» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 230 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

YouTube är en online-videodelningsplattform som grundades 2005. Det är en plats där användare kan ladda upp, dela och titta på videor av olika slag, såsom musikvideor, filmer, utbildningsmaterial, nyheter och mycket mer. Användare kan också kommentera, gilla eller ogilla och prenumerera på andra användares kanaler. YouTube ägs av Google och är en av de mest populära webbplatserna i världen. Videor kan laddas upp av både privatpersoner och företag, och det finns möjlighet att tjäna pengar genom annonsering om man har tillräckligt många tittare och prenumeranter.

Senaste nytt kring YouTube

AI omvandlar musikindustrin genom att främja kreativitet och effektivitet

Artificiell intelligens (AI) har potentialen att förvandla musikindustrin till ett dynamiskt och teknologidrivet ekosystem, vilket erbjuder både extraordinära möjligheter och utmaningar. AI sträcker sig över alla aspekter av industrin, från hur musik skapas och produceras till hur den konsumeras och upplevs. AI-drivna verktyg hjälper musiker att skriva, spela in och mixa musik mer effektivt och kreativt. AI används också för att personifiera musikupplevelsen för fans och upptäcka nya artister och genrer. Trots positiva effekter finns det utmaningar som behöver lösas, bland annat frågor om upphovsrätt och ägande.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupar idag

Google Bard: Ett revolutionerande verktyg för att integrera och samarbeta med andra verktyg

Google Bard är ett toppmodernt språkmodell utvecklat av Google AI, designat för att integrera och samarbeta med andra verktyg för att öka effektiviteten och produktiviteten i alla arbetsflöden. Bard kan integreras i befintliga programvaru-ekosystem och erbjuder en mängd olika möjligheter, inklusive att underlätta uppgiftshantering, tända kreativt tänkande och uppnå exceptionella resultat. Bard är byggt för att anpassa sig till dagens komplexa arbetsmiljöer och förbättra arbetsupplevelsen, oavsett uppgift. Bard kan också integreras med Google-verktyg som Gmail, Docs, Drive, Google Maps och YouTube, samt tredjepartsverktyg som Calendly, Evernote, Trello och Slack.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupar idag

Fem AI-verktyg för innehållsskapare: Adobe Firefly, Canva Magic Studio, YouTube Dream Screen, Descript Regenerate, Runway AI Gen-2

Adobe har släppt Firefly, ett AI-baserat verktyg för att generera och redigera bilder. Canva har introducerat Magic Studio, en plattform med AI-funktioner för att skapa och redigera innehåll. YouTube arbetar på Dream Screen, en AI-baserad videoredigerare, samt har släppt YouTube Create för att skapa och redigera korta videor. Descript erbjuder Overdub och Regenerate, AI-funktioner för att förbättra och korrigera ljud- och videoinnehåll. Slutligen har Runway, en start-up från New York, lanserat AI-drivna video-till-video och text-till-video produkter.

Direktlänk Dela Forbesindia.com fördjupar idag

Omdia-analytiker förutser framtidens datacenter och molntjänster

Vladimir Galabov, analytiker på Omdia och expert på datacenterbranschen, diskuterar utmaningarna med att skapa anläggningar som klarar av high performance computing. Han framhåller att halvledare i moderna datacenter kräver betydande mängder energi, särskilt för kylning. Galabov förutser att datacenterbranschen kommer att bli smartare, med effektivare programvara, färre processorer och effektivare serverdesign. Han pekar på behovet av att optimera specifika arbetsbelastningar och förutser att hyper-heterogena IT-miljöer kommer att bli en stor trend. Galabov tror också att molntjänstleverantörer kommer att förändra sina erbjudanden och röra sig mer mot att erbjuda serverlösa molntjänster.

Direktlänk Dela Telekom idag fördjupar idag

Google förklarar hur det hanterar AI-genererat innehåll på YouTube

I en tid då deepfakes ökar i Indien har Google förklarat hur det kommer att hantera användare på YouTube som inte avslöjar syntetiskt eller AI-genererat innehåll på plattformen. Företaget kommer att använda en kombination av maskininlärning och mänskliga bedömare för att säkerställa att användarna informeras om de tittar på syntetiskt eller AI-genererat innehåll. YouTube har nyligen meddelat att innehållsskapare måste avslöja allt modifierat eller syntetiskt innehåll de delar på plattformen. Användare kommer också att kunna begära borttagning av AI-genererat eller annat syntetiskt innehåll som replikerar en igenkännbar individ.

Direktlänk Dela ABP News Network fördjupade 2 december

AI-verktyg kan inte ersätta mänsklig kreativitet i innehållsskapande

Pengar är ett intressant koncept. Ju mer vi vill ha dem, desto mer avlägsna blir de. Jag har sett många videor på YouTube och läst många artiklar om att tjäna pengar genom att skapa innehåll med hjälp av ChatGPT eller andra AI-verktyg, men jag har kommit fram till att det är bra att börja med. Du kan inte växa genom att använda samma saker eftersom algoritmerna vill ha nya saker och ibland känner jag också att innehållet som produceras genom AI blir nedtryckt efter en tid. De flesta pengarna tjänas av de personer som skriver eller skapar innehåll om att tjäna pengar. Alla vill ha pengar och de kommer inte utan att du lägger ner din tid och ansträngning. Dessa AI-verktyg är bara bonusar eller anställda för dig, de har inte utvecklats tillräckligt för att skapa ett original, slående innehåll. Du kan använda dessa AI-verktyg för att bygga på en idé, för att skapa ett mycket bättre kvalitetsinnehåll på ett mycket snabbare sätt men det kan inte slå algoritmen och få dig att växa.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 2 december

Oro över riktad annonsering och generativ AI

Madelyn Sanfilippo, biträdande professor vid University of Illinois Urbana-Champaign, uttrycker oro över riktad annonsering och generativ AI. Hon menar att riktad annonsering är olämplig och resultatet av övervakningskapitalism, ett system som har ekonomiska incitament att fånga, spara och använda så mycket data om oss som möjligt. Hon varnar för att generativ AI kommer att öka manipulationen, förutsägelserna och snedvridna annonser. Hon uppmanar till lagstiftning som den tvärpolitiska Digital Consumer Protection Commission Act, introducerad av U.S. Sens. Lindsey Graham och Elizabeth Warren.

Direktlänk Dela The Fulcrum fördjupade 1 december

Googles Bard kan göra YouTube-videor mer informativa

Googles AI-verktyg Bard utbildas för att förstå YouTube-videor och kan därmed hjälpa tittarna att bättre förstå nyckeldetaljer. Bard kan ´titta´ på videorna och sedan besvara frågor om viktiga detaljer. AI-verktyget kan bara upprepa vad som var i videon, men det kan fortfarande hjälpa användarna att bättre förstå en nyckelpunkt som kanske har missats. Bard kan också spara tid genom att ge svar på specifika frågor, istället för att tittarna måste titta på hela videon för att hitta svaret.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 28 november

Storbritanniens ungdomar anammar AI-verktyg snabbt

Enligt en studie utförd av Ofcom, använder majoriteten av 13- till 17-åringar i Storbritannien redan generativa AI-verktyg och nästan hälften av barn mellan sju och tolv år testar dem också. 79% av de tillfrågade 13- till 17-åringarna använder AI-verktyg och tjänster som ChatGPT och Bing chatbots, samt bildgeneratorer som DALL-E och Midjourney. Rapporten visar också att 40% av barnen i åldern sju till tolv börjar använda dessa verktyg. ChatGPT och My AI (en ChatGPT-driven chatbot på Snapchat) driver redan AI-användningen bland barn.

Direktlänk Dela Kidscreen fördjupade 28 november

Google Bard kan nu svara på frågor om innehållet i YouTube-videor

Google Bard kan nu svara på frågor om innehållet i YouTube-videor. Bard sammanfattar videomaterial när användare anger en YouTube-URL. Utvidgningen av Bards förmågor kan leda till större engagemang för innehållsskapare. Sammanfattningar av videoinnehåll kan också förbättra användarnas upplevelser. Denna funktionalitet gör innehåll mer tillgängligt, oavsett om användare prenumererar på en YouTube-kanal eller gör ett köp. För att integrera Bard med YouTube, slå på YouTube-tillägget på Bards webbplats.

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 28 november

Bard AI och YouTube: Omdefinierar konsumtionen av utbildningsinnehåll

Googles integration av Bard AI med YouTube markerar ett banbrytande steg i AI-drivna innehållsinteraktioner, vilket fundamentalt förändrar hur användare interagerar med videoinnehåll. Bard AI, en betydande prestation i Googles AI-portfölj, drivs av det banbrytande stora språkmodellen PaLM 2. Denna modell är en marvel inom AI, med en häpnadsväckande 340 miljarder parametrar. Dessa parametrar är i huvudsak det neurala nätverkets justerbara aspekter, som bestämmer hur modellen bearbetar och genererar språk.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 28 november

Användningen av AI för att förbättra innehållsskapande

En guide visar hur olika AI-hacks kan förbättra innehållsskapande med hjälp av ChatGPT. ChatGPT:s roll inom digitalt innehållsskapande har blivit allt viktigare, inte bara för automatisering av rutinuppgifter, utan för att förbättra kreativa processer och operationell effektivitet. Guiden visar hur innehållsskapare kan använda AI för att generera idéer, utveckla innehåll och engagera publik. ChatGPT kan också användas för att analysera data, som hundratals YouTube-videor, för att generera idéer som stämmer överens med tidigare framgångar. AI-verktyget Capo, som använder GPT-4, är speciellt utformat för att förbättra innehåll på LinkedIn.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 28 november

Tre fjärdedelar av unga britter har använt generativa AI-verktyg, enligt Ofcom

Enligt Ofcoms årliga rapport Online Nations har nu ungefär tre fjärdedelar av de unga britterna använt ett generativt AI-verktyg. Rapporten fann att 74% av nätanvändare mellan 16 och 24 år hade provat verktyg som Open AI:s ChatGPT, Snapchat My AI eller Googles Bard. Siffran är ännu högre för tonåringar, med fyra femtedelar som har använt generativa AI-verktyg och tjänster. För alla vuxna har strax under en tredjedel använt dessa verktyg. Storbritanniens internetanvändare var också medvetna om farorna med AI, med 58% oroade över dess framtida inverkan på samhället. AI har varit ett stort diskussionsämne inom TV- och filmindustrin under det senaste året. Open AI:s ChatGPT var det mest använda verktyget i nationen, och lockade 3,4 miljoner brittiska vuxna vid sin topp. ChatGPT följdes av Snapchat My AI och sedan Bing Chat, med Googles Bard lite längre bak, enligt Ofcoms ranking. Ofcoms forskning fann också att YouTube besöktes mer än Facebook av brittiska vuxna förra året, vilket slog ut Mark Zuckerbergs plattform från toppositionen.

Direktlänk Dela Yahoo Lifestyle Australia fördjupade 28 november

Googles AI-chatbot Bard kan nu titta på och sammanfatta YouTube-videor

I sin senaste uppdatering har Google gett sin Bard AI-chatbot förmågan att titta på och sammanfatta YouTube-videor. Detta innebär att du nu kan använda Bard för att förstå mer om innehållet i videon, be den att utvidga olika aspekter och till och med skapa en frågesport om videons innehåll. Google har experimenterat med sätt att integrera sina stora språkmodell AI-verktyg i YouTube under större delen av ett år. Detta är en del av en större förändring inom företaget att fullt ut omfamna och kommersialisera sina år av forskning om artificiell intelligens. De flesta av dessa YouTube-projekt har varit i iOS- eller Android YouTube-appen och i form av en experimentell funktion. Detta inkluderar kommentarsortering, videofrågor och till och med förmågan att klonera sångrösten och stilen hos kända musiker.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 28 november

Googles Bard AI kan nu förstå och svara på frågor om YouTube-videor

Bard AI, Googles generativa AI LLM, har utökat sin förståelse för YouTube-videor och kan nu svara på specifika frågor direkt relaterade till innehållet i en video. Användare kan ställa frågor till Bard om en viss video, och Bard kan även sammanfatta en video genom att bara mata in YouTube-URL:en. Denna uppgradering markerar ett viktigt steg för Bard, som nu kan ge detaljerade svar på frågor kopplade till videoinnehållet. YouTube har också introducerat en funktion för att destillera viktiga ämnen från videokommentarer med hjälp av generativ AI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 27 november

AI kan nu sammanfatta YouTube-videor med Google Bards utvidgning

AI har nu förmågan att titta på YouTube-videor och sammanfatta informationen i dem. En ny utvidgning till Google Bard lägger till möjligheten att få detaljer om YouTube-videor via chatboten. Användare kan be om specifik information inom videon eller till och med sammanfatta en 5-timmars lång video. För att göra detta måste du aktivera utvidgningen i Bard och för att komma igång behöver du bara ge AI en länk till en YouTube-video och ställa vilken fråga du vill. Denna utvidgning kommer efter att Google släppte liknande funktioner med Google Flights, Google Maps, Google Drive, Google Docs, Gmail och YouTube-webbläsaren.

Direktlänk Dela Reform Austin fördjupade 26 november

Google DeepMind´s Lyria kommer att möjliggöra för genomsnittliga YouTube-användare att lägga till unik AI-driven musik till sina korta videoinnehåll. Detta är möjligt tack vare Dream Track for Shorts, ett samarbete mellan YouTube, Google´s DeepMind AI forskningslabb och flera populära musiker som Charlie Puth, T-Pain, John Legend och Sia. Användare kan lägga till låtar till sina YouTube Shorts från en omfattande musikkatalog. Dream Track for Shorts utmanar användare att bli kreativa med processen, med hjälp av konstnärspartnerskap och användares bekantskap med konversationsprompter. Funktionen har ännu inte rullats ut till allmänheten över geografier.

Moneycontrol fördjupade 26 november

Googles Bard YouTube-tillägg: förenklar videoengagemang men kan påverka innehållsskapare

Googles Bard YouTube-tillägg är en chattbot utformad för att förenkla användarnas engagemang i videor genom att tillåta snabba interaktioner och snabb tillgång till specifika detaljer. Bard har visat sig vara effektiv i att extrahera exakt information från videor, som i ett test utfört av Verge. Men Bard kan ha svårigheter att hämta data från en video om den saknar stängda bildtexter. Dessutom kan Bard påverka innehållsskaparnas monetarisering, eftersom användare kan extrahera detaljerad information utan att engagera sig med annonser eller hela videon. Dessutom kan Bard minska den totala visningstiden, vilket är en kritisk faktor i YouTubes rekommendationsalgoritm.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 26 november

Googles AI-chattbot Bard kan nu analysera YouTube-videor

Google har uppgraderat sin AI-chattbot Bard så att den nu kan titta på YouTube-videor och ge specifika detaljer om videons innehåll. Exempelvis kan Bard svara på hur många ägg som behövs i ett recept från en matlagningsvideo. Detta kan vara en stor tidsbesparare, men kan också vara dåliga nyheter för innehållsskapare som är beroende av att tittare ser deras videor för att de ska få betalt. För att använda den nya funktionen behöver användaren besöka Bards webbplats och aktivera YouTube-alternativet i avsnittet för tillägg.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 november

Google Bard förbättrar förståelsen för YouTube-videoinnehåll

Google erbjuder en ny funktion där användare kan få information från en YouTube-video utan att ha sett den. Denna funktion är möjlig genom kombinationen av Google Bard och YouTube. Sedan september har Bard kunnat analysera YouTube-videor för användaren. Nyligen har Bard förbättrat sin förmåga att förstå innehållet i YouTube-videor, vilket gör att användaren kan ställa frågor relaterade till dessa videor. För att dra nytta av detta måste användarna använda Bard-tillägget för YouTube. För närvarande är Bard-tillägg dock endast tillgängliga för engelsktalande användare.

Direktlänk Dela The Saxon fördjupade 25 november

YouTube lanserar AI-musikverktyg ´Dream Track´

Enligt en rapport från CNBC har YouTube lanserat ett AI-musikgenereringsverktyg som låter användare härma toner och infall från moderna popvokalister. Verktyget, kallat Dream Track, har utvecklats i samarbete med nästan ett dussin populära musiker, inklusive T-Pain, Sia och Demi Lovato. Dream Track skapar autogenererade låtar från grundläggande textprompter. Trots att artificiell intelligens ofta kritiseras i kreativa kretsar, har spridningen av AI-tjänster ökat på senare år. Dream Track kommer att rullas ut i begränsad kapacitet, med bara 100 amerikanska skapare som får beta-åtkomst och kommer att vara begränsad till 30 sekunder långa låtar inom YouTube Shorts.

Direktlänk Dela Giant Freakin Robot fördjupade 25 november

Artificiell intelligens förändrar filmindustrin och YouTube-innehållsskapande

Artificiell intelligens (AI) representerar efterlikningen av mänskliga intelligensprocesser inom maskiner, främst datorsystem. Dess tillämpningar sträcker sig över olika områden, inklusive expertsystem, naturlig språkbearbetning, taligenkänning och maskinsyn. AI börjar också ha en inverkan på filmindustrin och förväntas växa i framtiden. AI kan effektivisera olika aspekter av filmproduktion inklusive redigering, visuella effekter och ljudformgivning. AI kan också hjälpa filmskapare att identifiera populära teman, handlingstrukturer och dialogmönster som resonans med publiken. På OTT-plattformar kan AI-algoritmer föreslå filmer som matchar individuella smaker, vilket leder till bättre användarupplevelser och potentiellt ökad tittarskap för Bollywood-filmer. AI används också flitigt på YouTube av innehållsskapare och ett av de mest använda AI-verktygen är 360Hub.AI. AI-tekniken fortsätter att utvecklas och ger innehållsskapare en konkurrensfördel i den dynamiska världen av YouTube. AI är ett verktyg som kan hjälpa filmskapare, men det är osannolikt att det ersätter den kreativa visionen och konstnärliga färdigheterna hos mänskliga filmskapare och skådespelare.

Direktlänk Dela Business Upturn fördjupade 25 november

Google Bard kan nu se YouTube-videor åt dig

Google har uppgraderat sin AI chatbot, Google Bard, så att den nu kan titta på YouTube-videor åt dig. Den nya funktionen innebär att du kan be om specifika detaljer om en videos innehåll, till exempel hur många ägg du behöver för ett recept. Detta kan vara en stor tidsbesparare, men kan också vara dåliga nyheter för innehållsskapare som är beroende av att du tittar på deras videor för att de ska få betalt. För att använda den nya funktionen behöver du besöka Bards webbplats och gå till avsnittet Tillägg. Därifrån kan du lägga till Google Bard i Google Flights, Google Hotels, Google Maps, Google Workspace och YouTube.

Direktlänk Dela T3 fördjupade 25 november

Google förbättrar sin AI Bard för att förstå YouTube-videor bättre

Google har förbättrat sin AI Bard för att bättre förstå YouTube-videor och svara på frågor baserat på videons kontext, innehåll och textning. För att fråga Bard om information från en YouTube-video behöver användaren ha YouTube-tillägget aktiverat. Användaren kan sedan ställa specifika frågor till Bard, som kommer att presentera relevanta svar. Bard kan till exempel ge information om ingredienser i en receptvideo eller verktyg som används i en DIY-video, inklusive Amazon-länkar till relevanta produkter.

Direktlänk Dela Nerds Chalk fördjupade 24 november

Hur man tjänar pengar med Google Bard: En guide

Google Bard, utvecklat av Google AI, är ett avancerat språkmodellverktyg som kan användas för att generera inkomster online. Tio strategier inkluderar innehållsskrivning, sociala mediehantering, kodfelssökning, app- och programvaruutveckling, översättningstjänster, forskning och analys, kreativt skrivande, virtuell assistenttjänster, utbildningsinnehållsskapande och produktrecensioner och beskrivningar. För att dra nytta av dessa möjligheter rekommenderas det att bygga en portfölj, marknadsföra sina tjänster online, nätverka med andra yrkesverksamma och hålla sig uppdaterad med de senaste trenderna inom AI och maskininlärning.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 24 november

Googles chatbot Bard kan förändra användarupplevelsen på YouTube

Google har utvecklat en ny chattbot, Bard, som kan förändra användarupplevelsen på YouTube. Med sin senaste integration, Bard YouTube-förlängningen, dissekerar AI-chattbotten videor för specifika detaljer, vilket ger användarna en snabb, skräddarsydd upplevelse. Bard kan hantera komplexa frågor relaterade till specifikt videoinnehåll, sammanfatta viktiga punkter från videor och interagera med användare genom snabba prompter. Men det finns också oro för hur Bard kan påverka innehållsskapare, eftersom den kan påverka annonsintäkter, minskad tittartid och värde på exklusivt innehåll bakom betalväggar.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 24 november

Google Bard kan nu svara i realtid och integreras med YouTube

Google har lanserat en rad uppdateringar för sin AI-chatbot, Bard, för att öka användarnas engagemang och omdefiniera innehållsupptäckten. Bard har integrerats med YouTube, vilket ger användarna nya möjligheter att utforska videoinnehållet. Tidigare i år tog Bard sitt första betydande steg genom att få förmågan att extrahera data från YouTube. Nu har Google utökat Bards YouTube-förmågor, vilket innebär att användarna kan ställa detaljerade frågor till Bard. Google råder dock användare att inte använda funktionen för känsliga ämnen.

Direktlänk Dela News9 Live fördjupade 24 november

Google förbättrar Bard AI för att analysera YouTube-videor

Google har förbättrat sin AI-chatbot Bard, som nu kan analysera YouTube-videor och ge specifik information, som recept eller korta instruktioner. Tidigare kunde Bard endast hänvisa användare till begärd video på YouTube. Nu kan användare ge Bard en YouTube-länk och få en sammanfattning av videon. Bard AI är för närvarande endast tillgänglig som en opt-in-funktion för Google Labs. Effekterna av Bard AI på innehållsskapare är dock oklara, med frågor kring integritetsproblem, betalväggar och hot mot utbildningsvideors räckvidd.

Direktlänk Dela iTech Post fördjupade 24 november

Sony Music saknas i YouTubes AI-röstkloningsexperiment ´Dream Track´

YouTube har lanserat ett nytt experiment, ´Dream Track´, som möjliggör för skapare att klonar röster från kända stjärnor med hjälp av AI-teknik. Röster från flera välkända artister som är kontrakterade till Warner Music Group och Universal Music Group finns tillgängliga på plattformen. Sony Music Entertainment, världens näst största skivbolag, har dock inte gett något godkännande till experimentet. Sony Music har varit i diskussioner med YouTube om licensiering av ´Dream Track´, men har ännu inte gått med på att delta. Detta trots att Sony Music har visat intresse för att experimentera med generativ AI-musikplattformar, som nyligen meddelat i ett projekt med David Gilmour, The Orb och AI-företaget Vermillio.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 24 november

Google utvecklar ´Classic Assistant´ som alternativ till Bard AI

Google arbetar på ett ´Classic Assistant´-alternativ för sina större planer att integrera Bard med sin AI-hjälp på enheten. Funktioner i Classic Assistant kommer inte att fungera med den AI-förstärkta varianten, vilket innebär att användare kommer att ha ett val att göra när den anländer. Assistant med Bard innehåller tydligen mycket av vad AI-chattboten erbjuder för webbanvändare som tillägg med Gmail, Docs och YouTube. Vi lär oss mer om vad som väntar för Googles AI-integration med sin assistent på mobila enheter.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 23 november

Google Bard förbättrar sin förmåga att analysera YouTube-videor

Google har förbättrat sin AI-chatbot Bard, som nu kan analysera YouTube-videor mer noggrant. Bard kan nu svara på specifika frågor om en video, vilket kan vara användbart för användare som söker djupare engagemang med YouTube-innehåll. Trots förbättringarna har Bard ännu inte uppnått samma nivå av prestanda som OpenAI:s ChatGPT. För att börja använda Google Bard måste användaren gå till webbportalen och aktivera YouTube-tillägget.

Direktlänk Dela KnowTechie fördjupade 23 november

Google Bard får uppgradering för att förstå och diskutera YouTube-videor

Google Bard-användare kan nu dyka djupare in i detaljerna i sina favorit YouTube-videor med AI-chatten, tack vare en ny expansion som gör att Bard kan förstå en videos innehåll och svara på användarnas informationsförfrågningar. När en användare nu ber Bard att hitta specifika videor, kan de också ställa mer komplexa uppföljningsfrågor om dess innehåll, inklusive fullständiga sammanfattningar och specifika detaljer, innan de ens spelar upp videon. Vissa online är oroliga att den nya uppdateringen kan hota framtiden för online video-utbildare, och det bygger på överhängande integritets- och äganderättsproblem riktade mot generativ AI som helhet.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 23 november

Google uppdaterar AI Bard för djupare konversationer om YouTube-videor

Google har uppdaterat sin artificiella intelligens Bard så att den kan ha djupare och mer meningsfulla konversationer med användare om YouTube-videor. Bard kan nu förstå vissa videoinnehåll och svara på detaljerade frågor om dem. Till exempel kan man fråga Bard hur många ägg som användes i en video för ett recept på olivoljekaka. Bard fick först förmågan att extrahera data från YouTube i september genom en uppdatering som integrerade den med andra Google-produkter. Google påpekade att de släppte denna uppdatering eftersom de hörde att användarna ville ha djupare engagemang med YouTube-videor.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 23 november

Google förbättrar Bard AI-chattbot för att bättre förstå YouTube-innehåll

Google har meddelat att de har förbättrat förmågorna hos sin Bard AI-chattbot. Företaget har beslutat att utöka Bards förmåga att bättre förstå YouTube-videoinnehåll. På så sätt ser Google Bard som användbar för att extrahera eller destillera relevant information från denna enorma videokälla och framhäva denna information mycket snabbare än tidigare. Tidigare i veckan delade Googles Bard-blogg nyheten om sin AI:s större förståelse för YouTube-innehåll. Google utökar Bard’s YouTube-tillägg, vilket gör att Bard kan ha rikare konversationer om videor. Detta är de första stegen som Google har tagit för att integrera sina Bard och YouTube IP:s. Det ger ett exempel på en användare som letar efter instruktioner för att baka tårta. Användaren har sökt efter hur man gör en olivoljetårta, och istället för att behöva bläddra igenom en video för att leta efter hur många ägg som krävs i receptet kan de istället fråga Bard om antalet ägg som krävs. Det kan vara en stor tidsbesparare.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 23 november

Google Bards senaste uppdatering kan sammanfatta YouTube-videor

Google Bard, en chatbot, har fått en uppdatering som tillåter den att förstå och sammanfatta YouTube-videor. Detta kan vara användbart för människor med kortare uppmärksamhetsspänningar som vill samla mycket information på kort tid. Google ser också mot on-device AI i sin framtid, vilket kan vara ett användbart sätt för människor att samla mycket information på kort tid.

Direktlänk Dela Gamereactor fördjupade 23 november

Google förbättrar AI-chatbot Bard för att förstå YouTube-videor

Google har uppgraderat sin AI-chatbot Bard med förbättrade förmågor att förstå och reagera på YouTube-videoinnehåll. Bard kan nu svara på mer djupgående frågor om innehållet i en video, vilket gör det möjligt för användare att ställa mer detaljerade frågor. Denna funktion introducerades först i samband med lanseringen av YouTube-tillägget i september, men fungerar nu bättre. Dessutom har Bard nyligen öppnat tillgång för tonåringar i de flesta länder. För att integrera Google Bard med YouTube behöver användare först öppna Bard och logga in med sitt Google-konto.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 23 november

Googles AI-verktyg Bard förbättras för att analysera Youtube-klipp

Googles AI-verktyg Bard kan nu analysera innehållet i Youtube-klipp. Tidigare resultat har inte varit särskilt imponerande, men Google lovar att funktionen ska bli betydligt bättre. Användare kan till exempel fråga hur många ägg som behövs för att baka en kaka som visas i ett Youtube-klipp. Det kommer även att vara möjligt att fråga vilka verktyg som behövs för en gör det själv-reparation eller var en viss turistvideo är inspelad. För att detta ska fungera måste användarna aktivera det speciella Youtube-tillägget i Bards inställningar.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 23 november

Google uppdaterar Bard AI för att tolka YouTube-videor

Google har uppdaterat sin Bard AI-chattbot så att den kan tolka innehållet i YouTube-videor. Företaget meddelade att det har utökat Bard´s YouTube-tillägg, så när det är aktiverat kan AI:n förstå en del videoinnehåll. Till exempel skulle du kunna fråga Bard hur många ägg som användes i en video för ett olivoljetårta-recept. Bard fick först förmågan att hämta data från YouTube i september efter en uppdatering som integrerade den med andra Google-produkter, inklusive Docs, Maps, Lens, Flights och Hotels. Vid den tidpunkten kunde den dock inte tolka en videos innehåll.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 23 november

Google Bard kan nu svara på dina frågor om YouTube-videor

Google Bard har fått nya funktioner och kan nu titta på och förstå YouTube-videor samt svara på frågor om dem. Denna nya funktion har lanserats och användare bör kunna testa den. Funktionen är en del av Bard Extensions som introducerades tidigare i år. Genom olika tillägg av olika Google-produkter kan Bard samarbeta och svara på frågor från appspecifik kunskapsbas. Bard kan förstå YouTube-videor till viss del. Den kan bearbeta ljud- och videoinnehållet i en video och extrahera huvudpunkter och idéer. Bard svarar dock inte på frågor från videor som innehåller ´potentiellt osäkert innehåll´.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 23 november

Googles chattbott Bard förbättrar förståelsen av Youtube-videor

Googles chattbott och snart även personliga assistent Bard har blivit bättre på att förstå Youtube-videor. Bard kan nu analysera videor och svara på frågor om innehållet. För matlagningsvideor kan användaren exempelvis fråga om receptet och om instruktioner – utan att ens behöva titta på videon själv. Google har stora ambitioner för Bard, som planeras att bli en personlig assistent och integreras i Android. Släppet kan dock ha blivit försenat, då det bara är en dryg månad kvar av året.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 23 november

Googles Bard blir mer användbar med ny YouTube-tillägg

Google´s Bard får en ny uppdatering som en del av sina experimentella tillägg. Bard´s YouTube-tillägg kommer nu att förstå vad som händer i en specifik video, vilket gör det möjligt att ställa mer djupgående frågor om den. Bard introducerade sina ´Extensions´ tidigare i år som ett sätt att utöka AI: s kunskapsbas för att inkludera din information från andra Google-appar som Gmail, Drive, Docs, Maps, Hotels, Flights och YouTube. Denna nya funktion är en del av Googles ansträngningar att göra Bard mer användbar för vardagliga uppgifter.

Direktlänk Dela PhoneArena fördjupade 23 november

Google lägger till nya funktioner i sin AI-chatbot Bard

Microsoft har pensionerat sitt Bing Chat-varumärke till förmån för Pilot, men Google behåller fortfarande Bard-namnet för sin rivaliserande AI-chatbot. Google har lagt till nya funktioner till Bard, inklusive ett sätt att diskutera specifikt innehåll i YouTube-videor. Uppdateringen lägger till mer YouTube-specifika funktioner. Bard kan nu förstå YouTube-videor och använda informationen i konversationer. Google har också lagt till ´steg-för-steg-förklaringar´ för att lösa matteproblem och möjligheten för Bard att skapa diagram. Dessutom har Google sänkt den minsta ålder för att använda Bard till 13 år i vissa länder.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 22 november

Google uppdaterar Bard-assistent för analys av YouTube-videor

Google har publicerat de senaste uppdateringarna för sin Bard-assistent, vilket inkluderar en funktion som analyserar YouTube-videor och drar ut nyckelinformation. Detta innebär att användare kan få viktig information från en video utan att behöva titta på den, vilket kan påverka inkomsterna för de som är beroende av för- och mittvideoannonser för att tjäna sitt levebröd. Google förklarade i ett inlägg på Bard-webbplatsen hur användare kan be assistenten om vissa detaljer.

Direktlänk Dela Trusted Reviews fördjupade 22 november

Bard kan nu analysera YouTube-videor och extrahera specifik information

Bards integration med Googles tjänster och plattformar har gradvis utökat dess användbarhet. Den senaste uppgraderingen gör att Bard kan analysera enskilda YouTube-videor, extrahera specifik information som huvudpunkter eller ingredienser i recept utan att behöva spela upp videon. Detta kan vara ett värdefullt verktyg för användare, men väcker också oro för innehållsskapare med tanke på de ökade förmågorna hos generativ AI. Bard kan sammanfatta nyckelpunkter och svara på specifika frågor om ingredienser, vilket är imponerande. Men det finns utmaningar, till exempel att det kan minska intäktsströmmen för videons utgivare.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 22 november

Google Bard förbättrar Q&A-funktioner för YouTube-videor

Google Bard har nyligen uppdaterats med förbättrade fråga-och-svar-funktioner för YouTube-videor. Användare kan nu ställa specifika frågor om en YouTube-video direkt till Bard, som autonomt tittar på videon för att hitta nödvändig information. Denna avancerade funktion är särskilt användbar för ingenjörer och tidiga AI-adoptörer, samt för studenter, forskare och alla som behöver snabba, precisa svar utan att investera tid i att titta på hela videor. Google Bard, en del av Googles AI-erbjudanden, ger detaljerade och korrekta svar på användarfrågor, nu direkt från YouTube-videor.

Direktlänk Dela TestingCatalog fördjupade 22 november

Indiska Gen Z spenderar 73% mer tid på att lära sig AI-färdigheter

Indiens yngre generation visar ett ökat intresse för att förvärva färdigheter inom artificiell intelligens (AI) jämfört med äldre generationer, enligt en rapport från LinkedIn. Rapporten ´Framtidens arbete: AI:s tillstånd @ arbete´ visar att Gen Z-personer (födda efter mitten av 1990-talet) i den indiska arbetskraften är 1,3 gånger mer benägna att söka AI-kompetenser jämfört med Gen X (födda mellan 1965 och 1980) och 2,4 gånger mer entusiastiska än Baby Boomers (födda mellan 1946 och 1964). Gen Z yrkesverksamma i Indien tillägnar 73% mer tid åt att lära sig AI-färdigheter på LinkedIn jämfört med andra generationer.

Direktlänk Dela Tech Ballad fördjupade 22 november

Google Bard kan nu svara med svar baserat på talade ord i en YouTube-video

Google Bard kan nu svara på frågor baserade på innehållet i en YouTube-video. Google utvidgar YouTube-tillägget för att förstå en del videoinnehåll, vilket gör att användarna kan ha en rikare konversation med Bard om det. Det innebär att efter att du har bett Bard om en lista över YouTube-videor om ett ämne, kan du be Bard berätta mer om vad som visades eller talades i den videon. Till exempel, om du ber Bard att ge dig videor om hur man gör olivoljetårta, kan du sedan ställa en specifik fråga, som hur många ägg som krävs i den första YouTube-videon.

Direktlänk Dela Search Engine Roundtable fördjupade 22 november

AI-policy bör utvecklas med företagsledningens inblandning

För att styra användningen av AI bör compliance börja från toppen. Det är viktigt att AI-policyer inte utvecklas i ett vakuum utan att företagsledningen också är involverad i deras utveckling för att säkerställa att ansträngningen stöder organisationens strategiska riktning. AI används allt mer frekvent, från ´deep fakes´ till att utveckla juridiska argument som presenteras i domstol. Men det är viktigt att tänka på AI som vilket annat verktyg eller tillgång som helst som vår användargrupp har tillgång till. Dessutom har den amerikanska regeringen redan definierat ett antal policyer för användning av AI, liksom stora organisationer som YouTube, Amazon och Microsoft.

Direktlänk Dela RTInsights fördjupade 22 november

DeepMind och YouTube introducerar Lyria, ett AI-verktyg för musikskapande

Google´s DeepMind har i samarbete med YouTube presenterat Lyria, en musikgenereringsmodell som syftar till att förändra konstnärligt uttryck. Teknologin, tillsammans med de experimentella verktygen Dream Track och Music AI, markerar ett betydande framsteg inom AI-assisterad musikskapande. Dream Track tillåter skapare att skapa AI-genererade soundtracks för YouTube Shorts. Trots entusiasmen kring AI:s roll i musikskapande har det uppstått oro över äktheten och hållbarheten av AI-genererade kompositioner. DeepMind och YouTube har initialt fokuserat på kortare musikstycken för att mildra dessa utmaningar. Dream Tracks första release riktar sig till en utvald grupp skapare, vilka erbjuds möjligheten att skapa 30-sekunders AI-genererade soundtracks.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 21 november

Google DeepMind skapar AI för att generera musik

Google DeepMind har utvecklat en ny modell, Lyria, som kan skapa musik med instrument och sång i olika genrer. YouTube och Google DeepMind samarbetar på två AI-experiment för musik, inklusive Dream Track, som låter användare skapa 30-sekunders soundtracks för YouTube Shorts i stil med sina favoritartister. DeepMind använder också SynthID för att märka AI-genererat ljud på ett sätt som är ohörbart för människor, och detta vattenmärke kan användas för att spåra ursprunget till AI-genererad musik och förhindra missbruk. Dream Track är redan i händerna på några YouTubers, och den skapar 30-sekunders spår som imiterar artister som Alec Benjamin, Charlie Puth, Charli XCX, Demi Lovato, John Legend, Sia, T-Pain, Troye Sivan och Papoose.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 20 november

YouTube testar AI-verktyg för att imitera kända sångare

YouTube har testat ett verktyg för artificiell intelligens (AI) som låter användare imitera kända sångare i ett begränsat försök. Funktionen, kallad ´Dream Track´, låter användare skapa korta låtar med hjälp av AI genom att definiera parametrar som stämning och textinnehåll. Hittills har nio artister tillåtit att deras röster ´klonas´ med ´Dream Track´ och endast 100 skapare i USA har fått tillgång till verktyget. YouTube planerar att kräva att skapare avslöjar om deras videor inkluderar ´förändrat eller syntetiskt innehåll som är realistiskt, inklusive användning av AI-verktyg´.

Direktlänk Dela International Business Times fördjupade 20 november

Meta introducerar nya AI-verktyg för att skapa och redigera videor

Meta har introducerat sina nya AI-verktyg som kommer att hjälpa användare att skapa videopostningar på sina plattformar med hjälp av prompts och bilder. De två nya verktygen, Emu Video och Emu Edit, kan användas på Instagram och Facebook. EMU Video hjälper användare att skapa fyra sekunder långa videor med hjälp av prompts från bildtexter, text och bilder. Emu Edit tillåter användare att redigera och ändra aspekter av videor med bara prompts. Det kan utföra redigeringar som att ta bort och lägga till en bakgrund, ändra färger och former. Meta har även lyft fram potentiella användningsområden för funktionen i sin blogg.

Direktlänk Dela Campaign Middle East fördjupade 20 november

Googles Pixel 8 AI-redigeringsverktyg och YouTube: Är innehållet ´syntetiskt´?

YouTubes senaste policyer rörande AI-producerat innehåll kräver att skapare klargör när realistiskt innehåll har ändrats med AI-verktyg. Detta har lett till frågor om innehåll som genereras med hjälp av AI-redigeringsfunktionerna i Googles Pixel 8-serie ska klassificeras som ´syntetiskt innehåll´. YouTubes talesperson, Jack Malon, förklarade att kontexten är väldigt viktig för att avgöra vad som ska märkas som ´syntetiskt´. Om tekniken används för att skapa realistiska situationer som aldrig hände, bör innehållet märkas som ´syntetiskt´ på YouTube.

Direktlänk Dela PiunikaWeb fördjupade 20 november

Åtta AI-verktyg som gör ditt arbete snabbt och enkelt

Artificiell intelligens (AI) verktyg kan göra arbetet snabbare och enklare att utföra. De genererar snabba svar på svåra uppgifter och hjälper användarna att fokusera mer på andra uppgifter. AI-verktyg inkluderar chatbots, bildgeneratorer, innehållsskapare, videomakare, grammatikkontrollerare, mötesassistenter, e-posthanterare med mera. Åtta AI-verktyg som kan förbättra produktiviteten inkluderar Thumbnail.ai, AiforBiz, Rytr, Scrip, JourneyPlan, ChatDoc, TweetStorm och Fireflies. Dessutom finns det en bonus i form av PromptVine, som hjälper användare att effektivt använda AI-assistenter genom att tillhandahålla förskrivna textstycken.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 19 november

Åtta AI-verktyg som kan göra ditt arbete snabbare och enklare

Artificiell intelligens (AI) verktyg kan göra arbetet snabbare och enklare. De genererar snabba svar på svåra uppgifter, ger utrymme för val av svar genom att ge olika resultat för en enda uppgift och hjälper användarna att fokusera mer på andra uppgifter. AI-verktyg är laddade med en mängd fördelar. Vissa AI-verktyg är chattbotar, bildgeneratorer, innehållsskapare, videoskapare, grammatikkontrollanter, mötesassistenter, e-posthanterare och mer. Här är åtta AI-verktyg som kan göra ditt arbete snabbare och enklare: Thumbnail.ai, AiforBiz, Rytr, Scrip, JourneyPlan, ChatDoc, TweetStorm och Fireflies. Dessutom finns det en bonus: PromptVine.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 19 november

AI-verktyg börjar konkurrera med riktiga artister genom att skapa musik

AI-verktyg börjar konkurrera med riktiga artister genom att skapa visuella mästerverk och skriva manus för pjäser. Nu har det även börjat röra sig in på musikområdet. AI-musikgeneratorer som YouTube Dream Track och Adobe Project Sound Lift har nyligen lanserats. Dream Track, utvecklat av Googles DeepMind-division, hjälper skapare att generera egen musik för sociala medier. Adobe Project Sound Lift kan automatiskt separera olika komponenter av en ljudspår i distinkta lager, vilket gör det möjligt för skapare att redigera dessa lager separat. Andra AI-musikgeneratorer som är tillgängliga just nu inkluderar Mubert, Soundful, Aiva och Splash Pro.

Direktlänk Dela August Man fördjupade 19 november

Googles AI-teknik skapar komplicerade problem för sökning och innehållsskapande

Google står inför en rad utmaningar när företagets AI-teknik utvecklas. Sökfunktionen genererar nu AI-drivna sammanfattningar, men en ökning av AI-genererad text kan göra sökningen svårare. Dessutom kan Google-verktyg som hjälper till att skapa innehåll, som Gmail och Bard, kollidera med de delar av Google som modererar plattformar som YouTube och Sök. Ett exempel på detta är Pixel 8, som använder AI för att låta användare byta ansiktsuttryck på gruppfoton, och YouTubes nya policy som kräver att skapare avslöjar när de har skapat förändrat eller syntetiskt innehåll som är realistiskt.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 18 november

YouTube Music Introducerar AI-Driven Verktyg för Musikproduktion

YouTube Music kan snart göra det lite lättare för alla att leva ut sina popstjärnedrömmar, eller åtminstone känna sig som en A-listad musikproducent, med mycket hjälp av artificiell intelligens. Denna vecka introducerade Google-ägda tjänsten ett experimentellt verktyg kallat Dream Track i YouTube Shorts, drivet av Lyria, Googles DeepMinds avancerade musikgenereringsmodell. Användare väljer konceptet för ett spår och sedan väljer artisterna - med AI som gör det svåra jobbet att ´skriva´ låten. Nio musikaliska artister inklusive Alec Benjamin, Charlie Puth, Charli XCX, Demi Lovato, John Legend, Papoose, Sia, T-Pain och Troye Sivan har valt att samarbeta på projektet.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 18 november

YouTube inför nya regler för att bekämpa AI-falsarier

YouTube har tillkännagivit en ny policy som kräver att skapare avslöjar när deras innehåll innehåller AI-genererat eller syntetiskt material som potentiellt kan vilseleda tittare. Denna policyuppdatering är avsedd att hjälpa användare att skilja mellan äkta och AI-skapat innehåll. Kravet på avslöjanden gäller specifikt för videor som innehåller ´manipulerat eller syntetiskt innehåll som är realistiskt´, inklusive de som skapats med AI-verktyg. YouTube är inte ensamt i sin strävan att göra AI-genererat innehåll mer transparent. Tidigare i år införde TikTok en etikett för AI-genererat innehåll och krävde avslöjanden för material som skildrar ´realistiska scener´ skapade eller redigerade med AI.

Direktlänk Dela Financial-world.org fördjupade 18 november

YouTube lanserar AI-verktyg för musikskapande

YouTube har utvecklat ett nytt AI-verktyg, Dream Track, som låter användare generera en 30-sekunders musikspår som efterliknar sångare. När en användare nynnar en låt på plattformen och väljer en artist som visas i verktyget, skapas ett originalkort soundtrack med den AI-genererade rösten av den artisten i ett YouTube Short-inlägg. YouTube samarbetade med nio artister för projektet, inklusive Alec Benjamin, Charlie Puth, Charli XCX, Demi Lovato, John Legend, Papoose, Sia, T-Pain och Troye Sivan. YouTube fortsätter att införa nya regler för AI-innehåll. Nya riktlinjer kräver att skapare avslöjar om de använt generativ AI för att skapa realistiska videor.

Direktlänk Dela Fox 5 New York fördjupade 17 november

YouTube lanserar AI-verktyg för musikalisk kreativitet

YouTube har utvecklat ett nytt AI-verktyg, Dream Track, som låter användare auto-generera en 30-sekunders musikspår som efterliknar sångare. När en användare nynnar en låt på plattformen och väljer en artist som visas i verktyget, skapas ett original kort soundtrack med den AI-genererade rösten av den artisten i ett YouTube Short-inlägg. YouTube samarbetade med nio artister för projektet, inklusive Alec Benjamin, Charlie Puth, Charli XCX, Demi Lovato, John Legend, Papoose, Sia, T-Pain och Troye Sivan. YouTube har också infört nya regler för AI-innehåll.

Direktlänk Dela Fox 10 Phoenix fördjupade 17 november

Google skjuter upp lanseringen av AI-modellen Gemini till 2024

Google skjuter upp lanseringen av sitt flaggskeppsmodell för stora språkmodeller (LLM), Gemini, som är en konkurrent till GPT-4. Google-representanter har meddelat att AI-modellen inte bör förväntas förrän i det första kvartalet 2024. Förseningen beror på osäkerheten om Gemini kan matcha eller överträffa OpenAI:s mest avancerade LLM i GPT-4. Källor till The Information uppgav också att förseningen av Gemini berodde på att man ville stärka sina konsumenterbjudanden med den nya AI-drivna tekniken innan man gav externa mjukvaruutvecklare tillgång till den. Google planerade ursprungligen att släppa Gemini i december.

Direktlänk Dela UC Today fördjupade 17 november

Microsoft blir ´Copilot-företaget´, satsar stort på generativ AI

Microsoft är nu Copilot-företaget, förklarade VD Satya Nadella på företagets Ignite-konferens, där han inte bara sprider generativ AI över sina produkter utan också tillkännager sina första AI-processor-designer. Generativ AI införs i allt högre grad i varje företagsmjukvaruföretags produkter. Men det kan fortfarande ta ett tag innan det blir lika utbrett i företagen själva, tack vare en rad utmaningar med att implementera det effektivt och säkert. Generativ AI ger också en skjuts åt superdatorer, som vi upptäckte på SC23-konferensen.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 17 november

YouTube lanserar AI-experiment för att skapa sångklipp med superstjärnors röster

YouTube har lanserat ett nytt experimentellt AI-verktyg som låter utvalda användare skapa sångklipp med AI-genererade röster av superstjärnor som Demi Lovato, Sia och John Legend. Verktyget, kallat Dream Track, lanserades officiellt som en tidig betaversion tillgänglig endast för cirka 100 utvalda skapare i USA. Det är oklart om eller när den nya funktionen kommer att bli allmänt tillgänglig. Funktionen är ett direkt samarbete med några av branschens största upphovsrättsinnehavare, vilket markerar första gången några av världens största artister och musikföretag har godkänt att deras musik används för röstkloner.

Direktlänk Dela Rolling Stone fördjupade 17 november

YouTube lanserar AI-verktyg för Premium-prenumeranter

YouTube lanserar nya AI-verktyg för sina musikcentrerade skapare, tillgängliga endast genom Premium-abonnemanget. YouTube meddelade officiellt tillgång till AI-chattboten och det generativa AI-verktyget för Premium-prenumeranterna för att sammanfatta kommentarssektioner. Plattformen gjorde tillkännagivandet via ett blogginlägg, där företaget avslöjade några detaljer om sitt nya experimentella AI-verktyg för YouTube Shorts som kallas Dream Track. Enligt företaget använder AI-verktyget ´Google DeepMinds mest avancerade musikgenereringsmodell hittills, Lyria.´ Företaget har även samarbetat med nio artister exklusivt för detta experiment. Dessa inkluderar Alec Benjamin, Charlie Puth, Charli XCX, Demi Lovato, John Legend, Papoose, Sia, T-Pain och Troye Sivan.

Direktlänk Dela KnowTechie fördjupade 17 november

Google avslöjar AI-verktyg som skapar låtar i stilen av kända sångare

Google har avslöjat ett experimentellt AI-verktyg, Dream Track, som skapar original låtar i stilen av utvalda kända sångare. Verktyget är bland flera nya utvecklingar som teknikjätten presenterade på torsdagen vid skärningspunkten mellan musik och AI. Nio artister, inklusive Charlie Puth och John Legend, har anslutit sig till Googles projekt. Företaget testar Dream Track (som för närvarande endast kan användas i YouTube Shorts) i kombination med andra AI-musikverktyg. Dessa verktyg är under utveckling med Googles dotterbolag DeepMind med hjälp av AI-musikgenereringsmodellen Lyria. Google har avtal på plats med alla nio deltagande sångare för Dream Track-experimentet och arbetar med UMG och andra musikindustrins partners för att monetarisera tekniken.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 17 november

Google DeepMind presenterar revolutionerande AI-musikgenereringsmodell Lyria

Google DeepMind har introducerat Lyria, en revolutionerande AI-musikgenereringsmodell, skapad i samarbete med YouTube. Lyria representerar ett monumentalt steg inom AI:s förmågor att generera musik, med förmågan att skickligt hantera komplexa musiklager. En av de mest spännande tillämpningarna av Lyria är ´Dream Track´-experimentet på YouTube Shorts, som ger användare möjlighet att generera 30-sekunders soundtracks med AI-renderade röster och stilar från populära artister. DeepMind utvecklar också en svit av musik AI-verktyg för att förbättra den kreativa processen och introducerar SynthID för vattenmärkning av AI-genererat ljud.

Direktlänk Dela NFT Culture fördjupade 17 november

YouTube lanserar AI-verktyg ´Dream Track´ för att skapa musik

YouTube lanserar ett artificiellt intelligensverktyg kallat ´Dream Track´ som kommer att låta användare skapa 30-sekunders låtar med hjälp av röster från populära musikartister som de har tecknat avtal med för lanseringen. Funktionen kommer att finnas tillgänglig i YouTube Shorts, som företaget lanserade i konkurrens med TikTok. De nio artisterna inkluderar Alec Benjamin, Charlie Puth, Charli XCX, Demi Lovato, John Legend, Papoose, Sia, T-Pain och Troye Sivan. Tjänsten är för närvarande tillgänglig för en liten grupp utvalda amerikanska skapare.

Direktlänk Dela Interesting Engineering fördjupade 17 november

Google testar AI-drivna musikskapande verktyg på YouTube

Google testar nya artificiell intelligens (AI) funktioner på YouTube, vilket ger användarna möjlighet att enkelt skapa musikaliska kompositioner med bara en textprompt eller en nynnad melodi. Teknikjätten fördjupar sig i AI-drivna musikskapande med introduktionen av Dream Track för Shorts och Music AI-verktyg, en svit av funktioner som ger YouTube skapare att skapa originalkompositioner med hjälp av enkla textprompter eller nynnande melodier. De experimentella funktionerna drivs av Lyria, en generativ musikmodell utvecklad av Googles DeepMind-avdelning. Dream Track är redan i händerna på en utvald grupp amerikanska innehållsskapare på YouTube. Detta verktyg är utformat för att automatiskt generera 30-sekunders ljudklipp, som imiterar de distinkta stilarna hos samarbetande musikaliska artister.

Direktlänk Dela News9 Live fördjupade 17 november

AI-musikgeneratorn Lyria från Google DeepMind kan skapa låtar i kända artisters stil

Google DeepMind har lanserat Lyria, deras mest avancerade AI-musikgenereringsmodell hittills, som kan skapa 30-sekunders YouTube Shorts i stil med artister som T-Pain, Sia, Demi Lovato och Troye Sivan. Användare kan skriva in ett ämne och välja en artist, och verktyget skriver texten, producerar bakgrundsspåret och sjunger låten i den valda musikerns stil. Dessa AI-verktyg är främst avsedda att hjälpa till att odla idéer och testa nya sätt för artister att koppla upp sig med sina fans. Generativ AI skapar dock en digital minfält när det gäller upphovsrätt.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 17 november

YouTube introducerar AI-verktyg för att klona sångares röster

YouTube har introducerat ett nytt verktyg kallat Dream Track, som använder artificiell intelligens (AI) för att klona sångares röster och generera ny musik. Funktionen är tillgänglig på YouTube Shorts och låter användarna välja vilken artist de vill att AI:n ska imitera. Nio artister, inklusive Alec Benjamin, Charlie Puth, Charli XCX, John Legend, Sia och Troye Sivan, har tillåtit att deras röster kopieras för verktyget. Dream Track skapades av DeepMind, ett Londonbaserat AI-företag som ägs av Google. Funktionen testas för närvarande bara med en liten grupp utvalda amerikanska skapare.

Direktlänk Dela World Time Todays fördjupade 17 november

AI förändrar musikscenen

AI har blivit en egen genre inom musik, med artister som skapar låtar med hjälp av AI-klonade röster. En copywriter från Texas, Dustin Ballard, har blivit något av en stjärna på scenen, med sin version av ´Barbie girl´ där Johnny Cash sjunger Aquas gamla hit. Utvecklingen går snabbt och vi kan förvänta oss mer sofistikerade låtar i framtiden. Det har till och med föreslagits att Spotify borde tillåta användare att lyssna på sin favoritlåt med valfri vokalist. Men AI är bara ett verktyg och kan inte ersätta den mänskliga kommunikationen som ligger till grund för musik.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 17 november

YouTube lanserar AI-verktyget Dream Track i samarbete med Google DeepMind

YouTube har nyligen lanserat ett nytt AI-verktyg vid namn Dream Track. Verktyget, som utvecklats i samarbete med Google DeepMind, låter användare ange en kort prompt och välja bland deltagande artister för att skapa en 30 sekunder lång låt. Denna låt kan sedan användas för att ladda upp i en YouTube Shorts-video. Dream Track kommer initialt att vara tillgängligt för ett fåtal skapare. Bland de tillgängliga artisterna finns John Legend, Demi Lovato, Alec Benjamin, Charlie Puth, Chalie XCX, Papoose, Sia, T-Pain och Troye Sivan.

Direktlänk Dela ClutchPoints fördjupade 17 november

YouTube introducerar nya funktioner och höjer priset på Premium-prenumerationen

YouTube har introducerat flera nya funktioner i sin app, inklusive högkvalitativ streaming på Android-enheter och Smart TV:s, ett virtuellt märke för regelbundna tittare, samt en AI-sammanfattare av videor och kommentarer. Dessutom har företaget höjt avgiften för sin Premium-prenumeration. YouTube Premium erbjuder nu en video-kontinuitetsfunktion som gör det möjligt för prenumeranter att sömlöst växla mellan enheter för att fortsätta titta på videor utan avbrott. YouTube introducerar också generativ AI för innehållsrekommendation och kommentarsammanfattning. Dessutom belönar YouTube sina lojala premium-prenumeranter med virtuella märken.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 17 november

Googles AI-projekt Gemini försenas till nästa år

Googles försök att komma ikapp OpenAI, skaparen av ChatGPT, visar sig vara svårare än väntat. Google meddelade tidigare i år att vissa molnkunder och affärspartners skulle få tillgång till företagets nya konversationella AI, ett stort språkmodell känd som Gemini, i november. Men företaget har nyligen meddelat att de inte ska förvänta sig det förrän under första kvartalet nästa år. Förseningen kommer vid en dålig tidpunkt för Google, vars molnförsäljningstillväxt har saktat in medan dess större konkurrent, Microsoft, har accelererat.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 17 november

YouTube lanserar AI-drivet verktyg för att skapa musik i kända artisters stil

YouTube lanserar ett nytt AI-drivet verktyg, ´Dream Track´, som låter användare skapa ljudinspelningar i stil med några av dagens mest kända musiker, inklusive John Legend, Demi Lovato, T-Pain och Sia. Verktyget gör det möjligt för användare att generera korta spår på upp till 30 sekunder i rösten och stilen hos en deltagande artist. Vid lansering kommer cirka 100 skapare i USA att ha tillgång till verktyget. Det kommer att vara begränsat till YouTube Shorts, plattformens korta videodelningsfunktion. Lanseringen kommer när YouTube, som ägs av Alphabet, försöker dra nytta av korsningen mellan AI-teknik och musik.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 17 november

YouTube lanserar AI-baserat musikexperiment ´Dream Track for Shorts´

YouTube har gett användarna en förhandstitt på sitt första AI-baserade musikexperiment, ´Dream Track for Shorts´. Verktyget låter användare skapa anpassade låtar med ett system som härmar populära artister som Charlie Puth, för att användas som soundtrack till deras YouTube Shorts. Experimentet är utformat för att utforska hur AI kan skapa djupare kopplingar mellan artister och skapare. En liten grupp av amerikanska skapare kommer att få tillgång till experimentet för att skapa unika soundtracks på upp till 30 sekunder för deras Shorts. Musik AI-verktygen drivs av Lyria, Google DeepMinds mest avancerade musikgenereringsmodell.

Direktlänk Dela Cord Cutters News fördjupade 16 november

YouTube testar AI-verktyg för att skapa korta låtar

YouTube testar två experimentella AI-verktyg som låter användare skapa korta låtar antingen via en textprompt eller ett eget vokalprov. Det första verktyget heter Dream Track, som använder rösterna från nio kända artister för att generera 30-sekunders musikspår för YouTube Shorts. Användare kan skriva in en textprompt som beskriver vad de vill höra och sedan välja en sångare som visas i verktygets karusell. Bland de medverkande musikerna finns John Legend, Sia och T-Pain. Dream Track kommer initialt att vara tillgängligt för en liten grupp amerikanska innehållsskapare på mobila enheter. Det andra experimentet kallas Music AI Tools, som kan generera korta spår genom att omvandla ett uppladdat vokalprov, till exempel kan ett kort klipp av dig som hummar förvandlas till en gitarriff.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 16 november

Adobe introducerar AI-drivet ljudverktyg - Project Sound Lift

Adobe har demonstrerat experimentella AI-drivna verktyg som kan dissekera en bild, vilket gör det lätt att ta bort, byta ut eller justera utseendet på objekt och människor. Nu lovar Project Sound Lift att göra detsamma för ljud, genom att dissekera inspelat ljud i bitar så att ljud kan remixas eller tas bort helt. Till exempel kan du ta en färdig låt, dra ut bas-spåret, remixa det och placera det tillbaka, i princip använda verktyget för att skapa olika ljudlager, som en photoshop för musik. Adobe delade en demonstration av Sound Lift på YouTube idag.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 16 november

YouTube lanserar AI-verktyg för musikskapande

YouTube har avslöjat ett nytt AI-experiment för plattformen. Dream Track kommer att låta användare skriva ut en idé och sedan välja från ett karusell av artister för att skapa ett 30 sekunders YouTube Shorts-ljudspår med den artistens röst. YouTube skapar också ett musik AI-verktyg som kommer att låta dig göra saker som att omvandla ditt hummande till en gitarriff. I går meddelade YouTube att Premium-prenumeranter skulle kunna få tillgång till både dess AI-chattbot och generativa AI-verktyg för att sammanfatta kommentarsektioner.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 16 november

CreateSafe samlar in $4.6M för att lansera AI-drivna musikplattformen TRINITI

CreateSafe, en musikteknikstudio som hjälpt Grimes att lansera sitt Elf.Tech AI-projekt, har samlat in 4,6 miljoner dollar i sin första finansieringsrunda för att introducera en ny AI-driven plattform. Plattformen, som kallas TRINITI, kommer att hjälpa artister att monetarisera generativa AI-möjligheter inom musikskapande och distribution. Finansieringsrundan leddes av Polychain Capital, med ytterligare stöd från bland annat Crush Ventures, Anthony Saleh, Paris Hiltons 11:11 Media, MoonPay, Chaac Ventures, Unified Music Group och Dan Weisman. Efter rundan har Grimes också gått med i CreateSafes rådgivande styrelse.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 16 november

YouTube lanserar AI-verktyg för att skapa anpassade låtar med kända artister

YouTube lanserar ett AI-verktyg som låter användare skapa anpassade korta låtar med hjälp av kända artister. Verktyget, kallat Dream Tracks, låter användare skriva in en kort prompt och välja en deltagande artist. AI:n skapar sedan en låt på upp till 30 sekunder som användare kan inkludera i en YouTube Shorts-video. Verktyget kommer initialt att vara tillgängligt för en utvald grupp av skapare. Bland de nuvarande deltagande artisterna finns Alec Benjamin, Charlie Puth, Charli XCX, Demi Lovato, John Legend, Papoose, Sia, T-Pain och Troye Sivan.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 16 november

Google introducerar AI-verktyg för musikskapande på YouTube

Google har introducerat nya generativa AI-verktyg för YouTube, vilket möjliggör skapandet av musikspår endast med hjälp av en textbeskrivning eller en enkel melodi. Det första verktyget, Dream Track, är redan tillgängligt för ett litet antal YouTube-skapare i USA och kan automatiskt skapa korta 30-sekunders musikspår i stil med kända artister. Verktyget kan imitera nio olika artister som har samtyckt till att samarbeta med YouTube. YouTube presenterade även andra AI-verktyg för musik, kallade Music AI Tools, som låter användare skapa musikspår.

Direktlänk Dela Gadget Tendency fördjupade 16 november

Microsoft satsar på AI och säkerhet, YouTube kräver AI-avslöjande, Cyberattack exponerar patientdata

Microsoft har tillkännagivit flera AI-initiativ, inklusive omnamngivningen av Bing Chatt till Microsoft Copilot och lanseringen av Azure Maia AI-accelerator och Azure Cobalt CPU. YouTube kommer att kräva att skapare avslöjar om de använt AI-verktyg för att skapa innehåll. Perry Johnson & Associates har avslöjat en cyberattack som exponerade personlig information för 8,9 miljoner patienter. Representant Andrew Garbarino har föreslagit lagstiftning för att blockera nya regler från Securities and Exchange Commission. Google har tillkännagivit FIDO2-uppdaterade Titan Security Key-hårdvaror. Amazon har lanserat Astro for Business.

Direktlänk Dela CISO Series fördjupade 16 november

Google inför vattenmärke för AI-genererat ljud för att identifiera ursprung

Ljud skapat med hjälp av Google DeepMinds AI-modell Lyria, som spår gjorda med YouTubes nya ljudgenereringsfunktioner, kommer att vattenmärkas med SynthID för att låta människor identifiera deras AI-genererade ursprung i efterhand. DeepMind meddelade i ett blogginlägg att vattenmärket inte borde vara detekterbart för det mänskliga örat och att det inte äventyrar lyssnarupplevelsen. Det bör fortfarande vara detekterbart även om ett ljudspår är komprimerat, snabbat upp eller ner, eller har extra buller tillagt. SynthID anses vara ett viktigt skydd mot några av skadorna från generativ AI.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 16 november

YouTube och Google DeepMind utvecklar AI-musikexperiment

YouTube har meddelat nya AI-musikexperiment som de utvecklar tillsammans med Google´s DeepMind. Det mest intressanta testet är Dream Track i YouTube Shorts. Användaren skriver en idé i skaparprompten och väljer en deltagande artist, sedan producerar den ett originalmusikstycke på upp till 30 sekunder med den AI-genererade rösten av den artisten. Nio artister har gått med på att samarbeta med Dream Track-experimentet: Alec Benjamin, Charlie Puth, Charli XCX, Demi Lovato, John Legend, Papoose, Sia, T-Pain och Troye Sivan. Dream Track drivs av Lyria, Google DeepMinds mest avancerade musikgenerationsmodell hittills. Verktyget är för närvarande endast tillgängligt för en liten grupp artister och skapare.

Direktlänk Dela Variety Media fördjupade 16 november

Youtube presenterar AI-genererad musik i samarbete med kända artister

Youtube har visat en kommande funktion som kan skapa ny musik baserad på textbeskrivningar eller nynnade melodier. Dessa AI-genererade musiksnuttar kan ha AI-sång som imiterar artisters röster, i samarbete med artisterna. Tio kända artister, inklusive John Legend, Sia, T-Pain, Troye Sivan, Demi Lovato och Charli XCX, har valt att låna ut sina röster till Youtube. Funktionen kallas Dream Track och baseras på modellen Lyria från Deepmind, en AI-utvecklare som Google förvärvade 2014. Deepmind har också presenterat Music AI Tools, ett verktygssats designat i samarbete med artister och producenter.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 16 november

YouTube avslöjar AI-verktyg för att imitera popstjärnor

YouTube har avslöjat ett artificiellt intelligensverktyg, Dream Track, som låter användare imitera popstjärnor som Demi Lovato och John Legend. Verktyget låter användare skapa korta låtar genom att beskriva egenskaper inklusive lyriskt innehåll och stämning. Nio artister har tillåtit att deras röst ´klonas´ av programvaran, inklusive Charli XCX, Troye Sivan, T-Pain och Sia. För närvarande har cirka 100 skapare i USA fått tillgång till verktyget, som endast kan användas för att lägga till ljudspår på videor på YouTube Shorts. YouTube släppte två provvideor skapade med Dream Track, med imitationer av Charlie Puth och T-Pain.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 16 november

YouTube Premium introducerar nya AI-verktyg och partnerskapserbjudanden

YouTube Premium introducerar nya experimentella funktioner, inklusive AI-verktyg och partnerskap med gratis programvara. Funktionerna fokuserar i stor utsträckning på AI och följer tillkännagivandet av ett nytt AI-verktyg som skapar låtar med toppartisternas röster. YouTube Premium erbjuder annonsfri, offline och bakgrundsvisning av YouTube-videor. De har nyligen lagt till nya funktioner som gör att du kan köa videor på telefoner och surfplattor och titta i förbättrad 1080p-kvalitet. De introducerade även Google Meet Live Sharing. Premiummedlemmar får tidig tillgång till två nya AI-verktyg från YouTube: Konversations-AI och sammanfattning av kommentarämnen med AI. Utöver AI har YouTube tillkännagett lanseringen av nya partnerskap för exklusiva erbjudanden, inklusive exklusiva erbjudanden och gratis provversioner av mjukvara och plattformar för YouTube Premium-prenumeranter.

Direktlänk Dela RouteNote fördjupade 16 november

Google avtäcker sin mest avancerade AI-musikmodell, Lyria

Google har avtäckt sin mest avancerade musikgenereringsmodell hittills, kallad Lyria, som utvecklats av Google DeepMind. Lyria är utformad för att generera högkvalitativ musik med instrument och sång, och ger användarna mer nyanserad kontroll över utdatastilen och prestanda. Google har också släppt detaljer om två nya AI-experiment i partnerskap med YouTube. Det första experimentet, Dream Track, är ett experiment med YouTube Shorts. Det andra experimentet fokuserar på en uppsättning Music AI-verktyg som Google säger att det designar med artister, låtskrivare och producenter för att hjälpa till att förstärka deras kreativa processer.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 16 november

Google testar generativa AI-funktioner för musikskapande på YouTube

Google testar nya generativa AI-funktioner för YouTube som möjliggör för användare att skapa musikspår genom enkla nynnade melodier eller textprompter. Den första funktionen, Dream Track, introducerades redan till en utvald grupp skapare på plattformen. Verktyget kan efterlikna stilen hos nio olika artister som har samarbetat med YouTube för att hjälpa till med dess utveckling. YouTube visar också nya verktyg som kan producera musikspår från en användares nynnade melodi. Dessa spår är avsedda att användas med YouTubes TikTok-liknande Shorts-tjänst.

Direktlänk Dela Vigour Times fördjupade 16 november

YouTube lanserar AI-drivet musikskapande verktyg ´Dream Track´

YouTube introducerar en innovativ funktion kallad ´Dream Track´, som låter utvalda ´Shorts´-skapare i USA skapa originalmusikklipp med AI-genererade röster från kända artister. Funktionen drivs av Google DeepMinds mest avancerade musikgenereringsmodell, Lyria. Bland artisterna som medverkar finns Charlie Puth, Charli XCX, Demi Lovato, John Legend, Sia, T-Pain, Troye Sivan, Papoose och Alec Benjamin. YouTube har också lanserat en policy som kräver att skapare avslöjar om de har laddat upp modifierat eller syntetiskt innehåll som ser realistiskt ut, inklusive videor som använder AI-verktyg.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 16 november

YouTube lanserar Dream Track: låter användare skapa låtar med AI-röster baserade på populära artister

YouTube lanserar ett nytt verktyg, Dream Track, som låter användare skapa låtar med AI-röster baserade på populära artister som Charlie Puth, Charli XCX, Demi Lovato, Sia och flera andra. Dream Track kommer att skapa 30 sekunders låtsnuttar som användare kan använda i sina YouTube Shorts. YouTube har samarbetat med Alec Benjamin, Charlie Puth, Charli XCX, Demi Lovato, John Legend, Papoose, Sia, T-Pain och Troye Sivan, som är de första att låta AI återskapa deras röster för Dream Track. Utvalda skapare i USA har fått tillgång till Dream Track för att experimentera med och använda i sina Shorts. YouTube avslöjade även andra AI-verktyg. Deras Music AI Incubator team utvecklar ett nytt verktyg som kommer att omvandla röstinspelningar till instrument.

Direktlänk Dela RouteNote fördjupade 16 november

YouTube testar AI-funktioner för musikskapande

YouTube, som ägs av Google, meddelade att de testar nya AI-funktioner som låter människor skapa musikspår med hjälp av en textprompt eller en enkel nynnad melodi. Företaget introducerade Dream Track, ett experiment på YouTube Shorts som drivs av Google DeepMinds mest avancerade musikgenereringsmodell hittills, Lyria. Nio artister, inklusive Alec Benjamin, Charlie Puth, Charli XCX, Demi Lovato, John Legend, Papoose, Sia, T-Pain och Troye Sivan, har valt att samarbeta i detta experiment. YouTube experimenterar också med AI-verktyg som kan skapa musikspår från en nynnad melodi.

Direktlänk Dela Punjab News Express fördjupade 16 november

YouTube lanserar AI-experiment med röstkloner av kända artister

YouTube lanserar en ny funktion, Dream Track, som låter utvalda användare skapa musik med AI-genererade vokaler från flera framstående artister, bland annat Demi Lovato, Charli XCX, John Legend och Troye Sivan. Experimentet låter användare göra en låtförfrågan genom att beskriva egenskaper som låtens stämning eller koncept, och AI:n genererar musiken. Dream Track låter nio artister låna ut sina röster och kommer endast att vara tillgängligt för en liten grupp användare. YouTube meddelade också att de kommer att lansera fler AI-musikverktyg senare i år.

Direktlänk Dela Rolling Stone fördjupade 16 november

YouTube testar AI-genererade sångröster av kända artister i begränsad provning

YouTube har inlett ett samarbete med musikartister som John Legend och Sia för att erbjuda AI-genererade versioner av deras sångröster som soundtracks för skaparvideor. Med en musikgenereringsmodell skapad av Googles AI-enhet producerar den Google-ägda videoplattformen unika 30-sekundersklipp i en begränsad testning. Experimentet, kallat Dream Track, har öppnats för en liten grupp amerikanska skapare som använder dess Shorts-funktion. YouTube planerar också att producera AI-genererade resultat som att nynna en melodi och omvandla den till en gitarriff, eller att ta en poplåt och göra den till en reggaetonlåt, och hoppas kunna testa sådana verktyg senare i år. Dream Track-provningen drivs av Lyria, en musikgenererings AI-modell skapad av Google DeepMind, Googles AI-enhet baserad i London.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 16 november

YouTube lanserar AI-musikverktyg och möjliggör borttagning av deepfake-innehåll

YouTube meddelade att musikpartners kan begära borttagning av deepfake-innehåll baserat på deras artisters sång- eller rappstämmor. Denna möjlighet kommer initialt endast att vara tillgänglig för skivbolag eller distributörer som representerar artister som deltar i YouTubes tidiga AI-musikexperiment. YouTube presenterade sitt ´Music AI Incubator´ i augusti med Universal Music Group och en grupp artister och producenter inklusive Anitta, ABBA:s Björn Ulvaeus och Max Richter. Det första experimentet kallas ´Dream Track in YouTube Shorts´ och använder teknik från Googles AI-fokuserade dotterbolag DeepMind. Nio artister gör AI-genererade versioner av sina röster tillgängliga för en liten grupp utvalda amerikanska skapare att använda i sina YouTube Shorts-videor.

Direktlänk Dela Music Ally fördjupade 16 november

AI-teknik i medier: Hot eller möjlighet?

Under Global Media Congress i Förenade Arabemiraten diskuterades artificiell intelligens (AI) och dess roll inom journalistiken. Experterna var eniga om att AI kan förbättra journalistiken genom att till exempel generera rubriker och sammanfatta innehåll. Ahmed Al-Hammadi, verkställande direktör för stödtjänster på WAM, sa att AI förbättrar effektiviteten och kreativiteten inom journalistiken. Han betonade dock att mänsklig intelligens och omdöme fortfarande är nödvändiga. Omar Sultan Al-Olama, Förenade Arabemiratens minister för artificiell intelligens, menade att AI kommer att bidra till utvecklingen av mer än 90 procent av internetinnehållet.

Direktlänk Dela Arab News fördjupade 16 november

AI-träning: Hur effektiva är träningsprogrammen från ChatGPT?

ChatGPT, en AI-chattbot utvecklad av OpenAI, har testats för att se hur effektiva dess träningsprogram är. Användaren gav boten information om ålder, vikt, aktivitetsnivå, skadehistorik och daglig arbetsrutin för att få ett anpassat styrketräningsprogram. Resultaten var blandade, med programmen ofta ansågs vara grundläggande och repetitiva. ChatGPT kunde inte ge specifik vägledning om vikter eller hur snabbt användaren kunde förvänta sig att öka. Dessutom kunde den inte demonstrera övningar eller erbjuda personligt stöd. Slutsatsen var att AI kan ge generella träningsplaner, men för mer specifika mål eller skador kan det vara otillräckligt.

Direktlänk Dela Women´s Health Magazine fördjupade 16 november

Google lanserar AI-verktyget Dream Track för YouTube Shorts

Google lanserar Dream Track, ett AI-verktyg som kan generera låtar, inklusive text, melodi och ackompanjemang, i stil med sju olika artister, inklusive Charlie Puth, Demi Lovato, Sia och T-Pain. Verktyget, som är utvecklat av Google Deepmind, kan hjälpa Google att locka användare från TikTok, där AI-verktyg för att lägga till visuella eller ljudmässiga effekter är mycket populära. Dream Track använder en AI-algoritm kallad Lyria. Google undersöker hur artister vars arbete hjälpt till att träna dess musikgenererande algoritmer kommer att få en del av framtida annonsintäkter genererade av videor med AI-genererat ljud.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 16 november

Microsoft tillkännager offentlig förhandsgranskning av Azure AI Studio

Microsoft har tillkännagivit en offentlig förhandsgranskning av Azure AI Studio vid Ignite 2023. Azure AI Studio beskrivs som en plattform som låter utvecklare bygga, utforska, testa och distribuera AI-applikationer i stor skala. Verktygen inkluderar dataanalysverktyg, prediktiva modelleringsverktyg, verktyg för naturlig språkbearbetning, datorseendeverktyg, rekommendationsmotorer och anpassade modellbyggnadsverktyg. Azure AI Studio inkluderar också automatiseringsverktyg som använder AI för att automatisera och hantera arbetsflöden och repetitiva uppgifter. En hel uppsättning övervaknings- och rapporteringsverktyg finns också tillgängliga.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 15 november

AI-teknik har förändrat hur vi skapar, marknadsför och säljer konst. Midjourney, en framstående AI-driven bildgenerator, har betydligt minskat hindren för att skapa realistisk digital konst. Med Midjourney kan konstnärer och entreprenörer omvandla sina kreativa färdigheter till en lönsam verksamhet. Denna artikel utforskar olika metoder för att tjäna pengar på dina AI-konstverk skapade med Midjourney. Det finns flera sätt att tjäna pengar med Midjourney, till exempel genom att sälja anpassade konsttryck, kommissionsarbete, självpublicering, konsttävlingar, utbildning och konstnärliga tjänster.

AMBCrypto fördjupade 15 november

Google skickar 36% av Safari-annonsernas intäkter till Apple; Nepal förbjuder TikTok; YouTube begränsar AI-genererade videor

Enligt en expert som vittnar för Googles räkning skickar plattformen rapporterat 36% av annonsintäkterna den gör på Safari-webbläsaren till Apple. Åklagare har förklarat att affärerna mellan de båda teknikjättarna olagligt har begränsat konkurrensen. Google har också betalat över 26 miljarder USD till andra företag, inklusive Apple, Samsung och Mozilla, för att installeras som standard sökmotor. Nepal planerar att förbjuda TikTok, med hänvisning till negativa samhälleliga effekter för landet. YouTube begränsar användningen av AI-genererade videor på sin plattform. Skapare måste avslöja användning av AI-verktyg för att skapa realistiska videor.

Direktlänk Dela ExchangeWire fördjupade 15 november

Microsoft och Alphabet tävlar om AI-drivna verktyg för produktivitetsförbättring

Teknikjättarna Microsoft och Alphabet intensifierar sin rivalitet inom det snabbt utvecklande området för artificiell intelligens (AI) genom att utveckla avancerade AI-drivna verktyg för att förbättra användarnas produktivitet och informationsåtkomst. Microsoft har tagit en tidig ledning i denna tävling genom sin strategiska investering i OpenAI, vilket har resulterat i Copilot, ett AI-drivet verktyg integrerat i Microsoft 365-paketet. Alphabet förbereder sig för att lansera Google Duet, ett initiativ som syftar till att utnyttja sina redan starka tillgångar som Google Search och YouTube. Alphabet arbetar även på Bard och Gemini, två projekt som har potential att överglänsa sina rivaler på lång sikt.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 15 november

YouTube introducerar beskrivande taggar för AI-genererat innehåll

YouTube planerar att introducera beskrivande taggar för att informera tittare om AI-genererat innehåll. Alla skapare måste följa detta krav när de producerar innehåll på appen. Funktionen kommer att träda i kraft inom de närmaste månaderna, vilket innebär att avslöjande av AI-relaterat material nu är en stor affär på YouTube. Alla som har redigerat videor med hjälp av AI-programvara måste också nämna vilka AI-verktyg som användes under processen. Om en skapare väljer att kringgå denna regel kan de straffas med avstängning från plattformen eller att deras konto stängs av. YouTube planerar också att lägga till taggar till innehåll som skapats med hjälp av AI-verktyg och begära borttagning av innehåll som kan ha använts av AI-programvara men inte gett kredit till de verkliga ägarna av materialet.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 15 november

YouTube utvecklar system för att ta bort AI-genererat musikinnehåll

YouTube, som ägs av Alphabet, meddelade att det utvecklar ett system för att musikpartners ska kunna begära att innehåll som ´imiterar en artists unika sång- eller rappstil´ tas bort från plattformen. Detta nya system kommer att vara tillgängligt för skivbolag eller distributörer som representerar artister som deltar i YouTubes AI-musikexperiment. YouTube har även inlett ett samarbete med Universal Music Group (UMG) för att gemensamt utveckla AI-musikverktyg. Dessutom har YouTubes moderbolag, Google, rapporterats vara i samtal med både UMG och Warner Music Group (WMG) för att utveckla en produkt som skulle göra det möjligt för rättighetsinnehavare att samla in betalning på intäkter genererade av fan-skapade AI-djupa fejk. YouTube meddelade också en ny policy som kommer att kräva att skapare märker AI-genererat innehåll som sådant när de laddar upp det till streaming-sajten.

Direktlänk Dela My Droll fördjupade 15 november

YouTube inför etiketter för AI-manipulerat innehåll

YouTube kommer att införa en ny regel som kräver att skapare lägger till etiketter på sitt innehåll innan uppladdning. Dessa etiketter kommer att appliceras på allt ´manipulerat eller syntetiskt innehåll som är realistiskt, inklusive användning av AI-verktyg´. Syftet med denna förändring är att skydda tittare från att vilseledas av innehåll som har manipulerats med AI-verktyg, samtidigt som man skiljer på ´realistiskt´, eller normalt innehåll. Denna nya regel kommer att vara särskilt viktig för innehåll som diskuterar känsliga ämnen som val, pågående konflikter, folkhälsokriser eller offentliga tjänstemän.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 15 november

Youtube kommer att märka och eventuellt ta bort AI-genererat innehåll

Från nästa år kommer Youtube att tillåta sina musikpartners att begära att AI-genererad musik som imiterar en artists unika sång eller rapp tas bort. Youtube kommer inte automatiskt ta bort innehållet, men kommer att överväga olika faktorer, som om innehållet är en del av nyhetsbevakning, analys eller kritik. Funktionen kommer först att vara tillgänglig för företag som deltar i Youtubes tidiga AI-experiment för musik. Youtube kommer också att kräva att användare som laddar upp realistiskt innehåll markerar om det är modifierat eller syntetiskt.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 15 november

YouTubes nya AI-regler kommer inte att påverka podcasting mycket

YouTube har släppt nya regler för AI-genererat innehåll på sin plattform. Företaget skapar ett tvådelat system i hur det modererar sådant innehåll: en strikt uppsättning regler för musik och en lösare, nästan ogenomförbar standard för allt annat, inklusive podcasts. För skapare som gör podcasts med hjälp av AI och personer som kanske upptäcker en AI-genererad klon av deras röst på internet, finns det mycket små nya regler att följa. Dessa riktlinjer, som kommer att rullas ut nästa år, utfärdas i frånvaro av någon verklig rättslig ram för att hantera AI-genererat innehåll. Dessutom har en annan före detta värd för sena nattprogram fått ett podcast-avtal: Daniel Tosh.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 15 november

YouTube utvecklar system för att ta bort AI-genererat musikinnehåll

YouTube, som ägs av Alphabet, meddelade att det utvecklar ett system för musikpartners att begära borttagning av innehåll på sin plattform som ´imiterar en artists unika sång- eller rappröst´. För tillfället kommer detta nya borttagningssystem att vara tillgängligt för skivbolag eller distributörer som representerar artister som deltar i YouTubes AI-musikexperiment. YouTube bildade ett partnerskap med Universal Music Group (UMG) i augusti för att gemensamt utveckla AI-musikverktyg. Dessutom kommer YouTube att kräva att skapare märker AI-genererat innehåll som sådant när de laddar upp det till strömningssajten.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 14 november

YouTube inför regler för AI-genererat innehåll

YouTube kommer att införa nya regler och etiketter som kräver att skapare på plattformen avslöjar om de har använt artificiell intelligens (AI) för att skapa innehåll i sina videor. Detta avslöjades av Jennifer Flannery O´Connor och Emily Moxley, vice vd:ar för produktledning på YouTube, i ett blogginlägg. Ändringen kommer att ske ´under de kommande månaderna´ och kommer att kräva att skapare avslöjar när de har använt AI-verktyg för att skapa ´förändrat eller syntetiskt innehåll som är realistiskt´. YouTube kommer även att göra det möjligt för människor att begära borttagning av AI-skapade och annat ´syntetiskt eller förändrat innehåll´ genom en sekretessbegäran.

Direktlänk Dela Electronic Design fördjupade 14 november

YouTube kommer att kräva att skapare märker AI-genererat innehåll

YouTube kommer att börja kräva att skapare märker AI-genererat innehåll på sin plattform. Plattformen kommer också att meddela användare när de tittar på innehåll som skapats med hjälp av artificiell intelligens. YouTube kommer också att tillåta att människor begär borttagning av manipulerade videor som simulerar en identifierbar individ, inklusive deras ansikte eller röst. YouTube kommer att ha en liknande begäran om borttagningsprocess för sina musikpartners när en artist röst imiteras för AI-genererad musik.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 14 november

YouTube inför etiketter för AI-genererat innehåll

YouTube planerar att införa etiketter för videor som innehåller ´realistiskt´ AI-genererat innehåll för att förhindra tittarförvirring. Den nya policyn kräver att skapare märker innehåll som inkluderar manipulerade eller syntetiska element, särskilt när de använder AI-verktyg. Dessa etiketter kommer att krävas för innehåll som realistiskt skildrar händelser eller människor som gör saker de inte gjorde. Syftet är att ta itu med oro över tillväxten av vilseledande innehåll skapat av generativa AI-verktyg. Andra plattformar, som TikTok och Meta, har också implementerat regler för att säkerställa fullständig transparens angående AI-genererat innehåll. YouTubes offentliggörandepolicy förväntas rullas ut tidigt nästa år, med straff för icke-efterlevnad.

Direktlänk Dela Longview News-Journal fördjupade 14 november

YouTube kräver att användare märker AI-genererat innehåll

YouTube inför ett nytt krav på att användare måste märka sina videor när de inkluderar något som skapats av ett AI-program. YouTube:s produktchefsvicepresidenter, Jennifer Flannery O´Connor och Emily Moxley, beskrev den nya policyn i ett blogginlägg den 14 november. Alla videor som innehåller AI-genererat innehåll kommer att kräva avslöjande och innehållsetiketter i videobeskrivningen som gör det klart att delar av videon skapades av AI. Frågan är dock om YouTube faktiskt har några medel för att verkställa detta utöver hotet om konsekvenser, inklusive ´innehållsborttagning, avstängning från YouTube Partner Program, eller andra straff´ för de som konsekvent misslyckas med att avslöja.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 november

YouTube inför nya regler för AI-innehåll

YouTube introducerar nya regler för AI-innehåll, inklusive krav på att skapare avslöjar om de har använt generativ artificiell intelligens för att skapa realistiska videor. Skapare som inte avslöjar om de har använt AI-verktyg för att göra ´förändrade eller syntetiska´ videor riskerar straff inklusive att deras innehåll tas bort eller avstängning från plattformens intäktsdelningsprogram. Begränsningarna bygger på regler som YouTube´s moderbolag, Google, avtäckte i september som kräver att politiska annonser på YouTube och andra Google-plattformar med AI kommer med en framstående varningsetikett.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 14 november

YouTube använder AI för att moderera deepfakes och vilseledande innehåll

YouTube utvidgar sin AI-fokuserade strategi för att göra det lättare för skapare att rapportera deepfakes eller annat digitalt ändrat innehåll som använder deras röster i nya sammanhang. YouTube kommer att införa en process för integritetsbegäran för skapare som gör det möjligt för dem att begära att deepfake-innehåll tas bort från plattformen. Godkännanden beror på innehållets natur och vem som påverkas. YouTube introducerar också en funktion som låter dess musikpartners i dess tidiga AI-musikexperiment be om borttagning å sina kunders vägnar. YouTube avser också att avslöja när innehåll är AI-genererat så att tittare är medvetna om det och inte vilseleds. YouTube använder samtidigt AI för att snabbare och mer exakt fånga upp videor som bryter mot dess communityriktlinjer.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 14 november

YouTube kommer att kräva att skapare avslöjar AI-genererat innehåll

YouTube kommer snart att kräva att innehållsskapare avslöjar om deras video innehåller AI-genererat innehåll. Skapare som konsekvent inte avslöjar AI-genererat innehåll kommer att straffas med borttagning av innehåll och demonetisering. Användare kommer snart att se etiketter för ”ändrat eller syntetiskt innehåll” på videor med AI-genererat innehåll. YouTube kommer också att göra det möjligt att begära borttagning av AI-genererat eller ”annat syntetiskt eller ändrat innehåll” som simulerar en identifierbar individ, inklusive deras ansikte eller röst, med hjälp av plattformens sekretessbegäran.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 14 november

YouTube inför nya regler och verktyg för AI-skapat innehåll

YouTube meddelade idag hur de kommer att hantera AI-skapat innehåll på sin plattform med nya policys kring ansvarsfull offentliggörande samt nya verktyg för att begära borttagning av deepfakes, bland annat. Företaget säger att det redan har policys som förbjuder manipulerade medier, men AI krävde skapandet av nya policys på grund av dess potential att vilseleda tittare om de inte vet att videon har ändrats eller skapats syntetiskt. En av ändringarna som kommer att rullas ut innebär nya offentliggörandekrav för YouTube-skapare. De måste nu avslöja när de har skapat ändrat eller syntetiskt innehåll som verkar realistiskt, inklusive videor gjorda med AI-verktyg. Företaget varnar också att skapare som inte korrekt avslöjar sin användning av AI konsekvent kommer att vara föremål för ´innehållsborttagning, avstängning från YouTube Partner Program, eller andra straff´. YouTube säger att det kommer att arbeta med skapare för att se till att de förstår kraven innan de går live. Men det noterar att viss AI-innehåll, även om det är märkt, kan tas bort om det används för att visa ´realistiskt våld´ om målet är att chockera eller äckla tittare. Andra ändringar inkluderar möjligheten för alla YouTube-användare att begära borttagning av AI-genererat eller annat syntetiskt eller ändrat innehåll som simulerar en identifierbar individ - aka en deepfake - inklusive deras ansikte eller röst. Men, företaget klargör att inte allt flaggat innehåll kommer att tas bort, vilket ger utrymme för parodi eller satir. Företaget introducerar också en ny förmåga som kommer att tillåta musikpartners att begära borttagning av AI-genererad musik som imiterar en artists sång- eller rappröst. YouTube sa att det utvecklade ett system som skulle kompensera artister och rättighetsinnehavare för AI-musik, så detta verkar vara ett mellansteg som helt enkelt skulle tillåta innehållsnerladdningar under tiden. AI används också på andra områden av YouTubes verksamhet, inklusive genom att förstärka arbetet för dess 20 000 innehållsgranskare över hela världen, och identifiera nya sätt missbruk och hot framträder, noterar tillkännagivandet. Företaget säger att det förstår att dåliga aktörer kommer att försöka kringgå dess regler och det kommer att utveckla sina skydd och policys baserat på användarfeedback.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 14 november

YouTube inför riktlinjer för AI-genererade deepfakes

YouTube kommer att införa två uppsättningar riktlinjer för AI-genererade deepfakes: en mycket strikt uppsättning för att skydda plattformens musikindustrins partners och en annan, lösare uppsättning för alla andra. YouTube kommer att kräva att skapare börjar märka ´realistiskt´ AI-genererat innehåll när de laddar upp videor. Straffen för att inte märka AI-genererat innehåll korrekt kan variera, men kan inkludera nedtagningar och demonetisering. YouTube kommer att tillåta att folk begär borttagning av videor som ´simulerar en identifierbar individ, inklusive deras ansikte eller röst´.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 14 november

YouTube inför krav på märkning för AI-genererat innehåll

YouTube kommer snart att kräva att videor som innehåller innehåll genererat av artificiell intelligens (AI) märks för att inte vilseleda tittare. Med en ny policyuppdatering kommer YouTube nu att kräva att skapare lägger till etiketter när de laddar upp innehåll som innehåller ´manipulerat eller syntetiskt innehåll som är realistiskt, inklusive användning av AI-verktyg´. Denna policy är avsedd att förhindra att användare förvirras av syntetiskt innehåll mitt i en ökning av nya, konsumentinriktade generativa AI-verktyg som gör det snabbt och enkelt att skapa övertygande text, bilder, video och ljud som ofta kan vara svåra att skilja från det verkliga.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 14 november

Betydande vecka för AI-industrin med banbrytande tillkännagivanden

Under en betydande vecka för AI-industrin presenterade stora spelare banbrytande tillkännagivanden och introducerade banbrytande teknologier. OpenAI, företaget bakom ChatGPT, höll sin första utvecklarkonferens och presenterade nya funktioner. Startups som Humane presenterade futuristiska bärbara enheter, medan Elon Musk lade till en touch av sarkasm med Grok, en rival till ChatGPT. OpenAI stötte på utmaningar när företaget upplevde storskaliga driftstopp två dagar efter konferensen. Dessutom intensifierar stora teknikaktörer som Amazon och YouTube sina AI-insatser.

Direktlänk Dela Global Village Space fördjupade 14 november

YouTube-medgrundare Chad Hurley lanserar AI-startupen EyeTell

Chad Hurley, medgrundare till YouTube, lanserar en ny startup, EyeTell, som använder artificiell intelligens för att generera korta video-manus och innehåll. Den fem månader gamla startupen har fått en seed-runda ledd av Kevin Hartz´s A-Star Capital med investering från Ron Conway´s SV Angel. Storleken på investeringen och värderingen kunde inte läras. Affären lägger till listan över grundare med erfarenhet från stora teknikföretag som nu satsar på generativ AI.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 14 november

Adobes nya generativa AI förändrar marknadsföring och försäljning

Adobes nya generativa AI-verktyg, Sensei GenAI, kommer att revolutionera kommunikation och förståelse inom marknadsföring och försäljning. Detta kommer att öka företagens förmåga att möta individuella kunders unika behov och rikta in sig på dessa kunder med psykologisk och demografisk precision. Adobe är mest känd för sina verktyg för kreativa yrkesverksamma, som Adobe Photoshop, Premiere Pro och Acrobat. Men Adobe är också marknadsledande inom kundupplevelsehantering. Genom att använda AI för att förbättra kundupplevelsen kan företag skapa positiva associationer med sitt varumärke och öka chanserna att kunderna återkommer. Adobe har även introducerat Real-Time Customer Data Platform (Real-Time CDP), som levererar över 600 miljarder prediktiva insikter varje år baserat på realtidskundprofiler.

Direktlänk Dela Technology For You fördjupade 13 november

AI-verktyg utvecklat för att matcha adoptivföräldrar med fosterbarn

Thea Ramirez, en före detta socialarbetare, driver nu en ideell organisation kallad Adoption-Share. Tillsammans med datavetaren Gian Gonzaga har hon utvecklat ett AI-verktyg vid namn Family-Match, med syfte att hjälpa sociala tjänsteorganisationer att hitta de bästa föräldrarna för att adoptera barn i fosterhem. Trots initiala problem i vissa delstater, där verktyget ledde till få adoptioner och tekniska problem hindrade användning, har verktyget haft framgång i Florida. Efter att ha fått ekonomiskt stöd från tidigare företagsledare och professionella idrottare, har Family-Match valts att motta finansiering för att bygga ett verktyg inriktat på barn med de mest allvarliga medicinska behoven och funktionshinder.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 13 november

YouTube experimenterar med AI-verktyg för att förbättra innehållsskapande och tittarinteraktion

YouTube testar två nya AI-funktioner, inklusive en chatbot i stil med Google´s Bard. Den första funktionen låter innehållsskapare sammanfatta kommentarsektionerna på sina långformade videor till enkla teman. Funktionen kommer att vara begränsad till ett litet antal videor på engelska med stora kommentarsektioner. YouTube Premium-användare kan få tillgång till den nya funktionen genom att helt enkelt välja att delta i tjänsten. Den andra funktionen är en AI-chatbot som låter tittare få mer insikter om en video utan att avbryta uppspelningen. Funktionen kommer att vara tillgänglig för ett litet antal användare i utvalda videor.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 11 november

Googles experimentella chatbot Bard kan locka fler kunder

Googles experimentella chatbot Bard kan vara vägen till att utveckla en annan produkt med två miljarder användare, sa en direktör vid en konferens i New York. Bard, som låter konsumenter brainstorma och hämta information med hjälp av ny artificiell intelligens, lägger grunden för Google att attrahera ännu fler kunder, sa produktledaren Jack Krawczyk i en intervju. Bland möjligheterna finns företagets plan att göra sin tidinställning, kommandouppfyllande Google Assistant mer livlig med Bards människodirigerade förslag. Att koppla samman dessa produkter, först via mobila enheter de kommande månaderna, kommer att introducera AI till fler människor, sa Krawczyk.

Direktlänk Dela Borneo Bulletin fördjupade 10 november

OpenAI Dev Day presenterar nya tillkännagivanden och funktioner

OpenAI Dev Day, som ägde rum den 10 november 2023, presenterade en rad nya tillkännagivanden och användbara funktioner för industrin. GPTs erbjuder en no-code ChatGPT-anpassningsalternativ för användare, Assistant API tillhandahåller nya funktioner för utvecklare, och GPT-4 Turbo är mer kapabel och billigare att använda för chattfall än 3,5, och kanske även GPT-4 själv. Fyra utvecklare som använder OpenAI API:er och har omfattande erfarenhet av allt från konversations-AI-bots till RAG-baserade vektordatabaser deltog i en paneldiskussion. Gästerna inkluderade Joao Paulo Alqueres, Michael Freenor, Michal Stanislawek och Tejas Totade.

Direktlänk Dela Voicebot fördjupade 10 november

NexTech-konferensen diskuterar framstegen inom generativ AI, Meta begränsar användningen av AI i politiska annonser

NexTech, Adweeks innovativa konferens för de senaste verktygen inom marknadsföringsteknik, diskuterar framstegen inom generativ AI, publikhantering, automation och metaverse. Meta har förbjudit politiska annonsörer att använda sina generativa AI-annonseringsprodukter inför USA:s presidentval 2024. Google introducerar generativ AI till Performance Max med nya verktyg som blir tillgängliga för amerikanska annonsörer vid årets slut. OpenAI stärker sina ansträngningar för integritet och Instagram introducerar två generativa AI-filter.

Direktlänk Dela Adweek fördjupade 10 november

Googles experimentella chattbot ´Bard´ förväntas nå en användarbas på över 200 miljoner

Google har delat framtidsplanerna för sin experimentella chattbot ´Bard´. Företaget förväntar sig att Bard kommer att vara bland de få utvalda produkterna i världen med en användarbas på över 200 miljoner, likt Google Search och YouTube. Bards trafik ökade med 2% till 87 lakh i oktober. Informationen gavs av chattbotens produktledare Jack Krawczyk vid ett evenemang organiserat av Reuters i New York. Bard är Googles AI-baserade chattbot, som hjälper användare att diskutera specifika ämnen och samla information från internet. Bard kommer att integreras med Google Assistant.

Direktlänk Dela Connexion Blog fördjupade 10 november

Uppdateringar inom AI: Musk släpper chattbot, Google lanserar generativa AI-funktioner, Meta kräver avslöjande av AI-användning i politiska annonser

Denna vecka har det skett många uppdateringar inom AI-världen. Elon Musk meddelade släppet av sin nya AI-chattbot, Grok, medan OpenAI meddelade att de kommer att uppdatera sin chattbots kunskap om information fram till april 2023. Google lanserar nya generativa AI-funktioner för Performance Max, vilket de hävdar kommer att hjälpa marknadsförare att skala och bygga högkvalitativa tillgångar samtidigt som de driver prestanda. Det har också tillkännagivits nya AI-regler, med Metas beslut att kräva att politiska eller samhällsrelaterade annonser avslöjar eventuellt vilseledande användning av AI. Amazon har nyligen kritiserats för sin användning av ”Project Nessie”, en hemlig algoritm som rapporterats styra prissättningen på plattformen för att resultera i extra vinst. Samtidigt har YouTube meddelat nya skyddsfunktioner.

Direktlänk Dela ExchangeWire fördjupade 10 november

Googles chattbot Bard kan locka fler användare

Googles experimentella chattbot Bard kan vara vägen till att utveckla en annan produkt med två miljarder användare, enligt företagets produktchef Jack Krawczyk. Bard, som låter konsumenter brainstorma och hämta information med hjälp av ny artificiell intelligens, lägger grunden för Google att locka ännu fler kunder. Företaget planerar att förbättra sin Google Assistant med Bards människodirigerade förslag. Detta kommer att introducera AI till fler människor, sade Krawczyk. Bard har dock stött på utmaningar, som att uppfinna icke-existerande meddelanden när en användare bad den att analysera innehåll i hans Gmail inkorg.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 10 november

Björn Ulvaeus förespråkar AI i musikbranschen

Björn Ulvaeus, känd från ABBA och som grundare av Pophouse Entertainment, har skrivit en debattartikel i Financial Times där han diskuterar artificiell intelligens (AI) i musikindustrin. Ulvaeus är imponerad av AI men söker lösningar för att skydda artister och deras verk när den nya tekniken implementeras. Han föreslår att artister skulle kunna låta AI-modeller, som Youtubes inkubator, träna på deras verk om de kunde prenumerera på en professionell tjänst där en del av prenumerationen gick till musikindustrin genom förlag och royalties.

Direktlänk Dela Breakit fördjupade 9 november

AI-drivna DallE 3 ChatGPT gör grafisk design tillgänglig för alla

AI-drivna verktyg som DallE 3 ChatGPT AI-bild- och grafikgenerator har gjort skapandet av visuellt tilltalande grafik mer tillgängligt och enkelt för nästan alla. DallE 3 AI-konstgeneratorn är ett banbrytande verktyg som nyligen lanserats av OpenAI och lagts till i dess ChatGPT-tjänst. Verktyget använder AI för att generera grafik från enkla textprompter, vilket innebär att även utan grafiska designfärdigheter kan du skapa fantastiska bilder. Verktyget är intuitivt och användarvänligt, vilket gör det till ett utmärkt val för nybörjare och icke-designers som ger sig in i grafisk design.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 9 november

YouTube testar nya AI-funktioner för premiumanvändare

YouTube hoppar på AI-trenden och testar nya experimentella funktioner på plattformen. YouTube Premium-abonnenter kan få en förhandstitt på de experimentella tilläggen. YouTube testar två nya AI-funktioner, en konversations-AI-verktyg och kommentarsämnen sammanfattade av AI. Konversations-AI-verktyget på YouTube är mer eller mindre en chatbot. Du kan ställa frågor om videon du tittar på och få rekommendationer för liknande innehåll. Det andra experimentella AI-verktyget från YouTube, kommentarsammanfattaren, är också intressant. Detta verktyg använder AI för att skanna alla kommentarer på en video och sammanfatta de viktigaste ämnena folk pratar om.

Direktlänk Dela MakeUseOf fördjupade 9 november

Google introducerar AI-verktyg för kommentarssektionen på YouTube

Google fortsätter sin satsning på generativ AI genom att introducera teknologin i kommentarssektionen på YouTube. Detta inkluderar sammanfattningar av kommentarer och konversationell AI för att öka engagemanget och generera nya innehållsidéer. Verktygen ger YouTubers makt att kontrollera sina kommentarssektioner och använda dem för att förbättra sitt innehåll. De nya AI-verktygen kommer dock bara att vara tillgängliga för konton med många tittare och aktiva kommentarssektioner. Google lägger också till en chatbot på YouTube som låter användare ställa frågor om videon de tittar på och få rekommendationer för andra videor att titta på.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 9 november

Broadridge Financial Solutions lanserar AI-drivna verktyg för förbättrad beslutsfattning inom kapitalförvaltning

Broadridge Financial Solutions Inc. introducerar DistributionAI och Global Demand Model, två AI-drivna verktyg utformade för att förbättra beslutsfattningen inom kapitalförvaltning. DistributionAI, en del av Broadridges Distribution Insight-plattform, fungerar som en digital analytiker som möjliggör tillgång till specialiserad, proprietär forskning. Global Demand Model spårar över 100 biljoner dollar i globala tillgångar, vilket ger en omfattande marknadssyn på nuvarande och förutspådd produkt efterfrågan. Företaget lanserade nyligen BondGPT+, en applikation för att navigera i företagsobligationsmarknaden. I en intervju diskuterade Roger Burkhardt, chef för AI på Broadridge, AI:s växande inverkan på finanssektorn.

Direktlänk Dela FinanceFeeds fördjupade 8 november

YouTube planerar att integrera AI-verktyg för att förbättra användarupplevelsen

YouTube, världsledande plattform för videodelning, meddelar planer på att integrera AI-verktyg, specifikt ChatGPT, i sin plattform. Denna utveckling förväntas revolutionera sättet användare interagerar med videor och skapa en mer engagerande och informativ upplevelse. ChatGPT är en avancerad AI-modell utvecklad av OpenAI, designad för att förstå och generera mänsklika textrespons. Genom att integrera ChatGPT i YouTube kommer användare att kunna engagera sig med videor på ett helt nytt sätt.

Direktlänk Dela News Track Live fördjupade 8 november

Google introducerar AI-uppdateringar till YouTube

Google har nyligen introducerat AI-relaterade uppdateringar till YouTube, inklusive en konversations-AI-chattbot och AI-genererade kommentarsammanfattningar för vissa videor. Dessa AI-verktyg kan vara användbara på många sätt, men kan också uppmuntra till en inställning till omedelbar tillfredsställelse, sammanfattar videor snabbt och koncist så att du kan konsumera mer innehåll på plattformen. Båda YouTube´s nya AI-funktioner är experimentella och rullar ut med begränsad tillgänglighet. AI-verktyget kan sammanfatta en YouTube-video, svara på för-genererade prompts eller anpassade frågor och rekommendera relaterat innehåll. YouTube planerar också att använda AI för att organisera kommentarsektionen.

Direktlänk Dela Laptop Mag fördjupade 8 november

YouTube testar AI-funktioner för att besvara användarfrågor och sammanfatta kommentarer

YouTube testar två generativa AI-funktioner för Premium-användare som kommer att besvara användarfrågor om videon de tittar på och sammanfatta en videos kommentarssektion, meddelade Google på måndagen. En ´Fråga´-knapp kommer att visas under YouTube-videor, vilket öppnar en chatbot med samma logotyp som Google Bard, vilket antyder att chatboten körs på Googles patenterade stora språkmodell. Google säger att chatboten kan ge sammanhang om vad du tittar på, rekommendera relaterade videor, eller till och med skapa frågesporter för akademiska videor för att uppmuntra till djupare inlärning. En ´Ämnen´-knapp sammanfattar kommentarsektionerna till de största temana från en videos kommentarsektion, och YouTube ser denna funktion som ett användbart verktyg för skapare. Googles nyheter bleknar i jämförelse med OpenAI:s DevDay, som ägde rum samma morgon. ChatGPT:s nya och enorma kontextfönster är perfekt för att krossa timmars YouTube-transkriptioner. Flera användare tog till X för att beskriva hur de laddade ner tusentals timmar av YouTube-videor och laddade upp dem till ChatGPT för att skapa chatbots, eller GPT:er, med den kunskapen. Googles Bard-team skulle förmodligen älska att göra detta internt, men det är bara kapabelt att ta en bråkdel av den inmatning som ChatGPT kan. Google har inte offentligt specificerat vad Bards kontextfönster verkligen är, vilket antyder att det är begränsat. Google integrerade Bards AI i andra produkter som Gmail och Google Docs tillbaka i mars. Teknikjätten hoppas kunna utnyttja sin massiva räckvidd för att få Bard i händerna på fler användare för praktiska ändamål, och det inkluderar att fördjupa dina YouTube-kaninhål.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 november

YouTube testar AI-funktioner för att svara på användarfrågor och sammanfatta kommentarer

YouTube testar två AI-funktioner för Premium-användare som kommer att svara på användarfrågor om den video de tittar på och sammanfatta en videokommentarssektion, meddelade Google på måndag. En ´Fråga´-knapp kommer att dyka upp under YouTube-videor, vilken öppnar en chatbot med samma logotyp som Google Bard, vilket antyder att chatboten körs på Googles stora språkmodell. En ´Ämnen´-knapp sammanfattar kommentarsektionerna till de största temana från en videokommentarssektion. Funktionerna är experimentella och Google samlar in feedback.

Direktlänk Dela Gizmodo Australia fördjupade 7 november

YouTube experimenterar med informations chattbot

YouTube har börjat experimentera med en chattbot som ger mer information om videoklipp. Chattboten är placerad under ett begränsat urval av klipp där användare kan ställa frågor, få sammanfattningar och rekommendationer. Chattboten kan också ställa frågor för att testa användarnas kunskap, särskilt i utbildningsvideor. Detta experiment är en del av Googles bredare satsning på att integrera artificiell intelligens i sina tjänster. YouTube understryker att detta är ett experiment och att framtida planer för chattboten ännu är oklara.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 7 november

Google testar AI-funktioner på YouTube för att förbättra användarupplevelsen

YouTube testar AI-funktioner för att förbättra användarupplevelsen, inklusive sammanfattning av kommentarsfältet och en AI-chatbot för att svara på frågor relaterade till videor. Kommentarsfältets sammanfattning använder AI för att gruppera kommentarer baserat på de ämnen de nämner, vilket gör det lättare för tittare att hitta relevanta diskussioner och för skapare att identifiera ämnen som slår an hos publiken. AI-chatboten, som nås via frågeknappen, kan erbjuda videosammanfattningar, rekommendera relaterat innehåll och till och med erbjuda quiz under akademiska videor, vilket skapar en mer interaktiv och informativ upplevelse för tittarna. Båda dessa AI-funktioner är experiment för närvarande, vilket innebär att de är otillgängliga för genomsnittstittaren.

Direktlänk Dela Android Police fördjupade 7 november

Strategier för att hålla sig uppdaterad om Google Bards utveckling

Google Bard, en framstående figur inom artificiell intelligens (AI), har snabbt etablerat sig som ett kraftfullt verktyg med förmågan att generera text, översätta språk och delta i insiktsfulla samtal. Att hålla sig uppdaterad om Bards senaste utvecklingar är avgörande för dem som vill utnyttja dess potential. Här är några strategier för att göra det: prenumerera på Google AI Blog och Google Research Blog, följ Google AI och Google Research på sociala medier, övervaka AI-fokuserade nyhetssajter och publikationer, delta i AI-relaterade forum och onlinegemenskaper, delta i AI-konferenser och evenemang, prenumerera på Google Bard-uppdateringar och tillkännagivanden, utforska Google Bards officiella webbplats och dokumentation, engagera dig med Google Bard på sociala medier, använd Google Search och AI-fokuserade nyhetsaggregatorer samt nätverka med AI-professionella och forskare.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 7 november

AI löser tekniskt problem med Google Workspace och Gmail

Efter att ha ändrat sitt Google-lösenord började en kvinnas företagsmail via hennes Google Workspace Enterprise-konto att studsa tillbaka. Trots att hon kunde logga in på både sitt privata Gmail-konto och sitt företagskonto, fick hon fel när hon försökte skicka e-post som sitt företagsidentitet via Gmail-gränssnittet. Efter att ha testat olika lösningar utan framgång, vände hon sig till Google Bard, en AI som hjälpte till att diagnostisera problemet. Med AI:ns hjälp upptäckte de att hon behövde använda ett applikationsspecifikt lösenord. Efter att ha skapat ett sådant lösenord fungerade allt som det skulle.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 7 november

Youtube testar AI för att förbättra användarupplevelsen

Youtube har börjat testa två AI-experiment för att förbättra tittarupplevelsen. Det första experimentet innebär summering och gruppering av kommentarer till längre typer av videor, men är endast aktivt för engelska videor med många kommentarer. Det andra experimentet är en inbyggd chattbot som kan tillhandahålla mer information om videons ämne, svara på frågor om videon och rekommendera relaterat innehåll utan att avbryta uppspelningen. För vissa akademiska videor kan chattbotten även bjuda på pedagogiska frågelekar och uppmuntra till djupare insikter.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 7 november

YouTube testar AI-verktyg för att ge mer information om videor och organisera kommentarer

YouTube experimenterar med två nya AI-verktyg. Ett verktyg är en chattbot som är designad att ge mer information om en video tittaren tittar på. Chattboten kan svara på frågor om videon, rekommendera relaterat innehåll och göra en quiz om ämnet om det är en utbildningsvideo. Det andra verktyget syftar till att organisera en videos kommentarer i ämnen. Båda funktionerna är del av Googles bredare satsning på att integrera AI över sina tjänster, inklusive Sök, Gmail och dess kontorsproduktivitetssvit. YouTube betonar att de nya AI-verktygen endast är tillgängliga som en del av begränsade experiment för tillfället.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 7 november

YouTube testar AI-drivna funktioner för att sammanfatta och kategorisera kommentarer

YouTube testar nya generativa AI-funktioner som kan sammanfatta och kategorisera kommentarer baserat på ämnen och ett nytt konversationsverktyg som kan svara på frågor om videon du tittar på. Det AI-drivna konversationsverktyget är utformat för dem som vill veta mer om innehållet de konsumerar. Verktyget kan generera quiz för akademiska videor. Funktionen är för närvarande begränsad till USA, men företaget säger att det kommer att rullas ut till fler YouTube Premium-medlemmar på Android-enheter under de kommande veckorna.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 7 november

YouTube testar två nya AI-verktyg för att förbättra användarupplevelsen

YouTube testar två nya artificiella intelligens (AI) verktyg bland ett litet antal av sina Premium-prenumeranter. Det första är AI-genererade kommentarsavsnittssammanfattningar, som syftar till att ge användarna en överblick av diskussionerna under YouTube-klippen. Det andra är en AI-chattbot som svarar på frågor om videon man tittar på, inklusive att rekommendera ytterligare klipp. AI-experimenten kommer att vara tillgängliga på ett litet antal engelskspråkiga långformsvideor med stora gemensamma avsnitt. Testerna kommer att pågå till den 5 december.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 7 november

Accentures kontraktsarbetare röstar för facklig anslutning

Kontraktsarbetare för Accenture röstade för att fackförena sig på måndagen, efter uppsägningar i augusti. Arbetarna skriver Google Help-artiklar och har arbetat med att utforma svar från Bard AI-chatten. YouTube-kontraktörer som arbetar med Cognizant röstade också för att fackförena sig i april. Accenture-kontraktörer som skriver Google Help-artiklar och granskar AI-genererat innehåll från Bard-chatten röstade på måndagen för att fackförena sig med Alphabet Workers Union. Röstningen kommer efter att en koalition av 118 Accenture-arbetare tillkännagav sin fackförening i juni. Av totalt 36 valbara röstare röstade 26 ja. Två röstade nej och åtta röster utmanades av Accenture. Dessa utmaningar avvisades senare eftersom antalet inte var tillräckligt stort för att påverka valet. Accentures förhandlingsgrupp efterfrågade mer kontroll över vilka Google-uppdrag de var tvungna att acceptera, om det var utanför ramen för deras vanliga arbete, inklusive deras arbete på Bard. Organisatörerna sökte också bättre lön, förmåner och betald ledighet. I augusti blev 80 Accenture-arbetare uppsagda. Den unga fackföreningen lämnade in en klagan till National Labor Relations Board kort därefter, med anklagelser om att uppsägningarna var vedergällande och därför olagliga. Google överklagar för närvarande NLRB:s septemberbeslut att det är gemensam arbetsgivare för Accenture-kontraktörer.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 7 november

OpenAI lanserar GPT4 Turbo, YouTube testar AI-funktioner, och WeWork ansöker om konkurs

OpenAI har lanserat GPT4 Turbo, företagets mest kraftfulla AI hittills, på sin första utvecklarkonferens. Dessutom meddelade OpenAI att utvecklare nu kan skapa egna versioner av ChatGPT genom den nya plattformen Custom GPT. YouTube testar två nya AI-funktioner: AI-genererade kommentarsammanfattningar och en chatbot som svarar på frågor om det du tittar på. WhatsApp testar en ny funktion som gör det möjligt för användare att logga in på sina konton med e-post, utöver sitt telefonnummer. Delningskontorsföretaget WeWork har ansökt om konkurs enligt kapitel 11 i New Jersey federal court.

Direktlänk Dela Techpluto fördjupade 7 november

YouTube testar AI-driven chattbot och sammanfattande AI-funktion

YouTube testar en ny AI-driven chattbot, YouChat, som kan konversera med tittare för att låta dem ´dyka djupare in i innehållet de tittar på´. YouChat kommer att ge svar på frågor om videon du tittar på, rekommendationer för relaterat innehåll och mer, utan att avbryta uppspelningen. Funktionen är tillgänglig för ett litet antal människor på ett urval av videor. Dessutom testar YouTube en annan experimentell generativ AI-funktion som sammanfattar ämnen i stora kommentarssektioner för att ge tittare ett enklare sätt att se och hinna ikapp med konversationer som sker i en video.

Direktlänk Dela Variety Media fördjupade 7 november

Elon Musk avtäcker ChatGPT-rivalen Grok

Elon Musks nya artificiella intelligens (AI) företag har lanserat chatboten Grok, avsedd att konkurrera med ChatGPT. Musks nya företag xAI hävdar att Grok har en ´rebellisk strimma´ och realtidsåtkomst till information på X, plattformen tidigare känd som Twitter. Musk, ägaren till X, meddelade i ett söndagsinlägg att det nya Grok-verktyget kommer att integreras med sociala medier och existera som en fristående app. För tillfället är Grok i ett ´mycket tidigt beta produktstadium´, sade xAI-företaget i ett blogginlägg.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 6 november

AI-verktyg för adoption visar begränsade resultat

Thea Ramirez, en före detta socialarbetare, har utvecklat ett AI-drivet verktyg, Family-Match, som syftar till att hjälpa socialtjänstmyndigheter att hitta de bästa adoptivföräldrarna för några av landets mest sårbara barn. Verktyget har dock visat begränsade resultat i de stater där det har använts, och två stater har övergett verktyget efter endast några få adoptioner vid slutet av deras initiala pilotprojekt. Socialarbetare i Florida, Georgia och Virginia rapporterade att Family-Match inte var användbart och ofta ledde dem till ovilliga familjer. Florida rapporterade dock en mer positiv upplevelse med algoritmen.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 6 november

Artificiell Intelligens utsedd till årets ord av Collins Dictionary

Collins Dictionary har utsett Artificiell Intelligens (AI) till årets ord efter att det har gjort avtryck i alla branscher. Användningen av AI exploderade när program som ChatGPT gjorde verktyget mer tillgängligt för dagligt arbete. Detta ledde dock snabbt till kontroverser när människor började använda verktyget och andra AI-instrument för att skapa deepfakes, fuska på prov och för annat innehåll som började visa på de fördomar som finns i deras källmaterial - som sexism och rasism. På det senaste AI-toppmötet sade premiärministern att tekniken skulle förbättra ekonomin på lång sikt eftersom utbildningsreformer kommer att öka färdigheterna.

Direktlänk Dela National World fördjupade 5 november

Alphabet kan dra stor nytta av den kommande tjurmarknaden

Efter förra årets betydande marknadsnedgång har investerare äntligen anledning att jubla. S&P 500 har hoppat mer än 20% från förra årets björnmarknadsbotten, även om det för närvarande tar en paus innan det försöker sin nästa högre nivå. Alphabet, som är världsledande inom digital annonsering, var bland de som drabbades hårdast. Det finns dock tecken på att annonsutgifterna återhämtar sig från sin historiska torka. En av de största katalysatorerna för återhämtningen på aktiemarknaden i år har varit surr kring artificiell intelligens (AI). Alphabet har arbetat febrilt för att ta sin del av kakan.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 5 november

Alphabets Q3-rapport visar framsteg inom AI och molntjänster

Alphabet rapporterade nyligen finansiella resultat för kvartalet som slutade den 30 september. Företaget visade märkbara framsteg inom både sin annonsenhet och molnsegment, trots konkurrens från TikTok, Meta Platforms, Microsoft och Amazon. Alphabet har investerat mycket kapital i artificiell intelligens (AI) och integrerat tekniken över alla delar av sin verksamhet. På annonsfronten ökade Alphabet intäkterna med 9%, främst drivet av Google Search och YouTube. Företagets tjänsteverksamhet (som mestadels består av annonsering) växte med 11%. Alphabet rapporterade ett fritt kassaflöde på 22,6 miljarder dollar, en ökning med 40% jämfört med föregående år. Företagets satsning på generativ AI ger redan betydande avkastning, vilket framgår av en återgång till ökande intäkter inom annonsering, samt konsekvent lönsamma molnoperationer.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 4 november

AI kan snart översätta kattens ansiktsuttryck och ljud

Forskare använder ny teknik för att tolka vad djur försöker kommunicera genom sina vokala och fysiska signaler. Daniel Mills, professor i veterinär beteendemedicin vid University of Lincoln, har tillsammans med kollegor visat att katter producerar en mängd olika ansiktsuttryck när de interagerar med människor. Ny forskning visar att katter har 276 olika ansiktsuttryck när de interagerar med andra katter. Enligt Mills kan AI-teknik hjälpa till att klassificera dessa uttryck. Han och hans team försöker redan använda AI för att tolka vissa känslotillstånd hos katter, hundar och hästar.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 4 november

Öka kapabiliteten hos ChatGPT med dessa topp 10 plugins

OpenAI erbjuder en betald prenumeration på ChatGPT Plus som ger tillgång till hundratals plugins för att utöka kapabiliteten hos AI-chattboten. Dessa plugins kan användas för att interagera med externa appar, tjänster och företag för att göra researrangemang, reservera ett bord på en restaurang, beställa matleverans, söka jobb, spela ett spel, spåra din kost eller lära dig ett nytt språk. Bland de nästan 900 plugins som finns och fler dyker upp varje dag, här är de bästa vi har hittat.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade 3 november

AI-kreativa studion Kaiber lanserar ny mobilapp för konstnärer och musiker

Kaiber, AI-kreativstudion bakom musikvideor för populära artister som Kid Cudi och Linkin Park, lanserar en ny mobilapp som erbjuder skapare, musiker och konstnärer en rad AI-verktyg, inklusive text-till-video, bild-till-video och video-till-video. Kaiber, grundat 2022, använder öppna källkodsprojekt som AnimatedDiff, Automatic1111, ControlNet och Deforum, bland andra. Appen låter användare ladda upp bilder/videor eller skriva in egna idéer för att generera animerat innehåll. Kaiber erbjuder två typer av animationstilar - ´Flipbook´, en frame-by-frame-effekt, eller ´Motion´, en flytande stil där innehållet smidigt övergår mellan ramar. Användare kan beskriva hur de vill att videon ska se ut eller välja från Kaibers förberedda ämnen och stilar. Kaiber tillåter användare att anpassa kamerarörelsen, oavsett om de vill att animationen ska zooma in/ut, rotera medurs eller moturs eller flytta upp, ner, vänster eller höger. Användare kan också lägga till egen musik, vilket gör appen till ett prisvärt alternativ för oberoende artister som inte vill betala en animationsstudio hundratusentals dollar för bara en video. Dessutom inkluderar Kaiber en Audio Reactivity-funktion, vilket innebär att utdata reagerar på vilket ljud användaren laddar upp. Kaiber-appen är tillgänglig på iOS och Android-enheter. Det finns tre prenumerationsnivåer: Explorer (5 dollar/månad för 300 krediter), Pro (15 dollar/månad för 1 000 krediter) och Artist (30 dollar/månad för 2 500 krediter). En kredit motsvarar en sekund lång video.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 2 november

Googles AI-chattbot Bard blir virtuell resebyrå

Google har lanserat Bard, en AI-chattbot som fungerar som en virtuell resebyrå tack vare tillägg som tillåter tillgång till Googles flyg-, hotell- och karttjänster. Bard är byggd på Googles PaLM 2 stora språkmodell och kan ta emot text- eller bildinmatningar på ett liknande sätt som OpenAI:s ChatGPT. Till skillnad från ChatGPT, som har en rad tredjepartstillägg, är Bard för närvarande begränsad till Google-ägda tjänster. Bard kan planera den perfekta resan, hitta billiga flyg och hotell, och till och med ge förslag på aktiviteter.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 2 november

Använda och förstå tillägg på Google Bard

Google Bard är ett av de mest älskade AI-verktygen på marknaden idag och Bard-tillägg är som hemliga vapen för att få saker gjorda. Bard-tillägg är små programvaruapplikationer som lägger till mer funktionalitet till AI-verktyget. De gör det möjligt för dig att skräddarsy funktionaliteten och beteendet hos Google Bard för att möta individuella behov eller preferenser. Dessutom ansluter de sömlöst till Google-appar som Gmail, Drive, Google Docs, YouTube, Maps och mer, vilket för Bard´s kraft in i dina vardagliga uppgifter.

Direktlänk Dela Guiding Tech fördjupade 1 november

Bästa ChatGPT-tilläggen för Google Chrome

Generativa AI som ChatGPT kan vara användbara trots deras begränsningar. Här är några av de bästa ChatGPT-tilläggen tillgängliga för Google Chrome: ChatGPT för Google, HIX.AI, ChatGPT Writer och Promptheus. Dessa tillägg gör ChatGPT mer bekvämt att använda och applicerar det på uppgifter det inte direkt byggdes för. Användare måste ha ett konto med OpenAI för att dessa tillägg ska fungera. ChatGPT för Google erbjuder ChatGPT-svar bredvid sökmotorresultat. HIX.AI stöder tjänster som Gmail, Google Docs, YouTube och Instagram och fungerar på över 50 språk. ChatGPT Writer är speciellt byggd för e-post och meddelanden. Promptheus låter användare prata med ChatGPT istället för att skriva.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 30 oktober

AI-verktygen DALL-E 3 och Midjourney jämförs i bildskapande tester

AI-verktygen DALL-E 3 inom ChatGPT och Midjourney har jämförts i en serie bildskapande tester med Halloween-tema. DALL-E 3, som gör det enkelt att skapa bilder genom att bädda in ett text-till-bild-verktyg inom ChatGPT, vann fem av de åtta testerna, medan Midjourney vann de tre resterande. DALL-E 3 förlorade poäng för att den klonade Snoopy och Jack Skellington snarare än att använda dem som inspiration. Midjourney missade ibland delar av uppdraget helt och hållet, men returnerade åtminstone inte resultat som skulle kunna leda till licensproblem.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 30 oktober

YouTube introducerar AI-verktyg för innehållsskapande

I mitten av september meddelade YouTube att de kommer att introducera en samling nya AI-verktyg för att hjälpa innehållsskapare. Verktygen kommer att röra alla delar av innehållsskapandet, från generering av ämnen till redigering och till och med generering av videomaterial. Trots att AI-funktioner har orsakat stor diskussion i andra kreativa branscher, har responsen på YouTubes nya verktyg varit dämpad. Istället delar YouTubers andra problem om hur generativ AI redan påverkar plattformen. Det har varit ett viktigt år då generativa AI-verktyg har gjort det lättare att skapa bilder och text, allt genererat från internet-skrap av andras konst och skrivande. Men trots detta verkar befintliga skapare inte särskilt intresserade åt något håll.

Direktlänk Dela Polygon fördjupade 29 oktober

AI-revolutionen formar aktiemarknaden - Palantir Technologies och Alphabet i fokus

Artificiell intelligens (AI) börjar forma aktiemarknaden och 2023 kan bli året då denna teknologiska förändring tar fart. Palantir Technologies, en ledare inom AI, har sett en tillväxt på cirka 152% under 2023, trots att aktiepriset fortfarande är 58,5% under sin topp. Palantir lanserade sin Artificial Intelligence Platform (AIP) i maj och har redan över 100 kunder. Dessutom vann företaget nyligen ett kontrakt på 250 miljoner dollar med USA:s försvarsdepartement för AI-forskning och tjänster. Alphabet, moderbolaget till Google och YouTube, kan också bli mer dominerande tack vare AI. Genom att använda AI för att förbättra videorekommendationer på YouTube och sökresultat på Google kan företaget öka sin reklamintäkt.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 28 oktober

Meta stäms för att ha skapat beroendeframkallande funktioner för barn och tonåringar

Dussintals delstatsåklagare har stämt Meta, med påståendet att företaget medvetet skapat funktioner som inducerar ´utdragen, beroendeframkallande och tvångsmässig social media-användning´ bland tonåringar och barn. I ett land utan omfattande internetregleringar, är stämningar sättet att tygla teknikföretag? I vårt första avsnitt på YouTube pratar vi med YouTubern och teknikrecensenten Marques Brownlee om hur plattformen har förändrats och den framtida teknik han är upphetsad över. Slutligen blir artificiella intelligensbildgeneratorer skrämmande bra. Casey berättar för oss vad han har använt dem för.

Direktlänk Dela Manchestermag.com fördjupade 27 oktober

Generativ AI ännu inte synlig i stora techföretags inkomstresultat

Trots den massiva aktiviteten och entusiasmen kring generativ AI, är dess inverkan på de stora teknikföretagens inkomstresultat ännu inte tydlig. På Supercloud 4 diskuterades varför det är så och var tekniken är på väg härnäst. Generativ AI har ännu inte ökat produktiviteten märkbart. Företag som Microsoft och IBM har rapporterat starka resultat och tillskrivit en del av denna styrka till efterfrågan på AI-tjänster. Trots detta har det rapporterats att kapitalutgifterna har ökat kraftigt, vilket till stor del tillskrivs infrastrukturutgifter för att stödja allt AI-arbete.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 27 oktober

Samsung bekräftar användning av Qualcomms Snapdragon 8 Gen 3 för ny zoomfunktion

Qualcomm meddelade denna vecka Snapdragon 8 Gen 3 med stort fokus på chipets nya AI-funktioner, och Samsung har direkt bekräftat att de kommer att använda Snapdragon 8 Gen 3 och utnyttja dess AI för en ny otrolig zoomfunktion. Samsung delade en kort video på YouTube som visar ´ISOCELL Zoom Anyplace´, en ny funktion för företagets 200MP kamera sensor, som använder AI för att spåra ett objekt i video och zooma in på objektet samtidigt som det fångar en fullstor video. Samsung förklarar på sin webbplats att ISOCELL Zoom Anyplace snabbt hittar även ett snabbt rörligt objekt och spårar och följer det. Dessutom kan videor tas med mindre skärm skakning. Denna funktion är beroende av att ha en superhögupplösning kamera sensor - Samsung säger specifikt att detta endast är för 200MP sensorer - men det får också hjälp av AI-funktionerna hos Snapdragon 8 Gen 3. Samsung säger att tekniken är ´accelererad´ av Qualcomms nya AI-motor. Galaxy S24 Ultra är den logiska platsen där vi kommer att se denna nya funktion debutera.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 27 oktober

Meta stäms av delstatsåklagare för att skapa beroendeframkallande funktioner för ungdomar

Flera delstatsåklagare har stämt Meta, med påståendet att företaget medvetet har skapat funktioner som uppmuntrar till ´utdragen, beroendeframkallande och tvångsmässig social media-användning´ bland tonåringar och barn. I ett land utan omfattande internetregleringar, är stämningar vägen att tygla teknikföretag? Dessutom diskuterar man med YouTubern och teknikrecensenten Marques Brownlee om hur plattformen har förändrats, och vilken framtida teknik han ser fram emot. Slutligen diskuteras hur artificiella intelligensbildgeneratorer blir allt bättre.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 27 oktober

Boston Dynamics hund Spot får röster, personligheter och förklädnader

Boston Dynamics robot Spot har utrustats med röster, personligheter och olika förklädnader, inklusive en tjusig butler, en metalklädd cowgirl, en entusiastisk turistguide och en Shakespearesk tidsresenär. Klippet visar olika demonstrationer av de olika personligheterna, samt inblickar från huvudprogramvaruingenjören Matt Klingensmith. Många YouTube-användare har gett den pratande Spot tummen upp och anser att ljudet gör den 10 gånger mer futuristisk. Det är oklart om Spot kommer att kunna sjunga lika bra som den kan dansa.

Direktlänk Dela The Poke fördjupade 27 oktober

Amazon lanserar AI-verktyg för bildgenerering för annonsörer

Teknikjätten Amazon har lanserat ett nytt AI-verktyg för bildgenerering i beta för annonsörer. Verktyget gör det möjligt för annonsörer att förbättra annonsprestanda genom att lägga till bakgrundsbilder till sina produkter, vilket ökar klickfrekvensen. Detta kommer i kölvattnet av olika verktyg och produkter baserade på generativ AI (GenAI) för annonsörer som släppts under de senaste månaderna. Amazon´s verktyg kommer dock troligen endast att kunna användas inom Amazon´s plattform. Generativ AI har potential att förändra spelplanen för annonsörer genom att möjliggöra personalisering i skala.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 27 oktober

Google planerar att fortsätta investera i AI, enligt VD Sundar Pichai

Google kommer att fortsätta göra meningsfulla investeringar för att stödja sina insatser inom artificiell intelligens (AI), enligt företagets VD Sundar Pichai. Detta inkluderar att göra AI mer användbart för alla, som Sök Generative Experience (SGE) som är ett experiment för att införa generativ AI i sökningen. Google har även öppnat tillgängligheten till Indien och Japan, med fler länder och språk att följa. Pichai noterade att annonser kommer att fortsätta spela en viktig roll i denna nya sökupplevelse. Google´s AI chatbot Bard kan nu integrera med Google-appar och tjänster, och visa relevant information från Workspace, Maps, YouTube och Google Flights och Hotels.

Direktlänk Dela IndUS Business Journal fördjupade 26 oktober

Generativ AI: Gratis kurser för att utveckla dina färdigheter

Generativ AI har blivit ett populärt verktyg för att öka produktiviteten på arbetsplatsen, men det finns också möjligheter att förbättra din anställningssituation genom att utveckla färdigheter inom generativ AI. Det finns många gratis resurser som kan hjälpa dig att utöka din kompetens. Till exempel erbjuder OpenAI och DeepLearning tretton gratis kortkurser. Dessa kurser kan hjälpa programmerare att inkludera generativ AI i deras kodningsverktyg. Det finns kurser för både nybörjare och mer erfarna utvecklare.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 26 oktober

Alphabets intäkter ökar med 11% trots globala utmaningar

Alphabet, Googles moderbolag, rapporterade en oavbruten intäktstillväxt under Q3 2023, trots pandemin, en global recession och en YouTube-bojkott. Bolagets intäkter ökade till 76,7 miljarder dollar under de senaste tre månaderna, en ökning med 11% jämfört med samma period föregående år. Lönsamheten ökade med nästan 6 miljarder dollar, till en total nettoinkomst på 19,7 miljarder dollar. Dessa starka intäkter var ´ledda av stabil tillväxt inom detaljhandelssektorn´ över sökningar och YouTube, sa Googles företagschef Philipp Schindler. Alphabet VD Sundar Pichai informerade investerare att AI, detaljhandel och YouTube representerar bolagets ´tre viktigaste prioriteringsområden för annonser´.

Direktlänk Dela AdExchanger fördjupade 25 oktober

Sex viktiga AI-marknadsföringstrender i 2023

Artificiell intelligens (AI) förvandlar marknadsföring på spännande nya sätt. AI-drivna marknadsföringstaktiker blir allt vanligare när företag inser potentialen med denna teknik för att optimera kampanjer och engagera kunder. Här är sex viktiga AI-marknadsföringstrender som ledande företag antar just nu. 1. AI-driven leadgenerering. 2. Marknadsundersökningar. 3. Reklam. 4. Konsumentforskning. 5. Innehållsskapande. 6. Automation. AI förändrar marknadsföringsindustrin genom automation, dataanalys och personlig inriktning, vilket möjliggör mer effektiva och effektiva kampanjer.

Direktlänk Dela Allbusiness.com fördjupade 25 oktober

Google Bard presenterar avancerade funktioner och global tillgänglighet

Google Bard, AI-assistenten, har avtäckt sin mest avancerade version hittills för att förbättra användarupplevelse, kreativitet och samarbete. De senaste uppdateringarna lovar att göra Bard mer intuitiv, fantasifull och responsiv. Bard kan nu integrera realtidsinformation från Google Apps, samarbeta med Gmail, Docs och Drive, och dubbelkontrollera AI-genererade svar med Google. Bard tillåter nu användare att fortsätta konversationer som initierats av andra genom sin offentliga länkdelningsfunktion. Dessutom har Bard utvidgat sitt språkstöd till över 40 nya språk och är nu tillgängligt i alla 27 EU-länder och Brasilien.

Direktlänk Dela Timesng.com fördjupade 25 oktober

Alphabet och Amazon investerar aggressivt i AI

Det har gått nästan ett år sedan ChatGPT kommersiellt släpptes. Stora teknikföretag som Alphabet och Amazon investerar aggressivt i AI för att stärka affärssegment som molndrift, reklam och e-handel. Alphabet, som har haft utmaningar inom sin reklamverksamhet, har sett en återgång till tillväxt inom annonsering och gjort framsteg inom sökning och YouTube. Alphabet har även lanserat en virtuell provningsverktyg som drivs av generativ AI. Amazon, som har byggt upp en ledande molndriftsverksamhet, har nyligen investerat i AI-unicorn Anthropic.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 25 oktober

Googles kärnverksamhet fortsätter att blomstra trots utmaningar

Trots ökande konkurrens och betydande investeringar i AI-integration över olika produkter, förblir Googles kärnverksamhet stark. Under Googles vinstsamtal nämnde företagets VD Sundar Pichai företagets avsikt att experimentera med nya format anpassade till hur SGE (Search Generative Experience) fungerar. Google har redan presenterat några konceptuella idéer, vilket antyder potentiella lanseringar inom en snar framtid. Google ser integrationen av AI i sökning som en långsiktig strävan, och ser en möjlighet att omforma sökning och assistent i det kommande decenniet. Dessutom visade resultaten att andra segment av Googles verksamhet frodas, inklusive YouTube-annonser och molnverksamhet.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 25 oktober

Google och Open AI förbättrar sina generativa AI-verktyg

Google har integrerat sin generativa AI, Bard, med sina andra tjänster, inklusive Gmail, Google Drive, Dokument, Maps och Youtube. Bard, som lanserades i Sverige för två månader sedan, kan nu hämta relevant information från dessa tjänster. Samtidigt har Open AI integrerat sin bildgenerator Dall-E 3 i ChatGPT. Den nya versionen av Dall-E kommer att förbättra verktygets förmåga att förstå sammanhang och skapa bilder baserat på exakta prompts. Båda uppdateringarna syftar till att förbättra användarnas interaktion med AI-verktygen.

Direktlänk Dela Voister fördjupade 25 oktober

Google överväger prenumerationsmodeller för AI-produkter, enligt VD Sundar Pichai

Google överväger att införa prenumerationsmodeller för sina nya AI-produkter, sa företagets VD Sundar Pichai under ett samtal om tredje kvartalets resultat. Pichai hänvisade till företagets framgång med prenumerationserbjudanden på YouTube och antydde att en liknande väg skulle kunna vara möjlig för AI-produkter. Han nämnde specifikt Googles sökgenerativa upplevelse (SGE) och Google Bard, företagets chatbot-rival till ChatGPT. Pichai sa att han är nöjd med användarnas feedback på SGE och att de rullar ut det till fler användare.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 25 oktober

Googles tredje kvartalsrapport väcker frågor om AI:s lönsamhet

Under Googles tredje kvartalsrapport ställde investerare frågor om hur företaget planerar att omvandla AI till faktisk vinst. Ledningen svarade att de har sett tidiga framgångar med annonser och hoppas kunna replikera detta över andra produkter, men var ibland vag i sina svar. Alphabet, Googles moderbolag, rapporterade en intäktsökning på 11% för tredje kvartalet, återvänder till dubbla siffror för första gången på över ett år. Trots detta sjönk aktien i efterhandeln eftersom molnintäkterna var lägre än förväntat. Ledningen uppgav att kapitalutgifterna i Q3 ökade till 8 miljarder dollar, drivna ´överväldigande´ av AI-beräkningar och relaterad teknisk infrastruktur.

Direktlänk Dela NBC Dallas-Fort Worth fördjupade 25 oktober

Studenter vänder sig till sociala medier och AI för att stödja sina studier, enligt rapport

Enligt en rapport från McGraw Hill vänder sig allt fler studenter till sociala medier och AI-verktyg för att stödja sina studier. I år uppgav 21% av de tillfrågade studenterna att de kände sig oförberedda för universitetskurser, en ökning från 11% förra året. 80% av studenterna rapporterade att de använder ChatGPT och sociala medier som TikTok eller YouTube för att få hjälp med sina studier. Men att fylla kunskapsluckor med online-resurser är inte en perfekt lösning. En majoritet av de tillfrågade studenterna och lärarna noterade att de inte alltid kan lita på svaren från AI-verktyg som ChatGPT.

Direktlänk Dela EdScoop fördjupade 24 oktober

Googles tredje kvartalsrapport visar stark tillväxt trots konkurrens och investeringar i AI

Trots hård konkurrens och stora investeringar i AI visar Googles tredje kvartalsrapport stark tillväxt. Enligt modersbolaget Alphabet tjänade sökföretaget 44 miljarder dollar, en ökning med 11 procent jämfört med föregående år. Det är dock oklart hur Googles satsning på AI kommer att påverka kärnverksamheten. Under tredje kvartalet drog YouTube in 7,9 miljarder dollar, en ökning med mer än 12 procent från förra året. Googles molnverksamhet, som erbjuder AI-tjänster, genererade intäkter på 8,4 miljarder dollar, en ökning med 22 procent jämfört med tredje kvartalet 2022.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 24 oktober

Google uppdaterar sin AI-chattbot Bard för att sammanfatta fler e-postmeddelanden och visa bilder

Google har meddelat flera uppdateringar för att utöka kapabiliteterna hos Bard, dess nya experimentella AI-chattbot. Bard kan nu sammanfatta fler e-postmeddelanden samtidigt i Gmail och visa bilder i delade chattar för att ge sammanhang. Bard kan också få tillgång till användarens Google-tjänster som Maps och YouTube. Dessa förändringar syftar till att göra Bard mer användbar för att hantera arbetsflöden och generera innehåll. Dessutom kan Bard nu interagera med användarens Gmail, Docs och Drive-innehåll för att hitta, sammanfatta och svara på frågor. Google planerar att göra Bard mer tillgänglig de kommande veckorna och månaderna.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 24 oktober

YouTube Music introducerar generativ AI för anpassad spellista och ´Speed dial´ redesign

YouTube Music har meddelat att de lägger till generativ AI för att låta användare skapa anpassad konst för spellistor, samtidigt som de officiellt introducerar ´Speed dial´-omdesignen. Tidigare tog en spellista konsten från de första fyra spåren och presenterade det i ett rutnät. Google adresserar nu detta genom att introducera en AI-bildgenerator till YouTube Music. Dessutom ersätter YouTube Music ´Lyssna igen´ med ´Speed dial´. Denna funktion kommer att hjälpa användare att snabbt utforska och lyssna på låtar och artister de ofta lyssnar på. Dessa funktioner rullas ut som experimentella för engelskspråkiga användare i USA.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 24 oktober

Män i Arlington försöker rädda lokaljournalistik med artificiell intelligens

Två grannar i Arlington, Winston Chen och David Trilling, tror att artificiell intelligens (AI) kan vara lösningen för att rädda lokaljournalistiken. De har skapat den ideella organisationen Nano Media, som använder digitala verktyg för att bryta ner långa kommunala möten som finns på YouTube till lättbegripliga sammanfattningar. Chen och Trilling betonar att AI är ett sätt att hjälpa journalister att förstå information snabbare, inte att ersätta människor som samlar in nyheter. De hoppas kunna expandera programmet bortom Arlington till andra städer och samhällen.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 24 oktober

Teknikexperter och investerare diskuterar AI:s framtid på Capitol Hill

Teknologer och förespråkare kommer återigen att besöka Capitol Hill för att diskutera fördelarna och farorna med artificiell intelligens (AI) med ledare i senaten. Bland deltagarna finns riskkapitalisterna Marc Andreessen, medgrundare och generell partner på Andreessen Horowitz, och John Doerr, ordförande för Kleiner Perkins. Diskussionen kommer att fokusera på innovation och hur regeringen kan balansera att behålla en ledande position inom AI samtidigt som man säkerställer dess säkerhet. Andra teknikledare, akademiker och civila samhällsledare kommer också att delta.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 23 oktober

Användning av AI för att skapa T-shirt-design: en frustrerande men rolig upplevelse

Författaren testade DALL-E 3 text-till-bild-system, som fungerar inom ChatGPT Plus, för att skapa en T-shirt-design med en robot. Trots att han gillade vissa av de genererade bilderna, var det svårt att få AI:n att skapa exakt det han ville ha. Författaren försökte även få AI:n att ändra färger för att matcha ZDNETs färgschema, men detta ledde till att en helt ny robot skapades. Slutsatsen var att även om DALL-E kan skapa intressanta bilder, behöver användaren vara flexibel och kanske inte få exakt vad de vill ha.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 23 oktober

Skapandet av AI-agent för sammanfattning av YouTube-videor

Författaren bygger en SaaS för att sammanfatta YouTube-videor och delar med sig av ramverken som används för att skapa relevanta sammanfattningar. De använder dynamisk sammanfattning, vilket innebär att en AI-agent bestämmer vilket sammanfattande ramverk som passar bäst för en given video. Agenten väljer ett av tio ramverk och skapar en sammanfattning baserat på precisa riktlinjer. Författaren delar också riktlinjerna för varje ramverk.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 23 oktober

YouTube utvecklar AI-verktyg för att härma musikartisters röster

Google utvecklar genom YouTube ett AI-verktyg som låter användare härma röster från sina favoritmusikartister. Verktyget skulle låta användare införliva sina favoritmusikers röster i sina egna videor. Tjänsten kommer att lanseras som ett betatest till vissa användare inom en snar framtid. Just nu förhandlar YouTube med skivbolag för att skapa en ömsesidigt fördelaktig överenskommelse. Dock finns det fortfarande bekymmer kring potentiell missbruk och spridning av felinformation genom sådana verktyg, och det kan vara svårt att övertyga artister att hoppa på detta eftersom riskerna med AI-teknologier fortfarande är höga.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 23 oktober

AI-tjänster som ChatGPT kan dra slutsatser om användares personliga information, enligt studie

Forskare vid ETH Zurich har publicerat en rapport som visar att stora språkmodeller (LLM), som ChatGPT och dess konkurrenter, kan dra slutsatser om användares personliga information, även om de aldrig avslöjar den. Studien visar att LLMs kan utnyttjas för att samla in privata data som kan öka företagens annonsbaserade inkomster. Forskarna utvärderade LLMs från OpenAI, Meta, Google och Anthropic och visade att dessa kunde bestämma en användares plats, ras, yrke och annan privat information med en noggrannhet på mellan 85% och 95%. Forskarna uppmanar till en mer omfattande diskussion om integritetsfrågor i samband med LLMs.

Direktlänk Dela TechKrest fördjupade 23 oktober

AI-verktyg för att starta och driva en YouTube-kanal

Artificiell intelligens (AI) har blivit en del av våra liv med de senaste innovationerna. Detta har ändrats med introduktionen av ChatGPT förra året. Nu har AI berört nästan alla aspekter av internet och våra liv. Om du skapar innehåll på YouTube eller tänker starta en karriär på YouTube är denna guide för dig. Det finns några bra AI-verktyg du kan använda för att starta och köra en YouTube-kanal. Dessa AI-verktyg kan hjälpa dig med allt från att skriva ett manus för en YouTube-video till att skapa miniatyrbilder, beskrivningar etc. Låt oss ta en titt på vilka AI-verktyg som kan förenkla processen att skapa innehåll för en YouTube-kanal.

Direktlänk Dela Technology Personalized fördjupade 22 oktober

AI skapar bilder av hur sociala nätverk skulle se ut om de var människor

Artificiell intelligens (AI) har skapat bilder som representerar hur sociala nätverk skulle se ut om de var människor. Bilder skapades för Facebook, Instagram, X, TikTok, Spotify och Twitter. X avbildades som en skuggig, känslolös varelse, vilket kanske speglar det nuvarande tillståndet för Elon Musks sociala nätverk. Facebook representerades som en äldre person, vilket reflekterar plattformens popularitet bland äldre vuxna. Instagram avbildades som en vacker kvinna i klara kläder, medan YouTube representerades av två eleganta personer. Spotify avbildades som en musikälskare och TikTok som en färgstark person med sex fingrar och en hund.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 21 oktober

Borgmästare samlas i Washington för att lära sig om AI-verktyg för stadsstyrning

Över 100 borgmästare samlades i Washington, D.C. för att lära sig hur AI-verktyg som ChatGPT kan hjälpa dem att förbättra styrningen av sina städer. Borgmästarna deltog i Mayors Innovation Studio, ett evenemang arrangerat av Bloomberg Philanthropies´ CityLab, för att utforska hur AI kan förbättra allt från förutsägelser om naturliga katastrofer till att göra det lättare för invånare att navigera stadsfunktioner. Trots att endast 2% av de undersökta städerna aktivt implementerar tekniken, sade 69% att de aktivt utforskade eller testade den och 96% av de undersökta borgmästarna sade att de var intresserade av att använda den.

Direktlänk Dela NBC Dallas-Fort Worth fördjupade 20 oktober

Artificiell intelligens misslyckas med brittisk medicinsk examen

ChatGPT, en artificiell intelligens (AI), misslyckades med att klara Storbritanniens nationella primärvårdsexamen i en ny studie, vilket understryker att AI inte nödvändigtvis motsvarar mänskliga uppfattningar om medicinsk komplexitet. ChatGPT genererade också nya förklaringar och ´hallucinerade´ ofta genom att beskriva felaktig information som om de vore fakta, enligt Shathar Mahmood, en medicinstudent vid University of Cambridge. Studien publicerades i JMIR Medical Education tidigare i år. Forskarna undersökte styrkor och svagheter hos ChatGPT inom primärvården med hjälp av medlemskapstestet för Royal College of General Practitioners. Den datorbaserade flervalsbedömningen är en del av Storbritanniens specialutbildning för att bli allmänläkare. Forskarna matade in en serie av 674 frågor i ChatGPT vid två tillfällen, eller ´körningar´. Övergripande var algoritmens prestation bra över båda körningarna (59,94% och 60,39%); 83,23% av frågorna producerade samma svar vid båda körningarna. Men 17% av svaren stämde inte överens, rapporterade Mahmood, en statistiskt signifikant skillnad. Forskarna konstaterade att AI-system inte kommer att kunna ersätta hälso- och sjukvårdspersonal, åtminstone inte inom primärvården, i deras nuvarande skick.

Direktlänk Dela Medscape fördjupade 20 oktober

Baidu presenterar Ernie 4.0, en AI-modell med kapabiliteter jämförbara med OpenAI:s GPT-4

Den kinesiska teknikjätten Baidu presenterade på tisdagen (17 oktober) Ernie 4.0, den senaste versionen av sitt stora språkmodell, och hävdade att dess kapabiliteter är jämförbara med dem hos ChatGPT-skaparen OpenAI:s GPT-4-modell. Robin Li, medgrundare, styrelseordförande och VD för Baidu, gjorde tillkännagivandet vid Baidu World 2023, företagets årliga teknikkonferens, som hölls offline för första gången på fyra år. Baidu beskrev Ernie 4.0 som en ´nästa generations och [den] mest kraftfulla grundmodellen som erbjuder drastiskt förbättrade kärn-AI-funktioner´.

Direktlänk Dela KrASIA fördjupade 20 oktober

Soulmate, en app som tillåter användare att skapa och interagera med artificiell intelligens (AI)-drivna chattbotar, har meddelat att den plötsligt kommer att stänga ner. Detta har orsakat stor oro bland appens användare, som har utvecklat djupa emotionella band till sina AI-partners. Många användare har vänt sig till Reddit för att sörja och skapa digitala minnesmärken. Soulmate användare, som Mike Hepp, har uttryckt chock och förlust över att förlora sina AI-kompanjoner. Några användare har försökt ´exportera´ sina chattbotar till andra appar för att försöka bevara dem.

Business Insider fördjupade 20 oktober

Konstgjord intelligens utmanar inte riktiga artister

Konstgjord intelligens (AI) har ännu inte nått en nivå där den kan ta över musikskapande från riktiga artister. Trots att AI-sångskrivaren ´ghostwriter´ skapade en låt kallad ´Heart on My Sleeve´ med hjälp av röster från Drake och The Weeknd, vilket var imponerande nog för att vara berättigad till en Grammy, har ingen annan AI-låt kommit nära den kvaliteten. Huvudanvändningen för AI-musik är för närvarande AI-covers, där en artist gör en cover av en befintlig låt. AI-foton kan skapa realistiska bilder, men deras trovärdighet kan ifrågasättas av den riktiga personen på bilden.

Direktlänk Dela Talon Marks fördjupade 20 oktober

Google Bard utökar sin funktionalitet med fem nya tillägg

Google Bard, en konkurrent till ChatGPT, har introducerat fem nya tillägg som förbättrar produktiviteten. Tilläggen ger användarna tillgång till aktuell och relevant information när de använder Google-ekosystemets applikationer. De fem tilläggen fungerar med YouTube, Google Flights, Google Hotels, Google Maps och Google Workspace. För att aktivera tillägget för Google Workspace krävs särskilda behörigheter. Med dessa tillägg kan användarna till exempel söka efter den perfekta flygresan, hitta boendealternativ, få exakta avstånd mellan två punkter och hitta intressanta YouTube-videor.

Direktlänk Dela TreceBits fördjupade 20 oktober

Launch Cart introducerar LaunchADS.AI, ett AI-drivet digitalt annonseringsverktyg

Launch Cart, en ledare inom e-handelslösningar, har lanserat LaunchADS.AI, en avancerad AI-driven annonseringsplattform. Plattformen, som stöder små företag att skapa annonser på Meta, Instagram, YouTube, TikTok, Google och LinkedIn, integrerar ChatGPT för att förbättra annonstextgenerering. LaunchADS.AI förenklar digital annonsering och gör den tillgänglig för företag av alla storlekar. Plattformen genererar hundratals engagerande rubriker och beskrivningar, erbjuder en förenklad gränssnitt och snabb annonseringslansering, och tillhandahåller realtidsinsikter och övervakning för annonser på alla plattformar.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 19 oktober

Hur artificiell intelligens kan omforma marknadsföringsstrategier för startups

Startups behöver mer än bara en bra produkt i dagens snabbt växande digitala landskap; de behöver innovativa marknadsföringsstrategier. Artificiell intelligens kan omforma hur startups marknadsför sig själva, särskilt med verktyg som ChatGPT. ChatGPT kan omvandla din startups marknadsföringsstrategi genom att erbjuda unika marknadsföringsfördelar som drivs av AI. Det kan tränas att passa ditt företag bättre och kan användas för olika marknadsföringsuppgifter som sociala medier, video marknadsföring, PPC, innehålls brainstorming, konverteringsoptimering, varumärkesbyggande och kundsupport.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 19 oktober

Universal Music Group stämmer AI-företaget Anthropic för upphovsrättsintrång

Stora skivbolaget Universal Music Group och andra musikförläggare har stämt artificiell intelligensföretaget Anthropic för att ha distribuerat upphovsrättsskyddade låttexter med sin AI-modell Claude 2. Deras klagomål hävdar att Claude 2 kan uppmanas att distribuera nästan identiska låttexter till låtar som Katy Perrys ´Roar´, Gloria Gaynors ´I Will Survive´ och Rolling Stones ´You Can´t Always Get What You Want´. De anklagar även att Claude 2:s resultat använder fraser mycket liknande befintliga låttexter, även när de inte uppmanas att återskapa låtar. Anthropic anklagas för att inte bara distribuera upphovsrättsskyddat material utan tillstånd, utan att det använde dessa för att träna sina språkmodeller.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 19 oktober

AI tränad för att spela klassiska Pokémon-spel

En mjukvaruingenjör vid namn Peter Whidden har tränat en artificiell intelligens (AI) algoritm för att spela de klassiska Pokémon-spelen. AI:en har spenderat över 50 000 timmar på att spela spelet och har samlat en stor följarskara på YouTube. Whiddens AI använder en förstärkningsinlärningsmodell som belönar AI:en för att levla upp Pokémon, utforska nya områden, vinna strider och besegra gymledare. Trots vissa begränsningar, som att inte kunna läsa och tolka dialog i spelet, har AI:en visat imponerande framsteg i AI-teknologi.

Direktlänk Dela Game Is Hard fördjupade 19 oktober

YouTube förhandlar om licensavtal för AI-drivet röstgenereringsverktyg

YouTube planerar att släppa ett verktyg för röstgenerering, men det tar längre tid än väntat att slutföra avtal med skivbolag om rättigheterna till populära artisters röster. YouTube förhandlar fortfarande licensavtal med de tre stora skivbolagen - UMG, SME och WMG. När avtalen är klara kommer YouTube att använda licensierade artisters röster för att träna sina AI-modeller. Verktyget kommer att tillåta skapare att generera och använda artisters röster i sitt innehåll. En beta-version av verktyget kräver enskilda avtal för att täcka rättigheterna till rösterna. Skivbolagen fortsätter att förhandla om avtalsvillkoren innan de skriver under något avtal. Det finns också frågor om hur YouTube skulle träna modellen och hur artister skulle kunna välja att delta eller stå utanför AI-modellens träningsdataset, samt huruvida artisternas ersättning skulle uppstå genom att tillåta användning av deras röst som en input i modellen, eller från output som genereras från YouTube-verktyget.

Direktlänk Dela Digital Music News fördjupade 19 oktober

YouTube utvecklar AI-verktyg för att låta skapare använda artisters röster

YouTube arbetar på ett AI-verktyg som låter användare replikera röster från populära artister. Tidigare i år tvingade Universal streamingtjänster att ta bort en viral hit som skapats med AI-verktyg för att låta som en ny låt från Drake och The Weeknd. YouTube´s AI-musikverktyg kommer att vara en officiellt licensierad version av de AI-deepfake-program som redan finns på internet. Verktyget var tänkt att lanseras på deras ´Made On YouTube´-evenemang förra månaden, men det var inte klart ännu.

Direktlänk Dela Stereogum fördjupade 19 oktober

YouTube utvecklar AI-verktyg för att replikera musikers röster

YouTube utvecklar ett AI-drivet verktyg som låter användare replikera röster från kända musiker när de spelar in ljud, enligt en ny rapport från Bloomberg. Videostreamingtjänsten har rapporterat att de har kontaktat musikföretag för att få rättigheter att träna sitt nya AI-verktyg på låtar från deras musikkataloger. Inga avtal har ännu undertecknats av något stort skivbolag, men källor till Bloomberg hävdar att diskussioner mellan parter pågår. Det är för närvarande oklart om diskussionerna kring YouTubes AI-röstkloning kommer att hjälpa till att lösa potentiella upphovsrättsfrågor som väcks av skivbolag i samband med ökningen av AI-genererade låtar som efterliknar populära musiker.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 19 oktober

AI-modell i japansk te-reklam väcker uppmärksamhet

En TV-reklam med en modell genererad av artificiell intelligens (AI) har dragit till sig uppmärksamhet på sociala medier i Japan. Reklamen är för dryckesföretaget Ito En Ltd:s gröna te ´Oi Ocha catechin´. Detta är första gången en AI-performare används i en TV-reklam i Japan, enligt AI Model Inc., som tillhandahöll AI-tjänsten. Ito En valde att använda AI för att bäst illustrera hur någons utseende skulle förändras 30 år in i framtiden. Förpackningsdesignen för serien med grönt te i plastflaska skapades också med AI.

Direktlänk Dela Mainichi Newspapers fördjupade 19 oktober

OpenAI gör DALL-E tillgängligt inom ChatGPT

OpenAI har nyligen gjort sitt text-till-bild generativa AI-verktyg, DALL-E, tillgängligt inom ChatGPT. DALL-E-funktionen är endast tillgänglig inom ChatGPT Plus och är för närvarande listad som beta, men behöver inte aktiveras i inställningspanelen. Användaren måste välja det från GPT-4-rullgardinsmenyn, och att välja det eliminerar åtkomst till Browse with Bing, ChatGPT Plugins och Data Analytics. Trots vissa begränsningar jämfört med dess fristående syskon och Midjourney, kännetecknas DALL-E inom ChatGPT av bekvämlighet.

Direktlänk Dela Technology For You fördjupade 18 oktober

OpenAI gör DALL-E tillgänglig inom ChatGPT

OpenAI har gjort sin text-till-bild-generativa AI-verktyg, DALL-E, tillgängligt inom ChatGPT. DALL-E har länge varit tillgängligt via sitt webbgränssnitt på labs.openai.com men nyligen gjordes det tillgängligt inom ChatGPT. Funktionen är för närvarande listad som beta inom ChatGPT Plus och behöver inte aktiveras i inställningspanelen. Användare behöver bara mata in några kommandon för att se vad DALL-E kan göra.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 18 oktober

Automatisera YouTube Shorts med AI-verktyg

Att skapa innehåll är en svår uppgift, men tack vare AI-verktyg som ChatGPT och det populära redigeringsverktyget Canva kan du automatisera YouTube-kortfilmer och publicera dem på din kanal. Dessa videor är fria från upphovsrätt och hjälper dig också att skapa strömlinjeformat innehåll. Du kan även skapa hundratals YouTube Shorts-videor genom att följa stegen i denna guide. Kortformatvideor har fått enorm dragkraft på alla sociala medieplattformar, medan långformatvideor har förlorat popularitet. Kortformatvideor är populära eftersom de underhåller eller informerar oss på kort tid, medan långformatvideor kräver att du spenderar tid på att extrahera information från innehållet. Därför har alla sociala medieplattformar nu möjlighet att dela korta videor, som YouTube Shorts, Instagram Reels, och så vidare. Men visste du att många YouTube Shorts-kanaler automatiserar sina videor? Om du är en innehållsskapare vet du väl att en YouTube Shorts-kanal kommer att ge din kanal mer exponering och hjälpa dig att växa snabbare än en vanlig kanal där du postar långformatvideor. YouTube Shorts är också ett snabbare sätt att tjäna pengar med YouTube. Men du behöver vara konsekvent och skapa kvalitetsvideor som tilltalar en nisch för att få den dragkraft som kommer att spola pengar in på ditt bankkonto. I denna guide visar vi dig hur du skapar och automatiserar flera YouTube-korta videor med bara två verktyg. Du kan posta dessa videor på din YouTube-kanal och vara på väg att tjäna pengar. Med flera YouTube-korta videor menar vi att du kan skapa hundratals korta videor på bara några minuter. Låt oss komma igång direkt.

Direktlänk Dela Technology Personalized fördjupade 17 oktober

Fyra innovativa verktyg för att analysera och sammanfatta innehåll med hjälp av AI

Generativ artificiell intelligens (AI) är kraftfull för att analysera och sammanfatta innehåll. Fyra innovativa verktyg för denna uppgift inkluderar Claude för PDF-filer, Glasp för webbsidor, Spext för YouTube-videor och Spoke för Slack. Claude analyserar och kondenserar text, inklusive PDF-filer. Glasp kondenserar text från webbsidor. Spext kondenserar och organiserar ljud och video, fungerar bra för podcasts och YouTube-videor. Spoke använder AI för att generera dagliga sammanfattningar av Slack-kanaler.

Direktlänk Dela Practical Ecommerce fördjupade 17 oktober

AI förvandlar innehållsskapande för YouTube-videor och podcasts

Artificiell intelligens (AI) förändrar snabbt hur innehållsskapare skapar videor och podcasts. AI används för allt från manusutveckling till voiceover, miniatyrbilder och redigering. Det finns många AI-verktyg på marknaden, men OpenAI´s ChatGPT dominerar konversationen. Microsoft har investerat miljarder i OpenAI, vilket gör ChatGPT till den inbyggda AI:n i Microsofts Bing-webbläsare. Andra AI-verktyg inkluderar Claude AI av Anthropic och Perplexity AI. BigVu är en prompter-plattform som låter användare ladda upp manus som kan läsas via en telefon, surfplatta eller datorskärm. För miniatyrbilder används AI-modeller som Dall-E från OpenAI och Midjourney. VidIQ och Tubebuddy hjälper till med att skapa videotitlar. Filmora är en populär redigeringsprogramvara med en gratis version. YouTube moderbolag Google har också investerat kraftigt i generativ AI.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 17 oktober

AI-forskare förvandlar chattbotar till autonoma agenter

AI-forskare vid chipföretaget Nvidia har lyckats förvandla den populära chattboten ChatGPT till en autonom agent som kan utföra uppgifter inom videospel som Minecraft. Forskarna lärde boten att simma, samla växter, jaga grisar, bryta guld och bygga hus inom spelets digitala universum. Dessa autonoma agenter kan göra mer än att bara chatta, de kan använda programvaruappar, webbplatser och andra onlineverktyg. På lång sikt tror forskarna att dessa AI-agenter kan bli mycket mer sofistikerade och eventuellt ersätta kontorsarbetare.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 17 oktober

Hollywoods AI-avtal ställer fler frågor än det löser

Writers Guild of America´s arbetsavtal med Hollywood-studios anses vara en stor seger för författare, men det finns oro för att avtalets AI-skydd inte kommer att räcka. Avtalet fastställer att AI inte kan användas för att underminera en författares erkännande eller användas som ett sätt att minska en författares ersättning. Det lämnar dock utrymme för studios att träna AI med hjälp av befintligt material. Detta kan skapa problem för författare genom att tillåta studios att använda tidigare arbete för att generera liknande material utan författarens samtycke eller medvetenhet. AI har också skapat problem för traditionell upphovsrätt i USA.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 16 oktober

Föräldrar diskuterar användningen av AI-verktyg för sina barn

Många föräldrar ifrågasätter om de ska låta sina barn använda AI-verktyg som Chat GPT. Susan och Scot Westwater, föräldrar och författare till en bok om konversationell AI, uppmuntrar sin son att använda AI, men med vissa restriktioner. De har upptäckt att röst sökknappen på YouTube är ett användbart verktyg när deras barn blir nyfiken på ett ämne som många vuxna inte är experter på. De menar också att det har hjälpt dem som föräldrar att bättre förstå saker som matematikkoncept och sedan hjälpa till att se till att han förstår sin läxa på egen hand.

Direktlänk Dela WJLA-TV fördjupade 16 oktober

Föräldrar i AI-branschen diskuterar användningen av AI-verktyg för barn

Många föräldrar ifrågasätter om de ska låta sina barn använda artificiell intelligens (AI) verktyg som Chat GPT. Susan och Scot Westwater, författare till en bok om konversationell AI och föräldrar till en 10-åring, uppmuntrar sin son att använda AI, men med vissa restriktioner. De har också upptäckt att röst sökningsknappen på YouTube är ett användbart verktyg när deras barn blir nyfikna på ämnen som många vuxna inte är experter på. AI har också hjälpt dem som föräldrar att bättre förstå saker som matematikkoncept och därmed kunna hjälpa sitt barn med läxorna.

Direktlänk Dela WJLA-TV fördjupade 16 oktober

Barn spenderar mer tid på innehållskonsumtion, anime tar över globalt

Barn spenderar mer än 60 minuter om dagen på att konsumera innehåll på alla slags enheter, en siffra som är högre i USA, enligt Ivan Colecchia, senior vice VD för affärsutveckling på analysföretaget The Insights Family. Colecchia framhöll flera nyckeltrender för barnunderhållning för det kommande året i en presentation på MipJunior, en marknad för barninnehåll och samproduktion. De viktigaste samtalspunkterna var den globala övertagningen av anime, en renässans för bio bland barn, ökad popularitet för asiatisk kultur som K-pop pojkband, AI, anpassat innehåll och ökad inkomst från leksaker relaterade till favoritprogram. Dessutom föredrar barn YouTube framför linjär-TV, med 48% av barnen i åldern 10-18 mest troliga att titta på YouTube.

Direktlänk Dela Variety Media fördjupade 14 oktober

AI-genererade röster sprider desinformation på TikTok

Konton på TikTok sprider felaktigheter med hjälp av röster genererade av artificiell intelligens (AI). I en välproducerad TikTok-video kan man höra en röst som påminner starkt om före detta president Barack Obamas försvara sig mot en ny konspirationsteori om hans tidigare chefs plötsliga död. Rösten tillhörde dock inte den före detta presidenten, utan var en övertygande fejk skapad av AI. Tekniken för att skapa AI-röster har blivit allt mer populär sedan företag som ElevenLabs släppte nya verktyg förra året. Sedan dess har ljudfejk snabbt blivit ett nytt vapen på internet för att sprida desinformation, med hot om att öka politisk desinformation inför valet 2024.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 13 oktober

Använda Google Bard med Gmail: En guide

Förra månaden introducerade Google sina nya Google Bard-tillägg, som gör det möjligt att använda Bard med Google-appar som Gmail, Docs, Drive, Maps och YouTube. Detta gör att Bard kan få tillgång till och använda information från dessa appar och tjänster för att ge dig mer omfattande och informativa svar. Denna guide visar hur du kan använda Google Bard med Gmail, det kan användas för en mängd olika uppgifter med Gmail, inklusive att utforma e-post, svara på dem, sammanfatta dem, översätta e-post och mycket mer. Google Bard kan hjälpa dig att utforma e-post genom att generera text, översätta språk och föreslå kreativt innehåll. Google Bard kan också hjälpa dig att svara på e-post. Google Bard kan också sammanfatta e-post för dig. Detta kan vara till hjälp om du har mycket e-post att läsa och du snabbt vill få en översikt över varje e-post. Google Bard kan också översätta e-post för dig. Detta kan vara till hjälp om du får e-post på språk som du inte förstår. Google Bard kan användas för att utföra en mängd andra uppgifter med Gmail, såsom att generera kreativt e-postinnehåll, föreslå lösningar på kundproblem, forska om ämnen för e-post, hitta relevant information från andra Google-appar och tjänster, såsom Google Docs, Drive och Google Maps.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 13 oktober

Ingenjörer från Northwestern University har skapat en ´gående´ robot med hjälp av AI, enligt en video som universitetet delade på YouTube. Roboten, som skapades från grunden, tog bara sekunder att bygga. Forskarna genomförde detta experiment medan de testade en nybyggd AI-algoritm. De hävdade att AI designade roboten endast med en enkel uppmaning. Sam Kriegman, ledaren för experimentteamet, kallade processen ´direkt evolution´. En studie om experimentet publicerades i Proceedings of the National Academy of Sciences.

Hindustan Times fördjupade 13 oktober

USA:s senatorer föreslår lagförslag för att förbjuda obehörig AI-replikering

En tvärpolitisk grupp amerikanska senatorer har föreslagit ett lagförslag som skulle förbjuda obehörig skapande av AI-drivna replikeringar av människors röster och bilder. Lagförslaget, Nurture Originals, Foster Art, and Keep Entertainment Safe (NO FAKES) Act, har utarbetats av demokratiska senatorerna Chris Coons och Amy Klobuchar samt de republikanska senatorerna Marsha Blackburn och Thom Tillis. Företag eller individer som skapar en obehörig AI-kopia av någon, levande eller död, skulle kunna hållas ansvariga för skador enligt lagen, liksom plattformar som medvetet tillhandahåller obehöriga AI-kopior. Straffen skulle börja på 5 000 dollar per överträdelse.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 13 oktober

Tvivel kring effektiviteten av Googles AI-chatbot Bard

Google utökar sin nya AI-chatbot Bard över sina produkter, men det finns tvivel om teknikens kapabiliteter. Nyligen läckta samtal mellan Google-anställda som är involverade i utvecklingen av Bard avslöjar osäkerheter inom företaget om chatbotens effektivitet och om den massiva investeringen som krävs lönar sig. Denna nyhet, först rapporterad av Bloomberg, väcker nya frågor om Bards utmaningar. Google-anställda har ifrågasatt om resurserna som krävs för Bard är värda det. Google avtäckte Bard i mars som en rival till OpenAIs populära ChatGPT-chatbot. Företaget la till nya funktioner de följande månaderna, som att analysera bilder och svara på olika språk. Förra månaden meddelade Google den största expansionen hittills genom att ansluta Bard till produkter som Gmail, Maps och YouTube. Men utrullningen har plågats av klagomål om att Bard ger falsk information och farliga rekommendationer. Google tillade en sökknapp samma dag som den stora expansionen så att användare kunde faktakontrollera Bards svar. Kritiker inifrån och utifrån har anklagat Google för att skynda på för att hålla jämna steg med konkurrenterna samtidigt som de ignorerar etiska frågor, inklusive behandlingen av lågavlönade entreprenörer som tränar Bard. Att säkerställa att Bard lyckas är avgörande för Google. Dess kärnsökverksamhet genererar cirka 80% av moderbolaget Alphabets intäkter, men uppkomsten av AI-chatbots hotar att störa dess dominans.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 12 oktober

Adobe introducerar generativ AI-teknik för att förbättra kundupplevelsen

Adobe har presenterat en ny generativ AI-teknik, Sensei GenAI, som kommer att förvandla företagsförmåga att möta individuella kunders unika behov med psykologisk och demografisk precision. Adobe är mest känt för sina verktyg för kreativa yrkesverksamma, men är också marknadsledande inom kundupplevelsehantering. Med hjälp av AI-teknik kan företag förbättra kundupplevelsen genom att skapa positiva associationer i kundens psyke. Adobe fokuserar på tre generativa AI-funktioner i sin Real-Time Customer Data Platform (Real-Time CDP): rik segmentering, Adobe Journey Optimizer och Generative Playbooks. Adobe förbättrar också Real-Time CDP med partnerberikningar, Amazon Ads, TikTok och LiveRamp-integrationer för att lösa cookieless prospekteringsutmaningar för varumärken.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 12 oktober

Deepfake nyhetssegment med toppjournalister sprider sig på internet

Deepfake nyhetssegment som verkar levereras av toppjournalister och TV-nätverk sprider sig över internet. Det är en vändpunkt för manipulerade medier som experter ser som oroande bara ett år ut från ett historiskt val. TikToker Krishna Sahay har använt generativ AI och annan programvara för att producera till synes riktiga nyhetssegment från toppankare vid stora nyhetsbyråer, från CBS Evening News ´Norah O´Donnell till journalister på CNN, BBC och mer. Tack vare tekniken ser ankarna ut och låter som sig själva, och tack vare plattformarnas kraftfulla algoritmer går sensationella berättelser och falska rubriker som bär deras namn och likhet (eller en nyhetsbyrås logotyp) virala under förevändning av att vara auktoritativa nyheter.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 12 oktober

Google Bards AI-chatbot stöder nu tillägg

Google Bards AI-chatbot stöder nu tillägg, vilket ger användarna fler möjligheter. Bard-tillägg integrerar Bard med andra Google-appar för att ge aktuell och relevant information. För närvarande finns det fem tillgängliga tillägg, endast på engelska, inklusive tillägg för Google Flights, Hotels, Maps, Workspace och YouTube. Alla tillägg är aktiverade som standard, förutom Google Workspace, eftersom det ger Bard tillgång till din Gmail, Docs och Drive. Du kan använda Bard-tillägg för att hitta lämpliga flyg för din resa, upptäcka avståndet / restiden mellan två platser, få hjälp att hitta rätt YouTube-videor och även hitta e-post, sammanfatta dem och till och med utkasta AI-genererade svar med hjälp av Workspace-tillägget.

Direktlänk Dela MakeUseOf fördjupade 12 oktober

Adobe introducerar nya AI-funktioner och sociala mediefunktioner på Adobe Max-konferensen

Adobe håller sin största konferens Adobe Max, där de presenterar nya ambitiösa projekt och innovationer. En av de mest framstående nyheterna är introduktionen av nya Generative Fill-applikationer för deras videoredigeringsverktyg Premiere Pro och After Effects. Detta nya verktyg, kallat ´Project Fast Fill´, kommer att använda Firefly generative AI för att förbättra videoredigeringen. Dessutom kommer en export till social-funktion att införas i Premiere Pro med inbyggt stöd för att publicera på TikTok, förutom befintligt stöd för Facebook, Vimeo, X (tidigare känd som Twitter) och YouTube. Andra uppdateringar inkluderar AI-drivna textbaserade redigeringsförbättringar och introduktionen av Share for Review med Frame.io.

Direktlänk Dela No Film School fördjupade 11 oktober

Google och Discord diskuterar AI-chattbotens effektivitet

Google och Discord har i flera månader drivit en inbjudningsbaserad chatt för tunga användare av Bard, Googles AI-drivna chattbot. Google produktchefer, designers och ingenjörer använder forumet för att öppet diskutera AI-verktygets effektivitet och nytta. Diskussioner har kretsat kring om de enorma resurserna som går in i utvecklingen är värda det. Google har nyligen anslutit Bard till sina mest populära tjänster, som Gmail, Maps, Docs och YouTube. Men samtidigt har företaget också stött på klagomål om att verktyget genererar påhittade fakta och ger potentiellt farliga råd.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 11 oktober

HiDock H1: AI-drivet ljudnav för dator och telefon

HiDock H1 är en AI-aktiverat ljudnav som kan användas med både dator och telefon. Den fungerar med appar som Skype, Google Meet, FaceTime, Microsoft Teams, Zoom, WhatsApp och YouTube. HiDock H1 kan spela in ljud, transkribera det och till och med generera sammanfattningar som att göra-listor och skisser. Den har också en funktion för tvåvägs brusreducering och kan snabbladda din dator och telefon. HiDock H1 har en kontrollpanel där du kan svara/avsluta samtal, stänga av eller slå på ljudet, eller spela in ditt samtal direkt med bara ett knapptryck. HiDock H1:s app, HiNotes, är där dess hemliga sås ligger. Den låter dig transkribera inspelningar på upp till 57 språk och utföra ytterligare åtgärder som att sammanfatta dem, förvandla dem till minnesanteckningar eller låta dig välja från en mängd förinställda mallar för telefonsamtal, onlineföreläsningar och möten.

Direktlänk Dela Yanko Design fördjupade 11 oktober

AI-startup ´Captions´ lanserar ny app för språkdubbning

AI-videostartupen Captions, grundad av tidigare designingenjörschefen på Snap och tidigare mjukvaruutvecklingsingenjör på Microsoft, Gaurav Misra, lanserar en ny AI-dubbningsapp kallad Lipdub. Appen översätter och dubblerar automatiskt förinspelade videor med talat ljud till 28 språk, och matchar talarens läpprörelser till de talade orden på det översatta språket med hjälp av artificiell intelligens. Appen är endast tillgänglig på iOS till att börja med, men är gratis att ladda ner och kräver inte ett befintligt Captions-appkonto. Användare kan ta videor de redigerar med den och publicera dem på andra populära plattformar, som YouTube, TikTok och Instagram Reels.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 10 oktober

Google introducerar Google Bard till Google Assistant

Google presenterade nyligen Google Bard till Google Assistant vid sitt senaste ´Made by Google´-evenemang. Google Bard kombinerar Googles assistentens personliga assistans med generativt resonemang för att ge Android- och iOS-kunder bättre kontextuellt medvetna lösningar. Google Bard är fortfarande i tidiga utvecklingsstadier och företaget distribuerar det till tidiga beta-testare för att få feedback. Google lovar att funktionen kommer att bli tillgänglig för alla Android- och iOS-användare under de kommande månaderna. Den nya assistenten kan utföra en mängd aktiviteter och kommandon och har större koppling till Googles appar som Gmail, Docs, Drive, Maps, YouTube och Google Flights.

Direktlänk Dela TechnoSports fördjupade 10 oktober

Boss använder AI och teknik för att skapa ´Techtopia´-miljö vid modevisning

Inför sitt modevisning den 22 september i Milano använde Boss AI och teknik för att skapa en ´Techtopia´-miljö. På Allianz MiCo-konferenscentret presenterade varumärket sin kollektion som en del av en futuristisk upplevelse med hologram, robotar och semi-transparenta skärmar. Kollektionen och den teknikledda uppsättningen skulle representera framtidens arbetsplats där AI, natur och människor kommer att samarbeta. Boss-teamet arbetade med Hongkong-baserade Hanson Robotics för att ta med tre av företagets Sophia-robotar till showen. Sophia-roboten, som kombinerar robotik och AI, skapades 2016 och har sedan dess blivit innovationsambassadör för FN:s utvecklingsprogram. Robotarna var klädda i fulla Boss-looks och kunde interagera med gästerna. Varumärket överväger nu att återanvända rummen som pop-ups inom sina detaljhandelsplatser. Målet med uppsättningen var att visa kollektionen, men den var också tänkt att användas som bakgrund för innehåll på sociala medier.

Direktlänk Dela Glossy Media fördjupade 10 oktober

Medie- och marknadsföringsproffs delar insikter om AI på Convergent TV Summit

Medie- och marknadsföringsexperter från Warner Bros, YouTube, Tubi och andra kommer att dela insikter, perspektiv och råd om hur man håller jämna steg i denna ständigt föränderliga bransch vid Convergent TV Summit i Los Angeles den 25 oktober. Arbetet med artificiell intelligens kan vara polariserande. Framtidens möjligheter med generativ AI skapar hopp ... och rädsla. På vår kreativa byrå Omelet har vi arbetat med AI i några år nu. I början av 2020 började vi använda AI för att automatisera de tråkiga delarna av bannerlokalisering. Tidigare i år släppte vi ett verktyg för webben som drivs av naturligt språkbearbetning, Hikup, för att hjälpa alla att vara mer medvetna om det språk de använder.

Direktlänk Dela Adweek fördjupade 9 oktober

OpenAI Dall-E 3 AI art generator förbättrar skapandet av YouTube-miniatyrbilder

OpenAI Dall-E 3 AI art generator ger ett nytt sätt att skapa bilder och gör det enklare att generera YouTube-miniatyrbilder. Metoden Chain of Thought erbjuder en strukturerad, steg-för-steg process för att skapa fantastiska miniatyrbilder. Processen börjar med att skapa en detaljerad lista över individuella idéer som tjänar som en färdplan för hela designprocessen. Efter att idéerna genererats skapas de perfekta, detaljerade prompts för miniatyrbilderna. Färgval spelar också en viktig roll i denna process. När prompts har skapats utvärderas de kritiskt och förbättringar föreslås för att öka detaljerna. Med hjälp av Dall-E 3 omvandlas prompts till visuellt slående miniatyrbilder i 16:9 format.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 9 oktober

Problem med stora språkmodell-chatt AI: De tenderar att hitta på saker

En av de mest problematiska aspekterna av att arbeta med stora språkmodell-chatt AI är deras tendens att hitta på saker, fabricera svar och presentera felaktig information som fakta. Detta är känt som ´hallucinationer´. John Schulman, medgrundare av OpenAI (skaparna av ChatGPT), uttrycker oro över detta. Men det finns sätt att få kvalitativa svar från ChatGPT genom att undvika vissa frågestilar och förbättra hur man ställer frågor till AI.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 9 oktober

Meta betalar upp till $5M till kändisar för att använda deras likhet i AI-assistenter

Meta presenterade förra månaden sin AI-assistentfunktion som innefattar kändisars likheter. Bland stjärnorna som porträtterar Metas chatbottar med olika personligheter finns Kendall Jenner och MrBeast. En anonym toppskapare fick betalt $5 miljoner för sex timmars arbete, enligt The Information. Meta betalar en toppskapare så mycket som $5 miljoner på två år för sex timmars arbete i en studio för att använda deras likhet som en AI-assistent. Företaget har också tagit ombord skapare som MrBeast, den mest prenumererade individen på YouTube, och TikTok-stjärnan Charli D´Amelio.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 9 oktober

ChatGPT kan nå 1,8 miljarder besök till november 2023: Topp e-handels-SEO-prompter avslöjade

ChatGPT, en AI-driven språkmodell utvecklad av OpenAI, har visat sig vara ett kraftfullt verktyg inom digital marknadsföring och SEO. Enligt rapporter från SimilarWeb nådde användningen av ChatGPT 1,8 miljarder besök till november 2023. Företagare kan inte ignorera potentialen hos detta AI-drivna verktyg. Här är de främsta ChatGPT-prompterna som företag använder för att öka sina e-handelsförsäljningar under semestern. Dessa prompter hjälper till att identifiera nyckelord, skapa innehåll, optimera produktsidor, skapa kategorisidor, skapa användarvänliga URL:er, namnge e-handelsprodukter, adressera tekniska SEO-frågor och skapa sociala medieinlägg.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 9 oktober

Google Bard: En chattbot som låter dig göra allt från att planera ett födelsedagskalas till att svara på frågor om komplexa ämnen

Google Bard är Googles svar på ChatGPT, men skiljer sig också åt. Bard är en chattbot som låter användaren göra allt från att planera ett födelsedagskalas till att svara på frågor om komplexa ämnen. Den låter även användaren koda och kommer snart att ha en AI-bildgenerator tack vare Adobe. Google påpekar att vissa av Bards svar kan vara felaktiga. Bard är nu tillgänglig i 180 länder och på tre språk. Google kan också träna sin AI med hela internet, enligt en nyligen ändrad policy som säger att företaget kommer att använda ´offentligt tillgänglig information´ för att ´hjälpa till att träna Googles AI-modeller och bygga produkter och funktioner som Google Translate, Bard och Cloud AI-funktioner.´

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 9 oktober

Google introducerar artificiell intelligens ´Bard´ för att förbättra användarupplevelsen

Google, som ägs av det amerikanska företaget Alphabet Inc., introducerar en ny artificiell intelligens (AI) funktion kallad Bard. Bard kommer att implementeras i Google Drive, Maps och YouTube för att förbättra användarupplevelsen för miljontals användare över hela världen. AI:n kan generera text och andra innehåll baserat på användarens preferenser och stöder över 40 språk. På Google Maps kommer Bard att hjälpa användare genom att söka information om flyg och hotell i realtid, och ge förslag på säkra rutter för att äta och promenera.

Direktlänk Dela Libero fördjupade 9 oktober

Googles Bard AI revolutionerar användarinteraktion med nya tillägg

Googles artificiella intelligens, Bard AI, har infört tillägg som förändrar sättet användare interagerar med Googles tjänster. Bard AI överträffar konkurrenter som ChatGPT och Jasper genom att erbjuda skräddarsydda svar med hjälp av realtids webbdata. Integrationen av Google-appar som Google Flights, Google Maps, Google Hotels, Google Drive, Google Docs, Gmail och YouTube, samt andra tredjepartstjänster, har förbättrat Bards potential. Bard AI kan nu användas för att planera resor, hämta e-postinformation, kontrollera flyg- och hotellinformation, få vägbeskrivningar och begära YouTube-videor på specifika ämnen eller destinationer.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 7 oktober

Veckans tekniknyheter: AI-investeringar, antitrustutredningar och cybersäkerhet

Generativ AI fortsätter att dominera nyheterna när Anthropic rapporteras samla in ytterligare 2 miljarder dollar från Google och andra. AI-partners OpenAI och Microsoft planerar att designa sina egna AI-chips under en brist på grafikprocessorer från Nvidia. I Storbritannien undersöker antitrustmyndigheterna molnleverantörer, särskilt Amazon Web Services och Microsoft. I USA fortsätter rättsfallet mot Google, medan det finns tvivel om Federal Trade Commissions liknande fall mot Amazon. MGM Resorts International vägrade att betala lösensumma efter en kostsam attack. Chipjätten Intel fortsätter att avyttra delar av sin verksamhet, denna gång sin programmerbara chip-verksamhet, för att stärka sin ekonomi.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 7 oktober

Google presenterar Pixel 8 och Pixel 8 Pro med förbättrad AI

Google har presenterat nästa generation av Pixel-smartphones, Pixel 8 och Pixel 8 Pro, som kommer att ha mer konstgjord intelligens (AI) integrerad. Verktygen kan skriva bildtexter som kan ändras av tekniken. Google-assistenten kommer att kunna kopplas till företagets AI-chatbot, Bard, för att utföra uppgifter. Google låter varje användare bestämma om de vill låta Bard interagera med sina andra tjänster. Pixel 8 och Pixel 8 Pro kommer att ha förbättrade kameror, inklusive fler AI-baserade redigeringsverktyg. Pixel 8 Pro kommer också att kunna ta människors temperaturer, men Google väntar fortfarande på regulatoriskt godkännande för att aktivera denna funktion i USA.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 6 oktober

Google Bard AI och OpenAI ChatGPT: Nya Uppdateringar och Funktioner

I artificiell intelligens (AI) världen har två modeller gjort avtryck med sina senaste uppdateringar och funktioner: Googles Bard AI och OpenAIs ChatGPT. Båda är utformade för att förändra hur vi interagerar med teknik, men de har var och en sina unika styrkor och svagheter. Google Bard AI har nyligen fått en betydande uppdatering, som inkluderar nya funktioner och förbättringar för att konkurrera med OpenAIs ChatGPT. En av de mest noterbara tilläggen till Bard är inkluderingen av tillägg. Dessa tillägg integrerar med Google Flights, Hotell, Maps, Workspace och YouTube, vilket ger användarna tillgång till en mängd information från olika källor. OpenAI har också tillkännagivit en rad nya tillägg till sin ChatGPT-tjänst, inklusive en ny bilduppladdningsfunktion och integration med OpenAIs AI-konstgenereringssystem DallE 3.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 6 oktober

Avancerade AI-promptningstekniker förbättrar kommunikationen med ChatGPT

Artikeln diskuterar hur man effektivt kan använda avancerade AI-promptningstekniker med sju olika metoder för att förbättra kommunikationen med ChatGPT och andra generativa AI-verktyg. Metoderna inkluderar att specificera utdataformat, formatera i HTML, iterera med flera försök, inte vara rädd för att använda långa prompts eller uppsättningar av prompts, ge explicita begränsningar till ett svar, ange antalet ord, meningar, tecken och ge AI möjlighet att utvärdera sina svar. Artikeln betonar att det är viktigt att vara mycket specifik och ge tillräckligt med information för att det stora språkmodellen ska förstå vad du frågar.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 6 oktober

Google presenterar uppdateringar i sitt Bard-språkmodell

Google har meddelat en rad spännande utvecklingar i sin Bard-språkmodell, inklusive den smartaste modellen hittills. Dessa uppdateringar syftar till att göra Bard mer intuitiv, fantasifull och responsiv på flera språk och länder, vilket gör det möjligt för människor att samarbeta om kreativa projekt, arbeta på olika språk och få tillgång till djupgående kodningsassistans av högre kvalitet och noggrannhet. Bard kan nu konsultera realtidsinformation från Maps, YouTube, hotell och flyg. Dessutom kan Bard interagera med Gmail, Docs och Drive för att hitta, sammanfatta och svara på frågor.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 6 oktober

Open AI:s ChatGPT kan nu generera bilder

ChatGPT, en AI-chatbot skapad av Open AI, har länge varit ledande inom textgenerering. Trots framgångarna saknade chatboten förmågan att skapa bilder. Nyligen har dock Open AI hittat ett sätt att generera bilder med hjälp av ChatGPT. Genom att lägga till ChatGPT i deras bildgenererande AI, DALL-E 3, skapade de ett nav för generativ AI. Resultatet blev detaljerade bilder baserade på skriftliga instruktioner. DALL-E 3 kommer att släppas inom en månad och kommer att kunna nås via ChatGPT för en extra kostnad på 20 dollar i månaden. Open AI siktar nu på att göra ChatGPT kapabel att skapa inte bara texter och bilder, utan även videor, programvara, ljud och andra digitala medier.

Direktlänk Dela Headlines of Today Media fördjupade 6 oktober

2023 förutspås bli AI:s år: Företag utnyttjar AI för att omvandla traditionella metoder

AI förutspås bli allt mer framträdande 2023, med generativ AI som omvandlar AI till ett produktivitetsverktyg för vardagsanvändare. Företag använder AI för att förvandla traditionella metoder och normer inom sina respektive branscher. Ericsson använder AI för att förbättra arbetssäkerheten, SoFi använder konversations-AI för att förbättra kundtjänsten, Hexagon använder assistiv AI för att förbättra offentlig säkerhet, Revolear använder AI för att förbättra B2B-försäljning, Abpro använder AI för att påskynda läkemedelsupptäckter och The Digital Panda använder AI för att snabbt skapa designmockups.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 6 oktober

Deepfakes skapar oro inför det kommande amerikanska presidentvalet

Deepfakes genererade av artificiell intelligens skapar oro inför det kommande amerikanska presidentvalet. Google var det första stora teknikföretaget att meddela att det skulle införa nya etiketter på vilseledande AI-genererade politiska annonser. Nu uppmanar amerikanska lagstiftare sociala medieplattformar som X, Facebook och Instagram att förklara varför de inte gör detsamma. Två demokratiska medlemmar av kongressen skickade ett brev till Meta CEO Mark Zuckerberg och X CEO Linda Yaccarino och uttryckte allvarliga farhågor om framväxten av AI-genererade politiska annonser på deras plattformar och bad dem att förklara vilka regler de utformar för att begränsa skadorna för fria och rättvisa val.

Direktlänk Dela The News-Herald fördjupade 6 oktober

Google Assistant integrerar Bard-funktioner för att förbättra användarinteraktionen

Google planerar att integrera Bard-funktioner i sin Assistant, vilket kommer att ge den befintliga röstassistenten tillgång till användarnas personliga Google-appar som Gmail, Docs, Drive, Maps och YouTube. Enligt Sissie Hsiao, vice VD för Assistant/Bard på Google, kommer denna förbättring att låta användare ställa skräddarsydda frågor och använda assistenten som en AI-chattbot för att planera resor, skapa inköpslistor eller generera sociala medier-undertexter. Dessutom kan användare som vill ha mer funktionalitet installera ´Bard Extensions´, vilket skulle tillåta assistenten att spåra flyg och boka hotell. Funktionen kommer att lanseras först på Pixel 8 och 8 Pro, innan den rullas ut bredare till Android och iOS, andra Pixel-telefoner och utvalda Samsung-telefoner.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 5 oktober

OpenAI står inför andra rättsliga påståenden om intrång i privatlivet

OpenAI står inför sitt andra rättsliga påstående om intrång i privatlivet, inlämnat i U.S. District Court för norra Kalifornien, för att påstås ha stulit privat information från miljontals internetanvändare. OpenAI anklagas för att ha skrapat privat information från miljontals användare för att träna sina stora språkmodeller. Stämningen innehåller fem huvudanklagelser, inklusive att OpenAI övergav sitt ursprungliga uppdrag, skrapade data utan samtycke och att företaget bröt mot Electronic Communications Privacy Act (ECPA). OpenAI har till den 5 oktober 2023 att svara på klagomålet.

Direktlänk Dela IPWatchdog fördjupade 5 oktober

Google lanserar Pixel 8 och AI-assistenten Bard

Google höll nyligen sitt Made By Google-event i New York där företaget presenterade Pixel 8 och Pixel 8 Pro, smartphones som konkurrerar direkt med Galaxy S23 och Galaxy S23 Ultra. Huvudattraktionen var dock lanseringen av Assistant with Bard, en personlig assistent som drivs av generativ artificiell intelligens (GenAI), en kombination av Google Assistant och Google Bard. Assistant with Bard kommer att finnas tillgänglig på Android och iOS inom de kommande månaderna och kan utföra en mängd olika uppgifter åt användaren.

Direktlänk Dela SamMobile fördjupade 5 oktober

Google´s Bard förbättras som ett alternativ till ChatGPT

Google´s Bard förbättras som ett alternativ till ChatGPT. Bard har en ny fakta-kontrollknapp. Tryck på ´G´-knappen för att Google ska fakta-kontrollera Bards AI-svar. Bard kan nu analysera dina Google Docs, Gmail och Google Drive-filer. Google säger att innehåll från din Gmail, Docs och Drive inte ses av mänskliga granskare, används av Bard för att visa dig annonser, eller används för att träna Bard-modellen. Bard kan svara på frågor med relevanta YouTube-videor. Bard kan strukturera svar i tabellformat, vilket är användbart om du genererar en återkopplingsrubrik, bedömer för- och nackdelar, eller jämför produkter.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 5 oktober

Google introducerar Bard AI till Google Assistant

Google har avslöjat en ny uppdatering till sin Google Assistant, kallad ´Assistant with Bard´. Denna nya funktion använder Googles Bard AI för att erbjuda mer komplexa och skräddarsydda svar på användarfrågor inom Googles appar som Gmail och Google Drive. Assistenten kan nu hjälpa användare med uppgifter som att planera resor, generera inköpslistor och skapa perfekta bildtexter för sociala medier. Bard kan även interagera med andra Google-appar och tjänster, inklusive Gmail, Docs, Drive, Maps och YouTube. Google planerar att lansera Assistant with Bard i utvalda marknader och på både iOS och Android.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 5 oktober

Virtuell influerare Noonoouri får skivkontrakt med Warner Music

Virtuella influerare försöker bryta sig in på musikscenen. Noonoouri, en digital karaktär skapad av den tyska designern Joerg Zuber, är den senaste virtuella influeraren att få ett skivkontrakt. Hon har skapats med hjälp av rörelsefångst och avancerad grafik och har skrivit kontrakt med Warner Music som deras första avatarartist. Hennes röst har delvis byggts med hjälp av AI-verktyg, vilket har gett henne smeknamnet ´AI-popstjärna´. Trots att AI bara spelade en mindre roll i skapandet av Noonoouris röst, kommer hennes kontraktsskrivning mitt i växande oro över AI:s roll i musikskapande. Marec Lerche, chef för affärsutveckling på Warner Music Central Europe, säger att digitala skapelser som Noonoouri kan erbjuda skivbolag mer experiment och flexibilitet.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 5 oktober

Google presenterar Pixel 8 och Pixel 8 Pro med förbättrad AI-teknologi

Google presenterade på onsdagen sin nästa generation av Pixel-smartphones, som kommer att vara fyllda med fler artificiella intelligensverktyg som kan skriva bildtexter som också kan ändras av teknologin. Google låter varje användare bestämma om de vill tillåta att Bard interagerar med företagets andra tjänster, i ett försök att bemöta oro över att AI går igenom potentiellt känslig information. Google hoppas att de nya AI-funktionerna som lagts till i årets serie ska rättfärdiga en prisökning, med startpriserna för både Pixel 8 och Pixel 8 Pro ökande med 100 dollar jämfört med förra årets motsvarande modeller. Pixel 8 kommer att säljas för 700 dollar och Pixel 8 Pro för 1 000 dollar när de kommer ut i butikerna nästa vecka.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 4 oktober

Google förbättrar AI-chattboten Bard med tillägg

Google Bard är företagets AI-drivna generativa chattbot. Google gör Bard ännu kraftfullare med tillägg som länkar Bard till olika Google-tjänster och appar som Gmail, Drive, Docs, Maps och YouTube. Med denna integration kan du använda Bard för att hitta och sammanfatta ett e-postmeddelande i ditt Gmail-konto. Det finns en guide för att lära sig hur man aktiverar och använder Google Bard-tillägg för att länka Gmail, Drive och Docs och de relevanta användningsfallen. Det är också möjligt att använda Bard för att söka efter e-postmeddelanden och dokument i ditt Google-konto och sedan sammanfatta deras innehåll för en snabb översikt.

Direktlänk Dela Tech Junkie fördjupade 4 oktober

Google integrerar sin Bard AI-chattbot i röstassistent på mobiltelefoner

Google meddelade på onsdagen att de kommer att integrera sin Bard AI-chattbot i sin populära röstassistent på mobiltelefoner under de ´närmaste månaderna´. Detta kommer två veckor efter att Amazon meddelade att de också kommer att lägga till en mer kapabel konversationschattbot i sina Alexa-enheter. Tekniken är fortfarande ny och företagen arbetar aktivt med att lösa buggar, trots att de redan har lanserat verktygen till miljontals människor. I september integrerade Google Bard i Gmail, YouTube och Google Docs, men botten upptäcktes snabbt att göra misstag.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 4 oktober

Kändisar som Tom Hanks och MrBeast drabbade av deepfake-bedrägerier

Två av världens mest kända personer, skådespelaren Tom Hanks och YouTube-stjärnan MrBeast, har blivit måltavlor för deepfake-bilder som används för att sälja produkter. En artificiellt genererad video av MrBeast började cirkulera på TikTok, där han tycks säga att tittaren är en av 10 000 ´lyckliga´ personer som har valts ut för att vinna en iPhone 15 Pro. Men Donaldson varnade sina följare på Twitter om bluffen. Samma vecka meddelade Tom Hanks att hans likhet användes i en AI-reklam för en tandvårdsplan. TikTok har lovat att ta itu med deepfake-bilder och videor.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 4 oktober

AI-skapat Taylor Swift-låt om uppbrott med Travis Kelce sprids på TikTok

En video som cirkulerade på TikTok i början av oktober 2023 påstod att den spelade en ny Taylor Swift-låt om hennes påstådda uppbrott med Travis Kelce, tight end för Kansas City Chiefs. Många användare insåg dock att sången var ett resultat av artificiell intelligens (AI) och att Swift inte hade spelat in en ny låt om hennes pågående förhållande med Kelce. Låttexten skrevs av TikTok-användaren Will King och AI-versionen av låten skapades av en användare känd som There I Ruined It.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 4 oktober

Programmering är en konstant mental balansakt, där varje kodrad bygger på en annan. En av de viktigaste färdigheterna för en programmerare är felsökning, det vill säga att hitta varför koden inte fungerar som förväntat. I denna artikel delar författaren sina erfarenheter av att använda AI-verktyget ChatGPT för att hjälpa till med felsökning och kodskrivning. Författaren rapporterar blandade resultat, med några framgångar men också misslyckanden. Han betonar att medan AI-verktyg kan vara användbara, kan de inte ersätta grundläggande programmeringskunskaper och erfarenheter. Dessutom kan överanvändning av AI-baserad felsökning leda till potentiellt stora kostnader, eftersom programmeraren blir mer avskild från koden och därmed gör det resulterande arbetet svårare att underhålla.

ZDNet fördjupade 4 oktober

Sex färdigheter för att bli en framstående AI-promptingenjör

AI-promptingenjörsjobb kan betala över $300 000 per år, vilket gör det till ett attraktivt yrke. Men att vara en bra AI-promptingenjör innebär mer än att bara kunna ställa ledande frågor. Man behöver kombinera discipliner som AI, programmering, språk, problemlösning och konst för att lyckas i karriären. Promptingenjörskap handlar i grunden om att skapa interaktioner med generativa AI-verktyg, vilka kan vara konversationella eller programmatiska. För att hålla jämna steg med utvecklingen inom området krävs en stark vilja att lära sig. Här är sex färdigheter som rekommenderas för att bli en AI-promptingenjör: 1. Förstå AI, ML och NLP 2. Definiera problem påståenden tydligt och specificera detaljerade frågor 3. Var kreativ och utveckla dina konversationella färdigheter 4. Lär dig om skriv- och konststilar, och bygg domänexpertis 5. Utveckla skript- och programmeringsfärdigheter 6. Bygg upp ditt tålamod (och sinne för humor)

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 3 oktober

YouTube-stjärnan MrBeast ifrågasätter beredskapen för falska AI-annonser på sociala medier

YouTube-stjärnan MrBeast, vars riktiga namn är Jimmy Donaldson, frågar om sociala medieplattformar är redo att hantera falska AI-annonser efter en bluffannons på TikTok med en deepfake av honom som erbjuder iPhones för 2 dollar. ´Många människor får denna deepfake bluffannons av mig... är sociala medieplattformar redo att hantera uppgången av AI deepfakes? Detta är ett allvarligt problem´, postade Donaldson på X, tidigare känd som Twitter. Annonsen har sedan tagits bort från TikTok. En talesperson för plattformen avböjde att kommentera, men hänvisade till dess reklampolicyer.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 3 oktober

Uppdateringar till Google Bard gör det mer mångsidigt och användarvänligt

Förra månaden gjorde Google flera uppdateringar till Google Bard, vilket gör det mer mångsidigt och användarvänligt. Med Bard Extensions kan Bard nu integreras sömlöst med Googles verktygssvit, inklusive Gmail, Google Docs, Drive, Maps, YouTube, Google Flights och hotellbokningar. Detta innebär att användarna nu kan interagera med dessa plattformar utan att behöva växla mellan flera appar eller flikar. Bard kan också dra information från sina integrerade plattformar för att ge korrekta, realtidsrespons på användarnas frågor. Dessutom kan Bard läsa och sammanfatta användarens e-post och hjälpa till att hitta de mest prisvärda direktflygen och hotellbokningarna, anpassade efter användarens budget och preferenser.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 3 oktober

OpenAI, Meta och Google lanserar nya AI-chatbotfunktioner trots säkerhetsbekymmer

Teknikföretag som OpenAI, Meta och Google har lanserat nya funktioner för sina AI-chatbotar som gör det möjligt att söka på webben och agera som personliga assistenter. OpenAI avslöjade nya funktioner för ChatGPT som inkluderar förmågan att ha en konversation med chatboten som om man gjorde ett samtal. Meta tillkännagav att användare kommer att kunna ställa frågor till AI-chatbotar och kändis AI-avatarer på WhatsApp, Messenger och Instagram. Google´s rivaliserande bot, Bard, är kopplad till företagets ekosystem, inklusive Gmail, Docs, YouTube och Maps. Trots dessa framsteg finns det oro för säkerhets- och integritetsproblem, eftersom AI-modeller får tillgång till känslig information som e-post, kalendrar och privata meddelanden.

Direktlänk Dela MIT Technology Review fördjupade 3 oktober

AI-bildgeneratorer redo för marknaden trots rättsliga och etiska frågor

För ett år sedan började entusiaster experimentera med AI-bildgeneratorer som Stable Diffusion och DALL-E från OpenAI. Trots tidigare juridiska och etiska problem, inklusive upphovsrättsliga stämningar och föreslagna lagar för att kontrollera teknologins missbruk, finns det nu nya bildgeneratorer som säger sig vara redo för marknaden. Amazon planerar att amerikanska kunder ska kunna generera anpassade bilder på sin Fire TV-skärm. Adobe har lanserat en AI-generator, Firefly, som använder sin egen licensierade bildsamling för att undvika tidigare problem. OpenAI har också lanserat sin tredje generationens bildgenerator, DALL-E 3.

Direktlänk Dela Epoca Negocios Globo fördjupade 3 oktober

AI-verktyg för att skapa YouTube Shorts: Klap, Dumme, ClipMaker, 2short.ai och Flixier

I den snabba världen av digitalt innehållsskapande har YouTube Shorts markerat en betydande förändring, med fokus på kortfattning och engagemang. Medan innehållsskapare och företag utnyttjar denna funktion för att nå bredare publik, har AI-verktyg dykt upp som lovar att förenkla och höja skapandet av YouTube Shorts från befintliga videor. Denna blogg belyser några av de bästa AI-verktygen för att skapa YouTube shorts från befintliga videor: Klap, Dumme, ClipMaker, 2short.ai och Flixier. Dessa verktyg, med sina unika funktioner som intelligent analys, automatiska undertexter och sömlös integration, har gjort skapandet av engagerande och visuellt slående shorts mer tillgängligt och effektivt än någonsin tidigare.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 2 oktober

OpenAIs AI-chattbot ChatGPT får ny webbsökningsfunktion, men kritiseras för bristande prestanda

OpenAI, företaget bakom AI-chatten ChatGPT, har meddelat att chattboten inte längre kommer att begränsas till data från före september 2021. I stället kommer den att kunna surfa på webben och ge insikter i aktuell data. Denna funktion är dock endast tillgänglig för betalande Plus- och Enterprise-kunder. En ny funktion kallad Browse with Bing har introducerats, vilket möjliggör webbsökning. Men enligt en artikel är denna funktion inte lika tillförlitlig eller omfattande som en annan plugin kallad WebPilot. Browse with Bing beskrivs som ´besviken´.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 2 oktober

Google Bard, lanserad i mars, kan nu söka igenom Google Docs, Gmail-meddelanden och YouTube-videor. Varje konversation med Bard spåras, loggas och används för att träna AI:n. Standardinställningen för Bard är att lagra varje interaktion i 18 månader, inklusive ungefärlig plats, IP-adress och fysiska adresser kopplade till ditt Google-konto. Konversationer kan väljas ut för mänsklig granskning. Användare kan stänga av Bard-aktivitet, men kan då inte använda chattbotens förlängningar kopplade till Gmail, YouTube och Google Docs. Konversationer som valts ut för mänsklig granskning lagras av Google i upp till tre år.

Wired fördjupade 1 oktober

Google presenterade den 10 maj 2023 sin nästa generations språkmodell, PaLM 2, vid Google I/O 2023. Den nya språkmodellen har förbättrats mycket jämfört med sin föregångare, PaLM, och kan nu vara redo att ta upp kampen med sin största konkurrent, OpenAI:s GPT-4. En av de unika fördelarna med PaLM 2 jämfört med GPT-4 är att den finns tillgänglig i mindre storlekar specifikt anpassade för vissa applikationer som inte har lika mycket ombordbearbetningskraft. Google hävdar också att PaLM 2 har förbättrat sin förmåga att resonera jämfört med GPT-4.

MakeUseOf fördjupade 1 oktober

OpenAI:s Whisper är det bästa transkriptionsverktyget hittills

OpenAI:s Whisper är ett automatiskt taligenkänningsverktyg som kan transkribera ljudfiler med hög noggrannhet. Verktyget kan användas för att generera undertexter, transkribera intervjuer och omvandla alla typer av ljud till text. Whisper kan också översätta språk i transkriberade ljudfiler. Verktyget har tränats på 680 000 timmar av övervakade data, varav en tredjedel inte var på engelska. OpenAI påstår att Whisper gör upp till 50% färre fel än andra språkmodeller. Whisper är öppen källkod och riktar sig till utvecklare och forskare, men kan också användas av slutanvändare.

Direktlänk Dela XDA Developers fördjupade 30 september

Googles chattbot Bard introducerar ´minnesfunktion´ för personlig upplevelse

Googles kommande generativa AI-chattbot, Bard, ska få en ny ´Minnes´-funktion. Denna funktion låter Bard behålla viktiga detaljer om användare och deras preferenser. Integritetsfrågor hanteras med en enkel omkopplare för att inaktivera Bards minnesfunktion. Google har introducerat en förbättrad version av Bard, integrerad med olika Google-appar och tjänster. Denna integration inkluderar Gmail, Docs, Drive, Maps, YouTube och Google Flights och Hotels. Google utökar också sin generativa AI-sökupplevelse, känd som SGE (Search Generative Experience), till tonåringar i USA i åldrarna 13-17.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 30 september

Googles AI-chatbot Bard kan få en ny ´Memory´-funktion

Googles generativa AI-chatbot och ChatGPT-rival Bard kan få en ny ´Memory´-funktion som kommer ihåg viktiga detaljer om dig och dina preferenser, enligt en mediarapport. Enligt en tidig version av Bards användargränssnitt som 9 till 5 Google har sett, kommer funktionen att låta AI-chatboten hålla reda på specifika detaljer du delar med den och använda dem för att förbättra framtida resultat. Dessutom sa rapporten att du från minnessidan kommer att kunna lägga till nya preferenser. Denna sida kommer förmodligen också att låta dig radera minnen som är felaktiga eller oönskade. För att upprätthålla privatlivet kommer en växel på skärmens vänstra sida att låta dig snabbt och enkelt stänga av Bards minne. Under tiden har Google släppt en mer kapabel version av Bard som nu integreras med Google-appar och tjänster, inklusive Gmail, Docs, Drive, Maps, YouTube och Google Flights och Hotels för mer hjälpsamma svar.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 30 september

Google Gemini: Vad vi vet hittills

Google Gemini, tillkännagivet vid Google I/O-utvecklarkonferensen i maj 2023, är en av de mest aktuella AI-lösningarna som ska omvandla marknaden. Google Gemini representerar Googles fokus på ökad AI-investering. Lösningen följer lanseringen av Bard, Duet AI och Googles PaLM 2 LLM. Google Gemini är ett av de senaste tillskotten till Googles AI-fokuserade digitala färdplan. Gemini är utformad för högeffektiva verktygs- och API-integrationer och består av en ´grupp av stora AI-modeller´ snarare än bara en LLM. Google Gemini kan generera bilder och text, tack vare träning, inklusive videotranskriptioner från YouTube.

Direktlänk Dela UC Today fördjupade 30 september

YouTube lanserar AI-drivna verktyg för videokreatörer

YouTube har annonserat en ny uppsättning verktyg som drivs av artificiell intelligens (AI) för videoinnehållsskapare. Dessa inkluderar ´Dream Screen´, som skapar AI-genererade videor och bilder som kreatörer kan placera i bakgrunden till deras YouTube Shorts. ´AI Insights´ kommer att använda generativ AI för att föreslå videoidéer och utkast till dispositioner, anpassade för varje YouTube-kanal och baserade på publikens engagemang. ´YouTube Create´ är en ny mobil video redigeringsapp. ´Assistive Search in Creator Music´ kommer att hjälpa kreatörer att hitta musik till deras innehåll med AI-assisterad sökning. ´Aloud´ är ett AI-drivet verktyg för att dubbning av innehåll för olika regioner.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 30 september

Justin Bieber som animefigur skapad av AI-verktyget Midjourney

AI-verktyget Midjourney har skapat en bild av Justin Bieber som en animefigur. Bieber är en av världens mest berömda och spännande sångare, med en karriär som började när han var barn och upptäcktes på YouTube av sin nuvarande manager, Scooter Braun. Midjourney kan generera grafisk konst från textmeddelanden, och i detta fall har de skapat en bild av Bieber i animeversion. Bilden visar Bieber med röda hårspetsar, blå ögon och andra typiska animeelement.

Direktlänk Dela Spark Chronicles fördjupade 29 september

Google lanserar en fristående webbsökrobot kallad ´Google-Extended´ som låter webbpublicister välja bort Google Bard utan att påverka deras synlighet på Google Search. Tidigare kunde förläggare bara välja att helt stänga av Googles sökrobot, vilket kunde ha negativ inverkan på deras prestanda på Google Search. Google Bard har utökat sina funktioner, ansluter till andra Google-tjänster och erbjuder funktioner som dubbelkontroll av information, uppladdning av bilder och tillgång till data från Google Drive. Google-Extended gör det möjligt för webbpublicister att specifikt välja att Google inte kör sökroboten på deras webbplatser.

Android Police fördjupade 29 september

Tekniken fortsätter att spela en central roll i utformningen av fastighetsbranschen, och ChatGPT framstår som ett mångsidigt verktyg som kan ge mäklare affärsresultat på nästa nivå. De fem innovativa strategierna för att effektivt utnyttja kraften i ChatGPT är: 1. Anpassa ChatGPT för förbättrad interaktion. 2. Förbättra visningar med ChatGPT. 3. Effektivisera uppföljningsprocesser med ChatGPT. 4. Utveckla en felfri affärsplan med ChatGPT. 5. Förstärk din närvaro på sociala medier. Genom att integrera ChatGPT i din fastighetsverksamhet kan du låsa upp en värld av möjligheter.

Cryptopolitan fördjupade 28 september

ChatGPT: Ett AI-verktyg för att förbättra fastighetsverksamhet

ChatGPT, ett AI-drivet verktyg, förändrar fastighetsbranschen genom att erbjuda anpassade interaktioner, kraftfulla presentationer, effektiva uppföljningsprocesser, robust affärsplanering och förbättrad närvaro på sociala medier. Genom att använda ChatGPT kan fastighetsmäklare skapa mer personliga och relevanta svar, förbättra sina fastighetspresentationer, automatisera uppföljningsprocesser, utveckla detaljerade affärsplaner och skapa engagerande inlägg på sociala medier. Genom att integrera ChatGPT i sin verksamhet kan fastighetsmäklare uppnå nästa nivå av resultat.

Direktlänk Dela Off Plan Property Exchange fördjupade 28 september

OpenAI lanserar visuellt chattrum för sin ChatGPT-plattform

OpenAI har lagt till en banbrytande funktion till sin populära ChatGPT-plattform. Förutom att bearbeta text kan ChatGPT nu bearbeta och chatta om bilder. Detta är en stor nyhet eftersom cirka 70% av innehållet på internet är visuellt snarare än skriftligt. Användare genererar tusentals bilder per år och många av dagens största plattformar (YouTube, TikTok, Instagram) är i huvudsak visuella. Visual ChatGPT kommer att rullas ut till utvalda ChatGPT Plus-användare under de kommande veckorna.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 28 september

AI-verktyg för kreatörer rullas ut av Google och Meta, men väcker oro

Sångaren Charlie Puth använde nyligen ett AI-verktyg från Google för att skriva en låt. Samtidigt presenterade YouTube ett AI-verktyg som rekommenderar videoidéer till skapare och en funktion som omvandlar korta skriftliga förslag till videobakgrunder. Meta, tidigare Facebook, har också presenterat en rad AI-funktioner, inklusive AI-bilder och redigeringsverktyg. Men i takt med att AI-verktyg blir mainstream växer oron bland konstnärer om hur deras arbete används och om de kommer att få betalt eller skyddas. Detta leder till en ökad efterfrågan på regleringar.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 28 september

Skapa AI-genererade videor med InVideo

InVideo AI är ett verktyg som revolutionerar sättet vi skapar videor, vilket gör processen mer tillgänglig och användarvänlig. Genom att välja en nisch för din kanal, kan du sedan använda ChatGPT för att generera video-ideer. InVideo AI hjälper sedan till att skapa videon baserat på dina specifikationer. Du kan sedan redigera videon, exportera den i 1080p-upplösning och ladda upp den på YouTube. Canva kan hjälpa till att skapa ögonfångande tumnaglar och kanaldesign. InVideo AI är gratis att använda men har också betalabonnemang tillgängliga.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 28 september

Spotify samarbetar med OpenAI för att översätta podcasts automatiskt

Spotify utökar sitt podcastföretag och har samarbetat med OpenAI för att erbjuda automatiskt översatta podcasts. Detta nya verktyg kommer att göra innehållet tillgängligt för en bredare publik genom att ersätta ljudet i alla podcasts på ett språk med AI-genererade röster på olika språk. Dessutom kommer verktyget att kunna kopiera talarens röst genom att träna sig på några sekunder av original ljud från en skapare. Funktionen är för närvarande i testfasen med kända podcastskapare som Bill Simmons, Dax Shephard och Steve Bartlett.

Direktlänk Dela Research Snipers fördjupade 28 september

AMD:s VD tror att AI utvecklas för snabbt för etablering av konkurrensfördelar

AMD:s VD Dr. Lisa Su tror att AI utvecklas för snabbt för att några konkurrensfördelar ska kunna etableras. Trots att Nvidia har blivit den att slå inom AI, är fältet mer öppet än det kan verka. Su betonar att ingen enskild organisation har alla idéer och att en öppen ansats kan dra nytta av smarta utvecklare som vill accelerera AI. Google DeepMind VD Demis Hassabis håller med om att vi fortfarande är i början av AI-utvecklingen. AMD arbetar för att göra sin väg in i Nvidias värld. Trots en mindre försäljningsnedgång 2023, förväntas AMD:s försäljning återhämta sig med 21% 2024.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 september

Google förbättrar Bard, sin generativa AI-tjänst, med flera nya funktioner

Google har lagt till flera nya funktioner till sin generativa AI-tjänst, Bard, för att ge skräddarsydda resultat. Den stora språkmodellen kan nu interagera med flera tjänster som YouTube, Gmail och Drive. Dessa nya funktioner låter användarna planera kommande resor i realtid, inklusive att hitta de billigaste flygbiljetterna och boenden med Google Flyg och Google Boenden. Dessutom kan användarna nu kommunicera med Bard AI på över 40 olika språk. Enligt Google är den förbättrade stora språkmodellen ´mer intuitiv, kreativ och responsiv än någonsin tidigare.´

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 27 september

YouTube avslöjar nya AI-verktyg för att stärka innehållsskapare

YouTube avslöjade en rad nya AI-verktyg vid sitt Made on YouTube-evenemang i New York. Bland de nya verktygen finns Dream Screen, som gör att skapare av YouTube Shorts kan generera video eller bakgrunder för video genom att skriva in en idé i en prompt. YouTube meddelade också att Shorts-videor nu får 70 miljarder dagliga visningar, upp från 50 miljarder i januari. Plattformen presenterade också en ny mobilapp kallad YouTube Create, som erbjuder video redigeringsverktyg. Appen är gratis och finns tillgänglig i betaversion på Android-enheter i USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Indien, Indonesien, Singapore och Sydkorea. YouTube tillkännagav också att det kommer att introducera Aloud, ett AI-drivet verktyg för omedelbar dubbning, och en AI-assistent för dess Creator Music-ljudbibliotek. Dessutom kommer YouTube Studio-verktyget att integrera generativ AI nästa år för att hjälpa skapare att brainstorma.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 27 september

ChatGPT introducerar avancerad dataanalys för att revolutionera dataanalys

ChatGPT introducerar en avancerad dataanalysplugin som gör djupgående dataanalys tillgänglig för både proffs och nybörjare. Denna plugin, som kallas ChatGPT Advanced Data Analysis, gör det möjligt att utföra dataanalys utan kodningserfarenhet. Den är dock endast tillgänglig för användare med ett ChatGPT Plus-prenumeration. Jämfört med Googles Bard, erbjuder ChatGPTs plugin specialiserade funktioner men kräver en prenumeration. Funktionen är särskilt användbar för datajournalister och analytiker som behöver utföra utforskande dataanalys men som inte är skickliga i R, SQL, Python eller till och med Excel.

Direktlänk Dela CMSWire fördjupade 27 september

Google firar 25 år: Framtida förväntningar och utmaningar

Google, som grundades 1996 av Sergey Brin och Larry Page, firar sitt 25-årsjubileum. Under åren har företaget expanderat bortom sökmotorn, med tjänster som YouTube och hårdvaruprodukter som Pixel. Framtiden för Google förväntas vara starkt kopplad till AI, med företagets VD Sundar Pichai som erkänner att alla företagets ´ägg´ ligger i AI-korgen. Framtida förväntningar inkluderar utveckling av Pixel-hårdvara, potentiella företagsförvärv och fortsatt utveckling av Android. Dock finns det också utmaningar, inklusive regulatoriska problem och potentiella företagsuppdelningar.

Direktlänk Dela Android Police fördjupade 27 september

Rand Paul varnar för farorna med AI och yttrandefrihet

Senator Rand Paul har uttryckt oro över regeringens inblandning i artificiell intelligens (AI) och riskerna med att använda denna teknik för att undertrycka yttrandefrihet. Han har betonat att amerikanska politiker ofta kritiserar länder som Ryssland och Kina för att undertrycka medborgerliga friheter, men ignorerar liknande åtgärder som deras egen regering är aktivt engagerad i. Paul påpekar att Pentagon och andra federala myndigheter har samarbetat med privata organisationer för att utveckla kraftfulla övervaknings- och interventionsverktyg för att övervaka och påverka berättelser på sociala medier. Han varnar för att AI är sårbar för ideologisk manipulation för att undertrycka de friheter som forskare på 1700-talet försökte skydda.

Direktlänk Dela Washington Examiner fördjupade 26 september

Europeiska unionen har varnat för att mer behöver göras för att hantera riskerna med allmänt tillgängliga AI-verktyg, som kan utgöra ett hot mot fri och rättvis debatt i demokratiska samhällen. EU:s värde- och transparenskommissionär uppmärksammade AI-genererad desinformation som ett potentiellt hot mot valen, särskilt inför det kommande EU-valet för att välja ett nytt Europaparlament nästa år. Kommissionären förutspår att hon kommer att träffa representanter för ChatGPT-tillverkaren, OpenAI, för att diskutera frågan. En kommande EU-reglering om AI förväntas göra användarrapporter till ett lagkrav för tillverkare av generativa AI-teknologier som AI-chattrobotar.

TechCrunch fördjupade 26 september

WHOOP lanserar AI-funktionen WHOOP Coach för individuell hälsa- och träningsrådgivning

WHOOP, företaget för mänsklig prestanda, har lanserat WHOOP Coach, en avancerad AI-funktion som utlovar att revolutionera marknaden för bärbar teknik. WHOOP Coach använder en djup kunskap om en WHOOP-medlems mål, deras unika biometriska data och den senaste prestandavetenskapen för att generera högst individualiserade, konverserande svar på deras hälsa- och träningsfrågor. Med hjälp av GPT-4, OpenAI:s mest avancerade generativa AI-system, är WHOOP Coach ett revolutionerande steg framåt i att erbjuda den mest personliga on-demand hälsa- och träningscoachingen tillgänglig på marknaden idag.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 26 september

Tubi testar ny AI-driven funktion för personliga rekommendationer

Tubi, Fox-ägda gratis TV-streamingtjänsten med annonser, testar en ny mobilfunktion drivs av OpenAI:s GPT-4 som låter användare ställa innehållsrelaterade frågor och upptäcka nya TV-program och filmer. Den generativa AI-verktyget, döpt till ´RabbitAI´, är utformat för att ge ´hyper-personaliserade rekommendationer´ till tittare, säger företaget. Användare kan ställa frågor som ´Har du några roliga filmer om hajar?´ och AI:n kommer att generera ett urval av roliga hajfilmer från Tubi:s bibliotek med över 200 000 titlar. Tittare kan trycka på ´bokmärke´-ikonen för att spara sina resultat i sin favoritlista så att de kan gå tillbaka till dem senare. Sökhistoriken, som Tubi kallar ´Rabbit Holes´, kommer också att sparas inom funktionen så att tittare kan återvända till dem när som helst. Från och med idag rullas funktionen ut som ett betatest på Tubi:s iOS-mobilapp. Den kommer att bli allmänt tillgänglig de kommande veckorna. RabbitAI-plugin för ChatGPT kommer också att vara tillgängligt för OpenAI-betalade prenumeranter. ´På Tubi är vi unikt belägna att hitta innehåll för tittare som är specifikt för det ögonblick de är i på grund av vårt stora bibliotek och våra personaliserings- och maskininlärningsalgoritmer´, sa Blake Bassett, senior produktchef på Tubi, i ett uttalande. ´Med Rabbit AI gör vi innehållsupptäcktsupplevelsen rolig igen.´ Tubi:s RabbitAI kommer i kölvattnet av OpenAI som ger ChatGPT en röstfunktion så att användare kan ha muntliga samtal med chatboten. Andra medieföretag som investerar i AI är YouTube, Amazon och Netflix, med den tidigare nyligen tillkännagav en rad nya AI-drivna verktyg, som ett inspirationsverktyg, ett AI-dubbningsverktyg, en generativ AI-funktion för Shorts och en ny skaparapp. Förra veckan tillkännagav Amazon en ny generativ AI-upplevelse på Fire TV:s, vilket ger användare möjlighet att ställa Alexa mer öppna frågor om TV-program och filmer, och på måndag tillkännagav en investering på 4 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic. Netflix:s jobbannons för en AI-produktchef upptäcktes också i juli.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 26 september

Stora teknikföretag tävlar om att göra AI-bildgeneratorer mainstream

Stora teknikföretag tävlar om att integrera text-till-bild-generatorer i verktyg som Adobe Photoshop och YouTube. Trots tidigare problem med upphovsrätt och olämpligt innehåll hoppas företagen att dessa verktyg ska bli mainstream. Adobe var först ut i år med att släppa en AI-generator, Firefly, designad för att undvika juridiska och etiska problem. Amazon planerar att låta amerikanska kunder generera personaliserade bilder på sin Fire TV-skärm senare detta år. Andra företag, inklusive Microsoft och Google-ägda YouTube, har också presenterat nya produkter med AI-bildgenerering.

Direktlänk Dela Denison Bulletin & Review fördjupade 26 september

GMs Magnus Carlsen, Ian Nepomniachtchi, Maxime Vachier-Lagrave och Shakhriyar Mamedyarov avancerar i AI Cup 2023

GMs Magnus Carlsen, Ian Nepomniachtchi, Maxime Vachier-Lagrave och Shakhriyar Mamedyarov har avancerat i Division I Winners Bracket i AI Cup 2023 efter att ha vunnit sina kvartsfinalmatcher under den första dagen. Carlsen besegrade GM Hikaru Nakamura på bara tre spel, medan Nepomniachtchi behövde lika många spel för att triumfera över GM Anish Giri. Vachier-Lagrave besegrade sin högre rankade landsman, GM Alireza Firouzja, och Mamedyarov vann den generationsskiftande striden mot GM Denis Lazavik. Turneringen fortsätter på tisdag, den 25 september.

Direktlänk Dela Chess.com fördjupade 26 september

Teknikföretag tävlar om att ta AI-bildgeneratorer mainstream

Artificiella intelligensverktyg som kan skapa konstnärliga verk eller realistiska bilder från skriftliga kommandon har börjat imponera på allmänheten. Nu tävlar ledande teknikföretag om att göra text-till-bild-generatorer mainstream genom att integrera dem i Adobe Photoshop, YouTube och andra bekanta verktyg. Teknikföretag hoppas att AI-verktyg som kan skapa konstnärliga verk eller realistiska bilder från skriftliga kommandon kommer att bli mainstream. Men först försöker de övertyga användare och reglerare om att de har tämjt några av de vilda västerns egenskaper hos tidiga AI-bildgeneratorer med starkare skydd mot upphovsrättsstöld och störande innehåll. Adobe, känt för Photoshop-grafikredigeraren som det introducerade för mer än tre decennier sedan, var det första i år att släppa en AI-generator som är utformad för att undvika juridiska och etiska problem som skapats av konkurrenter som tränade sina AI-modeller på stora mängder bilder som tagits från internet. Adobe´s produkt, kallad Firefly, byggdes på sin egen Adobe Stock-bildsamling, samt innehåll som det har licensierat. Lagerbidragsgivare får också viss kompensation från arrangemanget, sa Greenfield. Konkurrenter tar notis. ChatGPT-tillverkaren OpenAI avtäckte sin tredje generationens bildgenerator DALL-E 3 på onsdag, betonade dess imponerande kapabiliteter och framtida integration med ChatGPT tillsammans med nya säkerhetsåtgärder för att avvisa förfrågningar som ber om en bild i stilen av en levande konstnär. Skapare kan också välja att utesluta sina bilder från att träna framtida modeller, även om Truog noterar att OpenAI inte har sagt något ´om att kompensera författare vars arbete de använder för träning, även med tillstånd.´ På separata New York City showcase-evenemang på torsdagen avtäckte både Microsoft och Google-ägda YouTube också nya produkter infunderade med AI-bildgenerering. Microsoft, en stor investerare i OpenAI, visade hur det redan börjar baka in DALL-E 3 i sina grafiska designtools, mestadels för bakgrundsredigering, samt i sin Bing-sökmotor och chatbot. YouTube avslöjade en ny Dream Screen för korta YouTube-videor som gör att skapare kan komponera en ny bakgrund efter eget val.

Direktlänk Dela The Times and Democrat fördjupade 26 september

Google Bards integration med Google-appar lämnar mycket att önska

Google Bard har äntligen integrerats i andra Google-produkter, inklusive Google Docs, Gmail och Drive, samt Maps, Flights, Hotels och YouTube. Trots att uppdateringen var spännande, lämnar integrationerna mellan Bard och Googles andra appar mycket att önska. Google Bard har alltid legat ett steg efter ChatGPT, och trots att Bard nu har integrerats med Google-appar, verkar det fortfarande vara en kamp för Google att hävda sig mot ChatGPT och andra generativa AI-system. Trots att Bard har öppen tillgång till dina Google-appar, fortsätter den att tillhandahålla information som den verkar dra ur luften. Detta har också märkts av Michael Nuñez från VentureBeat under hans testning av Google Bards senaste uppdatering.

Direktlänk Dela Toys Matrix fördjupade 26 september

OpenAI introducerar röst- och bildfunktioner till ChatGPT

OpenAI har meddelat att de lägger till röst- och bildbaserade prompts i sin populära AI-bot, ChatGPT. Liknande Siri eller Google Assistent, kan användare nu ge kommandon till ChatGPT med sin röst, och botten kommer att konvertera det till text, bearbeta det genom sitt stora språkmodell och formulera ett ljudsvar. Företaget har också tillagt en bildfunktion som låter användare ladda upp en eller flera bilder och ChatGPT kommer att svara baserat på den relaterade frågan. Dessa nya funktioner kommer att vara tillgängliga för Plus och Enterprise-användare av tjänsten inom de närmaste veckorna.

Direktlänk Dela ReadMe fördjupade 26 september

Teknikföretag tävlar om att ta AI-bildgeneratorer mainstream

Stora teknikföretag konkurrerar om att ta text-till-bild-generatorer till mainstream genom att integrera dem i verktyg som Adobe Photoshop och YouTube. Men först försöker de övertyga användare och reglerare om att de har tappat den tidiga AI-bildgeneratorernas vilda väst-natur med starkare skydd mot upphovsrättsstöld och problematiskt innehåll. Adobe var först i år med att släppa en AI-generator utformad för att undvika juridiska och etiska problem skapade av konkurrenter som tränade sina AI-modeller på stora mängder bilder från internet. Adobe´s produkt, kallad Firefly, byggdes på sin egen Adobe Stock-bildkollektion, samt innehåll det har licensierat.

Direktlänk Dela The Daily News fördjupade 26 september

Alphabet introducerar en utökad version av sin Bard A.I. chatbot

Alphabet ($GOOGL), Googles moderbolag, har introducerat en ny, utökad version av sin Bard A.I. chatbot. Företaget har meddelat en rad uppgraderingar till Bard som kommer att ge chatboten tillgång till hela Googles verktygssats, inklusive YouTube och Google Drive. Den nya versionen av Bard kommer att kunna hjälpa användare att slutföra en större variation av uppgifter, inklusive planering av kommande resor och utkast till mötesanteckningar. Alphabet säger att de nya funktionerna är den största uppdateringen till Bard sedan den blev tillgänglig för allmänheten för sex månader sedan.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 25 september

YouTube avslöjar AI-drivna verktyg för videoinnehållsskapare

Förra veckan presenterade YouTube en rad AI-drivna verktyg för videoinnehållsskapare vid årets ”Made On YouTube”-event. Bland de nya funktionerna finns AI Insights, som kommer att använda AI för att generera video-idéer och skisser för att hjälpa innehållsskapare att brainstorma. Dream Screen kommer att testa ett nytt sätt att skapa AI-genererade video- eller bildbakgrunder för Shorts. YouTube Create, för närvarande i beta på Android i utvalda marknader, erbjuder flera nya videoredigerings- och produktionstjänster. Dessutom meddelade YouTube att dess ledning i tittare nu är djupare och bredare, med YouTube Shorts som nu genomsnittligt har över 70 miljarder dagliga visningar från över 2 miljarder inloggade användare varje månad.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 25 september

YouTube introducerar innovativa AI-verktyg för att revolutionera innehållsskapande

YouTube har nyligen meddelat en serie innovativa AI-verktyg som syftar till att revolutionera innehållsskapandet på sin plattform. Bland de fem funktionerna som presenterades, fångade en som heter ´Dream Screen´ användarnas och skaparnas uppmärksamhet. Funktionen gör det möjligt för användare att införliva AI-genererade bilder eller videor som bakgrunder för deras YouTube Shorts. Plattformen kommer också att introducera funktionen ´AI-insights´ nästa år. Dessutom kommer en annan funktion, ´Assistive Search in Creator Music´, att finnas tillgänglig nästa år. YouTube avslöjar också ´YouTube Create´, en användarvänlig redigeringsapp designad specifikt för mobila enheter.

Direktlänk Dela On Microsoft fördjupade 25 september

Little Dot Studios samarbetar med Dubformer för att dubba YouTube-program på spanska

Det prisbelönta digitala medienätverket Little Dot Studios, ett All3Media-företag, har inlett ett samarbete med AI-dubbning-startupen Dubformer för att lokalisera och dubba 100 timmar sändningskvalitetsprogram på YouTube från engelska till spanska. Detta kommer efter en ökning av efterfrågan på premiumfaktainnehåll i de spansktalande delarna av USA och Spanien. Little Dot Studios har påbörjat processen med Dubformer med målet att leverera sex serier och 10 enstaka program till nya territorier och publik innan årets slut. Publiken kommer att kunna få tillgång till innehållet som flerspråkiga ljudspår på YouTube-kanalerna Real Crime och Real Stories, samt de spanskspråkiga kanalerna Crimen e Investigación och Real Stories En Español.

Direktlänk Dela Little Black Book Online fördjupade 25 september

Teknikföretag tävlar om att göra AI-bildgeneratorer mainstream

AI-verktyg som kan skapa konstnärliga eller realistiska bilder från skriftliga kommandon har börjat imponera på allmänheten. Stora teknikföretag tävlar nu om att göra text-till-bild-generatorer allmänt tillgängliga för olika uppgifter, genom att integrera dem i välkända verktyg som Microsoft Paint, Adobe Photoshop, YouTube och ChatGPT. Först försöker de övertyga konsumenter, företagsanvändare och myndighetsregulatorer om att de har infört starkare skydd mot upphovsrättsintrång och stötande innehåll. Adobe var först ut i år med att släppa en AI-generator som är utformad för att undvika juridiska och etiska problem.

Direktlänk Dela Economic Times Telecom fördjupade 25 september

AI dominerar höstens produktlanseringar hos Amazon, Microsoft och YouTube

Generativ AI var i fokus under teknikjättarnas höstevents. Amazon presenterade en smartare version av Alexa, driven av generativ AI. Microsoft och YouTube fokuserade också på AI under sina evenemang. Dave Limp, Senior VP för Devices and Services på Amazon, beskrev hur generativ AI kommer att vara grunden för nästa steg i omgivande intelligens. YouTube VD Neal Mohan och Microsofts VD Satya Nadella uttryckte liknande tankar. Amazon meddelade att AI-uppdateringen för Alexa kommer att vara tillgänglig för alla Echo-produkter från 2014 och framåt. Amazon, Microsoft och YouTube har alla gjort framsteg inom AI, och alla vill demonstrera de verkliga användningsfallen för AI genom de applikationer som kommer att påverka både konsumenter och företag.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 25 september

HeyGen: En AI-driven videogenerator för företag

HeyGen är en AI-driven videogenerator som hjälper företag att skapa professionella videor på bara några klick. Den grundades av Joshua Xu och Wayne Liang i Los Angeles i november 2020. Med dess text-till-tal-funktioner kan du omvandla ditt manus till naturligt klingande ord på över 300 röster på mer än 40 språk. Du kan sedan välja bland över 100 AI-avatarer som representerar olika etniciteter, åldrar och poser för att recitera ditt manus rad för rad med naturliga läppsynkroniseringsmöjligheter. HeyGen kan användas för att skapa engagerande produktvideor, utbildningsvideor, förklarande videor, sociala medierinnehåll, videoannonsering, e-lärningsinnehåll och presentationer.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 25 september

YouTube introducerar nya AI-drivna verktyg för att hjälpa skapare

YouTube har presenterat nya AI-drivna verktyg för att hjälpa skapare att producera videor och nå en bredare publik. Verktygen, presenterade vid det årliga ´Made On YouTube´-evenemanget, inkluderar ´Dream Screen´, en funktion som skapar AI-genererade videor och bilder som kan användas som bakgrund för YouTube Shorts. Andra verktyg kan generera ämnesidéer och dispositioner, samt rekommendera musik baserat på videons beskrivning. Dessutom har YouTube introducerat en AI-dubbningstjänst, vilket gör innehåll mer tillgängligt för en global publik. Trots dessa framsteg påminner YouTube skapare om att AI inte ersätter mänsklig kreativitet och expertis.

Direktlänk Dela Social Barrel fördjupade 24 september

AI-investeringar: Alphabet och Meta Platforms som toppval

Artificiell intelligens (AI) är den senaste investeringstrenden och två aktier som är bra val för att dra nytta av detta är Alphabet och Meta Platforms. Alphabet, Googles moderbolag, har länge använt AI för att förbättra sin verksamhet, bland annat genom sin rekommendationsalgoritm på YouTube. Alphabet har också använt AI för att finjustera sin sökalgoritm och har släppt en generativ AI-applikation som heter Bard. Meta Platforms, moderbolaget till Facebook, Instagram och WhatsApp, har på senare tid ökat sin användning av AI för att förbättra sin verksamhet. Bolaget har bland annat släppt olika automatiserade annonsprodukter som drivs av AI.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 24 september

Google introducerar AI-chattboten Bard till Gmail, Maps och YouTube

Google introducerar Bard, dess artificiellt intelligenta chattbot, till andra medlemmar av sin digitala familj, inklusive Gmail, Maps och YouTube. Detta görs i ett försök att stå emot konkurrenshoten från liknande teknologi som drivs av Open AI och Microsoft. Bards utökade förmågor kommer att tillhandahållas genom en engelsk endast-tillägg som gör att användare kan låta chattbotten extrahera information från deras Gmail-konton, dra riktningar från Google Maps och hitta hjälpsamma videor på YouTube. Google lovar att skydda användarnas integritet genom att förbjuda mänskliga granskare från att se den potentiellt känsliga informationen som Bard hämtar från Gmail eller Drive.

Direktlänk Dela Chickasha Express Star fördjupade 24 september

YouTube introducerar AI-drivna verktyg för att förbättra användarupplevelsen

YouTube, världens mest populära innehållsplattform, har introducerat en ny funktion för att förbättra användarupplevelsen. Google meddelade att de kommer att börja använda Aloud, en AI-driven dubbningstjänst från Area 120 inkubatorn, designad för att hjälpa skapare att transkribera sina videor på flera språk enkelt och till ett reducerat pris. Dessutom introducerade YouTube Music nya humörfilter. YouTube strävar också efter att förenkla videoredigerings- och produktionsprocessen med YouTube Create-appen, som inkluderar automatiska undertexter, röstöverlägg, ett bibliotek med copyright-fri musik, flera effekter och övergångar och en videoredigerare.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 23 september

Så använder du Bard för att söka i ditt Google Workplace

Bard, en AI-driven sökmotor, har lanserat en rad uppdateringar som gör det möjligt att söka genom Google-verktyg som Gmail, Drive och Docs, samt YouTube, Maps, Flights och Hotels. Användare kan aktivera respektive tillägg i Bard för att tillåta sökningar i dessa verktyg. För att söka i sitt konto i Bard, skriver användaren @ i sin prompt till Bard, följt av tillägget och sedan sin sökfråga. Bard ansluter till tilläggen, söker efter resultat baserat på sökfrågan och inkluderar dem i sitt svar. Bard kan också söka genom e-post, hitta exakt information inom din e-post och inkludera den i sitt svar.

Direktlänk Dela Nerds Chalk fördjupade 23 september

YouTube planerar att använda AI för att hjälpa användare att skapa videor

YouTube, som ägs av Google, har en plan att använda smarta datorprogram för att hjälpa människor att göra videor och vara mer kreativa. De vill göra detta för att vara bättre än sin konkurrens och få fler användare. Neal Mohan, VD för YouTube, presenterade deras vision under ett möte i New York. Han uttryckte en stark önskan att förenkla den kreativa processen för alla och betonade rollen av smarta datorprogram för att uppnå detta mål. YouTube presenterade ett banbrytande datorprogram känd som ”Dream Screen” under evenemanget. Detta innovativa verktyg utnyttjar kraften i smarta datoralgoritmer för att snabbt generera fängslande videor och bilder. YouTube Studio, plattformens innehållsskapande nav, kommer att införliva en smart funktion som hjälper skapare att generera videoideer. Denna funktion kommer att analysera tittarförhållanden och trendiga ämnen för att ge innehållsförslag skräddarsydda för enskilda skapare. YouTube planerar att använda smarta datorprogram för att föreslå musik för videor baserat på videobeskrivningen. Detta tillägg är redo att höja den totala ljud- och visuella upplevelsen för tittare.

Direktlänk Dela Venture Jolt fördjupade 23 september

YouTube investerar i AI och lanserar nya funktioner

Den största videodelningsplattformen, YouTube, går nu in i artificiell intelligens (AI)-racet tillsammans med teknikjättar som Google, Meta och Microsoft, som investerar i OpenAI. YouTube planerar att lansera en rad produkter och funktioner som syftar till att låta individer utmana gränserna för kreativt uttryck. Företaget kommer att lägga till en ny funktion kallad Dream Screen till YouTube´s ´Shorts´ - vertikala videor som är 60 sekunder eller mindre. Plattformen kommer nu att påbörja testfasen för Dream Screen, en funktion som låter användare skapa AI-genererade video- eller bildbakgrunder till sina Shorts genom att helt enkelt skriva en idé i en prompt.

Direktlänk Dela Interesting Engineering fördjupade 23 september

Framtiden för marknadsföring i underhållningsbranschen diskuterades på Variety’s Entertainment and Technology summit

Ledare från Mattel, YouTube, Universal Pictures, Google, Amazon och andra samlades på Variety’s Entertainment and Technology summit för att diskutera framtidens marknadsföring inom underhållningsbranschen. Diskussioner kretsade kring artificiell intelligens, fan-fokuserad tillväxt på sociala medieplattformar som YouTube och TikTok samt den enorma framtiden för onlinespel. Mattel´s VD Ynon Kreiz avslöjade att företagets långsiktiga strategi innefattar att hantera dess immateriella egendom som underhållningsfranchiser snarare än bara leksaker. Fler filmer och shower baserade på Mattel´s varumärken är under utveckling, inklusive ”Hot Wheels” från JJ Abrams, en film baserad på spelet Rock ’Em Sock ’Em med Vin Diesel och ”Polly Pocket” från författaren och regissören Lena Dunham.

Direktlänk Dela Variety Media fördjupade 23 september

Google utökar AI-motorns funktioner för att förbättra tjänster för konsumenter och företag

Googles generativa AI-motor Bard har utvidgat sina funktioner till att inkludera att läsa e-post, sammanfatta dokument och självfaktakontroll, som en del av Googles ansträngningar att förbättra AI-drivna tjänster för konsumenter och företag. Denna utveckling, känd som Bard Extensions, är utformad för att integrera data från olika Google-tjänster som Gmail, Docs, Drive, Google Maps, YouTube och Google Flights and Hotels. Bard bygger på Googles PaLM 2 AI stora språkmodell (LLM) och beskrivs som den ´mest kapabla modellen hittills´.

Direktlänk Dela Weekly Blitz fördjupade 22 september

YouTube lanserar AI-drivna verktyg för skapare

YouTube har meddelat en rad AI-aktiverade verktyg för skapare vid sitt ´Made on YouTube´-evenemang. Det experimentella verktyget ´Dream Screen´ kommer att tillåta skapare att generera ´Shorts´-videor och bakgrunder baserat på prompts. YouTube meddelade också en ny mobilapp kallad ´YouTube Create´ som låter skapare använda produktionsverktyg för att redigera sina ´Shorts´, längre videor, eller båda. Dessutom presenterade YouTube ´Aloud´, ett AI-drivet dubbningsverktyg på plattformen för att förbättra publikens räckvidd på språk bortom skaparens huvudspråk.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 22 september

Googles förbättrade Bard AI Chatbot integreras med Google-appar

Google har förbättrat sin generativa AI-chatbot, Bard, genom att introducera nya funktioner som låter användare dubbelkolla svar, samarbeta sömlöst och integrera med en mängd Google-appar och tjänster. Bard kan nu interagera med Gmail, Docs, Drive, Google Maps, YouTube och Google Flights och hotell. Användare kan samordna sina resor med vänner eller familj genom att instruera Bard att hämta relevant information från Gmail, som resedatum, flyg- och hotellinformation, vägbeskrivningar till flygplatser och föreslagna aktiviteter på deras destination. Bard kommer också att utöka stödet för ytterligare språk, vilket gör det möjligt för fler användare över hela världen att dra nytta av dess avancerade funktioner.

Direktlänk Dela Webintravel.com fördjupade 22 september

YouTube tillkännager fem nya AI-drivna funktioner för skapare

YouTube har meddelat fem nya funktioner för sitt skaparsamhälle, varav de flesta innefattar AI. ´Dream Screen´ hjälper användare att lägga till AI-genererade bild- och videobakgrunder till deras YouTube Shorts-videor, medan ´AI Insights´ föreslår videoidéer baserat på vad tittare redan tittar på. ´Aloud´ är ett automatiskt dubbningsverktyg för att skapa innehåll på fler språk och det finns ett nytt AI-assisterat sökverktyg för att hitta musik att använda som soundtrack. YouTube lanserar också en ny video-redigerings- och produktionsapp kallad YouTube Create för de som vill arbeta med sina videor på sina smartphones. De fem verktygen beskrivs som ´kommande snart´, men inga specifika lanseringsdatum meddelades.

Direktlänk Dela Music Ally fördjupade 22 september

Stora teknikföretag lanserar AI-produkter trots brister och varningar

Stora teknikföretag har lanserat flera nya AI-produkter, men dessa verktyg har redan visat tecken på brister. Google meddelade att dess chatbot Bard kan sammanfatta filer från Gmail och Google Docs, men användare har visat att den felaktigt skapar e-postmeddelanden som aldrig skickats. OpenAI introducerade sin nya bildgenerator Dall-E 3, men människor på sociala medier påpekade snart att bilderna i de officiella demonstrationerna missade vissa begärda detaljer. Amazon lanserade ett nytt konversationsläge för Alexa, men enheten gjorde upprepade fel i en demonstration. Trots varningar från experter och teknikledare fortsätter teknikjättarna att snabbspåra sina produkter till konsumenterna.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 22 september

Google presenterar AI-drivna verktyg för Youtube

Google har introducerat flera nya AI-funktioner för att förbättra och förenkla videoinnehållsskapande på Youtube. En av dessa funktioner är Dream Screen, som är i experimentfas och låter användare lägga till AI-skapade bild- eller videobakgrunder i Shorts-formatet. Google lanserar också en ny mobilapp, Youtube Create, med snabbredigeringsverktyg för mobilvideor. Appen kommer att släppas på utvalda marknader innan den når allmänheten. Andra nya funktioner inkluderar Aloud, en AI-driven automatisk dubbningsfunktion, och Creator Music, som hjälper användare att hitta tillåten, royaltimusik för användning i videoklipp.

Direktlänk Dela M3 Media AB fördjupade 22 september

YouTube introducerar nya AI-funktioner för innehållsskapare

Under evenemanget Made on YouTube meddelade videotjänsten en rad nya produkter för innehållsskapare. Mer och mer videoinnehåll kommer snart att skapas med generativa neurala nätverk. Bland de mest märkbara innovationerna kommer förmågan att generera foto- och videobakgrunder, idéer och diagram för nya videor, samt funktionen för att dubbning av innehåll till andra språk. Den nya Dream Screen-funktionen låter innehållsskapare använda ett neuralt nätverk för att generera videor och bilder som kan användas som bakgrunder för sina korta videor i Shorts. YouTube meddelade också en synkroniseringsfunktion som drivs av artificiell intelligens, vilket hjälper innehållsskapare att duplicera sina videor på olika språk. Denna verktyg utvecklades av specialister från Aloud-teamet, som är en del av startupinkubatorn Area 120.

Direktlänk Dela Tech News Space fördjupade 22 september

OpenAI:s president Greg Brockman att delta i offentlig konversation på UND

UND:s president Andy Armacost kommer att vara värd för en offentlig konversation med OpenAI:s president och medgrundare Greg Brockman, medskapare av ChatGPT, den 26 september. Efter samtalet kommer en paneldebatt om ´AI:s löften och faror inom högre utbildning´ att äga rum, ledd av UND:s biträdande vicepresident för strategi och genomförande, Ryan Zerr. Båda evenemangen kommer att hållas i stora balsalen i UND Memorial Union och kommer att sändas live på YouTube och Facebook Live. Säkerhetskrav innebär att inga externa kameror eller inspelningsenheter, inklusive mobiltelefoner, är tillåtna under evenemanget.

Direktlänk Dela University of North Dakota fördjupade 22 september

YouTube introducerar generativa AI-verktyg för skapare

YouTube har meddelat en rad verktyg för skapare, inklusive generativa artificiell intelligens (AI) produkter, för att förbättra sin position i skaparekosystemet. Verktygen inkluderar “Dream Screen”, ett experimentellt AI-verktyg för YouTube Shorts som låter skapare lägga till bakgrunder eller korta videoklipp till sitt innehåll genom att bara skriva en prompt. Andra AI-verktyg kommer att generera föreslagna videoteman och musik för skapare, samt ett AI-drivet dubbingsverktyg som heter Aloud. Företaget planerar också att lansera en mobilapp som heter YouTube Create för att göra det lättare för blivande skapare att börja skapa innehåll.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 22 september

YouTube lanserar ny videoredigeringsapp för att konkurrera med TikTok

YouTube har lanserat en ny videoredigeringsapp, YouTube Create, för att förenkla redigeringsprocessen. Appen, som är gratis att ladda ner och nu finns tillgänglig i beta i ´utvalda marknader´, tillkännagavs under företagets Made for YouTube Event. YouTube Create erbjuder redigeringsverktyg som precisionsredigering och trimning, automatisk textning, voiceover-funktioner och tillgång till ett bibliotek av filter, effekter, övergångar och royaltyfri musik. Appen är ett svar på TikToks CapCut-app och utvecklades med insikter och feedback från videokreatörer. Dessutom tillkännagav plattformen en rad AI-drivna funktioner.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 22 september

YouTube kommer att implementera generativ AI för att förbättra skapandeprocessen

YouTube planerar att utöka användningen av generativ artificiell intelligens (GAI), genom att tillhandahålla en rad verktyg för skapare, agenturer och varumärken. Verktygen varierar från GAI-genererade bakgrunder för Shorts till att hitta den perfekta musiken till rätt pris för att köras med en video. YouTube arbetar också med att skapa en ny app som kommer att erbjuda en mängd gratis redigeringsverktyg. Neil Mohan, YouTube´s VD, introducerade Dream Screen för deltagarna på Made On YouTube, och sa att ´generativ AI kommer att pressa gränserna för kreativt uttryck genom att göra svåra saker enkla, och omöjliga drömmar möjliga.´

Direktlänk Dela MediaPost fördjupade 22 september

Google Bard tillkännager tillgängligheten av förlängningar och nya funktioner

Google Bard har tillkännagett tillgängligheten av förlängningar som låter chatboten söka igenom användarens Gmail, Drive och Docs, samt lokalisera mer data. Förlängningarna inom Google Bard och andra tjänster tillåter integration med Gmail, Drive, Docs, YouTube, Maps och Google Flights, samt med hotell. Dessutom kan Bard skanna e-post och dokument för att hitta den information som efterfrågas inom Workspace-apparna. Google Bard är ett offentligt dataservice över hela EU som låter dig få tillgång till realtidsinformation om flyg och hotell, samt onlinevägbeskrivningar via Google Maps eller YouTube-videor, allt utan att kräva manuell inmatning.

Direktlänk Dela List23 fördjupade 22 september

YouTube introducerar AI-inspirationsverktyg för innehållsskapare

YouTube tar ytterligare ett steg för att hjälpa innehållsskapare att generera nya videoidéer genom att introducera ett innovativt verktyg kallat ”AI Insights for Creators” i YouTube Studio. Detta AI-drivna verktyg är utformat för att förenkla brainstormingsprocessen genom att föreslå videoteman baserade på dataanalys av vad publiken redan tittar på. Under ett nyligen YouTube-evenemang presenterade VD:n Neal Mohan verktyget, som syftar till att ge innehållsskapare fräscha idéer till sina videor. Funktionen förväntas lanseras på YouTube Studio nästa år.

Direktlänk Dela Robots.net fördjupade 21 september

YouTube lanserar AI-verktyg för innehållsskapare

YouTube har lanserat flera nya AI-verktyg för innehållsskapare vid sin Made on YouTube-händelse i New York. Bland dessa är Dream Screen, ett verktyg som låter skapare generera videor och foton att använda i bakgrunden av sina korta videor. Skapare kan skriva en idé som ´drake som flyger över New York City´ i en prompt för att generera en motsvarande video. Andra funktioner inkluderar AI-drivna förslag på vilka videor skapare ska göra härnäst, en automatisk dubbningsprodukt för att översätta videor till främmande språk och ´assistive´ sökning för att hitta rätt musik till en video via AI.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 21 september

YouTube introducerar nya AI-drivna verktyg för innehållsskapare

YouTube har presenterat en rad nya verktyg som drivs av artificiell intelligens (AI) för att hjälpa skapare att producera videor och nå en bredare publik. Neal Mohan, YouTubes VD, sa att företaget vill göra det lättare för alla att känna att de kan skapa och att generativ AI kommer att göra det möjligt. YouTube, som är en del av Alphabet-Google, visade upp en ny generativ AI-funktion kallad Dream Screen, särskilt för sin kortvideoarm och TikTok-konkurrent, YouTube Shorts. Dream Screen är en experimentell funktion som låter skapare lägga till AI-genererade video- eller bildbakgrunder till sina vertikala videor. Dream Screen introduceras för utvalda skapare och kommer att rullas ut mer allmänt nästa år, sa företaget.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 21 september

Teknikföretag tävlar om att ta AI-bildgeneratorer mainstream

Artificiell intelligens (AI) verktyg som kan skapa konstverk eller realistiska bilder från skriftliga kommandon börjar bli populära. Teknikföretag konkurrerar nu om att ta text-till-bild-generatorer mainstream genom att integrera dem i Adobe Photoshop, YouTube och andra kända verktyg. De försöker också övertyga användare och regulatorer om att de har förbättrat säkerhetsåtgärderna mot upphovsrättsintrång och stötande innehåll. Men problemen är ännu inte lösta. Nya bildgeneratorer hävdar dock att de är redo för affärer denna gång. Adobe var först i år med att släppa en AI-generator designad för att undvika juridiska och etiska problem. Andra konkurrenter tar notis och implementerar liknande lösningar.

Direktlänk Dela KTLA fördjupade 21 september

Googles AI-chatbot Bard utökar sin sökförmåga till personliga data

Googles AI-chatbot Bard har tagit ett betydande steg framåt i sina förmågor. Ursprungligen begränsad till att hämta information enbart från webben, kan Bard nu utöka sin sökning till dina personliga data inom Gmail, Docs och Drive. Denna nya integration syftar till att effektivisera informationshämtning och spara användare från den skrämmande uppgiften att sortera genom en mängd e-postmeddelanden eller dokument för att hitta specifika detaljer. Användare kan begära att Bard ska hitta och sammanfatta e-postinnehåll, markera kritiska punkter i ett lagrat dokument eller extrahera relevant information för olika ändamål, till exempel att skapa diagram eller punktlistor. Det är viktigt att notera att denna funktion för närvarande endast är tillgänglig på engelska. Medan tilldelning av Bard-åtkomst till personlig e-post och dokument väcker integritets- och dataanvändningsfrågor, försäkrar Google användare att denna information inte kommer att användas för att träna Bards offentliga modell och inte kommer att granskas av mänskliga granskare. Dessutom har användare flexibiliteten att när som helst välja in och ut ur dessa integrationer. För att använda denna funktion kan användare styra Bard att söka inom Gmail genom att föregå sin fråga med ´@mail´ eller helt enkelt ställa specifika frågor relaterade till deras e-postmeddelanden eller dokument. Vidare är Bards tillägg inte begränsade till Gmail, Docs och Drive. Google har utökat Bards förmågor att ansluta till Maps, YouTube och Google Flights, vilket möjliggör realtidsflyginformationshämtning, attraktionsförslag, YouTube-videorekommendationer och mer. Google är engagerade i att förbättra och utöka Bards integrationer över olika produkter inom Google och potentiellt med externa partners i framtiden. De syftar till att säkerställa en sömlös integration av en språkmodell med personliga data, med prioritering av integritet och användarkontroll. Dessutom har Google implementerat förbättringar till Bard, inklusive en ´Google It´-knapp för att validera Bards svar genom att korsreferera dem med Google-sökresultat. Denna funktion ger användarna större förtroende för noggrannheten i Bards svar och möjligheten att fortsätta konversationer baserat på delade länkar. Sedan dess första introduktion har Bard sett konsekventa uppdateringar, vilket gör det till ett mångsidigt verktyg med ett brett spektrum av applikationer, från att generera och felsöka kod till att integrera med Google Lens för att brainstorma bildtextidéer och få ytterligare information från foton.

Direktlänk Dela Wonderful Engineering fördjupade 21 september

YouTube introducerar AI-drivna verktyg för att underlätta för innehållsskapare

YouTube har meddelat att de introducerar en rad AI-drivna verktyg som är utformade för att underlätta för innehållsskapare på plattformen. Vid ´Made on YouTube´-evenemanget presenterades bland annat ´Dream Screen´, en anläggning för generering av bilder och videor för YouTube Shorts.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 21 september

YouTube introducerar nya AI-verktyg för innehållsskapare

Under sitt event ´Made For YouTube´ introducerade YouTube flera nya AI-verktyg för innehållsskapare. Dessa inkluderar det generativa AI-verktyget Dream Screen, som tillåter skapare att generera videor eller videobakgrunder genom att skriva in en idé. YouTube meddelade också fyra andra AI-relaterade verktyg: tre som kommer till YouTube Studio nästa år och en helt ny skaparapp, YouTube Create, som är tillgänglig i beta idag. YouTube Create är i grunden YouTubes svar på CapCut, den populära mobila videoredigeringsverktyget från TikTok. Dessutom presenterade YouTube en AI-driven funktion kallad ´Find Beats´ och ett verktyg för att hitta musik med AI.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 21 september

YouTube inför generativ AI för att förbättra kreatörsverktyg

YouTube planerar att utöka sin användning av generativ artificiell intelligens (GAI) för att tillhandahålla en rad verktyg för skapare, byråer och varumärken. Verktygen varierar från GAI-genererade bakgrunder för Shorts till att hitta perfekt musik för rätt pris att köra med en video. YouTube utvecklar också en ny app som kommer att erbjuda en mängd gratis redigeringsverktyg. Neil Mohan, YouTube VD, introducerade Dream Screen, en GAI-bildgenerator för bakgrund. YouTube har också testat ett nytt GAI-verktyg för Shorts som föreslår ämnen genom datainsikter om vad tittarna redan tittar på YouTube.

Direktlänk Dela MediaPost fördjupade 21 september

YouTube lanserar AI-drivna funktioner för skapare

YouTube kommer att lansera en rad artificiell intelligens (AI)-drivna funktioner för skapare, i ett senaste försök från moderbolaget Alphabet Inc. att integrera generativ AI i sina viktigaste produkter och tjänster. Bland de nya produkterna som YouTube meddelade på torsdagen finns ett verktyg som kallas Dream Screen, som använder generativ AI för att lägga till video- eller bildbakgrunder till korta videor, som företaget kallar Shorts. Det tillkännagav också nya AI-aktiverade produktionsverktyg för att hjälpa till med redigering av både korta och långa videor på sin plattform.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 21 september

Google utökar Bard AI:s tillgång till fler applikationer och tjänster

Google´s Bard, en generativ AI, kommer nu att ha tillgång till ett bredare utbud av Googles applikationer och tjänster, inklusive Gmail, Docs, Drive, YouTube och mer. Denna funktion, känd som Bard Extensions, kommer att låta dig interagera med chatboten för att maximera kraften i Googles verktygssvit. Bard Extensions kommer att ha tillgång till dina personuppgifter på Google. Google har betonat sitt åtagande för användarnas integritet och klargjort att användarnas personuppgifter inte skulle användas för att träna AI-modeller eller rikta in annonser. Med mer kraft kan Google Bard nu göra det möjligt för användare att dela sina konversationer med andra. Dessutom stöder den konversationer på flera språk, vilket gör den globala användarupplevelsen ännu mer inkluderande.

Direktlänk Dela The Tech Report fördjupade 21 september

YouTube ser AI som framtiden för musikskapande

Lyor Cohen, YouTubes globala musikchef, diskuterade den framtida inverkan av generativ AI på musik under årets Made on YouTube-evenemang. Han menade att AI kan öppna upp en ny lekplats för kreativitet och kan användas av artister för att förstärka och påskynda deras kreativitet. Han anslöts av Charlie Puth och Warner Music Groups VD, Robert Kyncl. Kyncl föreslog en väg framåt där AI-entusiaster kan dra nytta av tekniken medan artister som är skeptiska till den på något sätt skyddas från dess effekter. YouTube uttryckte tidigare sitt intresse för att vara en del av musikens AI-drivna framtid när det tillkännagav en ´AI Music Incubator´.

Direktlänk Dela Billboard fördjupade 21 september

YouTube lanserar AI-drivna skaparverktyg för att stärka sitt ledarskap i skapar-ekosystemet

YouTube har meddelat att de kommer att lansera en rad nya skaparverktyg, inklusive produkter som använder generativ artificiell intelligens (AI), för att stärka sin position i skapar-ekosystemet. Verktygen inkluderar ´Dream Screen´, ett generativt AI-verktyg som låter skapare lägga till bakgrunder eller korta videoklipp till sitt innehåll bara genom att skriva in en uppmaning. Andra AI-verktyg kommer att inkludera AI-genererade föreslagna videoteman och ett AI-verktyg för att föreslå musik som kan användas i videor. Företaget kommer också att lansera YouTube Create, en gratis mobilapp med produktionsverktyg för att redigera sina ´Shorts´, längre videor eller båda.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 21 september

YouTube utökar sin Creator Music-funktion med AI-funktioner och lanserar AI-dubbning

YouTube utökar sin Creator Music-funktion, som tillkännagavs förra året, med nya AI-funktioner och lanserar ett AI-dubbverktyg. Skapare kan använda Creator Music för att söka efter låtar, en specifik artist eller musikgenre de vill använda i en video. Nu kommer de att kunna använda AI-verktyg för att göra musiksökningen enklare. YouTube kommer att lansera en ny funktion som fungerar som en musikkoncierge genom att bara skriva in en beskrivning av videon. Dessutom kommer YouTube att introducera ett AI-dubbverktyg kallat Aloud, som kommer att integreras i YouTube Studio.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 21 september

Google, Amazon och Microsoft lanserar nya AI-erbjudanden

Google och Amazon har meddelat en rad nya AI-erbjudanden. Google planerar att införa sin Bard chatbot i Gmail, Google Docs, YouTube med mera, trots att användningen av chatboten har minskat kraftigt. Amazon använder AI för att göra Alexa smartare och förstår mer konversationella fraser och hanterar flera förfrågningar. Microsoft förväntas introducera AI-funktioner för några av sina mest populära programvaror vid ett evenemang idag. Dessa kan inkludera en Copilot-personlig assistent för Windows som är liknande de som är kopplade till Office 365 och GitHub-kodverktyget.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 21 september

Lumiere3D: AI-verktyg för att skapa 3D-modeller för produkter

Vi befinner oss i början av AI-åldern och redan ser vi hur AI förändrar stora industrier. En sådan industri är 3D-produktmodellering. Verktyg finns nu för att generera 3D-modeller för dina produkter och företag omedelbart. Ett sådant verktyg som förändrar 3D-produktmodelleringsspelet är Lumiere3D. Med detta verktyg kan du generera omslutande 3D-videor för din e-handelsbutik, produkter eller marknadsföringskampanjer. Lumiere3D är ett AI-verktyg som låter dig förvandla dina marknadsföringsidéer till verklighet. Det hjälper dig med produktanimeringsvideor som kan skapas med bara några klick. Du kan använda befintliga produktmallar och börja redigera dem genom att ändra musiken, kameravinkeln och scenerna enligt dina krav. Eller så kan du förvandla vanliga föremål till 3D-mästerverk. Lumiere3D kommer med många mallar som hjälper dig att komma igång med 3D-modellering omedelbart. Dessa mallar är bakgrunden till dina 3D-modeller och ändrar det övergripande utseendet och känslan av dina 3D-modeller. Kameravinklarna kommer också att röra sig runt din modell för en filmisk vy. Med en betald plan får du tillgång till upp till 25 mallar, vilket kommer att öka ibland. Men det erbjuder också några gratis mallar. För dina 3D-produktmodellvideor kan du få tillgång till många olika animationseffekter och kamerarörelser. Dessa animationseffekter kommer att ändra hur din modell visas eftersom du kan använda bottenroterande animation för att placera kameran på botten. Tillsammans med det får du också tillgång till massor av olika bakgrunder för att ändra videobakgrunden enligt dina behov. Du kan också använda Lumiere3D för att skapa en 3D-modell på webbplatsen. Allt du behöver göra är att ladda upp alla bilder på din 3D-modell, och AI-verktyget sköter resten av jobbet. Om du redan har en 3D-modell skapad, ladda upp .gib-modellfilen för att använda den för en produktvideo. Det har också en AI-operatör som hjälper dig med unika, dynamiska och personliga effekter. Dessa kan användas för att skapa fantastiskt innehåll för att visa upp din produkt med perfekta kamerarörelser, sömlösa övergångar och mer. Dessutom kommer det också med en intelligent skanner. Dess kraftfulla skanningsteknik kan omvandla föremål till 3D-modeller med perfekta detaljer och nyanser. Så om du har svårt att skapa en 3D-modell för din produkt kan du använda skannern för att skanna din produkt för att få en livslik modell omedelbart. Lumiere3D kan vara fördelaktigt på olika sätt om du är en e-handelsföretagsägare, marknadsförare, startup-grundare etc. Några av de bästa användningsfallen kan vara: Du kan skapa filmiska videor av dina produkter för plattformar som Instagram, Facebook och YouTube eller inkludera videorna i din presentation. Använd dess smarta skannerteknik för att omedelbart generera en 3D-modell av din produkt utan kostnad. Förbättra kvaliteten på dina produktvideor med dynamiska kameravinklar och animationer. Spara kostnader för att producera produktintroduktionsvideor. Öka dina försäljningar med högkvalitativa filmiska videor för att beskriva och visa upp dina produkter. Nu kommer vi till prissättningen, Lumiere3D kommer med två olika prisplaner. Dessa är gratis och tidig tillgång. Den gratis versionen erbjuder en demoversion av verktyget med begränsade funktioner. Du kan använda den gratis versionen för att testa verktyget innan du väljer en betald plan. Å andra sidan är den tidiga tillgångsplanen med alla funktioner tillgång. Den tidiga tillgångsplanen kostar dig bara $29 som en engångsavgift. Så du kan skapa 3D-produktmodellvideor utan att oroa dig för månads- eller årliga förnyelser. Idag revolutionerar AI nästan varje industri, inklusive 3D-modellering. Med verktyg som Lumiere3D kan du snabba upp och förbättra den övergripande processen för att skapa 3D-modeller. Dessa AI-verktyg kan också analysera 2D-bilder och omvandla dem till detaljerade 3D-modeller. Som ett resultat kommer det att hjälpa dig att spara både tid och kostnad. Dessutom kan AI-drivna 3D-produktmodelleringsverktyg automatiskt förfinas och optimera modeller och skapa fantastiskt innehåll. Så du kan omedelbart komma igång med ditt marknadsföringsspel och öka dina försäljningar. Lumiere3d.ai är ett överlägset AI-verktyg som säkert kommer att imponera på dig med sin färdiga produkt. Använd det för att skapa 3D-produktvideoklipp för dina produkter och företag. Det gör 3D-modellering superlätt så att även nybörjare kan komma igång utan tidigare kunskap.

Direktlänk Dela The Windows Club fördjupade 21 september

Google Bard uppdateras med nya funktioner och djupare integration med Google-appar

Google har nyligen släppt en uppdatering till Google Bard, som nu kommer med djupare integration med en rad Google-appar och även med några nya Google Bard-tillägg. Tilläggen är en ny funktion som låter dig koppla Bard till andra Google-tjänster, som Gmail, Docs, Maps och YouTube. Detta ger dig möjlighet att använda Bards AI-förmågor för att förbättra din upplevelse med dessa tjänster. För att använda de nya Bard-tilläggen måste du först aktivera dem. Tilläggen är fortfarande under utveckling, men de har potential att göra Bard ännu mer användbart och kraftfullt.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 21 september

Google integrerar Gmail, YouTube och andra verktyg i sin Bard chatbot

Google tillkännagav på tisdag att de har integrerat Gmail, YouTube och andra verktyg i sin Bard chatbot. Detta är ett försök att övertyga användare om att generativ AI är användbart och inte farligt eller bara en tillfällig trend. Google lanserade sin Bard chatbot tidigare i år, tillgänglig på över 40 språk och lyckades övervinna dataskyddsproblem från europeiska regulatorer. Den förbättrade chatten tillåter användare att utföra nya uppgifter, till exempel sammanfatta en förvirrande e-posttråd till dess huvudpunkter eller använda Google Maps för att hitta bästa vägen till en semesterdestination. Bard Extensions kommer också att vara tillgängliga för att hämta viktiga punkter från innehåll på Google Docs och Google Drive, inklusive PDF-filer.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 21 september

Kända författare stämmer OpenAI för upphovsrättsintrång

Kända författare som George R.R. Martin, Jodi Picoult, Jonathan Franzen och George Saunders har gått samman för att stämma OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, för att ha använt deras verk för att träna sina AI-verktyg utan att betala för det. Stämningen, som leds av författargruppen Authors Guild, anklagar OpenAI för att ha kopierat författarnas verk ´i grossist, utan tillstånd eller hänsyn´ och för att ha använt det för att träna sina ´stora språkmodeller´. Författarna kräver skadestånd för ´förlorad möjlighet att licensiera sina verk´ och en injunktion mot OpenAI för att hindra det från att fortsätta använda deras verk i sin träningsdata.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 20 september

ChatGPT Plus pluginbutiken växer, men användningen begränsas

ChatGPT Plus pluginbutiken har nu 952 tillägg, men användare kan endast använda tre åt gången. Om man vill använda olika plugins måste man starta en ny session och välja ett nytt set. Om man vill använda OpenAI:s egen mega-plugin, Advanced Data Analysis, kan man inte köra den med någon av de andra plugins. En användare har hittat att de endast behöver två plugins för dagligt arbete, men kan inte köra dem samtidigt. De två mest användbara plugins enligt användaren är Advanced Data Analysis och WebPilot.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 20 september

Google förbättrar sin AI-assistent Bard med nya uppdateringar

Google meddelar att dess AI-assistent Bard förbättras med sin senaste uppdatering. Den senaste Bard-modellen integreras nu med Google-appar och tjänster för att bättre kunna hjälpa med mer användbara svar genom Bard Extensions och en förbättrad ´Google it´-knapp. Bard kan hitta och visa användarna relevant information från Google-verktyg som människor använder dagligen, till exempel Gmail, Docs, Drive, Google Maps och YouTube. Google betonar att det är engagerat i att skydda användarens personliga information. Användare har alltid kontroll över sina sekretessinställningar när de väljer hur de ska använda dessa tillägg, och de kan stängas av när som helst.

Direktlänk Dela Hot Hardware fördjupade 20 september

NYC upphäver förbudet mot ChatGPT i offentliga skolor när studenter återvänder till klassrummet

För mindre än ett år sedan orsakade artificiell intelligens (AI) stor oro i skolorna. New York Citys offentliga skolor förbjöd ChatGPT från skolans enheter en vecka efter lanseringen. Nu, när eleverna återvänder för ett nytt läsår, har den tidiga oron bland lärare gett vika för pragmatism och större förståelse för hur generativ AI kommer att påverka klassrummet. David Banks, kansler för New York City Public Schools, skrev att distriktet nu är ”beslutsamt att omfamna” generativ AI. Generativ AI kan också användas som en del av läroplanen. Utbildningen kommer utan tvekan att störas av artificiell intelligens, men kan den utnyttjas snarare än betraktas som fientlig?

Direktlänk Dela TechHQ fördjupade 20 september

Google Bard lanserar utökningar för att förbättra interaktionen med Gmail, YouTube, Maps och Docs

Google Bard, en AI-chatbot skapad av Google, har fått en kraftfull uppdatering som gör att den kan hitta mer relevant och specifik information för användare. Google Bard-utökningar låter den nu ansluta till dina Gmail, YouTube, Maps, Docs och mer för att ge dig mycket specifik information. Med utökningar kan Bard hitta och visa dig relevant information från Google-verktygen du använder varje dag, till och med när informationen du behöver finns över flera appar och tjänster. För att aktivera Bard-utökningar går du till Google Bard-hemsidan, klickar på pusselikonen högst upp i fönstret, väljer vilka appar du vill aktivera och klickar sedan på klart.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 20 september

Google förbättrar AI-chattbot Bard med data från användares Gmail, Drive och Docs

Google Bard, ett AI-chattbot för Workspace, kommer nu att dra data från användares Gmail, Drive och Docs-konton för att bättre hjälpa människor att hitta den information och de svar de söker. Detta jämfört med Bard som bara utnyttjar data från internet. Google har även presenterat sina nya Bard Extensions, utformade för att hitta och visa användare relevant information från Google Workspace-produkter som Gmail, Docs, Drive och Maps, samt YouTube. Dessutom utökar Google tillgången till funktioner som möjligheten att ladda upp bilder med Lens, få sökbilder i svar och modifiera Bards svar till fler än 40 språk.

Direktlänk Dela Computer Reseller News fördjupade 20 september

Googles chattbot Bard lär sig att ta emot information via internet

Utvecklarna lovar att aldrig samla in personlig information. Googles chattbot Bard har lärt sig att ta emot information för att svara på användare via internet, men också genom Googles internet via Google Drive, Google Maps, YouTube och Google Flights. Den relevanta informationen dök upp i ett nytt Google-blogginlägg. Den uppdaterade barden kan hitta och strukturera önskad e-post eller betona de viktigaste punkterna i den. Enligt ämnesexperter kommer integrationen av AI-assistenter till Googles kärntjänster att befria användaren från behovet att söka efter önskat dokument. Å andra sidan höjer Bardens betydelse i personlig korrespondens rättsvetenskapen när det gäller konfidentialitet av data och det är möjligt för Google att använda den för andra skäl. Företrädare för det senare var tvungna att förklara att företaget inte använde personlig information för att undervisa den offentliga Bard-modellen. Dessutom har Google lagt till möjligheten att söka efter bards svar genom Google-knappen. Efter att du klickat kommer du att kunna ta reda på om Googles sökning bekräftar informationen från AI-chattbotten eller inte.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 20 september

Microsoft planerar att avslöja sin senaste Surface-linje vid Surface Event 2023

Microsoft planerar att avslöja sin senaste Surface-linje vid sitt Surface Event 2023, som äger rum den 21 september. Bland de väntade avslöjandena finns Surface Laptop Studio 2, Surface Laptop Go 3 och Surface Go 4. Microsoft förväntas också presentera sin nästa digitala assistent, Windows Copilot, för ett bredare släpp för sitt operativsystem. Dessutom kan det komma en avtäckning av Surface Pro 10. Microsofts ´speciella´ Surface Event kommer att sändas live via deras officiella webbplats eller på YouTube klockan 10.00 PDT eller 13.00 EDT.

Direktlänk Dela Laptop Mag fördjupade 20 september

Google uppdaterar AI-verktyget Bard för att integrera med andra tjänster

Googles AI-verktyg Bard har uppdaterats för att integreras med andra populära Google-tjänster som Gmail, Drive, Dokument, Maps och YouTube. Uppdateringen, kallad Bard Extensions, är avsedd att göra Bard till ett mer användbart verktyg genom att samla relevant information från dessa tjänster på ett ställe. Trots integrationen försäkrar Google att inga personuppgifter kommer att samlas in för att träna Bard eller för att anpassa reklam.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 20 september

Google lanserar Bard Extensions för att förbättra AI-tjänster

Google har lanserat en stor uppdatering till sitt generativa AI-verktyg, Bard, i form av Extensions. Med Bard Extensions, utvidgar Google Bard´s förmågor genom att låta det dra nytta av kraften och data från andra tjänster, inklusive YouTube och Maps. Dessutom gör det tjänster som Gmail och Drive mer användbara genom att utnyttja AI:s kraft. Extensions beskrivs av Google som ´ett helt nytt sätt att interagera och samarbeta med Bard´. Om du exempelvis planerar en resa kan du nu be Bard att hämta datum som fungerar för alla från Gmail, kolla upp realtidsinformation om flyg och hotell, se Google Maps vägbeskrivningar till flygplatsen och till och med titta på YouTube-videor om saker att göra där.

Direktlänk Dela BetaNews fördjupade 20 september

Google meddelar att Bard AI nu kan ansluta till andra företagstjänster

Google har meddelat att Bard, deras generativa AI-dialog, nu kan ansluta till andra företagstjänster som e-post, YouTube och Maps. Detta är ännu ett steg i strävan att implementera denna teknik. Bard kan till exempel hjälpa till med att planera en resa genom att hämta datum från Gmail, söka efter flyg och hotell, kontrollera resan till flygplatsen på Google Maps och titta på YouTube-videor om aktiviteter. Google har utvecklat avancerade AI-system i flera år, men blev överraskade av framgången för ChatGPT (OpenAI) och lanseringen av Microsofts nya Bing. Bard Extensions, det nya verktyget som presenterades på tisdag, kan också extrahera data från Google Docs och Google Drive, inklusive PDF-dokument.

Direktlänk Dela Actualnewsmagazine.com fördjupade 20 september

Googles AI-chatbot Bard kan nu söka i din Gmail, Docs och Drive

Googles AI-chatbot Bard är inte längre begränsad till att dra svar enbart från webben. Den kan nu skanna din Gmail, Docs och Drive för att hjälpa dig hitta information du söker. Med den nya integrationen kan du be Bard att göra saker som att hitta och sammanfatta innehållet i ett e-postmeddelande eller till och med markera de viktigaste punkterna i ett dokument du har lagrat i Drive. Denna funktion är endast tillgänglig på engelska för närvarande. Google meddelade också att chatbot kommer att ansluta till Maps, YouTube och Google Flights.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 20 september

Google utökar Bard AI-verktygets räckvidd för att integrera med företagets kärnappar och tjänster

Google utökar räckvidden för sitt Bard AI-verktyg för att integrera direkt med många av företagets kärnappar och tjänster. Bard-tillägg kan länka upp med Gmail, Docs, Google Drive, Google Maps, YouTube och till och med Google Flights och Hotels. Tanken är att använda Bard som en one-stop-shop för att hämta information från dessa olika tjänster. Bard-tillägg är valfria, så du kan slå på eller av dem för varje applikation. All personlig information som tas från Gmail, Docs eller Drive ses inte av mänskliga granskare, kommer inte att användas för att generera annonser och kommer inte att användas för att träna Bard, lovar Google.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 20 september

Google förbättrar sin AI-chattbot Bard med nya funktioner

Google har lanserat en rad förbättringar för sin AI-chattbot Bard, inklusive integrationer med företagets tjänster Gmail, Docs, Drive, Google Flights och YouTube. Uppdateringarna, kallade Bard Extensions och double-check, är några av de största Google har rullat ut för Bard och representerar ett betydande steg i företagets ansträngningar att göra chattboten mer användbar över sin samling av appar. Bard Extensions ger användare möjlighet att använda Bard för att hämta specifik information från sina e-postmeddelanden och dokument, boka flyg och söka på YouTube. Google lägger också till en double-check-funktion till sin Bard-chattbot.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 20 september

Google uppgraderar sin AI-chattbot Bard med integrering av Google-appar och tjänster

Google tar sin AI-chattbot Bard till nästa nivå genom att integrera den med olika Google-appar och tjänster via Bard Extensions. Denna förbättring gör att Bard kan ge användarna mer personliga och hjälpsamma svar genom att hämta information från Gmail, Drive, Docs, Google Maps, Google Flights, YouTube och mer. Bard Extensions gör att chattboten kan visa relevant information från Gmail, Drive, Docs, Google Maps, Google Flights, YouTube och mer. Den gräver fram information från flera appar och tjänster kopplade till ditt Google-konto för en mer personlig upplevelse. Bard har också fått flera andra funktioner, tack vare Googles nya PaLM 2-modell. Google tillåter dig att inaktivera dessa tillägg i Bard när du vill. Dessutom säger teknikjätten att om du väljer att använda Workspace-tilläggen kommer dina data från Gmail, Docs och Drive inte att granskas av mänskliga granskare. Dessutom kommer det inte att användas för reklamändamål eller för att träna Bard-modellen.

Direktlänk Dela News9 Live fördjupade 20 september

Google integrerar Gmail och andra verktyg i sin Bard AI-chatbot

Google har meddelat integrationen av Gmail, YouTube och andra verktyg i sin Bard AI-chatbot för att visa på generativ AI:s praktikalitet och säkerhet. Detta sker efter framväxten av OpenAI:s ChatGPT och ett partnerskap med Microsoft för att göra liknande AI-funktioner globalt tillgängliga. Googles Bard-chatbot, som lanserades tidigare i år, stöder nu över 40 språk och hanterar datasekretessproblem som uppstått på den europeiska marknaden. Med Bard Extensions kan användarna engagera sig i en mer personlig och produktiv upplevelse, som att sammanfatta e-post och använda Google Maps för resevägledning.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 20 september

Google förbättrar AI-verktyget Bard med nya funktioner

Google fortsätter att utveckla och förbättra sitt AI-verktyg Bard med introduktionen av nya funktioner och utökad funktionalitet. Den senaste tillägget till Bard är Bard Extensions, som ger användarna ett helt nytt sätt att interagera och samarbeta med AI-verktyget. Med Bard Extensions kan användare nu få tillgång till relevant information från olika Google-produkter, inklusive Gmail, Docs, Drive, Maps, YouTube och även Google Flights och hotell. Google har också introducerat en ´Google it´-knapp, vilket gör det möjligt för användarna att enkelt faktakontrollera AI-verktygets svar.

Direktlänk Dela Motor Mouth Arabia fördjupade 20 september

Google uppdaterar AI, Neuralink godkänns för mänskliga tester och Queensland Tribunal kräver ansvar för islamofobiska tweets

Google har uppdaterat sin konversationella AI, Bard, så att användare kan nå den inom andra Google-appar som Docs, Maps och YouTube. Men nu uppmanar Bard användare att ´Google It´ för att verifiera dess noggrannhet, vilket verkar motproduktivt. Elon Musks hjärnimplantatföretag, Neuralink, har rapporterats ha fått godkännande att börja rekrytera deltagare till det första mänskliga försöket med sitt hjärnimplantat för patienter med förlamning. Queensland Civil och administrativa tribunalen argumenterar att X (tidigare Twitter) bör hållas ansvariga för de islamofobiska tweetsen av en amerikansk vit supremacist eftersom de laddades ner i staten och orsakade skada för lokala muslimer.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 20 september

Sammanfattning av toppnyheter: Twitter, Google AI, YouTube, Bitcoin, m.m.

Twitter kan börja ta betalt för alla användare, enligt Elon Musk, för att bekämpa botar. Google AI Bard har fått en stor uppdatering som möjliggör sömlös integration med appar som Maps, YouTube, Gmail och mer. Användare kan nu synkronisera Bard med deras Gmail, Docs och Drive. YouTube har avstängt Russell Brand från sin plattform efter anklagelser om sexuellt övergrepp. Jack Dorsey återupptar sin roll som chef för Square efter att nuvarande VD Alyssa Henry kliver ner den 2 oktober. TikTok introducerar ett sätt att märka AI-genererat innehåll. Det förväntas att Federal Open Markets Committee (FOMC) kommer att hålla räntorna oförändrade, vilket kan vara positivt för Bitcoin. Zimbabwe har ansökt om att gå med i BRICS-banken, vilket har väckt debatt om av-dollarisering.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 20 september

Google utökar funktionerna för sin AI-chatbot Bard

Google har utökat funktionerna för sin artificiella intelligens-chatbot Bard, som nu kan integreras med och hämta information från användarens Google-appar som Gmail, Docs, YouTube och mer. Dessa ´Bard Extensions´ kommer att göra det lättare att hitta information över flera Google-verktyg och appar. Google meddelade också att det nu blir lättare att dubbelkolla Bards svar med en ´Google It´-knapp. Google lanserade Bard AI-chatboten i mars i år, efter ChatGPT och Microsofts Bing AI-sökning, som använder ChatGPT.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 20 september

Google förbättrar Bard AI-verktyg med nya funktioner och utökad räckvidd

Google har introducerat nya funktioner i sitt Bard AI-verktyg, ursprungligen utvecklat som svar på populariteten hos ChatGPT. Bard Extensions, en helt ny interaktions- och samarbetsmetod för Bard, kan hämta relevant information från Googles andra produkter som Gmail, Docs, Drive, Maps, YouTube och till och med Google Flights och hotell. Google har även introducerat en ´Google it´-knapp i Bard, som tillåter användare att enklare kontrollera Bard´s svar. Dessutom har funktioner som tidigare var begränsade till engelska nu utökats till över 40 språk.

Direktlänk Dela GSM Arena fördjupade 19 september

Google integrerar Bard chatbot i Gmail, YouTube och andra applikationer

Google meddelade att dess Bard chatbot kommer att integreras i Gmail, YouTube och andra applikationer i ett försök att bredda Alphabets användarupplevelse. Google har spenderat år på att förbättra sin generativa AI utan omedelbara planer på att släppa en chatbot, fram till att OpenAI avtäckte ChatGPT förra året och samarbetade med Microsoft för att popularisera verktyget. Nu har Google släppt Bard globalt på flera språk. Framöver kan Bard fungera som ett plugin med Google Drive, Gmail, YouTube och mer. Bard-plugin kommer att inkludera en knapp för att fakta-kontrollera chatbotens svar mot sökmotorresultat i realtid.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 19 september

Google utmanar Microsoft och ChatGPT med sin AI-assistent Bard

Go