48

Facebook-analys av

Liseberg

Nischad Utbildning har analyserat de senaste 3 månadernas Facebook-aktiviteter från Liseberg. Under den här tiden har de uppnått en NU-poäng*48, vilket är 4 % sämre än medianen.

Veckans tips

Bra publiceringsfrekvens. Liseberg publicerar ett inlägg igenomsnitt 4,2 gånger i veckan. Det är alldeles utmärkt! Men man bör ställa sig frågan om man verkligen hinner skapa kvalitetsinlägg med såpass hög publiceringsfrekvens. Ibland kan det vara nyttigt att ägna mer tid åt inläggen, och publicera mer sällan.

Tråkiga inlägg. Tyvärr publicerar Liseberg för oengagerande inlägg. De 284 830 följarna gillar, kommenterar eller delar inte inläggen tillräckligt mycket. Och om en följare inte nån gång ibland visar att de uppskattar inläggen, så kommer de att se färre och färre av dem i sitt nyhetsflöde. Så sträng är algoritmen. Många tror att om de har 2 000 följare, så når deras inlägg 2 000 personer. Tvärtom når man kanske 0,5-1 % av dem om man inte har koll på vilka strängar man ska spela.

Det hade inte skadat med en praktiskt, hands-on kurs med Nischad Utbildning för Liseberg. Vi har kurser för alla stora sociala medier.

Din NU-poängs beståndsdelar

Engagemang
2
Följarskara
100
Frekvens
62
Följare
284,8K
Interaktioner
52,7K
Interaktioner per inlägg
488
Interaktioner per följare
0,2
Inlägg per vecka
4,2

Vinnarinlägg

Liseberg

APRIL APRIL ???? Idag avslöjar vi vår senaste attraktion "Hoppet"! Redan till premiären kan du som gäst på Liseberg hoppa Bungy Jump från Valkyrias stålkonstruktion. "Hoppet" håller öppet tills dess att Valkyria är färdig. Vem av dina vänner vill du se flyga som en…

4 134 interaktionspoäng på 284 830 följare
Liseberg

Valkyria är Europas längsta Dive Coaster – en berg- och dalbana med ett vertikalt drop på hela 50 meter. Just som du ska åka över kanten pausas åkturen, innan du faller rakt ner i en underjordisk tunnel. Valkyria har premiär 2018!

4 001 interaktionspoäng på 284 830 följare
Kurstipset: Facebook för företag (steg 2)
Ger en fördjupad förståelse med målet att öka er konvertering och bygga varumärke. Välkommen till Göteborg 25 maj, Malmö 26 september, Stockholm 1 oktober eller Göteborg 2 oktober.
Fler kurstillfällen >>>

Förlorarinlägg

Liseberg

Visst du att vi serverar fler än 30 000! julbord på våra restauranger under Jul på Liseberg? På Stjärnornas Krog serveras ett dignande klassiskt svenskt julbord, med alla traditionella julrätter. Vi bjuder självklart alla som förbokar sitt julbord på entré till Jul på Liseberg!????

27 interaktionspoäng på 284 830 följare
Liseberg

Kultbandet MC50 kommer till Liseberg Ledda av Wayne Kramer ger sig bandet MC50 ut på turné för att fira 50-årsjubileumet av det kultförklarade bandet MC5:s debutalbum Kick Out the Jams. Med sig har Kramer en imponerande grupp musiker från andra stora amerikanska punk- och rockband. …

29 interaktionspoäng på 284 830 följare

Interaktioner per inlägg

Andra intressanta kanaler

Prenumerera på denna analys

Prenumerera

"Kunskap som ökar intäkterna är en god investering"

Vi på Nischad Utbildning är ständigt nyfikna på vad som går hem hos världens sociala medier-användare, och hur man bättre genererar konkret försäljning. Vi analyserar därför löpande fler än 1 miljon verksamheter i de sociala medierna.

Använd sökfunktionen uppe till höger på sidan för att hitta en analys av din eller konkurrentens verksamhet. Eller varför inte söka på ort, län eller bransch.

Vi har utbildat och hjälpt över 1000 verksamheter att få ökad lönsamhet med sina sociala kanaler - alltifrån stora koncerner till små egenföretagare. Ta en titt på vårt kursutbud och boka dig en kursplats redan idag.

Se vårt kursutbud

Vad är NU-poäng?

NU-poängen (Nischad Utbildning) är ett kvalitetsvärde som Nischad Utbildning har utformat. Det är ett värde mellan 0 och 100 som baseras på de senaste 3 månadernas aktiviteter i de sociala medierna. NU-poängen bygger på följande:

  • Engagemang. Ett mått på hur stor andel av de svenska följarna som regelbundet engagerat sig i inläggen genom att gilla, kommentera eller dela. En kommentar betyder mer än en gilla, en delning mer än en kommentar.
  • Följarskara. Hur många du har en potential att nå ut till. Ett stort engagemang i all ära, men utan en viss publik skapas ingen effekt.
  • Frekvens. Hur ofta du kommunicerar. De sociala nätverkens filter vill leverera en strid ström av intressant innehåll till sina användare. Ett viss flit i ditt publicerande är till din fördel.

Ett vanligt företag/organisation bör ligga kring 50 NU-poäng eller högre. Ett värde långt under 50 visar på en problematik som behöver åtgärdas. De flesta parametrar i NU-poängen baseras på ditt och andra verksamheters medianvärden och inte medelvärden. Enstaka toppar eller bottennapp påverkar därför inte resultatet. Det är genomgående hög "vardagskvalitet" som premieras.

Välkommen till Lisebergs officiella Facebooksida! Här kan ni prata om allt som har med Liseberg att göra. Vi finns på plats måndag-fredag 8-16 för att svarar på era frågor. Kika gärna in på www.liseberg.se för priser, dagens program m.m.