» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 201 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Washington DC är huvudstaden i USA och ligger mellan delstaterna Maryland och Virginia. DC står för District of Columbia, ett federalt distrikt som inte tillhör någon delstat. Staden grundades 1790 och är uppkallad efter USA:s första president, George Washington. Här finns Vita Huset, där presidenten bor, samt Kapitolium, där kongressen sammanträder. Washington DC är också känt för sina monument, museer och kulturella institutioner, såsom Lincolnmonumentet, Smithsonian Institution och National Gallery of Art. Staden har cirka 700 000 invånare och är en viktig politisk och kulturell plats i USA.

Senaste nytt kring Washington DC

Microsoft utplacerar GPT-4 språkmodell på regeringsnätverk

Microsofts CTO för Strategic Missions and Technology, William Chappell, meddelade att de har utplacerat en GPT-4 stor språkmodell i en isolerad, luftgapad miljö på ett nätverk endast för regeringen. En anonym verkställande uppgav att modellen, som är värd på Azure Government Top Secret cloud, representerar första gången en ´stor´ LLM har arbetat separat från internet. Denna server är ´statisk´, det vill säga den fungerar utan att lära sig från filerna den bearbetar eller från internet i stort. Chappell berättade att den nu är utplacerad, den är live och svarar på frågor, den kommer till och med att skriva kod. Dock har den ännu inte ackrediterats för topphemlig användning, så Pentagon och andra regeringsavdelningar använder den faktiskt inte ännu.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 9 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Microsoft lanserar AI-modell för analys av topphemlig information för amerikanska underrättelseorgan

Microsoft har lanserat en generativ AI-modell för amerikanska underrättelseorgan att analysera topphemlig information. Modellen, baserad på GPT-4, presenterades vid 2024 SCSP AI Expo för nationell konkurrenskraft i Washington, D.C. Modellen är helt skild från internet, vilket gör att den säkert kan bearbeta klassificerad data. Detta verkar vara den första AI-modellen som byggts specifikt för klassificerade arbetsbelastningar, samt den första stora språkmodellen som fungerar helt separat från internet. Microsoft har tillbringat de senaste 18 månaderna med att arbeta på denna GPT-4-spionmodell.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 8 maj

AI-utbildningssummit 2024 för att diskutera AI:s roll i finansiella utredningar

Personable Inc., en prisbelönt mjukvaruutgivare, kommer att vara värd för AI-utbildningssummit 2024 den 15 och 16 maj på National Press Club i Washington D.C. Summit kommer att fokusera på att utnyttja kraften i AI för mer effektiva finansiella utredningar. Representanter från branschledare som NVIDIA kommer att diskutera hur deras företag hanterar utmaningar med finansiell bedrägeri. Patricia Delafuente, Sr Data Scientist på NVIDIA och talare på toppmötet, och Aneesh Chopra, president för CareJourney och tidigare amerikansk teknikchef, kommer att delta.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 7 maj

Rabbit R1: En underpresterande AI-assistent

Rabbit R1, en AI-assistent som kostar $199, har haft problem med att korrekt identifiera föremål och utföra uppgifter. Trots att den introducerades som en superintelligent AI-assistent på CES, har enheten inte uppfyllt förväntningarna. Den har felaktigt identifierat objekt, kunnat inte beställa mat eller åkturer via Uber och DoorDash och har haft problem med att spela rätt låtar på Spotify. Trots uppdateringar som förbättrat vissa funktioner, som att berätta tid och väder, har enheten fortfarande problem och kan inte utföra de flesta av de uppgifter den lovade att kunna göra vid lanseringen.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 2 maj

FKA Twigs skapar AI-version av sig själv för att interagera med fans online

FKA Twigs har skapat en deepfake-version av sig själv med namnet ´AI Twigs´ för att interagera med fans online samtidigt som hon fokuserar på att skapa musik. I ett skriftligt vittnesmål till Senatens justitieunderkommitté för intellektuell egendom i Washington D.C. beskriver hon sin inblandning i tekniken och betonar den kontroll konstnärer kan ha när de samtycker till dess användning. ´AI Twigs´ är utbildad i hennes personlighet och kan tala flera språk med hennes exakta röstton. Twigs planerar att använda denna AI-drivna persona senare i år för att upprätthålla sin online-närvaro.

Direktlänk Dela Dork fördjupade 30 april

AI driverar framgångar inom reklamindustrin

Reklambyråer har rapporterat tillväxt och ökat antal klienter och konton under 2023, trots ekonomiska motgångar. Många byråer har anammat generativa och analytiska AI-verktyg, vilket har lett till nya möjligheter. AREA 23, en byrå som var tidigt ute med att anamma AI, har skapat verktyget bAIgrapher, världens första stora ”lyssnande” modell för personer med Alzheimers. Verktyget genererar personliga biografier från vittnesmål från nära och kära. AREA 23 vann även Innovationspriset på Manny´s för en annan AI-drivna teknik, Mind´s Eye, som låter patienter med motorneuronsjukdom skapa konst.

Direktlänk Dela PharmaLive fördjupade 30 april

Perplexity värderas till över $2.5B, Tesla ser försäljningsnedgång, Iyo presenterar AI-öronsnäckor

Sökmotorn Perplexity, som använder AI för att besvara frågor direkt, har ökat sin värdering till över $2.5 miljarder och planerar att använda pengarna för att expandera globalt. Tesla har sett en försäljningsnedgång på 19% jämfört med föregående år, men nya modeller är på väg. Elon Musk tror att Tesla kommer att blomstra som pionjär inom autonom bildelning. Iyo´s VD, Ted Rugolo, presenterade sina specialgjorda AI-öronsnäckor på TED-konferensen förra veckan.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 26 april

Tupac Shakurs arvingar hotar att stämma Drake för obehörig användning av rapparens röst

Tupac Shakurs arvingar hotar att stämma rapparen Drake för att ha använt en AI-genererad version av Tupacs röst i en nyligen släppt disslåt mot Kendrick Lamar, vilket de kallar ett ´flagrant brott´ mot lagen och ett ´uppenbart missbruk´ av Tupacs arv. I ett brev kräver de att Drake tar bort låten ´Taylor Made Freestyle´ inom 24 timmar, annars kommer de att ´förfölja alla sina rättsliga åtgärder´ mot honom. Låten har också använt AI-teknologi för att skapa falska verser från Tupac och Snoop Dogg. Det är oklart om Snoop Dogg planerar att göra liknande rättsliga invändningar mot Drakes låt.

Direktlänk Dela Billboard fördjupade 24 april

Josiah James skapar AI-genererad musikvideo för Iron and Wine

Författaren, regissören och komikern Josiah James, som tidigare vann pris för kortfilmen ´A Rare Dinner´, har skapat en helt AI-genererad musikvideo ´Beyond the Fence´ för folkmusikartisten Sam Beam, även känd som Iron and Wine. Videon har premiär på den 7:e årliga Jim Thorpe Film Festival på söndag och visas i det historiska Mauch Chunk Opera House. James använder en innovativ metod för musikvideoproduktion genom att experimentera med att skapa bilder baserade på låttexter med hjälp av artificiell intelligens.

Direktlänk Dela The Valley Ledger fördjupade 23 april

Nordnigeriansk guvernör uppmanar till teknologisk lösning på säkerhetsproblem

Guvernör Dauda Lawal betonar behovet av avancerad teknik för att hantera säkerhetsutmaningarna i norra Nigeria. Detta uttalande gjordes vid ett evenemang om fred och säkerhet organiserat av Africa Center vid United States Institute of Peace. Lawal och nio andra guvernörer från Nordväst- och Nordcentrala delar deltar för närvarande i evenemanget i USA. Under ett möte med FN:s biträdande generalsekreterare, Amina Mohammed, vid den nigerianska ambassaden i Washington D.C, sa Lawal att teknik som artificiell intelligens spelar en avgörande roll för att förbättra säkerheten.

Direktlänk Dela Politics Nigeria fördjupade 22 april

USA:s utrikesdepartement uppmuntrar användning av AI-verktyg

USA:s utrikesdepartement uppmuntrar sina anställda att använda generativa AI-verktyg och har lanserat en ny intern chattbot för tusen användare. Detta sker i samband med att myndigheten i stor utsträckning förlitar sig på chattbotar och andra AI-baserade verktyg i linje med Biden-administrationens uppmaning till departement att söka användningsområden för tekniken. Utrikesdepartementet använder dessutom artificiell intelligens för andra ändamål, bland annat för att avklassificera dokument.

Direktlänk Dela FedScoop fördjupade 20 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Perplexity AI:s medgrundare möter Infosys medgrundare vid World Economy Summit

Perplexity AI:s medgrundare och VD, Aravind Srinivas, träffade nyligen Infosys medgrundare Nandan Nilekani och påminde om att Nilekani var talare vid hans examen från Indian Institute of Technology (IIT), Madras, för några år sedan. Srinivas delade ett foto med Nilekani på X (tidigare Twitter) och fick senare ett svar från Nilekani som uppskattade mötet och avslöjade att många av hans vänner var förtjusta i Perplexity AI. Srinivas och Nilekani var båda talare vid World Economy Summit 2024 som ägde rum i Washington D.C. den 17 och 18 april.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 19 april

Möte mellan grundarna av Infosys och Perplexity AI

Infosys medgrundare Nandan Nilekani och Perplexity AI medgrundare Aravind Srrinivas träffades nyligen, och uttryckte ömsesidig beundran och respekt. Srinivas delade på sociala medier att han hade haft förmånen att träffa Nilekani, som var talare vid IIT Madras då Srinivas tog examen där för några år sedan. Nilekani uttryckte sin beundran för Srinivas ´Schweiziska armékniv´ sökmotor, som har fått global uppmärksamhet för dess fantastiska fokus och klarhet i att tillgodose användarnas behov. Många analytiker har hyllat Perplexity AI och till och med jämfört det med Google Search.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 19 april

WHO introducerar SARAH, en AI-baserad virtuell hälsoarbetare

Världshälsoorganisationen (WHO) har introducerat SARAH, en virtuell hälsoarbetare som använder artificiell intelligens (AI) för att ge grundläggande hälsorelaterad information. SARAH kommunicerar på åtta språk och täcker ämnen som mental hälsa, tobaksbruk och hälsosam kost. Trots dess potential, varnar WHO att SARAH fortfarande är i sin tidiga utvecklingsfas och kanske inte alltid ger korrekta svar. SARAH är avsedd att komplettera befintliga hälsovårdsresurser genom att tillhandahålla korrekt folkhälsoinformation och främja hälsosamma livsstilsval.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 19 april

Bara veckor efter lanseringen av ett nytt artificiellt intelligensverktyg som kan generera ljud från text, planerar Stability AI nu en större omstrukturering och uppsägningar. En intern memo som läckt till pressen antyder att AI-företaget kommer att göra betydande förändringar efter att tidigare VD och grundare Emad Mostaque avgått. Enligt en mejlad memo skickad av tillförordnad COO Shan Shan Wong och CTO Christian Laforte, kommer de planerade uppsägningarna som ett led i företagets kostnadsbesparingar. En nyligen rapport från CNBC informerar oss om att 10 procent av företagets totala personalstyrka, eller mer än 20 anställda, påverkades av uppsägningarna. Enligt företagets LinkedIn-profil har Stability AI för närvarande 51 till 200 anställda. Dessa beslut har inte tagits lättvindigt, och de är avsedda att rätta till delar av verksamheten och fokusera vår verksamhet, vilket är avgörande för att sätta oss på en mer hållbar väg, meddelade Shan Shan Wong och Christian Laforte.

Tech Times fördjupade 18 april

ServiceNows senaste plattform revolutionerar användningen av Generative AI

I en exklusiv intervju med Sumeet Mathur, Senior Vice President & Managing Director för ServiceNow India Technology & Business Center, diskuteras hur ServiceNows senaste Washington, D.C. plattform revolutionerar användningen av Generative AI (GenAI) och dess påverkan på företagsverksamheter. Plattformen inför innovativa funktioner som inbäddar ansvarsfull och intelligent automatisering direkt i ServiceNow-plattformen. Med avancerade språkmodeller kan plattformen förstå och förklara komplexa varningar på ett enkelt språk, vilket hjälper team att lösa problem snabbare. ServiceNow bidrar aktivt till GenAI-ekosystemet för företag genom att ständigt utöka sin GenAI-portfölj.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 16 april

Storbritanniens konkurrensmyndighet uttrycker oro över AI-marknaden

Storbritanniens konkurrensmyndighet, Competition and Markets Authority (CMA), uttrycker oro över den snabbt växande AI-marknaden. Enligt Sarah Cardell, chef för CMA, har myndigheten genom sin granskning konstaterat att ett mycket begränsat antal mäktiga teknikföretag har tagit ledningen på marknaden, inklusive Google, Apple, Microsoft, Meta, Amazon och Nvidia.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 15 april

Universiteten i Washington och Tsukuba ingår AI-partnerskap med NVIDIA och Amazon

Universitetet i Washington och Universitetet i Tsukuba har gått in i ett innovationspartnerskap med NVIDIA och Amazon för att främja forskning, entreprenörskap, arbetskraftsutveckling och social implementering inom artificiell intelligens. Detta USA-Japan akademiska partnerskap är en del av en bred, $110 miljoner insats för att bygga vidare på de starka banden mellan USA och Japan och fortsätta att leda innovation och tekniska genombrott inom artificiell intelligens. Avtalet tillkännagavs den 9 april i Washington, D.C. som en del av premiärminister Kishida Fumios historiska statsbesök.

Direktlänk Dela India Education Diary fördjupade 13 april

CMA uttrycker växande oro för stiftelsemodeller i AI

Konkurrens- och marknadsmyndigheten (CMA) har ökat sin oro över AI-stiftelsemodeller (FMs), enligt ett tal och en uppdatering från dess VD, Sarah Cardell. CMA har identifierat tre nyckelrisker för rättvis, effektiv och öppen konkurrens. Dessa inkluderar företag som kontrollerar kritiska insatser för att utveckla FMs, starka företag som utnyttjar sin position för att snedvrida valet av FM-tjänster, och partnerskap som kan förstärka befintliga marknadspositioner. CMA planerar att publicera en mer detaljerad teknisk uppdatering om FMs nästa vecka.

Direktlänk Dela Government Digital Service fördjupade 11 april

Ny lag i Pennsylvania kräver att konsumenter informeras om AI-genererat innehåll

En lag som nyligen godkänts av representanthuset i Pennsylvania skulle innebära att konsumenter måste informeras när innehåll har genererats av artificiell intelligens (AI). Lagen, som sponsras av rep. Chris Pielli, skulle också förhindra att åtalade kan argumentera att barnpornografiskt material skapat av AI inte är olagligt. Lagen har röstats igenom med siffrorna 146-54 och skickas nu till delstatens senat för övervägande. Pennsylvania Chamber of Business and Industry motsätter sig lagen, med argumentet att den kan utsätta företag för civilrättsliga processer.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 11 april

AI kan hjälpa till att överbrygga rättvisegapet i USA:s rättssystem

År 2022 fick låginkomsttagare i USA inte tillräckligt, om något, juridiskt stöd för 92% av deras civilrättsliga problem, enligt en rapport från Legal Services Corporation. Två år senare firade Legal Services Corporation, en ideell organisation som finansierar civilrättsliga hjälpprogram, sitt 50-årsjubileum i Washington D.C. den 9 april. Där diskuterade jurister från hela landet framstegen som gjorts och den långa vägen framåt, och funderade över vilken roll, om någon, generativ artificiell intelligens kan spela för att överbrygga tillgången till rättvisa i USA:s rättssystem.

Direktlänk Dela ALM Media Properties fördjupade 10 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Autonom säkerhetsrobot används för att bekämpa brott i San Diego

San Diego är en av de senaste städerna att implementera ny innovativ teknik för att minska brottsligheten. En autonom säkerhetsrobot hjälper till att bekämpa brott genom att använda en kombination av självkörande teknik och artificiell intelligens för att ge ett extra par ögon och öron på marken. Roboten har nyligen börjat patrullera Stratton Apartments i Clairemont. Enligt Danny Garcia, VD för JDS Security Services, fungerar tekniken som ett fysiskt avskräckande för brott. Den automatiserade säkerhetsvakten kan arbeta 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan och laddar sina batterier på plats.

Direktlänk Dela CBS News 8 fördjupade 6 april

Microsoft och OpenAI planerar att bygga ett av världens dyraste datacenter

Microsoft och OpenAI planerar att bygga ett av världens dyraste datacenterkomplex, med en kostnad på 100 miljarder dollar. Centret kommer att innehålla en AI-superdator vid namn Stargate. Microsoft tros finansiera projektet, som förväntas kosta 100 gånger mer än några av de största befintliga datacentren. Den föreslagna superdatorn skulle vara den största i en serie som företagen planerar att bygga under de kommande sex åren. OpenAI förväntas släppa sin nästa stora uppgradering tidigt nästa år. Microsoft arbetar också på en mindre, fjärde fas-superdator för OpenAI som planeras lanseras 2026.

Direktlänk Dela Technology For You fördjupade 3 april

USA och Storbritannien inleder partnerskap för att säkerställa AI-säkerhet

USA och Storbritannien har annonserat ett nytt partnerskap för att säkerställa säkerheten inom artificiell intelligens (AI), i ljuset av växande oro för kommande nästa generationsversioner. USA:s handelssekreterare, Gina Raimondo, och Storbritanniens teknologisekreterare, Michelle Donelan, undertecknade ett memorandum i Washington DC för att gemensamt utveckla avancerad AI-modelltestning. Enligt partnerskapet planerar länderna att utföra minst en gemensam testövning på en offentligt tillgänglig modell och överväger att utforska personalutbyten mellan instituten.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 2 april

USA och Storbritannien undertecknar banbrytande avtal för att hantera säkerhetsfrågor kring AI

USA och Storbritannien har undertecknat ett banbrytande avtal för att hantera säkerhetsfrågor kring artificiell intelligens (AI). Detta bilaterala avtal, det första i sitt slag, syftar till att utvärdera och reglera de potentiella risker som framväxande AI-teknologi utgör. Avtalet undertecknades på måndagen i Washington D.C. av Storbritanniens vetenskapsminister Michelle Donelan och USA:s handelssekreterare Gina Raimondo. Avtalet skisserar ett samarbete för att dela teknisk kunskap, information och talang inom AI-säkerhet.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 2 april

Kina strävar efter att minska gapet till USA inom AI

Kina har satt sikte på att minska gapet till USA inom utvecklingen av AI-verktyg. Trots att Kina är känt för sitt intresse för AI-chips, saknar landet globalt erkända generativa AI-verktyg som OpenAI´s ChatGPT. Marknaden innefattar stora teknikföretag som Microsoft, Google, Amazon och teknikstartups som Anthropic. Det finns diskussioner om Kinas växande intresse för generativ AI. Paul Triolo, senior vice president för Kina och teknikpolicyledare på Dentons Global Advisors, påpekar att de ledande kinesiska företagen mäter sig mot ChatGPT, vilket indikerar hur långt efter de ligger. Kina hoppas ändra denna trend i framtiden.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 1 april

Kina försöker hämta in ledningen från OpenAI på den bredare amerikanska AI-marknaden, trots att landet ligger efter i utvecklingen av stora språkmodeller. Kinas framsteg hindras av begränsningar på amerikansk export av avancerade chips, men inhemska teknikjättar som Huawei intensifierar sina chipteknikinsatser. Kina har även AI-talangen, med nästan tre gånger så många AI-grundutbildningar som USA. Trots att ingen dominerande AI-aktör jämförbar med OpenAI ännu har framträtt i Kina, håller landet på att stänga gapet genom att använda öppen källkods LLMs som Meta´s Llama 1.

NBC Connecticut fördjupade 31 mars

Kina försöker minska sitt teknologiska gap gentemot USA inom AI

Kina försöker minska sitt teknologiska gap gentemot USA inom AI-marknaden, dominerad av företag som Microsoft, Google, Amazon och OpenAI. Trots restriktioner på USA:s export av avancerade chips, ökar kinesiska företag som Huawei sina ansträngningar inom chipteknik. Kina har även en stor mängd AI-talang, med nästan tre gånger så många AI-grundutbildningar som USA. Kina använder öppna källkodsmodeller som Meta´s Llama 1 för att komma ikapp. Även om Kina ligger efter i utvecklingen av stora språkmodeller, förbättras kinesiska konkurrenter. Kina har även teknisk talang för att göra skillnad i AI-konkurrensen framöver. Enligt en ny studie producerar Kina fler toppklassiga AI-forskare baserat på grundutbildningar, med Kina på 47% och USA på 18%.

Direktlänk Dela NBC Los Angeles fördjupade 31 mars

Kina försöker ta ledningen i AI-marknaden från USA

Kina försöker ta ledningen i AI-marknaden från USA, men har ännu inte frambringat en dominerande generativ AI-konkurrent till OpenAI. Kina försöker antingen producera egna chips eller få mer från Nvidia. USA:s AI-marknad domineras av teknikjättar som Microsoft, Google och Amazon, samt välfinansierade startups som Anthropic. Kina har dock gjort framsteg, med Baidus ChatGPT-konkurrent, Ernie Bot, som lanserades i augusti 2023 och uppnådde 100 miljoner användare vid årets slut. Samsung planerar att integrera Baidus Ernie AI i sina nya Galaxy S-smartphones.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 31 mars

Kina försöker ta igen förlorad mark inom AI-sektorn

Kina försöker fånga upp OpenAI:s ledning inom AI-sektorn, där USA:s teknikjättar Microsoft, Google och Amazon dominerar tillsammans med välfinansierade startups som Anthropic. Kina har ännu inte frambringat någon dominerande aktör inom generativ AI, men försöker minska klyftan genom att använda Meta´s öppna källkod, stora språkmodell Llama 1. Baidus chattbot Ernie Bot, som lanserades i augusti 2023, nådde 100 miljoner användare vid årets slut. Samsung planerar att integrera Baidus Ernie AI i sina nya Galaxy S-smartphones.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 31 mars

Kinas AI-genererade propaganda undergräver USA:s ställning

En AI-genererad animerad video som rör aktuella frågor i USA, inklusive drogmissbruk, fängelsehastigheter och växande rikedomsklyfta, har publicerats av den kinesiska statliga sändaren CGTN. Videon, med titeln ´American Dream or American Mirage´, är en del av en animerad serie kallad ´A Fractured America´. Serien är ett exempel på hur artificiell intelligens (AI) börjar forma Beijings propaganda för att underminera USA:s ställning i världen. AI har gjort det enklare och billigare att producera innehåll. Kina har länge utnyttjat internets enorma räckvidd för att genomföra inflytandekampanjer utomlands. Microsofts Threat Analysis Center rapporterade förra året att AI har gjort det lättare att producera viralt innehåll och ibland svårare att identifiera när material har producerats av en statlig aktör.

Direktlänk Dela Al Jazeera fördjupade 29 mars

Amazon avslutar sin 4 miljarder dollar investering i AI-startupen Anthropic

Amazon har avslutat sin investering i AI-startupen Anthropic, som nu står på 4 miljarder dollar, en siffra som e-handelsjätten lovade förra året. I september investerade Amazon 1,25 miljarder dollar i företaget, och har nu lagt till de sista 2,75 miljarderna som utlovat. Avtalet gör Amazon Web Services till den primära molnleverantören för Anthropic, med förståelsen att AI-startupen kommer att implementera sina framtida grundmodeller på AWS Trainium och Inferentia-chip. En talesperson för Amazon sa att arrangemanget är en kontantinvestering och ingen del av det består av AWS molnkrediter, en form av finansiering som Microsoft gav till OpenAI, en rival till Anthropic, genom sin Azure-tjänst.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 27 mars

Stora förändringar i användningen av generativ AI i skolor men risker kvarstår, enligt CDT-rapport

Enligt en undersökning utförd av Center for Democracy & Technology (CDT) har användningen av generativ AI i K-12-skolor ökat markant under skolåret 2023-24, men stora risker med teknologin förblir ouppmärksammade. Trots att 80% av lärarna rapporterar att de har fått formell utbildning om användningen av generativ AI, säger endast 28% att de har fått vägledning om hur man ska agera om de misstänker att en elev har använt AI på otillåtna sätt. Dessutom rapporterar 64% av lärarna att elever har råkat ut för negativa konsekvenser för att ha använt eller anklagats för att ha använt generativ AI på skoluppgifter.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 27 mars

Washington D.C. lanserar AI-verktyget DC Compass för att göra data mer tillgängligt

Washington D.C. har lanserat en offentlig betaversion av DC Compass, ett verktyg som använder generativ AI för att göra datainsikter mer tillgängliga. Verktyget skapades i samarbete med GIS-teknikföretaget Esri och drivs av dess ArcGIS Online-plattform. Med DC Compass kan användare ställa frågor om data och skapa instrumentpaneler efter behov, vilket gör det möjligt för individer som inte är dataexperter att förstå och använda offentliga data. Verktyget kan potentiellt påverka olika funktionella områden inom regeringen, från drift inom transport och offentliga arbeten till upphandling.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 26 mars

Amazon tar AI till klassrummet och virtuella lärandeupplevelser

Amazon tar sin AI-expertis till klassrum och virtuella lärandeupplevelser. Företaget har länge använt AI och maskininlärning i sina processer och nu vill de ta med dessa tekniker till utbildningssektorn. Victor Reinoso, global chef för utbildningsfilantropi på Amazon, diskuterar framtiden för utbildning och AI. Amazon arbetar för att minska AI-utbildningsgapet genom att finansiera lärarutbildning och öka medvetenheten om och tillgången till verktyg och läroplaner. Företaget har lanserat tre nya initiativ för att öka tillgången till gratis AI-resurser och syftar till att erbjuda gratis AI-kunskapsträning till två miljoner människor fram till 2025.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 25 mars

African Intelligence Club: Ett initiativ för att stärka unga afrikaner inom AI och datorvetenskap

African Intelligence Club, grundad av Efraim Weaver, är en organisation som syftar till att utbilda och stärka unga afrikaner och afrikansk diaspora inom datorvetenskap och artificiell intelligens (AI). Weaver, en framstående student vid McKinley Technology High School, har en stark passion för AI och dess potential att lösa unika utmaningar inom färgade samhällen. Hans arbete och studier har påverkats av hans erfarenheter i Ghana och Sydafrika. Han har även deltagit i Microsofts mentorskapsprogram och volontärarbete vid United States Holocaust Memorial Museum. African Intelligence Club lanserades nyligen i samarbete med Al-RAYAN, och tio studenter från fem olika gymnasier var de första att invigas i klubben.

Direktlänk Dela Modern Ghana Media Communication fördjupade 25 mars

Apple och Google förhandlar om att bygga in Gemini AI i iPhones

Apple och Google förhandlar om att integrera Gemini, en artificiell intelligensmotor, i iPhone. Ett potentiellt avtal mellan de två teknikjättarna kan hjälpa Google att utöka användningen av sina AI-tjänster till över 2 miljarder aktiva Apple-enheter, vilket förstärker Googles ansträngningar att konkurrera med Microsoft-baserade OpenAI. Om ett avtal nås kommer tillkännagivandet inte att göras förrän vid Apples Worldwide Development Conference i juni. Detta kommer mitt i ett flerårigt partnerskap mellan Google och Apple där Google är standard sökmotor på Apples Safari-webbläsare.

Direktlänk Dela Fox 10 Phoenix fördjupade 19 mars

Amerikansk förening för rättsskrivare anlitar lobbyfirma för att hantera AI i rättssystemet

En handelsgrupp för amerikanska rättsskrivare har anlitat en federal lobbyfirma, Farragut Partners, för att hjälpa den att konfrontera framväxande användningar av artificiell intelligens (AI) i det amerikanska rättsväsendet. National Court Reporters Association (NCRA), som representerar över 12 000 yrkesverksamma inom rättsrapportering, textning och juridisk videografi, har behållit Farragut Partners för att företräda dem i frågor relaterade till användningen av AI i rättssalen. NCRA varnade i en vitbok från november 2023 för potentiella skador från att använda AI och automatiskt taligenkännande i rättegångar ´utan en stenografisk reporter närvarande för att verifiera kedjan av vårdnad av det officiella protokollet.´

Direktlänk Dela TradingView fördjupade 18 mars

AI ökar hotet om valdesinformation globalt

Artificiell intelligens (AI) ökar hotet om desinformation vid val över hela världen. Tekniken gör det enkelt för alla med en smartphone att skapa falskt men övertygande innehåll för att lura väljare. Fria och lågkostnads generativa AI-tjänster från företag som Google och OpenAI tillåter människor att skapa högkvalitativa ´deepfakes´ med bara en enkel textinmatning. En våg av AI-deepfakes kopplade till val i Europa och Asien har redan dykt upp på sociala medier. Det tjänade som en varning för mer än 50 länder som har val i år. Utmaningen är inte längre om AI-deepfakes kan påverka val, utan hur inflytelserika de kommer att vara.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 17 mars

AI för att stärka USA:s diplomati för 2000-talets utmaningar

Scowcroft Center for Strategy and Security lanserade 2022 ett projekt, finansierat av Dataminr, för att anpassa USA:s diplomati till 2000-talets utmaningar. Projektet fokuserade på teknikens roll i diplomatin, särskilt artificiell intelligens (AI). 2023 höll centret en workshop med experter för att diskutera AI:s utmaningar och möjligheter inom diplomatin. USA behöver stärka sin diplomati för att framgångsrikt navigera i den strategiska konkurrensen med rivaler som Kina och Ryssland. AI kan hjälpa USA:s utrikesdepartement att bli mer smidigt i sin diplomati och bättre positionera det för att försvara USA:s nationella intressen.

Direktlänk Dela Atlantic Council fördjupade 14 mars

Rappaports unika karriärväg till underhållningsjuridik

Rappaport, som förutom sin nuvarande roll på Columbia Records även har tjänstgjort som Senior Director of Business and Legal Affairs för Sony Music Entertainment och RCA Records, intervjuades nyligen om sin unika karriärväg till underhållningsjuridik. Hon började sin professionella karriär med en kandidatexamen i arkitektur från Cornell University, men bytte snart inriktning och tog en juristexamen vid American University Washington College of Law. Rappaports juridiska karriär inleddes på Arnold & Porter i Washington D.C., där hon fick möjlighet att bryta in i underhållningsjuridiken.

Direktlänk Dela Law Weekly fördjupade 14 mars

Lansering av Laleh AI: En hyllning till Dr. Laleh Bakhtiars arv

Institutet för traditionell psykoetik och vägledning, i samarbete med TulipAI, är glada att meddela betalanseringen av Laleh AI under kvinnors historiemånad och internationella kvinnodagen. Denna banbrytande GPT-baserade plattform är en hyllning till Dr Laleh Bakhtiars arv, en amerikansk forskare känd för sina innovativa islamiska studier och starka förespråkande för jämställdhet. Dr Bakhtiars vision, förverkligad av hennes dotter, journalisten och grundaren av TulipAI Davar Ardalan och hennes syskon, omvandlar Dr Bakhtiars vetenskapliga arbeten till en guldgruva av tillgänglig visdom.

Direktlänk Dela InvestorsObserver fördjupade 7 mars

AI:s fördomar och snedvridningar: Experter varnar för ´spetsen av isberget´

Google Gemini AI-chatbotten har mött betydande motstånd på grund av oro över snedvridningar i stora språkmodeller. AI har lett till betydande framsteg inom olika områden, men dess användning av regeringar och företag har också mött betydande försiktighet. Adnan Masood, AI-specialist vid UST, varnar för att självförstärkande fördomar är det största hotet som AI utgör. LexisNexis Risk Solutions globala informationschef för säkerhet, Flavio Villanustre, varnar för att AI kan bryta mot diskrimineringslagar och orsaka problem i företags anställningsprocesser. Washington D.C.-baserade advokaten Kirk Sigmon menar att nästan alla AI-modeller är snedvridna.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 6 mars

Attackers använder AI för att förbättra sina cyberattacker

Joe Ariganello, VP för produktmarknadsföring på MixMode, diskuterar hur angripare använder artificiell intelligens (AI) för att förbättra sina cyberattacker. Enligt en rapport från Microsoft och OpenAI använder nationellt stödda grupper stora språkmodeller (LLMs) för forskning, manus och phishing-e-post. MixMode har upptäckt ökad aktivitet från Kina och Ryssland. AI kan automatisera uppgifter som att skapa phishing-e-post eller skanna efter sårbarheter, vilket gör attacker mer exakta och effektiva. MixMode´s AI kan identifiera och neutralisera hot från vilseledande AI-agenter och skadliga aktörer.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 5 mars

Cyberattacker använder alltmer AI för att förbättra sina attacker

En ny rapport från Microsoft och OpenAI visar att cyberattacker i ökande grad använder artificiell intelligens (AI) för att förbättra sina attacker. Rapporten visade att nationellt stödda grupper använder stora språkmodeller (LLM) för forskning, skriptning och phishing-e-post. Microsoft och OpenAI har upptäckt försök av ryska, nordkoreanska, iranska och kinesiska stödda grupper att använda LLM för att förbättra sina cyberattacker. Detta stämmer överens med MixModes analytiker som nyligen upptäckt ökad nationell aktivitet från Kina och Ryssland. AI kan automatisera uppgifter som att generera phishing-e-post eller skanna efter sårbarheter. Detta kan frigöra angriparens tid för att fokusera på andra uppgifter, såsom att utveckla nya attackmetoder. AI kan göra attacker mer riktade och effektiva.

Direktlänk Dela Security Boulevard fördjupade 5 mars

OpenAI stäms av tre amerikanska nyhetswebbplatser för obehörig användning av deras artiklar

Tre amerikanska nyhetswebbplatser har stämt OpenAI för påstådd obehörig användning av journalistik och online-innehåll för att träna sin AI-chattbot. De söker minst 2500 dollar i skadestånd för varje gång en av deras artiklar har använts av ChatGPT. Detta kommer efter att The New York Times blev den första stora amerikanska medieorganisationen att stämma OpenAI och dess huvudinvesterare Microsoft. De tre webbplatserna som stämmer OpenAI är The Intercept, Raw Story och AlterNet. De hävdar att tusentals av deras artiklar användes av OpenAI för att träna chattbotar att svara på frågor som ställs till dem av användare, i princip gratisridning på deras journalistik utan tillstånd, betalning eller kredit.

Direktlänk Dela Silicon UK fördjupade 29 februari

AI-verktyg förändrar arbetslivet men medför risker

AI-verktyg förändrar fundamentalt hur människor arbetar, vilket gör det möjligt att slutföra tidigare tidskrävande uppgifter i realtid. Företag kan använda AI för att granska CV:n, förutse vilka anställda som är troliga att lämna företaget och för att hantera prestanda bland anställda. Trots fördelarna har användningen av AI också medfört risker, inklusive integritets- och säkerhetsrisker, informationsnoggrannhet, bias och diskriminering, och överensstämmelse med juridiska skyldigheter. Riskerna kan mildras, men det kräver att företag är proaktiva i hanteringen av sina dataintegritets- och säkerhetsrisker.

Direktlänk Dela The National Law Review fördjupade 26 februari

Kongressledamot Ben Cline utnämnd till nytt AI-uppdrag

Talman Mike Johnson har denna vecka utsett kongressledamot Ben Cline till det nyligen skapade tvärpolitiska House Task Force on Artificial Intelligence (AI). Uppdragets mål är att utforska hur kongressen kan säkerställa att USA fortsätter att leda världen inom AI-innovation samtidigt som man överväger lämpliga skydd för att skydda nationen mot nuvarande och kommande hot. Cline uttryckte sin ära över att få tjäna i denna roll och betonade vikten av AI som en framtida ekonomisk tillväxtmotor.

Direktlänk Dela WSVA News Radio fördjupade 23 februari

AI kan förenkla försäkringsgodkännandeprocessen men fördröjningar kan påverka patientresultat

Försäkringsgodkännande kan skapa förseningar i vård och påverka patientresultat, enligt en panel diskussion värd av Kaiser Family Foundation. Fumiko Chino, en strålningsonkolog vid Memorial Sloan Kettering Cancer Center, påpekade att till och med en dags fördröjning kan leda till okontrollerad smärta för en patient. En undersökning från American Medical Association visade att en av tre läkare skyllde processen för att resultera i en allvarlig negativ händelse, såsom sjukhusvistelse, permanent funktionsnedsättning eller dödsfall. AI har potential att förenkla denna process, men det finns vissa invändningar, inklusive risken för att marginaliserade populationer kan sakna viktiga element i sina elektroniska medicinska journaler.

Direktlänk Dela MedPage Today fördjupade 23 februari

Teknologiska innovationer utmanar försäkringsbranschen

Teknologiska innovationer, inklusive elektriska fordon (EV), solenergi och generativ AI (GenAI), förändrar marknader och skapar nya risker för försäkringsbolag. GenAI-användning har ökat kraftigt, vilket ökar risken för cyberbrott och civil oro. EV-försäljningen översteg 10 miljoner enheter 2022 och förväntas utgöra 20% av alla fordon som säljs i USA år 2030. Detta har väckt oro för den offentliga infrastrukturens förmåga att hantera dessa fordon. Solpaneler ökar också, men det finns ingen tydlig korrelation mellan ökningen av solpaneler och antalet bostadsbränder. Försäkringsbolag behöver förstå dessa risker och deras potentiella påverkan på verksamheten.

Direktlänk Dela Insurancejournal.com fördjupade 23 februari

AI-företag kan ha vunnit i upphovsrättsfrågor, men det kan avgöras från fall till fall

AI-företag kan ha vunnit i frågan om upphovsrätt, men det kan avgöras från fall till fall. Tyske fotografen Robert Kneschke upptäckte att minst 20 av hans upphovsrättsskyddade bilder användes för att träna AI-verktyg av den tyska AI-organisationen LAION. Advokater för LAION hävdade att databasen tillhandahöll tillgång till bilder offentligt tillgängliga på internet och att de inte sparade kopior av dem. Kneschkes fall ska prövas den 25 april i Hamburg och blir en av de första rättegångarna av sitt slag i Europa. Flera framstående upphovsrättsfall har lämnats in i USA, inklusive New York Times stämning mot ChatGPT-tillverkaren OpenAI för ´miljarder dollar i lagstadgade och faktiska skador´ för att ha använt dess artiklar för träning.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 21 februari

AI-specialistföretaget Trellis Data planerar att etablera ett nytt kontor i Adelaide

Trellis Data, ett ledande företag inom avancerad maskin- och artificiell intelligens (AI), planerar att expandera sina tjänster genom att öppna ett nytt kontor i Adelaide. Detta bygger på företagets framgångsrika expansion till USA med öppnandet av ett kontor nära Washington DC. Trellis Data, som grundades 2018 av Michael och Rachel Gately, säger att det nya kontoret i Adelaide är ett viktigt steg som stärker företagets position på Australiens AI-marknad. Företaget har identifierat teknikdistriktet Lot Fourteen i Adelaide som en möjlig framtida plats och planerar att utöka nuvarande team från 200 till 500 under de närmaste fem åren.

Direktlänk Dela The RiotACT fördjupade 20 februari

OpenAI:s nya verktyg Sora, som kan skapa högupplösta filmklipp upp till en minut långa från korta textbeskrivningar, representerar ett betydande framsteg inom generativa AI. Sora skiljer sig från andra text-till-video AI-modeller med sin fotorealism och förmågan att producera längre videoklipp. Verktyget utmanar den traditionella uppfattningen att kreativitet är en exklusivt mänsklig egenskap genom att visa att maskiner kan delta i kreativa processer. Dock finns det etiska och filosofiska frågor kring kreativitet, upphovsrätt och värdet av konst skapad av människor kontra maskiner, samt farhågor om potentiell missbruk av sådan avancerad teknik.

Khaleej Times fördjupade 18 februari

Teknikjättar lovar att bekämpa vilseledande AI i val

Teknikjättar som Microsoft, Meta, Google, Amazon, X, OpenAI och TikTok presenterade på fredagen en överenskommelse för att minska risken för att artificiell intelligens (AI) stör valen 2024. Överenskommelsen riktar in sig på AI-genererade bilder, videor och ljud som kan vilseleda väljare om kandidater, valfunktionärer och röstprocessen. Medan avtalet är en enighetstecken för plattformar med miljarder kollektiva användare, skisserar det i stort sett initiativ som redan pågår, såsom ansträngningar att upptäcka och märka AI-genererat innehåll.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 16 februari

Sam Altman söker 7 biljoner dollar i finansiering för AI-chip

OpenAI:s VD Sam Altman söker upp till 7 biljoner dollar i finansiering för AI-chip, enligt Wall Street Journal. Altman har publicerat flera inlägg om saken, men det som är mest intressant är den komplexa geopolitiken kring AI-chip. Taiwan är hem för TSMC som tillverkar de flesta av dagens AI-chip, inklusive de som designats av Nvidia. Kina förlitar sig också på TSMC-tillverkade chip, men har ambitioner att kontrollera Taiwan. USA har begränsat Nvidias export av sina mest avancerade AI-chip till Kina, vilket har lett till att Nvidia har utvecklat nedgraderade chip för den kinesiska marknaden. Biden-administrationen arbetar för att minska beroendet av TSMC. I Förenade Arabemiraten är Sheikh Tahnoun bin Zayed al Nahyan, global säkerhetsrådgivare sedan 2016, ordförande för AI-företaget G42. G42 har nyligen meddelat avtal med europeiska läkemedelsjättar som AstraZeneca och ett avtal på 100 miljoner dollar med ett företag i Silicon Valley för att bygga vad företagen hävdar kommer att bli världens största superdator. G42 har också meddelat ett partnerskap med OpenAI, skaparen av ChatGPT. Altman rapporteras vara i samtal med G42 för att finansiera sin shoppingrunda på 7 biljoner dollar. Nvidia försöker också locka investerare från UAE. Enligt The Circuit uppträdde Nvidias VD Jensen Huang vid World Governments Summit i Dubai och berättade för UAE:s minister för artificiell intelligens Omar Al Olama att varje land borde ha sin egen AI-infrastruktur och skydda sin ´datasuveränitet´.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 13 februari

Washington D.C. presenterar plan för användning av AI inom regeringsoperationer

Borgmästaren i Washington D.C., Muriel Bowser, har presenterat distriktets plan för användning av artificiell intelligens (AI) inom regeringsverksamheten. Bowser undertecknade en order som definierar distriktets AI-värderingar och strategiska plan. Ordern gör tre viktiga saker: den etablerar sex kärnvärden för AI, skapar en AI-rådgivningsgrupp för att öka ansvarsskyldigheten, och etablerar en intern arbetsgrupp. Bowser menar att tekniken kan förvandla arbetsprocesser på samma sätt som verktyg som e-post och smartphones redan har gjort.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 8 februari

Labour-politiker möter teknikjättar i USA för att diskutera AI

Peter Kyle, Labour-partiets skuggråd för teknologi, planerar att hålla en rad möten med teknikgiganter för att diskutera utvecklingen av artificiell intelligens (AI) under ett besök i USA. Kyle kommer att träffa företag som Microsoft, Amazon, Meta, Google, Apple, Oracle, Open AI och Anthropic. Hans mål är att diskutera potentialen för AI att förbättra offentliga tjänster, med planer på att använda det för att påskynda cancerundersökningar och skapa personliga lektionsplaner för barn. Kyle har uttryckt att han tror att AI-verktyg kan ha potential att tidigt upptäcka sjukdomar som lungcancer, något som är personligt för honom.

Direktlänk Dela Express & Star fördjupade 4 februari

Labour-politiker diskuterar AI-utveckling med teknikjättar i USA

Peter Kyle, Labour-partiets skuggteknologiminister, planerar att hålla en rad möten med teknikjättar för att diskutera utvecklingen inom artificiell intelligens (AI) under ett besök i USA. Kyle anlände till Washington DC på lördagen för att förbereda sig för en vecka av diskussioner med den amerikanska regeringen och teknikföretag, inklusive Microsoft, Amazon, Meta, Google och Apple. Han kommer också att träffa andra som är involverade i utvecklingen av AI, som Oracle, Open AI och Anthropic. Kyle planerar att diskutera potentialen för den framväxande tekniken att förbättra offentliga tjänster, med planer på att använda den för att påskynda cancerundersökningar och skapa personanpassade lektionsplaner för barn.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 3 februari

Artificiell intelligens (AI) kommer att revolutionera hälso- och sjukvården, inklusive vaskulär medicin. Vid ISET 2024-mötet diskuterades AI:s framtid inom medicin. Amerikanska läkemedelsverket FDA har godkänt 692 AI-baserade medicinska enheter till oktober 2023, enligt Dania Daye, MD, PhD, från Massachusetts General Hospital och Harvard University. De flesta av dessa är inom radiologi. Daye framhöll att AI har potential att bli lika viktigt som MRI eller CT inom radiologi. AI kan också hjälpa till att förbättra patientvården genom att sammanställa och dra ut relevant information från medicinska journaler. AI-baserade produkter kommer inte att vara begränsade till stora sjukhus, utan kan också vara till nytta för mindre sjukhus och privata mottagningar.

The Cardiovascular Research Foundation’s TCTMD fördjupade 2 februari

Konkurrensmyndigheter oroas över teknikjättarnas kontroll över AI

Konkurrensmyndigheter över hela världen uttrycker ökad oro över att få teknikföretag kontrollerar artificiell intelligens (AI). Microsoft har förvärvat en ledande andel i OpenAI, företaget bakom populära chatbot ChatGPT, och konkurrerar med Google om att snabbast utveckla avancerad AI-teknik. Både USA:s justitiedepartement och Federal Trade Commission undersöker OpenAI avseende konkurrenslagar. Europeiska Unionens regulatorer och Storbritanniens konkurrensmyndighet (CMA) har också undersökt konkurrens inom AI. EU fruktar att det som hände med de tidigare generationerna av internetjättar ska upprepas, då Europa blev en åskådare som inte kunde tävla med företag som Meta, Google och Amazon.

Direktlänk Dela Politico Europe fördjupade 1 februari

Sammy Sportface undersöker Baby Boomer Mäns innehållsönskemål

Sammy Sportface, en sportbloggare, utförde en djupgående undersökning om Baby Boomer Mäns innehållspreferenser. Han hittade att denna grupp gillar inlärning och personlig utveckling, läsning, inspirerande berättelser och citat, tekniktips och trender, hemförbättringsprojekt och hobbies och samlingar. Sportface rekommenderar att Baby Boomer Män anmäler sig till Baby Boomer Brotherhood Facebook Group, läser hans bloggar och böcker, och sparar alla hans blogginlägg för framtida referens. Han varnar också för att vara försiktig med generativa AI-verktyg.

Direktlänk Dela NGSC Sports fördjupade 22 januari

NAMM Show återvänder till traditionell tidpunkt för första gången sedan pandemin

NAMM Show, världens största och äldsta handelsevent för skapare, tillverkare, återförsäljare och distributörer av musikinstrument, utrustning, teknik, ljud, belysning och inspelningsutrustning, kommer att hålla sin årliga vinterkonferens i sin traditionella fyra dagars januari tidslucka för första gången sedan COVID-19-pandemin började i mars 2020. Mer än 3 000 varumärken kommer att presenteras av 1 600 stora och oberoende företag som kommer från 101 länder och territorier inom den 19,5 miljarder dollar stora musikproduktindustrin. NAMM Show är nu öppen för den biljettköpande allmänheten, även om dess målgrupp förblir musikindustrins professionella.

Direktlänk Dela Orange County Register fördjupade 22 januari

Banker måste följa lagar när de använder AI, säger regulatorer

Martin Gruenberg, ordförande för Federal Deposit Insurance Corp, uttryckte under en rundabordsdiskussion med andra finansregulatorer att banker måste använda artificiell intelligens (AI) på ett sätt som följer gällande lagstiftning, oavsett om det gäller konsumentskydd, säkerhet och sundhet eller andra lagar. Diskussionen inkluderade även Michael Barr från Federal Reserve, tillförordnade valutakontrollanten Michael Hsu och Rohit Chopra, chef för Consumer Financial Protection Bureau. De diskuterade risker med AI inom finanssektorn, inklusive potentialen för att replikera bias och bristen på förklarbarhet av AI-algoritmer.

Direktlänk Dela American Banker fördjupade 19 januari

AI-företag bör betala för träningsdata, enligt amerikanska senatorer

Frågan om AI-företag behöver betala för träningsdata som driver deras generativa AI-system är omtvistad. I Silicon Valley och i en våg av stämningar mot teknikjättar som Meta, Google och OpenAI ställs frågan. I Washington, DC, verkar det dock växa fram en konsensus om att teknikjättarna behöver betala. Under en senatshörning om AI:s inverkan på journalistiken, var ledamöter från båda sidor av korridoren överens om att OpenAI och andra bör betala mediebolag för att använda deras arbete i AI-projekt. Medieindustrins ledare beskrev hur AI-företag hotar deras bransch genom att använda deras arbete utan kompensation.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 11 januari

USA:s försvarsdepartement gör framsteg med AI-teknologi

Försvarsdepartementet i USA gör framsteg när det gäller att introducera spetsteknologier, särskilt inom artificiell intelligens, enligt Michael C. Horowitz, biträdande försvarssekreterare för styrkeutveckling och framväxande kapabiliteter. Han nämner skapandet av Chief Digital and Artificial Intelligence Office, som ansvarar för dataadoption i hela departementet. I november släppte departementet sin strategi för att påskynda antagandet av avancerade AI-funktioner för att säkerställa att amerikanska stridande behåller beslutsöverlägsenhet på slagfältet under kommande år. Horowitz nämnde också investeringar i forskning, utveckling, testning och utvärdering, samt nya initiativ för att påskynda experiment inom departementet.

Direktlänk Dela Eurasia Review fördjupade 9 januari

Kan Anna Makanju behålla freden hos OpenAI efter att ha vunnit över världsledare?

Anna Makanju, chef för offentlig policy på OpenAI, har hjälpt till att omvandla företagets VD, Sam Altman, från en uppstartsdarling till AI-industrins ambassadör. Hon har designat hans utrikespolitiska arbete som en diplomatisk mission, och har dragit med honom över 25 städer och sex kontinenter på en fyra veckors turné. Makanju har använt sin erfarenhet från nationell säkerhet under Obama-administrationen för att stödja Altman i möten med globala ledare som Indiens premiärminister Narendra Modi, Spaniens premiärminister Pedro Sánchez, Israels president Isaac Herzog och senatens majoritetsledare Charles E. Schumer. Medan Makanju har vänt på Silicon Valley-lobbyns traditionella strategi genom att uppmana till reglering, är kritiker oroade över att företagets närhet till beslutsfattare ger Altman en ovanlig form av inflytande.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 9 januari

OpenAI och Microsoft stämda av New York Times för upphovsrättsintrång

OpenAI står i centrum för flera rättsliga strider som fokuserar på användningen av upphovsrättsskyddat material. I december 2023 stämde New York Times OpenAI och Microsoft, med argumentet att företagen använde miljontals av dess artiklar för att träna chatbots (OpenAI:s ChatGPT och Microsofts Copilot) som konkurrerar med publikationen. Flera andra upphovsrättsinnehavare har utmanat OpenAIs användning av deras material för att träna sin chatbot. Detta rättsfall och liknande stämningar signalerar att upphovsrättslagarna kan behöva uppdateras för att spegla verkligheten av en ny teknik som är på väg att bli lika allmän som AI.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 5 januari

Jurister som Scott Kosnoff ser AI som en kraft som revolutionerar alla branscher

Scott Kosnoff, partner vid Faegre Drinker Biddle & Reath LLP och medledare för företagets AI-team, anser att artificiell intelligens (AI) revolutionerar alla branscher. Han framhåller att företag måste hitta bästa användning av AI för att inte bli utkonkurrerade. Faegre Drinker lanserade i början av december sin algoritmtestning och AI-styrtjänst för försäkringsbolag. Detta följde efter att National Association of Insurance Commissioners enhälligt antog en modell för AI-styrning som uppmuntrar till testning för att identifiera potentiellt ´orättvis diskriminering i de beslut och resultat som kommer från användningen av prediktiva modeller och AI-system´.

Direktlänk Dela The Indiana Lawyer fördjupade 3 januari

Shield AI säkrar $500 miljoner i finansiering; Guild Mortgage slutför de första hemmen under sin initiativ; Douglas Wilson Cos. att hantera Zulily´s nedläggning; Sempra rankas bland de bäst förvaltade företagen; Illumina skär kostnader; Juice It Up! öppna

San Diego-baserade försvarsteknik-startup Shield AI har meddelat en utvidgning av sin Series F-finansieringsrunda, säkrande totalt 500 miljoner dollar. Företaget fokuserar på användningen av AI-piloter, och dess flaggskeppsprodukt, Hivemind, har loggat fler autonoma flygtimmar än någon konkurrent. Dessutom har San Diego-baserade bostadslångivaren Guild Mortgage nyligen slutfört och listat de två första hemmen under sin Making Paradise Home Initiative. Douglas Wilson Cos., som specialiserar sig på att betala av fordringsägare, meddelade att det kommer att fungera som den tilldelade i nedläggningen av Seattle-baserade online-återförsäljaren Zulily. San Diego-energileverantören Sempra har för femte gången i rad gjort The Wall Street Journal och Drucker Institutes årliga lista över de 250 bäst förvaltade företagen. Slutligen rapporterar BNN att San Diegos problemfyllda Illumina aggressivt skär kostnader, inklusive att avsluta sin leasing på ett stort kontorskomplex i University City. Juice It Up! har öppnat den första av sex butiker i San Marcos.

Direktlänk Dela Timesofsandiego.com fördjupade 3 januari

Att rapportera om AI:s inverkan på politik och val: Råd från en global utredande journalist

Artificiell intelligens (AI) har potential att sprida valinformation och det är viktigt att journalister förstår hur detta kan påverka politiken. På en nyligen genomförd ICFJ-masterclass diskuterade AP:s globala utredande journalist Garance Burke hur man effektivt rapporterar om AI:s interaktioner med politiken. Burke föreslår att journalister börjar med att lära sig grundläggande termer och ställa grundläggande frågor om AI-system. Hon rekommenderar också att journalister söker hjälp från externa resurser, experter och akademiker för att förstå och kommunicera AI:s verkliga inverkan på val. Slutligen betonar hon vikten av att förstå AI:s begränsningar och att sätta människor först i berättelsen.

Direktlänk Dela International Journalists´ Network fördjupade 2 januari

Teknik hjälper hospiceleverantörer att förbättra kvaliteten på vård

På grund av personalbrist och kvalitetsproblem förlitar sig hospiceleverantörer allt mer på teknik för att förbättra leveransen, timingen och upplevelsen av vård i livets slutskede. Artificiell intelligens (AI) och system för fjärrövervakning av patienter kan vara värt den finansiella investeringen när det gäller att bygga upp operationella effektiviteter som gynnar patientkvaliteten, enligt Laura Templeton, verkställande vice VD och COO för Compassus. Att utnyttja tekniken kommer att vara nyckeln till kvalitetsresultat när hospice- och hemvårdsleverantörer bekämpar personalbrist i en tid av ökad efterfrågan.

Direktlänk Dela Hospice News fördjupade 1 januari

AI-genererade bilder skapar kontroverser och vinner priser

AI-teknik skapar realistiska bilder baserade på beskrivningar, vilket har lett till framsteg inom fotografi men också problem. Bland de mest kända AI-bildsystemen finns Dall-E och Stability från OpenAI och Meta AI från Meta. En AI-genererad bild vann en fototävling organiserad av DigiDirect och en annan vann kreativitetskategorin vid Sony World Photography Awards. AI Midjourney har skapat kontroversiella bilder, inklusive falska bilder av före detta president Donald Trump i förvar och påve Francis klädd i en vit kappa. En AI-genererad berättelse vann andra plats i Jiangsu-provinsens vetenskapsfiktionstävling i Kina. Trots framstegen finns det oro för AI:s snabba utveckling och dess möjliga negativa effekter.

Direktlänk Dela KnowInsiders fördjupade 1 januari

Mänsklig expertis kan förbättra tillförlitligheten hos AI-system, enligt forskare från PNNL

Forskare vid USA:s energidepartements Pacific Northwest National Laboratory har utvecklat ett nytt sätt att utvärdera AI-systems rekommendationer. De låter mänskliga experter granska hur maskininlärningssystemet presterar på en uppsättning data, vilket resulterar i att de mänskliga experterna kan ge sin egen ´tillitspoäng´ på framtida systemrekommendationer. Genom att ha en människa att granska AI-systemet kunde människor förutse AI-systemets prestanda mer korrekt. I vissa analyser fördubblades tillitspoängens noggrannhet när en människa tillhandahöll poängen.

Direktlänk Dela Inside Big Data fördjupade 30 december

Washington, D.C. spelar en viktig roll i AI:s framsteg enligt JLL-rapport

Enligt en ny rapport från JLL har artificiell intelligens (AI) blivit mainstream under året och Washington, D.C., spelar en viktig roll i utvecklingen av området. Regeringens utgifter för AI-forskning och utveckling har mer än fördubblats under de senaste fem åren, medan jobbannonser för AI-relaterade positioner i D.C.-regionen har mer än tredubblats under samma period. Trots att San Francisco Bay Area fortfarande leder den växande industrin, förväntas AI fortsätta växa, med potential att bli en industri värd 15,7 biljoner dollar till 2030, enligt PwC.

Direktlänk Dela Commercial Observer fördjupade 27 december

AI:s inverkan på arbetsplatsen: Panik och möjligheter

AI har blivit en del av många arbetares vardag och har potential att effektivisera arbetsflöden och generera nya idéer. Men tekniken har inte välkomnats av alla och ses av vissa som ett hot mot deras karriärer. AI har börjat påverka mer komplexa kunskapsarbeten som tidigare ansågs ´säkra´. Vissa kreativa jobb hotas redan, till exempel kan text-till-bild generativa AI-program skapa illustrationer och fotorealistiska renderingar på kort tid. Det finns dock många roller och uppgifter som AI inte kommer att kunna utföra inom den närmaste framtiden, särskilt jobb som kräver mjuka färdigheter, som emotionell intelligens och tänkande utanför boxen. Vissa experter tror att tekniken är mer benägen att förstärka snarare än ersätta mänsklig talang.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 27 december

OpenAI avstänger ByteDance för olaglig användning av Chat GPT, TikTok ses som ett hot, och framväxten av VR

OpenAI har avstängt ByteDance för olaglig användning av Chat GPT för att träna sina AI-modeller, något som företaget förnekar. Anklagelserna kommer från dokument från TikTok-ägaren ByteDance, som bekräftar att OpenAI användes för att utveckla deras AI-projekt Seed. Influensare som Scott Galloway och Rony Abovitz menar att TikTok är ett klart och närvarande hot mot USA. Trots att investerare investerar miljarder dollar per kvartal i metaversum krymper VR-marknaden. Microsoft har meddelat att deras Mixed Reality Portal och Steam VR för Windows Mixed Reality inte kommer att ingå i framtida versioner av operativsystemet. ByteDance planerar att utöka till 46 driftplatser 2023.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 22 december

Kampen om datacenter i Virginia - hot mot landsbygd och miljö

Techföretagen QTS och Compass planerar att bygga ett av världens största datacenter i Prince William County, Virginia. Projektet, kallat Prince William County Digital Gateway, skulle täcka cirka 2 100 tunnland lantbruksmark och förbruka lika mycket energi som miljontals hem. Elena Schlossberg, som driver gräsrotsgruppen Coalition to Protect Prince William County, ser projektet som ett hot mot området. Datacenter växer snabbt över hela världen, förbrukar enorma mängder el och vatten och belastar ofta lokala elnät och vattenförsörjning. Företag som Google, Microsoft, Amazon och Meta (tidigare Facebook) bygger ut sina egna datacenter, medan AI-chipgiganten Nvidia förutspår att företag kommer att spendera 1 biljon dollar på datacenter under de närmaste fyra åren.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 21 december

Bloomberg Daybreak tillhandahåller senaste nyheterna

Bloomberg Daybreak, som sänds från New York, Boston, Washington DC och San Francisco, ger lyssnarna allt de behöver veta. Hör de senaste ekonomiska, affärs- och marknadsnyheterna, samt globala, nationella och lokala nyheter.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 21 december

Programmerares löner i San Francisco leder nationen trots nedgångsår

Trots nedgångsår som 2023, då det var många uppsägningar och nedläggningar av start-ups, förblir mjukvaruingenjörers löner avundsjuka i nästan alla andra branscher. Detta är tydligast i San Francisco och Silicon Valley, där de flesta av branschens flaggskeppsföretag har sitt huvudkontor. Medianersättningen i Bay Area för mjukvaruingenjörer leder hela landet med 249 000 dollar, enligt data från Levels.fyi. Det är 24 000 dollar mer än på andra plats Seattle och 64 000 dollar mer än New York City, den tredje rankade marknaden.

Direktlänk Dela San Francisco Standard fördjupade 21 december

Generativ AI förväntas förändra ekonomi- och redovisningsyrken

Mark D. McDonald, en hög chef på Gartner, förutspår att ekonomi- och redovisningsprofessionella kommer att ha helt andra färdigheter om tio år, mer lika dataforskare och systemingenjörer. Generativ AI kan hjälpa till att övervinna bristen på kvalificerad personal. AI-drivna verktyg har använts i flera år för att automatisera datainmatning och bokföring, men generativ AI kan fundamentalt förändra ekonomi- och redovisningsroller. Enligt en undersökning av Robert Half tror 38% av de tillfrågade att generativ AI kommer att ha en positiv inverkan på deras karriärer. Steve Saah, verkställande direktör för den permanenta ekonomi- och redovisningspraktiken på Robert Half, ger råd om hur man kan förbereda sig för denna förändring.

Direktlänk Dela CPA Practice Advisor fördjupade 19 december

Det har varit ett år sedan introduktionen av ChatGPT, men den största AI-händelsen 2023 kan vara dramat i OpenAI:s styrelserum över dess snabba framsteg. Under avskedandet och återinsättningen av Sam Altman som VD blev det tydligt att AI står i centrum för en stor splittring mellan dem som fullt ut omfamnar dess snabba innovationshastighet och de som vill att den ska sakta ner på grund av riskerna. Den här debatten, känd som e/acc mot decels, har cirkulerat i Silicon Valley sedan 2021. E/acc står för effektiv accelerationism, där anhängare vill att teknik och innovation ska röra sig så snabbt som möjligt. Decels vill att framstegen ska sakta ner eftersom framtiden för AI är riskfylld och oförutsägbar.

Consumer News and Business Channel fördjupade 17 december

AI kommer att förändra hela branscher och jobbfunktioner, menar tidigare Goldman Sachs-chef

Marty Chavez, tidigare finanschef, informationschef och global samordnare för värdepapper på Goldman Sachs, har länge arbetat med AI. Chavez, som nu driver eget kapitalbolag Sixth Street och är styrelseledamot i Alphabet, menar att AI-teknologin utvecklas snabbt och kommer att förändra hela branscher och jobbfunktioner. PwC introducerar sin anpassade ChatPwC för 75 000 anställda i Nordamerika denna månad. McKinsey har skapat sin egen AI-plattform Lilli som används av 45 000 anställda. Chavez anser att yrkesverksamma bör fundera över hur de kan automatisera stora delar av uppgifterna och omdefiniera vad det innebär att leverera dessa tjänster.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 11 december

Nytt AI-system låter kameror på bussar identifiera och bötfälla bilar parkerade i bussfiler

Ett nytt artificiell intelligens (AI) system kommer att tillåta kameror på Metro-bussar att identifiera och bötfälla förare som olagligt använder bussfiler i Los Angeles. Systemet, liknande de som redan finns i San Francisco och Washington, DC, kommer att använda 100 kameror programmerade med AI-teknik placerade i bussens vindrutor, särskilt för att leta efter överträdare som använder filerna under angivna tider där de specifikt ska vara för bussanvändning. Programmet kommer som ett resultat av en lag som antogs av Kaliforniens lagstiftare 2021. Böterna för att parkera i en busslastzon i Los Angeles County är 250 dollar.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 9 december

PwC implementerar OpenAI-teknologi för 75 000 anställda

PwC planerar att rulla ut en anpassad version av OpenAI:s generativa AI-teknologi till sina 75 000 anställda. Det interna verktyget, ChatPwC, drivs av OpenAI och körs i en säker Microsoft Azure-miljö. Trots bekymmer om de höga kostnaderna för ny teknik, menar Joe Atkinson, PwC:s Chief Products & Technology Officer, att den största utmaningen är att förbereda arbetskraften för dess användning i stor skala. Enligt Atkinson kan AI hjälpa till att hantera många av de dagliga administrativa uppgifterna för anställda, vilket gör att de kan ägna mer tid åt mer strategiska projekt.

Direktlänk Dela NBC Bay Area fördjupade 8 december

Teknikledaren Romesh Wadhwani satsar på AI och förutsäger en explosiv framtid för tekniken

Miljardären och teknikledaren från Silicon Valley, Romesh Wadhwani, firade nyligen sin 75-årsdag och uttryckte önskan att vara 20 år yngre i den snabbt växande eran av artificiell intelligens (AI). Wadhwani har undertecknat Gates Buffet Giving Pledge för att ge bort majoriteten av sin förmögenhet, men satsar för närvarande 1 miljard dollar av sin förmögenhet på förutsägbar och generativ AI-teknik. Wadhwani är nu ordförande och grundare av investmentfirman SAIGroup och dess portfölj av tre företag inom AI-programvara för företag. Market research-företaget Forrester förutspår att företagens utgifter för AI-programvara kommer att uppgå till 60,4 miljarder dollar globalt 2023 och öka till 227 miljarder dollar 2030, medan GenAI kommer att fånga 55 procent av denna AI-programvarumarknad vid slutet av decenniet.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 8 december

Silicon Valley-miljardären Romesh Wadhwani investerar 1 miljard dollar i AI-teknik

Romesh Wadhwani, en teknikledare och miljardär från Silicon Valley, investerar 1 miljard dollar av sin personliga förmögenhet i prediktiv och generativ AI-teknik. Wadhwani, som började bygga sitt företag för AI-programvara tidigt 2017, säger att strategin är differentiering i vertikala nischer. Han är nu ordförande och grundare av investmentfirman SAIGroup och dess portfölj av tre företag för AI-programvara. Wadhwani har skrivit under Gates Buffet Giving Pledge för att ge bort majoriteten av sin förmögenhet, men 1 miljard dollar av hans förmögenhet satsas för närvarande på prediktiv och generativ AI-teknik.

Direktlänk Dela NBC Bay Area fördjupade 8 december

Maryland-startup använder AI och drönare för att bekämpa skjutvapenvåld

Maryland-baserade startup Wave Welcome använder artificiell intelligens (AI) och drönare för att bekämpa vapenvåld i USA. Företaget utvecklar en teknik för att upptäcka vapen i realtid. Genom att använda offentliga eller privata säkerhetskameror identifierar AI-systemet visuellt vapen och larmar polisen. Företaget skickar sedan ut drönare för att följa en aktiv skytt. Wave Welcome grundades 2020 och är i grunden ett IT-företag. Företaget tjänar pengar på att hantera interna IT-system för företag, universitet och statliga organisationer, och investerar vinsterna i egna sidoprojekt. PerVista, vapendetekteringstekniken, är ett av dessa projekt.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 7 december

MSFT meddelar fortsatta AI-innovationer och introducerar Deep Search

MSFT har gjort två annonseringar. För det första kommer Copilot snart att kunna generera svar med hjälp av OpenAI:s senaste modell, GPT-4 Turbo. Denna modell testas för närvarande med utvalda användare och kommer att integreras i Copilot inom de närmaste veckorna. Dessutom kan Copilot nu skapa bilder av ännu högre kvalitet och mer exakta till prompten med en uppdaterad DALL-E 3-modell. MSFT introducerar också Deep Search, som bygger på Bing´s befintliga webbindex och rankningssystem och förbättrar dem med GPT-4.

Direktlänk Dela InfoDocket fördjupade 5 december

Stora teknikbolag i kamp om artificiell intelligens efter OpenAI:s framgångar

Efter att OpenAI släppte ChatGPT, ett AI-program, i november 2022, utlöstes en intensiv kapplöpning bland teknikbolag. Google, med sin VD Sundar Pichai i spetsen, började omedelbart utveckla en rad produkter baserade på AI. På Facebook, nu Meta, omorganiserade Mark Zuckerberg delar av företaget runt AI, medan Elon Musk, som medgrundade OpenAI, lovade att skapa sitt eget AI-företag, X.AI. Microsofts VD, Satya Nadella, som investerat i OpenAI tre år tidigare, påskyndade sina planer på att införliva AI i Microsofts produkter.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 5 december

DHS prioriterar AI för att bekämpa brott och illegal droghandel

USA:s Department of Homeland Security (DHS) prioriterar utvecklingen av artificiell intelligens (AI) för att förbättra uppdragen att bekämpa illegal droghandel och utreda brott. DHS:s sekreterare Alejandro Mayorkas har sagt att AI redan hjälper till i kampen mot fentanyl vid gränsen, genom att upptäcka ovanliga resemönster av fordon som korsar gränsen. Tidigare i år inrättade DHS Center for Accelerating Operational Efficiency (CAOE), lett av Arizona State University, för att ytterligare forska och förbättra AI-verktyg för gränsoperationer. I augusti genomförde Homeland Security Investigations (HSI) Operation Renewed Hope som riktade sig mot online sexuellt barnmisshandel. Laget använde AI och maskininlärningsmodeller för att förbättra gamla bilder och identifiera över 300 offer som tidigare varit okända.

Direktlänk Dela GovernmentCIO Media fördjupade 1 december

AI kan skapa falska nyheter som är svåra att skilja från de riktiga, enligt en undersökning

En undersökning utförd av cybersäkerhetsleverantören Netskope visar att många människor har svårt att skilja riktiga nyheter från de som skapats av AI. I ett test visade Netskope 1 000 personer i USA och 500 i Storbritannien en falsk AI-nyhet bredvid en riktig. Trots att en stor andel av deltagarna trodde att de kunde identifiera en falsk nyhet, valde hälften av britterna och 44% av amerikanerna den falska nyheten som äkta. Netskope har också studerat de mest spridda falska nyheterna och bilderna 2023 baserat på sociala visningar, engagemang och andra faktorer för att bestämma deras påverkan.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 1 december

USA:s delstater skärper tillsynen av försäkringsbolags användning av AI

USA:s delstater blir alltmer aggressiva i sin granskning av hur försäkringsbolags användning av prediktiva AI-modeller kan leda till diskriminering. Colorado blev den första delstaten att anta en formell reglering specifikt riktad mot försäkringsalgoritmer. Andra delstater, inklusive New York, Kalifornien och Connecticut, samt Washington D.C., har utfärdat egna varningar och meddelanden som uppmanar försäkringsbolag att visa att deras modeller och data inte är diskriminerande. Flera stora försäkringsbolag, inklusive enheter inom State Farm Mutual Automobile Insurance Co., Cigna Group och UnitedHealth Group Inc., har ställts inför föreslagna grupptalan som anklagar dem för orättvisa praxis mot minoriteter och äldre kunder.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 30 november

År i översikt: OpenAI:s ChatGPT förändrade världen

För ett år sedan lanserade OpenAI sin ChatGPT, en AI-baserad chattbot. Sedan dess har den blivit den snabbast växande konsumentapplikationen i historien. Trots kritik och debatt om dess användning, har ChatGPT haft en betydande inverkan på AI-branschen. Google investerade 300 miljoner dollar i Anthropic, en konkurrent till OpenAI, och OpenAI släppte den efterlängtade GPT-4-modellen. OpenAI:s VD Sam Altman avskedades i november, vilket markerade en dramatisk vändning för företaget. Framtiden för ChatGPT och dess inverkan på världen återstår att se.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 29 november

Före detta Google-chef jämför OpenAI:s Sam Altman med Apple´s Steve Jobs

Före detta Google-chefen och ordföranden Eric Schmidt hyllade på tisdagen OpenAI:s VD Sam Altman, och jämförde ledaren för det banbrytande artificiella intelligensföretaget med den ikoniska avlidna Apple-medgrundaren och VD:n Steve Jobs. Schmidt gjorde jämförelsen under ett samtal vid Axios AI+ Summit, efter att Axios medgrundare Mike Allen frågade om hans syn på den senaste dramatiken på OpenAI. Altman avsattes av den tidigare styrelsen bara för att återinsättas några dagar senare och styrelsen ersattes i stor utsträckning efter att nästan varje OpenAI-anställd hotat att sluta. ´Styrelsen försöker sparka Sam. Sam sparkar styrelsen´, sa Schmidt till moderatorn. ´Sparka inte en Steve Jobs´, fortsatte han. ´Jag menar, kom igen killar, ni löser det.´ Detta är inte första gången Schmidt har gjort offentliga uttalanden där han berömmer VD:n för ChatGPT-utvecklaren OpenAI, som stöds av Google-rivalen Microsoft. Efter Altmans avskedande den 17 november, gick Schmidt till X, den sociala medieplattformen tidigare känd som Twitter, för att försvara AI-gurun. ´Sam Altman är en hjälte för mig´, skrev Schmidt i inlägget som fortfarande är fastnålat högst upp på den tidigare Google-chefens flöde. ´Han byggde ett företag från ingenting till 90 miljarder dollar i värde, och förändrade vår kollektiva värld för alltid. Jag kan inte vänta på att se vad han gör härnäst. Jag, och miljarder människor, kommer att dra nytta av hans framtida arbete - det kommer att vara helt otroligt. Tack @sama för allt du har gjort för oss alla.´

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 29 november

Michigan ansluter sig till ansträngningar för att bekämpa bedräglig användning av AI i politiska kampanjer

Michigan ansluter sig till en ansträngning för att begränsa bedräglig användning av artificiell intelligens (AI) och manipulerade medier genom statliga policyer. Kampanjer på statlig och federal nivå kommer att krävas att tydligt ange vilka politiska annonser som sänds i Michigan som skapats med hjälp av AI enligt lagstiftning som förväntas bli undertecknad av guvernör Gretchen Whitmer. Det skulle också förbjuda användning av AI-genererade deepfakes inom 90 dagar före ett val utan en separat redovisning som identifierar mediet som manipulerat. Det finns ökande oro för att generativ AI kommer att användas i presidentvalet 2024 för att vilseleda väljare, imitera kandidater och underminera valen.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 29 november

Michigan inför lagstiftning för att reglera AI-genererade djupfejk i politiska annonser

Michigan förbereder lagstiftning som kräver att politiska annonser som skapats med hjälp av artificiell intelligens (AI) tydligt anger detta. Lagen förbjuder också användning av AI-genererade djupfejk inom 90 dagar före ett val utan en separat varning som identifierar mediet som manipulerat. Djupfejk är falska medier som felaktigt framställer någon som gör eller säger något de inte gjorde. Det finns ökande oro för att generativ AI kommer att användas i presidentvalet 2024 för att vilseleda väljare, imitera kandidater och undergräva val på en skala och hastighet som ännu inte observerats. Lagstiftningen väntas undertecknas av guvernör Gretchen Whitmer inom de närmaste dagarna.

Direktlänk Dela Metro US fördjupade 29 november

AI i arbetslivet: En vild västern för arbetsgivare

Artificiell intelligens (AI) används av organisationer över hela världen för att öka produktiviteten och stimulera kreativiteten. I USA verkar det dock som att AI används med liten reglering och ingen tillsyn. Detta ställer arbetsgivare inför utmaningen att navigera och etablera någon form av ordning för att mildra juridiska risker medan lagstiftare och reglerare försöker komma ifatt. AI påverkar arbetsplatsen på oöverträffade sätt och många anställda använder AI allt oftare, vare sig arbetsgivarna vill erkänna det eller inte.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 27 november

OpenAI återanställer VD efter dramatiska omvälvningar

OpenAI, företaget bakom AI-boten ChatGPT, har genomgått dramatiska förändringar under den senaste veckan. Företagets VD, Sam Altman, avskedades den 17 november men återanställdes fem dagar senare efter protester från anställda. Händelsen har väckt diskussioner om hur kommersiell konkurrens påverkar utvecklingen av AI-system och hur snabbt AI kan implementeras på ett etiskt och säkert sätt. Altman, som är en framgångsrik investerare och entreprenör, var medgrundare till OpenAI och har varit VD sedan 2019. Han övervakade en investering på cirka 13 miljarder dollar från Microsoft.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 23 november

OpenAI söker europeisk plats för nytt kontor, Nvidia rapporterar stigande intäkter

Sam Altman, VD för OpenAI, meddelade under ett samtal vid University College London att han är ute på en turné i europeiska städer för att hitta en passande plats för ett nytt kontor. OpenAI har nyligen genomgått förändringar i ledningen och styrelsen. Nvidia, ett annat teknikföretag, har sett en kraftig ökning av sina intäkter enligt deras senaste vinst rapport. Dessutom diskuteras behovet av bättre reglering inom tekniksektorn, samt potentiella AI-lösningar för att förbättra mentalt välbefinnande för astronauter i rymden.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 22 november

Reglering av AI: Globala regleringars potentiella inverkan - Del III

Evenemanget är del III i serien ´Reglering av AI: Globala regleringars potentiella inverkan´. Programmet kommer att äga rum virtuellt och på plats på kontoret i Washington, D.C. och kommer att inkludera talare och panelister, inklusive medlemmar av kongressen, kongresspersonal och tjänstemän på verkställande nivå, samt medlemmar av akademin och näringslivet. Diskussionerna kommer att behandla lagstiftnings- och regleringsutvecklingar och hur dessa kan påverka intressenter i hela landet.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 22 november

AI-startup hjälper sjukhus att snabbt diagnostisera och behandla sjukdomar

Startföretaget Viz.ai har utvecklat AI-baserad programvara som hjälper sjukhus att snabbt och effektivt diagnostisera och behandla sjukdomar. Programvaran användes nyligen för att behandla Jess Allison, en 41-årig kvinna som drabbades av en stroke i New York. Tack vare Viz.ai:s programvara kunde läkarna på Mount Sinai West sjukhus snabbt diagnostisera och behandla Allisons stroke, vilket minskade hennes återhämtningstid och biverkningar. Viz.ai har även planer på att arbeta med läkemedelsföretag för att minska hinder inom sjukvården. Företaget har redan avtal med över 1 500 sjukhus i USA och har 12 FDA-godkända algoritmer för att upptäcka problem.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 22 november

Artificiell intelligens förändrar energibranschen

Energinätet blir allt mer komplext när fler förnybara energikällor tas i bruk. För att hantera detta vänder sig nätoperatörer allt mer till artificiell intelligens (AI). AI:s förmåga att lära sig av stora mängder data och svara på komplexa scenarier gör det särskilt lämpat för att hålla nätet stabilt. USA:s energidepartement har erkänt denna trend och nyligen tilldelat 3 miljarder dollar i bidrag till olika ”smart grid”-projekt som inkluderar AI-relaterade initiativ. En växande mängd mjukvaruföretag för AI-produkter till den notoriskt långsamma energiindustrin.

Direktlänk Dela MIT Technology Review fördjupade 22 november

OpenAIs VD Samuel Altman har avsatts av styrelsen, vilket lett till att anställda hotar med massavhopp. Omkring 650 av OpenAIs 770 anställda har undertecknat ett brev där de hotar att lämna företaget. Denna situation har lett till oro bland företag som byggt AI-appar och verktyg på GPT-4 och förlitar sig på dess generativa AI-funktioner. Microsofts VD Satya Nadella meddelade att Altman och den tidigare OpenAI-presidenten Greg Brockman kommer att starta en ny AI-forskningsgrupp på Microsoft. OpenAIs styrelse har utsett tidigare Twitch-VD:n Emmett Shear till tillförordnad VD.

Forbes Media fördjupade 22 november

Forskare föreslår mänsklig granskning för att förbättra AI´s tillförlitlighet

Forskare vid USA:s energidepartements Pacific Northwest National Laboratory har föreslagit ett nytt sätt att utvärdera AI-systems rekommendationer. De tar in mänskliga experter för att se hur maskininlärningssystemet presterar på en datauppsättning. Experten lär sig vilka typer av data systemet vanligtvis klassificerar korrekt och vilka datatyper som leder till förvirring och systemfel. Med denna kunskap ger experterna sedan sin egen ´tillitspoäng´ på framtida systemrekommendationer. Resultatet av att ha en människa som granskar AI-systemet? Människor förutspådde AI-systemets prestanda mer exakt. I vissa analyser av teamet fördubblades tillitspoängens noggrannhet när en människa gav poängen.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 20 november

OpenAI:s VD uppmanar till reglering av AI för att förhindra mänsklighetens undergång

Sam Altman, VD för OpenAI, har uppmanat lagstiftare att skapa genomtänkta regleringar för att omfamna löftet om artificiell intelligens (AI) samtidigt som de minskar risken att det överväldigar mänskligheten. OpenAI lanserade ChatGPT förra året, en teknik som kan generera bilder och texter som svar på användarprompts. Tekniken har potential att revolutionera nästan varje bransch, men har också skapat oro för allt från fusk i skolor till att ersätta mänskliga arbetare. Goldman Sachs uppskattar att så många som 300 miljoner heltidsjobb runt om i världen kan automatiseras av generativ AI. Altman har anslutit sig till hundratals topp AI-vetenskapsmän, forskare och företagsledare i att underteckna ett brev som säger att att minska risken för utrotning från AI bör vara en global prioritet.

Direktlänk Dela WENY News fördjupade 20 november

YouTube lanserar AI-verktyg för musikskapande

YouTube har utvecklat ett nytt AI-verktyg, Dream Track, som låter användare generera en 30-sekunders musikspår som efterliknar sångare. När en användare nynnar en låt på plattformen och väljer en artist som visas i verktyget, skapas ett originalkort soundtrack med den AI-genererade rösten av den artisten i ett YouTube Short-inlägg. YouTube samarbetade med nio artister för projektet, inklusive Alec Benjamin, Charlie Puth, Charli XCX, Demi Lovato, John Legend, Papoose, Sia, T-Pain och Troye Sivan. YouTube fortsätter att införa nya regler för AI-innehåll. Nya riktlinjer kräver att skapare avslöjar om de använt generativ AI för att skapa realistiska videor.

Direktlänk Dela Fox 5 New York fördjupade 17 november

YouTube lanserar AI-verktyg för musikalisk kreativitet

YouTube har utvecklat ett nytt AI-verktyg, Dream Track, som låter användare auto-generera en 30-sekunders musikspår som efterliknar sångare. När en användare nynnar en låt på plattformen och väljer en artist som visas i verktyget, skapas ett original kort soundtrack med den AI-genererade rösten av den artisten i ett YouTube Short-inlägg. YouTube samarbetade med nio artister för projektet, inklusive Alec Benjamin, Charlie Puth, Charli XCX, Demi Lovato, John Legend, Papoose, Sia, T-Pain och Troye Sivan. YouTube har också infört nya regler för AI-innehåll.

Direktlänk Dela Fox 10 Phoenix fördjupade 17 november

Årlig bedrägerirapport presenterad vid utfrågning om AI-bedrägerier

Vid en utfrågning presenterade ordföranden för USA:s senats speciella kommitté för äldre, Bob Casey, den årliga rapporten om bedrägerier. Utfrågningen fokuserade på hur artificiell intelligens (AI) kan användas av bedragare för att genomföra bedrägerier och övertyga mål om deras äkthet, samt hur AI-teknologi används för att förbättra nästa generation av bedrägeriupptäckningssystem. Casey avslöjade även en broschyr om AI-drivna bedrägerier och en bokmärke med tips för att undvika bedrägerier. Han planerar också att försäkra att användningen av AI i bedrägerier spåras på rätt sätt av Federal Trade Commission (FTC).

Direktlänk Dela Office of Senator Bob Casey fördjupade 17 november

Två medlemmar av SAG-AFTRA-styrelsen, Shaan Sharma och Anne-Marie Johnson, röstade emot det nya kontraktet eftersom de anser att det inte tillräckligt skyddar skådespelare mot artificiell intelligens (AI). Kontraktet, som godkändes av förhandlingskommittén och nationella styrelsen, innehåller samtyckes- och ersättningskrav för användning av AI för att skapa ´digitala dubletter´. Men det förbjuder inte AI och gör lite för att hindra studior från att träna på skådespelares prestationer för att skapa ´syntetiska´ skådespelare. Fackföreningspresidenten Fran Drescher och verkställande direktören Duncan Crabtree-Ireland försvarade AI-bestämmelserna i kontraktet.

Variety Media fördjupade 15 november

McMorris Rodgers diskuterar potentialen och riskerna med AI

Cathy McMorris Rodgers, ordförande för House Energy and Commerce, framförde sina inledande anmärkningar vid dagens underutskottsmöte för kommunikation och teknik med titeln ´Att utnyttja AI för att förbättra amerikansk kommunikation´. Hon diskuterade potentialen och riskerna med AI, inklusive dess förmåga att lösa tidigare olösliga problem, skapa nya jobb och växa ekonomin. Samtidigt framhöll hon farhågor för hur illvilliga aktörer kan exploatera tekniken och missbruka den. McMorris Rodgers betonade också vikten av att skydda människors information med en nationell datasekretessstandard.

Direktlänk Dela The Committee on Energy and Commerce fördjupade 14 november

Artificiell intelligens förändrar fastighetsbranschen

Artificiell intelligens (AI) används allt mer inom fastighetsbranschen för att marknadsföra och sälja bostäder. AI analyserar stora mängder data för att identifiera potentiella köpare och säljare, och virtuell verklighet (VR) används för att skapa 3D-turer av fastigheter. Nobu Hata, direktör för förenings- och branschfrågor på fastighetswebbplatsen Zillow, menar att AI är spännande men kan decentralisera människor och ifrågasätta mäklarens värde. President Joe Biden har nyligen undertecknat en exekutiv order om säker och pålitlig utveckling och användning av AI. Hata menar att mäklare behöver förbättra sig för att hantera AI.

Direktlänk Dela Pleasanton Weekly fördjupade 12 november

AI-baserade metoder kan hjälpa till att identifiera Alzheimers sjukdom

Forskare har utvecklat AI-baserade metoder för att identifiera gener kopplade till Alzheimers sjukdom. En algoritm kan effektivt sortera genom stora mängder hjärnbilder och välja ut de som innehåller egenskaper för Alzheimers. En annan maskininlärningsmetod identifierar viktiga strukturella egenskaper i hjärnan, vilket kan hjälpa forskare att upptäcka nya tecken på Alzheimers i hjärnscanningar. Målet är att använda hjärnbilder som visuella ´biomarkörer´ för Alzheimer. Genom att tillämpa metoden på stora databaser som också inkluderar medicinsk information och genetiska data, kan forskare identifiera gener som bidrar till sjukdomen.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 10 november

Ghostbusters: Frozen Empire trailer släppt; Ivanka Trump vittnar i rättegång; Brand i kemisk anläggning i Texas; Loblaw uttrycker oro över livsmedelskodex

Sony har släppt trailern till ´Ghostbusters: Frozen Empire´, uppföljaren till 2021 års ´Ghostbusters: Afterlife´. Den kommande femte filmen i franchisen återvänder till sina rötter i New York City. Ett massivt brandutbrott på en kemisk anläggning i lantlig Texas ledde till att myndigheterna stängde en lokal motorväg och beordrade invånarna att söka skydd. Ivanka Trump vittnar om att hon inte var inblandad i dokument som är centrala för hennes fars civila bedrägerirättegång. Domare Tanya Chutkan beslutade att Donald Trumps advokater kunde få några extra veckor för att lämna in stämningar och rörelser. Loblaw Companies Ltd. uttrycker oro över att den kommande livsmedelskodexen kan förvärra matinflationen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Canada fördjupade 8 november

Artificiell intelligens förbättrar flygindustrin men är inte redo att ersätta piloter

USA:s president Joe Biden har utfärdat en exekutiv order om att skapa en ny AI-chef, spåra företag som utvecklar de mest kraftfulla AI-systemen och stärka integritetspolicyn. Flygbolag som Virgin Atlantic, Azul och Royal Air Maroc använder AI för att förenkla flygsökningar, leverera mer konkurrenskraftiga flygpriser och hjälpa flygbolag att flyga hållbart. AI hjälper till att beräkna miljöpåverkan av flygningar och hitta optimala flygvägar för att minska utsläppen. Google samarbetar med International Council on Clean Transportation och flygindustrins intressenter för att utveckla en ny koldioxidfotavtrycksspårare för sin flygsökmotor. American Airlines har samarbetat med Google för att använda AI för att tackla en av flygindustrins mest förbryllande icke-koldioxidföroreningsfrågor, kondensstrimmor.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 6 november

Teknikstartföretag Shield AI försöker sälja Pentagon på AI

Shield AI, ett teknikstartföretag, har redan en drönare som drivs av artificiell intelligens som används av den israeliska militären. Men att övertyga Pentagon om att omfamna tekniken är en stor utmaning. Företaget, som skapades av bröderna Tseng 2015, värderas nu av riskkapitalinvesterare till 2,7 miljarder dollar. Företaget har 625 anställda i Texas, Kalifornien, Virginia och Abu Dhabi. Shield AI är ett av flera startföretag som visar potentialen i banbrytande teknik för att revolutionera krigföringsteknik och hjälpa USA att behålla sin militära fördel över Kina. Företaget och andra som Anduril Industries, Autonodyne, EpiSci och Merlin Labs utvecklar nya och kraftfullare sätt för Pentagon att samla in och analysera information och agera på den.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 6 november

Senator Manchin säkrar finansiering för nya AI-masterprogram

Senator Joe Manchin har säkrat 9 000 000 dollar för att etablera två nya masterprogram inom artificiell intelligens (AI) och praktisk maskininlärning vid West Virginia University, Marshall University och tre ytterligare universitet. Programmen, som utvecklas i samarbete med Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), är tänkta att starta hösten 2025 och kommer att vara de första av sitt slag. Programmen kommer att innehålla online-alternativ för att nå tusentals studenter redan under det första året.

Direktlänk Dela Office of Senator Joe Manchin fördjupade 2 november

Hillary Clinton uppmanar till internationellt samarbete för att minimera riskerna med artificiell intelligens

Före detta utrikesminister Hillary Clinton går med i en grupp tidigare diplomater som kräver internationellt samarbete för att minimera riskerna med artificiell intelligens (AI). Aspen Ministers Forum, en gren av den ideella organisationen Aspen Institute, uttryckte sina växande bekymmer för riskerna med AI och beskrev frågan som ´en av de viktigaste policyutmaningarna i vår tid´. Gruppen föreslog en rad rekommendationer för att hantera internationell AI-styrning, inklusive bildandet av en internationell byrå, skydd mot AI-genererad desinformation och utveckling av nationella regleringssystem som skulle samordnas internationellt.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 1 november

USA:s president skriver under order om artificiell intelligens och arbetsgivare börjar navigera i komplexa AI-lagar

USA:s president Joe Biden har undertecknat en ny exekutiv order om artificiell intelligens (AI) som innebär att hans administration ska skapa en ny chefsposition för AI, spåra företag som utvecklar de mest kraftfulla AI-systemen, anta starkare integritetspolicyer och skapa nya säkerhetsriktlinjer och branschstandarder. Samtidigt står arbetsgivare inför komplexa lagar kring användningen av AI och automatiserade beslutsverktyg för anställning (AEDT). Dessa verktyg används allt mer för att fatta beslut om anställning, befordran och uppsägning, vilket väcker frågor om snedvridning och diskriminering. Lagstiftningen varierar mellan olika jurisdiktioner, inklusive New York City, Illinois, Kalifornien och Maryland.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 1 november

Utmaningar väntas för implementeringen av Bidens exekutiva order om AI

USA:s president Joe Bidens exekutiva order om artificiell intelligens (AI) kommer att ställas inför flera implementeringsutmaningar, allt från anställning till att bygga myndighetskompetenser. Det exekutiva ordern visar betydande framsteg i att utveckla en amerikansk strategi för AI-reglering, som hanterar allt från integritetsrisker till stora modeller. Det kommer att innebära att olika federala myndigheter tar ansvar för AI-frågor inom sina egna områden, till exempel kommer Hälso- och sjukvårdsdepartementet att utveckla en AI-säkerhetspolicy för sjukvårdsprogram. En av de största utmaningarna kommer att vara att anställa människor med den AI-expertis som behövs för att hjälpa myndigheterna att uppfylla de ansvarsområden som ordern etablerar.

Direktlänk Dela FedScoop fördjupade 31 oktober

Microsoft lanserar nya AI-verktyg och funktioner för regeringen

Microsoft kommer att lansera en rad nya artificiella intelligens (AI) verktyg och funktioner genom sina tjänster Azure OpenAI Government och Microsoft 365 Government. Dessa inkluderar klassificerade molnbelastningar och intelligent sammanfattning av möten, samt generativa AI-verktyg som innehållsgenerering och sammanfattning, kodgenerering och semantisk sökning med hjälp av dess FedRAMP-godkända system. Företaget kommer också att lansera Azure OpenAI generativa AI-tjänster för regeringen, inklusive GPT-3.5 Turbo och GPT-4-modeller. Dessutom kommer Teams Premium med intelligent sammanfattning i Microsoft 365 Government och Microsoft 365 Copilot-uppdatering för regeringen att rullas ut.

Direktlänk Dela FedScoop fördjupade 31 oktober

AI-pionjär Sam Altman uppmanar till reglering av artificiell intelligens

Sam Altman, VD för OpenAI, har uppmanat till skapandet av regleringar som omfamnar löftet om artificiell intelligens (AI), samtidigt som de minskar risken att den överväldigar mänskligheten. OpenAI´s produkt ChatGPT har potential att revolutionera nästan alla branscher, men har också väckt oro för allt från fusk i skolor till att ersätta mänskliga arbetare. Altman varnar för att AI kan användas för att manipulera väljare och sprida desinformation. Han har tidigare betonat vikten av etisk och ansvarsfull AI-utveckling i möten med Vita husets ledare.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 31 oktober

Storbritannien presenterar principbaserad strategi för AI-reglering

Den brittiska regeringen har presenterat sina planer för att hantera den snabbt utvecklande AI-sektorn. I en vitbok med titeln ”A pro-innovation approach to AI regulation” beskrev vetenskaps-, innovations- och teknikministern de många fördelarna och möjligheterna som hon anser att tekniken innebär. Regeringen har beslutat att ta en ”principbaserad strategi” för att reglera AI, snarare än att skapa ny lagstiftning. Regeringens inställning tolkas som att de vill locka AI-företag och inte kommer att reglera AI just nu. Inför den globala AI-toppmötet som Storbritannien arrangerar i början av november har Rishi Sunak uttryckt önskan att stärka Storbritanniens position som en ledare inom AI, både vad gäller innovation och säkerhetstillsyn.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 31 oktober

Vita huset tar itu med artificiell intelligens med ny exekutiv order

Vita huset tar itu med artificiell intelligens (AI) med en ny exekutiv order. Detta etablerar standarder för säkerhet och skydd för din personliga information. President Biden uttryckte sin beslutsamhet att främja och kräva ansvarsfull innovation. Order kräver att AI-systemutvecklare delar sina säkerhetstestresultat med den federala regeringen innan de släpps ut till allmänheten. Alexandra Reeve Givens, VD för Center for Democracy & Technology, tror att detta breda federala tillvägagångssätt är nödvändigt. AI-företag som Veritone anser att reglering är avgörande. En annan aspekt av ordern syftar till att ta itu med AI-aktiverat bedrägeri.

Direktlänk Dela WFTV Channel 9 fördjupade 31 oktober

Mänsklig hjärna fortfarande oöverträffad trots AI framsteg

Nästan 70 år efter introduktionen av ´den första maskinen som kan ha en originalidé´, finns det fortfarande ingen seriös konkurrent till den mänskliga hjärnan. Psykologen Frank Rosenblatt trodde på 1950-talet att hans uppfinning, Perceptron, skulle inleda en ny era. Trots framsteg inom AI, inklusive IBMs Deep Blue som besegrade schackstormästaren Garry Kasparov 1997, finns det fortfarande ingen AI som kan matcha den mänskliga hjärnans förmåga att hantera oklara regler och saknad information.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 28 oktober

Internetanvändare återskapar Vita huset med hjälp av AI och berömda arkitekters design

1 av 10 internetanvändare återskapar Vita huset som det skulle se ut om det designades av andra berömda arkitekter med hjälp av ett artificiellt intelligensverktyg. TikTok-profilen @imaginedarchitecture har använt AI för att visualisera hur Vita huset skulle kunna se ut om det designades av kända arkitekter som Zaha Hadid, Gaudi, Louis Sullivan, Calatrava, Frank Lloyd Wright, Mies van der Rohe, Frank Gehry, Rem Koolhaas och Tadao Ando. Vita huset, beläget i Washington (DC), är den officiella residensen och kontoret för USA:s president och är en symbol för nationens demokrati.

Direktlänk Dela Lodi Valley News fördjupade 27 oktober

Aktiemarknaden sjunker trots Microsofts starka resultat, Mike Johnson blir talman för Huset

Aktieindexen sjönk kraftigt under onsdagseftermiddagen trots att Microsofts aktie steg efter starka resultat. Dow Jones Industrial Average förlorade sina tidiga vinster och var ner 0,3%. Representanten Mike Johnson från Louisiana vann omröstningen om att bli talman för Huset, vilket tillfälligt höjde indexen. Federal Reserve-chefen Jerome Powell ska tala vid en sammankomst för Moynihan Lecture in Social Science and Public Policy i Washington, D.C. Trots att Fed är i en tyst period inför mötet den 1 november, förväntar sig handlare att räntorna kommer att förbli oförändrade.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 25 oktober

Anställda hittar hemliga sätt att använda AI-verktyg på arbetsplatsen

Vissa arbetsgivare förbjuder antingen tyst eller öppet tillgång till generativa AI-verktyg som ChatGPT. Dock hittar anställda som uppskattar dem sätt att diskret använda dem. Sedan OpenAI lanserade ChatGPT i november 2022 har företag kämpat för att hålla dess användning på arbetsplatsen under kontroll. Många organisationer är oroliga över att deras data kommer att läcka - inte bara oavsiktligt träna OpenAI-algoritmer med känslig information, men också potentiellt avslöja företagshemligheter för konkurrenter. Anställda hittar dock sätt att använda tekniken i hemlighet, oavsett om de helt enkelt blockerar sina skärmar från att ses eller använder högteknologiska lösningar. Enligt en undersökning från februari 2023 av det professionella sociala nätverket Fishbowl sade 68% av 5067 respondenter som använde AI på jobbet att de inte avslöjar användningen för sina chefer.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 25 oktober

Framtiden för AI kan domineras av ´GOMA´ - Google, OpenAI, Microsoft och Anthropic

AI:s framtid kan vara dominerad av fyra företag, Google, OpenAI, Microsoft och Anthropic, vilka tillsammans kan kallas GOMA. Dessa företag har alla utvecklat avancerade AI-program och chatbots, och konkurrerar nu om att integrera generativ AI i så mycket som möjligt. Trots att nya företag dyker upp inom AI-sektorn, har dessa fyra företag redan tekniska och affärsfördelar som börjar likna de nuvarande techjättarna. Framtiden för AI är dock fortfarande oklar, och det är möjligt att både Big Tech och Big AI kommer att samexistera, med de gamla företagen dominerande inom sökning, shopping och smartphones, medan en ny uppsättning företag kontrollerar chatbots och andra AI-modeller.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 25 oktober

Fugees-medlem Pras Michél kämpar för sin frihet efter dom för penningtvätt och vittnesmanipulation

Pras Michél, medlem i hiphopgruppen Fugees, kämpar för sin frihet efter att ha dömts för flera brott, inklusive penningtvätt, vittnesmanipulation och deltagande i en olaglig internationell finansiell plan där han kanaliserade miljoner dollar från malaysiska affärsmannen Jho Low till presidentkampanjer för Barack Obama och Donald Trump. Michél mottog cirka 88 miljoner dollar från Low, som han träffade 2006 på en nattklubb i New York. På rättegången vittnade skådespelaren Leonardo DiCaprio och den tidigare amerikanska justitieministern Jeff Sessions. Michéls nya juridiska team har lämnat in en begäran som anklagar de ursprungliga advokaterna, särskilt huvudadvokaten David E. Kenner, för att ha varit ´bristfälliga under´ rättegången. De nya advokaterna hävdar att Kenner använde ett experimentellt AI-program för att skapa ett slutanförande.

Direktlänk Dela Atlanta Black Star fördjupade 24 oktober

Singapore och USA gör AI-styrningsramverk interoperabla

Singapore och USA har gjort sina AI-styrningsramverk interoperabla, vilket markerar en milstolpe i internationellt teknikpolitiskt samarbete. Detta avslöjades vid den första USA-Singapore-dialogen om kritiska och framväxande teknologier, som hölls i Washington D.C. Initiativet, känt som ´crosswalk´, länkar Singapore Infocomm Media Development Authoritys AI Verify med US National Institute of Standards and Technologys AI Risk Management Framework. Deltagarna erkände enhälligt vikten av offentligt-privata partnerskap för att forma AI:s framtid, säkerställa dess ansvarsfulla utplacering och skydda system mot potentiella hot.

Direktlänk Dela CDOTrends fördjupade 23 oktober

Domstol beslutar att AI-skapade verk inte kan skyddas av upphovsrätt

En domstol i Washington DC har avgjort att verk skapade av artificiell intelligens (AI) inte kan skyddas av upphovsrätten. Fallet involverade ett konstverk från 2018 som skickats in av Stephen Thaler till upphovsrättskontoret. Flera författare är oroliga för att AI-företag använder deras verk utan licenser och Getty Images hävdar att över 12 miljoner av deras bilder har stulits. Domstolen menade att AI-företag utnyttjar en teknik som sprungit före den rättsliga status quo och valt att agera först och be om ursäkt senare. Frågan om upphovsrätten till AI-skapat innehåll är en gråzon som kan komma att bromsa utvecklingen av AI.

Direktlänk Dela Startup Daily fördjupade 23 oktober

Borgmästare samlas i Washington för att lära sig om AI-verktyg för stadsstyrning

Över 100 borgmästare samlades i Washington, D.C. för att lära sig hur AI-verktyg som ChatGPT kan hjälpa dem att förbättra styrningen av sina städer. Borgmästarna deltog i Mayors Innovation Studio, ett evenemang arrangerat av Bloomberg Philanthropies´ CityLab, för att utforska hur AI kan förbättra allt från förutsägelser om naturliga katastrofer till att göra det lättare för invånare att navigera stadsfunktioner. Trots att endast 2% av de undersökta städerna aktivt implementerar tekniken, sade 69% att de aktivt utforskade eller testade den och 96% av de undersökta borgmästarna sade att de var intresserade av att använda den.

Direktlänk Dela NBC Dallas-Fort Worth fördjupade 20 oktober

Framtiden för ölbryggning: Artificiell intelligens och månöl

Enligt BeerHistory.coms tidslinje över ölhistoria kan förhistoriska nomader ha tillverkat öl innan de lärde sig att tillverka bröd. Beau Warren, 35, är hjärnan bakom Species X Beer, där termer som artificiell intelligens och mutagenes är mycket vanligare än Gamla världen och tradition. ´Jag tror att det kommer att bli en bra uppfattning, en liten uppfriskande vridning, på hantverksbryggerier´, sade Warren, som planerar att öppna sin bar på 408 N. Sixth St., eventuellt redan i januari. Warrens långsiktiga dröm är att utveckla teknik som gör det möjligt för människor att brygga öl på månen och Mars eller i omloppsbana runt dem. Warren använder artificiell intelligens för att utveckla recept för nya öl. Han har skapat datasets med 180 element i bryggprocessen - mängder och typer av ingredienser som humle, malt och jäst, samt tidsvariabler för varje steg, ytterligare smaker och andra faktorer - plus betyg och recensioner av befintliga drycker. Var och en av de resulterande 10 000 recepten har blivit virtuellt smaktestade.

Direktlänk Dela Iowa Capital Dispatch fördjupade 18 oktober

Försvarsadvokat för Fugees-stjärna kritiseras för att ha använt AI för att skapa sitt slutanförande

Prakazrel “Pras” Michel, tidigare medlem i hiphopgruppen Fugees, har begärt en ny rättegång efter att hans försvarsadvokat, David Kenner, anklagats för att ha använt ett experimentellt AI-program för att skapa sitt slutanförande. ArentFox Schiff, Michels nya advokatbyrå, hävdar att Kenner gjorde felaktiga argument och ignorerade svagheter i åklagarens fall. De hävdar även att Kenner och hans medadvokat Alon Israely kan ha haft ett icke avslöjat ekonomiskt intresse i företaget CaseFile Connect, en teknologipartner till AI-programmet EyeLevel.AI. Kenner och Israely har inte kommenterat anklagelserna.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 18 oktober

Rapparen Pras kräver ny rättegång, anklagar före detta advokat för att använda oprövad AI-teknik

Sex månader efter att ex-Fugees-rapparen Prakazrel “Pras” Michel dömdes för utländska lobbyingavgifter, kräver han nu en ny rättegång. Michel hävdar att hans före detta advokat, David Kenner, använde ett oprövat artificiell intelligens (AI) verktyg för att utforma sina avslutande argument eftersom han ägde en andel i teknikplattformen. Michel anklagar Kenner för att ha haft ett ´ointygat ekonomiskt intresse´ i företaget och ville använda Michels rättegång för att marknadsföra det. Kenner har inte omedelbart återvänt en begäran om kommentar.

Direktlänk Dela Billboard fördjupade 17 oktober

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare