» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 145 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

US Federal Trade Commission (FTC) är en amerikansk federal myndighet som grundades 1914 för att skydda konsumenter och främja konkurrens. FTC:s huvuduppgifter är att förhindra bedräglig, vilseledande och orättvis affärspraxis, samt att främja konkurrens genom att bekämpa antitrustlagar och fusioner som kan skada konsumenter. Myndigheten övervakar även reklam och marknadsföring för att säkerställa att de är sanningsenliga och icke vilseledande. FTC arbetar för att förebygga och utreda klagomål från konsumenter och företag, och kan vidta rättsliga åtgärder mot de som bryter mot lagar och regler.

Senaste nytt kring US Federal Trade Commission

Microsoft demonstrerar farlig AI-teknik men släpper den inte till allmänheten

Microsoft har denna vecka demonstrerat VASA-1, en ram för att skapa videor av människor som pratar från en stillbild, ljudprov och textmanus, och hävdar att det är för farligt för att släppas ut till allmänheten. Dessa AI-genererade videor, där människor kan animeras övertygande för att tala manusade ord i en klonad röst, är precis den typ av sak som den amerikanska Federal Trade Commission varnade för förra månaden. Microsofts team erkänner detta i deras tillkännagivande, som förklarar att tekniken inte släpps på grund av etiska överväganden. De insisterar på att de presenterar forskning för att skapa virtuella interaktiva karaktärer och inte för att imitera någon. Därför finns ingen produkt eller API planerad.

Direktlänk Dela The Register fördjupade igår
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

EU undviker utredning av Microsofts partnerskap med OpenAI

Microsoft har rapporterats ha undvikit ytterligare en utredning av Europeiska unionen. Tidigare i år meddelade Europeiska kommissionen att den gjorde informella förfrågningar om Microsofts partnerskap med OpenAI kunde betraktas som en fusion på grund av det nära förhållandet mellan de två företagen. Europeiska kommissionen har dock beslutat att inte lansera en formell utredning av de två företagen. Den drog slutsatsen att OpenAI inte kontrolleras av Microsoft. Microsoft hade redan investerat miljarder i OpenAI innan företagets styrelse oväntat beslutade att avskeda sin medgrundare och VD Sam Altman i november 2023.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 18 april

Storbritanniens konkurrensmyndighet varnar för AI-investeringar av stora teknikföretag

Storbritanniens konkurrensmyndighet, Competition and Markets Authority (CMA), varnar för att investeringar i artificiell intelligens (AI) av företag som Google, Apple och Microsoft kräver djupare granskning på grund av oro att de används för att ytterligare befästa deras marknadsmakt. CMA har upptäckt ett ´sammanflätat nätverk´ av partnerskap och investeringar inom AI som involverar samma teknikföretag, vilket kan tillåta dem att ´forma dessa marknader i sina egna intressen´. Meta Platforms, Amazon och Nvidia nämndes också.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 12 april

Storbritanniens konkurrensmyndighet kräver granskning av techjättarnas AI-investeringar

Alphabet Inc:s Google, Apple Inc. och Microsoft Corp:s investeringar i artificiell intelligens (AI) bör granskas närmare av Storbritanniens konkurrensmyndighet, Competition and Markets Authority (CMA), på grund av oro för att de används för att ytterligare befästa deras marknadsmakt. CMA har upptäckt ett ´sammanlänkat nätverk´ av partnerskap och investeringar inom AI som involverar ett fåtal av samma teknikföretag, vilket kan tillåta dem att ´forma dessa marknader i sina egna intressen´. Meta Platforms Inc., Amazon.com Inc. och Nvidia Corp. nämndes också. CMA vill lära av det förflutna där en vinnare-tar-allt-dynamik ledde till uppkomsten av ett litet antal allsmäktiga plattformar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 april

Microsoft slutar erbjuda Teams som standardlösning i Office 365 och Microsoft 365 globalt

Microsoft kommer inte längre att erbjuda Teams som en standardlösning inom Office 365 och Microsoft 365. Detta har varit fallet inom EU sedan oktober, men nu gäller ändringen till 365-paketet globalt. Microsoft avstod från sin Teams-buntning i oktober i ett försök att bemöta oro från europeiska konkurrensmyndigheter. Zooms VD Eric Yuan kände likadant i september, då han uttryckte förhoppningar om att den amerikanska federala handelskommissionen också skulle ha en kritisk titt på Teams-buntningen. Det verkar nu onödigt. Microsoft har nu meddelat att Teams-avbundlingen kommer att fungera på samma sätt globalt som den redan gör inom Europa.

Direktlänk Dela Techzine fördjupade 11 april

Photobucket, en gång världens största bildvärdssajt, har nu endast 2 miljoner användare, men kan få en nystart tack vare AI. VD:n Ted Leonard är i samtal med flera teknikföretag om att licensiera Photobuckets 13 miljarder foton och videor för att utbilda generativa AI-modeller. Han har diskuterat priser mellan 5 cent och 1 dollar per foto och mer än 1 dollar per video. Detta tyder på att företaget kan sitta på innehåll värt miljarder dollar och ger en inblick i en blomstrande datamarknad i jakten på att dominera generativ AI-teknik.

Channel NewsAsia fördjupade 5 april

Amazon utökar sin kreditprogram för startups till att omfatta AI-modeller

Amazon Web Service (AWS) har utökat sitt kreditprogram för startups för att täcka kostnaderna för att använda större AI-modeller. Detta i ett försök att öka marknadsandelen för sin AI-plattform Bedrock. Amazon tillåter nu att dess molnkrediter täcker användningen av modeller från andra leverantörer, inklusive Anthropic, Meta, Mistral AI och Cohere. Detta följer efter Amazons nyligen slutförda investering på 4 miljarder dollar i Anthropic. Amazon har erbjudit över 6 miljarder dollar i krediter till startups under det senaste decenniet.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 3 april

Amazon utökar gratis krediter för start-ups att täcka AI-modeller

Amazon Web Service (AWS) har utökat sitt gratis kreditprogram för start-ups för att täcka kostnaderna för att använda stora AI-modeller. Amazon tillåter nu att dess molnkrediter täcker användningen av modeller från andra leverantörer inklusive Anthropic, Meta, Mistral AI och Cohere. Detta följde efter Amazons nu avslutade investering på 4 miljarder dollar i Anthropic i konvertibla skuldebrev. Amazon har erbjudit över 6 miljarder dollar i krediter till start-ups under det senaste decenniet. I ett partnerskap med Y Combinator erbjuder det 500 000 dollar i krediter för den senaste kohorten som lanserades i januari.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 2 april

Amazon Web Service utökar sitt program för fria krediter för att locka AI-startups

Amazon Web Service (AWS) utökar sitt program för fria krediter för att locka startup-kunder. Programmet kommer nu att täcka kostnaderna för att använda stora AI-modeller, inklusive de från andra leverantörer som Anthropic, Meta, Mistral AI och Cohere. Detta syftar till att stärka marknadsandelen för AWS AI-plattform, Bedrock. AWS har nyligen investerat $4 miljarder i Anthropic och som en del av avtalet kommer Anthropic att använda AWS som sin primära molnleverantör. AWS har tidigare erbjudit över $6 miljarder i krediter till startups under det senaste decenniet.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 2 april

Amazon Web Services utökar sitt gratis kreditprogram för att attrahera fler startup-kunder

Amazon Web Service (AWS) försöker locka till sig fler startup-kunder genom att utöka sitt gratis kreditprogram för att täcka kostnaderna för att använda stora AI-modeller, inklusive de från andra leverantörer som Anthropic, Meta, Mistral AI och Cohere. Detta syftar till att stärka marknadsandelen för AWS AI-plattform, Bedrock. Beslutet att inkludera Anthropics modeller i det gratis kreditprogrammet följer Amazons nyligen genomförda investering på 4 miljarder dollar i Anthropic. Amazon har en historia av att stödja startups, med över 6 miljarder dollar i krediter till startups under det senaste decenniet.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 2 april

Amazon utökar kreditprogram för startups för att täcka AI-kostnader

Amazon Web Service (AWS) har utökat sitt kreditprogram för startups för att täcka kostnaderna för att använda stora AI-modeller. Detta är ett försök att öka marknadsandelen för sin AI-plattform Bedrock. Amazon tillåter nu att dess molnkrediter täcker användningen av modeller från andra leverantörer, inklusive Anthropic, Meta, Mistral AI och Cohere. Detta följer efter Amazons nyligen avslutade investering på 4 miljarder dollar i Anthropic. Amazon har erbjudit över 6 miljarder dollar i krediter till startups under det senaste decenniet. I ett partnerskap med Y Combinator erbjuder det 500 000 dollar i krediter för den senaste kohorten som lanserades i januari.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupade 2 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Microsofts Copilot anses vara en risk för användarna på grund av data läckage

Microsofts Copilot-applikation har av Cybersecurity-kontoret bedömts vara en risk för användarna på grund av hotet om läckage av data till molntjänster som inte godkänts av House. Data läckage har varit ett problem för generativa AI-verktyg sedan OpenAI:s ChatGPT kom. Apple varnade anställda för att använda verktyg som GitHub:s Copilot-assistent för kodning och ChatGPT. Samsung förbjöd också sina anställda att använda ChatGPT efter att ha upptäckt data läckage. Robust Intelligence experter visade hur Nvidia:s NeMo Framework AI-programvara kan luras att avslöja privat information. U.S. Federal Trade Commission undersökte också ChatGPT för att sätta datasäkerheten i risk. I november förra året upptäckte experter vid Northwestern University metoder för att lura anpassade GPTs att avslöja konfidentiell information. En månad senare avslöjade läckta dokument problem med Amazons Q chatbot och att den läckte konfidentiell data. ChatGPT avslöjade personliga detaljer som användarnas bankinformation, vilket tvingade företaget att tillfälligt ta offline det. Med en sådan skakig historia är det inte förvånande att Microsofts Copilot har förbjudits på officiella maskiner.

Direktlänk Dela Technology For You fördjupade 1 april

Amazon avslutar sin 4 miljarder dollar investering i AI-startupen Anthropic

Amazon har avslutat sin investering i AI-startupen Anthropic, som nu står på 4 miljarder dollar, en siffra som e-handelsjätten lovade förra året. I september investerade Amazon 1,25 miljarder dollar i företaget, och har nu lagt till de sista 2,75 miljarderna som utlovat. Avtalet gör Amazon Web Services till den primära molnleverantören för Anthropic, med förståelsen att AI-startupen kommer att implementera sina framtida grundmodeller på AWS Trainium och Inferentia-chip. En talesperson för Amazon sa att arrangemanget är en kontantinvestering och ingen del av det består av AWS molnkrediter, en form av finansiering som Microsoft gav till OpenAI, en rival till Anthropic, genom sin Azure-tjänst.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 27 mars

AI-drivna chattbotar förändrar mental hälsovårdsindustri

AI-drivna chattbotar och terapiappar förändrar snabbt den mentala hälsovårdsindustrin. En av dessa är den mentala hälsochattboten Earkick, som svarar på ångestfyllda samtal och skrivsessioner med lugnande och medkännande kommentarer. Trots att de använder terapeutiska metoder, ogillar Earkicks medgrundare, Karin Andrea Stephan, att märka AI-baserade tjänsten som terapi. Frågor uppstår om deras terapeutiska vs självhjälpsstatus. Trots deras tillgänglighet dygnet runt och försök att minska stigmat kring konventionell behandling, är deras effektivitet fortfarande ifrågasatt. Livsmedels- och läkemedelsverket reglerar inte mental hälsobottar eftersom de sällan diagnostiserar eller behandlar medicinska sjukdomar. Psykologer och teknikdirektörer som Vaile Wright oroar sig för denna regleringslucka eftersom de saknar kontroll och bevis på dess effektivitet. Vissa hälsospecialister tror att appens icke-medicinska friskrivningar kanske inte räcker för att lindra bristen på mental hälsoyrken och långa väntetider på behandling. Diskussionen kompliceras av förflyttningen av etablerade läkemedel för allvarliga sjukdomar och chattbotars förmåga att svara på nödsituationer. Stanford-utbildade psykologer utvecklade Woebot 2017 för att föreslå alternativ till stora språkmodellbaserade chattbotar. Woebot prioriterar säkerhet och effektivitet i mental hälso-behandling med organiserade manus.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 24 mars

EU vill granska stora teknikföretag för AI-hot

Europeiska kommissionen (EK) har begärt information från Microsoft, Alphabet, Meta, X, Snapchat och TikTok om hur de hanterar potentiella hot från generativ artificiell intelligens (AI), enligt ett pressmeddelande. EK vill att dessa företag ska informera om sina åtgärder för att minska risker som falsk information från AI, viral spridning av deepfakes och automatiserad manipulation av tjänster som kan vilseleda väljare. Företagen har fram till den 5 april att svara på frågor om valintegritet och fram till den 26 april att svara på resterande frågor.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 15 mars

Microsoft blockerar nyckelord i AI-verktyg för att förhindra generering av explicita bilder

Microsoft har rapporterats blockera flera nyckelord i sin AI-drivna Copilot Designer som kan användas för att generera explicita bilder av våldsamt och sexuellt innehåll. Blockeringen genomfördes efter att en av företagets ingenjörer uttryckte oro över AI-verktyget till den amerikanska Federal Trade Commission (FTC) och Microsofts styrelse. Anmärkningsvärt är att AI-genererade explicita deepfakes av musikern Taylor Swift dök upp online i januari 2024, och sades ha skapats med Copilot. Termer som tidigare visade resultat är nu blockerade av Copilot.

Direktlänk Dela Gadgets 360 fördjupade 11 mars

Microsoft gör ändringar i sin AI-app Copilot efter oro över innehåll

Microsoft, teknikjätten med huvudkontor i Redmond, har snabbt framfört artificiell intelligens (AI) under de senaste månaderna. Företaget gör nu ändringar i sin Copilot AI-app efter att en AI-ingenjör uttryckte oro till den amerikanska Federal Trade Commission. Enligt CNBC har termer som ´pro choice´, ´pro choce´, ´four twenty´ och ´pro life´ blockerats. Företaget varnar användare för att upprepade policyöverträdelser kan leda till avstängning från AI-verktyget. AI-företaget blockerade också begäranden om att skapa bilder av barn eller tonåringar som leker med gevär, då det strider mot ´etiska principer och Microsofts policyer´.

Direktlänk Dela Dainik Jagran fördjupade 11 mars

Microsoft blockerar uppmaningar som skapar våldsamma och sexuella bilder i Copilot

Microsoft har börjat blockera uppmaningar som ledde till att Copilots Designer AI-bildskapare genererade våldsamma och sexuellt olämpliga bilder. Nyheten kommer en vecka efter att en ingenjör som arbetar med AI väckte frågor till den amerikanska Federal Trade Commission om den generativa AI-drivna chatbotens bildgenereringsförmågor. Enligt en ny rapport av CNBC, lyckades Shane Jones, en AI-ingenjör på Microsoft, skapa bilder av demoner, monster, barn med automatvapen, minderåriga som dricker och droganvändning med uppmaningar som ´4 twenty´, ´pro choice´ och ´pro life´. Nu blockerar Microsoft dessa uppmaningar, och Copilot visar nu ett varningsmeddelande.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 10 mars

Microsoft börjar blockera olämpliga uppmaningar på Copilots AI-bildskapare

Microsoft börjar blockera uppmaningar som ledde till att Copilots Designer AI-bildskapare genererade våldsamma och sexuellt olämpliga bilder. Nyheten kommer en vecka efter att en ingenjör som arbetar med AI uttryckte oro till den amerikanska Federal Trade Commission om den generativa AI-drivna chatbotens bildgenereringsförmåga. Shane Jones, en AI-ingenjör på Microsoft, försökte med uppmaningar som ´four twenty´, ´pro choice´, ´pro choce´ och ´pro life´, med vilka han kunde generera bilder av demoner, monster, tonåringar med automatgevär, minderåriga som dricker och droganvändning. Nu när Microsoft blockerar dessa uppmaningar visar Copilot ett varningsmeddelande som säger: ´Denna uppmaning har blockerats. Vårt system markerade automatiskt denna uppmaning eftersom den kan stå i konflikt med vår innehållspolicy. Fler policyöverträdelser kan leda till automatisk avstängning av din åtkomst. Om du tror att detta är ett misstag, rapportera det för att hjälpa oss att förbättra.´

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 10 mars

Microsoft AI-ingenjör varnar för skadligt innehåll genererat av Copilot Designer

En AI-ingenjör på Microsoft har skickat brev till den amerikanska Federal Trade Commission och Microsofts styrelse med oro över att Microsofts Copilot Designer genererar ´skadligt innehåll´. Copilot Designer, som drivs av OpenAI:s DALL-E 3, skapar stötande bilder som innehåller ´politisk bias, minderåriga som dricker och använder droger, missbruk av företags varumärken och upphovsrättigheter, konspirationsteorier och religion´, skriver Shane Jones, chef för programvaruutveckling på Microsoft. Jones hävdar att han upprepade gånger har försökt få Microsoft att lägga till en åldersgräns eller restriktioner för Copilot Designer, men Microsoft har avvisat begäran. Jones vill att FTC informerar allmänheten om Copilot Designers inneboende problem och får Microsoft att ordentligt redovisa de typer av innehåll Copilot Designer kan producera.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade 6 mars

Microsoft-ingenjör varnar för brister i AI-system

En mjukvaruingenjör på Microsoft, Shane Jones, varnade på onsdagen för brister i företagets artificiella intelligenssystem som kan leda till skapandet av skadliga bilder. Jones hävdade att företagets AI-text-till-bild-generator Copilot Designer har systemproblem som ofta leder till potentiellt stötande eller olämpliga bilder, inklusive sexualiserade bilder av kvinnor. Han kritiserade också företaget för att marknadsföra verktyget som säkert, trots kända risker. Jones har uppmanat Microsoft att ta bort Copilot Designer från allmän användning tills bättre skyddsåtgärder kan införas.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 6 mars
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

San Francisco-startupen Anthropic släpper världens mest kraftfulla AI-modell

San Francisco-baserade startup-företaget Anthropic har lanserat en ny stor språkmodell (LLM), Claude 3, som verkar vara den mest kraftfulla i världen hittills. Den överträffar tidigare ledare som OpenAI:s GPT-4 och Googles Gemini Advanced på vanliga benchmark-tester. Dess investerare och partner Amazon har redan lagt till den nya Claude 3-modellfamiljen till Bedrock, Amazons plattform för att bygga och köra AI-tjänster i molnet. Anthropic meddelade tre nya Claude 3-modeller idag - Opus, Sonnet och Haiku, i fallande ordning av intelligens. De nya modellerna tränades på syntetiska data, det vill säga data genererade av AI själv snarare än främst mänskliga författare.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 4 mars

OpenAI:s VD Sam Altman undersöks av amerikanska regulatorer

Amerikanska regulatorer undersöker interna kommunikationer från OpenAI:s VD, Sam Altman, som en del av en utredning om investerare i teknikföretaget blev vilseledda. SEC (Securities and Exchange Commission) undersöker e-post och interna register av direktörer och tjänstemän hos skaparen av ChatGPT efter att ha utfärdat en stämning i december. Beslutet att utreda kommer efter att Altman sparkades som chef för det San Francisco-baserade företaget i november, men mindre än en vecka senare återinsattes han till toppjobbet. OpenAI:s produkt ChatGPT, som lanserades i november 2022, har fått världsomspännande popularitet, vilket resulterade i att företaget nyligen värderades till 80 miljarder dollar.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 29 februari

OpenAIs ChatGPT ger nonsenssvar, situationen återgår till det normala efter 16 timmar

OpenAIs generativa AI-verktyg ChatGPT gav nonsenssvar till användarfrågor i flera timmar innan den återgick till sitt normala tillstånd. OpenAI har inte förklarat vad som gick fel med verktyget, som anses vara det bästa inom tekniksektorn. Utvecklare som använde verktyget rapporterade att ChatGPT gav ´udda´ svar, genererade icke-existerande ord, ofullständiga meningar och allmänt nonsens. OpenAI uppdaterade sidan med ett meddelande att ChatGPT fungerade normalt efter mer än 16 timmar.

Direktlänk Dela France 24 fördjupade 21 februari

OpenAI:s ChatGPT ger nonsensiska svar på användarfrågor

Skaparen av ChatGPT, OpenAI, förklarade inte vad som gick fel med sitt generativa artificiella intelligens (AI) verktyg. ChatGPT gav nonsensiska svar på användarnas frågor i flera timmar innan det återvände till sitt normala tillstånd. OpenAI undersöker rapporter om oväntade svar från ChatGPT. Utvecklare rapporterade att verktyget genererade icke-existerande ord, ofullständiga meningar och generellt nonsens. Det tog över 16 timmar innan OpenAI uppdaterade sidan med ett meddelande om att ChatGPT fungerade normalt. OpenAI, som nyligen värderades till över 80 miljarder dollar, är världsledande inom generativ AI.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 21 februari

OpenAI värderas till $80 miljarder efter investeraravtal

OpenAI har avslutat en affär med investerare som rapporteras värdera det Kalifornien-baserade företaget till $80 miljarder eller mer, efter ett turbulent år för uppfinnaren av ChatGPT. Affären skulle tillåta chefer och anställda att sälja aktier till ett mycket fördelaktigt pris, bara tre månader efter att företaget överlevde en stor kris när företagets medgrundare och VD Sam Altman avskedades och sedan återanställdes bara dagar senare. Microsoft, redan en investerare i start-up företaget, har ökat sitt engagemang. Programvarujätten har injicerat cirka $13 miljarder i OpenAI under de senaste åren.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 18 februari

OpenAI värderas till över 80 miljarder dollar i affär ledd av Thrive Capital

OpenAI, ett företag inom artificiell intelligens som stöds av Microsoft, har säkrat en affär som värderar det till mer än 80 miljarder dollar. Affären innebär ett bud från Thrive Capital, ett riskkapitalbolag, där befintliga aktieägare i OpenAI kan sälja sina aktier. Detta skulle tillåta anställda att lösa in sina aktier istället för att samla in pengar för företaget genom en konventionell finansieringsrunda. Detta är inte första gången OpenAI gör en sådan affär. OpenAI har också fått flera stora investeringar från Microsoft, som investerade 10 miljarder dollar i företaget i januari 2023.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 17 februari

AI och dess inverkan på globala industrier och geopolitik

AI, artificiell intelligens, används flitigt inom olika branscher och har lett till utvecklingen av maskininlärningsmodeller som ChatGPT. ChatGPT, en AI-chattbot, har på kort tid lockat över 100 miljoner aktiva användare. David Nguyen, från University of Minnesota, tror att denna typ av AI kan påverka alla industrier. AI har även påverkat geopolitiken, med länder som USA och Kina som investerar stort i tekniken. Samtidigt finns det oro för dataintegritet och säkerhet, samt potentiella hot mot nationell säkerhet. Både Kina och USA har föreslagit regleringar för att hantera dessa frågor.

Direktlänk Dela Eurasia Review fördjupade 5 februari

OpenAI samarbetar med Common Sense Media för att minimera AI-risker för tonåringar

OpenAI har meddelat att de kommer att samarbeta med den ideella organisationen Common Sense Media, i ett försök att minimera AI-risker för tonåringar. Samarbete sker efter att OpenAI har varit under intensiv granskning och regeringsutredningar. Båda företagen har samarbetat om AI-riktlinjer och utbildningsmaterial för föräldrar, lärare och ungdomar, samt en samling familjevänliga GPTs i GPT Store baserat på Common Sense betyg och standarder. OpenAI har stått under press från reglerare att bevisa att dess GenAI-drivna appar, inklusive ChatGPT, inte är skadliga för samhället.

Direktlänk Dela India TV News fördjupade 31 januari

Microsoft överträffar förväntningarna tack vare satsningar på AI

Microsoft rapporterade en ökning av intäkterna med 18% till 62 miljarder dollar, vilket överträffade analytikernas förväntningar, tack vare företagets satsningar på artificiell intelligens (AI), särskilt inom deras molntjänst Azure. Företagets molnintäkter ökade med 24% jämfört med föregående år. Intäkterna från Xbox-innehåll och tjänster ökade med 61%, drivet av förvärvet av Activision Blizzard. Microsoft, som nyligen blev världens mest värdefulla företag, blev förra veckan det andra företaget i historien att nå en börsvärdering på 3 biljoner dollar.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 30 januari

Google´s Bard kan läsa din e-post, Siri får AI-uppdatering, NSA pressas att sluta köpa webbläsardata, och Amazon avbryter förvärvet av iRobot

Google´s AI, Bard, kan integreras med Google Messages och kan hjälpa till med att skriva meddelanden, identifiera bilder och ge förslag på saker som recept. Men det finns oro över integriteten eftersom Bard inte är änd-till-änd-krypterad och tränade mänskliga granskare kan se e-post. Apple förväntas också lansera en AI-förbättrad version av Siri. NSA i USA pressas att sluta köpa personuppgifter från datamäklare. Amazon har avbrutit sitt förvärv av Roomba-tillverkaren iRobot på grund av motstånd från europeiska konkurrensregulatorer.

Direktlänk Dela IT World Canada fördjupade 30 januari

USA:s Federal Trade Commission granskar OpenAI och Anthropic

USA:s Federal Trade Commission (FTC) har inlett en utredning av startup-företagen OpenAI och Anthropic för att undersöka eventuell konkurrensbegränsande påverkan från deras flerbiljardpartnerskap och investeringar från hyperskalarna Microsoft, Google och Amazon. OpenAI har ett strategiskt partnerskap med Microsoft, som har investerat rapporterade 13 miljarder dollar i ChatGPT-tillverkaren. Amazon och Google har investerat 4 miljarder dollar respektive 2 miljarder dollar i Anthropic. Utredningen kommer att undersöka vilken inverkan dessa avtal kommer att ha på det konkurrensutsatta generativa AI-landskapet.

Direktlänk Dela AI Business fördjupade 29 januari

FTC granskar Big Techs partnerskap med AI-företag

Den amerikanska Federal Trade Commission (FTC) undersöker nyliga investeringar och partnerskap som involverar generativa AI-företag och molntjänstleverantörer som OpenAI, Microsoft, Alphabet, Amazon och Anthropic. Denna granskning syftar till att förstå hur dessa avtal har påverkat konkurrens och konsumentskydd. Generativ AI har fått global uppmärksamhet från lagstiftare och regulatorer på grund av oro för nationell säkerhet, inflytandeoperationer och bedrägeri. FTC:s omfattande dokumentförfrågan söker detaljer om hur partnerskap med Big Tech påverkar strategi och beslutsfattande.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 26 januari

Teknikjättar ifrågasätts av amerikansk myndighet om AI-investeringar

Alphabet Inc., Amazon.com Inc. och Microsoft Corp. har fått förfrågningar från den amerikanska federala handelskommissionen (FTC) angående deras investeringar och partnerskap med artificiell intelligens-startups Anthropic och OpenAI. Detta är en del av en studie om hur AI påverkar konkurrensen inom teknikindustrin. FTC skickade dagordningar till företagen för att samla in information. Utredningen fokuserar på mer än $19 miljarder i investeringar av Microsoft, Amazon och Alphabets Google, en serie transaktioner som förstärkte allianserna mellan världens molntjänstjättar och de ledande utvecklarna av AI-programvara.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 januari

Teknikjättar måste ge information om AI-investeringar till amerikansk handelskommission

Alphabet Inc., Amazon.com Inc. och Microsoft Corp. måste ge information till den amerikanska Federal Trade Commission (FTC) om sina investeringar och partnerskap med artificiell intelligens-startups Anthropic PBC och OpenAI Inc. som en del av en studie som FTC meddelade på torsdagen. FTC har skickat stämningar till företagen för att samla in information om hur utvecklingen av AI påverkar den konkurrenskraftiga landskapet. FTC:s ordförande Lina Khan varnade att AI-företag inte kan använda påståenden om innovation som täckmantel för lagbrott.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 januari

USA:s konkurrensmyndigheter granskar AI-startups och techjättars förbindelser

USA:s konkurrensmyndigheter undersöker förbindelserna mellan ledande AI-startups som OpenAI och Anthropic och techjättarna som har investerat miljarder dollar i dem. Utredningen riktar sig mot Amazon, Google och Microsoft och deras inflytande över den generativa AI-boomen som har drivit efterfrågan på chattbotar som ChatGPT och andra AI-verktyg. Lina Khan, ordförande för USA:s Federal Trade Commission, uttalade att de granskar om dessa förbindelser ger dominerande företag möjlighet att utöva otillbörligt inflytande eller få privilegierad tillgång på sätt som kan undergräva rättvis konkurrens.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 25 januari

Microsofts chef har ´inga problem´ med OpenAIs styrstruktur

Microsofts VD Satya Nadella insisterade på tisdagen att han ´inte har något problem´ med styrstrukturen på OpenAI, trots en intern konflikt som tillfälligt tvingade ut dess VD Sam Altman förra året. OpenAI, en ideell organisation som styrs av en styrelse vars uppdrag är att säkerställa att företaget prioriterar säkerhet över vinst, fick stor granskning efter att de sparkade Altman i november. Microsoft, som har åtagit sig cirka 13 miljarder dollar till OpenAI, var en av flera investerare som blev överraskade när OpenAIs styrelse sparkade Altman. Nadella spelade enligt uppgift en nyckelroll i förhandlingarna som ledde till att Altman återinsattes fem dagar senare.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 17 januari

Sam Altman riskerar att sprida sina talanger för tunnt med flera ambitiösa projekt

Sam Altman, chef för OpenAI, riskerar att sprida sina talanger för tunnt med flera ambitiösa projekt på sin att-göra-lista för det kommande året. Förutom att driva världens ledande AI-företag arbetar Altman med Jony Ive, Apples före detta chefsdesigner, för att införa AI-modeller i nya hårdvaruenheter. Han planerar också att starta ett nytt AI-chipföretag för att konkurrera med marknadsledaren Nvidia Corp. Altman har sökt finansiering från de med de djupaste fickorna, inklusive Masayoshi Son och Mellanösterns suveräna välståndsfonder. Samtidigt driver han Worldcoin, ett krypto-projekt som syftar till att skanna ögonen på miljarder människor.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 13 januari

Microsofts investering i OpenAI kan granskas av EU:s konkurrensregulatorer

Microsofts betydande investering i OpenAI kan komma att bli föremål för en fusionssond av EU:s konkurrensregulatorer. Trots Microsofts förtydligande om att de inte äger någon andel i OpenAI, har Europeiska kommissionen indikerat att de noggrant undersöker om denna investering faller under EU:s fusionsreglering. Undersökningen är en del av en bredare granskning av avtal mellan stora digitala marknadsaktörer och utvecklare av generativ AI. Margrethe Vestager, EU:s konkurrenschef, betonade vikten av att övervaka AI-partnerskap för att säkerställa att de inte snedvrider marknadsdynamiken på ett otillbörligt sätt.

Direktlänk Dela Business Times Online fördjupade 9 januari

EU undersöker Microsofts investeringar i OpenAI

Europeiska unionens (EU) regulatorer undersöker om Microsoft kontrollerar OpenAI på grund av dess stora investeringar i företaget. Europeiska kommissionen (EK) meddelade att den granskar om Microsofts investering i OpenAI kan vara granskningsbar enligt EU:s fusionsreglering. EK:s verkställande vice ordförande för konkurrenspolitik, Margrethe Vestager, sa att snabbt framstegande AI-teknologier är ´störande´ men har ´stor potential´, men för att skydda EU:s marknader är en framåtblickande analys som granskar konkurrensrisker nödvändig. Microsoft har förnekat att ha kontroll över OpenAI.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 9 januari

EU kan inleda utredning om Microsofts investering i OpenAI

Europeiska unionen (EU) kan komma att granska Microsofts 13 miljarder dollar stora investering i OpenAI för möjliga brott mot sammanslagningsreglerna. EU är oroliga för att Microsoft kan ha för mycket kontroll över OpenAI, vilket kan kväva konkurrensen inom utvecklingen av artificiell intelligens (AI). Detta eftersom Microsoft kan använda sin position för att påverka OpenAIs forskningsprioriteringar och förhindra utvecklingen av AI som kan konkurrera med Microsofts produkter.

Direktlänk Dela CryptoCoinNews fördjupade 9 januari

Barnpornografiska bilder upptäckta i AI-träningsmaterial

Forskare från Stanford har upptäckt barnpornografiska bilder i material som används för att träna populära AI-bildgeneratorer. Bilderna identifierades i en öppen databas, LAION-5B, som används för att utbilda Londonbaserade Stable Diffusions AI-bildskapare. Bilderna skapades genom databasens urval från sociala medier, kombinerat med bilder från pornografiska webbplatser. Forskarna rapporterade sina fynd till relaterade ideella organisationer i USA och Kanada. LAION har tillfälligt tagit bort sina databaser. Stability AI, som använder LAION-5B för att träna sin AI, hävdar att de endast värd för filtrerade versioner av Stable Diffusion.

Direktlänk Dela New Tang Dynasty Television fördjupade 26 december

Rite Aid anklagas av FTC för felaktig användning av ansiktsigenkänningsteknik

Den amerikanska Federal Trade Commission (FTC) anklagar apotekskedjan Rite Aid för att ha missbrukat ett system för ansiktsigenkänning baserat på artificiell intelligens, vilket felaktigt identifierade kunder, ofta afroamerikaner, latinamerikaner och kvinnor, som butikstjuvar. FTC hävdar att Rite Aid inte vidtog tillräckliga åtgärder för att skydda oskyldiga konsumenter och att tekniken användes utan kundernas vetskap. Rite Aid har gått med på att införa omfattande skyddsåtgärder för att förhindra liknande framtida misslyckanden med AI.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 21 december

OpenAI ändrar sin webbplats för att lista Microsoft som minoritetsägare

OpenAI har nyligen gjort en mindre men betydande ändring på sin webbplats. Tidigare listades Microsoft som minoritetsägare, men nu listas företaget som innehavare av ett minoritetsekonomiskt intresse. Denna ändring kan vara viktig då flera tillsynsorgan undersöker relationen mellan de två företagen. Microsoft har investerat 13 miljarder dollar i OpenAI, men detta resulterar inte i att Microsoft äger en del av OpenAI. FTC och UK:s konkurrens- och marknadsmyndighet undersöker för närvarande relationen mellan OpenAI och Microsoft.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 19 december

Adobe ger en ljummen försäljningsprognos för 2024, aktien faller 6%

Adobe Inc. gav en ljummen försäljningsprognos för 2024, vilket ledde till besvikelse hos investerare som förväntade sig att företagets nya AI-verktyg snabbt skulle öka resultaten. Företaget förväntar sig att omsättningen kommer att vara cirka 21,4 miljarder dollar under räkenskapsåret som slutar i december 2024, medan vinsten, exklusive vissa poster, kommer att vara upp till 18 dollar per aktie. Aktien föll med cirka 6% i efterhandeln efter att ha stängt på 624,26 dollar i New York. Adobe meddelade att den årliga återkommande intäkten för företagets digitala medieenhet kommer att vara 1,9 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 december

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter oväntad avsked

Sam Altman, medgrundare och tidigare VD för OpenAI, återvänder till sin roll som VD fyra dagar efter hans överraskande avsked den 17 november 2023. Altman var drivkraften bakom ChatGPT, en AI-applikation som både skapat entusiasm och fruktan. Han lyckades övertyga Microsofts VD Satya Nadella att investera 10 miljarder dollar i OpenAI. Trots Altmans betydande bidrag till OpenAI, var hans avsked inte överraskande för insatta personer, då han rapporterats ha haft konflikter med styrelsen. Orsakerna till hans avsked har inte bekräftats, men enligt ett uttalande från OpenAI berodde det på att Altman inte var ´konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen´. Medgrundare Greg Brockman avgick i protest, men återvände till OpenAI när Altman återinställts.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 13 december

Microsofts finansiering av OpenAI granskas av antitrustregulatorer

Amerikanska och brittiska antitrustregulatorer undersöker Microsofts 13 miljarder dollar stora stöd till OpenAI. USA:s Federal Trade Commission och Storbritanniens Competition and Markets Authority samlar information om affärsavtalet mellan de två företagen, men ingen formell utredning har ännu inletts. Microsoft hävdar att deras investering inte gett dem funktionell kontroll över OpenAI, eftersom OpenAI tekniskt sett drivs som en ideell organisation. Microsoft får ungefär hälften av OpenAIs intäkter tills deras investering är återbetald.

Direktlänk Dela GZERO Media fördjupade 12 december

Microsofts investering i OpenAI granskas av globala regulatorer

Microsofts investering på 13 miljarder dollar i OpenAI granskas av globala regulatorer. Microsoft hävdar att de inte äger någon traditionell andel i startup-företaget och kan därför inte sägas kontrollera det. När Microsoft förhandlade om ytterligare en investering på 10 miljarder dollar i OpenAI i januari, valde de en ovanlig arrangemang. Istället för att köpa en del av det banbrytande artificiella intelligenslabbet, ingick de ett avtal om att ta emot nästan hälften av OpenAI:s ekonomiska avkastning tills investeringen är återbetald upp till ett förutbestämt tak. Storbritanniens konkurrens- och marknadsmyndighet samlar nu in information för att avgöra om samarbetet mellan de två företagen hotar konkurrensen i Storbritannien. Även den amerikanska federala handelskommissionen undersöker Microsofts investering i OpenAI och om den kan bryta mot konkurrenslagarna.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 9 december

Förslag till kvinnliga styrelsemedlemmar för OpenAI

AI-företaget OpenAI har genomgått flera förändringar den senaste veckan, inklusive utnämningen av en ny tillfällig VD och en förändring i styrelsen. En stor förändring är att styrelsen nu består av enbart män, vilket har väckt oro. Det finns dock förväntningar på att OpenAI kommer att lägga till fler medlemmar i styrelsen. Detta ger möjlighet att få in kvinnor och skapa könsdiversitet i styrelsen. Startup- och innovations-experten Elizabeth Scallon har föreslagit flera framstående kvinnor för OpenAI att överväga i sin styrelsesökning. Här är tio kvinnor som skulle kunna bli potentiella oberoende styrelsemedlemmar för OpenAI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 27 november

OpenAI:s VD, Sam Altman, avlägsnades av företagets styrelse men återvände efter massprotester från personalen. Denna förändring ledde till att styrelsen omorganiserades, med flera medlemmar som lämnade sina poster. Detta har lett till spekulationer om företagets framtid och hur AI-industrin ska styras. Styrelsen hade tidigare en kritisk roll i att hålla företagsledningen i schack, men frågan är nu om de kommer att ha samma makt i framtiden. Situationen har också lett till diskussioner om reglering av AI-företag och huruvida de kan lita på att balansera potentiella risker med en önskan att tjäna pengar.

Wired fördjupade 22 november

OpenAI:s VD Sam Altman avgår oväntat, ersätts tillfälligt av CTO Mira Murati

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, meddelade på fredagen att dess medgrundare och VD Sam Altman har avgått efter att styrelsen förlorat förtroendet för honom. Företaget uppger att Altman inte varit konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen. Mira Murati, företagets teknikchef, tar över som tillfällig VD medan företaget söker en permanent ersättare. Greg Brockman, medgrundare och styrelseordförande, kommer också att avgå från sin roll men kommer att stanna kvar på företaget, där han tjänstgör som president.

Direktlänk Dela WJTV 12 News fördjupade 18 november

Skådespelarfackförbundet SAG når avtal om AI-skydd för skådespelare

Skådespelarfackförbundet Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA) har kommit överens om ett avtal med Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP) om artificiell intelligens (AI). Avtalet, som fortfarande måste ratificeras, skulle innebära slutet på den längsta strejken i fackförbundets historia. SAG-AFTRA har gått längre än Directors Guild of America och Writers Guild of America när det gäller AI, och kräver samtycke och ersättning för alla skådespelare oavsett status. Avtalet innebär också skydd mot användning av maskininlärningsverktyg för att manipulera eller utnyttja skådespelarnas arbete.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 14 november

Amerikaner förlorar miljarder till telefonbedrägerier

Enligt Robokiller har amerikaner förlorat 14 miljarder dollar till robotexts och 34 miljarder dollar till robocalls under året. Rapporten förutspår att amerikanerna kommer att förlora upp till 90 miljarder dollar till telefonsvindel vid årets slut. Samtal och texter varierar från falska vinster till reseerbjudanden och är främst bedrägliga sätt att få din ekonomiska information. Mellan januari och juni i år rapporterades 78 miljarder robotexts och 31 miljarder robocalls, en ökning med 18% jämfört med samma tidsram förra året.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 7 oktober

Utmaningar och lagstiftningsåtgärder mot deepfakes i Australien och EU

Artificiell intelligens (AI) blir allt mer genomgripande i alla aspekter av det moderna samhället och handeln: från användning i automatiserade beslutsprocesser till ansiktsigenkänning och generativ AI. Samtidigt har den snabba utvecklingen inom AI-teknik, som djupinlärning, lett till en ökad genomslagskraft och spridning av felinformation genom deepfakes, en typ av syntetiska AI-genererade medier, som blivit allt svårare att upptäcka både för det mänskliga ögat och för befintliga detekteringstekniker. Dessa utvecklingar har avsevärt ökat riskerna för integritet, cybersäkerhet och identitetsstöld på individuell, företags- och statsnivå. Nedan behandlar vi några av de viktigaste utmaningarna som denna produkt av generativ AI ställer för integriteten och överväger några av de nuvarande föreslagna lagstiftningsåtgärderna mot den i Australien och Europeiska unionen (EU) i dess föreslagna AI-lag, särskilt när det gäller syntetiska deepfake-medier. Slutligen föreslår vi en möjlig väg framåt med hjälp av en ´icke-syntetisk´ modell för mediaautentisering. I detta uppmanar vi till att alla regleringar av användningen av dessa tekniker och eventuella följande deepfakes måste vara ändamålsenliga och balansera behovet av reglering med och skydd av individer som främjar teknologisk innovation och yttrandefrihet.

Direktlänk Dela Clyde & Co fördjupade 2 oktober

OpenAI utforskar aktieförsäljning som kan värdera företaget till $90 miljarder

Teknikstartföretaget OpenAI, som ligger bakom ChatGPT, undersöker en aktieförsäljning som kan värdera företaget till cirka $90 miljarder. Microsoft, som tidigare i år stödde OpenAI, såg sina aktier stiga efter rapporterna. OpenAI överväger en sekundär aktieutgång som skulle värdera den San Francisco-baserade teknikgruppen mellan $80 och $90 miljarder. OpenAIs senaste finansieringsrunda, som inkluderade $10 miljarder från Microsoft, värderade gruppen till cirka $30 miljarder. Tidigare i somras meddelade USA:s Federal Trade Commission att den planerar att undersöka OpenAI över anklagelser kopplade till användningen av personuppgifter i ChatGPT-plattformen.

Direktlänk Dela The Street fördjupade 27 september

Tekniknyheter: OpenAI avtäcker Dall-E 3, KG Mobility lanserar EV, VinFast godkänd för försäljning i EU, Uber rullar ut AI-assistent, Amazon avslöjar nya produkter, Nio lanserar smartphone

OpenAI har avtäckt den senaste versionen av sitt text-till-bild-verktyg, Dall-E 3, som kommer att vara tillgängligt för ChatGPT Plus och Enterprise-kunder i oktober. KG Mobility har lanserat en elektrisk version av sin Torres SUV, kallad Torres EVX. VinFast har fått regulatoriskt godkännande att börja skicka EV till EU. Uber ska lansera en AI-driven assistent på sin matleveransplattform. Amazon har tillkännagett att de ska samarbeta med Italiens Safilo på nya Carrera-märkta smarta glasögon. Kinesiska EV-märket Nio har släppt en Android-smartphone.

Direktlänk Dela CMC Markets fördjupade 21 september

OpenAI inbjuder cybersäkerhetsexperter för att förbättra AI-chattbotens säkerhet

OpenAI söker experter inom olika områden, inklusive kognitiv och datavetenskap, ekonomi, hälso- och sjukvård, och cybersäkerhet för att förbättra säkerheten och etiken för AI-modeller. Detta kommer i samband med att USA:s Federal Trade Commission lanserar en undersökning av OpenAI:s datainsamling och säkerhetsrutiner. OpenAI säger att ´röda team´-medlemmar kommer att belönas och ingen tidigare erfarenhet av AI krävs - bara en vilja att bidra med olika perspektiv. OpenAI lanserades 2015 och blev allmänt känt förra året med den offentliga lanseringen av ChatGPT och den mer avancerade GPT-4 i mars.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 20 september

AI i skolan: Fuskverktyg eller inlärningsverktyg?

Den 30 augusti, den första skoldagen, frågar Matthew Silva, teknologilärare i Jericho, hur många studenter som har experimenterat med den artificiella intelligensappen ChatGPT. Enligt Silva är den kontroversiella AI-verktyget nästa stora steg inom utbildning, men det är oklart om det är ett digitalt fuskverktyg eller ett verktyg för att förbättra inlärningen. Skolor på Long Island arbetar på egna svar sedan studenter återvände till klassen, nästan ett år efter att ChatGPT introducerades i november förra året. Lärare reviderar sina metoder, till exempel genom att få eleverna att skriva fler uppsatser i klassen där de kan övervakas.

Direktlänk Dela Newsday fördjupade 15 september

Globala framsteg inom AI-reglering

Regeringar över hela världen försöker reglera artificiell intelligens (AI) på grund av dess snabba framsteg. Australien planerar att förhindra delning och produktion av barnsexuellt missbrukmaterial skapat av AI. Storbritannien konsulterar med Alan Turing Institute och andra för att förbättra sin förståelse av tekniken. Kina har infört tillfälliga åtgärder som kräver säkerhetsbedömningar och godkännande innan AI-produkter släpps på marknaden. Europeiska unionen planerar att skapa en global panel för att utvärdera risker och fördelar med AI. Frankrike, Italien, Spanien och Japan undersöker möjliga brott mot integritetsregler. USA, Irland och Israel söker input om reglering.

Direktlänk Dela WSAU News fördjupade 13 september

Regeringar över hela världen tar steg för att reglera användningen av artificiell intelligens (AI). Australien planerar att införa regler för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI. Storbritanniens finansiella tillsynsmyndighet konsulterar Alan Turing Institute för att förbättra sin förståelse för AI. Kina har infört tillfälliga regler som kräver att tjänsteleverantörer skickar in säkerhetsbedömningar innan de släpper AI-produkter på massmarknaden. EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen har föreslagit en global panel för att bedöma risker och fördelar med AI. Frankrike, Italien, Spanien och Japan utreder möjliga överträdelser av integritetsregler kopplade till AI. G7-länderna och FN arbetar också med reglering av AI.

StreetInsider fördjupade 13 september

Snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI) har lett till krav på brådskande reglering. Australien, Kina, EU, Frankrike, G7, Irland, Israel, Italien, Japan, Spanien, Storbritannien, FN och USA är alla involverade i olika steg av regleringsprocessen. Kina har infört tillfälliga åtgärder för att hantera AI-industrin, medan EU planerar regleringar och förhandlar om detaljer som ansiktsigenkänning och biometrisk övervakning. Frankrike och Italien undersöker möjliga brott mot integritetsregler medan Storbritannien och FN planerar regleringar.

Euronews fördjupade 11 september

Utmaningar och möjligheter med AI i konkurrenslagstiftning

Artificiell intelligens (AI) har potential att revolutionera industrier, men medför också utmaningar för konkurrensregulatorer. EU arbetar med att reglera marknadsplacering, användning och ansvar för AI-system genom AI-lagen och AI-ansvarsdirektivet. Konkurrensmyndigheter, inklusive brittiska Competition and Markets Authority (CMA) och amerikanska Federal Trade Commission (FTC), fokuserar på att förstå samspelet mellan AI och konkurrenslagstiftning. CMA lanserade en granskning av AI-modeller 4 maj 2023 och FTC belyste konkurrensproblem kopplade till generativ AI och inledde en utredning inom detta område 29 juni 2023. Artikeln diskuterar hur konkurrenslagstiftning kan vara relevant för utveckling och användning av AI-system och hur konkurrensmyndigheter förbereder sig för att hantera de nya utmaningar som den omfattande adoptionen av AI-system medför.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 1 september

Globala regeringar och myndigheter försöker reglera AI

Regeringar och myndigheter över hela världen försöker reglera AI. I Australien konsulterar regeringen landets huvudsakliga vetenskapsrådgivningsorgan. I Storbritannien arbetar den finansiella tillsynsmyndigheten med Alan Turing-institutet och andra juridiska och akademiska institutioner för att förbättra sin förståelse för tekniken. Kinas regering har infört tillfälliga åtgärder för att hantera den generativa AI-industrin. I EU diskuterar lagstiftare förändringar i ett utkast till blockets AI-lag. Frankrikes integritetsvakt CNIL utreder flera klagomål om ChatGPT. G7-ledare diskuterar behovet av styrning av AI och immersiva tekniker. Irland, Israel, Italien, Japan, Spanien och USA undersöker också reglering av AI.

Direktlänk Dela The Print fördjupade 22 augusti

Snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI), som Microsoft-stödda OpenAI´s ChatGPT, komplicerar regeringars ansträngningar att komma överens om lagar som styr användningen av tekniken. Länder som Australien, Storbritannien, Kina, EU, Frankrike, G7, Irland, Israel, Italien, Japan, Spanien och USA gör framsteg för att reglera AI-verktyg. Vissa länder söker input om regleringar, andra planerar regler, vissa har redan infört tillfälliga regleringar och andra utreder möjliga överträdelser. De största frågorna väntas vara ansiktsigenkänning och biometrisk övervakning.

KFGO Radio fördjupade 22 augusti

New York Times överväger att stämma OpenAI över upphovsrättsintrång

New York Times undersöker juridiska alternativ för att eventuellt stämma det av Microsoft stödda företaget OpenAI och skydda de immateriella rättigheterna kopplade till sin rapportering. Publikationen och OpenAI är mitt i spända förhandlingar om att nå en licensavtal där OpenAI skulle betala NYT för att inkludera dess historier i sina AI-verktyg. Diskussionerna har blivit så ansträngda att tidningen nu överväger juridiska åtgärder. En stämning mot OpenAI skulle innebära den mest högprofilerade juridiska striden hittills om upphovsrättsskydd i den generativa AI-eran.

Direktlänk Dela Glamsham fördjupade 17 augusti

Amazon använder AI för att sammanfatta kundrecensioner

Amazon använder nu generativ AI för att producera skriftliga sammanfattningar av kundrecensioner för produkter på sina e-handelshyllor. Dessa maskinproducerade sammanfattningar, synliga i internetjättens mobilapp, är tänkta att informera kunder om en vara de överväger att köpa. Istället för att bläddra igenom alla recensioner kan de läsa ett kort stycke genererat av en AI-modell från Amazon, som framhäver vanliga ord som folk har använt för att beskriva produkten. Den nya funktionen kan spara kunder tid vid produktforskning online, även om AI-genererade sammanfattningar kanske inte är tillförlitliga om recensionerna från början är falska eller vilseledande.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 14 augusti

ChatGPT anklagas för upphovsrättsintrång i flera grupptalan

Frågan om ChatGPT ägnar sig åt upphovsrättsintrång har blivit föremål för flera grupptalan. Komikern Sarah Silverman nyligen anslöt sig till en stämning mot OpenAI och Meta, med påståendet att AI-systemet plagierade hennes memoarer från 2010 utan samtycke eller kompensation. ChatGPT, utvecklad av OpenAI, är en AI-sökmotor som kan ge svar, råd, kreativt skrivande och forskning om olika ämnen. Advokater som representerar författare, inklusive Silverman, hävdar att OpenAI och andra AI-chattrobotar ägnar sig åt plagiering och upphovsrättsintrång genom att samla information från upphovsrättsskyddade verk utan tillstånd. De anklagar OpenAI och Meta för att kopiera upphovsrättsskyddat innehåll från ´skuggbibliotek´, webbplatser som distribuerar piratkopierade böcker. Dessutom har grupptalan lämnats in mot OpenAI och Googles moderbolag Alphabet Inc., med anklagelser om stöld av personlig information och upphovsrättsintrång. Den amerikanska Federal Trade Commission har öppnat en utredning om OpenAI:s metoder, och ifrågasätter om de har orsakat ryktesskada för konsumenter. När frågan ställdes om ChatGPT ägnar sig åt upphovsrättsintrång, svarade AI-systemet att det inte medvetet replikerar specifikt upphovsrättsskyddat innehåll. Men det erkänner möjligheten att den genererade texten kan likna upphovsrättsskyddat material oavsiktligt. Juridiska experter har kritiserat ChatGPT:s svar, med påståendet att det verkar auktoritativt men saknar substans. De påpekar att svaret fokuserar på skapandet av intrångsproduktion snarare än handlingen att samla upphovsrättsskyddade verk. Skillnaden mellan att ´likna´ och ´kopiera´ någon annans arbete kommer troligen att vara en nyckelfaktor för att avgöra om ChatGPT:s handlingar utgör upphovsrättsintrång. Sammanfattningsvis är frågan om ChatGPT ägnar sig åt upphovsrättsintrång fortfarande olöst, och resultatet av pågående stämningar och utredningar kommer att avgöra dess laglighet.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 12 augusti

AI-system som ChatGPT står inför flera grupptalan för påstått upphovsrättsintrång

Flera grupptalan har väckts gällande insamling av information av artificiella intelligenssystem (AI) som ChatGPT. Frågan om ChatGPT själv deltar i upphovsrättsintrång är ett ämne för debatt och rättsliga åtgärder. Komikern Sarah Silverman har nyligen anslutit sig till en grupptalan mot OpenAI och Meta för påstått upphovsrättsintrång. Det hävdas att ChatGPT kopierade hennes memoarer från 2010 utan samtycke, kredit eller ersättning. Advokater som representerar Silverman och andra författare hävdar att OpenAI och Meta bryter mot författares rättigheter genom att samla in upphovsrättsskyddat material från webben utan tillstånd, kredit eller ersättning. Dessutom har grupptalan väckts mot OpenAI och Google av andra advokatbyråer, med anklagelser om stöld av personlig information och upphovsrättsintrång, bland andra påståenden. Amerikanska Federal Trade Commission har inlett en utredning om OpenAIs praxis har orsakat ryktesskada för konsumenter. Kommissionen är bekymrad över felaktig information om individer. Frågan om ChatGPT deltar i upphovsrättsintrång är fortfarande en rättslig tvist.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 9 augusti

OpenAI etablerar forskningsteam för att hantera AI-utmaningar, Microsofts förvärv av Activision Blizzard går framåt

OpenAI, skaparen av ChatGPT och stödd av Microsoft, tar itu med oro över framväxten av artificiell intelligens genom att etablera ett forskningsteam. Teamets huvudmål är att styra och reglera AI-system som är smartare än människor, för att förhindra eventuella problem. OpenAI kommer att tilldela 20% av sin beräkningskraft under de närmaste fyra åren för att ta itu med problemet med inriktning, vilket fokuserar på att säkerställa att AI förblir fördelaktigt för mänskligheten. Microsofts förvärv av Activision Blizzard har övervunnit ett betydande hinder då en amerikansk domare beslutade till Microsofts fördel.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 28 juli

AI-företag bildar forskningsgrupp för att kontrollera kraftfull AI

Fyra av världens mest avancerade artificiella intelligensföretag, Anthropic, Google, Microsoft och OpenAI, har bildat en grupp för att forska om allt kraftfullare AI och etablera bästa praxis för att kontrollera den. Gruppen, Frontier Model Forum, lanserades med målet att ´säkerställa en säker och ansvarsfull utveckling av gräns AI-modeller´. Detta kommer i ljuset av ökad oro och regulatorisk granskning över teknikens inverkan. Medlemskap i forumet är begränsat till företag som bygger ´storskaliga maskininlärningsmodeller som överträffar förmågorna som finns i de mest avancerade befintliga modellerna´, enligt grundarna.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 26 juli

Microsoft rapporterar 20% ökning i kvartalsvinst, fokuserar på AI-teknologi

Microsoft rapporterade en ökning på 20% i kvartalsvinsten på tisdagen, vilket hjälper till att driva dess kamp för att komma före rivaler som Google, Amazon och Facebooks moderbolag Meta i försäljningen av den senaste AI-tekniken. Programvarujätten sa att dess vinst för det fjärde kvartalet var 20,1 miljarder dollar, eller 2,69 dollar per aktie, vilket slog analytikernas förväntningar på 2,55 dollar per aktie. Den postade en omsättning på 56,2 miljarder dollar under april-juni perioden, upp 8% från förra året. Trots att de slog Wall Streets analytikers förväntningar på vinst och intäkter, sjönk Microsofts aktie något i efterhandeln efter att det släppte sin finansiella rapport vid marknadens stängning på tisdagen.

Direktlänk Dela Yahoo News fördjupade 25 juli

OpenAI introducerar anpassade instruktioner för ChatGPT Plus

OpenAI har introducerat en ny funktion för sin ChatGPT Plus prenumerationstjänst: Anpassade instruktioner. Denna inställning låter AI-chatboten lagra information om hur användaren vill att den ska svara och bete sig, även när användaren stänger en chatt och börjar en annan. Funktionen kan spara mycket tid för regelbundna användare av tjänsten, eftersom de inte behöver börja med standardgränssnittet för ChatGPT och sedan ´priming´ det med användarens perspektiv varje gång de öppnar ett nytt chattfönster. Funktionen är för närvarande tillgänglig i beta-release utanför Storbritannien och EU.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 20 juli

Skadlig AI-chattbot WormGPT dyker upp på marknaden

AI-chattboten ChatGPT, utvecklad av OpenAI, har blivit en värdefull verktyg för informationsinsamling, analys och skrivuppgifter för miljontals användare över hela världen. Men nu har en skadlig version av AI-chattboten, känd som WormGPT, dykt upp på marknaden. WormGPT, som beskrivs som en AI-modul baserad på GPTJ-språkmodellen, har tränats med datakällor inklusive information relaterad till skadlig programvara. Forskare från cybersäkerhetsföretaget SlashNext kunde använda WormGPT för att generera ett övertygande bluffmejl. Enligt en Telegram-kanal som lanserats för att marknadsföra verktyget finns det redan över 1 500 användare av WormGPT.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 20 juli

OpenAI licensierar The Associated Press arkiv för att förbättra AI-system

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har ingått ett avtal med The Associated Press (AP) för att licensiera AP:s arkiv med nyhetsberättelser. Affären innebär att OpenAI licensierar en del av AP:s textarkiv, medan AP kommer att dra nytta av OpenAIs teknologi och produktexpertis. Ekonomiska villkor för avtalet har inte offentliggjorts. OpenAI och andra teknikföretag behöver ta in stora mängder skrivna verk, som böcker, nyhetsartiklar och sociala medier, för att förbättra sina AI-system. Fler än 4 000 författare har krävt ersättning för att deras verk används för att träna AI-system.

Direktlänk Dela WAPT News fördjupade 16 juli

EU:s rättvisekommissionär uppmanar USA att agera på teknikreglering

Världens mest värdefulla och dominerande internetföretag är baserade i USA, men landets inaktiva lagstiftare och företagsvänliga domstolar har effektivt outsourcat regleringen av teknikjättarna till EU. Detta har gett enorm makt till Didier Reynders, den europeiska kommissionären för rättvisa, som ansvarar för att utforma och verkställa lagar som gäller över hela 27-nationsblocket. Reynders uppmanar USA att äntligen agera, diskuterar en utredning om ChatGPT och förklarar varför han gjorde kontroversiella kommentarer om en av världens mest framstående integritetsaktivister.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 16 juli

OpenAI licensierar AP:s nyhetsarkiv

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har ingått ett avtal med The Associated Press (AP) för att licensiera AP:s arkiv av nyhetsartiklar. Avtalet innebär att OpenAI licensierar en del av AP:s textarkiv, medan AP kommer att dra nytta av OpenAIs teknologi och produktexpertis. Ekonomiska villkor för avtalet offentliggjordes inte. OpenAI och andra teknikföretag behöver inta stora mängder skrivna verk, som böcker, nyhetsartiklar och sociala medier, för att förbättra sina AI-system. OpenAI kommer att ha tillgång till AP:s nyhetsartiklar tillbaka till 1985.

Direktlänk Dela KCRA-TV fördjupade 16 juli

FTC öppnar utredning om OpenAI och dess konversations-AI ChatGPT

USA:s Federal Trade Commission (FTC) har inlett en utredning om OpenAI Inc. för att undersöka om företagets populära konversations-AI ChatGPT riskerar konsumenternas rykte och data. Detta markerar den första officiella utredningen av en teknik som har potential att förändra nästan alla aspekter av människors liv. FTC:s ordförande Lina Khan har tidigare uttryckt oro över AI och betonat behovet av tidig vaksamhet. OpenAI och Microsoft, som stöder startupen, har avböjt att kommentera.

Direktlänk Dela McDowell News fördjupade 16 juli

OpenAI licensierar AP:s nyhetsarkiv för att förbättra AI-system

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, och The Associated Press (AP) har ingått ett avtal där OpenAI licensierar en del av AP:s textarkiv. AP kommer i gengäld att dra nytta av OpenAIs teknologi och produktexpertis. Ekonomiska villkor för avtalet offentliggjordes inte. OpenAI och andra teknikföretag behöver stora mängder skrivna verk för att förbättra sina AI-system, kända som stora språkmodeller. Verktygen har väckt oro över deras benägenhet att sprida falska påståenden som är svåra att upptäcka på grund av systemets starka behärskning av mänskliga språkets grammatik.

Direktlänk Dela WESH 2 News fördjupade 16 juli

Sarah Silverman stämmer OpenAI för upphovsrättsintrång

Komikern Sarah Silverman har stämt OpenAI för upphovsrättsintrång, då hon aldrig gav tillstånd till att hennes memoarer från 2010 användes för att träna AI-modeller. Silverman ansluter sig till en växande grupp författare som hävdar att de omedvetet lagt grunden för Silicon Valleys AI-boom. Fallet kan leda till att OpenAI och dess konkurrenter tvingas avslöja den värdefulla data de använder för att träna sina ´generativa AI´-produkter. Silverman har också stämt Meta, Facebook och Instagrams moderbolag, för liknande påståenden. Andra framstående författare har också uttryckt oro över teknikindustrins AI-byggande metoder.

Direktlänk Dela Bowling Green Daily News fördjupade 12 juli

Komikern Sarah Silverman stämmer AI-företaget OpenAI för upphovsrättsintrång

Komikern Sarah Silverman har stämt OpenAI, tillverkaren av AI-chattboten ChatGPT, för upphovsrättsintrång. Hon anklagar företaget för att ha ´läst´ och memoriserat en piratkopierad version av hennes självbiografi ´The Bedwetter´ för att träna sina AI-modeller. Silverman hävdar att hon aldrig gav OpenAI tillstånd att använda den digitala versionen av hennes bok. Fallet kan leda till att OpenAI och dess konkurrenter tvingas avslöja vilka data de använder för att träna sina AI-produkter. Silverman har även stämt Meta, Facebook och Instagrams moderbolag, för liknande påståenden.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 12 juli

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare