberg. Diskussionen verkade fokusera på breda diskussioner om de potentiella skadorna och fördelarna med teknologin, utan tydlig konsensus om förslag om hur man ska reglera AI och vilken myndighet som ska göra det.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 13 september

Toppteknikledare diskuterar reglering av AI med amerikanska senatorer

En grupp av teknikledare, inklusive Sundar Pichai, Elon Musk, Mark Zuckerberg och Sam Altman, träffade amerikanska senatorer för att diskutera framväxten av artificiell intelligens och hur den bör regleras. Mötet, som organiserades av demokratiska senatorn Chuck Schumer, var det första av nio planerade. Bland deltagarna fanns också Bill Gates, Charles Rivkin, Eric Schmidt, Tristan Harris och Deborah Raji. Diskussionerna var konfidentiella, men det framkom att det fanns ett brett stöd för oberoende bedömningar av AI-system.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 13 september

Tech-ledare diskuterar behovet av AI-reglering på forum

Ledare inom teknikindustrin, inklusive Meta-VD Mark Zuckerberg, OpenAI-VD Sam Altman, Microsoft-VD Satya Nadella, Nvidia-president Jensen Huang, Google-VD Sundar Pichai och X-stol Elon Musk, deltog i ett AI Insight Forum organiserat av Senatens majoritetsledare Chuck Schumer. Diskussionerna fokuserade på behovet av reglering som balanserar innovation och säkerhet inom AI. Zuckerberg betonade vikten av att bygga in skydd i AI-modeller och att alla aktörer bör samarbeta för att minimera riskerna och maximera fördelarna med AI. Musk föreslog att regeringen behöver en federal tillsynsmyndighet för AI.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 13 september

Teknikchefer diskuterar reglering av AI vid stängt senatmöte i USA

USA:s största teknikchefer diskuterade löst idén om reglering av artificiell intelligens (AI) vid ett ovanligt stängt möte i USA:s senat. Trots olika åsikter, höjde alla närvarande sina händer när frågan ställdes om regeringen bör ha en roll i tillsynen av AI. Bland de diskuterade idéerna fanns om det borde finnas en oberoende myndighet för att övervaka vissa aspekter av den snabbt utvecklande tekniken, hur företag kan vara mer transparenta och hur USA kan hålla sig före Kina och andra länder. Bland de närvarande var Meta´s Mark Zuckerberg, tidigare Microsoft VD Bill Gates och Google VD Sundar Pichai.

Direktlänk Dela Bostonherald.com fördjupade 13 september

AI Insight Forum diskuterar potentialen och riskerna med AI

USA:s senat höll nyligen AI Insight Forum, ett möte som fokuserade på artificiell intelligens (AI) och dess potentiella inverkan. Mötet organiserades av senatens majoritetsledare Chuck Schumer och deltagarna diskuterade bland annat öppna källkodsmodeller, säkerhet och integritet. Elon Musk, VD för Tesla, betonade vikten av reglering för att säkerställa att företagen agerar säkert och i allmänhetens intresse. Andra deltagare inkluderade Sundar Pichai, VD för Google, och Mark Zuckerberg, VD för Meta. Diskussioner kommer att fortsätta i framtida AI-forum.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 13 september

Senatorer diskuterar framtidens AI-lagstiftning med teknikexekutiva

Senators hörde från framstående teknikexekutiva och andra i privat onsdag om hur man ska uppnå den potentiellt omöjliga uppgiften att anta en tvåpartipolitisk lagstiftning inom det närmaste året som uppmuntrar till snabb utveckling av artificiell intelligens och mildrar dess största risker. Den slutna forumet på Capitol Hill sammankallades av senatsmajoritetsledaren Chuck Schumer och inkluderade nästan två dussin teknikchefer, teknikförespråkare, medborgarrättsgrupper och fackledare. Gästlistan innehöll några av branschens största namn: Meta´s Mark Zuckerberg och X och Tesla´s Elon Musk samt tidigare Microsoft VD Bill Gates. Alla 100 senatorer var inbjudna; allmänheten var inte.

Direktlänk Dela WFMZ-TV fördjupade 13 september

Elon Musk uppmanar till federal AI-avdelning

Tesla-VD Elon Musk har kallat på en federal avdelning för AI under en konversation med journalister efter ett toppmöte på Capitol Hill som innefattade profilerade tech-ledare, aktivister och forskare. Musk, som anlände i en svart Tesla, delade sina tankar med kongressen och andra tech-exekutiva, inklusive OpenAI-VD Sam Altman och Google-VD Sundar Pichai. Musk har tidigare sagt att okontrollerad artificiell intelligens utgör en allvarlig risk för mänskligheten och upprepade den ståndpunkten i sina kommentarer.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 13 september

Teknikledare diskuterar tillsynslagstiftning för AI i stängd senatsforum

Under ett stängt senatsforum i Washington diskuterade ledare inom teknikbranschen möjliga lagstiftningsåtgärder för tillsyn av artificiell intelligens (AI). Bland deltagarna fanns några av branschens största namn, inklusive Meta´s Mark Zuckerberg, X och Tesla´s Elon Musk samt tidigare Microsoft VD Bill Gates. Musk uppgav att det fanns en stark konsensus om att viss reglering behövs. Vissa senatorer kritiserade dock det privata mötet och menade att teknikledare borde vittna offentligt.

Direktlänk Dela Dakota Radio Group News fördjupade 13 september

OpenAI:s stora chattbot drabbas av avbrott mitt under AI-möte i Washington

Ledare inom artificiell intelligens (AI) samlas i Washington för ett möte med senatorer om reglering av AI, samtidigt drabbas världens största AI-chattbot av ett avbrott. OpenAI:s ChatGPT upplevde ett avbrott på flera ställen i världen på onsdagsmorgonen. OpenAI:s statussida bekräftade problemet kl. 09:04 ET och implementerade en lösning ungefär 90 minuter senare. Företaget skrev att ´våra system återhämtar sig gradvis och vi fortsätter att övervaka´, men diskuterade inte vad som hade orsakat problemet. Problem med chattboten kom ungefär två veckor efter att användare klagade på att AI-webbplatsen var ´trasig´.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 13 september

Teknikledare diskuterar AI-skydd med USA:s senat

Den högsta demokraten i USA:s senat har bjudit in teknikledare, inklusive Tesla-VD Elon Musk, Meta Platforms-VD Mark Zuckerberg och Alphabet-VD Sundar Pichai, till Capitol Hill på onsdag för ett stängt forum om hur kongressen bör sätta upp skydd för artificiell intelligens (AI). Lagstiftare kämpar med att mildra farorna med den framväxande tekniken, som har upplevt en boom i investeringar och konsumentpopularitet efter lanseringen av OpenAIs ChatGPT. Lagstiftare vill ha skydd mot potentiellt farliga deepfakes, valstörningar och attacker på kritisk infrastruktur.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 september

Artificiell intelligens (AI) blir allt mer integrerad i sjukvården, men dess fulla potential beror på acceptans från intressenter. Patienter och vårdgivare påverkas starkt av AI:s inträde i sjukvården, och deras förtroende för dessa teknologier är avgörande. En undersökning visade att ca 70% av vuxna i USA är oroliga för ökad användning av AI inom sjukvården. Det fanns dock en generell preferens för att viktiga sjukvårdsuppgifter skulle ledas av en medicinsk professionell snarare än en AI. Vårdgivares perspektiv på hälso-AI är avgörande, eftersom vårdteam fungerar som huvudkontaktpunkt för patienter. Forskning visar att inkludering av slutanvändare i de tidiga stadierna av en AI-verktygsutveckling och lämplig utbildning kan underlätta AI-acceptans. Trots oro och hinder arbetar intressenter med att utveckla ramverk för etisk och ansvarsfull användning av AI inom sjukvården.

HealthITAnalytics fördjupade 13 september

Teknikledare diskuterar AI-säkerhet på Capitol Hill

USA:s högsta demokrat i senaten har kallat teknikledare, inklusive Tesla CEO Elon Musk, Meta Platforms CEO Mark Zuckerberg och Alphabet CEO Sundar Pichai, till Capitol Hill för ett stängt forum om hur kongressen ska ställa in AI-säkerhet. Lagstiftare kämpar med att mildra farorna med den framväxande tekniken. Andra förväntade deltagare inkluderar OpenAI CEO Sam Altman, Nvidia CEO Jensen Huang, Microsoft CEO Satya Nadella och IBM CEO Arvind Krishna. Schumer vill att deltagarna ska diskutera ´varför kongressen måste agera, vilka frågor man ska ställa och hur man bygger en konsensus för säker innovation´.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 13 september

Teknikledare samlas för att diskutera AI med lagstiftare i Washington

Elon Musk från X, Tesla och SpaceX, Sam Altman från OpenAI, Mark Zuckerberg från Meta, Sundar Pichai från Google, Satya Nadella från Microsoft och Jensen Huang från Nvidia är några av de teknikledare som ska diskutera artificiell intelligens (AI) med lagstiftare i Washington. Mötet är organiserat av senator Chuck Schumer och är det första i en serie av kurser om AI för lagstiftare. Mötet är också en möjlighet för teknikledarna att påverka AI:s riktning. Schumer har sagt att ´detta är ett alla-händer-på-däck-ögonblick för kongressen´.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 13 september

Rättegången mot Google börjar: Kan dess dataåtkomst ge fördel i AI-sektorn?

Rättegången över USA:s justitiedepartements konkurrensmål mot Google Search började i Washington, med löften om att belysa Googles hemliga kontrakt för att införliva sin sökmotor i Apple-enheter. Rättegången kommer främst att fokusera på det förflutna, men den information som kommer fram kan ha implikationer för en nyare fråga: Om Googles och Microsofts tillgång till enorma datakällor, inklusive en snabbt uppdaterad sökindex över hela webben, ger dem en oövervinnelig fördel i stora språkmodeller och nästa våg av AI-drivna företag.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 13 september

OpenAI borde ha varit ett statligt projekt, säger Sam Altman

Sam Altman, tidigare chef för Y Combinator och nuvarande ledare för OpenAI, anser att OpenAI borde ha varit ett statligt projekt. Han menar att företaget borde ha fått statligt stöd, vilket de inte lyckades få trots försök. Altman försökte 2017 övertyga tjänstemän vid Vita huset, försvarsdepartementet och energidepartementet att investera i företaget bakom ChatGPT, en ledande aktör inom generativ artificiell intelligens. Han har visat ChatGPT för över 100 medlemmar i kongressen och framförde i maj sitt stöd för skapandet av en oberoende federal byrå för att övervaka AI-teknik. På tisdag planerar senatorerna Richard Blumenthal och Josh Hawley att presentera det första formella ramverket för att reglera AI.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 12 september

Google och Alphabet firar 25 år, AI förväntas dominera teknikvärlden

Google och dess moderbolag, Alphabet, firade sitt 25-årsjubileum den 4 september. Sundar Pichai, företagets VD, kommenterade i ett blogginlägg de tekniska framsteg som skett under de senaste 25 åren och menade att artificiell intelligens (AI) kommer att vara den största tekniska förändringen vi ser under vår livstid. Nvidia, Amazon, Alphabet och Microsoft är alla företag som anses vara väl positionerade för att dra nytta av AI-revolutionen. Nvidia förväntas fortsätta dominera marknaden för GPUs som används för maskininlärning, medan Amazon, Alphabet och Microsoft har resurserna och har redan utvecklat de stora språkmodeller (LLM) som behövs för att tillhandahålla toppmoderna generativa AI-lösningar. Tesla är ett annat företag som har en unik väg att dra nytta av AI, med sina 2,7 miljoner bilar på vägen som samlar in data.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 september

Airbnb lägger till Googles AI-ambassadör James Manyika i sin styrelse

Airbnb lägger till James Manyika, Googles ´AI-ambassadör´, i sin styrelse. Manyikas tillägg understryker VD Brian Cheskys ambitioner inom artificiell intelligens (AI), som Chesky har sagt kommer att radikalt förändra Airbnb-plattformen till 2024. Manyika är också vice ordförande för National AI Advisory Committee, den federala panelen som utvecklar strategier för AI-reglering. Chesky vill att företagets integration av den nya tekniken ska resultera i mer än en chatbot. Med Manyika i styrelsen får Chesky en stark röst som sitter vid skärningspunkten mellan AI och samhälle.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 11 september

Meta planerar att avslöja banbrytande AI-modell för att konkurrera med OpenAI:s GPT-4

Mark Zuckerbergs Meta förbereder sig för att avslöja en banbrytande AI-modell, vilket markerar Metas avgörande inträde i den stora ligan av AI-teknologi. Detta indikerar en förutsebar rivalitet med etablerade krafter som OpenAI. Meta planerar att ha denna revolutionerande AI-modell operationell och redo att göra sin debut nästa år. Företaget planerar att inleda träningsfasen för AI-modellen under det första kvartalet 2024. Meta kanaliserar betydande resurser till att förvärva ett ökat antal Nvidia H100 AI-träningschips. Detta innebär att Meta har för avsikt att underlätta träningen av den nya modellen inom sin infrastruktur.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 11 september

Meta utvecklar AI-system för att överträffa OpenAI´s GPT-4

Meta utvecklar ett avancerat AI-system som förväntas överglänsa OpenAI´s GPT-4, i ett försök att återta sin ställning inom AI. Projektet planeras att släppas nästa år, med tidig träning som börjar 2024. Detta är inte bara ett teknologiskt språng, utan representerar också ett strategiskt drag av Meta´s VD, Mark Zuckerberg, att återbekräfta företagets dominans inom AI. Meta planerar att använda sin interna infrastruktur för träningsprocessen och är i processen att förvärva Nvidia´s H100s-chips. Meta´s strategi innefattar att göra AI-modellen öppen källkod och fritt tillgänglig för företag som vill utveckla AI-drivna verktyg.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 11 september

Meta utvecklar ny AI-modell för att konkurrera med OpenAI´s GPT-4

Meta, moderbolaget till Facebook, Instagram och WhatsApp, arbetar på en banbrytande artificiell intelligens (AI) modell för att konkurrera med OpenAI´s GPT-4. CEO Mark Zuckerberg planerar att släppa den nya AI-modellen nästa år, med träning som ska börja i början av 2024. Modellen är utformad för att besitta alla funktioner hos en stor språkmodell (LLM), inklusive sofistikerad textgenerering, analys och mänskligt uttryck. Meta har börjat köpa en större mängd NVIDIA H100 AI-träningschips för att träna den nya modellen.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 11 september

Meta utvecklar ny AI-modell för att konkurrera med OpenAI

I juli släppte Meta, moderbolaget till Facebook, Instagram och WhatsApp, sin AI-modell Llama 2. Nu rapporteras det att VD Mark Zuckerberg planerar att konkurrera med företag som OpenAI genom att utveckla en ny AI-modell som är överlägsen Llama 2 och kommer att rivalisera GPT-4, OpenAI:s senaste stora språkmodell. Meta planerar att lansera den nya AI-modellen nästa år och hoppas på att börja träna AI-modellen så tidigt som de första tre månaderna 2024. Zuckerberg trycker på för att göra AI-modellen öppen källkod och därmed gratis för företag att skapa AI-verktyg.

Direktlänk Dela The Hans India fördjupade 11 september

Artificiell intelligens (AI) aktier: Experter delar med sig av sina bästa investeringar

Aktiemarknaden har nyligen varit som en berg- och dalbana. S&P 500-indexet föll med 19% under 2022, men har återhämtat sig med 16% hittills under 2023. Nasdaq Composite-indexet, som är tungt teknikinriktat, föll ännu mer under samma perioder, ner 33% förra året men med en återhämtning på 31% hittills i år. Trots detta är båda stora marknadsindexen fortfarande betydligt lägre än vid början av 2022. På grund av den långsamma och oförutsägbara återgången till full ekonomisk hälsa, är många högkvalitativa teknikaktier fortfarande på rea. Detta gäller även inom den blomstrande sektorn för artificiell intelligens (AI).

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 september

Senator Chuck Schumer inbjuder ledare från Big Tech till AI Insight Forum

Senator Chuck Schumer har bjudit in ledande personer från Big Tech till ett AI Insight Forum i Washington, DC, den 13 september. Mötet kommer att fokusera på utmaningar och möjligheter kring reglering av artificiell intelligens (AI). Deltagarna inkluderar branschjättar som Sam Altman från OpenAI, Mark Zuckerberg från Meta, Satya Nadella från Microsoft, Sundar Pichai från Alphabet/Google, Elon Musk från Tesla och Jensen Huang från Nvidia. Schumer betonar vikten av tvåpartidiskussioner, med tanke på komplexiteten i att lagstifta om AI och behovet av att inte ignorera teknikens inverkan.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 10 september

Googles AI-modell Gemini förväntas överträffa GPT-4-modeller

Googles kommande generativa AI-modell, Gemini, rapporteras överglänsa de mest avancerade GPT-4-modellerna på marknaden. Detta enligt SemiAnalysis, ett halvledarforskningsföretag, som förutser att Gemini vid slutet av 2024 kan uppvisa en chockerande 20-faldig ökning i styrka jämfört med ChatGPT. Google´s Gemini AI har framträtt som en stark konkurrent inom artificiell intelligens, vilket har förvånat branschexperter och observatörer. Rapporten spekulerar också att Google kan tveka att göra sin Gemini-modell offentligt tillgänglig på grund av potentiella konsekvenser för företagets kreativitet och etablerade affärsmodeller.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 10 september

Tre företag som kan leda AI-rörelsen: Alphabet, Microsoft och Amazon

I AI-sektorns kapplöpning har inte alla företag samma tempo. Denna artikel belyser tre företag som kan komma att leda AI-rörelsen: Alphabet, Microsoft och Amazon. Alphabet har fortsatt att investera i sin AI-roadmap trots nedgångar i reklamintäkter och en tidigare olönsam molnverksamhet. Microsoft har investerat kraftigt i OpenAI och planerar att lansera en prenumerationstjänst för att integrera AI i sina Office-produkter. Amazon investerar aggressivt i AI-funktioner via sin molntjänst AWS. Trots att dessa företag inte är på toppen av sin tillväxt, förväntas de gynnas av sina investeringar i AI på lång sikt.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 8 september

Senatorer planerar att presentera ramverk för att reglera AI

Senator Richard Blumenthal, demokrat från Connecticut, och senator Josh Hawley, republikan från Missouri, planerar att presentera ett omfattande ramverk för att reglera artificiell intelligens (AI). Ledarna för senatens underutskott för integritet, teknik och lagstiftning sade att deras ramverk kommer att inkludera krav på licensiering och revision av AI, skapandet av ett oberoende federalt kontor för att övervaka tekniken, ansvar för företag för integritets- och medborgerliga rättighetsbrott, samt krav på datatransparens och säkerhetsstandarder. Lagstiftarna planerar att presentera sina förslag vid en AI-hörsel på tisdag, där Brad Smith, Microsofts president, och William Dally, chefsforskare för AI-chiptillverkaren Nvidia, kommer att delta.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 7 september

Sundar Pichai delar fem djärva AI-insikter på Google Cloud Next 2023

Google och Alphabet VD Sundar Pichai öppnade Google Cloud Next-keynote med starkt fokus på artificiell intelligens (AI), särskilt generativ AI. Pichai betonade AI:s genomgripande inverkan och förutspådde att det kommer att transformera varje sektor och företagsfunktion, och förändra våra livsstilar och arbetsdynamik. Han betonade att dessa förändringar redan är på gång, med Google aktivt förbereder för denna transformation. Pichai levererade fem djärva påståenden om AI under sitt keynote på Google Cloud Next, och lyfte fram dess transformerande potential och inverkan över branscher.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 7 september

Google firar 25 år - en titt på företagets framgångar och misslyckanden

Google firade sitt 25-årsjubileum, med VD Sundar Pichai som publicerade en känslosam memo. Google har blivit en av de mest populära sökmotorerna och har skapat olika tjänster och produkter som Chrome, Gmail, Android och andra. Trots många framgångar har Google också haft sin beskärda del av motgångar. Bland dessa finns Google Glass, Google Stadia, Google+, Project Maven, Nexus Q och Google Books. Google undersöker nu möjligheten att integrera generativ AI i sin sökmotor, vilket väcker många frågor och farhågor.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 7 september

Google Cloud Next 2023: Fokus på generativ AI och produktivitetsförbättringar

Google Cloud Next 2023 ägde rum i San Francisco förra veckan, där Google presenterade Duet AI för Google Workspace, ett svar på Microsoft 365 Copilot. Duet AI hjälper till att förbättra produktiviteten inom företag, till exempel genom att delta i möten, ta anteckningar och skapa åtgärdsobjekt åt användarna. Dessutom kommer Duet AI att kunna skapa sammanfattningar av information inom Google Workspace. Google fokuserade även på uppgraderingar och förbättringar av Vertex AI, deras generativa AI-plattform. Dessutom tillkännagav Google utvecklingen av A3 virtuell maskin superdator kapaciteter via partnerskap med NVIDIAs H100 GPUs.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 6 september

Google inför krav på AI-relaterad redovisning för politiska annonsörer

Från och med november kommer Google att kräva att alla politiska annonser märker användningen av artificiell intelligens och syntetiskt innehåll i sina videor, bilder och ljud. Google är det första teknikföretaget som meddelar ett AI-relaterat redovisningskrav för politiska annonsörer. Detta kommer i samband med att kongressen arbetar på omfattande lagstiftning för att sätta riktlinjer för AI. Den nya regeln gäller även för YouTube-videor och kräver att alla verifierade annonsörer tydligt anger om deras annonser innehåller ´syntetiskt innehåll som oautentiskt skildrar verkliga eller realistiska människor eller händelser´.

Direktlänk Dela Politico fördjupade 6 september

Generativ AI: jämförelse mellan Google´s Bard och OpenAI´s ChatGPT

Generativ artificiell intelligens (AI) har blivit alltmer populärt under de senaste åren, med användning inom personliga, pedagogiska och affärsändamål. Två framstående aktörer inom denna industri är ChatGPT, skapat av OpenAI, och Bard, skapat av Alphabet, Googles moderbolag. Bard har förmågan att sammanfatta webbsidor och har tillgång till aktuell information, men lagrar inte tidigare frågor och kan ibland hitta på information. ChatGPT är bättre på att skriva än Bard, katalogiserar tidigare konversationer och frågor och kan dela svar med andra. Trots likheter är den största skillnaden var datakällan kommer ifrån. Bard får information från internet, medan ChatGPT´s information inte har uppdaterats sedan 2021.

Direktlänk Dela Stockhouse Publishing fördjupade 6 september

Google Workspace: En genomgång av dess funktioner och prissättning i Indien

Google Workspace, tidigare känd som G Suite, har blivit en av Googles mest populära produkter, trots att den fortfarande inte är lönsam. Google har lagt till nya funktioner till Workspace, inklusive Duet AI, som använder generativ AI för att hjälpa användare att skapa och sammanfatta text, generera bilder från prompts och organisera data. Smart Canvas integrerar olika Workspace-appar och gör det möjligt för användare att arbeta mer effektivt och kreativt. Och slutligen finns det Spaces, som är ett nytt sätt att kommunicera och dela information inom Workspace. Google Workspace-priserna i Indien varierar beroende på plan och antal användare.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 6 september

Googles chefsbeslutsfattare, Cassie Kozyrkov, lämnar företaget

Cassie Kozyrkov, Googles chefsbeslutsfattare, lämnar företaget för att arbeta solo på projekt som hjälper företagsledare att navigera inom artificiell intelligens (AI). Kozyrkov, som har bidragit till att bana väg för beslutsintelligens, planerar att lansera sin första LinkedIn-kurs, publicera en bok och hålla huvudtal om hur man fattar informerade beslut. Hennes mål är att ge ledare verktygen att tänka på hur de implementerar AI, och att hjälpa allmänheten att hålla AI-beslutsfattare ansvariga för de val som påverkar miljontals människor.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 6 september

Google firar sitt 25-årsjubileum: Sundar Pichai reflekterar över teknikens förändring

Google firar sitt 25-årsjubileum denna månad och dess VD, Sundar Pichai, har reflekterat över hur tekniken har förändrat hur vi kommunicerar, skapar och innoverar. Pichai delade personliga anekdoter om hur kommunikationen har förändrats över generationer och betonade vikten av tacksamhet och reflektion. Han påminde om att Google grundades 1998 av Larry Page och Sergey Brin och har sedan dess vuxit till att omfatta flera teknikströmmar och lanserat flera produkter. Pichai poängterade att företaget fortsätter att investera i AI och att en miljon människor redan använder generativ AI i Google Workspace.

Direktlänk Dela Telangana Today fördjupade 6 september

Under Google Cloud Next-konferensen var generativ AI i centrum. Google Clouds VD Thomas Kurian och Googles VD Sundar Pichai framhöll att företagets investeringar i generativ AI kommer att vara en avgörande faktor för att skilja ut deras molnplattform från konkurrenterna. Google presenterade den senaste generationen av sin Tensor Processing Unit (TPU), Cloud TPU v5e, som har upp till 2x högre träningsprestanda per dollar och upp till 2,5x högre inferensprestanda per dollar för stora språkmodeller och generativa AI-modeller. Google introducerade också Multislice-teknologi för att göra det lättare att skala upp träningsjobb. Dessutom presenterade Google Cloud ett brett utbud av grundmodeller, inklusive PaLM 2, Imagen, Codey och Chirp. Företaget har också lanserat Vertex AI, en plattform för AI-forskare och utövare, samt Vertex AI Search och Conversation, verktyg som gör det möjligt för utvecklare att skapa sök- och chattbot-applikationer utan kod.

Forbes Media fördjupade 5 september

Google Clouds VD diskuterar utmaningarna och möjligheterna med generativ AI

Thomas Kurian, VD för Google Cloud, diskuterar den transformativa kraften hos generativ AI och utmaningarna som följer med Microsofts ledning inom området. Kurian, som tidigare arbetade på Oracle, har hjälpt Google Cloud att bli lönsamt för andra kvartalet i rad. Han förklarar att generativ AI är ett avgörande ögonblick inom tekniken och att Google Cloud erbjuder dubbla värdet för samma kostnad jämfört med konkurrenter. Han nämner också att AI-parprogrammering, trots farhågor om stora jobbförluster, hjälper snarare än ersätter programmerare genom att utföra uppgifter som kodgranskning och dokumentationsgenerering.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 5 september

Google firar 25 år och utforskar artificiell intelligens

Teknikjätten Google, som firar sin 25-årsdag den 4 september, har kommit långt från att ha fötts som en sökmotor i garaget hos Susan Wojcicki, den framtida chefen för YouTube. Google, som nu är en del av moderbolaget Alphabet och drivs av Sundar Pichai, har diversifierat sig inom flera teknikströmmar och lanserat flera produkter. Företaget är nu en del av den generativa AI-ekonomin med sina Bard-modeller. Google har också utökat Bards tillgång till fler platser, inklusive Brasilien och över hela Europa.

Direktlänk Dela National Herald India fördjupade 4 september

Google Cloud presenterar 161 innovationer vid sin årliga teknikkonferens

Google Cloud höll nyligen sin årliga teknikkonferens, GOOGLE CLOUD NEXT23, som en fysisk händelse på Moscone Center i San Francisco mellan 29 och 31 augusti 2023. Under konferensen presenterade Google sina 161 innovationer. Årets NEXT23-annonsering handlade om Googles framsteg inom generativ AI, framför allt Duet AI, som nu finns tillgänglig i Google Workspace och Google Cloud i förhandsgranskningsläge. Dessutom presenterades deras nästa generations data warehouse-produkt, BigQuery. Andra stora lanseringar inkluderade BigQuery Studio, BigQuery Database Migration Service (BQMS), BigQuery Omni och Vertex AI.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 4 september

Google firar 25 år och arbetar för att vara en del av AI-ekonomin

Google firade sin 25-årsdag den 4 september. Företaget, som grundades av de amerikanska datavetarna Larry Page och Sergey Brin, har sedan dess utvecklat en rad teknikströmmar och lanserat flera produkter. Google, som nu är en del av moderbolaget Alphabet och leds av Sundar Pichai, har vuxit snabbt och erbjuder nu en mängd produkter och tjänster utöver Google Search. Företaget har även expanderat Bard, en del av sin AI-teknik, till fler platser och lanserat nya funktioner för att hjälpa användare att anpassa sin upplevelse. Google planerar även att bygga två ytterligare datacenter i USA.