» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 332 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

UPS (United Parcel Service) är ett amerikanskt företag som specialiserar sig på paketleverans och logistiklösningar. Det grundades 1907 och har sedan dess vuxit till att bli ett av världens största företag inom transport och paketleverans. UPS erbjuder både nationell och internationell frakt, samt tjänster som spårning av paket, returhantering och tidsbestämda leveranser. Företaget är känt för sina bruna lastbilar och uniformer, vilket har gett dem smeknamnet ´Big Brown´. UPS investerar också i teknik och hållbarhet för att förbättra sina leveranser och minska miljöpåverkan.

Senaste nytt kring UPS

Teknikföretag har skurit 34 000 jobb detta år

Teknikföretag har skurit 34 000 jobb hittills i år trots nya investeringar i teknik. Totalt har 141 företag skurit personal i år fram till söndag (11 februari), enligt Layoffs.fyi, som övervakar arbetslösheten inom tekniksektorn. Bland dessa företag finns PayPal, eBay, Microsoft och Snap. Dessa nedskärningar kommer när teknikföretag utvärderar sina personalnivåer och drar slutsatsen att de skulle kunna göra mer med en mer slimmad organisation, enligt analytikern Brent Thill vid Jefferies.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 12 februari
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Eric Siegel diskuterar insikter från sin nya bok om maskininlärning

Eric Siegel, konsult, talare och tidigare professor vid Columbia University, delar viktiga insikter från sin nya bok, The AI Playbook: Mastering the Rare Art of Machine Learning Deployment. Siegel menar att världen älskar maskininlärning för mycket, vilket faktiskt hindrar dess implementering. Han påpekar att maskininlärning endast skapar värde genom att implementeras för att åstadkomma organisatoriska förändringar. Siegel understryker också vikten av baklängesplanering för en framgångsrik lansering av maskininlärning och betonar att företagsledare måste förstå tekniken på en semi-teknisk nivå. Han diskuterar också vikten av att mäta värde och ansvarsfull maskininlärning som en form av social aktivism.

Direktlänk Dela Next Big Idea Club fördjupade 31 januari

Amazon utvald som toppval av Wall Street-analytiker för 2024

Flera Wall Street-analytiker har valt Amazon som ett toppval för 2024, inklusive Thomas Champion på Piper Sandler, Doug Anmuth på JPMorgan Chase och Scott Devitt på Wedbush Securities. Anledningen till optimismen kan sammanfattas i tre punkter: förbättrad lönsamhet inom detaljhandeln, starkt momentum inom digital annonsering och en potentiell återacceleration av intäkterna för molntjänster som drivs av efterfrågan på artificiell intelligens (AI). Amazon rapporterade uppmuntrande finansiella resultat för tredje kvartalet med en ökning av intäkterna med 13% till 143,1 miljarder dollar på stark tillväxt inom annonseringstjänster.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 29 januari

AI inom transport och logistik växer snabbt

Marknaden för artificiell intelligens (AI) inom transport och logistik växer snabbt, främst på grund av det ökande behovet av effektiva och kostnadseffektiva transportlösningar. Marknadens storlek förväntas öka från 2,8 miljarder dollar 2022 till 15,2 miljarder dollar 2030, vilket motsvarar en genomsnittlig årlig tillväxttakt (CAGR) på 23,4% under prognosperioden 2023-2030. Programvarusegmentet dominerade marknaden 2022, medan hårdvarusegmentet växer snabbast. Nordamerika leder marknaden, men Asien-Stillahavsregionen växer snabbast.

Direktlänk Dela Headlines of Today Media fördjupade 22 januari

Företag använder AI för att bekämpa paketstöld

Enligt Safewise försvann uppskattningsvis 260 miljoner paket i USA förra året, många stulna direkt från ytterdörren medan en kamera filmade stölden. Med julhandeln i full gång är paketstölder en stor oro, och ett fraktbolag använder artificiell intelligens för att bekämpa dessa ´verandapirater´. Tarek Saab, president för Texas Precious Metals, använder ett nytt UPS-data program kallat DeliveryDefense, som hjälper dem att identifiera adresser som är troliga mål för stöld. Programmet använder AI för att generera en poäng för varje adress - ju högre poäng, desto större sannolikhet för en lyckad leverans.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 20 december

Investeringar i AI-aktier har ökat under 2023, då AI-teknologin har fått genomslag. Nvidia, Palantir och Alphabet är tre företag som förväntas ge betydande avkastning. Nvidia, som ligger i framkant för AI-applikationer, har sett en enorm ökning av aktiekursen, med en uppgång på 227% hittills i år. Palantir har lyckats bevisa värdet av sina produkter, med en ökning av kommersiella kunder med 37% under tredje kvartalet. Alphabet har också visat på stark tillväxt, trots redan högt marknadsvärde, med aktiekursen upp 55% sedan början av året.

The Motley Fool fördjupade 3 december

Globala företagsnyheter: Ekonomisk tillväxt, försäljning och investeringar

Ukraina gör en fyrpunktsnedskärning när ekonomin återvänder till tillväxt. Sinopecs kvartalsvinst ökar på grund av högre försäljning av oljeprodukter. Marcolin, en glasögontillverkare som stöds av PAI, överväger försäljning. Thailand satsar på EV för att locka till sig biljoner baht i utländska investeringar. Fintech-företaget Wex uppges förvärva Payzer i en affär värd 250 miljoner dollar. UAE:s Masdar ökar kaspiska förnybara avtal med Azeri-pakt. Country Gardens missade obligationsbetalning utlöser CDS-utbetalning. Tysklands högsta domstol stöder lagstiftning som påskyndar LNG-projekt. Hiltons vinster slår prognoserna tack vare starkare internationell efterfrågan. UPS sänker prognosen efter att vinsten missar prognoserna på grund av högre kostnader. UPenn kämpar tillbaka mot miljardärsultimatum när splittringar ökar. Rysslands räntehöjningar sannolikt fortsätter trots världens största valutasvängning. NYC-utvecklaren Rudin befordrar sin dotter och son till Co-CEO:s roller. Adani söker att höja...

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 26 oktober

Fox News lanserar AI-nyhetsbrev; OpenAI och andra företag gör framsteg inom AI

Fox News lanserar ett nyhetsbrev om AI. OpenAI har lagt till röst- och bildfunktioner till sin ChatGPT-app. Goldman Sachs CIO, Marco Argenti, tror att AI kommer att revolutionera arbetsflöden. Dallas Cowboys har skapat en AI-version av deras lagägare. IdentityIQ:s Mike Scheumack varnar för ökningen av AI-drivna röstkloningssvindler. En expert belyser varför Försvarsdepartementet dröjer med att anta AI-teknik. UPS använder AI för att bekämpa pakettjuveri. En ekonom argumenterar för AI:s potential inom utbildning. Forskare översätter djurkommunikation med AI. President Joe Biden uttrycker oro över AI:s styrande makt. En före detta Google-anställd lanserar en öppen AI-protokoll. Följ Fox News på sociala medier för att hålla dig uppdaterad om AI-nyheter.

Direktlänk Dela Vigour Times fördjupade 28 september

Arbetarnas kamp för bättre arbetsförhållanden intensifieras

Arbetare över hela ekonomin utnyttjar denna tidpunkt för att omvärdera sina jobb och förhandla om bättre lön och arbetsförhållanden. Denna konvergens av arbetsåtgärder är inte förvånande, med tanke på de störningar pandemin har medfört i vårt sätt att arbeta. Arbetare kan organisera sig, förhandla och strejka om deras krav inte uppfylls. Fackförbund som representerar skådespelare och författare har gått ut från jobbet med krav på att deras hårda arbete inte ska användas för att utbilda artificiell intelligens för att ersätta dem. Arbetare i traditionellt låglönesektorer organiserar fackföreningar för första gången och iscensätter strejker för att kräva högre löner. Den federala regeringen har också en roll att spela.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 4 september

Pendo tillkännager talare och agenda för Pendomonium 2023

Pendo, en produktupplevelseplattform, har tillkännagett talare och agenda för Pendomonium, en årlig festival för produkt- och digital transformationledare. Festivalen, som äger rum 17-19 oktober 2023 i centrala Raleigh, kommer att bestå av över 35 utbildningssessioner, inklusive en AI-spotlightserie med experter från Google Cloud, Pendo, Writer och Ada. Evenemanget kommer att inkludera engagerande föreläsningar och utbrott, praktisk träning och kulturella upplevelser, inklusive en prestation av sju gånger Grammy-vinnaren Big Boi, tidigare medlem av hiphopbandet OutKast. Företaget planerar också att göra flera stora produktmeddelanden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 30 augusti

Sammanfattning av senaste nyheterna

Detta är en sammanfattning av flera nyheter. Den irländska sångerskan Sinead O´Connor har avlidit vid 56 års ålder. Federal Reserve har höjt räntorna med 0,25%. Hunter Bidens uppgörelse är i fara efter en oenighet om en vapenanklagelse. UPS och fackföreningen Teamsters har nått en arbetsavtal för att undvika strejk. Biden har utsett tre platser kopplade till Emmett Till som nationella monument. En ny stämning har lämnats in i Northwestern Universitys mobbningsskandal. Elon Musk meddelar att Twitter ska byta namn till ´X´. FN inleder samtal med Nordkorea om Travis King. En federal domare har satt datumet för Trumps rättegång om hemliga dokument till maj 2024. En 16-årig dör i en olycka på en fjäderfäanläggning i Mississippi. Portland debuterar sin första AI radio disc jockey.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 26 juli

Coca-Cola lanserar ny smak i samarbete med League of Legends

Coca-Cola har tillsammans med League of Legends-utgivaren Riot Games skapat en ny smak, Coca-Cola Ultimate Zero Sugar. Den nya smaken lanseras den 7 juni i Nordamerika, Afrika, Kina och Sydkorea, medan USA, Kanada och Mexiko även får en fullsockerversion av drycken. Ultimate är den senaste produkten inom Coca-Cola Creations, en plattform som lanserades förra året för att skapa samarbetsbaserade smaker med fokus på kreativitet och kulturella kopplingar. Som en del av lanseringen kommer League of Legends-spelare att kunna tjäna begränsade emotes genom att slutföra en serie uppdrag inom spelet från 7 till 18 juni.

Direktlänk Dela Adweek fördjupade 7 juni

Burger King UK lanserar reklamkampanj för Chicken Royale

Burger King UK har lanserat en reklamkampanj med titeln ´We Give Up´ för att fira sin Chicken Royale-burgare. Kampanjen, skapad av BBH London, visar hur en man genom åren ständigt exponeras för Whopper-reklam men aldrig ändrar sin smak och väljer en Chicken Royale istället. Reklamfilmen lanserades på TV och bio och kommer att följas av en 10 månaders kampanj som inkluderar utomhusreklam, sociala medier och tryckt material. Burger King UK har även utsett den 7 juni till sin första Chicken Royale Day, där kunder kan köpa burgaren för £1 med en kupong via appen.

Direktlänk Dela Adweek fördjupade 7 juni

Ad-tech företag kämpar för att nå mål på Cannes Lions

Ad-tech företag kämpar för att nå sina affärsmål för andra halvåret 2023 på årets Cannes Lions International Festival of Creativity. Många företag ligger efter sina mål för året, och konkurrensen på konferensen är hårdare än någonsin. Enligt Robert Webster, global vice president för strategi på marknadsföringskonsultföretaget CvE, utgör ad-tech företag nu cirka 85% av deltagarna på Cannes, jämfört med 60% 2018 och 2019. Trots den ökade konkurrensen ser ad-tech företagen möjligheter att säkra affärer och bygga relationer på konferensen.

Direktlänk Dela Adweek fördjupade 6 juni

Colgate har börjat sända en serie reklamfilmer helt på Spanglish, en hybrid av spanska och engelska. Detta markerar en stor kulturell förändring och visar hur företaget anpassar sig till en allt mer mångkulturell värld. Tidigare har företag som Etsy också använt Spanglish i sina reklamfilmer. Genom att använda Spanglish kan varumärken nå ut till en bredare publik och förstå vart kulturen är på väg.

Adweek fördjupade 5 juni

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare