» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 355 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Waymo är ett amerikanskt teknikföretag som specialiserar sig på självkörande bilar. Det är ett dotterbolag till Alphabet Inc., som också äger Google. Waymo grundades 2009 som ett projekt inom Google och blev ett självständigt företag 2016. Företagets mål är att utveckla säkra och effektiva autonoma fordon för att minska antalet trafikolyckor och förbättra mobiliteten för alla. Waymo har genomfört omfattande tester av sina självkörande bilar och samarbetar med flera bil- och teknikföretag för att kommersialisera och implementera sina lösningar på marknaden.

Senaste nytt kring Waymo (Alphabet Inc.)

Marknaden för generativ AI i självkörande fordon förväntas överstiga 20,3 miljarder dollar år 2033

Enligt en rapport från Market.us förväntas marknaden för generativ AI i självkörande fordon öka till över 20,3 miljarder dollar år 2033, från 3,0 miljarder dollar år 2023. Generativ AI, även känd som generative adversarial networks (GANs), har hittat betydande tillämpningar inom självkörande fordon. Tekniken innebär användning av maskininlärningsalgoritmer för att generera ny och realistisk data som kan användas för att träna och testa självkörande system. Marknaden för generativ AI i självkörande fordon är mycket konkurrenskraftig och består av både etablerade aktörer och innovativa startups.

Direktlänk Dela InvestorsObserver fördjupade 12 februari
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare