» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 332 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Taiwan är en ö och en suverän nation i Östasien, belägen öster om Kina. Officiellt känt som Republiken Kina (ROC), har Taiwan en komplicerad politisk status på grund av Kinas anspråk på ön. Taiwan har en egen regering, ekonomi och gränser. Landet är känt för sitt högteknologiska och innovativa näringsliv, inklusive företag som ASUS och Acer. Kulturellt är Taiwan influerad av både Kina och Japan, samt inhemska traditioner. Huvudstaden Taipei är en modern och livlig stad, känd för Taipei 101, en av världens högsta byggnader, och det berömda nattmarknaden.

Senaste nytt kring Taiwan

Nvidia visar enorm efterfrågan på AI-chip, amerikansk regering planerar att vitalisera chip-tillverkning

Nvidia visade i sina resultat på onsdagen den enorma efterfrågan på halvledare som driver nya AI-system och rädslan för att tillgången kanske inte kan hålla jämna steg. Detta kan göra Washingtons mål att vitalisera amerikansk chip-tillverkning mer brådskande. Biden-administrationen är i de tidiga stadierna av en serie tillkännagivanden om hur den kommer att spendera 50 miljarder dollar i skattebetalares pengar för att säkerställa att Amerika inte hamnar på efterkälken. Intel, som bygger en ny fabrik i Ohio, kommer sannolikt att vara en stor mottagare och är rapporterat i förhandlingar om så mycket som 10 miljarder dollar av dessa statliga medel. Andra stora aktörer inom AI-chip-tillverkning, från Taiwan Semiconductor Manufacturing Company till Micron, förväntas också få miljarder och är för närvarande i förhandlingar med regeringen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupar idag
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Teknik-VD:ar diskuterar kraftfullare AI-chip

Intel och OpenAI:s VD:ar, Pat Gelsinger och Sam Altman, diskuterade behovet av kraftfullare chip för artificiell intelligens (AI) vid en konferens i San Jose, Kalifornien. Diskussionen ägde rum strax efter att Nvidia rapporterat att dess intäkter för perioden november-januari nästan fyrdubblats jämfört med föregående år. Gelsinger presenterade Intels planer för att komma ikapp Nvidia, medan Altman uttryckte behovet av mer processorkraft för att driva AI-utvecklingen framåt. Nvidia har under det senaste året haft en imponerande tillväxt, vilket har skapat mer än 1,3 biljoner dollar i aktieägarvärde på mindre än 14 månader.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade igår

AI- och halvledaraktier stiger efter Nvidias starka kvartalsrapport

Artificiell intelligens och halvledaraktier ökade efter att det amerikanska chipdesignföretaget Nvidia slog Wall Streets förväntningar på fjärde kvartalets intäkter och resultat på onsdag och projicerade ´fortsatt tillväxt´ 2025 och framåt. Nvidia-leverantören Taiwan Semiconductor Manufacturing Company hoppade så mycket som 2,05% i torsdagens morgonhandel. Aktier i serverkomponentleverantören Super Micro Computer steg med 11,42% i onsdagens efterhandel. Efter Nvidias vinst rapport, rusade konkurrenter Advanced Micro Devices och SoftBank-stödda brittiska chipdesignern Arm Holdings med 4,08% respektive 7,87% i efterhandeln.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade igår

Hemligheten bakom humor: Inkongruens och AI-genererade skämt

Enligt forskning är hemligheten bakom humor inkongruens. I ett skämt skapar uppsättningen en förväntan, poängen ger en oväntad motpunkt och kollisionen mellan de två stimulerar skratt. Kognitiv bearbetning av humor innehåller tre element: upptäckt av inkongruens, lösning av inkongruens när du förstår humorn och framkallande av känslor i nöje. Taiwanesiska psykologen Yu-Chen Chan och hennes team hade experimentella ämnen lyssna på skämt formulerade för att oberoende manipulera var och en av de tre elementen. fMRI-skanningar visade att de tre elementen i humorbearbetning kartlägger till olika regioner i hjärnbarken, vilket ger en snygg experimentell bekräftelse av inkongruenshypotesen. En studie av Drew Gorenz och Norbert Schwarz från University of Southern California, Los Angeles, rapporterade några experiment med AI-genererad humor. Resultatet visade ingen verklig skillnad mellan AI- och människogenererade skämt.

Direktlänk Dela Nautilus fördjupade igår

China Medical University Hospital samarbetar med Google Cloud för AI-assisterad cancervård

China Medical University Hospital (CMUH) använder Google Clouds generativa AI för att stödja sina läkare i cancervården. Ett formellt samarbete mellan CMUH och Google Cloud undertecknades i december förra året för att använda MedLM, en sjukvårdsspecifik gen AI baserad på det stora språkmodellen, Med-PaLM 2. MedLM har blivit grunden för CMUH:s AI-assisterade läkarsystem för att göra sjukdomsdiagnos, behandlingsplanering, patientutbildning och medicinsk forskning. Hittills har de utvecklat två genAI-baserade verktyg som hjälper till att utveckla cancerbehandlingsplaner. Dessutom använder CMUH Google´s AI-acceleratorer, TPU (Tensor Processing Unit), för utveckling av nya läkemedel.

Direktlänk Dela Healthcare IT News fördjupade igår

Intel ökar trots en björndag för AI-aktier

Intel (NASDAQ: INTC) aktie gick upp i tisdagens handel, trots en trend som påverkade aktier inom artificiell intelligens (AI). Halvledarföretagets aktiekurs steg med 2,1% enligt data från S&P Global Market Intelligence. Nvidia var ned 4,4% och AMD var ned 4,9%. Efter marknadens stängning på fredag rapporterade Bloomberg att Intel kan få upp till 10 miljarder dollar i ytterligare bidrag och lån för att stödja sin chip-tillverkning - finansiering som tilldelats för att stärka den amerikanska halvledarindustrin som en del av CHIPS-lagen. Intel planerar att hålla en konferens på onsdag där det kommer att ge uppdateringar om sin fabriksverksamhet.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade i förrgår

Taiwanska CMUH samarbetar med Google Cloud för AI-assisterad läkare

Taiwans China Medical University Hospital (CMUH) meddelade i mitten av december 2023 sitt samarbete med Google Cloud. Med hjälp av Google Clouds generativa AI-teknologi, inklusive MedLM, har CMUH utvecklat ett omfattande AI-assisterat läkarsystem som syftar till att hjälpa hälsovårdsprofessionella med diagnos, behandlingsplanering, patientutbildning och medicinsk forskning. CMUH är ett av de första universitetssjukhusen i Asien som testar MedLM. Genom sitt samarbete med Google Cloud är CMUH dedikerade till att driva AI-innovation inom smart hälsovård för att forma framtidens hälsovård i Taiwan.

Direktlänk Dela BioSpectrum Asia fördjupade 19 februari

OpenAI:s VD Sam Altman vill samla biljoner dollar för att omforma den globala halvledarindustrin

OpenAI:s VD Sam Altman vill samla biljoner dollar för att omforma den globala halvledarindustrin. När Nvidia:s VD Jensen Huang tillfrågades om hur många GPU:er som kan köpas för $7 biljoner, svarade han skämtsamt: ´Uppenbarligen alla GPU:er.´ Huang uttryckte dock skepsis om beloppet. Han sa att datorer som driver AI kommer att fortsätta att avancera, vilket sänker kostnaderna. Om Altmans ambition är att göra större modeller för OpenAI, skulle han kunna spendera biljoner på datacenter, vilka huserar de GPU:er som behövs för att träna AI-modeller som driver produkter som ChatGPT och Sora.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 18 februari

Google Cloud och China Medical University Hospital utvecklar AI-assisterad läkare

China Medical University Hospital (CMUH) i Taiwan har i samarbete med Google Cloud utvecklat ett omfattande ´AI-assisterat läkarsystem´ med hjälp av Googles generativa AI-teknologi, inklusive MedLM. Systemet syftar till att hjälpa sjukvårdspersonal med diagnos, behandlingsplanering, patientutbildning och medicinsk forskning. CMUH är det första medicinska centret i Asien som antar Med-PaLM 2. Samarbetet kommer att introducera verktyg för att stödja medicinska yrkesverksamma i precisionsbehandling av cancer. CMUH har redan erkänts som världens tredje smarta sjukhus av USA:s Healthcare Information and Management Systems Society (HIMSS) och Newsweek.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 18 februari

CMUH i Taiwan uppgraderar smart hälsovård med generativ AI från Google Cloud

China Medical University Hospital (CMUH) i Taiwan har utvecklat ett omfattande ´AI-assisterat läkarsystem´ i samarbete med Google Cloud. Systemet använder Google Clouds generativa AI-teknologi, inklusive MedLM, för att stödja vårdpersonal i diagnos, behandlingsplanering, patientutbildning och medicinsk forskning. Samarbetet kommer att introducera verktyg för att stödja medicinska yrkesverksamma i precisionsbehandling av cancer. CMUH är ett av de första universitetssjukhusen i Asien att testa MedLM och är engagerat i att driva AI-innovation inom smart hälsovård för att forma framtidens hälsovård i Taiwan.

Direktlänk Dela Morningstar fördjupade 17 februari

Teknikföretag lovar att bekämpa bedräglig användning av AI i globala val

Tjugo ledande teknikföretag, inklusive Google, Meta, Microsoft, OpenAI, TikTok, X, Amazon och Adobe, lovade på fredag att hjälpa till att förhindra att bedräglig användning av artificiell intelligens stör globala val. År 2024 förväntas 4 miljarder människor i över 40 länder runt om i världen rösta. Experter varnar för att skadliga aktörer kan använda generativa AI-verktyg för att påverka dessa val och påverka röster. Vid München säkerhetskonferens tillkännagav dessa företag ´Tech Accord to Combat Deceptive Use of AI in 2024 Elections´, som är ett frivilligt avtal med åtta specifika åtaganden för att motverka skadligt AI-innehåll.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 17 februari

Bright AI rapporterar om globala studenters språkinlärningspreferenser

Bright AI, en global ledare inom AI-drivna språkinlärningsappar, har släppt en rapport om studenters preferenser runt om i världen. Bright AI erbjuder 42 olika språkämnen för att möta en bred studentprofil. Analysen visar att det finns variationer mellan studenter från olika länder när det gäller vilka av de 42 språkämnena de finner intressanta. Detta kan vara kopplat till kulturella egenskaper hos deras respektive nationer. Rapporten framhäver också skillnader som kan relateras till studenternas ålder och språkkunskapsnivåer.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 februari

TSMC-aktier når rekordhögt efter att Morgan Stanley höjer prisprognosen för Nvidia

Aktierna för Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) nådde en rekordhög nivå på torsdagen efter att Morgan Stanley höjde prisprognosen för chipdesignföretaget Nvidia, med hänvisning till en fortsatt ökning av AI-efterfrågan. TSMC, som är världens största tillverkare av avancerade processorer, tillverkar chips för företag som Nvidia och Apple. Morgan Stanley ökade prisprognosen för det amerikanska chipjätten till 750 dollar från 603 dollar den 7 februari och sa att det fortsätter att se en mycket stark kortsiktig bild. TSMC-aktier öppnade på en hög nivå av 709 nya taiwanesiska dollar på torsdagen och stängde vid NT$697, nästan 8% högre än dess senaste stängning den 5 februari.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 15 februari

Taiwans aktieindex når rekordnivåer drivet av AI-förväntningar

Taiwans aktieindex Taiex nådde rekordnivåer, drivet av förväntningar om ökad efterfrågan på artificiell intelligens-teknologi. Taiex steg med 3%, överstigande en topp från januari 2022, när marknaden återöppnade efter över en veckas firande av det kinesiska nyåret. Största delen av ökningen kom från ett 7,9% hopp i Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), landets största aktie och nyckelleverantör av halvledartjänster för Nvidia Corp. Utsikterna för ytterligare vinster i TSMC och andra teknikaktier har lockat internationella investerare, som har köpt nästan $14 miljarder värda taiwanesiska aktier sedan slutet av oktober.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 februari

OpenAI-chefens plan att omforma den globala halvledarindustrin

OpenAI:s VD Sam Altman har planer på att omforma den globala halvledarindustrin genom att investera enorma summor i att bygga och driva nya fabriker, samt investera i energi och annan AI-infrastruktur. Det finns dock bara tre företag i världen som kan tillverka de mest avancerade chippens i stora volymer: Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., Samsung Electronics och Intel. Trots detta finns det osäkerheter kring att hitta ingenjörer för att driva de nya fabrikerna, säkra tillräckligt med beställningar för att rättfärdiga dem och andra faktorer. Dessutom kan en överskott av nya chipfabriker driva ner priserna och leda till att företag kör fabrikerna mycket under deras tillverkningskapacitet.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 13 februari

Sam Altman söker 7 biljoner dollar i finansiering för AI-chip

OpenAI:s VD Sam Altman söker upp till 7 biljoner dollar i finansiering för AI-chip, enligt Wall Street Journal. Altman har publicerat flera inlägg om saken, men det som är mest intressant är den komplexa geopolitiken kring AI-chip. Taiwan är hem för TSMC som tillverkar de flesta av dagens AI-chip, inklusive de som designats av Nvidia. Kina förlitar sig också på TSMC-tillverkade chip, men har ambitioner att kontrollera Taiwan. USA har begränsat Nvidias export av sina mest avancerade AI-chip till Kina, vilket har lett till att Nvidia har utvecklat nedgraderade chip för den kinesiska marknaden. Biden-administrationen arbetar för att minska beroendet av TSMC. I Förenade Arabemiraten är Sheikh Tahnoun bin Zayed al Nahyan, global säkerhetsrådgivare sedan 2016, ordförande för AI-företaget G42. G42 har nyligen meddelat avtal med europeiska läkemedelsjättar som AstraZeneca och ett avtal på 100 miljoner dollar med ett företag i Silicon Valley för att bygga vad företagen hävdar kommer att bli världens största superdator. G42 har också meddelat ett partnerskap med OpenAI, skaparen av ChatGPT. Altman rapporteras vara i samtal med G42 för att finansiera sin shoppingrunda på 7 biljoner dollar. Nvidia försöker också locka investerare från UAE. Enligt The Circuit uppträdde Nvidias VD Jensen Huang vid World Governments Summit i Dubai och berättade för UAE:s minister för artificiell intelligens Omar Al Olama att varje land borde ha sin egen AI-infrastruktur och skydda sin ´datasuveränitet´.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 13 februari

Nvidia, Taiwan Semiconductor och Microsoft: Tre tillväxtaktier att köpa nu

Nvidia kan snart överträffa både Alphabet och Amazon i börsvärde och närma sig en värdering på 2 biljoner dollar. Företaget har sett en enorm efterfrågan på artificiell intelligens (AI), vilket har lett till en blomstrande datacenterverksamhet. Nvidia förväntar sig att rapportera en rekordomsättning på 20 miljarder dollar i det fjärde kvartalet 2024. Taiwan Semiconductor Manufacturing, en tillverkare av halvledare, har också sett en ökad efterfrågan på grund av AI och globala 5G-utbyggnader. Microsoft, som implementerar AI-lösningar för sina kunder, väntas bli det första företaget med ett börsvärde på 4 biljoner dollar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 februari

USA investerar över 5 miljarder dollar i halvledarrelaterad forskning och utveckling

USA planerar att investera över 5 miljarder dollar i forskning och utveckling relaterad till halvledare, i ljuset av pågående problem med chipförsörjningskedjan och den snabba tillämpningen av generativ AI. Majoriteten av dessa chips tillverkas i Asien, främst i Taiwan. USA producerar mindre än 10% av den globala försörjningen och inga av de mest avancerade chipsen. För att ändra detta kommer Biden-administrationen att investera miljarder i National Semiconductor Technology Center och andra CHIPS forsknings- och utvecklingsprioriteringar. Från 2023 tillkännagav handelsdepartementet finansieringsmöjligheter för stora halvledarförsörjningskedjeprojekt.

Direktlänk Dela Supply Chain Digital fördjupade 11 februari

OpenAI:s VD Sam Altman söker 7 biljoner dollar för AI-chipproduktion

OpenAI:s VD Sam Altman rapporteras vara i diskussioner om att samla in upp till 7 biljoner dollar för produktion av AI-chip. Detta är ett svar på den kritiska bristen på grafikprocessenheter (GPU:er). Den föreslagna finansieringen är större än hela halvledarindustrins nuvarande globala försäljning. Potentiella investerare inkluderar Förenade Arabemiraten, SoftBanks VD Masayoshi Son och representanter från Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC).

Direktlänk Dela Digital Chew fördjupade 11 februari

Brilliant Labs introducerar smarta glasögon med AI-assistent

Brilliant Labs, grundat i Hongkong 2019, har introducerat Frame, ett par smarta glasögon med en anpassad AI-assistent vid namn Noa. Noa kan hantera flera stora språkmodeller och hitta den bästa passformen för en given fråga. Företaget hoppas att generativ AI-teknologi kommer att få alla att bära en smart skärm på ansiktet. Frame-glasögonen är nu tillgängliga för förbeställning till ett pris av 349 amerikanska dollar per par och börjar levereras i april. Flera kinesiska företag har också hoppat på trenden med smarta glasögon, i ett försök att kapitalisera på en marknad som förväntas explodera i år tack vare Apples inträde med sin Vision Pro-blandade verklighetshjälm.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 11 februari

OpenAI:s grundare Sam Altman planerar att starta egen chipproduktion

Sam Altman, grundare och VD för OpenAI, planerar att gå in i halvledarproduktionen, med sikte på att skapa processorer för AI. OpenAI undersöker möjligheter att utveckla egna processorer på grund av bristen på GPUs och andra databehandlingsresurser. OpenAI testar också ett specialchip kallat Maia, utvecklat av Microsoft. Altman samlar in över 7 biljoner dollar för att starta en halvledarproduktionsverksamhet, och har vänt sig till flera investerare i Mellanöstern. Trots att chipproduktion är en stor utmaning, ser Altman potentialen i att ha en egen produktionslinje för AI-chip.

Direktlänk Dela MySmartPrice fördjupade 10 februari

OpenAI:s VD lanserar ambitiös finansieringsinitiativ för chip-teknologi

OpenAI:s VD, Sam Altman, har nyligen introducerat ett finansieringsinitiativ för att driva utvecklingen av chip-teknologi framåt. Initiativet, som beskrivs som ´vilt ambitiöst´, kan kräva upp till otroliga 7 biljoner dollar i finansiering. Diskussioner pågår för att få investeringar från olika källor, inklusive Förenade Arabemiratens regering. I centrum för Altmans initiativ ligger etableringen av flera chipfabriker, som ska skötas av etablerade chip-tillverkare som Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC).

Direktlänk Dela Pro Pakistani fördjupade 10 februari

OpenAI-chefen Sam Altman söker biljoner dollar för att omforma den globala halvledarindustrin

Sam Altman, chef för OpenAI, rapporteras söka biljoner dollar för att omforma den globala halvledarindustrin. Projektet, som syftar till att öka produktionen av de chips som driver AI, kan kräva att man samlar in så mycket som 7 biljoner dollar. Detta skulle vara en enorm och aldrig tidigare skådad summa i venturekapitalens historia, större än den kombinerade nuvarande marknadskapitaliseringen för Apple och Microsoft, och mer än Japans eller Tysklands årliga BNP. Altman har träffat flera potentiella investerare, inklusive SoftBanks ordförande Masayoshi Son och shejk Tahnoun bin Zayed al Nahyan, Förenade Arabemiratens säkerhetschef.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 9 februari

Open AI:s VD vill lösa global brist på AI-chipp

Det finns en stor brist på AI-chipp globalt, något som Open AI:s VD Sam Altman vill lösa. Han hoppas kunna övertyga investerare att spendera upp till 7 000 miljarder kronor på att utveckla nya chipp som kan framkalla nästa steg i AI-revolutionen. Altman har diskuterat projektet med USA:s handelsminister Gina Raimondo och representanter från Förenade Arabemiratens regering. Målet är att AI-chippen ska tillverkas i samarbete med taiwanesiska TSMC och japanska Softbank.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 9 februari

OpenAI-chefen Sam Altman söker upp till 7 biljoner dollar för att öka globala chipkapaciteten

Sam Altman, VD för OpenAI, förhandlar med investerare om att samla in mellan 5 och 7 biljoner dollar för ett stort projekt som skulle öka världens chiptillverkningskapacitet och dess förmåga att driva AI. Potentiella investerare inkluderar Förenade Arabemiratens regering, eftersom Altman nyligen träffade landets nationella säkerhetsrådgivare Sheikh Tahnoun bin Zayed al Nahyan. Diskussionerna är fortfarande i ett tidigt skede och det är ännu inte känt vilka som är troliga investerare. Insamlingsinsatserna kan sträcka sig över flera år och kanske inte ger resultat.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 9 februari

OpenAI:s VD Sam Altman söker biljoner dollar för att öka AI-kapaciteten

OpenAI:s VD Sam Altman försöker samla in biljoner dollar från investerare, inklusive Förenade Arabemiratens regering, för att öka världens kapacitet att producera avancerade chips och driva artificiell intelligens, enligt Wall Street Journal. Altman har föreslagit att bygga dussintals chipfabriker som sedan skulle drivas av befintliga chip-tillverkare, som Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC). Planerna syftar till att lösa hinder för OpenAI:s tillväxt, inklusive brist på chips som driver AI-modeller som ChatGPT. Altman har hittills hållit möten med höga tjänstemän i UAE, TSMC-chefer, USA:s handelssekreterare Gina Raimondo och SoftBanks VD Masayoshi Son.

Direktlänk Dela Al Jazeera fördjupade 9 februari

Topp AI-aktier att köpa i februari: Alphabet, Taiwan Semiconductor och UiPath

Investeringsaktivitet i artificiell intelligens (AI) ökar. Företag som använder AI och säljer AI-produkter upplever stark tillväxt och marknadsentusiasm. Alphabet, med Sundar Pichai som VD, strävar efter att bli ett AI-först-företag. Alphabets generativa AI-modell, Gemini, förbättrar redan Google-sökmotorn och ger telefoner som Samsungs S24 AI-funktioner. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. är världens största kontraktschipstillverkare och kan dra nytta av nästan alla områden av AI-spridning. UiPath är ett sällsynt fall av ett AI-användande mjukvaruföretag som inte kräver en massiv premie. Dess RPA-programvara automatiserar repetitiva uppgifter, vilket frigör anställda för att utföra mer kritiskt tänkande.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 6 februari

Tre heta aktier inom artificiell intelligens att köpa i februari

Investeringar inom artificiell intelligens (AI) är i full gång och företag som använder och säljer AI-produkter upplever stark tillväxt och marknadsentusiasm. Men det finns många AI-aktier som bör undvikas då de är överprisade med liten framgång att visa upp. Här är några topp-AI-aktier att köpa i februari: Alphabet, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. och UiPath. Dessa tre företag är exempel på AI-aktier som inte är överprisade och har enorma tillväxtutsikter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 6 februari

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company i framkant av AI-racet

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) ligger i framkant av AI-kapplöpningen och tillverkar kretsar som nästan garanterat används för att bearbeta AI-data, särskilt om de kommer från AMD eller Nvidia. Trots att AI varit ett stort tema på aktiemarknaden det senaste året är det bara början. TSMC har överträffat konkurrenter som Intel och lanserar ständigt banbrytande kretsar, som 3 nm-kretsen som nu utgör 15% av TSMC:s intäkter. Företaget arbetar redan på nästa mindre iteration, 2 nm-kretsar, som förväntas lanseras 2025. Trots ett utmanande 2023 förblir företagets intäkter på rätt spår för att växa mellan 15% och 20% årligen över de närmaste åren.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 5 februari

Analysföretag listar de bästa aktierna inom artificiell intelligens

Enligt analytiker är de bästa aktierna att köpa inom artificiell intelligens (AI) bland annat Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, Intel Corporation, Microsoft Corporation och Alphabet Inc. AI-tekniken har snabbt ökat i betydelse och är nu i fokus för media, investerare och regeringar. Taiwan Semiconductor Manufacturing Company försäkrade investerare under sin vinstsamtal att det var i en stabil position för att fånga all tillväxt i efterfrågan på AI-chips. Intel Corporation, världens största chipdesigner och tillverkare, siktar nu aggressivt på snabb iteration och massproduktion av avancerade halvledarfabrikationsprocessnodteknologier. Microsoft Corporation och Alphabet Inc. sitter högst upp i den globala AI-kedjan.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 4 februari

ASML rapporterar positiva nyheter, stärker sin position inom AI

Artificiell intelligens (AI) är en populär investeringstrend och ASML är i centrum för denna förändring. Företaget tillverkar litografimaskiner som möjliggör framställning av mikrochip. Dess extremt ultravioletta (EUV) maskiner är världsledande och används av halvledartillverkare som Taiwan Semiconductor. ASML har ingen verklig konkurrens just nu, då det är det enda företaget i världen som har producerat EUV-litografimaskiner, vilket ger ASML ett teknologiskt monopol. Företaget rapporterade nyligen positiva nyheter, vilket gör AI-trenden mer levande än någonsin.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 3 februari

Analytiker pekar ut de bästa aktierna att köpa inom artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) har snabbt stigit i betydelse och är nu i fokus för media, investerare och regeringar. Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), Intel Corporation, Microsoft Corporation och Alphabet Inc. är några av de företag som analytiker pekar ut som de bästa att investera i. TSMC:s VD C.C. Wei har sagt att företaget är väl positionerat för att tillgodose den ökande efterfrågan på AI-chip. Intel, världens största chipdesigner och tillverkare, siktar nu på snabb iteration och massproduktion av avancerade halvledarfabrikationsprocessnodteknologier. På mjukvarusidan toppar Alphabet och Microsoft listan över globala AI-företag. Några andra aktier som analytiker rekommenderar är The Trade Desk, Inc., Western Digital Corporation och Microchip Technology Incorporated.

Direktlänk Dela Insider Monkey fördjupade 3 februari

Styrelsemedlemmar i The Motley Fool och deras positioner

Randi Zuckerberg, tidigare marknadsutvecklingsdirektör och talesperson för Facebook, och nuvarande VD för Meta Platforms, är medlem i The Motley Fools styrelse. John Mackey, tidigare VD för Whole Foods Market, ett Amazon-dotterbolag, är också medlem i styrelsen. Suzanne Frey, en exekutiv på Alphabet, är också medlem i The Motley Fools styrelse. Jose Najarro har positioner i Advanced Micro Devices, Alphabet, Meta Platforms, Microsoft, Nvidia och Taiwan Semiconductor Manufacturing. The Motley Fool har positioner i och rekommenderar Advanced Micro Devices, Alphabet, Amazon, Meta Platforms, Microsoft, Nvidia och Taiwan Semiconductor Manufacturing.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 2 februari

AMD:s nya AI-chip utklassar Nvidias toppmodell, aktien stiger med 10%

Lisa Su, VD för Advanced Micro Devices (AMD), presenterade i december företagets nya AI-acceleratorchip MI300, som hon beskrev som den mest avancerade i branschen. Chipet har tekniska specifikationer som överträffar Nvidias toppmodell H100 med 2, 2,4 och 1,6 gånger respektive. AMD:s aktiekurs hoppade med 10% dagen efter lanseringen. I sin kvartalsrapport den 30 januari förväntade sig AMD att sälja MI300-chip till ett värde av 3,5 miljarder dollar under året. Företaget rapporterade också starka intäkter på 23 miljarder dollar 2023, fyra gånger mer än 2014 när Su blev VD.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 31 januari

Sam Altman att delta i Intels foundry-händelse, diskutera halvledares roll i AI

Sam Altman, VD för OpenAI, ska delta i Intels foundry-evenemang i slutet av februari. Altman, som rapporteras vara i samtal för att starta ett nytt chipföretag, kommer att diskutera vikten av halvledare i den moderna världen generellt och i AI-applikationer i synnerhet. Intel och dess Intel Foundry Services-division kommer att diskutera företagets processteknik-roadmap bortom Intel 18A (1,8 nm-klass) produktionsnod vid det kommande Direct Connect-evenemanget. Altman rapporteras bygga sitt eget AI-processorföretag, som kommer att utveckla egen hårdvara för att hantera bristen på Nvidias AI och HPC GPU:er.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 31 januari

Kinas teknikjättar tävlar för att hinna ikapp i AI-vapenloppet

Kinas teknikjättar tävlar för att hinna ikapp i AI-vapenloppet. Den kinesiska regeringen har godkänt över 40 AI-modeller under de senaste sex månaderna, enligt lokala medierapporter som Reuters citerar, då teknikföretag försöker ta igen förlorad mark mot amerikanska rivaler som OpenAI. Bland dessa finns 14 nya stora språkmodeller (LLM:er) som godkänts för offentligt bruk bara under den senaste veckan. I täten för detta ´krig´ ligger Baidu, en sökmotorjätte ibland kallad ´Kinas Google´. Företaget har släppt en ChatGPT-rival som heter ´Ernie Bot´ som, efter en skakig start, nu säger att den har över 100 miljoner användare och kan mäta sig med OpenAI:s GPT-4-modell.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 30 januari

AI-chipmarknaden förväntas växa till nästan 300 miljarder dollar till 2034

Artificiell intelligens (AI) förändrar världen i en snabb takt, med mer komplexa träningsalgoritmer som kräver mer beräkningskraft. För att hålla jämna steg med denna tillväxt krävs hårdvara för AI-applikationer som inte bara är skalbar, utan också kan hantera allt mer komplexa modeller. IDTechEx förutspår att tillväxten av AI, både för träning och inferens inom molnet och inferens vid kanten, kommer att fortsätta under de kommande tio åren. Intel, Samsung och TSMC är de enda företagen som kan producera 5 nm-chip. TSMC är längst fram med att säkra beställningar för 3 nm-chip och har en global marknadsandel för halvledarproduktion på cirka 60%.

Direktlänk Dela Dataquest India fördjupade 30 januari

Djupfejkade bilder och ljud oroar amerikanska lagstiftare

Amerikanska lagstiftare uttrycker oro över användningen av djupfejk-teknik (deepfakes) i valkampanjer och samhället i stort. Tekniken, som använder AI för att skapa falska bilder och ljud, har blivit allt mer tillgänglig och användes nyligen i försök att störa valen i Slovakien och Taiwan. I USA finns för närvarande inga federala lagar som förbjuder skapandet eller delningen av djupfejker, men flera lagförslag har lagts fram och vissa delstater har infört egna lagar för att bekämpa manipulerade medier. Federala valkommissionen överväger även regeländringar för att reglera användningen av AI-djupfejker i valmaterial.

Direktlänk Dela Politico fördjupade 30 januari

Trycket ökar på reglerare att agera mot deepfakes inför valet

Robotsamtal i New Hampshire som imiterade president Joe Biden, troligen med hjälp av AI-röstkloningsteknik, har skapat oro och press på reglerare att agera mot deepfakes inför valet. Det är fortfarande osäkert vem som låg bakom samtalet, vilken programvara som användes och hur många väljare som mottog ett. Innan Biden-robotsamtalet användes AI-deepfakes i försök att störa valen i Slovakien och Taiwan. Det finns för närvarande inga federala lagar som förbjuder delning eller skapande av deepfakes, men flera lagförslag har föreslagits i kongressen och vissa delstater har antagit lagar för att motverka manipulerade medier. Federala valkommissionen överväger också regeländringar för att reglera användningen av AI-deepfakes i kampanjmaterial.

Direktlänk Dela Politico fördjupade 29 januari

OpenAI:s VD Sam Altman möter ledare från Samsung och SK Hynix

Sam Altman, VD för OpenAI, besökte nyligen Seoul för att träffa ledande chefer från Samsung Electronics och SK Hynix, världens två största tillverkare av minneschips. Detta har lett till spekulationer om att Altman söker allierade för att konkurrera med Nvidia, den ohotade marknadsledaren inom AI-chips. OpenAI planerar att tillverka sina egna AI-processorer och få större kontroll över leveranskedjor. Nvidia producerar för närvarande över 90% av tillgångarna. OpenAI är känt för att ha köpt över 10 000 enheter. Altman har regelbundet uttryckt oro över chipbrist.

Direktlänk Dela EconoTimes fördjupade 28 januari

OpenAI:s VD söker allianser med Samsung och SK hynix

Sam Altman, VD för OpenAI, besökte Seoul förra veckan för att hålla möten med höga chefer för Samsung Electronics och SK hynix, världens två största tillverkare av minneschips. Besöket väcker spekulationer om att Altman söker allierade för att utmana Nvidia, den ohotade marknadsledaren för AI-chips. För Samsung och SK skulle en eventuell allians ge dem möjlighet att förbättra sin position i den intensiva konkurrensen om nästa generations chips.

Direktlänk Dela The Korea Herald fördjupade 28 januari

AI förutspår åtta scenarier som kan leda till tredje världskriget

Artificiell intelligens har förutspått skrämmande faktorer som kan utlösa ett apokalyptiskt tredje världskrig. ChatGPT avslöjade åtta skrämmande scenarier som kan tvinga världsledare att föra krig över hela världen, vilket leder till miljontals dödsfall. ChatGPT, som körs på avancerad maskininlärning, förutså åtta olika faktorer som kan få situationen att urarta. Dessa inkluderar territoriella tvister, nationalism och populism, misslyckad diplomati, tekniskt vapenkapplöpning, proxykrig, resursbrist, ekonomiskt kaos och cyberkrigföring.

Direktlänk Dela The Sun fördjupade 27 januari

AI-missbruk i politiska kampanjer ökar kraven på större reglering

Inför valet 2024 har artificiell intelligens (AI) utnyttjats i stor utsträckning, och tekniker varnar för att illvilliga aktörer kan utnyttja AI för att skapa kaos i en redan hyperpolariserad politisk miljö i länder som USA och Indien. Det senaste fallet som involverar USA:s president Joe Biden har ökat kraven på större reglering inom AI. Biden blev måltavla för AI-desinformation i valet när ett ljudmeddelande digitalt ändrats för att låta som Biden uppmanade invånarna i New Hampshire att inte rösta i primärvalet. Donald Trump och Indiens premiärminister Narendra Modi har också blivit måltavlor för AI-desinformation.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 26 januari

Köp detta otroligt billiga artificiella intelligens (AI) aktie innan det börjar stiga som Nvidia

Företag som gynnas av spridningen av artificiell intelligens (AI) har skjutit i höjden under det senaste året, men deras imponerande vinster innebär att de inte längre är billiga. Nvidia är ett bra exempel på hur en AI-driven uppgång har höjt värderingarna av halvledarföretag som utnyttjar denna teknik. Nvidias värderingar är betydligt högre än Nvidias femåriga försäljningsmultiplikator på 20. Men företaget som hjälpt Nvidia att dominera AI-chipmarknaden har inte fått mycket kärlek från marknaden. Aktier i Nvidias produktionspartner Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) har bara ökat med 25% under det senaste året. TSMC:s aktie är dock mycket billigare än Nvidia och handlas till 8,6 gånger försäljningen. TSMC:s aktie kanske inte förblir billig länge, särskilt efter dess senaste kvartalsresultat som pekar mot en stor vändning i företagets framtid 2024.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 januari

AI-nyheter: Nvidia och TSMC diskuterar AI-chipbrist, Pega lanserar AI-assistent, och mer

Nvidia och TSMC:s VD:ar diskuterar strategier i ljuset av den globala bristen på AI-chip. 83% av etiska hackare står inför attacker drivna av AI, vilket framhäver det föränderliga landskapet inom cybersäkerhet. Pega lanserar en AI-assistent för företag, Pega GenAI Knowledge Buddy. En AI-genererad avatar av skådespelaren Mammootty kommer att spela huvudrollen i en kommande malayalamfilm. Storbritannien överväger att använda AI-ansiktsscannrar i livsmedelsbutiker för åldersverifiering vid alkoholköp.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 25 januari

TSMC kan följa Nvidias fotspår och börja stiga tack vare AI

Företag som gynnas av spridningen av artificiell intelligens (AI) har stigit kraftigt under det senaste året, men deras imponerande vinster innebär att de inte längre är billiga. Nvidia är ett bra exempel på hur en AI-driven uppgång har höjt värderingarna för halvledarföretag som utnyttjar denna teknik. Aktier i Nvidias fabrikspartner Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) har dock bara stigit med 25% under det senaste året. Aktien är dock fortfarande mycket billigare än Nvidia. TSMC:s aktie kan dock inte förbli billig länge, särskilt efter dess senaste kvartalsresultat som pekar mot en stor vändning i företagets framtid 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 25 januari

15 mest avancerade länderna inom artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) är en teknik som använder datorsystem för att utföra uppgifter som annars kräver mänsklig intelligens. De mest avancerade länderna inom AI enligt OpenAI:s ChatGPT är USA, Kina, Storbritannien, Tyskland, Kanada, Frankrike, Sydkorea, Japan, Indien och Australien. De mest avancerade företagen inom AI är OpenAI, DeepMind och IBM Watson. Microsoft, Alphabet och Amazon leder AI-industrin 2024. Enligt Bank of America förväntas AI nå en global omsättning på $900 miljarder 2026, med en tillväxt på 19% per år. De 15 mest avancerade länderna inom AI baseras på antalet AI-relaterade patent 2020 enligt OECD:s databas.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 januari

New Hampshire utreder falska AI-genererade robosamtal som försöker påverka primärval

Mindre än 48 timmar före omröstningen i New Hampshires primärval började rapporter dyka upp om robosamtal gjorda med president Joe Bidens röst, där han uppmanade invånarna i delstaten att hoppa över omröstningen i landets första presidentval för 2024. Det visade sig dock att det falska meddelandet genererades av ett AI-verktyg och New Hampshires justitieminister har inlett en utredning om källan till samtalen. Justitieminister John Formella bekräftade att hans kontor hade mottagit klagomål om samtalen. Biden finns inte på primärvalsedeln i New Hampshire och han har inte kampanjat i delstaten, men vissa demokratiska grupper har förespråkat honom som skriv-in-kandidat.

Direktlänk Dela Deseret Digital Media fördjupade 24 januari

OpenAI i diskussioner om att etablera nytt företag för AI-specifika halvledare

OpenAI:s VD Sam Altman diskuterar med Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) och Mellanöstern-investerare, inklusive Sheikh Tahnoon bin Zayed al-Nahyan, om att etablera ett nytt företag för att producera AI-specifika halvledare. Detta initiativ markerar en betydande strategisk pivot för OpenAI, som syftar till att minska sitt beroende av Nvidia, som har varit en dominerande kraft på AI-chipmarknaden. Företaget söker betydande finansiellt stöd, med ansträngningar att säkra upp till 10 miljarder dollar i finansiering.

Direktlänk Dela Investing.com South Africa fördjupade 23 januari

OpenAI söker samarbete med TSMC och Mellanöstern-investerare för AI-chipproduktion

OpenAI:s VD Sam Altman är i samtal med Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) och investerare från Mellanöstern, inklusive Sheikh Tahnoon bin Zayed al-Nahyan, för att etablera ett nytt företag för produktion av AI-specifika halvledare. Detta initiativ markerar en betydande strategisk förändring för OpenAI, som syftar till att minska sitt beroende av Nvidia, en dominerande kraft på AI-chipmarknaden. Företaget söker betydande finansiellt stöd och strävar efter att säkra upp till 10 miljarder dollar i finansiering.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 23 januari

Kinesiskt nyårsfirande med symfonisk musik i New York

Den femte årliga konserten ´The Sound of Spring´, som firar det kinesiska nyåret, kommer att äga rum den 10 februari 2024 kl. 15.00 i Richard B. Fisher Center for the Performing Arts och den 11 februari 2024 kl. 15.00 i Rose Theater vid Jazz at Lincoln Centers Frederick P. Rose Hall i New York City. Konserten presenterar festlig samtida symfonisk musik från Kina, inklusive verk av samtida kinesiska kompositörer inspirerade av musikaliska traditioner och folkbruk från olika regioner. Programmet inkluderar verk av Zhang Haiyue, Feng Tianshi och Guo Yazhi.

Direktlänk Dela Bard College fördjupade 23 januari

OpenAI planerar att utmana Nvidia med ny AI-chip venture

OpenAI:s VD Sam Altman är i diskussioner med Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) och Mellanöstern-investerare, inklusive Sheikh Tahnoon bin Zayed al-Nahyan, för att etablera ett nytt företag för produktion av AI-specifika halvledare. Detta initiativ markerar en betydande strategisk pivot för OpenAI, med syftet att minska dess beroende av Nvidia, som har varit en dominerande kraft på AI-chipmarknaden. Företaget söker betydande finansiellt stöd, med ansträngningar att säkra upp till $10 miljarder i finansiering.

Direktlänk Dela Ca.investing.com fördjupade 23 januari

AI kommer att fortsätta driva teknikaktier högre, enligt UBS-analytiker

Enligt analytiker från UBS Global Wealth Management kommer investerarnas entusiasm för artificiell intelligens (AI) att vara den centrala tematiken för den amerikanska aktiemarknaden 2024 och kommer att driva teknikaktier högre resten av decenniet. Banken förväntar sig att den globala AI-omsättningen kommer att växa 15 gånger till 420 miljarder dollar vid slutet av 2027, från 28 miljarder dollar 2022. Detta drivs av en ´särskilt stark efterfrågan´ på AI-databehandling och grafikprocessorer under de närmaste 12 till 18 månaderna. UBS-prognosen speglades i den senaste vinst rapporten från en av de största chiptillverkarna i branschen, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 23 januari

HBM-marknaden förväntas fördubbla sin omsättning till 2025

HBM-marknaden förväntas fördubbla sin omsättning till 2025, drivet av nästa generations AI-GPU:er som använder den senaste HBM-minnet. Detta inkluderar HBM3, HBM3e och snart nästa generations HBM4-minnesstandard. På grund av AI-GPU:ernas dominans förväntas HBM-minnesverksamheten fördubbla sin marknadsomsättning i takt med att fler och fler nästa generations AI-GPU:er släpps. Marknadsanalysföretaget Gartner rapporterar att HBM-marknaden kommer att skjuta upp till $4,976 miljarder i omsättning till 2025, vilket är nästan dubbelt så mycket som HBM-omsättningen 2023.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 23 januari

Sam Altman söker investeringar för att utveckla ett nätverk av processorfabriker

Sam Altman, skapare av ChatGPT och ledare för OpenAI, söker investeringar för att utveckla ett nätverk av processorfabriker. Semiconduktorer har blivit en väsentlig komponent i vårt dagliga liv, vilket har lett till en kamp om kontrollen över chipteknologi. Altman vill minska beroendet av TSMC, som dominerar nästan alla avancerade processorer. Genom att tillverka sina egna processorer skulle Altman kunna göra sina investeringar i ChatGPT och andra produkter mer lönsamma. Altman söker stöd från investerings- och riskkapitalföretag för att utveckla halvledarfabriker. Projektet är fortfarande i undersökningsfasen.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 22 januari

OpenAI:s VD Sam Altman i samtal om att starta AI-chipfabrik

OpenAI:s VD Sam Altman rapporteras vara i kontakt med Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) för att starta en fabrik för AI-chip. Han är också i samtal med en av de rikaste personerna i Abu Dhabi, Sheikh Tahnoon bin Zayed al-Nahyan, angående halvledarfabriken. Det är dock inte klart hur mycket pengar Altman försöker samla in för sitt nya företag. Rapporter kom fram i november förra året att Altman planerade att starta ett nytt AI-företag. OpenAI hade en gång en robotforskningsavdelning, men den lades ner i juli 2021 efter tekniska hinder.

Direktlänk Dela The Economic Times CIO fördjupade 22 januari

Nvidias medgrundare besöker Kina för första gången på fyra år

Nvidia Corp:s medgrundare Jensen Huang har nyligen besökt företagets kontor i Shenzhen, Shanghai och Peking, i sin första resa till Kina på fyra år. Besöket sammanföll med ökade bekymmer om Beijings förmåga att kringgå amerikanska chiprestriktioner. Huang har varnat för att en eskalering av sanktioner som syftar till att stoppa flödet av AI-träningschip kan driva kinesiska företag att utveckla sina egna alternativ, vilket kan skada amerikanska teknikledare på lång sikt. Nvidia har mer än tredubblat sitt marknadsvärde 2023, tack vare sin centrala roll i AI-utveckling.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 22 januari

AI-pionjären Sam Altman planerar chipföretag för att möta växande efterfrågan

AI-pionjären Sam Altman, VD för OpenAI, tror att de största chipproducenterna kanske inte kan uppfylla efterfrågan på AI-chip. Altman har diskuterat med förmögna investerare i Mellanöstern och Japan, samt chipjätten TSMC om ett chipföretag för att möta den ökande efterfrågan och minska sin grupps beroende av Nvidia för AI-chip. Altman har också talat med Sheikh Tahnoon bin Zayed al-Nahyan, ordförande för en av de största investeringsfonderna i Abu Dhabi, samt Taiwan Semiconductor Manufacturing Co och SoftBank om att skapa en enhet för att tillverka AI-chip.

Direktlänk Dela Asia Financial fördjupade 21 januari

AI-teknik lovar stor tillväxt för teknikaktier 2024

År 2023 har passerat och lämnat tekniksektorn på aktiemarknaden surrande med löftet om AI-teknik. Vissa aktier har skjutit i höjden till följd av AI-baserade förändringar, men några lämnades efter. Tre av de bästa teknikexperterna delar sina mest prisvärda AI-spel på marknaden. Deras val är Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSM 1,03%), Amazon (AMZN 1,20%) och Applied Materials (AMAT 4,74%). Alla tre handlas betydligt under sina högsta noteringar från 2021 och är redo för en återkomst 2024 och framåt. Taiwan Semiconductor har börjat bygga flera nya tillverkningsanläggningar i platser som Arizona, Japan och Kina, som planeras öppna mellan 2024 och 2026. Amazons aktie handlas för cirka 28 gånger Wall Street-analytikernas förväntningar på 2024 års fria kassaflöde. Applied Materials är bara cirka 10% under sina högsta noteringar från slutet av 2021, men förvänta dig att denna stjärna inom halvledare bryter det motståndsnivån och till slut rör sig högre.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 21 januari

OpenAI:s VD Sam Altman söker investerare för att starta chip-tillverkande företag

OpenAI:s VD Sam Altman håller på att prata med potentiella investerare för att samla in miljarder dollar för att starta ett chip-tillverkande företag, enligt en rapport från Bloomberg. Han planerar att upprätta ett nätverk av fabriker för att tillverka halvledare. Bland de högst rankade personerna som Altman har pratat med om att finansiera det nya företaget finns UAE:s Sheikh Tahnoon bin Zayed al-Nahyan, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) och Softbank. Det är ännu inte klart om det nya företaget kommer att vara ett dotterbolag till OpenAI eller en separat enhet.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 21 januari

Taiwanska TSMC förutser stark tillväxt för globala halvledarsektorn

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) förutser en stark återhämtning för den globala halvledarsektorn, med en förväntad tillväxt på minst 10% i år, enligt företagets VD, C.C. Wei. Denna optimism kommer efter en 2% nedgång förra året, orsakad av en avmattning i den globala ekonomin, militära konflikter och svag efterfrågan på konsumentelektronik. TSMC, som tillverkar chips för AI, tror att den snabba tillväxten av generativ AI kommer att fortsätta, vilket är goda nyheter för företaget. TSMC:s stora kunder inkluderar Nvidia Corp. och Advanced Micro Devices Inc.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 21 januari

Sam Altman i diskussioner om att lansera nytt chipföretag

Sam Altman, VD för OpenAI, diskuterar med investerare från Mellanöstern och chip-tillverkare, inklusive TSMC, om att lansera ett nytt chipföretag. Altman vill tillgodose sitt företags växande behov av halvledare samtidigt som han minskar dess beroende av Nvidia. Han har talat med några av de rikaste investerarna i regionen om att finansiera det ambitiösa nya projektet för att utveckla chips som krävs för att träna och bygga AI-modeller, samt anläggningar som krävs för att tillverka dem. Han förhandlar också med investerare i Förenade Arabemiraten, inklusive Sheikh Tahnoon bin Zayed al-Nahyan, en av Abu Dhabis rikaste och mest inflytelserika personer, om att finansiera företaget. Han pratar också med den taiwanesiska chip-tillverkaren Taiwan Semiconductor Manufacturing Co om ett partnerskap för att tillverka chipsen.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 21 januari

OpenAI:s VD Sam Altman i samtal om att starta nytt chipföretag med Mellanöstern-investerare och TSMC

OpenAI:s VD Sam Altman förhandlar med investerare i Mellanöstern och chip-tillverkare, inklusive TSMC, om att starta ett nytt chipföretag. Diskussionerna handlar om att stödja ett ambitiöst nytt initiativ för att producera chips som krävs för att träna och bygga AI-modeller, samt fabriker som behövs för att tillverka dem. Altman har pratat med några av regionens rikaste investerare, inklusive Sheikh Tahnoon bin Zayed al-Nahyan, en av Abu Dhabis rikaste och mest framstående personligheter, om att finansiera initiativet. Han är också i samtal med Taiwan Semiconductor Manufacturing Co om ett samarbete för att tillverka chipsen. Det är oklart hur mycket Altman hoppas finansiera för sitt nya företag, men att designa och utveckla chips är en kostsam strävan, och att konkurrera med Nvidia, som har en marknadsvärdering på över 1,5 biljoner dollar, förväntas kosta miljarder dollar.

Direktlänk Dela EconoTimes fördjupade 20 januari

OpenAI:s VD Sam Altman söker investerare för utveckling av AI-chips

Qadir Ak, grundaren av Coinpedia, har över ett decenniums erfarenhet av att skriva om teknik och har bevakat blockchain- och kryptocurrency-området sedan 2010. Enligt den senaste rapporten från Bloomberg har OpenAI:s VD, Sam Altman, haft intensiva samtal med potentiella investerare om sin nya strategi för utveckling av AI-chips. Sam Altman planerar att samla in miljarder dollar för att förverkliga sin vision om att bygga upp ett unikt nätverk av fabriker för tillverkning av AI-chips. Fabrikerna tillverkar halvledare. Dessutom har META:s VD Mark Zuckerberg meddelat att han vill investera i AI-chips för att förbättra teknikinfrastrukturen.

Direktlänk Dela Coinpedia fördjupade 20 januari

OpenAI:s VD Sam Altman siktar på att etablera halvledartillverkningsanläggningar

OpenAI:s VD Sam Altman planerar att använda insamlade medel för att etablera en serie halvledartillverkningsanläggningar. Altman har diskuterat med potentiella investerare för att säkra de betydande medel som krävs för att etablera dessa anläggningar. G42 i Abu Dhabi och Japans SoftBank Group är i tidiga diskussioner med Altman. Intel, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co och Samsung Electronics listades som potentiella samarbetspartners för OpenAI. Meta VD Mark Zuckerberg meddelade också att företaget planerar att investera mycket i specialiserade datorchips för att bygga och leverera nya generativa AI-modeller och produkter.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 20 januari

OpenAI:s VD söker miljarder för chipföretag

OpenAI:s VD Sam Altman söker rapporterat miljarder dollar för ett banbrytande chipföretag. Altman planerar att använda pengarna för att etablera ett nätverk av fabriker över hela världen som är dedikerade till tillverkning av halvledare. Fabrikerna som Altman eftersträvar förväntas samarbeta med ledande chiptillverkare. Altman har diskuterat med potentiella investerare, inklusive framstående enheter som Abu Dhabi-baserade G42 och Japans SoftBank Group. Nyckelspelare inom halvledarindustrin, som Intel, taiwanesiska chipmakaren Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) och Samsung Electronics, övervägs som potentiella partner för OpenAI i detta ambitiösa företag.

Direktlänk Dela Business World fördjupade 20 januari

Sam Altman siktar på att skapa chipfabriker

Sam Altman, VD för OpenAI, har som mål att etablera fabriker dedikerade till halvledare, en viktig komponent för artificiell intelligens (AI) teknologi. Altman har diskuterat möjligheten att få ekonomiskt stöd från teknikföretaget G42 och söker 8-10 miljarder dollar. SoftBank är ett annat företag han rapporteras ha pratat med. Flertalet chipfabriker skulle upprättas som en del av Altmans globala halvledarsatsning, med samarbete från andra företag. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., Samsung och Intel identifieras som möjliga samarbetspartners.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 20 januari

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq Futures stiger, Apple återtar marknadskronan från Microsoft

Dow Jones futures, S&P 500 futures och Nasdaq futures steg på fredagsmorgonen. Super Micro Computer (SMCI) hoppade över natten på starka preliminära resultat. Teknikbolag ledde vägen, med Nasdaq 100 som nådde en rekordhög. Taiwan Semiconductor (TSM) ledde chips högre på bullish 2024 vägledning. Apple (AAPL) hade en solid vinst, återtog sin marknadskap krona från Microsoft (MSFT) som gick upp i en köpzon. Tesla (TSLA) skar under senaste låga som Model 3 och Model Y-priser inverterar. Humana (HUM) guidade lägre på Q4 och 2023 vinst per aktie, citerar högre medicinska kostnader.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 19 januari

AMD och Nvidia når rekordhöga värderingar på grund av AI-chip

AMD och Nvidia nådde rekordhöga värderingar på torsdagen när investerare fortsätter att söka aktier i företag som bygger chipp som driver artificiell intelligens (AI). AMD:s aktier steg med över 1% under handeln på torsdagen för att nå sitt högsta någonsin slutpris, $162,67, medan Nvidia steg med knappt 2% till $571,07. Nvidia har varit den primära GPU-leverantören till AI-företag de senaste två åren. AMD, den näst största fristående GPU-tillverkaren, tillkännagav förra året en ny chip som kunde konkurrera med Nvidias H100. Meta CEO Mark Zuckerberg meddelade planer på torsdagen att köpa miljarder dollar värda Nvidia och andra GPU:er i år.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 18 januari

AI-datorer med högre prestandakrav på väg till marknaden

Utvecklingen av AI-datorer ökar, delvis på grund av Microsofts nyligen släppta Copilot-AI som spelar en stor roll i Office 365. För optimal prestanda behöver Copilot en dator som klarar minst 40 TOPS och har 16 GB primärminne. Qualcomms Snapdragon X Elite förväntas bli det första chippet som möter Copilots krav på 40 TOPS, följt av Intels Lunar Lake CPU och AMD Ryzen 8000. Stora tillverkare som Asus, Lenovo och Dell har börjat utveckla AI-datorer. Taiwanesiska TrendForce förutspår att 2024 blir året då industrin utökar vad AI kan användas till.

Direktlänk Dela SweClockers fördjupade 18 januari

Super Micro Computers aktie stiger kraftigt tack vare AI-efterfrågan

Super Micro Computer (NASDAQ: SMCI) var en topprestatör på aktiemarknaden 2023 med en ökning på 246%. Bolagets aktier har redan ökat med nästan 20% detta år, tack vare den ökade efterfrågan på dess serverplattformar för artificiell intelligens (AI). Investeringsbanken Oppenheimer har rekommenderat att köpa AI-chipaktier som Nvidia, Broadcom och Marvell Technology, vilket har påverkat Supermicro positivt. Supermicro har optimerat sina plattformar för AI-servrar, en marknad som för närvarande växer i snabb takt. Bolaget förväntar sig att avsluta räkenskapsåret 2024 med en omsättning på 10-11 miljarder dollar, vilket skulle vara en ökning med 49% jämfört med föregående års siffra.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 17 januari

OpenAI lanserar verktyg för att bekämpa desinformation inför 2024 års val

OpenAI, skaparen av AI-verktyget ChatGPT, kommer att introducera verktyg för att bekämpa desinformation inför de kommande valen i länder som hem för hälften av världens befolkning. OpenAI kommer inte att tillåta att dess teknik, inklusive ChatGPT och bildgeneratorn DALL-E 3, används för politiska kampanjer. OpenAI arbetar på verktyg som kommer att tilldela pålitlig attribution till text genererad av ChatGPT och ge användarna möjlighet att upptäcka om en bild skapades med DALL-E 3. DALL-E 3 har ´skyddsräcken´ som förhindrar användare från att generera bilder av verkliga personer, inklusive kandidater.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 16 januari

OpenAI introducerar verktyg för att bekämpa desinformation inför kommande val

OpenAI, skaparen av ChatGPT, har meddelat att de kommer att introducera verktyg för att bekämpa desinformation inför de kommande valen i länder som utgör hälften av världens befolkning. OpenAI kommer inte att tillåta att deras teknik, inklusive ChatGPT och bildgeneratorn DALL-E 3, används för politiska kampanjer. Företaget arbetar också på verktyg som kommer att koppla tillförlitlig attribution till text genererad av ChatGPT och ge användare möjlighet att upptäcka om en bild skapats med DALL-E 3. OpenAI följer i spåren av andra teknikgiganter som Google och Facebooks moderbolag Meta, som har tagit steg för att begränsa valstörningar.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 16 januari

OpenAI kommer att introducera verktyg för att bekämpa desinformation inför kommande val

OpenAI, skaparen av ChatGPT, har meddelat att de kommer att introducera verktyg för att bekämpa desinformation inför tiotals val i år i länder som huserar hälften av världens befolkning. Företaget kommer inte att tillåta att deras teknik, inklusive ChatGPT och bildgeneratorn DALL-E 3, används för politiska kampanjer. OpenAI arbetar på verktyg som skulle koppla tillförlitlig attribution till text genererad av ChatGPT och ge användare möjlighet att upptäcka om en bild skapades med DALL-E 3. Koalitionen för innehållsursprung och äkthet, också känd som C2PA, syftar till att förbättra metoder för att identifiera och spåra digitalt innehåll.

Direktlänk Dela Republicasiamedia.com fördjupade 16 januari

OpenAI inför verktyg för att bekämpa desinformation inför kommande val

OpenAI, skaparen av ChatGPT, en av de mest kraftfulla generativa AI-verktygen tillgängliga för allmänheten, har meddelat att det kommer att införa verktyg för att bekämpa desinformation inför dussintals val i år i länder som är hem för hälften av världens befolkning. OpenAI kommer inte att tillåta att dess teknik, inklusive ChatGPT och bildgeneratorn DALL-E 3, används för politiska kampanjer. OpenAI arbetar också på verktyg som skulle koppla tillförlitlig attribuering till text genererad av ChatGPT och ge användarna möjlighet att upptäcka om en bild skapades med hjälp av DALL-E 3.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 16 januari

Globala spänningar och AI dominera Davos-mötet

Ökande geopolitiska spänningar som kan skada den redan skakiga globala ekonomin har dominerat inledningen av världens affärs- och politiska elitmöte i Davos, Schweiz. Potentiella hotpunkter - Ukraina, Mellanöstern och Taiwan - hotar att överskugga Världsekonomiska forumets (WEF) möte. En studie av globala företagsledare visade att brittiska VD:ar omfamnar generativ artificiell intelligens snabbare än sina kollegor i andra länder. Frankrikes Emmanuel Macron, Ukrainas Volodymyr Zelenskiy och Europeiska kommissionens ordförande Ursula von der Leyen är alla planerade att tala vid WEF denna vecka, liksom Argentinas nya president Javier Milei.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 15 januari

AI-relaterade uttryck dominerar årets ord i flera länder

Under 2023 har AI-relaterade uttryck dominerat årets ord i flera länder. På Färöarna valdes ´vitlíki´, som betyder ´artificiell intelligens´, och i Japan nämndes ´seisei AI´, ´generativ AI´, och ´Chatto GPT´, ´Chat GPT´. I Portugal var ´inteligência artificial´, ´artificiell intelligens´, bland kandidaterna. I Danmark vann ´Chat GPT´ och i Norge valdes ´KI-generert´, ´AI-genererad´. I Australien valdes ´generative AI´ och i Tyskland var ´KI-Boom´, ´AI-boom´, ett av årets trendord. I Schweiz tog ´Chatbot´ plats på listan och i England korades ´AI´ till årets ord. I Ryssland valdes motsvarande bokstavsförkortning, ´ИИ´ för ´искусственный интеллект´.

Direktlänk Dela Fokus fördjupade 13 januari

Desinformation och felinformation toppar risklistan inför 2024, enligt World Economic Forum

Enligt en ny rapport från World Economic Forum (WEF) är desinformation och felinformation de största riskerna de kommande två åren. Risken förstärks av att fler än 60 länder kommer att hålla val 2024. Desinformation och felinformation har framstått som det mest framträdande globala hotet. Desinformation innebär att producera AI-drivet syntetisk information, inklusive text och media som bilder och video, vilket kan innebära att manipulera och modifiera träningsdata, vilket påverkar resultatet. Felinformation kan uppstå från generativa AI-verktygs tendens att ´hallucinera´, dvs. att underliggande stora språkmodeller skapar icke-existerande/falsk information och presenterar den som ett faktum.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 11 januari

AI-relaterad desinformation toppar listan över globala risker 2024

Enligt Världsekonomiska forumets ´Globala riskrapport 2024´ är artificiell intelligens (AI) som skapar felaktig information en av de största riskerna för det kommande året. Rapporten, som sammanställdes i samarbete med Marsh McLennan och Zurich Insurance Group, rankade AI-relaterad desinformation och dess effekter på samhällspolarisering högre än klimatförändringar, krig och ekonomisk svaghet. Rapporten, som baserades på en undersökning av över 1 400 globala riskexperter, politiker och industriledare, uppmanade ledare att fokusera på globalt samarbete och att bygga skyddsräcken för de mest störande framväxande riskerna.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 10 januari

TSMC: En attraktiv aktie trots geopolitiska spänningar

Trots att det är en dominerande kraft inom chip-tillverkning handlas TSMC till ett fyndpris. Bolaget, som grundades 1987 med löftet att aldrig designa chips, utan bara tillverka dem, är nu den främsta kontraktschipstillverkaren för både Apple och Nvidia, samt tusentals andra företag, inklusive Tesla. Aktien kan köpas för bara 15 gånger prognostiserade intäkter för 2024. Trots att företaget förväntar sig att nettoförsäljningen kommer att falla med cirka 10% år till år till 68 miljarder dollar 2023, förväntar Wall Street sig så mycket som 100 miljarder dollar i intäkter för 2025. Aktien är sannolikt billig på grund av ökade geopolitiska spänningar mellan Taiwan och Kina.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 8 januari

Artificiell intelligensaktie inte inkluderad i topp 10-lista för investeringar

Fool.com-bidragsgivaren Parkev Tatevosian belyser en artificiell intelligensaktie som säljs till ett attraktivt värde. Innan du köper aktier i Taiwan Semiconductor Manufacturing bör du överväga detta: The Motley Fools aktierådgivarteam har just identifierat vad de tror är de 10 bästa aktierna för investerare att köpa just nu, och Taiwan Semiconductor Manufacturing var inte en av dem. De 10 aktierna som gjorde urvalet kan generera enorma avkastningar de kommande åren. Aktierådgivartjänsten har mer än tredubblat avkastningen på S&P 500 sedan 2002.

Direktlänk Dela EMEA Tribune fördjupade 8 januari

Disney Plus lanserar ny AI-serie ´Promoción 09´

Strömmande plattformar inleder 2024 med starka satsningar. Netflix har släppt en serie om den taiwanesiska maffian med Michelle Yeoh i huvudrollen, Amazon Prime Video har lagt till en film i ren Black Mirror-stil i sitt sortiment och nu har Disney Plus precis släppt en serie om artificiell intelligens (AI) med stor potential. Serien, ´Promoción 09´ (Klass 09), har åtta avsnitt och handlar om en grupp FBI-agenter som kämpar för att anpassa sig till de enorma förändringarna i det amerikanska rättssystemet som orsakats av AI. Serien har bland annat Kate Mara, Jake McDorman, Brooke Smith och Raúl Castillo i huvudrollerna.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 7 januari

Parkev Tatevosian, CFA har inga positioner i nämnda aktier

Parkev Tatevosian, CFA, har ingen position i några av de aktier som nämns. Han rekommenderar Taiwan Semiconductor Manufacturing. Tatevosian är en affiliate för ett icke specificerat företag och kan få ersättning för att marknadsföra dess tjänster. Om du väljer att prenumerera via hans länk, kommer han att tjäna extra pengar som stöder hans kanal. Hans åsikter förblir hans egna och påverkas inte av det icke specificerade företaget.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 7 januari

Bästa AI-investeringar för 2024: Super Micro Computer, Taiwan Semiconductor och Alphabet

Artificiell intelligens (AI) aktier är rikligt tillgängliga på marknaden. Företag med djupt integrerade AI-lösningar är attraktiva investeringar. Tre företag som har stark potential att överträffa marknaden 2024 och framåt är Super Micro Computer, Taiwan Semiconductor och Alphabet. Super Micro Computer säljer konfigurerbara servrar som behövs för att köra tunga arbetsbelastningar som AI-applikationer. Taiwan Semiconductor är den största och mest populära kiseltillverkaren i världen, med kapacitet att tillverka de minsta kretsarna i världen. Alphabet, mer känt som Google, är en av de hetaste AI-investeringarna på marknaden.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 6 januari

Tre starka AI-investeringar för 2024: Super Micro Computer, Taiwan Semiconductor och Alphabet

Artificiell intelligens (AI) aktier är rikliga på marknaden. Bland de aktier som anses vara solida val finns Super Micro Computer, Taiwan Semiconductor och Alphabet. Super Micro Computer säljer servrar som behövs för att köra tunga arbetsbelastningar som AI-applikationer. Taiwan Semiconductor är världens största och mest populära halvledarfabrik och kan tillverka de minsta chipen i världen, med sina 3nm (nanometer) chip som når fullskalig produktion i år. Alphabet, bättre känt som Google, har varit i framkant av AI-investeringar under lång tid och investerare börjar äntligen se resultat. Dessa tre företag har en stark chans att överträffa den bredare marknaden genom 2024 och framåt, vilket gör dem till bra köp idag.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 6 januari

Ska du investera i Advanced Micro Devices?

I en nyligen publicerad video diskuteras uppdateringar som påverkar Advanced Micro Devices (NASDAQ: AMD). Videon rekommenderar tittarna att överväga att investera i företaget. Trots detta har analytikerteamet på The Motley Fool Stock Advisor identifierat 10 aktier de anser vara de bästa för investerare att köpa just nu, och Advanced Micro Devices var inte en av dem. De 10 aktier som valdes ut kan ge enorm avkastning de kommande åren. Stock Advisor ger investerare vägledning, inklusive regelbundna uppdateringar från analytiker och två nya aktieplock varje månad. Jose Najarro har positioner i Advanced Micro Devices, Nvidia och Taiwan Semiconductor Manufacturing.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 6 januari

Generativ AI kan omforma politiken och påverka val

Under 2023 dök en video upp där Hillary Clinton, tidigare presidentkandidat för det demokratiska partiet och utrikesminister, uttrycker sin uppskattning för Ron DeSantis, en republikansk presidentkandidat. Det visade sig att videon skapats med generativ AI. Denna teknik kan komma att omforma politiken radikalt, med konsekvenser för val inklusive möjligheten att skapa falsk information till låg kostnad och att producera högst personlig reklam för att manipulera väljare. Detta kan leda till felaktig information om valadministration och ´October surprises´, där desinformation sprids strax före val och det finns otillräcklig tid att motbevisa det. Oro över generativ AI:s inverkan på val har blivit brådskande när vi går in i ett år där miljarder människor över hela planeten kommer att rösta.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 3 januari

AI-baserade replikor av människor skapar etiska och juridiska frågor

Den amerikanska psykologen Martin Seligman har blivit replikerad av en AI-bot, skapad av forskare i Beijing och Wuhan, utan hans medgivande. Botten, kallad ´Ask Martin´, har utvecklats genom att mata in allt Seligman skrivit in i AI-programvaran. Seligman, som först var överraskad, accepterade senare botten. Även den belgiska psykoterapeuten Esther Perel har replikerats av en AI-bot, skapad av tech-entreprenören Alex Furmansky. I USA har lagförslaget ´NO FAKES Act´ föreslagits för att tvinga AI-replikatörer att licensiera användningen av originalmänniskans likhet.

Direktlänk Dela Politico fördjupade 3 januari

AI förutspår 2024: Ökad självständighet, biotekniska genombrott och politiska spänningar

AI-chatbotarna Bard från Google och Claude från Amazon har förutspått vad som kan hända under 2024. Claude tror att AI-system kan börja resonera självständigt och visa tecken på AGI (artificiell allmän intelligens). Bard förutspår biotekniska genombrott som kan uppgradera människor, inklusive framsteg inom hjärn-dator-gränssnitt. Bard tror också att AI kan driva framsteg inom personaliserad medicin. Båda botarna varnar för potentiella problem, inklusive oförutsägbart AI-beteende, jobbautomatisering och datasäkerhet. Claude förutspår också ökade spänningar mellan USA och Kina.

Direktlänk Dela FinnoExpert fördjupade 2 januari

Saker att se upp med för den globala ekonomin 2024

De fyra åren sedan ett nytt dödligt virus spridits över hela världen från den kinesiska staden Wuhan har varit en serie av motgångar för den globala ekonomin. 2023 var det första året sedan 2019 som var relativt chockfritt, men den globala ekonomin är fortfarande inte på en bra plats när 2024 börjar. Här är några saker att se upp med under det kommande året. 1. Centralbanker börjar sänka räntorna. 2. En skuldkris i utvecklingsländerna. 3. Skattesänkningar inför valet. 4. En fördjupning av det kalla kriget mellan USA och Kina. 5. Den ohejdbara uppgången av generativ AI. 6. Stigande oljepriser.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 2 januari

AI förutspår stora framsteg och utmaningar 2024

AI-chatbotar Bard och Claude har förutspått att 2024 kommer att innebära stora framsteg inom artificiell allmän intelligens (AGI), bioteknik och personlig medicin, men också utmaningar som ökad arbetsautomatisering och säkerhetsproblem. Claude tror att AI-modeller kommer att börja visa tecken på AGI, vilket kan leda till stora förändringar i samhället. Bard förutspår biotekniska genombrott som kan ´uppgradera´ människor, inklusive framsteg inom ´Brain Computer Interfaces´. Bard tror också att AI kan driva nya genombrott inom personlig medicin. Utmaningar inkluderar säkerhet av personuppgifter och att säkerställa att AI inte behandlar patienter på ett partiskt sätt. Claude förutspår också ökade spänningar mellan USA och Kina 2024.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 2 januari

Nvidia dominerar AI-marknaden, men dessa tre chipbolag kan utmana 2024

Nvidia var 2023 års aktie tack vare efterfrågan på företagets produkter i samband med AI-boomen. Nvidia-aktien ökade med 239% under året, vilket gjorde företaget till ett av fem amerikanska företag med ett värde över en biljon dollar. Trots Nvidias framgångar kan tre andra chipbolag utmana företaget 2024: Advanced Micro Devices (AMD), ACM Research och Taiwan Semiconductor. AMD har nyligen lanserat sina Instinct MI300 AI-acceleratorer och gjort flera förvärv inom AI, ACM Research är en relativt okänd aktör som tillverkar maskiner för rengöring av halvledarplattor, och Taiwan Semiconductor är världens största kontraktstillverkare av halvledare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 januari

Statligt stödda AI-företag växer globalt

Under de senaste veckorna 2023 har flera statligt stödda artificiella intelligens (AI) företag lanserats globalt. Abu Dhabi lanserade AI71, som kommer att kommersialisera deras stora språkmodell (LLM), Falcon. Mistral, en fransk modellbyggare, meddelade en finansieringsrunda på 400 miljoner dollar. Krutrim, en indisk startup, avtäckte Indiens första flerspråkiga LLM. Dessa företag strävar efter att bli nationella AI-mästare, och konkurrerar globalt med företag som OpenAI. Samtidigt har länder som USA och Kina lovat att investera 40-50 miljarder dollar vardera i AI, och andra länder följer efter för att inte hamna efter i teknologiracet.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 1 januari

Taiwans suveränitet tillhör dess folk, säger presidentkandidat

Taiwans suveränitet och självständighet tillhör dess folk, sade den ledande kandidaten till att bli dess nästa president under en ofta hätsk debatt med de andra två kandidaterna. Debatten dominerades av argument över Kina och spänningar i Taiwansundet.

Direktlänk Dela Surperformance SAS fördjupade 30 december

AI:s framsteg och utmaningar under 2023

År 2023 präglades av hopp och farhågor kring AI som en transformativ teknik. Skolor och universitet kämpade med studenter som använde OpenAI:s ChatGPT för att hjälpa dem med läxor och uppsatser. New York City Public Schools förbjöd ChatGPT, vilket inledde en stor diskussion om generativ AI. Medan AI-genererade bilder, musik, videor och datorkod skapade av plattformar som Stability AI:s Stable Diffusion eller OpenAI:s DALL-E öppnade upp spännande nya möjligheter, ökade också oro för desinformation, riktad trakasseri och upphovsrättsintrång. I mars krävde en grupp på över 1 000 undertecknare, inklusive Apple-medgrundaren Steve Wozniak och miljardärsteknikentreprenören Elon Musk, ett uppehåll i utvecklingen av mer avancerad AI på grund av dess ´djupa risker för samhället och mänskligheten´. Trots att många frågor kring AI fortfarande är olösta, kommer 2023 sannolikt att minnas som en stor milstolpe i fältets historia.

Direktlänk Dela Al Jazeera fördjupade 29 december

2024 kommer att vara ett avgörande år för AI efter framväxten av generativ AI som förvandlar hur människor och maskiner kommunicerar. Syntetiska data driver redan en stor del av innovationen inom generativ AI. Inom sjukvården används syntetiska data för att generera patientpopulationer, vilket hjälper till med frågor kring integritet. Företag har börjat bygga AI-träningskapacitet och det förväntas att vi kommer att se mycket mer modellträning och utveckling. Den banbrytande utvecklingen har flyttat från mega-labb som OpenAI eller DeepMind till öppna källprojekt. Detta har resulterat i en mängd spännande, mindre, vanligtvis domänspecifika projekt. Vi kommer också att se mer AI-chips i datorer. Det förväntas inte vara någon brist på GPU:er; om något är risken på andra sidan.

AI Business fördjupade 26 december

Årets mest betydelsefulla ord och uttryck runt om i världen samlade av Associated Press

Associated Press har samlat in betydelsefulla ord och uttryck från hela världen som kommit fram under 2023. Exempel inkluderar ´password child´ från Australien, ett uttryck som beskriver ett barn som föräldrar favoriserar genom att använda deras namn i lösenord. I Kenya har ´kitawaramba´, ett hot om att dåliga handlingar kommer att hemsöka en, blivit ett populärt uttryck. I Haiti har ´bwa kale´, en dödsrop mot våldsamma gäng, blivit ett välkänt uttryck. I USA har termen ´spy balloon´ blivit symbolisk för spänningarna mellan USA och Kina. I Frankrike har ungdomar börjat använda uttrycket ´c´est la hess´, vilket betyder ´det är jobbigt´.

Direktlänk Dela The Oakland Press fördjupade 25 december

Sydkoreanska PERSONA AI vinner GenAI Solution Competition 2023

PERSONA AI från Sydkorea har säkrat förstaplatsen i GenAI Solution Competition 2023, en betydande milstolpe i företagets resa. Tävlingen, som organiserades av The Society of Gen AI (SGAI), lockade AI-forskare från hela världen. De tre bästa priserna gick till PERSONA AI, SPLORE och ALELO. PERSONA AI:s vinnande lösning, KGPT, utmärker sig genom att använda den egna sLLM-motorn. Detta innebär att användare enkelt kan mata in dokument, söka svar inom lösningen och till och med generera bilder automatiskt. PERSONA AI planerar att lansera lösningen på flera språk, med särskilt fokus på japanska och kinesiska.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 23 december

Maskininlärning inom finanssektorn: Marknadsrapport diskuterar tillväxtfaktorer och utmaningar

En marknadsrapport om maskininlärning inom finanssektorn diskuterar de största faktorerna som ansvarar för branschens tillväxt, samt nyckelhindren och utmaningarna. Rapporten presenterar en översikt över de senaste trenderna och utvecklingsplanerna, mönstren och policyerna som observerats på den globala marknaden. Studien erbjuder även en analys av de senaste händelserna, som tekniska framsteg och produktlanseringar, och deras konsekvenser på den globala maskininlärningsmarknaden inom finans. Rapporten innehåller också data som samlats in från många primära och sekundära källor.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 21 december

AI förändrar cybersäkerhet och företagsstrategier

Organisationer integrerar allt mer AI-teknik i sina cybersäkerhetsarkitekturer för att förbättra upptäckt, respons och motverkande av attacker. AI:s förmåga att förutsäga och förhindra attacker innan de inträffar är en av dess styrkor inom cybersäkerhet. AI-drivna förutsägande analyser gör det möjligt för säkerhetssystem att förutse potentiella sårbarheter och svagheter, vilket möjliggör proaktiva försvarsstrategier. Enligt undersökningar vi täckte 2023, saknar 76% av organisationerna omfattande AI-policyer, ett område som måste hanteras. Valrörelserna 2024 i Taiwan och USA kommer att se en ökning av skadliga aktörer som använder AI för att sprida desinformation. 32% av IT-ledarna sa att integrering av AI var den högsta prioriteringen 2023. 88% av dataledarna tror att datasäkerhet kommer att bli en ännu högre prioritet under de närmaste 12 månaderna. 76% av cybersäkerhetsproffsen tror att världen är mycket nära att stöta på illvillig AI som kan kringgå de flesta kända cybersäkerhetsåtgärder. 95% av högre teknikchefer sa att de prioriterar sekretess och skydd av immateriella rättigheter när de väljer ett AI-verktyg.

Direktlänk Dela Help Net Security fördjupade 20 december

AI-aktier som miljardärer är galna i

I slutet av 2023 har AI-aktier sett en enorm tillväxt, med NVIDIA Corporation i topp med en ökning på 231,86% sedan årsskiftet. Flera miljardärer, inklusive Stanley Druckenmiller, Rajiv Jain och Philippe Laffont, har investerat tungt i NVIDIA. Trots att vissa analytiker förutser en ekonomisk recession i USA 2024, tror andra, som B. Riley´s Art Hogan, att 2024 kan vara ett av de bästa åren att äga en 60/40-portfölj. Andra AI-aktier som miljardärer har investerat i inkluderar Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited, Intuitive Surgical, Inc., Alibaba Group Holding Limited, Uber Technologies, Inc. och Salesforce, Inc.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 december

AI-genererad kampanj sprider pro-kinesiska budskap på YouTube

En AI-genererad kampanj sprider pro-kinesiska och anti-amerikanska budskap på YouTube, enligt en rapport från Australian Strategic Policy Institute. Kampanjen har genererat nästan 120 miljoner visningar och 730 000 prenumeranter sedan förra året. Videorna använder AI-genererade avatarer och röstöverföringar för att sprida budskap om att Kinas teknologi är överlägsen USA:s och att USA är dömt till ekonomisk kollaps. Kampanjen har även hyllat kinesiska företag som Huawei och kritiserat amerikanska företag som Apple. YouTube har svarat att de har stängt ner flera av kanalerna för att de bryter mot plattformens policy.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 14 december

Marknadsrapport för Tiny Machine Learning (TinyML) teknologi fokuserar på nuvarande och framtida utsikter

Rapporten om marknaden för Tiny Machine Learning (TinyML) teknologi fokuserar på en omfattande analys av nuvarande och framtida utsikter för TinyML-industrin. Den beskriver den optimala eller fördelaktiga passformen för leverantörer att anta efterföljande fusioner och förvärvsstrategier, geografisk expansion, forskning och utveckling samt nya produktintroduktionsstrategier för att genomföra ytterligare affärsutvidgning och tillväxt under en prognosperiod. En djupgående analys av tidigare trender, framtida trender, demografi, tekniska framsteg och regulatoriska krav för TinyML-marknaden har gjorts för att beräkna tillväxthastigheterna för varje segment och undersegment. Direkta effekter av COVID-19 på marknaden spåras regelbundet, tillsammans med den indirekta påverkan av associerade industrier. Dessa observationer kommer att integreras i rapporten.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 13 december

Marknadsrapport för lågkod och ingen kod maskininlärningsplattformar

En marknadsrapport fokuserar på analysen av nuvarande och framtida utsikter för industrin för lågkod och ingen kod maskininlärningsplattformar. Rapporten beskriver optimala strategier för leverantörer att anta för att genomföra ytterligare affärsutvidgning och tillväxt under en prognosperiod, inklusive sammanslagningar och förvärv, geografisk expansion, forskning och utveckling samt introduktion av nya produkter. En djupgående analys av tidigare trender, framtida trender, demografi, tekniska framsteg och regulatoriska krav för marknaden för lågkod och ingen kod maskininlärningsplattformar har gjorts för att beräkna tillväxthastigheterna för varje segment och undersegment.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 13 december

Global marknad för artificiell intelligens förväntas växa till 2760,3 miljarder dollar 2032

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) förväntas växa från 168,5 miljarder USD 2022 till 2 760,3 miljarder USD 2032, med en årlig tillväxttakt på 32,5%. AI är grunden för moderna datortekniska utvecklingar och skapar stort värde för både organisationer och konsumenter. Medan företag integrerar AI i sina verksamheter ökar behovet av snabbare och mer energieffektiv databehandling. Innovatörer utvecklar system baserade på neurala modeller inspirerade av den mänskliga hjärnan för att hantera denna ökande efterfrågan. AI-integration förväntas kraftigt påskynda ekonomisk framsteg.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 12 december

Casio firar 40 år av G-Shock med en unik klockmodell

Casio firar 40-årsjubileet för sin populära klocka G-Shock genom att skapa en unik klocka kallad Dream Project #2, Model G-D001. Klockan har utvecklats med hjälp av AI och är helt gjord i 18 karat guld. Kikuo Ibe, känd som ´G-Shockens fader´, och Casio-vd:n Yuichi Masuda, träffades för att diskutera den speciella klockan. Efter att ha visats i Singapore, Taiwan och Genève, skickades klockan till New York för en auktion den 10 december. Pengarna från auktionen går till miljöorganisationen Nature Conservancy.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 10 december

TSMCs VD förutser stor efterfrågan på AI-chip men ser 3 nyckelutmaningar

VD:n för Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) säger att den ökande efterfrågan på artificiella intelligenschip skapar nya problem för halvledarindustrin som måste lösas.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 8 december

Maskininlärningsmarknaden förväntas växa till 208 miljarder dollar år 2030

En ny företagsintelligensrapport från USD Analytics förutspår att den globala marknaden för maskininlärning kommer att vara värd 32,1 miljarder dollar år 2023 och förväntas växa med 30,6% till 208 miljarder dollar år 2030. Rapporten analyserar marknadsstorlek, konkurrenssituation och framtida förväntningar. Nyckelspelare som profileras i studien inkluderar Wave Computing Inc, Graph core, IBM, Alphabet, Qualcomm Technologies Inc, Intel Corporation, NVIDIA Corporation, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited, Cerebras Systems och Xilinx Inc.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 8 december

Nvidias VD uttrycker förtroende för AI:s säkerhet trots etiska frågor

Jensen Huang, grundare och VD för Nvidia, en ledande tillverkare av AI-chip, uttrycker förtroende för att teknologin kommer att förbli säker trots de etiska frågorna kring AI-utvecklingen. Hans kommentarer kommer efter att AI-företaget OpenAI hamnade i kaos. Nvidia, som grundades 1993, har sett en stor ökning av sin aktiekurs tack vare efterfrågan på dess AI-chip. Företaget är dock inte ensamt i jakten på AI-chipmarknaden, då kinesiska telekomföretaget Huawei har uttryckt sin avsikt att göra AI till en integrerad del av sin strategi. Trots detta är Huang inte orolig för konkurrensen, och menar att den är bra för teknikens utveckling.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 6 december

Singapore planerar att tredubbla sin pool av AI-experter till 15 000

Singapore planerar att tredubbla antalet artificiella intelligens (AI) experter, inklusive maskininlärningsforskare och ingenjörer, till 15 000 som en del av sin nationella AI-strategi, enligt vice premiärminister Lawrence Wong. Landet, hem för asiatiska huvudkontor för globala teknikjättar som Googleägaren Alphabet och Microsoft, kommer också att arbeta för att öka sina tillgängliga högpresterande databehandlingsresurser genom partnerskap med chiptillverkare och molntjänstleverantörer. Nvidia rapporterade att intäkterna för kvartalet som slutade i oktober inkluderade 2,7 miljarder dollar som kom från Singapore. Singapore har också lovat att öka statliga incitament för sektorn, inklusive stöd till acceleratorprogram för AI-startups och uppmuntran till företag att inrätta AI-´excellenscentrum´. Dessutom planerar myndigheterna att öka lokala AI-utbildningsprogram och tillhandahålla grafiska bearbetningsenheter (GPUs) till landets forskare. Singapores Infocomm Media Development Authority (IMDA) meddelade på måndagen en satsning på 52,3 miljoner dollar (70 miljoner SGD) för att utveckla Sydostasiens första stora språkmodell, anpassad till regionens språk.

Direktlänk Dela WTVB AM fördjupade 5 december

Nvidia lovar att prioritera AI-processorer till Japan

Nvidias VD, Jensen Huang, har lovat att göra sitt bästa för att tillgodose Japans behov av artificiella intelligensprocessorer, trots mycket hög marknadsförfrågan. Japan arbetar för att återuppbygga sin tidigare världsledande halvledarinfrastruktur och ta igen utvecklingen av AI-teknologi. Nvidias grafikprocessorer (GPU) dominerar AI-marknaden. Huangs besök kom mindre än två veckor efter att Japan godkänt en extra budget som inkluderade cirka 2 biljoner yen (13,60 miljarder dollar) avsatt för chipinvesteringar.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 4 december

AI-verktyg används för att sammanfatta 2023 års nyheter, men faller kort jämfört med mänskliga redaktörer

Två populära generativa AI-verktyg, OpenAI:s ChatGPT och Googles Bard, användes för att sammanfatta de viktigaste nyheterna från 2023. ChatGPT kunde inte erbjuda en sammanfattning av aktuella händelser, men föreslog en hypotetisk scenario baserad på aktuella trender. Bard var mer korrekt och erbjöd en sammanfattning av nyheter från Ryssland-Ukraina-kriget, globala ekonomiska händelser och tekniska framsteg. Trots att AI-teknikens framväxt 2023 lovade en betydande förändring i hur människor fungerar, kunde det inte matcha en journalist. Nästa år kommer att präglas av konflikter och val. En brutal attack från Hamas mot Israel ledde till en massiv vedergällningsoperation. Konflikten i Ukraina visar inga tecken på att avta. Kinas ekonomiska problem förvärrades, även om Peking och Washington försökte förbättra relationerna mellan sina länder. Det amerikanska valet kommer att vara den mest definierande politiska händelsen nästa år. Andra stora historier kommer att komma från vallokaler runt om i världen.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 4 december

AI används för att sammanfatta årets viktigaste nyheter

OpenAI´s ChatGPT och Googles Bard, två populära generativa AI-verktyg, användes för att sammanfatta 2023 års viktigaste nyheter. Deras svar visade AI:s kraft men också dess begränsningar jämfört med mänskliga redaktörer. ChatGPT erbjöd ett hypotetiskt scenario baserat på aktuella trender och ämnen, medan Bard gav en mer exakt sammanfattning av nyheter från Ryssland-Ukraina kriget, globala ekonomiska händelser och teknikutvecklingar. Trots AI:s begränsningar, har teknologins framväxt 2023 lovat en djupgående förändring i hur människor arbetar och ökat aktiekurserna för företag som omfamnat denna förändring.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 4 december

Kris hos OpenAI markerar teknikjättarnas dominans inom AI

Ett år efter lanseringen av ChatGPT, en generativ artificiell intelligens (AI), är AI-revolutionen igång men den senaste krisen hos dess skapare OpenAI visar att teknikjättarna dominerar. ChatGPT blev den snabbast antagna applikationen i historien innan den avträdde till Threads, det sociala nätverket lanserat av Meta. OpenAI:s VD Sam Altman, tidigare relativt okänd utanför tekniksektorn, har blivit en framstående figur inom AI. OpenAI gick samman med Microsoft som lovade 13 miljarder dollar i investeringar. Detta ledde till en revolt inom OpenAIs styrelse och Altman avskedades men återinsattes fem dagar senare. Frågan om AI:s fördelar och risker fortsätter att diskuteras.

Direktlänk Dela Actualnewsmagazine.com fördjupade 29 november

Groq ökar produktionen av sina Language Processing Units för AI-inferens

Företaget Groq skalar upp produktionen av sina Language Processing Units (LPUs), även kända som GroqChip, för att stödja inferens för stora språkmodeller. GroqChips LPUs är unika eftersom de inte är beroende av HBM från Samsung eller SK Hynix och CoWoS-förpackningar från Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Groq medgrundare och VD Jonathan Ross hävdar att kluster av Groq LPUs kommer att erbjuda högre genomströmning, lägre latens och lägre kostnad för LLM-inferens än att använda Nvidia GPUs. Groq planerar att lansera sin nästa generations GroqChip 2025, som kommer att skalas ännu längre tack vare processkrympning, arkitektoniska förbättringar och framsteg i tyget på chipsen.

Direktlänk Dela The Next Platform fördjupade 27 november

MediaTeks aktier ser ut att fortsätta stiga på grund av ökad efterfrågan på smartphones och nytt AI-chip

En fem månaders rally i MediaTek Inc ser ut att fortsätta då efterfrågan på smartphones ökar och ett lovande nytt AI-chip förbättrar företagets utsikter. Det taiwanesiska teknikföretagets aktie har stigit nästan 40% sedan slutet av juni. Investerares entusiasm kring MediaTek lyfter fram den växande konkurrensen mellan halvledarföretag som utnyttjar AI för att få större andel av smartphone-affären. Mediateks Dimensity 9300-chip ses som en game-changer som hjälper företaget att få övertaget över Qualcomm, den nuvarande ledaren på high-end mobilmarknaden.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 november

Foxconn-grundaren drar sig ur presidentvalet i Taiwan, Samsung-användare rapporterar skärmskador, Realme GT5 Pro lanseras snart

Terry Gou, grundaren av Foxconn, drar sig ur presidentvalet i Taiwan. Han misstänks för att ha köpt röster och hans kampanj utreds för detta. Dessutom utreds Foxconn i Kina. I andra nyheter rapporterar Samsung Galaxy-användare att skärmarna bränner ut efter uppdateringen till One UI 6.0. Pixel Shift-teknologin, som skyddar AMOLED-skärmarna från utbrändhet, verkar inte fungera i den senaste uppdateringen. Slutligen kommer Realme att lansera sin nya flaggskeppstelefon, Realme GT5 Pro, den 7 december. Den kommer att ha en ovanlig periskopkamera och stöd för 120x zoom.

Direktlänk Dela Gadget Tendency fördjupade 24 november

Två AI-aktier som kan boosta din portfölj

Artificiell intelligens (AI) är en snabbt växande industri och investerare letar efter AI-aktier som kan ge hög avkastning. Två aktier som kan vara värda att lägga till i en diversifierad portfölj är Taiwan Semiconductor och UiPath. Taiwan Semiconductor är världens största kontraktsbaserade halvledartillverkare. Trots att AI-chip inte utgör majoriteten av företagets intäkter just nu, så är det väl positionerat för att dra nytta av en ökning i efterfrågan. UiPath fokuserar på robotprocessautomation (RPA), men integrationen av AI med RPA-programvaran gör produkten mer kraftfull och flexibel. Detta kan leda till att RPA-marknaden ökar från 2,7 miljarder dollar 2022 till 66 miljarder dollar 2023.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 20 november

AI:s dubbelbottnade natur diskuteras på Palo Alto Networks cybersäkerhetskonferens

Palo Alto Networks, ett cybersäkerhetsföretag baserat i Kalifornien, höll en av sina årliga cybersäkerhetskonferenser, Taiwan Ignite 2023, i Taipei. Ian Lim, företagets regionala säkerhetschef, diskuterade AI:s dubbelbottnade natur och hur AI-utvecklingen påverkar cybersäkerhetsindustrin. Lim menade att AI-teknologierna både kan underlätta arbetet med att hantera cyberhot men också förstärka hackares och cyberbrottslingars förmågor. Han påpekade att AI inte bara är en trend, utan ett verktyg som kommer att förändra mänskligheten i grunden. Palo Alto Networks har investerat i kritiska teknologier som de förväntar sig kommer att forma framtidens cybersäkerhetssvar.

Direktlänk Dela Taiwan News fördjupade 20 november

Taiwan Semiconductor Manufacturing ser stark tillväxt tack vare Apple och Nvidia

Aktierna i Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) fick en stor ökning förra veckan efter att företaget rapporterade en betydande ökning av sin månatliga omsättning för oktober. Omsättningen för oktober uppgick till 243,2 miljarder taiwanesiska dollar ($7,7 miljarder), en ökning med 16% jämfört med föregående år. TSMC:s omsättning har minskat med 6% jämfört med föregående år under de första nio månaderna av 2023 till NT$1.54 biljoner ($49,7 miljarder). Apple, som står för 23% av TSMC:s intäkter, kan ha drivit försäljningsökningen. Dessutom rapporteras att Nvidia planerar att använda TSMC:s 3nm-process för sin nästa generations AI-processor 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 18 november

AI inom regenerativ medicin väntas nå 240,63 miljoner USD till 2030

Enligt en rapport från 360iResearch förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom regenerativ medicin växa från 49,22 miljoner USD 2022 till 240,63 miljoner USD 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 21,94%. AI spelar en allt viktigare roll inom regenerativ medicin, en multidisciplinär metod för att reparera, ersätta eller regenerera skadade eller förlorade vävnader och organ inom människokroppen. AI-teknologier tillämpas på olika aspekter av regenerativ medicin för att påskynda forskning, förbättra patientvård och förbättra behandlingsresultat.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 14 november

USA och Kina diskuterar användning av AI inom militären

USA:s president Joe Biden och Kinas president Xi Jinping kommer att diskutera användningen av artificiell intelligens (AI) inom militären vid APEC-toppmötet. USA hoppas på att inleda en dialog med Kina om att sätta upp skyddsräcken kring militär användning av AI, i syfte att minska potentiella risker. USA leder redan ett initiativ för att bygga internationell överenskommelse kring skyddsräcken för militär AI. De har även lobbat för att andra nationer ska ansluta sig till deklarationen och kommer att lansera genomförandet av deklarationen om militär AI, som nu har undertecknats av 45 andra nationer, vid FN.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 13 november

AI kan göra människor överflödiga på arbetsmarknaden, varnar Elon Musk

Elon Musk varnar för att artificiell intelligens (AI) kommer att göra människor överflödiga på arbetsmarknaden. Musk framförde sina tankar under en konferens med Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak. AI kan redan utföra uppgifter som säkerhetsvakter, städpersonal och vårdassistenter. Dessutom är AI en stark konkurrent till jobb inom callcenter och grafisk design. Dock tror vissa experter, som Jensen Huang från Nvidia, inte att AI kommer att kunna ersätta människor helt och hållet inom alla yrken. Det finns också yrken, som lärare och sjuksköterskor, som anses svåra att ersätta med AI.

Direktlänk Dela Illvet fördjupade 11 november

OpenAI strävar efter att minska kostnaderna och förbättra effektiviteten i AI-verktyg

OpenAI har nyligen meddelat stora förbättringar av sina AI-modeller, vilket kommer att minska deras kostnad och ge mer effektiva alternativ. Företaget strävar efter att överträffa konsumenternas förväntningar och bli en ledande leverantör av en hållbar utvecklingsplattform. OpenAI har dock problem med att bygga verksamheter kring AI-programvaruutveckling och försäljning, samtidigt som de minskar de följande driftskostnaderna. Företaget planerar att uppnå en omsättning på 1 000 miljoner euro till 2024. OpenAI strävar efter att minska kostnaderna medan andra teknikjättar som Google och Amazon aktivt söker investeringar i Generative AI. OpenAI skulle minska sitt beroende av Nvidias teknik genom att producera sina egna chips, vilket skulle förbättra dess totala prestanda.

Direktlänk Dela List23 fördjupade 9 november

Rapport om den globala marknaden för artificiell intelligens diskuterar tillväxtfaktorer och utmaningar

En rapport om artificiell intelligens (AI) marknaden tar upp de stora faktorer som ansvarar för att driva tillväxten av AI-industrin, samt de viktigaste hindren och utmaningarna. Rapporten diskuterar marknadsdefinition, översikt, produktbeskrivning, produkträckvidd, produktkarakterisering och produktspecifikation. Studien erbjuder en analys av de senaste händelserna som tekniska framsteg och produktlanseringar och deras konsekvenser på den globala AI-marknaden. Rapporten belyser de senaste trenderna inom intäkter och marknadsframsteg, och alla realistiska statistik om projekt. Rapporten innehåller också data som samlats in från många primära och sekundära källor.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 9 november

Meta kräver att politiska annonser avslöjar användning av AI

Meta, moderbolaget till Facebook och Instagram, meddelade att politiska annonser på deras plattformar måste avslöja om de skapats med hjälp av artificiell intelligens (AI). Enligt den nya policyn kommer etiketter som erkänner användningen av AI att visas på användarnas skärmar när de klickar på annonser. Microsoft avtäckte sina egna initiativ för valåret, inklusive ett verktyg som låter kampanjer infoga ett digitalt vattenmärke i deras annonser. Dessa vattenmärken är avsedda att hjälpa väljare att förstå vem som skapat annonserna, samtidigt som de säkerställer att annonserna inte kan digitalt ändras av andra utan att lämna bevis.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 9 november

Google Cloud förutspår ökad användning av AI i cyberattacker och försvar

Google Cloud förutspår en ökad användning av generativ AI för att skapa smartare kampanjer, medan cybersäkerhetsexperter kommer att använda samma verktyg för att försvara sig och täppa till kompetensgapet. Enligt Google Cloud Cybersecurity Forecast 2024 rapport kommer angripare att fortsätta använda generativ AI och stora språkmodeller i phishing, SMS och andra sociala manipulationsoperationer för att göra innehållet mer legitimt. Rapporten varnar också för ökad skepticism och misstro mot företag och regeringar på grund av användningen av generativ AI för att skapa falska nyheter, falska telefonsamtal och deepfake-foton och videor. Google Cloud förutspår också att generativ AI och stora språkmodeller kommer att erbjudas som en betaltjänst för angripare.

Direktlänk Dela CSO Online fördjupade 8 november

Artificiell intelligens (AI) omfattar en mängd aktiviteter relaterade till maskiner som utför uppgifter med eller utan mänsklig inblandning. Teknologiföretag som Google, Meta, Alibaba, Baidu, OpenAI och Anthropic är framträdande aktörer inom AI, men världens regeringar spelar också en viktig roll genom att forma regelverket för AI-system. Sedan 2016 har tekniktunga regioner och länder över hela världen infört regleringar riktade mot AI-teknologier. Det finns för närvarande över 1 600 AI-policyer och strategier globalt. Europeiska unionen, Kina, USA och Storbritannien har framträtt som centrala aktörer i utformningen av AI:s utveckling och styrning.

The Conversation fördjupade 8 november

AI kan vara bättre än läkare på att identifiera högriskpatienter, visar forskning

Artificiell intelligens (AI) kan vara mer effektiv än människor på att identifiera patienter med hög risk genom att använda resultat från ett hjärttest, vilket kan leda till bättre vård och lägre dödlighet, enligt forskare. Studien visar att AI är mycket bättre än läkare på att identifiera tidiga tecken på potentiell död genom att använda resultat från elektrokardiogram (EKG). Med hjälp av AI identifierade läkare fler hjärtproblem och behandlade dem direkt. Resultaten kommer att presenteras den 12 november vid American Heart Association´s Scientific Sessions 2023.

Direktlänk Dela Medical Xpress fördjupade 7 november

Asiatisk modell kritiserar modeformgivare för att använda AI för att ändra hennes ras i bilder

Taiwanesisk-amerikanska modellen Shereen Wu har kritiserat modeformgivaren Michael Costello för att ha använt AI-filter för att ändra hennes utseende till att se vit ut i bilder från en nyligen modevisning. Wu påstår att bilden löptes genom en app liknande FaceApp, vilket ändrade hennes ansiktsdrag drastiskt. Costello hävdade senare att bilden var ´fan art´ som någon hade skickat till honom. Wu har vänt sig till en advokat efter att Costello hotade med rättsliga åtgärder mot henne för falska anklagelser.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 7 november

Taiwanesisk influencer förlorar följare efter att ha använt AI-avatar i livestream

Chen Yiru, en taiwanesisk influencer med nästan nio miljoner fans på Weibo, förlorade över 7 000 följare i september efter att det uppdagades att han använde en AI-avatar för att livestreama sig själv äta kycklingfötter i 15 timmar. Efter händelsen uttryckte juridiska experter att virtuella sändningar inte befriar kändisar från juridiskt ansvar. AI-avataren är dock inte ovanlig bland influencer, särskilt inom e-handeln, där digitala kloner används för att producera innehåll 24/7. AI-startups säljer nu digitala avatarer till influencers och medieföretag. Enligt en undersökning är över 60% av 10 000 unga på Weibo intresserade av att arbeta som influencers eller livestreamers.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 6 november

Taiwans AI-utveckling hindras av dålig datakvalitet

Taiwans utveckling av maskininlärningsteknik hindras av överflödet av innehåll skrivet med förenklade kinesiska tecken på internet, enligt AI-experter. Denna situation skapar problem för National Science and Technology Councils (NSTC) pågående utveckling av en pålitlig AI-dialogmotor. Det har varit fall där AI har identifierat Taiwan som Kina på grund av dålig datakvalitet. Experter varnar också för att Taiwans AI-initiativ riskerar att bli utkonkurrerat av Kina, som har överlägsen finansiering, datorkraft, personal och tillgängligt innehåll för AI-utbildning.

Direktlänk Dela Taipei Times fördjupade 5 november

Nvidia och AMD:s VD:ar är släkt

Jensen Huang och Lisa Su, VD:ar för Nvidia och AMD, två av de mest inflytelserika personerna inom global AI-chipindustri, är släkt. Denna koppling uppmärksammades först av Su 2020 och har nyligen detaljerats av Jean Wu, en taiwanesisk genealog. De växte inte upp tillsammans, vilket kan göra det lättare då de nu konkurrerar mot varandra inom en av världens mest iakttagade sektorer. Deras gemensamma familjehistoria har rötter i Taiwan, en ö som alltmer hamnar mellan USA och Kina i kampen om teknisk överlägsenhet.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 5 november

AI avslöjar katters uttryck och skapar kontrovers kring modells vitgjorda ansikte

Forskare använder AI för att tolka fysiska och vokala signaler från djur, särskilt katter. Detta kan hjälpa oss att förstå dessa varelser bättre. I en annan utveckling har en taiwansk-amerikansk modell, Shereen Wu, anklagat modeformgivaren Michael Costello för att ha laddat upp en AI-redigerad bild av henne för att få henne att se vit ut. Detta väcker frågor om AI:s skadliga användning för att främja diskriminering och rasism. Elon Musks AI-startup, xAI, kommer snart att erbjuda tjänster av sin chatbot Grok till en begränsad grupp användare.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 4 november

AI kan vara en nyckelfaktor för Applied Materials

Artificiell intelligens (AI) har en stor inverkan på halvledarindustrin och tekniken är starkt beroende av avancerade chips med stor beräkningskapacitet. Företag köper kraftfulla chips från Nvidia och liknande företag för att träna och distribuera stora språkmodeller. Efterfrågan på AI-chips förväntas öka med 38% årligen under det nästa decenniet, vilket genererar $384 miljarder i årlig omsättning fram till 2032. Applied Materials, en leverantör av tillverkningsutrustning för halvledare, har sett aktiekurserna öka med 37% 2023, men de har dragit tillbaka 12% under de senaste tre månaderna, vilket ger en möjlighet att köpa denna potentiella AI-vinnare till ett attraktivt värde.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 2 november

Airbnb rapporterar rekordkvartal, drivet av sommarresor och tillväxt

Airbnb meddelade sin tredje kvartalsrapport för 2021, vilket markerade ett lönsamt kvartal tack vare en rekordsommarresesäsong och robust tillväxt i både aktiva listningar och bokade nätter och upplevelser. Totala intäkter för Q3 ökade med 18% jämfört med föregående år till 3,4 miljarder dollar, medan nettoinkomsten på 4,4 miljarder dollar var det mest lönsamma Q3. Företaget har också lagt till 1 miljon aktiva listningar hittills i år, med en tillväxt på 19% i Q3 jämfört med ett år sedan. Dessutom bokades fler nätter än någonsin genom Airbnb-appen, med 53% av bruttonätterna bokade i appen jämfört med 48% under samma period förra året. Airbnb:s internationella expansionsmarknader visade också betydande tillväxt. Företagets VD, Brian Chesky, betonade potentialen hos AI för att förbättra reseupplevelsen och förändra reseindustrin som helhet.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 2 november

NVIDIAs nästa generations B100 ´Blackwell´ GPU går in i certifieringsstadiet

NVIDIAs nästa generations B100 ´Blackwell´ GPU har gått in i certifieringsstadiet i leveranskedjan, ett viktigt steg i dess resa till att bli den sanna nästa generations AI GPU som kommer att efterträda H100 ´Hopper´ AI GPU. Enligt rapporter väljer NVIDIA sina leveranskedjepartners, med Wistron som primär partner för produktion. NVIDIA förväntas lansera B100 Blackwell AI GPU:er under andra kvartalet 2024, där de kommer att använda SK hynix nya HBM3e-minne som kommer att öka minnesbandbreddssiffrorna.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 1 november

Tre företag som kan dra nytta av den långsiktiga AI-revolutionen

Artificiell intelligens (AI) har varit ett hett tema på Wall Street i år, vilket har lett till att aktier relaterade till AI har fått ett uppsving. Tre företag som tros ha potential att dra nytta av AI-revolutionen på lång sikt är Nvidia, Snowflake och Taiwan Semiconductor Manufacturing. Nvidia, en tillverkare av grafikprocessorer (GPU), har sett en aktieökning på över 170% sedan januari tack vare dess tidiga dominans inom AI. Snowflake, ett data-moln och analysföretag, bygger en marknadsplats där företag kan få tillgång till över 2 100 datamängder, tjänster och appar. Taiwan Semiconductor Manufacturing, världens största chipfabrik, är en viktig spelare inom AI eftersom företaget sannolikt bygger vilket AI-chip som helst som blir populärt.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 31 oktober

NVIDIA väljer Wistron och Foxconn som leveranskedjepartners för nästa generations Blackwell AI GPU:er

NVIDIA:s Blackwell B100 GPU:er har enligt uppgift gått in i certifieringsstadiet för leveranskedjan, vilket är ytterligare ett steg i utvecklingen av nästa generations AI-kraftverk. Det rapporteras att NVIDIA nu väljer sina leveranskedjepartners, och Wistron har valts som den primära partnern som kommer att leverera substrat för produktionen av Blackwell GPU:er. Både Wistron och Foxconn tävlade om att säkra dessa order, men Wistron vann alla tidiga order. NVIDIA:s GB200 (B100) AI-server är planerad att lanseras 2024.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 31 oktober

TSMC-aktier kan öka tack vare växande efterfrågan på AI-chip

Aktierna i Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) har underpresterat i halvledarsektorn 2023 tack vare företagets svaga tillväxt. Men efter företagets senaste kvartalsrapport ser det ut som om det kan avsluta året starkt. TSMC:s Q3-intäkter sjönk med 15% jämfört med föregående år till 17,3 miljarder dollar, medan vinsten minskade med 28% till 1,29 dollar per aktie. Trots det var det en fin sekventiell ökning på 10% i intäkter och 13% i vinst, vilket tyder på en förbättring på halvledarmarknaden. TSMC:s 5nm-chip spelar en avgörande roll i drivningen av AI-datacenter. Nvidia och Advanced Micro Devices tillverkar nu AI-chip på 5nm-plattformen.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 29 oktober

Artificiell intelligens på transportmarknaden: Global prognos 2023-2030

En rapport om AI på transportmarknaden har lagts till på 360iResearch.com. Rapporten kategoriserar marknaden för att förutse intäkter och analysera trender i olika undermarknader. Baserat på komponent studeras marknaden över hårdvara, tjänster och mjukvara. Baserat på teknik studeras marknaden över datorvision, sammanhangsmedvetenhet, djupinlärning och naturlig språkbearbetning. Baserat på tillämpning studeras marknaden över automatiserad nummerplåtsigenkänning, datorvision-drivna parkeringshantering, fotgängardetektion, vägskickövervakning, självkörande fordon, trafikdetektion och trafikflödesanalys. Marknaden studeras också över olika regioner.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 28 oktober

Taiwans chipindustri uppmanar till snabbare utveckling av förnybar energi

Taiwans chipindustri är redo att samarbeta med regeringen för att uppnå sitt mål om netto-nollutsläpp till 2050, men utvecklingen av förnybara energikällor behöver påskyndas, enligt Cliff Hou, en hög chef på TSMC, världens största kontraktschipstillverkare. Taiwan importerar nästan all sin energi, främst i form av naturgas och kol, men har påbörjat en stor satsning på mer förnybar energi för att uppnå sitt klimatneutrala mål. Hou uppmanade regeringen att mer aktivt utveckla nya energikällor och bibehålla stabiliteten i leveransen till halvledarindustrin.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 27 oktober

KLA förutspår ökade intäkter tack vare ökad användning av AI-verktyg

Chiputrustningsleverantören KLA förutspår en andra kvartalsintäkt över Wall Streets estimat, drivet av en växande användning av artificiella intelligensverktyg som kräver avancerade processorer. Företagets aktier steg med 1,6% till $462,01 efter handelns slut. Många organisationer har börjat använda generativa AI-verktyg i år, vilket har lett till ökade utgifter för högkvalitativa chips tillverkade av KLAs kunder, som Taiwan Semiconductor Manufacturing Co och Samsung Electronics. Detta har drivit efterfrågan på utrustning för att tillverka och designa chips, vilket gynnar KLA och dess konkurrenter som ASML och Applied Materials.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 oktober

Samsung riskerar att underprestera jämfört med SK Hynix i AI-striden

Aktier i Samsung Electronics Co. riskerar att underprestera jämfört med sitt mindre minneschip-konkurrent SK Hynix Inc., mest på ett decennium, då investerare tror att sistnämnda kommer att bli vinnaren inom artificiell intelligens. SK Hynix har stigit 67% i år tack vare sitt avtal om att leverera premium högbandbredds minneschips till Nvidia Corp., vilket slår Samsung, som är upp 24% eftersom det kämpar för att få sitt HBM-erbjudande att lyfta. Denna klyfta kan vidga sig ytterligare enligt optionsdata. Samsung har ett annat sätt att utnyttja denna tillväxt, eftersom det också tillhandahåller kontraktschip-tillverkningstjänster. Men det missar här också eftersom Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. dominerar fabrikationsverksamheten.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 oktober

Tekniknyheter: Amazon testar drönarleverans av recept, OpenAI kan värderas till 86 miljarder dollar

Denna veckas största tekniknyheter inkluderar Amazons planer på att testa leverans av receptbelagda läkemedel med drönare och rykten om ett OpenAI-tenderbjudande som skulle värdera det till 86 miljarder dollar. Amazon meddelade planer på att börja leverera receptbelagda läkemedel från himlen, nya uppenbarelser om Alameda Research och en optimistisk prognos om framtiden för Bitcoin spot ETF:er. Amazon Pharmacy-kunder i College Station, Texas, kommer att vara de första att få gratis leverans av utvalda recept som företagets Prime Air-division fortsätter att testa sin drönarleveranstjänst. Thrive Capital är rapporterat i samtal med OpenAI, företaget bakom den explosiva ChatGPT, för att leda ett tenderbjudande som skulle öka företagets värde till en svindlande 86 miljarder dollar. Alla ögon var på Securities and Exchange Commission förra veckan när oktober 13 deadline för att överklaga domstolens beslut om Grayscale Bitcoin Trust närmade sig. New Yorks justitiekansler Letitia James lämnade in en stämningsansökan den 19 oktober mot kryptoföretagen Genesis Global Trading, dess moderbolag Digital Currency Group (DCG), och Gemini, en kryptovalutabörs skapad och drivs av Cameron och Tyler Winklevoss. Taiwan-baserade elektronikföretaget Foxconn har slagit sig ihop med världens ledande AI-chiptillverkare NVIDIA för att bygga datacenter över hela världen.

Direktlänk Dela Investing News Network fördjupade 22 oktober

ScaleAI:s VD Alexandr Wang siktar på att spela en central roll i den kommande geopolitiska konflikten

Alexandr Wang, VD för artificiell intelligensföretaget ScaleAI, har som mål att spela en central roll i den kommande geopolitiska konflikten. ScaleAI, som Wang medgrundade 2016, har aktivt marknadsfört sig som företaget som kommer att hjälpa USA:s militär i dess existentiella kamp mot Kina. Företaget fick förra året ett kontrakt på 249 miljoner dollar för att tillhandahålla en rad AI-teknik till försvarsdepartementet. Wang, som beskriver sig själv som en ´Kina-hök´, menar att USA inte kommer att kunna behålla sin teknologiska fördel över Kinas växande militärmakt utan AI utvecklad av privata teknikföretag. ScaleAI har dock kritiserats för sitt arbete i Globala södern, där det anställer tusentals moderatorer i vad vissa kallar ´digitala sweatshops´. Dessutom har vapenkontrollförespråkare protesterat mot militärens användning av AI av oro för att det gradvis kommer att ta bort människor från viktiga beslut.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 22 oktober

Efterfrågan på Nvidia-chips fortsätter att öka. Nya Kina-restriktioner är troligen bara brus.

Även om Taiwan Semiconductor Manufacturings inkomstrapport gav blandade kommentarer om den allmänna efterfrågan på chipteknik, fanns det ingen debatt om ökande styrka inom ett område: AI-halvledare.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 19 oktober

En ny rapport om marknaden för artificiell intelligens inom IoT har lagts till på 360iResearch.com. Rapporten analyserar trender och prognoser för intäkter baserat på komponenter (plattform, tjänster, programvara), teknik (maskininlärning & djupinlärning, naturlig språkbearbetning) och vertikaler. Tjänstesektorn förväntas ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Rapporten studerar också marknaden baserat på region, med Amerika som största marknadsandel på 38,75% 2022, följt av Europa, Mellanöstern och Afrika.

openPR fördjupade 19 oktober

Foxconn ska bygga ´AI-fabriker´ med Nvidia´s chips och programvara

Taiwanesiska Foxconn Technology Group, världens största elektroniktillverkare, kommer att bygga en ny typ av datacenter med hjälp av Nvidia Corp´s chips och programvara för en rad applikationer, inklusive självkörande bilar. Foxconn och Nvidia meddelade detta gemensamt på onsdagen. De kallar dessa datacenter för ´AI-fabriker´. Nvidia, världens mest värdefulla halvledarföretag, sa i ett uttalande att AI-fabrikerna skulle baseras på dess accelererade databehandlingsplattform, inklusive dess nästa generations GH200-superchip som är förbjudet att säljas till Kina. Foxconn presenterade också en ny elektrisk lastbil kallad Model N.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 19 oktober

Hon Hai expanderar sin satsning på elbilar med hjälp av AI

Hon Hai Precision Industry Co, mest känd som tillverkare av Apples iPhone, utökar sin satsning på elbilar (EVs) genom att integrera artificiell intelligens (AI). Vid ett evenemang i Taiwan presenterade Hon Hais ordförande Young Liu och Jensen Huang, VD för AI-chip ledaren Nvidia Corp, ett koncept de kallade en ´AI Factory´. Genom detta skulle företagen samla in data från EVs och använda informationen för att förbättra bilteknologin. Hon Hais EV-enhet, Foxtron, och dess taiwanesiska partner Yulon Motor Co planerar att leverera sina första bilar till kunden Luxgen Motor Co i fjärde kvartalet.

Direktlänk Dela The Star Online fördjupade 19 oktober

OpenAI diskuterar försäljning av anställdas aktier till värdering på 86 miljarder dollar

OpenAI, startup-företaget bakom ChatGPT, förhandlar om att sälja befintliga anställdas aktier till en värdering på 86 miljarder dollar, enligt källor med insyn i ärendet. Transaktionen, känd som ett anbudserbjudande, förhandlas med potentiella investerare. Företaget har ännu inte fastställt fördelningar och villkoren kan fortfarande ändras. OpenAI, som har Microsoft Corp. som ägare till 49%, leds av VD Sam Altman och president Greg Brockman.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 18 oktober

Artificiell intelligens för IT-driftmarknad | 360iResearch

En rapport om ´Artificiell intelligens för IT-driftmarknad´ har lagts till i 360iResearch.com:s erbjudande. Rapporten kategoriserar AI för IT-driftmarknaden för att prognostisera intäkter och analysera trender i olika delmarknader. Baserat på komponent studeras marknaden över plattform och tjänster. Baserat på funktion studeras marknaden över ansökningsprestandahantering, infrastrukturhantering, nätverks- och säkerhetshantering och realtidsanalys. Baserat på bransch studeras marknaden över flyg- och försvarsindustrin, bil- och transportindustrin, bank-, finans- och försäkringstjänster, bygg-, bygg- och fastighetsindustrin, konsumentvaror och detaljhandel, utbildning, energi och verktyg, regering och offentlig sektor, hälso- och livsvetenskap, informationsteknik, tillverkning, media och underhållning, telekommunikation och resor och gästfrihet. Baserat på region studeras marknaden över Amerika, Asien-Stilla havet, och Europa, Mellanöstern och Afrika.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 18 oktober

Foxconn och Nvidia bygger ´AI-fabriker´ för självkörande bilar och andra applikationer

Foxconn Technology Group, världens största elektronikkontraktstillverkare, kommer att bygga en ny typ av datacenter med Nvidia Corp:s chip och programvara för olika tillämpningar, inklusive självkörande bilar. De två företagen bygger dessa så kallade artificiella intelligens (AI)-fabriker tillsammans. Nvidia, världens mest värdefulla halvledarföretag, sa att AI-fabrikerna skulle baseras på dess accelererade databehandlingsplattform, inklusive dess nästa generations GH200-superchip som är förbjudet att säljas till fastlandet Kina. Foxconn och Nvidia meddelade i januari ett partnerskap för att utveckla plattformar för autonoma fordon.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 18 oktober

360iResearch har lagt till en rapport om den globala marknaden för mobil artificiell intelligens. Rapporten undersöker marknaden baserat på teknologinoder (10nm, 20-28nm, 7nm), tillämpningar (AR/VR, bilindustri, kameror, drönare, robotik, smartphones) och regioner. Baserat på teknologinoder förväntas 10nm ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Baserat på tillämpningar förväntas bilindustrin ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Baserat på regioner förväntas Europa, Mellanöstern och Afrika ha en betydande marknadsandel under prognosperioden.

openPR fördjupade 14 oktober

Apple och leverantörer drabbas av oväntad försäljningsnedgång trots nya lanseringar

Apple Inc och dess huvudleverantörer i Taiwan upplever en betydande försäljningsnedgång trots nyligen lanserade iPhone och Android-enheter. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, den ledande kontraktstillverkaren av chip, upplevde en försäljningsminskning på 13,4%, en siffra som är oroande men bättre än först befarat. Arm Holdings Plc, ett ledande brittiskt halvledarföretag, står inför en potentiell utmaning på sin största marknad. Flera av dess kritiska tidigare anställda från dess kinesiska företag har grundat ett nytt chipdesignföretag, Borui Jingxin, med stöd av den lokala regeringen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 12 oktober

Nvidia är ett av de hetaste aktierna 2023, men frågor om värdering uppstår

Nvidia har varit en av de hetaste aktierna 2023, med en aktiekurs som har ökat med cirka 213% tack vare starka affärsresultat och spänningen kring AI-revolutionen. Men med sådan stjärnprestanda har frågor också uppstått om företagets värdering. Nvidia har en högre FCF-avkastning än bara två företag - AMD och Intel. Broadcom, Qualcomm och Taiwan Semiconductor Manufacturing har mycket högre FCF-avkastningar än Nvidia. Nvidia har det mest lovande tillväxtutsikterna bland dessa ledande chipjättar. Trots att företaget för närvarande har en mycket lägre FCF-avkastning än vissa andra halvledarföretag, är det logiskt att det värderas till ett premie.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 oktober

Automatiserad maskininlärningsmarknad förutspås och analyseras i ny rapport

En ny rapport har lagts till på 360iResearch.com som förutspår och analyserar trender i den automatiserade maskininlärningsmarknaden fram till 2030. Rapporten kategoriserar marknaden baserat på automationstyp, distribution, tillämpning och region. Baserat på automationstyp studeras marknaden över datatranskription, funktionskonstruktion, modellering och visualisering. Baserat på distribution studeras marknaden över moln och på plats. Baserat på tillämpning studeras marknaden över bilindustri, transport och logistik, bank, finansiella tjänster och försäkring, regering och försvar, hälso- och livsvetenskap, IT och telekommunikation samt media och underhållning. Rapporten inkluderar också en FPNV-positioneringsmatris och marknadsandelanalys.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 9 oktober

OpenAI överväger att utveckla egna halvledare för att minska beroendet av Nvidia

OpenAI överväger att utveckla egna halvledare för att driva sina stora språkmodeller och AI-verktyg. Detta skulle minska AI-labbets beroende av dyra GPU:er från Nvidia, som för närvarande är mycket efterfrågade globalt. OpenAI utforskar möjligheten att utveckla halvledare internt och har även övervägt att förvärva ett målföretag för att påskynda processen. Nyheten kommer en vecka efter att det rapporterades att OpenAI samarbetar med tidigare Apple-designchefen Jony Ive för att utveckla en enhet som kan bli ´AI:ns iPhone´, stödd av en investering på 1 miljard dollar från SoftBank-ägaren Masayoshi Son.

Direktlänk Dela Tech Monitor fördjupade 9 oktober

Matthew Putman, VD och grundare av Nanotronics, ett industriellt AI-företag baserat i New York City, har lanserat en ny idé för att möta den växande globala efterfrågan på halvledare: en AI-driven chipfabrik som kan byggas och utökas modulärt med prefabrikat, likt högteknologiska Lego-klossar. Systemet, kallat Cubefabs, kombinerar företagets modulära inspektionsverktyg och annan utrustning med AI, vilket gör att de föreslagna chipfabrikerna kan övervaka sig själva och anpassa sig därefter. Nanotronics planerar att bygga hundratals av dessa fabriker runt om i världen, med start i New York eller Kuwait.

Fast Company fördjupade 7 oktober

Bästa aktierna inom artificiell intelligens (AI) att köpa enligt hedgefonder

Artificiell intelligens (AI) är en av de hetaste trenderna inom den globala teknikindustrin. Organisationer investerar stort i sina AI-initiativ för att förbättra sina tjänster och behålla en konkurrensfördel. Stora företag internationellt antar åtgärder och strategier för att lansera nya AI-baserade produkter och tjänster. Halvledarindustrin ser också en våg av bästa AI-aktier eftersom företag utvecklar nya planer för att lansera AI-baserade produkter. Warren Buffett har investerat cirka 690 miljoner dollar i AI-aktier eftersom AI förväntas bidra med cirka 15,7 biljoner dollar till världens bruttonationalprodukt (BNP) 2030. De bästa AI-aktierna i branschen inkluderar Apple Inc. (Nasdaq:AAPL), Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited (NYSE:TSM), Adobe Inc. (Nasdaq:ADBE), Amazon.com Inc. (Nasdaq:AMZN) och CrowdStrike Holdings Inc. (Nasdaq:CRWD).

Direktlänk Dela Insider Monkey fördjupade 6 oktober

Ny marknadsrapport släppt för AI-verktyg för sociala medier

En ny marknadsundersökning har släppts om AI-verktyg för sociala medier. Rapporten täcker alla aspekter av marknaden och ger uppdaterade data om nuvarande trender. Den kan hjälpa kunder att fatta affärsbeslut och förstå strategierna för stora spelare i branschen. Rapporten innehåller en detaljerad analys av marknadssegmentering, regional och landspecifik nedbrytning. Nyckelspelare som nämns inkluderar Invideo, VistaSocial, Magic Studio, ContentStudio, Emplifi, Stockimg, FeedHive, Hootsuite, Sprout Social, Lately, Synthesia.io, Cortex, Meltwater, HubSpot, Copy.ai, Ocoya, WordStream, Riffusion, Buffer, Flick, Audiense, Predis.ai, Taplio, Publer och andra.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 6 oktober

Edge Impulse och MemryX förvandlar AI-arbetsflödet

AI-utvecklingsplattformen Edge Impulse och AI-hårdvarubaserade acceleratorn MemryX samarbetar för att förenkla utveckling, testning och distribution av AI-modeller. Integrationen mellan MemryX och Edge Impulse syftar till att förbättra implementeringen av dedikerade AI-acceleratorer på kanten. MemryX Developer Hub och Edge Impulse Studio är kärnan i denna integration, vilket ger kompletterande verktyg för utveckling och implementering av AI-modeller. MemryX har även gjort sina MX3 Edge AI Accelerator-prover tillgängliga, vilka har en innovativ ren dataflödesarkitektur utrustad med programmerbar hårdvara som smidigt anpassar sig till AI-algoritmers datadrivna design.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 3 oktober

EU avslöjar de första fyra kritiska teknologierna i sin riskminskningsplan mot Kina

EU har avslöjat de första fyra kritiska teknologierna i sin riskminskningsplan mot Kina. Avancerade halvledare, artificiell intelligens, kvantteknologier och bioteknik kommer att vara i fokus för en ekonomisk säkerhetsstrategi, meddelade Bryssel på tisdagen, eftersom de utgör de ´allvarligaste och mest omedelbara riskerna´ för unionens säkerhet och motståndskraft. EU:s inre marknadskommissionär Thierry Breton sa att ´Europa anpassar sig till de nya geopolitiska realiteterna, sätter stopp för naivitetens era och agerar som en verklig geopolitisk makt´.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 3 oktober

AI-produktion hotad av halvledarbrist och geopolitiska konflikter

AI-produktionen står inför hot på grund av problem i halvledarleveranskedjan och geopolitiska konflikter. Halvledarleveranskedjan upplever extremt hög efterfrågan, vilket utmanas av att den största delen av tillgången kommer från en enda leverantör, Nvidia, vars tillverkning är belägen i Taiwan. Det finns få alternativ eller andra lösningar i leveranskedjan enligt Mark Dohnalek, VD för Pivot International. CHIPS-lagen syftar till att bredda halvledarproduktionen, särskilt till USA, men det kan ta 3-5 år innan effekterna märks. Dessutom pressas AI-produktionen av externa faktorer som geopolitiska konflikter och andra leveranskedjor som öppen källkodsprogramvara.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 2 oktober

Artificiell intelligens ökar risken för valpåverkan

Val världen över står inför ett växande hot från utländska aktörer som använder artificiell intelligens (AI) för att påverka valresultatet. Sedan 2016 har länder som Ryssland, Kina och Iran använt sociala medier för att påverka utländska val, inklusive USA:s presidentval. Generativ AI och stora språkmodeller, som kan producera oändliga mängder text på vilket ämne som helst, är ett nytt verktyg som passar perfekt för internetbaserad propaganda. Verktyg som ChatGPT sänker kostnaden för att producera och distribuera propaganda, vilket gör det möjligt för fler länder att delta. Det är dock oklart hur dessa teknologier kommer att förändra desinformation och hur effektiva de kommer att vara.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 2 oktober

Varför vill USA kontrollera chipexporten till Mellanöstern?

USA:s regering har meddelat exportrestriktioner för chipp som möjliggör artificiell intelligens, eftersom de ses som ´kraftmultiplikationsteknologier för militär modernisering och mänskliga rättighetsövergrepp´. Den primära oron är att kinesiska företag kan se Mellanösternländer som ett sätt att kringgå restriktioner och få tillgång till avancerade chipp som de annars inte kan köpa. Enligt en studie av Center for Emerging Technologies i USA, får den kinesiska militären mestadels sina AI-möjliggörande chipp indirekt, genom mellanhänder, inklusive officiellt licensierade distributörer samt skalbolag.

Direktlänk Dela Irshi Videos fördjupade 1 oktober

USA:s regering har annonserat exportrestriktioner för AI-aktiverade chips till Mellanöstern, med motiveringen att dessa teknologier förstärker militär modernisering och kränkningar av mänskliga rättigheter. Enligt Christopher Miller, författare till boken ´The Chip War: The Fight for the World’s Most Important Technology´, är huvudbekymret att kinesiska företag kan försöka kringgå restriktioner genom att vända sig till Mellanöstern för att få tillgång till avancerade chips. En studie från 2022 av Center for Emerging Technologies visade att de flesta inköp av AI-aktiverade chips av det kinesiska militären inte gjordes direkt utan kom via mellanhänder, inklusive officiellt licensierade distributörer och shellföretag.

Geo TV News fördjupade 1 oktober

AI hotar globala val genom desinformation

Val över hela världen står inför ett växande hot från utländska aktörer som använder artificiell intelligens (AI) för att påverka valresultat. Sedan 2016 har länder som Ryssland, Kina och Iran använt sociala medier för att påverka utländska val, bland annat i USA. Nu finns det en ny faktor: generativ AI och stora språkmodeller, som kan producera oändliga mängder text på vilket ämne som helst. Dessa teknologier kan förändra desinformation och propaganda på internet. Val kommer att äga rum i hela den demokratiska världen under de kommande åren, och det är troligt att dessa tekniker kommer att användas i dessa val.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 30 september

AI-drivna desinformationskampanjer hotar globala val

AI-drivna desinformationskampanjer hotar globala val, med generativa AI-verktyg som förstärker propagandans räckvidd och inverkan. Framväxten av val världen över ökar attraktiviteten för AI-drivna desinformation för utländska och inhemska aktörer. Effektiva försvarsstrategier kräver tidig upptäckt, forskning och internationellt samarbete för att skydda demokratiska processer mot utvecklande AI-taktiker. Generativa AI-verktyg, exemplifierade av ChatGPT och den kraftfullare GPT-4, kan producera stora mängder text snabbt och i olika toner och perspektiv.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 30 september

AI förväntas bli en politisk super-vapen i 2024 års val

AI-teknologi förväntas spela en stor roll i politiken under det kommande 2024 års val. Experter kallar det ett ´politiskt super-vapen´ och det används redan i politiken. Republikanska nationella kommittén skapade tidigare i år den första kända annonsen helt baserad på AI-bild. AI-tekniken har sedan dess blomstrat i den politiska arenan med kampanjer som klonar inte bara bilder, utan även röster i politiska annonser. Google och dess plattformar försöker ligga i framkant av den avancerade tekniken. Federala valkommissionen överväger nu om den har befogenhet att reglera AI inom politiken.

Direktlänk Dela WHIO-TV fördjupade 26 september

Nvidia leder den fjärde industriella revolutionen enligt Wall Street-analytiker

Artificiell intelligens (AI) och Nvidias aktier har fått mycket uppmärksamhet på Wall Street. Enligt analytiker Dan Ives från Wedbush Securities leder Nvidia den fjärde industriella revolutionen och AI är den största omvandlingen av teknik på 30 år. Quincy Krosby från LPL Financial varnar dock för att trenden kan bli överhypad. Nvidia har nästan trefaldigat sitt värde 2023 och är ett av fem amerikanska företag värda mer än 1 biljon dollar. Företagets AI-chip används i allt från utbildning till försvar och tidiga versioner av självkörande bilar. Trots konkurrens och leveranskedjefördröjningar verkar Nvidia vara säkert på att de kan hantera efterfrågan.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 26 september

Är efterfrågan på AI-chips här för att stanna för Nvidia?

I en nyligen publicerad video diskuteras Nvidias nästa generations artificiella intelligens (AI) lösningar. Videon ger en inblick i företagets AI-chips och huruvida efterfrågan på dessa kommer att vara bestående. Aktiekurserna som används i videon är marknadspriserna från den 26 september 2023. Jose Najarro har positioner i Advanced Micro Devices, Nvidia och Taiwan Semiconductor Manufacturing. Han är också en affiliate till den okända källan och kan kompenseras för att marknadsföra dess tjänster.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 26 september

Thunder Shield Security presenterar AI-drivna skanningsplattformen Custos för att bekämpa cyberhot

Thunder Shield Security (TSS), en taiwanesisk leverantör av informationssäkerhetstjänster, har presenterat Custos, sin nästa generations skanningsplattform utrustad med artificiell intelligens och maskininlärning för att proaktivt bekämpa cyberhot och skydda organisationer. Custos förenklar cybersäkerheten med ett omfattande verktyg, inklusive en URL-fuzzer, webbplats-, nätverks-, TCP-, UDP-, SSL-, WordPress- och Drupal-skannrar och Custos Strike, TSS:s egna verktyg för automatisk penetrationstestning. Plattformen är anpassad för enkel implementering och riktar sig till företag av alla storlekar med olika krav på cybersäkerhet. Custos är planerat att släppas vid slutet av 2023.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 26 september

OpenAI-chefen Sam Altman diskuterar betydelsen av AI-reglering

Sam Altman, VD för OpenAI, företaget bakom ChatGPT, diskuterade vikten av reglering inom artificiell intelligens (AI) under ett besök i Taipei. Trots att han inte är särskilt orolig för överreglering från regeringens sida, erkände Altman att det finns risk för underreglering. Han anser att de mest kraftfulla AI-systemen bör regleras. Altman talade vid en AI-händelse som anordnades av Terry Gou, grundaren av Foxconn, en stor leverantör till Apple. Gou, som för närvarande kandiderar till presidentposten i Taiwan, deltog i publiken men talade inte vid forumet.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 25 september

AI förväntas spela stor roll i politiken inför valet 2024

Artificiell intelligens (AI) kommer att spela en stor roll i politiken inför valet 2024, enligt säkerhetsstudieprofessor Mark Grzegorzewski vid Embry Riddle Aeronautical University. Han nämner att AI redan har börjat användas i politiska annonser och att det är viktigt att väljare är skeptiska och granskar källorna till informationen de får. Google har tillkännagivit att det kommer att kräva att politiska annonser som använder AI ska vara kopplade till ett framträdande avslöjande. Federala valkommissionen överväger för närvarande om den har befogenhet att reglera AI i politiken.

Direktlänk Dela WFTV Channel 9 fördjupade 22 september

Nvidia och Indien satsar på att snabba upp landets AI-uppgång

Nvidia och Indien har gemensamt intresse av att påskynda Indiens framsteg inom AI. Under en femdagars resa till Indien besökte Nvidias VD Jensen Huang fyra städer och hade ett enskilt samtal med premiärminister Narendra Modi om AI-sektorn. Nvidia ser Indien som en sällsynt möjlighet, då landet kan bli en källa till AI-talang, en plats för chipproduktion och en marknad för Nvidias produkter. Indien har ambitioner att öka elektronikproduktionen och använda AI för att stödja sin digitala ekonomi. Landet investerar miljarder i bidrag för att upprätta infrastruktur för chipproduktion för att locka företag som Nvidia.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 21 september

Global marknad för maskininlärningschips växer

En ny affärsforskningsrapport visar att den globala marknaden för maskininlärningschips växer. Rapporten hjälper företag att förstå olika drivkrafter och begränsningar som påverkar marknaden under prognosperioden från 2023 till 2030. Den innehåller en detaljerad analys av tidigare trender, framtida trender och tekniska framsteg. Rapporten ger också en detaljerad och analytisk titt på de olika företag som arbetar för att uppnå en hög marknadsandel. De stora spelarna som täcks i rapporten inkluderar Wave Computing, Graphcore, Google Inc, Intel Corporation, IBM Corporation, Nvidia Corporation, Qualcomm och Taiwan Semiconductor Manufacturing.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 21 september

SambaNova Systems lanserar nytt AI-chip för högkvalitativa modeller

AI-chip startup SambaNova Systems har lanserat en ny halvledare, SN40L, designad för att låta sina kunder använda högkvalitativa AI-modeller till en lägre total kostnad. SN40L-chippet är designat för att köra AI-modeller som är mer än dubbelt så stora som den avancerade versionen av OpenAI´s ChatGPT. SambaNova-chippet kan driva en modell med 5 biljoner parametrar och inkluderar två avancerade former av minne. Taiwan Semiconductor Manufacturing Company tillverkar chippet för SambaNova.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 19 september

Alphabet och Taiwan Semiconductor föreslås som attraktiva aktier inför förväntad tjurmarknad

Aktiemarknaden har varit i återhämtningsläge sedan S&P 500-indexet nådde en lågpunkt den 12 oktober 2022, med en ökning på över 24% tack vare motståndskraftig ekonomisk tillväxt, svalnande inflation och en stark arbetsmarknad. Bank of America analytiker förväntar sig att S&P 500 kommer att nå 5 000-nivån nästa år, vilket skulle innebära en ökning på 12,4% från nuvarande nivåer. Detta är varför nu skulle vara en bra tid för investerare att lägga till Alphabet (GOOG -0,97%) (GOOGL -1,08%) och Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSM -1,10%) i sina portföljer - två företag som kan skjuta i höjden vid en tjurmarknad eftersom de är på väg att dra nytta av den växande adoptionen av artificiell intelligens (AI). Bloomberg Intelligence uppskattar att den generativa AI-marknaden kan uppnå en årlig tillväxttakt (CAGR) på 42% under nästa decennium, vilket genererar 1,3 biljoner dollar i intäkter 2032 jämfört med bara 40 miljarder dollar förra året.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 september

Digital utveckling och AI riskerar att förvränga verkligheten och urholka demokratin

Artificiell intelligens och digital utveckling skapar nya verktyg för att påverka människor över hela världen, vilket kan förvränga verkligheten och urholka demokratin. Ryssland har byggt ett globalt ekosystem för informationspåverkan, som inkluderar Kina, Iran och extremist- och konspirationsmiljöer. Newsguards undersökning av Tiktok visade snabb spridning av desinformation om kriget. Tekniska framsteg, som AI-styrda nyhetsfabriker och AI-videoöversättningstjänster, ökar risken för bedrägeri och identifikation av individer. Kina investerar stort i data, AI och informationsinfrastruktur. 2024, ett valår med viktiga val i Taiwan, USA, Ukraina och EU, kan bli en tidpunkt för antagonistiska aktörer att attackera demokratierna och vinna strategiska fördelar.

Direktlänk Dela Borås Tidning fördjupade 18 september

Demokratins fundament riskerar att undergrävas av digital vilseledning

Intelligenta robotar presenterades på World Artificial Intelligence Conference i Shanghai 2023. Artikeln diskuterar hur demokratins fundament riskerar att undergrävas när verkligheten förvrängs och delar av befolkningen inte längre tror på fakta, vilket illustreras av en betydande del av det Republikanska partiet i USA som tror på Donald Trumps lögner om valfusk. Den digitala utvecklingen skapar snabbare och kraftfullare verktyg för att vilseleda människor över hela världen. Ryssland har byggt ett globalt ekosystem för informationspåverkan som involverar Kina, Iran samt extremist- och konspirationsmiljöer. En AI-styrd nyhetsfabrik har skapats som producerar artiklar och svarar på inlägg på sociala medier. En mamma i Texas utsattes för ett AI-bedrägeriförsök där hon trodde att hennes dotter blivit kidnappad. Artikeln varnar för att 2024 kan bli demokratiernas digitala Pearl Harbour, med viktiga val i Taiwan, USA, Ukraina och EU.

Direktlänk Dela Kristianstadsbladet fördjupade 17 september

Demokratins digitala Pearl Harbour kan vara nära

I en åsiktsartikel diskuterar Patrik Oksanen, fristående kolumnist och senior fellow på tankesmedjan Fri värld, hur den digitala utvecklingen och artificiell intelligens kan påverka demokratin. Han menar att när verkligheten förvrängs och folk inte längre tror på fakta urholkas demokratin. Ryssland har byggt ett globalt ekosystem för informationspåverkan som inkluderar Kina, Iran och konspirationsmiljöer. AI och dataanvändning kan också användas för att vilseleda, som i ett AI-bedrägeriförsök mot en mamma i Texas. Oksanen varnar för att 2024 kan bli demokratiernas digitala Pearl Harbour, med viktiga val i Taiwan, USA, Ukraina och EU.

Direktlänk Dela Norra Skåne fördjupade 16 september

Demokratins digitale utmaning: AI och informationspåverkan

Artificiell intelligens och digital utveckling skapar nya utmaningar för demokratin. Verklighetsförvrängning och desinformation kan underminera demokratiska processer, som illustreras av Republikanska partiets tro på Donald Trumps lögner om valfusk. Ryssland har skapat ett globalt ekosystem för informationspåverkan, inklusive Kina, Iran och extremistmiljöer. AI-teknik kan skapa falska videor och röster, vilket ökar risken för bedrägeri och desinformation. Med viktiga val i Taiwan, USA, Ukraina och EU 2024 är risken för en digital ´Pearl Harbour´ för demokratierna hög.

Direktlänk Dela Ystads Allehanda fördjupade 16 september

En forskningsrapport om marknaden för maskinlärningschips ger en detaljerad inblick i flera aspekter, inklusive tillväxttakt, regional räckvidd och nyligen utvecklingar av de primära marknadsaktörerna. Rapporten erbjuder en 360-graders forskningsstudie på den globala marknaden för maskinlärningschips. Studien diskuterar viktiga marknadsstrategier, framtida planer, marknadsandelstillväxt och produktportföljer hos ledande företag. Den slutliga rapportkopian ger en effektanalys av den nya COVID-19-pandemin på marknaden för maskinlärningschips samt fluktuationer under prognosperioden.

Lagunanow.ph fördjupade 16 september

USA:s försvarsdepartement lanserar ´Replicator´-initiativet för att modernisera vapenarsenalen

Den 28 augusti meddelade USA:s biträdande försvarsminister, Kathleen Hicks, lanseringen av ´Replicator´-initiativet, ett projekt för att modernisera USA:s vapenarsenal genom att lägga till flottor av artificiellt intelligenta, obemannade och relativt billiga vapen och utrustning. Hon beskrev dessa maskiner som ´attritable´, vilket innebär att de kan lida av slitage utan att äventyra ett uppdrag. Initiativet syftar till att påskynda uppfinningen av militär teknik för att förändra hur USA för krig och praktiserar avskräckning. Replicator skulle kunna sätta in autonoma system i tusentals inom de närmaste 18 till 24 månaderna.

Direktlänk Dela The New Yorker fördjupade 15 september

Marknadsstudie visar tillväxt inom maskininlärning

En marknadsstudie om maskininlärning visar att marknaden accelereras av en nyckelregion. Rapporten är en blandning av kvalitativa och kvantitativa marknadsdata som samlats in och utvärderats främst genom primära data och sekundära källor. Studien ger också en överblick över olika segment och tillämpningar som potentiellt kan påverka marknaden i framtiden. Informationen baseras på nuvarande trender och historiska milstolpar. Några av de stora spelarna som nämns är Wave Computing Inc, Graph core, IBM, Alphabet, Qualcomm Technologies Inc, Intel Corporation, NVIDIA Corporation, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited, Cerebras Systems och Xilinx Inc.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 15 september

Taiwans utrikesminister kritiserar Elon Musk för kommentarer om Taiwan och Kina

Elon Musk, tech-miljardär, kritiserades av Taiwans utrikesminister Joseph Wu för sina kommentarer som antydde att Taiwan fortfarande var ´en del av Kina´. Musk gjorde dessa kommentarer på All-in Summit i Los Angeles. Han antydde att Peking har försökt förena Taiwan och Kina och jämförde situationen med Hawaii, som är en integrerad del av USA. Wu svarade på Musks kommentarer via sociala medieplattformen X, tidigare känt som Twitter, och påpekade att Taiwan inte är en del av Folkrepubliken Kina och att det inte är till salu.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 14 september

Vietnams ledande teknikföretag FPT siktar på expansion inom AI och teknisk träning

Vietnams ledande teknikföretag FPT har order på nästan 70 miljoner chip fram till 2025 och siktar på att expandera inom konstgjord intelligens (AI) och teknisk träning, enligt företagets VD. FPT är landets mest värdefulla teknikföretag med en marknadsvärdering på 5,2 miljarder dollar på Ho Chi Minh City-börsen. Företaget erbjuder AI, moln- och stordatatjänster till kunder i 29 länder och växer också inom chipdesign och utbildning. FPT var ett av de få vietnamesiska företag som deltog i ett affärstoppmöte med topp amerikanska teknikföretag under USA:s president Joe Bidens besök i Hanoi tidigare denna vecka.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 14 september

USA:s senatorer föreslår AI-lagstiftning, Australien avvisar kryptovalutaförslag

Två amerikanska senatorer har presenterat en ram för AI-lagstiftning som förespråkar obligatorisk licensiering för AI-företag och klargör att teknikskydd inte kommer att skydda dessa företag från rättsliga åtgärder. Australiens senatsutskott för ekonomisk lagstiftning har avvisat en kryptovalutaförslag introducerad av senator Andrew Bragg och rekommenderade att senaten inte skulle godkänna förslaget. Kina har stängt ner 80 influencer-konton som främjar kryptovalutaaktiviteter på sin populära sociala medieapp Sina Weibo. Taiwan planerar att begränsa oregistrerade utländska kryptovalutaväxlingar inom dess jurisdiktion.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 12 september

USA och Vietnam söker affärspartnerskap inom halvledare, teknik och flyg

Ledande chefer från stora amerikanska och vietnamesiska företag inom halvledar-, teknik- och flygsektorn möttes för att söka affärspartnerskap under USA:s president Joe Bidens besök i Hanoi. Mötesdeltagarna inkluderade företag som Google, Intel, Amkor, Marvell, GlobalFoundries och Boeing. Från Vietnam deltog företag som elbilstillverkaren VinFast, Vietnam Airlines, teknikföretaget FPT, e-plånboken MoMo och internetföretaget VNG. Biden betonade att de två länderna fördjupar samarbetet inom molndatorer, halvledare och artificiell intelligens. Han framhävde också att Vietnam är avgörande för försörjningen av kritiska mineraler.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 11 september

Två företag med stor potential inom artificiell intelligens

År 2023 förväntas bli ett viktigt år för artificiell intelligens (AI) med kraftfulla tillämpningar och explosiv tillväxt för vissa teknikaktier. Två företag som erbjuder stor långsiktig potential är Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) och Roblox. TSMC, som kontrollerar cirka 60% av den globala marknaden för kontraktstillverkning av halvledare, har en stark position inom tillverkning av högpresterande chips. Roblox, ett företag som driver en online virtuell värld, har potential att dra nytta av både metaverse-trenden och AI genom att erbjuda AI-innehållsskapande verktyg och blir värd för generativa AI-applikationer.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 september

Nvidia, ett företag som tillverkar datorchips, chockade Wall Street-analytiker genom att dra in 13,5 miljarder dollar i intäkter under det senaste kvartalet, minst 2 miljarder dollar mer än vad finansgenierna hade förutsett. Företaget har blivit en triljon-dollar-företag, nästan över en natt, tack vare dess A100 och H100 grafiska bearbetningsenheter (GPU:er) som är mycket eftertraktade inom artificiell intelligens (AI). Nvidia har också förbokat knapp produktionskapacitet hos Taiwan Semiconductor Manufacturing Company. Frågan är nu hur länge Nvidias dominans kommer att hålla i sig.

The Guardian fördjupade 9 september

AI kan äventyra integriteten i globala val 2024, varnar forskningschef

Kyle Walter, forskningschef på teknikföretaget Logically, varnar för att artificiell intelligens (AI) kan äventyra integriteten i de globala valen 2024. Företaget har nyligen testat innehållsmoderering för tre populära AI text-till-bild generatorer och fann att över 85% av uppmaningarna accepterades. Enligt Walter innebär detta att vem som helst i teorin kan skapa och sprida falsk och vilseledande information mycket lätt, till liten eller ingen kostnad. Han uppmanar sociala medieföretag att vidta mer proaktiva åtgärder för att bekämpa användningen av bildgenererande AI i koordinerade desinformationskampanjer.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 8 september

AI-aktie rekommenderas som utmärkt tillägg till investerarportföljer

Fool.com-bidragsgivaren Parkev Tatevosian framhäver en artificiell intelligens (AI) aktie som han tror kommer att vara ett utmärkt tillägg till investerarportföljer. Aktiepriserna som användes var eftermiddagspriserna den 5 september 2023. Videon publicerades den 7 september 2023. Parkev Tatevosian, CFA, har ingen position i någon av de nämnda aktierna. Taiwan Semiconductor Manufacturing rekommenderas av Parkev Tatevosian.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 8 september

NVIDIA Corporation leder inom design och utveckling av grafikprocessorer

NVIDIA Corporation är världsledande inom design, utveckling och marknadsföring av programmerbara grafikprocessorer. Företaget utvecklar också tillhörande programvara. Försäljningen fördelas på produkter som grafikprocessorer (59%) för datorer, spelkonsoler, strömmande spelplattformar, arbetsstationer m.m. och databehandlings- och nätverkslösningar (41%) som datacenterplattformar, högpresterande databehandlingslösningar, lösningar för autonoma och intelligenta fordon, kryptovalutagruvprocessorer m.m. Försäljningen fördelas geografiskt mellan USA (16,2%), Taiwan (31,7%), Kina (26,4%) och andra (25,7%).

Direktlänk Dela Surperformance SAS fördjupade 8 september

Kina använder AI-genererade bilder för att påverka amerikanska väljare, varnar Microsoft

Enligt en ny rapport från Microsoft använder Kina AI-genererade bilder för att påverka amerikanska väljare. Kinesiska statligt anknutna hackargrupper genererar automatiskt bilder för inflytandeoperationer, vilket syftar till att efterlikna väljare över det politiska spektrumet och bränsle kontroverser längs ras-, ekonomiska och ideologiska linjer. Dessa bilder har visat sig vara mer ögonfångande än tidigare digitala teckningar och kollage. Trots att bilderna ibland är av dålig kvalitet verkar sociala medier-användare ändå falla för dem. Kina fokuserar mestadels sina ansträngningar på länder runt Sydkinesiska havet.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 8 september

Google kräver att valannonsörer avslöjar användning av AI

Google kommer att kräva att alla ´verifierade valannonsörer´ ´tydligt avslöjar´ när deras annonser använder artificiell intelligens (AI) på grund av det växande hotet från desinformation som ställs av den exploderande teknologin. Företagets uppdaterade policy för politiskt innehåll, som träder i kraft i november, ett år före presidentvalet 2024, kommer att kräva en ´tydlig och iögonfallande´ notis ´på en plats där den troligen kommer att märkas av användare´ när annonser använder ´syntetiskt innehåll som oautentiskt avbildar verkliga eller realistiska människor eller händelser´.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 7 september

Misstänkta kinesiska operatörer använder AI för att sprida desinformation inför USA:s val 2024

Misstänkta kinesiska operatörer har använt bilder skapade av artificiell intelligens för att efterlikna amerikanska väljare online i ett försök att sprida desinformation och provocera fram diskussion om splittrande politiska frågor inför det amerikanska valet 2024, varnade Microsoft-analytiker på torsdagen. Operatörerna har under de senaste nio månaderna publicerat slående AI-skapade bilder som skildrar Frihetsgudinnan och Black Lives Matter-rörelsen på sociala medier, i en kampanj som Microsoft säger fokuserar på att ´nedvärdera USA:s politiska figurer och symboler´. Microsoft sa att de sociala mediekontona var ´kopplade´ till Kinas kommunistparti.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 7 september

Apple ökar investeringar i artificiell intelligens

Apple har ökat sina investeringar i artificiell intelligens (AI) avsevärt, enligt en ny rapport som framhäver företagets forskning inom AI och maskininlärning. Även om Apples AI-chef John Giannandrea sägs vara skeptisk till AI-chattrobotar, etablerade han ett team som har arbetat med konversationell AI i fyra år. Apple experimenterar med stora språkmodeller och några anställda har tillgång till en intern chattbot ´Ajax´. Trots lanseringen av chattrobotar från Microsoft och Google finns det ännu inga tecken på att Apple kommer att lansera en konsumentinriktad produkt inom den närmaste framtiden. Apples ´Foundational Models´-team som arbetar med konversationell AI består av bara 16 personer, men Apple spenderar miljoner dollar per dag för att träna sina språkmodeller.

Direktlänk Dela MacRumors fördjupade 6 september

TNL Mediagene expanderar sin AI-produktlinje i samarbete med Microsoft OpenAI

Det ledande digitala medieföretaget baserat i Taiwan och Japan, TNL Mediagene, utökar sin AI-produktlinje baserat på den globala AI-ledaren, Microsoft OpenAI. Samarbetet syftar till att förbättra effektiviteten inom digital media reklam och ge användarna nya innovativa upplevelser. TNL Mediagene har lanserat sin första AI-assistent - AI Chat Room, integrerad i iCook-appen, som använder Microsoft Azure OpenAI för att tolka och svara på användarnas förfrågningar. Dessutom har iCook använt AI-teknologi för att översätta över 10 000 recept till engelska och japanska, vilket ytterligare driver dess globala räckvidd.

Direktlänk Dela The News Lens fördjupade 5 september

USA utökar exportrestriktioner på halvledarchip till Mellanöstern

USA utökar sina restriktiva regler för export av vissa halvledarchip, nu även till länder i Mellanöstern. Syftet är att hindra dessa regioner från att skaffa teknik som kan ha militär användning. Dessa regler påverkar i hög grad amerikanska Nvidia, en ledande tillverkare av grafikprocessorer och AI-chip. Nvidia uppskattar dock att de nya reglerna inte kommer ha någon större inverkan på företagets intäkter. Under sommaren har Huawei anklagats för att anlägga hemliga anläggningar för chiptillverkning i Kina för att kringgå de amerikanska sanktionerna.

Direktlänk Dela Voister fördjupade 4 september

Två AI-aktier att hålla ögonen på: Taiwan Semiconductor och UiPath

AI-aktier har drabbats hårt under den senaste månaden, men detta har öppnat upp bra köpmöjligheter. Två aktier att hålla ögonen på är Taiwan Semiconductor och UiPath. Taiwan Semiconductor, världens ledande tillverkare av mikrochips, har utvecklat nästa generations halvledarteknik med 3nm-chips. Trots en svaghet i försäljningen av smartphones och datorer, förväntas försäljningen av AI-chips öka. UiPath, å andra sidan, erbjuder robotprocessautomatisering (RPA), vilket kan automatisera repetitiva uppgifter och förbättra produktiviteten. Trots att aktien inte har sett samma uppgång som andra teknikaktier i år, har företagets produkt förblivit populär.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 2 september

Global marknad för mobil AI förväntas expandera med 6% CAGR mellan 2023 och 2029

En nyligen utgiven studie om den globala marknaden för mobil artificiell intelligens (AI) förutspår att marknaden kommer att expandera med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 6 % mellan 2023 och 2029. Studien inkluderar kvalitativ analys av olika segment när det gäller övergripande tillväxt, utveckling, möjligheter, affärsstrategier och procedurer. Nyckelspelare i rapporten inkluderar IBM, Microsoft, Huawei Technologies, MediaTek, Apple Inc., Samsung Electronics, Intel Corporation, Qualcomm Incorporated, Google Inc. och Nvidia Corporation. Rapporten belyser också tillväxten av mobil AI i olika delar av världen.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 2 september

Artificiell intelligens kan bistå präster i deras arbete

Sedan ChatGPT blev allmänt tillgängligt förra året har det diskuterats hur artificiell intelligens (AI) kan hjälpa eller ersätta människor inom pastorsk vård och predikan. Trots AI: s begränsningar inom fysiska, emotionella och empatiska förmågor, tror många att dessa hinder kan övervinnas teknologiskt. Några präster har utforskat hur ChatGPT kan vara till nytta i deras arbete och anser att AI erbjuder sätt för präster att arbeta mer effektivt. Genom att använda ChatGPT för att skapa pastorsk anteckningar, personliga biografier, bönebrev, nyhetsrapporter etc. kan vi effektivt generera anpassade mallar. ChatGPT kan också generera manus för nya ministrar att följa, vilket hjälper oss i vårt arbete och lämnar mer tid för en-och-en pastoral vård och besök.

Direktlänk Dela Christianity Today fördjupade 1 september

Maskininlärningschipsmarknaden förväntas växa med 21% fram till 2028

En ny forskningspublikation av HTF Market Intelligence har publicerats om marknaden för maskininlärningschips, med insikter fram till 2028. Studien innehåller trender, drivkrafter, begränsningar och möjligheter för marknaden. Tillväxten drevs främst av ökade forsknings- och utvecklingsutgifter globalt, men den senaste ekonomiska nedgången har förändrat marknadsdynamiken. Några av de profilerade företagen i studien är Wave Computing Inc., Graphcore, IBM, Alphabet, Qualcomm Technologies Inc., Intel Corporation, NVIDIA Corporation, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited, Xilinx, Inc. och Cerebras Systems. Enligt HTF förväntas den globala marknaden för maskininlärningschips växa med en CAGR på 21% under prognosperioden 2023-2028.

Direktlänk Dela Baltimore Chronicle fördjupade 1 september

Baidus ERNIE Bot erbjuder statligt godkända svar på känsliga frågor

Den kinesiska teknikjätten Baidu har lanserat sin ERNIE Bot, en chattbot liknande ChatGPT, för allmänheten. Men appen är starkt censurerad och erbjuder statligt godkända svar på tabubelagda frågor. När AFP testade tjänsten vägrade den ibland att bearbeta frågorna överhuvudtaget. På frågor om känsliga ämnen i Kina, som Taiwan, Händelserna på Himmelska fridens torg 1989 och situationen i Xinjiang, gav ERNIE svar i linje med den officiella kinesiska hållningen. ERNIE blockerade även frågor om den kinesiska statens roll i bestämmandet av vad den kan och inte kan prata om.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 1 september

USA utökar exportrestriktioner för Nvidia´s AI-chip till Mellanöstern

USA har utökat exportrestriktionerna för Nvidia´s avancerade AI-chip från Kina till andra regioner, inklusive vissa länder i Mellanöstern, enligt ett regleringsdokument från företaget. Restriktionerna, som påverkar A100 och H100-chippen utformade för att påskynda maskininlärningsuppgifter, kommer inte att ha en ´omedelbar materiell inverkan´ på företagets resultat. Nvidia påpekade att de nya licenskraven ´inte påverkar en meningsfull del av vår omsättning. Vi arbetar med den amerikanska regeringen för att hantera denna fråga.´

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 31 augusti

USA utökar exportrestriktioner för Nvidia och AMD:s AI-chip

USA har utökat restriktionerna för export av avancerade AI-chip från Nvidia och Advanced Micro Devices (AMD) utöver Kina till andra regioner, inklusive vissa länder i Mellanöstern. Nvidia uppgav i en regulatorisk inlämning denna vecka att begränsningarna, som påverkar dess A100 och H100-chip, inte skulle ha en ´omedelbar materiell inverkan´ på dess resultat. AMD fick också ett informerat brev med liknande restriktioner. Amerikanska tjänstemän brukar införa exportkontroller av nationella säkerhetsskäl.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 31 augusti

AI i olje- och gasindustrin förväntas nå 7,942.1 miljoner dollar år 2032

Enligt en ny rapport kommer den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) i olje- och gasindustrin att uppgå till 7,942.1 miljoner dollar år 2032, med en årlig tillväxt på 12.1% mellan 2022 och 2032. Denna tillväxt drivs av behovet av att minska produktions- och underhållskostnader, den ökande efterfrågan på säkerhets- och säkerhetsstandarder, den ökande användningen av avancerad teknik i olje- och gasindustrin samt de höga investeringarna och snabba innovationerna inom AI-implementering. Rapporten baseras på omfattande forskning av hela den globala AI-marknaden inom olje- och gasindustrin och alla dess undersegment.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Nvidia:s värdering skjuter i höjden tack vare AI, men AMD kan bli en stor konkurrent

Nvidia:s värdering har skjutit i höjden 2023 tack vare en enorm ökning av företagets aktiepris, främst drivet av AI vapenkapplöpningen som har lett till en ökad efterfrågan på dess grafikkort för datacenter. Nvidia:s P/S-förhållande är nu 36 och dess P/E-förhållande är hela 113. Trots detta kan det vara motiverat med tanke på företagets dominanta position på AI-chipmarknaden. Dock kan AMD bli en stor aktör på denna marknad, särskilt med tanke på att TSMC, som tillverkar chip för både Nvidia och AMD, förväntas öka sin kapacitet för tillverkning av chip.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 25 augusti

Topp tre AI-aktier att köpa just nu: Alphabet, CrowdStrike och Taiwan Semiconductor Manufacturing

Medan aktier i artificiell intelligens (AI) var populära under första halvan av året, har de svalnat sedan juli. Trots detta finns det några AI-aktier som anses vara värda att köpa just nu, och dessa tre toppar listan. Alphabet är ett av de bästa AI-investeringarna tillgängliga. Företaget växer kontinuerligt, trots att annonsmarknaden sakta återhämtar sig. CrowdStrike är en AI-först säkerhetsplattform som skyddar företag mot cyberattacker. Taiwan Semiconductor Manufacturing är ledande inom tredjeparts kontraktschipstillverkning, och tillverkar chips för företag som Nvidia, Advanced Micro Devices och Apple.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 24 augusti

Första republikanska presidentvalsdebatten 2024 präglas av kaos

Den första republikanska presidentvalsdebatten inför 2024 års val var kaotisk. De åtta kandidaterna matades av energin från den livliga publiken i Milwaukee, som upprepade gånger överröstade kandidaterna med jubel och burop när de Vita huset-hoppfulla diskuterade över Donald Trump (som hoppade över debatten för att göra en onlineintervju med Tucker Carlson istället), abort, Ukraina och klimatförändringar. Ekonomiska frågor som hög inflation, bostadskrisen, studielåneskulder och socialförsäkringar fick lite eller ingen skärmtid under denna första debatt. Fox News moderatorer Bret Baier och Martha MacCallum kämpade för att hålla både publiken och kandidaterna i schack, med GOP-konkurrenterna som avbröt varandra och talade utöver sin tilldelade tid per fråga under hela natten.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 24 augusti

Asiatiska halvledaraktier får boost från Nvidias stjärnresultat

Asiatiska halvledaraktier fick en nytändning från Nvidias stjärnresultat. Bloomberg Asia Pacific Semiconductors Index klättrade så mycket som 2,5%, mest sedan 11 juli. En trio av Nvidia-leverantörer ledde vinsterna, med Sydkoreas SK Hynix Inc. och Japans Advantest Corp. som hoppade mer än 5% och Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. steg 2%. Nvidias resultat för det senaste kvartalet och dess utsikter för den nuvarande perioden överträffade analytikernas förväntningar på en ökning i efterfrågan på dess AI-processorer. Denna framväxande teknik har hjälpt den amerikanska chipmakaren att övervinna en nedgång i mer traditionell halvledarverksamhet.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 augusti

MediaTek samarbetar med Meta för att köra generativ AI på enheter

Generative AI, en snabbt växande teknologi, kan komma att köras direkt på mobila enheter, smarta högtalare och andra enheter i framtiden. MediaTek, ett Taiwan-baserat halvledarföretag, meddelade att det samarbetar med Meta för att möjliggöra detta genom att använda Metas Lllama 2 LLM i kombination med företagets senaste APU:er och NeuroPilot mjukvaruutvecklingsplattform. Detta kommer dock inte att eliminera datacentret helt, på grund av storleken på LLM-databaserna och kraven på lagringssystemets prestanda. MediaTek förväntar sig att Llama 2-baserade AI-applikationer kommer att bli tillgängliga för smartphones drivna av deras nästa generations flaggskepps SoC, som planeras att släppas på marknaden i slutet av året.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 23 augusti

Investerare väntar på Nvidias delårsrapport

Investerare väntar spänt på delårsrapporten för andra kvartalet från halvledarföretaget Nvidia, som ska presenteras på onsdag kväll svensk tid. Rapporten, som kommer från epicentrumet för AI-hypen, innehåller delårsresultat och prognoser. Nvidias resultat och framtidsutsikter kan påverka börsen på lång sikt. Företagets VD, Jensen Huang, har nyligen uppmanat studenter vid National Taiwan University att antingen ´springa för att hitta mat eller springa från risken att bli mat´. Det är oklart om studenterna tog hans råd på allvar.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 22 augusti

Nvidias värdering överstiger 1 biljon dollar tack vare AI-boom

Chiptillverkaren Nvidia, vars produkter är avgörande för AI-teknologi, har passerat en värdering på 1 biljon dollar. Bolagets avancerade grafikprocessorer (GPU:er) har blivit nödvändiga för att träna generativa AI-modeller. När Nvidia rapporterar sina kvartalsresultat på onsdag kommer investerare att läsa av inte bara företaget, men hela industrin som bygger på dess hårdvara. Nvidia-aktier har stigit mer än 200% i år, vilket skickar bolagets totala värdering väl över 1 biljon dollar.

Direktlänk Dela Marketplace fördjupade 22 augusti

Fem företag som är bra köp just nu inom artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) aktier har varit en het trend på marknaden detta år. Fem företag med seriösa AI-ambitioner som ser ut som utmärkta köp just nu är Alphabet, Taiwan Semiconductor, Adobe, Amazon och CrowdStrike. Alphabet har flera AI-investeringsmöjligheter och Taiwan Semiconductor är världens ledande kontraktstillverkare av chip. Adobe har integrerat AI i sina erbjudanden och Amazon Web Services är den mest populära och största molnleverantören och en viktig AI-partner för många kunder. CrowdStrike är ett renodlat cybersäkerhetsföretag som använder AI för att analysera standardoperativa mönster.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 augusti

Marknaden för maskininlärningschips förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2029

Enligt en forskningsrapport om ´Machine Learning Chips Market´ förväntas marknaden för maskininlärningschips växa betydligt mellan 2023 och 2029. Rapporten inkluderar en konkurrensanalys, tillväxtdrivare och marknadsvillkor för den projicerade perioden fram till 2029. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Wave Computing, Graphcore, Google Inc, Intel Corporation, IBM Corporation, Nvidia Corporation, Qualcomm och Taiwan Semiconductor Manufacturing. Rapporten innehåller också en detaljerad analys av de olika produkttyperna och tillämpningarna inom marknaden för maskininlärningschips.

Direktlänk Dela Chaminade Talon fördjupade 17 augusti

Demokrater bildar AI-arbetsgrupp för att bekämpa deepfakes

Demokrater på Capitol Hill i Washington bildar en ny arbetsgrupp för artificiell intelligens (AI) med fokus på att förhindra att deepfakes skapar kaos i personliga liv, nationell säkerhet och kommande val 2024. Rep. Derek Kilmer, D-Wash., kommer att leda den nya AI-arbetsgruppen inom New Democrat Coalition. Lagstiftare kommer att fokusera på flera prioriteringar, inklusive att utnyttja möjligheter från AI och säkerställa att arbetare som förlorar sina jobb till AI kan omskolas och förbli på arbetsmarknaden. En särskilt viktig fråga är deepfakes, på grund av hur de kan användas för att sprida desinformation.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 15 augusti

AI-pionjär uppmanar president Biden att investera i AI, Stanford håller ´AI-bootcamp´

AI-pionjären och Stanfordprofessorn Fei-Fei Li mötte nyligen president Biden och uppmanade honom att göra en ´allvarlig investering´ i att upprätthålla USA:s forskningsledning och utveckla ´verkligen välvilliga applikationer av AI´. På Stanford hölls nyligen en tre dagar lång ´AI-bootcamp´ för att utbilda mer än två dussin politiska analytiker, jurister och stabschefer om AI:s fördelar och risker. Händelsen organiserades av Stanford´s Institute for Human-Centered AI (HAI), där Li fungerar som meddirektör. Bootcampen har hållits sedan 2014 och fokuserade ursprungligen på cybersäkerhet, men skiftade helt till AI förra året.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 11 augusti

Foxconn ska tillhandahålla servrar för AI-träning till Apple

Enligt Taiwans Economic Daily News kommer Foxconn att tillhandahålla Apple med en exklusiv leverans av servrar som ska användas för att träna och testa artificiella intelligens (AI) tjänster. I ett försök att diversifiera sin leveranskedja bort från Kina, har Apple bestämt att serverna ska tillverkas i Vietnam. Foxconn levererar redan servrar för AI-applikationer till Amazon, OpenAI och Nvidia. Apple förlitar sig främst på Foxconn som sin huvudleverantör av servrar för sina datacenter. Apple arbetar på AI-initiativ under kodnamnet ´Apple GPT´ som kan konkurrera med OpenAI´s ChatGPT.

Direktlänk Dela Gamingideology.com fördjupade 9 augusti

Nvidia presenterar ny version av GH200 Grace Hopper-plattformen med HBM3e-minnesteknik

Nvidia har presenterat en rad nya utvecklingar på den årliga SIGGRAPH-konferensen, inklusive en ny version av GH200 Grace Hopper-plattformen, drivet med nästa generations HBM3e-minnesteknik. Den nya GH200 är en uppdatering till den befintliga GH200-chipet som tillkännagavs i maj. Den nya versionen av GH200, Grace Hopper Superchip, får en boost från världens snabbaste minne: HBM3e. Enligt Nvidia är HBM3e-minnet upp till 50% snabbare än HBM3-tekniken i den nuvarande generationen av GH200. Nvidia utvecklar även ett nytt dubbel-GH200-baserat Nvidia MGX-server system. Den nästa generationen GH200 förväntas vara tillgänglig under andra kvartalet 2024.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 8 augusti

Tre företag att investera i för exponering mot AI

Artificiell intelligens (AI) är en av de hetaste trenderna på marknaden. Det är dock osäkert hur långt denna nya teknik kommer att nå, så det är inte en bra idé att satsa allt på det mest trendiga AI-företaget. Istället bör man investera i företag med viss exponering mot AI samt andra typer av företag med goda resultat. Tre sådana företag är Alphabet, Taiwan Semiconductor och CrowdStrike. Alphabet är mest känt för sina produkter Google, Android och YouTube, men har även betydande investeringar i AI. Taiwan Semiconductor är världens största kontraktschipstillverkningsfabrik och har kunder som Apple, Nvidia och AMD. CrowdStrike är ett av de ledande företagen inom cybersäkerhet och använder AI för att analysera biljoner datapunkter varje vecka för att identifiera hot.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 5 augusti

Artificiell intelligens förväntas revolutionera arbetsmarknaden och ekonomin

Artificiell intelligens (AI) förväntas revolutionera arbetsmarknaden och omforma traditionella affärsmodeller, vilket kan medföra betydande förändringar i den globala ekonomin. AI-tekniken fortsätter att utvecklas, och det är avgörande för investerare att förutse och anpassa sig till dessa omvandlande förändringar. Generativ AI, där oprocesserade data används för att producera värdefulla resultat på begäran, kan påskynda integreringen av AI i olika branscher. Investeringar i AI bör inte baseras enbart på AI-prognoser, men investerare bör vara medvetna om potentialen för värdeskapande och inkomsttillväxt genom att etablera marknadsledarskap inom AI-infrastrukturen.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 31 juli

När OpenAI lanserade AI-chatboten ChatGPT för allmän användning den 30 november var S&P 500 värd 5 biljoner dollar mindre än nu, och ekonomin verkade vara på väg mot recession eller ihållande hög inflation. Nu ger teknikbakruset vika för en ny ´guldfeber´, menar Wedbush Securities analytiker Dan Ives. Ives tror att ChatGPT har öppnat dörren för ytterligare 1 biljon dollar i AI-relaterade utgifter under det kommande decenniet som inte fanns på Wall Streets radar. Enligt Goldman Sachs ekonomer kan generativ AI öka tillväxten av amerikansk arbetsproduktivitet med 1,5 procentenheter per år under ett decennium. Det skulle fördubbla den tröga 1,4-procentiga takten sedan 2005.

Investor´s Business Daily fördjupade 30 juli

Investera i AI: Fem företag att överväga

Enligt en rapport från McKinsey kan artificiell intelligens (AI) öka den globala produktiviteten med mer än 3% till 2030, vilket skulle lägga till biljoner till världens rikedom. Trots detta är det för tidigt att välja de ultimata vinnarna inom AI och det är redan dyrt att investera. Investera i AI innebär dock också risker, som att tekniken kan stärka brottslingar, eliminera miljontals jobb eller till och med spåra ur och döda oss alla. Fem företag som kan övervägas för investeringar inom AI är Broadcom, Microsoft, Nvidia, Synopsys och Taiwan Semiconductor Manufacturing.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 29 juli

Intels framtid inom AI: Stora möjligheter men hård konkurrens

Intel Corp. har stora möjligheter inom artificiell intelligens (AI), men företagets förmåga att agera snabbt kommer att vara avgörande. Företaget har möjligheter inom PC-verksamheten för att tillhandahålla AI-relaterade chips. Dessutom finns det potential i företagets datacenteracceleratorchips, inklusive nästa version av Gaudi-chipet, som är planerade för nästa år. Intel står inför konkurrens och kan inte tillåta några misstag, särskilt eftersom företaget är i färd med att skapa en kontraktstillverkningsverksamhet som det hoppas ska konkurrera direkt med Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Trots de enorma möjligheterna inom AI måste Intel övertyga tvivlare för att uppnå framgång.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 28 juli

Micron Technology meddelar förbättringar i HBM3 Gen2-minne för AI

Micron Technology har meddelat förbättringar i sitt HBM3 Gen2-minne, vilket kommer att minska träningstiderna för stora språkmodeller som GPT-4 och leverera effektiv infrastrukturanvändning för AI-infrens. HBM3 Gen2-minnet kommer att vara tillgängligt från 2024. Micron, som för närvarande har en marknadsandel på 10% i HBM-marknaden, dominerad av Samsung Electronics och SK Hynix, har introducerat en 8-hög 24GB HBM3 Gen2-modul, som de kallar den mest avancerade på marknaden. Micron har börjat provtagning av HBM3 Gen2-minnet, vilket enligt företaget är upp till 50% förbättring jämfört med befintliga HBM3-lösningar.

Direktlänk Dela TechHQ fördjupade 28 juli

Indonesiskt TV-nätverk introducerar AI-nyhetsankare

TVOne, ett av Indonesiens största TV-nätverk, har introducerat Nadira, en AI-nyhetsankare skapad med hjälp av artificiell intelligens. Nadira är en avatar för Fahada Indi, en nyhetspresentatör som kan läsa nyheterna var som helst och sedan visas hennes avatar på skärmen. TVOne är det första nätverket i Indonesien som använder denna teknik. Indi ser inte AI som ett hot mot jobben, utan ser istället fördelarna med tekniken. Trots farhågor om massarbetslöshet och felinformation har TVOne försökt hitta en balans genom att inte helt förlita sig på tekniken i presentatörsroller.

Direktlänk Dela Australian Broadcasting Corporation fördjupade 28 juli

Artificiell intelligens (AI) förändrar arbetslivet på oväntade sätt. AI-verktyg som ChatGPT har börjat användas på arbetsplatser för att effektivisera arbetsflöden och öka produktiviteten. Enligt en IBM-studie från 2023 ansåg 75% av de tillfrågade att AI skulle ge deras företag en konkurrensfördel, medan 43% använde AI för strategiska affärsbeslut. Men det finns också oro för datasekretess och bias. AI används också för att skriva jobbansökningar, göra anställningsbeslut och skriva prestandaöversikter. Samtidigt finns det oro för att AI kan ersätta jobb och vissa arbetstagare protesterar mot användningen av AI.

Business Insider fördjupade 27 juli

Känd bordtennisspelare anklagas för barnbortförande

Ai Fukuhara, den berömda bordtennisspelaren som pensionerade sig 2018, har anklagats av sin före detta make för att ha kidnappat deras son, vilket sätter strålkastarljuset på det långvariga problemet med påstådda internationella barnbortföranden av japanska makar. Fukuharas ex-make, den taiwanesiska bordtennisspelaren Chiang Hung-chieh, har anklagat henne för att vägra låta deras son återvända till Taiwan. En domstol i Japan beslutade den 20 juli att Fukuhara var tvungen att överlämna deras son.

Direktlänk Dela The Japan Times fördjupade 27 juli

Samsung satsar på AI-teknologi och minskar produktionen av minneskretsar

Samsung Electronics Co. har meddelat att de kommer att fortsätta minska produktionen av minneskretsar samtidigt som de förväntar sig en ökning av försäljningen under andra halvåret. Företaget förväntar sig en återhämtning tack vare ökade globala teknikinvesteringar som drivs av efterfrågan på artificiell intelligens (AI) efter den ekonomiska nedgången efter Covid. Som en del av sina planer för att dra nytta av denna trend planerar Samsung att fördubbla sin kapacitet för att producera högbandbreddsminne (HBM) till 2024. Detta har lett till en ökning på 2,7% i företagets aktier på Seouls marknad. Samsung och SK Hynix Inc. konkurrerar nu om att utveckla nödvändiga verktyg för AI.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 27 juli

Generativ AI förväntas öka produktiviteten och påverka ekonomin

När OpenAI lanserade AI-chattboten ChatGPT den 30 november ökade S&P 500 med mer än 3% och techaktier med AI-produkter steg kraftigt. Analytikern Dan Ives tror att ChatGPT kan öppna dörren till ytterligare 1 biljon dollar i AI-relaterade utgifter under det kommande decenniet. Generativ AI kan öka den amerikanska arbetsproduktiviteten med 1,5 procentenheter per år under ett decennium, förutspår Goldman Sachs ekonomer. Detta skulle fördubbla den senaste tidens svaga tillväxttakt på 1,4% sedan 2005. Global BNP kan växa med en extra 7 procentenheter, eller 7 biljoner dollar, under samma period.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 26 juli

Micron Technology lanserar branschens första 8-hög 24GB HBM3 Gen2-minne

Micron Technology har börjat provköra branschens första 8-hög 24GB HBM3 Gen2-minne med bandbredd över 1,2 TB/s och stiftets hastighet över 9,2 Gb/s, vilket är upp till 50% förbättring jämfört med nuvarande HBM3-lösningar. Microns HBM3 Gen2 erbjuder 2,5 gånger bättre prestanda per watt än tidigare generationer, vilket sätter nya rekord för AI-datacentrers prestanda, kapacitet och energieffektivitet. Micron förväntar sig att börja provköra sin 12-hög stapel med 36GB kapacitet under första kvartalet 2024.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 juli

Översikt över NVIDIA Corporation och dess produktförsäljning

NVIDIA Corporation är världsledande inom design, utveckling och marknadsföring av programmerbara grafikprocessorer. Företaget utvecklar också associerad programvara. Nettoförsäljningen fördelas enligt följande: grafikprocessorer (59%) för datorer, spelkonsoler, spelströmningsplattformar, arbetsstationer etc. och dator- och nätverkslösningar (41%) inkluderar datacenterplattformar och infrastruktur, lösningar för företags AI-infrastruktur, kryptocurrency-gruvprocessorer mm. Försäljningen fördelas mellan spel (46,3%), dataförvaring (39,4%), professionell visualisering (7,8%), fordonsindustrin (2,1%) och andra (4,4%). Geografiskt fördelas försäljningen mellan USA (16,2%), Taiwan (31,7%), Kina (26,4%) och andra (25,7%).

Direktlänk Dela Surperformance SAS fördjupade 26 juli

AI-aktier toppar listan över aktier nära köppunkter

Artificiell intelligens (AI) aktier inklusive chipproducenten Marvell Technology (MRVL), Arista Networks (ANET) och Synopsys (SNPS), som har lanserat AI-baserade chipdesignverktyg, toppar listan över fem aktier nära köppunkter. Förutom MRVL, ANET och SNPS-aktier, inkluderar listan även viktminskningsläkemedelsledaren Novo Nordisk (NVO) och Heico (HEI), en entreprenör för militära och kommersiella flygplan. ANET-aktien är en del av den framstående IBD 50-listan över ledande tillväxtaktier och ingår också i den aktuella SwingTrader-portföljen. SNPS är en del av IBD Long-Term Leaders-listan, som lyfter fram företag med stabil, tillförlitlig tillväxt som kan vara värda att köpa vid en nedgång.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 24 juli

Risk för ökad desinformation inför 2024 års globala val på grund av AI-teknologi

Med val i flera länder, inklusive USA, Storbritannien, Indien och Taiwan, samt det europeiska parlamentet och flera andra europeiska, asiatiska och afrikanska demokratier, planerade för 2024, finns det oro över risken för spridning av desinformation online. Generativ AI-teknik kan förstärka befintliga utmaningar kring desinformation och skapa nya. En studie från Logically Facts av över 6 000 onlineanvändare i USA, Storbritannien och Indien visade att 72% anser att samhället och politiken undermineras av osäker och falsk information. Många människor litar inte på mainstream media och sociala medieplattformar, och vissa tvivlar till och med på sin egen förmåga att skilja fakta från fiktion. Lösningar kan innefatta ökat fokus på mediekunnighet och faktakontroll.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 23 juli

Bygga den ultimata GPU-molnet för att driva AI-program

Artificiell intelligens (AI) är mycket populärt just nu och de flesta investerare har hittills fokuserat på företagen som tillhandahåller hårdvaran och datorkraften för att köra denna nya teknologi. I en intervju diskuterar Brannin McBee, medgrundare av CoreWeave, som tillhandahåller molnbaserade datortjänster baserade på GPU:er, den typ av chips som Nvidia introducerade och som nu har blivit oerhört populära för generativ AI. Han går igenom infrastrukturen som krävs för att driva AI, hur svårt det är att få tag på chips just nu, vem som har dem och hur landskapet kan förändras i framtiden.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 21 juli

Barry Lam blir rikast i Taiwan tack vare AI-hårdvaru-boom

Efterfrågan på datorutrustning som används för AI-processning har lyft tech-entreprenören Barry Lam till toppositionen bland Taiwans medlemmar på Forbes Real-Time Billionaires List. Aktierna i Quanta Computer förlorade 1,7% på onsdag från ett rekordhögt stängningspris dagen innan, men det var inte tillräckligt för att kompensera för en ökning på nästan 160% i Quantas Taiwan-handlade aktier under de senaste sex månaderna som lyfte Lam till nr 1. Lam är företagsordförande; Quanta är moderbolaget till Quanta Cloud Technology, en serverpartner till Kalifornien-baserade AI-chipleverantören Nvidia. Lam, som grundade Quanta 1988, var värd 9,2 miljarder dollar på listan igår, jämfört med 5,6 miljarder dollar på Forbes Taiwan Rich List som publicerades i april.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 20 juli

Ökning av tjock- och ändtarmscancer hos svenskar under 50 år

Tjock- och ändtarmscancer ökar hos svenskar under 50 år, enligt statistik från Socialstyrelsen. Under 70-talet drabbades cirka fyra av 100 000 svenskar under 50 år av denna cancerform, men under de senaste tio åren har siffran stigit till drygt sex, vilket innebär att cirka 350 personer drabbas per år. Även internationellt ökar fallen. Orsaken till ökningen är oklar, men ärftlighet och livsstil är kända riskfaktorer. Anna Martling, överläkare och professor i kirurgi vid Karolinska Institutet, påpekar att många riskfaktorer är relaterade till vår livsstil.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 18 juli

Artificiell intelligensmarknad förväntas växa från 150,2 miljarder USD till 1 345,2 miljarder USD till 2030

Artificiell intelligens (AI) marknaden förväntas växa från 150,2 miljarder USD 2023 till 1 345,2 miljarder USD 2030, en årlig tillväxt på 36,8%. Flera faktorer bidrar till denna tillväxt, inklusive tekniska framsteg, ökad databehandlingskraft, tillgänglighet av stora datamängder och ökad efterfrågan på automatisering och effektivitet. Dessutom bidrar regeringsinitiativ, investeringar och forskningsinitiativ till AI:s tillväxt. Enligt vertikaler förväntas hälso- och livsvetenskapssektorn växa mest under prognosperioden. När det gäller företagsfunktioner kommer marknadsföring och försäljning att ha störst marknadsstorlek under prognosperioden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 17 juli

Kan AI uppfinna? Juridiska experter pressar för att adressera frågan

En grupp juridiska experter driver frågan om generativ AI kan uppfinna. Denna fråga har diskuterats av juridiska lärde, patentmyndigheter och kongressen. De som svarar ´ja´ utmanar den djupt rotade övertygelsen att endast en människa kan uppfinna. Detta är mer än en filosofisk debatt, eftersom AI:s roll och juridiska status i uppfinningar också har konsekvenser för innovationsbanan och global konkurrenskraft. Dr. Ryan Abbott, professor vid University of Surrey School of Law, har grundat Artificial Inventor Project, som har lämnat in pro bono testfall i USA och mer än ett dussin andra länder för att söka juridiskt skydd för AI-genererade uppfinningar. Projektet har hittills haft blandade resultat med patentmyndigheter runt om i världen. Sydafrika beviljade det ett patent för en värmespridande dryckbehållare som genererats av AI, medan de flesta länder, inklusive Kina, ännu inte har fattat något beslut. I USA, Australien och Taiwan har dess anspråk avvisats.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 15 juli

Baidus chatbot Ernie jämförs med OpenAIs ChatGPT

Förra månaden avtäckte Kinas Baidu en chatbot, Ernie, som de hävdade var bättre än ChatGPT, utvecklad av Silicon Valleys OpenAI. Båda chatbotarna testades i kinesiska och Ernie presterade bättre, enligt Baidu. Båda chatbotarna svarade olika på frågor om känsliga ämnen, som Kinas ´noll Covid´-policy och händelserna den 4 juni 1989. Ernie undvek dessa frågor, medan ChatGPT gav mer raka svar. Ernie gjorde misstag, men använde Baidus sökmotor för att hitta rätt information. Ernie hade också en bättre förståelse för kinesisk poesi jämfört med ChatGPT. Ernie och ChatGPT ser på världen annorlunda på grund av de texter som AI-forskare matar in i modellerna.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 14 juli

USA planerar att införa investeringsrestriktioner för kinesiska teknikföretag

Den amerikanska regeringen planerar att införa nya restriktioner för amerikanska investeringar i kinesiska företag inom kvantdatorer, artificiell intelligens och halvledare. Dessa planerade restriktioner diskuterades under finansminister Janet L. Yellens fyradagarsbesök i Kina. Restriktionerna förväntas skapa spänningar mellan USA och Kina, som nyligen har försökt återställa kommunikationskanaler mellan de två länderna. Trots att restriktionerna kan förväntas ha liten omedelbar effekt på Kinas teknikutveckling kan de sätta en viktig precedent för framtida reglering.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 13 juli

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq futures var oförändrade efter timmar. Marknadsrallyt nådde nya höjder på onsdagen efter att CPI-inflationsrapporten visade lägre siffror än förväntat, vilket minskade räntehöjningsfrykten. Nvidia och Microsoft, två jättar inom artificiell intelligens, gav köpsignaler på onsdagen, liksom AI-exponerade chipmakare Taiwan Semiconductor, Monolithic Power Systems och STMicroelectronics. Andra AI-spel som utlöste köp inkluderade kinesiska internetjättar Alibaba och Baidu samt Arista Networks. Delta Air Lines och Fastenal rapporterar tidigt på torsdagen.

Investor´s Business Daily fördjupade 12 juli

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company rapporterar 2Q 2023 resultat och minskad chipförsäljning

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) rapporterade sina resultat för andra kvartalet 2023 den 20 juli. Företagets månadsintäkter för chip föll med 11,4 procent i juni efter två månader av positiv tillväxt. Trots detta förväntas efterfrågan på avancerad förpackningsteknik öka på grund av framväxten av Chatbots och generativ AI, vilket driver behovet av högbandbreddigt minne (HBM). TSMC:s Chip on Wafer on Substrate (CoWoS) är det dominerande valet för AI-serverchips. Dessutom väntas Google bredda sitt partnerskap med Broadcom 2023 för att producera ASIC AI-acceleratorchip TPU, som också kommer att innehålla HBM 32GB-minne.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 11 juli

Geopolitiska risker har exponerat spänningar i Tysklands socioekonomiska modell. Familjeföretagen som utgör grunden för landets ekonomi söker nu nya vägar. Hawe Hydraulics, ett familjeföretag som sysselsätter cirka 2 700 personer, har verkat i Kaufbeuren, Tyskland, i sju decennier. Med Kina och Nordamerika som Hawes största handelspartners, måste företaget nu navigera i en alltmer polariserad värld. Medan de geopolitiska förändringarnas takt har varit ögonöppnande, har företag som Hawe insett att de måste anpassa sig till den nya ekonomiska verkligheten.

The New York Times fördjupade 11 juli

Svenska forskare lockas till Kina: Förmögenhet och forskningsmöjligheter väger tungt

Svenska akademiker och forskare får erbjudanden om att flytta till Kina för att starta bolag och forska där, med löften om höga inkomster och majoritetsägande i bolag. Samtidigt har det framkommit att mycket svensk forskning har gjorts i samarbete med universitet som är kopplade till Kinas militär. Detta har lett till oro bland svenska universitetsledningar. Erik Renström, rektor på Lunds universitet, konstaterar att den kinesiska staten använder sina medborgare för att utnyttja svenska universitet och få tillgång till teknik och kunskap som stärker Kinas militära förmåga. Mellan 2008 och 2016 rekryterade Kina 60 000 forskare från utlandet.

Direktlänk Dela Kvartal fördjupade 10 juli

Sammanfattning av nyheter inom teknik och ekonomi

Note ökade sin försäljning med 21 procent under tredje kvartalet till drygt 420 miljoner kronor. Infineon förlorar över 2 miljarder kronor och 400 anställda efter att Benq försatt sitt tyska dotterbolag i konkurs. Mentor Graphics har förvärvat Summit Design. Linköping kan få ett ackrediterat EMC-labb inom ett år. Synplicity och Achronix ska utveckla en version av EDA-verktyget Synplify Pro FPGA. Elfa ställer ut på Electronicamässan i München. Montavista har levererat en realtidsversion av Linux till Rohill. Cypaks smarta medicinförpackning är nominerad till final i The RFID Breakthrough Awards. Partnertechs omsättning steg med 72 procent till 769 miljoner kronor under tredje kvartalet. ST Microelectronics har licensierat Samsungs mest avancerade NAND-flasharkitektur, OneNAND.

Direktlänk Dela Elektroniktidningen fördjupade 6 juli

USA varnar medborgare för resor till Kina på grund av godtycklig frihetsberövning

Den amerikanska regeringen varnar amerikaner för att resa till Kina på grund av lagar och praxis som tillåter godtycklig frihetsberövning av politiska skäl och åtal över innehållet i privata e-postmeddelanden. Enligt USA:s utrikesdepartement kan utlänningar i Kina, inklusive affärsfolk, tidigare utländska regeringstjänstemän, akademiker, journalister och släktingar till kinesiska medborgare som är inblandade i rättsliga tvister, bli förhörda och frihetsberövade av kinesiska tjänstemän för påstådda brott mot Kinas nationella säkerhetslagar. Spänningarna mellan USA och Kina har ökat märkbart under de senaste åren. Kina har tagit full kontroll över Hongkong och gjort aggressiva förflyttningar mot Taiwan. Samtidigt hotar USA att förbjuda TikTok och rensa ut individer misstänkta för industriellt spionage för Kinas kommunistparti.

Direktlänk Dela View from the Wing fördjupade 6 juli

Förhållandet mellan alkoholkonsumtion och hälsa: J-formad eller mindre är mer?

En studie bekräftar den J-formade relationen mellan alkoholkonsumtion och hälsa, vilket innebär att en lägre nivå av konsumtion kan ha en skyddande hälsoeffekt, medan en högre nivå ökar hälsoriskerna. Studien, baserad på data från 918,529 vuxna från National Health Interview Survey (NHIS) från 1997 till 2014, visade att nuvarande sällsynta, lätta och måttliga dryckesbrukare hade en lägre risk för all dödlighet och kardiovaskulär sjukdomsdödlighet. Däremot kan även måttlig konsumtion leda till beroende och missbruk hos känsliga individer. WHO har uttalat att det inte finns någon säker mängd alkohol som inte påverkar hälsan.

Direktlänk Dela BMC Medicine fördjupade 6 juli

YouTube sänker kraven för att kunna tjäna pengar på plattformen

YouTube har sänkt kraven för att bli en del av YouTube Partner Program (YPP), vilket gör det enklare för nya skapare att börja tjäna pengar på sina verk. Tidigare behövde en YouTube-skapare minst 1 000 prenumeranter för att ansöka om att gå med i YPP, men nu behöver man bara 500. Man måste också ha gjort tre offentliga uppladdningar under de senaste 90 dagarna och antingen ha 3 000 visningstimmar under de senaste 12 månaderna eller 3 miljoner Shorts-vyer under de senaste 90 dagarna. För att tjäna pengar på annonser måste skaparna fortfarande följa de gamla reglerna. De nya kriterierna för YPP gäller först för skapare i USA, Storbritannien, Kanada, Taiwan och Sydkorea.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade 5 juli

Antony Blinkens besök till Kina: En analys av USA-Kina relationen

USA:s utrikesminister Antony Blinken besökte Kina, fyra månader efter att hans resa avbröts på grund av upptäckten av en kinesisk spionballong i USA:s luftrum. Trots positiva initiala reaktioner var besöket mer inriktat på skadekontroll och att skapa en strategi för att stabilisera det alltmer skakiga förhållandet. Båda sidor kom överens om att etablera arbetsgrupper, initiera fler kommersiella flyg och främja fler utbyten bland studenter, akademiker och journalister. Djupa skillnader kvarstår dock gällande Taiwans framtid, spänningar i Sydkinesiska havet och teknologirestriktioner.

Direktlänk Dela INSEAD Knowledge fördjupade 5 juli

Sverige: Från fredens försvarare till hökaktigt förhållningssätt till Kina

Sverige har gått från att vara en förespråkare för diplomati och internationella rättsprinciper till att bli ett av de mest hökaktiga länderna i Europa, särskilt i förhållande till Kina. Enligt en rapport från försvarsberedningen definieras Kina nu som ett globalt hot. En undersökning från ECFR visar att fler svenskar än medborgare i något annat europeiskt land stödjer idén om att gå i krig med Kina över Taiwan. Denna förändring i attityd är förbryllande och djupt oroande för ett land som har hållit sig utanför krig i mer än 200 år och spelat en avgörande roll för att försöka få slut på krig genom dialog.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 3 juli

Pandemin öppnar för gränslös IT-rekrytering

Pandemin har revolutionerat processen att rekrytera IT-talanger och öppnat dörren för att anställa personal på mer avlägsna platser, enligt Aysha Khan, CISO och CIO på Treasure Data. Distansarbete har breddat kompetenspoolen och gjort det möjligt att hitta kvalitetskandidater på andra platser inom budgeten. Enligt Gartner har nästan 60% av organisationerna åtminstone några IT-medarbetare som arbetar på distans utan hänsyn till landsgränser. För företag som använder sig av denna typ av rekrytering är i genomsnitt 19% av IT-arbetskraften gränslös.

Direktlänk Dela International Data Group Sweden fördjupade 26 juni

Rika kineser flyr från Kina medan västerländska miljardärer reser dit

Enligt uppskattningar kommer 13 500 kineser med hög nettovärde att flytta till länder som Australien och USA under 2023. Detta beror på att Kinas president Xi Jinping har infört kommunistiska politiska kampanjer som försvårar för förmögna individer. Samtidigt besöker västerländska miljardärer som Elon Musk och Bill Gates Kina för att investera och expandera sina företag. Trots svårigheter att repatriera vinster och kopiera teknik fortsätter dessa företag att verka i Kina, medan kinesiska miljonärer försöker skydda sina tillgångar och familjer genom att flytta till demokratiska länder.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 24 juni

Aaron Yan anklagas för att ha filmat sexvideo med minderårig

Idol och före detta Fahrenheit-medlem, Aaron Yan, är den tredje kändisen som anklagas för sexuellt ofredande. En manlig influencer, Yao Le, anklagade Aaron för att ha filmat deras sexvideo 2018 när han bara var 16 år gammal. Yao Le avbröt sina studier i tre år och höll sig borta från offentligheten efter att sexvideon läckt ut. Han bröt tystnaden efter att #MeToo-rörelsen svepte över Taiwans underhållningsindustri. Aaron Yan har formellt bett Yao Le om ursäkt för att ha skadat honom i det förflutna.

Direktlänk Dela JayneStars fördjupade 21 juni

PFL skriver kontrakt med Mark Zuckerbergs träningspartner Khai Wu

Professional Fights League (PFL) har skrivit kontrakt med Mark Zuckerbergs träningspartner. PFL meddelade idag (måndag 19 juni 2023) på sina sociala medier att de har skrivit kontrakt med 27-åriga fjäderviktstalangen Khai ”The Shadow” Wu. Wu (7-4) fick lite uppmärksamhet förra året när han sågs träna Meta-VD:n Zuckerberg och har sedan dess utsetts till en av hans träningspartners. Wu är en av de fighters som fick Zuckerberg att älska mixed martial arts (MMA). Miljardären har också tävlat i jiu-jitsu nyligen och vunnit en medalj. ”The Shadow” kom tillbaka till vinstkolumnen i februari 2023 när han besegrade Kimbert Alintozon på WOTD: Enter The Dragon 09 i sitt hemland Taiwan. Wu är en Bellator-veteran som tävlat i andra organisationer, såsom California Cage Wars (CCW) och Urijah Fabers A1-kombat. PFL avslöjade inte om han kommer att tävla i fjäderviktssäsongen 2024 än eller om han kommer att delta i showcase-matcher.

Direktlänk Dela MMA Mania fördjupade 20 juni

Global marknad för sociala annonser och sociala medier förväntas växa med 19,5% fram till 2029

En ny studie om den globala marknaden för sociala annonser och sociala medier marknadsföring utvärderar marknadsstorlek, trender och prognoser fram till 2029. Marknaden förväntas växa med en CAGR på +19,5% under prognosperioden (2023-2029). Nyckelspelare i rapporten inkluderar Facebook, LinkedIn, Google Edition, Twitter, Instagram, Snapchat, WeiBo, Tencent, LINE, Kakao Talk, MoMo och Microsoft. Rapporten genomförde även en PESTEL-analys i branschen för att studera viktigaste influenser och barriärer för inträde.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 15 juni

YouTube ändrar krav för att ge mindre skapare tillgång till monetiseringsverktyg

YouTube har ändrat kraven för sitt YouTube Partner Program för att ge skapare med mindre följarskaror tillgång till vissa monetiseringsverktyg. Enligt de nya kraven kan skapare som har minst 500 prenumeranter, tre offentliga videouppladdningar från de senaste 90 dagarna och antingen 3 000 visningstimmar under det senaste året eller 3 miljoner Shorts-visningar på 90 dagar ansöka. Tidigare krävdes minst 1 000 prenumeranter och antingen 4 000 visningstimmar på ett år eller 10 miljoner Shorts-visningar på 90 dagar. Ändringen införs först för skapare i USA, Storbritannien, Kanada, Sydkorea och Taiwan. Skapare som accepteras i programmet enligt dessa krav får tillgång till monetiseringsverktyg som dricks, shoppingfunktioner för att marknadsföra egen merchandise och kanalmedlemskap. Dock kommer de inte att kunna dela annonsintäkter med YouTube.

Direktlänk Dela Marketing Brew fördjupade 14 juni

Meta ombeds ta bort falsk Facebook-annons med Nvidia-chef

Det kriminella undersökningsbyrån (CIB) har kontaktat Meta, Facebooks moderbolag, för att ta bort falska annonser som marknadsför ´Jensen Huangs aktieinvesteringschattgrupp´. Jensen Huang, den taiwanesisk-amerikanska vd:n för Nvidia Corp, var i mediernas strålkastarljus under ett besök i Taiwan förra veckan. CIB-tjänstemän sade att Facebook-annonsen var uppenbart förfalskad, men den sprids fortfarande och har lett till klagomål om att sociala medier inte gör något för att begränsa spridningen av falska annonser.

Direktlänk Dela Taipei Times fördjupade 4 juni

Nvidia och andra AI-aktier faller efter kraftig rally

Nvidia Corp:s aktier sjönk med 5,7% på onsdagen, det största fallet sedan 30 januari, efter att ha nått en marknadsvärdering på 1 biljon dollar tidigare under veckan. Företagets aktie har ökat med över 250% sedan oktober, vilket gav investerare en attraktiv möjlighet att realisera vinster. Även AI-programvaruföretaget C3.ai Inc. föll med 9% efter en besvikande försäljningsprognos. På Wall Street har AI varit i fokus under året, med Nvidias starka intäktsprognos som bränsle för den frenetiska rallyn. Men höga värderingar kan vara en anledning till försiktighet inom den fortfarande unga industrin.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 juni

Chefer förutspår AI:s ljusa framtid i sina branscher

Sex VD:ar från olika branscher har uttryckt optimistiska visioner för AI:s roll i deras respektive industrier. AI skulle kunna gynna kunder inom restauranger, detaljhandel och e-handel. Krogers VD Rodney McMullen tror att AI kommer att hjälpa företaget att anpassa kundernas upplevelser efter deras personliga smakpreferenser och säkerställa färskhet genom leveranskedjor. Inom restaurangbranschen diskuteras möjligheter att använda AI för att ta emot kundernas beställningar och förbättra anställningsprocessen. United Airlines VD Scott Kirby menar att AI kan hjälpa flygbolag att kommunicera direkt med kunder och undvika kommunikationsmissförstånd. Altana AI:s grundare Evan Smith arbetar med att använda AI för att samla data och skapa ´Google Maps för leveranskedjor´. eBay:s VD Jamie Iannone säger att företaget har använt AI-teknik i flera år, men att deras ansträngningar nyligen har utvidgats.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 1 juni

Nvidias VD uppmanar företag att lära sig om AI för att inte hamna på efterkälken

Nvidias grundare och VD Jensen Huang uppmanar företag och individer att lära sig om den nya vågen av artificiell intelligens (AI) för att inte hamna på efterkälken. Han menar att innovativ teknik kommer att förändra företagslandskapet och påverka alla jobb. AI-teknik kommer också att användas som en medpilot för att öka produktiviteten och effektiviteten hos arbetstagare i flera branscher och skapa nya jobb som inte har funnits tidigare.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 29 maj

Nvidia-chefen varnar företag och individer att anpassa sig till AI eller riskera att förlora

Företag och individer bör bekanta sig med artificiell intelligens (AI) eller riskera att förlora, enligt Nvidia Corp:s medgrundare och VD Jensen Huang. Huang, vars chipdesignföretag nådde en rekordhög nivå på fredagen på grund av enorm efterfrågan från AI-tjänsteleverantörer, sade i ett tal på lördagen att den nya tekniken kommer att förvandla företagslandskapet och förändra varje enskilt jobb. Han rådde studenter vid National Taiwan University i Taipei att skapa något nytt i AI-åldern snabbt, eller riskera att bli lämnade kvar.

Direktlänk Dela Al Arabiya fördjupade 28 maj

AI-boom driver tekniksektorns tillväxt och återhämtning

Pandemin har skapat en grogrund för innovation och AI-teknik, vilket har lett till en kraftig återhämtning och tillväxt för tekniksektorn. Företag som NVIDIA, AMD, Taiwan Semiconductor Manufacturing, Micron Technology, Meta, Microsoft och Alphabet har alla sett en betydande uppgång i sina aktiekurser tack vare AI-boomen. Denna trend förväntas fortsätta, och AI blir alltmer en central del av teknikindustrin.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 27 maj

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. aktier upp efter Nvidias rekordintäktsprognos

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSM) aktier steg med 12% på torsdagen efter att Nvidia Corp. rapporterade en rekordintäktsprognos, vilket ledde till deras bästa vecka på nästan ett och ett halvt år. Aktierna steg ytterligare 2,2% på fredagen och avslutade veckan med en ökning på 11,5%. TSM förväntas få en liten positiv effekt från Nvidias framgångar, enligt analytiker Matt Bryson. Nvidias höga marginaler på datacenter-GPU:er förväntas bidra till företagets återhämtning efter ett tufft lagerår, sade finanschef Colette Kress.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 27 maj

Nvidias aktier skjuter i höjden tack vare AI-driven efterfrågan

Nvidias aktier steg med över 20% på torsdagen efter att företaget levererat en stark kvartalsvis försäljningsprognos, drivet av efterfrågan på processorer som driver AI-system. Nvidias chipteknik används för att driva AI-system, och efterfrågan på dessa chip ökade under kryptovalutaboomen. Nvidias marknadsvärde nådde 755 miljarder dollar i slutet av onsdagens handel, det femte högsta offentliga värderingen i USA. AI-rallyt har även lyft andra chipaktier, inklusive AMD, ASML och Taiwan Semiconductor Manufacturing Company.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 25 maj

Ny rapport om Big Data och maskininlärning inom telekommarknaden

En ny affärsrapport om den globala marknaden för Big Data och maskininlärning inom telekom har lagts till i Dynamic Report Repository. Rapporten ger en exklusiv, praktisk referens till olika marknadsdynamiker som möjliggör hög tillväxtpotential. Den har utformats med nuvarande och tidigare utvecklingar i åtanke för att säkerställa stabil marknadstillväxt och oavbruten överlevnad trots hård konkurrens. Rapporten analyserar de fem krafterna SWOT, PESTEL och PORTER och inkluderar företagsprofiler för stora marknadsaktörer som Allot, Argyle Data, Ericsson, Guavus, Huawei, Intel, Nokia, Openwave Mobility, Procera Networks, Qualcomm, Zte, Google, AT&T, Apple, Amazon och Microsoft.

Direktlänk Dela The Nelson Post fördjupade 25 maj

Nvidia-resultat driver AI-relaterade aktier uppåt globalt

Nvidia Corp. rapporterade resultat som visar att kunderna köper stora mängder av kretsar som används i artificiell intelligens (AI) och skickade aktier knutna till tekniken på en global uppgång. Nvidia steg så mycket som 29% på New York-börsen, medan rivalen Advanced Micro Devices Inc. ökade med 10%. Utsikterna visar att Nvidia gynnas ännu mer av AI-boomen än vad man tidigare trott, vilket hjälper företaget att hantera en bredare avmattning i teknikutgifterna. Även företagets leverantörer drar nytta av detta. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., som tillverkar Nvidias kretsar, steg så mycket som 3,8% i Taipei. Utrustningsleverantören Advantest Corp. steg 20% till en rekordhög nivå i Tokyo, medan minneskretstillverkaren SK Hynix Inc. ökade med 6,8% i Seoul.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 maj

AI inom cybersäkerhet marknadsrapport

En marknadsrapport om artificiell intelligens (AI) inom cybersäkerhet undersöker de viktigaste faktorerna som driver tillväxten inom branschen, samt de största hinder och utmaningar. Rapporten presenterar en översikt över de senaste trenderna och utvecklingsplanerna, mönstren och policys i den globala marknaden. Studien erbjuder en analys av de senaste händelserna, såsom tekniska framsteg och produktlanseringar, och deras konsekvenser på den globala AI inom cybersäkerhetsmarknaden. Rapporten innefattar också data som samlats in från flera primära och sekundära källor. De stora marknadsaktörerna som profilerats i rapporten inkluderar BAE Systems, Cisco, Fortinet, FireEye, Check Point, IBM, RSA Security, Symantec, Juniper Network och Palo Alto Networks.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 24 maj

En ny marknadsrapport för maskininlärning inom tillverkningsindustrin har släppts, som undersöker de viktigaste faktorerna som ansvarar för att driva tillväxten av maskininlärning inom tillverkning, samt de största utmaningarna och hindren. Rapporten presenterar en översikt över de senaste trenderna och utvecklingsplanerna, mönstren och policyn på den globala marknaden. Studien erbjuder också en analys av de senaste händelserna, såsom tekniska framsteg och produktlanseringar och deras konsekvenser på den globala marknaden för maskininlärning inom tillverkning.

Scene for Dummies fördjupade 24 maj

Maskininlärning: Marknadsstorlek, anställningsstatistik och tekniktrender

Maskininlärning är en form av artificiell intelligens som låter datorer förbättra sin prestanda genom att analysera stora datamängder och mönster. Marknaden för maskininlärning förväntas växa från 21,5 miljarder USD till nästan 582,4 miljarder USD fram till 2032. Nyckelföretag inom maskininlärning inkluderar International Business Machines, Microsoft, Sap, Sas Institute, Amazon Web Services, Bigml och Google. Maskininlärning används i många branscher, såsom finans, hälsovård och banksektorn. Anställningsmöjligheterna för maskininlärningsingenjörer förväntas öka med 22% globalt från 2020 till 2030. Tekniktrender inom maskininlärning inkluderar grundmodeller, multimodal maskininlärning, transformatorer, inbäddad maskininlärning och lågkodade och kodfria lösningar.

Direktlänk Dela Scoop Market fördjupade 22 maj

G7-ländernas ledare diskuterade under sitt toppmöte i Hiroshima Kinas växande makt och oro för landets kärnvapenarsenal. De enades om att stödja Taiwan och sanktioner mot Ryssland, och uppmanade Kina att ha en mer öppen dialog. Mötet ägde rum vid en kritisk tidpunkt då kärnvapenspänningarna i världen är på den högsta nivån sedan kalla krigets slut. G7-ledarna fördömde även Ryssland för dess kärnvapenhot i samband med kriget i Ukraina.

Aftonbladet fördjupade 20 maj

Joar Forssell, riksdagsledamot för Liberalerna, anser att Sverige bör sälja vapen till Taiwan, inklusive JAS-plan, och bistå militärt vid ett eventuellt anfall av Kina. Forssell jämför situationen med Ukraina och menar att det vore rimligt att taiwanesiska soldater fick utbildning i Sverige. Han menar att demokratier inte kan låta diktaturer som Kina diktera villkoren för svensk utrikespolitik.

Sveriges Television fördjupade 20 maj

Storbritannien investerar upp till £1 miljard i halvledarindustrin

Storbritanniens regering har meddelat en investering på upp till £1 miljard i den inhemska halvledarindustrin, men har kritiserats för att inte delta i den pågående utgiftstävlingen som har sett USA och EU annonsera betydligt större program. Labour anklagar regeringen för att sakna ambition i sitt uttalande, och ett brittiskt startup säger att £1 miljard är mindre än kostnaden för en grundläggande halvledarfabrik. Storbritanniens efterlängtade nationella halvledarstrategi kommer att fokusera på landets befintliga styrkor inom tekniken.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 19 maj

G7-toppmöte i Hiroshima fokuserar på Kina och Ryssland

Världsledare samlas i Hiroshima, Japan, för G7-toppmötet, där en gemensam hållning gentemot Kinas växande makt och åtdragna sanktioner mot Ryssland diskuteras. Mötet anses ha symbolisk betydelse på grund av ökat kärnvapenhot. G7-ländernas ekonomiska relation till Kina bör präglas av mindre risktagande, men utan att klippa banden. EU har väckt ilska i Peking genom förslag på exportbegränsningar av känslig teknologi för åtta kinesiska företag som misstänks göra affärer med Moskva. Mötet hålls vid en kritisk tidpunkt, där kärnvapenspänningarna i världen är på den högsta nivån sedan kalla krigets slut.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 19 maj

Trots att Kina beskrevs som ett gemensamt säkerhetshot vid Nato-mötet förra sommaren, har USA inte lyckats övertyga omvärlden om att se landet som ett globalt hot mot demokratin. Detta beror bland annat på interna motsättningar och att många amerikanska företag fortfarande investerar i Kina. Dessutom skadar amerikansk chauvinism och nationalistiska utspel landets trovärdighet. För att Washington ska kunna sprida sitt budskap om Kinas hot måste det baseras på demokratiska principer som inkluderar allierade.

Dagens Nyheter fördjupade 18 maj

Regeringen godkänner två havsvindparker men Skåne havsvindpark får vänta

Regeringen har godkänt två havsvindparker utanför västkusten, trots att de saknar Natura 2000-tillstånd och riskerar att stoppas i domstol. Skåne havsvindpark, som har alla tillstånd och skulle kunna producera hälften av Skånes elbehov, får däremot vänta på klartecken. Ørsted, som ansökt om att bygga Skåne havsvindpark, hoppas på ett snabbt beslut. Försvarsmakten har sagt nej till samtliga havsvindparker, men Ørsted anser att det inte borde vara ett problem då de tidigare samarbetat med försvaret i andra länder.

Direktlänk Dela Sveriges Television fördjupade 17 maj

Kina planerar att tredubbla sin kärnvapenarsenal fram till 2035

En ny rapport från Pentagon avslöjar att Kina kommer tredubbla sin kärnvapenarsenal fram till 2035. Kina har idag cirka 400 stridsspetsar, men antalet beräknas stiga till 1 000 stycken 2030 och 1 500 stycken 2035. Militärexperten Mats Engman tror att Kina vill närma sig USA:s och Rysslands kärnvapenarsenaler, vilket skulle innebära en maktförskjutning till Kinas fördel. Kina vill skapa en militär förmåga för att försvåra för amerikanska militära styrkor att hjälpa Taiwan, samt öka risken för USA i konflikter med Japan och Sydkorea.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 6 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare