» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 230 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Washington DC är huvudstaden i USA och ligger mellan delstaterna Maryland och Virginia. DC står för District of Columbia, ett federalt distrikt som inte tillhör någon delstat. Staden grundades 1790 och är uppkallad efter USA:s första president, George Washington. Här finns Vita Huset, där presidenten bor, samt Kapitolium, där kongressen sammanträder. Washington DC är också känt för sina monument, museer och kulturella institutioner, såsom Lincolnmonumentet, Smithsonian Institution och National Gallery of Art. Staden har cirka 700 000 invånare och är en viktig politisk och kulturell plats i USA.

Senaste nytt kring Washington DC

MSFT meddelar fortsatta AI-innovationer och introducerar Deep Search

MSFT har gjort två annonseringar. För det första kommer Copilot snart att kunna generera svar med hjälp av OpenAI:s senaste modell, GPT-4 Turbo. Denna modell testas för närvarande med utvalda användare och kommer att integreras i Copilot inom de närmaste veckorna. Dessutom kan Copilot nu skapa bilder av ännu högre kvalitet och mer exakta till prompten med en uppdaterad DALL-E 3-modell. MSFT introducerar också Deep Search, som bygger på Bing´s befintliga webbindex och rankningssystem och förbättrar dem med GPT-4.

Direktlänk Dela InfoDocket fördjupar idag

Stora teknikbolag i kamp om artificiell intelligens efter OpenAI:s framgångar

Efter att OpenAI släppte ChatGPT, ett AI-program, i november 2022, utlöstes en intensiv kapplöpning bland teknikbolag. Google, med sin VD Sundar Pichai i spetsen, började omedelbart utveckla en rad produkter baserade på AI. På Facebook, nu Meta, omorganiserade Mark Zuckerberg delar av företaget runt AI, medan Elon Musk, som medgrundade OpenAI, lovade att skapa sitt eget AI-företag, X.AI. Microsofts VD, Satya Nadella, som investerat i OpenAI tre år tidigare, påskyndade sina planer på att införliva AI i Microsofts produkter.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupar idag

DHS prioriterar AI för att bekämpa brott och illegal droghandel

USA:s Department of Homeland Security (DHS) prioriterar utvecklingen av artificiell intelligens (AI) för att förbättra uppdragen att bekämpa illegal droghandel och utreda brott. DHS:s sekreterare Alejandro Mayorkas har sagt att AI redan hjälper till i kampen mot fentanyl vid gränsen, genom att upptäcka ovanliga resemönster av fordon som korsar gränsen. Tidigare i år inrättade DHS Center for Accelerating Operational Efficiency (CAOE), lett av Arizona State University, för att ytterligare forska och förbättra AI-verktyg för gränsoperationer. I augusti genomförde Homeland Security Investigations (HSI) Operation Renewed Hope som riktade sig mot online sexuellt barnmisshandel. Laget använde AI och maskininlärningsmodeller för att förbättra gamla bilder och identifiera över 300 offer som tidigare varit okända.

Direktlänk Dela GovernmentCIO Media fördjupade 1 december

AI kan skapa falska nyheter som är svåra att skilja från de riktiga, enligt en undersökning

En undersökning utförd av cybersäkerhetsleverantören Netskope visar att många människor har svårt att skilja riktiga nyheter från de som skapats av AI. I ett test visade Netskope 1 000 personer i USA och 500 i Storbritannien en falsk AI-nyhet bredvid en riktig. Trots att en stor andel av deltagarna trodde att de kunde identifiera en falsk nyhet, valde hälften av britterna och 44% av amerikanerna den falska nyheten som äkta. Netskope har också studerat de mest spridda falska nyheterna och bilderna 2023 baserat på sociala visningar, engagemang och andra faktorer för att bestämma deras påverkan.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 1 december

USA:s delstater skärper tillsynen av försäkringsbolags användning av AI

USA:s delstater blir alltmer aggressiva i sin granskning av hur försäkringsbolags användning av prediktiva AI-modeller kan leda till diskriminering. Colorado blev den första delstaten att anta en formell reglering specifikt riktad mot försäkringsalgoritmer. Andra delstater, inklusive New York, Kalifornien och Connecticut, samt Washington D.C., har utfärdat egna varningar och meddelanden som uppmanar försäkringsbolag att visa att deras modeller och data inte är diskriminerande. Flera stora försäkringsbolag, inklusive enheter inom State Farm Mutual Automobile Insurance Co., Cigna Group och UnitedHealth Group Inc., har ställts inför föreslagna grupptalan som anklagar dem för orättvisa praxis mot minoriteter och äldre kunder.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 30 november

År i översikt: OpenAI:s ChatGPT förändrade världen

För ett år sedan lanserade OpenAI sin ChatGPT, en AI-baserad chattbot. Sedan dess har den blivit den snabbast växande konsumentapplikationen i historien. Trots kritik och debatt om dess användning, har ChatGPT haft en betydande inverkan på AI-branschen. Google investerade 300 miljoner dollar i Anthropic, en konkurrent till OpenAI, och OpenAI släppte den efterlängtade GPT-4-modellen. OpenAI:s VD Sam Altman avskedades i november, vilket markerade en dramatisk vändning för företaget. Framtiden för ChatGPT och dess inverkan på världen återstår att se.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 29 november

Före detta Google-chef jämför OpenAI:s Sam Altman med Apple´s Steve Jobs

Före detta Google-chefen och ordföranden Eric Schmidt hyllade på tisdagen OpenAI:s VD Sam Altman, och jämförde ledaren för det banbrytande artificiella intelligensföretaget med den ikoniska avlidna Apple-medgrundaren och VD:n Steve Jobs. Schmidt gjorde jämförelsen under ett samtal vid Axios AI+ Summit, efter att Axios medgrundare Mike Allen frågade om hans syn på den senaste dramatiken på OpenAI. Altman avsattes av den tidigare styrelsen bara för att återinsättas några dagar senare och styrelsen ersattes i stor utsträckning efter att nästan varje OpenAI-anställd hotat att sluta. ´Styrelsen försöker sparka Sam. Sam sparkar styrelsen´, sa Schmidt till moderatorn. ´Sparka inte en Steve Jobs´, fortsatte han. ´Jag menar, kom igen killar, ni löser det.´ Detta är inte första gången Schmidt har gjort offentliga uttalanden där han berömmer VD:n för ChatGPT-utvecklaren OpenAI, som stöds av Google-rivalen Microsoft. Efter Altmans avskedande den 17 november, gick Schmidt till X, den sociala medieplattformen tidigare känd som Twitter, för att försvara AI-gurun. ´Sam Altman är en hjälte för mig´, skrev Schmidt i inlägget som fortfarande är fastnålat högst upp på den tidigare Google-chefens flöde. ´Han byggde ett företag från ingenting till 90 miljarder dollar i värde, och förändrade vår kollektiva värld för alltid. Jag kan inte vänta på att se vad han gör härnäst. Jag, och miljarder människor, kommer att dra nytta av hans framtida arbete - det kommer att vara helt otroligt. Tack @sama för allt du har gjort för oss alla.´

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 29 november

Michigan ansluter sig till ansträngningar för att bekämpa bedräglig användning av AI i politiska kampanjer

Michigan ansluter sig till en ansträngning för att begränsa bedräglig användning av artificiell intelligens (AI) och manipulerade medier genom statliga policyer. Kampanjer på statlig och federal nivå kommer att krävas att tydligt ange vilka politiska annonser som sänds i Michigan som skapats med hjälp av AI enligt lagstiftning som förväntas bli undertecknad av guvernör Gretchen Whitmer. Det skulle också förbjuda användning av AI-genererade deepfakes inom 90 dagar före ett val utan en separat redovisning som identifierar mediet som manipulerat. Det finns ökande oro för att generativ AI kommer att användas i presidentvalet 2024 för att vilseleda väljare, imitera kandidater och underminera valen.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 29 november

Michigan inför lagstiftning för att reglera AI-genererade djupfejk i politiska annonser

Michigan förbereder lagstiftning som kräver att politiska annonser som skapats med hjälp av artificiell intelligens (AI) tydligt anger detta. Lagen förbjuder också användning av AI-genererade djupfejk inom 90 dagar före ett val utan en separat varning som identifierar mediet som manipulerat. Djupfejk är falska medier som felaktigt framställer någon som gör eller säger något de inte gjorde. Det finns ökande oro för att generativ AI kommer att användas i presidentvalet 2024 för att vilseleda väljare, imitera kandidater och undergräva val på en skala och hastighet som ännu inte observerats. Lagstiftningen väntas undertecknas av guvernör Gretchen Whitmer inom de närmaste dagarna.

Direktlänk Dela Metro US fördjupade 29 november

AI i arbetslivet: En vild västern för arbetsgivare

Artificiell intelligens (AI) används av organisationer över hela världen för att öka produktiviteten och stimulera kreativiteten. I USA verkar det dock som att AI används med liten reglering och ingen tillsyn. Detta ställer arbetsgivare inför utmaningen att navigera och etablera någon form av ordning för att mildra juridiska risker medan lagstiftare och reglerare försöker komma ifatt. AI påverkar arbetsplatsen på oöverträffade sätt och många anställda använder AI allt oftare, vare sig arbetsgivarna vill erkänna det eller inte.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 27 november

OpenAI återanställer VD efter dramatiska omvälvningar

OpenAI, företaget bakom AI-boten ChatGPT, har genomgått dramatiska förändringar under den senaste veckan. Företagets VD, Sam Altman, avskedades den 17 november men återanställdes fem dagar senare efter protester från anställda. Händelsen har väckt diskussioner om hur kommersiell konkurrens påverkar utvecklingen av AI-system och hur snabbt AI kan implementeras på ett etiskt och säkert sätt. Altman, som är en framgångsrik investerare och entreprenör, var medgrundare till OpenAI och har varit VD sedan 2019. Han övervakade en investering på cirka 13 miljarder dollar från Microsoft.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 23 november

OpenAI söker europeisk plats för nytt kontor, Nvidia rapporterar stigande intäkter

Sam Altman, VD för OpenAI, meddelade under ett samtal vid University College London att han är ute på en turné i europeiska städer för att hitta en passande plats för ett nytt kontor. OpenAI har nyligen genomgått förändringar i ledningen och styrelsen. Nvidia, ett annat teknikföretag, har sett en kraftig ökning av sina intäkter enligt deras senaste vinst rapport. Dessutom diskuteras behovet av bättre reglering inom tekniksektorn, samt potentiella AI-lösningar för att förbättra mentalt välbefinnande för astronauter i rymden.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 22 november

Reglering av AI: Globala regleringars potentiella inverkan - Del III

Evenemanget är del III i serien ´Reglering av AI: Globala regleringars potentiella inverkan´. Programmet kommer att äga rum virtuellt och på plats på kontoret i Washington, D.C. och kommer att inkludera talare och panelister, inklusive medlemmar av kongressen, kongresspersonal och tjänstemän på verkställande nivå, samt medlemmar av akademin och näringslivet. Diskussionerna kommer att behandla lagstiftnings- och regleringsutvecklingar och hur dessa kan påverka intressenter i hela landet.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 22 november

AI-startup hjälper sjukhus att snabbt diagnostisera och behandla sjukdomar

Startföretaget Viz.ai har utvecklat AI-baserad programvara som hjälper sjukhus att snabbt och effektivt diagnostisera och behandla sjukdomar. Programvaran användes nyligen för att behandla Jess Allison, en 41-årig kvinna som drabbades av en stroke i New York. Tack vare Viz.ai:s programvara kunde läkarna på Mount Sinai West sjukhus snabbt diagnostisera och behandla Allisons stroke, vilket minskade hennes återhämtningstid och biverkningar. Viz.ai har även planer på att arbeta med läkemedelsföretag för att minska hinder inom sjukvården. Företaget har redan avtal med över 1 500 sjukhus i USA och har 12 FDA-godkända algoritmer för att upptäcka problem.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 22 november

Artificiell intelligens förändrar energibranschen

Energinätet blir allt mer komplext när fler förnybara energikällor tas i bruk. För att hantera detta vänder sig nätoperatörer allt mer till artificiell intelligens (AI). AI:s förmåga att lära sig av stora mängder data och svara på komplexa scenarier gör det särskilt lämpat för att hålla nätet stabilt. USA:s energidepartement har erkänt denna trend och nyligen tilldelat 3 miljarder dollar i bidrag till olika ”smart grid”-projekt som inkluderar AI-relaterade initiativ. En växande mängd mjukvaruföretag för AI-produkter till den notoriskt långsamma energiindustrin.

Direktlänk Dela MIT Technology Review fördjupade 22 november

OpenAIs VD Samuel Altman har avsatts av styrelsen, vilket lett till att anställda hotar med massavhopp. Omkring 650 av OpenAIs 770 anställda har undertecknat ett brev där de hotar att lämna företaget. Denna situation har lett till oro bland företag som byggt AI-appar och verktyg på GPT-4 och förlitar sig på dess generativa AI-funktioner. Microsofts VD Satya Nadella meddelade att Altman och den tidigare OpenAI-presidenten Greg Brockman kommer att starta en ny AI-forskningsgrupp på Microsoft. OpenAIs styrelse har utsett tidigare Twitch-VD:n Emmett Shear till tillförordnad VD.

Forbes Media fördjupade 22 november

Forskare föreslår mänsklig granskning för att förbättra AI´s tillförlitlighet

Forskare vid USA:s energidepartements Pacific Northwest National Laboratory har föreslagit ett nytt sätt att utvärdera AI-systems rekommendationer. De tar in mänskliga experter för att se hur maskininlärningssystemet presterar på en datauppsättning. Experten lär sig vilka typer av data systemet vanligtvis klassificerar korrekt och vilka datatyper som leder till förvirring och systemfel. Med denna kunskap ger experterna sedan sin egen ´tillitspoäng´ på framtida systemrekommendationer. Resultatet av att ha en människa som granskar AI-systemet? Människor förutspådde AI-systemets prestanda mer exakt. I vissa analyser av teamet fördubblades tillitspoängens noggrannhet när en människa gav poängen.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 20 november

OpenAI:s VD uppmanar till reglering av AI för att förhindra mänsklighetens undergång

Sam Altman, VD för OpenAI, har uppmanat lagstiftare att skapa genomtänkta regleringar för att omfamna löftet om artificiell intelligens (AI) samtidigt som de minskar risken att det överväldigar mänskligheten. OpenAI lanserade ChatGPT förra året, en teknik som kan generera bilder och texter som svar på användarprompts. Tekniken har potential att revolutionera nästan varje bransch, men har också skapat oro för allt från fusk i skolor till att ersätta mänskliga arbetare. Goldman Sachs uppskattar att så många som 300 miljoner heltidsjobb runt om i världen kan automatiseras av generativ AI. Altman har anslutit sig till hundratals topp AI-vetenskapsmän, forskare och företagsledare i att underteckna ett brev som säger att att minska risken för utrotning från AI bör vara en global prioritet.

Direktlänk Dela WENY News fördjupade 20 november

YouTube lanserar AI-verktyg för musikskapande

YouTube har utvecklat ett nytt AI-verktyg, Dream Track, som låter användare generera en 30-sekunders musikspår som efterliknar sångare. När en användare nynnar en låt på plattformen och väljer en artist som visas i verktyget, skapas ett originalkort soundtrack med den AI-genererade rösten av den artisten i ett YouTube Short-inlägg. YouTube samarbetade med nio artister för projektet, inklusive Alec Benjamin, Charlie Puth, Charli XCX, Demi Lovato, John Legend, Papoose, Sia, T-Pain och Troye Sivan. YouTube fortsätter att införa nya regler för AI-innehåll. Nya riktlinjer kräver att skapare avslöjar om de använt generativ AI för att skapa realistiska videor.

Direktlänk Dela Fox 5 New York fördjupade 17 november

YouTube lanserar AI-verktyg för musikalisk kreativitet

YouTube har utvecklat ett nytt AI-verktyg, Dream Track, som låter användare auto-generera en 30-sekunders musikspår som efterliknar sångare. När en användare nynnar en låt på plattformen och väljer en artist som visas i verktyget, skapas ett original kort soundtrack med den AI-genererade rösten av den artisten i ett YouTube Short-inlägg. YouTube samarbetade med nio artister för projektet, inklusive Alec Benjamin, Charlie Puth, Charli XCX, Demi Lovato, John Legend, Papoose, Sia, T-Pain och Troye Sivan. YouTube har också infört nya regler för AI-innehåll.

Direktlänk Dela Fox 10 Phoenix fördjupade 17 november

Årlig bedrägerirapport presenterad vid utfrågning om AI-bedrägerier

Vid en utfrågning presenterade ordföranden för USA:s senats speciella kommitté för äldre, Bob Casey, den årliga rapporten om bedrägerier. Utfrågningen fokuserade på hur artificiell intelligens (AI) kan användas av bedragare för att genomföra bedrägerier och övertyga mål om deras äkthet, samt hur AI-teknologi används för att förbättra nästa generation av bedrägeriupptäckningssystem. Casey avslöjade även en broschyr om AI-drivna bedrägerier och en bokmärke med tips för att undvika bedrägerier. Han planerar också att försäkra att användningen av AI i bedrägerier spåras på rätt sätt av Federal Trade Commission (FTC).

Direktlänk Dela Office of Senator Bob Casey fördjupade 17 november

Två medlemmar av SAG-AFTRA-styrelsen, Shaan Sharma och Anne-Marie Johnson, röstade emot det nya kontraktet eftersom de anser att det inte tillräckligt skyddar skådespelare mot artificiell intelligens (AI). Kontraktet, som godkändes av förhandlingskommittén och nationella styrelsen, innehåller samtyckes- och ersättningskrav för användning av AI för att skapa ´digitala dubletter´. Men det förbjuder inte AI och gör lite för att hindra studior från att träna på skådespelares prestationer för att skapa ´syntetiska´ skådespelare. Fackföreningspresidenten Fran Drescher och verkställande direktören Duncan Crabtree-Ireland försvarade AI-bestämmelserna i kontraktet.

Variety Media fördjupade 15 november

McMorris Rodgers diskuterar potentialen och riskerna med AI

Cathy McMorris Rodgers, ordförande för House Energy and Commerce, framförde sina inledande anmärkningar vid dagens underutskottsmöte för kommunikation och teknik med titeln ´Att utnyttja AI för att förbättra amerikansk kommunikation´. Hon diskuterade potentialen och riskerna med AI, inklusive dess förmåga att lösa tidigare olösliga problem, skapa nya jobb och växa ekonomin. Samtidigt framhöll hon farhågor för hur illvilliga aktörer kan exploatera tekniken och missbruka den. McMorris Rodgers betonade också vikten av att skydda människors information med en nationell datasekretessstandard.

Direktlänk Dela The Committee on Energy and Commerce fördjupade 14 november

Artificiell intelligens förändrar fastighetsbranschen

Artificiell intelligens (AI) används allt mer inom fastighetsbranschen för att marknadsföra och sälja bostäder. AI analyserar stora mängder data för att identifiera potentiella köpare och säljare, och virtuell verklighet (VR) används för att skapa 3D-turer av fastigheter. Nobu Hata, direktör för förenings- och branschfrågor på fastighetswebbplatsen Zillow, menar att AI är spännande men kan decentralisera människor och ifrågasätta mäklarens värde. President Joe Biden har nyligen undertecknat en exekutiv order om säker och pålitlig utveckling och användning av AI. Hata menar att mäklare behöver förbättra sig för att hantera AI.

Direktlänk Dela Pleasanton Weekly fördjupade 12 november

AI-baserade metoder kan hjälpa till att identifiera Alzheimers sjukdom

Forskare har utvecklat AI-baserade metoder för att identifiera gener kopplade till Alzheimers sjukdom. En algoritm kan effektivt sortera genom stora mängder hjärnbilder och välja ut de som innehåller egenskaper för Alzheimers. En annan maskininlärningsmetod identifierar viktiga strukturella egenskaper i hjärnan, vilket kan hjälpa forskare att upptäcka nya tecken på Alzheimers i hjärnscanningar. Målet är att använda hjärnbilder som visuella ´biomarkörer´ för Alzheimer. Genom att tillämpa metoden på stora databaser som också inkluderar medicinsk information och genetiska data, kan forskare identifiera gener som bidrar till sjukdomen.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 10 november

Ghostbusters: Frozen Empire trailer släppt; Ivanka Trump vittnar i rättegång; Brand i kemisk anläggning i Texas; Loblaw uttrycker oro över livsmedelskodex

Sony har släppt trailern till ´Ghostbusters: Frozen Empire´, uppföljaren till 2021 års ´Ghostbusters: Afterlife´. Den kommande femte filmen i franchisen återvänder till sina rötter i New York City. Ett massivt brandutbrott på en kemisk anläggning i lantlig Texas ledde till att myndigheterna stängde en lokal motorväg och beordrade invånarna att söka skydd. Ivanka Trump vittnar om att hon inte var inblandad i dokument som är centrala för hennes fars civila bedrägerirättegång. Domare Tanya Chutkan beslutade att Donald Trumps advokater kunde få några extra veckor för att lämna in stämningar och rörelser. Loblaw Companies Ltd. uttrycker oro över att den kommande livsmedelskodexen kan förvärra matinflationen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Canada fördjupade 8 november

Artificiell intelligens förbättrar flygindustrin men är inte redo att ersätta piloter

USA:s president Joe Biden har utfärdat en exekutiv order om att skapa en ny AI-chef, spåra företag som utvecklar de mest kraftfulla AI-systemen och stärka integritetspolicyn. Flygbolag som Virgin Atlantic, Azul och Royal Air Maroc använder AI för att förenkla flygsökningar, leverera mer konkurrenskraftiga flygpriser och hjälpa flygbolag att flyga hållbart. AI hjälper till att beräkna miljöpåverkan av flygningar och hitta optimala flygvägar för att minska utsläppen. Google samarbetar med International Council on Clean Transportation och flygindustrins intressenter för att utveckla en ny koldioxidfotavtrycksspårare för sin flygsökmotor. American Airlines har samarbetat med Google för att använda AI för att tackla en av flygindustrins mest förbryllande icke-koldioxidföroreningsfrågor, kondensstrimmor.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 6 november

Teknikstartföretag Shield AI försöker sälja Pentagon på AI

Shield AI, ett teknikstartföretag, har redan en drönare som drivs av artificiell intelligens som används av den israeliska militären. Men att övertyga Pentagon om att omfamna tekniken är en stor utmaning. Företaget, som skapades av bröderna Tseng 2015, värderas nu av riskkapitalinvesterare till 2,7 miljarder dollar. Företaget har 625 anställda i Texas, Kalifornien, Virginia och Abu Dhabi. Shield AI är ett av flera startföretag som visar potentialen i banbrytande teknik för att revolutionera krigföringsteknik och hjälpa USA att behålla sin militära fördel över Kina. Företaget och andra som Anduril Industries, Autonodyne, EpiSci och Merlin Labs utvecklar nya och kraftfullare sätt för Pentagon att samla in och analysera information och agera på den.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 6 november

Senator Manchin säkrar finansiering för nya AI-masterprogram

Senator Joe Manchin har säkrat 9 000 000 dollar för att etablera två nya masterprogram inom artificiell intelligens (AI) och praktisk maskininlärning vid West Virginia University, Marshall University och tre ytterligare universitet. Programmen, som utvecklas i samarbete med Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), är tänkta att starta hösten 2025 och kommer att vara de första av sitt slag. Programmen kommer att innehålla online-alternativ för att nå tusentals studenter redan under det första året.

Direktlänk Dela Office of Senator Joe Manchin fördjupade 2 november

Hillary Clinton uppmanar till internationellt samarbete för att minimera riskerna med artificiell intelligens

Före detta utrikesminister Hillary Clinton går med i en grupp tidigare diplomater som kräver internationellt samarbete för att minimera riskerna med artificiell intelligens (AI). Aspen Ministers Forum, en gren av den ideella organisationen Aspen Institute, uttryckte sina växande bekymmer för riskerna med AI och beskrev frågan som ´en av de viktigaste policyutmaningarna i vår tid´. Gruppen föreslog en rad rekommendationer för att hantera internationell AI-styrning, inklusive bildandet av en internationell byrå, skydd mot AI-genererad desinformation och utveckling av nationella regleringssystem som skulle samordnas internationellt.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 1 november

USA:s president skriver under order om artificiell intelligens och arbetsgivare börjar navigera i komplexa AI-lagar

USA:s president Joe Biden har undertecknat en ny exekutiv order om artificiell intelligens (AI) som innebär att hans administration ska skapa en ny chefsposition för AI, spåra företag som utvecklar de mest kraftfulla AI-systemen, anta starkare integritetspolicyer och skapa nya säkerhetsriktlinjer och branschstandarder. Samtidigt står arbetsgivare inför komplexa lagar kring användningen av AI och automatiserade beslutsverktyg för anställning (AEDT). Dessa verktyg används allt mer för att fatta beslut om anställning, befordran och uppsägning, vilket väcker frågor om snedvridning och diskriminering. Lagstiftningen varierar mellan olika jurisdiktioner, inklusive New York City, Illinois, Kalifornien och Maryland.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 1 november

Utmaningar väntas för implementeringen av Bidens exekutiva order om AI

USA:s president Joe Bidens exekutiva order om artificiell intelligens (AI) kommer att ställas inför flera implementeringsutmaningar, allt från anställning till att bygga myndighetskompetenser. Det exekutiva ordern visar betydande framsteg i att utveckla en amerikansk strategi för AI-reglering, som hanterar allt från integritetsrisker till stora modeller. Det kommer att innebära att olika federala myndigheter tar ansvar för AI-frågor inom sina egna områden, till exempel kommer Hälso- och sjukvårdsdepartementet att utveckla en AI-säkerhetspolicy för sjukvårdsprogram. En av de största utmaningarna kommer att vara att anställa människor med den AI-expertis som behövs för att hjälpa myndigheterna att uppfylla de ansvarsområden som ordern etablerar.

Direktlänk Dela FedScoop fördjupade 31 oktober

Microsoft lanserar nya AI-verktyg och funktioner för regeringen

Microsoft kommer att lansera en rad nya artificiella intelligens (AI) verktyg och funktioner genom sina tjänster Azure OpenAI Government och Microsoft 365 Government. Dessa inkluderar klassificerade molnbelastningar och intelligent sammanfattning av möten, samt generativa AI-verktyg som innehållsgenerering och sammanfattning, kodgenerering och semantisk sökning med hjälp av dess FedRAMP-godkända system. Företaget kommer också att lansera Azure OpenAI generativa AI-tjänster för regeringen, inklusive GPT-3.5 Turbo och GPT-4-modeller. Dessutom kommer Teams Premium med intelligent sammanfattning i Microsoft 365 Government och Microsoft 365 Copilot-uppdatering för regeringen att rullas ut.

Direktlänk Dela FedScoop fördjupade 31 oktober

AI-pionjär Sam Altman uppmanar till reglering av artificiell intelligens

Sam Altman, VD för OpenAI, har uppmanat till skapandet av regleringar som omfamnar löftet om artificiell intelligens (AI), samtidigt som de minskar risken att den överväldigar mänskligheten. OpenAI´s produkt ChatGPT har potential att revolutionera nästan alla branscher, men har också väckt oro för allt från fusk i skolor till att ersätta mänskliga arbetare. Altman varnar för att AI kan användas för att manipulera väljare och sprida desinformation. Han har tidigare betonat vikten av etisk och ansvarsfull AI-utveckling i möten med Vita husets ledare.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 31 oktober

Storbritannien presenterar principbaserad strategi för AI-reglering

Den brittiska regeringen har presenterat sina planer för att hantera den snabbt utvecklande AI-sektorn. I en vitbok med titeln ”A pro-innovation approach to AI regulation” beskrev vetenskaps-, innovations- och teknikministern de många fördelarna och möjligheterna som hon anser att tekniken innebär. Regeringen har beslutat att ta en ”principbaserad strategi” för att reglera AI, snarare än att skapa ny lagstiftning. Regeringens inställning tolkas som att de vill locka AI-företag och inte kommer att reglera AI just nu. Inför den globala AI-toppmötet som Storbritannien arrangerar i början av november har Rishi Sunak uttryckt önskan att stärka Storbritanniens position som en ledare inom AI, både vad gäller innovation och säkerhetstillsyn.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 31 oktober

Vita huset tar itu med artificiell intelligens med ny exekutiv order

Vita huset tar itu med artificiell intelligens (AI) med en ny exekutiv order. Detta etablerar standarder för säkerhet och skydd för din personliga information. President Biden uttryckte sin beslutsamhet att främja och kräva ansvarsfull innovation. Order kräver att AI-systemutvecklare delar sina säkerhetstestresultat med den federala regeringen innan de släpps ut till allmänheten. Alexandra Reeve Givens, VD för Center for Democracy & Technology, tror att detta breda federala tillvägagångssätt är nödvändigt. AI-företag som Veritone anser att reglering är avgörande. En annan aspekt av ordern syftar till att ta itu med AI-aktiverat bedrägeri.

Direktlänk Dela WFTV Channel 9 fördjupade 31 oktober

Mänsklig hjärna fortfarande oöverträffad trots AI framsteg

Nästan 70 år efter introduktionen av ´den första maskinen som kan ha en originalidé´, finns det fortfarande ingen seriös konkurrent till den mänskliga hjärnan. Psykologen Frank Rosenblatt trodde på 1950-talet att hans uppfinning, Perceptron, skulle inleda en ny era. Trots framsteg inom AI, inklusive IBMs Deep Blue som besegrade schackstormästaren Garry Kasparov 1997, finns det fortfarande ingen AI som kan matcha den mänskliga hjärnans förmåga att hantera oklara regler och saknad information.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 28 oktober

Internetanvändare återskapar Vita huset med hjälp av AI och berömda arkitekters design

1 av 10 internetanvändare återskapar Vita huset som det skulle se ut om det designades av andra berömda arkitekter med hjälp av ett artificiellt intelligensverktyg. TikTok-profilen @imaginedarchitecture har använt AI för att visualisera hur Vita huset skulle kunna se ut om det designades av kända arkitekter som Zaha Hadid, Gaudi, Louis Sullivan, Calatrava, Frank Lloyd Wright, Mies van der Rohe, Frank Gehry, Rem Koolhaas och Tadao Ando. Vita huset, beläget i Washington (DC), är den officiella residensen och kontoret för USA:s president och är en symbol för nationens demokrati.

Direktlänk Dela Lodi Valley News fördjupade 27 oktober

Aktiemarknaden sjunker trots Microsofts starka resultat, Mike Johnson blir talman för Huset

Aktieindexen sjönk kraftigt under onsdagseftermiddagen trots att Microsofts aktie steg efter starka resultat. Dow Jones Industrial Average förlorade sina tidiga vinster och var ner 0,3%. Representanten Mike Johnson från Louisiana vann omröstningen om att bli talman för Huset, vilket tillfälligt höjde indexen. Federal Reserve-chefen Jerome Powell ska tala vid en sammankomst för Moynihan Lecture in Social Science and Public Policy i Washington, D.C. Trots att Fed är i en tyst period inför mötet den 1 november, förväntar sig handlare att räntorna kommer att förbli oförändrade.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 25 oktober

Anställda hittar hemliga sätt att använda AI-verktyg på arbetsplatsen

Vissa arbetsgivare förbjuder antingen tyst eller öppet tillgång till generativa AI-verktyg som ChatGPT. Dock hittar anställda som uppskattar dem sätt att diskret använda dem. Sedan OpenAI lanserade ChatGPT i november 2022 har företag kämpat för att hålla dess användning på arbetsplatsen under kontroll. Många organisationer är oroliga över att deras data kommer att läcka - inte bara oavsiktligt träna OpenAI-algoritmer med känslig information, men också potentiellt avslöja företagshemligheter för konkurrenter. Anställda hittar dock sätt att använda tekniken i hemlighet, oavsett om de helt enkelt blockerar sina skärmar från att ses eller använder högteknologiska lösningar. Enligt en undersökning från februari 2023 av det professionella sociala nätverket Fishbowl sade 68% av 5067 respondenter som använde AI på jobbet att de inte avslöjar användningen för sina chefer.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 25 oktober

Framtiden för AI kan domineras av ´GOMA´ - Google, OpenAI, Microsoft och Anthropic

AI:s framtid kan vara dominerad av fyra företag, Google, OpenAI, Microsoft och Anthropic, vilka tillsammans kan kallas GOMA. Dessa företag har alla utvecklat avancerade AI-program och chatbots, och konkurrerar nu om att integrera generativ AI i så mycket som möjligt. Trots att nya företag dyker upp inom AI-sektorn, har dessa fyra företag redan tekniska och affärsfördelar som börjar likna de nuvarande techjättarna. Framtiden för AI är dock fortfarande oklar, och det är möjligt att både Big Tech och Big AI kommer att samexistera, med de gamla företagen dominerande inom sökning, shopping och smartphones, medan en ny uppsättning företag kontrollerar chatbots och andra AI-modeller.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 25 oktober

Fugees-medlem Pras Michél kämpar för sin frihet efter dom för penningtvätt och vittnesmanipulation

Pras Michél, medlem i hiphopgruppen Fugees, kämpar för sin frihet efter att ha dömts för flera brott, inklusive penningtvätt, vittnesmanipulation och deltagande i en olaglig internationell finansiell plan där han kanaliserade miljoner dollar från malaysiska affärsmannen Jho Low till presidentkampanjer för Barack Obama och Donald Trump. Michél mottog cirka 88 miljoner dollar från Low, som han träffade 2006 på en nattklubb i New York. På rättegången vittnade skådespelaren Leonardo DiCaprio och den tidigare amerikanska justitieministern Jeff Sessions. Michéls nya juridiska team har lämnat in en begäran som anklagar de ursprungliga advokaterna, särskilt huvudadvokaten David E. Kenner, för att ha varit ´bristfälliga under´ rättegången. De nya advokaterna hävdar att Kenner använde ett experimentellt AI-program för att skapa ett slutanförande.

Direktlänk Dela Atlanta Black Star fördjupade 24 oktober

Singapore och USA gör AI-styrningsramverk interoperabla

Singapore och USA har gjort sina AI-styrningsramverk interoperabla, vilket markerar en milstolpe i internationellt teknikpolitiskt samarbete. Detta avslöjades vid den första USA-Singapore-dialogen om kritiska och framväxande teknologier, som hölls i Washington D.C. Initiativet, känt som ´crosswalk´, länkar Singapore Infocomm Media Development Authoritys AI Verify med US National Institute of Standards and Technologys AI Risk Management Framework. Deltagarna erkände enhälligt vikten av offentligt-privata partnerskap för att forma AI:s framtid, säkerställa dess ansvarsfulla utplacering och skydda system mot potentiella hot.

Direktlänk Dela CDOTrends fördjupade 23 oktober

Domstol beslutar att AI-skapade verk inte kan skyddas av upphovsrätt

En domstol i Washington DC har avgjort att verk skapade av artificiell intelligens (AI) inte kan skyddas av upphovsrätten. Fallet involverade ett konstverk från 2018 som skickats in av Stephen Thaler till upphovsrättskontoret. Flera författare är oroliga för att AI-företag använder deras verk utan licenser och Getty Images hävdar att över 12 miljoner av deras bilder har stulits. Domstolen menade att AI-företag utnyttjar en teknik som sprungit före den rättsliga status quo och valt att agera först och be om ursäkt senare. Frågan om upphovsrätten till AI-skapat innehåll är en gråzon som kan komma att bromsa utvecklingen av AI.

Direktlänk Dela Startup Daily fördjupade 23 oktober

Borgmästare samlas i Washington för att lära sig om AI-verktyg för stadsstyrning

Över 100 borgmästare samlades i Washington, D.C. för att lära sig hur AI-verktyg som ChatGPT kan hjälpa dem att förbättra styrningen av sina städer. Borgmästarna deltog i Mayors Innovation Studio, ett evenemang arrangerat av Bloomberg Philanthropies´ CityLab, för att utforska hur AI kan förbättra allt från förutsägelser om naturliga katastrofer till att göra det lättare för invånare att navigera stadsfunktioner. Trots att endast 2% av de undersökta städerna aktivt implementerar tekniken, sade 69% att de aktivt utforskade eller testade den och 96% av de undersökta borgmästarna sade att de var intresserade av att använda den.

Direktlänk Dela NBC Dallas-Fort Worth fördjupade 20 oktober

Framtiden för ölbryggning: Artificiell intelligens och månöl

Enligt BeerHistory.coms tidslinje över ölhistoria kan förhistoriska nomader ha tillverkat öl innan de lärde sig att tillverka bröd. Beau Warren, 35, är hjärnan bakom Species X Beer, där termer som artificiell intelligens och mutagenes är mycket vanligare än Gamla världen och tradition. ´Jag tror att det kommer att bli en bra uppfattning, en liten uppfriskande vridning, på hantverksbryggerier´, sade Warren, som planerar att öppna sin bar på 408 N. Sixth St., eventuellt redan i januari. Warrens långsiktiga dröm är att utveckla teknik som gör det möjligt för människor att brygga öl på månen och Mars eller i omloppsbana runt dem. Warren använder artificiell intelligens för att utveckla recept för nya öl. Han har skapat datasets med 180 element i bryggprocessen - mängder och typer av ingredienser som humle, malt och jäst, samt tidsvariabler för varje steg, ytterligare smaker och andra faktorer - plus betyg och recensioner av befintliga drycker. Var och en av de resulterande 10 000 recepten har blivit virtuellt smaktestade.

Direktlänk Dela Iowa Capital Dispatch fördjupade 18 oktober

Försvarsadvokat för Fugees-stjärna kritiseras för att ha använt AI för att skapa sitt slutanförande

Prakazrel “Pras” Michel, tidigare medlem i hiphopgruppen Fugees, har begärt en ny rättegång efter att hans försvarsadvokat, David Kenner, anklagats för att ha använt ett experimentellt AI-program för att skapa sitt slutanförande. ArentFox Schiff, Michels nya advokatbyrå, hävdar att Kenner gjorde felaktiga argument och ignorerade svagheter i åklagarens fall. De hävdar även att Kenner och hans medadvokat Alon Israely kan ha haft ett icke avslöjat ekonomiskt intresse i företaget CaseFile Connect, en teknologipartner till AI-programmet EyeLevel.AI. Kenner och Israely har inte kommenterat anklagelserna.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 18 oktober

Rapparen Pras kräver ny rättegång, anklagar före detta advokat för att använda oprövad AI-teknik

Sex månader efter att ex-Fugees-rapparen Prakazrel “Pras” Michel dömdes för utländska lobbyingavgifter, kräver han nu en ny rättegång. Michel hävdar att hans före detta advokat, David Kenner, använde ett oprövat artificiell intelligens (AI) verktyg för att utforma sina avslutande argument eftersom han ägde en andel i teknikplattformen. Michel anklagar Kenner för att ha haft ett ´ointygat ekonomiskt intresse´ i företaget och ville använda Michels rättegång för att marknadsföra det. Kenner har inte omedelbart återvänt en begäran om kommentar.

Direktlänk Dela Billboard fördjupade 17 oktober

Inovalon samarbetar med AWS för att utveckla AI/ML-lösningar för hälso- och sjukvården

Inovalon, en ledande leverantör av molnbaserad programvara för datadriven hälso- och sjukvård, meddelade vid sin årliga kundkongress i Washington, D.C. ett samarbete med Amazon Web Services (AWS) för att utveckla överlägsna programvarulösningar för att stödja hälso- och sjukvårdsbranschens strävan efter bättre resultat och ekonomi. Kombinationen av AWS: s artificiella intelligens (AI) produkter, inklusive Amazon Comprehend Medical, ytterligare förbättrad genom tillämpningen av logiskt stagverk informerad av Inovalons AI/maskininlärningsförmåga (ML) och djup ämneskunskap ger överlägsna resultat jämfört med tidigare tillgängliga teknologier. Dessa samarbetade förmågor utvecklas för flera tillämpningar över hela Inovalon ONE® Platform, företagets SaaS-baserade programvaruplattform som stöder mer än 20 000 kundorganisationer över hela hälso- och sjukvårdsekosystemet. Inovalon förväntar sig att applikationen ska vara allmänt tillgänglig i början av 2024.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 17 oktober

Orleans Parish District Attorney anställer före detta federala underrättelseofficerare för att stärka åtal

Orleans Parish District Attorney, Jason Williams, har anställt ett team av före detta federala underrättelseofficerare för att stärka åtal för grova brott. Teamet, kallat ´OSINT´ för ´open-source intelligence´, använder teknologi för att samla in öppna datakällor för ny bevisning. Williams har ingått ett avtal värt 250 000 dollar med Washington D.C.-baserade Bancroft Global Development, där hans vän Aaron Greenstone är seniorrådgivare. Greenstone anställde i sin tur Tranquility Cybersecurity International för att samla in sociala medier och annan offentlig information om brottsmisstänkta. Detta arbete har mött skeptiker trots stöd för privata finansieringar för att utöka teamet.

Direktlänk Dela The Times-Picayune fördjupade 10 oktober

Generativ AI kan ge företag konkurrensfördel men medför risker, enligt BCG-studie

En studie utförd av Boston Consulting Group (BCG) visar att användning av generativ AI (GenAI) kan ge företag en konkurrensfördel, men också medföra risker. Studien visade att GenAI kan förbättra prestanda med 40% för uppgifter inom dess kapabilitetsgräns. Men för mer komplexa uppgifter utanför kapabilitetsgränsen presterade deltagare som använde GenAI 23% sämre än kontrollgruppen. Studien rekommenderar att företag etablerar ´generativa AI-lab´ för att experimentera med GenAI och analysera resultaten för specifika uppgifter. Dessutom bör företag anpassa sin personalstrategi för att omplacera personal till arbete bortom GenAI:s kapabilitetsgräns.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 oktober

FTC ordförande Lina Khan: Inga AI-undantag

Federal Trade Commission (FTC) höll den 4 oktober 2023 en rundabordsdiskussion om ´Kreativ ekonomi och generativ AI´. Under diskussionen var kommissionärerna eniga om att FTC:s förmåga att reglera vissa AI-användningar är fast förankrad i kommissionens långvariga lagstadgade befogenhet. Ordförande Lina Khan klargjorde att det ´finns inga AI-undantag till lagarna på böckerna´. Kommissionärerna belyste två AI-användningar som de ägnar särskild uppmärksamhet: bedrägeri och orättvisa konkurrensmetoder. De var eniga om att den kreativa ekonomin bör skyddas mot störningar som sannolikt kommer att orsakas av generativ AI, men klargjorde inte vilka åtgärder kommissionen skulle vidta för att ge ett sådant skydd.

Direktlänk Dela The National Law Review fördjupade 6 oktober

Forskare från Carnegie Mellon University deltar i policydiskussioner om AI

I september deltog forskare från Carnegie Mellon University (CMU), ledare inom utveckling av artificiell intelligens (AI) för samhällsnytta, i en serie policybriefingar i Washington, D.C. och vid FN:s 78:e generalförsamling i New York. Ramayya Krishnan, dekanus vid CMU:s Heinz College of Information Systems and Public Policy, vittnade inför USA:s senatskommitté om handel, vetenskap och transport, underutskottet för konsumentskydd, produktsäkerhet och dataskydd. Krishnan presenterade fyra rekommendationer för att öka transparensen i AI-teknologier för konsumenter.

Direktlänk Dela India Education Diary fördjupade 6 oktober

Mira Murati leder OpenAIs tekniska framsteg och kanske även din framtid

Mira Murati, teknikchef för OpenAI, är en central figur i företagets framgångar inom AI-teknologi. Hon ansvarar för den populära chatbotten ChatGPT och DALL-E, ett AI-system som skapar konst från text. Efter att ChatGPT lanserades i november 2022 samlade den mer än 100 miljoner aktiva användare på bara två månader, vilket gör den till den snabbast växande konsumentapplikationen i historien. OpenAI rapporteras vara på väg att dra in mer än 1 miljard dollar i intäkter i år. Murati, som tidigare arbetade på Tesla, gick med i OpenAI 2018.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 5 oktober

OpenAI:s teknikchef Mira Murati styr AI:s framtid med populära produkter som ChatGPT och DALL-E

Mira Murati, teknikchef på OpenAI, ansvarar för att hantera populära AI-produkter som chatboten ChatGPT och DALL-E, ett AI-system som skapar konst från text. Produkterna har drivit OpenAI till nya höjder, med ChatGPT som samlat över 100 miljoner aktiva månadsanvändare på bara två månader efter lanseringen i november 2022, vilket gör den till den snabbast växande konsumentapplikationen i historien. OpenAI, som började som ett ideellt forskningslaboratorium för åtta år sedan, är på väg att dra in mer än 1 miljard dollar i intäkter i år. Företagets avtal med Microsoft, som Murati hjälpte till att övervaka, har medfört nya möjligheter för distribution och en investering på 10 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 5 oktober

Stereotaxis deltar i Society for Cardiac Robotic Navigations årsmöte

Stereotaxis, ett företag inom kirurgisk robotteknik, kommer att delta i det 7:e årsmötet för Society for Cardiac Robotic Navigation (SCRN) i Washington, DC. SCRN är en global läkarledd organisation som syftar till att skapa en plattform för användare av robotteknologier inom kardiologi. Under konferensen kommer Stereotaxis att presentera ämnen relaterade till deras robotteknologier, inklusive AI, maskininlärning, virtuell verklighet och robotautomation. De kommer även att diskutera användningen av robotik vid behandling av stroke och andra hjärtrelaterade sjukdomar.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 5 oktober

UAE-team avslöjar AI-verktyg ´Jais´ för arabisktalande

Ett team av akademiker, forskare och ingenjörer i Förenade Arabemiraten (UAE) har nyligen presenterat ett kraftfullt AI-verktyg anpassat för arabisktalande. Verktyget, som heter ´Jais´, skapades i samarbete mellan Mohamed bin Zayed University of Artificial Intelligence (MBZUAI), Silicon Valley-baserade Cerebras Systems, och Inception, ett dotterbolag till det UAE-baserade AI-företaget G42. Jais förstår kulturella nyanser och dialekter, vilket gör det användbart inom olika branscher. Framtida versioner av Jais kommer att kunna arbeta med bilder, grafer eller tabulär data istället för bara text.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 4 oktober

IBM:s VD tror att automation skapar fler jobb än det eliminerar

Arvind Krishna, VD för IBM, hävdar att teknik kommer att skapa fler jobb än det kommer att eliminera, trots påståenden om motsatsen. Under ett framträdande på Fortune’s CEO Initiative-konferensen i Washington, D.C. förklarade Krishna att det är ett missförstånd att ökad produktivitet leder till jobbförluster. Han påpekade att IBM under tre till fyra år fasade ut några hundra HR-roller i backoffice, samtidigt som de ökade antalet anställda inom mjukvaruutveckling och försäljning. Krishna förutspår att AI kommer att ta över 10% till 20% av ´lägre nivåuppgifter´, men kommer inte att ta över en persons jobb helt och hållet.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 4 oktober

AI-pionjären Igor Jablokov varnar för Big Techs monopol på AI-utveckling

AI-pionjären Igor Jablokov har uttryckt oro över att de stora teknikföretagen har monopol på utvecklingen av AI. Han menar att dessa företag använder sin styrka, antingen finansiell eller politisk genom lobbying, för att ytterligare befästa sina positioner på marknaden och hålla nya aktörer borta. Han tror att AI kommer att skaka om industrin och förpassa vissa av dessa företag till nästa omgång av gårdagens teknikföretag. Han säger att denna koncentrerade makt skadar konsumenterna också, eftersom det i slutändan bara finns en källa till teknik. Jablokov är för närvarande VD för AI-startupen Pryon.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 4 oktober

AI-teknik står inför en potentiell besvikelse på grund av en rad utmaningar, inklusive sänkta interna värderingar för startups som Jasper, flera rättsliga tvister kring upphovsrätt och ökad oro för deepfakes och dess påverkan på val. Trots en snabb takt av imponerande AI-utvecklingar, tror författaren att företag inte gör ett bra jobb med att kommunicera AI:s positiva potential för mänsklighetens framtid. Det finns behov av att förklara den nuvarande och framtida värdet av generativ AI för individer, arbetare, företag och samhället i stort. Författaren menar att mänskligheten behöver komma överens med AI och att detta kan kräva en omställning av AI:s budskap.

VentureBeat fördjupade 3 oktober

Eizo Rugged Solutions att visa upp nya grafik- och GPGPU-lösningar på AUSA 2023

Eizo Rugged Solutions meddelar att de kommer att visa upp sina senaste högpresterande öppna arkitektur inbäddade video grafik- och GPGPU-lösningar i live-demonstrationer vid den kommande årliga mötet och utställningen för Association of the United States Army (AUSA) 2023, som ska hållas 9-11 oktober i Washington, D.C. Enligt ett företagsmeddelande kommer besökare att se ett multimodal elektronisk krigföring/radiofrekvens (EW/RF) situationssystem som kör två olika artificiell intelligens (AI)-accelererade GPU-bearbetningsapplikationer samtidigt. Systemet använder både beräknings- och I/O-intensiva SOSA-anpassade 3U VPX GPGPU-kort som är avsedda för användning i realtids datahantering, AI och maskininlärningsalgoritmer, videokodning och höghastighetsoverföring av data.

Direktlänk Dela Military Embedded Systems fördjupade 3 oktober

AI överträffar människor inom kreativitet, väcker ´AI-ångest´

En studie publicerad i Scientific Reports visar att AI-program överträffar människor i uppgifter som kräver originalitet, vilket har lett till vad vissa experter kallar ´AI-ångest´. Denna oro handlar om rädsla för jobbförluster och potentiell erosion av mänsklig kreativitet och hantverk på grund av AI:s ökande förmågor. Uppkomsten av generativa AI-verktyg, som Midjourney och Stable Diffusion, har särskilt skakat om kreativa yrkesverksamma. Mary Alvord, en praktiserande psykolog, har noterat en växande trend av AI-relaterad ångest bland hennes klienter. För att hantera AI-ångest rekommenderar experter att hålla sig informerad, anpassa sina färdigheter och verka för etisk AI-utveckling.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 2 oktober

Enligt en studie publicerad i Scientific Reports presterade AI-program bättre än människor vid uppgifter som krävde originalitet. Trots AI:ns framsteg uttrycker många, som Los Angeles-baserade bakgrundskonstnären Kat Lyons, oro för AI:ns påverkan på deras yrken och konstnärliga arbete. Psykologer och experter föreslår att man bekämpar AI-ångest genom att förstå teknikens fördelar, lära sig hur den fungerar och hur man kan använda den produktivt. De påpekar också att det är viktigt att komma ihåg att människor alltid har fruktat uppkomsten av ny teknik.

Scientific American fördjupade 2 oktober

USA:s underrättelsetjänster delar insikter om artificiell intelligens

Två högt uppsatta amerikanska underrättelsechefer, Lakshmi Raman, CIA:s direktör för artificiell intelligens, och Paul Nakasone, avgående chef för National Security Agency (NSA), diskuterade nyligen möjligheterna och hoten med artificiell intelligens (AI) för deras organisationer. De påpekade att AI redan spelar en viktig roll i hanteringen och analysen av information och bidrar till beslutsfattandet. USA har dock fortfarande ett klart försprång i AI över sina motståndare, men detta bör inte tas för givet. NSA har därför lanserat sitt nya AI Security Center. CIA utvecklar också en AI-chatbot för att förbättra sina analytiska och operativa förmågor.

Direktlänk Dela IntelNews fördjupade 2 oktober

OpenAI:s värdering kan tredubblas till $80-90 miljarder

OpenAI, skaparen av ChatGPT, förväntas genomföra en aktieerbjudande som skulle öka företagets värdering från ungefär $30 miljarder till någonstans mellan $80-90 miljarder. Syftet med erbjudandet är att tillåta anställda och andra befintliga aktieägare att monetarisera sina innehav. En av de största vinnarna från det kommande OpenAI-erbjudandet kommer att vara Microsoft, som äger 49% av OpenAI. Microsofts andel i OpenAI kommer att vara värd $40-45 miljarder efter erbjudandet, en ökning från den nuvarande nivån på cirka $15 miljarder.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 29 september

CoreWeave, en ledande molnleverantör för AI-system, har valt VAST Data för att tillhandahålla lagring för sina erbjudanden. VAST Data, känt för att leverera högpresterande, mycket skalbar lagring baserat på sin unika ´disaggregerade delade allt´ (DASE) arkitektur, kommer att bidra till att bygga en global NVIDIA-driven databehandlingsmoln som kan hantera och säkra enorma mängder data för generativ AI, högpresterande databehandling (HPC) och visuella effekter (VFX) uppgifter. CoreWeave valde VAST Data efter omfattande forskning och testning, och citerade dess skalbarhet, prestanda och fleranvändarföretags AI-molnförmåga.

Forbes Media fördjupade 27 september

Cyberbrottslingar utnyttjar generativ AI för att förbättra sina attacker

Den senaste generationen av generativ AI (Gen AI) har övertygat många, inklusive investerare, om att den länge förutsagda ´AI-revolutionen´ äntligen har kommit. Gen AI kan snabbt skapa skriftliga verk som är nästan omöjliga att skilja från mänskligt skapade. Trots imponerande exempel på Gen AI-utmatning, är verkliga bevis på hur det har ersatt befintliga affärsoperationer sällsynta, förutom inom området för cyberbrott. Hackare verkar ha integrerat Gen AI-verktyg i sina kriminella operationer, till exempel för att förbättra effektiviteten av sina ´phishing´-attacker. Gen AI hjälper hackare att eliminera svagheter genom att generera mer polerade phishing-e-postmeddelanden, vilket gör dem svårare att upptäcka.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 25 september

OpenAI lanserar Dall-E 3, en ny text-till-bild-verktyg

OpenAI har lanserat Dall-E 3, sitt senaste text-till-bild-verktyg, planerat att släppas i oktober för ChatGPT Plus och Enterprise-användare via API. Dall-E 3 kommer att vara bättre på att hantera mer komplexa uppmaningar med detaljerade beskrivningar och kommer att kunna skapa bättre skriven text inom bilden. OpenAI implementerar ytterligare skyddsåtgärder, begränsar verktyget från att generera våldsamt, vuxet eller hatfullt innehåll. Skapare kommer att ha möjlighet att utesluta sitt arbete från framtida text-till-bild-träningsverktyg. OpenAI står inför konkurrens från rivaler som Alibaba´s Tongyi Wanxiang, Midjourney och Stability AI.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 22 september

OpenAI lanserar DALL-E 3: Ett AI-verktyg för bildsyntes integrerat med ChatGPT

OpenAI har tillkännagivit lanseringen av DALL-E 3, den senaste versionen av dess banbrytande AI-verktyg för bildsyntes. Denna version är fullt integrerad med ChatGPT, OpenAIs kända chatbot. Användare kan nu förbättra och justera bilduppmaningar genom realtidskonversationer med ChatGPT, vilket gör bildskapandeprocessen mer interaktiv och intuitiv. DALL-E 3 kommer först att göras tillgängligt för ChatGPT Plus och Enterprise-kunder i början av oktober via API. OpenAI planerar att sekventiellt släppa det till forskningslaboratorier och andra API-tjänster, även om en tidslinje för en gratis offentlig version förblir ospecificerad.

Direktlänk Dela Nextgenhero.io fördjupade 21 september

OpenAI lanserar Dall-E 3, en AI-baserad text-till-bild-verktyg

OpenAI har avtäckt Dall-E 3, den senaste versionen av sitt AI-baserade text-till-bild-verktyg som integrerar med ChatGPT-prompter. Dall-E 3 bygger vidare på Dall-E 2:s funktioner men kan ge mer precisa bilder med bättre förståelse för sammanhang. Verktyget förväntas bli tillgängligt för ChatGPT Plus & Enterprise-kunder via API i oktober. Lanseringen kommer i en tid då OpenAI:s text-till-bild-verktyg möter ökad konkurrens från teknikföretag som Alibaba, Meta och Midjourney. OpenAI har även lagt till fler skydd för att förhindra att verktyget genererar bilder som kan anses vara stötande.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 21 september

Diskussion om AI:s inverkan på den svarta gemenskapen

Representanterna Emanuel Cleave och Barbara Lee har varit medvärdar för en paneldebatt om hur AI påverkar den svarta gemenskapen vid den årliga lagstiftande konferensen för Congressional Black Caucus. Debatten, modererad av Kimberly Bryant, diskuterade vikten av att investera i svarta teknikföretag och utvidga svarta gemenskapers fotavtryck i teknikutrymmet. Myaisha Hayes, kampanjstrategidirektör på MediaJustice, pekade på teknikföretagens ansträngningar att undvika ansvar för hur AI påverkar den svarta gemenskapen. Hayes betonade bristen på transparens när det gäller AI och hur det kan påverka svarta människor negativt.

Direktlänk Dela NewsOne fördjupade 21 september

OpenAI introducerar Dall-E 3, en avancerad text-till-bild-verktyg

OpenAI har introducerat Dall-E 3, det senaste text-till-bild-verktyget som planeras att släppas i oktober, tillgängligt först för ChatGPT Plus och Enterprise-användare via API. Dall-E 3 har förbättrade förmågor att hantera komplicerade prompts med detaljerade beskrivningar. Den nya modellen är utmärkt på att införliva väl skriven text i de genererade bilderna, som etiketter och skyltar, och adresserar tidigare begränsningar. OpenAI hävdar att Dall-E 3 kan omvandla nyanserade förfrågningar till mycket precisa och detaljerade bilder. OpenAI implementerar också ytterligare skydd för att förhindra generering av våldsamt, vuxet eller hatfullt innehåll.

Direktlänk Dela Mashable India fördjupade 21 september

OpenAI presenterar Dall-E 3, den senaste versionen av sitt text-till-bild-verktyg

OpenAI presenterade på onsdagen Dall-E 3, den senaste versionen av sitt text-till-bild-verktyg som använder sin populära AI-chatbot ChatGPT för att hjälpa till att fylla i prompts. Dall-E 3 kommer att vara tillgänglig för ChatGPT Plus och Enterprise-kunder i oktober via API. Verktyget kan översätta detaljerade förfrågningar till extremt detaljerade och korrekta bilder. OpenAI sa att den senaste versionen av verktyget kommer att ha fler skydd, till exempel att begränsa dess förmåga att generera våldsamt, vuxet eller hatfyllt innehåll. OpenAI står inför flera rättsliga utmaningar, inklusive en stämning från en handelsgrupp för amerikanska författare på uppdrag av författare som John Grisham och ´Game of Thrones´-författaren George R.R. Martin.

Direktlänk Dela Gadgets 360 fördjupade 21 september

OpenAI avslöjar Dall-E 3, en text-till-bild-verktyg

OpenAI avslöjade på onsdagen Dall-E 3, den senaste versionen av sitt text-till-bild-verktyg som använder sin mycket populära AI-chattbot ChatGPT för att hjälpa till att fylla i prompts. Dall-E 3 kommer att vara tillgänglig för ChatGPT Plus och Enterprise-kunder i oktober via API. Användare kan skriva in en begäran om en bild och justera prompten genom samtal med ChatGPT. OpenAI sa att den senaste versionen av verktyget kommer att ha fler säkerhetsåtgärder, till exempel att begränsa dess förmåga att generera våldsamt, vuxet eller hatfullt innehåll.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 21 september

OpenAI avtäcker Dall-E 3, senaste versionen av dess text-till-bild-verktyg

OpenAI har avtäckt Dall-E 3, den senaste versionen av sitt text-till-bild-verktyg som använder sin populära AI-chattbot ChatGPT för att hjälpa till att fylla i prompts. Dall-E 3 kommer att vara tillgängligt för ChatGPT Plus- och Enterprise-kunder i oktober via API. Användare kan skriva in en förfrågan om en bild och justera prompten genom samtal med ChatGPT. OpenAI meddelade att den senaste versionen av verktyget kommer att ha fler skyddsåtgärder, såsom att begränsa dess förmåga att generera våldsamt, vuxet eller hatfullt innehåll. Verktyget har också åtgärder för att avböja förfrågningar som ber om bilder av en offentlig person med namn, eller de som ber om bilder i stil med en levande konstnär. OpenAI står inför flera konkurrenter, inklusive Alibaba´s Tongyi Wanxiang, Midjourney och Stability AI, som fortsätter att förbättra sina bildgenererande modeller. Det finns dock flera oro kring AI-genererade bilder. En domstol i Washington D.C. bestämde i augusti att ett konstverk skapat av AI utan någon mänsklig inmatning inte kunde skyddas enligt amerikansk lag. OpenAI står också inför flera rättsliga processer, inklusive en stämning från en branschgrupp för amerikanska författare på uppdrag av författare som John Grisham och ´Game of Thrones´-romanförfattaren George R.R. Martin, som anklagar företaget för att olagligt ha tränat sin chattbot ChatGPT på deras arbete.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 21 september

Teknikindustrititaner diskuterar AI-reglering med amerikanska senatorer

I onsdags höll amerikanska senatorer ett stängt möte i Washington, DC, med nästan två dussin teknikindustrititaner för att diskutera framtiden för AI. Trots att över 60 senatorer var närvarande, fick de inte tala eller räcka upp handen. Bland de närvarande fanns Elon Musk, Bill Gates, Satya Nadella, Mark Zuckerberg, Sam Altman, Sundar Pichai och Jensen Huang. Alla var eniga om att den federala regeringen måste ingripa för att reglera AI. Senator Elizabeth Warren kritiserade mötet för att vara kontraproduktivt för lagstiftning.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 19 september

Dr Nadeem Zafar, patolog vid VA-sjukhuset i Seattle, använde ett AI-drivet mikroskop för att avgöra svårighetsgraden av en prostatacancerfall. Mikroskopet, utvecklat av Google och USA:s försvarsdepartement, bekräftade Zafars bedömning att cancern var mer aggressiv än hans kollega antog. Verktyget, kallat Augmented Reality Microscope (ARM), är fortfarande i sin linda men initial forskning är lovande. Det finns för närvarande 13 ARM-enheter, varav en finns på en Mitre-anläggning utanför Washington, D.C. Mitre är en ideell organisation som arbetar med att lösa stora teknikproblem tillsammans med statliga organ.

Consumer News and Business Channel fördjupade 18 september

Riskkapitalist varnar för ´regulatorisk fångst´ inom AI

Bill Gurley, känd riskkapitalist och partner på Benchmark, varnade för farorna med ´regulatorisk fångst´ under All-In Summit i Los Angeles. Han talade om sina egna erfarenheter, inklusive med Tropos Networks, och hur företagets trådlösa nätverksteknik kolliderade med kommersiella intressen, som Verizon och Comcast, som använde lobbyister för att skydda sina positioner. Gurley varnade också för regulatorisk fångst i AI-utrymmet, med hänvisning till OpenAI och dess VD Sam Altman. Han hävdade att etablerade företag som vill samarbeta med regeringen sprider en negativ öppen källkodsmeddelande, vilket han anser vara orättvist och felaktigt.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 18 september

Lindsey Mastis deltar i ´Voice & AI´ konferens i Washington, D.C.

Lindsey Mastis deltog i ´Voice & AI´ konferensen i Washington, D.C., där hon talade med studenter på högskola och universitet.

Direktlänk Dela WJLA-TV fördjupade 15 september

Teknikledare diskuterar AI:s framtid och roll i identitetsstöld

Teknikledare som Bill Gates, Elon Musk och Mark Zuckerberg möts i Washington D.C. för att diskutera den potentiella framtiden för artificiell intelligens (AI). Trots framstegen i AI-tekniken, saknas fortfarande en stabil förståelse för hur man interagerar med den. Enligt en ny undersökning har 27% av invånarna i USA blivit offer för identitetsstöld mer än en gång. Identity Theft Resource Center rapporterade det första fallet av bedrägeri med hjälp av AI, där en deepfake-ljudklipp av en VD i Tyskland användes för att be brittiska anställda inom företaget att frigöra medel till bedragarna. Resultatet var att $243,000 överfördes till ett konto i Ungern.

Direktlänk Dela KHON2 News fördjupade 14 september

EAB lägger till AI-funktioner i Navigate för att stödja studenter och rådgivare

EAB introducerar nya artificiell intelligens (AI) funktioner till Navigate, företagets flaggskeppsprogram för kundrelationer. Dessa funktioner är utformade för att hjälpa rådgivare på högskolor och universitet att ge mer personligt stöd till studenter genom att automatisera rutinuppgifter. Bland annat kommer en AI-kunskapsbot att ge snabbare och mer exakta svar på vanliga frågor. Dessutom kommer en ny kampanjinnehållsskapare att använda generativ AI för att hjälpa rådgivare att utforma kommunikation som uppmuntrar studenter att vidta nödvändiga åtgärder, till exempel att anmäla sig till en obligatorisk klass. EAB planerar att utöka tillgängligheten för dessa funktioner 2024.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 september

Globala framsteg inom AI-reglering

Regeringar över hela världen försöker reglera artificiell intelligens (AI) på grund av dess snabba framsteg. Australien planerar att förhindra delning och produktion av barnsexuellt missbrukmaterial skapat av AI. Storbritannien konsulterar med Alan Turing Institute och andra för att förbättra sin förståelse av tekniken. Kina har infört tillfälliga åtgärder som kräver säkerhetsbedömningar och godkännande innan AI-produkter släpps på marknaden. Europeiska unionen planerar att skapa en global panel för att utvärdera risker och fördelar med AI. Frankrike, Italien, Spanien och Japan undersöker möjliga brott mot integritetsregler. USA, Irland och Israel söker input om reglering.

Direktlänk Dela WSAU News fördjupade 13 september

Regeringar över hela världen tar steg för att reglera användningen av artificiell intelligens (AI). Australien planerar att införa regler för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI. Storbritanniens finansiella tillsynsmyndighet konsulterar Alan Turing Institute för att förbättra sin förståelse för AI. Kina har infört tillfälliga regler som kräver att tjänsteleverantörer skickar in säkerhetsbedömningar innan de släpper AI-produkter på massmarknaden. EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen har föreslagit en global panel för att bedöma risker och fördelar med AI. Frankrike, Italien, Spanien och Japan utreder möjliga överträdelser av integritetsregler kopplade till AI. G7-länderna och FN arbetar också med reglering av AI.

StreetInsider fördjupade 13 september

Sam Altman diskuterar AI:s potential och utmaningar på Dreamforce 2023

Sam Altman, skaparen av ChatGPT och VD för OpenAI, deltog i Dreamforce 2023 i San Francisco där han diskuterade artificiell intelligens (AI) potential och utmaningar. Altman träffade Salesforce VD Marc Benioff och talade om allt från generativ AI till sin favorit sci-fi-film, ´Her´. Altman betonade att AI har blivit en global företeelse och att det har varit spännande att se hur tekniken har integrerats i människors liv. Han talade också om behovet av att skapa en ny reglerande myndighet för att hantera utmaningar som AI medför på både kort och lång sikt.

Direktlänk Dela San Francisco Standard fördjupade 13 september

Ny rapport från JEC: USA kan behålla ledarskap inom AI genom offentliga investeringar och arbetskraftsutveckling

Joint Economic Committee (JEC) Demokraterna har släppt en ny rapport som detaljerar hur USA:s regering kan behålla amerikanskt ledarskap inom artificiell intelligens (AI) genom offentliga investeringar och arbetskraftsutveckling. Rapporten kommer före ett mycket förväntat AI Insight Forum i kongressen senare denna vecka. Rapporten detaljerar de potentiella effekterna på USA:s arbetsmarknad och efterfrågan på olika jobb, liksom risker förknippade med nya AI-teknologier.

Direktlänk Dela Los Alamos Daily Post fördjupade 13 september

Senator Menendez granskar SEC:s hantering av AI och företagsdiversitet

U.S. Senator Bob Menendez har ifrågasatt Gary Gensler, ordförande för U.S. Securities and Exchange Commission (SEC), om de potentiella risker som SEC har identifierat när AI-verktyg används alltmer i kapitalmarknaderna. Menendez frågade också om SEC:s framsteg med att anta rekommendationer från SEC:s Asset Management Advisory Committee, särskilt kravet på förbättrade avslöjanden av investeringsbolag och rådgivare om diversitet inom deras arbetskraft och ledarskap. Menendez avslutade med att fråga om den ekonomiska analysen som kommissionen genomfört om dess föreslagna regel om ömsesidiga fonder.

Direktlänk Dela Office of Senator Robert Menendez fördjupade 12 september

OpenAI:s Sam Altman coachas av DLA Piper för att vittna inför kongressen

OpenAI:s Sam Altman har fått rådgivning från globala advokatbyrån DLA Piper inför sina framträdanden inför USA:s kongress. DLA Piper har hjälpt Altman sedan våren 2023 och fortsätter att coacha honom inför framtida framträdanden. DLA Piper har också bekräftat sin affärsrelation med OpenAI, men har inte avslöjat detaljer om avtalet. OpenAI letar nu efter en ledare i USA:s kongress, vilket tyder på att de hoppas utöka sin närvaro i Washington DC snart. DLA Piper har också varit tidigt ute med att använda OpenAI:s GPT-4 språkmodell och har tillkännagivit att de kommer att använda GPT-4 för att skapa en AI-rättslig assistent.

Direktlänk Dela The Bharat Express News fördjupade 12 september

USA:s kongress och försvarsdepartementet fokuserar på AI för nationell säkerhet

Artificiell intelligens (AI) är i centrum för den politiska diskursen i USA, där både kongressen och försvarsdepartementet söker att öka landets AI-förmågor. National Defense Authorization Act (NDAA), lagstiftning som årligen godkänner policy och finansiering för USA:s militära operationer och program, kommer att vara huvudfordonet för att etablera AI-initiativ relaterade till nationell säkerhet de kommande åren. I budgetåret 2019 skapade NDAA National Security Commission on AI, som uppdragit åt privata och offentliga sektorer att ge policyrekommendationer till administrationen och kongressen om federal finansiering för AI-forskning och utveckling. Versionerna av NDAA för budgetåret 2024 innehåller betydande språk för att ytterligare främja AI-policyer, utveckla och integrera uppdragskritiska AI-verktyg och förenkla AI-upphandling. Huset och senaten kommer att försöka försona sina individuella räkningar när de återvänder till Washington, D.C., i september.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 12 september

Stora teknikföretag sätter agendan för året

Den andra veckan i september markerar starten för teknikåret, med Apple Inc:s årliga iPhone-evenemang och Salesforce Inc:s populära konferens Dreamforce. De kommande veckorna kommer också att vara fyllda med teknikkonferenser från företag som Meta Platforms Inc., Microsoft Corp. och Oracle Corp. Dessutom förväntas chipdesignföretaget Arm Holdings Plc, ägt av SoftBank Group Corp., göra en börsintroduktion värderad till mellan $50 miljarder och $54,5 miljarder. Leveransstartföretaget Instacart planerar också en börsintroduktion värderad till $7,5 miljarder. Dessa affärer kan potentiellt ge en skjuts till den tekniska IPO-marknaden som varit lugn de senaste åren.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 11 september

Snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI) har lett till krav på brådskande reglering. Australien, Kina, EU, Frankrike, G7, Irland, Israel, Italien, Japan, Spanien, Storbritannien, FN och USA är alla involverade i olika steg av regleringsprocessen. Kina har infört tillfälliga åtgärder för att hantera AI-industrin, medan EU planerar regleringar och förhandlar om detaljer som ansiktsigenkänning och biometrisk övervakning. Frankrike och Italien undersöker möjliga brott mot integritetsregler medan Storbritannien och FN planerar regleringar.

Euronews fördjupade 11 september

Senator Chuck Schumer inbjuder ledare från Big Tech till AI Insight Forum

Senator Chuck Schumer har bjudit in ledande personer från Big Tech till ett AI Insight Forum i Washington, DC, den 13 september. Mötet kommer att fokusera på utmaningar och möjligheter kring reglering av artificiell intelligens (AI). Deltagarna inkluderar branschjättar som Sam Altman från OpenAI, Mark Zuckerberg från Meta, Satya Nadella från Microsoft, Sundar Pichai från Alphabet/Google, Elon Musk från Tesla och Jensen Huang från Nvidia. Schumer betonar vikten av tvåpartidiskussioner, med tanke på komplexiteten i att lagstifta om AI och behovet av att inte ignorera teknikens inverkan.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 10 september

Demokraten Richard Blumenthal och republikanen Josh Hawley, två amerikanska senatorer, har lanserat ett lagstiftningsramverk som föreslår att USA:s regering ska skapa en ny myndighet för att reglera artificiell intelligens (AI). Ramverket föreslår att licenser ska krävas för att arbeta med språkmodeller som OpenAI:s GPT-4 och andra högrisktillämpningar av AI, inklusive ansiktsigenkänning. Företag skulle behöva testa AI-modeller för potentiell skada innan de lanseras, rapportera om problem efter lansering och tillåta oberoende revisioner av AI-modeller. Företag bör också offentligt avslöja detaljer om den träningsdata som används för att skapa en AI-modell och personer som skadas av AI bör ha rätt att stämma företaget som skapade den.

Wired fördjupade 9 september

Google kräver tydlig märkning av AI-innehåll i politiska annonser

Från och med november kommer Google att kräva att politiska annonser tydligt visar när de innehåller syntetiskt innehåll, till exempel bilder genererade av artificiell intelligens (AI), enligt ett meddelande från teknikjätten. Politiska annonser som innehåller syntetiskt innehåll som ´orepresentativt representerar verkliga eller realistiska människor eller händelser´ måste inkludera en ´tydlig och iögonfallande´ redogörelse för tittarna. Regeln, en tillägg till företagets politiska innehållspolicy som täcker Google och YouTube, kommer att gälla för bild-, video- och ljudinnehåll. Denna policyuppdatering kommer i samband med att valkampanjen för det amerikanska presidentvalet 2024 startar.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 8 september

USA:s senat granskar framsteg och risker med artificiell intelligens

USA:s senatskommitté för energi och naturresurser har hållit en utfrågning för att undersöka framsteg inom artificiell intelligens (AI) och energidepartementets (DOE) roll i att säkerställa USA:s konkurrenskraft och säkerhet inom framväxande teknologier. Under utfrågningen diskuterade ordförande Joe Manchin DOE:s omfattande roll i forskning och utveckling av AI och superdatorer, konkurrens med Kina och riskerna med AI:s snabba tillväxt. Manchin ifrågasatte också vittnen om en studie vid Massachusetts Institute of Technology (MIT) som fann att AI-chattrobotar kunde ge klara och detaljerade steg till icke-experter för att skapa en pandemi eller biologiskt vapen.

Direktlänk Dela West Virginia Daily News fördjupade 8 september

Upphovsrättskontoret beslutar att AI-genererat innehåll inte är berättigat till upphovsrättsskydd

Det amerikanska upphovsrättskontoret har beslutat att Théâtre D’opéra Spatial, skapat med text till bild GenAI-appen Midjourney, inte är berättigat till upphovsrättsskydd. Det är oklart när och i vilket sammanhang AI-genererat innehåll kan skyddas av upphovsrätten. Apple rapporteras spendera miljoner dollar om dagen för att träna sin mest avancerade språkmodell, Ajax GPT. Felix och Paul Studios lanserade sin första blandade verklighetsupplevelse på 80:e Venedig filmfestival. Tidningens TIME100 AI-lista för 2023 innehåller 43 VD:ar, grundare och medgrundare. Hiber3D har integrerat Googles AI-verktyg för att ge skapare möjlighet att skapa en nedsänkande värld. Nintendo ryktas samarbeta med Google om en VR-headset. Meta ryktas samarbeta med LG om en ny Quest Pro. Enligt Tony “Skarred Ghost” Vitillo har VR inte varit så bra för spel.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 8 september

Misstänkta kinesiska operatörer använder AI för att sprida desinformation inför USA:s val 2024

Misstänkta kinesiska operatörer har använt bilder skapade av artificiell intelligens för att efterlikna amerikanska väljare online i ett försök att sprida desinformation och provocera fram diskussion om splittrande politiska frågor inför det amerikanska valet 2024, varnade Microsoft-analytiker på torsdagen. Operatörerna har under de senaste nio månaderna publicerat slående AI-skapade bilder som skildrar Frihetsgudinnan och Black Lives Matter-rörelsen på sociala medier, i en kampanj som Microsoft säger fokuserar på att ´nedvärdera USA:s politiska figurer och symboler´. Microsoft sa att de sociala mediekontona var ´kopplade´ till Kinas kommunistparti.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 7 september

Studenter över hela USA har nu tillgång till AI-verktyg som ChatGPT och Bard, men många lärare är skeptiska till deras användbarhet. Två grupper arbetar dock för att skapa AI-chattbotar som ska ge lärare obegränsad tillgång till ofta förvirrande och vanligtvis låsta forskningsrapporter. Dessa nya verktyg skulle vara mer fokuserade och användbara än bredare verktyg som ChatGPT. Om deras arbete blir framgångsrikt skulle miljontals lärare för första gången kunna få tillgång till högkvalitativ forskning och göra den till en del av deras dagliga arbete. Dessa verktyg skulle också kunna hjälpa till att utrota envist men dåligt stödda trender inom områden från ´inlärningsstilar´ till läsinstruktion.

The 74 fördjupade 6 september

EU:s utkast till AI-lagstiftning lämnar viktiga frågor obesvarade, enligt USAs beslutsfattare

EU:s utkast till lagstiftning om artificiell intelligens (AI) lämnar viktiga frågor obesvarade, enligt amerikanska beslutsfattare. Dragos Tudorache, ledamot i Europaparlamentet, har varit en nyckelperson i att leda EU:s lagstiftning om AI-teknologier till omröstning. Han har tidigare sökt kontakt med den dåvarande kongressledamoten Jerry McNerney, som var medordförande för den kongressgrupp som arbetar med AI. McNerney, som nu är senior policyrådgivare på advokatfirman Pillsbury Winthrop Shaw Pittman LLP, menar att kongressens intresse för AI minskade betydligt efter pandemin och attacken mot Kapitolium 6 januari 2021. Sedan dess har EU gått framåt och börjat överväga AI-regleringar eftersom ”självreglering, självöverensstämmelse och disciplin från företagen inte längre var tillräckliga”, enligt Tudorache.

Direktlänk Dela Roll Call fördjupade 6 september

AI i katolska högskolor: Fördelar, problem och möjligheter

För katolska högskolor erbjuder artificiell intelligens (AI) både ett kraftfullt verktyg och anledning till försiktighet. AI kan analysera enorma mängder information och producera användbara sammanfattningar och beskrivningar på sekunder, men kan också underlätta för studenter att fuska på uppgifter. Trots detta accepterar de flesta forskare att AI är här för att stanna och är hoppfulla om att fördelarna kommer att överväga nackdelarna. AI kan också utföra uppgifter som är mycket mer komplexa. Dess förmåga att nästan omedelbart identifiera trender bland stora mängder data hjälper inte bara akademisk forskning utan också hälso- och sjukvård, bank, försäkring och offentliga tjänster.

Direktlänk Dela National Catholic Register fördjupade 5 september

USA: Lagstiftare känner brådska att reglera AI i rekryteringsprocesser

Konstgjord intelligens (AI) används allt mer i rekryteringsprocesser, vilket har lett till att lagstiftare i USA känner en ökande brådska att reglera dess användning. Enligt 2022 års IBM Global AI Adoption Index har en fjärdedel av företagen i USA antagit AI, en ökning med mer än 13% från föregående år. Endast Illinois, Maryland och New York City kräver att arbetsgivare frågar om samtycke först om de använder AI under vissa delar av anställningsprocessen. Lagstiftare i flera delstater överväger liknande lagstiftning. Lagförslaget American Data Privacy and Protection Act syftar till att fastställa regler för artificiell intelligens, inklusive riskbedömningar av AI och dess övergripande användning, och skulle täcka data som samlats in under anställningsprocessen.

Direktlänk Dela Michigan Advance fördjupade 1 september

USA:s försvarsdepartement att använda AI för att övervaka luftrummet över Washington DC

Det amerikanska försvarsdepartementet kommer att börja använda ett AI-baserat system för att övervaka luftrummet över Washington DC. Systemet, utvecklat av Teleidoscope, använder elektro-optiska och infraröda sensorer, maskininlärning och augmenterad verklighet för att spåra objekt i luftrummet. Planer finns för att förse drönare med teknologin, men initialt kommer det att användas för videoanalys. Systemet förväntas tas i bruk senare i år och testas i 18 månader.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 31 augusti

Gareth Edwards släpper ny film ´The Creator´ om kriget mellan människor och AI

Gareth Edwards är på väg att släppa sin egen storbildsversion av kriget mellan människor och AI, The Creator, som han skrev och regisserade. Filmen stjärnor John David Washington, Gemma Chan, Allison Janey och nykomlingen Madeleine Voyles, som spelar en robot med världsförstörande kraft, i form av ett ungt barn. Edwards skämtade om att han hade tur med tidpunkten för filmens släpp, eftersom det är ´innan robotapokalypsen och inte efter´. Han försökte undvika att sätta ett datum på det futuristiska kriget, men efter lite forskning bestämde han sig för att sätta det till 2070. Filmen, som påverkades av Blade Runner och Apocalypse Now, spelades in på 80 olika platser runt om i världen med mycket lite green screen arbete. The Creator träffar biografer 29 september.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 30 augusti

Pentagon uppgraderar luftövervakningsteknik med AI-system

Pentagon tänker uppgradera sin luftövervakningsteknik runt Washington DC med ett datorseendesystem som kan identifiera och varna tjänstemän för misstänkta objekt som flyger runt eller nära huvudstaden. Systemet, byggt av datorseendeleverantören Teleidoscope, använder sensorer och maskininlärningsalgoritmer för att identifiera och spåra objekt. Systemet kommer att ersätta det nuvarande luftövervaknings- och varningssystemet som har skyddat regionen sedan 9/11. Teleidoscope tilldelades ett kontrakt på 100 miljoner dollar för att tillverka sina luftförsvarskameror.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 30 augusti

Europa vill ha sin egen Open AI

Europas politiker vill att Europa ska bygga sin egen generativa AI och många hejar på Jonas Andrulis, en tysk som grundat Aleph Alpha. Företaget säljer generativ AI som en tjänst till företag och regeringar och har redan tusentals betalande kunder. Aleph Alpha har redan samlat in $27 miljoner och fler investeringar väntas inom kort. Företagets kunder använder Aleph Alphas LLM för att skriva nya finansiella rapporter, sammanfatta hundratals sidor och bygga chatbots. Aleph Alpha har också öppnat sitt första datacenter i Berlin för att bättre kunna betjäna känsliga branscher som vill säkerställa att deras data lagras i Tyskland.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 30 augusti

USA:s upphovsrättsbyrå tar upp AI och upphovsrätt till offentlig kommentar

USA:s upphovsrättsbyrå inleder en offentlig kommentarsperiod med fokus på AI och upphovsrättsfrågor, som börjar den 30 augusti. Initiativet syftar till att skapa en omfattande strategi för att hantera det föränderliga landskapet. Byrån siktar på att ta itu med tre grundläggande frågor: användningen av upphovsrättsskyddade data i AI-modellträning, upphovsrättsskydd av AI-genererat innehåll utan mänsklig inblandning och konsekvenserna av upphovsrättsansvar i AI-relaterade sammanhang. Upphovsrättsfrågorna kring AI-träningsdata och generativa AI-resultat har väckt diskussioner inom politiska, konstnärliga, författar- och medborgerliga rättighetskretsar.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 30 augusti

AI kommer att omvandla affärsvärlden, men hur och hur snabbt är oklart

AI kommer att omvandla affärsvärlden, men det är oklart hur och hur snabbt. Generativ AI har ökat intresset, eftersom det är lätt att använda och kan hjälpa till med uppgifter som kodning och illustration. Men det har också medfört nya problem, inklusive dataskydds- och upphovsrättsfrågor, samt förorening av mediemiljön. Dessutom tenderar stora språkmodeller som ChatGPT och Bard att ´hitta på´ information. Trots dessa risker ser mindre företag möjligheter att störa större företag med AI. Det är oklart hur detta kommer att utvecklas de kommande åren.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 29 augusti

Wisconsin skapar fyra tvärpolitiska arbetsgrupper, inklusive en för artificiell intelligens

Församlings talman Robin Vos i Wisconsin har meddelat skapandet av fyra tvärpolitiska arbetsgrupper, inklusive en dedikerad till artificiell intelligens (AI). Detta följer guvernör Tony Evers beslut att skapa en arbetsgrupp för AI och statens arbetskraft. Arbetsgrupperna, ledda av en republikansk ordförande och en demokratisk vice ordförande, kommer att resa runt i staten för att samla in synpunkter och idéer relaterade till varje problemområde, och sedan utveckla rekommendationer. Rep. Nate Gustafson och Rep. Steve Doyle kommer att leda AI-arbetsgruppen. Andra arbetsgrupper kommer att ta itu med barndomsfetma, skolk i K-12-utbildning och människohandel.

Direktlänk Dela Wausau Pilot and Review fördjupade 26 augusti

Globala regeringar och myndigheter försöker reglera AI

Regeringar och myndigheter över hela världen försöker reglera AI. I Australien konsulterar regeringen landets huvudsakliga vetenskapsrådgivningsorgan. I Storbritannien arbetar den finansiella tillsynsmyndigheten med Alan Turing-institutet och andra juridiska och akademiska institutioner för att förbättra sin förståelse för tekniken. Kinas regering har infört tillfälliga åtgärder för att hantera den generativa AI-industrin. I EU diskuterar lagstiftare förändringar i ett utkast till blockets AI-lag. Frankrikes integritetsvakt CNIL utreder flera klagomål om ChatGPT. G7-ledare diskuterar behovet av styrning av AI och immersiva tekniker. Irland, Israel, Italien, Japan, Spanien och USA undersöker också reglering av AI.

Direktlänk Dela The Print fördjupade 22 augusti

Generativ AI förändrar hur vi skapar, ser och upplever media

Generativ AI, som använder prompts för att generera bilder, text, musik och videor, har tagit världen med storm. Plattformar som ChatGPT, Midjourney och Stable Diffusion förändrar hur vi skapar, ser och upplever media. AI kan nu nås överallt, från stationära datorer till smartphones. Framsteg inom AI har också lett till ökade onlinebedrägerier med tekniken, och påverkat hur vi ser på kroppsbilder och ätvanor. Framtiden för AI är osäker, men många tror att singulariteten - då AI överstiger mänsklig intelligens - kommer att inträffa före 2045.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 22 augusti

Snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI), som Microsoft-stödda OpenAI´s ChatGPT, komplicerar regeringars ansträngningar att komma överens om lagar som styr användningen av tekniken. Länder som Australien, Storbritannien, Kina, EU, Frankrike, G7, Irland, Israel, Italien, Japan, Spanien och USA gör framsteg för att reglera AI-verktyg. Vissa länder söker input om regleringar, andra planerar regler, vissa har redan infört tillfälliga regleringar och andra utreder möjliga överträdelser. De största frågorna väntas vara ansiktsigenkänning och biometrisk övervakning.

KFGO Radio fördjupade 22 augusti

AI-skapad konst kan inte skyddas av upphovsrätten, enligt amerikansk domstol

En amerikansk domstol i Washington, D.C. har beslutat att konst skapad av artificiell intelligens (AI) utan någon mänsklig inblandning inte kan skyddas av upphovsrätten enligt amerikansk lag. Endast verk med mänskliga författare kan erhålla upphovsrätt, enligt USA:s distriktsdomare Beryl Howell. Beslutet bekräftar USA:s Copyright Office avslag på en ansökan inlämnad av datavetaren Stephen Thaler för hans DABUS-system. Thaler och hans advokat Ryan Abbott planerar att överklaga beslutet.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 21 augusti

Ökande lagstiftning kring arbetsgivares användning av artificiell intelligens

Allt fler amerikanska delstater inför lagstiftning för att reglera arbetsgivares användning av artificiell intelligens (AI) i anställningsbeslut. Illinois var först ut 2020 och nu har även New York City infört lagstiftning. Förslag finns även i Massachusetts, Vermont och Washington D.C. I Illinois krävs bland annat att arbetsgivare informerar sökande om att AI kan komma att användas för att analysera videointervjuer och att sökandens samtycke måste inhämtas. Dessutom måste arbetsgivare förstöra alla kopior av videointervjun på begäran av den sökande. I New York City är lagstiftningen ännu strängare och kräver bland annat att AI-verktyg genomgår en biasgranskning innan de används.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 17 augusti

AI:s inverkan på juridiska marknadsstrategier och dess begränsningar

Lanseringen av ChatGPT-4, ett open-source generativa AI-verktyg, har lett till att juridiska marknadsförare börjar använda dessa tekniska framsteg för att öka sina firmors synlighet. Enligt Salesforce’s årliga marknadsundersökning, har 51% av lagfirma över hela landet redan integrerat AI i sina marknads- och försäljningsstrategier. Trots dessa framsteg har AI verktyg som ChatGPT-4 visat sig ha vissa begränsningar, såsom att de inte har tillgång till realtidsinnehåll och att de har blivit flaggade för plagiat. Dessutom har det funnits rättsliga utmaningar mot AI-verktyg, inklusive ett ärekränkningsmål mot OpenAI.

Direktlänk Dela Best Lawyers fördjupade 17 augusti

14:e årliga Billington CyberSecurity Summit fokuserar på nationell säkerhet

Den 14:e årliga Billington CyberSecurity Summit kommer att hållas 5-8 september i Ronald Reagan Building och International Trade Center i Washington, D.C. Mer än 200 talare kommer att diskutera cybersäkerhetsfrågor som hotar nationell säkerhet och hur offentliga och privata sektorer arbetar för att hantera dessa hot. Evenemanget samlar regerings- och industriledare inom cybersäkerhet för att utforska temat: Att främja cybersäkerhetens inverkan i en tid av ökad risk. Evenemanget förväntas dra nästan 2000 deltagare.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 15 augusti

Före detta NFL-spelaren Vernon Davis investerar i AI-baserad sportprognosplattform

Före detta NFL-spelaren Vernon Davis har investerat i Smart Picks, en sportprognosplattform som använder artificiell intelligens och maskininlärning för att förutsäga resultat. Tjänsten, som är prenumerationsbaserad, kommer att ta hänsyn till över 150 variabler. Smart Picks kommer att börja med den kommande NFL-säsongen och sedan expandera till andra professionella sporter. Davis, som tillbringade 14 säsonger i NFL och blev Super Bowl-mästare med Denver Broncos 2015, har också investerat i flera restauranggrupper i Washington, D.C. och äger delar av Brisbane Bullets, ett basketlag i Australien.

Direktlänk Dela Sports Business Journal fördjupade 14 augusti

OpenAI introducerar anpassade instruktioner för ChatGPT

OpenAI har avslöjat en ny funktion för ChatGPT-entusiaster - anpassade instruktioner. Denna funktion, som för närvarande är tillgänglig i ett betaprogram för utvalda användare, lovar att förbättra interaktionen genom att eliminera behovet av repetitiva uppmaningar när man interagerar med AI-chattboten. Med anpassade instruktioner kan användare ge bakgrundsinformation och sammanhang som ChatGPT kan komma ihåg över olika konversationer. Denna funktion är ovärderlig för dem som ofta har svårt att minnas de uppmaningar de tidigare använde. OpenAI betonar att ChatGPT:s anpassade instruktioner syftar till att förstå din berättelse och sammanhang, vilket gör dina interaktioner smidigare och mer skräddarsydda.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 12 augusti

Zoom reagerar på oro över ändringar i användarvillkoren

Videomötes- och chattplattformen Zoom har haft en tuff PR-vecka. Applikationen, som blev synonym med distansarbete under pandemin, fick några skeva blickar när den meddelade planer på att ta tillbaka arbetare till kontoret. Sedan, tack vare ett inlägg på bloggen StackDiary, fångade användare på X, tidigare Twitter, vind om vad som verkade vara en ändring i Zooms användarvillkor (TOS), vilket skulle tillåta plattformen att nästan godtyckligt mata användar ´innehåll´ till AI-program i träning. Zoom svarade snart på oron genom att publicera ett företagsblogginlägg som klargjorde klausulen, och tillade i fetstil: ´För AI använder vi inte ljud, video eller chattinnehåll för att träna våra modeller utan kundens samtycke.´

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 11 augusti

AI-översättningsföretaget DeepL gör debut på Forbes Cloud 100-listan

AI-baserade översättningsprogramvaran DeepL gör sin första framträdande på Forbes Cloud 100-listan tack vare en maskinöversättningsmodell som användare säger är mer exakt än Googles. Jaroslaw Kutylowski, som talar tyska, polska och engelska, kan med hjälp av DeepL läsa och skriva på cirka 30 fler språk. Företaget, som grundades 2017, har utvecklat en översättningsprogramvara som de säger är mycket mer exakt än konkurrenternas, tack vare kraftfull AI som arbetar tillsammans med infödda språktalare. DeepL har över 10 miljoner aktiva användare per månad, 500 000 av dem betalar mellan $9 och $59 per månad. Företagets största inkomstkälla kommer från dess 20 000 företagskunder, inklusive Mercedes Benz, Fujitsu och Deutsche Bahn.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 8 augusti

Grafiska designers utnyttjar AI-program som OpenAI´s DALL-E, Midjourney och Adobe´s Firefly för att möta den ständigt växande efterfrågan på visuellt innehåll. Trots oro för att AI kan ersätta kreativa yrkesverksamma, utnyttjar de en nuvarande begränsning i tekniken: resultaten är bara så bra som det mänskliga sinnet som styr AI-programmen. Nicola Hamilton, ordförande för Association of Registered Graphic Designers, menar att AI blivit allt mer kapabelt att sköta skrivande och planering, samtidigt som det kan skapa avancerad konst när det ges rätt instruktioner. Hamilton ser tekniken som ett verktyg, inte en lösning, och menar att det fortfarande krävs omfattande kunskap och tid för att få fram önskade resultat. Adobe har börjat införa AI i sina designprodukter, vilket gör stort intryck i branschen.

Consumer News and Business Channel fördjupade 5 augusti

USA:s delstatslagstiftare arbetar för att reglera AI-teknik

Delstatslagstiftare över hela USA arbetar för att reglera artificiell intelligens (AI) teknik, särskilt inom offentliga system. Målet är att skydda medborgare från diskriminering och andra potentiella skador, samtidigt som man tillåter framsteg inom olika branscher som medicin, vetenskap, affärer och utbildning. Connecticut planerar till exempel att inventera alla sina offentliga system som använder AI före utgången av 2023 och kommer att kräva regelbundna granskningar för att förhindra olaglig diskriminering. Liknande insatser pågår i minst 25 delstater, Puerto Rico och Washington D.C., med 14 av dem som redan har antagit resolutioner eller stiftat lagstiftning. Vissa delstater skapar rådgivande organ eller kommittéer för att studera användningen av AI-system i delstatsverksamheten. Europeiska unionen leder för närvarande världen i utvecklingen av AI-regleringar.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 5 augusti

FCC röstar för att undersöka AI:s inverkan på spektrumanvändning

Federal Communications Commission (FCC) har röstat för att starta en undersökning om icke-federal spektrumanvändning och utforska hur nya datakällor, metoder och tekniker som AI skulle kunna hjälpa myndigheten att bättre hantera kommersiellt spektrum som blir allt mer överbelastat. FCC:s ordförande Jessica Rosenworcel uttryckte optimism över AI:s framtid och potentialen att använda AI för att bättre hantera de växande kraven på kommersiellt spektrum. Rosenworcel nämnde också att federala myndigheter, inklusive Defense Advanced Research Projects Agency och National Science Foundation, har stött forskning i utveckling av nya radionätverkstekniker.

Direktlänk Dela TV Technology fördjupade 4 augusti

Alphabet anklagas för olagligt avslut av kontraktsanställningar under fackföreningsbildning

Alphabet Inc. anklagas för att olagligt ha avslutat kontraktsanställningar för majoriteten av Google Helps arbetare när de försökte bilda fackförening, enligt en anmälan till det amerikanska arbetsmarknadsstyrelsen. Alphabet Workers Union anklagar internetjätten för att bryta mot federal arbetslagstiftning, vilken förbjuder repressalier mot anställda för organisering. Mer än 70% av den föreslagna förhandlingsenheten, som inkluderar 118 författare, grafiska designers och lanseringskoordinatorer som skapar intern och extern Google-innehåll, informerades i juli att de kommer att förlora sina jobb. Arbetarna, vars jobb har inkluderat att förbättra kvaliteten på svaren i Googles sökmotor och artificiella intelligens-chattbot, är anställda genom leverantören Accenture Plc.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 4 augusti

GenAI väcker stort intresse men företag kämpar med att införliva tekniken

Lanseringen av ChatGPT 2022 väckte stort intresse för generativ AI-teknologi (GenAI). Enligt Databricks VD Ali Ghodsi diskuteras GenAI i nästan alla möten med kunder. En undersökning från IDC visar att nästan 80% av företagsledare är säkra på att deras företag kommer att använda GenAI i framtida erbjudanden eller operationer. Men det finns en stor klyfta mellan företagens önskan att använda GenAI och deras faktiska förmåga att göra det. Endast 30% av företagen är väl förberedda för att använda GenAI idag. Företag ställs inför frågan om de ska bygga sin egen GenAI eller köpa någon annans. Utveckling av en egen stor språkmodell, hjärtat i GenAI, är dyrt och tidskrävande.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 2 augusti

Stora detaljhandlare samarbetar med teknikföretag för att bekämpa stöld med AI

Stora detaljhandlare som Walmart, Target, Lowe’s, Kroger, Macy’s, CVS och andra planerar att bekämpa stöld genom att samarbeta med teknikföretag för att utveckla och implementera avancerade övervakningssystem drivna av artificiell intelligens (AI). Dessa inkluderar video, ansiktsigenkänning, registreringsskylt- och fordonsläsare, autonoma säkerhetsrobotar, radiofrekvensidentifiering (RFID) taggar, smarta lås och prediktiv analytisk programvara. Detta enligt en ny rapport publicerad av CNBC.

Direktlänk Dela Interesting Engineering fördjupade 30 juli

AI-företag utvecklar digitalt vattenmärkningssystem för att identifiera AI-genererat innehåll

President Joe Biden meddelade att sju stora teknikföretag frivilligt tar steg för att reglera sina AI-teknologier, med en potentiell lösning i form av digital vattenmärkning. Google och OpenAI har åtagit sig att utveckla vattenmärkningssystem för att hjälpa till att identifiera innehåll skapat med deras AI-verktyg. Digital vattenmärkning innebär att en algoritm arbetar på en digital fil för att infoga en liten bit data på ett sätt som inte påverkar hur en användare skulle se eller höra det. Denna teknik är varken ny eller ovanlig, och används rutinmässigt i många typer av innehåll idag.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 22 juli

AI-verktyg listar de tio bästa running backs i Notre Dames historia

AI-skrivverktyget ChatGPT har listat de tio bästa running backs i Notre Dames historia. Listan innefattar Greg Bell, Ricky Watters, Darius Walker, Vagas Ferguson, Tony Rice, Reggie Brooks, Allen Pinkett, Autry Denson, Jerome Bettis och George Gipp. Verktyget har inte uppdaterats sedan september 2021, men det antas att ingen spelare sedan dess har presterat tillräckligt bra för att ta en plats på listan, med möjligt undantag för Kyren Williams. Syftet med listan är att väcka diskussion.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 20 juli

AI-genererade bilder används i amerikansk presidentkampanj

Förra månaden använde Florida guvernör Ron DeSantis presidentkampanj AI-genererade bilder som visade tidigare president Donald Trump krama Dr. Anthony Fauci. Bilderna, som verkade vara utformade för att kritisera Trump för att han inte avskedade landets främsta infektionsspecialist, flaggades snabbt som falska av faktakontrollorganisationer och uppmärksamma användare. Trots detta tog Twitter inte bort videon. Experter inom digital informationsintegritet varnar för att det bara är början på AI-genererat innehåll som kan förvirra eller vilseleda väljare inför det amerikanska presidentvalet 2024.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 17 juli

EU:s rättvisekommissionär uppmanar USA att agera på teknikreglering

Världens mest värdefulla och dominerande internetföretag är baserade i USA, men landets inaktiva lagstiftare och företagsvänliga domstolar har effektivt outsourcat regleringen av teknikjättarna till EU. Detta har gett enorm makt till Didier Reynders, den europeiska kommissionären för rättvisa, som ansvarar för att utforma och verkställa lagar som gäller över hela 27-nationsblocket. Reynders uppmanar USA att äntligen agera, diskuterar en utredning om ChatGPT och förklarar varför han gjorde kontroversiella kommentarer om en av världens mest framstående integritetsaktivister.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 16 juli

Man med vapen i närheten av Obamas hem nekas borgen

En man som greps förra månaden med vapen i sin bil nära ex-president Barack Obamas hem i Washington D.C. nekades borgen av en federal domare. Taylor Taranto, som var inblandad i upploppen vid U.S. Capitol den 6 januari 2021, befann sig i Obamas grannskap några timmar efter att ex-president Donald Trump delade adressen på sociala medier. Taranto, 37, åtalades förra månaden för fyra fall av olaga intrång, ordningsstörning vid Capitol-kravallerna och paradering i Capitol. Åklagare har sedan sagt att de planerar att väcka ospecificerade brottsanklagelser mot Taranto.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 13 juli

Arizona-man stämmer Fox News för förtal efter konspirationsteorier

Ray Epps, en man som varit i centrum för en konspirationsteori gällande attacken på Capitolium den 6 januari 2021, har stämt Fox News och dess tidigare programledare Tucker Carlson för förtal. Enligt anklagelserna har Fox News och Carlson upprepade gånger och felaktigt pekat ut Epps som en hemlig regeringsagent som uppviglade till våld den 6 januari. Epps och hans fru, Robyn, mottog flera dödshot efter anklagelserna och tvingades sälja sitt hem och sin verksamhet och flytta från Arizona. Stämningen lämnades in vid Superior Court i Delaware, där Fox nyligen gick med på att betala 787,5 miljoner dollar i en separat förtalsstämningsärende.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 12 juli

Donald Trump favorit att bli Republikanernas kandidat i presidentvalet 2024

USA:s sittande president, Joe Biden, har meddelat att han ställer upp för omval, vilket riktar fokus mot Republikanernas interna strid om vem som blir hans motståndare. I nuläget är expresident Donald Trump favorit med över 50% stöd i opinionsmätningarna. Trots juridiska hot verkar hans popularitet inte påverkas. Om han vinner vill han bland annat bygga upp till tio ´frihetsstäder´ på federal mark. Andra kandidater inkluderar Floridas guvernör Ron DeSantis, Nikki Hailey, tidigare FN-ambassadör under Trump, och Mike Pence, Trumps tidigare vicepresident.

Direktlänk Dela Göteborgs-Posten fördjupade 9 juli

Kanadensiska regeringar och företag drar tillbaka annonser från Facebook

Regeringar och företag i Kanada har börjat dra tillbaka sina annonser från Facebook, vilket kan tvinga Meta att förhandla avtal med nyhetsorganisationer. Sam Andrey, chef för Dais vid Toronto Metropolitan University, menar att om andra länder och företag följer efter kan detta tvinga Meta att omvärdera sin strategi. Detta kommer i kölvattnet av att Kanada antog Bill C-18, som tvingar digitala jättar att betala mediebolag för innehåll de delar eller återanvänder på sina plattformar. Meta och Google meddelade förra månaden att de kommer att ta bort nyheter från kanadensiska journalistiksidor från sina webbplatser innan lagen träder i kraft.

Direktlänk Dela Barriere Star Journal fördjupade 9 juli

Kärleksförklaring vid Barbie Pond: En unik frieri i Washington D.C.

Nick Looney friade till Emma Benjamin framför Barbie Pond, en ikonisk plats i Washington D.C. där Barbie-dockor ställs upp i olika scener som representerar aktuella händelser. Looney, som ville hitta en plats som var unik och symbolisk för staden de älskar, kontaktade de tre män - Craig, Jon och Brent - som skapar installationerna vid dammen. De hjälpte honom att arrangera en scen med Barbie och Ken på toppen av en stor träkaka, med Ken som håller en skylt som säger ´Emma, vill du gifta dig med mig?´ Benjamin svarade ja och paret planerar att gifta sig nästa år.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 8 juli

USAs flygvapen testar och förfinar AI-drivna autonoma kapabiliteter för framtida avancerade obemannade flygplan

USAs flygvapens forskningslaboratorium (AFRL) har publicerat en ny video som täcker aspekter av Autonomous Aircraft Experimentation (AAx) initiativet. AAx fokuserar på att testa och förbättra artificiell intelligens och maskinlärningsdrivna autonoma kapabiliteter för användning på framtida avancerade obemannade flygplan och hjälper till att flytta dessa teknologier från laboratoriet till faktiska operativa plattformar. AFRL, genom sitt kontor för strategisk utvecklingsplanering och experiment, har lett AAx. Flygvapnets 40:e flygtestskvadron vid Eglin Air Force Base i Florida och flygvapnets testpilotskola vid Edwards Air Force Base i Kalifornien, tillsammans med Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), deltar också.

Direktlänk Dela Droid Gazette fördjupade 6 juli

Konflikter kring fjärrarbete fortsätter trots företagsledares uppmaningar

Under de senaste två åren har företagsledare försökt få anställda att återvända till kontoret, med argumentet att fjärrarbete hindrar kreativitet och på lång sikt gör människor mindre produktiva. Trots detta fortsätter många att arbeta hemifrån. Enligt en studie från 2022 av McKinsey uppskattar de flesta anställda flexibiliteten som hybrida arrangemang ger. Vissa chefer inom finans och teknik vill dock att arbetstagare ska vara på kontoret fem dagar i veckan. Vissa anställda har sagt att de skulle sluta om de tvingades att återvända till kontoret på heltid.

Direktlänk Dela Yahoo News fördjupade 6 juli

Trumps assistent fortfarande utan advokat inför rättegången i Miami

Walt Nauta, en före detta Trump-assistent, står inför rättegång i Miami federala domstol för att ha konspirerat med den före detta presidenten för att hindra USA:s regerings försök att hämta klassificerade dokument från hans Mar-a-Lago egendom. En dag före den tredje planerade rättegången, verkar Nauta fortfarande vara utan advokat att representera honom. Hans advokat i Washington, D.C., Stanley Woodward, har inte återkommit med meddelanden om hans klients val för en lokal advokat. Nauta har ännu inte kunnat lägga fram sitt försvar, då han saknar en permanent advokat med behörighet att utöva i federal domstol i South Florida.

Direktlänk Dela Yahoo News fördjupade 6 juli

AI är här för att stanna, säger det amerikanska flygvapnet

Den amerikanska flygvapnet har betonat att artificiell intelligens (AI) är här för att stanna och kommer att vara central för revolutionerande framsteg inom obemannade flygplan. Dessa kommentarer och detaljer om tjänstens pågående arbete inom dessa områden, inklusive tester som involverar det unika X-62A experimentella testbädd, en kraftigt modifierad F-16 Viper-krigare och Kratos XQ-58 Valkyrie-droner, kommer i en nyligen släppt officiell video. Detta matar alla in i tjänstens Collaborative Combat Aircraft-droneprogram, som är en del av dess mycket större och mångfacetterade Next Generation Air Dominance-moderniseringsinitiativ.

Direktlänk Dela Thedrive.com fördjupade 5 juli

Malcolm X:s familj stämmer FBI, NYPD och CIA för mörkläggning av mordbevis

Malcolm X, en framstående medborgarrättsledare, mördades 1965 vid 39 års ålder. Trots att det gått över femtio år är hela historien bakom hans mord fortfarande inte helt känd. Vad som är känt är att han under större delen av sitt aktivistliv var under statlig övervakning. Hans familj meddelade i februari att de planerar att stämma FBI, New Yorks polisavdelning och CIA på 100 miljoner dollar, med anklagelser om att de dolt bevis relaterade till hans mord. Två män som dömdes för mordet på Malcolm X 1966 frikändes 2021 efter att ha suttit i fängelse i decennier. New Yorks åklagare medgav att FBI och NYPD vid tiden för mordet undanhöll bevis.

Direktlänk Dela Moguldom fördjupade 5 juli

Resa genom Florida och ekonomiska utsikter för tredje kvartalet

Artikeln beskriver en resa genom Florida och reflekterar över trafiksituationen i Virginia och Washington, D.C. Den diskuterar också ekonomiska utsikter för tredje kvartalet 2023, med fokus på energisektorn, konkurser, pris-till-försäljningsförhållanden och spekulationer på aktiemarknaden. Artikeln nämner också kommande händelser som påverkar marknaden, inklusive rapporter om byggutgifter, Tesla´s kvartalsvisa leveranser, Federal Reserve´s mötesprotokoll, FDA:s beslut om Biogens Alzheimer-läkemedel Leqembi, och jobbrapporter. Slutligen betonar artikeln vikten av att förbereda sig för marknadens rörelser genom att läsa och studera ekonomiska rapporter och nyheter.

Direktlänk Dela Money Morning fördjupade 5 juli

Zenaviv: Ett socialt företag som ger autistiska konstnärer en plattform för att visa sin konst

För nästan tjugo år sedan diagnostiserades Harish Bikmals son, Himal, med icke-verbal autism. Harish upptäckte att hans son var exceptionellt bra på konst. Detta ledde till att Harish skapade Zenaviv, ett socialt företag som ger autistiska personer en plattform för att visa sin konst. Zenaviv arbetar med företag för att hjälpa dem att välja konstverk som de kan hyra och hänga upp i sina kontor. Detta ger inte bara autistiska konstnärer en möjlighet att visa sin konst, men ger också organisationer möjlighet att ha ´samtalet om autism på arbetsplatsen´. Företag som Fannie Mae och Four Seasons Hotel i Washington DC har ställt ut konst genom Zenaviv.

Direktlänk Dela TalentCulture fördjupade 5 juli

USA:s 4 juli-firande präglades av våld, Biden stöder Sveriges NATO-ansökan, skottland hedrar kung Charles III

USA:s firande av 4 juli präglades av våldshändelser, inklusive en skjutning i Philadelphia där fem personer dog och en skjutning i Washington DC där nio personer skadades. En domare har begränsat Biden-administrationens samarbete med sociala medieföretag när det gäller ´skyddat tal´. Israel har avslutat en räd på Västbanken, vilket ses som ett slag mot militanta grupper. President Joe Biden kommer att vara värd för Sveriges statsminister Ulf Kristersson i Vita Huset för att visa stöd för Sveriges ansökan om medlemskap i NATO. Gärningsmannen bakom en rasistisk attack på ett Walmart i Texas står inför flera livstidsdomar. Skottland har hållit en egen ceremoni för att hedra kung Charles III. Wimbledon 2023 står inför en backlogg av matcher på grund av regn.

Direktlänk Dela The Bismarck Tribune fördjupade 5 juli

Origami Angel släpper sommarrockhymn med östkustångest

Origami Angel, en emo-duo baserad i Washington D.C., har släppt en sommarrockhymn med titeln ´The Brightest Days´. Låten, som är en hyllning till sommaren i D.C., är enligt bandmedlemmen Ryland Heagy ett försök att skapa en sommarlåt med östkustångest istället för västkustens avslappnade känsla. Låten handlar om den outhärdliga fuktigheten, ankomsten av turister och bristen på energi att lämna huset. Trots detta känns den som en återerövring av deras hemstad. Origami Angel planerar att spela tre konsekutiva nätter på några av Districts minsta och mest älskade platser.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 5 juli

Heather Burke anställd som vice VD hos John Marshall Bank

Heather Burke har nyligen anställts som Vice President, Commercial Lender på John Marshall Bank, ett dotterbolag till John Marshall Bancorp, Inc. Burke har över 26 års erfarenhet av bankverksamhet och kommer att utveckla nya affärsmöjligheter och kommersiella och industriella lån i regionen. Hon har tidigare arbetat som Vice President, Commercial Relationship Manager på Sandy Spring Bank. Burke har en examen i företagsekonomi från Strayer University i Manassas, Virginia.

Direktlänk Dela Placera Media fördjupade 5 juli

Sverige: Från fredens försvarare till hökaktigt förhållningssätt till Kina

Sverige har gått från att vara en förespråkare för diplomati och internationella rättsprinciper till att bli ett av de mest hökaktiga länderna i Europa, särskilt i förhållande till Kina. Enligt en rapport från försvarsberedningen definieras Kina nu som ett globalt hot. En undersökning från ECFR visar att fler svenskar än medborgare i något annat europeiskt land stödjer idén om att gå i krig med Kina över Taiwan. Denna förändring i attityd är förbryllande och djupt oroande för ett land som har hållit sig utanför krig i mer än 200 år och spelat en avgörande roll för att försöka få slut på krig genom dialog.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 3 juli

Kritik mot Metas nya föräldrakontrollverktyg för att skydda barn

Sociala mediejätten Meta har introducerat nya föräldrakontrollverktyg, men barnskydds- och anti-sexhandelsorganisationer hävdar att de nya åtgärderna ger litet skydd till de barn som är mest sårbara för utnyttjande. De menar att ansvaret för att skydda användare skjuts över på föräldrarna. Metas nya funktioner syftar till att öka föräldrarnas medvetenhet om sina barns aktiviteter på dess plattformar. Men säkerhetsfunktioner som är beroende av engagerade familjer kanske inte skyddar barn som saknar konsekvent övervakning av en förälder eller vårdnadshavare, varnar experter.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 1 juli

Kinesiska hackare misstänks ha spionerat på organisationer via Barracuda Networks mejlprogram

Säkerhetsforskare vid Mandiant rapporterar att hackare, spårade som ´UNC4841´, har utnyttjat en sårbarhet (CVE-2023-2868) i Barracuda Networks mejlprogram Email Security Gateway (ESG) för att spionera på hundratals organisationer, varav en tredjedel är myndigheter. Forskarna misstänker att hackarna har kopplingar till Kinas regim. Barracuda Networks täppte igen sårbarheten den 23 maj 2023 och har uppmanat sina kunder att ersätta ESG-enheter som hackades.

Direktlänk Dela International Data Group Sweden fördjupade 19 juni

Trans influencer förbjuds från Vita huset efter att ha blottat brösten

Vita huset har förbjudit trans-influencern Rose Montoya efter att hon blottade sina bröst på president Bidens Pride-fest, vilket beskrivs som ´olämpligt och respektlöst´. Montoya, 27, nekades tillträde till Vita huset på tisdagen efter att en video där hon drog upp sin tröja och visade sina bröst efter att ha träffat Biden på South Lawn under en Pride-fest i lördags blev viral. En talesperson för Vita huset sa att hon bröt mot grundläggande etikett och är inte välkommen på framtida evenemang. Montoya, som är en modell och förespråkare för transrättigheter, svarade inte på en intervjuförfrågan.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 13 juni

Sex-tech-företaget MysteryVibe utvecklar vibratorer som inte bara är avsedda för sexuell njutning utan också för att behandla medicinska problem som vaginal torrhet eller en smärtsam och inflammerad prostatakörtel hos män. Företaget är inte det enda som strävar efter att förändra vårt förhållande till sexleksaker. En ´smart vibrator´ utvecklad av det amerikanska startup-företaget Lioness innehåller sensorer som mäter kvinnors bäckenbottenrörelser, vilket gör att de kan spåra hur deras upphetsning och orgasmer kan förändras över tid eller som svar på stress eller alkohol. MysteryVibe är också det enda företaget som bedriver forskning och utveckling av vibratorer inom Storbritannien.

The Guardian fördjupade 13 juni

Att återanvända befintliga byggnader är mer miljövänligt

Att riva en befintlig struktur innebär att slösa bort all energi som gick åt till att skapa dess material. Förstörelsen kräver också energi och avfallet måste flyttas till soptippar. Att använda vad som redan har byggts är det mer miljövänliga alternativet. Mjukvara som OneClick LCA och EC3 kan användas för att kvantifiera mängden koldioxid som kan sparas genom att inte bygga om från grunden och för att bedöma det ekonomiska värdet av gamla grundvalar, betong, aluminium, trä och annat material. Vissa byggnader designas för att vara enklare att riva i framtiden så att materialen kan användas för nya projekt. Susan Piedmont-Palladino, direktör för Washington-Alexandria Architecture Center vid Virginia Tech, menar att en mer hållbar arkitektur kräver en förändring i människors tankesätt.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 8 juni

Rishi Sunak kommer att föreslå för Joe Biden att Storbritannien bör bli ett globalt nav för utveckling av internationell reglering av artificiell intelligens (AI). Sunak kommer att resa till Washington DC den 7 och 8 juni för möten med USA:s president, kongressledamöter och företagsledare. Sunak har nyligen träffat fyra ledande teknikchefer för att diskutera hur man reglerar branschen och har uttryckt oro över varningar från 350 globala AI-experter om att tekniken kan utgöra ett existentiellt hot mot mänskligheten. Storbritannien har tidigare i år utgivit en vitbok om AI som främst handlar om fördelarna med tekniken snarare än riskerna.

The Guardian fördjupade 31 maj

USA:s finansiella tillsynsmyndighet arbetar för att säkerställa att företag följer lagen vid användning av AI

I takt med att oro växer över alltmer kraftfulla AI-system som ChatGPT arbetar USA:s finansiella tillsynsmyndighet för att säkerställa att företag följer lagen när de använder AI. Redan nu hjälper automatiserade system och algoritmer till att bestämma kreditbetyg, lånevillkor, bankavgifter och andra aspekter av våra finansiella liv. AI påverkar också anställningar, bostäder och arbetsförhållanden. Förra månaden släppte federala myndigheter ett gemensamt uttalande om verkställighet, vilket ses som ett positivt första steg. Konsumenternas finansiella skyddsbyrå har bötfällt banker för felhanterade automatiserade system som lett till felaktiga vräkningar, bilåtertaganden och förlorade förmånsbetalningar. Regulatorer säger att det inte kommer att finnas några ”AI-undantag” för konsumentskydd. Representanter från Federal Trade Commission, Equal Employment Opportunity Commission och justitiedepartementet samt CFPB säger att de riktar resurser och personal mot att ta sikte på ny teknik och identifiera negativa sätt den kan påverka konsumenters liv.

Direktlänk Dela Los Angeles Times fördjupade 26 maj

USA:s kongress undersöker AI-bedrägerier riktade mot äldre

Amerikanska kongressledamöter undersöker artificiell intelligens (AI) bedrägerier som riktar sig mot äldre medborgare, då tekniken fortsätter att utvecklas. En tvärpolitisk grupp av senatorer skickade ett brev till Federal Trade Commission (FTC) där de begärde information om hur innovationstakten inom AI-teknik påverkar bedrägerier och hur det påverkar äldre amerikaner. Brevet pekade på specifika exempel som oroar dem, såsom röstkloningsteknik som kan underlätta bedrägerier genom att låta bedragare replikera en individs röst med hjälp av bara ett kort ljudprov.

Direktlänk Dela WSB-TV fördjupade 25 maj

Falsk explosion vid Pentagon påverkar aktiemarknaden

En bild som visar en falsk explosion vid Pentagon spreds snabbt på Twitter, vilket ledde till en kortvarig nedgång på aktiemarknaden och ökade oro för de verkliga farorna med AI-teknik. Bilden visade en massiv rökpelare nära nationens försvarshögkvarter. Strax efter att bilden började spridas på Twitter tog den amerikanska aktiemarknaden en märkbar nedgång. När nyheten om bluffen kom fram återhämtade sig Dow. Twitter har sedan dess stängt av det verifierade konto som först tweetade ut den falska bilden av Pentagonexplosionen.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 23 maj

Falsk bild av explosion nära Pentagon orsakar börsfall och oro

Flera Twitter-konton med blå verifieringsmarkering delade en falsk bild som påstods visa en explosion nära Pentagon-byggnaden på måndag, vilket ledde till förvirring och en tillfällig nedgång på aktiemarknaden. Tjänstemän bekräftade senare att det inte hade skett någon explosion. Den falska bilden orsakade panik på aktiemarknaden och väckte oro för artificiell intelligens förmåga att generera desinformation. Bilden, som har alla kännetecken på en artificiell intelligens, delades av flera blåmarkerade konton, inklusive ett som felaktigt påstod sig vara kopplat till Bloomberg. Sedan Elon Musks köp av plattformen har Twitter tillåtit vem som helst att få den blå verifieringsmarkeringen mot en månadsavgift.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 23 maj

CVS Health Corp stäms för användning av AI vid anställning

CVS Health Corp stäms i en grupptalan av Brendan Baker, en invånare i Milton, som inte fick jobb hos företaget efter att ha genomfört en AI-assisterad videointervju med plattformen HireVue. Stämningen ifrågasätter användningen av AI vid anställningar och vilken roll tekniken spelar på arbetsplatsen. Det är oklart hur lagar som funnits i årtionden gäller för dessa tekniska framsteg. CVS använder HireVues plattform för att skärma arbetssökande, liksom T-Mobile, Delta Air Lines och Boston Red Sox.

Direktlänk Dela The Boston Globe fördjupade 21 maj

Rudy Giuliani, tidigare borgmästare i New York och rådgivare till Donald Trump, stäms av sin före detta medarbetare Noelle Dunphy på över 100 miljoner kronor. Dunphy anklagar Giuliani för maktmissbruk, omfattande sexuella övergrepp, trakasserier och andra olämpliga beteenden. Giuliani nekar till anklagelserna och hävdar att Dunphy aldrig arbetade för honom. Dunphy påstår att hon har bevis för sina anklagelser och att sanningen kommer att komma fram.

Dagens Nyheter fördjupade 17 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare