» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 127 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Twitch är en livestreaming-plattform som främst fokuserar på videospel och e-sport. Användare kan titta på och interagera med spelare medan de spelar spel, och det finns också möjlighet att streama andra typer av innehåll, som musik och konst. Twitch grundades 2011 och är nu en av de största plattformarna för livesändningar på internet. Många spelare och e-sportlag använder Twitch för att sända sina matcher och evenemang, och det finns också en stor community av oberoende spelare och streamers som delar sitt innehåll och bygger upp följare på plattformen.

Senaste nytt kring Twitch

Falsk artikel påstår att Henry Kissinger avböjde styrelseplats på OpenAI innan han dog

En påstådd artikel i Washington Post hävdade att Henry Kissinger, tidigare amerikansk utrikesminister, avböjde en styrelseplats i teknikföretaget OpenAI dagar innan han dog. Nyheten delades på X (tidigare Twitter) som en bild, utan länk till artikeln, vilket gjorde det svårt att verifiera påståendet. Det visade sig dock att artikeln var falsk. Både rubriken och underrubriken i X-postens bild var redigerade versioner av Washington Posts faktiska dödsruna över Kissinger. Användaren @nullpointered bekräftade att de skapat bilden. Viralposten verkade vara ett hån mot den nyligen kontroversen på OpenAI, där VD:n Sam Altman avsattes.

Direktlänk Dela Snopes fördjupar idag

Förslag till kvinnliga styrelsemedlemmar för OpenAI

AI-företaget OpenAI har genomgått flera förändringar den senaste veckan, inklusive utnämningen av en ny tillfällig VD och en förändring i styrelsen. En stor förändring är att styrelsen nu består av enbart män, vilket har väckt oro. Det finns dock förväntningar på att OpenAI kommer att lägga till fler medlemmar i styrelsen. Detta ger möjlighet att få in kvinnor och skapa könsdiversitet i styrelsen. Startup- och innovations-experten Elizabeth Scallon har föreslagit flera framstående kvinnor för OpenAI att överväga i sin styrelsesökning. Här är tio kvinnor som skulle kunna bli potentiella oberoende styrelsemedlemmar för OpenAI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 27 november

OpenAI:s VD Sam Altman återanställd efter omfattande kritik

Förra veckan avskedades Sam Altman, en framstående person inom AI-världen, från sin position som VD för OpenAI. Altman, som lanserade AI-baserade chatten ChatGPT för ett år sedan, har skapat stora störningar i teknikvärlden. Hans avskedande ledde till omfattande kritik och hot om avgångar från majoriteten av OpenAI:s anställda, vilket resulterade i att han återanställdes som VD. Trots detta har OpenAI:s rykte tagit skada och företaget rapporterar nu förluster på grund av serverkostnader för att träna ChatGPT. Altman har nu anställts av Microsoft.

Direktlänk Dela Geo TV News fördjupade 25 november

OpenAI ett steg närmare Allmän Artificiell Intelligens

Flera anställda på OpenAI har uttryckt säkerhetsbekymmer om ett projekt kallat Q*, vilket de anser kan hota mänskligheten. De anställda är också oroliga för företagets kommersialisering av AI-verktyg. OpenAI:s VD Sam Altman, som nyligen återanställdes efter att ha blivit sparkad, är medgrundare till företaget som är känt för sina generativa AI-verktyg. Företaget har gjort framsteg i sitt mål att uppnå allmän artificiell intelligens (AGI). Det är oklart om de som skrev brevet till styrelsen är bland de 700 anställda som hotade att följa Altman till Microsoft efter hans avsked.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 24 november

OpenAI:s VD avskedades och återanställdes oväntat

OpenAI:s VD Sam Altman avskedades och återanställdes oväntat, vilket chockade teknikvärlden. Striden har implikationer bortom företagets styrelserum och visar på AI-industrins omogenhet samt den starka viljan i Silicon Valley att vara först. Det väcker också brådskande frågor om teknikens säkerhet. Konflikten mellan Sam Altman och OpenAI:s styrelse började med att styrelsen avsatte Altman som VD för att han inte varit konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen. Microsoft, som är minoritetsägare i OpenAI och har investerat cirka 130 miljarder kronor i företaget, informerades knappt om beslutet. Efter att mer än 95% av OpenAI:s anställda hotade med att sluta om inte Altman återanställdes, blev han återigen VD för företaget.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 23 november

OpenAI:s ChatGPT rullar ut ny funktion som hjälper användare att bestämma middag eller lösa matematikproblem

OpenAI:s ChatGPT har lanserat en ny funktion som nu är tillgänglig för alla användare, inklusive de som använder gratisversionen. Funktionen tillåter iOS- och Android-användare att använda röstkommandon för att få svar på sina frågor. Till exempel kan användare ta bilder av ett landmärke och engagera sig i en realtidsdiskussion om dess anmärkningsvärda egenskaper. Användare kan också ta bilder av sitt skafferi och kylskåp och använda denna funktion för att räkna ut vad de ska laga till middag. Dessutom kan funktionen hjälpa användarens barn med ett matematikproblem genom att ta ett foto, ringa in problemuppsättningen och dela tips.

Direktlänk Dela The News International fördjupade 23 november

Sam Altman återvänder till OpenAI efter abrupt avskedande

Sam Altman, teknikentreprenör och tidigare VD för OpenAI, återvänder till företaget efter att ha blivit avskedad förra veckan. Anledningen till hans avskedande förblir oklar, men OpenAI skrev i ett blogginlägg att han inte var konsekvent ärlig i sin kommunikation. Efter hans avskedande ersattes Altman tillfälligt av företagets CTO Mira Murati och sedan av Emmett Shear, tidigare chef för Amazon-ägda Twitch. Altman var på väg att börja på Microsoft, men över 700 anställda på OpenAI skrev ett brev där de krävde att styrelsen skulle avgå och återinsätta Altman. Nu kommer Altman tillbaka till OpenAI och kommer att rapportera till en ny styrelse.

Direktlänk Dela Los Angeles Times fördjupade 23 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter företagskris

Sam Altman är tillbaka som VD för OpenAI efter en turbulent period där ovanlig företagsstyrning ledde till ett försök att avsätta honom, trots stöd från både Microsoft och majoriteten av OpenAIs personal. Processen var rörig men resultatet tycks bli ett starkare OpenAI med tydligare mål och syfte. Microsoft erbjöd anställning till Altman och Greg Brockman, och Twitchs medgrundare Emmett Shear hoppade in som tillfällig VD. Över 710 av företagets 770 anställda skrev under ett öppet brev till styrelsen där de krävde Altmans återkomst och styrelsens avgång. Altman och Brockman får sannolikt fortsatt stöd från Microsofts VD Satya Nadella.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 22 november

Sam Altman återanställd som VD för OpenAI efter bara fyra dagar

Sam Altman, tidigare avskedad som VD för OpenAI, har återanställts efter bara fyra dagar. Styrelsen hade tidigare sagt att de ´förlorat förtroendet´ för hans ledarskap. Altman bekräftade återanställningen och uttryckte sin glädje över att återvända till OpenAI och fortsätta bygga på deras starka partnerskap med Microsoft. Microsofts VD, Satya Nadella, hade tidigare bekräftat att Altman skulle ansluta sig till techjätten, men var öppen för att Altman stannade kvar på OpenAI. Dock ansåg han att företagets ledarskap behövde en förändring.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 22 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedad, företagets medgrundare och forskare avgår

I en dramatisk händelseutveckling sent på fredagen blev Sam Altman, tidigare president för Y Combinator, avskedad som VD för AI-startupen OpenAI av företagets styrelse. Företagets långvariga president och medgrundare, Greg Brockman, avgick, liksom tre högt uppsatta forskare från OpenAI. Diskussioner pågår om att återanställa Altman som VD. Vidare överväger OpenAI:s styrelse att slå samman företaget med konkurrenten Anthropic. OpenAI har utsett Emmett Shear, medgrundare av videosajten Twitch, till tillförordnad VD. Samtidigt hotar företagets finansiering, då den planerade försäljningen av OpenAI:s anställdas aktier som värderar startupen till cirka 86 miljarder dollar kan vara i fara.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 22 november

Över 700 anställda hotar att lämna OpenAI efter VD:ns avsked

Över 700 anställda på AI-jätten OpenAI hotar att lämna företaget om inte styrelsemedlemmarna, som nyligen avskedade VD Sam Altman, avgår och återinsätter den tidigare VD:n. Många av de anställda som undertecknade ett brev med hot om att lämna företaget sade att de skulle gå till Microsoft, där Altman hamnade efter att ha blivit avskedad. Företag som Salesforce och Google´s DeepMind har sett en ökning av inkommande CV:n från OpenAI efter Altmans avsked, medan mindre AI-spelare har börjat proaktivt rekrytera OpenAI-personal.

Direktlänk Dela Los Angeles Times fördjupade 22 november

OpenAI i intensiva diskussioner för att lugna personalen efter VD:s avsked

AI-företaget OpenAI är enligt uppgift i intensiva diskussioner för att lugna personalen efter att dess VD, Sam Altman, avsatts. Förra veckan meddelade företaget att det hade avslutat sitt samarbete med Altman på grund av hans brist på transparens i kommunikationen med styrelsen. Detta ledde till att över 500 av företagets 770 anställda skrev under ett öppet brev där de hotade att sluta om styrelsen inte avgick och återinsatte Altman. OpenAI:s vice VD för globala frågor, Anna Makanju, sade att företaget arbetar för att ena de anställda.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 21 november

Över 700 OpenAI-anställda kräver styrelsens avgång efter avsättningen av VD Sam Altman

Efter en explosiv helg som resulterade i att Sam Altman, en av tech-sektorns stigande stjärnor, avsattes som VD för OpenAI, har flera rapporter spekulerat om oenigheter kring AI-säkerhet. Inga konkreta skäl gavs för styrelsens beslut att avsätta Altman, men en förhandling följde där det signalerades att Altman kunde återvända som VD. Emellertid meddelade styrelsen på söndagen att Twitch medgrundare Emmett Shear skulle ta över som tillförordnad VD. På måndag morgon meddelade Microsofts VD Satya Nadella att Altman och den avsatta styrelseordföranden Greg Brockman skulle komma till Microsoft för att leda ett nytt avancerat AI-forskningsteam. Över 700 OpenAI-anställda har sedan dess skrivit under ett brev som kräver att styrelsen avgår och att de återinsätter Altman som VD.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 21 november

Framtiden för OpenAI och Sam Altman är oklar efter hot om massuppsägningar

Samtal pågår om framtiden för OpenAI och möjligheten att Sam Altman, det avsatte VD:n för AI-företaget, ska återvända. Detta kommer efter att nästan alla anställda hotat att sluta om han inte kommer tillbaka. Investerare och ledare försöker ta fram en plan för att få tillbaka Altman efter att det avslöjades att han skulle leda Microsofts nya AI-labb. Altman har signalerat att han kan återvända, men endast om de styrelsemedlemmar som avsatte honom avgår. Microsofts VD, Satya Nadella, har indikerat att han är öppen för båda alternativen. Framtiden för Altman och OpenAI är fortfarande oklar.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 21 november

OpenAI:s styrelse närmar sig Anthropics VD för att ersätta Sam Altman

OpenAI:s styrelse har närmat sig rivalen Anthropics VD om att ersätta chefen Sam Altman och eventuellt slå samman de två AI-startupföretagen, enligt två personer som informerats om saken. Anthropics VD Dario Amodei avböjde på båda fronterna. Nyheten kommer efter rapporter om uppmaningar att hitta Altmans efterträdare dagar efter att OpenAI:s styrelse avsatte honom. På söndagen erbjöd styrelsen före detta Twitch-VD:n Emmett Shear att vara dess interimistiska chef, vilket han accepterade. Under tiden gick Altman med på att ansluta sig till startupföretagets backer Microsoft tillsammans med andra nyckelpersoner från OpenAI.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 21 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas plötsligt, nästan alla anställda hotar att säga upp sig

OpenAI:s VD Sam Altman avskedades plötsligt från företaget, vilket ledde till att nästan alla företagets 770 anställda hotade med att säga upp sig om inte styrelsen avgår och återinsätter Sam Altman och Greg Brockman. Det verkar nu vara en stark möjlighet att de återvänder till företaget. Styrelsen för OpenAI meddelade att Altman skulle avgå som VD och lämna styrelsen, men ingen klar anledning gavs. Greg Brockman, OpenAIs ordförande, fråntogs sin titel men ombads att stanna kvar i styrelsen. Han informerades inte om Altmans avskedande förrän efter att det hade hänt och avgick kort därefter. Andra höga chefer gjorde detsamma. Flera teknikstorheter uttryckte stöd för Altman, inklusive tidigare Google-chefen Eric Schmidt och Airbnb:s medgrundare Brian Chesky. OpenAIs investerare var lika chockade som alla andra över utvecklingen, med många som stödde hans återinsättning. Dessa inkluderade Sequoia Capital och Tiger Global, med Microsoft också sades arbeta bakom kulisserna för att försöka ordna Altmans återkomst till företaget. Med Altman ute sade OpenAI att företagets CTO skulle ta över rollen på interimistisk basis. Mira Murati, företagets teknikchef, kommer att tjäna som tillförordnad VD, med omedelbar verkan. Ett medlem av OpenAIs ledningsteam i fem år, Mira har spelat en kritisk roll i OpenAIs utveckling till en global AI-ledare. Hon har en unik kompetensuppsättning, förståelse för företagets värderingar, verksamhet och affärer, och leder redan företagets forskning, produkt och säkerhetsfunktioner. Givet hennes långa anställning och nära engagemang med alla aspekter av företaget, inklusive hennes erfarenhet inom AI-styrning och policy, tror styrelsen att hon är unikt kvalificerad för rollen och förväntar sig en sömlös övergång medan den genomför en formell sökning efter en permanent VD. Den ”formella sökningen” tog inte lång tid, företaget meddelade på söndag kväll att det hade anställt Twitch-medgrundaren Emmett Shear som VD. Eller snarare, en annan ”tillförordnad” VD – vilket gör honom till den tredje VD:n på tre dagar. Altman och Brockman anställdes av Microsoft för att arbeta med AI-initiativ, medan mjukvarujätten säger att den fortsätter att arbeta med OpenAI. Nästan 500 anställda på OpenAI skrev under ett öppet brev där de hotade att säga upp sig om inte styrelsen avgår och återinsätter Altman och Brockman, rapporterar Wired – ett antal som nu sägs ha nått 667. OpenAI var i öppet uppror på måndag med 490 anställda som hotade att lämna om inte styrelsen avgår och återinsätter Sam Altman som VD, tillsammans med medgrundaren och tidigare presidenten Greg Brockman. Altman avskedades kontroversiellt av styrelsen på fredag.

Direktlänk Dela 9to5Mac fördjupade 21 november

OpenAI i kaos: tre VD:ar på tre dagar och en potentiell Microsoft-övertagning

OpenAI, skaparen av ChatGPT och DALL-E 3, sparkade ut VD:n Sam Altman vilket ledde till en turbulent helg med tre VD:ar på tre dagar och rykten om en under bordet-övertagning av Microsoft. Två av OpenAIs styrelsemedlemmar, Altman och tidigare ordförande och medgrundare Greg Brockman, avgick, vilket lämnade Ilya Sutskever som enda anställda i styrelsen. Mira Murati utsågs till tillfällig VD men avlägsnades inom några timmar. Emmett Shear, tidigare Twitch VD, tog över som tillfällig VD. Samtidigt har dussintals anställda avgått och det har uppstått spekulationer om att Altman och Brockman nu är anställda hos Microsoft, vilket kan innebära att produkter som ChatGPT försvinner från rampljuset.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade 21 november

Microsoft anställer tidigare OpenAI-chef och annan arkitekt för nytt AI-projekt

Microsoft har anställt Sam Altman, tidigare chef för OpenAI, och en annan arkitekt från OpenAI för ett nytt projekt. Deras plötsliga avgångar chockade AI-världen och lämnade den nyligen tillsatta VD:n för ChatGPT att hantera spänningar genom att lova att utreda Altmans avsked. Emmett Shear, tidigare ledare för Twitch, tog över som OpenAI:s tillfällige VD och Microsoft meddelade att de anställde Altman och OpenAI:s medgrundare och tidigare president Greg Brockman för att leda Microsofts nya forskningsteam för avancerad AI. Trots splittringen mellan nyckelspelarna bakom ChatGPT och företaget de hjälpte till att bygga, sa både Shear och Microsofts ordförande och VD, Satya Nadella, att de är engagerade i sitt partnerskap.

Direktlänk Dela Pipestoneflyer.ca fördjupade 21 november

OpenAI:s ledning skakas om, Microsoft kan dra nytta

OpenAI:s styrelse chockade teknikvärlden genom att avskeda Sam Altman, medgrundare och VD. Greg Brockman, OpenAI:s president, beslutade samma dag att följa efter Altman, och båda är på väg att ansluta sig till Microsoft för att leda AI-insatserna. Samtidigt har en överväldigande majoritet (90%) av OpenAI:s personal rapporterats ha undertecknat ett brev där de hotar att sluta och gå med Altman och Brockman på Microsoft om OpenAI:s styrelse inte återinsätter Altman. Microsoft, som investerade 10 miljarder dollar i OpenAI i januari 2023, kan dra mest nytta av denna omvälvning.

Direktlänk Dela The Financial Brand fördjupade 21 november

Sam Altman, offentligt ansikte för OpenAI, tvingades plötsligt avgå på grund av bristande ärlighet i sina kommunikationer. Efter att företagets president avgick och personal hotade att följa efter, verkar de som avsatte honom ha ångrat sig. OpenAI utsåg teknikchefen Mira Murati till tillförordnad VD. Över 500 anställda skrev under ett brev där de hotade att sluta om inte Altman återvände. Altman och Greg Brockman, tidigare president för OpenAI, har gått med i ett AI-forskningsteam hos Microsoft. OpenAI anställde Emmett Shear, tidigare chef för Twitch, som Altmans ersättare.

Sky News fördjupade 21 november

Drama på OpenAI: VD sparkad, kupp och hot om massavhopp

OpenAI, en framstående tillverkare av artificiell intelligens, har varit i centrum för en dramatisk händelseutveckling. Företagets styrelse sparkade överraskande sin VD, Sam Altman, vilket ledde till en kupp ledd av OpenAI:s chefsforskare, Ilya Sutskever. Sutskever och en fraktion av AI-experter är rädda att AI snart kan överträffa mänskliga förmågor och utgöra ett hot mot vår överlevnad. Efter kuppen utnämndes Emmett Shear, tidigare VD för Twitch, till OpenAI:s tillförordnade VD. I ett oväntat drag erbjöd Microsoft, OpenAI:s största investerare, Altman och hans högra hand, Greg Brockman, att driva ett nytt AI-labb. Nästan alla OpenAI:s cirka 770 anställda hotade att sluta och börja arbeta för det nya Microsoft-teamet om inte startup-styrelsen avgick och tog tillbaka Altman och Brockman.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 21 november

Microsofts investeringar i OpenAI skakas av interna stridigheter

Microsofts investeringar i OpenAI, ett ledande företag inom generativ AI, har skakats av interna stridigheter. OpenAIs styrelse avskedade nyligen medgrundaren och VD:n Sam Altman och medgrundaren och presidenten Greg Brockman avgick, vilket har lett till osäkerhet och förvirring inom företaget. Microsoft har investerat 13 miljarder dollar i OpenAI under de senaste fyra åren, trots att de inte har någon kontroll över företaget eller en plats i styrelsen. Microsofts VD Satya Nadella försökte utan framgång övertyga OpenAIs styrelse att återanställa Altman och Brockman. Emmett Shear, tidigare Twitch VD, har utsetts till tillförordnad VD för OpenAI. Altman och Brockman har fått positioner på Microsoft för att leda ett nytt ´avancerat AI-team´.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 21 november

Microsoft anställer tidigare OpenAI-VD, orsakar intern konflikt

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har upplevt interna problem efter att Microsoft anställt dess tidigare VD, Sam Altman. Många anställda hotar nu att följa honom till Microsoft. Detta följde en helg av dramatik som chockade AI-sektorn och ledde till spekulationer om OpenAIs framtid. OpenAI utnämnde en ny VD på fredag, men ersatte henne på söndag. Den nya VD:n, Emmett Shear, har lovat att utreda avskedandet av Altman. Microsoft meddelade att Altman och OpenAIs tidigare president, Greg Brockman, kommer att leda dess nya avancerade AI-forskningsteam.

Direktlänk Dela Sentinel Colorado fördjupade 21 november

Sam Altman delar bild från sitt sista besök på OpenAI efter att ha blivit avsatt som VD

Efter att OpenAI:s styrelse avsatt Sam Altman från hans position som verkställande direktör (VD) delade han en bild från sitt sista besök på företaget. Bilden, som visar honom på OpenAI:s kontor med ett gäst-ID i handen, har snabbt fått stor uppmärksamhet på sociala medier. Altman har nu gått med i Microsoft. Under tiden har Emmett Shear, medgrundare av Twitch, tillkännagivit att han har utsetts till OpenAI:s nya VD.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 21 november

Emmett Shear utnämnd till ny VD för OpenAI efter Sam Altman

Emmett Shear, medgrundare av Twitch, bekräftade sin utnämning till OpenAIs nya VD på måndag, några dagar efter att AI-företaget sparkade Sam Altman. Noterbart är att Altman och Shear tidigare har korsat vägar, båda var i den ursprungliga klassen för Y Combinator, en inflytelserik startup-inkubator i San Francisco, 2005. Altman tjänade också som president för Y Combinator från 2014 till 2019. Efter sin utnämning som OpenAIs nya tillfälliga VD, lovade Shear att anställa en oberoende utredare för att undersöka Altmans plötsliga avsked och reformera ledningsteamet under de kommande 30 dagarna. Samtidigt kommer Sam Altman att leda ett nytt AI-forskningsteam på Microsoft, som meddelats av Microsofts VD Satya Nadella.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 21 november

Microsoft, en stor investerare i OpenAI, står inför en utmaning efter att OpenAI:s medgrundare och avskedade VD Sam Altman lämnade företaget. Om Altman återvänder till OpenAI behöver förändringar göras för att förhindra en liknande kris i framtiden. Om Altman accepterar Microsofts erbjudande och går med i företaget, är det oklart om han och hans följeslagare kommer att ha frihet att fortsätta forma maskininlärning som de gjorde på OpenAI. Största delen av OpenAI:s personal har hotat med att sluta och eventuellt följa Altman till Microsoft om han inte återinsätts på OpenAI och styrelsen avgår. Microsoft försöker nu rädda ansiktet och visa att de har kontroll över situationen.

The Register fördjupade 21 november

Microsoft anställer tidigare OpenAI-ledare och aktiekursen når rekordhöjder

Efter att två nyckelpersoner lämnat OpenAI, vilket skapade stor oro, har Microsoft anställt företagets tidigare VD Sam Altman och medgrundare Greg Brockman för att leda ett internt AI-innovationslaboratorium. Detta ledde till att Microsofts aktiekurs nådde rekordhöjder på måndagen. Anställningen av Altman och Brockman ses som en stor vinst för Microsofts AI-ambitioner, och kan leda till snabbare implementering av AI-innovationer. Detta kan dock också intensifiera oro kring reglering och ansvarsfull utveckling av AI-teknologier.

Direktlänk Dela The Seattle Times fördjupade 21 november

OpenAI utser Twitch-medgrundare till tillförordnad VD bland ledarskapsförändringar

OpenAI, ett företag inom artificiell intelligens, har sett stor omsättning bland sina chefer. Emmett Shear, medgrundare till streamingplattformen Twitch, meddelade att han har utsetts till tillförordnad VD för OpenAI. Shear ersätter Sam Altman, som styrelsen avsatte. Altman anställdes av Microsoft, som har ett partnerskap med OpenAI, och över 700 av 770 anställda på OpenAI har hotat att sluta och gå med i Microsoft om inte OpenAIs styrelse avgår och Altman återinsätts. Shears utnämning till tillförordnad VD för OpenAI har redan fått kritik från tekniker och kommentatorer.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 21 november

Öppen protest hos OpenAI: Anställda hotar att lämna företaget

Över 500 anställda vid OpenAI har undertecknat ett brev där de hotar att lämna företaget och gå med i Microsoft, om inte OpenAI:s icke-vinstdrivande styrelse avgår och återinsätter Sam Altman. Detta kommer efter att OpenAI:s styrelse avskedade sin VD Sam Altman och ersatte honom tillfälligt med CTO Mira Murati. Styrelsens ordförande Greg Brockman avsattes också från sin position och avgick senare. Efter massiv kritik från investerare, inklusive Microsoft, började diskussioner om att återinsätta Altman. Microsofts VD Satya Nadella meddelade att Altman och Brockman skulle leda en ny avancerad AI-forskningsenhet och välkomnade alla OpenAI-anställda som var redo att byta företag.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 21 november

Emmett Shear står inför revolt bland OpenAIs anställda

Emmett Shear, OpenAIs tillfälliga VD, står inför en revolt bland företagets anställda. Efter hans utnämning hotade nästan alla att sluta om inte styrelsen avgick, och både Microsoft Corp. och Salesforce Inc. har försökt att värva dess talanger. Shear, som tidigare ledde livestreamingsajten Twitch, har fått kritik för skandaler under hans ledning och för sina grova kommentarer. Han har nära band till den effektiva altruismrörelsen, vars förespråkare spelade en central roll i avskedandet av OpenAIs VD Sam Altman. Trots detta uttrycker flera Twitch-chefer förtroende för Shears förmåga att leda OpenAI.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 21 november

OpenAI:s kaosartade vecka: VD sparkad och återanställd, massuppsägningar och ny interim VD

OpenAI, känt för utvecklingen av AI-chatboten ChatGPT, står mitt i en kaosartad situation. VD och medgrundare Sam Altman sparkades av fyra styrelsemedlemmar på grund av odefinierade ”kommunikationsproblem”. Detta ledde till intensiva spekulationer och massuppsägningar. Styrelsemedlemmen Ilya Sutskever uttryckte oro över Altman, som ansågs vara för fokuserad på tillväxt snarare än säkerhet. Altman och Brockman återanställdes kort därefter, men förhandlingarna avbröts och istället anställdes den tidigare Twitch VD:n Emmett Shear som ny interim VD. Detta ledde till ännu fler uppsägningar.

Direktlänk Dela AppAdvice fördjupade 21 november

Microsofts VD Satya Nadella öppen för att Sam Altman återvänder till OpenAI

Microsofts VD, Satya Nadella, indikerade på måndagen att han fortfarande är öppen för att Sam Altman kan återvända till OpenAI, trots ett tidigare tillkännagivande om att Altman ska ansluta sig till Microsofts AI-innovationsdivision. OpenAI, skaparen av ChatGPT, hamnade i kaos när styrelsen plötsligt sparkade Altman. OpenAIs president, Greg Brockman, avgick och hundratals OpenAI-anställda hotade att sluta över Altmans avsked. Företaget utnämnde en tillfällig VD, Mira Murati, och på måndagen tillkännagav OpenAI en ny tillfällig VD, Twitchs medgrundare Emmett Shear. Microsofts aktier stängde på en all-time high efter tillkännagivandet.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 21 november

Emmett Shear tar över som tillförordnad VD för OpenAI

Emmett Shear, tidigare chef för Twitch, har utsetts till tillförordnad VD för OpenAI efter att företagets tidigare VD, Sam Altman, avsatts av styrelsen. Shear, som har begränsad erfarenhet inom AI, tar över rollen efter OpenAI:s teknikchef Mira Murati, ett beslut som lett till interna konflikter inom företaget. Shear har tidigare uttryckt en önskan att sakta ner utvecklingen av AI för att säkerställa säkerheten, vilket kan ha varit en attraktiv egenskap för OpenAI:s styrelse. Trots detta har han förklarat att säkerhetsfrågor inte var orsaken till Altmans avsked. Shear har tidigare varit konsult för OpenAI:s konkurrent Anthropic.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 20 november

Microsofts VD diskuterar OpenAIs styrstruktur efter plötslig uppsägning

Microsofts VD, Satya Nadella, har uttryckt att styrstrukturen för OpenAI behöver förändras, tre dagar efter att Sam Altman, OpenAIs VD, plötsligt fick sparken. Nadella förnekade farhågor om långvarig skada på OpenAI och försäkrade att det kritiska forskningsarbetet inom artificiell intelligens fortsätter, liksom partnerskapet med Microsoft. Nadella har också sagt att det är upp till OpenAI:s anställda om de vill stanna i sina nuvarande roller eller flytta till Microsoft. Det är dock oklart var Altman och medgrundaren Greg Brockman slutligen hamnar.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 20 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas, anställd av Microsoft

OpenAI:s VD Sam Altman deltog i en diskussion om framtiden för artificiell intelligens under Asia-Pacific Economic Cooperation CEO Summit den 16 november 2023. Efter nyheten att OpenAI:s styrelse hade avskedat Sam Altman, meddelade Microsoft att de hade anställt honom för att leda ett nytt AI-fokuserat företag. OpenAI har blivit en ledare inom AI-utveckling tack vare framgångar med verktyg som ChatGPT. Altman har blivit en global talesman för både potentiella fördelar och faror med digital AI. Efter ett möte på fredag sa OpenAI:s styrelse att de hade bestämt att Altman inte hade varit ärlig i sin kommunikation med företaget och hade röstat för att ta bort honom från sin topposition. I samband med avskedandet delade Greg Brockman, OpenAI:s medgrundare och styrelseordförande, ett meddelande på sociala medier där han meddelade att han avgick. Brockman anställdes också av Microsoft för att arbeta med Altman på företagets nya AI-projekt. Avskedandet verkar ha lett till revolt bland OpenAI:s nästan 800 anställda, och tidigt på måndagen hade över 700 rapporterat skrivit under ett brev till företagets styrelse som krävde deras kollektiva och omedelbara avgång. OpenAI:s anställda hotade också att säga upp sig och flytta till Microsoft för att arbeta för Altman på det nya AI-forskningsprojektet om den nuvarande OpenAI-styrelsen stannar kvar. Microsoft är nära kopplat till OpenAI, med investeringar på cirka 13 miljarder dollar sedan företaget grundades 2015. Microsoft har införlivat OpenAI:s utvecklingar i många av sina produkter, inklusive Bing-sökmotorn och de populära Word-, Excel- och Powerpoint-programmen. OpenAI försöker nu gå vidare i tumultet över Altmans avskedande, och har utsett Emmet Shear, medgrundare och tidigare VD för Twitch, till tillförordnad VD. Shear har snabbt avfärdat spekulationer om att OpenAI:s styrelse avsatte Altman på grund av en tvist om säkerheten för kraftfulla AI-modeller.

Direktlänk Dela Deseret Digital Media fördjupade 20 november

Över 500 anställda skriver skarp brev till OpenAI över Altmans avsked

Hundratals anställda på OpenAI kräver styrelsens avgång och hotar med att själva säga upp sig, efter en tumultartad helg som började med att VD Sam Altman oväntat sparkades och slutade med att Altman anställdes av Microsoft. I ett brev anklagar de över 500 anställda OpenAI:s styrelse för att ha hanterat Altmans avskedande dåligt, för att inte ha gett tillräckligt med bevis för påståenden om att Altman inte varit uppriktig mot styrelsen och för att ha förhandlat i ond tro med företagets ledning. De anställda varnade också för att de snart skulle följa efter Altman till Microsoft om inte styrelsen avgår och återinsätter Altman och Greg Brockman.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 20 november

Sam Altman återvänder inte som VD för OpenAI, Emmett Shear tar över

Sam Altman kommer inte att återvända som VD för OpenAI, trots företagets lednings försök att få tillbaka honom, enligt medgrundaren och styrelsemedlemmen Ilya Sutskever. Efter en helg med förhandlingar med styrelsen som sparkade honom på fredagen, kommer Altman inte att återvända till startup-företaget han medgrundade 2015. Emmett Shear, medgrundare av Amazon-ägda videosändningssajten Twitch, kommer att ta över som tillförordnad VD. Beslutet kan fördjupa en kris som utlösts av styrelsens plötsliga avskedande av Altman och dess avlägsnande av president Greg Brockman från styrelsen.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 20 november

Dramatisk omstrukturering på OpenAI: Tre VD:ar på tre dagar och hot om massavhopp

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har haft en turbulent helg. Sam Altman, företagets grundare och VD, sparkades av styrelsen, vilket utlöste ett anställduppror som fortfarande pågår. Detta innebär att företaget nu har haft tre VD:ar på lika många dagar. Omstruktureringen på ett av de viktigaste företagen inom artificiell intelligensforskning kan få långtgående konsekvenser för hur tekniken fortsätter att utvecklas. Det är fortfarande mycket som förändras snabbt, men här är vad vi vet hittills och hur saker kan utvecklas.

Direktlänk Dela Popular Science fördjupade 20 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas, Microsoft anställer honom för ny AI-forskningsenhet

Sam Altman, VD för OpenAI, avskedades överraskande på fredagen, vilket utlöste en dramatisk händelse i Silicon Valley. OpenAI, företaget bakom AI-chattboten ChatGPT, var i förhandlingar om en finansieringsrunda som skulle ha värderat företaget till 80 miljarder dollar. Altman, som var en synonym till framgången med ChatGPT, avskedades eftersom han inte var konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen. Hans interimistiska efterträdare som VD, Emmett Shear, medgrundare av streamingplattformen Twitch, sa att avskedandet inte berodde på någon oenighet om säkerheten. Microsoft, OpenAI:s största investerare, försökte återinsätta Altman, ett drag som stöddes av OpenAIs personal. På måndagen meddelade Microsoft att de har anställt Altman och hans nära kollega, före detta OpenAI-presidenten Greg Brockman, för att leda en ny avancerad AI-forskningsenhet.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 20 november

Microsoft leder inom AI trots förlust av OpenAI CEO

Microsoft är ledande inom artificiell intelligens (AI) trots att OpenAI:s VD, Sam Altman, avsatts. Microsoft är den största investeraren i OpenAI, en icke-vinstdrivande organisation med en vinstdrivande gren som utvecklar ChatGPT. Altman avskedades på grund av en kulturkrock mellan de som ville sakta ner och vara mer eftertänksamma om AI-utvecklingen för allmänhetens bästa och de som ville snabbt tjäna pengar på AI. OpenAI har nu anställt Emmett Shear, medgrundare och före detta VD för Twitch, som tillfällig VD. Microsoft har anställt Altman och tidigare OpenAI-president Greg Brockman.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 november

OpenAI-anställda hotar att gå till Microsoft om Sam Altman inte återanställs

OpenAI kan potentiellt förlora fler av sina anställda till Microsoft efter att styrelsen beslutat att avskeda Sam Altman. Anställda har skrivit ett brev till styrelsen för att uttrycka sin oro och begära att Altman återanställs. De hävdade vidare att beslutet underminerade företagets uppdrag och vision. Efter avskedandet tillkännagav Altman sin nya position som chef för det avancerade AI-forskningsteamet på Microsoft tillsammans med tidigare OpenAI-medgrundaren Greg Brockman. Över 500 OpenAI-anställda har indikerat att ´Microsoft har försäkrat oss om att det finns positioner för alla OpenAI-anställda på detta nya dotterbolag om vi väljer att gå med.´

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 20 november

Microsoft anställer tidigare OpenAI-chef, hundratals anställda hotar med att sluta

Microsoft har anställt den tidigare OpenAI-chefen Sam Altman för att leda ett ´nytt avancerat AI-forskningsteam´, medan den tidigare VD:n för Twitch tar över hans tidigare roll. Hundratals OpenAI-anställda har rapporterat att de har skrivit under ett brev där de kräver att styrelsen avgår, annars kommer de att sluta och följa företagets tidigare VD Sam Altman i hans nya AI-post på Microsoft. Detta kommer efter att Microsoft meddelade att de hade anställt Sam Altman och en annan medgrundare av ChatGPT-maker OpenAI efter att de oväntat lämnade företaget tidigare i en företagsomstrukturering som chockade AI-världen.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 20 november

Microsoft anställer avskedad OpenAI-VD, anställda kräver styrelsens avgång

Microsofts VD Satya Nadella chockade teknikvärlden genom att anställa avskedade OpenAI-VD:n Sam Altman. Microsoft meddelade att de skulle anställa nyckelpersoner för sitt eget AI-team, ledda av Altman. Mer än 500 OpenAI-anställda skrev ett brev där de krävde att resterande styrelsemedlemmar skulle avgå. Drama började med OpenAIs oväntade meddelande att Altman var ute. Microsoft, som hade lovat mer än 10 miljarder dollar till startupen, arbetade bakom kulisserna för att lobba för Altmans återkomst. På måndagen hotade mer än 500 OpenAI-anställda att flytta till Microsoft om styrelsemedlemmar inte avgår och återinsätter Altman och medgrundaren Greg Brockman.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 20 november

OpenAI-personal hotar att sluta om styrelsen inte avgår

Majoriteten av personalen på OpenAI hotar att säga upp sig om inte styrelsen avgår och återinsätter före detta VD Sam Altman och ex-president Greg Brockman. Enligt Wired och Kara Swisher skrev cirka 500 anställda, inklusive flera chefer, under brevet. Styrelsen för OpenAI avskedade Altman på fredagen, med påståendet att han inte hade varit ´konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen´. Brockman meddelade i ett e-postmeddelande på fredagen att han avgick som ordförande ´baserat på dagens nyheter´. Altman och Brockman höll intensiva samtal med OpenAI:s styrelse under helgen i ett försök att få tillbaka sina jobb, men de lyckades inte. Sent på söndag kväll framkom det att styrelsen i stället hade valt att anställa före detta Twitch-VD Emmett Shear som OpenAIs tillfälliga verkställande direktör.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 20 november

Microsoft anställer tidigare OpenAI VD och president för att leda nytt AI-forskningsteam

Microsoft har nyligen anställt Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, och Greg Brockman, företagets tidigare president, efter att de sparkats från OpenAI. Altman och Brockman kommer att leda ett nytt avancerat AI-forskningsteam på Microsoft, vilket signalerar företagets intresse för att ytterligare investera i AI-utveckling från interna team. Det finns rykten om att fler anställda från OpenAI kan gå över till Microsoft efter flytten. OpenAI, som driver ChatGPT, som driver Bing Chat, är Googles största AI-konkurrent. Microsoft, som är den största aktieägaren i OpenAI, investerar över 13 miljarder dollar i företaget sedan 2019.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 20 november

Sam Altman lämnar OpenAI för Microsoft, Emmett Shear tar över som tillförordnad VD

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, har lämnat företaget och gått över till Microsoft. Altman fick sparken av företagets styrelse på fredagen, vilket ledde till en kaotisk helg. Trots rapporter om att styrelsen försökte få tillbaka honom, bekräftades det på måndagen att han gick med i Microsoft. Emmett Shear, tidigare VD och medgrundare till Twitch, har utsetts till tillförordnad VD för OpenAI. Styrelsen för OpenAI meddelade att de inte längre hade ´förtroende för hans förmåga att fortsätta leda´. Flera anställda på OpenAI, inklusive medgrundaren Greg Brockman, avgick efter beslutet.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 20 november

Microsoft anställer avsat OpenAI-chef Sam Altman

Efter en dramatisk helg på OpenAI, världens mest bevakade startup, har Microsoft Corp anställt företagets avsatte chef Sam Altman. OpenAI, som ligger bakom den populära ChatGPT-appen, bytte Altman mot Emmett Shear, tidigare VD för Twitch, vilket ledde till att Microsofts VD, Satya Nadella, rekryterade Altman och Greg Brockman, en annan OpenAI-grundare, till att leda en nybildad AI-forskningsenhet inom Microsoft. Detta kan riskera OpenAI:s tillväxt och framtid, då företaget riskerar att förlora anställda till Microsoft och andra konkurrenter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 20 november

OpenAI utser Twitch-medgrundaren Emmett Shear till ny VD

Tre dagar efter att OpenAI plötsligt avskedade sin långvariga VD Sam Altman, annonserade företaget sin nya VD, Emmett Shear, som är medgrundare till videoströmningsplattformen Twitch. OpenAI, som stöds av Microsoft, genomgick en stor ledarskapsförändring efter att styrelsen abrupt avsatte Altman den 17 november. I dagarna som följde fick styrelsen press att återinsätta Altman som VD, med teknikchefen Mira Murati utsedd till tillförordnad VD för företaget. Den 20 november, tre dagar efter Altmans avgång, tillkännagav OpenAI sin nya VD Emmett Shear. Shear bekräftade sitt accepterande av den nya rollen på X (tidigare Twitter) och avslöjade sina framtida planer för företaget. Han sa att han avgick från Twitch på grund av att han blev far och att han inte tog beslutet lättvindigt när han tillfrågades av OpenAI:s styrelse.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 20 november

Microsoft anställer OpenAI:s medgrundare för att stärka AI-forskning

Microsoft har anställt Sam Altman, medgrundare av OpenAI, för att stärka sina ansträngningar inom artificiell intelligensforskning. Detta sker bara dagar efter att Altman avsattes som VD för OpenAI i en kaotisk styrelsekupp. Greg Brockman, en annan medgrundare av OpenAI, kommer också att ansluta sig till Microsoft. Emmett Shear, tidigare VD för Amazons streamingtjänst Twitch, kommer att gå med i OpenAI som tillfällig VD. Altman kommer att vara VD för den ´nya gruppen´, enligt Microsofts VD Satya Nadella.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 20 november

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, meddelade nyligen att de avsätter sin VD Sam Altman och ersätter honom med teknikchefen Mira Murati. Men innan helgen var över meddelade OpenAI att tidigare Twitch-chefen Emmett Shear skulle ta över efter Altman, åtminstone tillfälligt. Samtidigt har Altman redan hittat en ny roll som ledare för ett nytt avancerat AI-forskningsteam på Microsoft, där han kommer att åtföljas av tidigare OpenAI-styrelseordföranden Greg Brockman och flera andra anställda. Microsoft började investera i OpenAI redan 2019, initialt med cirka 1 miljard dollar. Den siffran har sedan dess ökat till en summa som rapporteras vara närmare 13 miljarder dollar.

Consumer News and Business Channel fördjupade 20 november

Microsoft anställer Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, för att leda nytt AI-forskningslag

Microsoft har meddelat att de anställer Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, för att leda ett nytt AI-forskningslag tillsammans med Greg Brockman, medgrundare av OpenAI. Altman blev avskedad från OpenAI förra veckan efter att styrelsen förlorat förtroendet för hans ledarskap. Microsofts VD, Satya Nadella, uttryckte företagets fortsatta engagemang i partnerskapet med OpenAI och förväntan på att arbeta med dess nya ledning. OpenAI har utsett två tillfälliga VD:ar sedan Altman avskedades, först Mira Murati och sedan före detta Twitch-VD:n Emmett Shear.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 20 november

Ex-Twitch-chefen Emmett Shear tar över som tillfällig VD för OpenAI

OpenAI, företaget bakom chattboten ChatGPT, har utsett den tidigare Twitch-chefen Emmett Shear till tillfällig VD efter att företaget avskedat den tidigare VD:n Sam Altman. Shear, som var en del av den första gruppen av startup-acceleratorn Y Combinator tillsammans med Altman, är känd för att vara en uttalad förespråkare för säkerhet vid utveckling av artificiell intelligens. Shear delade på måndagen en plan för de nästa stegen på OpenAI, där han sa att han skulle se över företagets ledningsgrupp och anställa en oberoende utredare för att granska Altmans avgång.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 20 november

Microsoft anställer Sam Altman och medgrundare till OpenAI

Microsoft meddelade att de har anställt Sam Altman och en annan medgrundare av OpenAI, skaparen av ChatGPT, efter att de oväntat lämnade företaget i en företagsomskakning som chockade AI-världen. Microsofts ordförande och VD, Satya Nadella, sade att Microsoft ser fram emot att bekanta sig med OpenAI:s nya VD, tidigare Twitch-ledaren Emmett Shear, och resten av OpenAI:s ledningsteam. Sam Altman svarade att ´uppdraget fortsätter´. OpenAI meddelade att Altman blev utmanad efter en granskning visade att han inte var ´konsekvent uppriktig i sina kommunikationer´ med styrelsen.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 20 november

Microsoft anställer OpenAIs medgrundare efter företagets omstrukturering

OpenAIs styrelse har avsatt medgrundaren och VD:n Sam Altman och ersatt honom med en tillfällig VD. Microsoft meddelade senare att de har anställt Sam Altman och en annan arkitekt bakom OpenAI efter att de oväntat lämnade företaget. Microsofts VD Satya Nadella uttryckte sitt engagemang i partnerskapet med OpenAI och ser fram emot att lära känna OpenAIs nya VD, tidigare Twitch-ledaren Emmett Shear. Microsoft har investerat miljarder dollar i OpenAI och nu tar de in två av OpenAIs medgrundare direkt i folden. Altman och Greg Brockman kommer att leda ett nytt avancerat AI-forskningslag på Microsoft.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 20 november

Sam Altman sparkas som VD för OpenAI, går med i Microsoft

Sam Altman avskedades som VD för OpenAI på fredagen. Microsofts VD Satya Nadella meddelade att den tidigare OpenAI-chefen Sam Altman och den tidigare presidenten Greg Brockman har utsetts att leda ett nytt team för avancerad forskning i artificiell intelligens. Nyheten om hans utnämning kommer efter att OpenAI, företaget bakom ChatGPT, avvisade påtryckningar från Microsoft och andra stora investerare att återvända sitt beslut att avskeda VD:n. Företagets styrelse utsåg också Emmett Shear, en tidigare VD för Amazons Twitch-streamingtjänst, som tillförordnad VD.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 20 november

Microsoft anställer Sam Altman och en annan arkitekt från OpenAI

Microsoft meddelade på måndagen att de har anställt Sam Altman och en annan arkitekt från OpenAI efter att de oväntat lämnade företaget i en företagsomstrukturering som chockade AI-världen. Microsofts VD Satya Nadella twittrade att teknikjätten är engagerad i sitt partnerskap med OpenAI, vars chatbot startade den generativa AI-trenden genom att producera mänsklig text, bilder, video och musik. Microsoft har investerat miljarder dollar i startupföretaget och hjälpt till att tillhandahålla datorkraft för att köra dess AI-system. Nu tar de in två av OpenAI:s medgrundare direkt i företaget.

Direktlänk Dela WDIO-TV fördjupade 20 november

Open AI:s turbulenta resa: Från grundande till vd-byte och varningar om AI

Open AI, grundat av Elon Musk, Peter Thiel och Sam Altman, har haft en händelserik resa sedan starten. Bolaget, som har som mål att främja och utveckla artificiell intelligens, har fått betydande investeringar från Microsoft och släppt den framgångsrika AI-chattboten ChatGPT. Trots framgångarna har det också funnits utmaningar, inklusive varningar från forskare om riskerna med AI och en rättslig tvist med författaren George RR Martin. I november 2023 sparkades vd Sam Altman och ersattes av Mira Murati, som sedan ersattes av Emmett Shear.

Direktlänk Dela Breakit fördjupade 20 november

Twitchs medgrundare Emmett Shear tar över som tillförordnad VD för OpenAI

OpenAIs styrelse har utsett Emmett Shear, tidigare VD och medgrundare av Twitch, till tillförordnad VD efter att Sam Altman avskedats. Shear bekräftade sin utnämning i ett inlägg på X (tidigare Twitter) och sade att han tror att OpenAI är ett av de viktigaste företagen just nu. Han tillade att företagets partnerskap med Microsoft förblir starkt. Microsoft, som investerade miljarder i OpenAI i januari, var överraskad över Altmans avskedande. Shear sade att processen och kommunikationen kring Altmans avskedande hade hanterats mycket dåligt, vilket skadat förtroendet.

Direktlänk Dela Silicon UK fördjupade 20 november

Efter AI-turbulensen – Altman går till Microsoft

Sam Altman, tidigare VD för Open AI, kommer inte att göra en comeback hos företaget efter att ha blivit sparkad. Istället har Open AI:s styrelse gett jobbet till Emmett Shear, tidigare VD för streamingplattformen Twitch. Altman kommer nu att arbeta för Microsoft. Altman kritiserades för att ha varit för ivrig att omvandla Open AI, som startades som en icke-vinstdrivande organisation, till ett lönsamt företag. Shear förespråkar en mer försiktig AI-strategi. Microsoft, som äger 49% av aktierna i Open AI, har stöttat Altman.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 20 november

Microsoft anställer Sam Altman och medgrundare av OpenAI efter oväntad avgång

Microsoft meddelade på måndagen att de har anställt Sam Altman och en annan medgrundare av OpenAI, efter att de oväntat lämnade företaget några dagar tidigare i en företagsomstörtning som chockade den artificiella intelligensvärlden. Microsofts ordförande och VD Satya Nadella tweetade också att den stora investeraren i OpenAI, bakom chatten som startade den generativa AI-trenden, såg fram emot att lära känna OpenAIs nya verkställande direktör, tidigare Twitch-ledaren Emmett Shear, och resten av ledningsteamet.

Direktlänk Dela U.S. News & World Report fördjupade 20 november

Sam Altman och Greg Brockman går med i Microsofts AI-team

Sam Altman, medgrundare till OpenAI, kommer att gå med i Microsoft för att leda ett nytt avancerat AI-team efter hans plötsliga avsked från OpenAI. Microsofts VD Satya Nadella meddelade att Altman, 38, skulle komma ombord. Nadella sa också att Greg Brockman, den tidigare presidenten för OpenAI som avgick i protest efter Altmans plötsliga avresa, skulle gå med i den nya AI-divisionen på Microsoft tillsammans med Altman. Microsoft har investerat 13 miljarder dollar i OpenAI, vilket sägs ha arbetat med en affär som skulle värdera företaget till nästan 90 miljarder dollar, men det är nu i limbo i kölvattnet av Altmans utträde.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 20 november

Före detta OpenAI VD Sam Altman går med i Microsofts AI forskningsteam

Före detta VD för OpenAI, Sam Altman, kommer att ansluta sig till Microsoft för att leda ett nytt avancerat AI-forskningsteam, enligt Microsofts VD Satya Nadella. Nadella meddelade att Altman och före detta OpenAI:s president och styrelseordförande Greg Brockman, tillsammans med andra kollegor, kommer att ansluta sig till Microsoft. Microsoft har investerat miljarder dollar i OpenAI och har ett nära tekniskt partnerskap med företaget. Altman ledde företaget sedan 2019. OpenAI:s styrelse meddelade att de ersätter Altman med teknikchefen Mira Murati. OpenAI meddelade senare att de rekryterar före detta Twitch VD Emmett Shear för att leda företaget.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 20 november

OpenAI bekräftar att tidigare VD Sam Altman inte kommer tillbaka, utser Emmett Shear som tillfällig VD

Styrelsen för OpenAI, ett framstående AI-startup, meddelade att dess tidigare VD, Sam Altman, inte kommer att återvända till sitt arbete. Emmett Shear, tidigare VD för Twitch, kommer att ersätta Mira Murati som tillfällig VD för OpenAI. Murati, en långvarig OpenAI-chef, hade utsetts till den rollen efter Altman´s avsked på fredagen. Styrelsen sade att Shear har en ´unik blandning av färdigheter, expertis och relationer som kommer att driva OpenAI framåt. Altman´s avsked chockade teknikindustrin och OpenAI´s investerare, inklusive Microsoft, Sequoia Capital och Thrive Capital.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 20 november

Open AI:s VD Sam Altman får sparken, ingen comeback planerad

Open AI:s VD Sam Altman har fått sparken, vilket har chockat techvärlden. Beslutet beskrivs som oväntat och det spekuleras om orsaken kan vara att Altman inte varit tillräckligt uppriktig i sin kommunikation med styrelsen eller att han kanske gått bakom ryggen på storinvesteraren Microsoft. Trots press från investerare kommer det inte att bli någon comeback för Altman. Styrelsen har utsett Emmett Shear, tidigare VD på streamingplattformen Twitch, som ny VD. Enligt uppgifter i amerikanska medier ska oenighet om farorna med artificiell intelligens ligga bakom Altmans avsked.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 20 november

Sam Altman lämnar vd-rollen på Open AI, ersätts av Emmett Shear

Det har varit turbulent kring Open AI och dess VD Sam Altman, som nyligen fick sparken. Altman beskrivs som en superstjärna i techvärlden och hans avgång kom som en chock för många. Spekulationer kring hans avsked pekar på möjligheter att han inte varit konsekvent uppriktig i sin kommunikation, kanske inte informerat styrelsen tillräckligt om en stor affär, eller gått bakom ryggen på storinvesteraren Microsoft. Trots försök att få tillbaka Altman kommer han inte att återvända som VD för Open AI. Istället tar Emmett Shear, tidigare VD på Twitch, över rollen.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 20 november

Sam Altman sparkad som VD för Open AI

Sam Altman, tidigare VD för Open AI, har fått sparken från företaget. Styrelsen uttryckte i ett pressmeddelande att de inte längre har förtroende för hans förmåga att leda Open AI, och anklagade honom för att inte ha varit uppriktig i sin kommunikation med styrelsen. Styrelseordföranden Greg Brockman petades också och har nu lämnat bolaget helt. Microsoft och flera riskkapitalbolag som investerat i Open AI har försökt pressa styrelsen att återinsätta Altman, men rapporter indikerar att han inte kommer att återvända. Emmet Shear, medgrundare av Twitch, tar över som interims-VD.

Direktlänk Dela Breakit fördjupade 20 november

Sam Altman kommer inte att återvända som VD för OpenAI

Sam Altman, en ledande figur inom artificiell intelligens (AI), kommer inte att återvända som VD för OpenAI trots diskussioner om hans återkomst. Detta är den senaste vändningen i en av Silicon Valleys mest dramatiska styrelsekonflikter. Emmett Shear, medgrundare av Twitch, kommer att utses till företagets tillförordnade VD, och ersätter Mira Murati. Altman avskedades på fredagen och investerare och anställda på OpenAI, som blev överraskade av styrelsens beslut, inledde en kampanj för att få honom återinsatt. OpenAI förklarade i ett vagt uttalande att Altman inte alltid varit ´uppriktig´ i sin kommunikation med styrelsen.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 20 november

OpenAI anställer tidigare Twitch VD Emmett Shear som ny VD, ersätter interim VD Mira Murati

OpenAI:s styrelse har anställt tidigare Twitch VD Emmett Shear som ny VD för OpenAI, ersätter tillfälliga VD:n Mira Murati, som i sin tur hade ersatt den avsatte VD:n Sam Altman. Rapporter föreslår att Microsoft är intresserat av att få Sam Altman ombord i någon kapacitet, och många OpenAI-anställda förväntas följa med. OpenAI, företaget bakom den framgångsrika ChatGPT, har varit inblandat i drama sedan styrelsen sparkade dåvarande VD Sam Altman, rapporterat över interna meningsskiljaktigheter om AI-säkerhet och utvecklingstakt. Styrelsen utsåg sedan OpenAI:s teknikchef, Mira Murati, till tillfällig VD. Efter en helg av VD-ansvar har OpenAI:s styrelse valt en ny VD, Emmett Shear, med Sam Altman osannolikt att återvända till företaget.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 20 november

Sam Altman lämnar OpenAI, ersätts av Twitch medgrundare Emmett Shear

Efter en helg av spekulationer verkar det som att Sam Altman inte kommer att återvända till OpenAI efter att ha blivit sparkad av företagets styrelse på fredagen. Medgrundaren och styrelseledamoten Ilya Sutskever, som anses vara mannen i centrum för företagets omstrukturering, meddelade OpenAI:s personal på söndagskvällen att styrelsens beslut kvarstår. Sutskever avslöjade också att den nuvarande tillförordnade VD:n Mira Murati kommer att ersättas av Emmett Shear, medgrundare av Twitch, som också kommer att behålla positionen som tillförordnad VD. Altman´s avskedande skickade chockvågor över Silicon Valley och världen, med många av OpenAI:s anställda hotar att lämna företaget om han inte återinsätts som VD.

Direktlänk Dela Interesting Engineering fördjupade 20 november

OpenAI:s medgrundare Sam Altman sparkas, tidigare Twitch VD tar över

Sam Altman, medgrundare och VD för OpenAI, sparkades trots att han ledde företaget framgångsrikt och jämfördes ofta med Bill Gates och Steve Jobs. Han hade hjälpt OpenAI att överträffa mycket större konkurrenter och startade en global tävling om dominans inom artificiell intelligens. Elva dagar efter att han gick upp på scenen i San Francisco den 6 november blev han avskedad, vilket ledde till en kaotisk helg där chefer och investerare som stod på Altmans sida försökte få honom tillbaka. Styrelsen ignorerade dem och anställde istället Emmett Shear, tidigare VD för Twitch.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 20 november

OpenAI står fast vid beslutet att avsätta Sam Altman som VD och utnämner Emmett Shear till tillförordnad VD

OpenAIs styrelse står fast vid sitt beslut att avsätta tidigare VD:n Sam Altman, enligt ett internt memo till företagets personal. OpenAI har utsett Emmett Shear, tidigare verkställande direktör på Twitch, till ny tillförordnad VD. Detta skjuter åt sidan Mira Murati, en långvarig OpenAI-chef som utnämndes till tillförordnad VD efter Altman. Styrelsen sa att Shear har en ´unik blandning av färdigheter, expertis och relationer som kommer att driva OpenAI framåt´. Altman avskedade överraskade teknikindustrin och OpenAIs investerare, inklusive Microsoft, Sequoia Capital och Thrive Capital.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 20 november

New York-baserade Captions lanserar Lipdub-app och satsar på AI-dubbning

New York-baserade start-up-företaget Captions har lanserat en ny gratis app, Lipdub. Företaget, som grundades för två år sedan av Gaurav Misra, tidigare designingenjör på Snap och mjukvaruutvecklare på Microsoft, erbjuder textning i kombination med andra tjänster som redigering och specialeffekter. Captions har över 100 000 dagliga användare och över fem miljoner skapare har testat deras produkter. Företaget har hittills samlat in 40 miljoner dollar i finansiering, inklusive en serie B-runda på 25 miljoner dollar ledd av Kleiner Perkins. Bland dem som använder appen finns sportnätverket ESPN och kommentatorn Omar Raja, Twitchs grundare Justin Kan och influencern Unnecessary Inventions.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 7 november

AI-startup ´Captions´ lanserar ny app för språkdubbning

AI-videostartupen Captions, grundad av tidigare designingenjörschefen på Snap och tidigare mjukvaruutvecklingsingenjör på Microsoft, Gaurav Misra, lanserar en ny AI-dubbningsapp kallad Lipdub. Appen översätter och dubblerar automatiskt förinspelade videor med talat ljud till 28 språk, och matchar talarens läpprörelser till de talade orden på det översatta språket med hjälp av artificiell intelligens. Appen är endast tillgänglig på iOS till att börja med, men är gratis att ladda ner och kräver inte ett befintligt Captions-appkonto. Användare kan ta videor de redigerar med den och publicera dem på andra populära plattformar, som YouTube, TikTok och Instagram Reels.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 10 oktober

AI-drivet lärandeapp Sizzle introducerar nya funktioner

Sizzle, en gratis AI-drivna lärandeapp grundad av Jerome Pesenti, tidigare vice VD för AI på Meta, har lanserat fyra nya funktioner, inklusive betygsättning, möjlighet att regenerera steg, se flera svar på ett problem och förmågan att ladda upp bilder på uppgifter. Till skillnad från andra matematiklösningsplattformar kan Sizzle även lösa ordproblem inom fysik, kemi och biologi. Appen fungerar som en handledare som vägleder elever genom varje steg. Sizzle har över 20 000 nedladdningar sedan lanseringen i augusti och har nyligen säkrat $7,5 miljoner i seedfinansiering.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 20 september

AI kan bli moderator på plattformar för att bekämpa skadligt innehåll online

OpenAI, företaget bakom den kraftfulla AI-baserade stora språkmodellen (LLM) GPT-4, överväger att använda AI som en online-moderator för att övervaka forum och sociala nätverk för skadligt innehåll. Enligt OpenAI kan användningen av GPT-4 möjliggöra snabbare åtgärder på policyförändringar, minska tiden från månader till timmar och förstå och tillämpa regler och nyanser av policydokumentation på så omfattande tillfällen. Trots de potentiella fördelarna uppstår frågor och problem längs vägen, inklusive förlust av jobb om GPT-4 ersätter mänskliga moderatorer.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 17 augusti

Disney överväger att sälja linjära TV-tillgångar, digitala annonser står för en femtedel av Channel 4s intäkter, och USA och EU godkänner viktig dataöverföringsavtal

Disney överväger att sälja sina linjära TV-tillgångar, inklusive ABC, FX och Nat Geo, då de kanske inte längre är kärnverksamhet. Disney har gradvis minskat sina linjära operationer de senaste åren. Channel 4 rapporterade intäkter på 1,14 miljarder pund 2022, med digitala annonsintäkter som stod för 22 procent av totala intäkter. USA och EU har kommit överens om ett nytt transatlantiskt dataöverföringsavtal som återställer det fria flödet av konsumentdata.

Direktlänk Dela VideoWeek fördjupade 14 juli

Anklagelser mot GARM för att bryta mot konkurrenslagen

GARM, bestående av över 100 stora annonsörer, byråer, branschorganisationer och sociala plattformar, anklagas av Jordan för att bryta mot konkurrenslagen genom att samarbeta för att demonetisera innehåll de anser vara hatiskt tal, trakasserier och desinformation. Jordan hävdar att detta drabbar legitimt konservativt tal. Trots att det är osannolikt att detta leder till lagstiftning eller utredningar från justitiedepartementet eller Federal Trade Commission, kan det potentiellt bränsle till stämningar på statlig nivå och privata rättsprocesser, och leda till fler stämningar mot marknadsförare, byråer och sociala plattformar.

Direktlänk Dela Ad Age fördjupade 11 juli

AI i centrum för 2023 Collision Conference: Exekutiva ledare diskuterar produktivitet, etik och reglering

Under 2023 Collision Conference i Toronto var AI, som förväntat, huvudämnet. Några högre chefer uttryckte sina åsikter om de produktivitetsförbättringar som tekniken levererar nu. Andra uttryckte oro över etiska frågor och reglering. Alla var dock överens om att AI är en transformativ teknologi. Bland de exekutiva som uttalade sig fanns Colin Murdoch från Googles DeepMind, Dr. Kareem Yusuf från IBM, Tom Verrilli från Amazon´s Twitch, Sita Chantramonklasri från Siam Capital och Navrina Singh från Credo AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 5 juli

Hur man bäst kan stödja musiker i en förändrad musikindustri

Musikindustrin har förändrats dramatiskt under de senaste decennierna, med ökningen av MP3s och strömning, pandemins stängning av turnéer och live musik, och en framtid som kan inkludera AI-genererade låtar. Många musiker kämpar för att försörja sig. Fans kan dock hjälpa sina favoritakter att överleva genom att köpa deras musik, biljetter till deras shower, och officiella varor direkt från konserter. Det är också möjligt att stödja musiker online genom att följa dem på sociala medier, delta i livestreams, anmäla sig till deras e-postlistor, fan klubbar eller nyhetsbrev, och dela och kommentera på deras låtar och inlägg.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 1 juli

Crash Team Rumble presterar dåligt på Twitch

Crash Team Rumble (CTR), en multiplayer spinoff från det älskade Crash Bandicoot-franchiset, har haft en mindre än stjärnklar öppningsprestation sedan det släpptes den 20:e juni. På streamingplattformen Twitch har CTR endast 19 tittare, vilket är lägre än de tidigare registrerade 30-40 tittarna. Twitch Tracker registrerade ett genomsnitt på 316 tittare under de senaste sju dagarna, vilket är betydligt lägre än dess topp på 12,174 tittare. CTR:s kreativa direktör Dan Neil menar att spelets otillgänglighet på PC kan vara en av orsakerna till det låga tittarantalet.

Direktlänk Dela Gamereactor fördjupade 30 juni

Nostalgi: Från Sinclair ZX Printer till moderna bläckfria skrivare

En nylig annons på Twitter om en liten bläckfri skrivare som kan skapa klistermärken från telefonbilder påminner författaren om Sinclair ZX Printer från 1982. Denna skrivare, som var en del av ZX Spectrum-datorn, var populär trots att den skrev ut på ett litet glansigt papper liknande toalettpapper. Författaren reflekterar över hur många av hans generation blev spelare genom sina föräldrars köp av datorer som Spectrum eller C64 för skolarbete eller kodningslärande. Han undrar om liknande fenomen inträffar idag med moderna datorer och spelplattformar som Steam.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 30 juni

Alternativa webbplatser till Reddit

Efter den pågående Reddit-avstängningen har många användare letat efter alternativa källor för nyheter och rådgivning. Här är några rekommendationer: Discord, en plattform som började som en plats för gamers att ansluta, men har utvecklats för att inkludera en mängd olika servrar för diskussioner om allt från spel till finans och nyheter. Hacker News, en social nyhetsdelningssida med fokus på teknik och vetenskap. Beehaw, en nyare Reddit-alternativ som uppmuntrar användare att vara trevliga och respektfulla. Tildes, en plats för kvalitetsdiskussioner med tung moderation. Hive.blog, en användardriven plattform som belönar kvalitetsinnehåll med sin egen kryptovaluta. Och slutligen Quora, en fråga-och-svar-webbplats som liknar Reddit när det gäller tankeväckande diskussioner.

Direktlänk Dela Evening Standard fördjupade 20 juni

Discord: Grundare, aktieägare och företagets värde

Discord Inc. äger Discord, en kommunikationsplattform som grundades av Jason Citron och Stanislav Vishnevskiy 2015. Trots rykten om att Microsoft skulle ta över företaget är det fortfarande privatägt. Discord är ett privatägt företag, vilket innebär att det inte är skyldigt att offentligt avslöja någon information om sina institutionella aktieägare. Några av de ledande investerarna i Discord inkluderar Sony, Tencent, Index Ventures, Dragoneer Investment Group, Franklin Templeton, Fidelity Investments och Accel. Jason och Stan hade tidigare grundat och arbetat tillsammans på OpenFeint, ett företag inom mobilspel, 2008. I sin senaste finansieringsrunda 2021 värderades företaget till 15 miljarder dollar. Discord har över 150 miljoner registrerade användare världen över. Företagets totala intäkter från premiummedlemskapsprenumerationer 2022 var 220 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Business Model Analyst fördjupade 17 juni

YouTube förenklar monetiseringsregler och utökar Shopping Affiliate Program

YouTube ändrar reglerna för att tjäna pengar genom att förenkla inträdet i sitt partnerprogram, vilket förväntas hjälpa fler personer att tjäna intäkter från sina videor. Samtidigt växer YouTube sitt Shopping Affiliate Program, vilket kan innebära mer pengar för skapare med stora publikgrupper. För att vara berättigad till partnerprogrammet måste skapare uppfylla en tröskel på 500 prenumeranter, tre offentliga uppladdningar under de senaste 90 dagarna, 3000 visningstimmar det senaste året eller 3 miljoner Shorts-visningar under de föregående 90 dagarna. Dessutom tillåter YouTube skapare med över 20 000 prenumeranter att presentera produkter från andra varumärken i sitt innehåll, vilket gör dem berättigade till konkurrenskraftiga provisionsnivåer på försäljningen av produkter taggade i deras videor och Shorts.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 14 juni

Ubisoft Forward 2023 livestream idag

Ubisoft Forward 2023, en del av Summer Game Fest, kommer att äga rum idag, med flera stora utvecklarpresentationer. Livestreamen kan ses på Twitch eller YouTube kl 19:00 svensk tid. Ubisoft har redan avslöjat några spel under Summer Game Fest, som Prince of Persia: The Lost Crown och Star Wars: Outlaws. Det är osannolikt att vi får se något om Ubisofts Sands of Time-remake, eftersom utvecklaren nyligen meddelade att dess utveckling har startats om. Andra spel som kan uppdateras under presentationen inkluderar Skull and Bones och Assassin´s Creed.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 12 juni

Vikten av gemenskap i Web3-spel

Spelindustrin har utvecklats mycket sedan starten för över ett halvt sekel sedan och är nu värd över 300 miljarder dollar. Gemenskaper är en viktig del av spelvärlden, då de skapar en känsla av tillhörighet och inkludering för spelare. De påverkar även spelutveckling och spelkulturen. Ett exempel på en framgångsrik spelgemenskap är Minecraft, som har vuxit enormt sedan lanseringen 2009. Spelgemenskaper hjälper spelare att hålla kontakten och varumärken att engagera sina användare. Play-To-Earn och blockchain-baserade spelprotokoll skapar nya möjligheter för spelare att tjäna pengar på sitt spelande. Genom att engagera sig i gemenskapen kan varumärken bygga lojalitet och framgång.

Direktlänk Dela Vents Magazine fördjupade 4 juni

Googles Bard AI tror att Shiba Inu kan nå $0,01 med ökad efterfrågan och minskad tillgång

Googles Bard AI tror att det är möjligt för Shiba Inu att nå $0,01, men det skulle kräva en betydande ökning av efterfrågan och en minskning av tillgången. För att nå detta pris måste Shiba Inus omfattande tillgång minskas. Faktorer som kan hjälpa Shiba Inu att nå $0,01 inkluderar ökad acceptans som betalningsmedel och fortsatt utveckling av Shiba Inu-ekosystemet med nya projekt och partnerskap. Shiba Inu handlas för närvarande till $0,000008546, och att nå $0,01 skulle innebära en otrolig ökning med 116 913 % i värde.

Direktlänk Dela The Crypto Basic fördjupade 22 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare