» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 146 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Y Combinator är en amerikansk inkubator och investeringsfond som grundades 2005 av Paul Graham, Jessica Livingston, Trevor Blackwell och Robert Morris. Y Combinator är känt för att ha stöttat och finansierat många framgångsrika start-ups, som till exempel Airbnb, Dropbox, Reddit och Stripe. Företaget erbjuder finansiering, rådgivning, nätverk och resurser till utvalda start-ups genom ett intensivt tre månaders program. Efter programmet presenterar start-ups sina idéer för potentiella investerare under en så kallad ´Demo Day´. Y Combinator har blivit en av världens mest inflytelserika och respekterade inkubatorer.

Senaste nytt kring Y Combinator

AI-sökmotorn Perplexity utmanar Google med användarcentrerad design

Perplexity, en AI-driven sökmotor stödd av Amazon-grundaren Jeff Bezos och ofta använd av Nvidia-chefen Jensen Huang, utmanar Googles annonsintensiva modell. Perplexitys VD Aravind Srinivas uttryckte i en intervju med BNN Bloomberg att företagets vision är att revolutionera sökmotorindustrin. Srinivas påpekade att konsumenternas engagemang för annonser minskar, vilket kan vara oroande för företag som Google-ägaren Alphabet. Perplexity, med sin användarcentrerade design och direkt svarstjänst, vinner mark bland internetanvändare. Trots att det är mindre än två år gammalt, är Perplexity på väg att uppnå sina mål, med Srinivas som uttrycker avsikten att göra företaget offentligt i framtiden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 12 juni
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Humane AI Pin söker köpare, jobbmarknaden för översättare växer, Reddit satsar på maskinöversättning

Humane AI Pin, en enhet som kan översätta maskinellt, har registrerat totalt 10 000 enheter i beställningar i april 2024 och söker nu en köpare. Kritik har riktats mot enhetens dåliga konceptutförande, begränsade kompatibilitet och osäkra funktioner. Y Combinators Garry Tan föreslog att enheten borde fokusera på perfekt realtidsöversättning. Enligt US Bureau of Labor Statistics väntas jobb för översättare och tolkar växa med 4% till 2032. Reddit´s VD Steve Huffman har lagt fokus på maskinöversättning för företagets internationella tillväxt. OpenAI har släppt en ny modell, GPT-4o, kapabel att utföra låglatens tal-till-tal-översättning.

Direktlänk Dela Slator fördjupade 10 juni

Mark Cuban varnar för amerikansk AI-reglering, tror att det gynnar Kina

Miljardären och entreprenören Mark Cuban tror att amerikanska försök att reglera artificiell intelligens (AI) kommer att ge kinesiska företag försprång. Detta kommer efter att det kinesiska företaget Kuaishou presenterat en konkurrent till Microsoft-stödda OpenAI:s Sora, kallad Kling. Bill Gurley, en general partner på det Silicon Valley-baserade riskkapitalbolaget Benchmark, betonade att AI-reglering kommer att ha en negativ inverkan på amerikanska företag och sakta ner dem, inte deras rivaler i Kina. Cuban håller med om Gurleys bedömning.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 juni

Sam Altman, OpenAIs VD, kan återvända till Apples WWDC

En gammal video av OpenAIs VD, Sam Altman, på Apples Worldwide Developers Conference (WWDC) från 2008 har åter dykt upp på sociala medier inför WWDC 2024. I videon ses Altman, då 23 år gammal, presentera sin tjänst Loopt för att hitta vänner. Loopt var ett av de första företagen som fick finansiering från startup-inkubatorn Y Combinator. Trots partnerskap med trådlösa operatörer som Sprint lyckades Loopt inte locka användare och köptes 2012 av bankföretaget Green Dot för 43 miljoner dollar. Enligt Bloomberg kommer Apple att samarbeta med OpenAI för att introducera en chatbot på iOS 18. Vissa funktioner kan dock vara exklusiva för iPhone 15 Pro-modeller.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 10 juni

Förre OpenAI-chefen anklagas för vilseledande information och osäkerhet

Sex månader efter att OpenAI:s styrelse avskedade Sam Altman som VD, delar tidigare medlemmen Helen Toner sin sida av historien i en intervju på The TED AI Show podcast. Styrelsen började förlora förtroendet för Altman efter ´år´ av att han undanhöll information, missrepresenterade OpenAI:s aktiviteter och i vissa fall ´direkt´ ljög för styrelsen. Toner säger att Altman ´gjorde det svårt´ för styrelsen att utföra sin roll att ´säkerställa att företagets allmänna goda uppdrag kom först framför vinster [och] investerarintressen´.

Direktlänk Dela PC Magazine fördjupade 29 maj

OpenAI:s VD Sam Altman ansluter sig till The Giving Pledge

OpenAI:s VD och medgrundare, Sam Altman, har förbundit sig att donera majoriteten av sin förmögenhet genom att ansluta sig till Microsofts medgrundare Bill Gates löfte. Altman och hans partner, Oliver Mulherin, har gått med i The Giving Pledge med ett löfte att ´betala tillbaka´ och ge bort ´majoriteten´ av deras förmögenhet. The Giving Pledge, initierat av Bill Gates, Melinda French Gates och Warren Buffett 2010, uppmuntrar världens rikaste individer att donera största delen av sin förmögenhet till välgörenhet under sin livstid eller i sina testamenten. Paret planerar att fokusera sin filantropi på att ´stödja teknik som hjälper till att skapa överflöd för människor´.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 29 maj

OpenAI:s medgrundare och VD Sam Altman avskedad under kontroversiella omständigheter

Sam Altman, medgrundare och VD för OpenAI, avskedades oväntat från sin roll i november 2023. Trots att han senare behölls av företaget, har Helen Toner, tidigare medlem i OpenAIs styrelse, belyst omständigheterna som ledde till Altmans avsked under en intervju i The TED AI Show podcast. Enligt Toner kände styrelsen sig tvungen att diskret avlägsna Altman, av rädsla för att han skulle motverka deras ansträngningar om han fick reda på deras avsikter. Toner pekade på flera orsaker till styrelsens förlust av förtroende för Altman, inklusive Altmans icke-offentliggjorda ägande av OpenAI Startup Fund och felaktig information om företagets säkerhetsprocesser. Situationen eskalerade när två chefer vände sig till styrelsen med sina egna problematiska erfarenheter med Altman. Trots styrelsens åtgärder växte trycket för att återinsätta Altman snabbt. Toner påpekade att Altmans problematiska beteende inte var nytt. I sitt svar uttryckte Bret Taylor, nuvarande ordförande för OpenAIs styrelse, besvikelse över Toners fortsatta fokus på dessa frågor. Han påpekade att en oberoende granskning av advokatfirman WilmerHale fann att den tidigare styrelsens beslut inte var relaterat till produktsäkerhet, utvecklingstakt, ekonomi eller uttalanden till intressenter. Han noterade också att över 95 procent av anställda, inklusive ledningen, stödde Altmans återinsättning och den tidigare styrelsens avgång.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 29 maj

OpenAI i rättslig strid med Scarlett Johansson över röstteknologi

OpenAI, ett företag lett av Sam Altman, är i en juridisk strid med skådespelerskan Scarlett Johansson. OpenAI har utvecklat en ny röstteknologi, där en av rösterna, kallad ´Sky´, låter mycket lik Johansson. Altman hade tidigare bett Johansson att själv göra rösten, men hon avböjde. När teknologin lanserades, noterade teknikrapportörer likheten mellan de två rösterna. Johansson hotar nu med rättsliga åtgärder och kopplar OpenAI:s försök att stjäla hennes röst till den större juridiska striden över stora språkmodeller.

Direktlänk Dela Defector Media fördjupade 26 maj

LanceDB samlar in 8 miljoner dollar för att bygga databas för multimodala AI-modeller

Chang She, tidigare VP för teknik på Tubi och en veteran inom Cloudera, har tillsammans med programvaruingenjören Lei Xu startat LanceDB. LanceDB bygger databasprogramvaran med samma namn, designad för att stödja multimodala AI-modeller. Företaget har nyligen säkrat 8 miljoner dollar i en seed-finansieringsrunda ledd av CRV, Essence VC och Swift Ventures, vilket tar deras totala finansiering till 11 miljoner dollar. LanceDB är en vektordatabas, en databas som innehåller serier av siffror (vektorer) som kodar betydelsen av ostrukturerad data. LanceDB är byggt ovanpå Apache Arrow och drivs av ett anpassat dataformat, Lance Format, optimerat för multimodal AI-utbildning och analys.

Direktlänk Dela Yahoo News Australia fördjupade 23 maj

Perplexity AI samlar in 62,7 miljoner dollar, siktar på att förändra AI-sökningsteknik

Perplexity AI, ett startup grundat av Aravind Srinivas, en IIT Madras-alumn, har nyligen säkrat en investering på 62,7 miljoner dollar, vilket ökar dess värdering till 1,04 miljarder dollar och ger det status som unicorn. Företaget strävar efter att omdefiniera sökmotorlandskapet och positionera sig som en stark konkurrent till Google. Perplexity AI skiljer sig genom att inte bara svara på frågor utan också erbjuda källhänvisningar, i syfte att öka transparensen och tilliten till AI-drivna sökresultat.

Direktlänk Dela Scoop Earth fördjupade 22 maj

AI-musikskapande-appen Suno samlar in 125 miljoner dollar i serie B-finansieringsrunda

AI-drivna musikskapande-appen Suno har samlat in 125 miljoner dollar i en serie B-finansieringsrunda. Bland investerarna finns VC-firman Lightspeed Venture Partners, VC-fonden Founder Collective och Nat Friedman, tidigare VD för GitHub. Daniel Gross, tidigare AI-utvecklare på Apple, deltog också i finansieringsrundan. Suno, som lanserade sin första produkt för åtta månader sedan, har redan använts av 10 miljoner människor för att skapa musik. Företaget planerar att använda de nyligen insamlade medlen för att expandera sin personalstyrka.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 21 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI-drivna ljudstudion Wondercraft introducerar nya funktioner

Wondercraft, världens första AI-drivna ljudstudio, introducerar nya funktioner som gör det ännu enklare för varumärken och kreativa team att producera studiokvalitetsljud. Dessa inkluderar ´Parrot Mode´, en funktion som gör att användare kan instruera AI-röster exakt hur man ska leverera repliker. Wondercraft, som kallas ´Canva för ljud´ för sin förmåga att radikalt förenkla ljudproduktion, kom ur Beta i februari i år och har redan lockat 40 000 användare inklusive några av de största namnen inom ljud som Acast och Stephen Bartlett från Diary of a CEO. Grundat av tidigare Palantir-ingenjörer Dimitris Nikolaou och Youssef Rizk, tillsammans med tidigare COO på Acast och verkställande direktör på Spotify och iHeartmedia Oskar Serrander, gör plattformen det möjligt för vem som helst att skripta, rösta och producera ljud för podcasts, annonser och ljudböcker på vilket språk som helst, helt enkelt genom att skriva.

Direktlänk Dela Podnews fördjupade 20 maj

LanceDB samlar in $8 miljoner i seed-finansiering för att stödja utvecklingen av databas för AI-modeller

Chang She, tidigare VP för teknik på Tubi, och Lei Xu har lanserat LanceDB, en öppen källkods databasprogramvara designad för att stödja multimodala AI-modeller. LanceDB, som är byggd på Apache Arrow, använder ett anpassat dataformat, Lance Format, som är optimerat för multimodal AI-utbildning och analys. Företaget har nyligen samlat in 8 miljoner dollar i en seed-finansieringsrunda ledd av CRV, Essence VC och Swift Ventures, vilket tar det totala insamlade beloppet till 11 miljoner dollar. Företagets kundlista inkluderar Midjourney, Character.ai, WeRide och Airtable.

Direktlänk Dela Yahoo Style Canada fördjupade 19 maj

OpenAI:s VD Sam Altman diskuterar förlust av privatliv och anonymitet

Sam Altman, VD för OpenAI, företaget bakom AI-modellen ChatGPT, har avslöjat de oväntade nackdelarna med sin nyfunna berömmelse. Han berättade i podcasten ´The Logan Bartlett Show´ om sin erfarenhet av den ständiga offentliga erkännandet. Altman medgav att han inte helt hade övervägt konsekvenserna av sin roll på OpenAI innan han tog på sig positionen. Trots att han inte var helt okänd i Silicon Valley före sin tid på OpenAI, har hans roll där skjutit honom till en ny nivå av offentligt erkännande. Altman diskuterade också sin dramatiska avskedande och återinsättning på OpenAI förra året.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 18 maj

OpenAI:s VD Sam Altman diskuterar förlusten av privatliv och anonymitet

Sam Altman, VD för OpenAI, en av de mest kända figurerna inom AI-industrin, har diskuterat hur hans jobb har påverkat hans privatliv och anonymitet. Under ett avsnitt av podcasten The Logan Bartlett Show reflekterade han över att han inte kan vara mestadels anonym offentligt, vilket han beskrev som ´mycket, mycket konstigt´. Trots att OpenAI har satt Altman mer i rampljuset, var han långt ifrån anonym i Silicon Valley tidigare. Han var president för startup-acceleratorn Y Combinator i flera år innan han tog över ledningen för OpenAI 2019.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 17 maj

Recall.ai samlar in 10 miljoner dollar i serie A-finansieringsrunda

Utvecklarinfrastruktur-startupen Recall.ai, som stöds av Y Combinator, har tillkännagett att de har samlat in 10 miljoner dollar i en serie A-finansieringsrunda, vilket ökar deras totala insamling till över 12 miljoner dollar. Företaget har byggt infrastruktur och en enhetlig API som gör det möjligt för företag att få tillgång till rådata från virtuella mötesplattformar som Google Meet, Microsoft Teams, Slack Huddles, Zoom och till och med plattformar utan API. Med videodata och ljuddata kan användare bygga AI-drivna mötesrobotar eller appar som försäljningscoaching, mötesanteckningar eller dagliga standup-robotar. Företaget planerar att använda det nya kapitalet för att växa sitt team och bygga integrationer med fler datakällor.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 16 maj

San Francisco Bay Area blir globalt epicentrum för AI-startups

San Francisco Bay Area har blivit det obestridliga epicentrumet för artificiell intelligens (AI), med mer än 50% av all global riskkapitalfinansiering för AI-relaterade startups som går till företag baserade i området. Från och med Q1 2023 började beloppet som samlades in av Bay Area-startups inom AI att öka, vilket accelererade med OpenAI som höjde 10 miljarder dollar från Microsoft. AI-relaterade företag baserade i Bay Area fortsatte att samla in mer än 27 miljarder dollar 2023, upp från 14 miljarder dollar 2022. Från ett affärsperspektiv samlade Bay Area-företag in 17% av globala rundor i denna sektor 2023, vilket gör regionen till det ledande storstadsområdet i USA.

Direktlänk Dela Crunchbase News fördjupade 15 maj

Storbritannien: Flera företag säkrar finansiering för att driva tillväxt och innovation

Tuza, en jämförelsesajt för företagskortbetalningar, har säkrat 4 miljoner pund för att påskynda tillväxten i Storbritannien. Wayve, marknadsledare inom AI för autonom körning, har lyckats säkra 842 miljoner pund i serie C-finansiering. Definely, ett Storbritannien-baserat LegalTech-företag, har framgångsrikt höjt 5,58 miljoner pund i serie A-finansiering. Londonbaserade insurtech-startupen Urban Jungle har höjt 11,2 miljoner pund i en uppföljande investering från sina tidigare backare. Stratiphy, ett företag för teknik för byggande av investeringsstrategier, har meddelat att konsortiet det leder har tilldelats ett bidrag på 1 miljon pund från Innovate UK.

Direktlänk Dela Maddyness fördjupade 10 maj

AI-marknaden för kontaktcenter kan växa till nästan $3 miljarder 2028

Callcenter över hela världen omfamnar automatisering och AI, med en förväntad global marknadsväxt till nästan $3 miljarder år 2028, från $2,4 miljarder 2022, enligt forskningsföretaget TechSci Research. Cirka hälften av kontaktcenter planerar att införa någon form av AI under nästa år. Företag med tunga callcenter-operationer söker snabb skalning utan mänskliga begränsningar, och är mycket mottagliga för att anta effektiva AI-röstagentslösningar. Retell AI, medgrundat av Evie Wang, erbjuder en plattform där företag kan skapa AI-drivna ´röstagenter´ som svarar på kundtelefonsamtal och utför grundläggande uppgifter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance UK fördjupade 10 maj

OpenAI planerar att lansera sökmotorn ´ChatGPT´

OpenAI, företaget bakom AI-forskning och distribution, planerar att lansera sin sökmotor ´ChatGPT´. Detta kommer att sätta dem i konkurrens med Google, Perplexity och Bing. Nyheten om lanseringen förstärktes när Y Combinators Hacker News-community delade att organisationen hade registrerat ett nytt domännamn, ´search.chatgpt.com´, tillsammans med ett säkerhetscertifikat. Sam Altman, VD för OpenAI, postade ´Search (dot) ChatGPT (dot) com May 9th´ den 2 maj. AI-influencern Pete Huang förutser också att lanseringsdatumet för ChatGPT-sökmotorn kommer att vara den 9 maj.

Direktlänk Dela Entrepreneur Media fördjupade 9 maj

OpenAI förbereder lanseringen av en ny sökmotor baserad på ChatGPT, vilket kan utmana Googles dominans på marknaden. OpenAI har registrerat domänen ´search.chatgpt.com´, som för närvarande leder till en ´Not Found´-sida, men det spekuleras att projektet kommer att lanseras runt den 9 maj. Tidiga användarreaktioner har varit mestadels positiva, med uppskattning för att AI-boten inte överbelastar användarna med annonser. Det finns dock oro för att sökmotorn i framtiden kan blockeras eller visa främjade resultat och annonser för intäkter. Samtidigt har Google nyligen konsoliderat sitt team för att påskynda skapandet av AI-produkter.

YourStory Media fördjupade 8 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

OpenAI kan lansera en ChatGPT-baserad sökmotor

ChatGPT har förändrat hur online-sökningar fungerar och börjar nu även integreras i offline-kanaler. En sökmotor baserad på ChatGPT kan snart lanseras. Spekulationerna började efter att OpenAI registrerat domänen Search.ChatGPT.com och SSL-certifikatet. Detta postades först på Reddit och Y Combinator news. Det har startat en diskussion om ChatGPTs störande effekt på sökmotormarknaden. Det kan också göra ChatGPT till en direkt konkurrent till Google och Bing. OpenAI släppte GPT-4 i mars 2023, vilket gjorde att ChatGPT kunde söka online efter data innan den svarar med svaret. Nu kommer sökmotorn att konkurrera med Perplextiy AI, som riktar sig mot en sökmotoransats. Sam Altman, grundaren av OpenAI, antydde i mars om en mer sökmotorliknande gränssnitt för ChatGPT-användare.

Direktlänk Dela Techworm fördjupade 8 maj

OpenAI COO förutspår snabb utveckling inom generativ AI

Artificiell intelligens (AI) utvecklas snabbare än någonsin, med generativa förtränade transformatorer (GPT) som en särskilt spännande del. Dessa modeller, tränade på stora mängder textdata, kan härma mänskligt skriven text, översätta språk, skapa olika kreativa textformat och besvara frågor informativt. ChatGPT, en GPT utvecklad av OpenAI, har varit i fokus på senare tid. Brad Lightcap, COO för OpenAI, tror dock att dagens generativa AI-modeller kommer att framstå som ´skrattretande dåliga´ inom ett år. Lightcap förutser att OpenAI:s nästa generations språkmodell, GPT-5, kommer att innebära betydande framsteg.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 7 maj

OpenAI planerar att lansera ny sökmotor, kan bli konkurrent till Google

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, planerar att lansera en ny sökmotor, vilket kan bli en konkurrent till Google. Enligt Y Combinator har teknikföretaget registrerat en ny domän ´search.chatgpt.com´ tillsammans med dess säkerhetscertifikat. Sökmotorn kan lanseras inom kort, men domänen är för närvarande inte tillgänglig. Enligt rapporter kan ChatGPT-sökmotorn göra sin debut redan nästa vecka. Sökmotorn kan vara en blandning av webbsökmotorer som Google med AI-funktioner. Användargränssnittet för ChatGPT-sökmotorn kommer att vara olika beroende på de enheter som används.

Direktlänk Dela Dainik Jagran fördjupade 6 maj

OpenAI utvecklar alternativ till Googles sökmotor

OpenAI utvecklar ett alternativ till Googles sökmotor, kallad ChatGPT, som kan lanseras inom de kommande dagarna. Företaget har registrerat ett nytt domännamn, ´search.chatgpt.com´, tillsammans med ett säkerhetscertifikat. Sökmotorn från OpenAI förväntas kombinera kapabiliteterna hos en webbsökmotor som Google med AI-kapabiliteterna hos ChatGPT. OpenAI förväntas också integrera annonser i sökmotorn för att skapa en ny intäktsström för företaget. Googles nuvarande dominans på sökmotormarknaden kan utmanas genom OpenAIs inträde.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 6 maj

OpenAI förbereder lanseringen av sin egen sökmotor, ChatGPT

Den kända artificiella intelligens-organisationen OpenAI ser ut att förbereda lanseringen av sin egen sökmotor, som rapporteras vara namngiven ChatGPT sökmotorn. OpenAI har registrerat ett nytt domännamn, ´search.chatgpt.com´, vilket tyder på att lanseringen av den ChatGPT-drivna sökmotorn kan vara nära förestående. Sökmotorn förväntas kombinera funktionerna hos en traditionell webbsökmotor med generativ AI:s kapabiliteter, som ChatGPT. Användare kan få både en koncis AI-sammanfattning av relevant information från webben och direkta källor för dem som söker mer detaljerad information.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 6 maj

OpenAI utvecklar Google-alternativ, ChatGPT sökmotor

OpenAI har rapporterats utveckla ett alternativ till Google, kallat ChatGPT sökmotor. Enligt ett inlägg på Y Combinators Hacker News community har företaget registrerat ett nytt domännamn, ´search.chatgpt.com´, vilket indikerar en snar lansering av ChatGPT-sökmotorn. ChatGPT sökmotor kombinerar kapabiliteterna av en webbsökmotor som Google med generativa AI-förmågor som ChatGPT. OpenAI kan integrera annonser i sökmotorn, vilket skapar en ny inkomstkälla för företaget. UI av ChatGPT sökmotorn kan variera beroende på enheten.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 6 maj

Rabbit R1: En AI-assistent som lämnar mycket att önska

Rabbit R1, en AI-assistent utformad av svenska designföretaget Teenage Engineering, har visat sig vara mestadels värdelös i tester. Trots dess AI-förmåga kunde enheten inte svara på enkla frågor som en smartphone skulle kunna hantera. Ofta tog det för lång tid för R1 att svara, vilket ledde till frustration. Trots att den har en attraktiv design och är utrustad med en pekskärm, en stor rullhjul och en kamera, kritiserades den för att vara en extra belastning att bära runt på snarare än en hjälpreda.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 3 maj

Veckans tekniknyheter: Elon Musk kan börja ta betalt för X, OpenAI lanserar DALL-E 3, Cisco köper Splunk

Elon Musk har föreslagit att sociala nätverket X, tidigare Twitter, kanske inte längre kommer att vara gratis. OpenAI har introducerat DALL-E 3, en uppgraderad version av sitt text-till-bild-verktyg. Cisco har förvärvat Splunk för 28 miljarder dollar. Matthew Panzarino har publicerat sin recension av iPhone 15. Apple har släppt iOS 17. Y Combinator har försvarat sig mot kritik på sociala medier. Microsofts AI-forskare har av misstag exponerat terabyte av känslig data. Unity har backat efter intensiv kritik mot en ny avgiftsstruktur.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 3 maj

OpenAI VD Sam Altman diskuterar AI och entreprenörskap vid Harvard-evenemang

OpenAI VD Sam Altman diskuterade sin resa som entreprenör och framtiden för artificiell intelligens vid ett evenemang på Memorial Church. Skolans dekan David C. Parkes presenterade Altman med ´Xfund Experiment Cup´, ett symboliskt pris tilldelat av företaget till ´extraordinära grundare från världens bästa universitet´. Evenemanget modererades av Xfund medgrundare Patrick S. Chung och organiserades av Xfund, Harvard Business School och SEAS. Efter diskussionen bedömde Altman startup-pitchar från åtta förvalda studentteam, med vinnaren som mottog en investering på 100 000 dollar från Xfund. Altman varnade också för att vetenskaplig utveckling kan innebära faror.

Direktlänk Dela The Harvard Crimson fördjupade 2 maj

Perplexity AI, ett två år gammalt startup-företag som utvecklar en AI-driven sökmotor för att konkurrera med Google, har säkrat cirka 63 miljoner dollar i en ny finansieringsrunda. Detta har fördubblat företagets värdering till över 1 miljard dollar på bara tre månader. Rundan leddes av investeraren Daniel Gross, med deltagande från framstående figurer som miljardären Stanley Druckenmiller, Y Combinator VD Garry Tan, Figma VD Dylan Field och tidiga stödjare som Jeff Bezos och Nvidia. Perplexity AI, som erbjuder både gratis och betalda versioner, har behandlat nästan 75 miljoner användarfrågor i USA hittills i år, vilket överstiger totalen från 2023. Företaget rapporterar att det genererar 20 miljoner dollar i återkommande årlig intäkt.

The Deep Dive fördjupade 1 maj

Lobbying för AI trefaldigas i USA under 2023

Antalet grupper som lobbyar den amerikanska federala regeringen om artificiell intelligens (AI) ökade nästan trefaldigt från 2022 till 2023, från 158 till 451 organisationer, enligt data från OpenSecrets. Stora teknikföretag har dominerat ansträngningarna att påverka potentiell AI-lagstiftning. Trots att dessa företag offentligt stödjer AI-reglering, tenderar de i privata samtal med tjänstemän att förespråka lätta och frivilliga regler. I november 2022 släppte OpenAI sin populära chatbot, ChatGPT. Sex månader senare undertecknade ledande AI-forskare och branschchefer ett uttalande om att ´risken för utrotning från AI bör vara en global prioritet´.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 30 april

Ökning av sofistikerade cyberhot riktade mot AI-infrastrukturprodukter

Säkerhetsföretaget Wallarm har släppt sin kvartalsrapport Q1 API ThreatStats™2024, som visar en betydande ökning av sofistikerade cyberhot riktade mot API:er för AI-infrastrukturprodukter, inklusive NVIDIA:s Triton Inference Server, ZenML och Hail. Rapporten belyser också betydande API-intrång bland världens största företag och vikten av avancerade, proaktiva cybersäkerhetsåtgärder för att försvara sig mot snabbt utvecklande attacker. Wallarms VD, Ivan Novikov, understryker att AI-produkters växande beroende av API:er både är en styrka och en sårbarhet.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 30 april

Lenskart får potentiellt betydande investering, LetsTransport samlar in $22 miljoner och Perplexity AI:s värdering överstiger $1 miljard

Temasek från Singapore och amerikanska Fidelity Investments förhandlar om att investera cirka $200 miljoner i Lenskart, en ledande aktör på den indiska glasögonmarknaden. Om affären blir av kommer det att vara en betydande milstolpe för Lenskart, med en värdering på omkring $5 miljarder. Lenskart förhandlar för närvarande med Temasek och Fidelity om en omfattande finansiering genom en sekundär aktieförsäljning. Temasek, en befintlig investerare i Lenskart, förväntas leda investeringsrundan med ett bidrag på mellan $125-150 miljoner. Fidelity förväntas göra sin första investering i Lenskart, och bidra med resten av de riktade $200 miljonerna. LetsTransport, en startup för lastbilsaggregering, har lyckats samla in $22 miljoner i en finansieringsrunda ledd av Bertelsmann India Investments. Perplexity AI, en framväxande startup inom artificiell intelligens-drivna sökmotorer, har säkrat cirka $63 miljoner i en nyligen finansieringsrunda, vilket höjer dess värdering till över $1 miljard.

Direktlänk Dela TICE fördjupade 26 april

Perplexity AI säkrar 62,7 miljoner dollar i finansiering, når en värdering på 1,04 miljarder dollar

San Francisco-baserade AI-sökmotorns företag Perplexity AI har säkrat en finansiering på 62,7 miljoner dollar, vilket leder till en värdering på 1,04 miljarder dollar. Denna finansieringsrunda leddes av investeraren Daniel Gross, tidigare AI-chef på Y Combinator, och såg deltagande från framstående figurer som Stan Druckenmiller, NVIDIA, Jeff Bezos, Tobi Lutke och Garry Tan. Företaget har också fått stöd från teknikstjärnor som Andrej Karpathy, Dylan Field, Elad Gil, Nat Friedman, samt venturekapitalbolag som Institutional Venture Partners och New Enterprise Associates. Efter denna finansiering skisserade Aravind Srinivas, VD för Perplexity AI, företagets strategiska riktning och betonade planer på att expandera användningen bland konsumenter och kunskapsarbetare inom företag. Denna expansion underlättas ytterligare genom partnerskap med telekommunikationsjättarna Deutsche Telekom och SoftBank, med målet att nå en global användarbas på 116 miljoner.

Direktlänk Dela IT Voice Media fördjupade 25 april

AI-startupen Perplexity AI värderas till 1,04 miljarder dollar efter att ha samlat in 62,7 miljoner dollar

AI-sökföretaget Perplexity AI har avslöjat att det har samlat in 62,7 miljoner dollar i investeringar, vilket värderar företaget till 1,04 miljarder dollar. Investeraren och tidigare AI-chefen på Y Combinator, Daniel Gross, ledde investeringen med deltagande från Jeff Bezos, NVIDIA, Stan Druckenmiller, Tobi Lutke och Garry Tan. Företaget har också samarbetat med SoftBank och Deutsche Telekom för att utöka sin globala användarbas till 116 miljoner. Pengarna kommer att användas för att utöka användningen bland konsumenter och kunskapsarbetare inom företag. Företaget har också lanserat Perplexity Enterprise Pro, en AI-sökmotor för organisationer.

Direktlänk Dela Entrepreneur Media fördjupade 25 april

AI-sökmotorn Perplexity samlar in 62,7 miljoner dollar för att utmana OpenAI´s ChatGPT

AI-sökmotorn Perplexity har samlat in 62,7 miljoner dollar i riskkapital för att utmana OpenAI´s ChatGPT. Perplexity är en chatbot som låter användare söka på webben med hjälp av AI. Plattformen svarar på användarprompts med citat och källor för att ge mer transparenta svar. Daniel Gross, tidigare chef för AI på Y Combinator, ledde rundan, tillsammans med Garry Tan, VD för Y Combinator, Figma VD Dylan Field och Jakob Uszkoreit. Befintliga investerare inklusive Jeff Bezos, Nvidia, tidigare Tesla AI-direktör Andrej Karpathy och Shopify VD Tobi Lutke deltog också i rundan. Detta tar Perplexitys totala kapital till 165 miljoner dollar och dubblar dess totala värdering till mer än 1 miljard dollar.

Direktlänk Dela AI Business fördjupade 25 april

Nova AI strävar efter att överträffa konkurrenter med unika testverktyg och minskad användning av OpenAI

Nova AI, ett startup-företag som är ett år gammalt och nyligen har samlat in en miljon dollar i en pre-seed-runda, strävar efter att överträffa sina konkurrenter med sina verktyg för testning från början till slut. Företaget, som strävar efter att bryta många av Silicon Valleys regler för hur startups borde fungera, riktar sig mot företag av medelstorlek till stora företag med komplexa kodbasar. Nova AI:s teknik genomsöker sina kunders kod för att automatiskt bygga tester med hjälp av GenAI. Nova AI använder OpenAI:s Chat GPT-4 så lite som möjligt och matar inte kunddata till OpenAI. Istället förlitar sig Nova AI tungt på öppna källkodsmodeller som Llama utvecklad av Meta och StarCoder, samt bygger sina egna modeller.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 25 april

Nova AI samlar in $1 miljon för att förbättra kodtestning med AI

Nova AI, en startup som är ett år gammal och som har tagit examen från Unusual Academy-acceleratorn, har samlat in en för-seed-runda på $1 miljon. Företaget försöker överträffa sina konkurrenter med sina verktyg för end-to-end-testning genom att bryta många av Silicon Valley-reglerna för hur startups bör fungera. Nova AI siktar på medelstora till stora företag med komplexa kodbaser. Företagets teknik går igenom sina kunders kod för att automatiskt bygga tester med GenAI. Nova AI använder OpenAI´s Chat GPT-4 så lite som möjligt och matar inte kunddata till OpenAI. Istället förlitar sig Nova AI tungt på öppen källkodsmodeller som Llama utvecklad av Meta och StarCoder.

Direktlänk Dela Startup News fördjupade 24 april

Perplexity AI säkrar finansiering och blir ´unicorn´

Perplexity AI, ett startföretag som utmanar Google med sin AI-drivna sökmotor och har stöd av bland annat Jeff Bezos, har framgångsrikt säkrat en ny finansieringsrunda som mer än fördubblat dess värdering till över 1 miljard dollar. Företaget har samlat in cirka 63 miljoner dollar i sin senaste finansieringsrunda, ledd av investeraren Daniel Gross, med bidrag från miljardären Stanley Druckenmiller, Y Combinator VD Garry Tan och Figma Inc. VD Dylan Field. Perplexity AI, grundat för mindre än två år sedan, har redan gjort avtryck i branschen med sin AI-chatbot som ger användarna sammanfattade sökresultat och hjälper till att förbättra frågor.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 24 april

Indisk-amerikansk AI-startup Perplexity når enhörningsstatus

AI-startupen Perplexity, grundad av Aravind Srinivas och andra, har nått enhörningsstatus efter att ha samlat in 62,7 miljoner dollar i sin fjärde finansieringsrunda. Företaget, som värderas till 1,04 miljarder dollar, erbjuder en tjänst liknande ChatGPT, men citerar sina källor och leder även webbtrafik till dem. Bland investerarna finns NVIDIA, Jeff Bezos, Shopify-grundaren Toby Lutke, OpenAI-medgrundaren Andrej Karpathy och Y Combinator VD Garry Tan. Perplexitys intäkter uppgår för närvarande till cirka 20 miljoner dollar per år, huvudsakligen från betalda prenumerationer på sin Perplexity Pro-tjänst.

Direktlänk Dela Office Chai fördjupade 24 april

Perplexity AI samlar in 62,7 miljoner dollar i finansiering, värderas till 1,4 miljarder dollar

Perplexity AI, ett sökföretag baserat på artificiell intelligens (AI) och medgrundat av IIT-Madras-alumnen Arvind Srinivas, har samlat in 62,7 miljoner dollar i finansiering i en runda ledd av ledande AI-investeraren och före detta Y-Combinator-partnern Daniel Gross. Nvidia och framstående figurer som Stan Druckenmiller, Jeff Bezos, Tobi Lutke, VD för Shopify, och andra deltog också i finansieringsrundan. Företaget värderas nu till 1,4 miljarder dollar. Tidigare i januari 2024 samlade företaget in 74 miljoner dollar och värderades då till 540 miljoner dollar.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 24 april

AI-startupen Perplexity samlar in 62,7 miljoner dollar och fördubblar sin värdering till över 1 miljard dollar

Perplexity AI, en startup för generativ AI-sökmotor, har samlat in 62,7 miljoner dollar i en nyligen finansieringsrunda, vilket fördubblar dess värdering till över 1 miljard dollar. Detta följer dess senaste investeringsrunda i januari och visar på snabb tillväxt och investerarförtroende. Daniel Gross, tidigare AI-chef på Y Combinator, ledde finansieringsrundan. Ytterligare stöd kom från nya investerare som Stanley Druckenmiller, Garry Tan, VD för Y Combinator, och Dylan Field, VD för Figma Inc. Långvariga partners som Nvidia Corp., Elad Gil, Nat Friedman och Amazon.com Inc. grundare Jeff Bezos bidrog också.

Direktlänk Dela Crypto Times fördjupade 24 april

AI-startupen Perplexity höjer minst 250 miljoner dollar till en värdering mellan 2,5 och 3 miljarder dollar

AI-startupen Perplexity, som har utvecklat en sökmotor, är i färd med att höja minst 250 miljoner dollar till en värdering mellan 2,5 och 3 miljarder dollar. Detta kommer efter två stora finansieringsrundor som har sett företagets värdering skjuta i höjden under de senaste fyra månaderna. I januari höjde företaget nästan 74 miljoner dollar till en värdering av 540 miljoner dollar och i början av mars stängde företaget en finansieringsrunda på en värdering av 1 miljard dollar. Företaget utvecklar sina algoritmer genom att inkorporera en mängd olika LLMs för att producera mer exakta och rika svar. Nu använder de dessa för att bygga vad de beskriver som en mer avancerad företagsprodukt.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 23 april

AI-startup Perplexity når unicorn-status efter att ha samlat in 62,7 miljoner dollar

Perplexity, ett sökmotor AI-företag lett av Aravind Srinivas, meddelade att de har samlat in 62,7 miljoner dollar från framstående investerare till en värdering av 1,04 miljarder dollar, vilket ger företaget unicorn-status på mindre än två år. Det totala insamlade kapitalet uppgår nu till 165 miljoner dollar. Bland investerarna finns Daniel Gross, Stan Druckenmiller, NVIDIA, Jeff Bezos, Tobi Lutke, Garry Tan, Andrej Karpathy, Dylan Field, Elad Gil, Nat Friedman, IVP, NEA, Jakob Uszkoreit, Naval Ravikant, Brad Gerstner och Lip-Bu Tan. Företaget planerar att använda de extra medlen för att expandera sin användning bland konsumenter och kunskapsarbetare i företag. De har även ingått partnerskap med Deutsche Telekom och Softbank för att distribuera Perplexity till över 116 miljoner användare världen över.

Direktlänk Dela Daily Thanthi Next fördjupade 23 april

AutoAlign lanserar brandväggslösning för att göra stora språkmodeller säkrare

Toronto-baserade AutoAlign, en avknoppning från Armilla AI, har lanserat en brandväggslösning för att göra stora språkmodeller (LLMs) säkrare. AutoAlign leds av Dan Adamson som tillförordnad VD och medgrundare, och Rahm Hafiz som CTO och medgrundare. Adamson kommer att fortsätta som VD för Armilla AI, medan Hafiz kommer att arbeta heltid på AutoAlign. AutoAlign har också undertecknat ett samarbetsavtal med KPMG i Kanada. Företaget säger att Sidecar redan används i KPMGs interna system.

Direktlänk Dela BetaKit fördjupade 23 april

AI-startupen Perplexity värderas till över $1 miljard efter finansieringsrunda

AI-startupen Perplexity, som utvecklar en sökmotor för att konkurrera med Google, har samlat in cirka $63 miljoner i en ny finansieringsrunda. Företagets värdering har därmed fördubblats på bara tre månader till över $1 miljard. Investeraren Daniel Gross ledde rundan, med deltagande från miljardären Stanley Druckenmiller, Y Combinators VD Garry Tan och Figma Inc:s VD Dylan Field. Bland tidigare investerare som deltog i rundan fanns Amazon.com Inc:s grundare Jeff Bezos och Nvidia Corp. Perplexity erbjuder en AI-chattbot som sammanfattar sökresultat och hjälper användare att förbättra sina frågor för att få bästa möjliga svar. Företaget har bearbetat fler användarfrågor i USA hittills i år - nästan 75 miljoner - än under hela 2023. Perplexity, som erbjuder både gratis och betalversioner av sin tjänst, genererar $20 miljoner i återkommande årliga intäkter. Företaget lanserar nu en ny företagsversion av sin chattbot, prissatt till $40 per månad, med tillagda funktioner inklusive starkare säkerhet och dataskyddsåtgärder. Perplexity har också ingått distributionspartnerskap med två stora operatörer, SoftBank Corp i Japan och Deutsche Telekom AG i Tyskland, för att marknadsföra tjänsten till över 300 miljoner användare världen över.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 23 april

Stora stiftelser köper aktier i AI-företaget Anthropic PBC

Ford Foundation, Omidyar Network och Nathan Cummings Foundation har meddelat att de gemensamt har köpt aktier i Anthropic PBC, en konkurrent till OpenAI. Anthropic PBC har fått uppmärksamhet för att vara ett företag som kan påverka AI-sektorn på ett betydande sätt. Företaget har även etablerat en Long Term Benefit Trust för att säkerställa företagets mission. Trots att de tre stiftelsernas gemensamma investering är begränsad i storlek och inte ger specifika styr- eller rösträttigheter, undrar många om det finns en möjlighet för dessa stiftelser att ha en större inverkan än vad deras investering antyder.

Direktlänk Dela ImpactAlpha fördjupade 23 april

OpenAI uppgraderar GPT-4 för att förbättra chattbotens svarskvalitet

OpenAI har meddelat lanseringen av en uppgradering av sin GPT-4 för att förbättra chattbotens svarskvalitet för sin växande användarbas. Den nya GPT-4 Turbo förväntas överträffa sin föregångare när det gäller kodning, matematik och logisk resonemangsförmåga. Uppgraderingen ger mer konversationsmässiga, direkta och ´mindre ordrika´ svar jämfört med tidigare versioner. Uppgraderingen kommer endast att vara tillgänglig för premiumanvändare som prenumererar på ChatGPT Plus eller företagsplaner.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 18 april

Monzo medgrundare lanserar AI-startup Nustom

Jonas Templestein, medgrundare till Monzo, avslöjade förra månaden sin nya AI-startup Nustom, som syftar till att underlätta programvaruutveckling för personer utan teknisk bakgrund. Dess grundande team var fullt av tidigare Monzo-anställda, och nu har de lagt till en till - Matt Heath, någon som Templestein har arbetat mycket med tidigare. Heath arbetade sig upp till VP-nivå under sin sjuåriga tid på fintech-företaget. Han arbetade främst med arkitektur och infrastruktur och var också teknisk ledare för betalanseringen av Monzo US. Nustom har hittills fått stöd från 42 olika investerare, inklusive OpenAI:s forskningslabb, Y Combinator VD Garry Tan och Tom Blomfield.

Direktlänk Dela eFinancialCareers fördjupade 16 april

OpenAI lanserar uppdaterad version av GPT-4 Turbo för förbättrad konversationell AI

OpenAI har nyligen lanserat en uppdaterad version av sin GPT-4 Turbo, vilket förbättrar förmågorna hos den redan sofistikerade ChatGPT. Denna senaste iteration introducerar förbättringar inom flera områden, inklusive skrivande, matematiska beräkningar, logiskt resonerande och kodning, vilket effektivt sätter en ny standard för konversationell AI. Den nya ´gpt-4-turbo-2024-04-09´ är nu tillgänglig för användare som prenumererar på OpenAI:s premiumplaner, såsom ChatGPT Plus, Team eller Enterprise. Denna uppdatering ger inte bara mer naturliga interaktionsmöjligheter, utan utökar också AI:s kunskapsbas fram till december 2023. Tidigare var modellen begränsad till data endast fram till april 2023.

Direktlänk Dela Financial-world.org fördjupade 13 april

AI-musikskapandets landskap utvecklas snabbt med framväxten av nya verktyg och tekniker. Bland de framstående nya aktörerna finns Udio, som har uppmärksammats för sina imponerande röstgenereringsförmågor, ofta ansedda som överlägsna sin konkurrent Suno. Udio har dock begränsningar, såsom att initialt endast producera 30-sekunders spår, även om dessa kan förlängas upp till fyra minuter. Denna guide ger mer insikt i hur du kan använda Udio AI-musikskapare för att skapa fantastiska melodier, låtar och ljud.

Geeky Gadgets fördjupade 13 april

Udio och framväxten av AI-musikskapande

AI-musikskapandet utvecklas snabbt med nya verktyg och tekniker som låter konsumenter skapa musik med liten eller ingen musikalisk kunskap. Bland de nya aktörerna finns Udio, som har fått uppmärksamhet för sina imponerande röstgenereringsförmågor, ofta ansedda som överlägsna dess konkurrent Suno. Udio har dock begränsningar, som att initialt bara producera 30-sekunders spår, även om dessa kan förlängas upp till fyra minuter. Denna snabba guide ger mer insikt i hur du kan använda Udio AI-musikskapare för att skapa fantastiska melodier, låtar och ljud.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 13 april

Framstående teknikprofil delar insikter om kommande AI-modeller

Kyle Corbitt, en framträdande figur inom teknikindustrin med bakgrund som chef på Y Combinator, ingenjör på Google och medgrundare till Emberall, har delat insikter om framtida lanseringar av två betydande AI-modeller, GPT-5 och Llama 3. Enligt Corbitt, som påstås ha talat med en Microsoft-ingenjör inblandad i utvecklingen av GPT-6 för OpenAI, förväntas GPT-5 lanseras i slutet av april och Metas Llama 3 följer i juni. Corbitt och Microsoft-ingenjören avslöjade intressanta detaljer om de utmaningar som möttes under utvecklingen av GPT-6, särskilt när det gäller hårdvaruinfrastruktur. Den tidiga lanseringen av GPT-5 och den efterföljande lanseringen av Llama 3 kan ha betydande konsekvenser för AI-marknaden.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 12 april

Kan AI ersätta utvecklare som snabbt bygger AI-designer? Det korta svaret är nej, men det långa svaret är fortfarande osäkert. Nyheter denna vecka att Google har ett nytt AI-drivet kodningsverktyg för utvecklare tyder på att konkurrenstrycket mellan stora teknikföretag för att bygga det bästa stödet för att hjälpa kodare att generera mer kod, snabbare, fortfarande ökar. Microsofts GitHub Copilot-tjänst, som har liknande konturer, har arbetat stadigt mot företagsadoption. Båda företagen vill i slutändan bygga utvecklarstödjande teknik som kan känna igen ett företags kodbas, vilket gör det möjligt att ge mer skräddarsydda förslag och tips. Startups är också med i kampen, men de tenderar att fokusera på mer anpassade lösningar än de bredare alternativen från de största teknikleverantörerna Pythagora, Tusk och Ellipsis från den senaste Y Combinator-batchen arbetar med programvarugenerering från individuella prompts, AI-agenter för bug-squashing och att omvandla GitHub-kommentarer till kod, respektive. Utvecklare som lär sig att koda idag kommer inte att känna till en värld där de inte har AI-drivet kodningsstöd. Men risken, eller rädslan, är att AI-verktygen som konsumerar berg av kod för att bli smartare för att hjälpa människor att göra mer, kommer att kunna göra tillräckligt mycket att färre människor behövs för att skriva kod för företag. Men för tillfället verkar det som om vad stora teknikföretag och startups aktivt bygger idag är mycket praktiska kodningshjälpmedel och inte något som helt kan ersätta eller till och med minska antalet människor som bygger dem.

Tech Gate fördjupade 10 april

AI-drivna kodningsverktyg väcker frågor om utvecklares framtid

Kan AI ta över utvecklares jobb som är upptagna med att bygga AI-modeller? Det korta svaret är nej, men det längre svaret är inte ännu avgjort. Nyheter denna vecka om att Google har ett nytt AI-drivet kodningsverktyg för utvecklare innebär att konkurrenstrycket mellan stora teknikföretag för att bygga den bästa tjänsten för att hjälpa kodare att skriva mer kod, snabbare, fortfarande ökar. Microsofts GitHub Copilot-tjänst, som har liknande funktioner, har stadigt arbetat mot företagsadoption. Båda företagen vill till slut bygga utvecklarhjälpande teknik som kan förstå ett företags kodbas, vilket gör att det kan erbjuda mer skräddarsydda förslag och tips. Startups är också inblandade i kampen, även om de tenderar att fokusera mer skräddarsydda lösningar än de bredare erbjudandena från de största teknikföretagen; Pythagora, Tusk och Ellipsis från den senaste Y Combinator-batchen arbetar med appskapande från användarprompts, AI-agenter för buggkrossning och omvandling av GitHub-kommentarer till kod, respektive.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 10 april

Empower lanserar kostnadseffektiv och serverlös plattform för stora språkmodeller

Empower, ett startup stöttat av Y Combinator, lanserar en innovativ, serverlös och finjusterad plattform för stora språkmodeller (LLMs). Plattformen, kallad Empower-Functions, prioriterar hastighet och prisvärdhet genom en funktionsanropsmodell. Den påstår sig vara tre gånger snabbare än konkurrenterna och kan minska kostnaderna tiofaldigt. Empower-Functions erbjuder även en kraftfull API som gör det enkelt att integrera modellen i befintliga applikationer. Genom att erbjuda serverlös drift betalar användare endast för de resurser de använder, vilket gör det till ett kostnadseffektivt alternativ.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 6 april

Nya AI-musikstartups strömmar in på marknaden

Tre nya AI-musikstartups har introducerats. Soundry AI konkurrerar med traditionella provbibliotek, tillhandahåller ett verktyg för artister och producenter att skapa sina egna ljud och licensierar låtar och prover från artister för att träna sin AI. Sonauto, ett “generativt ljudlekplats”, har kloner av Louis Armstrong, Johnny Cash och Frank Sinatra. Båda företagen är en del av den senaste intaget för Silicon Valley-acceleratorn Y Combinator. Slutligen finns det SongSens.ai, en startup vars AI-teknik ´översätter sångtexter från vilket språk som helst till ditt´.

Direktlänk Dela Music Ally fördjupade 4 april

Amazon Web Services ökar stödet till AI-startups

Amazon Web Services (AWS) har avslöjat nya planer på att stödja AI-startups, särskilt de som samarbetar med Y Combinator, genom att avsätta $500 000 i krediter per startup för Amazon Bedrock. Tidigare erbjöd AWS startups som samarbetade med Activate Provider $100 000 i gratis krediter, men molnjätten har nu ökat detta femfaldigt för den senaste gruppen av Y Combinator-finansierade startups. AWS tillåter nu mottagare av krediter att lösa in deras AWS-valuta mot tredjepartsmodeller på Amazon Bedrock från företag som AI21 Labs, Anthropic, Cohere, Meta, Mistral AI och Stability AI.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 3 april

Amazon utökar sin kreditprogram för startups till att omfatta AI-modeller

Amazon Web Service (AWS) har utökat sitt kreditprogram för startups för att täcka kostnaderna för att använda större AI-modeller. Detta i ett försök att öka marknadsandelen för sin AI-plattform Bedrock. Amazon tillåter nu att dess molnkrediter täcker användningen av modeller från andra leverantörer, inklusive Anthropic, Meta, Mistral AI och Cohere. Detta följer efter Amazons nyligen slutförda investering på 4 miljarder dollar i Anthropic. Amazon har erbjudit över 6 miljarder dollar i krediter till startups under det senaste decenniet.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 3 april

Amazon utökar sitt fria kreditprogram för startups för att täcka AI-kostnader

Amazon Web Service (AWS) har utökat sitt program med fria krediter för startups för att täcka kostnaderna för att använda stora AI-modeller. Amazon tillåter nu att dess molnkrediter täcker användningen av modeller från andra leverantörer, inklusive Anthropic, Meta, Mistral AI och Cohere. Detta följer Amazons nyligen avslutade investering på 4 miljarder dollar i Anthropic. Som en del av avtalet kommer Anthropic att använda AWS som sin primära molnleverantör. Amazon har erbjudit över 6 miljarder dollar i krediter till startups under det senaste decenniet.

Direktlänk Dela Express Tribune fördjupade 2 april

Amazon erbjuder AI-startups $500k i krediter på Amazon Bedrock

Amazon kommer att erbjuda unga AI-startups som samarbetar med Y Combinator 500 000 dollar i krediter var på Amazon Bedrock för att använda med tredjepartsmodeller som Anthropic och Mistral AI. Normalt ger AWS ut 100 000 dollar i gratis krediter till startups som samarbetar med en Activate Provider, men den senaste omgången av Y Combinator-finansierade startups kommer att få fem gånger det beloppet. Detta öppnar upp möjligheten att Amazon kan erbjuda ännu mer krediter till framtida startups. AWS-krediter kan också äntligen användas på tredjeparts AI-modeller som Amazon Bedrock hostar.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 2 april

Amazon utökar gratis krediter för start-ups att täcka AI-modeller

Amazon Web Service (AWS) har utökat sitt gratis kreditprogram för start-ups för att täcka kostnaderna för att använda stora AI-modeller. Amazon tillåter nu att dess molnkrediter täcker användningen av modeller från andra leverantörer inklusive Anthropic, Meta, Mistral AI och Cohere. Detta följde efter Amazons nu avslutade investering på 4 miljarder dollar i Anthropic i konvertibla skuldebrev. Amazon har erbjudit över 6 miljarder dollar i krediter till start-ups under det senaste decenniet. I ett partnerskap med Y Combinator erbjuder det 500 000 dollar i krediter för den senaste kohorten som lanserades i januari.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 2 april

Amazon Web Service utökar sitt program för fria krediter för att locka AI-startups

Amazon Web Service (AWS) utökar sitt program för fria krediter för att locka startup-kunder. Programmet kommer nu att täcka kostnaderna för att använda stora AI-modeller, inklusive de från andra leverantörer som Anthropic, Meta, Mistral AI och Cohere. Detta syftar till att stärka marknadsandelen för AWS AI-plattform, Bedrock. AWS har nyligen investerat $4 miljarder i Anthropic och som en del av avtalet kommer Anthropic att använda AWS som sin primära molnleverantör. AWS har tidigare erbjudit över $6 miljarder i krediter till startups under det senaste decenniet.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 2 april

Amazon Web Services utökar sitt gratis kreditprogram för att attrahera fler startup-kunder

Amazon Web Service (AWS) försöker locka till sig fler startup-kunder genom att utöka sitt gratis kreditprogram för att täcka kostnaderna för att använda stora AI-modeller, inklusive de från andra leverantörer som Anthropic, Meta, Mistral AI och Cohere. Detta syftar till att stärka marknadsandelen för AWS AI-plattform, Bedrock. Beslutet att inkludera Anthropics modeller i det gratis kreditprogrammet följer Amazons nyligen genomförda investering på 4 miljarder dollar i Anthropic. Amazon har en historia av att stödja startups, med över 6 miljarder dollar i krediter till startups under det senaste decenniet.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 2 april

Amazon utökar kreditprogram för startups för att täcka AI-kostnader

Amazon Web Service (AWS) har utökat sitt kreditprogram för startups för att täcka kostnaderna för att använda stora AI-modeller. Detta är ett försök att öka marknadsandelen för sin AI-plattform Bedrock. Amazon tillåter nu att dess molnkrediter täcker användningen av modeller från andra leverantörer, inklusive Anthropic, Meta, Mistral AI och Cohere. Detta följer efter Amazons nyligen avslutade investering på 4 miljarder dollar i Anthropic. Amazon har erbjudit över 6 miljarder dollar i krediter till startups under det senaste decenniet. I ett partnerskap med Y Combinator erbjuder det 500 000 dollar i krediter för den senaste kohorten som lanserades i januari.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupade 2 april

OpenAI tar bort VD Sam Altman som ägare till sin riskkapitalfond

OpenAI har tagit bort sin VD, Sam Altman, som ägare till sitt riskkapitalfond som stöder AI-startups. Detta skedde när företaget ändrade fondens styrstruktur i en nyligen inlämnad handling till den amerikanska värdepappers- och börsmyndigheten (SEC). OpenAI Startup Fund investerar 175 miljoner dollar som samlats in från OpenAI-partners som Microsoft. Ändringen, dokumenterad i inlämningen den 29 mars, kom efter att Altmans ägande av OpenAI Startup Fund väckte uppmärksamhet för sin ovanliga struktur. OpenAI har sagt att Altman inte har ett ekonomiskt intresse i fonden trots ägandet. Kontrollen över fonden har flyttats över till Ian Hathaway, en partner i fonden sedan 2021. Altman kommer inte längre att vara en allmän partner i fonden. OpenAI sa att Hathaway har övervakat fondens acceleratorprogram och lett investeringar i företag som Harvey, Cursor och Ambience Healthcare.

Direktlänk Dela Nairametrics fördjupade 1 april

OpenAI Startup Fund ändrar ägande- och styrstruktur

OpenAI Startup Fund investerar 175 miljoner dollar som har samlats in från OpenAI-partners som Microsoft. OpenAI har ändrat styrstrukturen för sin riskkapitalfond som stöder AI-startups, så att dess högprofilerade VD Sam Altman inte längre äger eller kontrollerar fonden, enligt en inlämning till den amerikanska Securities and Exchange Commission (SEC). Kontrollen över fonden har överförts till Ian Hathaway, en partner i fonden sedan 2021. Altman kommer inte längre att vara en allmän partner i fonden.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 1 april

OpenAI förbereder lanseringen av sin mest avancerade chattbot, GPT-5

OpenAI planerar att släppa en mer kraftfull version av sin chattbot, ChatGPT, känd som GPT-5, redan denna sommar. Enligt uppgifter har vissa företag redan fått testa en demo av verktyget. GPT-5 kommer att erbjuda bättre personalisering, göra färre fel och hantera fler typer av innehåll, inklusive video. OpenAI har börjat träna GPT-5 inför lanseringen och systemet kommer att genomgå flera säkerhetsteststeg. OpenAI:s VD har talat om GPT-5 vid flera tillfällen och bekräftat att företaget arbetar på det.

Direktlänk Dela Yahoo News Australia fördjupade 31 mars

Soundry AI skapar text-till-ljudgenerator för musikproduktion

Seattle-baserade startup-företaget Soundry AI, som är en del av den senaste kullen hos accelereringsprogrammet Y Combinator, har skapat en text-till-ljudgenerator med hjälp av generativ artificiell intelligens för att hjälpa musiker att skapa prov för låtar. Plattformen, som leds av medgrundarna Diandre Ruiz, Mark Buckler och Justin Parus, låter användare experimentera och finjustera trumslag, baslinjer och mer genom olika textprompter. Soundry skiljer sig från konkurrenter som Suno AI genom att fokusera på att skapa autentiska prov utan upphovsrättsfrågor. Soundry arbetar på en prenumerationsmodell, prissatt till $10 i månaden, och erbjuder tillgång till alla provpaket.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 30 mars

AI-startupen Dragoneye revolutionerar utvecklingen av datorseende

AI-startupen Dragoneye gör det enklare för utvecklare att integrera avancerade datorseende (CV) -funktioner i sina applikationer utan att behöva omfattande maskininlärningskunskaper eller träningsdata. Företaget erbjuder en lösning som förenklar processen för att bygga och använda toppmoderna CV-modeller. Utvecklare specificerar bara modellspecifikationerna och Dragoneye tar hand om resten, inklusive att automatiskt välja bästa implementeringsstrategi och bygga modellen. Dragoneye är finansierat av Y Combinator och dess lösning gör avancerad datorseendeteknik mer tillgänglig och minskar inträdesbarriärerna för utvecklare utan djup expertis inom CV eller maskininlärning.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 30 mars

OpenPipe säkrar 6,7 miljoner dollar i seed-finansiering för att revolutionera utvecklares tillgång till anpassade LLMs

OpenPipe, ett verktyg som låter utvecklare skapa sina egna applikationsspecifika Large Language Models (LLMs), har meddelat att de har stängt en seed-runda på 6,7 miljoner dollar. Rundan leddes av Costanoa Ventures, med deltagande från Y Combinator och framstående ängelinvesterare, inklusive Logan Kilpatrick, tidigare chef för utvecklarrelationer på OpenAI, Alex Graveley, skapare av GitHub Copilot, och Tom Preston-Werner, medgrundare av GitHub. Pengarna kommer att användas för att skala upp teamet och påskynda produktutvecklingen.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 29 mars

Y Combinators senaste satsning handlar helt om AI

Y Combinators kommande Demo Day, som äger rum virtuellt den 3-4 april, kommer att visa upp en mängd lovande start-ups, varav många fokuserar på AI. Leya, en AI-assistent för advokater, har redan höjt Series A-finansiering från Benchmark, med Chetan Puttagunta i spetsen för investeringen. Astro Mechanica, som bygger en ny typ av jetmotor, är en annan het start-up. Enligt YC:s president och VD Garry Tan är AI överallt, och han ser mycket bio och hälsovård som boostas av det. Ubicloud, en eftertraktad start-up från nuvarande batch, meddelade nyligen att de har säkrat 16 miljoner dollar i finansiering.

Direktlänk Dela Newcomer fördjupade 29 mars

OpenPipe får 6,7 miljoner dollar i seed-finansiering för att utveckla applikationsspecifika LLM-verktyg

Seattle-baserade OpenPipe, ett verktyg som låter utvecklare skapa sina egna applikationsspecifika LLM:er, har just fått 6,7 miljoner dollar i seed-finansiering. Rundan leddes av Costanoa Ventures, med deltagande från Y Combinator och framstående ängelinvesterare, inklusive Logan Kilpatrick, tidigare chef för utvecklarrelationer på OpenAI, Alex Graveley, skaparen av GitHub Copilot, och Tom Preston-Werner, medgrundare av GitHub. Pengarna kommer att användas för att skala upp teamet och påskynda produktutvecklingen. OpenPipe syftar till att göra mindre LLM:er lika bra eller bättre än mycket större modeller när de specialiseras på en specifik uppgift. Detta görs genom en process som kallas finjustering. OpenPipe grundades av bröderna Kyle Corbitt och David Corbitt, som tidigare arbetade med topp-teknikföretag, inklusive Google, Palantir och Qualtrics.

Direktlänk Dela Tech Funding News fördjupade 27 mars

Activeloop samlar in 11 miljoner dollar i serie A-finansiering

Databas AI-företaget Activeloop har samlat in 11 miljoner dollar i serie A-finansiering från Streamlined Ventures, Y Combinator, Samsung Next, Alumni Ventures och Dispersion Capital. Detta tar Activeloops totala finansiering till cirka 20 miljoner dollar. Activeloops Deep Lake kopplar ostrukturerade data till maskininlärningsmodeller och erbjuder avancerad lagring och exakt återhämtning för maskininlärning. Företagets databas används av Fortune 500-företag inom reglerade sektorer som biopharma, MedTech, juridik och bilindustri. Innovativa företag som Bayer Radiology och Matterport använder Activeloop för att träna och finjustera stora språk- och djupinlärningsmodeller.

Direktlänk Dela insideHPC fördjupade 26 mars

OpenPipe samlar in 6,7 miljoner dollar i seed-runda för att finjustera stora språkmodeller

Seattle-baserade startup-företaget OpenPipe, som specialiserar sig på finjustering av stora språkmodeller (LLM), har avslutat en seed-runda på 6,7 miljoner dollar. Finansieringsrundan leddes av Costanoa Ventures, med deltagande från Y Combinator och framstående ängelinvesterare, inklusive Logan Kilpatrick, Alex Graveley och Tom Preston-Werner. Medlen kommer att användas för att skala upp teamet och påskynda produktutvecklingen. OpenPipe gör det möjligt för utvecklare att skapa sina egna applikationsspecifika LLM genom att integrera i kundens befintliga kodbas för att samla in befintliga prompts, som sedan används som träningsdata för att finjustera en mindre, mer specialiserad modell.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 26 mars

SigmaOS lanserar AI-funktioner för webbläsare, konkurrerar med Arc

SigmaOS, ett företag som stöds av Y Combinator, lanserar nya funktioner för att utnyttja användarnas önskan att använda AI-verktyg. Några av de nya funktionerna inkluderar länkförhandsgranskningar, sammanfattning med nypfunktion och sökfunktioner. Företaget hävdar att dess funktioner ger bättre resultat än konkurrenten Arcs. SigmaOS släpper också en funktion som kallas ´Look it up´, som söker på webben för en given fråga och skapar en sammanfattningssida av informationen den hittar. Dessutom släpper företaget länkförhandsgranskningar vid hovring och automatisk omdöpning av låsta sidor. SigmaOS planerar att lansera en AI-agentliknande funktion som låter användare använda webbläsaren i ett handsfree-läge.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 26 mars

GPT-5 och Llama 3 kan släppas tidigare än väntat, enligt läcka

Enligt Kyle Corbitt, tidigare direktör på Y Combinator, ingenjör på Google och medgrundare till Emberall, kan GPT-5 släppas i slutet av april. Han hävdar också att Llama 3 kommer att släppas i juni och kommer att överträffa Mistral. Informationen läckte från en Microsoft-ingenjör som redan arbetar på GPT-6. Corbitt är dock osäker på om den nya GPT-versionen kommer att kallas GPT-5, GPT-4.5 eller GPT-4J med företagsutökningar. Han avslöjade också problem med den nya versionen i en konversation med sin Microsoft-kollega.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 26 mars

AI-verktyg som förändrar programmeringsvärlden

Programmeringsvärlden utvecklas tack vare AI-teknologier. Det är bara en tidsfråga innan artificiell intelligens helt ersätter mänskliga programmerare eftersom AI-genererad kod blir allt mer exakt. I denna artikel diskuteras några av de AI-verktyg som för närvarande är tillgängliga för programmerare och hur de påverkar hur vi skapar kod. Verktygen som diskuteras inkluderar GitHub Copilot, Tabnine, CodeT5, Polycoder, Cogram, DeepCode, Kite, CodeWP, AskCodi, Codiga, IntelliCode, PyCharm, AIXcoder, Ponicode och Jedi.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 15 mars

AI-startupen DraftWise säkrar 20 miljoner dollar i serie A-finansiering

AI-startupen DraftWise, som erbjuder en kontraktsskrivnings-, kunskaps- och samarbetsplattform som drivs av generativ artificiell intelligens inom Microsoft Word, meddelade på torsdagen att de har säkrat en serie A-finansiering på 20 miljoner dollar. Finansieringsrundan leddes av Index Ventures, med deltagande från befintliga investerare Y Combinator och Earlybird Digital East Ventures. Denna nya investering kommer mindre än ett år efter att startupen säkrade 5 miljoner dollar i en seed-finansieringsrunda som såg deltagande från advokatfirman Orrick Herrington & Sutcliffe.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 14 mars

Flera företag inom data och AI meddelar nya projekt och partnerskap

Airship AI Holdings, en AI-drivna video, sensor och datalösning, har tilldelats ett kontrakt av en byrå inom justitiedepartementet för företagets Acropolis Enterprise Sensor Management video och dataplattform. Cloudera, ett dataföretag för betrodd företags AI, meddelade nästa fas av sitt öppna datalakehouse på en privat moln som revolutionerar dataupplevelser på plats för betrodda analyser och AI i skala. DataStax, ett Gen AI-dataföretag, meddelade en ny integration med Airbyte som förenklar processen att bygga produktionsklara GenAI-applikationer med strukturerade och ostrukturerade data. Salesforce meddelade Data Cloud Spring ´24 Release, som inkluderar innovationer som låser upp instängd data för åtgärd över CRM. Metaplane, en dataobservabilitetsplattform för datateam, tillkännagav nyligen sin serie A-finansieringsrunda på 13,8 miljoner dollar. Oracle meddelade den allmänna tillgängligheten av Oracles globalt distribuerade autonoma databas. SingleStore, dataplattformen som låter dig transigera, analysera och kontextualisera data i realtid, har uppnått Amazon Web Services (AWS) Generative AI-kompetens. Snowflake, Data Cloud-företaget, och Mistral AI, en ledande leverantör av AI-lösningar, meddelade ett globalt partnerskap. Solix, en överlevande av företagsinformation arkivering, arbetar med privat tränade AI-assistenter för att hjälpa kunder att konversera med sina aktiva och arkiverade företagsappdata.

Direktlänk Dela Solutions Review fördjupade 9 mars

Y Combinator VD Garry Tan diskuterade roll i OpenAI styrelsen

Garry Tan, VD för Y Combinator, har diskuterat en roll i styrelsen för OpenAI, enligt The Information. Ytterligare detaljer om diskussionen har inte tillhandahållits.

Direktlänk Dela Vishwakarma International fördjupade 7 mars

Garry Tan, VD för Y Combinator, övervägde styrelseplats i OpenAI

Garry Tan, VD för Y Combinator, diskuterade tidigare i år möjligheten att gå med i styrelsen för OpenAI, ett AI-startup värderat till över 80 miljarder dollar. Samtalen var preliminära och det är oklart om styrelsen fortfarande överväger Tan, vars karriär har korsats med OpenAI:s VD Sam Altman. Tans övervägande indikerar att styrelsen har övervägt individer som är en del av Silicon Valleys investeringsetablissemang.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 7 mars

AI-startupen Perplexity nära att säkra ny finansieringsrunda, värderas till 1 miljard dollar

AI-startupen Perplexity är nära att säkra en ny finansieringsrunda, vilket skulle värdera företaget till cirka 1 miljard dollar. Företaget, som är ett år gammalt, syftar till att utmana Alphabets dominans inom webbsökning och har nästan fördubblat sin värdering sedan en finansieringsrunda för några månader sedan. Perplexity använder AI-modeller för att ge direkta svar på sökfrågor, till skillnad från en lista med webbplatslänkar. Företaget har nyligen passerat 10 miljoner dollar i årlig omsättning och antalet besök till dess mobil- och skrivbordsapp ökade med 8,6% i februari till cirka 50 miljoner användare.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 5 mars

AI-startup introducerar nya modeller för sin chatbot

AI-startupen Anthropic, känd för sin chatbot Claude, har introducerat tre nya AI-modeller - Claude 3 Opus, Sonnet och Haiku. Modellerna är utformade för att bättre utföra komplicerade instruktioner och minska risken för att skapa felaktig information. Opus och Sonnet är nu tillgängliga för utvecklare, medan Haiku kommer inom de kommande veckorna. Anthropic, som grundades 2021 av tidigare anställda på OpenAI, har blivit en av OpenAI:s största konkurrenter och har lyckats samla in miljarder i riskkapitalfinansiering. Företaget har betonat utvecklingen av AI på ett säkert och ansvarsfullt sätt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 5 mars

Sam Altmans förmögenhet kommer mestadels från andra investeringar än AI

Sam Altman, VD för OpenAI, har en uppskattad förmögenhet på minst 2 miljarder dollar, men mycket av denna förmögenhet kommer inte från AI-företaget han leder. Trots OpenAI:s nyligen värdering till 86 miljarder dollar, inkluderar inte Altmans förmögenhet något ägande i OpenAI, då han har sagt att han inte äger aktier i företaget. Altmans förmögenhet kommer främst från hans investeringar i riskkapitalfonder och startups, inklusive en betydande andel i Reddit, som står inför en börsnotering som potentiellt kan värdera företaget till upp till 6,5 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Investing.com United Kingdom fördjupade 2 mars

Google pausar bildgenerering för AI-chattbot Gemini efter kritik

Google har tillfälligt inaktiverat bildgenereringsfunktionen för sin AI-chattbot Gemini efter kritik för att producera historiskt felaktiga bilder och kontroversiella uttalanden. Gemini genererade felaktiga bilder av USA:s grundlagsfäder och Nazityskland, och vägrade att generera bilder på vita människor. Dessutom beskrev den Indiens premiärminister Narendra Modi som anklagad för att implementera fascistiska politik, vilket ledde till anklagelser om att bryta mot indiska IT-lagar. Google arbetar på att lösa problemen och förbättra systemets förståelse för historiska sammanhang.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 24 februari

Google pausar bildgenereringsfunktionen för sin AI-chattbot Gemini efter kritik

Google meddelade den 22 februari att de kommer att pausa förmågan för Gemini, deras AI-chattbot, att generera bilder på människor. Detta efter att Gemini skapat felaktiga historiska bilder, inklusive mångfaldiga bilder av USA:s grundlagsfäder och Nazityskland. Gemini har även kritiserats i Indien för att ha sagt att landets premiärminister Narendra Modi anklagats för att implementera politik som några experter har karaktäriserat som fascistisk. Användare har påpekat att Gemini verkar vägra att generera bilder på vita människor, vilket har lett till faktiska felaktiga resultat. Google arbetar på att lösa problemet och har tillfälligt inaktiverat bildgenereringsfunktionen.

Direktlänk Dela Madras Tribune fördjupade 24 februari

Reddit förbereder sig för börsintroduktion, OpenAI:s VD Sam Altman kan tjäna stort

Reddit planerar att göra sin debut på New York-börsen i mars. OpenAI:s VD Sam Altman, som är den tredje största aktieägaren i företaget, står inför möjligheten att tjäna en förmögenhet när den sociala medieplattformen blir offentlig. Reddit värderades till 10 miljarder dollar under en finansieringsrunda 2021, men det är oklart vilken värdering företaget kommer att sikta på under sin aktieförsäljning de kommande veckorna. Det förväntas att företaget kommer att söka en försäljning av nästan 10% av sina aktier vid börsintroduktionen.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 24 februari

OpenAI:s VD Sam Altman kan tjäna stort på Reddit:s börsintroduktion

Sam Altman, VD för OpenAI, står inför en potentiell ekonomisk vinst när Reddit blir publikt, tack vare hans tidiga och konsekventa investeringar i företaget sedan 2014. Enligt företagets prospekt innehar Altman 9,2% av röstningskraften före Reddit:s IPO. Altman, som rapporteras söka triljoner för chiputveckling till stöd för OpenAI:s AI-beräkningsbehov, stöds av Microsoft och har en historik av investeringar i många start-ups. Reddit:s nuvarande värdering uppskattas till cirka 804 miljoner dollar, vilket innebär att den tidigare VD:n kan komma att tjäna nästan 362 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 23 februari

Nvidias aktiepris skjuter i höjden tack vare AI-potential

Nvidias aktiepris ökade med ytterligare 16% på torsdag efter en stark kvartalsrapport, vilket ger chipstillverkaren från Silicon Valley en marknadsvärdering på 1,9 biljoner dollar. För fem år sedan var Nvidia mest känt som en tillverkare av grafik- och videospelschip. Dess marknadsvärdering på cirka 100 miljarder dollar var mindre än hälften av integrerade chip-tillverkaren Intels. Idag designar Nvidia cirka 80% av de chips som driver ett växande antal avancerade AI-applikationer. Microsoft, Amazon och Google rankas bland Nvidias största kunder.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 23 februari

OpenAI:s VD Sam Altman bland de största aktieägarna i Reddit inför IPO

Sam Altman, VD för OpenAI, är en av de största aktieägarna i sociala medieföretaget Reddit enligt en regulatorisk inlämning inför företagets planerade börsintroduktion. Altman kontrollerar 8,7% av Reddits utestående aktier, inklusive 789 456 klass A-aktier och 11,4 miljoner klass B-aktier. Reddit planerar att växa sin verksamhet delvis genom datalicensavtal med företag inom artificiell intelligens, samt genom att arbeta med sina egna AI-produkter. Reddit har nyligen tillkännagivit ett avtal med Google som inkluderar AI-utbildning.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 februari

Google pausar sin Gemini AI-bildgenereringsfunktion efter kritik

Google har tillfälligt stoppat sin Gemini AI-bildgenereringsfunktion på grund av klagomål på sociala medier om felaktigheter i historiska bilder. Användare noterade att verktyget skapade felaktiga bilder av historiska figurer. Google har också kritiserats för att prioritera ´woke´-ideologi över faktuell noggrannhet efter att dess nya AI-chattbot, Gemini, vägrade generera bilder av vita människor. Företaget har uttalat att det arbetar på att förbättra funktionen innan den släpps på nytt.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 23 februari

Zimbabwes AI-startup Ocular AI valt ut till Y Combinators vinterbatch 2024

Zimbabwes AI-startup Ocular AI, som låter team inom organisationer söka, visualisera och automatisera arbetsflöden på en enda plattform, har valts ut till Y Combinators vinterbatch 2024. Ocular AI är det tredje afrikanska startup-företaget i årets vinterbatch efter Cleva, den gränsöverskridande betalningstjänsten, och Miden, API-fintech-leverantören. Ocular AI grundades 2024 av Michael Moyo och Louis Murerwa, tidigare anställda på Microsoft och Google. Det är det första zimbabwiska startup-företaget som antas till Y Combinator.

Direktlänk Dela TechCabal fördjupade 21 februari

Flower Labs får 20 miljoner dollar i serie A-finansiering för att främja decentraliserad AI

Flower Labs, en ledande ramverk för öppen källkod för AI-utbildning på distribuerad data har tillkännagivit en serie A-finansieringsrunda på 20 miljoner dollar för att påskynda adaptionen av federerad och decentraliserad AI. Felicis ledde finansieringsrundan och bland investerarna i Flower Labs finns First Spark Ventures, Factorial Capital, Beta Works, Y Combinator, Pioneer Fund, Mozilla Ventures och framstående änglar som Hugging Face VD Clem Delangue och GitHub medgrundare Scott Chacon. Flower Labs är känt för att ha ett av de starkaste tekniska teamen inom området, med alla nödvändiga färdigheter, inklusive distribuerade system, maskininlärning och systemteknik. Flower Labs strävar efter att orsaka en grundläggande förändring i hur AI-modeller tränas och används.

Direktlänk Dela Pulse 2.0 fördjupade 18 februari

AI-startupen Wondercraft samlar in 3 miljoner dollar i seed-finansiering

AI-startupen Wondercraft, specialiserad på flerspråkigt ljudinnehåll, har meddelat att de har samlat in 3 miljoner dollar i seed-finansiering. Rundan leddes av Will Ventures och stöddes även av Y Combinator, Steven Bartlett och andra ängelinvesterare. En märkbar deltagare var ElevenLabs, en startup för AI-röster och AI-dubbning, som nyligen meddelade sin egen serie B-finansiering på 80 miljoner dollar. Wondercrafts erbjudande bygger på text-till-tal-teknologi och syftar till att nå ut till skapare och varumärken som vill nå publik på olika språk.

Direktlänk Dela Slator fördjupade 11 februari

78% av respondenterna i Semaphore-undersökning tror att Sam Altman bör leda OpenAI

Enligt Sempahores årliga förtroendeundersökning bland privata aktörer, riskkapitalister och hedgefonder anser 78% av de över 1 400 deltagarna att Sam Altman bör leda OpenAI. Altman, vars inflytande nu är obestridligt, har haft en kontroversiell karriär inom företaget, med en avskedning och återanställning som har liknats vid en Shakespearesk tragedi. Trots detta tror de flesta starkt på Altman, även om kommentarer från respondenterna antyder att han är en polariserande figur, beskriven som antingen en ´geni´ eller en ´bedragare´.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 8 februari

OpenAIs neurala nätverk DALL-E kan hota konstens framtid

OpenAI har utvecklat ett neurala nätverk kallad DALL-E som kan generera bilder från textinmatningar. Dess förmåga att skapa bilder har väckt oro för konstens framtid. En del kritiker menar att DALL-E kommer att förstöra konsten genom att ersätta mänsklig kreativitet med artificiell intelligens. Trots att teknikoptimister försvarar DALL-E och betonar dess potential, finns det farhågor om att konst skapad av AI kan leda till en framtid där mänsklig konst blir mer lik folkkonst, drivet av enskilda passioner snarare än gemensamma erfarenheter.

Direktlänk Dela The Blaze fördjupade 1 februari

Wondercraft tar in 31,5 miljoner kronor för AI-driven ljudproduktion

Riskkapitalbolaget Will Ventures är största investerare i Wondercrafts senaste finansieringsrunda där de samlade in 3 miljoner dollar, motsvarande 31,5 miljoner kronor. Andra investerare inkluderar Y Combinator, Elevenlabs och affärsängeln Steven Bartlett. Wondercraft erbjuder en AI-driven tjänst för ljudproduktion som gör det möjligt för användare att skapa högkvalitativa ljudproduktioner av skriven text. Tjänsten är särskilt användbar för oberoende skapare, stora medieutgivare och reklamföretag.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 30 januari

Samuel Harris Altman: En framstående entreprenör och AI-ledare

Samuel Harris Altman, född 22 april 1985, är en framstående amerikansk entreprenör och investerare, mest känd som VD för OpenAI sedan 2019, en position han tillfälligt lämnade och sedan återinträdde i november 2023. Altman började sin entreprenörskapsresa genom att avbryta sin universitetsutbildning efter två års studier. Därefter grundade han Loopt, en mobil social nätverkstjänst, och säkrade framgångsrikt över 30 miljoner dollar i riskkapital. 2011 gick Altman med i Y Combinator, en framstående startup-accelerator. Hans ledarskap och strategiska vision var tydlig när han antog rollen som president för Y Combinator, en position han innehade från 2014 till 2019. Altman fortsätter att vara en betydande figur inom entreprenörskap och artificiell intelligens. Trots sina ansträngningar ställdes Loopt inför utmaningar att få utbredd användaradoption, vilket ledde till att det köptes upp av Green Dot Corporation för 43,4 miljoner dollar i mars 2012. Efter denna erfarenhet grundade Altman, tillsammans med sin bror Jack Altman, Hydrazine Capital följande månad. 2019 grundade Altman Tools For Humanity, ett företag som ägnar sig åt att utveckla och distribuera ögonavläsningssystem för autentisering och bevis på personlighet för att bekämpa bedrägerier. Deltagare som samtycker till ögonskanningar får ersättning i form av Worldcoin, en kryptovaluta. Altman har investerat i en rad företag, inklusive Humane, Retro Biosciences och Helion Energy. 2023 hölls ett viktigt möte mellan brittiska premiärministern Rishi Sunak och nyckelpersoner inom artificiell intelligens, inklusive Demis Hassabis, VD för DeepMind; Dario Amodei, VD för Anthropic; och Sam Altman, VD för OpenAI. OpenAI, grundat 2015, fick initialt betydande stöd från ett konsortium som inkluderade Sam Altman, Greg Brockman, Elon Musk, Jessica Livingston, Peter Thiel, Microsoft, Amazon Web Services, Infosys och YC Research, och säkrade en initial finansiering på 1 miljard dollar. Altman blev heltids-VD för OpenAI i mars 2019. I november 2023 avskedades Altman som VD och Greg Brockman från styrelsen. Efter förhandlingar med styrelsen återinträdde Altman och Brockman i sina respektive ledarroller på OpenAI. Altman har också varit VD för Reddit och medgrundare till Project Covalence, ett initiativ för att påskynda lanseringen av kliniska prövningar. Han är också en aktiv investerare inom tekniksektorn och ordförande för styrelsen för Helion, ett företag som ägnar sig åt att främja kärnfusionsteknik, och Oklo, ett kärnkraftsföretag. Altman är vegetarian sedan barndomen och är öppet homosexuell. Han var i ett nioårigt förhållande med Loopt-medgrundaren Nick Sivo, som avslutades kort efter förvärvet av deras företag 2012. I januari 2024 gifte sig Altman med ingenjören Oliver Mulherin på deras egendom på Hawaii. Paret bor för närvarande i San Franciscos Russian Hill-område och drar sig ofta tillbaka till Napa, Kalifornien under helgerna. Altman är känd för att vara en prepper, som han avslöjade 2016, och han äger en stor tomt i Big Sur, som fungerar som en nödplats.

Direktlänk Dela Business Outreach fördjupade 29 januari

Front förvärvar AI-plattformen Windsor.io för att påskynda AI-innovationer

Front, en kundoperativ plattform som möjliggör för team att effektivisera kommunikation och leverera exceptionell service i skala, har meddelat att de förvärvar AI-plattformen Windsor.io. Förvärvet syftar till att påskynda AI-innovationer för Fronts kunder. Windsor har spenderat de senaste tre åren med att bygga en AI-plattform som har producerat nästan en miljon personifierade videor, vilket gör det möjligt för företag att sömlöst skala den mänskliga beröringen i deras kommunikation. Framöver kommer Front att integrera AI och automation ännu djupare över sina plattformar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 januari

AI-driven handhållen enhet från Rabbit säljer slut snabbt efter lansering

Rabbit, ett företag baserat i Santa Monica och startat av den kinesiska teknikentreprenören Jesse Lyu Cheng, har lanserat en AI-driven handhållen enhet som snabbt blivit populär. Enheten, kallad R1, avtäcktes i Las Vegas samma vecka som CES 2024 och har sedan dess sett fem omgångar av förbeställningar sälja slut. Företaget meddelade nyligen att det börjar ta emot förbeställningar för en sjätte omgång av 50 000 enheter, efter att den senaste omgången av 10 000 enheter sålde slut. Enheten, som är utformad i samarbete med designfirman Teenage Engineering, har en vintage-look och är utrustad med en roterande kamera och en 2,88-tums pekskärm.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 22 januari

Sam Altman riskerar att sprida sina talanger för tunnt med flera ambitiösa projekt

Sam Altman, chef för OpenAI, riskerar att sprida sina talanger för tunnt med flera ambitiösa projekt på sin att-göra-lista för det kommande året. Förutom att driva världens ledande AI-företag arbetar Altman med Jony Ive, Apples före detta chefsdesigner, för att införa AI-modeller i nya hårdvaruenheter. Han planerar också att starta ett nytt AI-chipföretag för att konkurrera med marknadsledaren Nvidia Corp. Altman har sökt finansiering från de med de djupaste fickorna, inklusive Masayoshi Son och Mellanösterns suveräna välståndsfonder. Samtidigt driver han Worldcoin, ett krypto-projekt som syftar till att skanna ögonen på miljarder människor.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 13 januari

OpenAI:s ChatGPT-app har laddats ned över 110 miljoner gånger globalt

OpenAI:s mobilapp ChatGPT har laddats ned mer än 110 miljoner gånger globalt sedan lanseringen i november 2022. AI-chattboten har blivit en daglig nödvändighet för miljontals användare. Men det är faktiskt inte den mest använda appen på OpenAI:s VD Sam Altmans telefon, sa han i en intervju med Bill Gates. Altman avslöjade att han använder Slack mest, mer än e-post och iMessages. Gates delade att hans mest använda app är Microsoft Outlook. Altman sa att han använder Slack främst för att samordna arbetet med sina kollegor på OpenAI, som nu har cirka 500 anställda. Sedan ChatGPT exploderade i popularitet har nästan varje stort teknikföretag börjat utveckla rivaliserande AI-chattbotar och andra generativa AI-applikationer.

Direktlänk Dela InvestorsObserver fördjupade 12 januari

OpenAI:s VD Sam Altman gifter sig med sin långvariga pojkvän Oliver Mulherin

OpenAI:s VD och medgrundare Sam Altman har gift sig med sin långvariga pojkvän Oliver Mulherin. Paret gifte sig i en kustnära ceremoni. Bilder på paret började cirkulera online på torsdagen. Altman, som tidigare var VD för Y Combinator, har ökat sin offentliga närvaro sedan han blev VD för OpenAI. Mulherin är en australisk mjukvaruprogrammerare som bor i San Francisco och äger en ranch i Napa, Kalifornien, tillsammans med Altman. Paret deltog i Vita husets statsmiddag förra året.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 12 januari

OpenAI:s VD Sam Altman gifter sig med partnern Oliver Mulherin på Hawaii

Sam Altman, VD för AI-forskningslabbet OpenAI och tidigare president för Y Combinator, gifte sig med sin partner Oliver Mulherin i en intim ceremoni på Hawaii den 10 januari 2024. Ceremonin präglades av dess diskreta natur och gästlistan var begränsad till en utvald grupp av nära familj och vänner. Paret delade ett hjärtligt Instagram-inlägg där Mulherin uttryckte ´gift med min bästa vän och kärlek i mitt liv´. Gratulationer strömmade in från flera kända figurer, inklusive Lauren Sanchez, fästmö till Amazon-grundaren Jeff Bezos, och teknikentreprenörerna Zen Matoshi, Alexandr Wang, Shervin Pishevar, Adrian Aoun samt tekniksociala mediepersonligheten prayingforexits.

Direktlänk Dela Free Press Journal fördjupade 11 januari

Digitala hälso-startup Shimmer, en online coaching-plattform designad för vuxna med ADHD, har säkrat $2,2 miljoner i seed-finansiering för att förbättra sina AI-drivna tjänster. Shimmers metod kombinerar live-sessioner med expert-ADHD-coacher och AI-verktyg för att skapa personliga strategier för medlemmarna. Plattformen syftar till att hjälpa individer att sätta och uppnå personliga och professionella mål, med fokus på långsiktiga förändringar som relationell hälsa och karriärutveckling. Finansieringsrundan, som leds gemensamt av Worklife Ventures och SeedtoB Capital, kommer att driva företagets AI-fokuserade produktutveckling och stödja en vetenskaplig studie om ADHD-coachingresultat.

Femtech Insider fördjupade 11 januari

OpenAI lanserar GPT Store och gör AI mer tillgängligt

OpenAI har lanserat sin efterlängtade GPT Store, vilket erbjuder anpassningsbara AI-chattrobotar till ChatGPT Plus, Enterprise och Team-användare. GPT Store är Sam Altmans största konsumentproduktlansering sedan ChatGPT, och syftar till att göra AI mer praktiskt och tillgängligt. Företaget kommer att lansera ett intäktsdelningsprogram före april 2024, där ´US-byggare kommer att betalas baserat på användarengagemang med deras GPTs´. GPT Store är ännu inte tillgängligt för gratisanvändare. OpenAI avslöjade också ChatGPT Team, en ny prenumerationstjänst riktad mot mindre grupper av människor.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 10 januari

OpenAI lanserar GPT Store för att göra AI mer praktiskt och tillgängligt

OpenAI lanserade sin mycket efterlängtade GPT Store på onsdag, vilket erbjuder anpassningsbara AI-chattrobotar till ChatGPT Plus, Enterprise och Team-användare. GPT Store är Sam Altmans största konsumentproduktlansering sedan ChatGPT och syftar till att göra AI mer praktiskt och tillgängligt. Företaget kommer att lansera ett intäktsdelningsprogram före april 2024, där ´US-byggare kommer att betalas baserat på användarnas engagemang med deras GPTs´. Inför lanseringen av GPT Store fick Chris Frantz, grundaren av en e-postcentrerad startup Loops, ett e-postmeddelande om att hans personliga GPT skulle bli live. Frantz vill se mer engagemang från OpenAI för att göra dessa snygga chattrobotar till en verkligt användbar produkt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 10 januari

AI-rörelse delar Silicon Valley över teknologins framtid

Effektiva Accelerationism-rörelsen, en starkt pro-AI ideologi, har delat Silicon Valley över hur artificiell intelligens bör regleras. Rörelsens förespråkare, som Garry Tan, VD för startup-acceleratorn Y Combinator, insisterar på att det inte handlar om att ersätta människor med robotar. Rörelsen har lockat till sig en mängd olika karaktärer, inklusive riskkapitalisten Marc Andreessen och den dömda bedragaren Martin Shkreli. Anhängare tror att skapandet av en AI-singularitet, där tekniken avancerar bortom mänsklig kontroll, inte bara är oundvikligt utan önskvärt. Investerare i denna framtid kan innebära stora pengar då AI-industrin växer och kan öka den globala BNP med 7 biljoner dollar, eller 7%, under de närmaste 10 åren enligt Goldman Sachs.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 31 december

OpenAI:s ChatGPT-program har stor påverkan på konsumentelektronikbranschen

OpenAI:s ChatGPT-program har haft stor påverkan på konsumentelektronikbranschen sedan det lanserades för ett år sedan. Programmet nådde 1 miljon användare inom fem dagar och 100 miljoner användare per månad i januari. Företagets framgångar har gjort att dess VD, Sam Altman, har hamnat i medieskuggan. Han har bland annat gjort en världsturné till Israel, Indien, Japan, Nigeria, Sydkorea, Europa och Förenade Arabemiraten för att främja ChatGPT. Trots konkurrens från företag som Google och Amazon, har OpenAI fortsatt att leda generativa AI-industrin. Dock har det också varit utmaningar, inklusive problem med datasekretess och en brist på regulatorisk övervakning.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 28 december

Silicon Valley-chefer samarbetar för att återinsätta Sam Altman som VD för OpenAI

Teknikchefer från Silicon Valley, inklusive Airbnb:s VD Brian Chesky och Emmett Shear, samarbetade för att återinsätta Sam Altman som VD för OpenAI. Altman, som överraskande avsattes från OpenAI förra månaden, rådfrågade Chesky strax efter att han fick veta att han hade sparkats. Chesky och Shear, som tjänstgjorde som tillförordnad VD för OpenAI i mindre än 72 timmar, hjälpte till att bana väg för Altmans återkomst. Shear och Altman känner varandra från sina dagar på startup-acceleratorn Y Combinator. Shear uttryckte skepsis mot styrelsens beslut att avsätta Altman och beskrev det som ´hanterat mycket dåligt´.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 25 december

Silicon Valley tech-execs hjälper till att återinsätta Sam Altman som OpenAI´s VD

Silicon Valley tech-execs samlades för att återinsätta Sam Altman som VD för OpenAI. Emmett Shear tjänstgjorde som OpenAI:s tillfälliga VD i 72 timmar innan Sam Altman återvände. Han och Airbnb:s VD Brian Chesky spelade enligt uppgift en roll i att hjälpa Altman tillbaka till OpenAI. Chesky, Altman och Shear känner alla varandra från Silicon Valley-startup-kretsen. Chesky var en av de första personerna Altman kontaktade när han fick reda på att han hade blivit sparkad från OpenAI.

Direktlänk Dela Yahoo Style Canada fördjupade 25 december

Sam Altmans investeringar granskas då företag han investerat i gör affärer med OpenAI

Sam Altman, VD för OpenAI, står inför ökad granskning av sina investeringar i start-ups, eftersom vissa av dessa företag gör affärer med OpenAI eller kan dra nytta av förmånsbehandling till OpenAIs teknologi. Sedan 2010 har Altman personligen investerat i 125 företag och har även gjort över 20 investeringar under 2022. Några av de mest framstående investeringarna inkluderar Helion Energy, en kärnfusionsstart-up, Boom Aviation, ett företag som försöker återinföra överljudsflyg, Retro Biosciences, ett bioteknikföretag som arbetar med att sakta ner åldrandet, och Humane, ett hårdvaruföretag som utvecklar en ny enhet för AI-eran.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 23 december

AI-verktyg som ChatGPT kan hjälpa dig på vägen till att bli miljonär

AI-verktyg som ChatGPT blir mer effektiva varje dag och kan användas som virtuella rådgivare för att hjälpa individer att uppnå sina ekonomiska mål. För att effektivt använda ChatGPT som en digital finansiell rådgivare, bör användare ställa rätt frågor och ge relevant kontext. ChatGPT kan ge investeringsråd baserat på finansiella rapporter och marknadstrender. Dessutom föreslår Lucas Ochoa, VD och grundare av AI-startupen Automat, att använda ChatGPT-plugins för att maximera verktygets potential. Dock betonar han vikten av att verifiera informationen från ChatGPT och att aldrig ta dess slutgiltiga beslut som en sanning.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 20 december

Ökning av AI-baserade startups och betydande investeringar i AI-sektorn

Antalet företag som utnyttjar artificiell intelligens (AI) har ökat betydligt inom startup-landskapet. Av de tio enhörningarna som har uppstått i år är sex baserade på AI-startups. Denna trend har orsakat stor uppståndelse inom industrin, med befintliga AI-startups som också upplever en märkbar ökning i värdering. Bland de företag som har investerat i flera AI-startups finns Nvidia/nVentures, Google/GV, SVA, Salesforce Ventures, Coatue, A.Capital, Microsoft/12, Y Combinator, Samsung NEXT, Madrona, Lux Capital, General Catalyst, b2venture och Andreessen Horowitz. Framstående individer som Nat Friedman, Howie Liu och Amjad Masad har också investerat i flera AI-startups.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 16 december

AI-startup Shelpful får 3 miljoner dollar i finansiering från Apollo Projects

AI-startupen Shelpful, baserad i Portland, har lyckats samla in 3 miljoner dollar i finansiering från Apollo Projects, ett riskkapitalföretag drivet av OpenAI:s VD Sam Altman och hans bröder. Shelpful kombinerar artificiell intelligens och mänsklig empati för att hjälpa människor att hålla sig fokuserade och få saker gjorda. Verksamheten startade 2021 och erbjuder påminnelser om allt från att ta mediciner till att få motion. Påminnelserna genereras antingen av mänskliga coacher eller en AI-produktivitetsassistent, kallad HabitGPT. Tjänsten fungerar huvudsakligen via WhatsApp.

Direktlänk Dela GeekWire fördjupade 15 december

OpenAI:s VD, Sam Altman, fattar affärsbeslut baserat på de första 10 minuterna av konversationer

Sam Altman, VD för OpenAI, har sagt att han väljer vem han arbetar med baserat på de första 10 minuterna av deras samtal. Detta är anledningen till att han samarbetade med Alex Blania på Worldcoin-projektet. Trots detta, sa Altman att Worldcoin och OpenAI är långt ifrån framgång. Han lade också till att ´personer som jag har tvingats tillbringa timmar med att vara osäker på´ vanligtvis inte har varit ´bra personer att arbeta med´. Altman hoppas att 8 miljarder människor kommer att använda ChatGPT någon dag.

Direktlänk Dela Yahoo News fördjupade 15 december

Sam Altman utnämnd till Decrypt Emerge Person of the Year 2023

Sam Altman, medgrundare och VD för OpenAI, har trots en period av arbetslöshet haft en enorm inverkan på teknik- och affärsvärlden under 2023. Han har blivit synonym med AI-industrin, särskilt genom ChatGPT och i mindre utsträckning Worldcoin. Altman medgrundade OpenAI 2015 tillsammans med Elon Musk, Greg Brockman, Ilya Sutskever och Wojciech Zaremba. Han har också tjänstgjort som president för startup-acceleratorn Y Combinator. OpenAI har utvecklat flera AI-produkter, inklusive DALL-E, Codex, Gym, Universe, CLIP, Jukebox och OpenAI Baselines. Altman har också uttryckt att en statlig myndighet bör skapas för att övervaka och fastställa standarder för AI-utveckling.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 12 december

Oroligheter på OpenAI leder till omstrukturering

Den 17 november 2023 kastades Silicon Valley in i tumult när Sam Altman, VD för den framstående AI-startupen OpenAI, plötsligt avlägsnades av företagets styrelse. Efter en fem dagar lång berg- och dalbana som innefattade den allt mer upphettade striden över framtiden för artificiell intelligens, återinsattes herr Altman och en ny styrelse skapades. Altman grundade OpenAI som ett ideellt labb tillsammans med Elon Musk och flera andra 2015, medan han var president för Y Combinator, en kraftfull Silicon Valley-startup inkubator. Han tog över som VD 2018, kopplade labbet till ett vinstdrivande företag och samlade snart in 1 miljard dollar i finansiering från Microsoft.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 9 december

OpenAI:s maktkamp avslöjar sprickor inom AI-rörelsen

Ledarskapsstriden vid OpenAI, den ledande AI-startupen, har blottlagt djupa sprickor inom AI-rörelsen. VD:n Sam Altman avskedades av styrelsen, men efter en intensiv maktkamp där många toppchefer och investerare i Silicon Valley stödde Altman, återinsattes han som VD. Striden har skapat frågor om tillförlitligheten hos de personer och företag som driver AI-revolutionen. Microsoft, som har investerat 13 miljarder dollar i OpenAI, var involverad i striden för att skydda sin investering.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 9 december

AI-startupen Replicate samlar in 40 miljoner dollar för att utöka användarbasen

AI-startupen Replicate, som har över 25 000 öppen källkodsmodeller i sitt bibliotek, har samlat in 40 miljoner dollar i en serie B-finansieringsrunda. Rundan leddes av Andreessen Horowitz med deltagande från Nvidia´s VC-arm NVentures, Heavybit, Sequoia och Y Combinator. Företaget, som används av två miljoner mjukvaruutvecklare, värderas nu till 350 miljoner dollar. Medlen kommer att användas för att locka fler mjukvaruutvecklare till plattformen och erbjuda företagskunder ytterligare tjänster som säkerhet, efterlevnad och övervakning av hur en modell presterar.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 5 december

OpenAI investerar 51 miljoner dollar i chip-startupen Rain AI

OpenAI har gått med på att betala startföretaget Rain AI 51 miljoner dollar när deras chips släpps, enligt Wired. OpenAI:s VD Sam Altman investerade rapporterat 1 miljon dollar av sina egna pengar i företaget. Saudiarabiska Aramcos VC-firma Prosperity7 investerade också men sålde sina aktier. OpenAI undertecknade ett avsiktsbrev om att spendera 51 miljoner dollar på chip-startupen Rain AI. San Francisco-baserade Rain tillverkar chips som imiterar hur hjärnor fungerar och syftar till att bygga ´kostnads- och energieffektiv hårdvara´ för AI-företag. Rain AI:s webbplats säger att det också stöds av Daniel Gross, medgrundare av sökmotorn Cue, och startup-acceleratorn Y Combinator, där Altman var president från 2014 till 2019.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 4 december

Nyckelpersoner i framväxten av modern AI

Artificiell intelligens (AI) har fått stor uppmärksamhet de senaste året, och teknologi som fungerar som den mänskliga hjärnan har varit i forskarnas, investerarnas och teknikchefernas tankar i Silicon Valley och bortom det under mer än ett decennium. Här är några av de människor som varit involverade i framväxten av den moderna AI-rörelsen som påverkat utvecklingen av teknologin. Bland dem finns Sam Altman, VD för OpenAI, Dario Amodi, AI-forskare och grundare av Anthropic, Bill Gates, grundare av Microsoft, Temis Hasabis, grundare av DeepMind, och Elon Musk, grundare av Tesla och SpaceX.

Direktlänk Dela The Beacon fördjupade 3 december

Sam Altman, tidigare avskedad som VD för OpenAI, återinsattes nyligen men skulle ändå ha tjänat på att företaget fortsatte utveckla ChatGPT utan honom. Under Altmans tid som VD skrev OpenAI under ett avtal om att spendera $51 miljoner på AI-chip från Rain AI, ett företag han även personligen investerat i. Rain, som ligger mindre än en mil från OpenAIs huvudkontor i San Francisco, arbetar med en chip kallad neuromorphic processing unit (NPU), designad för att replikera funktioner i den mänskliga hjärnan. Altmans personliga investeringar kan dock bli problematiska i hans roll som VD för OpenAI.

Wired fördjupade 3 december

AI-startup-grundare avslöjad som ledare för ´effektiv accelerationism´-rörelsen på Twitter

Guillaume Verdon, grundaren av AI-startup-företaget Extropic och tidigare Google-ingenjör, har identifierats som personen bakom det provokativa Twitter-kontot som leder rörelsen för ´effektiv accelerationism´ i Silicon Valley. Marc Andreessen, medgrundare till Andreessen Horowitz, kallar @BasedBeffJezos för ´teknikoptimismens skyddshelgon´. Garry Tan, som medgrundade riskkapitalbolaget Initialized Capital innan han blev VD för Y Combinator, kallar honom ´broder´. Sam Altman, grundare av OpenAI, har skämtsamt sparrat med honom på Twitter. Elon Musk säger att hans memes är ´

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 2 december

OpenAI:s ovanliga företagsstruktur skapar kaos

OpenAI, ett företag som utvecklar artificiell intelligens, har stått i centrum för en ledarskapskris på grund av dess ovanliga företagsstruktur. OpenAI styrs av en sex personer stark styrelse som styr en ideell organisation, som i sin tur driver ett vinstdrivande teknikföretag. Strukturen har skapat spänningar mellan de ideella och vinstdrivande delarna av företaget, vilket ledde till avskedandet av VD Sam Altman. Efter Altman´s avskedande hotade majoriteten av anställda att sluta om han inte återinsattes som VD. OpenAI:s struktur har fått kritik för att lämna företaget i händerna på personer som inte har något ekonomiskt intresse i dess framgång.

Direktlänk Dela Politico fördjupade 28 november

OpenAI:s interna strider och konflikter leder till VD:s avsked och återanställning

OpenAI:s styrelse avskedade plötsligt VD Sam Altman för att sedan återanställa honom några dagar senare. Detta följde på interna spänningar inom företaget, som grundades 2015 av bland andra Altman och Elon Musk som ett icke-vinstdrivande forskningslabb. Efter att Musk lämnat företaget 2018, skapade OpenAI en vinstdrivande gren för att finansiera den kostsamma utvecklingen av avancerade AI-modeller. Detta ledde till konflikter mellan de som ville prioritera företagets ursprungliga principer och de som ville använda investerarnas pengar för att snabbt lansera konsumentprodukter. Trots att Microsoft är en stor investerare i OpenAI, har de inte en plats i styrelsen. Altman avskedades på grund av oenighet med styrelsen om snabb kommersialisering av OpenAIs produkter. Efter att 702 av OpenAIs 770 anställda hotade med att lämna företaget om Altman inte återanställdes, återinsattes han som VD och en ny styrelse bildades.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 24 november

AI-verktyg som ChatGPT har blivit mainstream, men anses fortfarande vara överhypade

Enligt en ny undersökning har artificiella intelligensverktyg som ChatGPT blivit ´obestridligt mainstream´ 2023. Undersökningen, som utfördes av Retool, samlade svar från över 1 500 yrkesverksamma inom teknik och relaterade fält. Trots snabb anpassning anser de flesta respondenter fortfarande att AI är överhypad. Endast strax under en fjärdedel kallade det ´rättvist bedömd´. Retool, grundat i juni 2017 och en del av Y Combinator-acceleratorprogrammet, erbjuder en plattform för att bygga intern företagsprogramvara med ett visuellt utvecklingsgränssnitt.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 23 november

OpenAI:s VD Sam Altman återvänder efter oväntad avsked

OpenAI:s tidigare VD Sam Altman återvänder till sin position efter att ha blivit oväntat avskedad. Greg Brockman, företagets tidigare styrelseordförande och president, kommer också att återvända. Dessa återanställningar kommer efter att en majoritet av OpenAI:s anställda undertecknade ett brev som krävde just detta. OpenAI meddelade också att de har en ny ´inledande´ styrelse, med Salesforce med-VD Bret Taylor som ordförande och tidigare handelssekreterare Larry Summers som medlem. OpenAI har också blivit stämda i ett upphovsrättsmål av författaren Julian Sancton och andra författare, som anklagar företaget och Microsoft för att ha tränat flera versioner av ChatGPT med upphovsrättsskyddat material utan tillstånd.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 22 november

OpenAI:s stjärn-VD Sam Altman entledigad, återinsatt och styrelsen utbytt på fem dagar

OpenAI, teknikföretaget bakom ChatGPT, har haft en turbulent vecka där dess VD, Sam Altman, avlägsnades, ersattes och sedan återinsattes inom loppet av fem dagar. Detta ledde till att större delen av styrelsen också avlägsnades och ersattes. Nästan alla anställda på OpenAI hotade att säga upp sig, företaget hade två tillfälliga VD:ar, Microsoft startade en ny AI-avdelning ledd av Altman och det fanns en verklig risk att företaget skulle kollapsa. Anledningen till dessa dramatiska händelser är fortfarande oklar.

Direktlänk Dela Vox fördjupade 22 november

Sam Altman återinsatt som VD för OpenAI efter avsked

Sam Altman, tidigare CEO för OpenAI, har återinsatts på sin position efter att ha blivit avskedad. Altman har tidigare blivit ombedd att lämna sin position som mentor på det framstående startup-inkubatorn Y Combinator, på grund av anklagelser om självbetjäning. OpenAI:s styrelse har uttryckt oro över att Altman prioriterar sina egna intressen framför organisationens. Altman har återinsatts som VD för OpenAI, tillsammans med en ny styrelse bestående av allierade. Styrelsen har dock satt upp prioriteringar, inklusive att blockera Altman från en styrelseplats, organisera en fullständig och oberoende undersökning av företaget och säkerställa att inte alla nuvarande styrelsemedlemmar avgår.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 22 november

OpenAIs grundare Sam Altman återvänder till företaget efter avsked

Sam Altman, den tidigare ledaren för OpenAI, företaget bakom ChatGPT, återvänder till företaget efter att ha blivit sparkad förra veckan. Altman, som grundade OpenAI, har blivit en av de mest framstående personerna inom artificiell intelligens (AI). Han började sin karriär i teknikvärlden 2005 när han hoppade av Stanford University för att starta företaget Loopt, en geolokaliseringstjänst. Loopt lyckades samla in över 30 miljoner dollar i riskkapital innan det köptes upp av Green Dot Corporation för över 40 miljoner euro. Altman kommer nu tillbaka till OpenAI som VD, med ett nytt initialt styrelse bestående av tidigare Salesforce co-VD Bret Taylor, tidigare USA:s finansminister Larry Summers och Quoras VD Adam D’Angelo. Trots Loopts misslyckande gjorde det att Altman kunde etablera sig i Silicon Valley. Två år senare valdes han till efterträdare till Y Combinators president, den amerikanska datavetaren Paul Graham. Tre år senare grundade Altman tillsammans med Tesla-chefen Elon Musk, LinkedIn-medgrundaren Reid Hoffman och andra sponsorer OpenAI, ett forsknings- och implementeringsföretag för AI. Altman har sagt att de senaste och mest avancerade versionerna av ChatGPT kommer att rullas ut mycket gradvis för att få människor, institutioner och beslutsfattare att bekanta sig med det. Han anser att revolutionen som utlösts av ´allmän artificiell intelligens´ (AGI) är ´ostoppbar´.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 22 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedad, företagets medgrundare och forskare avgår

I en dramatisk händelseutveckling sent på fredagen blev Sam Altman, tidigare president för Y Combinator, avskedad som VD för AI-startupen OpenAI av företagets styrelse. Företagets långvariga president och medgrundare, Greg Brockman, avgick, liksom tre högt uppsatta forskare från OpenAI. Diskussioner pågår om att återanställa Altman som VD. Vidare överväger OpenAI:s styrelse att slå samman företaget med konkurrenten Anthropic. OpenAI har utsett Emmett Shear, medgrundare av videosajten Twitch, till tillförordnad VD. Samtidigt hotar företagets finansiering, då den planerade försäljningen av OpenAI:s anställdas aktier som värderar startupen till cirka 86 miljarder dollar kan vara i fara.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 22 november

Emmett Shear utnämnd till ny VD för OpenAI efter Sam Altman

Emmett Shear, medgrundare av Twitch, bekräftade sin utnämning till OpenAIs nya VD på måndag, några dagar efter att AI-företaget sparkade Sam Altman. Noterbart är att Altman och Shear tidigare har korsat vägar, båda var i den ursprungliga klassen för Y Combinator, en inflytelserik startup-inkubator i San Francisco, 2005. Altman tjänade också som president för Y Combinator från 2014 till 2019. Efter sin utnämning som OpenAIs nya tillfälliga VD, lovade Shear att anställa en oberoende utredare för att undersöka Altmans plötsliga avsked och reformera ledningsteamet under de kommande 30 dagarna. Samtidigt kommer Sam Altman att leda ett nytt AI-forskningsteam på Microsoft, som meddelats av Microsofts VD Satya Nadella.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 21 november

OpenAI utser Twitch-medgrundare till tillförordnad VD bland ledarskapsförändringar

OpenAI, ett företag inom artificiell intelligens, har sett stor omsättning bland sina chefer. Emmett Shear, medgrundare till streamingplattformen Twitch, meddelade att han har utsetts till tillförordnad VD för OpenAI. Shear ersätter Sam Altman, som styrelsen avsatte. Altman anställdes av Microsoft, som har ett partnerskap med OpenAI, och över 700 av 770 anställda på OpenAI har hotat att sluta och gå med i Microsoft om inte OpenAIs styrelse avgår och Altman återinsätts. Shears utnämning till tillförordnad VD för OpenAI har redan fått kritik från tekniker och kommentatorer.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 21 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas, flera ledande medarbetare avgår

I en dramatisk händelseutveckling sent på fredagen avskedades ex-presidenten för Y Combinator, Sam Altman, som VD för AI-startupen OpenAI av företagets styrelse. Därefter avgick företagets långvariga president och medgrundare, Greg Brockman, liksom tre seniora OpenAI-forskare. Enligt Brockman informerades Mira Murati, OpenAI:s CTO och nu tillförordnade VD, på torsdagskvällen om att Altman skulle avskedas. Brockman själv blev avsatt från styrelsen som ordförande men behöll sin roll som president. Altman och Brockman uttryckte chock och sorg över styrelsens beslut.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 21 november

OpenAI:s kaosartade vecka: VD sparkad och återanställd, massuppsägningar och ny interim VD

OpenAI, känt för utvecklingen av AI-chatboten ChatGPT, står mitt i en kaosartad situation. VD och medgrundare Sam Altman sparkades av fyra styrelsemedlemmar på grund av odefinierade ”kommunikationsproblem”. Detta ledde till intensiva spekulationer och massuppsägningar. Styrelsemedlemmen Ilya Sutskever uttryckte oro över Altman, som ansågs vara för fokuserad på tillväxt snarare än säkerhet. Altman och Brockman återanställdes kort därefter, men förhandlingarna avbröts och istället anställdes den tidigare Twitch VD:n Emmett Shear som ny interim VD. Detta ledde till ännu fler uppsägningar.

Direktlänk Dela AppAdvice fördjupade 21 november

Emmett Shear tar över som tillförordnad VD för OpenAI

Emmett Shear, tidigare chef för Twitch, har utsetts till tillförordnad VD för OpenAI efter att företagets tidigare VD, Sam Altman, avsatts av styrelsen. Shear, som har begränsad erfarenhet inom AI, tar över rollen efter OpenAI:s teknikchef Mira Murati, ett beslut som lett till interna konflikter inom företaget. Shear har tidigare uttryckt en önskan att sakta ner utvecklingen av AI för att säkerställa säkerheten, vilket kan ha varit en attraktiv egenskap för OpenAI:s styrelse. Trots detta har han förklarat att säkerhetsfrågor inte var orsaken till Altmans avsked. Shear har tidigare varit konsult för OpenAI:s konkurrent Anthropic.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 20 november

Över 500 anställda på OpenAI hotar att lämna företaget

Över 500 anställda på OpenAI hotar att lämna företaget om inte alla nuvarande styrelsemedlemmar avgår. Detta kommer en dag efter att företaget avskedade sin VD Sam Altman. De anställda har även uttryckt att de skulle gå med tidigare chef Sam Altman till Microsofts nya division. Bland de som hotar att lämna företaget ingår företagets teknikchef Mira Murati, chef för dataforskning Ilya Sutskever och operativ chef Brad Lightcap. OpenAI svarade inte omedelbart på en förfrågan om kommentar från Reuters.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 20 november

OpenAI utser Twitch-medgrundaren Emmett Shear till ny VD

Tre dagar efter att OpenAI plötsligt avskedade sin långvariga VD Sam Altman, annonserade företaget sin nya VD, Emmett Shear, som är medgrundare till videoströmningsplattformen Twitch. OpenAI, som stöds av Microsoft, genomgick en stor ledarskapsförändring efter att styrelsen abrupt avsatte Altman den 17 november. I dagarna som följde fick styrelsen press att återinsätta Altman som VD, med teknikchefen Mira Murati utsedd till tillförordnad VD för företaget. Den 20 november, tre dagar efter Altmans avgång, tillkännagav OpenAI sin nya VD Emmett Shear. Shear bekräftade sitt accepterande av den nya rollen på X (tidigare Twitter) och avslöjade sina framtida planer för företaget. Han sa att han avgick från Twitch på grund av att han blev far och att han inte tog beslutet lättvindigt när han tillfrågades av OpenAI:s styrelse.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 20 november

Ex-Twitch-chefen Emmett Shear tar över som tillfällig VD för OpenAI

OpenAI, företaget bakom chattboten ChatGPT, har utsett den tidigare Twitch-chefen Emmett Shear till tillfällig VD efter att företaget avskedat den tidigare VD:n Sam Altman. Shear, som var en del av den första gruppen av startup-acceleratorn Y Combinator tillsammans med Altman, är känd för att vara en uttalad förespråkare för säkerhet vid utveckling av artificiell intelligens. Shear delade på måndagen en plan för de nästa stegen på OpenAI, där han sa att han skulle se över företagets ledningsgrupp och anställa en oberoende utredare för att granska Altmans avgång.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 20 november

Sam Altman, tidigare VD för OpenAl, skapar rubriker på internet

Sam Altman, tidigare VD för OpenAl, har nyligen blivit ett populärt namn på internet och sociala medier. OpenAl, företaget som skapade den artificiella intelligensen ChatGPT, avskedade Altman på fredagen. Styrelsen uttryckte att de inte längre hade förtroende för hans förmåga att leda OpenAl. Altman är en amerikansk entreprenör och investerare som föddes 1985 och växte upp i St. Louis. Han deltog i John Burroughs School och Stanford University, men hoppade av utan att få en kandidatexamen. Altman var tidigare VD för OpenAl från 2019 till 2023 och president för Y Combinator från 2014 till 2019.

Direktlänk Dela Tech Ballad fördjupade 20 november

Överraskande avgång för VD på OpenAI, Sam Altman, förhandlingar om återkomst pågår

Sam Altman, VD för OpenAI, en av världens mest framstående artificiella intelligensföretag, avskedades plötsligt på fredagen. Detta orsakade stor uppståndelse i AI-världen och bland investerare. Nu rapporteras det att Altman förhandlar om att återvända till företaget. Under Altmans ledning har OpenAI blivit synonymt med artificiell intelligens. En konflikt med medgrundaren Ilya Sutskever verkar ha spelat en roll i Altmans avgång. Styrelsen har varit förtegen om orsakerna till hans avgång, men det har nämnts att Altman ´inte var konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen´.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 19 november

Sam Altman, ansiktet för AI-boomen, sparkas av OpenAI:s styrelse

Sam Altman, 38-årig frontfigur för AI-boomen, har blivit sparkad av OpenAI:s styrelse för att inte ha varit ´konsekvent uppriktig i sina kommunikationer´. Altman, som medgrundade OpenAI 2015 och tidigare drev den prestigefyllda techinkubatorn Y Combinator, har lett startupen när dess ChatGPT-bot blev populär. Till skillnad från andra teknikgrundare ägde Altman ingen egenkapitalsandel i OpenAI och utövade därför inte samma typ av kontroll som andra grundare, som Mark Zuckerberg, är kända för. Orsaken till den komplicerade skilsmässan mellan Altman/OpenAI är fortfarande oklar, men en tidig teori pekar på spänningar relaterade till OpenAI:s ursprung som icke vinstdrivande organisation och dess nuvarande status som ett av världens mäktigaste teknikföretag.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 19 november

OpenAI:s VD Sam Altman sparkas av styrelsen

Sam Altman, VD för OpenAI, har avskedats av organisationens styrelse. Beslutet stöddes av företagets chefsforskare Ilya Sutskever och CTO Mura Murati, som nu är tillförordnad VD. Greg Brockman, OpenAI:s president och Altman-allierad, har också lämnat företaget, liksom flera andra nyckelmedarbetare. Styrelsen har uttalat att Altman inte var konsekvent uppriktig i sin kommunikation med dem, vilket hindrade deras förmåga att utöva sina ansvarsområden. Det är oklart vad nästa steg för OpenAI blir.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 19 november

Sam Altman plötsligt avsatt som VD för OpenAI

Sam Altman, VD för OpenAI, har plötsligt avsatts av företagets styrelse, vilket har skickat chockvågor genom teknikvärlden. OpenAI meddelade att Altman ´inte var konsekvent uppriktig i sin kommunikation´ med styrelsen, men gav inga ytterligare detaljer. Företagets medarbetare, investerare och affärspartner, många av dem lärde sig om flytten samtidigt som allmänheten. OpenAI:s medgrundare och president, Greg Brockman, avgick i solidaritet med Altman och gav ett uttalande där han uttryckte chock och sorg över styrelsens agerande.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 18 november

OpenAI sparkar VD Sam Altman och president Greg Brockman

OpenAI:s styrelse chockerade teknikvärlden genom att avskeda VD Sam Altman och ta bort president Greg Brockman från styrelsen. Brockman avgick några timmar senare. Enligt OpenAI:s företagsstyrning är styrelseledamöternas huvudsakliga skyldighet inte att upprätthålla aktieägarvärdet, utan att företagets uppdrag att skapa en säker AGI, eller artificiell allmän intelligens, ´som är allmänt fördelaktig´. Vinsterna, sa företaget, var sekundära till det uppdraget.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 18 november

OpenAI:s VD Sam Altman har avsatts

OpenAI:s VD Sam Altman har avsatts efter att styrelsen förlorat förtroendet för hans förmåga att leda, meddelade företaget på fredagen. OpenAI:s teknikchef Mira Murati kommer att tjäna som tillfällig VD, tillade företaget, och tillade att det kommer att genomföra en formell sökning efter en permanent VD. Altman, som drev Y Combinator och var ansiktet utåt för OpenAI och den mycket populära generativa AI-tekniken, svarade inte på begäran om kommentar.

Direktlänk Dela KDAL 610 AM fördjupade 18 november

Teknikledare ifrågasätter reglering av AI

Efter flera månaders diskussioner har regeringstjänstemän och ledare inom Big Tech kommit överens om att artificiell intelligens (AI) behöver några grundregler. Men många i Silicon Valley är skeptiska. Tekniktunga företag, inklusive inflytelserika riskkapitalister, VD:ar för medelstora mjukvaruföretag och förespråkare för öppen källkodsteknik, hävdar att lagar för AI kan kväva konkurrensen inom ett avgörande nytt område. Dessa teknikledare oroade sig särskilt förra veckan när president Biden undertecknade en verkställande order som utarbetade en plan för att regeringen ska utveckla test- och godkännandeguidelines för AI-modeller.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 9 november

Microsoft erbjuder utvalda startups gratis tillgång till AI-superdatorer

Microsoft planerar att ge ett urval av startups gratis tillgång till kraftfulla AI-superdatorer som drivs av Nvidias senaste chips genom sitt program Microsoft for Startups Founders Hub. De berättigade startupföretagen får tillgång till Microsoft Azure-resurser, inklusive samma generativa AI-teknik som ligger till grund för populära verktyg som ChatGPT. Microsoft har redan varit generösa med de verktyg de har tillhandahållit vissa startups, inklusive gratis tillgång till GitHub och Microsoft Cloud, plus $2,500 värda av OpenAI-krediter och upp till $150,000 värda av Azure-krediter.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 8 november

Kinesiska riskkapitalföretag investerar i amerikanska AI-startups

Stora kinesiska riskkapitalföretag investerar diskret i amerikanska startup-företag inom artificiell intelligens (AI), trots växande oro från amerikanska tjänstemän om kinesiskt engagemang i lokala teknikföretag. Till exempel har Sequoia Capital China, det största riskkapitalföretaget i Kina, nyligen investerat i UTA, ett Kalifornienbaserat startup-företag som utvecklar en AI-chatbot för att hjälpa människor att planera och boka resor. Sequoia China har också investerat i Opus Clip, ett Kalifornienbaserat startup-företag vars AI-videoverktyg hjälper podcastskapare att generera korta videoklipp från långa avsnitt.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 7 november

ChatGPT, OpenAI:s AI-textgenererande chatbot, har blivit en global sensation. Den kan skriva uppsatser, kod och mer, vilket ökar produktiviteten dramatiskt. Stora varumärken experimenterar nu med den för att generera reklam- och marknadsföringskopior, bland annat. OpenAI investerar också kraftigt i den. ChatGPT har nyligen förbättrats av GPT-4, den senaste språkskrivande modellen från OpenAI:s laboratorier. Betalande ChatGPT-användare har tillgång till GPT-4, som kan skriva mer naturligt och flytande än den modell som tidigare drev ChatGPT. Dessutom har OpenAI nyligen anslutit ChatGPT till internet för alla användare. Med integrationen av DALL-E 3 kan användare också generera både textuppmaningar och bilder direkt i ChatGPT.

TechCrunch fördjupade 3 november

OpenAI skapar team för att skydda mot framtida AI-hot

Sam Altman, chef för OpenAI, meddelar skapandet av ett nytt team som syftar till att ´övervaka, utvärdera, förutsäga och skydda´ mänskligheten mot potentiellt stora problem med framtida AI-modeller. Detta inkluderar risken för ´kärnvapenhot´. OpenAI inser att mer avancerade AI:er för oss närmare vad författaren kallar Singulariteten, en teoretisk brytpunkt där AI:ernas tillväxt blir okontrollerbar och oåterkalllig. OpenAI vill utveckla metoder för att begränsa risken för ´kemiska, biologiska och radiologiska hot´ som framtida AI kan utgöra. Detta nya team kommer att ledas av direktören för Center for Deployable Machine Learning, den speciella AI-avdelningen på det berömda MIT.

Direktlänk Dela The Saxon fördjupade 28 oktober

En av fem nya miljardföretag 2023 inom AI

En av fem nya startups som nått miljardvärdering och anslutit sig till The Crunchbase Unicorn Board 2023 var AI-företag. Dessa 15 AI-företag, som främst var inom generativ AI, ökade sammantaget värdet på tavlan med 21 miljarder dollar. De mest värdefulla privata företagen inom AI-sektorn på tavlan är Databricks, Cruise och OpenAI. Trots stort intresse från investerare har antalet nya ´unicorns´ inom AI minskat kraftigt år över år. Bland företagen som blivit ´unicorns´ 2023 finns Cohere, Zhipu AI, AI21 Labs, Light Years Beyond, Imbue, Video Runway, Synthesia, CoreWeave, Quantexa, Replit, DeepL, Adept AI, Character.ai, Typeface och Helsing.

Direktlänk Dela Crunchbase News fördjupade 27 oktober

Outset, ett AI-drivet företag, hjälper företag att snabbare och mer effektivt samla in kvalitativa data

Aaron Cannon, tidigare strateg på Deloitte, och Michael Hess, grundade Outset, ett företag som autonomt genomför och sammanfattar intervjuer. Outset använder GPT-4, OpenAI:s textgenererande AI-modell, för att leda intervjuer med deltagare i forskningsstudier. Användare skapar en undersökning och delar länken med potentiella deltagare. Sedan följer Outset upp med respondenterna för att klargöra, sondera svar och skapa en ´konverserande rapport´ för djupare svar. Outset har redan sett framgång med ett välkänt varumärke: WeightWatchers. Outset planerar att expandera storleken på sitt team från fyra heltidsanställda till sex vid årets slut.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 26 oktober

Två vänner omvandlar 15 000 Rs till 1 crore Rs med hjälp av AI-verktyg

Två vänner, Sal Aiello och Monica Power, använde ChatGPT för att förvandla sin investering på 15 000 Rs till 1 crore Rs på några månader. De använde chatboten som OpenAI hade producerat för att bygga ett AI-verktyg, DimeADozen, ett AI-forskningsverktyg för att utvärdera företagsidéer. De etablerade DimeADozen efter att ha beslutat att använda artificiell intelligens för att validera företagsidéer. Ett par, Felipe Arosemena och Danielle de Corneille, betalade 15 000 USD för att köpa företaget efter att ha sett potentialen i AI-applikationen. Aiello och Powers är fortfarande aktiva med AI-verktyget som konsulter till företaget.

Direktlänk Dela India Herald fördjupade 25 oktober

AI-startups återupplivar San Franciscos teknikgemenskap

San Francisco har blivit det nationella centrumet för AI-startups och investeringar. Trots stadens problem med brott, hemlöshet och droganvändning, framstår AI som en ljuspunkt som många hoppas blir en katalysator för stadens nästa kapitel. Företag som Facebook, Salesforce och LinkedIn minskade sin närvaro i staden under pandemin, men nu flyttar AI-startups in. Startups som OpenAI, Anthropic och ett växande antal framväxande AI-företag expanderar i storlek och kontorsnärvaro, lockar teknikarbetare till staden och bildar tätt sammansatta gemenskaper. Investeringsflödet till AI- och maskininlärningsföretag i San Francisco nådde nya höjder i år, med startups som samlade in 18,5 miljarder dollar under första kvartalet.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 23 oktober

Giga AI säkrar 3,6 miljoner dollar i seedfinansiering

Giga AI, företaget som hjälper företag att säkra on-prem-implementering av stora språkmodeller (LLM), har säkrat 3,6 miljoner dollar i seedfinansiering. Finansieringsrundan leddes av Nexus Venture Partners, med deltagande från Y Combinator och Liquid 2 Venture, 8vdx och framstående änglar som Garry Tan (president och VD för YCombinator). Giga ML är lösningen för företag att anpassa och distribuera stora språkmodeller på ett säkert sätt. Giga ML har redan uppnått denna tekniska milstolpe att finjustera Llama 2 med 32k kontextlängd.

Direktlänk Dela Entrepreneur Media fördjupade 23 oktober

Duo använder ChatGPT för att bygga AI-startup för 15 000 ₹, säljer den för 1 crore ₹

Två vänner, Sal Aiello och Monica Powers, omvandlade en blygsam investering på $185 (cirka 15 000 ₹) till en framgångsrik affärsverksamhet. De konceptualiserade och utvecklade DimeADozen, ett banbrytande AI-forskningsverktyg designat specifikt för att testa affärsidéer. Deras skapelse, som började som en sidoverksamhet, hittade nyligen nya ägare i en affär värd $150 000 (ungefär 1,2 crore ₹). Aiello, en teknikchef för teknikstartups, och Powers, en skicklig produktdesigner och entreprenör, möttes vid ett virtuellt startup grundare meetup-arrangemang organiserat av Silicon Valley startup-accelerator Y Combinator.

Direktlänk Dela CNBC TV18 fördjupade 22 oktober

Öppna AI: Framsteg inom AI överträffar förväntningarna

Sam Altman, VD för OpenAI, medger att AI har överträffat hans förväntningar när det gäller kreativitet. 2014, då han var president för startup-fonden Y Combinator, trodde han att AI skulle utföra tekniska uppgifter men att människor skulle behålla monopol på kreativitet. Nu visar OpenAIs teknologi, inklusive bildgenereringsverktyget DALL-E och den senaste modellen av ChatGPT, GPT-4, att AI kan skapa konst, skriva sagor, poesi och sångtexter. Altman påpekar att teknikledare kan innovera förbi vad de säger är möjligt på bara några år.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 18 oktober

AI inte enda framgångsfaktorn för startups, menar Serge Vasin från Flintera

Serge Vasin, partner på Flintera, ett startup-studio med fokus på SaaS, blockchain, AI och EdTech, diskuterar AI:s roll i startup-världen. Han menar att trots att AI blivit en het trend, är det inte den enda faktorn för framgång. Fler än 40% av företagen i Y-Combinator Winter 2023-batchen är relaterade till AI eller maskininlärning, men Vasin varnar för att använda AI som enda konkurrensfördel. Han tar upp exempel på företag som Wix, Duolingo och Superhuman som använder AI för att förbättra sina befintliga produkter. Vasin framhåller att AI kan replikeras, kräver mänsklig expertis och att AI-marknaden blivit mättad. Han råder startups att satsa på unika och innovativa produkter som löser verkliga problem.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 17 oktober

Starta AI-verktyg för affärsidéer genererar stor vinst

Sal Aiello och Monica Powers skapade sin lukrativa sidoinkomst på fyra dagar och spenderade mindre än $200 för att starta den. De använde AI-chattbotten ChatGPT för att testa sina affärsidéer och insåg att de kunde ställa rätt frågor till ChatGPT för att få användbara svar. Aiello, en långvarig CTO för tech-startups, och Powers, en produktdesigner som för närvarande driver ett strategiskt design- och varumärkesföretag, skapade då AI-verktyget DimeADozen. Verktyget laddar användarens svar till ChatGPT på ett maximalt hjälpsamt sätt. DimeADozen har genererat mer än $66 000 på ungefär sju månader och såldes förra månaden för $150 000 till Felipe Arosemena och Danielle de Corneille.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 16 oktober

OpenAI ändrar sina kärnvärden på företagets karriärsida

OpenAI har diskret ändrat de kärnvärden som visas på företagets karriärsida. Tidigare värden som ´modig´, ´tankefull´, ´obetydlig´, ´effekt-driven´, ´samarbetsvillig´ och ´tillväxtorienterad´ har tagits bort. Istället värderar företaget nu ´AGI-fokus´ och att vara ´intensiv och uthållig´. Även ´skala´, ´skapa något folk älskar´ och ´laganda´ är nya kärnvärden. Det är oklart när ändringen skedde. Vissa av de äldre kärnvärdena verkar ha införlivats i de nya, medan andra saknar en tydlig ersättning. Företagets karriärsida nämner fortfarande att det värderar mångfald och inkludering, men listar det inte längre som ett kärnvärde.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 16 oktober

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare