» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 135 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Y Combinator är en amerikansk inkubator och investeringsfond som grundades 2005 av Paul Graham, Jessica Livingston, Trevor Blackwell och Robert Morris. Y Combinator är känt för att ha stöttat och finansierat många framgångsrika start-ups, som till exempel Airbnb, Dropbox, Reddit och Stripe. Företaget erbjuder finansiering, rådgivning, nätverk och resurser till utvalda start-ups genom ett intensivt tre månaders program. Efter programmet presenterar start-ups sina idéer för potentiella investerare under en så kallad ´Demo Day´. Y Combinator har blivit en av världens mest inflytelserika och respekterade inkubatorer.

Senaste nytt kring Y Combinator

AI-startup-grundare avslöjad som ledare för ´effektiv accelerationism´-rörelsen på Twitter

Guillaume Verdon, grundaren av AI-startup-företaget Extropic och tidigare Google-ingenjör, har identifierats som personen bakom det provokativa Twitter-kontot som leder rörelsen för ´effektiv accelerationism´ i Silicon Valley. Marc Andreessen, medgrundare till Andreessen Horowitz, kallar @BasedBeffJezos för ´teknikoptimismens skyddshelgon´. Garry Tan, som medgrundade riskkapitalbolaget Initialized Capital innan han blev VD för Y Combinator, kallar honom ´broder´. Sam Altman, grundare av OpenAI, har skämtsamt sparrat med honom på Twitter. Elon Musk säger att hans memes är ´

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade igår

OpenAI:s ovanliga företagsstruktur skapar kaos

OpenAI, ett företag som utvecklar artificiell intelligens, har stått i centrum för en ledarskapskris på grund av dess ovanliga företagsstruktur. OpenAI styrs av en sex personer stark styrelse som styr en ideell organisation, som i sin tur driver ett vinstdrivande teknikföretag. Strukturen har skapat spänningar mellan de ideella och vinstdrivande delarna av företaget, vilket ledde till avskedandet av VD Sam Altman. Efter Altman´s avskedande hotade majoriteten av anställda att sluta om han inte återinsattes som VD. OpenAI:s struktur har fått kritik för att lämna företaget i händerna på personer som inte har något ekonomiskt intresse i dess framgång.

Direktlänk Dela Politico fördjupade 28 november

OpenAI:s interna strider och konflikter leder till VD:s avsked och återanställning

OpenAI:s styrelse avskedade plötsligt VD Sam Altman för att sedan återanställa honom några dagar senare. Detta följde på interna spänningar inom företaget, som grundades 2015 av bland andra Altman och Elon Musk som ett icke-vinstdrivande forskningslabb. Efter att Musk lämnat företaget 2018, skapade OpenAI en vinstdrivande gren för att finansiera den kostsamma utvecklingen av avancerade AI-modeller. Detta ledde till konflikter mellan de som ville prioritera företagets ursprungliga principer och de som ville använda investerarnas pengar för att snabbt lansera konsumentprodukter. Trots att Microsoft är en stor investerare i OpenAI, har de inte en plats i styrelsen. Altman avskedades på grund av oenighet med styrelsen om snabb kommersialisering av OpenAIs produkter. Efter att 702 av OpenAIs 770 anställda hotade med att lämna företaget om Altman inte återanställdes, återinsattes han som VD och en ny styrelse bildades.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 24 november

AI-verktyg som ChatGPT har blivit mainstream, men anses fortfarande vara överhypade

Enligt en ny undersökning har artificiella intelligensverktyg som ChatGPT blivit ´obestridligt mainstream´ 2023. Undersökningen, som utfördes av Retool, samlade svar från över 1 500 yrkesverksamma inom teknik och relaterade fält. Trots snabb anpassning anser de flesta respondenter fortfarande att AI är överhypad. Endast strax under en fjärdedel kallade det ´rättvist bedömd´. Retool, grundat i juni 2017 och en del av Y Combinator-acceleratorprogrammet, erbjuder en plattform för att bygga intern företagsprogramvara med ett visuellt utvecklingsgränssnitt.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 23 november

OpenAI:s VD Sam Altman återvänder efter oväntad avsked

OpenAI:s tidigare VD Sam Altman återvänder till sin position efter att ha blivit oväntat avskedad. Greg Brockman, företagets tidigare styrelseordförande och president, kommer också att återvända. Dessa återanställningar kommer efter att en majoritet av OpenAI:s anställda undertecknade ett brev som krävde just detta. OpenAI meddelade också att de har en ny ´inledande´ styrelse, med Salesforce med-VD Bret Taylor som ordförande och tidigare handelssekreterare Larry Summers som medlem. OpenAI har också blivit stämda i ett upphovsrättsmål av författaren Julian Sancton och andra författare, som anklagar företaget och Microsoft för att ha tränat flera versioner av ChatGPT med upphovsrättsskyddat material utan tillstånd.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 22 november

Sam Altman återinsatt som VD för OpenAI efter avsked

Sam Altman, tidigare CEO för OpenAI, har återinsatts på sin position efter att ha blivit avskedad. Altman har tidigare blivit ombedd att lämna sin position som mentor på det framstående startup-inkubatorn Y Combinator, på grund av anklagelser om självbetjäning. OpenAI:s styrelse har uttryckt oro över att Altman prioriterar sina egna intressen framför organisationens. Altman har återinsatts som VD för OpenAI, tillsammans med en ny styrelse bestående av allierade. Styrelsen har dock satt upp prioriteringar, inklusive att blockera Altman från en styrelseplats, organisera en fullständig och oberoende undersökning av företaget och säkerställa att inte alla nuvarande styrelsemedlemmar avgår.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 22 november

OpenAIs grundare Sam Altman återvänder till företaget efter avsked

Sam Altman, den tidigare ledaren för OpenAI, företaget bakom ChatGPT, återvänder till företaget efter att ha blivit sparkad förra veckan. Altman, som grundade OpenAI, har blivit en av de mest framstående personerna inom artificiell intelligens (AI). Han började sin karriär i teknikvärlden 2005 när han hoppade av Stanford University för att starta företaget Loopt, en geolokaliseringstjänst. Loopt lyckades samla in över 30 miljoner dollar i riskkapital innan det köptes upp av Green Dot Corporation för över 40 miljoner euro. Altman kommer nu tillbaka till OpenAI som VD, med ett nytt initialt styrelse bestående av tidigare Salesforce co-VD Bret Taylor, tidigare USA:s finansminister Larry Summers och Quoras VD Adam D’Angelo. Trots Loopts misslyckande gjorde det att Altman kunde etablera sig i Silicon Valley. Två år senare valdes han till efterträdare till Y Combinators president, den amerikanska datavetaren Paul Graham. Tre år senare grundade Altman tillsammans med Tesla-chefen Elon Musk, LinkedIn-medgrundaren Reid Hoffman och andra sponsorer OpenAI, ett forsknings- och implementeringsföretag för AI. Altman har sagt att de senaste och mest avancerade versionerna av ChatGPT kommer att rullas ut mycket gradvis för att få människor, institutioner och beslutsfattare att bekanta sig med det. Han anser att revolutionen som utlösts av ´allmän artificiell intelligens´ (AGI) är ´ostoppbar´.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 22 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedad, företagets medgrundare och forskare avgår

I en dramatisk händelseutveckling sent på fredagen blev Sam Altman, tidigare president för Y Combinator, avskedad som VD för AI-startupen OpenAI av företagets styrelse. Företagets långvariga president och medgrundare, Greg Brockman, avgick, liksom tre högt uppsatta forskare från OpenAI. Diskussioner pågår om att återanställa Altman som VD. Vidare överväger OpenAI:s styrelse att slå samman företaget med konkurrenten Anthropic. OpenAI har utsett Emmett Shear, medgrundare av videosajten Twitch, till tillförordnad VD. Samtidigt hotar företagets finansiering, då den planerade försäljningen av OpenAI:s anställdas aktier som värderar startupen till cirka 86 miljarder dollar kan vara i fara.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 22 november

Emmett Shear utnämnd till ny VD för OpenAI efter Sam Altman

Emmett Shear, medgrundare av Twitch, bekräftade sin utnämning till OpenAIs nya VD på måndag, några dagar efter att AI-företaget sparkade Sam Altman. Noterbart är att Altman och Shear tidigare har korsat vägar, båda var i den ursprungliga klassen för Y Combinator, en inflytelserik startup-inkubator i San Francisco, 2005. Altman tjänade också som president för Y Combinator från 2014 till 2019. Efter sin utnämning som OpenAIs nya tillfälliga VD, lovade Shear att anställa en oberoende utredare för att undersöka Altmans plötsliga avsked och reformera ledningsteamet under de kommande 30 dagarna. Samtidigt kommer Sam Altman att leda ett nytt AI-forskningsteam på Microsoft, som meddelats av Microsofts VD Satya Nadella.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 21 november

OpenAI utser Twitch-medgrundare till tillförordnad VD bland ledarskapsförändringar

OpenAI, ett företag inom artificiell intelligens, har sett stor omsättning bland sina chefer. Emmett Shear, medgrundare till streamingplattformen Twitch, meddelade att han har utsetts till tillförordnad VD för OpenAI. Shear ersätter Sam Altman, som styrelsen avsatte. Altman anställdes av Microsoft, som har ett partnerskap med OpenAI, och över 700 av 770 anställda på OpenAI har hotat att sluta och gå med i Microsoft om inte OpenAIs styrelse avgår och Altman återinsätts. Shears utnämning till tillförordnad VD för OpenAI har redan fått kritik från tekniker och kommentatorer.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 21 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas, flera ledande medarbetare avgår

I en dramatisk händelseutveckling sent på fredagen avskedades ex-presidenten för Y Combinator, Sam Altman, som VD för AI-startupen OpenAI av företagets styrelse. Därefter avgick företagets långvariga president och medgrundare, Greg Brockman, liksom tre seniora OpenAI-forskare. Enligt Brockman informerades Mira Murati, OpenAI:s CTO och nu tillförordnade VD, på torsdagskvällen om att Altman skulle avskedas. Brockman själv blev avsatt från styrelsen som ordförande men behöll sin roll som president. Altman och Brockman uttryckte chock och sorg över styrelsens beslut.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 21 november

OpenAI:s kaosartade vecka: VD sparkad och återanställd, massuppsägningar och ny interim VD

OpenAI, känt för utvecklingen av AI-chatboten ChatGPT, står mitt i en kaosartad situation. VD och medgrundare Sam Altman sparkades av fyra styrelsemedlemmar på grund av odefinierade ”kommunikationsproblem”. Detta ledde till intensiva spekulationer och massuppsägningar. Styrelsemedlemmen Ilya Sutskever uttryckte oro över Altman, som ansågs vara för fokuserad på tillväxt snarare än säkerhet. Altman och Brockman återanställdes kort därefter, men förhandlingarna avbröts och istället anställdes den tidigare Twitch VD:n Emmett Shear som ny interim VD. Detta ledde till ännu fler uppsägningar.

Direktlänk Dela AppAdvice fördjupade 21 november

Emmett Shear tar över som tillförordnad VD för OpenAI

Emmett Shear, tidigare chef för Twitch, har utsetts till tillförordnad VD för OpenAI efter att företagets tidigare VD, Sam Altman, avsatts av styrelsen. Shear, som har begränsad erfarenhet inom AI, tar över rollen efter OpenAI:s teknikchef Mira Murati, ett beslut som lett till interna konflikter inom företaget. Shear har tidigare uttryckt en önskan att sakta ner utvecklingen av AI för att säkerställa säkerheten, vilket kan ha varit en attraktiv egenskap för OpenAI:s styrelse. Trots detta har han förklarat att säkerhetsfrågor inte var orsaken till Altmans avsked. Shear har tidigare varit konsult för OpenAI:s konkurrent Anthropic.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 20 november

Över 500 anställda på OpenAI hotar att lämna företaget

Över 500 anställda på OpenAI hotar att lämna företaget om inte alla nuvarande styrelsemedlemmar avgår. Detta kommer en dag efter att företaget avskedade sin VD Sam Altman. De anställda har även uttryckt att de skulle gå med tidigare chef Sam Altman till Microsofts nya division. Bland de som hotar att lämna företaget ingår företagets teknikchef Mira Murati, chef för dataforskning Ilya Sutskever och operativ chef Brad Lightcap. OpenAI svarade inte omedelbart på en förfrågan om kommentar från Reuters.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 20 november

OpenAI utser Twitch-medgrundaren Emmett Shear till ny VD

Tre dagar efter att OpenAI plötsligt avskedade sin långvariga VD Sam Altman, annonserade företaget sin nya VD, Emmett Shear, som är medgrundare till videoströmningsplattformen Twitch. OpenAI, som stöds av Microsoft, genomgick en stor ledarskapsförändring efter att styrelsen abrupt avsatte Altman den 17 november. I dagarna som följde fick styrelsen press att återinsätta Altman som VD, med teknikchefen Mira Murati utsedd till tillförordnad VD för företaget. Den 20 november, tre dagar efter Altmans avgång, tillkännagav OpenAI sin nya VD Emmett Shear. Shear bekräftade sitt accepterande av den nya rollen på X (tidigare Twitter) och avslöjade sina framtida planer för företaget. Han sa att han avgick från Twitch på grund av att han blev far och att han inte tog beslutet lättvindigt när han tillfrågades av OpenAI:s styrelse.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 20 november

Ex-Twitch-chefen Emmett Shear tar över som tillfällig VD för OpenAI

OpenAI, företaget bakom chattboten ChatGPT, har utsett den tidigare Twitch-chefen Emmett Shear till tillfällig VD efter att företaget avskedat den tidigare VD:n Sam Altman. Shear, som var en del av den första gruppen av startup-acceleratorn Y Combinator tillsammans med Altman, är känd för att vara en uttalad förespråkare för säkerhet vid utveckling av artificiell intelligens. Shear delade på måndagen en plan för de nästa stegen på OpenAI, där han sa att han skulle se över företagets ledningsgrupp och anställa en oberoende utredare för att granska Altmans avgång.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 20 november

Sam Altman, tidigare VD för OpenAl, skapar rubriker på internet

Sam Altman, tidigare VD för OpenAl, har nyligen blivit ett populärt namn på internet och sociala medier. OpenAl, företaget som skapade den artificiella intelligensen ChatGPT, avskedade Altman på fredagen. Styrelsen uttryckte att de inte längre hade förtroende för hans förmåga att leda OpenAl. Altman är en amerikansk entreprenör och investerare som föddes 1985 och växte upp i St. Louis. Han deltog i John Burroughs School och Stanford University, men hoppade av utan att få en kandidatexamen. Altman var tidigare VD för OpenAl från 2019 till 2023 och president för Y Combinator från 2014 till 2019.

Direktlänk Dela Tech Ballad fördjupade 20 november

Överraskande avgång för VD på OpenAI, Sam Altman, förhandlingar om återkomst pågår

Sam Altman, VD för OpenAI, en av världens mest framstående artificiella intelligensföretag, avskedades plötsligt på fredagen. Detta orsakade stor uppståndelse i AI-världen och bland investerare. Nu rapporteras det att Altman förhandlar om att återvända till företaget. Under Altmans ledning har OpenAI blivit synonymt med artificiell intelligens. En konflikt med medgrundaren Ilya Sutskever verkar ha spelat en roll i Altmans avgång. Styrelsen har varit förtegen om orsakerna till hans avgång, men det har nämnts att Altman ´inte var konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen´.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 19 november

Sam Altman, ansiktet för AI-boomen, sparkas av OpenAI:s styrelse

Sam Altman, 38-årig frontfigur för AI-boomen, har blivit sparkad av OpenAI:s styrelse för att inte ha varit ´konsekvent uppriktig i sina kommunikationer´. Altman, som medgrundade OpenAI 2015 och tidigare drev den prestigefyllda techinkubatorn Y Combinator, har lett startupen när dess ChatGPT-bot blev populär. Till skillnad från andra teknikgrundare ägde Altman ingen egenkapitalsandel i OpenAI och utövade därför inte samma typ av kontroll som andra grundare, som Mark Zuckerberg, är kända för. Orsaken till den komplicerade skilsmässan mellan Altman/OpenAI är fortfarande oklar, men en tidig teori pekar på spänningar relaterade till OpenAI:s ursprung som icke vinstdrivande organisation och dess nuvarande status som ett av världens mäktigaste teknikföretag.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 19 november

OpenAI:s VD Sam Altman sparkas av styrelsen

Sam Altman, VD för OpenAI, har avskedats av organisationens styrelse. Beslutet stöddes av företagets chefsforskare Ilya Sutskever och CTO Mura Murati, som nu är tillförordnad VD. Greg Brockman, OpenAI:s president och Altman-allierad, har också lämnat företaget, liksom flera andra nyckelmedarbetare. Styrelsen har uttalat att Altman inte var konsekvent uppriktig i sin kommunikation med dem, vilket hindrade deras förmåga att utöva sina ansvarsområden. Det är oklart vad nästa steg för OpenAI blir.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 19 november

Sam Altman plötsligt avsatt som VD för OpenAI

Sam Altman, VD för OpenAI, har plötsligt avsatts av företagets styrelse, vilket har skickat chockvågor genom teknikvärlden. OpenAI meddelade att Altman ´inte var konsekvent uppriktig i sin kommunikation´ med styrelsen, men gav inga ytterligare detaljer. Företagets medarbetare, investerare och affärspartner, många av dem lärde sig om flytten samtidigt som allmänheten. OpenAI:s medgrundare och president, Greg Brockman, avgick i solidaritet med Altman och gav ett uttalande där han uttryckte chock och sorg över styrelsens agerande.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 18 november

OpenAI sparkar VD Sam Altman och president Greg Brockman

OpenAI:s styrelse chockerade teknikvärlden genom att avskeda VD Sam Altman och ta bort president Greg Brockman från styrelsen. Brockman avgick några timmar senare. Enligt OpenAI:s företagsstyrning är styrelseledamöternas huvudsakliga skyldighet inte att upprätthålla aktieägarvärdet, utan att företagets uppdrag att skapa en säker AGI, eller artificiell allmän intelligens, ´som är allmänt fördelaktig´. Vinsterna, sa företaget, var sekundära till det uppdraget.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 18 november

OpenAI:s VD Sam Altman har avsatts

OpenAI:s VD Sam Altman har avsatts efter att styrelsen förlorat förtroendet för hans förmåga att leda, meddelade företaget på fredagen. OpenAI:s teknikchef Mira Murati kommer att tjäna som tillfällig VD, tillade företaget, och tillade att det kommer att genomföra en formell sökning efter en permanent VD. Altman, som drev Y Combinator och var ansiktet utåt för OpenAI och den mycket populära generativa AI-tekniken, svarade inte på begäran om kommentar.

Direktlänk Dela KDAL 610 AM fördjupade 18 november

Teknikledare ifrågasätter reglering av AI

Efter flera månaders diskussioner har regeringstjänstemän och ledare inom Big Tech kommit överens om att artificiell intelligens (AI) behöver några grundregler. Men många i Silicon Valley är skeptiska. Tekniktunga företag, inklusive inflytelserika riskkapitalister, VD:ar för medelstora mjukvaruföretag och förespråkare för öppen källkodsteknik, hävdar att lagar för AI kan kväva konkurrensen inom ett avgörande nytt område. Dessa teknikledare oroade sig särskilt förra veckan när president Biden undertecknade en verkställande order som utarbetade en plan för att regeringen ska utveckla test- och godkännandeguidelines för AI-modeller.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 9 november

Microsoft erbjuder utvalda startups gratis tillgång till AI-superdatorer

Microsoft planerar att ge ett urval av startups gratis tillgång till kraftfulla AI-superdatorer som drivs av Nvidias senaste chips genom sitt program Microsoft for Startups Founders Hub. De berättigade startupföretagen får tillgång till Microsoft Azure-resurser, inklusive samma generativa AI-teknik som ligger till grund för populära verktyg som ChatGPT. Microsoft har redan varit generösa med de verktyg de har tillhandahållit vissa startups, inklusive gratis tillgång till GitHub och Microsoft Cloud, plus $2,500 värda av OpenAI-krediter och upp till $150,000 värda av Azure-krediter.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 8 november

Kinesiska riskkapitalföretag investerar i amerikanska AI-startups

Stora kinesiska riskkapitalföretag investerar diskret i amerikanska startup-företag inom artificiell intelligens (AI), trots växande oro från amerikanska tjänstemän om kinesiskt engagemang i lokala teknikföretag. Till exempel har Sequoia Capital China, det största riskkapitalföretaget i Kina, nyligen investerat i UTA, ett Kalifornienbaserat startup-företag som utvecklar en AI-chatbot för att hjälpa människor att planera och boka resor. Sequoia China har också investerat i Opus Clip, ett Kalifornienbaserat startup-företag vars AI-videoverktyg hjälper podcastskapare att generera korta videoklipp från långa avsnitt.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 7 november

ChatGPT, OpenAI:s AI-textgenererande chatbot, har blivit en global sensation. Den kan skriva uppsatser, kod och mer, vilket ökar produktiviteten dramatiskt. Stora varumärken experimenterar nu med den för att generera reklam- och marknadsföringskopior, bland annat. OpenAI investerar också kraftigt i den. ChatGPT har nyligen förbättrats av GPT-4, den senaste språkskrivande modellen från OpenAI:s laboratorier. Betalande ChatGPT-användare har tillgång till GPT-4, som kan skriva mer naturligt och flytande än den modell som tidigare drev ChatGPT. Dessutom har OpenAI nyligen anslutit ChatGPT till internet för alla användare. Med integrationen av DALL-E 3 kan användare också generera både textuppmaningar och bilder direkt i ChatGPT.

TechCrunch fördjupade 3 november

OpenAI skapar team för att skydda mot framtida AI-hot

Sam Altman, chef för OpenAI, meddelar skapandet av ett nytt team som syftar till att ´övervaka, utvärdera, förutsäga och skydda´ mänskligheten mot potentiellt stora problem med framtida AI-modeller. Detta inkluderar risken för ´kärnvapenhot´. OpenAI inser att mer avancerade AI:er för oss närmare vad författaren kallar Singulariteten, en teoretisk brytpunkt där AI:ernas tillväxt blir okontrollerbar och oåterkalllig. OpenAI vill utveckla metoder för att begränsa risken för ´kemiska, biologiska och radiologiska hot´ som framtida AI kan utgöra. Detta nya team kommer att ledas av direktören för Center for Deployable Machine Learning, den speciella AI-avdelningen på det berömda MIT.

Direktlänk Dela The Saxon fördjupade 28 oktober

En av fem nya miljardföretag 2023 inom AI

En av fem nya startups som nått miljardvärdering och anslutit sig till The Crunchbase Unicorn Board 2023 var AI-företag. Dessa 15 AI-företag, som främst var inom generativ AI, ökade sammantaget värdet på tavlan med 21 miljarder dollar. De mest värdefulla privata företagen inom AI-sektorn på tavlan är Databricks, Cruise och OpenAI. Trots stort intresse från investerare har antalet nya ´unicorns´ inom AI minskat kraftigt år över år. Bland företagen som blivit ´unicorns´ 2023 finns Cohere, Zhipu AI, AI21 Labs, Light Years Beyond, Imbue, Video Runway, Synthesia, CoreWeave, Quantexa, Replit, DeepL, Adept AI, Character.ai, Typeface och Helsing.

Direktlänk Dela Crunchbase News fördjupade 27 oktober

Outset, ett AI-drivet företag, hjälper företag att snabbare och mer effektivt samla in kvalitativa data

Aaron Cannon, tidigare strateg på Deloitte, och Michael Hess, grundade Outset, ett företag som autonomt genomför och sammanfattar intervjuer. Outset använder GPT-4, OpenAI:s textgenererande AI-modell, för att leda intervjuer med deltagare i forskningsstudier. Användare skapar en undersökning och delar länken med potentiella deltagare. Sedan följer Outset upp med respondenterna för att klargöra, sondera svar och skapa en ´konverserande rapport´ för djupare svar. Outset har redan sett framgång med ett välkänt varumärke: WeightWatchers. Outset planerar att expandera storleken på sitt team från fyra heltidsanställda till sex vid årets slut.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 26 oktober

Två vänner omvandlar 15 000 Rs till 1 crore Rs med hjälp av AI-verktyg

Två vänner, Sal Aiello och Monica Power, använde ChatGPT för att förvandla sin investering på 15 000 Rs till 1 crore Rs på några månader. De använde chatboten som OpenAI hade producerat för att bygga ett AI-verktyg, DimeADozen, ett AI-forskningsverktyg för att utvärdera företagsidéer. De etablerade DimeADozen efter att ha beslutat att använda artificiell intelligens för att validera företagsidéer. Ett par, Felipe Arosemena och Danielle de Corneille, betalade 15 000 USD för att köpa företaget efter att ha sett potentialen i AI-applikationen. Aiello och Powers är fortfarande aktiva med AI-verktyget som konsulter till företaget.

Direktlänk Dela India Herald fördjupade 25 oktober

AI-startups återupplivar San Franciscos teknikgemenskap

San Francisco har blivit det nationella centrumet för AI-startups och investeringar. Trots stadens problem med brott, hemlöshet och droganvändning, framstår AI som en ljuspunkt som många hoppas blir en katalysator för stadens nästa kapitel. Företag som Facebook, Salesforce och LinkedIn minskade sin närvaro i staden under pandemin, men nu flyttar AI-startups in. Startups som OpenAI, Anthropic och ett växande antal framväxande AI-företag expanderar i storlek och kontorsnärvaro, lockar teknikarbetare till staden och bildar tätt sammansatta gemenskaper. Investeringsflödet till AI- och maskininlärningsföretag i San Francisco nådde nya höjder i år, med startups som samlade in 18,5 miljarder dollar under första kvartalet.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 23 oktober

Giga AI säkrar 3,6 miljoner dollar i seedfinansiering

Giga AI, företaget som hjälper företag att säkra on-prem-implementering av stora språkmodeller (LLM), har säkrat 3,6 miljoner dollar i seedfinansiering. Finansieringsrundan leddes av Nexus Venture Partners, med deltagande från Y Combinator och Liquid 2 Venture, 8vdx och framstående änglar som Garry Tan (president och VD för YCombinator). Giga ML är lösningen för företag att anpassa och distribuera stora språkmodeller på ett säkert sätt. Giga ML har redan uppnått denna tekniska milstolpe att finjustera Llama 2 med 32k kontextlängd.

Direktlänk Dela Entrepreneur Media fördjupade 23 oktober

Duo använder ChatGPT för att bygga AI-startup för 15 000 ₹, säljer den för 1 crore ₹

Två vänner, Sal Aiello och Monica Powers, omvandlade en blygsam investering på $185 (cirka 15 000 ₹) till en framgångsrik affärsverksamhet. De konceptualiserade och utvecklade DimeADozen, ett banbrytande AI-forskningsverktyg designat specifikt för att testa affärsidéer. Deras skapelse, som började som en sidoverksamhet, hittade nyligen nya ägare i en affär värd $150 000 (ungefär 1,2 crore ₹). Aiello, en teknikchef för teknikstartups, och Powers, en skicklig produktdesigner och entreprenör, möttes vid ett virtuellt startup grundare meetup-arrangemang organiserat av Silicon Valley startup-accelerator Y Combinator.

Direktlänk Dela CNBC TV18 fördjupade 22 oktober

Öppna AI: Framsteg inom AI överträffar förväntningarna

Sam Altman, VD för OpenAI, medger att AI har överträffat hans förväntningar när det gäller kreativitet. 2014, då han var president för startup-fonden Y Combinator, trodde han att AI skulle utföra tekniska uppgifter men att människor skulle behålla monopol på kreativitet. Nu visar OpenAIs teknologi, inklusive bildgenereringsverktyget DALL-E och den senaste modellen av ChatGPT, GPT-4, att AI kan skapa konst, skriva sagor, poesi och sångtexter. Altman påpekar att teknikledare kan innovera förbi vad de säger är möjligt på bara några år.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 18 oktober

AI inte enda framgångsfaktorn för startups, menar Serge Vasin från Flintera

Serge Vasin, partner på Flintera, ett startup-studio med fokus på SaaS, blockchain, AI och EdTech, diskuterar AI:s roll i startup-världen. Han menar att trots att AI blivit en het trend, är det inte den enda faktorn för framgång. Fler än 40% av företagen i Y-Combinator Winter 2023-batchen är relaterade till AI eller maskininlärning, men Vasin varnar för att använda AI som enda konkurrensfördel. Han tar upp exempel på företag som Wix, Duolingo och Superhuman som använder AI för att förbättra sina befintliga produkter. Vasin framhåller att AI kan replikeras, kräver mänsklig expertis och att AI-marknaden blivit mättad. Han råder startups att satsa på unika och innovativa produkter som löser verkliga problem.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 17 oktober

Starta AI-verktyg för affärsidéer genererar stor vinst

Sal Aiello och Monica Powers skapade sin lukrativa sidoinkomst på fyra dagar och spenderade mindre än $200 för att starta den. De använde AI-chattbotten ChatGPT för att testa sina affärsidéer och insåg att de kunde ställa rätt frågor till ChatGPT för att få användbara svar. Aiello, en långvarig CTO för tech-startups, och Powers, en produktdesigner som för närvarande driver ett strategiskt design- och varumärkesföretag, skapade då AI-verktyget DimeADozen. Verktyget laddar användarens svar till ChatGPT på ett maximalt hjälpsamt sätt. DimeADozen har genererat mer än $66 000 på ungefär sju månader och såldes förra månaden för $150 000 till Felipe Arosemena och Danielle de Corneille.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 16 oktober

OpenAI ändrar sina kärnvärden på företagets karriärsida

OpenAI har diskret ändrat de kärnvärden som visas på företagets karriärsida. Tidigare värden som ´modig´, ´tankefull´, ´obetydlig´, ´effekt-driven´, ´samarbetsvillig´ och ´tillväxtorienterad´ har tagits bort. Istället värderar företaget nu ´AGI-fokus´ och att vara ´intensiv och uthållig´. Även ´skala´, ´skapa något folk älskar´ och ´laganda´ är nya kärnvärden. Det är oklart när ändringen skedde. Vissa av de äldre kärnvärdena verkar ha införlivats i de nya, medan andra saknar en tydlig ersättning. Företagets karriärsida nämner fortfarande att det värderar mångfald och inkludering, men listar det inte längre som ett kärnvärde.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 16 oktober

Deasie säkrar $2,9 miljoner i seed-finansiering för att stödja språkmodellsapplikationer

Deasie, en plattform för dataskydd som stöder språkmodellsapplikationer, meddelade att de har säkrat $2,9 miljoner i seed-finansiering i en runda som involverar Y Combinator, General Catalyst, RTP Global, Rebel Fund och J12 Ventures. Pengarna kommer att användas för att anställa seniora ingenjörer när Deasie planerar att expandera sitt produktionsteam under de kommande månaderna. Företaget, med huvudkontor i San Francisco, har tecknat ett pilotavtal med en organisation värd flera miljarder dollar och har byggt upp en stark pipeline av över 30 företagsklienter, inklusive minst fem Fortune 500-företag. Deasie grundades tidigare i år av Reece Griffiths, Mikko Peiponen och Leo Platzer.

Direktlänk Dela Tech Funding News fördjupade 13 oktober

Sam Altman: Från att lära sig kodning vid 8 till att bli VD för Reddit och starta OpenAI

Vid 8 års ålder lärde Sam Altman sig kodning när han fick sin första dator. Vid 16 års ålder kom han ut som homosexuell för sina föräldrar, något som han menar att Apple Macintosh och AOL chatrum hjälpte honom med. Vid 19 års ålder startade han sitt första företag, Loopt, tillsammans med sin pojkvän Nick, vilket senare såldes för 43 miljoner dollar. Vid 29 års ålder blev han VD för Reddit i åtta dagar och var också associerad med Y Combinator. Vid 30 års ålder startade han OpenAI tillsammans med 10 andra grundare, inklusive Elon Musk.

Direktlänk Dela Mashable India fördjupade 9 oktober

OpenAI:s COO Brad Lightcap diskuterar företagets framtid och AI-utveckling

I en intervju diskuterar OpenAI:s COO Brad Lightcap företagets framtid och AI-utveckling. Han nämner att företaget har fokuserat på att bygga en ´allmän´ AI-modell och att han övervakar verksamheten, operationerna och strategiska partnerskap i hela företaget. Lightcap nämner även att han förvaltar OpenAI Startup Fund. Under intervjun diskuterades allt från hans tidiga dagar på Y Combinator till OpenAI:s fokus på att bygga en ´allmän´ AI-modell. Han talade om företagets framsteg inom AI, inklusive deras arbete med att lära AI att spela videospel på en övermänsklig nivå och deras framgångar med robotik i laboratoriet.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 5 oktober

Microsoft och Mercy samarbetar för att utveckla AI-drivna chattrobotar inom sjukvården

Microsoft och Mercy har annonserat ett nytt partnerskap där Mercy, ett av de 20 största hälso- och sjukvårdssystemen i USA, kommer att använda Microsoft Azure OpenAI Service för att utveckla chattrobotar. Målet är att förbättra vården genom att ge läkare, sjuksköterskor och andra vårdgivare mer tid att ta hand om patienter. Samarbetet kommer att innefatta användning av generativ AI vid patientanrop vid bokning av tider och uppföljande åtgärder. Företagen kommer också att utveckla en chattrobot för att hjälpa patienter att få information om sina laboratorieresultat och ge dem svar så att de kan ha mer välinformerade diskussioner om sin hälsa med sin vårdgivare.

Direktlänk Dela Vator fördjupade 29 september

AI-assisterad kodning ger upphov till nya startups och attraherar investerare

En växande mängd kod som genereras idag är AI-assisterad. Detta har lett till framväxten av start-ups som lovar att hålla AI-förstärkt kod från att störa arbetet, och investerare har börjat uppmärksamma detta. Denna vecka meddelade det Israel-baserade företaget Digma att de har fått 6 miljoner dollar i seed-finansiering för en kontinuerlig feedback-plattform som hjälper utvecklare att analysera sin kod. Kolena, ett testplattform från San Francisco, meddelade sin egen finansiering på 15 miljoner dollar för att bygga verktyg för att testa, utvärdera och validera prestanda för AI-modeller. Idag avslöjar en Bay Area-startup som heter Braintrust sin egen färska finansieringsrunda på 3 miljoner dollar. Enligt medgrundaren och VD:n Ankur Goyal är Braintrust som ett ´operativsystem för ingenjörer som bygger AI-programvara´, ett som hjälper dem att undvika dåliga resultat från AI-modeller.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 28 september

Sam Altman, OpenAI-chefen, bekräftar att han är homosexuell

Sam Altman, amerikansk entreprenör och ansiktet bakom AI-applikationen ChatGPT, har bekräftat att han är homosexuell. Altman, tidigare VD för Reddit och medgrundare till Loopt, har varit öppen om sin sexuella läggning sedan gymnasiet. Trots att hans moder var förvånad över uppenbarelsen har Altman aldrig låtit sin sexualitet hindra honom. Han är också känd för att förespråka rättigheter för HBTQ-personer. Altman hade tidigare ett förhållande med Loopt-medgrundaren Nick Sivo och är för närvarande i ett förhållande med Oliver Mulherin, en australiensisk mjukvaruingenjör. Han har även uttryckt önskan att skaffa barn med Mulherin.

Direktlänk Dela Tech Radar 247 fördjupade 27 september

OpenAI kan sälja anställdas aktier, vilket kan öka dess värdering till $90 miljarder

OpenAI rapporteras vara i diskussioner med investerare för att sälja aktier ägda av företagets anställda, vilket kan öka dess värdering upp till $90 miljarder. Istället för att utfärda nya aktier, vilket skulle utspäda ägandet, skulle OpenAI låta personal sälja sina aktier. Anställda som väljer att göra det skulle få en stor utbetalning. Investerare skulle få en del av ett mycket lovande företag. Och OpenAI skulle få några intressanta nya intressenter som kan hjälpa det på andra sätt. Microsoft innehar en 49 procent andel efter att ha investerat $10 miljarder i företaget tidigare i år.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 26 september

OpenAI:s VD Sam Altman förvånad över sin egen makt

Sam Altman, VD för OpenAI, har blivit en kraftfull figur i allmänhetens medvetande, något som överraskar honom själv. Han har tidigare fångat uppmärksamheten från framstående personer som Elon Musk och Bill Gates. Altman har kallats till senatshörningar för att svara på frågor om vad hans företags teknologi innebär för mänsklighetens framtid. Lanseringen av det stora språkmodellen (LLM) ledde till att nästan 34 000 teknikexperter, inklusive Apple medgrundare Steve Wozniak och Tesla´s Elon Musk, undertecknade ett öppet brev som kräver ett uppehåll i utvecklingen av gigantiska AI-experiment.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 26 september

Elon Musk har föreslagit att ta ut en månadsavgift för användning av sociala medieplattformen X, tidigare känd som Twitter, för att hantera ökningen av botar på plattformen. OpenAI har lanserat DALL-E 3, en uppgraderad version av sitt text-till-bild-verktyg, som använder AI-chattboten ChatGPT för att underlätta användningen. Cisco har köpt Splunk för 28 miljarder dollar, vilket ger dem en observationsplattform som kan passa bra in i deras säkerhetsverksamhet. Dessutom har Microsofts AI-forskare av misstag exponerat tiotals terabyte med känsliga data på GitHub.

TechCrunch fördjupade 23 september

OpenAI, AI-startupen stödd av Microsoft, leder i AI-marknaden

OpenAI, ett AI-startup stött av Microsoft, har etablerat en tidig ledning i AI-marknaden genom att lansera appen ChatGPT. Appen nådde 100 miljoner användare snabbare än någon annan app tidigare. OpenAI har nu börjat tjäna riktiga pengar och enligt teknikpublikationen The Information tjänar företaget intäkter i en årlig takt på 1 miljard dollar, jämfört med en blygsam summa på 28 miljoner dollar året innan ChatGPT lanserades. OpenAI:s senaste AI-modell, GPT-4, slår andra på en mängd olika mätvärden, inklusive förmågan att svara på läs- och matematikfrågor.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 18 september

Sam Altman: Från Stanford till att leda AI-framsteg

Sam Altman, en av de mest inflytelserika personerna inom artificiell intelligens (AI) idag, är medgrundare och VD för OpenAI, företaget bakom ChatGPT, en revolutionerande chatbot. Tidigare ledde han Y Combinator, en teknikinkubator som tillhandahållit startkapital till företag som Airbnb, Dropbox och Stripe. Trots att hans försök att få statlig finansiering för sina AI-projekt hittills har varit misslyckade, insisterar Altman på att se till att regulatorer förstår denna nya teknik. Han har även visat upp ChatGPT för medlemmar av den amerikanska kongressen.

Direktlänk Dela The Street fördjupade 16 september

Superorder samlar in 10 miljoner dollar i serie A och ängelfinansiering för att utveckla AI-verktyg för restauranger

Superorder, det första allt-i-ett leverans- och takeout-operativsystemet för restauranger, har avslutat en serie A och ängelfinansieringsrunda på 10 miljoner dollar ledd av Foundation Capital. Flera investerare deltog, inklusive Michael Seibel (VD för Y Combinator), Kyle Vogt (medgrundare och VD för Cruise), Daniel Kan (medgrundare av Cruise), Jon Swanson (ordförande för Thumbtack), James Beshara (grundare av MagicMind) och I2BF Global Ventures. Superorder lanserade även en rad generativa AI- och orderhanteringsverktyg designade för att öka restaurangernas lönsamhet från onlineförsäljning. Superorder samarbetar idag med över 1 500 restauranger i mer än 180 städer.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 september

Sam Altmans försiktiga försvar av artificiell intelligens

I en intervju diskuterar OpenAI:s medgrundare Sam Altman AI:s kapacitet för positiv förändring. Altman, tidigare chef för Y Combinator och backare av startups som Airbnb och Stripe, har blivit känd genom sin nuvarande roll som medgrundare och VD för OpenAI, skaparen av chatboten ChatGPT. OpenAI:s teknologi har revolutionerat förväntningarna på AI och hur snabbt det kan skapa radikal förändring i affärsvärlden och samhället i stort. Trots att mänskligheten kämpar med att förstå möjligheterna och riskerna med AI, förblir Altman försiktigt hoppfull om teknologin och dess långsiktiga inverkan på mänskligheten.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 14 september

Sam Altman diskuterar Elon Musk och OpenAI

Sam Altman och Elon Musk har haft en turbulent relation sedan deras gemensamma arbete med OpenAI, ett företag inriktat på att utveckla AI-system. Musk, en tidig partner och investerare i projektet, försökte ta full kontroll över OpenAI, vilket ledde till hans utvisning från företaget. Trots detta lyckades Altman och resten av teamet hålla företaget flytande och skapa framgång med ChatGPT. Musk har sedan startat sitt eget AI-företag och kritiserat OpenAI vid varje tillfälle. I en nyligen podcastavsnitt beskrev Altman Musk som en ´talangmagnet´ och ´en idiot´.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 13 september

OpenAI borde ha varit ett statligt projekt, säger Sam Altman

Sam Altman, tidigare chef för Y Combinator och nuvarande ledare för OpenAI, anser att OpenAI borde ha varit ett statligt projekt. Han menar att företaget borde ha fått statligt stöd, vilket de inte lyckades få trots försök. Altman försökte 2017 övertyga tjänstemän vid Vita huset, försvarsdepartementet och energidepartementet att investera i företaget bakom ChatGPT, en ledande aktör inom generativ artificiell intelligens. Han har visat ChatGPT för över 100 medlemmar i kongressen och framförde i maj sitt stöd för skapandet av en oberoende federal byrå för att övervaka AI-teknik. På tisdag planerar senatorerna Richard Blumenthal och Josh Hawley att presentera det första formella ramverket för att reglera AI.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 12 september

Glass Health använder AI för att förbättra medicinsk diagnos och behandling

Dereck Paul och Graham Ramsey grundade Glass Health 2021 för att förbättra medicinsk mjukvara. Företaget tillhandahåller en anteckningsbok där läkare kan lagra, organisera och dela sina metoder för diagnos och behandling. Glass Health fick tidigt draghjälp på sociala medier och lyckades säkra en första finansieringsrunda på 1,5 miljoner dollar, ledd av Breyer Capital. Företaget blev därefter antaget till Y Combinators vinterkull 2023. Tidigare i år bestämde sig grundarna för att rikta in sig på generativ AI. Glass Health erbjuder nu ett AI-verktyg som kan generera diagnoser och behandlingsalternativ baserat på patientinformation. Trots att verktyget verkar mycket användbart har det funnits problem med liknande AI-system inom hälsosektorn.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 8 september

OpenAI:s VD kritiserar Silicon Valley för brist på vetenskapliga genombrott

OpenAI:s VD Sam Altman har uttryckt missnöje med Silicon Valley, och påstår att det inte har varit några stora vetenskapliga genombrott där på länge. Under ett avsnitt av podcasten In Good Company uttryckte han att teknikföretag idag inte ger sina forskningsteam tillräckligt med frihet. OpenAI, å andra sidan, ger sina forskare stor frihet att utforska olika riktningar. Altman menar att detta ledde till förra årets släpp av ChatGPT, som bidrog till den nuvarande boomen inom artificiell intelligens. Altman kritiserar också Silicon Valley för att det blivit för lätt att skapa ett mycket värdefullt företag.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 8 september

AI-startup Ello säkrar $15 miljoner i finansiering för att bekämpa barndomens analfabetism

Ello, en uppstartsföretag som använder artificiell intelligens och barns taligenkänningsteknik för att bekämpa barndomens analfabetism, har säkrat 15 miljoner dollar i serie A-finansiering. Företaget erbjuder en prenumerationstjänst som levererar fem böcker varje månad till barn från förskoleklass till tredje klass. Genom sin app kan Ello lyssna på barnet när det läser högt och analysera deras tal för att rätta till felaktiga uttal och missade ord. Företaget planerar att utöka sin produktutveckling och tillgänglighet för konsumenter.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 7 september

OpenAI:s AI-chattbot ChatGPT tar världen med storm

OpenAIs AI-chattbot ChatGPT har tagit världen med storm. Den kan skriva uppsatser, kod och mycket mer baserat på korta textprompter. Stora varumärken experimenterar med den och använder AI för att generera reklam- och marknadsföringskopia. ChatGPT har nyligen förbättrats av GPT-4, den senaste språkskrivningsmodellen från OpenAIs laboratorier. Betalande ChatGPT-användare har tillgång till GPT-4, som kan skriva mer naturligt och flytande än den modell som tidigare drev ChatGPT. OpenAI har nyligen kopplat ChatGPT till internet med tillägg tillgängliga i alpha för användare och utvecklare på väntelistan.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 7 september

Elon Musk och Larry Pages oenighet om AI leder till bildandet av OpenAI och XAI

För ett decennium sedan hamnade Elon Musk och Googles medgrundare Larry Page i en diskussion om artificiell intelligens (AI) under Musks födelsedagsfest. Musk var orolig för att AI utgjorde ett existentiellt hot mot mänskligheten, medan Page ansåg att AI var en naturlig teknologisk utveckling. Senare 2013 hörde Musk att Google planerade att köpa AI-startupen DeepMind, vilket han inte tyckte var lämpligt. Musk och Silicon Valley-profilen Sam Altman bildade därför forskningslabbet OpenAI. Men samarbetet mellan Musk och Altman surnade snabbt och Musk lämnade OpenAI 2018. Sedan dess har Musk bildat flera företag som arbetar med AI, inklusive XAI som grundades förra månaden.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 6 september

Epic Games CEO försvarar AI-verktyg i spelutveckling, kritiserar Steam

Epic Games VD Tim Sweeney har uttryckt stöd för användningen av AI-verktyg i spelutveckling och kritiserat Steam för att förbjuda titlar som använder nya teknologier. Denna diskussion började när en utvecklare skrev på Reddit att Steam hade förbjudit deras spel för användning av ett valfritt ChatGPT-läge. Y Combinator VD Garry Tan kallade Valves anti-AI hållning för ´idiotisk´. Sweeney uppmuntrade utvecklaren att lägga sin titel på Epic Games Store och sa att de inte förbjuder spel för att använda nya teknologier.

Direktlänk Dela Game World Observer fördjupade 4 september

X:s sekretesspolicy bekräftar att offentliga data kommer att användas för att träna AI-modeller

X:s nyligen uppdaterade sekretesspolicy informerade användarna om att företaget nu skulle samla in biometrisk data samt användarnas jobb- och utbildningshistorik. Men det verkar inte vara det enda som X planerar att göra med användardata. Enligt en uppdatering till en annan del av policyn planerar företaget även att använda den insamlade informationen och annan offentligt tillgänglig information för att träna sina maskininlärnings- och AI-modeller. Förändringen uppmärksammades av Alex Ivanovs från Stackdiary, som har en historia av att hitta märkbara uppdateringar i teknikföretags användarvillkor. X:s policyförändring hittas i avsnitt 2.1 och lyder: ´Vi kan använda den information vi samlar in och offentligt tillgänglig information för att hjälpa till att träna våra maskininlärnings- eller artificiella intelligensmodeller för de ändamål som anges i denna policy.´

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 september

Coinfeeds lanserar AI-driven krypto chatbot

Coinfeeds, stödd av Y Combinator och andra framstående investerare, har lanserat en AI-driven chatbot designad för kryptovalutahandlare och investerare. Detta markerar plattformens andra banbrytande, helt AI-drivna verktyg efter deras News Terminal. Företaget, grundat av maskininlärnings- och datavetenskapsexperter från Uber, Robinhood och Microsoft, spelar en central roll i att tillhandahålla nyhetsflöden till stora börser som Coinbase. Chatboten, byggd på OpenAI:s arkitektur, tillåter användare att tillgå ChatGPT:s avancerade språkförmågor med fokus på kryptovaluta.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 1 september

OpenAIs ChatGPT förändrar AI-landskapet genom att skriva uppsatser, kod och mer

ChatGPT, OpenAIs AI-chattbot som genererar text, har tagit världen med storm. Den kan skriva uppsatser, kod och mer, vilket ökar produktiviteten. Stora varumärken experimenterar med den, och använder AI för att generera annonser och marknadsföringsmaterial. ChatGPT har nyligen förstärkts av GPT-4, den senaste språkskrivande modellen från OpenAIs laboratorier. Betalande användare av ChatGPT har tillgång till GPT-4, som kan skriva mer naturligt och flytande än den modell som tidigare drev ChatGPT. Utöver GPT-4 har OpenAI nyligen kopplat ChatGPT till internet med plugins tillgängliga i alpha för användare och utvecklare på väntelistan.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 29 augusti

Över $13 miljoner förlorade i krypto-SIM Swap-bedrägerier

Pseudonyma krypto-detektiven ZachXBT har upptäckt förluster på över 13 miljoner dollar från SIM Swap-bedrägerier. Det har varit 54 krypto-SIM Swap-bedrägerier under 2023, med offer som inkluderar Stellar, Aptos, LayerZero´s VD och Pleasr DAO. Bland de 54 framstående offren finns OpenAI´s CTO, Mira Murati, Bored Ape´s VD, Daniel Alegre, och Aptos Foundation. I SIM Swap-attacker lurar hackare en mobiloperatör att överföra offrets telefonnummer till ett SIM-kort de kontrollerar. ZachXBT tror att mobiloperatörer som T-Mobile, Verizon och AT&T måste förbättra sina säkerhetsåtgärder.

Direktlänk Dela Cryptobriefing.com fördjupade 24 augusti

AI-startupen Milo utsetts till ett av de mest lovande företagen 2023

Avni Patel Thompson, grundare och VD för det AI-baserade företaget Milo, var nära att stänga ner företaget innan hon vände sig till Sam Altman. Milo, som hjälper upptagna föräldrar att hantera sina barns scheman, har nyligen utsetts av riskkapitalister till ett av de mest lovande startup-företagen 2023. Trots tidigare problem med tekniska fel och finansiering, fick Thompson hjälp av Altman och OpenAI för att förbättra Milo. I dagsläget är Milo i sin betatestningsfas och kostar 40 dollar i månaden för prenumeranter. Företaget har hittills fått finansiering från bland annat Y Combinator, OpenAI, Magnify Ventures och Bronze Ventures.

Direktlänk Dela Yahoo News Canada fördjupade 21 augusti

AI-startup Milo hjälper upptagna föräldrar att hantera barnens scheman

Avni Patel Thompson, grundare och VD för Milo, var nära att stänga företaget innan hon kontaktade Sam Altman. Milo, en AI-assistent designad för att hjälpa upptagna föräldrar att hantera sina barns scheman, har nyligen utsetts av riskkapitalister som en av de mest lovande uppstartsföretagen 2023. Företaget, som fått tidig finansiering från acceleratorn Y Combinator, stötte på problem med produktutvecklingen och finansieringen torkade upp. Thompson vände sig till Altman, VD för OpenAI, som hjälpte henne att hitta den saknade biten som kunde få Milo att fungera. Detta ledde till en ny anställning och ytterligare finansiering från OpenAI.

Direktlänk Dela Yahoo Sports Canada fördjupade 21 augusti

OpenAI:s otraditionella tillvägagångssätt leder till betydande framgång

Tidigare i år uppnådde OpenAI, som trotsade Silicon Valleys traditionella regler, en värdering på nästan 30 miljarder dollar. Företaget fokuserade inte på att lösa ett specifikt problem, utan genererade istället idéer för sina AI-modeller, som GPT-3 och GPT-4, utan ett specifikt problem i åtanke. De ansåg att varje företag och verksamhet i grunden är ett språkföretag och att tillägg av värde till befintliga språkflöden skulle leda till allmänt införande. OpenAI:s VD, Sam Altman, medgav att företaget avvek från traditionella råd för uppstartsföretag. De tog fyra och ett halvt år att lansera en produkt och blev det mest kapitalintensiva uppstartsföretaget i Silicon Valleys historia. Framgången för OpenAI och AI-industrin har lett till en guldgruva i AI-startup-aktivitet.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 12 augusti

ChatGPT förändrar globala affärs- och politiska landskapet, Hollywood strejkar och Sam Altman kallar på reglering

När ChatGPT lanserades i november förändrade det omedelbart det globala affärs- och politiska landskapet. Tjänsten blev en av de snabbast växande apparna i historien, med 100 miljoner användare på två månader. Företag började leta efter sätt att minska sin personal genom att införliva AI. Samtidigt har den kreativa industrin ställts på ända, med Hollywood-författare och skådespelare som strejkar på grund av AI-bekymmer. Sam Altman, en framstående röst i samtalen om reglering av sin växande industri, har noterat att ´om denna teknik går fel, kan det gå ganska fel.´

Direktlänk Dela The Daily Courier fördjupade 12 augusti

ChatGPT och dess inverkan på den globala affärs- och politiska landskapet

När ChatGPT lanserades i november förändrade det omedelbart det globala affärs- och politiska landskapet. Tjänsten blev en av de snabbast växande apparna i historien, med 100 miljoner användare på två månader. Företag började söka sätt att minska sin personal genom att införliva AI. Investerarnas överdrivna entusiasm för så kallad generativ AI ledde till en enorm ökning inom tekniksektorn under 2023. Samtidigt har uppsvinget i AI-hype lett till en nationell diskussion om reglering. Sam Altman, som är en framstående röst i kraven på reglering av sin växande bransch, har noterat att ´om denna teknologi går fel, kan det gå ganska fel.´

Direktlänk Dela Business Lend fördjupade 12 augusti

Sam Altman: Från medgrundare till misslyckat socialt nätverk till AI-ledare

Sam Altman, tidigare medgrundare till det misslyckade sociala nätverket Loopt, har gått från relativ okändhet till att vara president för Y Combinator, ett riskkapitalbolag inriktat på att finansiera teknikstartups. Han hamnade på Forbes 30 Under 30-lista och grundade senare OpenAI med Elon Musk. OpenAI blev nyligen mer framträdande när företaget lanserade ChatGPT, en produkt som ansvarar för att buntar artificiell intelligens i en konsumentorienterad produkt. Den samlade 100 miljoner användare på bara två månader och har stört nästan varje bransch när världen börjar förbereda sig för en AI-driven framtid. Altman, som VD för OpenAI, siktar på att vara i centrum för den framtiden.

Direktlänk Dela The Daily Courier fördjupade 12 augusti

Sydkoreanska forskare hävdar att de har hittat ett material som kan leda till teknisk revolution

En grupp okända sydkoreanska forskare påstår att de har hittat ett material som kan leda till en teknisk revolution. Materialet, kallat LK-99, påstås kunna leda elektricitet utan att förlora energi vid rumstemperatur, vilket är en egenskap som superledande material har. Nyheten har skapat stor uppståndelse i Silicon Valley, där investerare och teknikchefer är fascinerade av potentialen för denna upptäckt. Många forskare tror dock att det var ett falskt larm och att LK-99 bara kan vara en typ av magnet. Studier pågår fortfarande.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 11 augusti

ChatGPT, OpenAIs AI-chattbot, har tagit världen med storm. Den kan skriva uppsatser, kod och mycket mer med korta textprompter, vilket ökar produktiviteten. Stora varumärken experimenterar med den, till exempel för att generera annons- och marknadsföringstexter. ChatGPT har nyligen förbättrats av GPT-4, den senaste språkskrivande modellen från OpenAIs labb. Betalande ChatGPT-användare har tillgång till GPT-4, som kan skriva mer naturligt och flytande än den modell som tidigare drev ChatGPT. Utöver GPT-4 har OpenAI nyligen kopplat ChatGPT till internet med tillägg som finns tillgängliga i alpha för användare och utvecklare på väntelistan.

TechCrunch fördjupade 10 augusti

AI- och maskininlärningsplattformen Weights & Biases säkrar 50 miljoner dollar i finansiering

AI- och maskininlärningsplattformen Weights & Biases har säkrat en ny finansieringsrunda på 50 miljoner dollar. Investeringen kommer från tidigare GitHub VD Nat Friedman och tidigare Y Combinator-partner Daniel Gross, tillsammans med befintliga investerare som Coatue, Insight Partners, Felicis, Bond, BloombergBeta och Sapphire. Investeringen värderar företaget till 1,25 miljarder dollar och ökar den totala finansieringen till 250 miljoner dollar. Weights & Biases förbereder för att lansera Prompts, en ny produkt utformad för att hjälpa användare övervaka och utvärdera prestanda för stora språkmodeller.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 9 augusti

Översikt över utvecklingen av OpenAI:s ChatGPT

ChatGPT, OpenAI:s AI-chattbot, har snabbt blivit populär. Den kan skriva uppsatser, kod och mycket mer utifrån korta textinmatningar, vilket ökar produktiviteten avsevärt. Stora varumärken experimenterar med det, använder AI:n för att generera annons- och marknadsföringstexter. ChatGPT har nyligen fått en boost av GPT-4, den senaste språkskrivningsmodellen från OpenAI:s laboratorier. Betalande ChatGPT-användare har tillgång till GPT-4, som kan skriva mer naturligt och flytande än den modell som tidigare drev ChatGPT. Utöver GPT-4 har OpenAI nyligen anslutit ChatGPT till internet med plugins tillgängliga i alfa för användare och utvecklare på väntelistan.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 4 augusti

Worldcoin, Kryptovalutan som kopplar samman AI och biometri, möter kontrovers

Worldcoin är ett projekt som försöker kombinera artificiell intelligens (AI) och kryptovaluta genom att skapa ett globalt nätverk av digitala identiteter. Användare skannar sina ögon för att skapa digitala referenser och belönas med Worldcoin-tokens. Projektet, som inte är tillgängligt i USA, har lockat över 2 miljoner användare men har även stött på problem med internationella regulatorer och datahanteringsproblem. Worldcoin är också förknippat med ett teknikföretag kallat Tools for Humanity Corp.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 1 augusti

OpenAI:s VD Sam Altman förespråkar reglering av AI för att skydda mänskligheten

Lanseringen av ChatGPT i november förra året satte OpenAI och dess VD Sam Altman i globalt rampljus. OpenAI, skapat som en ideell organisation, syftar till att utveckla AI samtidigt som det säkerställer att det inte skadar mänskligheten. Altman, ett teknikunderbarn, grundade start-up-företaget 2015 tillsammans med Elon Musk. Hans värsta rädslor kretsar kring teknikföretag som orsakar betydande skada på världen, vilket leder honom att förespråka regeringsreglering för att minska riskerna. Trots att han erkänner att jobb kommer att försvinna på grund av AI, föreställer sig Altman en värld där AI förbättrar livskvaliteten totalt sett.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 31 juli

OpenAIs Sam Altman och hans vision för AI:s framtid

Lanseringen av ChatGPT från OpenAI i november gjorde att företaget och dess medgrundare, Sam Altman, hamnade i globalt fokus. ChatGPT imponerade på världen med sina generativa AI-förmågor. Trots de potentiella riskerna med denna kraftfulla teknik, markerade detta en triumf för Altman. OpenAI grundades som en ideell organisation med målet att utveckla AI samtidigt som mänsklighetens bevarande säkerställs. Altman, en framstående teknolog, grundade OpenAI 2015 tillsammans med Elon Musk. Altman förespråkar regeringsreglering som en viktig åtgärd för att minska riskerna med teknikföretag. Idag uppskattas OpenAI vara värt $29 miljarder, tack vare framgången med sina generativa AI-verktyg som ChatGPT och DALL-E.

Direktlänk Dela DTG Reviews fördjupade 31 juli

ChatGPT, OpenAI:s textgenererande AI-chattbot, har snabbt blivit populär världen över. Den kan skriva uppsatser, kod och mer baserat på korta textprompter. Stora varumärken experimenterar med den för att generera reklam- och marknadsföringstexter. ChatGPT har nyligen uppgraderats av GPT-4, den senaste språkskrivningsmodellen från OpenAI:s laboratorier. Betalande ChatGPT-användare har tillgång till GPT-4, som kan skriva mer naturligt och flytande än den modell som tidigare drev ChatGPT. OpenAI har nyligen kopplat ChatGPT till internet med plugins tillgängliga i alpha för användare och utvecklare på väntelistan.

TechCrunch fördjupade 14 juli

AI-teknik revolutionerar programmeringsvärlden

Programmeringsvärlden utvecklas tack vare AI-teknik. AI-genererad kod blir allt mer exakt, vilket kan leda till att artificiell intelligens helt ersätter mänskliga programmerare. Några av de AI-verktyg som är tillgängliga för programmerare idag inkluderar OpenAI Codex GitHub Copilot, Tabnine, CodeT5, Polycoder, Cogram, GitHub Copilot, DeepCode, Kite, TabNine, CodeWP, AskCodi, Codiga, Visual Studio IntelliCode, PyCharm, AIXcoder, Ponicode, Jedi och Wing Pro. Dessa verktyg kan generera kod, förbättra kodens kvalitet, automatisera kodgenerering och mycket mer.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 11 juli

AI-startupen Vellum.ai stänger en seedrunda på 5 miljoner dollar

AI-startupen Vellum.ai har stängt en seedrunda på 5 miljoner dollar. Företaget avslöjade inte vem deras huvudinvesterare var för rundan, men meddelade att Rebel Fund, Eastlink Capital, Pioneer Fund, Y Combinator och flera änglar deltog i rundan. Vellum.ai, som först uppmärksammades under Y Combinators senaste demodag (vintern 2023), fokuserar på att hjälpa företag att förbättra deras generativa AI-prompting. Enligt Vellum.ai:s VD och medgrundare Akash Sharma, har startupen 40 betalande kunder idag, med en intäktsökning på cirka 25% till 30% per månad.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 11 juli

SpeedyBrand, ett företag som använder generativ AI för att skapa SEO-optimerat innehåll, har kommit ur stealth-läge med stöd från Y Combinator. Företaget har ännu inte attraherat mycket finansiering (2,5 miljoner dollar) och dess kundbas är relativt liten (cirka 50 varumärken). Generativa AI-modeller gör det billigare och enklare att generera innehåll av lägre kvalitet. Newsguard, ett företag som tillhandahåller verktyg för att granska nyhetskällor, har upptäckt hundratals annonsstödda webbplatser med generiska namn som innehåller desinformation skapad med generativ AI. Detta orsakar problem för annonsörer.

TechCrunch fördjupade 8 juli

Generativ AI förändrar webbens utformning men skapar problem för annonsörer

SpeedyBrand, ett företag som använder generativ AI för att skapa SEO-optimerat innehåll, har kommit ut ur stealth-läge med stöd från Y Combinator. Företaget har ännu inte lockat mycket finansiering (2,5 miljoner dollar) och har en relativt liten kundbas (cirka 50 varumärken). Generativ AI börjar förändra webbens utformning, men skapar problem för annonsörer då det gör det billigare och enklare att generera innehåll av lägre kvalitet. Newsguard, ett företag som tillhandahåller verktyg för att granska nyhetskällor, har avslöjat hundratals annonsstödda webbplatser med generiskt klingande namn som innehåller desinformation skapad med generativ AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 juli

Alternativa webbplatser till Reddit

Efter den pågående Reddit-avstängningen har många användare letat efter alternativa källor för nyheter och rådgivning. Här är några rekommendationer: Discord, en plattform som började som en plats för gamers att ansluta, men har utvecklats för att inkludera en mängd olika servrar för diskussioner om allt från spel till finans och nyheter. Hacker News, en social nyhetsdelningssida med fokus på teknik och vetenskap. Beehaw, en nyare Reddit-alternativ som uppmuntrar användare att vara trevliga och respektfulla. Tildes, en plats för kvalitetsdiskussioner med tung moderation. Hive.blog, en användardriven plattform som belönar kvalitetsinnehåll med sin egen kryptovaluta. Och slutligen Quora, en fråga-och-svar-webbplats som liknar Reddit när det gäller tankeväckande diskussioner.

Direktlänk Dela Evening Standard fördjupade 20 juni

Sam Altman: Från teknikunderbarn till OpenAIs ansikte

Sam Altman är en teknikstjärna i vardande och ansiktet utåt för OpenAIs ChatGPT. Han fick sin första dator vid åtta års ålder och lärde sig snabbt att programmera den. Efter att ha hoppat av Stanford University grundade han Loopt, en sociala nätverksapp som senare förvärvades av Green Dot Corporation. Altman har även varit president för startup-acceleratorn Y Combinator och styrelsemedlem i Reddit. Hans senaste projekt är OpenAI, ett forskningslaboratorium inriktat på att utveckla artificiell intelligens på ett säkert och fördelaktigt sätt. Altman anses vara en anmärkningsvärd person inom innovation och entreprenörskap.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 8 juni

Sam Altman: 12 företag där OpenAI-grundaren har investerat över 50 miljoner dollar

Sam Altman, medgrundare och VD för OpenAI, har blivit ett känt namn och affärscelebritet tack vare den virala framgången för ChatGPT. Altman grundade OpenAI tillsammans med Elon Musk 2015 och har tidigare varit president för Y Combinator, en av världens mest kända startup-inkubatorer. Han har finansierat nästan 100 företag och hans förmögenhet uppskattas till över 500 miljoner dollar. Här är 12 företag som listar Altman som investerare i finansieringsrundor över 50 miljoner dollar: Helion Energy, Neuralink, Reddit, Wave Mobile Money, Retro Biosciences, TrialSpark, Hermeus, Humane, Alt, Asana, Aspen Neuroscience och Rescale.

Direktlänk Dela InvestorsObserver fördjupade 25 maj

AI-genererade podcaster: framtidens underhållning eller bara en nyhet?

AI-genererade podcaster blir allt vanligare, men det råder delade meningar om deras framgångspotential. Andi Durrant, som hjälpte till att skapa AI-podden Synthetic Stories, anser att AI:s begränsningar snabbt blir tydliga. Dimitris Nikolaou, VD för AI-poddstartupen WondercraftAI, tror dock att publiken kan utveckla lojalitet till AI-genererade poddar. WondercraftAI skapade Hacker News Recap, en AI-genererad podd som sammanfattar toppnyheter från Hacker News, som för närvarande ligger på plats 31 i Apples tekniktopplista i USA. Nikolaou tror att AI-poddar kan locka oberoende kreatörer som vill skapa ljudversioner av sina texter men inte har tid eller pengar att göra det själva.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 24 maj

OpenAI-chefen Sam Altman uppmanar till reglering av AI-utveckling

Sam Altman, verkställande direktör för OpenAI, vädjade nyligen till USA:s kongress om att reglera utvecklingen och användningen av artificiell intelligens (AI). Altman, som är en av grundarna av OpenAI tillsammans med Elon Musk, har varit med och skapat virala AI-verktyg som ChatGPT och DALL-E. Trots framgångarna uttrycker han oro över riskerna med AI, särskilt när det gäller valmanipulation och spridning av falskt innehåll. Samtidigt är han optimistisk om AI:s långsiktiga positiva inverkan på arbetsmarknaden och skapandet av nya jobb.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 22 maj

OpenAI:s VD Sam Altman talar om AI-revolutionens påverkan på The Economic Times-evenemang

OpenAI:s VD Sam Altman kommer att tala på ett exklusivt evenemang anordnat av The Economic Times i New Delhi den 7 juni. Altman, som anses vara den inofficiella ledaren för AI-revolutionen, kommer att diskutera teknikens inverkan på företag, jobb och samhället i stort. Bland åhörarna finns VD:ar och grundare från Indiens främsta teknikstartups, beslutsfattare och ledande affärsledare. Altman har tidigare lett startup-inkubatorn Y Combinator och lanserat en senfasfond kallad YC Continuity. Han har investerat i en rad banbrytande tekniker, inklusive kärnfusion, och har efterlyst reglering av AI.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 19 maj

Efter att ha sett en deepfake-video förra året där Ukrainas president verkade kapitulera till Ryssland, grundade Andrey Doronichev företaget Optic för att identifiera syntetiskt eller förfalskat material. Optic är ett av över ett dussin företag som erbjuder verktyg för att upptäcka om något är skapat med AI, som Sensity AI (deepfake-detektion) och Fictitious.AI (plagiatdetektion). Den generativa AI-marknaden förväntas överstiga 109 miljarder dollar 2030, med en genomsnittlig årlig tillväxt på 35,6% fram till dess, enligt marknadsundersökningsföretaget Grand View Research.

The New York Times fördjupade 18 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare