» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 320 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

YouTube är en online-videodelningsplattform som grundades 2005. Det är en plats där användare kan ladda upp, dela och titta på videor av olika slag, såsom musikvideor, filmer, utbildningsmaterial, nyheter och mycket mer. Användare kan också kommentera, gilla eller ogilla och prenumerera på andra användares kanaler. YouTube ägs av Google och är en av de mest populära webbplatserna i världen. Videor kan laddas upp av både privatpersoner och företag, och det finns möjlighet att tjäna pengar genom annonsering om man har tillräckligt många tittare och prenumeranter.

Senaste nytt kring YouTube

AI-företag planerar skyddsåtgärder mot barnexploatering på nätet

OpenAI, Meta, Google och andra AI-startups planerar att införa nya skyddsåtgärder för att bekämpa barnexploatering på nätet i takt med att AI blir allt populärare. Enligt Wall Street Journal samarbetar stora AI-företag för att ytterligare införa restriktioner mot användare som missbrukar deras AI för att skapa sexualiserade bilder av verkliga barn. Insatserna kommer att ledas av Thorn, en ideell förespråkargrupp inriktad på att bekämpa sexuella övergrepp på barn online, med fokus på att blockera tjänster som ´nudifierar´ bilder av kvinnor och barn. Dessutom har företagen tidigare bildat flera allianser sedan förra året, med löften om att betona ´säkerhet, säkerhet och förtroende´ i utvecklingen av AI-teknik på grund av oro för teknikens faror för online-säkerhet och datasekretess.

Direktlänk Dela iTech Post fördjupade igår
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI-startup Perplexity samlar in 63 miljoner dollar, värderas till 1 miljard dollar

AI-startupen Perplexity har rapporterat att de har samlat in 63 miljoner dollar i syfte att konkurrera med Googles sökmotor. Den nya finansieringsrundan värderar företaget till 1 miljard dollar, vilket markerar en fördubbling av värderingen hittills i år. Perplexity erbjuder en AI-chattbot som sammanfattar sökresultat och hjälper användare att finslipa sina frågor för bästa svar. Företaget rullar ut en företagsversion av sin chattbot, prissatt till 40 dollar i månaden, med nya funktioner som starkare säkerhet och dataskyddsåtgärder. Perplexity har också börjat utforska expansion till nya regioner, och har tecknat distributionspartnerskap med Japans SoftBank Corp. och Tysklands Deutsche Telekom.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade igår

AI kan påverka dokumentärproduktion, men etiska frågor uppstår

En författare har använt befintliga verktyg som används av amatördokumentärer på internet för att skapa en kort dokumentär om ett misslyckat CIA-experiment med katter. Hollywood använder allt mer AI i alla delar av produktionen och det verkar oundvikligt att AI-applikationer kan störa arbetsmarknaden på ett sätt som är obekvämt och potentiellt farligt. Trots detta tror författaren inte att AI bör ta över Hollywood eller någons jobb. Denna vecka adresserar författaren en genre där många tror att AI kan störa hur innehållet skapas - sanna brott. Med minimal mänsklig inblandning kan någon göra sin egen dokumentär med AI på bara några dagar.

Direktlänk Dela The Ankler fördjupade igår

TubeMagic lanserar bästa AI-verktygen för Youtubers

TubeMagic har lanserat en omfattande uppsättning AI-drivna verktyg designade för att revolutionera resan för innehållsskapare på YouTube. Verktygen strömlinjeformar varje aspekt av innehållsskapande och optimering, och ger skapare möjlighet att maximera sin kanals potential och utöka sin publik. TubeMagic fungerar genom att använda kraften i artificiell intelligens (AI) för att revolutionera innehållsskapande och optimeringsprocessen för YouTube-skapare. TubeMagic erbjuder flexibla prisplaner som passar skapare på varje steg i deras YouTube-resa, och erbjuder både månads- och årliga alternativ för att passa olika behov och budgetar.

Direktlänk Dela openPR fördjupade i förrgår

AI-tjänster revolutionerar musikskapande

AI-tjänster som Suno och Udio revolutionerar musikskapandet genom att skapa nya sorters låtar och sudda ut gränsen mellan artist och lyssnare. Suno och Udio har utvecklats av tidigare Google AI-avdelning Deep Mind och har investerare som artister som Common och Will.I.Am. Dessa tjänster gör det möjligt för icke-musiker att skapa musik, liknande hur Instagram och TikTok har gjort alla till fotografer och videomakare. Dessa plattformar är designade med gränssnitt som liknar Spotify och Youtube, där användare kan bli inspirerade genom att lyssna på vad andra har skapat.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 19 april

AI förändrar onlinesökning och affärsverksamhet

Integrationen av artificiell intelligens (AI) i sökmotorer på nätet omdefinierar tillgängligheten och effektiviteten i informationssökning, vilket påverkar hur vi interagerar med den digitala världen. Googles senaste innovationer, såsom ´Circle to Search´ och AI-drivna multisökfunktioner, visar AI:s inverkan på sökfunktioner. AI:s inflytande på innehållsskapande har lett till att sökmotorer prioriterar högkvalitativt, mänskligt genererat innehåll. Sökområdet expanderar bortom traditionella motorer som Google, med plattformar som TikTok, YouTube, Pinterest och Reddit som används allt mer som alternativa sökkällor. Bloomberg har utnyttjat AI för att förbättra funktionaliteten i sin Terminal, vilket erbjuder AI-drivna sammanfattningar av vinstsamtal. På juridiskt område har Bloomberg Law integrerat AI för att effektivisera juridisk forskning och arbetsflöde. I finanssektorn representerar BloombergGPT en betydande framsteg, en kraftfull AI-modell utformad specifikt för att hantera komplexa finansiella data.

Direktlänk Dela Capital Finance International fördjupade 19 april

Google introducerar generativa bildverktyg i Demand Gen

Google lanserar generativa bildverktyg i Demand Gen, en kampanj som introducerades förra året för att hjälpa annonsörer att skapa och omvandla ny efterfrågan med visuell berättelse på Googles mest inlevelsefulla och underhållningsfokuserade kontaktpunkter - YouTube, YouTube Shorts, Discover och Gmail. Verktygen, som drivs av Googles AI, skapar imponerande, högkvalitativa bildtillgångar på bara några steg med hjälp av ledtrådar som användaren tillhandahåller. Dessutom kan användare generera liknande alternativ med den nya funktionen ´Generera mer som detta´ om de har befintliga bilder som presterar bra.

Direktlänk Dela Google fördjupade 19 april

AI-genererade sånger av Drake och Taylor Swift skapar debatt

Under den senaste veckan har sånger av Drake och Taylor Swift tyckts läcka online, vilket har skapat enorma reaktioner. Stora Reddit-trådar har uppstått, där musikval dissekeras. Men varken Swift eller Drake har bekräftat att sångerna är äkta. Istället har stora grupper på sociala medier hävdat att sångerna är AI-genererade bluffar. Dessa typer av argument har nyligen intensifierats och kommer att fortsätta att öka, eftersom AI-vokala kloner fortsätter att förbättras och blir allt mer tillgängliga för vanliga människor.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 19 april

Producent tar på sig ansvaret för Kendrick Lamar AI-disspår

Producenten och rapparen Sy The Rapper tar på sig ansvaret för det virala Kendrick Lamar AI-disspåret som dök upp online. Los Angeles-baserade Sy delade en video på Instagram som visar hur han skapade diss-spåret, som var ett påstått svar på Drake och J. Cole. Enligt Sy skapade han först beatet till spåret, skrev och spelade in texter som lät liknande något Lamar skulle säga och manipulerade sedan vokalerna för att få det att låta mer som Lamar. Trots att världen nu vet att låten var fejk, har Sy inte tagit ner den men ville tala ut för att rensa Lamars namn.

Direktlänk Dela Baller Alert fördjupade 19 april

Före detta Google DeepMind-forskare lanserar AI-drivet musikskapande app

Före detta forskare från Google DeepMind har lanserat en AI-drivet musikskapande app, Udio, som låter användare skapa låtar från textprompter. Start-up-företaget, som är baserat i London och New York, har musikerna Will.i.am och Tay Keith samt musikdistributören UnitedMasters bland sina backare. Företaget har även säkrat stöd från kapitalföretaget Andreessen Horowitz. Udio-appen förstår koncept som genre och stilar och kan till och med skapa sång på olika språk. Appen tillåter inte prompter som refererar till upphovsrättsskyddade spår.

Direktlänk Dela AI Business fördjupade 18 april

Falsk James Bond-trailer med Henry Cavill och Margot Robbie får miljoner visningar

En falsk filmtrailer för ´Bond 26´ har fått miljontals visningar på YouTube. Trailern introducerar Henry Cavill, tidigare stjärna i The Witcher, som den nya James Bond och Margot Robbie som en Bond-tjej. Trailern är skapad av KHStudio och använder en blandning av klipp från andra filmer och artificiell intelligens. Trots att trailern är falsk har den genererat 2,3 miljoner tittare, antagligen drivna av en blandning av fans som njuter av den som ett ´tänk om´-försök och vissa som lurats av den.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 18 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Google uppdaterar AI-chattbot Gemini med YouTube-taggningsfunktion

Google har uppdaterat sin AI-chattbot Gemini med en ny funktion som tillåter användare att tagga YouTube i en chatt. Detta innebär att AI-assistenten kan hitta specifika videor, typer av videor eller till och med analysera innehållet i en uppladdning. Funktionen kan också användas med andra Google-produkter som Docs, Drive, Flights och Maps. Funktionen är dock inte alltid fungerande som förväntat. Google har en mycket mer begränsad uppsättning plugins och inga anpassade GPTs, utan förlitar sig på sina egna produkter och den funktionalitet de kan erbjuda en chattbot.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 17 april

Google lanserar AI-funktioner för att förbättra annonsering

Google lanserar nya generativa AI-funktioner för Demand Gen-kampanjer i Google Ads. Verktygen, som drivs av Googles artificiella intelligens, låter annonsörer skapa högkvalitativa bildtillgångar med hjälp av textprompter på bara några steg. De AI-drivna kreativa funktionerna syftar till att förbättra visuell berättande för att hjälpa varumärken att generera ny efterfrågan på Googles plattformar, inklusive YouTube, YouTube Shorts, Discover och Gmail. Michael Levinson, vice VD och general manager för Social, Local och Vertical Ads på Google, säger att annonsörer behöver diversifiera sin kreativa strategi med flerformatsannonser för att hålla publiken engagerad och leverera resultat. Generativa bildverktyg rullas ut globalt till annonsörer på engelska, med fler språk som kommer senare i år. Google betonade också sitt åtagande att utveckla generativ AI-teknologi ansvarsfullt, med principer för rättvisa, integritet och säkerhet.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 16 april

AI omformar musikindustrin: Möjligheter och utmaningar

Musikindustrin upplever en omvandlande våg när artificiell intelligens (AI) fortsätter att göra betydande framsteg inom innehållsskapande. Över 200 framstående musiker har tagit ställning genom att underteckna ett öppet brev som behandlar de problem AI medför i musikproduktion och distribution. Trots rädslan för oändlig AI-genererad musik kan AI både vara ett hot och en fördel för musikvärlden. AI har varit bakom skapandet av en ´ny´ singel av de ikoniska, men inte längre aktiva Beatles, med titeln ´Now and Then´. På samma sätt trodde man att den kanadensiska rapparen Drake släppte en ny AI-duett med The Weeknd kallad ´Heart on My Sleeve´, vilket fick miljontals visningar innan det avslöjades som en AI-fabricering.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 16 april

OpenAI öppnar sitt första asiatiska kontor i Japan och lanserar en ny version av sin AI-modell

OpenAI öppnar sitt första kontor i Asien, i Japan, ett land med upphovsrättslagar som tillåter användning av andras arbete för ´testning´, ´dataanalys´ eller ´dataprocesseringsändamål´. Företaget lanserar också en ny version av sin AI-modell GPT-4 på japanska, som har finjusterats för språket. OpenAI har anställt Tadao Nagasaki, tidigare anställd på Amazon i 12 år, som president för OpenAI Japan. OpenAI påstår att dess nya japanska GPT-4-modell är mer effektiv för att hantera japansk text än dess andra modeller, och kan svara på sådana förfrågningar upp till tre gånger snabbare än den standardiserade GPT-4 Turbo-modellen.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade 15 april

Elon Musk diskuterar AI på den 10:e årliga Breakthrough Prize-ceremonin

Elon Musk deltog i Breakthrough Prize-ceremonin, ofta kallad ´Vetenskapens Oscars´, där han kort diskuterade artificiell intelligens (AI). Musk hoppas på att göra livet multiplanetärt och fortsätta utveckla AI. Han varnade återigen för att AI kan utgöra en fara för mänskligheten, men uttryckte också hopp om att AI kommer att gynna mänskligheten snarare än att orsaka förstörelse. Musk skämtade också om att en AI skulle kunna vinna presidentvalet 2032. Ceremonin inkluderade flera kända presentatörer och delade ut priser i fyra olika kategorier.

Direktlänk Dela Teslarati fördjupade 14 april

YouTube spelar en viktig roll för att förbättra OpenAI´s ChatGPT

OpenAI´s ChatGPT, en framstående konversations-AI, har fått mycket uppmärksamhet för sin förmåga att generera mänskliga respons och framgång i djupgående dialoger. En viktig bidragande faktor är den mängd textkällor den bygger på, inklusive böcker, artiklar, webbplatser och sociala medier. En ofta bortglömd, men central, källa för utbildning och datainsamling för ChatGPT är YouTube. YouTube, med sin enorma samling av videoklipp på olika språk och genrer, erbjuder unika möjligheter för audiovisuell utbildning. Genom att använda automatiska taligenkänningsverktyg (ASR) kan forskare omvandla talat språk från YouTube-videor till text, vilket möjliggör storskalig datainsamling. Denna data kan sedan bearbetas och formateras till inmatningsdataset för ChatGPT. Genom att exponera ChatGPT för en mängd olika språkformer, kulturella nyanser och konversationsteman kan AI-modellen förbättras och bli mer engagerande och naturlig i sina svar. Dock finns det utmaningar, som att säkerställa noggrannhet och pålitlighet, hantera fördomar och känsligheter, och följa upphovsrättslagar.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 14 april

YouTubes avgörande roll i träningen av OpenAI:s ChatGPT

OpenAI:s ChatGPT, en framstående konversationell AI-modell, har fått mycket uppmärksamhet för sin förmåga att generera mänskliga svar och engagera sig i meningsfull dialog. En nyckelfaktor bakom framgången är den omfattande träningsdata som den förlitar sig på, inklusive en mängd olika textkällor som böcker, artiklar, webbplatser och sociala medieplattformar. En ofta förbisedd men betydande källa till träningsdata för ChatGPT är YouTube. Denna plattforms enorma samling av videor bidrar till modellutveckling, språkförståelse och konversationsförmågor. Utmaningar inkluderar kvalitetskontroll, biasbekämpning och juridisk efterlevnad.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 14 april

OpenAI gör sin AI-chattbot mer direkt och mindre pratsam

OpenAI, ledd av Sam Altman, meddelade på fredagen att de har gjort sin AI-chattbot ChatGPT mer direkt och mindre pratsam. Det nya GPT-4 Turbo-modellen är nu tillgänglig för betalande ChatGPT-användare. Företaget har förbättrat funktioner inom skrift, matematik, logiskt resonemang och kodning. Den nya AI-modellen har tränats på offentligt tillgängliga data fram till december förra året. OpenAI uppgav att de fortsätter att investera i att förbättra sina AI-modeller och ser fram emot att se vad användarna gör med dem. Dessutom har AI-företaget påstås transkriberat mer än en miljon timmar av YouTube-videor för att träna GPT-4.

Direktlänk Dela The Sentinel Assam fördjupade 13 april

OpenAI uppgraderar Chat GPT med förbättrad modell

OpenAI har släppt en stor uppdatering till Chat GPT. Premiumanvändare av Chat GTP Plus, Team eller Enterprise kan nu dra nytta av en uppgraderad version av GPT-4 Turbo-modellen. Den uppgraderade modellen, kallad ´gpt-4-turbo-2024-04-09´, har flera förbättringar inom skrivning, resonemang, matematik och kodning. Den har också en mer aktuell kunskapsbas, eftersom den är utbildad på offentligt tillgängliga data fram till december 2023. Uppdateringen kommer efter en utmanande månad för OpenAI, som har stämts för upphovsrättsintrång och anklagats för att bryta mot YouTube´s användarvillkor.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 12 april

De bästa ChatGPT-webbläsartilläggen

Sedan lanseringen av AI-drivna verktyg har människor börjat leta efter det bästa ChatGPT-webbläsartillägget för sina behov. Några av de mest populära tilläggen inkluderar ChatGPT för Google, Merlin - OpenAI ChatGPT Powered Assistant, WebChatGPT, ChatGPT för sökmotorer, ChatGPT Everywhere, YouTube Summary, ChatGPT Writer, tweetGPT Chrome Extension, Promptheus och Summarize. Dessa tillägg erbjuder olika funktioner, som att visa ChatGPT-svar bredvid Google-sökresultat, fungera över hela webbläsaren, tillhandahålla snabba svar, skriva kod och mycket mer.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 12 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Adobe börjar erbjuda kompensation till skapare för att träna sin AI

Adobe har börjat erbjuda kompensation till skapare för att licensiera deras videor för att träna sitt kommande text-till-video AI-verktyg, vilket är en banbrytande drag som prioriterar skapares rättigheter och sätter en ny standard för AI-industrin. Enligt dokumenten kommer Adobe att betala skapare $120 för videor som visar människor som utför vardagliga aktiviteter. Företaget är också intresserat av att förvärva anatomibilder av fötter, händer och ögon, samt bilder av individer som interagerar med olika objekt. Adobe har dock gjort det klart att det inte kommer att acceptera upphovsrättsskyddat innehåll, nakenhet eller potentiellt stötande material. Adobe kommer att betala mellan $2.62 och $7.25 per minut för filmklipp som kommer att användas för att träna sin AI-modell. Adobe´s beslut att rättvist kompensera skapare står i stark kontrast till tillvägagångssättet från OpenAI, skaparen av det populära text-till-video AI-verktyget, Sora. Adobe´s proaktiva tillvägagångssätt till skaparkompensation inte bara sätter en positiv föregångare för utvecklingen av AI-teknik utan positionerar också företaget som en ledare inom ansvarsfulla och etiska AI-praxis.

Direktlänk Dela Editorial GE fördjupade 12 april

OpenAI gör sin AI-chatbot mer direkt och mindre ordrik

OpenAI, som leds av Sam Altman, har meddelat att de har gjort sin AI-chatbot, ChatGPT, mer direkt och mindre ordrik. Företaget meddelade att deras nya GPT-4 Turbo-modell nu är tillgänglig för betalande ChatGPT-användare. ´Vi har förbättrat förmågorna inom skrivning, matematik, logiskt tänkande och kodning´, sade företaget. Den nya AI-modellen har tränats på offentligt tillgängliga data fram till december förra året. OpenAI påstår att de har transkriberat mer än en miljon timmar av YouTube-videor för att träna GPT-4, trots att The New York Times rapporterade att OpenAI visste att detta inte var lagligt men ´ansåg det vara rättvist bruk´.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 12 april

OpenAI kan ha rättighetsproblem med GPT-4 för att ha använt YouTube-videor

OpenAI har länge använt mystiska metoder för att träna sin ChatGPT, men det är sällan offentligt hur deras språkmodeller tränas. Det verkar dock som om de kan ha problem med upphovsrätten, eftersom GPT-4 rapporteras ha tränats med hjälp av miljontals timmar av YouTube-videor. OpenAI har enligt en rapport från The New York Times använt otaliga YouTube-videor för att träna sin ChatGPT-4-modell. Detta har resulterat i vad OpenAI anser vara den mest avancerade hittills, men det finns ett problem. YouTube tillåter inte någon obehörig skrapning eller nedladdning av sina videor, och GPT-4 bryter direkt mot dessa villkor.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 10 april

OpenAI tränade AI-modeller med YouTube-video-transkriptioner

En rapport från The New York Times avslöjade att OpenAI kan ha tränat AI-modeller på transkriptioner av YouTube-videor. OpenAI skapade en lösning kallad Whisper som kunde ta YouTube-videor och transkribera dem till text som sedan kunde användas som nytt AI-träningsdata. Processen att utveckla GPT-4, den kraftfulla AI-modellen bakom OpenAIs senaste ChatGPT-chatbot, tog över en miljon timmar av YouTube-videor transkriberade av Whisper. OpenAI:s anställda diskuterade hur YouTube-transkriptionsträningsdata potentiellt kunde bryta mot YouTubes regler, men OpenAI valde ändå att gå vidare med tron att träna AI med videorna var rättvist användande.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 9 april

OpenAI anklagas för potentiellt brott mot copyrightlagar

Forskare skapade verktyget Whisper för att träna OpenAI:s stora språkmodeller. Verktyget var specifikt utformat för att transkribera miljontals timmar av ljud från YouTube-videor, vilket gav företaget ett enormt försprång över sina konkurrenter. OpenAI visste att detta projekt befann sig i en juridiskt gråzon, men beslutade att fortsätta med det ändå. OpenAI:s president Greg Brockman var personligen involverad i insamlingen av videor som skulle transkriberas. Google gjorde något liknande för sina AI-modeller, vilket också potentiellt bröt mot upphovsrättslagarna.

Direktlänk Dela The Blaze fördjupade 9 april

Google och OpenAI konkurrerar om att utveckla AI-drivna videoinnehåll

Google DeepMind och OpenAI tävlar om att utveckla AI-teknik för att generera videor. OpenAI har nyligen avslöjat Sora, en AI som kan generera upp till 60 sekunder långa videor med komplexa scener. Google har utvecklat Lumiere, en text-till-video-generator som kan producera fem sekunders videor. Båda företagen står inför utmaningar med dataanskaffning och etiska frågor i AI-utvecklingen. Mira Murati, CTO för OpenAI, har uttryckt oro över Soras träning, medan Neal Mohan, YouTube´s VD, har avvisat dessa påståenden. Trots detta finns det fortfarande rekommendationer om att använda YouTube-videor för att förbättra taligenkänningsverktyget Whisper.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 9 april

Google utvecklar egen Arm-baserad CPU för AI-arbete i datacenter

Google skapar sin egen anpassade Arm-baserade CPU för att stödja sitt AI-arbete i datacenter och introducerar en kraftfullare version av sina Tensor Processing Units (TPU) AI-chip. Googles nya Arm-baserade CPU, kallad Axion, kommer att användas för att stödja Googles AI-arbetsbelastningar innan den lanseras till företagskunder på Google Cloud senare i år. Axion-chippen driver redan YouTube-annonser, Google Earth Engine och andra Google-tjänster. Google uppgraderar också sina TPU AI-chip som används som alternativ till Nvidias GPU för AI-accelerationsuppgifter.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 9 april

Merlin AI: En omfattande granskning av AI-assistenten

Merlin AI är en AI-assistent som erbjuder åtkomst till avancerade modeller som GPT-4, Claude 2 och Gemini. Den fungerar som en webbläsarutvidgning och integreras sömlöst med plattformar som Google Search, YouTube, Gmail, LinkedIn och mer. Dess huvudfunktioner inkluderar chatbots, sammanfattning av YouTube-videor och blogginlägg, skrapning av webbsidor och hjälp med kommentarer. Den har även funktioner för bildgenerering och låter användarna chatta med PDF-dokument. Mobilversionen har ännu fler verktyg, som en textsummerare och ett plagiatkontrollverktyg. Den erbjuder också API för integration med andra produktionsappar.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 9 april

OpenAI använder YouTube-innehåll för att träna AI-modell trots upphovsrättsliga gråzoner

OpenAI har använt sin transkriberingsmjukvara Whisper för att transkribera över en miljon timmar av innehåll från YouTube för att träna sin mest avancerade AI-modell, GPT-4. Företaget har även använt andra källor som podcasts och ljudböcker för maskininlärning. OpenAI erkänner att de är medvetna om att de befinner sig i en upphovsrättslig gråzon men tror att de agerar inom tillåten användning. Google och YouTube har dock uttryckt att denna typ av datainsamling inte är tillåten.

Direktlänk Dela SweClockers fördjupade 9 april

AI-företag navigerar genom brist på värdefulla träningsdata

AI-industrin står inför växande problem med brist på värdefulla träningsdata. OpenAI har svarat på detta genom att transkribera över en miljon timmar av YouTube-videor för träningsändamål, trots potentiella rättsliga oklarheter kring upphovsrättsintrång. Google har också använt YouTube-innehåll för att träna sina AI-modeller, men betonar företagets motstånd mot obehörig skrapning. Meta, som konkurrerar inom AI-området, övervägde att använda upphovsrättsskyddade verk utan tillstånd för att konkurrera med rivaler som OpenAI.

Direktlänk Dela Digital Market Reports fördjupade 9 april

Stora AI-företag kan bryta mot etiska regler i jakten på data

Enligt en undersökning av The New York Times kan stora aktörer inom AI, som OpenAI, Google och Meta, bryta mot etiska regler och potentiellt lagar i sin jakt på digital data för att träna AI-modeller. Undersökningen följer på en rättsprocess där tidningen anklagade OpenAI och Microsoft för att använda upphovsrättsskyddade nyhetsartiklar för att träna AI-modeller. Företagen hävdade att deras användning av innehållet var ´fair use´. Rapporterna visar hur företagen har använt olika metoder för att samla in data, inklusive transkribering av ljud från YouTube-videor, diskussioner om att köpa ett förlag för att få tillgång till långa verk, och utvidgning av användarvillkor för att få tillgång till offentligt tillgängliga dokument och recensioner.

Direktlänk Dela Artificial Intelligence in Healthcare fördjupade 9 april

OpenAI och Google skrapar data från YouTube, potentiellt bryter mot användarvillkor

OpenAI och Google har skrapat stora mängder data från YouTube för att träna sina AI-modeller, vilket kan vara i strid med YouTubes användarvillkor. OpenAI använde ett verktyg kallat ´Whisper´ för att automatiskt transkribera ljud från YouTube-videor och använda det för att träna sin AI-modell, GPT-4. Google har också skrapat data från YouTube-videor, vilket är anmärkningsvärt eftersom Google är YouTubes moderbolag. Detta kan leda till rättsliga strider mellan företagen.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 8 april

OpenAI och Google anklagas för att bryta mot upphovsrätten genom att transkribera YouTube-videor

OpenAI och Google har rapporterats transkribera YouTube-videor för att samla in text till sina AI-modeller, vilket potentiellt kan bryta mot skaparnas upphovsrätt. Enligt en undersökning av New York Times och Meta, skar teknikjättarna hörn för att få tillgång till så mycket data som möjligt för att träna sina AI-modeller. OpenAI-forskare ska ha skapat ett taligenkänningsverktyg som heter Whisper, vilket möjliggör ljudtranskription från YouTube-videor. Detta kan generera ny konversationstext som skulle göra ett AI-system smartare. Trots diskussioner om hur det kan bryta mot YouTubes regler, hävdar flera källor att mer än en miljon timmar av YouTube-videor har transkriberats. Transkriptionerna matades sedan in i GPT-4, det avancerade AI-systemet som driver den senaste versionen av ChatGPT:s chatbot. Google, YouTube:s moderbolag, rapporterades också ha transkriberat videor för att träna sina egna AI-modeller. Dessutom var OpenAI:s president Greg Brockman personligen involverad i insamlingen av videor som användes. OpenAI:s påstådda användning av YouTube-videor kan också bryta mot Googles policyer, som förbjuder användning av dess innehåll för ´oberoende´ applikationer och ´automatiserade medel´ av dess videor genom metoder som robotar, botnät eller scrapers.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 8 april

OpenAI anklagas för att tränat AI-modeller på YouTube-videor

OpenAI:s tekniska chef Mira Murati intervjuades av Wall Street Journal om företagets senaste text-till-video-generator, Sora. Det uppstod en obekväm paus när hon frågades om Sora hade tränats på videor från YouTube, Instagram och Facebook. Murati sade att de använde allmänt tillgängliga data och licensierade data. Enligt New York Times har OpenAI i hemlighet tränat sin stora språkmodell GPT-4 med över en miljon timmar av transkriberade YouTube-videor. Google, ägare till YouTube, har också utnyttjat transkriptioner för att träna sina egna AI-modeller. Detta har lett till flera rättsfall, med rättighetsinnehavare som anklagar företag som OpenAI och Microsoft för att missbruka ´fair use´-regeln i amerikansk upphovsrättslag. YouTube:s VD Neal Mohan har uttryckt att om OpenAI faktiskt har tränat Sora på YouTube-videor skulle det vara ett ´klart brott´ mot plattformens användarvillkor.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 8 april

OpenAI anklagas för att bryta mot YouTubes regler för att träna AI

OpenAI har använt över en miljon timmar av YouTube-videotranskriptioner för att träna sin mest avancerade generativa AI-modell, GPT-4, vilket strider mot YouTubes regler. OpenAIs president Greg Brockman var personligen involverad i urvalet av videor att använda för AI-träning. OpenAI ansåg att detta var ´rättvis användning´ av offentligt tillgängliga videor, men YouTube hävdar att deras regler förbjuder obehörig skrapning eller nedladdning av YouTube-innehåll. Samtidigt påpekas det att Google har gjort samma sak vid träning av sina AI-modeller som används i Gemini.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 8 april

OpenAI anklagas för att använda YouTube-data för att träna AI-modell

OpenAI kan ha använt mer än en miljon timmar transkriberad data från YouTube-videor för att träna sin senaste artificiella intelligens (AI) modell GPT-4, enligt en rapport. Rapporten hävdar att OpenAI tvingades skaffa data från YouTube eftersom det hade uttömt sin hela tillgång av textordresurser för att träna sina AI-modeller. Om anklagelsen är sann kan det leda till nya problem för AI-företaget som redan kämpar med flera rättsprocesser för användning av upphovsrättsskyddad data. OpenAI lanserade offentligt Whisper, ett verktyg för automatiskt taligenkänning, i september 2022 för att transkribera YouTube-videor och träna sina modeller med hjälp av data.

Direktlänk Dela Gadgets 360 fördjupade 8 april

OpenAI anklagas för att ha transkriberat YouTube-videor för AI-utbildning

OpenAI har rapporterats ha transkriberat mer än en miljon timmar av YouTube-videor för att träna GPT-4, enligt The New York Times. Detta kommer strax efter att YouTube:s VD Neal Mohan sagt att transkribering av YouTube-videor för AI-utbildning skulle vara en ´klar överträdelse´ av deras policy. OpenAI:s teammedlemmar, inklusive presidenten Greg Brockman, hjälpte personligen till att samla in YouTube-videorna, enligt källor. OpenAI använde påstått Whisper, deras AI-transkriptionsprogramvara, för att samla in mer data för att träna GPT-4.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 8 april

Open AI tränar upp språkmodell med Youtube-klipp

För att träna upp språkmodellerna som används av AI-verktyg som Chat GPT, Copilot och Claude krävs stora mängder data. Open AI har valt en ovanlig lösning för att samla in data för att träna upp språkmodellen GPT-4. De har transkriberat innehållet i miljontals Youtube-klipp med hjälp av verktyget Whisper, som kan generera texter från ljudklipp.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 8 april

OpenAI använder YouTube-videor för att träna GPT-4 språkmodell

OpenAI har avslöjat GPT-4, dess mest robusta stora språkmodell hittills, vilket markerar ett betydande steg i AI-kapabiliteter. Modellens skicklighet visades genom imponerande poäng på olika prov, vilket indikerar dess avancerade språkförståelse. En rapport från New York Times avslöjade att OpenAI stötte på data brist vid utvecklingen av sin Whisper ljudtranskriptionsmodell. För att lösa detta problem transkriberade företaget över en miljon timmar av YouTube-videor för att träna GPT-4 språkmodell, ett drag med rättsliga oklarheter.

Direktlänk Dela The Hans India fördjupade 8 april

OpenAI anklagas för att använda YouTube-videor utan tillåtelse för att träna GPT-4

Stora språkmodeller som driver dagens chattbotar tränas med enorma mängder data, till exempel mänsklig skrift och programkod. Det har varit många diskussioner om rätten att använda delar av internet för detta ändamål utan tillstånd. Wall Street Journal rapporterade nyligen att AI-utvecklare har svårt att hitta bra träningsdata. OpenAI har försökt att lösa detta genom att träna GPT-4 med över en miljon timmar transkriberade YouTube-videor, vilket har ifrågasatts lagligt. Google hävdar att Youtubes användarvillkor förbjuder obehörig webbskrapning och nedladdning av innehåll.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 8 april

Google testar ny ´Korta Videor´-filter och Gemini AI-brytare

Google testar nya funktioner för sina tjänster, inklusive Google Sök och Google-appen. För Google Sök finns det en ny ´Korta Videor´-filter under utveckling, vilket skulle tillåta användare att söka efter korta videor relaterade till ämnet de söker efter. Google började redan indexera TikTok och Instagram-videor 2021 och dess egen YouTube Shorts-plattform kommer troligen att fylla filtret. Dessutom finns det en ny Gemini AI-brytare under utveckling inom Google-appen. Att växla till Gemini inom Google-appen låter användare interagera med AI genom att skriva, tala eller dela en bild.

Direktlänk Dela The Mobile Indian fördjupade 8 april

Google överväger att ta betalt för AI-drivna sökfunktioner

Enligt en ny rapport överväger Google att börja ta betalt för AI-drivna sökningar och andra relaterade funktioner. Detta skulle vara en stor förändring för företaget, som nyligen började ta betalt för tillgång till YouTube för att undvika annonser och få tillgång till andra funktioner. Rapporten, som kommer från Financial Times, hävdar att beslutet tas som svar på kostnaden för att utveckla och underhålla AI-system inom företaget. Det är ännu inte klart hur Google kommer att ta betalt för dessa tjänster, men det är troligt att de som redan betalar företaget kommer att få tillgång till förbättrad AI-assistans för sökfrågor.

Direktlänk Dela Stuff Magazine fördjupade 8 april

OpenAI transkriberade över en miljon timmar YouTube-videor för att träna GPT-4

OpenAI, som var i behov av träningsdata, skapade sitt Whisper-ljudtranskriptionsalgoritm för att övervinna hindret, och transkriberade över en miljon timmar av YouTube-videor för att träna GPT-4, sin mest imponerande stora språkmodell. Företaget var medvetet om de juridiska problemen men ansåg att det var rimlig användning. OpenAI:s president Greg Brockman samlade personligen in de videoklipp som användes. OpenAI:s talesperson Lindsay Held förklarade att företaget skapar ´unika´ dataset för var och en av dess modeller för att ´hjälpa deras förståelse av världen´ och upprätthålla sin globala forskningstävling.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 8 april

OpenAI anklagas för att bryta mot copyrightregler för att träna sin AI-modell

OpenAI har rapporterats ha transkriberat över en miljon timmar av YouTube-videor för att samla träningsdata till sin avancerade GPT-4-modell, vilket strider mot Googles copyrightregler. OpenAI, som stöds av Microsoft, använde ett eget taligenkänningssystem kallat Whisper för att transkribera ljud från YouTube-videor till konversationstext, som sedan användes för att träna AI-modellen som driver ChatGPT. OpenAI:s president, Greg Brockman, hjälpte personligen till med att välja ut videor för transkribering. Google förbjuder användning av videor publicerade på YouTube för applikationer som är ´oberoende´ av videoplattformen.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 8 april

OpenAI använder över en miljon timmars YouTube-videor för att träna sin AI-modell GPT-4

OpenAI har använt över en miljon timmars YouTube-videor för att träna sin stora språkmodell GPT-4. GPT-4-modellen utbildades med hjälp av ett taligenkänningsverktyg som heter Whisper för att transkribera YouTube-videor. Processen har väckt oro för överensstämmelse med YouTubes policyer eftersom Google ägda YouTube begränsar användningen av sina videor för oberoende applikationer. Detta kommer dagar efter att YouTube VD Neal Mohan tillfrågades om OpenAI: s Sora-videogenerator använder data från YouTube i en intervju med Wall Street Journal. Rapporten hävdade också att Google transkriberade YouTube-videor för AI-utbildning vilket potentiellt kunde ha brutit mot upphovsrättslagar.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 8 april

OpenAI tränade sin språkmodell GPT-4 med miljontals timmar YouTube-videor

Förra året avtäckte OpenAI sin mest kraftfulla stora språkmodell (LLM), GPT-4. Modellen tränades med hjälp av miljontals timmar av YouTube-videor, trots legal osäkerhet kring denna metod. OpenAI:s president, Greg Brockman, spelade en direkt roll i att hitta dessa videor. Företaget hade uttömt sina konventionella datakällor 2021, vilket ledde till diskussioner om transkribering av YouTube-videor, podcasts och ljudböcker. OpenAI:s talesperson, Lindsay Held, talade om företagets ansträngningar att skapa distinkta dataset för varje modell för att förbättra deras förståelse och bibehålla konkurrenskraft i global forskning.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 8 april

OpenAI anklagas för att använda YouTube-data för att träna GPT-4

Enligt The New York Times har OpenAI utvecklat Whisper, en ljudtranskriptionsmodell, och transkriberat över en miljon timmar av YouTube-videor för att erhålla högkvalitativa material för att träna GPT-4-modellen. Företaget visste att dessa åtgärder var juridiskt ifrågasatta och i en ´gråzon´ av upphovsrätten. Google har uttryckt oro över OpenAIs aktiviteter och hävdar att det strider mot deras användarvillkor. OpenAI har dock försvarat sina handlingar som ´rättvis användning´.

Direktlänk Dela Internet Technologies of Ukraine fördjupade 8 april

OpenAI använder YouTube-videor för att träna AI-modell

AI-företag har kämpat med att samla högkvalitativ träningsdata, vilket har lett till metoder som hamnar i en gråzon när det gäller AI-upphovsrättslag. OpenAI, i sin strävan efter träningsdata, byggde sin Whisper-ljudtranskriptionsalgoritm och transkriberade över en miljon timmar av YouTube-videor för att träna sin GPT-4, dess mest kraftfulla stora språkmodell. OpenAI var medveten om de juridiska frågorna men trodde att det var rättvist bruk. OpenAI överväger också att skapa sin egen syntetiska data.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 8 april

Google och YouTube varnar OpenAI för data-skrapning

Chefer från Google och YouTube har betonat att OpenAIs skrapning av användardata från dess plattformar för AI-utbildning skulle vara ett brott mot företagets användarvillkor. OpenAI har anklagats för att transkribera stora volymer videodata från YouTube genom sin Whisper ljudtranskriptionsmodell. OpenAIs CTO Mira Murati vägrade att svara på frågor om företaget hade använt YouTube-videor för att träna sin nyligen släppta text-till-video-modell Sora. Google har också drabbats av liknande juridiska åtgärder och kritik över sina AI-erbjudanden som Gemini-modellen. Design- och mjukvaruföretaget Adobe har fått uppmaningar om bojkott från användare.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 8 april

YouTube varnar OpenAI för att använda dess videor för AI-träning

Alla AI-teknologier måste tränas och internet har varit den primära informationskällan för detta. YouTube har nu offentligt varnat OpenAI att inte använda dess videor för att träna Sora och ChatGPT, eftersom de bryter mot dess regler. Det finns många fall där stora teknikföretag har blockerat AI-tjänster från att komma åt deras offentliga information. YouTube:s VD har nu varnat OpenAI att det inte kan använda videor från den tjänsten för att genomföra sådana inlärningsprocesser. Dessa uttalanden kommer efter att Wall Street Journal intervjuade Mira Moratti, CTO för OpenAI, förra månaden. New York Times har nu också avslöjat att Google självt också använde dessa YouTube-videor för att mata och lära sin egen artificiella intelligens, Gemini.

Direktlänk Dela BOB FM fördjupade 7 april

OpenAI:s GPT-4 kan ha tränats med YouTube-data: Etiska frågor väcks

Den senaste versionen av OpenAI:s generativa förtränade transformeringsmodell, känd som GPT-4, har blivit extremt populär världen över. Modellen påstås ha imponerande förmågor i textproduktion, översättning och kodskrivning. En ny studie hävdar dock att OpenAI använde miljontals YouTube-videor för att träna modellen, vilket väcker tvivel om GPT-4:s utveckling och kan innebära moraliska och juridiska problem. Det är oklart om OpenAI hade rättslig auktorisation att använda innehåll som var skyddat av upphovsrätt i vissa YouTube-videor och om träningen av GPT-4 påverkades av eventuellt felaktigt eller partiskt innehåll från YouTube-videor.

Direktlänk Dela Techstory fördjupade 7 april

OpenAI transkriberade över en miljon timmar YouTube-videor för att träna sin AI-modell

OpenAI har transkriberat över en miljon timmar av YouTube-videor för att träna sin AI-modell GPT-4, rapporterade The New York Times. Trots medvetenheten om potentiella juridiska konsekvenser, trodde OpenAI att det var rättvist användning. Google var rapporterat medveten om OpenAI:s handling men stoppade dem inte eftersom de också använde YouTube-videor för att träna sina AI-modeller.

Direktlänk Dela Inshorts fördjupade 7 april

Överträdelser av upphovsrätten av teknikföretag vid AI-utbildning

Både OpenAI och Google har använt transkriptioner av YouTube-videor för att utbilda sina AI-modeller, vilket kan bryta mot skaparnas upphovsrätt, enligt en rapport från New York Times. Rapporten beskriver hur de två teknikjättarna, tillsammans med Meta, tog genvägar för att få tillgång till så mycket data som möjligt för att utbilda sina AI-modeller. OpenAI använde Whisper, ett taligenkänningssystem, för att transkribera över en miljon timmar av YouTube-videor. Google, som äger YouTube, transkriberade också YouTube-videor för att träna sina AI-modeller. Transkription av videor av båda företagen kan överträda skaparnas upphovsrätt till sina videor.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 7 april

OpenAI och Google anklagas för att använda YouTube-transkriptioner för AI-utbildning

New York Times avslöjar OpenAIs metod för att samla miljontals timmar av YouTube-videotranskriptioner för att generera den stora datamängd som krävs för deras kraftfulla AI-modell GPT-4. Detta väcker frågor om den ”digitala klyftan” och dess inverkan på individens förmåga att delta i ekonomin, speciellt när det gäller frågor som upphovsrätt och dataetik. Google har också nämnt att de kan få skaparens tillstånd att använda videor innan de tränar ett AI-system på den datan. En av händelserna var Googles företagsåtgärd att ändra sin sekretesspolicy i slutet av juni 2023.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 7 april

OpenAI och Google anklagas för att skrapa data från YouTube för AI-utbildning

Enligt en rapport från The New York Times har OpenAI skrapat data från YouTube-videor för att träna sin mest avancerade stora språkmodell, GPT-4. Google, som äger YouTube, ska ha kännedom om OpenAIs praxis och tillåter det eftersom de själva har samma tillvägagångssätt. OpenAI har utvecklat en ny modell, Whisper audio transcription model, för att skrapa data från YouTube-videor. Rapporten nämner också OpenAIs president, Greg Brockman, för hans inblandning i företagets taktik för GPT-4-utbildning. Google påstås också använda samma metod för att träna sin Gemini AI, vilket strider mot skaparens upphovsrätt.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 7 april

OpenAI använde olagligt över en miljon timmar av YouTube-videor för att träna sin AI-modell

OpenAI, ledd av Sam Altman, har transkriberat över en miljon timmar av YouTube-videor för att träna sin AI-modell kallad GPT-4, enligt en rapport. The New York Times rapporterade att OpenAI visste att detta inte var lagligt, men ansåg det vara ´fair use´. OpenAIs ordförande Greg Brockman var personligen involverad i insamlingen av videor som användes. En talesperson för OpenAI berättade för The Verge att företaget använder ´flera källor inklusive offentligt tillgängliga data och partnerskap för icke-offentliga data´ för att behålla sin globala forskningskonkurrenskraft. Google, som äger YouTube, sa att de har ´sett obekräftade rapporter´ om OpenAIs aktivitet.

Direktlänk Dela Zee News fördjupade 7 april

OpenAI använder YouTube-videor för att träna sin AI-modell trots potentiella rättsliga problem

OpenAI, företaget grundat av Sam Altman och känt för sin chatbot-service ChatGPT, har rapporterats ha använt över en miljon timmar av YouTube-videor för att träna sin AI-modell, GPT-4. Trots potentiella rättsliga problem anser företaget att det är rättvist användande. OpenAI:s president, Greg Brockman, var direkt involverad i urvalet av videor för träningen. Google, som äger YouTube, har uttryckt medvetenhet om orapporterade rapporter om AI-företagets handlingar. Det påminner om att både dess robots.txt-filer och användarvillkor förbjuder obehörig skrapning eller nedladdning av YouTube-innehåll.

Direktlänk Dela Gulistan News fördjupade 7 april

OpenAI använder YouTube-data för att träna sin AI-modell, GPT-4

OpenAI har utnyttjat över en miljon timmar av YouTube-videor för att träna sin senaste AI-modell, GPT-4. OpenAI:s president, Greg Brockman, spelade en avgörande roll i urvalet av dessa videor för träning. Google, som äger YouTube, har erkänt att det finns obekräftade rapporter om OpenAIs agerande. Användning av YouTube-data för att träna AI-modeller har gjorts tidigare, bland annat av Microsoft. OpenAI menar att deras användning faller under ´fair use´, men det väcker frågor om upphovsrätt, ägande och samtycke.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 7 april

OpenAI använde över en miljon timmar YouTube-videor för att träna sin AI-modell GPT-4

OpenAI, som leds av Sam Altman, transkriberade mer än en miljon timmar YouTube-videor för att träna sin AI-modell kallad GPT-4, enligt en rapport. The New York Times rapporterade att OpenAI visste att detta inte var lagligt men ansåg det vara ´rättvist bruk´. OpenAI:s president Greg Brockman var personligen involverad i insamlingen av videor som användes. En talesperson för OpenAI berättade för Verge att företaget använder ´flera källor inklusive offentligt tillgängliga data och partnerskap för icke-offentliga data´ för att bibehålla sin globala forskningskonkurrenskraft.

Direktlänk Dela National Herald India fördjupade 7 april

AI-företag anklagas för att skrapa data från YouTube för att träna AI-modeller

AI-företag som OpenAI, Google och Meta anklagas för att använda tvivelaktiga metoder för att säkra högkvalitativ data för att träna sina AI-modeller. Enligt en rapport har OpenAI transkriberat över en miljon timmar av YouTube-videor för att samla data för att träna sin mest avancerade stora språkmodell, GPT-4. Google, som äger YouTube, har också påståtts vara inblandad i samma praxis för sina AI-modeller, vilket bryter mot skaparens upphovsrätt. OpenAI:s president, Greg Brockman, var också med i teamet.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 7 april

OpenAI transkriberade miljoner timmar YouTube-videor för att träna sin AI-modell GPT-4

OpenAI, ledd av Sam Altman, har transkriberat över en miljon timmar YouTube-videor för att träna sin AI-modell GPT-4, enligt en rapport. The New York Times rapporterade att OpenAI visste att detta inte var lagligt men ansåg det vara ´rättvist användande´. OpenAI:s president Greg Brockman var personligen involverad i insamlingen av videor som användes. En talesperson för OpenAI berättade för The Verge att företaget använder ´flera källor inklusive offentligt tillgängliga data och partnerskap för icke-offentliga data´ för att behålla sin globala forskningskonkurrenskraft. Google, som äger YouTube, sade att det har ´sett obekräftade rapporter´ om OpenAIs aktivitet.

Direktlänk Dela Punjab News Express fördjupade 7 april

OpenAI kan ha brutit mot YouTube-skapares upphovsrätt

OpenAI har använt transkriptioner från över en miljon timmar av YouTube-videor för att förbättra sin avancerade språkmodell, GPT-4, enligt The New York Times. OpenAI:s president, Greg Brockman, var direkt involverad i urvalet av träningsvideor. Trots medvetenheten om potentiella juridiska konsekvenser ansåg OpenAI att detta var rättvist bruk. OpenAI:s talesperson, Lindsay Held, meddelade att företaget skapar ´unika´ datamängder för varje modell för att ´hjälpa deras förståelse av världen´. Google har också kommenterat OpenAIs användning av YouTube-transkriptioner.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 7 april

OpenAI använde YouTube-data för att träna sin AI-modell GPT-4

OpenAI, ledd av Sam Altman, har transkriberat över en miljon timmar av YouTube-videor för att träna sin AI-modell kallad GPT-4, enligt en rapport. The New York Times rapporterade att OpenAI visste att detta inte var lagligt men ansåg det vara ´rättvist bruk´. OpenAI:s president Greg Brockman var personligen inblandad i insamlingen av videor som användes. En talesperson för OpenAI berättade för The Verge att företaget använder ´flera källor inklusive offentligt tillgängliga data och partnerskap för icke-offentliga data´ för att bibehålla sin globala forskningskonkurrenskraft. Google, som äger YouTube, sa att man ´sett obekräftade rapporter´ om OpenAI:s aktivitet.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 7 april

AI-företag kämpar med att samla in högkvalitativ träningsdata

AI-företag upplever svårigheter att samla in högkvalitativ träningsdata. OpenAI har utvecklat sin Whisper-ljudtranskriptionsmodell för att komma över denna hinder, genom att transkribera över en miljon timmar av YouTube-videor för att träna GPT-4, deras mest avancerade stora språkmodell. OpenAI president Greg Brockman var personligen involverad i insamlingen av videor. OpenAI talesperson Lindsay Held sa att företaget skapar unika dataset för varje modell för att hjälpa deras förståelse av världen och bibehålla sin globala forskningskonkurrenskraft. Google har också samlat in transkript från YouTube, enligt Times källor.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 6 april

OpenAI och Google anklagas för att bryta mot upphovsrätten genom att träna AI-modeller med YouTube-video

OpenAI och Google har tränat sina AI-modeller på text transkriberad från YouTube-videor, vilket potentiellt bryter mot skaparnas upphovsrätt, enligt en rapport från The New York Times. Rapporten beskriver hur OpenAI, Google och Meta har utnyttjat data till sina AI:er. Detta kommer bara några dagar efter att YouTube:s VD Neal Mohan i en intervju sade att OpenAI:s påstådda användning av YouTube-videor för att träna sin nya text-till-video-generator, Sora, skulle strida mot plattformens policy. Enligt NYT använde OpenAI sitt Whisper taligenkänning verktyg för att transkribera över en miljon timmar av YouTube-videor, som sedan användes för att träna GPT-4.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 6 april

AI-företag brottas med problem att samla in högkvalitativ träningsdata

AI-företag stöter på problem med att samla in högkvalitativ träningsdata. OpenAI har rapporterats ha använt sin Whisper audio transkriptionsmodell för att transkribera över en miljon timmar av YouTube-videor för att träna GPT-4, dess mest avancerade språkmodell. Detta trots att företaget förstod att detta var juridiskt tveksamt. OpenAI:s president Greg Brockman var personligen involverad i insamlingen av filmer som användes. Google har också samlat in transkriptioner från YouTube, enligt källor till The New York Times. Meta har också stött på problem med tillgången till bra träningsdata och har diskuterat obehörig användning av upphovsrättsskyddade verk.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 6 april

Använd Gemini för att sammanfatta YouTube-videor

Gemini erbjuder en lösning för att sammanfatta innehållet på YouTube-videor genom sin tilläggsfunktion. Användare kan förlita sig på Geminis koncisa sammanfattningar för att förstå innehållet i videor. För Android-användare är det enkelt med Gemini-appen. iOS-användare kan få tillgång till Gemini genom Google-appen. Gemini kan sammanfatta de flesta YouTube-videor, men det kan finnas begränsningar med innehåll som innehåller komplexa språk eller begränsad åtkomst. Geminis tillgänglighet varierar per region, men Google expanderar ständigt dess räckvidd.

Direktlänk Dela TechnoSports fördjupade 6 april

OpenAI varnas av YouTube för potentiell användning av dess videor för AI-träning

OpenAI:s CTO, Mira Murati, har uttryckt osäkerhet om träningsdata för företagets text-till-video-modell, Sora. Detta har lett till varningar från YouTube:s VD, Neal Mohan, trots att det inte finns några klara indikationer på att Sora tränas på YouTube-videor. Mohan påpekade att det skulle strida mot plattformens användarvillkor att använda dess videor för att träna modeller. Det har rapporterats att OpenAI planerar att använda transkript från YouTube-videor för att träna GPT-5, vilket också skulle strida mot YouTubes användarvillkor. OpenAI har ännu inte svarat på anklagelserna.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 6 april

Meta planerar att märka AI-genererat innehåll

Meta, ägare till Facebook, Instagram, WhatsApp och Threads, meddelade på fredagen att de planerar att utöka sina ansträngningar för att märka innehåll som manipulerats eller skapats av artificiell intelligens (AI). Företaget kommer att märka video, ljud och bilder som ´Skapad med AI´ antingen när dess system upptäcker AI-inblandning, eller när skapare avslöjar det vid uppladdning. Meta sa att det kan lägga till en mer framträdande etikett om innehållet har ´en särskilt hög risk att vilseleda allmänheten i en viktig fråga´.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 6 april

Kritik mot OpenAI för oklarhet kring träningsdata för Sora

OpenAI, AI-företaget bakom text-till-video-generatorn Sora, kritiseras för bristande transparens kring källan till träningsdata. Trots Soras förmåga att generera videoklipp från textinput, har nya rapporter skadat förtroendet för tillförlitligheten av den enorma datamängd som AlphaGo använde för att träna AI-modellen. OpenAI:s teknikchef Mira Murati medgav i en intervju med Wall Street Journal att hon inte visste källan till Soras träningsdata. Neil Mohan, VD för YouTube, varnade OpenAI och påpekade att YouTube-videor användes för att träna AI-modeller, vilket strider mot YouTubes användarvillkor.

Direktlänk Dela TrueTech fördjupade 6 april

Bedrägerier på YouTube lockar ut kryptovaluta genom falska framgångsvideor om ChatGPT

Ett nytt bedrägeri relaterat till kryptovalutor har dykt upp på YouTube. Bedragare anlitar skådespelare på Fiverr som troligen inte har någon aning om vad de läser. De pratar om att skapa en bot med hjälp av ChatGPT, vilket de påstår gör det möjligt att tjäna passiv inkomst från kryptovalutor. Videorna börjar oftast med att skådespelaren påstår att han personligen har utvecklat en bot som gör det möjligt att tjäna pengar utan behov av programmering. Om du följer instruktionerna i videon, skickar du helt enkelt dina kryptovalutor till en av de många plånböckerna som kontrolleras av anonyma bedragare. Därför, om du stöter på en video om hur man tjänar enkla kryptovalutor, är det troligen ett bedrägeri.

Direktlänk Dela Hi-Tech Media fördjupade 6 april

YouTube VD uttrycker oro över potentiellt missbruk av plattformens innehåll av OpenAIs AI-verktyg

Neal Mohan, VD för YouTube, har uttryckt oro över potentiell missbruk av plattformsinnehåll av OpenAIs Sora, ett AI-drivet verktyg för videoskapande. Mohan påpekade att om OpenAI använde YouTube-videor för att förbättra Sora, skulle det bryta mot YouTubes användarvillkor. Han underströk att skapare som laddar upp innehåll till plattformen förväntar sig att det ska användas i enlighet med specifika villkor, vilka förbjuder utvinning av transkriptioner eller videoklipp. Tesla VD Elon Musk har nyligen meddelat planer på att öka ersättningspaket för ingenjörer på företagets AI-ingenjörsteam.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 6 april

OpenAI kan bryta mot YouTube:s användarvillkor med sin nya neurala nätverk Sora

Det är oklart om OpenAI:s nya neurala nätverk Sora har använt YouTube-videor, men YouTube:s VD Neil Mohan försäkrar att detta skulle vara ett klart brott mot användarvillkoren. Sora kan generera realistiska korta videor baserat på textförfrågningar och har, liksom företagets tidigare produkter, mött kritik för att använda olika data från internet, inklusive potentiellt upphovsrättsskyddad data, för träning. OpenAI förhandlar för närvarande med stora Hollywoodstudior, byråer och producenter om möjligheterna att använda Sora.

Direktlänk Dela Internet Technologies of Ukraine fördjupade 5 april

Använd Gemini för att sammanfatta YouTube-videor

Gemini tillåter användare att sammanfatta YouTube-videor via en tillägg. Android-användare kan sammanfatta YouTube-videor via den dedikerade Gemini-appen genom att kopiera YouTube-videolänken de vill sammanfatta och sedan gå till Gemini Android-appen. Därifrån kan användare välja tillägg från listan över tillgängliga alternativ, hitta YouTube-tillägget och aktivera det om det är avstängt. Användare kan sedan återgå till appens startsida och klistra in den kopierade länken i Gemini-textfältet och trycka på skicka-ikonen för att påbörja sammanfattningen. Processen är mestadels densamma för iOS-användare, men de måste komma åt Gemini via Google-appen.

Direktlänk Dela Beebom fördjupade 5 april

AI-innehåll hotar att bryta sönder internet

Internet är på nedgång. Många webbplatser är nu fyllda med slarvigt innehåll som bara är anpassat för att ranka högt i algoritmen. Facebook, YouTube och TikTok känns inte längre lika roliga och överraskande. Många framstående medieföretag har gått i konkurs eller skurit ner på personal, då de inte kan hitta en affärsmodell som fungerar. En flodvåg av skräp genererat av AI har också kommit in på internet. Det har varit en ökning av spamfyllda nyhetssajter med AI-genererade artiklar. TikTok-videor med AI-genererade röster som läser texter från Reddit kan produceras på sekunder. Och självpublicerade böcker skrivna av AI förorenar Amazons listningar. Nilay Patel tror att AI-innehåll kommer att bryta sönder internet som vi känner det.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 5 april

YouTube uttrycker oro över OpenAIs videoträning

Neal Mohan, VD för YouTube, har offentligt uttryckt sin oro över OpenAIs potentiella användning av YouTube-videor för att förbättra sitt AI-drivna videokreationverktyg, Sora. Mohan förklarade att om OpenAI faktiskt har använt YouTube-videor för detta ändamål, skulle det vara ett ´klart brott´ mot YouTubes användarvillkor. OpenAI överväger även att träna sin nästa stora språkmodell, GPT-5, med transkriptioner av offentliga YouTube-videor. Mohan klargjorde Googles ställning till att använda YouTubes innehåll för att träna sin egen kraftfulla AI-modell, Gemini, och betonade vikten av att följa plattformsregler.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 5 april

Youtubes VD uttrycker oro över OpenAIs användning av YouTube-videor för att träna AI-modellen Sora

Youtubes VD, Neal Mohan, har uttryckt oro över den potentiella användningen av YouTube-videor för att träna OpenAIs text-till-video-generator, Sora. I en nyligen intervju med Bloomberg sade Mohan att en sådan åtgärd skulle vara ett ´klart brott´ mot Youtubes användarvillkor. Mohans kommentarer kommer mitt i en pågående debatt om datakällorna som används för att träna artificiella intelligensmodeller och de därpå följande problemen med upphovsrättsintrång. Italienska dataskyddsmyndigheten har också öppnat en utredning om Soras verksamhet och söker klargörande från OpenAI om vilken data som används för att träna Sora.

Direktlänk Dela MediaNama fördjupade 5 april

OpenAI och YouTube i debatt om AI och etiska frågor

YouTube styrelseordförande Neal Mohan och OpenAI har tillsammans diskuterat omfattningen av AI-baserad innovation. Detta resulterade i en intellektuell debatt om fallet med Serena Williams, där Wikipedia antog agendan för fallet. Mohan betonade att att attrahera trafik är en av OpenAIs digitala marknadsföringspelare. Sora är namnet på den lojala AI som skapats för Mohan, som är ett sluten källsystems AI. Detta kan leda till en överträdelse av OpenAIs användarvillkor. Debatten intensifieras kring etisk datainsamling och AI:s feedback-loop. YouTube´s VD säger att OpenAIs träning av Sora med hjälp av dess videor skulle vara en överträdelse av YouTube´s användarvillkor, och Google håller sig till YouTube´s skaparkontrakt för att träna Gemini. Detta kan leda till överträdelser av upphovsrätter och konfrontationer med industriskapare som inte accepterar plattformens villkor. Mohan klargör också när han ska säga när och antingen låta sina fördomar vara kända eller avstå från att ta ställning. Detta kan ta sig uttryck i flera format av piratkopiering, en form av olämplig programvara som antingen inte betalar eller betalar mycket lite för allt onlineinnehåll de plockar från YouTube. Dessutom framkommer att lärande nu är mer exponerade för AI-modellen än den ursprungliga träningen förutsåg. De som är emot censur kan ha olika åsikter om principen, men de kan inte sluta leta efter eventuella kopplingar till Googles dubbla standarder. Det är också osäkert hur vi löser detta problem, som är överallt: genom artificiell intelligens kan mänskligheten komma fram till svaret på de mest brådskande problemen. Etiska praxis, efterlevnadsregler och ansvarsfull användning av AI-teknologi bör förbli de vägledande principerna som styr denna tekniska revolution.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 5 april

OpenAI anklagas för att bryta mot YouTubes användarvillkor

OpenAIs CTO Mira Murati kunde inte identifiera vilka data som användes för att träna företagets text-till-video-verktyg Sora när hon frågades av Wall Street Journal. Nu har YouTubes VD, Neal Mohan, klargjort att OpenAIs användning av YouTube-videor för att lära Sora hur den verkliga världen ser ut är oacceptabelt. Mohan påpekade att det bryter mot YouTubes användarvillkor att ladda ner transkriptioner eller videobitar. Detta kommer i skuggan av Googles planer på att använda publiceringsdata för att träna sin sökmotor och dess AI.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade 5 april

YouTubes VD säger att användning av YouTube-videor för AI-träning bryter mot policy

Neal Mohan, VD för YouTube, ägt av Alphabet Inc., antydde att om OpenAI, som äger ChatGPT, använde YouTube-videor för att träna sin text-till-video AI-modell, Sora, skulle det vara ett ´tydligt brott´ mot plattformens policy. OpenAI:s tekniska chef Mira Murati uttryckte osäkerhet om YouTube-videor användes för att träna deras AI-modell. Mohan förklarade att YouTubes användarvillkor tillåter att viss information, som titeln på en video eller kanalens namn, kan skrapas, men de tillåter inte att videoöverskrifter eller bitar laddas ner. Mohan upprepade att ´det kommer att vara i linje med vad användarvillkoren eller kontraktet som skaparen har undertecknat innan de laddar upp sitt innehåll till YouTube.´

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 5 april

Taylor Swift och OpenAI:s VD Sam Altman bland världens miljardärer för första gången

Mer än 260 nya namn har lagts till i listan över världens miljardärer, enligt Forbes, med Taylor Swift och OpenAI:s VD Sam Altman bland de nya namnen. Tesla-VD:n Elon Musk hamnar återigen efter lyxvarutitanen Bernard Arnault i kampen om att vara världens rikaste person. Arnault, som övervakar modeimperiet LVMH med en förmögenhet på 233 miljarder dollar, leder den rekordbrytande gruppen på 2 781 miljardärer. Rapporten fann också att 14 personer nu är centimiljardärer med 12-siffriga förmögenheter.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 4 april

YouTube-chefen diskuterar användning av innehåll för AI-utbildning

Neal Mohan, VD för YouTube, har uttryckt oro över användningen av YouTube-innehåll för att träna artificiella intelligensmodeller. Under en intervju med Bloomberg belyste Mohan bristen på konkreta bevis på om OpenAI har använt YouTube-videor för att förbättra sin videogenererings AI-programvara, Sora. Han betonade dock att en sådan användning utan tillstånd skulle strida mot YouTubes användarvillkor. Denna policy ligger till grund för förtroendet och integriteten mellan YouTube och dess användare, och säkerställer att skaparnas bidrag skyddas enligt plattformens riktlinjer.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 4 april

YouTube-chefen uttrycker oro över OpenAIs användning av innehåll för att träna AI

Neal Mohan, VD för YouTube, har uttryckt oro över var AI-företag som OpenAI får innehållet de använder för att träna sina modeller. Mohan påpekade att om OpenAI använde innehåll från YouTube för att träna sin nya video AI-program, Sora, skulle det vara ett klart brott mot YouTubes användarvillkor. OpenAI har tidigare medgett att det har använt upphovsrättsskyddade data för att träna sina AI-modeller, men har inte svarat på frågor om de har använt YouTube-innehåll. Detta kommer i ljuset av att YouTube och dess moderbolag, Alphabet, utvecklar sina egna AI-verktyg.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 4 april

Google överväger att ta betalt för AI-drivna sökverktyg

Google överväger att börja ta betalt för tillgång till sina AI-drivna sökverktyg. Sökjätten genererar mer än hälften av sin totala inkomst från sökningar, nästan fem gånger mer än dess näst mest värdefulla sektor. Trots detta kan den generativa AI:n förändra ekvationen, då drift och underhåll av AI-modeller är kostsamt. Dessutom är generativ AI inte förenlig med den typ av annonsering som är Googles huvudinkomstkälla. Enligt Financial Times kan det gamla söksystemet fortsätta vara gratis, men tillgången till den generativa upplevelsen kan bli en del av en prenumerationsmodell.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 4 april

AI-sökmotorn Perplexity planerar att införa varumärkesfinansierade sökfrågor

AI-sökmotorn Perplexity kommer snart att använda annonser på ett nytt sätt. Den planerar att implementera varumärkesfinansierade frågor som uppföljande föreslagna frågor till pågående AI-samtal. När en fråga ställs i Perplexity föreslår den ibland ytterligare frågor som kan ställas till AI-chatten. Dessa relaterade frågor står för 40% av Perplexitys frågor. Perplexity kommer att låta varumärken påverka dessa relaterade frågor, vilket potentiellt kan styra användare mot specifika produkter. AI-motorn kommer att lansera föreslagna sponsrade frågor i de kommande kvartalen.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 3 april

Perplexity planerar att implementera varumärkessponsrade frågor i AI-samtal

AI-sökmotorn Perplexity planerar att implementera varumärkessponsrade frågor som uppföljande föreslagna frågor till pågående AI-samtal. Dessa relaterade frågor står för 40% av Perplexitys frågor, och varumärken kommer att ha möjlighet att påverka dessa frågor för att potentiellt styra användare mot specifika produkter. AI-motorn är inställd på att lansera föreslagna sponsrade frågor under de kommande kvartalen. Detta kommer i en tid då resten av generativa AI-industrin antar freemium-modellen. Denna förändring mot att införliva annonser speglar behovet för företag att monetarisera gratisfrågor för att säkerställa hållbarhet på lång sikt.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 3 april

George Carlins arvingar vinner rättstvist om AI-genererad imitation

Arvingarna till den avlidna komikern George Carlin har vunnit en rättstvist mot skaparna av en AI-genererad imitation av Carlin. I januari släppte Dudesy-podcasten ett specialavsnitt med titeln ´George Carlin: I’m Glad I’m Dead´, som påstods vara skapat av artificiell intelligens. Carlins arvingar stämde, med påståendet att specialavsnittet kränkte deras upphovsrättigheter och rättigheter till Carlins namn, bild och likhet. Podcastens värdar Will Sasso och Chad Kultgen meddelade inom en vecka att de hade tagit bort videon från sin YouTube-kanal och alla omnämnanden av Carlin från sin podcast och sociala medier. Enligt uppgörelsen har de gått med på en permanent injunktion som förhindrar dem från att ladda upp videon igen eller använda Carlins bild, röst eller likhet på någon plattform.

Direktlänk Dela Variety Media fördjupade 3 april

Över 200 musiker protesterar mot AI i musikindustrin

Över 200 musiker, inklusive Billie Eilish, Nicki Minaj, Katy Perry och Frank Sinatras arvingar, har i ett öppet brev organiserat av Artists´ Rights Alliance uttryckt oro över AI:s rovdjursanvändning inom musikindustrin. Musiker varnar för att om AI inte ordentligt regleras, kan det leda till en ´kapplöpning till botten´ och underminera mänskliga låtskrivare och konstnärers hantverk. Bland annat är artister oroliga att teknikjättar som YouTube experimenterar med AI-baserade verktyg för att skapa musik, eftersom de tror att detta kan kränka kreativa rättigheter och devalvera deras arbete. Vissa artister stöder dock AI, som ett bra verktyg för att generera upphovsrättsfria spår.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 3 april

AI-genererad musik skapar debatt om upphovsrätt

Konstnärlig intelligens (AI) har gett upphov till en ny våg av kreativitet inom musikindustrin. Artister som Glorb har använt AI för att skapa musik med generativa algoritmer, vilket resulterat i miljontals strömmar på plattformar som Spotify och YouTube. Men med AI-genererad musiks växande popularitet uppstår frågor kring upphovsrätt och ägande. Glorb, hjärnan bakom de virala SpongeBob-inspirerade rapspåren, förblir anonym och har ingen koppling till Nickelodeon. Tracy Chan, VD för Splash, föreslår att hitta en balans mellan att skapa mer innehåll och belöna originalartister. Lagstiftare börjar också ta upp frågan. ´ELVIS Act´, undertecknad av Tennessees guvernör Bill Lee, utvidgar befintliga regler för att skydda mot obehörig användning av någons likhet genom att inkludera ´röst´ i dess omfattning.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 3 april

AI används för att skapa musik med karaktärsröster från SpongeBob

En artist vid namn Glorb har skapat musikvideoer som ser ut som scener från Nickelodeons populära tecknade serie ´SpongeBob SquarePants´, men karaktärerna rappar om droger och vapen istället för att sjunga glada sånger om livet i Bikini Bottom. Glorbs musik, som har streamats miljontals gånger på Spotify och YouTube, verkar använda artificiell intelligens (AI) för att replikera karaktärernas röster. Glorb har blivit en online-sensation, med nästan en miljon lyssnare i månaden på Spotify. AI-verktyg utvecklas snabbt, vilket gör det lättare för artister som Glorb att skapa musik med generativ AI. Men frågor kring upphovsrätt och ägande kvarstår i takt med att en ny teknikeran gryr i musikindustrin.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 2 april

Google Gemini kan sammanfatta YouTube-videor

Google Gemini, företagets rival till AI-drivna chatbots som ChatGPT, kanske inte är den bästa eller mest exakta stora språkmodellen, men den har några ganska användbara tricks tack vare integration med andra tjänster som YouTube, Google Workspace, Google Maps och andra. Google Gemini´s YouTube-tillägg kan hjälpa dig att snabbt sammanfatta, analysera och ställa frågor om videon utan att behöva titta på den. Detta kanske inte är användbart för alla, men det kan vara praktiskt för de långa videor du alltid har velat titta på men inte haft tid till.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 2 april

Musikaliskt AI-projekt ´Theta vs. Pi´ utmanar lyssnarnas uppfattning om mänskliga och maskinella känslor

Det musikaliska hiphopera-projektet ´Theta vs. Pi´ har släppts. Konceptalbumet skapar en kreativ dialog mellan två ikoniska men konflikterade musikaliska figurer baserade på Taylor Swift (´Theta´) och Kanye West (´Pi´). Albumet blandar banbrytande AI-verktyg med en människoproducents balanserade hand. Det 8-spåriga albumet utforskar djupt teman om rivalitet, försoning och musikens enande kraft. Albumet producerades av Steven Pirois, en maskininlärningsingenjör baserad i Melbourne, som har en positiv inställning till användningen av AI i kreativa konster.

Direktlänk Dela The National Tribune fördjupade 31 mars

Google planerar att lansera en AI-modell för sin Fitbit-app

Google planerar att lansera en ny AI-modell specifikt anpassad för sin Fitbit-app. Modellen kommer att kunna tolka data från appen och ge skräddarsydda förslag på sömnmönster och träningsrutiner. Modellen kommer dock inte att kunna ställa diagnoser eller erbjuda behandling för användarna. Det är oklart om modellen kommer att köras på enheten eller vara operativ via en internetanslutning. Google har även avslöjat flera uppdateringar för att förbättra sina hälsoerbjudanden, inklusive förbättringar till Sök och YouTube.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 30 mars

Sociala medier influencer och andra drabbade av AI-genererade ´deepfakes´

Michel Janse, en 27-årig innehållsskapare, upptäckte att hennes identitet hade klonats för att främja potensförbättrande kosttillskott på YouTube. Bedragare hade stulit och manipulerat hennes mest populära video och använde AI-verktyg för att skapa en realistisk ´deepfake´. Olga Loiek, en student vid University of Pennsylvania, upptäckte att hon hade klonats för en AI-video, med nästan 5 000 videor spridda över kinesiska sociala medier. Tekniken kräver bara ett litet prov för att fungera, vilket innebär att offentligt tillgängliga bilder, videor eller ljud kan klonas, ändras eller fabriceras för att skapa helt unika händelser.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 28 mars

Bedrägeri med ´passiv inkomst´ ChatGPT stjäl människors ansikten och röster

Matt Novak har upptäckt ett YouTube-bedrägeri som inte bara tömmer din krypto-plånbok, utan också lurar skådespelarna anställda för att läsa falska vittnesmål om hur de tjänar pengar medan de sover. Bedrägeriet använder riktiga människor för att legitimera sitt schema på kamera, istället för att använda AI.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 27 mars

En bedrägerisk YouTube-annons använder ovetande skådespelare från Fiverr för att främja en ´slippage bot´ som påstås generera passiv inkomst med kryptovaluta. Skådespelarna följer ett manus där de påstår sig ha skapat en bot med ChatGPT för att tjäna pengar utan kodkunskaper. Annonsen instruerar tittarna att kopiera koden till en webbplats för att utföra en så kallad ´front run´ på kryptovalutatransaktioner. Men den som ansluter sin Metamask-plånbok och kör koden skickar helt enkelt sin kryptovaluta till en av många plånböcker som kontrolleras av bedragarna. Skådespelarna har ingen kontroll över hur videorna används och de dyker ständigt upp på nya YouTube-konton.

Gizmodo fördjupade 27 mars

YouTube utökar sitt ´Music AI Incubator´ till Japan

I augusti meddelade YouTube att de lanserar ett ´Music AI Incubator´ för att testa nya AI-musikverktyg och teknologier. Universal Music Group var den första partnern, med en styrgrupp av artister och producenter ombord. Nu utökas initiativet till Japan. UMG:s lokala division är en del av det, men det finns också en andra partner: Crypton Future Media. Företaget skapade avatarpopstjärnan Hatsune Miku 2007 och har sedan dess lett henne till framgång på strömmande plattformar och i stora arenor. De kommer nu att få tidig tillgång till Lyria, musikgenereringsmodellen skapad av Googles AI-division DeepMind.

Direktlänk Dela Music Ally fördjupade 27 mars

EU uppmanar sociala medier att märka politisk reklam och bekämpa AI-deepfakes

Europeiska kommissionen har uppmanat stora sociala medier som TikTok och Facebook att tydligt märka politisk reklam och minska ´viraliteten av innehåll´ som hotar integriteten i de europeiska valen i sommar. EU uppmanade på tisdagen Facebook, TikTok och andra sociala medier att bekämpa artificiella intelligens djupfalskningar inför de europeiska valen i juni. Tidigare i månaden godkände europeiska lagstiftare banbrytande AI-lagstiftning - Digital Markets Act - för att styra AI-innehåll på stora sociala medier. Lagen kommer att börja gälla i etapper och överträdare kan bötfällas redan i år.

Direktlänk Dela Deutsche Welle fördjupade 27 mars

Rapparna Bigflo & Oli släpper musikvideo helt skapad av AI

Rapparna Bigflo & Oli har släppt en musikvideo som helt och hållet har skapats av artificiell intelligens (AI). Videon till låten ´ça va much trop vite´ genererades med hjälp av AI och har redan över 208 000 visningar på YouTube. Bröderna från Toulouse förklarade att de använde AI för att skapa videon för att ifrågasätta framtiden för konstnärer i ljuset av teknologins framsteg. Denna användning av AI har dock fått kritik på sociala medier, med många som ser det som ett klumpigt sätt att belysa ett problem genom att bidra till det.

Direktlänk Dela The Saxon fördjupade 27 mars

AI verktyg oroar influencers: ´Förstör människors kreativitet´

Under Snapchat-evenemanget ´Snap Sanctuary´ diskuterade influencers om artificiell intelligens (AI) kommer att ersätta behovet av mänskliga skapare. Jessica Morrobel, en rese-skapare, uttryckte oro över att AI kan hämma kreativiteten och ersätta behovet av att använda våra hjärnor. AI-verktyg som Midjourney, DALL-E och Aug X Labs har dykt upp för att tillgodose skapares specifika behov. Men nyligen har ökade bekymmer om noggrannhet, snedvridning och kreativitet fått vissa att minska sin användning av ChatGPT. Noah Jennings, en webbdesigner, sa att användning av AI för kreativa delar av hans arbete ofta blir mer tidskrävande än att komma på koncepten själv.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 26 mars

Fem sätt att öka din YouTube-intäkt med AI-teknik

Innehållsproduktion har utvecklats från en hobby till en rik möjlighet i dagens digitala landskap. Avancerade AI-tekniker som ChatGPT Plus och YouTubes AI-algoritmer har gett innehållsskapare tidigare ohörda alternativ för att förbättra sitt arbete, interagera med tittare och i slutändan öka sin inkomst. Artikeln listar fem sätt att använda YouTube AI och ChatGPT Plus för att öka din YouTube-inkomst: välj en nisch och publik, skapa en YouTube-kanal och positionera den som ett varumärke, skapa användbart innehåll konsekvent, marknadsföra och monetarisera innehåll samt använda analyser och improvisera.

Direktlänk Dela Daily News & Analysis India fördjupade 26 mars

Amazon tar AI till klassrummet och virtuella lärandeupplevelser

Amazon tar sin AI-expertis till klassrum och virtuella lärandeupplevelser. Företaget har länge använt AI och maskininlärning i sina processer och nu vill de ta med dessa tekniker till utbildningssektorn. Victor Reinoso, global chef för utbildningsfilantropi på Amazon, diskuterar framtiden för utbildning och AI. Amazon arbetar för att minska AI-utbildningsgapet genom att finansiera lärarutbildning och öka medvetenheten om och tillgången till verktyg och läroplaner. Företaget har lanserat tre nya initiativ för att öka tillgången till gratis AI-resurser och syftar till att erbjuda gratis AI-kunskapsträning till två miljoner människor fram till 2025.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 25 mars

Tracy Chan lämnar SoundCloud för att bli VD för AI-musikplattformen Splash

Musikteknikveteranen Tracy Chan har lämnat sin roll som COO för SoundCloud för att bli VD för AI-musikskaparplattformen Splash. Chans CV inkluderar också rollen som Head of Music på Twitch under plattformens pandemidrivna topp. Han har också krediterats för att ha lanserat ´för artister´-skaparplattformar för YouTube och Spotify. Splash, som har integrationer med Roblox och Alexa, beskriver sig själv som ´världens mest avancerade musikteknikföretag´ som gör musikskapande ´enkelt, intuitivt, roligt och tillgängligt för alla´.

Direktlänk Dela Hypebot fördjupade 25 mars

Tennessee inför lag för att skydda artisters röster från AI-teknik

Tennessees guvernör Bill Lee har undertecknat en ny lag, ELVIS Act, som skyddar sångares röster från obehörig användning av AI-teknologier. Lagen kommer som svar på den ökande användningen av generativ AI för att skapa ´deepfake-musik´ eller AI-covers. Tidigare lagstiftning skyddade artisternas namn, bilder och likheter, men ELVIS Act lägger till röst i skyddet, vilket är särskilt relevant i Tennessee, hem för countrymusik. Countrymusikstjärnor som Johnny Cash och Hank Williams har haft sina röster använda av AI för att skapa låtar utan deras tillstånd.

Direktlänk Dela AI Business fördjupade 25 mars

Suno AI skapar kompletta låtar från enkla textprompter

Suno AI skapar hela låtar med texter från enkla textprompter. Musikgeneratorer är inget nytt, men Suno AI skapar kompletta kompositioner i nästan alla populära genrer, upp till två minuter långa. Från början drevs tjänsten främst via en Discord-server, där användare kunde skriva in kommandon och beskriva den musik de sökte. Nu kan användare logga in på Sunos webbplats, skriva in sin prompt och generera låtar. Generering av en låt kostar tio krediter och du får femtio krediter gratis. Det finns också en prenumerationstjänst där du för $10 får en ´allmän´ kommersiell licens och 2 500 krediter per månad, vilket gör att du kan skapa 500 låtar.

Direktlänk Dela Gearnews fördjupade 25 mars

AI-musikföretaget Splash utser Tracy Chan till ny VD

AI-musikföretaget Splash, med ursprung i Australien, har utsett före detta SoundCloud-, Twitch- och Spotify-chefen Tracy Chan till sin nya VD. Chans utnämning innebär att han har lämnat sin roll som Chief Content Officer på SoundCloud. Han har även lett viktiga produktlanseringar på plattformen. Splash, som är backat av investerare inklusive Amazon Alexa Fund, Khosla Ventures, Bitkraft Ventures och King River Capital, utvecklar AI-baserade verktyg och spel för musikskapande och framträdanden. Företaget samlade in 20 miljoner dollar i en serie A-finansiering 2021.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 25 mars

Googles AI Gemini underlättar resplanering under påskveckan

I förväntan på påskveckan ligger utmaningen i att navigera genom trafik och trånga destinationer. Gemini, Googles generativa AI, kan hjälpa till att effektivisera planeringsprocessen och göra denna årliga religiösa observation smidig. Gemini fungerar som en allt-i-ett-resenödvändighet, som utnyttjar kraften i Googles svit av tjänster som Sök, Kartor och YouTube. Oavsett om man söker alternativa rutter för att slå Manilas ökända trafik eller sätter ihop en Visita Iglesia-resplan, har Gemini pendlare täckt med relevant och hjälpsam information vid fingerspetsarna.

Direktlänk Dela Backend News fördjupade 24 mars

Suno, en AI-drivna låtgenerator, har blivit viral. Till skillnad från tidigare AI-musikgeneratorer, kan Suno skapa allt från låttexter till vokaler och instrumentering från en enkel uppmaning. I Sunos nya V3-modell kan användare nu skapa fulla tvåminuterslåtar med ett gratis konto. Resultaten kan variera beroende på vilken genre du väljer, men Suno är kapabel till imponerande resultat. Det är fortfarande oklart hur Suno fungerar och vem som faktiskt äger rättigheterna till dess genererade musik.

TechRadar fördjupade 23 mars

Cyprus Mail: Cookiepolicy

Cyprus Mail, drivet av NEO CYMED PUBLISHING LIMITED, har publicerat sin cookiepolicy. De använder cookies på sin webbplats för att förbättra användarupplevelsen och stödja säkerhetsfunktioner. Cookies hjälper till att identifiera betrodda webbtrafik, generera statistiska och analytiska data om hur besökare använder webbplatsen och personifiera användarens onlineupplevelse. Företaget kommer att be om användarens tillstånd att placera cookies eller liknande teknik på deras enhet, förutom där de är nödvändiga för att tillhandahålla en tjänst som användaren har begärt. Användare kan dra tillbaka något samtycke som ges angående användning av cookies eller hantera andra cookiepreferenser genom att klicka på Cookieinställningar ikonen längst ner på någon sida på webbplatsen.

Direktlänk Dela Cyprus Mail fördjupade 22 mars

Azawis låt återskapad med AI leder till upphovsrättsdebatt

Azawi, en populär sångerska, släppte för en månad sedan sin nya singel Masavu. Låten blev snabbt populär, särskilt bland TikTok-användare. Eyo Shata, en TikTok-användare, skapade en version av låten med hjälp av artificiell intelligens (AI) där rösten till den bortgångna musiklegenden Mozey Radio användes. Detta ledde till att många trodde att det var en postum samarbete. Azawi och hennes skivbolag Swangz har dock förnekat detta och påpekat att detta kan ses som ett upphovsrättsintrång. Azawi föreslår att det borde finnas licensiering för AI-användare för att skydda originalskapare.

Direktlänk Dela The Monitor Publications fördjupade 22 mars

Nvidias GTC-konferens markerar en viktig milstolpe i AI: s framsteg

Nvidias årliga GTC-konferens i San Jose markerade en betydande milstolpe i AI: s framsteg. En särskild session med en diskussion mellan Huang och sju av de åtta författarna till en banbrytande artikel från 2017 om generativ AI var särskilt populär. Nvidia var inte det enda företaget som gjorde rubriker inom AI, med Apple, x.AI och andra nyckelspelare som avtäckte nya AI-modeller. Dessutom öppnar börsintroduktionsfönstret möjligen upp mer, med Astera Labs och Reddit som upplever betydande aktieuppgångar efter deras respektive börsintroduktioner. Samtidigt riktade justitiedepartementet in sig på Apple, och lämnade in en antitruststämning mot teknikjätten.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 22 mars

Bedragare använder AI för att lura människor på sociala medier

Bedragare använder alltmer artificiell intelligens (AI) i sina bedrägerier, särskilt riktade mot äldre och ekonomiskt sårbara personer. Amerikanska Federal Trade Commission har sett en ökning av klagomål om annonser som antingen använder AI eller påstår sig använda det för att locka människor till bedrägerier. Minst en tredjedel av klagomålen handlade om annonser på sociala medier som Facebook och YouTube. Antalet klagomål som nämnde AI ökade från två till 14 mellan februari 2023 och februari 2024. Bedragarna använder AI för att skapa falska annonser och videor, inklusive deepfakes av kända personer som Elon Musk och Brad Garlinghouse. Företag som Alphabet och Meta Platforms, som äger YouTube och Facebook, har meddelat att de arbetar för att bekämpa dessa bedrägerier.

Direktlänk Dela The Straits Times fördjupade 22 mars

Nvidia lanserar Project GR00T för att utveckla humanoida robotar

Nvidia har annonserat Project GR00T, ett initiativ för att skapa humanoida robotar med artificiell intelligens. Projektet inkluderar även den nya datorn Jetson Thor, speciellt avsedd för humanoida robotar, och uppgraderingar av robotteknikplattformen Isaac. Företagets vd och grundare, Jensen Huang, beskriver utvecklingen av humanoida robotar som ett av de mest spännande problemen inom AI idag. Robotar som drivs av GR00T kommer att kunna förstå mänskligt språk och efterlikna rörelser genom att observera mänskliga handlingar.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 21 mars

YouTube inför regler för att avslöja användning av generativ AI

YouTube inför regler för att avslöja användning av generativ AI på sin plattform, medan de erkänner att det kommer att vara svårt att övervaka. Förändrat eller syntetiskt innehåll måste märkas som sådant om det inte är uppenbart. Den nya etiketten syftar till att stärka transparensen mot tittarna och bygga förtroende mellan skapare och deras publik. Exempel på innehåll som kräver avslöjande inkluderar: Användning av en realistisk persons likhet, ändring av verkliga händelser eller platser, och generering av realistiska scener.

Direktlänk Dela Boing Boing fördjupade 21 mars

Volkswagens anställda i Chattanooga vill gå med i UAW; Fisker pausar sin EV-produktion; Google-aktien får ett uppsving tack vare Apples intresse för dess AI

Volkswagens anställda i Chattanooga, Tennessee, ansöker om att gå med i United Auto Workers (UAW). Fisker har pausat produktionen av sina elbilar och varnar investerare att de kan få slut på pengar och överväger att ansöka om konkurs. Google-aktien fick ett uppsving eftersom Apple visade intresse för att använda dess AI i iPhones. Uber har spenderat 178 miljoner dollar för att lösa en stämningsansökan med taxichaufförer i Australien. En Nasdaq-glitch störde förhandeln och det tog mer än två timmar att fixa. Det var den andra buggen på tre månader.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 21 mars

Google AI kan hjälpa filippinerna att planera den heliga veckan

Filippinerna kan utnyttja den generativa AI (artificiell intelligens) för att hjälpa dem att planera en meningsfull helig vecka. Generativ AI kan skapa olika typer av innehåll, till exempel texter, videor, bilder, ljud eller kod när den blir uppmanad. Google säger att filippinerna kan utnyttja potentialen i sin egen generativa AI, Gemini, genom att låta den planera sina resor för den heliga veckan. Gemini kan hjälpa användare med allt de behöver från Googles tjänster och verktyg som Sök, Maps och YouTube för att göra deras resor mer bekväma.

Direktlänk Dela Philstar Global Corp. - Interaksyon fördjupade 21 mars

Youtube kräver tydligare märkning av AI-manipulerat innehåll

Youtube kräver nu att användare som publicerar klipp med AI-manipulerat innehåll, där det är otydligt om innehållet är verkligt eller inte, upplyser tittarna om detta. Detta inkluderar klipp där ansikten eller röster har bytts ut för att efterlikna en levande person, eller filmer som har manipulerats för att se ut som att det brinner i en byggnad. Reglerna gäller dock bara för innehåll där det är oklart vad som är på riktigt eller inte. Tydligt orealistiska klipp, animerade klipp, specialeffekter eller generativ AI för produktionshjälp omfattas inte av de nya reglerna.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 21 mars

AI-startup står inför rättslig strid med brittiska musikindustrin för att återskapa röster av stjärnor

AI-företaget Voicify, nu känt som Jammable, har fått ett upphörande-och-avstå-brev från British Phonographic Industry (BPI) för att ha använt upphovsrättsskyddade verk på ett olagligt sätt. BPI representerar fyra av Storbritanniens största skivbolag och hundratals oberoende musikföretag. Skivbolagen är oroliga över att AI-företag använder upphovsrättsskyddad musik som träningsdata för att skapa nya konstverk. Jammable, som grundades av Aditya Bansal, en student vid Southampton University, har tagit bort modeller som ger lyssnare ´deepfake´-versioner av Amy Winehouse och Drake från sin plattform.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 19 mars

YouTube inför regler för att skapa transparens kring AI-genererat innehåll

YouTube introducerar nya regler som kräver att skapare informerar tittare när realistiskt innehåll skapas med ändrad eller syntetisk media, inklusive generativ artificiell intelligens (GenAI). Dessa upplysningar kommer att visas för tittare som etiketter i den utökade beskrivningen, i de flesta fall, sa videodelningsplattformen i ett blogginlägg. För videor som handlar om hälsa, nyheter, val, finans och andra känsliga ämnen kommer etiketterna att visas framträdande på själva videon. De nya reglerna kommer att gälla för innehåll som tittare lätt kan missta för en verklig person, plats eller händelse.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 19 mars

YouTube introducerar självbetäckning för AI-genererat och syntetiskt innehåll

YouTube har meddelat ett nytt sätt för skapare att själva märka när deras videor innehåller AI-genererat eller syntetiskt material. Kontrollrutan visas i uppladdnings- och publiceringsprocessen, och skapare måste avslöja ´ändrat eller syntetiskt´ innehåll som verkar realistiskt. Detta inkluderar saker som att få en verklig person att säga eller göra något de inte gjorde, ändra bilder av verkliga händelser och platser, eller visa en ´realistiskt utseende scen´ som faktiskt inte hände. YouTube kommer dock inte att kräva avslöjanden för saker som skönhetsfilter, specialeffekter som bakgrundsoskärpa och ´klart overkligt innehåll´ som animation.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 18 mars

YouTube inför krav på märkning av AI-genererat innehåll

Från och med måndag kommer YouTube-skapare att behöva märka när realistiska videor har skapats med hjälp av artificiell intelligens (AI), i ett försök av företaget att vara transparenta om innehåll som annars kan förvirra eller vilseleda användare. När en användare laddar upp en video på webbplatsen kommer de att se en checklista som frågar om deras innehåll får en riktig person att säga eller göra något de inte gjorde, ändrar filmklipp av en verklig plats eller händelse, eller skildrar en realistisk scen som faktiskt inte inträffade. Detta är tänkt att förhindra att användare förvirras av syntetiskt innehåll i samband med en ökning av nya, konsumentinriktade generativa AI-verktyg som gör det snabbt och enkelt att skapa övertygande text, bilder, video och ljud som ofta kan vara svåra att skilja från det riktiga. YouTube-skapare kommer att behöva identifiera när deras videor innehåller AI-genererat eller på annat sätt manipulerat innehåll som verkar realistiskt, så att YouTube kan fästa en etikett för tittare, och kan stå inför konsekvenser om de upprepade gånger misslyckas med att lägga till uppgiften. Plattformen meddelade att uppdateringen skulle komma under hösten, som en del av en större utrullning av nya AI-policyer. Från och med måndag kommer skapare att se en ny checklista i YouTube Creator Studio där de ombeds att identifiera om deras videor innehåller realistiskt, AI-genererat innehåll. När en YouTube-skapare rapporterar att deras video innehåller AI-genererat innehåll kommer YouTube att lägga till en etikett i beskrivningen som noterar att den innehåller ´ändrat eller syntetiskt innehåll´ och att ´ljudet eller bilderna redigerades avsevärt eller genererades digitalt´. För videor om ´känsliga´ ämnen som politik kommer etiketten att läggas till mer framträdande på videoskärmen. Innehåll som skapats med YouTubes egna generativa AI-verktyg, som lanserades i september, kommer också att märkas tydligt, sa företaget förra året. YouTube kommer endast att kräva att skapare märker realistiskt AI-genererat innehåll som kan förvirra tittare att tro att det är verkligt. Skapare kommer inte att behöva avslöja när det syntetiska eller AI-genererade innehållet är tydligt overkligt eller ´obetydligt´, som AI-genererade animationer eller belysning eller färgjusteringar. Plattformen säger att den heller inte kommer att kräva att skapare ´avslöjar om generativ AI användes för produktivitet, som att generera manus, innehållsidéer eller automatiska undertexter´. Skapare som konsekvent misslyckas med att använda den nya etiketten på syntetiskt innehåll som bör avslöjas kan stå inför straff som innehållsborttagning eller avstängning från YouTubes partnerprogram, där skapare kan tjäna pengar på sitt innehåll.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 18 mars

Ökning av AI-relaterade bedrägeriannonser på sociala medier rapporteras av FTC

Federal Trade Commission (FTC) har rapporterat en kraftig ökning av klagomål det senaste året gällande annonser som antingen använder artificiell intelligens (AI) eller påstår sig använda den för att lura människor i bedrägerier. Minst en tredjedel av dessa klagomål rör annonser som ses på sociala medieplattformar som Facebook och YouTube. FTC mottog bara två klagomål relaterade till AI i februari 2023, men det antalet steg till 14 ett år senare, i takt med att generativ AI ökade i popularitet.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 18 mars

EU-kommissionen begär information om AI-risken från stora techföretag

EU-kommissionen har begärt information från onlineplattformar som Facebook, Instagram, Snapchat, Tiktok, Youtube och sökmotorerna Bing och Google om deras åtgärder för att minska riskerna med generativ AI. Kommissionen vill ha information om riskbedömningar och åtgärder kopplade till generativ AI:s påverkan på valprocesser, spridningen av olagligt innehåll, skydd av grundläggande rättigheter, könsbaserat våld, skydd av minderåriga, psykiskt välmående, skydd av personuppgifter, konsumentskydd och immateriella rättigheter.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 18 mars

Microsoft hävdar att Google har konkurrensfördel inom AI

Microsoft har rapporterat till EU:s konkurrensmyndigheter att Google har en konkurrensfördel inom generativ artificiell intelligens (AI) på grund av sin data och AI-optimerade chips. Microsofts kommentarer var ett svar på en konsultation som Europeiska kommissionen startade i januari om konkurrensnivån mellan teknikföretag inom generativ AI. Microsoft förklarade att Googles AI-halvledare kommer att ge det en konkurrensfördel i flera år framöver och att dess stora uppsättningar av proprietär data från Google Search Index och YouTube gör det möjligt att träna stora språkmodeller som driver Gemini.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 18 mars

EU-kommissionen har skickat formella informationsbegäran till stora digitala plattformar som Bing, Facebook, Google Search, Instagram, Snapchat, TikTok, YouTube och X. De vill undersöka och begränsa systemiska risker som AI kan innebära, inklusive spridning av ´hallucinationer´, virala deepfakes och automatiserad tjänstemanipulation. Kommissionen kan bötfälla företag som inte ger korrekt information eller sprider vilseledande information. OpenAI har avslöjat sina planer på att producera egna halvledarkretsar, vilket kan ändra den konkurrenskraftiga landskapet inom teknikindustrin. Diskussioner pågår mellan OpenAI och UAE:s statligt stödda grupp MGX om potentiell finansiell stöd för OpenAI:s halvledarprojekt.

Financial-world.org fördjupade 18 mars

YouTube Music introducerar ny sångsökfunktion med hjälp av AI

YouTube Music lanserar en ny sångsökfunktion, liknande den som tidigare erbjöds av Google Play Music. Funktionen, som redan finns tillgänglig på YouTube´s huvudplattform, använder artificiell intelligens för att matcha ljud med originalinspelningar. Användare kan spela, sjunga eller nynna en melodi för identifiering. Denna funktion är ännu inte tillgänglig på alla iOS- och Android-enheter som kör YouTube Music. Dessutom förbereder YouTube Music andra uppdateringar, inklusive en ´Trim Silence´-funktion för podcasts.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 17 mars

Ökning av bedrägerier med AI i reklam på sociala medier

Den generativa AI-hypen har lockat bedragare som inte bara använder den som en del av sina bedrägerier, men också i sina annonser på sociala medier. Äldre och ekonomiskt utsatta personer är ibland de som blir måltavlor. USA:s Federal Trade Commission (FTC), som övervakar vilseledande reklampraxis, har sett en ökning av klagomål det senaste året om annonser som antingen använde AI eller påstod sig använda det för att locka människor till bedrägerier. Minst en tredjedel av klagomålen handlade om annonser som upptäcktes på sociala medier som Twitter, Facebook och YouTube.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 17 mars

14 gratis influencer marketing-verktyg för att hitta influencers

Om du inte väljer att använda en influencer marketing-plattform eller en influencer marketing-byrå för din influencer marketing måste du själv bygga upp relationer med influencers. För att göra detta måste du först identifiera de influencers som dominerar din nisch. Om du är en aktiv online-deltagare i din nisch kan du redan ha en bra idé om vilka som är de bästa influencerna. I andra fall måste du först utföra omfattande forskning. Lyckligtvis finns det en mängd influencer marketing-verktyg som kan hjälpa dig i din jakt. Vi har valt ut 14 influencer marketing-verktyg här som antingen är gratis eller freemium. De freemium-verktyg är verktyg som kräver att du betalar för att få tillgång till de flesta av deras funktioner. Men de erbjuder också begränsade funktioner gratis.

Direktlänk Dela Influencer Marketing Hub fördjupade 17 mars

Allt du behöver veta om Google Gemini

Google Gemini, en ny generativ AI-chattbot utvecklad av Google, har skapat stor spänning inom AI-gemenskapen. Ursprungligen introducerad som Bard, genomgick den en omdöpning i december 2023 till Google Gemini. Denna avancerade chattbot står nu som en formidabel konkurrent till ChatGPT. Google Gemini är en mångsidig AI-chattbot med den anmärkningsvärda förmågan att generera text, bilder, videor, ljud och kod. Detta innovativa plattform fungerar på en rad stora språkmodell (LLM) alternativ, inklusive Gemini Nano, Pro, Ultra och Advanced, och säkerställer flexibilitet för att möta olika användarkrav. Gemini har sedan övergått till en fristående plattform, erbjuder grundläggande tillgång gratis, medan avancerade funktioner finns tillgängliga för en avgift.

Direktlänk Dela BOL News fördjupade 16 mars

OpenAI:s CTO Mira Murati diskuterar upphovsrättsfrågor kring träningsdata för AI-verktyget Sora

Mira Murati, CTO för AI-startupen OpenAI, har nyligen diskuterat upphovsrättsfrågor kring de dataset som använts för att träna företagets nya text-till-video-verktyg Sora. Murati påpekade att endast ´offentligt tillgängliga data och licensierade data´ användes för att träna Sora, men gav inga specifika detaljer. När hon frågades om OpenAI använde videor från YouTube, Facebook, Instagram och Shutterstock för att träna Sora, svarade hon ´Jag är faktiskt inte säker på det. Ja, om det är offentligt tillgängliga data men jag är inte säker och trygg med det.´ OpenAI står inför en rad upphovsrättsmål, och kritiker har uttryckt oro över Muratis tvetydighet i sina svar.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 16 mars

Utvecklare integrerar AI-språkmodell i Excel-kalkylblad

Programutvecklaren Ishan Anand har lyckats integrera en föregångare till ChatGPT, känd som GPT-2, i ett fungerande Microsoft Excel-kalkylblad. Kalkylarket är fritt tillgängligt och utformat för att lära människor hur stora språkmodeller (LLM) fungerar. Anand har packat GPT-2 i ett XLSB Microsoft Excel binärt filformat. Användare kan interagera med kalkylarket genom att skriva in ord i olika celler och se de förutsägda resultaten visas i andra celler nästan omedelbart. Anand har också laddat upp en serie gratis instruktionsvideor till YouTube för att förklara hur LLM fungerar.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 16 mars

Programmeraren Ishan Anand har lyckats implementera AI-språkmodellen GPT-2, en föregångare till ChatGPT, i ett fungerande Microsoft Excel-kalkylblad. Kalkylbladet är fritt tillgängligt och syftar till att utbilda människor om hur stora språkmodeller fungerar. Anand har packat GPT-2 i ett XLSB Microsoft Excel-binärformat, och det kräver den senaste versionen av Excel för att fungera. Användare kan mata in ord i olika celler och se de förutsägda resultaten visas i andra celler nästan omedelbart.

Ars Technica fördjupade 16 mars

Microsoft anklagar Google för otillbörlig konkurrensfördel i AI-marknaden

Microsoft har anklagat Google för att ha en otillbörlig konkurrensfördel i AI-marknaden på grund av sina stora datamängder, enligt ett uttalande till EU:s konkurrensregulatorer. Microsoft hävdar att Google är det enda företaget som är ´vertikalt integrerat på ett sätt som ger det styrka och oberoende på varje AI-nivå från chips till en blomstrande mobilappbutik´. Dessutom påpekar Microsoft att Google, tack vare ägandet av YouTube och Google Search Index, har en massiv datamängd för att träna sitt Large Language Model (LLM), Gemini, vilket ger företaget en konkurrensfördel.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 15 mars

Etiska och juridiska frågor kring AI-sångcovers väcker debatt

Populäriteten för BIBIs senaste låt, ´Bam Yang Gang´, har lett till en ökning av videor med AI-röstomslag av olika artister som sjunger den populära låten. Detta har resulterat i ökade etiska och juridiska frågor om användningen av AI för att återskapa dessa låtar. På YouTube har AI-omslagsvideor av låten ´Bam Yang Gang´ av IU, Park Myung Soo, Baek Ye Rin och andra samlat tiotusentals visningar varje, vilket har lett till debatt. Kändisar har uttryckt obehag över den kusliga likheten mellan deras röster och de AI-genererade omslagslåtarna. Enligt nuvarande lagar kan individer ställas inför straff för att skapa AI-omslagslåtar utan tillstånd från den ursprungliga röstens ägare. Sydkoreas kultur-, sport- och turismministerium betonade behovet av förhandsgodkännande vid användning av AI-omslagslåtar för att undvika upphovsrättsintrång. Under tiden meddelade Kakao den 13 mars att det hade introducerat vattenmärken till ´Karlo´, en bildgenererande modell av Kakao Brain, för ansvarsfull användning av artificiell intelligens (AI).

Direktlänk Dela allkpop fördjupade 15 mars

Öppna frågor kring OpenAI:s användning av upphovsrättsskyddat material

OpenAI har nyligen hamnat i rampljuset för två huvudsakliga skäl: deras nya video-genererande AI-modell, Sora, och rättsliga kontroverser kring användningen av upphovsrättsskyddat material för att träna sina AI-modeller. I en intervju med The Wall Street Journal, frågade en journalist om OpenAI hade använt offentliga videor från plattformar som YouTube, Facebook och Instagram för att träna Sora. Mira Murati, teknisk direktör för OpenAI, kunde varken bekräfta eller förneka detta. OpenAI:s ovilja att fullt ut detaljera sina datakällor är inte ett isolerat fall inom generativ AI.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 15 mars

OpenAI:s CTO vägrar avslöja källan till Sora:s träningsdata

OpenAI:s tekniske chef, Mira Murati, vägrade att avslöja varifrån videodata som används för att träna AI:n Sora kom ifrån när en journalist frågade henne. Detta kan vara ett strategiskt val, då AI-företag nyligen har fått kritik från konstnärer och andra som menar att AI kopierar bilder, fraser och koncept från deras arbete. The New York Times stämmer för närvarande OpenAI för att påstått ha använt sina artiklar som träningsuppsättning för ChatGPT. OpenAI har ett avtal med Shutterstock och en del av träningsdata kommer därifrån. Murati vägrade dock att kommentera om Sora tränas på några videor från YouTube, streaming eller sociala medieplattformar.

Direktlänk Dela Know Your Meme fördjupade 14 mars

OpenAI:s CTO vägrar diskutera Sora:s träningsdata

När hon frågades om den data som användes för att träna Sora, svarade CTO:n för OpenAI, Murati, att modellen naturligtvis tränades på offentligt tillgänglig och licensierad data. När hon pressades att utveckla vilka källor som låg bakom denna ´offentligt tillgängliga och licensierade data´ hävdade Murati att hon ´inte var säker på det´, ett påstående som inte stämmer med hennes position som teknikchef. På ytterligare frågor om användningen av Shutterstock-bilder vägrade Murati att diskutera Soras träning, men bekräftade senare användningen av Shutterstock-material.

Direktlänk Dela Eighty Level fördjupade 14 mars

AI-chattar: En jämförelse mellan ChatGPT, Microsoft Bing AI och Google Bard

Artificiell intelligens (AI) har blivit alltmer populärt, med AI-chattar och generativ AI för bilder, videor och andra medier som ger nya verktyg för många typer av jobb och nöjen. Tre stora plattformar för AI-chattande är ChatGPT, Microsoft Bing AI och Google Bard. ChatGPT, lanserad av Elon Musk-stödda företaget OpenAI, är känd som ´originalet´ och blev en global techsensation under 2023. Microsoft Bing AI, som lanserades efter Microsofts ökade investering i OpenAI, erbjuder en AI-chattupplevelse genom Copilot. Google Bard, som integreras med andra Google-tjänster, är mer konversationsinriktad men mindre inriktad på textkommandon.

Direktlänk Dela Dopest fördjupade 14 mars

Google Gemini: En guide till Googles senaste AI-verktyg

Google Gemini är ett nyligen utvecklat AI-verktyg utformat för att öka produktiviteten och effektiviteten för både individer och organisationer. Gemini är utrustad med avancerade AI-funktioner för att förenkla en mängd olika uppgifter och förbättra effektiviteten överlag. Verktyget kan förändra hur dagliga uppgifter hanteras, vilket gör det enklare att hantera allt från e-postorganisation till onlineforskning med oöverträffad hastighet och noggrannhet. Företag som använder Google Workspace hittar i Gemini en kraftfull allierad som kan optimera driften, underlätta samarbete och i slutändan driva tillväxt genom att göra det enklare att utnyttja hela potentialen i Googles professionella verktyg.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 14 mars

EU granskar Ali Express för brott mot digitala regler

EU-kommissionen har öppnat en granskning av den kinesiska shoppingsajten Ali Express efter rapporter om att företaget inte följer EU:s nya digitala regler. Anklagelserna inkluderar försäljning av falska mediciner och otillräckliga åtgärder för att förhindra att barn kan titta på porr. I ett separat ärende begär EU-kommissionen information från internetjättar som Tik Tok, Facebook, Google, Youtube och X om hur de hanterar AI-risker kopplade till exempelvis deep fakes.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 14 mars

OpenAI:s text-till-video-generator Sora kommer att bli tillgänglig för allmänheten senare i år

Sora, OpenAI:s text-till-video-generator, kommer att bli tillgänglig för allmänheten senare i år. Detta avslöjades av Mira Murati, teknikchef på OpenAI, i en intervju med Wall Street Journal. Sora, som låter användare skapa hyperrealistiska scener baserat på enkla textbeskrivningar, var ursprungligen endast tillgänglig för bildkonstnärer, designers och filmskapare. OpenAI planerar att i framtiden införliva ljud i Sora, vilket kan förbättra realismen i de genererade scenerna. Dessutom kommer användare att kunna redigera innehållet i Sora-producerade videor för att förbättra noggrannheten. Murati nämnde också att Sora är mycket dyrare att driva jämfört med tidigare modeller som DALL-E, OpenAIs text-till-bild-modell. Men företaget siktar på att göra Sora tillgänglig till liknande kostnader som DALL-E vid dess lansering. Murati sade att Sora sannolikt inte kommer att producera bilder av offentliga personer vid lanseringen, liknande DALL-E:s policyer. Dessutom kommer Sora-genererade videor att ha vattenmärken för att skilja dem från riktiga filmer, även om detta kanske inte är en ofelbar lösning.

Direktlänk Dela The Financial Express fördjupade 14 mars

Microsoft uppgraderar Copilot till GPT-4 Turbo; Spotify utmanar YouTube; TikTok närmare förbud i USA; Microsoft Teams blir en enhetlig app

1) Microsoft har uppgraderat den kostnadsfria versionen av deras AI-assistent Copilot för att inkludera GPT-4 Turbo, som tidigare endast var tillgänglig för betalande användare. Detta innebär att Copilot-användare nu kan utnyttja OpenAI:s mest avancerade språkmodell gratis. 2) Robotic startup ´Figure´ och OpenAI har demonstrerat sin första samarbete i form av en fullstor humanoid robot. Figure har designat denna robot, som förstår och svarar på mänskliga kommandon inom en dynamisk miljö. 3) Spotify testar fullängd musikvideor för att konkurrera med YouTube. Detta kan potentiellt värma upp konkurrensen på musikströmningsmarknaden. 4) TikTok står inför potentiell förbud i USA. Huset har antagit en lag som ger TikTok:s moderbolag ByteDance sex månader att sälja sitt kontrollerande intresse, annars kommer TikTok-appen att förbjudas i USA. 5) Microsoft Teams övergår till en enda enad app för att förenkla användarupplevelsen. Den nya enade appen förväntas vara tillgänglig för kommersiella användare i april 2024.

Direktlänk Dela Techpluto fördjupade 14 mars

OpenAI planerar att lansera AI-modellen Sora senare i år

OpenAI planerar att introducera sin senaste generativa AI-modell, Sora, senare i år. Sora, som introducerades förra månaden, är en AI-driven text-till-video-generator som företaget hävdar kan generera upp till 60 sekunders långa videor, mycket längre än någon av dess branschkonkurrenter. Företagets CTO, Mira Murati, avslöjade också att Sora kan generera videor inom några minuter beroende på komplexiteten i prompten. Under en intervju diskuterades även ämnena som modellens ofullkomlighet, data som används för att träna den och det möjliga priset på Sora. Murati uttryckte också företagets engagemang för att hantera desinformation och skadlig bias.

Direktlänk Dela Gadgets 360 fördjupade 14 mars

AI och robotik förenas: Figure 01 bot kan utföra sysslor och interagera med människor

Artificiell intelligens (AI) integreras nu i robotar, vilket gör dem mer användbara och mångsidiga än någonsin. Ett exempel på denna trend är Figure 01, en robot från robotikföretaget Figure, som har tränats med OpenAI:s modell. Figure 01 kan utföra flera uppgifter samtidigt och interagera med människor under tiden. Figure har inte specificerat om den vision-språkmodell (VLM) som roboten använder är en version av OpenAI:s senaste stora språkmodell, GPT-4, eller en helt annan. Figure har publicerat en demonstrationsvideo på YouTube där en människa interagerar med Figure 01.

Direktlänk Dela Inquirer Technology fördjupade 14 mars

Filmduon ´Daniels´ diskuterar AI och filmframställning på SXSW

Två år efter att deras film ´Everything Everywhere All at Once´ premiärvisades på SXSW och ett år efter att ha vunnit en rad Oscars, inklusive Bästa film, återvände filmduon ´Daniels´, bestående av Daniel Scheinert och Daniel Kwan, till Austin, Texas för att hålla ett föredrag. Kwan uttryckte sin rädsla för artificiell intelligens (AI), trots dess potential att lösa stora problem. Han poängterade att vi behöver tänka på hur vi använder AI och för vilket syfte. Duon diskuterade också sin unika berättarteknik och hur de tidigt i karriären tjänade pengar på korta videor på YouTube och Vimeo. Deras nästa hemliga filmprojekt släpps den 12 juni 2026 via Universal.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 12 mars

Översikt över Vizard AI: Ett AI-baserat verktyg för videoproduktion

Vizard AI är ett verktyg för videoproduktion som använder artificiell intelligens för att förenkla videogenerering. Verktyget analyserar långformade videor och skapar korta klipp, perfekta för TikTok och YouTube. Det genererar också automatiskt transkriptioner, som kan översättas till andra språk. Vizard AI har många funktioner, inklusive att skapa korta videoklipp, redigera videor, transkribera och översätta, samt en skärminspelningsfunktion. Dessutom erbjuder det olika betalningsplaner för användare att utforska och testa funktionerna.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 12 mars

AI-verktyg används för att skapa falska bilder som sprids på sociala medier

Tidigare i år delades sexuellt explicita bilder av Taylor Swift flitigt på sociala medier. Bilderna skapades troligen med AI-verktyg, vilket visar hur lätt tekniken kan användas för skadliga ändamål. Detta följer en trend med liknande fall, inklusive falska bilder som visar gripandet av före detta president Donald Trump, AI-genererade bilder av svarta väljare som stöder Trump och fabricerade bilder av Dr. Anthony Fauci. Sociala medier som Facebook, Instagram, TikTok, YouTube och Google Search spelar en allt viktigare roll i spridningen av denna typ av innehåll. Utan stora förändringar kan vi förvänta oss fler fall som de med Swifts bilder. Trots att AI-verktyg kan göra produktionen snabbare och billigare, kommer de flesta människor att kämpa ännu mer för att synas på onlineplattformar.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 12 mars

Jämförelse mellan AI-bildgeneratorerna DALL-E 3 och Midjourney V6

Grafisk design har genomgått en stor förändring med introduktionen av OpenAI:s DALL-E 1, som blev en sensation i januari 2021. Teknologin har trängt in nästan överallt på internet, från grafiska designers som snabbar upp idéprocessen till inredningsdesigners som använder AI för att hitta inspiration. Diskussioner om DALL-E 3 och Midjourney V6 dominerar nu sociala medier och YouTube. Artikeln jämför de två på flera parametrar, inklusive deras förmåga att generera olika typer av bilder, användarvänlighet och övergripande för- och nackdelar. Både DALL-E 3 och Midjourney V6 är bra på att generera sömlösa texturer och mönster. DALL-E 3 är dock tydlig vinnare när det gäller att tolka och utföra komplexa, relationella förfrågningar med hög noggrannhet. Midjourney V6, å andra sidan, lyser i att leverera större mångfald, särskilt när användarförväntningarna är bredare eller när användarna utforskar nya idéer. DALL-E gynnas av sin integration med OpenAI:s ChatGPT, vilket möjliggör konversationer för att förbättra förfrågningar, till skillnad från Midjourneys mer autonoma tillvägagångssätt.

Direktlänk Dela Securities.io fördjupade 12 mars

Massflykt från YouTube förutspås 2024

YouTubern MatPat, vars riktiga namn är Matthew Patrick, förutspår en massflykt från YouTube 2024. Många skapare upplever utmattning och svårigheter på grund av förändringar på plattformen. Framtiden kan innebära en era som skiljer sig mycket från det som ursprungligen gjorde YouTube populärt. När MatPat meddelade att han skulle lämna sin välkända YouTube-kanal The Game Theorists i år, förutspådde han att 2024 kommer att bli året då vi ser en massflykt från plattformen. Om trenden fortsätter kan det leda till en framtid där relaterbara och autentiska vänner som människor tidigare vände sig till plattformen för att titta på blir färre och färre. I stället ersätts de av en blandning av extremt högkvalitativa videor som endast de största internetprofilerna kan nå, och undermåligt AI-skrot sammansatt av botar och designat för att möta våra konsumtionsvanor med minsta möjliga ansträngning.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 12 mars

Google India vidtar åtgärder mot vilseledande innehåll inför val

Google India har meddelat flera åtgärder för att bekämpa vilseledande innehåll på Google Search, YouTube och andra tjänster, i ljuset av en ökning av deepfake-videor och generativt AI-producerat syntetiskt innehåll på webben. Sådana tekniker missbrukas ofta för att smutskasta högprofilerade personer inför val eller filmer. Google samarbetar med Indiens valkommission (ECI) för att hjälpa medborgarna att hitta kritisk röstningsinformation på Google Search. På YouTube kommer Google också att se till att äkta innehåll från auktoritativa källor lätt kan hittas.

Direktlänk Dela Deccan Herald fördjupade 12 mars

Allt du behöver veta om Google Gemini AI Chatbot

Googles Gemini AI chatbot har snabbt blivit en av de stora spelarna inom generativ AI. Trots en tuff start är Gemini en av de få riktiga konkurrenterna till ChatGPT. Google introducerade först sin AI som Bard i mars 2023, men uppgraderade språkmodellen till Gemini LLM i december samma år. Google marknadsför sin Gemini generativa AI som särskilt kraftfull på grund av dess multimodala funktioner. Det testar för närvarande Gemini-integration i sin Chrome-webbläsare och har nyligen introducerat en betald tier kallad Google One AI Premium.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade 11 mars

ChatGPT testas på olika programmeringsspråk

Under det senaste året har det blivit känt att ChatGPT kan skriva kod. För att testa hur långt dess kodningskunskaper sträcker sig, användes det klassiska ´Hello, world´ programmeringsuppdraget mot de tolv mest populära språken i O´Reilly Medias popularitetsrankningar för 2023. Programmeringsspråken var Java, Python, Rust, Go, C++, JavaScript, C#, C, TypeScript, R, Kotlin och Scala. ChatGPT fick också beskriva varje språks huvudsakliga användning. Resultaten visade att ChatGPT har en bred förståelse för olika programmeringsspråk och dess användningsområden.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 11 mars

Alphabets starka position på den digitala annonsmarknaden och framgångar inom AI-teknologi

Alphabet fortsätter att dominera den globala digitala annonsmarknaden och dess molntjänst växer snabbt och är nu lönsam. Företagets AI-teknologi är stark och Alphabet verkar engagerade i att snabbt och fullständigt lösa problem som nyligen uppstått med dess AI-erbjudande. Aktiens värdering är också attraktiv. Dess andel av den globala digitala annonsmarknaden är nu 39%, nästan dubbelt så mycket som nästa konkurrent, Meta Platforms. Google Cloud rapporterade en inkomst på 9,1 miljarder dollar förra kvartalet, en ökning med 26% jämfört med föregående år. Dessutom har adoptionen av Google Clouds AI-plattform ökat snabbt.

Direktlänk Dela TradingView fördjupade 11 mars

Walmart utmanar Google med AI-sökfunktioner

Walmart:s VD Doug McMillon har lyft fram företagets generativa AI-sökfunktioner, vilket kan utgöra ett hot mot Alphabets internetdominans. Alphabet har varit en av de stora teknikförlorarna på aktiemarknaden i år, tillsammans med Apple, och båda har kämpat för att berätta framgångsrika AI-historier för investerare. Google-grundaren Sergey Brin nyligen medgav misstag i generell AI men sa att företaget kommer att klura ut de rätta affärsmodellerna; analytiker säger att online-återförsäljare kommer att bli mer konkurrenskraftiga i sökningar inom sina ekosystem. Walmart har länge etablerat sig som en stor teknikaktör, framgångsrikt avvärjt års oro över Amazon och förblir en ledare inom detaljhandeln vars aktier nu handlas till ett rekordhögt pris.

Direktlänk Dela NBC Bay Area fördjupade 11 mars

MIT forskare utvecklar AI-verktyg för att bekämpa cyberbrott

MIT forskare Karthik Dinakar och Birago Jones, skapade 2010 ett verktyg för att hjälpa innehållsmodereringsteam på företag som Twitter och YouTube. Verktyget, som nu är grunden för Pienso, hjälper till att identifiera oroande inlägg på Twitter. Insikten ledde till utvecklingen av verktyg som låter icke-experter bygga maskininlärningsmodeller. Pienso används idag för att bygga stora språkmodeller för att upptäcka desinformation, människohandel, vapenförsäljning och mer, utan att skriva någon kod.

Direktlänk Dela The Good Men Project fördjupade 10 mars

Låtskrivaren Guy Chambers beskriver AI:s inverkan på musikindustrin som ´skrämmande´

Låtskrivaren bakom hits för Robbie Williams och Kylie Minogue, Guy Chambers, har beskrivit den accelererande användningen av artificiell intelligens (AI) i musikindustrin som ´skrämmande´ på grund av dess potential att ersätta låtskrivare. Chambers, vars samarbetsprojekt inkluderar den flerfaldiga platinahitten Angels, sade: ´Vi kanske kommer till en punkt i framtiden där ett album behöver ha en märkning som säger ´detta är en helt mänsklig inspelning´. YouTube experimenterar med ett AI-system som heter DreamTrack där användare kan skriva in önskemål för en låt och få en unik låt. Chambers uttryckte också sin oro över att unga musiker kan bli lata och uppmanade dem att vara flexibla och ha så många färdigheter som möjligt.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 9 mars

Sju AI-verktyg för att öka produktiviteten

Artificiell intelligens (AI) erbjuder en rad verktyg för att öka produktiviteten. ChatPDF är ett AI-verktyg som kan sammanfatta långa rapporter och forskningspapper i PDF-format. PlusAI är ett tillägg för Google Slides som kan automatisera vissa aspekter av att skapa digitala presentationer. Otter.ai kan generera realtidsanteckningar och transkriptioner av presentationer och möten. Summerize.tech kan sammanfatta långa YouTube-videor. Claude är en chatbot som kan hantera komplexa flerstegsinstruktioner och stora mängder innehåll. Podcastle är en svit mjukvara som är utformad för att underlätta podcasting. Murf är en AI-röstgenerator som har över 120 text-till-tal-röster på över 20 språk.

Direktlänk Dela Make Tech Easier fördjupade 8 mars

Kombinera Claude 3 och ChatGPT-4 för att skapa fantastiska resultat med Perplexity

Claude 3 och ChatGPT-4 är två AI-modeller med olika styrkor och svagheter. Claude 3 har en unik skrivstil, men saknar internetanslutning och förlitar sig endast på data den utbildades på. Å andra sidan kan ChatGPT-4 skriva, skapa bilder och söka information på webben, men dess skrivstil kanske inte passar alla. Det är här som Perplexity kommer in. Det är en tredjepartsapplikation som kombinerar styrkorna hos Claude 3, GPT-4 och andra AI-modeller, som DALL-E 3. Perplexity erbjuder tillgång till live data och kan dra in den senaste informationen från plattformar som YouTube och Reddit. Dessutom kan Perplexity använda AI-modeller som DALL-E 3 och Stable Diffusion för att skapa bilder som är lika fängslande som berättelserna du berättar. Perplexity tillåter också att du personifierar AI: s output och kan analysera stora filer med precision.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 8 mars

AI i musikindustrin: hot eller möjlighet?

Artificiell intelligens (AI) presenteras ofta i media som ett hot mot jobb och mänskligheten, men inom musikindustrin kan det vara en möjlighet. Trots att AI har förmågan att generera musik, saknar den livserfarenhet och kreativitet som gör musik till ett uttryck för självuttryck. Ett exempel är AI-låten ´Heart on My Sleeve´, som efterliknade rösterna hos Drake och The Weeknd och fick över 9 miljoner lyssningar på Spotify innan den togs bort efter klagomål från artisternas skivbolag. Trots detta kan AI inte bli en bättre musiker än en människa. AI kan dock användas kreativt, som i fallet med ABBA:s Voyage-turné som använde hologram. AI kan även bidra till tillväxten i musikindustrin om det används som ett verktyg snarare än att utnyttjas som en artist.

Direktlänk Dela The Boar fördjupade 8 mars

Indiens största politiska partier, Indian National Congress (INC) och Bharatiya Janata Party (BJP), har börjat använda artificiell intelligens (AI) för att skapa politiska memer och videor. INC laddade upp en parodi på premiärminister Narendra Modi, vilket fick över 1,5 miljoner visningar. Samma dag laddade BJP upp en video av Modi som kampanjar, med en AI-genererad sång i bakgrunden. Detta är första gången båda partierna har skapat och delat AI-genererat politiskt innehåll på officiella kanaler utan uttryckligt tillstånd. Experten Joyojeet Pal från University of Michigan anser att detta kan förändra hur vi konsumerar multimedia under politiska kampanjer.

Al Jazeera fördjupade 8 mars

Stora musik- och teknikföretag ingår partnerskap för att dominera AI-utrymmet

Under 2023 och 2024 har en osannolik allians bildats mellan stora musik- och teknikföretag i jakten på att dominera det framväxande AI-området. Universal Music Group (UMG) och Alphabet har ingått ett partnerskap där Alphabet får en innehållsskapare i UMG för att träna sin AI och locka skapare, medan UMG får forma AI-musikexplosionen och samtidigt tjäna pengar på sin katalog. Warner Music Group (WMG) har inlett ett partnerskap med TikTok för att maximera intäkterna, medan Microsoft och Meta samarbetar för att leverera uppslukande upplevelser för framtidens arbete och lek. Sony Corp, Amazon och Apple följer sina egna vägar inom AI.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 8 mars

Användare uttrycker frustration över Googles Gemini

Det har gått ungefär två månader sedan Google döpte om Bard till Gemini och lanserade det som ett alternativ till Google Assistant på din smartphone. Vid lanseringen fanns det en lång lista över saker som Gemini inte kunde göra som Assistant fortfarande kan, och saker har inte förbättrats mycket sedan lanseringen. På Reddit framförde en grupp Pixel-ägare sin frustration över tjänsten. En användare uttryckte situationen väl genom att säga att Gemini utmärker sig på att ge information men inte kan utföra grundläggande uppgifter som att komma ihåg något. Det verkar mer som en halvfärdig produkt som minskar funktionaliteten hos den befintliga produkten. Även Geminis recensioner på Google Play kan vara lite hårda, men det fanns åtminstone några konstruktiva. Till exempel säger en användare: ´Det är en nedgradering till Google Assistant för vad jag behöver det för. Inte integrerat så bra med Google Maps och YouTube Music ännu.´ Och en annan person säger: ´Det behöver vara snabbare och det behöver göra allt det som Assistant redan gör.´ Det är klart att Gemini inte gör allt som Google Assistant kan göra. Det är rättvist och ställer frågan: Varför lanserade Google Gemini som en ersättare för Assistant om det inte kan göra vad Assistant kan göra? Vad var brådskan? Vi kommer förmodligen aldrig att få svar på detta, men en sak är säker, Google kommer att fortsätta förbättra tjänsten med tiden. Det verkar som ett säkert bet att Gemini en dag kommer att kunna göra allt som Assistant kan göra och mer därtill. Fram till den dagen kommer jag att fortsätta använda Google Assistant.

Direktlänk Dela Droid Life fördjupade 7 mars

AI och musik: Skywork AI och Hong Kong University utvecklar ChatMusician för musikgenerering

Forskare från Skywork AI PTE. LTD. och Hong Kong University of Science and Technology har utvecklat ChatMusician, en textbaserad storskalig språkmodell (LLM), för att hantera utmaningar inom musikgenerering. ChatMusician integrerar olika uppgifter för att förstå och generera symbolisk musik, vilket låter användare utöka sin repertoar samtidigt som de behåller eller förbättrar sina grundläggande allmänna förmågor. Modellen presterar bättre än GPT-4 och baslinjer i flera musikgenererande uppgifter, vilket visar att den kan producera välstrukturerade, logiska kompositioner i en mängd olika musikstilar.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 7 mars

Användning av AI-automatisering för att skapa och hantera YouTube-innehåll

YouTube är en av de mest tidskrävande plattformarna när det gäller att skapa och redigera innehåll. Om du producerar och publicerar kvalitetsinnehåll på YouTube tar innehållsskapande, redigering och uppladdning förmodligen flera timmar i veckan. Men visste du att du kan skapa YouTube-innehåll med hjälp av AI-automatiseringsverktyg? Skapare kan använda AI för flera olika ändamål när det gäller YouTube. De tre huvudsakliga sätten skapare använder AI är för data rapportering, kontohantering och data skrapning. Det är viktigt att notera att du måste följa alla YouTubes riktlinjer och regler gällande automatisering. På YouTube är det obligatoriskt att avslöja om ditt innehåll är AI-genererat. Skapare måste nu uttryckligen avslöja om deras innehåll är AI-genererat vid uppladdning. Det finns flera skäl till varför användning av AI-automatisering på YouTube kan vara mycket fördelaktigt för din kanal. Men här är de tre huvudfördelarna att ha i åtanke. Det sparar tid, förbättrar effektiviteten och förbättrar SEO. Nedan kommer vi att förklara 5 sätt du kan utnyttja AI:s krafter för att hjälpa dig med alla dina YouTube-uppgifter. Generera en ny video, svara på din publik snabbt, dra in djupgående analyser, automatisera uppladdning av videor och genomföra sökordsforskning.

Direktlänk Dela Metricool fördjupade 7 mars

AI-bildgeneratorer kan vilseleda väljare inför stora val, varnar forskare

Många av dagens AI-bildgeneratorer är inställda på att vilseleda väljare inför stora val, enligt en rapport från Center of Countering Digital Hate (CCDH). Rapporten visar att vanliga AI-verktyg kan producera falska men övertygande valfoton upp till 59% av tiden. Verktygen ChatGPT Plus, Midjourney, Microsofts Image Creator och Stability AIs DreamStudio genererade övertygande bilder relaterade till presidentvalet 2024 41% av tiden. CCDH uppmanar AI-företag, sociala medieplattformar och lagstiftare att agera nu eller riskera den amerikanska demokratin.

Direktlänk Dela ExtremeTech fördjupade 6 mars

BIGBANGs Daesung gör solo-comeback och diskuterar AI-skapat faninnehåll

BIGBANGs Daesung har officiellt gjort sin solo-comeback och släppte två nya låtar, ´Falling Slowly´ och ´Light´, den 5 mars 2024. För att fira sin comeback, deltog Daesung i soloartisten Lee Mujins musiktalkshow ´Leemujin Service´ där han diskuterade de nya låtarna, sina medlemmar i gruppen, sin militärtid och mer. Under avsnittet frågade Lee Mujin om Daesung hade sett en video på YouTube som påstods vara en ny BIGBANG-låt skapad med AI. Daesung medgav att han hade sett videon och var imponerad av innehållet skapat av fansen.

Direktlänk Dela Koreaboo fördjupade 6 mars

YouTube Music utforskar AI för att förbättra användarupplevelsen och konkurrera med Spotify

YouTube Music och Apple Music, trots att de är sekundära till sina moderbolags huvudverksamheter, spelar en avgörande roll i musikstreaminglandskapets utveckling. Med YouTube´s dominans inom musikvideor och Apples historia med iPod, har båda plattformarna ett starkt intresse av att förbättra sina musiktjänster. I detta sammanhang signalerar YouTube Musics potentiella omfamning av generativ AI för whimsical funktioner en ny riktning i sin konkurrens med Spotify. YouTube Music, känt för sin Up Next-algoritm och omfattande bibliotek, förblir en favorit för många. Apple Music fortsätter att tjäna sina lojalister med ett rakt på sak-ansats till musikstreaming. Spotify sticker ut med sitt engagemang för att skapa en rolig och engagerande musikupplevelse. YouTube Musics potentiella användning av Googles avancerade AI-teknik, som sett med Gemini, föreslår en framtid där whimsical, AI-drivna funktioner kan bli verklighet. YouTube Musics utforskning av generativ AI för att skapa anpassade albumomslag och potentiellt erbjuda konversationsplaylists indikerar en betydande förändring. Denna rörelse mot att införa AI kan omdefiniera användarinteraktion, vilket gör musikupptäckt inte bara personlig utan också interaktiv.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 6 mars

Google tar krafttag mot algoritmiskt genererat spam

Google tar ställning mot algoritmiskt genererat spam. Sökmotorjätten har nyligen meddelat kommande ändringar, inklusive en omarbetad spam-policy, delvis utformad för att hålla AI-klickbete borta från sina sökresultat. Google hävdar att ändringen kommer att minska ´lågkvalitativt, ooriginalt innehåll´ i sökresultaten med 40 procent. Företaget kommer att fokusera på att minska det de kallar ´skalat innehållsmisbruk´, vilket är när dåliga aktörer översvämmar internet med massiva mängder artiklar och blogginlägg designade för att manipulera sökmotorer.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 5 mars

Spotify omfamnar konkurrens och fokuserar på enkel app-upplevelse

Sedan grundandet för 17 år sedan har musikströmningstjänsten Spotify, med över 600 miljoner användare, omfamnat utmaningen från en mängd musikströmningsplattformar som vill ta en del av det svenska företagets framgång. Dustee Jenkins, Spotifys chef för offentliga ärenden, påpekar att konkurrens gynnar skapare eftersom det leder till mer strömning. Hon betonar att Spotifys framgång ligger i dess fokus på en enda app-upplevelse. Jenkins talade om företagets användning av AI för att hjälpa skapare och att skydda upphovsrättigheter, samt dess expansion till podcasting och ljudböcker.

Direktlänk Dela The National News fördjupade 5 mars

Ökning av hot från människostyrda ransomware - Microsoft Copilot för säkerhet erbjuder AI-baserade lösningar

Organisationer över hela världen ser en ökning av hot från människostyrda ransomware, med en ökning på 200% sedan september 2022. När en hel organisation attackeras behöver de alla fördelar de kan få för att skydda sig mot skickliga, samordnade cyberhot. Tillgängligheten av Microsoft Copilot för säkerhet ger SecOps-team ett nytt verktyg med kraften av generativ AI för att hjälpa till att överträffa och överlista hotaktörer. Microsoft Defender XDR samordnar detektering, förebyggande, utredning och respons över ändpunkter, identiteter, e-postprogram och molnet för att erbjuda integrerat skydd mot sofistikerade ransomware-hot.

Direktlänk Dela Microsoft fördjupade 5 mars

AI förvandlar musikindustrin, Bitcoin når 65 000 dollar, och Pepe Coin blir största meme coin

AI kommer att förvandla musikindustrin genom att skapa fluid musik, enligt Dauda Leonard, medgrundare av Create Safe. Han nämnde också hur blockchain kommer att påverka industrin. Bitcoin har nått 65 000 dollar då optimismen ökar. Den största kryptovalutan är nu bara 5% från sina högsta nivåer 2021. Bitcoin-baserade samlingar handlades mer än Ethereum-baserade tillgångar under de senaste 24 timmarna, med 35 miljoner dollar jämfört med Ethereum. Pepe Coin har blivit den största meme coin, med handelsvolymerna som når livstidsrekord på 3,6 miljarder dollar, överträffar Shiba Inu Floki och Doge.

Direktlänk Dela CoinDesk fördjupade 4 mars

Snowflake och Alphabet: Två sätt att investera i AI-marknaden

Snowflake och Alphabet representerar två olika sätt att investera i den växande marknaden för artificiell intelligens (AI). Snowflakes aktier har sjunkit med cirka 5% sedan början av året, medan Alphabets aktier har sjunkit med 1%. Båda aktierna underpresterade jämfört med S&P 500:s 7% vinst. Alphabets huvudverksamheter saktar ner, medan Snowflake kan missa sina egna tillväxtmål. Trots dessa utmaningar anses Alphabet vara en säkrare investering än Snowflake, som är prissatt som en hyper-tillväxtaktie men snabbt förlorar sin fart.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 4 mars

Karthik Dinakar och Birago Jones, tidigare studenter vid MIT Media Lab, utvecklade 2010 ett verktyg för att hjälpa innehållsmodereringsteam på företag som Twitter och YouTube. Deras insikter ledde till utvecklingen av Pienso, ett verktyg som hjälper människor att bygga stora språkmodeller för att upptäcka missinformation, människohandel, vapenförsäljning och mer, utan att skriva någon kod. Pienso har även använts för att hjälpa experter inom virologi och infektionssjukdomar att skapa maskininlärningsmodeller för att gräva igenom tusentals forskningsartiklar om coronavirus.

India Education Diary fördjupade 4 mars

AI används för att spekulera om Nirvanas oskrivna musik

För tre år sedan använde musikprojektet ´Lost Songs of the 27 Club´ AI för att föreställa sig vad avlidna musiker som Amy Winehouse, Jimi Hendrix och Kurt Cobain kanske hade skapat om de inte hade dött så tidigt. Nu har detta koncept utvecklats ytterligare, med en subkultur av människor som använder AI och andra metoder för att spekulera om vart Nirvanas musik kanske hade tagit vägen om Cobain inte hade dött 1994. Vissa av dessa projekt, som albumen ´The Greenhouse´ och ´Heaven is a Hoax´, har över 200 000 visningar på YouTube.

Direktlänk Dela InsideHook fördjupade 3 mars

AI-musikproduktion utvärderas av Newfoundland musikikon

Bob Hallett, grundare av Newfoundland folk-rock bandet Great Big Sea, har utvärderat musik skapad av en AI-generator kallad Suno och gav den en tvåa på en skala av tio. Suno är ett av flera företag som tillverkar AI-genererande mjukvara som låter användare skapa originallåtar med textinstruktioner. Tekniken bakom dessa appar liknar den som driver ChatGPT chatbot. Jimmy Lin, professor och chef för University of Waterloo´s Artificial Intelligence Institute, sa att teknik som Suno´s avancerar snabbt och dess produktion kommer bara att bli bättre. Google och Adobe arbetar på liknande programvara.

Direktlänk Dela Geo TV News fördjupade 3 mars

Google´s Gemini: En kraftfull chatbot med många funktioner

Google´s Gemini är en kraftfull chatbot med förmågor som överstiger Google Assistant. Tack vare framsteg inom generativ AI kan Gemini svara på alla typer av frågor. Gemini kan användas som en avancerad översättare, överträffar ofta Google Translate tack vare sin förmåga att förstå nyanser och sammanhang. Dessutom kan Gemini generera AI-drivna bilder, planera resor genom att interagera med olika Google-tjänster, sammanfatta långa YouTube-videor, tolka bilder och till och med hjälpa till med kodning. Gemini har även möjlighet att köra Python-kod direkt inom sitt gränssnitt.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 3 mars

TikTok och Universal i tvist över musikanvändning

Förhandlingarna mellan TikTok och Universal om användningen av Universals musik på TikToks plattform har strandat. TikTok har erbjudit Universal en låg ensiffrig procentandel av sin annonsintäkt, vilket är långt under de 20% som YouTube betalar till musikindustrin. En annan tvistepunkt är AI. Universal vill att TikToks royaltyintäkter går till musiker, medan TikTok vill att ´royalty-potten´ också delas med fans som använder AI för att skapa egna spår. Detta är första gången Universal har tagit bort sin musik från en teknikföretags plattform. Utfallet av tvisten mellan TikTok och Universal kommer att påverka musikintäkterna i många år framöver.

Direktlänk Dela The Australian Financial Review fördjupade 3 mars

Analys- och datavetenskapsnyheter för veckan som börjar 1 mars 2024

Tim King, verkställande redaktör, har sammanställt en lista över anmärkningsvärda nyheter inom analys och datavetenskap för veckan som börjar 1 mars 2024. Alation, ett dataintelligensföretag, meddelade nya integrationer med branschledande tekniska partners, vilket ökar bredden och djupet på Alation Data Intelligence Platform. Altair, en ledare inom beräkningsintelligens, meddelade att Integral Solutions har gått med i Altairs växande nätverk av kanalpartners. Gathr, en plattformsleverantör för data-till-resultat, lanserade nyligen Gen AI fabric, som tillför en mängd Gen AI-integrationer och funktioner till sin plattform.

Direktlänk Dela Solutions Review fördjupade 2 mars

Republikaner kräver dokument om Googles ´vänsterinriktade´ AI-program

Republikaner i USA:s representanthus kräver dokument från Google för att undersöka om den amerikanska regeringen har påverkat företagets ´vänsterinriktade´ artificiella intelligensprogram, Gemini. Representanthusets justitieutskott skickade ett brev till Alphabet, Googles moderbolag, med krav på att alla kommunikationer mellan federala myndigheter och Alphabet rörande Gemini ska överlämnas till utskottet senast den 17 mars. Utskottets ordförande Jim Jordan uttryckte oro över interna rapporter från Gemini-teamet som följde riktlinjer från Vita huset om att AI måste främja ´jämlikhet´, oavsett förtjänst. Google har fått kritik för att Gemini vägrar producera bilder på vita människor och i stället ger ´mångfaldiga´ framställningar av USA:s grundlagsfäder, påvar och vikingar.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 2 mars

Cyberbrottslingar utnyttjar ChatGPTs popularitet genom skadlig Chrome-tillägg

Cyberbrottslingar har utnyttjat populariteten hos ChatGPT genom att skapa ett bedrägligt Chrome-tillägg kallat ´Snabb åtkomst till Chat GPT´. Tillägget, som utger sig för att vara en gateway till AI-verktyget, kapar istället användares Facebook-konton. Det är designat för att stjäla personlig information, inklusive sessionscookies som är kritiska för att få tillgång till olika onlinetjänster. Trots att tillägget har tagits bort från Chrome Web Store av Google, hade det redan komprometterat över fyra tusen användare inom en sexdagarsperiod.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 2 mars

Artificiell intelligens och dess påverkan på samhället

Artificiell intelligens (AI) är en teknik som efterliknar mänskliga intelligensprocesser, inklusive inlärning, resonemang och problemlösning. AI har utvecklats sedan 1950-talet och används nu för att generera texter, bilder och videor som kan påverka allmänhetens åsikter. I Indien har myndigheterna i premiärminister Narendra Modis administration beordrat YouTube och Twitter att begränsa tillgången till en dokumentär om våld under Modis tid som chefsminister för delstaten Gujarat, vilket uppmuntrar teknikföretag att filtrera innehåll genom AI-baserade modereringsverktyg. I Pakistan är befolkningen mycket aktiv i att skapa innehåll med hjälp av generativa AI-verktyg. Det är dock oroande att de flesta utvecklingar inom AI-området görs i den privata sektorn, utan regeringskontroll för reglering.

Direktlänk Dela Pakistan Observer fördjupade 2 mars

Artificiell intelligens överträffar människor i kreativitet, enligt studie

En nyligen genomförd studie vid University of Arkansas visade att artificiell intelligens (AI) gav mer kreativa och detaljerade svar på frågor än människor. Chattprogrammet GPT-4 gav bättre svar än 151 mänskliga testare i tre ´divergent tänkande´-tester. Testerna mätte förmågan att generera en unik lösning på en öppen fråga. Studien, författad av doktoranderna Kent Hubert och Kim Awa samt biträdande professorn i psykologisk vetenskap, Dr. Darya Zabelina, publicerades i Nature’s Scientific Reports. Forskarna påpekar dock att AI inte har någon självständighet och är beroende av människors hjälp.

Direktlänk Dela KFSM-TV Channel 5 News fördjupade 1 mars

Jämförelse av AI-applikationerna Gemini och ChatGPT

Gemini och ChatGPT är två ledande generativa AI-applikationer. Gemini är bäst för en överkomlig alternativ till ChatGPT som genererar högkvalitativt informativt och konversationellt innehåll för både företag och fritidsanvändare. Jämfört med ChatGPT erbjuder Gemini mer transparent och ansvarsfull AI, ansluter direkt till internet och andra Google-resurser i alla planer och ger ett mer effektivt system för att hantera innehållskvalitet. ChatGPT är bäst för ett etablerat innehållsgenererings- och AI-chattbot-verktyg som erbjuder en rad användbara funktioner för både avslappnade och professionella användare. Jämfört med Gemini är ChatGPT för närvarande inbäddad i fler tredjepartsföretagsapplikationer, är lättare att använda över flera kanaler och erbjuder en rad mer etablerade generativa AI multimodala innehållsproduktionsfunktioner.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 1 mars

Taryn Southern: Pionjär inom AI och underhållning

Taryn Southern, en pionjär inom underhållning och teknologi, har sedan 2007 samlat över 750 miljoner visningar och har skapat banbrytande projekt som hennes AI-komponerade album ´I AM AI´. Southern menar att AI spelar en viktig roll i kreativa processer, inte bara som en förutsägelse utan också som en inblick i en nutid och framtid som omdefinieras av teknologiskt samarbete. Hon tror att AI kommer att demokratisera musikproduktion, skapa nya genrer och artister, och hantera etiska frågor som uppstått med framväxten av YouTube och sociala medier. Southern ser också fram emot AI:s roll i filmindustrin, särskilt med teknologier som Sora, OpenAI:s text-till-video-generator.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 1 mars

Digital Media Association utser Colin Rushing till verkställande vicepresident och chefsjurist

Digital Media Association, som representerar intressena för Amazon Music, Apple Music, Pandora, Spotify, YouTube och feed.fm, har utsett Colin Rushing till den nyligen skapade rollen som verkställande vicepresident och chefsjurist. Rushing har över två decennier av erfarenhet som upphovsrättsadvokat. Han kommer till den Washington, D.C.-baserade ideella organisationen från en annan D.C.-baserad ideell organisation, SoundExchange, den enda organisationen som utsetts av USA:s kongressbibliotek för att samla in och distribuera digitala prestandaroyaltys för ljudinspelningar.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 29 februari

Telkomsel och Google Cloud samarbetar för att integrera Gen AI i företagets verksamhet

Telkomsel har meddelat ett strategiskt samarbete med Google Cloud för att integrera företagsklassig Generative AI (Gen AI) i sina kärnoperativa och produktutbud för konsumenter och företag. Detta samarbete förväntas omvandla företags- och kundinteraktioner, förbättra den totala användartillfredsställelsen och driva företagets tillväxt. Användningen av Gen AI från Google Cloud utvecklas för närvarande över flera Telkomsel-applikationer, som MOANA, MyTelkomsel, myEnterprise och MyAds. På Mobile World Congress (MWC) 2024 i Barcelona tillkännagav Telkomsel ett strategiskt samarbete med Google Cloud. Telkomsels marknadschef, Derrick Heng, sa att Telkomsel hoppas låsa upp fler möjligheter för att påskynda Indonesiens ekonomiska och digitala ekosystemtillväxt genom sina integrationer med Google Clouds avancerade Gen AI-funktioner 2024.

Direktlänk Dela Telkomsel fördjupade 29 februari

Googles Gemini chatbot har problem med sångigenkänning

Googles Gemini chatbot har visat sig ha flera problem sedan den snabbt lanserades. Bland annat har den tagit bort en bildgenerator som framställde färgade personer i nazistuniformer och jämförde Hitler med Elon Musk. Dessutom har Gemini brutit Google Assistants sångigenkänning på Android. Användare kan inte längre be Gemini att identifiera en sång, och den föreslår istället att använda andra appar som Shazam eller att byta tillbaka till Google Assistant. Detta problem har lett till frustration bland användare, särskilt de som betalar för Google One AI Premium Plan, som förväntas erbjuda en mer sofistikerad Gemini-upplevelse.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 29 februari

Microsoft uppdaterar Paint med AI-funktioner

Microsoft planerar att införliva AI i sin Paint-applikation, vilket kommer att ge den förmågan att skapa konst i realtid. Trots att programmet har varit en hörnsten för teknikjätten i 40 år, har det fått få uppdateringar under åren. Enligt Windows Latest blogg kan Microsoft testa en ny ´Live Canvas Panel´ inom Paint-appen. Denna nya funktion kan likna Leonardo.Ai´s Live Canvas, en AI-driven funktion som omedelbart skapar skisser eller digital konst med dina prompts. Microsoft har redan introducerat en AI-driven funktion som kallas Paint Cocreator inom Paint-applikationen. Produkten är dock inte gratis, Microsoft har infört ett kreditsystem som virtuell valuta.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 28 februari

Ariana Grande kritiserar ´skrämmande´ AI-covers och läckta låtar

Ariana Grande har uttryckt oro över AI-genererade covers och läckan av hennes musik. Varje vecka blir en ny AI-cover viral på internet, med vissa försök att imitera Grandes röst. Grande är inte nöjd med detta, och har även kritiserat personer som läcker hennes låtar. Hon nämnde även att en läckt låt, ´Fantasize´, inte ens var skriven för henne. Trots detta kommer en ´version´ av den att finnas på hennes nya album ´Eternal Sunshine´.

Direktlänk Dela PopBuzz fördjupade 28 februari

Artificiell intelligens: redan en del av vår vardag

Vi befinner oss i en brytpunkt för artificiell intelligens (AI), med nya teknologier som lovar att förändra hur vi lever, arbetar och leker. Trots all hype och oro kring hur AI kommer att förändra världen, har det redan på många sätt. Från spamfilter och meningsförslag i våra e-postinkorgar till röstassistenter och fitness tracking inbyggt i våra telefoner, har otaliga maskininlärningsverktyg tyst vävt sig in i våra vardagsliv. Men när vi undersöks om vilka vardagsteknologier som använder AI och vilka som inte gör det, är vi inte särskilt bra på att känna till skillnaden.

Direktlänk Dela Vox fördjupade 28 februari

En lista över de bästa gratis AI-verktygen på marknaden

Artificiell intelligens (AI) har översvämmat marknaden med en rad olika verktyg som är tillgängliga för användare, många av dem kräver liten eller ingen kostnad. Dessa verktyg erbjuder spännande funktioner och förenklar vissa uppgifter. Bland de bästa gratis AI-verktygen finns Adobe Firefly, en AI-bildgenerator, GFPGAN, en ansiktsrestaureringsalgoritm, och Palette, ett verktyg som lägger till färg i bilder. Andra verktyg inkluderar Microsoft Bing Image Creator, Remove.bg, Microsoft Designer och CLIP Interrogator. När det gäller skrivverktyg finns det Kickresume, GPTZero och Perplexity AI. Andra verktyg inkluderar Picsart AI Writer, YouTube & Artikel Sammanfattning drivet av ChatGPT och Engage AI. Det finns också AI-verktyg för studenter, som Socratic av Google, Tome, Gamma App och Tutor AI. Andra verktyg inkluderar ChatPDF, Quizify, Adobe Enhance, Voicemod Text to Song Converter, Boomy, Prime Voice AI, ChatGPT, Google Bard, Microsoft Bing AI, Replika, Quora Poe, Prompt Vine, Pi, Character AI, MemeCam, RoomGPT, Text to Pokemon, Extrapolate, och Scribble Diffusion.

Direktlänk Dela Beebom fördjupade 28 februari

Google lägger till Gemini AI-verktyg i sin meddelandeapp

Google har nyligen meddelat att de kommer att lägga till sitt Gemini AI-verktyg i meddelandeappen. Detta innebär att användarna, förutom att kunna chatta med sina kontakter, också kommer att kunna chatta med AI-chatboten. För närvarande kommer endast de användare som har Android-enheter och är en del av Googles beta-program att kunna använda Gemini AI i Google-meddelanden. Stödda smarttelefonmodeller inkluderar Samsung Galaxy S22, Samsung Z´s Flip och Fold-modeller och Pixel-mobiler. Dessutom måste du vara över 18 år för att använda det. Uppdateringen kommer mitt i den växande kontroversen kring Gemini AI. Google har stora planer för Gemini. Appen stöds för närvarande i över 230 länder och 40+ språk.

Direktlänk Dela The Tech Report fördjupade 28 februari

Alphabet introducerar Gemini för företag och samarbetar med Nvidia i AI-rummet

Alphabet, föräldraföretaget till Google och YouTube, har introducerat Gemini för företag, en tilläggsfunktion till deras AI-aktiverade produktivitetsprogramvara Gemini for Workspace. Gemini för företag förbättrar de populära programmen Gmail, Sheets, Slides, Docs och Meet med Geminis AI-funktioner och kostar endast $20 per användare per månad. Alphabet samarbetar också med grafikprocessutvecklaren Nvidia för att erbjuda optimerade AI-modeller. Nvidia har meddelat att de två företagen har lanserat optimeringar för Gemma, som är byggd på samma forskning och teknik som används för att skapa Gemini-modellerna, för att köras på Nvidias GPU:er.

Direktlänk Dela TradingView fördjupade 28 februari

Enkrypt AI säkrar 2,35 miljoner dollar i finansiering för att förbättra säkerheten och tillförlitligheten för generativ AI

AI-företaget Enkrypt AI har tillkännagivit en finansieringsrunda på 2,35 miljoner dollar för att säkerställa att företagets användning av generativ AI och LLM är säker och i linje med regelverken. Finansieringsrundan leddes av Boldcap med deltagande från Berkeley SkyDeck, Kubera VC, Arka VC, Veredas Partners, Builders Fund och ängelinvesterare inom AI, hälso- och företagssektorn. Enkrypt AI grundades av Sahil Agarwal och Prashanth Harshangi, båda med doktorsexamen från Yale och erfarenhet inom AI. Enkrypt AI har tidigare utvecklat och implementerat AI-modeller inom olika sektorer, inklusive USA:s försvarsdepartement och olika företag inom självkörande bilar, musik, försäkringar och finans.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 28 februari

Google förlorar 90 miljarder dollar i aktievärde efter kontroversiella uttalanden från AI-produkten Gemini

Google förlorade 90 miljarder dollar i aktievärde på måndagen efter att företagets AI-produkt Gemini orsakade upprörda känslor genom en rad bisarra påståenden. Alphabets aktier sjönk med 4,4 procent på måndagen efter att Geminis misstag dominerade rubrikerna. Aktierna har sedan återhämtat sig något men ligger fortfarande 2,39 procent lägre än för fem dagar sedan och 10 procent lägre än för en månad sedan. Gemini vägrade att fördöma pedofili och föreslog att Hitlers nazister inkluderade svarta människor i sina led. Google har sedan släppt ett uttalande där de delar sin förvåning över svaren som genereras.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 28 februari

Google introducerar Gemini och Gemini Advanced, presterar sämre än ChatGPT i tester

Google har bytt namn på Bard till Gemini och introducerat en mer avancerad och dyrare version kallad Gemini Advanced. Både Google och OpenAI tar ut en avgift på 20 dollar i månaden för tillgång till deras smartare, mer avancerade tjänster. I en serie tester där generativa AI:s utsattes för olika kodningsutmaningar presterade ChatGPT bra, medan Googles Bard misslyckades vid två tillfällen. Testerna kördes också mot Metas Code Llama AI, som inte presterade särskilt bra. Efter att ha bytt namn till Gemini och introducerat Gemini Advanced testades dessa på nytt.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 28 februari

Riff producerar royaltyfri musik för innehållsskapare

Det finns en växande efterfrågan på original och royaltyfri musik över olika plattformar – från YouTube och TikTok till filmer och podcaster. Riff är en AI-musikgeni, designad för att tillgodose de varierande behoven hos innehållsskapare. Med Riff kan användare enkelt skapa högupplöst musik anpassad efter deras specifika krav. Användare behöver inte längre använda dyra låtar, de kan skapa originalmelodier som förbättrar innehållet. Riff erbjuder ett brett utbud av anpassningsbara alternativ för att passa alla stunder eller stämningar. Med sitt användarvänliga gränssnitt och AI-drivna funktioner ger Riff skapare möjlighet att förbättra sitt innehåll med professionell musik.

Direktlänk Dela Trend Hunter fördjupade 27 februari

AI-genererat innehåll förväntas revolutionera videounderhållningen

Videounderhållningens utveckling har gått från fasta teaterstycken till dagens 4K och potentiellt 8K-tv. Innehållet på tv har utvecklats från mestadels live till inspelade program och från inspelningsplatser till datorgenererade bilder (CGI). Men den mest betydande förändringen vi förväntar oss är övergången till AI-genererat innehåll. Denna månad dök två teknologier upp i beta: OpenAI´s Sora, som skapar vackra och realistiska videor som för närvarande saknar ljud, och ElevenLabs AI-röstgenerator, som kan leverera realistiskt ljud. OpenAI´s Sora, tillsammans med ElevenLabs´ ljud, sätter oss inom några år av produktionskvalitet på videoinnehåll.

Direktlänk Dela TechNewsWorld fördjupade 26 februari

Google lanserar AI-chattbot Gemini för miljontals Android-telefoner

Google lanserar sin AI-chattbot Gemini för miljontals Android-telefoner denna vecka. Chattboten, tidigare känd som Bard, kommer att låta användare planera händelser och formulera svåra textmeddelanden inom Google Messages-appen. Användare kan även använda den för att ha roliga konversationer. Gemini kan också användas inom Gmail, Drive, Docs, Maps, Flights, Hotels och YouTube. Google har dock delvis pausat Geminis förmåga att generera offentliga bilder på grund av problem med att producera historiskt korrekta bilder.

Direktlänk Dela The Sun fördjupade 26 februari

Blackwells Capital uppmanar Disney att prioritera AI och spatial datoranvändning

Investeringsbolaget Blackwells Capital uppmanar Disney att prioritera artificiell intelligens och spatial datoranvändning för att vända företagets affärer. Blackwells anser att Disney aldrig kommer att värderas som ett teknikföretag om det inte tänker som ett. Blackwells kritiserar Disneys utgifter för forskning och utveckling som ´anemiska´ jämfört med sina konkurrenter. Företaget föreslår att AI kan användas för att navigera parkbesök, karaktärsmöten, boka resor och hantera folkmassor, medan spatial datoranvändning kan skapa virtuella verklighetsupplevelser. Blackwells tror att en sådan AI-strategi kan öka Disneys aktier med så mycket som 129%. Dessutom uppmanar företaget Disney att skapa ett teknikchefskontor där alla företagets avdelningar skulle rapportera till. Blackwells har nominerat Craig Hatkoff, Jessica Schell och Leah Solivan att ställa upp i valet vid Disneys årsstämma den 3 april.

Direktlänk Dela The Wrap News fördjupade 26 februari

Google introducerar AI-funktionen Gemini i Android och Google Messages

Google har introducerat Gemini, en ny version av sin AI, Google Bard, som en inbyggd applikation i Android. I samband med MWC 2024 har Androids OS utvecklats med sju nya funktioner baserade på generativ AI. Google fortsätter att hitta sätt att passa in sin chatbot i det populära operativsystemet, inklusive att inkludera Gemini i Google Messages-appen. Gemini kommer att börja hjälpa användare att formulera meddelanden och till och med skapa bilder. Gemini är kompatibel med Gemini-tillägg som finns i Google Workspace-sviten, med tjänster som Gmail, Drive och Docs. Den kan också arbeta med Google Maps och YouTube.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 26 februari

Google Messages introducerar Gemini, en AI-driven chatbot

Google Messages introducerar Gemini, en chatbot som hjälper användare att utforma meddelanden, brainstorma idéer, planera evenemang eller bara ha en rolig konversation. Gemini kommer att dyka upp som en ny konversation i Google Messages och drivs av Gemini 1.0 Pro. Den kan skapa bilder utifrån givna prompts och ger tillgång till Google Workspace, Maps, Flights, Hotels och YouTube. Röstmeddelanden är dock inaktiverade i dessa chattar. Gemini är en direkt 1:1-konversation mellan användaren och AI/LLM och läser inte någon annan konversation på enheten. Gemini rullas ut i öppen beta denna vecka för en liten procentandel av användarna.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 26 februari

AI-genererade ´deepfakes´ kan kapas av brottslingar för att manipulera val, varnar hemsekreteraren

Brottslingar och ´onda aktörer´ som arbetar för skadliga stater kan använda AI-genererade ´deepfakes´ för att kapas allmänna val, har hemsekreteraren sagt. James Cleverly talade innan möten med sociala mediechefer och sa att den snabba teknikutvecklingen kan utgöra ett allvarligt hot mot val över hela världen. Han varnade för att personer som arbetar för stater som Ryssland och Iran kan generera tusentals deepfakes - mycket realistiska bluffbilder och videor - för att manipulera den demokratiska processen i länder som Storbritannien.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 26 februari

Google AI-expert ansluter sig till ByteDance för att förbättra generativ AI

Jiang Lu, en nyckelbidragsgivare till Googles VideoPoet videogenereringsteknologi och adjungerad professor vid Carnegie Mellon University, har gått med i ByteDance´s intelligenta skaparteam. Jiang rapporterar till Yang Jianchao, chef för intelligent skapande teknik, som i sin tur rapporterar till Zhu Wenjia, som leder forskning om stora språkmodeller på ByteDance. Jiang gick med Google 2017 och arbetade med innehållsskapande och djupinlärning för olika tjänster, inklusive Google Ads, YouTube och Waymo. ByteDance och andra stora teknikföretag strävar efter att förbättra generativa AI-verktyg efter att OpenAI:s Sora imponerade världen med sina förmågor.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 26 februari

Perplexity AI och Google Gemini Advanced: Vilken sökmotor är bäst för dina behov?

Perplexity AI och Google Gemini Advanced är två framstående alternativ inom sökteknologi. Google Gemini Advanced, den senaste innovationen från Google, syftar till att förändra hur vi upptäcker information på webben. Perplexity AI är en konkurrent som också erbjuder en rad avancerade funktioner. Valet mellan dem beror på flera faktorer, inklusive hur de integreras med verktyg du redan använder, deras användargränssnitt och de extra funktioner de erbjuder. Google Gemini Advanced kan vara det mer attraktiva alternativet för de som är djupt integrerade i Googles ekosystem, eftersom det är utformat för att fungera sömlöst med Google Workspace.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 25 februari

Kändisar kritiserar ´deepfake´ i annonser för amerikansk influencer

Kändisar som Piers Morgan, Nigella Lawson och Oprah Winfrey har kritiserat användningen av AI ´deepfake´ i onlineannonser som ger det falska intrycket att de har godkänt en kontroversiell självhjälpkurs av den amerikanska influencern Wesley ´Billion Dollar´ Virgin. Annonsen marknadsförde så kallade ´Genie Script´, en kurs som säljs för $37 av Virgin. Videorna påstår att Genie Script är ett ´saknat´ hebreiskt bibelavsnitt på bara 20 ord som skulle kunna förändra ditt liv. Båda annonserna, som dök upp på YouTube, har nu tagits bort.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 24 februari

AI-genererade sångomslag på YouTube väcker upphovsrättsfrågor

På YouTube har en växande trend av AI-genererade sångomslag, som använder populära sångares röster utan deras samtycke, blivit allt mer vanlig. Trots att dessa omslag inte framförs av de ursprungliga artisterna, har de skapat oro för upphovsrättsintrång. Ett framstående fall var AI-omslaget av Taeyeons låt ´To.X.´, som återvände till musiklistorna, troligen på grund av den ökade synligheten som dessa AI-versioner genererade. Trots potentiella fördelar med förnyat intresse för originalspår på grund av AI-omslag, har artister uttryckt frustration över potentiell skada på deras verk och överträdelse av deras upphovsrätt.

Direktlänk Dela Ukraine Business Journal fördjupade 24 februari

Google döper om alla sina AI-funktioner till ´Gemini´

Google har bytt namn på alla sina AI-funktioner till ´Gemini´, ett drag som har fått blandade reaktioner. Trots att ´Gemini´ inte naturligtvis signalerar en produkt eller handling, tror vissa att det kan bli det nya ´heta ordet´ i framtiden. Google har historiskt sett döpt sina produkter efter deras primära funktion, som Sök, Gmail, Drive, Docs, Kalender, Uppgifter, Chatt, Hem, TV, Meddelanden, Nyheter, Foton, Översätt och Plånbok. Stora undantag till denna namngivningsplan är sällsynta, med Chrome, Android och YouTube som de mest framstående undantagen. Alla tre var förvärv.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 23 februari

Nya AI-modellen Gemini överträffar ChatGPT

Artikelförfattaren diskuterar sin övergång från att använda OpenAI:s ChatGPT till den nyare och smartare AI-modellen Gemini. Författaren menar att Gemini, till skillnad från ChatGPT, har en koppling till internet och alla Google-appar. Detta innebär att Gemini kan utföra uppgifter som att skriva SEO-optimerade artiklar, översätta mellan språk, ladda upp filer till Google Docs och göra Google Trends-forskning för Google-sökning och YouTube. Författaren menar att övergången till Gemini är ett spelväxlare.

Direktlänk Dela Data Driven Investor fördjupade 23 februari

Legaltech Week-panelen diskuterar ABA Techshow, AI-övervakning och mer

Legaltech Week-panelen är tillbaka med en särskild gäst, Julie Sobowale, frilansjournalist och tidigare kommunikationsdirektör för Law Society of Saskatchewan. Panelen kommer att dela sina intryck av förra veckans ABA Techshow och diskutera nya juridiska händelser som involverar ChatGPT, AI-övervakning, hur man skriver bra sökprompter, ett företags försök att distansera sig från sin chatbot, och mer. Du kan registrera dig gratis för att delta i alla framtida sessioner och även hitta tidigare avsnitt som podcast eller på YouTube.

Direktlänk Dela LawNext fördjupade 23 februari

Sex topp YouTube-kanaler för att lära sig artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) har framstått som en av de mest transformerande teknologierna på 21-talet, vilket revolutionerar industrier, driver innovation och formar framtidens arbete och samhälle. YouTube har blivit en guldgruva av utbildningsinnehåll, som erbjuder en mängd handledningar, föreläsningar och diskussioner om AI-relaterade ämnen. I denna artikel utforskar vi sex topp YouTube-kanaler som är måsten för alla som vill lära sig AI. 1. Matt Wolfe, med 214 videor, är passionerad för teknik och fokuserar enbart på ämnet. 2. AI Explained, en YouTube-kanal dedikerad till att förenkla komplexa AI-koncept för alla. 3. Two Minute Papers, en YouTube-kanal där de senaste AI- och maskininlärningsforskningsprojekten förklaras på bara 2 minuter. 4. DeepLearning.AI, etablerad 2017 av Andrew Ng, har snabbt vuxit till en av de mest populära och snabbast växande AI-inlärningsplattformarna. 5. The AI Advantage, en YouTube-kanal för att upptäcka hur du kan dra nytta av AI för en konkurrensfördel i affärer och öka produktiviteten i dina uppgifter. 6. MattVidPro AI, en YouTube-kanal för de som är angelägna om att hålla sig uppdaterade med AI-utvecklingar.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 23 februari

Google förbättrar sina annonseringsprodukter med AI

Google meddelade på torsdagen sina planer på att förbättra sina annonseringsprodukter genom integration av sina Gemini-artificiella intelligensmodeller, med målet att erbjuda avancerade AI-funktioner till ett bredare utbud av sina kunder. Detta är en del av Googles bredare strategi för att införliva generativ AI-teknik, som kan producera text och realistiska bilder, i fler av sina tjänster. Gemini kommer att tillämpas på Googles företagsverktyg och kommer också att förbättra Performance Max, en produkt utformad för att optimera annonsplaceringar på Googles plattformar, inklusive e-post, sökning och YouTube. Med integrationen av Gemini kommer annonsörer nu att ha möjlighet att skapa mer engagerande annonser med förlängda rubriker på upp till 90 tecken, en betydande ökning från den tidigare gränsen på 30 tecken. Dessutom kommer Googles bildgenereringsverktyg att förbättras med dess AI-modell, Imagen 2, vilket gör att varumärken kan skapa bilder med människor. Detta öppnar upp nya möjligheter för annonsörer, till exempel en blomsterhandlare som snabbt genererar bilder av någon som arrangerar blommor. Googles vice VD för sökning och handel, globala annonseringslösningar, Brendon Kraham, betonade potentialen hos dessa verktyg att producera innehåll på bara några sekunder. För att hantera oro över missbruk av generativ AI för att skapa vilseledande innehåll eller deepfakes har Google infört säkerhetsåtgärder. Dessa inkluderar restriktioner mot att generera bilder av kända individer, kändisar, offentliga personer eller innehåll som skildrar våld eller olagliga aktiviteter. Dessutom kommer AI-genererade foton att vara vattenmärkta för att tydligt märka dem som syntetiska bilder, vilket säkerställer transparens och förhindrar eventuellt missbruk.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 23 februari

Jämförelse mellan sökteknologierna Perplexity AI och Google Gemini Advanced

Två framstående alternativ inom sökteknologi är Perplexity AI och Google Gemini Advanced. Dessa plattformar ligger i framkant av utvecklingen av sökmotorer och erbjuder unika funktioner designade för att tolka och producera språk på ett mänskligt liknande sätt. Google Gemini Advanced är den senaste innovationen från sökmotorjätten och syftar till att förändra hur vi upptäcker information på webben. Perplexity AI är en konkurrent som också erbjuder avancerade funktioner. Valet mellan dem beror på flera faktorer, inklusive hur de integrerar med verktyg du kanske redan använder, deras användargränssnitt och de extra funktioner de erbjuder.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 22 februari

AI kan ersätta YouTubers och innehållsskapare

Diskussioner om artificiell intelligens (AI) som ersättare för YouTubers och innehållsskapare har intensifierats efter lanseringen av OpenAI:s senaste verktyg, Sora. Sora kan omvandla enkla texter till realistiska videor, vilket har lett till spekulationer om att vissa YouTubers och videografer kan bli överflödiga i framtiden. Men andra tror att Sora kan hjälpa skapare, särskilt de utan ordentlig kamerautrustning, att göra bättre videor. YouTube:s VP för skaparprodukter, Amjad Hanif, håller med om det senare och menar att AI kan hjälpa till att jämna ut spelplanen genom att ge skapare lika tillgång till högkvalitativ produktion.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 22 februari

Google försöker ta igen förlorad mark i AI-chatbotmarknaden

Google försöker ta igen förlorad mark i AI-chatbotmarknaden efter att Microsoft och OpenAI har dominerat den unga marknaden sedan 2023. Fler företag är nu villiga att betala mellan €20 och €30 per anställd för en AI-assistent, vilket har intensifierat konkurrensen på marknaden. Google Gemini, tidigare känd som Bard, jämförs med Microsofts Copilot och OpenAIs ChatGPT. Gemini, trots att den ligger efter Microsoft och OpenAI i vissa kärnfunktioner, kan fortfarande prestera väl i andra funktioner som textskapande och bildigenkänning.

Direktlänk Dela Trending Topics fördjupade 22 februari

OpenAI lanserar Sora, ett verktyg för att generera realistiska videoklipp

Amerikanska företaget OpenAI har lanserat ett verktyg som kan generera mycket realistiska videoklipp från bara några få textrader. Verktyget, kallat Sora, har fått en blandad reaktion, från entusiasm till oro över industrins framtid. YouTubern Marques Brownlee kallade det skrämmande och hotande att se en AI göra hans jobb. Å andra sidan sa Caleb Ward, en del av AI-filmskaparduon Curious Refuge, att han inte kunde vänta på att få tillgång till verktyget. OpenAI meddelade att Sora ännu inte är tillgängligt för allmänheten.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 21 februari

Influencer Jordan Howlett utsatt för röststöld i falsk reklam

Influencern Jordan Howlett, 26 år med 24 miljoner följare på Instagram, TikTok och YouTube, blev chockad när han började få meddelanden om att han annonserade en påstådd bot för blindhet på Facebook och Instagram. Howlett klickade på en av länkarna till de ifrågasatta videorna och lyssnade i skräck när en röst som lät precis som hans beskrev hur ´toppforskare från Cambridge´ hade upptäckt en sju sekunders ritual som kunde ge någon perfekt syn. Han var förskräckt när han hörde sin egen röst.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 21 februari

Sångerskan Azawi kritiserar AI-version av hennes låt

Sångerskan Azawi har ändrat sin positiva inställning till en artificiell intelligens (AI) version av hennes låt ´Masavu´, som presenterades på YouTube med rösten av den avlidne sångaren Mowzey Radio. Hon uttryckte först glädje över samarbetet, men har nu uttryckt oro över att detta kan skada hennes trovärdighet. En del musikkonsumenter har riktat frågor om Radios hårddisk i hennes riktning. Azawi bekräftade att hon känner till personen bakom AI-remixen eftersom han tog på sig ansvaret.

Direktlänk Dela Newvision.co.ug fördjupade 21 februari

AI i reklam: Microsoft och Google betonar AI, medan andra företag är mer subtila

Både Microsoft och Google nämner ofta AI i sina reklaminnehåll, medan företag som Crowdstrike och Etsy föredrar att vara mer subtila när det gäller att nämna AI i sina annonser för AI-produkter. I en reklamfilm som sändes under Super Bowl tidigare denna månad, gjorde Microsoft människor medvetna om AI-verktyget Copilot igen. Google introducerade också sin Pixel 8 tidigare denna månad, med en reklamfilm på YouTube som har överstigit 50 miljoner visningar. Crowdstrike, en ledande AI-baserad cybersäkerhetsplattform, släppte en annons för sina AI-baserade säkerhetstjänster utan att nämna AI. Etsy följer samma mönster i sin senaste annons.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 21 februari

AI påverkar musikproduktion: Från textgenerering till röstsyntes

Artificiell intelligens (AI) påverkar hur en sång produceras från början till slut. Det finns verktyg som hjälper musiker att generera lockande texter och melodier, eller till och med spela in finjusterade röster. Detta skulle öka artistens närvaro och öka strömmarna på Soundcloud, Spotify, Amazon Music, YouTube Music, etc. AI Voice Synthesis Technology Neural nätverk och maskininlärningssystem fungerar som grunden för AI-tal syntes. Sådana algoritmer baseras på analysen av stora mängder data. Med hjälp av toppmoderna metoder genererar AI text-till-tal-innehåll som matchar de förinställda kraven.

Direktlänk Dela DoD Buzz fördjupade 21 februari

AI-genererad låt väcker debatt om upphovsrätt och kreativitet

Föreställ dig en värld där melodier som rör oss, våra tids hymner, inte är resultatet av mänsklig kreativitet utan algoritmers och maskininlärnings output. Detta är inte ett avlägset framtidsscenario utan en nutida verklighet, understruket av den virala sensationen ´Heart On My Sleeve´, en AI-genererad låt med de omisskännliga rösterna från Drake och The Weeknd. Denna låt, född från de digitala etrarna, har inte bara fångat miljontals på plattformar som TikTok och YouTube, utan har också tänt en het debatt om artificiell intelligens roll i musikindustrin. I april gick denna låt viralt och samlade över 11 miljoner visningar, bara för att dras tillbaka från streamingtjänster på grund av juridiska och etiska kontroverser. Kontroversen kring ´Heart On My Sleeve´ handlar inte bara om en AIs förmåga att generera hitsånger. I hjärtat av frågan finns brådskande juridiska och etiska frågor: Kan en AI-genererad låt som använder olicensierade prov på artisters röster anses för prestigefyllda priser som Grammys? Inspelningsakademins chef, Harvey Mason Jr., klargjorde på Instagram att på grund av bristen på juridiskt godkännande för sången och sångens otillgänglighet för kommersiellt bruk, skulle ´Heart On My Sleeve´ inte vara berättigad till en Grammy-nominering. Denna beslut understryker komplexiteten i upphovsrätten i AI-åldern, där linjen mellan innovation och intrång blir allt mer suddig. Medan låten kanske inte kommer att pryda Grammy-scenen, kommer dess arv att ekar som en katalysator för viktiga samtal om symbiosen mellan teknik och kreativitet. I denna symfoni av framsteg bidrar varje not, oavsett om den slås av mänsklig hand eller algoritmisk kod, till den utvecklande melodin av vårt gemensamma musikaliska arv.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 20 februari

AI och dess inverkan på innehållsskapande och upphovsrätt

AI-teknik som OpenAI:s ChatGPT och Claude gör det enklare för innehållsskapare att generera text, medan Sora gör detsamma för videokontent. Men det finns oro över hur AI kan översvämma plattformar som YouTube med meningslöst innehåll. Hollywood verkar fast besluten att göra AI till drivkraften bakom sin kreativa produktion. Google planerar att spendera hundratals miljarder på AI under de kommande 10 åren. AI har också gjort marknadsföring enklare, men det finns oro över kvaliteten på AI-genererat innehåll. New York Times stämmer OpenAI för upphovsrättsfrågor relaterade till dess skrivna verk.

Direktlänk Dela Know Your Mobile fördjupade 20 februari

Elon Musks företag X i samtal med Midjourney för potentiellt partnerskap, Microsoft investerar i AI och molninfrastruktur i Spanien

Elon Musks företag X är i samtal med ett generativt AI-program kallat Midjourney, som sannolikt kommer att arbeta med framtida artificiella intelligensprojekt. Midjourney, Inc är utvecklaren av detta program som genererar bilder från naturliga språkbeskrivningar, även kända som prompts. X-plattformen och Midjourney, Inc. kan samarbeta för att introducera liknande funktioner på plattformen. Partnerskapet kan leda till identifiering av GenAI-innehåll på X-plattformen för kommande val. Microsoft meddelar att de kommer att expandera sin AI och molninfrastruktur i Spanien genom att investera 2,1 miljarder USD under de nästa två åren.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 20 februari

Meta öppnar källkoden till AI-motorn Code Llama

Meta CEO Mark Zuckerberg meddelade nyligen att företaget öppnar källkoden till sin stora språkmodell (LLM) Code Llama, en AI-motor liknande GPT-3.5 och GPT-4 i ChatGPT. Code Llama är designad för att hjälpa till att skriva och redigera kod och har 70 miljarder parametrar. Genom att öppna källkoden kan utvecklare ladda ner och installera modellen på egna servrar för att få programmeringshjälp utan att riskera att Facebook samlar in deras kod för träning eller andra syften. Experterna på Hugging Face har redan implementerat Code Llama 70B LLM i sitt HuggingChat-gränssnitt.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 19 februari

Google byter ut AI-appen Bard mot kraftfullare modell Gemini

Google har bytt ut sin generativa AI-app Bard mot en ny, kraftfullare AI-modell kallad Gemini. Gemini kommer i tre storlekar och används för att driva den kostnadsfria versionen av appen som tidigare hette Bard. Gemini Ultra, den största modellen, har förmågan att hantera mycket komplexa uppgifter och har presterat bättre än GPT-4, AI-modellen under OpenAI:s mest avancerade version av ChatGPT, på de flesta jämförelser. Google erbjuder nu Gemini Advantage, som använder Ultra LLM, via en månadsabonnemang på 19,99 dollar i USA. Trots framgången med Gemini är det osäkert hur stor den ekonomiska effekten kommer att bli för Alphabet på kort sikt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 19 februari

Rie Takahashis cover av ´Idol´ når 6,5 miljoner visningar

Rie Takahashi, röstskådespelerska för Ai, gjorde en cover av den populära låten ´Idol´ från den första säsongen av animeserien Oshi no Ko. Musikvideon till covern premiärvisades på YouTube den 2 februari och har nu 6,5 miljoner visningar. Takahashi framförde först sin version av ´Idol´ under ´Ichigo Production☆Fan Thanksgiving 2023´-evenemanget den 26 november. Ursprungslåten, framförd av popduon YOASOBI, dominerade Billboard Japan 2023-listorna och toppade Yahoo! Japan Search Awards 2023 i musikkategorin. Animeserien Oshi no Ko, baserad på Aka Akasaka och Mengo Yokoyaris manga, hade premiär i Japan i april 2023 och en andra säsong har godkänts.

Direktlänk Dela Anime News Network fördjupade 19 februari

Google byter ut AI-modellen Bard mot Gemini

Alphabet´s Google har bytt ut sin AI-modell Bard mot en ny, kraftfullare modell kallad Gemini. Gemini kommer i tre storlekar: Nano, Pro och Ultra. Gemini Ultra har visat sig vara överlägsen GPT-4, den mest avancerade versionen av OpenAI´s ChatGPT, i de flesta tester. Trots detta tror inte alla att Gemini kommer att bli en ´ChatGPT-dödare´. Google har också lanserat en prenumerationstjänst för Gemini Advantage, som kostar 19,99 dollar i månaden i USA. Det är dock osäkert hur stor den ekonomiska inverkan av Gemini Advantage-prenumerationer kommer att vara för Alphabet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 18 februari

AI förväntas omvandla filmindustrin och utgör ett hot mot Hollywood

Konstgjord intelligens (AI) kommer att omvandla filmindustrin, vilket kan vara dåliga nyheter för Hollywood. AI kan snart göra det möjligt för individer att spela huvudrollen i en film av egen design tillsammans med favoritskådespelare. Hollywood har kämpat med sjunkande publiknivåer och vinster under flera år. Dessutom har konsumenterna en oändlig ström av gratis innehåll på sociala medier som TikTok och YouTube. AI-verktyg som Magnific.ai och Leonardo AI kan förvandla generiska grafik till realistiska scener och karaktärer. Med ett verktyg från Stability AI kan man redan förvandla en stillbild till en fullständigt animerad scen genom att bara ge instruktioner via text. Pika Labs tillhandahåller möjligheten att inte bara generera video från text utan också redigera den. Snart kommer alla att kunna skapa biografkvalitetsfilmscener med bara en bärbar dator eller mobiltelefon. AI-genererade filmer med dynamiska handlingar som ändras beroende på ditt humör och smak kommer att bli verklighet.

Direktlänk Dela Brownstone Research fördjupade 18 februari

Billy Joel släpper första singeln på 17 år med hjälp av deepfake-teknologi

Billy Joel har släppt en video för sin första singel på 17 år, ´Turn the Lights Back On´. Videon, tillgänglig på YouTube, visar Joel vid sin Steinway-piano på en mörk scen i en storslagen konsertsal. Under låtens gång förvandlas den 74-årige sångaren till olika versioner av sitt yngre jag. Videon skapades med hjälp av Deep Voodoo, en underhållningsfokuserad AI-startup lanserad 2022 av Trey Parker och Matt Stone. Joel planerar flera stora händelser, inklusive att fira sin 75-årsdag och avsluta sin Madison Square Garden-residens med sin 150: e show.

Direktlänk Dela Newsday fördjupade 17 februari

Microsoft och Alphabet i kamp om AI-ledarskap

Teknikindustrin genomgår en enorm förändring på grund av framsteg inom generativ artificiell intelligens (AI). Microsoft och Alphabet kan vara två av de företag som påverkas mest. Microsoft tog en stor andel i OpenAI, skaparen av ChatGPT, förra året. Alphabet har investerat i AI i flera år, men började verkligen använda tekniken först efter att Microsoft gjorde sitt stora framsteg. För närvarande framstår Microsoft som en tydlig AI-ledare, medan investerare är mer skeptiska till AI:s inverkan på Alphabet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 17 februari

Ny officiell Ai Fairouz-låt med Pokemon Snorlax släppt på YouTube

En ny officiell låt med Ai Fairouz, med Pokemon Snorlax, har dykt upp på YouTube. Låten heter ´Kabigon neterunkaai´ på japanska och ´You´re sleeping soundly, Snorlax´ på engelska. The Pokemon Company avslöjade att de samarbetade med Minto för att producera musikvideon. Ai Fairouz, den japansk-egyptiska röstskådespelerskan, är sångaren. Hon har tidigare varit involverad i Pokemon-franchisen genom att ge röst åt Levincia Gym Leader Iono i mobilspelet Pokemon Masters EX och animeserien Pokemon: Paldean Winds, samt Alisa i Pokemon Concierge. Låten komponerades av Tokyo Logics Karasuya Sabou, medan Itami arbetade på musikvideons animering med Studio Albles Mizuki Watanabe som producent. Musikvideon är tillgänglig att se på den officiella japanska Pokemon YouTube-kanalen. Den nya låten och musikvideon är en del av Project Snorlax, som har marknadsfört Pokemon sedan juli 2023.

Direktlänk Dela Siliconera fördjupade 17 februari

Ny sång och musikvideo med Pokemon Snorlax släppt av Ai Fairouz

Ai Fairouz, en japansk-egyptisk röstskådespelerska känd för sina bidrag till Pokemon-serien, har lagt upp en officiell sång på YouTube med titeln ´Kabigon neterunkaai´ eller ´Du sover, Snorlax´. Sångens kompositör, Karasuya Sabou, samarbetade med Tokyo Logic och ITIME för musikvideons animation, med Mizuki Watanabe från Studio Alble som produktionsansvarig. Musikvideon kan ses på den japanska Pokemon YouTube-kanalen. Snorlax har marknadsförts genom Project Snorlax sedan juli 2023, och den nya sången och musikvideon är relaterade till det. Snorlax, även känd som Kabigon i Japan, introducerades till Pokemon Scarlet och Violet genom The Teal Mask DLC.

Direktlänk Dela List23 fördjupade 17 februari

OpenAI presenterar Sora, en AI som skapar korta videor från användaruppmaningar

OpenAI, skaparen av Chat GPT, har presenterat Sora, den senaste uppgraderingen inom generativ artificiell intelligens. Sora är ett verktyg som skapar korta videor från uppmaningar skrivna av användare. Verktyget är ännu inte tillgängligt för allmänheten, men ett begränsat antal skapare kommer att få tillgång till det för att testa och ge feedback. OpenAI planerar att använda Sora för att hjälpa människor att lösa problem som kräver interaktion med den verkliga världen.

Direktlänk Dela Detroit Free Press fördjupade 16 februari

Framstående AI-forskare Melanie Mitchell fokuserar på konceptuell abstraktion och analogi-skapande i AI-system

Melanie Mitchell, en av världens ledande AI-forskare och professor vid Santa Fe Institute, fokuserar för närvarande på konceptuell abstraktion och analogi-skapande i artificiella intelligenssystem. Hon är författare eller redaktör för sex böcker och många akademiska artiklar inom områdena artificiell intelligens, kognitionsvetenskap och komplexa system. Hennes senaste bok heter ´Artificiell intelligens: En guide för tänkande människor´. Man kan följa Melanie på X och Substack och prenumerera på podcasten på Apple, Spotify, YouTube eller någon annan podcastplattform.

Direktlänk Dela Macro Hive fördjupade 16 februari

OpenAI avtäcker Sora, en AI-modell för att skapa långa videor

OpenAI har avtäckt Sora, en ny artificiell intelligensmodell som kan ta textbaserade instruktioner och skapa långa, fängslande videor. Sora är för närvarande i en sluten beta tillgänglig endast för inbjudna utvecklare. Modellen syftar till att skapa konsekventa, detaljerade videor som kan flöda och utvecklas sömlöst. OpenAI har gjort framsteg med Sora, som visar släta, fängslande bilder som hittills är oöverträffade av nuvarande aktörer inom området. Inget omedelbart lanseringsdatum har annonserats för Soras bredare införande.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 15 februari

AI och ML omformar medie- och underhållningsindustrin

Artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) har framträtt som transformativa teknologier inom medie- och underhållningsindustrin, förändrar hur innehåll skapas, hanteras, distribueras och konsumeras. AI/ML-teknologier har revolutionerat innehållsskapande genom att automatisera vissa aspekter av arbetsflödesprocessen. AI förbättrar innehållshantering, vilket gör det möjligt för medieteam att effektivt söka, hämta och organisera stora mediebibliotek. AI-drivna analysverktyg kan bearbeta stora mängder data, extrahera värdefulla insikter om publikbeteende, demografi och innehållskonsumtionsmönster. Streamingplattformar som Netflix, YouTube och Spotify har framgångsrikt implementerat AI-drivna rekommendationsmotorer.

Direktlänk Dela Sports Video Group fördjupade 15 februari

AI hotar musikindustrin medan bingo förblir oförändrat

Bingo, ett spel skapat på 1500-talet, har överlevt genom århundraden av förändringar, inklusive övergången till onlineplattformar och införandet av AI-baserade algoritmer. Trots detta har bingos grundläggande struktur förblivit densamma. Samma sak kan inte sägas om musikindustrin. YouTube lanserade nyligen ´Dream Track´, ett verktyg som använder AI för att generera musikspår i en viss artists röst och stil, baserat på textinmatning från användare. Denna teknik har potential att förändra musikskapandet i grunden, vilket väcker oro bland musiker.

Direktlänk Dela The London Economic fördjupade 15 februari

Fyra AI-genererade låtar tävlar i Una Voce per San Marino 2024

Una Voce per San Marino 2024 är i full gång. Sändaren San Marino RTV och deras partner Casperaki, en musikteknik-startup baserad i London, har nu avslöjat de fyra AI-genererade låtar som har chansen att tävla i UVPSM:s stora final nästa vecka. Ursprungligen var tio låtar skapade med hjälp av artificiell intelligens med i tävlingen. På måndag avslöjade Casperaki vilka fyra kompositioner som hade valts ut för nästa skede. De slutgiltiga versionerna av dessa låtar har delats på YouTube av Casperaki. En av dessa fyra kompositioner kommer att väljas att gå med i finalen av Una Voce per San Marino 2024.

Direktlänk Dela Wiwibloggs fördjupade 13 februari

Journalist blir offer för dödshoax online

Den amerikanska journalisten Deborah Vankin blev överraskad när hon upptäckte att det cirkulerade falska dödsannonser om henne på internet. Dessa annonser, skrivna av fiktiva journalister, var en del av en sofistikerad dödshoax skapad av anonyma bedragare som använde hennes namn som klickbete. Det visade sig att det var flera rapporter om hennes död som cirkulerade online. Hoaxen hade spridits via olika medier, inklusive YouTube, där minst fyra olika rapporter om hennes död kom i form av videor. Internet säkerhetsexperter, AI-missinformation analytiker, Google och YouTube-representanter, professorer och till och med FBI kunde inte säga exakt vem som låg bakom dödshoaxen, men de flesta var överens om att det var klickbete.

Direktlänk Dela Los Angeles Times fördjupade 13 februari

Google´s Gemini Advanced utmanar OpenAI´s ChatGPT Plus

Google har utmanat OpenAI genom att lansera sin AI-verktyg Gemini Advanced, en direkt konkurrent till OpenAI´s ChatGPT Plus. Båda verktygen har testats för att avgöra vilket som presterar bäst. Gemini Advanced visade större förståelse för kulturell kontext i översättningar och var bättre på att sammanfatta texter, utvidga idéer och skapa skrivstilar. ChatGPT Plus var däremot bättre på att förstå långa sammanhang, programmering och tydliggöra tvetydiga begrepp. Ingen av dem kommer att ersätta en riktig författare inom en snar framtid, men de visar framsteg inom AI-teknik.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 13 februari

Pokedex i verkligheten skapad med hjälp av AI

YouTubern Abe´s Projects har skapat en fungerande version av Pokedex, en enhet känd från Pokemon-serien som identifierar olika varelser. Projektet använde enkla komponenter som kamera, högtalare, batteri och knappar för att bygga enheten. Pokedex använder kameraavbildning och AI-programmet ChatGPT-4 för att identifiera olika varelser. AI:n användes också för att replikera skådespelaren Nick Stellates röst när den ger information om den identifierade Pokemon. Trots vissa brister fungerar Pokedex överraskande bra och har fått mycket uppmärksamhet på YouTube.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 13 februari

AI-företag planerar att bekämpa bedrägligt innehåll inför val

Framstående artificiella intelligensföretag planerar att skriva under en överenskommelse som åtar sig att utveckla teknik för att identifiera, märka och kontrollera AI-genererade bilder, videor och ljudinspelningar som syftar till att lura väljare inför avgörande val i flera länder i år. Avtalet, utvecklat av Google, Microsoft och Meta, samt OpenAI, Adobe och TikTok, förbjuder dock inte bedrägligt politiskt AI-innehåll. Avtalet är ett manifest som anger att AI-genererat innehåll, mycket av vilket skapas av företagens verktyg och publiceras på deras plattformar, utgör risker för rättvisa val.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 13 februari

Avliden indisk politiker återupplivas med hjälp av AI för offentliga evenemang

Den avlidna ikonen för indisk film och politik, M Karunanidhi, har återupplivats med hjälp av artificiell intelligens (AI) för att gratulera sin vän och kollega TR Baalu vid lanseringen av hans självbiografiska bok. Detta är den tredje gången på sex månader som den ikoniska ledaren för Dravida Munnetra Kazhagam (DMK) partiet har återupplivats för offentliga evenemang. Senthil Nayagam, grundare av Muonium, AI-medieteknikföretaget som skapade Karunanidhis deepfake-video, anser att det finns en marknad för sådana deepfakes. AI Karunanidhis första offentliga framträdande var vid en lokal mediahändelse förra året. Enligt lokala medierapporter har reaktionen på dessa AI-videor fått DMK-partiets ledarskap att överväga att skapa AI Karunanidhi kampanjtal i den kommande parlamentsvalskampanjen 2024.

Direktlänk Dela Al Jazeera fördjupade 12 februari

AI-genererad ´deepfake´ av tidigare indonesiska presidenten Suharto sprids inför valet

En AI-genererad ´deepfake´-video av den tidigare indonesiska presidenten Suharto har spridits på sociala medier inför det kommande valet. Videon, som delades av Erwin Aksa, vice ordförande för Golkar, en av Indonesiens största och äldsta politiska partier, har fått över 4,7 miljoner visningar. Videon användes för att uppmuntra väljare att rösta på Golkar, som stödjer presidentkandidaten Prabowo Subianto. Kritiker har dock fördömt användningen av ´deepfake´-tekniken för politisk propaganda.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 12 februari

AI i undervisningen: Ett etiskt perspektiv

Jo Rea, en lärare i digital teknik vid Scotch College i Adelaide, har utvecklat en AI-etisk undersökningsenhet för elever i årskurs 5 under de senaste tre åren. Enheten syftar till att hjälpa eleverna att förstå etiken kring olika AI-verktyg och teknologier. Rea tar läsarna genom de olika faserna av enheten och delar några av klassrumsaktiviteterna och elevernas respons. Hon betonar vikten av att närma sig teknikboomen med försiktighet och etisk förståelse.

Direktlänk Dela Teacher Magazine fördjupade 11 februari

Gratis YouTube-kurser för personer som vill bli datavetare: Börja lära dig 2024

Det kommer att finnas gratis datavetenskapskurser på YouTube år 2024. Dessa kurser syftar till att ge kunskap och färdigheter inom datavetenskap, ett område som ständigt förändras. Kurserna inkluderar ´Data Science: Hur man börjar med R´ från Harvard University, ´Master Python for Data Analysis´ från IBM, ´Machine Learning´ från Stanford University, ´Deep Learning´ från deeplearning.ai, ´Natural Language Processing´ från National Research University Higher School of Economics, ´Computer Vision Basics´ från University of Buffalo, ´Introduction to Big Data´ från University of California, San Diego, ´Data Visualization with Tableau´ från University of California, Davis, ´Statistics and Probability´ från Khan Academy och ´Mathematics for Machine Learning´ från Imperial College London.

Direktlänk Dela Invest Records fördjupade 11 februari

Topp 10 gratis datavetenskapskurser på YouTube: Omfattande och tillgängliga resurser

Datavetenskap har blivit ett avgörande område i dagens datadrivna värld. Det finns många betalda kurser och certifieringar tillgängliga, men det finns också en mängd högkvalitativt innehåll inom datavetenskap som är fritt tillgängligt på YouTube. Artikeln utforskar 10 gratis och omfattande datavetenskapskurser som finns tillgängliga på YouTube. Kurserna täcker ett brett spektrum av ämnen, från introduktionskoncept till avancerade tekniker.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 11 februari

Sociala medier kanske inte är redo för desinformation under kommande val

USA:s splittrade politiska system förbereder sig för spända val, och sociala medieföretag kanske inte är redo för en våg av virala rykten och lögner som kan störa röstningsprocessen. Flera stora problem möter dessa teknikföretag vid en tidpunkt då förtroendet för val och information på sociala medier är lågt. Trots att över en tredjedel av amerikanerna inte tror att Joe Biden legitimt vann presidentvalet, har desinformationskampanjen, i stor utsträckning spridd på sociala medieplattformar, förstärkt misstron mot valen. Företag som Meta och YouTube har ändrat sina riktlinjer för att tillåta felaktig information om valet 2020, medan andra fortfarande utformar sina riktlinjer för politiskt innehåll.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 10 februari

Udemy erbjuder gratis provperiod för AI-kurser

Udemy, en plattform som distribuerar utbildningsinnehåll från individuella tränare, erbjuder en gratis provperiod på 30 dagar för sina AI-kurser. Under denna period kan studenter ta så många kurser de vill och avbryta innan förnyelsedatumet. De flesta kurser tar mellan tre och 15 timmar att slutföra. En av de intressanta AI-kurserna att kolla in är Steve Ballingers ´Complete ChatGPT Course For Work 2023 (Ethically)!´ som ger tips om att använda ChatGPT för översättning och sociala medieinlägg.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 8 februari

Microsoft satsar på Copilot och planerar att annons i Super Bowl

Microsoft planerar att annonsera för Copilot under Super Bowl-helgen. En 60-sekundersannons, kallad ´Watch Me´, har släppts på YouTube. Den belyser hur Microsofts AI-drivna Copilot kommer att bryta alla gränser och hjälpa oss att uppnå det som tidigare ansågs omöjligt. Yusuf Mehdi, verkställande vicepresident och konsumentchef för marknadsföring, meddelade lanseringen av Super Bowl-annonsen. För att fira Copilots ettårsjubileum introducerar Microsoft bättre bildskapande funktioner i Copilot och kommer att rulla ut fler funktioner för Copilot Pro-prenumeranter. Microsoft verkar nu fokusera mer på Copilot än på Bing Chat.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 8 februari

Google One når 100 miljoner prenumeranter och lanserar ny AI Premium-plan

Google One, annonserad av Sundar Pichai, är på väg att korsa 100 miljoner prenumeranter. Google One lanserar nu en ny AI Premium-plan som kostar $19.99. AI Premium ger tillgång till Gemini Advanced med Ultra 1.0-modellen och kommer inom kort att ge tillgång till Gemini i Gmail, Docs, Sheets, Slides och Meet. För icke-Workspace-användare har dessa funktioner hittills varit gratis att använda under Trusted Tester-perioden. Gemini är även det nya namnet för Google Cloud-kunder som använder AI-drivna cybersäkerhets-, kodnings- och produktivitetserbjudanden. Google erbjuder en gratis två månaders provperiod av AI Premium idag.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 8 februari

AI-fakes ökar valrisker medan lagstiftare och teknikföretag kämpar för att hänga med

AI-fakes ökar riskerna för valmanipulation, vilket får lagstiftare och teknikföretag att kämpa för att hänga med. Ett exempel är när väljare i New Hampshire fick ett robocallsamtal som påstods komma från president Biden, vilket senare visade sig vara ett AI-genererat röstmeddelande. Företaget ElevenLabs, som tillverkar den AI-röstkloningsteknik som tros ha skapat den digitala rösten, bannlyste det inblandade kontot. Teknikföretag som Meta, YouTube och TikTok har börjat kräva att människor uppger när de publicerar AI-innehåll. Lagstiftare i 27 delstater har introducerat lagförslag för att reglera deepfakes i val.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 8 februari

Råd till de som vill övergå till AI-industrin

En läsare vid namn Rick skrev till en AI-expert för att be om råd om hur han kan övergå från sin nuvarande industri, livsvetenskap, till teknikindustrin. Rick vill lära sig mer om AI och dess tillämpningar för att bli en produktchef som kan visa kunskap och användningsfall för AI. Han planerar att börja med att ta gratis kurser från IBM. AI-experten föreslår fem steg för Rick och andra som är intresserade av att övergå till AI-arbete: 1. Identifiera dina nuvarande färdigheter, 2. Identifiera överförbara färdigheter, 3. Utbilda dig själv, 4. Bygg upp några AI CV-punkter, 5. Ge det sex månader.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 7 februari

Microsoft släpper ´Game Day´-reklam för Copilot på YouTube

Microsoft har släppt sin ´Game Day´-reklam för Copilot på YouTube. Reklamen visar hur Copilot på webben och smartphones hjälper till att utföra uppgifter som kodning, generering av bilder och frågesport för att hjälpa till med studier. Reklamen visar att Copilot inte är begränsad till Windows eller Microsoft-hårdvara, vilket framgår av avslutningen ´Anyone. Anywhere. Any device.´. Detta är Microsofts Super Bowl-reklam, även om titeln på videon inte uttryckligen säger det. Copilot är en AI-assistent som kan svara på frågor, hjälpa till med skrivande och skapa bilder. Utvecklare kan också använda Copilot för att koda.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 7 februari

Användning av AI för att övervaka internet för terrorinnehåll är oundvikligt men också fylld med fallgropar

Varje minut översvämmas internet av miljontals sociala medieinlägg, foton och videor. Facebook-användare delar i genomsnitt 694 000 berättelser, X (tidigare Twitter) användare postar 360 000 inlägg, Snapchat-användare skickar 2,7 miljoner snaps och YouTube-användare laddar upp mer än 500 timmar video. Denna enorma mängd online-material behöver ständigt övervakas för skadligt eller olagligt innehåll, som att främja terrorism och våld. Automatiserade verktyg, inklusive artificiell intelligens (AI), är nödvändiga men har också sina begränsningar. Mycket arbete har lagts på att utveckla verktyg för identifiering och borttagning av online terroristinnehåll, delvis drivet av nya lagar och regler. Detta inkluderar EU: s reglering av terroristinnehåll online, som kräver att hostingtjänsteleverantörer tar bort terroristinnehåll från sin plattform inom en timme efter att ha mottagit en borttagningsorder från en behörig nationell myndighet. Det finns två typer av verktyg som används för att rota ut terroristinnehåll. Den första tittar på visst konto- och meddelandebeteende. Den andra typen av verktyg är innehållsbaserat. Det fokuserar på lingvistiska egenskaper, ordanvändning, bilder och webbadresser. Men dessa verktyg står också inför utmaningar. Samla in och förbereda en stor datamängd av terroristinnehåll för att träna algoritmerna är tidskrävande och resursintensivt. Algoritmer har också svårt att förstå sammanhang, inklusive subtilitet och ironi. De saknar också kulturell känslighet, inklusive variationer i dialekt och språkanvändning över olika grupper. Dessa begränsningar kan ha viktiga offline-effekter. Det har dokumenterats misslyckanden att ta bort hatprat i länder som Etiopien och Rumänien, medan aktivister för yttrandefrihet i länder som Egypten, Syrien och Tunisien har rapporterat att deras innehåll har tagits bort. Trots framsteg inom AI är mänskligt ingång viktigt. Men detta är krävande och dränerande arbete, och det har varit fördömande rapporter om arbetsförhållandena för moderatorer, med många teknikföretag som Meta som outsourcar detta arbete till tredjepartsleverantörer. För att åtgärda detta rekommenderar vi utvecklingen av en uppsättning minimistandarder för dem som anställer innehållsmoderatorer, inklusive psykisk hälsovård. Det finns också potential att utveckla AI-verktyg för att skydda moderatorernas välbefinnande. Men samtidigt har få, om några, plattformar de resurser som behövs för att utveckla automatiserade verktyg för innehållsmoderering och anställa tillräckligt antal mänskliga granskare med den erforderlighet som krävs. Många plattformar har vänt sig till färdiga produkter. Det uppskattas att marknaden för innehållsmoderingslösningar kommer att vara värd 32 miljarder dollar år 2031. Men försiktighet krävs här. Tredjepartsleverantörer är för närvarande inte föremål för samma nivå av tillsyn som teknikplattformar själva. De kan förlita sig oproportionerligt mycket på automatiserade verktyg, med otillräckligt mänskligt ingång och brist på transparens gällande de dataset som används för att träna deras algoritmer. Så samarbetsinitiativ mellan regeringar och den privata sektorn är nödvändiga. Till exempel har EU-finansierade Tech Against Terrorism Europe-projektet utvecklat värdefulla resurser för teknikföretag. Det finns också exempel på automatiserade verktyg för innehållsmoderering som görs öppet tillgängliga, som Meta´s Hasher-Matcher-Actioner, som företag kan använda för att bygga sin egen databas med hashat terroristinnehåll. Internationella organisationer, regeringar och teknikplattformar måste prioritera utvecklingen av sådana samarbetsresurser. Utan detta kommer effektivt hantering av online-terrorinnehåll att förbli svårfångat.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 7 februari

YouTube satsar på AI för att jämna ut kvalitetsskillnader mellan innehåll

YouTube, världens näst största sökplattform med nära tre miljarder aktiva användare, har blivit en enorm inkomstkälla för miljontals skapare tack vare sin rättvisa annonsintäktsdelningsinitiativ. Företaget har delat ut $70 miljarder till skapare och mediehus under de senaste tre åren, vilket gör det till världens största monetiseringsplattform. Under 2024 satsar YouTube CEO stort på generativ AI för att sudda ut skillnaden i innehållskvalitet mellan hemmagjorda och professionella studioproduktioner. Sent 2023 introducerade YouTube AI-drivna verktyg Dream Track och Dream Screen för att leverera högkvalitativt innehåll.

Direktlänk Dela Deccan Herald fördjupade 7 februari

Facebook och Instagram inför etiketter för AI-genererat innehåll

Facebook och Instagram-användare kommer snart att se etiketter på bilder som visas i deras sociala medieflöden, som en del av en bredare teknikindustrins initiativ för att skilja mellan vad som är verkligt och inte. Detta är ett försök att identifiera bilder och så småningom video och ljud som genereras av AI-verktyg. Det återstår att se hur väl det kommer att fungera i en tid då det är lättare än någonsin att skapa och distribuera AI-genererade bilder som kan orsaka skada. Meta kommer att arbeta för att märka bilder från Google, OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney och Shutterstock.

Direktlänk Dela WEAR-TV fördjupade 7 februari

AI i företag: Melih Oztalay delar sin erfarenhet av AI i digital marknadsföring

Melih Oztalay, VD för SmartFinds Marketing, har börjat använda AI för att utforma sina sociala medieprogram och svar. Han delar nu sina erfarenheter från de senaste 15 månaderna med andra företag i en serie han utvecklar på MITechNews.Com. Oztalay har sett hur AI inte bara har rationaliserat verksamheten utan också skapat utrymme för kreativitet och innovation. Han uppmuntrar andra att se AI som en allierad snarare än ett hot. Oztalay kommer att uppdatera ´Artificial Intelligence In Business´-serien den första måndagen i varje månad under 2024.

Direktlänk Dela MI Tech News fördjupade 7 februari

Facebook och Instagram börjar märka AI-genererade bilder

Facebook och Instagram kommer att börja märka bilder som visas på deras sociala medieflöden för att hjälpa användare att skilja mellan verkliga och AI-genererade bilder. Detta är en del av en bredare teknikindustriinitiativ för att identifiera innehåll skapat med artificiell intelligens. Det är dock oklart hur effektivt detta kommer att fungera, särskilt med tanke på den ökande förmågan att skapa och distribuera AI-genererade bilder som kan orsaka skada. Märkningen kommer att lanseras ´under de kommande månaderna´ och på olika språk.

Direktlänk Dela KFOX-TV fördjupade 7 februari

Facebook och Instagram inför etiketter för AI-genererade bilder

Facebook och Instagram kommer att börja märka bilder som visas på deras sociala medier för att skilja mellan vad som är verkligt och inte. Detta är en del av en bredare teknikindustrins initiativ för att identifiera bilder, och så småningom video och ljud, genererade av artificiell intelligens. Det är dock oklart hur väl detta kommer att fungera, särskilt med tanke på hur lätt det är att skapa och distribuera AI-genererade bilder som kan orsaka skada. Meta arbetar med att märka bilder från Google, OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney och Shutterstock.

Direktlänk Dela WWMT-TV fördjupade 6 februari

Facebook och Instagram kommer att börja märka AI-genererade bilder

Facebook och Instagram kommer att börja märka AI-genererade bilder som visas på deras sociala medieflöden, som en del av en bredare teknikindustrins initiativ för att skilja mellan vad som är verkligt och inte. Meta sa att de arbetar tillsammans med branschpartners för att skapa tekniska standarder som gör det lättare att identifiera bilder och eventuellt video och ljud genererade av AI-verktyg. Nick Clegg, Metas president för globala frågor, specificerade inte när etiketterna skulle dyka upp, men sa att det kommer att ske ´under de kommande månaderna´ och på olika språk.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Canada fördjupade 6 februari

Facebook och Instagram kommer att märka AI-genererade bilder

Användare av Facebook och Instagram kommer att börja se etiketter på AI-genererade bilder som visas på deras sociala medieflöden. Detta är en del av en bredare teknikindustriinitiativ för att skilja mellan vad som är verkligt och inte. Meta, företaget bakom Facebook och Instagram, sa att de arbetar med branschpartners på tekniska standarder som kommer att göra det lättare att identifiera bilder och så småningom video och ljud som genereras av artificiella intelligensverktyg. Det återstår att se hur väl detta kommer att fungera.

Direktlänk Dela The San Diego Union-Tribune fördjupade 6 februari

National Science Foundation anklagas för att utveckla AI-censurverktyg med skattebetalares pengar

National Science Foundation (NSF) har spenderat miljontals dollar på att utveckla censurverktyg drivna av artificiell intelligens (AI) som Big Tech kan använda för att motverka desinformation online. NSF tilldelade nästan $40 miljoner, inklusive $13 miljoner till tre universitet och ett mjukvaruföretag, för att utveckla AI-verktyg som kan censurera information mycket snabbare och i mycket större skala än människor. Lagstiftare anklagar NSF för att försöka dölja sina handlingar från media och för att svartlista konservativa utgåvor och juridikprofessor Jonathan Turley. NSF-tjänstemän avvisade också medieförfrågningar från utgåvor som producerade täckning de ansåg vara negativ.

Direktlänk Dela The Washington Times fördjupade 6 februari

Google planerar att uppdatera Bard AI-verktyget och byta namn till Gemini

Google planerar att släppa betydande uppdateringar till sitt Bard AI-verktyg så tidigt som nästa vecka, enligt ett dokument som läckte på X. Rykten antyder att planerna, som ännu inte är officiella, innebär att Bard byter namn till Gemini. Google avtäckte Gemini, en ny multimodal AI-modell, i slutet av 2023 och har börjat införliva den i flera av sina produkter, inklusive Bard. Premiumtjänsten Gemini Advanced kommer att vara tillgänglig vid denna tidpunkt. Dessutom meddelar det att en Gemini-app för Android kommer snart. Enligt dokumentet ger Gemini Advanced användarna tillgång till Gemini Ultra 1.0-modellen, som är mycket mer kapabel att hantera komplexa uppgifter som kodning, logiskt resonemang, att följa nyanserade instruktioner och kreativt samarbete. Den är tillgänglig i över 150 länder och är optimerad för engelska. Enligt ändringsloggen expanderar Gemini till Kanada med denna utgåva. Google planerar också att släppa en Gemini-app för smarttelefonanvändare.

Direktlänk Dela PCQuest fördjupade 5 februari

Google´s Bard AI kommer att bli Google Gemini

Google´s Bard AI kommer att byta namn till Google Gemini. Bard Pro, en generativ AI-sökapp, drivs för närvarande av Google´s stora språkmodell (LLM), Gemini. Utvecklaren Dylan Roussel uppmärksammade den kommande förändringen och upptäckte en serie uppdateringar som kommer till Bard. Gemini kommer att bli ett enhetligt varumärke för Google´s konsumentinriktade AI. Det finns också en dedikerad Bard (snart Gemini) Android-app på väg. Gemini för Android kommer att kunna integreras med Google-tjänster som Gmail, Google Maps och YouTube. En betald prenumerationstjänst för Bard/Gemini kommer att avslöjas, liknande vad OpenAI för närvarande har med ChatGPT´s tredelade erbjudanden.

Direktlänk Dela UC Today fördjupade 5 februari

Google planerar att byta namn på sin AI-chattbot till ´Gemini´

Google planerar att byta namn på sin AI-drivna chattbot ´Bard´ till ´Gemini´. Teknikjätten har kontinuerligt lagt till nya funktioner till Gemini-driven AI-chattbot under de senaste månaderna, och en nyligen uppdatering introducerade till och med bildgenereringsförmågor. Informationen om det potentiella namnbytet kommer från ett inlägg av Android-apputvecklaren Dylan Roussel på X (tidigare Twitter), som stöds av tidigare rapporter från 9to5Google. En läckt bild av en ändringslogg daterad 7 februari 2024 antyder inte bara namnändringen utan ger också insikt i kommande funktioner. Google planerar också att lansera Gemini-appen för Android-enheter.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 5 februari

Google Bard kan nu svara på frågor om YouTube-videor

Google Bard har fått en uppdatering som gör det möjligt att ställa frågor om YouTube-videor. Funktionen rullas ut som en YouTube-förlängning inom Bard. Bard låter användarna hitta YouTube-videor om alla ämnen och interagera med dessa videor direkt inom Bard. Till exempel, om du letar efter videor om hur man gör olivoljetårta, kan du nu också fråga hur många ägg receptet i den första videon kräver. Bard kommer att genomsöka innehållet i videon och svara på dina frågor baserat på informationen som delas i videon. Detta kan vara särskilt användbart för teoretiska eller akademiska videor eller matrecept/hur-man-gör-videor.

Direktlänk Dela Investing.com United Kingdom fördjupade 5 februari

Googles AI-verktyg Bard kan byta namn till Gemini och få dedikerad Android-app

Google lanserade förra året sin nya multimodala AI-modell kallad Gemini. Nu driver Pro Gemini-modellen Google Bard, vilket gör AI-verktyget mer avancerat. Bard har rapporterats vara en av de snabbast växande AI-modellerna och kan nu få en dedikerad Android-app samt ett namnbyte. Google Bard kan komma att byta namn till Gemini inom de kommande månaderna och vi kan komma att se mer av dess funktioner i appar som Gmail, Google Maps, YouTube med flera. Enligt Android-apputvecklaren Dylan Roussels inlägg kommer det flera förändringar till Googles AI-chattbot Bard, börjande med det nyomdöpta namnet ´Gemini´.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 5 februari

Google överväger att byta namn på sin AI-chattrobot ´Bard´ till ´Gemini´

Google överväger att byta namn på sin generativa AI-chattrobot ´Bard´ till ´Gemini´. Företaget förbereder sig för att lansera Bard Advanced, en kraftfull AI-chattrobot som kommer att drivas av Gemini Ultra, deras största och mest kapabla modell för mycket komplexa uppgifter. Detta antyddes av Android-apputvecklaren Dylan Roussel i ett inlägg på X (tidigare Twitter). En tidigare rapport hävdade också att Google kommer att byta namn på Bard till Gemini. Google har noterat att dess kraftfulla stora språkmodell (LLM) är kapabel att hantera uppgifter som logiskt resonemang, kodning, att följa nyanserade instruktioner och att främja kreativt samarbete.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 5 februari

Google Bard byter namn till Gemini och introducerar betald prenumerationstjänst

AI-chattboten Google Bard, som för närvarande är en av de snabbast utvecklande apparna i Googles samling, kommer att byta namn till Gemini. Detta kommer från utvecklaren Dylan Roussel som har hittat en lista med uppdateringar som kommer till Google Bard. Google Gemini är namnet på nästa generations AI-modell som för närvarande driver Bard, så det är logiskt att bli av med ett av namnen. Dessutom kommer en dedikerad Android-app, åtminstone i USA. Gemini för Android kommer att integreras med appar som Gmail, Google Maps och YouTube. Det har också avslöjats att en betald prenumerationstjänst kommer att introduceras, kallad Gemini Advanced.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 4 februari

Google planerar att byta namn på sin AI-chattbot ´Bard´ till ´Gemini´

Google planerar att byta namn på sin AI-drivna chattbot ´Bard´ till ´Gemini´. Teknikjätten har ständigt lagt till nya funktioner till sin Gemini-drivna AI-chattbot de senaste månaderna, med en nylig uppdatering som ger bildgenereringsförmågor. Information kommer från ett nyligt inlägg av Android-apputvecklaren Dylan Roussel på X (tidigare Twitter) stödd av tidigare rapporter från 9to5Google som antyder att Google Bard snart kommer att döpas om till Gemini. En påstådd läckt bild visar en ändringslogg daterad den 7 februari 2024, vilket tyder på namnändringen och ger oss inblick i några kommande funktioner. Google har lagt till en ny ändringslogg för Bard, och det är en stor! Tillgängligheten i Kanada är fantastisk! Men jag förstår verkligen inte begränsningarna med appen. Det är besvikelse för någon som bor i Europa. Förresten ... https://t.co/xM2snHVYJ9 är verklig. pic.twitter.com/QKgKrRjmM4 - Dylan Roussel (@evowizz) 3 februari 2024 Ändringsloggen indikerar att Gemini Advanced kommer att vara låst bakom en betalvägg. Google hävdar att dess mest kraftfulla stora språkmodell är kapabel att utföra komplexa uppgifter som logiskt resonemang, kodning, följa nyanserade instruktioner och kreativt samarbete. Företaget verkar också uppdatera Geminis Ultra-funktioner i de kommande månaderna och förbättrar dess förmåga att noggrant analysera filer, data, dokument och mer. Google säger att den nya appen kan hjälpa till att lära på nya sätt, skriva tackanteckningar, planera evenemang och mer med Google AI på din telefon. Det ser ut som om Gemini kommer att integreras med olika Google-tjänster som Gmail, Maps och YouTube.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 4 februari

Maximering av YouTube-tillväxt med hjälp av AI

Denna artikel diskuterar kraften i att kombinera artificiell intelligens (AI) och YouTube för att maximera tillväxten av kanalprenumeranter. Artikeln avlivar myter om AI, förklarar hur AI kan hjälpa till att förbättra innehållsrekommendationer och anpassa innehåll baserat på tittarpreferenser. Den ger också praktiska strategier för att använda AI för att öka prenumeranter, inklusive att skapa tilltalande miniatyrbilder, optimera videotitlar och beskrivningar och använda AI för smart schemaläggning och konsekvent engagemang. Artikeln innehåller också fallstudier av skapare som har lyckats med hjälp av AI och tips för att övervinna utmaningar med AI-integration.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 4 februari

Google planerar att ändra namn och uppgradera sitt Bard AI-verktyg till Gemini

Google har stora planer på att ändra sitt Bard AI-verktyg, inklusive ett namnbyte till Gemini, enligt ett läckt dokument postat på Twitter av Android-apputvecklaren Dylan Roussel. Förutom namnbytet har Google också utvecklat användargränssnittet för att minska visuella distraktioner, förbättra läsbarheten och förenkla navigeringen. Google planerar att introducera röstchatt med Gemini samt en ny ´ultra 1.0´-version av AI-verktyget med ´Gemini Advanced´, en betalplan jämförbar med ChatGPT Plus. Gemini kommer också att få en Android-app.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade 4 februari

Google planerar stora förändringar för sitt AI-verktyg Bard, inklusive namnbyte till Gemini

Google planerar stora förändringar för sitt AI-verktyg Bard, inklusive ett namnbyte till Gemini, enligt ett läckt dokument postat på Twitter av Android-apputvecklaren Dylan Roussel. Förändringarna inkluderar en utvecklad användargränssnitt för att minska visuella distraktioner, förbättra läsbarheten och förenkla navigeringen. Google planerar också att introducera valbara chattar med Gemini och en ny ´ultra 1.0´-version av AI-verktyget med ´Gemini Advanced´, en betalplan jämförbar med ChatGPT Plus. Gemini kommer också att få en Android-app och kommer att integreras med Google-appar som Gmail, Maps och YouTube.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade 3 februari

AI och dess inverkan på val: En global utmaning

Vägen till valen kantas av AI-minfält. Över 64 länder, inklusive EU, engagerar nästan hälften av världens befolkning i val, med mer än fyra miljarder människor som deltar i nationella val. En undersökning från World Economic Forum identifierar felinformation som den näst mest allvarliga globala risken under de kommande två åren. När detta kombineras med artificiell intelligens (AI), blir hotet en kraftig kraft som kan orsaka global störning och katastrof. AI suddar ut gränserna mellan fakta och fiktion, främjar hat, polarisering och kriminell verksamhet. Användningen av AI-verktyg i val brottas med utmaningen att säkerställa väljarnas engagemang, fritt uttryck och valautonomi. AI-verktyg, skickliga på att generera innehåll som videor och bilder utan behov av dyra konsulter, presenterar ett tveeggat svärd. OpenAI, ägaren av AI-bildgeneratorer som DALL-E, underlättar anpassningen av ljud- och videoinnehåll genom generativa AI-verktyg. Tyvärr har dessa verktyg, som kan skapa varierat onlineinnehåll som svar på användarprompts, potential att förvärra sociala mediers desinformation på oöverträffade sätt. Politiska partier utnyttjar alltmer verktyg som ChatGPT för kampanjer, tal och slogans, vilket påskyndar skapandet och spridningen av desinformation till en lägre kostnad. Historiskt sett har online-desinformation påverkat röstningsbeteende, partistöd och till och med lagändringar. Ankomsten av syntetiska medier är redo att förstärka denna påverkan. Generativ AI i händerna på motståndare utgör hot i olika skeden av valprocessen, från väljarregistrering till att kasta röster och rapportera resultat. I Pakistan, där internetpenetrationen nådde 49,8 procent i november 2023, utgör den ökade användningen av sociala medier tillsammans med låg medieläskunnighet betydande risker. Användningen av AI under valen exempel på användning av AI under val för att få politiska fördelar finns det gott om. I USA delade Trump ett manipulerat video i maj med hjälp av AI-röstkloning av CNN-värden Anderson Cooper. Slovakien upplevde pro-Kremlin sociala mediekonton som sprider AI-genererade djupfalska ljudinspelningar under sina september-val. Bangladesh bevittnade djupfalska videor som dök upp efter att premiärminister Sheikh Hasina säkrade sin fjärde på varandra följande mandatperiod i januari. I Mexiko sprider president Andrés Manuel López Obrador falsk information mot sin motståndare inför juni-valen. Den tidigare premiärministern i Pakistan använde generativ AI under en virtuell rally, med AI-genererat ljud. Han hävdade också författarskap till en skrivelse i The Economist, och sa att den var skriven av AI. För att ta itu med inverkan av AI på innehållsskapande implementerar företag som Meta, TikTok, Microsoft och YouTube aktivt skyddsåtgärder. Krav på skapare och politiska annonsörer att avslöja användningen av AI har introducerats. Regeringar och internationella initiativ arbetar med regelverk, inklusive Biden-administrationens verkställande order om AI, Storbritanniens AI Safety Summit och Europeiska unionens AI-lag som ska verkställas 2025. I detta tumult framträder en positiv utveckling i kampen mot felinformation och desinformation. Pakistan introducerar ´iVerify´, globalt erkänd som ett UNDP-källverifieringsverktyg. Detta omfattande verktyg hjälper till att bestämma noggrannheten i information, innehåll och nyheter genom att bedöma dess sanningsenlighet. Varje historia genomgår granskning av två faktakontrollanter för att mildra individuell bias och säkerställa en grundlig undersökning. Med ett specifikt fokus på valrelaterade påståenden bidrar iVerify till integriteten i den demokratiska processen och syftar till att underlätta transparenta och rättvisa val genom att tillhandahålla realtidsfakta. I ett anmärkningsvärt drag förklarar OpenAI ett förbud mot användning av sin teknik, inklusive ChatGPT och DALL-E 3, för politiska kampanjer. I stället planerar de att anta Coalition for Content Provenance and Authenticity´s digitala referenser, med hjälp av kryptering för att koda information om innehållets ursprung. Denna koalition, känd som C2PA, strävar efter att förbättra tekniker för att identifiera och spåra digitalt innehåll och inkluderar medlemmar som Microsoft, Sony, Adobe, Nikon och Canon. Framåt ligger utmaningen i att hitta en balans mellan lagar mot desinformation och grundläggande mänskliga rättigheter, särskilt yttrandefrihet. Frånvaron av en robust rättslig ram för AI-användning i politiska kampanjer i Pakistan förvärrar problemet. Brådskande åtgärder krävs, med en gemensam insats från myndigheter, teknikföretag och det civila samhället för att bekämpa det växande hotet från AI-driven desinformation. Genomförandet av omfattande utbildningskampanjer för att förbättra den digitala läskunnigheten och ge medborgarna möjlighet att skilja sanningen är avgörande. Sociala medieplattformar måste implementera effektiva innehållsmoderationspolicyer mot felinformation. Att bygga en informerad väljarkår med kritiska tänkande färdigheter är avgörande för en motståndskraftig demokrati som står inför manipulation av AI. De val som görs idag kommer att avgöra om AI används för informerat engagemang och medborgarmakt eller blir ett verktyg för att så oenighet och manipulera allmänhetens åsikt. Ett kollektivt åtagande är nödvändigt för att skydda valprocessen och upprätthålla demokratins väsen inför denna oöverträffade tekniska utmaning.

Direktlänk Dela Dunya News fördjupade 3 februari

Två AI-aktier att satsa på 2024: Alphabet och Advanced Micro Devices

S&P 500 nådde nyligen en ny högsta nivå någonsin, mycket tack vare en boom inom artificiell intelligens (AI). AI-sektorn förväntas växa med en årlig sammansatt tillväxttakt på 37% fram till 2030, vilket skulle göra att industrin överstiger en värdering på 1 biljon dollar före decenniets slut. Två aktier att titta på inom AI-sektorn är Alphabet och Advanced Micro Devices. Alphabet har utvecklat AI-modellen Gemini, som kan hantera olika former av data, och en ny generation av AI-chip. Advanced Micro Devices har utvecklat en AI-grafikprocessor, MI300X.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 3 februari

Teknikjättar omfamnar kryptovalutamarknaden, Meta kan följa efter

Stora teknikjättar omfamnar alltmer kryptovalutamarknaden, vilket framgår av de betydande inflöden som observerats i välreglerade produkter som Bitcoin ETF:er under de senaste 20 dagarna. Nate Geraci, president för ETF Store, har föreslagit att Facebook och Instagram kanske snart tillåter visning av annonser för Bitcoin ETF:er. Meta, Facebooks moderbolag, verkar vara på väg att vända trenden då Meta-aktien sköt i höjden med 20% den 2 februari, efter bolagets första utdelningsförklaring. Meta har fokuserat på kostnadsminskning under det senaste året, vilket resulterat i att över 21 000 anställda har lämnat företaget sedan slutet av 2022.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 3 februari

Gemini Pro konkurrerar med OpenAI, TikTok förlorar musik och Pixel-telefoner får lagning

Gemini Pro verkar ge OpenAI verklig konkurrens, med global lansering på Bard. Enligt rapporter kan denna nya version av Gemini Pro potentiellt överträffa OpenAIs GPT-4. TikTok-användare förlorar åtkomst till musik från populära artister som Taylor Swift och Jon Batiste efter att förhandlingsavtalet mellan TikTok och Universal Music Group (UMG) kollapsat. Google har släppt en lösning på ett stort lagringsfel som påverkar Pixel-telefoner, men lösningen är långt ifrån användarvänlig. USAs senatshörningar om sociala medier liknar sociala medier själva, höga på känslor, ljusa på noggrannhet och stora på teater.

Direktlänk Dela IT World Canada fördjupade 2 februari

Ökad risk för desinformation på sociala medier på grund av AI-bots

Experter varnar för att AI-bots på sociala medier blir allt mer mänskliga och trovärdiga, vilket kan leda till ökad desinformation. En studie av Europeiska kommissionen visade att plattformen X hade mest desinformation, och forskare på Queensland University of Technology påstår att Elon Musks plattform har större problem med bots ´än någonsin tidigare´. Trots detta kan bots avslöjas genom felaktigt specificerade prompter som kan få den mänskliga masken att falla. En stor mängd misstänkta AI-bots har upptäckts på X-flödena.

Direktlänk Dela Sveriges Television fördjupade 2 februari

OpenAI:s ChatGPT och Googles Gemini: Jämförelse av nyckelfunktioner och priser

När OpenAI, betydligt finansierat av Microsoft, lanserade offentlig tillgång till ChatGPT i november 2022, konkurrerade det med bland andra Google om ledarskapet inom generativ AI. Lite mer än ett år senare meddelade Google att Gemini, dess mest avancerade AI-system hittills, skulle börja rullas ut från december 2023. OpenAI och Google itererar snabbt. Denna artikel täcker nyckelfunktionerna och prisuppgifterna för OpenAI:s ChatGPT och Googles Gemini, så att du får den information du behöver för att avgöra om Gemini är bättre än ChatGPT för dina företagsbehov.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade 2 februari

JPMorgan pekar ut Amazon och Alphabet som toppval 2024

S&P 500 steg med 24% förra året, drivet av starkare än väntad ekonomisk expansion och entusiasm kring artificiell intelligens. En analytiker på JPMorgan Chase tror att dessa faktorer kommer att driva vissa aktier högre i år. Investerare kommer troligen att fokusera på solid tillväxt, bevisad lönsamhet och rimliga värderingar, givet risken för recession. JPMorgan valde Amazon och Alphabet som toppval för 2024. Investeringsbanken står bakom dessa rekommendationer. Den hade nästan $40 miljarder investerade mellan Amazon och Alphabet i september, vilket representerar 4,4% av dess portfölj.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 1 februari

Produktplacering får AI-makeover på YouTube och TikTok

Produktplacering, en av de äldsta knepen i annonsörers verktygslåda, får en AI-makeover. Ny teknik har gjort det lättare att infoga digitala, realistiska versioner av läskburkar och schampo på bord och väggar i videor på YouTube och TikTok. En växande grupp skapare och annonsörer tar chansen för en extra inkomstkälla. En nyligen TikTok från dansaren Melissa Becraft visade en affisch för Bubly, det mousserande vattenmärket som ägs av PepsiCo, hängande på väggen i hennes lägenhet. Ett duo som kallas HiveMind pratade om band medan en animerad burk av Starry soda, ett annat varumärke som ägs av PepsiCo, landade på ett bord mellan dem. Och en YouTube-video av ´AsianBossGirl´-podcasten visade nyligen ett bord fullt med Garnier-hårprodukter.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 1 februari

Microsoft lanserar 365-appar på Apples Vision Pro-headset

Microsoft lanserar en svit av sina Microsoft 365-appar på Apples Vision Pro-headset senare denna vecka. Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Loop och Microsoft Teams kommer alla att finnas tillgängliga i App Store för Apple Vision Pro den 2 februari, samma dag som Apples nya headset finns tillgängligt i butikerna. Ägare av Apple Vision Pro kommer också att kunna använda en AI-driven version av Copilot medan de använder headsetet, inklusive möjligheten att skapa utkast, sammanfatta dokument och generera PowerPoint-presentationer med din röst.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 1 februari

Google fortsätter att investera i AI trots aktiefall

Googles moderbolag Alphabet såg sina aktier falla med mer än 7% på onsdag, trots att bolaget överträffade förväntningarna på flera nyckelområden. Bolaget meddelade att kapitalutgifterna kommer att öka 2024 på grund av fortsatta investeringar i AI för att förbättra sina tjänster. Ruth Porat, bolagets finansdirektör, bekräftade bolagets engagemang för att investera i AI-möjligheter inom Google DeepMind, Google-tjänster och Google Cloud. Trots en minskning av den totala annonsutgifterna, förblev annonsintäkterna en stark kraft för Alphabet, vilket stod för mer än 50% av bolagets totala intäkter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 februari

Microsoft tillkännager detaljer om appar för Apples Vision Pro-headset

I juni 2023 presenterade Apple officiellt den blandade verklighetsheadsetet Visiojn Pro vid WWDC. Under presentationen avslöjades det att Microsoft skulle erbjuda versioner av sina Office-produktivitetsappar för Vision Pro. Idag gav Microsoft mer detaljer om de appar de har gjort för ägare av Vision Pro. I ett blogginlägg bekräftade Microsoft återigen att Word, Excel och PowerPoint skulle vara tillgängliga som infödda appar för Vision Pro. De bekräftade också en infödd Teams-app för headsetet, tillsammans med Outlook, OneNote och Loop-appar. Microsoft kommer också att lägga till Copilot-stöd för sina Vision Pro produktivitetsappar.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 31 januari

Google Bard Advanced kommer att ha en prenumerationsmodell

Google har bekräftat att Bard Advanced kommer att ha en prenumerationsmodell. Detta meddelades under företagets Q4 2023-resultatpresentation. Bard Advanced kommer att drivas av Googles kraftfullare AI-modell Gemini Ultra. Till skillnad från den nuvarande Bard med Gemini Pro, som är gratis att använda, kommer Bard Advanced inte att vara gratis. Företaget planerar att utöka sina prenumerationsintäkter med en betald prenumerationsmodell för sin mest avancerade Google Bard-nivå. Specifika detaljer om prenumerationspriset eller när Bard Advanced kommer att lanseras har ännu inte avslöjats.

Direktlänk Dela MySmartPrice fördjupade 31 januari

Google fortsätter utveckla ´Assistant with Bard´ med YouTube Music-funktion

Googles ´Assistant with Bard´ är fortfarande under utveckling, men företaget verkar ha klart för sig vad gäller funktionalitet, inklusive en ´YouTube Music´-funktion som kommer att tillåta användare att styra eller hantera musik från sina spellistor utan att behöva öppna appen. ´Bard Extensions´ är en funktion som tillkännagavs i september 2023 för att göra det lättare för användare att interagera djupare med stödda Google-appar. Läckan tyder på att YouTube Music kommer att bli nästa på listan, men det är ännu inte känt exakt vilka möjligheter YouTube Music-tillägget för ´Assistant with Bard´ kommer att medföra.

Direktlänk Dela PiunikaWeb fördjupade 31 januari

Microsoft och Google rapporterar starka företagsintäkter tack vare AI

Microsoft och Google rapporterade starka företagsintäkter på tisdagen, då de sade att efterfrågan på AI-tjänster ökade intäkterna. De har satsat stort på generativ AI, med sina molndatordivisioner som ser en ökning i efterfrågan när kunder söker den tunga och dyrare datorkraft som driver tekniken. Microsoft har rört sig snabbast och längst in i AI-utrymmet, investerat i ChatGPT-tillverkaren OpenAI och drivit AI över produkter medan andra valde att röra sig mer försiktigt. Försäljningen sköt i höjden till 62 miljarder dollar för oktober till december, upp 18 procent jämfört med föregående år och över de 61,1 miljarder dollar som analytiker förutspådde. AI-revolutionen har hjälpt till att driva Microsoft förbi Apple som världens största företag efter marknadsvärde på mer än tre biljoner dollar. Aktiekursen har ökat med hela 70 procent från ett år sedan. ´Vi har gått från att prata om AI till att tillämpa AI i stor skala´, sade Satya Nadella, styrelseordförande och VD för Microsoft. Intäkterna för Microsofts Azure molntjänster ökade med 30 procent under perioden, drivet av de större databehov som kommer med adoptionen av AI. Totalt sett ökade Microsofts molntjänstförsäljning med 24 procent, sade företaget. ´Genom att införa AI över varje lager av vår teknikstack vinner vi nya kunder och hjälper till att driva nya fördelar och produktivitetsvinster över varje sektor´, sade Nadella. Google krediterade också AI för att ha ökat sin vinst under samma kvartal. Alphabet rapporterade en vinst på 20,7 miljarder dollar på en omsättning på 86,3 miljarder dollar, med starka bidrag från video-delningsplattformen YouTube och dess molndatordivision. Även om det fortfarande främst drivs av annonser, nådde den totala årsomsättningen på Google 307,4 miljarder dollar, upp 8,7 procent från de föregående 12 månaderna. Annonser drog in totalt 65,5 miljarder dollar under kvartalet, jämfört med 59 miljarder dollar under samma period föregående år. Även om det var bättre än förra året, var det lägre än vissa marknadsförväntningar och Googles aktiekurs var kraftigt lägre i efterhandeln på Wall Street. Men försäljningen i Googles molndatordivision klättrade med 26 procent, vilket stöder företagets argument att det också är en stor AI-leverantör. Google ligger efter Microsoft och Amazons AWS, som är världens största leverantörer av molndatortjänster. Sökmotorjätten har i flera år diskret utvecklat AI-krafter men blev tagen på sängen när OpenAI i slutet av 2022 släppte ChatGPT och gick samman med Microsoft för att göra dess kapaciteter tillgängliga för användare över hela världen. Alphabets VD Sundar Pichai berättade för ett analytikersamtal att hans företags nyligen utvecklade Gemini AI-modell skulle leverera nya kapaciteter över alla produkter för företaget. I linje med Microsofts drag med sina kontorsverktyg har Google redan infört sin Google-sökmotor samt GMail och andra verktyg med AI:s krafter.

Direktlänk Dela Gulf News fördjupade 31 januari

ChatGPT är en svag schackspelare

Nikola Greb, en tidigare junior schackmästare och NLP dataforskare, testade OpenAIs textgenereringsmodell ChatGPTs förmåga att spela schack. Enligt Greb spelade ChatGPT 4 bra i början av spelet men gjorde senare stora misstag. Han bedömer att dess totala ELO-poäng är lägre än 1500. Greb påpekar att ChatGPT inte lärde sig reglerna implicit och fortsatte att hallucinera, dvs. föreslå omöjliga drag. Han tror inte att mer data skulle lösa problemet eftersom LLMs (Large Language Models) helt enkelt inte är byggda för att spela schack. Greb varnar för att överdriva AI:s förmågor och betonar vikten av korrekthet och sanningssökning inom dataforskning och mjukvaruutveckling.

Direktlänk Dela KDnuggets fördjupade 30 januari

YouTube översvämmat av AI-genererat falskt innehåll om svarta kändisar

YouTube har översvämmats av falskt innehåll om svarta kändisar, inklusive rapparen Sean ´Diddy´ Combs, TV-värden Steve Harvey, skådespelaren Denzel Washington och biskopen T.D. Jakes. Videorna använder en blandning av artificiell intelligens (AI) och manipulerade medier för att skapa falskt innehåll. Många videor har miljontals visningar, och medianantalet sammantagna visningar för varje kanal var 21 miljoner. YouTube har tagit åtgärder mot flera av kanalerna, inklusive avslutning av tre kanaler för brott mot deras användarvillkor, borttagning av ytterligare kanaler från deras monetiseringsprogram och borttagning av ett antal videor och miniatyrbilder.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 30 januari

Australian Open planerar att använda AI för att skapa flerspråkig marknadsföring

Australian Open planerar att använda AI-teknik för att generera simulerade läpprörelser för Novak Djokovic och andra tennisproffs för flerspråkig marknadsföring, och synkronisera dem med datorgenererade röster som redan replikerar ton och tonhöjd hos spelarna. Tennis Australia (TA) strävar efter att bygga publik och intäkter genom att satsa på teknisk innovation och investera i startups. TA:s innovationschef, Machar Reid, säger att även om spelarna ännu inte har godkänt imitationen av deras röster, kommer de att konsulteras när tekniken börjar justera deras bild. En video av Djokovic, som redan finns på YouTube och låter som om världens nummer 1 talar, men är på spanska, visades.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 28 januari

AI förändrar vårt sätt att interagera med den digitala världen

Artificiell intelligens (AI) förändrar snabbt hur vi interagerar med den digitala världen, med nya AI-appar som förbättrar vårt engagemang med innehåll på olika plattformar. Detta märks i de senaste AI-utvecklingarna som omformar våra online-upplevelser, från hur vi tittar på videor med realtidsöversättning till hur vi bygger webbplatser med hjälp av ett enda skärmdump. AI förbättrar även den visuella upplevelsen, med AI-drivet läppsynchronisering, vilket skapar en mer autentisk och uppslukande tittarupplevelse. Även den kreativa industrin känner av AI:s påverkan, med artister och designers som använder AI-verktyg för att skapa och förbättra digital konst.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 27 januari

Youtube raderar över 1000 deepfake-videoreklamer

Youtube har raderat över 1000 deepfake-videoreklamer från sin plattform på grund av ökande oro över missbruk av artificiell intelligens (AI) av bedragare. Dessa deepfake-videor, som skapats med AI, innehöll kända personer som Taylor Swift, Steve Harvey och Joe Rogan som marknadsförde Medicare-bedrägerier på Youtube. Raderingen av deepfake-videorna kom efter en undersökning av 404 Media om omfattningen av sådant vilseledande innehåll på Youtube. Youtube meddelade att de är fullt medvetna om problemet och aktivt arbetar för att förhindra spridningen av kändisdeepfakes. Google-ägda plattformen sa att de har investerat resurser för att bekämpa dessa AI-drivna kändisbedrägerireklamer.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 27 januari

Använda ChatGPT för att skapa engagerande YouTube-innehåll

I den digitala innehållsskapandets era är det viktigt att använda sig av de senaste verktygen och teknologierna för att sticka ut på plattformar som YouTube. ChatGPT, en kraftfull språkmodell utvecklad av OpenAI, kan vara en game-changer för innehållsskapare som söker engagerande och unika innehållsidéer. ChatGPT kan hjälpa till med att generera videoidéer, assistera i manusförfattande, skapa engagerande introduktioner, förbättra videobeskrivningar, generera engagemangsprompts, expandera innehållsidéer, skapa tilltalande titlar och hålla innehållet aktuellt och relevant.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 25 januari

En guide till att använda Google Bard för att förbättra produktivitet och effektivitet

En guide har utformats för att visa det bästa sättet att konfigurera och använda Google Bard, ett AI-verktyg designat för att förbättra produktivitet och effektivitet. Google Bard är särskilt skicklig på att omvandla hur du hanterar e-post, dokument och olika data. Guiden går noggrant igenom varje steg, från den initiala inställningen till att utforska de mer sofistikerade funktionerna. Google Bard har förmågan att snabbt och exakt hitta specifika dokument, hantera e-post effektivt, analysera bilder och extrahera data, analysera YouTube-videor och navigera runt PDF-analyser.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 25 januari

AI-drivna vägar: Taktiker för passiv inkomst på US$100/dag avslöjade!

AI-appar kan användas för att generera en passiv inkomst på $100 per dag. Använd AI-verktyg som InkAI för att skapa engagerande e-böcker, optimera ditt frilansarbete med verktyg som Writesonic-appen, replikera framgångsrika videoreklamkampanjer med Video Ad Vault och utforska affilierade marknadsplatser som ClickBank. Dra nytta av Instagram för affilierad marknadsföring och monetisering genom att starta en ansiktslös Instagram-sida. Starta en e-handelsverksamhet med AI-verktyg och bygg AI-drivna webbplatser med plattformar som GoDaddy och Wix. Bli en musikförsäljningssensation med AI på plattformar som Spotify och marknadsför din konst med AI-genererad konst.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 25 januari

Google Bard utmanar OpenAI´s ChatGPT i AI-konkurrens

Google Bard har lanserats som en formidabel konkurrent till OpenAI´s ChatGPT inom konstgjord intelligens (AI). Bard, som lanserades i februari 2023, representerar Googles inträde i konversations-AI, med syfte att tillhandahålla användare ett mångsidigt verktyg för idégenerering, kreativitetsstimulans och produktivitetsökning. Bard har övergått från att använda LaMDA språkmodell till PaLM2-modellen, vilket förbättrar hastighet, logik och matematiska förmågor. Bard skiljer sig från ChatGPT genom att den använder data från hela webben, medan ChatGPT är begränsad till information fram till 2021. Google Bard är tillgänglig i över 180 länder och stöder över 20 programmeringsspråk. Båda AI-modellerna arbetar för att integrera sina tjänster i populära applikationer för att förbättra användarupplevelsen.

Direktlänk Dela Ritz Herald fördjupade 25 januari

Generativ AI används i politiska annonser inför presidentvalet i USA 2024

Generativ AI, en typ av artificiell intelligens som kan producera nytt innehåll som bilder, videor, ljud och text, används nu i politiska annonser världen över, inklusive i det amerikanska presidentvalet 2024. Användningen av generativ AI i politiska kampanjer har ökat, vilket har lett till oro. Lagstiftare och Federal Election Commission (FEC) har övervägt regler för användning av AI i politiska annonser, men det finns för närvarande inga lagar mot det. Teknikföretag som Meta kräver att det ska framgå om generativ AI används i politiska annonser på sina plattformar. YouTube och TikTok kräver också att innehållsskapare märker ut realistisk generativ AI i politiskt innehåll. OpenAI, moderbolaget till ChatGPT, meddelade nyligen att politiker eller personer kopplade till kampanjer inte får använda deras generativa AI-verktyg för att skapa innehåll för politiska kampanjer.

Direktlänk Dela Verify This fördjupade 24 januari

Två AI-aktier att investera i istället för Microsoft

Intresset för artificiell intelligens (AI) har ökat markant sedan lanseringen av OpenAI:s ChatGPT i november 2022. Enligt data från Grand View Research förväntas AI-marknaden växa med en årlig sammansatt tillväxttakt på 37% fram till åtminstone 2030. Microsofts aktier har klättrat 69% sedan januari förra året, tack vare dess 49% ägande i OpenAI. Men det finns andra attraktiva investeringsalternativ inom AI-industrin. Nvidia och Alphabet är två företag att överväga. Nvidias aktier steg 239% under 2023 och Alphabet har enorm potential inom AI, med starka varumärken som Google, Android och YouTube.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 24 januari

Hur man skriver effektiva prompts för ChatGPT och möjligheten att tjäna pengar på det

ChatGPT är ett AI-verktyg som blivit populärt världen över. Det finns nu en möjlighet att tjäna pengar genom att skriva effektiva prompts för ChatGPT, en disciplin känd som prompt engineering. Lönen för dessa jobb kan ligga mellan 175 000 och 335 000 dollar per år. I artikeln diskuteras tips för att skriva effektiva prompts till ChatGPT, bland annat att prata med AI:et som om det vore en person och att ge det ett namn, att ge AI:et relevant bakgrundsinformation för att sätta sammanhanget för frågan, och att låta AI:et anta identiteten eller yrket för en specifik person.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 24 januari

Studie visar hög svordomsfrekvens bland populära YouTubers

YouTube har en enorm tillströmning av cirka 3,7 miljoner nya videor som laddas upp dagligen. Detta leder till oro över exponeringen av unga tittare för olämpligt språk på grund av plattformens relativa brist på regler jämfört med traditionella sändningsmedier. En nyligen genomförd studie av betald mediaagentur Distinctly granskade innehållet i 75 av de mest framstående YouTube-kanalerna, sorterade efter deras prenumerantantal, för att upptäcka vilka YouTubers som använder explicit språk mest frekvent. VanossGaming, vars riktiga namn är Evan Fong, toppar listan med högsta svordomsfrekvensen. Fong svär 76 gånger för varje 1 000 ord som talas på hans kanal. På andra plats kommer den amerikanska streamern IShowSpeed, känd som Darren Watkins Jr., som har en svordomsfrekvens på 73 gånger per 1 000 ord. På tredje plats kommer Jake Paul, en YouTuber som övergått till boxning, med i genomsnitt 69 svordomar för varje 1 000 ord.

Direktlänk Dela Ticker News fördjupade 24 januari

Ny era för kvantdatorframgång och innovation med AI-modell ChatGPT

En grupp IT-professionella från regeringen, akademin och den kommersiella sektorn skyddar världens data mot hotet från kvantdekryptering. Forskare förutser att ett kvantdatorsystem så småningom kommer att bryta RSA-kryptering, vilket skyddar banker, militära installationer och flera andra organisationer från hackare och spioner. Indian Oil Corporation Limited (IOCL) accepterar ansökningar för totalt 473 lärlingspositioner. Ansökningar måste lämnas in senast den 1 februari. YouTube AI och ChatGPT är verktyg som använder artificiell intelligens för att analysera och förbättra dina videor. I rätten på måndagen upprätthöll den amerikanska Securities and Exchange Commission (SEC) sin jurisdiktion över vissa kryptovalutatillgångar, medan Binance bad en federal domare att avvisa regulatorns stämning mot den största kryptovalutaväxlingen globalt.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 23 januari

AI och ´deepfakes´ oroar inför kommande val i Asien

Förekomsten av ´deepfakes´ - video- eller ljudklipp skapade med AI som framställs som äkta - oroar inför kommande val i Indien, Indonesien, Bangladesh och Pakistan. Tekniken kan användas för att snabbt sprida desinformation och påverka väljarbeteenden. I Indien har premiärminister Narendra Modi uttryckt oro över deepfakes, och myndigheter har varnat sociala medieplattformar att de kan förlora sin ´safe-harbour´-status som skyddar dem från ansvar för tredjepartsinnehåll om de inte agerar. I Indonesien cirkulerar deepfakes av alla tre presidentkandidaterna online, med potential att påverka valresultaten.

Direktlänk Dela Gulf Times fördjupade 22 januari

Föräldrar uppmanar TikTok att tydligare märka AI-genererade influencers

Över 12 000 föräldrar uppmanar TikTok att tydligare märka AI-genererade influencers, som kan uppfattas som riktiga människor av tittare. Föräldrarna, i en onlinepetition riktad till TikToks VD Shou Zi Chew, uttrycker oro över att AI-influencers kan bidra till orealistiska skönhetsstandarder och kroppsdysmorfi hos barn och tonåringar. Petitionen sponsras av ideella organisationen ParentsTogether, som förespråkar policyer för att göra internet säkrare för barn. Sedan tidigt förra året har TikTok krävt att skapare märker allt realistiskt AI-genererat innehåll, men ParentsTogether menar att det inte är tillräckligt för att säkerställa konsekvent märkning.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 21 januari

Googles Gemini Pro: En banbrytande AI-verktyg för effektivitet och kreativitet

I den digitala eran, där effektivitet och kreativitet är avgörande, står Googles Gemini Pro som en fyr av innovation. Som en del av Google Bard-familjen är denna avancerade språkinlärningsmodell inte bara ett verktyg, det är din port till en värld av möjligheter. Gemini Pro är utformad för att förenkla och förbättra olika aspekter av ditt digitala liv. Modellen är lik OpenAI:s GPT-modeller, men har sin unika charm och funktionaliteter. Användare har nu tillgång till Gemini Pro, med spännande utsikter att Gemini Ultra kommer att släppas 2024. Gemini kan enkelt anpassas, användarna kan ändra svaren med ett enkelt klick, skifta mellan avslappnade till professionella toner. Gemini kan även sammanfatta e-post från Gmail, vilket gör att du kan hantera din inkorg effektivt. Dessutom kan Gemini Pro omvandla nyhetsbrev till blogginlägg, vilket erbjuder ett effektivt sätt att återanvända innehåll och stärka din kreativa produktion. Integrationen med Google Workspace är en game-changer, interagera sömlöst med verktyg som Drive, Docs och Sheets för att förbättra din produktivitet. Gemini kan även hitta och sammanfatta relevanta YouTube-videor, vilket underlättar forskning och innehållsskapande.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 20 januari

AI-producerad George Carlin-special är inte den riktiga Carlin, säger dotter

En ny George Carlin-special har släppts på YouTube, producerad av AI-företaget Dudesy. Men det är inte riktigt George Carlin, den briljanta och djärva komikern som dog 2008. Dudesy kallar produktionen ´George Carlin: I´m Glad I´m Dead´, trots att Dudesy´s första ord är ´Det du ska höra är inte George Carlin...´. Kelly Carlin, George Carlins dotter, menar att detta inte är något hennes far skulle ha gjort och att det inte borde ha hans namn på det. Hon säger att hennes familj undersöker hur de lagligt kan skydda hennes fars arbete från AI-manipulation.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 20 januari

Konstnärer oroliga för AI:s potentiella inverkan på kreativa marknader

Konstnärer uttrycker oro för den generativa AI:ns framtid och dess potentiella förmåga att vilseleda allmänheten och störa befintliga marknader för kreativt arbete. I USA erkänner majoriteten av delstaterna en ´rätt till publicitet´, vilket innebär rätten att kontrollera om och hur ens likhet används i kommersiella syften. Vissa artister vill ha mer skydd och argumenterar för att rätten att kontrollera användningen av ens bild inte bör variera beroende på vilken delstat man bor i. De vill också kunna rikta sig mot företag som erbjuder generativa AI-verktyg och/eller värd AI-genererat ´vilseledande´ innehåll.

Direktlänk Dela Electronic Frontier Foundation fördjupade 19 januari

TikTok testar AI-verktyg för att skapa originalmusik

TikTok testar ett generativt AI-verktyg, ´AI Song´, som kan generera originalmusik med textprompter. Verktyget stöds av Bloom, en stor språkmodell som använder maskininlärning för att generera text. TikTok varnar användare för att inte tillhandahålla personlig eller konfidentiell information när de använder AI Song. När funktionen är tillgänglig för alla kommer användarna att kunna skriva ut texter i textfältet när de gör ett inlägg. TikTok kommer sedan att rekommendera AI Song för att lägga till ljud i inlägget. YouTube testade liknande AI-funktioner för att skapa musik i november förra året.

Direktlänk Dela PC Tech Magazine fördjupade 19 januari

AI-artisten Taryn Southern utnyttjar AI för att förvandla kreativa landskap och hälsovård

Taryn Southern, en prisbelönt AI-artist, har experimenterat med artificiell intelligens i nästan ett decennium. Hon har använt AI för att komponera musik och ta itu med kritiska hälsofrågor. Southern, som tidigare var semifinalist i American Idol, blev populär som en YouTube-skapare vars musikvideor samlade hundratals miljoner visningar. 2016 skiftade hon sitt fokus till experiment med framväxande teknik som AI. Hennes första AI-experiment, AI musikalisk komposition, fångade global uppmärksamhet. Hennes första AI-sammansatta singel, ´Break Free´, släpptes 2017 och nådde topp 100 på Mediabase radio-diagrammen. Hennes 2018-album ´I AM AI´ markerade en ny era inom musiken som det första popalbumet som komponerades och producerades med AI-verktyg som Amper, AIVA, Google Magenta och Watson Beat. Southern har även experimenterat med AI inom film, video och konst, och har regisserat dokumentären ´I AM HUMAN´, som hade premiär på Tribeca Film Festival. Dokumentären undersökte världen av implanterbara hjärndatorgränssnitt, experimentella enheter som använder AI för att avkoda hjärnaktivitet och återställa funktionen till människor med svåra neurologiska sjukdomar. Southern har också varit en stark förespråkare för användningen av AI inom personlig medicin och förebyggande screeningar. 2019 diagnostiserades Southern med bröstcancer i stadium tre (hon är för närvarande i remission), en upplevelse som ledde henne att utveckla ´Cancer 101 GPT´, en applikation som syftar till att stödja unga kvinnor som kämpar mot bröstcancer. Southern insisterar på att AI inte ersätter mänsklig kreativitet, utan utvidgar den.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 19 januari

OpenAI lanserar ´GPT Store´ för att kommersialisera sin språkmodellsteknik

OpenAI lanserar en ´butik´ för att kommersialisera sin språkmodellsteknik och dela förmånerna med andra företag. ´GPT Store´ är tillgänglig för OpenAIs företagskunder och alla som betalar $20 i månaden för att använda ChatGPT Plus. Den erbjuder specialiserade versioner av verktyget för forskning, utbildning, design och mer, skapade av tredjepartsutvecklare. Utvecklare betalas baserat på användarnas engagemang med deras GPTs, vilket innebär att ju mer populär och potentiellt beroendeframkallande en GPT-tjänst är, desto mer pengar kan dess utvecklare tjäna.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 19 januari

Adobe släpper Generative Fill ur beta, kommer att finnas tillgängligt för alla Photoshop-användare 2023

Generative Fill är inte längre i betaversion. Om du stöter på några av problemen som beskrivs i den här artikeln, uppdatera din kopia av Photoshop till den senaste produktionsversionen. Adobe stöder inte längre dessa äldre betaversioner. Generative Fill är en del av den nya Adobe Photoshop-funktionen som kommer som ett resultat av Adobes Firefly och Sensei AI-insatser. Företaget har släppt en betaversion av Photoshop med den nya funktionen som är tillgänglig för alla med en Creative Cloud-prenumeration som laddar ner från betakanalen. Generative Fill kommer att vara tillgängligt för alla Photoshop-kunder under andra halvåret 2023.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 18 januari

Miljardärer satsar på Alphabet Inc.

Amerikanska miljardärfondförvaltare som Steven Cohen, Stanley Druckenmiller och Bill Ackman investerar kraftigt i aktier kopplade till artificiell intelligens (AI), med Alphabet Inc. som gemensam innehavare. Alphabet är moderbolaget till Google och äger bland annat sökmotorn med samma namn, YouTube och Waymo. Alphabet har snabbt blivit en ledare inom AI-industrin, mycket tack vare sin tillgång till data. Bolaget har även lanserat avancerade AI-modeller som Bard och Gemini. Alphabet förväntas rapportera rekordhöga intäkter på 305 miljarder dollar för 2023.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 17 januari

OpenAI utvecklar plan för att förhindra spridning av valdesinformation

OpenAI, utvecklaren bakom Ad ChatGPT, har utarbetat en plan för att förhindra att dess verktyg används för att sprida valdesinformation. Detta i samband med att väljare i över 50 länder förbereder sig för att rösta i nationella val i år. OpenAI:s säkerhetsåtgärder inkluderar befintliga policys och nya initiativ för att förhindra missbruk av dess populära AI-verktyg. Företaget kommer att förbjuda folk från att använda sin teknik för att skapa chatbots som imiterar verkliga kandidater eller regeringar, felrepresenterar hur röstning fungerar eller avskräcker folk från att rösta.

Direktlänk Dela Proiqra fördjupade 17 januari

OpenAI förbjuder politiker att använda dess AI-verktyg inför valet 2024

OpenAI förklarade på måndagen att politiker och deras kampanjer inte får använda företagets AI-verktyg, detta på grund av oro för störningar som artificiell intelligens kan orsaka för valet 2024. Begränsningarna gäller också imitation. Enligt OpenAIs policyer får användare inte skapa chatbots som utger sig för att vara politiska kandidater eller statliga organ och tjänstemän, som t.ex. sekreterare som administrerar amerikanska val. OpenAIs policyer återspeglar dem som har implementerats av andra stora teknikplattformar. Brister i federal reglering tvingar dock allmänheten att helt enkelt ta företagen på deras ord. Meta och YouTube har också infört regler mot användning av generativ AI i politiska kampanjer och kräver att innehållsskapare avslöjar om deras videor innehåller ´realistiska´ men manipulerade medier. President Joe Bidens omvalskampanj arbetar med att utveckla en juridisk playbook för hur man ska svara på fabricerade medier.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 16 januari

Använda artificiell intelligens för att maximera inkomster på YouTube

YouTube har utvecklats till en lukrativ plattform för individer som söker ekonomisk framgång. Genom att använda artificiell intelligens (AI) kan man dra nytta av den enorma inkomstpotential som YouTube erbjuder. AI kan hjälpa till att upptäcka unika innehållsnischer, skapa ögonfångande miniatyrbilder, optimera SEO, generera videoideer, skriva engagerande manus, redigera videor effektivt, utforska olika sätt att tjäna pengar, interagera med publiken, spåra kanalens prestanda, anpassa sig till trender, optimera miniatyrbilder, förbättra livestreams, hålla tittare på kanalen, skydda data, förutse trender och förändringar, skapa utbildningsinnehåll, rekommendera varor, förbättra miniatyrbilder och bygga gemenskap.

Direktlänk Dela News Track Live fördjupade 15 januari

Ökning av desinformation på sociala medier inför valår

Desinformation på sociala medier ökar inför ett valår med över 50 nationer som håller val, inklusive Pakistan, Indonesien och Indien. Tidigare har felaktig information på sociala medier haft förödande konsekvenser i dessa länder. Trots höga insatser och bevis på hur falskt onlineinnehåll kan påverka väljare, säger digitala rättighetsexperter att sociala medieplattformar inte är redo för den oundvikliga ökningen av desinformation och hatprat. Ny teknik och AI-verktyg som gör det enklare att sprida desinformation kan skada fattigare länder mer, säger Sabhanaz Rashid Diya, expert på plattformssäkerhet.

Direktlänk Dela Express Tribune fördjupade 15 januari

Använd Google-verktyg för att uppnå dina mål 2024

Även om 2024 redan har börjat, är det aldrig för sent att etablera ett enkelt mål eller uppfylla ett löfte för att förbättra produktivitet och effektivitet. Med rätt verktyg och följeslagare, som YouTube, Bard och de olika verktygen som erbjuds av Google, kan du alltid påbörja en ny start. Google erbjuder en omfattande uppsättning verktyg, inklusive AI, Gmail, Drive och YouTube Shorts, för att hjälpa dig att sätta och uppnå dina mål. Här är några idéer för att kickstarta din resa: Bard, Google Sök, Google Docs, Google Kalender, YouTube & Shorts, Google Keep, Google Sheets, Gmail, Google Drive och Säkrare med Google.

Direktlänk Dela Wazzup Pilipinas fördjupade 14 januari

Två aktier med potential inom AI-marknaden: Nvidia och Alphabet

Data från Grand View Research visar att marknaden för artificiell intelligens (AI) väntas växa med en årlig genomsnittlig tillväxttakt på 37% fram till 2030, vilket gör den värd mer än $1 biljon före slutet av decenniet. Två företag som dominerar inom AI är Nvidia och Alphabet. Nvidia, som har en marknadsandel på 90% inom AI-chip, har sett sina inkomster stiga tack vare ökad efterfrågan på AI grafikprocessorer (GPUs). Alphabet, hem för starka varumärken som Google, Android och YouTube, har utnyttjat sin stora användarbas för att bygga upp en lönsam digital reklamverksamhet. Båda företagen har nyligen genomfört aktiesplit och har potential för stor tillväxt.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 13 januari

Två aktier med stark tillväxt inom AI: Nvidia och Alphabet

Grand View Researchs data visar att marknaden för artificiell intelligens (AI) förväntas expandera med en sammanlagd årlig tillväxttakt på 37% fram till 2030, vilket skulle kunna leda till att den överstiger ett värde av 1 biljon dollar innan decenniet är slut. Nvidia och Alphabet är två företag som utmärker sig inom AI-sektorn. Nvidia har sett en explosion i sin verksamhet under de senaste åren, med aktiekurser som har stigit mer än 1 300% sedan 2019. Alphabet, hem för starka varumärken som Google, Android och YouTube, har sett sin aktiekurs stiga med 402% under det senaste decenniet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 13 januari

AI förbättrar möjligheterna att tjäna pengar på YouTube

YouTube har utvecklats till en lukrativ plattform för de som vill tjäna pengar på sitt innehåll. Med integrationen av artificiell intelligens (AI) har nya möjligheter uppstått, vilket ger innehållsskapare innovativa sätt att maximera sina inkomster. Genom AI-drivna verktyg kan innehållsskapare generera engagerande manus, effektivisera videoredigering och förbättra sökmotoroptimering. Dessutom kan AI hjälpa till att diversifiera inkomstkällor genom att rekommendera produkter och tjänster som överensstämmer med publikens intressen och matcha innehållsskapare med varumärken som söker influencers. AI kan också förbättra användarupplevelsen genom att personifiera innehåll och interaktioner, vilket ökar engagemanget och chansen att innehållet delas.

Direktlänk Dela News Track Live fördjupade 13 januari

Argentinsk journalist diskuterar mediernas framtid och påverkan på demokrati

Vanina Berghella, journalist och direktör för Latinamerikas region för International Fund for Public Interest Media (IFPIM), diskuterar mediernas roll i demokratin och hur artificiell intelligens påverkar medieindustrin. Hon menar att traditionella medier fortfarande har en stor inverkan trots ökningen av sociala medier och AI. Berghella diskuterar också hur mediernas polarisering har påverkat den politiska debatten i Argentina och betonar vikten av att validera information som produceras med AI. Hon uppmanar till större transparens och självkritik inom journalistiken för att återuppbygga förtroendet hos publiken.

Direktlänk Dela El País fördjupade 13 januari

AI-genererad George Carlin-komediföreställning möter motstånd

En AI-genererad komediföreställning på YouTube i George Carlins stil har orsakat reaktioner, inklusive från den avlidna komikerns dotter, Kelly Carlin. Föreställningen skapades av Dudesy, en ´AI-komiker´ skapad av två män som också driver en podcast med samma namn. Videon, som varar i en timme och har titeln ´I´m Glad I´m Dead´, behandlar ämnen som masskjutningar, reality-TV och transrätter. Kelly Carlin har uttryckt att hennes far tillbringade en livstid med att förbättra sin konst och att ingen maskin någonsin kommer att ersätta hans geni. Hon har även nämnt att rättsliga åtgärder kan vara på gång.

Direktlänk Dela Microsoft National Broadcasting Company fördjupade 12 januari

Google tar bort 17 funktioner från Google Assistant för att förbättra användarupplevelsen

Google har nyligen beslutat att ta bort 17 funktioner från Google Assistant, vilket har orsakat stor diskussion inom teknikgemenskapen. Detta drag, som träder i kraft i slutet av januari 2024, syftar till att förbättra den totala användarupplevelsen genom att fokusera på de mest använda funktionerna. Funktionerna som valts för borttagning är de som har sett mindre frekvent användning, vilket gör att Google kan prioritera resurserna mot mer populära och väsentliga tjänster. Google har föreslagit alternativ eller lösningar för vissa funktioner. Introduktionen av Assistant med Bard, en version drivs av generativ AI, är en betydande faktor i dessa förändringar.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 12 januari

OpenAI söker ´community-specialister´ för att bygga relationer med författare och innehållsskapare

OpenAI har lagt till två ovanliga jobbannonser på sin karriärsida: en ´skrivgemenskapsspecialist´ och en ´skapargemenskapsspecialist´. Dessa roller kommer att fungera som ambassadörer för OpenAI bland författare, skribenter och innehållsskapare. Detta kommer efter att företaget drabbats av flera upphovsrättsmål, vilket väcker frågan om OpenAI känner press att vara på god fot med innehållsproducenter vars arbete har använts för att träna AI-modeller. Specialisten för skrivarsamhället kommer att ansvara för att etablera relationer med och samla meningsfull feedback från författare och skribenter, medan skapargemenskapsspecialisten kommer att etablera relationer med skapare på YouTube innan de utökar till Instagram och TikTok.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 12 januari

Google visar upp senaste AI-verktygen på CES 2024

Teknikjätten Google visade upp sina senaste artificiella intelligens (AI) verktyg på CES 2024-mässan i Las Vegas. Googles monter erbjöd en inblick i AI-drivna funktioner över Google och Android-ekosystemet, inklusive generativa AI-verktyg för både kreativa och arbetsrelaterade användningsfall. Duet AI, som är integrerat över Google Workspace och Google Cloud, är ett generativt AI-verktyg som kan användas för att sammanfatta innehåll och utkast till e-post, listor eller datamängder. Utställningen visade också funktioner tillgängliga för Android-användare, såsom det experimentella Magic Compose.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 12 januari

AI-verktyg hjälper till att skapa YouTube Shorts och Reels från långa videor

AI-verktyg kan hjälpa innehållsskapare att snabbt och enkelt skapa YouTube Shorts och Instagram Reels från långa videor. Fördelarna inkluderar tidsbesparing, möjligheten att återanvända innehåll och främja befintliga långformade videor. Sex populära AI-verktyg för detta ändamål är Vizard AI, Pictory, Klap, 2short AI, Munch och Invideo. Dessa verktyg erbjuder olika prissättningsplaner, från gratisversioner med begränsad tillgång till prenumerationsbaserade planer med mer omfattande funktioner.

Direktlänk Dela Gadgets To Use fördjupade 12 januari

Google visar upp senaste AI-verktygen på CES 2024

Teknikjätten Google visade upp sina senaste artificiella intelligens (AI) verktyg på CES 2024-mässan i Las Vegas. Googles monter erbjöd en inblick i AI-drivna funktioner över Google- och Android-ekosystemet, inklusive generativa AI-verktyg för både kreativa och arbetsrelaterade användningsfall. Duet AI, som är integrerat över Google Workspace och Google Cloud, är ett generativt AI-verktyg som kan användas för att sammanfatta innehåll och utforma e-post, listor eller datamängder. Duet AI-assistenten är tillgänglig för Workspace-prenumeranter för en extra kostnad på $30 för varje användare.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 12 januari

Google Assistant tar bort 17 funktioner

Google Assistant, introducerad för sju år sedan, kommer att genomgå förändringar och ta bort 17 funktioner som Google hävdar är ´underutnyttjade´. Förändringarna syftar till att fokusera på kvalitet och tillförlitlighet och göra det lättare att använda Assistant på olika enheter. Funktionerna som kommer att tas bort inkluderar att spela och styra ljudböcker på Google Play Books med rösten, sätta eller använda mediaalarm, musikalarm eller radioalarm på Google Assistant-aktiverade enheter, och använda rösten för att skicka ett e-postmeddelande, video- eller ljudmeddelande. Google listar även alternativ till de borttagna funktionerna.

Direktlänk Dela The Mobile Indian fördjupade 12 januari

5 sätt att tjäna pengar med YouTube-videor skapade av AI

YouTube är en populär plattform med över 2 miljarder månatliga tittare, vilket gör den till en utmärkt plattform för att marknadsföra produkter eller tjänster. Att skapa högkvalitativa videor kan vara utmanande, dyrt och tidskrävande, men här kommer AI in i bilden. Det finns nu många AI-verktyg tillgängliga online som kan göra uppgifter snabbare och enklare. AI kan hjälpa till att generera video-idéer, skriva manus och till och med ge en text-till-tal-funktion för voiceovers. Artikeln förklarar hur man kan använda AI till sin fördel i YouTube-monetisering.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 12 januari

Valve kräver att utvecklare avslöjar användning av generativ AI i spel på Steam

Valve har en konsekvent inställning till att kuratera spel på Steam: de vill inte. Trots detta har Valve en ny policy för generativ AI som undviker etiska bedömningar, i linje med företagets 2018-uttalande att det ´inte borde välja åt dig vilket innehåll du kan eller inte kan köpa´. Steams nya AI-policy ger klartecken till generativ AI i spel på Steam så länge dess användning avslöjas och den inte bryter mot några lagar. Valve har inte öppnat någon AI-port som inte redan var öppen: det finns redan flera exempel på generativ AI som används på Steam, antingen under produktionen av ett spel eller som en livefunktion. Trots att deras juridiska status är osäker har generativa AI-verktyg redan byggts in i branschstandardapplikationer som Photoshop. Valve lämnar det upp till lagen att avgöra vad som är acceptabelt på Steam, men ställer ett direkt krav: utvecklare måste avslöja användningen av generativ AI i spel som skickas till Steam, och delar av den offentliggörs på Steam-butikssidorna för alla att se.

Direktlänk Dela PC Gamer fördjupade 12 januari

Google gör ändringar i sin Assistent på Android-enheter

Google gör vissa ändringar i sin Assistent på Android-enheter. Framträdande röstbaserade åtgärder tas bort, inklusive 17 nya ändringar. Ändringarna utvidgas också till Google Search-appen. Användare kan inte längre utlösa Assistenten från sökfältet i Google-appen. Google har beslutat att ta bort några av de ´underutnyttjade´ funktionerna genom sin Assistent-app överallt. Dessa ändringar är framtagna för att göra Google Assistent mer hjälpsam än tidigare. Från och med den 26 januari kommer användare att få en anmälan om att funktionen snart kanske inte längre är tillgänglig för dem.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 11 januari

Rabbit Inc. presenterar R1, en potentiell hot mot mobiltelefoner

Rabbit Inc., en ny startup inom artificiell intelligens, presenterade en fickstor enhet kallad R1 vid CES 2024 teknikmässan i Las Vegas. Enheten, som presenterades av företagets VD Jesse Lyu, har designelement från smartphones men i en rektangulär form, liknande en anteckningsblock. R1 har en pekskärm på 2,88 tum, en analog rullhjul och en roterande kamera. Användare kan be R1 att utföra uppgifter genom att trycka på en knapp, varefter automatiserade skript kallade ´rabbits´ slutför uppgiften. R1 drivs av ett AI-modellbaserat operativsystem kallat Rabbit OS och LAM rabbit (Large Action Model).

Direktlänk Dela News Rebeat fördjupade 11 januari

Två teknikaktier att köpa istället för Nvidia

Teknikaktier skjutit i höjden förra året med framväxande industrier som artificiell intelligens (AI) och molnbaserad databehandling. Nvidia var en av de största vinnarna förra året, men det finns andra teknikaktier som kan erbjuda mer värde. Två sådana aktier är Alphabet och Intel. Alphabet har en stark position inom teknik och har sett sina intäkter öka med 75% sedan 2019. Dessutom har företaget en stark position inom AI. Intel har varit dominerande inom chipindustrin i flera decennier men har nyligen börjat diversifiera sin verksamhet med en större roll inom PC-spel och AI.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 januari

Bing Image Creator gör det enkelt att skapa 3D AI-bilder för sociala medier

Bing Image Creator är ett AI-verktyg som gör det möjligt att skapa 3D AI-bilder för sociala medier på bara några minuter. Verktyget, som utvecklats av Microsoft, erbjuder en mängd olika mallar, text, klistermärken och effekter för att anpassa bilden. Användare kan spara bilden offline eller dela den på sociala medier. För att skapa en bild, besök Bing Image Creator, ge detaljerade instruktioner till AI-verktyget, välj en bild från de tillgängliga alternativen och ladda ner den till din enhet. Du kan sedan ytterligare anpassa, dela och spara din 3D AI-bild.

Direktlänk Dela Tech Ballad fördjupade 10 januari

Samsung uppdaterar sin personliga assistentrobot Ballie för CES 2024

Samsung har meddelat en uppdatering av sin personliga assistentrobot Ballie, för CES 2024, som nu inkluderar en ny design, en inbyggd projektor och AI-funktioner. När Samsung först presenterade Ballie 2020, liknade enheten en basketboll, men den nya liknar en karaktär från videospel Among Us med sina ljusa färger och kantiga display. Den nya versionen är utformad för att vara en följeslagare, en underhållningsenhet och en rörlig vakthund med sina fram- och bakre kameror. Ballie kan följa dig runt i huset, komma när den kallas och kan till och med hälsa dig vid dörren. Med sin förmåga att kontrollera smarta enheter som lampor och termostater, samt svara på dina frågor, är det som en Alexa på hjul, förutom att den redan existerar. Den inbyggda projektorn är en av dess mest intressanta funktioner, eftersom det är den första projektorn som ´automatiskt upptäcker människors hållning och ansiktsvinkel och justerar den optimala projektionsvinkeln för dig.´ Projektorn kommer också att kalibrera sig själv för olika ytor innan den låter dig strömma från YouTube och andra källor. Samsungs robot är den andra AI-assistenten som tillkännagavs idag efter LG:s Smart Home AI-agent, men Ballie vinner poäng för det bättre namnet. Som med de flesta tillkännagivanden på CES är priset och tillgängligheten för Ballie 2024 ännu inte kända.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 9 januari

YouTube uppdaterar sina policyer mot nätmobbning och trakasserier

YouTube uppdaterar sina policyer mot nätmobbning och trakasserier och kommer inte längre att tillåta innehåll som ´realistiskt simulerar´ minderåriga och andra brottsoffer som berättar om deras död eller det våld de upplevt. Uppdateringen verkar rikta sig mot en genre av innehåll inom true crime-kretsar som skapar störande AI-drivna skildringar av offren, inklusive barn, som sedan beskriver våldet mot dem. YouTube´s policyuppdatering kommer att resultera i en varning som tar bort innehållet från en kanal och även tillfälligt begränsar vad en användare kan göra på plattformen. Om policyn bryts igen inom 90 dagar ökar straffen, med möjlighet att hela kanalen tas bort.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 8 januari

AI-startup Perplexity värderas till $520 miljoner, siktar på att utmana Google

År 2024 siktar artificiell intelligens (AI) på att göra webbsökningar mer intelligenta och strömlinjeformade. Google, som dominerar sökmarknaden, står inför en federal konkurrenslagstämningsrättegång. AI-drivna sökmotorstartföretaget Perplexity meddelade en Serie B-finansieringsrunda som värderar det till 520 miljoner dollar. Jeff Bezos, Amazon-grundaren, deltog i rundan. Sedan Perplexity lanserade sin konversationssvarsmotor för ett år sedan har den vuxit till 10 miljoner månatligt aktiva användare och besvarat över en halv miljard användarfrågor under 2023. Susan Wojcicki, före detta VD för YouTube, och Jeff Dean, Alphabets chefsforskare inom AI, har båda personligen investerat i företaget.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 5 januari

Microsoft, Amazon och Alphabet: Teknikjättar som kan dominera 2024

2023 är nu officiellt över och teknikbolagen har gått starkt på börsen, med Nasdaq Composite i spetsen med en avkastning på 42%. En stor drivkraft bakom denna framgång var den kraftiga efterfrågan på artificiell intelligens (AI). Nu undersöker vi tre företag från den exklusiva ´Magnificent Seven´-klubben som ser ut att fortsätta dominera 2024. Microsoft har varit en ledande aktör inom AI och har investerat 10 miljarder dollar i OpenAI, startup-företaget bakom den populära ChatGPT. Microsoft har snabbt integrerat ChatGPT i sitt Windows-operativsystem, vilket redan genererar miljarder i extra intäkter. Amazon har också investerat stort i AI med en investering på 4 miljarder dollar i OpenAI-konkurrenten Anthropic. Slutligen har Alphabet, moderbolaget till Google och YouTube, introducerat Gemini, sin konkurrent till ChatGPT. Precis som Microsoft integrerar Alphabet AI över hela sin produkt- och tjänsteportfölj.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 4 januari

NYT stämmer OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång, G-20 webbplats utsatt för cyberattack, Google och Meta´s böter borttagna från rysk databas

NYT har stämt OpenAI och Microsoft i ett banbrytande fall gällande upphovsrättsfrågor kring AI-modeller. Rajesh Kumar, VD för Indian Cyber Crime Prevention Centre, rapporterade att G-20:s officiella webbplats under toppmötet utsattes för 16 lakh cyberattacker per minut. Böter som Ryssland pålagt Google, Meta, TikTok och Telegram verkar ha reglerats eftersom företagen inte längre finns i statens fogdedatabas. Ryssland har fört en kamp mot techföretag över vad det kallar olagligt innehåll och misslyckande att lagra användardata lokalt.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 4 januari

Google Bard AI kan nu söka och svara på frågor om YouTube-videor

Google Bard AI har nu integrerats med YouTube och kan söka efter videor på plattformen. Bard, som ursprungligen introducerades som en AI-chattbot, kan nu sammanfatta en hel YouTube-video och presentera all nödvändig information för användaren. Detta kan vara en användbar funktion för tittare, men kanske inte lika fördelaktigt för skaparna. För att använda Bard med YouTube måste användaren först aktivera Bard YouTube-tillägget. Bard kan sedan söka efter en YouTube-video, sammanfatta en video, eller till och med förklara en specifik del av en video.

Direktlänk Dela DigitBin fördjupade 4 januari

Google Bard AI förbereder sin 2024 färdplan med användarfeedback och Google Gemini integration

Google Bard, AI som är utformad för att ge support och service genom Googles ekosystemapplikationer, förbereder sin färdplan för 2024 med feedback från användare. Användarnas önskemål inkluderar stöd för Youtube, förbättringar i kontrollen över hallucinationer, multimodal expansion, enklare tillgång och skärningsfunktioner. Jack Krawszyk, en framstående figur inom Googles AI-segment, delade dessa fyra huvudförfrågningar från samhället. Dessutom kommer Bard att visa en betydande kvalitativ hopp när Google Gemini implementeras i sitt system. Google Gemini är en AI med enastående resonemangsförmåga.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 4 januari

Använda Chat GPT för att transkribera videor: En steg-för-steg guide

OpenAI har utvecklat en stor språkmodell, Chat GPT, som erbjuder en unik lösning för transkribering av videor. Processen innefattar flera steg, inklusive förberedelse av videon, extrahering av ljud, inställning av Chat GPT för transkribering, transkribering av ljudet, förfining av transkriptionen och exportering av transkriptet. Tips för effektiv transkribering inkluderar att säkerställa god ljudkvalitet, dela upp långa ljudfiler och manuell granskning av transkriptet. Genom att använda Chat GPT kan AI:s kraft utnyttjas för att omvandla videoinnehåll till korrekta texttranskript, vilket sparar tid och förbättrar tillgängligheten och användbarheten av innehållet.

Direktlänk Dela AutoGPT fördjupade 3 januari

700 000 indiska skapare och partners hittar ekonomiskt stöd i YouTube, enligt studie

En nyligen genomförd studie av Oxford Economics hävdar att 700 000 skapare och partners i Indien har hittat sin ekonomiska grund i YouTube. Plattformen, som nyligen firade 15 år i Indien, har växt och stått emot konkurrens från flera plattformar. Ishan John Chatterjee, direktör för Indien, diskuterar trender på plattformen, ökande konkurrens samt utmaningar och möjligheter med artificiell intelligens (AI) i en intervju med Shivani Shinde.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 1 januari

Skapa en webbplats med IONOS AI

Att skapa en webbplats behöver inte vara en komplicerad uppgift. Rubén från Urban Tecno-kanalen på YouTube föreslår att skapa en webbplats med hjälp av IONOS AI. Processen börjar med valet av Pro-paketet och de fördefinierade mallarna. IONOS tillåter användare att ange sitt namn och typ av verksamhet de vill främja med sin webbplats. Tjänsten är helt personlig, med en rådgivare tilldelad till varje klient. IONOS AI visar 4 olika varianter av en webbsida som kan passa med verksamheten. IONOS erbjuder för närvarande tre paket för att publicera din webbplats, alla med AI som grunden för en design och innehåll som senare kan modifieras efter användarens behov.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 1 januari

Artificiell intelligens: Framväxten, hoten och framtida lagstiftning

Artificiell intelligens (AI) har blivit allmänt accepterat och används av miljontals människor dagligen. Experter varnar för att ´djupfejk´ innehåll, skapat av generativa AI-program, kan användas för att påverka allmänhetens åsikt inför stora val. Sociala medieplattformar som YouTube och Facebook har infört policyer för att flagga AI-genererat innehåll. Rättighetsinnehavare kämpar mot AI-företag som de anser bryter mot deras upphovsrätt. AI-tekniken blir allt mer avancerad och svårare för företag att utveckla, vilket leder till en koncentration av expertis hos få företag. EU har nyligen godkänt sin AI-lag, världens första omfattande lagstiftning för AI.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 31 december

Så kommer AI att förändra vår värld 2024

Artificiell intelligens (AI) förväntas förändra vår värld på betydande sätt 2024. OpenAI, företaget bakom Chat, GPT, har möjliggjort för utvecklare att skapa anpassade versioner av GPT:s generativa mjukvara, vilket liknar AI-versionen av en appbutik. Dessa anpassade GPT:s kan användas för specifika uppgifter som att ge råd om skrivande eller resor. AI:s framsteg sträcker sig även till röstassistenter som Amazons Alexa och Googles Gemini, som kan analysera och lära sig från olika typer av medier. En annan framträdande aktör är startup-företaget Humane, som har skapat en enhet som fungerar som en personlig assistent. Dessutom har AI börjat integreras i smartphones, med funktioner som tillåter användare att redigera bilder och byta ut ansikten. Dock finns det oro kring missbruk av AI, särskilt i sociala medier. Företag förväntas också börja ta ut högre avgifter för sina generativa AI-produkter.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 31 december

Fem gratis AI-kurser för nybörjare från techjättar som Google, Amazon och Microsoft

Techjättar som Google, Amazon och Microsoft erbjuder gratis AI-kurser för att lära sig denna kommande teknik. Dessa inkluderar ´Amazon AI and Machine Learning Foundations´ (AWS Educate), ´Microsoft AI Fundamentals´ (edX), ´Google AI and Machine Learning Crash Course´ (Udacity), ´DeepLearning.AI TensorFlow Fundamentals´ (Coursera) och ´IBM AI for Everyone´ (YouTube). Dessa kurser är utformade för att hjälpa individer att börja sin AI-inlärningsresa, oavsett om de har tidigare programmeringserfarenhet eller inte. Inlärning av AI kan förbättra problemlösningsfärdigheter, karriärutsikter och anpassningsförmåga.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 30 december

AI går globalt 2023: Från religiösa chatbots till AI-kärlek och återupplivade artister

2023 blev året då generativa AI-verktyg som Midjourney och Dall-E blev mainstream, med ökad precision tack vare ökat användande. OpenAI:s ChatGPT, som lanserades 2022, användes för olika ändamål, från juridiska avgöranden till TikTok-företag. Användningen av AI varierade stort, från politiker som använde det för att förneka obekväma sanningar till annonsörer som skapade olika versioner av annonser. I Indien dök det upp religiösa chatbots som baserade sina svar på Bhagavad Gita, ett hinduistiskt skriftverk. I Kina lanserade Timedomain appen ´Him´, som erbjöd virtuellt sällskap till användare, mest unga kvinnor. Dessutom användes AI för att återuppliva döda artister och skapa nya låtar med deras röst.

Direktlänk Dela Rest of World fördjupade 29 december

Google Bard vs. ChatGPT: Vilken är den bästa chatbotten?

ChatGPT och Google Bard är två populära AI-genererade chatbotar, med 180,5 miljoner respektive 146,6 miljoner användare. Google Bard har nyligen uppgraderats med Gemini Pro och kan bli standard för företagsanvändare när Bard Advanced lanseras 2024. Båda verktygen har mycket gemensamt, inklusive flerspråkig förmåga och naturligt språkbearbetning. Men det finns också betydande skillnader, till exempel i datakällor och användarupplevelse. Google Bard är bara tillgänglig på engelska för tillfället, medan ChatGPT stöder över 50 språk. Slutligen kan valet mellan de två bero på specifika företagsbehov, med ChatGPT som är bättre på kreativa uppgifter och Bard som är bättre på forskning och faktagranskning.

Direktlänk Dela UC Today fördjupade 29 december

Microsoft Edge på Android och iOS stödjer nu fullständig Copilot-upplevelse

Microsoft Edge på Android och iOS stödjer nu en fullständig Copilot-upplevelse med nästan alla funktioner som finns på skrivbordet, inklusive plugins, PDF AI och förmågan att generera videosammanfattningar. På iOS testar Microsoft också en fullskärmsupplevelse för Copilot, skräddarsydd för iPad. Microsoft Edge´s avancerade Copilot för Android och iOS är tillgänglig för alla i den stabila kanalen. Du kan behöva slå på några experimentella flaggor för att prova alla de nya funktionerna. Copilot kan sammanfatta PDF:er, generera textbaserade svar och DALL-E 3-drivna AI-bilder.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupade 28 december

Trip.com gruppens årsrapport visar på ökad reslust och AI:s roll i framtida resplanering

Trip.com Group, en global ledare inom online resebranschen, rapporterar om en sexfaldig ökning av utresor från Kina jämfört med 2022, särskilt under semestertider. Öppnandet av Kinas gränser har lett till en ökad efterfrågan på utlandsresor, med Sydostasien som populärt resmål. Å andra sidan visar data att inresor till Kina återhämtar sig, med fyrsiffrig tillväxt jämfört med 2022. Trip.com har även lanserat TripGenie, en AI-assistent för resplanering, och förutser att AI kommer att spela en central roll i framtida resplanering. Dessutom förutspås hållbara resor och eventturism bli framstående trender 2024.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 28 december

AI-version av Fröken Snusk kan komma nästa år

Nästa år kan Sverige få sin första AI-version av Fröken Snusk. Fröken Snusk, en populärkulturell ikon, har blivit känd för sina vulgära låttexter och har blivit ett av de största namnen inom kulturen 2023. Warner Music har redan skrivit kontrakt med AI-influencern Noonoouri, en helt digital sångerska som påminner om en Bratz-docka. Noonoouri började sin karriär som modell och har gjort kampanjer för Dior, Balenciaga och Valentino. Hennes debutsingel, Dominoes, har redan över 250 000 lyssningar på Youtube, och hon kommer aldrig att bränna ut sig som mänskliga artister gör.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 28 december

Experter varnar för ökad valrelaterad desinformation inför presidentvalet 2024

Experter varnar för att desinformation kopplad till val sannolikt kommer att bli ett ännu större problem inför presidentvalet 2024. Falska berättelser om att valet 2020 stals har fortfarande betydande genomslag. Verktyg som AI-text och bildprogramvara ökar risken för overifierbar, modifierad eller rentav påhittad information som kan vilseleda väljare. Florida guvernör Ron DeSantis presidentkampanj har redan använt AI-bilder för att dela vilseledande bilder om före detta president Donald Trump i annonser. Sociala medieplattformar har nyligen infört regler som styr avslöjande och varningar om användning av AI i politiska annonser. Twitter, under Elon Musks ägande, har kraftigt minskat moderering av desinformation.

Direktlänk Dela WMAR-2 News fördjupade 27 december

Falska valkonspirationsteorier och deepfakes hotar framtida val i USA

Nästan tre år efter stormningen av USA:s kongress fortsätter falska valkonspirationsteorier att spridas på sociala medier och kabelnyheter, och experter varnar för att det sannolikt kommer att bli värre i kommande presidentval. Många amerikaner, uppviglade av före detta president Donald Trump, fortsätter att sprida den obefogade idén att valen i USA inte kan lita på. Samtidigt har generativa AI-verktyg gjort det billigare och enklare att sprida desinformation som kan vilseleda väljare och potentiellt påverka val. Sociala medieföretag som tidigare investerade tungt i att korrigera rekord har ändrat sina prioriteringar.

Direktlänk Dela Hartford Courant fördjupade 26 december

AI och deepfakes förändrar politiken genom att sprida desinformation

Enligt experter kan AI och deepfakes förändra politiken genom att sprida desinformation som kan påverka val. Många amerikaner, uppmuntrade av den tidigare presidenten Donald Trump, fortsätter att driva idén om att valen i USA inte kan lita på. Generativa AI-verktyg har gjort det billigare och enklare att sprida desinformation som kan vilseleda väljare och potentiellt påverka val. Sociala medieföretag som tidigare investerade tungt i att korrigera rekord har ändrat sina prioriteringar. Manipulerade bilder och videor kring val är inget nytt, men 2024 kommer att vara det första amerikanska presidentvalet där sofistikerade AI-verktyg som kan producera övertygande fejk på sekunder är bara några klick bort. Flera stater har infört lagar som kräver att deepfakes ska märkas eller förbjuder dem som missrepresenterar kandidater.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 26 december

ChatGPT - världens bästa pengamaskin!

Många människor vet inte hur man använder ChatGPT för att generera inkomst. Här är sju sätt att förvandla dig till en pengamaskin med hjälp av ChatGPT. 1. Bygg en app, webbplats eller tjänst. ChatGPT kan hjälpa dig att översätta dina idéer till verkliga produkter. 2. Få affärsidéer från ChatGPT. 3. Skapa videor med ChatGPT för YouTube. 4. Copywriting. Tjäna mer pengar för färre ord med ChatGPT. 5. Nyckelordsforskning och SEO-optimering. 6. Bli en assistentlärare. 7. E-postmarknadsföringstjänster.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 26 december

Hyperrealistisk fanart av Sailor Moon av Marknfld1969 hyllas av fans

Serena Tsukino, även känd som Sailor Moon, är en älskad karaktär på grund av hennes unika kombination av sårbarhet, mod och ledarskap. En fanart av DeviantArt-användaren Marknfld1969 visar henne som en köttslig hjältinna med en modern twist. Serena har fått en omgörning av sin ikoniska Sailor Scout-outfit, där kjolen nu är i en livlig röd nyans, vilket framhäver passionen och styrkan i hennes roll. Bilden fångar Serena i en graciös och atletisk pose, vilket påminner om en amerikansk gymnast, och framhäver hennes smidighet och fingerfärdighet.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 24 december

Grok AI: Ett AI-verktyg för att skapa engagerande video- och podcastmanus

Grok AI är ett innovativt AI-verktyg som hjälper till att skapa engagerande manus för video och podcast. Verktyget hjälper till att definiera syfte och målgrupp, ger riktlinjer för ämne och struktur, införlivar SEO-nyckelord, genererar ett första utkast av manuset, tillåter granskning och finjustering av manuset, tar emot feedback och gör slutliga justeringar, samt förbereder för inspelning. Grok AI erbjuder också fördelar som tidseffektivitet, innehållsoptimering, SEO-förbättring, kreativ inspiration, konsekvens och sammanhang, personalisering, språk- och grammatikkunskaper, datadrivna insikter, formatflexibilitet och kostnadseffektivitet. Trots detta finns det begränsningar, såsom databeroende, brist på kontextuell förståelse, generaliseringsutmaningar, bias och etiska problem, tolknings- och transparensproblem, beroende av mänsklig tillsyn, anpassnings- och flexibilitetsproblem, skalbarhetsbegränsningar och säkerhetsrisker.