47

Facebook-analys av

LT.se

Nischad Utbildning har analyserat de senaste 3 månadernas Facebook-aktiviteter från LT.se, baserad i Södertälje i Stockholms län. Under den här tiden har de uppnått en NU-poäng*47, vilket är 5 % sämre än medianen.

Veckans tips

Bra publiceringsfrekvens. LT.se publicerar ett inlägg igenomsnitt 51,4 gånger i veckan. Det är alldeles utmärkt! Men man bör ställa sig frågan om man verkligen hinner skapa kvalitetsinlägg med såpass hög publiceringsfrekvens. Ibland kan det vara nyttigt att ägna mer tid åt inläggen, och publicera mer sällan.

Tråkiga inlägg. Tyvärr publicerar LT.se för oengagerande inlägg. De 12 118 följarna gillar, kommenterar eller delar inte inläggen tillräckligt mycket. Och om en följare inte nån gång ibland visar att de uppskattar inläggen, så kommer de att se färre och färre av dem i sitt nyhetsflöde. Så sträng är algoritmen. Många tror att om de har 2 000 följare, så når deras inlägg 2 000 personer. Tvärtom når man kanske 0,5-1 % av dem om man inte har koll på vilka strängar man ska spela.

Det hade inte skadat med en praktiskt, hands-on kurs med Nischad Utbildning för LT.se. Vi har kurser för alla stora sociala medier.

Din NU-poängs beståndsdelar

Engagemang
9
Följarskara
61
Frekvens
100
Följare
12,1K
Interaktioner
24,0K
Interaktioner per inlägg
36,4
Interaktioner per följare
2,0
Inlägg per vecka
51,4

Vinnarinlägg

LT.se

Känner du någon som kommer gå dit? ????????

Pinchos öppnar restaurang i Södertälje

Restaurangkedjan Pinchos planerar att öppna i Södertälje under året.

641 interaktionspoäng på 12 118 följare
LT.se

Tycker du pensionärerna borde slippa betala skatt? ????????

Låt oss slippa skatten

Vi pensionärer har stretat under ett långt liv. Nu är det hög tid att vi blir skattebefriade resten av livet. Det är en stor önskan – vi ska ändå dö...

398 interaktionspoäng på 12 118 följare
Kurstipset: Facebook för företag 2
Ger en fördjupad förståelse med målet att öka er konvertering och bygga varumärke. Välkommen till Stockholm 16 maj, Malmö 17 maj eller Göteborg 25 maj.
Fler kurstillfällen >>>

Förlorarinlägg

LT.se

Nykvarn byter ut "Ung, vild och vacker". Vad tycker du: behövs det över huvud taget kommunslogans? ????

”Ung, vild och vacker” är historia – nu har Nykvarn ny framtidsvision och ny devis

Nu har Nykvarn en ny framtidsvision och en ny devis: ”Kom närmare”. Därmed förpassas den tidigare, ”Ung, vild och vacker”, till historien. – Nykvarn...

0 interaktionspoäng på 12 118 följare
LT.se

SSK-forwarden missar bortaturnén i helgen till Örnsköldsvik och Umeå: "Jobbar med rehab"

Skadan på Nicklas Heinerö verkar allvarligare än befarat. Forwarden var listad som dag till dag – men åker nu inte med när SSK flyger norrut för matcher...

0 interaktionspoäng på 12 118 följare

Interaktioner per inlägg

Andra intressanta kanaler

Prenumerera på denna analys

Prenumerera

"Kunskap som ökar intäkterna är en god investering"

Vi på Nischad Utbildning är ständigt nyfikna på vad som går hem hos världens sociala medier-användare, och hur man bättre genererar konkret försäljning. Vi analyserar därför löpande fler än 1 miljon verksamheter i de sociala medierna.

Använd sökfunktionen uppe till höger på sidan för att hitta en analys av din eller konkurrentens verksamhet. Eller varför inte söka på ort, län eller bransch.

Vi har utbildat och hjälpt över 1000 verksamheter att få ökad lönsamhet med sina sociala kanaler - alltifrån stora koncerner till små egenföretagare. Ta en titt på vårt kursutbud och boka dig en kursplats redan idag.

Se vårt kursutbud

Vad är NU-poäng?

NU-poängen (Nischad Utbildning) är ett kvalitetsvärde som Nischad Utbildning har utformat. Det är ett värde mellan 0 och 100 som baseras på de senaste 3 månadernas aktiviteter i de sociala medierna. NU-poängen bygger på följande:

  • Engagemang. Ett mått på hur stor andel av de svenska följarna som regelbundet engagerat sig i inläggen genom att gilla, kommentera eller dela. En kommentar betyder mer än en gilla, en delning mer än en kommentar.
  • Följarskara. Hur många du har en potential att nå ut till. Ett stort engagemang i all ära, men utan en viss publik skapas ingen effekt.
  • Frekvens. Hur ofta du kommunicerar. De sociala nätverkens filter vill leverera en strid ström av intressant innehåll till sina användare. Ett viss flit i ditt publicerande är till din fördel.

Ett vanligt företag/organisation bör ligga kring 50 NU-poäng eller högre. Ett värde långt under 50 visar på en problematik som behöver åtgärdas. De flesta parametrar i NU-poängen baseras på ditt och andra verksamheters medianvärden och inte medelvärden. Enstaka toppar eller bottennapp påverkar därför inte resultatet. Det är genomgående hög "vardagskvalitet" som premieras.

Hej och välkommen till Länstidningen Södertäljes officiella facebooksida. Vill du läsa mer lokala nyheter, reportage och annat – gå in på LT.se eller i appen LT.se