» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 140 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Sydney är en australiensisk stad och huvudstad i delstaten New South Wales. Den är landets mest befolkade stad med över 5 miljoner invånare och är känt för sina vackra stränder, natursköna hamnar och ikoniska landmärken som Operahuset och Harbour Bridge. Sydney grundades 1788 som den första brittiska kolonin i Australien och har sedan dess vuxit till en global metropol. Staden erbjuder rik kultur, historia och konst, samt en stark ekonomi med sektorer som turism, finans och teknik. Sydney är även hem för flera universitet och forskningsinstitut.

Senaste nytt kring Sydney

ADFEST presenterar ny sessionssamling om ljud, hållbarhet och AI

ADFEST har presenterat en ny samling sessioner som fokuserar på ljudets kraft, hållbarhet och AI-hantering. Bland talarna finns Ralph van Dijk och Junya Terui från MassiveMusic, som kommer att diskutera ljudbranding och skapa en ny ljudidentitet för en produkt live på scenen. Laurent Thevenet från Publicis Groupe och andra branschproffs kommer att diskutera AI:s inverkan på reklamindustrin. Topaz Subunruk från Thai AirAsia kommer att prata om intern hållbarhet inom företag. Pat Pataranutaporn från MIT kommer att diskutera mänsklig-AI-interaktion och skapandet av AI-genererade virtuella karaktärer.

Direktlänk Dela Campaign Brief Asia fördjupade i förrgår
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI-företaget Trellis Data öppnar nytt kontor i Adelaide

AI- och maskininlärningsföretaget Trellis Data, med huvudkontor i Canberra, har öppnat ett nytt kontor i Adelaides CBD. Företaget utvecklar säkra, fristående AI-applikationer för regeringen och försvarssektorn med hjälp av teknologier som generativ AI, transkription, översättning och datorvision. Flytten till det nya kontoret kommer när Trellis Data planerar att växa sitt team med 300 till 500 anställda under de närmaste fem åren. Företaget förväntas injicera över 100 miljoner dollar i den sydaustraliska ekonomin och stimulera dess framväxande teknikindustri.

Direktlänk Dela Computer Reseller News Australia fördjupade 19 februari

AI-expert varnar för potentiella risker och fördelar med tekniken

Artificiell intelligens (AI) är redan här och har blivit en viktig del av våra liv, säger Professor Toby Walsh, ledande AI-expert vid University of New South Wales i Sydney. AI påverkar redan våra dagliga liv och de val vi gör, till exempel inom online-shopping och jobbansökningar. Men det finns också fördelar, utan AI skulle medicinsk teknik inte ha kommit så långt och smartphones skulle inte vara så smarta. Walsh betonar dock att vi behöver tänka på den större inverkan AI kommer att ha, inte bara på oss individuellt, utan också på samhällen och planeten.

Direktlänk Dela The Straits Times fördjupade 19 februari

AI i undervisningen: Ett etiskt perspektiv

Jo Rea, en lärare i digital teknik vid Scotch College i Adelaide, har utvecklat en AI-etisk undersökningsenhet för elever i årskurs 5 under de senaste tre åren. Enheten syftar till att hjälpa eleverna att förstå etiken kring olika AI-verktyg och teknologier. Rea tar läsarna genom de olika faserna av enheten och delar några av klassrumsaktiviteterna och elevernas respons. Hon betonar vikten av att närma sig teknikboomen med försiktighet och etisk förståelse.

Direktlänk Dela Teacher Magazine fördjupade 11 februari

Commonwealth Bank of Australia drar nytta av AI-innovationer

Ett år in i den nuvarande AI-revolutionen ser vi tydligare hur företag kan dra nytta av generativ AI och de stora språkmodellerna som ligger till grund för det. Företag och regeringar i Australien och Nya Zeeland har redan börjat dra nytta av detta. Microsoft identifierar fyra huvudområden där deras senaste AI-innovationer kan användas för att lösa långvariga organisatoriska prioriteringar på ett ansvarsfullt sätt. Dessa områden är att berika anställdas upplevelser, återuppfinna kundengagemang, omforma affärsprocesser och böja kurvan på innovation. Commonwealth Bank of Australia (CommBank) är en av de mest framstående och progressiva organisationerna som ser vinster på alla dessa fronter. CommBank använder AI för att skydda kunder mot bedrägerier, bedrägerier och ekonomiskt missbruk. Från mars till december 2023 användes dess banbrytande säkerhetsverktyg NameCheck för att förhindra mer än 14 000 bedrägeribetalningar värda mer än uppskattade A$48 miljoner. Verktyget minskade också felaktiga betalningar med mer än A$199 miljoner. CommBank använder generativ AI för att leverera mycket personliga upplevelser till kunder, till exempel skräddarsydda meddelanden via dess app. CommBank använder också AI för att läsa, analysera och behandla kunddokumentation snabbare och mer noggrant än människor. Detta gör att banken kan halvera tiden det tar att verifiera någons inkomst när den behandlar ett lån, till exempel. CommBank använder också den nya generativa AI-drivna Copilot för Microsoft 365 för att förenkla interna operationer och innovera. En undersökning av bankens tidiga adoptörer fann att 85 procent inte skulle vilja gå tillbaka till att arbeta utan Copilot för Microsoft 365 och 96 procent sa att de var mer produktiva. CommBank har också satt robusta ramverk och styrning på plats kring datasäkerhet och säkerhet för att styra dess användning av AI. Banken har också varit en ledare i att forma Australiens nationella strategi för ansvarsfull och etisk användning av AI. Faktum är att den nyligen rankades gemensamt först globalt för sitt ansvarsfulla AI-ledarskap i Evident AI Index för banker.

Direktlänk Dela Microsoft News fördjupade 7 februari

Australisk nyhetsstation skyller på AI för kontroversiell bildredigering

En australisk nyhetsstation har bett om ursäkt efter att ha visat en förändrad bild av en parlamentsmedlem, Georgie Purcell, och hävdade att bilden redigerades av ett AI-verktyg i Adobe Photoshop. Purcell, som är medlem i Animal Justice Party, postade den ursprungliga bilden tillsammans med den redigerade på sociala medier och påpekade att hennes kropp och klädsel hade blivit photoshoppade. Nyhetsstationen, 9News, kallade det för ett ´grafiskt fel´ och skyllde på Adobe snarare än mänskligt fel. Adobe hävdade dock att ändringar i bilden skulle ha krävt ´mänsklig inblandning och godkännande´.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 5 februari

Microsoft planerar AI-evenemang för att öka teknikgemenskapens kunskaper

Microsoft kommer att hålla två evenemang i Sydney i februari för att uppdatera den lokala teknikgemenskapen om den senaste AI-tekniken. Microsoft AI Tour och AI Deep Dive, riktat mot startups, kommer att presentera de senaste AI-verktygen som kan hjälpa företag att hålla jämna steg med teknikutvecklingen. Evenemangen kommer att fokusera på praktiska användningsfall och hur AI kan omvandla verksamheten och arbetsmetoderna. AI-verktyg som GitHub Copilot och Copilot för Microsoft 365 kommer att diskuteras, liksom hur dessa verktyg kan öka produktiviteten och kundupplevelsen.

Direktlänk Dela Startup Daily fördjupade 29 januari

Microsoft leder vägen för AI med nya projekt och global tour

Microsoft har varit i framkant när det gäller AI sedan konceptet började bli populärt. Tech-giganten baserad i Redmond investerar mycket resurser i AI-forskning och släppte bara 2023 AI-projekt som Llama 2, Orca 13B, Project Rumi och många andra. Företaget släppte också Copilot för Windows 11, Windows 10 och Microsoft 365. 2024 markerar året för Copilot-nyckeln, ett helt nytt tillskott till kommande Windows-enheter och tangentbord. Det nya Windows kommer att släppas någon gång i år enligt olika rapporter. Microsoft testar AI-vattnen runt om i världen med en serie konferenser och möten som fokuserar på AI: Microsoft AI Tour.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 26 januari

Australiens regering presenterar interimsrespons om säkert och ansvarsfullt användande av AI

Australiens federala industri- och vetenskapsminister Ed Husic presenterade på onsdagen en interimsrespons från den australiensiska regeringen om säkert och ansvarsfullt användande av artificiell intelligens (AI). AI förväntas öka den australiska ekonomin med 40% fram till 2030, men kan också påverka 40% av jobben globalt och 60% av jobben i utvecklade länder som Australien. Regeringens respons inkluderar en plan att arbeta med industrin för att utveckla frivilliga AI-säkerhetsstandarder, frivillig märkning och vattenmärkning av AI-genererade material, samt inrättandet av en expertgrupp för att stödja utvecklingen av obligatoriska AI-riktlinjer.

Direktlänk Dela Startup Daily fördjupade 18 januari

AI och Maskininlärning i Livsvetenskap och Kliniska Prövningar

Artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) används allt mer inom livsvetenskaperna, inklusive stöd för kliniska prövningar. I maj 2023 släppte USA:s livsmedels- och läkemedelsmyndighet (FDA) en diskussionsrapport om AI och ML inom läkemedelsutveckling. Europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA) publicerade i juli 2023 ett utkast till en reflektionsrapport om tillämpning av AI på läkemedelsutveckling och eftermarknadsövervakning. Adam Dunn, chef för biomedicinsk informatik och digital hälsa vid University of Sydney School of Medical Sciences, talade om hur AI och ML kan förbättra utformningen, rapporteringen och syntesen av kliniska prövningar. Dunn föreslog att AI och ML kan spela en nyckelroll i att matcha patienter till prövningar genom att söka ostrukturerad data från elektroniska hälsoregister (EHRs). Men utvecklingen av AI är inte utan växande smärtor, som framgår av avskedandet och återanställningen av OpenAI medgrundare Sam Altman i november 2023.

Direktlänk Dela Technology Networks fördjupade 17 januari

Australisk modell uppmanar till reglering av AI

Den framstående australiska modellen Robyn Lawley uppmanar till reglering av användningen av artificiell intelligens (AI), som hon befarar kommer att leda till ökad kroppsbildsmissnöje och begränsade jobbmöjligheter. Lawley, som var den första plusstorleksmodellen i Sports Illustrated och har medverkat i kampanjer för stora varumärken som Ralph Lauren och H&M, anser att användning av AI inte är etiskt. Hon hävdar att hon definitivt förlorar modellarbete till AI och har till och med haft bilder av henne dramatiskt ändrade. Lawleys agent, Sydney-baserade Chelsea Bonner, hävdar att Lawleys företag Bella Management har förlorat cirka 400 000 dollar i arbete under det senaste året på grund av AI.

Direktlänk Dela Nine News fördjupade 16 januari

AI och upphovsrätt: En komplex debatt om kreativa industrier

År 2023 skakades de kreativa industrierna av generativ AI. Debatten kring upphovsrätten för AI-genererat innehåll och användningen av upphovsrättsskyddade verk för att träna AI-system är central. Företag som OpenAI och Stability AI kan drabbas av utfallet. En annan debatt handlar om rätten att veta om kreativt arbete är AI-genererat. Till exempel har Recording Academy, som driver Grammy Awards, deklarerat att en låt måste vara huvudsakligen komponerad av en människa för att vara berättigad till en utmärkelse. Samtidigt fortsätter den kommersiella kreativa teknikprogramvaruindustrin att växa som en betydande ekonomisk sektor. Ed Newton-Rex, en veteran inom AI-musikstart-ups, lämnade nyligen sitt jobb på Stability Audio i protest mot företagets tro att det var berättigat att skrapa upphovsrättsskyddade konstnärliga verk för att använda dem som träningsdata. Många AI-företag stöder dock konstnärernas ståndpunkt, till exempel genom att ansluta sig till Human Artistry Campaign, som förespråkar fördelaktiga politik för konstnärsgrupper.

Direktlänk Dela Newsroom fördjupade 13 januari

Microsoft släpper nya AI-funktioner för att förbättra kundupplevelsen för onlinehandlare

Microsoft har lanserat nya generativa AI-förmågor tillsammans med andra uppdateringar för att hjälpa återförsäljare att skapa bättre kundupplevelser för online-shoppers. De nya funktionerna inkluderar en Copilot-mall, som låter återförsäljare bygga personliga shoppingupplevelser som kan integreras i en app eller webbplats. Mallarna drivs av GPT-4 via Azure OpenAI-tjänsten och kan hjälpa en online-shopper på samma sätt som en butiksmedarbetare skulle hjälpa en köpare i en fysisk butik. Microsoft har också lagt till nya datafunktioner i sin enade data warehouse- och analys-tjänst, Microsoft Fabric, för att hjälpa återförsäljare att få handlingsbara insikter från deras data.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 11 januari

Podcast-värdar använder AI för humoristiska inslag

Podcast-värdarna Lindsey Weber och Bobby Finger har använt artificiell intelligens (AI) för att skapa humoristiska inslag i sin podcast ´Who? Weekly´. De har använt ChatGPT för att simulera segmentet ´What’s Rita Up To?´ och framfört det genererade manuset i realtid. De har också använt verktyg från företaget ElevenLabs för att skapa falska AI-röstmodeller av Glen Powell och Sydney Sweeney, som de matade med repliker de själva skrivit och lade in i avsnittet som ett återkommande skämt. Weber och Finger har ingen plan att använda AI igen inom överskådlig framtid.

Direktlänk Dela Vulture fördjupade 10 januari

Övervaka chefer och granska tech-aktier med ett genusperspektiv: Tracey Spicers förslag för att bekämpa fördomar i AI

I sin bok ´Man-Made: Hur fördomar från det förflutna byggs in i framtiden´ förklarar den prisbelönta journalisten Tracey Spicer hur vi kan vända på steken när det gäller AI och fördomar. Hon diskuterar möjligheten för arbetstagare att övervaka sina chefer med samma verktyg som används för att övervaka dem, som att mäta och registrera stressnivåer med Garmin, Fitbit eller iWatch. Hon föreslår också att etiska investerare bör granska tech-aktier med ett genusperspektiv och att universitetslärare bör vara medvetna om fallgroparna med att använda maskininlärning för att utvärdera bedömningar. Hon nämner också ´counterfactual fairness´ som ett sätt att testa fördomar i AI-system.

Direktlänk Dela Women Love Tech fördjupade 8 januari

AI kan omvandla tankar till text genom att avkoda hjärnvågor

Ett team av forskare har utvecklat ett system som kan omvandla en persons tankar till skriven text genom att använda en sensorfylld hjälm och artificiell intelligens. Deltagarna i studien läste textpassager medan en mössa registrerade deras hjärnaktivitet genom skalpen. Dessa EEG-upptagningar omvandlades sedan till text med hjälp av en AI-modell kallad DeWave. Tekniken är icke-invasiv, relativt billig och lätt att transportera. Trots att systemets noggrannhet för närvarande ligger på cirka 40%, säger Chin-Teng Lin vid University of Technology Sydney att nyare data visar förbättrad noggrannhet över 60%.

Direktlänk Dela New Scientist fördjupade 12 december

Airwallex använder AI för att förbättra kundonboarding och efterlevnadskontroller

Betalningsföretaget Airwallex använder generativ AI för att följa reglerna för ´känn din kund´ (KYC), vilket minskar tiden för kundonboarding och falska positiva larm. Genom att tillämpa tekniken på sina KYC-efterlevnadskontroller har företaget accelererat sin onboardingprocess med 20 procent. Medgrundare och CTO Jacob Dai sa att AI hjälpte till att möta utmaningen med att följa stränga KYC-regler. Airwallex grundades av Dai och tre andra vänner från University of Melbourne 2015. Genom att lägga till en generativ AI-kopilot som använde stora språkmodeller minskade det falska positiva med 50 procent.

Direktlänk Dela Accountants Daily fördjupade 8 december

AI kan förvärra eller lindra ´epidemi av ensamhet´ i USA

USA står inför en ´epidemi av ensamhet´, enligt landets Surgeon General, samtidigt som framsteg inom artificiell intelligens (AI) hotar att förvärra problemet genom att minska möjligheterna till mänsklig interaktion. Forskning tyder dock på att AI kan utformas för att stärka, snarare än att försvaga, mänsklig kontakt. Exempelvis har studier visat att AI-system kan uppmuntra människor att söka mer och bättre mänskliga interaktioner, och eventuellt användas för att motverka ensamhet och återuppbygga socialt förtroende. Det är dock viktigt att företag som utvecklar AI-system prioriterar detta innan allvarlig skada sker.

Direktlänk Dela Greater Good Science Center at University of California, Berkeley fördjupade 29 november

Universitet behöver en strategi för generativ AI för att överleva

Vid en akademisk konferens nyligen diskuterades hur universitet kommer att använda generativ AI år 2030. ChatGPT, en AI-produkt utvecklad av OpenAI, har haft stor inverkan på universitet sedan dess lansering för ett år sedan. Trots att de flesta forskningsinstitutioner har studerat och använt AI-teknik i flera år, blev ankomsten av ChatGPT en överraskning för många. Dess mänskliga responsivitet och användarvänlighet har lett till att det antagits av företag, regeringar, utbildningsinstitutioner och privatpersoner överallt. AI-verktyget har påverkat universiteten ännu mer än Covid-19, då det tvingade undervisningen online. ChatGPT är bara det mest framstående av en snabbt växande uppsättning generativa AI-verktyg som blir tillgängliga. I framtiden kommer inget universitet att överleva utan en strategi för generativ AI.

Direktlänk Dela Times Higher Education fördjupade 23 november

Digitala tvillingar och kognitiva städer: Framtiden för stadsplanering

Digitala tvillingar har potential att förändra stadsplanering och administration. Denna teknik kan hjälpa stadsmyndigheterna att skapa digitala verkligheter och ge dem en helhetsbild av deras urbana landskap. PwC har skrivit en rapport om uppkomsten av kognitiva städer, där intelligenta och responsiva system gör det möjligt för urbana miljöer att bli medvetna. Dessutom har staden Shenzhen i Kina och Sydney i Australien tagit fram smarta stadsstrategier för att dra nytta av den digitala disruptionen och planera för osäkerhet.

Direktlänk Dela SmartCitiesWorld fördjupade 17 november

ChatGPT: Från webbapplikation till fullt konversationellt gränssnitt

För ett år sedan, den 22 november, släpptes OpenAI:s ChatGPT. Ursprungligen kunde ChatGPT endast nås via en webbsida där användaren matade in ´prompts´ och fick ´completions´. Microsoft köpte 49% av OpenAI i januari, bara sex veckor efter att ChatGPT lanserades, och började lägga till ChatGPT (omdöpt till ´Bing Chat´) i hela sin produktlinje. Förra månaden släppte OpenAI den senaste uppdateringen till sin ChatGPT-mobilapp - ett fullt konversationellt gränssnitt. Nu kan användarna öppna appen, trycka på de små hörlurarna och börja prata med AI.

Direktlänk Dela Cosmos Magazine fördjupade 15 november

Experimentellt hjärnliknande datorsystem mer exakt med anpassad algoritm

Ett experimentellt datorsystem som fysiskt efterliknar den biologiska hjärnan har ´lärt sig´ att identifiera handskrivna nummer med en total noggrannhet på 93,4%. Nyckelinnovationen i experimentet var en ny träningsalgoritm som gav systemet kontinuerlig information om dess framgång på uppgiften i realtid medan det lärde sig. Algoritmen överträffade en konventionell maskininlärningsmetod där träningen utfördes efter att en batch data hade bearbetats, vilket gav 91,4% noggrannhet. Forskare vid California NanoSystems Institute vid UCLA har utvecklat en ny plattformsteknik för beräkning under 15 år.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 14 november

Juridiska branschens utmaningar och möjligheter med generativ AI

Juridiska sektorn står inför utmaningar med att anpassa arbetsroller och färdigheter till användningen av generativ artificiell intelligens (AI). Det finns oro för säkerhet, integritet och etik samt en generell brist på konsensus om teknologins fördelar. Trots detta omstrukturerar många juridiska aktörer sina verksamheter för att inrymma generativ AI, vilket leder till förändrade arbetsdynamik och kompetenskrav. Dessutom söker advokatbyråer alltmer AI-experter, och konkurrensen om LawTech-talanger har intensifierats. Universitet över hela världen har infört initiativ eller kurser för att utrusta studenter och yrkesverksamma med färdigheter att interagera med AI i sina verksamheter.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 14 november

Australienska hamnar drabbade av cyberattack och AI-företag ansluter sig till Christchurch Call to Action

Australiens största leverantör av leveranskedjor, DP World, drabbades av en cyberattack vilket ledde till att landoperationer i hamnarna i Sydney, Melbourne, Fremantle och Brisbane stängdes ner. DP World kopplade proaktivt från sitt IT-nätverk. Det är oklart om angriparna använde ransomware eller CitrixBleed. Frakttransporter sitter fast i hamnen, men fartyg som redan har ankrat kan lossa last. AI-företagen OpenAI och Anthropic, samt Discord och Vimeo, har anslutit sig till Christchurch Call to Action, ett initiativ för att bekämpa spridningen av terroristinnehåll online.

Direktlänk Dela CISO Series fördjupade 14 november

Test av OpenAI:s ChatGPT som reseguide i Sydney

En recension av OpenAI:s ChatGPT som reseguide i Sydney, Australien visar att AI-appen har potential men också brister. Appen skapade en två timmars tur runt stadens kulturella landmärken, men inkluderade inte insider-tips eller mindre kända platser. Dessutom föreslog den en restaurang som ligger nästan tre kilometer bort för bästa ramen, och missade att nämna en välkänd cocktailbar. Appen gjorde också antaganden om First Nations kulturella landmärken, men lärde sig snabbt när den korrigerades. Slutligen, trots vissa felaktigheter, uppskattades appens inmatning och rådgivning.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 11 november

Nya forskningsresultat pekar på billigare sätt att träna och köra AI-modeller

Företag involverade i teknologi är för närvarande besatta av generativ AI, vilket har lett till några fascinerande och ibland användbara verktyg. Kostnaden för att få tillgång till vissa av dessa tjänster är dock förvånansvärt hög. Att träna och köra AI-modeller är enormt dyrt, men ny forskning från University of Sydney och University of California pekar på ett potentiellt billigare sätt. Forskarna skapade ett råttbo av silvernanotrådar som kan visa sig vara ett mycket mer effektivt sätt att köra neurala nätverk. De nuvarande framstående AI-systemen som ChatGPT körs på massagebankar av AI-acceleratorer, i huvudsak GPU:er med massor av VRAM och ingen videooutput. Hårdvaran är enormt dyr (du skulle ha tur att hitta en enda Nvidia H100 för $ 30 000), och kraften för att hålla dem igång är en betydande löpande kostnad. Nanoteknikmetoden som forskarna utvecklade har potential att vara mycket mer effektiv. Med hjälp av avancerad nanoteknikframställning skapade teamet nätverk av silvernanotrådar, varje tråd är ungefär en tusendels bredd av ett mänskligt hår. Trådarna är slumpmässigt arrangerade och bildar ett nätverk där trådarna korsar och interagerar som synapserna i en hjärna. Detta är en typ av neuromorfisk databehandling, vilket innebär att trådarna beter sig som ett fysiskt neuralt nätverk - det är ett hårdvarunätverk istället för ett programvarunätverk. Enligt studien som publicerades i Nature Communications visar nanotrådarna hjärnliknande beteende när elektriska signaler passerar genom nätverket. De tusentals korsningarna mellan trådarna genomgår signaländringar som svar på elektriska impulser, och det svaret sker i realtid. Således säger teamet att nanotrådsnätverk är idealiska för online-maskininlärning. Med online-lärande behöver du inte bunta data i stora batcher, vilket är anledningen till att AI-acceleratorer har tiotals gigabyte RAM. Att mata in data som en kontinuerlig ström är helt enkelt mer effektivt. Även på detta tidiga stadium fungerar denna metod för vissa kärnmaskininlärningsaktiviteter. Teamet konverterade MNIST handskrivna dataset till elektriska signaler och det till deras hårdvarunätverk, som kunde lära sig att identifiera skrivna nummer. De testade också minnesliknande uppgifter att återkalla nummer, och modellen kunde göra det. Det kommer att ta ett tag innan nanotrådsnätverk kan konkurrera med högkraftiga AI-acceleratorer, men det kan finnas tillämpningar som inte behöver all den kraften. Teamet tror att det fortfarande finns mycket att lära om neuromorfiska nätverk.

Direktlänk Dela ExtremeTech fördjupade 7 november

Canva sparar arbetstimmar med hjälp av OpenAIs ChatGPT Enterprise

Sedan augusti har grafikdesignplattformen Canva använt OpenAIs ChatGPT Enterprise och redan sett vinster. Canva började experimentera med den grundläggande versionen av ChatGPT förra året, och uppmuntrade sina 4 000 anställda att använda AI-chattboten för att öka produktiviteten. I augusti fick företaget en inbjudan från OpenAI att testa ChatGPT Enterprise, som erbjuder ökad säkerhet och sekretess, snabb tillgång till GPT-4, OpenAIs mest kraftfulla stora språkmodell, och mer avancerade dataanalysfunktioner. Resultatet har varit mer avancerade, användbara och högkvalitativa svar från chattboten. ChatGPT Enterprise har sparat anställda timmar av tid på uppgifter som kodning och byggande av AI-verktyg.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 4 november

AI-programmet iQ-MS presterar bättre än traditionella radiologiska metoder för att kvantifiera förändringar i MS-lesioner

Ett artificiellt intelligensprogram (AI), kallat iQ-MS, presterar bättre än traditionella radiologbaserade metoder för att kvantifiera förändringar i lesioner över tid hos personer med multipel skleros (MS), visar en ny studie. iQ-MS är ett känsligt och exakt verktyg för övervakning av MR-scanningar hos personer med MS genom att tillhandahålla kvantitativa mått som adderar värde till traditionella radiologirapporter. Studien leddes av forskare vid Sydney Neuroimaging Analysis Centre, som tillverkar iQ-MS-produkten.

Direktlänk Dela Multiple Sclerosis News Today fördjupade 3 november

Australiens senat medger att integriteten i konsultbranschen undermineras av AI-verktyg

En utredning i Australiens senat om konsultbranschen medger att dess integritet har underminerats av beroendet av fallstudier genererade av Google Bard AI-verktyget. Mer än 10 000 människor som arbetar på KPMG kan påverkas när uppenbart felaktig information läggs ut på offentlig plats. Kommittén rapporterade händelsen till senatens sekreterare och påpekade att den ´väckte viktiga frågor´ om användningen av artificiell intelligens. Felaktig användning av verktyg som Google Bard kan ´allvarligt underminera integriteten i inlämningar och kommittéprocessen´, sade kommittén.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 3 november

Fysiskt neuralt nätverk utvecklat för effektiv AI

Forskare från University of Sydney och University of California, Los Angeles, har utvecklat ett fysiskt neuralt nätverk för artificiell intelligens (AI) som använder mindre energi än konventionella AI-system. Istället för att använda artificiellt neuralt nätverksprogramvara, har forskarna utvecklat ett fysiskt neuralt nätverk i hårdvara som består av silvernanotrådar. Dessa nanotrådar bildar slumpmässiga nätverk som liknar neuronnätverk i våra hjärnor. Forskningen är en del av ett fält som kallas neuromorfisk databehandling, vilket syftar till att efterlikna hjärnliknande funktionalitet av neuroner och synapser i hårdvara.

Direktlänk Dela Asia Times fördjupade 2 november

Före detta Pentagon-chef ansluter till Adargas rådgivande styrelse

Den brittiska AI-ledaren Adarga meddelar att den tidigare direktören för Pentagon Joint Artificial Intelligence Center (JAIC), generallöjtnant Michael S. Groen (U.S. Marine Corps, pensionerad), har anslutit sig till företagets globala rådgivande styrelse. Groen kommer att bidra med omfattande operativ erfarenhet och ledarskap, särskilt inom militär underrättelseverksamhet, till Adargas rådgivande grupp. Han kommer att stödja Adargas fortsatta expansion i USA, dess AUKUS-insatser och dess arbete med andra allierade nationer.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 2 november

Nanotrådsnätverk efterliknar mänsklig hjärna för maskininlärning

Forskare vid University of Sydney och University of California har visat att fysiska neurala nätverk, bestående av nanotrådar, kan lära sig och komma ihåg ´on the fly´ på ett sätt som liknar hur hjärnans neuroner fungerar. Dessa nanotrådsnätverk, som liknar neurala nätverk, kan utföra specialiserade informationsbehandlingsaktiviteter. De reagerar på variationer i elektriskt motstånd vid punkter där nanotrådarna korsar varandra, en funktion kallad ´resistive memory switching´. Forskarna använde nätverkets förmåga att identifiera och återkalla uppsättningar elektriska pulser som korrelerar till bilder.

Direktlänk Dela Tech Explorist fördjupade 1 november

The Guardian kritiserar Microsoft för AI-genererad omröstning

Den brittiska nyhetskanalen The Guardian har anklagat Microsoft för att skada tidningens rykte genom att publicera en AI-genererad omröstning som spekulerade i orsaken till en kvinnas död. Omröstningen, som ansågs högst olämplig, placerades bredvid en Guardian-artikel om samma händelse. Microsoft Start, företagets nyhetsaggregeringstjänst, använde automatiserad teknik för att skapa en omröstning relaterad till dödsfallet hos Lilie James, en 21-årig vattenpolotränare som tragiskt dog i Sydney. The Guardian var snabb med att distansera sig från den mycket kritiserade undersökningen, vilket har orsakat betydande ilska från läsare och som slutligen har tagits bort. Anna Bateson, VD för Guardian Media Group, uttryckte sina starka farhågor direkt till Microsofts president, Brad Smith, i ett brev. Hon underströk den störande effekten som omröstningen kunde ha på den avlidnas familj och det ryktesmässiga skadet det förde till The Guardian och dess journalister. Bateson upprepade att denna incident framhäver det brådskande behovet av ansvarsfull användning av generativ AI-teknik och betonade den avgörande rollen för upphovsrättsramverk.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 1 november

AI och etiska spänningar: Faran med ´psykopatiska´ chatbotar

AI-agenter, chatbotar och sexrobotar blir alltmer kapabla att efterlikna mänskliga kvaliteter som empati och medvetenhet, vilket väcker etiska frågor, enligt Dr Raffaele Ciriello från University of Sydney. Han påpekar att dessa teknologier faktiskt visar något som kallas ´kognitiv empati´, liknande den typ som psykopater är kapabla till. Ciriello och hans kollegor har funnit att allt fler människor bildar relationer med AI-chatbotar, och vissa avstår till och med från mänskliga relationer. Han nämner att teknikföretag marknadsför AI-kamrater som lösningar på ensamhet, men att dessa teknologier kan förvärra problemet.

Direktlänk Dela Cosmos Magazine fördjupade 31 oktober

TeachFlows lanserar AI-drivna produkter för att förenkla skapandet av lärandeinnehåll

TeachFlows har lanserat nya AI-drivna produkter som förenklar skapandet av lärandeinnehåll för lärare. Detta gör TeachFlows till en av de första AI-drivna designplattformarna som fokuserar exklusivt på lärare. Bland de nya produkterna finns verktyg som ´Magical Questions´, som genererar frågor om alla ämnen, och ´Lesson Plans´, ett verktyg för att planera och genomföra lektioner. TeachFlows kombinerar lärarnas kreativitet med maskininlärning för att snabbt bygga resurser och införa mer glädje och upptäckt i undervisningen. TeachFlows accepterar just nu anmälningar för tidig tillgång på teachflows.com.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 30 oktober

Australien lockar AI-utvecklare med stora investeringar från Microsoft och Google

Australien öppnar sina dörrar för AI-utvecklare i syfte att stärka sitt tekniksektor. Microsoft meddelade nyligen att de investerar AUS$5 miljarder (cirka $3,2 miljarder) i landet. Detta kommer efter att Google meddelat att de ska investera $1 miljard i samarbete med den australiska regeringen, inklusive projekt för att skydda Stora barriärrevet och ren energi. Shanal Aggarwal, kommersiell chef på TechAhead, menar att stränga och oklara regler i USA tvingar AI-utvecklare att söka andra regioner. Enligt en rapport från International Data Corporation planerar Australien att spendera upp till $3,6 miljarder på artificiell intelligens. Microsofts avtal med den australiska regeringen kommer att öka antalet datacenter i landet från 20 till 29 i Canberra, Melbourne och Sydney. Microsoft arbetar också med Technical and Further Education New South Wales (TAFE NSW) för att inrätta ett nytt lärandecenter kallat Microsoft Datacentre Academy.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 25 oktober

Microsoft investerar 5 miljarder AUD i Australiens digitala infrastruktur

Microsoft meddelade idag betydande investeringar i Australiens digitala infrastruktur, utbildning och cybersäkerhetssektorer. Initiativen syftar till att positionera landet för att dra nytta av fördelarna med artificiell intelligens (AI), stärka dess ekonomiska konkurrenskraft, skapa högvärdesjobb och skydda mot det växande hotet från cyberattacker. Microsoft planerar att expandera sin hyperskala molnbaserade dator- och AI-infrastruktur i Australien med 5 miljarder AUD under de kommande två åren. Detta markerar företagets största investering i landet under dess fyra decennier långa närvaro.

Direktlänk Dela Tech Business News fördjupade 24 oktober

Microsoft investerar 5 miljarder AUD i AI och molnkapacitet i Australien

Microsoft planerar att spendera 5 miljarder AUD (3,2 miljarder USD) på att utöka sin artificiella intelligens (AI) och molnkapacitet i Australien under de kommande två åren. Detta inkluderar även utbildning i digitala färdigheter och cybersäkerhet. Företaget planerar att öka sin datakapacitet i landet med 250%, vilket kommer att möjliggöra för Australien att möta efterfrågan på molntjänster, som förväntas fördubblas från 2022 till 2026. Utöver detta kommer Microsoft att stödja utbildningen av 300 000 australier i digitala färdigheter och utöka ett avtal om informationsdelning om cyberhot med Australiens Signals Directorate.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 23 oktober

Microsoft investerar 3,2 miljarder dollar i Australien för att utöka moln- och AI-infrastruktur

Microsoft Corp. kommer att investera 5 miljarder AUD (3,2 miljarder USD) i Australien för att utöka sin moln- och AI-infrastruktur under de närmaste två åren. Detta beskrivs som företagets största investering i landet på fyra decennier. Investeringsplanen meddelades under premiärminister Anthony Albaneses besök i USA denna vecka. Investeringen kommer att hjälpa Microsoft att växa sina datacenter över Canberra, Sydney och Melbourne med 45% - från 20 platser upp till 29.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 23 oktober

Designmjukvaruföretaget Canva satsar på AI för att locka företagskunder

Designmjukvaruföretaget Canva använder sig av funktioner drivna av artificiell intelligens (AI) för att locka företagsklienter. Detta sker i ljuset av ökad konkurrens och ett kraftigt fall i värdering, vilket hotar dess plats bland världens toppstartups. Bolagets medgrundare och Chief Product Officer, Cameron Adams, berättade att AI-verktyg låter användare experimentera med nya idéer fritt och snabbt, något som tidigare ofta stoppades i ett tidigt skede på grund av brist på tid, personal eller pengar.

Direktlänk Dela Nikkei Asian Review fördjupade 23 oktober

AI på SXSW: Framtida hot och möjligheter

Claire Dunton från Luminary diskuterade olika perspektiv på AI under SXSW. AI var ett huvudämne under hela festivalen och påverkar framtiden för teknik, musik och skärmbildsindustrin. Charlie Brooker, skaparen av Black Mirror, uttryckte oro för hur AI kan hota kreativiteten. Han nämnde att ´procedurala´ TV-program kan komma att skapas till 80% av AI och 20% av människor. Dessutom diskuterades hur AI kan ersätta 85 miljoner jobb globalt till 2025, och skapa 97 miljoner nya jobb, enligt Världsekonomiska forumet. Detta kan leda till ökad könsobalans i arbetskraften. Amy Webb, framtidsspanare, uttryckte oro för att tilliten kan hotas av AI:s snabba utrullning.

Direktlänk Dela Marketing Magazine Australia fördjupade 23 oktober

AI borde inte bara övervägas för företagens bottenlinje, säger expert

Amy Webb, grundare och VD för Future Today Institute, diskuterar hur AI påverkar arbetsmarknaden och produktiviteten. Webb menar att AI kan förbättra produktiviteten för kognitiva jobb som innebär mycket läsning, sortering och taggning, vilket ofta finns på professionella tjänsteföretag, advokatbyråer och investeringsbanker. Webb varnar dock för att AI inte bör användas enbart för att förbättra företagens bottenlinje, genom att minska lönekostnaderna, eftersom det kan leda till problem inom några år. Istället bör företagsledare fokusera på att skapa nya intäktsströmmar och förbättra relationer.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 23 oktober

AI:s framsteg och dess inverkan på arbetsmarknaden enligt Amy Webb

AI:s snabba framsteg har kastat världen in i outforskad terräng. Detta är goda nyheter för framtidsforskare som Amy Webb, som studerar framväxande teknologier och använder kvantitativa och kvalitativa modeller för att förutsäga hur de kommer att påverka företag och samhälle. Webb är grundare och VD för Future Today Institute och har brottats med AI och alla dess medföljande rädslor, från domedagsscenario till marknadskrascher och jobbförstörelse. Webb tror att AI kan förbättra produktiviteten för kognitiva jobb där det finns mycket läsning, sortering och taggning, men att människor fortfarande behöver använda tekniken. Webb varnar för att AI inte bara bör användas för att förbättra företagens resultat genom lönereduktion, utan att det verkliga tillfället ligger i tillväxt på övre raden och att skapa nya intäktsströmmar.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 22 oktober

AI och automation i fokus på SXSW Sydney

Artificiell intelligens (AI) och automation var huvudämnen vid Sydney-upplagan av South by Southwest (SXSW), där experter diskuterade teknikernas framtida konsekvenser. Ed Santow, tidigare människorättskommissionär och nuvarande direktör för policy och styrning vid UTS Human Technology Institute, tror att AI kommer att bli allt mer betydande, men medger att denna omvandling kommer att utgöra utmaningar för många individer. Charlie Brooker, skaparen av Netflix-serien Black Mirror, uttryckte besvikelse över AI. Kate Bower, konsumentdataförespråkare vid Choice, betonade de potentiella farorna med AI:s osynliga närvaro i vardagstjänster. Justin Stevens, nyhetsdirektör vid ABC, uttryckte entusiasm över AI:s potential, särskilt inom undersökande journalistik.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 21 oktober

Black Mirror-skaparen tror inte att AI kan matcha mänsklig kreativitet

Charlie Brooker, skaparen av Black Mirror, tror inte att artificiell intelligens (AI) någonsin kan matcha den mänskliga kreativiteten. Han testade AI-programmet ChatGPT för att skriva ett avsnitt av Black Mirror, men insåg snart att det bara härmar och inte kan skapa originella idéer. Han anser att AI är här för att stanna och kan vara ett kraftfullt verktyg, men det kommer inte att kunna ersätta ´röriga´ människor. Brooker berörde också kritiken om att Black Mirror har förlorat sin kant efter att Netflix köpte serien från Channel 4 och marknadsförde den till en mer kommersiell publik.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 18 oktober

Panel om könsojämlikhet och AI på SXSW Sydney

Imorgon kommer en panel av framstående kvinnor att hållas på SXSW Sydney, med temat ´Förstärker maskininlärning och AI könsojämlikhet för framtida generationer av kvinnor?´. Panelen består av Dr Catriona Wallace från Responsible Metaverse Alliance och författare till Checkmate Humanity, Tracey Spicer, författare till Man-Made, och Shivani Gopal, VD och grundare av Elladex. En video från Stela Solar, direktör för National Artificial Intelligence Centre vid CSIRO, kommer också att inkluderas, samt introduktionen av begreppet att vara en förtroendearkitekt för AI från Zachary Zeus, VD för Pyx Global.

Direktlänk Dela Women Love Tech fördjupade 16 oktober

AI-startup Particular Audience finansierar expansion med tillväxtkredit

AI e-handelsplattformen Particular Audience använder ´tillväxtkredit´ för att finansiera sin expansion. Företaget grundades 2017 av James Taylor och erbjuder AIaaS för att öka intäkterna för online-återförsäljare. 2021 hade företaget växt med 19x och var på väg till en bruttohandelsvärde på 100 miljoner dollar. Företagets framgång ledde till en serie A-runda på 10 miljoner dollar samma år. Nu driver Particular Audiences AI och maskininlärningsdata lösningar produktupptäcktsupplevelser för några av världens mest kända detaljhandelsvarumärken, inklusive Target och Singapore Airlines. Företaget valde tillväxtkredit som finansieringsalternativ för att undvika utspädning av aktier.

Direktlänk Dela Startup Daily fördjupade 9 oktober

Svensk konstnär vinner världens första AI-konstpris

Den svenska konstnären Annika Nordenskiöld har tilldelats det som beskrivs som ´världens första AI-konstpris´, enligt The Sydney Morning Herald. Det vinnande verket visar två systrar som kramar en bläckfisk. Nordenskiöld uttrycker en hälsosam rädsla för AI, men ser det mer som en kollega. Priset, som delades ut på en internationell fotofestival i Ballarat, Australien, har en prissumma på drygt 13 000 kronor. Arrangörerna hoppas att initiativet ska skapa debatt om skillnaderna mellan fotografi och vad de kallar för ´promptografi´.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 8 oktober

Advanced Navigation utvecklar GPS-oberoende navigationssystem

Det australiensiska teknikföretaget Advanced Navigation har gjort framsteg inom navigationsteknik genom att utveckla lätta interna navigationssystem (INS) som inte är beroende av GPS-signaler. Deras system använder kvantverktyg och artificiell intelligens (AI) för att uppnå precision. Företagets LiDAV-system kommer att integreras i Intuitive Machines Nova-C-lander som en del av NASA:s månlogistikprogram. Advanced Navigation har också öppnat en robotfabrik vid University of Technology Sydney (UTS) Tech Lab med stöd från Australian Space Agency.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 29 september

Användning av AI för att studera växt-klimatförhållanden

Forskare från University of New South Wales och Botanic Gardens of Sydney har utbildat AI för att studera och bekämpa klimatförändringarnas effekter på flora. De använde en ny maskininlärningsalgoritm för att bearbeta över 3000 lövprover och upptäckte att lövstorleken inte ökar i varmare klimat inom en enda art, vilket strider mot ofta observerade interspeciesmönster. Denna forskning visar att andra faktorer än klimatet har en stark effekt på lövstorleken inom en växtart och hur AI kan användas för att snabbt och effektivt dokumentera klimatförändringarnas effekter.

Direktlänk Dela The Good Men Project fördjupade 26 september

Grantham varnar för bostadsbubbla och ökande ojämlikhet i Australien

Jeremy Grantham, som grundade hedgefonden GMO i Boston, kritiserades starkt i Australien för att ha kallat landets bostadspriser för en bubbla. Han menar att detta beror på landets inneboende optimism. Grantham varnar också för ökande ojämlikhet och populism i västvärlden. Han är inte längre en aktiv investerare i hedgefonden, men har ansvar för en donation på 2,3 miljarder dollar. Grantham tror inte att en ny tjurmarknad har börjat i USA och att den AI-drivna rallyn i amerikanska tech-aktier maskerar en nödvändig korrigering.

Direktlänk Dela The Australian Financial Review fördjupade 12 september

AI-drivna obemannade ubåtar utvecklas i Australien för framtida krigföring

Artificiell intelligens (AI) blir allt mer genomträngande i världens ekonomiska miljö och krig är inte immuna mot teknikens framsteg. En rapport från Reuters har upptäckt att obemannade ubåtar utvecklas i Sydney, Australien. Deras drift är helt autonom tack vare AI och kostnaden för varje enhet är 14 miljoner dollar. Kallade Ghost Sharks, lovar dessa undervattensfordon en teknologisk revolution inom krigföring när de levereras i mitten av 2025. Australien är en av USA: s huvudallierade och stöder det amerikanska landet i den AI-baserade vapenkapplöpningen.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 10 september

Juridiska företag och tech-jättar utnyttjar AI för att förvandla juridiskt arbete

Stora teknikföretag och juridiska företag har meddelat en rad innovationer som syftar till att förvandla juridiskt arbete genom att använda generativ artificiell intelligens (AI) och maskininlärningsprogramvara. LexisNexis avslöjade planer på att integrera AI-drivna lösningar med Microsofts 365-programvara, och Meta, Facebooks moderbolag, släppte Code Llama, ett kommersiellt verktyg för att finjustera och generera kod. Juridiska företag rapporterade också om en rad nya utvecklingar, inklusive Gunderson Dettmers egna verktyg för att tillhandahålla juridiska avtal och Sullivan & Cromwells verktyg för att granska dokument. OpenAI lanserade också ett uppgraderat system för företagskunder för att hantera advokaters oro över läckage av klientdata.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 7 september

AI kan hjälpa till att lösa manlig infertilitet

Infertilitet påverkar 7% av den manliga befolkningen. Nu kan artificiell intelligens (AI) vara på väg att hjälpa till att lösa problemet. Dr Steven Vasilescu och hans team har utvecklat AI-programvaran SpermSearch, som kan upptäcka spermier i prover från svårt infertila män 1 000 gånger snabbare än ett par högt utbildade ögon. Systemet är utformat för att hjälpa män som inte har något sperma alls, vilket är 10% av infertila män. SpermSearch kan hitta friska spermier på sekunder, när bilder av proverna omedelbart laddas upp i datorn.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 7 september

Maskininlärningsmodeller utvecklade för att förutsäga självskadebeteende bland tonåringar i Australien

Självmord och självskadebeteende ökar bland tonåringar i Australien, med 18% av de mellan 14-17 år som uppvisar självskadebeteende. Forskare från UNSW Sydney, Ingham Institute for Applied Medical Research och South Western Sydney Local Health District har utvecklat maskininlärningsmodeller för att förutsäga risken för självmord och självskadebeteende i denna åldersgrupp. Forskarna fann att faktorer som nedstämdhet, emotionella och beteendemässiga problem, självuppfattning och relationer i skolan och familjen var de mest relevanta riskfaktorerna för självmord och självskadebeteende.

Direktlänk Dela Expresshealthcaremgmt.com fördjupade 4 september

AI kan identifiera riskfaktorer för självmord och självskadebeteende, enligt forskning

Artificiell intelligens (AI) kan hjälpa till att identifiera riskfaktorer för självmord och självskadebeteende, enligt ny forskning från UNSW Sydney. Bland ungdomar i Australien är självmord den främsta dödsorsaken och självskadebeteende påverkar 18 procent av dem i åldern 14-17 år. Forskare från UNSW, Ingham Institute for Applied Medical Research och South Western Sydney Local Health District (SWSLHD) har utvecklat maskininlärningsmodeller för att förutsäga risken för självmords- och självskadebeteende hos ungdomar. Dessa modeller var mer exakta än en standardmetod.

Direktlänk Dela University of New South Wales fördjupade 4 september

SmartCitiesWorld utforskar smarta stadsstrategier i Shenzhen, Sydney och Las Vegas

Shenzhen, Kinas första speciella ekonomiska zon, utforskas i en 16-sidig rapport av SmartCitiesWorld. Rapporten fokuserar på Shenzhens smarta stadstrategi. Sydney släppte 2020 ett Smart City-strategiskt ramverk för att utnyttja möjligheterna som digital störning medför, planera för osäkerhet och upprätthålla ett globalt rykte som en ledande plats att bo, arbeta, lära och besöka. Vapor IO:s Kinetic Grid-plattform kommer att utnyttja kraften i AI för att bearbeta data närmare dess källa i Las Vegas. Las Vegas förväntar sig att samarbetet kommer att sätta ett föredöme för andra städer globalt, och visa potentialen för edge computing och AI i omvandlingen av urbana landskap.

Direktlänk Dela SmartCitiesWorld fördjupade 30 augusti

Småföretag oroade över AI-utveckling enligt undersökning från Xero

Enligt en ny undersökning från den globala småföretagsplattformen Xero är 80% av småföretagsägare oroliga för att utvecklingen och införandet av AI går snabbare än regleringen. Undersökningen, som omfattade över 3000 småföretagsägare från Australien, Kanada, Nya Zeeland, Singapore, Storbritannien och USA, visade att företagen anser att utlämnande av känslig information (41%) och kränkningar av dataskyddet (41%) är de största etiska utmaningarna med AI-användning i deras verksamhet. Xero presenterade resultaten på Xerocon Sydney, där de även introducerade två nya AI-drivna prognosfunktioner.

Direktlänk Dela iTWire fördjupade 29 augusti

AI och maskininlärning revolutionerar bokföring

Artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) har blivit omvandlande krafter inom många sektorer, inklusive redovisningsbranschen. AI och ML har revolutionerat och effektiviserat bokföringsprocesser. Tidigare var bokföring en manuell och tråkig uppgift, men med AI och ML kan finansiella trender förutsägas, anomalier upptäckas och datainmatning automatiseras. AI och ML kan analysera stora mängder finansiella data, lära sig av det och fatta beslut utan att explicit programmeras för det. Företag rapporterar betydande förbättringar i effektivitet och noggrannhet efter att ha integrerat dessa teknologier.

Direktlänk Dela Accounting Today fördjupade 25 augusti

AI revolutionerar gruvindustrin genom att förbättra effektivitet, säkerhet och miljöskydd

AI-teknik revolutionerar gruvindustrin genom att förbättra effektiviteten, säkerheten och miljöskyddet. AI-algoritmer kan ge mer precisa uppskattningar av mineralreserver genom att analysera geologiska datamönster och historiska gruvdata. Detta hjälper gruvföretag att fatta informerade beslut om investeringar, produktion och resursfördelning. AI kan även förbättra driftseffektiviteten och säkerheten genom att automatisera fordon och maskiner, förutsäga underhållsbehov och optimera ruttplanering. Dessutom kan AI övervaka luft- och vattenkvalitet och snabbt identifiera och svara på miljöstörningar.

Direktlänk Dela International Mining fördjupade 23 augusti

Framstående konferenser för dataanalytiker och data science-professionella

Datanalys och data science fortsätter vara eftertraktade yrken på arbetsmarknaden. Att delta i konferenser med branschexperter kan ge värdefulla insikter till både befintliga specialister och nykomlingar. Dessa konferenser samlar människor från olika branscher med unika erfarenheter och perspektiv på hur dataindustrin bör utvecklas. Vissa konferenser är kostnadsfria, vilket gör dem till en bra startpunkt för de som inte är redo att lägga stora summor pengar på ett evenemang. Här är några framstående konferenser: Oxycon (13 september 2023, kostnadsfritt, virtuellt evenemang); The Big Data and Analytics Forum (14 september 2023, från $375, Marvel Stadium, Melbourne, Australien); Data Science Summit (23-24 november 2023, från 199 PLN (~$50), virtuellt + fysiskt evenemang, PGE Narodowy Conference Center, Warszawa, Polen); Coalesce (16-20 oktober 2023, från $1500, virtuellt + fysiskt evenemang, flera platser – San Diego, London, Sydney); Machine Learning Week (15-16 november 2023, från €995 (~$1100), Vienna House Andel’s Berlin, Berlin, Tyskland).

Direktlänk Dela BD Tech Talks fördjupade 20 augusti

Australiska startup Marqo samlar in 4,4 miljoner dollar för att förbättra vektor databaser

Vektor databaser är en viktig del av den moderna AI-rörelsen, eftersom de lagrar ostrukturerad data som bilder, videor och text. De är särskilt viktiga för stora språkmodeller som GPT-4. Flera uppstartsföretag inom vektor databaser har nyligen fått stor finansiering. Pinecone och Weaviate har till exempel samlat in 100 miljoner dollar respektive 50 miljoner dollar. Det australiska startup-företaget Marqo, grundat av Jesse Clark och Tom Hamer, försöker nu kapitalisera på denna trend genom att erbjuda en mer holistisk lösning för vektor sökning. Marqo erbjuder en fullständig uppsättning av funktioner för vektor sökning, inklusive vektor generering, lagring och återhämtning. Företaget har nyligen samlat in 4,4 miljoner dollar i seed-finansiering.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 16 augusti

Konstnären Rafael Lozano-Hemmers interaktiva utställning utforskar teknologins fördomar och framsteg

Den mexikansk-kanadensiska konstnären Rafael Lozano-Hemmer har länge arbetat med generativa teknologier och lärt sig att det inte finns någon neutral algoritm. Under hans första försök med ansiktsigenkänningsteknik i en konstinstallation kunde tekniken inte identifiera rapparen Sean Combs, vilket ledde till att Lozano-Hemmer och hans programmeringsteam utvecklade mer robusta metoder för att testa sina konstverk. Lozano-Hemmer hoppas att besökare på hans nya utställning, Atmospheric Memory, på Powerhouse-museet i Sydney kommer att ställa frågan ´bättre för vem?´ när de ser teknologins framsteg. Utställningen är interaktiv och bygger på mänsklig improvisation.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 12 augusti

Chattbotar med mänskliga namn skapar etiska frågor

I maj gick Tessa, en chattbot utvecklad av National Eating Disorder Association, emot sitt programmerade syfte och föreslog att personer med ätstörningsrisk skulle gå ner i vikt. Trots att Tessa snabbt avbröts, visar incidenten att den nya generationen av chattbotar inte bara kan konversera på mänsklika sätt, utan ofta har mänskliga namn. Bots som Ernie (från det kinesiska företaget Baidu), Claude (en ChatGPT-rival från AI-startupen Anthropic) och Jasper (en populär AI-skrivassistent för varumärken) är bara några exempel. Suresh Venkatasubramanian, en datavetenskapsprofessor vid Brown University, förutser en ökning av mänskligt namngivna botar i framtiden.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 11 augusti

AI förutsäger mest troliga vinnare av Kvinnornas VM 2023

Teknikens framsteg har varit lika snabbt som Kvinnornas VM 2023, vilket ger en adrenalinkick som skapar ångest inför vad som redan är synligt inom några dagar, semifinallagen. Därför har artificiell intelligens, känd som AI, bestämt vilka lag som är mest troliga att vinna VM-titeln 2023. Bland de lag som AI har valt ut baserat på deras prestationer hittills finns Nederländerna och Spanien. Colombia kommer att möta England lördagen den 12 augusti kl 05:30 lokal tid.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 11 augusti

AI kan förutse sjukhusinläggningar på grund av COVID-19 fyra veckor i förväg

Ny forskning visar att artificiell intelligens (AI) kan förutse antalet sjukhusinläggningar på grund av COVID-19 upp till fyra veckor i förväg. Studien involverade utvecklingen av ett AI-baserat system som använde COVID-avloppsvattenprov från 159 länder i USA, vilket täcker nästan 100 miljoner amerikaner. Forskarna från University of Technology Sydney’s (UTS) fakultet för teknik och IT, tillsammans med forskare från andra institutioner, utvecklade en AI-baserad modell. Forskarna fann att övervakning av avloppsvatten, kombinerat med AI-baserad modellering, kan fungera som ett kostnadseffektivt tidigt varningssystem. Detta system kan hjälpa folkhälsomyndigheter att bättre förbereda sig för och hantera pandemivågor, samt att effektivt fördela begränsade hälsoresurser. Dr. Xuan Li planerar att utvidga forskningen till att inkludera andra infektionssjukdomar som kan upptäckas genom avloppsbaserad epidemiologi.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 8 augusti

Apple fokuserar på AI trots nedgång i enhetsförsäljning

Under Apples intäktsrapport för Q3 2023 framkom det att försäljningen av iPhones, iPads och Macs minskade jämfört med föregående år, men att den totala vinsten ökade tack vare större marginaler. Tjänstekategorin hade ett framstående kvartal, delvis tack vare att Apple passerade en miljard betalda prenumerationer på en installerad bas av två miljarder enheter. Under fråge- och svarsdelen av samtalet ställdes en fråga om AI av Deutsche Bank-analytikern Sydney Ho, där Tim Cook betonade att tekniken förblir en stark prioritet för företaget. Cook menade att AI och maskininlärning är grundläggande teknologier som är integrerade i nästan alla produkter de bygger.

Direktlänk Dela Macworld fördjupade 4 augusti

Träna din AI för arbete och hem: En introduktion till prompt engineering

Användningen av chatbots, som ChatGPT, Bard och Bing Chat, blir allt vanligare. För att effektivt kommunicera med dessa AI-drivna verktyg krävs en teknik kallad ´prompt engineering´. Detta innebär att formulera en ´prompt´ (input) så att AI-systemet producerar en utdata som överensstämmer med dina förväntningar. Denna teknik kräver en noggrann formulering av frågor och instruktioner för att få användbara och relevanta svar. AI-professionalitet blir allt mer efterfrågat på arbetsmarknaden, och att kunna hantera chatbots kan bli en värdefull färdighet.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 29 juli

Apple utvecklar egna AI-verktyg för att konkurrera med ChatGPT

Apple har utvecklat sina egna generativa artificiella intelligensverktyg för att konkurrera med ChatGPT, enligt en rapport från Bloomberg. Apple har byggt sitt eget ramverk som kan skapa stora språkmodeller, kallat ´Ajax´, samt en chatbot-tjänst som interna ingenjörer kallar Apple GPT. Detta är en del av Apples försök att konkurrera inom AI-området. Stora språkmodeller används för att driva generativa artificiella intelligenschattbotar, som OpenAI:s ChatGPT och Googles Bard. Apple har ännu inte lanserat något som konkurrerar med dessa erbjudanden.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 20 juli

Förhandsvisning av Fotbolls-VM för damer 2023

Fotbolls-VM för damer kommer att hållas i Australien och Nya Zeeland från 20 juli till 20 augusti. Sverige, som kom trea i förra VM och tvåa i OS, förväntas avancera från gruppspelet, men har flera skador att hantera. Tyskland, USA och England är några av favoriterna. Matcherna kommer att sändas på Viaplay, TV6 och TV10. Detta blir det nionde VM i ordningen för damer och finalen kommer att spelas i Sydney.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 16 juli

Fotbolls-VM för damer att starta i juli med flera starka lag

Världsmästerskapet i fotboll för damer kommer att äga rum mellan den 20 juli och den 20 augusti. För första gången delas värdskapet mellan två nationer, Australien och Nya Zeeland. Sverige, som är rankat trea i världen, kommer att spela i grupp G mot Italien, Argentina och Sydafrika. USA, som har vunnit två raka VM-guld, är en av favoriterna, men det finns många andra lag som kan utmana. Matcherna kommer att sändas på Viasats kanaler och kan streamas på Viaplay. För första gången kommer Fifa att betala individuell ersättning till spelarna i ett dammästerskap.

Direktlänk Dela Kristianstadsbladet fördjupade 13 juli

Facebook blockerar annonser från Socialist Equality Group i Nya Zeeland

Facebook har blockerat Socialist Equality Group (SEG) i Nya Zeelands möjlighet att köra annonser. Facebook har kört betalda annonser för SEG i över sju år, men den 26 april meddelade Meta Business Suite att de inte längre får placera annonser på grund av påstådda överträdelser av Facebooks annonspolicy. Inget konkret skäl gavs för detta beslut. Detta ses som ett politiskt censurförsök mot den trotskistiska rörelsen i Nya Zeeland, särskilt med tanke på det kommande valet den 14 oktober. Facebooks beslut kan ha påverkats av SEG:s kampanj mot kriget i Ukraina.

Direktlänk Dela World Socialist Web Site fördjupade 2 juli

David King kritiserar Isaac Heeneys inaccuracy

Den tvåfaldiga All Australian-spelaren David King har kritiserat Sydney-forwarden Isaac Heeney för hans inaccuracy 2023. Heeney, som vann sin första All Australian-blazer 2022 efter att ha sparkat 49 mål från 25 matcher, har bara sparkat mer än två mål i en match en gång 2023. King anser att Heeneys oförmåga att omvandla för Swans 2023 kostar John Longmires sida eftersom de sitter utanför topp åtta med åtta omgångar kvar av säsongen. Sydney står inför en tuff avslutning på säsongen med matcher mot Richmond, Western Bulldogs och Fremantle.

Direktlänk Dela Sports Entertainment Network fördjupade 2 juli

Sydney Sweeney visar fotograferingsfärdigheter och skådespelartalang

Skådespelerskan Sydney Sweeney, känd från filmer som ´White Lotus´, ´Euphoria´ och ´Reality´, har nyligen visat upp sina fotograferingsfärdigheter på Instagram. Sweeney har fått mycket beröm för sin skådespelartalang och är nu aktuell i filmen ´Reality´, som handlar om den före detta amerikanska underrättelseofficeren Reality Winner. Filmen sänds för närvarande på HBO Max och har fått mycket positiv kritik. Sweeney kommer även att göra sin debut i Marvel Cinematic Universe med filmen ´Madame Web´.

Direktlänk Dela Soma Gnews fördjupade 23 juni

IAB Australia lanserar handbok för att bekämpa digitalt annonsbedrägeri

IAB Australia har lanserat en handbok för ´Digital Ad Fraud´ i syfte att öka medvetenheten, utbilda och hjälpa branschen att hantera problemet. Handboken ger allmänna definitioner och riktlinjer om annonsbedrägeri, och uppmuntrar branschen att ta frågan på större allvar och samarbeta för att bekämpa den. Handboken, som utformats av IAB:s Standards and Guidelines Council, ger objektiv vägledning till användare, utforskar olika former av annonsbedrägeri och ger rekommendationer för bästa praxis inom publicering, marknadsföring och byråarbete.

Direktlänk Dela Mumbrella fördjupade 22 juni

Så väljer du rätt SEO-byrå i Sydney

Att välja en SEO-byrå i Sydney med god lokalkännedom kan göra stor skillnad för din webbplats synlighet och tillväxt. Några viktiga steg att följa inkluderar att förstå ditt företags specifika SEO-behov, forska om potentiella SEO-byråer i Sydney, analysera deras tidigare arbete och erfarenhetsnivå, få insikt i deras SEO-metoder och transparens, samt bedöma kostnadseffektiviteten hos SEO-byrån. Genom att följa dessa steg kan du hitta en byrå som passar dina behov och bidrar till långsiktig digital tillväxt.

Direktlänk Dela Scoop Earth fördjupade 21 juni

Sändningsjournalist med kryptoerfarenhet ansluter sig till Proactive

Natalie har anslutit sig till Proactive som sändningsjournalist. Hon har tidigare rapporterat om kryptovalutor och blockkedjeteknik för tusentals tittare på YouTube. Innan dess arbetade hon med att rapportera och producera nyheter och sport, bland annat täckte hon flera val, Toronto Raptors NBA-slutspel, Toronto Pan Am Games och PyeongChang Winter Games.

Direktlänk Dela Proactive Investors fördjupade 13 juni

Lufthansa avslutar kontrakt med SAS-bolag efter å-nekande på Arlanda

Alba Åhlander nekades att checka in på Arlanda flygplats på grund av bokstaven Å i hennes efternamn. Hon skulle flyga med Lufthansa, men personalen som stoppade henne var anställd av ett bolag inom SAS. Lufthansa har nu avslutat kontraktet med företaget och erkänt att beslutet att stoppa Alba var fel. Alba har dock inte fått någon förklaring eller kompensation för de nya biljetter hon tvingades köpa. Lufthansa säger att all kontakt måste vänta eftersom Alba anmält händelsen till Allmänna reklamationsnämnden i Sverige.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 8 juni

Maskininlärning kan förutse Parkinsons sjukdom upp till 15 år innan klinisk diagnos

En studie utförd av J Diana Zhang och kollegor vid Boston University och Sydney University visar att maskininlärning (ML) kan förutse Parkinsons sjukdom (PD) upp till 15 år innan en klinisk diagnos genom att analysera kemikalier i blodet. Forskarna hävdar att PD kan förutsägas med upp till 96% noggrannhet. Studien publicerades i ACS Central Science Journal i maj 2023. Genom att analysera fluktuationer i PD-specifika biomarkörer som triterpenoider, diacylglyceroler och en poly-fluoroalkyl som föregår klinisk PD-diagnos, var tidig sjukdomsprognos möjlig. Tidig diagnos med hjälp av ML-verktyg kan leda till bättre behandling och förbättrad livskvalitet för patienter.

Direktlänk Dela Clinical Trials Arena fördjupade 24 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare