60

Instagram-analys av

Meguiar’s Sverige

Nischad Utbildning har analyserat de senaste 3 månadernas Instagram-aktiviteter från Meguiar’s Sverige. Under den här tiden har de uppnått en NU-poäng*60, vilket är 20 % bättre än medianen.

Veckans tips

Bra publiceringsfrekvens. Meguiar’s Sverige publicerar ett inlägg igenomsnitt 9,2 gånger i veckan. Det är alldeles utmärkt! Men man bör ställa sig frågan om man verkligen hinner skapa kvalitetsinlägg med såpass hög publiceringsfrekvens. Ibland kan det vara nyttigt att ägna mer tid åt inläggen, och publicera mer sällan.

Tråkiga inlägg. Tyvärr publicerar Meguiar’s Sverige för oengagerande inlägg. De 4854 följarna gillar, kommenterar eller delar inte inläggen tillräckligt mycket. Och om en följare inte nån gång ibland visar att de uppskattar inläggen, så kommer de att se färre och färre av dem i sitt nyhetsflöde. Så sträng är algoritmen. Många tror att om de har 2 000 följare, så når deras inlägg 2 000 personer. Tvärtom når man kanske 0,5-1 % av dem om man inte har koll på vilka strängar man ska spela.

Det hade inte skadat med en praktiskt, hands-on kurs med Nischad Utbildning för Meguiar’s Sverige. Vi har kurser för alla stora sociala medier.

NU-poängens beståndsdelar

Engagemang
49
Följarskara
54
Frekvens
79
Följare
4,9K
Interaktioner
9,7K
Interaktioner per inlägg
130
Interaktioner per följare
2,0
Inlägg per vecka
9,2

Vinnarinlägg

Meguiar’s Sverige

Se denna fantastiska skapelse byggd av @redesign.nu på Elmia! #preparedwithmeguiars #meguiarssverige #carcrazy #fredagsmys #elmia2018 #bilsportmotorshow #volvo

369 interaktionspoäng på 4 854 följare
Meguiar’s Sverige

Här är @wwiberg sjukt fina lastbil ni kommer få se mer av 2018. Hur många av er älskar lastbilar? #preparedwithmeguiars #meguiarssverige #carcare #lastbil #motorfordon #since1901

278 interaktionspoäng på 4 854 följare

Förlorarinlägg

Meguiar’s Sverige

Snygg bild tagen av @made.social. #meguiars #carcrazy #since1901

46 interaktionspoäng på 4 854 följare
Meguiar’s Sverige

Ni missar väl inte våra adventserbjudanden? Ett nytt varje söndag

50 interaktionspoäng på 4 854 följare

Interaktioner per inlägg

Vad är NU-poäng?

NU-poängen (Nischad Utbildning) är ett kvalitetsvärde som Nischad Utbildning har utformat. Det är ett värde mellan 0 och 100 som baseras på de senaste 3 månadernas aktiviteter i de sociala medierna. NU-poängen bygger på följande:

Ett vanligt företag/organisation bör ligga kring 50 NU-poäng eller högre. Ett värde långt under 50 visar på en problematik som behöver åtgärdas. De flesta parametrar i NU-poängen baseras på ditt och andra verksamheters medianvärden och inte medelvärden. Enstaka toppar eller bottennapp påverkar därför inte resultatet. Det är genomgående hög "vardagskvalitet" som premieras.