» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 339 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

UiPath är en ledande global mjukvaruorganisation som specialiserar sig på robotprocessautomation (RPA). Det hjälper företag att automatisera repetitiva och tidskrävande uppgifter för att öka produktiviteten och effektiviteten. Med hjälp av UiPaths plattform kan företag skapa, implementera och övervaka robotar som utför arbetsuppgifter som tidigare krävde mänsklig inblandning. Lösningen är skalbar och anpassningsbar, vilket gör det möjligt för organisationer att snabbt anpassa sig till förändringar och förbättra sina affärsprocesser. UiPath bidrar till att företag kan fokusera på mer strategiska och värdeskapande aktiviteter.

Senaste nytt kring UiPath

UiPath presenterar nya utvecklarfunktioner på DevCon 2024

På UiPath DevCon 2024 tillkännagav UiPath, ett ledande företag inom företagsautomatiseringsprogramvara, en rad nya funktioner i sin plattform för att möjliggöra för utvecklare att bygga, testa och påskynda implementering av automatiseringar. Bland de nya funktionerna finns UiPath Autopilot för Test Suite, som nu är i offentlig förhandsgranskning och syftar till att öka produktiviteten för testare under hela testcykeln. Dessutom presenterades UiPath Automation Marketplace och Solution Accelerators, samt förbättrade utvecklarkapaciteter för Integration Service. Slutligen meddelade UiPath tillgängligheten av ett nytt datacenter i Indien från april 2024.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 17 februari
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Robust tillväxt förväntas på marknaden för maskininlärningsprocessutvinning

En professionell och komplett analys av den globala marknaden för maskininlärningsprocessutvinning presenteras i en forskningsrapport för perioden 2024 till 2031. Rapporten inkluderar utvecklingsplaner och policyer tillsammans med tillverkningsprocesser och prisstrukturer. Marknaden förväntas öka avsevärt under prognosperioden, mellan 2024 och 2031. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Workfellow, Celonis, UIPath, SAP Signavio och IBM. Rapporten ger en strategisk analys av COVID-19:s inverkan och analyserar marknaden i de 20 ledande länderna.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 16 februari

Fyra företag att bevaka i den växande AI-marknaden

Fyra företag identifieras som potentiella vinnare i den snabbt växande AI-marknaden: Palantir, UiPath, Evolv Technologies och Amazon. Palantirs AI-plattform används av både försvars- och privatsektorn för datahantering och beslutsfattande. Företaget har en stark inkomstkälla från försvarsintäkter och växer även på den kommersiella marknaden. UiPath är ledande inom robotprocessautomation (RPA), vilket automatiserar icke-värdeskapande uppgifter. Evolv Technologies erbjuder AI-drivna säkerhetsdetektorer som är effektivare än traditionella metaldetektorer. Slutligen är Amazon, förutom sin online-marknadsplats, också en stor aktör inom AI tack vare sin ledande molntjänst AWS.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 februari

UiPath förväntas skjuta i höjden efter Palantirs framgångar

Palantir Technologies (PLTR) har nyligen skjutit i höjden på grund av sina inkomster, och nu har ledande pengaförvaltare satsat på det artificiella intelligens- och robotprocessautomatiseringsföretaget UiPath (PATH) att göra detsamma. Både UiPath och Palantir har hamnat på denna månads lista över nya köp av de bästa ömsesidiga fonderna. Andra företag som visar stark institutionell efterfrågan inkluderar ServiceNow (NOW), Salesforce.com (CRM), Parsons (PSN), Shopify (SHOP) och Monday.com (MNDY). Teknikjättar som Microsoft (MSFT), SAP (SAP) och Amazon.com (AMZN), genom sin molnverksamhet Amazon Web Services, samarbetar med UiPath för att förbättra produktiviteten. UiPath, med säte i New York, säger att automation och AI erbjuder ´oöverträffade möjligheter´ att innovera, med målet att eliminera behovet av att kundernas anställda utför manuella och tråkiga uppgifter. Företaget arbetar inom en rad sektorer, inklusive hälso- och sjukvård, tillverkning, försäkringar, finansiella tjänster och mer.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 8 februari

Topp AI-aktier att köpa i februari: Alphabet, Taiwan Semiconductor och UiPath

Investeringsaktivitet i artificiell intelligens (AI) ökar. Företag som använder AI och säljer AI-produkter upplever stark tillväxt och marknadsentusiasm. Alphabet, med Sundar Pichai som VD, strävar efter att bli ett AI-först-företag. Alphabets generativa AI-modell, Gemini, förbättrar redan Google-sökmotorn och ger telefoner som Samsungs S24 AI-funktioner. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. är världens största kontraktschipstillverkare och kan dra nytta av nästan alla områden av AI-spridning. UiPath är ett sällsynt fall av ett AI-användande mjukvaruföretag som inte kräver en massiv premie. Dess RPA-programvara automatiserar repetitiva uppgifter, vilket frigör anställda för att utföra mer kritiskt tänkande.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 6 februari

Tre heta aktier inom artificiell intelligens att köpa i februari

Investeringar inom artificiell intelligens (AI) är i full gång och företag som använder och säljer AI-produkter upplever stark tillväxt och marknadsentusiasm. Men det finns många AI-aktier som bör undvikas då de är överprisade med liten framgång att visa upp. Här är några topp-AI-aktier att köpa i februari: Alphabet, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. och UiPath. Dessa tre företag är exempel på AI-aktier som inte är överprisade och har enorma tillväxtutsikter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 6 februari

Tre aktier att överväga för exponering mot artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) blir allt mer utbredd och investerare behöver exponering mot denna trend. Tre företag att överväga är UiPath, Adobe och Meta Platforms. UiPath specialiserar sig på robotprocessautomatisering (RPA) och dess årliga återkommande intäkter ökade med 24% till 1,38 miljarder dollar i det tredje kvartalet 2024. Adobe är känt för sin kreativa designsvit och e-handelsverktyg, men börjar också arbeta med generativ AI. Meta Platforms, tidigare Facebook, är ledande inom AI för sömlös översättning av språk och arbetar på en mixed-reality produkt som skulle kunna träna människor att göra nya uppgifter.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 26 januari

Globala processminingsmarknaden förväntas växa från 1,8 miljarder dollar till 12,1 miljarder dollar fram till 2028

Enligt en rapport från ResearchAndMarkets.com förväntas den globala marknaden för processmining att växa från 1,8 miljarder dollar 2023 till 12,1 miljarder dollar 2028, med en årlig tillväxttakt på 45,6 %. Tillväxten drivs av komplexiteten i operationella arbetsflöden, digitala framsteg och ökande efterfrågan på ökad processöppenhet och styrning. Tjänstesektorn förväntas växa snabbast, medan ERP-system kommer att dominera marknaden. Nordamerika förväntas ha högst tillväxttakt, medan Europa kommer att ha störst marknadsandel.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 23 januari

AI-investeringar i UiPath och Roblox kan vara lönsamma 2024

Den amerikanska aktiemarknaden hade en imponerande utveckling 2023, med S&P 500 och Nasdaq Composite som ökade med 24,2% respektive 43,4%. Trots en korrigering i början av 2024 kan starka resultatrapporter och kommande räntesänkningar ge ytterligare uppsving. Artificiell intelligens (AI) var det hetaste investeringstemat 2023 och förväntas fortsätta vara det 2024. Investeringar i UiPath och Roblox kan vara smarta drag. UiPath, en ledande spelare inom robotiserad processautomatisering (RPA), hjälper kunder att automatisera repetitiva uppgifter för att öka effektiviteten. Roblox, en framstående social underhållningsaktör, möjliggör för spelare att skapa, vara värd för och delta i olika spel och aktiviteter över virtuella världar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 14 januari

Två ETF:er för att investera i AI: Ark Innovation och Ark Autonomous Technology and Robotics

Artificiell intelligens (AI) var den dominerande temat på aktiemarknaden 2023, med Nvidia som ledande företag med en avkastning på 239% för året. Att investera i enskilda AI-aktier kan vara riskfyllt, men utbyteshandlade fonder (ETF) kan ge investerare exponering mot en hel sektor. Cathie Wood, chef för Ark Investment Management, driver 13 ETF:er som fokuserar på några av världens mest innovativa teknologier, inklusive AI. Två av de mest lämpliga Ark ETF:erna för investerare som vill dyka in i AI-världen är Ark Innovation ETF och Ark Autonomous Technology and Robotics ETF.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 januari

Investera i AI: UiPath och CrowdStrike som starka köp

Artificiell intelligens (AI) erbjuder stora investeringsmöjligheter, särskilt genom företag som använder AI för att förbättra sina produkter och tjänster. Två sådana företag är UiPath och CrowdStrike. UiPath specialiserar sig på robotprocessautomatisering (RPA), vilket hjälper företag att automatisera tråkiga uppgifter. Trots att RPA-marknaden för närvarande är relativt liten, förutspår Polaris Market Research att den kommer att växa till $66 miljarder år 2032. CrowdStrike är ledande inom cybersäkerhet och använder AI för att skapa sofistikerade cybersäkerhetsprodukter. Företaget räknar med att dess adresserbara marknad kommer att vara omkring $100 miljarder i år och förväntas öka till $225 miljarder år 2028.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 januari

Investeringsmöjligheter i AI genom ETF:er

AI var det stora temat på aktiemarknaden 2023, med NVIDIA som ledande aktör. Trots att investeringar i enskilda AI-företag kan vara riskfyllt, erbjuder Cathie Woods ETF:er en möjlighet till exponering mot hela sektorn. Ark Investment Management, som Wood leder, driver 13 ETF:er inom innovativa teknologier, inklusive AI. Två av dessa är särskilt lämpliga för investerare intresserade av AI: Ark Innovation ETF (ARKK) och Ark Autonomous Technology & Robotics ETF (ARKQ). Båda ETF:erna har visat stark avkastning men är inte immuna mot volatilitet.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 11 januari

Investera i AI: Bortom de kända jättarna

Artificiell intelligens (AI) fortsätter att utvecklas och erbjuda många möjligheter för investerare. Utöver de välkända techjättarna finns det en nästa våg av företag att kapitalisera på tekniken. Det har gått ett år sedan ChatGPT, en chatbot baserad på generativ AI, tog världen med storm. Sedan dess har investerare ökat sin exponering för allt som har med AI att göra, från AI-chipdesigners som Nvidia till datacenteroperatörer som Amazon och ägare av storskaliga språkmodeller som Microsoft. Men att tjäna pengar på AI-prognoser är inte alltid en enkel process. Dessutom är riktningarna i vilka den nyuppkomna trenden kommer att utvecklas fortfarande oklara, liksom framtida vinnare och förlorare.

Direktlänk Dela TipRanks fördjupade 8 januari

Aktier i UiPath ökade med 25,7% i december

Aktier i det automatiserade processmjukvaruföretaget UiPath ökade med 25,7% i december, enligt data från S&P Global Market Intelligence. Företaget rapporterade starkare än förväntade resultat för sitt tredje kvartal den 30 november, vilket ledde till starka vinster i december. Trots frågor om artificiell intelligens (AI) skulle hjälpa eller skada UiPath, verkar det som att företaget drar nytta av det. UiPaths intäkter ökade med 24% till 324 miljoner dollar, med justerade (icke-GAAP) intäkter per aktie på 0,12 dollar, båda siffrorna slog analytikernas förväntningar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 januari

Framtida arbete: Generativ AI förändrar företagsdrift och rekrytering

Generativ AI har påverkat företagsdriften betydligt under 2023, särskilt inom HR-avdelningar. Enligt Gartner kommer över 80% av företagen att använda generativ AI år 2026. Ed Challis, chef för AI-strategi och generell chef för Communications Mining, UiPath, betonar dock att förmågan att ansvarsfullt använda tekniken fortfarande är omogen. Han förutser att 2024 kommer att vara året då denna uppfattning ändras. Merijn te Booij, GM för Workforce Engagement på Genesys, tror att AI kommer att omvandla anställningsträning och minskning av personalomsättning. Pamela Maynard, VD för Avanade, lyfter fram fördelarna med att använda AI för att effektivisera rekryteringsprocessen. Aaron Skonnard, VD och medgrundare av Pluralsight, betonar betydelsen av att upprätthålla den mänskliga aspekten i AI-innovation. Richa Gupta, CHRO för Globalization Partners (G-P), betonar vikten av att prioritera en flexibel arbetskraft för att behålla Storbritanniens position som en ledande global ekonomi. Bryan Stallings, Chief Evangelist på Lucid Software, förutspår att 2024 kommer att se team bli mer självmedvetna och avsiktliga om att öka frekvensen av asynkron samarbete.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 3 januari

Tre teknikaktier som kan snubbla 2024: C3.ai, Palantir och SoundHound AI

AI-marknadens explosiva tillväxt, som till stor del drevs av snabb expansion av generiska AI-plattformar som OpenAI´s ChatGPT, satte många teknikaktier i brand förra året. NVIDIA och Microsoft var två aktier som rättfärdigade sin uppgång. Men det finns tre aktier som kan snubbla 2024: C3.ai, Palantir och SoundHound AI. C3.ai utvecklar AI-algoritmer som kan pluggas in i företags befintliga programvara för att snabba upp och automatisera vissa uppgifter. Palantir´s datautvinnings- och analysplattform samlar information från olika källor för att hjälpa sina kunder att fatta datadrivna beslut. SoundHound AI tillhandahåller ljud- och taligenkänningstjänster och appar för en mängd olika branscher.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 31 december

Varje år drar cirka 400 miljoner människor, inklusive individer, familjer, företag och organisationer, nytta av den omfattande informationen och tjänsterna som den federala regeringen erbjuder. Tekniken har förändrat sättet människor engagerar sig med statliga tjänster. Office of Management and Budget har erkänt betydelsen av digital transformation och har varit avgörande för att driva regeringens skifte mot en digital-först-ansats. Federala myndigheter använder framväxande teknologier som artificiell intelligens, automation, maskininlärning och molnbaserad databehandling för att förbättra kostnadsbesparingar, operationell effektivitet och tjänsteleverans. General Services Administration har introducerat sina programvarurobotar Truman och CLARA, vilka har automatiserat uppgifter och möjliggjort komplex problemlösning och strategiskt beslutsfattande. Truman har sparat över 5 000 timmars anställd tid genom att automatiskt granska 4 000 nya Multiple Award Schedule-erbjudanden, och CLARA har framgångsrikt slutfört 15 000 transaktioner och säkrat 6 000 priser sedan starten. Denna framgång har lett till en betydande minskning av över 17 000 anställdas timmar.

Federal News Network fördjupade 29 december

UiPath: Ett starkt köp inom AI-sektorn enligt Ark Invest

Investerare inser att aktier inom artificiell intelligens (AI) kommer att spela en viktig roll på marknaden de närmaste åren. Genom att följa fonder som fokuserar på denna teknik kan investerare få insikt i potentiella vinnare. Cathie Woods Ark Invest är en av de mest populära fonderna att följa. En av deras största innehav är UiPath, ett företag som använder AI i sina erbjudanden. UiPath är inte direkt inriktat på AI, utan deras produkt är mjukvara för robotprocessautomatisering (RPA). Denna mjukvara möjliggör automatisering av repetitiva uppgifter, vilket frigör anställda för mer kreativt tänkande. UiPath är en marknadsledare inom denna viktiga industri och växer snabbt, med en årlig återkommande omsättning (ARR) som ökade med 24% i tredje kvartalet. Trots att UiPath inte är lönsamt än, har företagets värdering ökat kraftigt de senaste månaderna.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 29 december

AI var årets tema på aktiemarknaden 2023, ETFs erbjuder balanserad risk-reward

Artificiell intelligens (AI) var 2023 års tema på aktiemarknaden, vilket ledde till rekordhöga aktiekurser för teknikjättar som Nvidia och Microsoft. Trots stora vinster för mindre AI-aktier som Palantir Technologies, C3.ai och Lemonade, ligger de fortfarande långt under sina bästa nivåer. Detta belyser svårigheten att välja vinnare i en helt ny bransch som AI. För att fånga upp AI: s uppåtsida erbjuder börshandlade fonder (ETF: er) en bra risk-reward balans. Två bra AI-fokuserade ETF: er är Ark Innovation ETF och Global X Artificial Intelligence and Technology ETF.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 26 december

Trio av unga teknikföretag att titta på för 2024

Artificiell intelligens (AI) var en het sektor 2023, vilket ledde till stigande aktiekurser för stora tekniknamn som Nvidia och Microsoft. Symbotic, UiPath och IonQ är tre unga teknikföretag som är väl positionerade för att leverera robusta avkastningar 2024. Symbotic specialiserar sig på att tillhandahålla lager med robotarbetare som hanteras av AI. UiPath erbjuder kunder en AI-plattform som kan analysera deras affärsflöden och automatisera uppgifter. IonQ verkar inom det framväxande fältet kvantdatorer, vilket kan leda till en exponentiell utveckling av AI.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 24 december

Avslöjar toppen av AI: En omfattande guide till de bästa verktygen

Artikeln ger en översikt över de snabba framstegen inom AI-teknik och betydelsen av AI-verktyg inom olika branscher. Populära verktyg för Natural Language Processing (NLP) såsom SpaCy, NLTK och Transformers presenteras, liksom realtidsapplikationer som chattbotar och sentimentanalys. Maskininlärningsramverk som TensorFlow och PyTorch jämförs och framgångsrika projekt som använder dessa ramverk diskuteras. Andra verktyg och plattformar som tas upp inkluderar OpenCV, OpenAI Gym, Google AutoML, H2O.ai, GPT-3, BERT, Tableau, Power BI, UiPath, Automation Anywhere, Google´s Speech-to-Text och Sphinx.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 23 december

AI-marknaden väntas växa till nästan 300 miljarder dollar 2024

Artificiell intelligens (AI) gjorde stort avtryck 2023 och förväntas fortsätta göra vågor 2024. Det globala AI-marknaden förväntas växa från ungefär $208 miljarder 2023 till nästan $300 miljarder 2024 och fortsätta expandera till $1,8 biljoner 2030. Nvidia, Amazon och UiPath är tre företag som är väl positionerade för att dra nytta av AI-industrins tillväxt. Nvidia tillhandahåller grafikprocessorer (GPU:er) som behövs för AI-systemens databehandlingskrav. Amazon levererar datacenter och annan IT-infrastruktur via sin AWS-division. UiPath representerar de kraftfulla AI-applikationer som produceras idag.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 23 december

Generativ AI i företagsvärlden: Resultat, utmaningar och framtid

Under 2023 dominerade generativ AI företagssamtalen, trots att det också ledde till AI-trötthet. Trots allt var inverkan av AI obestridlig och det fanns brådskande behov av att förstå AI:s etik, datastyrning och risker med desinformation. Trots marknadsföringens ´sex appeal´, bör AI vara underkastad samma projektregler och KPI:er som all annan teknologi. Generativ AI är bara en form av AI och har ännu inte uppnått full potential i företagsprojekt, men det finns flera projekt under planering. AI-projekt väcker viktiga datafrågor, oavsett om det handlar om robotik på produktionsgolvet eller kundorienterade servicebotar. Deutsche Bank bestämde sig för att satsa mer på generativ AI, trots att ledningen initialt såg det som en ´teknikgrej´. Med generativ AI:s potentiella användningsområden och framsteg inom dataförberedelse och styrning, kommer AI:s roll i företagsvärlden att fortsätta att utvecklas.

Direktlänk Dela Diginomica fördjupade 22 december

Företag i USA omfamnar innovativa automatiseringsplattformar, enligt ISG-rapport

Enligt en ny forskningsrapport från Information Services Group (ISG) omfamnar företag i USA innovativa automatiseringsplattformar för att förbättra processer och användarupplevelse. Rapporten finner att företag är allt mer intresserade av plattformar som använder AI och ML-funktioner, särskilt generativ AI (Gen AI), för att bättre utnyttja olika och snabbväxande datamängder. Intelligent automatisering förbättras inom flera nyckelområden, inklusive integration av data från flera källor, realtidsrespons och tillgänglighet för ett bredare spektrum av användare. Rapporten utvärderar förmågorna hos 66 leverantörer och nämner ABBYY, Automation Anywhere och UiPath som ledare i två kvadranter vardera.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 19 december

Investeringsmöjligheter i AI genom Ark Innovation ETF

Artificiell intelligens (AI) är en av de mest spännande tekniktrenderna för närvarande, med en global marknad som förväntas överstiga 1,3 biljoner dollar till 2030. För investerare som vill dra nytta av denna trend men känner sig osäkra på att välja enskilda aktier, kan en börshandlad fond (ETF) vara ett alternativ. Ark Innovation ETF är en sådan fond som innehåller ett urval av företag som kan dra stor nytta av AI-teknikens utveckling. Fonden har totalt 5,8 miljarder dollar i tillgångar och dess största innehav inkluderar Coinbase, Roku, UiPath, Tesla och Zoom Video Communications.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 13 december

Global marknad för AI inom redovisning växer snabbt

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom redovisning analyseras i en omfattande rapport. Rapporten undersöker viktiga marknadstrender, tillväxtdrivare, utmaningar och möjligheter. Den börjar med en detaljerad undersökning av marknaden, definierar dess omfattning och segmentering. Marknaden för AI inom redovisning värderades till 646 miljoner USD 2019 och beräknas nå 14 072,9 miljoner USD 2027, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 47% från 2020 till 2027. De ledande företagen på denna marknad är Microsoft, AWS, Xero, Intuit, Sage, OSP, UiPath, Kore.AI, Appzen och Yaypay.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 6 december

Tre AI-aktier att överväga att köpa i december: UiPath, SentinelOne och Amazon

Artificiell intelligens (AI) har gjort stora framsteg på Wall Street i år och förväntas lägga till över 15 biljoner dollar till den globala ekonomin fram till 2030. Här är tre AI-aktier att överväga att köpa i december. Först, UiPath, ett företag som säljer robotprocessautomatiseringsprogramvara till andra företag och samarbetar med stora leverantörer som Amazon´s AWS och SAP. För det andra, SentinelOne, ett cybersäkerhetsföretag som använder AI för att söka efter hot i enheter anslutna till ett nätverk och över molnbaserade arbetsbelastningar. Slutligen, Amazon, som förutom sin e-handelsverksamhet utvecklar och distribuerar AI-tjänster via sin AWS molnplattform.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 4 december

Mindre AI-företag gör stora framsteg: Fokus på SoundHound AI och UiPath

När man tänker på aktier inom artificiell intelligens (AI) tänker man förmodligen direkt på företag som Nvidia, CrowdStrike och Alphabet. Men det finns också mindre företag som gör stora framsteg. SoundHound AI är en stor innovatör inom konversationell intelligens. SoundHound Chat AI för Automotive-teknik låter användare konversationellt fråga om rutter, väder, sevärdheter, fordonproblem och annat i en generativ AI-databas. SoundHound AI genererar intäkter på tre sätt: royalties, prenumerationer och monetarisering. SoundHound har haft en omsättning på 38 miljoner dollar under de senaste 12 månaderna och rapporterade en tillväxt på 19% jämfört med föregående kvartal. Ett annat företag, UiPath, är ledande inom robotprocessautomatisering. UiPaths AI-teknik kan automatisera processer, vilket frigör tid för högnivåuppgifter. Företaget rapporterade en återkommande årlig omsättning på 1,4 miljarder dollar i Q3 av räkenskapsåret 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 4 december

UiPaths aktie skjuter i höjden efter stark kvartalsrapport

Aktien för UiPath ökade mer än 20% på fredagen, en dag efter att företaget släppte kvartalsrapport som slog Wall Streets förväntningar. Företaget, som specialiserar sig på företagsautomatiseringsprogramvara, rapporterade en omsättning på 325,9 miljoner dollar för kvartalet fram till den 31 oktober, jämfört med LSEG:s (tidigare Refinitiv) uppskattning på 315,6 miljoner dollar. Justerat resultat per aktie var $0,12, mer än analytikernas prognos på $0,07. UiPath höjde också sin prognos för återkommande årlig intäkt för fjärde kvartalet och hela räkenskapsåret 2024. Dess ARR ökade med 24% jämfört med föregående år till 1,38 miljarder dollar. Analytiker var nöjda med ARR-ökningen och företagets strategi att rikta in sig på nya företag. Bank of America-analytiker lyfte fram UiPaths expansion inom nya sektorer, som detaljhandel, IT och tillverkning, som en del av deras optimistiska förväntningar på företagets tillväxt.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 1 december

UiPath ser stark tillväxt, aktien upp 15% efter rapport om starka intäkter

Aktien för UiPath (PATH 25,99%) har gått upp med 15% efter att ha rapporterat starka intäkter. I en video diskuteras UiPaths senaste kvartalsrapport. Tillväxtinvesteraren Cathie Wood tror också på företagets framtid; det är det fjärde största innehavet i alla Ark Investment Managements ETF:er. Aktiekurserna som används var från handelsdagen den 30 november 2023. Videon publicerades den 1 december 2023. Neil Rozenbaum har ingen position i några av de nämnda aktierna.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 1 december

AI och RPA öppnar upp för nya automatiseringsmöjligheter

En rapport från McKinsey 2019 visade att endast 55% av organisationerna lyckades med sina automatiseringsprogram. Genom att kombinera robotprocessautomatisering (RPA) och AI-teknik kan företag automatisera större delar av sina processer. Exempelvis kan AI läsa och sortera dokument, tolka fri text, analysera bilder, producera och analysera komplexa rapporter samt klassificera komplex information. Centric Consulting samarbetade nyligen med UiPath, världens största RPA-leverantör, för att hjälpa World Wide Technology (WWT) att bättre hantera företagets stora volym av inköpsorder genom hyperautomation. WWT har framgångsrikt automatiserat en process som tidigare krävde mycket back-end arbete.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 30 november

AI:s potential att förändra uthyrningsbranschen

Artificiell intelligens (AI) har stor potential att förändra uthyrningsbranschen. AI kan användas för att optimera prissättning genom att studera efterfrågetrender, konkurrenters agerande och marknadstrender. AI kan även förbättra gästupplevelsen och personalisering genom att använda chattbotar och röstassistenter. Dessutom kan AI effektivt hantera fastighetsförvaltning och underhåll genom att automatisera uppgifter och övervaka genomförandet. AI kan också förbättra marknadsföring och leadgenerering genom att förbättra SEO, sociala medier och konverteringar. Slutligen kan AI hjälpa till med den dagliga verksamheten för uthyrningsfastighetsförvaltare.

Direktlänk Dela Techiexpert fördjupade 30 november

Tre aktier som kan göra dig rik: Alphabet, Amazon och UiPath

Artikeln föreslår att investering av $5000 i tre specifika aktier kan göra dig rik. Dessa aktier är Alphabet, Amazon och UiPath. Alphabet, trots konkurrens från Microsofts Azure-plattform och frågor om AI:s inverkan på Google Search, förväntas växa tack vare sin Gemini AI-modell och potentiella genombrott inom kvantberäkning. Amazon, trots oro för minskande avkastning, förväntas gynnas av AI-utveckling och en potentiell ökning av molnmarknaden. UiPath, en mindre känd aktör inom robotprocessautomation (RPA), anses också ha potential att generera rikedom.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 27 november

Två AI-aktier som kan boosta din portfölj

Artificiell intelligens (AI) är en snabbt växande industri och investerare letar efter AI-aktier som kan ge hög avkastning. Två aktier som kan vara värda att lägga till i en diversifierad portfölj är Taiwan Semiconductor och UiPath. Taiwan Semiconductor är världens största kontraktsbaserade halvledartillverkare. Trots att AI-chip inte utgör majoriteten av företagets intäkter just nu, så är det väl positionerat för att dra nytta av en ökning i efterfrågan. UiPath fokuserar på robotprocessautomation (RPA), men integrationen av AI med RPA-programvaran gör produkten mer kraftfull och flexibel. Detta kan leda till att RPA-marknaden ökar från 2,7 miljarder dollar 2022 till 66 miljarder dollar 2023.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 20 november

UiPath introducerar nya AI-drivna funktioner för att förbättra företagsautomatisering

UiPath, ett ledande företag inom företagsautomatiseringsprogramvara, har introducerat nya AI-drivna funktioner till sin plattform för att omvandla uppgifter och processer inom företag. Företagets senaste innovationer är utformade för att identifiera automatiseringsmöjligheter och förenkla adoptionsprocessen, vilket ökar produktiviteten. De nya funktionerna inkluderar UiPath Autopilot™ med Autopilot för Studio, som integrerar Gen AI och Specialiserad AI. Förbättringar har gjorts i UiPath Document Understanding som nu inkluderar Gen AI-extraktion och Communications Mining utnyttjar AI för överlägsna affärsinsikter. Utvecklarverktyg har introducerats i den senaste uppdateringen för att snabbt omvandla AI-insikter till verkliga automatiseringar.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 8 november

UiPath meddelar nya AI- och automatiseringsfunktioner för att förbättra produktiviteten

UiPath, ett ledande företag inom företagsautomatiseringsprogramvara, har meddelat nya plattformsfunktioner som hjälper kunder att skapa verkligt värde genom att omvandla miljontals uppgifter och tusentals processer inom företaget med AI och automatisering. Enligt en rapport från UiPath och Bain & Co anser 70% av respondenterna att AI-driven automatisering är antingen ´mycket viktig´ eller ´kritisk´ för att uppfylla deras organisations strategiska mål. Trots detta kämpar vissa ledare och organisationer med att införliva AI i sina företag. Nya innovationer från UiPath sänker barriären mellan vision och verklighet för organisationer genom att använda AI för att upptäcka automatiseringsmöjligheter.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 8 november

Artificiell intelligens i redovisningsmarknaden: En omfattande marknadsrapport

Market Intelx har nyligen publicerat en marknadsrapport om Artificiell intelligens i redovisningsmarknaden. Rapporten innehåller viktig statistisk och analytisk data relaterad till industrin. Den täcker en översikt över segment och undersegment, inklusive produkttyper, applikationer, företag och regioner. Rapporten avslöjar dynamiken i den globala marknaden för Artificiell intelligens i redovisning, framtida affärspåverkan, konkurrenslandskapet för företagen och flödet av global tillförsel och konsumtion.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 6 november

DataOps.live har lanserat DataOps.live Assist, ett AI-drivet verktyg som syftar till att öka produktiviteten för dataingenjörer. Verktyget använder avancerad AI-teknologi för att automatisera och förenkla DataOps-uppgifter. DataOps.live Assist är särskilt utformat för att göra dataingenjörers vardag enklare, och de som bygger SQL- eller Python-datamodeller kan dra nytta av en AI-förstärkt upplevelse. Verktyget förbättrar även DataOps-övervakningen genom att ge rekommendationer för skuldfri rotorsaksanalys.

AiThority fördjupade 28 oktober

Två AI-tillväxtaktier att köpa nu: CrowdStrike Holdings och UiPath

Senaste genombrott inom artificiell intelligens (AI) har skapat en rusning på Wall Street, och Wedbush Securities strateg Dan Ives är särskilt optimistisk. Han tror att AI är den mest omvälvande tekniken sedan internet började ta form. Här är två AI-tillväxtaktier att köpa nu och behålla. 1. CrowdStrike Holdings specialiserar sig på cybersäkerhetsprogramvara. Företaget levererade en stark finansiell prestation under andra kvartalet trots makroekonomiska motvindar. Omsättningen ökade med 37% till 732 miljoner dollar, och justerad nettoinkomst ökade med 109% till 180 miljoner dollar. 2. UiPath specialiserar sig på programvara för robotprocessautomation (RPA). UiPath rapporterade rimliga finansiella resultat under andra kvartalet. Omsättningen ökade med 19% till 287 miljoner dollar, och justerad nettoinkomst nådde 49 miljoner dollar, upp från en förlust på 11 miljoner dollar föregående år.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 28 oktober

Tre AI-aktier med potential att stiga

Artificiell intelligens (AI) är ett hett investeringsområde på aktiemarknaden, men många AI-aktier är övervärderade. Trots detta finns det fortfarande AI-aktier som inte har sett hypen och är redo att explodera högre. Tre aktier med potential att stiga är UiPath, Upstart och Adobe. Alla tre är starkt exponerade för AI-trenden och har rimliga värderingar. UiPath är en ledare inom robotprocessautomatisering (RPA), Upstart är ett alternativ till FICO kreditvärderingsmodell och Adobe är mest känd, men dess AI-kompetens är inte. Alla dessa företag är på gränsen till att AI gör en drastisk inverkan på verksamheten.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 27 oktober

UiPath: En attraktiv investering inom AI-sektorn

Vi befinner oss i början av artificiell intelligens (AI) eran med enorm tillväxtpotential. Marknaden för AI förväntas bli värd 1,8 biljoner dollar år 2030, en ökning från 142,3 miljarder dollar 2022. En teknikföretag som erbjuder AI-tjänster och framstår som särskilt attraktivt är UiPath. Företaget löser ett problem som skapats av dagens mångfald av företagsmjukvaruverktyg genom sin AI-drivna plattform för företagsautomation. Plattformen kopplar upp sig mot de digitala verktyg som en organisation använder, analyserar arbetsflödena och erbjuder sätt att automatisera många av uppgifterna. UiPaths finansiella prestanda visar på företagets attraktivitet med en snabbt stigande kundbas och intäkter.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 25 oktober

2023: Året då AI blev ett primärt fokus för teknikinvesterare

2023 kommer sannolikt att bli ett minnesvärt år för teknikinvesterare då artificiell intelligens (AI) blev ett primärt fokus för investerare. Tack vare ChatGPT köpte investerare aktier som utnyttjade AI för tillväxt. Duolingo och UiPath är två företag som inte fått mycket uppmärksamhet men som kan vara värda att se närmare på. Duolingo, en plattform för språkinlärning, har integrerat AI i sina processer och introducerade nyligen Duolingo Max, vilket använder ChatGPT-4 för att simulera konversationer på andra språk. Dessutom har antalet betalande abonnenter ökat med 59% under det senaste året, vilket har bidragit till att företagets intäkter ökat med 43%. UiPath, som opererar i skärningspunkten mellan robotik och programvara, har lockat nästan 11 000 kunder och har en nätverk av över 2 miljoner utvecklare. Företagets intäkter ökade med 18% under första halvåret 2023 jämfört med samma period föregående år.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 20 oktober

Ark Invest minskar sin andel i Nvidia och ökar i UiPath

Cathie Woods Ark Invest, som tror på störande innovation som en nyckelfaktor för långsiktig kapitaluppskattning, har minskat sin position i Nvidia och ökat sin andel i UiPath. Nvidia-aktien har tredubblats i år, så Ark Invest försöker troligen omfördela sitt kapital. UiPath, som nu är Ark Invests tredje största innehav, har utvecklat en affärsautomatiseringsplattform som kombinerar robotprocessautomatisering och artificiell intelligens. Trots ekonomiska motgångar har UiPath expanderat stadigt. Företaget upplevde en ökning av intäkterna med 19% till 287 miljoner dollar under Q2.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 18 oktober

UiPath, en ledande leverantör av processautomation och orkestrering, handlas för omkring $15,4 med en marknadsvärdering på $8,7 miljarder. Aktien har fått starka betyg för tillväxt, lönsamhet, momentum och EPS-revision, men har en värderingsgrad på ´D´, vilket indikerar att den inte är i linje med värdeinvestering. Trots detta har företaget lagt till generativ AI (Gen AI) till sina produkter och visat stark försäljningstillväxt. Dessutom har företaget en dollarbaserad nettoförnyelsekurs (NRR) på 121% för andra kvartalet 2024, vilket är starkt jämfört med andra SaaS-företag som Zendesk och New Relic. Trots konkurrens från stora IT-tjänsteleverantörer och direkta konkurrenter som ServiceNow och Automation Anywhere, har UiPath använt Gen AI för att differentiera sig.

Seeking Alpha fördjupade 17 oktober

WESCO använder UiPath´s AI för att automatisera arbetsuppgifter

WESCO Distribution Inc., ett Fortune 500-företag, använder sig av UiPath Inc.s Autopilot och Clipboard AI för att automatisera flera uppgifter, inklusive dokumenttunga operationer. Maxim Ioffe, global intelligent automation leader på WESCO, och Imran Aziz, produktchef på UiPath, diskuterade potentialen för Autopilot att förbättra effektiviteten, öka anställdas tillfredsställelse och leverera bättre kundupplevelser vid UiPath FORWARD-evenemanget.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 15 oktober

UiPath introducerar nya AI-funktioner för att förbättra företagsautomatisering

På sin globala användarkonferens, FORWARD VI, meddelade företaget för företagsautomatisering, UiPath, sina senaste AI-funktioner med Autopilot™, en integration av generativ AI, specialiserad AI och automatisering som gör det möjligt för alla användare att snabbt automatisera arbete med naturligt språk. Autopilot kan omvandla pappersdokument till automatiseringsdrivna appar med ett enda klick, vilket möjliggör en digital transformation som har undgått företag för länge. De nya AI-funktionerna på UiPath Business Automation Platform avslöjar outnyttjade automatiseringsmöjligheter och processförbättringsmöjligheter, och garanterar effektiv utveckling av automatiseringar, alla förankrade i en grund av företagsfunktioner.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 11 oktober

Cathie Wood förutspår hårdlandning för USA:s ekonomi, men ser AI som räddning

Cathie Wood, som hanterar tillgångar på cirka 12 miljarder dollar genom sina börshandlade fonder (ETF) Ark Invest, varnar för en hårdlandning för USA:s ekonomi. Hon tror dock att artificiell intelligens (AI) kan komma till undsättning. Wood är inte orolig för en allvarlig kris som den 2008, men tror att ekonomin kommer att ha det svårare än många förväntar sig. Hon ser AI, robotteknik och energilagring som de teknologier som kommer att driva enorm tillväxt. Wood tror också att den starka amerikanska dollarn kommer att vara en viktig faktor för ekonomisk återhämtning. Hon satsar stort på AI-lager, med Tesla som hennes främsta AI-lager, och tror att autonoma taxitjänster drivna av AI utgör den största tillväxtmöjligheten för Tesla.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 8 oktober

Veckans tekniknyheter: AI-investeringar, antitrustutredningar och cybersäkerhet

Generativ AI fortsätter att dominera nyheterna när Anthropic rapporteras samla in ytterligare 2 miljarder dollar från Google och andra. AI-partners OpenAI och Microsoft planerar att designa sina egna AI-chips under en brist på grafikprocessorer från Nvidia. I Storbritannien undersöker antitrustmyndigheterna molnleverantörer, särskilt Amazon Web Services och Microsoft. I USA fortsätter rättsfallet mot Google, medan det finns tvivel om Federal Trade Commissions liknande fall mot Amazon. MGM Resorts International vägrade att betala lösensumma efter en kostsam attack. Chipjätten Intel fortsätter att avyttra delar av sin verksamhet, denna gång sin programmerbara chip-verksamhet, för att stärka sin ekonomi.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 7 oktober

Cathie Wood förutspår en rebound för tillväxtaktier tack vare innovation

Cathie Wood, grundare och VD för Ark Invest, tror att tillväxtaktier är redo för en rebound trots påverkan av stigande räntor och ihållande inflation. Hon menar att innovation, särskilt inom artificiell intelligens, fungerar som en stark deflationär kraft. Trots att Woods flaggskeppsfond, Ark Innovation ETF, har haft svårt de senaste åren, börjar den nu återhämta sig med en ökning på nästan 25% hittills i år. Wood förutspår att flera teknologier, inklusive AI, robotik och energilagring, kommer att driva exponentiell tillväxt i framtiden.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 5 oktober

Effektivisera verksamheten med AI-verktyg utan att offra kvaliteten

För att driva framgångsrika resultat i dagens konkurrenskraftiga affärsmiljö är operationell effektivitet en nödvändighet, inte en lyx. Genom att använda olika AI-verktyg kan företag uppnå effektivitetsmål utan att kompromissa med kvaliteten. AI kan revolutionera kundservice genom att förutsäga kundbeteende, snabba upp beslutsprocesser genom realtidsanalys, förändra HR genom prediktiv analys, kombinera trendidentifiering och innehållsskapande i marknadsföring och automatisera administrativa uppgifter för maximal effektivitet. Dessa verktyg bör inte ses som kortsiktiga taktiker, utan som grundläggande delar av en affärsstrategi.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 2 oktober

Cathie Wood från ARK Invest anser Nvidia ´verkligen dyr´ och ´väldigt uppenbar´ - här är två mindre uppenbara AI-satsningar hon spelar på

Artificiell intelligens (AI) har blivit den hetaste trenden inom tekniksfären. Nvidia Corp. har varit en av de största förmånstagarna av investerarnas ökade entusiasm för AI. Aktierna i chip-tillverkaren har skjutit i höjden med 191% hittills i år, vilket har gjort det möjligt för företaget att passera 1 biljon dollar i marknadsvärde. Men enligt ARK Invests VD Cathie Wood finns det bättre sätt att få tillgång till den blomstrande sektorn. Hon nämner UiPath Inc. och Twilio Inc. som mindre uppenbara spel på AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 28 september

Cathie Wood föredrar Twilio och UiPath över Nvidia

Cathie Wood, känd för sina investeringar i AI genom hennes fonder på Ark Invest, har uttryckt sin skepsis mot Nvidia, trots dess framgångar inom AI. Under en investerarkonferens i München, Tyskland, kritiserade hon Nvidias höga värdering och beskrev aktien som ´uppenbar´. Wood framhöll också två AI-aktier som hon föredrar framför Nvidia just nu: Twilio och UiPath. Twilio, som erbjuder en kundengagemangsplattform med anpassningsbara API:er, rankas som den åttonde största positionen i Ark Invests portfölj. UiPath, en ledare inom robotprocessautomation, är den näst största innehavet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 28 september

Cathie Wood rekommenderar alternativa AI-satsningar istället för Nvidia

Efter att ha misslyckats med att kapitalisera på AI-drivna uppgången i Nvidia-aktien, rekommenderar den populära hedgefondförvaltaren Cathie Wood alternativa AI-satsningar. Wood betonade att det finns mer lovande möjligheter inom AI-området. I januari minskade Woods Ark Innovation ETF (ARKK) sina innehav i Nvidia-aktien, och missade därmed den anmärkningsvärda uppgången i dess värde. Wood anser att Nvidias värdering är dyr och föreslår att man utforskar företag som i stort sett har förblivit utanför mainstream-radar. Wood rekommenderar att investera i UiPath (NYSE:PATH) och Twilio (NYSE:TWLO) istället för Nvidia för att kapitalisera på AI-boomen.

Direktlänk Dela TipRanks fördjupade 26 september

Cathie Wood: Nvidia och Arm Holdings övervärderade, men AI har potential

Cathie Wood, chef för Ark Invest, har uttryckt att Nvidia och Arm Holdings är för högt värderade, trots att de fortfarande finns i hennes portfölj. Hon har sålt en stor del av sitt tidigare innehav i Nvidia under året. Wood köpte inte in sig i Arm Holdings inför deras börsintroduktion (IPO) förra veckan, och deras aktiekurs har sjunkit nästan 20% sedan dess. Hon uttryckte också att det kanske läggs för mycket vikt vid AI inom chipindustrin, men att AI generellt sett inte är övervärderad. Två av Arks största innehav, Tesla och UiPath, är AI-bolag.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 22 september

Utmaningar och möjligheter med generativ AI

Under de senaste åren har investeringarna i artificiell intelligens (AI) ökat. Den globala marknaden för AI uppskattades till 136,55 miljarder dollar 2022 och förväntas växa med en årlig tillväxttakt på 37,3 procent från 2023 till 2030. Adoptionen av AI växer också i en aldrig tidigare skådad takt. Gen-AI har fått uppmärksamhet på grund av sin förmåga att automatisera komplexa processer, personifiera kundupplevelser och till och med skapa nya idéer och designer. Men företagsledare behöver vara medvetna om utmaningarna på vägen mot att anta generativ AI och dess position i en organisations digitala omvandlingsfärdplan. Det krävs en väl genomtänkt strategi för att maximera dess fördelar samtidigt som man hanterar dess unika utmaningar.

Direktlänk Dela CyberMedia fördjupade 21 september

Teknikledare samlas på Capitol Hill för att diskutera skydd för AI-forskning och utveckling

Teknikjättar, utvecklare och företagsledare samlades under en vecka på Capitol Hill för att diskutera skydd för AI-forskning och utveckling. Diskussionen om artificiell intelligens (AI) dominerade, trots hotet om en regeringsstopp. Teknikledare som Elon Musk och Mark Zuckerberg deltog, tillsammans med datavetare och företagsledare från stora mjukvaruföretag. Senaten höll sitt första ´AI Insights Forum´ och Representanthuset höll en rad utfrågningar om hur regeringen köper AI-verktyg och teknologier. Samtidigt uttryckte tekniker att de var uppmuntrade av fokuset på att utveckla viktiga regleringar. Samverkan mellan teknikindustrin och regeringen ansågs vara nyckeln när AI tar över. Betydelsen av förbättrade regler och säkerhetsåtgärder kring AI-utveckling diskuterades i nästan alla möten mellan lagstiftare och teknikchefer under veckan. Det återstår dock att se vilka skydd som kongressen kan införa efter sin AI-vecka.

Direktlänk Dela Nextgov fördjupade 15 september

Ark Investment storsatsar på teknikföretaget UiPath

Cathie Wood och hennes Ark Investment-fonder är kända för att investera i banbrytande teknikföretag. Bland alla Ark´s börshandlade fonder är den näst största innehavet UiPath. Med sina nuvarande innehav äger Ark nästan 10% av företaget och aktien utgör cirka 6% av Ark´s totala portfölj. UiPaths huvudprodukter fokuserar på robotprocessautomatisering (RPA). Företaget lyser med sin artificiella intelligens (AI) integration. I det andra kvartalet av räkenskapsåret 2024 steg UiPaths årliga återkommande intäkter (ARR) med 25% år över år till 1,31 miljarder dollar, och ledningen förväntar sig mer av samma sak i tredje kvartalet eftersom den uppskattar att ARR kommer att öka med ytterligare 23% till cirka 1,36 miljarder dollar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 15 september

EY lanserar EY.ai, en plattform för att hjälpa organisationer att anta AI

EY har lanserat EY.ai, en plattform som kombinerar mänskliga förmågor och artificiell intelligens (AI) för att hjälpa kunder att omvandla sina verksamheter genom säkert och ansvarsfullt införande av AI. EY.ai utnyttjar EY:s teknikplattformar och AI-förmågor, med djup erfarenhet inom strategi, transaktioner, omvandling, risk, försäkring och skatt. EY:s investeringar på 1,4 miljarder dollar har lagt grunden för EY.ai-plattformen. Plattformen kommer också att innehålla AI-kapabiliteter till EY:s team och 1,5 miljoner användare globalt genom att införa generativ AI och ledande utvecklingsverktyg i EY Fabric.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 13 september

Cathie Wood satsar på UiPath trots sjunkande aktiekurs

Cathie Wood, VD för Ark Invest, tror starkt på artificiell intelligens (AI) och förutspår att AI kommer att leda till den största produktivitetsökningen i vår historia. Hon och hennes team på Ark Invest förutspår att den ekonomiska inverkan av ökad produktivitet runt om i världen till följd av AI kan uppgå till nästan 200 biljoner dollar. Trots att AI-företag köper Nvidias grafikprocessorer i stor skala, är Nvidia inte längre bland Woods favorit AI-aktier. Istället satsar hon på UiPath, ett företag som specialiserar sig på robotprocessautomatisering. Trots att UiPaths aktiekurs har sjunkit med mer än 70% sedan dess börsintroduktion i april 2021, tror Wood starkt på företagets framtid.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 september

AI inom redovisning växer snabbt, visar rapport

En ny rapport om AI inom redovisning visar att marknaden har vuxit från USD miljoner till USD miljoner mellan 2017 och 2022. Med en CAGR på X.X% förväntas marknaden nå USD miljoner 2029. Rapporten fokuserar på marknadsstorlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, nyligen status och utvecklingstrender. Dessutom ger den strategier för företag att övervinna hot från COVID-19. Teknisk innovation och framsteg kommer vidare att optimera produktens prestanda, vilket gör att den kan få ett bredare spektrum av applikationer på nedströmsmarknaden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

Jämförelse av tillväxtaktier inom AI: Snowflake och UiPath

Bidragsgivaren Parkev Tatevosian jämför tillväxtaktierna Snowflake och UiPath utifrån kritiska finansiella mått för att bestämma vilken som är det bättre AI-aktievalet att köpa nu. Aktiekurserna som används var eftermiddagskurserna den 6 september 2023. Videon publicerades den 8 september 2023. Parkev Tatevosian, CFA har ingen position i någon av de nämnda aktierna. Han kan dock kompenseras för att marknadsföra sina tjänster och kommer att tjäna lite extra pengar om du väljer att prenumerera via hans länk.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 september

UiPath rapporterar starka intäkter trots konkurrens från AI-lösningar

Den amerikanska automationsleverantören UiPath Inc. har rapporterat starka intäkter, vilket ger bevis på att generativ artificiell intelligens (AI) hittills inte har varit utspädande för företaget. Företagets återkommande årliga intäkter på 1,3 miljarder dollar överträffade förväntningarna och växte med 25%. Dessutom ökade UiPaths konton med över 1 miljon dollar i årlig återkommande intäkt med 30%. Trots detta växte nya logotyper mjukt och totala bokningar växte bara med ensiffriga siffror trots UiPaths 20% utsikter för intäktstillväxt detta räkenskapsår. Företaget står inför konkurrens från Microsoft Power Automate och andra AI-lösningar, och måste därför rikta in sig på större konton med en mer funktionell produktuppsättning.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 9 september

Marknadsutsikter: Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq öppnar söndag, stora företagsnyheter framöver

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq futures öppnar på söndag kväll. Apple, Oracle och Adobe har stora nyheter framöver, medan Tesla, Roku och Shopify är stora innehav för Cathie Wood nära köppunkter. Börsmarknaden hade en tuff vecka, med alla stora index som föll under sina 50-dagars linjer och ett fredagsuppsving som svalnade. Apple kommer att avtäcka iPhone 15 och andra produkter på tisdag. Oracle släpper resultat på måndag kväll, med Adobe sent på torsdag. Bostadsaktier har haft ett stort 2023, men står inför problem på senare tid på grund av höga bolåneräntor. Arbetsdepartementet släpper augusti CPI-inflationsrapporten tidigt på onsdag. En UAW-strejk hotar på fredag, 15 september för General Motors, Ford Motor och Stellantis-enhet Chrysler utan ett arbetsavtal på torsdag kväll.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 9 september

UiPaths automatiseringsplattform ökar företags effektivitet och konkurrenskraft

Automatisering av företagsprocesser och arbetsflöden är avgörande för att uppnå effektivitet och konkurrenskraft. UiPath Business Automation-plattform kombinerar robotprocessautomation (RPA) med AI-funktioner, vilket gör den till en helhetslösning för företagsautomatisering. Detta skapar ökad effektivitet, konkurrenskraft och möjlighet till innovation. Genom att kombinera AI med RPA, har UiPath skapat en automatiseringsplattform som integrerar avancerad artificiell intelligens. Plattformens AI-funktioner ger den förmågan att hantera informationsbearbetning, mönsterigenkänning och autogenerering av innehåll, vilket skapar större värde och effektivitet för företag. Kunder som Xerox och Uber har sparat miljarder kronor genom att använda plattformen för att automatisera sina processer.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 5 september

Ark Invest minskar sin position i Nvidia, satsar mer på UiPath och Zoom

Nvidias aktie har mer än tredubblats i värde i år på grund av entusiasm kring artificiell intelligens (AI). Trots detta har Ark Invest minskat sin position i Nvidia under augusti, men företaget utgör fortfarande cirka 1% av dess investerade tillgångar. Istället har Ark över 10% av sin portfölj i två andra AI-aktier: UiPath och Zoom Video Communications. UiPath rapporterade rimliga finansiella resultat för första kvartalet, med en ökning av intäkterna med 18% till $290 miljoner. Zoom toppade förväntningarna med sin rapport för andra kvartalet, trots att tillväxten var trög med en ökning av intäkterna med endast 4% till $1,1 miljarder.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 3 september

Två AI-aktier att hålla ögonen på: Taiwan Semiconductor och UiPath

AI-aktier har drabbats hårt under den senaste månaden, men detta har öppnat upp bra köpmöjligheter. Två aktier att hålla ögonen på är Taiwan Semiconductor och UiPath. Taiwan Semiconductor, världens ledande tillverkare av mikrochips, har utvecklat nästa generations halvledarteknik med 3nm-chips. Trots en svaghet i försäljningen av smartphones och datorer, förväntas försäljningen av AI-chips öka. UiPath, å andra sidan, erbjuder robotprocessautomatisering (RPA), vilket kan automatisera repetitiva uppgifter och förbättra produktiviteten. Trots att aktien inte har sett samma uppgång som andra teknikaktier i år, har företagets produkt förblivit populär.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 2 september

Google presenterar flera partnerskap och AI-uppdateringar vid årligt Cloud Next-event

Google inledde sin årliga Cloud Next-händelse i tre dagar och visade upp flera nyckelpartnerskap och uppdateringar relaterade till artificiell intelligens. Bland de många partnerskap som tillkännagavs samarbetade Google med GM för att driva GM:s OnStar Interactive Virtual Assistant via Googles Clouds konversations-AI-teknik. Google avslöjade också partnerskap med finanstjänstföretaget MSCI för att använda generativ AI i investeringar och ett femårigt partnerskap med cellplattformsföretaget Ginkgo Bioworks. Andra tillkännagivna partnerskap inkluderar ett utökat avtal med SAP för att hjälpa företag att använda generativ AI och ett samarbete med företaget för företagsautomation UiPath för att ge en ny koppling till Google Cloud. Elbilföretaget Canoo meddelade också att det hade ingått ett partnerskap med Google för att vara dess primära molntjänstleverantör.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 29 augusti

Ark Invest pekar på UiPath och Twilio som potentiella AI-vinnare

Cathie Wood och hennes företag Ark Invest är mycket optimistiska om artificiell intelligens (AI). Ark Invest tror att AI är den viktigaste katalysatorn för att skapa ´super-exponentiell tillväxt´. Trots att teknikjättar som Apple, Alphabet och Nvidia har haft stora framgångar med AI, menar Ark Invest att dessa företag löper risker, som höga värderingar och potentiell störning. Ark Invest pekar på två AI-aktier som kan vara bättre: UiPath och Twilio. Båda dessa företag har potential, men de kommer också med sina egna risker, inklusive hög volatilitet, lägre likviditet och potentiell affärsmisslyckande.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 25 augusti

AI förväntas ersätta 5% av teknikroller årligen

Artificiell intelligens (AI) kommer att ersätta upp till 5% av heltidsteknikroller årligen under de närmaste 4-5 åren, enligt analytiker. Men medan grundläggande jobb ersätts med AI-baserade automationslösningar, förväntar sig teknikexperter att högre jobbnivåer kommer att skapas som innebär färre supportroller och fler beslutsfattande och strategiska roller. Roller inom AI-etik och hållbarhetspraxis kommer också att efterfrågas. Ledare från ledande automationsföretag som ServiceNow och UiPath ser denna förändring i jobbprofiler utvecklas över åren när företagen själva klurar ut sin AI-strategi.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 18 augusti

Tre maskininlärningsaktier att köpa nu

Maskininlärning, en del av artificiell intelligens, har förvandlat flera sektorer sedan 1952. Aktier inom maskininlärning har varit bland de bästa på marknaden 2023, trots en nyligen nedgång på grund av värderingsbekymmer. Här är tre undervärderade maskininlärningsaktier att investera i: UiPath (PATH), en ledare inom robotprocessautomation, Alteryx (AYX), en maskininlärningsföretag som tillhandahåller en dataanalysplattform, och Cognex (CGNX), en ledare inom maskinsyn.

Direktlänk Dela InvestorPlace Media fördjupade 14 augusti

Cathie Woods Ark Invest äger nästan 10% av UiPath

Cathie Woods Ark Invest äger positioner i några av världens mest banbrytande företag, inklusive Tesla och UiPath. Ark Invest äger nästan 10% av UiPath-aktier till ett värde av över 800 miljoner dollar. UiPath är ett AI-företag som automatiserar repetitiva uppgifter via robotprocessautomatisering (RPA). Under sitt första kvartal för räkenskapsåret 2024 ökade företagets intäkter med 18% till 290 miljoner dollar, medan dess återkommande årliga intäkter ökade med 28% till 1,25 miljarder dollar. Trots att företaget fortfarande inte är lönsamt, har det lagt till en stor mängd kontanter till sin balansräkning under kvartalet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 6 augusti

Maskininlärningsaktier erbjuder investeringsmöjligheter

Maskininlärning, en gren av artificiell intelligens, har potential att påverka olika branscher som molndator, cybersäkerhet och online-sökning. Trots volatilitet på USA:s aktiemarknader finns det attraktiva ingångspunkter för tålmodiga investerare. Splunk, en ledande leverantör av dataanalysprogramvara, rapporterade en omsättning på $3,65 miljarder år 2023, en ökning med 37% jämfört med föregående år. Alteryx, ett dataautomatiseringsföretag, genererade $855 miljoner i intäkter 2022, varav 52% från programvaruprenumerationer. UiPath, som utvecklar programvara för affärsprocessautomation, nådde $1 miljard i årlig försäljning år 2023.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 5 augusti

Global rapport om artificiell intelligens för redovisning erbjuder omfattande marknadsanalys

En rapport om den globala marknaden för artificiell intelligens för redovisning erbjuder en omfattande analys av marknadstrender och nyckelfaktorer som driver branschens tillväxt. Rapporten ger en detaljerad översikt över artificiell intelligens-teknik och dess tillämpning inom redovisningsindustrin. Den innehåller också en omfattande analys av den globala marknaden för artificiell intelligens för redovisning, med fokus på nyckeltrender och tillväxtmöjligheter. Rapporten presenterar information om branschens viktigaste aktörer och deras affärsstrategier.

Direktlänk Dela University City Review fördjupade 4 augusti

AI lovar att förändra arbetslivet avsevärt

AI kommer att förändra arbetslivet fundamentalt, inklusive arbetsinnehåll, tillgängliga jobb och vem som utför dem. Användningen av generativ AI i USA förväntas växa till 77,8 miljoner användare 2023, en ökning från 7,8 miljoner användare 2022, och 117 miljoner användare förväntas 2025. Majoriteten av tillväxten kommer att drivas av AI:s tillämpning på arbetsplatsen. Enligt en rapport från Insider Intelligence kommer mest tillväxt från OpenAI:s Chat GPT, med förutsägelser om en 882% ökning i användning. 25% av alla internetanvändare förväntas använda ChatGPT 2024. AI blir alltmer populärt globalt, med 63% av de i Indien som rapporterar att de använder det, följt av 49% i Singapore, 46% i Tyskland, 35% i Australien, 31% i Frankrike och Storbritannien, 26% i USA och 15% i Japan. Många ser positivt på AI. Särskilt 83% av människorna tror att användning av AI på jobbet kan hjälpa till att minska utbrändhet och öka jobbnöjdheten, och 80% tror att det kommer att hjälpa dem att göra sitt jobb bättre.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 9 juli

Hyperautomation och generative AI kan revolutionera företagens automatisering

Hyperautomation är en disciplinerad, affärsdriven strategi som organisationer använder för att snabbt identifiera, utvärdera och automatisera så många affärs- och IT-processer som möjligt. Enligt UiPath, ett företag som erbjuder programvara för robotprocessautomatisering (RPA), innefattar hyperautomation flera komponenter av processautomatisering, där verktyg och teknologier integreras för att förstärka förmågan att automatisera arbete. Forskning från McKinsey and Company visar dock att 69% av företagen ännu inte har infört någon processautomatisering. Generative AI, som har vuxit de senaste åren, kan tillsammans med automatisering skapa betydande värde för företag. UiPath erbjuder en komplett affärsautomatiseringsplattform som gör det möjligt för företag att snabbt skala automatisering inom organisationen.

Direktlänk Dela Technology Magazine fördjupade 1 juni

FlowX.ai, en rumänsk startup som bygger en plattform för digital omvandling och AI, har tagit in 35 miljoner dollar i en serie A-finansiering. Företaget, vars huvudkontor ligger i New York, hjälper företag att samla äldre och nyare programvara på ett ställe för att bygga och köra applikationer och tjänster. FlowX.ai arbetar främst med företag inom finanssektorn, som BNP Paribas, OTP, Banca Transilvania och Alpha Bank. Investeringsrundan leddes av Dawn Capital, med deltagande från PortfoLion, SeedBlink och DayOne Capital. FlowX.ai kommer att använda finansieringen för att fortsätta utveckla sin produkt och expandera sin verksamhet internationellt.

TechCrunch fördjupade 22 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare