» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 149 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Universal Music Publishing Group (UMPG) är ett av världens ledande musikförlag som ägs av Universal Music Group. UMPG representerar låtskrivare, kompositörer och musikförlag från hela världen. De hanterar rättigheter och licensiering för musikverk, inklusive sångtexter och musikkompositioner, och ser till att deras kunder får betalt när deras musik används i filmer, TV-program, reklam och andra medier. UMPG arbetar också med att främja och stödja sina låtskrivares karriärer genom att hitta nya möjligheter och samarbeten inom musikindustrin. Företaget har kontor i flera länder och erbjuder global täckning för sina kunder.

Senaste nytt kring Universal Music Publishing Group

AI-genererade sånger av Drake och Taylor Swift skapar debatt

Under den senaste veckan har sånger av Drake och Taylor Swift tyckts läcka online, vilket har skapat enorma reaktioner. Stora Reddit-trådar har uppstått, där musikval dissekeras. Men varken Swift eller Drake har bekräftat att sångerna är äkta. Istället har stora grupper på sociala medier hävdat att sångerna är AI-genererade bluffar. Dessa typer av argument har nyligen intensifierats och kommer att fortsätta att öka, eftersom AI-vokala kloner fortsätter att förbättras och blir allt mer tillgängliga för vanliga människor.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade i förrgår
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Över 200 musiker, inklusive Billie Eilish, Elvis Costello, Jon Bon Jovi, Nicki Minaj och Smokey Robinson, har i ett öppet brev kritiserat tech- och musikföretags användning av artificiell intelligens (AI), och menar att ´attacken på mänsklig kreativitet måste stoppas´. Brevet utfärdades av Artist Rights Alliance, en icke-vinstdrivande organisation ledd av artister som kämpar för musikers rättigheter till ekonomiska och kreativa friheter. Brevet uppmanar AI-utvecklare, teknikplattformar och digitala musiktjänster att upphöra med att använda AI för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister.

E. W. Scripps Company fördjupade 3 april

Universal Music Publishing Group kritiserar TikToks användning av AI

TikTok har börjat ta bort musik baserad på kompositioner skrivna eller sammanfattade av Universal Music Publishing Group (UMPG) låtskrivare. UMPG har nu svarat med ett uttalande där de uttrycker oro över TikToks användning av AI och dess effekter på låtskrivare och artister. De påstår att TikTok har vägrat att svara på deras oro om AI berövar låtskrivare rättvis ersättning. Kritiken mot TikTok fortsätter att växa i USA. SoundExchange samlar inte in inspelningsroyalties från TikTok, men dess VD Michael Huppe har anslutit sig till kritiken.

Direktlänk Dela Music Ally fördjupade 1 mars

Universal Music Publishing Group uttrycker oro över TikToks AI och säkerhet

Bara dagar efter att Universal Music Groups publiceringskatalog började tas bort från TikTok, släppte Universal Music Publishing Group (UMPG) ett nytt uttalande där de uttrycker sin oro över artificiell intelligens och online-säkerhet på den korta videoappen. Företaget anser att dessa frågor är lika viktiga som TikToks brist på ´rättvis ersättning´ till låtskrivare. UMPG medger att ´störningen är svår för vissa av [dess låtskrivare]´ men säger att det är ´avgörande för det hållbara framtida värdet, säkerheten och hälsan för hela musikekosystemet´ att lämna TikTok-appen.

Direktlänk Dela Billboard fördjupade 1 mars

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare