» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 141 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Whole Foods Market är en amerikansk livsmedelskedja som fokuserar på att sälja naturliga och ekologiska produkter. De är kända för att erbjuda högkvalitativa livsmedel, ofta från lokala producenter och med fokus på hälsa och hållbarhet. Whole Foods har över 500 butiker i USA, Kanada och Storbritannien. De har också en stark etisk grund och arbetar för att minska sin miljöpåverkan, stödja lokala jordbrukare och främja rättvis handel. Kunderna kan hitta ett brett utbud av produkter, inklusive färskvaror, kött, mejeriprodukter, skafferiartiklar och förberedda måltider.

Senaste nytt kring Whole Foods Market

John Mackey och Parkev Tatevosian kopplade till The Motley Fool

John Mackey, tidigare VD för Whole Foods Market, ett dotterbolag till Amazon, är medlem i styrelsen för The Motley Fool. Parkev Tatevosian, CFA har ingen position i några av de nämnda aktierna. The Motley Fool har positioner i och rekommenderar Amazon och Nvidia. Parkev Tatevosian är en affiliate till The Motley Fool och kan kompenseras för att marknadsföra dess tjänster. Om du väljer att prenumerera via hans länk, kommer han att tjäna lite extra pengar som stöder hans kanal. Hans åsikter förblir hans egna och påverkas inte av The Motley Fool.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 13 februari
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Amazon planerar att ta marknadsandelar från Nvidia

Bidragsgivaren Parkev Tatevosian diskuterar hur Amazon (NASDAQ: AMZN) planerar att ta marknadsandelar från Nvidia (NASDAQ: NVDA). Innan du köper aktier i Amazon bör du överväga detta: The Motley Fool Stock Advisor-analystteamet har just identifierat vad de tror är de 10 bästa aktierna för investerare att köpa nu, och Amazon var inte en av dem. De 10 aktier som gjordes klippet kan ge monsteravkastning de kommande åren. Stock Advisor ger investerare en lättföljd vägledning till framgång, inklusive vägledning om att bygga en portfölj, regelbundna uppdateringar från analytiker och två nya aktieval varje månad.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 13 februari

Fyra företag att bevaka i den växande AI-marknaden

Fyra företag identifieras som potentiella vinnare i den snabbt växande AI-marknaden: Palantir, UiPath, Evolv Technologies och Amazon. Palantirs AI-plattform används av både försvars- och privatsektorn för datahantering och beslutsfattande. Företaget har en stark inkomstkälla från försvarsintäkter och växer även på den kommersiella marknaden. UiPath är ledande inom robotprocessautomation (RPA), vilket automatiserar icke-värdeskapande uppgifter. Evolv Technologies erbjuder AI-drivna säkerhetsdetektorer som är effektivare än traditionella metaldetektorer. Slutligen är Amazon, förutom sin online-marknadsplats, också en stor aktör inom AI tack vare sin ledande molntjänst AWS.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 februari

Styrelsemedlemmar i The Motley Fool och deras positioner

Randi Zuckerberg, tidigare marknadsutvecklingsdirektör och talesperson för Facebook, och nuvarande VD för Meta Platforms, är medlem i The Motley Fools styrelse. John Mackey, tidigare VD för Whole Foods Market, ett Amazon-dotterbolag, är också medlem i styrelsen. Suzanne Frey, en exekutiv på Alphabet, är också medlem i The Motley Fools styrelse. Jose Najarro har positioner i Advanced Micro Devices, Alphabet, Meta Platforms, Microsoft, Nvidia och Taiwan Semiconductor Manufacturing. The Motley Fool har positioner i och rekommenderar Advanced Micro Devices, Alphabet, Amazon, Meta Platforms, Microsoft, Nvidia och Taiwan Semiconductor Manufacturing.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 2 februari

De fem bästa tillväxtaktierna inom AI att köpa för 2024

S&P 500 har nyligen nått en ny rekordhög nivå vilket signalerar en tjurmarknad och ett utmärkt tillfälle att satsa på tillväxt. Tjurmarknader tenderar att gynna tillväxtaktier och historien visar att dessa perioder av marknadsökningar varar längre än björnmarknader – i genomsnitt nästan tre år jämfört med nio månader. Detta gör det till en bra tid att investera i aktier som kan utmärka sig i denna miljö och dra nytta av momentum. Här är de fem bästa tillväxtaktierna inom AI att köpa för 2024: Nvidia, Amazon, Moderna, Medtronic och Alphabet.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 27 januari

Bästa AI-aktier 2024: Nvidia mot Amazon mot Google

Bidragsgivaren Parkev Tatevosian jämför Nvidia, Amazon och Alphabet för att avgöra vilken som är den bästa AI-aktien att köpa för 2024 och framåt. Aktiekurserna som användes var eftermiddagspriserna den 23 januari 2024. Videon publicerades den 25 januari 2024. Innan du köper aktier i Nvidia, överväg detta: The Motley Fool Stock Advisor analytikerteam har just identifierat vad de tror är de 10 bästa aktierna för investerare att köpa nu... och Nvidia var inte en av dem. De 10 aktier som gjorde klippet kan ge enorma avkastningar under de kommande åren. Stock Advisor erbjuder investerare en lättföljd framgångsplan, inklusive vägledning för att bygga en portfölj, regelbundna uppdateringar från analytiker och två nya aktieval varje månad.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 januari

Alphabet-aktien kraftigt undervärderad trots framsteg inom AI

2022 var ett tufft år för aktiemarknaden, med en nedgång på 33% för Nasdaq Composite. Trots detta genomförde Alphabet, moderbolaget till Google, en aktiesplit 20-1. Sedan spliten i juli 2022 har Alphabet-aktien återhämtat sig med cirka 28%, mindre än sina stora teknikjättar. Trots Alphabet framsteg inom AI, har företaget inte fått samma uppmärksamhet som Microsoft, Nvidia och Tesla. Hedgefondsmiljardären Bill Ackman anser att Alphabet AI-verksamhet har ignorerats så mycket att investerare kan köpa den ´gratis´. Alphabet har investerat kraftigt i nya produkter och tjänster, vilket redan hjälper företaget att återgå till tillväxt. Trots dessa vinster handlas Alphabet-aktien inte till ett premium i linje med dess stora teknikjättar, vilket gör aktien till ett attraktivt köp till sitt nuvarande värde.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 14 januari

Två aktier med potential inom AI-marknaden: Nvidia och Alphabet

Data från Grand View Research visar att marknaden för artificiell intelligens (AI) väntas växa med en årlig genomsnittlig tillväxttakt på 37% fram till 2030, vilket gör den värd mer än $1 biljon före slutet av decenniet. Två företag som dominerar inom AI är Nvidia och Alphabet. Nvidia, som har en marknadsandel på 90% inom AI-chip, har sett sina inkomster stiga tack vare ökad efterfrågan på AI grafikprocessorer (GPUs). Alphabet, hem för starka varumärken som Google, Android och YouTube, har utnyttjat sin stora användarbas för att bygga upp en lönsam digital reklamverksamhet. Båda företagen har nyligen genomfört aktiesplit och har potential för stor tillväxt.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 13 januari

Två aktiesplit-AI-aktier som kan skjuta i höjden 2024

Under 2023 såg vissa artificiella intelligens (AI) företag sina aktier skjuta i höjden, och det kommer förmodligen att finnas ännu fler som ser sina aktier stiga under 2024. En av de viktigaste branscherna att hålla koll på är molnberäkning, eftersom dessa servrar behövs av två skäl. För det första kan de tillhandahålla den imponerande beräkningskraft som behövs för att skapa AI-modeller. För det andra kan dessa servrar också lagra den massiva mängd data som behövs för att mata dessa modeller. Två av de största spelarna inom detta område är Amazon (NASDAQ: AMZN) och Alphabet (NASDAQ: GOOGL). Trots att varje aktie hade ett starkt 2023, kommer de vindar som deras exponering mot molnberäkning ger att skjuta dem mycket högre under 2024.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 januari

Nasdaq förväntas öka 2024: Nvidia och Amazon är topp AI-aktier att köpa

2023 var ett återhämtningsår för tekniktunga Nasdaq Composite, som hoppade 43% bland annat på grund av avmattningen av inflation och andra makroekonomiska utmaningar som skadade aktierna 2022. Enligt en analys av data som går tillbaka till 1971, har indexet ökat i genomsnitt med 19% varje år efter en björnmarknadsåterhämtning som den vi upplevde 2023. Nvidia och Amazon kan vara bra sätt att satsa på att detta mönster upprepar sig 2024 och därefter, särskilt eftersom båda företagen utvecklar sina nya tillväxtstrategier kring artificiell intelligens (AI) teknologi.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 januari

Tre toppartificiella intelligensaktier som kan slå marknaden 2024

Aktiemarknaden förväntas sluta 2023 på en historisk höjd efter en kraftig rally, med Nasdaq Composite upp mer än 40% i år. Detta sätter höga förväntningar på 2024 då investerare letar efter sätt att hålla momentumet. Tre bidragsgivare från Fool.com har identifierat Amazon, Super Micro Computer och Sentinelvan som AI-aktier med rätt ingredienser för att överträffa en het marknad 2024. Amazon förväntas ha ett genombrottsår med sin AI, medan Super Micro Computer, trots att det inte är ett hushållsnamn för AI eller tech-investerare, erbjuder kombinerade hård- och mjukvarulösningar som blivit viktiga med uppkomsten av generativ AI. SentinelOne, ett cybersäkerhetsföretag, har trots en aktieprisuppgång på nästan 90% 2023, fortfarande en nedgång på mer än 60% från sin tidigare höjd.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 31 december

Tre teknikaktier som kan snubbla 2024: C3.ai, Palantir och SoundHound AI

AI-marknadens explosiva tillväxt, som till stor del drevs av snabb expansion av generiska AI-plattformar som OpenAI´s ChatGPT, satte många teknikaktier i brand förra året. NVIDIA och Microsoft var två aktier som rättfärdigade sin uppgång. Men det finns tre aktier som kan snubbla 2024: C3.ai, Palantir och SoundHound AI. C3.ai utvecklar AI-algoritmer som kan pluggas in i företags befintliga programvara för att snabba upp och automatisera vissa uppgifter. Palantir´s datautvinnings- och analysplattform samlar information från olika källor för att hjälpa sina kunder att fatta datadrivna beslut. SoundHound AI tillhandahåller ljud- och taligenkänningstjänster och appar för en mängd olika branscher.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 31 december

Framstående investeringsidéer för 2024: Amazon, Super Micro Computer och SentinelOne

Aktiemarknaden avslutade 2023 på en historisk höjd efter en kraftig rally, med Nasdaq Composite upp över 40% under året. Tre bidragsgivare på Fool.com identifierar Amazon, Super Micro Computer och SentinelOne som aktier med rätt ingredienser för att överträffa den starka marknaden 2024. Amazon förväntas ha ett genombrottsår för deras AI-teknik, med Alexa som en potentiell ledare inom generativ AI. Super Micro Computer, en leverantör av hårdvara och mjukvarulösningar, har sett en uppgång på över 250% det senaste året tack vare AI-intresse. SentinelOne, ett cybersäkerhetsföretag, förväntas också överträffa marknaden 2024 trots tidigare nedgångar.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 31 december

AI kan vara en vändpunkt för Apple, en av de ´Magnificent Seven´ tech-aktierna

Teknikaktier upplevde en kraftig uppgång 2023, drivet av faktorer som mjuk inflation och ökad popularitet för artificiell intelligens (AI). De sju megacap tech-företagen, kallade ´Magnificent Seven´, inklusive Apple, Amazon, Alphabet, Meta Platform, Microsoft, NVIDIA och Tesla, var en drivkraft bakom denna uppgång. Apple, vars aktier ökade med 49% under 2023, har dock underpresterat jämfört med Nasdaq 100. Detta kan bero på att företagets tillväxt inte varit stabil. Men analytiker förväntar sig att AI kan bidra till att vända Apples framgångar och driva på försäljningen av AI-aktiverade produkter.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 31 december

Investeringar i artificiell intelligens exploderar under 2023

Artificiell intelligens (AI) har skapat investeringshysteri under 2023. I januari satsade Microsoft 10 miljarder dollar på AI-startupen OpenAI, känd för sin onlinechattbot ChatGPIT. I september investerade Amazon 4 miljarder dollar i OpenAIs konkurrent Anthropic. Småkapitalinvestorer har identifierat flera små AI-aktier med stor potential, inklusive C3.ai och Upstart Holdings, vars aktier har ökat med 159% respektive 217% under 2023. C3.ai, grundat 2009, var ett av de första företagen att erbjuda AI-produkter och -tjänster till företag. Upstart Holdings, som utvecklat en AI-baserad algoritm för att bedöma låntagares kreditvärdighet, har sett en explosiv tillväxt.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 30 december

Tidigare Whole Foods CEO och Parkev Tatevosian kopplade till The Motley Fool

John Mackey, tidigare VD för Whole Foods Market, som är ett dotterbolag till Amazon, är medlem i The Motley Fool´s styrelse. Parkev Tatevosian, CFA har ingen position i några av de nämnda aktierna. The Motley Fool har positioner i och rekommenderar Amazon. Parkev Tatevosian är en affiliate till The Motley Fool och kan få kompensation för att marknadsföra deras tjänster. Om du väljer att prenumerera via hans länk, kommer han att tjäna lite extra pengar som stöder hans kanal. Hans åsikter förblir hans egna och påverkas inte av The Motley Fool.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 26 december

Är Alphabet eller Apple det bättre AI-lagret?

Artificiell intelligens (AI) är ett dominerande tema för 2023, med många företag som omstrukturerar sina verksamheter för att prioritera AI-utveckling. AI-marknaden värderades till $137 miljarder förra året och förväntas expandera med en årlig sammansatt ränta på 37% vid decenniets slut, med årliga intäkter över $1 biljon. Alphabet och Apple investerar tungt i AI, men vilket företag är det bästa AI-aktiealternativet just nu? Alphabet har breda utsikter inom AI och planerar att lansera sin mest avancerade storspråksmodell, Gemini, 2024. Apple har tagit en långsammare inställning till AI men har en beprövad talang för att anpassa etablerade teknologier och leverera produkter som dominerar konsumentmarknaden.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 23 december

Oracle och DigitalOcean kan ge högre avkastning än S&P 500 under 2024

S&P 500-indexet har haft ett fantastiskt år med en vinst på 26%, vilket vänder alla förluster sedan 2022. Historiska data sedan 1957 tyder på att återhämtningsår som 2023 alltid följs av ytterligare ett positivt år. Detta kan betyda en vinst på 15,5% för S&P 500 under 2024. Men två aktier, Oracle och DigitalOcean, kan ge ännu högre avkastning. Båda har en stark närvaro inom molnbaserad databehandling och växer snabbt inom artificiell intelligens (AI). Oracle står inför enorm efterfrågan på sin AI molninfrastruktur och DigitalOcean har nyligen förvärvat AI molnplattformsleverantören Paperspace.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 21 december

Tre oupphörliga AI-aktier att köpa och behålla under nästa decennium

Trots att det finns mycket hype kring artificiell intelligens (AI) är det ingen övergående trend. De framsteg vi sett det senaste året är bara början. Här är tre oupphörliga AI-aktier att köpa och behålla under nästa decennium. 1. Alphabet har överraskat med introduktionen av sin nya Gemini AI-modell. Den mest kraftfulla versionen av modellen, Gemini Ultra, överträffar OpenAI:s GPT-4 och slår mänskliga experter på MMLU-testet. 2. Amazon var en annan AI-ledare som snabbt lanserade egna generativa AI-förmågor. Amazon Bedrock låter Amazon Web Services (AWS) kunder snabbt bygga generativa AI-appar. 3. Microsoft kommer att förbli en av de största AI-vinnarna under lång tid framöver. Microsofts betydande investering i OpenAI kan gå ner som ett av de smartaste affärsutvecklingsdragen i företagshistorien.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 15 december

Microsoft förutspås gynnas av AI-guldfeber och molntjänsttillväxt

Efter att ha tappat över 35% av sitt värde förra året har Nasdaq Composite återhämtat sig starkt, med en ökning på 36% hittills i år. Utvecklingen inom artificiell intelligens (AI) har bidragit till återhämtningen och förväntas fortsätta göra så. Microsoft är väl positionerat för att dra nytta av denna trend. Företaget har nyligen integrerat AI i flera av sina mest populära produkter och tjänster. Microsoft Copilot, företagets nyligen introducerade AI-drivna digitala assistent, är ett exempel på detta. Microsoft Azure, en av de stora tre molntjänstleverantörerna, ökar också sin marknadsandel och förväntas snart bli marknadsledare.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 december

Tre AI-aktier att överväga att köpa i december: UiPath, SentinelOne och Amazon

Artificiell intelligens (AI) har gjort stora framsteg på Wall Street i år och förväntas lägga till över 15 biljoner dollar till den globala ekonomin fram till 2030. Här är tre AI-aktier att överväga att köpa i december. Först, UiPath, ett företag som säljer robotprocessautomatiseringsprogramvara till andra företag och samarbetar med stora leverantörer som Amazon´s AWS och SAP. För det andra, SentinelOne, ett cybersäkerhetsföretag som använder AI för att söka efter hot i enheter anslutna till ett nätverk och över molnbaserade arbetsbelastningar. Slutligen, Amazon, som förutom sin e-handelsverksamhet utvecklar och distribuerar AI-tjänster via sin AWS molnplattform.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 4 december

AI-investeringar i Microsoft och Nvidia förväntas ge stora avkastningar

Potentialen för AI har fångat allas uppmärksamhet och leder redan till massiva investeringar från stora företag. IDC förutspår att den årliga utgiften på AI-programvara kommer att nå 279 miljarder dollar år 2027, en ökning med 31% per år. Om din portfölj behöver en AI-uppgradering bör Microsoft och Nvidia vara överst på din köplista. Dessa aktier har överträffat Nasdaq Composite 2023 och har ökat med 56% respektive 220%. Här är varför de kommer att förbli lönsamma investeringar under de kommande åren.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 3 december

Amazon-aktier återhämtar sig starkt efter stora förluster

Amazon-aktier har ökat med 76% hittills 2023, en anmärkningsvärd återhämtning efter att ha förlorat nästan hälften av sitt värde 2022. Företagets senaste kvartalsresultat var imponerande, med intäkter och vinst som överträffade konsensusprognoserna. Företagets fria kassaflöde ökade till 21,4 miljarder dollar under de 12 månaderna fram till 30 september, jämfört med ett negativt värde på 19,7 miljarder dollar föregående år. E-handelsverksamheten förbättras snabbt och Amazon Web Services fortsätter att stabiliseras. Dessutom kan Prime Video bli en betydande inkomstkälla.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 2 december

Amazon positionerar sig för att dra nytta av AI-trenden

Artificiell intelligens (AI) är en av de största trenderna i denna generation och kommer att infiltrera nästan varje aspekt av vårt dagliga liv, vilket påverkar företag, samhällen och individer. Amazon är väl positionerat för att dra nytta av AI. Företaget använder redan AI i sin e-handel, till exempel för att förbättra lagereffektivitet, prognostisera efterfrågan för lagerhantering och logistikplanering. Dessutom har Amazons molnberäkningstjänst, Amazon Web Services (AWS), redan gagnat av AI-användning och är redo att dra nytta av AI-teknikens framsteg för att lansera nya AI-drivna tjänster. Amazon har enorma resurser för att investera i AI, med $64 miljarder i kontanter, likvida medel och omsättbara värdepapper under tredje kvartalet 2023.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 1 december

Apple kan dominera AI trots långsam start

Apple är inte ledande inom AI idag, men kommer att spela en avgörande roll i teknikens framtid. Företaget är sällan först ut med nya innovationer, utan introducerar produkter som utnyttjar befintliga teknologier med en utmärkt användarupplevelse för att ta ledningen. Travis Hoium diskuterar hur Apple kan verka ligga efter inom artificiell intelligens men faktiskt är väl positionerat för att dominera på lång sikt. Videon publicerades den 26 november 2023.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 29 november

Bör investerare köpa C3.ai eller Adobe?

C3.ai och Adobe representerar två olika sätt att investera i den växande marknaden för artificiell intelligens (AI). C3.ai utvecklar AI-algoritmer som kan integreras direkt i ett företags befintliga mjukvaruinfrastruktur, medan Adobe tillhandahåller molnbaserad mjukvara för medieprofessionella och företagskunder, som uppgraderas med generativa AI-verktyg. C3.ai:s aktie har ökat med nästan 130% under det senaste året, medan Adobe har ökat med 85%. Trots detta har C3.ai fortfarande mycket att bevisa och Adobe:s värderingar blir allt mer överdrivna.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 29 november

Två AI-aktier som är bättre köp än Nvidia

AI-marknaden har exploderat detta år, med Nvidias aktier som har stigit 237% sedan den 1 januari. Men det finns bättre alternativ inför det nya året. Investorer som är intresserade av AI kanske nu skulle vara bättre att köpa aktier i företag som är i tidigare skeden av sina AI-expansioner. Alphabet är ett attraktivt alternativ med sin satsning på Gemini, en stor språkmodell baserad på massiva datauppsättningar. AMD är ett annat företag att hålla ögat på, med en stark utsikt för 2024 då det förbereder sig för att skicka en ny AI-chip och dra nytta av en återhämtande PC-marknad.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 21 november

AI-investeringar: Nvidia överträffar C3.ai

Trots att S&P 500 sjönk med 19% 2022 har det stigit med 18% hittills i år, främst drivet av framsteg inom artificiell intelligens (AI). En av de största vinnarna har varit C3.ai, vars aktie har stigit med över 160% i år. Trots detta har företagets ekonomiska resultat varit mindre imponerande, med en förlust per aktie på $0,56 under det första kvartalet 2024. Investeringar kan dock vara mer lönsamma i Nvidia, som kontrollerar 95% av marknaden för processorer som används i maskininlärning. Nvidia rapporterade en rekordomsättning på $13,5 miljarder under andra kvartalet 2024, en ökning med 101% jämfört med föregående år.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 november

Digital Realty väl positionerat för att dra nytta av ökade AI-utgifter

Varje företag i världen diskuterar hur det kan använda artificiell intelligens (AI) för att förbättra sina verksamheter. I en nyligen genomförd undersökning av MIT Technology Review svarade alla företag att de skulle öka sina utgifter för AI-infrastruktur under det kommande året. Digital Realty, ett fastighetsinvesteringsföretag som specialiserar sig på datacenter, är särskilt väl positionerat för att dra nytta av den kommande tillväxten i AI-utgifter. Företaget äger fastigheter belägna i över 50 storstadsområden över sex kontinenter. Dess globala fotavtryck är oöverträffat inom sin nisch och ger företaget en betydande konkurrensfördel. Företaget riktar sig alltmer mot kunder som kräver mindre än 1 megawatt ström. Förra kvartalet kom 28% av dess totala bokningar från sådana kunder. Dessutom arbetar det med att bygga ingångspunkter till offentliga molntjänster som AWS för att tillåta företag att ansluta till offentliga molntjänsteleverantörer utan att använda det offentliga internetet. Digital Realty handlas för närvarande till 23 gånger dess justerade fonder från verksamheten (AFFO) under de senaste 12 månaderna.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 november

AI-aktier att köpa och undvika: Amazon och Palantir Technologies

Wall Street förväntar sig starka vinster för att driva aktiemarknaden högre, med S&P 500 som har ett konsensusprismål på 5,038, vilket innebär en 14% uppgång under nästa år. Detta kan vara särskilt uttalat för aktier inom artificiell intelligens (AI) på grund av teknologins entusiasm. Amazon och Palantir Technologies är erkända ledare inom vissa delar av AI-värdekedjan, men Wall Street ser mycket olika på företagen. Amazon har ett medianpris på 12 månader på $175 per aktie, vilket innebär en 22% uppgång från dess nuvarande pris, medan Palantir har ett medianpris på 12 månader på $16 per aktie, vilket innebär en 19% nedgång från dess nuvarande pris.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 16 november

Warren Buffetts investeringar i AI-aktier

Warren Buffett, ofta kallad ´Oraklet från Omaha´, kan ha snubblat över den hetaste investeringstrenden 2023. Bidragsgivaren Parkev Tatevosian belyser två artificiell intelligens (AI) aktier som Buffett äger i sin Berkshire Hathaway-portfölj. Aktiekurserna som används var eftermiddagskurserna den 12 november 2023. Videon publicerades den 14 november 2023. John Mackey, tidigare VD för Whole Foods Market, en Amazon-dotterbolag, är medlem i The Motley Fools styrelse. Parkev Tatevosian, CFA har positioner i Apple. The Motley Fool har positioner i och rekommenderar Amazon, Apple och Berkshire Hathaway.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 14 november

Fem företag leder vägen inom AI-teknik

Nvidia, IBM, Amazon, Alphabet och Microsoft leder utvecklingen inom artificiell intelligens (AI). Nvidia har utvecklats från att vara en aktör inom grafikprocessorer till att bli en central spelare inom AI, med sina processorer som är avgörande för AI-forskning och -utveckling. IBM, känt för skapandet av Watson, fortsätter att påverka AI:s framtid genom sin forskning. Amazon visar sin AI-expertis genom konsumentprodukter som Alexa och sin molnplattform, AWS. Alphabet, med sin Google-division, leder AI-forskning och -tillämpningar, från Googles assistent till AI-tjänster via Google Cloud. Microsofts investering på 13 miljarder dollar i OpenAI markerar företagets engagemang i AI.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 november

S&P 500: bästa tidpunkten att köpa AI-aktier

S&P 500 har varit i rallyläge i år och har nu återgått till sin uppåtgående trend. Indexet steg nästan 6% under veckan som slutade den 3 november, vilket markerar dess bästa prestation för någon vecka hittills i år. Denna ökning har drivits av entusiasm kring potentialen för artificiell intelligens (AI). S&P 500 ligger nu bara 5% under sitt all-time high och många tror att det är redo att göra ett försök att nå rekordet. Två företag att hålla ögonen på är Apple och Amazon.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 november

Palantir Technologies kan nu inkluderas i S&P 500 efter en stark tredje kvartalsrapport

Dataanalys- och AI-specialisten Palantir Technologies har släppt sin mycket efterlängtade rapport för tredje kvartalet. Rapporten var enastående och visade att företaget gör stora framsteg inom AI, och utmanar nu stora teknikföretag som Microsoft, Alphabet och Amazon. Efter ännu ett kvartal av ökad lönsamhet är Palantir nu officiellt berättigat att inkluderas i S&P 500. Palantir har genererat totalt 148 miljoner dollar i nettointäkter under de senaste 12 månaderna. Företaget har också släppt en ny produkt, Artificial Intelligence Platform (AIP), och hävdar att det har upplevt en aldrig tidigare skådad efterfrågan sedan dess lansering.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 7 november

AI-investeringar: Snowflake mot Datadog - vilken är det bästa valet?

Teknikjättar som Microsoft, Alphabet, Tesla och Amazon investerar massivt i AI-teknik för att stärka sina befintliga affärsområden eller expandera till nya. Detta gör det meningsfullt för detaljhandelsinvesterare att investera i framstående AI-aktier som Snowflake och Datadog. Snowflake, som inte är ett rent AI-företag, spelar en avgörande roll för att möjliggöra kundernas AI-strategier. Datadog, å andra sidan, har fokuserat på att snabbt anta generativ AI-teknik. Valet mellan Snowflake och Datadog beror på flera faktorer, men Datadog kan vara ett säkrare val just nu på grund av dess fokus på vinst, rimligare värdering och motståndskraft mot marknadsfluktuationer.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 5 november

Försiktighet rekommenderas för aktier inom AI: C3.ai och Tesla

Artificiell intelligens (AI) har påverkat marknaden i år, vilket har lett till att Nasdaq Composite har stigit med 22%. Men teknikaktier har dragits tillbaka eftersom intresset för AI verkar ha bleknat och investerare har insett att den potentiella omvandlingen kommer att ta längre tid än förväntat. Aktier inom AI förtjänar därför viss skepticism. C3.ai och Tesla är två aktier att vara försiktig med. C3.ai har mer än fördubblats i år, men företagets AI-resultat har ännu inte visat någon betydande inverkan. Tesla är mest känt för sina elbilar, men vissa investerare ser AI som den verkliga anledningen att investera i aktien. Dock finns det ännu inga bevis på att Teslas AI-strategi kommer att löna sig.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 4 november

Investeringspotential i AI: Nvidia, Amazon och CrowdStrike

Artificiell intelligens (AI) ser ut att bli den största teknologiska förändringen sedan internet. Nvidia, som tillverkar halvledare som driver avancerade AI-applikationer, har sett en aktieökning på 193% under 2023. Amazon och CrowdStrike pekas ut som smarta investeringsalternativ för de som vill dra nytta av AI-trenden. Amazon kan använda AI för att effektivisera logistik och produktrekommendationer, vilket potentiellt kan spara företaget miljarder och öka försäljningsintäkterna. CrowdStrike, en ledande leverantör av molnbaserad mjukvara för cybersäkerhet, använder AI för att förbättra skyddet mot hot och anpassa försvarsförmågan.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 2 november

Warren Buffetts investeringar i AI: Apple och Amazon

Warren Buffett har lett Berkshire Hathaways investeringsportfölj till marknadsöverträffande avkastning i över 50 år. Han investerar främst i lönsamma företag med stadig tillväxt, särskilt om de har bra ledningsteam. Buffetts strategi inkluderar inte mestadels teknikaktier, men Berkshire Hathaway har några kvalitetsnamn inom sektorn. Apple utgör 47,2% av Berkshire Hathaways portfölj medan Amazon utgör 0,4%. Båda företagen har en växande inriktning på artificiell intelligens (AI), vilket kan gynna Buffett och hans företag avsevärt.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 25 oktober

Datadog kan vara ett bättre AI-investeringsalternativ än Nvidia

Halvledarföretaget Nvidia, som är centralt för AI-revolutionen, har en marknadsandel på mellan 80% och 95% inom maskininlärningsprocessorer. Dock antyder lagarna om stora tal att mindre aktier kan erbjuda större uppåtriktad potential vid denna tidpunkt än Nvidia. Därför bör investerare överväga Datadog. Datadog, som specialiserar sig på övervaknings- och cybersäkerhetsprogramvara, använder AI för att upptäcka anomalier, automatisera rotoorsaksanalyser och ge kontextuella insikter. Trots svåra makroekonomiska förhållanden rapporterade Datadog stabila finansiella resultat för andra kvartalet. Ledningen ser sin marknadsmöjlighet öka från 45 miljarder dollar 2023 till 62 miljarder dollar 2026.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 22 oktober

Det finns blandade signaler på Wall Street nuförtiden, vilket får marknadsobservatörer att debattera tillståndet för den nuvarande återhämtningen. Trots detta har S&P 500 redan ökat med mer än 20% sedan björnmarknadens lägsta punkt i oktober, vilket är ett tecken på en kommande tjurmarknad. Microsoft är ett företag som har fortsatt att växa trots den värsta nedgången på mer än ett decennium. Trots en 39% ökning hittills i år tyder bevis på att företagets bästa dagar ännu inte har kommit. Microsoft har historiskt sett gjort nästan en tredjedel av sin omsättning från sitt mer personliga datordel, men den verksamheten har haft det svårt på senare år. På grund av pandemin blev det vanligt att arbeta hemifrån, vilket ledde till en ökning av efterfrågan på persondatorer (PC). Den resulterande marknadsmättnaden och den efterföljande ekonomiska nedgången har sedan dess påverkat tillväxten. Men det finns äntligen tecken på tillväxt. PC-leveranser förväntas öka med nästan 4% år över år 2024, enligt marknadsinformationsleverantören IDC.

The Motley Fool fördjupade 22 oktober

Amazon väl positionerat för att dra nytta av AI-vågen

Artificiell intelligens (AI) är en av de största trenderna på senare år och erbjuder nya möjligheter för investerare. Amazon är ett företag som är väl positionerat för att dra nytta av denna trend. Företaget använder AI för att förbättra effektiviteten och kundupplevelsen inom sin e-handelsverksamhet. Dessutom erbjuder Amazon olika AI-tjänster genom sin molnberäkningstjänst, AWS. Amazon har även tillgång till en stor mängd data genom sin e-handelsplattform, AWS, Alexa och andra dotterbolag, vilket är en värdefull resurs för att förbättra AI-algoritmer. Amazon-aktien är tillgänglig till ett rimligt pris jämfört med andra AI-relaterade företag som Palantir Technologies eller C3.ai.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 21 oktober

Elon Musk tror att Tesla kan bli världens mest värdefulla företag tack vare AI

Tesla-VD Elon Musk tror att hans företag kan bli världens mest värdefulla, överträffa företag som Apple, Microsoft, Alphabet, Amazon och Nvidia. Musk anser att artificiell intelligens (AI) kan göra Tesla till det mest värdefulla företaget i världen. Han nämnde helt autonoma bilar och autonoma humanoida robotar som de två huvudsakliga sätten som AI kan driva Teslas tillväxt. Musk tror att användningen av helt autonoma bilar kan öka med fem gånger, vilket skulle göra Tesla till ett hårdvaruföretag med mjukvarumarginaler. Han tillade att samma AI-programvara bakom Teslas helt autonoma bilar kommer att driva dess Optimus humanoida robotar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 20 oktober

Framstående framsteg inom AI av Tesla, Palantir, Amazon och C3.ai

Tesla, Palantir, Amazon och C3.ai gör alla anmärkningsvärda framsteg inom artificiell intelligens (AI). Bidragsgivaren Parkev Tatevosian diskuterar de viktigaste innovationerna som tillhandahålls av dessa företag inom AI. Han jämför de fyra AI-aktierna baserat på finansiella mått, inklusive värdering, för att bestämma den bästa aktien att köpa. Aktiekurserna som användes var eftermiddagspriserna den 17 oktober 2023. John Mackey, tidigare VD för Whole Foods Market, ett dotterbolag till Amazon, är medlem i The Motley Fools styrelse. Parkev Tatevosian har ingen position i någon av de nämnda aktierna.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 oktober

Bästa aktien att köpa inom artificiell intelligens: Tesla, Palantir, Amazon eller C3.ai?

Bidragsgivaren till Fool.com, Parkev Tatevosian, diskuterar nyckelinnovationer inom artificiell intelligens (AI) som tillhandahålls av Tesla, Palantir, Amazon och C3.ai. Han jämför de fyra AI-aktierna baserat på finansiella mått, inklusive värdering, för att bestämma den bästa aktien att köpa. Aktiekurserna som används var eftermiddagskurserna den 17 oktober 2023. Motley Fool Stock Advisor, som har drivits i över ett decennium, har avslöjat vad de tror är de tio bästa aktierna för investerare att köpa just nu, och C3.ai var inte en av dem.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 19 oktober

Är Apple eller Microsoft bättre att investera i för AI?

AI-marknaden har exploderat i år, vilket har lett till en återhämtning för många teknikaktier som upplevde betydande nedgångar under ekonomiska påfrestningar 2022. Apple och Microsoft har båda gjort framsteg inom AI i år, med en inriktning på konsumentmarknaden respektive den kommersiella sektorn. Apple har ökat sin forsknings- och utvecklingsutgifter med över 3 miljarder dollar, främst på grund av ett större fokus på generativ AI. Microsoft har investerat 1 miljard dollar i OpenAI 2019 och ökat denna siffra med ytterligare 10 miljarder dollar, vilket gett dem en 49% andel i start-upen. Microsoft anses för närvarande vara den bättre aktien att investera i AI.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 16 oktober

AMD förvärvar Nod.ai för att stärka sin AI-programvaruutveckling

AMD har meddelat att de förvärvar Nod.ai, ett mjukvaruföretag som hjälper till att påskynda utvecklingen av AI på AMD:s hårdvarubibliotek. AMD har tidigare haft brist på programvara i sitt ekosystem, men har nyligen satsat på att minska detta glapp. Nod.ai är en toppbidragsgivare och underhållare av AI-algoritmbibliotek och AMD:s mål med köpet är att förstärka sin egen interna förmåga inom AI-programvaruutveckling, inte bara AI-chips. Kostnaden för köpet har inte avslöjats, men investerare kommer att kunna göra antaganden i kommande kvartal när AMD släpper kvartalsrapporter som inkluderar förvärvsutgifter på sitt kassaflödesuttalande.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 14 oktober

Tre artificiell intelligens-aktier med större potential än kryptovalutor

Kryptomarknaden har gett höga avkastningar men dess oförutsägbara natur gör den riskfylld. Teknikindustrin är känd för sina stabila långsiktiga vinster, särskilt inom artificiell intelligens (AI) som har potential att förbättra otaliga industrier. Tre AI-företag har visat betydligt större tillväxt än de två mest framstående kryptovalutorna. Apple har en stark position inom AI, med flera AI-funktioner introducerade i sina produkter. Microsoft har en betydande andel i OpenAI och använder dess teknologi för att förbättra sina tjänster. Advanced Micro Devices är ett annat företag med stark potential inom AI, med planer på att lansera nästa generation av sina MI300-chips.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 13 oktober

Advanced Micro Devices kan vara nästa stora vinnare i AI-rusningen

Advanced Micro Devices (AMD) kan bli nästa stora vinnare under den nuvarande AI-rusningen. I en nyligen publicerad video diskuteras senaste uppdateringarna som påverkar AMD, Nvidia och andra halvledarföretag. Aktiekurserna som används är eftermarknadskurserna från 11 oktober 2023. Videon publicerades den 11 oktober 2023.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 oktober

Tre AI-aktier att överväga i oktober: Opera, ASML och Amazon

Investeringar i artificiell intelligens (AI) kan vara attraktiva efter att S&P 500 sjönk med nästan 3% i september. Tre företag att överväga är Opera, ASML och Amazon. Opera har introducerat en AI-driven chatbot i sin webbläsare, vilket bidragit till 10 kvartal i rad med 20%+ tillväxt i intäkterna. ASML, som tillverkar utrustning för halvledarproduktion, kan gynnas av ökat behov av AI-chip. Trots en nedgång i inkomsterna har företaget planer på att tredubbla produktionen av sina maskiner till 2025-2026. Amazon, med sin omfattande e-handelsverksamhet och ledande position inom molntjänster, kan dra nytta av AI för försäljning och annonsering.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 3 oktober

Alphabet kan vara ett bättre långsiktigt bet än Nvidia i AI-marknaden

Bloomberg Intelligence tror att generativ AI kan bli en marknad värd 1,3 biljoner dollar till 2032 när fler företag investerar i sina tekniska förmågor. Nvidia har hittills varit en av de största förmånstagarna, men för värdeorienterade investerare kan techjätten Alphabet vara ett bättre långsiktigt bet. Alphabet har anpassat sig genom att införliva generativ AI i många aspekter av sin verksamhet. Företaget har även lanserat sin Bard chatbot och införlivat AI i Google Search. Alphabet begränsar inte sina AI-ansträngningar till konsumentmarknaden. Företaget har även höga ambitioner inom företagsnischen.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 30 september

Robotaxis: En viktig investeringsmöjlighet enligt Cathie Wood

Cathie Woods tillgångsförvaltningsbolag, Ark Invest, har stora positioner i Nvidia och Tesla, vilka hon ser som viktiga investeringsmöjligheter inom robotaxis. Nvidias grafikprocessorer (GPU:er) är guldstandarden inom accelererad databehandling, vilket gör dem idealiska för AI. Nvidias Drive-plattform ger hård- och mjukvara för att bygga självkörande bilar. Tesla ökade sin marknadsandel för batteridrivna elfordon med 280 punkter till 21,8% under första halvåret 2023. Tesla planerar att sälja sin mjukvara för fullt självkörande teknik direkt till konsumenter, licensiera mjukvaran till andra biltillverkare och erbjuda självkörande robotaxitjänster.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 29 september

Två lovande AI-aktier: Amazon och CrowdStrike

Artificiell intelligens (AI) har lett till stora vinster på aktiemarknaden under året, med företag som Nvidia och Microsoft nående nya höjder. Men det finns andra aktörer inom AI-sektorn som handlas till stora rabatter jämfört med sina tidigare toppnoteringar. Bland dessa föreslår två bidragsgivare att Amazon och CrowdStrike är utmärkta investeringsmöjligheter att köpa och behålla för alltid. Amazon använder AI i nästan alla områden av sin verksamhet, vilket kan leda till stora förbättringar i företagets resultat. CrowdStrike är en ledare inom cybersäkerhet som använder AI för att identifiera och stänga ner cyberattacker.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 24 september

Apple ligger efter i generativ AI jämfört med Amazon och Microsoft, enligt Needham-analytiker

Needham-analytikern Laura Martin har nyligen meddelat att Apple ligger långt efter sina stora teknikjättar när det gäller generativ artificiell intelligens (AI), en teknik som står inför snabb adoption när den bredare AI-marknaden exploderar de kommande åren. Martin pekade specifikt på Amazon och Microsoft och förutspådde att båda molnföretagen skulle vara ´dubbelt så stora som Apple´ när allt har lagt sig. Amazon har imponerat på Wall Street med sin andra kvartalsrapport, medan Microsoft rapporterade solida finansiella resultat i det fjärde kvartalet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 23 september

Google kan vara det bästa AI-aktien för decenniet

Investeringsmöjligheter i artificiell intelligens (AI) har visat sig vara fördelaktiga för finansiell hälsa. Av de tio största aktierna just nu har sju starka AI-meriter. Fyra av dem har mer än fördubblats sedan januari 2020, och Googles moderbolag Alphabet är inte långt ifrån att leverera 100% avkastning. Tesla, Nvidia och Microsoft är andra starka aktörer inom AI. Tesla har en stor möjlighet på marknaden för autonoma taxitjänster (robotaxi), medan Nvidia har sett en ökning i efterfrågan på företagets grafikbearbetningsenheter (GPU:er) för att driva generativa AI-applikationer. Microsoft har samarbetat med OpenAI och integrerat generativ AI i sina mjukvaruprodukter. Amazon har också rullat ut generativ AI-funktionalitet för sin molntjänst AWS. Men Google kan vara det bästa AI-lageret för decenniet. Företaget har utvecklat AI-chips och expanderar sin Waymo-självkörande taxitjänst till Los Angeles. Dessutom är Google billigare än alla andra topp-AI-lager baserat på framåtblickande intjäningsmultipel och pris-till-intjäning-till-tillväxt (PEG) förhållanden, förutom för Meta.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 23 september

Warren Buffetts Berkshire Hathaway har betydande andelar i Apple, Amazon och Snowflake

Warren Buffetts Berkshire Hathaway har en betydande andel i Apple, vilket utgör 50% av dess aktieportfölj på 353 miljarder dollar. Många investerare tror felaktigt att Apple leder inom artificiell intelligens (AI), men Wall Street är mer skeptisk. Berkshire äger också mindre positioner i Amazon och Snowflake, som har definierat sina AI-strategier tydligare. Amazon är ledande inom e-handel, adtech och molntjänster, och är en viktig aktör inom AI-innovation. Snowflake, som hjälper företag att hantera stora datamängder över offentliga moln och privat infrastruktur, rapporterade starka finansiella resultat i det andra kvartalet av räkenskapsåret 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 20 september

Alphabet, Microsoft och Amazon: Starka investeringar inom AI

Artificiell intelligens (AI) börjar redan förändra företags och industrins utveckling. Alphabet, Microsoft och Amazon är tre teknikjättar som satsar stort på AI. Alphabet har länge använt AI i sina produkter och tjänster, inklusive Google-sökmotorn, självkörande bilar och textförslag i Google Workspace-appar. Microsoft har investerat cirka 13 miljarder dollar i OpenAI, vilket har hjälpt dem att implementera AI-teknik i sina tjänster. Amazon har varit i framkant när det gäller implementering av AI och använder maskininlärning för att bestämma vilka varor som visas på deras online marknadsplats och för att förbättra sina Amazon Cloud Services.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 17 september

Amazon kan bli ledande inom AI-industrin

Artificiell intelligens (AI) är i fokus för investerare 2023, då tekniken beräknas kunna lägga till $13 biljoner till den globala ekonomin till 2030. Halvledarjätten Nvidia har blivit mest populär eftersom den äger nästan hela marknaden för datacenterchips som kan hantera AI-arbetsbelastningar. Men Nvidia är inte det enda alternativet, och Wall Streets bästa investerare håller en annan aktie med potential att bli ledande inom den framväxande AI-industrin. Amazon är hem för Amazon Web Services (AWS), världens största molnplattform. Företaget utvecklar egna chips, vilket kan vara en game changer för företagets position inom AI-industrin. Dessutom vill Amazon expandera antalet stora språkmodeller (LLM) som erbjuds till kunder. Amazon ökar också sin närvaro på konsumentorienterad mjukvarusida.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 7 september

Tre artificiell intelligens-aktier att överväga för investeringar 2023

Artificiell intelligens är den mest populära investeringstrenden 2023. Bidragsgivaren Parkev Tatevosian belyser tre artificiella intelligensaktier som investerare kan överväga att lägga till i sina portföljer. Aktiekurserna som användes var eftermiddagspriserna den 4 september 2023. Videon publicerades den 6 september 2023. John Mackey, tidigare VD för Whole Foods Market, en Amazon-dotterbolag, är medlem i The Motley Fools styrelse. Parkev Tatevosian, CFA har ingen position i någon av de nämnda aktierna. The Motley Fool har positioner i och rekommenderar Amazon.com och Pinterest. The Motley Fool rekommenderar International Business Machines.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 7 september

Amazons utgiftsplaner för 2023 och deras inverkan på investerare

Bidragsgivaren Parkev Tatevosian diskuterar Amazons utgiftsplaner för resten av 2023 och vad de kan betyda för investerare. Aktiekurserna som användes var eftermiddagspriserna den 30 augusti 2023. Videon publicerades den 1 september 2023. Tio aktier vi gillar bättre än Amazon.com. De avslöjade precis vad de tror är de tio bästa aktierna för investerare att köpa just nu... och Amazon.com var inte en av dem! John Mackey, tidigare VD för Whole Foods Market, ett Amazon dotterbolag, är medlem i The Motley Fools styrelse.

Direktlänk Dela Nasdaq fördjupade 2 september

Amazon optimistisk om artificiell intelligens, säger VD

Amazon är mycket optimistiskt inställd till artificiell intelligens (AI), enligt företagets VD Andy Jassy. Parkev Tatevosian, bidragsgivare på Fool.com, belyser Jassys ambitiösa kommentarer om AI. Aktiekurserna som används var eftermiddagskurserna den 28 augusti 2023. Videon publicerades den 30 augusti 2023. John Mackey, tidigare VD för Whole Foods Market, som är ett dotterbolag till Amazon, är medlem i The Motley Fools styrelse. Parkev Tatevosian har ingen position i några av de nämnda aktierna.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 30 augusti

Ken Griffins hedgefond tredubblar andelar i Amazon och Microsoft

Ken Griffins hedgefond Citadel är den mest lönsamma i historien, med nästan 66 miljarder dollar i vinst för kunder sedan starten 1990. Under andra kvartalet tredubblade Griffin sin andel i Amazon och fördubblade sin andel i Microsoft, vilket signalerar hög övertygelse i två företag som lutar kraftigt mot den växande efterfrågan på artificiell intelligens (AI). Amazon är nu hans sjunde största innehav, och Microsoft är hans största innehav. Wall Street tror att AI-boomen kan driva nästa tjurmarknad. Goldman Sachs tror att generativ AI kan lägga till 7 biljoner dollar till den globala ekonomin under nästa decennium, och Ark Invest förutser att intäkterna från AI-programvara kommer att öka med 42% årligen för att nå 14 biljoner dollar år 2030. Amazon och Microsoft bör dra stor nytta av AI-boomen, så nu är en bra tid att köpa aktier i båda företagen.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 27 augusti

Apple, Microsoft och Alphabet förutspås vara de största AI-bolagen 2030

Enligt en prognos kommer Apple, Microsoft och Alphabet vara de största företagen inom artificiell intelligens (AI) 2030. Apple, som idag är världens största företag baserat på marknadsvärde, förväntas behålla sin position tack vare dess satsning på AI. Microsoft, enda AI-bolaget förutom Apple med ett marknadsvärde över 2 biljoner dollar, förväntas vara det näst största AI-bolaget 2030. Alphabet förväntas bli det tredje största AI-bolaget 2030, trots teorier om att AI kan störa företagets Google Search-verksamhet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 26 augusti

Amazon och Alphabet kan nå en värdering på $3 biljoner till 2030

Apple blev nyligen det första företaget värderat till $3 biljoner, men Amazon och Alphabet kan också uppnå denna milstolpe till 2030. Amazon har rapporterat uppmuntrande resultat trots flera kvartal med hög inflation och försiktiga konsumenter. Bolaget är väl positionerat att bibehålla sin tillväxttakt, med stora förväntningar på e-handel, digital annonsering och molnberäkning. Alphabet å andra sidan har lidit under en minskning av annonseringsutgifterna på grund av ekonomisk osäkerhet, men företaget har potential att accelerera försäljningstillväxten när annonseringsutgifterna normaliseras. Dess tillväxtutsikter är kopplade till digital annonsering och molnberäkning.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 augusti

Fem företag som är bra köp just nu inom artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) aktier har varit en het trend på marknaden detta år. Fem företag med seriösa AI-ambitioner som ser ut som utmärkta köp just nu är Alphabet, Taiwan Semiconductor, Adobe, Amazon och CrowdStrike. Alphabet har flera AI-investeringsmöjligheter och Taiwan Semiconductor är världens ledande kontraktstillverkare av chip. Adobe har integrerat AI i sina erbjudanden och Amazon Web Services är den mest populära och största molnleverantören och en viktig AI-partner för många kunder. CrowdStrike är ett renodlat cybersäkerhetsföretag som använder AI för att analysera standardoperativa mönster.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 augusti

Google Bard: En ny AI-chattbot som skapar uppmärksamhet

Google Bard är en ny stor språkmodell (LLM) chattbot utvecklad av Google AI, en division av Alphabet. Liksom det mer kända verktyget ChatGPT från OpenAI genererar Bard svar på frågor som skrivs in i klartext, baserade på en massiv databas skapad av AI-verktyg och miljarder sidor med mänsklig text. Bard lär sig av de inmatningar den får och använder dem för att skapa meningsfulla, märkbart mänskliga svar. Bard har också tillgång till Google Sök-tjänsten och kan dra svar direkt från internet. Namnet Bard är en blinkning till bardernas poetiska roll genom historien.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 augusti

Investera i AI? Diversifierade ETF:er kan vara svaret

Artificiell intelligens (AI) har blivit mainstream sedan lanseringen av OpenAI´s ChatGPT i november 2022. För att dra nytta av AI:s potential behöver man inte välja en ledare ur mängden. Diversifierade ETF:er som innehåller AI-företag kan hjälpa dig att tjäna pengar på AI efterfrågan. Global X Robotics & Artificial Intelligence ETF (BOTZ) är en populär ETF som fokuserar på företag som potentiellt kan dra nytta av ´införandet och användningen av robotik och AI´. Men det verkar missriktat att inte inkludera Microsoft, Amazon, Meta och andra stora techföretag i en ETF som förmodligen har ett AI-fokus. Ett investering i en S&P 500 ETF kan vara precis den exponering en investerare behöver. S&P 500 ETF kan checka av många investeringsrutor på en gång.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 augusti

Amazon positionerad för framgång i AI-driven tjurmarknad

Investerarsentimentet har förbättrats avsevärt de senaste månaderna på grund av svalnande inflation, starkare än förväntad ekonomisk tillväxt och entusiasm kring artificiell intelligens (AI). S&P 500-indexet har stigit 18% hittills i år och är nu bara 6% från ett rekordhögt, punkten där en ny tjurmarknad definitivt börjar. Goldman Sachs säger att generativ AI kan lägga till 7 biljoner dollar till den globala ekonomin under det kommande decenniet. Amazon är särskilt väl positionerat för att dra nytta av denna trend och skapa värde för aktieägarna.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 augusti

Microsofts aktier kan stiga på grund av återhämtning i PC-marknaden och AI-utveckling

Efter att ha upplevt sitt värsta fall sedan 2008 har aktiemarknaden återhämtat sig kraftigt 2023, med varje större marknadsindex som stiger över 20% från deras senaste låga. Detta har lett till att vissa Wall Street-analytiker förutspår början på en ny tjurmarknad. Trots en annars stark prestation fortsätter Microsoft att känna av minskad konsumentutgifter, men det finns tecken på att PC-marknaden äntligen kan återhämta sig. Dessutom kan Microsoft dra nytta av sin satsning på artificiell intelligens (AI) och molntjänster genom Azure Cloud.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 5 augusti

Deere & Company: Ett måste att bevaka denna rapportperiod

Deere & Company, en ledande tillverkare av lantbruksmaskiner, kommer att presentera sin kvartalsrapport den 18 augusti. Företaget har nyligen börjat integrera artificiell intelligens (AI) i sina produkter och investerarna är särskilt intresserade av att höra om företagets framsteg på detta område. Deere har haft en stark tillväxt de senaste åren, men det är oklart om denna tillväxt kan fortsätta. Investerare kommer att vara uppmärksamma på om AI kan hjälpa till att minska företagets cykliska prestanda och om kunderna är villiga att köpa in sig på denna teknik.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 29 juli

Tre lågriskköp för att dra nytta av AI-boomen: Microsoft, Alphabet och Amazon

Artificiell intelligens (AI) har blivit en del av den offentliga diskussionen, och företag som Microsoft, Alphabet och Amazon är alla ledande spelare på området. Microsoft har investerat $13 miljarder i ChatGPT, och lanserat AI-drivna verktyg integrerade med sina SaaS-erbjudanden. Alphabet har lanserat nästa generation av sin Pathways Language Model (PaLM) LLM, som ligger till grund för Googles Bard chatbot. Amazon har varit i framkant av AI i nästan två decennier, och använder AI-algoritmer över hela sin verksamhet. Alla tre företagen erbjuder investerare möjligheter att dra nytta av AI-boomen med låg risk.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 22 juli

DigitalOcean förvärvar AI-företaget Paperspace för 111 miljoner dollar

DigitalOcean, en mindre aktör inom molnindustrin som riktar sig till små och medelstora företag, har förvärvat företaget Paperspace för 111 miljoner dollar. Detta kan innebära att DigitalOcean nu kommer att kunna erbjuda produkter och tjänster inom AI och accelererad databehandling. DigitalOcean skiljer sig från sina större konkurrenter genom att erbjuda billiga och transparenta priser, personlig service och utbildningsmaterial. Paperspace är en molnplattform som hjälper över 500 000 utvecklare att bygga, träna och distribuera AI-applikationer till mycket lägre kostnader än större leverantörer. DigitalOcean förväntas nu kunna ge små och medelstora företag tillgång till AI-teknik som tidigare varit förbehållen för större organisationer.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 juli

Bildlagringsföretaget Shutterstock har meddelat ett sexårigt partnerskap med OpenAI, företaget bakom ChatGPT och Dall-E. Enligt avtalets villkor kommer OpenAI att träna sin AI-bildskapande programvara med hjälp av Shutterstocks enorma databas. Shutterstock-användare kommer också att ha förbättrade funktioner som drivs av OpenAI. Partnerskapet kommer mitt i kontroverser kring generativa AI-applikationer, inklusive påståenden om att AI-applikationer bygger sina dataset från upphovsrättsskyddat material. Shutterstock hoppas att partnerskapet kommer att skapa långsiktigt värde för sina aktieägare.

The Motley Fool fördjupade 12 juli

AI-boom kan driva S&P 500 och tillväxtaktier som Alphabet och Zoom

S&P 500 återhämtade sig med 15,9% under första halvåret 2023 efter en svag prestation föregående år. Wall Street-strateger tror att AI-boomen kommer att hålla den trenden levande. Goldman Sachs-analytiker Ryan Hammond tror att S&P 500 är undervärderad eftersom marknaden ännu inte fullt ut uppskattat den positiva effekten AI kommer att ha på ekonomin. Capital Economics-analytiker Thomas Mathews tror att entusiasmen för AI kan skicka S&P 500 till 6 500 fram till 2025, vilket innebär en ökning med 47% från nuvarande nivå. Två tillväxtaktier som kan hjälpa investerare att dra nytta av AI-boomen är Alphabet och Zoom Video Communications.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 juli

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare