47

Facebook-analys av

Systemspel för Tips och Trav från RADsoft och TotoPro

Nischad Utbildning har analyserat de senaste 3 månadernas Facebook-aktiviteter från Systemspel för Tips och Trav från RADsoft och TotoPro, baserad i Sjöberg i Västerbottens län. Under den här tiden har de uppnått en NU-poäng*47, vilket är 7 % sämre än medianen.

NU-poängens beståndsdelar

Engagemang
31
Följarskara
52
Frekvens
56

Några expertråd från Nischad Utbildning

Publicera oftare! Systemspel för Tips och Trav från RADsoft och TotoPro publicerar ett inlägg igenomsnitt 1,4 gånger i veckan. Det är tyvärr lite lågt. Man bör ligga på minst 2-3 inlägg per vecka för att upprätthålla algoritmens respekt för en. Det finns sätt att åstadkomma detta trots att man har annat att göra.

Skaffa fler följare! Verksamheten har ganska få följare. Visst är det kul att nära och kära följer verksamheten, men det behövs en större volym för att det ska bli några affärer av det.

Skapa inlägg som engagerar mer! Tyvärr verkar inläggen inte nå hela vägen fram, för att skapa en reaktion hos följarna. Interaktionen med inläggen är Facebookalgoritmens största värdemätare på om inlägget ska nå många eller få av följarna.

Om en följare inte någon gång ibland visar att de uppskattar inläggen, så kommer de att se färre och färre av dem i sitt nyhetsflöde. Så sträng är algoritmen. Många tror att om de har 2 000 följare, så når deras inlägg 2 000 personer. Tvärtom når man ca 1 % av dem, om man inte har koll på vilka strängar man ska spela på.

Systemspel för Tips och Trav från RADsoft och TotoPro behöver alltså få sina 688 följare att gilla, kommentera och dela inläggen i högre utsträckning. Och framför allt få dem att sprida budskapet och agera på det sätt verksamheten önskar. Man vill helt enkelt precis som alla andra, öka konverteringen! Sedan om konvertering för verksamheten är att sälja t-shirts, informera kommuninvånare, öka kundinströmningen till frisörsalongen, biltvätten, e-handeln eller skapa kö utanför redovisningsbyrån spelar konstigt nog ingen som helst roll! Når man ut med sitt budskap, förbi Facebooks "elaka" algoritm och till precis rätt målgrupp med rätt presenterat budskap så ger det resultat! Det är inte raketforskning men man måste idag verkligen känna till knepen.

Kurstipset: Facebook för företag (bas-/medelnivå)
För dig med begränsade kunskaper i hur man jobbar strategiskt med Facebook. Välkommen till Malmö 30 januari, Stockholm 4 februari, Göteborg 27 februari eller Umeå 19 mars.
Fler kurstillfällen >>>

Några intressanta värdemätare värda att följa

Följare
688
Interaktioner
124
Interaktioner per inlägg
2,1
Interaktioner per följare
0,2
Inlägg per vecka
1,4

Interaktioner per inlägg

Andra intressanta kanaler

Kurstipset: Facebook för företag (bas-/medelnivå)
För dig med begränsade kunskaper i hur man jobbar strategiskt med Facebook. Välkommen till Malmö 30 januari, Stockholm 4 februari, Göteborg 27 februari eller Umeå 19 mars.
Fler kurstillfällen >>>

Prenumerera på denna analys

Prenumerera

Kurstips

» Facebook for businesses i Unknown 5 februari
» Marknadsföring i sociala medier i Malmö 6 februari
» Facebook for businesses i Unknown 12 februari
» Instagram för företag i Stockholm 20 februari
» Facebook för företag (bas-/medelnivå) i Göteborg 27 februari
» Facebook for businesses i Unknown 4 mars
» Instagram för företag i Västerås 5 mars
» Avancerad Facebook för företag i Malmö 10 mars
» Marknadsföring i sociala medier i Norrköping 11 mars
» LinkedIn för företag i Stockholm 12 mars

"Kunskap som ökar intäkterna är en god investering"

Vi på Nischad Utbildning har utbildat och stöttat 2 300+ verksamheter att få ökad lönsamhet med sina sociala kanaler - alltifrån stora koncerner till små egenföretagare. Ta en titt på vårt kursutbud och boka dig en kursplats redan idag.

Vi är ständigt nyfikna på vad som går hem hos världens sociala medier-användare, och hur man bättre genererar konkret försäljning. Vi analyserar därför löpande fler än 3 miljon verksamheter i de sociala medierna.

Använd sökfunktionen uppe till höger på sidan för att hitta en analys av din eller konkurrentens verksamhet. Eller varför inte söka på ort, län eller bransch.

Se vårt kursutbud

Vad är NU-poäng?

NU-poängen (Nischad Utbildning) är ett kvalitetsvärde som Nischad Utbildning har utformat. Det är ett värde mellan 0 och 100 som baseras på de senaste 3 månadernas aktiviteter i de sociala medierna. NU-poängen bygger på följande:

  • Engagemang. Ett mått på hur stor andel av de svenska följarna som regelbundet engagerat sig i inläggen genom att gilla, kommentera eller dela. En kommentar betyder mer än en gilla, en delning mer än en kommentar.
  • Följarskara. Hur många du har en potential att nå ut till. Ett stort engagemang i all ära, men utan en viss publik skapas ingen effekt.
  • Frekvens. Hur ofta du kommunicerar. De sociala nätverkens filter vill leverera en strid ström av intressant innehåll till sina användare. Ett viss flit i ditt publicerande är till din fördel.

Ett vanligt företag/organisation bör ligga kring 50 NU-poäng eller högre. Ett värde långt under 50 visar på en problematik som behöver åtgärdas. De flesta parametrar i NU-poängen baseras på ditt och andra verksamheters medianvärden och inte medelvärden. Enstaka toppar eller bottennapp påverkar därför inte resultatet. Det är genomgående hög "vardagskvalitet" som premieras.

RADsofts affärsidé är att erbjuda produkter som gör att spelarna kan sätta spelet i system. RADsoft är e-agent för Svenska Spel, och samarbetar med ATG. Besök www.radsoft.se eller totopro.se. Klicka på OM för mer info