» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 231 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

University of Toronto är ett offentligt forskningsuniversitet i Toronto, Ontario, Kanada. Grundat 1827, är det Kanadas äldsta universitet och rankas bland de bästa universiteten i världen. Det erbjuder över 700 studieprogram inom humaniora, samhällsvetenskap, naturvetenskap och teknik. Universitetet är känt för sina framstående forskningsinsatser, innovationer och starka akademiska rykte. Det har producerat många framstående akademiker, forskare och politiker, inklusive Nobelpristagare. Dess campus är vackert beläget i centrala Toronto och erbjuder enastående faciliteter och resurser för studenter och fakulteter.

Senaste nytt kring University of Toronto

Nyckelpersoner bakom utvecklingen av modern artificiell intelligens

Flera forskare, teknikledare och riskkapitalister har bidragit till utvecklingen av modern artificiell intelligens (AI) under mer än ett decennium. Sam Altman, VD för OpenAI, skapade den virala chatboten ChatGPT. Dario Amodei, en tidigare forskare vid OpenAI, driver nu AI-startupen Anthropic. Microsofts grundare Bill Gates blev en förespråkare för AI efter att ha sett OpenAI:s GPT-4. Demis Hassabis, en neurovetenskapsman och grundare av DeepMind, skapade AlphaGo. Geoffrey Hinton, professor vid University of Toronto, var ansvarig för neurala nätverk. Reid Hoffman, Elon Musk och Peter Thiel investerade $1 miljard i OpenAI. Satya Nadella, VD för Microsoft, drev företagets investeringar i OpenAI. Larry Page, Googles grundare, stödde förvärvet av DeepMind. Eliezer Yudkowsky, en internetfilosof och självlärd AI-forskare, bidrog till det filosofiska tänkandet kring tekniken. Mark Zuckerberg, VD för Meta, har drivit AI-utveckling i över ett decennium.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade i förrgår

Akademiker måste hjälpa studenter att använda generativ AI etiskt och effektivt

Många lärare i Nordamerika har under 2023 hoppats på att någon eller något ska hålla generativ artificiell intelligens (AI) borta från deras institutioner. Men trenden verkar snarare accelerera då tidig forskning tyder på att AI kan spara arbetstid och förbättra kvaliteten på arbetet. Flera studenter använder redan generativ AI utan vägledning och många nyligen examinerade känner sig oförberedda för jobb på grund av AI. Det är därför viktigt att akademin hjälper studenter att lära sig att använda generativ AI på effektiva och etiska sätt i deras studier och framtida karriärer.

Direktlänk Dela Inside Higher Ed fördjupade 1 december

MITs StableRep-system överträffar traditionella metoder genom att använda syntetiska bilder för maskininlärning

MITs StableRep-system använder syntetiska bilder från text-till-bild-modeller för maskininlärning, vilket överträffar traditionella metoder som använder riktiga bilder. Detta ger en djupare förståelse för koncept och kostnadseffektiv träning, men står inför utmaningar som potentiella fördomar och behovet av initial träning med riktiga data. Forskare på MIT CSAIL har uppfunnit med syntetiska bilder för att träna AI, vilket banar väg för mer effektiv och fördomsfri maskininlärning. StableRep-systemet genererar dem genom ultrapopulära text-till-bild-modeller som Stable Diffusion.

Direktlänk Dela SciTechDaily fördjupade 24 november

OpenAI:s Ilya Sutskever ångrar sin roll i Sam Altmans avsked

Ilya Sutskever, chefsforskare på OpenAI, har uttryckt ånger över sin roll i avskedandet av före detta VD:n Sam Altman. Sutskever och Altman grundade OpenAI 2016 med hjälp av Elon Musk. Styrelsen för OpenAI, där Sutskever är medlem, beslutade att avskeda Altman på grund av bristande förtroende för hans ledarskap. Efter några dagar uttryckte Sutskever sin ånger över att ha deltagit i avskedandet. Han är nu en av över 600 anställda på OpenAI som har skrivit under ett öppet brev där de hotar att säga upp sig om inte styrelsen avgår och återinsätter Altman som VD.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 20 november

MIT-team visar att syntetiska bilder överträffar riktiga bilder i AI-träning

Ett team från MIT har studerat potentialen av att lära ut visuella representationer med hjälp av syntetiska bilder som genereras av text-till-bild-modeller. De är de första att visa att modeller som enbart tränats med syntetiska bilder presterar bättre än de som tränats med riktiga bilder. De använder ett system kallat StableRep, som genererar bilder genom populära text-till-bild-modeller som Stable Diffusion. StableRep har visat sig vara mer effektivt än toppmodeller som tränats på riktiga bilder, såsom SimCLR och CLIP. Forskarna erkänner dock att det finns begränsningar, inklusive den långsamma takten för bildgenerering och potentiell förstärkning av fördomar.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 20 november

Träningsdata för AI kan minskas utan att påverka noggrannheten, enligt studie

Forskare vid University of Toronto Engineering har publicerat en studie som ifrågasätter uppfattningen att djupinlärningsmodeller kräver stora mängder träningsdata. Forskarna menar att det är viktigt att hitta mindre dataset som kan användas för att träna modellerna. Dr. Kangming Li, en postdoktor vid Hattrick-Simpers, har utvecklat metoder för att hitta högkvalitativa delmängder av information från materialdataset som redan gjorts offentliga. Målet var att få mer insikt i hur datasetegenskaper påverkar de modeller de tränar. Studien stöder en växande kunskapskropp bland experter inom AI: modeller tränade på relativt små dataset kan prestera bra, förutsatt att datakvaliteten är hög.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 20 november

OpenAI:s chefsforskare Ilya Sutskever fokuserar på att förhindra artificiell superintelligens från att gå ´rogue´

Ilya Sutskever, chefsforskare vid OpenAI, har blivit en centralfigur i ledarskapsomskakningen på företaget. Sutskever, som sitter i OpenAI:s styrelse, var delaktig i att avsätta VD:n Sam Altman, på grund av påståenden om att Altman inte varit ´konsekvent ärlig´. Sutskever har tidigare varit tillbakadragen från medias strålkastarljus, men nyligen deltog han i en lång intervju med MIT Technology Review. Han berättade att hans nya fokus ligger på att förhindra att en artificiell superintelligens går ´rogue´. Sutskever har spelat en nyckelroll i utvecklingen av stora språkmodeller, inklusive GPT-2, GPT-3 och text-till-bild-modellen DALL-E.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 19 november

Ledarskapsförändringar på OpenAI: Fokus på AI-säkerhet

Ledarskapsförändringar på OpenAI har lett till ökat fokus på företagets chefsforskare, Ilya Sutskever. Sutskever, som också sitter i OpenAIs styrelse, var delaktig i att avsätta VD:n Sam Altman, med anklagelser om att Altman inte varit ´konsekvent uppriktig´. Sutskever har uttryckt att hans nya fokus ligger på att förhindra att en artificiell superintelligens går ´överstyr´. Han spelade en nyckelroll i utvecklingen av stora språkmodeller, inklusive GPT-2, GPT-3 och text-till-bild-modellen DALL-E. Sutskever tror att AI superintelligens som kan överträffa människor kan inträffa inom 10 år.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 19 november

xAI:s Grok presterar starkt i jämförelse med andra AI-modeller

xAI har avtäckt sin första Large Language Model (LLM), Grok, som Elon Musk har kallat ´bäst som finns´ i vissa viktiga avseenden. Kieran Paster, forskare vid University of Toronto, har testat flera AI-modeller, inklusive Grok, på ett matematikprov. Grok presterade bättre än alla andra LLM, inklusive Anthropic´s Claude 2, med undantag för OpenAI´s GPT-4. Grok fick totalt 59 procent jämfört med 68 procent för GPT-4. Grok visade också starka inferensförmågor och kan skilja mellan olika bias i nyheter, enligt tidiga intryck från beta-testare.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 15 november

Större datamängder kanske inte alltid är bättre för AI-modeller, enligt ny studie

Enligt en ny studie från University of Toronto Engineering kan antagandet att djupinlärningsmodeller kräver enorma mängder träningsdata ifrågasättas. Forskarna, ledda av professor Jason Hattrick-Simpers, arbetar med utformningen av nästa generations material, som katalysatorer som omvandlar fångad koldioxid till bränslen. En utmaning är det enorma potentiella sökområdet. AI-modeller kan hjälpa till att effektivt söka i detta utrymme och begränsa våra val till de materialfamiljer som är mest lovande. En lösning kan vara att identifiera delmängder av data inom mycket stora datamängder som är lättare att bearbeta, men som ändå behåller all information och mångfald i originalet.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 13 november

Elon Musks AI-företag xAI introducerar humoristiska AI ´Grok´

Elon Musks nya AI-företag, xAI, har introducerat sin första AI-teknik kallad ´Grok´. Grok är designad för att ha en känsla för humor och en rebellisk sida, och förväntas ge svar på ovanliga eller ´kryddiga´ frågor som andra AI-system kanske undviker. Inför den officiella lanseringen postade Musk ett exempel på Grok som svarade på en förfrågan om ett steg-för-steg-recept på kokain på X, tidigare känd som Twitter, med ett humoristiskt svar. Grok har direkt tillgång till X, vilket gör det tillgängligt för sociala medieplattformens toppabonnenter. Namnet ´Grok´ kommer från Robert Heinleins science fiction-roman ´Stranger in a Strange Land´ från 1961.

Direktlänk Dela Latin Post fördjupade 6 november

Elon Musk avtäcker AI-verktyget Grok för sociala medieplattformen X

Elon Musk presenterade detaljer om sitt nya AI-verktyg ´Grok´, som kan koppla upp sig mot X (tidigare Twitter) i realtid. Verktyget kommer initialt att vara tillgängligt för X:s toppabonnenter. Musk, entreprenören bakom Tesla och SpaceX, menar att kopplingen till X ger en stor fördel jämfört med andra generativa AI-modeller. Grok kommer från romanen ´Stranger in a Strange Land´ från 1961 av Robert Heinlein och betyder att förstå något grundligt och intuitivt. När Grok lämnar tidig beta kommer det att vara tillgängligt för alla X Premium+ abonnenter.

Direktlänk Dela ABS-CBN News fördjupade 5 november

Teknikmagnaten Elon Musks företag xAI har lanserat sin egen chattbot, Grok, exklusivt för premiumabonnenter på sociala plattformen X. Grok är utformad för att förstå användarfrågor och föreslå egna frågor, inspirerad av ´Liftarens guide till galaxen´. Grok är integrerad med sociala medieplattformen X, vilket ger den tillgång till realtidsdata från den digitala världen. Trots att den bara har tränats i två månader, förväntar sig xAI-teamet snabba framsteg i Groks konversationsförmåga. xAI, som grundades detta år och leds av AI-experter från kända institutioner, samarbetar nära med X och Tesla.

UC Today fördjupade 5 november

Elon Musks xAI avslöjar AI-modellen Grok, ett svar på ChatGPT

Elon Musks företag xAI har avslöjat en ny AI-baserad textgenereringsmodell kallad Grok. Grok är tänkt att fungera som företagets svar på den populära chattboten ChatGPT. Musk hoppas på sikt integrera Grok med miljontals fullt AI-kapabla Tesla EVs. xAI grundades av Musk i juli 2023 med målet att skapa en ´sanningsökande AI´ som försöker förstå universums sanna natur. För att träna Grok har xAI utnyttjat cirka 10 000 GPU:er som köpts från NVIDIA under första halvåret 2023. Grok kan tolka en prompt med 25 000 tecken, vilket är mer än 5 gånger så mycket som nuvarande gräns för ChatGPT.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 4 november

Elon Musks startup xAI släpper sin första AI-modell

Elon Musks startup xAI kommer att släppa sin första artificiella intelligens (AI) modell på lördag (4 november). Lanseringen kommer ett år efter att OpenAI, ett företag som Musk medgrundade 2015 och avgick från 2018, gjorde generativ AI populär med sin lansering av ChatGPT. Musk har hintat om att han vill bygga ett alternativ till OpenAIs AI-drivna chatbot, ChatGPT. xAI, som lanserades i juli, samarbetar nu också med X, som ägs av Musk, och Tesla. Musks tillkännagivande om den kommande lanseringen av xAIs modell kommer en dag efter att han träffade Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 4 november

Elon Musk´s nya AI-startup xAI släpper sin första modell

Elon Musk meddelade att hans nya artificiella intelligensföretag, xAI, kommer att släppa en ny AI-modell på lördag till en ´utvald grupp´ användare. Detta kommer att vara den första utgåvan från Musks startup xAI, som han startade i juli efter att ha anställt forskare från OpenAI, Google DeepMind, Tesla och University of Toronto. Musk har uttryckt motstridiga ståndpunkter om AI tidigare. Han har varnat för att de generativa AI-modellerna som driver program som ChatGPT en dag kan utgöra ett existentiellt hot mot mänskligheten, men investerar också kraftigt i den unga industrin.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 3 november

Elon Musk släpper ny AI-modell genom sitt nya företag xAI

Elon Musk meddelade att hans nya artificiella intelligensföretag, xAI, kommer att släppa en ny AI-modell på lördag till en ´utvald grupp´ användare. Detta släpp kommer att vara det första från Musks nya startup, xAI, som han lanserade i juli efter att ha anställt forskare från OpenAI, Google DeepMind, Tesla och University of Toronto. Musk har tidigare uttryckt motstridiga åsikter om AI, men investerar nu tungt i branschen och hoppas kunna använda tekniken i sina andra företag, inklusive Tesla, SpaceX och X.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 3 november

AI-verktyg som ChatGPT kan stärka matematikundervisningen

AI-verktyg som ChatGPT ses inte som ett hot utan snarare som ett stöd inom matematikundervisning, enligt Jake Price, biträdande professor i matematik och datavetenskap vid University of Puget Sound. Han menar att AI kan fungera som en handledare, ge omedelbar feedback till elever som kämpar med ett problem och till och med visa nya dataprogrammerare exempelkod. Min Sun, professor i utbildning vid University of Washington, anser att elever bör använda ChatGPT som en personlig handledare. Khan Academy har skapat en AI-handledare, Khanmigo, som kan förklara och ge exempel när elever fastnar.

Direktlänk Dela The Spokesman-Review fördjupade 2 november

AI-verktyg som ChatGPT ses som en hjälp för lärare och elever

AI-verktyg som ChatGPT ses av vissa lärare och professorer som ett hjälpmedel snarare än ett hot. Jake Price, biträdande professor i matematik och datavetenskap vid University of Puget Sound, anser att AI kan stärka matematikundervisningen genom att fungera som en handledare och ge omedelbar feedback till elever som kämpar med problem. Min Sun, professor vid University of Washington, anser att elever bör använda chatbots som personliga handledare och lärare kan använda ChatGPT som sin egen assistent. Daniel Zingaro och Leo Porter, professorer i datavetenskap, skrev boken ´Learn AI-Assisted Python Programming with GitHub Copilot and ChatGPT´ och tror att AI kommer att tillåta grundläggande datavetenskapsklasser att ta itu med större koncept.

Direktlänk Dela Richmond Times-Dispatch fördjupade 26 oktober

AI-experter varnar för hot mot social stabilitet och uppmanar till större ansvar för AI-företag

En grupp seniora experter, inklusive två ´gudfäder´ av tekniken, varnar för att kraftfulla AI-system hotar social stabilitet och att AI-företag bör hållas ansvariga för skador orsakade av deras produkter. De uppmanar till en rad politiska åtgärder, inklusive att regeringar och företag ska avsätta en tredjedel av sin AI-forsknings- och utvecklingsfinansiering till säker och etisk användning av system, och att techföretag ska hållas ansvariga för förutsägbara och förebyggbara skador från deras AI-system. Experterna varnar för att AI-system som utvecklas ovarsamt hotar att ´förstärka social orättvisa, underminera våra yrken, erodera social stabilitet, möjliggöra storskalig kriminell eller terroristaktivitet och försvaga vår gemensamma förståelse för verkligheten som är grundläggande för samhället.´

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 24 oktober

AI-verktyg kan förstärka matematikundervisningen

Generativa AI-verktyg som ChatGPT utgör en ny utmaning för lärare, men många matematikprofessorer tror att AI kan förstärka matematikundervisningen. Jake Price, biträdande professor i matematik och datavetenskap vid University of Puget Sound, ser inte ChatGPT som ett hot. AI kan fungera som en handledare, ge omedelbar feedback till en elev som har problem, och hjälpa en lärare att planera matematiklektioner. Trots vissa begränsningar tror Min Sun, en utbildningsprofessor vid University of Washington, att elever borde använda ChatGPT som en personlig handledare. Khan Academy har skapat en AI-handledare kallad Khanmigo.

Direktlänk Dela The Hechinger Report fördjupade 24 oktober

Enligt en studie av Microsoft Research och MIT Sloan School of Management, förbättrade GitHub Copilot, ett AI-parprogrammeringsverktyg, produktiviteten för mjukvaruutvecklare med 55 procent. Detta kan innebära att löneklyftan mellan icke-programmerare och genomsnittliga utvecklare minskar, samtidigt som de högre lönerna för de mest skickliga ingenjörerna stärks. Siva Sivakolunthu, en ingenjörschef baserad i Toronto, tror att teknologier som Copilot och ChatGPT kommer att demokratisera lönestrukturen för mjukvaruingenjörer. Adnan Lawai, VD för Folio3, ett mjukvaruutvecklingsföretag baserat i Kalifornien, ser AI som utvecklingen av programmering.

National Post fördjupade 23 oktober

AI-verktyg för kodning förbättrar effektiviteten men kan skapa ´lata och inkompetenta´ programmerare

AI-verktyget GitHub Copilot har blivit populärt bland programmerare då det gör kodning enklare, men vissa kritiker menar att det gör programmerare ´lata och inkompetenta´. Ett annat verktyg, Code Whisperer, har släppt en uppdatering som genererar specifik kod baserat på privata arkiv, vilket gör arbetet ännu enklare. En studie från University of San Diego visade att professorer oroar sig över att överanvändning av AI-verktyg kan hindra studenter från att förstå grundläggande programmering. Trots detta visar forskning att AI-verktyg kan vara mer effektiva än lärare för att hjälpa studenter att lära sig programmering snabbare och bättre.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 19 oktober

AI-pionjären Geoffrey Hinton går med i rådgivningsstyrelsen för Vayu Robotics

Den brittisk-kanadensiska datavetaren Geoffrey Hinton, allmänt känd som ´Gudfadern av AI´, har gått med i rådgivningsstyrelsen för robotikstartföretaget Vayu Robotics. Hinton, en pionjär inom djupinlärning, lämnade nyligen Google Brain för att fritt tala om de potentiella farorna med AI-utveckling. Vayu Robotics, ett företag baserat i Palo Alto, syftar till att skapa högkvalitativa, lågkostnadsrobotiklösningar. De säkrade nyligen $12,7 miljoner i seedfinansiering, ledd av Khosla Ventures med deltagande från Lockheed Martin och ReMY Investors.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 12 oktober

AI-pionjären Geoffrey Hinton ansluter sig till rådgivningsstyrelsen för Vayu Robotics

Geoffrey Hinton, brittisk-kanadensisk datavetare och känd som ´Gudfadern av AI´, har anslutit sig till rådgivningsstyrelsen för robotikstartföretaget Vayu Robotics. Hinton, en pionjär inom djupinlärning, lämnade nyligen Google Brain för att fritt tala om de potentiella farorna med AI-utveckling. Vayu Robotics, ett företag baserat i Palo Alto, syftar till att skapa högkvalitativa, lågkostnadsrobotiklösningar. De säkrade nyligen $12,7 miljoner i seed-finansiering, ledd av Khosla Ventures med deltagande från Lockheed Martin och ReMY Investors. Finansieringen kommer att användas för att skala produktutveckling, med fokus på lågkostnadssensorteknik istället för lidar. Hinton hoppas vägleda företagets tillväxt och tror att deras teknik har potential att skapa säkra och miljövänliga lösningar med färre etiska frågor jämfört med andra AI-applikationer.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 12 oktober

AI transformeras i sökandet efter utomjordiskt liv

Världsrymdveckan 2023 är här och det aktuella tillståndet för artificiell intelligens (AI) och dess inverkan på astronomi och rymdforskning granskas när rymdåldern firar sitt 66-årsjubileum. AI kan hjälpa människor att upptäcka utomjordiskt liv. Användningen av AI når kritisk massa och används nu i sökandet efter utomjordisk intelligens (SETI). Genom att använda maskininlärningsalgoritmer kan AI hjälpa till att identifiera signaler från andra världar. Genom att träna algoritmerna på kända signaler kan de identifiera och ignorera dessa, och flagga upp okända signaler för vidare undersökning av människor.

Direktlänk Dela Space.com fördjupade 9 oktober

AI-experten Geoffrey Hinton varnar för att AI kan ta över

Geoffrey Hinton, ofta kallad ´Gudfadern till AI´, varnar för att AI-system kan vara mer intelligenta än vi tror och att det finns en risk att maskinerna kan ta över. Hinton, som är brittisk datavetare, hjälpte till att göra avancerad AI möjlig genom sina kontroversiella idéer. Han tror att AI kommer att göra enormt gott, men han har också en varning. Han menar att vi nu går in i en period då vi för första gången kan ha saker som är mer intelligenta än oss. Hinton menar att dessa AI-system kan förstå, vara intelligenta och fatta beslut baserat på sina egna erfarenheter.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 9 oktober

Artificiell intelligens: En titt på framtiden och nuet

Artificiell intelligens (AI) är här och det är dags att ställa frågor och lära oss mer om det. AI är inte bara en sak av myter längre, det är en del av våra liv. Det är närvarande i sociala medier algoritmer, ansiktsigenkänningsteknik och riktade annonser. Men det finns också stora filosofiska frågor kring AI. Kan eller kommer maskiner att bli medvetna? Kan de ersätta människor? Kommer våra själar att skiljas från maskinerna eller förloras till dem? Det finns också frågor om huruvida vi kan lära av det förflutna, och om vi kan dra gränser, moraliskt och lagstiftande. AI är en oemotståndlig kraft i den globala mänskliga erfarenheten. Och det är inte på väg. Det är här.

Direktlänk Dela Deseret Digital Media fördjupade 4 oktober

Chico State-professor undersöker AI:s inverkan på barn

Chico State-professor Abbas Attarwala har tilldelats ett stipendium på 30 000 dollar av Center of California Studies vid Sacramento State för att undersöka inverkan av AI på barn. Attarwala kommer att granska befintlig forskning och sammanställa sina resultat för att meningsfullt diskutera AI:s effekter på barns integritet, utbildning, sociala utveckling och även saker som desinformation och diskriminering inom AI-modeller. Han förväntar sig att presentera sina resultat i februari 2024.

Direktlänk Dela California State University, Chico fördjupade 21 september

AI-teknik används för att förbättra sjukvården i Ontario

Artificiell intelligens (AI) används redan i Ontario, Kanada för att förutsäga framtida hälsotillstånd baserat på befintliga hälsodata. Ontario Medical Association (OMA) höll en online presskonferens för att diskutera hur AI-teknik har införts inom vissa områden av hälso- och sjukvården och att större förändringar är på väg. AI-teknologin kan snabbt och exakt analysera realtidsdata från patienter, inklusive medicinska journaler, genetisk information och livsstilsfaktorer, och identifiera mönster som läkare kanske missar. Tekniken kan även minska belastningen på sjukvårdssystemet genom att förhindra att sjukdomar utvecklas till mer avancerade stadier.

Direktlänk Dela Northern Life fördjupade 21 september

Artificiell intelligens transformerar ögonmedicin

Användningen av artificiell intelligens (AI) växer inom medicin och ögonmedicin är i centrum för denna förändring. AI-bildteknik kan bättre spåra utvecklingen av ögonsjukdomar, medan AI-chattrobotar kan informera nästa generation av medicinska ledare. Trots denna entusiasm kommer ögonläkare att möta betydande utmaningar. AI kan också ha potential att förbättra klinisk vård och patientresultat. Men AI kommer att behöva övervinna etiska problem och tolkningsfrågor för att skydda patientresultat.

Direktlänk Dela HCPLive fördjupade 20 september

10 inflytelserika personligheter inom konstgjord intelligens

Artikeln listar tio framstående personer inom området för artificiell intelligens (AI). Alex Smola, tidigare professor vid Carnegie Mellon University och nuvarande VD för Boson.ai, är känd för sitt arbete med maskininlärning och optimering. Geoffrey Hinton, pionjär inom datavetenskap vid University of Toronto, är känd för sina genombrott inom djupinlärning och neurala nätverk. Yann LeCun, datavetare och professor vid New York University, är känd för sitt arbete inom djupinlärning och datorseende. Ruslan Salakhutdinov, datavetare och professor vid Carnegie Mellon University, är känd för sitt arbete inom djupinlärning och maskininlärning. Ian Goodfellow, forskningsvetare vid DeepMind och tidigare direktör vid Apple, är meduppfinnare av generativa antagonistiska nätverk (GANs). Jeremy Howard, datavetare och entreprenör, har grundat fast.ai, en online-utbildningsplattform som erbjuder kurser i AI och andra ämnen. Andrej Karpathy, tidigare senior direktör för AI vid Tesla, har lett företagets arbete med att utveckla självkörande bilar. Demis Hassabis, medgrundare och VD för DeepMind, är känd för sitt arbete inom förstärkningsinlärning och spel-AI. Fei-Fei Li, datavetare och professor vid Stanford University, är känd för sitt arbete inom datorseende och maskininlärning. Andrew Ng, datavetare och entreprenör, är en av de ledande experterna på AI och är skaparen av deeplearning.ai och en medgrundare av Coursera.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 15 september

10 yrken som AI kan ersätta enligt experter

Enligt experter kan AI-verktyg som ChatGPT hota vissa jobb, särskilt sådana inom vit krage. Sedan dess lansering förra året har OpenAI:s ChatGPT använts för att skriva ansökningsbrev, skapa barnböcker och till och med hjälpa studenter att fuska på sina uppsatser. Google fann att sökmotorn i teorin skulle anställa botten som en juniorprogrammerare om den intervjuades på företaget. Amazon-anställda som testade ChatGPT sa att den gör ett ´mycket bra jobb´ med att svara på kundsupportfrågor. Både IBM och brittiska telekommunikationsjätten BT Group citerade AI när de meddelade personalnedskärningar. Enligt en studie från Goldman Sachs kan generativa AI-verktyg påverka 300 miljoner heltidsjobb över hela världen, vilket kan leda till en ´betydande störning´ på arbetsmarknaden.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 4 september

AI-startupen Ideogram lanserar text-till-bild-generator

Toronto-baserade AI-startupen Ideogram har officiellt lanserat sin plattform. Företaget specialiserar sig på generativ text-till-bild-teknologi och är ytterligare en konkurrent till Midjourney, DALL-E och Adobe Firefly. Ideogram leds av branschveteraner som tidigare har arbetat med högprofilerade AI-projekt på Google Brain, UC Berkeley och University of Toronto. Företagets VD, Mohammad Norouzi, är en tidigare senior forskningsforskare på Google. Ideogram erbjuder liknande funktioner som befintliga plattformar som DALL-E, Midjourney eller Adobe Firefly, vilket innebär att du kan omvandla textuella uppmaningar till bilder.

Direktlänk Dela DIYPhotography fördjupade 28 augusti

Toronto-baserade AI-startup Ideogram lanserar med 22,3 miljoner CAD i seed-finansiering

Toronto-baserade AI-startup Ideogram, som erbjuder generativ text-till-bild-teknologi, har lanserat sin plattform med 22,3 miljoner CAD (16,5 miljoner USD) i seed-finansiering. Amerikanska riskkapitalföretaget Andreessen Horowitz (a16z) och Index Ventures ledde rundan, med deltagande från AIX Ventures, Golden Ventures och Two Small Fish Ventures. Ideogram har ett fokus på kreativitet med en ´hög standard för förtroende och säkerhet´. Kanadensisk datavetenskapsprofessor och Waabi-grundare Raquel Urtasun investerade också i Ideograms seed-runda, liksom Conviction-grundaren Sarah Guo och Github-medgrundaren Tom Preston-Werner, bland andra.

Direktlänk Dela BetaKit fördjupade 24 augusti

Säkerhetslucka i kinesisk tangentbordsapp, USA:s försvarsdepartement inrättar AI-taskforce, forskare hoppas på att hämta iskärnor från 1,5 miljoner år tillbaka

En rapport från Citizen Lab, en forskargrupp kopplad till University of Toronto, har avslöjat en massiv säkerhetslucka i Sogou, en av de mest populära kinesiska tangentbordsapparna. Över 800 miljoner kineser använder tredjeparts tangentbordsappar på sina datorer, laptops och mobiltelefoner. Dessa appar kan göra allt de skriver utsatt för spionerande ögon. Dessutom meddelade det amerikanska försvarsdepartementet tidigare denna månad att det inrättar en Generative AI Task Force, med syfte att analysera och integrera AI-verktyg som stora språkmodeller inom hela departementet. Slutligen hoppas en ny europeiskledd initiativ att kunna hämta den äldsta kärnan ännu, daterad tillbaka 1,5 miljoner år, för att bättre förstå rollen atmosfärisk koldioxid spelar i jordens klimatcykler.

Direktlänk Dela MIT Technology Review fördjupade 22 augusti

Ny AI-modell förbättrar analys av single cell RNA-sekvensdata

Forskare vid University of Toronto har utvecklat en ny AI-modell, kallad single cell generative pretrained transformer (scGPT), för att analysera data från single cell RNA-sekvensering (scRNA-seq). Modellen kan anpassas för att utföra en mängd olika uppgifter med scRNA-seq-data, inklusive att förutsäga effekterna av att manipulera specifika gener och att sammanfoga olika datauppsättningar för att avslöja annars oupptäckbara celltyper. I en nyligen genomförd förstudie visade forskarna att scGPT analyserar scRNA-seq-data bättre än standardmetoder. Trots att dessa modeller kräver mycket data och energi för att träna, hoppas forskarna att scGPT kommer att bli allmänt tillgängligt.

Direktlänk Dela The Scientist fördjupade 21 augusti

AI och dess inverkan på kulturkriget: Elon Musk och högeraktivister kritiserar ´woke AI´

Elon Musk, miljardär och VD för Tesla, har kritiserat artificiell intelligens (AI) för att vara för ´woke´ och har lanserat sitt eget AI-företag, xAI, som han hävdar kommer att vara ´maximalt sann´. Musk har varnat för AI:s existentiella hot i ett decennium och har nyligen undertecknat ett öppet brev som uttrycker oro över att det kan förstöra mänskligheten, men har samtidigt arbetat för att främja teknikens utveckling. Musk var tidig investerare och styrelsemedlem i OpenAI och har sagt att hans nya AI-företags mål är att ´förstå universums sanna natur´. Samtidigt har högeraktivister och republikanska politiker kritiserat stora AI-företag för att använda ´woke´ träningsdata och har varnat för att ´woke AI´ är ett brådskande hot. Denna kritik kommer samtidigt som miljarder dollar strömmar in i kapprustningen för att skapa allt mer avancerad AI.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 21 augusti

Filantroper och teknikmiljardärer finansierar AI för det gemensamma goda

Teknikexperter varnar för den snabba utvecklingen av artificiell intelligens (AI), men filantroper och teknikmiljardärer svarar med ökade bidrag. Mycket av filantropin fokuserar på ´teknik för det goda´ eller ´etisk AI´, som undersöker hur man kan lösa eller mildra de skadliga effekterna av AI-system. Vissa tror att AI kan användas för att förutsäga klimatkatastrofer och upptäcka nya läkemedel för att rädda liv. Andra varnar för att stora språkmodeller snart kan rubba vitkragarprofessioner, bränslemissinformation och hota nationell säkerhet. Före detta Google VD Eric Schmidt och hans fru Wendy har till exempel åtagit sig hundratals miljoner dollar till AI-bidragsprogram. Salesforce är också intresserade av att hjälpa ideella organisationer att använda AI. LinkedIn medgrundare Reid Hoffman är en annan stor donator som tror att AI kan förbättra mänskligheten.

Direktlänk Dela The News Herald fördjupade 21 augusti

Filantroper investerar i ´etisk AI´ för att motverka skadliga effekter

Teknikexperter varnar för den snabba utvecklingen av artificiell intelligens (AI), men filantroper, inklusive långvariga stiftelser och teknikmiljardärer, svarar med en ökning av bidrag. Många av dessa bidrag fokuserar på ´teknik för gott´ eller ´etisk AI´, som utforskar hur man kan lösa eller mildra de skadliga effekterna av AI-system. Vissa tror att AI kan användas för att förutsäga klimatkatastrofer och upptäcka nya läkemedel. Andra varnar för att stora språkmodeller snart kan rubba vitkragsyrken, bränslemissinformation och hota nationell säkerhet.

Direktlänk Dela Tulsa World fördjupade 21 augusti

AI-chatbot presterar som medicinstudent i tredje året

ChatGPT, en AI-chatbot utvecklad av OpenAI, har visat sig vara användbar inom medicin och vetenskap. En studie vid University of Toronto visade att ChatGPT presterade på nivå med en medicinstudent i tredje året när den svarade på frågor från det amerikanska medicinska licensprovet. Chatboten svarade korrekt på 84% av 125 textbaserade flervalsfrågor, inklusive 100% av frågorna om allmänmedicin, retina och glaskropp samt uveit. Dock var resultaten inte lika övertygande inom klinisk optik, där den svarade korrekt på 8 av 13 frågor. Forskarna använde Microsoft Excel för dataanalys.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 10 augusti

Framstående personer inom AI diskuterar teknikens möjligheter och risker

Artificiell intelligens (AI) har blivit allt mer mainstream sedan ChatGPT lanserades i november. Investeringsnivån inom AI förväntas uppgå till 200 miljarder dollar till 2025. Betydande personer inom branschen har börjat diskutera riskerna och fördelarna med den snabba utvecklingen av AI. Vissa menar att AI kommer att leda till ett stort framsteg i människans livskvalitet, medan andra har uppmanat till en sex månaders paus i utvecklingen, vittnat inför kongressen om de långsiktiga riskerna med AI och hävdat att det kan utgöra en mer brådskande fara för världen än klimatförändringarna.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 7 augusti

AI Adam Optimizer förbättrar prestanda för maskininlärningsmodeller

AI Adam Optimizer, introducerad av Diederik P. Kingma och Jimmy Ba 2014, har haft en betydande inverkan på prestanda för maskininlärningsmodeller. Detta optimeringsalgoritm kombinerar funktioner från två andra populära optimeringstekniker, AdaGrad och RMSProp, vilket gör det möjligt att anpassa inlärningshastigheten för varje parameter i en modell. Detta resulterar i snabbare konvergens och förbättrad prestanda. AI Adam Optimizer har erkänts i AI-forskningsgemenskapen för att förbättra träningen av djupa neurala nätverk. Företag som Google, Facebook och Microsoft har införlivat den i sina maskininlärningsramverk.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 30 juli

AI-chip revolutionerar tekniksektorn

AI-chip, särskilt utformade för att göra uppbyggnaden av AI-system som ChatGPT snabbare och billigare, anses vara det hetaste inom teknik just nu. Nvidia, den ledande designern av AI-chip, såg sina aktier stiga nästan 25% efter att företaget förutspådde en stor ökning av intäkterna. AI-chip har sitt ursprung i grafikprocessorer (GPU) som används för att driva datorgrafik i videospel. Idag är Nvidia den dominerande leverantören av chip för att bygga och uppdatera AI-system. Företag som Amazon och Microsoft använder AI-chip i sina molntjänster för att erbjuda AI-kraft till mindre företag och grupper som inte har råd att bygga egna AI-system från grunden.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 1 juni

AI kan leda till mänsklighetens utrotning, varnar experter

Artificiell intelligens (AI) kan leda till mänsklighetens utrotning och riskerna bör behandlas med samma brådska som kärnvapenkrig, varnar flera experter, inklusive pionjärer som utvecklat tekniken. Exempel på AI inkluderar ansiktsigenkänning och digitala röstassistenter som Apples Siri och Amazons Alexa. AI kan bli farligt om det inte är i linje med mänskliga värderingar, och människor kan bli beroende av maskiner om viktiga uppgifter delegeras till dem. Många experter har skrivit under ett brev från Centre for AI Safety, som syftar till att minska samhällsskaleliga risker från AI. Bland undertecknarna finns Geoffrey Hinton, emeritus professor i datavetenskap vid University of Toronto, och Yoshua Bengio, professor i datavetenskap vid Universite de Montreal/Mila. För att reglera AI och förhindra dessa scenarier arbetar Centre for AI Safety med forskning, fältbyggnad och opinionsarbete.

Direktlänk Dela NewsChain Online fördjupade 31 maj

Kanadensiska AI-experter uppmanar till paus i utvecklingen av kraftfulla AI-system

Två av de tre gudfäderna inom AI är professorer baserade i Kanada. Geoffrey Hinton från University of Toronto lämnade nyligen sitt jobb på Google för att tala mer öppet om riskerna med artificiell intelligens. Yoshua Bengio från Université de Montréal var en av flera högprofilerade namn, inklusive Elon Musk och Apple-medgrundaren Steve Wozniak, som nyligen skrev under ett öppet brev där de uppmanade till ett uppehåll i utvecklingen av allt kraftfullare AI-system. Kanada är långt ifrån att underteckna lagstiftning, som förväntas träda i kraft tidigast 2025. Det behövs flera månader för att enas om regler för lagförslaget C-27, Artificial Intelligence and Data Act, som introducerades i juni förra året. På kort sikt arbetar kanadensiska dataskyddsmyndigheter för närvarande med att undersöka ett ospecifierat klagomål om huruvida chatboten ChatGPT olämpligt samlar in, använder eller avslöjar data om kanadensare utan korrekt samtycke.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 27 maj

AI och kvantmaskininlärning revolutionerar kvantkemisimuleringar

Framsteg inom AI och kvantmaskininlärning för kvantkemisimuleringar. Kvantkemisimulering är ett komplext område som innebär studier av kemiska system med hjälp av kvantmekanik. Detta fält har vuxit snabbt de senaste åren tack vare tekniska framsteg och utveckling av nya algoritmer. En av de mest spännande utvecklingarna är användningen av artificiell intelligens (AI) och kvantmaskininlärning (QML) för att förbättra noggrannheten och effektiviteten i kvantkemisimuleringar. AI och QML är två teknologier som har potential att revolutionera kvantkemisimuleringar. AI syftar på maskiners förmåga att lära sig av data och fatta beslut baserat på den informationen. QML är en delmängd av AI som fokuserar på utveckling av algoritmer för att analysera och tolka kvantdata. En av de viktigaste fördelarna med att använda AI och QML i kvantkemisimuleringar är att de kan hjälpa till att minska den beräkningsmässiga kostnaden för simuleringar. Detta eftersom AI och QML-algoritmer kan användas för att identifiera mönster i data och göra förutsägelser baserat på dessa mönster. Genom att göra detta kan de hjälpa till att minska antalet beräkningar som behöver utföras, vilket sparar tid och resurser. En annan fördel med att använda AI och QML i kvantkemisimuleringar är att de kan hjälpa till att förbättra noggrannheten i simuleringarna. Detta eftersom AI och QML-algoritmer kan tränas på stora dataset av experimentella data, vilket kan hjälpa till att identifiera mönster och samband som kanske inte är omedelbart uppenbara för mänskliga forskare. Genom att göra detta kan de hjälpa till att förbättra noggrannheten i förutsägelser och minska sannolikheten för fel. En av de mest spännande tillämpningarna av AI och QML i kvantkemisimuleringar är i utvecklingen av nya material. Detta eftersom AI och QML-algoritmer kan användas för att förutsäga egenskaperna hos material baserat på deras kemiska sammansättning och struktur. Genom att göra detta kan de hjälpa till att identifiera nya material som kan ha unika egenskaper eller användningsområden. Forskare vid University of California, Berkeley, använde nyligen AI och QML för att förutsäga egenskaperna hos ett nytt material som kallas metallorganiskt ramverk (MOF). MOF:er är en typ av poröst material som kan användas för en mängd olika tillämpningar, inklusive gaslagring och separation. Genom att använda AI och QML för att förutsäga egenskaperna hos ett nytt MOF kunde forskarna identifiera ett material som hade en högre gaslagringskapacitet än något tidigare känt MOF. En annan spännande tillämpning av AI och QML i kvantkemisimuleringar är inom läkemedelsupptäckt. Detta eftersom AI och QML-algoritmer kan användas för att förutsäga egenskaperna hos potentiella läkemedelskandidater baserat på deras kemiska struktur. Genom att göra detta kan de hjälpa till att identifiera nya läkemedel som kan vara mer effektiva eller ha färre biverkningar än befintliga läkemedel. Forskare vid University of Toronto använde nyligen AI och QML för att förutsäga egenskaperna hos en potentiell läkemedelskandidat för behandling av Alzheimers sjukdom. Genom att använda AI och QML för att analysera den kemiska strukturen hos läkemedelskandidaten kunde forskarna identifiera en förening som hade en högre affinitet för målproteinet än någon tidigare känd förening. Sammanfattningsvis har AI och QML potential att revolutionera kvantkemisimuleringar. Genom att minska den beräkningsmässiga kostnaden för simuleringar och förbättra deras noggrannhet kan dessa teknologier bidra till att påskynda utvecklingen av nya material och läkemedel. När kvantkemisimuleringsområdet fortsätter att växa är det troligt att vi kommer att se ännu mer spännande tillämpningar av AI och QML de kommande åren.

Direktlänk Dela About Xinjiang fördjupade 27 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare