73

Facebook-analys av

Svenska kyrkan

Nischad Utbildning har analyserat de senaste 3 månadernas Facebook-aktiviteter från Svenska kyrkan. Under den här tiden har de uppnått en NU-poäng*73, vilket är 45 % bättre än medianen.

Veckans tips

Bra publiceringsfrekvens. Svenska kyrkan publicerar ett inlägg igenomsnitt 5,5 gånger i veckan. Det är alldeles utmärkt! Men man bör ställa sig frågan om man verkligen hinner skapa kvalitetsinlägg med såpass hög publiceringsfrekvens. Ibland kan det vara nyttigt att ägna mer tid åt inläggen, och publicera mer sällan.

Tråkiga inlägg. Tyvärr publicerar Svenska kyrkan för oengagerande inlägg. De 65903 följarna gillar, kommenterar eller delar inte inläggen tillräckligt mycket. Och om en följare inte nån gång ibland visar att de uppskattar inläggen, så kommer de att se färre och färre av dem i sitt nyhetsflöde. Så sträng är algoritmen. Många tror att om de har 2 000 följare, så når deras inlägg 2 000 personer. Tvärtom når man kanske 0,5-1 % av dem om man inte har koll på vilka strängar man ska spela.

Det hade inte skadat med en praktiskt, hands-on kurs med Nischad Utbildning för Svenska kyrkan. Vi har kurser för alla stora sociala medier.

NU-poängens beståndsdelar

Engagemang
49
Följarskara
100
Frekvens
66
Följare
65,9K
Interaktioner
127,5K
Interaktioner per inlägg
1,0K
Interaktioner per följare
1,9
Inlägg per vecka
5,5

Vinnarinlägg

Svenska kyrkan

Ge dig själv en liten stund med denna ängel som säger: Gud är med dig.

6 402 interaktionspoäng på 65 903 följare
Svenska kyrkan

God jul! Nu är julen här och vi får dela dess glada budskap med varandra: Kristus till jorden är kommen. Oss är en frälsare född.

5 271 interaktionspoäng på 65 903 följare
Kurstipset: Facebook för företag 2
Ger en fördjupad förståelse med målet att öka er konvertering och bygga varumärke. Välkommen till Stockholm 16 maj, Malmö 17 maj eller Göteborg 25 maj.
Fler kurstillfällen >>>

Förlorarinlägg

Svenska kyrkan

Vi har samlat några tips på hur man kan finnas där för någon som sörjer. Ett av tipsen är att besöka en minnesplats. Tända ett ljus vid graven, bada från bryggan som betytt så mycket eller gå till den döde personens favoritrestaurang. Det finns många sätt att minnas en person på.…

154 interaktionspoäng på 65 903 följare
Svenska kyrkan

Vi har samlat några tips på hur man kan finnas där för någon som sörjer. Ett av tipsen är att uppmärksamma årsdagar, till exempel dödsdagen, födelsedagen eller bröllopsdagen. Som medmänniskor kan vi göra skillnad för den sörjande genom att visa hur vi delar sorgen och fortfarande…

161 interaktionspoäng på 65 903 följare

Interaktioner per inlägg

Andra intressanta kanaler

Vad är NU-poäng?

NU-poängen (Nischad Utbildning) är ett kvalitetsvärde som Nischad Utbildning har utformat. Det är ett värde mellan 0 och 100 som baseras på de senaste 3 månadernas aktiviteter i de sociala medierna. NU-poängen bygger på följande:

Ett vanligt företag/organisation bör ligga kring 50 NU-poäng eller högre. Ett värde långt under 50 visar på en problematik som behöver åtgärdas. De flesta parametrar i NU-poängen baseras på ditt och andra verksamheters medianvärden och inte medelvärden. Enstaka toppar eller bottennapp påverkar därför inte resultatet. Det är genomgående hög "vardagskvalitet" som premieras.