» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 128 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Wint är en svensk startup grundad 2019 med syfte att hjälpa företag att digitalisera sin ekonomiadministration och minska sin klimatpåverkan. Genom att använda artificiell intelligens och automatisering kan Wint erbjuda tjänster som fakturahantering, bokföring och löneadministration. Wint har även en funktion som analyserar företagets utsläpp och ger förslag på hur man kan minska sin klimatpåverkan. Företaget är certifierat enligt ISO 27001 och har vunnit flera priser för sin innovation inom ekonomi och miljö. Wint strävar efter att göra ekonomiadministration enklare och mer miljövänlig.

Senaste nytt kring Wint

Planera för 2023 års utdelning innan det är för sent

Företagare som driver aktiebolag och förväntar sig vinst under 2023 uppmanas att börja planera för utdelning nästa år. Hur stor utdelningen blir beror på årets resultat och hur löneuttaget planeras innan årets slut. Skatteexperten Anders Nilsson från den automatiserade bokföringstjänsten Wint rekommenderar att använda huvudregeln för att maximera utdelningen. Han påpekar också att den lön som tas ut från bolaget påverkar inkomstskatten och socialförsäkringsskyddet. Wint har skapat sajten K10.nu för att hjälpa företagare att räkna ut sitt utdelningsutrymme.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 20 november

Planering för 2023 års utdelning i aktiebolag

Företagare med aktiebolag som förväntar sig vinst under 2023 behöver börja planera för sin lågbeskattade utdelning nästa år. Utdelningsbeloppet beror på årets resultat och planeringen av löneuttag innan årets slut. Den automatiserade bokföringstjänsten Wint ger tips om hur man kan maximera sin utdelning genom att agera innan årsskiftet. Skatteexperten Anders Nilsson från Wint betonar vikten av inkomstplanering och tar upp två regler, förenklingsregeln och huvudregeln, som styr hur hög utdelning man kan få.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 20 november

4 tips för att kickstarta ditt företagande i höst

Automatiserade bokföringstjänsten Wint delar med sig av fyra tips för att vara redo att maxa företagande till hösten. 1. Säkerställ att du har rätt prissättning i förhållande till bolagets utgifter och den lön du vill plocka ut. 2. Starta bolaget redan nu, så att allting är klart när semestern är över. Wint har flera startklara aktiebolag och kan hjälpa dig att komma igång snabbt och enkelt. 3. Läs på om dina avdrag och förmåner som företagare. 4. Säkerställ god likviditet i bolaget genom att göra en likviditetsbudget och optimera dina ledtider vid fakturering.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 1 juni

4 tips för att kickstarta ditt företagande i höst

Automatiserade bokföringstjänsten Wint delar med sig av fyra tips för att förbereda ditt företagande inför hösten. 1. Säkerställ rätt prissättning i förhållande till bolagets utgifter och önskad lön. 2. Starta bolaget redan nu istället för att vänta till hösten. Wint erbjuder startklara aktiebolag och hjälp med registrering. 3. Läs på om dina avdrag och förmåner som företagare, såsom friskvårdsbidrag och företagsabonnemang för telefon. 4. Säkerställ god likviditet i bolaget genom att göra en likviditetsbudget och optimera ledtider vid fakturering.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 31 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare