» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 140 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

USA:s Federal Trade Commission (FTC) är en federal myndighet som har till uppgift att skydda konsumenternas rättigheter och upprätthålla konkurrens på marknaden. FTC övervakar och utreder företagspraxis för att förhindra bedrägeri, bedräglig reklam och orättvis konkurrens. De arbetar för att förhindra affärspraxis som är skadliga för konsumenterna eller som hindrar ekonomisk konkurrens. FTC är också ansvarig för att genomföra ett antal federala lagar relaterade till konsumenträttigheter och konkurrens.

Senaste nytt kring USA:s Federal Trade Commission (FTC)

USA:s Federal Trade Commission tar steg mot AI-genererade bedrägerier

USA:s Federal Trade Commission (FTC) tar ett banbrytande steg för att hålla företag ansvariga för teknologier som används i AI-genererade imitationer. I ljuset av en ökning av sofistikerade bedrägerier försöker kommissionen stoppa dessa vilseledande metoder och uppmanar allmänheten att spela en roll i att forma framtidens digitala integritet. FTC föreslår att utvidga regeln om imitation av regeringar och företag för att inkludera digitala dubbleganger skapade av AI. FTC:s ordförande Lina Khan betonar att det är brådskande att utrusta kommissionen med robusta verktyg för att bekämpa dessa växande hot.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 16 februari
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

USA:s Federal Trade Commission undersöker OpenAI

USA:s Federal Trade Commission (FTC) undersöker OpenAI, vilket markerar en betydande milstolpe i regleringen av AI-teknologi. Undersökningen fokuserar på OpenAI:s ChatGPT-bots påverkan på konsumenter, särskilt gällande datainsamling och generering av falsk information. Detta är den första stora tillsynsundersökningen av OpenAI i USA. Trots framgångarna står företaget inför sin största regleringsutmaning hittills. FTC:s proaktiva inställning ses som en viktig motvikt mot kongressens tvekan att införa specifik lagstiftning om AI-användning inom den privata sektorn.

Direktlänk Dela Global Trade Magazine fördjupade 11 februari

Microsofts investering i OpenAI granskas av USA:s Federal Trade Commission

Microsoft Corp slutade 1,0% upp på fredagen, trots rapporter om att USA:s Federal Trade Commission (FTC) undersöker dess investering i OpenAI. Än så länge har FTC inte inlett en formell utredning. Källor informerade Bloomberg om att myndigheten undersöker om de miljarder dollar som Microsoft har investerat i företaget bakom ChatGPT bryter mot konkurrenslagstiftningen. Microsoft rapporterade inte sin investering i OpenAI till FTC eftersom AI-företaget är en icke-vinstdrivande organisation. Enligt Frank Shaw, talesperson för Microsoft, äger Microsoft ingen del av OpenAI utan har endast rätt till en andel av vinstfördelningen. Konkurrens- och marknadsmyndigheten i Storbritannien undersöker också om partnerskapet mellan Microsoft och OpenAI skadar konkurrensen i regionen. OpenAI har fått cirka 13 miljarder dollar i investeringar från det Washington-baserade multinationella företaget.

Direktlänk Dela Invezz fördjupade 9 december

USA:s Federal Trade Commission uppmanar till strängare AI-reglering

USA:s Federal Trade Commission (FTC) har uttryckt sin oro över artificiell intelligens (AI) och uppmanar till strängare reglering för att skydda konsumenterna. FTC anser att oreglerad AI-utveckling kan leda till ökad cyberbedrägeri, integritetsöverträdelser och upphovsrättsintrång. Myndigheten har utökat sina ansträngningar mot AI-utvecklare under det senaste året, inklusive en betydande utredning av OpenAI för påstådda överträdelser av konsumentskyddslagar. FTC organiserade också en rundabordsdiskussion med kreatörer inom musik, konst, film och programvaruutvecklare för att diskutera upphovsrättsfrågor kopplade till AI-modeller.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 12 november

FTC uttrycker oro över snabb expansion av generativ AI

USA:s Federal Trade Commission (FTC) uttrycker växande oro för den snabba expansionen av generativ AI, särskilt dess potential att centralisera kontrollen i händerna på några få företag, vilket potentiellt kan kväva konkurrensen. Generativ AI gör det möjligt för maskiner att producera nytt innehåll, vare sig det är text, bilder, ljud eller video. FTC fruktar att om ett eller några få företag dominerar de nödvändiga ingångarna, kan det undergräva konkurrensen. FTC påpekar att generativ AI kan leda till flera konkurrensproblem. Kommissionen nämner också potentialen för öppen källkods AI, men varnar för missbruk.

Direktlänk Dela Market Business News fördjupade 12 september

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare