» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 345 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Uttar Pradesh är en delstat i norra Indien och är landets mest folkrika delstat med cirka 200 miljoner invånare. Huvudstaden i Uttar Pradesh är Lucknow, medan den största staden är Kanpur. Delstaten gränsar till flera andra indiska delstater, inklusive Haryana, Delhi, Rajasthan, Madhya Pradesh, Bihar och Uttarakhand. Uttar Pradesh är känd för att vara hem för flera historiska och kulturella platser, såsom Taj Mahal, Agra Fort och Varanasi. Delstaten har en blandad ekonomi med jordbruk, industri och tjänstesektorer, men det finns också stora utmaningar med fattigdom och analfabetism.

Senaste nytt kring Uttar Pradesh

AI-bedrägerier skakar Indien: Föräldrar lurade av falska röster

En far i Indien blev lurad att betala Rs30,000 (S$486) av en bedragare som påstod sig vara polis och att hans son hade gripits för våldtäkt. Bedragaren använde AI för att imitera sonens röst, vilket lurade fadern att betala. Detta är ett av tre framstående fall i New Delhi och dess National Capital Region nyligen där bedragare använder AI för att skapa övertygande falska röstinspelningar av barn för att lura deras föräldrar att överföra pengar. Liknande fall har inträffat i andra delar av världen, inklusive Inre Mongoliet och Hong Kong.

Direktlänk Dela The Straits Times fördjupade 12 februari
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Indisk finansminister betonar teknikens roll i ny budget

I den indiska mellanbudgeten gjordes inga stora tillkännagivanden för tekniksektorn, men finansminister Nirmala Sitharaman indikerade regeringens beslutsamhet att fortsätta stärka landets digitala offentliga infrastruktur (DPI), genom att använda deeptech-teknologier i sektorer som försvar för att göra Indien självförsörjande, genom att fortsätta omskola landets ungdomar och genom att uppmuntra den privata sektorn att främja forskning och innovation med räntefria medel. Budgetmeddelandena ger också gott om utrymme för användning av AI-verktyg och avancerad dataanalys eftersom regeringen planerar att expandera och stärka landets ekosystem för elbilar, jordbruk och hälsosektorer.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 1 februari

Flerlagers säkerhet inför ´pran prathishtha´ ceremonin vid Shri Ram Mandir i Ayodhya

Ayodhya har förvandlats till en fästning inför ´pran prathishtha´ ceremonin vid Shri Ram Mandir med flerlagers säkerhet som inkluderar NSG-snipers, 10 000 CCTV-kameror, AI-drönare, poliskommandon och civilklädda poliser. Centrala styrkor som Rapid Action Force (RAF) och National Disaster Response Force (NDRF) är aktivt involverade i säkerhetsförberedelserna. Prashant Kumar, direktör för lag och ordning, tillkännagav att teknik används i stor skala för att säkerställa säkerheten. Polisen kommer att använda drönare för att kontrollera folkmassor.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 21 januari

Indisk stad förvandlas inför betydande religiös och politisk händelse

I samband med den kommande pran pratishtha-ceremonin har den tidigare lugna staden förvandlats med ny infrastruktur och religiös hängivenhet. Staden är nu fylld med färgglada blommor, religiösa inspelningar spelar från högtalare och människor klädda som religiösa figurer paraderar på gatorna. Uttar Pradesh vice premiärminister Keshav Prasad Maurya kommenterade att hela landet nu sjunger Lord Rams namn. En ny staty av Ram Lalla, skulpterad av Arun Yogiraj, placerades i templet idag.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 21 januari

AI kommer att användas för att välja bästa marscherande kontingent på Indiens 76:e armédag

Den 12 januari 2024 meddelade överste Salil Seth från den indiska armén att det bästa marscherande kontingentet för den 76:e armédagens parad, som ska hållas den 15 januari 2024, kommer att väljas med hjälp av artificiell intelligens (AI). Detta är första gången AI används för att identifiera de bästa marschövningarna och välja det bästa kontingentet vid paraden. Seth, som är generalofficerbefälhavare för Madhya UP Subområde Lucknow, sa att den indiska armén firar den 76:e armédagen i staden Lucknow, huvudstaden i Uttar Pradesh. Armédagen kommer att inledas med en kransnedläggningsceremoni vid SMRITI-krigsmemorial av arméchefen general Manoj Pande.

Direktlänk Dela Organiser Weekly fördjupade 13 januari

AI kommer att användas för att identifiera bästa marscherande kontingent vid Army Day Parade

För första gången kommer Artificiell Intelligens (AI) att användas för att identifiera det bästa marscherande kontingentet vid årets Army Day Parade i Lucknow, sa en officer på fredagen. Huvudbefälhavare för paraden, major general Salil Seth, sa att AI används för första gången för att identifiera det bästa marscherande kontingentet. Den indiska armén kommer att fira sin 76:e Armédagen i Lucknow, Uttar Pradesh, den 15 januari. Eventet genomförs utanför huvudstaden för andra gången som en del av Indiens regerings initiativ att flytta stora evenemang från huvudstadsregionen till olika delar av landet. Detta kommer att leda till större synlighet för dessa evenemang och större deltagande av lokalbefolkningen, tillade major Seth.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 12 januari

Artificiell intelligens kommer att välja bästa marscherande kontingent på Indiens arméns dag

Vid Indiens arméns dag kommer artificiell intelligens att användas för att välja den bästa marscherande kontingenten. Major Seth, den allmänna officeren som befaller Madhya UP Sub Area, Lucknow, meddelade att denna teknik kommer att användas för första gången. Varje rörelse kommer att fångas av en kamera och datorprogramvaran kommer att ge poäng för varje rörelse. Denna process kommer också att övervakas av människor. Arméns dag firas varje år den 15 januari för att fira när general KM Cariappa tog över befälet över den indiska armén från den sista brittiska befälhavaren, general Sir Francis Roy Bucher, 1947.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 12 januari

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare